miercuri, 3 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #24


Retete de Paste:

Tartine pentru masa de Pasti

12 April 2012
Tartine pentru masa de PastiO reteta de tartine pentru masa de Pasti din: franzela, unt, urda, branza de vaci, usturoi si verdeturi. Ingrediente: 8 felii de franzela 50 g unt 200 g urda sarata 50 branza proaspata de vaci 1 catel de usturoi verdeturi de sezon: ceapa verde, usturoi verde, chives, rucola papadie, untisor, leurda etc.   Mod de…
Read more »

Cocktail Feel Like Home

12 April 2012
Cocktail Feel Like HomeO reteta simpla de Cocktail Feel Like Home din|: votca, rachiu de zmeura si champagne. Ingrediente: 1 cl votca 1 cl rachiu de zmeura champagne   Mod de preparare: Mixam bine votca si rachiul de zmeura cu gheata intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail ingust. In final completam cu champagne.…
Read more »

Briose din carne de miel

12 April 2012
Briose din carne de mielO reteta de briose din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, pesmet, praf de copt, oua de prepelita, smantana si cascaval. Ingrediente: 500 g carne de miel 2-3 fire de ceapa verde 1 fir de usturoi verde 2 linguri cu pesmet praf de copt 6 oua de prepelita 30 ml…
Read more »

Burgeri cu bacon si cascaval

12 April 2012
Burgeri cu bacon si cascavalO reteta de burgeri cu bacon si cascaval din: carne tocata, condimente, ou, ceapa rosie, bacon, ulei de masline, cascaval, chifle, rosie, avocado si ketchup. Ingrediente: 400 grame carne tocata 40 grame condimente pentru carne 1 ou batut 1 ceapa rosie tocata 4 felii de bacon prajite ulei de masline 100 grame cascaval 4 chifle…
Read more »

Dorada umpluta cu masline

12 April 2012
Dorada umpluta cu maslineO reteta de dorada umpluta cu masline din: dorada, sare, piper, masline, usturoi, ceapa rosie, rosie, seminte de pin, ulei de masline si otet. Ingrediente: 4 bucati dorada sare piper 50 g rondele de masline negre 100 g masline verzi 2 catei de usturoi 1 ceapa rosie mica 1 rosie 2 linguri seminte de pin…
Read more »

Deliciu de mere

12 April 2012
Deliciu de mereO retete de deliciu de mere din; mar, para, unt, miere, inghetata de frisca, seminte de pin, scortisoara, gheata si stafide. Ingrediente: 1/2 mar Golden 1/2 para 30 g unt 1 lingura rasa de miere 100 g inghetata de frisca 1 lingura de seminte de pin 1 varf de cutit scortisoara (pulbere) 4 cuburi de…
Read more »

Retete de post: Ciorba de legume si zarzavat

12 April 2012
Retete de post: Ciorba de legume si zarzavatO reteta de ciorba de legume si zarzavat din: telina, supa de legume, dovlecel, ceapa, ardei gras, varza, usturoi, dafin si boabe de piper. Ingrediente: 1 legatura de telina, taiata 2 cuburi concentrat de supa de legume 1 dovlecel, taiat 6 cepe, taiate 1 ardei gras, verde, taiat 8 rosii, taiate 1 capatana medie de…
Read more »

Gustari pentru dimineata de Paşte

12 April 2012
Gustari pentru dimineata de PaşteO reteta de gustare pentru dimineata de Paşte din: castraveti, mozzarella, ridichi de luna, smantana, hrean, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti proaspeti, de sera 12 bucati mozzarella sau cas dulce 2 ridichi de luna 200 ml smantana 1 lingura hrean ras 1 ceapa sare piper   Mod de preparare: Spalati castravetii, stergeti-i si…
Read more »

Drob in aluat

12 April 2012
Drob in aluatO reteta de drob in aluat din: foaie de aluat, ficat de miel, limba de miel, carne de miel, oua, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac si mazare verde. Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 300 g ficat de miel 1 limbă de miel 300 g carne de miel 2 ouă 2 cepe 3 fire de…
Read more »

Inghetata de iaurt cu capsuni

11 April 2012
Inghetata de iaurt cu capsuniO reteta de inghetata de iaurt cu capsuni din: capsuni, miere, suc de lamaie, esenta de vanilie, iaurt si capsuni. Ingrediente: 450 g capsuni, curatate 4 linguri miere 1 lingurita suc de lamaie Cateva picaturi esenta de vanilie 500 g iaurt degresat Ornare: 4 capsuni   Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un storcator de…
Read more »

Retete de drob

11 April 2012
Retete de drobDrobul de miel sau de pui preparat in diferite feluri, este nelipsit de la masa de Paste. Drob de miel cu sparanghel si boia de ardei O reteta de drob de miel cu sparanghel si boia de ardei din: maruntaie de miel, oua, ulei, ceapa verde, ardei grasi, sparanghel, margarina, faina, boia de ardei, sare…
Read more »

Pastrav in sos de Riesling

11 April 2012
Pastrav in sos de RieslingO reteta de pastrav in sos Riesling din: pastravi, ceapa rosie, unt, riesling, ciuperci, smantana, faina, patrunjel, lamaie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 6 pastravi 4 cepe rosii 100 g unt 1/2 l Riesling 100 g ciuperci champignon mici 200 ml smantana 1 lingura faina sau amidon 1 legatura de patrunjel 1 lamaie sare piper…
Read more »

Sase deserturi pentru masa de Paşte

11 April 2012
Sase deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Sase deserturi pentru masa de Paşte: Negresa cu sos de ciocolata O reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar, faina, cacao, praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar. Ingrediente: Pentru blat: o cana de lapte o cana si jumatate de zahar o cana de faina 3…
Read more »

Piept de pui cu legume la tigaie

11 April 2012
Piept de pui cu legume la tigaieO reteta de piept de pui cu legume la tigaie din: piept de pui, ceapa rosie, ceapa verde, ardei gras, rosii cherry, morcovi, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 grame piept de pui tăiat 1 ceapă roşie cozile de la 3 cepe verzi 1 ardei gras roşu 10 roşii cherry suc de…
Read more »

Drob cu legume pentru masa de Paşti

11 April 2012
Drob cu legume pentru masa de PaştiO reteta de drob cu legume pentru masa de Pasti din: ficat de miel, limba de miel, carne de miel, oua, legume, patrunjel verde, bulion, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficat de miel 1 limbă de miel 300 g carne de miel 2 ouă 1 pungă cu legume congelate pentru supă 1 legătură…
Read more »

Zece retete cu carne de miel pentru Paşti

11 April 2012
Zece retete cu carne de miel pentru PaştiSarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Zece retete cu carne de miel pentru Paşti: Coaste de miel   O reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu e…
Read more »

Frappe de fistic cu cremă de lapte şi iaurt

11 April 2012
Frappe de fistic cu cremă de lapte şi iaurtO reteta de frappe de fistic cu crema de lapte si iaurt din: inghetata de fistic, lapte, gheata, smantana si iaurt. Ingrediente: 180 g inghetata de fistic 150 ml lapte intergral proaspat 5 cuburi de gheata 50 ml smantana dulce 50 g iaurt simplu   Mod de preparare: Pune în vasul blenderului îngheţata de fistic,…
Read more »

Coaste de miel

11 April 2012
Coaste de mielO reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu e masăde Paşti fără friptu ra clasică de miel. Chiar şi cei mai mofturoşi dintre invitaţi vorfi impresionaţi de designul modern al acestor coaste glazurate şi condimentate cu ierburi aromate. Ingrediente: 1 kg coaste de miel…
Read more »

Inghetata de agrise

11 April 2012
Inghetata de agriseO reteta de inghetata de agrise din: agrise, zahar pudra, vin si suc de lamaie. Ingrediente: 450 g agrise curatate 150 g zahar pudra 200 ml vin de desert 1 lingura suc de lamaie   Mod de preparare: Se pun agrisele intr-o cratita cu zaharul si 300 ml de apa. Se dau in clocot, apoi…
Read more »

Quiche cu ficat de miel si seminte de pin

11 April 2012
Quiche cu ficat de miel si seminte de pinO reteta de Quiche cu ficat de miel si seminte de pin din: oua, margarina, iaurt, faina, praf de copt, sare, ceapa, ficat de miel, ficat de pasare, cascaval, ulei, sare, piper si creson. Un înlocuitor modern al drobului, care, servit cald sau rece, la masa de Paşti va surprinde plăcut invitaţii. Ingrediente: 2 oua…
Read more »

Merluciu cu spanac

11 April 2012
Merluciu cu spanacO reteta de merluciu cu spanac din: merluciu, spanac, ceapa verde, parmezan, pesmet, lamaie, ulei, condimente si sare. Ingrediente: 2 bucati merluciu 300 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 2 linguri cu parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lamaie ulei condimente sare   Mod de preparare: Curata peştii. Stropeşte-i cu zeamă de lămâie, condimentează-i…
Read more »

Pinolata cu cremă de whisky

11 April 2012
Pinolata cu cremă de whiskyO reteta de pinolata cu crema de whisky din: inghetata de frisca, seminte de pin, gheata, lapte integral, crema de whisky si zahar vanilat. Ingrediente: 150 g inghetata de frisca 1 lingura seminte de pin 5-6 cuburi de gehata 100 ml lapte integral proaspat 2 linguri crema de whisky 1 plic zahar vanilat pentru decor:…
Read more »

Cum se prepara musaca de miel (video)

11 April 2012
Cum se prepara musaca de miel (video)O reteta video despre cum se prepara musaca de miel, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 450 g lean lamb mince 1 small onion, peeled and finely chopped 1 large garlic clove, peeled and finely chopped ¼ tsp ground cinnamon 100 g sweetcorn 400 g chopped tomatoes (can) 1 tbsp…
Read more »

Amestec de legume şi ouă în aspic

11 April 2012
Amestec de legume şi ouă în aspicO reteta de amestec de legume si oua in aspic din: morcovi, sare, amzare, ardei iute, sparanghel alb, supa de legume, oua, gelatina, ceapa verde, otet de vin alb, piper si coriandru. Ingrediente: 150 g morcovi sare 200 g mazare 1 ardei rosu iute 1 borcan de sparanghel alb 300 ml supa de legume 2…
Read more »

Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde

11 April 2012
Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verdeO reteta de tocanita de miel cu ceapa si fasole verde din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, rosii, cartofi, ceapa verde, sare de mare, piper, ulei, supa de miel si fasole verde. Ingrediente: 1,2 kg pulpa de miel fara os 300 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g rosii 600 g cartofi 1 legatura…
Read more »

Vită cu sos de soia şi ghimbir

11 April 2012
Vită cu sos de soia şi ghimbirO reteta de vita cu sos de soia si ghimbir din: carne de vita, sare de mare, piper, sos de soia, varza chinezeasca, ghimbir, ardei, usturoi, suc de lime si ulei de masline. Ingrediente: 2 bucăţi de carne de vită penru friptură (aproximativ 225 grame) sare de mare şi piper negru 8 linguri cu sos…
Read more »

Negresa cu sos de ciocolata

11 April 2012
Negresa cu sos de ciocolataO reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar, faina, cacao, praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar. Ingrediente: Pentru blat: o cana de lapte o cana si jumatate de zahar o cana de faina 3 linguri de cacao 1 praf de copt 3 oua unt o ceasca de…
Read more »

Retete de post: Mancare cu fasole

11 April 2012
Retete de post: Mancare cu fasoleO reteta de mancare cu fasole din: fasole, piure de rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, sofran, seminte de chimion, praf curry, suc de lamaie, ulei, sare, piper si menta. Ingrediente: 1 cana fasole rosie 1 cana fasole alb cu negru 2 linguri piure de rosii 350 gr rosii cherry 1 ceapa 2 catei de usturoi…
Read more »

File de salau in sos de marar

11 April 2012
File de salau in sos de mararO reteta de file de salau in sos de marar din: file de salau, ceapa, marar, lamaie, faina, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de salau 1 ceapa 3 legaturi marar 1 lamaie 4 linguri faina 1 lingurita condimente 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Spalati fileul de salau,…
Read more »

Ciocanele de pui in crusta

11 April 2012
Ciocanele de pui in crustaO reteta de ciocanele de pui in crusta din: ciocanele de pui, lapte batut, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 200 ml lapte batut condimente ulei sare piper   Mod de preparare: Spala ciocanelele, presară-le cu condimente, sare, piper, trece-le prin lapte bătut. Aşază ciocănelele într-o tavă de copt şi bagă-le…
Read more »

Cocktail Pilot House Fizz

11 April 2012
Cocktail Pilot House FizzO reteta simpla de Cocktail Pilot House Fizz din: votca, curacao triple sec, suc de limeta si champagne. Ingrediente:  3 cl votca 2 cl Curacao Triple Sec 1 lingurita de suc de limeta champagne   Mod de preparare: Mixam bine, votca, lichiorul si sucul de limeta cu gheata in shaker si turnam bautura printr-o strecuratoare…
Read more »

Chiftele umplute cu ou

11 April 2012
Chiftele umplute cu ouO reteta de chiftelute umplute cu ou din: carne tocata de miel, carne tocata de porc, usturoi, ceapa, ulei de masline, vin rosu sec, cascaval de oaie, pesmet, patrunjel, suc de rosii, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de tocata de miel 500 g carne tocata de porc 4 catei de usturoi 1…
Read more »

Ficatei in sos de vin

11 April 2012
Ficatei in sos de vinO reteta de ficatei in sos de vin din: ficatei, ceapa, vin, unt, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficatei 2 cepe 300 ml vin 50 g unt 1 legatura cu marar piper sare   Mod de preparare: Curăţă ficăţeii de pieliţe, grăsime şi fiere (partea verde trebuie înlăturată, pentru că este amară). Clăteşte-i…

Omletă cu cârnaţi şi cartofi

11 April 2012
Omletă cu cârnaţi şi cartofiO reteta de omelta cu carnati si cartofi din: cartofi, oua, carnaciori, rozmarin, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mici fierţi, decojiţi şi mărunţiţi 6 ouă 2 cârnăciori uscaţi rozmarin proapăt sau uscat 1 ceapă zeamă de la o lămâie ulei de măsline extravirgin sare piper…
Read more »

Pulpite de pui picante

11 April 2012
Pulpite de pui picanteO reteta de pulpite de pui picante din: pulpe de pui, rosii cherry, ceapa, morcov, ardei gras, ardei iute, ulei, boia iute si condimente. Ingrediente: 4 pulpite de pui dezosate 500 g rosii cherry 2 legaturi de ceapa 1 morcov 1 ardei gras 1 ardei iute ulei boia iute condimente   Mod de preparare: Condimenteaza…
Read more »

Retete de post: Chiftele de cartofi

11 April 2012
Retete de post: Chiftele de cartofiO reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, marar, patrunjel, faina, ulei, sare si piper. Ingediente: 500 gr cartofi 1 lingura marar 1 lingura patrunjel faina ulei sare si piper   Mod de preparare: Curata si spala bine cartofii, apoi da-i prin razatoare . Pune-i apoi intr-o sita si preseaza-i astfel incat sa scurgi apa.…
Read more »

Platou de Paşti cu ouă umplute

11 April 2012
Platou de Paşti cu ouă umpluteO reteta de platou de Paşti cu oua umplute din: oua, maioneza, mustar, sare, piper, caviar, rosie cherry, ridichi, carne de crab, marar, patrunjel si arpagic. Ingrediente: 5 oua fierte tari 4 linguri maioneza light 1 lingura mustar sare piper macinat 2 linguri caviar 1 rosie cherry 2 ridichi 2 linguri carne de crab marar…
Read more »

Portocale si banane inabusite

11 April 2012
Portocale si banane inabusiteO reteta de portocale si banane inabusite din: sirop, portocale, pesmet, faina, grasime vegetala, zahar pudra, banana, lapte degresat si crema de lapte cu oua. Ingrediente: 1 lingurita sirop auriu 2 portocale 75 g pesmet alb 150  faina de prajituri 25 g grasime vegetala light 75 g zahar pudra 1 banana 100 ml lapte degresat…
Read more »

Cotlet umplut cu ciuperci

11 April 2012
Cotlet umplut cu ciuperciO reteta de cotlet umplut cu ciuperci din: cotlet, ciuperci, ardei capia, mustar, usturoi, rozmarin, ulei, piper boabe si condimente. Ingrediente: 1 kg cotlet 6 ciuperci 1 ardei capia 3 linguri cu mustar 3 catei de usturoi rozmarin ulei piper boabe condimente   Mod de preparare: Spală şi curăţă ciupercile, taie picioruşele la nivelul pălăriei…
Read more »

Reteta zilei: Prajiturele delicioase

11 April 2012
Reteta zilei: Prajiturele delicioaseO reteta de prajiturele delicioase din: piscoturi, gelatina de portocale, lapte, smantana, apa si unt. Ingrediente: 12 piscoturi 70g gelatina de portocale 400g lapte 200g smantana 500ml apa 100g unt   Mod de preparare: Untul se topeste si se lasa sa se raceasca. Piscoturile se strivesc, se adauga untul topit la temperatura camerei si se…
Read more »

Serbet cu salata de fructe tropicale

11 April 2012
Serbet cu salata de fructe tropicaleO reteta de serbet cu salata de fructe tropicale din: zahar, suc de lamaie, mango, pasta de cocos, albusuri, papaya, banane, carambol ananas si lamaie verde. Ingrediente: 125 g zahar tos marunt 0.5 lamaie, sucul 500 g bucati de mango din compot, scurse 2 linguri pasta de cocos 2 albusuri pentru salata de fructe: 1…
Read more »

Drob de miel in bacon

11 April 2012
Drob de miel in baconO reteta de drob de miel in bacon din: carne de miel, organe de miel, bacon, oua, ceapa, unt si condimente. Ingrediente: 1 kg carne de miel 500 g organe de miel 200 g bacon feliat 8 oua 1 ceapa 50 g unt condimente   Mod de preparare: Pune la fiert organele împreună cu carnea.…
Read more »

Cocktail Flying

11 April 2012
Cocktail FlyingO reteta simpla de cocktail Flying din: gin, bold triple sec, zeama de lamaie, sampanie si cirese. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Bold Triple Sec 2 cl zeama de lamaie sampanie cirese   Mod de preparare: Ingredientele cu exceptia sampaniei, se mixeaza in shaker cu cuburi de gheata. Amestecul se toarna itnr-o cupa de…
Read more »

Noua retete cu carne de miel pentru Paşti

11 April 2012
Noua retete cu carne de miel pentru PaştiSarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Noua retete cu carne de miel pentru Paşti: Pulpă de miel cu varză si legume O retete delicioasa de pulpa de miel vu varza si cu legume din: pulpa de miel, rosii,…
Read more »

Păstrăv la grătar cu pătrunjel şi lămâie

11 April 2012
Păstrăv la grătar cu pătrunjel şi lămâieO reteta de pastrav la gratar cu patrunjel si lamaie din: pastravi, ulei de masline, sare de mare, piper, patrunjel, unt si lamaie. Ingrediente: 2 păstrăvi intregi, curăţaţi ulei de măsline sare de mare şi piper negru frunzele tocate de la o legătură mare de pătrunjel proaspăt bucăţele mici de unt 2 lămâi, una rasă…
Read more »

Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte

11 April 2012
Sase retete cu carne de vita pentru masa de PaşteVa prezentam Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Filet mignon O reteta de file mignon din: muschi de vita, ulei, cognac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi de vita 50 ml ulei 50 ml cognac 1 ceapa mica 100 g unt 5-6 fire patrunjel sare piper  …
Read more »

Pulpa de miel umpluta

10 April 2012
Pulpa de miel umplutaO reteta de pulpa de miel umpluta din: pulpa de miel, ulei, chifle, ou, smantana, unt, urzici, migdale, usturoi, ceapa, faina, rozmarin si sare. Ingrediente: 800 g pulpa de miel 1 lingura ulei 3 chifle 1 ou 50 ml smantana 1 lingura unt topit 2 linguri urzici tocate 50 g migdale 3 catei de usturoi…
Read more »

Frappe de ciocolata si ardei iute

10 April 2012
Frappe de ciocolata si ardei iuteO reteta de frappe de ciocolata si ardei iute din: inghetata de ciocolata, alune de padure, ardie iute si lapte. Ingrediente: 200 g inghetata de ciocolata 10 alune de padure curatate 1/2 ardei iute rosu proaspat 100 ml lapte integral proaspat pentru decor: alune de padure curatate   Mod de preparare: Incălzeşte jumătate din cantitatea…
Read more »

Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte

10 April 2012
Sase retete cu carne de vita pentru masa de PaşteVa prezentam Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Muschiulet de vita la cuptor cu budinca O reteta de muschiulet de vita la cuptor cu budinca din: carne de vita, ulei vegetal, sare, faina de grau, oua si lapte. Ingrediente: 1 kg carne de vita (muschiulet) 3 linguri ulei vegetal sare pentru…
Read more »

Retete de post: Bruschette cu rosii, busuioc si ceapa

10 April 2012
Retete de post: Bruschette cu rosii, busuioc si ceapaO reteta de bruschette cu rosii, busuioc si ceapa din: paine, rosii, ceapa verde, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 paine 2 rosii mari, coapte, tari 1 ceapa verde ½ lingurita usturoi tocat 2 lingurite busuioc proaspat ulei de masline sare si piper   Mod de preparare: Taie marunt rosiile si…
Read more »

Cinci deserturi pentru masa de Paşte

10 April 2012
Cinci deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Cinci deseturi pentru masa de Paşte: Tarta cu ciocolata si ananas O reteta de tarta cu ciocolata si ananas din: zahar, unt, oua, faina, coaja de portocala confiata, nuci, stafide, esenta de rom, ananas, capsune si frunze de menta. Ingrediente: 250 g zahar 200 g unt 6 oua 2 linguri cu faina 100…
Read more »

Salata de ton cu sparanghel

10 April 2012
Salata de ton cu sparanghelO reteta de ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry, busuioc, salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline extravirgin si suc de lamaie. Ingrediente: 120 g ton rosu 100 g sparanghel 80 g rosii cherry 10 g busuioc 50 g salata ruccola 40 g masline negre pentru dressing: sare piper ulei…
Read more »

Zece Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte

10 April 2012
Zece Cocktailuri savuroase pentru masa de PaşteVa prezentam Zece Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail Exotic Fruit Party   O reteta de Cocktail Exotic Fruit Party din: piure de kiwi, marc de cassis, piure de piersici, piure de rodie, piure de maracuja, sampanie si fructe. Ingrediente: Piure de kiwi Marc de Cassis Piure de piersici piure de rodie piure de…
Read more »

Drob cu fasole verde în aluat

10 April 2012
Drob cu fasole verde în aluatO reteta de drob de fasole verde in aluat din: carne tocata de miel, fasole verde, ceapa, usturoi, sare, piper, galbenus, lapte, faina, marar, patrunjel, menta, unt, lapte si sare. Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 250 g fasole verde congelata 2 cepe medii 2-3 catei de usturoi sare piper 1 galbenus 1 lingura…
Read more »

Opt retete cu carne de miel pentru Paşti

10 April 2012
Opt retete cu carne de miel pentru PaştiSarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Opt retete cu carne de miel pentru Paşti: Stufat de miel pentru masa de Paşti   O reteta de stufat de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa verde,…
Read more »

Pasca cu branza dulce

10 April 2012
Pasca cu branza dulceO reteta de pasca cu branza dulce din: faina, lapte, zahar, unt, drojdie, coaja de lamaie si portocala, branza de vaci, smantana, faina, oua, zahar, stafide, zahar vanilat si sare. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 60 ml lapte 200 g zahar 2 galbenusuri 200 g unt 25 g drojdie coaja de lamaie si portocala…
Read more »

Cinci retete cu carne de vita pentru masa de Paşte:

10 April 2012
Cinci retete cu carne de vita pentru masa de Paşte:Va prezentam Cinci retete cu carne de vita pentru masa de Paşte:   Friptura de vita picanta O reteta de friptura de vita picanta din: file de vita, boabe de piper, sos de soia, usturoi, zahar, sare si unt. Ingrediente: 300 gr file de vita 1 lingura boabe de piper 2 linguri sos de soia…
Read more »

Cappuccino Ice

10 April 2012
Cappuccino IceO reteta ed cappuccino ice din: espresso, inghetata, lapte integral, zahar, gheata, cafea instant, smantana si zahar vanilat. Ingrediente: 2 cescute espresso 50 g ingheatata de smantana 100 ml lapte integral 1 lingura zahar 5 cuburi gheata 1 lingurita cafea instant (pulbere) 50 ml smantana dulce 1 lingurita zahar vanilat pentru decor: cafea instant pulbere…
Read more »

Cocktail Exotic Fruit Party

10 April 2012
Cocktail Exotic Fruit PartyO reteta de Cocktail Exotic Fruit Party din: piure de kiwi, marc de cassis, piure de piersici, piure de rodie, piure de maracuja, sampanie si fructe. Ingrediente: Piure de kiwi Marc de Cassis Piure de piersici piure de rodie piure de maracuja sampanie fructe   Mod de preparare: Intr-un pahar de sampanie punem cate 1…
Read more »

Pui la cuptor în sos de lapte cu lămâie şi scorţişoară

10 April 2012
Pui la cuptor în sos de lapte cu lămâie şi scorţişoarăO reteta de pui la cuptor in sos de lapte cu lamaie si scortisoara din: pui, sare de mare, piper, unt, ulei de masline, scortisoara, coaja de lamaie, usturoi si lapte. Ingrediente: un pui de aproximativ 1 kg si jumătate sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 115 g sau o jumătate de pachet…
Read more »

Stufat de miel pentru masa de Paşti

10 April 2012
Stufat de miel pentru masa de PaştiO reteta de stufat de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, faina, bulion, otet, ulei, verdeata, sare si piper. Ingrediente: un kg carne de miel 30 fire ceapă verde 30 fire usturoi verde o lingură faină două linguri de bulion două linguri de oţet două linguri de ulei…
Read more »

File de cod în crustă de mac

10 April 2012
File de cod în crustă de macO reteta de file de cod in crusta de mac din: file de cod, faina, seminte de mac, coaja de lamaie, boia de ardei dulce, ulei, lamai, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de cod 100 g faina 4 linguri seminte de mac 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingurita boia de ardei…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu bere

10 April 2012
O reteta de cotlete de porc cu bere din: cotlete de porc, bere, unt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: cotlete de porc bere unt usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita puneti la topit putin unt, adaugati cativa catei de usturoi zdrobiti si prajiti putin. Adaugati apoi cotletele de porc, lasati cateve minute…
Read more »

Pui cu ciuperci şi arpagic

10 April 2012
Pui cu ciuperci şi arpagicO reteta de pui cu ciuperci si arpagic din: pui, apa, zarzavat, cimbru, patrunjel, foaie de dafin, unt, arpagic, ciuperci, faina, galbenus, smantana, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 l apă zarzavat de supă cimbru pătrunjel 1 foaie de dafin 2 linguri unt 150 g arpagic 150 g ciuperci 1…
Read more »

Oua in aspic

10 April 2012
Oua in aspicO reteta de oua in aspic din: oua, sunca de praga, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, gelatina, ardei iute si sare. Ingrediente: 4 oua 400 g sunca de Praga 2 morcovi 1 ceapa 1 telina 1 radacina de patrunjel 4 pliculete cu gelatina 1/2 ardei iute sare   Mod de preparare: Pune ouale la fiert in…
Read more »

Drob de miel pentru masa de Paşti

10 April 2012
Drob de miel pentru masa de PaştiO reteta de drob de miel pentru masa de Paşti din: organe, ceapa verde, usturoi verde, oua, patrunjel, marar, prapure, sare, piper si oua. Ingrediente: Organele mielului (splină, ficat, rinichi, inimă) 6-7 fire de ceapă verde 4 fire de usturoi verde 3-4 ouă o legătură de pătrunjel o legătură de mărar un prapure sare piper…

Cum se prepara burgeri din carne de miel si branza feta (video)

10 April 2012
Cum se prepara burgeri din carne de miel si branza feta (video)O reteta video despre cum se prepara burgeri din carne de miel si branza feta, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 450 g lean lamb mince 1 medium garlic clove, peeled and chopped ¼ tsp ground paprika 1 tsp ground allspice ½ tsp cumin powder 4 tbsp fresh parsley or…
Read more »

Salată cu mere, nuci şi afine

10 April 2012
Salată cu mere, nuci şi afineO reteta de salata cu mere, nuci si afine din: nuci, afine, otet balsamic, ceapa rosie, zahar, mustar dijon, ulei, sare, piper, salata verde si mere. Ingrediente: 1/2 cană cu nuci tocate 1/4 cană cu afine 1/4 ceaşcă cu oţet balsamic 1 ceaşcă cu ceapă roşie, tocată 1 lingură cu zahăr 1 lingură cu muştar…
Read more »

Păstrăv cu sos de lamaie

10 April 2012
Păstrăv cu sos de lamaieO reteta de pastrav cu lamaie din: pastravi, lamai, zahar, ulei, seminte de coriandru, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi (circa 250 g bucata) 2 lamai 1 lingura zahar 3-4 linguri ulei 1 lingura seminte de coriandru macinate 200 ml supa de legume sare piper   Mod de preparare: Evisceraţi păstrăvii, curăţaţi-i…
Read more »

Pasta de branza cu verdeturi

10 April 2012
Pasta de branza cu verdeturiO reteta de pasta de branza cu verdeturi din: branza de vaci, telemea, smantana, ridichi, ceapa verde, usturoi, castravete, ardei gras, marar si sare. Ingrediente: 250 g branza de vaci 125 g telemea 1 lingura cu smantana 1 legatura de ridichi 2 fire de ceapa verde 1 catel de usturoi 1 castravete 1 ardei gras…
Read more »

Spumă de iaurt cu cireşe

10 April 2012
Spumă de iaurt cu cireşeO reteta de spuma de iaurt cu cirese din: iaurt integral, cirese, zahar pudra, gelatina, albus, smantana si vanilie. Ingrediente: 250 g iaurt integral 25 cirese mai si dulci 1 lingura zahar pudra vanilat 1 folie de gelatina 1 albus 3 linguri smantana dulce pentru decor: 2 pastai de vanilie   Mod de preparare: Pune…
Read more »

Peste impachetat

10 April 2012
Peste impachetatO reteta delicoasa de peste cu: macrou, slanina afumata, sunca afumata, cimbru, usturoi, ceapa. Ingrediente: 2 peşti(400 g – macrou sau caras) 200 g slănină afumată 200 g şuncă afumată 2 fire cimbru 1 ceapă mică 3-4 căţei de usturoi 2 bucăţi folie de aluminiu Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi îl presari…
Read more »

Patru deserturi pentru masa de Paşte

10 April 2012
Patru deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Patru deserturi pentru masa de Paşte:   Chec cu ciocolata alba si stafide O reteta delicioasa de chec cu : chec, oua, zahar, faina, ciocolata alba, stafide, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 10 ouă 2 căni zahăr 2 1/2 căni făină 12 linguri apă fiartă şi răcită 100 g ciocolată albă rasă 100…
Read more »

Paste cu broccoli şi roşii

10 April 2012
Paste cu broccoli şi roşiiO reteta de paste cu broccoli si rosii din: paste, rosii cherry, broccoli, usturoi, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si busuioc. Ingrediente: 1 cană de paste sub orice formă le doreşti 10 roşii cherry 4-5 florete de broccoli 4-5 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper pudră de ardei iute (opţional) frunze…
Read more »

Ciorbă de miel pentru masa de Paşti

10 April 2012
Ciorbă de miel pentru masa de PaştiO reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa verde, leustean, patrunjel, bors, orez si galbenus de ou. Ingrediente: un kg carne de miel 5 legături de ceapă verde o legătură de leuştean o legătură pătrunjel o jumătate de litru de borş o lingură de orez un gălbenuş de…
Read more »

Pastrav cu miez de nuci

10 April 2012
Pastrav cu miez de nuciO reteta de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, nuca, faina, rom, nt, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi de 250 gr. fiecare 50 gr. nuca faina 1/2 pahar rom 10 gr. unt sare piper   Mod de preparare: Curata pastravul, apoi clateste-l bine cu apa rece si usuca-l pe servete absorbante . Da…
Read more »

Cocktail Pineapple Champ

10 April 2012
Cocktail Pineapple ChampO reteta simpla de Cocktail Pineapple Champ din: champagne, vin alb si suc de ananas. Ingrediente: 6 cl champagne 6 cl vin alb sec 5 cl suc de ananas   Mod de preparare: Mixam usor ingredientele cu ghata in shaker, apoi turnam totul intr-un pahar decorativ.
Read more »

Aperitiv cu legume si salata

10 April 2012
Aperitiv cu legume si salataO reteta gustoasa de aperitiv cu: oua, unt, faina, masline, praf de copt, ardei rosu, ardei verede, ardei galben, branza de oaie, condimente. Ingrediente: 4 ouă 250 g unt 300 g făină 50 g măsline 1/2 plic praf de copt 3 ardei (1 galben, 1 roşu, 1 verde) 200 g brânză tare de oaie sau…
Read more »

Friptura rece de pui

10 April 2012
Friptura rece de puiO reteta gustoasa de friptura din: carne de pui, frisca lichida, ciuperci, ceapa, oua, faina, condimente, ulei de masline, unt, ulei, lamaie, foi de dafin, rozmarin, salvie, cimbru. Ingrediente: 8 buc. carne de pui 300 ml frişcă lichidă 300 g ciuperci 5 cepe mari 2 ouă 1 lingură făină 2 linguri condimente pentru friptura de…
Read more »

Peste la cuptor

10 April 2012
Peste la cuptorO reteta delicioasa de peste cu:cod alb, ulei, cartofi, ardei gras rosu, dovlecei, branza, cus-cus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb cod, merluciu) 3 linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust 1…
Read more »

Ingheţată de ciocolată cu serbet de mango

10 April 2012
Ingheţată de ciocolată cu serbet de mangoO reteta delicioasa de inghetata de ciocolata cu: zahar, apa, mango, suc de lamaie, frunza de menta. Ingrediente: 500 g îngheţată de ciocolată 7 linguriţe zahăr 300 g apă 4 mango 3 linguri de suc de lămaie 1 frunză de mentă Mod de preparare: Apa cu zahărul se lasă să fiarbă pî­nă cînd zahărul se…
Read more »

Pască fragedă cu brânza de vaci

10 April 2012
Pască fragedă cu brânza de vaciO reteta de Pască fragedă cu brânza de vaci din: margarina, faina, zahar, galbenusuri, branza de vaci, unt, smantana, zahar, stfide, faina, zahar vanilat, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 70 g de margarină 120 g de făină 70 g de zahăr 2 gălbenuşuri Umplutură: 1 kg de brânză de vaci 100 g de unt…
Read more »

Pulpă de miel la cuptor pentru masa de Paşte

10 April 2012
Pulpă de miel la cuptor pentru masa de PaşteO reteta de pulpa de miel la cuptor pentru masa de Paste din: pulpa de miel, vin, apa, piper, coriandru, ceapa, cimbru, sare, usturoi si rosii. Ingrediente: o pulpă de miel 300 ml de vin 300 ml de apă piper alb, negru coriandru ceapă cimbru sare două căpăţâni de usturoi două roşii   Mod de…
Read more »

Ciorba de vara

10 April 2012
Ciorba de varaO reteta gustoasa de ciorba din: carne de vita, ceapa, morcov, cartofi, rosii, radacina de patrunjel, telina, dovlecei, ardei, sos de rosii, leustean, zeama de lamaie, zare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită 1 ceapă albă potrivită 2 fire ceapă pentru servit 1 morcov 3 cartofi 2 roşii mari 1 rădăcină de pătrunjel 1/2…
Read more »

Budinca de peste cu smantana

10 April 2012
Budinca de peste cu smantanaO reteta delicioasa de budinca de peste, morcov, cartofi noi, ceapa, unt, smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 fileuri de peşte 1 morcov 600 g cartofi noi fierţi 1 ceapă 50 g unt 250 ml smântână 150 g caşcaval ras 25 ml suc de lămâie pătrunjel ulei sare piper  …
Read more »

Rulouri cu spanac

10 April 2012
Rulouri cu spanacO reteta delicioasa de rulouri din: piept de pui, vin alb, spanac, sare, piper, susan, pesmet. Ingrediente: 8 buc file de piept de pui 100 ml vin alb 500 g spanac sare piper 2-3 linguri susan 2-3 linguri pesmet Mod de preparare: Iei bucatile de piept de pui, le aşezi pe masa de lucru, le…
Read more »

Tarte cu bacon si oua

10 April 2012
Tarte cu bacon si ouaO reteta de tarte cu bacon si oua din: faina, unt, apa, ulei de masline, ceapa rosie, bacon, spanac, smantana, oua si galbenus. Ingrediente: 230 grame faina 125 grame unt 20 ml apa rece 10 ml ulei de masline 1 ceapa rosie 5 felii de bacon prajit 100 grame spanac 50 grame smantana 4 oua…
Read more »

Cotlet de porc cu piure de telina

10 April 2012
Cotlet de porc cu piure de telinaO reteta delicioasa de cotlet de porc cu: ceapa, morcov, ulei, radacina de telina, compot de caise, frisca, usturoi, unt, condimente, sos de soia, vin rosu, miere. Ingrediente: 600 g cotlet fara os 1 ceapa mare 1 morcov mare 2 linguri de ulei 1 kg radacina de telina compot de caise 100 ml frisca 6…
Read more »

Pasca delicioasa cu ciocolata

10 April 2012
Pasca delicioasa cu ciocolataO reteta de pasca delicioasa cu ciocolata din: aluat de cozonac, cacao, zahar, lapte, esenta de rom, lamaie, galbenusuri, ou, smantana, margarina si pesmet. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac 150 g de cacao 12 linguri de zahăr 3 linguri de lap­te 1 fiolă esenţă de rom 1 lămâie 11 gălbenuşuri 1 ou întreg 2-3…
Read more »

Chec cu ciocolata alba si stafide

10 April 2012
Chec cu ciocolata alba si stafideO reteta delicioasa de chec cu : chec, oua, zahar, faina, ciocolata alba, stafide, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 10 ouă 2 căni zahăr 2 1/2 căni făină 12 linguri apă fiartă şi răcită 100 g ciocolată albă rasă 100 g stafide 1 esenţă rom ulei pentru uns tava o mână de făină pentru Mod…
Read more »

Cozonac umplut cu nucă si cu cacao

9 April 2012
Cozonac umplut cu nucă si cu cacaoO reteta de cozonac umplut cu nuca si cu cacao din: faina, galbenusuri, zahar, coaja de lamaie, drojdie, lapte, ulei, ou, nuca, cacao, stafide, esenta de vanilie si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg de făină 5 gălbenuşuri 200 g de zahăr coajă rasă de lămâie 60 g de drojdie proaspătă 400 ml de lapte…
Read more »

Noua Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte

9 April 2012
Noua Cocktailuri savuroase pentru masa de PaşteVa prezentam Noua Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail Pina Colada O reteta simpla de Cocktail Pina Colada din: rom alb, lapte de cocos si suc de ananas. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – goblet Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă roşie şi paie…
Read more »

Taitei cu somon

9 April 2012
Taitei cu somonO reteta de taitei cu somon din: ulei de susan, pasta de curry, ceapa verde, cartof, supa de pui, lapte, file de somon, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 lingurita ulei susan 2 lingurite pasta de curry 2 cepe verzi tocate 1 cartof, taiat cubulete 200 ml. supa de pui 100 ml lapte degresat 2…
Read more »

Patru retete cu carne de vita pentru masa de Paşte

9 April 2012
Patru retete cu carne de vita pentru masa de PaşteVa prezentam Patru retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia O reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 grame…
Read more »

Inghetata de ciocolata

9 April 2012
Inghetata de ciocolataO reteta de inghetata de ciocolata din: galbenusuri, zahar, lapte, ciocolata alba, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: 6 galbenusuri 300 g zahar 600 ml lapte 100 g ciocolata alba 30 g ciocolata neagra 300 ml frisca   Mod de preparare: Puneţi la fiert într-un vas laptele, apoi, după cc a dat în fiert, luaţi-l de…
Read more »

Sapte retete cu carne de miel pentru Paşti

9 April 2012
Sapte retete cu carne de miel pentru PaştiSarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Sapte retete cu carne de miel pentru Paşti: Friptura de miel la cuptor   O reteta de friptura de miel la cuptor din: carne de miel, piper, boia dulce de ardei, untdelemn…
Read more »

Retete de post: Dovlecei cu usturoi

9 April 2012
Retete de post: Dovlecei cu usturoiO reteta de dovlecei cu usturoi din: dovlecei, usturoi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 3 dovlecei potriviţi ca mărime 2 căţei de usturoi o lingură cu ulei de măsline sare   Mod de preparare: Taie dovleceii în felii subţiri şi presară sare după gust. Prăjeşte-i într-o tigaie din teflon, cu două linguri de ulei…
Read more »

Frappe de ciocolată şi banane

9 April 2012
Frappe de ciocolată şi bananeO reteta de frappe de ciocolata si banane din: banana, lapte de orez, ciocolata si pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 banana coapta 200 ml lapte de orez 80 g ciocolata menaj 1/2 pastaie de vanilie   Mod de preparare: Scoate păstaia şi pune ciocolata ruptă bucăţi. Amestecă încet până când ciocolata se dizolvă complet. Lasă…
Read more »

Trei deserturi pentru masa de Paşte

9 April 2012
Trei deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Trei deserturi pentru masa de Paşte: Pere fierte in vin O reteta de pere fierte in vin din: pere, vin rosu, scortisoara, miere, frisca si ciocolata. Ingrediente: 2 pere 200 ml vin rosu 1 lingurita scortisoara 2 linguri miere 500 ml frisca 30 g ciocolata menaj   Mod de preparare: Puneţi într-un vas…

Opt Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte

9 April 2012
Opt Cocktailuri savuroase pentru masa de PaşteVa prezentam Opt Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail Corail   O reteta delicioasa de Cocktail Corail din: rachiu de pere, fructe de passiflora, suc de ananas, kiwi, zmeura si sirop de menta. Ingrediente 3 cl rachiu de pere 3 cl lichior din fructe de passiflora 4 cl suc de ananas o felie de…
Read more »

Retete de post: Pilaf de orez cu ciuperci şi ceapă verde

9 April 2012
Retete de post: Pilaf de orez cu ciuperci şi ceapă verdeO reteta de pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde din: orez, ceapa verde, ciuperci, rosii, sare, piper, ulei de masline si marar. Ingrediente: o cană de orez integral cu bob lung o legătură de ceapă verde o cană de ciuperci feliate sau o conservă 4 roşii decojite sare şi piper, după gust o…
Read more »

Trei retete cu carne de vita pentru masa de Paşte

9 April 2012
Trei retete cu carne de vita pentru masa de PaşteVa prezentam Trei retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Friptură de vită condimentată O reteta de friptura de vita condimentata din: carne de vita, cimbru, seminte de chimen, oregano, usturoi, sare de mare, ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 bucăţi de carne de vită pentru friptură o lingură…
Read more »

Rulouri din piept de pui

9 April 2012
Rulouri din piept de puiO reteta de rulouri din piept de pui din: piept de pui, bacon, vin, cascaval, ulei si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g bacon 1 ceascuta cu vin 200 g cascaval ulei sare   Mod de preparare: Spală pieptul de pui, taie-l în felii nu foarte subţiri şi bâte¬le uşor cu ciocanul. Condimentează-le…
Read more »

Sase retete cu carne de miel pentru Paşti

9 April 2012
Sase retete cu carne de miel pentru PaştiSarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Sase retete cu carne de miel pentru Paşti:   Cotlet de miel cu ierburi aromatice O reteta simpla de cotlet de miel cu ierburi aromatice din: cotlet de miel, maghiran, cimbru, rozmarin,…
Read more »

Cocktail Adria Look

9 April 2012
Cocktail Adria LookO reteta simpla de Cocktail Adria Look din: bols curacao albastru, gin, zeama de lamaie, sampanie, cirese si caise. Ingrediente: 2 cl Bols Curacao albastru 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie sampanie 2 cirese de cocktail bucati de caise   Mod de preparare: Mixam bine Curacao-ul albastru, ginul si zeama de lamaie cu…
Read more »

Trei retete cu carne de curcan pentru masa de Paşte

9 April 2012
Trei retete cu carne de curcan pentru masa de PaşteVa prezentam Trei retete cu carne de curcan pentru masa de Paşte: Curcan in sos de piper O reteta de curcan in sos de piper din: piper rosu, piept de curcan, ceapa, vin alb, faina, smantana, ulei de masline, sare si patrunjel. Ingrediente: 300 grame piper roşu 7-8 felii de piept de curcan 1 ceapă…
Read more »

Reţete de post: Supă-cremă de mazăre

9 April 2012
Reţete de post: Supă-cremă de mazăreO reteta de supa crema de mazare din: apa, mazare, salata verde, spanac, ulei si sare. Ingrediente: 3 l apă 500 g mazăre proaspătă sau congelată 1 salată verde o mână de spanac o lingură cu ulei sare după gust   Mod de preparare: Într-o oală cu apă se fierb mazărea şi câteva frunze de…
Read more »

Cinci retete cu carne de miel pentru Paşti

9 April 2012
Cinci retete cu carne de miel pentru PaştiSarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Cinci retete cu carne de miel pentru Paşti:   Costite de miel cu sos picant O reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare, piper, rosii, miere,…
Read more »

Pere fierte in vin

9 April 2012
Pere fierte in vinO reteta de pere fierte in vin din: pere, vin rosu, scortisoara, miere, frisca si ciocolata. Ingrediente: 2 pere 200 ml vin rosu 1 lingurita scortisoara 2 linguri miere 500 ml frisca 30 g ciocolata menaj   Mod de preparare: Puneţi într-un vas vinul, mierea şi scorţişoara, la foc mic. Când amestecul începe să fiarbă,…
Read more »

Reteta zilei: Burgeri de vita in aluat

9 April 2012
Reteta zilei: Burgeri de vita in aluatO reteta de burgeri de vita in aluat din: oua, spanac, sos alb, banza, faina, grasime, sare, carne tocata de vita, pesmet, ardei rgas, ceapa, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 3 oua fierte 1 cana spanac fiert 1 ceasca sos alb 60g crema de branza 1 ou pentru aluat: 600g faina 300ml apa 10 linguri grasime…
Read more »

Miel marinat la cuptor

9 April 2012
Miel marinat la cuptorO reteta de miel marinat la cuptor din: cotlete de miel, lamaie, usturoi si boia de ardei iute. Ingrediente: 4 cotlete de miel 1/2 kg de lămâi 2 căpăţâni de usturoi boia de ardei iute   Mod de preparare: Puneţi cotletele de miel într-un amestec de zeamă de lămâie cu usturoi pisat şi cu boia…
Read more »

Sapte Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte

9 April 2012
Sapte Cocktailuri savuroase pentru masa de PaşteVa prezentam Sapte Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte:   Cocktail Garibaldi O reteta simpa de Cocktail Garibaldi din: brandy, lichior de portocale, campari, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl lichior de portocale 3 cl Campari suc de portocale felii de portocale   Mod de preparare: Agitam bine ingredientele…
Read more »

Paste cu pesto de busuioc

9 April 2012
Paste cu pesto de busuiocO reteta de paste cu pesto de busuioc din: paste, busuioc, seminte de pin, usturoi, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 400 grame paste 200 grame busuioc proaspat 20 grame seminte de pin prajite 1 catel de usturoi 20 grame parmezan ras 50 ml ulei de masline   Mod de preparare: Fierbe pastele in apa…
Read more »

Stufat de miel pentru masa de Paşte

9 April 2012
Stufat de miel pentru masa de PaşteO reteta de stufat de miel pentru masa de Paşte din: carne de miel, ceapa, usturoi, ulei, ceapa, usturoi verde, suc de rosii, faina, condimente si sare. Ingrediente: 500 g de carne de miel 1 ceapă 3 căţei de usturoi 4-5 linguri de ulei câte 2 legături de ceapă şi de usturoi verde tânăr 300…
Read more »

Tort de Paşte

9 April 2012
Tort de PaşteO reteta de tort de Paşte din: oua, zahar, nuci, cacao, esenta de migdale, unt, zahar pudra, ciocolata alba, oua, galbenusuri, esenta de rom, esenta de migdale, smantana si miez de cocos. Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri nuci macinate 5 linguri cacao 25 ml esenta de migdale crema: 200 g unt 350…
Read more »

Ruladă de spanac umplută cu şuncă de curcan

9 April 2012
Ruladă de spanac umplută cu şuncă de curcanO reteta de rulada de spanac umpluta cu sunca de curcan din: frunze de spanac, faina, amidon, usturoi, sare, piper, oua si sunca de curcan. Ingrediente: 300 g frunze de spanac 100 g faina 2 linguri amidon 1 catel de usturoi sare piper 5 oua 4 felii sunca de curcan   Mod de preparare: Se…
Read more »

Bors de miel cu lobodă

9 April 2012
Bors de miel cu lobodăO reteta de bors de miel din: carne de miel morcov, pastarnac, telina, cartofi, orez, loboda, ceapa verde, leustean, bors, suc de rosii si sare. Ingrediente: 400 g de carne de miel 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mijlocie 3 cartofi 2 linguri de orez 4 legături de lobodă 2 legături de ceapă verde 1…
Read more »

Frappe de cocos cu papaya

9 April 2012
Frappe de cocos cu papayaO reteta de frappe de cocos cu papaya din: lapte de cocos, smantana, zahar pudra, papaya, nuca de cocos, ulei de floarea soarelui, faina, banana verde si sirop de porumb. Ingrediente: 200 ml lapte de cocos 30 ml smantana dulce 1 lingura zahar pudra 1 fruct de papaya copt 50 g nuca de cocos proaspata…
Read more »

Patru retete cu carne de miel pentru Paşti

9 April 2012
Patru retete cu carne de miel pentru PaştiSarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Patru retete cu carne de miel pentru Paşti:   Friptura de miel cu ierburi O reteta de friptura de miel cu ierburi din: pulpa de miel, cartofi, morcov, ardei gras, ceapa, vin…
Read more »

Retete de post: Dovlecei marinati

9 April 2012
Retete de post: Dovlecei marinatiO reteta de dovlecei marinati din: dovlecei, patrunjel, ulei de masline, usturoi, oregano, otet, sare si piper. Ingrediente: 650 gr dovlecei feliati 2 linguri patrunjel, tocat ½ cana ulei de masline 2 catei de usturoi , tocati ½ lingura oregano uscat 2 linguri otet sare si piper   Mod de preparare: Incinge 4 linguri de…
Read more »

Cum se prepara tocanita de miel cu rodie pe pat de cuscus (video)

9 April 2012
Cum se prepara tocanita de miel cu rodie pe pat de cuscus (video)O reteta video despre cum se prepara  tocanita de miel cu rodie pe pat de cuscus, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 680 g lean boneless lamb or mutton shoulder leg, cut into 2.5cm cubes 2 tbsp oil 3 large shallots, or 1 meduim onion 2 large garlic cloves, peeled…
Read more »

Cele mai bune, cele mai rele sucuri. Mitul 100% natural

9 April 2012
Cele mai bune, cele mai rele sucuri. Mitul 100% naturalSucurile de rodie şi struguri au mult zahăr, dar compensează prin cantitatea de antioxidanţi. Băuturile 100% naturale au chiar mai multe calorii decât ciocolata. Sucurile de legume proaspăt stoarse, dar şi cele pasteurizate sunt o soluţie bună pentru hidratare: au mai puţin zahăr decât cele de fructe, iar pulpa taie senzaţia de foame. Sucul de…
Read more »

Omleta la cuptor

9 April 2012
Omleta la cuptorO reteta de omleta la cuptor din: oua, cascaval, parmezan, lapte, smantana, marar, somon afumat, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 5 oua 100 g cascaval 50 g parmezan 75 ml lapte 1 lingura cu smantana 1/2 legatura de marar 50 g somon afumat ulei de masline sare piper   Mod de preparare: într-un…
Read more »

Friptura de miel cu ierburi

9 April 2012
Friptura de miel cu ierburiO reteta de friptura de miel cu ierburi din: pulpa de miel, cartofi, morcov, ardei gras, ceapa, vin alb, usturoi, ulei, rozmarin, cimbru, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 2-3 cartofi 1 morcov 1 ardei gras 2 cepe 2 pahare cu vin alb 7-8 catei de usturoi 200 ml ulei crengute de…
Read more »

Brownie cu caramel

9 April 2012
Brownie cu caramelO reteta de brownie cu caramel din: ciocolata, unt, zahar brun, oua, faina, pudra de cacao, sare, smantana, unt, fulgi de cereale, seminte de susan, pulbere de susan si lichior. Ingrediente: blatul: 100 g ciocolata amaruie, tocata fin 125 g unt nesarat 175 g zahar brun 2 oua mari 100 g faina cernuta 1 lingura…
Read more »

Cozonac cu rodii si ciocolata

9 April 2012
Cozonac cu rodii si ciocolataO reteta delicioasa de cozonac cu: budinca ciocolata, budinca vanilie, lapte, frisca, rodii, zahar pudra. Ingrediente: 1 cozonac gata facut 1 plic budinca de ciocolata 1 plic budinca vanilie 800 ml lapte 200 ml frisca 2 rodii zahar pudra pentru ornat Mod de preparare: Prepari cele 2 budinci în vase separate, după instrucţiunile de pe…
Read more »

Ciorba de pasare cu usturoi

9 April 2012
Ciorba de pasare cu usturoiO reteta delicioasa de ciorba din: carne de pasare, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, orez, faina, smantana, patrunjel, usturoi, oua, lamaie, sare. Ingrediente: 600 g carne de pasăre 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 50 g orez 1 lingură de făină 200 g smântână 1 legătură verdeaţă (leuştean sau pătrunjel) 1 căpăţână usturoi…
Read more »

Pui cu ardei iute

9 April 2012
Pui cu ardei iuteO reteta delicioasa de pui cu:ceapa, usturoi, ardei iute, vin alb, patrunjel verde, marar, verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 2-3 ardei iuţi 100 g vin alb câteva fire de pătrunjel verde şi de mărar verde sare piper 100 ml ulei Mod de preparare: Căleşti…
Read more »

Cocktail Frozen Ballini

9 April 2012
Cocktail Frozen BalliniO reteta simpla de Cocktail Frozen Ballini din: champagne, piure de piersici, votca, lichior de piersici, zahar si lamaie. Ingrediente: 5 cl champagne 4 lingurite de piure de piersici 3 cl votca 3 cl lichior de piersici 1 cl zahar lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza cu putin gheata zdrobita in mixerul electric.…
Read more »

Cozonac Kugelhupf

9 April 2012
Cozonac KugelhupfO reteta delicioasa de cozonac din: unt, oua, faina, lapte, zahar, drojdie, coaja de lamaie, stafide, zahar pudra, sare, alune de padure. Ingrediente: 300 g unt 10 ouă 10 linguri făină 8 linguri lapte 4 linguri zahăr 20 g drojdie 1 lingură coajă rasă de lămâie 100 g stafide 2 linguri zahăr pudră sare 1…
Read more »

Supa picanta cu crenvursti si cartofi

9 April 2012
Supa picanta cu crenvursti si cartofiO reteta delicioasa de supa picanta cu: crenvusti afumati, cartofi noi, supa de pui, morcov, ceapa, telina, ardei gras, ulei, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 5-6 crenvurşti afumaţi 1 kg cartofi noi 1,5 1 supă de pui 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 1 ardei gras ulei 1 linguriţă cu maghiran sare piper   Mod…
Read more »

Biscuiti condimentati

9 April 2012
Biscuiti condimentatiO reteta gustoasa de biscuiti din: faina, oua, unt, lapte, zahra, sare, migdale, nucsoara, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 1 kg făină 4 ouă 300 g unt 100 ml lapte 250 g zahăr 1 vârf cuţit sare 100 g migdale (nuci) măcinate 1 vârf cuţit nucşoară 1 linguriţă scorţişoară măcinată 2/3 lingurita cuisoare macinate Mod de preparare:…

Salata de cruditati cu pui

9 April 2012
Salata de cruditati cu puiO reteta gustoasa de salata cu: piept de pui, telina, mar, maioneza, branza telemea, rosii, sare. Ingrediente: 300 g file de piept de pui afumat 1 ţelină 1 măr 3 linguri cu maioneză 100 g brânză telemea 4 roşii sare Mod de preparare: Taie pieptul de pui în fâşii cât mai subţiri. Separat, curăţă ţelina…
Read more »

Ingheţată de vanilie cu alune de pădure şi ciocolată

9 April 2012
Ingheţată de vanilie cu alune de pădure şi ciocolatăO reteta delicioasa de inghetata din: inghetata de vanilie, smantana lichida, zahar, extract de vanilie, alune de padure, ciocolata amara. Ingrediente: 500 g îngheţată de vanilie 250 ml smantană lichidă 75 g zahăr 1/2 de linguriţă extract de vanilie 100 g alune de pădure 125 g ciocolată amară pentru ornat Mod de preparare: Smantana lichidă,…
Read more »

Reteta zilei: Varza calita cu carnati la gratar

9 April 2012
Reteta zilei: Varza calita cu carnati la gratarO reteta de varza calita cu carnati la gratar din: varza murata, slanina afumata, bulion, sare, piper si carnati. Ingrediente: 2 verze murate 1 bucata slanina afumata Bulion Sare Piper 3 carnati   Mod de preparare: Se toaca varza murata marunt si se scurge de zeama. Se adauga sare si piper dupa gust. Slanina se…
Read more »

Mancare greceasca cu carne de miel

9 April 2012
Mancare greceasca cu carne de mielO reteta delicioasa de mancare greceasca din: carne de miel, ulei de masline, ceapa rosie, vin alb, salata verde, oua, ceapa verde, marar, sare, piper, oregano. Ingrediente: 1 kg carne macră de miel 50 ml ulei de măsline 1 ceapă mare roşie 1 pahar cu vin alb 1 salată verde 2 ouă 1 legătură ceapă…
Read more »

Cocktail Stockholm 75

9 April 2012
Cocktail Stockholm 75O reteta simpal de Cocktail Stockholm 75 din: zeama de lamaie, votca lemon, zahar si champagne. Ingrediente: 2 cl zeama de lamaie 3 cl votca lemon 2 cl zahar champagne   Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele, cu exceptia sampaniei, in shaker cu gheata, apoi turnam amestecul prin strecuratoarea de bar intr-un pahar de sampanie.…
Read more »

Mocaccino Ice

9 April 2012
Mocaccino IceO reteta ed Mocaccino Ice din: espresso lungo, lapte, smantana, sirop de cacao, gheata, zahar, zahar vanilat, scortisoara si cafea rasnita. Ingrediente: 2 cesti espresso lungo 100 ml lapte 50 ml smantana dulce 1 lingura sirop de cacao/sirop de ciocolata 6 cuburi de gheata 2 linguri zahar 1 pliculet zahar vanilat pentru decor: praf de…
Read more »

Tarta cu branza

9 April 2012
Tarta cu branzaO reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, lapte, smantana, sare, telemea de oi, oua, rosii cherry, oregano, ulei de masline, busuioc. Ingrediente aluat: 500 g faină 170 g unt 150 ml lapte 4 linguri smântână 1praf de sare Ingrediente umplutură: 400 g telemea de oi sau de capră 3 ouă 10 roşii cherry 1 linguriţă…
Read more »

Ciorbă cu lapte bătut

9 April 2012
Ciorbă cu lapte bătutO reteta delicioasa de ciorba cu: ceapa, morcov, radacina de patrunjel, rosii, fasole verde, mazare, cartofi, sare, marar, patrunjel, piper, lapte batut. Ingrediente: 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 3-4 roşii o mână păstăi de fasole verde o mână de mazăre 3 cartofi sare 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel piper 1 l lapte…
Read more »

Sarmale in frunze de spanac

9 April 2012
Sarmale in frunze de spanacO reteta delicioasa de sarmale din: spanac, ficat de pui, carne de porc, ceapa, rosii, nuca de cocos, nuca,  untura, mustar, bulion, cimbru, maghiran, chilii, pasta de ardei picant, sare, piper, vin alb, zahar. Ingrediente: 20-24 frunze de spanac 250 g ficat de pui 250 g carne tocată de porc 2 cepe 4 roşii 100…
Read more »

Salata de vara

9 April 2012
Salata de varaO reteta delicioasa de salata de vara din: cartofi noi, ridichi, castraveti, marar, alune, ulei, sare, piper, ceapa, chefir, mustar iute, otet de vin alb. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 legătură de ridichi 3-4 castraveţi 1 legătură de mărar 50 g alune ulei sare piper Ingrediente dressing: 1 ceapă mică 200 ml chefir 1…
Read more »

Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte

8 April 2012
Borsuri si ciorbe pentru masa de PaşteBorsuri si ciorbe pentru masa de Paşte Bors moldovenesc cu ciuperci   O reteta delicioasa de bors cu ciuperci, varza, ardei, gogosar, ceapa rosie, cartofi, rosii, morcovi, marar, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci 500 g varză un ardei un gogoşar o ceapă roşie 3-4 cartofi 100 g roşii prunişoare 2 morcovi 2…
Read more »

Retete de post: Paste cu ciuperci si verdeata

8 April 2012
Retete de post: Paste cu ciuperci si verdeataO reteta de paste cu ciuperci si verdeata din: paste fara ou, ciuperci, busuioc, patrunjel, menta, usturoi, ulei de rapita, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 gr paste fara ou 250 gr ciuperci proaspete 1 legatura de busuioc 1 legatura de patrunjel 1 legatura de menta 2 catei de usturoi 150 ml ulei…
Read more »

Cincisprezece retete cu pui pentru masa de Paşte

8 April 2012
Cincisprezece retete cu pui pentru masa de PaşteCincisprezece retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui aromat   O reteta de pui aromat din: pui, unt, cimbru, oregano, maghiran, usturoi, cartofi, ceapa, morcovi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 100 gr. unt cimbru rozmarin oregano maghiran usturoi pisat 6 cartofi medii 3 cepe 1 morcov 1 lamaie sare…
Read more »

Frittata cu legume si cascaval

8 April 2012
Frittata cu legume si cascavalO reteta de frittata cu legume si cascaval din: ulei de masline, ceapa rosie, ciuperci, cartofi, rosii, cascaval, sparaghel, oua, lapte, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline 1 ceapa rosie mica 100 grame ciuperci tocate 4 cartofi feliati 100 grame broccoli 100 grame rosii 100 grame cascaval sparanghel 7 oua 20 ml lapte sare…
Read more »

Trei retete cu carne de miel pentru Paşti

8 April 2012
Trei retete cu carne de miel pentru PaştiSarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Trei retete cu carne de miel pentru Paşti:   Sarmalute din foi de vita cu carne de miel O reteta de sarmalute din foi de vita cu carne de miel din: foi…
Read more »

Găluşte cu spanac

8 April 2012
Găluşte cu spanacO reteta de galuste cu spanac din: frunze de spanac, branza de vaci, oua, galbenusuri, cascaval, faina, fulgi de migdale, nucsoara si sare. Ingrediente: 130 g frunze de spanac 200 g branza de vaci 3 oua 2 galbenusuri 100 g cascaval 120 g faina 50 g fulgi de migdale nucsoara macinata sare   Mod de…
Read more »

Sarmalute din foi de vita cu carne de miel

8 April 2012
Sarmalute din foi de vita cu carne de mielO reteta de sarmalute din foi de vita cu carne de miel din: foi de vita, carne de miel, ceapa, morcov, roez, lamaie, supa de oase, verdeata, frunze de menta, sare, piper si ulei. Ingrediente: foi de vita 800 g carne de miel 2 cepe 1 morcov 3 linguri cu orez 1 lamaie 200 ml…
Read more »

Sase Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte

8 April 2012
Sase Cocktailuri savuroase pentru masa de PaşteVa prezentam Sase Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni O reteta de cocktail bacardi cu capsuni din: bacardi, capsuni, zahar, zeama de lamaie si gheata. Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3 linguri zahar zeama de lamaie gheata macinata   Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un blender cu gheata.…
Read more »

Cotlete de miel in crusta picanta

8 April 2012
Cotlete de miel in crusta picantaO reteta de cotlete de miel in crusta picanta din: cotlete de miel, miere, otet, frunze de menta, pesmet, malai, sare, piper, cimbru, maghiran, nucsoara si ulei. Ingrediente: 4-6 cotlete de miel 1/2 cescuta cu miere 1 lingura cu otet 1 lingura cu frunze de menta uscata 6 linguri cu pesmet 2 linguri cu malai…
Read more »

Salată caldă de ficaţei

8 April 2012
Salată caldă de ficaţeiSe spune că bucătarii francezi folosesc tot ce poate oferi un pui, mai puţin piuitul. Din gât şi din picioare se face o supă, inima şi pipota se păstrează în untură de raţă, iar ficatul se poate folosi pentru a prepara pateuri şi terine sau o mancare preferată de clienţii bistrourilor şi anume salata caldă…
Read more »

Reteta zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni

8 April 2012
Reteta zilei: Cocktail Bacardi cu capsuniO reteta de cocktail bacardi cu capsuni din: bacardi, capsuni, zahar, zeama de lamaie si gheata. Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3 linguri zahar zeama de lamaie gheata macinata   Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un blender cu gheata. Se adauga Bacardi,  zaharul si cateva picaturi de zeama de lamaie. Se amesteca timp…
Read more »

Coronita de Paşte

8 April 2012
Coronita de PaşteO reteta de coronita de Paşte din: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, cacao, ghimbir, zahar vanilat si esenta de rom. Ingrediente: 250 ml iaurt cu fructe 250 g zahar pudra 350 g faina 5 oua 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingurita praf de copt…
Read more »

Pudding în sos caramel

8 April 2012
Pudding în sos caramelO reteta de pudding in sos caramel din: curmale, bicarbonat de sodiu, faina, zahar brun, produs tartinabil, albusuri, esenta de vanilie, zahar brun, sirop si crema de branza degresata. Ingrediente: 175 g curmale fara samburi 1 lingurita bicarbonat de sodiu 175 g faina pentru prajituri 175 g zahar brun 50 g produs tartinabil cu 70&…
Read more »

Drob de miel cu sparanghel si boia de ardei

8 April 2012
Drob de miel cu sparanghel si boia de ardeiO reteta de drob de miel cu sparanghel si boia de ardei din: maruntaie de miel, oua, ulei, ceapa verde, ardei grasi, sparanghel, margarina, faina, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: maruntaiele de la miel (inima, ficat, palmani si rinichi) 5 oua 4 oua fierte 2 linguri cu ulei 2 legaturi de ceapa verde…
Read more »

Tort de branza

8 April 2012
Tort de branzaO reteta de tort de branza din: paine, pate de porc, muschi, castraveti, branza de vaci, smantana, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 paine rotunda alba sau neagra 200 g pate de porc 250 g muschi file 2 castraveti murati 500 g branza de vaci 3 linguri cu smantana 1 catel de usturoi 2…
Read more »

Retete de post: Chiftele din cartofi

8 April 2012
Retete de post: Chiftele din cartofiO reteta de chiftele din cartofi din: cartofi, faina, sare si ulei. Ingrediente: 500 de grame de cartofi 2 linguri cu făină sare ulei   Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă şi se pisează sau se trec prin maşina de tocat. Se amestecă cu făină, se pune sare şi se frămîntă. Se fac…
Read more »

Cocktail Riz Bar Fizz

8 April 2012
Cocktail Riz Bar FizzO reteta simpla de Cocktail Riz Bar Fizz din: suc de grepfrut, suc de ananas, sirop de grenadine si sampanie. Ingrediente: 3 cl suc de grepfrut 2 cl suc de ananas 1 cl sirop de grenadine sampanie   Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fucte cu sirop de grenadine si cu gheata in shaker,…
Read more »

Cincisprezece idei de retete pentru masa de Paşte

8 April 2012
Cincisprezece idei de retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun cincisprezece idei de retete pentru masa de Paşte: Coaste de miel in alcool aromat   O reteta de coaste de miel in clacool aromat din: coaste de miel, coiac, rozmarin, cimbru,…
Read more »

Frappe cu cartofi, şofran, ciocolată şi lichior de nuci verzi

8 April 2012
Frappe cu cartofi, şofran, ciocolată şi lichior de nuci verziO reteta de Frappe cu cartofi, şofran, ciocolată şi lichior de nuci verzi din: cartof, lapte, smantana, ciocolata, lichior de nuci, zahar, galbenusuri, sofran, glucoza si unt. Ingrediente: 1 cartof (circa 60 g) 130 ml lapte 130 ml smantana dulce 100 g ciocolata menaj 100 ml lichior de nuci verzi rece (sau lichior de nuci)…
Read more »

Coaste de miel in alcool aromat

8 April 2012
Coaste de miel in alcool aromatO reteta de coaste de miel in clacool aromat din: coaste de miel, coiac, rozmarin, cimbru, ienupar, ceapa, usturoi, vin alb sec, miere, lamaie, ulei de masline, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 2 coaste de miel 3 linguri coniac rozmarin cimbru ienupar pentru marinata: 2 cepe 4-5 catei de usturoi 200 ml vin alb sec…
Read more »

Paste cu spanac si parmezan

8 April 2012
Paste cu spanac si parmezanO reteta de paste cu spanac si parmezan din: spanac, unt, ceapa, usturoi, smantana, paste scurte, ulei, cascaval, oua, unt, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g frunze de spanac 3 linguri unt 1 ceapa 3 catei de usturoi 120 ml smantana 400 g paste scurte 1 lingura ulei 100 g cascaval ras 3 oua…
Read more »

Cotlete de miel cu rozmarin

8 April 2012
Cotlete de miel cu rozmarinO reteta de cotlete de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, rozmarin, ulei de masline, masline, unt, coaja de lamaie si usturoi. Ingrediente: 8 cotlete de miel duble (unite pe sira spinarii) 2 fire rozmarin 7 linguri ulei de masline pentru unt cu masline: 75 g masline negre tocate 100 g unt coaja de…
Read more »

Pasca fara aluat

8 April 2012
Pasca fara aluatO reteta de pasca fara aluat din: branza de vaci, zahar praf, unt, galbenusuri, smantana, migdale, stafide, curmale, smochine, caise, coaja de citrice, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 800 g branza de vaci bine stoarsa 400 g zahar praf 100 g unt 3 galbenusuri 2 linguri smantana grasa 100 g nuci sau migdale pisate fructe…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu