vineri, 12 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #81


Retete de Paste:

Rotiţe cu cremă de roşii crude

6 July 2011
Rotiţe cu cremă de roşii crudeO reteta simpla si delicioasa de rotite cu crema de rosii crude din: rotite, rosii, ceapa, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 300 g rotiţe (ruote) pentru asezonare: 15 roşii 2 cepe 3 linguri ulei de măsline extravirgin 10 frunze de busuioc ierburi aromatice proaspete sare şi piper   Mod de preparare: Fierbe…
Read more »

Tartine cu roşii uscate şi feta marinată

6 July 2011
Tartine cu roşii uscate şi feta marinatătartine cu rosii uscate si feta marinata: paine toast, rosii uscate in ulei, feta, ou, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, boabe de piper negru si alb si sare. Ingrediente: 8 felii de pâine toast 200 g roşii uscate în ulei 180 g feta 1 ou 8-10 frunze de busuioc 2 linguri ulei de…
Read more »

Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocado

6 July 2011
Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocadoO reteta de Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocado din: paine toast, creveti, sos de rosii, avocado, lamaie, patrunjel, sare si piper rosu. Ingrediente: 8 felii de pâine toast integrală 180 g creveţi prefierţi 3 linguri sos de roşii 1/2 avocado 1/2 lămâie pătrunjel sare şi piper roşu   Mod de preparare: Taie…
Read more »

Tiramisu cu fructe

6 July 2011
Tiramisu cu fructeO reteta delicioasa de tiramisu cu fructe din: mascarpone, oua, zahar tos, piscoturi, portocale, nectarine si capsune. Ingrediente: 200 g mascarpone 2 ouă 2 linguri de zahăr tos 200 g pişcoturi 3 portocale 2 nectarine 200 g căpşune   Mod de preparare: Stoarceţi şi strecuraţi sucul de portocale într-un castron mare. Curăţaţi şi spălaţi căp-…
Read more »

Ton cu ceapă şi bob

6 July 2011
Ton cu ceapă şi bobO reteta delicioasa cu ceapa si bob din: file de ton, ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de cimbru, frunze de civeta, frunze de rozmarin, piper boabe, bob, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 fileu de ton proaspăt (circa 380 g) 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 căţel de…
Read more »

Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat

6 July 2011
Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumatO reteta de paste fusilli cu cicoare rosie, anghinare si jambon afumat din: fusilli cu oua, jambon, cicoare rosie, anghinare, ulei de masline extravirgin, usturoi, ricotta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g fusilli cu ouă pentru asezonare: 70 g jambon afumat 1 cicoare roşie (radicchio) 2 căpăţâni de anghinare 4 linguri ulei de măsline…
Read more »

Cartofi sote

6 July 2011
Cartofi soteSe fierb cartofii în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se curăţă de coajă, se taie în felii, se potrivesc de sare şi se pun la prăjit (sotat) într-o tigaie mare, cu ulei bine încălzit. După ce s-au prăjit, se servesc fierbinţi, presăraţi cu puţin piper şi cu pătrun­jel verde tăiat mărunt.…
Read more »

Plăcintă cu cod sărat şi cartofi

5 July 2011
Plăcintă cu cod sărat şi cartofiO reteta de placinta cu cod sarat si cartofi din: cod sarat, cartofi, ceapa, lapte, smantana, vin alb, cimbru si maghran, sare, piper, bob, rosii, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 400 g cod sărat 400 g cartofi 1 ceapă 1/2 l lapte 200 ml smântână 1 pahar vin alb 1 lingură cimbru şi…
Read more »

Gnocchi cu ardei gras, suncă si bob

5 July 2011
Gnocchi cu ardei gras, suncă si bobO reteta de gnocchi cu ardei gras, sunca si bob din: gnocchi din faina de grau dur, ardei gras, sunca, bob, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g gnocchi din faină de grâu dur 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras galben 2 felii de şuncă crudă 200 g bob (curăţat…
Read more »

Cartofi natur (cartofi curăţaţi fierţi)

5 July 2011
Cartofi natur (cartofi curăţaţi fierţi)Cartofii curăţaţi de vasul cu apă fiartă, până la coajă, spălaţi, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă clocotita cu sare.Dupa 25-30 de minute cartofii sunt gata, se scurg in momentul servirii sau se tin pe marginea plitei, in vasul cu apa fiarta pana la folosinta. Cartofii natur pot fi serviti calzi…
Read more »

Lipie umplută cu şuncă şi caşcaval

5 July 2011
Lipie umplută cu şuncă şi caşcavalO reteta simpla de lipie umpluta cu sunca si cascaval din: faina integrala, faina alba, lapte, drojdie, ulei de floarea soarelui sau de masline, miere, sare, emmentaler si prosciutto. Ingrediente: 150 g faină integrală 350 g făină albă 250 ml lapte 1 cub drojdie proaspătă 4 linguri ulei de floarea-soarelui (sau de măsline extravirgin) 1…
Read more »

Cum se prepară paste cu scoici (video)

5 July 2011
Cum se prepară paste cu scoici (video)O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara paste cu scoici din: paste, scoici, usturoi, ansoa, busuioc, peperoncino, rosyy cherry, cimbru, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: paste scoici usturoi ansoa busuioc peperoncino rosii cherry in sos cimbru patrunjel ulei de masline sare si piper   Mod de preparare: apa se…
Read more »

Bruschete cu rucola şi măsline negre

5 July 2011
Bruschete cu rucola şi măsline negreO reteta delicioasa de Bruschete cu rucola şi măsline negre din: paine de casa, masline negre, rucola, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine de casă 50 g măsline negre 200 g rucola 1 căţel de usturoi ulei de măsline extravirgin sare şi piper   Mod de preparare: Spală…
Read more »

Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie

5 July 2011
Parfe de ciocolată cu aromă de vanilieO reteta de parfe de ciocolata cu aroma de vanilie din: ciocolata amaruie, foid e gelatina, frisca, zahar tos, batond e vanilie si sare. Ingrediente: 230 g ciocolată amăruie 2 foi de gelatină 2 dl frişcă lichidă 100 g zahăr tos 1 baton de vanilie sare   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, daţi în clocot…
Read more »

Cocktail Peach Ball

5 July 2011
Cocktail Peach BallO reteta simpla de Cocktail Peach Ball din: whisky scotian, lichior de piersici, siorp de capsuni, zeama de lamaie, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl lichior de piersici 1 cl sirop de capsuni 4 cl zeama de lamaie 10 cl suc de portocale o felie de…
Read more »

Miel cu cimbru la cuptor

5 July 2011
Miel cu cimbru la cuptorO reteta simpla si delicioasa de miel cu cimbru la cuptor: pulpa de miel, usturoi, cimbru, rozmarin, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel (2 kg miel) 10 catei de usturoi cimbru proaspat (de preferat) rozmarin 3 linguri de miere ulei de masline sare si piper dupa gust Mod de preparare:…
Read more »

Bulgăraşi din seminţe

5 July 2011
Bulgăraşi din seminţeO reteta de bulgarasi din seminte din: faina alba, drojdie, seminte de susan, seminte de susan negru, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 200 g faină albă 1/2 cub drojdie proaspătă 130 ml apă 1 lingură seminţe de susan 1 lingură seminţe de susan negru 1 lingură…
Read more »

Tartine din pâine prăjită cu caşcaval şi hribi

5 July 2011
Tartine din pâine prăjită cu caşcaval şi hribiO reteta simpla si delicioasa de tartine din paine prajita cu cascaval si hribi din: paine de casa, cascaval, hribi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii mari de pâine de casă 280 g caşcaval 4-5 hribi de dimensiune medie 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper   Mod de…
Read more »

Reţete cu carne de porc: piept de porc şi fistic, porc cu cidru şi varză roşie, costiţe de porc rumenite

5 July 2011
Reţete cu carne de porc: piept de porc şi fistic, porc cu cidru şi varză roşie, costiţe de porc rumenitePentru cei pasionati de carne de porc va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase: Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic O reteta de dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac, piept de porc, fistic si rozmarin. Ingrediente: 600 g dovleac 140 g piept de porc…
Read more »

Andive şi piept de pui la grătar

5 July 2011
Andive şi piept de pui la grătarO reteta simpla de Andive şi piept de pui la grătar din: andive, ulei de masline extravirgin, sare, pipet de pui, usturoi, parmezan, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: pentru andive: 200 g andive 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare pentru pieptul de pui: 400 g piept de pui 1 căţel de usturoi 30 g…
Read more »

Crostini cu varză, ton şi mozzarella

5 July 2011
Crostini cu varză, ton şi mozzarellaO reteta simpla si delicioasa de Crostini cu varză, ton şi mozzarella din: bagheta, fileuri de ton, masline negre fara samburi, mozzarella, varza, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente 1/2 baghetă 2 fileuri de ton în ulei 2 linguri măsline negre fără sâmburi 150 g mozzarella 1/2 varză 1 căţel de…
Read more »

Cum se prepară peştele

5 July 2011
Cum se prepară peştelePeştele proaspăt sau cel decongelat, dacă nu se prepară imediat, trebuie spălat de mucozităţi în apă rece, după care se şterge cu un prosop uscat, se pune în pungi de nailon şi se ţine la rece, altfel va da mirosul de peşte la tot ce se va găsi alături. Acest peşte, o dată ce a…
Read more »

Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii

5 July 2011
Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşiiO reteta delicioasa de Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii din: tagliatelle din faina de porumb, ulei de masline extravirgin, busuioc, usturoi, seminte de pin, miez de nuca, rosii, cimbru si sare. Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de porumb pentru asezonare: 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 legătură de…
Read more »

Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu brânză

5 July 2011
Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu brânzăO reteta de crema de conopida si triunghiuri din foitaj cu branza din: conopida, supa de legume, ulei de masline extravirgin, cimbru, foaie de foitaj, parmezan, ulei de masline extravirgin, seminte de susan si sare. Conopida este o sursă bogată de potasiu, fier şi calciu. Pentru ca toate substanţele conţinute de aceasta să fie asimi­late…
Read more »

Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă

5 July 2011
Chifteluţe din orez şi fasole pestriţăO reteta de Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă din: orez, fasole pestrita, faina alba, parmezan, ulei de arahide, sofran, praz, cimbru, foaie de dafin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez 100 g fasole pestriţă 50 g faină albă  1 ou 3 linguri parmezan ras 200 ml ulei de arahide 1 plic şofran…
Read more »

Biancomangiare cu migdale şi fistic

5 July 2011
Biancomangiare cu migdale şi fisticO reteta delicioasa Biancomangiare cu migdale şi fistic din: migdale, fistic, esenta de migdale, zahar, vanilina, lapte, frisca, foi de gelatina, curacao si frunze de menta. Ingrediente: 60 g migdale dulci, curăţate 60 g fistic, curăţat câteva picături de esenţă de migdale amare 100 g zahăr 1 pliculeţ de vanilină 2,5 dl lapte 2,5 dl…
Read more »

Haggis

5 July 2011
O reteta de Haggis din: organe de miel, stomac de miel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500gr. organe de miel taiate marunt un stomac de miel 100 gr. cimbru sare, piper Mod de preparare: Umplutura este fiarta incet, in apa, timp de 4 ore inainte de a fi trecuta prin masina de tocat si de…
Read more »

Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi

5 July 2011
Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofiO reteta simpla de salata de macrou marinat cu ardei gras si cartofi din: macrou, lamaie, ulei de masline extravirgin, ardei gras rosu, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 macrou proaspăt (circa 500 g) 1 lămâie 6 linguri ulei de măsline extravirgin 4 cartofi (medii) 1/2 ardei gras roşu pătrunjel mărar sare şi piper…
Read more »

Salate delicioase: salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto, salată cu carne de vită prăjită şi mango, salată de andive cu nuci

5 July 2011
Salate delicioase: salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto, salată cu carne de vită prăjită şi mango, salată de andive cu nuciPentru cei pasionati de salate va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de salate: Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto O reteta simpla de Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto din: cicoare rosie, mozzarella, prosciutto, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g cicoare roşie (radicchio)…
Read more »

Mazăre cu verdeţuri

5 July 2011
Mazăre cu verdeţuriO reteta de mazare cu verdeturi din: unt, ceapa, usturoi, mix de frunze de salata, vin alb, mazare si supa de pui. Ingrediente: 25 g de unt 1 ceapă mică, tocată mărunt 1 căţel de usturoi, tocat fin 300g mix de frunze de salată, rupte în bucăţi 1 strop de vin alb 200 g de…
Read more »

Carne de miel cu varza

5 July 2011
Carne de miel cu varzaO reteta simpla si delicioasa de carne de miel cu varza din: carne de miel, varza, piper negru boabe, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 1 varza mare 100 gr piper negru boabe 3 foi de dafin sare dupa gust Mod de preparare: Intr-o oala inalta se pune in apa…
Read more »

Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromat

4 July 2011
Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromatO reteta de frigarui de legume si ciuperci cu cuscus aromat din: ciuperci, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras, faina alba, ulei de masline extravirgin, sos de soia, oregano, sare, cuscus, rosii, ierburi mixte, chimion, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 2 cepe roşii 2 dovlecei (zucchini) 1/2 ardei gras galben 1/2…
Read more »

Melcişori cu cremă de mazăre şi morcovi

4 July 2011
Melcişori cu cremă de mazăre şi morcoviO reteta de melcisori cu crema de mazare si morcovi din: paste melcisori, mazare, ceapa, unt, ulei extravirgin de masline, supa de legume, branza de capra, parmezan, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste melcişori pentru asezonare: 200 g mazăre boabe extrafină 1 ceapă potrivită 1 lingură unt 3 linguri ulei de măsline extravirgin…

Salată de dovleac, portocală şi orz

4 July 2011
Salată de dovleac, portocală şi orzO reteta de salata de dovleac, portocala si orz din: orz decorticat, dovleac cu coaja, suc si coaja de portocala, otet din vin rosu, ceapa rosie, menta, patrunjel si rucola. Salată plină de arome. Supersănătos; sursă bună de vitamina C; asigură 2/5 din necesarul zilnic; conţinut scăzut de grăsimi Ingrediente: 175 g de orz decorticat…
Read more »

Biancomangiare

4 July 2011
BiancomangiareO reteta delicioasa de Biancomangiare din: zahar, maizena, lapte, flori de portocal, lamai si menta. Ingrediente: 200 g zahăr 100 g maizena 11 lapte 1 dl apă de flori de portocal 2 lămâi netratate 1 fir de mentă   Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi lămâile, curăţaţi-le fâşii cu un cuţit special de curăţat coaja…
Read more »

Hamburgeri de cartofi, varză şi mărar

4 July 2011
Hamburgeri de cartofi, varză şi mărarO reteta de hamburgeri de cartofi, varza si marar din: cartofi, morcovi, varza, usturoi, ceapa, unt, ulei de masline, maioneza cu iaurt, ou, pesmet, parmezan, marar, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi albi 2 morcovi 1/4 varză 1 căţel de usturoi 1 ceapă mică 30 g unt 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură…
Read more »

Sote picant din fructe de mare

4 July 2011
Sote picant din fructe de mareO reteta simpla de Sote picant din fructe de mare din: cardium, midii, scoici de balta, rosii cherry, usturoi, ulei de masline extravirgin, vin alb, paine de casa, ardei iute, patrunjel si sare. Ingrediente: 250 g cardium 200 g midii 250 g scoici de baltă 5 roşii cherry 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei…
Read more »

Farfalle cu sparanghel şi şofran

4 July 2011
Farfalle cu sparanghel şi şofranO reteta de farfalle cu sparanghel si sofran din: farfalle, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, oua, patrunjel, supa de legume, sofran, sare si piper. Ingrediente pentru paste: 350 g farfalle pentru asezonare: 10 fire de sparanghel 1 ceapă mică 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 ouă 1 legătură pătrunjel 100 ml supă de…
Read more »

Bavareze cu capşune

4 July 2011
Bavareze cu capşuneO reteta de bavareze cu capsune din: lapte, capsune, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, frisca si menta. Ingrediente: 2 dl lapte 300 g capşune 200 g zahăr 4 gălbenuşuri 2 foi de gelatină 3 dl frişca lichidă 1 fir de mentă   Mod de preparare: Curăţaţi căpşunele, păstrând câteva cu codiţă; ştergeţi-le tamponându-le cu un…
Read more »

Cocktail Whi-Kiki

4 July 2011
Cocktail Whi-KikiO reteta simpla de Cocktail Whi-Kiki din: whisky, cherry brandy, vermut rosu si suc de portocale. Ingrediente: 2 cl whisky 2 cl Cherry Brandy 2 cl vermut rosu 2 cl suc de portocale   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shkaer, apoi se toarna bautura peste cuburi de gheata.
Read more »

Sashlac cu miel

4 July 2011
O reteta de Sashlac cu miel din: pulpa de miel, ceapa, lamaie, ulei de masline, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 5 ceapa 1 lamaie 2 linguri de ulei de masline 4 catei de usturoi zdrobit 1 lingura de oregano sare, piper Mod de preparare: Se razaleste ceapa marunt si…
Read more »

Pennette cu creveţi, bob şi fenicul

4 July 2011
Pennette cu creveţi, bob şi feniculO reteta de pennette cu creveti, bob si fenicul din: pennette, creveti, bob, usturoi, ceapa verde, ardei iute, fenicul, patrunjel, vin alb si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 350 g pennette pentru asezonare: 1 kg creveţi mici 500 g bob 1 căţel de usturoi 30 g ceapă verde 1 ardei iute 3 rămurele de fenicul…
Read more »

Crostini cu smochine şi somon afumat

4 July 2011
Crostini cu smochine şi somon afumatO reteta de crostini cu smochine si somon afumat din: bagheta, smochine, somon afumat, lamaie verde, civeta si piper alb. Ingrediente: 8 felii baghetă 3 smochine proaspete 80 g somon afumat 1 lămâie verde civetă (sau ceapă verde) piper alb   Mod de preparare: Spală şi taie smochinele în felii groase, presară-le cu puţin piper…
Read more »

Tajine de miel cu vinete

4 July 2011
Tajine de miel cu vineteO reteta delicioasa de Tajine de miel cu vinete din: miel, vinete, morcovi, usturoi, patrunjel, condimente, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente 300 grame miel cubulete doua vinete doi morcovi mari 6 catei usturoi o legatura patrunjel (sau chiar jumatate) condimente (curcuma, cumin, amestec tajine) ulei de masline sare, piper Mod de Preparare Vinetele…
Read more »

Mozzarella pane la grătar, cu flori de dovleac

4 July 2011
Mozzarella pane la grătar, cu flori de dovleacO reteta de mozzarella pane la gratar, cu flori de dovleac din: mozzarella, paine toast, ansoa in ulei, oua, dovlecei, flori de dovleac, rosie, usturoi, pesmet, lapte, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 100 g mozzarella 6 felii de pâine toast 6 fileuri de anşoa în ulei 2 ouă 2 dovlecei (zucchini) 5…
Read more »

Varză delicioasă la grătar

3 July 2011
Varză delicioasă la grătarO reteta simpla si delicioasa de varza delicioasa la gratar din: carza, lamaie, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 1 varză 1/2 lămâie 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 roşii cherry sare şi piper   Mod de preparare: Curăţă varza de frunzele exterioare, taie-o în două, apoi felii cu grosimea…
Read more »

Bavareze cu mentă si ciocolată

3 July 2011
Bavareze cu mentă si ciocolatăO reteta absolut delicioasa de bavareze cu menta si ciocolata din: lapte, frisca, menta, zahar, foi de gelatina, ciocolata amaruie, ciocolata alba si albus. Ingrediente: 1/2 lapte 2,5 dl frişcă lichidă 10 fire de mentă 120 g zahăr 3 foi de gelatină 40 g ciocolată amăruie 40 g ciocolată albă 1 albuş   Mod de…
Read more »

Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella

3 July 2011
Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarellaO reteta de ravioli cu rosii, cascaval de vaca si mozzarella din: faina alba, ulei de masline extravirgin, sare, cascaval de vaca, mozzarella, ou, sare, piper, maghiran, legume, carne de porc, rosii, vin rosu, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 350 g faină albă  1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare pentru…
Read more »

Sfecla marinată cu branză de capră la grătar

3 July 2011
Sfecla marinată cu branză de capră la grătarO reteta delicioasa de Sfecla marinată cu branză de capră la grătar din: ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, frunze de cimbru, sfecla, branza de capra, rucola, sare si piper. Ingrediente: 6 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns 3 linguri otet de vin rosu o lingurita de zahar o lingurita de…
Read more »

Cocktail Whisky Roller

3 July 2011
Cocktail Whisky RollerO reteta simpla de Cocktail Whisky Roller din: lichior de portocale, whisky, zeama de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior de portocale 2 cl whisky 1,2 cl zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se toarna intr-un ppahar de mixare, peste cuburi de gheata, sea amesteca…
Read more »

Cotlet de berbec la gratar

3 July 2011
Cotlet de berbec la gratarO reteta simpla de cotlet de berbec la gratar din: cotlete si ulei. Ingrediente 10 cotlete 1 lingurita ulei Mod de Preparare Alegem cotlete mai grase, le batem, dam sare, piper, presaram putin cimbru si turnam peste ele o lingurita de ulei. Le lasam sa stea o ora. Putin inaintea mesei, punem cotletele la gratar.…
Read more »

Cremă de frişcă cu coulis de zmeură

3 July 2011
Cremă de frişcă cu coulis de zmeurăO reteta simpla de Cremă de frişcă cu coulis de zmeură din: smantana lichida, zahar pudra, foi de gelatina, zmeura si baton de vanilie. Ingrediente: 5 dl smântână lichidă proaspătă, pentru frişcă 150 g zahăr pudră 3 foi de gelatină 2 coşuleţe cu zmeură 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi…
Read more »

Buşeuri cu caracatiţă, cartofi şi măsline negre

3 July 2011
Buşeuri cu caracatiţă, cartofi şi măsline negreO reteta de buseuri cu caracatita, cartofi si masline negre din: buseuri simple, caracatita, telina, fenicul, masline negre, ulei de masline extravirgin, cartofi, foaie de dafin, capere, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 20 buşeuri simple (cumpărate de la patiserie) 300 g caracatiţă 100 g ţelină rasă 100 g fenicul 50 g măsline negre…
Read more »

Caşcaval pane crocant

3 July 2011
Caşcaval pane crocantO reteta simpla si delicioasa de cascaval pane crocant din: cascaval cu crusta, miez de paine veche, ulei de masline extravirgin si cimbru. Ingrediente: 400 g caşcaval cu crustă 150 g miez de pâine mai veche 3 linguri ulei de măsline extravirgin pentru decor: 4 crenguţe de cimbru proaspăt   Mod de preparare: Taie caşcavalul…
Read more »

Gelatină de cocos cu frăguţe

3 July 2011
Gelatină de cocos cu frăguţeO reteta de Gelatină de cocos cu frăguţe din: fragute, cocos uscat, foi de gelatina, zahar tos, zahar pudra si menta proaspata. Ingrediente: 2 coşuleţe de frăguţe 150 g cocos uscat, ras 4 foi de gelatină 2 linguri de zahăr tos 40 g zahăr pudră câteva frunzuliţe de mentă proaspătă   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »

Cocktail Tonic Oho

3 July 2011
Cocktail Tonic OhoO reteta simpla de Cocktail Tonic Oho din: whisky scotian, lichior de fructe exotice, portocale, ananas si tonic. Ingrediente: 1,5 cl whisky scotian 1 cl lichior de fruce exotice bucati de portocale si ananas tonic   Mod de preparare: Amestecam whisky-ul si lichiorul intr-un pahar de whisky. Adaugam bucatile de fructe si in final completam…
Read more »

Şniţel de miel

3 July 2011
O reteta simpla de snitel de miel din: carne de miel, oua, lapte, pesmet si grasime. Ingrediente 1,500 Kg carne 2 oua 2 linguri lapte pesmet grasime pentru prajit Mod de Preparare Alegem pulpa de miel. O taiem in felii subtiri ca pentru snitel. Dam sare si piper.  Batem intr-o farfurie ouale cu laptele. Tavalim…
Read more »

Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramă

3 July 2011
Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramăO reteta de Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramă din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, verdeata, sare, cartofi, branza de capra, pastrama, rosii, ceapa verde si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă  2 ouă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 2 linguri verdeaţă tocată (măghiran, cimbru, pătrun­jel, busuioc, salvie) 1 praf…
Read more »

Sote de calamari cu crutoane

3 July 2011
Sote de calamari cu crutoaneO reteta de sote de calamari cu crutoane din: calamari, rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, vin alb, paine taraneasca, rozmarin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 8 calamari (mici spre medii) 2 roşii prunişoare 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ardei iute roşu 1/2 pahar de vin…
Read more »

Miel cu spanac, boia şi lămaie

3 July 2011
Miel cu spanac, boia şi lămaieO reteta de miel cu spanac, boia si lamaie din: carne de miel, spanac, grasime, ceapa, boia rosie, bulion de rosii, lamaie si faina. Ingrediente 1 Kg carne 1,500 Kg spanac 1 lingura grasime 1 ceapa mare 1 varf de cutit boia rosie 1 lingura bulion de rosii (dupa gust) 5 felii lamaie pentru rantas:…
Read more »

Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc

3 July 2011
Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuiocO reteta simpla si delicioasa de Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc din: paine taraneasca, rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine ţărănească (cu coaja mai groasă) 5-6 roşii 1 căţel de usturoi 10 frunze de busuioc 3 linguri…
Read more »

Ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru

3 July 2011
Ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbruO reteta delicioasa de ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru din: ciuperci, mozzarella, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare de mare si pipe negru macinat. Ingrediente: 200 grame de ciuperci, taiat felii, pe lungime 150 grame de mozzarella, taiata cubulete frunzele de la un fir de cimbru proaspat ulei de masline extravirgin sare de…
Read more »

Spumă de zmeură

3 July 2011
Spumă de zmeurăO reteta de spuma de zmeura din: zmeura, albusuri, frisca, zahar tos, fir de menta, vafe si sare. Ingrediente: 400 g zmeură 2 albuşuri 2 dl frişca 120 g zahăr tos 1 fir de mentă vafe sare   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi ştergeţi delicat zmeura, apoi treceţi-o printr-o sită, păstrând câteva fructe pentru…
Read more »

Pulpa de miel

3 July 2011
Pulpa de mielO reteta delicioasa de pulpa de miel din: pulpa de miel, usturoi, ulei de arahide, mustar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 5 felii mari de pulpa de miel 4 catei de usturoi 4 linguri de ulei de arahide 4 linguri de mustar mediu 4 lingura cimbru sare piper Mod de preparare: Usturoiul se taie in…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino

2 July 2011
Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorinoO reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu orez, sofran si pecorino din: dovlecei, orez, pecorino, sofran, ceapa, supa de legume, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 dovlecei (zucchini) 100 g orez cu bobul mic 150 g pecorino (sau alt caşcaval de oaie) 50 g unt 1 plic şofran 1 ceapă mică supă…
Read more »

Pilaf de miel delicios la tava

2 July 2011
Pilaf de miel delicios la tavaO reteta de pilaf de miel delicios la tava din: carne de miel, unt sau untura, bulion de rosii, vin alb, orez, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne de miel 1 lingura unt sau untura 1 lingura bulion de rosii 1 paharel vin alb 1 ceasca orez 2 cesti apa clocotita sare piper Mod…

Spumă de ciocolată amăruie

2 July 2011
Spumă de ciocolată amăruieO reteta simpla de spuma de ciocolata amaruie din: ciocolata amaruie, unt, oua, albus si rom. Ingrediente: 350 g ciocolată amăruie 40 g unt 2 ouă 1 albuş 4 linguri de rom   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, rupeţi bucăţele 300 g de cio­colată amăruie, adăugaţi trei linguri de apă şi topiţi-o complet în bain-marie…
Read more »

Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir

2 July 2011
Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbirO reteta delicioasa de Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir din: fasole alba, ceapa, morcov, tulpina de telina, praz, frunze de busuioc, patrunjel, merluciu, ulei extravirgin de masline, sare, pipe, coca, mascarpone si ghimbir. Ingrediente: pentru supă: 500 g fasole albă 1 ceapă 1 morcov 1 tulpină de felină 40 g…
Read more »

Cotlete de miel

2 July 2011
O reteta simpla de cotlete de miel din: cotlete de miel, usturoi, piper, ulei, rozmarin si sare. Ingrediente: 8 cotlete de miel 8 catei de usturoi piper 2 linguri de ulei 1 lingurita de rozmarin sare Preparare: Se decojesc cateii de usturoi si se taie in lung, in betisoare. Se infig betisoarele de usturoi in…
Read more »

Supă de roşii proaspete si ardei

2 July 2011
Supă de roşii proaspete si ardeiO reteta de supa de rosii proaspete si ardei din: rosii, ardei rosii, ulei de masline, ardei rosu, usturoi, otet de vin rosu, supa de legume, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 15 rosii coapte mari 3 ardei rosii 5-6 linguri ulei de masline o lingura de ardei rosu, fara seminte un catel de usturoi doua…
Read more »

Crema sabaglione

2 July 2011
O reteta de crema sabaglione din: oua, zahar si rom. Ingrediente: 6 oua 250 gr. zahar 1 pahar rom Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Se pun galbenusurile cu zaharul si romul intr-o cratita pe foc potrivit. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn pina se ingroasa crema. Atunci se retrage de…
Read more »

Sos pentru spaghete al pesto

2 July 2011
Sos pentru spaghete al pestoO reteta de sos pentru spaghete al pesto din: frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, usturoi, parmezan, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: frunze de busuioc proaspat ulei masline extravirgin usturoi parmezan ras muguri de pin sare piper Mod de preparare: Busuiocul cu uleiul, usturoiul, parmezanul ras si mugurii de pin se mixeaza…
Read more »

Frigarui de miel cu menta si rozmarin

2 July 2011
Frigarui de miel cu menta si rozmarinO reteta de frigarui de miel cu menta si rozmarin din: pulpa de miel, vin rosu, mustar, menta, ardei iute, cimbru, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 400 gr pulpa de miel fara grasime 3 linguri de vin rosu o lingura de mustar 2 linguri de menta proaspata tocata fulgi de ardei iute cimbru uscat sare…
Read more »

Citronette (sos de lămâie)

2 July 2011
Acest sos, ideal pentru marinată, este foarte bun şi pentru preparatele din carne sau peşte la grătar. Poţi alege plante aromatice diverse, după gust, în funcţie de preparat. Mărarul este indicat în mod special pentru peşte, salvia şi rozmarinul fiind foarte bune pentru carne (mai ales albă). Ingrediente: 1 lămâie 8 linguri ulei de măsline…
Read more »

Gelatină de struguri

1 July 2011
Gelatină de struguriO reteta de gelatina de struguri din: suc de struguri, brandy, zahar, gelatina, struguri albi si menta proaspata. Ingrediente: 1/2 l suc de struguri 2 dl brandy 100 g zahăr 3 foi de gelatină câteva boabe de struguri albi câteva frunzuliţe de mentă proaspătă   Mod de preparare: Puneţi ia înmuiat gelatina în apă rece…
Read more »

Supă de găină cu tortellini

1 July 2011
Supă de găină cu tortelliniO reteta de supa de gaina cu tortellini din: faina alba, oua, mortadella, sunca, pulpa de porc, parmezan, ou, supa de gaina, nucsoara si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  4 ouă pentru umplutură: 100 g mortadella 100 g şuncă crudă 100 g pulpă de porc 12 linguri parmezan ras 1 ou 2…
Read more »

Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă

1 July 2011
Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţăO reteta de Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă din: limbra de mare, somon, spanac, saricica, castravete, rosii, oua de prepelita,  ansoa, paine, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, sare si piper. Ingrediente: pentru rulouri: 4 bucăţi limbă-de-mare (câte 250 g fiecare) 100 g somon proaspăt 100 g…
Read more »

Budincă de ciocolată fină si coacaze roşii

1 July 2011
Budincă de ciocolată fină si coacaze roşiiO reteta delicioasa de Budincă de cioclată fină si coacaze roşii din: zahar, unt, ciocolata fina, lapte, oua, albus, bisuciti, cocaze rosii, ciocolata amaruie si sare. Ingrediente: 150 g zahăr 180 g unt 150 g ciocolată fină 2 linguri de lapte 3 ouă 1 albuş 100 g biscuiţi uscaţi 150 g coacăze roşii câţiva solzişori…
Read more »

Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass

1 July 2011
Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrassO reteta de Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass din: crenvursti vegetali, sparanghel, lemongrass, ulei de masline extravirgin, mustar dulce si sare. Ingrediente: 3 crenvurşti vegetali (de soia) 300 g sparanghel 8 fire de lemongrass 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură de muştar dulce sare   Mod de preparare: Curăţă sparanghelul, opăreşte-1…
Read more »

Miel la tava

1 July 2011
Miel la tavaO reteta de Miel la tava din: carne de miel, untura, cartofi si bulion de rosii. Ingrediente 1,500 Kg carne 1 lingura untura 5 cartofi mari 1/2 lingura bulion de rosii Mod de Preparare Curatam bine carnea de miel, o taiem in 8-10 bucati si o asezam intr-o tava. Presaram sare si piper si ungem…
Read more »

Ravioli cu cartofi şi trufe

30 June 2011
Ravioli cu cartofi şi trufeO reteta de ravioli cu cartofi si trufe din: faina alba, oua, sare, cartofi, parmezan, ricotta, ou, patrunjel, sare, anghinare, trufa, ceapa, mahiran, ulei de masline extravirgin si unt. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  4 ouă sare pentru umplutură: 400 g cartofi 6 linguri parmezan ras 200 g ricotta 1 ou 1 lingură…
Read more »

Bocconcini

30 June 2011
BocconciniO reteta de Bocconcini din: bagheta, dovlecei, bacon, ceapa verde, parmezan, ulei de masline extravirgin, sare, piper, fasole boabe, ardei gras, branza fontina, praz, nuci, gorgonzola si patrunjel tocat. Ingrediente: pentru bocconcini: 250 g pâinici franţuzeşti (tip baghetă) pentru prima compoziţie: 150 g dovlecei 80 g bacon 1 legătură ceapă verde (frunze) 20 g parmezan…
Read more »

Rulouri de dovlecei la grătar, cu pâine şi roşii uscate

30 June 2011
Rulouri de dovlecei la grătar, cu pâine şi roşii uscateO reteta simpla de rulouri de dovlecei la gratar, cu paine si rosii uscate din: dovlecei, paine taraneasca, feta, rosii uscat, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Feta este o brânză produsă la origine în Grecia, acum fabricată şi în alte ţări. La origine, brânza era obţinută din lapte de capră, de oaie…
Read more »

Budincă de ciocolată cu frişcă şi căpşune

30 June 2011
Budincă de ciocolată cu frişcă şi căpşuneO reteta de budinca de ciocolata cu frisca si capsune din: ciocolata amaruie, unt, zahar, lapte, faina, frisca, capsune, rom si frunze de menta. Ingrediente: 160 g ciocolată amăruie 160 g unt 160 g zahăr 8 dl lapte 80 g făină 2 dl frişca proaspătă 150g căpşune 1 lingură de rom câteva frunze de mentă…
Read more »

Hurricane Cocktail

30 June 2011
Hurricane CocktailO reteta simpla de  Hurricane Cocktail din: bourbon, lichior de menta, gin si cirese. Ingrediente: 1,5 cl Bourbon 1,5 lichior de menta 1,5 cl gin cirese   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca aproximativ 20 de secunde intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail si se decoreaza cu cirese.
Read more »

Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză

30 June 2011
Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânzăO reteta de Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză din: hribi, ulei de masline extravirgin, usturoi, foaie de dafin, branza montasio, unt, rozmarin, salvie, paine toast si parmezan. Ingrediente: pentru ciuperci: 8 hribi (mari) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 1 foaie de dafin pentru chipsuri: 190 g brânză Montasio…
Read more »

Berbec delicios cu dovlecei

30 June 2011
Berbec delicios cu dovleceiO reteta simpla de berbec delicios cu dovlecei din: carne de berbec, untura, ceapa, faina, bulion de rosii, dovlecei si rosii. Ingrediente 1 Kg carne de berbec 1 lingura untura 2 cepe 1 lingura faina 1 lingura bulion de rosii 25 dovlecei mici 6 rosii Mod de Preparare Taiem carnea in bucati de marime potrivita…
Read more »

Cannelloni cu ricotta şi praz

30 June 2011
Cannelloni cu ricotta şi prazO reteta delicioasa cu ricotta si praz din: faina alba, faina de castane, unt, oua, galbenus, ulei de masline extravirgine, praz, ricotta, parmezan, nucsoara, nuci, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă  50 g faină de castane 40 g unt 2 ouă 1 gălbenuş 2 linguri ulei de măsline extravirgin pentru…
Read more »

Romburi de pizza cu dovleac şi fructe uscate

30 June 2011
Romburi de pizza cu dovleac şi fructe uscateo reteta de romburi de pizza cu dovleac si fructe uscate din: gris, faina alba, drojdie, apa, ulei de masline extravirgin, dovleac, unt, frunze de salvie, caise uscate, stafide, rbanza brie si sare. Ingrediente: pentru aluat: 150 g gris 100 g faină albă  15 g drojdie 150 ml apă 1 lingură ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Reţete pentru grătar: frigărui de oaie, frigărui din peşte, creveţi la gratar cu sos

30 June 2011
Reţete pentru grătar: frigărui de oaie, frigărui din peşte, creveţi la gratar cu sosPentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar: Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafin O reteta de frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de oaie, ceapa, vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor si foaie de dafin. Ingrediente: 600…
Read more »

Mancarea uşoară de berbec

30 June 2011
O reteta simpla si delicioasa de mancare usoare de berbec din: carne de berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne sare si piper. Ingrediente 750g carne de berbec 2 teline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeama de carne sare piper Mod de Preparare Alegem carne de berbec: piept sau spinare (partea de la rinichi).…
Read more »

Zabaione cu limbi de pisică

30 June 2011
Zabaione cu limbi de pisicăO reteta delicioasa de Zabaione cu limbi de pisică din: galbenusuri, marsala, zahar, praf de cacao amara, albusuri, faina, unt, zahar pudra si vanilina. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 6 linguri de Marsala sec 2 linguri de zahăr 1 linguriţă de praf de cacao amară pentru limbile de pisică: 4 albuşuri 100 g făină 100 g unt…
Read more »

Rulouri de dovlecei şi conopidă

30 June 2011
Rulouri de dovlecei şi conopidăO reteta simpla si delicioasa de rulouri de dovlecei si conopida din: dovlecei, conopida, otet alb, ulei extravirgin de masline, capere si frunze de cimbru. Ingrediente: 4 dovlecei mari (zucchini) 1/2 conopidă 1 lingură oţet alb 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură capere din conservă, desărate 4-5 frunze de cimbru   Mod de…
Read more »

Cocktail Double Apple

30 June 2011
Cocktail Double AppleO reteta simpla de Cocktail Double Apple din: whisy scotian, calvados, zeama de lamaie, zahar si scortisoara. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl Calvados 4 stropi de zeama de lamaie 2 lingurite de zahar putina scortisoara   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in paharul de mixare, apoi se toarna intr-un…
Read more »

Mancarică de miel

30 June 2011
Mancarică de mielO reteta simpla de mancarica de miel din: carne de miel, unt, ceapa, boabe de piper, untura, faina, zeama de lamaie, galbenusuri si lapte, patrunjel verde. Ingrediente 1 Kg carne 1 lingura unt 2 cepe cateva boabe piper 1/2 lingura untura 1 lingura faina putina zeama de lamaie 2 galbenusuri 1 lingura lapte putin patrunjel…
Read more »

Profiterol picant cu fondue de parmezan

30 June 2011
Profiterol picant cu fondue de parmezanO reteta de Profiterol picant cu fondue de parmezan din: unt, faina alba, oua, patrunjel tocat, parmezan, sare, unt, lapte, praz, parmezan, ou, nucsoara, sare, piper si smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 80 g unt 150 g faină albă 4 ouă 1 lingură pătrunjel tocat 10 linguri parmezan ras 250 ml apă sare pentru umplutură: 40…
Read more »

Ravioli cu peşte şi portocale

30 June 2011
Ravioli cu peşte şi portocaleO reteta de ravioli cu peste si portocale din: faina alba, oua, file de biban, ansoa in ulei, unt, vin alb, ou, usturoi, unt, portocale si patrunjel verde. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă pentru umplutură: 300 g file de biban 4 bucăţi anşoa în ulei 25 g unt 1 pahar vin…
Read more »

Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano

30 June 2011
Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oreganoO reteta de Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano din: faina alba, apa, margarina, sare, rosii cherry, parmezan, mozzarella, oregano, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 60 g faină albă 30 ml apă 75 g margarina sare pentru umplutură: 200 g roşii cherry 4 linguri parmezan ras 2 biluţe…
Read more »

Tiramisu cu crema Mascarpone

30 June 2011
Tiramisu cu crema MascarponeO reteta de tiramisu cu crema mascarpone din: cafea, esenta de rom, piscoturi, oua, zahar, mascarpone, praf de frisca si cacao. Ingrediente: 6 lingurite cu virf de cafea o sticluta cu esenta de rom 400 gr. piscoturi Savoyardi 4 oua 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina…

Tortelli cu homar în supă de tarhon

29 June 2011
Tortelli cu homar în supă de tarhonO reteta de tortelli cu homar in supa de tarhon din: faina alba, oua, praf de sare, homar, cartofi, ceapa, civeta, ulei de masline extravirgin, tarhon, sare, rosii, usturoi, maghiran, cimbru, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 5 ouă 1 praf de sare pentru umplutură: 1 homar 200 g cartofi 1…
Read more »

Sărăţele crocante cu pastă de ton

29 June 2011
Sărăţele crocante cu pastă de tonO reteta de saratele crocante cu pasta de ton din: foi aluat, unt, sare, piper, ton in ulei, fasole alba boabe, supa de legume, ulei de masline extravirgin, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 2 foi aluat foitaj 20 g unt sare şi piper pentru umplutură: 200 g ton în ulei (din conservă) 150 g fasole albă…
Read more »

Minipizza cu cicoare roşie şi caşcaval topit

29 June 2011
Minipizza cu cicoare roşie şi caşcaval topitO reteta de minipizza cu cicoare rosie si cascaval topit din: faina alba, drojdie, ulei de masline, apa, sare, ulei de masline extravirgin, cicoare rosie, cascaval, frunze de civeta, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă  15 g drojdie 2 linguri ulei de măsline extravirgin 130 ml apă sare pentru topping: 3…
Read more »

Spumă de piersici cu portocale şi coajă confiată

29 June 2011
Spumă de piersici cu portocale şi coajă confiatăO reteta delicioasa de spuma de piersici cu portocale si coaja confiata din: piersici, nectarina, zahar tos, zeama de lamaie, portocale si lichior de portocale. Ingrediente: 4 piersici coapte 1 nectarină tare 2,5 dl smântână 3 linguri de zahăr tos zeama de la 1/2 lămâie 2 portocale 1 lingură de lichior de portocale   Mod…
Read more »

Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuci

29 June 2011
Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuciO reteta de frigarui de pecorino si pere, cu miere si nuci din: pecorino, pere, miere de salcam, mieji de nuca si piper. Pecorino este un caşcaval produs din lapte de oaie, cu diverse caracteristici în funcţie de zona în care este fabricat. Tipurile principale sunt pecorino romano, cel toscan şi cel sicilian. In anumite…
Read more »

Cocktail Highball

29 June 2011
Cocktail HighballO reteta simpla de Cocktail Highball din: bourbon, ginger ale si coaja de lamaie. Ingrediente: 6 cl Bourbon Ginger Ale coaja de lamaie   Mod de preparare: Turnam Bourbon si cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu ginger Ale si agatam pe marginea paharului o coaja subtire de lamaie.
Read more »

Paste delicioase cu ciuperci

29 June 2011
Paste delicioase cu ciuperciO reteta de Paste delicioase cu ciuperci din: paste, ciuperci, morcovi, usturoi, vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper si parmezan sau cascaval. Ingrediente: 250 gr. paste 400 gr. ciuperci 2 morcovi 4 catei usturoi 50 ml vin alb ulei de masline patrunjel sare piper parmezan sau cascaval ras   Mod de preparare: Se…
Read more »

Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor

29 June 2011
Spumă de pere cu vafe cu cimbrişorO reteta delicioasa de Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor din: foi de gelatina, compot de pere, galbenusuri, zahar, menta, frisca, para, unt, zahar pudra, faina, galbenusuri, migdale si  cimbrisor. Ingrediente: pentru spumă: 2 foi de gelatină 800 g compot de pere 3 gălbenuşuri 70 g zahăr 3 fire de mentă 2 dl frişca…
Read more »

Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline

29 June 2011
Ravioli cu broccoli, creveţi si măslineO reteta delicioasa de Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline din: faina alba, faina integrala, oua, galbenusuri, broccoli, ulei de masline, ardei iute, sare, piper, creveti, rosii, unt, usturoi, masline negre si foi de dafin. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faină albă 400 g faină integrală 6 ouă 7 gălbenuşuri pentru umplutură: 600 g broccoli…
Read more »

Apritive simple si delicioase: bruschete, ouă umplute, pastă de peşte si caşcaval

29 June 2011
Apritive simple si delicioase: bruschete, ouă umplute, pastă de peşte si caşcavalPentru cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de aperitive: Bruschete cu branza si spanac   O reteta simpla de bruschete cu branza si spanac din: bagheta, spanac, rosii, ulei de masline, usturoi, telemea de oaie, smantana, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 bagheta 200 g spanac curatat…
Read more »

Crochete de ricotta şi spanac

29 June 2011
Crochete de ricotta şi spanacO reteta simpla si delicioasa de crochete de ricotta si spanac din: spanac, ricotta, nuci caju, parmezan, pesmet, ou, nucsoara, sare si piper. Nucile caju sunt produse de un arbore originar din Brazilia, fiind înrudite cu fisticul. Fructele acestui arbore sunt compuse dintr-un peduncul îngroşat foarte mult (fruc­tul fals), sub care se formează fructul propriu-zis,…
Read more »

Spaghete cu sos condimentat

29 June 2011
Spaghete cu sos condimentatO reteta de spaghete cu sos condimentat din: ulei de masline, usturoi, ciuperci, masline verzi, carne tocata, condimente, zahar, bulion, suc de rosii, unt, ou si spaghete Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3-4 catei usturoi o cutie ciuperci 7-10 masline verzi 750 gr. de carne tocata foarte fin (preferabil de vita) condimente: dafin, busuioc…
Read more »

Spumă de ciocolată cu ghimbir şi violete confiate

29 June 2011
Spumă de ciocolată cu ghimbir şi violete confiateO reteta de spuma de ciocolata cu ghimbir si violete confiate din: ciocolata amaruie, smantana, zahar tos, galbenusuri, ghimbir, praf de cacao si violete confiate. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 2,5 dl smântână proaspătă 40 g zahăr tos 2 gălbenuşuri 1 bucăţică de ghimbir confiat 1 lingură de praf de cacao amară 8 violete confiate…
Read more »

Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratar

29 June 2011
Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratarPentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar: Raţă la grătar cu salsa de prune si ardei iute O reteta de rata la gratar cu salsa de prune si ardei iute din: piept de rata, ulei, praf de cinci arome, ulei de masline sau de floarea soarelui, ceapa, usturoi,…
Read more »

Ciocolată fină cu gelatina de portocala

29 June 2011
Ciocolată fină cu gelatina de portocalaO reteta de ciocolata fina cu gelatina de portocala din: portocale, foi de gelatina, zahar de trestie, ciocolata fina si smantana. Ingrediente: 2 portocale 2 foi de gelatină 1 lingură de zahăr de trestie 400 g ciocolată fină 4 dl smântână proaspătă   Mod de preparare: Puneţi la înmuiat gelatina, în apă rece, câte­va minute.…
Read more »

Lista alimentelor care nu trebuie să-ţi lipsească de pe masă atunci când eşti la cură de slăbire

29 June 2011
Lista alimentelor care nu trebuie să-ţi lipsească de pe masă atunci când eşti la cură de slăbireConsumul de alimente sănătoase în cantităţi mari este estenţial atunci când vine vorba de menţinerea în formă. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la Harvard School of Public Health, informează bbc.co.uk. Echipa de cercetători americani a constatat că persoanele care au mâncat alimente bogate în fibre, precum alunele, fructele, iaurtul şi legumele, au pierdut…
Read more »

Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie

29 June 2011
O reteta de Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie din: carne de miel, foi de vita, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, bors si smantana sau iaurt. Ingrediente 750 g carne de miel 250 g foi de vita 1 felie paine 2 cepe 2 linguri orez 1 lingura untura sare,…
Read more »

Miel inabusit cu sos

29 June 2011
Miel inabusit cu sosO reteta de miel inabusit cu sos din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, ulei de masline, chimen, ginger, lamaie, coriandru, masline negre, lamaie, sare, piper, ardei iute, usturoi, coriandru si chimen. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceapa 1/2 kg morcovi 4 linguri ulei de masline 1/2 lingurita chimen pudra 1 bucata mica ginger sau…
Read more »

Spaghete cu usturoi, ulei si ardei

29 June 2011
Spaghete cu usturoi, ulei si ardeiO reteta simpla de spaghete cu usturoi, ulei si ardei din: usturoi, ulei dublu rafinat de masline, ardei iute, spaghete, apa si sare grunjoasa. Ingrediente: 5 catei de usturoi mari ulei dublu rafinat de masline un ardei iute sau boia spaghete (80 g/persoana) apa sare grunjoasa Mod de preparare: Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste uleiul…
Read more »

Friptura de miel la cuptor

29 June 2011
Friptura de miel la cuptorO reteta de friptura de miel la cuptor din: carne de miel, piper, boia dulce de ardei, untdelemn sau untura de porc, sare, usturoi, cartofi, salata verde si ceapa. Ingrediente carne de miel piper boia dulce de ardei untdelemn sau untura de porc sare 3-4 catei de usturoi cartofi salata verde ceapa Mod de preparare…
Read more »

Spaghete delicioase bologneze

29 June 2011
Spaghete delicioase bolognezeO reteta simpla de spaghete delicioase bolognese din: spaghete, carne tocata, ceapa, usturoi, ardei gras, morcov, bulion, vegeta, dafin, frunze de busuioc, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 gr. spaghete 300 gr. carne tocata o ceapa 2 catei usturoi 1 ardei gras un morcov 400 gr. bulion vegeta dafin frunze de busuioc tocate…
Read more »

Andive la grătar cu ulei şi arahide

28 June 2011
Andive la grătar cu ulei şi arahideO reteta simpla si gustoasa de andive la gratar cu ulei si arahide din: andive, arahide, masline verzi, ulei de arahide si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 3 andive 10 arahide 5-6 măsline verzi fară sâmburi 2 linguri ulei de arahide 4 linguri ulei de măsline extravirgin   Mod de preparare: Indepărtează primele două frunze…
Read more »

Ravioli cu fazan şi trufe negre

28 June 2011
Ravioli cu fazan şi trufe negreO reteta de ravioli cu fazan si trufe negre din: faina alba, oua, spanac, fazan, pulpa de vitel, ceapa, usturoi, foi de dafin, cuisoare, ulei de masline extravirgin, scortisoara, cimbru, legume, vin rosu, sare, piper, praz, trufe negre, unt si parmezan. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  2 ouă 50 g spanac pentru umplutură:…
Read more »

Desert Chantilly cu fructe de pădure

28 June 2011
Desert Chantilly cu fructe de pădureO reteta simpla de Desert Chantilly cu fructe de pădure din: frisca, galbenusuri, lapte, zahar de trestie, zahar tos, zahar pudra, faina, lamaie, afine, zmeura, coacaze rosii si ulei de arahide. Ingrediente: 2 dl frişcă 5 gălbenuşuri 1/2 l lapte 3 linguri de zahăr de trestie 5 linguri de zahăr tos 1 lingură de zahăr…
Read more »

Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătar

28 June 2011
Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătarO reteta delicioasa de Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătar din: mozzarella afumata, vanata, rosii, masline, ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 350 g mozzarella afumată 1 vânătă lungă 2 roşii 10 măsline negre fără sâmburi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 3 frunze de…
Read more »

Smochine şi ricotta cu coulis de mure

28 June 2011
Smochine şi ricotta cu coulis de mureO reteta delicioasa de Smochine şi ricotta cu coulis de mure din: smochine, ricotta, miere de salcam, mure, lamaie, vanilina, zahar de trestie, praf de scortisoara si smochina neagra. Ingrediente: 8 smochine verzi, coapte 200 g ricotta (brânză de vacă) 2 linguri de miere de salcâm 200 g mure coapte 1 lămâie 1 pliculeţ de…
Read more »

Supă cu legume şi varietăţi de fasole

28 June 2011
Supă cu legume şi varietăţi de fasoleo reteta de supa de legume si varietati de fasole din: bob, mazare, fasole, dovlecel, praz, frunze de sfecla, linte, grau, usturoi, ceapa, flori uscate de fenicul, frunze de salvie, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare de mare integrala si piper. Ingrediente: 70 g bob proaspăt, decorticat 40 g mazăre, decorticată 40 g…
Read more »

Pateuri cu roşii şi vinete

28 June 2011
Pateuri cu roşii şi vineteO reteta simpla de pateuri cu rosii si vinete din: faina alba, margarina, apa, sare, ou, vinete, rosii, mozzarella, frunze de busuioc, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 100 g faină albă 50 ml apă 125 g margarină sare 1 ou pentru umplutură: 300 g vinete 250 g roşii 120…
Read more »

Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic

28 June 2011
Dovleac la grătar cu piept de porc şi fisticO reteta de dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac, piept de porc, fistic si rozmarin. Ingrediente: 600 g dovleac 140 g piept de porc (pancetta) 50 g fistic nesărat 1 crenguţă de rozmarin   Mod de preparare: Curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi taie pulpa felii groase de…
Read more »

Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide

28 June 2011
Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafideO reteta de Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide din: faina alba, oua, spanac, ulei de masline extravirgin, sare, bibilica, praz, morcov, tija de telina, unt, marsala, cimbru, sare, piper, stafide, unt si parmezan. Ingrediente: pentru aluat: 220 g faină albă 2 ouă 2 linguri spanac (piure) 1 lingură ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Rusty Nail Cocktail

28 June 2011
Rusty Nail CocktailO reteta simpla de Rusty Nail Cocktail din: whisky scotian, drambuie si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl Drambuie coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecam whisky-ul cu Drambuie si cu multa gheata intr-un pahar de whisky. Adaugam in final coaja de lamaie. Proportiile de mixare pot fi schimbate dupa…
Read more »

Creme caramel

28 June 2011
Creme caramelO reteta de creme caramel din: zahar, oua, lamaie, lapte si batond e vanilie. Ingrediente: 230 g zahăr 4 ouă 1 lămâie netratată 5 dl lapte 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Topiţi 100 g de zahăr într-un ibric cu 30 g de apă. Adăugaţi patru sau cinci picături de zeamă strecurată de…
Read more »

Pulpa de miel la cuptor

28 June 2011
Pulpa de miel la cuptorO reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulap de miel, ulei, usturoi, patrunjel, telina, foi de dafin, otet, rozmarin, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper si condimente. Ingrediente: 1 pulpa de miel 200ml.ulei 2 catei de usturoi 1 radacina mica de patrunjel 1 telina mica 2 foi de dafin 50ml.otet 2 fire…

Tagliatelle di consomme alia carbonara

28 June 2011
Tagliatelle di consomme alia carbonaraO reteta de Tagliatelle di consomme alia carbonara din: consomme, morcov, praz, rosii, carne de vitel, albus, gehata, prad de agar-agar, bacon, unt, parmezan, smantana, ou pasteurizat, ulei de tartufo si sare. Ingrediente: 750 g consomme 20 g morcov 10 g praz 50 g roşii coapte 100 g carne de vitel, tocată 100 g albuş…
Read more »

Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzola

28 June 2011
Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzolaO reteta de frigarui de cartofi noi si sos de gorgonzola din: cartofi noi, ceapa, gorgonzola, lapte, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 20 cartofi noi potriviţi 1 ceapă 150 g gorgonzola picantă 50 ml lapte 30 g unt nucşoară sare şi piper   Mod de preparare: Spală foarte bine cartofii noi şi zvântă-i într-un…
Read more »

Creme brulee

28 June 2011
Creme bruleeO reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, galbenusuri, vanilie si zahar. Ingrediente: 4 dl smântână proaspătă 4 gălbenuşuri 20 g unt 1 baton de vanilie 80 g zahăr   Mod de preparare: Cu un cuţit, tăiaţi batonul de vanilie pe lun­gime şi puneţi-l într-o crăticioară împreună cu smântână. Lăsaţi-le să fiarbă la foc mic…
Read more »

Terină de roşii în sos de busuioc

28 June 2011
Terină de roşii în sos de busuiocO reteta delicioasa de terina de rosii in sos de busuic din: rosii, mozzarella, masline negre, gelatina, verdeata, supa de legume, busuioc, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: pentru terină: 800 g roşii 200 g mozzarella 60 g măsline negre 15 g gelatină 2 linguri verdeaţă tocată (pă­trunjel, busuioc şi…
Read more »

Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac

28 June 2011
Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de macO reteta de ravioli cu pere, pecorino si seminte de mac din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, ricotta, para, parmezan, galbenusuri, pecorino, unt si seminte de mac. Există mai multe tipuri de brânză pecorino. Cele mai cunoscute sunt pecorino romano, pecorino sardo (fabricată în Sardinia), peco­rino toscano (fabricată în Toscana), numită şi…
Read more »

Pateuri cu ciuperci si ardei iute

28 June 2011
Pateuri cu ciuperci si ardei iuteO reteta de pateuri cu ciuperci din: faina alba, apa, margarina, hribi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, ardei iute si usturoi. Ingrediente: pentru foitaj: 320 g faină albă 160 ml apă 400 g margarină pentru umplutură: 600 g hribi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1 gălbenuş 2 linguri pătrunjel tocat ardei iute căţei de…
Read more »

Cremă cu migdale

28 June 2011
Cremă cu migdaleO reteta simpla si gustoasa de crema cu migdale din: galbenusuri, zahar, migdale, apa de flori de portocala si scortisoara praf. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 120 g zahăr 40 g migdale decojite câteva picături de apă de flori de portocală scorţişoară praf   Mod de preparare: Prăjiţi migdalele într-o tigăiţă termorezisten- tă, fără a adăuga ulei,…
Read more »

Cocktail After Dinner Drink

28 June 2011
Cocktail After Dinner DrinkO reteta simpla de Cocktail After Dinner Drink din: whisky irlandez, lichior de migdale, frisca si nucsoara macinata. Ingrediente: 3 cl whisky irlandez 3 cl lichior de migdale 5 cl frisca nucsoara macinata   Mod de preparare: Agitam whisky-ul, lichiorul si frisca pana cand marginea shakerului se abureste. Trunam bautura intr-un pahar de cocktail sau…
Read more »

Tocană de miel cu bacon

28 June 2011
Tocană de miel cu baconO reteta simpla de tocana de miel cu bacon din: ceafa de miel sau cotlet, bacon, faina, morcovi, cartofi, varza, praz, ceapa, supa de vita, ulei de rapita, unt si patrunjel. Ingrediente: 8 bucăţi de ceafă de miel sau de cotlet 4 felii de bacon, tăiate în bucăţele înguste 1 lingură de făină 3 morcovi…
Read more »

Supă cu passatelli

28 June 2011
Supă cu passatelliO reteta simpla si delicioasa de supa cu passatelli  din: parmezan, paine veche, oua, nucsoara, coaja de lamaie si supa de carne. Ingrediente: 200 g parmezan ras 200 g pâine veche (nu uscată), măcinată pe moment 3 ouă mari 1 vârf de cuţit de nucşoară coaja rasă de la 1/2 lămâie 2 1 de supă…
Read more »

Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin

28 June 2011
Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarinO reteta de ceapa rosie si alba la gratar, cu salvie si rozmarin din: ceapa rosie, ceapa alba, unt, salvie, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe roşii 4 cepe albe 80 g unt 5 frunzuliţe de salvie 1 crenguţă de rozmarin sare şi piper   Mod de preparare: Curăţă cepele şi opăreşte-le circa 5…
Read more »

Ravioli umpluţi cu vinete şi ricotta

28 June 2011
Ravioli umpluţi cu vinete şi ricottaO reteta delicioasa de ravioli umpluti cu vinete si ricotta din: aluat cu ou, ricotta, parmezan, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, vinete, usturoi, frunze de busuioc, usturoi, menta, cimbru, busuioc si ardei iute. Ingrediente: pentru aluat: 400 g aluat cu ou, proaspăt pentru umplutură şi sos: 250 g ricotta 8 linguri parmezan ras 8…
Read more »

Sosuri pentru preparate la gratar

28 June 2011
Sosuri pentru preparate la gratarIn continuare sunt prezentate câteva reţete de sosuri ce pot însoţi preparatele la grătar. Sosul aioli (sosul de usturoi) – Este un sos provensal de usturoi, ideal în special pentru preparatele din carne la grătar. Ingrediente: 4 căţei de usturoi; 200 ml lapte 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare grunjoasă   Mod de preparare:…
Read more »

Chifteluţe din legume cu parmezan

28 June 2011
Chifteluţe din legume cu parmezanO reteta simpla de chiftelute din legume cu parmezan din: cartofi, morcovi, usturoi, patrunjel, parmezan, oua, pesmet, sare, iaurt slab, maioneza, cicoare rosie, frunze de spanac si frunze de salata verde. Ingrediente: 400 g cartofi 200 g morcovi 1 căţel de usturoi 1 legătură mică de pătrunjel 200 g parmezan ras 2-3 ouă pesmet sare…
Read more »

Reţete Cocktailuri alcoolice: Old Fashioned, Acapulco Gold Colada, Abbey

28 June 2011
Reţete Cocktailuri alcoolice: Old Fashioned, Acapulco Gold Colada, AbbeyPentru cei pasionati de cocktailuri va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de cocktailuri. Perfecte pentru orice zi din an.   Cocktail Old Fashioned   O reteta simpla de Cocktail Old Fashioned din: bourbon, sirop de zahar, angostura amaruie, zeama de lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Bourbon 1 lingurita de…
Read more »

Deserturi delicioase: cremă de ciocolată, cremă de lămaie, cremă de zahăr ars

28 June 2011
Deserturi delicioase: cremă de ciocolată, cremă de lămaie, cremă de zahăr arsPentru cei innebuniti dupa dulciuri va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de desert. Cremă de ciocolată cu ciocolată albă O reteta gustoasa de crema de ciocolata cu ciocolata alba din: lapte, galbenusuri, zahar tos, faina, cacao amara, coaja de lamaie, ciocolata alba si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 dl lapte 4 gălbenuşuri…
Read more »

Rulada de miel cu spanac

28 June 2011
Rulada de miel cu spanacO reteta delicioasa de rulada de miel cu spanac din: pulpa de miel, spanac, unt, parmezan, ulei de masline, vin alb, rosie, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 pulpa de miel aproximativ 200 de grame de spanac congelat, sau 400 de grame proaspat 30 de grame de unt 3 linguri cu varf de parmezan ras…
Read more »

Ravioli cu sfeclă roşie în sos de unt şi seminţe de mac

27 June 2011
Ravioli cu sfeclă roşie în sos de unt şi seminţe de macO reteta de ravioli cu sfecla rosie in sos de unt si seminte de mac din: faina alba, oua, sare, sfecla rosie, parmezan, ou, sare, piper, unt, pesmet si seminte de mac. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 5 ouă 1 praf de sare pentru umplutură: 500 g sfeclă roşie 3 linguri parmezan ras…
Read more »

Punguţe umplute cu varză şi jambon afumat

27 June 2011
Punguţe umplute cu varză şi jambon afumatO reteta de pungute umplute cu varza si jambon afumat din: faina alba, faina de grau dur, ou, sare, varza, jambon afumat picant, smantana, ceapa, parmezan, unt, nucsoara si verdeata. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 250 g făină de grâu dur 1 ou 1 praf de sare pentru umplutură: 250 g varză 100…
Read more »

Cremă de rubarbă şi zmeură

27 June 2011
Cremă de rubarbă şi zmeurăO reteta de crema de rubarba si zmeura din: oua, zahar, smantana, faina, vanilina, rubarba, zmeura si zahar pudra. Ingrediente: 3 ouă 180 g zahăr 2 dl smântână proaspătă 45 g făină tip 1 pliculeţ de vanilină 200 g rubarbă 100 g zmeură 1 lingură de zahăr pudră   Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi…
Read more »

Cocktail Colonel Collins

27 June 2011
Cocktail Colonel CollinsO reteta simpla de Cocktail Colonel Collins din: bourbon, zeama de lamaie, sirop de zahar, sifon, lamaie si cirese. Ingrediente: 5 cl bourbon 3 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de zahar sifon o felie de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata in shaker Bourbon-ul, zeama de lamaie si siropul,…
Read more »

Branză cu fistic şi miere aromatizată

27 June 2011
Branză cu fistic şi miere aromatizatăO reteta simpla de branza cu fistic si miere aromatizata din: rbanza robiola, smantana, foaie de gelatina, lapte, zahar pudra, fistic, miere de salcam, stafide si amestec aromat. Ingrediente: 350 g brânză Robiola proaspătă (sau altă brânză proaspătă de capră) 150 ml smântână 1 foaie de gelatină 2 linguri lapte 40 g zahăr pudră 40…
Read more »

Pui curry cu spanac

27 June 2011
Pui curry cu spanacO reteta de pui curry cu spanac din: piept de pui, supa de pui, usturoi, ghimbir, praf curcuma, ardei gras rosu, lapte de cocos, spanac, sare si piper. Ingrediente: trei piepti de pui, taiati cubulete o cana de supa de pui trei catei de usturoi o lingura de ghimbir tocat marunt o lingurita praf curcuma…
Read more »

Miel la cuptor in sos de vin rosu

27 June 2011
Miel la cuptor in sos de vin rosuO reteta de miel la cuptor in sos de vin din: pulpa de miel, vin rosu, morcovi, ceapa, rozmarin, usturoi, pudra de ghimbir, pudra de coriandru, ulei de masline, pasta de ardei iute, sare marina si piper negru. Ingrediente: o pulpa de miel (de 1,5 kg) 500 ml de vin rosu 3 morcovi o ceapa…
Read more »

Aperitive: mini-rulouri cu salata de pui, cosulete cu ciuperci si maioneza, aperitive cu anşoa

27 June 2011
Aperitive: mini-rulouri cu salata de pui, cosulete cu ciuperci si maioneza, aperitive cu anşoaPentru cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de aperitive: Mini-rulouri cu salată de pui O reteta delicioasa de mini rulouri cu salata de pui din: supa de pui, ghimbir, otet de orez, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salata, menta verde si arahide.  Aceste aperitive…
Read more »

Supă de praz cu tartufo

27 June 2011
Supă de praz cu tartufoO reteta de supa de praz cu tartufo din: praz, unt, ceapa, usturoi, supa de pui, faina de porumb, smantana, tartufo negru, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 500 g praz (partea albă, cu pufin din partea verde) 80 g unt 1 ceapă 2 căţei de usturoi 9 dl supă de pui 10 g făină de…
Read more »

Cremă imbracată in ciocolata

27 June 2011
Cremă imbracată in ciocolataO reteta delicioasa de crema imbracata in ciocolata din: oua, zahar, migdale, esenta de migdale, lapte, ciocolata amaruie si coacaze rosii. Ingrediente: 2 ouă 60 g zahăr 60 g migdale decojite câteva picături de esenţă de migdale 4 dl lapte 50 g ciocolată amăruie 4 rămurele cu coacăze roşii   Mod de preparare: Cu robotul…
Read more »

Cocktail Manhattan Sweet

27 June 2011
Cocktail Manhattan SweetO reteta simpla de Cocktail Manhattan Sweet din: whisky canadian, vermut rosu, vermut all, angostura si cirese. Ingrediente: 4 cl whisky canadian 1,5 cl vermut rosu 1,5 vermut alb 1 strop de Angostura 1 cireasa maraschino   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gehata in paharul de mixare, apoi se toarna intr-un pahar de…
Read more »

File de miel cu legume

27 June 2011
File de miel cu legumeO reteta simpla de file de miel cu legume din: file de miel, otet de mere, ulei de susan, miere, condiment, ulei de masline, ceapa verde, germeni de soia, ardei rgas rosu, chilli, ananas, pasta de tomate, sare si piper schuan. Ingrediente: 250 g file de miel, taiat fidelute 1 lingura de otet de mere…
Read more »

Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere în supă de ceapă

27 June 2011
Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere în supă de ceapăO reteta simpla de tortelli umpluti cu ficatd e rata si mere in supa de ceapa din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, foie gras de rata, mere, unt, coniac, ceapa, usturoi, unt, supa, parmezan si hasmatuchi. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 7 ouă 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare…
Read more »

Vinete cu banza de capră si oţet de mere

27 June 2011
Vinete cu banza de capră si oţet de mereO reteta de vinete cu branza de capra si otet de mere din: vinete, branza de capra, ulei, sare, piper, otet de mere, miere de salcam, ardei iute, maghiran, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 vinete micuţe, lungi şi subţiri 2 bucăţi brânză veche de capră 1 l ulei pentru prăjit sare şi piper…
Read more »

Tortelloni cu dovleac şi sos de nuci

27 June 2011
Tortelloni cu dovleac şi sos de nuciO reteta de tortelloni cu dovleac si sos de nuci din: faina alba, oua, sare, dovleac, parmezan, miere, mustar, nucsoara, miez de nuca, unt, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 4 ouă sare pentru umplutură: 2 kg dovleac dulce 5 linguri parmezan ras 1 lingură miere 1 linguriţă muştar…
Read more »

Sufleu de parmezan şi trufe negre, cu sos cremos de brânză

27 June 2011
Sufleu de parmezan şi trufe negre, cu sos cremos de brânzăO reteta de sufleud e parmezan si trufe negre cu sos cremos si branza din: lapte, faina alba, unt, trufa neagra, oua, parmezan, sare, piper, smantana, branza teleggio si tarhon. Rântaşul este un preparat pe bază de faină şi unt folosit de obicei pentru îngroşarea sosurilor. Ingrediente: 1/2 l lapte 50 g faină albă 50…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu