luni, 15 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #9


Retete de Paste:

Piroşti cu brânză şi pate

12 January 2011
Piroşti cu brânză şi pateIngrediente: 400 g + 1 lingură făină 2 ouă 2 cartofi 1 cutie mică de pate 2 triunghiuri de brânză topită sare piper 2 cepe 4 linguri smântână 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata îi cureţi, îi pasezi şi-i amesteci cu pateul, 1 triunghi…
Read more »

Conopidă cu pui si nucsoara

12 January 2011
Conopidă cu pui si nucsoara  Ingrediente: un kg conopidă 100 g unt două piepturi de pui 100 g ciu­perci şi verdeaţă puţin piper 5 g sare puţină nucşoară 25 g ceapă prăjită un ou 50 g pesmet 150 g grăsime   Mod de preparare: Conopida fiartă se înăbuşă în unt. Se toacă bine carnea de pui (poate fi şi…
Read more »

Balmus

12 January 2011
BalmusIngrediente: 400 g mălai 11 lapte îndoit cu apă 200 g brânză de oi sare   Mod de preparare:  Pui la fiert laptele îndoit cu apă şi când fierbe adaugi mălaiul. Trebuie să-ţi iasă o mămăligă ceva mai moale. La final adaugi brânza şi amesteci bine până ce încorporezi toată brânza. Răstorni pe un platou…
Read more »

Prăjitură caramel

12 January 2011
Prăjitură caramelIngrediente: 1 kg făină 200 g margarina 400 g smântână Ingrediente cremă: 2 căni zahăr 500-600 ml lapte 4-5 lin­guri făină 100 g margarină Ingrediente glazură: 12 linguri zahăr 6 linguri apă 3 lin­guri cacao 50 g margarină   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat elastic pe care-l împărţi în 8…
Read more »

Vinete umplute cu carne de vita

12 January 2011
Vinete umplute cu carne de vitaIngrediente: 3 vinete grase 500 g carne tocată de vita 3 cepe mari 1/2 gogoşar 1 cartof 2 ouă 1 lingură bulion 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 roşie sare piper ulei   Mod de preparare: Speli vinetele, le pui întregi în apă clo­cotită, le clocoteşti 5 minute, apoi le scoţi, le treci sub…
Read more »

Răspândirea ceaiului în afara Chinei

12 January 2011
Răspândirea ceaiului în afara ChineiCeaiul a atins culmea modei în timpul dinastiei Tang şi cam în această perioadă a început să se răspândească în afara Chinei, mai întâi în Japonia şi Coreea, şi apoi în Orientul Mijlociu. Ceaiul a ajuns în Europa abia în secolul al şaisprezecelea, aproximativ opt sute de ani mai târziu, şi de multe ori este…
Read more »

Ingheţată de mere

12 January 2011
Ingheţată de mereIngrediente: 1 kg mere 1 lingură zeamă de lămâie 100 g zahăr   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă, le stropeşti cu zea­ma de lămâie, adaugi zahărul şi amesteci până se omogenizează. Pui piureul obţinut într-un vas şi îl dai la congelator pentru 4-5 ore. Când e gata scoţi globuleţe cu lingura…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 49 (video)

12 January 2011

Pui picant cu legume de toamnă

12 January 2011
Pui picant cu legume de toamnăIngrediente: 1 piept de pui 5 gogoşari 2 vinete roşii 1 ardei iute boia dulce sare piper 1 legă­tură marar   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi le pră­jeşti în ulei încins cu sare şi piper după gust. Cureţi gogoşarii, îi speli, îi tai fideluţă, tai şi vinetele felii şi le adaugi peste carne…
Read more »

Salata cu legume si carne de vitel

12 January 2011
Salata cu legume si carne de vitel  Ingrediente: 2-3 ar­dei graşi 4 roşii 2 cepe 300 g carne de viţel 100 g caşcaval 2 căţei usturoi 1 legătură verdea­ţă 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi o oră pe foc mic în apă cu sare. Cureţi toate legu­mele, le speli, apoi…
Read more »

Crema din must si miez de nuca

12 January 2011
Crema din must si miez de nucaIngrediente :  1,5 l must 3 linguri făină 5 linguri miere 500 g nucă   Mod de preparare: Fierbi mustul până scade la un sfert din cantitate şi devine concentrat. Adaugi mierea, făina în ploaie şi amesteci până se îngroaşă. Laşi compoziţia să se răcească puţin. Pui miezul de nucă în 6 pahare. Torni crema…
Read more »

Piersici cu orez

12 January 2011
Piersici cu orezIngrediente: 4 ceşti lapte 1 ceaşcă orez 2 gălbe­nuşuri 1 lingură unt 12 piersici 3 linguri zahăr + 4 lin­guri zahăr 4 albuşuri + 200 g zahăr   Mod de preparare: Fierbi orezul cu laptele şi după ce gata îl laşi să se răcească, apoi îi adaugi 3 linguri zahăr, untul şi gălbenuşurile. Faci un…
Read more »

Ţuşpais cu carne de porc

12 January 2011
Ingrediente: l dovlecel mare 1 kg carne de porc 5-6 căţei de usturoi 1 legătură mărar 4-5 roşii 4 linguri făină 11 lapte acru 100 ml ulei 2-3 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de coajă, îl tai în jumătate pe lungime, îl cureţi de seminţe (dacă e nevoie) şi-l…
Read more »

Crochete de carne cu ciuperci

12 January 2011
Crochete de carne cu ciuperciIngrediente:  250 g carne 200 g şuncă 1 ceapă 4-5 ciuperci 3 ouă 20 g unt 2 linguri pesmet 200 ml ulei 2 linguri făină sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Tai ciupercile bucăţele şi le înăbuşi în unt. Treci apoi carnea, şunca şi ceapa prin maşina de tocat, adaugi sare, piper după gust,…
Read more »

Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin

12 January 2011
Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin  Ingrediente: o pulpa de miel un pahar de vin roze piper boabe si macinat sare 3-4 catei de usturoi 4 cartofi feliute de sunca rozmarin 20 g unt 1-2 linguri pasta de rosii pesmet   Mod de preparare: Se sterge carnea cu un prosop absorbant de bucatarie, se inteapa cu un cutit foarte ascutit…
Read more »

Plăcintă cu vinete si măsline

12 January 2011
Plăcintă cu vinete si măslineIngrediente: 500 g vinete 2 roşii 50 g măsline negre 200 g făină 80 g unt 4 ouă 100 g caşcaval 200 g smântână busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Frămânţi făina cu untul, adaugi un ou, 50 g caşcaval ras şi un praf de sare. Obţii un aluat omogen pe care-l dai…
Read more »

Cocktail englezesc

12 January 2011
Cocktail englezesc  Ingrediente: 50 ml ceai de portocale 50 ml vin rosu dulce 100 ml sampanie zeama de la o jumatate de lamaie verde 2 felii de lamaie pentru ornat 3 lingurite miere   Mod de preparare: Se amestecă ceaiul de portocale cu vinul, şampania, zeama de lămâie şi mierea. Se lasă câteva minute să se…
Read more »

Cosulete cu branza feta si icre de crap

12 January 2011
Cosulete cu branza feta si icre de crap  Ingrediente: Pentru aluat: 125 ml apă 50 ml ulei 100 g făină 3 ouă un praf sare Pentru umplutură: brânză feta măsline busuioc ulei de măsline icre de crap griş 100 ml apă 100 ml lapte apă minerală zeamă de lămâie sare ceapă verde ceapă uscată gogoşar ardei   Mod de preparare: Se pune…
Read more »

Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carne

12 January 2011
Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carneIngrediente: 300 g came macră de vită 300 g piept de pui 4 cartofi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 150 g mazăre 150 g fasole verde 1 ardei 1 gogoşar 4 ouă 200 g caşcaval ras 100 g unt sau margarină 200 ml lapte 1 lingură făină sare smântână pesmet   Mod de…
Read more »

Prajitura cu malai, branza si fulgi de cocos

12 January 2011
  Ingrediente: două căni de zahăr 4 căni de lapte o cană de brânză două căni de mălai două linguri de făină două linguri de margarină 4 ouă o lin­gură de praf de copt o linguriţă de seminţe de mărar fulgi de cocos   Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron şi se…
Read more »

Bolinhos de Bacalhau

11 January 2011
Bolinhos de Bacalhau  Ingrediente: 450 g cod uscat şi desărat o linguriţă de unt două lin­guriţe de arpagic proaspăt tocat două linguriţe de pătrunjel proaspăt tocat 150 g ceapă tocată mărunt 240 ml lapte 450 g cartofi fierţi şi pisaţi 3 linguriţe de făină o jumătate de linguriţă de paprica 3 ouă bătute spumă ulei   Mod…
Read more »

Platou asortat

11 January 2011
Platou asortat  Ingrediente: 36 felii salam de Sibiu 4 galbenusuri 2 linguri mustar zeama de lamaie sare piper o lingurita smantana 2-3 linguri pate de ficat patrunjel verde 2 cartofi 6 felii de lamaie verde 6 bucati de somon afumat 6 felii paine prajita susan carne tocata sare piper 2-3 castraveciori acri marar   Mod de…
Read more »

Budinca de broccoli

11 January 2011
Budinca de broccoli  Ingrediente: 600 g broccoli 3 roşii 100 ml smântână 100 ml iaurt nucsoara 4 ouă unt pentru formă sare piper   Mod de preparare: Pui broccoli la fiert în apă clocoti­tă. Tot în apă clocotită pui roşiile, le laşi un minut, le scoţi, le înlături pieliţa după care le tai cuburi. Scoţi broccoli fiert…
Read more »

Orez cu legume, carnati si pasta de curry

11 January 2011
Orez cu legume, carnati si pasta de curry  Ingrediente: 200 g orez 1 ardei rosu 1 ardei galben 2 cepe 1 morcov mare 2 linguri pasta de curry 400 g ciuperci (conserva) sare patrunjel supa 300 g carnati zeama de la 1 lamaie 1 cub de condimente   Mod de preparare: Orezul se spala si se fierbe in supa facuta dintr-un cub…
Read more »

Tort cu crema de gutui si iaurt

11 January 2011
Tort cu crema de gutui si iaurtIngrediente : 150 g pişcoturi tari 10 foi gelatină 125 g unt 700 g gutui (curăţate de coajă şi sâmburi) 400 g brânză de vaci 500 g iaurt 125 g zahăr 4 linguri suc de lămâie 300 ml frişcă 2 albuşuri 30 g nucă pisată boabe de struguri   Mod de preparare: Fărâmiţezi pişcoturile şi…
Read more »

Budincă de spaghete cu vinete

11 January 2011
Budincă de spaghete cu vinete  Ingrediente: 300 g spaghete 2 vinete 1/2 kg rosii 2 catei usturoi 150 g cascaval busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Cureti vinete, le tai feli pe lungime de 1 cm grosime, le presari cu sare si le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare. Oparesti rosiile, le cureti pielitele si le tai…
Read more »

Tort cu blat de cacao şi cremă de prune

11 January 2011
Tort cu blat de cacao şi cremă de pruneIngrediente blat:  6 ouă 6 linguri ulei 1 cană făină 3 linguri ami­don 3 linguri cacao 1 şi 1/2 pliculeţe praf de copt 1 esenţă migdale esenţă de vanilie 1 şi 1/2 cană zahăr lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente cremă : 750 g prune 2 plicuri gelatină 100 g zahăr linguri amidon 300 ml…
Read more »

Prăjitura celor mici

11 January 2011
Prăjitura celor mici  Ingrediente foi: 5 linguri ulei 5 linguri zahar 5 linguri lapte 3 oua 1 lingura amoniac 600 g faina   Ingrediente crema: 250 g fulgi de porumb 1/2 l lapte dulce 200 g zahar 3 mere 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie   Mod de preparare: Adaugi…
Read more »

Melci cu alune

11 January 2011
Melci cu aluneIngrediente: 1 ou 100 g unt 140 g zahăr 125 g brânză de vaci 1 plic zahăr vanilat 200 g făină sare 1 plic praf de copt 100 g alune măcinate 40 g miere 1 lin­guriţă esenţă de rom   Mod de preparare: Freci untul şi zahărul, adaugi brânza, vanilia şi gălbenuşul. Pui şi făina,…
Read more »

Pere coapte cu sos de piersici

11 January 2011
Pere coapte cu sos de piersiciIngrediente :  6 pere 2 piersici 1 şi 1/2 ceşti apă 1 şi 1/2 ceşti suc de pere din compot sau nectar 2 lin­guriţe zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 2 linguri miere 1 plic zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Amesteci apa cu sucul de pere, scoţişoara şi…
Read more »

Struguri gratinaţi

11 January 2011
Struguri gratinaţiIngrediente: 400 g struguri negri şi albi 150 g smântână 125 ml lapte 2 ouă 80 g zahăr 1 lingură făină   Mod de preparare: Speli strugurii, cureţi boabele de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Freci ouăle cu zahărul, adaugi făina şi vanilia şi torni, puţin câte puţin, laptele încălzit cu…
Read more »

Rulouri cu mac si pere

11 January 2011
Rulouri cu mac si pereIngrediente aluat: 375 g făină 100 g unt 1 ou 1 gălbenuş 100 ml lapte 4 lin­guri zahăr 1/2 cubuleţ drojdie sare Ingrediente umplutură : 150 g mac 120 ml lapte 3 linguri zahăr 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 50 g nuci 1 albuş 4 pere 2 linguri zeamă de lămâie 100 g gem…
Read more »

Tort cu crema de ciocolata albă si fructe de toamnă

11 January 2011
Tort cu crema de ciocolata albă si fructe de toamnăIngrediente: 700 g ciocolată albă de menaj 400 g frişcă + 200 g frişcă pentru ornat 250 g brânză mascarpone 1 strugure 3 piersici 6 prune 200 g ciocolată cu cacao de menaj 50 g unt 1 plic gelatină de închegat   Mod de preparare: Tai ciocolata bucăţele şi o topeşti pe baie de aburi.…

Budincă de toamnă cu şuncă afumată

11 January 2011
Budincă de toamnă cu şuncă afumatăIngrediente: 3 gogoşari 1 conopidă mică 3 cepe 200 g şuncă afumată de pui 2 oua 100 g smântână 100 g caşcaval 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Speli conopida şi o fierbi în apă clocotită cu sare 10 minute, după care o laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi apoi gogoşarii şi…
Read more »

Tarte cu struguri

11 January 2011
Ingrediente aluat : 250 g făină 125 g unt 100 ml apă sare Ingrediente umplutură: 1 strugure alb 1 strugure negru 1 plic praf de budincă de vanilie 200 ml lapte 5 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Amesteci făina cu untul moale, apa călduţă şi un praf de sare şi…
Read more »

Legume cu brânză la cuptor

11 January 2011
Legume cu brânză la cuptorO reteta de legume cu branza la cuptor din: dovlecei, rosii, ardei rosu, mozzarela, cascaval, cimbru, pesmet, albus, sare, piper si ulei. Ingrediente:  2 dovlecei 2 roşii 1 ardei roşu 100 g mozarella 2 linguri caşcaval ras 1 lin­gură cimbru uscat 2 linguri pesmet 1 albuş 2 căţei de usturoi sare piper ulei   Mod…
Read more »

Sufleu de legume cu cabanos

11 January 2011
Sufleu de legume cu cabanos  O reteta delicioasa de sufleu de legume cu cabanos din: dovlecei, cabanosi, rosii, oua, cascacal, paine, unt, lapte, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 4 cabanoşi 750 g roşii 4 ouă 250 g caşcaval 200 g pâine de o zi 3 linguri unt 400 ml lapte 2 linguri cimbru sare piper   Mod…
Read more »

Conopidă cu ciuperci la cuptor

11 January 2011
Conopidă cu ciuperci la cuptorIngrediente: 1 conopidă mare 200 g ciuperci 2 linguri făină 2 linguri unt 2 căni lapte 1 gălbenuş 1 lingură brânză   Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare şi când e gata o desfaci bucheţele. Cureţi apoi ciupercile, le tai felii subţiri şi le înăbuşi în unt. Faci apoi un sos alb…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 48 (video)

11 January 2011
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 48 (video)  Vezi mai multe video din cum-sa
Read more »

Găluşte cu prune şi aluat de brânză de vaci

11 January 2011
Găluşte cu prune şi aluat de brânză de vaciIngrediente: 100 g brânză de vaci 80 g unt 2 gălbenuşuri + 1 ou 100 g făină 1 linguriţă zahăr puţin lapte rece 500 g prune 100 g pesmet 3 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat sare   Mod de preparare: Freci 50 g unt, adaugi gălbenuşurile şi oul, brânza de vaci, zahărul şi…
Read more »

Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune

11 January 2011
Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune  Ingrediente: 300 ml lapte 500 ml smântână dulce pentru frişcă zahăr vanilat sau baton de vanilie 150 g zahăr pudră 2-3 linguri cacao 6 pişcoturi cu alune căpşuni   Mod de preparare: Se pune laptele să fiarbă cu batonul de vanile şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce s-a răcit, se…
Read more »

Vinete cu cârnati la cuptor

11 January 2011
Ingrediente:  2 vinete 3 roşii 3 ouă 2 cârnăciori afumat 1 cană suc de roşii 200 g caşcaval 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii şi le prăjeşti pe ambele părţi. Fierbi şi ouăle şi când sunt gata, le cureţi şi le tai rondele, apoi tai la fel…
Read more »

Tocanita de pui cu legume si lamaie

11 January 2011
Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 2 cepe 2 ardei graşi 5 căţei de usturoi 2 roşii 2 felioare de lămâie 1 foaie dafin sare piper   Mod de preparare: Porţionezi puiul, îl prăjeşti în ulei încins, adaugi cepele tocate, ardeii copţi pe sobă, curăţaţi şi tăiaţi feliuţe şi căţei de usturoi pisaţi. După ce…
Read more »

Cocktail Rooms Frappe

11 January 2011
Cocktail Rooms Frappe  Ingrediente: îngheţată de vanilie cafea solubilă suc de portocale zahăr brun gheaţă pisată   Mod de preparare: Se adaugă îngheţata, cafeaua solubilă, sucul de portocale şi zahărul în blender. Se ornează buza paharului cu ciocolată rasă sau praf de cioco­lată şi interiorul paharu­lui cu topping de fructe. Se toarnă conţinutul, se adaugă frişcă şi…
Read more »

Rulouri de curcan cu vinete

11 January 2011
Rulouri de curcan cu vineteIngrediente :  1 piept de curcan 2 vinete 600 g roşii 6 linguri ulei 1 lingură unt 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi, le tai felii subţiri pe lungime, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. în acest timp dezosezi pieptul de curcan, îl tai felii pe…
Read more »

Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale

11 January 2011
Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale  Ingrediente: un piept mare de curcan 500 g ciuperci o legatura de marar o legatura pattrunjel rozmarin 2-3 cepe sare piper 1-2 linguri pesmet o capatana de usturoi 3-4 felii de bacon 50 g unt un pahar de vin o lingurita de miere 100 g fulgi de migdale   Mod de preparare: Se spala…
Read more »

Risotto pescatore

11 January 2011
Risotto pescatore  Ingrediente: 70 gr riso carnaroli 100 gr cozze 100 gr vongole 40 gr calamari 40 gr caracatita 40 gr creveti 6 ml ulei de masline 10 gr ceapa alba 2 gr patrunjel 60 gr rosii filetate sare piper   Mod de preparare: Se pun într-o tigaie ulei, ceapă şi pătrunjel se prăjesc puţin. Pe…
Read more »

Muschi de vitel cu salam si legume la cuptor

11 January 2011
Muschi de vitel cu salam si legume la cuptorIngrediente :  1 kg muşchi de viţel 150 g salam uscat 2 ardei roşii 2 ardei galbeni 2 căţei de ustu­roi 8 cepe mici rozmarin busuioc 100 ml vin alb ulei sare piper   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o prăjeşti în ulei pânăse colorează frumos, apoi o scoţi pe o farfurie. înfigi…
Read more »

Ardei copţi umpluţi cu carne

11 January 2011
Ardei copţi umpluţi cu carneIngrediente:  3 ardei divers coloraţi 1/2 piept de pui 1 morcov mic 1 rădăcină de pătrunjel mică 1 roşie 1/2 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 linguriţă ulei 1 fir de pătrunjel verde sare ulei   Mod de preparare: Coci ardeii pe o tablă pe aragaz şi când unt gata, îi presari cu sare şi îi…
Read more »

Ciorbă din Tara Moţilor

11 January 2011
Ciorbă din Tara MoţilorIngrediente: 1 varză mică 500 g carne de porc afumată 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 2 linguri făină 1 legătură mărar 0,5 I lapte acru sare ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert cu apă rece. Speli varza, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le căleşti împreună. în alt…
Read more »

Tort cu blat de nucă şi cremă de gutui

11 January 2011
Tort cu blat de nucă şi cremă de gutuiIngrediente blat:  200 g făină 150 g unt 150 g zahăr 3 ouă 100 g nuci 75 ml lapte 2 pliculeţe praf de copt Ingrediente crema : 750 g gutui 200 ml apă 1 plic praf de budincă de vanilie 2 plicuri zahăr vanilat 80 g zahăr 1 plic gelatină (pentru închegat) 1 plic gelatină…
Read more »

File de şalău cu sos de portocale

11 January 2011
File de şalău cu sos de portocale  Ingrediente: 6 bucati file de salau 3-4 portocale 50 g unt 1 lingura de zahar sare piper 1-2 linguri pesmet 2-3 linguri vin alb demidulce piper boabe rosu pastai de fasole marar pentru ornat   Mod de preparare: Se stropesc feliile de peşte cu zeama de la o portocală şi se lasă timp de…
Read more »

Conopidă cu carne la cuptor

11 January 2011
Conopidă cu carne la cuptorIngrediente: 1 conopidă mare 500 g carne de vită 200 g brânză telemea 4 cepe 1 ou 3 linguri pastă de tomate 1 legătură mărar şi una de pătrunjel 2-3 frunze de ţelină 250 g smântână sare piper   Mod de preparare: Speli conopida şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi…
Read more »

Chiftelute la gratar

11 January 2011
Chiftelute la gratarIngrediente: 100 g carne de vită 1/4 ouă 1 felie pâine de o zi 1 căţel de usturoi 1 cartof 1 lingură apă caldă 2-3 fire pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi cartoful, îl fierbi şi când e gata, îl treci prin maşina de tocat împre­ună cu carnea de vită şi felia de pâine…
Read more »

Vinete cu caşcaval la cuptor

11 January 2011
Vinete cu caşcaval la cuptorIngrediente: 2 vinete 3 roşii 100 g caşcaval 3 căţei de ustu­roi 1 legătură pătrunjel busuioc 2 linguriţe oţet ulei sare piper   Mod de preparare: Tai vinetele felii, le presari cu sare şi le prăjeşti în 3 linguri ulei, la foc iute. în acest timp amesteci oţetul cu jumătate de pahar de apă, îl…
Read more »

Cialada cu fructe şi cremă Chantily

11 January 2011
Cialada cu fructe şi cremă Chantily  Ingrediente: 50 gr unt 90 gr faina 90 gr zahar 2 galbenusuri de ou 50 g frisca 40 gr fructe de sezon   Mod de preparare: Se amestecă untul, făina şi zahărul, se obţine un amestec şi se pune la cuptor timp de 10 minute. Zahărul, făina, laptele împreună cu gălbenuşurile se ames­tecă până…
Read more »

Tartă cu ton şi spanac

11 January 2011
Tartă cu ton şi spanacIngrediente aluat:  200 g făină 100 g unt 1 gălbe­nuş 1 linguriţă apă rece sare Ingrediente umplutură: 2 conserve ton întreg 300 g spanac de la congelator 20 g unt 2 ouă 200 ml smântână 100 g caşcaval 3-4 fire pătrunjel sau busuioc sare   Mod de preparare: Faci o adâncitură în mijlocul făinii şi…
Read more »

Ciolan de porc in aspic cu muraturi

11 January 2011
Ciolan de porc in aspic cu muraturi  Ingrediente: un ciolan de porc afumat  45 g gelatină 50 ml oţet de mere un vârf de linguriţă de sare piper praf şi boabe două foi de dafin 4-5 morcovi acri s 8 castraveciori acri 2 ardei verzi pătrunjel pentru decor   Mod de preparare: Se spala ciolanul de porc si se pune la…
Read more »

Pui cu orez si conopida

11 January 2011
Pui cu orez si conopidaIngrediente: 1 piept de pui dezosat 1 ceapă potrivit de mare 1 conopidă mai mică (se poate folosi şi de la congelator) 250 g orez cu bobul lung rozmarin sare piper ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o prăjeşti într-o cratiţă în puţin ulei. Adaugi rozmarin, sare şi piper după gust. După…
Read more »

Cocktail Fruit Frappe

11 January 2011
Cocktail Fruit Frappe  Ingrediente: gheaţă pisată cafea îngheţată de vanilie sirop de fructe frişcă zahăr brun   Mod de preparare: Se amestecă în blender cafeaîua, îngheţata, frişca, siropul de fructe şi zahărul. Se ornează ipaharul cu topping de fructe, se toarnă conţinutul, se adauigă frişcă. Se decorează cu o felie de lime şi una de portocală.
Read more »

Musaca de dovlecei cu vinete

11 January 2011
Musaca de dovlecei cu vineteIngrediente: 2 dovlecei 4 vinete 5 ouă 3-4 cepe potrivite 2 linguri făină 2-3 căţei de ustu­roi 1 legătură pătrunjel busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai rondele, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. După o jumătate de oră, le prăjeşti în ulei încins.…
Read more »

Roşii umplute cu brânză la cuptor

10 January 2011
Roşii umplute cu brânză la cuptorIngrediente: 4 roşii 100 g brânză frământată sau telemea 2 ouă Ingrediente sos: 200 g margarină 400 ml lapte 1 legătură mărar 20 g făină 100 ml suc de lămâie sare   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi sosul pentru care dizolvi făina în puţină apă rece. Fierbi laptele şi când clocoteşte adaugi făina dizolvată…
Read more »

Prăjitură cu prune si cremă de vanilie

10 January 2011
Prăjitură cu prune si cremă de vanilieIngrediente :  2 ouă 80 g unt sau margarină 150 g iaurt sau 150 ml lapte dulce 1 plic praf de de copt 2 căni făină 1 şi 1/2 căni zahăr 1 lingură zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 800 g prune Ingrediente cremă : 1 pachet margarină 200 g zahăr pudră 1 plic…
Read more »

Obleti prajiti cu salata verde

10 January 2011
Obleti prajiti cu salata verdeIngrediente: 1 kg obleţi (peştişori) 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare făină ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi peştişorii foarte bine şi le dai sare după care îi pui la frigider pentru 2 ore. După acest timp, îi pui pe un şervet de hârtie ca să-şi lase…
Read more »

Apfeltorte (Tort de mere)

10 January 2011
Ingrediente: 2 ceşti făină 1 linguri­ţă zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 ceaşcă unt 2 linguriţe praf de copt 2/3 ceaş­că de lapte 4-5 mere Ingrediente glazură: 1 ceaş­că zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară 2 ouă 1 ceaşcă lapte   Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul, sarea, praful de copt, apoi adaugi untul şi laptele, frămânţi…
Read more »

Tartă cu sardine

10 January 2011
Ingrediente aluat: 300 g făină 25 g droj­die 45 ml ulei 150 ml apă sare Ingrediente umplutură: 2 cutii sardine în ulei 3 roşii 2 linguri ulei 1 lingură vin alb 2 linguri pesmet sare piper cimbru   Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu o lingură făină şi laşi maiaua…

Tartine cu pastă de măsline

10 January 2011
Ingrediente: 500 g măsline 2-3 linguri ulei 1 pâine de o zi 10 nuci   Mod de preparare: Tai pâinea felii, le tai în jumătate şi le prăjeşti. Cureţi apoi măslinele de sâmburi, le treci prin maşina de tocat (foarte bine scurse) şi amesteci pasta obţinută cu uleiul. Ungi feliile de pâine cu pasta de…
Read more »

Pui aromat la cuptor

10 January 2011
Pui aromat la cuptorIngrediente:  1 kg pulpe de pui 5 căţei usturoi 4 linguri caşcaval ras 4 linguri ulei 3 roşii 1 lingură cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Speli bucăţile de carne, dezosezi doar partea superioară a fiecărei bucăţi şi le aşezi pe toate într-o cratiţă cu ulei. Cureţi usturoiul, îl tai fin şi-l adaugi…
Read more »

Supă de dovlecel cu mărar

10 January 2011
  Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 ardei gras 1 cană lapte 2 linguri făină 1 legătură mărar 1 linguriţă boia dulce ulei sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare şi-i pui la fiert cu apă cât să-i acopere. Adaugi şi ardeiul tocat şi laşi pe foc mic. Fierbi făina cu…
Read more »

Dovlecei cu mazăre şi verdeaţă

10 January 2011
Dovlecei cu mazăre şi verdeaţăIngrediente: 1/2 kg dovlecei 200 g mazăre verde 2-3 roşii 1 ceapă 1 legătură verdeaţă ulei sare   Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi cureţi şi-i tai cuburi. Speli apoi ceapa, o tai mărunt, apoi speli mazărea şi tai roşiile felii. Căleşti ceapa în puţin ulei, adaugi dovleceii şi roşiile şi le laşi să…
Read more »

Salată de legume cu mujdei

10 January 2011
Salată de legume cu mujdei  Ingrediente: 4 cartofi mari 3 roşii 3 cas­traveţi căpăţână de usturoi ulei oţet sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata îi decojeşti şi-i tai cuburi. Speli roşiile şi castraveţii, le tai felii şi le adaugi peste cartofi. Cureţi apoi usturoiul, îl pisezi cu puţină sare, apoi…
Read more »

Supă – cremă de legume cu frigănele

10 January 2011
Ingrediente: 4-5 bucheţele de conopidă 1 ceapă 1 morcov 1 mână de fasole verde congelată 6 gogoşari 1 rădăcină pătrunjel 100 g unt 150 g smântână 1 legătură pătrunjel sare piper Ingrediente frigănele: 4 felii de pâine de o zi 2 ouă sare ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, 2 gogoşari şi rădăcina…
Read more »

Tocana de legume cu ciocanele de pui

10 January 2011
Tocana de legume cu ciocanele de puiIngrediente: 8 ciocanele de pui(sau 4 pulpe intregi) 1 vanata 1 morcov 2 cepe 4 cartofi 1 capatana usturoi sare piper delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 3 linguri bulion/suc de rosii Mod de preparare: Se da carnea in fiert si se arunca apa. Se curate legumele, vanata si cartofii se taie cubulete, morcovul felii, iar ceapa…
Read more »

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi

10 January 2011
Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verziIngrediente: 200 g fasole boab e 2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură mărar 1 căniţă corcoduşe 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Opăreşti fasolea, o scurgi de prima apă şi o pui la fiert cu apă rece. Cureţi şi toci morcovii şi păstârnacul, apoi îi adaugi în oală când fasolea e pe jumătate…
Read more »

Desert cu prune şi fulgi de orez

10 January 2011
Desert cu prune şi fulgi de orezIngrediente: 10-12 biscuiţi 172 kg prune 2 lămâi 2 linguri miere 1 lingură alune tocate 4 linguri fulgi de orez 2 linguri esenţă de rom   Mod de preparare: Stropeşti fulgii de orez cu zeama de lămâie şi cu esenţa de rom şi-i laşi să se  înmoaie. în acest timp, speli prunele, le cureţi de…
Read more »

Dovlecei cu roşii la cuptor

10 January 2011
Dovlecei cu roşii la cuptorIngrtediente:  4 dovlecei 500 g roşii 1 ceapă 100 g măsline negre 2 foi de dafin 1 căţel de usturoi 4 linguri caşcaval ras 2-3 frunze de ţelină cimbru busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le pasezi. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în 2 linguri de…
Read more »

Aperitiv cu foi şi 4 umpluturi

10 January 2011
Aperitiv cu foi şi 4 umpluturiIngrediente foaie: 3 ouă 8 linguri ulei 13 linguri lapte 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 550 – 600 g făină sare Ingrediente umplutura: 100 g şuncă presată 100 g brânză de vaci 1 legătură mărar 200 g ciuperci 1 ceapă 3 castraveţi acri 2 ouă 100 g caşcaval 400 g smântână 1…
Read more »

Cocktail Ramos Fizz

10 January 2011
Cocktail Ramos Fizz  Pahar: old-fashioned Decor: felie de lime   Ingrediente: 75 ml gin 10 ml lapte 10 ml double cream (frişca lichidă) 15 ml fresh limejuice 15 ml fresh lemon juice 15 ml sugar syrup 1/2 albuş de ou Top-up soda (apă gazoasă)   Mod de preparare: Amestecaţi puternic toate ingredientele, excluzând apa gazoasă, în Boston…
Read more »

Piept de pui in aspic dulce-acrişor cu portocale si kiwi

10 January 2011
Piept de pui in aspic dulce-acrişor cu portocale si kiwi  Ingrediente: 800 g piept de pui 4 portocale o lămâie 2-3 kiwi sare un praf de piper 50 g gelatină maioneză kiwi pentru decor   Mod de preparare: Se desfac toate pielitele de pe pieptul de pui, se spala, apoi se pune sa fiarba intr-o oala cu apa, sare si putin piper alb. Se…
Read more »

Galuste de capsuni in sos de cacao

10 January 2011
Galuste de capsuni in sos de cacaoIngrediente: 600 g cartofi fierţi în coajă 10 linguri făină 1 ou sare 600 g căpşuni 7 lin­guri unt 5 linguri pesmet vanilie zahăr pudră Ingrediente sos: 400 ml lapte 3 gălbenuşuri 3 linguri făină scorţişoară 1 lin­guriţă zahăr 1 linguriţă cacao Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pasezi cât sunt calzi, adaugi făina, un…
Read more »

File de şalau in aspic cu legume

10 January 2011
File de şalau in aspic cu legume  Ingrediente: un kilogram de şalău file o ceapă albă o ceapă verde mărar pătrunjel sare piper alb praf şi boabe 3-4 linguri de vin alb demisec 2 lămâi zeama de la o lămâie 50 g gelatină   Mod de preparare: Se spala fileul de peste si se pune sa fiarbă în apă cu puţină…
Read more »

Tort cu cremă de iaurt şi vişine

10 January 2011
Ingrediente blat: 130 g făină 60 g unt 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 gălbenuş 2 linguri apă rece 100 g pişcoturi Ingrediente cremă: 750 g iaurt 2 linguri zahăr 1 lămâie 300 ml frişcă 200 g gem de vişine 300 g vişine proaspete sau din compot 2 plicuri gelatină (de închegat)  …
Read more »

Spuma de vanilie cu piure de portocale

10 January 2011
Spuma de vanilie cu piure de portocale  Ingrediente: 4-5 portocale zemoase un plic budincă de vanilie 500 ml frişcă 4 linguri zahăr tos un pliculeţ zahăr vanilat 2 gălbenuşuri un baton de vanilie 300 ml lapte   Mod de preparare: Intr-o crăticioară de un litru se pun, praful de budincă, gălbenuşurile, 4 linguri zahăr tos, batonul de vanile şi laptele cald.…
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi şi nucă

10 January 2011
Prăjitură cu biscuiţi şi nucăIngrediente:  1/2 l lapte 250 g rahat 300 g biscuiţi obişnuiţi 4 linguri cacao 100 g miez de nucă 1 esenţă de rom 2 linguri dulceaţă de cireşe amare   Mod de preparare: Pui la fiert laptele şi când clocoteşte adaugi rahatul tăiat bu­căţele şi îl laşi pe foc mic 1 oră. Strecori apoi laptele…
Read more »

Recado de adobo

10 January 2011
Recado de adobo  preparat specific mexican Ingrediente: o lingură de piper 12 frun­ze de oregano sau o lingură de oregano uscat tocat o căpăţână mică de usturoi fript pe grătar 6 cuişoare o linguriţă plină de chimion măcinat o linguriţă de seminţe de coriandru puţin şofran o lin­gură de scorţişoară măcinată o linguriţă de sare sucul de…
Read more »

Snitel de cas

10 January 2011
Snitel de casIngrediente: 1/2 kg caş de oaie 1 ou 6 linguri făină 1 ceaşcă apă 3 linguri pesmet ulei sare   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o compoziţie de clătite din ou, 3 linguri făină, apă şi un praf de sare. Tai caşul felii de 1 cm grosime, le treci mai întâi prin făină, apoi…
Read more »

Mâncare de mazăre cu cârnaţi

10 January 2011
Mâncare de mazăre cu cârnaţiIngrediente: 1 kg mazăre verde 3 linguri de ulei 4 linguri făină 600 ml lapte 1-2 cârnaţi afumaţi de casă sare piper   Mod de preparare: Speli mazărea, o fierbi în apă clocotită cu sare şi când e gata, o strecori. O prăjeşti apoi în ulei, adaugi în ploaie făina, torni laptele şi amesteci. După…
Read more »

Tort cu 3 creme de brânză si fructe

10 January 2011
Tort cu 3 creme de brânză si fructeIngrediente blat: 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr praf de copt Ingrediente crema: 600 g brânză de vaci 2 plicuri gelatină (de închegat) 4 linguri dulceaţă de afine 200 g zahăr 300 ml iaurt 8 linguri dulceaţă de caise 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 300 g căpşuni 500 g frişcă 1 compot…
Read more »

Dovleac pane

10 January 2011
Dovleac paneIngrediente :  1 dovleac potrivit 2 ouă 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleacul de sâmburi şi coajă, îl tai felii de 1 cm grosime pe care le fierbi în apă cu puţină sare timp de 30-35 de minute. Fiert, îl laşi să se răcească într-o…
Read more »

Cocktail Mint Latte

10 January 2011
Cocktail Mint Latte  Ingrediente: Sirop de mentă Lapte Spumă de lapte Cafea   Mod de preparare Se pune laptele rece într-un pahar, se adaugă siropul de mentă şi apoi spu­ma de lapte. La sfârşit se toarnă cafeaua, care se va strecura sub spuma de lapte. Se ornează cu o frunză proaspătă de mentă.
Read more »

Chifteluţe din pate

10 January 2011
Chifteluţe din pateIngrediente :  200 g pate 2 felii pâine 1 legătură pătrunjel 1 ou 100 g brânză de vaci ulei pesmet   Mod de preparare: Amesteci pateul cu pâinea înmuiată în apă caldă şi presată bine, brânza de vaci, oul şi pătrunjelul tocat. Formezi apoi chiftelele pe care le treci prin pesmet şi le prăjeşti în…
Read more »

Cozi de creveţi cu flan de sparanghel

10 January 2011
Cozi de creveţi cu flan de sparanghel  Ingrediente: 60 gr sparanghel 4 gr ulei de masline 3 bucati creveti black tiger 16/20 20 gr unt 20 gr salatina novela sare piper   Mod de preparare: Se fierbe sparanghelul, :se face un piure până capătă consiistenţa dorită, se pune într-o formă iar apoi se lasă în frigider. Creveţii se trag în tigaie…
Read more »

Păstrăv file de porumb cu ciuperci marinate

10 January 2011
Păstrăv file de porumb cu ciuperci marinate  Ingrediente: 200 gr file de pastrav 30 gr faina de porumb 10 gr faina alba 1 ou 100 gr ciuperci champignon 5 gr usturoi 1 gr ardei iute 20 gr ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se filetează păstrăvul proaspăt. Se pun împreună făina de porumb şi oul şi se obţine…
Read more »

Dovlecei cu sos de lamaie

10 January 2011
Dovlecei cu sos de lamaieIngrediente:  3-4 dovlecei 1 legătură ceapă verde cu căpăţână 2 linguri ulei 1 linguriţă cu vârf făină (15 g) 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi seminţe, apoi îi tai în bucăţi de 3-4 cm lun­gime. Tai mărunt ceapa şi o înăbuşi în ulei cu puţină apă,…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 47 (video)

10 January 2011

Ruladă de peşte cu legume

10 January 2011
Ruladă de peşte cu legume  Ingrediente: 800 g file cod sau macrou 1 mor­cov 1/2 ţelină 1 felie caşcaval 100 g kaizer 1 cea­pă 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper ulei unt   Mod de preparare: Speli bucăţile de peşte, le usuci cu un prosop uscat, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le presari…
Read more »

Cocktail Elixir

10 January 2011
Cocktail Elixir  Pahar: highball Decor: frunză de mentă   Ingrediente: 45 ml green Chartreuse 15 ml fresh lime juice 7 frunze proaspete de mentă 20 ml sugar syrup Top-up soda   Mod de preparare: Zdrobiţi uşor menta în paharul de shake, adăugaţi cele­lalte ingrediente excluzând apa gazoasă, shake puternic, după care se strecoară conţinutul în paharul…
Read more »

Salata cu telemea si ardei iute

10 January 2011
Salata cu telemea si ardei iuteIngrediente: 2 căpăţâni de salată verde 3 roşii 1 ardei iute verde 1 castravete 300 g brânză telemea 1 ceapă 20 măsline ne­gre 4 linguri ulei piper 1 lingură suc de lămâie felii de lămâie pentru ornat   Mod de preparare: Speli bine salata şi o rupi bucăţi mai mici, pe care le pui într-un…
Read more »

Ciorba dereasa cu iaurt sau smantana

10 January 2011
Ciorba dereasa cu iaurt sau smantanaIngrediente : 4-5 cartofi 1 morcov 1 păstârnac l lingură ulei 1 ceapă sare piper 4 linguri smântână ( cu mai puţină grăsime) 1 borcănel de iaurt   Mod de preparare: Cureţi şi tai cubuleţe cartofii şi îi pui într-o oală cu 1-2 l apă. Adaugi morcovul şi păstârnacul rase, uleiul, ceapa tocată şi le…

Sufleu de mentă

10 January 2011
Sufleu de mentăIngrediente : 1/2 l lapte + 2 linguri lapte 1 mână frunze de mentă proaspătă 2 linguri amidon 3 ouă 2 linguri zahăr   Mod de preparare: Pui la fiert laptele cu zahărul şi cand clocoteste adaugi menta spalata, stingi focul si acoperi cratiţa cu un capac. Strecori laptele, adaugi amidonul desfăcut în cele 2…
Read more »

Sufleu de carne cu maghiran

10 January 2011
Sufleu de carne cu maghiran  Ingrediente: 150 g carne de vită maghiran 1 linguriţă unt 1 ou 1 lingură griş 1 morcov mic sare   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă şi apoi o treci de 2-3 ori prin maşina de tocat. O amesteci cu 2 lin­guri din zeama în care a fiert, pui morcovul tăiat fideluţă şi…
Read more »

Ciorbă din Tara Oaşului

10 January 2011
Ciorbă din Tara OaşuluiIngrediente: 500 g carne de porc 2 cepe mari 1 gogoşar 2 ardei graşi coloraţi 1 roşie 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 200 g fasole verde 200 g varză dulce 1 dovlecel mic 2 cartofi mari 2 linguri orez 1 legătură verdeaţă (leuştean, pătrunjel, frunze de ţelină) 2 căni borş sare piper…
Read more »

Chec cu cireşe

10 January 2011
Chec cu cireşeIngrediente: 100 g margarina 100 g zahăr pudră 3 ouă 200 g făină 50 ml lapte 1 linguriţă cacao 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lingură de smântână 500 g cireşe 2 linguri gem de caise 1 lingură de nucă de cocos sare   Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul…
Read more »

Prăjitură cu cremă de dovleac

10 January 2011
Prăjitură cu cremă de dovleacIngrediente blat : 200 g făină 1 lingură nucă măcinată 3 ouă 30 g unt 2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră 1/2 plic praf de copt Ingrediente cremă: 500 g dovleac 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 picături esenţă de vanilie 100 ml frişcă 100 g miez de nucă  …
Read more »

Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz

10 January 2011
Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La PazO reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi, rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi, crevete, homar si fileuri de peste. Ingrediente: 1/2 cană de ulei de măsline 5 şi 1/2 linguri de unt 8 căţei de usturoi întregi 6 roşii mari, tăiate două cepe medii, tăiate…
Read more »

Rasol de vită cu sos de mărar

10 January 2011
Rasol de vită cu sos de mărarIngrediente :  600 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 4 linguri făină 4 linguri ulei 1/2 legătură mărar   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă 2 ore sau la oala sub presiune 20 de minute. Cureţi în acest timp morcovul, pătrunjelul şi ceapa, le tai bucăţi…
Read more »

Profiterol cu sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeură

10 January 2011
Profiterol cu sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeurăO reteta simpla de profiterol cu oua, lapte, zahar, esenta de vanilie, ciocolata de menaj, cacao, frisca, faina, oua, margarina, sare, sos de ciocolata si dulceata de zmeura Ingrediente îngheţată : 4 ouă 600 ml lapte 100 g zahăr 2 esenţe de vanilie 60 g ciocolată de menaj sau 1 lingură cacao 6 lin­guri frişcă…
Read more »

Supă de dovlecei cu lapte

10 January 2011
Ingrediente : 1 dovlecel de 250 g 350 ml lapte 10 g griş 172 linguriţă unt 1 linguriţă miere 1-2 fire pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe şi îl înăbuşi în apă până este pe jumătate gata. Adaugi laptele fierbinte, torni grisul în ploaie şi laşi să fiarbă pe foc…
Read more »

Tiramisu

10 January 2011
Ingrediente: 500 g brânză mascarpone 3 ouă 3 linguriţe zahăr cafea caldă pentru 6 persoane 1 pachet biscuiţi sau i pachet pişcoturi 2 linguriţe cacao   Mod de preparare: Amesteci brânza cu gălbenuşurile, zahărul, albuşurile bătute spumă într-un castron până  obţii o cremă omogenă ( crema obţinută este suficientă  pentru un tiramisu cu 2 straturi…
Read more »

Tăietei cu şuncă si legume

10 January 2011
Ingrediente: 200 g tăieţei 100 g şuncă 1 ceapă 1 ardei gras sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi tăieţeii în apă cu puţină sare şi când sunt gata îi laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi ceapa şi ardeiul, le tai peştişori şi le căleşti în 2-3 linguri ulei. După ce s-a înmuiat…
Read more »

Spaghete cu smântână şi peşte

10 January 2011
Spaghete cu smântână şi peşteIngrediente :   200 g spaghete sau maca­roane 200 g peşte în ulei 200 g smântână 2 cepe 3 căţei de usturoi ulei sare 2-3 fire pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă cu sare 10 minute şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se…
Read more »

Cocktail Milk & Honey Martini

9 January 2011
Cocktail Milk & Honey Martini  Pahar: martini Decor: nucşoară rasă Ingrediente: 60 ml scotch blended whisky 2 linguriţe de bar miere 15 ml lichior de miere 10 ml double cream 10 ml lapte   Mod de preparare: Se amestecă puternic toate ingredientele în Boston shaker, se strecoară double străin în paharul martini răcit în prealabil. Descriere: Deosebita aromă a…
Read more »

Avocado umplut

9 January 2011
Avocado umplut  preparat specific mexican Ingrediente: pentru avocado: 1/4 de cană de oţet o lin­gură de suc de lămâie sare piper 1/2 de cană de ulei de măsline sau ulei vegetal 3 avocado mari, curăţate, fără sâmburi tăiate în două pentru umplutură: 1/4 de cană de ulei de măsline 5 linguri şi 1/3 de unt o…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 47 (video)

9 January 2011

Salsa pico de gailo (salsa mexicana)

9 January 2011
Salsa pico de gailo (salsa mexicana)  preparat specific mexican – sos mexican Ingrediente: o cană şi 1/2 de ceapă albă tocată mărunt 4 ro­şii mai mari (cam de un kg), descojite, fără seminţe şi tocate mărunt 2-4 chiles serranos tocaţi 1/2 cană de coriandru tocat sare sucul de la o lămâie două linguri de ulei de măsline.   Mod de…
Read more »

Prăjitură cu cremă de rahat

9 January 2011
Prăjitură cu cremă de rahatIngrediente: 1 pachet foi de prăjitură 1 kg rahat 1 lămâie mare 1 pachet unt 1 cană apă 2 linguriţe zahăr 1 esenţă de vanilie   Mod de preparare: Tai lămâia felii, o cureţi de sâmburi şi o dai împreună cu rahatul şi untul prin maşina de tocat, fierbi apoi un sirop din apă, zahăr…
Read more »

Prăjitură Vassilopita

9 January 2011
Prăjitură VassilopitaIngrediente aluat: 350 g făină 70 g zahăr 50 g unt topit 80 ml lapte cald 10 g drojdie proaspătă 2 ouă 1 portocală 1 lămâie sare scorţişoară coriandru Ingrediente glazură: 1 gălbenuş 50 ml smântână 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie (pentru glazură) 20 g migdale 50 ml zeamă de portocale  …
Read more »

Placinta slovena

9 January 2011
Placinta slovenaIngrediente aluat: 300 g făină 5 linguri apă caldă 4 linguri vin 1 lingură zahăr 2 linguri unt topit sare Ingrediente umplutura de mac: 400 g seminţe de mac 200 g zahăr 1 ceaşcă de lapte cald scorţişoară Ingrediente umplutura de mere : 500 g mere rase, 200 g zahăr, 1 lămâie, scorţişoară. Ingrediente umplutura…
Read more »

Salata cu spanac, cascaval si sana

9 January 2011
Salata cu spanac, cascaval si sanaIngrediente: 2 salate verzi 1 mână spanac 1 ceapă verde 1 ardei 1 roşie 1 castravete 2 ridichi 150 g şuncă 100 g caşcaval 100 ml sana sau chefir ulei sare 2 ouă   Mod de preparare: Speli salata şi spana­cul şi le rupi bucăţele. Tai felii roşia şi cas­travetele, tai ardeiul fâşii şi toci…
Read more »

Prăjitură cu fulgi de ciocolată

9 January 2011
Prăjitură cu fulgi de ciocolatăIngrediente: 7 ouă 1 pahar zahăr 1/2 lămâie 1 pahar ulei 250 g făină 200 g ciocolată de menaj 1 plic praf de copt sare   Mod de preparare: Amesteci gălbenuşurile cu zeama de lămâie, uleiul şi praful de copt. Baţi apoi albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul. Dai ciocolata pe răzătoarea…
Read more »

Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval

9 January 2011
Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval  Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 50 g unt sau margarina 250 g cascaval 4 oua sare 100 ml smantana 300 g carnati de casa o cutie de iaurt frunzulite de busuioc   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu pu­ţină sare. Separat, într-un ibric,…
Read more »

Creveti mari pe pat de spanac

9 January 2011
Creveti mari pe pat de spanac  Ingrediente: 3 creveti mari 150 g spanac 50 g pasta filo 30 g sos thai ulei extravirgin de masline sare piper   Mod de preparare: Creveţii se înfăşoară în pasta filo (foaie de aluat), iar după aceea se prăjesc în ulei. Se căleşte spanacul în puţin ulei, se adaugă sare şi piper Se aşază…
Read more »

Prăjiturele de orez cu gluten la aburi cu banane – Khao tom mad

9 January 2011
Prăjiturele de orez cu gluten la aburi cu banane – Khao tom mad  preparat specific thailandez   Ingrediente: 300 g orez cu gluten, ţinut în apă timp de o oră şi scurs 500 ml lapte de cocos gros 4 linguri de zahăr un vârf de cuţit de sare 100 g de fasole roşie uscată, pusă la înmuiat de seara, apoi fiartă în 3 ceşti de apă până se…
Read more »

Tăiţei din orez prăjit amestecat cu vită tocată – Kway-tiaow nuea sab

9 January 2011
O reteta de taitei din orez prajit cu ceapa, carne de vita, sos de soia, sos de peste, faina de porumb, usturoi, sos negru de soia, oua de prepelita, frunze de salata si ardei iute. preparat specific thailandez Ingrediente: 3 linguri de ulei două cepe eşalote tocate 150 g de carne de vită două linguri…
Read more »

Fasole verde cu pui şi brânză

9 January 2011
O reteta de fasole verde cu lapte, smantana, cascaval, branza telemea, unt, oua, faina, piept de pui, piper, ulei si pesmet. Ingrediente: 1,5 kg fasole verde 200 ml lapte 300 g smântână 150 g caşcaval 300 g telemea 100 g unt 7-8 ouă 50 g făină 2 bucăţi piept de pui piper ulei pesmet  …
Read more »

Pane de varză cu şuncă şi caşcaval

9 January 2011
Pane de varză cu şuncă şi caşcavalIngrediente: 1 varză dulce 150 g şuncă 150 g caşcaval 4 linguri făină 4 linguri pesmet 3-4 ouă sare   Mod de preparare: Opăreşti varza în apă clocotită cu sare şi după ce s-a răcit şi s-a scurs îi desfaci frunzele. Tai apoi şunca şi caşcavalul felii subţiri. Aşezi apoi o frunză de varză, o…
Read more »

Salată de ridichi cu branza telemea

9 January 2011
Salată de ridichi cu branza telemeaIngrediente: 2 legături ridichi 200 g brânză telemea 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi ridichile şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Adaugi brânza rasă şi mărarul tocat. Torni apoi puţin ulei, potriveşti de sare şi piper şi dai salata la frigder pentru jumătate de oră.  …
Read more »

Salată de morcovi şi avocado

9 January 2011
Salată de morcovi şi avocado  Ingrediente: 50 g stafide 4 morcovi 2 fructe de avocado zeamă de lămâie 150 ml suc de por­tocale ulei de măsline praf de ghimbir sare şi piper   Mod de preparare: Se pun la înmuiat stafi­dele în apă caldă. Se curăţă morcovii şi se dau pe râzătoare. Se taie fructele de avocado în două,…
Read more »

Friptură de vită cu garnitură

9 January 2011
Friptură de vită cu garnitură  Ingrediente: 4 felii carne de vita (preferabil fleica) sare piper boia de ardei dulce fasole verde cartofi prajiti masline negre ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se bate cu ciocanul de şni­ţele carnea de vită, se freacă cu puţin unt şi se lasă să stea la frigider 1-2 ore. Intre timp se pregătesc…
Read more »

Prajitura cu branza si caise fara aluat

9 January 2011
Prajitura cu branza si caise fara aluatIngrediente: 500 g brânză moale de vaci 300 g caise 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de budincă de vanilie 1 lingură făină 1 lămâie 1 lingură zahăr pudră sare   Mod de preparare: Speli caisele, le pui în apă clocotită pentru câteva minute, apoi le scoţi şi le…
Read more »

Pui umplut cu ardei copt

9 January 2011
Pui umplut cu ardei coptIngrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 bucăţi piept de pui 100 g şunculiţă afumată 100 g carne tocată 11 supă de legume ulei sare piper oţet rozmarin   Mod de preparare: Speli ardeii, îi usuci şi îi pui la copt pe o tăblie, pe aragaz. Desfaci camea de pui şi o baţi cu ciocanul…
Read more »

Borş cu perişoare de dovlecel

9 January 2011
Borş cu perişoare de dovlecelIngrediente: 2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 1 ceaşcă orez 1 cană borş Ingrediente perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri brânză de vaci 1 legătură mărar 1 ceapă 1 legătură leuştean verde sare piper cimbru   Mod de preparare: Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia, dai apoi pe râzătoare morcovii şi…

Ciupercute umplute cu cascaval

9 January 2011
Ciupercute umplute cu cascavalO reteta delicioasa de ciuperci umplute cu cascaval din: ciuperci, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval, pesmet, ceapa, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci o legatura de marar o legatura de patrunjel sare piper 150 g cascaval ras 2 linguri pesmet o ceapa potrivita ulei pentru prajit 2-3 fire patrunjel   Mod de preparare: Se…
Read more »

Fasole verde cu crochete de cartofi

9 January 2011
Fasole verde cu crochete de cartofiIngrediente: 1/2 kg fasole verde 2 cartofi mari 1 ou 3 linguri făină 2 cepe 2 linguri bulion sare piper zahăr ulei pesmet   Mod de preparare: Cureţi fasolea, ceapa şi cartofii. Tai mărunt 1 ceapă şi o pui la fiert în apă cu sare împreună cu fasolea. în alt vas fierbi cartofii. Când fasolea…
Read more »

Lasagna delicioasă

9 January 2011
Lasagna delicioasă  Ingrediente: 1 morcov 2 tulpini de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată 2 linguri ulei 2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă oregano 1 cutie roşii (850 ml) sare piper 2 linguri făină 3 linguri unt 750 ml lapte 150 g brânză rasă nucşoară 200 g foi de lasagna…
Read more »

Pulpa de miel cu cartofi

9 January 2011
Pulpa de miel cu cartofi  Ingrediente: 600 g pulpa de miel sare piper rozmarin usturoi cimbru ulei de masline 8 cartofi ulei pentru prajit vin rosu   Mod de preparare : Se împarte pulpa de miel în patru, se spală şi se şterge cu un prosop absor­bant de bucătărie. Se condimentează cu sare şi piper, se unge cu puţin…
Read more »

Anghinare prăjită

9 January 2011
Anghinare prăjită  Se curata 4 bucati anghinare, se taie partea de dedesubt, apoi varful. Se scobeste fiecare bucata si se taie in patru. Se dau prin faina si ou. Se prajesc in ulei si se scurg si se sareaza. Se servesc calde.   Poftă bună!
Read more »

Cartofi frantuzesti cu carnati si cascaval

9 January 2011
Cartofi frantuzesti cu carnati si cascaval  Ingrediente: 1 kg de cartofi 4 oua o cutie de smantana o cutie de iaurt 2 carnati 50 g unt 300 g cascaval   Mod de preparare: Se spală cartofii cu coajă cu tot şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu sare. Se acoperă cu un capac şi se încearcă…
Read more »

Tarte cu crema şi frişcă

9 January 2011
Tarte cu crema şi frişcă  Ingrediente: 300 g făina 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 linguriţă zahăr vanilat un vărf de cutit sare 500 g cremă de vanilie 200 ml lapte 200 g frişcă 2 foi de gelatină fructe din compot   Mod de preparare: Amestecaţi făina, untul, zahărul pudră, sarea şi vanilia. Puneţi aluatul obtinut la…
Read more »

Peste cu solzi de cartofi

9 January 2011
Peste cu solzi de cartofi  Ingrediente: 1 macrou proaspăt sau congelat 3 cartofi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 lămâie 125 g unt pentru gătit 50 g unt pentru final sare piper   Mod de preparare: Cureţi macroul, îl tai pe jumătate şi îi scoţi şira spinării. îl speli, îl presari cu sare şi îl laşi aşa la rece.…
Read more »

Salată de ton cu paste şi maioneză

9 January 2011
Salată de ton cu paste şi maionezăIngrediente: 2 cutii ton în ulei 2-3 castraveţi verzi 2 ardei graşi 2-3 linguri maioneză 250 g paste sare piper coriandru 2-3 frunze de salată   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi castraveţii…
Read more »

Chiftelute de varza

9 January 2011
Chiftelute de varzaIngrediente: 1 varză nouă 3 mor­covi 2 rădăcini păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 căpăţână de usturoi 2 ouă piper condimente frunze de mărar şi pătrunjel făină ulei   Mod de preparare: Speli şi tai varza mărunt, apoi o fierbi în apă sărată, o scurgi şi o pasezi. Adaugi rădăcinoasele date pe răzătoarea…
Read more »

Salată de orez cu ardei si ton

9 January 2011
Salată de orez cu ardei si tonIngrediente: 200 g orez 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 roşii 10 măsline verzi 1 conservă ton cu ulei 1 lămâie sare piper busuioc ulei de masline   Mod de preparare: Fierbi orezul spălat în apă clocotită cu sare timp de 15 minute. Nu trebuie fiert ca la pilaf îl răstorni apoi…
Read more »

Salata de vinete cu ulei si sare

8 January 2011
Salata de vinete cu ulei si sare  Ingrediente: 3 kg vinete sare ulei cat cuprinde Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs.   Dupa ce s-au scurs se toaca, se adauga sare si ulei pana se fac ca o pasta, dupa care se servesc. Salata de vinete    Pofta buna!
Read more »

Taitei cu pui si legume

8 January 2011
O reteta de taitei din orez cu pui, creveti, oua, boabe de soia, ridichi, ueli, ceapa, usturoi, chili rosu, otet, boabe de fasole, lamaie, varza alba si alune macinate Ingrediente: 250 g tăieţei de orez 100 g pui tăiat în fâşii subţiri 4 creveţi 2 ouă 1 ceaşcă boabe de soia 1 lingură ridiche albă…
Read more »

Bărcute cu chiftelute de carne si cartofi

8 January 2011
Bărcute cu chiftelute de carne si cartofiIngrediente: 500 g came tocată 2 felii pâine de o zi 2 ouă 4 cartofi 1 legătură pătrunjel 250 g brânză de vaci 3 linguri unt 3 roşii 1 legătură ceapă verde cimbru sare piper   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi chifteluţele de carne.Inmoi pâinea în apă, presezi bine să se scurgă de apă,…
Read more »

Supa crema de legume cu crutoane

8 January 2011
O reteta de supa crema de legume cu crutoane, telina, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, cartofi, lapte, frunze de telina si sare. Ingrediente: 200 g telină (rădăcină) 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 2 cepe 200 g cartofi 400 ml lapte 2 frunze de telină sare   Mod de preparare: Curăţaţi legumele de coajă,…
Read more »

Ciorba de stevie cu smantana

8 January 2011
Ciorba de stevie cu smantanaIngrediente: 500 g ştevie 2 l apă 11 borş 1 cea­pă 1 lingură ulei 1 cană de smântână 1/2 lingură faina 3 linguri orez sau 2 cartofi mari sare   Mod de preparare: Alegi şi speli ştevia, o pui la fiert, daugi orezul şi după 15 minute borşul fiert separat şi recurat. Prăjeşti ceapa tocată…
Read more »

Varza acra cu costita afumata

8 January 2011
O reteta de varza acra cu marar verde, ceapa rosie, boia dulce de ardei, sare, piper, ulei si costita afumata Ingrediente: 2 verze murate marar verde tocat marunt ceapa rosie boia dulce de ardei sare piper praf si boabe putin ulei 6-8 felii de costita afumata Mod de preparare: Se scoate varza murată din butoi…
Read more »

Orez cu conopidă la cuptor

8 January 2011
Orez cu conopidă la cuptorIngrediente: 300 g orez 1 conopidă 200 g caşcaval 2 căni de supă de legume 2 linguri făină 4 linguri unt 2 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Speli orezul şi-l pui la fiert cu 5 căni de apă, şi sepa­rat fierbi conopida în apă clocotită cu sare. în acest timp pregăteşti sosul…
Read more »

Punguţe de foitaj cu ciocolată

8 January 2011
Punguţe de foitaj cu ciocolată  Ingrediente: un pachet de foitaj 300 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată neagră 50 g miez de nucă 50 g migdale 50 g nucă de cocos o lingură de esenţă de rom două pliculeţe cu zahăr vanilinat pudră de ghimbir   Mod de preparare: Frişca lichidă se pune la fiert la bain-marie împreună cu…
Read more »

Cocktail Vodka Sling

8 January 2011
Cocktail Vodka Sling  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4 ci votcă un ci suc de lămâie o linguriţă de zahăr pudră sifon câteva picături de Cherry Brandy Sangue Morlacco…
Read more »

Salată de fasole cu brânză

8 January 2011
Ingrediente: 1 kg fasole verde 250 g telemea de vacă 1 lămâie sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea, o rupi bucăţi şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. După ce a fiert, o scurgi şi o laşi să se răcească. Dai brânza pe răzătoarea cu ochiuri mari…
Read more »

Creveţi în foitaj – Goong hom sabai

8 January 2011
Creveţi în foitaj – Goong hom sabai  Ingrediente: 8 creveţi decorticaţi o lingură de sos de soia o lin­guriţă de zahăr piper alb măcinat 8 foi de aluat pentru rulouri un gălbenuş 500 ml ulei pentru pastă: 6 creveţi piper alb măcinat zahăr sos de soia   Mod de preparare: Se amestecă sosul de soia cu zahărul şi piperul alb şi…
Read more »

Salată cu pui şi brânză Feta

8 January 2011
Salată cu pui şi brânză FetaIngrediente:  1 piept de pui 100 g brânză Feta 100 g măsline negre 1 salată verde 4 roşii 2 castraveţi 2 ridichi 2-3 linguri de ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o fierbi în apă cu sare şi când e gata, o dezosezi şi o tai bucăţele. Speli salata, o…
Read more »

Supă de varză cu smântână şi orez

8 January 2011
Supă de varză cu smântână şi orezIngrediente: 1 varză dulce 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez 4 linguri smân­tâna 50 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în unt. Adaugi morcovul ras şi stingi cu o ceaşcă de apă. Speli varza, o tai fideluţă şi o pui într-o…
Read more »

Carne de porc cu sos de ierburi – Nam prik ong

8 January 2011
Carne de porc cu sos de ierburi – Nam prik ong  Preparat specific thailandez Ingrediente: 4 bucăţi de galangal, tăiate fin 8 ardei iuţi uscaţi, fără seminţe şi înmuiaţi în apă caldă 5 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi o ceapă eşalotă tăiată fin 1/2 linguriţă sare o linguriţă de pas­tă de crevete 15 roşii cherry, tăiate jumătăţi două lin­guri de ulei vege­tal 300 g…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 46 (video)

8 January 2011

Omleta cu legume

8 January 2011
Omleta cu legumeIngrediente : 2 ouă 1 lingură făină 1 ceapă 2 ardei graşi (1 roşu, 1 ver­de) 2 roşii sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ardeii, tai mărunt ceapa şi o căleşti în ulei. Adaugi ardeii tăiaţi şi după ce s- au înmuiat, pui şi roşiile decojite şi tocate. După ce s-au…
Read more »

Dovlecei umpluti cu branza

8 January 2011
Dovlecei umpluti cu branzaIngrediente :  2 dovlecei 150 g telemea 1 felie pâine integrală 5-6 ciuperci 40 g măsline verzi 30 g nucă sare piper   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi fierbi întregi 10 minute după care îi scoţi şi îi laşi să se răcească. îi tai în jumătate pe lungime, le scoţi miezul şi mai tai…
Read more »

Supă de creveţi

8 January 2011
Supă de creveţiO reteta de supa de creveti decorticati cu taitei de orez, ghimbir, ceapa, usturoi, morcov, telina, fasole mange tout, ardei capia, ciuperci, porumb baby, sos de soia, ulei de masline, sare, piper, marar si ardei iute. Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 200 g tăiţei de orez ghimbir o ceapă doi căţei de ustu­roi un morcov…
Read more »

Corn cu fructe exotice

8 January 2011
Corn cu fructe exotice  Ingrediente: 375 g făină 280 ml lapte dulce 80 g zahăr tos o jumătate de linguriţă de sare 40 g unt 15 g drojdie 50 g alune două ouă o linguriţă de pudră de scorţişoară o conservă de ananas dulceaţă de carambole   Mod de preparare: Se amestecă bine cu pu­ţin lapte călduţ, o…
Read more »

Sărăţele cu legume

8 January 2011
Sărăţele cu legume  Ingrediente: două ouă 400 g făină 220 ml lapte dulce 70 g unt 180 g brânză telemea o linguriţă de zahăr un fir de praz 50 g măsline verzi o salată verde 200 g mozzarella sare piper două linguri de ulei de măsline smântână cimbru   Mod de preparare: Gălbenuşurile se pun într-un castron…
Read more »

Pui cu sos de soia, legume si pudra de curry

8 January 2011
Pui cu sos de soia, legume si pudra de curry  Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei 3 cartofi doi ardei capia 100 g porumb sos de soia o linguriţă de zahăr tos 4 căţei de usturoi o lingură de oţet de mere pudră de curry o frunză de dafin ulei de măsline piper pătrunjel   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă,…
Read more »

Salată de legume cu sos

8 January 2011
Salată de legume cu sos  Ingrediente: doi ardei graşi verzi doi ardei capia roşii două cepe albe 400 g ciuperci 200 g fasole mange-tout un sfert de ţelină două linguri de sos de soia muştar dulce pudră de curry sare piper ulei de măsline legume de sezon   Mod de preparare: lntr-un bol se pun o linguriţă de muştar,…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu