miercuri, 17 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #23


Retete de Paste:

Dovleac prajit cu usturoi si pătrunjel

7 December 2010
Dovleac prajit cu usturoi si pătrunjelIngrediente : 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte (circa 1 kg) 50 g unt topit sare piper pisat 1/2 legatura patrunjel verde 1 catel de usturoi Mod de preparare: Se taie dovleacul felii groase de 1-2 cm, care se pun intr-o tigaie de teflon in untul bine incins si se…
Read more »

Crema-spuma din branza de vaci

7 December 2010
Ingrediente: 3 oua 200 g branza de vaci bine scursa 100 g frisca nebatuta (smantana) 4 linguri zahar 1 lingura rom Mod de preparare: Separati albusurile de galbenusuri si bateti spuma albusurile (spuma sa fie tare).Amestecati (cu mixerul) galbenusurile si zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugati branza de vaci, frisca (smantana) si romul si…
Read more »

Spaghete cu broccoli

7 December 2010
Spaghete cu broccoli  Ingrediente: 160 g spaghete sare 600 g broccoli desfacute in buchetele 4 lingurite ulei 2 ardei iuti mici 400 ml concentrat de legume piper 4 lingurite seminte de susan    Mod de preparare: Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare. Se prajeste putin broccoli (conopida) in uleiul incins si se adauga ardeii…
Read more »

Salata de telina cu cascaval si ciuperci

7 December 2010
Salata de telina cu cascaval si ciuperciIngrediente : 250 g cascaval 3 linguri smantana dulce 1 salata verde 150 g ciuperci din conserva 1 tulpina de telina 1 para coapta 1 mar rosu 50 g nuci 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri otet alb 4 linguri untdelemn sare piper alb Mod de preparare: Se taie cascavalul in bastonase subtiri. Se…
Read more »

Spaghete cu sos de sunca si verdeata

7 December 2010
Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 cepe rosii (150 g) 1 catel de usturoi 100 g sunca 20 g unt verdeata (marar, patrunjel) 250 g smantana subtire 2 galbenusuri 2 linguri cascaval ras piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele (al dente) in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt,…
Read more »

Salata de orez cu ton si dovleac

7 December 2010
Salata de orez cu ton si dovleacIngrediente : 1 conserva ton in ulei (125 g) 100 g boabe porumb (din conserva) 1 felie dovleac (curatat de seminte si coaja si taiat in bucati de 1 cm) 1 lingura unt 2 portocale 1/2 lamaie sare piper 50 g orez fiert Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja si se taie in…
Read more »

Branza de vaci cu lamaie si cafea

7 December 2010
Branza de vaci cu lamaie si cafeaIngrediente: zeama de la o lamaie 1 lingurita cu varf coaja rasa de lamaie 800 g branza de vaci 5 linguri zahar pudra 2 lingurite ness   Mod de preparare: Lasati branza de vaci sa se scurga circa o ora intr-un tifon pus in strecuratoare si amestecati-o apoi, intr-un castron, cu zeama de lamaie si…
Read more »

Friptura de porc cu vinete si cartofi

7 December 2010
Ingrediente: 600 g cartofi 1 vanata 1 crenguta de rozmarin 5 linguri ulei de masline sare piper 1 lingurita cimbru uscat 2 rosii 1 lingura de nuci taiate Mod de preparare:  Se spala cartofii si vanata. Cartofii se curata de coaja, apoi se taie toate legumele in cubulete. Rozmarinul, spalat si zvantat, se alege si…
Read more »

Supa de pui cu lamaie

7 December 2010
Supa de pui cu lamaieIngrediente: 750 g pui 1 morcov 1/4 radacina de telina 2 cepe 1 lingurita boabe de piper 1 foaie de dafin sare 1/2 ceasca orez cu bobul lung 1 lamaie 2 oua 2 linguri patrunjel verde tocat. Mod de preparare: Se spala carnea si se pune intr-o oala. Se toarna peste ea 1 1/4 l…
Read more »

Rulada cu ceapa

7 December 2010
Rulada cu ceapaIngrediente: 1/2 kg faina drojdie cat o nuca 1 ceasca de apa 3 cepe albe   ulei sare piper Mod de preparare: Din faina, drojdie si apa se framanta un aluat de paine si se lasa sa dospeasca. Separat, se prepara umplutura: se curata ceapa, se taie pestisori, se caleste in putin ulei, se gusta de…
Read more »

Pui cu gogosari si rozmarin

7 December 2010
Pui cu gogosari si rozmarinIngrediente : 4 pulpe de pui 2 lingurite boia 1 lingurita rozmarin pisat 500 g rosii 1 catel de usturoi 3 gogosari 1/8 l vin rosu 3 linguri untdelemn 1/8 l apa 4 linguri smantana subtire 1 lingurita de vegeta sare Mod de preparare:  Se freaca bine pulpele de pui cu putina sare, boia si…
Read more »

Turtite cu rozmarin si masline

7 December 2010
Ingrediente: 7 g drojdie uscata 1 lingurita zahar 200 ml apa calda 2 3/4 cesti faina 1 lingurita sare 5 linguri ulei de masline 1 lingura rozmarin uscat 1/3 ceasca masline negre (fara samburi) taiate rondele Mod de preparare: Se amesteca drojdia cu zaharul, se toarna deasupra 1/3 din apa, se acopera cu un capac…
Read more »

Cantuccini cu ciocolata

7 December 2010
Cantuccini cu ciocolataIngrediente : 300 g faina 2 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 170 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua intregi 1 galbenus 1 varf de cutit de sare 150 g migdale intregi 1 galbenus de ou 2 linguri lapte cald Mod de preparare: Se framanta un aluat din ingredientele pentru aluat, in…
Read more »

Supă Kloesse

7 December 2010
Supă KloesseIngrediente: 125 g unt 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 3 pahare de lapte 5 linguri de făină sare piper un litru şi jumăta­te de supă de carne sau de oase (după preferinţă)   Mod de preparare: Se topeşte untul la foc mic, apoi se adaugă, bătând mereu, găbenuşurile, unul câte unul. Se pun făina, sarea, piperul,…
Read more »

Porumb cu alune şi caju

7 December 2010
  Ingrediente: porumb boabe alune decojite caju şi orez fiert pe baie de abur puţin ulei de susan sare vin de cereale wei jin   Mod de preparare: Se încinge uleiul din tigaie şi se pun boabele de porumb, alunele, orezul fiert şi caju, se ţin un minut şi se amestecă. Se adaugă apoi sare,…
Read more »

Colţunaşi cu carne de porc, praz, sos de soia si wei jin

7 December 2010
  Ingrediente: carne de porc făină praz sos de soia wei jin ulei de susan   Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină şi apă rece, după frământare se lasă să stea o jumătate de oră. Se frământă bine, se întinde o foaie cu ajutorul unul sucitor şi se taie pătrăţele de 5-10…
Read more »

Salata cu branza si nuci

7 December 2010
Salata cu branza si nuciIngrediente: 2 felii paine alba sau integrala 50 g unt 3 felii costita afumata (kaiserfleisch, bacon etc.) 1 capatana salata verde 100 g branza Bucegi (Roquefort) sau branza proaspata de burduf (faramitate) 50 g nuci zdrobite sau taiate felii subtiri Mod de preparare: Feliile de paine se taie in bucatele de circa 1 cm (coaja…
Read more »

Pizza din mamaliga

7 December 2010
Pizza din mamaligaIngrediente: 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 150 g faina de malai 8 fire de patrunjel 10 codite de ceapa verde 125 g rosii decojite 150 g Mozzarella sare Mod de preparare: Se prepara mamaliga din 1/2 l de apa, 1 lingura de ulei de masline, usturoiul presat si faina de malai…
Read more »

Tarta de dovleac cu branza

7 December 2010
Tarta de dovleac cu branzaIngrediente aluat: 150 g faina 1/2 plic praf de copt 75 g branza de vaci slaba 3 linguri ulei de masline 3 linguri lapte sare grasime pentru uns forma Ingrediente umplutura: 500 g miez de dovleac, 1 gogosar copt curatat si taiat fasii, 2-3 linguri ulei, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 ardei iute…
Read more »

Salata calda de linte cu orez

7 December 2010
Salata calda de linte cu orezIngrediente : 1 ceasca de linte 1 ceasca de orez 4 cepe (mari) rosii taiate pestisori 4 catei de usturoi zdrobiti 1 ceasca ulei de masline 45 g margarina 2 lingurite scortisoara pisata 2 lingurite boia dulce 2 lingurite chimen macinat 2 lingurite coriandru macinat 3 cepe verzi taiate rondele piper sare Mod de preparare: …
Read more »

Cocktail Rob Roy

7 December 2010
Cocktail Rob Roy  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie   Se serveşte înainte de mese, seara şi noaptea   Ingrediente: 6/10 scotch whisky 4/10 vermut roşu o picătură de Angostura Bitter   Apărut în anii ’30, în Anglia, a fost…
Read more »

Peste cu salata de fasole alba

7 December 2010
Peste cu salata de fasole albaIngrediente: 1 conserva de fasole alba (200 g continutul) 1 ardei gras rosu (mare) 1 ceapa rosie 1/2 legatura busuioc sau coriandru zeama si coaja rasa de la o lamaie sos iute (Tabasco) 4 linguri ulei de masline 600 g peste alb (cod, salau, merluciu) sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 250C.…
Read more »

Salau cu sos tomat si busuioc

7 December 2010
Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 legaturi de busuioc 2 linguri ulei de masline 1 cutie cu rosii decojite (400 g) sare piper 2 fileuri de salau zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Se curata ceapa si usturoiul si se taie felii subtiri. Se spala busuiocul,…
Read more »

Scrumbie afumata cu sos verde

7 December 2010
Scrumbie afumata cu sos verdeIngrediente: 800 g cartofi sare chimen o legatura mare de verdeata (patrunjel, marar) 2 cepe mici 6 castraveciori murati 200 g smantana acra un borcan de iaurt piper alb o lingura zeama de lamaie un varf de cutit coaja rasa de lamaie 8 fileuri de scrumbie afumata. Mod de preparare: Se spala bine cartofii si…
Read more »

Mancarica de verdeata cu orez

7 December 2010
Mancarica de verdeata cu orezIngrediente: 4 legaturi de patrunjel 4 legaturi de marar 2 cepe mijlocii 200 ml untdelemn 1 lingura de faina piper sare 1 lingura de bulion 1 pahar de orez Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in untdelemnul incins. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga faina, care se rumeneste usor…
Read more »

Supa de fasole boabe

7 December 2010
Supa de fasole boabeIngrediente: 300 g fasole alba uscata 1 ceapa 4 catel de usturoi 1 morcov 2 tulpini de telina 2 fire de praz 1 crenguta rozmarin 3 crengute cimbru 2 linguri ulei 2 litri concentrat de legume 8-12 felii de franzela sare piper macinat   Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera cu…
Read more »

Cotlet de porc în crustă de ierburi

7 December 2010
  Ierburile folosite sunt: coriandru, ienibahar, salvie, cimbru, piper în cinci culori. Se ia muşchiul de porc întreg şi se pune în tavă împreună cu apă şi puţin ulei. Se bagă în cuptor. După ce se pătrunde puţin, se toarnă vin peste el, se întoarce, se mai lasă pană când este aproape. Se iau cinci…
Read more »

Cocktail Chi-Chi

7 December 2010
Cocktail Chi-Chi  Ingrediente: 30 ml votca 15 ml Blue curacao 15 ml cremă de nucă de cocos 150 g ananas proaspăt sau din conservă o cupă de îngheţată de vanilie 125 g gheaţă câteva cubuleţe de ananas pentru decor   Mod de preparare: Toate ingredientele (în afară de cubuleţele de ananas pentru decor) se pun într-un…
Read more »

Painisoare cu fructe uscate

7 December 2010
Painisoare cu fructe uscate  Ingrediente: 200 g fructe uscate (mere, prune – fara samburi, smochine, stafide, alune) 1 kg faina 2 linguri ulei 40 g drojdie 3 linguri zahar 1 lingura scortisoara vanilie esenta de rom 2 linguri ulei pentru uns tava coaja de lamaie si de portocala Mod de preparare: Se pun la inmuiat, in apa rece,…
Read more »

Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry

7 December 2010
Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry  Ingrediente: o conopidă o ceapă albă o legătură ceapă verde un ardei gras verde un morcov 4 roşii 200 ml vin alb demidulce ghimbir ras pudră de curry sos de soia pastă de tomate sare piper pătrunjel boia de ardei iute   Mod de preparare: Conopida se spală, se scurge de apă şi se…
Read more »

Brioşe cu glazură de ciocolată

7 December 2010
Brioşe cu glazură de ciocolată  Ingrediente: 550 g făină 150 g zahăr 135 g unt 75 ml ulei 150 ml lapte 3 ouă sare praf de copt 100 g ciocolată albă 100 g ciocolată neagră 30 g nucă de cocos rom zahăr vanilinat decor de zahăr colorat fructe confiate compot de ananas   Mod de preparare: Intr-un castron se…
Read more »

Scoici in sos negru

7 December 2010
  Ingrediente: 20 de scoici două linguri de fasole neagră fiartă o lingură de ghimbir ras un căţel de usturoi două bucăţi de praz 200 ml supă de pui două linguriţe de sos de soia două lin­guriţe de sos de soia negru o linguriţă de zahăr brun un sfert de linguriţă de pastă de chilii…
Read more »

Supa de cartofi cu praz

7 December 2010
Supa de cartofi cu prazIngrediente: 1 kg cartofi 2 bucati de praz 2 linguri de margarina sare piper crutoane de paine un catel de usturoi Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si prazul in inele subtiri). Cand legumele se inmoaie, se…

Salata gurmanda cu piept de pui

7 December 2010
Salata gurmanda cu piept de puiIngrediente: 2 piepti mari dezosati de pui 1 salata verde 1 conserva mica creveti 1 lingura unt 2 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Se spala salata, se zvanta si se taie fasii. Se amesteca uniform cu sosul de mustar cu tarhon. Se taie pieptul de pui in fasii subtiri si se rumeneste…
Read more »

Supa de usturoi

7 December 2010
Supa de usturoiIngrediente: 3 capatani mari de usturoi 100 ml ulei 1 lingura faina 1,5 l apa sare piper dupa gust boia sau suc de rosii cimbru patrunjel   Mod de preparare: Usturoiul se curata, se zdrobesc cateii si se freaca bine cu ulei pana se obtine o pasta fina la care se adauga faina, boia sau…
Read more »

Somon în sos cu ghimbir

7 December 2010
  Ingrediente: o bucată de somon sare piper făină 250 ml ulei doi mor­covi un pătrunjel ghimbir 2-3 cepe bulion oţet slab zahăr   Mod de preparare: Peştele se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se pre­sară sare şi piper, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se scoate şi se…
Read more »

Orez cu ananas si creveti decorticati

7 December 2010
Orez cu ananas si creveti decorticati  Ingrediente: 100 g creveţi decorticaţi 8 felii de ananas un ardei gras roşu o jumătate de morcov o jumătate de ceapă o ceapă verde un ardei iute Jalapeno o linguriţă de usturoi tocat o linguriţă de ghimbir 200 g orez două linguri de sos de soia o lin­guriţă de curry zahăr ulei Mod de…
Read more »

Salata asiatica de legume cu macaroane

7 December 2010
Ingrediente: 6 cepe verzi 500 g macaroane scurte 4 rosii 1 morcov mijlociu o jumatate conserva de fasole verde o conserva mica de boabe de porumb 50 g alune prajite Ingrediente sos: 6 linguri untdelemn fin (masline sau floarea-soarelui), 5 linguri otet alb sau otet de mere, 1 lingurita de zahar (facultativ), sare, piper macinat,…
Read more »

Cvas din lămâi

7 December 2010
Cvas din lămâi  Ingrediente:  2-3 lămâi 3 l apă 300 g zahăr 3 g drojdie   Mod de preparare: Se fierbe apa, se adaugă zahărul şi se mai dă un clocot. Se adaugă lămâile tăiate felii. Se pune capac şi se lasă să se răcească. Se scoate puţin suc într-o cană, se dizolvă drojdia şi se toarnă…
Read more »

Ciuperci cu usturoi si patrunjel

7 December 2010
Ciuperci cu usturoi si patrunjel  Ingrediente: 300 g ciuperci 3 linguri de ulei pătrunjel 5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Ciupercile şi picioruşele lor se spală bine, se taie în feliuţe şi se pun într-o cratiţă în care s-a pus ulei în prealabil, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă în zeama lor împreună…
Read more »

Piept de pui cu castraveciori murati

7 December 2010
Piept de pui cu castraveciori muratiIngrediente : 2 oua 600 g piept de pui (4 fileuri) sare piper 2 linguri faina 1 lingura ulei 2 castraveciori murati (100 g) 150 g smantana 2 pahare iaurt (a 150 g)   Mod de preparare:  Se fierb ouale tari (circa 10 minute), se baga sub un jet de apa rece, se curata de…
Read more »

Pulpă de porc în crustă de miere

7 December 2010
Pulpă de porc în crustă de miereSe ia o pulpă de porc, se condi­mentează, se ţine la baiţ două zile. Baiţul trebuie să fie mai mult cu condimente, fără apă, un baiţ uscat. După două zile se împănează cu usturoi, cu şunculiţă şi se pune la cuptor. După două ore şi jumătate, timp în care fierbe uşor, se stropeşte cu vin.…
Read more »

Mâncare de gutui cu pui si sos

7 December 2010
Mâncare de gutui cu pui si sos  Se prăjeşte puiul, tăiat bucăţi, în puţin unt sau ulei, după preferinţă. Gutuile se taie (întâi în sferturi, apoi în feliuţe subţiri), se curăţă, se călesc şi ele la rândul lor. Se pun gutuile călite peste pui, apoi se face un sos din patru lin­guri de zahăr, se toarnă vin (vin dulce). Se pune…
Read more »

Covrigei cu rahat si fructe confiate

7 December 2010
Covrigei cu rahat si fructe confiate  Ingrediente: 800 g făină 150 g unt 150 g zahăr 30 g drojdie 500 ml lapte 4 gălbenuşuri sare 100 g rahat 200 g fructe confiate un ou   Mod de preparare: Laptele se încălzeşte. Se adaugă zahărul şi untul, apoi se lasă la topit. Când s-a omogenizat se ia vasul de pe foc…
Read more »

Pui marinat în muştar

7 December 2010
  Ingrediente: 12 pulpe inferioare de pui muştar ulei de măsline cimbru maghiran oregano   Mod de preparare: Se ung pulpele de pui cu ulei de măsline şi se presară condi­mentele, care, în prealabil, au fost amestecate între ele. Se ung bine pulpele cu muştar şi se lasă la macerat aproximativ 12 ore. Se coc…
Read more »

Rulou din pulpă de pui

7 December 2010
  Ingrediente: pulpă de pui dezosată vin de orez sare vegeta chinezească (wei jin)   Mod de preparare: Pulpa de pui se ţine într-un sos de usturoi (mujdei) si restul condimentelor timp de o jumă­tate de oră, după care se rulează în folie alimentară şi se fierbe în baie de aburi o jumătate de oră.…
Read more »

Salată de cartofi cu midii

7 December 2010
Salată de cartofi cu midii  Ingrediente: 500 g cartofi 500 g midii un ardei gras verde un ardei gras roşu două cepe doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec o frunză de dafin o crenguţă de cimbru o lămâie ulei de măsline sare piper roşii   Mod de preparare: Intr-o oală se pun vinul, un litru de…
Read more »

Friptură de porc cu legume şi boabe de porumb

7 December 2010
Friptură de porc cu legume şi boabe de porumb  Ingrediente: un kilogram de muşchi de porc cu grăsime 200 g orez o ceapă un ardei gras roşu 250 g mazăre 250 g fasole verde 4 roşii 150 g boabe de porumb 4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Muşchiul de porc se spală, se taie în…
Read more »

Reţete de post: Supă-cremă de linte

7 December 2010
Reţete de post: Supă-cremă de linte  Ingrediente: 300 g linte doi morcovi o ceapă o ţelină un cartof un păstârnac doi căţei de usturoi ulei sare cimbru piper pătrunjel   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert într-un litru şi jumătate de apă caldă. După ce începe să clo­cotească se adaugă morcovii, păstârnacul, ţelina…
Read more »

Clatite picante umplute cu dovleac

7 December 2010
Ingrediente aluat: 3 oua 6 linguri de lapte 75 g faina 50 g unt sare 1 lingura unt pentru prajit Ingrediente umplutura: 50 g seminte de dovleac, 500 g miez de dovleac, 2 linguri unt, 1 catel de usturoi, 2 fire salvie, 125 g branza de vaci, 1 galbenus, sare, piper, 200 g smantana acrisoara,…
Read more »

Placintele cu dovleac

7 December 2010
Placintele cu dovleacIngrediente : 500 g miez de dovleac sare 50 g bacon 1 ceapa 2 oua 60 g faina 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute (rosu) 50 g cascaval piper proaspat macinat 4 linguri ulei pentru prajit Mod de preparare: Se da miezul de dovleac pe razatoarea mare, se presara cu o lingurita de sare…
Read more »

Cârnaţi din mistreţ

7 December 2010
  Ingrediente: un kg carne de mistreţ o căpăţână de usturoi trei grame de piper măcinat sare doi metri de maţe   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţele şi se trece prin maşina de tocat. Se adaugă sare, piper şi usturoi pisat. Se frământă bine. Maţele se spală cu apă şi oţet, apoi…
Read more »

Cârnaţi de căprioară

7 December 2010
  Ingrediente: 500 g carne de căprioară două căpăţâni de usturoi piper măcinat sare un metru de maţe   Mod de preparare: Se feliază carnea, apoi se dă prin maşina de tocat, pe sita măruntă. Se adaugă sarea, piperul şi usturoiul care a fost în prealabil pisat. Separat se spală maţele, apoi se umplu cu…
Read more »

Ciorbă de năut cu coriandru verde

7 December 2010
Ciorbă de năut cu coriandru verde  Ingrediente: 200 g boabe de năut 150 g fasole roşie boabe un morcov un sfert de ţelină o rădăcină de pă­trunjel două cepe 4 roşii 250 g cos­tiţă afumată sare piper 4 linguri de ulei pătrunjel coriandru verde   Mod de preparare: Faso­lea şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte, se…
Read more »

Ruladă cu ghebe şi caşcaval

7 December 2010
  Ghebele se spală şi se sotează în puţin ulei, apoi se amestecă bine cu ou, cu condimente şi cu caşcaval. (Pentru a putea fi folosite de câte ori este nevoie, ciuper­cile se conservă la congelator, apoi se dezgheaţă şi se utilizează la momentul respectiv). Se întinde foaia de aluat fraged, se pune pe ea…
Read more »

Mamaliga cu carne de porc si legume

7 December 2010
Ingrediente : 150 g malai (grisat) sare 1/8 l lapte 30 g unt 200 g spanac 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras galben 150 g ciuperci 1 ceapa mica 250 g carne de porc 1 lingura ulei 50 ml zeama concentrata de legume piper proaspat macinat sare Mod de preparare: Mamaliga se pune la…
Read more »

Sote de miel cu curry si stafide

6 December 2010
Sote de miel cu curry si stafideIngrediente: 2 kg carne de miel fara os 3 cepe 4 catei de usturoi 1 tulpina de telina 100 g stafide 1 conserva mica rosii decojite 2 lamai 1 lingura praf de curry 2 ardei iuti rosii 1/2 legatura hasmatuchi (sau patrunjel) 100 ml ulei de masline sare Mod de preparare: Puneti stafidele intr-o craticioara,…
Read more »

Tocana de miel cu vinete

6 December 2010
Ingrediente : 1 kg carne de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lungi 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri untdelemn 20 g unt 2 linguri otet alb 100 ml vin alb sec 1 foaie de dafin cateva fire de menta sare piper alb macinat Mod de preparare: Se spala vinetele, se…
Read more »

Salata mediteraneana cu vinete

6 December 2010
Salata mediteraneana cu vineteIngrediente : 1 vanata mare 1 lingura sare 250 g rosii mici 1-2 linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu (potrivit) taiat in doua 1 ardei gras verde (mic) taiat in doua 1/3 ceasca frunze de busuioc proaspat 2 dovlecei mijlocii taiati felii 90 g ciuperci taiate in doua 2 linguri maghiran verde tocat…
Read more »

Clatite cu morcovi si compot de mere

6 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg mere acrisoare 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri zahar 500 g morcovi 8 oua 1/4 l lapte 250 g faina sare 2 plicuri zahar vanilat 60 g unt topit Mod de preparare: Se curata merele, se taie in patru, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa, se taie din nou in spalturi…
Read more »

Clatite cu iaurt si icre Tarama

6 December 2010
Ingrediente : 125 g faina 1 ou 1 varf de cutit sare 3 iaurturi 100 ml lapte 150 g icre piper Mod de preparare: Se amesteca faina cu oul, sarea si doua iaurturi si se adauga laptele putin cate putin, pana ce se obtine un aluat neted, nu prea gros, care se lasa apoi sa…
Read more »

Rondele de dovleac

6 December 2010
Rondele de dovleacIngrediente : 30 g unt 2 linguri zahar 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert in aburi si zdrobit) 1 ou batut usor 1/2 ceasca lapte 2 1/2 cesti faina 1 lingurita praf de copt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C. Se freaca untul cu zaharul si se incorporeaza usor dovleacul, oul batut si…
Read more »

Ratatouille cu dovleac

6 December 2010
Ratatouille cu dovleacIngrediente: 600 g dovleac 2 cepe (circa 100 g) 2 ardei grasi (circa 400 g) 4 rosii (circa 450 g) 3 linguri ulei 1 lingura busuioc uscat 1 lingura rozmarin 1 lingura cimbru 1 ardei iute uscat sare piper Mod de preparare: Se spala dovleacul, se curata de coaja si seminte si se taie in…
Read more »

Salata verde cu ansoa

6 December 2010
Salata verde cu ansoaIngrediente : 200 g salata verde 125 g rosii mici 2 cepe verzi 100 g fileuri de ansoa in ulei 1/2 legatura patrunjel verde 1/2 legatura coriandru 2 linguri capere 1 lingura zahar sare piper macinat Ingrediente sos: 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet aromat, 1 lingura mustar, 1/2 lingurita miere, sare, piper.…
Read more »

Cuiburi de castraveti cu unt de sardele

6 December 2010
Ingrediente: 2 castraveti mai mici 25 g sardele (scoase din conserva si scurse bine) 300 g unt 1/2 lamaie cateva felii de ridiche pentru garnisit sare piper alb Mod de preparare: Taiati castravetii (cu coaja) in bucati de circa 3 cm si indepartati usor miezul.Amestecati sardelele scurse cu untul (eventual cu mixerul) si adaugati putina…
Read more »

Spaghete de castraveti gratinate

6 December 2010
Spaghete de castraveti gratinateIngrediente: 2 castraveti 3 cepe mici (de arpagic) 1 lamaie 4 galbenusuri 150 ml vin alb sec 50 ml smantana 125 g unt 50 g cascaval ras 1 legatura codite de ceapa verde sare piper   Mod de preparare: Taiati castravetii la ambele capete si scobiti-i cu o lingurita ingusta, indepartand miezul de sus in…

Tortilla cu dovleac

6 December 2010
Tortilla cu dovleacIngrediente : 1 kg dovleac 2 tulpini de praz 400 g cartofi fainosi 4 oua sare piper 40 g unt topit 12 felii foarte subtiri de sunca   Mod de preparare: Se taie dovleacul felii, se curata de coaja si de seminte, iar miezul (circa 700 g) se da pe razatoarea mare sau se taie…
Read more »

Tzatziki cu chimen

6 December 2010
Tzatziki cu chimenIngrediente: 2 castraveti 500 g iaurt 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingurita chimen 2 fire marar sare piper 1 castravecior murat Mod de preparare: Taiati castraveciorul murat cubulete si puneti-l deoparte. Curatati de coaja castravetii, dati-i pe razatoarea mare, puneti-i intr-un castron, presarati peste ei sare si lasati-i doua ore, ca sa…
Read more »

Cascaval pane

6 December 2010
Cascaval pane  Ingrediente: cascaval doua oua faina sare ulei sau unt   Mod de preparare: Se face un sos din cele doua oua batute cu putina sare si doua linguri de faina. Sosul trebuie sa fie putin mai gros. Se topeste untul in tigaie la foc mic si se prajesc feliile de cascaval trecute prin sosul…
Read more »

Sarlota alba cu fructe de sezon

6 December 2010
Sarlota alba cu fructe de sezonIngrediente: 1 pahar cu fructe (capsuni, zmeura ) 2 foi de gelatina 80 g zahar pudra 1 pumn de migdale (stifturi) cateva picaturi de esenta de migdale amare 3 iaurturi Mod de preparare: Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece. Se pune pe foc, intr-o craticioara, zaharul si o lingura cu apa…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 18 (video)

6 December 2010

Clafoutis cu piersici

6 December 2010
Clafoutis cu piersiciIngrediente: 1 kg piersici galbene 1 lamaie 3 oua 1 lingura faina 2 linguri pudra de migdale (prajite si macinate) 100 g zahar 1 zahar vanilat 300 ml lapte 20 g unt 1 varf de cutit de sare Ingrediente ornat:2 linguri nuca de cocos rasa, 50 g coaja de citrice confiata (lamaie, portocala sau grapefruit).…
Read more »

Supa galbena de ardei

6 December 2010
Supa galbena de ardeiIngrediente: 2 cepe mici (de arpagic) 1 catel de usturoi 1 kg ardei grasi (galbeni) 40 g unt sau margarina 75 g linte 150 g ciuperci sare piper 2 lingurite vegeta 1/2 lingurita coriandru (macinat) 1 lingurita zeama de lamaie 100 g frisca batuta 1/2 legatura marar 1 varf de cutit ghimbir Mod de preparare:…
Read more »

Galuste cu nectarine

6 December 2010
Ingrediente: 500 g branza de vaci 150 g gris 1 lamaie 3 nectarine 50 g faina 1 ou 1 varf de cutit sare 2 felii paine de graham (sau 2 linguri pesmet) 50 g unt 2 linguri zahar 1 lingurita scortisoara pisata Mod de preparare: Branza de vaci se lasa sa se scurga cateva ore…
Read more »

Afine cu crusta

6 December 2010
Afine cu crustaIngrediente: 500 g afine proaspete 500 g mere de vara 1 lamaie 100 g zahar tos 1 plic zahar vanilat 150+20 g unt 150 g zahar brun (sau tos) 150 g faina 20 g frisca nebatuta Mod de preparare:  Spalati si zvantati afinele fara sa le zdrobiti. Curatati merele de coaja si taiati-le in 4,…
Read more »

Cocktail Pussy Foot

6 December 2010
Cocktail Pussy Foot  Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o felie de portocală, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 1/3 suc de lămâie 1/3 suc de portocale 1/3 suc de lămâie verde câteva…
Read more »

Ardei umpluti

6 December 2010
Ardei umplutiIngrediente: 4 ardei grasi (rosii) Ingrediente umplutura:1 vanata, 1 ceapa, 150 g rosii, 1 legatura busuioc, 250 g carne tocata, 150 g orez fiert (50 g crud), 100 g branza telemea, sare, piper. Ingrediente sos:1 cutie (285 g) rosii decojite, 100 ml suc de rosii, 100 g masline verzi umplute. Mod de preparare:  Se taie…
Read more »

Pui umplut cu ghiveci

6 December 2010
Pui umplut cu ghiveciIngrediente: 4 piepti de pui 24 masline verzi si negre (fara samburi) 2 catei de usturoi, 1 rosie 250 g paine veche 2 linguri patrunjel verde o lingura ulei de masline 15 g unt sare piper Ingrediente ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1…
Read more »

Taietei cu pesto de ardei

6 December 2010
Taietei cu pesto de ardeiIngrediente: 3 ardei grasi rosii 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 1 legatura busuioc 30 g migdale prajite si macinate 50 g cascaval ras 50 ml untdelemn sare piper 2 lingurite boia dulce 500 g taietei Mod de preparare: Se curata ardeii, se spala, se taie in patru si se dau prin masina…
Read more »

Vinete prajite cu frigarui de pui

6 December 2010
Vinete prajite cu frigarui de puiIngrediente: 4 vinete 4 pulpe de pui fara os taiate bucati 2 iaurturi 2 linguri sos iute (pasta de gogosari sau de chilli) zeama de lamaie sare piper ulei de masline 1 legatura coriandru proaspat   Mod de preparare: Se amesteca sosul iute (pasta) cu un iaurt si cu zeama de lamaie dupa gust, se…
Read more »

Retete de post: Vinete umplute

6 December 2010
Retete de post: Vinete umplute  Ingrediente : 3 vinete mijlocii 1 lingura sare 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi (zdrobiti) 3 cepe potrivite tocate marunt 4 rosii coapte taiate bucatele piper negru proaspat macinat 2 linguri patrunjel verde tocat 3 linguri zeama de lamaie 1/2 lingurita zahar 1/3 ceasca apa Mod de preparare: Se indeparteaza cozile,…
Read more »

Mamaliga cu pui

6 December 2010
Mamaliga cu puiIngrediente: 4 catei de usturoi 2 morcovi 4 linguri de ulei fin 600 g pulpe de pui sare piper 100 ml vin alb sec 100 g masline negre 2 crengute maghiran 50 g unt 300 g malai Mod de preparare: Confit-ul de pui .Se curata morcovii si se taie bucati lungi de 5 cm. Se…
Read more »

Gnocchi de dovleac cu rosii si busuioc

6 December 2010
Gnocchi de dovleac cu rosii si busuiocIngrediente : 1 kg dovleac sare nucsoara rasa circa 125 g faina de grau 50 g parmezan ras proaspat 500 g rosii 2 linguri ulei de masline 40 g unt piper 2 linguri busuioc taiat marunt Mod de preparare: Se taie dovleacul in felii, se curata de coaja si de seminte, se taie miezul in…
Read more »

Păstrăv cu fenicul şi roşii

6 December 2010
Păstrăv cu fenicul şi roşii  Ingrediente: 4 păstrăvi 4 roşii 500 g cartofi o bucată fenicul o lămâie 300 ml vin alb demisec o ţelină o lingură de miere o lingură de sos de soia doi căţei de usturoi seminţe de chimen sare piper sfeclă roşie varză roşie pătrunjel   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se…
Read more »

Tarta cu lapte de pasare

6 December 2010
Tarta cu lapte de pasareIngrediente : 1 pachet aluat fraged 400 ml lapte 300 ml frisca nebatuta 3 oua 150 g zahar 1 baton de vanilie 4 linguri Maizena (Zeamil) unt cat o nuca pentru uns forma Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 200C si ungeti cu unt o forma de tarta. Intepati aluatul din loc in loc cu…
Read more »

Budinca de fructe cu sos de citrice

6 December 2010
Budinca de fructe cu sos de citriceIngrediente : 125 g unt 3/4 ceasca zahar foarte fin 2 oua batute usor 2 lingurite coaja rasa de portocala 1/2 ceasca fructe pasate 1 1/2 ceasca faina 1 lingurita praf de copt 1/4 ceasca lapte 1/4 ceasca zeama de portocala Ingrediente sos: 1 lingura zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca zeama de portocala, 1/2…
Read more »

Pui cu ravioli

6 December 2010
Pui cu ravioliIngrediente: 4 pulpe mari de pui 600 g ravioli (coltunasi de aluat, umpluti cu spanac sau branza, se gasesc de vanzare in pungi) 2 linguri pasta de tomate 1 cub concentrat de pasare 4 linguri ulei de masline 1 lingura usturoi tocat 200 ml smantana subtire 100 ml vin alb sec cateva frunze de busuioc…
Read more »

Cocktail Disaronno Driver

6 December 2010
Cocktail Disaronno Driver  Ingrediente: Disaronno 40 ml vot­că 70 ml suc de por­tocale o portocală   Preparare: Se prepară într-un pahar cu gheaţă, garnisindu-se cu o felie de portocală. Se serveşte cu paiul.
Read more »

Mamaliga cu ceapa caramelizata

6 December 2010
Ingrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 1 ceapa mare 2 linguri ulei de masline 1 lingura zahar 1/8 l vin rosu piper pisat mare 100 g branza telemea de oaie 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Ceapa se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun la…
Read more »

Prăjitură cu mango

6 December 2010
Prăjitură cu mango  Ingrediente: 130 g unt 150 g zahăr tos 50 g zahăr brun două bucăţi de mango două ouă miere zahăr vanilinat pudră de scorţişoară esenţă de rom praf de copt un sfert de linguriţă de sare o lămâie ingheţată frişcă nucă de cocos   Mod de preparare: Bucaţile de mango se curăţă de coajă…
Read more »

Chec cu ciocolata si fructe uscate

6 December 2010
Chec cu ciocolata si fructe uscateIngrediente: 60 g cacao pudra 200 g unt + 20 g pentru uns tava 200 g zahar 4 oua 200 g faina+10 g pentru tava 5 g praf de copt o bucatica de coaja de portocala glasata o bucatica de coaja de lamaie glasata cateva fructe uscate (caisa, piersica, para) 100 ml lichior de portocale…
Read more »

Prajitura cu mere si migdale

6 December 2010
Prajitura cu mere si migdaleIngrediente: 5 mere 125 g migdale taiate felii 160 g faina 160 g zahar pudra 100 g unt 4 linguri lapte 1 plic praf de copt 2 oua mari Mod de preparare: Se lasa untul sa se topeasca pe foc slab, se unge cu el o forma de jena (sau de pamant), pastrandu-se cel care…
Read more »

Mamaliga cu rosii si ciuperci

6 December 2010
Mamaliga cu rosii si ciuperciIngrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 250 g ciuperci 1 ceapa 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat 200 g rosii marunte 80 g branza de capra 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Legumele se curata ciupercile si se taie in doua, iar ceapa curatata se toaca marunt.…
Read more »

Batoane de dovleac

6 December 2010
Batoane de dovleacIngrediente: 500 g dovleac 40 g unt 1/2 lingurita de chimen macinat 1/2 coriandru macinat 1/2 ghimbir macinat 1 lingurita zahar tos   Mod de preparare: Se curata dovleacul si se taie batoane subtiri. Se aseaza pe o tava tapetata cu folie de aluminiu si se ung cu untul topit. Se presara peste ele chimenul,…
Read more »

Rulouri cu ton

6 December 2010
Rulouri cu tonIngrediente : 250 g morcovi 1/2 legatura patrunjel verde 6 linguri sos iute (de chili) 200 g smantana 2 conserve de ton in ulei (scurs: 300 g) 8 bucati aluat de pizza (coapte) 1 lingura mirodenii (amestecate)   Mod de preparare:  Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mare. Patrunjelul spalat si…
Read more »

Macrou picant cu citrice

6 December 2010
Macrou picant cu citriceIngrediente: 2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare) 2 lingurite de piper negru, proaspat macinat 2 lingurite praf de ghimbir 2 lingurite coriandru, macinat 1 lingurita boia dulce 1 portocala sucul si coaja rasa 1 lamaie sucul si coaja rasa Mod de preparare: Eviscerati pestele. Taiati si indepartati capul si aripioarele. Deschideti pestele,…
Read more »

Reţete de post: Supă de roşii cu fenicul si varza

6 December 2010
  Ingrediente: două cutii de roşii în bulion o rădăcină de pătrunjel un fenicul o ceapă fidea un morcov o jumătate de varză două linguri de ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se căleşte rapid în puţin ulei şi se stinge cu o cană de apă.…
Read more »

Frigărui de miel cu oregano si foi de dafin

6 December 2010
Frigărui de miel cu oregano si foi de dafin  Ingrediente: 800 g pulpă de miel 200 rnl ulei de măsline zeama de la o lămâie 200 ml vin alb sec sare piper 10 foi de dafin două linguri de oregano 8 beţisoare de lemn   Mod de preparare: Carnea se taie în cuburi. Uleiul de măsline se amestecă cu zeamia de lămâie şi…
Read more »

Cremă de ciocolată cu fructe

6 December 2010
Cremă de ciocolată cu fructe  Ingrediente: 200 g zahăr tos 300 ml smântână 75 g unt 3 ouă 500 ml frişcă 200 g cioco­lată neagră 200 g ciocolată albă 6 smochine 4 kiwi două pliculeţe cu zahăr vanilinat două linguri de lichior de ciocolată sare   Mod de preparare: Se mixează 250 ml frişcă, se adaugă ciocolata neagră topită,…
Read more »

Medalioane de vitel cu sote de castraveti

6 December 2010
Medalioane de vitel cu sote de castravetiIngrediente: 12 medalioane de file de vitel 2 castraveti 6 castraveciori murati (in otet) 25 g seminte de pin 1/2 lamaie 100 ml frisca nebatuta (sau smantana) 50 ml vermut sec 1 lingurita curry 50 g unt 1 lingura ulei 2 fire marar sare piper Mod de preparare: Curatati castravetii, taiati-i in patru (pe lung),…
Read more »

Inel de cuşcuş cu pui

6 December 2010
Inel de cuşcuş cu pui  Ingrediente: 300 g cuşcuş două piepturi de pui doi ardei graşi roşii două cepe 300 g fasole verde 3 roşii boia dulce un ardei iute mic doi căţei de usturoi seminţe de susan sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel praz   Mod de preparare: Piepturile de pui se spală, se taie în cubuleţe şi…
Read more »

Rulouri de merluciu cu orez

6 December 2010
  Ingrediente: 300 g fileuri de merluciu 250 g orez cu bobul lung sau orez sălba­tic 100 ml ulei două linguri de zeamă de lămâie sare piper 3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Peştele se lasă la deconge­lat, care se va face numai la frigider. Separat, se amestecă zeama de lămâie cu două…
Read more »

Salata de vinete cu coriandru

6 December 2010
Salata de vinete cu coriandruIngrediente : 2 vinete mici (taiate in doua pe lung) sare 3 dovlecei mici 2-3 linguri ulei de masline 1/2 ceasca frunze de coriandru 1-2 linguri zeama de lamaie 1-2 linguri zeama de portocala 1/2 lingurita piper negru Mod de preparare: Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o strecuratoare, se presara peste ele sare…
Read more »

Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş

6 December 2010
Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş  Ingrediente: un kg ciuperci 500 g creveţi decorticaţi 200 g cuşcuş un ardei gras roşu doi căţei usturoi 300 ml vin alb două cuişoare susan o legătură de ceapă verde ghimbir ras pătrunjel sare piper ulei de măsline sos de soia suc de lămâie   Mod de preparare Cuşcuşul se opăreşte cu apă fiartă,…
Read more »

Crema de portocale

6 December 2010
Crema de portocaleIngrediente : 1 cana suc de portocale 3 linguri de suc de lamaie 2/3 cana zahar praf cernut 1 lingura praf de gelatina 1/4 cana de apa 2 linguri lichior de portocale 3 albusuri 3/4 cana de frisca batuta usor Mod de preparare: Se amesteca sucul de portocale cu zeama de lamaie. Se adauga zaharul…
Read more »

Flan cu dovleac si coaja de portocala

6 December 2010
Flan cu dovleac si coaja de portocalaIngrediente : 800 g dovleac curatat de coaja si seminte 2 portocale mici 4 oua 350 g aluat fraged 200 ml lapte 45 g faina 180 g zahar tos fin 10 g unt 1 lingura zahar cristalizat sare Mod de preparare: Ungeti cu unt o forma de tarta (22 x 3 cm), imbracati-o cu aluatul…
Read more »

Friptură de vită marinată cu susan

6 December 2010
  Ingrediente pentru marinată: două lin­guri de sos de soia două linguri de mă­lai 4 linguri de apă o lingură de ulei de arahide o lingură de sherry puţin zahăr Ingrediente pentru sos: 4 linguri de sos de soia două linguri de sherry ulei de arahide o lingură de mălai 4 linguri de suc de…
Read more »

Medalion din carne de cerb

6 December 2010
  Ingrediente: 600 g carne de cerb 50 g untură 100 g ciuperci o ceapă 100 g unt 100 ml vin 30 ml coniac aspic pentru glasat sare piper măcinat   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se pune la înăbuşit într-o cratiţă cu untură. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şii sarea.…
Read more »

Cuiburi de macaroane cu somon

6 December 2010
Cuiburi de macaroane cu somonIngrediente : 125 g macaroane lungi sare 20 g seminte de pin 1 legatura de busuioc verde 1 catel de usturoi 30 g parmezan (sau cascaval) ras 3 linguri apa 200 g ciuperci 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica 4 linguri de vin rosu dulce piper proaspat macinat 300 g somon (proaspat sau…
Read more »

Flanuri de dovlecei

6 December 2010
Flanuri de dovleceiIngrediente: 3 dovlecei 2 linguri de untdelemn de masline 4 oua 250 ml smantana 1 lingura de piper verde 50 g cascaval ras cimbru  sare piper negru o bucatica de unt Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si prajiti dovleceii la foc mic.…
Read more »

Gulaş unguresc cu carne de vită

5 December 2010
Gulaş unguresc cu carne de vită  Ingrediente: 600 g carne de vită două cepe doi căţei de usturoi doi morcovi 3 cartofi doi ardei graşi o frunză de dafin o lingură de pudră de paprika o linguriţă de chimen sare piper negru două frunze de ţelină un păstârnac ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei încins se călesc…
Read more »

Somon cu îngheţată de piper roz

5 December 2010
  Ingrediente: 500 g file de somon 500 ml lapte 200 ml smântână 120 g zahăr pudră 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru un vârf de cuţit de zahăr tos 200 ml ulei de măsline sucul de la o lămâie mărar   Mod de preparare: Ingheţata: In laptele încălzit se…
Read more »

Macaroane cu legume si sos de branza

5 December 2010
Macaroane cu legume si sos de branzaIngrediente: 300 g macaroane marunte sare 600 g morcovi 20 linguri de apa fiarta cu delikat 400 g dovlecei 4 linguri untdelemn piper macinat Ingrediente sos: 300 g telemea de oaie, doi catei de usturoi, o legatura de patrunjel. Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa sarata. Intre timp se curata morcovii,…
Read more »

Tempura cu legume

5 December 2010
Tempura cu legumeIngrediente : 1 1/4 ceasca faina 1 ou 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider 125 g broccoli 1 ceapa mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 morcov potrivit 60 g fasole verde ulei pentru prajit Ingrediente sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup (iute). Mod de preparare: Se…
Read more »

Frittata cu pui si sparanghel

5 December 2010
Frittata cu pui si sparanghelIngrediente: 30 g unt 4 cepe verzi tocate marunt 6 oua batute usor 1 ceasca lapte 2 lingurite mustar 1 1/2 ceasca carne fiarta (de pui) si maruntita 340 g sparanghel din conserva (bine scurs) 1/4 ceasca svaiter (sau alt cascaval) ras Mod de preparare Se pune untul la incins intr-o tigaie mare, se adauga…
Read more »

Tort de clatite cu carne de miel

5 December 2010
Tort de clatite cu carne de mielIngrediente clatite: 1 pahar faina de grau 1/2 pahar faina de malai 1 ou batut 375 ml apa ulei pentru uns tigaia Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 1 ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 ardei iuti taiati fasii subtiri, 350 g carne de miel tocata, 1 cutie…
Read more »

Legume mexicane

5 December 2010
Legume mexicaneIngrediente: mazare fina 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa boabe de porumb 1 rosie decojita ciuperci taiate felii Mod de preparare: Aceasta reteta se bazeaza pe efectul mirodeniilor picante. Legumele se taie cubulete si se inabusa timp de citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi ulei de masline. Cind sunt aproape gata…
Read more »

Friptura delicioasa din piept de pui

5 December 2010
Ingrediente: piept de pui mirodenii sos de soia ulei de masline vin usturoi   Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat 1-3 ore intr-o marinata preparata astfel 2 linguri vin, 1 ingurita sos de soia, usturoi pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau alte mirodenii…
Read more »

Mincare de ciuperci cu telina

5 December 2010
Mincare de ciuperci cu telinaIngrediente: 1 telina 5-6 ciuperci cateva frunze de spanac 1 ceapa Ingrediente sos: 4 lingurite ulei de masline virgin 1 catel usturoi 2 linguri sana,piper, sare, plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coreandru) Mod de preparare: Telina se rade fin si se amesteca cu ciupercile taiate feliute, spanacul taiat fidelute, ceapa tocata si sosul.   Pofta…
Read more »

Sos picant de rosii cu masline

5 December 2010
Sos picant de rosii cu maslineIngrediente: suc de rosii masline cimbru oregano chilli piper negru dau rosu     Mod de preparare: Sucul de rosii se amestecat cu masline taiate marunt, cimbru, oregano, chilli, piper negru sau rosu.   Pofta buna!
Read more »

Gulii cu carne de porc

5 December 2010
Gulii cu carne de porcIngrediente : 2 gulii mai mici (circa 600 g) 2 rosii lunguiete 2 cepe (de arpagic) 1 legatura mare de patrunjel verde 300 g file de porc sare 3 linguri unt topit (sau unt amestecat cu ulei) 3-4 linguri de zeama concentrata de carne sau zarzavat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura zeama…
Read more »

Sos tartar cu ciuperci

5 December 2010
Sos tartar cu ciuperciIngrediente: 1 kg castraveti murati 5 oua 50 g mustar 2,5 litri ulei 5 legaturi patrunjel verde 2,5 kg ciuperci pleurotus sau champignion 200 g masline 5 capatani salata verde 20 g condimente 300 g sfecla rosie pentru ornament 300 g ceapa verde Mod de preparare: Castravetii se pun la desarat daca este cazul, se…
Read more »

Salata de ciuperci

5 December 2010
Salata de ciuperciIngrediente: 2 cutii conserve de ciuperci 3 linguri ulei de masline sau floarea soarelui 1 lingura de suc de lamaie 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel proaspat tocat marunt sare piper macinat   Mod de preparare: Desfa conservele, rastoarna continutul intr-o strecuratoare si spala ciupercile sub un jet de apa rece. Lasa-le sa…
Read more »

Tarta cu branza si dovlecei

5 December 2010
Tarta cu branza si dovleceiO reteta delicioasa de tarta cu branza si dovlecei din: aluat foietaj, telemea de oaie, dovlecei, untdelemn de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 rulou de aluat foietaj 250 g telemea de oi rasa 3 dovlecei 5 linguri de untdelemn de masline cimbru proaspat sare piper   Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 17 (video)

5 December 2010

Gerbeaud cu miere

5 December 2010
Gerbeaud cu miereIngrediente aluat: 150 g zahar 2 linguri de miere 0,5 dl lapte 1 lingurita de cacao 100 g margarina 1 ou 1lingura de bicarbonat de sodiu Ingrediente crema: 5 dl lapte,2 pachete de zahar vaniliat, 100 g gris, 200-200 g unt si zahar pudra Ingrediente glazura: 50 g unt,2 linguri mari cacao,100 g zahar,2 linguri…
Read more »

File de salau cu ragout de creveti

5 December 2010
Ingrediente: 900 g file salau 50 g unt 100 ml vin alb sec 150 g creveti 100 g ciuperci 1ceapa 150 g frisca lichida 0.50ml zeama de lamaie sare piper alb 50 g faina busuioc 1 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Fileul de salau se sareaza si se presara cu piper alb,se da prin faina.In…
Read more »

Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumat

5 December 2010
Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumatIngrediente : 500 g cartofi fainosi 1 litru de apa fiarta cu Vegeta 250 g piept de pui afumat sau alta afumatura 2-3 linguri otet de vin sare piper macinat 1/2 castravete pentru salata 200 g smantana 1/2 legatura ceapa verde. Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie bucati si…
Read more »

Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosii

5 December 2010
Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosiiO reteta delicioasa de tortellini cu kaizer si sos de rosii din: tortellini cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano, ulei de masline si cascaval. Ingrediente: 500 g tortellini cu spanac 300 g kaizer pasta de tomate sare piper oregano patrunjel ulei de masline cascaval ras Mod de preparare: Se pun la fiert…
Read more »

Aperitiv cu rosii si ardei

5 December 2010
Aperitiv cu rosii si ardeiIngrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 2 ardei grasi rosii taiati cubulete 1 ardei gras verde taiat fasii 4 rosii mari curatate de pielita si taiate marunt   2 lingurite zahar sare Mod de preparare: Intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se…
Read more »

Ciorba de salata verde cu zer acru

5 December 2010
Ciorba de salata verde cu zer acruIngrediente: 4-5 salate 1/2 l  zer acru de la brinza de vaci 30 g slanina afumata sau untdelemn 5-6 catei de usturoi un galbenus 100 ml smintina sau 200 ml iaurt o ceapa boia marar leustean sare   Mod de preparare: Salata binespalata se ia in manunchi si se taie fisii late care se vor…
Read more »

Prăjitură cu ananas

5 December 2010
Prăjitură cu ananas  Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ praf de copt 125 g unt 200 g zahăr tos 3 ouă 200 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de esenţă de vanilie 500 ml suc de portocale 10 g gelatină 500 ml frişcă o cutie compot de ananas   Mod de preparare:…

Medalioane de vitel cu sote de castraveti

6 December 2010
Medalioane de vitel cu sote de castravetiIngrediente: 12 medalioane de file de vitel 2 castraveti 6 castraveciori murati (in otet) 25 g seminte de pin 1/2 lamaie 100 ml frisca nebatuta (sau smantana) 50 ml vermut sec 1 lingurita curry 50 g unt 1 lingura ulei 2 fire marar sare piper Mod de preparare: Curatati castravetii, taiati-i in patru (pe lung),…
Read more »

Inel de cuşcuş cu pui

6 December 2010
Inel de cuşcuş cu pui  Ingrediente: 300 g cuşcuş două piepturi de pui doi ardei graşi roşii două cepe 300 g fasole verde 3 roşii boia dulce un ardei iute mic doi căţei de usturoi seminţe de susan sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel praz   Mod de preparare: Piepturile de pui se spală, se taie în cubuleţe şi…
Read more »

Rulouri de merluciu cu orez

6 December 2010
  Ingrediente: 300 g fileuri de merluciu 250 g orez cu bobul lung sau orez sălba­tic 100 ml ulei două linguri de zeamă de lămâie sare piper 3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Peştele se lasă la deconge­lat, care se va face numai la frigider. Separat, se amestecă zeama de lămâie cu două…
Read more »

Salata de vinete cu coriandru

6 December 2010
Salata de vinete cu coriandruIngrediente : 2 vinete mici (taiate in doua pe lung) sare 3 dovlecei mici 2-3 linguri ulei de masline 1/2 ceasca frunze de coriandru 1-2 linguri zeama de lamaie 1-2 linguri zeama de portocala 1/2 lingurita piper negru Mod de preparare: Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o strecuratoare, se presara peste ele sare…
Read more »

Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş

6 December 2010
Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş  Ingrediente: un kg ciuperci 500 g creveţi decorticaţi 200 g cuşcuş un ardei gras roşu doi căţei usturoi 300 ml vin alb două cuişoare susan o legătură de ceapă verde ghimbir ras pătrunjel sare piper ulei de măsline sos de soia suc de lămâie   Mod de preparare Cuşcuşul se opăreşte cu apă fiartă,…
Read more »

Crema de portocale

6 December 2010
Crema de portocaleIngrediente : 1 cana suc de portocale 3 linguri de suc de lamaie 2/3 cana zahar praf cernut 1 lingura praf de gelatina 1/4 cana de apa 2 linguri lichior de portocale 3 albusuri 3/4 cana de frisca batuta usor Mod de preparare: Se amesteca sucul de portocale cu zeama de lamaie. Se adauga zaharul…
Read more »

Flan cu dovleac si coaja de portocala

6 December 2010
Flan cu dovleac si coaja de portocalaIngrediente : 800 g dovleac curatat de coaja si seminte 2 portocale mici 4 oua 350 g aluat fraged 200 ml lapte 45 g faina 180 g zahar tos fin 10 g unt 1 lingura zahar cristalizat sare Mod de preparare: Ungeti cu unt o forma de tarta (22 x 3 cm), imbracati-o cu aluatul…
Read more »

Friptură de vită marinată cu susan

6 December 2010
  Ingrediente pentru marinată: două lin­guri de sos de soia două linguri de mă­lai 4 linguri de apă o lingură de ulei de arahide o lingură de sherry puţin zahăr Ingrediente pentru sos: 4 linguri de sos de soia două linguri de sherry ulei de arahide o lingură de mălai 4 linguri de suc de…
Read more »

Medalion din carne de cerb

6 December 2010
  Ingrediente: 600 g carne de cerb 50 g untură 100 g ciuperci o ceapă 100 g unt 100 ml vin 30 ml coniac aspic pentru glasat sare piper măcinat   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se pune la înăbuşit într-o cratiţă cu untură. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şii sarea.…
Read more »

Cuiburi de macaroane cu somon

6 December 2010
Cuiburi de macaroane cu somonIngrediente : 125 g macaroane lungi sare 20 g seminte de pin 1 legatura de busuioc verde 1 catel de usturoi 30 g parmezan (sau cascaval) ras 3 linguri apa 200 g ciuperci 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica 4 linguri de vin rosu dulce piper proaspat macinat 300 g somon (proaspat sau…
Read more »

Flanuri de dovlecei

6 December 2010
Flanuri de dovleceiIngrediente: 3 dovlecei 2 linguri de untdelemn de masline 4 oua 250 ml smantana 1 lingura de piper verde 50 g cascaval ras cimbru  sare piper negru o bucatica de unt Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si prajiti dovleceii la foc mic.…
Read more »

Gulaş unguresc cu carne de vită

5 December 2010
Gulaş unguresc cu carne de vită  Ingrediente: 600 g carne de vită două cepe doi căţei de usturoi doi morcovi 3 cartofi doi ardei graşi o frunză de dafin o lingură de pudră de paprika o linguriţă de chimen sare piper negru două frunze de ţelină un păstârnac ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei încins se călesc…
Read more »

Somon cu îngheţată de piper roz

5 December 2010
  Ingrediente: 500 g file de somon 500 ml lapte 200 ml smântână 120 g zahăr pudră 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru un vârf de cuţit de zahăr tos 200 ml ulei de măsline sucul de la o lămâie mărar   Mod de preparare: Ingheţata: In laptele încălzit se…
Read more »

Macaroane cu legume si sos de branza

5 December 2010
Macaroane cu legume si sos de branzaIngrediente: 300 g macaroane marunte sare 600 g morcovi 20 linguri de apa fiarta cu delikat 400 g dovlecei 4 linguri untdelemn piper macinat Ingrediente sos: 300 g telemea de oaie, doi catei de usturoi, o legatura de patrunjel. Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa sarata. Intre timp se curata morcovii,…
Read more »

Tempura cu legume

5 December 2010
Tempura cu legumeIngrediente : 1 1/4 ceasca faina 1 ou 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider 125 g broccoli 1 ceapa mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 morcov potrivit 60 g fasole verde ulei pentru prajit Ingrediente sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup (iute). Mod de preparare: Se…
Read more »

Frittata cu pui si sparanghel

5 December 2010
Frittata cu pui si sparanghelIngrediente: 30 g unt 4 cepe verzi tocate marunt 6 oua batute usor 1 ceasca lapte 2 lingurite mustar 1 1/2 ceasca carne fiarta (de pui) si maruntita 340 g sparanghel din conserva (bine scurs) 1/4 ceasca svaiter (sau alt cascaval) ras Mod de preparare Se pune untul la incins intr-o tigaie mare, se adauga…
Read more »

Tort de clatite cu carne de miel

5 December 2010
Tort de clatite cu carne de mielIngrediente clatite: 1 pahar faina de grau 1/2 pahar faina de malai 1 ou batut 375 ml apa ulei pentru uns tigaia Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 1 ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 ardei iuti taiati fasii subtiri, 350 g carne de miel tocata, 1 cutie…
Read more »

Legume mexicane

5 December 2010
Legume mexicaneIngrediente: mazare fina 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa boabe de porumb 1 rosie decojita ciuperci taiate felii Mod de preparare: Aceasta reteta se bazeaza pe efectul mirodeniilor picante. Legumele se taie cubulete si se inabusa timp de citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi ulei de masline. Cind sunt aproape gata…
Read more »

Friptura delicioasa din piept de pui

5 December 2010
Ingrediente: piept de pui mirodenii sos de soia ulei de masline vin usturoi   Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat 1-3 ore intr-o marinata preparata astfel 2 linguri vin, 1 ingurita sos de soia, usturoi pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau alte mirodenii…
Read more »

Mincare de ciuperci cu telina

5 December 2010
Mincare de ciuperci cu telinaIngrediente: 1 telina 5-6 ciuperci cateva frunze de spanac 1 ceapa Ingrediente sos: 4 lingurite ulei de masline virgin 1 catel usturoi 2 linguri sana,piper, sare, plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coreandru) Mod de preparare: Telina se rade fin si se amesteca cu ciupercile taiate feliute, spanacul taiat fidelute, ceapa tocata si sosul.   Pofta…
Read more »

Sos picant de rosii cu masline

5 December 2010
Sos picant de rosii cu maslineIngrediente: suc de rosii masline cimbru oregano chilli piper negru dau rosu     Mod de preparare: Sucul de rosii se amestecat cu masline taiate marunt, cimbru, oregano, chilli, piper negru sau rosu.   Pofta buna!
Read more »

Gulii cu carne de porc

5 December 2010
Gulii cu carne de porcIngrediente : 2 gulii mai mici (circa 600 g) 2 rosii lunguiete 2 cepe (de arpagic) 1 legatura mare de patrunjel verde 300 g file de porc sare 3 linguri unt topit (sau unt amestecat cu ulei) 3-4 linguri de zeama concentrata de carne sau zarzavat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura zeama…
Read more »

Sos tartar cu ciuperci

5 December 2010
Sos tartar cu ciuperciIngrediente: 1 kg castraveti murati 5 oua 50 g mustar 2,5 litri ulei 5 legaturi patrunjel verde 2,5 kg ciuperci pleurotus sau champignion 200 g masline 5 capatani salata verde 20 g condimente 300 g sfecla rosie pentru ornament 300 g ceapa verde Mod de preparare: Castravetii se pun la desarat daca este cazul, se…
Read more »

Salata de ciuperci

5 December 2010
Salata de ciuperciIngrediente: 2 cutii conserve de ciuperci 3 linguri ulei de masline sau floarea soarelui 1 lingura de suc de lamaie 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel proaspat tocat marunt sare piper macinat   Mod de preparare: Desfa conservele, rastoarna continutul intr-o strecuratoare si spala ciupercile sub un jet de apa rece. Lasa-le sa…
Read more »

Tarta cu branza si dovlecei

5 December 2010
Tarta cu branza si dovleceiO reteta delicioasa de tarta cu branza si dovlecei din: aluat foietaj, telemea de oaie, dovlecei, untdelemn de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 rulou de aluat foietaj 250 g telemea de oi rasa 3 dovlecei 5 linguri de untdelemn de masline cimbru proaspat sare piper   Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 17 (video)

5 December 2010

Gerbeaud cu miere

5 December 2010
Gerbeaud cu miereIngrediente aluat: 150 g zahar 2 linguri de miere 0,5 dl lapte 1 lingurita de cacao 100 g margarina 1 ou 1lingura de bicarbonat de sodiu Ingrediente crema: 5 dl lapte,2 pachete de zahar vaniliat, 100 g gris, 200-200 g unt si zahar pudra Ingrediente glazura: 50 g unt,2 linguri mari cacao,100 g zahar,2 linguri…
Read more »

File de salau cu ragout de creveti

5 December 2010
Ingrediente: 900 g file salau 50 g unt 100 ml vin alb sec 150 g creveti 100 g ciuperci 1ceapa 150 g frisca lichida 0.50ml zeama de lamaie sare piper alb 50 g faina busuioc 1 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Fileul de salau se sareaza si se presara cu piper alb,se da prin faina.In…
Read more »

Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumat

5 December 2010
Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumatIngrediente : 500 g cartofi fainosi 1 litru de apa fiarta cu Vegeta 250 g piept de pui afumat sau alta afumatura 2-3 linguri otet de vin sare piper macinat 1/2 castravete pentru salata 200 g smantana 1/2 legatura ceapa verde. Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie bucati si…
Read more »

Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosii

5 December 2010
Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosiiO reteta delicioasa de tortellini cu kaizer si sos de rosii din: tortellini cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano, ulei de masline si cascaval. Ingrediente: 500 g tortellini cu spanac 300 g kaizer pasta de tomate sare piper oregano patrunjel ulei de masline cascaval ras Mod de preparare: Se pun la fiert…
Read more »

Aperitiv cu rosii si ardei

5 December 2010
Aperitiv cu rosii si ardeiIngrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 2 ardei grasi rosii taiati cubulete 1 ardei gras verde taiat fasii 4 rosii mari curatate de pielita si taiate marunt   2 lingurite zahar sare Mod de preparare: Intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se…
Read more »

Ciorba de salata verde cu zer acru

5 December 2010
Ciorba de salata verde cu zer acruIngrediente: 4-5 salate 1/2 l  zer acru de la brinza de vaci 30 g slanina afumata sau untdelemn 5-6 catei de usturoi un galbenus 100 ml smintina sau 200 ml iaurt o ceapa boia marar leustean sare   Mod de preparare: Salata binespalata se ia in manunchi si se taie fisii late care se vor…
Read more »

Prăjitură cu ananas

5 December 2010
Prăjitură cu ananas  Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ praf de copt 125 g unt 200 g zahăr tos 3 ouă 200 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de esenţă de vanilie 500 ml suc de portocale 10 g gelatină 500 ml frişcă o cutie compot de ananas   Mod de preparare:…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu