miercuri, 24 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #70


Retete de Paste:

Coltunasi mari

19 September 2010
  Ingrediente: Aluat fără drojdie sau de colţunaşi cu carne: 400 g făină 50 g unt 1 gălbenuş Umplutura: 10 linguri umplutură 10 linguri smîntînă (sau 2 linguri unt) Mod de preparare: Preparăm un aluat de colţunaşi. Pregătim umplutura din rasol de vacă, brînză de vaca şi chiar din varză acră tăiată. Forma acestor colţunaşi…
Read more »

Risole

19 September 2010
  Ingrediente: Aluat franţuzesc: 200 g făină 100 g unt 10 linguri umplutură (de ciuperci, de găină, de şun­că, de peşte fiert tăiate în cuburi) 1 ou Mod de preparare: Pregătim un aluat franţuzesc cu unt mai puţin. întindem foaia de aluat, pă­trată, groasă cit o muchie de cuţit, şi o lăsăm liberă la marginea…
Read more »

Blinele

19 September 2010
  Ingrediente: 600 g făină de hrişcă 300 g făină de grîu 5 ouă 100 g unt 200 g smîntînă 500 g frişcă 1 l lapte 20 g drojdie 1 lingură zahăr 1 lingurită sare Mod de preparare: Fierbem laptele şi îl lăsăm să se ră­cească. într-o ceaşcă muiem drojdia cu cîteva linguriţe din laptele…
Read more »

Budinca de taitei

19 September 2010
  Ingrediente: 1/2 lingură făină 1 lingură unt 3 linguti zeamă de carne 50 g şuncă 125 g ciuperci 100 g caşcaval sare Aluat franţuzesc : 400 g făină 400 g unt 1 pahar apă sare Aluat de tăiţei : 400 g făină 2 ouă putină apă sare Mod de preparare: Pregătim aluat franţuzesc şi…
Read more »

Taitei cu varza

19 September 2010
  Ingrediente: 1 varză potrivită 1 1/2 lingură untură 1 ceapă sare piper Aluat de tăiţei : 1 ou 200 g făină putină apă Mod de preparare: Luăm o varză dulce, o tăiem mărunt, o presărăm cu sare şi o lăsăm cîtvâ timp. Punem într-o cratiţă ceapă tăiată mă­runt şi o prăjim nelăsînd-o să-şi schimbe…
Read more »

Spaghete

19 September 2010
  Ingrediente: 500 g spaghete 5-6 linguri caşcaval sau parme­zan ras 100-150 g unt 2,5 1 apă sare Mod de preparare: Punem spaghetele într-o oală cu apă clocotită cu sare. Le lăsăm să fiarbă pe colţul plitei 20-25 minute. Cînd sînt gata, le lăsăm să se odihnească 5 minute pe masa de bucătărie. Le strecurăm,…
Read more »

Macaroane italienesti

19 September 2010
  Ingrediente: 500 g macaroane 150 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos de roşii Mod de preparare: Fierbem macaroanele ca de obicei. Le strecurăm şi le punem fierbinţi în farfuria de servit, aşezîndu-le astfel: un rînd de macaroane, caşcaval ras, sos de roşii turnat cu lingura peste caşcaval şi aşa mai…
Read more »

Macaroane la cuptor (gratinate)

19 September 2010
  Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos alb sare Mod de preparare: Peste macaroanele fierte punem unt, caşcaval ras şi sos alb. Le aşezăm într-un vas de metal şi presărăm pe deasupra caşcaval. Stropim cu unt şi le punem pen­tru cîteva minute în cuptor ca să…
Read more »

Macaroane cu branza

19 September 2010
  Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 200-250 g brînză Mod de preparare: Fierbem macaroanele şi le strecurăm. Topim untul într-o tavă fără să se pră­jească şi punem macaroanele. Apoi ra­dem brînză deasupra şi dăm tava la cup­tor 5 minute. Servim imediat.   Pofta buna!
Read more »

Macaroane

19 September 2010
  Ingrediente: 500 g macaroane 125 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos de roşii sare Mod de preparare: Din macaroane putem prepara multe feluri de mîncare. Denumirea lor depin­de de sosul sau de garnitura cu care le servim. Macaroanele se fierb astfel : punem macaroanele în multă apă cu sare şi…
Read more »

Ţelină umplută

18 September 2010
Ţelină umplută  Ingrediente: 6 ţeline nici prea mari, nici prea mici 2 piepţi de pui 2 cepe 1 ceaşcă orez ales şi spălat 3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină o legătură de mărar şi una de pătrunjel sare piper după gust ulei 1/2 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Intâi te ooupi de umplutură.…
Read more »

Cocktail Parson Special

18 September 2010
Cocktail Parson Special    Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de portocală, o cireaşă roşie, paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/10 suc de portocale 2/10 sirop de rodii 2/10 sifon un gălbenuş de ou   Apărut în anii ’80,…
Read more »

Sufleu de ciuperci

18 September 2010
  Ingrediente: 800 g ciuperci 1/2 l lapte 150 g unt 120 g branză telemea şvaiţer,caşca­val sau parmezan sare piper 1 lingură de făină 4-5 ouă   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine, se taie felii şi se sotează în unt cu sare, piper, făină şi apoi lapte. Cînd această compoziţie s-a îngroşat se…
Read more »

Nisetru în foitaj

18 September 2010
  Ingrediente: 600 g nisetru 6 clătite ulei 6 ouă 3 cepe 150 g orez şofran 50 g unt 3 linguri sos alb 200 g foitaj   Mod de preparare: Nisetrul se fierbe cu apă şi sare şi se dă la rece. Se face un pilaf din orez ulei şi şofran şi se dă la…
Read more »

Ciuperci umplute

18 September 2010
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 30 g făină puţin pesmet 1 lingură de bulion 50 g unt 1 pahar vin sare piper 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Se rup cotoarele de la ciuperci, se spală bine şi se pun la scurs, apoi ciuper­cile se dau la cuptor cu puţin unt, aşezate ai…
Read more »

Lebăr

18 September 2010
  Ingrediente: ficat de porc 1 kg carne şi şorici 1/2 kg slănină crudă 500 g ceapă piper câţiva metri de intestin gros   Mod de preparare: Cureţi ficatul de vene şi îl speli. Ceapa curăţată o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Ficatul şi carnea le pui la fiert în apă cu sare.…
Read more »

Cocktail Perroquet

18 September 2010
Cocktail Perroquet    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Anis drinks Decoraţiune – un ştir, o felioară de castravete şi o rămurică de mentă pe margine (facultativ)   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 5 cl Pastis, Pernod, Richard sau alte produse similare 2 jeturi de sirop de…
Read more »

Umplutură cu branză de oaie

18 September 2010
  Ingrediente: 1 kg brânză de oaie 250 g griş 100 g făină 4 ouă 200 g zahăr tos   Mod de preparare: Frămânţi bine brânza şi adaugi grisul fiert şi răcit, făina, ouăle întregi şi zahărul. Amesteci toate ingredientele foarte bine.   Poftă bună!
Read more »

Piftie de cocoş

18 September 2010
  Cureţi şi speli pasărea. Apoi o tranşezi în bucăţi egale şi le pui la fiert fără sare, pentru a-i lua uşor spuma. Când începe să fiarbă, adaugi sare după gust, 6-7 boabe de enibahar, câteva frunze de dafin, 2-3 morcovi mari, 2 cepe şi 10 căţei de usturoi. Laşi să fiarbă cam 4-5 ore…
Read more »

Friptură de costiţă cu carnaţi

18 September 2010
    Ingrediente:  500 g costiţă 500 g cârnaţi 150 g slănină proaspătă sau untură sare piper   Mod de preparare: Tai costiţa, cârnatul, slănina şi le pui într-o cratiţă pe plită. Amesteci din când în când, pentru 15 minute, după care adaugi sare după gust şi 2 căni de apă. Acoperi şi laşi să…
Read more »

Tort de mere fără blat, cu ciocolată

18 September 2010
Tort de mere fără blat, cu ciocolată  Ingrediente: 7 mere 1/2 pachet de margarina 5 linguri de zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 1 plic zahăr vanilat 5 biscuiţi simpli 150 g ciocolată menaj 1 lingură ulei   Mod de preparare: Freci spumă margarina cu 2 linguri zahăr pudră şi zahărul vanilat şi o dai la frigider. In acest timp cureţi merele,…
Read more »

Prăjitură cu mac si nuca de cocos

18 September 2010
  Ingrediente: 8 albuşuri 250 g zahăr 200 g mac 200 g nucă de cocos 1 praf de copt Pentru cremă ai nevoie de: 8 gălbenuşuri 200 g zahăr 300 ml lapte 3 linguri făină 1 pachet margarină   Mod preparare blat: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi macul, nuca de cocos şi praful de…
Read more »

Sufleu de cascaval in cescute

18 September 2010
  Ingrediente: Pentru 1 ceşcută: 1 lingură de sos alb tare 20- 25 g caşcaval ras 1 ou puţin unt Mod de preparare: Amestecăm sosul alb cu caşcavalul ras, gălbenuşul şi albuşul bătut spumă. Punem compoziţia în ceşcuţe mici unse cu unt. Dăm ceşcuţele la cuptor slab, 12-15 minute. Cînd este gata sufleul, se serveşte…
Read more »

Sufleu de branza

18 September 2010
  Ingrediente: 7 linguri branza rasa 5 ouă sare piper Pentru sos alb:  1 1/2 lingură unt 2 linguri făină 2 ceşti lapte 2 linguri smîntînă 2 linguri şvaiţer ras Mod de preparare: In loc de caşcaval luăm brînză albă, stoarsă bine de apă, într-un tifon. Cînd fierbe sosul, punem brînza rasă şi două linguri…
Read more »

Sufleu de cascaval

18 September 2010
  Ingrediente: 7 linguri caşcaval ras 5 ouă sare piper Pentru sos alb: 1 1/2 lingură unt 2 linguri făină 2 ceşti lapte Mod de preparare: Topim untul, adăugăm făina si ameste­cării pe foc. Turnăm lapte fierbinte. Cînd sosul este gata, punem 4 linguri de caş­caval, amestecînd bine pe foc. Punem sare şi piper. Luăm…
Read more »

Placinta “poale in brau”

18 September 2010
  Ingrediente: Pentru aluat: 750 g făină 30 g drojdie 3 ouă 1 lingură ulei 1 linguriţă zahăr pisat 1 ceaşcă lapte 75 g unt topit Pentru Umplutură : 250 g brînză de burduf sau caş frămîntat 50 g unt proaspăt 2 ouă 1 lingu­riţă zahăr Mod de preparare: Punem împreună toate produsele pen­tru aluat.…
Read more »

Placinta cu branza de vaca

18 September 2010
  Ingrediente: aluat de plăcintă 250 g brînză de vacă 1 găl­benuş 50 g stafide 2 linguri zahăr pudră coajă de lămîie o linguriţă făină Mod de preparare: Pregătim aluatul şi îl tăiem în două. întindem o foaie pe care o punem în tavă. Deasupra punem brînză de vacă amestecată cu un gălbenuş, sare, stafide…
Read more »

Ciuperci prăjite

18 September 2010
  Ingrediente: 1 kg ciuperci mari (24 bucăţi) sare piper 1 legătură de mărar 1/2 ulei sau unt   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine, se taie cozile, apoi se pun pe un şervet. Se pune pe plită o tigaie smălţuită (cu unt dacă ciupercile se servesc calde şi cu ulei dacă se servesc…
Read more »

Cocktail Paradise

18 September 2010
Cocktail Paradise    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Apricot brandy drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 5/10 gin 3/10 apricot brandy 2/10 suc de portocale   Acest cocktail este o creaţie de peste Ocean, din anii ’20. Denumit la început…
Read more »

Placinta cu branza de burduf

18 September 2010
  Ingrediente: aluat de plăcintă 250 g brînză de burduf 2 găl­benuşuri 1 ou pentru uns deasupra 1 lingură caşcaval ras Mod de preparare: Facem un aluât de plăcintă şi îl tăiem în două. Din jumătate de aluat întindem o foaie şi o punem în tavă. Apoi punem brînză de burduf, amestecată cu două gălbenuşuri,…
Read more »

Papara de paine cu cas

18 September 2010
  Ingrediente: 10 felii de pîine 2 ceşti de lapte 4 linguri brînză de oi 100 g unt sare 1 lingură caşcaval ras Mod de preparare: Ungem cu unt o formă sau un vas care merge la cuptor. Batem laptele cu un ou. Tăiem felii groase de 2 cm, le muiem în lapte amestecat cu…
Read more »

Papara de mamaliguta

18 September 2010
  Ingrediente: 350 g brînză 750 g mămăligută pripită 100 g unt 2 ouă sare 2 linguri smîntînă Mod de preparare: Facem o mărnăliguţă pripită. Ungem cu unt un vas rezistent la foc. întindem un strat de mămăliguţă, de 3-4 cm. Peste el punem un strat de brînză de burduf sfărîmată, gros de 2 cm.…
Read more »

Papanasi prajiti

18 September 2010
  Ingrediente: 300 g brînză de vacă o felie paine 1 ceaşcă lapte 3 oua 100 g unt 3 linguri făină 2 linguri pesmet sare smantana Mod de preparare: Papanaşii prăjiţi se fac la fel ca şi cei fierţi, cu deosebirea că albuşurile le ba­tem spumă şi le adăugăm la urmă, o dată cu un…

Cozonac glasat

18 September 2010
Cozonac glasat  Ingrediente: 53o g făină 120 ml lapte 120 g unt 3 gălbenuşuri 75 g zahăr 1 linguriţă sare 30 g drojdie Pentru umplutură ai nevoie de: 75 g stafide 1 cană de zahăr cubuleţe de coajă de portocală din dulceaţă 1 albuş si 4 linguri zahăr pudră pentru glazură     Mod de preparare:…
Read more »

Papanasi fierti

18 September 2010
Ingrediente: 300 g brînză de vacă o felie paine 1 ceaşcă lapte 3 oua 100 g unt 3 linguri făină 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Trecem prin sită brînza de vacă, bine scursă. Putem adăuga miezul unei feliuţe de pîine (cît miezul unei chifle) mu­iat în lapte (după gust), stors bine şi dat…
Read more »

Roşii şi ardei umpluţi cu pilaf şi morun

18 September 2010
Ingrediente: 700 g morun 250 g orez 150 g unt 2 cepe 8 roşii de umplut 8 ardei de umplut 400 g roşii pentru sos sare cimbru piper 1 lingură de smantană 50 g stafide Mod de preparare: Morunul se fierbe cu apă şi sare. Separat se face un pilaf cu orezul, 80 g unt,…
Read more »

Cum se preparare: Pangasius cu legume, ghimbir si smantana (video)

18 September 2010
Cum se preparare: Pangasius cu legume, ghimbir si smantana (video)  Pangasius cu legume, ghimbir si smantana
Read more »

Rulada de peşte oceanic cu sos Madera

18 September 2010
Ingrediente: 600 g fileuri din peşte oceanic 2 felii franzelă 4 ouă sare piper 1/4 pahar lapte 1 lingură rom 60 g ciuperci 150 g vin roşu 150 g foitaj Mod de preparare: Fileurile de peşte, ciupercile şi franzela muiată şi stoarsă se dau de 2 ori prin maşina de tocat, apoi se amestecă cu…
Read more »

Ruladă de porc

18 September 2010
  Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 300 g carne de porc cu grăsime 200 ml ulei 4 cepe 2 căţei de usturoi cimbru sare piper   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o compoziţie pentru cârnaţi – dai carnea cu grăsime prin maşina de tocat şi o amesteci cu usturoiul pisat, sare, piper şi…
Read more »

Ciulama de ciuperci cu garnitură de mămăliguţa

18 September 2010
  Ingrediente: 800 g ciuperci 3-4 linguri de făină 150 g unt 3/4 l lapte sare piper 300 g mălai   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie julien, apoi se înăbuşă cu 80 g unt, sare si piper. Se prepară un sos alb din 70 g unt, făină, lapte şi…
Read more »

Supă de mazare cu orez

18 September 2010
  Ingrediente: 1 l apă 100 g mazăre uscată 1 ceapă 1 lingură orez hasmaţuchi sau pătrunjel verde 10 g ulei   Mod de preparare: Dacă ma­zărea e uscată o pui la înmuiat din ajun, o scurgi de apă şi o pui la fiert, împreună cu ceapa, în apă rece, la foc mic. Când este…
Read more »

Supa de usturoi cu cartofi

18 September 2010
  Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi 4 cartofi 1 cub concentrat de supă de legume 1 legătură frunze de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Infăşori usturoiul necurăţat într-o folie de aluminiu şi îl coci la cuptor timp de 30-40 de minute, până se înmoaie bire. în acest timp, pui la fiert în apă…
Read more »

Ruladă in muschi de porc si spanac

18 September 2010
  Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 3 ouă 250 g spanac (de la borcan) 3 ardei capia copţi (de la congelator) sare piper 1 plic de gelatină ulei   Mod de preparare: Speli carnea, apoi o desfaci cu un cuţit, ca pe o foaie de aluat. O baţi puţin,3 presari cu sare, piper şi…
Read more »

Tort cu blat de cacao si cremă de branză

18 September 2010
  Ingrediente: 100 ml lapte 200 g zahăr 50 g cacao 250 g unt 200 g făină 3 ouă 1/2 linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă ai nevoie de: 500 g brânză de vaci 250 g ciocolată albă 2 linguri zahăr pudră 100 g dulceaţă de vişine 2 linguri coniac sau…
Read more »

Canapele din fidea

18 September 2010
Canapele din fidea  Ingrediente:  200 g fidea 1 ou 100 g smântână 4 linguri unt 3 roşii 200 g caşcaval 2-3 cârnaţi afumaţi busuioc uscat mărunţit sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert fideaua în apă cu sare şi când e gata, o scurgi bine, apoi o amesteci cu smântână şi oul şi potriveşti gustul…
Read more »

Scovergi din aluat de cartofi

18 September 2010
  Ingrediente: 600 g făină 1 linguriţă zahăr 100 g unt 3- 4 cartofi 2 ouă sare drojdie cât o nucă 100 ml smântână Pentru umplutură ai nevoie: 300 g brânză de burduf 100 g caş dulce mărar verde 1 ou   Mod preparare aluat: Fierbi cartofi în coajă, îi cureţi şi îi dai pe…
Read more »

Covrigei săraţi

18 September 2010
  Pui la fiert 1 cană de ulei (250 ml) cu 1 cană de apă şi un praf de sare. lei de pe foc şi cât e cald adaugi un pachet de margarină, apoi drojdie cât o nucă, 1 ou şi făină cât cuprinde. Frămânţi şi întinzi o foaie din care tai cu forma covrigei,…
Read more »

Colivă (de post)

18 September 2010
Colivă (de post)  Ingrediente: 1 kg arpacaş 3 kg apă 1 linguriţă rasă de sare 500-700 g nuci măci­nate 0,800-1 kg zahăr coaja rasă de la 1 lămâie, de la 1 porto­cală 1 fiolă esenţă rom 1-2 pli­curi zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui arpacaşul Ia fiert în apă cu sare, într-o cratiţă de tuci, la…
Read more »

Ştrudel cu ciuperci si nuci

18 September 2010
  Ingrediente: 500 g ciuperci 1 pachet de foi de plăcintă de post 100 g miez de nucă 150 ml ulei sau margarină scorţişoară sare după gust   Mod de preparare: Speli bine ciupercile şi le căleşti în ulei încins. Când sunt pătrunse, adaugi miezul de nucă măcinat sau tăiat mărunt, sarea, scorţişoara şi puţină…
Read more »

Drob de fasole cu busuioc

18 September 2010
  Ingrediente: 3 căni de fasole fiartă 2-3 cepe tă­iate mărunt 2 ardei graşi tăi­aţi mărunt 2 linguri ulei 6 linguri de făină 2 felii de pâine înmuiate în apă şi stoarse 1/2 linguriţă busuioc 4-5 căţei usturoi 1/2 linguriţă de sare 1 cană bulion   Mod de preparare: Fasolea fiartă o treci prin maşina…
Read more »

Gomboti cu prune din compot

18 September 2010
Gomboti cu prune din compot  Ingrediente: 500 g cartofi 100 g făină 25 ml ulei sare 100-150 g margar­ină 50 g pesmet 50 g zahăr prune din compot   Mod de preparare: Fierbi cartofii, îi pasezi şi îi frămânţi cu făină, ulei, zahăr şi sare. Scoţi prunele din compot şi le scurgi de zeamă. Intinzi aluatul într-o foaie cu…
Read more »

Frigărui de morun, peşte afumat şi lapţi cu salată de sfeclă cu hrean

18 September 2010
  Ingrediente: 900 g morun nisetru sau păstrugă 400 g lapţi sau limbi de icre opărite 300 g felii de peşte afumat 12 frigărui   Mod de preparare: Morunul se taie bucăţi, lapţii sau icrele bucăţi mai mici. Se înfig inter­calat pe frigărui (facultativ şi feliuţe de ceapă), se ung cu ulei, se dă sare…
Read more »

Rulouri de şniţele pe pat de zarzavat

18 September 2010
  Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 300 g carne de vită 1 cartof 1 ou 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2 morcovi sare piper ulei 4-5 caţei de usturoi cateva fire de patrunjel   Mod de preparare: Tai carnea de porc în 10-12 felii pe care le baţi cu ciocanul ca pentru şniţele. Le…
Read more »

Ciorbă de peşte afumat şi scoici

18 September 2010
  Ingrediente: 30 scoici 300 g peşte afumat 1 l zeamă de peşte 3 ardei graşi 1 ceapă 1 morcov 1 /2 telină 1 păstarnac 1 legătură pătrunjel 1 lingură de bulion 1/2 lămaie   Mod de preparare: Zarzavatul tăiat julien se fierbe timp de 20 minute cu zeama de peşte, sare, piper pisat, bulionul.…
Read more »

Calcan rasol cu garnitură de cartofi natur

18 September 2010
  Ingrediente: 2,500 kg spinare de calcan 150 g zarzavat 1 ceapă 1 lămaie 2 legături de pătrunjel 600 g cartofi 50 g unt sare piper boabe 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Zarzavatul tăiat şi ceapa tocată se fierb 15 minute cu apă, sare, piper boabe se bagă apoi şi calcanul cu…
Read more »

Supă de ciuperci

18 September 2010
  Ingrediente: 350 g ciuperci 1 ceapă 60 g unt 3 linguri de smantană 1 lingură făină sare piper 1 legătură de pătrunjel 3 l apă sau supă   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie julien. Se înăbuşă cu untul şi ceapa între .Se pun la fiert împreună cu făina, sarea,…
Read more »

Borş de spanac cu orez

18 September 2010
  Ingrediente: 300 g spanac 1 ceapă 2 morcovi 1 lingură de ulei 1 cană de orez condimente 1 cană de borş sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi spanacul spălat şi tăiat. Pui apă clocotită peste spanac, apoi morcovii daţi pe râzătoare,…
Read more »

Pulpa de porc umplută

18 September 2010
  Ingrediente: 1 bucată de pulpă de porc fără os de circa 1-1-5,kg 1/2 kg carne crudă tocată (sau mai mult, în funcţie de câtă pulpă ai) 4-5 ouă fierte tari 2-3 morcovi 4-5 gogoşari muraţi pătrunjel sare piper condimente   Mod de preparare: Tai carnea în aşa fel încât să-ţi iasă o "foaie" de…
Read more »

Chiftele cu soia si cimbru

18 September 2010
  Ingrediente: soia boabe ceapă morcov cartofi usturoi pâine făină sare piper cimbru   Mod de preparare: Pui boabele de soia la fiert şi le laşi până se umflă. Le strecori, apoi le dai prin maşina de tocat. Separat treci prin râzătoare câţiva cartofi cruzi şi morcovi, tai mărunt ceapa şi le amesteci pe toate…
Read more »

Marinată de macrou

18 September 2010
Marinată de macrou  Ingrediente: 6-7 bucăţi de macrou congelat 1 cană cu apă 1 cană şi jumătate cu oţet 1 cană cu ulei piper boabe foi de dafin muştar boabe 1 morcov (tăiat rondele) 1 ceapă (tăiată peştişori) 1 linguriţă rasă de sare (linguriţa să fie rasă)   Mod de preparare: Inainte să se dezgheţe tai peştele…
Read more »

Curcan umplut

18 September 2010
  Ingrediente: 1 curcan 250 g pâine albă 1 cană lapte dulce ficatul curcanului 100 g margarină 2 ouă sare piper mărar tocat 100 g ciuperci condiment după preferinţă   Mod de preparare: Cureţi curcanul şi îl speli în mai multe ape. După ce se scurge, îl sărezi şi îl laşi astfel timp de o…
Read more »

Vinete cu scoici sau midii şi raci

18 September 2010
  Ingrediente: 800 g vinete 35 midii sau scoici 7-8 căţei usturoi 500 g roşii 250 g ulei 1/2 lămaie 35 cozi de raci sare puţin zahăr 1 legătură dc verdeaţă   Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie în patru, în lungime (cu un cuţit inoxidabil). Se sărează şi se înăbuşă puţin…
Read more »

Ruladă aperitiv

18 September 2010
  Ingrediente: 300 g telemea 2-3 castraveţi muraţi 2-3 gogoşari muraţi 3-4 cârnaţi 100 g parizer 4 linguri smântână 3-4 ouă 1 legătură pătrunjel făină sare condiment piper   Mod de preparare: Razi telemeaua, apoi tai cubuleţe castraveţii, gogoşarii, cârnaţii şi parizerul şi le ameste­ci cu smântână şi ouăle. Pui condimentul, sare şi piper după…
Read more »

Frigărui de viţel, momiţe cu andivă brezată

18 September 2010
  Ingrediente: 12 frigărui 600 g carne de viţel 300 g momiţe opărite 250 g piept afumat 300 g bureţi sare piper cimbru andive   Mod de preparare: Carnea şi momiţele se taie bucăţi egale. Pieptul afumat se taie pătrate subţiri şi bureţii se taie bucăţi. Se înfig intercalate pe frigărui, se dă sare, piper,…
Read more »

Cartofi umpluţi cu ciuperci si nucă

17 September 2010
Cartofi umpluţi cu ciuperci si nucă  Ingrediente: 1 kg cartofi o cutie cu ciuperci 2-3 cepe 100 ml ulei sare piper după gust verdeaţă după gust 3-4 căţei de usturoi 50 g miez de nucă   Mod de preparare: Intr-o oală pui cartofii cu tot cu coajă să fiarbă pentru numai 20 de minute. După expirarea acestui timp îi cureţi…
Read more »

Peşte oceanic cu midii, ciuperci si cartofi natur

17 September 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte oceanic 15 midii sau scoici 150 g ciuperci 1/2 lingură de faina 80 g unt 2 linguri de smantană 1/4 lapte 2 gălbenuşuri lămaie sare piper alb 40 g caşcaval   Mod de preparare: Fileurile de peşte se pun într-un vas de gratinat uns cu unt, cu midiile şi ciupercile…

Prăjitură cu migdale

17 September 2010
  Ingrediente: 100g migdale 100g zahăr pudră 200g făină 150g albus de ou 2 linguri de lichior 1 linguriţă zahăr vanilat un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se opăresc migdalele, se curăţă de coajă şi se ţin 20 minute la cuptor, la foc mic. Se macină apoi cu râşniţa de cafea, până…
Read more »

Pătrăţele cu miere şi migdale

17 September 2010
  Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare scorţişoară măcinate 50g migdale   Mod de preparare: Din ingrediente (mai puţin migdalele) se frământă un aluat din care se întinde o foaie cu grosimea de 5mm. Se…
Read more »

Mancare de carofi la cuptor

17 September 2010
  Cureţi 5 cartofi, îi speli bine şi îi tai pe lungime. Ungi bine o tavă cu ulei, pui cartofii, apoi adaugi 2 cepe curăţate şi tăiate fiecare în 4, 2 linguri de pastă de ardei şi 2 linguri de bulion dizolvat cu 2-3 linguri de apă. Amesteci apoi o cană de apă cu condiment,…
Read more »

Biban cu măsline, bureţi şi arpagic

17 September 2010
  Ingrediente: 1,600 kg biban 200 g arpagic 150 g măsline verzi 300 g bureţi 1 legătură de pătrunjel 150 g ulei 1 pahar vin sare piper 1 foaie de dafin 1 lămaie   Mod de preparare: Bibanii se curăţă bine de intestine, urechi şi solzi şi se pun într-o tavă adancă cu ulei, sare…
Read more »

Pateu de ciuperci

17 September 2010
  Ingrediente: 1 cană ciuperci fierte 2 cepe mari tăiate mărunt 3- 4 căţei de usturoi 3/4 cană nuci prăjite măcinate 1 felie de pâine înmuiată 3/4 linguriţă sare 1 linguriţă condiment tip 1 lingură suc de lămâie   Mod de preparare: Pui ceapa la fiert cu puţină apă, adaugi ciuper­cile şi usturoiul şi laşi…
Read more »

Chiftelute din legume cu sos de mustar si usturoi

17 September 2010
  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 morcovi 2 ră­dăcini pătrunjel 1 conopidă (de la congelator) 1 ceapă 1 legătură verdeaţă sare piper 1 lingură margarină vegetală 200 ml ulei 1 cană pesmet Pentru sos ai nevoie de: 1 căpăţână de usturoi 2 linguri muştar 1 legătură pătrunjel ulei sare   Mod preparare chifteluţe: Cureţi cartofii,…
Read more »

Morun la cuptor cu macaroane cu ciuperci

17 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg morun 250 g macaroane 60 g parmezan sau caşcaval 150 g unt sare piper 100 g peşte afumat 150 g ciuperci 1/2 lingură de făină 1 lingură de bulion 1/2 pahar vin 2 linguri sos brun de peşte   Mod de preparare: Morunul se pune într-o tavă, se dă sare, piper, puţin…
Read more »

Morun chaud-froid cu mus de morun, fileuri de ansoa si sparanghel

17 September 2010
  Ingrediente: 1,500 kg morun 100 g unt 100 g frişcă bătută fără zahăr 2 ouă sare piper 1 pahar vin 5 fileuri de anşoa 8 foi de gelatină 50 g piure de spanac 250 gulei 300 g sparanghel 1 ceapă 2 linguri de sos alb ciuperci Mod de preparare: Morunul se fierbe cu vin,…
Read more »

Frigărui din ficat de viţel şi sote de mazăre

17 September 2010
  Ingrediente: 900 g ficat de viţel 300 g file afumat sare piper 60 g unt 100 g roşii 12frigărui puţin ulei   Mod de preparare: Ficatul se taie bucăţi egale şi se dă prin apă clocotită 2-3 secunde, apoi se pune pe hartie pergament sau pe un şervet. Roşiile tari se curăţă de pieliţă…
Read more »

Cuburi de ciocolată

17 September 2010
  Ingrediente: 300 g zahăr pudră 150 g unt (sau margarină) 150 g făină 6 ouă 3 batoane mici de ciocolată (150 g în total)   Mod de preparare: Amesteci bine untul cu zahărul şi găl­benuşurile, adaugi făina, ciocolata rasă şi la sfârşit albuşurile bătute spumă foarte tare. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă unsă…
Read more »

Supa de curcan cu galuste de ficat

17 September 2010
  Tai mărunt 2 ficăţei (de pasăre). Prăjesc o jumătate de ceapă tăiată mărunt şi adaug fica­tul şi puţin pătrunjel frunze tăiat mărunt, iei de pe foc compoziţia şi adaugi 1 ou întreg şi 1 gălbenuş, piper şi făină cât cuprinde, astfel încât să fie un aluat potrivit. Faci cu mâna găluşte şi le pui…
Read more »

Iepure impănat cu sos

17 September 2010
  Ingrediente: 1 spinare şi pulpele dinapoi ale unui iepure 150 g slănină afumată 150 g unt sare 1 foaie de dafin piper 1-2 boabe ienibahar 2 linguri făină 400 g smântână zeama de la 1 lămâie puţin muştar 1 lingură zahăr 500 g cartofi   Ingrediente: Impănezi bucăţile de iepure cu feliuţe de slănină,…
Read more »

Biluţe de cartofi cu nuci si vişine

17 September 2010
  Ingrediente: 150 gcartofi fierţi 300 g nucă 300 g zahăr pudră 3 linguri cacao esenţă de rom vişine zahăr tos sau nucă de cocos pentru ornat     Mod de preparare: Cartofii fierţi îi pasezi bine, apoi adaugi pe rând celelalte ingrediente (nuca, zahărul, cacaua, esenţa de rom) şi frănânţi bine, până nu se…
Read more »

Prăjitură cu cremă de nuci şi ciocolată

17 September 2010
  Ingrediente foaie: 8 albuşuri 8 linguri zahăr tos 1 lingură făină lingură zeamă de lămâie Ingrediente crema de nuci:300g nuci măcinate ,350g zahăr pudră ,150g unt,2-3 linguri lapte praf Ingrediente crema ciocolata: 300gcacao ,2 linguri zahăr tos,300g zahăr pudră ,200g unt,10ml esenţă de rom ,1 50g biscuiţi cu ciocolată ,1 cană lapte Ingrediente ornare:…
Read more »

Muşchi de porc cu usturoi si costiţă

17 September 2010
  Ingrediente: 1 bucată de muşchi 100 g costiţă afumată foi de dafin sare piper 1 căpăţână de usturoi vin roşu   Mod de preparare: Crestezi din loc în loc muşchiul, îl împănezi cu căţei de usturoi şi costiţă afumată şi-l aşezi un pic pe grătarul cuptorului,  atât cât să se rumenească puţin. Il pui…
Read more »

Piept de gască impănat cu şunculiţa afumată

17 September 2010
  Dezosezi pieptul de gâscă, îl frăgezeşti bătându-l puţin cu ciocanul de şniţele, apoi îl împănezi cu slăninuţă afumată. Presari sare, piper, puţin ghimbir şi îl rulezi legându-l cu aţă de bumbac. Il aşezi apoi într-un vas rezistent la cuptor, torni ulei, vin alb şi puţină apă şi-l dai la cuptor. Din când în când…
Read more »

Prăjitură cu cremă de migdale

17 September 2010
Ingrediente blat: 2 ouă 400 g zahăr 1 pachet margarina 10 linguriţe cacao 1cană lapte călduţ 1 linguriţă praf de copt 300g făină Ingrediente crema: 5 gălbenuşuri,1 linguri zahăr,2 linguri făină,200g unt/margarina ,200ml lapte,1 lingură esenţă de migdale,100g miez de migdale pisat,50g ciocolată rasă,50ml esenţă rom ,3 linguri cacao,200g nuci,200g unt, lin­guriţă praf de copt.…
Read more »

Ciuperci

17 September 2010
  Igrediente: 1 kg ciuperci 2 legături de mărar sare piper 15 fire de ceapă verde 500 g roşii sau 11/2 lingură de bulion pastă 3/4 lingură de făină 3/4 pahar vin 150 g unt sau ulei   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie felii groase. Se sotează în unt sau…
Read more »

Şalău pane

17 September 2010
  Ingrediente: 1 kg file de şalău 2 ouă 200 g făină 200 g pesmet un pachet de unt condimente după gust   Mod de preparare: Speli bucăţile de peşte foarte bine şi te asiguri că, deşi e file, nu mai are oase. Il usuci cu un şervet curat (şi care nu lasă scame) şi-l…
Read more »

Ruladă din carne de vita cu ouă

17 September 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de vită (muşchi) piper sare 2 linguri condiment tip 1 pahar vin cimbru 8 ouă 1 gogoşar   Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, apoi împărţi muşchiul în două bucăţi pe lung. Le baţi uşor, presari sare, condiment, piper, după care aşezi ouăle fierte şi curăţate, unul după altul.…
Read more »

Drob din pipote si ficat de pasare

17 September 2010
Drob din pipote si ficat de pasare  Ingrediente: 1 kg pipote de pui 500 g ficat de pasăre sau pateu de ficat 2 ceşcuţe orez 4-5 ouă 10 ouă fierte sare piper mărar pătrunjel 4-5 cepe uscate şi câteva fire de ceapă verde 3 linguri ulei   Mod de preparare: Fierbi ficatul şi pipotele, apoi dai leatul prin maşina de tocat,…
Read more »

Clatite cu branza

17 September 2010
  Ingrediente: 400 g brînză de vacă 10-12 clătite 3 gălbenuşuri 50 g unt 2 ouă pesmet verdeată grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Ungem o formă cu unt proaspăt, tutnăm în ea compoziţia şi o dăm la cup­tor pe baie de apă, o oră. Brînza de vacă bine scursă şi dată prin sită o…
Read more »

Chefal la grătar cu lămaie şi pătrunjel

17 September 2010
  Ingrediente: 6 chefali (circa 1,400 kg) 1 lămaie sare 1 legătură pătrunjel 50 g ulei   Mod de preparare: Chefalii se curăţă, se spală şi se usucă pe un şervet. Se dă sare, se ung cu ulei, apoi se frig pe grătarul încins şi uns cu ulei. Se aşază pe un pla­tou şi se…
Read more »

Cascaval pane

17 September 2010
  Ingrediente: 500 g caşcaval 2 ouă făină pesmet grăsime pen­tru prăjit Mod de preparare: Alegem caşcaval potrivit de tare, îl curăţăm de coajă şi îl tăiem felii, cîte două pentru o persoană. Dăm feliile prin făină, ou bătut şi pesmet. Feliile trebuie să fie unse în întregime cu ou şi să se bată bine…
Read more »

Cascaval la capac

17 September 2010
  Ingrediente: 500 g caşcaval 100 g unt sau untură Mod de preparare: In 5 vase mici de sticlă rezistentă la foc sau în 5 tigăiţe smălţuite care merg la cuptor, punem grăsimea ; aşezăm apoi în fiecare farfurie cîte două felii de caş­caval, de cîte 50—60 g fiecare, şi le pu­nem pe plită sau…
Read more »

Budinca cu branza de vaca

17 September 2010
  Ingrediente: 300 g brînză de vacă 150 g unt 6 ouă 1 lingură făină 2-3 linguri smîntînă sau sos alb Mod de preparare: Amestecăm brînză dată prin sită cu untul, adăugăm gălbenuşurile, apoi o lin­gură cu vîrf de făină, amestecînd bine de tot. Batem albuşurile şi le adăugăm în com­poziţie. Ungem o forma cu…
Read more »

Pui de baltă condimentaţi cu sos de ceapă şi usturoi

17 September 2010
  Ingrediente: 36 pui de baltă (numai copanele) sare piper 6 căţei de usturoi 1 legă­tură de pătrunjel 1/2 lămîie 3 linguri sos brun de peşte 50 g făină 120 g ulei 40 g unt 2 fire ceapă verde 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Copanele se curăţă de piele, se usucă cu un…
Read more »

Balmus

17 September 2010
  Ingrediente: 200 g brînză de oi 500 g lapte 500 g apă mălai cit cuprinde sare o ceaşcă de smîntînă Mod de preparare: Punem la fiert laptele cu apa şi sare şi facem o mămăliguţă pripită, bine fiartă. Cînd este gata adăugăm caş sau orice brînză de oi, rasă pe râzătoare, ames­tecăm bine şi…
Read more »

Alivenci

17 September 2010
. Ingrediente: 500 g brînză de vacă 6 linguri smîntînă 2 linguri mălai 2 linguri făină 50 g unt 6 ouă sare Mod de preparare: Punem brînză de vacă într-un tifon sau într-o pînză şi o aşezăm între două scîndurele, cu o greutate deasupra, ca să se scurgă bine zerul. Cu 2-3 ore înainte de…
Read more »

Budinca de praz

17 September 2010
  Ingrediente: 3-4 fire de praz 100 g unt sau untură 250-300 g brinză 3-4 ouă zahăr Mod de preparare: Alagem praz alb, îl curăţăm, îl spălăm şi îl tăiem în rondele subţiri. înfierbîntăm într-o cratiţă unt sau untură. Punem în ea prazul, amestecînd din cînd în cînd. Cînd prazul a căpătat culoare aurie şi…
Read more »

Praz cu masline

17 September 2010
  Ingrediente: 10 fire praz 150 g ulei 20-30 măsline 25 g oţet 1 linguriţă bulion de roşii 1 linguriţă făină boia roşie Mod de preparare: Aiegem prazul nu prea gros (cît degetul mijlociu). După ce îl curăţăm, îl tăiem în bucăţele lungi de un deget. Le opărim, le scurgem, le prăjim pînă se moaie…
Read more »

Cocktail Papa Doble

17 September 2010
Cocktail Papa Doble    Calitate – alcoolic Baza alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Maraschino drinks Decoraţiune – o felie de grapefruit pe margine şi paie tăiate la jumătate   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 5/10 Rum Bacardi Carta Bianca 2/10 suc proaspăt de lămâie verde 3/10 suc proaspăt de grapefruit câteva…
Read more »

Budinca de zarzavat

17 September 2010
  Ingrediente: 200 g mazăre boabe 1 conopidă 250 g fasole franceză 200 g morcovi 3-4 linguri unt proas­păt (sau 2 1/2 linguri unt topit) 100 g caşcaval, şvaiţer sau parmezan 125 g smîntînă 1 ou sare Pentru clătite : 3 gălbenuşuri 1 pahar lapte 250 g făină 2 linguri sifon 1/2 lingură ulei (pentru…

Ruladă simplă din piept de pui

17 September 2010
Ruladă simplă din piept de pui  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 linguri muştar 2 linguri miere 2 linguri ulei 5 căţei de usturoi 1 pahar vin alb sare piper cimbru rozmarin   Mod de preparare: Dezosezi carnea, baţi apoi fiecare bucată cu ciocanul de şniţele şi o dai deoparte până pregăteşti sosul. Cureţi usturoiul, îl pisezi, amesteci o…
Read more »

Cum se prepara: Ficat de pui cu ardei iute (video)

17 September 2010
Cum se prepara: Ficat de pui cu ardei iute (video)  Ficat de pui cu ardei iute (retete video)
Read more »

Sarmale in cuib

17 September 2010
  Ingrediente: varză acră 1 kg carne tocată (amestec vită şi porc) 500 g costiţă afumată 1 ceaşcă orez 3 cepe 1 lingură bulion 1 lingură untură cimbru pătrunjel mărar sare piper   Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti în untură şi o amesteci cu carnea, orezul, bulionul şi condimentele. Faci sărmăluţe mici,…
Read more »

Momite de vită cu sos alb

17 September 2010
Ingrediente: 800 g momite 18 ciuperci 1 tarta coaptă din foitaj 1 legătură mărar sare piper 2 linguri smantană 3 /4 lingură făină 120 g unt   Mod de preparare: Momiţele bine spălate şi curăţate de pieliţă se fierb în apă puţină cu sare şi puţin unt. Se scot din zeamă şi se taie bucăţi…
Read more »

Rulada cu crenvurşti şi pateu

17 September 2010
  Ingrediente: 2-3 crenvurşti subţiri 1 cutie de pateu (de 200 g) de porc sau de pui după gust 3 ouă 1 cană făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat 1 cană lapte 1 praf de sare   Mod de preparare: Prepari un aluat ca de clătite, puţin mai gros din: ouă, făină, lapte, bicarbonat…
Read more »

Ciorba de cap de miel

17 September 2010
  Ingrediente: 1 cap de miel câteva oase de miel 2 morcovi 1 rădăcină pătunjel 1 ţelină mică 1 ceapă frunze de leuştean 1 pahar cu orez 1 ou 1 cutie smântână sare şi oţet dupi gust (dacă nu . îţi place cu oţet, poţi acri ciorba cu sare de lămâie sau cu borş)  …
Read more »

Frigărui de miel, pastrama şi manătarci cu garnitură de ouă

17 September 2010
  Ingrediente: 900 g carne de miel 200 g piept afumat 250 g pastrama 250 g manătărci sare piper 20 g ulei puţin mujdei 12 frigărui   Mod de preparare: Carnea şi pastrama se taie bucăţi egale. Pieptul afumat se taie pătrate subţiri şi bureţii tot bucăţi. Se înfig intercalate pe frigărui şi se frig…
Read more »

Jaghir (drob)

17 September 2010
  Ingrediente: 1 kg pămân inima şi splina de la miel 5 ouă 2 pahare făină alba sare piper 1 pahar de zeamă în care a fiert plămânul   Mod de preparare: Tai în bucăţi mari plămânul, irima şi splina, le speli şi le pui la fiert. Când sunt gata, după ce se răcesc şi…
Read more »

Pilaf cu scoici sau cu midii

17 September 2010
  Ingrediente: 400g orez 40 midii sau scoici 1 cutie crabi (sau 40 cozi de raci) 1/2 l supă sare piper 1 ceapă 150 g unt   Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în unt, apoi se pune orezul spălat bine, midiile, sare, piper şi supa fierbinte . Se fierb sub capac 22 minute.…
Read more »

Lufar umplut cu midii cu garnitură de bureţi şi zeamă de lămaie

17 September 2010
  Ingrediente: 1,400 kg lufar 250 g ciuperci smantana 100 g unt 1 lingură de făină sare piper 5 g boia roşie 30 midii cozi de raci   Mod de preparare: Lufarul se curăţă, se spală şi se scoate şira pe la burtă. în locul şirei se bagă midiile tăiate. Se aşază într-o tavă cu…
Read more »

Peşte oceanic cu sos de roşii cu găluşte de cartofi

17 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg peşte oceanic 1 lingură boia dulce 1/2 lingură de făină 4 ardei graşi roşii 300 g roşii 2 ouă 2 cepe 4 căţei de usturoi 150g ulei sare 1/2 pahar vin cimbru zeamă de peşte 1 /2 legătură de pătrunjel 400 g cartofi   Mod de preparare: Ceapa, usturoiul, ardeii se…
Read more »

Ciorbă de peşte cu castraveţi in saramură

17 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg peşte proaspăt (de preferat şi crap) oceanic 1/21 zeamă de cas­traveţi în saramură 1 1/2l apă sau zeamă de peşte 1 legătură pătrunjel 1 le­gătură de leuştean 250 g castraveţi muraţi 20 g măsline fără samburi 1 ceapă 50 g ulei 1 /2 lingură de făină 200 g smantană   Mod…
Read more »

Chefal pane cu cartofi pai şi fasole fiartă

17 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg chefaii 1-2 ouă sare piper pesmet de casă 40 g făină 400 g cartofi 300 g ulei 30 g unt 400 g fasole fidea   Mod de preparare: Chefalii se curăţă, se spală şi se fac fileuri. Se dă sare, se dau prin fă­ină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc…
Read more »

Ciorbă de peşte şi raci

17 September 2010
  Ingrediente: 700 g peşte (preferabil şi crap) oceanic 20 raci 21/1 l supă sau zeamă de peşte 1fir de praz 1ceapă 1/4 linguriţă de boia roşie sare 200 g roşii 1 legătură pătrunjel 3 ouă 3 linguri smantană 1/2 lămîie   Mod de preparare: Peştele fără oase se spală, se taie bucăţi şi se…
Read more »

Supă de macrou

17 September 2010
  Ingrediente: 2-3 bucăţi macrou 2-3 cepe morcov păstârnac rădăcină pătrunjel 4-5 cartofi 3 linguri bidion linguriţă boia dulce 2 linguri ulei 1leg. pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Ceapa, zarzavatul, cartofii se curăţă, se taie şi se călesc în ulei, se presară cu boia şi se adaugă apoi apă, după care se lasă…
Read more »

Prăjitură cu miere şi alune

17 September 2010
  Ingrediente: 1 cană miere 1 cană unt 1cană vin roşu sec 2 ouă 3 căni făină 2 linguriţe rase bi­carbonat 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 1 linguriţă pulbere de enibahar 1 linguriţă pulbere de ghimbir sau ghimbir proaspăt ras 1 linguriţă sare 1cană alune zdrobite   Mod de preparare: Se amestecă mierea, untul,…
Read more »

Pui de baltă pane cu cartofi pai şi sos tartar

17 September 2010
  Ingrediente: 30 pui de baltă 150 g ulei 1-2 ouă 50 g făină sare piper 1 legătură de pătrunjel 300 g cartofi pesmet de casă 1/2 lămaie   Mod de preparare: Copanele curăţate de piele se spală bine şi se usucă pe un şervet. Se să­rează, se dau prin făină, ou bătut si pesmet…
Read more »

Friptură de miel cu omletă

17 September 2010
  Ingrediente: 4 bucăţi de carne de miel 4 ouă 1 legătură pătrunjel verde sare şi piper după gust   Mod de preparare: Prăjeşti carnea în ulei şi pe o parte şi pe alta până se albeşte, apoi adaugi o cană cu apă, sarea şi piperul. Le laşi să fiarbă şi să se prăjească, dar…
Read more »

Frigărui de ovine, piept afumat, rinichi cu ciuperci

17 September 2010
  Ingrediente: 750 g carne fragedă de berbec sau miel 250 g piept ajumat 300 g ciu­perci sau mînătărci opărite sare piper 40 g unt cimbru mujdei 300 g ficat de berbec 200 g rinichi de berbec 200 g momiţe de viţel 600 g cartofi ulei pen­tru prăjit cartofii 12 frigărui   Mod de preparare:…
Read more »

Creier gratinat cu sos de roşii

17 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg creier de vaca sau porc 200 g sos de roşii 30 g unt 30 g par­mezan 1 /2 legătură de pătrunjel sare piper 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se fierbe şi cînd s-a răcit se taie felii. Se unge cu unt un vas de gratinat, se pune…
Read more »

Prăjitură cu miere

17 September 2010
  Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe rase scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguri unt   Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul, adăugaţi mierea încălzită, scorţişoara, sarea şi faina amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine şi…
Read more »

Umplutură de ciocolată

17 September 2010
  Ingrediente: 5 ouă 125 g zahăr 2 linguri cu vârf de cacao câteva nuci sfărâmate esenţă de rom şi de vanilie o bucăţică mică de drojdie 25 g de unt   Mod de preparare: Freci bine untul, gălbenuşurile, zahărul şi drojdia ca să-ţi iasă o cremă, apoi adaugi cacaua, albuşurile bătute spumă şi nucile…
Read more »

Tarte aperitiv

16 September 2010
Tarte aperitiv  Ingrediente: 250 g piure (simplu, din cartofi fierţi şi pasaţi) 250 g făină 250 g margarină sare Pentru umplutură ai nevoie de: o cutie cu ciuperci 3-4 cepe o legătură cu mărar condimente ulei Mod de preparare aluatul de tarte: Din cartofii pasaţi, făină, sare după gust şi margarină faci un aluat omogen, care…
Read more »

Cocktail Palm Beach

16 September 2010
Cocktail Palm Beach    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu sau cupă dublă de cocktail Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o felie de ananas pe margine, paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 1/5 gin 1/5 Bitter Campari 3/5 suc de ananas   Această băutură a apărut în anii ’50…
Read more »

Ciulama de pui de baltă cu de pilaf

16 September 2010
  Ingrediente: 36 pui de baltă 1 lingură de făină sare piper 2 cepe 1 pahar vin 2 gălbenuşuri 80 g unt 1/4 lămaie 200 g orez 2 pahare supă   Mod de preparare: Copanele se curăţă de piele, se spală şi se fierb cu apă, vin, ceapă şi sare. Se face un sos din…
Read more »

Calcan prăjit cu garnitură de cartofi pai

16 September 2010
  Ingrediente: 2,500 kg spinare de calcan 300g ulei 100 g făină sare 2 linguri lapte piper 400 g cartofi 1 lămaie   Mod de preparare: Calcanul se opăreşte 1 minut în apă clocotită, se scoate şi cu un cuţitaş se curăţă de piele şi de ghimpi. Se spală din nou şi se usucă cu…
Read more »

Frigărui de carne de porc, momite şi bureţi

16 September 2010
  Ingrediente: 300 g muşchi de porc 240 g momiţe 210 g piept ajumat 300 g bureti cartofi sotaţi cu unt fasole verde sote morcovi sote 2 bucăţi salată verde piper cimbru sare Mod de preparare: Muşchiul de porc se taie în bucăţi egale, momiţele şi pieptul afumat se condimentează. Bureţii se spală, se curăţă…
Read more »

Pui umplut cu cartofi prajiţi

16 September 2010
  Ingrediente: 1 pui 500 g cartofi 1 căpăţână de usturoi untură ulei sare piper     Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai pai şi-i rumeneşti puţin în ulei. Speli puiul, îl condimentezi, apoi îl ungi cu untură sau ulei pe exterior şi prin inte­rior, îl crestezi din loc în loc şi-l împănezi cu…
Read more »

Sarmale cu ficat

16 September 2010
  Ingrediente: 1 varză murată 1 ciolan afumat de porc 200 g smântână 2 ouă 500 g carne porc 300 g ficat 2 cepe 1 vânătă (de la congelator) 200 g orez 100 g gris 50 ml ulei sare 1 lingură pastă de ardei mărar cimbru 1 legătură pătrunjel condiment     Mod de preparare:…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi biscuiţi

16 September 2010
  Ingrediente: 250g unt 200g zahăr pudra 100g cacao 4 gălbenuşuri 200g biscuiţi 250g nuci prăjite 3-4 linguri zahăr 100g rom un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pudră, se pune cacaoa, apoi se adaugă gălbenuşurile bătute şi biscuiţii pisaţi. Se amestecă bine, apoi se pune miezul de…
Read more »

Pască umplută cu branză

16 September 2010
Pască umplută cu branză  într-o tavă de tartă unsă cu margarină sau unt, pui un strat de 1/2 cm de aluat de cozonac sau aluat fraged cu care îmbraci şi pereţii tăvii. Deasupra torni umplutura făcută astfel: freci 50 g unt cu 100 g zahăr. Adaugi 3 ouă pe rând, 1/2 kg brânză, un praf de sare, apoi…
Read more »

Prăjitură cu miere şi morcovi

16 September 2010
  Ingrediente: 1/2 cană margarină 1 cană miere 2 ouă 2 căni morcovi 1/2 cană stafide 1 cană nuci zdrobite 1cană suc de portocale lămâie 2 linguriţe vanilie cană făină cană pesmet 2 linguriţe praf de copt linguriţă bicarbonat dti sodiu 2 linguriţe scorţişoară măcinată fin 1/2linguriţă ghimbir ras 1 linguriţă nucşoară rasă 1 linguriţă…
Read more »

Cocktail Orange Blossom

16 September 2010
Cocktail Orange Blossom    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail sau goblet Categorie – Gin drinks Decoratiune – fără   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 1/2 gin 1/2 suc de portocale (se recomandă portocalele din varietăţile Bella Donna sau Paglino   Denumirea sa înseamnă în limba engleză „portocalul…

Ciorbă de peşte cu zeamă ae varză

16 September 2010
  Ingrediente: 500g peşte 500 ml apă 500 ml zeamă de varză 1 morcov pătrunjel 1ceapă 1 leg. leuştean sare   Mod de preparare: Se pune la fiert în apă sărată tot zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat potrivit, şi când este aproape fiert, se adaugă zea­ma de varză. Se potriveşte după gust, adăugând apă sau…
Read more »

Borş de peşte

16 September 2010
  Ingrediente: 600 g peşte (de preferat şi crap, somn şi păstrugă) 1,500 kg resturi de peşte (cap, şiră, peşte mic) 300g zarzavat 350g roşii 1 ceapă 5fire ceapă verde 30 g orez sare piper 3/41 borş 1 legătură leustean 21 apă   Mod de preparare: Se pun să fiarbă încet resturile de peşte, zarzavatul,…
Read more »

Umplutură de marmeladă

16 September 2010
  Ingrediente: marmeladă esenţă de portocale dulceaţă de zmeură sau de căpşune   Mod de preparare: Incălzeşti puţin marmelada, o amesteci bine şi dacă este prea legată adaugi puţin sirop de zahăr. Dacă vrei, poţi adăuga câteva linguriţe de dulceaţă de zmeură sau de căpşune sau câteva picături de esenţă de portocale.   Poftă bună!
Read more »

Napi cu scoici sau cu midii şi bureţi

16 September 2010
  Ingrediente: 800 g napi 300 g bureţi sau ciuperci 25 midii sau scoici 150 g ulei sare piper 1 legătură de pătrunjel 4 fileuri de anşoa 250 g roşii 1 1/2 lingură făină usturoi   Mod de preparare: Napii se curăţă, se taie felii groase, se dau prin făină şi se sotează cu ulei…
Read more »

Peşte oceanic cu smantnă cu garnitură de pilaf

16 September 2010
  Ingrediente: 1,400 kg peşte oceanic 1/2 linguriţă pudră de  boia de ardei sare 1/2 lingură de făină 120 g unt 40 g afumătură 1 ceapă 1 măr 4 cuişoare 200 g orez 3/4 l supă   Mod de preparare: Se fierb ingredientele şi afumătura. Se taie 12-14 escalopuri din peşte şi se prăjesc în…
Read more »

Pateu cald din rinichi si carne de porc

16 September 2010
  Ingrediente: 180 g rinichi 180 g pulpă porc 200 g ceapă 1 ou 1 legatura pătrunjel verde 150 g vin alb piper sare joitaj   Mod de preparare: Se curăţă şi se taie ceapa. Separat se taie carnea şi rinichii. Se inabusesc in ulei carnea apoi rinichii la care se adaugă ceapa călită puţin.…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi ness

16 September 2010
  Ingrediente foaie: 6 albuşuri 350g zahăr 350g nuci prăjite şi măcinate 3 linguri făină linguriţă zahăr vanilat un vârf de cuţit sare Ingrediente crema :6 gălbenuşuri,6 lin­guri zahăr pudră ,3 linguriţe nes,200g margarina   Mod de preparare: Pentru foi, se bat spumă cele 6 albuşuri, se adaugă zahărul, treptat, şi se continuă baterea. Se…
Read more »

Prăjitură cu miere

16 September 2010
  Ingrediente blat: 300g făină 120g miere 120g zahăr 2 oua 1 linguriţă bicarbonat Ingrediente crema: 250ml smântână proaspătă , 300 g nuci măcinate ,200g zahăr pudră vanilat.   Mod de preparare: Se amestecă ingredientele pentru blat şi se lasă de seara până dimineaţa la rece. Se împarte compoziţia în trei bucăţi egale, din care…
Read more »

Sufleu de vinete

16 September 2010
  Ingrediente: 5 vinete 1 ceapă 1/2 lingură unt topit sau 3 lin­guri uni proaspăt 1 lingură făina 2-3 linguri caşcaval sau parmezan ras 2 ouă lapte sare piper Mod de preparare: Alegem vinete egale, le spălăm şi le potrivim forma, retezîndu-le puţin vîrful şi coada. Tăiem în lung o felie de vînătă din partea…
Read more »

Plachie de vinete

16 September 2010
  Ingrediente: 4 vinete 2-3 linguri făină 100 g ulei 2 cepe 1 căpăţină usturoi 4 roşii 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Spălăm şi tăiem vinetele în felii ro­tunde. Le sărăm şi le lăsăm să stea o oră. Apoi le punem în apă rece. le spă­lăm, le stoarcem uşor. Le tăvălim prin…
Read more »

Piure de vinete

16 September 2010
  Ingrediente: 3 vinete mari sau 5 mici 2 ceşti lapte 1 lingură unt zahăr sare piper Mod de preparare: Coacem vinetele la foc bun.. Le cură­ţăm frumos ca să nu rămînă pie ele coji negre. Le scoatem seminţele. Le tocăm bine cu satirul de lemn. Punem laptele la fiert intr-o cratiţă. Cînd se umflă,…
Read more »

Imambaildi

16 September 2010
  Ingrediente: 5 vinete 300 g ulei 3 cepe mari 625 g roşii 1 legătură pătrunjel 5 căţei de usturoi zahăr sare piper Mod de preparare: Scoatem coada vinetelor, le spălăm bine, le crestăm în lung, adînc (fără să le străpungem), punem puţină sare la crestătură şi le lăsăm să stea 15 minute. Apoi le…
Read more »

Ruladă afumată din fleică de porc

16 September 2010
  Ingrediente: 1 bucată de fleică mai subţire, cât se poate mai apropi­ată de forma unui dreptunghi 1/2 kg sare grunjoasă mujdei dintr-o căpăţână de usturoi 100 ml oţet boabe de piper ienibahar după gust 2-3 foi de dafin   Mod de preparare: Presari bine cu sare grunjoasă toată bucata de fleică, o aşezi într-o…
Read more »

Cum se prepara: Pui cu ciuperci si taitei de orez (video)

16 September 2010

Vinete umplute II

16 September 2010
  Ingrediente: 5 vinete 1 ceaşcă orez 1 ceapă 6 linguri ulei 1 legă:ură mărar 5 roşii 1 lingură bulion de roşii 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Pregătim umplutura : alegem şi spă­lăm orezul, apoi îl punem într-un castron, într-o tigaie prăjim în ulei ceapă tocată mărunt şi o punem în castron…
Read more »

Tocană din ficat cu garnitură de pilaf cu branză

16 September 2010
  Ingrediente: 900 g ficat de vită sare piper 1/41 vin roşu 1 foaie de dafin 1 lingură de bulion pastă 100 g stafide 30 g zahar 100 g şuncă 1 l supă şofran 280 g orez 200 g unt 1 lingură de făină 50 g telemea   Mod de preparare: Ficatul se taie felii,…
Read more »

Cocktail Old Pal

16 September 2010
Cocktail Old Pal    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rye whiskey Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Campari drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte înainte de mese Ingrediente: 1/3 rye whiskey 1/3 vermouth dry 1/3 Bitter Campari   Apărut în Statele Unite, în anii ’50, acest cocktail pre dinner a făcut parte din…
Read more »

Ciuperci umplute

16 September 2010
Ciuperci umplute  Ingrediente: 1 kg ciuperci 100 g costiţă afumată 100 g şuncă presată 2 ouă 1 legătură ceapă 2 cepe 3-4 căţei de usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le îndepărtezi picioruşele, le presari cu sare şi le laşi deo­parte să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui…
Read more »

Tocană haiduceasca de miel

16 September 2010
  Ingrediente: 180 g carne de miel ceapă ardei gras cimbru condimente piper usturoi boia de ardei dulce vin roşu pastă de roşii sau bulion   Mod de preparare: Tai în bucăţi mici carnea de miel şi le prăjeşti. Adaugi ceapa şi ardeiul gras, apoi le căleşti puţin împreună. Adaugi apă, iar când sunt aproape…
Read more »

Chefal la cuptor cu roşii, măsline si icre de chefal

16 September 2010
  Ingrediente: 6 chefali (circa 1,400 kg) 400 g roşii 1/2 pahar vin roşu sare cimbru 150 g ulei 150 g măsline verzi 1 legătură de pătrunjel 4 căţei de usturoi 150 g icre de chefal   Mod de preparare: Chefalii se curăţă, se spală şi se usucă pe un şervet. Se dă sare şi…
Read more »

Calcan cu midii, bureţi şi roşii

16 September 2010
Ingrediente: 1calcan de circa 3,500 kg 25 midii sau scoici 1 pahar vin 300 g bu­reţi 500 g roşii 5 căţei de usturoi 300 g napi sare piper 150 g ulei ver­deaţă   Mod de preparare: Calcanul se opăreşte 1 minut în apă clocotită. Cu un cuţitaş se curăţă de piele şi de ghimpi, intestine.…
Read more »

Ruladă de peşte oceanic cu pilaf şi raci

16 September 2010
  Ingrediente: 1,400 kg peşte oceanic 50 buc cozi de raci fierţi 3 gălbenuşuri 1/2 lămaie sare piper alb 2 linguri de smantană 150 g orez 150 g unt 1 ceapă 1/2 l supă 1/2 lingură de făină zeamă de peşte   Mod de preparare: Din fileuri se fac 14 rulade, se aşază intr-o cratiţă…
Read more »

Cod cu ciuperci

16 September 2010
  Ingrediente: 800g cod 2 fire praz 400g ciu­perci din conservă 2 linguri bulion 3 căţei de usturoi 100g măsline 100 ml ulei lămâie 100 ml vin alb 1 leg. pătrunjel verde 1linguriţă nucşoară sare piper   Mod de preparare: Se taie codul bucăţi, se pune într-o tavă, se adaugă peste el uleiul, prazul tăiat…
Read more »

Dovlecei cu midii sau scoici şi bureţi de pădure

16 September 2010
  Ingrediente: 900 g dovlecei 30 midii sau scoici 300 g bureţi 220 g ulei 300 g roşii 6 căţei de usturoi 1 legătură de verdeaţă sare 3/4 pahar vin   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă, se taie bucăţi, se scot seminţele şi se sotează in ulei şi sare. Se pun apoi într-o cratiţă,…
Read more »

Borş de miel cu pătrunjel si hasmaţuchi

16 September 2010
Borş de miel cu pătrunjel si hasmaţuchi  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel (cap, şi coaste) 5-6 fire de ceapă verde 25 g orez legătură de leuştean 1 legătură de hasmaţuchi 1 mor­cov 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe mijlocii 2 linguri smân­tână 2 gălbenuşuri 1 l de borş 2 l de apă   Mod de preparare: Cureţi bine capul de miel…
Read more »

Ciorbă de peşte aromată

16 September 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte proaspăt (preferabil crap cu lapţi) 1 ceapă 250 g zarzavat de supă sare piper 1 legătură de leuştean 1 legătură pătrunjel 1 /2 lingură de făină 2 linguri oţet de vin 1 foaie de dafin cimbru 5 cuişoare 60 g unt 2 ardei graşi roşii 3 linguri de smantană 21…
Read more »

Vinete umplute I

16 September 2010
  Ingrediente: 5 vinete 100 g ulei 3 cepe 2-3 roşii 1 ljngură făină puţin lapte 1 lingură caşcaval sau parme­zan 2 oua sare piper Mod de preparare: Alegem vinete de mărime mijlocie, egale între ele. Le tăiem în două în lung şi le scoatem cu lingura jumătate din miez. Le dăm puţină sare şi…
Read more »

Vinete pane

16 September 2010
  Ingrediente: 3 vinete 3 linguri unt 75 g caşcaval sau parme­zan 2 ouă pesmet 10 linguri sos de roşii sau 5 linguri de scordolea un praf de sare Mod de preparare: Alegem vinete potrivite, nu prea mari. Le tăiem în lung în 3-4 felii late de un deget. Le lăsăm cu coajă. Curăţăm de…
Read more »

Vinete impanate

16 September 2010
  Ingrediente: 5 vinete 15-20 cătei de usturoi 250 g ulei 2-3 cepe 500 g roşii(sau 75 g bulion de roşii) 1 legătură pătrunjel boia sare Mod de preparare: Alegem vinete mici, lunguieţe. Cu­răţăm coaja în şuviţe vrîstate (şuviţele de coajă vor fi mai late decît cele albe, ca să ţină miezul). Le opărim în…
Read more »

Vinete gratinate

16 September 2010
  Ingrediente: 4 vinete 2 linguri făină 100 g ulei 2 linguriţe unt 125 g caşcaval sau parmezan pesmet sare Mod de preparare: Tăiem vinetele în felii .rotunde sau lungi. Le presărăm cu sare. După 10 mi­nute le ştergem cu o cîrpă. Apoi le batem în făină şi le prăjim în ulei. Ungem cu unt…
Read more »

Vinete si dovlecei cu scordolea

16 September 2010
  Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 1 lingură untură l 1/2 lingură făiniă 5 linguri scordolea sare Mod de preparare: Curăţăm dovleceii, îi tăiem în felii nu prea subţiri, în lungime, şi îi punem în­tr-o farfurie. La fel tăiem şi vinetele, punîndu-le în altă farfurie. Presărăm sare. Ştergem cu şervetul feliile ca să se zbi­cească,…
Read more »

Calcan pane cu garnitură de cartofi pai

16 September 2010
Ingrediente: 2,500 kg spinare de. calcan 2 ouă sare piper 50 g făină 250 g pesmet de casă 1 lămaie 1 legătură de pătrunjel 300 g ulei 400 g cartofi   Mod de preparare: Calcanul se opăreşte 1 minut in apă clocotită, se scoate şi cu un cuţitaş se curăţă de piele şi de ghimpi.…
Read more »

Creier gratinat cu sos alb cu garnitură de cartofi ducesa

16 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg creier de vacă 3 linguri de făină 100 g unt 1 pahar lapte 3 ouă sare piper 60 g caşcaval 1 lingură de oţet 400 g cartofi   Mod de preparare: Creierul se fierbe ca în reţeta. Cînd s-a răcit se taie bucăţi. Se unge cu 20 g unt un platou de…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu