miercuri, 3 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #21


Retete de Paste:

Fulgi de ovăz cu lapte, mere şi stafide

27 April 2012
Fulgi de ovăz cu lapte, mere şi stafideO reteta de fulgi de orav cu lapte, mere si stafide din: fulgi de ovaz, lapte dregresat, stafide si zahar brun. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 500 ml de lapte degresat 4 mere, fara cotor, taiate cubulete 100 g stafide 1 lingura de zahar brun, pentru servit   Mod de preparare: Se pun ovăzul…
Read more »

Lasagna uşoară

27 April 2012
Lasagna uşoarăO reteta de lasagna usoara din: mozzarella, foi de lasagna, parmezan, frunze de busuioc, sos de rosii, vin rosu, unt, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 125 g de mozzarella, scursa de apa si data prin razatoare 9-10 foi de lasagna 40 g de parmezan, ras frunze de busuioc, pentru decor pentru sosul de carne: 2…
Read more »

Tartine cu şunca

27 April 2012
Tartine cu şuncaO reteta de tartine cu sunca din: paine toast, unt, sunca de pui, boabe de struguri si branza albastra. Ingrediente: 8 felii paine toast 2 linguri unt 8 felii sunca de pui 200 g boabe de struguri fara samburi 160 g branza albastra   Mod de preparare: Se prăjesc feliile de pâine şi se ung…
Read more »

Macaroni cu sparanghel si pomodori secchi

27 April 2012
Macaroni cu sparanghel si pomodori secchiO reteta de Macaroni cu sparanghel si pomodori secchi din: pasta macaroni, parmezan, rosii deshidratate in ulei, sparanghel, unt, ulei si sare. Ingrediente: 250 g paste macaroni 200 g parmezan ras 150 g rosii deshidratate in ulei (pomodori secchi) 1 legatura sparanghel unt ulei sare   Mod de preparare: Se pune lafiert apă cu sare,…
Read more »

Salată picantă de cuşcuş

27 April 2012
Salată picantă de cuşcuşO reteta delicioasa de salata cu:cuscuri, naut, supa de pui, suc de lamaie, ardei capia, fulgi de migdale, menta, iaurt, harissa. Ingrediente: 100g cuscusi 220g naut la conserva 100ml supa de pui coaja si sucul de la o lamaie 1 ardei capia copt 25g fulgi de migdale o mana menta 2 linguri iaurt grecesc 1…
Read more »

Salată de paste cu peste

27 April 2012
Salată de paste cu pesteO reteta delicioasa de salata cu: paste, ton, peste, ceapa rosie, capere, sos pesto, ulei de masline, rosii. Ingrediente: 2 linguriţe de ceapă roşie, tocată mărunt 1 lingurita de capere 1lingură de sos pesto 2 linguriţe ulei de măsline 185g de ton în apă la conservă, scurs 100g de paste fierte 3 roşii uscate la…
Read more »

Salată asiatică de pui

27 April 2012
O reteta delicioasa de salata cu: carne de pui, sos de peste, lamaie verde, zahar tos, coriandru, ceapa rosie, chili, castravete. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat şi curăţat de piele 1 lingură de sos de peşte coaja şi sucul de la jumătate de lămâie verde (aprox. 1 lingură) 1 linguriţă de zahăr tos 100g…
Read more »

Ghiveci de crap

27 April 2012
Ghiveci de crapO reteta de ghiveci de crap din: crap, ulei, ceapa, morcov, patrunjel, telina, rosii, mazare, fasole verde, piper si sare. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină 4 roşii o ceaşcă cu mazăre o ceaşcă cu fasole verde piper sare   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »

Salată cu scrumbie

27 April 2012
Salată cu scrumbieO reteta de salata cu scrumbie din: salata verde, castravete, ardei gras, file de scrumbie, masline, lamaie, zahar, patrunjel, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 300 g salată verde 1 castravete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 600 g file de scrumbie 80 g măsline, fără sâmburi…
Read more »

Milkshake cu miere, lapte si banane

27 April 2012
Milkshake cu miere, lapte si bananeO reteta de Milkshake cu miere, lapte si banane din: miere, lapte, banana si scortisoara. Ingrediente: 8 linguri miere 1 l lapte 4 bucati banana 1 praf scortisoara   Mod de preparare: Bananele se curata de coaja, se taie feliute si se pun intr-un blender impreuna cu laptele dulce. Dupa ce s-a omogenizat se adauga…
Read more »

Cartofi la cuptor cu smantana

27 April 2012
Cartofi la cuptor cu smantanaO reteta de cartofi la cuptor cu smantana din: cartofi, dovlecel, usturoi, ulei, oua, cascaval, smantana, sare, piper, unt si pesmet. Ingrediente: 3 cartofi 1 dovlecel potrivit 2 catei de usturoi 1 lingura ulei 2 oua 100 g cascaval 150 g smantana sare piper unt si pesmet pentru uns vasul   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Păstrăv cu migdale şi ardei gras

27 April 2012
Păstrăv cu migdale şi ardei grasO reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras rosu, rosii, ulei de masline, otet balsamic, fulgi de migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus…
Read more »

Tartă cu dovlecei

27 April 2012
Tartă cu dovleceiO reteta delicioasa de tarta cu: fidea, branza teleme, oua, smantana, dovlecel, oregano, rosii uscate, miez de nuca, alune, sare, piper, unt, ardei capia, ceapa verde. Ingrediente: 350 g fidea 200 g brânză telemea 3 ouă 100 ml smântână un dovlecel o lingură cu oregano tocat 100 g roşii uscate 100 g miez de nucă…
Read more »

Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii

27 April 2012
Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşiiO reteta delicioasa de spaghete cu: usturoi, ulei de masline, fenicul, rosii, otet balsamic, spaghete, ricotta, busuioc. Ingrediente: 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 2 bulbi mari de fenicul (sau 4 mici), tăiaţi in felii subtiri 6 rosii pruna 2 linguri otet balsamic 300g spaghete 100g de ricotta degresata…
Read more »

Supe usoare

26 April 2012
Supe usoareSupe usoare: Supa de rosii cu nuci sau migdale   O reteta de supa de rosii cu nuci sau migdale din: rosii, usturoi, miere, migdale, suc de morcovi, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii bine coapte 2 catei de usturoi 1 lingura miere 50 g nuci/migdale pisate 200 ml suc de morcovi proaspat stros sare…
Read more »

Supa deasa de legume

26 April 2012
Supa deasa de legumeO reteta de supa deasa de legume din: ceapa, morcovi, cartofi, fasole verde, mazare, telina, patrunjel, conopida, rosii, sare, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa potrivita 2-3 morcovi 4 cartofi 1 mana fasole verde (congelata) 1/4 cana mazare (congelata) 1/2 telina mica 1 radacina patrunjel 2 buchetele conopida 3 rosii sare ulei 1 legatura patrunjel…
Read more »

Penne puttanesca

26 April 2012
Penne puttanescaO reteta de penne puttanesca din: penne, ulei de masline, fileuri de ansoa, sos de rosii, usturoi, masline, capere, fulgi de chili si patrunjel. Ingrediente: 200 g penne 1 lingura de ulei de masline 4 fileuri de ansoa 1 borcan sos de rosii 3-4 catei de usturoi, taiati marunt 1 mana de masline fara samburi…
Read more »

Fajitas de pui

26 April 2012
Fajitas de puiO reteta de fajitas de pui din: piept de pui, ceapa, oregano, scortisoara, chili, limete, ulei, lipii, smantana, guacamole, sare si piper. Ingrediente: 400 grame piept de pui dezosat3 ardei graşi 1 ceapă 1 lingură oregano uscat 1 linguriţă de scortisoara măcinată 1 linguriţă chili pudră 2 limete 3 linguri de ulei 2 lipii mexicane…
Read more »

Tartine cu mere si mascarpone

26 April 2012
Tartine cu mere si mascarponeO reteta de tartine cu mere si mascarpone din: caise uscate, visine confiate, mere, zahar pudra, scortisoara, suc de lamaie, mascarpone, paine toast, unt si fulgi de migdale. Ingrediente: 8 caise uscate 6 visine confiate 2 mere decojite si rase 3 linguri zahar pudra scortisoara 2 lingurite suc de lamaie 6 linguri mascarpone 8 felii…
Read more »

Furnici in copac cu vita

26 April 2012
Furnici in copac cu vitaO reteta de frunici in copac cu vita din: carne de vita tocata, taitei de orez, ghimbir, ceapa, morcovi, ardei gras, sos de soia, praf de chili si ulei de arahide. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 300 g taitei de orez 1/2 lingurita ghimbir ras 1 ceapa 2 morcovi 1/2 ardei gras rosu…
Read more »

Turtă de ovăz cu caise

26 April 2012
Turtă de ovăz cu caiseO reteta de turta de ovaz cu caise din: caise, suc de portocale, portocala, ghimbir, ovaz, zahar brun si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g caise uscate, taiate in sferturi 400 ml suc de portocale 0.5 portocala, coaja rasa 50 g ghimbir cristalizat, taiat in bucati mari 200 g ovaz pentru porridge 3 linguri…
Read more »

Salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vaca

26 April 2012
Salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vacaO reteta de salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vaca din: salata verde, rosii cherry, ardei gras, cepsoare, masline, branza de vaca, paine, busuioc, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 salată verde 12 roşii cherry 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 cepşoare 50 g măsline…
Read more »

Supa de rosii cu orez

26 April 2012
Supa de rosii cu orezO reteta de supa de rosii cu orez din: rosii, orez, chimen, frunze de telina, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kilogram de roşii 5 linguri orez 1 linguriţă chimen 1 legătură frunze de ţelină 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline Sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Pune orezul într-un…
Read more »

Crochete cu crema de ridichi

26 April 2012
Crochete cu crema de ridichiO reteta de crochete cu crema de ridichi din: ridichi, branza de vaci, unt, oua, ceapa verde, sare, piper, aluat de foi, ou si seminte de in. Ingrediente: pentru crema: 1 legatura ridichi 250 g branza de vaci 50 g unt la temperatura camerei 2 oua 1 lingura ceapa verde tocata sare piper pentru crochete:…
Read more »

Cocktail cu lamaie verde, gin si menta

26 April 2012
Cocktail cu lamaie verde, gin si mentaO reteta simpla de Cocktail cu lamaie verde, gin si menta din: gin, lamaie verde, apa tonira, gheata si frunze de menta. Ingrediente: 150ml gin 1 lămâie verde 50ml apă tonică gheaţă frunze de mentă   Mod de preparare: Tăiem lămâia cubuleţe şi o punem în două pahare. Zdrobim lămâia până când lasă suc şi…
Read more »

Bulete cu susan

26 April 2012
Bulete cu susanO reteta de bulete cu susan din: carne tocata de pui, paine, usturoi, ceapa, oua, semine de susan, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 3 felii de paine 2 catei de usturoi 1 ceapa mica 3 oua 100 g seminte de susan sare piper ulei pentru prajit   Mod de…
Read more »

Reteta zilei: Cosulete umplute cu branza si sunca

26 April 2012
Reteta zilei: Cosulete umplute cu branza si suncaO reteta simpla de cosulete umplute cu branza si sunca din: aluat de paine, branza, sunca si ulei de masline. Ingrediente: aluat de paine branza sunca ulei de masline   Mod de preparare: Se unge cu ulei de masline suprafata unei tavi de cuptor. din aluatul de paine se formeaza cosulete simple care se umple…
Read more »

Retete internationale: Supa de mazare cu menta

26 April 2012
Retete internationale: Supa de mazare cu mentaAprroape toate supele de mazăre se prepară din mazăre uscată. Insă la sfârşitul primăverii, tot mai mulţi îşi amintesc de mazărea verde proroaspătă, din care se poate face o supă fină, de culoarea smaraldului, aromată cu frunze de mentă. Transformarea zaharurilor naturale din mazăre în amidon începe din momentul în care mazarea este culeasă de…
Read more »

Covrigi de casă cu susan

26 April 2012
Covrigi de casă cu susanO reteta de covrigi de casa cu susan din: faina, unt, ou, galbenus, lapte, drojdie, zahar tos, susan, faina si sare. Ingrediente: 250 g faina 40 g unt la temperatura camerei 1 ou 1 galbenus 4 linguri lapte 15 g drojdie 1 lingurita zahar tos susan pentru presarat faina pentru planseta un praf de sare…
Read more »

Legume cu macrou

26 April 2012
Legume cu macrouO reteta de legume cu macrou marinat din: cartofi, ardei, praz, marar, foaie de dafin, sare, piper, ulei de masline, boia dulce, lamaie, zeama de lamaie, macrou afumat si rosii. Ingrediente: 6 cartofi 3 ardei 1 fir praz 1 legatura mărar 1 foaie dafin sare piper boabe si măcinat 4-5 linguri ulei de măsline 1…
Read more »

Tort de căpşuni

26 April 2012
Tort de căpşuniO reteta de tort de capsuni din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, rom alb, nuca de cocos si capsuni. Ingrediente: 110 g unt 6 oua 250 g zahar 170 g faina 1 varf de cutit praf de copt 30 ml rom alb 100 g nuca de cocos rasa 200 g capsuni   Mod…
Read more »

Fasole in stil breton

26 April 2012
Fasole in stil bretonO reteta de fasole in stil breton din: boabe de fasole, morcovi, pastarnac, telina, usturoi, unt, ceapa, vin alb, rosii, pasta de tomate, supa de legume, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g boabe de fasole alba 150 g radacinoase (morcovi, pastarnac, telina) 2 catei de usturoi 40 g unt 3 cepe 100 ml vin…
Read more »

Chec cu lămâie şi mălai

26 April 2012
Chec cu lămâie şi mălaiO reteta de chec cu lamaie si malai din: malai, faina, praf de copt, zahar tos brun, coaja si suc de lamaie, lapte batut, oua, ulei de floarea soareul, zahar tos si zahar pudra. Ingrediente: 150 g malai macinat fin 150 g faina alba simpla 1 lingura praf de copt 60 g zahar tos brun…

Omletă cu legume si cascaval

26 April 2012
Omletă cu legume si cascavalO reteta de omleta cu legume si cascaval din: dovlecei, ardei gras, mazare, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, oua, lapte, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 200 g dovlecei 1 ardei gras portocaliu 100 g mazare verde congelata 2 cepe verzi 4 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 8 oua 100 ml lapte…
Read more »

Piure de cartofi cu nasturel

26 April 2012
Piure de cartofi cu nasturelO reteta de piure de cartofi cu nasturel din: cartofi, lapte, unt si nasturel. Ingrediente: 650 g cartofi, taiati bucati 100 ml lapte 25 g de unt 170 g nasturel   Mod de preparare: Se fierb cartofii intr-o cratita mare cu apa si sare timp de 15 minute sau pana cand devin moi. Se scurg…
Read more »

Vita in sos de curry

26 April 2012
Vita in sos de curryO reteta de vita in sos de curry din: carne de vita, ardei iute, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ghimbir, lapte de cocos, lime, scortisoara, cardamom, piper negru, ulei si sare. Ingrediente: 700 g carne de vita slaba 2 ardei iuti mici si rosii 3 cepe rosii 4 catei de usturoi 1 foaie de dafin…
Read more »

Ciocolata calda cu vanilie si frisca

26 April 2012
Ciocolata calda cu vanilie si friscaO reteta de ciocolata calda cu vanilie si frisca din: lapte, ciocolata cu lapte, frisca, esenta de vanilie, zahar brun si sirop de caramel. Ingrediente: 300 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 4 linguri frisca 1 fiola esenta de vanilie 2 lingurite zahar brun 2 lingurite sirop de caramel   Mod de preparare: Se…
Read more »

Friptura de vita la gratar

26 April 2012
Friptura de vita la gratarO reteta de friptura de vita la gratar din: carne de vita, ulei de floarea soarelui, sare, patrunjel si unt. Va recomandam o friptura de vita usor de pregatit, dar absolut delicioasa. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 lingura ulei de floarea soarelui sare 1 legatura patrunjel 100 g unt   Mod de preparare:…
Read more »

Retete internationale: Panzanella

26 April 2012
Retete internationale: PanzanellaBucătarii italieni dovedesc multă ingeniozitate când vine vorba sâ folosească pâinea veche, fie că fac din ea pesmet cu usturoi, fie ca o folosesc pentru a îngroşa o supă. Printre mâncărurile rustice italieneşti în care se pune pâine tare există o adevărată bijuterie: panzanella, o salată de vară cu pâine, specifică regiunii Toscana. Pentru panzanella…
Read more »

Quiche cu sparanghel si rosii cherry

26 April 2012
Quiche cu sparanghel si rosii cherryO reteta de quiche cu sparanghel si rosii cherry din: faina, unt, apa, sare, oua, sparanghel, rosii cherry, ceapa verde, unt, banza cheddar, smantana si sare. Ingrediente: 250 g faina 150 g unt 3 linguri apa rece 1 varf de cutit de sare compozitia: 4 oua 8 fire sparanghel 12 rosii cherry 4 fire ceapa…
Read more »

Chec cu lamaie si ceai Earl Grey

26 April 2012
Chec cu lamaie si ceai Earl GreyO reteta de chec cu lamaie si ceai Earl Grey din: zahar tos brun, sultanine, coaja de citrice, ceai Earl Grey, ou, faina si crema de branza. Ingrediente: 250 g zahar tos brun 175 g sultanine (stafide mari) 50 g coaja de citrice, tocata 300 ml ceai Earl Grey rece, concentrat 1 ou batut 300…
Read more »

Salată cu năut, speck şi evantaie de ceapă

26 April 2012
Salată cu năut, speck şi evantaie de ceapăO reteta de salata cu natu, speck si evantaie de ceapa din: naut, speck, cepsoare, papadie, cicoare, creson, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g năut fiert 150 g speck, în 2 felii 4 cepşoare 300 g sălătele de câmp mixte (păpădie, cicoare, creson) 1 linguriţă de oţet balsamic 4…
Read more »

Fruit Punch

26 April 2012
Fruit PunchO reteta de Fruit Punch din: rom alb, suc de ananas, suc de portocale, zeama de lamaie, sirop de zahar, ginger ale, portocala si lamaie. Ingrediente: 0,7 cl de rom alb 25 g suc de ananas 25 cl suc de portocale 12 cl zeama de lamaie sirop de zahar 1.4 l de Ginger Ale felii…
Read more »

Cum se prepara cartofi boulangere (video)

26 April 2012
O reteta video despre cum se prepara cartofi boulangere, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara cartofi boulangere
Read more »

Ciuperci la cuptor

26 April 2012
Ciuperci la cuptorO reteta de ciuperci la cuptor din: ciuperci, ceapa, usturoi, fulgi de ovaz, ulei, rosii, ardei, sare, piper, cascaval, ulei de masline, salata verde, otet de vin, bulion, busuioc si zahar. Ingrediente: 16 ciuperci mari 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 60 g fulgi de ovăz 1 lingura ulei de gătit 2 rosii 1 ardei…
Read more »

Spanac cu pesmet iute-acrişor

26 April 2012
Spanac cu pesmet iute-acrişorO reteta de spanac cu pesmet iute acrisor din: unt, pesmet, coaja rasa de lamaie, usturoi, ardei iute si spanac. Ingrediente: 25 g unt 100 g de pesmet proaspat coaja rasa de la 1 lamaie 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ardei iute, taiat fin 500 g de spanac   Mod de prepaare: Se topeşte…
Read more »

Clatite umplute cu spanac si sunca de pui

26 April 2012
Clatite umplute cu spanac si sunca de puiO reteta de clatite umplute cu spanac si sunca de pui din: oua, lapte, ulei, sare, faina, frunze de spanac, ceapa, usturoi, sare, piper, oua, patrunjel verde, sunca de pui, branza si ulei. Ingrediente: pentru aluatul de clatite: 2 oua 450 ml lapte 1 lingura ulei 1 varf de cutit de sare 250 g faina…
Read more »

Deserturi: Budincă de ciocolată

26 April 2012
Deserturi: Budincă de ciocolatăO reteta simpla de budinca de ciocolata din: cacao pudra, banane si miere. Inrgediente: 2 linguri cacao pudră 3 banane coapte puţină miere de albine (opţional)   Mod de preparare: Amesteci ingredientele în robotul de bucătărie. Se serveşte imediat sau se lasă la rece şi se ornează cu frunze proaspete de mentă. Budincă de ciocolată…
Read more »

Gratin de linte cu ou

25 April 2012
Gratin de linte cu ouO reteta gratin de linte cu ou din: ceapa, unt, ulei, usturoi, linte, verdeata, cascaval, oua, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cepe 300 g unt 2 linguri ulei 5 catei de usturoi 1,2 linte fiarta 4 linguri verdeata tocata 180 g cascaval ras 8 oua piper sare ulei pentru forma   Mod de preparare:…
Read more »

Budincă cu spanac

25 April 2012
Budincă cu spanacO reteta de budinca cu spanac din: frunze de spanac, chifle, pesmet, usturoi, oua, sare, piper, sunca de porc, bacon si parmezan. Ingrediente: 200 g frunze de spanac proaspat 4 chifle mici 1 lingura pesmet 6 oua 6 catei usturoi sare piper 150 g sunca de porc 100 g felii de bacon 100 g parmezan…
Read more »

Ciorba dulce cu afumatura

25 April 2012
Ciorba dulce cu afumaturaO reteta de ciorba dulce cu afumatura din: rasol de porc afumat, rosii, ceapa, morcov, pastarnac, leustean, ardei gras si orez. Ingrediente:  2 rasoale de porc afumate 3-4 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac leustean 1 ardei gras 2 cesti de orez   Mod de preparare: Rasoalele se spala si se taie in bucati.…
Read more »

Piure de mango cu budincă de tapioca

25 April 2012
Piure de mango cu budincă de tapiocaO reteta de piure de mango cu budinca de tapioca din: mango, banana, mar, zeama de lamaie, miere, perle de tapioca, lapte, zahar brun si sare de mare. Ingrediente: Ingrediente pentru piure: 1 mango 1 banană 1 măr zeamă de lămâie miere de albine (după gust) Ingrediente pentru budinca de tapioca: 1/2 ceaşcă perle de…
Read more »

Clătite integrale umplute cu carne

25 April 2012
Clătite integrale umplute cu carneO reteta de clatite integrale umpluta cu carne din: faina integrala, sare, lapte, oua, ulei, ceapa, carne de pui, ardei iute, vin alb, cimbrisor, bulion, rosii decojite, boabe de fasole in sos de chili, usturoi, boabe de porumb, ceapa verde, iaurt, smantana, bulion, sare si piper. Ingrediente: 180 g faina integrala 1 praf de sare…
Read more »

Varza cu seminte de mustar

25 April 2012
Varza cu seminte de mustarSe încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc seminţele de muştar până când devin parfumate şi încep să pocnească. Se adaugă ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi se rumenesc. Se adaugă varza şi se amestecă, apoi se lasă pe foc cinci minute până se înmoaie. Se asezonează şi se serveşte imediat. Varza cu seminte de mustar…
Read more »

Budincă cu stafide

25 April 2012
Budincă cu stafideO reteta de budinca cu stafide din: unt, faina, praf de copt, zahar brun, stafide, oua, lapte si crema de vanilie. Ingrediente: 100 g unt, plus extra pentru uns 200 g de faina 1 lingurita praf de copt 85 g zahar brun 100 g stafide 2 oua mari, batute usor 2 linguri de lapte crema…
Read more »

Bruschete cu muşchi de vită şi gorgonzola

25 April 2012
Bruschete cu muşchi de vită şi gorgonzolaO reteta de bruschete cu muschi de vita si gorgonzola din: steak de vita, ulei de masline, ciabatta, mustar dijon, nasturel, gorgonzola si otet balsamic. Ingrediente: 2 steakuri de vita 1 lingurita ulei de masline 1 chifla ciabatta, taiata pe jumatate 1 lingurita de mustar Dijon 1 mana de nasturel 50 g gorgonzola putin otet…
Read more »

Griş cu lapte şi lămâie

25 April 2012
Griş cu lapte şi lămâieO reteta de gris cu lapte si lamaie din: lapte, apa, gris, esenta de vanilie, coaja de lamaie, zeama de lamaie si cardamom. Ingrediente: 250 ml lapte degresat sau lapte vegetal 250 ml apă 45 g griş 1 linguriţă esenţă de vanilie coajă de lămâie 1/2 zeamă de lămâie 1/4 linguriţă cardamon   Mod de…
Read more »

Ruladă de pasăre

25 April 2012
Ruladă de pasăreO reteta de rulada de pasare din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, branza feta, tarhon, piept de pasare, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 linguri ulei 100 g spanac congelat 80 g branza feta 3 fire tarhon 1 piept mare de pasare sare piper   Mod de preparare: Se toacă usturoiul…
Read more »

Pizza cu spanac si rosii cherry

25 April 2012
Pizza cu spanac si rosii cherryO reteta de pizza cu spanac si rosii cherry din: faina, drojdie de bere, ulei, lapte, sare, spanac, rosii cherry, sos de rosii, cascaval si piper. Ingrediente:  pentru blat: 300 g faina 20 g drojdie de bere 2 linguri ulei 200 ml lapte 1 praf de sare pentru topping: 300 g spanac rosii cherry 100…
Read more »

Pancakes

25 April 2012
PancakesO reteta de pancakes din: faina, oua, praf de copt, lapte, zahar si sare. Ingrediente: 115 gr făină 3 ouă mari 1 plic praf de copt 140 ml lapte 5 linguri de zahăr un vârf de sare   Mod de preparare: Gălbenuşurile se mixează cu zahărul până se albesc. Apoi se toarnă laptele, puţin câte…
Read more »

Pui katsu

25 April 2012
Pui katsuO reteta de pui Katsu din: piept de pui, ou, fulgi de porumb, usturoi, pasta de curry, sos de soia, ketchup, miere si amidon. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără pele 1  ou mare, bătut 8 linguri fulgi de porumb, zdrobţi 2  căţei de usturoi, zdrobiţi 1-2 linguri pastă de curry 1  lingură sos…
Read more »

Punci Ciderlup Nr. 1

25 April 2012
Punci Ciderlup Nr. 1O reteta de Punci Ciderlup Nr 1 din: suc de mere, curacao, maraschino, lamaie, fructe proaspete si sifon. Ingrediente: 1 l suc de mere 8 cl Curacao portocale 8 cl Maraschino 2 felii de lamaie fructe proaspete sifon   Mod de preparare: Punem 6-8 cuburi de gheata intr-un bol si turnam sucul rece de mere.…
Read more »

Salata cu hering afumat

25 April 2012
Salata cu hering afumatO reteta de salata cu hering afumat din: fileuri de hering, patrunjel, suc de lamaie, otet balsamic, praf de mustar, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 2 fileuri de hering afumat 2 cartofi mari 200 g varză 2  linguri de pătrunjel tocat 3  linguri de suc de lămâie 1 lingură de oţet balsamic 2…
Read more »

Cannelloni cu spanac si sos de rosii

25 April 2012
Cannelloni cu spanac si sos de rosiiUn pachet de cannelloni cu spanac si sos de rosii din: cannelloni, spanac, branza ricotta, cascaval, sos de rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, busuioc, cimbru, oregano, patrunjel, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet cannelloni 1 kg spanac 200 g branza ricotta 3 linguri cascaval ras 200 ml sos de rosii 2 linguri ulei…
Read more »

Ficat cu bacon şi sos de ceapă

25 April 2012
Ficat cu bacon şi sos de ceapăO reteta de ficat cu bacon si sos de ceapa din: bacon, faina, salvie sucata, ficat, ulei de masline, ceapa, supa de vita si ketchup. Ingrediente: 4 felii de bacon sau costita afumata 2 linguri de faina, asezonata 1 varf de cutit de salvie uscata (optional) 6 felii ficat de vita sau de porc (aproximativ…
Read more »

Iepure cu ceapa si gnocchi

25 April 2012
Iepure cu ceapa si gnocchiO reteta de iepure cu ceapa si gnocchi din: iepure, bacon, ulei, ceapa, boabe de piper, cuisoare, foi de dafin, cimbru, paine toast, bere neagra, sare si gnocchi. Ingrediente: 1 iepure curatat 100 g bacon 1 lingura ulei 4 cepe 10 boabe de piper 6 cuisoare 6 foi de dafin 4 fire de cimbru 4…

Ciorba de oase de porc cu tarhon

25 April 2012
Ciorba de oase de porc cu tarhonO reteta de ciorba de oase de porc cu tarhon din: oase de porc, morcovi, ceapa, albitura, telina, orez, otet, sare si tarhon. Inrgediente: 200 g. oase de porc 100 g. morcovi 40 g. ceapa 60 g. albitura 60 g. telina 30 g. orez 10 ml. otet sare tarhon   Mod de preparare: Se spala…
Read more »

Omleta cu ciuperci si spanac

25 April 2012
Omleta cu ciuperci si spanacO reteta de omleta cu ciuperci si spanac din: oua, spanac, ciuperci, smantana, ceapa rosie, ceapa verde, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 200 g spanac 4 ciuperci 4 linguri smantana 1 ceapa rosie 2-3 codite de ceapa verde 20 g unt 1 lingura ulei de masline sare piper   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Paella

25 April 2012
Reteta zilei: PaellaO reteta delicioasa de Paella din: calamari, midii, creveti, scoici, pui, usturoi, mazare, ardei iute, fasole verde, orez brun, bulion, sofran, sare si piper. Ingrediente: calamari midii creveti scoici pui usturoi mazăre ceapă ardei iuti fasole verde orez brun bulion şofran sare piper   Mod de preparare: Pentru pregatirea sosului se taie ceapa si ardeii,…
Read more »

Somon la grătar cu sote de legume

25 April 2012
Somon la grătar cu sote de legumeO reteta de somon la gratar cu sote de legume din: somon, lamai, ceapa, broccoli, dovlecei, porumb, unt, ardei, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 4 medalioane somon 4 lămâi 1 ceapă albă pentru soteul de legume: 600 g broccoli 2 dovlecei 1 cutie mică porumb 50 g unt 2-3 ardei sare grunjoasă piper   Mod…
Read more »

Cum se prepara inele de ardei iute murat (video)

25 April 2012
Cum se prepara inele de ardei iute murat (video)O reteta video despre cum se prepara inele de ardei iute murat, preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si absolut delicios. Ingrediente: 10 large jalapeno peppers, sliced 3 tbsp sugar (I like these kind of sweet, so use less or no sugar if you don’t) 3/4 cup white distilled vinegar 3/4 cup water 1…
Read more »

Spaghete cu lamaie, ton si broccoli

25 April 2012
Spaghete cu lamaie, ton si broccoliO reteta de spaghete cu lamaie, ton si broccoli din: spaghete, broccoli, salote, capere, ton, coaja si zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 350 g de spaghete 250 g de broccoli, taiat in buchetele 2 salote, tocate fin 85 g de masline verzi, fara sambui, taiat pe jumatate 2 linguri de capere, scurse…
Read more »

Tartă cu ceapă roşie

25 April 2012
Tartă cu ceapă roşieO reteta de tarta cu ceapa rosie din: ceapa rosie, ulei, ierburi de provence, otet de vin rosu, sare, zahar brun, lapte, oua, branza de vaci, smantana, piper, sare, unt si pesmet. Ingrediente: 2 cepe rosii mari 3 linguri ulei 2 linguri ierburi de Provence 4-5 linguri otet de vin rosu sare 1 lingura zahar…
Read more »

Sparanghel cu migdale, capere şi usturoi

25 April 2012
Sparanghel cu migdale, capere şi usturoiO reteta de sparanghel cu migdale, capere si usturoi din: sparanghel, usturoi, fulgi de migdale, unt, capere, suc de lamaie si sare. Sparanghelul este delicios călit în ulei sau în unt. Cu cât tulpina lui este mai groasă cu atât este mai gustoasă şi mai fragedă. Dacă este opărit, se recomandă să fie lăsat între…
Read more »

Galuste cu bacon si spanac

25 April 2012
Galuste cu bacon si spanacO reteta de galuste cu bacon si spanac din: spanac, bacon, cartofi, oua, faina, unt, rozmarin, cimbru, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 150 g bacon 4 cartofi 2 oua 4 linguri faina 2 linguri unt rozmarin cimbru nucsoara rasa sare piper   Mod de preparare: Speli spanacul sub jet de apă…
Read more »

Punci Litchi

25 April 2012
Punci LitchiO reteta simpla de Punci Litchi din: litchi, vin bordeaux, sherry cream, rom, vin alb sec si apa minerala. Ingrediente: 4 cutii de litchi 10 cl vin Bordeaux 8 cl Sherry Cream 6 cl rom (40% Vol.) 1 l vin alb sec 3 sticle de apa minerala carbogazoasa   Mod de preparare: Scoatem sucul din…
Read more »

Supa rece de tomate si busuioc

25 April 2012
Supa rece de tomate si busuiocO reteta de supa rece de tomate si busuioc din: ceapa, usturoi, rosii, suc de rosii, otet de vin, busuioc, sos condiment, sare de mare si piper. Ingrediente: 1 ceapa mica, taiata in patru 2 catei mari de usturoi, taiati in patru 4 rosii mari 1 1/2 cana suc de rosii (bulion) 1 cana de…
Read more »

Macrou cu paste şi spanac

25 April 2012
Macrou cu paste şi spanacO reteta delicioasa de macrou cu: paste, spanac, ardei gras, lamaie, patrunjel, usturoi, suc de rosii, pasta de tomate, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 trunchiuri de macrou 400 g paste 200 g spanac doi ardei graşi o lămâie o legătură de pătrunjel 5 căţei de usturoi 200 ml suc de roşii o lingură cu pastă…
Read more »

Dovlecei cu chifteluţe de peşte

25 April 2012
Dovlecei cu chifteluţe de peşteO reteta delicioasa de dovlecei cu: file de peste, cartofi, ceapa, faina, oua, portocala, sare, piper, ulei, oregano. Ingrediente: doi dovlecei 750 g fileuri de peşte un cartof 2 cepe mici 100 g făină două ouă o portocală sare piper ulei de floarea-soarelui oregano Mod de preparare: Fileuri de peşte se spală, se curăţă de…
Read more »

Salată cu bulete de cartofi

25 April 2012
Salată cu bulete de cartofiO reteta delicioasa de salata cu: cartofi, branza telemea, oua, faina, salata verde, ardei capia, fenicu, rosii cherry galbene, otet de mere, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi mai mari 100 g brânză telemea două ouă 250 g făină o salată verde doi ardei capia un fenicul 250 g roşii cherry galbene 75 ml…
Read more »

Tartă cu musli şi căpşune

25 April 2012
Tartă cu musli şi căpşuneO reteta delicioasa de tarta cu: faina, zahar tos, fulgi de ovaz, praf de copt, unt, oua, iaurt, capsuni, apa, amidon, sare, sos de ciocolata. Ingrediente: 180 g făină 160 g zahăr tos 185 g fulgi de ovăz o linguriţă cu praf de copt 175 g unt două ouă 175 ml iaurt 300 g căpşune…
Read more »

Ruladă de curcan cu orez

25 April 2012
Ruladă de curcan cu orezO reteta delicioasa de rulada din: carne de curcan, usturoi, ceapa verde, boia dulce, gem de zmeura, sare, piper, ulei. Ingrediente: un piept de curcan mai mare 4 căţei de usturoi o legătură ceapă verde o linguriţă cu boia dulce 150 g orez sălbatic un borcan gem de zmeură sare piper ulei de floarea-soarelui Mod…
Read more »

Cafea cu coniac

25 April 2012
Cafea cu coniacO reteta de cafea cu coniac din: smantana, lichior, coniac, cafea si sos caramel. Ingrediente: 160 grame smantana 30 ml lichior 20 ml coniac cafea sos caramel   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca smantana cu un mixer pana se formeaza o frisca. Imparte lichiorul si coniacul in doua pahare inalte. Umple apoi trei sferturi…
Read more »

Ciorbă de peşte cu legume

25 April 2012
Ciorbă de peşte cu legumeO reteta delicioasa de ciorba din: macrou, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, arpagic, praz, ardei gras, rosii, pasta de tomate, ulei, lamaie, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g trunchiuri de macrou un morcov o rădăcină de pătrunjel păstârnac un sfert de ţelină 200 g arpagic un fir de praz doi ardei graşi 4 roşii o…
Read more »

Fidea cu pui şi caise

25 April 2012
Fidea cu pui şi caiseO reteta delicioasa de fidea de orez cu: caise, carne de pui, ceapa rosie, ceapa alba, miere, zahar tos, ardei iute, otet de mere, sare, piper, ulei, morcov, porumb, marar. Ingrediente: 200 g fidea de orez 500 g caise două piepturi de pui o ceapă roşie o ceapă albă două linguri cu miere 100 g…
Read more »

Retete usoare de salate

24 April 2012
Retete usoare de salateRetete usoare de salate: Salată cu de toate   O reteta de salata cu de toate din: salata verde, ardei, avocado, oua, suc de lamaie, telina, iaurt, pasta de rosii, ulei extravirgin, ardei iute si sare. Ingrediente: 1 salată verde (lăptucă) 200 g ardeiaşi verzi dulci 2 avocado copţi, însă tari 4 ouă fierte sucul…
Read more »

Chiftele de porc cu sos hoisin

24 April 2012
Chiftele de porc cu sos hoisinO reteta de chiftele de porc cu sos hoisin din: carne tocata de porc, sos de soia, amidon, amestec de 5 condimente, castane de apa, supa de pui, sos hoisin, ghimbir, morcovi, bok choy, germeni de fasole si ceapa verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 2 linguri sos de soia 2 linguri de…
Read more »

Smoothie cu mar si castravete

24 April 2012
Smoothie cu mar si castraveteO reteta de smoothie cu mar si castravete din: castravete, mar, miere si scortisoara. Ingrediente: 10 felii groase de castravete 1 mar 1 lingurita miere 1 praf de scortisoara (optional)   Mod de preparare: Pune feliile de castravete in blender, apoi curata marul si taie-l in sferturi. Adauga bucatile de mar peste cele de castravete…
Read more »

Friptură de porc înăbuşită cu cidru

24 April 2012
Friptură de porc înăbuşită cu cidruO reteta de friptura de porc inabusita cu cidru din: unt, antricoate de porc, bacon afumat, morcovi, cartofi, nap, varza, frunza de dafin, cidru si supa de pui. Ingrediente: 1 bucăţică de unt 2 antricoate de porc 4 felii subţiri de bacon afumat, tăiat în bucăţi 2 morcovi, tăiaţi rondele 2 cartofi, tăiaţi cuburi ½…
Read more »

Salată cu de toate

24 April 2012
Salată cu de toateO reteta de salata cu de toate din: salata verde, ardei, avocado, oua, suc de lamaie, telina, iaurt, pasta de rosii, ulei extravirgin, ardei iute si sare. Ingrediente: 1 salată verde (lăptucă) 200 g ardeiaşi verzi dulci 2 avocado copţi, însă tari 4 ouă fierte sucul de la 1 lămâie 1 ţelină 1 borcănel de…
Read more »

File de peşte la cuptor cu smântână

24 April 2012
File de peşte la cuptor cu smântânăO reteta de file de peste la cuptor cu smantana din: ciuperci, unt, file de peste, ulei, sare, piper, smantana, cascaval, usturoi, boia si praf de ardei iute. Ingrediente: 150 g ciuperci 1 lingura unt 800 g file de peste ulei pentru prăjit sare piper 200 ml smântână 150 g cascaval ras 2 căţei usturoi…
Read more »

Supă cu găluşte si ridichi

24 April 2012
Supă cu găluşte si ridichiO reteta de Supă cu găluşte si ridichi din: faina integrala, ou, sare, piper, verdeata, nucsoara, ceapa verde, ridichi, mazare verde, ulei de masline si amestec de legume. Ingrediente: pentru galuste: 100 g faina integrala 1 ou 50 ml apa rece sare piper 2 linguri verdeata tocata (patrunjel, ceapa verde) 1 praf nucsoara pentru supa:…
Read more »

Macrou la tigaie cu salsa de portocale

24 April 2012
Macrou la tigaie cu salsa de portocaleO reteta de macrou la tigaie cu salsa de portocale din: fileuri de macrou, boia afumata, portocale, salota, masline, patrunjel, ulei de masline, cartofi noi si fasole verde. Ingrediente: 4 fileuri de macrou (aproximativ 75 g fiecare) 1/2 lingurita de boia afumata sau pudra de chilli 2 portocale, segmentate 1 salota mare, tocata foare fin…
Read more »

Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuci

24 April 2012
Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuciO reteta de Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuci din: nuci, zahar, unt, lapte, praf de budinca, zahar, galbenusuri, unt, albusuri, suc de lamaie, fulgi de cocos si ciocolata amaruie. Ingrediente: pentru crema: 70 g nuci 135 g zahar 1 lingurita unt 170 ml lapte 1 plic praf de budinca de vanilie (25…
Read more »

Supa Ribollita

24 April 2012
Supa RibollitaBucătăria toscană este renumită pentru supele ei de legume foarte consistente. Cea mai apreciată este ribollitta, o supă specifică anotimpului rece. Ingredientele folosite depind de preferinţele bucătarului, dar sunt câteva care nu pot lipsi: fasolea albă, varza kale neagră şi pâinea de casă mai tare. Fierbeţi fasolea în apă. Zeama rezultată formează baza lichidă a…
Read more »

Terina cu urda

24 April 2012
Terina cu urdaO reteta de terina cu urda din: spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline, lapte, urda, telemea de vaca, oua, sare, piper si rosii cherry. Ingrediente: 500 g spanac 1 ceapa 3 catei de usturoi (sau 1 manunchi de leurda verde) 2 linguri ulei de masline 200 ml lapte dulce 300 g urda 300 g telemea…
Read more »

Salata de gorgonzola si struguri cu nuci caramelizate

24 April 2012
Salata de gorgonzola si struguri cu nuci caramelizateO reteta de salata de gorgonzola si struguri cu nuci caramelizate din: unt, zahar, nuci, otet balsamic, ulei de masline, andive, rucola, struguri si gorgonzola. Ingrediente: 1 cub de unt 2 linguri de zahar 50 g nuci pecan sau nuci 1 lingura de otet balsamic 2 linguri ulei de masline 2 andive 100 g de…
Read more »

Cârnaţi înăbuşiţi cu legume şi pâine cu usturoi

24 April 2012
Cârnaţi înăbuşiţi cu legume şi pâine cu usturoiO reteta de carnati inabusiti cu legume si paine cu usturoi din: ulei de masline,c arnati, ceapa, morcovi, telina, rosii, fasole, concentrat pentru supa de vita, cimbru, usturoi si paine ciabatta. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline, plus extra pentru stropit 4 carnati grosi 1 ceapa, feliata 2 morcovi, tocati fin 2 tulipini de telina…
Read more »

Ciorba cu ciuperci si legume

24 April 2012
Ciorba cu ciuperci si legumeO reteta de ciuperci si legume din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, vin rosu, frunze de dafin, boia, sos de soia, sare de mare si piper. Acest amestec de ciuperci si legume poate sta alaturi de taitei subtiri sau orez. Se obtin 6 cani. Ingrediente: 60 g ciuperci…

Reteta zilei: Cartofi copti

24 April 2012
O reteta simpla de cartofi copti din: cartofi, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: cartofi sare piper ulei de masline       Mod de preparare: Se curata si se spala bine cartofii si se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime. Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt si se…
Read more »

Punci cu mere

24 April 2012
Punci cu mereO reteta de punci cu mere din: suc de mere, scortisoara, cuisoare, mere, vin de rachiu, miere, sampanie roze, capsuni si menta. Ingrediente: 2 l suc de mere 2 batoane de scortisoara (3 cm apriximativ) 2 cuisoare 2 mere 1 pahar de vin de rachiu (Weinbrand) 1 lingura de miere deschisa la culoare 1 sticla…
Read more »

Frittata cu pesto şi brânză de capră

24 April 2012
Frittata cu pesto şi brânză de caprăO reteta de Frittata cu pesto şi brânză de capră din: cartofi, usturoi, oua, ulei de masline, branza de capra, pesto, rucola, rosii si busuioc. Ingrediente: 4 cartofi medii (aproximativ 600 g), taiati in felii subtiri 1 catel de usturoi, tocat fin 8 oua, batute usor 1 lingura ulei de masline 100 g rulou de…
Read more »

Placinta cu spanac si branza telemea

24 April 2012
Placinta cu spanac si branza telemeaO reteta de placinta cu spanac si branza telemea din: faina, ulei, lapte, drojdie, sare, spanac, ceapa verde, unt, branza telemea de oi, cascaval, smantana, oua, gris, busuioc, cimbru, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 1 lingura ulei 150 ml lapte 10 g drojdie uscata 1 praf sare pentru umplutura: spanac 1 legatura…
Read more »

Salau de Nil cu legume

24 April 2012
Salau de Nil cu legumeO reteta de salau de Nil cu legume din: salau de Nil, suc de lamaie, morcovi, fasole verde, ulei, unt, sare, piper, faina, ulei de masline, patrunjel, busuioc si frunze de oregano. Ingrediente: 4 fileuri de salau de Nil fara piele sucul de la o lamaie 600 g legume tinere (morcovi, fasole verde) 3 linguri…
Read more »

File de porc cu ceapă verde caramelizată

24 April 2012
File de porc cu ceapă verde caramelizatăO reteta de file de porc cu ceapa verde caramelizata din: file de porc, ulei de masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, otet de vin alb, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3 linguri ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de ardei…
Read more »

Chilli con carne rapid

24 April 2012
Chilli con carne rapidO reteta de chilli con carne din: pasta de ardei iute, carne slaba de vita, chimion, concentrat de vita, ardei grasi, fasole alba boabe, coriandru, lipii, avocado, ceapa rosie si maioneza. Ingrediente:  1 lingura pasta de ardei iute 450 g carne slaba de vita, tocata 2 lingurite de chimion macinat 1 cub concentrat de vita…
Read more »

Caprese îmbogăţită

24 April 2012
Caprese îmbogăţităO reteta de salata caprese imbogatita din: mozzarella, rosii cherry, oua, untisor, telina, otet de vin alb, tarhon, mustar de dijon, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g mozzarella 15 roşii cherry 4 ouă 150 g untişor 1 tulpină de telină 1 lingură de oţet de vin alb 1 lingură de tarhon tocat…
Read more »

Paine de tara cu fulgi de ovaz

24 April 2012
Paine de tara cu fulgi de ovazO reteta de paine de tara cu fulgi de ovaz din: faina, praf de copt, sare, fulgi de ovaz, unt, lapte degresat si gem de fructe. Ingrediente: 225 g faina pentru prajituri, plus faina pentru presarat 0.5 lingurita praf de copt 0.5 lingurita sare 25 g fulgi de ovaz, plus 1 lingura pentru ornat 30…
Read more »

Tort cu ciocolata si zahar ars

24 April 2012
Tort cu ciocolata si zahar arsO reteta de tort cu ciocolata si zahar ars din: nuca de cocos, faina, albusuri, zahar, praf de copt, zahar vanilat, ulei, mascarpone, frisca, zahar faina si ciocolata. Ingrediente: blatul: 400 g nuca de cocos 200 g faina 6 albusuri 150 g zahar praf de copt 1 pliculet zahar vanilat 10 linguri ulei crema: 400…
Read more »

Ciabatta cu ceapă verde

24 April 2012
Ciabatta cu ceapă verdeO reteta de Ciabatta cu ceapă verde din: faina de grau, sare, drojdie, ulei de masline, apa, ceapa verde, busuioc si patrunjel. Inrgediente: 200 g faina de grau alba 200 g faina de grau neagra 2 lingurite sare 20 g drojdie 4 lingurite ulei de masline 200-250 ml apa calduta 1 ceapa verde 2 linguri…
Read more »

Cafea cu ciocolata si anason

24 April 2012
Cafea cu ciocolata si anasonO reteta de cafea cu ciocolata si anason din: cafea, zahar, sirop de ciocolata, extract de anason, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: 8 cani cafea proaspat preparata 1/3 cana zahar ¼ cana sirop de ciocolata ½ lingurite extract de anason 4 bete scortisoara 1 ½ cuisoare intregi   Mod de preparare: Pune intr-o oala cafeaua, zaharul,…
Read more »

Ciorba de pepene

24 April 2012
Ciorba de pepeneO reteta de ciorba de pepene din: coaja de pepene, ceapa, morcov, patrunjel si marar, sare, ulei, corcoduse si smantana. Ingrediente: 1 farfurie adanca cu coaja alba de pepene verde 2 cepe 1 morcov 1 legatura patrunjel verde si marar sare 50 ml ulei 200 g corcoduse 200 g smantana sau iaurt   Mod de…
Read more »

Cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu chutney (video)

24 April 2012
O reteta video despre cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu chutney, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Chutney este un ingredient al bucatariei indiene, mai exact un condiment picant. Cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu chutney Pofa buna!
Read more »

Sos de ceapa

24 April 2012
Sos de ceapaO reteta de sos de ceapa din: smantana, praf de ceapa, praf de usturoi si sare. Ingrediente: 450 gr smantana 1 1/2 lingurita praf de ceapa 1 lingurita praf de usturoi 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Amesteca praful de ceapa cu cel de usturoi si adauga smantana. Amesteca din nou, apoi asezoneaza cu…
Read more »

Clătite cu omletă şi şuncă

24 April 2012
Clătite cu omletă şi şuncăO reteta de clatite cu omleta si sunca din: oua, apa minerala, lapte, faina, coaja de lamaie, ulei, sare, telemea de vaca, marar, ardei gras si sunca de praga. Ingrediente: pentru aluatul de clătite: 2 ouă 200 ml apă minerală 300 ml lapte 300 g făină coaja de la o lămâie 50 ml ulei sare…
Read more »

Punci cu fructe

24 April 2012
Punci cu fructeO reteta de punci cu fructe din: portocale, grepfrut, zahar, amaretto, vin alb, zeama de lamaie, vin spumant, lamaita si lamaie. Ingrediente: 4 potocale 4 grepfruturi 4 linguri de zahar 10 cl Amaretto 1 l vin alb zeama unei jumatati de lamaie 0,75 cl vin spumant sec 1-2 fire de lamaita felii de portocale si…
Read more »

Radicchio cu somon

24 April 2012
Radicchio cu somonO reteta de radicchio cu somon din: radicchio, ceapa, rosie, somon, crutoane, arpagic verde, iaurt, ardei iute, ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 3 radicchio roşii 1 ceapă roşie lunguiaţă şi dulce 130 g somon, feliat 80 g crutoane gata făcute 10 fire de arpagic verde 1 borcănel de iaurt natural sucul de la 1 lămâie…
Read more »

Chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanac

24 April 2012
Chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanacO reteta chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanac din: faina, sare, ulei de floarea soarelui, ardei iute, praf de chilli, usturoi, mujdei de usturoi, ghimbir, frunze de spanac. Ingrediente: 425 g faina speciala pentru chapatti (sau faina integrala), plus pentru presarat 1 lingurita sare 2 linguri ulei de floarea-soarelui Pentru chapatti cu ardei…
Read more »

Bulete de peşte

24 April 2012
Bulete de peşteO reteta de bulete de peste din: file de peste, amestec de mirodenii, paine, supa de legume, ceapa verde, patrunjel, ou, suc de limette, faina, unt, usturoi, praf de chilli, sare, piper, suc de lamaie si iaurt cremos. Ingrediente: pentru bulete: 350 g file de peşte oceanic 1 linguriţă amestec de mirodenii pentru peşte 2…
Read more »

Chiftele la cuptor

23 April 2012
Chiftele la cuptorO reteta de chiftele la cuptor din: amestec de carne tocata, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, paine, oua, faina, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne amestec tocata 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa uscata 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 3 felii paine 3 oua faina sare piper  …
Read more »

Pizza Margherita foarte simpla

23 April 2012
Pizza Margherita foarte simplaO reteta pizza margherita foarte simpla din: ulei de masline, faina, drojdie, zahar, passata, mozzarela, parmezan si busuioc. Ingrediente: ulei de măsline, pentru uns tava 200 g de făină simplă 1 pliculeţ de drojdie uscată 1 linguriţă de zahăr 125ml de apă călduţă 85 ml de passata 100 g de mozzarella, jumătate rasă, jumătate tocată…
Read more »

Supă din coadă de vită

23 April 2012
Supă din coadă de vităCoada de vită este tare, grasă şi plină de oase, însă este o delicatesă dacă este fiartă la foc mic, pentru a face din ea o supă sau o tocăniţă. Supa din coadă de vită se prepară în toate regiunile Chinei; aici, amatorii de plăceri culinare mai deosebite o apreciază pentru faptul că este puţin…
Read more »

Paste cremoase cu sparanghel şi mazăre

23 April 2012
Paste cremoase cu sparanghel şi mazăreO reteta de pastecremoasa cu sparanghel si mazare din: fusilli, sparanghel, mazare, coaja si zeama de lamaie si crema de branza cu verdeturi. Ingrediente: 250g de fusilli sau pastele tale preferate 300 g tulpini de sparanghel, cu partea lemnoasă îndepărtată, tăiate bucăţi 175 g de mazăre, decongelată coaja rasă şi zeama de la 1/2 lămâie…
Read more »

Sos pesto facut in casa

23 April 2012
Sos pesto facut in casaIntr-un robot mic de bucătărie, se mixează 1 mână mare frunze de busuioc (aproximativ 40g), 25g seminţe de pin prăjite, 25g de parmezan ras fin, 1 căţel de usturoi tocat şi 3 linguri ulei de măsline. Se poate ţine în frigider 1-2 zile sau chiar 3-4 zile, dacă îl acoperi cu un strat de ulei.…
Read more »

Minisufleuri cu şuncă şi ceapă verde

23 April 2012
Minisufleuri cu şuncă şi ceapă verdeO reteta de minisufleuri cu sunca si ceapa verde din: ceapa verde, unt, sunca, sare, piper, oua, smantana, cascaval, unt si pesmet. Ingrediente: 2 cepe verzi 1 lingură unt 10 felii şuncă sare piper 4 ouă 150 ml smântână 4 linguri caşcaval ras unt şi pesmet pentru formă   Mod de preparare: Se toacă ceapa…
Read more »

Panzanella

23 April 2012
PanzanellaO reteta de panzanella din: paine uscata, rosii, ceapa rosii, ridichi, salata verde, busuioc, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g pâine uscată de ţară 4 roşii coapte şi tari 3 cepe roşii dulci 6 ridichi 1 inimă de salată verde 1 legătură de busuioc 2 linguri de…
Read more »

Chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea-soarelui

23 April 2012
Chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea-soareluiO retete chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea soarelui: drojdie, faina, sare, ulei de floarea soarelui, masline si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscat cu 1/2 lingurita zahar pudra sau 1 pliculet drojdie proaspata 500 g faina integrala, plus pentru presarat 250 g faina alba simpla 2 lingurite sare…
Read more »

Pui umplut cu cremă de branza si pesto

23 April 2012
Pui umplut cu cremă de branza si pestoO reteta de pui umplut cu crema ed branza si pesto din: piept de pui, crema de branza cu ceapa, pesto, pesmet, busuioc, ulei de masline, rosii cherry si seminte de pin. Ingrediente: 6 piepti de pui, fara piele, dezosati 120 g crema de branza cu ceapa 4 linguri pesto 150 g de pesmet 1…
Read more »

Ruladă de spanac, cu ouă de prepeliţă

23 April 2012
Ruladă de spanac, cu ouă de prepeliţăSe încinge cuptorul la 190 °C. Se fierb tari 12 ouă de prepeliţă şi se lasă să se răcească. Se separă 4 ouă de găină, iar gălbenuşurile se bat cu 400 g frunze de spanac tocate şi 3 linguri de smân­tână. Se adaugă 5 linguri de făină şi 1 linguriţă de sare. Se adaugă albuşurile,…
Read more »

Reteta zilei: Tocana de linte cu carne de porc si vita

23 April 2012
O reteta de tocana de linte cu carne de porc si vita din: linte, ulei de masline, ceapa, usturoi, bacon, carnati de porc, carne de porc, carne de vita, sos de rosii, sare, piper, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg de linte Ulei de măsline 2 cepe mari 3-4 catei de usturoi tăiat în…
Read more »

Tocanita picanta cu tofu

23 April 2012
Tocanita picanta cu tofuO reteta de tocanita picanta cu tofu din: tofu, amestec de carne tocata, suc de rosii, ceapa, ardei iute, usturoi, ghimbir, ulei de masline si sare. Ingrediente: 200 g tofu 500 g amestec de carne tocată 200 ml suc de roşii 1 ceapă 1 ardei iute 3 căţei de usturoi 1 linguriţă cu ghimbir ras…
Read more »

Salata cu spanac, oua si masline

23 April 2012
Salata cu spanac, oua si maslineO reteta de Salata cu spanac, oua si masline din: spanac, oua, ridichi, ardei gras, rucola, sare, lamaie si ulei. Ingrediente: 300 g spanac 2 ouă 1 legătură de ridichi 100 g măsline 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras roşu 50 g rucola sare pentru dressing: 1 lămâie 2 linguri cu ulei sare  …

Pachetele cu salau si legume

23 April 2012
Pachetele cu salau si legumeO reteta de pachetele cu salau si legume din: file de salau, mango, rosii cherry, ceapa rosie, sare grunjoasa, ulei de masline, busuioc verde, piper alb si menta. Ingrediente: 8 bucati file de salau un fruct de mango 2 ardei galbeni 8-10 rosii cherry 2 cepe rosii sare grunjoasa 2 linguri ulei de masline busuioc…
Read more »

Ruladă cu castane

23 April 2012
Ruladă cu castaneO reteta de rulada cu castane din: galbenusuri, zahar, albusuri, faina, amidon, cacao, whisky, lapte si piure de castane. Ingrediente: blat de pandişpan: 8 gălbenuşuri 100 g zahăr 4 albuşuri 80 g făină 20 g amidon 20 g cacao 4 linguri whisky în plus:  500 ml lapte 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 40 g amidon…
Read more »

Salata cu pui

23 April 2012
Salata cu puiO reteta de salata cu pui din: salata verde, piept de pui, castravete, rosii cherry, ceapa rosie, ardei gras, masline, sare, piper, ulei de masline si otet. Ingrediente: 1/2 salata verde 300 g piept de pui 1 castravete 100 g rosii cherry 1/2 ceapa rosie 1/2 ardei gras 100 g masline sare piper pentru dressing:…
Read more »

Milkshake cu banane si ciocolata

23 April 2012
Milkshake cu banane si ciocolataO reteta de milkshake cu banane si ciocolata din: lapte, topping de ciocolata, esenta de vanilie si banane. Ingrediente: 2 cani de lapte 2 linguri topping de ciocolata 1 lingurita esenta de vanilie 2 banane coapte   Mod de preparare: Pune laptele si toppingul de ciocolata intr-un blender, apoi mixeaza totul la viteza mica, pana…
Read more »

Cum se prepara snitel de porc (video)

23 April 2012
O reteta video despre cum se prepara snitel de porc, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara snitel de porc
Read more »

Nachos con pollo

23 April 2012
Nachos con polloO reteta delicioasa de nachos cu: piept de pui, ardei gras rosu, ardei gras verde, ceapa verde, jalapenos, coriandru verde, chili uscat, coaja de lamaie, sos de smantana, sos de mustar, ulei de masline. Ingrediente: piept de pui dezosat ardei gras roşu şi verde ceapă verde jalapenos (un sortiment de ardei extrem de iute, folosit…
Read more »

Paella de porc şi scoici

23 April 2012
Paella de porc şi scoiciO reteta de paella de porc si scoici din: ulei de masline, pulpa de porc, ceapa, usturoi, carnati chorizo, orez, paprika afumata, rosii cherry supa de legume, spanac si scoici. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 400g pulpă de porc, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată mărunt 2 căţei de usturoi, feliaţi 200g cârnat chorizo, tăiat…
Read more »

Orez cu friptură de porc

23 April 2012
Orez cu friptură de porcO reteta delicioasa de orez salbatic cu: carne de porc, dovlecei, ardei gras, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, ardei iute, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: 4 bucăţi carne de porc doi dovlecei 200 g orez sălbatic doi ardei graşi două linguri cu pastă de tomate o lingură cu pastă de ardei dulce un…
Read more »

Ruladă Tiramisu

23 April 2012
Ruladă TiramisuO reteta de rulada Tiramisu din: oua, sare, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilat, branza de vaci, mascarpone, cacao, cafea solubila, zahar, frisca si praf de cacao. Ingrediente: blat:  4 ouă 1 praf sare 80 g zahăr 125  g făină 1/2 linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat în plus:  150 g brânză…
Read more »

Salata de cartofi cu spanac

23 April 2012
Salata de cartofi cu spanacO reteta de salata de cartofi cu spanac din: cartofi, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, ardei iute, mustar, spanac, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 kg cartofi fierti 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 1 lingurita ghimbir ras 1 ardei iute rosu 1/2 lingurita mustar 250 g spanac proaspat sare piper 2 lingurite…
Read more »

Somon marinat la grătar şi salată cu roşii cherry

23 April 2012
Somon marinat la grătar şi salată cu roşii cherryO reteta de somon marinat la gratar si salata cu rosii cherry din: somon, lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, salata verde, rucola, rosii chrry, castravete si ardei gras. Ingrediente: 1 medalion de somon 1 lămâie 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 mână de salată verde 1 mână de salată…
Read more »

Rulada cu zmeura si migdale

23 April 2012
Rulada cu zmeura si migdaleO reteta de rulada cu zmeura si migdale din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza de vaci, zahar, frisca, zahar vanilat si migdale. Ingrediente: blat de pandişpan:  5 ouă 125 g zahăr 100 g făină 25 g amidon 1 vârf de cuţit praf de copt cremă de brânză de vaci:  3…
Read more »

Burritos

23 April 2012
BurritosO reteta delicioasa de burritos cu:piept de pui, ardei gras, ceapa, jalapenos, branza cheddar, teguila, chimion, chili, cascaval, coriandru verde. Ingrediente: piept de pui ardei gras ceapă jalapenos brânză cheddar tequila chimion chili caşcaval coriandru verde Mod de preparare: Pieptul de pui se căleşte împreună cu ceapa şi ardeiul gras (spălate, curăţate şi tocate) şi…
Read more »

Aquacate molcajete

23 April 2012
Aquacate molcajeteO reteta delicioasa de avocado cu: ceapa, usturoi, rosii, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 buc. avocado 1 ceapă 2-3 catei usturoi 1 roşie zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Avocado se curăţă de coajă şi se taie mărunt. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie fin. Se curăţă usturoiul şi…
Read more »

Pui grecesc

23 April 2012
Pui grecescO reteta de pui grecesc din: piept de pui, ghimbir, usturoi, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 500 gr piept de pui o linguriţă rasă de ghimbir 6 căţei de usturoi zdrobiţi zeama de la o lămâie 3 linguri de ulei de măsline   Mod de preparare: Pieptul de pui se lasă în…
Read more »

Rulada cu branza de vaci si banane

23 April 2012
Rulada cu branza de vaci si bananeO reteta de rulada cu branza de vaci si banane din: oua, sare, zahar, aroma de vanilie, faina, branza de vaci, frisca, intaritor, banane, suc de lamaie, drajeuri de ciocolata si zahar ars. Ingrediente: 6 oua 1 praf sare 200 g zahar 4 linguri pudra de aroma de vanilie 150 g faina 500 g branza…
Read more »

Sos de prune

23 April 2012
Sos de pruneO reteta de sos de prune din: gem de prune, otet, zahar brun, ceapa, fulgi de ardei iute, usturoi si ghimbir. Ingrediente: 450 gr gem de prune 2 linguri otet 1 lingura zahar brun 1 lingura ceapa uscata, taiata 1 lingurita fulgi de ardei iute, rosu 1 catel usturoi, tocat 1/2 lingurita ghimbir macinat  …
Read more »

Sangria

23 April 2012
SangriaO reteta simpla de sangria din: vin rosu, suc de portocala, pepene verde si portocale. Cand pregatim bauturi nationala a spaniolilor, sangria, sa lasam fantezia sa zboare. In loc de pepene verde puteti folosi si alte fructe, de exemplu caise sau piersici, sau lamaie si zeama de lamaie. Putem adauga si putin Cointreau, coniac, Maraschino…
Read more »

Espeto mixto

23 April 2012
Espeto mixtoO reteta simpla si delicioasa de frigarui cu: carne de curcan, carne de vita, ceapa, ardei gras verde, ardei gras rosu, ardei gras galben, porumb, ulei. Ingrediente: 100 g carne de curcan 100 g carne de vită ceapă ardei gras verde, roşu şi galben porumb ulei aromat Mod de preparare: Se taie carnea pentru frigă­rui,…
Read more »

Xinxim da celia

23 April 2012
Xinxim da celiaO reteta delicioasa de piept de pasare cu: ceapa, ardei gras, creveti, suc de rosii, sare, piper, lapte de cocos, coriandru. Ingrediente: piept de găină ceapă ardei gras roşu verde şi galben creveţi suc de roşii sare piper lapte de cocos coriandru Mod de preparare: Pieptul de găină se curăţă, se spală şi se trage…
Read more »

Cinci Cocktailuri

23 April 2012
Cinci CocktailuriVa prezentam cinci coktailuri: Monte Carlo Imperial Cocktail O reteta simpla de Cocktail Monte Carlo Imperial din: gin, zeama de lamaie, creme de menthe si champagne. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie 1 cl Creme de Menthe champagne   Mod de preparare: Lichiorul, ginul si zeama de lamaie se mixeaza bine cu…
Read more »

Salata frantuzeasca cu anghinare, ardei grasi si dressing de mustar

22 April 2012
Salata frantuzeasca cu anghinare, ardei grasi si dressing de mustarO reteta de salata frantuzeasca cu anghinare, ardei grasi si dressing de mustar din: salata, salata raddicchio, fetica, ardei grasi, anghinare, ceapa rosie, telina, otet de vin alb, mustar cu boabe, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 salată creaţă 1 căpăţână mică de salată raddicchio 80 g fetică 150 g ardei graşi…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu branza si afine

22 April 2012
Reteta zilei: Tarta cu branza si afineO reteta de tarta cu branza si afine din: biscuiti, unt, crema de branza, oua, zahar, amidon de porumb, lapte, gem de afine si afine. Ingrediente: 100g biscuiti digestivi 60 g unt 500 g crema de branza proaspata 3 oua 10 linguri zahar 1 lingurita amidon de porumb 1/2 cana lapte gem de afine afine…
Read more »

Salată în straturi cu ou, şuncă şi ananas

22 April 2012
Salată în straturi cu ou, şuncă şi ananasO reteta de salata in straturi cu ou, sunca si ananas din: salata eisberg, oua, emmentaler, boabe de porumb, boabe de mazare, salata de telina, ceapa verde, ardei gras, compot de ananas, maioneza, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 1 căpăţână mică salată eisberg 3 ouă fierte tari 50 g emmentaler ras 100 g boabe de…
Read more »

Briose glasate cu bezea si lamaie

22 April 2012
Briose glasate cu bezea si lamaieO reteta de briose glasate cu bezea si lamaie din: zahar, suc de lamaie, oua, unt, baton de vanilie, oua, faina, coaja de lamaie confiata, glazura de lamaie, albusuri de ou, zahar si zahar pudra. Ingrediente: glazura de lamaie: 175 g zahar nerafinat sucul de la 2 lamai 2 oua 110 g unt nesarat, taiat…
Read more »

Cartofi umpluţi în coajă

22 April 2012
Cartofi umpluţi în coajăO reteta de cartofi umpluti in coaja din: cartofi, unt, galbenusuri, branza si kaizer. Ingrediente: 12 cartofi mijlocii 1 lingură unt 2 gălbenuşuri 1 lingură brânză rasă 100 g kaiser   Mod de preparare: Se aleg cartofii netezi şi la fel de mari, se spală şi se coc la cuptor. Se taie la capăt un…
Read more »

Frigarui din tofu prajit

22 April 2012
Frigarui din tofu prajitO reteta de frigarui din tofu prajit din: tofu, pesmet, ulei, sos de soia si mirin. Mirinul este un vin dulce, preparat din orez, care conţine zahăr în proporţie de 40-50%. Se spune că era folosit încă de acum 400 de ani. Ingrediente: 250 g tofu 100 g pesmet ulei pentru sos: 3 linguri cu…
Read more »

Tort de ciocolată cu fructe

22 April 2012
Tort de ciocolată cu fructeO reteta de tort de ciocolata cu fructe din: oua, zahar, sare, faina, cacao, praf de copt, pere, vin alb, miere, suc de lamaie, merisoare, glazura de gelatina rosie, frisca si intaritor. Ingrediente: blat de pandispan: 5 oua 125 g zahar 1 praf sare 125 g faina 3 linguri cacao 1/2 lingurita praf de copt…
Read more »

Salata cu ridichi

22 April 2012
Salata cu ridichiO reteta de salata cu ridichi din: cartofi, ridichi, ceapa verde, spanac, galbenusuri, ulei, zeama de lamaie, mustar, smantana si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 2 legaturi de ridichi 2 fire de ceapa verde 150 g spanac pentru sos: 2 galbenusuri 6 linguri cu ulei 3 linguri cu zeama de lamaie 1 lingurita cu mustar…
Read more »

Supă de stridii

22 April 2012
Supă de stridiiCrude sau fierte la abur, la grătar sau prăjite, stridiile rămân o mâncare delicioasă. In special in Statele Unite, ele constituie ingredientul de bază al unei game de supe delicioase. In statul Louisiana, scoicile sărate formează, împreună cu anghinare, smântână şi plante aromatice, un aperitiv foarte elegant. De asemenea, scoicile se pot combina cu carnea…
Read more »

Punci cu vin rose si lichior de visine

22 April 2012
Punci cu vin rose si lichior de visineO reteta de punci vu vin rose si lichior de visine din: visine, pere, portocala, lichior de visine, zeama de portocala, zahar, scortisoara, vin rosie si sampanie. Ingredinete: 500 g visine proaspete pere coapte 1 portocala 4 cl lichior de visine zeama unei portocale 1 lingura de zahar un betisor de scortisoara 2 sticle de…
Read more »

Tort de ciocolata cu visine

22 April 2012
Tort de ciocolata cu visineO reteta de tort de ciocolata cu visine din: alune, ciocolata, oua, zahar, faina, praf de copt, visine, ciocolata, migdale, foi gelatina, oua, visinata, frisca si gem de prune. Ingrediente: blat de pandispan: 30 g alune tocate 40 g ciocolata amaruie 4 oua 120 g zahar 100 g faina 1 lingurita praf de copt in…
Read more »

Salată de ruccola cu brânză de capră şi măsline

22 April 2012
Salată de ruccola cu brânză de capră şi măslineO reteta de salata de ruccola cu branza de capra si masline din: branza de capra, sare, piper, ulei de masline, ruccola, salata, rosii, capere, masline negre, otet balsamic alb si zahar. Ingrediente: 1 bucată de brânză de capră (cca 200 g) sare piper 6 linguri ulei de măsline 1 legătură ruccola 1 căpăţână salată…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu