miercuri, 24 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #71


Retete de Paste:

Tocană din ficat cu garnitură de mamaliga

16 September 2010
  Ingrediente: 300 g ficat de vită 300 g bureţi 2 cepe 1/2 lingură de făină 1 lingură bulion sare piper 150 g cabanos 150 g costiţă afumată 50 g ulei 300 g mălai   Mod de preparare: Se taie bucăţi ficatul, costiţa, cabanosul, bureţii şi se sotează în ulei împreună cu ceapa tocată. Se…
Read more »

Inimă cu smantană cu garnitură de salată

16 September 2010
  Ingrediente: 1 kg inimă de vită sau porc 100 g unt 11/2 lingură de făină zare piper 3 cepe 200 g smantană salată de sezon puţin ulei   Mod de preparare: Inima se curăţă, se spală şi se taie felii, apoi se înăbuşă cu ceapa to­cată. Se stinge cu apă şi se pune la…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi cireşe

16 September 2010
  Ingrediente: 100g unt 200g zahăr pudră 4 ouă 200g nuci măcinate 2 lin­guri rom 80g făină 300g cireşe   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul până se obţine o compoziţie ca o cremă. Se adaugă gălbenuşurile, nucile, romul, făina şi se bate bine compoziţia pentru omogenizare. Se bat albuşurile şi când spuma…
Read more »

Prăjitură cu cremă de nuci şi frişcă

16 September 2010
Ingrediente foaie: 100g zahăr 100ml apă minerală 1 ou 100g margarină 1 lingură amoniac făină Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat,20ml esenţă de rom   Mod de preparare: Pentru foi se caramelizează zahărul, se adaugă un pahar cu apă, se topeşte zahărul şi se lasă la răcit. Se adaugă oul, margarina,…
Read more »

Piept de pui in sos de roşii

16 September 2010
  Ingrediente: 3-4 bucăţi piept de pui dezosat 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi pătrunjel verde 250 ml suc de roşii sare piper busuioc 50 ml vin alb   Mod de preparare: Tai pieptul în bucăţi, îl amesteci cu vinul, sarea, piperul, busuiocul, îl laşi deoparte circa 30 de minute ca să se marineze, apoi…
Read more »

Rinichi la grătar cu costiţă şi roşii la grătar

16 September 2010
  Ingrediente: 800 g rinichi 150 g costiţă afumată 200 g roşii sare   Mod de preparare: Rinichiul se curăţă, se spală apoi, se taie felii mai mari. Se sărează, se pun pe grătarul încins şi se garnisesc cu felii de costiţă afumată şi felii de roşii fripte pe grătar.   Pofta buna!
Read more »

Crap gătit ţărăneşte

16 September 2010
  Ingrediente: 1 crap (circa l,5kg) ceaşcă ulei 250rnl supă de pui sau vin alb 6 roşii 2-3 căţei de usturoi 1legegatura pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală, se taie în felii de 2cm grosime, se sărează, se piperează, se pune într-o tavă cu ulei şi se dă la cuptor. Se…
Read more »

Prăjitură cu miere, lămâi şi nuci

16 September 2010
    Ingrediente: 4 albuşuri 200g zahăr 150g nuci zdrobite 6 ml frişcă 100g miere de albine 2 lămâi   Mod de preparare: Se pregătesc 3 tăvi rotunde cu diametrul de 23cm, se ung cu unt şi se tapetează cu hârtie specială pentru copt. Se bat albuşurile până când se formează o spumă consistentă, care…
Read more »

Creme brulee

16 September 2010
  Ingrediente: 6 căni lapte gros de cocos 1 cană  de cocos cană de frişcă 1 cană zahăr tos 4 gălbenuşuri 1 lingură cocos ras deshidratat dulce 5g amidon 10 g zahăr vanilat   Mod de preparare: Pune laptele proaspăt stors într-un vas transparent şi aşteaptă circa jumătate de oră ca grăsimea din lapte să…
Read more »

Supa de pui de baltă

16 September 2010
  Ingrediente: 30 pui de baltă pulpe 1 1/2 l supă 6 căţei de usturoi 1 pahar vin 1 foaie de dafin 1 ceapă 1/2 pahar lapte 1 lingură de făină 50 g ulei sare 1 lingură de smantană   Mod de preparare: Cînd supa firebe, se pun puii de baltă curăţaţi şi bine spălaţi,…
Read more »

Tartă cu brânză şi lămâie

16 September 2010
  Ingrediente: 6 lămâi 400g brânză de vaci 20g gelatină 3 gălbenuşuri 400g zahăr 250g smântână dulce 50g migdale măcinate 250g biscuiţi cu cereale l00g unt   Mod de preparare: Se spală lămâile, apoi 3 dintre ele se taie în feliuţe de circa 3 mm. Se pun într-o cratiţă emailată, se acoperă cu apă şi…
Read more »

Salată de peşte cu sos de muştar

16 September 2010
  Ingrediente: 200g peşte sărat (mărunt) 300g cartofi 50g măsline l-2 linguri oţet 4-5 lin­guri ulei lingură muştar 1leg. pătrunjel l/2 gogoşar acru sare   Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, în apă sărată, apoi se lasă la răcit, se curăţă şi se taie în felii. Peştele se spală, se curăţă de cap,…
Read more »

Clătite cu ficat

15 September 2010
Clătite cu ficat  Ingrediente: 300 g făină 3 ouă 800 ml lapte 400 g ficat de porc 3 cepe ulei sare piper   Mod de preparare: Amesteci făina cu laptele şi ouăle, pui şi un praf de sare şi prăjeştil apoi clătite în ulei încins. După ce le-ai făcut pe toate, le dai deoparte şi pregăteşti umplutura:…
Read more »

Cegă cu arpagic, roşii şi scoici

15 September 2010
  Ingrediente: 1,500 kg cegă sau păstrugă sare piper 6 ardei graşi 500 g roşii 20 scoici 120 g ulei 4 căţei de usturoi 300 g arpagic cimbru 1 pahar vin   Mod de preparare: Cega se curăţă, se spală şi se aşază într-o tavă adancă cu ulei, arpagi­cul, usturoiul tocat, roşiile curăţate şi tăiate,…
Read more »

Cocktail Old Fashioned

15 September 2010
Cocktail Old Fashioned    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – whiskey sau whisky Pahar – old fashione Categorie – Whiskey drinks sau Whisky drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de porto­cală, una de lămâie, o cireaşă roşie şi un ştir   Se serveşte înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 4-5 ci scotch whisky sau bourbon…
Read more »

Sarmale in frunze de viţă

15 September 2010
Sarmale in frunze de viţă  Ingrediente: 1/2 cană de orez 1/2 kg de ceapă 1 cutie de ciuperci frun­ze de viţă condimente   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o pui să se călească în ulei. Când este aurie pui şi ciupercile tăiate şi spălate foarte bine. Le laşi puţin să-şi ia gustul cepei şi adaugi condimente şi…
Read more »

Chec mozaic de legume

15 September 2010
Chec mozaic de legume  Ingrediente: 200 g ciuperci 150 g mazăre (din conservă sau din congelator) 4 morcovi 6 ouă 150 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cureţi morcovii şi ciupercile, tai morcovii cubuleţe, iar ciupercile mărunt, apoi le pui la fiert în apă cu sare. Separat, baţi ouăle cu caşcavalul ras, adaugi morcovul, ciupercile şi…
Read more »

Aperitive din roşii cu brânză

15 September 2010
Aperitive din roşii cu brânză  Ingrediente: 4 roşii 300 g brânză de vaci 1 legătură de mărar 2 linguri unt sare piper   Mod de preparare: Fărâmiţezi brânza de vaci, pui sare şi piper după gust, adaugi untul şi freci până devin ca o cremă. Tai mărarul mărunt, îl adaugi în compoziţia pe care o dai la rece pen­tru…
Read more »

Prăjitură cu miere, nuci şi banane

15 September 2010
  Ingrediente: 2-1/2 căni făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă sare 1cană unt 2-1/4 cană miere 3 linguri smântână lingură coajă rasă de lămâie 1/2 linguriţă zahăr vanilat 3 ouă 2 banane 1 cană nuci zdrobite   Mod de preparare: Se amestecă faina, praful de copt, bicarbonatul şi sarea într-un…
Read more »

Budincă de cartofi cu branză de vaci

15 September 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi fierţi în coajă 500 g brânză de vaci 4 ouă, puţină margarină 4 linguri de smântână sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi tai rondele. Freci brânza de vaci cu sare, 2 linguri de smântână şi 2 ouă. Ungi un vas cu margarină şi aşezi alternativ…
Read more »

Buşeuri cu peşte

15 September 2010
     Ingrediente foitaj: 600g făină 250-300 ml apă 500g margarină 2 linguriţe oţet 10 ml alcool 1/2 gălbrnusi de ou 20g sare Umplutura: 300g peşte congelat (macrou, cod ) ,100g ceapă ,l00ml ulei,2 ouă,sare,  piper. Mod de preparare:  Se fierbe peştele în apă sărată, se dezosează şi se dă prin maşina de tocat, iar…
Read more »

Ghiveci de crap

15 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg crap 1 morcov 1lingura faina 250 g mazăre 6 ardei graşi 150 g fasole jidea 200 g conopidă 500 g roşii 2 legături de mărar 2 cartofi 1 ceapă sare piper 100 g ulei cimbru 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Zarzavatul se taie bucăţi egale şi se sotează în…
Read more »

Lufar la cuptor cu garnitură de pilaf cu rosii

15 September 2010
  Ingrediente: 1,400 kg lufar 200 g unt 150 g orez sare piper 300 g roşii 1/4 l supă 1 legătură de pătrunjel 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Lufarul se curăţă, se spală şi se pune într-o tavă cu unt, sare şi piper. Se dă la cuptor circa 25 minute. Cînd este gata,…
Read more »

Pastă de şuncă

15 September 2010
Pastă de şuncă  Ingrediente: 300 g suncă presata 3 oua 100 g unt sare piper dupa gust   Mod de preparare: Pui ouale sa firba in apa rece cu sare. Intre timp, treci de doua ori sunca prin masina de tocat carne si tocatura o freci foarte bine pe urma cu untul si galbenusurile fierte tari.  …
Read more »

Pulpe de pui cu ciuperci

15 September 2010
Pulpe de pui cu ciuperci  Ingrediente: 3 copane de pui 1 cutie ciuperci 1 cartof 1-2 morcovi 1/2 linguriţă mărar 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Cureţi cartoful şi morcovii, tai felii subţiri cartoful, iar morcovii rondele. Scurgi ciupercile de zeamă şi le treci sub un jet de apă rece, apoi speli carnea şi o crestezi ca…
Read more »

Şalău cu garnitură de orez şi de legume

15 September 2010
Şalău cu garnitură de orez şi de legume  Ingrediente: 1 şalău (de 600 g) 200 g făină 1 lămâie 100 g orez 3 ardei graşi sau 2 linguri pastă de ardei 2-3 morcovi 3-4 linguri margarină 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare condimente   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli bine şi îl tai bucăţi pe care le presari cu…
Read more »

Piftie bănaţeană

15 September 2010
Piftie bănaţeană  Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1 ţelină 1 radăcină patrunjel 200 g mazare 5 ouă 3 plicuri gelatină 2 linguri boabe de mustar sare   Mod de preparare: Tai carnea, cureti morcovii, telina si radacina de patrunjel si le pui pe toate la fiert in apa cu sare si boabele de mustar.…
Read more »

Friptură de curcan la tavă

15 September 2010
  Ingrediente: 1 curcan (3-3,5 kg) 100 ml ulei 50 ml rom 2-3 mere 2 morcovi 1/2 ţelină 1 ceapă sare piper măcinat Pentru garnitură ai nevoie de: 2,5 kg varză murată 150 g untură piper boabe   Mod de preparare: Cureţi curcanul şi-l speli, îl ungi cu ulei şi-l umpli cu sferturi de măr.…
Read more »

Miel din cocă de cozonac

15 September 2010
  Ingrediente: 2 kg făină 150 ml ulei 500 g zahăr 250 ml lapte 6 ouă drojdie cât o nucă esenţă de lămâie sau coaja rasă de la o lămâie sare   Mod de preparare: După ce ai făcut maiaua, amesteci bine ouăle, făina, zahărul, laptele şi un pic de sare, apoi laşi la crescut…
Read more »

Budincă de banane

15 September 2010
Budincă de banane  Ingrediente: 1/3 cană fâină 2/3 cană zahăr 1 şi 1/2 cană lapte 2 gălbenuşuri bătute 2 lin­guri unt sau margarină 1 lingiriţă esenţă de vanilie 1 cană frişcă 4-6 banane tăiate felii   Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul şi laptele. Le fierbi pe foc domol până se leagă, lei vasul de pe…
Read more »

Friptură de porc cu sos de muştar si garnitură de orez

15 September 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 morcovi mari 4 linguri muştar simplu 1/2 cană cu vin sare piper ulei Pentru garnitură ai nevoie de: 2 căni orez 2 cutii ciuperci 3 dovlecei 1 lingură mentă mărunţită sare piper   Mod preparare friptură: Tai carnea bucăţi mici pe care le prăjeşti în puţin ulei…
Read more »

Cocktail Negroni

15 September 2010
Cocktail Negroni  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – old fashioned Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o felie de portocală   Se serveşte înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 gin 1/3 vermut roşu 1/3 Bitter Campari   Apare la Florenţa, între 1920 şi 1925, datorită barmanului Luigi Scarselli. Barurile care-şi dispută…
Read more »

Umplutură de mere

15 September 2010
  Ingrediente: 1 kg mere 200 g zahăr tos 100 g pes­met fin coajă de lămâie esenţă de vanilie scorţişoară     Mod de preparare: Cureţi merele, te tai în felii subţiri şi adaugi zahărul, pesmetul, coaja de lămâie, vanilia şi scorţişoara după gust. Această compoziţie poate servi drept umplutură pentru dulciurile ce trebuie coapte.…

Prăjitură cu dulceaţă de mure si bezea

15 September 2010
Prăjitură cu dulceaţă de mure si bezea  Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr 1 praf de copt 1 şi 1/2 pahar lapte 300 g făină 150 g nici măcinate 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 şi 1/2 borcan dulceaţă de mure un praf de sare   Mod de preparare: Amesteci gălbenuşurile cu 150 g zahăr, adaugi nucile măcinate, făina, laptefe, praful de…
Read more »

Lin cu garnitură de sos de castraveţi cu ouă

15 September 2010
  Ingrediente: 1,500 kg lin 300 g castraveţi verzi 2 fire de ceapă verde sare piper 2 le­gături de mărar 60 g ulei 2 ouă cateva măsline   Mod de preparare: Se pune într-un vas apă, sare şi o ceapă. Cînd apa fierbe, se pune linul bine spălat şi se fierbe 15-20 minute, la foc…
Read more »

Ciorbă de peşte marin şi scoici

15 September 2010
  Ingrediente: 1,500 peşte mic (guvizi, macrouri, cambulă) 25 scoici sau midii şo­fran sare 1/21 vin alb puţină boia iute 1 foaie de dafin 1 ceapă 200 g zar­zavat 200 g roşii 1 /2 lămaie 1 1/21 apă   Mod de preparare: Zarzavatul ras se pune la fiert în apă cu sare. După 35- 40…
Read more »

Ceapa umplută cu orez

15 September 2010
Ceapa umplută cu orezO reteta de ceapa umpluta cu orez din: ceapa, roez, patrunjel, marar, cimbru, sare, piper, ulei, bulion si faina. Ingrediente: 5 cepe cu diametru de 4 cm 100 g orez 1/2 legatura de patrunjel 1/2 legatura de mărar 1 ceapa 1 lingurită de cimbru sare piper după gust ulei pentru prăjit 2 linguri bulion 1…
Read more »

Ficat la tigaie cu de legume şi salată

15 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg ficat de vilă sau porc 2 linguri de făină sare piper ulei sau unt pentru prăjit 600 g legume (cartofi, fasole fidea, morcovi sau mazăre) salată 50 g unt   Mod de preparare: Ficatul se curăţă ji se taie felii. Se dă prin făină apoi se frige într-o tigaie în grăsimea…
Read more »

Sos maioneză

15 September 2010
  Ingrediente: 2 gălbenuşuri 200ml ulei linguriţă suc de lămâie sau oţet sare piper   Mod de preparare: Se fierbe tare un ou, se curăţă de coajă şi de albuş. Gălbenuşul se sfărâmă cu o fur­culiţă cât mai fin . Se pune într-un castron gălbenuşul fiert sfărâmat şi gălbenuşul crud. Se amestecă bine cu un…
Read more »

Ciuperci cu felioare de vinete

15 September 2010
Ciuperci cu felioare de vinete  Ingrediente: 200 g ciuperci proaspete 2 vinete 4 roşii 1 legătură pătrunjel sare ulei   Mod de preparare: Cureţi ciupercile de pieliţe şi de picioruşe, le speli în mai multe ape le laş, sa se scurgă pe şervete curate. Când s-au uscat, le presari cu sare si le prăjeşti in ulei incins. In acest…
Read more »

Sărmaluţe cu carne de miel

15 September 2010
Sărmaluţe cu carne de miel  Ingrediente: 500 g orez 1 kg carne de miel mai grasă (tocată) 1 varză crudă mare 4 cepe 1 legătură de pătrunjel verde 3 linguri bulion 3 morcovi 3 ouă 1 lin­gură condimente sare şi piper ulei   Mod de preparare: Orezul ales şi spălat îl căleşti puţin, apoi îl scurgi bine şi îl…
Read more »

Prăjitură cu mig­dale sau nuci

15 September 2010
  Ingrediente: 180g unt 8 ouă 180g zahăr pudră 1 linguriţă zahăr vanilat 200g ciocolată menaj 250g migdale sau nuci Ingrediente ornat: 100g dulceaţă de coacăze,l00g ciocolată menaj,150g migdale   Mod de preparare: Se freacă untul spumă, se adaugă gălbenuşurile, zahărul pudră, vanilia şi se amestecă timp de o jumătate de oră, apoi se adaugă…
Read more »

Chefal cu arpagic, manătărci şi anghinare

15 September 2010
  Ingrediente: 6 chefali (circa 1,400 kg) 250 g arpagic 250 g manătărci sare piper 120g ulei 1 lămaie 1 legătură de pătrunjel 100 g capere 3 an­ghinare sau 200 g napi 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Chefalii se curăţă, se spală şi se usucă pe un şervet. Se dă sare, piper şi…
Read more »

Miel de cuptor cu rozmarin

15 September 2010
  Ingrediente: 2,5 kg carne de miel 2 linguri rozmarin proaspăt (caz în care-l vei toca şi dacă e uscat poţi să-l macini cu râşniţa de cafea) 1 lămâie de la care îi razi coaja 1 linguriţă piper negru măcinat 1/2 linguriţă cimbru uscat şi măcinat 1/4 linguriţă condimente speciale pentru friptură 2 căţei de…
Read more »

Jambon afumat

15 September 2010
  Ingrediente: 2 kg pulpă de porc 750 g umplutură de cârnaţi cimbru măghiran piper pisat şi boabe sare 50 ml vin foi de dafin   Mod de preparare: Secţionezi jambonul în două, fără să-l desprinzi complet, presari piper, cimbru, măghiran şi sare după gust, apoi adaugi umplutura de cârnaţi şi îl coşi ca să-i…
Read more »

Ruladă din picior de porc

15 September 2010
  Infierbânţi untura şi căleşti ceapa tăiată mărunt. Speli splina, o tai bucăţele pe care le pui la prăjit lângă ceapă, apoi le laşi la răcit. Treci apoi compoziţia de 2-3 ori prin maşina de tocat, adaugi condimentele şi untul. Amesteci şi o pui într-o formă de chec udată cu apă rece şi o dai…
Read more »

Chec aperitiv din splină de porc

15 September 2010
  Ingrediente: 500 g splină 2 cepe 3 linguri de untură sare piper 50 g unt   Mod de preparare: Scoţi carnea cu şorici cu tot de pe un picior de porc, o baţi bine, o condi­mentezi cu condiment, piper şi puţină sare pe ambele părţi şi o rulezi cu şoriciul în inte­rior. O legi…
Read more »

Creier cu ciuperci cu garnitură de smantană

15 September 2010
  Ingrediente: 1 kg creier de vacă sau porc 300 g ciuperci 2 linguri de făină 100 g ulei sau unt 200 g smîntînă 2 cepe sare piper puţin bulion 1 pahar supă 1 /2 pahar vin 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se fierbe ca cel arătat la aspic şi cînd…
Read more »

Cocktail My Wife’s Drink

15 September 2010
Cocktail My Wife’s Drink    Calitate – slab alcoolizat Baza alcoolică – votcă Pahar – old fashioned sau tumbler mijlociu Categorie – Ice-cream drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi ciocolată rasă la suprafaţă   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 2 căpşuni câteva bucăţele de ciocolată câteva bucăţi de ananas 1/1 porţie de îngheţată cu aromă…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi miere

15 September 2010
  Ingrediente blat: 4 ouă l00g zahăr 500g făină 100g nuci măcinate 100g margarină 100ml miere 1lingură coajă rasă de lămaie 1 linguriţă zeama de lămaie 1 lin­guriţă esenţă de vanilie 2 linguriţe praf de copt Ingrediente crema : 500g smântână rece,100g zahăr,1 lingură coajă rasă de lămâie,100g nuci măcinate,1 linguriţă esenţă de vanilie  …
Read more »

Retete delicioase: Crap sarbesc

15 September 2010
  Ingrediente: 1crap fără cap (circa 1,5 kg) 800g cartofi 100 g slănină afu­mată 200 ml smântână 2 roşii 3 ardei graşi 50g unt lin­guriţă boia de ardei dulce sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine peştele, atât în interior, cât şi la exterior, apoi se taie în bucăţi, se…
Read more »

Budincă din ficat de porc

15 September 2010
Budincă din ficat de porc  Ingrediente: 400 g ficat proaspăt de porc 2 cepe 2-3 felii de pâine 4 ouă 100 ml ulei 75 g unt 350 ml lapte 100 g smântână piper sare 2 linguri făină   Mod de preparare: Opăreşti ficatul, îl tai bucăţi şi le pui la fiert în apă cu sare. După ce a fiert,…
Read more »

Varza de bruxelles gratina

15 September 2010
  Ingrediente: 750 g varză de Bruxelles 1 lingură făină 2 1/2 lin­guri unt 2 linguri caşcaval sau parmezan pesmet sare Mod de preparare: Alegem varză de Bruxelles cît mai mică, curăţăm foile galbene, o spălăm în cîteva ape şi o punem la fiert în apă clo­cotită cu sare, la foc iute, 15-20 minute. Scurgem…
Read more »

Varzari

15 September 2010
  Ingrediente: Pentru aluat: 750 g făină 30 g drojdie 3 ouă 1 lingură ulei 1 linguriţă zahăr pisat 1 ceaşcă lapte 75 g unt topit Umplutura : 1 varză acră mică 2 linguri unt 2-3 ouă 1 lingură făină albă Mod de preparare: Facem un aluat cu drojdie ca pentru plăcintele „Poale în brîu"…
Read more »

Ciulama de rinichi cu mamaliguta

15 September 2010
  Ingrediente: 800 g rinichi 100 g unt 1 ceapă 2 morcovi 200 g făină sare piper 1/2 pahar de lapte 300 g mălai   Mod de preparare: Rinichii se taie în două în lungime (pe lat), se curăţă interiorul, apoi se spală în multe ape. Se fierb în apă cu sare, cu ceapa şi…
Read more »

Supă de tipari

15 September 2010
  Ingrediente: 800 g peşte tipar 250 g zarzavat 1 ceapă sare 1 foaie de dafin 1 pahar vin dulceag 300 g roşii 60 g unt 2 gălbenuşuri 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Se taie zarzavatul şi ceapa şi se fierb cu 2 1 apă, sare şi foaie de dafin. După 25…
Read more »

Budinca de varza

15 September 2010
  Ingrediente: 1 căpătînă mare varză dulce sau 2 căpătîni mici 3 1/2 linguri unt 5-6 ouă 1 chiflă puţin lapte 5 linguri pesmet 1 ceapă 1 legătură mărar cîteva cozi de ceapă verde 1 linguriţă sare Mod de preparare: Alegem o varză proaspătă, o tăiem în patru, o spălăm şi o opărim cîteva mi­nute…
Read more »

Varza calita

15 September 2010
  Ingrediente: 3 verze murate potrivite 2 linguri untură sau 100 g ulei Mod de preparare: Tăiem fin varza murată şi o stoarcem bine în mînă. Incălzim o tigaie, punem grăsimea, o lăsăm să se înfierbinte şi dăm drumul verzei. Invîrtim des cu furculiţa ca să nu se prindă de fund şi să nu se…
Read more »

Varza acra cu masline

15 September 2010
  Ingrediente: 1 varză mai mare 250 g măsline 250 g ulei 5 cepe mici 5 lingurile făină 4 ceşti zeamă de varză ardei roşu piper Mod de preparare: Tăiem varza ca tăiţeii şi o punem în­tr-o cratiţă. Opărim măslinele cu apă clo­cotită, le scoatem repede şi le punem în aceeaşi cratiţă cu varza, însă…
Read more »

Urzici batute

15 September 2010
  Ingrediente: 1,250 kg urzici 1 lingură ulei 1 lingură făină hrean ras mujdei sare Mod de preparare: Curăţăm urzicile alegînd pentru mîncare frunzele fragede şi vîrfurile. Spălăm în 2-3 ape călduţe. Punem urzicile într-o oală şi turnăm peste ele apă sărată, clo­cotită, cît să le acopere. După ce frunzele au fiert bine, le scur­gem…
Read more »

Mancare de telina

15 September 2010
  Ingrediente: 5 teline ceapă 1 bucăţică de praz 2 linguri ulei 1 lingură făină 1/2 lămîie 200 g măsline 1 legătură pătrunjel l ceaşcă apă sare piper Mod de preparare: Curăţăm telinele, le spălăm şi le tăiem în 4 sau în 6 bucăţi. Punem la foc apă cu sare şi, cînd dă în clocot,…
Read more »

Telina gratinata

15 September 2010
  Ingrediente: 700 g telină franţuzească 1/2 lingura unt 1 lingură zeamă de carne 150 g caşcaval sau parme­zan pesmet sare Mod de preparare: Curăţăm ţelină franţuzească (fără ră­dăcină), o tăiem şi o spălăm foarte bine. Apoi o punem la fiert în apă clocotită cu puţină sare. O fierbem puţin, ca să nu se desfacă.…
Read more »

Telina cu ciuperci

15 September 2010
  Ingrediente: 3 teline 150 g unt 1 ceapă mică 10 ciuperci 1 linguriţă făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1/2 lămîie 1 lingură smîntînă sau 1 linguriţă bulion roşii 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Alegem ţelină frumoasă, o tăiem după mărime, în 4-6 bucăţi, ca feliile de por­tocale. Le punem la…
Read more »

Calcan cu garnitură de pilaf

15 September 2010
  Ingrediente: 3 kg calcan 250 g unt 1 linguriţă de pudră curry sau boia de ardei sare 2 cepe 1 măr 1/2 lingură de făină 2 linguri de smantană 200 g orez 1 legătură de mărar 4 cuişoare   Mod de preparare: Din calcan se scot fileurile iar resturile se taie mărunt şi se…
Read more »

Pilaf de stevie

15 September 2010
  Ingrediente: 400 g ştevie fiartă 1 ceapă 100 g unt 1 roşie 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă fierbinte 1/2 ceaşcă orez sare piper Mod de preparare: Tăiem subţire ceapa şi o rumenim în unt. Curăţăm, spălăm şi opărim ştevia ca şi spanacul ; o strecurăm şi o punem în­tr-o cratiţă împreună cu…
Read more »

Rinichi cu garnitura de cartofi şi morcovi

15 September 2010
Ingrediente: 600 g rinichi 200 g piept afumat sare piper 1 pahar vin negru 2 linguri de bulion pastă 3 linguri de sos brun 1/21 supa 100 g şuncă 400 g morcovi 400 g cartofi noi 100 g unt 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Rinichii se taie în două în lungime, se…

Sote de ficat cu garnitură de cartofi natur

15 September 2010
  Ingrediente: 1 kg ficat de vită sau porc 400 g ceapă sare piper 1 lingură de bulion pastă sau boia dulce 1/2 pahar vin 200 g ulei 40 g unt 500 g cartofi   Mod de preparare: Ceapa se taie felii şi se înăbuşă cu ulei şi puţină apă. Ficatul se taie felii mici…
Read more »

Prăjitură cu miere şi nuci

15 September 2010
  Ingrediente foaie: 5 ouă 1 linguriţă bicarbonat 1 cană miere 1 cană zahăr tos făină Ingrediente crema: 1 cană smântână mai grasă ,1 cană zahăr, 1 cană nuci zdrobite ,250g unt,50g                            zahar vanilat   Mod de preparare: Se frământă bine ingredientele pentru foi. Se pune atâta făină câtă este necesară pentru a obţine…
Read more »

Pateu de ficat în aspic

15 September 2010
  Ingrediente: 800 g ficat de vită sau porc 150 g unt 3 ouă sare piper 300-500 g aspic Mod de preparare: Ficatul se fierbe în apă cu sare. Cînd este gata, se scoate şi se dă printr-o sită fină cu gălbenuşurile. Se dă sare, piper şi se amestecă cu untul pînă devine ca o…
Read more »

Prăjitură cu fistic

15 September 2010
  Ingrediente: 4 albuşuri 250g zahăr 2 lin­guri făină 150g unt un vârf de cuţit praf de copt 250g fistic măcinat un vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se amestecă într-un bol făina cu pudul de copt, sarea, 150g fistic măcinat şi 150g zahăr. Se omogenizează bine, apoi se adaugă albuşurile bătute spumă şi…
Read more »

Ciorbă galbenă de peşte

15 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg peşte proaspăt (preferabil şi crap) sare piper 250 g roşii 1 ceapă 200 g zarzavat de supă 1/2 lămaie 10 g şofran 300 g fileu de peşte 1 albuş 2 linguri lapte 3 linguri de smantană 1/2 pahar vin alb 2 l apă   Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa tăiate,…
Read more »

Aluat pentru pască

15 September 2010
  Ingrediente: 12 lin­guri zahăr tos 12 linguri lapte 12 linguri ulei 1 plic praf de copt stins cu zeamă de lămâie 14- 16 linguri făină   Mod de preparare: Amesteci bine toate ingredientele, astfel încât să-ţi iasă un aluat de con­sistenţa unei smântâni mai groase. Nu uita să pui şi un praf de sare!…
Read more »

Crap în sos de mărar

15 September 2010
  Ingrediente: 4 bucăţi file de crap 2 lămâi 250g smântână sau iaurt gras 2 legaturi mărar 2 căitei de usturoi 1-2 linguri ulei de măsline 100 ml ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Fileurile de crap se spală, se scurg bine de apă şi se şterg cu şerveţele absorbante. Se presară…
Read more »

Cocktail Morning Glory

14 September 2010
Cocktail Morning Glory    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Anis drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi un ştir   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 5-6 cl scotch whisky un jet de Pastis, de Pernod sau de Richard un albuş sucul de la o lămâie…
Read more »

Ficat cu ciuperci în tartă de foitaj

14 September 2010
Ingrediente: 1kg ficat de vită sau porc sare boia iute 1/21 supă 2 linguri bulion pastă 10 g chimen 5 bucăţi de cuişoară 1 pahar vin negru 2 legături de mărar 112 lingură de făină 6 ardei graşi 4 căţei de usturoi 60 g parmezan sau caş­caval 60 g şuncă 300 g ciuperci 1 tartă…
Read more »

Prăjitură delicioasă

14 September 2010
Prăjitură delicioasă  Ingrediente: 250 g zahăr cristale şi 250 g zahăr pudră 250 g nuci măcinate 6 ouă 250 g făină 250 g margarină 50 g cacao o ciocolată mică şi simplă pentru decor   Mod de preparare: Amesteci foarte bine margarina cu zahărul cristale până la completa dizolvare a acestuia. Adaugi nucile, albuşurile bătute spumă,…
Read more »

Prăjitură cu miere de albine şi griş

14 September 2010
  Ingrediente foaie: 1 ou 200g zahăr 50g margarină 5 linguri miere 700g făină 1 linguriţă bicarbonat Ingrediente crema: 400g unt,1 lămâie,200g zahăr,300ml lapte ,50g griş Ingrediente glazura: 50g unt ,5 linguri apă ,5 linguri zahăr   Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă, la foc mic, oul, zahărul, margarina şi mierea. Se adaugă şi…
Read more »

Budincă de conopidă

14 September 2010
Budincă de conopidă  Ingrediente: 1 căpăţână de conopidă de circa 1 kg 3 ouă 2 linguri de caşcaval ras 200 ml lapte 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Speli foarte bine conopida şi o desfaci în bucheţele pe care le pui să fiarbă în apă clocotită cu sare. Separat, pui să fiarbă laptele cu făina…
Read more »

Calcan gratinat cu cartofi ducesa

14 September 2010
  Ingrediente: 2 kg spinare de calcan 1/2 lămaie 50 g branză 1 lingură de făină 200 g unt 1 ou 500g cartofi sare piper alb 1 lingură smantană nucşoară 1 ceapă 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Se face un pireu de cartofi (fără lapte) cu 1 ou crud, unt, sare şi nuc­şoară rasă…
Read more »

Ficat la frigare cu legume şi salată

14 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg ficat de vită sau porc sare piper 150 g slănină crudă 6 frigărui 600 g legume (cartofi, fasole fidea, morcovi sau mazăre) 30 g unt salată pu­ţin ulei   Mod de preparare: Se taie bucăţi mai mici de circa 2 cm grosime şi se înfig în cele 6 fri­gărui. Se frig…
Read more »

Aterină prăjită cu garnitură de lămaie şi pătrunjel

14 September 2010
  Ingrediente: 1 kg aterină 100g făină sare ulei pentru prăjit 3 linguri de lapte 1 lămaie 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Aterinele bine spălate se pun pe o sită să se scurgă, apoi se şterg cu un şervet. Se dau prin lapte şi făină şi se prăjesc în ulei încins (numai…
Read more »

Cocktail Mint Julep

14 September 2010
Cocktail Mint JulepO reteta simpla de Cocktail Mint Julep din: bourbon whiskey, zahar pudra, apa si menta. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – bourbon whiskey Pahar – old fashioned sau tumbler mijlociu Categorie – Whiskey drinks Decoraţiune – frunzuliţe de mentă pe margine şi paie   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente: 5 cl bourbon…
Read more »

Cotlet de porc cu smântână

14 September 2010
Cotlet de porc cu smântână  Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 lingură făină 1 ceapă 4 linguri smântână 1-2 linguriţe de boia dulce (sau 1 linguriţă iute, după gust) sare     Mod de preparare: Speli carnea, o usuci bine cu un şervet de bucătărie, o presari cu sare şi o laşi aşa timp de 30 de minute. Intr-o…
Read more »

Lufar prăjit cu cartofi copţi şi sos de oţet cu ceapă şi verdeaţă

14 September 2010
  Ingrediente: 1,400 kg lufar 250 g ulei 40 g făină sare 1 foaie de dafin piper boabe 2 fire de ceapă verde 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 3 linguri oţet   Mod de preparare: Lufarul se curăţă, se spală şi se usucă cu un şervet. Se dă sare, apoi prin făină…
Read more »

Escalop de nisetru cu arpagic şi gaturi de raci

14 September 2010
  Ingrediente: 1,500 kg nisetru 20 gaturi de raci 300 g ciuperci 100 g unt 1 lingură de făină 1 legătură de mărar 300 g mazăre fină 200 g arpagic sare piper 1/2 pahar vin dulceag 2 linguri de smîntînă 400 g unt de raci puţină boia lămaie   Mod de preparare: Se taie 12…
Read more »

Supă de peşte şi scoici

14 September 2010
  Igrediente: 1 kg peşte proaspăt (preferabil cegă mică) 1 fir de praz 1 ceapă 250g zarzavat de supă 1 păhărel de vin roşu 25 scoici 1/2lămîie sare piper pisat 3 linguri de smantană verdeaţă   Mod de preparare: Cu capetele, cozile şi resturile de cegă se face o supă cu 1 1/21 apă şi…
Read more »

Ciuperi umplute

14 September 2010
Ciuperi umplute  Ingrediente: 800 g ciuperci 2 cepe o lingură de pesmet sare piper condimente ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi ciupercile şi le pui pentru 5 minute în apă cu oţet. între timp, cureţi cepele, le tai mărunt şi le pui să se călească în ulei. Scoţi ciu­percile din apă, le scurgi bine,…
Read more »

Măruntaie de miel cu garnitură de găluşte de cartofi

14 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg măruntaie de miel sare piper 1foaie dafin 1 lingură făină 150 g unt 1 ceapă 5 căţei usturoi 80 g capere 1 păhărel Chery (rachiu de cireşe) Maggi 2 gălbenuşuri 2 linguri smantană 1 legătură tarhon 500 g cartofi   Mod de preparare: Măruntaiele se taie bucăţi potrivite şi se sotează…
Read more »

Şalău umplut

14 September 2010
  Ingrediente: 1 şalău mai mare 2 cepe 1 mor­cov 2 felii franzelă 100 ml lapte 100g migdale gălbenuş sucul unei lămâi lingură busuioc pahar vin alb sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală peştele. în­tr-un castron se face un amestec din ceapa tăiată mărunt sau dată pe râzătoare, morcovul ras,…
Read more »

Limbă cu stafide

14 September 2010
  Ingrediente: 1 kg limbă 200 g stafide 1 lingură de făină 80 g unt 1 paliar de vin roşu sare puţin zahăr 5 bucăţi de cuişoare   Mod de preparare: Limba se fierbe circa 1 1/2 ore, se curăţă de pieliţă şi se taie felii. Sepa­rat se face un sos alb din unt, făină…
Read more »

Salată de orez cu ardei copt

14 September 2010
Salată de orez cu ardei copt  Ingrediente: 1 ceaşcă orez 4 ardei graşi copţi 1 ceapă 2 legături mărar ulei oţet sare piper   Mod de preparare: Alegi orezul, îl speli şi-l pui la fiert, la foc mic, cu 2 ceşti de apă şi un praf de sare. După ce a fiert, îl dai deoparte şi-l acoperi cu un prosop…
Read more »

Supă de rinichi de viţel

14 September 2010
  Ingrediente: 400 g rinichi de viţel 140 g unt 2 cepe 250 g castraveţi acri 1 1/2 l supă 120 g măsline 1 legătură de mărar 1 legătură pătrunjel 2 gălbenuşuri 3 linguri de smantană   Mod de preparare: Se spală bine rinichii, se taie în două, apoi felii subţiri, la fel ca ceapa.…
Read more »

Cocktail Mint Daiquiri

14 September 2010
Cocktail Mint Daiquiri    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – o rămurica de mentă pe margine   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 3 cl rom alb sucul de la o jumătate de lămâie galbenă sau verde un cl de cremă de mentă…
Read more »

Plachie de somn

14 September 2010
  Ingrediente: 1 somn  proaspăt 500g roşii 4 cepe 1 căpăţănă de usturoi 100ml ulei lămâie 2 linguri făină 100 ml vin alb sec 2 linguri oţet ardei iute 10 boabe de pi­per foaie dafin l legatura pătrunjel sare   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se taie în felii groase de…
Read more »

Cegă in aspic umplută cu iere cu roşii umplute

14 September 2010
Ingrediente: 1 cegă sau păstrugă mare sau 2 mai mici (circa 1,500 kg) 8 foi de ge­latină 100 g icre tescuite 1 felie de franzelă 10 roşii mici de umplut 6 ouă sare 100 g zarzavat 1 ceapă 200 g ulei lămaie 100 g icre de ştiucă   Mod de preparare: Cega curăţată şi spălată…
Read more »

Prăjitură cu miere şi fulgi de porumb

14 September 2010
  Ingrediente: 200g unt/margarină 10 linguri zahăr 2 linguri miere 3 linguri cacao 500 g fulgi de porumb Mod de preparare: Se amestecă margarina cu zahărul, mierea şi cacaoa, apoi se fierb până se îngroaşă. Se adaugă fulgii de porumb şi se amestecă până se răceşte. Se în­tinde compoziţia pe un platou şi se bagă…
Read more »

Creier cu ceapă cu garnitură sote de legume

14 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg creier de vacă sau porc 2-3 cepe sare 10 g unt sau ulei 600 g legume (cartofi, fasole fidea, morcovi sau mazăre) 1/2pahar de vin 1 lingura de oţet   Mod de preparare: Creierul se fierbe ca cel menţionat la aspic şi cînd s-a răcit se taie ju­lien. Ceapa se taie…
Read more »

Pui umplut cu ficat

14 September 2010
Pui umplut cu ficat  Ingrediente: 1 pui 300 g ficat (de pui sau de porc) 3-4 cepe 100 g unt miez de franzelă 200 ml lapte sare piper usturoi verdeaţă untură 3-4 ciuperci (facultativ)   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o căleşti în unt şi adaugi ficatul tăiat bucăţele. Pui din când în când puţină apă, laşi…
Read more »

Tuslama

14 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg burtă de vită, (muchie) 1 picior de vită sare piper 150 g ciu­perci 2 gălbenuşuri 1 lingură de smîntînă 1 /2 lămîie 100g zarzavat 1 ceapă 1foaie de dafin 5 căţei de usturoi 30 g unt   Mod de preparare: Burta se freacă bine cu mălai, se spală în multe ape,…

Chifteluţe de legume

14 September 2010
Chifteluţe de legume  Ingrediente: 4 morcovi 2-3 cepe 1/2 varză 2 cartofi 2 ouă 4 linguri făină 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi morcovii, ceapa şi cartofii, apoi le dai pe râzătoare, iar varza o speli şi o tai mărunt. Amesteci apoi legumele răzuite cu varza, adaugi ouăle, făina…
Read more »

Sparanghel cu sos

14 September 2010
  Ingrediente: 1 kg sparanghel 10 linguri sos sare Mod de preparare: Alegem sparanghel gros pe care-1 fier­bem ca în reţeta precedentă. Apoi scoa­tem sparanghelul pe masă, desfacem aţele, il uscăm puţin şi-1 dăm la masă înfăşurat în şervet fierbinte. Sosul îl ser­vim separat (sos alb, polonez).   Pofta buna!
Read more »

Retete simple: Crap umplut

14 September 2010
  Ingrediente: 1 crap mai mare 100 ml ulei 100g orez 2 cepe 200g stafide 100 ml vin alb 50g zahăr praf 1 linguriţă scorţişoară sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală peştele, se sărează, se pipereazăpeste tot şi se aşază într-o tavă. Intr-o oală se pune la fiert orezul în…
Read more »

Sparanghel cu cascaval

14 September 2010
  Ingrediente: 1 kg sparanghel 100-150 g caşcaval şvaiţer parmezan 150-200 g unt 3-4 1 apă sare Mod de preparare: Alegem sparanghel frumos, care să nu aibă vîrful verde şi desfăcut, ci uşor vio­let ; de asemenea să fie mai gros. îl cu­răţăm şi îl spălăm. Tăiem cozile drept, astfel ca toate firele să fie…
Read more »

Sufleu de spanac

14 September 2010
  Ingrediente: 300 g spanac fiert 1 lingură făină l lingură unt 5 fileuri de anşoa (ori 2 1/2 sardele) 50 g şuncă 4 albuşuri 100 g caşcaval sau parmezan sare Mod de preparare: Curăţăm foi tinere de spanac, le spă­lăm şi le opărim în apă clocotită cu sare. Tragem oala de la foc şi…
Read more »

Placinta de spanac

14 September 2010
  Ingrediente: 500 g spanac 5 linguri untură 2 ouă 100 g brînză 1 linguri griş (sau mălai) 1 pahar lapte (sau zer) 400 g făină sare Mod de preparare: Curăţăm spanacul, alegînd numai frun­zele, îl spălăm bine şi îl strecurăm. Pu­nem într-o cratiţă o lingură de untură, adăugăm spanacul şi punem la foc pînă…
Read more »

Piure de spanac

14 September 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 1/2 lingură făină 1 lingură unt 1/2 pahar lapte sare Mod de preparare: Curăţăm spanacul, îl punem la fiert descoperit, la un foc viu. Il strecurăm, turnăm peste el puţină apă rece, îl stoarcem şi îl dăm prin sită sau îl tocăm mă­runt cu un cuţit lat, pe un fund…
Read more »

Clatite cu spanac

14 September 2010
  Ingrediente: 15 clătite 400 g spanac fiert 1 lingură unt 100 q caşcaval sau parmezan 5 linguri smîntină pes­met sare Mod de preparare: Facem clătite mici, rotunde. Pregătim piure de spanac. Alegem un vas în care să intre perfect clătitele. II ungem cu unt, aşezăm pe fundul lui o clătită ; deasupra întindem un…
Read more »

Budinca de spanac

14 September 2010
  Ingrediente: 400 g spanac fiert 2 linguri unt 5-6 ouă 200 g smîntînă 1 chiflă 1/2 pahar lapte 1 ceapă mică cîteva cozi de ceapă verde 1 legătură mărar 1 căţel de usturoi 10 linguri sos sare pesmet Mod de preparare: Spălăm.bine spanacul în trei, patru ape, îl fierbem cu sare pînă se moaie,…
Read more »

Lin la cuptor

14 September 2010
  Ingrediente: 1,500 kg lin sare piper 80 g ulei 1/2 pahar vin 100 g capere 1 legătura de pătrunjel   Mod de preparare: Linul se curăţă, se spală şi se pune într-o tavă adancă cu ulei, sare, piper, vin şi caperele. Se dă la cuptor circa 30 minute, se aşază pe un platou lung…
Read more »

Spanac cu orez

14 September 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 200 g ulei 2 cepe 1 1/2 lingură bulion de roşii 200-250 g orez 2 ceşti apă 1/2 lămîie sare piper Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm spanacul. Il opărim cu apă fierbinte, îl strecurăm şi turnăm peste el puţină apă rece. Punem într-o cratiţă ulei, ceapă tăiată felii subţiri…
Read more »

Gratin de peşte cu spanac

14 September 2010
  Ingrediente: 500g file de cod (macrou) 350g spanac 2 căţei de ustu­roi 2 cepe 2 linguri ulei 500g roşii 1 lingură suc de lămâie 1 linguriţă oregano 3 linguri smân­tână 125g caşcaval ras 2 linguri unt linguriţă rasă nucşoară sare piper   Mod de preparare: Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc 2…
Read more »

Sarmalute cu urda

14 September 2010
  Ingrediente: 650 g urdă 75 g orez 25-30 foi de vită 6 fire ceapă verde 2 legături mărar 50-100 g unt 1/2 lingură făină 1 lămîie 1 ou 5 linguri smîntînă sare piper Mod de preparare: Opărim foile de viţă şi le scoatem ime­diat din apă. Frecăm urda cu o lingură şi o amestecăm…
Read more »

Sarmale cu orez

14 September 2010
  Ingrediente: 1 varză mare murată 500 g ceapă 250 g ulei 200 g orez 50 g stafide 1 ceşcută apă boia sare piper zahăr Mod de preparare: Incingem uleiul şi prăjim în el ceapa tocată pînă se îngălbeneşte bine. Adău­găm orezul spălat şi-1 prăjim puţin, îm­preună cu ceapa. Turnăm o ceşcută de apă fierbinte…
Read more »

Ciorba de miel ardelenească

14 September 2010
Ciorba de miel ardelenească din: morcovi, ceapa, pastarnac, telina, patrunjel, leustean, carne de miel, orez, galbenusuri, foi de dafin, smantana, piper si condimente. Ingrediente: 3 morcovi potriviti 2-3 cepe 3 bucati de pastarnac 1 telina 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1 kg carne de miel 1 pahar orez 2 galbenusuri 2 foi de dafin…
Read more »

Tartă cu miere şi brânza

14 September 2010
  Ingrediente: 250g făină l00 g nuci 1linguriţă scorţişoară măcinată fin 150g miere de albine 75g unt 250g brânză dulce de vaci 2 ouă 2 gălbenuşuri 200ml smântână lingură coajă rasă de lîmâie   Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă făina, nu­cile şi scorţişoara. Se adaugă 75g miere şi untul şi se amestecă bine.…
Read more »

Ficat prăjit cu ceapă cu garnitură de legume

13 September 2010
Ingrediente: 800 g ficat porc sau vită 150 g ulei sare piper 500 g ceapă 2 linguri de făină 1 legătură de pătrunjel 600 g legume (cartofi, morcovi, fasole fidea sau mazăre) 30g unt Mod de preparare: Ficatul se taie bucăţi, se trece prin făină şi se prăjeşte în ulei. în gră­simea rămasă se mai…
Read more »

Ruladă de porc umplută cu radacinoase

13 September 2010
Ruladă de porc umplută cu radacinoase  Ingrediente: 1 kg carne de porc pentru friptură legume rădăcinoase: 2 morcovi, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină de păstârnac 2 cepe 2 linguri smântână sare piper după gust 150 g-200 g unt pentru prăjit legumele 150 nl ulei pentru prăjit carnea 1 cub de concentrat de legume pe care îl prepari…
Read more »

Drob fals

13 September 2010
  Ingrediente: 2 cutii mari de pateu de ficat foarte multă verdeaţă (mărar, pătrunjel, ceapă verde, usturoi verde) 4 linguri cu vârf de orez (fiert) 5 ouă (crude) sare piper după gust   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele de mai sus, apoi torni compoziţia rezultată în tăvi de chec unse şi tapetate cu făină…
Read more »

Drob de miel cu griş

13 September 2010
  Ingrediente: măruntaiele de la un miel (pentru a obţine o cantitate mai mare, poţi adăuga şi ficat de pasăre) 5-6 albuşuri 2 legături de ceapă verde 2 legături de mărar 1-2 legături de pătrunjel 2 linguri griş sare şi piper   Mod de preparare: Pui la fiert măruntaiele şi le laşi să dea un…
Read more »

Ouă umplute cu muştar si tarhon

13 September 2010
Ouă umplute cu muştar si tarhon  Ingrediente: 8 ouă fierte tari 1 gălbenuş crud 100 ml ulei de floarea-soarelui 1 linguriţă cu muştar 1 lingură cu tarhon us:at zeama de la 1/2 de lămâie 1/2 pahar de arpagic tocat sare piper ardei iute pătrunjel   Mod de preparare: Intâi laşi ingredientele să ajungă la temperatu­ra camerei, apoi baţi puţin gălbenuşul,…
Read more »

Ciupercuţe din ouă umplute

13 September 2010
  Ingrediente: 10 ouă 10 roşii sare piper 1 lingurţă de muştar maioneză   Mod de preparare: Fierbi ouăle, le laşi să se răcească, după care le cureţi şi le tai vârful, apoi le scobeşti. Intr-un castron pasezi galbenusurile, le freci cu 1 linguriţă de muştar, 3 lingurite de maioneza, sare si piper. Cu aceasta…
Read more »

Oua umplute cu carne de miel

13 September 2010
  Ingrediente: 6 ouă fierte tari 1 linguriţă muştar 150 ml ulei carne de miel fiartă şi mărunţită 2 castraveţi acri 1 lămâie sare piper frunze de pătrunjel 1 salată verde maioneză   Mod de preparare: Cureţi şi tai ouăle pe jumătate. Scoţi gălbenu­şurile, le freci cu muştar şi puţin ulei, adaugi carnea de miel…
Read more »

Drob de ciuperci

13 September 2010
  Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 lingură făină 3-4 cepe 1 legătură de mărar ulei condimente   Mod de preparare: Speli foarte bine ciupercile ca să nu mai aibă gustul conservantului din cutie şi le tai mărunt. Separat tai ceapa mărunt şi o laşi să se călească în ulei. Când este aurie e semn…
Read more »

Ciorbă de urzici

13 September 2010
  Ingrediente: 1 kg de urzici 2 cepe de mărime potrivită 1 ceşcuţă (de cafea) cu orez puţin ulei 1/2 l borş leuştean condimente   Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine urzicile, într-o oală de 2 litri pui apă să fiarbă şi când a dat în clo­cot pui să fiarbă urzicile împreună cu…
Read more »

Conopidă gratinată

13 September 2010
Conopidă gratinată  Ingrediente: 1 conopidă de circa 1 kg 2 linguri griş 250 ml lapte 150 g caşcaval 100 g unt 3 ouă 250 g smântână 1 liigură pes­met sare după gust   Mod de preparare: Pui la fiert oală cu apă rece şi sare şi când ape clocoteşte pui bucheţele de conopidă şi le laşi…
Read more »

Cocktail Mint Collins

13 September 2010
Cocktail Mint Collins    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine, una de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3-4 cl gin sucul de la o jumătate de lămâie câteva picături de concentrat de…
Read more »

Fileuri de hering în foitaj

13 September 2010
  Ingrediente: 300g file de hering mic 150g făină 100 g unt linguriţă oţet 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală fileurile, apoi se şterg cu un şervet. Din unt, faină, oţet şi un praf de sare, se frământă un aluat tare, care apoi se întin­de într-o foaie subţire, de circa…
Read more »

Salată de cartofi si sfeclă

13 September 2010
Salată de cartofi si sfeclă  Ingrediente: 125 g cartofi 50 gsfeclă 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă ulei sare zeamă de lămâie   Mod de preparare: Fierbi cartofii în ccajă, iar sfecla o coci la cuptor. După ce s-au fiert şi s-au copt legumele, le cureţi, le tai cubuleţe sau felii, după cum îţi place Torni uleiul şi adaugi zeama…
Read more »

Şniţel de momite de viţel

13 September 2010
  Ingrediente: 600g momiţe 2 linguri făină 3 ouă 150 g unt 150g ulei sare piper 2 l supă 200 g orez 1 /2 ceapă pesmet de casă lămîie 1foaie dafin   Mod de preparare: Momiţele spălate bine şi curăţate de pieliţă se fierb 15-20 minute în apă puţină cu 1/2 foaie dafin, sare şi…
Read more »

Pere in rochiţe

13 September 2010
Pere in rochiţe  Ingrediente: 6-8 pere cu codiţă 5 linguri de zahăr 3 linguri de unt 1/2 pahar coniac 1 cioco­lată mică (cu lapte) 100 g miez de nucă mărunţit 6-8 clătite   Mod de preparare: Cureţi perele de coajă, dar le păstrezi codiţa şi le fierbi în apă cu zahăr. După ce au fiert, le tăvăleşti…
Read more »

Plăcintă cu ciuperci

13 September 2010
Plăcintă cu ciuperci  Ingrediente: 2-3 cutii cu ciuperci (sau 1 kg dacă sunt proaspete) 7 ouă 2 linguri ulei 1 pahar cu smântână un pliculeţ praf de copt 500 g făină 2 cepe de mărime potrivită mărar piper sare puţină apă caldă o lingură de unt     Mod preparare umplutură: Speli ciupercile, le scurgi bine (sau…
Read more »

Crap cu morcovi şi castraveţi

13 September 2010
  Ingrediente: l kg file de crap 2 castraveţi 4 morcovi 2 cepe mari 100rnl vin alb demisec lămâie (zeama) 100 ml ulei 1 linguriţă rozmarin 1 linguriţă salvie 4 căţei de ustu­roi 1 legatura pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se împarte fileul de crap în 4 porţii, se spală bine fiecare bucată…

Supă de ficat de porc sau viţel

13 September 2010
  Ingrediente: 400 g ficat de viţel porc sau pasăre 250 g costiţă afumată 3 cartofi 2 cepe 250 g zarzavat 11/2 l supă 3/41 apă 1 lingură făină 1 foaie dafin sare piper pisat 30 g unt sau ulei   Mod de preparare: Se taie ficatul bucăţi, zarzavatul tăiat felii şi se sotează împreună…
Read more »

Prăjitură galbenă la mijloc

13 September 2010
O reteta delicioasa de prajitura galbena la mijloc din: margarina, miere, galbenusuri, zahar, lapte, faina, praf de copt, zeama de lamaie, lapte, zahar, cacao, unt sau margarina si nuca de cocos. Ingrediente aluat: 50 g margarină 2 linguri miere 5 gălbenuşuri 250 zahăr 200 ml lapte 300 făină 1 linguriţă praf de copt 1 lin­guriţă…
Read more »

Chifteluţe de peşte cu sos de roşii cu muştar

13 September 2010
Chifteluţe de peşte cu sos de roşii cu muştar  Ingrediente: Pentru chifteluţe ai nevoie de: 2 bucăţi cod 2-3 cepe 3 felii pâine 3 lin­guri făină 150-200 ml ulei 1/2 legă­tură de pătrunjel Pentru sos ai nevoie de: 5-6 roşii (din bulion, conservate de tine sau cumpărate) 1 linguriţă muştar dulce (sau iute, după gust) 1 linguriţă zahăr un vârf de linguriţă de…
Read more »

Macrou la cuptor

13 September 2010
Macrou la cuptor  Ingrediente: 2-3 bucăţi de macrou 4 linguri ulei 1 pahar mic cu suc de roşii 1 ceaşcă oţet 1 pahar vin alb sec piper ienibahar coriandru sare 2 foi de dafin câteva felii de lămâie câteva fire de pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele foarte bine, atât la interior, cât…
Read more »

Supă de dovleac cu orez

13 September 2010
Supă de dovleac cu orez  Ingrediente: o felie de dovleac cam de 4-5 cm lăţime 1 ceapă mărişoară 1 rădăcină de pătrunjel 1 bucată de păstârnac 2 morcovi 4 linguri de orez sare piper după gust   Mod de preparare: Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe şi îl tai în cubuleţe. La fel, cureţi celelalte zarzavaturi, ceapa o tai…
Read more »

Momiţe de viţel cu garnitură de mazăre şi sos de rosii

13 September 2010
  Ingrediente: 800 g momite 600 g mazăre fină 1 legătură mărar 1 linguriţă lui ton pastă 2 linguri sos brun 1/4 pahar vin roşu sau Madera 120 g unt 1/2 lin­gură făină   Mod de preparare: Se fierb momiţele. Se face un sos din rîntaş cu unt şi făină, fiert cu zeamă de la…
Read more »

Pastă de griş cu maioneză din pufuleti

13 September 2010
  Mod preparare gris: Pui la fiert 500 ml apă cu puţină sare şi condimente şi când dă în clo­cot adaugi griş în ploaie, amesteci din când în când, până se îngroaşă. După ce grisul a fiert, îl laşi la răcit, timp în care pregăteşti maioneza din pufuleţi. Mod preparare maioneză: Intr-un castron zdrobeşti bine…
Read more »

Plăcintă cu mere si cremă

13 September 2010
  Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 1 kg mere 1 pahar de zahăr ulei Pentru cremă ai nevoie de: 1 pahar ulei (150 ml) 4 ouă 2 pahare zahăr 1 praf copt 1 pahar pesmet 1 pahar lapte   Mod de preparare: Cureţi merele, le dai pe râzătoare şi le laşi deoparte. Amesteci apoi…
Read more »

Supă de peşte şi fructe de mare

13 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg cap de peşte proaspăt 25 scoici sau midii 20 cozi de raci sare 1 pahar de vin 1 ceapă 2 gălbenuşuri 3 linguri de smantană puţin magheran 60 g unt 1 lingură de făină 2 1/2 l apă   Mod de preparare: Se fierbe peştele în apă, sare, magheran, vin şi ceapă…
Read more »

Supă de linte cu slănină si foi de dafin

13 September 2010
  Ingrediente: 250 g linte 2 cepe potrivite ulei sare boia dulce 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ţelina mai mica 50 g afumata condimente foi de dafin frunze de ţelina făină   Mod de preparare: De cu seară pui lintea la înmuiat în apă caldă. într-o oală prăjeşti o ceapă tăia­tă mărunt, adaugi puţină…
Read more »

Pulpe de pui impănate cu legume si garnitură de fasole verde

13 September 2010
Pulpe de pui impănate cu legume si garnitură de fasole verde  Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 morcovi 2 teline 2 ardei 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 150 g bacon 400 g fasole verde din conserva condimente sare piper ulei   Mod de preparare: Cureti morcovii, telinele, ardeii, ceapa si usturoiul, dai pe razatoarea fina morcovii si telinele, ceapa si ardeii ii tai marunt,…
Read more »

Şniţele din soia cu sos de ceapă

13 September 2010
  Ingrediente: 10 şniţele de soia 100 ml ulei 2 cepe 2 linguri făină boia piper condiment sare   Mod de preparare: Fierbi şniţelele după indicaţiile de pe pachet, apoi le scurgi, le baţi puţin cu ciocanul de şniţele, le sărezi şi le presari cu boia şi piper (după gust). Le dai prin făină şi…
Read more »

Tort cu cremă de ciocolată si zahăr ars

13 September 2010
  Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri faina 1 praf de copt   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi gălbenuşurile, zahărul, făina amestecată cu praful de copt, amesteci bine şi torni compoziţia într-o formă rotundă. O dai la cuptor, la foc mic pentru o jumătatî de oră. Când s-a răcit, tai blatul…
Read more »

Drob din măruntaie de vitel cu legume natur

13 September 2010
  Ingrediente: 300 g ficat de viţel 200 g limbă 500 g plămîni 2 linguri de făină 150 g ulei 200 g ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2 legături de mărar 4 ouă sare piper pesmet   Mod de preparare: Ficatul, limba şi plămînii se fierb în apă cu sare, apoi se dau prin…
Read more »

Creier cu sos alb

13 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg creier de vacă sau porc 3 linguri de făină 150g um sau ulei 1 pahar de lapte sare piper 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se fierbe la fel ca cel menţionat în aspic  şi cînd s-a răcit, se taie bucăţi. Se prepară un sos alb  care se…
Read more »

Conopidă cu maioneză si crenvurşti de post

13 September 2010
Conopidă cu maioneză si crenvurşti de post  Ingrediente: 1 conopidă 1 pungă de pufuleţi simpli 1 cartof ulei muştar zeamă de lămâie gogoşar sau măsline pentru ornat crenvurşti de post sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartoful până ce intră furculiţa uşor în el. Il scoţi, nu arunci zeama şi îl zdrobeşti bine de tot. Cu zeama de la cartof…
Read more »

Limbă rasol cu cartofi natur şi sos de hrean

13 September 2010
  Ingrediente: 1 kg limbă 400 g cartofi 30 g unt 1 ceapă 1 morcov 1 /2 ţelină 150 g frişca 30 g hrean 1 lingură de oţet 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Limba se fierbe circa 2 1/2ore cu sare şi zarzavat (ceapa, morcovul, felina), apoi se curăţă de pieliţă şi…
Read more »

Bulgăraşi de mere

13 September 2010
Bulgăraşi de mere  Ingrediente: 600 g mere, 200 g biscuiţi 3 ouă, coajă de lămâie rasă, 100 g unt, 100 g zahăr pudră, 1-2 pacheţele cu zahăr vanilat, făină.   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă şi le treci pe râzătoare. Treci şi biscuiţii prin maşina de tocat (sau îi pisezi în piuă) şi…
Read more »

Cambula in aspic cu garnitură de salată şi maioneză

13 September 2010
Ingrediente: 6 bucăţi cambula a circa 400 g 200 g ulei 1pahar vin 1litru zeamă de peşte sare piper 8 joi gelatină 1 portocală 2 mere 1 ţelină 2 cartofi 1 pară 2 ouă muştar ridichi de lună 1/2 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Se face maioneza din 2 gălbenuşuri, muştar, sare, ulei şi…
Read more »

Mititei pentru ovo-lacto-vegetarieni

13 September 2010
Mititei pentru ovo-lacto-vegetarieni  Ingrediente: 250 g brânză de vaci (bine scursă) 10 linguri nucă măcinată 7 linguri griş 4 ouă condimente cimbru usturoi piper 1 lingură de bulion   Mod de preparare: Sfărâmi brânza de vaci şi o amesteci cu celelalte ingrediente. Formezi cu mâna umezită mititei pe care îi pui la prăjit. îi scoţi şi îi…
Read more »

Prăjitură cu miere şi bere

13 September 2010
  Ingrediente: 500g făină 350g miere 150g unt 2 ouă 50ml bere 1 lămâie 1 linguriţă zahăr vanilat 1 linguriţă rasă praf de copt un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se freacă 300g miere cu ouăle, apoi se adaugă treptat câte 1 lingură unt topit. Se pun praful de copt, coaja de…
Read more »

Peşte tomat

13 September 2010
  Ingrediente: l kg peşte (crap mic, merluciu sau roşioară) 500g morcov 3 rădăcini pătrunjel 4 cepe 2 foi de dafin 100ml ulei 500g bulion l legatura pătrunjel 1linguriţă piper boabe sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală morcovii, rădăcina de pătrunjel, apoi se taie rondele. Ceapa curăţată şi spălată se taie…
Read more »

Cocktail Mexican Coffee

13 September 2010
Cocktail Mexican Coffee  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila de culoare închisă Pahar – de sticlă rezistentă la căldură Categorie – Coffee drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 2 cl Tequila Gold 2 cl Kahiua 4-5 cl cafea espresso fierbinte o linguriţă de zahăr de trestie frişca Este versiunea din…
Read more »

Tuslama cu uger cu garnitură de sote de legume

13 September 2010
  Ingrediente: 800 g uger de vacă 1 picior de vită sare piper boabe 1 ceapă 1 1/2 lingură de făină 2 ouă ulei pentru prăjit 1 ciolan de porc 50 g usturoi   Mod de preparare: Ugerul şi piciorul se fierb în apă cu sare, piper boabe şi o ceapă. Cînd sînt gata fierte…
Read more »

Pilaf cu ficat de viţel,reţetă chinezească

13 September 2010
  Ingrediente: 400 g orez 300 g ficat de viţel sare 1 ardei iute şofran 6 funduri de anghinară 1/21 supă 250 g untură de raţă 2 fire de praz   Mod de preparare: Ficatul se taie bucăţi şi se sotează în 100 g untură de raţă cu prazul tăiat mărunt. Se pune apoi orezul…
Read more »

Calcan în aluat cu garnitură de cartofi pai şi sos Choron

13 September 2010
  Ingrediente: 2,500 kg calcan 11/2 lingură de făină sare 300 g ulei lapte 15 g drojdie de bere 1 albuş 1 lămaie 400 g cartofi   Mod de preparare: Se face aluat din făină, 2 linguri ulei, sare, drojdie şi lapte (aluatul trebuie să fie moale) şi cu albuş bătut spumă. Calcanul se curăţă,…
Read more »

Rinichi cu garnitură de sparanghel

13 September 2010
  Ingrediente: 800 g rinichi 400 g cartofi sare ulei pentru prăjit 6 frigărui 300 g spa­ranghel 30 g unt   Mod de preparare: Rinichii se curăţă, se spală, apoi se taie bucăţi şi se înfig în frigărui. Se sărează şi se pun pe grătarul încins. Se garnisesc cu vîrfuri de sparanghel fierte şi date…
Read more »

Uger cu măsline

13 September 2010
  Ingrediente: 800 g uger de vacă zarzavat de supă 2 cepe 200 g măsline 60 g făină 2 linguri de bulion pastă 1/2 lămaie   Mod de preparare: Ugerul se spală şi se fierbe în apă cu sare şi cu o ceapă. Separat se că­leşte făina cu zarzavatul şi ceapa tăiate şi se sting…
Read more »

Prăjitură cu cacao, nuci şi caramel

13 September 2010
  Ingrediente foaie: 300g făină 250g zahăr praf 250g unt 2 ouă 150 g cacao Ingrediente crema: 400 g zahăr,5 linguri apă ,1 linguriţă suc de lămâie Mod de preparare: Ouăle se amestecă cu zahărul şi apoi cu untul topit. Se adaugă treptat făina şi cacaoa. Aluatul se toarnă în trei tăvi, unse şi tapetate…
Read more »

Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa

13 September 2010
Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa  Ingrediente: aripile, coastele, spatele şi gâtul de la 1 pui 1/2 l borş 1 legătură leuştean ceapă ardei morcovi ţelină rădăcină de pătrunjel roşii 1 ou sare făină   Mod de preparare: Dintr-un ou, sare şi făină cât cuprinde frămânţi aluatul pentru tăieţei pe care-l laşi deoparte, să se usuce. Pui la foc bucăţile…
Read more »

Barbuni la cuptor cu sos de roşii cu lapţi

13 September 2010
  Ingrediente: 1,100 kg barbuni 1 pahar vin roşu 4 căţei de usturoi 1 ceapă sare piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 100g unt 300 g roşii cimbru 400 g cartofi noi 1 /2 lingură de făină 200 g lapţi de peşte puţin zahăr   Mod de preparare: Barbunii se curăţă şi…
Read more »

Legume umplute

13 September 2010
Legume umplute  Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 ardei 2 roşii 800 g carne tocată 1 ceaşcă de orez 2 linguri bulion 1 ou 1 ceapă foi de dafin smântână condiment sare piper ulei   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui la fiert în 3 ceşti de apă. Ceapa o cureţi, o tai mărunt…
Read more »

Pui cu vinete

13 September 2010
  Un pui mai mic şi îl porţionezi, cureţi 3 ceapă şi o tai mărunt, apoi fe înăbuşi pe toate în unt. După ce s-au rumenit ceapa şi carnea, pui o linguriţă de făină, apoi apă caldă cât să le acopere, sare după gust şi le laşi să fiarbă. In acest timp, tai vinetele cuburi…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu