vineri, 12 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #80


Retete de Paste:

Pere in ciocolata

15 July 2011
Pere in ciocolataO reteta delicioasa de pere cu ciocolata, zahar, unt, vin alb. Ingrediente: 6 pere de mărime mijlocie 250 g ciocolată cu lapte 100 g zahăr 50 g unt 100 ml vin alb   Mod de preparare: Spală perele, curăţă-le de coajă şi cu un cuţit ascuţit îndepărtează cotorul cu seminţe, lăsând fructele întregi. Separat, topeşte…
Read more »

Prajitura delicioasa cu gutui

15 July 2011
Prajitura delicioasa cu gutui  O reteta delicioasa de prajitura cu gutui, oua, zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, zahar pudra, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 gutuie 2 ouă 1 cană cu zahăr 1/2 cană cu lapte 1/2 cană cu ulei 2 căni cu făină 1 pliculeţ cu praf de copt 2-3 linguri cu zahăr pudră esenţă de…
Read more »

Deliciu cu prune

15 July 2011
Deliciu cu prune  O reteta simpla si delicioasa cu prune, faina, unt, oua, zahar, zahar vanilat, lamaie, praf de copt, migdale, sare, pesmet, scortisoara. Ingrediente: 3 ouă 180 g făină 200 g unt 100 g zahăr 1 pliculeţ cu zahăr vanilat 1 lămâie 2 linguriţe cu praf de copt 100 g migdale sare 1 lingură cu pesmet…
Read more »

Miel la cuptor cu glazura de fructe de padure

15 July 2011
Miel la cuptor cu glazura de fructe de padureO reteta de miel la cuptor cu glazura de fructe de padure din: pulpa de miel, usturoi, sare, piper, ulei de masline, ceapa, vin rosu, suc si coaja de portocala, cartofi, morcovi, suc concentrat de fructe de padure si suc de lamaie. Ingrediente: 1 pulpa de miel curatata de grasime 2 catei de usturoi taiati…
Read more »

Salată asiatică din orez

14 July 2011
Salată asiatică din orezO reteta simpla de salata asiatica de orez din: ciuperci, orez, supa de carne de pasare, sherry demisec, sos de soia, fasole verde, dovlecei, sare, crabi, ulei de susan si zahar. Ingrediente: 8 ciuperci (mai mari) 350 g orez 550 ml supă din carne de pasăre (din cuburi pentru supă de carne) 6 cl sherry…
Read more »

Tartine cu cremă de brânză şi prosciutto

14 July 2011
Tartine cu cremă de brânză şi prosciuttoO reteta simpla de tartine cu crema de branza si prosciutto din: paine toast, prosciutto, branza, miez de nuca, civeta sau ceaqpa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine toast 60 g prosciutto 80 g brânză nouă 2 linguri miez de nucă 50 g civetă sau ceapă verde sare şi piper pentru decor: …
Read more »

Cocktail Flush

14 July 2011
Cocktail FlushO reteta simpla de Cocktail Flush din: bourbon, lichior de banane verzi, apa minerala, coaja de lamaie, kiwi si cirese. Ingrediente: 4 cl bourbon 3 cl lichior de banane verzi apa minerala coaja de lamaie o felie de kiwi cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker. Se toarna bautura…
Read more »

Felii de ton cu susan şi julien de legume

14 July 2011
Felii de ton cu susan şi julien de legumeO reteta de felii de ton cu susan si julien de legume din: felii de ton, morcovi, dovlecei, ceapa rosie, otet de vin alb, zahar, sos de soia, seminte de susan, foi de dafin, oregano uscat, hasmatuchi, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 felii de ton de 120 g fiecare, de preferat scoase…
Read more »

Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuci

14 July 2011
Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuciO reteta de aluat umplut cu varza de bruxelles si nuci din: foitaj, ou, seminte de susan, varza de bruxelles, miez de nuca, carnati, cascaval, uleid e masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj 1 ou 20 g seminţe de susan pentru umplutură: 280 g varză de Bruxelles 50 g miez de nucă…
Read more »

Mesfouf

14 July 2011
MesfoufO reteta simpla si delicioasa de Mesfouf din: faina de cuscus, fructe uscate, bobite ede rodie, unt, zahar si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 500 g făină de cuşcuş 150 g fructe uscate (stafide, curmale) câteva bobiţe de rodie 20 g unt 2 linguri de zahăr ulei extravirgin de măsline   Mod de preparare: Turnaţi…
Read more »

Tocana in dovleac

14 July 2011
Tocana in dovleac  O reteta delicioasa de tocana in dovleac, carne de porc, gogosari, chimen, sare, ulei, patrunjel, ceapa, cimbru. Ingrediente: 1 dovleac potrivit,bine copt 800 g carne de porc l-2gogoşari 1 linguriţă cu chimen pisat sare ulei pătrunjel pentru decor 3 cepe 1 lingurita cimbru uscat   Mod de preparare: Taie ceapa peştişori, gogoşarul fâşii, carnea…
Read more »

Chiftele cu peste

14 July 2011
Chiftele cu peste  O reteta delicioasa de chiftelute cu peste, oua, patrunjel, paine, ceapa, marar, lapte, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg crap sau somn 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 2 felii de pâine albă 2 cepe mici 1 legătură de mărar 1 ceşcuţă cu lapte 1 lingură cu făină sare piper ulei   Mod…
Read more »

Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere

14 July 2011
Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză GruyereO reteta simpla de Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere din: melcisori, supa de legume, branza gruyere, trufa neagra, sofran, unt si ulei de masline cu aroma de trufe. Ingrediente: 240 g melcişori pentru asezonare: 1,5 1 supă de legume 200 g brânză Gruyere 1 trufa neagră 1 plic de şofran unt cât o nucă…
Read more »

Cocktail Super Fox

14 July 2011
Cocktail Super FoxO reteta simpla de Cocktail Super Fox din: whisky, lichior de cirese, suc de limeta, nectar de rodii rosii, suc de grapefruit si ginger ale. Ingrediente: 4 cl whisky 1 cl lichior de cirese 1 lingurita suc de limeta nectar de rodii rosii suc de grapefruit Ginger Ale   Mod de preparare: Se pun doua…
Read more »

Bors de curcan

14 July 2011
Bors de curcan  O reteta delicioasa de bors de curcan, morcovi, fasole verde, ceapa, fidea, telina, mazare, pastarnac, leustean verde, sare, unt. Ingrediente: 2 aripi de curcan 2 morcovi 1 mâni de fasole verde 1 ceapă 2 pumni de fidea subţire 1 ţelină mică 1 ceaşcă de mazăre verde 1 păstârnac bors leuştean verde sare unt Mod…
Read more »

Praz delicios cu masline

14 July 2011
Praz delicios cu masline  O reteta simpla si gustoasa de praz cu masline, suc de rosii, vin alb, ulei, zahar, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 5-6 fire de praz 300 ml suc de roşii 200 g măsline 1/2 pahar cu vin alb 3-4 linguri cu ulei 1 lingură cu zahăr 1 lămâie pătrunje Mod de preparare: Curăţă prazul de prima…
Read more »

Salata calda cu ciuperci

14 July 2011
Salata calda cu ciuperci  O reteta simpla si delicioasa de salata calda cu ciuperci, ceapa, usturoi, ardei, unt, ulei de masline, piper. Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 ceapă 5 căţei de usturoi 1 ardei gras 2 linguri cu unt ulei de măsline piper   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi rumeneşte-o uşor în ulei. Adaugă usturoiul…
Read more »

Frigărui mediteraneene

14 July 2011
Frigărui mediteraneeneO reteta de frigarui mediteraneene din: midii, caracatita, cozi de creveti, rosii cherry, usturoi, menta, patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g midii 400 g caracatiţă 24 cozi de creveţi 12 roşii cherry 1 căţel de usturoi 1 legătură de mentă 1 legătură de pătrunjel 1 lămâie ulei extravirgin…
Read more »

Crema de rosii cu branza

14 July 2011
Crema de rosii cu branza  O reteta gustoasa de crema de rosii, morcov, albitura, branza roquefort, smantana, busuioc, crutoane, sare, piper. Ingrediente: l litru de apă 1,5 kg roşii potrivite 0,5 kg morcov 0,5 kg albitură 250 g brânză Roquefort 250 g smântână dulce 2-3 frunze de busuioc 250 g crutoane sare piper   Mod de preparare: Se pun…
Read more »

Friptura de miel la tava

14 July 2011
Friptura de miel la tavaO reteta de friptura de miel la tava din: carne de miel, untura, sare si usturoi. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpe) 1-2 linguri de untura sare cativa catei de usturoi Mod de preparare: Se spala carnea, se sareaza si se lasa sa stea jumatate de ora. Se unge o tava cu untura, se…
Read more »

Somon la grătar

14 July 2011
Somon la grătar  O reteta delicioasa de somon la gratar cu: piper, lamaie, usturoi pudra, sare, sos de soia, zahar brun, apa, ulei. Ingrediente:  650 g file de somon piper cu lămâie (se găseşte la marile magazine) pudră de usturoi sare 70 ml sos de soia 70 g zahăr brun 70 ml apă 50 ml ulei  …
Read more »

Salata cu Emmenthal, salam si sunca

14 July 2011
Salata cu Emmenthal, salam si suncaO reteta delicioasa de Salata cu Emmenthal, salam si sunca din: morcovi, sare, emmenthal, sunca, salam, otet, ulei, piper negru, salata si oua fierte. Ingrediente: 2 morcovi sare 500 g Emmenthal 200 g sunca fiarta taiata felii 100 g salam, in felii subtiri 2 lingurite de otet 2 lingurite de ulei piper negru macinat 1…
Read more »

Ciorba taraneasca de vita

14 July 2011
Ciorba taraneasca de vita  O reteta delicioasa de ciorba taraneasca din antricot de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei, fasole verde, mazare, varza, cartofi, paste, ulei, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente:  500 g antricot vită 300 g morcovi 200 g ţelină 2 cepe 2 ardei 200 g fasole verde 200 g mazăre 200 g varză 2 cartofi 300 g…
Read more »

Stufat de miel

14 July 2011
Stufat de mielO reteta de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, untura, faina, otet, bulion si sare. Ingrediente: 750 g carne de miel 40 de fire de ceapa verde 20 de fire de usturoi verde 2 linguri de untura o lingura de faina un pahar cu bors sau doua linguri de otet…
Read more »

Prăjitură de morcovi

14 July 2011
Prăjitură de morcovi  O reteta delicioasa de prajitura cu morcovi, zahar, ulei, oua, zahar vanilat, lapte batut, fulgi de cocos, ananas, faina, praf de copt, scortisoara, sare, alune, unt, branza, zahar pudra. Ingrediente:  2 ceşti de zahăr 3/4 ceaşcă de ulei 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 3/4 ceaşcă de lapte bătut 2 ceşti de morcov ras…
Read more »

Bruschete cu piure de năut, cârnaţi şi usturoi

14 July 2011
Bruschete cu piure de năut, cârnaţi şi usturoiO reteta simpla de bruschete cu piure de naut, carnati si usturoi din: paine taraneasca, naut, carnati, ulei de masline extravirgin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine ţărănească (cu coaja mai groasă) 250 g năut (din conservă) 250 g cârnaţi proaspeţi 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 lingură pătrunjel 1…
Read more »

Reţete supe: supa de mariscos, supa de peste cu ardei gras, supa de morcovi cu sunca

14 July 2011
Reţete supe: supa de mariscos, supa de peste cu ardei gras, supa de morcovi cu suncaVa prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supa de mariscos Ingrediente: 150 g crevete 250 g midii 250 g scioci 150 g calamar 150 g rapane 1 ceapa potrivita 1 rosie mare 1 dovlecel 1 varf de cutit boia dulce 2-3 stigmate de sofran 2 l supa de peste 6…
Read more »

Inimioare din graham cu brânză de capră şi sfeclă

14 July 2011
Inimioare din graham cu brânză de capră şi sfeclă  O reteta deliciasa de inimioare din graham,otet, maioneza, branza de capra, sfecla, rozmarin. Ingrediente:   1 ceaşcă de oţet 1/2 ceaşcă de maioneză 2 felii de pâine graham 200 grame de brânză de capră tăiată în 4 felii 1/4 cană de sfeclă tăiată 1 lingură de rozmarin proaspăt tocat Mod de preparare: Se fierbe oţetul…
Read more »

Gratar de miel cu sos de branza

14 July 2011
Gratar de miel cu sos de branzaO reteta de gratar de miel cu sos de branza din: carne de miel, branza de burduf, untura, oua, suc de rosii, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (cotlet dezosat) 200 g branza de burduf 50 g untura 2 oua 300 ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel…
Read more »

Scapece

14 July 2011
ScapeceO reteta de scapece din: ansoa, faina, otet de vin alb, fire de menta, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g anşoa (se pot folosi şi hamsii sau scrumbii) 80 g făină 2 dl oţet de vin alb 2 căţei de usturoi 2 fire de mentă 2 ardei iuţi ulei extravirgin de…
Read more »

Salata de telina cu alune

14 July 2011
Salata de telina cu aluneO reteta simpla de salata de telina cu alune din: telina, mere, alune, frisca, mustar picant, piper, sare, zahar, zeama de lamaie si frunze de telina. Ingrediente: 1 kg telina 6 mere 200 g alune 250 g frisca 4 lingurite de mustar picant sare piper negru 1 priza zahar zeama de la 3 lamai frunze…
Read more »

Pulpa de miel cu ardei iute si tarhon

14 July 2011
Pulpa de miel cu ardei iute si tarhonO reteta de pulpa de miel cu ardei iute si tarhon din: ceapa, ardei iute, usturoi, pulpa de miel, ulei, tarhon, vin alb sec, rosii decojite, sare si piper. Ingrediente: 700 g ceapa 3 ardei iuti mari (chilli) 6 catei de usturoi 2-3 kg pulpa de miel 45 ml ulei tarhon 75 cl vin alb…
Read more »

Pacheţele de clătite umplute cu creveţi

14 July 2011
Pacheţele de clătite umplute cu creveţiO reteta delicioasa de pachetele de clatite umplute cu creveti din: oua, malai, faina, apa, unt, ulei de arahide sau de floarea soarelui, creveti, smantana, ceapa verde, sare, rosii, ulei extravirgin de masline, otet alb si sare. Ingrediente: pentru clatite: 2 ouă 2 linguri mălai foarte fin 3 linguri făină albă 300 ml apă 20…

Miel in sos de iaurt

14 July 2011
O reteta simpla si delicioasa de miel in sos de iaurt din: carne macra de miel, iaurt, zeama de lamaie, ulei, ceapa, boia iute, chimen, rosii, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne macra de miel 200 ml iaurt zeama de la o lamaie 2 linguri ulei 2 cepe, taiate felii 2…
Read more »

Dietă: Cum poţi slăbi cel puţin 10 kilograme în două săptămâni

13 July 2011
Dietă: Cum poţi slăbi cel puţin 10 kilograme în două săptămâniRegimul Mayo este unul din cele mai aspre regimuri şi trebuie respectat fără nicio abatere timp de 13 zile. Specialiştii în nutriţie susţin că persoanele care îl urmează cu sfiinţenie şi nu se lasă ispitiţi de dulciuri sau snacksuri vor slăbi cel puţin 10 kilograme în această perioadă. Regimul Mayo este unul din cele mai…
Read more »

Salata de mazare cu crabi si zeama de lamaie

13 July 2011
Salata de mazare cu crabi si zeama de lamaieO reteta simpla de salata de mazare cu crabi din: mazare, crabi, zeama de lamaie, maioneza, piper, zahar, piper Cayenne, patrunjel si oua fierte. Ingrediente: 1 kg mazare frageda 500 g crabi 2 lingurite zeama de lamaie 4-6 lingurite maioneza pentru salata piper negru macinat 1 praf de zahar 1 varf de cutit piper Cayenne…
Read more »

Chec de ciocolată cu banane

13 July 2011
Chec de ciocolată cu banane  O reteta delicioasa de chec de ciocolata cu banane, faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, oua, unt, esenta de vanilie, ciocolata alba. Ingrediente:  250 g făină 4 linguri cacao 200 g zahăr tos 1 praf copt 1/4 linguriţă bicarbonat 1/4 linguriţă sare 2 ouă mari 120 g unt topit şi răcit 1…
Read more »

Paste cu carne de porc si legume

13 July 2011
Paste cu carne de porc si legume  O reteta simpla si gustoasa de paste cu carne de porc, ardei gras, dovlecei, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 300 g paste 200 g carne slabă de porc 2 ardei graşi 2 dovlecei mici 4-5 roşii sau o cutie de roşii decojite 1 legătură de pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Pastele…
Read more »

Mancare de morcovi cu smântână

13 July 2011
Mancare de morcovi cu smântână  O reteta simpla si gustoasa de mancare de morcovi cu smnatana, unt, faina, zahar, ulei, patrunjel verde. Ingrediente:   500 g morcovi 1 lingură cu unt 1 linguriţă cu făină 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 100 g smântână pătrun­jel verde Mod de preparare: Se curăţă şi se spală morcovii, se taie bucăţi de 4…
Read more »

Sardele delcioase

13 July 2011
Sardele delcioaseO reteta simpla si delicioasa de sardele delicioase din: sardele, seminte de pin, stafide, ceapa, faina, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g sardele 50 g seminţe de pin 50 g stafide 2 cepe 100 g făină 4 dl oţet ulei extravirgin de măsline sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »

Cocktail Sky Boat

13 July 2011
Cocktail Sky BoatO reteta simpla de Cocktail Sky Boat din: whisky scotian, drambuie, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl whisky scotian 4 cl Drambuie 4 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam ingredientele in paharul pentru bauturi lungi, peste cuburi de gheata, amestecam si decoram cu…
Read more »

Placinta cu caise

13 July 2011
Placinta cu caise  O reteta delicioasa de placinta cu caise, faina, unt, sare, apa, zahar, pesmet, oua, smantana, budinca de vanilie. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 1/2 linguriţă sare 100 ml apă rece Ingrediente umplutura: 750 g caise 100 g zahăr pesmet sau alune măcinate Ingrediente crema: 2-3 ouă 2-3 linguri zahăr 150 ml smântână…
Read more »

Cum se prepara Paste linguine cu sos de homar si telina (video)

13 July 2011
Cum se prepara Paste linguine cu sos de homar si telina (video)O reteta video despre cum se prepara paste linguine cu sos de homar si telina din: paste linguine, homar, tulpina telina, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, pulpa de rosii si busuioc. Ingrediente: paste linguine homar o tulpina telina rosii cherry ceapa ulei de masline 150 ml pulpa de rosii busuioc   Mod de preparare:…
Read more »

Gogosi cu ciocolata alba

13 July 2011
Gogosi cu ciocolata alba  O reteta gustoasa de gogosi cu ciocolata alba, faina, zahar, coaja de lamaie, unt, lapte, galbenusuri, zahar vanilat, sare, drojdie. Ingrediente:  500 g faină 5 linguri zahăr coaja rasă de la o lămâie 50 g unt 400 ml lapte 3 gălbenuşuri 1 plic vanilat sare 1 cubuleţ drojdie 50 g ciocolată albă Mod de…
Read more »

Melcişori cu ciuperci şi flori de dovleac

13 July 2011
Melcişori cu ciuperci şi flori de dovleacO reteta de melcisori cu ciuperci si flori de dovleac din: paste melcisori, hribi, ciuperci, flori de dovleac, ceapa, smantana, amidon de cartofi, patrunjel, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste melcişori pentru asezonare: 150 g hribi 100 g ciuperci champignon 8 flori de dovleac 2 cepe mici 1 lingură smântână vegetală…
Read more »

Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă

13 July 2011
Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentăO reteta delicioasa de Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă din: foitaj, dovlecei, ardei gras rosu, ardei gras galben, mozzarella, unt, ou, usturoi, menta, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj pentru umplutură: 250 g dovlecei (zucchini) 100 g ardei gras roşu 100 g ardei gras galben 160 g mozzarella 40 g unt 1…
Read more »

Chifteluţe de anşoa

13 July 2011
Chifteluţe de anşoaO reteta simpla de chiftelute de ansoa din: fileuri de ansoa, paine uscata, lapte, ou, faina, seminte de fenicul, lamaie, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de anşoa curăţate (se pot folosi şi hamsii sau scrumbii) 5 felii de pâine uscată 1 dl lapte 1 ou 100 g făină 1…
Read more »

Salam de ton

13 July 2011
Salam de tonO reteta de salam de ton din: ton in ulei, fileuri de ansoa, oua, pesmet, patrunjel, sare, piper, capere, ulei de masline extravirgin, otet, lamaie, frunze de busuioc si rosie. Ingrediente: 250 g ton în ulei (din conservă) 4 fileuri de anşoa sărate 2 ouă 1 legătură pătrunjel 4 linguri pesmet sare şi piper pentru…
Read more »

Pulpa de porc cu rozmarin

13 July 2011
Pulpa de porc cu rozmarin  O reteta delicioasa de pulpa de porc cu rozmarin, slanina, unt, ceapa, rosii,ulei, vin alb, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 200 g slănină 100gunt 3 cepe 6 roşii potrivite 3 linguri ulei 500 ml vin alb 2 crenguţe rozmarin 3 foi de dafin sare piper Mod de preparare:…
Read more »

Prajitura cu glazura de caramel

13 July 2011
Prajitura cu glazura de caramel  O reteta gustoasa de parjitura cu glazura de caramel din:oua, zahar, faina, nuci, branza de vaci, zahar pudra, pere, coaja de lamaie, miere de albine, apa, esenta de vanilie, unt, alune de padure. Ingrediente blat:  6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 3 linguri nuci măcinate Ingrediente umplutură: 500 g brânză proaspătă de…
Read more »

Pere cu sos de vin

13 July 2011
Pere cu sos de vin  O reteta delicioasa de pere cu sos de vin, zahar, coaja de portocala, lamaie, scortisoara, coniac. Ingrediente: 4 pere 4 linguriţe de zahăr 200 ml vin roşu sau roze coajă de portocală şi de lămâie felii de lămâie ca decor 1 baton de scorţişoară 1 păhăruţ de coniac Mod de preparare: Se pun la…
Read more »

Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadella

13 July 2011
Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadellaO reteta de coltunasi cu ansoa, masline si mortadella din: faina alba, lapte integral, oua, drojdie, ulei de masline extravirgin, ulei de arahide, sare, masline verzi, rosii, mortadella, mozzarella, cascaval, file de ansoa, usturoi si piper. Ingrediente: pentru aluat: 650 g faină albă 250 ml lapte integral 4 ouă 35 g drojdie proaspătă 2 linguri…
Read more »

Sfaturi si metode pentru prepararea unui gratar

13 July 2011
Sfaturi si metode pentru prepararea unui gratarOpţiunea de a frige pe grătar o bucată bună de carne sau a legumelor este doar una dintre multe alte posibilităţi. De exemplu, sunt puţini cei care folosesc o metodă rafinată şi delicată, şi anume pre­pararea alimentelor pe jar. Această metodă de preparare presupune coacerea în spuză a ali­mentelor, învelite sau nu în folie de…
Read more »

Budinca de cartofi in straturi

13 July 2011
Budinca de cartofi in straturi  O reteta delicioasa de budinca de cartofi, kaizer, oua, ardei gras, cascaval, unt, lapte, oua, faina, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 10 cartofi 1/2 kg kaizer 5 ouă 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 100 g caşcaval o lingură unt Ingrediente sos: 500 ml lapte 1-3 ouă 2 linguri faină 4 căţei…
Read more »

Vinete in stil napoletan

13 July 2011
Vinete in stil napoletanO reteta de vinete in stil napoletan din: vinete, parmezan, mozzarella, busuioc, ulei, sos tomat si sare. Ingrediente: doua vinete mari 50 grame parmezan ras 125 grame mozzarella o legatura mica de busuioc 100 ml ulei 200 grame sos tomat sare   Mod de preparare: Se taie vinetele in feliute rotunde de jumatate de centimetru,…
Read more »

Reţete de supe: supă de vacuţă, supă de rosii, supă de găină

13 July 2011
Reţete de supe: supă de vacuţă, supă de rosii, supă de găinăVa prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supa de vacuta cu naut O reteta delicioasa de supa de vita cu naut, morcovi, patrunjel, cartofi, ardei gras,taietei, sare, ulei. Ingrediente: 700 g carne vită 2 morcovi 2 legături pătrunjel 2 cartofi 1 ardei gras 100 g năut 100 g tăiţei sare…
Read more »

Tagliatelle cu pui

13 July 2011
Tagliatelle cu pui  O reteta gustoasa de tagliatelle cu pui, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii cherry, busuioc, usturoi, ardei gras, seminte de susan, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste tagliatelle 1 piept de pui, fără os şi fără piele 2 linguri ulei 1 ardei gras 3-4 roşii cherry 1 lingură busuioc uscat 2 căţei…
Read more »

Saslik

13 July 2011
SaslikO reteta de saslik din: carne de miel sau de oaie, slanina, rosii, ardei gras, sare, piper, ulei si lamaie. Ingrediente: 500 g carne de miel sau de oaie 150 g slanina 4 rosii 3 ardei gras sare, piper 3 linguri ulei 3 lamai Mod de preparare: Se taie carnea in bucatele mici si se…
Read more »

Tăieţei cu suc şi somon

13 July 2011
Tăieţei cu suc şi somonO reteta delicioasa de taitei cu suc si somon din: taitei, suc de fructul pasiunii, smantana, somon afumat, unt, patrunjel, votca si zahar. Ingrediente: 320 g tăieţei lungi, mai groşi pentru asezonare: 200 ml suc de fructul pasiunii 200 ml smântână dulce 200 g somon afumat 20 g unt 1 legătură de pătrunjel 1 păhărel…
Read more »

Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de capră

13 July 2011
Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de caprăO reteta simpla si delicioasa de Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de capră din: paine toast, somon afumat, branza de capra, unt, ulei de masline extravirgin, lapte, ceapa verde, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 1 pungă pâine toast albă 200 g somon afumat 160 g brânză nouă de capră 40 g unt…
Read more »

Carne de berbec cu tocana de legume

13 July 2011
O reteta delicioasa de carne de berbec cu tocana de legume din: carne de berbec, cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion de rosii, unt sau untura si faina. Ingrediente: 500 g de carne de berbec 600 g cartofi 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 2 linguri bulion de rosii 2 linguri unt sau untura 1 lingura…
Read more »

Rulouri de dovlecei cu creveţi mari

13 July 2011
Rulouri de dovlecei cu creveţi mariO reteta de Rulouri de dovlecei cu creveţi mari din: dovlecei, creveti, cimbru, rosii cherry, praz, capere, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 200 g dovlecei 400 g creveţi mari 4 crenguţe cimbru 250 g roşii cherry 150 g praz 30 g capere 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper  …
Read more »

Tocana simpla de miel

13 July 2011
Tocana simpla de mielO reteta de tocana simpla de miel din: carne de miel, praz, morcovi, telina, cartofi, faina, cuisoare si lamaie. Ingrediente: 800 g carne miel 2 bucati praz 4 morcovi 1 telina 1 patrunjel 5 cartofi 1 lingura faina 6 cuisoare 1 lamaie Mod de preparare: Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa…
Read more »

Salata de ardei cu cas de oaie

13 July 2011
Salata de ardei cu cas de oaieO reteta delicioasa de salata de ardei cu cas de oaie din: ardei verzi si galbeni, usturoi, sare, piper rosu, piper negru, ceapa verde, frunze de patrunjel, otet, ulei de masline si cas de oaie. Ingrediente: cate 3 ardei verzi si galbeni 12 catei mari de usturoi 1 lingurita sare 4 boabe de piper rosu…
Read more »

Salată de paste cu germeni de soia

12 July 2011
Salată de paste cu germeni de soiaO reteta de salata de paste cu germeni de soia din: paste fusilli, anghinare, broccoli, pecorino, germeni de soia, ulei de masline extravirgin, seminte de sunsa, sare si piper. Ingrediente: 350 g paste fusilli pentru asezonare: 4 căpăţâni de anghinare 1 broccoli 60 g pecorino 4 linguri germeni de soia 4 linguri ulei de măsline…
Read more »

DIETĂ DE SLĂBIT: Cum poţi pierde kilogramele în plus în timpul verii

12 July 2011
DIETĂ DE SLĂBIT: Cum poţi pierde kilogramele în plus în timpul veriiOuăle, cerealele integrale sau ciupercile sunt recomandate deoarece contribuie la arderea grăsimilor din organism. În timpul verii, tot mai multe persoane sunt preocupate de silueta lor şi au tendinţa să adopte regimuri alimentare pentru a pierde în greutate, susţin medicii nutriţionişti. Potrivit experţilor, cele mai bune metode pentru a menţine o greutate normală şi pentru…

Supa de vacuta cu naut

12 July 2011
Supa de vacuta cu nautO reteta delicioasa de supa de vita cu naut, morcovi, patrunjel, cartofi, ardei gras,taietei, sare, ulei. Ingrediente: 700 g carne vită 2 morcovi 2 legături pătrunjel 2 cartofi 1 ardei gras 100 g năut 100 g tăiţei sare ulei Mod de preparare: Se spală carnea, se cură­ţă de pieliţe, se taie bucăţi potrivite şi se…
Read more »

Farfalle cu hribi şi flori de dovleac

12 July 2011
Farfalle cu hribi şi flori de dovleacO reteta delicioasa de Farfalle cu hribi şi flori de dovleac din: farfalle, hribi, flori de dovleac, mazare, gorgonzola, civeta, vin alb, sofran, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente : 350 g farfalle pentru asezonare: 50 g hribi deshidrataţi 12 flori de dovleac (sau dovlecel) 150 g mazăre boabe congelată 50 g gorgonzola…
Read more »

Salată de homar cu fenicul şi maioneză cu portocale

12 July 2011
Salată de homar cu fenicul şi maioneză cu portocaleO reteta delicioasa de salata de homar cu fenicul si maioneza cu portocale din: homari, bulbi de fenicul, morcov, tije de telina, ceapa, foaie de dafin, otet, sare, ulei de arahide, oua, portocala, lamaie, sare, piper, masline negre, ulei extravirgin de masline si marar. Ingrediente: pentru salată: 3 homari (500-600 g fiecare) 3 bulbi de…
Read more »

Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânză

12 July 2011
Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânzăO reteta simpla de Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânză din: paine toast, crema de branza, telemea de vaca, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, rucola, frunze de cimrbu, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine toast integrală 200 g cremă de brânză 100 g telemea nouă de vacă 10 roşii cherry…
Read more »

Pâine umplută cu somon şi brânză

12 July 2011
Pâine umplută cu somon şi brânzăO reteta de paine umpluta cu somon si branza din: paine toast, somon afumat, branza de vaci, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 pâine toast întreagă 400 g somon afumat (felii) 200 g brânză proaspătă de vaci 1 praf de nucşoară sare şi piper   Mod de preparare: Taie pâinea în aşa fel încât să…
Read more »

Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta

12 July 2011
Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi fetaO reteta delicioasa de Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta din: gnocchi din faina de grau dur, mazare boabe, jambon, ulei de masline extravirgin, ceapa, feta, sare si piper. Ingrediente: 350 g gnocchi din faină de grâu dur pentru asezonare: 170 g mazăre boabe extrafină 1 felie groasă de jambon afumat (30 g) 3…
Read more »

Chiftelute cu susan

12 July 2011
Chiftelute cu susan  O reteta simpla si delicioasa de chiftelute cu susan,carne tocata, oua, usturoi, ceapa, paine, sare, lapte, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată 2 ouă 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică 3-4 felii pâine sare lapte piper susan Mod de preparare: Carne se amesteca cu usturoiul zdrobit, cea­pa tocată mărunt, ouăle bătute, pâinea înmuiată…
Read more »

Frigărui caprese

12 July 2011
Frigărui capreseO reteta simpla si delicioasa de frigarui caprese din: mozzarella, rosii cherry, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 10 biluţe mici de mozzarella 10 roşii cherry 20 frunze de busuioc 2 linguri ulei de măsline extra­virgin sare   Mod de preparare: Spală roşiile şi usucă-le cu hârtie absorbantă. Taie-le ju­mătăţi şi presară-le uşor cu…
Read more »

Ciorbă de pui cu smantană

12 July 2011
Ciorbă de pui cu smantană  O reteta simpla si gustoasa de ciorba de pui cu smantana,ceapa, morcov, ardei gras, telina, sare, galbenus, taietei. Ingrediente: 1 piept pui 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ţelină sare 3 linguri smântână 1 gălbenuş 100 g tăiţei laţi   Mod de preparare: Se curăţă legumele. Cea­pa…
Read more »

Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidă

12 July 2011
Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidăO reteta de portofele calde umplute cu pastrav si conopida din: faina alba, ulei de masline extravirgin, ou, sare, file de pastrav, conopida, varza, vin alb ceapa, patrunjel, usturoi, sare si piper alb. Păstrăvul se poate prepara cu bune rezultate în toate modurile: fiert, fript pe grătar, prăjit, la cuptor. Ai grijă totuşi: nu îl…
Read more »

Spirale cu fructe de mare şi rucola

12 July 2011
Spirale cu fructe de mare şi rucolaO reteta de spirale cu fructe de mare si rucola din: paste spirala, fructe de mare, usturoi, uleid e masline extravirgin, vin alb, concentrat de legume, rosii cherry, rucola, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: 350 g spirale pentru asezonare: 500 g fructe de mare 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră

12 July 2011
Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de caprăO reteta delicioasa de Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră din: dovlecei, somon afumat, ricotta, branza de capra, smantana, ulei de masline extravirgin, frunze de cimbru verde, civeta, frunze de ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 8 dovlecei mari (zucchini) 200 g somon afumat 150 g ricotta (sau brânză proas­pătă de vaci) 100…
Read more »

Cocktail Rock

12 July 2011
Cocktail RockO reteta simpla de Cocktail Rock din: whisky, zeama de lamaie, suc de ananas, rachiu de cirese si curacao. Ingrediente: 1 cl whisky 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc de ananas 1 cl rachiu de cirese 1 cl Curacao   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, poi se…
Read more »

Tocana din carne miel cu smantana

12 July 2011
Tocana din carne miel cu smantanaO reteta simpla de Tocana din carne miel cu smantana din: carne de miel, untdelemn, ceapa, smantana, faina, lamaie, boia, marar, patrunjel sau tarhon si sare. Ingrediente: 300-500 g carne de miel 50-80 ml untdelemn circa 80 g ceapa 100 ml smantana 25 g faina lamaie boia marar patrunjel sau tarhon taiat marunt sare Mod…
Read more »

Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţi

12 July 2011
Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţiO reteta de sardele marinate la gratar cu piure de fenicul si cartofi prajiti din: sardele, cartofi, ulei, fenicul, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper, lamaie, piper, frunze de fetica si frunze de fenicul. Ingrediente: pentru sardele: 12 sardele 400 g cartofi 1 1 ulei pentru prăjit pentru piureul de fenicul: 1 fenicul…
Read more »

Hamburgeri de vită pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofi

12 July 2011
Hamburgeri de vită pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofiO reteta delicioasa de Hamburgeri cu vin alb pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofi din: hamburgeri de vita, paine toast, faina alba, unt, vin alb, frunze de salvie, sare, piper, cartofi, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 8 hamburgeri de vită (circa 70 g fiecare) 8 felii pâine toast 20 g faină albă …
Read more »

Chifteluţe de linte cu seminţe de mac

12 July 2011
Chifteluţe de linte cu seminţe de macO reteta de chiftelute de linte cu seminte de mac din: linte rosie, ceapa, tija de telina, foaie de dafin, usturoi, verdeturi mixte, supa de legume, ulei de masline extravirgin, seminte de mac, sare, boia iute si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g linte roşie 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1 foaie de…
Read more »

Cod sărat cu praz

12 July 2011
Cod sărat cu prazO reteta simpla si delicioasa de cod sarat cu praz din: cod sarat, fir de praz, paine prajita, ulei de masline extravirgin, sofran, patrunjel si piper. Ingrediente: 500 g cod sărat 2 fire de praz 700 ml apă călduţă felii de pâine prăjită 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 plic şofran 1 legătură pătrunjel…
Read more »

Kulfi cu fistic

12 July 2011
Kulfi cu fisticO reteta gustoasa de kulfi cu fistic din: fistic, lapte, seminte de cardamon si caise. Kulfi este o îngheţată de origine indiană, pregătită fără a folosi congelatorul: compoziţia e pe bază de lapte şi de alte ingrediente care se toarnă în conuri de metal, care se închid ermetic şi se bat bine până se solidifică…
Read more »

Tarta cu mere si caramel

12 July 2011
Tarta cu mere si caramel  O reteta simpla si gustoasa de tarta cu mere, caramel, unt, oua, faina, zahar, apa, praf de copt, sare, zahar vanilat, mere, lapte, zahra, faina, coaja de lamaie, fulgi de migdale. Ingrediente: 150 g unt ouă 400 g faină 100 g zahăr 100 ml apă 1 praf de copt 1 praf de sare zahăr…
Read more »

Crochete de linte

12 July 2011
Crochete de linteO reteta delicioasa de crochete de linte din: linte rosie, ou, boia iute, chimen, coriandru, piper negru boabe, iaurt si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g linte roşie 1 ou 1 lingură boia iute 1 lingură chimen 1 legătură coriandru proaspăt 1/2 lingură piper negru boabe pentru sos: 250 g iaurt 1 lămâie (zeama)  …
Read more »

Salată de creveţi cu fasole şi ceapă verde

12 July 2011
Salată de creveţi cu fasole şi ceapă verdeO reteta delicioasa de salata de creveti cu fasole si ceapa verde din: fasole alba, otet alb, ulei de masline extravirgin, creveti, foaie de dafin, tarhon, zahar, sare, piper, ceapa verde, faina si ulei de arahide. Ingrediente: 200 g fasole albă cu bobul mic 100 ml oţet alb 3 linguri ulei de măsline extra­virgin 12…
Read more »

Reţete cu peşte: peste si vinete, peste la tigaie si rulouri din peste cu midii

12 July 2011
Reţete cu peşte: peste si vinete, peste la tigaie si rulouri din peste cu midiiPentru cei pasionati de peşte va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase: Peşte şi vinete cu sos de roşii O reteta simpla si delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din: file de peste sabie, mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina, usturoi, busuioc, oregano, ulei extravirgin de masline, sare…
Read more »

Ciorba de fasole rosie

12 July 2011
Ciorba de fasole rosie  O reteta delicioasa de ciorba de fasole rosie, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, radacina de telina, ardei gras, cimbru verde, leustean, sos de rosii, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole boabe 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 rădăcină de ţelină frunze de ţelină 1 ardei gras cimbru verde…
Read more »

Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde

12 July 2011
Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verdeO reteta simpla si delicioasa de Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde din: paine toast, friptura de porc sau de vitel, frunze de spanac, ceapa verde, salvie, ulei extravirgin de masline, vin alb, mustar picant, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine toast 200 g friptură de porc sau de viţel 1…
Read more »

Cocktail Captain’s Dream

12 July 2011
Cocktail Captain’s DreamO reteta simpla de Cocktail Captain’s Dream din: whisky, sirop de mango, limeta, angostura amaruie, tonic, mango, kiwi si agrise. Ingrediente: 5 cl whisky 2 cl sirop de mango 1 lingurita de limeta 5 stropi de Angostura amaruie tonic bucati de mango felii de kiwi agrise   Mod de preparare: Se pun doua cuburi de…
Read more »

Miel marinat cu vin si mustar

12 July 2011
Miel marinat cu vin si mustarO reteta simpla de miel marinat cu vin si mustar din: friptura de miel, sare, piper negru, vin rosu si seminte de musta macinate. Ingrediente: 4 bucati friptura de miel 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 1 cana vin rosu 3 linguri seminte de mustar macinate Mod de preparare: Carnea de miel se unge…
Read more »

Peşte la grătar cu sos de patrunjel

12 July 2011
Peşte la grătar cu sos de patrunjelO reteta simpla si delicioasa de peste la gratar cu sos de patrunjel din: peste spada, patrunjel, seminte de pin, usturoi, scrumbie in ulei, lamaie, ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte-spadă 1 legătură de pătrunjel 40 g seminţe de pin 1 căţel de usturoi 2 fileuri de scrumbie…
Read more »

Cornuri apetisante

12 July 2011
Cornuri apetisanteO reteta delicioasa de cornuri apetisante din: faina alba, apa, drojdie, de bere, faina integrala, ulei extravirgin de masline, untura si drojdie de bere. Ingrediente pentru maia: 80 g faină albă 40 ml apă 4 g drojdie de bere pentru cornuri: 200 g faină albă  100 g faină integrală 450 ml apă 2 linguriţe ulei…
Read more »

Peşte şi vinete cu sos de roşii

12 July 2011
Peşte şi vinete cu sos de roşiiO reteta simpla si delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din: file de peste sabie, mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina, usturoi, busuioc, oregano, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de peşte-sabie 400 g mozzarella de bivoliţă 500 g roşi 2 vinete lungi 3 ouă 60…
Read more »

Salata asortata cu fasole

12 July 2011
Salata asortata cu fasole  O reteta de salata asortata gustoasa din:fasole rosie, fasole verde, morcovi, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ardei iute, ulei, patrunjel verde, ulei, otet, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g fasole roşie boabe 100 g fasole verde păstăi 2 morcovi 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 roşii 2 ardei gras roşii 1…
Read more »

Pulpă de porc cu fasole

12 July 2011
Pulpă de porc cu fasole  O reteta simpla si gustoasa din:pulpa de porc, fasole, ceapa, morcov, ardei grasi, pasta de tomate, vin alb, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 500 g fasole nouă 2 cepe 1 morcov 2 ardei graşi 3 linguri pastă de tomate 1 pahar vin alb 1/2 linguriţă cimbru uscat 1…
Read more »

Minipizza de mămăligă cu ciuperci

11 July 2011
Minipizza de mămăligă cu ciuperciO reteta de minipizza de mamaliga cu ciuperci din: mamaliga, ciuperci, emmentaler, sunca de praga, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g mămăligă 200 g ciuperci mixte congelate 120 g Emmentaler (sau alt caşcaval) 60 g şuncă de Praga 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi…

Cocktail Memphis Delight

11 July 2011
Cocktail Memphis DelightO reteta simpla de Cocktail Memphis Delight din: bourbon, cointreau, zeama de lamaie, cola si o felie de portocala sau lamaie. Ingrediente: 4 cl bourbon 2 cl Cointreau 1 cl zeama de lamaie cola o felie de portocala sau lamaie   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata Bourbon-ul, Cointreau-ul si zeama de lamaie in…
Read more »

Miel cu mustar

11 July 2011
Miel cu mustarO reteta simpla de miel cu mustar din: carne de miel, mustar de dijon, piper, usturoi, pesmet si cimbru. Ingrediente: 4 bucati carne de miel fara grasime 1/4 cana mustar de Dijon 1/4 lingurita piper 2 catei de usturoi 1/3 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru Mod de preparare: Pesmetul, usturoiul, piperul si cimbrul se amesteca…
Read more »

Fasole cu calamari

11 July 2011
Fasole cu calamariO reteta simpla de fasole cu calamri din: fasole pestrita, calamari, usturoi, ulei de masline extravirgin, rozmarin, rosii cherry, sare cu verdeturi, piper. Ingrediente: 200 g fasole pestriţă boabe 130 g calamari foarte mici 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă de rozmarin 6 roşii cherry sare cu verdeţuri (specială…
Read more »

Pateuri calde cu bacon şi cartofi

11 July 2011
Pateuri calde cu bacon şi cartofiO reteta de pateuri calde cu bacon si cartofi din: cartofi, ricotta, bacon, parmezan, ou, ulei de masline extravirgin, ou, civeta sau ceapa verde, sare, piper, branza brie, smantana si parmezan. Ingrediente: 200 g cartofi 150 g ricotta 60 g bacon 4 linguri parmezan ras 1 ou 2 linguri ulei de măsline extravirgin 50 g…
Read more »

Peşte la tigaie cu dovlecei

11 July 2011
Peşte la tigaie cu dovleceiO reteta simpla si delicioasa de peste la tigaie cu dovlecei din: peste calugar, pancetta afumata, hasma, vin alb sec, ulei extravirgind e masline, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată de peşte-călugăr de 800 g, curăţată şi fără piele 120 g pancetta afumată 4 dovlecel potriviţi 1 haşmă 1/2 pahar de vin alb sec 4…
Read more »

Omletă cu hribi tocaţi

11 July 2011
Omletă cu hribi tocaţiO reteta simpla de omleta cu hribi tocati din: hribi, oua, ulei, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 hribi medii (spre mici) 2 ouă 1 lingură ulei cu diverse arome 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1/2 lingură parmezan ras sare şi piper   Mod de preparare:…
Read more »

Dulce Gula Java

11 July 2011
Dulce Gula JavaO reteta de dulce gula java din: tapioca, lapte de cocos, ananas, papaia, mango si sare. Ingrediente: 200 g tapioca 1 cutie de 250 g lapte de cocos 3 felii de ananas 1/2 papaia 1/2 mango sare   Mod de preparare: Intr-o oală, daţi în clocot 1 l de apă cu un praf de sare…
Read more »

Peşte cu cartofi crocanţi julien

11 July 2011
Peşte cu cartofi crocanţi julienO reteta simpla de peste cu cartofi crocanti julien din: cartofi, peste calugar, unt, ceapa, morcov, tulpina de telina, supa de peste, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgind e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mici 4 bucăţi de peşte-călugăr de circa 200 g fiecare 30 g unt 1 ceapă 1 morcov 1 tulpină de ţelină…
Read more »

Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete

11 July 2011
Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vineteO reteta simpla de Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete din: orez basmati alb, rosii cherry, praf de curry, ulei de masline extravirgin, sare, piper, patrunjel verde tocat.  Orezul basmati şi-a luat numele de la aroma sa specială (basmati înseamnă parfumat), care aminteşte de lemnul de santal. Este un tip de orez foarte…
Read more »

Cocktail Morning Dew

11 July 2011
Cocktail Morning DewO reteta simpla de Cocktail Morning Dew din: whisky irlandez, curacao albastru, creme de bananes, suc de grapefruit, albus, portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl whisky irlandez 1 cl Curacao albastru 2 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 4 cl suc de grapefruit jumatate de albus o felie de portocala cirese   Mod de…
Read more »

Mancare de fasole cu miel

11 July 2011
Mancare de fasole cu mielO reteta de mancare de fasole cu miel din: pulpa de miel, boabe de fasole, carnati, slanina, ceapa, ulei de masline, pasta de rosii, usturoi, supa de legume sau de miel, cimbru, vin alb, foi de dafin, patrunjel, rozmarin, nucsoara, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpa de miel 200 g boabe de fasole…
Read more »

Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă

11 July 2011
Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţăO reteta de paste tararensti cu chiftelute si fasole pestrita din: paste in forma de scoici, carne rosie tocata, fasole pestrita, ulei de floarea soarelui, paine toasta, ou, usturoi, faina alba, pasta de tomate, smantana, parmezan, patrunjel, lapte, sare si piper. Ingrediente: 200 g paste în formă de scoici pentru asezonare: 200 g carne roşie…
Read more »

Rulouri de solă cu grepfrut roz

11 July 2011
Rulouri de solă cu grepfrut rozO reteta delicioasa de rulouri de sola cu grepfrut roz din: fileuri de sola, salata verde, hasme, arpagic verde, vermut sec, grepfrut roz, unt, faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de solă (limbă de mare) 2 inimi de salată verde, plus câteva frunze pentru ornat 2 haşme mici câteva fire…
Read more »

Bulete de Emmentaler şi cartofi în crustă de mălai

11 July 2011
Bulete de Emmentaler şi cartofi în crustă de mălaiO reteta de bulete de emmentaler si cartofi in crusta de malai din: cartofi, emmentaler, malai, oua, alune, ulei de arahide, patrunjel, civeta, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g Emmentaler 150 g mălai măcinat fin 2 ouă 30 g alune 300 ml ulei de arahide lingură pătrunjel fire civetă (sau ceapă verde)…
Read more »

Tartelete cu ciuperci

10 July 2011
Tartelete cu ciuperciO reteta delicioasa de Tartelete cu ciuperci din: ciuperci, unt, smantana, patrunjel, maghiran, ceapa alba, sare, piper si rosii. Ingrediente: 300 g ciuperci 40 g unt 4 linguri smântână 1 lingură pătrunjel 1 lingură măghiran 1/2 ceapă albă sare şi piper pentru decor: 2-3 roşii   Mod de preparare: Aşază faina în formă de fântână…
Read more »

Rulouri din peşte umplute cu midii

10 July 2011
Rulouri din peşte umplute cu midiiO reteta de rulouri din peste umplute cu midii din: peste spada, midii, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g peşte-spadă tăiat felii subţiri 800 g midii 2 ouă 60 g pesmet 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 2 rămurele de rozmarin…
Read more »

Cremă tropicală cu papaia

10 July 2011
Cremă tropicală cu papaiaO reteta de crema tropicala cu papaia din: papaia, lapte de cocos, zahar de trestie, zeama de lamaie, suc de portocala si praf de scortisoara. Papaia este o plantă exotică recunoscută şi apreciată pentru gustul ei deosebit şi pentru dulceaţa fructului. Acesta, cu coajă galbenă şi moale, seamănă cu o pară mare. Ingrediente: 2 papaia…
Read more »

Pateuri cu dovlecei şi mozzarella

10 July 2011
Pateuri cu dovlecei şi mozzarellaO reteta de pateuri cu dovlecei si mozzarella din: foitaj, sos bechamel, dovlecei, ou, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj 300 g sos bechamel 200 g mozzarella 3 dovlecei mici (zucchini) 1 ou 1 lingură parmezan ras 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Gogoşele din peşte cu boia dulce

10 July 2011
Gogoşele din peşte cu boia dulceO reteta de gogosele din peste cu boia dulce din: peste spada, faina, salvie, usturoi, boia dulce, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte-spadă 150 g făină 10 frunze de salvie 1 căţel de usturoi 2 linguriţe de boia dulce ulei extravirgin de măsline sare si piper negru   Mod de…
Read more »

Ineluşe cu vinete şi roşii

10 July 2011
Ineluşe cu vinete şi roşiiO reteta delicioasa de ineluse cu vinete si rosii din: ineluse din faina de grau dur, vanata, rosii cherry, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute, frunze de cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g ineluşe din faină de grâu dur pentru asezonare: 1 vânătă mică şi subţire 1,5 kg roşii cherry 1 bucată mozzarella…
Read more »

Baghetă umplută cu legume şi ton

10 July 2011
Baghetă umplută cu legume şi tonO reteta simpla de bagheta umpluta cu legume si ton din: bagheta, anghinare, ton in ulei, fileuri de ansoa, rucola, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 1 baghetă 250 g anghinare în ulei (conservă) 150 g ton în ulei (conservă) 4 fileuri de anşoa 200 g rucola 50 g ceapă verde sare şi piper  …
Read more »

Friptura de miel cu levantica

10 July 2011
Friptura de miel cu levanticaO reteta de friptura de miel cu levantica din: carne de miel, pesmet, sare, amestec herbes de provence, piper, usturoi, levantica, ulei de masline, vin rosu si mustar iute de dijon. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare 1 lingura amestec herbes de provence 1/2 lingurita piper 2 catei de…
Read more »

Cremă catalană

9 July 2011
Cremă catalanăO reteta de crema catalana din: lapte, galbenusuri, zahar tos, zahar de trestie, fecula, lamaie si baton de scortisoara. Ingrediente: 6 dl lapte 4 gălbenuşuri 100 g zahăr tos 100 g zahăr de trestie 40 g feculă 1 lămâie mică, netratată 1/2 baton de scorţişoară   Mod de preparare: Spălaţi lămâia, ştergeţi-o şi curăţaţi-o coajă.…
Read more »

Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin

9 July 2011
Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pinO reteta de Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin din: sardele, oua, fenicul salbatic, seminte de pin, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g sardele curăţate 6 ouă 2 rămurele de fenicul sălbatic 20 g seminţe de pin 1 căţel de usturoi ulei extravirgin de măsline sare…
Read more »

Trigoane delicioase cu legume

9 July 2011
Trigoane delicioase cu legumeO reteta de trigoane delicioase cu legume din: foi de placinta, dovleac, mazare, galbenus, ulei extravirgin de masline, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ciroandru, praf de ghimbir, ulei, sare si piper. Ingrediente: 10 foi subţiri pentru plăcintă 250 g dovleac 200 g mazăre 1 gălbenuş 100 ml apă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »

Chifle delicioase cu seminte

9 July 2011
Chifle delicioase cu seminteO reteta simpla de chifle delicioase din: faina alba, drojdie, apa, untura, drojdie de bere, seminte, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 150 g faină albă 75 ml apă 7 g drojdie proaspătă pentru chifle: 300 g faină albă 150 ml apă 20 g untură 20′ g drojdie de bere 1 linguriţă malţ de…
Read more »

Caracatiţă cu dovlecei şi ierburi aromatice

9 July 2011
Caracatiţă cu dovlecei şi ierburi aromaticeO reteta de caracatita cu dovlecel si ierburi din: caracatita, ceapa, tije de telina, morcovi, civeta, frunze de cimbru, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, usturoi, dovlecei si rosii. Ingrediente: 800 g caracatiţă 60 g ceapă 40 g tije de ţelină 80 g morcovi pentru asezonare: 1 legătură civetă (sau frunze de ceapă…
Read more »

Cremă de flori de portocal

9 July 2011
Cremă de flori de portocalO reteta delicioasa de crema de flori de portocal din: loapte, zahar, flori de portocal, ou, galbenusuri, migdale, fistic si seminte de pin. Ingrediente: 6 dl lapte 15 0g zahăr 4 linguri de apă de flori de portocal 1 ou 3 gălbenuşuri 1 lingură de migdale prăjite 1 lingură de fistic 1 lingură de seminţe…
Read more »

Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei

9 July 2011
Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovleceiO reteta de Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei din: fileuri de pastrav, dovlecei, alune, pesmet, faina, oua, cimbrisor, patrunjel, arpagic verde, frunze de menta, lamaie, ulei, ulei extravirgin de maline, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de păstrăv salmonat 3 dovlecei 150 g alune fără coajă şi fără pieliţă 150 g…
Read more »

Sote de roşii

9 July 2011
Sote de roşiiO reteta simpla de sote de rosii din: rosii, unt sau ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 kg de rosii 100 g unt sau ulei piper sare   Mod de preparare: Rosiile se spala, se cresteaza si se oparesc in apa clocotita, pentru ca sa se poata curata de pielita, apoi se curata de seminte,…
Read more »

Tocanita din pulpa de miel

9 July 2011
Tocanita din pulpa de mielO reteta de tocanita din pulpa de miel din: pulpa de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, cardamom, scortisoara, coriandru, caise uscate, anason, supa de miel, otet, morcovi si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de miel 4 linguri ulei de masline 3 cepe 2 catei de usturoi 8 capsule de cardamom 1 baton de sortisoara…
Read more »

Miel delicios umplut

9 July 2011
Miel delicios umplutO reteta de miel delicios umplut din: piept de miel, ficat, ceapa, ou, ou fiert rascopt, franzela, sare si piper. Ingrediente: 1 piept intreg de miel 200 g ficat 1 ceapa 1 ou crud 1 ou fiert rascopt 100 g franzela sare piper Mod de preparare: Din carne se scot oasele dupa care, cu ajutorul…
Read more »

Hamburger din omletă cu morcovi şi salată

8 July 2011
Hamburger din omletă cu morcovi şi salatăO reteta delicioasa de hamburger din omleta cu morcovi si salata din: chifle, salata verde, morcovi, oua, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: chifle 8 foi de salată verde 3 morcovi 4 ouă 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper Mod de preparare: Spală salata în multă apă rece şi usuc-o bine…

Colţunaşi cu ricotta

7 July 2011
Colţunaşi cu ricottaO reteta de coltunasi cu ricotta din: faina alba, oua, vin alb, ulei de floarea soarelui, zahar, sare, ricotta, parmezan, oua, patrunjel, nucsoara si piper. Ingrediente: 600 g faină albă 3 ouă 200 ml vin alb 150 ml ulei de floarea-soarelui 1 linguriţă zahăr sare pentru umplutură: 750 g ricotta 100 g parmezan 2 ouă…
Read more »

Pulpa de miel cu miere

7 July 2011
Pulpa de miel cu miereO reteta simpla si delicioasa de pulpa de miel cu miere din: pulpa de miel, amestec garam masala, usturoi, miere, ghimbir, sos de soia si ulei de arahide. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 lingura amestec garam masala 2 catei de usturoi 200 g miere 2 linguri ghimbir proaspat 2 linguri sos de soia 2…
Read more »

Portofele de ton cu ierburi aromatice

7 July 2011
Portofele de ton cu ierburi aromaticeO reteta delicioasa de portofele de ton cu ierburi aromatice din: ton, telina, morcov, ceapa, lamaie, foaie de dafin, capere in otet, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru boabe. Ingrediente: 1 bucată de ton de 400 g 1 tulpină de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1/2 lămâie 1 foaie de dafin 1…
Read more »

Salată de vară cu sparanghel şi anghinare calde

7 July 2011
Salată de vară cu sparanghel şi anghinare caldeO reteta de salata de vara cu sparanghel si anghinare calde din: anghinare, lamai, ulei de masline, seminte de coriandru, anason, cimbru, otet de vin alb, tulpini de sparanghel, frunze de salata, rosie, ceapa verde, cives si otet balsamic. Ingrediente: pentru salata: 4 anghinare, curăţaţe 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1 lingură…
Read more »

Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate

7 July 2011
Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumateO reteta de Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate din: fileuri de cernie, somon afumat, peste spada,  hasma, varza chinezeasca, vion alb, smantana, unt, frunze de salvie, ramurica cimbrisor, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri de cernie de câte 400 g fiecare, curăţate şi fără piele 150 g somon…
Read more »

Carne de berbec in sos chilli

7 July 2011
O reteta de carne de berbec in sos chili din: ardei, ceapa, usturoi, rosii, ardei chilli, carne de berbec, ulei de masline, sare, scortisoara, cuisoare, masline si migdale. Ingrediente: 4 ardei chiles anehos, uscati 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 rosii 2-3 ardei chilli uscati 1 kg carne de berbec (miel-pulpa) 2-3 lingura ulei…
Read more »

Tocana de miel cu smantana

7 July 2011
Tocana de miel cu smantanaO reteta delicioasa de tocana de miel cu smantana din: carne de miel, untdelemn, ceapa, smantana, faina, lamaie, boia, marar, patrunjel sau tarhon si sare. Ingrediente: 300-500 g carne de miel 50-80 ml untdelemn cca. 80 g ceapa 100 ml smantana 25 g faina lamiie boia marar patrunjel sau tarhon taiat marunt sare Mod de…
Read more »

Ciuperci cu roşii şi ardei graşi

7 July 2011
O reteta simpla si delicioasa de Ciuperci cu roşii şi ardei graşi din: ciuperci, rosii, ardei rgasi, ceapa, ulei, verdeata, piper si sare dupa gust. Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g roşii 4-5 ardei graşi 2 cepe 100 ml ulei verdeaţă piper sare după gust   Mod de preparare: Se laeg de preferinta ciupercile mici…
Read more »

Garnitură de orez

7 July 2011
Garnitură de orezO reteta simpla si garnitura de orez din: orez, rosii, ulei sau unt, cascaval, piper si sare. Ingrediente: 300 g orez 600 g roşii 100 ml ulei sau 100 g unt 100 g caşcaval piper sare   Mod de preparare: Orezul ales, bine spalat, se toarna intr-o cratita cu ulei incalzit si se amesteca pana…
Read more »

Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherry

6 July 2011
Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherryO reteta delicioasa de scrumbii cu cartofi, ceapa si rosii cherry din: scrumbii, cartofi, ceapa, rosii cherry, cimbrisor, fenicul, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g scrumbii curăţate 4 cartofi mici 2 cepe roşii 20 roşii cherry 1 linguriţă de cimbrişor uscat 2 rămureie de fenicul sălbatic 4 linguri de ulei extravirgin…
Read more »

Budincă de afine cu cremă de ou

6 July 2011
Budincă de afine cu cremă de ouO reteta de budinca de afine cu crema de ou din: afine, apa, lapte, unt, faina, miere, esenta de vanilie, galbenus, si zahar. Ingrediente: 400 g afine 4 dl apă 4 dl lapte 1 lingură de unt 4 linguri de făină 4 linguri de miere 4 picături de esenţă de vanilie pentru cremă: 1 gălbenuş…
Read more »

Pateuri simple si delicioase

6 July 2011
Pateuri simple si delicioaseO reteta de pateuri simple si delicioase din: foitaj, ou, cascava si sunca. Ingrediente: 2 rulouri de foitaj proaspăt 1 ou pentru umplutură: 250 g caşcaval (natur sau afumat) 150 g şuncă fiartă afumată   Mod de preparare: Intinde aluatul pe planşetă şi taie din el 8 dreptunghiuri. Taie şunca felii cu grosimea de 3…
Read more »

Cocktail Royal Scot

6 July 2011
Cocktail Royal ScotO reteta simpla de Cocktail Royal Scot din: drambuie, whisky scotian, chartreuse si cirese. Ingrediente: 1 cl Drambuie 2 cl whisky scotian 1 cl Chartreuse (verde) cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail. Se decoreaza cu cirese.
Read more »

Ciuperci sote

6 July 2011
Ciuperci soteO reteta simpla de Ciuperci sote din: ciuperci, ceapa, ulei sau unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2-3 cepe 2-3 linguri de ulei sau unt sare şi piper după gust   Mod de preparare: Se curata bine ciupercile de pamant, se spala in mai multe ape si se taie felii subtiri, atat…
Read more »

Plachie de peşte călugăr

6 July 2011
Plachie de peşte călugărO reteta de Plachie de peşte călugăr din: peste calugar, fasolica verde, rosii, usturoi, rozmarin, patrunjel, vin alb sec, otet de vin rosu, boia de ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g peşte-călugăr curăţat 350 g fasolică verde 800 g roşii de salată 4 căţei de usturoi 1 rămurică de rozmarin…
Read more »

Tarte cu praz şi bacon

6 July 2011
Tarte cu praz şi baconO reteta de tarte cu rpaz si bacon din: faina alba, apa, unt, ou, sare, praz, lapte integral, smantana, unt, parmezan, patrunjel, nucsoare, sare, piper, bacon si piper negru boabe. Ingrediente: 250 g faină albă 125 ml apă 70 g unt 1 ou sare pentru umplutură: 200 g praz 250 ml lapte integral 100 ml…
Read more »

Paste paccheri cu creveţi şi vinete

6 July 2011
Paste paccheri cu creveţi şi vineteO reteta delicioasa de paste paccheri cu creveti si vinete din: paste paccheri, creveti, vanata, rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin, legume, ardei iute rosu, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g paccheri pentru asezonare: 15 creveţi mici 1 vânătă mică 10 roşii cherry 1/2 pahar vin alb 3 linguri ulei de măsline…
Read more »

Budincă de morcovi

6 July 2011
Budincă de morcoviO reteta delicioasa de budinca de morcovi din: morcovi, lapte, unt, migdale, stafide, fistic, cardamon, praf de scortisoara, sofran, miere, zahar si esenta de trandafir. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 1 lapte 50 g unt din care s-a scos apa 60 g migdale, curăţate 60 g stafide 60 g fistic 3 seminţe de cardamon 1…
Read more »

Tocana de legume cu carne de oaie

6 July 2011
Tocana de legume cu carne de oaieO reteta de tocana de legume cu carne de oaie din: carne de oaie sau de miel, ceapa, ardei rgasi, cartofi, rosii, piper, boia, untdelemn, patrunjel, foaie de dafin si sare. Ingrediente: 1/2 carne de oaie nu prea grasa sau miel, 200 g ceapa 3 ardei grasi (300 g ) 1/2 kg cartofi 1/2 kg…
Read more »

Fileuri de calcan cu busuioc

6 July 2011
Fileuri de calcan cu busuiocO reteta de fileuri de calcan cu busuioc din: calcan, lapte, lamaie, busuioc, rosii, ulei extravirgin de masline si sare. Peşte de mare cu formă plată, calcanul face parte din familia cambulei şi a peştelui dulgher. Are corpul plat, alungit şi ochii mari situaţi amândoi pe partea stângă. Carnea lui e slabă, albă şi compactă,…
Read more »

Frigărui de tofu şi legume

6 July 2011
Frigărui de tofu şi legumeO reteta de frigarui de tofu cu legume din: tofu, masline negre, dovlecel, ardei gras, ciuperci, usturoi, ulei de masline extravirgin, faina alba, ierburi tocate si boia iute. Ingrediente: 400 g tofu 100 g măsline negre fără sâmburi 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 16 ciuperci champignon potrivite 1 căţel de usturoi 6 linguri ulei…
Read more »

Cocktail Fanciulli

6 July 2011
Cocktail FanciulliO reteta simpla de Cocktail Fanciulli din: fernet branca, vermut rosu si bourbon. Ingrediente: 1 cl Fernet Branca 1,5 cl vermut rosu 2,5 cl Bourbon   Mod de preparare: Ingredientele se toarna in shakerul umplut cu gheata in ordinea prezentata mai sus si se mixeaza bine. Se toarna bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Frigarui de miel

6 July 2011
Frigarui de mielO reteta de frigarui de miel din carne de miel, lamaie, ulei de masline, patrunjel, chilli, sare, piper, ardei rosu, ardei verde si ceapa rosie. Ingrediente 300 gr carne miel (pulpa) 1/2 lamaie 4 linguri ulei masline 3 fire patrunjel chilli sare, piper 1/2 ardei rosu mare 1 ardei verde 1 ceapa mica rosie Mod…
Read more »

Biban de mare cu legume la aburi în sos de busuioc

6 July 2011
Biban de mare cu legume la aburi în sos de busuiocO reteta de biban de mare cu legume la aburi in sos de busuioc din: biban de mare, feniculi, morcovi, mazare, marar, unt, busuioc, ceapa verde, praz, vin alb sec, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g biban de mare feliat subţire 4 feniculi mici 8 morcovi mici 200 g teci de mazăre foarte tânără…
Read more »

Paste ţărăneşti cu cârnaţi, rucola şi brânză

6 July 2011
Paste ţărăneşti cu cârnaţi, rucola şi brânzăO reteta de paste taranescti cu carnati, rucola si branza din: macaroane, carnati de porc, vin alb, usturoi, seminte de fenicul, rucola, ulei de masline extraginvirgin si branza emmentaler. Ingrediente: 350 g macaroane scurte pentru asezonare: 150 g cârnaţi proaspeţi de porc 1 lingură vin alb 1 căţel de usturoi 1 linguriţă seminţe de fenicul…
Read more »

Cartofi ducesa (duchesse)

6 July 2011
Cartofi ducesa (duchesse)O reteta delicioasa de cartofi duchesse din: cartofi, oua, faina, cascaval, unt, galbenus si sare. Ingrediente: 600 g cartofi 2 oua 1-2 linguri de faina 50 g cascaval ras 50 g unt 1 galbenus sare   Mod de preparare: cartofii curatati de coaja se spala si se pun la fiert in apa calda cu putina…
Read more »

Budincă de banane cu scorţişoară

6 July 2011
Budincă de banane cu scorţişoarăO reteta delicioasa de budinca de banane cu scortisoara din: banane, lapte, oua, zahar, faina, fructe confiate, baton de vanilie, unt, gem de caise, nucsoara si sare. Ingrediente: 4 banane mari 5 dl lapte 4 ouă 150 gzahăr 20 g făină 50 g fructe confiate 1 baton de vanilie 1 lingură de unt 1 lingură…
Read more »

Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval

6 July 2011
Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcavalO reteta simpla de Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval din: faina alba, apa calduta, drojdie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ulei, prosciutto si cascaval. Ingrediente: 200 g faină albă 90 ml apă călduţă 1/2 cub drojdie proaspătă 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper ulei pentru prăjit pentru umplutură: 150 g…
Read more »

Merluciu frecat

6 July 2011
Merluciu frecatO reteta delicioasa de merluciu frecat din: merluciu uscat, usturoi, patrunjel, paine prajita, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 700 g merluciu uscat (baccalâ), înmuiat 2 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel pâine prăjită 1,5 dl ulei extravirgin de măsline sare piper   Mod de preparare: Aşezaţi merluciul uscat la vânt într-o…
Read more »

Cocktail Irish Whiskey Fizz

6 July 2011
Cocktail Irish Whiskey FizzO reteta simpla de Cocktail Irish Whiskey Fizz din: whisky irlandez, zeama de lamaie, sirop de zahar, albus, cirese, felii de lamaie si sifon. Ingrediente: 6 cl whisky irlandez 3 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de zahar 1 lingurita de albus cirese felii de lamaie sifon   Mod de preparare: Se mixeaza bine…
Read more »

Friptura de miel cu lesustean

6 July 2011
Friptura de miel cu lesusteanO reteta de friptura de miel cu lesustean din: pulpe de miel, telina, frunze de telina, leustean, mirodenii, vin alb, otet balsamic, sare si ulei. Ingrediente: 2 pulpe de miel 2-3 teline funze de telina 2 legaturi de leustean mirodenii: piper, usturoi, cimbru, foi de dafin, nucsoara 1 cana cu vin alb 1 lingura cu…
Read more »

Foietaj cu somon şi spanac

6 July 2011
Foietaj cu somon şi spanacO reteta de foietaj cu somon si spanac din: faina alba, apa, margarina, sare, file de somon, foitaj, spanac, ou, smantana, ceapa, usturoi, lapte, sare si piper. Ingrediente pentru foitaj: 80 g faină albă 40 ml apă 100 g margarină sare pentru foietaj: 350 g file de somon 200 g foitaj 250 g spanac proaspăt…
Read more »

Legume la grătar cu sos de branză

6 July 2011
Legume la grătar cu sos de branzăO reteta de legume la gratar cu sos de branza din: andive, dovlecel, cicoare rosie, ardei gras, rosii, cimbru, oregano, sare, piper, branza de capra, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 2 andive 1 dovlecel 2 capatani de cicoare rosie (radicchio 1 ardei gras rosu 2 rosii 1 crenguta de cimbru oregano sare si…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu