miercuri, 3 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #23


Retete de Paste:

Budinca cu mazare

17 April 2012
O reteta de budinca cu mazare din: cartofi, mazare, costita afumata, ardei gras, telemea de oaie, oua, faina, smantana, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 5 cartofi mai mari 300 g mazare din conserva 200 g costita afumata 1/2 ardei gras rosu 200 g telemea de oi 3 oua 1 lingura faina 4 lingura smantana…
Read more »

Salată cu portocale

17 April 2012
Salată cu portocaleO reteta de salata de portocale din: portocale, untisor, creson, ceapa, tarhon, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper Cayenne. Ingrediente: 4 portocale netratate 200 g untisor 1 legatura de creson 1 ceapa alba mica 1 lingurita de tarhon proaspat 2 linguri de suc de lamaie 4 linguri ulei extravirgin de masline…
Read more »

Cum se prepara frisca de casa (video)

17 April 2012
O reteta video despre cum se prepara frisca de casa, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si delicios. Cum se prepara frisca de casa
Read more »

Bisque de homar

17 April 2012
Bisque de homarBisque de homar, o supă groasă cu smântână, parfumată cu coniac, întruchipează însuşi sf spiritul decadent francez. Iniţial, termenul bisque se folosea pentru a a denumi supa făcută din carne de păsăre sălbatică, dar acum el se referă aproape exclusiv la la această supa-crema de culoare roz, preparată din creveţi, crab, raci şi homari. Bisque…
Read more »

Salata cu linte galbena

17 April 2012
Salata cu linte galbenaO reteta de salata cu linte galbena din: linte galbena, fasole verde, ardei copti, ceapa rosie, boabe de fasole alba, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si telemea. Ingrediente: 250 g linte galbena 300 g fasole verde din conserva 2 ardei copti 1 ceapa rosie 4 linguri boabe de fasole alba…
Read more »

Sandvis cu muschi de vita afumat

17 April 2012
Sandvis cu muschi de vita afumatO reteta de Sandvis cu muschi de vita afumat din: paine toast, oua, muschi de vita afumat, cascaval, rucola si chipsuri. Ingrediente: 6 felii toast 2 oua 4 felii muschi de vita afumat 4 felii cascaval 10-12 frunze de rucola chipsuri   Mod de preparare: Se fierb ouăle 5 minute. Se decojesc şi se taie…
Read more »

Carnaciori cu sos iute

17 April 2012
Carnaciori cu sos iuteO reteta de carnaciori cu sos iute din: carnati de casa afumati, bacon, ulei, ceapa, ulei, pasta de tomate, vin rosu, ardei iute, mustar, otet, frunze de dafin, otet, sare si piper. Ingrediente: 5 carnati de casa afumati 10 felii bacon taiate subtire ulei pentru prajit pentru sos: 1 ceapa potrivita1 morcov potrivit 50 ml…
Read more »

Cocktail Prince Of Wales

17 April 2012
Cocktail Prince Of WalesO reteta simpla de Cocktail Prince Of Wales din: coniac, benedictine, angostura, champagne si zahar cubic. Ingrediente: 2 cl coniac 1 cl Benedictine 2 picaturi de Angostura champagne 1 zahar cubic   Mod de preparare: Punem zaharul cubic in shaker si-l stropim cu Angostura. Adaugam cuburi de gheata, turnam deasupra coniacul si benedictine, apoi mixam…
Read more »

Plăcintă cu macaroane şi carne

17 April 2012
Plăcintă cu macaroane şi carneO reteta de placinta cu macaroane si carne din: macaroane, foi de placinta, oua, branza, unt, lapte, carne si ceapa. Ingrediente: 250 grame macaroane foi de plăcintă 2 ouă 2 linguri brânză 3 linguri unt 1/2 ceaşcă lapte 250 grame carne 1 ceapă   Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă cu sare, se…
Read more »

Salată cu brânză Roquefort

17 April 2012
Salată cu brânză RoquefortO reteta de salata cu branza Roquefort din: branza Roquefort, radicchio, scarola, fenicul, telina, fistic, miez de nuca, mustar dulce, otet de mere, porto, suc de portocala, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 100 g branza Roquefort 1 radicchio 1 scarola (salata cu frunze crete si miez aproape alb) 1 fenicl 1 tulpina de…
Read more »

Pui Satay cu salată de mentă şi ridichi

17 April 2012
Pui Satay cu salată de mentă şi ridichiO reteta de pui satay cu salata de menta si ridichi din: salote, coriandru, chimion, turmeric, sos de peste, unt de arahide, pulpe de pui, lipii, castravete, suc de lamaie, zahar brun, ardei iute, ridichi si menta. Ingrediente: 4 şalote (sau cepe mici), tocate mărunt ½ linguriţă de coriandru măcinat ½ linguriţă de chimion, măcinat…
Read more »

Supă cu paste, verdeţuri si năut

17 April 2012
Supă cu paste, verdeţuri si năutO reteta de supa cu paste, verdeturi si naut din: naut, ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, rosii in bulion, paste, parmezan, verdeturi, sare si piper. Ingrediente: 400 g naut inmuiat: 12 ore in apa cu sare 1 ceapa 2 morcovi 1/2 telina 2 linguri ulei de masline 400 ml rosii in bulion 100 g…
Read more »

Ruladă aromată

17 April 2012
Ruladă aromatăO reteta de rulada aromata din: carne tocata, morcovi, ceapa, oua, paine, miez de nuca, unt, ulei, usturoi, ierburi aromate, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata (amestec vita cu porc) 2 morcovi fierti 2 cepe 3 oua 3 felii paine inmuiata 100 g miez de nuca 50 g unt 1 lingura ulei…
Read more »

Legume la tigaie cu sos de stridii şi soia

17 April 2012
Legume la tigaie cu sos de stridii şi soiaO reteta de legume la tigaie cu sos de stridii si soia din: amestec de legume, ulei de nuci, ulei de susan, ghimbir, ceapa verde, sos de stridii, sos de soia, zahar, zeama de lime, sare si piper. Ingrediente: 400 de grame de amestec de legume şi verdeţuri chinezeşti (bok choy, brocoli chinezesc, spanac pitic)…
Read more »

Cartofi cu pesmet şi leurdă

16 April 2012
Cartofi cu pesmet şi leurdăO reteta de cartofi cu pesmet si leurda din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, pesmet, patrunjel, verdeturi, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 1 capatana de usturoi 4 cepe rosii 150 ml ulei de masline 100 g pesmet 2 linguri patrunjel taiat marunt 2-3 legatura verdeturi: leurda, urzici, macris, rucola, untisor etc.…
Read more »

Pui cu mango şi pilaf picant

16 April 2012
Pui cu mango şi pilaf picantO reteta de pui cu mango si pilaf picant din: piept de pui, chutney de mango, praf de curry, chimion, ulei de floarea soarelui, ceapa, frunze de dafin, scortisoara, orez, coriandru si lime. Ingrediente: 4 piept de pui fără piele şi fără oase 4 linguri chutney de mango 1 lingură praf de curry, mediu picant…
Read more »

Cartofi la cuptor cu brânză şi cârnăciori

16 April 2012
Cartofi la cuptor cu brânză şi cârnăcioriO reteta de cartofi la cuptor cu branza si carnaciori din: cartofi, branza, carnaciori, oua, iaurt, sare, piper, oregano si marar. Ingrediente: 6-7 cartofi potriviţi ca marime o jumătate de kilogram de brânză 5-6 cârnăciori proaspeţi (uşor afumaţi) 2 ouă 100 grame iaurt sau smântână sare piper oregano mărar proaspăt   Mod de preparare: Cartofii…
Read more »

Supa crema de sparanghel cu dovlecel

16 April 2012
Supa crema de sparanghel cu dovlecelO reteta de supa crema de sparanghel cu dovlecel din: sparanghel, patrunjel, dovlecel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 fire de sparanghel 1 patrunjel radacina 1 dovlecel sare piper ulei   Mod de preparare: Se spala sparanghelul si se taie bucatele. Patrunjelul si dovlecelul se decojesc si se taie rondele. Se pun toate legumele la…
Read more »

Carnaciori cu legume

16 April 2012
Carnaciori cu legumeO reteta de carnaciori cu legume din: carnaciori, ardei gras, ceapa rosie, ulei, bere, ketchup si sare. Ingrediente: 8 carnaciori 1 ardei gras 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie mare 2 linguri ulei 500 ml bere 100 ml ketchup sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi ardeii şi cea¬pa, după care le tai…
Read more »

Curry de pui şi cartofi dulci

16 April 2012
Curry de pui şi cartofi dulciO reteta de curry de pui si cartofi dulci din: cartofi, ulei de masline, pulpe de pui, ceapa rosie, pasta curry, rosii si spanac. Ingrediente: 500 g de cartofi dulci, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe mici 1 lingură ulei de măsline 4 pulpe de pui dezosate, fără piele, tăiate în bucăţi mari 1…
Read more »

Salată dulce-acrişoară

16 April 2012
Salată dulce-acrişoarăO reteta de salata dulce acrisoara din: fenicul, cicoare, portocale, pere, maioneza, lamaie, smantana, zahar si ghimbir. Ingrediente: 2 feniculi 1 legatura de cicoare 2 portocale 2 pere tari 3 linguri maioneza 1 lamaie 1 lingura smantana 1 lingurita de zahar 1 lingurita de ghimbir ras   Mod de preparare: Spălaţi bine perele şi, fără…
Read more »

Reteta zilei: Supa de fasole rosie cu bulete de orez

16 April 2012
Reteta zilei: Supa de fasole rosie cu bulete de orezO reteta de supa de fasole rosie cu bulete de orez din: faina de orez, apa, fasole rosie, si zahar. Ingrediente pt buletele de orez: 1 cana de faina de orez 1/3 cana de apa Ingrediente pt supa: 1 cana de fasole rosie uscate 4 cani de apa 3/4 ceasca de zahar Mod de preparare:…
Read more »

Carpaccio de somon cu untişor şi fernicul

16 April 2012
Carpaccio de somon cu untişor şi ferniculO reteta de carpaccio de somon cu untusor si fenicul din: somon, untisor, fenicul, marar, arpagic verde, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon foarte proaspat 150 g untisor 2 feniculi 2 fire de marar 10 fire de arpagic verde sucul de la 1 lamaie 4 linguri de…
Read more »

Cum se prepara prajiturele Nan Khatai (video)

16 April 2012
Cum se prepara prajiturele Nan Khatai (video)O reteta video despre cum se prepara prajiturele nan khatai, un preparat indian deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: Unsalted Butter – 1 stick (1/2 cup, 4 oz) at room temperature Powdered Sugar – 1/2 cup Nutmeg Powder – 1/4 tsp Cardamom Powder – 1/4 tsp All Purpose Flour (Maida) – 1…
Read more »

Cremă de păstârnac

16 April 2012
Cremă de păstârnacO reteta de crema de pastarnac din: pastarnac, mar, telina, morcov, ceapa, iaurt degresat, smantana, pudra din seminte de dovleac, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g pastarnac 1 mar acrisor 1 telina (200 g) 1 morcov 1 ceapa 250 ml iaurt degresat natural 150 ml smantana 2 linguri pudra din seminte de…
Read more »

Tarta cu legume

16 April 2012
Tarta cu legumeO reteta de tarta cu legume din: dovlecel, ciuperci, ceapa, ardei grasi, rosii, oua, mazare, cascaval, patrunjel verde, marar verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 8 ciuperci 1 ceapa 2 ardei grasi 2 rosii 3 oua 100 g mazare conserva 300 g cascaval patrunjel verde marar verde ulei sare piper   Mod de…
Read more »

Păstrăv în fulgi de porumb

16 April 2012
Păstrăv în fulgi de porumbO reteta de pastrav cu fulgi de porumb din: pastravi, iaurt, pesmet, fulgi de porumb, rosii, lamaie, usturoi, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 2 păstrăvi curăţaţi şi spălaţi 200 g iaurt 100 g pesmet 200 g fulgi de porumb fără adaosuri de zahăr 2 roşii 1 lămâie 3 căţei de usturoi sare piper boia…
Read more »

Tăieţei thai cu somon

16 April 2012
Tăieţei thai cu somonO reteta taitei thai cu somon din: taitei, ulei, pasta de curry, ceapa verde, cartofi, supa de legume, lapte, somon si coriandru. Ingrediente: 200g de tăieţei cu ou sau de orez 1 linguriţă de ulei 2-3 linguriţe de pastă de curry Thai 2 cepe verzi, tocate 1 cartof, tăiat cubuleţe 200ml supă de legume sau…
Read more »

Trigoane cu nuci

16 April 2012
Trigoane cu nuciO reteta de trigoane cu nuci din: foi de placinta, miere, zahar, nuca, pesmet si scortisoara. Ingrediente: 1/2 pachet foi pentru placinta 1 lingura mare de miere 200 g zahar 200 g nuca macinata 200 g pesmet 1 lingura scortisoara   Mod de preparare: Se prepară un sirop: se pun la fiert 200 ml apă…
Read more »

Cocktail Cosmopolitan

16 April 2012
Cocktail CosmopolitanO reteta simpla de Cocktail Cosmopolitan din: vodca, suc de lamaie, suc de afine si triple sec. Ingrediente: 40 ml vodca 20 ml suc de lamaie 20 ml suc de afine 20 ml triple sec   Mod de preparare: Se amesteca vodca, triplu sec, sucul de lamaie si concentratul de afine intr-un shaker cu gheata.…
Read more »

Pui copt cu sos cremos de nuci

16 April 2012
Pui copt cu sos cremos de nuciO reteta de pui copt cu sos cremos de nuci din: pulpe de pui, chimion, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, pitta, supa de pui, ceapa, usturoi, smantana, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 8 pulpe de pui, cu piele şi os 1 linguriţă de chimion ½ linguriţă boia de ardei 2 linguri ulei…
Read more »

Supa crema de gulioare

16 April 2012
Supa crema de gulioareO reteta de supa crema de gulioare din: seminte de floarea soarelui, gulioare, rosii in bulion, marar verde, faina de hrisca si ulei de masline. Ingrediente: 200 ml seminte de floarea soarelui macinate 4 gulioare 400 ml rosii in bulion 1 legatura marar verde 2 linguri faina de hrisca 4 linguri ulei de masline  …
Read more »

Granita cu menta

16 April 2012
Granita cu mentaO reteta de granita cu menta din: apa, frunze de menta si zahar. Ingrediente: 250 ml apa 200 g frunze de menta 150 g zahar pentru decor: frunze de menta   Mod de preparare: Fierbe într-o crăticioară apa cu zahărul până când acesta se dizolvă complet. Amestecă bine, adaugă frunzele de mentă proaspătă şi lasă-le…

Supă de curcan asiatică

15 April 2012
Supă de curcan asiaticăO reteta de supa de curcan asiatica din: ardei iute, ceapa, supa de pui, otet de orez, sos de soia, ceapa verde, pipet de curcan, coriandru si fidea de orez. Ingrediente: 1 ardei roşu iute 2 cepe mici, curăţate şi tăiate în patru 500ml supă de pui 2 linguri oţet de orez sau de mere…
Read more »

Plăcintă cu mere si morcovi

15 April 2012
Plăcintă cu mere si morcoviO reteta de palcinta cu mere si morcovi din: margarina, apa, otet, sare, faina, mere, morcovi, zahar, zahar vanilinat, scortisoara si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura otet 1 praf de sare 2 cani ( de 250 ml ) cu faina pentru umplutura si…
Read more »

Risotto cu creveţi, rucola şi sos de mazăre

15 April 2012
Risotto cu creveţi, rucola şi sos de mazăreO reteta de risotto cu creveti, rucola si sos de mazare din: piper, sare, morcov, mazare, parmezan, rucola, caise uscate creveti black tiger, vin alb, peste, orez, usturoi, telina, ceapa, unt si ulei de masline. Ingrediente: piper roşu sare 2 bucăţi morcov 200 grame mazăre boabe 50 grame parmezan 50 grame rucola 6 caise uscate…
Read more »

Tartă cu roşii cherry galbene

15 April 2012
Tartă cu roşii cherry galbeneO reteta de Tartă cu roşii cherry galbene din: oua, iaurt, unt, faina, sare, praf de copt, rosii cherry galbene, ceapa verde, cascaval si smantana. Ingrediente: 1 ou 150 g iaurt 100 g unt 300 g faina sare praf de copt umplutura: 20 g rosii cherry galbene 4 fire ceapa verde 200 g cascaval 100…
Read more »

Pudding de orez

15 April 2012
Pudding de orezO reteta de pudding de orez din: orez, lapte, zahar de palmier, crema de cocos, lamaie verde, suc de lamaie verde, esenta de flori de portocale si mango. Ingrediente: 250 g orez negru 750 ml lapte degresat 3 linguri zahar de palmier, zahar brun cu continut mic de melasa sau miere 90 ml crema de…
Read more »

Pui prăjit cu seminţe de susan

15 April 2012
Pui prăjit cu seminţe de susanO reteta de pui prajit cu seminte de susan din: taitei, ulei de floarea soarelui, piept de pui, miere, zeama de lamaie, seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 2 cuiburi de tăiţei dintr-un pachet de 375g 1 linguriţă de ulei de floarea soarelui 2 bucăţi de piept de pui, tăiat în fâşii 3 morcovi mari,…
Read more »

Cocktail Black Velvet

15 April 2012
Cocktail Black VelvetO reteta simpla de Cocktail Black Velvet din: bere si sampanie Ingrediente: bere neagra sampanie   Mod de preparare: Umpleti pe jumatate cu bere un pahar cu picior. Completati apoi cu sampanie
Read more »

Drob cu carne de porc si vita

15 April 2012
Drob cu carne de porc si vitaO reteta de drob cu carne de porc si vita din: ceapa verde, oua, ceapa, carne tocata, organe, prapur, boia, sare si piper. Ingrediente: 6-7 legaturi de ceapa verde 7 oua 2 cepe potrivite 750 g de carne tocata (porc si vita) 750 g ogane (400 g ficat de porc, 200 g inima porc, 200…
Read more »

Supa rece de lapte praf si caise

15 April 2012
Supa rece de lapte praf si caiseO reteta de supa rece de lapte praf si caise din: caise, zahar, lapte praf, faina, unt, zahar vanilat si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 caise 1 lingura zahar 100 g lapte praf 1 lingura faina 30 g unt 1 plic zahar vanilat zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare: Speli caisele si…
Read more »

Cum se prepara Croissants (video)

15 April 2012
Cum se prepara Croissants (video)O reteta video despre cum se prepara croissants, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos, potrivit pentru micul dejun. Cum se prepara Croissants Pofta buna!
Read more »

Ardei umpluţi cu legume

15 April 2012
Ardei umpluţi cu legumeO reteta delicioasa de ardei umpluti cu: ciuperci, orez, ceapa, bulion, sare, piper, ulei, patrunjel verde. Ingrediente: 8 ardei graşi 100 g ciuperci 50 g orez o ceapă o cutie de roşii în bulion sau 3 linguri de bulion sare piper ulei pătrunjel verde Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei,…
Read more »

Cartofi copti cu migdale si busuioc

15 April 2012
Cartofi copti cu migdale si busuiocO reteta delicioasa de cartofi cu: sare, chimen, ulei, migdale, busuioc, smantana, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi sare chimen 4 linguri de ulei 60 g fulgi de migdale câteva frunze de busuioc   Sosul cu verdeţuri: 2 cutii de smântână (150 ml fiecare) sare piper 1 legatura busuioc Mod de preparare: Se folosesc cartofii de…
Read more »

Sfeclă roşie umplută

15 April 2012
Sfeclă roşie umplutăO reteta delicioasa de sfecla umpluta cu: ceapa, carne de porc, orez, smantana, sare, piper, tarhon, unt. Ingrediente: 4 sfecle roşii 1 ceapă mică 200 g carne de porc tocată 4 linguri orez fiert 200 ml smântână sare piper tarhon 50 g unt Mod de preparare: Se spală bine sfeclele, se pun într-o tigaie şi…
Read more »

Prăjitură cu sos de căpşuni

15 April 2012
Prăjitură cu sos de căpşuniO reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, sare, gris, ou, zahar, zahar vanilat, lamaie, unt, capsuni, gem de capsuni, amidon. Ingrediente aluat:  500 ml lapte sare 120 g griş 1 ou 50 g zahăr 2 pachete zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie 1 lingură suc de lămâie unt şi pesmet pentru tavă Ingrediente sos…
Read more »

Oua cu maioneza si smantana

15 April 2012
Oua cu maioneza si smantanaO reteta de oua cu maioneza si smantana din: oua, maioneza, smantana, sare, piper alb, masline verzi, rosie, castravete si marar. Ingrediente: opt oua fierte sase linguri de maioneza trei linguri de smantana sare piper alb cateva masline verzi o rosie un castravete marar   Mod de preparare: Ouăle fierte tari se taie în două,…
Read more »

Supa de porc picanta

15 April 2012
Supa de porc picantaO reteta delicioasa de supa cu: supa de porc, praz, ou, ardei gras murat, pasta de chilii, ghimbir, usturoi, amidon, sos de soia, condimente de soia, sare. Ingrediente: 1,5 l de supă de porc 2 linguri de praz tocat 1 ou 1 ardei gras murat 1 lingură de pastă de chilii 1 lingură de ghimbir…
Read more »

File de somon la cuptor cu sirop de arţar şi usturoi

15 April 2012
File de somon la cuptor cu sirop de arţar şi usturoiO reteta de file de somon la cuptor cu sirop de artar si usturoi din: file de somon, usturoi, sirop de artar, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: file de somon 1 kg 2, 3 căţei de usturoi 3 linguri de sirop de arţar 1 lingură sos de soia sare şi piper   Mod…
Read more »

Rosii cu ton

15 April 2012
Rosii cu tonO reteta de rosii cu ton din: rosii, ton in ulei, sare, piper, otet, maioneza, unt, zeama de lamaie, mustar si menta. Ingrediente: rosii ton in ulei sare piper otet doua linguri de maioneza o lingura de unt o lingurita de zeama de lamaie pentru ornat: mustar frunze de menta   Mod de preparare: Se…
Read more »

Budincă din cartofi si carne tocata

15 April 2012
Budincă din cartofi si carne tocataO reteta delicioasa de budinca din: salvie, cartofi, usturoi, dovlecel, ulei de masline, carne tocata, piper, vin alb, lapte. Ingrediente: 1 praz câteva frunze de salvie 2 căţei de usturoi 1 dovlecel 3 roşii ulei de măsline 500 g carne tocată sare piper 100 ml vin alb 400 g cartofi 200 ml lapte Mod de…
Read more »

Bruschete cu vinete şi mentă

15 April 2012
Bruschete cu vinete şi mentăO reteta de bruschete cu vinete si menta din: vinete, ulei de masline, otet din vin, patrunjel, menta, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete tăiate felii subţiri ulei de măsline oţet din vin pătrunjel tocat mentă proaspătă tocată 1 căţel de usturoi tocat fin sare şi piper   Mod de preparare: Încălzeşte o tigaie…
Read more »

Granita de pepene verde şi mentă

15 April 2012
Granita de pepene verde şi mentăO reteta de pepene verde si menta din: pepene verde, frunze de menta si zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g pepene verde bine copt 10 frunze de menta 1/2 zeama de lamaie pentru decor: frunze de menta   Mod de preparare: Curata pepenele de sâmburi şi taie-l bucăţi mici, pune-le într-o tavă şi congelează-le. Când…
Read more »

Tarte cu ansoa

15 April 2012
Tarte cu ansoaO reteta delicioasa de tarte cu: ansoa, faina, unt, ou, sare, branza de capra, avocado, usturoi, limeta, patrunjel, piper. Ingrediente: 300 g făină 125 g unt un ou un sfert de linguriţă de sare 300 g brânză de capră un borcănel fileuri de anşoa un avocado 5 căţei de usturoi o limetă pătrunjel piper Mod…
Read more »

Prajitura cu caise si frisca

15 April 2012
Prajitura cu caise si friscaO reteta delicioasa de prajitura cu: zahar tos, oua, faina, ulei, frisca, gelatina, cacao, esenta de rom, praf de copt, compot caise, scortisoara, sare, unt. Ingrediente: 300 g zahăr tos 5 oua 100 g făină 30ml ulei de floarea-soarelui 500 ml frişcă 5 g gelatină 5 linguri de cacao o lingurita de esenţă de rom…
Read more »

Bărcute de andive cu vinete

15 April 2012
Bărcute de andive cu vineteO reteta delicioasa de barcute cu: andive, vinete, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosie, masline, ardei capia, otet, sare, piper, oregano. Ingrediente: 4 andive 3 vinete 125 ml ulei de măsline o ceapă doi căţei de usturoi o roşie 100 g măsline feliate un ardei capia o lingură cu oţet sare piper oregano Mod de…
Read more »

Aperitive pentru masa de Paşti

14 April 2012
Aperitive pentru masa de PaştiMasa de Pasti trebuie sa inceapa cu aperitivele. Ca aperitive, se servesc in primul rand ouale rosii, cu ceapa verde, ridichi sau oua umplute . Va propunem o serie de aperitive pentru masa de Paşti. Gustari pentru dimineata de Paşte   O reteta de gustare pentru dimineata de Paşte din: castraveti, mozzarella, ridichi de luna,…
Read more »

Miel cu verdeata si legume

14 April 2012
Miel cu verdeata si legumeO reteta de miel cu verdeata si legume din: carne de miel, usturoi verde, ceapa, pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei si ulei rosu. Ingrediente: 1500 kg carne de miel 2 legaturi usturoi verde 1 legatura ceapa 2 linguri pesmet 2-3 ardei verzi 2-3 ardei rosii sare piper cimbru rozmarin 2-3 linguri ulei vin…
Read more »

Salata cu peste prajit

14 April 2012
Salata cu peste prajitO reteta de salata cu peste prajit din: salata verde, file de cod, ceapa, usturoi, sos iute, lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: o salată verde două bucăţi de file de cod o ceapă uscată 3-4 căţei de us­turoi sos iute o jumătate de lămâie două linguri de ulei de măsline sare   Mod…
Read more »

Miel invelit in prosciutto la cuptor

14 April 2012
Miel invelit in prosciutto la cuptorO reteta de miel invelit in prosciutto la cuptor din: muschi de miel, spanac, pesto de busuioc, rosii uscate si prosciutto. Ingrediente: 1 kg muschi de miel 300 grame spanac 50 grame pesto de busuioc 50 grame rosii uscate tocate 200 grame prosciutto   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge o…
Read more »

Ragout de pui

14 April 2012
Ragout de puiO reteta de ragout de pui din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie, rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru si sos olandez. Ingrediente: 800 g piept de pui 1 praz 250 g mere 1 lingura zeama de lamaie 250 g rosii mici sare piper 6 linguri ulei 350 ml supa de…
Read more »

Coaste de miel cu miere

14 April 2012
Coaste de miel cu miereO reteta de coaste de miel cu miere din: coaste de miel, ceapa, vin alb, suc de lamaie, sos de soia, ulei de masline, usturoi si miere. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe tocate 50 ml vin alb 50 ml suc de lamaie 20 ml sos de soia 30 ml ulei de masline…
Read more »

Sase salate pentru masa de Pasti

14 April 2012
Sase salate pentru masa de PastiVa prezentam Sase salate pentru masa de Pasti: Salata de radicchio, rucola si grana padano   O reteta de Salata de radicchio, rucola si grana padano din: radicchio, rucola, grana padano, sare, crutoane, piper, lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 radicchio 300 g rucola 200 g grana padano crutoane sare piper lamaie ulei de…
Read more »

Stufat de miel pentru masa de Paşte

14 April 2012
Stufat de miel pentru masa de PaşteO reteta de stufat de miel pentru masa de pasti din: carne de miel, ceapa verde, usturoi, bors, pasta de tomate, ulei, vegeta si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de miel 10 legă­turi de ceapă verde 10 legături de ustu­roi verde o cană mare de borş o lingură de paste de tomate ulei vegeta…
Read more »

Pasca cu ciocolata

14 April 2012
Pasca cu ciocolataO reteta de pasca cu ciocolata din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte dulce, zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte, zahar vanilat si unt. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 8 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie 500 ml lapte dulce 300 g zahar 200 g unt pentru umplutura: 100 g…

Curcan umplut cu stafide

14 April 2012
Curcan umplut cu stafideO reteta de rucan umplut cu stafide din: curcan, grasime de gasca, bacon, ficat de curcan, paine, amestec de carnati, ou, unt, stafide, vin, cartofi copti, patrunjel si cirese. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg 40 g de grasime de gasca 8 felii de bacon umplutura: ficat de curcan o jumatate de paine bagheta 500…
Read more »

Cocktail Strawberry Mimosa

14 April 2012
Cocktail Strawberry MimosaO reteta simpla de Cocktail Strwberry Mimosa din: champagne, suc de portocale, piure de capsuni si capsuni. Ingrediente: 10 cl Champagne 3 cl suc de portocale 3 cl piure de capsuni capsuni   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu putina gheaa zdrobita. Servim bautura intr-o cupa de cocktail si decoram cu capsuni.  
Read more »

Cotlet de miel cu linte şi salată feta

14 April 2012
Cotlet de miel cu linte şi salată fetaO reteta de cotlet de miel cu linte si salata feta din: mazare, linte verde, otet de vin, zahar brun, menta, branza feta, cotlete de miel si ulei de masline. Ingrediente: 300g de mazăre congelată 800g linte verde din conservă, clătită şi scursă bine 4 linguri oţet de vin 2 linguri de zahăr brun 1…
Read more »

Drob de pui cu masline verzi

14 April 2012
Drob de pui cu masline verziO reteta de drob de miel cu masline verzi din: ficatei de pui, piept de pui, masline verzi, ceapa, oua, foi de placinta, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 500 g ficatei de pui un piept de pui dezosat 200 g masline verzi fara samburi doua cepe patru oua un pachet de foi de placinta…
Read more »

Retete de post: Orez cu ardei si mazare

14 April 2012
Retete de post: Orez cu ardei si mazareO reetta de orez cu ardei si mazare din: ceapa verde, orez, mazare, ardei, suc de lamaie, otet, ulei, mustar, patrunjel verde si condimente. Ingrediente: 4 fire ceapa verde + 1 ceapa uscata 250 g orez 200 g mazare verde 1 ardei rosu 1 lingura suc de lamaie 1 lingura otet ulei 1 lingurita mustar…
Read more »

Pască cu smântână

14 April 2012
Pască cu smântânăO reteta de pasca cu smantana din: aluat de cozonac, smantana, galbenusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: aluat de cozonac 1 kg smantana 5 galbenusuri 3 albusuri 2-3 linguri faina 250 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat coaja de lamaie sare   Mod de preparare: Pui o foaie…
Read more »

Ciorbă de perişoare a la grec

14 April 2012
Ciorbă de perişoare a la grecO reteta de ciorba de perisoare a la grec din: carne tocata de porc, orez, ou, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, smantana, galbenus de ou, marar si sare. Ingrediente: 500 grame de carne tocată de porc o ceaşcă de orez un ou întreg pentru perişoare 2 morcovi o ţelină 2 cepe un ardei gras roşu…
Read more »

Piure de spanac

14 April 2012
Piure de spanacO reteta de piure de spanac din: spanac, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 1 ceapa 3 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se spală bine spanacul şi se fierbe 10 minute tn apă cu sare. Se scoate intr-o strecurătoare, după care se pasează. Ceapa şi usturoiul se toacă…
Read more »

Drob de miel pentru masa de Paşti

14 April 2012
Drob de miel pentru masa de PaştiO reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel, prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: organele de miel prapu 2-3 legături de ceapă două ouă 1-2 felii de pâine o lingură smântână verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Spală bine organele, apoi pune-le la fiert…
Read more »

Retete de post: Conopidă picantă

14 April 2012
Retete de post: Conopidă picantăO reteta de conopida picanta din: conopida, broccoli, morcov, ceapa, stafide, ardei gras, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g conopida 300 g broccoli 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1 ardei gras rosu 1 varf de cutit de turmeric sau curry 30 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Conopida şi…
Read more »

Miel umplut pentru masa de Paşti

14 April 2012
Miel umplut pentru masa de PaştiO reteta de miel umplut pentru masa de Paşti din: miel, organe de miel, oua, patrunjel, usturoi, sare, piper, ceapa, morcovi, vin si untura. Ingrediente: 1 bucata coasta de miel cu pulpa din spate 300 g organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi) 3 oua fierte 1 ou crud patrunjel verde 2 catei de usturoi…
Read more »

Zece deserturi pentru masa de Paşte

14 April 2012
Zece deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Zece deserturi pentru masa de Paşte: Tort cu marmeladă si crema   O reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus, zahar, otet din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar vanilat si marmelada de prune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 1 galbenus 5 linguri zahar 2…
Read more »

Pastrav cu garnitura de cartofi

14 April 2012
Pastrav cu garnitura de cartofiO reteta de pastrav cu garnitura de cartofi din: pastravi, rosii, cartofi, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 rosii 400 g cartofi 100 g unt patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine interiorul fiecăruia se pune de unt şi se presară sare şi împachetează…
Read more »

Tocana de ied

14 April 2012
Tocana de iedO reteta de tocana de ied din: ied, rosii, ceapa, ardei, telina, morcovi, patrunjel, hrean, tuica, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ied 1 kg rosii proaspete 200 g ceapa 20 g ardei 1 capatana telina 200 g morcovi 3 legaturi patrunjel 1 radacina hrean 200 ml tuica 1 litru ulei sare piper   Mod…
Read more »

Salata de radicchio, rucola si grana padano

14 April 2012
Salata de radicchio, rucola si grana padanoO reteta de Salata de radicchio, rucola si grana padano din: radicchio, rucola, grana padano, sare, crutoane, piper, lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 radicchio 300 g rucola 200 g grana padano crutoane sare piper lamaie ulei de masline   Mod de preparare: Se spalăfrunzele de radicchio şi de rucola. Se stropesc cu zeamă…
Read more »

Aperitive cu carne de miel

14 April 2012
Aperitive cu carne de mielO reteta de aperitive cu carne de miel din: maruntaie de miel, ceapa verde, marar verde, ceapa, sare, piper, busuioc, aluat si smantana. Ingrediente: maruntaie de la un miel 1 legatura ceapa verde 1 legatura marar verde 2 cepe uscate sare piper busuioc aluat pentru clatite gata preparat smantana   Mod de preparare: Faci 10-20…
Read more »

Bors de peste

14 April 2012
Bors de pesteO reteta de bors de peste din: somn, crap, biban, rosioara, morcovi, telina, rosii, ceapa, patrunjel, leustean, ulei, orez, ardei gras, bors, sare si piper. Ingrediente: capul şi coada de la un somn şi de la un crap patru bucăţi de biban şalău sau roşioară cinci morcovi o ţelină două cutii de roşii decojite trei…
Read more »

Granita cu afine, lime si Cointreau

14 April 2012
Granita cu afine, lime si CointreauO retete de granita cu afine, lime si cointreau din: votca aromata cu lamaie, lichior cointreau, zeama de lime, suc de afine, apa si zahar. Ingrediente: 50 ml votca aromata cu lamaie 50 ml lichior Cointreau 5 linguri zeama de lime 8 linguri suc de afine 100 ml apa 1 lingura zahar   Mod de…
Read more »

Pasca de branza

14 April 2012
Pasca de branzaO reteta de pasca de branza din: aluat, branza de vaci, zahar, faina, sare, stafide, unt, smantana, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g de aluat de cozonac greu de framantat 300 g branza de vaci jumatate de pahar de zahar (sau dupa gust) o lingura de faina…
Read more »

Cozonac cu nuca si stafide

14 April 2012
Cozonac cu nuca si stafideO reteta de cozonac cu nuca si stafide din: faina, untura, unt, oua, zahar pudra, lapte, smantana, drojdie, sare, zahar, nuca si stafide. Ingrediente: 300 g faina + extra pentru tapetat tava 75 g untura 75 g unt moale+o lingura de unt 4 oua o lingura de zahar pudra un pahar de lapte caldut o…
Read more »

Cum se prepara miel si couscous (video)

14 April 2012
Cum se prepara miel si couscous (video)O reteta video despre cum se prepara miel si couscous, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 250 g Couscous Lamb 1 Stock Cube 400 ml Boiling Water Butter Salt Olive Oil   Cum se prepara miel si couscous Pofta buna!
Read more »

Rulada cu carne de miel si spanac

14 April 2012
Rulada cu carne de miel si spanacO reteta de rulada cu carne de miel si spanac din: pulpa de miel, spanac, cascaval, ou, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel fara os 250 g spanac fiert 100 g cascaval ras 1 ou 50 ml vin alb 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi…
Read more »

Salată de cartofi roşii

14 April 2012
Salată de cartofi roşiiO reteta de salata de cartofi rosii din: ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, smantana, cartofi noi, cartofi rosii, sare de mare, piper, ridichi, menta si arpagic. Ingrediente: 6 linguri cu ulei de măsline extravirgin sucul de la 1-2 lămâi 250 grame de smântână sau brânză proaspătă 500 grame de cartofi noi 500 grame…
Read more »

Tartă de primăvară

14 April 2012
Tartă de primăvarăO reteta de tarta de primavara din: faina, margarina, cascaval, verdeturi, patrunjel, marar, pesemt, ceapa, ulei, sare, piper si chimen. Ingrediente: 200 g faina 150 g margarina 50 ml apa 40 g cascaval 500 g amestec de verdeturi: leurda, urzici, loboda, coji de ceapa verde sau de usturoi 1 legatua de patrunjel 1 legatura marar…
Read more »

Ciorba de pui cu legume si paste

14 April 2012
Ciorba de pui cu legume si pasteO reteta de ciorba de pui cu legume si paste din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, paste fainoase, piept de pui, ulei, leustean, patrunjel, sare, bulion si ulei. Ingrediente: doi morcovi o rădăci­nă de pătrunjel o jumătate de ră­dăcină de ţelină două cepe o mâană de paste făinoase un piept de pui 2-3 linguri de ulei…
Read more »

Cocktail Gold Fever

14 April 2012
Cocktail Gold FeverO reteta simpal de Cocktail Gold Fever din: apricot brandy, bordeaux, bitter orange si sampanie. Ingrediente: 1 cl Apricot Brandy 1 cl vin alb Bordeaux o picatura de Bitter Orange sampanie   Mod de preparare: Apricotul Brandy-ul, vinul si Bitter Orange-ul se mixeaza cu cuburi de gheata intr-un pahar mai mare. Turnam bautura intr-o cupa…
Read more »

Salata de spanac

14 April 2012
Salata de spanacO reteta de salata de spanac din: usturoi, frunze de spanac, parmezan, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si lime. Ingrediente: 4 catei de usturoi 500 g frunze de spanac 20 g parmezan ulei de masline sare piper rosii cherry 1 lime pentru decor   Mod de preparare: Se spală bine frunzele de spanac…
Read more »

Friptura de miel cu hribi

13 April 2012
Friptura de miel cu hribiO reteta de friptura de miel cu hribi din: pulpe de miel, hribi, piper, boia, cimbru, usturoi, patrunjel, condimente pentru miel, ulei, vin alb si foi de dafin. Ingrediente: 2 pulpe de miel 500 g hribi o lingurita piper o lingura boia o lingurita cimbru uscat 2 lingurite usturoi o lingurita patrunjel tocat 3 lingurite…
Read more »

Cinci salate pentru masa de Pasti

13 April 2012
Cinci salate pentru masa de PastiCinci salate pentru masa de Pasti:   Salata Siciliana cu mere si ciuperci marinate   O reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate din: rosii, mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou, masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radacina de telina 100 g ciuperci marinate 4 linguri…
Read more »

Cozonac cu nuca si rahat

13 April 2012
Cozonac cu nuca si rahatO reteta de cozonac cu nuca si rahat din: faina, drojdie, unt, oua, zahar, ulei de floarea soarelui, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala, rahat, nuca, rom, cacao si ou. Ingrediente: un kg faina 50 g drojdie 200 g unt 6 oua 10 linguri zahar 400 ml lapte 50 ml ulei de floarea…
Read more »

Fripturi pentru masa de Paşti

13 April 2012
Fripturi pentru masa de PaştiFripturi pentru masa de Paşti: Friptură de ied cu rozmarin si cartofi   O reteta de friptura de ied cu rozmarin si cartofi din: pulpa de ied, otet de vin, rozmarin verde, usturoi, cimbru, piper, unt, mere, cartofi, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: o pulpă dezosată de ied 100 ml otet de vin…
Read more »

Coaste de porc cu varza rosie cu mere

13 April 2012
Coaste de porc cu varza rosie cu mereO reteta de coaste de porc cu varza rosie si mere din: coaste de post, varza rosie, mere golden, piper, cimbru, marar, unt, miere, sare si supa de legume. Ingrediente: 1,5 kg de coaste de porc o varza rosie potrivita patru mere golden sucul de la jumatate de portocala o lingurita de piper negru macinat…
Read more »

Noua deserturi pentru masa de Paşte

13 April 2012
Noua deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Noua deserturi pentru masa de Paşte: Sorbet de lamaie   O reteta de sorbet de lamaie din: apa, zeama de lamaie, zahar si coaja de lamaie. Ingrediente: 400 ml apa 200 ml zeama de lamaie 160 g zahar pentru decor: coaja de lamaie   Mod de preparare: Incălzeşte apa fără să dea în clocot,…

Cartofi noi copţi în ulei de trufe

13 April 2012
Cartofi noi copţi în ulei de trufeO reteta de cartofi noi copti in ulei de trufe din: cartofi noi, usturoi, ulei de trufe, sare, piper, cimbru si rozmarin. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 4 catei de usturoi ulei de trufe sare piper cimbru rozmarin   Mod de preparare: Se spală bine cartofii şi se taie sferturi, fără a se curăţa de…
Read more »

Cocktail 2000

13 April 2012
Cocktail 2000O reteta simpla de Cocktail 2000 din: cointreau, suc de limeta, sampanie si agrise. Ingrediente: 4 cl Cointreau 4 linguri de suc de limeta sampanie bucati de agrise   Mod de preparare: Mixam Cointreau, zeama de limeta si cuburile de gheata intr-un pahar, apoi turnam bautura intr-o cupa de sampanie si completam cu sampanie. Decoran…
Read more »

Pască cu cremă de brânză dulce

13 April 2012
Pască cu cremă de brânză dulceO reteta de pasca cu crema de branza dulce din: oua, unt, zahar, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, drojdie, lapte, faina, unt, branza dulce, stafide, oua, esenta de vanilie, ciocolata si nuca de cocos. Ingrediente: pentru aluat: 3 ouă 100 g unt 6 linguri zahăr 25 ml ulei de floarea- soarelui un…
Read more »

Rulada de curcan cu prune si sos de migdale

13 April 2012
Rulada de curcan cu prune si sos de migdaleO reteta de rulada de curcan cu prune si sos de migdale din: pulpe de curcan, prune uscate, mustar, pesmet, albus, ceapa, verdeturi, morcovi, ulei, sare si piper. Ingrediente: trei pulpe superioare de curcan 20 prune uscate (eventual afumate) doua lingurite de mustar o lingura de pesmet un albus doua cepe mici verdeturi (cimbru, patrunjel)…
Read more »

Meniu pentru masa de Paşti

13 April 2012
Meniu pentru masa de PaştiSarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam un meniu pentru masa de Paşti: Ciorba de miel   O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1…
Read more »

Ruladă de miel cu verdeţuri

13 April 2012
Ruladă de miel cu verdeţuriO reteta de rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa, usturoi, pesmet, unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec, usturoi, rozmarin si ienibahar. Ingrediente: un kg carne de miel (pulpă de miel fără os) o legătură ceapă o legătură usturoi 1-2 linguri pesmet un cubuleţ unt 200 g spanac…
Read more »

Frappe de vanilie cu sirop de migdale

13 April 2012
Frappe de vanilie cu sirop de migdaleO reteta de Frappe de vanilie cu sirop de migdale din: smantana, sirop de migdale, inghetata de vanilie, sirop de rodie, amaretto, grand marnier, gheata si capsuni. Ingrediente: 100 ml smantana dulce 1/2 pahar sirop de migdale 100 g inghetata de vanilie 40 ml sirop de rodie 40 ml lichior Amaretto 40 ml lichior Grand…
Read more »

Friptură de ied cu rozmarin si cartofi

13 April 2012
Friptură de ied cu rozmarin si cartofiO reteta de friptura de ied cu rozmarin si cartofi din: pulpa de ied, otet de vin, rozmarin verde, usturoi, cimbru, piper, unt, mere, cartofi, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: o pulpă dezosată de ied 100 ml otet de vin rozmarin verde o legătură usturoi verde cimbru verde piper negru, boabe şi măcinat…
Read more »

Opt deserturi pentru masa de Paşte

13 April 2012
Opt deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Opt deserturi pentru masa de Paşte: Mieluşei cu marţipan   O reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt. Ingrediente: 100 g masă de marţipan 2 ouă 75 g unt moale 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilat…
Read more »

Friptură de iepure cu măsline

13 April 2012
Friptură de iepure cu măslineO reteta de friptura de iepure cu masline din: iepure, vin alb, sare grunjoasa, piper, foi de dafin, masline, ulei de masline, rosii, busuioc verde, cimbru, lamai si usturoi. Ingrediente: un kg carne de iepure (piept, pulpe) 500 ml vin alb dulce, dacă e iepure de casă sau 500 ml vin roşu, dacă e iepure…
Read more »

Bors de miel pentru masa de Paşti

13 April 2012
Bors de miel pentru masa de PaştiO reteta de bors de miel pentru masa de Paşti din: coaste si carne de miel, ceapa, morcovi, ardei, telina, leustean, bors, rosii, otet, piper si sare grunjoasa. Ingrediente: un kilogram coaste şi carne de miel 3 cepe 3 morcovi un ardei o ţelînă 2 legături leuştean un litru borş 2-3 roşii o linguriţă oţet…
Read more »

Frappe de banane si lapte de cocos

13 April 2012
Frappe de banane si lapte de cocosO reteta de frappe de banane si lapte de cocos din: suc de ananas, lapte de cocos, rom, smantana dulce, banana, gheata si ananas. Ingrediente: 200 ml suc de ananas 100 ml lapte de cocos 30-40 ml rom 75 ml smantana dulce 1 banana 5 cuburi de gheata pentru decor: 1 felie de ananas  …
Read more »

Drob de miel cu ou

13 April 2012
Drob de miel cu ouO reteta de drob de miel din: organe de miel, lapte, ulei de floarea soarelui, ienibahar, unt, oua, sare grunjoasa, piper si ceapa alba. Ingrediente: 2 kg organe de miel 500 ml lapte dulce 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui ienibahar 200 g unt 8 ouă sare grunjoasă piper negru măcinat 3 cepe albe   Mod…
Read more »

Cocktail Sea Of Love

13 April 2012
Cocktail Sea Of LoveO reteta simpla de Cocktail Sea Of Love din: champagne, rom alb, lichior de cocos, piure de capsuni si fructe. Ingrediente: 8 cl champagne 1 cl rom alb 2 cl lichior de cocos 2 cl piure de capsuni bucati de fructe   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita in mixer, apoi turam bautura…
Read more »

Coroniţă din carne de pui şi legume

13 April 2012
Coroniţă din carne de pui şi legumeO reteta de coronita din carne de pui si legume din: piept de pui, paine, lapte, oua, ceapa, unt, sare, ardei, piper, patrunjel, margarina, sare, iaurt, faina si smantana. Ingrediente: 800 g piept de pui 200 g miez pâine 200 ml lapte 4-5 ouă 2 legături ceapă 75 g unt sare 2 ardei piper negru…
Read more »

Retete de post: Salata cu crutoane

13 April 2012
Retete de post: Salata cu crutoaneO reteta de salata de crutoane din: sfecla rosie, morcov, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, paine neagra si patrunjel. Ingrediente: 1 sfecla rosie de dimensiune mijlocie 1 morcov 1 ceapa zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de susan 200 g paine neagra (veche…
Read more »

Tartă aperitiv cu brânză

13 April 2012
Tartă aperitiv cu brânzăO reteta de tarta aperitiv cu branza din: faina, ulei de floarea soarelui, sare, oua, branza mascarpone, telemea de vaca, smantana, sare, piper, ceapa, marar si patrunjel. Ingrediente: Pentru aluat:  225 ml apă 375 g făină 175 ml ulei de floarea-soarelui un praf sare 3 ouă Pentru umplutură:  100 g brânză mascarpone 150 g telemea…
Read more »

Mieluşei cu marţipan

13 April 2012
Mieluşei cu marţipanO reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt. Ingrediente: 100 g masă de marţipan 2 ouă 75 g unt moale 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare 5 picături ulei de migdale amare 80 g făină…
Read more »

Macrou cu legume

13 April 2012
Macrou cu legumeO reteta delicioasa de macrou cu: morcov, spanac, usturoi, frunza de dafin, rosii, limete, masline, ardei iute, ardei capia, ulei de masline, sare, piper, marar. Ingrediente: un kilogram macrou 500 g morcovi 500 g spanac verde 6 căţei de usturoi o frunză de dafin 4 roşii două limete 100 g măsline feliate un ardei iute…
Read more »

Ciorba de miel

13 April 2012
Ciorba de mielO reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 litri de apa 3 fire de praz tocat marunt 3 morcovi 2 cepe tocate 1 ceasca cu arpacas 2 catei de usturoi piper negru macinat 1/4 ceasca cu patrunjel…
Read more »

Iepuraşi din aluat pufos de cozonac

13 April 2012
Iepuraşi din aluat pufos de cozonacO reteta de iepurasi din aluat pufos de cozonac din: lapte, drojdie, faina, zahar, unt, sare, gabenus, stafide, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 300 g lapte 1/2 cub de drojdie 500 g faina 100 g zahar 75 g unt moale sare 1 galbenus circa 25 g stafide circa 25 g migdale rase eventual zahar pudra…
Read more »

Salata cu muschi de vita

13 April 2012
Salata cu muschi de vitaO reteta delicioasa de salata cu: muschi de vita, usturoi, rosii, salata, branza cu mucegai, otet balsamic, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 250 g de muşchi de vită 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 roşii 5 ceşti de salată romană tocată 3 ceşti de brînză cu mucegai albastru sfărîmată 4 linguri de oţet balsamic 1/2 ceaşcă…
Read more »

Cum se prepara tort cu fructe (video)

13 April 2012
Cum se prepara tort cu fructe (video)O reteta video despre cum se prepara tort cu fructe: Ingrediente: 220 g plain flour ¼ tsp salt ½ tsp mixed spice ½ tsp ground cinnamon 200 g butter 2 tbsp black treacle 1 tbsp marmalade ¼ tsp vanilla essence 4 medium eggs, lightly beaten 800 g mixed dried fruit 100 g chopped mixed peel…
Read more »

Retete de post: Supa de praz si cartofi

13 April 2012
Retete de post: Supa de praz si cartofiO reteta de supa de praz si cartofi din: marar, ulei de masline extravirgin, praz, cartofi, usturoi, supa de legume si sare. Ingrediente: 1 legatura de marar 9 linguri ulei de masline extravirgin 1.7 kg praz 2 cartofi mari, taiati 3 catei usturoi, maruntiti 8 cani supa de legume sare   Mod de preparare: Fa…
Read more »

Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă

13 April 2012
Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentăO reteta de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din: cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si parmezan. Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5 linguri ulei de măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2 linguri parmezan ras   Mod de…
Read more »

Panna cotta cu jeleu de portocale

13 April 2012
Panna cotta cu jeleu de portocaleO reteta de Panna cotta cu jeleu de portocale din: smantana, lapte, zahar pudra, zahar tos, suc de portocale, amidon, gelatina, ciocolata cu lapte, rom si baton de vanilie. Ingrediente: 250 ml smantana pentru frisca 250 g lapte caldut 100 g zahar pudra 3 linguri cu zahar tos 400 ml suc de portocale proaspat stors…
Read more »

Roastbeef clasic cu sos remoulade

13 April 2012
Roastbeef clasic cu sos remouladeO reteta Roastbeef clasic cu sos remoulade din: carne de vita, sare, piper, mustar de dijon, ceapa, oua, castravecior murat, patrunjel, maioneza si iaurt. Ingrediente: 1,5 kg carne de vita fasonata pentru roastbeef sare piper 6 linguri mustar de Dijon 3 cepe albe 4 oua fierte tari 3 cepe frantuzesti 1 castravecior murat 1 legatura…
Read more »

Cocktail Frou Frou

13 April 2012
Cocktail Frou FrouO reteta simpla de Cocktail Frou Frou din: lichior de fructe, lichior de capsuni, suc de grepfrut si champagne. Ingrediente: 3 cl Bols lichior de fructe de passiflora 3 cl lichior de capsuni 2 cl suc de grepfurt champagne   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu gheata in shaker, si…
Read more »

Tiramisu cu coacăze roşii

13 April 2012
Tiramisu cu coacăze roşiiO reteta delicioasa de tiramisu cu: tiramisu, oua, zahar tos, ulei, lapte, cacao, faina, praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii, frisca, sirop de zahar, sare, limeta. Ingrediente: 2 ouă 350 g zahăr tos 125 ml ulei de floarea-soarelui 250 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 500 g făină praf de copt două pliculeţe…
Read more »

Patru salate pentru masa de Pasti

13 April 2012
Patru salate pentru masa de PastiPatru salate pentru masa de Pasti:   Salată caldă de raţă servită cu sos Merlot   O reteta delicioasa de salata cu: carne de rata, cartofi, andiva rosie, creson, sfecla rosie, vin rosu, hasma, supa de pui, ulei de masline. Ingrediente: 2 pulpe de raţă 2 cartofi, cu coajă 85g de bob verde (sau de…
Read more »

Friptură de porc cu lămâie si seminţe de fenicul

13 April 2012
Friptură de porc cu lămâie si seminţe de feniculO reteta de friptura d eporc cu lamaie si seminte de fenicul din: muschi de porc, rozmarin, cimbru, coaja de lamaie, seminte de fenicul, pesmet, parmezan, unt, ou, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1,2 kg muşchi de porc 2 lin­guri rozmarin tocat 2 linguri cimbru tocat 1 linguri­ţă coajă rasă de la o…
Read more »

Frappe cu iaurt

13 April 2012
Frappe cu iaurtO reteta de frappe cu iaurt din: smantana, iaurt, zahar, apa si frunze de menta. Ingrediente: 120 ml smantana dulce 160 g iaurt integral 50 g zahar 20 ml apa pentru decor: frunze de menta   Mod de preparare: Pune în vasul blenderului smântână, iaurtul, zahărul şi apa. Mixează-le circa 40 de secunde la putere…
Read more »

Muschiulet de miel in unt

13 April 2012
Muschiulet de miel in untO reteta de muschiulet de miel in unt din: usturoi, rozmarin, cimbru, muschiulet de miel, sare, piper, unt, patrunjel, coaja de lamaie, ceapa verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 fir de rozmarin 3 fire cimbru 4 bucati de muschiulet de miel (180 g) sare piper 80 g unt 1 legatura patrunjel…

Fasole verde cu marar

13 April 2012
Fasole verde cu mararO reteta gustoasa de fasole verde cu: marar, praf de copt, unt, faina, supa de vita, sare, smantana, piper, otet. Ingrediente: 750 g fasole verde un vârf de cuţit de praf de copt o lingură de unt o lingură de făină 200 ml supă de vită sare 200 g smântână piper un strop de oţet…
Read more »

Rondele de hering cu spanac

13 April 2012
Rondele de hering cu spanacO reteta delicioasa de rondele cu: file de hering, spanac verde, alge, naut, boabe de porumb, fidea de orez, ulei de masline, usturoi, frunza de dafin, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g fileuri de hering 500 g spanac verde două foi de alge nori 200 g năut 150 g boabe de porumb 200 g fidea…
Read more »

Pizza cu praz şi nuci

13 April 2012
Pizza cu praz şi nuciO reteta delicioasa de pizza cu:faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, sos pesto, masline, ardei capia, praz, miez de nuca, cascaval, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 250 ml apă două linguri cu ulei de măsline o lin­guriţă cu zahăr tos două linguri cu sos pesto 100 g măsline…
Read more »

Friptură cu ceapă

13 April 2012
Friptură cu ceapăO reteta delicioasa de friptura cu: carne de vita, sare, piper, faina, unt, ceapa, ulei, supa de vita, fulgi de unt. Ingrediente: 4 felii dezosate de carne de vită sare piper făină două linguri de unt topit 250 g ceapă ulei supă de vită pentru marinat 2-3 fulgi de unt rece Mod de preparare: Se…
Read more »

Varza vieneza

13 April 2012
Varza vienezaO reteta delicioasa de varza cu: sare, bacon, unt, faina, supa de vita, usturoi, piper. Ingrediente: o varză de un kilogram sare 100 g bacon o lingură de unt o lingură de făină 250 ml supă de vită un căţel de usturoi piper Mod de preparare: Se curăţă varza de frunzele exterioare, se taie în…
Read more »

Polenta cu legume

13 April 2012
Polenta cu legumeO reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii, broccoli,  parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper. Ingrediente: 400 g mălai 1.500 ml apă o legătură ceapă verde 8 roşii 500 g broccoli 100 g parmezan 75 g unt 200 g brânză de burduf sare piper Mod de preparare: Broccoli se spală, se…
Read more »

Ştrudel cu mere si scortisoara

13 April 2012
Ştrudel cu mere si scortisoaraO reteta gustoasa de strudel cu: mere, faina, ulei, zeama de lamaie, rom, stafide, scortisoara, zahar vanilat, zahar, unt, pesmet, zahar pudra. Ingrediente aluat: 200 g făină două linguri de ulei Ingrediente umplutură: 1.5kg mere zeamă de lămâie două-trei linguri de rom două-trei linguri de stafide scorţişoară zahăr vanilat 120 g zahăr 80 g unt…
Read more »

Miel condimentat

12 April 2012
Miel condimentatO reteta de miel condimentat din: ulei de masline, spata de miel, ceapa, usturoi, scortisoara, seminte de chimion, chilli, rosii, supa de legume, melasa de rodie, caise, smochine si coriandru. Ingrediente: 1½ ulei de măsline 2 bucăţi spată de miel, cu os 3 cepe, foliate 4 căţei de usturoi, feliaţi ½ baton de scorţişoară 1…
Read more »

Retete pentru masa de Paşti

12 April 2012
Retete pentru masa de PaştiSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam o serie de retete pentru masa de Paşti: Pulpa de miel umpluta   O reteta de pulpa de miel umpluta din: pulpa de miel, ulei, chifle, ou, smantana, unt, urzici, migdale,…
Read more »

Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel

12 April 2012
Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţelO reteta de Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel din: chifla, ceapa, ulei, ceapa verde, patrunjel, carne de miel, organe de miel, ou, gris, sare si piper. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 2 cepe 3 linguri ulei 2 cepe verzi 1 legătură pătrunjel 400 g carne de miel tocată (sau…
Read more »

Muşchi de porc umplut cu gorgonzola

12 April 2012
Muşchi de porc umplut cu gorgonzolaO reteta de muschi de porc umplut cu gorgonzola din: muschi de porc, busuioc, banza gorgonzola, paine alba, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 bucată de muşchi de porc (cca 500 g) 1 legătură busuioc 150 g brânză gorgon­zola (sau alt sortiment de brânză cu mucegai albastru) 50 g pâine albă tăiată cuburi (fără coajă)…
Read more »

Miel pe pat de legume asortate

12 April 2012
Miel pe pat de legume asortateO reteta de miel pe pat de legume asortate din: carcasa de miel, piper, ceapa, patrunjel, cimbru, rozmarin, unt, ou, fasole verde, cimbrisor, mazare, dovlecei, praz, ulei, sare si mustar. Ingrediente: 1 carcasa de miel cu coaste (circa 800 g) piper 3 cepe frantuzesti 1 legatura patrunjel 1 legatura cimbru 1/2 legatura patrunjel 1 fir…
Read more »

Ruladă de curcan umplută cu brânză

12 April 2012
Ruladă de curcan umplută cu brânzăO reteta de rulada de curcan umpluta cu branza din: otet, ulei de floarea soarelui, sare, piper, boia dulce, piept de curcan, patrunjel, cimbru, ceapa, pesemt, branza de vaci, galbenus, supa, smantana, mustar si amidon. Ingrediente: 1 lingură oţet 4 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper boia dulce 1 kg piept de curcan (fasonat pentru…
Read more »

Drob de miel pane

12 April 2012
Drob de miel paneO reteta de drob de miel pane din: organe de miel, oua, verdeata, faina, pesmet si ou. Ingrediente: 500 g organe de miel 3 oua verdeata: o jumatate de legatura de marar, o jumatate de legatura de patrunjel, o legatura de ceapa 3 linguri de faina alba 3 linguri de pesmet 1 ou pentru batut…
Read more »

Cocktail Tangora

12 April 2012
Cocktail TangoraO reteta simpla de Cocktail Tangora din: rom brun, bols vanilla, zahar si champagne. Ingrediente: 3 cl rom brun 1 cl Bols Vanilla 1 cl zahar 5 cl champagne   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, si se serveste in pahar de whisky cu cuburi de gheata.  
Read more »

Pulpa de miel invelita

12 April 2012
Pulpa de miel invelitaO reteta de pulpa de miel invelita din: pulpa de miel, vin, ulei, aluat, boabe de piper, rosie, ou si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel fără os 2 căni cu vin 2-3 linguri cu ulei 5-6 boabe de piper negru 1 foaie aluat foitaj 1 roşie mare 1 ou sare   Mod de…
Read more »

Cum se prepara vinete umplute cu carne de miel si branza feta (video)

12 April 2012
Cum se prepara vinete umplute cu carne de miel si branza feta (video)O reteta video despre cum se prepara  vinete umplute cu carne de miel si branza feta, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 aubergines 60 ml olive oil 350 g minced lamb 1 onion, chopped 4 cloves garlic, minced 2 tomatoes, deseeded and diced 1 tbsp cumin 1 pinch cayenne…
Read more »

Sapte deserturi pentru masa de Paşte

12 April 2012
Sapte deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Sapte deserturi pentru masa de Paşte: Desert cald cu crema de ou   O reteta de desert cald cu crema de ou din: unt, cornuri, gem de caise, caise deshidratate, stafide, rom, oua, lapte, frisca, zahar, esenta de vanilie, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 50 g unt, inmuiat 6 cornuri (din aluat de…
Read more »

Reteta zilei: Miel in crusta de aluat

12 April 2012
Reteta zilei: Miel in crusta de aluatO reteta de miel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb. Ingrediente: 400-500 g pulpa de miel aluat patiserie 30 g pate de casa 1 galbenus de ou…
Read more »

Pui cu parmezan, spanac si fasole verde

12 April 2012
Pui cu parmezan, spanac si fasole verdeO reteta de pui cu parmezan, spanac si fasole verde din: albus, parmezan, piept de pui, cartofi, mazare, spanac, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 1 albus 50 grame parmezan ras 4 piepti de pui 400 grame cartofi noi taiati in cuburi 140 grame mazare 1 legatura spanac 5 ml otet balsamic 10 ml…
Read more »

Flori cu pătrunjel şi roşii uscate

12 April 2012
Flori cu pătrunjel şi roşii uscateO reteta delicioasa de flori cu: faina, parmezan, branza de vaci, oua, rosii uscate, patrunjel verde, ceapa verde, praf de copt, sare, piper, unt, sos de rosii picant, rosii. Ingrediente: 130 g făină 50 g parmezan 125 g brânză de vaci două ouă 100 g roşii uscate în ulei o lingură de pătrunjel verde tocat…
Read more »

Spumă de iaurt pe piersici marinate, cu coacăze

12 April 2012
Spumă de iaurt pe piersici marinate, cu coacăzeO reteta de spuma de iaurt pe piersici maeinate, cu coacaze din: inghetata de iaurt, lapte, gheata, piersica, zahar brun si coacaze. Ingrediente: 150 g inghetata de iaurt 100 ml lapte proaspat integral 2-3 cuburi de gheata 1 piersica bine coapte 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita zahar brun pentru decor: 2 ciorchini mici…
Read more »

Cotlete de miel cu vin

12 April 2012
Cotlete de miel cu vinO reteta de cotlete de miel cu vin din: cotlete de miel, ceapa, vin rosu, cimbru, rosii, usturoi, sare, ulei de masline si piper negru. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel (sau berbecuţ, că e mai sănătos) 4-5 cepe mari 300 ml vin roşu sec 2-3 rămurele de cimbru 1 cutie cu roşii tăiate 3-4…
Read more »

Tartă cu flori de soc

12 April 2012
Tartă cu flori de socO reteta delicioasa de tarta cu: branza de vaci, smantana, zahar tos, sare, oua, zahar vanilat, flori de soc, stafide, unt, gris, lamaie, dulceata de capsuni. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 200 ml smântână 100 g zahăr tos un vârf de linguriţă cu sare 4 ouă, două pliculeţe zahăr vanilat 3 linguri cu flori…
Read more »

Paste cu pui

12 April 2012
Paste cu puiO reteta delicioasa de paste cu: carne de pui, vanata, fenicul, dovlecel, usturoi, portocala, lamaie, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: două piepturi de pui o vânătă un fenicul un dovlecel 4 căţei de usturoi 300 g paste colorate o portocală o lămâie sare piper cimbru ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Vânătă şi dovlecelul…
Read more »

Ciorbă de peşte (macrou)

12 April 2012
Ciorbă de peşte (macrou)O reteta delicioasa de ciorba: macrou, telina, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5 roşii, un ardei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o lingură de pastă de tomate 300 ml borş…
Read more »

Papanaşi cu magiun de Topoloveni

12 April 2012
Papanaşi cu magiun de TopoloveniO reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, ulei, zahar tos, bicarbonat, gris, baton de vanilie, lamaie rasa, magiun de prune, smantana, ulei. Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 400 g făină 3 ouă 100 g zahăr tos 3 g bicar­bonat de sodiu 100 g griş un baton de vanilie coajă rasă de…
Read more »

Coaste de miel cu ierburi aromate

12 April 2012
Coaste de miel cu ierburi aromateO reteta de coaste de miel cu ierburi aromate din: coaste de miel, rozmarin, busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, ceapa si morcovi. Ingrediente: 2 kg coaste de miel rozmarin uscat busuioc uscat cimbru 1 lingură cu ulei de măsline 1 lingură cu oţet balsamic 2 căţei de usturoi 1 ceapă 2-3 cartofi…
Read more »

Trei salate pentru masa de Pasti

12 April 2012
Trei salate pentru masa de PastiTrei salate pentru masa de Pasti: Salata de ton cu sparanghel O reteta de ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry, busuioc, salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline extravirgin si suc de lamaie. Ingrediente: 120 g ton rosu 100 g sparanghel 80 g rosii cherry 10 g busuioc 50 g…
Read more »

Omletă cu spanac şi şuncă

12 April 2012
Omletă cu spanac şi şuncăO reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei, patrunjel, rosii, mustar picant. Ingrediente: 4 ouă 200 g spanac verde 200 g şuncă de porc 100 g arpagic o lingură cu seminţe de dovleac o lingură cu seminţe de floarea-soarelui sare piper…
Read more »

Pulpă de miel cu rozmarin

12 April 2012
Pulpă de miel cu rozmarinO reteta de pulpa de miel cu rozmarin din: pulpe de miel, suc de rosii, usturoi verde, usturoi, supa de carne, rozmarin verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de miel inferioare 100 ml suc de roşii 2 legături de usturoi verde 4 căţei de usturoi 2 căni cu supă de carne 1 crenguţă…
Read more »

Retete de post: Salata de orez, legume si condimente

12 April 2012
Retete de post: Salata de orez, legume si condimenteO reteta de salata de orez, legume si condimente din: orez, telina, mazare, ceapa verde, ardei gras, ridiche, usturoi, praf curry, nucsoara, miere, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente: 2 cani orez bob lung, fiert ¼ cana telina, taiata 1 cana mazare fiarta, taiata 1 lingura ceapa verde, taiata ¼ cana ardei gras verde, taiat…
Read more »

Rulada din carne de miel cu spanac

12 April 2012
Rulada din carne de miel cu spanacO reteta de rulada din carne de miel cu spanac din: carne tocata de miel, ficatei, orez, oua, ceapa, menta si piure de spanac. Ingrediente: 500 g carne tocată de miel 200 g ficăţei 100 g orez 4 ouă 1 ceapă mentă tocată 300 g piure de spanac   Mod de preparare: Fierbe orezul, căleşte…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu