vineri, 26 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #81


Retete de Paste:

Pui cu tarhon

15 August 2010
Ingrediente: 2 pui 1 legătură mare de tarhon 1 lingură unt sau untură 1/2 lingură făină Mod de preparare: Se pepară la fel ca mielul cu tarhon. Pofta buna!
Read more »

Omletă cu sparanghel şi napi

15 August 2010
Ingrediente: 9 ouă 500 g vîrfuri de sparanghel 100 g unt 4 linguri smîntînă sare 400 g napi 15 g făina Mod de preparare: Se fierbe sparanghelul tăiat bucăţi de 3 cm împreună cu napii tăiaţi cuburi mici. După ce a fiert 15 minute, se strecoară, şi se fierbe 2 minute cu 3 linguri smîntînă,…
Read more »

Chiftele prăjite cu garnitură de piure de cartofi

15 August 2010
    Ingrediente: 600 g carne de vită 1 ou 1/2 ceapă sare piper 2 felii de franzelă 120 g făină 160g ulei 400g cartofi 40g unt 1 pahar de lapte   Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat cu ceapa tocată (sau sotată) şi cu franzela muiată şi stoarsă, apoi se…
Read more »

Borş moldovenesc de vită

15 August 2010
    Ingrediente: 900 g came de vacă 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1varză dulce mai mică 1 sfeclă roşie 350 g cartofi mărar şi pătrunjel verde 2 ardei graşi 250 g roşii sau bulion 3 linguri smîntînă  3/4 l borş sare 3 l apă.   Mod de preparare: Carnea tăiată bucăţi…
Read more »

Sos Solferino

15 August 2010
    Ingrediente: 80 g unt 1 lingură pesmet de casă 2 linguri Maggi (sau esenţă de carne) 1 legătură pătrunjel 1/2 lămîie sare piper   Mod de preparare: Pesmetul şi untul se rumenesc şi se sting cu zeama de lămîie şi esenţa de carne. Se adaugă sare, piper şi pătrunjel tocat. Acest sos se…
Read more »

Sos olandez

15 August 2010
    Ingrediente: 3 linguri oţet diluat piper alb 1 lingură sos alb 3-4 gălbenuşuri 100 g unt puţină zeamă de lămîie 50 g frişcă bătută fără zahăr sare   Mod de preparare: Se fierbe oţetul cu piperul alb pisat. Apoi se pune sosul alb şi gălbenuşurile şi se amestecă la bain-marie cu telul. Se…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Tequila Cooler (video)

15 August 2010

Sos alb suprem de pasăre (veloute)

15 August 2010
    Ingrediente: 60 g unt 2 linguri făină 1/2 l supă de pasăre 2 linguri smîntînă puţină esenţă de ciuperci sare (eventual puţin Maggi)   Mod de preparare: Se face un rîntaş alb din unt şi făină şi se stinge cu supa, esenţa de ciuperci şi Maggi. Se sărează şi se fierbe 5-6 minute.…
Read more »

Anghemacht cu carne de vită cu garnitură de cartofi natur

15 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 120 g ulei 120 g făină sare piper zeamă de lămîie 1/2 lămîie 500 g cartofi puţin bulion pastă   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei, apoi se scoate şi, în…
Read more »

Consomeu cu frecatei

15 August 2010
    Ingrediente: 2 l consomeu 100 g făină 1 ou 2 gălbenuşuri sare 1 le­gătură de pătrunjel   Mod de preparare: Se face un aluat vîrtos din ouă, făină şi sare. Acest aluat se rade printr-o râzătoare mare şi se firbe direct în supă circa 10 minute. La sfîrşit se adaugă pătrunjelul tocat.  …
Read more »

Sos alb suprem de peşte

15 August 2010
    Ingrediente: 60 g unt 2 linguri făină sare piper alb 1/2 l zeamă de peşte 2 gălbenu­şuri 2 linguri smîntînă 1/4 lămaie   Mod de preparare: Se face un rantaş alb din unt făină şi se stinge cu zeama de peşte. Se pun sare, piper alb şi se fierbe 5 minute. Se adaugă…
Read more »

Cartofi cu carne de vită

15 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 1,200 kg cartofi 120 g ulei 1 lingură de bulion (200 g roşii sau boia dulce) sare 2 cepe 1 legătură de pătrunjel 200g smîntînă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei, apoi se pune ceapa tocată şi, cînd…
Read more »

Consomeu finlandez

15 August 2010
    Ingrediente: 2 l consomeu 3 ouă 100 g frişca lichidă sau lapte 100 g făină 120 g caşcaval sau parmezan ras sare puţin zahăr 100 g unt     Mod de preparare: Se prepară un aluat subţire din făină, 80 g unt, sare, zahăr, 3 gălbe­nuşuri, lapte sau frişcă, albuşurile bătute spumă şi…
Read more »

Blanchet cu carne de vită cu garnitură de pilaf

15 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 150 g făină 2 gălbenuşuri sare piper zeamă de lămîie 250 orez 40 g unt   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se fierbe cu apă şi sare, apoi se pune zarzavatul şi ceapa tăiate bucăţi…
Read more »

Borş muntenesc din piept de vită

15 August 2010
    Ingrediente: 900 g piept de vacă 1/2 l borş 2 legături de leuştean 1 legătură de mărar 1 morcov 1 păstimac 1/2 ţelină 1 pătrunjel 1 ceapă 250 g roşii 2 ardei graşi sare piper 3 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se pune la fiert cu…
Read more »

Găluşte de griş

15 August 2010
Ingrediente: 4 linguri de griş 3 ouă 50 g unt sau untură sare   Mod de preparare: Grisul, gălbenuşurile şi untul se freacă bine, apoi se amestecă cu albu­şurile bătute spumă tare. Se pun cu o lingură în apă clocotită şi se fierb în supă sau apă cu sare, circa 20 minute.   Pofta buna!
Read more »

Sos napolitan

15 August 2010
    Ingrediente: 1/4 sos alb Bechamel (sos din făină şi lapte) 80 g file fiert afumat 100 g bureţi de fag 1 fileu de anşoa 30 g parmezan sau caşcaval 1 gălbenuş 1 lin­gură smîntînă piper   Mod de preparare: Bureţii fierţi şi fileul se taie julien scurt şi se fierb cu sosul 2…
Read more »

Stiuca umpluta la tava

15 August 2010
  Ingrediente: 1 ştiucă umplută 200 g ulei 50 g apă Mod de preparare: Preparăm ştiuca umplută ca mai sus, o legăm cu aţă, o ungem cu ulei şi presă­răm uşor cu făină. Apoi, într-o tavă lungă cît ştiuca turnăm ulei mult (200 g), adău­gind şi 50 g apă. Punem peştele şi’ dăm la cuptor,…
Read more »

Marinata de nisetru

15 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 ceaşcă ulei oţet 2 foi de dafin 5-10 boabe de ienibahar 5-10 boabe de piper făină sare Mod de preparare: Curăţăm nisetrul şi îl tăiem ca pentru zacuscă. Apoi îl sărăm şi îl lăsăm să se scurgă. Zvîntăm bucăţile cu o cîrpă curată, le dăm prin făină şi le…
Read more »

Pui cu bame

14 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 500 g bame borş sau oţet 25 g unt sau untură puţină zeamă de carne 1 ceapă 150 g ro­şii 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 linguriţă zahăr sare piper Mod de preparare: Curăţăm puii, îi tăiem în bucăţele şi îi spălăm. Scurgem apa şi sărăm puiul,…
Read more »

Anghemacht de pui

14 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 2 lămîi 1 pătrunjel 125 g unt 30-35 g făină 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Curăţăm puii, îi tăiem în bucăţi de la încheieturi şi îi spălăm într-o apă. Să­răm puţin bucăţile de carne, le ungem cu zeama de la 1/2 lămîie şi lăsăm să…
Read more »

Pilaf de melci

14 August 2010
  Ingrediente: 30 melci 150-200 g ulei 1 ceapă l-2 linguri bulion de roşii 1 ceaşcă orez sare piper Mod de preparare: Spălăm melcii, îi curăţăm şi îi fierbem 10-15 minute cu căsuţa lor în apă cloco­tită. Apoi îi scoatem, îi spălăm în 2-3 ape, căutînd să fie curaţi. Prăjim în ulei o ceapă tocată…
Read more »

Broaste

14 August 2010
  Ingrediente: 30 broaşte 1 lămîie Pentru marinat : cîteva picături de ulei lămîie sare piper Pentru pane : 2 ouă pesmet Mod de preparare: De la broaşte nu se folosesc decît pi­cioarele dinapoi pe care le spălăm bine în apă rece. Le ştergem cu un şervet ca să se zvînte bine. Punem sare, piper,…
Read more »

Melci

14 August 2010
  Ingrediente: 50 melci 1 lingură otet 1 ceapă puţin unt ames­tecat cu ulei 1 păhărel de vin 1 pahar de apă 1 foaie de dafin 1 legătură de pătrunjel 5 cătei de usturoi sare piper Mod de preparare: Punem melcii în apă rece cu puţină sare. Ii spălăm bine, apoi îi fierbem la foc…
Read more »

Sufleu de raci

14 August 2010
  Ingrediente: 20-25 raci 10 linguri sos alb 1 lingură caşcaval (parmezan) sare piper 2 oua Mod de preparare: Preparăm un sos alb, mai gros decît de obicei. Adăugăm caşcaval ras, sare şi piper. Curăţăm gîturile de la racii fierţi, le tăiem în felii de 1-2 cm şi le punem în sosul alb. Peste sos…
Read more »

Salata de scoici

14 August 2010
  Ingrediente: 40 scoici 50 g ulei 1 lămîie sare pătrunjel Mod de preparare: Spălăm bine scoicile de mare şi le pu­nem într-o cratiţă, cu o ceaşcă de apă, să fiarbă acoperit. Cum încep să fiarbă, scoi­cile se deschid. Atunci le luăm de pe foc, scoatem carnea din ele şi o punem într-o farfurie. Strecurăm…
Read more »

Pilaf de raci

14 August 2010
  Ingrediente: 30 raci 1 ceaşcă orez 1 ceapă 100 g ulei Mod de preparare: Prăjim orezul foarte puţin în ulei. Pră­jim ceapa şi o amestecăm cu orezul. Fierbem racii, apoi despărţim gîtul de spate, însă nu de tot, ci numai atît, cît să punem în raci orezul prăjit. Apoi aşezăm gîtul la loc şi…
Read more »

Scoici de mare (midii) prajite

14 August 2010
  Ingrediente: 40 scoici aluat de prăjit 200 g ulei 10 linguri de scordolea (sau o lămîie) Mod de preparare: Scoicile, ca şi racii, trebuie să fie vii. Le spălăm bine şi scoatem cu băgare de seamă carnea din ele. Preparăm, o compoziţie subţire de făină, ulei şi sare prin care trecem scoicile înainte de…
Read more »

Raci fierti in vin

14 August 2010
  Ingrediente: 30 raci 1-2 1 vin alb puţin cimbru 1 foaie de dafin pătrunjel verde 1 ceapă 1 morcov ardei roşu 1 praf de şofran sare 5-10 boabe de piper Mod de preparare: Turnăm într-o oală 1-2 1 de vin alb, adăugăm cimbru, foaie de dafin, pătrunjel verde, ceapă şi morcov (tăiat in felii),…
Read more »

Raci cu mujdei

14 August 2010
  Ingrediente: 30 raci 1 morcov mare 1 pătrunjel potrivit 1 ceapă mare 2-3 cătei de usturoi sare piper boabe pătrunjel 4 căpăpatani de usturoi pentru mujdei Mod de preparare: Punem la fiert 1 1 apă cu zarzavat, sare (mai multă de cît de obicei) şi boabe de piper. Lăsăm să fiarbă o oră. In…
Read more »

Peste cu maioneza

14 August 2010
  Ingrediente: 7,500 kg peşte 10 linguri de maioneză garnitură (aspic, gîturi de raci, produse marinate) Mod de preparare: Fierbem peştele întreg ca pentru ra­sol. După ce se răceşte îl acoperim cu maioneză şi îl dăm la gheaţă. Peste maioneză facem cu cornetul o reţea de aspic, garnisim cu gîturi de raci şi cu produse…
Read more »

Peste a la grec

14 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 kg roşii 1 ceapă 1 lămîie 5 că­ţei de usturoi 250 g spanac 250 g măcriş 5 lin­guriţe pătrunjel tocat 5 linguriţe mărar tocat 5 linguri ulei 1 legătură ceapă verde sare piper Mod de preparare: Radem solzii peştelui, scoatem intesti­nele, spintecîndu-1 pe la burtă. Dacă este mic (scrumbii,…
Read more »

Pestisori prajiti (taraitori,baboi,obleti,albisoara,chitici)

14 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte grăsime încinsă făină pătrunjel verde sare Mod de preparare: Unii peştişori îi curăţăm de solzi. Pe alţii îi ştergem numai cu o cîrpă. Scoa­tem măruntaiele şi îi zvîntăm într-un şer­vet. Peştişorii mici îi înşirăm pe o ţe­puşe de lemn. îi dăm în făină şi îi pră­jim în grăsime încinsă. După…

Peste sarat cu scordolea de cartofi

14 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte Scordolea : 3 cartofi 1 căpăpnă usturoi 4-5 nuci 150-200 g ulei puţin otet sare Mod de preparare: Punem din ajun peştele sărat (somn sau alt peşte mare) în apă. A doua zi tăiem bucăţi potrivite şi le fierbem 15 minute în apă clocotită. Pregătim scordoleaua : punem cartofi mari…
Read more »

Stiuca umpluta

14 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 2 cepe 4 linguri ulei 1 feliufă de pîine putin zahăr 1 albuş 1/2 lămîie zarza­vat de supă 2-3 cepe sare piper 1 rădăcină hrean ras amestecat cu otet (sau 10 linguri sos tartar) Mod de preparare: Radem solzii de pe ştiucă. Tăiem pie­lea în jurul gîtului şi lîngă aripioare,…
Read more »

Zacusca de salau

14 August 2010
  Ingrediente: 750-850 g peşte 2 cepe 500 g roşii 2 morcovi 125 g măsline 25 g capere 125 g arpagic (mă­runt) 1 linguriţă piper (boabe) 125 g ulei 1 pă­hărel vin (vechi) sau zeamă de peşte făină 1 vîrf de cutit boia 3 foi de dafin 5-10 boabe de ienibahar 2 lămai sare Mod…
Read more »

Nisetru prajit

14 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 ceaşcă ulei (sau untură) putină făină boia Mod de preparare: Tăiem bucăţile de nisetru în două, în lung ; le batem în făină amestecată cu puţină boia,apoi le prăjim în tigaie, în ulei sau în untură.   Pofta buna!
Read more »

Sos Litoral romanesc

14 August 2010
    Ingrediente: 12 midii sau scoici 1/4 l sos alb de peşte 2 gălbenuşuri 50 g unt sare piper alb 2 fileuri sardele de Lisa (conservă) 25 g capere 1/2 legătură asmăţui vin apă   Mod de preparare: Scoicile se fierb 10 minute cu vin, 10 g unt, sare şi puţină apă. Sosul de…
Read more »

Ouă umplute cu file afumat cu garnitură de budincă de urzici

14 August 2010
    Ingrediente: 1,800 kg urzici 300 g file afumat 150 g unt 6 căţei de usturoi nucşoară rasă 12 ouă puţin sos de friptură   Mod de preparare: Urzicile se spală bine şi se fierb 10 minute în apă cu sare. Se strecoară şi se toacă mărunt, într-o cratiţă se pun 80 g unt…
Read more »

Ouă umplute cu friptură de miel cu garnitură de anghinare

14 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 18 bucăţi de anghinare sare piper 3 linguri smîntînă 600 g carne de miel 1 ceapa 120 g ulei 5 căţei de usturoi 3/4 pahar vin roşu 3/4 lingură făină 1 1/2 pahar supă   Mod de preparare: Carnea de miel se frige cu ulei, ceapă şi usturoi. Se scoate…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Mai Tai (video)

14 August 2010

Borş de perişoare

14 August 2010
    Ingrediente: 1 kg oase de vacă 500 g came de vacă 20 g orez 1 ou sare piper 1/2 l borş 1 morcov 1/2 ţelină 1 ceapă 1 albitură 200 g roşii 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 4 l apă   Mod de preparare: Oasele se fierb în 4 1…
Read more »

Consomeu cu ciuperci şi stridii sau midii ori scoici

14 August 2010
    Ingrediente: 2 l consomeu 1/2 pahar vin roşu 150 g ciuperci fierte 20 stridii piper alb pisat 100 g şuncă slabă   Mod de preparare: Consomeul se serveşte cu ciupercile, scoicile sotate cu costiţă tăiată julien, vinul şi piperul. Separat se servesc canapele cu icre de ştiucă sau negre, ori de Manciuria. Pofta…
Read more »

Supă din piept de vită

14 August 2010
    Ingrediente: 600 g piept de vită 200 g cîrnăeiori afumaţi 200 g şuncă afumată 400 g varză acră cimbru 1 ceapă piper 1 1/2 l apă 1/2 lingură făină 60 g unt sau ulei 2 linguri smîntînă 1 legătură mărar 1/2 linguriţă boia   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţele egale şi…
Read more »

Tăiţei de casă

14 August 2010
Ingrediente: 2 ouă 200 g făină 1 vîrf de cuţit sare apă   Mod de preparare: Se cerne făina, în mijlocul ei se sparg cele 2 ouă, se adaugă sarea şi puţină apă. Se frămîntă pînă ce devine mai tare. Se întinde o foaie subţire cu merdeneaua. Se aşază pe o faţă de masă şi…
Read more »

Găluşte din ficat

14 August 2010
Ingrediente: 200 g ficat 2 ouă 50 g de unt 1 lingură de pesmet cernut cu o sită fină sare piper   Mod de preparare: Ficatul se dă prin maşina de tocat cu sită fină, apoi se amestecă bine, cu ouăle, sare, piper şi cu pesmetul. Se ia compoziţia cu o lingură şi se fierb…
Read more »

Borş ţărănesc din carne de vită

14 August 2010
    Ingrediente: 900 g carne de vită grasă (piept, coadă) 350 g roşii zarzavat de supă 1/2 varză mică sare piper 3 linguri smîntînă 1 legătură pătrunjel 1/2 l borş 3 l apă   Mod de preparare: Carnea tăiată bucăţi mai mici, egale, se fierbe în 3 1 apă şi sare. Pe parcurs se…
Read more »

Găluşte din făină

14 August 2010
    Ingrediente: 6 linguri de făină 3 ouă 50 g unt sau untură 3 linguri de apă sare   Mod de preparare: Se prepară un aluat din cele de mai sus amestecate bine. Găluştele se iau cu o lingură şi se fierb în apă cu sare circa 20 minute. Se strecoară şi se mai…
Read more »

Bame cu carne de vită

14 August 2010
    Ingrediente: 700 g came de vită 800 g bame 1 lingură bulion sau 300 g roşii 1 ceapă 1 lingură făină sare 1 lingură oţet 1 legătură de pătrunjel 120 g ulei 1/2 pahar vin     Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă cu puţin ulei. Cînd…
Read more »

Sos Colbert

14 August 2010
    Ingrediente: 1/4 fir de praz, 1 cutie de peşte ton în ulei, 50 g limbă de porc afumam fiartă, 1/4 l sos bernez   Mod de preparare: Prazul tăiat julien scurt se căleşte puţin. Apoi se amestecă cu sosul ber­nez bine încălzit la bain mărie şi cu limba şi tonul tăiate mărunt.  …
Read more »

Sos grecesc

14 August 2010
    Ingrediente: 1 ceapă 1 ţelină mică 1 bucată de anghinare sau napi 80 g peşte afumat (somn sau chefal) 1/4 1 sos alb veloute 60 g unt maghiran 1/2 pahar vin dulce pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa, ţelina şi anghinara se taie julien scurt şi se sotează cu unt. Se fierb apoi…
Read more »

Salată de păpădie cu ceapa

14 August 2010
Ingrediente: 700g păpădie 3 fire ceapă verde 3 linguri oţet de 3° 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Păpădia tînără se spală bine şi în ultima apă se pune sare. Se strecoară şi se pune pe un şervet la scurs. Sosul se face din oţet, sare, ulei şi ceapă tăiată şi se amestecă intr-o…
Read more »

Salată rusească

14 August 2010
  Ingrediente: 600g cartofi 750g morcovi 750g fasole verde 150 g mazăre 180g cas­traveţi acri 1 măr crud 2 ouă 1 linguriţă muştar 1 fir ceapă verde 250g ulei 1/2 lămîie piper 3 roşii 2 salate verzi 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Se curăţă morcovii, fasolea şi mazărea şi se fierb. Cartofii se fierb…
Read more »

Consomeu cu clătite

14 August 2010
  Ingrediente: 2 l consomeu  80 g făină 1 ou 1 gălbenuş sare 1/4 l lapte 60 g ulei 10 g zahăr nucşoară rasă   Mod de preparare: Se amestecă bine făina, ouăle, sarea, zahărul, 20 g ulei, apoi laptele şi nucşoara. Se fac clătitele şi se prăjesc cu restul de ulei . Clătitele se…
Read more »

Zdrenţe

14 August 2010
Ingrediente: 3 linguri de făină 2 ouă puţin lapte sau apă sare   Mod de preparare: Făina se amestecă bine cu ouăle, laptele şi puţină sare. Aluatul trebuie să fie moale ca smîntînă. Se pune într-un cornet de hîrtie şi, cînd supa sau apa începe să clocotească, se toarnă zdrenţele din cornet.   Pofta buna…
Read more »

Consomeu simplu

13 August 2010
    Ingrediente: 2 kg oase vacă 200 g came de vită fără os 200 g telină 150 albitură 200 g morcovi piper 150g ceapă 2 ouă sare 25g coniac     Mod de preparare: Se opăresc oasele de vacă, se pun la fiert cu apă rece şi cînd clocoteşte se spumează, apoi se introduc…
Read more »

Sos carpatin

13 August 2010
    Ingrediente: 60 g costiţă afumată 1 ceapă 100 g bureţi 2 ardei graşi 3 linguri sos alb 1 lingură smîntînă sare piper boia 40 g unt 1 /2 pahar apă   Mod de preparare: Costiţa, ceapa, bureţii şi ardeii se taie julien şi se sotează cu unt, ca sare şi piper. Se fierb…
Read more »

Sos indian

13 August 2010
    Ingrediente: 1 ceapă 1 măr 40 g costiţă afumată 1/2 lingură făină boia de ardei sau pudră de curry 50 g unt sare 2 linguri smîntînă 1/4 l supă 3 bucăţi cuişoare   Mod de preparare: Costiţa se taie şi se sotează în unt cu ceapa tocată, apoi se pune mărul tăiat bucăţi…
Read more »

Scrumbie de Dunare la gratar

13 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte 2 linguri ulei l, 1/2 lămîie 1 foaie de dafin piper (praf) 2 legături de mărar (ori pă­trunjel) sare Mod de preparare: Curăţăm scrumbiile, scoatem urechile, tăiem burta, le spălăm, le sărăm puţin şi le lăsăm să stea 15 minute. Ungem cu ulei o hîrtie pergament, învelim în ea peştele…
Read more »

Nisetru maresal

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte ou pesmet unt Mod de preparare: Fierbem nisetrul şi după ce se răceşte, îl tăiem în felii pe care le muiem întîi în ou bătut, apoi le batem în pesmet, în unt şi din nou în pesmet. Cu 10 minute înainte de a sprvi la masă, prăjim bucă­ţile pe amîndouă…
Read more »

Pastrav fiert

13 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte 1, 1/2 lămîie 500 g cartofi 1 lingură unt 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Alegem păstrăvi mici, îi curăţăm, îi spălăm şi cu 10-15 minute înainte de a servi la masă, îi punem în vasul de peşte, în apă clocotită şi sărată. Acoperim şi lăsăm să fiarbă încet 10-12…
Read more »

Palamida

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte ulei sare piper Mod de preparare: Pălămida se spală şi se .taie în bucăţi, după plac. Se frige la grătar sau se pră­jeşte ca şi nisetrul. Pălămida la grătar seserveşte cu vinegretă.   Pofta buna!
Read more »

Nisetru la gratar

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 lămîie Mod de preparare: Curăţăm peştele şi tăiem bucăţile ca pentru zacuscă. Le punem pe grătar şi le ţinem mai mult, pentru ca peştele să fie bine ru­menit. Frigem la un foc potrivit, încet, pe o parte, apoi pe cealaltă şi mai întoarcem o dată. Pregătim două farfurii fierbinţi.…
Read more »

Zacusca de nisetru

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg de peşte 1/2 ceaşcă ulei făină 5-10 boabe ienibahar 2 foi de dafin 1 morcov 100 g măsline 50 g capere 5-6 roşii 150 g arpagic 3 cepe 2 lămai 1/2 pahar vin 5-10 boabe de piper sare piper pisat măsline Mod de preparare: Alegem o bucată de nisetru şi o…
Read more »

Crap prajit

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte făină un vîrf de cuţit de boia 1 lămîie pătrunjel verde sare Mod de preparare: Curăţăm crapul de solzi şi de intestine, îl spălăm şi îl tăiem în felii late (6-7 cm). Fiecare felie o despicăm în două pe la spinare, scoatem vertebrele cu un cuţit ascuţit şi dăm sare.…
Read more »

Salată Delta Dunării

13 August 2010
    Ingrediente: 300g cartofi 220g castraveţi verzi 200g roşii 6 fire ceapă vrede 750g măsline 4 ardei graşi 1 lingură oţet de 3° 5 linguri ulei 3 ouă 1 cutie crevete sau 24 raci 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă, se taie felii subţiri şi se sărează. Roşiile,…

Sos Edinburgli

13 August 2010
    Ingrediente: 1/4 l sos alb Bechamel (sos din făină şi lapte) 2 linguri supă de peşte 1 linguriţă muştar 20 g pastă de anşoa 1/2 lămîie 1 castravecior murat   Mod de preparare: Sosul se fierbe 2 minute, cu esenţă de peşte, apoi se pune pasta de anşoa, muştarul dizolvat în apă, castraveciorul…
Read more »

Sos Choron cald

13 August 2010
    Ingrediente: 300 g roşii cimbru 2 căţei usturoi 4 linguri sos olandez sare zahăr   Mod de preparare: Roşiile curăţate şi tăiate se fierb cu cimbru şi usturoiul tocat pînă ce a scăzut. Se dă prin sită fină şi se amestecă cu sosul olandez, zahăr şi sare. Se serveşte cald.   Pofta buna!
Read more »

Plachie de crap

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 7-8 cepe mari l, 1/2 ceaşcă ulei 3-4 roşii 1 păhărel de vin pătrunjel verde piper sare Mod de preparare: Curăţăm solzii, spălăm repede peştele ji îl crestăm după numărul bucăţilor. Frecăm cu puţină sare şi piper. Tăiem ceapa în două, apoi în felii sub­ţiri şi o prăjim uşor în…
Read more »

Salată de napi

13 August 2010
    Ingrediente: 700g napi 80 g ulei 1/2 lămîie 1-2 gălbenuşuri sare   Mod de preparare: Napii se curăţă şi se fierb circa 5 minute în apă cu sare, apoi se taie felii mai groase. Se face apoi o maioneză din ulei, sare, 2 gălbenuşuri şi zeamă de lămîie şi se amestecă cu napii.…
Read more »

Lin rasol

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 lămîie 1 ceapă zarzavat de supă 5-6 cartofi măsline sare oiper (boabe)   Mod de preparare: Alegem lin mare de rîu (nu de baltă), cu solzii galbeni. Linul de baltă bate în negru. Opărim linul cu apă clocotită, în­să puţin răcorită, ca să nu se ia pieliţa peştelui. Scoatem…
Read more »

Sos ducesa

13 August 2010
    Ingrediente: 1/4 l sos suprem de pasăre 100 g vîrfuri de sparanghel 1 piept de pasăre 60 g ficat de pasăre 2 gălbenuşuri puţin pătrunjel 1 lingură smîntînă   Mod de preparare: Ficatul se fierbe 4 minute cu puţină apă şi sare. Sosul suprem de pasăre se pune la fiert şi se adaugă…
Read more »

Salată sibiană

13 August 2010
    Ingrediente: 500g cartofi 300g bureţi 2 mere sare 1 castravete 100 crenvurşti 1 ardei iute 1 legătură mărar 2 linguri smîntînă 1 lingură oţet 3 ouă 8 felii salam de Sibiu 1 lingură maioneză 1 salată verde 2 fire de ceapă verde   Mod de preparare: Cartofii şi bureţii fierţi se taie felii…
Read more »

Marinata de crap

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte otet 1 ceaşcă ulei 5-6 cepe mari 2 foi de dafin 1 linguriţă piper (boabe) 1 linguriţă ienibaliar 1/2 linguriţă zahăr 1 lingură bulion de roşii 1 lămîie făină sare Mod de preparare: Alegem un crap mare (1,500 kg socotit fără cap şi coadă) II curăţăm de solzi, îl spintecăm…
Read more »

Burta de crap,saramura

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte lămîie şi ulei (de uns peştele) ardei mici verzi saramură cu ardei roşu Mod de preparare: Curăţăm crapul şi tăiem capul şi coa­da ; apoi îl despicăm în două jumătăţi. Separăm burta printr-o tăietură făcută în lungul fiecărei jumătăţi, de la cap spre coadă, prin dreptul şirei spinării Spălăm bucăţile,…
Read more »

Supă din piept de vită, raţă şi carnăciori

13 August 2010
    Ingrediente: 600 g carne de raţă 600 g piept de vacă 150g cîrnăeiori afumaţi sare puţin magheran cimbru piper 2 legături de mărar 1/2 ţelină 1 sfeclă roşie 1 mor­cov 1 păstîrnac 2 fire praz 3 linguri smîntînă 3 l apă   Mod de preparare: Pieptul de vacă se pune la fiert, se…
Read more »

Ouă umplute cu ficat cu garnitură crutoane din foitaj

13 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 500 g ficat de pasăre sau de porc 1 ceapă 15 g făină 150 g unt sare piper 3 linguri vin roşu sos Madera 12 crutoane coapte din foitaj   Mod de preparare: Ouăle se fierb 10 minute, se scot cojile, se taie în două şi se scot gălbenuşurile. Ficatul…
Read more »

Ouă umplute cu costiţă şi varză cu garnitură de cîrnaţi ardeleneşti prăjiţi

13 August 2010
  Ingrediente: 12 ouă 24 bureţi mari de fag {păstrăvi) sare piper 500 g cîrnaţi 3/4 pahar vin roşu 15 g faină 120 g untură 3 mere 500 g varză creaţă 1 ceapă 50 g costiţă puţin sos la friptură   Mod de preparare: Costiţa, merele, ceapa şi varza se taie mărunt şi se sotează…
Read more »

Sos diplomat

13 August 2010
    Ingrediente: 1/4 l sos suprem 700 g ciuperci 40 g unt 1 anghinară sos Worcester zeamă de lămîie 1 lingură smîntînă   Mod de preparare: Ciupercile şi angliinara se taie julien şi se fierb, în sosul suprem, 5 minute Se adaugă apoi untul de vaci, zeama de lămîie şi smîntînă.   Pofta buna!
Read more »

Salată dobrogeană cu miel

13 August 2010
    Ingrediente: 300 g came de miel friptă 250 g cartofi 3 ouă 150 g morcovi 3 fire ceapă verde 150 g ficat de miel 2 gogoşari 2 castraveciori acri 2 legături mărar sare piper muştar 80 g ulei 1 lingură oţet   Mod de preparare: Carnea de miel friptă se taie felii egale.…
Read more »

Ouă umplute cu carne de porc cu garnitură de budincă de cartofi

13 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 2 gălbenuşuri 600 g cartofi 120 g unt piper sare cimbru nuc­şoară rasă 500 g carne de porc 1 ceapă 1 morcov 3 linguri făină 1/3 l supă 3/4 pahar vin   Mod de preparare: Ouăle să fierb 10 minute, se scot cojile, se taie în două şi se scot…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Mexican Martini (video)

13 August 2010
Cum se prepara Cocktail Mexican Martini (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Mexican Martini
Read more »

Supă simplă de vită

13 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg carne de vită (piept, rasol alb, coadă, pulpă cu os cu măduvă) 2-3 morcovi 1 legătură pătrunjel 1 păstîrnac 1 ţelină mai mică 2 cepe sare piper boabe partea albă de la un fir de praz 4 l apă   Mod de preparare: Carnea se spală şi se pune într-o…
Read more »

Salată de morcovi

13 August 2010
    Ingrediente: 700 g morcovi 2 linguri oţet 3° 2 linguri ulei sare puţin zahăr 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Morcovii mai mici (carote), se curăţă şi se fierb în apa cu sare 40-45 minute. Se strecoară, se taie felii şi se amestecă cu sosul, făcut din oţet, ulei, sare, puţin zahăr.…
Read more »

Orez cu prune

13 August 2010
    Ingrediente:  250 g prune uscate 3 linguri zahăr 1/2 ceaşcă orez 1 lingură unt   Mod de preparare: Se spală bine prunele uscate şi se fierb în apă. Separat într-o cratiţă mică, se ard, trei linguri de zahăr, nu prea tare, ca să nu prindă gust amar, şi se sting cu zeama în…
Read more »

Omletă ţărănească cu garnitură de sote de ardei cu ceapă, costiţă şi carnăciori

13 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 6 ardei graşi 150 g costiţă afumată 220 g cîrnăciori afumaţi 6 fire ceapă verde 1 legătură mărar 100 g ulei sare piper 1lingură smîntînă   Mod de preparare: Ardeii şi ceapa se taie julien, costiţa se taie mărunt şi se sotează cu 60 g ulei. La urmă se pun…
Read more »

Sos de raci

13 August 2010
    Ingrediente: 80 g unt 1/2 lingură făină sare boia 1/2 pahar vin alb 1/4 zeamă de raci sau peşte 2 linguri smîntînă 12 cozi de raci sau 1 cutie crevete puţin coniac   Mod de preparare: Se face sosul din unt, sare, boia dulce de ardei, făină, vin şi zeama de raci şi…
Read more »

Salată oltenească cu carne de miel

13 August 2010
  Ingrediente: 3 castraveţi verzi 4 ardei graşi 150 g roşii 300 g carne de miel friptă 3 foi ceapă verde sare piper 3 linguri ulei 2 linguri oţet 2 castraveciori acri 2 ouă 1 legătură mărar   Mod de preparare: Castraveţii verzi se curăţă, se taie felii şi se sărează. Se storc şi se…
Read more »

Sos bernez

13 August 2010
O reteta de sos bernez din: unt, galbenusuri, pasta de carne, ceapa, otet de vin, faina, zeama de lamaie, tarhon, sare si piper alb. Ingrediente: 100 g unt 4 gălbenuşuri 20 g pastă de carne 1/6 l jiu (sos de friptură) 1/2 ceapă 1 lingură oţet de vin 1/4 lingură făină zeamă de la lămîie…
Read more »

Sos alb Bercy

12 August 2010
    Ingrediente: 1/4 sos alb 1/2 pahar vin alb 50 g şuncă 40 g parmezan sau caşcaval ras 2 gălbenuşuri 1/2 ceapă (arpagic) sare piper alb pisat 1 lin­gură smîntînă puţin pătrunjel 20 g unt puţin lapte   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se fierbe cu vinul, pînă ce a scăzut.…
Read more »

Omletă cu afumătură cu garnitură de sote de cartofi, costiţă şi ceapa

12 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 600 g cartofi 100 g untură 100 g costiţă afumată 1 ceapă 1 legă­tură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură smîntînă   Mod de preparare: Cartofii se spală, se fierb în coajă, apoi se curăţă, se taie felii subţiri se sotează in unt cu ceapa tocată si costiţa tăiată mărunt.…
Read more »

Salată pescărească

12 August 2010
    Ingrediente: 36 midii sau scoici 300 g fileuri de peşte 220 g ciuperci 4 fileuri de anşoa 2 ouă 2 gălbenuşuri 1/2 lămîie sare piper alb 3 salate verzi 20 gîturi de raci sau 1 cutie crevete 80 g ulei 2 inimi de salată verde Mod de preparare: Peştele şi scoicile se poşează…
Read more »

Budinca de albus

12 August 2010
  Ingrediente: 8 albuşuri 4 linguri zahăr 3 linguri peltea sau zeamă de dulceaţă 2 linguri zahăr pentru îmbrăcat forma Ingrediente sos: 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr, 1 linguriţă feculă, 1/2 l vin alb. Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu fecula muiată cu puţină apă rece. Se toarnă încet 1/2 l…
Read more »

Ouă umplute cu ciuperci cu garnitură de budincă de griş cu şuncă

12 August 2010
    Ingrediente: 13 ouă 600 g ciuperci 1 ceapă sare piper 150 g unt 2 linguri pesmet 1 legătură mărar 220 g griş 120 g şuncă 3 pahare de lapte 1 1/2 lingura făină   Mod de preparare: Se fierb 12 ouă 10 minute, se scot cojile, se taie in două în lung şi…
Read more »

Omletă vînătoreasca cu garnitură de tocăniţă de bureţi, cu carne de iepure sau căprioară

12 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 500 g bureţi 500 g carne de iepure sau căprioară 150 g unt 5 linguri smîntînă piper sare cimbru 50 g făina 3 legături mărar 1 ceapă 1 1/2 pahar supă 3/4 pahar vin 3/4 pahar lapte   Mod de preparare: Bureţii se spală bine, se taie felii şi se…
Read more »

Omletă aromată cu garnitură de ficat de pasăre

12 August 2010
    Ingrediente: 9 oua 500 g ficat de pasăre sau de gîscă 3/4 pahar vin roşu sare piper 1 lingură smîntînă 30 g făină 150 g unt 4 g mirodenii de cîrnaţi   Mod de preparare: Ficatul se pune într-un vas cu capac şi se înăbuşe cu 60 g unt, sare, piper, mirodeniile şi…
Read more »

Sos andaluz

12 August 2010
    Ingrediente: 1 cutie crevete sau 20 cozi de raci fierţi 3 fileuri de anşoa 30 g capere puţin pătrunjel 1/4 sos suprem de peşte 1 păhărel vin roşu 30 g unt 1 lingură smîntînă.   Mod de preparare: Crevetele şi fileul se taie şi se fierb 4 minute împreună cu caperele, sosul de…
Read more »

Salată de marulă românească

12 August 2010
    Ingrediente: 2—3 marule sare 3 linguri oţet de 3° 3 linguri ulei 1/2 legătură asmăţui 2 fire ceapă verde   Mod de preparare: Foile de marulă se rup şi se aleg iar mijlocul rămîne întreg. Se spală bine şi se pune pe un şervet la scurs. Sosul se face din ulei, oţet, sare,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Whisky Cola With Liquid Nitrogen (video)

12 August 2010
O reteta video despre cum se prepara  Cocktail Whisky Cola With Liquid Nitrogen

Saramură de biban

12 August 2010
Saramură de biban  Ingrediente: 2 bibani 2-3 roşii 1 ardei gras 1/2 ardei iute o lingură condimente sare piper după gust 2 linguri de ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli toarte bine peştele numai în interior. Solzii nu îi îndepărtezi. Incingi grătarul şi pui peştele şi roşiile să se frigă. Intre timp, pregăteşti sara­mura din…
Read more »

Prăjitură cu piure de fructe

12 August 2010
  Ingrediente: 4 pahare fructe de sezon (frăguţe, căpşune, vişine), zahăr după gust. Pentru blat ai nevoie de: 2 pahare făină, 2 linguri zahăr pudră, 3 linguri margarină, 2 plicuri praf de copt, 3/4 pahar apă minerală, puţină sare.   Mod preparare piure de fructe: Speli şi cu­reţi fructele de sâmburi şi codiţe, apoi le…
Read more »

Oua umplute cu sos de raci cu garnitură de raci

12 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 36 cozi de raci 1 1/2lingură smîntînă 60 g unt 3/4 lingură făină boia iute puţin coniac sare 18 crutoane ovale prăjite 1 1/2 pahar supă de raci   Mod de preparare: Se face un sos suprem din unt, făină, supă, boia iute, sare si smîntînă. Ouăle se fierb 10…
Read more »

Mâncare de gulioare

12 August 2010
Mâncare de gulioare  Ingrediente: 6-7 gulii 2 cepe 100 g margarina 1 lin­guriţă făină 2-3 roşii de gătit pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi gulioarele de coajă, le tai felii pe care le presari cu sare şi apoi le prăjeşti în margarina. Le scoţi şi în grăsimea rămasă pui să se călească cepele tăiate mărunt. După…
Read more »

Sos alb de ansoa

12 August 2010
Ingrediente: 1/4 l sos de peşte 4 fileuri de anşoa 40 g capere 1/2 lămîie Mod de preparare: Sosul alb de peşte se fierbe cu puţină supă de peşte şi cu caperele. Dupâ 5 minute se pun fileurile tăiate julien şi zeama de lămîie. Pofta buna!
Read more »

Alivenci la Bucovina

12 August 2010
  Ingrediente: 1 l lapte 300 g mălai grişat 500 g brânză de vaci 200 ml smântână 1 lingură margari­na (sau unt) 50 g făină 4 ouă 1 praf de copt 1 linguriţă sare 150 g zahăr 100 g telemea (opţional)   Mod de preparare: Intr-un ceaun sau o cratiţă de circa 3 l pui…
Read more »

Budinca de orez cu mere

12 August 2010
    Ingrediente: 500 g mere 2 linguri unt topit 4 linguri zahăr 1 ceaşcă orez 1 lingură pesmet un praf de sare   Mod de preparare: Se curăţă merele, se taie felii şi se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt şi zahăr, după gust. Nu se ţin să scadă prea tare. Cojile spălate se…
Read more »

Musaca de conopidă cu fasole grasă

12 August 2010
Musaca de conopidă cu fasole grasă  Ingrediente: 1 conopidă 1/4 kg fasole lată galbenă 4 cartofi noi 1 ceapă 100 g margarina 50 ml ulei 1 lingură făină 1 lingură pesmet 1 legă­tură pătrunjel sare piper după gust   Mod de preparare: Cureţi conopida, fasolea şi cartofii şi le pui la fiert în apă rece cu sare, dar în vase…
Read more »

Omletă cu garnitură de tocăniţă de pui cu ciuperci

12 August 2010
Ingrediente: 9 oua 800 g pui 1 linguriţă boia 3 cepe 3 linguri smîntînă 150 g unt sare 15 g făină 250 g bureţi 3/4 pahar supă Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în unt şi pe parcurs se pune boiaua, făina, supa şi 2 linguri smîntînă. Carnea de pui şi ciupercile se fierb,…
Read more »

Sufleu de albus

12 August 2010
Ingrediente: 8 albuşuri 8 linguri zahăr 1 linguriţă unt 1 lingură marmeladă Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile. Se adaugă încet zahărul pisat şi se bate până se întăreşte bine. Se unge o formă cu unt, se întinde pe fund marmeladă de caise sau dulceaţă, se toarnă deasupra albuşul, se netezeşte cu lama cuţitului,…
Read more »

Ochiuri în casolete la capac cu garnitură de roşii sotate şi şuncă

12 August 2010
Ingrediente: 12 casolete 12 ouă 600 g roşii 100 g şuncă sare 5 căţei de usturoi 120 g unt zahăr Mod de preparare: Roşiile se sotează în unt, sare, zahăr şi usturoi. Cînd au scăzut se împart în casoletele unse cu unt, se sparge în fiecare cîte un ou şi se dau la cuptor într-o…
Read more »

Cartofi noi cu dovlecei

12 August 2010
Cartofi noi cu dovlecei  Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 3 dovlecei 250-300 g smântână 2 linguri făină 100 g unt topit şi încă 50 g pentru uns vasul 150-200 g caşcaval 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Dovleceii îi cureţi de coajă şi îi tai felii subţiri.…
Read more »

Ficăţei de pui la cuptor

12 August 2010
Ficăţei de pui la cuptor  Ingrediente: 1/2 ficăţei de pui 160 g unt 50 g făină 200 ml lapte 50 g caşcaval ras un praf de sare un vârf de cuţit de nucşoară măcinată 1 linguriţă maghiran 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine ficăţeii şi îi laşi să se scurgă sau îi ştergi cu…
Read more »

Salată de vară

12 August 2010
    Ingrediente: 200g morcovi mici 200g conopidă 200g fasole fidea 150g mazăre 750 g roşii 200g vîrfuri de sparanghel 1 legătură mărar 1/2 linguriţă muştar 2 linguri oţet de prune 4 linguri ulei sare piper 1 fir ceapă verde 1 salată   Mod de preparare: Legumele toate se fierb, în afară de fasole care…
Read more »

Sos alb cu hrean

12 August 2010
    Ingrediente: 1/4 l supă 1/2 lingură făină sare 1 lingură oţet puţin zahăr 2 linguri smîntînă 60 g unt 20 g hrean   Mod de preparare: Se face un sos suprem din făină, unt şi supă. După ce a fiert 5 minute se adaugă sare, zahăr, 20 g hrean ras şi smîntînă.  …
Read more »

Ouă umplute cu caşcaval cu garnitură de budincă din brînză de vaci şi salam de Sibiu

12 August 2010
    Ingrediente: 13 ouă 500 g brînză de vaci 200 g caşcaval 120 g unt 18 felii de salam de Sibiu (tăiat subţire la maşină) 1 lingura făină sare 15 g zahăr boia iute   Mod de preparare: Brînză de vaci se amestecă la cald cu făina, 3 ouă crude, sare, zahăr şi 30…
Read more »

Omletă „florentina" cu garnitură de sote de spanac cu şuncă

12 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg spanac 9ouă sare nucşoară macinata 150 g unt 150 g şuncă 1lin­gură smîntînă puţină supă,Maggi   Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală bine şi se fierbe 5 minute în apă clocotită cu sare. Se strecoară, se taie mărunt şi se sotează în unt cu şunca tăiată mă­runt, sare,…
Read more »

Omletă milaneză cu garnitură de pilaf cu roşii, fileuri de anşoa, caşcaval şi ciuperci

12 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 150 g orez 1/3 l supă 500 g roşii sare cimbru 6 fileuri de anşoa 100 g caşcaval sau parmezan 100 g unt 1 lingură smîntînă 150 g ciuperci   Mod de preparare: Se face un pilaf din orez, supă şi 60 g unt.  Roşiile se curăţă, se taie şi…
Read more »

Sos Alexandra

12 August 2010
    Ingrediente: 1/4 l sos suprem de pasăre 1 piept de pui fiert sau fript 20 g Maggy 1 lingură frişcă lichidă sare 20 g migdale   Mod de preparare: Migdalele se curăţă de coajă şi pieliţă, se spală şi se pisează cu 1 lingură de sos suprem pînă devine o pastă. Apoi se…
Read more »

Orez cu lapte

12 August 2010
    Ingrediente:  4 ceşti lapte 1 ceaşcă orez vanilie un praf de sare 3 linguri zahăr   Mod de preparare: Se alege o ceaşcă de orez, se spală şi se pune la fiert într-o cratiţă cu patru ceşti de lapte rece şi o bucăţică de vanilie sau puţină vanilină (de preferinţă lapte proaspăt nefiert).…
Read more »

Şniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf

12 August 2010
    Ingrediente: 13 ouă 6 fileuri de anşoa 220 g orez 150 g unt 1/3 l supă 1 1/2 lingură faină 1/3 l lapte sare 200 g pesmet alb ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se fierb 10 minute 12 ouă, apoi se curăţă de coajă şi sc taie în două, în lungime.…
Read more »

Salată de legume cu fructe

12 August 2010
    Ingrediente: 150 g cartofi 4 mere 200 g cireşe 2 banane 5 caise 3 pere 3 piersici 3 gălbenuşuri 80 g ulei 1/2 lămîie puţin muştar puţin zahăr   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă şi se taie rondele; de asemenea, merele, perele, caisele şi piersicile. Cireşele fără sîmburi se storc.…
Read more »

Omletă mocănească cu garnitură din tocăniţă din carne de miel cu castraveţi verzi, roşii şi telemea

12 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 500 g castraveţi verzi 500 g came de miel 3 legături mărar 220 g roşii 1ceapă sare piper 150 g brînză telemea 4 linguri smîntînă 150 g ulei 30 g făină   Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează cu 80 g ulei, apoi se adaugă castraveţii curăţaţi tăiaţi julien,…
Read more »

Omletă cu salată verde cu garnitură de salată sotată cu costiţă şi ceapă

12 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 800 g salată verde (lăptucă) 150 g costiţă afumată 6 fire ceapă verde 100 g unt 3 linguri smîntînă sare piper 15 g făină   Mod de preparare: Salata se spală bine şi se pune la fiert 6 minute in apă clocotită cu sare. Se scurge de apă şi se…
Read more »

Sos amiral

12 August 2010
    Ingrediente: 1 cutie crabi sau 20 cozi de raci fierţi 10 midii sau scoici 40 g unt 40 g unt de raci boia 50 g frişcă bătută fără zahăr puţin coniac 1 gălbenuş 1/4 1 sos suprem de peşte sare   Mod de preparare: Midiile se sotează în unt şi cu puţină supă.…
Read more »

Ouă fierte în aspic cu garnitură de rasol de peşte, icre şi maioneză cu castraveciori acri

12 August 2010
    Ingrediente: 18 ouă proaspete 600 g somn 150 g icre 3/4 l aspic 150 g ulei 2 găl­benuşuri 3 catraveciori acri 1 legătură pătrunjel 1ceapă 1 morcov   Mod de preparare: Peştele se fierbe cu ceapă, morcov şi sare. Cînd s-a răcit se taie în 18 escaloape. Ouăle se fierb 7 minute, se…
Read more »

Cega prajita

12 August 2010
  Ingrediente: 3 kg peşte 1 lămaie ulei făină sare piper Mod de preparare: Curăţăm peştele ca la cegă rasol şi îl jupuim. Apoi dăm sare, piper, zeamă de lămaie, cateva picături de ulei. Inainte de masă tăvălim cega în făină şi o prăjim într-o tigaie cu ulei. Servim cu lamaie.   Pofta buna!
Read more »

Salata legumicultorului

12 August 2010
    Ingrediente: 220 g cartofi 150 g ciuperci sare piper 1 ţelină albă 150 g nuci 220 g napi 1/2 lămîie 2 ouă 80 g ulei 150g vîrfuri de sparanghel 2 salate verzi 3 roşii 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Cartofii şi napii se taie felii rotunde, ciupercile felii şi se fierb. Nucile…
Read more »

Salată Litoral

12 August 2010
  Ingrediente: 300 g napi sau 6 anghinare curăţate 1 ţelină mică 12 ciuperci mari 25 cozi de raci sare muştar 30 măsline verzi 1/4 l aspic 3 castraveciori acri 1 cutie crabi 1/2 lămîie 70 g ulei 2 ouă 1 gălbenuş   Mod de preparare: Ţelina se dă prin râzătoare, ciupercile şi anghinara fierte…
Read more »

Retete delicioase: Crap umplut

12 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte putin ulei 1/2 păhărel vin 1 ceapa 1 bucătică unt (sau untură) sare piper Umplutura : 2 ouă 2 căţei;de usturoi 200 g slă­nină 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Alegem un crap mai mare, îl curăţăm, facem o tăietură în lungul lui şi scoatem intestinele. Scoatem osul amar…
Read more »

Somn la protap

12 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte sare mujdei de usturoi Mod de preparare: Tăiem somnul pe jumătate luand nu­mai partea cu coada. Crestăm carnea din distanţă în distan­tă, ca să-l pătrundă focul şi îl aşezăm ca şi pe crap, la dogoarea flăcărilor. Un­gem din cand în cand cu mujdei de ustu­roi. Servim cald sau rece.  …
Read more »

Crap pe varza

12 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peste 1 varză mare acră (sau 2 mici) 200 g ulei 200-300 g roşii 1 ardei gras piper (boabe) sare Mod de preparare: Curăţăm peştele de solzi şi de intes­tine, îl spălăm repede în două ape. Fre­căm cu puţină sare şi tăiem bucăţile după mărimea dorită. După aceea desfacem varza acră…
Read more »

Chefal a la grec

12 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte 1 pahar ulei 1 pahar vin usturoi cimbru piper 1-2 foi de dafin bulion de roşii 1 lămaie Mod de preparare:   Curăţăm peştele, îl sărăm şi îl aşezăm într-o tavă. Punem deasupra puţin usturoi pisat (după gust), boabe de piper, cim­bru, un pahar de ulei, un pahar de vin,…

Caras prajit

12 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte mălai făină unt ulei sare piper Mod de preparare: Curăţăm carasul de solzi, scoatem in­testinele şi urechile (branhiile), îl spălăm şi lăsăm să se scurgă. Zvîntăm cu un şer­vet. Amestecăm 3/4 mălai cernut (foarte fin) cu 1/4 făină (altfel nu se prinde de peşte). Presărăm puţin piper şi sare. Punem…
Read more »

Cega gratinata

12 August 2010
  Ingrediente: 3 kg peste unt sos alb cascaval ras Mod de preparare: Fierbem peste ca la cega rasol si apoi desfacem carnea de pe oase. Punem peştele într-un vas de sticlă re­zistentă la foc, uns cu unt. Deasupra peş­telui întindem sos alb mai gros. Presărăm caşcaval (parmezan) ras, adăugăm cateva bucăţele de unt şi…
Read more »

Crap la protap

12 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte sare mirodenii ardei Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi sărăm peştele. Apoi îl despicam: în două pe la spinare şi fie­care jumătate o punem în proţap, adică trecem prin peşte o ţepuşă şi o scoatem prin carne ca o împunsătură de ac. Daca peştele este mic, ajunge un proţap fixat…
Read more »

Cega rasol

11 August 2010
  Ingrediente: 3 kg peşte zarzavat de supă 1 foaie de dafin sare piper 10 linguri sos olandez 1 kg cartofi unt Mod de preparare: Spălăm şi curăţăm cega. Cand scoatem intestinele, facem înăuntru o crestătură in lungul şirii spinării, descoperim coar­da dorsală (nervul) şi o tragem cu de­getul. In vasul special de fiert peştele,…
Read more »

Calcan prajit

11 August 2010
  Ingrediente: 1 kg calcan lămaie ulei făină sare piper grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Tăiem capul, curăţăm şi spălăm peşele, îl despicăm în două sau în patru, Dam sare, piper, lamaie, ulei si il lasam cateva ore in marinata aceasta. Inainte de masa taiem bucati pe care le batem in faina si le…
Read more »

Biban saramura

11 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte puţin ulei Pentru saramură : 3 pahare apă 10 g sare   Mod de preparare: Scoatem prin urechi branhiile şi intestiele şi spălăm în mai multe ape. Zvantam cu un şervet. Nu curăţăm solzii. Ungem peştele cu ulei, Il punem pe grătar foarte încins şi îl frigem pe jar, pană…
Read more »

Sunca fiarta

11 August 2010
  Ingrediente: 750 g şuncă 1/2 pahar vin 2 foi de dafin 1 ceapă piper Mod de preparare: Spălăm şunca, o clătim în apă caldă şi fără să o opărim, radem fumul de pe şorici. Punem şunca în apă rece şi o lăsăm din ajun pană a doua zi, cand vărsăm apa, o legăm cu…
Read more »

Sos alb — reteta de bază

11 August 2010
    Ingrediente: 1/2 l lapte 2 linguri făină 60 g unt sare   Mod de preparare: Se pune într-un vas, pe plită, untul şi cu făina. Cînd începe să se îngăl­benească, se stinge cu laptele, se amestecă bine cu telul (să nu aibă cocoloaşe),se pune sare şi se fierbe 5 minute (se prepară la…
Read more »

Cotlete de porc

11 August 2010
  Ingrediente: 1,250 kg cotlete 1 lingură untură ulei ceapă usturoi sare piper Mod de preparare: Frigem cotletele în bucată întreagă. Marinăm mai întai carnea în ulei, cu ceapă şi cu usturoi. Apoi o frigem în tavă sau la frigare, ca şi vrăbioara. Garnituri şi sosuri ca la pulpa de porc.   Pofta buna!
Read more »

Pulpa de porc fripta

11 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc 1 lingură grăsime sare piper Mod de preparare: Pulpa de porc, mai ales cea tanără, se frige la tavă în cuptor, Putem să o fri­gem şi înăbuşită. Procedăm la fel ca la pulpa de viţel sau de berbec. Servim cu piure de cartofi, varză acră călită, sos de…
Read more »

Muschiulet de porc la cratita

11 August 2010
  Ingrediente: 5 muşchluleti 1 lingură grăsime 5 cepe mici 5 lingurile făină 1 pahar vin sare piper 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Prăjim muşchiuleţii întregi în grăsime, înt’r-o cratiţă,.cu sare şi piper. Adăugăm ceapă tăiată subţire, făină şi amestecăm bine. Stingem cu un pahar de vin. Adău­găm o foaie de dafin…
Read more »

Friptura de purcel pregatita taraneste

11 August 2010
  Ingrediente: 1 kg came puţin mălai   Mod de preparare: Alegem cotlete de purcel sau orice alte bucăţi grase sau muşchi, le batem pe amandouă părţile în mălai şi le frigem pe grătar. In felul acesta grăsimea nu curge în foc.   Pofta buna!
Read more »

Omletă cu rinichi cu sote de rinichi

11 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 500 g rinichi 1 ceapă 3/4 pahar vin sare piper 1 lingură smîn­tînă 100 g unt 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Rinichii se taie în două, se curăţă, se spală bine şi se taie felii subţiri. Se sotează cu 60 g unt, ceapa tocată şi la urmă se…
Read more »

Salată tartară cu legume

11 August 2010
  Ingrediente: 3 castraveţi 150g fasole fidea 200g cartofi 150g vîrfuri de sparanghel 60 g capere sare muştar 50 g ulei 1gălbenuş 1 /2 lămîie 3-4 ridichi   Mod de preparare: Castraveţii se curăţă, se taie în cîte 5 bucăţele şi se scobesc la un capăt. Se prepară salata rusească  din cartofi, fasole fidea, capere…
Read more »

Omletă cu costiţă cu garnitură de sote de costiţă cu roşii

11 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 800 g roşii 160 g costiţă af umată piper sare cimbru 6 căţei ustu­roi 1 lingură smîntînă 100 g unt zahăr   Mod de preparare: Roşiile se curăţă, se storc, se taie bucăţi şi se sotează cu costiţă tăiată julien, 60 g unt, sare, piper, usturoiul tocat şi puţin zahăr.…
Read more »

Salată de legume cu fazan

11 August 2010
    Ingrediente: 600 g carne de fazan friptă puţin muştar sare 1/2 lămîie 60 g ulei 1/4 l aspic 12 ciuperci mari 30 g vîrfuri de sparanghel 300 g napi 12 crutoane rotunde prăjite 3 gălbenuşuri   Mod de preparare: Pulpa de fazan se taie julien şi se amestecă cu napii fierţi, tăiaţi julien…
Read more »

Salată italiană

11 August 2010
    Ingrediente: 150 g cartofi 150 g morcovi 150 g ţelină 2 ouă 1 gălbenuş 100 g şuncă 7fileuri de anşoa 1 măr 12 felioare salam de vară 30 măsline verzi 1 /2 lămîie 60 g ulei 2 fire ceapă verde sare piper 2 salate verzi   Mod de preparare: Legumele se fierb şi…
Read more »

Salată de sparanghel

11 August 2010
    Ingrediente: 700 g sparanghel 4 linguri ulei 1/2 lămîie sare 1tinguriţă muştar 1 legătură pătrunjel 1 ou 1 salată verde sau 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se leagă buchet şi se mai taie din cotoare dacă sînt prea lungi. Se fierbe în apă cu sare circa 25 minute,…
Read more »

Omletă cu dovlecei cu garnitură de dovlecei sotaţi cu smîntînă

11 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 600 g dovlecei mici sau cu floare 120 g caşcaval sau parmezan 100 g unt 3 legături mărar 4 linguri smîntînă sare 150 g făină   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă, se taie bucăţi şi se fierb 8 minute în apă cu sare. Se strecoară şi se încălzesc cu…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Dewar’s And Soda (video)

11 August 2010
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Dewar’s And Soda
Read more »

Gris cu lapte

11 August 2010
  Ingrediente: 4 ceşti lapte 4 linguri zahăr vanilie 1 ceaşcă griş unt proaspăt cât o nucă sare 3 Iinguri zahăr pentru glazură   Mod de preparare: Se pune laptele să fiarbă cu zahăr şi 1/4 baton de vanilie sau puţină vanilină. Când laptele clocoteşte, se toarnă cu încetul, să cadă în ploaie, o ceaşcă…
Read more »

Salată siciliana

11 August 2010
    Ingrediente: 200g andive 1 ţelină mică 4 funduri de anghinară 100g şvaiţer 150g limbă fiartă afumată 50g măsline verzi 1 legătură ridichi 80g ulei 1 /2 lă­mîie 60 g somn afumat sare piper muştar 1 ou 1 gălbenuş 2-3 castrave­ciori acri   Mod de preparare: Andiva, anghinara, limba şi şvaiţerul, se taie julien…
Read more »

Ochiuri în casolete la capac cu garnitură de fileuri de sardele

11 August 2010
    Ingrediente: 12 casolete 12 ouă 150 g şuncă 200 g fileuri de sardele 5 linguri sos Madera 80 g unt.   Mod de preparare: Casoletele se ung gros cu unt, se presară cu şunca tocată, se sparge în fiecare cîte un ou, se sărează şi se dau la cuptor într-o tavă cu apă…
Read more »

Salată de dovlecei

11 August 2010
    Ingrediente: 700 g dovlecei 3 linguri ulei sare 1/2 lămîie 1 legătură de mărar 1 ou   Mod de preparare: Dovleceii (preferabil mai mici) se curăţă, se taie sferturi în lungime, se scot semniţele dacă au şi se mai taie în două. Se fierb 5 — 6 minute în apă clocotită, cu sare,…
Read more »

Painişoare umplute cu salată şi sos tartar

11 August 2010
  Ingrediente: 24 painişoare 4 ouă 150 g ulei 1 linguriţă muştar 1/2 lămîie 1 salată verde 1 fir ceapă verde sare   Mod de preparare: Se face o maioneză cu 2 gălbenuşuri, muştar, sare, ulei şi zeama de lămiie.  Salata se taie mărunt, se dă puţină sare şi se stoarce bine. Se amestecă cu…
Read more »

Salată de fasole boabe

11 August 2010
    Ingrediente: 400 g fasole uscată sare 3 linguri de oţet de 3° 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 foaie dafin 1morcov 3 fire ceapă verde   Mod de preparare: Fasolea se spală şi se lasă cîteva ore în apă. Se pune la foc cu apă rece şi după ce a fiert 10-15…
Read more »

Strudel de visine

11 August 2010
    Ingrediente umplutura: 1 kg vişine 150 g zahăr 1 lingură pesmet 2 linguri unt   Mod de preparare: Se întinde foaia de plăcintă. Se scot sâmburii de la 1 kg de vişine spălate şi se lasă să stea o oră cu zahărul pisat (dacă este tos, trebuie să fie foarte fin cernut). Se…
Read more »

Ochiuri în casolete la capac cu garnitură de raci cu sos de unt de raci şi smîntînă

11 August 2010
  Ingrediente: 12 casolete 12 ouă 36 cozi de raci sau 1 cutie crabi 60 g unt 3/4 lingură făina puţină supă 2 linguri smîntînă sare boia iute 30 g unt puţin coniac   Mod de preparare: Casoletele se ung cu unt, se sparge în fiecare cîte un ou şi se dau la cup­tor într-o…
Read more »

Ouă fierte cu garnitură de budincă de macaroane, cu ciuperci, şuncă şi limbă fiartă afumată şi cu sos tomat)

11 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 250 g macaroane 150 g şuncă 150 g limbă fiartă afumată 150 g ciuperci 500 g roşii 12 crutoane prăjite 100 g unt sare cimbru 30 g făină 3 linguri vin roşu 120 g parmezan sau caşcaval ras   Mod de preparare: Macaroanele se fierb 15 minute în apă cu…
Read more »

Calcan rasol

11 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte ulei 1 lămaie 2-3 felii morcov 1/4 telină 2 cepe mici 1 cartof 1-2 dovlcei mici 1—1/2 lingură făină lapte Alegem calcan cu lapţi, nu cu icre, îl spălăm şi îi scoatem intestinele. Tăiem capul pe care-1 aruncăm. Impărţim calcanul în bucăţi de 5-6 cm şi le spălăm bine. Apoi…
Read more »

Costita cu fasole alba

11 August 2010
  Ingrediente: 400 g fasole 300 g costiţă 3 cepe salată de sezon sare Pentru rantaş : grăsime făină Mod de preparare: Alegem fasolea (de preferinţă lungu­iaţă), o spălăm şi o muiem din ajun în apă rece. O punem la fiert, observand ca apa să fie de trei degete deasupra fasolei. Lăsăm să fiarbă. Cand…
Read more »

Sarmalute in foi de vita

11 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne 30-40 foi de vită 4-5 lingurile orez 25 fire ceapă verde pentru sărmăluţe 1 ceapă veche pentru borş 1 legătură mărar sare piper 1 lin­gură unt sau untură Pentru rantaş : untură făină   Mod de preparare:   Opărim frunzele de viţă şi le\scoatem din apă. Spălăm carnea, o tăiem…
Read more »

Salată de conopidă cu maioneză

10 August 2010
    Ingrediente: 1-2 conopide albe 2 gălbenuşuri 200g ulei sare 1/2 lămîie puţin muştar 1 salată verde sau verdeaţă   Mod de preparare: Conopida se fierbe apoi întreagă 18-20 minute în apă clocotită cu sare. Cînd este fiartă, se scoate cu o lingură de spumat şi se trece prin apă rece. Cînd s-a scurs,…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu