sâmbătă, 27 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #95


Retete de Paste:

Crochete cu unt si marar

21 March 2010
  Ingrediente: paine unt marar sare (optional lamaie)   Mod de preparare: Feliute foarte subtiri de franzela se coc la cuptor. Se scot si se lasa sa se racoreasca putin – nu foarte mult insa (nu trebuie sa se racesaca)! Optional se pot stropi cu lamiie. Untul se freaca cu putina sare (dupa gust). Se…
Read more »

Ciorba de spanac cu bors

20 March 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 1 ceapă 1 legătură mărar 1 l borş sare 2-3 roşii (sau bulion) 2-3 ouă   Mod de preparare: Speli, toci şi opăreşti frunzele de spanac. Le pui în apă şi le fierbi cu ceapă şi mărar. După ce au fiert, pui borşul, sarea, roşiile (sau bulionul) şi apoi dregi…
Read more »

Branza de vaci cu salata de rosii

20 March 2010
Branza de vaci cu salata de rosii    Ingrediente: 500 g brânză de vaci 2 legături ceapă 60 ml ulei un vârf de cuţit de boia de ardei 300 g roşii 60 g zeamă de lămâie piper şi sare după gust   Mod de preparare: peli roşiile, le tai mai mărunt şi le amesteci cu ceapa curăţată şi tocată fin. Freci…
Read more »

Pita cu bliva

20 March 2010
  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 3 legături blivă (spanac în varianta românească) 3-4 ouă 150-200 g brânză de oaie rasă 1-2 pahare cu iaurt 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar piper ulei un vârf de cuţit de bicarbonat   Mod de preparare: Toci mărunt bliva (spanacul), ceapa şi mărarul şi le căleşti…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Azuluna (video)

20 March 2010
Cum se prepara Cocktail Azuluna (video)  Ingrediente: 40 ml light rum 30 ml blue Curacao 120 ml pineapple juice 45 ml coconut cream some crushed ice 1 shot measure 1 measuring jug 1 blender 1 Collins glass Cum se prepara Cocktail Azuluna
Read more »

Galuste din cartofi fierti

20 March 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g margarină 50 g pâine albă (tăiată bucăţele) 2 l apă cu sare   Mod de preparare: Pasezi cartofii fierţi, îi amesteci cu făina şi sarea până obţii o cocă. în cazul în care cartofii sunt prea uscaţi, adaugi 2-3 linguri de apă sau 1…
Read more »

Gulii de vara cu carne tocata la cuptor

20 March 2010
  Ingrediente: 5-6 guioare proaspete 1 kg carne tocată 200 g orez 2 cepe sare piper condimente ulei boia de ardei dulce (după gust) un pic de pesmet fin   Mod de preparare: Cureţi guliile, le tai „beţe de chibrit" şi le pui la prăjit într-o cratiţă cu ulei, fără să le amesteci, scuturi doar…
Read more »

Clatite cu carne tocata

20 March 2010
Clatite cu carne tocata  Ingrediente: 8 clătite sărate 300 g carne tocată 2 cepe piper sare condimente 3 ouă pesmet ulei   Mod de preparare: In ceapa călită adaugi carnea, laşi câteva minute la foc, apoi pui la răcit. Când s-a răcit puţin adaugi sare, piper, condimente şi un ou. în fiecare clătită pui câte o lingură de…
Read more »

Friptura de peste la cuptor cu cimbru si busuioc

20 March 2010
  Pregăteşti aşa: peştii îi speli, îi cureţi de solzi, aripioare şi codiţe, le scoţi intestinele, spălându-i înăuntru cu grijă. Scoţi branhiile, pe care le păstrezi pentru borş. Tai peştele pe grosime în bucăţi potrivite, de aproximativ 5 cm.  Separat, cureţi usturoi, iar căţeii îi tai în 4 pe lungime. Cu feliuţele de usturoi vei…
Read more »

Ciorba taraneasca de pasare cu leustean

20 March 2010
  Ingrediente: 1 pui mijlociu 1 buc. morcov 1 buc. radacina patrunjel 1 buc. telina 1 buc. ceapa 2 buc. cartofi 1 buc. ardei gras 150 gr. mazare boabe 10-15 pastai de fasole 8-10 buc. rosii o lingura ulei sare verdeata leustean 2 l apa   Mod de preparare: Pasarea curatata si spalata se taie…
Read more »

Mucenici muntenesti cu nuca macinata si scortisoara

20 March 2010
O reteta de mucenici muntenesti cu nuca macinata si scortisoara din: faina, apa, sare, nuca macinata, zahar si scortisoara. Ingrediente: faina apa sare nuca macinata zahar scortisoara   Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din…
Read more »

Sarmale cu umplutura de peste cu orez

20 March 2010
Sarmale cu umplutura de peste cu orez  Ingrediente: 1/2 kg peşte (cod) 1 legătură de ceapă verde 1 căniţă cu orez condimente 1 lin­guriţă cu vârf de cimbru mărar foi de varză dulce opărite cu borş suc de roşii proaspete   Mod de preparare: Scoţi cu atenţie oasele, toci mărunt peştele şi-l amesteci cu orezul ales şi spălat, cu ceapa tăiată…
Read more »

Saramura de platica

20 March 2010
  Ingrediente: 1- 2 platici (1,5-2 kg.) o capatina de usturoi doua linguri de untdelemn doi ardei iuti sare apa   Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in apa rece si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge de apa.…
Read more »

Saramura de peste (crap)

20 March 2010
  Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 lingurita de ulei condimente ardei iute verdeata sare   Mod de preparare: Se alege un crap mai mare, se curata si se taie capul si coada. Se despica pestele in doua, in lungime, se scot inotatoarele, sira spinarii si oasele mari. Se unge cu ulei si se…
Read more »

Ciorba de peste (cod)

20 March 2010
  Ingrediente: 1 kg cod, 4 cartofi noi (mărişori) 2 ardei graşi 1/2 kg roşii 2 legături ceapă oţet sare leuştean   Mod de preparare: Laşi peştele să se dezgheţe la temperatura camerei, îl cureţi bine şi împărţi cantitatea în două: pentru ciorbă şi pentru umplutura de sarmale, caz în care îl laşi crud. Cureţi…
Read more »

Ciocolata alba cu zeama de lamaie

20 March 2010
Ciocolata alba cu zeama de lamaie  Ingredente: 50 ml apă 500 g zahăr 1 pachet margarina sau unt 500 g lapte praf zeama de la o lămâie mai mică sau jimătate de la una mai mare zahăr vanilat sau esetnţă de rom   Mod de preparare: Pui pe foc zahărul cu apa şi margarina şi amesteci încontinuu până se topeşte…
Read more »

Prajitura cu mac

20 March 2010
  Ingrediente: 1 cană de mac măcinat 1 cană griş 1 cană lapte cald 1 cană zahăr 4 linguri ulei 3 ouă 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie   Mod de preparare: Pui grisul la înmuiat cu laptele cald o jumătate de oră. Ouăle le baţi tare, adaugi treptat zahărul, uleiul şi apoi…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Watermelon Mint Mojito (video)

20 March 2010
Cum se prepara Cocktail Watermelon Mint Mojito (video)  Cum se prepara Watermelon Mint Mojito
Read more »

Placinta ardeleneasca cu branza

20 March 2010
  Ingrediente: 600 g faina drojdie cat o nuca un praf de sare o cana de apa calduta 2 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de marar 500 g branza ulei pentru prajit   Mod de preparare: Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit circa…
Read more »

Pasca cu smantana

19 March 2010
  Ingrediente: aluat de cozonac 1 kg. smantana 450 g. zahar 150 g. faina 10 albusuri un praf de sare coaja de lamaie si de portocala stafide fructe confiate dupa gust   Mod de preparare: Smantana se scurge, se bate cu un praf de sare, nu foarte mult pentru a evita separarea . Separat albusurile…
Read more »

Sos de usturoi si cartofi

19 March 2010
  Ingrediente: 1 cartof fiert în coajă 2 gălbe­nuşuri 5 căţei usturoi 300 ml ulei de măsline 1/2 lingură zeamă de lămaie sare piper condimente   Mod de preparare: Zdrobeşti usturoiul, apoi cartoful cald (fără coajă), adaugi gălbenuşurile, zeama de lămâie, sare, piper, iar la urmă torni uleiul câte puţin, ca la maioneză. Acest sos…
Read more »

Platica cu saramura picanta de legume

19 March 2010
  Ingrediente: 2 platici la cel putin 1 kil fiecare 5-6 rosii 2 cepe 1 telina cu frunze 2-3 morcovi 2-3 ardei grasi 2-3 ardei capia rosii 2-3 ardei iuti 1 pahar de vin alb 100 ml ulei 2 legaturi de marar si patrunjel 1 pahar de faina 2 linguri de condiment de peste 1-2…
Read more »

Papanasi moldovenesti

19 March 2010
  Ingrediente: 2 linguri gris 2 linguri faina 2 oua sare untura pentru prajit 400 gr. brinza de vaci (scursa bine de zer)   Mod de preparare: Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare. La sfirsit se adauga albusurile. Se incinge untura. Se…
Read more »

Salata dobrogeana

18 March 2010
  Ingrediente: 2 buc. rosii 2 buc. ardei grasi 3 buc. castraveti potriviti 1 buc. ceapa o salata verde 100 gr. telemea de oi 1 ceasca sos maioneza masline sare   Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie felii foarte subtiri si se pune intr-un castron. Castravetii se curata de coaja, se taie felii…
Read more »

Gogosele de branza

18 March 2010
Gogosele de branza  Ingrediente: 300 g brânză telemea rasă pe râzătoare sau bine pisată cu furculiţa 3 ouă întregi coaja rasă de la o lămâie 6 linguri zahăr tos bine dizolvat cu un pahar mic (sau 1/2 pahar mare) de lapte   Mod de preparare: Amesteci bine totul cu lingura (nu frămânţi cu mâna), adaugi făină şi…
Read more »

Prajitura cu fructe fara grasime

18 March 2010
Prajitura cu fructe fara grasime  Ingrediente: 400 g zahăr 300 g făină 12 linguri apă 6 ouă 2-3 plicuri zahăr vanilat 1/2 kg fructe de sezon   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile, adaugi 6 linguri apă, 200 g zahăr şi zahăr vanilat şi le amesteci bine cu mixerul până ajung ca o smântână foarte groasă. Procedezi la fel cu…
Read more »

Inghetata cu frisca

18 March 2010
  Ingrediente: 3/2 kg frişcă sau 2 cutii smântână şi 3 linguri zahăr farin 6 ouă 6 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat ciocolată rasă nuci prăjite (un pumn) 3-4 linguri dul­ceaţă de vişine fără sirop   Mod de preparare: Baţi spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, încorporezi frişca şi torni compoziţia în tava…
Read more »

Pulpe si aripioare de pui cu cartofi noi

18 March 2010
Pulpe si aripioare de pui cu cartofi noiIngrediente: 1,5 kg cartofi noi 2 pulpe 6 aripioare 1/2 ceaşcă suc de roşii usturoi verde tăiat fin sare piper condimente   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi după ce îi tai rondele grosuţe îi aşezi într-un vas de Jena cu capac, pe care-l ungi cu ulei şi-l stropeşti cu sucul de roşii. Pulpele şi…
Read more »

Langosi cu cartofi

18 March 2010
  Ingrediente:  800 gr. faina 250 ml ulei 100 gr. oua 25 gr. drojdie 325 gr. cartofi 25 gr. sare   Mod de preparare: Din faina, oua, drojdie, sare si apa se prepara coca. Separat se fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de tocat carne si apoi se adauga la coca…
Read more »

Unt cu tarhon

18 March 2010
  Ingrediente: 100 g unt 2 legături tarhon sare   Mod de preparare: Pui tarhonul spălat într-un vas cu apă clocotită şi-l fierbi 5 minute, îl scurg şi-l toci mărunt. Freci untul spumă, îl amesteci cu tarhonul, potriveşti de sare şi laşi la rece. Il foloseşti pentru tartine şi sandvişuri la care poţi adăuga brânzeturi.…
Read more »

Sos de macris

18 March 2010
  Ingrediente: 300 g măcriş 2 linguri unt 2 linguri făină 3-4 roşii curăţate de coajă şi trecute prin râză­toare 1 borcan iaurt sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă încingi uleiul, rumeneşti făina, apoi pui măcrişul spălat şi tocat. Stingi cu roşii şi dacă e nevoie adaugi puţină apă. Potriveşti de sare şi…
Read more »

Budinca de clatite cu mangold (frunze de sfecla creata)

18 March 2010
  Ingrediente: 1 kg frunze mangold 12 clătite 1/2 pachet unt 2 linguri smântână 50 g caşcaval   Mod de preparare: Cureţi şi speli frunzele de sfeclă creaţă şi le fierbi în apă clocotită cu sare. Când s-au fiert, le scurgi şi le pasezi. Pe un platou pui o clătită, apoi piureul, o clătită şi…
Read more »

Varza dulce calita

18 March 2010
Varza dulce calita  Ingrediente: 1 varză potrivită ca mărime 1 legătură ceapă 3 morcovi ulei sare piper foi de dafin   Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, o freci cu puţină sare, pui 3-4 linguri de ulei şi o căleşti până devine sticloasă. Adaugi morcovii raşi sau tăiaţi rondele subţiri şi îi căleşti şi pe ei puţin.…

Ciorba de varza noua

18 March 2010
  Ingrediente: 1 varză potrivită 3 mor­covi 2 ardei 1 ceapă pătrunjei ţelină mărar cimbru suc de roşii (din roşii proaspete trecute pe râzătoare) boia   Mod de preparare: Ceapa tocată o căleşti în ulei şi puţină apă, împreună cu morcovul ras şi cu boiaua. Completezi cu apă, tai varza fideluţă şi o pui la…
Read more »

Papanasi muntenesti

18 March 2010
  Ingrediente: 2 oua 3 linguri gris 2 linguri unt pesmet destul 1 lingurita faina sare 300 gr. brinza de vaci (scursa bine de zer)   Mod de preparare: Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine brinza de vaci, faina, ouale, grisul si sarea. Se fac galuste turtite, se gauresc cu degetul, se…
Read more »

Ciorba taraneasca cu zeama de varza

18 March 2010
  Ingrediente: 1/2 kg. carne de vaca 1-2 buc. ceapa 2 buc. morcov 1 fir praz 1 buc. pastirnac 1 buc. radacina de patrunjel 1/2 buc. telina 2 buc. cartofi 2 buc. rosii 1/2 lingura bulion 2 l apa sare patrunjel leustean 1/2 l zeama de varza 2 linguri orez   Mod de preparare: Se…
Read more »

Zacusca cu dovlecel

18 March 2010
  Ingrediente: 7 kg. gogosari 2 kg. vinete 1 kg. ceapa un dovlecel (cca 1,5-2 kg) 400 gr. bulion   Mod de preparare: Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor…
Read more »

Marmelada de visine

18 March 2010
  Ingrediente: cantitati egale de visine fara simburi si zahar, pentru un kg de fructe-zeama unei lamii   Mod de preparare: Cu ajutorul unui blender se fac visinele piure, care se pune pe foc iute cu zaharul si cu sucul de lamiie, amestecind din cind in cind. In momentul in care incepe sa se ingroase,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Treacle (video)

18 March 2010
Cum se prepara Cocktail Treacle (video)  Cum se prepara Cocktail Treacle
Read more »

Marinata de macrou

18 March 2010
  Ingrediente: 3 kg macrou 1 kg ceapa otet apa sare mirodenii – foi dafin, piper boabe, boabe mustar, ienibahar, coriandru   Mod de preparare: Pestele congelat, se curata, se spala si se taie bucati mici, se sareaza. Ceapa se taie pestisori. Separat se amesteca otetul, apa (cit otet, atita apa) si mirodeniile si sarea,…
Read more »

Ciorba de verdeturi

17 March 2010
  Ingrediente: 5 salate verzi 5 frunze de rabarbură 5 frunze ştevie 8 frunze măcriş 6 fire ceapă verde 8 fire usturoi verde   Mod de preparare: Speli verdeţurile în două-trei ape. Rabarbura o tai mai mare şi o opăreşti. Tai normal toate verdeţurile, ceapa şi usturoiul. Aşezi o oală de 6 litri la foc,…
Read more »

Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

17 March 2010
  Ingrediente: 1 dovlecei mai mari (cca 30 cm lungime) 3 catei de usturoi 1 lingurita condimente 1 lingurita sare maioneza   Mod de preparare: Dovlecii se curata de coaja si se taie in doua pe lung, se scoate partea cu samburi din mijloc cu o lingura, se taie bucati si se pun la fiert…
Read more »

Cartofi cu sos de mirodenii

17 March 2010
  Ingrediente: 6-8 cartofi potriviti 2 cepe 1 usturoi 1 lingura sos rosii (facultativ) sare ulei oregano cimbru busuioc   Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete, si se pun la fiert cu sare. Intre timp, ceapa se marunteste si se pune la calit in ulei. Dupa ce se caleste, cartofii…
Read more »

Salata de vinete cu dovleac turcesc

17 March 2010
  Ingrediente: 1 kg. vinete coapte 500 gr. dovleac turcesc o ceapa ulei sare   Mod de preparare: Se scoate miezul de dovleac, se taie cubulete si si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa 10-15 minute se scoate, se scurge bine si se paseaza pina se obtine o pasta omogena. Pasta obtinuta…
Read more »

Suc de soc si flori de salcam

17 March 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 8-10 flori soc 5-6 flori salcâm 4-5 lămâi sau 1 pliculeţ sare de lămâie 150 g zahăr ars 15 g drojdie   Mod de preparare: Intr-un borcan mare, de 10 l, vei pune apa, zahărul, florile de soc şi de salcâm (toate proaspete sau uscate), lămâile tăiate felii cu coajă…
Read more »

Magiun

17 March 2010
  Ingrediente: 4 kg prune coapte 1 kg zahar 4 g acid salicilic (8 aspirine)   Mod de preparare: Se spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de carne (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin ulei si incinsa…
Read more »

Gogosari in sos de rosii

17 March 2010
  Ingrediente: 3 kg de gogosari 400 ml.ulei 500 ml apa 300 ml otet 100 g zahar 100 g bulion boabe de mustar sare piper foi de dafin   Mod de preparare: Se fierb toate ingredientele, fara gogosari, timp de 30 de minute. Se taie gogosarii felii subtiri, se dau un clocot prin ce s-a…
Read more »

Gogosari murati pentru iarna

17 March 2010
Gogosari murati pentru iarna  Ingrediente: 80 buc gogosari rosii 1 l otet 250 g zahar 150 g sare 4-5 foi de dafin piper boabe seminte de mustar hrean salicil   Mod de preparare: Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa pina a doua zi. In apa…
Read more »

Sos pentru salata de peste

17 March 2010
  Ingrediente: 1 cana lapte 2 linguri orez macinat o lamaie o ceasca ulei sare piper verdeata   Mod de preparare: Se amesteca orezul macinat cu putin lapte rece, restul de lapte se incalzeste pe foc mic, se adauga si orezul amestecat cu laptele rece si se tine pe foc pana se igroasa putin. Aceasta…
Read more »

Macrou la gratar

17 March 2010
  Ingrediente: macrou usturoi ulei, unt sau margarina codimente bulion sau ketchup ceapa   Mod de preparare: Se curata pestele, se spala si se zvanta cu un servet curat. Se unge atat pe interior, cat si pe exterior cu ulei, unt sau margarina si se umple cu 3-4 catei de usturoi pisati, codimente, o foaie…
Read more »

Ardei umpluti cu stavrid

17 March 2010
  Ingrediente: 2 kg. stavrid cu cap 300 gr. ardei gras 100 gr. orez 150 gr. morcov 400 gr. ceapa 150 gr. telina 150 gr. radacina 200 gr. ulei 2 oua 100 gr. faina 100 gr. pasta de tomate 1 kg. rosii proaspete sau 500 gr. conservate 200 ml. vin alb 2 fire cimbru 50…
Read more »

Tarta cu ciuperci si gogosari

17 March 2010
  Ingrediente: 2 gogosari 1 ceapa 200 g ciuperci 3 oua 200 g smantana o mana branza Pentru aluat: 200 g margarina 450 g faina 4 linguri apa sare   Mod de preparare: Se pregateste un aluat din ingredientele respective. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta si se tine la frigider circa 30 minute.…
Read more »

Sos cu smantana

16 March 2010
  Ingrediente: smantina ou ulei mustar supa de carne bulion zeama de lamaie   Mod de preparare: Se face o maioneza nu foarte grasa din galbenus de ou, ulei, mustar, sare, zeama de lamaie, se amesteca si smantana (de preferat smantana degresata) si bulionul(o lingurita- si in acest caz se pune si o lingurita de…
Read more »

Clatite umplute cu iahnie de fasole, urzici sau cu spanac

16 March 2010
Clatite umplute cu iahnie de fasole, urzici sau cu spanac  Pregăteşti clătitele de post, cu apă minerală (ca să fie mai pufoase), făină albă, un praf de sare, puţin zahăr. Fierbi fasolea, apoi o mixezi cu puţin ulei, ceapă, sare după gust şi umpli clătitele. Fierbi urzicile sau spanacul, le scurgi şi, la fel, le faci pastă cu ajutorul mixerului. Impătureşti clătitele în triunghi…
Read more »

Pasta de jumari

16 March 2010
  Ingrediente: 1 kg. jumari sau slanina 4 oua fierte tari 2 cepe 2 linguri de mustar dulce 1 lingurita piper 1 lingurita boia sare   Mod de preparare: Jumarile sau slanina se trec prin masina de tocat, ouale se zdrobesc, apoi se amesteca toate cu mustarul, sarea si condimentele pana la omogenizare. Se serveste…
Read more »

Salata de conopida cu marar si mustar

16 March 2010
  Ingrediente: 1 conopida mare sau 2 mai mici 2-3 linguri ulei 2-3 linguri otet (zeama de lamaie) 1-2 lingurite mustar sare piper marar Mod de preparare: Conopida se curata, se desface in buchetele, se spala bine, se pune la fiert in apa clocotita sarata, avind grija sa nu fiarba prea mult deoarece se sfarma.…
Read more »

Chiftelute de praz cu smantana

16 March 2010
  Ingrediente: 1 kg. praz nu prea gros 2 l apa 2 linguri faina 2 linguri brinza burduf rasa 1 lingura unt (margarina) 3 oua ulei pentru prajit 1 ceasca smintina sare   Mod de preparare: Se curata prazul, se taie bastonase, se fierbe in apa cu sare citeva clocote. Se scurge bine si se…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Seabreeze (video)

16 March 2010
Cum se prepara Cocktail Seabreeze (video)O reteta simpla despre cum se prepara Cocktail Seabreeze: Cum se prepara Cocktail Seabreeze     Cum se prepara Cocktail Seabreeze
Read more »

Peste afumat cu maioneza

16 March 2010
  Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 cepe potrivite ca marime 2 pesti afumati (preferabil macrou) maioneza   Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Dupa fierbere se curata si se taie ca pt. salata de boeuf. Ceapa la fel se taie foarte fin. Pestele afumat se curata de pielita si oase si se…
Read more »

Hribi cu sos la cuptor

16 March 2010
Hribi cu sos la cuptor    Ingrediente: 1 kg hribi 250 g vin alb 250 g a apă 150 g suc de roşii (bulion diuat in apa) lămâie ulei piper condimente utsuroi   Mod de preparare: Hribii (daca sunt săraţi se desărează, iar dacă sunt proaspeţi se trec printr-un clocot) îi aşezi în tava stropita cu ulei, după care…
Read more »

Muschi de vita cu ciuperci

16 March 2010
  Ingrediente: muschi de vita – 0,900 gr. ulei de floare – 0,100 ml. unt – 0,100 gr. faina – 0,020 gr. pasta de tomate – 0,015 gr. vin rosu – 0,200 ml. vin alb – 0,100 ml. supa de oase – 0,200 ml. ciuperci – 0,150 gr. morcovi – 0,030 gr. patrunjel radacina –…
Read more »

Mancarica de pui cu tarhon si rosii

16 March 2010
  Ingrediente: 1 pui 6-7 rosii 2-3 cepe 1 lingurita de faina boabe de piper 1 lingurita de tarhon 1 foaie de dafin 1-2 legaturi de patrunjel sare ulei   Mod de preparare: Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile de pui (zeama…
Read more »

Socată

16 March 2010
Socată  Ingrediente: 6-7 flori de soc (proaspete sau uscate) 10 l apă clo­cotită 2 kg zahăr 1 lămâie mare 1 pliculeţ sare de lămâie drojdie cât o nucă 4 linguri oţet    Mod de preparare: Intr-o oală încăpătoare pui apa să clocotească, adaugi florile, zahărul, sarea de lămâie, drojdia, oţetul şi lămâia tăiată feliuţe. Amesteci…
Read more »

Riscurile la care este supus organismul după o dietă drastică

16 March 2010
  Regimurile alimentare drastice au la bază instalarea rapidă a senzaţiei de saţietate, spun medicii nutriţionişti Sezonul estival începe în aproximativ trei luni şi fiecare dintre noi se gândeşte cum să scape repede de surplusul de kilograme acumulat de-a lungul iernii. Suntem tentaţi de cele mai multe ori să apelăm la diete drastice, care ne…
Read more »

Orez cu varza

16 March 2010
  Ingrediente: 200 g orez 1 varză mică albă acră 150 ml ulei 2 roşii (sau 1 lingură bulion)   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui într-o tavă, adaugi varza tăiată mărunt. Bulionul îl dizolvi în 500 ml apă şi îl torni în tavă. Amesteci toată compoziţia, pui şi uleiul deasupra şi dai…
Read more »

Pastrav in smantana

16 March 2010
  Ingrediente: 1 kg. de peste 1 kg. smantana o ceapa mare sare malai optional marar si patrunjel   Mod de preparare: Se pune smantana intr-o cratita si, cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata marunt. Se adauga malai (in ploaie) pana se ingroasa, amestecandu-

Iahnie de fasole cu carnati oltenesti

16 March 2010
Iahnie de fasole cu carnati oltenesti  Ingrediente: 1 kg fasole 400 g ceapă 500 ml ulei 1 lingură condimente 1 kg cârnaţi olteneşti 1 le­gătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli fasolea aleasă şi o laşi la înmuiat în apă o zi. O pui la fiert în apă fierbinte. Când e fiartă pui ceapa cu ulei şi puţină apă la…
Read more »

Chiftelute picante din dovlecei

16 March 2010
  Ingrediente: 2 dovle­cei 1 cub concentrat de pasăre 1 linguriţă condimente 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 căţei de usturoi 1 ceapă 2 ouă piper  1-1,5 cană făină 1/2 linguriţă praf de copt   Mod de preparare: Cureţi do­vleceii de coajă şi îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mari. La fel procedezi cu…
Read more »

Crap la cuptor cu usturoi si foi de dafin

16 March 2010
O reteta delicioasa de crap la cutpor cu usturoi si foi de dafin din: crap, ulei, vin alb, ceapa, usturoi, foi de dafin, boabe de piper, bulion de rosii si sare. Ingrediente: un crap de 1,5 kg 3 linguri de ulei un pahar de vin alb 3 cepe doi catei de usturoi doua foi de…
Read more »

Cum se prepara Vice Icewine Martini (video)

16 March 2010

Sarmalute cu urda in foi de stevie

16 March 2010
  Ingrediente: 1.5 kg. urda proaspata 2 legaturi ceapa verde 2 kg. foi de stevie 50 g faina 200 g suc de rosii 2 oua, 200 g orez, 3 legaturi marar, 150 g unt, 200 ml lapte, 400 g smantana, 500 ml bors   Mod de preparare: Se oparesc foile de stevie si se scurg…
Read more »

Rata pe varza cu smantana

16 March 2010
  Rata pe varza Ingrediente: pieptul si pulpele de la o rata 1 varza potrivit de mare 2 ardei 2 morcovi 2 linguri sos de rosii(bulion) verdeata (patrunjel, marar) 200 ml smantana sare piper   Mod de preparare: Se taie varza, morcovii, ardeii, se aseaza intr-o oala. Deasupra se aseaza pieptul si pulpele de rata.…
Read more »

Ciorba din carne de ovine

16 March 2010
  Ingredinete: 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime morcov patrunjel o ceapa de marime mijlocie 2 ardei grasi 250 g rosii 2 cartofi de marime mijlocie o felie de varza dulce bors zeama de varza zeama sau sare de lamiie marar cimbru tarhon piper sare   Mod de preparare: Carnea taiata in…
Read more »

Pui haiducesc

15 March 2010
  Ingrediente: 3 pui mijlocii 1 dl ulei 4-5 buc. rosii bine coapte 1 pahar vin 100 gr. smintina sare piper patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Puii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10­-15 minute se adauga vinul. In timpul frigerii…
Read more »

Salata de sfecla rosie cu ceapa

15 March 2010
Salata de sfecla rosie cu ceapaIngrediente: 300 g sfeclă roşie 1 ceapă potrivită 1 pahar ulei sare o lingură oţet Mod de preparare: Sfecla o cureţi şi o fierbi. După ce a fiert o dai prin râzătoare. Ceapa o tai şi o rumeneşti puţin, iar după aceea o amesteci cu sfecla, uleiul si otetul. Această salată o poţi servi lângă…
Read more »

Parjoale moldovenesti cu carne macra

15 March 2010
  Ingrediente: 1 kg. carne macra o ceapa 1 buc. morcov 1 buc. cartof o felie de piine 1 ou 1 dl ulei 2 linguri pesmet sare piper verdeata tocata   Mod de preparare: Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina…
Read more »

Rulou de pui cu ciuperci si cascaval

15 March 2010
  Ingrediente: piept pui cascaval ciuperci condimente pui   Mod de preparare: Se bate pieptul de pui ca pentru snitel, se umple cu ciuperci si cascaval, se condimenteaza, se da prin faina si prin besamel, dupa care se prajeste in tigaie circa 10 min. Se seveste cu garnitura de cartofi si cascaval ras deasupra. Se…
Read more »

Cartofi cu ou si smantana

15 March 2010
Cartofi cu ou si smantana  Ingrediente: 1 kg de cartofi cel putin trei oua 100 g cascaval smantana ulei condimente   Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie cuburi, nu foarte mici. Se pun la fiert. Se pun si ouale la fiert. Cand au terminat de fiert cartofii, se storc si se pun intr-un vas, pe foc.…
Read more »

Vinete umplute cu carne

15 March 2010
  Ingrediente: 150 g carne frageda de porc o felie subtire de franzela un ou 20 g faina piper sare ceapa 4 vinete de circa 1/4kg fiecare 1/4 l suc de rosii 25 g faina 3-4 catei de usturoi o lingurita ceapa rasa patrunjel telina untdelemn   Mod de preparare: Carnea si franzela muiata o…
Read more »

Salata de soia cu busuioc

15 March 2010
  Ingrediente: 1 pahar boabe de soia 1 ceapă ulei oţet sare 1/2 linguriţă busuioc uscat   Mod de preparare: Boabele de soia le speli şi le pui la înmuiat de seara până dimineaţa, când le fierbi în apa în care au stat, împreună cu puţin ulei şi busuioc. Pui sare şi laşi să se…
Read more »

Prajitura cu crema de capsune

15 March 2010
Prajitura cu crema de capsune  Ingrediente blat: 1-1/4 pahar biscuiţi superiori pisaţi mărunt 2 linguri zahăr 3 linguri unt moale 500 g brânză de vaci bine stoarsă 1 pahar de zahăr 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 2 pacheţele zahăr vanilat 3 ouă   Mod de preparare: Biscuiţii şi 2 linguri de zahăr le amesteci bine cu untul. Tapetezi…
Read more »

Prajitura cu visine si nuca

15 March 2010
  Ingrediente: 300 g unt (margarina) 6 ouă 400 g zahăr 400 g făină coajă de lămâie 1 linguriţă bicarbonat de amoniu 1 kg vişine curăţate de sâmburi şi presărate cu zahăr pentru a-şi lăsa zeama nucă   Mod de preparare: Cu ajutorul mixerului, freci untul cu jumătate din cantitatea de zahăr şi două ouă.…
Read more »

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos) si frunze de salvie

15 March 2010
  Ingrediente: 500 g fasole alba uscata 1 ramurica de rozmarin sare 500 g rosii cojite (conserva) 3 catei de usturoi 5 linguri de untdelemn 4 fire de salvie uscata piper negru o bucata de carnat afumat sau cabanos taiat bucati   Mod de preparare: Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o…
Read more »

Inghetata cu lapte praf si capsune

15 March 2010
Inghetata cu lapte praf si capsune  Ingrediente: 8 ouă 16 linguri zahăr 2 căni apă 10 linguri cu vârf lapte praf   Mod de preparare: Separi albuşul de gălbenuş. Gălbenuşul îl freci cu zahărul, apoi adaugi puţină apă (din cele două căni), să se subţieze compoziţia. Pui 5 linguri de lapte praf, apoi puţină apă şi celelalte 5 linguri de…
Read more »

Prajitura cu capsune

15 March 2010
Prajitura cu capsune  Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 200 g făină 50 ml ulei 30 ml apă 500 g căpşune   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi spumă, adaugi zahărul şi continui baterea până se topeşte zahărul. Gălbenuşurile le amesteci cu uleiul şi apa, le adaugi peste albuşuri, pui şi făina în…
Read more »

Cum se prepara Mudslide Drink For Bartending (video)

15 March 2010
Cum se prepara Mudslide Drink For Bartending (video)  Cum se prepara Mudslide Drink For Bartending
Read more »

Ciorba de verdeturi cu smantana

15 March 2010
  Ingrediente: 2 l apa 1 l bors o farfurie adinca plina cu verdeturi 3 linguri de orez o bucatica de zahar sare un galbenus doua linguri de smintina   Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala cu apa frunze de loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel si leustean…
Read more »

Musaca de varza acra

15 March 2010
  Ingrediente: 1 1/2 kg varza acra 1/2 kg carne de porc oaie,vita sau de pasare grasa 100 g ceapa 100 ml untdelemn 100 g orez o foaie de dafin piper ienibahar cimbru marar smantana   Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub presiune, numai un minut,…
Read more »

Varza dulce cu rosii si ciolan afumat

15 March 2010
    Ingrediente: o varza medie(1 kg) 5 rosii medii coapte 3 cepe mari 1 lingurita de condimente sare piper 1 lingurita cimbru 1 buc ciolan afumat(1 kg) o legatura marar verde   Mod de preparare: Se taie ceapa julien, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Apoi se adauga condimente, sare, piper,…
Read more »

Tort de inghetata cu alune si compot de caise

15 March 2010
Tort de inghetata cu alune si compot de caise  Ingrediente: 600 g frişcă 3 plicuri praf de îngheţată de: căpşune, caise, vanilie 1 cutie compot de caise 1 cană cu compot de căpşune, 200 g alune crude (nesărate)   Mod de preparare: Compoziţia 1: Prăjeşti puţin alunele (să nu se ardă) şi le decojeşti. Le pui să fiarbă în puţin lapte îndulcit, după…
Read more »

Mancare de varza creata

15 March 2010
  Ingrediente: o varza creata 4-6 cartofi 2-3 catei de usturoi sare  condimente   Mod de preparare: Varza se taie in 6 parti , se scoate cotorul, se curata cartofii, care se taie in 4, se spala toate bine, apoi se pun intr-o cratita la fiert.Se pun condimentele si se sareaza dupa gust. Dupa ce…
Read more »

Iahnie de fasole cu afumatura

15 March 2010
  Ingrediente: 300 gr fasole 2-3 linguri ulei 1 ceapa afumatura (cirnacior, kaiser, ciolan sau costita afumata) condimente 3 linguri bulion   Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun. Dupa aproximativ 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan afumat, se pune la fiert inca de la inceput). Se taie…
Read more »

Cartofi noi cu marar

15 March 2010
Cartofi noi cu marar  Cureţi şi speli 1 kg de cartofi. Dacă sunt mici, e suficient să-i freci cu sare, într-un prosop. Intr-un ceaun pui circa 1/2 I de ulei să se încingă şi pe urmă pui cartofii zvântaţi. Ai grijă, se fac repede şi nu trebuie să fie foarte prăjiţi. Intre timp, speli foarte bine o legătură…
Read more »

Sapanac in saramura

15 March 2010
Sapanac in saramura  Cureţi frunzele de spanac de nervuri şi le speli bine în mai multe ape. Le laşi să se scurgă şi le opăreşti în apă sărată (timp de 1-2 minute). Strecori, aşezi în borcane şi torni deasupra apa în care le-ai opărit. Dacă nu este suficientă, completezi cu apă cu sare fiartă şi răcită. In…
Read more »

Drob de pui cu ciuperci

15 March 2010
  Ingrediente: 300 gr ficatei de pui 1 cutie  1 borcan de ciuperci 2 legaturi de ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 50 gr unt sare piper 6 oua   Mod de preparare: Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si se adauga verdeata maruntita…
Read more »

Dovlecel pane cu smantana

15 March 2010
  Ingrediente: 2- 4 dovlecei mici 2 oua sare piper faina smantana   Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se spala, dupa care se taie rondele. Se sareaza si se pipereaza putin, dupa care se lasa 5 min sa se patrunda. Separat se bat ouale. Dovlecii se dau prin faina si ou si…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Thanksgiving Vanilla Martini (video)

15 March 2010
Cum se prepara Cocktail Thanksgiving Vanilla Martini (video)  Cum se prepara Cocktail Thanksgiving Vanilla Martini
Read more »

Prajitura cu mirodenii si visine

15 March 2010
Prajitura cu mirodenii si visine  Ingrediente: 2 ouă 1 cană za­hăr 1/2 cană ulei 1/2 cană lapte 2 căni făină 1 praf de copt sare mirodenii 1 cană (250 g) de vişine   Mod de preparare: Amesteci toate ingredi­entele sus-menţionate, mai puţin fruc­tele. Torni în tava mare de aragaz, unsă şi tapetată cu făina. Deasupra aşezi vişinele. Dai tava…
Read more »

Pipet de pui cu dovlecei

15 March 2010
  Ingrediente: 4 dovlecei 2 bucăţi piept de pui condimentate  2 legături ceapă 3 roşii mărar pătrunjel   Mod de preparare: Toci ceapa şi o pui la călit. Dovleceii îi tai în bucăţi potri­vite şi îi căleşti separat. Când ceapa s-a călit, adaugi pieptul de pui tăiat în bucăţi micuţe (fără os), adaugi şi dovleceii…

Spaghete cu spanac

15 March 2010
  Ingrediente: 1 pachet spaghete de 400 sau 500 g 2-3 linguri de ulei 4- 5 căţei de usturoi 250 ml bulion (sau 2-3 linguri pastă tomate) condimente (sare, piper, boia, cimbru) 500 g spanac 1 lingură făină   Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă cu sare. Separat fierbi spa­nacul şi îl toci mărunt.…
Read more »

Friptura de porc cu sos de bulion si vin

15 March 2010
  Ingrediente: 1 kg. carne de porc cu putina slanina ulei vin rosu catei de usturoi 4 cutiute de bulion din comert sau suc de rosii sare piper dupa gust   Mod de preparare: Se taie felii potrivite carnea de porc si se asaza intr-o tava, care in prealabil a fost unsa cu undelemn. Se…
Read more »

Coltunasi cu carne de vitel

15 March 2010
O reteta de coltunasi cu carne de vitel din: oua, faina, gris, untdelemn, vitel, ceapa, piper, faina, sare, suc de rosii, ceapa, marar si telina. Ingrediente: Aluatul: 2 oua 150 g faina 50 g gris 30 ml untdelemn Tocatura: 200 g vitel 50 g ceapa 2 linguri untdelemn un ou un varf de cutit de…
Read more »

Chisca

15 March 2010
  Ingrediente: mat de chisca (intestinul gros de la porc) se gaseste in comert carne de porc macra 500 gr. 1 ceasca orez 4 cepe mari sare piper 1 cescuta ulei un pic de verdeata verde sau uscata(marar, patrunjel)   Mod de preparare: Se taie ceapa marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si…
Read more »

Salata de toamna

15 March 2010
  Ingrediente: 250 g sfeclă roşie 1 conopidă mică 1 lămâie 2 cartofi, 1/2 ţelină 1 morcov 1 ceapă 2-3 roşii 1 ou 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei 1 dovlecel sare   Mod de preparare: Fierbi sfecla, conopida, cartofii şi dovlecelul, le tai şi le amesteci pe fiecare sepa­rat cu sos vinegretă (2 linguri…
Read more »

Bors de legume cu galuste

15 March 2010
  Ingrediente: 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 ţelină mică 200 ml ulei 2 cepe 4- 5 linguri făină 1 l borş boia de ardei pătrunjel verde şi piper   Mod de preparare: Toci zarzavaturile şi le pui la fiert împreună cu o ceapă. Toci şi ceapa rămasă, o căleşti în ulei…
Read more »

Salata de gogonele

15 March 2010
  Iei 10-12 gogonele potrivite, le speli şi le rupi codiţele. Le pui într-o cratiţă şi le acoperi cu apă. Le dai în fiert până se înmoaie. Le scoţi din apă şi le răceşti. Toci mărunt 1-2 cepe. Decojeşti gogonelele şi le toci şi pe ele mărunt. Amesteci totul şi adaugi sare şi ulei după…
Read more »

Sarmalute in frunze de stevie cu smantana

15 March 2010
  Ingrediente: 2 piepţi de pasăre mai mari 6 cepe 1 ceşcuţă orez sare piper 1 linguriţă condimente 1 lingură bulion   Mod de preparare: Speli pieptul, scoţi oasele şi-l laşi la scurs 1/2 oră, după care îl toci prin maşina de tocat carne. Cureţi ceapa şi o treci şi pe ea prin maşina de…
Read more »

Tocana

15 March 2010
O reteta de tocana din: carne de porc, vitel sau berbec, grasime, ceapa, faina, cartofi, bulion, ardei grasi, sare si vin. Ingrediente: 600 gr. carne 2 linguri grasime 10-15 cepe 1 virf de cutit faina 3 cartofi 2 linguri bulion sau 7-8 rosii 2-3 ardei grasi sare 1 lingura vin   Mod de preparare: Se…
Read more »

Tochitura

14 March 2010
  Ingrediente: un piept de pui 300 g ficatei de pui 300g pulpa de porc o cutie ciuperci intregi o ceapa potrivita 4 catei de usturoi 2 rosi sau o cutie mica de bulion patrunjel piper sare dupa gust   Mod de preparare: Se ia ceapa care se taie fidelute si se caleste, usturoiul se…
Read more »

Piftie de porc

14 March 2010
  Ingrediente: picioarele urechile 1/2 kg carne macra 5 l apa sare catei de usturoi   Mod de preparare: Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la genunchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala cu 2-3 ape reci. Se pun la fiert 4…
Read more »

Usturoi marinat

14 March 2010
Usturoi marinat  Alegi usturoiul tanar cu tulpina fragedă si cu căţei care nu sunt dezvoltaţi complet. Ii cureţi de mustăţi şi de câteva frunze şi-l speli în mai multe apereci. Tulpinile le tai în lungime de un deget, le aşezi împreună cu frunzele într-o strecurătoare şi le opăreşti cu apă fiartă şi sărată după gust. Pui…
Read more »

Zacusa de telina

14 March 2010
  Ingrediente: 4 ţeline mari 12 gogoşari 12 ardei capia 1/2 kg ceapă 1/2 l ulei 400 g bulion 250 ml oţet 200 g zahăr frunze de ţelina   Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat ţeli­nă, gogoşarii, ardeii capia şi ceapa. Pui în oală cu uleiul, bulionul şi zahărul dizolvat în oţet. Le…
Read more »

Chiftele din carne de pasare

14 March 2010
  Ingrediente: 300 g carne de pui 100 g miez de pâine 50 g ceapă jumătate legătură verdeaţă (mărar, pătrunjel) 1 ou ulei pentru prăjit sare şi piper   Mod de preparare: Carnea de pasăre o treci prin maşină şi o amesteci cu ceapa tăiata mărunt şi călită, pâinea înmuiată în apă rece şi scursă…
Read more »

Ciorba de castofi cu sos

14 March 2010
  Ingrediente: 700-800 g cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de ardei tarhon leustean patrunjel sare 100 ml smintina   Mod de preparare: In circa 1-1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert oase proaspete…
Read more »

Piure de urzici cu leurda

14 March 2010
Piure de urzici cu leurda  Opăreşti urzicile şi separat leurda. Le tai mărunt şi le amesteci. Intr-o tigaie pui 2 linguri de ulei să se incingă, adaugi 2 linguri de făină să se rumenească puţin şi le stingi cu lapte, amestcând să nu se formeze cocoloaşe. Când laptele e încorporat adaugi urzicile şi leurda, sare, piper şi 2 căţei…
Read more »

Perisoare cu smantana

14 March 2010
  Ingrediente: Perisoarele: circa 1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou sau 1-2 albusuri 50 g ceapa 25 g faina untdelemn sare Sosul: 30-50 g untdelemn o lingurita de ceapa rasa 25 g faina 15-20 ml zeama de lamiie 100 ml smantana marar sare   Mod de preparare: Carnea se trece de…
Read more »

Papricas ardelenesc de pui

14 March 2010
  Ingrediente: un pui o legatura patrunjel o ceapa boia piper sare 1/4 kg. smintina o lingura faina   Mod de preparare: Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Godmother (video)

14 March 2010
Cum se prepara Cocktail Godmother (video)  Cum se prepara Cocktail Godmother
Read more »

Ficatei de pasare cu usturoi

14 March 2010
  Ingrediente: o caserola de ficatei de pasare (cam 700gr) 10 catei de usturoi jumatate legatura patrunjel ulei apa   Mod de preparare: Ficateii se pun pe foc in aprox. 4 linguri ulei. Dupa cam 2 min se adauga apa cat sa-i cuprinda, putina sare sau condimente + 5 catei de usturoi dati prin razatoare…
Read more »

Fasole cu afumaturi

14 March 2010
  Ingrediente: 1 kg. fasole alba (se poate si pestrita) 6 cepe mari 1/2 kg. ulei carne afumata (dupa preferinta) o lingurita bulion una-doua foi de dafin patrunjel   Mod de preparare: Fasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune…
Read more »

Tarta cu visine

14 March 2010
Tarta cu visine    Ingrediente: Aluatul: 200 g zahăr 300 g făină 100 ml ulei 2 ouă 1/2 plic praf de copt 2 linguriţe esenţă de vanlie 100 ml lapte Umplutura: 200 g zahăr 1 kg vişine 3 pachete zafăr vanilat   Mod de preparare: Freci spumă gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul şi adaugi praful de copt…
Read more »

Ciorba de sfecla cu patrunjel si leustean

14 March 2010
  Ingrediente: 1/2 sfecla morcov patrunjel ceapa (apoximativ 200 g) un cartof de marime mijlocie 2-3 linguri untdelemn leustean patrunjel sare   Mod de preparare: Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc in untdelemn 2 minute, adauginduse apoi circa 1-1/2 l apa fierbinte. Se fierbe 30 minute. Sfecla curatata si rasa…
Read more »

Ciorba de varza alba cu ciolan afumat si sos

14 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de circa 6-700 g o ceapa mijlocie 1 kg rosii o lingurita cu varf faina 2 linguri untdelemn 100 ml smintina cimbru marar sare Mod de preparare: Carnea se pune la foc in 3 l apa rece.Dupa 1-1/2 ora, se adauga varza taiata in felii subtiri,…
Read more »

Spanac cu maioneza

14 March 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 300 g maioneză 100 ml smântână 100 g brânză telemea   Mod de preparare: Cureţi spanacul de codiţe, îl speli bine în apă multă pentru a se curăţa de nisip şi pământ. Astfel curăţat şi spălat, fierbi spanacul 20 de minute în 200 ml apă clocotită împreună cu olinguriţă condimente…
Read more »

Drob de miel in prapur

14 March 2010
  Ingrediente: 1 kg maruntaie de miel 500 g ficat de miel un prapur 150 g ceapa 4 oua 100 g faina 150 g untura verdeata piper sare   Mod de preparare: Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa sa se raceasca si…
Read more »

Cartofi noi inabusiti

14 March 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1 lingură unt (sau untură) puţină apă sau zeamă de carne dintr-un cub de con­centrat sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Intr-o oală de circa 2 l pui apă cu sare la fiert şi până dă în clocot razi cartofii, îi pui maximum 5 minute în…
Read more »

Parfe de capsune

14 March 2010
Parfe de capsune    Ingrediente: 1/2 kg căpşune 500 g zahăr pudră 500 g frişcă   Mod de preparare: Zdrobeşti căpşunele şi le mixezi până la obţirerea unui piure omogen. Amesteci cu zahărul şi apoi, uşor, cu frişca. Torni în tăviţe şi le introduci în congelator pentru 6-8 ore. Parfe de capsune   Pofta buna!
Read more »

Desert din branza de vaci cu fructe de padure

14 March 2010
  Ingrediente: 250 g brânză de vaci proaspătă 250 g fructe căpşune, vişine, zmeură – (piure) 100-150 g zahăr 200 ml frişcă   Mod de preparare: Freci bine brânza împreună cu fructele până se omogenizează, apoi torni compoziţia în cupe de sticlă pe care le dai la rece pentru 2-3 ore. Când serveşti, ornezi cu…
Read more »

Sote de cartofi noi cu antricoate de miel la cuptor

14 March 2010
  Ingrediente: 10 antricoate de mil sau 6 de berbecut 1 kg de cartofi noi marunti 2-3 rosii roşii (sau 250 ml suc) 1 ardei gras 2 cepe mijlocii sare  piper ulei 4 căţei de usturoi frunze de mentă proaspătă busuioc verde 100 ml vin alb sec   Mod de preparare: Speli antricoatele şi le…
Read more »

Cartofi noi cu smantana

14 March 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g smântână sare şi piper, după gust pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert întregi în apă cu sare. După ce s-au fiert, îi scurgi bine de apă şi îi tai cubuleţe sau rondele cât sunt calzi. Ii aşezi într-un castron, torni smântână peste…
Read more »

Dovlecei la cuptor cu marar si cimbru

14 March 2010
Dovlecei la cuptor cu marar si cimbru  Ingrediente: 12 dovlecei 1 kg roşii 1 ardei gras 3 căţei de usturoi ulei mărar cimbru sare piper   Mod de preparare: Tai felii dovleceii ne­curăţaţi de coajă şi îi pui în cratiţă. Deasupra aşezi roşiile tăiate felii şi ardeiul tăiat fideluţă. Zdrobeşti ustu­roiul împreună cu o jumătate de lin­guriţă de sare şi-l pui…
Read more »

Chiftele marinate

14 March 2010
  Ingrediente: 1/4 carne 50 g franzela 50 g ceapa 3 catei usturoi 250 ml suc de rosii o foaie de dafin faina untdelemn marar piper ienibahar sare   Mod de preparare: Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori…

Cum se prepara Cocktail Miss Collins (video)

14 March 2010
Cum se prepara Cocktail Miss Collins (video)  Ingrediente: 6 raspberries 50 ml vodka 50 ml peach purée some ice cubes some guava juice 1 cocktail shaker 1 tall glass 1 cocktail stick 1 50 ml shot measure 1 measuring jug some measuring spoons 1 bar spoon   Cum se prepara Cocktail Miss Collins
Read more »

Carnati preparati in casa

14 March 2010
  Ingrediente: carne de porc de la gat pulpele din fata alte bucati sare piper coriandru enibahar usturoi supa de carne mate de porc   Mate de porc: Se da carnea prin masina, se pune intr-un vas mare sau intr-un lighneas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si zeama strecurata de la un mujdei…
Read more »

Sarmalute in frunze de stevie umplute cu carne de pasare si branza de vaci

14 March 2010
  Dezosezi un pui (sau numai un piept de pui, depinde ce ai) şi toci carnea. îi adaugi ceapă verde călită puţin în ulei cu orez. Adaugi în compoziţie şi brânză de vaci foarte bine scursă şi puţin unt proaspăt. Potriveşti de sare şi piper şi înfăşori sarmalele. Ai grijă că frunzele de ştevie trebuie…
Read more »

Spanac cu cartofi si ceapa

14 March 2010
  Ingrediente: 1/2 kg spanac smântână făină ulei 1 linguriţă zahăr 1 kg de cartofi 1 ceapă mare ouă după preferinţă sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi spanacul, îl fierbi în apă sărată şi-l strecori. Pregăteşti un rântaş uşor din smântână, făină şi ulei. Peste acest rântaş pui spa­nacul strecurat şi amesteci mereu…
Read more »

Ciorba de loboda rosie si stevie

14 March 2010
Ciorba de loboda rosie si stevieCiorba de loboda rosie si stevie din: loboda rosie, stevie, ceapa, orez, morcovi, cartofi, leustean, ulei si condimente. Ingrediente: 10 legături de lobodă roşie 1 legătură de ştevie 1 ceapă mijlocie 1 mână de orez (circa 100 g) 2 morcovi 1 cartof mare 1 legătură leuştean ulei condimente   Mod de preparare: Dai pe răzătoarea…
Read more »

Babic

14 March 2010
  Ingrediente: 10 kg pulpa de vitel dezosata 10 kg pulpa de porc degresata si dezosata 20 linguri boia dulce 5-10 boia iute sare intestin subtire de manzat Mod de preparare: Pulpa de de vita si in aceiasi cantitate pulpa de porc degresata. Unii incearca sa puna si carne de oaie sau de cal dar…
Read more »

Rulada cu branza de vaci si smantana

14 March 2010
  Ingrediente: 400 g făină 1 praf de copt 50 g zahăr 100 g margarină 2 găl­benuşuri 2-3 linguri smântână Umplutura: 400 g brânză de vaci 150 g zahăr 50 g margarină 1 praf de vanilie 150 g cartofi fierţi în coajă 3 ouă coaja de la o lămâie răzuită 1 ou pentru uns deasupra…
Read more »

Salata de ciuperci cu ceapa

13 March 2010
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 3 cepe 4 linguri ulei 2 linguri oţet (preferabil de mere) sare eventual piper   Mod de preparare: Fierbi ciupercile 20 de minute în apă cu puţină sare. Când se răcesc, le tai felii, amestecându-le cu ceapa tăiată solzişori şi cu sosul format din ulei, oţet, sare şi piper. O…
Read more »

Dulceata de rosii coapte

13 March 2010
Dulceata de rosii coapte  Ingrediente: 3 kg de roşii coapte 1 kg zahăr 2 pliculeţe de vanilie 1 esenţă de rom   Mod de preparare: Cureţi rosiile de seminţe şi le tai în patru. Dacă foloseşti alte tipuri de roşii, le cureţi şi de coajă şi le dai în fiert. Apoi le laşi să se scurgă.Pui zahărul în…
Read more »

Placinta cu legume si nucsoara

13 March 2010
  Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi mai mari 1/4 varză 1 cutie ciuperci 2 ouă piper nucşoară 1 legă­tură mărar tocat 1 pachet foi de plăcintă   Mod de preparare: Razi ceapa şi morcovii, tai varza fideluţă, o laşi cu puţină sare şi apoi o storci. Căleşti ceapa, morcovii, varza şi ciupercile în ulei până…
Read more »

Stufat ca preparat de baza

13 March 2010
Stufat ca preparat de baza  Ingrediente: 6-7 legături usturoi verde 8-9 legături ceapă verde 1 legătură pătrunjel 50 ml ulei 2 linguri făină 1 lingură pastă de roşii sare apă sau înlocuitor (supă limpede, zeama ciupercuţelor etc.)   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul le tai bucăţi de 3 cm, inclusiv frunzele, şi le căleşti uşor. Adaugi pasta de…
Read more »

Ardei umpluti cu carne

13 March 2010
  Ingrediente: 6-8 ardei de marime mijlocie 1/2 kg rosii patrunjel o frunza de telina 400 g carne de porc 60-100 g orez sare piper 100-200 ml smantana sare de lamaie otet ceapa marar suc de rosii boia   Mod de preparare: Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se…
Read more »

Sos verde de spanac

13 March 2010
Sos verde de spanac    Ingrediente: 200 g spanac 1 ceaşcă maio­neză sare facultativ usturoi   Mod de preparare: Fierbi spanacul, îl treci prin maşina de tocat şi îl laşi la scurs în sită. Când se răceşte şi este bine scurs îl amesteci cu o ceaşcă de maioneză şi potriveşti de sare. După gust, poţi pune usturoi. Cei…
Read more »

Rulada de cotlet cu pasta de mici

13 March 2010
  Ingrediente: cotlet dezosat pasta de mici vin alb sec usturoi piper   Mod de preparare: Se taie din cotlet suvite de 4-5 mm grosime si lungi de 15-20 cm, care sa aibe si putina grasime, foarte subtire cel mult 2 mm. Se pune la bait facut din vin alb sec 150 ml, 5-6 catei…
Read more »

Purcel de lapte

13 March 2010
  Mod de preparare: Oparesti purcelul si-l cureti cu faina de porumb sau, mai bine, cu sacaz, asa cum se curata capul de vitel sau de porc, pina cind devine alb cum e coala de hirtie. Il sarezi. Daca-l pui la tava, aseaza mai intii pe fundul tavii mici betisoare, improvizind astfel un gratar, ca…
Read more »

Ciorba de stevie

13 March 2010
Ciorba de stevie    Ingrediente: 500 g ştevie 1 l apă 1 l borş 1 legătură de ceapă puţin ulei 1 lingură făină 3 linguri orez 2 cartofi noi mai mari   Mod de preparare: Speli foarte bine ştevia şi o tai mărunt. O pui să fiarbă în apă cu puţină sare. Intre timp, rumeneşti ceapa tăiată…
Read more »

Salata de varza cu cartofi si sunculita

13 March 2010
Ingrediente: 400 g cartofi fierţi 2 mere 3 tulpini de ţelină 300 g varză murată 150 g şuncă presată 2 linguri oţet de mere 6 linguri de ulei sare piper (după gust) Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi tai cubuleţe. Merele le cureţi de coajă şi le tai în felii sub­ţiri pe…
Read more »

Ciorba de potroace cu zeama de varza si leustean

13 March 2010
Ingrediente: maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari 2-3 oase de vaca 1 bucata morcov 1/2 buc. radacina de patrunjel 1/2 buc. pastirnac 1/2 buc. telina 2 linguri orez 1 l zeama de varza o legatura leustean sare 1/2 l apa Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala…
Read more »

Pui pe sticla

13 March 2010
  Ingrediente: un pui intreg de aprox. 1 kg condimente piper, sau alte condimente 1/2 l apa   Mod de preparare: Dupa ce se dezgheata puiul si se spala bine si in interior (aveti grija sa nu mai ramana nimic inauntru), se condimenteaza cu verdeata, piper si eventual alte condimente. Separat, se umple o sticla…
Read more »

Sufleu din dovlecei

13 March 2010
Sufleu din dovlecei  Ingrediente: 3 dovlecei potrivit de mari 3 ouă 100 g smântână groasă 100 g caşcaval ras unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi tai roidele, după care îi pui la fiert în apă cu puţină sare circa 15 minute (la foc moale). După fierbere îi laşi să se scurge. Ungi…
Read more »

Friptura inabusita condimentata

13 March 2010
  Ingrediente: 1 kg de carne de porc 4-5 catei de usturoi o ceapa potrivita 150 ml suc de rosii 250 ml vin rosu sau bere un paharel de tuica (optional) sare piper oregano cimbrisor busuioc boia un varf de cutit de mustar Delikat 30 g. margarina sau unt   Mod de preparare Se taie…
Read more »

Orez cu spanac si nuca

13 March 2010
Orez cu spanac si nuca  Ingrediente: 30 g margarină (unt) 350 g orez 1 ceapă 850 ml supă fierbinte de pasăre 60 g nucă 300 g spanac 60 g caşcaval sare piper condimente după gust   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o pui într-o cratiţă în unt topit, în acelaşi timp cu orezul. Laşi la foc potolit,…
Read more »

Antricot de vitel in staniol

13 March 2010
  Ingrediente: 4 antricoate de vitel cu os ulei sare piper condimente pentru friptura de vitel folie de aluminiu   Mod de preparare: Se spala antricoatele. Se ung cu ulei, se dau cu sare si piper si condimente dupa gust. Se impatureste fiecare antricot in folie de aluminiu si se pune in tava de la…
Read more »

Supa de visine

13 March 2010
  Ingrediente: 1 kg vişine zahăr sare 1 l supă de carne limpede   Mod de preparare: Storci vişinele fără sâm­buri şi obţii astfel un suc pe care-l strecori. Il adaugi la supa de carne, care trebuie să fie limpede. Potriveşti de sare şi zahăr după gust şi mai laşi să dea câteva clocote. Poţi…
Read more »

Cum se prepara Cocktail A Jack And Coke (video)

13 March 2010
Cum se prepara Cocktail A Jack And Coke (video)  Cum se prepara Cocktail A Jack And Coke
Read more »

Supa de rosii cu omleta

13 March 2010
  Ingrediente: 250 g roşii 1 ceapă mică 1/2 ou 10 ml smântână ulei pentru omletă verdeaţă   Mod de preparare: Ceapa şi roşiile, spălate şi tăiate, le pui la fiert împre­ună. După ce au fiert, adaugi aproximativ 150 ml supă de zarzavat (sau de carne). Laşi să clocotească totul de câteva ori. Separat baţi…
Read more »

Jeleu de lamaie cu zaharina

12 March 2010
  Ingrediente: 25 g lămâi 3 g gelatină 150 ml apă zaharină după gust   Mod de preparare: Fierbi apa, o dai la o parte, adaug coaja de lămâie şi acoperi vasul, lăsând aşa 5-6 minute, să pătrundă aroma lămâii în apă. Adaugi zeama de la lămâie şi gelatina. Atenţie, cantitatea de apă şi de…
Read more »

Zacusca dietetica de gogonele

12 March 2010
  Ingrediente: 2,5 kg gogonele 0,7 l ulei 1 kg ceapă 2,5 kg ardei capia 2 căpăţâni usturoi 1 kg morcovi 1,5 kg roşii făcute suc sare piper foi de dafin şi pătrunjel, după gust   Mod de preparare: In 0,5 l ulei căleşti 1 kg de morcovi şi 1 kg de ceapă. Cele 2,5…
Read more »

Rosii umplute cu salata de vinete

12 March 2010
Rosii umplute cu salata de vinete  Coci vinetele şi le prepari salată după cum obişnuieşti, numai că adaugi şi puţină maioneză. Le va da un gust mult mai fin. Scobeşti roşiile, le laşi să se scurgă şi apoi le umpli cu salata. Din ardei gras tai fâşiuţe care vor constitui „mânerul" coşului, care trebuie să fie plin şi cu verdeaţă.…
Read more »

Sos remoulade

12 March 2010
Sos remoulade  Ingrediente: 300 g maioneză 100 g castraveţi muraţi 2 ouă 1 legătură tarhon 1 legătura pătrunjel 25 g muştar 25 ml oţet piper sare   Mod de preparare: Castraveţii îi cureţi de coajă, seminţe şi îi toci mărunt. Ouăle le fierbi, le cureţi şi le toci mărunt. Tarhonul îl opăreşti şi îl tai mărunt…
Read more »

Desert cu piersici

12 March 2010
    Ingrediente: 2 pahare piersici fără sâmburi, curăţate şi foarte bine coapte 2 pahare frişcă bătută 1 ou 3 pahare lapte zahăr după gust   Mod de preparare: Treci piersicile printr-o sită. In piureul de piersici adaugi frişca, oul bătut bine cu furculiţa sau cu mixerul, laptele şi zahărul. Amesteci totul foarte bine şi…
Read more »

Placinta cu cartofi, iaurt masline

12 March 2010
  Ingrediente: 150 g iaurt 300 g cartofi fierţi în coajă şi curăţaţi 350 g făină, un pacheţel drojdie uscata 1 lin­guriţă zahăr sare condimente 1 ou 60 g măsline negre fără sâmburi bulion o lingură ulei piper, încă puţină făină pentru presărat peste aluat   Mod de preparare: Incălzeşti iaurtul, îl ames­teci cu cartofii…
Read more »

Prajitura cu struguri

12 March 2010
Prajitura cu struguri  Ingrediente: 6 buă 13 linguri de făină 13 linguri zahăr 1 kg struguri 1 plic praf de copt   Mod de preparare: Baţi ouăle împreună cu zahărul, adaugi praful de copt dizolvat în puţină zeamă de lămâie sau în lapte, apoi pui făina. Omogenizezi bine compoziţia şi o torni în tava bine unsă, iar…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu