miercuri, 3 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #22


Retete de Paste:

Muştar făcut în casă

22 April 2012
Muştar făcut în casăO reteta de mustar facut in casa din: boabe de mustar, otet de mere, apa, miere, sare si turmeric. Ingrediente: 1 cană boabe de muştar 1/2 cană oţet de mere 1/4 cană apă 1 lingură miere de albine 1/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă turmeric   Mod de preparare: Amestecă apa cu oţetul de mere şi…
Read more »

Bulete vegetale

22 April 2012
Bulete vegetaleO reteta vegetala din: linte, oua, faina integrala, paine, ulei de masline, ceapa,verdeata, piper si sare iodata. Ingrediente: 500 g linte 3 ouă 100 g făină integrală 250 g pâine (de preferat baghetă sau franzelă) 200 ml ulei de măsline sau de porumb 300 g ceapă 1 legatura verdeaţă 1/2 lingurita piper măcinat 1 lingura…
Read more »

Painici in ghivece

22 April 2012
Painici in ghiveceO reteta de painici in ghivece din: drojdie, faina, sare, plante aromatice, ulei vegetal si lapte degresat. Ingrediente: 2 cubulete drojdie proaspata 1000 g faina alba simpla 1 lingura sare 6 linguri plante aromatice proaspete, tocate marunt, de exemplu coriandru, marar, oregano, patrunjel, rozmarin si cimbru ulei vegetal pentru uns 2 linguri lapte degresat, pentru…
Read more »

Salata tarcata

21 April 2012
Salata tarcataO reteta de salata tarcata din: untisor, rucola, fenicul, morcovi, ardei gras, ridichi, arpagic verde, otet de mere, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 50 g untişor 1 legătură de rucola 1 fenicul 1 morcov 1 ardei gras galben 6 ridichi 10 fire de arpagic verde 2 linguri de oţet de mere 4…
Read more »

Caracatita coapta cu usturoi

21 April 2012
Caracatita coapta cu usturoiO reteta de caracatita coapta cu usturoi din: caracatita, usturoi, lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, cartofi, patrunjel, usturoi, parmezan, alune, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg de caracatita 1 bulb intreg de usturoi 1 lamaie rasa (cu tot cu suc) ardei iute 3 linguri de patrunjel 4 linguri ulei de…
Read more »

Calcan pe salată

21 April 2012
Calcan pe salatăO reteta de calcan pe salata din: cartofi, sare, chimen, ridichi, creson, ceapa, ulei, supa, marar, mustar, piper, otet de vin alb, fileuri de calcan, condimente, oua, parmezan, boia dulce si faina. Ingrediente: 700 g cartofi noi sare 1 lin­guriţă chimen 1 legătură ridichi 1 mână de creson 3 cepe 10 linguri ulei 250 ml…
Read more »

Somon la cuptor pe pat de fenicul

21 April 2012
Somon la cuptor pe pat de feniculO reteta de somon la cuptor pe pat de fenicul din: bulbi de fenicul, grasime, vin alb, frisca, sare, piper, mustar, seminte de mustar, patrunjel, piper si fileuri de somon. Ingrediente: 1 kg bulbi de fenicul 1 legatura de ceapa verde grasime pentru forma 100 ml vin alb 200 g frisca sare iodata piper macinat…
Read more »

Supă de cartofi cu ridichi

21 April 2012
Supă de cartofi cu ridichiO reteta de supa de cartofi cu ridichi din: cartofi, ulei, supa de pui, smantana, sare, ridichi, unt si naturel. Ingrediente: 500 g cartofi 3 linguri ulei 1 l supa de pui sau de legume 200 ml smantana sare 2 legaturi ridichi 40 g unt 2 linguri nasturel pentru decor   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Ceafa de porc cu branza si orez cu legume

21 April 2012
Ceafa de porc cu branza si orez cu legumeO reteta de ceafa de porc cu branza si orez cu legume din: ceafa de porc, branza topita, orez, otet, vin alb, unt, rozmarin, usturoi, sare, piper, zucchini, ardei gras, morcov si ceapa. Ingrediente: 4 felii de ceafa de porc 8 felii de branza topita 240 g orez basmati 10 ml otet 100 ml vin…
Read more »

Sufleu de paste cu somon

21 April 2012
Sufleu de paste cu somonO reteta de sufleu de paste cu somon din: broccoli, sare, paste, file de somon, rosii conservate in ulei, oua, smantana, lapte, cascaval, capere si piper. Ingrediente: 500 g broccoli sare 400 g paste scurte 400 g file de somon 50 g rosii conservate in ulei 4 oua 300 g smantana 200 ml lapte degresat…
Read more »

Salată cu şuncă si dressing de muştar

21 April 2012
Salată cu şuncă si dressing de muştarO reteta de salata cu sunca si dressing de mustar din: miez de nuca, otet balsamic alb, sare, piper, mustar, miere, ulei de floarea soarelui, ceapa, salata verde, fetica, portocala si sunca de parma. Ingrediente: 50 g miez de nucă 4 linguri oţet balsamic alb sare piper 1 lin­gură muştar de Dijon cu miere 1…
Read more »

Punci cu banane si fructe de padure

21 April 2012
Punci cu banane si fructe de padureO reteta de punci cu banane si fructe de padure din: fructe de padure, zahar, rachiu, vin alb demisec, sampanie si lamaita. Ingrediente: 300 g fructe de padure 100 g zahar 1/8 l rachiu (Weinbrand) 0,7 vin alb demisec 0,7 sampanie demiseca lamaita   Mod de preparare: Spalam si stergem fructele de padure. Curatam banana…
Read more »

Terina de ficat de rata cu piure de nuci

21 April 2012
Terina de ficat de rata cu piure de nuciO reteta de Terina de ficat de rata cu piure de nuci din: ficat de rata, coniac, lapte, sare, piper, nucsoara, nuci, sare, smochine, zahar, vanilie si lamaie. Ingrediente: 450 g ficat de rata 20 ml coniac fin 1 l lapte sare piper nucsoara pentru piureul de nuci: 250 g nuci 500 ml apa sare…
Read more »

Plăcintă haiducească

21 April 2012
Plăcintă haiduceascăO reteta de placinta haiduceasca din: aluat, ficat, lapte, sare, carne de vita, piper, salvie, pesmet, usturoi, ulei de floarea soarelui si ou. Ingrediente: 500 g aluat de plăcinte 200 g ficat de vită sau de porc 300 ml lapte dulce sare 200 g carne de vită salvie uscată piper măcinat 2-3 linguri pesmet 2…
Read more »

Sandvis de inghetata

21 April 2012
Sandvis de inghetataO reteta de Sandvis de inghetata din: oua, faina, zahar farin, unt, cacao, vanilie, caramele si bomboane de ciocolata. Ingrediente: 2 oua 100 g faina 100 g zahar farin 100 g unt 20 g cacao vanilie umplutura: 500 ml inghetata caramele – tocate bucatele bombonele de ciocolata   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă.…
Read more »

Supa Osumashi

21 April 2012
Supa OsumashiUn bol de supă miso puteţi găsi în orice restaurant japonez, însă dacă doriţi o mâncare japoneză mai deosebită, căutaţi supa osumashi. Spre deosebire de miso, osumashi este perfect limpede, oferindu-le bucătarilor japonezi prilejul de a-şi dovedi simţul artistic. Se porneşte de la aceeaşi zeamă numită dashi. După ce supa a fost luată de pe…
Read more »

Salată de creveti cu mango, ceapă şi roşii

21 April 2012
Salată de creveti cu mango, ceapă şi roşiiO reteta salata de creveti cu mango, ceapa si rosii din: mango, rosii, ceapa rosie, verdeturi, creveti decorticati, coriandru, patrunjel, ulei de masline, otet de vin alb, suc de lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 fructe de mango coapte 4 roşii 1 ceapă roşie 150 g verdeţuri asortate 400 g creveţi decorticaţi, curăţaţi şi…
Read more »

Bizarre Foods – Korea 2 (video)

21 April 2012
Bizarre Foods – Korea 2 (video)Bizarre Foods
Read more »

Supă de paste cu cocos

21 April 2012
Supă de paste cu cocosO reteta de supa de paste cu cocos din: ceapa, usturoi, morcovi, telina, patrunjel, praz, ceapa verde, foi de dafin, boabe de piper, sare, pipet de pui, ardei iute, spaghete, lapte de cocos si suc de lamaie verde. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 morcovi 50 g ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 1…
Read more »

Salată de pui cu sos de portocale

21 April 2012
Salată de pui cu sos de portocaleO reteta de salata de pui cu sos de portocale din: file de piept de pui, ulei de masline, sare, piper, salata verde, ceapa verde, ardei grasi, fulgi de migdale si suc de portocale. Ingrediente: 700 g file de piept de pui 4 linguri ulei de masline sare piper 300 g salata verde asortata 3…
Read more »

Punci Fisher House

21 April 2012
Punci Fisher HouseO reteta simpla de Punci Fisher House din: rom alb, jamaica, sirop de zahar, zeama de lamaie, zeama de portocale, lichior de piersici si portocala. Ingrediente: 0,7 cl rom alb 0,35 rom Jamaica 6-8 linguri de sirop de zahar zeama de la 8 lamai zeama de la 6 portocale 15 ml lichior de piersici felii…
Read more »

Paste cu ricotta

21 April 2012
Paste cu ricottaO reteta de paste cu ricotta din: oua, penne, branza ricotta, smantana, parmezan, sare si unt. Ingrediente: 2 oua 200 g penne 300 g branza ricotta 200 ml smantana 100 g parmezan ras sare unt   Mod de preparare: Se fierb pasteleîn apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece şi selasălascurs. Ricotta…
Read more »

Blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin

21 April 2012
Blat de pizza cu ardei iute sau rozmarinO reteta de blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin din: drojdie, zahar pudra, faina, sare, lapte, ulei de masline, sare grunjoasa de mare si boia. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscata cu 1/2 lingurita zahar pudra sau 1 pliculet drojdie proaspata 750 g faina alba simpla 1 1/2 lingurita sare 200 ml lapte 1…
Read more »

Mini tarte aromate

21 April 2012
Mini tarte aromateO reteta de mini tarte aromate din: unt, faina, sare, smantana, coaja de lamaie, oua, lapte, faina, zahar, vanilie, sare, unt, coaja de lamaie verde, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat:  200 g unt 350 g făina un praf sare 4 linguri smântână lichidă coaja de la o lămâie pentru cremă:  4…
Read more »

Salată rustică

21 April 2012
Salată rusticăO reteta de salata rustica din: sunca de praga, speck, branza, cicoare, creson, papadie, sos worcestershire, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g şuncă de Praga, într-o singură felie 100 g speck, într-o singură felie 100 g brânză grasă, tăiată felii subţiri 300 g sălăteie de câmp (cicoare sălbatică, creson, păpădie) 1…
Read more »

Paste cu carne de porc

21 April 2012
Paste cu carne de porcO reteta de paste cu carne de porc din: file de porc, sare, piper, bacon, rozmarin, taitei, ulei, bulion, vin rosu, rosii, sare cu usturoi, boia, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 600 g file de porc sare piper 8 felii bacon 4 fire rozmarin 300 g tăiţei laţi 1 lingură ulei 1 lingură bulion…
Read more »

Briose cu brânză

21 April 2012
Briose cu brânzăO reteta de briose cu branza din: unt, branza de vaci, esenta de vanilie, zahar tos, ou, faina, praf de copt, sare, zahar pudra si cirese confiate. Ingrediente: 125 g unt 100 g branza de vaci esenta de vanilie 150 g zahar tos 1 ou 250 g faina 1 plic praf de copt 1 praf…
Read more »

Carne de porc cu rozmarin

21 April 2012
Carne de porc cu rozmarinO reteta de carne de porc cu rozmarin din: carne de porc, rozmarin, usturoi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin alb demisec, miere si boia iute. Ingrediente: un kg carne de porc 1-2 crenguţe rozmarin o căpăţână usturoi sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe ulei de măsline 125 ml vin alb demisec o…
Read more »

Calcan la grătar cu sos de unt şi ardei copt roşu

21 April 2012
Calcan la grătar cu sos de unt şi ardei copt roşuO reteta de calcan la gratar cu sos de unt si ardei copt rosu din: calcan, unt, ardei rosu, rosii uscate, ulei de masline, ardei chilli, unt si patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi calcan a 350-450 g fiecare 15g unt, topit 1 ardei roşu mic 2 roşii uscate ulei de măsline 1 ardei chilli de mărime…
Read more »

Coşuleţe din ouă

21 April 2012
Coşuleţe din ouăO reteta de cosulete din oua din: oua, sunca de pui, morcovi, mustar, crema mascarpone, zeama de lamaie, patrunjel, smantana, sare si piper. Ingrediente: 6 ouă 4 felii şuncă de pui 2 morcovi 2 lingurite muştar 2 linguri cremă mascarpone zeama de la o lămâie 3-4 fire pătrunjel smântână sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Negresa cu ciocolata si nuci

21 April 2012
Negresa cu ciocolata si nuciO reteta de negresa cu ciocolata si nuci din: faina, caca pudra, unt, ciocolata neara, nuca, zahar, oua, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 1 cana făină 3/4 cani cacao pudră 6 linguri unt 300 g ciocolată neagră 1 cana bucăţi ciocolată neagră 1 cana bucăţi nucă 1 cana zahăr 4 ouă 3/4 lingurita esenţă…
Read more »

Rulouri de vinete şi dovlecei la cuptor

21 April 2012
Rulouri de vinete şi dovlecei la cuptorO reteta de rulouri de vinete si dovlecei la cuptor din: vanata, dovlecel, rosii uscate, crema de branza, galbenusuri, usturoi, otet din orez, ulei cu aroma de rozmarin, sare, piper si masline. Ingrediente: 1 vânătă mai mare (cca 350 g) 1 dovlecel (cca 250 g) 2 roşii uscate conservate în ulei 500 g cremă de…
Read more »

Tort Pavlova cu zmeura

21 April 2012
Tort Pavlova cu zmeuraO reteta de tort pavlova cu zmeura din: albusuri, zahar tos, otet de zmeura, praf de copt cu lamaie, fructe de padure, crema de branza si frunze de menta. Ingrediente: 6 albusuri 350 g zahar tos marunt 1 lingura otet de zmeura Un strop de praf de copt cu lamaie 300-400 g zmeura si alte…

Salată mixtă cu stafide

21 April 2012
Salată mixtă cu stafideO reteta de salata mixta cu stafide din: papadie, rucola, andive, stafide, otet de vin alb, maioneza, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Rucola, sau ruchetta, e o plantă erbacee anuală, cu frunzele unite la bază într-o rozetă, – cu tije ascendente. Se dezvoltă în orice tip de teren; cu cât acesta este mai…
Read more »

Prăjitură cu cremă de brânză si lămâie

21 April 2012
Prăjitură cu cremă de brânză si lămâieO reteta de prajitura cu crema de branza si lamaie din: oua, zahar, faina, nuca, sare, zahar vanilat, limoncello, lamai verzi, galbenusuri, lapte, gelatina, frisca, coaja de lamaie, branza ricotta si zahar. Ingrediente: pentru blat: 3 ouă 3 linguri zahăr o lingură făină 2 linguri nucă măcinată un praf sare un plic zahăr vanilat pentru…
Read more »

Cocktail cu struguri si vin

21 April 2012
Cocktail cu struguri si vinO reteta simpla de Cocktail cu struguri si vin din: suc de struguri albi, vin alb, struguri albi si sampanie. Ingrediente: 1 l suc de struguri albi 1 l vin alb 200 g struguri albi 1 sticla de sampanie   Mod de preparare: Scoatem samburii din struguri, ii curatam de coaja si ii taiem in…
Read more »

Bizarre Foods – Korea 1 (video)

20 April 2012
Bizarre Foods – Korea 1 (video)Bizarre Foods
Read more »

Retete pentru weekend #10

20 April 2012
Retete pentru weekend #10Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Sos de mango   O reteta de sos de mango din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ceapa verde, coriandru, mango, suc de lamaie,…
Read more »

Sos de mango

20 April 2012
Sos de mangoO reteta de sos de mango din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ceapa verde, coriandru, mango, suc de lamaie, sos picant si sare. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa taiata fin 2 lingurite usturoi, taiat fin + 1 lingurita 3 cepe verzi (frunzele), taiate 2 lingurite ghimbir proaspat 1/4 lingura coriandru taiat 1…
Read more »

Retetele saptamanii #9

20 April 2012
Retetele saptamanii #9Retetele saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi.   Reteta zilei: Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta O reteta de…
Read more »

Salată cu varza si mere verzi

20 April 2012
Salată cu varza si mere verziO reteta de salata cu varza si mere verzi din: varza alba, mere verzi, stafide, seminte de pin, rodie, seminte de chimen, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 căpăţână de varză albă, mică 2 mere verzi 3 linguri de stafide 30 g seminţe de pin 1 rodie 1 linguriţă…
Read more »

Chiftelute de peste cu stevie

20 April 2012
Chiftelute de peste cu stevieO reteta de chiftelute de peste cu stevie din: fileuri de peste, stevie, ceapa verde, ardei capia, usturoi, paine, sare, piper, faina, parmezan, oua, pesmet, ulei, lamaie si sos picant. Ingrediente: 400 g fileuri de peşte 2 legături ştevie o legătură ceapă verde un ardei capia un fir usturoi miez de pâine înmuiat în lapte…
Read more »

Kedgery cu avocado şi roşii cherry

20 April 2012
Kedgery cu avocado şi roşii cherryO reteta de Kedgery cu avocado şi roşii cherry din: ceapa, ulei de floarea soarelui, orez basmati, chimen, cardamom, foaie dafin, avocado, coriandru, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ceapa alba tocata 20 ml ulei de floarea soarelui 150 g orez basmati prefiert 100 g linte verde 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita cardamom…
Read more »

Cheesecake cu dovleac copt

20 April 2012
Cheesecake cu dovleac coptO reteta de Cheesecake cu dovleac copt din: biscuiti, unt, ghimbir, miere, piure de dovleac, unt, crema de branza, esenta de vanilie, scortisoara, ghimbir, sare de mare si zahar pudra. Ingrediente: Pentru crustă: 1 cană biscuiţi digestivi mărunţiţi 4 limguri de unt 1/4 linguriţă de ghimbir răzuit 1 linguriţă miere de albine (opţional) Pentru cremă:…
Read more »

Pasta Carbonara cu sos

20 April 2012
Pasta Carbonara cu sosO reteta de paste carbonara cu sos din: taitei, sare, kaizer, ulei de masline, oua, piper, boia, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 400 g taitei subtiri sare 200 g kaizer impanat afumat feliat 3 linguri ulei de masline 4 oua piper boia nucsoara rasa 75 g parmezan ras   Mod de preparare: Se fierb pastele al…
Read more »

Humus cu lipie

20 April 2012
Humus cu lipieO reteta de humus cu lipie din: naut, usturoi, coaja si suc de lamaie, pasta de susan, ulei de masline, lipii, sare si piper. Ingrediente: 150 g naut 2 catei de usturoi coaja rasa si sucul de la 1 lime 3 linguri pasta de susan (tahini) 120 ml ulei de masline 4 lipii sare piper…
Read more »

Supa Miso

20 April 2012
Supa MisoNu se poate imagina o masă japoneză fără miso. Această supă are menirea de a stimula apetitul. Cele două componente de bază sunt dashi şi miso. Dashi este o zeamă care se obţine fierbând kombu (adică algele numite vareh kelp), împreună cu katsoubushi (ton afumat şi uscat). A doua componentă, miso. este o pastă sărată…
Read more »

Piept de pui umplut

20 April 2012
Piept de pui umplutO reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, ulei de masline, unt, ceapa verde, usturoi, sare grunjoasa, paine prajita, sare, piper alb, cimbru si broccoli. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 2 linguri ulei de măsline 150 g unt 2-3 fire ceapă verde un fir usturoi sare grunjoasă 8 felii pâine prăjită…
Read more »

Curry de vinete

20 April 2012
Curry de vineteO reteta de curry de vinete din: ulei de arahide, vinete, lapte de nuca de cocos, supa de legume, curcuma, coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, lemn grass, ardei iute, coriandru si chimion. Ingrediente: ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 3 vinete mici, tăiate sferturi pe lung, apoi pe jumătate 400ml lapte de nucă de cocos 300ml…
Read more »

Monte Carlo Imperial Cocktail

20 April 2012
Monte Carlo Imperial CocktailO reteta simpla de Cocktail Monte Carlo Imperial din: gin, zeama de lamaie, creme de menthe si champagne. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie 1 cl Creme de Menthe champagne   Mod de preparare: Lichiorul, ginul si zeama de lamaie se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, apoi se toarna…
Read more »

Reteta zilei: Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta

20 April 2012
Reteta zilei: Somon la gratar cu sos de mustar, miere si mentaO reteta de somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta din: mustar dijon, cereale, miere, hrean, menta, sare, piper, file de somon, ulei de canola, salata verde, ceapa rosie, otet de sherry si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: ingrediente pt sos: 1/4 ceasca de muştar Dijon 2 linguri de cereale integrale de…
Read more »

Salată de ton cu laptucă si portocală rosie

20 April 2012
Salată de ton cu laptucă si portocală rosieO reteta de Salată de ton cu laptucă si portocală rosie din: ton, laptuca, castravete, ridichi, portocala rosie, arpagic, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si boabe de piper rosu. Ingrediente: 400 g ton în suc propriu 1 lăptucă sălbatică 1 castravete 1 legătură de ridichi 1 portocală roşie 1 legătură de arpagic verde 1…
Read more »

Placinta cu mango

20 April 2012
Placinta cu mangoO reteta de placinta cu mango din: ulei, biscuiti, unt, lapte, sofran, iaurt, zahar pudra, coaja de lamaie verde, gelatina, mango, zahar, nucsoara si gelatina. Ingrediente: Ulei pentru uns 125 g biscuiti dietetici 60 g unt Pentru umplutura: 75 ml lapte semidegresat 10-12 stigme de sofran, pisate 500 g iaurt degresat 50-60 g zahar pudra…
Read more »

Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata

20 April 2012
Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeataO reteta de Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata din: ciuperci, rosii cherry, ardei iute, cimbru, patrunjel, file de piept de pui, tagliatelle, sare, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci (galbiori) 250 g rosii cherry 1 ardei iute rosu 4 fire cimbru 4 fire patrunjel 250 g…
Read more »

Colţunaşi cu spanac

20 April 2012
Colţunaşi cu spanacO reteta de coltunasi cu spanac din: spanac, unt, lapte, faina de secara, faina, oua, sare, ceapa, usturoi, ulei, urda, parmezan, piper, nucsoara si ceapa verde. Ingrediente: 225 g spanac congelat 150 g unt 100 ml lapte 125 g faina de secara 150 g faina 2 oua sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 2…
Read more »

Ciorba de legume cu paste

20 April 2012
Ciorba de legume cu pasteO reteta de ciorba de legume cu paste din: dovlecei, ardei gras, praz, morcovi, ceapa, usturoi, telina, frunze de telina, paste, sare grunjoasa, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 dovlecei un ardei gras galben un ardei gras roşu un fir praz 2 morcovi o ceapă 2 căţei usturoi o ţelină rădăcină frunze de ţelină…
Read more »

Salata cu carnati

20 April 2012
Salata cu carnatiO reteta de salata cu carnati din: orez, carnati, ardei, telina, fasole, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic si zahar. Ingrediente: 300 g orez prefiert cu bobul lung 4 carnati de casă 2 ardei o ţelină cu frunze 150 g fasole cu bobul roşu sare piper ulei de măsline otet balsamic o linguriţă zahăr…
Read more »

Ciulama de cartofi

20 April 2012
Ciulama de cartofiO reteta de ciulama de cartofi din: cartofi, unt, faina, branza si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură unt 2 linguri făină 1 lingură brânză rasă sare   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie feli rotunde mai grosuţe şi se fierb în apă cu sare, fără să se sfărâme. Separat se face…
Read more »

Kebap de pui

20 April 2012
Kebap de puiO reteta de kebap de pui din: piept de pui, iaurt, ulei de masline, usturoi, boia de ardei, ardei grasi, sare, piper, ulei, castravete, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui (sau pulpe dezosate) 150 g iaurt natur 3 linguri ulei de măsline 1 căţel de us­turoi 1 praf boia…
Read more »

Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi (video)

20 April 2012
O reteta video despre cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi
Read more »

Cocktail Pink Peach

20 April 2012
Cocktail Pink PeachO reteta simpla de Cocktail Pink Peach din: lichior de piersici, bitter orange, sampanie rose si lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior de piersici 2 picaturi de Bitter Orange sampanie rose o felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam lichiorul de piersici intr-o cupa de sampanie, adaugam Bitter Orange-ul si completam cu sampanie rose rece.…
Read more »

Detoxifierea după Paşte, fără INFOMETARE

20 April 2012
Detoxifierea după Paşte, fără INFOMETAREChiar dacă ai mâncat mult de sărbători există câteva trucuri pentru a te simţi din nou energică. Unul dintre acestea este să începi o dietă de detoxifiere! Poţi urma dieta formată în totalitate din lichide, ceaiuri de plante, sucuri de legume, sucuri de fructe, sau dieta pe bază de crudităţi, unde toate mesele sunt formate…
Read more »

Sos de rosii pentru paste

20 April 2012
Sos de rosii pentru pasteO reteta de sos de rosii pentru paste din: rosii, unt, ceapa alba, sare, parmezan si piper. Ingrediente: 30 gr rosii la conserva, decojite, simple 5 linguri unt nesarat 1 ceapa alba, decojita, taiata in jumatate sare parmezan ras piper negru macinat   Mod de preparare: Pune rosiile intr-o tigaie, cu untul, ceapa si putina…
Read more »

Pulpă de porc îndopată

20 April 2012
Pulpă de porc îndopatăO reteta de pulpa de porc indopata din: pulpa de porc, slaninuta, usturoi, ceapa, vin, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 100 g slăninuţă 5 căţei de usturoi 2 cepe 1 cană cu vin 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Spală bine pulpa de porc…
Read more »

Peste in sos spaniol

20 April 2012
Peste in sos spaniolO reteta de peste in sos spaniol din: peste, ulei, de masline, usturoi, boia iute, ceapa, chimen, rosii in bulion, masline verzi, sare si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 kg peste (fileuri sau burta) 4 linguri cu ulei de masline 6 catei de usturoi 4 lingurite cu boia iute 2 cepe tocate marunt 2 lingurite…
Read more »

Falafel cu cuscus

20 April 2012
Falafel cu cuscusO reteta de falafel cu cuscus din: boabe de naut, frunze de spanac, branza feta, chimen, faina, lei, cuscus, menta, lamaie, ceapa verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: pentru falafel: 400 g boabe de năut din conservă 200 g frunze de spanac 100 g brânză feta 2 linguriţe chimen 100 g făină ulei…

Somon cu avocado

20 April 2012
Somon cu avocadoO reteta de somon cu avocado din: somon, avocado, rosii, limeta, dovlecei, sare, piper si suc de limetta. Ingrediente: 400 g somon congelat (felii gata preparate) 2 fructe avocado 4 rosii 1 limetta 2 dovlecei sare piper sucul de a 2 limette   Mod de preparare: Se curăţă de coajă fructele de avocado; se taie…
Read more »

Salată de untişor, fenicul şi avocado

20 April 2012
Salată de untişor, fenicul şi avocadoO reteta de salata de untisor, fenicul si avocado din: untisor, fenicul, avocado, semine de pin, bagheta, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 300 g untişor 2 feniculi mici şi fragezi 1 avocado 30 g seminţe de pin 1 baghetă 3 linguri de suc de lămâie 6 linguri de ulei…
Read more »

Raţă cu sos de prune în aluat

20 April 2012
Raţă cu sos de prune în aluatO reteta de rata cu sos de prune in aluat din: radacina de ghimbir, sos de soia, sos de prune, ulei de arahide, pulpe de rata, miere, ceapa verde, aluat, faina si ou. Ingrediente:  o jumătate de rădăcină de ghimbir proaspăt, de un deget, rasă 3 linguri de sos de soia uşor 3 linguri de…
Read more »

Chec cu crema de miere

20 April 2012
Chec cu crema de miereO reteta de chec cu crema de miere din: faina, cacao, ghimbir, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, unt, zahar brun, melasa, ou, miere, smantana, nuca, esenta de rom, ciocolata de menaj, lapte, alune si bombonele decorative. Ingrediente: pentru blat: 2-1/2 cani faina 3 linguri cacao 1 lingura ghimbir macinat 2 lingurite praf de copt 1…
Read more »

Cartofi umpluti cu carne

20 April 2012
Cartofi umpluti cu carneO reteta de cartofi umpluti cu carne din: cartofi, carne tocata, ceapa, usturoi, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, ulei de masline, unt, patrunjel si cascaval. Ingrediente: 8 cartofi 300 g carne tocată 2 cepe 4 căţei usturoi 2 linguri pastă de tomate sare piper negru măcinat cimbru verde 3 linguriţe ulei de măsline 50…
Read more »

Spaghete cu piept de curcan si sos de roşii

20 April 2012
Spaghete cu piept de curcan si sos de roşiiO reteta de spaghete cu piept de curcan si sos de rosii din: piept de curcan, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, busuioc, masline, ulei de masline, sare, piper si spaghete. Ingrediente: 350 g piept de curcan 1 ardei gras roşu 5 roşii 1 cea­pă medie 1 căţel de usturoi 1/2 legă­tură pătrunjel 1/2 legătură…
Read more »

Lipii desert cu banane

20 April 2012
Lipii desert cu bananeO reteta de lipii desert cu banane din: branza de vaci, scortisoara, caramom, zahar, banane, lipii, coaja de limetta, zahar pudra si fulgi de migdale. Ingrediente: 450 g brânză de vaci 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată cardamom măcinat 2 linguri zahăr 4 banane 4 lipii coaja rasă de la 1 limettă 2 linguri zahăr pudră 2…
Read more »

Sos Salsa

19 April 2012
Sos SalsaO reteta de sos salsa din: rosii, ceapa, frunze de coriandru, usturoi, zeama de lamaie, ardie iute si sare. Ingrediente: 4 roşii mari, tocate mărunt 1 ceapă, tocată mărunt 1/2 ceaşcă frunze de coriandru tocate 3 căţei de usturoi pisaţi 1 lingură zeamă de lămâie 1 ardei iute sare după gust   Mod de preparare:…
Read more »

Retete internationale: Minestrone

19 April 2012
Retete internationale: MinestroneMinestrone este străbunica tuturor supelor cu legume. Această mâncare foarte reconfortantă este italienească la origine, insă a fost adoptată în toată lumea. Reţeta ei se poate modifica de la un anotimp la altul, însă aproape întotdeauna va conţine si ceva leguminoase uscate. Supa se poate prepara cu carne sau numai cu legume. Minestrone verde, de…
Read more »

Pulpă de curcan în crustă de chili

19 April 2012
Pulpă de curcan în crustă de chiliO reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan, ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 500 ml supa de pui strecurata 700…
Read more »

Curry de pui indian cu roşii

19 April 2012
Curry de pui indian cu roşiiO reteta de curry de pui indian cu rosii din: ceapa, usturoi, pudra de curry, cartof, piept de pui, lapte de cocos, rosii cherry si coriandru. Ingrediente: 1 ceapă mare, tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguri pudră de curry 1 cartof dulce mare, curăţat şi tăiat în bucăţi mici 4 piepţi de pui…
Read more »

Bame cu creveţi

19 April 2012
Bame cu creveţiO reteta delicioasa de bame cu: creveti, sunca, ceapa, usturoi, pasta de tomate, orez, sare, patrunjel, cimbru, piper, grasime, apa. Ingrediente: două felii de şuncă 600 g bame feliate 900 g creveţi 300 g ceapă doi căţei de usturoi o conservă cu pastă de tomate 600 g orez fiert sare piper o linguriţă de pătrunjel…
Read more »

Salată cu grepfrut

19 April 2012
Salată cu grepfrutO reteta de salata cu grepfrut din: cicoare, rucola, sparanghel, grapfrut, pecorino, suc de grepfrut, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 100 g cicoare de câmp 50 g rucola 8 inimi de sparanghel în ulei 4 grepfrut roz 60 g pecorino (brânză veche de oaie şi de capră) tăiat felii extrem de subtiri…
Read more »

Cocktail Pomme D’Amour

19 April 2012
Cocktail Pomme D’AmourO reteta simpla de Cocktail Pomme D’Amour din: calvados, sirop de caspuni, cointrau si champagne. Ingrediente: 2 cl Calvados 1 cl sirop de capsuni 1 cl Cointreau champagne   Mod de preparare: Mixam bine Calvadosul si Cointreau impreuna cu siropul de capsuni si cu cuburile de gheata in shaker, dupa care turnam bautura in paharul…
Read more »

Rulada cu carne de porc si nuci

19 April 2012
Rulada cu carne de porc si nuciO reteta de rulada cu carne de porc si nuci din: carne de porc, portocale, nuci, alune de padure, morcov, radacina de patrunjel, telina, gelatina, supa de carne, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1kg carne de porc 3 portocale mari 100 g nuci 100 g alune de padure 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1…
Read more »

Carne de vitel cu legume

19 April 2012
Carne de vitel cu legumeO reteta de carne de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, ulei, suc de rosii, orez, condimente, rozmarin, piper, soia si ghimbir. Ingrediente: 400 g carne de vitel 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi (rosu si galben) 1 broccoli mic 5-6…
Read more »

Ciocanele de pui in bacon

19 April 2012
Ciocanele de pui in baconO reteta de ciocanele de pui in bacon din: ciocanele de pui, usturoi, morcov, boia dulce, bacon, unt, rozmarin, cimbru, ceapa rosie, ardei, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 4 catei de usturoi 1 morcov potrivit 1 lingura boia dulce 300 g bacon feliat 50 g unt 1 crenguta de rozmarin verde sau…
Read more »

Pere în vin roşu cu mirodenii

19 April 2012
Pere în vin roşu cu mirodeniiO reteta de pere in vin rosu cu mirodenii din: pere, suc de mere, vin rosu, scortisoara, cuisoare, boabe de piper, anason si smantana. Ingrediente: 4 pere coapte, mari, dintr-un soi tare, cu codite Pentru sirop: 1 litru suc de mere limpede 300 ml vin rosu 1 baton de scortisoara rupt in doua 2 cuisoare…
Read more »

Nuga glasata in miere cu fructe confiate

19 April 2012
Nuga glasata in miere cu fructe confiateO reteta delicioasa de nuga cu: miere, oua, zahar, fructe confiate, stafide, smantana, nougatine, cointreau. Ingrediente: 200g miere 10 albusuri de ou 200g zahăr 200g fructe confiate 200 g stafide uscate 1 l smantana 200 g nougatine 3 cl cointreau Se prepară o bezea a l’italienne, se dă la rece, se adaugă fructele, nougatina şi…
Read more »

Reteta zilei: Spaghete cu carnati si sos de rosii

19 April 2012
Reteta zilei: Spaghete cu carnati si sos de rosiiO reteta de spaghete cu carnati si sos de rosii din: carnati, spaghete, oua, galbenusuri de ou, coaja de lamaie, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ceapa, varza chinezeasca, rosii si parmezan. Ingrediente: 3 carnati 500 g spaghete 2 oua 2 galbenusuri de ou Coaja rasa de lamaie medie 1 lingurita de sare 1/2 lingurita…
Read more »

Supă Mulligatawny

19 April 2012
Supă MulligatawnySupa Mulligatawny a fost inventată în India în timpul ocupaţiei britanice. Supele nu joacă un rol foarte important în bucătăria indiană, astfel încât Mulligatawny a apărut din nostalgia coloniştilor britanici după o supă bună ca la mama acasă. Denumirea ciudată a supei derivă din cuvintele milagu thanni, care înseamnă apă piperată. Iniţial ea reprezenta un…
Read more »

Alimente minune anti-îmbătrânire

19 April 2012
Alimente minune anti-îmbătrânireCele mai bune produse pentru sănătate sunt cuprinse în câteva grupe alimentare care încetinesc efectele trecerii timpului. Sănătatea se menţine cu o combinaţie de alimente, nu doar cu proteine sau crudităţi. Aflaţi ce nu ar trebui să vă lipsească din dietă pentru a trăi mult şi bine. Bazaţi-vă pe legume şi fructe cât mai colorate…
Read more »

Cum se prepara sos de sofran (video)

19 April 2012
O reteta video despre cum se prepara sos de sofran, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si sanatos care poate fi servit cu orice fel de peste sau cu scoici. Cum se prepara sos de sofran Pofta buna!
Read more »

Haddock gratinat cu branza si cartofi

19 April 2012
Haddock gratinat cu branza si cartofiO reteta delicioasa de haddock gratinat cu: cartofi, dovlecei, icre de somon, peste, branza. Ingrediente: 400 g haddock fume 150 g branza maroilles 500 g cartofi vitelottes 200 g dovlecei 50 g icre de somon Mod de preparare: Se prepară 250 ml de sos bechamel, in care se adaugă brânza Maroilles tăiată bucăţele mici. Se…
Read more »

Placinta cu piersici

19 April 2012
Placinta cu piersiciO reteta gustoasa de placinta cu: piersici, suc de lamaie, faina, sare, ou, zahar, unt. Ingrediente: 500 g piersici tăiate felii o lingură de suc de lămâie 130 g făină o jumătate de linguriţă de sare un ou bătut 200 g zahăr 6 linguri de unt topit Mod de preparare: Intr-o formă rotundă se aşază…
Read more »

Homari Newburg

19 April 2012
Homari NewburgO reteta delicioasa de homari cu:unt, paprika, sherry, smantana, galbenusuri, coniac. Ingrediente: 3 homari 4 linguri de unt o jumătate de linguriţă de paprika 120 ml sherry 200 g smântână 4 gălbenuşuri o lingură de coniac Mod de preparare: Homarii se fierb în apă timp de 20 de minute, apoi se scoate carnea şi se…
Read more »

Banane prajite

19 April 2012
Banane prajiteO reteta delicioasa de banane prajite cu: oua, faina, untura. Ingrediente: 6 banane coapte două ouă 130 g făină 4 linguri de untură Mod de preparare: Se taie bananele în feliuţe de 2,5 centimetri şi se trec mai întâi prin ou bătut, apoi prin făină. Intr-o tigaie se încinge untura şi se prăjesc bananele până…
Read more »

Granita de cafea şi vanilie

19 April 2012
Granita de cafea şi vanilieO reteta de granita de cafea si vanilie din: cafea, apa, zahar si pastaie de vanilie. Ingrediente: 4 cesti de cafea 200 ml apa 3 linguri zahar 1 pastaie de vanilie   Mod de preparare: Prepară un sirop fierbând apa cu zahărul şi cu păstaia de vanilie. Lasă-l să se răcească şi scoate vanilia. Toarnă…
Read more »

Boeuf Bourguignon cu garnitura de ciuperci, bacon si crutoane

19 April 2012
Boeuf Bourguignon cu garnitura de ciuperci, bacon si crutoaneO reteta delicioasa de carne de vita cu: vin rosu, morcov, ceapa rosie, ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina frunze, pasta de tomate, ciuperci, bacon, paine toast. Ingrediente: 180g carne de vită 100ml vin roşu 50g morcov 30g ceapă roşie 10ml ulei de floarea soarelui concentrat de vită (demi-glace) 10g cimbru foi…
Read more »

Migas

19 April 2012
MigasCuvântul migas înseamnă bucăţele de pâine, în cazul nostru el se referă la o salată în care se pun şi crutoane prăjite. Ea este una dintre cele mai vechi mâncăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau pâinea mai veche în grăsime de oaie, pregâtindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi în…
Read more »

Salată de primăvară cu ouă

19 April 2012
Salată de primăvară cu ouăO reteta de salata de primavara cu oua din: oua, cartofi, fasole verde, ridichi, ceapa, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, sare si patrunjel. Ingrediente: 6 ouă 4 cartofi 400 g fasole verde fideluţă o legătură ridichi o ceapă albă sare grunjoasă piper negru măcinat 2-3 linguriţe ulei de măsline…
Read more »

Chiftelute de orez

19 April 2012
Chiftelute de orezO reteta de chiftelute de orez din: orez basmati, mei, apa, branza de vaci, ceapa verde, verdeturi aromate, sare, piper, praf de curry si chimen. Ingrediente: 1 ceasca orez basmati 1 ceasca mei 3 cesti apa 1 ou (sau 3 linguri branza de vaci) 1 ceapa verde 1 legatura verdeturi aromate sare piper praf de…
Read more »

Cocktail Sweet and Bitter

19 April 2012
Cocktail Sweet and BitterO reteta simpla de Cocktail Sweet and Bitter din: viala sweet, lichior de portocale, angostura, sampanie, carambola si menta. Ingrediente: 6 cl Viala Sweet 2 cl lichior de portocale 10 picaturi de Angostura sampanie carambola menta   Mod de preparare: Turnam Viala Sweet-ul, lichiorul de portocale si Angostura in cupa de sampanie, apoi completam cu…

Clătite umplute cu friptură de miel

19 April 2012
Clătite umplute cu friptură de mielO reteta de clatite umplute cu friptura de miel din: oua, lapte, unt, apa minerala, praf de copt, sare, ulei, friptura de miel, urda, vin alb, masline si patrunjel. Ingrediente: 3 ouă 300 ml lapte 3 linguri unt topit 100 ml apă minerală 300 g făin un vârf linguriţă praf de copt o linguriţă sare…
Read more »

Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperci

19 April 2012
Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperciO reteta de Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperci din: cartofi, salam de Sibiu, ciuperci, branza telemea, smantana, oua si verdeturi. Ingrediente: 6 cartofi 200 g salam de Sibiu o cutie de ciuperci 300 g brânză de telemea 200 g smântână 2 ouă verdeţuri (oregano sau rozmarin)   Mod de preparare: Se…
Read more »

Granita de cocos şi lapte de migdale

19 April 2012
Granita de cocos şi lapte de migdaleO reteta de granita de cocos si lapte de migdale din: lapte de migdale, lapte de cocos, nuca de cocos si zahar. Ingrediente: 200 ml lapte de migdale 100 ml lapte de cocos 100 g nuca de cocos proaspata 2 linguri zahar   Mod de preparare Dizolvă zahărul şi adaugă nuca de cocos tăiată mărunt.…
Read more »

Chec cu vişine

19 April 2012
Chec cu vişineO reteta de chec cu visine din: visine, iaurt, ulei, indulcitor, lapte, oua, faina, praf de copt si dulceata de caise. Ingrediente: 130 g visine congelate 125 ml iaurt 1/2 ceasca ulei 2 linguri indulcitor fluid (adecvat pentru copt) 1/2 lapte 3 oua 1 ceasca plus 6 linguri faina 1/2 plic praf de copt 60…
Read more »

Clătite cu pere coapte şi smochine

19 April 2012
Clătite cu pere coapte şi smochineO reteta de clatite cu pere coapte si smochine din: lapte, ou, faina, zahar pudra, sare, ulei de floarea soarelui, unt, pere, smochine, scortisoara, coaja de portocala, zahar brun, smantana si sirop de artar. Ingrediente: 300 ml lapte degresat 1 ou 100 g faina simpla sau faina integrala, sau amestec 1 lingura zahar pudra Sare…
Read more »

Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiata

19 April 2012
Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiataO reteta de Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiata din: escalop foie gras, rubarba, portocala, zahar, unt, sos de rata si grand marnier. Ingrediente: Escalop foie gras 4 buc. a câte 50 g Rubarbă 200 g Portocală 1 buc. Zahăr 100 g Unt 100 g Sos (fond) de raţă 2 dl Grand…
Read more »

Salata cu ciuperci si struguri negri

19 April 2012
Salata cu ciuperci si struguri negriO reteta de salata cu ciuperci si struguri negri din: ciuperci, mar, struguri negri, tarhon, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon 1 mar verde 300 g struguri negri 2 fire tarhon 1 lamaie 4 linguri de ulei extravirgin de masline sare piper negru   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »

Cocktail Cornucopia

19 April 2012
Cocktail CornucopiaO reteta simpla de Cocktail Cornucopia din: votca, sampanie, campari si suc de coacaze. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl sampanie 2 cl Campari 4 linguri de suc de coacaze   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita si servim in cupa de cocktail.  
Read more »

Supă de crabi de Maryland

18 April 2012
Supă de crabi de MarylandGolful Chesapeake este renumit pentru crabii săi albaştri cu carne dulceagă. In statul Maryland, din aceste crustacee suculente se fac delicioasele fursecuri de crab, precum şi această supă puternic condimentată. Deşi unii bucătari ţin cu tot dinadinsul să adauge o notă personală, există o reţetă de bază pentru prepararea supei de crabi, care trebuie respectată.…
Read more »

Peşte spadă cu roşii şi capere

18 April 2012
Peşte spadă cu roşii şi capereO reteta de peste spada cu rosii si capere din: file de peste spada, rosii cherry, capere, masline, vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de peste spada 300 g rosii cherry 500 g capere 200 g masline 100 ml vin alb ulei de masline suc de…
Read more »

Granita de grepfrut şi Campari

18 April 2012
Granita de grepfrut şi CampariO reteta de granita de grepfrut si campari din: zahar, apa, zeama de grepfrut si campari. Ingrediente: 250 g zahar 800 ml apa 350 ml zeama de grepfrut 60 ml Campari   Mod de preparare: Amestecă siropul, zeama de grepfrut şi Campari, toarnă lichidul într-o tavă şi pune-o în congelator pentru 2 ore, amestecând din…
Read more »

Rulouri cu ciuperci

18 April 2012
Rulouri cu ciuperciO reteta de Rulouri cu ciuperci din: pulpa de vitel, ciuperci, sunca de pui, cascaval, ceapa, patrunjel verde, unt, pasta de tomate, supa de vita, condimente. piper, nucsoara si coriandru. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel 150 g ciuperci 50 g sunca de pui 100 g cascaval 2 cepe 1/2 legatura patrunjel verde 2 linguri…
Read more »

Budincă de tapioca

18 April 2012
Budincă de tapiocaO reteta de budinca de tapioca din: perle tapioca, lapte, miere, ghimbir, sare de mare, esenta de vanilie, fructe, pudra de cacao si apa. Ingrediente: 1/2 cană perle tapioca 3 căni de lapte de vacă sau lapte vegetal zahăr brut sau miere de albine, după gust 1/4 linguriţă de ghimbir răzuit 1/4 lingurita sare de…
Read more »

Cocktail Something Sassy

18 April 2012
Cocktail Something SassyO reteta de Cocktail Something Sassy din: champagne, lichior de ciocolata si lichior de capsuni. Ingrediente: 8 cl champagne 3 cl lichior de ciocolata 3 cl lichior de capsuni   Mod de preparare: Mixam bine lichiorul de ciocolata si cel de capsuni cu gheata in shaker si turnam apoi bautura in paharul de sampanie. Completam…
Read more »

Stir-fry cu porc

18 April 2012
Stir-fry cu porcO reteta e stir fry cu porc din: taitei de orez, carne de porc, ceapa verde, morcovi, sos de soia, zahar fin, otet din orez, suc de lime si frunze de menta. Ingrediente: 200g de tăieţei de orez subţiri 400g carne de porc slabă, tocată 1 legătură de ceapă verde, feliată în bucăţi mari 2…
Read more »

Sardine malteze

18 April 2012
Sardine maltezeO reteta de sardine malteze din: sardine, rosii, ardei grasi, ardei iute, usturoi, morcovi, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg sardine din conserva 5 rosii 2 ardei grasi 1 ardei iute 6 catei de usturoi 3 morcovi 100 ml vin alb patrunjel verde sare piper ulei   Mod de preparare:…
Read more »

Rulada picanta de porc

18 April 2012
Rulada picanta de porcO reteta de rulada picanta de porc din: piept de porc, carne macra tocata, ulei, ceapa, ciuperci, usturoi, castraveti murati, cimbru, oregano, salvie, boie iute, sare, piper, supa de carne si vin alb sec. Ingrediente: 800 g piept de porc cu tot cu sorici 400 g carne macra tocata 2 linguri ulei 1 ceapa mare…
Read more »

Reteta zilei: Omleta cu ciuperci

18 April 2012
O reteta de omleta cu ciuperci din: oua, ciuperci, ulei de masline, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 50 g ciuperci ulei de masline patrunjel unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile si se prajesc in unt. Odată ce acestea încep să se înmoaie, se adaugă o crenguta de patrunjel si…
Read more »

Pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoane

18 April 2012
Pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoaneO reteta de pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoane din: pui, cartofi, morcovi, usturoi, paine toast, mustar, pasta de rosii, vin alb, sare, piper, busuioc si ulei. Ingrediente: 1 pui fiert 6 cartofi noi 3 morcovi 6 catei de usturoi 3 felii de paine toast 50 g mustar 50 g pasta de rosii…
Read more »

Piure de mazare cu smantana

18 April 2012
Piure de mazare cu smantanaO reteta de piure de mazare cu smantana din: boabe de mazare, unt, smantana, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe de mazare din conserva, gata fiarta 100 g unt 200 g smantana menta proaspata sare piper   Mod de preparare: Se scurge mazărea de zeama din conservă. Se ţine în apă fiartă pentru…
Read more »

Risotto cu ciuperci de padure

18 April 2012
Risotto cu ciuperci de padureO reteta de risotto cu ciuperci de padure din: orez, supa de pui, ceapa, ciuperci de padure, usturoi, ulei de masline, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g orez cu bob lung 800 ml supă de pui 2 cepe 300 g ciuperci de pădure congelate 5 căţei usturoi 4 linguri ulei de măsline 1…
Read more »

Jeleu cu struguri

18 April 2012
Jeleu cu struguriO reteta de jeleu cu struguri din: boabe de struguri, portocala, vin rosu, ananson, zahar pudra, gelatina, suc de struguri, iaurt si nucsoara. Ingrediente: 225 g boabe de struguri fara samburi, rosii sau negri 1/2 portocala mica 250 ml vin rosu de Bordeaux sau alt vin rosu nobil 2 fructe de anason in forma de…
Read more »

File de vita in foitaj

18 April 2012
File de vita in foitajO reteta de file de vita in foitaj din: faina, apa calduta, ulei, otet, sare, pulpa de vita, carne tocata de porc, ceapa, ulei, piper, oregano, cimbru, sare, busuioc, patrunjel verde, ou, vin rosu, piper, mustar si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa calduta 3 linguri ulei 1 lingura otet 1/2 lingurita sare…
Read more »

Salata cu sunca de Praga

18 April 2012
Salata cu sunca de PragaO reteta de salata cu sunca de praga din: andive, radicchio, laptuca, castravete, ridichi, sunca de praga, ementhal, parmezan, mustar dulce, maioneza, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Lăptucile se diferenţiază ca formă, culoare şi dispoziţie a frunzelor, în afară de aspectul căpăţânii. Există varietăţi de iarnă, lăptuci cu glugă, şi…
Read more »

Granita de cafea

18 April 2012
Granita de cafeaO reteta de granita de cafea din: cafea, sirop de zahar, smantana si gheata. Ingrediente: 2 cesti cafea 4 lingurite sirop de zahar 2 linguri smantana dulce 6 cuburi de gheata sfaramate   Mod de preparare: Pune jumătate din cantitatea de gheaţă într-un vas pen­tru mixer. Adaugă cafeaua şi siropul de zahăr şi mixează-le cu…
Read more »

Îngheţată cu fructe de pădure

18 April 2012
Îngheţată cu fructe de pădureO reteta de inghetata cu fructe de padure din: fructe de padure, afine, miere, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame fructe de pădure congelate 150 grame de afine proaspete 3-4 linguri de miere de albine 500 grame de iaurt simplu câteva frunze proaspete de mentă   Mod de preparare: Aşază pe fundul cupelor…
Read more »

Cum se prepara orez pentru sushi (video)

18 April 2012
Cum se prepara orez pentru sushi (video)O reteta video despre cum se prepara orez pentru sushi, un preparat japonez deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 3 cups (750ml) sushi rice 3 1⁄3 cups (830ml) water ½ cups (120ml) rice vinegar ¼ cups (60ml) sugar ½ tsp salt 1 tbsp dashi- concentrated or powdered fish stock 1 small saucepan…
Read more »

Budinca cu şunca

18 April 2012
Budinca cu şuncaO reteta de budinca cu sunca din: orez, supa de pui, morcovi, sunca, piept de pui, unt, pesmet, oua, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g orez 1,5 l supă de pui 2 morcovi potriviţi fierţi 250 g şuncă 150 g piept de pui fiert 1 lingură unt 2 linguri pesmet 5 ouă 150…
Read more »

Tartine cu brânză

18 April 2012
Tartine cu brânzăO reteta de tartine cu branza din: branza de vaci, iaurt, branza topita, chimen, curry, ceapa, sare, piper si boia. Ingrediente: 100 g branza de vaci degresata 4 linguri iaurt degresat 80 g branza topita chimen macinat 1 praf de curry 1 ceapa sare piper boia   Mod de preparare: Se amestecă brânza de vaci…
Read more »

Porc la tavă

18 April 2012
Porc la tavăO reteta de porc la tava din: muschi de porc, ulei, usturoi, boia dulce si iute, supa de carne, vin alb sec, unt, ardei grasi, rosii, foi de dafin, chimen, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau pulpa de porc 3-4 linguri ulei 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute 200 ml…
Read more »

Salată de ton cu vinegreta

18 April 2012
Salată de ton cu vinegretaO reteta de salata de ton cu vinegreta din: oua, castraveti, rosii cherry, sare, piper, ceapa verde, salata, ton, suc de lamaie, mustar de dijion, seminte de susan, zahar brun, ulei de masline si apa. Ingrediente: 1 ou 70 g castraveti 50 g rosii cherry sare piper 1 ceapa verde 4 frunze salata 80 g…
Read more »

Reteta zilei: Inghetata de avocado

18 April 2012
Reteta zilei: Inghetata de avocadoO reteta de inghetata de avocado din: avocado, zahar, smantana, suc de lamaie si sare de mare. Ingrediente: 3 avocado 3/4 ceasca de zahar 1 ceasca smantana suc de lămâie 1 vârf de cuţit de sare de mare   Mod de preparare: Se deschide avocado, se elimina samburii şi se scot pulpa. Se combina toate…
Read more »

Supă cu găluşte de matzo

18 April 2012
Supă cu găluşte de matzoConsumată doar din plăcere sau pentru a sărbători Pastele, în inima fiecărui evreu supa cu găluşte de matzo ocupă un loc cu totul special. Deşi este doar o supă cu găluşte, atunci când este preparată cu drag ea poate deveni o mâncare foarte elegantă. Supa de pui trebuie făcută în casă, din oase de pui,…

Frigarui de fructe

18 April 2012
Frigarui de fructeO reteta de frigarui de fructe din: coaja si suc de lamaie, cointreau, miere, bitter, ananas, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: coaja rasa de la 1/2 de lamaie si sucul de la 1 lamaie 4 linguri Cointreau sau coniac 2-3 linguri miere sau zahar brun 1 lingura de bitter, optional 1 ananas descojit si curatat…
Read more »

Suc revigorant

18 April 2012
Suc revigorantO reteta de Suc revigorant din: capsune si mure. Ingrediente: 200 g capsune 2 bucati mure   Mod de preparare: Se trec toate fructele prin storcator, se amesteca bine. Se recomanda a se cosuma imediat ce l-ati preparat.
Read more »

Cocktail Ouverture

18 April 2012
Cocktail OuvertureO reteta simpla de Cocktail Ouverture din: lichior de portocale, sampanie, bitter orange si capsuni. Ingrediente: 2 cl lichior de portocale sampanie 4 picaturi de Bitter Orange capsuni   Mod de preparare: Lichiorul si Bitter Orange-ul se toarna in pahar, se completeaza cu sampanie si se decoreaza cu o capsuna.
Read more »

Pui cu vin si mere

18 April 2012
Pui cu vin si mereO reteta de pui cu vin si mere din: pui, vin alb, mere acrisoare, ulei de masline, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 pui 150 ml vin alb 4 mere acrisoare 2 linguri ulei de masline sare piper nucsoara rasa   Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si lasati-o la scurs. Condimentati-o…
Read more »

Granita de citrice

18 April 2012
Granita de citriceO reteta de granita de citrice din: portocala, lamaie, grepfrut, lamaie, apa minerala, zahar si frunze de lamaita. Ingrediente: 1 portocala 1 lamaie 1 grepfrut 1 chitra (sau lamaie cu coaja groasa) 200 ml apa minerala 50 g zahar 4 frunze de lamaita   Mod de preparare: Pune apa minerală şi zahărul într-o crăticioară şi…
Read more »

Pui cu lapte de cocos şi orez

18 April 2012
Pui cu lapte de cocos şi orezO reteta de pui cu lapte de cocos si orez din: piept de pui, curry, lapte de cocos, sos de soia, orez, fulgi de cocos, sare, piper si limette. Ingrediente: 1 piept de pui tăiat cuburi 2 linguriţe de curry 250 ml lapte de cocos 2 linguri de sos soia 200 grame orez în două culori 1 plic de fulgi din…
Read more »

Ruladă de ciocolată cu cremă de zmeură

18 April 2012
Ruladă de ciocolată cu cremă de zmeurăO reteta de rulada de ciocolata cu crema de zmeura din: oua, zahar tos, faina alba, pudra de cacao, zahar pudra, zmeura, crema de branza si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 75 g zahar tos marunt 50 g faina alba 25 g pudra de cacao 1 lingurita zahar pudra pentru umplutura: 125 g zmeura proaspata…
Read more »

Pastravi cu fasole verde

18 April 2012
Pastravi cu fasole verdeO reteta de pastravi cu fasole verde din: pastravi, ceapa verde, usturoi verde, fasole verde, vin alb, cimbru verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi mai mari 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 500 g fasole verde 250 ml vin alb 1 legatura cimbru verde 6 linguri ulei de masline…
Read more »

Sos picant pentru barbecue

18 April 2012
Sos picant pentru barbecueO reteta de sos picant pentru barbecue din: piper, sare, oregano, usturoi, piper alb, boai iute, bacon, ceapa, supa de pui, sos de rosii, nuci, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie, unt si praf de curry. Ingrediente: 1 1/2 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu sare 1 lingurita cu…
Read more »

Dieta de detoxifiere cu sucuri naturale

17 April 2012
Dieta de detoxifiere cu sucuri naturaleVezi care sunt cele mai bune metode e curăţare a organismului Fie că doriţi să aveţi un corp mai suplu şi mai sănătos sau să vă încărcaţi cu energie, o săptămână cu sucuri detoxifiante şi proaspete este o metodă sigură şi rapidă de a vedea rezultatele. „Sucurile proaspete conţin multă apă care ajută la hidratarea…
Read more »

Suc hranitor de banane

17 April 2012
Suc hranitor de bananeO reteta de suc hranitor de banane din: banane, lapte si miere. Ingrediente: banane lapte miere   Mod de preparare: Bananele se curata de coaja si se pun in mixer cu putina apa sau lapte. La sfarsit se poate adauga si miere, dupa gust.
Read more »

Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă

17 April 2012
Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcăO reteta de Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă din: grepfrut, zahar, glucoza, votca, zeama lime, apa tonica, zahar, apa minerala, gelatina, zmeura si coacaze rosii. Ingrediente: 1 grepfrut rosu 1 lingura zahar 1 lingurita glucoza pentru aspic: 2 linguri votca 1/2 zeama lime 2 linguri apa tonica 1 lingurita zahar 4 linguri…
Read more »

Piersici umplute cu budincă de ciocolată

17 April 2012
Piersici umplute cu budincă de ciocolatăO reteta de piersici umplute cu budinca de ciocolata din: budinca, zahar, lapte, piersici si smantana. Ingrediente: 1 plic de budincă instant 2 linguri de zahăr 400 ml lapte 8 jumătăţi de piersici (din conservă) 150 g smântână   Mod de preparare: Pudra de budincă se amestecă cu laptele cald şi, după ce capătă consistenţa…
Read more »

Cocktail Singapore Fizz

17 April 2012
Cocktail Singapore FizzO reteta simpla de Cocktail Singapore Fizz din: gin, cherry brandy, zeama de lamaie, zahar, sampanie si limeta. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Cherry Brandy 1 cl zeama de lamaie 0,5 cl zahar sampanie limeta   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker. Apoi se…
Read more »

Pudding cu banane si orez

17 April 2012
Pudding cu banane si orezO reteta de pudding cu banane si orez din: orez, lapte, miere, vanilie, banane, lamaie, albusuri si nucsoara. Ingrediente: 60 g orez cu bobul rotund 600 ml lapte semidegresat 3 linguri miere 1 baton vanilie 2 banane coapte 0.5 lamaie, coaja rasa fin 2 albusuri un varf de cutit de nucsoara, proaspat macinata   Mod…
Read more »

Salata cu capsune

17 April 2012
Salata cu capsuneO reteta de salata cu capsune din: salata creata, castraveti, capsune, iaurt, frunze de menta, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g salata creata 2 castraveti 150 g capsune foarte proaspete un paharel iaurt fara multa grasime 10-15 frunzulite de menta 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Spălaţi şi scurgeţi bine salata, rupeţi-o…
Read more »

Pulpa in crusta de sorici

17 April 2012
Pulpa in crusta de soriciO reteta de pulpa in crusta de sorici din: pulpa de porc, sorici, sare grunojasa, otet balsamic, ulei, miere, apa calda, coriandru, usturoi, piper alb, sare, zahar si vin alb. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc dezosată 1 bucată de şorici de dimensiunea bucăţii de carne 2 linguriţe sare grunjoasă 4 linguri oţet balsamic 2…
Read more »

Cocktail Martini cu suc de rodie

17 April 2012
Cocktail Martini cu  suc de rodieO reteta de cocktail martini cu suc de rodie din: martini, suc de rodie, vodca si gheata. Ingrediente: martini suc de rodie vodca gheata Mod de preparare: Se combina toate ingredientele intr-un shaker pana se omogenizeaza. se toarna apoi intr-un pahar cu picior si se savureaza.
Read more »

Plăcintă cu brânză si stafide

17 April 2012
Plăcintă cu brânză si stafideO reteta de placinta cu branza si stafide din: aluat, oua, branza de vaci, smantana, zahar, stafide, zahar vanilat si esenta de rom. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 4 oua 800 g branza de vaci 150 g smantana 200 g zahar 20 g stafide zahar vanilat esenta rom   Mod de preparare: Se spală stafidele…
Read more »

Pangasius cu andive

17 April 2012
Pangasius cu andiveO reteta de pangasisu cu andive din: fileuri de pangasius, andive, ulei de masline, marar verde, patrunjel verde, vin alb, lamai, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de pangasius 8 andive 6 linguri ulei de masline 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 100 ml vin alb 2 lamai 2 linguri…
Read more »

Supa Pho bo Tai

17 April 2012
Supa Pho bo TaiO reteta de supa pho bo tai din: oase de vaca, ghimbir, ceapa, sos de peste, zahar, stelute de anason, scortisoara, cuisoare, frunza de dafin, sare, muschid e vita, taitei de orez, piper, coriandru, frunze de busuioc, chilli, ceapa verde, lamaie verde si menta. Ingrediente: 2 kg oase de vacă cu măduvă 2 bucăţi de…
Read more »

Tartă cu salată de vinete, roşii si brânză

17 April 2012
Tartă cu salată de vinete, roşii si brânzăO reteta de tarta cu salata de vinete, rosii si branza din: salata de vinete, branza telemea, branza de vaci, rosii, ceapa, busuioc, sare, piper, unt, iaurt, faina, ou si praf de copt. Ingrediente: 500 g salata de vinete 100 g branza telemea 150 g branza de vaci 4 rosii 2 cepe 1 crenguta busuioc…
Read more »

Costite umplute

17 April 2012
Costite umpluteO reteta de costite umplute din: costite de porc, vin alb, ulei, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, carne tocata, ficatei de pui, ulei, ceapa, telina, cartofi, morcov, mar, oua, patrunjel, marar, sare, piper, carnati afumat, vin, supa de carne si cimbru. Ingrediente: 1 bucata costite de porc netaiate pentru sosul marinat: 1 pahar vin alb…
Read more »

Curcan cu broccoli

17 April 2012
Curcan cu broccoliO reteta de curcan cu broccoli din: piept de curcan, broccoli, cimbru verde, ulei de masline, miere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 1 capatana mare de broccoli 1 legatura cimbru verde 6 linguri ulei de masline 2 linguri miere 150 ml vin alb sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Parfait cu stafide

17 April 2012
Parfait cu stafideO reteta de parfait cu stafide din: parfait, lapte, smantana, stafide si esenta de rom. Ingrediente: 1 cutie Parfait instant 100 ml lapte rece 100 ml smântână dulce pentru frişcă rece 30 grame stafide 1 linguriţă esenţă de rom   Mod de preparare: Înainte de toate, stafidele se pun la înmuiat în rom, unde trebuie…
Read more »

Taitei cu ou si piept de pui

17 April 2012
Taitei cu ou si piept de puiO reteta de taitei cu ou si piept de pui din: taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, broccoli, ardei rosu, porumb, usturoi, ardei iute, ghimbir, piept de pui, creveti, pasta de curry, sos de soia, germeni de fasole, coriandru, ceapa verde si lime. Ingrediente: 3 cuiburi de tăieţei cu ou 2 linguri ulei de…
Read more »

Reteta zilei: Salata de mango

17 April 2012
Reteta zilei: Salata de mangoO reteta de salata de mango din: mango, coriandru, ulei de susan si sare. Ingrediente: 3 fructe de mango verzi frunze de corinadru proaspat ulei de susan sare Mod de preparare: Se curata fructele de mango de coaja, apoi se taie felii foarte subtiri. Se adauga 1/2 lingurita de sare si se lasa pentru 10-15…
Read more »

Rulou de peste cu oua

17 April 2012
Rulou de peste cu ouaO reteta de rulou de peste cu oua din: file de cod, oua, faina, pesmet, oua, mustar, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de cod (sau alt peste, dupa preferinta) 3 oua 100 g faina pesmet 4 oua fierte 2-3 lingurite mustar 1 legatura patrunjel ulei pentru prajit sare piper   Mod…
Read more »

Pui cu vin alb şi rozmarin

17 April 2012
Pui cu vin alb şi rozmarinO reteta de pulpa cu vin alb si rozmarin din: pulpe de pui, usturoi, tarhon, rosii cherry, vin alb, rozmarin, boia de ardei dulce, sare, piper si ulei. Ingrediente: 8 pulpe de pui, fierte sau la gratar 8 catei de usturoi 1 legatura tarhon proaspat 10 rosii cherry 100 ml vin alb rozmarin proaspat boia…
Read more »

Sparanghel cu sos de lămâie

17 April 2012
Sparanghel cu sos de lămâieO reteta de sparanghel cu sos de lamaie din: sparanghel, amidon, zahar, galbenusuri, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 800 g sparanghel 1 lingura amidon 2 lingurite zahar 2 galbensuri suc de la 2 lamai sare   Mod de preparare: Legaţi tulpinile de sparanghel (întregi) cu o sfoară, pentru a le tine la un loc.…
Read more »

Sarmale cu afumatura

17 April 2012
Sarmale cu afumaturaO reteta de sarmale cu afumatura din: carne de porc, ceapa, orez, pasta de tomate, cimbru, varza afumata, piper, costita afumata, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru 2-3 kg varza murata piper 300 g costita afumata…
Read more »

Budincă de iepure

17 April 2012
Budincă de iepureO reteta de budinca de iepure din: ceapa rosie, chifle, lapte, carne de iepure, cascaval, oua, sare, piper, oregano si ulei. Ingrediente: 1 ceapă roşie 50 g chiflă fără gluten 5 linguri lapte 400 g carne de iepure 5 linguri caşcaval ras 1 ou sare piper 1 linguriţă oregano tocat ulei   Mod de preparare:…
Read more »

Cocktail Pale Crystal

17 April 2012
Cocktail Pale CrystalO reteta simpla de Cocktail Pale Crystal din: benedictine, gin, bitter orange, champagne si coaja de portocala. Ingrediente: 2 cl Benedictine 1 cl gin 2 picaturi de Bitter Orange champagne coaja de portocala   Mod de preparare: Mixam in paharul de mixare Benedictine, ginul si Bitter Orange-ul cu cuburi de gheata, apoi turnam bautura in…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu