vineri, 12 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #92


Retete de Paste:

Prajitura cu prune

21 April 2011
Prajitura cu prune  O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu prune, gris, zahar, nuca de cocos, margarina, oua, iaurt si sare. Ingrediente: 1 cană griş 1 cană zahăr 1 cană nucă de cocos răzuită 2/3 cană margarină topită 2 ouă 1 iaurt mic (125 g) simplu puţină sare 200 g prune Ingrediente sirop: 1 cană zahăr…
Read more »

Friptură cu sos barbecue

21 April 2011
Friptură cu sos barbecueO reteta simpla de friptura cu sos barbecue din: antricoate de miel sau vita, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup de rosii, sos worcestershire, muscovado si otet de vin rosu. Ingrediente: 4 antricoate de miel (sau de vită, dacă preferaţi) 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, plus o cantitate mică pentru prăjit 1 ceapă, tăiată…
Read more »

Sufleu de coacaze

21 April 2011
Sufleu de coacaze  O reteta simpla si gustoasa de sufleu de coacaze, zahar si albusuri. Ingrediente: 500 g coacăze 20-30 g zahăr 3 albuşuri Mod de preparare: Fierbi fruc­tele cu zahărul şi puţină apă, până scad. Le pui apoi într-un vas uns cu puţin unt şi le acoperi cu albuşurile bătute spumă împreună cu puţin zahăr pudră.…
Read more »

Cum se prepara Piept de gasca cu portocale (video)

21 April 2011
Cum se prepara Piept de gasca cu portocale (video)O reteta video despre cum se prepara pipet de gasca cu portocale din: piept de gasca, rucola, portocala, scortisoara, coniac, miere, ulei de masline si suc de portocala. Ingrediente: piept gasca rucola portocala scortisoara coniac miere ulei de masline suc de portocala   Mod de preparare: Pieptul de gasca se cresteaza, se da cu sare,…
Read more »

Sufleu de legume

21 April 2011
Sufleu de legume  O reteta delicioasa de sufleu de legume din: cartofi, morcovi, conopida, fasole verde, telina, ulei, faina, oua, lapte si smantana. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg morcovi 1/2 conopidă 1 mână de fasole verde 1 ţelină mică 100 ml ulei 50 g făină 3 ouă 1/2 I lapte 200 g smântână Mod de preparare:…
Read more »

Salată albă

21 April 2011
O reteta delicioasa de salata alba din: castraveti, branza de vaci, smantana, nuci, usturoi, ulei, oua si sare. Ingrediente: 3 castraveţi 2 pahare brânză de vaci 1 pahar smântână 1 ceaşcă nuci 3 căţei usturoi ulei 3 ouă sare Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se amestecă bine cu…
Read more »

Ostropel delicios de pui

21 April 2011
Ostropel delicios de pui  O reteta delicioasa de ostropel de pui din: pulpa de pui, ulei, ceapa, faina, bulion, usturoi, sare, piper boabe, frunza de dafin si otet. Ingrediente: 1 pulpă de pui 1 lingură ulei 3 cepe verzi 1/2 lingură făină 1 lingură bulion 2 căţei usturoi sare piper boabe (negru, roşu, verde, după gust) 1 frunză…
Read more »

Olympia Cocktail

21 April 2011
Olympia CocktailO reteta simpla de Olimpya Cocktail din: gin, aperol, zeama de lamaie, sirop de zahar si cirese. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Aperol 2 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar cirese   Mod de preparare: Mixam bine in shaker ingredientele cu gheata, apoi turnam in paharul de cocktail. Adaugam cirese,
Read more »

Ţelină cu ciuperci si ceapă

21 April 2011
Ţelină cu ciuperci si ceapă  O reteta delicioasa de telina cu ciuperci, ceapa, faina, vin alb, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 2 ţeline mici 2 cepe 1 lingură făină 100 ml vin alb 200 g ciuperci piper sare foi dafin Mod de preparare: O ţelină mai mare sau două mai mici, le cureţi, le speli şi le…
Read more »

Mancare de cartofi cu branză

21 April 2011
Mancare de cartofi cu branzăO reteta delicioasa de mancare de cartofi cu branza din cartofi, ceapa, branza si untura. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 6 felii brânză untură Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se trec prin râzătoare. Se sărează şi alături de ceapa tăiată fideluţă se prăjesc în untură bine încinsă. Când…
Read more »

Branză in pergament

21 April 2011
O reteta simpla de branza in pergament din: branza, unt si piper rosu. Ingrediente: 500 g brânză 75 g unt 1 linguriţă piper roşu, măcinat fin Mod de preparare: Pc pergamentul bine uns cu unt se aşează felii de brânză, groase de un centimetru. Se pune deasupra feliilor câte o linguriţă cu unt şi se…
Read more »

Cotlet cu ciuperci si mazare

21 April 2011
Cotlet cu ciuperci si mazare  O reteta delicioasa de cotlet cu ciuperci, mazare, ceapa verde, mustar, patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 4 felii de cotlet 600 g mazăre din conservă 200 g ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 lingură muştar 1/2 legătură frunze de pătrunjel ulei piper sare Mod de preparare: Cu o zi îna­inte de preparare, sărezi…
Read more »

Supă de grau cu carne de vacă

21 April 2011
O reteta delicioasa de supa de grau cu carne de vaca din: carne de vaca, grau, morcov, boabe de cafea, mazare, patrunjel, ceapa, cartofi, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg carne de vacă 250 g grâu 1 morcov 1 nap 1 farfurioară boabe de cafea şi mazăre 1 crenguţă ţelină 1 legătură pătrunjel 1 ceapă…
Read more »

Pulpa de vită cu sos de hrean

21 April 2011
Pulpa de vită cu sos de hreanO reteta de pulpa de vită cu sos de hrean din: sos de hrean, pulpa de vita, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: sos de hrean 1 bucată pulpă de vită 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă sare 2 linguri piper negru, măcinat mare Mod de preparare: Pulpa dc vită se scoatc de…
Read more »

Pateu de miel

21 April 2011
Pateu de mielO reteta de pateu de miel din: maruntaie de miel, carne de miel tocata, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, piper, scortisoara, nucsoara si sunca. Ingrediente: 500 g de măruntaie miel 250 g carne de miel tocată 1 legătură de usturoi verde 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 1 linguriţă de piper măcinat…
Read more »

Ciorba mexicana

20 April 2011
Ciorba mexicanaO reteta delicioasa de ciorba mexicana din: carne de porc, ceapa, fasole, rosii in bulion, sare, piper, otet, zahar, ulei si ardei iute. Ingrediente: 1/2 kg carne porc 3 cepe mari 1 doză fasole albă (420 g) 1 doză fasole colo­rată (420 g) 1 doză roşii în bulion decojite (420 g) 1 linguriţă sare 1/2…
Read more »

Sote de morcovi cu piept de pui

20 April 2011
Sote de morcovi cu piept de puiO reteta simpla si gustoasa de sote de morcovi cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, morcovi, dovlecel, verdeata, zahar, patrunjel si telina. Ingrediente: un piept de pui o ceapa 2-3 morcovi un dovlecel verdeata tocata doua linguri de zahar optional: o radacina de patrunjel, o telina mica Mod de preparare: Pieptul de…
Read more »

Cocktail Empire

20 April 2011
Cocktail EmpireO reteta simpla de Cocktail Empire din: dry gin, calvados sau coniac, apricot brandy si cirese. Ingrediente: 2,5 cl dry gin 1,2 cl Calvados sau coniac 1,2 cl Apricot Brandy cirese   Mod de preparare: Se toarna ingredientele impreuna cu gheata in paharul de mixare si se amesteca bine. Se toarna in paharul de cocktail…
Read more »

Cum se prepara Crema de broccoli (video)

20 April 2011
Cum se prepara Crema de broccoli (video)O reteta video despre cum se prepara crema de broccoli din: broccoli, cartofi, ceapa, oua, unt, chilli, concentrat de legume si struguri. Ingrediente: broccoli cartof ceapa oua unt chilli concentrate de legume struguri   Mod de preparare: Pentru inceput, puneti putina apa la fiert, in care dizolvati un cubulet de concentrate de legume. In alt…
Read more »

Ciorbă de miel delicioasă

20 April 2011
Ciorbă de miel delicioasăO reteta simpla si gustoasa de ciorba de miel delicioasa din: miel, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, orez, smantana, stevie, salata, leurda, macris, untisor, boabe de piper si 2 oua. Ingrediente: 1 cap miel, gât, coadă, câteva bucăţi de carne cu os (în afară de muşchii spatelui, pulpe şi măruntaie) 2-3 morcovi 1 ţelină mică 1-2…
Read more »

Crap sarbesc la tavă

20 April 2011
Crap sarbesc la tavă  O reteta delicioasa de crap sarbesc din: crap romanesc, ulei, ceapa, cartofi, ardei gras, bulion, vin, cimbru, patrunjel, boia, zeama de peste si sare. Ingrediente: 1 kg crap românesc 200 g ulei 500 g ceapă 1 kg cartofi 500 g ardei gras 100 g bulion 100 g vin 2 fire de cimbru 1 legătură…
Read more »

Plachie de crap cu vin roşu

20 April 2011
Plachie de crap cu vin roşu  O reteta delicioasa de plachie de crap cu vin rosu, ulei, ceapa, vin rosu, bulion, faina, lamaie, foi de dafin si piper boabe. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 3 cepe mijlocii 1 pahar vin roşu 1 lingură bulion 2 linguri de făină 6 felii lămâie 2 foi de dafin 5…
Read more »

Cartofi umpluti in varza

20 April 2011
Cartofi umpluti in varza  O reteta delicioasa de cartofi umpluti in varza din: cartofi, carne, chifle, oua, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 400 g carne 3 chifle 2 ouă 2 cepe 3-4 căţei de usturoi sare piper 1-2 verze mari Mod de preparare: Cureţi carto­fii, îi speli şi îi scobeşti cu o linguriţă. Freci…
Read more »

Tocana siciliana

20 April 2011
Tocana siciliana  O reteta gustoasa de tocana siciliana din: carne de porc sau vita, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de lamaie, rosii, vin alb si masline. Ingrediente: 800 g carne (porc şi viţel) 3 linguri ulei 25 g unt 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 3 ardei 1 legătură pătrunjel…
Read more »

Drob de miel delicios

20 April 2011
Drob de miel deliciosO reteta simpla si gustoasa de drob de miel delicios din: organe de miel, ceapa, oua, verdeata si prapur de miel. Ingrediente: organe de miel ceapa, oua verdeata prapur de miel   Mod de preparare: Speli bine organele de miel, le pui la fiert, apoi le dai prin maşina de tocat. Separat, căleşti ceapa, pe…
Read more »

Clatite cu mere coapte

20 April 2011
Clatite cu mere coapte  Alegi cate un mar de persoana, il scobesti si il umplu cu dulceata de zmeura amestecata cu nuca. Pui merele astfel umplute la copt pe o tava unsa. Separat faci o clatita foarte subtire dintr-un aluat din ou, sare, lapte, faina, zahar vanilat si putin ulei. Când este caldă clătita,  pui mărul copt la…
Read more »

Placinta cu nuci si gem de caise

20 April 2011
Placinta cu nuci si gem de caise  O reteta simpla si gustoasa de placinta cu nuci, gem de caise, zahar, praf de copt, faina, coaja de lamaie, zeama de lamaie si oua. Ingrediente: 4 ouă 200 g margarină 350 g făină 1 praf de copt 300 g zahăr coaja şi zeama de la o lămâie 50 ml apă 150 g nucă…
Read more »

Tartă cu miel şi fenicul

20 April 2011
Tartă cu miel şi feniculO reteta gustoasa de tarta cu miel si fenicul din: faina, unt, ulei de masline, galbenus, sare, piper, pulpa de miel, fenicul, vin alb, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei si seminte de susan. Ingrediente: pentru aluat: 300 g făină 100 g unt 3 linguri ulei de măsline 1 gălbenuş sare piper pentru umplutură: 600 g pulpă…
Read more »

Sos de pui cu smantana

20 April 2011
Sos de pui cu smantanaO reteta gustoasa de sos de pui cu smantana din: carne de pui, smantana, unt, faina, sare si foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg de pulpe 500 g smântână 150 g unt 2 linguri făină sare după gust 1 foaie dafin     Mod de preparare: Speli car­nea, o pui la fiert, bucăţile să fie…
Read more »

Miel cu orez si migdale

20 April 2011
Miel cu orez si migdaleO reteta simpla de miel cu orez din: orez, vin rosu, carne de miel tocata, ceapa, ardei, migdale, usturoi, coriandru, scortisoara, foaie de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 200 ml vin rosu 300 g carne de miel tocata 1 ceapa mare 1 ardei 20 g migdale maruntite 3 catei de usturoi…
Read more »

Aperitiv cu legume

20 April 2011
Aperitiv cu legume  O reteta simpla si gustoasa de aperitiv din: ceapa, cartofi, usturoi, ciuperci, cascaval, oua, ulei, rosii, ardei, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură de ceapă tulpină şi frunze 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel 150-200 g ciuperci 150 g caşcaval 3-4 cartofi noi 3 ouă întregi 100-150 ml ulei 1-2 roşii (coaja, fără miez)…
Read more »

Drob la pahar

20 April 2011
Drob la paharO reteta simpla de drob la pahar din: maruntaie de miel, oua, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 kg măruntaie de miel (inimă, plămâni, ficat) 2-3 ouă 1 lingură smântână verdeata (marar, patrunjel, ceapa verde) sare piper   Mod de preparare: Fierbi măruntaiele de la miel şi le treci prin maşină de tocat. Adaugi…
Read more »

Drob cu măruntaie si branză de oaie

20 April 2011
Drob cu măruntaie si branză de oaieO reteta delicioasa de drob cu maruntaie si branza din: ficatei de pasare, pipote si inimi de pasare, oua, ulei, branza de oaie, pesmet, ceapa uscata, ceapa verde, marar, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 500 g pipote şi inimi  de pasăre 10 ouă 150 ml ulei 150 g brânză de oaie…

Retete de post: Salata de portocale si fenicul

20 April 2011
Retete de post: Salata de portocale si feniculO reteta de post de salata de portocale si fenicul din: portocale, bulbi de fenicul, ceapa rosie, masline verzi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: doua portocale mari doi bulbi de fenicul o ceapa rosie 50 grame masline verzi 6 linguri ulei de masline sare, piper dupa gust   Mod de preparare: Curatati portocalele…
Read more »

Ouă de Paşti vopsite natural

20 April 2011
Ouă de Paşti vopsite naturalŞtiai că ouăle de Paşti se pot vopsi şi cu ajutorul florilor şi legumelor? Pe lângă faptul că sunt mai sănătoase decât cele vopsite cu coloranţii din magazine, le poţi face şi diverse modele cu ajutorul frunzelor de trifoi, florilor sau pur şi simplu cu ceară. Înainte să te apuci, ţine seama de un amănunt…
Read more »

Mancarica de oua

20 April 2011
Mancarica de oua  O reteta simpla si gustoasa din: oua, ceapa, ardei, morcov, ulei, usturoi, faina, boia, piper, patrunjel verde si lapte. Ingrediente: 3 ouă 1 ceapă 1 ardei 1 morcov ulei usturoi 1 lingură făină boia piper pătrunjel verde 1 cană lapte Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, razi morcovul, le căleşti în puţin ulei, adaugi…
Read more »

Cocktail Martini Sweet

20 April 2011
Cocktail Martini SweetO reteta simple de Cocktail Martini Sweet din: gin, vermut rosu, vermut sec si coaja de lamaie. Ingrediente: 5 cl gin 2,5 cl vermut rosu 1 cl vermut sec coaja de lamaie   Mod de preparare: Se amesteca bine ingredientele cu gheata in paharuld e mixare, se toarna bautura in paharul de cocktail, apoi se…
Read more »

Peste cu sos de ceapa

20 April 2011
Peste cu sos de ceapaO reteta gustoasa de peste cu sos de ceapa, ardei iuti, foi de dafin, rosii, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peşte 2 ardei iuţi 2 foi dafin 1 kg ceapă 1 kg roşii 3 căţei usturoi oregano sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, după care îl prăjeşti. Separat faci…
Read more »

Tartă de pui cu mazare

20 April 2011
Tartă de pui cu mazareO reteta delicioasa de tarta de pui cu mazare din: pui, coca de placinta, ceapa, telina, morcovi, mazare, cimbrisor, faina, lapte, supa de legume, lamaie, ulei extravirgin de lamaie si sare. Ingrediente: 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi 300 g cocă de plăcintă 1 ceapă 2 tulpini de ţelină 2 morcovi 300 g mazăre…
Read more »

Budinca cu nuci si carne de vita

20 April 2011
Budinca cu nuci si carne de vita  O reteta delicioasa de budinca cu nuci, carne de vita, paine, lapte, ceapa, zahar, lamaie, oua, unt, frunze de dafin, piper si sare. Ingrediente: 700 g carne de vită tocată 120 g miez de pâine 1 pahar lapte 3 cepe 1 lingură zahăr 2 linguri miez de nucă 1 lămâie 2 ouă 80 g…
Read more »

Cum se prepara Calamari umpluti cu ansoa (video)

20 April 2011
Cum se prepara Calamari umpluti cu ansoa (video)O reteta video despre cum se prepara calamari umpluti cu ansoa din: calamari, ulei de masline, usturoi, ceapa, piper si vin alb. Ingrediente: calamari ansoa ulei de masline usturoi ceapa piper vin alb   Mod de preparare: Pentru a decongela calamarii, puneti-i intr-o sita pe care sa o scufundati in apa clocotita. Clatiti apoi fructele…
Read more »

Cum se prepara Ospatul vanatorului (video)

20 April 2011
Cum se prepara Ospatul vanatorului (video)O reteta video despre cum se prepara ospatul vanatorului din: carne de cerb, cartofi, ciuperci, ardei, usturoi, pasta de tomate, ierburi aromate, oua, faina, supa de legume, vin rosu, untura de porc, sare si piper. Ingrediente: carne de cerb cartofi ciuperci ardei usturoi pasta tomate ierburi aromate oua faina supa legume vin rosu untura porc…
Read more »

Chec cu ciocolata si vin

20 April 2011
Chec cu ciocolata si vin  O reteta simpla si gustoasa de chec cu ciocolata, vin rosu, oua, unt, zahar, faina, praf de copt, scortisoara, cacao si zahar pudra. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 4 ouă 200 g unt 100 g zahăr 250 g făină 1/2 plic praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe cacao 125 ml vin roşu…
Read more »

Budinca de visine

20 April 2011
Budinca de visine  O reteta delicioasa de budinca de visine, unt, oua, zahar, pesmet si scortisoara. Ingrediente: 500 g vişine 150 g unt 6 ouă 150 g zahăr 1 ceaşcă pesmet 1 linguriţă de scorţişoară pesmet pentru tapetat Mod de preparare: Cureţi vişinile de sâmburi, le pre­sari cu o lingură de zahăr, le laşi să stea o…
Read more »

Placinta cu foi

20 April 2011
Placinta cu foi  O reteta delicioasa de placinta cu foi din: branza, zaharina, stafide, oua, ulei, coaja de lamaie, sare, piersici. Ingrediente: 1 pachet foi plăcintă 7-800 g brânză de vaci proaspătă 12-15 tablete îndulcitor (nu zaharină) 100 g stafide 4 ouă 4 linguri ulei coajă de la o lămâie sare piersici   Mod de preparare: Zdrobeşti…
Read more »

Cocktail Martini Medium

20 April 2011
Cocktail Martini MediumO reteta simple de Cocktail Martini Medium din: gin, vermut rosu, vermut sec si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl gin 1 cl vermut rosu 1 cl vermut sec coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu gheata in paharul de mixare, turnam continutul in cupa de cocktail si adaugam o coaja de…
Read more »

Alivenci cu mure

20 April 2011
Alivenci cu mure  O reteta delicioasa de alivenci cu mure, branza, zahar pudra, zahar vanilat, oua, faina, malai, unt si nuca de cocos. Ingrediente: 1/2 branză 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 4 ouă 2 linguri făină 4 lin­guri mălai unt făină pen­tru tapetat tava 3-4 linguri dulceaţă de mure 1-2 linguri nucă de cocos…
Read more »

Prăjitură fină cu zmeură

20 April 2011
Prăjitură fină cu zmeură  O reteta delicioasa de prajitura fina cu zmeura, faina, margarina, zahar, oua, sare, nuca de cocos si zahar pudra. Ingrediente:  300 g făină 200 g margarină 100 g zahăr 2 ouă sare 400 g cocos 400 g zmeură zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina, zahărul, margarina şi 300 g cocos, adaugi sarea. Amesteci…
Read more »

Legume umplute pe pat de varza

20 April 2011
Legume umplute pe pat de varza  O reteta delicioasa de legume umplute, carne tocata, orez, sare, piper, castravete, dovlecel, ardei gras, rosie, varza si ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată la alegere 1 ceşcuţă (de cafea) cu orez sare piper 1 castravete 1 dovlecel 1 ardei gras 1 roşie 1/2 capaţână de varză ulei 2 roşii pentru capac Mod de…
Read more »

Lagua de porumb

20 April 2011
Lagua de porumbO reteta cu specific bolivian de lagua de porumb din: carne de vita, porumb, morcov, nap, boabe de mazare, patrunjel, frunze de telina, ceapa, cartofi, ardei gras, sare si oregano. Ingrediente: 500 g carne de vită 1 ceaşcă porumb mărunţit 1 morcov 1 nap 1 cană boabe de mazăre pătrunjel tocat frunze de ţelină 1…
Read more »

Ciorba de burtă (ranga ranga)

20 April 2011
Ciorba de burtă (ranga ranga)O retea de ciorba de burta din: burta de vaca, cartofi, patrunjel, supa, usturoi, boia galbena, piper, sare si sarza. Ingrediente: 1 bucată mare de burtă de vacă 8 cartofi mari pătrunjel tăiat fin 1 ceaşcă supă 3 căţei de usturoi 8 linguri boia galbenă măcinată piper şi sare, după gust sarza   Mod de…
Read more »

Aji de burtă

20 April 2011
O reteta cu specific bolivian de aji de burta din: burta de vaca, orez, cartofi, mazare, ceapa, foaie de dafin, ulei, boia galbena, usturoi, chimen, piper, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg burtă de vacă 1 cană orez 4 cartofi 1 ceşcuţă mazăre 3 cepe 1 foaie dafin ulei 2 linguri boia galbenă măcinată 3…
Read more »

Cocktail Noddy

19 April 2011
Cocktail NoddyO reteta simpla de Cocktail Noddy din: gin, bourbon si pernod. Ingrediente: 2,5 cl gin 1,5 cl Bourbon 1 cl Pernod   Mod de preparare: Ingredientele se pun in shaker, se mixeaza bine, apoi se toarna in paharul de cocktail.
Read more »

Miel cu rozmarin şi miere

19 April 2011
Miel cu rozmarin şi miereO reteta absolut delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceapa, ulei de masline, miere, rozmarin si o pulpa de miel. Ingrediente: 2 cepe, taiate rondele ulei de masline 1 lingura de miere (alegeti o miere cu parfum de flori pentru aroma); 4 fire de rozmarin, rupte in bucati mici o pulpa de miel…
Read more »

Reţete de Paşte

19 April 2011
Reţete de PaştePentru ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si delicioase pentru masa de Paste: Perişoare de miel cu sos de lamaie Ciulama delicioasă de miel Pulpă de berbec inăbuşită Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE…
Read more »

Pulpe superioare de pui la cuptor cu frunze de salvie

19 April 2011
Pulpe superioare de pui la cuptor cu frunze de salvieO reteta simpla si delicioasa de pulpe superioare de pui la cuptor cu frunze de salvie  din: pulpe superiaore de pui, cartofi, ulei de masline, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: pulpe superioare de pui- 8 bucati pentru 4 persoane 3-4 cartofi de marime medie ulei de masline frunze de salvie sare piper  …
Read more »

Cocktail Gin Daquiri

19 April 2011
Cocktail Gin DaquiriO reteta simpla de Cocktail Gin Daquiri din: dry gin, zeama de lamaie si maraschino. Ingrediente: 4 cl dry gin 1 cl zeama de lamaie 1 cl Maraschino   Mod de preparare: Mixam bine ginul cu gheata, suc de fructe si cu lichior in shaker, apoi turnam bautura printr-o strecuratoare de bar in paharul de…
Read more »

Perişoare de miel cu sos de lamaie

19 April 2011
Perişoare de miel cu sos de lamaieO reteta delicioasa de perisoare de miel cu sos de lamaie din: carne de miel tocata, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, lamaie, albus de ou, concentrat de legume, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de miel tocată 50 g orez 1 ceapă 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel verde 1 lămâie 1 albuş…
Read more »

Supa de visine cu galuste de gris

19 April 2011
Supa de visine cu galuste de gris  O reteta gustoasa de supa de visine cu galuste, gris, zahar, scortisoara, faina, lapte dulce, sare si galbenusuri. Ingrediente: 1 kg vişine spălate şi curăţate de sâmburi 6 linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoara 1,5 I apă 2 linguri făină Ingrediente găluşte: 250 ml lapte dulce 2 linguri zahăr un praf de sare 3 linguri…
Read more »

Cum se prepara Ciuperci umplute pane (video)

19 April 2011
Cum se prepara Ciuperci umplute pane (video)O reteta video despre cum se prepara ciuperci umplute pane din: ciouperci, kaizer, oua, cascaval, pesmet, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: ciuperci kaizer oua cascaval pesmet ceapa ulei sare piper Mod de preparare: Astazi gatim ciuperci umplute pane. Ceapa, kaizerul si ciupercile trebuiesc curatate si taiate marunt, apoi calite intr-o tigaie cu putin ulei,…
Read more »

Cordon bleu din vinete si caşcaval

19 April 2011
Cordon bleu din vinete si caşcaval  O reteta de cordon bleu din vinete, cascaval, jambon, oua, piper si ulei. Ingrediente:  2 vinete (400 g) 200 g  caşcaval 12 felii jambon fiert 2 ouă piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Tai codiţele vinetelor, le speli şi le tai în 24 de felii subţiri şi rotunde. Caşcavalul îi tai în 12…
Read more »

Ciulama delicioasă de miel

19 April 2011
Ciulama delicioasă de mielO reteta simpla si gustoasa de ciulama de miel din: carne de miel, apa, morcov, ceapa, patrunjel, unt, faina, sare, tarhon sau marar, lapte si felii de franzela. Ingrediente: pentru sos: 1 kg carne de miel 1 l apă 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură unt 1 lingură făină sare tarhon sau…
Read more »

Salata de fasole pastai

19 April 2011
Salata de fasole pastai  O reteta simpla si gustoasa de salata de fasole pastai, usturoi, galbenusuri si ulei. Ingrediente: 1 kg fasole 1 căpăţână mijlocie usturoi 2 gălbenuşuri ulei pentru maioneză Mod de preparare: Speli fasolea, o cureţi de capete şi o fierbi în apă sărată. Odată fiartă, o strecori şi o laşi la răcit, după care o…
Read more »

Cocktail Orange Blossom Special

19 April 2011
Cocktail Orange Blossom SpecialO reteta simpla de Cocktail Orange Blossom Special din: dry gin si suc de portocale. Ingrediente 3 cl dry gin 3 cl suc de portocale   Mod de preparare: Umplem shakerul pe jumatate cu bucati de gheata, adaugam gin si suc de fructe; mixam bine. Turnam bautura prin strecuratoarea de bar in paharul de cocktail.
Read more »

Prajitura cu 2 creme

19 April 2011
Prajitura cu 2 creme  O reteta delicioasa de prajitura cu doua creme din: oua, zahar, faina si unt. Ingrediente blat: 6 albuşuri 6 linguri de  zahăr 6 gălbenuşuri 6 linguri făină Ingrediente crema 1: 6 gălbenuşuri 6 linguri zahăr tos 200 g unt Ingrediente crema 2 : 6 albuşuri 10 linguri zahăr 8 linguri de zahăr Mod de…
Read more »

Pulpă de berbec inăbuşită

19 April 2011
Pulpă de berbec inăbuşităO reteta delicioasa de pulpa de berbec inabusita din: pulpa de berbec, slanina afumata, usturoi, untura, sare, piper, ceapa, vin alb, zeama de carne si 1 frunza de dafin. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de berbec tânăr 50 g slănină afumată 1 căpăţână de usturoi 1 lingură de untură sare piper 3 cepe 1 pahar cu…

Salata de rosii si iaurt

19 April 2011
Salata de rosii si iaurt  O reteta simpla si delicioasa de salata de rosii cu iaurt, patrunjel, mustar dulce, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 roşie 1/2 pahar de iaurt 2 fire de pătrunjel 1/4 linguriţă muştar dulce 1 linguriţă ulei de măsline sare Mod de preparare: Amesteci într-un castron iaurtul cu muştarul, pătrunjelul spălat şi fin tocat,…
Read more »

REŢETĂ DE PAŞTE: Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE MIEL acasă

19 April 2011
REŢETĂ DE PAŞTE: Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE MIEL acasăDrobul se prepară din organele mielului, fierte şi tocate mărunt, la care se adaugă multe verdeţuri, ouă, puţină smântână. Amestecul se pune apoi la cuptor. Din punct de vedere nutriţional, drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. La prepararea drobului se…
Read more »

Curcan cu portocală si anghinare

19 April 2011
Curcan cu portocală si anghinareO reteta delicioasa de curcan cu portocala si anghinare din: pulpa de curcan, anghinare, fire de praz, usturoi, portocala, lamaie, cointreau, pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, faina, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de curcan 4 anghinare 2 fire de praz 1 căţel de usturoi 1 portocală netratată 1…
Read more »

Prajitura cu branza si piersici

19 April 2011
Prajitura cu branza si piersici  O reteta delicioasa de prajitura cu branza, piersici, faina, zahar, margarina, cacao, coaja de lamaie, gelatina, oua, praf de copt si zahar vanilat. Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 2 linguri cacao 6 linguri făină 50 ml ulei 1 praf de copt 1 plic zahăr vanilat hârtie de copt pentru tavă Ingrediente crema:…
Read more »

Cocktail New Orleans

19 April 2011
Cocktail New OrleansO reteta simpla de Cocktail New Orleans din: gin, albus, zahar si frisca lichida proaspata. Ingrediente: 4 cl gin 1 lingurita de albus 2 lingurite de sirop de zahar 3 lingurite de frisca lichida proaspata   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi strecuram bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Retete de post: Salata de morcovi si stafide

19 April 2011
Retete de post: Salata de morcovi si stafideO reteta de post delicioasa de salata de morcovi si stafide din: morcovi, stafide, ananas, patrunjel verde, lapte de cocos, tumeric, miere, zeama de portocale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2-3 morcovi medii 100 grame stafide 100 grame ananas o lingura de patrunjel verde, tocat doua linguri lapte de cocos 1/4 lingurita de…
Read more »

Mantii

19 April 2011
MantiiO reteta delicioasa de mantii din: faina, ou, sare, apa, carne de oaie, ceapa, sare, piper, verdeata, boia dulce, iaurt, usturoi, unt si un praf de boia iute. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 1 ou 1 varf de lingurita sare 240 apa calduta pentru umplutura: 500 g carne de oaie data prin masina de…
Read more »

Humintas – Sufleu de porumb I

19 April 2011
Humintas – Sufleu de porumb IO reteta cu specific bolivian de humintas din: stiuleti de porumb, ou, cas, grasime, scortisoara, anason, sare, zahar si boia rosie. Ingrediente: 10 ştiuleţi de porumb proaspăt culeşi 1 ou 1 bucată caş proaspăt 4 linguri grăsime 1 linguriţă scorţişoară pisată 2 linguriţe anason 1 linguriţă rasă sare 1 ceaşcă zahăr 1 lingură boia roşie…
Read more »

Salata de branza

19 April 2011
Salata de branza  O reteta deliciasa de salata de branza, piept de pui, masline negre, salata verde, rosii, ridichi, castraveti, ulei de masline, sare si piper alb. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g telemea 100 g măsline negre 1 salată verde 4 roşii 2 castraveţi 2 ridichi 2-3 linguri de ulei de măs­line sare piper alb…
Read more »

Chiftele din peşte afumat

19 April 2011
Chiftele din peşte afumatO reteta delicioasa de chiftele din peste afumat din: peste afumat, ulei de soia, ceapa, usturoi, ardei iute, lapte, ou, foaie de dafin, cimbru, patrunjel, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peşte afumat 1 pahar ulei de soia 3 cepe 3 căţei usturoi 1 ardei iute 1 ceşcuţă lapte dulce 1 ou 1 foaie…
Read more »

Clătite cu stafide

19 April 2011
O reteta delicioasa de clatite cu stafide din: faina alba, zahar pudra, oua, lapte, stafide, rom, unt, drojdie de bere si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 100 g zahăr pudră 6 ouă 1  l lapte 200 g stafide 2 linguriţe rom 200 g unt drojdie de bere sare Mod de preparare: Se fierb în…
Read more »

Galuste de aur

19 April 2011
Galuste de aur  O reteta gustoasa de galuste din: faina, unt, zahar, galbenusuri, rom, coja rasa de lamaie, sare, drojdie, zahar vanilat, lapte, nuca si marmelada. Ingrediente: 250 g făină 50 g unt 50 g zahăr 2 gălbenuşuri 1 linguriţă rom coaja rasă de la o lămâie un vârf de linguriţă sare 20 g drojdie 130 ml…
Read more »

Prajitura cu cirese

19 April 2011
Prajitura cu cirese  O reteta delicioasa de prajitura cu cirese, faina, zahar, lapte, oua, sare si unt. Ingrediente: 150 g cireşe 80 g făină 80 g zahăr + 2 linguri 20 cl lapte 2 ouă un praf de sare unt cât o nucă Mod de preparare: Ungi cu unt un vas care merge la cuptor, în vas,…
Read more »

Frigărui gustoase de pui

19 April 2011
Frigărui gustoase de puiO reteta delicioasa de frigarui gustoase de pui din: pui, arpagic, salvie, rozmarin, patrunjel, usuturoi, scrumbie, capere in otet, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 350 g pui (copane şi piept) 1 legătură mică de arpagic 1 rămurică de salvie 1 rămurică de rozmarin 1 legătură de pătrunjel…
Read more »

Salată de mazare

19 April 2011
Salată de mazareO reteta simpla de salata de mazare din: mazare uscata, smantana, ou, praz, apa, laptuci si unt. Ingrediente: 300 g mazăre uscata boabe 100 g smântână 1 ou 50 g praz 1 l apă 3 lăptuci 40 g unt Mod de preparare: Intr-un litru de apă se fierb mazărea, prazul şi lăptucile, trei sferturi de…
Read more »

Chifteluţe fierbinţi

19 April 2011
O reteta de chiftelute fierbinti din: muschi de vita, maduva, unt, oua, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g muşchi de vită 100 g măduvă 50 g unt 5 ouă pătrunjel verde tocat fin sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se toacă împreună carnea şi măduva, sc sărează, sc piperează şi sc…
Read more »

Cocktail Grand Royal

19 April 2011
Cocktail Grand RoyalO reteta simpla de Cocktail grand Royal din: dry gin, sirop de grenadine, zeama de lamaie si ou. Ingrediente: 4 cl dry gin 1,5 cl sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie 1 ou   Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-o cupa de sampanie sau…
Read more »

Vitel cu dovlecei si ceapa verde

19 April 2011
Vitel cu dovlecei si ceapa verde  O reteta delicioasa de vitel cu dovlecei, ceapa verde, rosii in bulion, marar, sare si smnatana. Ingrediente: 100 g carne de viţel 1 legătură ceapă verde 2 dovlecei 1 cutie mică de roşii în bulion mărar sare smântână Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa pe care o pui să se călească în ulei.…
Read more »

Fricase

19 April 2011
FricaseO reteta cu specific bolivian de fricase din: spate de porc, paine, cartofi, porumb copt, boia galbena, usturoi, piper, chimen si sare. Ingrediente: 1 bucată de mărime mijlocie de spate de porc 2 linguri pâine mărunţită 500 g cartofi 500 g porumb copt 250 g boia galbenă usturoi pisat piper macinat chimen măcinat sare, după…
Read more »

Budinca delicioasa

19 April 2011
O reteta simpla de budinca delicioasa din: frunze de telina, praz, cartofi, unt, branza, galbenusuri si sare. Ingrediente: 8 frunze de ţelină cu tijă 2 fire praz 4 cartofi 100 g unt 250 g brânză 2 gălbenuşuri sare Mod de preparare: In apă rece cu puţină sare se pun la fiert ţelina, prazul şi cartofii…
Read more »

DIETA DE ŞAPTE ZILE. Cum poţi ajunge la greutatea dorită fără să te înfometezi

18 April 2011
DIETA DE ŞAPTE ZILE. Cum poţi ajunge la greutatea dorită fără să te înfometeziUn mare avantaj al dietei de şapte zile este că în timpul ei nu te vei simţi înfometat, iar regimul alimentar nu va suferi mari schimbări faţă de cel normal, pentru ca riscul apariţiei tulburărilor metabolice să fie cât mai redus, susţin cei care au creat-o. Dieta de şapte zile presupune îmbinarea unui regim alimentar…
Read more »

Sarza

18 April 2011
SarzaO reteta cu specific bolivian de sarza din: rosie, ceapa, ardei iute si sare. Ingrediente: 1 roşie 1 ceapă 1 ardei iute puţină sare Mod de preparare: Ccapa tăiată în fâşii cât mai subţiri se amestecă bine cu roşiile tăiate cubuleţe, ardeiul tăiat fin şi puţină sare. Sarza              …
Read more »

Retete de post: Salata de ananas cu sirop de ghimbir

18 April 2011
Retete de post: Salata de ananas cu sirop de ghimbirO reteta de post de salata de ananas cu sirop de ghimbir din: miere, apa, ghimbir proaspat, ananas si banane. Ingrediente: o cana de apa 50 grame miere 100 grame de ghimbir proaspat, curatat de coaja un ananas mediu patru banane   Mod de preparare: Intr-o oala pe foc, la temperatura mare, amestecati apa cu…
Read more »

Cocktail Gin Old Fashion

18 April 2011
Cocktail Gin Old FashionO reteta simpla de Cocktail GIn Old Fashion din: dry gin, angostura, zahar, sifon, lamaie, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl dry gin 1 stropd e Angostura amaruie 1 lingurita de zahar sifon felii de lamaie si portocale 3 cirese   Mod de preparare: Dizolvam zaharul intr-un paharul de whisky, adaugam ginul, Angostura si bucatile…
Read more »

Miel provensal

18 April 2011
Miel provensalO reteta delicioasa de miel provensal din: pulpa de miel fara os, sare, piper, ierburi de provence, rosii, boabe de piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin alb, supa, morcovi, dovlecei, rozmarin, cimbru si verdeata. Ingrediente: 1,2 kg pulpă de miel fără os sare piper 2 linguriţe ierburi de Provence 50 g…
Read more »

Prajitura cu mere si zaharina

18 April 2011
Prajitura cu mere si zaharina  O reteta delicioasa de prajitura cu mere, zaharina, smantana, ou si scortisoara. Ingrediente:   150 g mere 1 ou 20 g (1 lingură) smântână 1-2 tablete zaharină scorţişoară după gust Mod de preparare: Cureţi mere­le de coajă şi le razi. Le pui pe foc să se înăbuşe cu o lingură de apă şi puţină scorţişoară.…
Read more »

Musaca de dovlecei, cu gris

18 April 2011
Musaca de dovlecei, cu gris  O reteta gustoasa de musaca din: dovlecei, gris, carne tocata, ceapa, oua, patrunjel, lapte, ulei si condimente. Ingrediente: 2 dovlecei 400 g carne tocată 2 cepe 100 g griş 4 ouă pătrunjel tocat 150 ml lapte ulei condimente Mod de preparare: Tai dovleceii felii subţiri pe lung, con­dimentezi feliile şi le treci prin griş.…
Read more »

File de porc în crustă verde

18 April 2011
File de porc în crustă verdeO reteta simpla si delicioasa de file de porc in crusta verde din: file de porc, sare, piper, ulei, mustar, coaja de portocala, samburid e pin, cimbru, patrunjel, ghocchi, rosii si miere. Ingrediente: 750 g de file de porc sare piper 4 linguri de ulei 2 linguri de muştar coaja rasă de la o portocală…
Read more »

Reteta zilei: Miel in vin alb

18 April 2011
Reteta zilei: Miel in vin albO reteta simpla de miel in vin alb din: pulpa de miel, slanina afumata, vin alb, usturoi, praf de cimbru, lamaie, sare, piper, ulei si apa. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 200 g slanina afumata 1 pahar de vin alb mujdei din 1 capatana usturoi o mana de praf de cimbru 1/2 lamaie sare…
Read more »

Salată de henringi cu mere

18 April 2011
Salată de henringi cu mereO reteta simpla de salata de heringi cu mere din: heringi afumati, cartofi, ceapa, sfecla rosie, mere, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3   heringi afumaţi 1,5 kg cartofi 4 cepe 1 sfeclă roşie mare 4 mere ulei pătrunjel proaspăt sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Se fierb împreună cartofii şi sfecla.…
Read more »

Spuma de gris cu sirop de zmeura

18 April 2011
Spuma de gris cu sirop de zmeura  O reteta simpla si gustoasa de spuma de gris cu sirop de zmeura, zahar vanilat si apa. Ingrediente: 1/2 pahar s irop de vişine sau zmeură 3/4 pahar apă 2 linguri griş un vârf de cuţit zahăr vanilat Mod de preparare: Amesteci si­ropul cu apă şi dai la fiert. Când clocoteşte, torni grişul în…
Read more »

Steak cu verdeaţă şi ciuperci

18 April 2011
Steak cu verdeaţă şi ciuperciO reteta absolut delicioasa de steak cu verdeata si ciuperci din: patrunjel, ciuperci, morcovi, unt, sare, piper, carne, ulei de floarea soarelui si unt cu verdeata. Ingrediente: 1 legătură de pătrunjel 250 g de ciuperci 1 legătură de morcovi 1 lingură de unt sare piper 4 bucăţi de carne (a 180 g) 1 lingură de…
Read more »

Cocktail Yellow Star

18 April 2011
Cocktail Yellow StarO reteta simpla de Cocktail Yewllow Star din: pernod, creme de bananse, gin, sirop de maracuja, suc de portocale, bucati de banane si cirese. Ingrediente: 2 cl pernod 2 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 2 cl gin 1 cl sirop de maracuja 8 cl suc de portocale bucati de banane cirese   Mod…

Dovlecei umpluti cu branza

18 April 2011
Dovlecei umpluti cu branza  O reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu branza telemea, smnatana, oua, cascaval, marar, ulei, sare, piper si faina. Ingrediente: 6 dovlecei medii 150 g brânză telemea 250 g smântână 5 ouă 100 g caşcaval ras mărar ulei sare piper 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi, tai în două dovleceii pe lungime şi, cu…
Read more »

Kievskaia

18 April 2011
Kievskaia  O reteta gustoasa de kievskaia din: piept de pui, aripi, unt, marar, zeama de lamaie, faina si pesmet. Ingrediente: 1 piept de pui 3 aripi 100 g unt 1 legătură mărar zeama de la 1 lămâie 2 linguri de făină 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Pui aripile să fiarbă 10 minute şi…
Read more »

Caise umplute cu orez

18 April 2011
Caise umplute cu orez  O reteta simpla si gustoasa de caise umplute cu orez, zahar, coaja de lamaie si zmeura. Ingrediente: 4-5 caise coapte 1 lingură orez fiert 1 linguriţă zahăr pudră coajă de lămâi 6-8 boabe de zmeură Mod de preparare: Alegi caisele coapte, le desfaci în două şi le aşezi pe o farfurie. Umpli cu orezul…
Read more »

Salata de cartofi cu sos verde

18 April 2011
Salata de cartofi cu sos verde  O reteta simpla si delicioasa de cartofi, sos verde, oua, ceapa, spanac, ridichi, mustar si maioneza. Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi fierţi 1 ceapă 2 ouă fierte tari 5-6 ridichi de lună 1/4 kg spanac 1 linguriţă muştar 1/2 pahar maioneză    Mod de preparare: Tai felii cartofii fierţi şi le  amesteci cu ceapa…
Read more »

Rosii cu sunca si ardei gras

18 April 2011
Rosii cu sunca si ardei gras  O reteta delicioasa de rosii cu sunca, ardei gras, paine, oua, usturoi, unt si sare. Ingrediente: 5 roşii 5 ardei graşi 100 g şuncă 2 felii de pâine 2 ouă 2 căţei de usturoi 50 g unt sare Mod de preparare: Goleşti roşiile, tăindu-le un capac. Miezul fiert, şi strecurat îl pui din nou…
Read more »

Tort cu mere si cacao

18 April 2011
Tort cu mere si cacao  O reteta delicioasa de tort cu mere, cacao, unt, zahar, oua, faina, lapte, praf de copt, zeama de lamaie, frisca lichida, ciocolata amaruie si esenta de rom. Ingrediente: 125 g unt 125 g zahăr 3 ouă 1 plic zahăr vanilat 200 g făină 50 g cacao 50 ml lapte 5 mere mici 1 linguriţă…
Read more »

Rosii umplute cu sufleu de branza

18 April 2011
Rosii umplute cu sufleu de branza  O reteta delicioasa de rosii umplute cu sufleu de branza, oua, faina, lapte si branza. Ingrediente: 8 roşii 4 ouă 2-3 linguri unt 3 linguri făină 2 ceşti lapte 3-4 linguri brânză rasă   Mod de preparare: Tai căpăcele roşiilor şi le laşi să se scurgă. Faci un sos alb gros pe care îl…
Read more »

Pilaf de pui

18 April 2011
Pilaf de pui  O reteta delicioasa de pilaf de piept de pui, orez, sare, piper, ciuperci si verdeata. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceşcuţă de orez sare piper ciuperci după gust verdeaţă Mod de preparare: Intr-un  vas care merge la cup­tor pui toate ingredientele: carnea spălată şi tăiată mărunt, orezul ales şi spălat, ciupercile, sare etc…
Read more »

Retete de post: Prajitura Patratel unsuros sudic (video)

18 April 2011
Retete de post: Prajitura Patratel unsuros sudic (video)O reteta video despre cum se prepara patratel unsuros sudic din: lapte condensat, biscuiti digestvi, unt, alune, ciocolata alba si fulgi de cocos.       Ingrediente: lapte condensat biscuiti digestivi unt   Mod de preparare: Biscutii se faramiteaza, impreuna cu laptele, apoi se amesteca impreuna cu un topit, dupa care se intinde intr-o tava…
Read more »

Sarlota cu struguri

18 April 2011
Sarlota cu struguri  O reteta delicioasa de sarlota cu struguri, oua, lapte, zahra, frisca, nes, piscoturi, gelatina, esenta de rom. Ingrediente: 6 ouă 300 ml lapte 200 g zahăr tos 500 ml frişcă 2 plicuri zahăr vanilat 2 linguriţe nes 1 strugure alb 1 strugure negru 1 pachet pişcoturi 2 plicuri gelatină (pentru închegat) 2 esenţe de…
Read more »

Cocktail Delicious Sour

18 April 2011
Cocktail Delicious SourO reteta simpla de Cocktail Delicious Sour din: cherry brandy, gin si zeama de lamaie. Ingediente: 3 cl Cherry Brandy 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu gheata in shaker. Bautura se serveste in pahare mici de whisky.
Read more »

Caise imbatate

18 April 2011
Caise imbatate  O reteta simpla si gustoasa de caise imbatate, lichior, zahar pudra, faina, oua si vin alb. Ingrediente: 20 caise lichior zahăr pudră 120 g făină 2 ouă vin alb Mod de preparare: Tai caisele în două, le presari cu zahăr şi le stropeşti cu lichior. Le laşi aşa timp de 1 oră la frigi­der,…
Read more »

Aripi grill

18 April 2011
Aripi grill  O reteta simpla si gustoasa de aripi de pui la grill cu oregano, nucoara, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 aripi oregano nucşoară sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine  carnea, o usuci cu prosoape de bucătă­rie şi le treci prin ames­tec de condimente. Noi am amestecat oregano, un pic…
Read more »

Biscuiti cu zmeura

18 April 2011
Biscuiti cu zmeura  O reteta delicioasa de biscuiti cu zmeura, unt, zahar, esente de vanilie, faina, gris, zahar pudra, frisca lichida si esenta de migdale. Ingrediente: 100 g unt 50 g zahăr esenţă de vanilie 150 g făină 50 g griş zahăr pudră pentru decor   Ingrediente umplutura : 150 g de zmeură 35 cl frişcă lichidă…
Read more »

Rulou de omleta

18 April 2011
Rulou de omletaO reteta delicioasa de rulou de omleta din: oua, rosie, sunca, ton, cascaval, vanata, dovlecel, ardei, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă 1 roşie 60 g şuncă presată (sau muşchiuleţ) 50 g ton în ulei 2 linguri caşcaval 1/2 vânătă 1/2 dovlecel 1 ardei 1 ceapă mică ulei sare piper Mod de preparare:…
Read more »

Piept de pui cu cartofi

18 April 2011
Piept de pui cu cartofi  O reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu cartofi, mirodenii si salata. Ingrediente: 1 piept pui cartofi mirodenii după gust salată   Mod de preparare: Treci fieca­re bucată de carne prin curry şi o stropeşti apoi 4 ulei de măsline. Cureţi şi tai cartofii pe care îi ungi, de asemenea, cu ulei…
Read more »

Pepene umplut

18 April 2011
Pepene umplut  O reteta delicioasa de pepene umplut cu branza de vaci, smantana, lichior de fructe si fructe de sezon. Ingrediente: 1 pepene galben 1 pachet brânză de vaci 3 linguri smântână 2 linguri lichior de fructe fructe de sezon Mod de preparare: Tai pepenele, înlături seminţele şi apoi, cu o linguriţă, scoţi miezul pe care…
Read more »

Musaca de carne si ciuperci

18 April 2011
Musaca de carne si ciuperci  O reteta gustoasa de musaca din: carne tocata, ciuperci, smnatana, ceapa, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci cu pălării mari 400 g carne tocată 1 ceapă 4 ouă 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli ciupercile, le tai picioruşele şi frigi pălăriile pe…
Read more »

Aperitiv de bere

18 April 2011
Aperitiv de bere  O reteta delicioasa de aperitiv de bere din: cartofi, oua, unt, faina, cascaval si sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 ouă 40 g unt 2 linguri făină 50 g caşcaval sare Mod de preparare: Cureţi şi tai car­tofii, îi pui la fiert în apă rece cu sare şi după ce s-au fiert, îi pasezi.…
Read more »

Smantana la ceaun

18 April 2011
Smantana la ceaun  O reteta simpla si gustoasa de smantana la ceaun din: smantana, branza, malai si sare. Ingrediente: 250 g smântână 100 g brânză grasă fărâmiţată 2-3 linguri mălai sare Mod de preparare: Intr-un ceaun pui la fiert smântână cu sarea. După ce clocoteşte, dai focul la mic şi o laşi să mai scadă, apoi îi…
Read more »

Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane

18 April 2011
Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane  O reteta gustoasa de muschi de porc cu conopida, crutoane, lapte, unt, faina si cascaval. Ingrediente: 800 g muşchi de porc 800 g conopidă 5-6 felii de pâine de o zi 400 ml lapte 120 g unt 120 g făină 200 g caşcaval Mod de preparare: Speli carnea, o ştergi de apă, o tai…
Read more »

Budinca de gris

18 April 2011
Budinca de gris  O reteta simpla si gustoasa de budinca de gris, lapte, ou, unt, zahar vanilat, zahar pudra si pesmet. Ingrediente: 3 pahare lapte 3 linguri griş l ou 1 lingură unt 2 linguri zahăr tos 1 linguriţă zahăr vanilat 1 lingură zahăr pudră 2 linguri pesmet Mod de preparare: Pui laptele la fiert într-o cratiţă.…
Read more »

Mancare de bame

18 April 2011
Mancare de bame  O reteta gustoasa de mancare de bame, otet, ulei de masline, rosii, zahar si sare. Ingrediente: 1/2 kg bame 125 ml oţet 125 ml ulei măsline 2 cepe medii fin tocate 500 g roşii tăiate cuburi 1 lingură zahăr sare piper   Mod de preparare: Speli bamele, le cureţi de codiţe şi le laşi…
Read more »

Prajitura din piscoturi cu crema de cirese

18 April 2011
Prajitura din piscoturi cu crema de cirese  O reteta simpla si gustoasa de prajitura cu piscoturi, cirese, zahra pudra, albusuri si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g pişcoturi şampanie 250 g cireşe 250 g zahăr pudră 2 albuşuri zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Cureţi cireşele de sâmburi şi le mixezi. Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră, adaugi cireşele…
Read more »

Pastrav cu legume la cuptor

18 April 2011
Pastrav cu legume la cuptor  O reteta delicioasa de pastrav cu legume: cartofi, ardei gras, rosii, usturoi, sardele, masline negre, ulei, vin alb, boia, maghiran, sare si piper. Ingrediente:  1 păstrăv 750 g cartofi 4 ardei graşi roşii 400 g roşii 3 căţei de usturoi 1 con­servă sardele în ulei 2 linguri măsline negre ulei vin alb măghiran boia…
Read more »

Sos grecesc de lamaie

17 April 2011
Sos grecesc de lamaieO reteta simpla de sos grecesc de lamaie din: oua, apa, supa si suc de lamaie. Ingrediente: 4 ouă 2 linguri de apă 2 linguri de supă fierbinte suc de lămâie   Mod de preparare: Batem ouăle spumă. Le batem şi cu apă până când se transformă în spumă, adăugăm supa, le batem mai departe…
Read more »

Cum se prepara Pizza Palladium (video)

17 April 2011
Cum se prepara Pizza Palladium (video)O reteta video delicioasa de pizza Palladium din: blat de pizza, mozarella, gorgonzola, prosciutto crudo, rucola, rosii cherry si ulei de masline. Ingrediente: blat de pizza mozzarella gorgonzola prosciutto crudo parmezan rucola rosii cherry ulei de masline Mod de preparare: Ungeti tava cu putin ulei de masline, apoi asezati aluatul, peste care se presara mozzarella…
Read more »

Conopidă umplută cu amestec

17 April 2011
Conopidă umplută cu amestec  O reteta simpla si gustoasa de conopida umpluta: conopida, carne tocata, paine, ceapa, ou, lapte, faina, smantana, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1 conopidă 400 g carne tocată 1-2 felii de pâine 2 cepe 1 ou 500 ml lapte 1 lingură făină 100 ml smântână 100 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Sos de ceapă verde

17 April 2011
Sos de ceapă verdeO reteta delicioasa de sos de ceapă verde din: oua, galbenus, otet, mustar, suc de lamaie, zahar, piper, sare, untdelemn, chifla, smantana si ceapa verde. Ingrediente: 2 ouă fierte tare 1 gălbenuş 1 lingură de oţet 1 lingură de muştar suc de la o jumătate de lămâie puţin zahăr piper 1linguriţă de sare 5 linguri…
Read more »

Piure de mere acrişoare cu frişcă

17 April 2011
Piure de mere acrişoare cu frişcăO reteta delicioasa de piure de mere acrisoare cu frisca din: mere acrisoare, zahar vanilat, frisca, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 1 kg de mere acrişoare 1 zahăr vanilat 1 frişcă zahăr suc de lămâie   Mod de preparare: Curăţăm merele, le tăiem felii şi le fierbem în vas, cu suc de lămâie. Le…
Read more »

Budinca de conopida cu ton

17 April 2011
Budinca de conopida cu ton  O reteta delicioasa de budinca de conopida cu ton, cartofi, oua, unt, faina, lapte si cascaval. Ingrediente: 1 conopidă mică 2 cartofi 1 cutie ton în apă 2 ouă 30 g unt 40 g făină 200 ml lapte 150 g caşcaval   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele şi tai car­tofii curăţaţi în…
Read more »

Friptură bogată de pui

17 April 2011
Friptură bogată de puiO reteta simple de friptura bogata de pui din: pui, ficat de pui, prosciutto crudo, slanina, rozmarin, fenicul, usturoi, untisor, ridichi, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 1 ficat de pui 60 g prosciutto crudo (o singură felie) 40 g slănină 2 rămurele de rozmarin 15…
Read more »

Cocktail Gin Tonic

17 April 2011
Cocktail Gin TonicO reteta simpla de Cocktail Gin Tonic din: gin, tonic si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl gin tonic o felie de lamaie   Mod de preparare: Se pun cuburi de gheata in paharul pentru bauturi lungi, se adauga ginul, se completeaza cu gin tonic. Felia de lamaie se pune pe marginea paharului.

Sos de usturoi cu nuci

17 April 2011
O reteta delicioasa de sos de usturoi cu nuci din: usturoi, galbenus, nuci, untdelemn si suc de lamaie sau otet de vin. Ingrediente: 4 căţei de usturoi 1 gălbenuş 250 gr nuci 100 ml untdelemn (de măsline) suc de lămâie sau oţet de vin   Mod de preparare: Zdrobim bine cateii de usturoi si-i amestecam…
Read more »

Ciorbă rece de sfeclă roşie

17 April 2011
Ciorbă rece de sfeclă roşieO reteta simpla de ciorba rece de sfecla din: sfecla rosie, castraveti, patrunjel, marar, ceapa verde, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 500 g sfeclă roşie 4 ouă castraveţi verzi pătrunjel şi mărar proaspete, tocate fin 1 legătură ceapă verde sucul de la o lămâie smântână   Mod de preparare: Sfecla se spală foarte bine…
Read more »

Clătite de cartofi cu carne

17 April 2011
O reteta de clatite de cartofi cu carne din: cartofi, oua, smantana, faina, carne de porc, ceapa, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 2  kg cartofi 2 ouă 3 linguri smântână 3 linguri faină 1 kg carnc de porc 2 cepe 1/4 linguriţă praf de copt sare şi piper, după gust   Mod de…
Read more »

Vinete umplute cu ciuperci delicioase

17 April 2011
Vinete umplute cu ciuperci delicioaseO reteta delicioasa de vinete umplute cu ciuperci, ulei, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper si patrunjel Ingrediente: 6 vinete 200 g ciuperci ulei 3 cepe 3-4 căţei de usturoi 80 g pesmet sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Tai vinetele în jumătate pe lungime, le opă­reşti în apă clocotită pentru 2-3 minute şi…
Read more »

Pulpă de iepure impanată cu slănină

17 April 2011
O reteta de pulpa de iepure impanata cu slanina din: pulpa de iepure, otet, slanina, usturoi, piper, foid e dafin si cuisoare. Ingrediente: 1 pulpă de iepure oţet slănină usturoi piper foi de dafin cuişoare   Mod de preparare: Pulpa de iepure o punem în oţet şi o lăsăm 6 ore la rece. După 6…
Read more »

Sos de hrean cu smantana si mustar

17 April 2011
O reteta simpla de sos de hrean cu smantana si mustar din: hrean, mustar, zahar, otet, piper si smantana. Ingrediente: 1 hrean 1 lingură de muştar 1 lingură de zahăr 2 linguri de otet piper smântână   Mod de preparare: Batem bine smântână să se îngroaşe putin. Smantana si toate ingredientele le amestecam bine intr-un…
Read more »

Pulpe de miel la cuptor

16 April 2011
Pulpe de miel la cuptorO reteta simpla si delicioasa de pulpe de miel la cuptor din: ceapa, usturoi, morcovi, telina, pulpa de miel fara os, sare, piper, cimbru, ulei de masline, pasta de tomate, supa, rosii, boabe de fasole alba si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de usturoi 200 g de mor­covi 200 g de ţelină  1,6…
Read more »

Retete de post: Salata calda italiana

16 April 2011
Retete de post: Salata calda italianaO reteta de post simpla si delicioasa de salata calda italina din: ceaap, ardei gras, paste fara ou, morcov, sparanghel, dovlecel, supa de legume, usturoi, rosii decojite, patrunjel, oregano, busuioc, sare si piper. Ingrediente: o ceapa alba medie, taiata in patru un ardei gras rosu, taiat cubulete paste fara ou un morcov feliat cateva fire…
Read more »

Friptură de miel cu usturoi şi rozmarin

16 April 2011
Friptură de miel cu usturoi şi rozmarinO reteta delicioasa de friptura de miel cu usturoi si rozmarin din: usturoi, picior de miel, rozmarin, unt, sare, piper si legume. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi,tăiată pe orizontală un picior de miel cu os de cca 2 kg 6 căţei de usturoi, tăiaţi în jumătăţi rozmarin proaspăt 15 g unt sare şi piper negru…
Read more »

Cum se prepara Amestec spaniol si somon tartar (video)

16 April 2011
Cum se prepara Amestec spaniol si somon tartar (video)O reteta video despre cum se prepara amestec spaniol si somon tartar din: ceafa de porc, piept de pui, carnati afumati, bacon, cartofi copti, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, file de somon, capere, somon afumat, castraveti murati, ceapa verde si lamaie.   Ingrediente preparat spaniol: ceafa de porc piept de pui carnati afumati bacon…
Read more »

Cocktail Banana Boat

16 April 2011
Cocktail Banana BoatO reteta simpla de Cocktail Banana Boat din: lichior de banane, gin si un strop de sirop de grenadine. Ingrediente: 3 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 2 cl gin 1 strop sirop de grenadine   Mod de preparare: TUrnam ingredientele peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, apoi completam cu suc…
Read more »

Spată de iepure cu cepşoare, in bere

16 April 2011
Spată de iepure cu cepşoare, in bereO reteta delicioasa de spata de iepure cu cepsoare, in bere din: spate de iepure, pancetta, cimbrisor,  boia dulce, cepsoara, bere blonda, varza de bruxelles, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 spate de iepure dezosate 50 g pancetta nefeliată 1 lingură de frunze de cimbrişor uscat câteva rămurele de cimbrişor proaspăt 1 lingură…
Read more »

Plăcintă cu ravaşe

16 April 2011
O reteta delicioasa de placinta cu ravase din: ou, otet, ulei, sare, faina, orez, oua batute, lapte si cascaval. Ingrediente: aluatul: 1,5 pahar apă rece 1 ou 1 lingură oţet 1 lingură ulei sare faină umplutura: 1/2 pahar orez fiert 3 ouă bătute 1 pahar lapte 250 g caşcaval Mod de preparare: Aluatul, o dată…
Read more »

Spată de miel umplută cu ratatouille

16 April 2011
Spată de miel umplută cu ratatouilleO reteta absolut delicioasa de spata de miel umpluta cu ratatouille din: uleid e masline, ceapa, ardei rosii, vanata, rosii cherry, usturoi, busuioc, piure de rosii, zahar, otet din vin alb, spata de miel si frunze de salata. Ingrediente: Pentru Ratatouille: 5 liguri ulei de măsline 1 ceapă mare, mărunţită 2 ardei roşii, curăţaţi de…
Read more »

Pui inăbuşit cu şofran

16 April 2011
Pui inăbuşit cu şofranO reteta delicioasa de pui inabusit cu sofran din: pui, ceapa rosie, fenicul, cartofi, sofran, foi de dafin, usturoi, portocala, cimbrisor, vin alb sec, supa de legume, maioneza, ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi 2 cepe roşii 1 fenicul 400 g cartofi noi 5-8 g…
Read more »

Pască ultrarapidă

16 April 2011
Pască ultrarapidăO reteta simpla de pasca ultrapida din: branza de vaci, zahar pudra, unt, lamaie, stafide, praf de copt, oua si faina. Ingrediente: 500 g branza de vaci 200 g zahar pudra 3 linguri cu unt 1 lamaie stafide 1 praf de copt 4 oua faina cat cuprinde   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu…
Read more »

Retete de post: Supa de spanac si linte

16 April 2011
Retete de post: Supa de spanac si linteO reteta de post gustoasa de supa de spanac si linte din: linte uscata, apa, ceapa, usturoi, pasta de tomate, frunze de spanac, patrunjel, piper, ardei iute si zeama de lamaie. Ingrediente: 150 grame linte uscata 800 ml apa o ceapa mare alba, tocata trei catei de usturoi, tocati 150 grame pasta tomate 200 grame…
Read more »

Cotlete de miel cu cartofi si parmezan

16 April 2011
Cotlete de miel cu cartofi si parmezanO reteta simpla si delicioasa de cotlete de miel cu cartofi si parmezan din: cotlete de miel, cartofi, radicchio, parmezan, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel 4 cartofi tăiafi felii subţiri salată roşie (radicchio) 1 lingură de parmezan ardei iute mentă pătrunjel   Mod de preparare: Se pregătesc cotletele de miel la…
Read more »

Retete de post: Burger cu ciuperci la grill

16 April 2011
Retete de post: Burger cu ciuperci la grillO reteta de post de burger cu ciuperci la grill din: ciuperci, mustar dijon, otet balsamic, chifla, rosie, ceapa rosie si frunze de rucola. Ingrediente: doua ciuperci mari, rotunde (Portobello) doua lingurite mustar Dijon o lingurita otet balsamic o chifla doua felii groase de rosie doua felii ceapa rosie cateva frunze de rucola   Mod…
Read more »

Vinete cu sunca

16 April 2011
Vinete cu sunca  O reteta delicioasa de vinete cu sunca, cascaval, rosii, ceapa, ulei, piper si sare. Ingrediente: 6 vinete mici 4 felii de şuncă 150 g caşcaval 1 kg roşii 1 ceapă ulei sare piper Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în jumătate, le presari cu sare şi le laşi deoparte. Decojeşti roşiile, le tai…
Read more »

Cocktail Viva Espana

16 April 2011
Cocktail Viva EspanaO reteta simpla de Cocktail Viva Espana din: gin, sherry, pernod si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl gin 1 cl sherry 2 stropi de Pernod coaja de lamaie   Mod de preparare: Se amesteca bine intr-un pahar de mixare ginul cu sherry. Se clateste un pahar de cocktail cu 2 stropi de Pernod, apoi…
Read more »

Desert Sushi

16 April 2011
Desert SushiO reteta absolut delicioasa de desert sushi din: orez, sirop de zahar, lchior de migdale, fulgi de cocos, kiwi, capsuni, struguri si mandarine. Ingrediente: 80-100 g orez pentru sushi 1 lingură sirop de zahăr 1 lingură lichior de migdale fulgi de cocos pentru decor 1 felie de kiwi 1 căpşună 1 bob de strugure o…
Read more »

Retete de post: Cartofi copti cu masline si capere

16 April 2011
Retete de post: Cartofi copti cu masline si capereO reteta simpla de post de cartofi copti cu masline si capere din: cartofi, capere mici, masline negre, frunze de cimbru, rozmarin, ulei de masline si otet de vin alb. Ingrediente: un kg cartofi o jumatate de cana de capere mici o cana de masline negre o lingura frunze de cimbru putin rozmarin 6 linguri…
Read more »

Dieta cu orez. Cum poţi scăpa de 10% din greutate în două săptămâni

16 April 2011
Dieta cu orez. Cum poţi scăpa de 10% din greutate în două săptămâniOrezul este bogat în proteine, minerale, vitamine şi amidon. Specialiştii în nutriţie susţin că acest aliment este ideal pentru persoanele care vor să scape de excesul de kilograme fără să se înfometeze. Datorită conţinutului de carbohidraţi, alimentul oferă organismului energia de care are nevoie în perioada de restricţii alimentare. Nutriţioniştii menţionează că dieta are efecte…
Read more »

Sos Cafe De Paris

16 April 2011
O reteta simpla de sos cafe de paris din: ceapa, magheran, timon, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 linguriţe de ceapă tocată mărunt 2 linguriţe de magheran 2 linguriţe de timion 4 linguriţe de pătrunjel mărunt tăiat 6 linguri de unt puţină sare piper   Mod de preparare: Amestecăm toate ingredientele, în afară de…
Read more »

Compot de mere cu stafide

16 April 2011
Compot de mere cu stafideO retete simpla de compot de mere cu stafide din: mere acrisoare, lamaie, zahar si stafide. Ingrediente: 800 gr mere acrişoare 1 lămâie 2 linguri de zahăr stafide   Mod de preparare: Merele le tăiem bucăţele mărunte şi le punem în vas împreună cu zahărul, sucul de lămâie şi stafide­le. Acoperim vasul şi îl încălzim…
Read more »

Dulceaţa de pere

16 April 2011
Dulceaţa de pere  O reteta gustoasa de dulceata de pere, zahra, apa, cuisoare si lamaie. Ingrediente: 1 kg pere 1 kg zahăr 500 ml apă 2 cuişoare 1/2 lămâie Mod de preparare: Pui la fiert la foc mic apa şi zahărul. Cureţi perele de coajă, le tai rondele subţiri şi le îndepărtezi cotorul şi seminţele. în siropul…
Read more »

Cocktail Rolls Royce

16 April 2011
Cocktail Rolls RoyceO reteta simple de Cocktail Rolls Royce din: vermut sec, vermut rosu, gin si 1 strop de benedectine. Ingrediente: 4 cl vermut sec 2 cl vermut rosu 2 cl gin 1 strop de Benedictine   Mod de preparare: Se amesteca bine cu multa gheata ingredientele in paharul de mixare si se serveste in cupe de…
Read more »

Crema de cafea neagra

16 April 2011
O retete simpla de crema de cafea neagra din: galbenusuri, zahar, frisca si cafea neagra. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 2 linguri de zahăr 1 frişcă 1 pahar de cafea neagră tare   Mod de preparare: Fierbem apa în vas. Batem cu mixerul gălbenuşurile şi zahărul. Adăugăm cafeaua călduţă şi frişca şi amestecăm. Când apa dă în…
Read more »

Retete de post: Linguine cu dovlecel

16 April 2011
Retete de post: Linguine cu dovlecelO reteta simpla de post din: linguine, dovlecei, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, chilli si frunze verzi de busuioc. Ingrediente: 400 grame linguine 3 dovlecei dati pe razatoare 3 linguri ulei de masline un catel de usturoi taiat marunt zeama de la o lamaie putin chilli o mana de frunze verzi de busuioc,…
Read more »

Gramajoare de vinete

16 April 2011
Gramajoare de vinete  O reteta delicioasa de vinete, sunca, cepa rosie, smantana, cascaval, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă 150 g şuncă 100 g orez 1 ceapă roşie 100 g smântână 4 felii de caşcaval 1 legătură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi orezul în 400 ml apă cu sare, pe foc mic…
Read more »

Prepeliţe delicioase

16 April 2011
O reteta simpla de prepelite delicioase din: prepelite, slnina, snitele de vitel, sunca, ceapa, unt, vin alb, supa de carne, faina, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 prepeliţe 50 gr slănină mai puţin grasă 2 şniţele subţiri de viţel 4 felii de şuncă 1 ceapă 80 gr unt 1 /2 vin alb de masă 1/4…
Read more »

Retete de post: Supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de menta

16 April 2011
Retete de post: Supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de mentaO reteta simpla si delicioasa de post de supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de menta din: ulei, ceapa alba, cartofi, supa de legume, mazare si menta. Ingrediente: doua lingurite ulei o ceapa alba tocata 800 grame cartofi, curatati si taiati cubulete un litru supa de legume 350 grame mazare congelata menta proaspata  …

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu