vineri, 12 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #90


Retete de Paste:

Cocktail Konfetti

2 May 2011
Cocktail KonfettiO reteta simpla de Cocktail Konfetti din: drambuie, rom alb, suc de grapefruit si limonada. Ingrediente: 3 cl drambuie 3 cl rom alb 3 cl suc de grapefruit limonada   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata in shaker romul Drambuie si suc de fructe, apoi turnam bautura in paharul pentru bauturi lungi. Completam cu…
Read more »

Pui delicios umplut cu ciuperci

2 May 2011
Pui delicios umplut cu ciuperciO reteta delicioasa de pui cu ciuperci, ceapa, pesmet, cascaval, morcovi, ardei rosu, ardei verde, cartofi, ulei de masline, unt, vin alb, patrunjel, marar, sare si  piper. Ingrediente: 1 pui 1kg ciuperci 3 cepe mijlocii 100 g pesmet 150 g caşcaval 2-3 morcovi 1 ardei roşu 1ardei verde 2-3 cartofi 50 ml ulei de măs­line…
Read more »

Budincă cu stafide si nuci

2 May 2011
O reteta gustoasa de budinca cu stafide si nuci din: lapte, smantana, zahar pudra, nuci, scortisoara, stafide, rom, unt si sare. Ingrediente: 1 l lapte 2 kg smântână proaspătă 500 g zahăr pudră 5 linguri nuci pisate 3 linguriţe scorţişoară pisată 1 pahar stafide 2 linguri rom 3 linguriţe unt sare Mod de preparare: Stafidele…
Read more »

Prăjitură cu dulceaţă de căpşuni

2 May 2011
Prăjitură cu dulceaţă de căpşuniO reteta delicioasa de prajitura cu dulceata de capsuni, zahar, ulei, faina, praf de copt, apa minerala si sare. Ingrediente: 250 g zahăr 200 ml ulei 400 g făină 1 plic praf de copt 150 ml apă minerală 1 borcan dulceaţă de căpşuni sare Mod de preparare: Intr-un cas­tron amesteci apa minerală cu zahărul până…
Read more »

Supa delicioasă de pui

2 May 2011
Supa delicioasă de puiO reteta simpla si gustoasa de supa delicioasa de pui din: piept de pui, morcovi, frunze de spanac, telina, taitei si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 100 g frunze de spanac 1 radacina de telina 100 g taitei sare Mod de preparare: Curatam legumele si le punem la fiert intregi, impreuna cu…
Read more »

Cocktail Golden Rum Shake

1 May 2011
Cocktail Golden Rum ShakeO reteta simpla de Cocktail Golden Rum Shake din: rom brun, sirop de grenadine, suc de grapefruit, cirese si felii de grapefruit. Ingrediente: pentru 2 pahare 6 cl rom brun 2 cl sirop de grenadine suc de grapefruit cirese felii de grapefruit   Mod de preparare: Romul si siropul de grenadine se mixeaza cu gheata…
Read more »

Chiftele de pui si ciuperci

1 May 2011
Chiftele de pui si ciuperciO reteta delicioasa de chiftele de pui si ciuperci din: carne tocata de pui, ciuperci, ou, ceapa, cartofi, unt, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 300 g ciuperci 1 ou 1 ceapa 1 cartof 50 g unt pătrunjel verde ulei pentru prajit sare piper Cum se prepara: Curatam cartoful…
Read more »

Supă provensală cu pistou

1 May 2011
Supă provensală cu pistouO reteta pur si simplu delicioasa de supa provensala cu pistou din: boabe de fasole, fasole verde, dovlecei, cartofi, rosii, macaroane, slanina, sare, piper, usturoi, busuioc, galbenus, ulei de masline, svaiter si parmezan. Ingrediente: 800 g boabe proaspete de fasole (roşii şi albe) 500 g fasole verde 3 dovlecei 3 cartofi 2 roşii mari 200…
Read more »

Cum se leaga o bucata de carne pentru a pregăti o friptură

1 May 2011
Cum se leaga o bucata de carne pentru a pregăti o fripturăCând carnea are o formă neregulată, legarea ei e folositoare pentru a-i da formă, strângând mai mult acolo unde bucata este mai groasă şi mai puţin acolo unde este mai subţire. Cum se procedează Legaţi bucata, fără să strângeţi prea mult, pe toată lungimea ei, făcând un nod pe partea stângă a cărnii; duceţi apoi…
Read more »

Cum se prepara Bruschette din focaccia cu ton (video)

1 May 2011
Cum se prepara Bruschette din focaccia cu ton (video)O reteta video despre cum se prepara bruschette din focaccia cu ton din: apa, sare, ulei de masline, faina, drojdie, morcov, porumb, ton, masline verzi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: apa sare ulei de masline faina drojdie pentru bruschette: ulei de masline morcov porumb ton masline verzi lamaie sare piper   Mod de…
Read more »

Salată de penne ghiveci

1 May 2011
Salată de penne ghiveciO reteta delicioasa de salata de penne ghiveci din: penne, vanata, ardei grasi, dovlecei, rosii, ceapa, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 300 g penne 1 vanata 2 ardei grasi (unul rosu, unul galben) 200 g dovlecei 500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi busuioc…
Read more »

Aripioare fripte

1 May 2011
Aripioare fripteO reteta de aripioare fripte din: aripioare, pasta de rosii, zahar, ulei, otet, piper rosu si sare. Ingrediente: 8 aripioare 50 g pasta de rosii 1 lingura zahar 2 linguri ulei 1 lingura otet 1 lingurita piper rosu zdrobit 1 lingurita sare Mod de preparare: Preparam sosul. Incingem uleiul Intr-o craticioara, punem pasta de rosii,…
Read more »

Penne cu dovlecei

1 May 2011
Penne cu dovleceiO reteta de penne cu dovlecei din: penne, dovlecei, rosii, mozzarella, ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 4 dovlecei 3 roşii 200 g mozzarella 4 linguri ulei de măs­line 5 fire de busuioc sare piper   Mod de preparare: Spălaţi dovleceii şi roşiile. Tăiaţi apoi dovleceii, fără a-i curăţa, în…
Read more »

Orez cu ton şi curry

1 May 2011
Orez cu ton şi curryO reteta delicioasa de orez cu ton si curry din: ceapa, orez alb cu bob lung, ou, 2 albusuri, sare, piper, patrunjel, ton, unt, faina, curry, iaurt degresat, lapte degresat, suc de lamaie si branza cedar. Bucăţile de orez cu ton peste care s-a ras brânză constituie o gustare copioasă. Ingrediente: 50 g ceapă rasă…
Read more »

Cocktail Rum Tonic

1 May 2011
Cocktail Rum TonicO reteta simple de Cocktail Rum Tonic din: rom alb sau brun, tonic si jumatate de felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun de Jamaica tonic o jumatate de felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam romul si cuburile de gheata in paharul pentru bauturi lungi, adaugam jumatate de felie de…
Read more »

Ruladă speciala cu peşte

1 May 2011
O reteta simpla de rulada speciala cu peste din: cartofi, branza de vaci, peste, ardei gras, patrunjel, branza rasa si putin iaurt. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g brânză de vaci 600 g peşte 2 linguri ardei gras verde 1 lingură pătrunjel tocat mărunt 3 linguri brânză rasă puţin iaurt Mod de preparare: Se fierb…
Read more »

Frigarui de pui cu salata de avocado

1 May 2011
Frigarui de pui cu salata de avocadoO reteta de frigarui de pui cu salata de avocado din: piept de pui, ulei, patrunjel, sare, piper, avocado, ardei gras rosu, ulei de masline si suc de lamaie. Ingrediente 1 piept de pui ulei pătrunjel verde sare piper Salata: 1 avocado 1 ardei gras rosu ulei de masline suc de lamaie Cum se prepara:…
Read more »

Tocană corsicană

1 May 2011
Tocană corsicanăO reteta delicioasa de tocana corsicana din: penne, ceafa de porc, jambon, pulpa de rosii, vin alb sec, supa de pasare, ceapa, masline, ulei, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 600 g ceafă de porc 150 g jambon 300 g pulpă de roşii 200 ml vin alb sec 1/2 tabletă de supă…
Read more »

Cum se prepara Porc cu unt de arahide (video)

1 May 2011
Cum se prepara Porc cu unt de arahide (video)O reteta video despre cum se prepara porc cu unt de arahide din: unt de arahide, file de porc, ghimbir, usturoi, ardei gras, ceapa, orez, morcov, sos soia, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: unt de arahide file de porc coriandru ghimbir usturoi ardei gras ceapa orez morcov sos soia ulei de masline sare…
Read more »

Brioşe hi-veg

1 May 2011
Brioşe hi-vegO reteta delicioasa de briose hi-veg din: dovleac sau cartov, dovlecei, ardei gras rosu, spanac sau broccoli, porumb, branza cedar, ulei, sare, piper, faina si oua. Aceste brioşe aromate sunt foarte săţioase. Ingrediente: 100 g dovleac sau cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe 100 g dovlecei raşi 250 g ceapă rasă 100 g ardei…
Read more »

Penne cu manătarci şi parmezan

1 May 2011
Penne cu manătarci şi parmezanO reteta simpla si delicioasa de penne cu manatarci si parmezan din: penne, manatarci, parmezan, patrunjel, unt, ulei, sare grunjoasa, piper si sare. Ingrediente: 400 g penne 500 g mânătărci mici, proaspete 150 g parmezan 5 fire de pătrunjel 40 g unt 2 linguri ulei sare grunjoasă sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi mânătărcile…
Read more »

Cocktail Costa Del Sol

1 May 2011
Cocktail Costa Del SolO reteta de Cocktail Costa Del Sol din: rom alb, vermut rosu, sirop de zahar, zeama de lamaie, sifon si felii de lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl vermut rosu 1 lingurita de sirop de zahar zeama unei jumatati de lamaie sifon felii de lamaie   Mod de preparare: Se pun 4-5 cuburi…
Read more »

Majarete cu branză

1 May 2011
O reteta simpla de masarete cu branza din: branza dulce de vaci, zahar, sare, stiuleti porumb de lapte, lapte, vanilie si scortisoara. Ingrediente: 200 g brânză dulce de vaci 450 g zahăr 1 linguriţă sare 12 ştiuleţi porumb de lapte 1 l lapte 1 linguriţă vanilie scorţişoară Mod de preparare: Exceptând vanilia, se amestecă bine…
Read more »

Pacheţele cu pui în stil latino-american

1 May 2011
Pacheţele cu pui în stil latino-americanO reteta de pachetele cu pui in stil latino american din: piept de pui, sare, piper, mazare, ardei iute, usturoi, iaurt degresat, coriandru, suc de lamaie verde, fasole boabe, rosii, ceapa verde si tortillas. Ingrediente: 2 piepţi de pui, fără piele şi oase, cam 125 g fiecare sare şi piper negru 150 g mazăre congelată…
Read more »

Penne cu mazare si jambon alb

1 May 2011
Penne cu mazare si jambon albO reteta simpla si delicioasa de penne cu mazare si jambon alb din: penne, mazare congelata, jambon alb, parmezan, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 200 g mazăre congelată 300 g jambon alb 100 g parmezan 250 ml smântână lichidă sare piper măcinat   Mod de preparare: Intr-o oală cu copac, într-o cantitate…
Read more »

Toast cu jumări de ouă picante

1 May 2011
Toast cu jumări de ouă picanteO reteta delicioasa de toasta cu jumari de oua picante din: paine integrala, unt, ardei verde, pasta de curry, usturoi, ghimbir, ceapa verde, rosii, coriandru, suc de lamaie verde, sare, piper negru si iaurt degresat. Ingrediente: 4 felii groase de pâine integrală 1 lingură unt 1 ardei iute verde, curăţat de seminţe, tocat 2 linguriţe…
Read more »

Penne cu busuioc si cremă de ardei gras

1 May 2011
Penne cu busuioc si cremă de ardei grasO reteta de penne cu busuioc si cremă de ardei gras din: penne, ardei gras, ardei rosu, busuioc, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline si cimbrisor. Ingrediente: 400 g penne 3 ardei grasi 1 ardei rosu 8 fire de busuioc 1 ceapa 1 catel de usturoi 150 ml smantana lichida 2 linguri ulei de masline…
Read more »

Fripturas (chifteluţe) a la Cubana

1 May 2011
O reteta de Fripturas (chifteluţe) a la Cubana din: peste uscat si desaract, faina, ceapa, patrunjel verde, usturoi, rosii, oua si salata. Ingrediente: 1 kg peşte uscat şi desărat 500 g faină 115 g ceapă 2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt 3 căţei de usturoi 500 g roşii 6 ouă 1 salată Mod de preparare:…
Read more »

Cocktail Gin & It

1 May 2011
Cocktail Gin & ItO reteta simpla de Cocktail Gin & It din: gin, vermut alb si tonic. Ingrediente: 5 cl gin 2 cl vermut alb tonic   Mod de preparare: Mixam bine vermutul si ginul cu gheata in shaker, turnam bautura in paharul pentru bauturi lungi si completam cu tonic.
Read more »

Churros

1 May 2011
ChurrosO reteta simpla de Churros din: lapte, sare, unt, faina si zahar pudra. Ingrediente: 2 ceşti lapte 1 linguriţă sare 1 lingură unt 2 ceşti făină zahăr pudră Mod de preparare: Se pun într-un vas laptele, sarea şi untul şi se lasă la foc mic. Se adaugă faina şi se amestecă continuu până ce totul…
Read more »

Omletă din albuşuri cu sparanghel

1 May 2011
Omletă din albuşuri cu sparanghelO reteta de omleta din albusuri cu sparanghel din: sparanghel, sare, piper, albusuri si ulei de floarea soarelui.Aroma delicată a sparanghelului înlocu­ieşte gustul gălbenuşului în această varian­tă light de omletă, fără pic de colesterol. Ingrediente: 100 g sparanghel curăţat sau vârfuri de sparanghel sare şi piper negru 4 albuşuri 1/2 linguriţă ulei de floarea-soarelui  …
Read more »

Pateu de pui

1 May 2011
O reteta de pateu din pui din: piept de pui, ficatei de pui, unt, oua, castraveciori, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de pui 350 g ficăţei de pui 150 g unt 3 ouă tari 4 castraveciori 1 lingură vegeta nucşoară sare şi piper, după gust Mod de preparare: Carnea se spală şi…
Read more »

Mancare delicioasa de ţelină

1 May 2011
Mancare delicioasa de ţelinăO reteta de mancare delicioasa de telina din: telina, cartofi, unt, branza de burduf, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ţelină 1 kg cartofi 250 g unt 500 g brânză de burduf 1 pahar smântână sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă şi se taie rondele egale cartofii şi ţelina. Se…

Friganele cu fructe

1 May 2011
Friganele cu fructeO reteta delicioasa de friganele cu fructe din: lapte degresat, albusuri, sare, piper, unt, paine alba, gem de mere sau pere, zahar demerara si praf de scortisoara. Ingrediente: 2 linguri lapte degresat 2 albuşuri sare şi piper negru 3 felii de pâine albă, veche de o zi 1 -2 linguriţe unt 4 linguri gem de…
Read more »

Pui cu mere si afine

1 May 2011
O reteta delicioasa de pui cu mere si stafide din: pui, smantana, unt, cimbru, foaie de dafin, slanina, mere, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 500 g smântână 50 g unt 1 linguriţă cimbru 1 foaie dafin 200 g slănină 500 g mere 1 pahar afine 3 cepe mijlocii sare şi piper, după gust…
Read more »

Mâncare de mazăre cu gulii

30 April 2011
Mâncare de mazăre cu gulii  O reteta simpla si gustoasa de mancare de mazare, gulii, morcovi, ulei, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:  1 kg ma­zăre din conservă 4 morcovi 2 gulii 3 linguri ulei 2 linguri rase de făină 1 legătură pă­trunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi mor­covii şi guliile, le tai cubuleţe şi le căleşti împreună…
Read more »

Sărmăluţe cu ciuperci şi telină

30 April 2011
Sărmăluţe cu ciuperci şi telină  O reteta gustoasa de sarmale cu ciuperci, telina, ceapa, morcovi, verdeata, malai, varza, ulei, sare si piper.   Ingrediente: 500 g cea­pă 3 morcovi 1 ţelină mare 2 rădăcini de pătrunjel 750 g ciu­perci proaspete 1 legătură de verdeaţă 1 lingură mălai 1 varză murată 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Vinete cu roşii şi usturoi la cuptor

30 April 2011
Vinete cu roşii şi usturoi la cuptorO reteta delicioasa de vinete cu rosii, ceapa, morcovi, ardei gras, radacina de patrunjel, telina, marar, patrunjel, usturoi, faina, ulei, zahar, sare si  piper. Ingrediente: 3 vinete potrivite 500 g roşii 13 cepe 1 morcov 3 ardei graşi 1 rădă­cină pătrunjel 1 ţelină 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 căpăţână ustu­roi 2 linguri făină…
Read more »

Budincă de cartofi cu sos de roşii

30 April 2011
Budincă de cartofi cu sos de roşii  O reteta delicioasa de budinca de cartofi cu sos de rosii, ceapa, margarina, bulion, sare si piper. Ingrediente:  1 kg cartofi 4 linguri griş 2 linguri ulei 3-4 roşii 2 cepe 1 lingură margarină 1 lingură bulion sare piper Mod de preparare: Speli cartofii şi-i pui la fiert în coajă, după care-i cureţi şi-i…
Read more »

Cartofi cu măsline

30 April 2011
Cartofi cu măsline  O reteta delicioasa de cartofi cu masline, ceapa, ulei, bulion, marar, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg car­tofi 200 g măsline 2 cepe 3 linguri ulei 3 linguri bulion 1 legă­tură mărar 1 foaie de dafin sare piper Mod de preparare: Cureţi cea­pa, o tai mărunt şi o înăbuşi în ulei…
Read more »

Mâncare de legume cu ulei de soia

30 April 2011
Mâncare de legume cu ulei de soia  O reteta simpla si gustoasa de mancare de legume din: morcov, vanata, dovlecel, conopida, ceapa rosie, ceapa alba, ardei gras, ulei de soia, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1 vânătă 1 dovlecel 1 sfert conopidă 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 3 ardei graşi (de diferite culori) ulei de soia (îl găseşti în…
Read more »

Snitel de soia cu muştar

30 April 2011
Snitel de soia cu muştar  O reteta gustoasa de snitel de soia cu mustar, faina, apa, condimente si ulei. Ingrediente:  1 pachet şni­ţele din soia 3 linguri făina 2 linguri muştar 1 lingură vegeta 4 lin­guri apă condimente după preferinţă 2 linguri ulei Mod de preparare: Fierbi şni­ţelele în apă clocotită cu sare, le scoţi şi le laşi să…
Read more »

Vită Stroganoff cu paste proaspete

30 April 2011
Vită Stroganoff cu paste proaspeteO reteta delicioasa de vita stronganoff cu paste prospete din: pulpa de vita, tagliatelle, coniac, smantana, patrunjel, boia, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de vită, pentru grătar 250 g tagliatelle proaspete 100 ml coniac 200 ml smântână  4 linguri frunze de pă­trunjel 1 linguriţă boia 20 g unt 1 lin­gură ulei…
Read more »

Supă de mazăre cu conopidă

30 April 2011
Supă de mazăre cu conopidă  O reteta gustoasa de supa de mazare, conopida, cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, margarina, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1/2 cono­pidă 400 g mază­re din conservă 6 cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 2 linguri margarină sare piper 1 legătură pătrunjel şi mărar Mod de preparare: Cureţi car­tofii,…
Read more »

Strudel delicios cu mere si nuci

30 April 2011
Strudel delicios cu mere si nuciO reteta delicioasa de strudel cu mere, nuci, faina, drojdie, ulei, otet, sare, zahar, scortisoara, ulei si zahar pudra. Ingrediente aluat: 600 g făină 200 ml apă călduţă drojdie cât o nucă 2 linguri ulei 1 linguriţă oţet sare Ingrediente umplutura: 6 mere mari 1 cană zahăr 1 lingură scorţişoară 200 g miez de nucă…
Read more »

Coaste de miel la cuptor alia romana

30 April 2011
Coaste de miel la cuptor alia romanaO reteta de coaste de miel la cuptor alia romana din: miel de lapte, paine de toast, pancetta afumata, orez, parmezan, anghinare, cartofi, cimbrisor, usturoi, vanata, patrunjel, rozmarin, busuioc, sos de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată de miel de lapte de 1,2 kg 120 g pâine de toast…
Read more »

Guguluf cu mac

30 April 2011
Guguluf cu mac  O reteta delicioasa de guguluf cu mac, margarina, zahar, oua, faina, praf de copt, frisca, lichior de portocale si zahar pudra. Ingrediente: 2 lămâi 250 g margarină 150 g zahăr 4 ouă 400 g făină 1 plic praf de copt 100 ml frişcă 100 g mac 2 linguri lichior de portocale 250 g zahăr…
Read more »

Limbă de mare in cuiburi de paste, cu tarama

30 April 2011
Limbă de mare in cuiburi de paste, cu taramaO reteta de limba de mare in cuiburi de paste cu tarama din: fileuri de limba de mare, icre de morun afumate, icre roz, tagliatelle fine, tagliatelle fine cu spanac, ulei de masline, smantana, usturoi, lamaie, piper rosu, hasmutachi, sare si piper. Ingrediente: 12 fileuri de limba de mare 200 g icre de morun, afumate…
Read more »

Cum se prepara Penne cu fructe de mare (video)

30 April 2011
Cum se prepara Penne cu fructe de mare (video)O reteta video despre cum se prepara penne cu fructe de mare din: paste penne, scoici, unt, vin alb, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: paste penne scoici unt vin alb rosii cherry usturoi ulei de masline patrunjel sare si piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune uleiul…
Read more »

Jamie Oliver in America 12 (video)

30 April 2011

Tagliatelle cu peşte afumat

30 April 2011
Tagliatelle cu peşte afumatO reteta de tagliatelle cu peste afumat din: tagliatele cu spanac si sofran, somon afumat, cambula, pastrav afumat, smantana, unt, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g tagliatelle (natur, cu spanac şi şofran) 150 g somon afumat 100 g cambulă afumată 100 g păstrăv afumat 200 ml smântână lichidă 50 g unt 6 fi­re de…
Read more »

Covrigi cu cartofi

30 April 2011
Covrigi cu cartofi  O reteta simpla si gustoasa de covrigi cu cartofi, faina, margarina, sare si drojdie. Ingrediente: 150 g cartofi fierţi şi raşi 500 g făină 1/4 pachet margarină sare 300 ml apă căldu­ţă drojdie cât o nucă Mod de preparare: Dizolvi droj­dia în apă şi o laşi să creas­că la cald. într-un vas încă­pător amesteci…
Read more »

Cum se dezoseaza o pulpă de miel

30 April 2011
Cum se dezoseaza o pulpă de mielOasele menţin carnea mai fragedă în timpul pregătirii, însă în anumite cazuri (de exemplu, atunci când se doreşte umplerea unei bucăţi) este necesar să fie scoase. In cazul pulpei, partea centrală e mai groasă, aşadar, dacă este pregătită întreagă, cele două extremităţi s-ar face prea mult. lată cum se procedează pentru a evita inconvenientul. Cum…
Read more »

Mancare de cartofi cu ouă

30 April 2011
O reteta de mancare de cartofi cu oua din: cartofi, ulei, crenvursti, ceapa, usturoi, ardei gras, pasta de rosii, patrunjel, apa, vin sec, piper si oua. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri ulei 250 g crenvurşti 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 ardei graşi 1 cană pastă de roşii 1 legătură pătrunjel proaspăt 500…
Read more »

Salată de porumb si mazare

30 April 2011
Salată de porumb si mazare  O reteta simpla si delicioasa de salata de porumb, ardei gras, rosii, ceapa, hrean, mazare, mustar, zeama de lamaie, zahar, sare si piper. Ingrediente:   600 g po­rumb din conservă 2 ardei graşi 6 roşii 1 ceapă 4 linguri hrean ras 3 linguri mază­re din conservă 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă muş­tar zeamă de lămâie…
Read more »

Omletă cu costiţă si creveţi

30 April 2011
Omletă cu costiţă si creveţiO reteta de omleta cu costita si creveti din: cartofi, costita afumata, creveti, unt, oua, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 6 felii costiţă afumată 250 g creveţi curăţaţi şi tăiaţi în două 3 linguri unt 4 ouă pătrunjel verde tocat fin sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »

Salată de vinete prăjite

30 April 2011
Salată de vinete prăjiteO reteta gustoasa de salata de vinete prajite din: vinete, ardei gras, ceapa, ulei, sare, piper, faina si usturoi. Ingrediente:  4 vinete potrivite 2 cepe 4-5 căţei de usturoi sare piper ulei 3-4 linguri de faina 2 ardei graşi (verde si rosu) Mod de preparare: Tai vinetele rondele, le presari cu sare şi le laşi…
Read more »

Cartofi umpluti cu branza telemea

29 April 2011
Cartofi umpluti cu branza telemea  O reteta gustoasa de cartofi umpluti cu branza telemea, gris, ou, unt, rosii, marar si sare. Ingrediente: 6 cartofi 300 g brânză telemea de vacă 50 g griş fiert în 150 ml lapte l ou 1 lingură unt 2-3 roşii 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Pui cartofii la fiert în coajă, iar…
Read more »

Tarta cu gutui si mere

29 April 2011
Tarta cu gutui si mere  O reteta gustoasa de tarta cu gutui, mere, faina, margarina, sare si zahar. Ingrediente aluat: 150 g făină 70 g margarină de post 4 linguri apa sare Ingrediente umplutură: 3 gutui 2 mere 70 g zahăr 100 g margarină de post Mod de preparare: Amesteci făi­na cu margarină, apă, sa­re şi frămânţi un aluat…
Read more »

Chec cu morcovi

29 April 2011
Chec cu morcovi  O reteta gustoasa de chec cu morcovi, mar, zahar ulei, stafide, suc de portocale, faina, bicarbonat, praf de copt, scortisoara, coniac si coaja de portocala. Ingrediente: 1 ceaşcă morcov ras 1 ceaşcă măr ras 250 g zahăr 250 g ulei 1/2 ceaşcă stafide 1/2 ceaşcă suc de portocale 3 ceşti făină 1 linguriţă bicarbonat…
Read more »

Pui tikka masala

29 April 2011
Pui tikka masalaO reteta de pui tikka masala din: pulpe de pui, suc de lamaie, boia dulce si iute, seminte de chimen, boabe de coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, curry, ulei de masline, rosii, pasta de rosii, patrunjel, zahar, iaurt si sare. O reteta foarte aromata, deosebita, cu o savoare speciala datorita numeroaselor ingrediente folosite. Cu…
Read more »

Retete de post: Icre de post

29 April 2011
Retete de post: Icre de post  O reteta simpla si gustoasa de icre din: ulei, sare, piper, gris, suc de rosii si ceapa. Ingrediente: 1 ceaşcă griş 3 ceşti suc dulce de roşii 2-3 cepe 1 ceaşcă ulei sare piper Mod de preparare: Sucul de roşii îl pui la foc mic să clocoteas­că. Adaugi în ploaie grisul, amesteci cu grijă…
Read more »

Sarmale cu nuca

29 April 2011
Sarmale cu nuca  O reteta delicioasa de sarmale cu nuca, foi de varza, orez, morcovi, telina, ceapa, verdeata, sare, ulei, foi de dafin, cimbru si suc de rosii. Ingrediente: 20 de foi de varză crudă sau murată 250 g orez 2 morcovi 1 ţelină mijlocie 4 cepe mici 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă sare 2 linguri ulei…
Read more »

Cum se prepara Orez cu sos ragu (video)

29 April 2011
Cum se prepara Orez cu sos ragu (video)O reteta video despre cum se prepara orez cu sos ragu din: orez basmati, curry, ghimbir, salvie, rozmarin, ceapa, carne tocata de pui/porc, pasta de tomate, ulei de nuci si sare. Ingrediente: orez basmati curry ghimbir salvie rozmarin ceapa carne tocata de pui/porc pasta tomate ulei de nuci sare Mod de preparare: Se pune orezul…
Read more »

Cocktail Nice Adventure

29 April 2011
Cocktail Nice AdventureO reteta simpla de Cocktail Nice Adventure din: gin, calvados, suc de grapefruit, bitter lemon, felii de lamaie si cirese. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl Calvados 3 cl suc de grepfruit Bitter Lemon felii de lamaie cirese   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata ginul cu Calvados si suc de grapefruit in…
Read more »

Clătite cu muştar, roşii, ouă şi bacon

29 April 2011
Clătite cu muştar, roşii, ouă şi baconO reteta delicioasa de clatite cu mustar, rosii, oua si bacon din: bacon, rosii, sare, piper, verdeturi aromate, faina alba, praf de copt, ou, mustar cu boabe, iaurt natural si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 feliuţe de bacon, fără coajă 4 roşii, tăiate jumătăţi sare şi piper negru 1/2 linguriţă verdeţuri aromate uscate 4…

Ghiveci calugaresc

29 April 2011
Ghiveci calugaresc  O reteta simpla si gustoasa de ghiveci din: mazare, cartofi, fasole verde, conopida, bame, ardei gras, telina, morcovi, ceapa, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel si marar. Ingrediente: 200 g mazăre 400 g cartofi 200 g fasole verde 1 conopidă mică 100 g bame 2 ardei graşi 1 ţelină 2 morcovi 300 g ceapă…
Read more »

Băutură răcoritoare cu grapefruit roşu şi struguri

29 April 2011
Băutură răcoritoare cu grapefruit roşu şi struguriO reteta simpla si delicioasa de bautura racoritoare cu grapefruit rosu si struguri din: grapefruit rosu, struguri negri, suc de struguri si iaurt natural. Un suc acidulat, cu bucăţi de struguri şi grapefruit proaspăt, poate constitui cel mai bun început pentru o zi. Il puteţi consuma simplu sau cu iaurt. Ingrediente: 1 grepfrut roşu 125…
Read more »

Cocktail Old Opera

29 April 2011
Cocktail Old OperaO reteta simpla de Cocktail Old Opera din: gin, campari, zeama de lamaie, albus si sifon. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Campari 3 cl zeama de lamaie 1 albus 1 cl sifon   Mod de preparare: CU exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se torna in paharul pentru…
Read more »

Clătite canadiene

29 April 2011
Clătite canadieneO reteta delicioasa de clatite canadiene din: ananas, jambon, sirop de artar, faina, hrisca, bicarbonat de sodiu, sare, ou si lapte degresat. Ingrediente: 2 felii ananas proaspăt, groase de 1 cm 2 felii de jambon neafumat, cam 75 g fiecare 4 linguri sirop de arţar pentru aluat: 75 g faină pentru prăjituri 25 g hrişcă…
Read more »

Paste proaspete cu anghinare

29 April 2011
Paste proaspete cu anghinareO reteta de paste proaspete cu anghinare din: anghinare, tagliatelle, usturoi, rosie, frunze de busuioc, ulei de masline, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 8 anghinare in sos cu piper 400 g tagliatelle proaspete 4 catei de usturoi 1 rosie 10 frunze de busuioc 3 linguri ulei de masline sare piper amestecat 50 g parmezan (pentru…
Read more »

Ciuperci umplute cu soia

29 April 2011
Ciuperci umplute cu soia  O reteta gustoasa de ciuperci umplute cu soia, margarina, soia, ceapa, rosii, pasta de tomate, ardei gras, patrunjel, sare, piper si masline. Ingrediente: 1 pungă soia granule 2 ardei grasi sare piper măsline sâmburi pentru ornat 1/2 kg ciuperci margarina 1-2 cepe 2 rosii 1 lingura pasta de tomate 1 legatura de patrunjel  …
Read more »

Ciorba cu galuste

29 April 2011
Ciorba cu galuste  O reteta delicioasa de ciorba cu galuste din: patrunjel, morcov, pastarnac, ulei, boia dulce, sare, piper, bors, ceapa, radacina de patrunjel si faina. Ingrediente: 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 1 păstârnac ulei boia de ardei dulce sare piper borş 1 ceapă pătrunjel verde Ingrediente găluşte : 1 ceapă 1 lingură făină 1 lingură apă…
Read more »

Cum se prepara Salata cu salau fiert si dressing de smantana (video)

29 April 2011
Cum se prepara Salata cu salau fiert si dressing de smantana (video)O reteta video despre cum se prepara salata de şalău fiert si dressing de smantana din: file de salau, salata verde, masline negre, ceapa verde, ardei copti, ciuperci, rosii cherry, sare, piper, smantana degresata, ulei de masline, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: file de salau (de Nil) fiert salata verde masline negre ceapa verde…
Read more »

Supă istriană

29 April 2011
O reteta de supa istriana din: vin rosu sec, ulei de masline, zahar, paine veche si piper dupa gust. Ingrediente: 1 vin roşu (negru) sec 1 lingură ulei de măsline 3 linguri zahăr 1 pâine veche piper, după gust Mod de preparare: Vinul se toarnă într-un ulcior de lut şi se adaugă ulei, piper şi…
Read more »

Clătite cu jambon

29 April 2011
O reteta simpla de clatite cu jambon din?: clatite, branza de vaci, jambon afumat, ciuperci, oua, paine, rosii, piper, sare si ulei. Ingrediente: 8 clătite 250 g brânză de vaci 75 g jambon afumat 50 g jambon 80 g ciuperci 2 ouă 80 g pâine albă, veche de o zi-două 200 g roşii piper proaspăt…
Read more »

Cocktail Pale Cherry

29 April 2011
Cocktail Pale CherryO reteta simple de Cocktail Pale Cherry din: gin, lichior de visine, marascino si sifon. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl lichior de visine 2 cl Maraschino sifon   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ingredientele alcoolice in shaker, apoi turnam in paharul de cocktail si completam cu sifon rece.
Read more »

Cum se pregateste si se leaga un antricot

29 April 2011
Cum se pregateste si se leaga un antricotRar vi se va întâmpla să secţionaţi un animal întreg, însă mult mai adesea se cer executate unele operaţiuni pe o bucată de carne pentru a se scoate oasele şi ţesutul conjunctiv, pentru a-i reduce dimensiunile ori pentru a-i da gust. Faceţi aceste operaţiuni doar cu puţin înainte de a pregăti mâncărurile, fiindcă bucăţile mari…
Read more »

Salata frantuzeasca

29 April 2011
Salata frantuzeasca  O reteta simpla si gustoasa de salata frantuzeasca din:cartofi, ceapa, morcov, usturoi, vin, ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 1căţel de usturoi 1 pahar vin 2 linguri ulei zeama de la 1/2 lămâie sare piper Mod de preparare: Speli, fierbi şi tai cartofii cubuleţe. Cureţi…
Read more »

Tagliatelle cu ardei gras

29 April 2011
Tagliatelle cu ardei grasO reteta delicioasa de tagliatelle cu ardei gras din: tagliatelle, ardei gras, sardele in ulei, usturoi, ulei de masline, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 2 ardei graşi galbeni 6 fileuri de sardele în ulei 2 căţei de us­turoi 100 ml ulei de măsline câteva…
Read more »

Ingehaţată Maraschino

29 April 2011
O reteta delicioasa de ingheatata maraschino din: ingheata de vanilie, ingheatata de ciocolata, banane, maraschino, nuci, frisca si cirese confiate. Ingrediente: 500 g îngheţată de vanilie 500 g îngheţată de ciocolată 3 banane lichior Maraschino nuci rase frişcă cireşc confiate Mod de preparare: Se porţionează îngheţata în şase farfurii. Se aşează pe fiecare dintre porţii…
Read more »

Compot de fructe uscate

29 April 2011
Compot de fructe uscateO reteta simpla de compot de fructe uscate din: coaja rasa de portocala, suc de portocala, miere, scortisoara, cuisoare, fructe uscate, suc de lamaie, lamaie si musli. Ingrediente: coaja rasă de la  portocală 300 ml suc proaspăt de portocală 1-2 linguri miere, opţional 1 baton de scorţişoară 6 cuişoare 300 g fructe uscate, diverse, cum…
Read more »

Budincă de muşchi

29 April 2011
O reteta simpla de budincă de muşchi din: muschi file, cascaval, ardei gras, ceapa verde, oua si smantana. Ingrediente: 1 kg muşchi file 250 g caşcaval 3 ardei graşi, diferit coloraţi ceapă verde 2 ouă smântână Mod de preparare: Feliile de muşchi se aşează pe fundul unui vas de sticlă de Jena. Separat, se călesc…
Read more »

Salata bulgareasca

29 April 2011
Salata bulgareasca  O salata simpla si gustoasa din: fasole verde, conopida, morcovi, telina, ardei rosu, ardei verde, ciuperci, mustar, ulei si verdeata. Ingrediente: 1 mână fasole verde 1 conopidă mică 2 morcovi 1/2 ţelină 1 ardei roşu 1 ardei verde 6-8 ciuperci 2 linguri muştar 100 ml ulei verdeaţă Mod de preparare: Cureţi morco­vii şi ţelina…
Read more »

Pulgogi II

29 April 2011
O reteta simpla de pulgogi din: muschid e vita, zahar, orez, vin de orez, sos de soia, usturoi, ceapa verde, uleid e susan, seminte de susan si piper negru pisat. Ingrediente: 2 kg muşchi 3 linguri zahăr 3 ceşti orez 1 linguriţă vin de orez 4 linguri sos de soia 3 linguriţe usturoi pisat 3…
Read more »

Chifteluţe de limbă

29 April 2011
O reteta simpla de chiftelute de limba din: limba fiarta, oua, parmezan, usturoi, ceapa verde, patrunjel, faina, ulei, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1,5 kg limbă fiartă şi curăţată de pieliţe 2 ouă parmezan usturoi pisat ceapă verde pătrunjel proaspăt faină ulei sare şi piper, după gust smântână Mod de preparare: Limba se trece prin…
Read more »

Cocktail Martinez

28 April 2011
Cocktail MartinezO reteta simpla de cocktail Martinez din: gin, vermut sec, bitter orange, curacao triple sec si limeta. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl vermut sec 2 stropi de Bitter Orange 2 stropi de Curacao Triple Sec limeta   Mod de preparare: Mixam bine cu multa gheata ginul, vermutul, Bitter Orange si Curacao Triple Sec in…
Read more »

Supa cu ravioli

28 April 2011
Supa cu ravioli  O reteta delicioasa de supa cu ravioli, unt, ceapa, telina, praz, morcov, rosii, fasole alba. Ingrediente: 50 g unt 1 ceapă 2 frunze ţelină 1 praz 1 morcov 1 cubuleţ de legume 1 conservă de 400 g roşii 1 conservă de 400 g fasole boabe albă scurse 125 g ravioli Mod de preparare: Topeşti…
Read more »

Friptura de porc cu garnitura

28 April 2011
Friptura de porc cu garnitura  O reteta delicioasa de friptura de porc cu, slanina afumata, morcov, usturoi, ardei, crema de branza si ulei. Ingrediente: 1 bucată de muşchi 250 g slănină afumată 1 morcov mare 1 căţel de usturoi 3-4 ardei 1 cutie cremă de brânză cu mărar 250 g ulei Mod de preparare: Muşchiul de porc îl crestezi…
Read more »

Carnati de porc in sos de vin

28 April 2011
Carnati de porc in sos de vin  O reteta simpla si gustoasa de carnati de porc, sos de vin, nuscoara si unt. Ingrediente: 500 g cârnaţi proaspeţi de porc 1 pahar cu vin alb 1 bob mic nucşoară 100 g unt   Mod de preparare: In apă clo­cotită pui pentru 5 minute cârnaţii la fiert împreună cu atâta apă cât să-i…
Read more »

Prajitura cu lapte, inghetata de ciocolata si topping de caramel

28 April 2011
Prajitura cu lapte, inghetata de ciocolata si topping de caramelO reteta de prajitura cu lapte, inghetata de ciocolata si topping de caramel din: oua, fructoza, lapte, faina, vanilie, unt, ingheata de ciocolata si topping de caramel. Ingrediente: 8 oua 200 g fructoza 1 l lapte 12 linguri faina aroma vanilie 1 pachet de unt inghetata de ciocolata topping de caramel Mod de preparare: Se…
Read more »

Pui cu smochine

28 April 2011
Pui cu smochine  O reteta delicioasa de pui cu smochine, vin, ceapa, sos de rosii, zahar si unt. Ingrediente: 300 g carne de pui 250 g smochine 100 g vin 1 ceapă 150 g sos roşii 40 g zahăr 25 g unt   Mod de preparare: Smochinele se ţin în apă să se înmoaie. Se pune untul…
Read more »

Tocanita picanta

28 April 2011
Tocanita picanta  O reteta simpla si delicioasa de tocanita picanta din:carne de porc, carnati semiafumati, ciuperci, rosii, ceapa, pasta de tomate, patrunjel, ulei, piper si ardei iute. Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 cârnaţi semiafumaţi 500 g ciuperci proaspete 4 roşii 2 cepe 3 linguri pastă de tomate 1 legătură pătrunjel ulei piper ardei iute…
Read more »

Costiţe de purcel de lapte cu budincă de cartofi

28 April 2011
Costiţe de purcel de lapte cu budincă de cartofiO reteta delicioasa de costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi din: purcel de lapte, cimbrisor, unt, mirodenii, cartofi, lapte, cimbrisor, usturoi, morcov, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper macinat. Ingrediente: pentru costiţe: 1 purcel de lapte 8 rămurele de cimbrişor 2 linguri de unt 1/2 linguriţă de mirodenii mixte (cumino,…
Read more »

Cum se prepara Piept de pui cu grapefruit (video)

28 April 2011
Cum se prepara Piept de pui cu grapefruit (video)O reteta video despre cum se prepara piept de pui cu grapefruit din: piept de pui, miere, grapefruit, sare si piper. Ingrediente: piept de pui miere grapefruit sare piper   Mod de preparare: Bucata de piept de pui se spala bine, se usuca apoi se taie in doua parti mari, fiecare parte apoi urmand a…
Read more »

Iepure special

28 April 2011
Iepure specialO reteta delicioasa de iepure special din: spinare de iepure, slanina, pesmet, flori de dovleac, dovlecel, ceapa alba, frunze de menta, branza de vaci, ou, cartofi, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 spinare de iepure întreagă 4 feiii subţiri de slănină albă 100 g pesmet 4 flori de dovleac 1 dovlecel…
Read more »

Tagliatelle cu cleşti de crab si portocale

28 April 2011
Tagliatelle cu cleşti de crab si portocaleO reteta delicioasa de tagliatelle cu clesti de crab si portocale din: tagliatelle de orez, clesti de crab, portocale, ceapa rosie, praf de boia, ulei de masline, ghimbir, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 2 pachete tagliatelle de orez (cu specific asiatic) 18 cleşti de crab congelaţi 3 portocale 1 ceapă roşie 1 praf de boia…
Read more »

Pui sote marengo

28 April 2011
Pui sote marengoO reteta delicioasa de pui sote marengo din:bulion, paine, ceapa, usturoi, supa de pasare, vin alb sec, faina, ulei, cimbru, patrunjele verde, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 4 linguri bulion 4 felii pâine 2 cepe 2 căţei usturoi 1 cubuleţ supă de pasăre 2 linguri făină 100 ml vin alb sec 4 linguri ulei…
Read more »

Porridge cu zmeură

28 April 2011
Porridge cu zmeurăO reteta simpla si delicioasa de porridge cu zmeura din: zmeura sau mure, zahar, sare, gris si iaurt degresat. Un griş pufos, de culoare roşu-purpuriu la care se adaugă fructe pentru a da o notă proaspătă acestei gustări calde. Ingrediente: 125 g zmeură sau mure, decongelate, dacă au fost congelate 1 lingură zahăr sare 50…

Limbă de viţel înăbuşită cu sufle de cartofi

28 April 2011
Limbă de viţel înăbuşită cu sufle de cartofiO reteta delicioasa de limba de vitel inabusita cu sufleud e cartofi din: limba de vitel de lapte, morcov, telina, ceapa, ierburi aromatice, usturoi, vin alb, cartofi, albusuri, unt de arahide, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 limbă de viţel de lapte 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 ceapă albă 1…
Read more »

Bors de legume cu costita afumata

28 April 2011
Bors de legume cu costita afumata  O reteta gustoasa de bors de legume din: radacina de patrunjel, ceapa, cartofi, dovlecei, fasole verde, rosii, costita afumata, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 2 cartofi 2 dovlecei 1 ceaşcă fasole vede şi mazăre 250 g roşii decojite în suc de roşii 3-4 felii de costiţă afumată…
Read more »

Cocktail Florida

28 April 2011
Cocktail FloridaO reteta simpla de Cocktail Florida din: gin, rom alb, suc de portocale, bitter lemon, felii de lamaie si cirese. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl rom alb 6 cl suc de portocale Bitter Lemon Felii de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ginul, romul si sucul de portocale intr-un shaker,…
Read more »

Crema de piersici in vin

28 April 2011
Crema de piersici in vin  O reteta delicioasa de crema de piersici in vin, frisca, zahar, vin rose, gelatina, biscuiti, piersica, crema de branza si baton de vanilie Ingrediente crema de branza: 125 g cremă de brânză 1 baton vanilie 2 linguri frişcă nebătută 1 lingură zahăr Ingrediente vinul cu piersici: 300 ml vin rose 80 g zahăr 1…
Read more »

Panna cotta de lămâie cu mure şi madlene cu miere

28 April 2011
Panna cotta de lămâie cu mure şi madlene cu miereO reteta de panna cotta de lamaie cu mure si madlene cu miere din: foid e gelatina, frisca, lapte, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, oua, miere, faina, migdale, unt, mure si lichior de mure. Ingrediente: pentru panna cotta: 3 foi de gelatină 600ml de frişcă lichidă 150ml de lapte 200g de zahăr fin…
Read more »

Prajitura cu crema de portocale

28 April 2011
Prajitura cu crema de portocaleO reteta delicioasa de prajitura cu crema de portocale, zahar, oua, zahra vanilat, pesmet, ciocolata alba si margarina. Ingrediente: 100 g zahăr 4 gălbenuşuri 1-2 pliculeţe zahăr vanilat două tablete ciocolată sau doulă linguri cacao două linguri pesmet 4 albuşuri un pachet de ciocolată albă (100 g) sau fondant alb Ingrediente cremă: 250 g margarină…
Read more »

Coaste de miel în sos de şofran

28 April 2011
Coaste de miel în sos de şofranO reteta gustoasa de coaste de miel in sos de sofran din: coaste de miel, smochine uscate, sofran, marar, ierburi aromatice, usturoi, faina, naut uscat, telina, morcov, ceapa, salvie, apa minerala, unt, ulei extravirgin de masline, sare integrala grunjoasa si piper. Ingrediente: 800 g coaste de miel de lapte, groase cam de 2 cm 60…
Read more »

Mere umplute cu piept de pui

28 April 2011
Mere umplute cu piept de pui  O reteta simpla si gustoasa de mere umplute cu piept de pui, faina, zahar si unt. Ingrediente: 12 mere 400 g pui 80 g unt 1lingură făină 1 lingură zahăr Mod de preparare: Tai carnea de pe os, o faci bucăţi şi o prăjeşti cu 40 g unt. După ce s-a rumenit pu-ţin, adaugi…
Read more »

Cremă de dovleac

28 April 2011
Cremă de dovleacO reteta simpla de crema de dovleac din: dovleac, ceapa, patrunjel, apa, sare, unt si lapte degresat. Ingrediente: 1 kg dovleac 1/2 ceaşcă ceapă tăiată mărunt pătrunjel proaspăt tăiat fin 500 ml apă 1 linguriţă sare 1 linguriţă unt 1 ceaşcă lapte degresat Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi miezul de sâmburi,…
Read more »

Plăcintă Hawai

28 April 2011
Plăcintă Hawai  O reteta delicioasa de placinta hawai din: aluat patiserie, mazare, ananas, cotlet de porc, cascaval, susan, smantana, ou, frisca, patrunjel si piper. Ingrediente:  500 g aluat de patiserie 150 g mazăre 1 cutie compot de ananas 250 g cotlet de porc 75 g caşcaval 2 linguri susan 2 linguri smântână 1 ou 1 lin­gură…
Read more »

Crochete din cartofi cu seminte de susan si nucsoara

28 April 2011
Crochete din cartofi cu seminte de susan si nucsoaraO reteta de crochete din cartofi cu seminte de susan si nucsoara din: cartofi, unt, galbenusuri, lapte, branza, frunze de spanac, pesmet, parmezan, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 2 kg cartofi 50 g unt 3 gălbenuşuri 60 ml lapte dulce 300 g brânză 250 g frunze spanac pesmet 100 g parmezan 60 g…
Read more »

Păstrăv la tigaie cu fricassée de mazăre şi chorizo

28 April 2011
Păstrăv la tigaie cu fricassée de mazăre şi chorizoO reteta delicioasa de pastrav la tigaie cu fricassee de mazare si chorizo din: fileuri de pastrav de mare, unt, lamaie, ulei de masline, chorizo, cartofi, praf de boia dulce, supa de pui, mazare, capere, ceapa rosie, otet de vi rosu si o lingura de tarhon tocat. Ingrediente: 2 fileuri păstrăv de mare, de aproximativ…
Read more »

Cartofi evantai

28 April 2011
Cartofi evantaiO reteta foate simpla de cartofi evantai din: cartofi, unt si usturoi pisat. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g unt usturoi pisat Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se ţin în supă, facându-li-sc incizii nu prea profunde cu ajutorul unui cuţit. Se aşează cartofii astfel pregătiţi într-o tavă, punându-se deasupra fiecăruia unt…
Read more »

Cum se prepară Cotlet de porc in bere (video)

28 April 2011
Cum se prepară Cotlet de porc in bere (video)O reteta video despre cum se prepara cotlet de porc in bere din: cotlet de porc, unt, bere, piureu de cartofi, ceapa verde, boia, salata de varza alba, sos rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: cotlet de porc 200 grame unt bere piureu de cartofi ceapa verde boia salata de varza alba sos…
Read more »

Totul despre carnurile albe

28 April 2011
Totul despre carnurile albeO privire superficială te-ar face să te gândeşti la culoarea cărnii ca fiind în strânsă corelaţie cu cantitatea şi calitatea sângelui animalelor. Foarte greşit: culoarea e dată de mioglobină, a cărei concentraţie depinde de rasa, de vârsta şi de sexul animalelor. Cele tinere au o cantitate mai mică de mioglobină faţă de adulţi şi, în…
Read more »

Snitel de porc

28 April 2011
Snitel de porc  O reteta delicioasa de snitel de porc din: carne de porc, ciuperci, oua, faina, cascaval, mustar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne porc 150 g ciuperci 4 ouă 50 g făină 25 g caşcaval 120 g muştar sare piper Mod de preparare: Speli car­nea, o cureţi de pieliţe şi o tai felii. Le…
Read more »

Cocktail Southern Gin

28 April 2011
Cocktail Southern GinO reteta simpla de Cocktail Southern Gin din: gin, southern comfort, angostura si felii de kiwi. Ingrediente: 3 cl gin 1 cl Southern Comfort 1 cl Curacao Triple Sec 1 strop de Angostura felii de kiwi   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker si turnam bautura prin strecuratoare de bar intr-un…
Read more »

Iepure cu ananas

28 April 2011
Iepure cu ananas  O reteta delicioasa de iepure cu ananas, ulei, sare, piper, mustar, orez si stafide. Ingrediente:  carne de iepure ulei sare piper muştar 250 g orez 1 cutie compot ananas, tăiat bucăţi 100 g stafide Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi şi le prăjeşti în ulei. Când sunt bine rumenite, adaugi muştarul, sarea, piperul.…
Read more »

Tagliatelle cu dovlecei si pesto

28 April 2011
Tagliatelle cu dovlecei si pestoO reteta delicioasa de tagliatelle cu dovlecei si pesto din: dovlecei, tagliatelle, parmezan, busuioc, seminte de pin, usturoi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 4 dovlecei mici 400 g tagliatelle proas­pete 80 g parmezan 2 legături de busu­ioc 30 g seminţe de pin 3 căţei de us­turoi 100 ml ulei de măsline sare   Mod…
Read more »

Rulouri de viţel cu cuişoare

28 April 2011
Rulouri de viţel cu cuişoareO reteta simpla de rulouri de vitel cu cuisoare din: excalop de vitel, untura, patrunjel, maghiran, seminte de fenicul, cuisoare, Ingrediente: 750 g escalop de viţel foarte subţire 200 g untură 4 linguri de pătrunjel tocat 2 linguriţe de maghiran tocat 1 linguriţă de seminţe de fenicul, zdrobite 1/2linguriţă de cuişoare zdrobite 1 lămâie 1…
Read more »

Pulgogi I

28 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de pulgogii din: muschid e vita, cola, sos de soia, ulei de susan cu seminte, usturoi si arpagic. Ingrediente: muşchi de vită cola sos de soia ulei de susan cu seminţe usturoi arpagic Mod de preparare: Se taie muşchiul felii cât mai subţiri şi se lasă câteva ore la marinat…
Read more »

Orez Paeksalki

28 April 2011
Orez PaeksalkiO reteta foarte simpla si gustoasa de orez paeksalki din: orez, zahar si sare. Ingrediente: 250 g orez zahăr sare Mod de preparare: Se spală bine orezul şi se lasă timp de şase-opt ore în apă rece. Se sărează şi se aşează într-o sită să se scurgă bine de apă. Se pune într-un vas şi…
Read more »

Duchessa costaricană

28 April 2011
O reteta de duchessa costaricana din: cartofi, galbenusuri, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 gălbenuşuri 100 g unt nucşoară rasă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă şi se pisează după ce se curăţă de coajă. Se amestecă superficial cartofii piure cu oul, untul, nucşoara,…
Read more »

Orez pastă cu smantană

28 April 2011
Orez pastă cu smantanăO reteta simpla de orez pasta cu smantana din supa de carne, orez, ceapa verde, morcovi, telina, smantana, unt, nuca, sare si piper. Ingrediente: 3 l supă de carne 100 g orez 200 g ceapă verde tăiată fin 250 g morcovi tăiaţi rondele fine 1 ţelină mică 2 ceşti smântână 50 g unt 1 linguriţă…
Read more »

Dieta cu lămâie. Cum să pierzi 10 kilograme în 16 zile

27 April 2011
Bogat în vitamina C, A, B, acid citric, aminoacizi, calciu, magneziu, fosfor şi potasiu, sucul de lămâie are efect purgativ, deoarece stimulează digestia. Dieta cu lămâie este recomandată persoanelor care nu vor să îşi schimbe radical regimul alimentar pentru a scăpa de kilogramele în exces. Specialiştii în nutriţie susţin că acest regim este unul dintre…
Read more »

Porridge cald cu caise

27 April 2011
Porridge cald cu caiseO reteta simpla si delicioasa de porridge cald cu caise din: fulgi sau gris de ovaz instant, lapte degresat, caise, sirop si praf de scortisoara. Acest porridge cu scorţişoară, bogat în caise, este îndulcit cu un sirop de culoare aurie. Este foarte bun şi poate fi preparat în doar câteva minute. Ingrediente: 40 g fulgi…
Read more »

Roşioara si tagliatelle in cuib

27 April 2011
Roşioara si tagliatelle in cuibO reteta delicioasa de roşioara si tagliatelle in cuib din: fileuri de rosioara, tagliatelle cu spanac, icre de somon, placinta, unt, ulei de masline, otet, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de rosioara 300 g tagliatelle cu spanac 50 g icre de somon 4 foi de placinta 30 g unt topit 4 linguri ulei…
Read more »

Varza cu struguri

27 April 2011
Varza cu struguri  O reteta gustoasa de varza cu struguri, ulei, foi de dafin, sare si zahar. Ingrediente: 1,5 kg varză acră 4 linguri ulei 2 foi dafin 500 g struguri albi fără boabe sare 1 lingură zahăr Mod de preparare: Speli varza şi o desărezi dacă este nevo­ie. Tai apoi mărunt şi o pui intr-o cratiţă…
Read more »

Reteta zilei: Somloi galuska

27 April 2011
Reteta zilei: Somloi galuska  O reteta delicioasa de somloi galuska din:oua, zahar, faina, zahar vanilat, cacao, unt, nuci, lapte, rom, stafide si frisca. Ingrediente blat : 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină zahăr vanilat 2 linguri cacao Ingrediente crema de nuci: 100 g unt 100 g nuci 200 ml lapte 1 lingură zahăr 1 lingură rom…
Read more »

Prajitura miracol

27 April 2011
Prajitura miracol  O reteta delicioasa de prajitura miracol din: oua, mere, faina, scortisoara, otet, bicarbonat de sodiu, zahar vanilat si pesmet. Ingrediente: 3 ouă 1 kg mere 4 linguriţe făină un pic de scorţişoară (după gust) 1 linguriţă oţet 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 plic zahăr vanilat 150 g pesmet Mod de preparare: Speli şi…
Read more »

Peste cu ardei si cascaval

27 April 2011
Peste cu ardei si cascaval  O reteta delicioasa de peste cu ardei, cascaval, ceapa, usturoi, unt, rosii, vin alb, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei usturoi 2 ardei capia 1 lingură unt 200 g caşcaval 2 roşii decojite 250 g peşte cod file 250 ml vin alb mărar sare piper Mod de preparare: Căleşti ceapa cu…
Read more »

Cocktail Gin Lemon Drink

27 April 2011
Cocktail Gin Lemon DrinkO reteta de Cocktail Gin Lemon Drink din: gin, aperol, vermut sec, lime juice si felii de lamaie. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Aperol 3 cl vermut sec 1 cl Lime Juice felii de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata in shaker, se toarna bautura rezultata in paharul de…
Read more »

Spaghete cu scoici si busuioc

27 April 2011
Spaghete cu scoici si busuiocO reteta delicioasa de spaghete cu scoici si busuioc din: scoici, spaghete, rosii, parmezan, ulei de masline, busuioc, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 kg scoici de apă dulce 300 g spaghete 150 g roşii 25 g parmezan ras 3 lin­guri ulei de măsline 1 legătură de busu­ioc 2 căţei de usturoi sare piper  …

Friptură de cocoş cu dovleac gratinat

27 April 2011
Friptură de cocoş cu dovleac gratinatO reteta absolut delicioasa de friptura de cocos cu dovleac gratinat din: cocos, ceapa, tarhon, patrunjel, supa de pui, unt, morcovi, praz, telina, ierburi aromatice, usturoi, dovleac, nucsoara, smantana, cascaval, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 cocoş de 3-3,5 kg 2 cepe 1 legătură de tarhon 1 legătură de pătrunjel 3,25 l supă de…
Read more »

Varza nemteasca

27 April 2011
Varza nemteasca  O reteta simpla si gustoasa de varza nemteasca din: varza, unt, pesmet, kaizer, smantana si sare. Ingrediente: 2 kg varză 150 g unt 100 g pesmet 500 g kaizer 300 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi varza, o speli, o desfaci în foi şi o opăreşti cu apă clocotită cu sare.Tapetezi o cratiţă…
Read more »

Cum se prepara Supa coreana picanta (video)

27 April 2011
Cum se prepara Supa coreana picanta (video)O reteta video simpla despre cum se prepara supa coreana picanta din: ceafa de porc, tosu, ou, usturoi, sondiment de peste, boia, apa, ceapa verde, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc tofu ou usturoi condiment de peste boia apa ceapa verde ulei de susan sare si piper   Mod de preparare:…
Read more »

Cocktail Friends

27 April 2011
Cocktail FriendsO reteta simpla de Cocktail Friends din: gin, aperol, lichior de menta si felii de lamaie. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl Aperol 1 cl lichior de menta felii de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de cocktail peste cuburi de gheata. Se…
Read more »

Yaki tori

27 April 2011
Yaki toriO reteta de yako tori din: pui, ficateid e pui, praz, sake, sos negru de soia, sos alb de soia, sherry sec, zahar si piper alb. Fel clasic al bucătăriei japoneze, foarte răspândit ca gustare la serviciu, yaki tori sunt frigărui din carne de pui fripte pe cărbuni, încă şi mai gustoase datorită unui sos…
Read more »

Tagliatelle cu ciuperci de pădure

27 April 2011
Tagliatelle cu ciuperci de pădureO reteta delicioasa de tagliatelle cu ciuperci de padure din: fettucini, ciuperci, parmezan, galbenus, smantana, ulei de masline, hasme, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g fettucini (tagliatelle subţiri) 800 g ciuperci amestecate (bureţi galbeni, mânătărci, nicorete) 30 g parmezan 1 gălbenuş 200 ml smântână proaspătă 2 linguri ulei de măsline 2 haşme 1…
Read more »

Perisoare cu sos olandez

27 April 2011
Perisoare cu sos olandez  O reteta delicioasa de perisoare cu sos olandesz din: carne de vita, orez, ulei, oua , sare, zeama de lamaie, unt. Ingrediente perişoare : 500 g carne vită 2 linguri orez 2 linguri ulei 2 al­buşuri sare Ingrediente sos: 2 gălbenuşuri 2 linguri apă 2 linguriţe zeamă de lămâie 50 g unt sare Mod…
Read more »

Viţel cu caise

27 April 2011
Viţel cu caiseO reteta simpla si delicioasa de vitel cu caise din: carne de vitel, caise, ceapa, ghimbir, scortisoara, coriandru, menta, migdale, zahar, unt, piper si sare. Ingrediente: 600 g carne de viţel 500 g caise coapte 2 cepe 10 g praf de ghimbir 10 g praf de scorţişoară 10 g seminţe de coriandru 50 g mentă…
Read more »

Orez galben

27 April 2011
O reteta de orez galben din: orez cu bob lunguiet, unt, scortisoara, cardamon, usturoi, ghimbir, colorant galben si sare. Ingrediente: 4 ceşti orez cu bob lunguieţ 1/2 ceşcuţă unt 4 bucăţele scorţişoară 4 bucăţi cardamon 2 căţei usturoi 2 linguriţe ghimbir pisat colorant galben 1 lingură sare   Mod de preparare: Orezul se spală bine…
Read more »

Cocktail Green Fizz

27 April 2011
Cocktail Green FizzO reteta simpla de Cocktail Green Fizz din: gin, lichior de menta, sirop de ananas, zahar, sifon si ananas. Ingrediente: 5 cl gin 2 cl lichior de menta 3 cl sirop de ananas 1 cl zahar sifon bucati de ananas   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza bine cu gheata in…
Read more »

Salata albaneza

27 April 2011
Salata albaneza  O reteta delicioasa de salata albaneza din: ardei gras, rosii, marar, patrunjel, cartofi, stafide, smantana, ulei, ceapa, piper si sare. Ingrediente:  2-3 ardei  graşi 3 roşii 1 legătură mărar 1 legătu­ră pătrunjel 2 cartofi 2 linguriţe stafide 4 linguri smântână sau iaurt 2 lin­guri untdelemn 1-2 cepe sare piper Mod de preparare: Tai ardeii…
Read more »

Totul despre Sardine

27 April 2011
Totul despre SardinePe piaţă există o ofertă bogată de sardine pe tot parcursul anului. Este un peşte uleios, ideal pentru grătar. Se coace până ce pielea este crocantă şi carnea se desprinde uşor de pe oase. Se potriveşte de minune cu sosul robust de roşii sau cu lămâie şi cartofi cu verdeaţă. De ce sunt sardinele o…
Read more »

Chifteluţe de creveţi

27 April 2011
Chifteluţe de creveţiO reteta de chiftelute de creveti din: creveti, carne de porc, castane, ulei de arahide, faina alba, sare, bicarbonat, albusuri, ghimbir, vin rosu si piper. Ingrediente: 500 g creveţi proaspeţi 100 g carne grasă de porc 200 g castane comestibile 5 căni ulei de arahide 2 linguriţe faină albă dizolvată în 2 linguriţe apă 1…
Read more »

Pui cu mirodenii si spanac

27 April 2011
Pui cu mirodenii si spanacO reteta gustoasa de pui cu mirodenii si spanac din: bucati de pui, spanac, ceapa, usturoi, ghimbir, praf de chili, praf de cumino, praf de coriandru, praf de curcuma, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 6 bucăţi de pui 300 g spanac 1 ceapă 2 căţei de usturoi tocat 1 linguriţă de…
Read more »

Sarmale de zarzavat

27 April 2011
Sarmale de zarzavat  O reteta gustoasa de sarmale de zarzavat din: morcovi, telina, varza, ou, smantana, orez, margarina, faina, zeama de legume, sare si piper. Ingrediente: 3 morcovi 1 ţelină potrivită 1 varză mică l ou 2-3 linguri smântână 1 ceaşcă mică orez 30 g margarina 1 lingură făină zeamă de legume sare piper Mod de preparare:…
Read more »

Cum se prepara Salata bavareza de cascaval (video)

27 April 2011
Cum se prepara Salata bavareza de cascaval (video)O reteta video despre cum se prepara salata bavareza de cascaval din: cascaval, mere, iaurt, lamaie, miere, menta, cirese confiate, sare si piper. Ingrediente: cascaval mere iaurt lamaie miere menta cirese confiate sare piper   Mod de preparare: mai intai se taie o bucata de cascaval, de 200 de grame, in cubulete (pont: este recomandat…
Read more »

Spaghete marinăreşti

27 April 2011
Spaghete marinăreştiO reteta delicioasa de spaghete marinăreşti din: spaghete, scoici, vin alb sec, ulei de masline, usturoi, patrunjel, sofran, sare si piper. Puteţi îmbogăţi reţeta adăugând moluşte, pe care le veţi pune să se deschidă împreună cu scoicile, creveţii decorticaţi, stridiile şi rondelele de calamar, rumenite în ulei. Ingrediente: 400 g spaghete 3 kg scoici de…
Read more »

Vitel la disc

27 April 2011
O reteta simpla de vitel la disc din: muschid e vitel, sare, piper, boia, usutroi si cartofi Ingrediente: 1 kg muschi de vitel sare piper boia 4-5 catei de usturoi 1 kg cartofi pentru prajit   Mod de preparare: Se taie bucati muschiul de vitel, se condimenteaza si se pune la foc pe disc in…
Read more »

Chec asortat

27 April 2011
Chec asortat  O reteta delicioasa de chec din: sunca, cascaval, smantana, faina, oua, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 300 g şuncă 300 g caşcaval 3 linguri smântână 3 linguri făină 4 ouă crude 4 ouă fierte piper sare pătrunjel Mod de preparare: Amesteci smântână, ouăle crude şi făina până se omogenizea­ză bine. Adugi caşcavalul ras mare,…
Read more »

Cocktail Sorbet-Limeta-Kiwi

27 April 2011
Cocktail Sorbet-Limeta-KiwiO reteta simpla de Cocktail Sorbet-Limeta-Kiwi din: gin, lichior de kiwi, vermut sec, bitter lemon, limeta si zahar. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl lichior de kiwi 2 cl vermut sec 5 cl Bitter Lemon o felie de limeta zahar   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu 3 lingurite de gheata zdrobita intr-un turnmix, pana…
Read more »

Pui delicios cu arahide

27 April 2011
Pui delicios cu arahideO reteta simpla si gustoasa de pui delicios cu arahide din: carne de pui, unt de arahide, frunze de varza, morcovi, cartofi, pasta de tomate, usturoi, ardei iute, ulei de arahide, sare si piper cayenne. Ingrediente: 500 g carne de pui fără piele 150 g unt de arahide 1 ceapă câteva frunze de varză 2…
Read more »

Pui cu sos picant si telina

27 April 2011
Pui cu sos picant si telina  O reteta delicioasa de pui picant din:carne de pui, telina, ceapa, zahar, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 1 pui de 1,200 kg l ţelinămică 4 cepe mijlocii 2 linguri zahăr 3 linguri ulei măsline piper sare Mod de preparare: Speli şi tai carnea în bucăţi potrivite, aşezi într-o cratiţă de tuci. Adaugi…
Read more »

Supă Tartara

27 April 2011
O reteta de supa tartara din: piept de pui, apa, sare, coriandru, ceapa, fidea, oua si rosii. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1,5 l apă 1 linguriţă sare 1 ceşcuţă coriandru proaspăt, tocat fin 1 ceşcuţă ceapă tăiată mărunt 4 linguri fidea 2 ouă 3 roşii bine copate Mod de preparare: In afară de…
Read more »

Pui cu mazăre la tigaie

27 April 2011
Pui cu mazăre la tigaieO reteta simpla de pui cu mazare din: pui, supa de pui, salata, mazare, zahar, paine alba, sare si piper. Ingediente: 1 pui de 1,2-1,7 kg 3 căni de supă de pui concentrată 1 salată mare 30 g unt 350 g mazăre proaspătă, curăţată 1 linguriţă de zahăr 4 felii de pâine albă uscată, fără…
Read more »

Orez cu bob roşu

27 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de orez cu bob rosu din: orez cu bob lunguit, orez cu bob rosu si sare. Ingrediente: 200 g orez cu bob lunguieţ 250 g bob roşu sare Mod de preparare: Se spală orezul, se lasă minimum şase ore în apă rece şi se scurge bine. Bobul roşu se fierbe…
Read more »

Supă de peşte dezosat

27 April 2011
O reteta simpla de supa de peste dezosat din: carne de peste, orez, unt, legume, verdeata, sare, apa si boia dulce. Ingrediente: 1 cană carne dc peşte 1 ceşcuţă orez 2 linguri unt 4 ceşti legume şi verdeaţă tăiate mărunt 1 linguriţă sare 1 l apă 1 linguriţă boia dulce Mod de preparare: Se pun…
Read more »

Spaghete cu trei feluri de branză

26 April 2011
Spaghete cu trei feluri de branzăO reteta delicioasa de spaghete cu trei feluri de branza din: spaghete, branza comte (cea mai veche brânză; se consumă după 24-36 luni de la producere), branza roquefort, branza crottin, smantana, boabe de piper rosu, sare si piper macinat. Această reţetă, bogată în calorii, din cauza brânzeturilor, poate fi servită drept fel unic, cu o…
Read more »

Dieta cu supă de verdeţuri. Cum poţi slăbi până la şase kilograme într-o săptămână

26 April 2011
Dieta cu supă de verdeţuri. Cum poţi slăbi până la şase kilograme într-o săptămânăSpecialiştii în nutriţie susţin că dieta cu supă de verdeţuri este sănătoasă, mai ales că are drept scop arderea grăsimilor, neprovocând dezechilibre metabolice. Dieta cu supă de verdeţuri face parte din categoria regimurilor hipocalorice şi se bazează pe limitarea caloriilor consumate. Specialiştii în nutriţie susţin că acest regim este sănătos, mai ales că are drept…
Read more »

Piept de curcan cu smântână

26 April 2011
Piept de curcan cu smântânăO reteta simpla si delicioasa de piept de curcan cu smantana din: piept de curcan, ceapa, telina, ciuperci, ardei grasi, cuisoara, foaie de dafin, faina, galbenusuri, vin alb sec, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan de aproximativ 1/2 kg 1 ceapă mijlocie 1 tulpină de ţelină 200 g ciuperci cultivate 2…
Read more »

Tort cu cicolata si struguri

26 April 2011
Tort cu cicolata si struguri  O reteta delicioasa de tort de ciocolata, struguri, oua, zahar, faina, smantana, praf de copt, cacao, ciocolata, ulei, frisca si gelatina. Ingrediente blat : 6 oua 200 g zahăr 300 g făină 100 g smântână 1/2 plic praf de copt 25 g cacao 50 g ciocolată amăruie 50 ml ulei Ingrediente cremă : 500…
Read more »

Prajitura insiropata cu pesmet si budinca

26 April 2011
Prajitura insiropata cu pesmet si budinca  O reteta gustoasa de prajitura insiropata cu pesmet si budinca, oua, budinca de vanilie, zahar, faina, cacao, praf de copt si budinca de cacao. Ingrediente blat : 6 ouă 10 linguri zahăr 1 lingură făină 4 linguri apă 10 linguri pesmet 2 linguri cacao 1/2 praf de copt   Ingrediente sirop: 10 linguri zahăr…
Read more »

Tarta cu branza de vaci si nuci

26 April 2011
Tarta cu branza de vaci si nuci  O reteta delicioasa de tarta cu branza de vaci si nuci, oua, lapte, ulei, zahar, praf de copt, zahar vanilat, faina, lamaie, margarina, zahar pudra si apa minerala. Ingrediente: 3 ouă 100 ml lapte 100 ml ulei 15 linguri zahăr 2 prafuri de copt 2 plicuri zahăr vanilat 2 pahare făină 1 lămâie 1…
Read more »

Tocană ardelenească

26 April 2011
Tocană ardelenească  O reteta simpla si gustoasa de tocana ardeleneasca din: carne de porc, untura, ceapa, ardei gras, faina, oua, pasta de tomate, boia de ardei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:  1 kg carne porc 150 g untură 500 g ceapă 200 g ar­dei gras 400 g făină 3 ouă 2 linguri pastă de tomate 1…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu