marți, 23 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #64


Retete de Paste:

Paste cu legume si branză

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g paste făinoase 250 g brânză 1 ceapă 100 g fasole verde 4 roşii 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o rupi bucăţi, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi pastele. Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei,…
Read more »

Salata de vară cu carne şi măsline

10 October 2010
  Ingrediente: 1/2 piept de pui 3 cartofi noi 1 morcov 1 salată verde 1 castravete 100 g fasole verde 100 g mazăre verde 50 g măsline 2 ouă 5-6 linguri ulei 1 ţelină 2 linguri zeamă de lămâie sare piper muştar   Mod de preparare: Fierbi carnea şi cartofii curăţaţi în vase separate şi…
Read more »

Salată de acrituri cu maioneză de fasole

10 October 2010
Salată de acrituri cu maioneză de fasole  Ingrediente: 250 g fasole boabe 3-4 gogoşari în oţet 2 castraveţi în oţet 50 ml ulei 1 linguriţă muştar sare piper     Mod de preparare: Cu o seară înainte pui fasolea la înmuiat. A doja zi o fierbi în apă cu sare aproximativ 2 ore, dar, în acest timp, schimbi apa de 2…
Read more »

Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune

10 October 2010
Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune   Ingrediente: 1 pachet foi pentru cremşnit 400 g căpşune 200 ml frişcă 3-4 linguri zahăr 1 plic gelatină   Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, pasezi 300 g de căpşune, iar pe celelalte le laşi pentru decor. Baţi frişca împreună cu zahărul, adaugi piureul de căpşune, gelatina pregătită după instrucţiunile de pe plic…
Read more »

Musaca de spanac cu carne

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne tocată 500 g spanac 2 ouă 2 cepe 3 felii pâine 200 ml lapte 4 roşii 400 g brânză tip mozzarella sau caşcaval sare piper cimbru ulei 1 legătură verdeaţă     Mod de preparare: Pui spanacul la fiert în apă cu sare. In acest timp cureţi ceapa, o tai…
Read more »

Pârjoale din icre de scrumbie

10 October 2010
  Ingrediente: 600 g icre de scrumbie 1 ardei iute 50 g unt 200 ml smântână 200 g castraveţi muraţi 200 ml ulei 1 linguriţă rasă de amidon sare piper   Mod de preparare: Se sărează şi se piperează icrele. Se adună în mâini mai multe icre şi dându-1 prin făină, se formează o pârjoala.…
Read more »

Ciuperci la cuptor

10 October 2010
Ciuperci la cuptor  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete, (din conservă sau congelate) 1 pahar de vin sare piper condiment tip Delikat ulei 2-3 căţei de usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le aşezi întregi într-un vas sau o cratiţă unsă cu ulei, presari peste ele sare, piper şi condiment după gust, le stropeşti…
Read more »

Budincă de spanac cu peşte

10 October 2010
  Ingrediente: 1,2 kg spanac proaspăt 600g file de peşte (şalău, cod, păstrăv) 1 lămâie 50g unt 50ml ulei 1ceapă mică 2 linguri pesmet l00g caşcaval 6 ouă un vârf de cuţit nucşoară măcinată sare piper   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se scur­ge de apă spanacul. Se toacă. Se căleşte împreună…
Read more »

Reţete de post: Sos de cartofi

10 October 2010
  Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe 5 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce de ardei 2 linguri făină 2 foi de dafin sare condi­ment tip Vegeta după gust 1 lingură oţet   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe. într-o cratiţă pui uleul, ceapa tocată, cartofii cubuleţe, boiaua de ardei şi le…
Read more »

Tort Caraiman

10 October 2010
  Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 1/2 păhărel lichior de cireşe 3/4 pahar sirop de fragi 250 g alune 200 g unt 80 g făină 400 g fragi de pădure   Mod de preparare: 6 gălbenuşuri se amestecă cu 100 g zahăr, 100 g unt şi cu vanilia. Se freacă bine şi cînd devine…
Read more »

Ciuperci murate cu maioneză de cartofi

10 October 2010
Ciuperci murate cu maioneză de cartofi  Ingrediente: 2 cartofi 200 g ciuperci murate 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt gata, îi strecori, îi pasezi prin sită sau îi dai prin maşina de tocat, apoi freci piureul obţinut cu ulei, un praf de sare şi de piper,…
Read more »

Ciorbă uşoară de legume

10 October 2010
  Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2-3 morcovi 3 roşii 2 ardei graşi 10 păstăi fasole verde 1 dovlecel 150 g fidea sare de lămâie   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe, îi speli şi îi fierbi împreună cu ceapa tăiată mărunt în apă cu sare. Cureţi şi tai mărunt ardeii, morcovii îi…
Read more »

Salată de ou cu iaurt

10 October 2010
  Ingrediente: 4 oua 100 g sunca presata 1 fir de ceapa verde 3 ridichi 1 lamaie 120 g iaurt mai gros 1 lingurita mustar sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouale, le cureti, le tai in sferturi si le lasi deoparte. Tai apoi bucatele ceapa, ridichile si sunca presata, le amesteci cu iaurtul,…
Read more »

Rulouri din carne de viţel cu sos de vin

10 October 2010
Rulouri din carne de viţel cu sos de vin  Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 legătură ceapă verde 2 ardei graşi 200 g caşcaval 200 g şunculiţă afumată 3 linguri muştar 100 g pastă de tomate 100 ml vin alb 100 g smân­tână sare piper ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, apoi le baţi cu ciocanul pentru şniţele, le ungi…
Read more »

Ardei umpluţi cu fasole batută

10 October 2010
Ardei umpluţi cu fasole batută  Ingrediente: 1 cutie praf pentru fasole bătută 4 ardei graşi (roşu, verde şi galben) 400 ml apă 1 legătură de mărar sare 100 ml ulei   Mod de preparare: Pui apa cu un praf de sare la fiert şi după ce dă în clocot o dai deoparte şi adaugi praful de fasole bătută amestecând…
Read more »

Salată de spanac cu ouă

10 October 2010
Salată de spanac cu ouă  Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 ou ulei oţet sare   Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă şi puţină sare. Alegi spanacul, îl speli în mai multe ape, apoi îl opăreşti cu apa clo­cotită, îl laşi puţin să se scurgă şi îl tai nu prea mărunt. Pui apoi ulei, oţet şi…
Read more »

Mancare de varză cu ciuperci

10 October 2010
  reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză 100 g ciuperci 1 ceapă mare 1 morcov (sau 2 dacă sunt mai mici) 1 ţelină 4-5 cartofi 100 g măsline 6 linguri ulei supă de legume sare piper condiment tip Delikat   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli bine, după care îi tai cubuleţe. Speli ciupercile şi…
Read more »

Ciorbă de fasole si varză roşie

10 October 2010
  reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză roşie mică 2 cartofi 1 ceapă mărar 300 g fasole uscată fiartă cu o zi înainte 1 lingură pastă de roşii sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă, pui la fiert varza tocată, cartofii tăiaţi cubuleţe, ceapa şi mărarul. Laşi la foc mic 20…
Read more »

Tuslama regala II

10 October 2010
Ingrediente: 1 kg de burtă rasol de viţel fiert 100 ml ţuică 200 ml vin alb piper sare 1 păstârnac 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras usturoi mărar 100 g smântână 100 g iaurt 100 g unt   Mod de preparare: Se fierb burta şi rasolul, timp de 4-5 ore cu apă, sare, piper…
Read more »

Sufleu de vinete cu carne tocată

10 October 2010
Sufleu de vinete cu carne tocată  Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ceapă 500 g cartofi 1 piept de pui 2 roşii 250 ml lapte 4 lin­guri amidon alimentar 6 linguri ulei 1 ou 150 g smântână 1 căţel de usturoi cimbru rozmarin piper sare boia dulce nucşoară   Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă şi când sunt…
Read more »

Salată de crudităţi cu maioneză de ţelină

10 October 2010
Salată de crudităţi cu maioneză de ţelină  Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 fir de praz sare piper 50 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi ţelina, mor­covul şi prazul, dai separat ţelina şi mor­covul pe răzătoarea fină şi pui la fiert ţelina cu o cană de apă şi sare după gust. După ce a fiert bine ţelina, o strecori, o…
Read more »

Salată de cartofi cu hamsii si ardei

10 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 ardei graşi sare piper 3 linguri maioneză   Mod de preparare: Laşi hamsiile pentru o oră să se desăreze în apă rece. Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi laşi deoparte. După ce s-au răcit, îi tai cubuleţe. Cureţi ceapa, o tai solzişori, ardeii îi tai…
Read more »

Tort cu fructe şi frişca

10 October 2010
  Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr (150 g) 6 linguri făină (150 g) 1 lingură zeamă de lămiie şi coajă rasă vanilie 750 g fructe (căpşuni, cireşe, vişine, caise) 5 linguri rom 1 kg frişcă bătută   Mod de preparare: Se face un blat de pandişpan obişnuit. Cind este rece se taie în trei…
Read more »

Zacusca de bureti

10 October 2010
Ingrediente: 5 kg bureţi – popinci 2 kg gogoşari 1 kg ceapă 1 l de ulei sare piper Mod de preparare: Bureţii se fierb timp de 3 ore, cu 2 linguri de sare, adăugând mereu apă caldă, să nu se prindă, apoi se lasă să se răcească, se dau prin maşina de carne, gogoşarii se…
Read more »

Placinta cu iaurt si stafide

10 October 2010
  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 l iaurt 8 ouă de ţară 1 cană zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1/2 pachet de unt 1 lămâie 50 g stafide sare   Mod de preparare: Incorporezi treptat în iaurt zahărul, vanilia, ouăle, amestecând uşor cu telul, fără să baţi crema. Pui şi stafidele şi coaja…
Read more »

Varza murat cu carne afumata

10 October 2010
Ingrediente: 1 varză murată 2 cepe 500 g jambon afumat 500 g costiţă afumată 500 g cârnat de casă afumat 50 ml de ulei   Mod de preparare: Se toacă ceapa şi se căleşte în puţin ulei, apoi adăugăm varza tocatăşi un litru de apă, lăsăm să fiarbă o oră, apoi adăugăm carnea porţionatăşi apă…
Read more »

Tocanita de miel cu ciulama la cuptor

10 October 2010
Ingrediente:  2 kg carne de miel 2 cepe 1 pahar de ulei 50 g zahăr 1 ou 1 pahar de bulion 100 g unt 200 g lapte piper sare mentă tocată fin coriandru 100 g caşcaval 2 linguri de pesmet 6 cartofi   Mod de preparare: Carnea se căleşte şi se stinge cu supă, se…
Read more »

File de şalău cu vinete

10 October 2010
  Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău 100ml ulei 2 vinete 300g roşii mici (cherry) sare piper   Mod de preparare: Se spală vinetele, se taie în fe­lii de circa 5mm grosime, se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să se scurgă de zeama amăruie. Se curăţă peştele de eventualele oscioare, se…
Read more »

Salată de pui cu fasole verde şi porumb

10 October 2010
Salată de pui cu fasole verde şi porumb  Ingrediente: 1/2 piept de pui 400 g fasole verde 1 cutie mică porumb (de 200 g) 2 morcovi 2 ouă 1/2 lămâie 1 linguriţă muştar 200 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, iar separat fierbi fasolea verde şi morcovii curăţaţi. Pui şi 1 ou să fiarbă…
Read more »

Aluat pentru pizza

10 October 2010
Ingrediente: 1cană de iaurt 1/2 de cană de ulei 2 ouă sare piper 1 1/2 cană de făină 1/2 de pachet de praf de copt Mod de preparare: Punem compoziţia în tavă tapetată cu ulei şi făină, peste care putem pune orice fel de compoziţie pentru pizza.   Pofta buna!
Read more »

Lapţi de crap fripţi

10 October 2010
  Ingrediente: 400 g lapţi de crap 1 leg. ceapă verde 1 leg. usturoi verde 100 ml ulei 250g făină sare piper lămâie   Mod de preparare: Se lasă lapţii să se zvinte pe un prosop de hârtie. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se sotează 2 minute la foc iute. Op­ţional, se stinge…
Read more »

Dovlecei cu măsline si busuioc

9 October 2010
Dovlecei cu măsline si busuioc  Ingrediente: 2 dovlecei 1 căţel de usturoi 1 ceapă 100 g măsline 5 linguri ulei 1 pahar vin alb 1 lin­gură făină zeamă de lămâie 1 lingură bulion 1 legătură pătrunjel busuioc sare piper   Mod de preparare: Speli dovleceii (în coajă), îi ştergi şi îi tai felii de 1 cm grosime. I stropeşti…
Read more »

Salată cu două feluri de varză si cu ardei

9 October 2010
Salată cu două feluri de varză si cu ardei  Ingrediente: 1 salată verde 1/2 varză albă 1/2 varză roşie 1 morcov 1 ţelină 1 ardei roşu 1 ardei galben oţet sare piper ulei   Mod de preparare: Speli salata şi verzele, le tai fideluţă şi le laşi deoparte. Cureţi rădăcinoasele şi ardeii, apoi dai morcovul, pătrunjelul şi ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mari,…

Cremă de castane

9 October 2010
  Ingrediente: 400 g castane 200 g zahăr pudră 220 g unt 1 păhărel lichior 1/4 1 lapte vanilie 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Castanele se curăţă de coajă şi pieliţă şi se fierb cu lapte şi vanilie. Cînd au fiert, se dau prin sită fără lichid. Se amestecă bine cu zahărul pudră, li­chiorul,…
Read more »

Tarta exotică indiană

9 October 2010
  Ingrediente: 6 banane 250 g gem de portocale 150 g rahat colorat 250 g aluat fraged   Mod de preparare: Se tapetează cu aluat o formă de tartă şi se coace la cuptor. Bananele se taie in două (în lungime), se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se dau la cuptor 5 minute.…
Read more »

Cod cu sos de gin

9 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de cod 2 linguri ulei de măsline 125ml gin 125ml supă de legume 150ml zeamă de lămâie 10g zahăr 25ml mie­re 50 g smântână 2 linguri amestec de ierburi aromate verzi (busuioc, oregano, pătrunjel, cim­bru) sare piper   Mod de preparare: Se ung fileurile de cod cu ulei amestecat cu 1…
Read more »

Pilaf cu varză dulce

9 October 2010
  Ingrediente: 250 g orez 1 kg varză 100 ml ulei 2 ardei graşi 3 roşii 1 ceapă mare sare şi piper   Mod de preparare: Tai varza sub­ţire, o freci cu sare şi o laşi deo­parte câteva minute. Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei 5 minute, apoi adaugi varza (presată bine ca să…
Read more »

Crochete de conopidă şi macaroane

9 October 2010
Crochete de conopidă şi macaroane  Ingrediente: 1 conopidă mică 100 g macaroane 1/2 pachet unt 300 g făină 250 ml lapte sare piper 2 ouă 100 g pesmet ulei   Mod de preparare: Speli conopida, o fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi macaroanele. In acest timp, pregăteşti un sos alb: topeşti untul pe foc mic, adaugi 200…
Read more »

Crema de ananas

9 October 2010
  Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 1 cutie mică de ananas 1 plic vanilie 280 g unt sau margarina 1 păhărel lichior sau esenţă de ananas   Mod de preparare: Ananasul se toacă mărunt si se fierbe cu zeama lui cu zahărul şi cu va­nilia. Cînd a scăzut şi este bine legat…
Read more »

Salată de cruditaţi

9 October 2010
Salată de cruditaţi  Ingrediente: 1/2 sfeclă roşie 1/2 ridiche neagră 2 morcovi 1/2 ţelină 1 lămâie 2-3 lin­guri de ulei de măsline câte un vârf de cuţit de sare şi zahăr   Mod de preparare: Cureţi toate rădăcinoasele de coajă şi le treci prin răzătoarea cu ochiuri mari. Intr-un cas­tron încăpător le ames­teci cu uleiul, zeama de…
Read more »

Rulada de caprioara cu fructe

9 October 2010
Ingrediente: 8 bucăţi de cotlet de căprioară 300 g carne de viţel tocată prin maşină 300 g şuncă tăiată cubuleţe 100 g smântână dulce 50 g coniac 50 g vin roşu sare piper delicat nucşoară 2-3 ouă Mod de preparare: Se adaugă caise, prune sau gogoşari muraţi. Cotletul se bate cu ciocanul, se condimentează, punem…
Read more »

Tort cremă de cafea Moka

9 October 2010
  Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 1 plic vanilie 180 g făină 250 g zahăr rom sau coniac 70 g unt 400 g şerbet de cafea 3 linguri esenţă de cafea Mod de preparare: Ouăle se sparg într-un vas şi se bat in baie de apă (bain-marie) cu 120 g zahăr. Cînd încep să…
Read more »

Peşte cu legume si maioneză de post

9 October 2010
Peşte cu legume si maioneză de post  Ingrediente: 1 kg file de peşte 2 morcovi 3 cartofi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 cutie ciuperci 200 g mazăre congelată sau din conservă 200 g fasole verde congelată sau de la borcan 1/2 căpăţână de usturoi 100 ml ulei sare piper condiment tip Delikat 1 salată verde pentru omat verdeaţă   Mod…
Read more »

Salată cu rosii si macrou aumat

9 October 2010
Salată cu rosii si macrou aumat  Ingrediente: 500 g cartofi 1 macrou afumat 4 roşii 1 salată verde 1 legătură ridichi 1 fir de ceapă verde 4 linguri zeamă de lămâie 5 linguri ulei 10 măsline sare piper 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Cureţi apoi salata, ridichile, ceapa verde, roşiile,…
Read more »

Rulada aperitiv

9 October 2010
Ingrediente aluat: 2 căni cu borş, 2 căni cu ulei, drojdie cât o nucă, făină cât cuprinde Ingrediente umplutura: se face din 500 g parizer dat prin maşină, o cutie de paté de ficat mare, 4 ouă, 5-6 cepe tocate şi călite, pătrunjel, mărar, piper şi vegeta. Mod de preparare: Se face un aluat moale…
Read more »

Paste fainoase cu cabanos si branza de oi

9 October 2010
  Ingrediente: 1/2 de linguriţă de oregon 1 castron de paste (melcişori) fierte 1 borcan de 500 g  roşii în bulion 150 g brânză de oaie 1ceapă potrivită 200 g cabanos   Mod de preparare: Ceapa se căleşte în ulei, apoi se pun cabanoşii, doi căţei de usturoi şi două roşii din bulion. Toate acestea…
Read more »

Medalion de mistret

9 October 2010
Ingrediente: 1,6 kg carne de mistreţ tocată 600 g slănină 1 căpăţână de usturoi 1 ţelină 2 morcovi 2 fire de cimbru 1 vârf de cuţit de busuioc 1 kg ciuperci rumenite în unt 200 g arpagic 2 cepe tocate   Mod de preparare: Carnea se taie fâşii mai grosuţe, care se umplu cu costiţă…
Read more »

Supă-cremă de legume cu aromă de dafin

9 October 2010
  Ingrediente: 1 kg roşii 2 dovlecei 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 3 căţei de usturoi 100 ml ulei 1 linguriţă zahăr 2 foi de dafin 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Căleşti în ulei ceapa tocată, adaugi dovleceii tăiaţi rondele, apoi roşiile decojite, tăiate în patru şi cartofii curăţaţi şi…
Read more »

Terină de peşte

9 October 2010
  Ingrediente: 500g file de merluciu 10-12 fe­lii de somon afumat 2 ouă l/4 linguriţă nucşoară rasă 250ml smântână 4 linguri spanac fiert şi tăiat mărunt 4 linguri maio­neză acrită cu lămâie ulei pentru uns tava sare piper   Mod de preparare: Se taie merluciul în cubuleţe de lcm şi se înlătură eventualele oase găsite.…
Read more »

Rulada din muschi de porc cu gogosari rosii

9 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg muşchi de porc 1 gogoşar roşu 1 ceapă călită 2 căţei de usturoi 2 ouă ulei sare piper 1 pahar de vin 1 linguriţă de boia dulce   Mod de preparare: Muşchiuleţul se fasonează, după care se desface cu cuţitul, până devine ca o foaie dreptunghiulară, apoi se bate cu ciocanul ca…
Read more »

Pateuri cu cabanos

9 October 2010
Ingrediente: 800 g smantana 1 l apa minerala 100 g otet sare 6 oua 20 g drojdie 1 lingura zahar faina 1 kg unt 2 kg cabanos   Mod de preparare: Se face un aluat din 800 g smântână, 1 l de apă minerală, 100 g oţet, sare, 6 ouă, 20 g drojdie, o lingură…
Read more »

Berea de producţie casnică

9 October 2010
Berea de producţie casnică  In ultimii ani, s-a răspândit şi în Italia, într-un ritm din ce în ce mai entuziast, tehnica de home-brewing sau arta de a face bere în casă, un fenomen care se bucură de o tradiţie de peste două decenii în Anglia, Scoţia, Irlanda, Germania, Olanda, Suedia sau Statele Unite. Datorită unei ex­perienţe consolidate, care…
Read more »

Gratar de vanat cu rulouri din aluat si brocoli

9 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne vanat 50 g unt 200 ml apa 2 cartofi 2 oua 5 linguri faina 100 ml vin rosu   Mod de preparare: Carnea de vânat se ţine în baiţ pentru a se frăgezi şi după aceea, o putem prepara. Brocoli trebuie fiert în apă cu sare, apoi stropit cu unt fierbinte.…
Read more »

Chec cu mere

9 October 2010
Chec cu mere  Ingrediente: 6 mere 1 şi 1/2 ceaşcă zahăr 1 ceaşcă ulei 3 ceşti făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1/2 ceaşcă nucă mărunţită 1/2 ceaşcă stafide 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă sare 1 linguriţă scorţişoară zahăr pentru pudrat     Mod de preparare: Cureţi merele, le tai felii subţiri şi…
Read more »

Peşte pane cu legume de vară

9 October 2010
Peşte pane cu legume de vară  Ingrediente: 1 kg file crap 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 vânătă 1 ardei gras galben 2 roşii 3 linguri făină 2 ouă 2 linguri smântână 2 linguri unt sare piper ulei   Mod de preparare: Speli peştele, îl tai bucăţi, apoi treci fiecare bucată mai întâi prin făină, după care prin ou…
Read more »

Cremă de alune

9 October 2010
  Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 180 g zahăr 280 g unt sau margarina vanilie 250 g alune puţin coniac puţină coajă de lămîie   Mod de preparare: Alunele se prăjesc şi se dau de 2 ori prin maşina de nuci, apoi se pisează cu 2 linguri de cremă de vanilie. Compoziţia cremei de alune…
Read more »

File de crap cu roşii şi ciuperci

9 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de crap 4 roşii 500g ciu­perci proaspete 1 ceapă 1lămâie 1 leg. pătrunjel 150ml ulei 1 crenguţă cimbru 1 ardei gras 2-3 linguri făină sare piper   Mod de preparare: Se presară fileurile cu sare şi pi­per, după care se trec prin făină. Se prăjesc în l00ml ulei încins. După ce…
Read more »

Păstrăvi cu sos

9 October 2010
  Ingrediente: 2 păstrăvi 1 lămâie 300 g cartofi 100 g morcovi 20g usturoi marar 100 ml smantana pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se pun  fiert în apă cu sare şi,se scot şi se trag 1 tigaie în 50 g unt. Păstrăvii s dau prin faină, li se depărteaz fălcile…
Read more »

Tuslama regala I

9 October 2010
Ingrediente: 2,5 kg de burtă 2 morcovi 2 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 rădăcină de hrean boabe de piper sare delicat după gust   Mod de preparare: Burta se spală bine, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă, sare, boabe de piper, ceapă, morcov, după care se fierbe timp de patru…
Read more »

Tort de ciocolată vienez

9 October 2010
  Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru cremă 200 g ciocolată de menaj plus 250 g pentru cremă 450 g şerbet de ciocolată 250 g frişcă lichidă 80 g făină 180 g unt vanilie   Mod de preparare: Se amestecă bine untul cu 150 g zahăr, gălbenuşurile, vanilia, 200 g ciocolată…
Read more »

Sarmalele bunicii

9 October 2010
Ingrediente:  500 g carne de porc 500 g carne de mânzat 200 g slănină afumată 200 g costiţă afumată 1 kg ceapă 2 morcovi 1 cană de orez 1 varză murată sare piper cimbru 1 lingură de boia dulce   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt, morcovul se rade pe răzătoare, slănina şi costiţa…
Read more »

Placinta cu carne si sos de mustar

9 October 2010
Ingrediente: 200 g carne de vita 2 cepe sare piper 2 oua 2 linguri mustar 2 linguri miere de albine 1 lingura ulei masline verdeata 100 ml vin alb 3 cartofi delicat 150 ml lapte 3 catei usturoi   Mod de preparare: O foaie de plăcintă din comerţ o aşezăm pe o tavă tapetată cu…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver II (video)

9 October 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver II (video)Vrajitoriile lui Jamie Oliver 2
Read more »

Reţete de post: Sărăţele cu chimen

9 October 2010
Reţete de post: Sărăţele cu chimen  Ingrediente: 250 g făină 70 g margarină 25 g drojdie 1 ceşcuţă apă minerală 1 linguriţă chimen sare ulei   Mod de preparare: Amesteci făina cu drojdia, margarina, apa minerală, pui şi sare şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de moale. Intinzi apoi o foaie, o ungi cu ulei şi o tai fâşii…
Read more »

File de cod cu telemea şi ardei gras

9 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de cod 200g telemea de oi 2 ardei graşi roşii 200g măsline 100ml ulei 1 leg. pătrunjel 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de eventuale­le oscioare, se spală, se scurge şi se presară cu sare şi piper. Se prieşte în ulei câte 4-5 minute pe fiecare…
Read more »

Friptura de caprioara

9 October 2010
Ingrediente: 1,6 kg carne de căprioară 3 linguri de făină de grâu 100 ml ulei un morcov 1 ţelină ardei verde 1ceapă bulion 2 foi de dafin 50 ml otet 10 boabe coriandru 2 linguri zahar   Mod de preparare: Se face un baiţ din 1 litru de apă, 2 linguri de zahăr, o linguriţă…

Gogoşele de cartofi

9 October 2010
Gogoşele de cartofi  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 50 g unt 2 linguri rase de făină 1 ceaşcă apă 2 ouă sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Separat, pui la fiert apa cu untul şi când dă în clocot adaugi făina şi amesteci repede. Mai fierbi…
Read more »

Musaca de cartofi cu carne tocata

9 October 2010
Ingrediente: 500 g carne de vită 500 g carne de porc 4 cepe 4 cartofi mari 200 g caşcaval ras 2 ouă 300 g smântână 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Carnea o tocăm şi o călim în ulei cu ceapă, cartofii se curăţă, se spală, apoi se taie felii şi se…
Read more »

Chifteluţe de pui cu sos de smântână

9 October 2010
Chifteluţe de pui cu sos de smântână  Ingrediente:  1 piept de pui 1 ceapă 2 felii de pâine 2 ceşti lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 200-300 g smântână 1 lingură unt 200 g făină sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci mărunt, o căleşti puţin în ulei, apoi o treci prin maşina de…
Read more »

Ciorbă de păsat (crupe de porumb)

9 October 2010
  Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 1 farfurie adâncă plină cu păsat verdeţuri de tot felul sare   Mod de preparare: Speli păsatul, îl pui la fiert într-o oală cu 3 l apă, adaugi verdeţurile tocate mărunt şi când totul este bine fiert torni borşul fiert separat şi potriveşti gustul de sare. Când…
Read more »

Miel cu sos de smantana

9 October 2010
  Aleg muşchiuleţ de miel sau pulpă de miel pe care o tai şi o dau prin condimente tip Delikat, piper, boia dulce. în tava de la cuptor pun puţin ulei şi aşez bucăţile de carne pe care le acopăr cu puţină apă, o cană- două. Las la cuptor să scadă apa şi să se…
Read more »

Peşte marinat

9 October 2010
  Ingrediente: 1 – 1/2 kg macrou 2-3 cepe 100 g bulion 200 ml ulei 6-7 boabe de piper 2-3 foi de dafin 1 lămâie pătrunjel   Mod de preparare: Intr-un litru de apă pui foile de dafin, piperul, 50 ml ulei, ceapa tocată mărunt şi bulionul. Fierbi până vei obţine un sos mai gros.…
Read more »

File de şalău în crustă de mac

9 October 2010
  Ingrediente: 700g file de şalău 100gfăină 4 linguri seminţe de mac 1lingură coajă de lămâie rasă 1 linguriţă boia de ardei dulce 150ml ulei 2 lămâi sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileul de şalău, se spală bine în apă rece, se lasă să se scurgă, se şterge, apoi se tăvăleşte prin făină.…
Read more »

Reţete de post: Gogoşi din cartofi

9 October 2010
  Ingrediente: 2-3 cartofi potriviţi 200 g făină 1 ceaşcă apă caldă 3 inguri zahăr 3 linguri ulei 25-30 g drojdie de bere un vârf de cuţit sare 1 esenţă de vanilie coajă de lămâie undelemn pentru prăjit zahăr vanilat   Mod de preparare: Fiebi cartofii cu tot cu coajă, îi cureţi şi îi treci…
Read more »

Chiftelute prajite

9 October 2010
Ingrediente: 300 g carne 100 g franzelă 50 g ceapă 1 ou 20 g sare 25 g făină 100 ml ulei verdeaţă piper   Mod de preparare: Carnea se taie cubuleţe, apoi, împreună cu ceapa călită în ulei şi pâinea înmuiatăşi stoarsă, se trec prin maşina de tocat, după aceea, se adaugă sarea, piperul, verdeaţa,…
Read more »

Mancare de ardei gras cu piept de pui

9 October 2010
Mancare de ardei gras cu piept de pui  Ingrediente: 1 piept de pui 5-6 ardei graşi de diferite culori 1 ceapă 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi în apă cu ulei şi puţină sare. Speli apoi ardeii, îi tai bucăţi, cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în ulei. După ce…
Read more »

Reţete de post: Paste fainoase cu măsline

9 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg melcişori sau tăieţei laţi de post 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă tocată 1/2 ceaşcă ulei 1 lingură pastă de ardei 5-6 roşii din con­servă 1/2 ceaşcă vin alb sare piper 1 legătură verdeaţă     Mod de preparare: Scoţi sâmburii măslinelor, le pui în apă rece, le fierbi 5 minute…
Read more »

Tort cu banane si vişine

9 October 2010
  Ingrediente: 160 g făină 3 ouă 2 gălbenuşuri 3 linguri smantana 100 g unt 2 lin­guri pesmet de cozonac 3 banane puţin praf dc copt 120 g zahăr 1/2 pă­hărel lichior 400 g frisca bătuta 100 g boabe de vişine sau de zmeură din dulceaţă 100 g barat de alune vanilie   Mod de…
Read more »

Cod cu lămâie

9 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de cod lămâie lin­guri pesmet 2-3 căţel de usturoi 2 linguri idei 100g unt 50ml vin alb sec 200g smântână 1 ceapă mică l leg. mărar 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă fileurile, se spală, se scurg de apă şi se şterg bine. Se amestecă într-un…
Read more »

Sarmale fierte in vin alb

9 October 2010
Ingrediente:  500 g carne de vită 500 g carne de porc 150 g orez 500 g ceapă sare piper cimbru verdeaţă varză dulce opărită în apă cu sare şi puţin oţet 300 g suc de roşii 300 g ulei   Mod de preparare: Se toacă bine carnea, se amestecă cu orezul spălat, ceapa tocată mărunt…
Read more »

Cozonaci simpli

9 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 8 gălbenuşuri 4-5 albuşuri 350 g zahăr 250 g unt 2 linguri ulei 500 ml lapte 60 g drojdie un păhărel de rom coaja rasă de la o lămâie vanilie 1 linguriţă rasă de sare     Mod de preparare: Faci mai întâi plămădeala şi pentru aceas­ta sfărâmi drojdia, o…
Read more »

Rulada din file de porc

9 October 2010
Ingrediente: 1 kg muşchi filé de porc 500 g cabanos 2 gogoşari roşii 2 morcovi fierţi 5 ouă 500 g făină albă 500 ml ulei 500 g caşcaval   Mod de preparare: Se porţionează carnea, se bate cu ciocanul, se condimentează cu sare, piper şi delicat, apoi se aşează pe fiecare foaie de carne  caşcaval,…
Read more »

Tocana de berbec

9 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne de berbec 2 morcovi raşi 2 cepe 100 ml ulei 1 ardei gras roşu 1 pahar de vin sare piper foi de dafin boia dulce cimbru boia iute rozmarin mentă 2 linguri de bulion   Mod de preparare: Se pune ceapa cu ulei la călit, adăugăm morcovul şi ardeiul, apoi carnea…
Read more »

Mancare vanatoreasca

9 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne de mânzat zarzavat 300 gprune uscate 1 cană de miez de nucă fâşii de slănină 1 castron de usturoi 100 gunt 1 lingura bulion sare piper 2-3ceape foi de viţă murate şi condimente 1 cana vin alb   Mod de preparare: Se taie carnea felii şi se împănează cu usturoi şi…
Read more »

Salată de conopidă cu măsline si maioneză

9 October 2010
  Ingrediente: 2 bucăţi conopidă potrivit de mari sare piper 2 linguri smântână 100 g măsline negre 1 legă­tură pătrunjel 1 roşie 2 ouă 1 lingură muştar 200 ml ulei   Mod de preparare: Desfaci conopida bucheţele şi le laşi într-un vas cu apă rece şi sărată pentru 2-3 ore. După ce au stat aşa,…
Read more »

Zacusca cu mustar

9 October 2010
Ingrediente: 7 kg ardei kapia 250 ml ulei 2 linguri miere 4 linguri mustar   Mod de preparare: Ardeii kapia, copţi, daţi prin maşină se adaugă 250 ml de ulei, 2 linguri de miere şi 4 linguri de muştar, din care se face o maioneză. Peste ea se pun ardeii kapia şi se mai dă…
Read more »

Rulouri cu carne

9 October 2010
Ingrediente: 500 ml de lapte 3 ouă 1 pahar de apă minerală sare piper delicat după gust 400-500 g făină 600 g carne   Mod de preparare: Se face o compoziţie pentru clătite pe care le coacem cât mai subţiri. Umplutura se face din 600 g carne tocată, pusă la călit cu 2 cepe, mirodenii…
Read more »

Zacusca de fasole I

9 October 2010
Ingrediente:  5 kg gogoşari copţi 5 kg ardei kapia copţi 2 kg ceapă 1 kg fasole boboloane fierte 1,5 kg suc de roşii 1,8 l de ulei   Mod de preparare: Ardeii, gogoşarii şi ceapa se dau prin maşină, apoi se pun la fiert cu uleiul şi sucul de roşii, sarea, piperul şi foile de…
Read more »

Muschi de porc cu lamaie

9 October 2010
Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 300 g şuncă 1-2 lămâi sare piper   Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie felii şi se bate cu ciocanul, apoi se săreazăşi se piperează. Peste feliile de muşchi, se pun câte două felii de şuncă, iar peste şuncă, se aşează câte o felie de lămâie şi se prinde…
Read more »

Păstrăv în sos de smântână

9 October 2010
  Ingrediente: 8 păstrăvi (circa 250g bucata) 300g smântână 100g unt 1 lin­gură făină 200ml lapte 1lămâie sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se condimentează cu sare şi piper. Se prăjeşte în ulei, la foc potrivit spre mic, până ce se rumeneşte bine pe toate părţile, apoi se scoate…
Read more »

Tartă cu mere Poiana Braşov

9 October 2010
  Ingrediente: 12 mere creţeşti  ionatane sau renete 400 g aluat de foitaj sau aluat fra­ged 120 g zahăr 100 g gem 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Merele se curăţă şi 10 din ele se scobesc (se scot mijloacele cu semin­ţele) şi se umple golul cu cele 2 mere rămase rase şi amestecate cu…
Read more »

Friptura novodnai

9 October 2010
Ingrediente:  1 kg muschi de vita nucsoara piper pudra de usturoi usturoi zdrobit 100 ml coniac 250 g unt sare 1 kg ciuperci 3 rosii Mod de preparare: Un kg muşchi de vită tăiat felii, bătut bine cu ciocanul, apoi presărăm peste muşchi: sare afumată, nucuşoară, piper, pudră de usturoi şi usturoi zdrobit. Separat în…
Read more »

Varza cu paste

9 October 2010
Ingrediente:  2 verze mari 1lingură de delicat 400 g paste făinoase ulei   Mod de preparare: Pastele se fierb în apă cu sare şi puţin ulei. Varza se toacăşi se căleşte în ulei până scade la jumătate, apoi se adaugă delicatul şi pastele fierte şi călite cu apă rece. Se condimentează cu sare şi piper.…
Read more »

Crap pe varză la cuptor

8 October 2010
Crap pe varză la cuptor  Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 varză acră (mai mare) 1/2 ceaşcă ulei 3-4 roşii (sau 1 lingură bulion sub­ţiat cu o ceaşcă de apă) 1 ardei gras de la congelator 10-15 boabe piper sare   Mod de preparare: Desfaci în frunze varza acră, o cureţi de părţile groase şi o scurgi de…
Read more »

Ingheţată de ness

8 October 2010
  Ingrediente: 5 ouă 5-6 linguri zahăr 4 pliculeţe ness (sau cacao, rom) 1 plic frişcă 150 ml lapte   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi încorporezi gălbenuşurile şi frişca preparată după instrucţiunile de pe plic. Pui şi nessul, omogenizezi compoziţia şi o dai la rece. Am încercat această reţetă cu…
Read more »

Peşte cu sos de castraveţi

8 October 2010
  Ingrediente: 600 g peşte 1 castravete 1 ceapă roşie mică 2 linguri ulei 2 linguri vin roşu 1 legătură mărar 100 ml smântână 1 lingură zeamă de lămâie sare şi piper   Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, o căleşti cu ulei şi adaugi castravetele curăţat şi tăiat cubuleţe. Sărezi, piperezi, iar după 5…
Read more »

Mancarica de verdeaţă

8 October 2010
  Ingrediente: 10 legături pătrunjel 10 le­gături mărar 2 cepe 150 ml ulei 1 lingură făină 2 linguri bulion 1 ardei gras sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei. Adaugi făina, o rumeneşti puţin şi stingi cu 250 ml apă. Speli mărarul şi pătrunjelul, le tai…
Read more »

Mancare de dovlecei cu boia

8 October 2010
  Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 legătură de mărar sare piper boia 100 g bulion 1 ceapă 50 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi sâmburi şi îi tai cubuleţe. Tai ceapa cât mai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi dovlecelul şi sărezi după gust. După ce s-au călit toate circa 15…
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi si cafea

8 October 2010
Prăjitură cu biscuiţi si cafea  Ingrediente foi: foaia 1 3 ouă 3 linguri apă 6 linguri zahăr 6 linguri făină foaia 2 2 pachete de biscuiţi  foaia 3 3 albuşuri 6 linguri zahăr 1 cană miez de nucă 2 linguri făină Ingrediente cremă: 3 gălbenuşuri + 2 ouă 10 linguri zahăr 1 linguriţă ness 1 pachet margarină 2 albuşuri…

Macrou cu caşcaval la cuptor

8 October 2010
  Ingrediente: 4 bucăţi macrou 250g caşcaval 2 linguri pesmet 50ml ulei 1 lămâie 150g măsline fără sâmburi 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele şi se condi­mentează. Se prăjeşte în ulei, la foc mic, circa 10 minute, întorcându-1 pe toate părţile. Se pune apoi într-o tavă, se stropeşte cu…
Read more »

File de crap cu cartofi

8 October 2010
  Ingrediente: 700g file de crap 6 cartofi potriviti 70 ml ulei 1 leg. ceapă verde 1 lămâie 2 căţei de usturoi 1ou sare piper   Mod de preparare: Se curăţă fileul, se spală, se scurge de apă, se şterge cu şerveţele şi se condimentează. Se curăţă cartofii, se spală, se taie în rondele de…
Read more »

Salată de macrou marinat

8 October 2010
  Ingrediente: 300g file de macrou marinat 2 ouă fierte 2 roşii 1 morcov telina mica 1 ardei gras 1ceapă roşie 1 leg. ceapă verde 50g măsline fără sâmburi 50ml ulei (pref măsline) leg. mărar 2 lingem zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: Se taie fileul de macrou în feliuţe şi se…
Read more »

Ştiucă umplută ca la Maliuc

8 October 2010
  Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2kg) 3 ouă 1 leg. pătrunjel 1 leg. mărar 4-5 căţei usturoi 50 ml ulei 50 ml apă minerală 2-3 roşii l lămâie sare piper   Mod de preparare: Se taie ştiuca la ceafa şi pe late­rale şi se jupoaie pielea, cu grijă la aripioare, până la coadă. Se curăţă…
Read more »

Pastă de urdă cu marar si oregano

8 October 2010
Pastă de urdă cu marar si oregano  Ingrediente: 250-300 g urdă 1 legătură de mărar 1 vârf de cuţit de oregano  2 roşii pentru preparare şi una pentru orna­ment 1 lingură de ulei de masline   Mod de preparare: Speli şi tai cuburi mici roşiile, lăsându-le să se scurgă foarte bine. Intre timp, speli şi toci cât mai fin mărarul, iar…
Read more »

Chiftelute cu hrean si smnatana

8 October 2010
Ingrediente: 700 g carne tocată fin 2 cepe 200 g franzelă înmuiată în apă rece 4 ouă sare piper secretul gustului 1 legătură de mărar 500 g smântână   Mod de preparare: Carnea se amestecă bine cu ceapa călită în 50 ml de ulei apoi tocată prin maşină, ouăle şi piperul, apoi se fac chifteluţe…
Read more »

Macrou cu struguri

8 October 2010
  Ingrediente: 4 macrouri 1 ceapă potrivită 500g struguri albi 100 g miez de nucă 2 linguri smântână 50ml ulei 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală, se scurge de apă, se .şterge cu şerveţele şi se condimentează. Se prăjeşte în ulei până se pătrunde bine şi se rumeneşte…
Read more »

Carnati de casa

8 October 2010
Ingrediente: 1kg carne de porc 1kg carne de vită 400 g slănină 1 linguriţă de piper 1 linguriţă de sare 2 căciulii de usturoi 1 linguriţă de boia dulce cimbru magheran   Mod de preparare: Carnea tocată se frământă condimentată, adăugând 200 ml de apă sărată sau supă de oase. Se fac cârnaţii, se lasă…
Read more »

Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt

8 October 2010
Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt  Ingrediente: 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 2 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2-3 roşii 500 g iaurt 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi mazărea, fasolea, cartofii, ceapa, morcovul, pătrunjelul, apoi razi rădăcinoasele, tai mărunt ceapa, cartofii cuburi şi le pui…
Read more »

Tochitura taraneasca din purcel afumat

8 October 2010
Ingrediente: 300 g muşchiuleţ 300 g costiţă 300 g cârnat 200 g slănină 2 pahare apă   Mod de preparare: Tocăm slănina cubuleţe şi o punem la topit, adăugăm costiţa, cârnatul şi muşchiuleţul tăiate bucăţi mai mari, prăjim 10 minute, apoi adăugăm 2 pahare de apăşi lăsăm să fiarbă până scade apa. Se serveşte cu…
Read more »

Rulada de porc

8 October 2010
Ingrediente:  1,5 kg muşchi de porc 3 morcovi 200 g cabanos 200 g slănină 5 ouă sare piper ulei usturoi 1 kg cartofi   Mod de preparare: Muşchiul se desface într-o singură fâşie de carne ca un pat, care se bate bine cu ciocanul, apoi se condimenteazăşi, după dorinţă, se poate unge cu puţin muştar.…
Read more »

Reţete de post: Soia cu ciuperci si legume

8 October 2010
  Ingrediente: 1 pungă de cuburi de soia 1 cutie cu ciuper­ci 2 morcovi 1 ţelină mai mică 1 fir de praz 2-3 ardei graşi sare piper un pahar de vin alb sau puţin oţet de mere ulei   Mod de preparare: Pui cuburile de soia la înmuiat de cu seară, iar dimineaţa le fierbi…
Read more »

Reţete de post: Tocană de măsline

8 October 2010
  Ingrediente: 300 g măsline 3 cepe 500 ml suc de roşii 1 ţelină mică 1 legătură verdeaţă piper sare ulei   Mod de preparare: Desărezi măslinele în apă fierbinte, iar separat înăbuşi ceapa tocată j mărunt şi ţelina, tăiată fideluţă sau dată pe răzătoare, în ulei şi cu puţină apă şi când s-au înmuiat…
Read more »

Reţete de post: Sarmale cu soia

8 October 2010
  Ingrediente: 1 pungă granule de soia 2 cepe mari 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 gulie 1 păstârnac 1/2 cană orez 1 linguriţă condiment tip Vegeta varză murată cimbru foi de dafin ulei sare   Mod de preparare: Pui de seara soia într-o cratiţă, torni apa fiartă peste ea şi o…
Read more »

Piftie din carne afumata de porc

8 October 2010
Ingrediente: 1 kg cap porc 1 bucată rasol de porc 2 picioare de porc 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel 3 foi de dafin sare boabe piper 1 usturoi Mod de preparare: Se spală carnea şi se opăreşte, apoi se pune la fiert. După ce curăţăm spuma adăugăm zarzavatul, piperul boabe, sarea şi foi de…
Read more »

Ruladă cu pastă de maceşe si nuci

8 October 2010
Ruladă cu pastă de maceşe si nuci  Ingrediente: 400 g făină 1 ceşcuţă (de cafea) cu zahăr pudră 3 ceşcuţe ulei 3 ceşcuţe sifon sau apă minerală 1 linguriţă amoniac 1 plic zahăr vanilat un praf de sare Pentru umplutură ai nevoie de: 1 borcan pastă de măceşe (400 g) 300 g nucă măcinată zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci…
Read more »

Tartă cu gutui

8 October 2010
  Ingrediente: 1 kg gutui 350 g zahăr 175 g nuci sau migdale puţin rom 250 g aluat fraged 250 g cremă de vanilie pentru ecler   Mod de preparare: Din aluat se coace o tartă pentru 6 persoane şi pe fundul ei se întinde crema de ecler amestecată cu nucile (sau cu migdalele prăjite)…
Read more »

Tocanita picanta

8 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 4-5 ceape 75 ml ulei 2 linguri sos picant sare piper delicat   Mod de preparare: Un kg carne de porc, degresatăşi tăiată bucăţele, 4-5 cepe tocate mărunt, 75 ml ulei, 2 linguri de sos picant, sare, piper şi delicat. Punem în cratiţă uleiul, ceapa şi carnea, lăsăm la…
Read more »

Macrou în folie

8 October 2010
  Ingrediente: 4 macrouri 4 morcovi 2 cepe 30g unt 100 ml smântână 4 lin­guri ulei sare piper   Mod de preparare: Se taie legume curăţate în cubuleţe cât mai mici. Se călesc în unt şi înainte ca ceapa să se îngălbenească, se toarnă în vas şi 100 ml apâ. Se lasă să fiarbă la…
Read more »

Macrou cu ceapă la cuptor

8 October 2010
  Ingrediente: 1 kg macrou 6 cepe potrivite 2 morcovi potriviţi 1 pahar vin alb 1 pahar ulei l-2 foi de dafin 3-4 linguri 1 linguriţă piper boabe sare   Mod de preparare: Se taie fiecare macrou în 3-4 bucăţi, se spală bine şi se lasă să se scurgă de apă. Intre timp se curăţă…
Read more »

Jambon de porc in foitaj

8 October 2010
Ingrediente: 1000-1200 g jambon afumat fără os 300-400 g aluat de foietaj congelat 1 ou sare piper cimbru usturoi boia dulce   Mod de preparare: Se dezgheaţă aluatul, şunca se condimentează, se aşează pe aluat şi se înveleşte. Capetele de la aluat se ung cu albuş ca să nu se desfacă la copt, apoi punem…
Read more »

File de biban pane

8 October 2010
  Ingrediente: 400g file de biban 2 ouă 3-4 linguri făină 1 lămâie 2 roşii sare piper   Mod de preparare: Fileurile de biban curăţate de eventuale oscioare, spălate şi scurse de apă se presară cu sare şi piper şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Se trec apoi printr-un amestec de ou şi faină…
Read more »

Rulada din muschi de porc flambata

8 October 2010
  Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 600 g ciuperci 400 g caşcaval 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Se taie carnea porţii şi se bate bine, apoi pe fiecare bucată se pun ciuperci, ou fiert, caşcaval, sare şi piper, după care se ruleazăşi se dau prin ou bătut şi făină de grâu.…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Blackberry Mojito (video)

8 October 2010

Pateu de ţelină

8 October 2010
Pateu de ţelină  Ingrediente: 2 ţeline 200 g brânză de vaci 3 linguri smântână 2 linguri ulei 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 1/2 linguriţă suc de lămâie sare după gust   Mod de preparare: Cureţi ţelinele de coajă şi le treci prin răzătoarea cu ochiuri mici, apoi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Brânza de vaci…
Read more »

Caras în sos

8 October 2010
  Ingrediente: 2 caraşi 250ml vin alb l/2 pahar oţet de vin alb l lingură zahăr 1 kg roşii (3 cutii roşii în bulion) 200g smântână 1pahar ulei 50g unt topit l căţel de us­turoi 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de intestine şi de solzi, se spală…
Read more »

Prăjitură cu mere si budincă

8 October 2010
Prăjitură cu mere si budincă  Ingrediente: 1,5 – 2 kg mere 4 plicuri budincă de vanilie 4 plicuri zahăr vanilat 24 linguri zahăr tos 4 linguri zahăr pudră 4 albuşuri 1 pachet margarină 2 l lapte   Mod de preparare: Cureţi merele, le tai felii subţiri şi le aşezi în straturi într-o tavă unsă cu toată margarina. Presari apoi…
Read more »

Sos de ciuperci

8 October 2010
Sos de ciuperci  reţetă ungurească Ingrediente: 400 g cuperci 200 ml ulei 1 ceapă 1 legătură pătrunjel pesmet un cubulet concentrat de legume   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai felii subţiri ciupercile, le căleşti în ulei, la foc mic, apoi adaugi ceapa tocată mărunt şi laşi să se călească încet, până când se înmoaie ciupercile.…
Read more »

Friptura de porc

8 October 2010
Ingrediente: 1,6 kg pulpă de porc 2 cepe tocate peştişori 1 morcov tăiat rondele 5 căţei de usturoi 2-3 foi de dafin 1 linguriţă de cimbru mărunţit 1 lingură de pastă de tomate 1 linguriţă de boia dulce 75 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Punem în cratiţă uleiul, zarzavatul tocat, peste zarzavat,…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 1 (video)

8 October 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 1 (video)  Vrajitoriile lui Jamie Oliver I
Read more »

Sufleu de vanilie

8 October 2010
  Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2 linguriţe de făină de cartofi   Mod de preparare: Laptele, făina, zahărul, 10 g unt, 3 gălbenuşuri şi vanilia se pun la foc şi se amestecă pînă se îngroaşă, apoi se mai pun 3 gălbenuşuri. Albuşul se bate…
Read more »

Ciorbă cu perişoare de peşte

8 October 2010
  Ingrediente: 1 peşte indigen de circa 1 kg (indiferent de specie) 1 morcov 1-2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2-3 linguri zarzavat la borcan sau 1 lingură pastă de ardei 2 roşii din conservă sau 1 pahar de suc de roşii 2-3 cartofi piper sare 2-3 linguri ulei 1 lingură griş 2-3 linguri făină…
Read more »

Tartă cu căpşuni sau fragi

8 October 2010
  Ingrediente: 250 g aluat fraged 150 g frişcă bătută 800 g căpşuni sau fragi 700 g pentru jeleu 300 g zahar pesmet 400 g cremă de vanilie de ec   Mod de preparare: Din aluat sc coace o tartă pentru 6 persoane şi pe fundul ei se întinde crema de ecler, apoi un strat…

Reţete de post: Placintă cu soia

8 October 2010
Reţete de post: Placintă cu soia  Ingrediente aluat: 500 g făină 1/2 cană ulei 25 g droj­die 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă de sare Ingrediente umplutură: 1 pachet soia 2 cartofi sare piper cim­bru oregano   Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu o lingură de făină şi zahăr şi laşi maiaua obţinută să dospească 15…
Read more »

Cod cu fasole verde şi ceapă caramelizată

8 October 2010
  Ingrediente: 700g file de cod 400g fasole ver­de 2 cepe mari 1lingură pastă de tomate l linguriţă pastă de ar­dei dulce 1lămâie 150ml ulei 1leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparate: Se curăţă peştele, se spală, se scurge şi se şterge cu şerveţele. Se presară cu sare şi piper şi se prăjeşte în…
Read more »

Tocanita de vitel cu castraveti

8 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne vitel 2 cepe 50 ml ulei 1 kg castraveti murati suc de rosii patrunjel cimbru bulion Mod de preparare: Un kg carne de viţel tăiată cubuleţe şi 2 cepe tocate, le călim într-o cratiţă cu 50 ml de ulei, apoi stingem cu o cană de supăşi lăsăm să fiarbă o jumătate…
Read more »

Piept de pui cu sos de smantana

8 October 2010
Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pui 2 cepe 2 linguri de făină albă 5 linguri de ulei 1 cană de apă 500 g smântână pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se pune uleiul la înfierbântat, apoi se adaugă pieptul tăiat fideluţă, după care lăsăm să se călească bine. Se adaugă ceapa tocată mărunt;…
Read more »

Tort de castane cu fistic sau migdale

8 October 2010
O reteta simpla de tort de castane cu frisca si migdale din: oua, unt, zahar, praf de copt, lapte, frisca batuta, lichior si fistic sau migdale Ingrediente: 6 ouă 150 g unt 150 g zahăr vanilie 1 praf de copt 700 g castane 1 pahar lapte 500 g frişcă bătută 1 păhărel lichior fistic sau…
Read more »

Păstrăvi cu smântână la cuptor

8 October 2010
  Ingrediente: 6 păstrăvi miri 400g smântână 100ml ulei 1 ceapă mică l căţel de usturoi 1 leg. mărar lămâie sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se scurge bine de apă. Se presară cu sare şi piper, apoi se prăjeşte câte 4-5 minute pe fiecare parte în ulei, după…
Read more »

Cabanos in aluat

8 October 2010
Ingrediente: foietaj crud 500 g cabanos 1 ou 50 g făină   Mod de preparare: Se întinde aluatul în foaie groasă de jumătate de centimetru, se taie sub formă de dreptunghiuri egale şi pe fiecare dreptunghi se pune câte o bucăţică de cabanos de mărimea dreptunghiului. Se rulează, se unge cu ou bătut şi se…
Read more »

Piept de pui cu smantana si conopida

8 October 2010
Ingrediente: 1 kg piept de pui 200 g unt 200 g smântână 200 g lapte 4 linguri de făină 2 cepe 2 legături de mărar 1 conopidă   Mod de preparare: Pieptul de pui se porţioneazăşi se prăjeşte în unt, împreună cu ceapa tăiată mărunt, după care conopida se rupe bucheţele, se lasă să stea…
Read more »

Ruladă de somon şi spanac

8 October 2010
  Ingrediente: 400g file de somon proaspăt l,2kg spanac verde 200g cremă de brânză Mascarpone 1 leg. ceapă verde 2 ou 4 linguri pes­met 50ml ulei 1 lămâie 7-8 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine spana­cul, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Se căleşte…
Read more »

Pască cu branză de vaci si cacao

7 October 2010
  Ingrediente: 1 pahar făină 1/2 pahar zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar lapte 10 g praf de copt 100 g mar­garină 1 plic de zahăr vanilat 3 linguri cacao   Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer (sau cu telul) baţi oul cu zahărul, adaugi margarina (la temperatura camerei), alternativ cu laptele, apoi adaugi…
Read more »

Piept de vitel umplut cu galbiori

7 October 2010
Ingrediente: 200 g bureţi 3 cepe 3 linguri de unt 150 g pâine 2 cârnaţi de viţel 200 g şuncă tăiată cubuleţe 1 legătură de pătrunjel sare piper 1ou 1,5 kg piept de viţel fără os 250 ml vin 500 ml supă 5 linguri de smântână   Mod de preparare: Bureţii se curăţă, se spalăşi…
Read more »

Inima de vitel umpluta pe pat de varza

7 October 2010
  Ingrediente: 1 inima  vitel 600 g carne tocata 200 g orez 1 ceapa 1 lingura untura sare piper delicat 2 oua boia dulce patrunjel 2 linguri pasta de tomate 1 varza   Mod de preparare: La o inimă de viţel curăţată, se adaugă umplutura făcută din 600 g carne tocată, 200 g orez, o…
Read more »

Rulouri din carne de vita

7 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg carne 300 g cabanos 300 g caşcaval 3 gogoşari muraţi 3 morcovi fierţi sare piper usturoi suc de roşii ulei   Mod de preparare: Se porţionează carnea, se bate cu ciocanul, se condimentează, apoi aşezăm pe fiecare felie câte o fâşie de castravete, caşcaval, gogoşar, cabanos, apoi rulăm strâns şi le punem…
Read more »

Cremă de biscuiţi cu mere

7 October 2010
Cremă de biscuiţi cu mere  Ingrediente: 1 kg mere ionatane 1 cană de biscuiţi trecuţi pe răzătoarea cu ochiuri mici (sau sfămaţi) 100 g zahăr 1/2 cană apă 300 g frişcă o mână de stafide după gust, scorţişoară esenţă de rom   Mod de preparare: In tava aragazului pui la copt merele spălate şi curăţate de căsuţa de sâmburi.…
Read more »

Pulpe de pasare cu hribi si smantana

7 October 2010
Ingrediente: 4 pulpe pasăre 1 kg hribi 4 cepe 200 g unt 2 linguri de făină 300 g smântână sare piper delicat verdeaţă 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Fierbem pulpele în apă cu sare, topim untul, punem bureţii tăiaţi julien, ceapa tocată mărunt şi lăsăm la călit până scade apa din bureţi.…
Read more »

Tort cu vişine

7 October 2010
Tort cu vişine  Ingrediente: 4 ouă 1 cană făină 12 linguri apă 300 g vişine (de la congela­tor) 3 linguriţe îndulci­tor lichid 100 ml frişcă 2 linguriţe coajă rasă de lămâie   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu îndulci­torul până obţii o cremă, apoi adaugi treptat apa, coaja de lămâie şi făina. Baţi spumă albuşurile şi le…
Read more »

Sote din maruntaie de pasare

7 October 2010
Ingrediente: 300 g pipotă 300 g ficat 300 g inimă 300 g aripioare 400 g din partea mică a pulpei 1 pahar de vin alb piper sare 2 linguri de bulion sau 200 ml suc de roşii ulei 1 lingură de făină albă 2 cepe   Mod de preparare: Într-o cratiţă de trei sau patru…
Read more »

Miel cu spanac

7 October 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg spanac 1-2 cepe 1 lingură unt 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi bine carnea de miel, o tai în bucăţi potrivite şi o pui să se rumenească într-o cratiţă, în untul topit. Separat, pui la fiert o oală cu apă în…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Tequila Sunrise (video)

7 October 2010
Cum se prepara Cocktail Tequila Sunrise (video)  Ingrediente: 60 ml tequila 180 ml orange juice, or juice of 2 fresh oranges 1 dash grenadine 3 ice cubes 1 orange slice, to decorate 1 cherry, to decorate 1 50/25ml measuring cup 1 chopping board 1 sharp knife 1 juice squeezer 1 highball or tall glass 1 stirrer   Cum se prepara Cocktail…
Read more »

Pui prajit cu ciuperci

7 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg de pui 4 linguri de unt sare piper făină 100 g costiţă 2 cepe 250 g ciuperci 250 ml vin alb 125 ml apă supă 200 g măsline   Mod de preparare: Reţeta este pentru 4 porţii. Se curăţă, se spalăşi se taie carnea în opt bucăţi, se condimentează cu sare, piper,…
Read more »

Ruladă de miel

7 October 2010
  Ingrediente: pulpa din faţă a mielului 100 ml ulei 3-4 ouă fierte tari 1 kg spanac 2-3 ouă crude 3 linguri făină 3 cepe uscate sare piper cimbru usturoi margarină   Mod de preparare: Dezosezi pulpa, iar carnea o baţi astfel încât să se întindă cât mai mult posibil, dar să aibă o grosime…
Read more »

Salată de gulii cu maioneză de orez

7 October 2010
Salată de gulii cu maioneză de orez  Ingrediente: 1/2 cana orez sare 1 gulie 1-2 lingurite zeama de lamaie 50 ml ulei   Mod de preparare: Speli bine orezul şi-l pui la fiert în 2 căni de apă care fierbe şi sare după gust. După ce a fiert foarte bine, îl amesteci cu uleiul pe care-l adaugi puţin câte puţin. Cureţi…
Read more »

Ciorbă de miel

7 October 2010
  Ingrediente: carne de miel cu mai mult os (capul, gâtul, capul pieptu­lui, şira, partea de jos a picioarelor) zarzavat pentru ciorbă (2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, ţelină, păstârnac, 1 legătură ceapă) 1/2 căniţă orez smântână 1 ou 1 legătuă de leuştean borş oţet sau zeamă de varză ulei sare   Mod de preparare:…
Read more »

Tarte cu peşte şi legume

7 October 2010
  Ingrediente: 500g fih de peşte (cod, rnerluciu, şalău, biban) 1 morcov l00g mazăre 100g telină 1 ardei gras roşu 1 vânătă mică 2 lămâi 400g smântână 50g unt 4 fe­lii de şuncă tip Praga l00 ml ulei 1 leg. pătrunjel 1 leg. ceapă ver­de 2 linguri amidon sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »

Reţete de post: Sniţele de soia cu muştar si pastă de usturoi

7 October 2010
  Ingrediente: 2 pungi şniţele de soia sare piper boia iute şi dulce condiment tip Knorr din legume muştar dulce 1 căpăţână usturoi ulei făină apă minerală     Mod de preparare: Fierbi şniţelele în apă foarte bine condimentată cu sare, piper, boia şi Knorr. Le laşi la scurs, le presezi, le presari doar dacă…
Read more »

Prăjiturele colorate din cozonac

7 October 2010
Prăjiturele colorate din cozonac  Ingrediente: 1 cozonac mai uscat 2 căni apă 4-5 linguri zahăr 1 esenţă de rom sau de vanilie 100 g nuci mărunţite 2-3 linguri gem acrişor 50 g stafide 1 lingură cacao nucă de cocos în diferite culori   Mod de preparare: Pui la fiert apa cu zahărul şi esenţa şi laşi pe foc…
Read more »

Soricel (pui) pe cartofi prajiti

7 October 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 1 lingură de sfeclă roşie 2 linguri de caşcaval ras 1 lingură de pesmet 1 lingură de susan 1 ou piper delicat 200 g ulei 400 g cartofi 1 căţel de usturoi   Mod de preparare: Pieptul de pui se bate cu ciocanul, se condimenteazăşi se umple cu sfeclă rasă,…
Read more »

Rulada de piept de pasare cu spanac

7 October 2010
Ingrediente: 6 bucăţi de piept 6 fâşii de morcov fiert 1 kg spanac unt 100 g caşcaval ulei condimente 200 g suc de roşii   Mod de preparare: Se dezosează carnea, se bate cu ciocanul, se condimenteazăşi se pune peste carne pastă de spanac, apoi se presară caşcaval ras şi, pe mijloc, fâşia de morcov.…
Read more »

Tartă cu caise

7 October 2010
  Ingrediente: 1,100 kg caise 350 g zahăr pentru jeleu 250 g foitaj  sau aluat fraged 300 g cremă de vanilie de ecler 80 g zahăr pesmet   Mod de preparare: Caisele se curăţă de pieliţă, se taie in două, se scot simburii şi se sparg. Apoi caisele se fierb 3-4 minute cu 80 g…
Read more »

Rasol de pasare cu hrean si smantana

7 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg carne de pasăre 1 kg de zarzavat (morcov, pătrunjel, ceapă) 1 kg smântână 3 rădăcini de hrean   Mod de preparare: Se fierbe carnea cu zarzavat şi sare, apoi se scoate din supă. Carnea se porţionează pe farfurii, iar deasupra se pune hreanul cu smântânăşi cu pătrunjel tocat. Hreanul se rade pe…
Read more »

Peşte rasol cu garnitură de legume si sos de morcovi

7 October 2010
Peşte rasol cu garnitură de legume si sos de morcovi  Ingrediente: 3 fileuri de cod (circa 1 kg) 4 morcovi 4 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă făină 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă margarină sare 1 lămâie pătrunjel verde pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi 3 morcovi şi toţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata…
Read more »

Carne de porc cu ananas

7 October 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc tăiată fâşii 1 cutie de ananas bucăţi 5-6 linguri de sos de soia 2 linguri de vin alb dulce 1 vârf de cuţit de pastă de chili 3 linguriţe de amidon 2 gogoşari sau ardei roşii 2 linguri de ulei 2 linguri de ketchup 1 lingură de oţet alb…
Read more »

Tort cu alune

7 October 2010
  Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru trampat rom sau coniac 450 g alune 2 linguri pesmet de casă 50 g făină coajă de lămiie 60 g unt   Mod de preparare: Gălbenuşurile se amestecă cu 150 g zahăr şi cu coaja rasă de lămîie. Albuşurile se bat spumă tare si…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu