miercuri, 17 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #22


Retete de Paste:

Branză Raclette cu cartofi fierţi

11 December 2010
Branză Raclette cu cartofi fierţi  Ingrediente: 1,5 kg cartofi sare 1 linguriţă chimen 1,2 kg şvaiţer sau brânză franţuzească Raclette câte un borcan mic de castraveţi comişon, cepe mici, ştiuleţi de porumb dovleac dulce acrişor cca. 250 g carne slabă (şuncă) 1 legătură arpagic   Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i circa 20 de minute într-o oală, în…
Read more »

Retete de post: Cornulete si ineluse

11 December 2010
Retete de post: Cornulete si ineluseIngrediente aluat: 800 g faina 600 g margarina 10 linguri de apa clocotita + 5 linguri otet varf de cutit de sare + 10 g bicarbonat de sodiu 15 g coaja rasa de lamaie 1 g vanilina Ingrediente umplutura:250 g nuca,250 g gem ,10 g esenta de rom,120 g zahar pudra,200 g rahat. Mod de…
Read more »

Ruladă din carne de porc cu oua şi legume

11 December 2010
Ruladă din carne de porc cu oua şi legumeDin pulpa de porc se taie carnea în aşa fel încât să iasă ca o foaie de aproximativ un centimetru grosime, care se bate şi se condimentează ca pentru grătar cu sare, piper. Se poate lăsa şi într-un baiţ timp de câteva ore. Pentru umplutură se folosesc carne tocată, ouă fierte tare, morcov, gogoşar roşu…
Read more »

Tobă simplă de porc

11 December 2010
Tobă simplă de porc  Ingredinete: cap de porc ureche şorici limbă inimă rinichi carne sare mare piper boabe foi de dafin morcov ceapă pătrunjel piper măcinat, boia de ardei dulce usturoi pisat foarte puţin mujdei pentru gust: sare măruntă   Mod de preparare: Se pun să fiarbă toate într-o oală cu apă rece, până când carnea se desprinde…
Read more »

Sos de oua cu masline

11 December 2010
Sos de oua cu maslineIngrediente : 3 oua fierte 10 masline 100 g smantana 3 linguri vin 3 linguri zeama de lamiie piper sare tarhon cimbru Mod de preparare: Ouale se cojesc, apoi albusurile se toaca marunt, iar galbunusurile se freaca cu smantana pina se obtine un sos alifios care se amesteca cu maslinele tocate marunt. Se adauga vinul,…
Read more »

Supă acră de secară

11 December 2010
  Ingrediente pentru cwas: 75 g făină de secară 600 ml apă fiartă un căţel de usturoi pentru supă: 250 ml supă de legume sau de carne două cepe 100 g bacon o conservă cu (ciuperci 300 ml smântână un căţel de usturoi 5 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Salată de castraveţi cu lamaie

11 December 2010
Salată de castraveţi cu lamaie  Ingrediente:  un castravete mai mare 150 ml smântână o jumătate de lămâie o linguriţă de sare o legătură de mărar proaspăt   Mod de preparare: Castravetele se curăţă de coajă, se taie în feliiuţe foarte subţiri, se presară sare şi se pune într-o strecurătoare. După aproximativ o jumătate de oră se trrec rondelele sub…
Read more »

Mere prăjite

11 December 2010
Mere prăjite  Ingrediente: două ouă 40 g zahăr pu­dră 5 linguri de smântână dulce 110 g făină de grâu o lingură de făină de po­rumb 450 g mere 110 g unt zahăr tos   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile împre­ună cu smântână dulce şi zahărul pudră. Albuşurile se mixează până când com­poziţia se întăreşte. Se…
Read more »

Pacheţele de varză

11 December 2010
Pacheţele de varză  Ingrediente: o varză mai mare 175 g orez cu vârful lung două cepe 450 g ciuperci 50 g unt 1.500 ml suc de roşii sare piper condimente ulei   Mod de preparare: Varza se pune la fiert în apă cu sare. Când s-a înmuiat suficient, se scoate din apă şi se desfac frunzele cu…
Read more »

Cotlete de porc pane cu salată de legume

11 December 2010
  Ingrediente: 4 cotlete de porc 25 g făină două ouă 25 g pesmet ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală cotletele de porc, apoi se lasă deoparte pe un şervet absorbant ca să se usuce. Se bat cu un cio­can pentru şniţele până devin subţiri, apoi se presară sare…
Read more »

Ruladă cu brânză şi stafide

11 December 2010
Ruladă cu brânză şi stafide  Ingrediente: 800 g făină 350 ml lapte dulce 150 ml ulei 7 ouă 300 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilimat 400 g brânză de vaci o lămâie 75 g stafide 50 g miez de nucă o jumătate de linguriţă de sare o sticluţă de esenţă de lămâie 30 g drojdie   Mod…
Read more »

Colac

11 December 2010
  Ingrediente: 400 g făină 100 g unt 200 g zahăr 200 ml lapte un cubuleţ de drojdie o lămâiie sare ulei 3 ouă 50 g nuci   Mod de preparare: In laptele călduţ se dizolvă drojdia, se lasă 20 de minute la dospit şi apoi se toarnă peste făină. Se adaugă zahărul şi un…
Read more »

Cartofi umpluţi cu peşte

11 December 2010
  Ingrediente: 4 cartofi 175 g ton în ulei (conservă) doi castraveţi muraţi sau în oţet o lingură de pătrunjel verde (tocat) o ceapă verde două linguri de ulei (e mai bine cu ulei de măsline) o lingură de zeamă de lămâie două măsline ne­gre (mamut) piper după gust   Mod de preparare: Mai întâi…
Read more »

Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic

11 December 2010
Ingrediente: 1 lingura rozmarin, tocat 500 g cartofi, curatati de coaja, dati pe razatoarea mare 1 galbenus un praf de sare piper ulei pentru prajit 4 bucati piept de pui, curatate de pielite 1 lingura ulei de masline 25 g unt 4 linguri otet balsamic 4 catei de usturoi, taiati felii Mod de preparare: Amestecati…
Read more »

Pui de baltă pane

11 December 2010
  Dacă aveţi pui de baltă proaspeţi, alegeţi picioarele din spate, jupuiţi-le, spălaţi-le bine, uscaţi-le cu un şervet sau hârtie absorbantă. Dacă sunt din comerţ, atunci aveţi grijă doar să fie spălate şi uscate. Puneţi puii de baltă într-un vas în care se află puţin ulei şi sucul de la o lămâie, şi îi lăsaţi…
Read more »

Heringi marinăreşti

11 December 2010
Heringi marinăreştiEste o reţetă de marinată cu specific dobrogean. Se pregăteşte din 10 heringi de mărime potrivită, o jumătate de litru de apă, o jumătate de litru de vin alb (sec), un sfert de litru de oţet de vin, două cepe mici, doi mor­covi, o căpăţână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde şi condimente după…
Read more »

Retete de post: Spaghete cu ciuperci

11 December 2010
  Ingrediente: 300 g spaghete 500 g ciuperci 1 ceapa 150 g masline 2 linguri ulei un pahar suc de rosii sare piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele in apa cu sare. Se toaca ceapa (ajutor)si se caleste impreuna cu ciupercile proaspete(curatate in prealabil), se adauga sucul de rosii, piper si sare. Maslinele se…
Read more »

Cocktail Rusty Nail

11 December 2010
Cocktail Rusty Nail  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Scotch whisky drinks Decoraţiune – esenţa stoarsă dintr-p coajă de lămâie   Se serveşte după cină   Ingrediente: 6/70 cl scotch whisky 4/10 cl Drambuie   Apărut în Statele Unite, în anii ’60, cocktailul Rusty Nail. în traducere literală „cui…
Read more »

Supă de praz

11 December 2010
Supă de prazSe aleg trei fire de praz şi o legătură mică de ceapă verde. Se curăţă şi se taie fin, apoi se călesc uşor în două lin­guri de ulei de măsline (ori în unt, ori în margarină). Se adaugă o lingură de făină (sau de pesmet pentru cei mai sensibili cu stomacul) şi se lasă doar…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 21(video)

11 December 2010

Tocana de soia

11 December 2010
Ingrediente: un pachet cu cuburi de soia o telina potrivita 2-3 morcovi potriviti 2-3 cartofi potriviti ulei pentru prajit + 50 ml ulei 3-4 cepe mari 2 linguri de bulion sau cateva rosii foarte coapte condimente o foaie de dafin (facultativ) vegeta 5 catei de usturoi o legatura de patrunjel o legatura de marar Mod…
Read more »

Salata cu parmezan si crutoane

11 December 2010
Salata cu parmezan si crutoaneIngrediente sos: 2 galbenusuri crude 150 ml ulei de masline sucul de la o lamaie 1 lingurita de mustar 1 catel de usturoi,curatat si pisat Ingrediente salata: 50 g parmezan (sau cascaval afumat) 2 salate verzi 100 g crutoane 4 fileuri de ansoa   Mod de preparare: Salata se rupe (se taie) bucati, parmezanul se…
Read more »

Retete de post: Cartofi cu sfecla

11 December 2010
Retete de post: Cartofi cu sfecla  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati sfecla rosie 2 cepe 100 ml ulei 2 linguri sau lamaie patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cartofii si sfecla se fierb in coaja, dar separat. Sfecla se poate coace in cuptor. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se prajeste in ulei. Cartofii si…
Read more »

Salata de capere

11 December 2010
Salata de capereIngrediente : 3 cepe mari 4 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin) 150 g capere mari (se gasesc la borcane) o lingura de otet de vin sare piper o legatura de patrunjel tocat Mod de preparare: Se curata cepele, se taie in patru si apoi in feliute subtiri. Se incinge jumatate din untdelemn…
Read more »

Cozonac

11 December 2010
CozonacIngrediente : 1kg faina 7 galbenusuri 4 albusuri 300 g zahar 250 g unt 2 linguri de ulei lapte cit se cere (circa 1/2 l) 1 lingura de rom vanilie 50 g drojdie 1lingurita rasa de sare Mod de preparare: Se moaie drojdia cu putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, deoarece se opareste drojdia…
Read more »

Ciorba de varza alba cu sos romanesc

11 December 2010
Ciorba de varza alba cu sos romanescIngrediente : 1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de cca 6-700 g o ceapa mijlocie 1 kg rosii o lingurita cu virf faina 2 linguri untdelemn 100 ml smintina cimbru marar sare   Mod de preparare: Carnea se pune la foc in 3 l apa rece.Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza taiata…
Read more »

Retete de post: Cartofi cu varza murata

11 December 2010
Retete de post: Cartofi cu varza murata  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g varza murata 100 ml ulel piper sare boia de ardei   Mod de preparare: Se pun cartofii in coaja la fiert. Intre timp se taie varza subtire(ajutor) si se pune la calit cu ulei. Se caleste 5 minute Se adauga cartofii fierti si taiati in felii, piper sau…
Read more »

Saleuri crocante

11 December 2010
Ingrediente : 1kg faina 1 l lapte 1/4 ulei 1/4 smintina 100 ml otet o lingurita cu bicarbonat 30 g sare Mod de preparare: Intr-un castron de 3 l, se pune uleiul si laptele, apoi se adauga faina, amestecata neaparat cu bicarbonatul si se freaca, cu dosul lingurii, pe marginea castronului, pina cind compozitia nu…
Read more »

Retete de post: Mancare de cartofi cu castraveti murati

11 December 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ceapa 500 g castraveti murati 100 ml ulel 50 g bulion 3 rosii marar sau patrunjel verde piper Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii si se prajesc putin in ulei incins in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt, pana…
Read more »

Salata cu cascaval, salam si sunca

11 December 2010
Salata cu cascaval, salam si suncaIngrediente: 2 morcovi sare 500 g cascaval 200 g sunca fiarta taiata felii 100 g salam, in felii subtiri 2 ling. otet 4 ling. ulei piper negru macinat 1 salata mare verde 2 oua fierte tare Mod de preparare: Morcovii se taie bucati si se fierb in apa sarata clocotita. apoi se scot cu lingura…
Read more »

Fursecuri cu gem

11 December 2010
Fursecuri cu gem  Ingrediente: 300 g faina 125 g unt 125 g zahar 1 ou 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita cu coaja de portocală 150 g gem de portocale 100 g zahar pudra sare   Mod de preparare: Freaca untul cu zahărul până se topeşte. Adaugă apoi oul, zahărul vanilat, coaja de portocală, făina şi un…
Read more »

Retete de post: Dovlecei umpluti cu ciuperci

11 December 2010
Retete de post: Dovlecei umpluti cu ciuperciIngrediente: 1 dovlecel mare 250 g ciuperci 2 cepe mijlocii 2 gogosari 1 vinata un catel usturoi sare piper boia dulce Mod de preparare: Umplutura: se rade vanata, gogosarii pe razatoarea mare, se adauga ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Dovlecelul se curata si se taie in doua in lungul…
Read more »

Steluţe de ciocolată

11 December 2010
Steluţe de ciocolată  Ingrediente pentru blat: 180 g unt 180 g ciocolata neagra 3 oua 80 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 100 g faina 1 plic cu praf de copt pentru glazură: 250 g zahar 200 g unt 2 linguri cacao 6 linguri cu lapte   Mod de preparare: Topeşte ciocolata. Adaugă untul topit separat,…

Retete de post: Snitel de cartofi si legume

11 December 2010
Retete de post: Snitel de cartofi si legumeIngrediente: 500 g cartofi 100 g ceapa 300 g legume 2 oua verdeata 50 g faina sare piper ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, la fel si legumele. Cartofii se curata, se dau prin masina de tocat impreuna cu legumele, se adauga ouale, verdeata tocata, sare, piper, faina si se amesteca, dupa…
Read more »

Ciorba de cartofi cu sos romanesc

11 December 2010
Ciorba de cartofi cu sos romanescIngrediente : 700-800 cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de ardei tarhon leustean patrunjel sare 10 – 100 ml smintina Mod de preparare: In circa 1 1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert oase…
Read more »

Cozonac moldovenesc cu nuca

11 December 2010
  Ingrediente : 1 kg de faina 10 galbenusuri drojdie de bere 100 g untura 200 ml ulei sare 300 g zahar tos o lingura de zahar farin vanilie 300 de g nuci macinate 2 linguri de rom 100 g stafide 1 lingura cacao 3 linguri de zahar 500 ml lapte Mod de preparare: Se…
Read more »

Salata de pasare

11 December 2010
Salata de pasare  Ingrediente: 500 g piept de pui fiert 500 gr. morcov 500 gr. telina 300 gr. mere 250 gr. maioneza 2 lamai 2 ardei grasi sare piper 1/2 lingurita cu sos englezesc ridichii rosii pentru decor   Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cuburi mici, se adauga morcovul, telina, merele, ardeiul gras, ce…
Read more »

Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi

10 December 2010
Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi  Ingrediente:  10-15 pulpe de pui 6-9 cartofi 2 cepe 4-5 catei de usturoi oregano boia dulce ulei piper sare bulion 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Se pun cartofii la fiert in apa cu putina sare. Dupa aproimatix 15 min se scot cartofii  si se pun in tava impreuna cu pulpele de pui unse…
Read more »

Escalop din snitel de vitel

10 December 2010
Ingrediente: 6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu virf de mustar 100 ml smintina 1/2 lingurita faina un virf de cutit de piper un virf de lingurita de sare Mod de preparare: Carnea curatata de pielite, taiata in felii de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca fibrele…
Read more »

Ficat de porc impanat

10 December 2010
Ingrediente: 600 gr ficat de porc 200 gr slanina taiata fasii subtiri ulei sare piper faina 5 cartofi 1 ceapa 2 catei usturoi pisati Mod de preparare: Ficatul de porc se inteapa din loc in loc cu varful unui cutit ascutit, se introduce in aceste orificii slanina, se unge cu ulei si se introduce la…
Read more »

Perisoare cu smantana

10 December 2010
Ingrediente: 1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou 50 g ceapa 25 g faina untdelemn sare Ingrediente sos: 30-50 g untdelemn,o lingurita de ceapa rasa, 25 g faina,15-20 ml zeama de lamiie, 100 ml smantana,marar,sare. Mod de preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si…
Read more »

Pulpe de pui gratinate

10 December 2010
Ingrediente: 4 bucati pulpe de pui ulei sare piper ghimbir frunze telina verde 1 lingura unt 3 linguri pesmet 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi pisat 4 felii cascaval Mod de preparare: Pulpele de pui se condimenteaza, se adauga putin ulei si se introduc la cuptor timp de 20 minute. Din pesmet se…
Read more »

Pui umplut

10 December 2010
Pui umplut  Ingrediente: 1 pui 150 gr carne tocata 100 gr ciuperci taiate morcov mazare praz 1 ou sare piper boia de ardei dulce 1 legatura patrunjel verde 2 felii costita slaba 150 ml vin alb   Mod de preparare: Puiul se dezoseasa cu ajutorul unui cutit mic cu farful ascutit, incepand de la sira spinarii…
Read more »

Ficat de vitel venetian

10 December 2010
Ficat de vitel venetianIngrediente: 600 gr. ficat de vitel 2 cepe rosii 4 linguri ulei de masline 1 lingura otet alb 2 linguri patrunjel verde sare piper salvie   Mod de preparare: Ficatul se condimenteaza, se taie bucati potrivite, apoi se prajeste in 1/2 din cantitatea de ulei. In restul de ulei, se caleste ceapa taiata felii subtiri,…
Read more »

Pui la cuptor cu legume

10 December 2010
Pui la cuptor cu legumeIngrediente: 1 pui 6-8 felii bacon 1 lingura ulei masline sare piper boia de ardei dulce 1 lamaie 500 gr legume sote 1 lingura margarina Mod de preparare: Puiul se unge cu ulei, se condimenteaza, se infasoara in feliile de bacon (slanina), se stoarce zeama de lamaie si se introduce la cuptor incalzit in prealabil,…
Read more »

Crap cu ciuperci

10 December 2010
Crap cu ciuperciIngrediente: 1 kg file de crap 800 gr ciuperci proaspete 2 cepe 400 gr rosii in bulion sare piper foaie dafin cimbru 1 legatura patrunjel verde 150 ml vin alb 2 linguri ulei Mod de preparare: Se portioneaza crapul, se condimenteaza apoi se introduce la cuptor 5 minute dupa care se adauga ceapa taiata pestisori,…
Read more »

Cocktail Rum Fix

10 December 2010
Cocktail Rum Fix  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie şi un ştir   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 5-6 cl rom alb sucul de la lămâie verde o jumătate de linguriţă de zahăr pudră apă naturală câteva picături de…
Read more »

Pui cu lamaie si cartofi rosi

10 December 2010
Pui cu lamaie si cartofi rosiIngrediente: 1 pui 4 lamai 1 lingurita piper rosu si verde 1 lingura frunze de busuioc verde 1 kg cartofi 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Puiul se taie in patru, se adauga sucul extras din 2 lamai, se condimenteaza cu piperul, frunzele de busuioc taiate fin si cele 4 lingurite de ulei,…
Read more »

Creier cu sos de rosii

10 December 2010
Creier cu sos de rosiiIngrediente: 800 gr creier de vaca 2-3 cepe 500 gr suc de rosii 2-3 catei usturoi 1 llingurita unt cimbru sare piper vin alb foi de dafin 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Creierul se curata de pielite si se introduce la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate de piper,…
Read more »

Clopoţel de Craciun

10 December 2010
Clopoţel de Craciun  Ingrediente: 200 g nuci 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml vişinată vişine din vişinată 50 g cacao 200 g unt 100 g stafide 1 lingura cu ulei   Mod de preparare: Pune ouăle la fiert 5-6 minute. Freacă untul cu zahărul pudră. Adaugă apoi gălbenuşurile fierte…
Read more »

File de merlucius cu spanac

10 December 2010
File de merlucius cu spanacIngrediente: 1 kg file de merlucius 1 kg spanac oparit 50 gr unt 1 ceapa 3 oua 150 gr cascaval ras 2 catei usturoi 2 lamai sare piper nucsoara Mod de preparare: Fileul de peste se ruleaza sub forma de papiota, se condimenteaza, se adauga 1 lingura de ulei si se introduce la cuptor timp…
Read more »

Legume cu smantana si oua fierte

10 December 2010
Legume cu smantana si oua fierte  Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smintina 50 g unt 30 g pesmet   Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un vas uns cu unt alterind cu ouale fierte si taiate in felii rotunde. Deasupra se distribuie smintina si se presara pesmetul si bucatele de unt.…
Read more »

Cocktail Royal Dab

10 December 2010
Cocktail Royal Dab  Calitate – slab alcoolizat  Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente: un cl brandy o linguriţă de cremă de coacăze (cassis) câteva picături de suc de lămâie o jumătate de pahar de iaurt cu…
Read more »

Gulaş cu carnaţi afumaţi

10 December 2010
  Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g kaizer 300 g carnati afumati 1 ardei iute 1 ardei gras 2 cartofi 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia 3-4 catei de usturoi 1 lingura untura 200 ml vin sare piper Mod de prepararare: Taie carnea cubuleţe şi pune-o în vasul de…
Read more »

Omleta cu ficat de pasare

10 December 2010
Omleta cu ficat de pasare  Ingrediente: 4-5 oua 40-50 g unt 50 ml untdelemn sare piper 100 g ficat 1 ceapa mica patrunjel Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in unt sau untdelemn si se adauga ficatul taiat in fisii, lungi de 3-4 cm si groase de 1 cm. Se prajesc 8-10 min la foc…
Read more »

Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb

10 December 2010
Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb  Ideal ar fi să preparăm supa de peşte folosind şi crap şi peşte mic. Peştele se curăţă şi se spală iute cu apă călduţă, se porţionează peştele cel mare şi se pune într-un tifon curat. In acelaşi tifon mai adăugăm cinci-şase cepe tăiate în sferturi şi condimente după gust: foi de dafin, cuişoare şi…
Read more »

Escalop de somon cu măcriş

10 December 2010
Escalop de somon cu măcriş  Ingrediente: 31.500 kg somon proaspăt tăiat în escalopuri fine 100 g măcriş înmuiat în apă sărată 1/4 l vin alb sec 1/2 l smântână l/4 kg peşte fume 100 ml ulei 80 g eşalote tăiate sare pîiper   Mod de preparare: Puneţi pe foc, într-o caserolă, vinul alb, peştele fume şi adăugaţi eşalotele tăiate.…
Read more »

Carnati

10 December 2010
Carnati  Ingrediente: spetele (pulpele din fata) de porc burta (bletul) ceafa de minzat condimente sare piper usturoi Mod de preparare: Carnatii se prepara in mod obisnuit numai din carne de porc. Aceasta se poate amesteca cu carne de vita tinara, care se procura cu 2-3 zile inainte de taierea porcului si, dupa ce s-a curatat…
Read more »

File de ton roşu la grătar cu sos de roşii, capere şi limete

10 December 2010
  Ingrediente: 200 g file de ton 3 felii de vinete o bucată radichio 3 dovle­cei zuchini o felie de roşie sare piper pentru sosul de roşii: o roşie o jumătate de căpăţână de usturoi sare piper coaja de la o limetă tăiată jullien capere   Mod de preparare: Fileul de ton roşu se trage…
Read more »

Jumari cu creier

10 December 2010
  Ingrediente: 3-4 oua 1 ceapa mica 100-150 g creier (de porc sau de vitel ) 50 g unt sau untdelemn patrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie incalzita 3-4 min,la foc mic, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se caleste 1/2 min, apoi se…
Read more »

Sarmale afumate

10 December 2010
Sarmale afumate  Ingrediente: 2 verze murate 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc afumată 200 g slanină afumata 200 g costita afumată 200 g carnti afumaţi 1 ceasca cu orez 2 cesti cu vin alb 100 g bulion 2 cepe cimbru foi de dafin piper marar patrunjel 1 lingura cu untura   Mod…
Read more »

Minisavarine

10 December 2010
Minisavarine  Ingrediente pentru aluat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri pesmet fin 1 lingura faina Ingrediente pentru sirop: 2 pahare apa 200 g zahar 3 linguri de rom pentru decor: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă omogenă. Adaugă pes­metul şi făina.…
Read more »

Crap cu menta

10 December 2010
  Ingrediente: 1,500 kg crap 2 morcovi 2 cepe 100 boate de piper 2 linguri cu otet. Ingrediente sos:100 gr frunze de menta,2 linguri ulei de masline, sare, piper,1 lingura otet aromat de fructe Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, se portioneaza si se sareaza. Se lasa 24 ore la frigider. Sosul se…
Read more »

Sarmale in foi de varza acra cu carne

10 December 2010
  Ingrediente: 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii(100 ml) 1 foaie de dafin cimbru marar Mod de preparare: Pentru sarmale este buna numai varza cu foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful frunzelor…
Read more »

Ficat de porc cu ciuperci si smantana

10 December 2010
Ingrediente: 500 gr ficat porc 250 gr ciuperci din conserva 1-2 cepe taiate marunt 200 gr smantana sare piper 1 lingura faina 2 catei usturoi pisati 1 legatura patrunjel taiat fin 2 linguri ulei Mod de preparare: Ficatul de porc se taie joulien mare si se caleste in ulei. Se adauga condimentele, ciupercile, ceapa, patrunjelul…
Read more »

Cârnăciori calzi a la lyonnaise

10 December 2010
  Ingrediente: un cârnat de porc de 800 g de foarte bună calitate 1 kg de cartofi cam de aceeaşi mărime   Mod de preparare: Puneţi într-o caserolă cârnatul şi acoperiţi-l cu 2-3 l de apă rece. Puneţi-l pe foc şi lăsaţi-l acolo până când apa e gata să fiarbă. Menţineţi o căldură constantă, fără…

Salată de varză albă cu susan

10 December 2010
Salată de varză albă cu susan  Ingrediente: 400 g varză albă tocată 100 g brînză gen şvaiţer un măr acru 75 g stafide 50 g susan prăjit o jumătate de lămîie o lingură de muştar două linguri de oţet 4 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron un praf de sare, piper măcinat, muştar şi…
Read more »

Pui umplut cu bucaţi de pere si castane

10 December 2010
Pui umplut cu bucaţi de pere si castane  Ingrediente 1 pui mare 1 borcan castane fierte 5 pere 300 ml vin alb sare piper nucsoara ulei de masline rozmarin dovlecei ardei gras in trei culori Mod de preparare: Spală puiul şi condimentează-l în interior şi exterior cu sare, piper şi nucşoară. Rumeneştie puţin puiul în ulei încins. Ai grijă să-l întorci pe…
Read more »

Barcuţe de dovlecei umpluţi

10 December 2010
Barcuţe de dovlecei umpluţi  Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii o ceapă 2 litri bulion de legume 100 g şuncă o roşie sau 8 tomate cherry 125 e brânză de vaci 2 linguri lapte 1/2 lingură pătrunjel 1/2  lingură mărar 1/2 lingură tarhon 1/2 lingură cimbru sare piper   Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade. Dovleceii…
Read more »

Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri

10 December 2010
Ingrediente: 250 g piept pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri untdelemn 2 linguri apa rece un ou 25 g faina piper marar patrunjel sare Ingrediente sos :50 g untdelemn, 1/4 l apa, 1/2 l suc de rosii,ceapa rasa fin, 25 g faina, marar,patrunjel, telina, sare. Mod de preparare: Intr-o cratita, se infierbinta…
Read more »

Şniţel de pui cu şuncă şi sos de smîntînă

10 December 2010
  Ingrediente: 150 g piept de pui 50 g şuncă caşcaval făină ou pesmet ceapă sare piper   Mod de preparare: Şniţelul se prepară ca atare, după care se pune într-un vas pentru gratinare. Separat, într-o tigaie se prepară sosul de smîntînă ameste­cat cui ceapa tocată julienne, şunca tăiată cubuleţe, se lasă să clocotească, după…
Read more »

Lapte de pasăre

10 December 2010
Lapte de pasăre  Ingrediente: 8 ouă proaspete 250 g zahăr pudră 1/2 l lapte o picătură de esenţă de vanilie   Mod de preparare: Crema: Puneţi cele 8 ouă într-o caserolă cu 125 g zahăr pudră. Amestecaţi bine cu un tel. Adăugaţi 1/2 I lapte fiert, în care, în prealabil, a fost introdusă o picătură de vanilie.…
Read more »

Brioşe cu dulceaţă de struguri

10 December 2010
  Ingrediente: 700 g făină 400 g iaurt 4 linguriţe de praf de copt 14 linguri de ulei 150 g zahăr sare 100 g stafide dulceaţă de struguri   Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă iaurtul, uleiul şi ouăle, Separat se omogenizează făina, praful de copt, zahărul şi sarea (un virf de cuţit). Se…
Read more »

Peşte (păstrav) indopat cu nuci

10 December 2010
Peşte (păstrav) indopat cu nuci  Ingrediente: 2 pastravi 250 g nuci 2 felii de paine 100 ml, lapte 2 oua 1 lamaie 2 linguri cu smantana 1 pahaar vin alb ulei sare Mod de preparare: Curăţă peştii şi şterge-i bine cu un şervet. Stropeşte-i apoi cu puţină zeamă de lămâie. Separat, amestecă nucile tocate mărunt cu pâinea înmuiată în…
Read more »

Zacusca de cod

10 December 2010
Zacusca de codIngrediente: 1 kg cod 3 morcovi 1 telina 1 albitura toate taiate bare potrivite   1 legatura usturoi verde 1 fir de praz taiate marunt 100 gr masline 250 gr rosii in bulion 2-3 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel taiat fin   Mod de preparare: Legumele se inabusa 5-10…
Read more »

Salată din multe legume

10 December 2010
Salată din multe legume  Ingrediente: o salată 200 g morcovi două roşii 200 g ciuperci din conserrvă 200 g vinete 200 g ardei capia o jumătate de lămâie ulei sare piper   Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc pe un grătar. Mor­covii se fierb şi se taie fiddeluţă. într-un castron se rup frunzele de salată, se…
Read more »

File de cod cu telina gratinata

10 December 2010
File de cod cu telina gratinataIngrediente: 600 gr file de cod 1 kg telina chinezeasca 1 lingura unt 200 gr cascaval 1 lamaie sare piper 2 oua 2 linguri pesmet Mod de preparare: Telina se spala si se taie felii subtiri, se fierbe inabusit 20 minute in putina apa si sare. Dupa fierbere se scoate se aseaza intr-un vas rezistent…
Read more »

Reţete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci şi legume

9 December 2010
Reţete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci şi legume  Se aleg şase-opt cartofi frumoşi, se spală (nu se descojesc), se ung cu ulei şi se pun fiecare în câte o folie de alu­miniu. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se coc (pentru a vă da se ama când sunt copţi, strângeţi uşor unul (dintre ei), într-o crăticioară se pune puţin ulei…
Read more »

Dovlecei şi vinete cu sos de usturoi

9 December 2010
  Se alege o vânătă şi un dovlecel de mărime potrivită, se spală, se taie în felii groase de cinci milimetri şi se presară sare, pentru a-şi lăsa zeama şi amăreala. După 10-15 minute, fiiecare felie se tamponează cu un şervet curat sau cu hârtie absorbantă, după care se prăjesc în ulei. (Pentru cei care…
Read more »

Ceapă cu sos la cuptor

9 December 2010
Ceapă cu sos la cuptor  Ingrediente: 200 g rădăcină de pătrunjel 100 g morcovi se fierb în apă cu sare fulgi de boia ulei de măsline ceapa   Mod de preparare: Se pune deoparte o rădăcină de pătrunjel. Cealaltă se pasează şi i se păstrează zeama. Se dizolvă două linguri de făină de grâu în zeama de zarzavat, se…
Read more »

Friptură de raţă

9 December 2010
Friptură de raţă  Ingrediente:  două aripi de raţă 1/4 l vin roşu de Bourgogne 150 g unt sare şi piper 10 eşalote   Mod de preparare: Asezonaţi cu sare şi piper cele două aripi de raţă. Prăjiţi-le foarte puţin în unt într-o cratiţă. Aripile de raţă trebuie să rămână totuşi roşii, aproape în sânge. După prăjire, puneţi…
Read more »

Cocktail Royal Temptation

9 December 2010
Cocktail Royal Temptation  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Amaretto drinks şi Coffee liqueur drinks Decoraţiune – o coaja de portocală, frunzuliţe de mentă, un praf de cacao   Se serveşte dupâ-amiaza. seara şi noaptea   Ingrediente: 4/10 Amaretto di Saronno 3/10 Kahlua 2/10 Midori 1/10 frişca…
Read more »

Prăjitură cu brânză si jeleu de portocale

9 December 2010
Prăjitură cu brânză si jeleu de portocale  Ingrediente: 8 linguri de făină 8 linguri de lapte 8 linguri de zahăr tos 6 linguri de ulei o lămâie praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat 3 ouă 500 g brânză de vaci esenţă de vanilie coajă de portocală jeleu de portocale   Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă făina cu…
Read more »

Knodel

9 December 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g pîine albă (tăiată bucăţele) doi litri apă   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se amestecă bine cu făină şi sare prină se obţine o cocă. Coca se împarte în 12 bucăţi, se aplatizează şi se pun la mijloc bucăţele de…
Read more »

Găluşte de cartofi cu sos de smantana

9 December 2010
Găluşte de cartofi cu sos de smantana  Ingrediente: doi cartofi fierţi în coajă 30 g şuncă un fir de ceapă verde făină ou pesmet sare piper   Mod de preparare: Cartofii se dau pe râzătoare, ceapa se toacă mărunt, la fel şi şunca, se amestecă bine şi se formează găluşte care se dau prin făină, ou şi apoi pesmet, după care…
Read more »

Pulpa de porc cu mere si ceapa

9 December 2010
Pulpa de porc cu mere si ceapaIngrediente: 800 gr pulpa de porc 400 gr ceapa 300 gr mere acrisoare 1 lingura margarina 150 ml vin alb sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita, maghiran Mod de preparare: Carnea se imparte cite doua bucati la portie, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 7-8 minute, apoi se adauga ceapa…
Read more »

Pulpa de porc cu legume

9 December 2010
  Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 conopida mica 2 morcovi 200 gr fasole verde 2 dovlecei 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel verde sare piper tarhon usturoi 100 ml ulei 200 gr smantana Mod de preparare: Carnea se va taia in bucati potrivite, se condimenteaza cu sare,…
Read more »

Prajitura frageda cu prune

9 December 2010
Prajitura frageda cu pruneIngrediente: 750 g prune 300 g zahar 250 g unt moale 1 varf de cutit sare 4 oua 1/2 plic praf de copt 100 g zeamil 250 g faina 2 linguri pesmet 30 g stifturi de migdale 1 plic zahar vanilat 3 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Se spala prunele, se rup in…
Read more »

File de porc cu dovlecei

9 December 2010
File de porc cu dovleceiIngrediente: 700 gr file de porc 2 dovlecei (800 gr) 2 cepe 3 catei usturoi 50 gr pasta tomate faina piper sare patrunjel verde 100 ml vin alb ulei pentru prajit boia dulce Mod de preparare: Carnea se taie in felii, apoi se trece prin faina ce a fost amestecata cu sare, piper, boia. Carnea…
Read more »

Tort cu prune si frisca

9 December 2010
Tort cu prune si friscaIngrediente aluat : 100 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 1 plic zahar vanilat 150 g zahar 5 oua 100 g faina 50 g zeamil 50 g migdale macinate marunt 1 lingurita cu varf praf de copt Ingrediente umplutura :750 g prune, 6 linguri zahar, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin rosu …
Read more »

Cotlet de porc cu smantana

9 December 2010
Cotlet de porc cu smantanaIngrediente: 4 cotlete de porc 100 gr ceapa 5 gr boia de ardei dulce 200 gr smantana 1 kg cartofi 50 gr ulei 20 gr faina sare piper patrunjel verde 1 legatura   Mod de preparare: Se spala, se zvanta si se sareaza cotletele, dupa care se pun in ulei bine incins sa se prajeasca…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 20 (video)

9 December 2010

Salată de morcovi cu portocale

9 December 2010
Salată de morcovi cu portocale  Ingrediente: 250 g morcovi raşi două portocale o ceapă mare roşie 12 măsline negre fără sîmburi o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă de praf de chimen o jumătate de lămîie 4 linguri de ulei de măsline sare piper măcinat   Mod de preparare: Puneţi într-un castron sucul de lămîie, uleiul, praful de…
Read more »

Cocktail Rossini

9 December 2010
Cocktail Rossini  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 6/10 şampanie sau vin spumos 4/10 suc de căpşune   Apărut acum circa treizeci de ani, este numit şi Fragolino (Căpşunică) datorită ingredientului respectiv.…
Read more »

Pizza Cele patru anotimpuri

9 December 2010
Pizza Cele patru anotimpuri. . Ingrediente: 1 aluat frantuzesc 4 linguri pasta de tomate 1 lingura oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g creveti 100 g carne de pasare sau de scoica 100 g sunca fiarta taiata fasii 100 g salam 1 conserva mica de ciuperci (Champignons) cate o jumatate de ardei rosu si…
Read more »

Placinta cu branza

9 December 2010
Placinta cu branzaIngrediente aluat: 300 g faina fina 200 g unt 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1 coaja de lamaie Ingrediente umplutura: 5 oua 350 g branza semigrasa de vaci 150 g unt 150g zahar 100 g miez de nuca 200g mere 30g gris 3 galbenusi de oua 1 coaja de lamaie Mod de…
Read more »

Placinta cu ceapa, marar si ciuperci

9 December 2010
Placinta cu ceapa, marar si ciuperciIngrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingrediente umplutura: 2 cepe sare piper 1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa, uleiul,…
Read more »

Pizza de legume

9 December 2010
Pizza de legume  Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 1 lingura ulei cite un ardei rosu, galben, verde 100 g praz 4 ardei iuti murati 300 g broccoli (sau conopida) 1 catel de usturoi 100 g pasta de tomate 200 g rosii in bulion (conserva) piper macinat proaspat boia de ardei dulce oregano sfaramat 200 g cascaval…
Read more »

Prajitura cu prune si biscuiti

9 December 2010
Prajitura cu prune si biscuitiIngrediente aluat : faina 1 pachetel drojdie uscata 100 ml lapte caldut 80 g zahar 150 g unt moale 1 ou Ingrediente umplutura:1,5 kg prune, 700 ml lapte, 2 plic zahar vanilat, 75 g zahar, 160 g gris, coaja rasa de la o lamaie, 6 oua, 100 g biscuiti, 2-3 linguri zahar. Mod de preparare:…

Supă Waterzooi

9 December 2010
Supă Waterzooi  Ingrediente: un kilogram de peşte diferit (crap, ştiucă, caracudă, ţipar, şalău) 100 g unt 100 g rădăcină de pătrunjel un fir de praz o legătură de pătrunjel cimbru foaie de dafin piper sare doi litri de bulion (zeamă) de peşte pregătit dinainte   Mod de preparare: Peştii se taie în bucăţele şi se pun…
Read more »

Carne de porc cu ananas si sos de soia

9 December 2010
Carne de porc cu ananas si sos de soiaIngrediente: 400 g carne de porc (taiata fasii) 1cutie de ananas (bucati) 5-6 linguri sos de soia 2 linguri vin alb (dulce) 1 varf de cutit pasta de chili 3 lingurite amidon 2 gogosari (sau ardei grasi rosii) 2 linguri ulei 2 linguri ketchup 1 lingura otet alb zahar sare Mod de preparare: Se pun…
Read more »

Pizza cu anghinare

9 December 2010
Pizza cu anghinareIngrediente: 2 pungi cu aluat de pizza (a 230 g fiecare) 4 linguri pesto (sos italienesc cu busuioc) 600 g rosii sare piper 200 g anghinare 200 g cascaval 20 g masline negre busuioc Mod de preparare: Se asaza aluaturile de pizza pe cate o tava, se ung cu doua linguri de pesto fiecare si…
Read more »

Prajitura cu stafide

9 December 2010
Prajitura cu stafideIngrediente: 250 g faina 150 g stafide 250 g unt inmuiat 250 g zahar tos + 2 linguri pentru decorat 4 oua 2 lamai 1 pachet de praf de copt 80 ml de rom   Mod de preparare: Inmuiati stafidele in rom. Frecati cu peria lamaile sub un jet de apa calda.Ungeti cu unt o…
Read more »

Placinta cu mere din Taban

9 December 2010
Placinta cu mere din TabanIngrediente: 1 kg faina scortisoara macinata 200 g unt cuisoare macinate 150 g migdale coaja rasa de la o jumatate de lamaie 100 g stafide 300 ml lapte 1,2 kg mere  50 g pesmet 120 g zahar 2 oua   Mod de preparare: Din faina cu oua, sare, laptele caldut si unt se prepara un…
Read more »

Crostata di mele

9 December 2010
Crostata di meleIngrediente aluatul fraged 175 g faina 1 varf de cutit sare 100 g unt moale 50 g zahar 1 galbenus Ingrediente umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra. Mod de preparare: Se…
Read more »

Cotlet de porc

9 December 2010
Ingrediente: 6 cotlete de porc 200 ml vin alb 100 gr unt 2 linguri mustar 2 cepe taiate marunt 300 ml supa de vaca 3 castraveti acri taiati joulien (betisoare fine) Mod de preparare: Intr-o tigaie se adauga 80 gr de unt si se topeste, apoi se adauga cotletele si se prajesc la foc mic…
Read more »

Pulpa de miel a la Tino

9 December 2010
Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os) sare piper alb o lingurita oregano uscat 3 catei de usturoi 65 g unt 4 linguri zeama de lamaie o lingura faina Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano. –…
Read more »

Quiche cu ceapa si vin

9 December 2010
Quiche cu ceapa si vinIngrediente aluat : 200 g branza de vaci (slaba) 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1 ou sare iodata 250 g faina 3 lingurite praf de copt grasime pentru uns tava Ingrediente umplutura:300 g ceapa, 1 vanata, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri zahar, 2 linguri otet rosu, 150 ml vin, 2 rosii mari,…
Read more »

Pateuri cu sunca si broccoli

9 December 2010
Pateuri cu sunca si broccoli  Ingrediente aluat: 425 g faina 1/2 lingurita sare 1 pachetel drojdie uscata 4 linguri ulei de masline faina pentru planseta Ingrediente umplutura :200 g sunca, 250 g broccoli, 1 ardei gras rosu, 125 g mozzarella sau telemea de vaca nesarata. Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si cu drojdia uscata, se adauga…
Read more »

Appeltarta

9 December 2010
Ingrediente aluat: 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 1 varf de cutit praf de copt 1 lingura rom 250 g faina Ingrediente umplutura: 500 g mere, 100 g unt, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g zmeura congelata, 5 albusuri, coaja rasa de la o lamaie. Mod de preparare: Se-ncinge…
Read more »

Painisoare cu masline si migdale

9 December 2010
Ingrediente aluat: 20 g drojdie 1 lingura miere 400 g faina 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare iodata 1 lingura condimente pentru pizza faina pentru planseta Ingrediente umplutura: 80 g masline negre fara samburi, 50 g migdale decojite, 2 catei de usturoi, 200 g salata verde creata, 1 lingura…
Read more »

Turtiţe

9 December 2010
Turtiţe  Ingrediente: 400 g făină 100 g mălai 25 g droj­die o linguriţă de sare 500 ml apă călduţă (nu fierbinte!) Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină, mălai, sare, drojdie şi apă călduţă, se frământă bine alu­atul şi se lasă să crească la căldură timp de aproape o oră. După ce alu­atul…
Read more »

Prajitura Rigo Jancsi

9 December 2010
Ingrediente: 100 g unt 80 g zahar 4 oua 810 g faina 20 g cacao 2100 g ciocolata menaj 600 g frisca + 50 g zahar 30 g gem de caise 150 g glazura de ciocolata   Mod de preparare: Se amesteca untul cu zaharul si cu galbenusurile de oua. Se bat albusurile de oua…
Read more »

Salată de legume coapte cu capere

9 December 2010
Salată de legume coapte cu capere  Ingrediente: două vinete un ardei roşu şi unul galben 200 g de mînătărci în ulei 250 g mozzarella 60 g roşii deshidratate 3 fileuri de sardele în ulei doi căţei de usturoi 3 linguri de capere o jumătate de linguriţă de maghiran 4 fire de busuioc 5 linguri de ulei de măsline două linguri…
Read more »

Pizza Capricciosa

9 December 2010
Pizza CapricciosaIngrediente: 1 aluat dospit 500 g rosii coapte bine 250 g sunca fiarta taiata felii 4 fileuri de sardele din conserva 8 anghinare (miezul) conservate in ulei 4 linguri ulei de masline 150 g masline negre sare piper negru macinat 1 lingura ulei de masline pentru a unge tava Mod de preparare: Se prepara aluatul…
Read more »

Prajitura cu branza de vaci si visine

9 December 2010
Prajitura cu branza de vaci si visineIngrediente aluat: 200 g faina 100 g zahar 100 g unt moale 1 varf de cutit sare 1 ou Ingrediente umplutura: 50 g unt, 3 oua, 200 g branza de vaci, 350 g visine fara samburi, 100 g zahar, 125 g frisca batuta, 1 lingurita rasa zeamil, sare, 30 g migdale taiate. Mod de preparare:…
Read more »

Tofu umplut cu carne de porc

9 December 2010
  Ingrediente: brânză tofu tăiată pătrăţele carne tocată sos de soia wei jin sare zahar Mod de preparare: Brânza tofu se prăjeşte în ulei încins până capată culoarea aurie. Carnea tocată se amestecă împreună cu sare, sos de soia şi wei jin. Se face o gaură în brânză şi se umple cai carnea tocată, apoi…
Read more »

Piept de curcan cu salata de telina

9 December 2010
Piept de curcan cu salata de telinaIngrediente: 600 g piept curcan 100 g bacon 400 g mere 600 g telina radacina 100 g miez nuca  2 linguri zahar 100 ml lamiae 0.3g sare 0,1 g piper alb 200 g morcovi 100 g patrunjel radacina 150 g ceapa 50 ml ulei 2-3 fire frunze de telin 20 ml ulei de masline Mod…
Read more »

Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise

9 December 2010
Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise  Ingrediente: 300 g aluat fraged 20 g făină 30 g zahăr scorţişoară (pudră) 8 pere 100 g lămîi şi porto­cale zaharisite (tăiate în bucăţele) 100 g stafide, 100 ml vin alb sec 25 ml ulei de nuci 40 g zahăr brun 100 g smîntînă Mod de preparare: Tapetează o formă de tartă cu diametrul…
Read more »

Tarta cu dovlecei, branza de oaie si cimbru verde

9 December 2010
Tarta cu dovlecei, branza de oaie si cimbru verde  Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfaramata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper   Mod de preparare: Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se intinde aluatul in tava…
Read more »

Paine cu ierburi aromate

9 December 2010
Paine cu ierburi aromateIngrediente: 500 g faina + 50 g faina pentru planseta 20 g drojdie 1 lingura busuioc taiat 1 lingura rozmarin tocat 2 lingurite frunzulite de cimbru 3 linguri ulei de masline 2 lingurite rase de sare Mod de preparare: Se sfarma drojdia si se inmoaie in 100 ml de apa. Se adauga 125 g faina,…
Read more »

Frunze de salvie in aluat

9 December 2010
Frunze de salvie in aluatIngrediente: 20 frunze de salvie 100 g faina 2 oua + 1 albus 80 ml bere 1 lingura ulei de masline sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Se spala frunzele de salvie si se usuca intr-un servet sau cu hartie absorbanta. Se pune faina intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile si apoi se toarna…
Read more »

Peste cu sos de soia si oţet alb

8 December 2010
  Ingrediente: crap de aproximativ un kilogram ulei pastă de tomate sos de soia oţet alb   Mod de preparare: Se fac, cu ajutorul unui cuţit, câteva crestături de o parte şi de alta a peştelui, apoi se pune la prăjit în ulei încins şi se ţine până când capătă o culoare aurie. Separat se…
Read more »

Macaroane cu fasole verde si branza

8 December 2010
Macaroane cu fasole verde si branzaIngrediente: 500 g fasole verde sare 400 g tortiglioni (macaroane scurte) 500 g rosii 150 g sunculita afumata 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel verde tocat 1/8 l concentrat de legume piper 200 g telemea putin sarata   Mod de preparare: Se spala fasolea, se curata, se taie bucati si se fierbe circa 5 minute…
Read more »

Snitele de miel

8 December 2010
Snitele de mielIngrediente: 2 pulpe din spate 250 g untura sau 300 ml ulei 50 g faina 2 oua 100 g pesmet fin putina sare 200 ml lapte   Mod de preparare: Se spala bine carnea, se zvanta cu un stergar si se desprinde de pe oase. Se taie bucati mai mici, se bate fiecare bucata, se…
Read more »

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

8 December 2010
Friptura de vita cu morcovi si suc de portocaleIngrediente: 800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare piper 1 portocala (250 g) 1 lingura de miere cateva frunzulite de busuioc sare piper 4 felii antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare) 3 linguri ulei Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc circa…
Read more »

Tarta cu mere,pere si miere

8 December 2010
Tarta cu mere,pere si miereIngrediente: 250 g faina 250 g unt moale 100 g zahar 1 ou 750 g mere 4 linguri miere 750 g pere sare Mod de preparare: Puneti faina intr-un castron, faceti o gropita, spargeti oul si puneti-l in ea. Adaugati sarea, zaharul, 200 g de unt si amestecati cu varfurile degetelor pana ce obtineti un…
Read more »

Clafoutis cu fructe de toamna

8 December 2010
Clafoutis cu fructe de toamnaIngrediente: 250 g struguri albi 4 mere 80 g samburi de nuca zeama de la o lamaie 1 plic zahar vanilat 100 g zahar 3 oua 200 ml frisca nebatuta 2 linguri faina 50 g unt (sarat) 2 linguri rachiu de cirese Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Alegeti boabele de struguri (spalate) si curatati-le…
Read more »

Tatin de pui cu mere

8 December 2010
Tatin de pui cu mereIngrediente: 1 pachet aluat de foietaj (275 g) 4 mere 250 g piept de pui afumat 2 linguri rachiu de mere 1 crenguta de rozmarin 60 g unt sare piper Mod de preparare: Taiati bastonase trei sferturi din pieptul de pui si puneti restul deoparte. Curatati merele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le felii si…
Read more »

Tarta de ciocolata

8 December 2010
Tarta de ciocolata  Ingrediente aluat: 175 g faina 125 g unt 2 pachete de zahar vanilat 50 g zahar un galbenus de ou Ingrediente umplutura:150 g ciocolata de menaj, 50 g ciocolata alba, 20 g unt, 2 oua, un galbenus, 50 g zahar. Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru aluat si se pun la loc rece…
Read more »

Tarta cu spanac si mere

8 December 2010
Tarta cu spanac si mereIngrediente: 1 pachet aluat fraged 4 mere 500 g spanac 1 catel de usturoi 2 oua intregi + 2 galbenusuri 150 g frisca nebatuta (sau smantana) 30 g unt 2 linguri seminte de pin 3 prize nucsoara rasa 1 varf de cutit cuisoare pisate sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Imbracati cu aluat…
Read more »

Fileuri de peste cu sos de mere

8 December 2010
Fileuri de peste cu sos de mereIngrediente: 400 g fileuri de peste (cod sau salau, fara piele si oase) 5 foi de dafin 2 lingurite boabe de coriandru 3 linguri de untdelemn 2 linguri suc de lamaie 2 oua sare 60 g praf de copt Ingrediente sos de mere: un mar mare si bine copt, 1/2 legatura de menta proaspata sau…

Mancare de miel cu vinete

8 December 2010
Mancare de miel cu vineteIngrediente: 1 kg spata de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lunguiete 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 20 g unt 2 linguri otet alb 100 ml vin alb sec 1 foaie de dafin cateva fire de menta sare piper alb macinat Mod de preparare:  Se spala vinetele…
Read more »

Supă Caldo verde

8 December 2010
Supă Caldo verde  Ingrediente: un sfert de cană de ulei de măsline o ceapă spaniolă mare tocată doi căţei de usturoi foarte fin tocaţi 280 g cârnaţi chorizo feliuţe 6 cartofi de mărime medie fără coajă şi tăiaţi cubuleţe 8 căni de apă rece 450 g frunze de varză tăiate julien sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon

8 December 2010
Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon  Ingrediente: fasole piept de pui sau de vita ceapa morcov telina pastarnac patrunjel sare verdeata tarhon   Mod de preparare: Se alege fasolea, se lasa peste noapte intr-un vas cu apa rece. Se scurge, se inlocuieste apa si se mai pune un vas cu apa la fiert pe aragaz. Se fierbe fasolea 20 min,…
Read more »

Tort cu alune

8 December 2010
Tort cu aluneIngrediente aluat fraged: 280 g faina 180 g zahar un varf de cutit de sare 1 ou 180 g unt sau margarina 200 g miez de alune faina pentru intins coca Ingrediente  umplutura:500 g frisca batuta, un pachetel zahar vanilat, zahar pudra. Mod de preparare: Se framanta mai intai cu mixerul, apoi cu mana, un aluat…
Read more »

Cocktail Rock & Rye

8 December 2010
Cocktail Rock & RyeO reteta simpla de Cocktail Rock Rye din: votca, rock & rye si suc de lamaie verde.   Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Familie – Cooler Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi un ştir   Se serveşte la orice oră   Ingrediente:…
Read more »

Oua cu sparanghel

8 December 2010
Oua cu sparanghelIngrediente: 4 oua mari 1 conserva de sparanghel 4 linguri smantana groasa 30 g unt 1 legatura patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C, scurgeti bine sparanghelul, taiati fiecare bucata in doua si puneti deoparte jumatatea dinspre varf. Pe celelalte, caliti-le 5 minute in untul incins, lasati-le sa se scurga…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 19 (video)

8 December 2010

Muschi de vaca Welington

8 December 2010
Muschi de vaca WelingtonIngrediente: 800 g muschi de vaca 500 g faina 500 g unt 10g otet 300 g Champinion 4 oua 5 g sare 5 piper 50 g mustar 300 g ceapa  200 ml ulei 3 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Muschiul de vaca se curata de tendoane si se unge cu mustar,piper si se aseaza in…
Read more »

Merluciu cu mere

8 December 2010
Merluciu cu mereIngrediente: 600 g trunchi de merluciu (fara cap) 4 mere 8 cepe mici 1 lingura miere de salcam zeama de la o portocala 2 linguri ulei 40 g unt sare piper Mod de preparare: Taiati merluciul pe burta pana ce ajungeti la coloana vertebrala, spalati-l bine si zvantati-l intr-un stergar. Curatati ceapa, tocati-o marunt si…
Read more »

Cocktail Rose

8 December 2010
Cocktail Rose  Calitate – alcoolic      Bază alcoolică – Kirsch Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – cireaşă roşie   Se serveşte după-amiaza   Ingrediente: 6/10 vermouth dry 2/10 kirsch 2/10 cherry brandy   Este clasica băutură Short din anii ’30 apreciată mai ales de consumatorii femei. Preparare: Ingredientele se pun în…
Read more »

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

8 December 2010
Cotlete de miel cu sos de rosii si mentaIngrediente: 12 cotlete de miel (a circa 75 g) 1-2 linguri ulei de masline Ingrediente sos:3 rosii mijlocii, 1 lingurita otet de mere, 2 lingurite zahar, 1 ceapa verde tocata, 2 lingurite menta proaspata taiata marunt.   Mod de preparare: Se curata de grasime si pielita oasele de la cotlete. Se-ncinge uleiul si se prajesc…
Read more »

Paste cu rosii si busuioc

8 December 2010
Paste cu rosii si busuiocIngrediente: 4 rosii 2 catei de usturoi 1 cana busuioc proaspat 1/4 cana ulei de masline sare piper aproximativ 300 g paste 150 g parmezan Mod de preparare: Fierbeti pastele in acord cu instructiunile de pe ambalaj. In timp ce pastele fierb, taiati marunt rosiile si usturoiul, tocati busuiocul. Puneti aceste ingrediente intr-un castron, adaugati…
Read more »

Supă Bouillabaisse

8 December 2010
Supă Bouillabaisse  Ingrediente: un kg de peşte oceanic proaspăt (cât mai variat: cegă, ţipar, lin, caracudă, scrumbie de mare, barbun, chefal) 6 linguri de ulei 6-8 căţei de usturoi 3-4 roşii o ceapă o lingură de şofran sare piper   Mod de peparare: Peştele se alege, cel mare se taie în bucăţi şi se lasă să…
Read more »

Prăjitură cu gutui

8 December 2010
Prăjitură cu gutui  Ingrediente: 4 gutui 350 g miere 140 g zahăr tos 270 g făină praf de copt 3 ouă pudră de anason pudră de ghimbir o linguriţă de pudră de scorţişoară 75 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat sare o lămâie frişcă   Mod de preparare: Intr-o oală se pun la topit mierea şi 40…
Read more »

Mingi din carne tocată cu condimente

8 December 2010
  Ingrediente: 75 g orez cu un conţinut mare de glutină 450 g carne tocată de porc o ceapă verde două castane de apă un albuş o lingură de sos de soia o lingură de sherry o linguriţă de amidon sare piper   Mod de preparare: Orezul se lasă la înmuiat în apă timp de…
Read more »

Pască clasică cu branza de vaci

8 December 2010
O reteta de pasca clasica cu branza de vaci din: faina, zahar, unt, ou, sare si unt. Ingrediente: 250 g faina 150 g zahar 80 g unt 1 ou 1 galbenus 1 varf de cutit de sare faina pentru framantat Ingrediente umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaci nu prea grasa, 50 g unt,…
Read more »

Mere la cuptor

8 December 2010
Mere la cuptor  Ingrediente: 5 mere 1 lingura pudra de migdale 2 linguri zahar 1 lingura miere lichida 1 lingura rom 40 g unt   Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C si puneti zaharul intr-o farfurie adanca.Spalati bine merele, stergeti-le si scobiti-le lasandu-le intregi  pentru a indeparta semintele si partea lemnoasa. Puneti untul sa se topeasca,…
Read more »

Ochiuri cu costita afumata pe galete din cartofi si mar

8 December 2010
Ingrediente: 6 oua 8 felii subtiri de costita afumata 4 cartofi mijlocii 1 mar 50 g unt 8 fire de patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Prajiti costita circa 5 minute intr-o tigaie fara grasime, pana ce se rumeneste si devine crocanta, si lasati-o sa se scurga pe hartie absorbanta. Curatati cartofii si marul,…
Read more »

Oua fierte cu somon afumat si paine prajita

8 December 2010
Oua fierte cu somon afumat si paine prajitaIngrediente: 6 oua 4 felii de somon afumat 4 felii de paine de secara 50 g unt sare piper Mod de preparare:  Spargeti 2 oua intr-o farfurie adanca, adaugati sare si piper si bateti-le usor cu o furculita. Preparati ouale fierte cand clocoteste apa, puneti ouale la fiert si lasati-le circa 6 minute. Intre timp,…
Read more »

Alune foarte aromate

8 December 2010
Alune foarte aromate  Ingrediente: 200 g alune nesărate decojite două linguri de unt 50 g zahăr brun o lingură de sos de soia o jumătate de linguriţă de cinci condi­mente chinezeşti (scorţişoară, ghimbir, cuişoare, anason stelat măcinat şi seminţe de anason)   Mod de preparare: Intr-o tigaie se topeşte untul, apoi se adaugă zahărul şi sosul de…
Read more »

Peste cu patrunjel verde

8 December 2010
Peste cu patrunjel verdeIngrediente : 2 cepe 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 500 g rosii taiate bucatele sare piper circa 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu) 2 linguri capere 1 legatura de patrunjel verde 1 lingura mustar Mod de preparare: Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si…
Read more »

Cirese jubileu

8 December 2010
Cirese jubileuIngrediente : 1/2 ceasca apa 3/4 ceasca zahar 2 fasii coaja de lamaie 500 g cirese proaspete fara samburi 1 lingura zeamil inghetata de vanilie 1/4 ceasca de coniac Mod de preparare: Se pune apa pe foc (intr-o craticioara), se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se fierbe siropul pana ce se ingroasa,…
Read more »

Tort Caprese

8 December 2010
Tort CapreseO reteta delicioasa de tort caprese din: migdale, ciocolata amaruie, ou, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, zahar pudra si grasime. Ingrediente: 250 g migdale taiate marunt 150 g ciocolata amaruie 6 oua mijlocii 200 g unt moale 150 g zahar sare 1 lingurita coaja rasa de lamaie 3 linguri zahar pudra grasime pentru uns…
Read more »

Pulpa de miel cu ierburi aromate

8 December 2010
Pulpa de miel cu ierburi aromateIngrediente: 2 pulpe de miel (de 1 kg fiecare) 1,2 kg cartofi (nesfaramiciosi) 100 g unt 150 ml smantana subtire o lingura mustar o legatura de busuioc o legatura de patrunjel 10 frunze de salvie 1/2 legatura de marar ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se taie marunt ierburile, se amesteca cu sase…
Read more »

Sfecla rosie umpluta

8 December 2010
Sfecla rosie umplutaIngrediente: 4 sfecle mici (a 200 g bucata) sare Ingrediente umplutura:2 felii de paine alba (a 50 g), 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 2 linguri de pulbere de plante aromate (rozmarin, oregano, cimbru, 200 g branza de vaci, piper proaspat macinat, 80 g telemea de oi. Mod de…
Read more »

Dafinul

8 December 2010
Dafinul  Dafinul este socotit copac al soarelui si simbol al pacii. În Evul Mediu, dafinul era recomandat împotriva tuturor relelor satanice ce pot salaslui asupra omului. Renumitul botanist Parkinson, din secolul al XVII-lea, lauda foarte mult calitatile frunzelor de dafin: frunzele de dafin nu trebuie sa lipseasca din nici o gospodarie sau gradina, ele servesc…
Read more »

Costiţe vegetariene

8 December 2010
  Ingrediente: 75 g nuci o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei gal­ben două linguriţe de amidon 150 g felii de ananas 120 ml sos dulce- acrişor un morcov ulei   Mod de preparare: Nucile se pun la fiert într-o oală în care s-au adăugat 1.500 ml apă şi 4 linguriţe de…
Read more »

Drob frantuzesc

8 December 2010
Ingrediente aluat: 270 g faina 190 g unt (din care 10 g pentru uns forma) 2 galbenusuri sare Ingrediente umplutura: 500 g carne tocata (porc+vita), 100 g piept de porc (tocat), 6 oua, 125 g ciuperci, 50 g unt, 2 linguri coniac, patrunjel, codite de ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare: Intr-un castron, se…
Read more »

Reţete de post: Cremă de mazăre verde

8 December 2010
Reţete de post: Cremă de mazăre verde  Ingrediente: 500 g mazăre (congelată sau din conservă) 80 ml ulei 15 g făină două kilograme de spanac (conge­lat) 5 g zahăr sare mărar pătrunjel   Mod de preparare: Mazărea se pune la fiert împreună cu spanacul în doi litri de apă. După ce s-au înmuiat se trece totul prin sită. Separat se pune…
Read more »

Miel

8 December 2010
Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm 1/4 ceasca faina 45 g ulei sau unt 2 cepe mari tocate 2 tulpine de telina taiate rondele 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt 1 3/4 ceasca supa concentrata de pui 200 g ciuperci taiate felii 1/2 lingurita piper alb sare 2…
Read more »

Tort de clatite cu lebar

8 December 2010
Ingrediente clatite : 100 g faina sare un ou 100 ml lapte 50 g unt 2 lingurite de pulbere de salvie (sau alt condiment aromat din comert) untdelemn pentru copt Ingrediente crema lebar:500 g ficat de vitel (vita), 150 g slaninuta afumata, o crenguta de rozmarin, o lingurita de pulbere de salvie, 2 linguri de…
Read more »

Oua florentine

8 December 2010
Ingrediente: 2 pumni de spanac 30 g unt sare nucsoara pisata 2 oua cascaval ras Mod de preparare: Se alege spanacul, se spala, se rupe bucati si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie. Se amesteca cu untul, se adauga sare si nucsoara si se pune in doua forme mici de iena. Din oua…
Read more »

Cârnaţi de Pleşcoi

8 December 2010
  Ingrediente: carne de oaie (sau două treimi carne de oaie şi o treime carne de vită) usturoi ardei iute cimbru maţ subţire de oaie   Mod de preparare: In mod normal, cârnatul de Pleşcoi se pregăteşte numai din carne de oaie, dar, în cazul în care aceasta este prea grasă, adică are mai mult…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu