luni, 15 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #15


Retete de Paste:

Raţă cu legume şi vin

30 December 2010
Raţă cu legume şi vinIngrediente: 2 pulpe de raţă 4 cartofi 6 mor­covi 2 cepe roşii 2 foi de dafin 1/21 vin alb 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovii şi ceapa, tai rondele morcovii şi cartofii, le prăjeşti în ulei încins, apoi adaugi ceapa şi laşi pe foc până se înmoaie. Scoţi legumele…
Read more »

Paste cu legume şi ciuperci la cuptor

30 December 2010
Paste cu legume şi ciuperci la cuptorIngrediente :  500 g paste făinoase 3 cepe 2 morcovi 200 g ciuperci 1 mână de mazăre congelată 5 linguri ulei 3 linguri făină 3 roşii din bulion sare piper busuioc cimbru 1 cană suc de roşii   Mod de preparare: Pui o oală cu apă pe foc şi cînd clocoteşte apa pui mazărea şi…
Read more »

Gustare rece de ciuperci

30 December 2010
Gustare rece de ciuperciIngrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ţelină 2 morcovi 1 păstârnac sare piper  1-2 foi de dafin ienibahar sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi rădăcinoasele, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Căleşti legumele în ulei, iar ciupercile le fierbi în apă cu sare şi foile de…
Read more »

Cârnaţi de porc în sos de vin

29 December 2010
Cârnaţi de porc în sos de vin  Ingrediente: 800 g cârnaţi proaspeţi 200 ml vin alb 50 g unt 2 căţei de usturoi 1 lingură făină 2 foi de dafin 1 lingură bulion sare piper nucşoara Mod de preparare: Fierbi pentru 10 minute cârnaţii cu apă puţină, cât să îi cuprindă. în acest timp rumeneşti  făina în unt, adaugi bulionul, stingi…
Read more »

Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie

29 December 2010
Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaieIngrediente foi: 1 lingură bulion 9 lin­guri apă 15 linguri zahăr 9 linguri ulei 1 lingură amoniac stins 1 esenţă vanilie 1 esenţă rom sare făină cât cuprinde Ingrediente cremă: 1 cană zahăr 1 cană făină 3 căni apă 1 pachet margarină 1 lămâie Ingrediente glazură: 3 linguriţe cacao 5 linguriţe zahăr 1 ceaşcă apă…
Read more »

Salată de sfeclă roşie cu peşte

29 December 2010
Salată de sfeclă roşie cu peşte  Ingrediente: o sfeclă roşie mare sau 2 mai mici 6 castraveciori acri o ceapă roşie 400 g peşte marinat 3 cartofi sare piper 2 linguri de ulei oţet de mere sau aromatic   Mod de preparare: Se spală sfecla şi se pune la fiert sau la cuptor. Salata va fi delicioasă şi cu sfeclă…
Read more »

Biscuiţi crocanţi cu anason

29 December 2010
Biscuiţi crocanţi cu anason  Ingrediente:  12 căni făină 1 cană zahăr 1 lin­gură seminţe de anason 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbo­nat de sodiu 6 ouă un vârf lin­guriţă de sare 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 lingură suc de lămâie   Mod de preparare: Se mărunţesc seminţele de anason şi se amestecă cu făina,…
Read more »

Salată de ciuperci marinate

29 December 2010
Salată de ciuperci marinate  Ingrediente: un kilogram de ciuperci sau de mânătărci sare piper 3-4 linguri de oţet un căţel de usturoi un ardei iute un ardei gras o linguriţă de miere 2 legături de pătrunjel verde o ceapă mică roşie   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de codiţe şi se spală bine să nu rămână pământ…
Read more »

Cocktail Skywasser

29 December 2010
Cocktail Skywasser  Calitate – fără alcool  Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – fructe de sezon pe scobitoare   Se serveste la orice oră Ingrediente: 2 cl sirop de zmeură sucul de la o lămâie sifon Intr-o cunoscută localitate din Alpi, după o zi plină pe pârtia de schi.sportivilor…
Read more »

Hering cu spaghete şi ciuperci

29 December 2010
Hering cu spaghete şi ciuperci  Ingrediente: 1/2 kg hering congelat 300 g spaghete 200 g ciuperci 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 2-3 linguri pastă de ardei 3 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii şi păstârnacul şi le pui la fiert într-un litru de apă. Pui sare după gust şi după…
Read more »

Prăjitură cu smochine şi miere

29 December 2010
Prăjitură cu smochine şi miere  Ingrediente: 3 foi de napolitane 150 g smochine 1 portocală 1 lămâie 100 g nuci 100 g miere 100 g zahăr   Mod de preparare: Razi portocala, o cureţi, storci zeama şi tai miezul bucăţele. Storci şi lămâia, o amesteci cu zeama de portocală, mierea şi zahărul şi pui amestecul pe foc. După ce…
Read more »

Prăjitură cu fulgi de porumb

29 December 2010
Prăjitură cu fulgi de porumb  Ingrediente: 1 pachet fulgi de porumb 15 linguri zahăr 3 linguri apă 1 pachet margarină 4 linguri cacao 1 cană nuci tăiate 5-6 bucăţi rahat   Mod de preparare: Pui fulgii de porumb într-o tavă de aragaz şi-i rumeneşti 10-15 minute la cuptor. Topeşti apoi zahărul cu apa pe foc mic şi când începe…
Read more »

Stavrid cu sos marinat

29 December 2010
Stavrid cu sos marinat  Ingrediente: 1 kg stavrid congelat 5 căţei de usturoi 1 linguriţă piper boabe 2-3 foi de dafin 4-5 linguri pastă de tomate 1 crenguţă cimbru 100 ml oţet 100 ml ulei rozmarin sare piper   Mod de preparare: Speli peştele decongelat, îl tai bucăţi de 2 cm şi aşezi bucăţile într-o cratiţă sau o…
Read more »

Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe

29 December 2010
Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe  Ingrediente: 6 cartofi 1 lingură margarină 1 borcan zacuscă de ghebe sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, îi scurgi de zeamă, îi pasezi şi adaugi în piureul obţinut margarina, sare şi piper după gust. Intr-un vas mai…
Read more »

Cartofi umpluţi cu orez

29 December 2010
Cartofi umpluţi cu orez  Ingrediente: 8 cartofi mari 3 cepe 1 ceaşcă orez 2 linguri ulei 1 legătură mărar sare piper 2 linguri bulion   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti, adaugi orezul spălat, laşi pe foc până se îngălbeneşte puţin orezul, apoi torni 4 ceşti de apă şi fierbi totul pe foc mic.…
Read more »

Reteta zilei: Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slănină

29 December 2010
Reteta zilei: Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slăninăO reteta de pulap de porc umpluta cu legume, kaizer si slanina din: pulpa de porc, carne tocata de porc, morcov, telina, oua, sare, piper, condimente, usturoi, kaizer, slanina, ceapa rosie, vin rosu si apa. Ingrediente: 1 bucata de pulpa de porc fara os 1-1.5 kg ½ kg carne tocata porc 1 morcov 1 bucata…
Read more »

Lămâi umplute cu sardele

29 December 2010
Lămâi umplute cu sardele  Ingrediente: 6 lămâi 1 cutie sardele în ulei 50 g margarină 1 lingură muştar 1 linguriţă boia dulce 5-6 măsline 2-3 fire pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Le tai un căpăcel lămâilor, le scoţi miezul şi le laşi deoparte. Păstrezi 1-2 linguri din miez şi zeamă. Zdrobeşti sardelele cu furculiţa, adaugi margarina…
Read more »

Supă de ceapă cu seminţe

29 December 2010
Supă de ceapă cu seminţe  Ingrediente: 5 cepe mari 1/2 linguriţă chimen pisat nucşoară 100 g seminţe de floarea-soarelui sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai rondele, o desfaci inele si o căleşti în ulei. Stingi cu 2 l de apă, pui sare, piper, chi­men şi nucşoară după gust şi laşi su­pa să fiarbă 15…
Read more »

Rulada cu nuca de cocos

29 December 2010
Rulada cu nuca de cocos  Ingrediente: 300 ml apă 500 g biscuiţi cacao 5 linguri zahăr 4 linguri cacao 100 g nuca de cocos    Mod de preparare: Apa, zahărul şi cacaua le pui pe foc să dea câ­teva clocote. Obţii astfel un sirop. Macini biscuiţii sau îi pisezi cu sucitorul şi îi amesteci cu siropul. Fră­mânţi totul cu…
Read more »

Tarte cu ciuperci si cascaval

29 December 2010
Tarte cu ciuperci si cascavalIngrediente aluat: 250-300 g făină 125 g margarină 150 ml apă 1 linguriţă zahăr 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciuperci 3 cepe 50 g caşcaval 2 ouă piper sare   Mod de preparare: Ames­teci făina cu margarina, apa, zahărul şi un praf de sare, frămânţi până obţii un aluat mai moale şi…
Read more »

Crochete din morcovi cu tarate de grau

29 December 2010
Crochete din morcovi cu tarate de grau  Ingrediente: 1 kg mor­cov 125 g tărâţe de grâu 1 lingură zahăr (sau miere de albine) 100 ml ulei 4 linguri făină 20 g zahăr pudră   Mod de preparare: Cureţi mor­covii, îi speli, îi dai prin răzătoarea fină şi îi înăbuşi cu 1 lingură de apă. După ce a scăzut apa, amesteci cu…
Read more »

Tocanita de fasole boabe cu masline

29 December 2010
Tocanita de fasole boabe cu masline  Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g măsline 100 ml ulei 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 lingură bulion 1 linguriţă cimbru sare piper   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei, adaug boiaua şi bulionul şi le fierbi până se înmoaie cu puţină zeamă de fasole.…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 36 (video)

29 December 2010

Cocktail Singapore Sling

29 December 2010
Cocktail Singapore Sling  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mare Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o vişină din vişinată   Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 gin 1/10 cherry brandy 2/10 suc de lămâie 4/10 sifon Singapore Sling a apă­rut în 1915 din imagi­naţia barmanului…
Read more »

Crap pe pat de zacuscă

29 December 2010
Crap pe pat de zacuscă  Ingrediente: 1 kg crap proaspăt 1 borcan zacuscă (400 g) 10 măsline făină 1 lămâie   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl tai bucăţi pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. într-o tavă mai mică pui zacusca, măslinele, bucăţile de peşte şi dai totul la cuptor pentru…
Read more »

Novac picant cu legume la cuptor

29 December 2010
Novac picant cu legume la cuptor  Ingrediente: 1 novac de aproximativ 2 kg 1 morcov 2 cartofi 2 cepe 3 căţei de usturoi 1/2 ardei capia 1 ardei iute 1 lămâie sare condimente pentru peşte piper   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl presari cu sare şi condiment de peşte şi îl aşezi într-un vas rezistent la caldura.…
Read more »

Budincă de frigănele cu brânză dulce

29 December 2010
Budincă de frigănele cu brânză dulceIngrediente: 1/2 pâine de o zi 8 ouă 6 linguri zahăr 2 căni lapte  50 g stafide 200 ml ulei 1 lingură esenţă de vanilie 500 g brânză dulce Mod de preparare: Baţi 4 ouă cu 2 linguri zahăr. Tai pâinea felii, treci fiecare felie prin amestecul de ouă şi le prăjeşti pe toate în…
Read more »

Sufleu de morcovi cu caşcaval

29 December 2010
Sufleu de morcovi cu caşcaval  Ingrediente: 500 g morcovi 100 g caşcaval 2 ouă 100 ml lapte 1lingură margarină 1 lingură făină nucşoară sare Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi fierbi în apă cu puţină sare şi când sunt gata, îi zdrobeşti cu furculiţa. Rumeneşti făina în margarină, stingi cu lapte şi fierbi sosul până se îngroaşă. îl dai…
Read more »

Sarmale cu ciuperci

29 December 2010
Sarmale cu ciuperciIngrediente: 1 varză murată 300 g ciuperci 6 cepe 300 g orez 2 linguriţe condiment cu gust de legume 3-4 linguri bulion 1 cană de vin roşu foi de dafin piper busuioc oregano tarhon ulei de măsline   Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată solzişori în puţin ulei de măsline, adaugi ciupercile tocate şi după…
Read more »

Salată de ţelină cu pui şi măr

29 December 2010
Salată de ţelină cu pui şi măr  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 ţelină 1 măr 1 legătură frunze de ţelină 2 linguri oţet 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare şi când e gata, o dezosezi şi o tai bucăţi. Cureţi mărul şi ţelina, dai pe răzătoarea mare ţelina, tai mărul feliuţe…
Read more »

Salată de cartofi cu cimbru

29 December 2010
Salată de cartofi cu cimbru  Ingrediente: 6-8 cartofi mai mari sare piper 2-3 linguriţe de ulei 300 g de măsline 3 roşii o salată verde mai mică o linguriţă de zahăr cimbru   Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie în sferturi. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun într-o tavă.…
Read more »

Plăcintă cu peşte

29 December 2010
Plăcintă cu peşte   Ingrediente : 3 căni făină 1 cană ulei 1 cană apă minerală sare Ingrediente umplutură: 1 kg peşte congelat sau proaspăt 2 cepe 1-2 felii de pâine 2 linguri făină 1 lingură oţet sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Amesteci uleiul cu apa minerală, adaugi făina, un praf de sare şi…
Read more »

Prajitura cu foi

29 December 2010
Prajitura cu foi  Ingrediente foi: 13 linguri cu apă 11 linguri zahar 2 pliculete amoniac sare arome 9 linguri ulei faina cat cuprinde Ingrediente cremă : 300 g zahăr 300 ml apă 4 linguri făină 2 linguri cacao esenţă de rom 250 g margarină Mod de preparare: Amesteci bine zahărul cu uleiul şi apa, apoi adaugi amoniacul…

Mancarica de telina cu ciuperci

29 December 2010
Mancarica de telina cu ciuperciIngrediente: 1 ţelină mare 200 g ciuperci din con­servă sau crude 3 cepe mijlocii 3 linguri bulion 1 lin­guriţă făină 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare : Cureţi ţelina şi o tai bastonaşe groase de 1 cm. Cureţi ciupercile, dacă sunt crude, şi le tai mărunt, iar ceapa o tai solzişori. Căleşti mai…
Read more »

Salată de fasole verde si uscată

28 December 2010
Salată de fasole verde si uscată  Ingrediente: 400 g fasole boabe 600 g fasole verde fideluţă sare piper 3 căţei de usturoi zeama de la o lămâie 2 linguri de ulei de măsline o legătură de pătrunjel verde   Mod de preparare: Se alege fasolea boabe şi se lasă de seara până dimineaţa în apă să se înmoaie pentru a…
Read more »

Cotlet la grătar cu legume

28 December 2010
Cotlet la grătar cu legume  Ingrediente: 4 bucati de cotlet rozmarin unt topit sare piper alb o ceapa rosie un dovlecel ulei de masline 2-3linguri o vanata coapta ardei rosii sau gogosari   Mod de preparare: Pentru început se bat bine cotletele cu ciocanul de şni­ţel şi se ung cu unt sau cu ulei, se presară sare şi piper…
Read more »

Melcişori cu ciuperci

28 December 2010
Melcişori cu ciuperci  Ingrediente: 400 g de faina un pachet de drojdie 50 g margarina 1 cana de lapte 1 lingura de smantana pentru umplutura: 600 g ciuperci 2 cepe marar si patrunjel sare piper 2 linguri ulei 50 g cascaval ras 1-2 linguri de pesmet   Mod de preparare: Se pune făina într-un bol, se face…
Read more »

Ruladă de porc cu legume

28 December 2010
Ruladă de porc cu legume  Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc piper boabe si praf 1 ou 2 cepe sare 50 g de unt 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu sare, piper şi se lasă câteva minute la frigider. Cât timp stă carnea la rece se curăţă…
Read more »

Oua umplute cu pateu de porc

28 December 2010
Oua umplute cu pateu de porcO reteta simpla de oua umplut cu pateu de porc din: pateu de porc, marar, oua, sare, piper, smantana, unt, mustar si galbenusuri. Ingrediente: o cutie pateu de porc o legatura de marar 6 oua sare piper macinat o lingura smantana 10 g unt 2 linguri mustar 6 galbenusuri   Mod de preparare: Se pun…
Read more »

Ciorbă cu ciolan afumat si măsline

28 December 2010
Ciorbă cu ciolan afumat si măsline  Ingrediente: 1 kg ciolan afumat 2 morcovi o ceapa rosie 2 cartofi patrunjel verde 3 oua 200 g smantana zeama de la 2 lamai sau 3-4 linguri otet de mere masline pentru decor   Mod de preparare: Puneţi ciolanul de seara în apă călduţă ca să fiarbă mai uşor şi să elimine gustul de…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 35 (video)

28 December 2010

Prăjitură cu gem şi foi din cartofi

28 December 2010
Prăjitură cu gem şi foi din cartofi  Ingrediente: 400 g făină 2 cartofi 250 g margarină 250 g zahăr 1 praf de copt 1 lin­gură cacao 1 borcan gem acrişor Ingrediente glazură: 2 linguri apă 1 lingură cacao 120 g zahăr 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi şi când sunt gata, îi pasezi. Adaugi în piureul…
Read more »

Mingi de zăpadă cu cacao

28 December 2010
Mingi de zăpadă cu cacao  Ingrediente : 200 g făină 250 g margarina 120 g zahăr pudră 3 linguri cacao 2 ceşti nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Adaugi făina , nucile, cacaua şi zahărul vanilat şi amesteci bine ca să-ţi iasă un aluat elastic, lei…
Read more »

Prăjitură cu mere şi gris

28 December 2010
Prăjitură cu mere şi gris  Ingrediente: 1,5 kg mere 1 cană zahăr 1 cană făină 3/4 cană griş 1 praf de copt sare 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci zahărul cu făina, grisul, praful de copt şi foarte puţină sare. Cureţi apoi merele şi le dai pe râzătoare. Intr-o tavă unsă cu margarină, pui jumătate din…
Read more »

Spanac cu soia

28 December 2010
Spanac cu soia  Ingrediente: 1 kg spanac 1 pachet soia granule 1 ceapă 1 morcov 2 linguri pastă de tomate 1 lingură făină sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli, îl opăreşti pentru 10 minute în apă clocotită, apoi îl laşi să se scurgă într-o strecurătoare. îl tai apoi mărunt, îl căleşti în…
Read more »

Salata de cartofi cu sfecla si castraveti murati

28 December 2010
Salata de cartofi cu sfecla si castraveti murati  Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 morcovi sfeclă roşie 2-3 cepe 2-3 castraveţi muraţi 300 g mazăre conservată ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii şi morcovii într-un vas, iar sfecla roşie o fierbi separat. Cureţi de coajă toate legumele fierte şi le tai cubuleţe. Le pui pe toate într-un vas, adaugi castraveţii…
Read more »

Ruladă de ciuperci

28 December 2010
Ruladă de ciuperciIngrediente aluat:  2 căni făină 1 cană ulei 100 ml apă minerală sau sifon 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente umplutură: 172 kg ciuperci 4 cepe 3 linguri făină 3 morcovi sare piper 1 legătură mărar ulei Mod de preparare: Amesteci făina cu bicarbo­natul stins cu zeama de lămâie, pui un…
Read more »

Baclavale

28 December 2010
Baclavale  Ingrediente: 1 pachet foi de placinta din comert sau preparate in casa 1 kg nuci macinate 1 kg zahar 200 g unt zahar vanilat coaja de lamaie si de portocala un praf de sare   Mod de preparare: Se scot foile de plăcintă de la sfece, se lasă câteva minu­te la temperatura camerei şi,…
Read more »

Morcov şi păstârnac caramelizate

28 December 2010
Morcov şi păstârnac caramelizate  Ingrediente: 800 g morcov 800 g păstârnac 1 ceapă mică roşie, tocată mărunt 3 linguri unt   1 lingură seminţe de muştar 200 ml concentrat de legume 60 ml miere 1-2 linguri muştar sare piper negru, proas­păt măcinat   Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie-le segmente. Topeşte untul şi sotează morcovul şi păstârnacul împreună…
Read more »

Ciuperci cu verdeţuri

28 December 2010
Ciuperci cu verdeţuri  Ingrediente: 1 kg ciuperci 4 fire ceapă verde 4 fire usturoi verde 5-6 roşii din bulion sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii şi le opăreşti câteva minute în apă clocotită cu sare. Le scurgi, apoi le înăbuşi în ulei. între timp, cureţi şi speli verdeţurile, le…
Read more »

Friptura de curcan in foi de varza

28 December 2010
  Ingrediente: un trunchi de curcan (fără aripi, picioare, gât) 100 ml ulei piper boabe o varză albă (dulce sau murată) 100 g slănină afumată sare   Mod de preparare: Curcanul se sărează, pe dinăuntru şi pe dinafară, şi se lasă să stea cu sarea pe el o oră. Apoi se pune      în tava de…
Read more »

Macaroane cu măsline

28 December 2010
Macaroane cu măsline  Ingrediente: 200 g macaroane 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă 4-5 roşii din bulion 50 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi măslinele de sâmburi, le fierbi în apă 5 minute, apoi le laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi roşiile tăiate…
Read more »

Salata de telina cu sfecla si nuci

28 December 2010
Salata de telina cu sfecla si nuciIngrediente: 2 ţeline 1 sfeclă ro­şie 1 mână miez de nucă 4 linguri ulei, zeama de la o lămâie 1 lingură muştar  2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli sfecla, o coci la foc potrivit 2 ore şi când e gata, o cureţi şi o tai felii. Cureţi şi…
Read more »

Ciulama de pui

28 December 2010
Ciulama de pui  Ingrediente: 8 ciocanele de pui sare piper 50 g unt un litru lapte 4 linguri rase de faina o legatura de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă ciolănelele de pieliţe, se spală şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, se condimentea­ză cu sare, piper, se ung cu unt şi…
Read more »

Portocale caramelizate cu friscă

28 December 2010
Portocale caramelizate cu friscă  Ingrediente: 2 portocale 40 ml lichior de portocale 200 ml vin alb dulce 3 linguri zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 100 ml frişca frunze de mentă   Mod de preparare: Curăţă portocalele de coajă, separă feliile şi curăţă-le de pieliţă, având grija să recupe­rezi sucul care se scurge. Intr-un vas, cara-melizează zahărul. Adaugă por­tocalele,…
Read more »

Aperitiv de primăvară

28 December 2010
Aperitiv de primăvarăIngrediente: 1 pachet foi de plăcintă 300 g spanac 300 g ştevie 300 g urzici 1 legătură ceapă verde 2 fire praz 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 3 linguri orez 150 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert orezul cu o cana de apa si un praf de sare. Cureţi…
Read more »

Supă de gogoşari la oţet cu tăieţei

28 December 2010
Supă de gogoşari la oţet cu tăieţei  Ingrediente: 2-3 gogoşari în oţet 1 mână tăieţei 1 morcov 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel boia sare piper   Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl tai bucăţi şi-l pui la fiert în apă cu sare. După 10 minute, când apa clocoteşte, pui gogoşarii tăiaţi fideluţă şi tăieţeii şi laşi să fiarbă. Când morcovul…
Read more »

Pui cu sos bechamel

27 December 2010
Ingrediente: 500 g piept de pui 200 ml lapte 50 g unt sare piper 800 g cartofi 2 linguriţe făină 2-3 rondele morcovi 1-2 fire pătrunjel   Mod de preparare: Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie fâşii sub­ţiri. Pieptul tăiat se pune să se prăjească…
Read more »

Friptura in stil asiatic

27 December 2010
Friptura in stil asiaticIngrediente: 125 g orez sare 2 fripturi de porc piper 1 ardei gras mic, roşu 1 ardei gras verde 1/2 cutie ananas felii (117 g) 1 lingură ulei 1 borcan (400 ml) sos chinezesc dulce acrişor   Mod de preparare: Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe amba­laj. Spălaţi carnea cu apă…
Read more »

Chec cu lamaie

27 December 2010
Chec cu lamaie  Ingrediente: 5 ouă 100 g unt 14 linguri zahăr un praf de sare 8 linguri făină zahăr vanilat coajă de lămâie coajă de lămâie zaharisită zeamă de lămâie o linguriţă praf de copt   Mod de preparare: Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul tos şi cel vanilat, se adaugă…
Read more »

Frigarui thailandeze

27 December 2010
  Ingrediente: 125 g şniţel de porc un praf mix de condimente pentru friptură 1/4 lingurriţă praf de curry o linguriţă ulei de arahide o linguriţă arahhide sărate o linguriţă unt de ara­hide o linguriţă zahăr suc de lămâie sare pătrunjel verde, după gust   Mod de preparare: Carnea se taiie pe lung, în felii…
Read more »

Friptura cu sos de ghimbir

27 December 2010
Friptura cu sos de ghimbir  Ingrediente : 600 g cartofi sare 4 linguri ulei 750 g ceafă de porc 4 cm ghimbir proaspăt 75 ml vin alb sec 75 ml sos soia   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i pe lung, felioare. Amestecaţi 1 linguriţă sare şi 2 linguri ulei. Daţi cartofii prin…
Read more »

File în foitaj

27 December 2010
File în foitajIngrediente: 450 g foitaj congelat 6 ardei graşi roşii 600 g file de viţel sare piper 500 g frunze de spanac 1 kg file de porc 2 linguri unt topit 100 g bacon (kaizer afu­mat) 1 gălbenuş   Mod de preparare: Aşezaţi foile de aluat una lângă cealaltă şi lăsaţi-le la dezgheţat. Pregătiţi ardeiul, tăiaţi-l…
Read more »

Salata coleslaw

27 December 2010
Salata coleslawIngrediente: 3 morcovi 3 cepe mari o varză albă mică (circa 250 g) Ingrediente sos: o linguriţă de muştar iute o lin­guriţă de smântână două linguri de oţet 4 linguriţe de hrean ras sare piper   Mod de preparare: Se dau morcovii pe râzătoare, pe lungime, şi ceapa pe lăţime. Varza se dă pe râzătoare…
Read more »

Orez prajit

27 December 2010
Orez prajit  Ingrediente: 3 linguriţe ulei de alune o linguriţă usturoi zdrobit 600 g orez o ceapă o ceapă roşie de apă o roşie tăiată în 8 bucăţi două linguriţe sos de soia o linguriţă sos de peşte o linguriţă zahăr o linguriţă piper alb    Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul, se adaugă usturoiul şi…
Read more »

Costita afumata cu varza calita

27 December 2010
Costita afumata cu varza calita  Ingrediente: o varză acră medie 150 ml ulei piper măcinat o lin­guriţă de bulion de ardei sau o lingură de bulion de roşii 200 g costiţă afumată   Mod de preparare: Se taie varza în jumătăţi. Dacă este prea acră, se pune în apă caldă, se lasă 20 de minute, după care se spală…

Tiramisu cu pere

27 December 2010
Tiramisu cu pere  Ingrediente :  250 g mascarpone 250 ml frişca 1/2-1 linguriţă piraf de scorţişoară 2 linguri zahăr pudră 2 pa­chete zahăr vanilinat 2 linguri rom 4 linguri suc de por­tocale 1 linguriţă coaja rasă de la 1 portocală 150 g turtă dulce 1 cutie pere (425i ml)   Mod de preparare: Puneţi brânza mascarpone şi…
Read more »

Frigăruie de creveţi

27 December 2010
Frigăruie de creveţiIngrediente:  4 frigărui de creveţi congelaţi 3 linguri oţet de sherry 3 linguri maioneză 1 -2 linguri miere sare piper 100 g sala­tă verde 50 g miez de nucă 4 linguri ulei de nuci 3 sfecle roşii (la pachet, prefierte) 2 mere 2 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Dezgheţaţi creveţii. Amestecaţi oţetul,…
Read more »

Ştrudel cu mere si nuci

27 December 2010
Ştrudel cu mere si nuciIngrediente aluat: 600 g făină 20 g drojdie 300 ml apă un praf sare o lingură oţet 2 linguri ulei Ingrediente umplutură: 10 mere o cană zahăr o lingură praf scorţişoară 200 g miez nucă măcinată 200 ml ulei zahăr pudră Intr-un vas se pune făina, drojdia, sarea, uleiul, oţetul şi apa şi se amestecă…
Read more »

Tocanita in coaja de paine

27 December 2010
Tocanita in coaja de paineIngrediente: 1 kg ciuperci proaspete 2-3 cepe sare piper 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri ulei de măsline 50 g margarina o pâine rotundă   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de pieli­ţe, se spală în câteva ape, se lasă să se scurgă într-o strecu­rătoare şi se taie mărunt. Separat,…
Read more »

Supă din coadă de bou

27 December 2010
Supă din coadă de bou  Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 tulpină de praz 600 g coadă de bou 1 lingură făină 1 liingură ulei  1 foaie de dafin câte 1 crenguţă cimbru şi rozmariin 3 boabe ienibahar 125 ml sos Madeira sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, peregătiţi legumele şi puneţi ju­mătate din ele deoparte. La…
Read more »

Spaghete cu ton

27 December 2010
Spaghete cu ton  Ingrediente: 200 g spaghete 1 conservă de 160 g de ton în ulei de masline 150 g smântână o linguriţă ulei de măsline busuioc oregano piper negru   Mod de preparare: Fierbe spaghetele timp de 6 minute într-o oală cu apă şi sare. In tim­pul acesta pune într-o tigaie ule­iul, smântână, oregano, piperul şi…
Read more »

Crema de lamaie

27 December 2010
Crema de lamaie  Ingrediente: 1 l lapte 100 g unt 4 oua 2-3 plicuri zahar vanilat 12 linguri zahar pudra 4 linguri faina coaja de lamaie zaharisita 2 lamai   Mod de preparare: Se pune laptele la încălzit, între timp, într-o oală de 21, se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.Ouăle se…
Read more »

Salată cu ficat de gâscă

27 December 2010
Salată cu ficat de gâscă  Ingrediente: 300 g frunze de salată 3 portocale 150 g struguri negri 2 arpagic 3 linguri oţet de mere 1 praf de scorţişoară sare piper 500 g ficat de gâscă sau de pui 4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Pregătiţi salata şi scurgeţi-o de apă. Spălaţi porto­calele cu apă fierbinte. Uscaţi-le…
Read more »

Spumă de iaurt cu fructe

27 December 2010
Spumă de iaurt cu fructeIngrediente: 4 foiţe de gelatină 300 g iaurt natural 1 pachet zahăr vanilinat 175 g zahăr pudră 75 g smântână 4 linguri suc de lămâie lichior de portocale 200 ml frişca 2 albuşuri 600 g amestec de fructe de pădure   Mod de preparare: Inmuiaţi gelatina în apă rece. Amestecaţi iaurtul, zahărul vanilinat, 125 g…
Read more »

Supă-cremă cu ceapă şi roşii

27 December 2010
Supă-cremă cu ceapă şi roşiiIngrediente: 3-4 cepe 4-5 roşii un morcov 1-3 cartofi zeama de la o lămâie o ţelina un ardei gras o legătură de pătrunjel sare piper un ardei iute   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, ardeiul şi cartofii şi se pun să fiarbă la foc mic, într-o oală cu apă şi sare, acoperită…
Read more »

Supă de sfeclă şi cartofi

27 December 2010
Supă de sfeclă şi cartofi  Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă roşie 200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de cuţit de zahăr pătrunjel   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi lăsaţi-i…
Read more »

Ton cu roşii marinate si oua fierte tari

27 December 2010
  Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton în ulei 4 roşii coapte o ceapă albă mică 1 telinâ patrunjel oregano 20 g ulei de măsline sare după gust   Mod de preparare: Primul pas este să fierbi ouăle timp de 9 minute, iar în acest timp tai roşiile în cuibulefe, tai fin felina…
Read more »

Prajitura cu lamaie

27 December 2010
Prajitura cu lamaieIngrediente pandispan: 8 ouă 8 linguri zahăr pudră 8 linguri unt topit 7 linguri făină albă 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie zeama de la o lămâie un praf de sare Ingrediente cremă: 200 g brânză mascarpone 200 ml frişca naturală 10 linguri zahăr pudră 4 gălbenuşuri  zeama de la 1-2 lămâi un pliculeţ…
Read more »

Curcan cu fructe

27 December 2010
Curcan cu fructeIngrediente: 1 curcan unt vin alb condimente pentru friptură roz­marin pătrunjel mere gutui dovleac coarne nectarine usturoi sare piper   Mod de preparare: Unge curcanul cu unt (şi pe interior) şi umple-l cu bucăţi de fructe. Condimentează-l şi apoi aşază-l în tavă împreună cu fructele. Toarnă şi un pahar de vin alb, apoi acoperă tava…
Read more »

Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţă

27 December 2010
Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţăIngrediente: 500 g ceapă roşie 4 lin­guri ulei 1 lingură miere 300 ml vin roşu 100 ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 praf cuisoare măcinate sare piper 1-2 linguri oţet balsamic 150 g ciuperci proaspete 2 linguri unt 50 g cuburi de pâine proaspătă şi prăjită 4 linguri verdeaţă tocată 4…
Read more »

Friptura cu sos de mango

27 December 2010
Friptura cu sos de mango  Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită (a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri oţet 150 ml supă   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 80°C. Tocaţi mărunt boabele de…
Read more »

Rulada cu morcovi si pulpa de porc

27 December 2010
Rulada cu morcovi si pulpa de porc  Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură unt sare   Mod de preparare: Taie carnea şi bate-o ca pentru şniţele. Bate ouăle, pune-le sare şi verdeaţă şi prăjeşte o omletă pe ambele părţi. Fierbe morcovii câteva minute, apoi…
Read more »

Gutui la cuptor cu iaurt şi miere

27 December 2010
Gutui la cuptor cu iaurt şi miere  Ingrediente: 3 gutui 1 lămâie 40 g unt 5 linguri de miere 1 cană apă 1 iaurt gras   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine gutuile, taie-le în două, pe lungime, îndepărtează sâmburii şi stropeşte-le cu suc de lămâie. Unge vasul (tava) cu unt, apoi toarnă mierea deasupra, din loc în…
Read more »

Friptură de gâscă în sos de vin roşu

27 December 2010
  Ingrediente: 30 g ciu­perci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2 crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de ustu­roi 500 ml vin roşu 1 lingură ulei de măsline 1 lingură unt sare piper   250 ml supă 1 morcov verdeaţa de la 1 telină 2 linguri pastă de roşii Mod de preparare:…
Read more »

Mancare scazuta de linte si orez

27 December 2010
Mancare scazuta de linte si orez  Ingrediente: 300 g linte fiartă 300 g orez fiert 3 cepe tăiate mărunt 5 căţei de usturoi zdrobiţi 200 g roşii din conservă tăiate mărunt două linguri de ulei două linguri de margarina 200 ml supă de legume două linguri de boia de ardei dulce o lingură de chimem o lingură de coriandru măcinat…
Read more »

Supa de ciuperci cu ghimbir

27 December 2010
Supa de ciuperci cu ghimbir  Ingrediente: 300 g ciuperci Champignons proaspete 2 cartofi mari 200 g albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac) 1 fir praz 30 g unt 50 g făină o ceapă 100 ml lapte 2 căţei usturoi 1 ghimbir sare pătrunjel câteva seminţe de chimen   Mod de preparare: Fierbe toate legumele mărunţite în 1,2 litri apă cu sare.…
Read more »

Friptura cu gust picant

27 December 2010
Friptura cu gust picantIngrediente : 1/4 linguriţă boabe de pi­per negru, alb şi verde ienibahar 2 buc. muşchi de vită (180 g) 2 linguriţă ulei 2 lingură coniac 70 ml smântână 2 linguriţă unt  sare Mod de preparare: Măcinaţi sau tocaţi mărunt boabele de piper şi ienibaharul. Tăvăliţi bucatile de muşchi de vită prin acest amestec, apoi presaţi-l…
Read more »

Steluţe de ciocolată cu cremă mocca

27 December 2010
Steluţe de ciocolată cu cremă mocca  Ingrediente blat: 6 ouă 180 g zahăr 1 zahăr vanilat 80 g făină 60 g ami­don 60 g cacao Ingrediente cremă: 250 ml frişca 1 baton de vanilie 4 albuşuri 100 g zahăr 250 g unt 3 linguri ness 2 linguri rom Mod de preparare: Pentru blat, se amestecă gălbenuşurile, jumătate de zahăr şi…
Read more »

Taitei de fasole cu pui

27 December 2010
  Ingrediente: 200 g tăieţei de fasole (sau de orez) 6 căţei de usturoi tocaţi o ceapă mică tăiată julien 500 g piept de pui, cubuleţe 3 lin­guri de sos de peşte (fish sauce) 3 linguri sos de soia 2 ouă o ceaşcă de germeni de soia o ceaşcă ţelină tocată 4 cepe verzi tăiate…
Read more »

Cornulete fragede cu bors

27 December 2010
Cornulete fragede cu bors  Ingrediente: o cană borş 2 căni ulei 1 cubuleţ de drojdie sare coajă lămâie 1 cană nuci măcinate făină zahar   Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, care include şi nuca măcinată, apoi se întinde o foaie, se taie pătrate, care se umplu cu gem amestecat cu nucă sau rahat. Se…
Read more »

Buseuri cu gem si frisca

26 December 2010
Buseuri cu gem si frisca  Ingrediente: gem de căpsuni sau de cireşe 300 g frişca 1 ou Ingrediente aluat: 280 g margarina 475g făină 2 linguri cu smântână l lingură cu rom apă minerală 2 gălbenuşuri 1 lămâie sare   Mod de preparare: Frământă 400 g făină cu gălbenuşurile, romul, smântână, sare şi 2 ceşcuţe cu apă minerală. Amestecă…
Read more »

Rulouri de somon afumat cu smochine

26 December 2010
Rulouri de somon afumat cu smochine  Ingrediente: 4 smochine 40 ml whisky piper măcinat 200 g smântână 1 lingură ţelină rasă 400 g somon afumat 2-3 fire de arpagic 1 salată verde rucola chili pudră 1 lămâie mică   Mod de preparare: Smochinele se împunng mărunt cu un cuţit, se stropesc i cu whisky şi se presară cu piper. Se…
Read more »

Ruladă la tavă

26 December 2010
Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă 1 ceapă 5 frunze de salvie 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 800 g amestec de carne tocată sare piper 150 g cremă de brânză cu verdeaţă 1 lingură capere mici 1 tulpină de praz 50 g bacon 1 legătură verdeaţă pentru supă 1 cutie…
Read more »

Indiana

26 December 2010
Indiana  Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr pisat 3 linguri făină unt pentru uns forma 200 g frişcă glazură de cioco­lată   Mod de preparare: Punem într-un castron gălbenuşurile şi le frecăm bine cu zahărul pisat. Adăugăm făina cernută. Batem spumă albuşurile pînă se ţin de tel, le punem peste găl­benuşuri şi, cu o lingură,…
Read more »

Bavarez de visine

26 December 2010
Bavarez de visineIngrediente: 250—300 g vişine 250 g zahăr 5 fol gelatină 250 g frişcă   Mod de preparare: Alegem vişine coapte bine, le dăm crude prin sită şi turnăm zeama într-o cratiţă pe care o punem la foc cu za­hărul.Fierbem compoziţia, după aceea luăm cratiţa de la foc şi topim în ea gelatina ca de obicei.…
Read more »

Rulouri cu frisca

26 December 2010
Rulouri cu frisca  Ingrediente aluat: 250 g unt 300 g făină 2 găl­benuşuri 1/2 pahar apă 50 g zahăr 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 lingură rom sare Ingrediente umplutura : frisca   Mod de preparare: Preparăm un aluat franţuzesc. Intindem o foaie cît o muchie de cuţit. Infierbîntăm un cuţit pînă la roşu şi tă­iem din…
Read more »

Pizza cu legume şi brânză de capră

25 December 2010
Pizza cu legume şi brânză de caprăIngrediente: un cartof nu prea mare (circa 125 gr) o lingură ulei de măsline 225 gr făină 1/2 linguriţă sare o linguriţă drojdie granulată Ingrediente topping: o vânătă de dimensiuni medii, tăiată felii subţiri 3 dovlecei mici, de asemenea, tăiaţi felii subţiri un ardei gras galben, tăiat în sferturi o ceapă roşie, tăiată rondele fine…
Read more »

Frigarui asortate

25 December 2010
Frigarui asortate  Ingrediente: 400 g muşchiuleţ de porc 3-4 cârnaţi de porc de casă 100 şunculiţă de porc muştar salată verde castraveţi acrii şi gogoşari beţişoare pentru frigărui   Mod de preparare: Se pregătesc bucăţile de carne, se taie cubuleţe, se con­dimentează cu sare, piper, boia de ardei dulce şi iute, 1-2 fire de rozmarin, 1-2…

Carnati la tava cu piure si acritura

25 December 2010
Carnati la tava cu piure si acritura  Ingrediente: 8 carnaciori proaspeti rozmarin piper boabe 2-3 linguri de vin alb demidulce 2 linguri ulei 8 cartofi 20 g unt 100 ml lapte cald   Mod de preparare: Dacă sunt proaspăt făcuţi, câmaţii se şterg cu un prosop absor­bant de bucătărie, se înţeapă cu furculiţa să nu se umfle şi se aşază în…
Read more »

Tocana cu carnati si vin rosu

25 December 2010
Tocana cu carnati si vin rosuIngrediente: 2 linguri ulei 500 g cârnat proaspăt 225 g slănină tăi­ată bucăţele 225 g ceapă de mărime mică 350 g gulii tăiate felii 1 kg făină 3 dl vin roşu 1 căţel de usturoi tocat mărunt 2 foi de dafin 2 crenguţe de cimbrişor   Mod de preparare: Intr-o tigaie punem uleiul şi frigem…
Read more »

Prajitura cu vanilie

25 December 2010
Prajitura cu vanilieIngrediente foi : 10 linguri zahăr 10 linguri ulei 10 linguri lapte 2 ouă făină cât cuprinde amoniac stins cu oţet Ingrediente cremă : 2 budinci de vanilie 1 l lapte zeama şi coaja de la 2 lămâi zahăr după gust 1 pachet de margarină   Mod de preparare: Topeşti zahărul în lapte, adaugi ouăle…
Read more »

Nuci umplute cu rema

25 December 2010
Nuci umplute cu remaIngrediente aluat: 3 ouă 1 pacheţel praf de copt 1 pahar zahăr pudră 1 pahar ulei 500 g făină vanilie coajă de lămâie Ingrediente cremă:1/2 l lapte dulce, 1 cană cu zahăr, 3-4 linguri făină, 3 linguri cu cacao, 1/2 pachet de margarină, zahăr vanilat, esenţe. Mod de preparare: Freci ouăle întregi cu praful de…
Read more »

Cod prăjit cu sos de usturoi

25 December 2010
Cod prăjit cu sos de usturoiIngrediente: 4-6 rămurele de rozmarin proaspăt o lămâie, tăiată în felii 4 fileuri groase de cod {175 gr fiecare) amestec de legume la alegere, pentru garnitură Ingrediente sosul de usturoi: 2 căţei de usturoi 1/4 linguriţă şofran sare piper un gălbenuş de ou 200 ml ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie Ingrediente marinată:…
Read more »

Friptură spaniolă de porc cu orez

25 December 2010
Friptură spaniolă de porc cu orezIngrediente: 2 linguri ulei de măsline 800 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi o ceapă mare, tăiată rondele 2 căţei de usturoi o lingură făină 450 gr roşii, decojite şi tăiate cuburi 175 ml vin roşu o lingură busuioc proaspăt, tocat fin un ardei gras verde, tăiat fâşii subţiri 50 gr măsline umplute cu…
Read more »

Fursecuri cu nuci

25 December 2010
Fursecuri cu nuciO reteta simpla si delicioasa de fursecuri cu nuci din: unt, zahar, oua, faina, nuci si gem. Ingrediente: 200 g unt 175 g zahăr 2 ouă 300 g făină 200 g nuci tăiate 5 linguri gem Mod de preparare: Amesteci untul cu zahărul şi cele 2 găl­benuşuri, încorporezi făina până rezultă un aluat consistent. Baţi…
Read more »

Vinete coapte siciliene

25 December 2010
Vinete coapte sicilieneIngrediente: o vânătă mare 2 peţioluri de ţelină 4 roşii mari o linguriţă ulei de floarea-soarelui 2 cepe mici, tocate fin o lingură pastă de tomate 25 gr măsline verzi sare piper negru măcinat o lingură oţet de vin alb 2 linguriţe zahăr cu granulaţie fină o lingură busuioc verde tocat salată verde   Mod…
Read more »

Salată de macrou

25 December 2010
Salată de macrou  Ingrediente: 500 g fileuri de macrou 100 ml smântână 200 ml maioneză 4 castraveţi muraţi o conservă ton în ulei un ardei capia un morcov un cartof sare piper mărar pâine neagră pâine cu seminţe   Mod de preparare: Morcovul şi cartoful se curăţă de coajă, se spală şi se fierb cu puţină sare.…
Read more »

Tort din budinca de ciocolata

25 December 2010
Tort din budinca de ciocolataIngrediente:  350 g făină bună pentru prăjituri 1 vârf cuţit de sare 2 linguriţe praf de copt 160 g unt 200 g zahăr 2 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie 250 ml lapte (1 cană) 1/2 kg cireşe din compot scurse bine 100 g ciocolată amăruie dată pe râzătoare (fiartă la bain-marie este mai pufoasă…
Read more »

Muschi umplut

25 December 2010
Muschi umplut  Ingrediente: 1 kg de muşchi de porc 4-5 cârnaţi de porc 4-5 morcovi 2 fire de praz sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert carnaţii, morcovii întregi şi firele de praz curăţate. împărţi muşchiul de porc în două bucăţi pe lung. Baţi muşchiul bine, ca pentru şniţel, presari sare şi piper după…
Read more »

Prajitura cu cacao

25 December 2010
Prajitura cu cacao  Ingrediente: 2 căni apă caldă 2 căni zahăr 1 cană ulei 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 5-6 lin­guri de cacao 1 şi 1/2 plic praf de copt făină   Mod de preparare: Amesteci apa caldă cu zahărul până se topeşte, adaugi apoi uleiul, mirodeniile, praful de copt stins în oţet, cacaua…
Read more »

Omletă spaniolă cu peşte afumat

25 December 2010
Omletă spaniolă cu peşte afumat  Ingrediente: 3 linguri ulei 350 gr cartofi tăiaţi în cubuleţe cu latura de 1 cm 2 cepe nu prea mari,tăiate rondele 2-4 căţei mari de usturoi un ardei gras roşu, mare, tăiat în fâşii subţiri 125 gr peşte afumat (cod, de preferinţă) sare piper negru măcinat 25 gr unt topit o lingură smântână 6…
Read more »

Salată de vinete cu chimen şi lipie

25 December 2010
Salată de vinete cu chimen şi lipieIngrediente: 4 lipii arăbeşti 2 vinete mari un căţel de usturoi 1/4 linguriţă ulei de susan o lingură zeamăde lămâie 1/4 linguriţă chimen măcinat sare piper negru măcinat 2 linguri pătrunjel verde tocat salată verde pentru ornat   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul cu circa un sfert de oră înainte de a vă apuca de…
Read more »

Rulada cu crema si banane

25 December 2010
Rulada cu crema si bananeIngrediente: 6 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri cacao 5 linguri făină 1 lingură ulei banane   Mod de preparare: Freci ouăle cu zahărul, adaugi uleiul, cacao şi făină. Coci blatul într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, apoi îl scoţi şi îl rulezi într-un prosop umed. Când s- a răcit, îl scoţi din prosop…
Read more »

Carnati

25 December 2010
CarnatiIngrediente: 4 kg carne de porc 1 kg carne de vită 10 foi de dafin usturoi după gust boia dulce busuioc maghiran cimbru sare   Mod de preparare: Toci carnea, pisezi usturoiul, le amesteci până se omogenizează. Fierbi 10 foi de dafin în puţină apă, apoi o strecori şi o pui în compoziţie. Condimentezi după…
Read more »

Gogonele umplute cu fasole batura

25 December 2010
Gogonele umplute cu fasole baturaIngrediente: 12 gogonele murate 300 g fasole bătută 1-2 cepe 1/2 pahar de ulei frunze de salată verde Mod de preparare: Decupezi un căpăcel din gogonelele murate, la partea opusă codiţei, apoi scoţi miezul şi seminţele şi le aşezi cu gura în jos, pe un platou, pentru a se scurge de lichid. Umpli gogonelele cu…
Read more »

Prăjitură cu griş

24 December 2010
Prăjitură cu grişIngrediente: 3 ouă 6 linguri zahăr+ 50 g 9 linguri griş 500 ml lapte 1 lingură frişcă 1 lingură dulceaţă   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu cele 6 linguri de zahăr, adaugi apoi grisul şi albuşurile bătute spumă. Ungi o cratiţă sau o tavă mai mică cu unt, torni compoziţia şi o dai la…
Read more »

Mancarica de ciuperci cu costita afumata

24 December 2010
Mancarica de ciuperci cu costita afumataIngrediente: 400 g ciuperci 150 g cos­tiţă afumată 3-4 roşii din conservă ulei 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Tai ciupercile felii şi costiţa cubuleţe, le prăjeşti în puţin ulei şi adaugi roşiile zdrobite cu o furculiţă. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă pe foc potrivit 10-15 minute. Când…
Read more »

Sărătele cu brânză si chimen

24 December 2010
Sărătele cu brânză si chimenIngrediente :  800 g făină 500 g untură 8 linguri lapte caşcaval 2 linguri chimen sare 1 ou   Mod de preparare: Impărţi făina în 3 părţi, apoi amesteci o parte cu untura. în făina rămasă adaugi pe rând laptele, vinul, gălbenuşurile, frămânţi bine, apoi întinzi o foaie din alu­atul obţinut. Ungi foaia cu o…
Read more »

Ghiveci cu ciolan de porc

24 December 2010
Ghiveci cu ciolan de porcIngrediente: 1-2 ciolane de porc un morcov o ceapă un păstârnac o ţelină 1-2 vinete o conopidă mazăre păstăi de fasole verde suc sau pastă de roşii   Mod de preparare: Pui ciolanele la rumenit şi adaugi o ceapă tăiată mărunt şi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit. Separat căleşti morcovul, păstârnacul şi ţelina.…
Read more »

Mancare de varza cu kaizar

24 December 2010
Mancare de varza cu kaizarIngrediente: 1 varză dulce potrivită 300 g kaizer 500 g roşii din conservă 250 ml  smântână 1 ceapă sare piper ulei mărar    Mod de preparare: Tai varza mărunt, o sărezi şi o laşi deoparte pentru 30 minute.In acest timp, tai kaizerul fâşii, îl rumeneşti în ulei, adaugi ceapa tocată mărunt, apoi varza pre­sată bine,…
Read more »

Plăcintele cu morcovi si nucă

24 December 2010
Plăcintele cu morcovi si nucăIngrediente: 1/2 pachet foi de plăcintă 4 morcovi 1 ceaşcă mare de nuci 100 g margarină 1 fiolă esenţă de vanilie 4 linguri zahăr 2 linguriţe zahăr pudră ulei   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi dai pe răzătoarea mică, apoi treci nucile prin maşina de măcinat. Baţi mar­garina spumă cu zahărul, adaugi morcovii presaţi…
Read more »

Plăcintă cu carne si bere

24 December 2010
Plăcintă cu carne si bere  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 6 ouă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată de vită şi de porc 2 cepe 172 l bere ulei sare piper   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat gălbenuşurile şi berea şi pui sare şi piper după gust. Cureţi apoi ceapa şi usturoiul, tai…
Read more »

Pui cu dovleac şi praz

24 December 2010
Pui cu dovleac şi praz  Ingrediente: un piept de pui un fir de praz o felie de dovleac miere sare piper vin alb ulei scorţişoară cimbru rozmarin câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Pieptul de pui se curăţă, se spală şi se lasă pe un şervet absorbant. Se presară sare, piper, cimbru şi rozmarin, apoi se unge…
Read more »

Pizza cu legume, ciuperci si branză cu mucegai

24 December 2010
Pizza cu legume, ciuperci si branză cu mucegai  Ingrediente: 500 g făină albă 300 ml apă 25 g drojdie zahăr tos sare 50 g unt 400 g ciu­perci 4 roşii 100 g măsline verzi feliate roşii uscate în ulei 150 g parmezan 100 g brânză cu mucegai piper oregano ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-un castron se pun apa căl­duţă,…
Read more »

Gulaş de carne cu cartofi si chimen

24 December 2010
Gulaş de carne cu cartofi si chimenIngrediente : 600 g carne de porc 1 kg cartofi 2 cepe 180 g untură 1 lingură bulion 1 legătură verdeaţă sare piper boia 1 linguriţă chimen   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, o sărezi, o piperezi şi o prăjeşti într-o cratiţă cu grăsime. După ce s-a rumenit carnea, o scoţi într-un vas, iar…
Read more »

Ruladă cu cremă de castane

24 December 2010
Ruladă cu cremă de castane  Ingrediente: 100 g zahăr tos 5 ouă 50 g făină 50 g cacao praf de copt 50 g alune 250 g brânză de vaci 50 g ciocolată neagră 100 g piure de castane 100 g zahăr pudră 100 ml lichior de ciocolată sare cireşe confiate cremă de vanilie   Mod de preparare: Se pun…
Read more »

Paste cu carne de porc şi parmezan

24 December 2010
Paste cu carne de porc şi parmezan  Ingrediente: 500 g paste 800 g carne de porc 200 ml ulei de floarea-soarelui două linguri de pastă de tomate 4 roşii două cepe 4 căţei de usturoi un ardei capia un vârf de linguriţă de pudră de ienibahar sare piper mărar parmezan   Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se curăţă…
Read more »

Merluciu cu paste

24 December 2010
Merluciu cu paste  Ingrediente: un kg trunchiuri de merluciu o ceapă 4 roşii două linguri de roşii uscate două fileuri de anşoa 3 căţei de usturoi 300 ml vin alb sec două lămâi 300 g paste sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel capere piper murat   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi şi…
Read more »

Plăcintă cu morcovi si cimbru

24 December 2010
Plăcintă cu morcovi si cimbru  Ingrediente: 600 g făină 400 g unt 4 ouă un kg morcovi un pliculeţ cu praf de copt o linguriţă de cimbru tocat un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară piper sare iaurt smântână   Mod de preparare: Intr-un castron se pun trei ouă, 350 g unt moale, praful de copt, sarea, pudra…
Read more »

Supă cu zdrenţe din ouă

24 December 2010
Supă cu zdrenţe din ouăIngrediente: 500 g carne de vită 2 ouă 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină mică sare 1 lingură pătrunjel uscat   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o pui la fiert în apă rece cu sare. Cureţi apoi morcovii, ceapa şi ţeli­nă, toci ceapa, tai morcovii şi ţelina felii mici şi le adaugi în…
Read more »

Cornulete cu caşcaval si chimen

24 December 2010
Cornulete cu caşcaval si chimenIngrediente: 1 kg făină 3/4 kg caşcaval 5 linguri mar­garină 6 linguri smântână 2 linguri chimen măcinat   Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina şi smântână, adaugi caşcavalul ras şi chimenul măcinat şi frămânţi bine până-ţi iese un aluat elastic şi mai moale. Laşi aluatul să se odihnească câteva ore. Formezi un sul subţire…

Cotlete umplute cu branza proaspata

24 December 2010
Cotlete umplute cu branza proaspataIngrediente: 4 cotlete de porc 125 g brânză proaspătă 4-5 linguri smântână 3-4 linguri unt 125 ml vin alb 1 ceapă verdeaţa sare piper boia de ardei dulce   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai fin, apoi o amesteci cu brânza, 1 lingură de smântână şi verdeaţa tocată fin. Tai apoi în cotlet…
Read more »

Aperitiv cu pasta de telina si cartofi

24 December 2010
Aperitiv cu pasta de telina si cartofiIngrediente: 3-5 pâini 3 ţeline cu frunze 1 hrean mai mic l lingură muştar 2 cartofi 2 linguri margarină   Mod de preparare: Cureţi şi speli ţelina şi hreanul, apoi le dai prin răzătoarea mică sau prin maşina de tocat came, iar frunzele de ţelină le tai mărunt. Fierbi cartofii, îi pasezi şi îi amesteci…
Read more »

Jambon cu ţelină şi cartofi la cuptor

24 December 2010
Jambon cu ţelină şi cartofi la cuptorIngrediente: 1 ţelină 3 cartofi 100 g jambon afumat 1 ceapă 100 g caşcaval 1 cană lapte 200 g smântână sare piper 1 căţel de usturoi ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, ţelina şi cartofii, tai felii mai mici ţelina şi cartofii, iar ceapa o toci. Căleşti apoi ceapa în ulei încins, adaugi celelalte…
Read more »

Cartofi cu praz şi afumătură la cuptor

24 December 2010
Cartofi cu praz şi afumătură la cuptorIngrediente :  5 cartofi 2 fire de praz 300 g muşchi afumat 1 cană lapte 1 lingură făină 3 linguri unt sare piper 1gălbenuş   Mod de preparare: Speli cartofii, îi cureţi şi-i fierbi în apă cu sare 20-25 de minute. Cureţi apoi şi prazul, îl tai bucăţi pe care le înăbuşi în 2 linguri…
Read more »

Bors cu hribi uscati

24 December 2010
Bors cu hribi uscatiIngrediente: 300 g hribi uscaţi 1 varză mică acră 1 ceapă 2 linguri făină 1 cană borş verdeaţă sare   Mod de preparare: Speli hribii, îi fierbi, apoi îi laşi să se răcească. Speli şi varza acră în mai multe ape călduţe, o cureţi, o presezi hribi să se scurgă de zeamă şi o tai…
Read more »

Sufleu de cartofi cu carnati

24 December 2010
Sufleu de cartofi cu carnati  Ingrediente: 500 g cartofi 3 cepe 2 linguri untură 400 g cârnaţi suc de roşii sare piper 100 g caşcaval ras 1 linguriţă rozmarin grăsime pentru uns forma   Mod de preparare: Speli şi fierbi cartofii şi, între timp, rumeneşti ceapa tăiată în grăsime. Apoi tai cartofii şi cârnaţii în felii. într-o cratiţă unsă…
Read more »

Ciorba de porc cu smantana si usturoi

24 December 2010
Ciorba de porc cu smantana si usturoiIngrediente: 1 rasol şi 2 picioare de porc fleică (1 kg de carne) 10 ouă 1 kg smântână 1 morcov oţet sare 2- 3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Fierbi carnea ca pentru piftie. Strecori zeama, scoţi carnea şi o tai feli- uţe. Dai zeama într-un clocot şi adaugi carnea taiata.Separat baţi ouăle…
Read more »

Trigoane cu nucă şi rahat

24 December 2010
Trigoane cu nucă şi rahat  Ingrediente: 250 g făină 3 linguri smântână 1 ou 50 g nuci 50 g rahat 1 lingură zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci făina cu smântână şi oul, pui şi un praf de sare şi frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l întinzi într-o foaie subţire. O tai pătrate, pui pe fiecare…
Read more »

Salata de cartofi cu fasole alba si nuci

24 December 2010
Salata de cartofi cu fasole alba si nuci  Ingrediente: 5 linguri fasole albă 500 g cartofi 15 nuci 1 linguriţă muştar 172 căpăţână usturoi sare piper 100 ml untdelemn oţet 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Fierbi cartofii, iar separat, fierbi fasolea. Când s-au fiert le treci prin sită şi obţii un piure foarte fin. Amesteci nucile măcinate cu usturoiul…
Read more »

Ciocolata de casa

24 December 2010
Ciocolata de casa  Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 50 ml apa 100 g cacao lapte praf Mod de preparare: Amesteci zahărul cu apa şi le fierbi pe foc mic până se formează un sirop gros. Adaugi apoi cacaua în laptele praf şi după ce le-ai amestecat, le adaugi treptat în siropul fierbinte, apoi încor­porezi şi…
Read more »

Cartofi cu pui si ciuperci

24 December 2010
Cartofi cu pui si ciuperci  Ingrediente: 7-8 cartofi 1 piept de pui 1 cutie mică de ciuperci 100 g caşcaval 1 ou 2 linguri de smântână sare  piper ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi, apoi îi pui la fiert în apă cu sare. Separat, pui la fiert piep­tul de pui după ce…
Read more »

Mancare de linte cu afumatura

24 December 2010
Mancare de linte cu afumatura  Ingrediente: 400-500 g ceafă sau costiţă afumată 300 g linte 2 foi de dafin 1 lingură făină 3-4 linguri smântână 3-4 căţei usturoi oţet   Mod de preparare: Lintea aleasă şi spălată o pui cu o seară înainte la înmuiat. A doua zi o pui la fiert în aceeaşi apă. Carnea, spălată şi desărată,…
Read more »

Supa–crema de praz

24 December 2010
Ingrediente: 2 fire de praz 4 cartofi mijlocii 2 ouă 1/4 pachet unt 1l supă de carne sau de oase sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi legumele, tai cartofii în sferturi şi prazul în bucăţi de 3-4 cm şi le pui la fiert în zeama de carne. Când s-au înmuiat, pasezi ingredientele…
Read more »

Snitel cu sos de smantana

24 December 2010
Snitel cu sos de smantana  Ingrediente: 1 kg carne de porc slabă 100 ml ulei 100 ml suc de roşii sare piper 1 linguriţă făină 3 linguri smântână   Mod de preparare: Tai carnea macră în felii subţiri, pe care le baţi pe ambele părţi. Tăvăleşti şniţelele prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. Pe măsură ce le…
Read more »

Peste cu vin si usturoi la cuptor

24 December 2010
Peste cu vin si usturoi la cuptorIngrediente: 1 kg peşte 5 căţei de usturoi 200 ml ulei 250 ml vin alb foi de dafin piper 100 g bulion 1 lămâie   Mod de preparare: Speli peş­tele, îl aşezi într-o tavă, torni uleiul, vinul, pui ustu­roiul pisat, adaugi foile de dafin, 7 boabe de piper, apoi bulionul des­făcut într-o cană de apă.…
Read more »

Tăieţei cu varză murată în aluat

23 December 2010
Tăieţei cu varză murată în aluat  Ingrediente: 1 varză murată 600 g făină 3 ouă 400 g smântână ulei sare   Mod de preparare: Laşi mai întâi varza murată la desărat pentru o oră. în acest timp pregăteşti tăieţeii: Amesteci 400 g făină, 2 ouă, un praf de sare şi puţină apă caldă şi frămânţi o cocă elastică, pe care…
Read more »

Praz umplut cu brânză şi cartofi

23 December 2010
Praz umplut cu brânză şi cartofiIngrediente: 3 fire de praz 3 cartofi 200 g brânză de oaie (de burduf) 1 ou 250 ml lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi prazul, îl speli, îl tai bucăţi de 10 cm lungime şi le pui la fiert în…
Read more »

Prăjitură cu gem şi cremă de nucă

23 December 2010
Prăjitură cu gem şi cremă de nucă  Ingrediente blat: 300 g făină 100 g zahăr 200 g margarină 1 ou 3 linguri smântână 1 plic praf de copt coajă de lămâie Ingrediente cremă : 4 ouă + 1 albuş (rămas de la blat), 275 g zahăr, 200 g nuci măcinate, 4 linguri gem. Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul spumă,…
Read more »

Pui cu omletă şi gogoşari

23 December 2010
Pui cu omletă şi gogoşariIngrediente: 1 piept de pui mare 300 g spanac congelat 2 gogoşari muraţi în oţet 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli carnea, îndepărtezi pieliţa (fără să o tai), scoţi carnea de pe os şi o treci prin maşina de tocat. Potriveşti de sare şi piper după gust, întinzi…
Read more »

Prăjitură cu portocale şi ciocolată

23 December 2010
Prăjitură cu portocale şi ciocolată  Ingrediente: 1/2 kg făină 75 g margarină 60 g zahăr 25 g drojdie 150 ml lapte 2 linguri rase zahăr 2 portocale 100 g ciocolată de menaj 2 linguriţe lichior sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte, adaugi 60 g zahăr şi ploaie, margarina topită, frămânţi bine şi laşi aluatul la crescut.…
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi şi două creme

23 December 2010
Prăjitură cu biscuiţi şi două cremeIngrediente blat: 6 linguri făină 6 ouă 250 g zahăr 150 g nucă măcinată 2 linguri cacao 1 plic praf de copt Ingrediente crema: 3 ouă 3 linguri făină 250 g zahăr 1 cană lapte 1 pachet unt 2 lin­guri cacao 1 fiolă esenţă de vanilie 100 g nucă de cocos + 1 linguriţă nucă…
Read more »

Mâncare de arpacaş cu carne

23 December 2010
Mâncare de arpacaş cu carneIngrediente: 500 g carne de porc 250 g arpacaş 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 ml ulei sare piper pătrunjel uscat   Mod de preparare: Alegi arpacaşul, îl speli, îl pui în 2 I de apă clocotită şi-l laşi astfel de seara până dimineaţa, când îl pui la fiert pentru 1 oră. Tai…
Read more »

Turtă cu jumări

23 December 2010
Turtă cu jumăriIngrediente: 500 g jumări 1/2 l lapte 1/2  apă 50 g drojdie 1 lingură untură 1 şi 1/2 kg făină 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Dai jumările prin maşina de tocat. Dizolvi apoi drojdia în laptele călduţ cu zahărul şi  îl torni într-o adâncitură făcută în mijlocul făinii.Incepi să frămânţi aluatul, adăugând treptat…
Read more »

Crochete cu brânză dulce

23 December 2010
  Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce 1 lin­gură smântână 2 cepe 4 linguri făină 3 lin­guri ulei boia oregano sare piper   Mod de preparare: Freci brânza cu smân­tână. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o adaugi în compoziţia de brânză împreună cu 2 linguri făină, boia, oregano, sare şi piper după gust. Formezi apoi…
Read more »

Orez şi carne la cuptor

23 December 2010
Orez şi carne la cuptor  Ingrediente:  200 g orez 200 g carne tocată de pui sau de porc 1 pahar suc de roşii 1 lingură ulei 60 g caşcaval sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Fierbi orezul cu 11 de apă şi sare timp de 20 de minute la foc potrivit. în acest timp, prăjeşti carnea tocată în…
Read more »

Ciorbă de afumături şi pepene murat

23 December 2010
Ciorbă de afumături şi pepene muratIngrediente: 2-3 cârnaţi afumaţi de porc 200 g carne de porc 1/2 pepene murat 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac boia cimbru sare leuştean sau pătrunjel, după gust   Mod de preparare: Speli carnea, o opăreşti în apă clocotită, o speli din nou şi o pui la fiert într-o oală cu apă…
Read more »

Smântânită

23 December 2010
SmântânităIngrediente foi : 250 g făină 200 g zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat 3 linguri smântână Ingrediente cremă: 200 g unt 200 g zahăr 250 ml lapte 3 linguri făină 2 linguri cacao 1 plic zahăr vanilat Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 1 linguriţă oţet, 2 linguri…
Read more »

Ciorba cu carnati afumati

23 December 2010
  Ingrediente: 300 g câmaţi afumaţi 2 mor­covi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 ţelină 1 gulie mică 4 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă faină 200 ml smântână 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi tai zarzavatul cubuleţe, apoi îl căleşti în ulei cu ceapa tăiată. Presari şi boiaua, torni…
Read more »

Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci

23 December 2010
Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperciIngrediente chifteluţe: 600 g carne tocată de vită 2-3 felii de pâine 2 ouă 1 legătură verdeaţă sare piper Ingrediente sos : 200 g ciuperci 2 cepe 2-3 linguriţe ulei 2-3 linguri pastă de tomate verdeaţă   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu feliile de pâine înmuiate în apă şi presate bine, verdeaţa tocată…
Read more »

Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat

23 December 2010
Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumatIngrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 piept de pui afumat 10 măsline 1 linguriţă făină 50 g unt 200 ml lapte 1 ou sare 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli, îi tai bucăţi şi îi pui la fiert. Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în unt,…
Read more »

Prăjitură cu foi dospite, gem şi rahat

23 December 2010
Prăjitură cu foi dospite, gem şi rahatIngrediente foi: 600 g făină 200 g margarină 4 linguri lapte 4 ouă 4 linguri smântână 4 linguri ulei drojdie cât o nucă Ingrediente umplutură: 100 g nucă măcinată 500 g rahat colorat 200 g zahăr 1 borcan gem ( 400 g) 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Din margarină, gălbenuşuri, lapte, ulei,…
Read more »

Friptură de porc cu varză

23 December 2010
Friptură de porc cu varză  Ingrediente: 1.5 kg pulpă de porc 1 varză mică murată şi stoarsă bine 2 linguri muştar picant sucul stors de la 3 por­tocale 3 linguri zahăr 2 pahare vin alb 1 lingură praf de ghimbir 1 şir de cârnaţi afumaţi de porc 3 cartofi (facultativ) 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper 1 linguriţă busuioc…
Read more »

Ciorba de fasole cu costita si smantana

23 December 2010
Ciorba de fasole cu costita si smantana  Ingrediente: 300 g fasole 250 g costiţă afu­mată 1 lingură făină 100 g ceapă 150 ml smân­tână sare 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli în mai multe ape şi o pui la fiert într-o oală cu apă rece. Când este fiartă pe jumătate, o scurgi, o pui pe foc…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu