vineri, 5 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #34


Retete de Paste:

Canneloni la cuptor

5 March 2012
Canneloni la cuptorO reteta de canneloni la cuptor din: usturoi, morcov, praz, ulei de masline, rosii uscate, sare, piper, canneloni, ceapa, margarina, faina, lapte, smantana, nucsoara si branza. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 1 morcov 1 fir de praz 1 lingură ulei de măsline roşii uscate sare piper 12 canneloni 1 ceapă 30 g margarină 30 g…
Read more »

Supa Ajiaco

5 March 2012
Supa AjiacoMâncarea naţională columbiană este o supă de pui consistentă, numită ajiaco. Ea este foarte populară în întreaga tară, dar varianta sa cea mai bine cunoscută este cea care se prepară în capitala ţării, în oraşul Bogota. Pentru a prepara Ajiaco bogotano se fierb la foc mic bucăţile de pui într-o zeamă aromatizată cu ceapă, usturoi…
Read more »

Cocktail Country Glory

5 March 2012
Cocktail Country GloryO reteta simpla de Cocktail Country Glory din: lichior de piersici, rachiu de piersici, vin spumant si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior de piersici 1 cl rachiu de fructe vin spumant sec coaja de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine lichiorul si rachiul de fructe intr-o cupa de sampanie si completam cu…
Read more »

Salată de paste cu praz

5 March 2012
Salată de paste cu prazO reteta delicioasa de salata de paste cu: vanata, ulei de masline, rosii, praz, piper. Ingrediente: 100 g paste cu formă de tub o vânătă 50 ml ulei de măsline 2 roşii 1/2 fir de praz piper după gust Mod de preparare: In apa clocotită şi puţin sărată, se răstoar­nă pastele să fiarbă. Intre timp,…
Read more »

Bibilica fripta cu curry si banane gratinate

5 March 2012
Bibilica fripta cu curry si banane gratinateO reteta de bibilica fripta cu curry si banane gratinate din: bibilica, supa de pasare, branza de vaci, curry mild, unt, ulei, branza mimolette, banane, lapte de cocos, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilica un cub concentrat de supa de pasare 1 lingur curry mild 120 g branza de vaci grasa foarte proaspata…
Read more »

Reteta zilei: Minitarte

5 March 2012
Reteta zilei: MinitarteO reteta de minitarte din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, frisca, crema caramel si fructe proaspete. Ingrediente: pentru aluat: 100g unt 150g zahar 300g faina 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie pentru umplutura: frisca crema caramel fructe proaspete sau din compot   Mod de preparare: Untul se freaca bine cu zaharul pana…
Read more »

Tocana haiduceasca cu carne de vita

5 March 2012
Tocana haiduceasca cu carne de vitaO reteta delicioasa de tocana haiduceasca din:pulpa de vita, ceapa, rosii,  ardei gras, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu, boia iute, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 3-4 cepe 2-3 roşii 1 ardei gras 100 ml suc de roşii 4-5 căţei de usturoi 1 ardei iute 1 pahar cu…
Read more »

Ciorba de broccoli

5 March 2012
Ciorba de broccoliO reteta delicioasa de ciorba de broccoli, morcov, telina, ardei gras, fenicul, ceapa rosie, varza creata, rosii, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, smantana, crutoane. Ingrediente: un morcov un sfert de ţelină doi ardei graşi roşii un ardei gras verde 500 g broccoli un fenicul o ceapă roşie 400 g varză creaţă 3 roşii…
Read more »

Crap cu ardei iute

5 March 2012
Crap cu ardei iuteO reteta delicioasa de crap cu: rosii, ardei iute, ceapa, morcov, usturoi, pasta de tomate, vin alb, faina, lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 700 g crap eviscerat 6-7 roşii 1 ardei iute 2 cepe 1 morcov 6 căţei de usturoi 3 linguri cu pastă de tomate 1 pahar cu vin alb sec 1 lingură cu făină…
Read more »

Supe si ciorbe: Supa de legume

5 March 2012
Supe si ciorbe: Supa de legumeO reteta delicioasa de supa de legume, morcovi, ceapa verde, radacina de patrunjel, telina, cartofi, dovlecel, patrunjel, unt, sare. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 legătură de ceapă verde 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2-3 cartofi 1 dovlecel 1 legătură de pătrunjel 2 linguri cu unt sare Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi pune-o la…
Read more »

Friptura din piept de rata

5 March 2012
Friptura din piept de rataO reteta delicioasa de friptura de rata, suc de portocale, ghimbir, miere, supa de pui, sos de soia, unt, ardei copt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cană cu suc de portocală 1 piept de rata 1 linguriţă cu ghimbir ras 2 linguri cu miere 1 cănă cu supă de pui 3/4 cană cu sos de…
Read more »

Salata de pui cu mere

5 March 2012
Salata de pui cu mereO salata delicioasa cu: salata verde, carne de pui, mere, morcov, maioneza, sare. Ingrediente: o salată 100 g car­ne de pui fiartă 2 mere 1 morcov o linguriţă maioneză sare Mod de preparare: Se spală salata, se taie, apoi se pune într-un castron. Carnea de pui se feliază mărunt, apoi se rad morcovul şi merele.…
Read more »

Paste cu sos de roşii

5 March 2012
Paste cu sos de roşiiO reteta de paste cu sos de rosii din: ceapa, usturoi, ulei de masline, pasta de rosii, supa, rosii, sare, piper, spaghete si busuioc. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de roşii 500 g roşii bucăţi (cutie) 250 ml supă sare piper 500 g spaghete 4…
Read more »

Salata cu urda si scortisoara

5 March 2012
Salata cu urda si scortisoaraO reteta delicioasa de salata cu: salata verde, morcov, rosii, urda, scortisoara, parmezan, ulei de masline, otet, sare. Ingrediente: o salată verde 1 morcov 3 roşii 200 g urdă 1 linguriţă scor­ţişoară 150 g parmezan ras ulei de măsline oţet balsamic sare Mod de preparare: Se spală salata, se scurge şi se taie, se curăţă…
Read more »

Gratin de macaroane cu langusta

5 March 2012
Gratin de macaroane cu langustaO reteta de gratin de macaroane cu langusta din: macaroane, languste, sos, smantana, parmezan, unt, sare si piper. Ingrediente: 250 g macaroane 2 cozi de languste crude (congelate) 2 pliculeţe sos pentru crustacee, congelat (tip Picard) 100 ml smântână lichidă 75 g parmezan ras 20 g unt sare piper măcinat proaspăt Mod de preparare: Preîncălziţi…
Read more »

Lasagna cu parmezan si cimbru

5 March 2012
Lasagna cu parmezan si cimbruO reteta de lasagna cu parmezan si cimbru din: morcovi, praz, dovlecei, fenicul, supa, unt, faina, lapte, branza, parmezan, cimbru, sare, piper si foi de lasagna. Ingrediente: 3 morcovi 1 fir de praz 2 dovlecei 1 fenicul 250 ml supă 50 g unt 50 g făină 400 ml lapte 200 g brânză pentru pizza 100…
Read more »

Salata din cartofi cu scrumbie

4 March 2012
Salata din cartofi cu scrumbieO reteta de salata din cartofi cu scrumbie din: scrumbie, cartofi, mar, castravete, ceapa, capere, ulei vegetal, otet diluat, mustar, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 300 g scrumbie sarata 5 cartofi fierti un mar un castravete 1/2 ceapa 2 linguri capere 4 linguri ulei vegetal o lingura otet diluat (3%) o lingurita mustar frunze de…
Read more »

Tort victorian clasic

4 March 2012
Tort victorian clasicO reteta de tort victorian clasic din: clasic, unt, oua, faina, praf de copt, lapte, zahar pudra, zahar vanilat si gem de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 200 g zahar 200 g unt moale 4 oua 200 g faina o lingurita praf de copt 2 linguri lapte pentru crema: 100 g unt moale 140 g zahar…
Read more »

Cotlet de berbecut cu cartofi aerati

4 March 2012
Cotlet de berbecut cu cartofi aeratiO reteta de cotlet de berbeut cu cartofi aerati din: cotlet de berbecut, cartofi, hasme, ciuperci, zeama, vin de desert, unt, ulei de masline, ulei vegetal, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 portii de cotlet de berbecut cu os 6 cartofi 6 hasme 6 ciuperci champignon cate 300 ml zeama din carne de…
Read more »

File de porc condimentat

4 March 2012
File de porc condimentatO reteta de file de porc condimentat din: file de porc, ulei, paste late, sare, ceapa, usturoi, chilii, rosii si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3 linguri ulei 250 g paste late sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 chilii 50 g roşii piper   Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe…
Read more »

Reteta zilei: Desert cu biscuiti

4 March 2012
Reteta zilei: Desert cu biscuitiO reteta de desert cu biscuiti din: smantana, crema de branza, crema caramel, biscuiti de ciocolata, pandispan si ciocolata neagra. Ingrediente: 300g smantana 300g crema de branza 300g crema caramel 200g biscuiti de ciocolata 1/2 foaie de pandispan ciocolata neagra   Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza  crema de branza cu crema caramel si…
Read more »

Pizza cu spaghete

4 March 2012
Pizza cu spagheteO reteta de pizza cu spaghete din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, branza dulce de vaci, piper, nucsoara, branza, rosii cherry, suc de rosii, ketchup, sos tabasco, sunca si rucola. Ingrediente: 250 g spaghete sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 125 g brânză dulce de vaci 3 ouă 8 linguri brânză fărâmiţată piper nucşoară rasă…
Read more »

Supa crema din salata creata

4 March 2012
Supa crema din salata creataO reteta de supa crema din salata creata din: cartofi, ceapa, zeama de legume, salata creata, ulei de masline si smantana. Ingrediente: 300 g cartofi ceapa 1,5 l zeama de legume 160 g salata creata 2 lingurite ulei de masline 4 linguri smantana   Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste in ulei intr-o…
Read more »

Budinca de mere

4 March 2012
Budinca de mereO reteta de budinca de mere din: faina de grau, stafide, mar, coaja de lamaie, lapte integral, grasime vegetala, praf de copt, scortisoara, cuisoare, nucsoara si zahar brun. Ingrediente: 175 g faina de grau 75 g stafide un mar coaja rasa a unei lamai 150 ml lapte integral 75 g grasime vegetala o lingurita praf…
Read more »

Cocktail Shaft

4 March 2012
Cocktail ShaftO reteta simpla de Cocktail Shaft din: aperol, gin, vin spumant sec si portocala. Ingrediente: 3 cl Aperol 3 cl gin vin spumant sec jumatate de felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Aperolul si ginul peste gheata, intr-un pahar pentru bauturi lungi, si completam cu vin spumant rece. Pe marginea paharului asezam o…
Read more »

Turnedou Rossini

4 March 2012
Turnedou RossiniO reteta de turnedou Rossini din: carne de vitel, foie gras, paine, coaja de truge, vin madeira, unt, sare si piper. Ingrediente: 6 felii carne de vitel, de circa 130 g fiecare (muschi sau antricot) 300 g foie gras semipreparat 6 felii paine pentru sendvis 20 g coaja de trufe 4 linguri vin Madeira 80…
Read more »

Budinca de morcovi

4 March 2012
Budinca de morcoviO reteta de budinca de morcovi din: cartofi, carne tocata de vaca, morcovi, smantana, branza cedar, unt, ulei, sos worcestershire, sare si piper. Ingrediente: 750 g cartofi 400 g carne tocata de vaca 750 g morcovi 200 ml smantana grasa 100 g branza cedar 25 g unt 2 linguri cu ulei 1 lingurita cu sos…
Read more »

Prajitura de ciocolata cu clementine si rodii in sirop

4 March 2012
Prajitura de ciocolata cu clementine si rodii in siropO reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu clementine si rosii in sirop din: ciocolata, unt, rom, ou, zahar, frisca, cacao, clementine, scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata cu 70% cacao 125 g unt, taiat cuburi 3 linguri rom, cointreau sau whisky 1 ou si 2 galbenusuri 75 g zahar 175 g frisca lichida…
Read more »

Cocktail Apricot

4 March 2012
Cocktail ApricotO reteta simpla de Cocktail Apricot din: arpicot brandy, zeama de lamaie, rachiu si sampanie. Ingrediente: 3 cl Apricot Brandy 3 cl zeama de lamaie 1 cl rachiu (Weinbrand) sampanie   Mod de preparare: Lichiorul, zeama de lamaie si rachiul se mixeaza in shaker, se toarna paharul de sampanie si se completeaza cu sampanie rece.…
Read more »

Carne de vita in cidru

4 March 2012
Carne de vita in cidruO reteta de carne de vita in cidru din: piept de vita, unt, morcovi, usturoi, rosii, cidru sec, ceapa verde, cimbrisor, foid e dafin, piper si sare. Ingrediente: 450 g piept de vita 2 linguri unt 4 morcovi un catel de usturoi 3 rosii 600 ml cidru sec ceapa verde cimbrisor uscat foid de afin…
Read more »

Miel la cuptor umplut cu porumb şi caise

4 March 2012
Miel la cuptor umplut cu porumb şi caiseO reteta de miel la cuptor umplut cu porumb si caise din: ceafa de miel, sare, piper, caise uscate, pesmet, boabe de porumb, chives, albus si mustar de dijon. Ingrediente: 700 g ceafa de miel, dezosata Sare si piper negru 75 g caise uscate 125 g pesmet din paine integrala 175 g boabe de porumb,…
Read more »

Cum se prepara musaca vegetariana (video)

4 March 2012
O reteta video despre cum se prepara musaca vegetariana, un preparat deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara musaca vegetariana Pofta buna!
Read more »

Salata cu cascaval si usturoi

4 March 2012
Salata cu cascaval si usturoiO reteta de salata cu cascaval si usturoi din: cascaval, usturoi, oua, ridichi, mazare, maioneza, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 80 g cascaval tare 2 catei de usturoi 2 oua fierte 4 ridichii de luna 50 g mazare verde conservata 2 linguri maioneza frunze de patrunjel piper negru macinat sare   Mod de preparare: Cascavalul…

Reteta zilei: Vrabiora de vitel si salata de varza acra

4 March 2012
Reteta zilei: Vrabiora de vitel si salata de varza acraO reteta de vrabioara de vitel si salata de varza acra din: vrabioara de vitel, ciuperci, suc de rosii si condimente. Ingrediente: 7 bucati vrabioara vitel 2 borcane ciuperci intregi Suc de rosii Condimente cu sare de mare   Mod de preparare: Se spala bine carnea. Se condimenteaza si se pune intr-o tava potrivita. Se…
Read more »

Paste cu brânză dulce

4 March 2012
Paste cu brânză dulceO reteta de paste cu branza dulce din: paste, sare, ceapa, ardei gras, rosii, arpagic, ulei de masline, crema de branza si piper. Ingrediente: 500 g paste subţiri sare 2 cepe 2 ardei graşi roşii 3 roşii 1/2 legătură arpagic 2 linguri ulei de măsline 300 g cremă de brânză piper   Mod de preparare:…
Read more »

Supa Samgyetang

4 March 2012
Supa SamgyetangCu siguranţă orice ţară are câteva simboluri culinare, iar printre acestea se numără, de regulă, şi o supă de pasăre specifică. In Coreea, de pildă, aceasta este samgyetang. Samgyetang mai este cunoscută sub numele de supă de pui cu ginseng. Pentru prepararea ei se foloseşte un pui foarte tânăr, întreg, preferabil de cinci până la…
Read more »

Saint – Jacques A La Coque

4 March 2012
Saint – Jacques A La CoqueO reteta de Saint – Jacques A La Coque din: scoici, foitaj, praz, morcov, galbenus, unt, piper rosu, ceapa, sare grunjoasa, sare fina si piper. Ingrediente: 4 scoici mari saint-jacques sau 8 mia mici (aveti nevoie de cochiliile intregi) 1 pachet de foitaj 2 fire mici de praz 1 morcov 1 galbenus 30 g unt…
Read more »

Supa finalndeza

4 March 2012
Supa finalndezaO reteta de supa finlandeza din: fasole verde, ceapa, cartofi, conopida, morcov, spanac, unt, lapte, faina, patrunjel verde, apa, sare si piper. Ingrediente: 200 g fasole verde 1 ceapa 2 cartofi 1 conopida mica 1 morcov 200 g spanac 100 g unt 1 l lapte 1 lingura faina 1 legatura patrunjel verde 1,5 l de…
Read more »

Budinca de ceapa si sunca

4 March 2012
Budinca de ceapa si suncaO reteta de budinca de ceapa si sunca din: cartofi, sunca afumata, ceapa, ardei gras, smantana, feta, oua, ulei de masline, pesmet si sare. Ingrediente: 300 g cartofi 300 g sunca afumata 3 cepe mari 1 dovlecel 1 ardie gras 200 g smantana 200 g feta 2 oua 2-3 linguri cu ulei de masline pesmet…
Read more »

Plăcintă cu fructe si brânză

4 March 2012
Plăcintă cu fructe si brânzăO reteta de placinta cu fructe si branza din: faina, praf de cacao, sare, zahar, unt, ou, branza dulce, iaurt, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, gelatina, frisca, capsuni, zmeura, afine si glazura. Ingrediente: blat:  200 g făină 2 linguriţe praf de cacao 1 praf de sare 2 linguri zahăr 100 g unt rece 1…
Read more »

Supa de oua

4 March 2012
Supa de ouaSupa de pui joacă un rol esenţial în bucătăria chinezeasca. Ea este folosită atât ca bază pentru sosuri. cât şi pentru a prepara orice supă, de la modesta wonton şi până la luxoasa supă din cuiburi de pasăre. Una dintre supele de pui cel mai uşor de facut din repertoriul gastronomic chinezesc este supa de…
Read more »

Penne cu ratatouille

4 March 2012
Penne cu ratatouilleO reteta de penne cu ratatouille din: penne, sare, vanata, dovlecel, ardei gras, ceapa, ulei de masline, piper si parmezan. Ingrediente 500 g penne sare 1 vanata medie 1 dovlecel mare 1 arde gras rosu mic 1 ardei gras galben mic 1 ceapa 3 linguri ulei de masline piper 100 g parmezan   Mod de…
Read more »

Rigatoni cu ton

4 March 2012
Rigatoni cu tonO reteta de rigatoni cu ton din: paste rigatoni, ton, mazare, smantana, feta, cascaval, usturoi, unt si ulei de masline. Ingrediente: 500 g paste rigatoni (tuburi) 2 cutii cu ton bucati in suc propriu 1 cutie mica de mazare 200 g smantana pentru gatit 150 g feta 50 g cascaval ras 2-3 catei de usturoi…
Read more »

Budinca de ciocolata

4 March 2012
Budinca de ciocolataO reteta de budinca de ciocolata din: praf de cacao, faina de grau, frisca, zahar, lapte, pesmete, unt, oua, coniac, migdale si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 3 linguri praf de cacao 60 g faina de grau 2 linguri frisca 60 g zahar un pahar lapte 125 g pesmete 50 g unt 2 oua o lingura…
Read more »

Muschiulet de vita cu legume la cuptor

4 March 2012
Muschiulet de vita cu legume la cuptorO reteta de muschiult de vita cu legume la cuptor din: muschi de vita, ulei vegetal, paprica, mustar, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 1 kg muschiulet de vita 4 linguri ulei vegetal 2 linguri paprica uscata 3 linguri mustar o lingurita usturoi tocat 1/2 lingurita piper negru macinat sare   Mod de preparare: Muschiuletul se…
Read more »

Aperitiv englez

4 March 2012
Aperitiv englezO reteta de aperitiv englez din: carne afumata, morcov, ciuperci, castravete, broccoli, masline, marar, patrunjel, pasta de tomate, zahar, ulei vegetal, mustar, sare si piper. Ingrediente: 100 g carne afumata 1 morcov 50 g ciuperci marinate un castravete murat 2 buchetele broccoli marinat 5 masline frunzulite de marar si patrunjel pentru amestecul de condimente: 2…
Read more »

Budinca de dovlecei

4 March 2012
Budinca de dovleceiO reteta de budinca de dovlecei din: dovlecei, oua, smantana, parmezan, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei subtiri 5 oua 2 linguri cu smantana 3 linguri cu parmezan 2 linguri cu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spala dovleceii in coaja si sterge-i cu un prosop de hartie. Feliaza-l…
Read more »

Prajitura cu cafea

4 March 2012
Prajitura cu cafeaO reteta de prajitura cu cafea din: oua, zahar, nuci, cafea, faina, praf de copt, zahar, apa, cacao si unt. Ingrediente: 4 oua 1 cana zahar 1 cana nuci macinate 10 linguri cafea preparata 200 g faina 1 praf de copt pentru sirop: 6 linguri zahar 600 ml apa pentru glazura: 3 linguri cacao 5…
Read more »

Sufleu picant cu macaroane şi mazăre

4 March 2012
Sufleu picant cu macaroane şi mazăreO reteta de sufleu picant cu macaroane si mazare din: macaroane, sare, mazare, bacon, unt, parmezan si gouda. Ingrediente: 500 g macaroane sare 200 g mazare tucata 200 g mazare obisnuita 100 g bacon 1 lingura unt cate 50 g parmezan ras si gouda   Mod de preparare: Fierbeţi macaroanele în apă cu sare, conform…
Read more »

Reteta zilei: Carne de porc cu orez

3 March 2012
O reteta de carne de porc cu orez din: carne de porc, ceapa, morcovi, ardei, orez, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 felii mai groase de carne de porc 5 cepe 3 morcovi 1 ardei 1 cana orez 4 cartofi 0 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Morcovii se spala, se curata…
Read more »

Prajitura cu zulufi de lamaie

3 March 2012
Prajitura cu zulufi de lamaieO reteta de prajitura cu zulufi de lamaie din: unt, zahar fin, faina cu agent de crestere, lapte, coaja de lamaie, oua, sare, lamaie, si zahar pudra. Ingrediente: 110 g de unt moale, plus extra pentru uns 180 g zahar fin 180 g de faina cu agent de crestere 4 linguri cu lapte coaja rasa…
Read more »

Salata belgiana cu andive

3 March 2012
Salata belgiana cu andiveO reteta de salata belgiana cu andive din: andive, telina, maioneza, pere, boia dulce, sare, ulei, faina, mustar, zeama de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g andive 2 telina 4 linguri maioneza 2 pere un varf cutit boia dulce sare pentru maioneza: 40 ml ulei 1 lingura cu varf faina 150-200 ml apa calda 2…
Read more »

Ciorba picanta de legume

3 March 2012
Ciorba picanta de legumeO reteta de ciorba picanta de legume din: ulei, ceapa rosie, fasole rosie, morcov, telina, usturoi, chilli, piper si supa de zarzavat. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa rosie 20 g fasole rosie boabe 1 morcov 1 telina 2 catei de usturoi un praf de chilli sau 1 ardei iute un praf de piper 1…
Read more »

Peste cu verdeturi

3 March 2012
Peste cu verdeturiO reteta de peste cu verdeturi din: peste, ulei, pasta de tomate, rosii, cartofi, ardei grasi, ceapa, vin alb, marar, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peste (hering, cod, crap) 150 ml ulei 3 linguri pasta de tomate 3 rosii 500 g cartofi 2 ardei grasi 1 ceapa mare 50 ml vin…
Read more »

Berbecut cu legume

3 March 2012
Berbecut cu legumeO reteta de berbecut cu legume din: berbecut, ceapa, mazare, prag de maghiran, margarina, faina, sare si boia dulce. Ingrediente: 2-3 felii de berbecut 1 ceapa 1 ceasca mazare (din conserva sau congelata) 1/4 l zeama in care a fiert mazarea 1 lingurita praf de maghiran 1 lingura margarina sau ulei 1 lingura faina sare…
Read more »

Budinca cu nuci si curmale

3 March 2012
Budinca cu nuci si curmaleO reteta de budinca cu nuci si curmale din: caju, fructe confiate, curmale, galbensuri, albusuri, zahar pudra, faina de grau, praf de cacao, lapte si unt. Ingrediente: cate 4 linguri de caju, nuci, fructe confiate si curmale 2 galbenusuri 4 albusuri 4 linguri zahar pudra 6 linguri faina de grau 2 linguri praf de cacao…
Read more »

Reteta zilei: Supa Buseca

3 March 2012
Reteta zilei: Supa BusecaO reteta de supa Buseca din: burta de vita, naut, ardei gras, ceapa, morcov, usturoi, rosii, boia, frunza de dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700g burta de vita 200g naut 1 ardei gras 1 ceapa 1 morcov 3 catei usturoi 1 cana rosii date pe razatoare 1 lingurita boia 1 frunza de dafin patrunjel…
Read more »

Cocktailuri de weekend #5

3 March 2012
Cocktailuri de weekend #5Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail cu sampanie si Curacao   O reteta simpla de Cocktail cu sampanie si Curacao din: gin, curacao, nectar de maracuja, sampanie si…
Read more »

Salată de morcovi cu chimen indian

3 March 2012
Salată de morcovi cu chimen indianMorcovii dulci se potrivesc cu aroma robustă a chimenului indian, această îmbinare fericită de arome regăsindu-se în multe salate, din Maroc şi până în Liban. Salatele cu morcovi şi chimen au o culoare intensă, portocalie. Aceste aperitive se servesc la temperatura camerei şi sunt foarte populare în sudul bazinului mediteraneean. Toate salatele de morcovi şi…
Read more »

Curry de langusta

3 March 2012
Curry de langustaO reteta de curry de langusta din: langusta, ceapa, ananas, lapte de cocos, iaurt, mil curry, ulei, coriandru, sare si piper. Curry (mild curry): amestec obţinut din condimente şi plante aromatice măcinate foarte fin (poate conţine şi pes­te 40 de ingrediente), putând fi preparat în diverse grade de aromă sau iuţeală. în general, cel clasic…
Read more »

Tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie

3 March 2012
Tarta cu muguri de pin, migdale si lamaieO reteta de tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie din: unt, zahar fin, lamaie, oua, migdale, muguri de pin si mascarpone. Ingrediente: 100 g de unt nesarat, plus extra pentru uns 120 g zahar fin 1 lamaie stoarsa si rasa 3 oua 150 g migdale macinate 40 g de muguri de pin branza…
Read more »

Miel fiert cu sos de verdeturi si capere

3 March 2012
Miel fiert cu sos de verdeturi si capereO reteta de miel fiert cu sos de verdeturi si capere din: pulpa de miel, frunze de dafin, cuisoare, morcov, ceapa, boabe de piper, menta, patrunjel, coaja si suc de portocale, ulei de masline, capere, mustar de dijon, usturoi, sare, piper si frunze de dafin. Ingrediente: 1 pulpa de miel, cam 1 kg 2 frunze…
Read more »

Briose cu portocale glasate

3 March 2012
Briose cu portocale glasateO reteta de briose cu portocale glasate din: faina, praf de copt, unt, zahar fin, oua, coaja de portocla, flori uscate de lavanda, portocala glasata, ccao, ciocolata neagra si suc de portocala. Ingrediente: 175 g de faina 1 lingurita de praf de copt 175 g de unt nesarat 175 g de zahar fin 3 oua…
Read more »

Retete delicioase: Broccoli gratinat

3 March 2012
Retete delicioase: Broccoli gratinatO reteta de broccoli gratinat din: broccoli, cartofi, oua, branza cedar, ceapa, ulei, piper alb, oregano, unt, gris si sare. Ingrediente: 500 g broccoli 2-3 cartofi fierti 8 oua 200 g branza cedar 1 ceapa alba 1 lingura ulei 1/2 lingurita cu piper alb 1/2 lingurita cu oregano unt gris sare   Mod de preparare:…
Read more »

Budinca de oua si ciuperci

3 March 2012
Budinca de oua si ciuperciO reteta de budinca de oua si ciuperci din: ciuperci, oua, albusuri, branza cedar, ceapa, rosii uscate, ardei iute, sare, piper si ulei. Ingrediente: 5 ciuperci proaspete 2 oua 5 albusuri 150 g branza cedar 1 ceapa 1 lingura cu rosii uscate 1/2 ardei iute 1/2 lingurita cu sare 1/4 lingurita cu piper 1 lingura…
Read more »

Napolitane cu cremă de rahat

3 March 2012
Napolitane cu cremă de rahatO reteta de napolitane cu crema de rahat din: foi de napolitane, rahar colorat, lamaie si unt. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane 1/2 kg rahat colorat 1 lamaie 100 g unt   Mod de preparare: Se trece rahatul prin maşina de tocat şi apoi se amestecă cu suc de lămâie strecurat. Pasta se pune…

Cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa (video)

3 March 2012
O reteta video despre cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa, un preparat vegetarian delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa
Read more »

Retetele saptamanii #4

3 March 2012
Retetele saptamanii #4Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Supa crema cu crutoane O reteta de supa crema cu crutoane din: piept de pui, ceapa,…
Read more »

Salata engleza

3 March 2012
Salata englezaO reteta de salata engleza din: file de pui, ciuperci, castraveti, maioneza, mustar, ridichi de luna, telina, frunze de salata si sare. Ingrediente: 300 g file de pui 100 g ciuperci fierte 2 castraveti 125 g maioneza 2 lingurite mustar de masa 2 legatura ridichii de luna telina frunze de salata sare   Mod de…
Read more »

Caldo verde

3 March 2012
Caldo verdeCaldo verde este o supă simplă, dar sintetizează tot ce are mai bun gastronomia ţărănească portugheză. In general, pentru a pregăti această supă, toată lumea foloseşte cam aceeaşi reţetă. De altfel, este atât de simplă, încât şi un novice într-ale gătitului o poate învăţa. La început se căleşte ceapa împreună cu usturoiul în puţin ulei…
Read more »

Crema de lamaie

3 March 2012
Crema de lamaieO reteta de crema de lamaie din: zeama si coaja de lamaie, unt, oua si zahar fin. Ingrediente: zeama si coaja rasa fin de la 4 lamai neceruite 120 g unt 4 oua batute 450 g de zahar fin   Mod de preparare: Coaja rasă, sucul de lămâie, untul, ouăle şi zahărul se pun la…
Read more »

Iepure cu vin si arpagic

3 March 2012
Iepure cu vin si arpagicO reteta de iepure cu vin si arpagic din: spinari de iepre, ficati, inimi, sange de iepure, slanina, arpagic, bureti, unt, smantana, usturoi, zahar, vin rosu, morcov, ceapa, usturoi, cimbru, dafin, patrunjel, ienupar, sare si piper. Ingrediente: spinarile de la 2 iepuri + ficatii si inimile 100 ml sange de iepure 100 g slanina afumata…
Read more »

Muschiulet de vita la cuptor cu budinca

3 March 2012
Muschiulet de vita la cuptor cu budincaO reteta de muschiulet de vita la cuptor cu budinca din: carne de vita, ulei vegetal, sare, faina de grau, oua si lapte. Ingrediente: 1 kg carne de vita (muschiulet) 3 linguri ulei vegetal sare pentru budinca: un pahar faina de grau 3 oua 500 g lapte   Mod de preparare: Se pune carnea intreaga…
Read more »

Tort cu brânză

3 March 2012
Tort cu brânzăO reteta de tort cu branza din: faina, unt, zahar, oua, gelatina, zmeura, afine, branza de vaci, esenta de lamaie, frisca si gem de capsuni Ingrediente: aluat fraged:  125 g făină 75 g unt moale 50 g zahăr blat:  4 ouă 125 g zahăr 125 g făină umplutură:  10 foiţe gelatină 250 g zmeură 375…
Read more »

File de berbecuţ cu legume

3 March 2012
File de berbecuţ cu legumeO reteta de file de berbecut cu legume din: ceapa, ciuperci, untura, sare, chimen, carne de berbec, carne de porc, ou, usturoi, piper, pesmet si grasime. Ingrediente: 1 ceapă de mărime medie 100 g ciuperci proaspete 1 lingură untură sare chimen măcinat 250 g carne de berbec 150 g carne de porc 1 căţel de…
Read more »

Salată în straturi

3 March 2012
Salată în straturiO reteta de salata in straturi din: oua, sparanghel verde, sare, rosii cherry, ceapa verde, gouda, gogosari, ulei de masline, otet balsamic alb, piper, paine si capere. Ingrediente: 3 ouă 250 g sparanghel verde sare 250 g ro­şii cherry 4 cepe verzi 200 g gouda 1 borcan gogoşari (370 ml) 6 linguri ulei de măsline…
Read more »

Tajine de porumbei si curmale

3 March 2012
Tajine de porumbei si curmaleO reteta de tajine de porumbei si curmale din: 4 porumbei, curmale, usturoi, ceapa, unt, grand marnier, coriandru, chimen, scortisoara, ghimber, miere, seminte de susan, sare si piper. ‘Tajine sau tagine este denu­mirea generică a unor feluri de mâncare nord-africane, prepa­rate într-un vas numit tajne. Ingrediente: 4 porumbei pregatiti pentru gatit 16 curmale moi 2…
Read more »

File de miel glasat cu sos de iaurt

3 March 2012
File de miel glasat cu sos de iaurtO reteta de file de miel glasat cu sos de iaurt din: catofi, fasole verde, file de miel, boabe de mustar, zahar brun, rosii, miere, mustar de dijon, iaurt degresat, capere, busuioc, menta, patrunjel, otet de vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 650 g cartofi noi, mici, taiati pe lung in jumatati 250 g fasole…
Read more »

Mâncare de legume coapte cu năut

3 March 2012
Mâncare de legume coapte cu năutO reteta de mancare de legume coapte cu naut din: dovleac, conopida, pastarnac, ulei de masline, seminte de chimion, ardei iute, naut, iaurt dietetic, patrunjel si coriandru. Ingrediente: 1 dovleac mic de placinta, tocat in bucatele 1 conopida, desfacut in buchetele 2 pastarnaci mari, taiati in sferturi pe lungime ulei de masline 1 lingurita seminte…
Read more »

Supa de pastarnac cu patrunjel

3 March 2012
Supa de pastarnac cu patrunjelO reteta de supa de pastarnac cu patrunjel din: ulei de masline, ceapa, pastarnac, frunze de dafin, lapte, supa de legume, patrunjel si smantana. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 700 g de pastarnac, taiat bucati mari 3 frunze de dafin 400 ml de lapte 400 ml supa de legume pentru…
Read more »

Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure

3 March 2012
Prăjitură cu brânză şi fructe de pădureO reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, sare, unt, zahar, ou, branza dulce, mascarpone, oua, zahar vanilinat, zahar, fructe de padure, fulgi de migdale si miere. Ingrediente: 200 g făină 1 praf de sare 100 g unt rece 75 g zahăr 1 ou topping:  500 g brânză dulce 250 g…
Read more »

Rucola cu frigărui de carnaţi

3 March 2012
Rucola cu frigărui de carnaţiO reteta de rucola cu frigarui de carnati din: rucola, ciuperci, ardei grasi, rosii, carnati, sunca afumata, cimbru, ulei de masline, ceapa, otet din vin alb, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 200 g rucola 200 g ciuperci champignon 2 ardei graşi roşii 250 g roşii 4 carnaţi (a 100 g) 100 g şuncă afumată 4…
Read more »

Prajitura cu fulgi de alune

2 March 2012
Prajitura cu fulgi de aluneO reteta de prajitura cu fulgi de alune din: unt, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, sare, albusuri de ou, frisca, gelatina si alune. Ingrediente: aluat:  200 g unt 300 g făină 1 lingură praf de copt 100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 1 ou sare umplutură:  2 albuşuri de ou 100…
Read more »

Gulie la cuptor, cu mazare si morcovi

2 March 2012
Gulie la cuptor, cu mazare si morcoviO reteta de gulie la cuptor, cu mazare si morcovi din: gulii, morcovi, zahar, mazare, oua, branza, hasmatuchi, arpagic, sare, piper, smantana si supa. Ingrediente: 8 gulii 200 g morcovi 1 lingură de zahăr 200 g mazăre congelată 2 ouă 50 g brânză rasă 1 legătură hasmaţuchi 1/2 legătură arpagic sare piper 250 ml smântână…
Read more »

Budinca de cartofi

2 March 2012
Budinca de cartofiO reteta de budinca de cartofi din: cartofi, branza, gulii, usturoi, unt, pesmet, lapte, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 cartofi medii 100 g branza maruntita 2 gulii 3-4 catei de usturoi 2 linguri cu unt 50 g pesmet 150 ml lapte 150 g smantana sare piper nucsoara   Mod de preparare: Fierbe pentru…
Read more »

Miel fript cu sos de fasole neagra

2 March 2012
Miel fript cu sos de fasole neagraO reteta de miel fript cu sos de fasole neagra din: boabe de fasole neagra, carne de miel, ulei de nuca, morcovi, esalote, ardei iute, usturoi, ghimbir, ciuperci, sos de soia, piure de rosii, bulion de miel si coriandru. Ingrediente: 3 linguri boabe de fasole neagra sau linguri sos de fasole neagra gata preparat 400…
Read more »

Reteta zilei: Supa crema cu crutoane

2 March 2012
Reteta zilei: Supa crema cu crutoaneO reteta de supa crema cu crutoane din: piept de pui, ceapa, dovleac, ardei gras, cartofi, telina, sare, piper, patrunjel, paine toast si unt. Ingrediente: 1 piept de pui cu os 3 cepe mici 300g dovleac 1 ardei rosu 3 cartofi 2 morcovi 1/2 telina 1 pastarnac sare piper patrunjel pentru crutoane: paine toast unt…
Read more »

Salata din ficat de vita

2 March 2012
Salata din ficat de vitaO reteta de salata din ficat de vita din: ficat de vita, ciuperci, ceapa verde, morcov, oua, unt, maioneza, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 200 g ficat de vita prajit 100 g ciuperci fierte un fir de ceapa verde un mrocov 2 oua fierte 2 linguri unt topit 3 linguri maioneza frunze de patrunjel piper…
Read more »

Budinca engleza

2 March 2012
Budinca englezaO reteta de budinca engleza din: oua, migdale, fructe confiate, fruce din dulceata, biscuiti, coniac, rom, unt, alcool, otet, margarina, pesmet, zahar cubic si zahar. Ingrediente: 4 oua 140 g migdale o lingura fructe confiate 2 linguri fructe din dulceata, taiate 100 g biscuiti sfaramiciosi un paharel coniac un paharel rom 2 linguri unt o…
Read more »

Graten cu paste si vinete

2 March 2012
Graten cu paste si vineteO reteta de graten cu paste si vinete din: vinete, carne tocata, rosii, paste tuburi, oua, branza feta, ceapa, usturoi, parmezan, oregano, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 vinete potrivite 300 g carne tocata 100 g rosii decojite tocate 200 g paste tuburi 5 oua 200 g branza feta sfaramata 1 ceapa mare 3 catei…
Read more »

Tocăniţă ţărănească de miel şi legume

2 March 2012
Tocăniţă ţărănească de miel şi legumeO reteta de tocanita taraneasca de miel si legume din: carne de miel, morcovi, telina, praz, cidru, bulion de miel, sare, piper nnegru, mazare, rozmarin, salvie, cimbru, faina, branza si lapte degresat. Ingrediente: 500 g carne de miel, macra 400 g morcovi, taiati rondele groase 225 g telina, taiata bucati mari 450 g praz, taiat…
Read more »

Carne in aluat

2 March 2012
Carne in aluatO reteta de carne in aluat din: foitaj, file de vita, ceapa verde, morcovi, telina, pastarnac, rosii, ou, coriandru, patrunjel, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: foitaj dospit – 300 g file de vita – 800 g un fir de ceapa verde 2 morcovi telina – 4 fire o radacina de pastarnac rosii conservate…
Read more »

Peste in foitaj

2 March 2012
Peste in foitajO reteta de peste in foitaj din: lavrac, foitaj, spanac, hasme, patrunjel, marar, unt, galbenus, sare, piper, unt, lamaie si boia iute. Ingrediente: 1 lavrac de 1,5 kg 500 g foitaj 250 g spanac proaspăt 2   haşme 1 legătură de pătrun­jel 1 legătură de mărar 20 g unt un gălbenuş sare piper pentru sos: 2…
Read more »

Fasole verde cu smantana

2 March 2012
Fasole verde cu smantanaO reteta de fasole verde cu smantana din: fasole verde, ceapa, unt, sare, piper, smantana, faina si suc de lamaie. Ingrediente: 800 g fasole verde păstăi 1 ceapă mare 40 g unt sare piper 250 ml smântână 30 g făină oţet sau suc de lămâie (după gust) Mod de preparare: Se spală fasolea verde. Se…
Read more »

Frittata cu spanac si ceapa

2 March 2012
Frittata cu spanac si ceapaO reteta de frittata cu spanac si ceapa din: oua, lapte, spanac, ceapa, cascaval, parmezan, usturoi, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 6 oua 20 ml lapte 200 g spanac 1 ceapa mare 200 g cascaval 50 g parmezan 2 catei de usturoi sare piper alb ulei   Mod de preparare: Opăreşte spanacul în apă…
Read more »

Salată mediteraneană de roşii

2 March 2012
Salată mediteraneană de roşiiO reteta de salata mediteraneana de rosii din: rucola, ceapa verde, rosii cherry, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, file de curcan afumat si capere. Ingrediente: 200 g rucola 1/2 legătură ceapă verde 250 g roşii cherry 200 g ciuperci champignon 6 linguri ulei de măsline sare piper 2 linguri oţet balsamic 70…
Read more »

Boeuf Bourguignon cu ciuperci

2 March 2012
Boeuf Bourguignon cu ciuperciO reteta de Boeuf bourguignon cu ciuperci din: ulei, muschi de vita, costita, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin rosu sec, mustar dijon, bulion, ciuperci deshidratate si patrunjel. Ingrediente: 4 linguri ulei 1,2 kg vrabioara sau muschi de vita taiat bucati 300 g costita, taiata fasii 2 cepe mari, tocate 4 catei de usturoi 2…
Read more »

Lasagna greceasca

2 March 2012
Lasagna greceascaO reteta de lasagna greceasca din: macaroane, amestec de carne, rosii, usturoi, ulei de masline, foi de dafin, vin rosu sec, oregano, scortisoara, lapte, faina, oua, unt, branza gruyere, sare, piper alb si nucsoara.  Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne amestec 1 cutie cu rosii cubulete 3 catei de usturoi 2 cepe 3 linguri…
Read more »

Cum se prepara creveti la baie de aburi (video)

2 March 2012
O reteta video despre cum se prepara creveti la baie de aburi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara creveti la baie de aburi

Cocktail cu sampanie si Curacao

2 March 2012
Cocktail cu sampanie si CuracaoO reteta simpla de Cocktail cu sampanie si Curacao din: gin, curacao, nectar de maracuja, sampanie si cirese. Ingrediente: 1 cl gin 2 cl Curacao albastru 3 cl nectar de maracuja sampanie cirese   Mod de preparare: Turnam ginul, Curacao-ul si nectarul in cupa de sampanie, completam cu sampanie si decoram cu cirese.
Read more »

Miel cu legume fierte

2 March 2012
Miel cu legume fierteO reteta delicioasa de miel cu legume fierte din: carne de miel, ulei, cartofi, morcovi, mazare, rosii in bulion, vin alb, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 200 ml ulei 600 g cartofi 300 g morcovi 1 cutie mazare 1 cutie rosii in bulion 500 ml vin alb sec 300…
Read more »

Chifteluţe de porc şi vită cu sos de capere

2 March 2012
Chifteluţe de porc şi vită cu sos de capereO reteta de chiftelute de porc si vita cu sos de capere din: muschi de vita, file de porc, fileuri de ansoa, pesmet, ou, coaja de lamaie, patrunjel, piper, bulion de pui, vin alb sec, iaurt degresat, faina si capere. Ingrediente: 300 g muschi de vita 300 g file de porc 50 g fileuri de…
Read more »

Supa Callaloo

2 March 2012
Supa CallalooCallaloo este o supă de-a dreptul legendară, originară din bazinul Caraibilor. Există tot atâtea reţete de callaloo câţi bucătari o prepară. Această supă de culoare verde este preţuită din Porto Rico şi până în Brazilia. Callaloo se aromatizeaza cu usturoi, diverse ierburi şi ardei iuţi din soiul Scotch bonnet. De obicei conţine şi fructul okra,…
Read more »

Rulouri de sardine marinate

2 March 2012
Rulouri de sardine marinateO reteta de rulouri de sardine marinate din: fileuri de sardine, ceapa verde, ridichi, ceapa rosie, piper rosu, piper negru, stafide, sare de mare, suc de lamaie si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de sardine, cu pielita 2-3 fire de ceapa verde 4 ridichi 1 ceapa rosie 1 lingurita piper rosu piper negru macinat 1 lingura…
Read more »

Salate delicioase: Salată grecească

2 March 2012
Salate delicioase: Salată greceascăO reteta de salata greceasca din: salata verde, ardei gras, castravete, rosii cherry, patrunjel, ceapa rosie, branza feta, masline negre, smantana, apa mierala, otet balsamic, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 salată verde 1 ardei gras roşu 1 castravete 200 g roşii cherry 1 legătură pătrunjel 2 cepe roşii 200 g brânză feta 100 g…
Read more »

Budinca de orez, carne de curcan si mozzarella

2 March 2012
Budinca de orez, carne de curcan si mozzarellaO reteta de budinca de orez, carne de curcan si mozzarella din: orez, lapte, mozzarella, carne tocata de curcan, oua, praz, rosii, ardei gras, morcovi, vin alb sec, gris, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 500 ml lapte 300 g branza mozzarella 500 g carne tocata de curcan 3 oua 2-3 fire de…
Read more »

Rulouri din spanac

2 March 2012
Rulouri din spanacO reteta de rulouri din spanac din: spanac, usturoi, unt, oua, faina, faina cu gluten, sare, morcovi, unt, branzica de vaci si piper alb. Ingrediente: 500 g spanac congelat 3 catei de usturoi 125 g unt 4 oua 80 g faina simpla 80 g faina cu gluten sare umplutura: 200 g morcovi 100 g unt…
Read more »

Supa de legume coapte si linte verde

2 March 2012
Supa de legume coapte si linte verdeO reteta de supa de legume coapte si linte verde din: morcovi, pastarnac, napi, ceapa rosie, ulei de masline, fulgi de ardei iute, linte verde, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 250 g morcovi, taiati jumatati 1 pastarnac, curatat si taiat bucatele 250 g de napi, curatati si taiati bucatele 1 ceapa rosie taiata felii,…
Read more »

Sandviciuri cu carne de miel şi seminţe de pin

2 March 2012
Sandviciuri cu carne de miel şi seminţe de pinO reteta de sandviciuri cu carne de miel si seminte de pin din: carne tocata de miel, amestec de condimente ras el hanout, menta, seminte de pin, iaurt, lipii, frunze de salata verde, rosie si sfecla. Ingrediente: 250 g carne tocata de miel 1 lingurita amestec de condimente ras el hanout 1/2 legatura mica de…
Read more »

Extra-burgeri de vita

2 March 2012
Extra-burgeri de vitaO reteta de extra burgeri de vita din: muschi de vita, capere, rosii, fileuri de ansoa, ulei de masline, boabe de piper negru, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, masline si frunze de patrunjel. Ingrediente: 600 g muschi de vita 1 lingura capere, scurse si taiate in bucati mari 35 g rosii uscate la soare, taiate…
Read more »

Graten de praz

2 March 2012
Graten de prazO reteta de graten de praz din: praz, branza, ulei de masline, lapte, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 6 fire de praz 100 g branza 1 lingura ulei de masline pentru sosul bechamel: 500 ml lapte 1/4 pachet cu unt 2 linguri faina nucsoara sare piper   Mod de preparare: Alege fire mai…
Read more »

Muşchi de vită la grătar cu eşalote şi usturoi

2 March 2012
Muşchi de vită la grătar cu eşalote şi usturoiO reteta de muschi de vita la gratar cu esalote si usturoi din: esalote, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, sare, piper, muschi de vita si sos warcestershire. Ingrediente: 500 g esalote 2 capatani de usturoi, fara mustati si varfuri 3 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic 2 linguri patrunjel proaspat, tocat…
Read more »

Salată picantă cu vită

2 March 2012
Salată picantă cu vităO reteta de salata picanta cu vita din: sos soia, suc de lamaie, sare, piper, carne de vita, castravete, ceapa verde, rosii cherry, ardei iute, ghimbir, usturoi, menta, coriandru, siropd e artar si margarina. Ingrediente: 8 linguri sos soia 4 linguri suc de lămâie sare piper 3 buc. de carne de vită (steak a 150…
Read more »

Marinadă de lămâie cu rozmarin

2 March 2012
Se amestecă coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 3 căţei de usturoi striviţi, 1 lingură de rozmarin tocat fin, sare şi piper. Se foloseşte ca marinadă pentru carnea de pui, porc, miel, peşte sau pentru brânză halloumi.   Pofta buna!
Read more »

Somon cu sos de legume

2 March 2012
Somon cu sos de legumeO reteta de somon cu sos de legume din: somon afumat, castraveti, rosii, lime, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si paine. Ingrediente: 8 felii subtiri (200 g ) de somon afumat 640 g castraveti 8 rosii mici 8 cepe rosii mici 4 lime sare piper 1 lingura patrunjel tocat 4 linguri ulei…
Read more »

Salată cu piept de curcan

1 March 2012
Salată cu piept de curcanO reteta de salata cu piept de curcan din: piept de curcan, amestec de salate, castravete, dovlece, ciuperci, ardei gras, morcovi, ulei, sare, piper, unt de arahide, supa, suc de lamaie, piper cayenne si nuci. Ingrediente: 600 g piept de curcan 200 g amestec de salate 1 castravete 1 dovlecel 50 g ciuperci câte 1…
Read more »

Pastilla de rata in untura

1 March 2012
Pastilla de rata in unturaO reteta de pastilla de rata in untura din: aripi si piept de rata, foi de placinta, hasme, portocala, coriandru, ou, miere, migdale, scortisoara, chimen, ghimbir, patrunjel, unt, sare, piper si zahar pudra. Ingrediente: 4 aripi (plus pieptul) in untura 12 foi de placinta 2 hasme 1 portocala 6 fire coriandru 1 ou 3 linguri…
Read more »

Budinca de ou si legume

1 March 2012
Budinca de ou si legumeO reteta de budinca de ou si migdale din: cartofi, carnati, branza, oua, smantana, cascaval, ardei gras, ceapa, rosii, sare, piper, gris si ulei. Ingrediente: 300 g cartofi fierti 150 g carnati 200 g branza sarata 4 oua 300 g smantana 50 g cascaval 1 ardei gras 1 ceapa 2 rosii sare piper gris ulei…
Read more »

Tocăniţă cu fasole albă si carne de porc

1 March 2012
Tocăniţă cu fasole albă si carne de porcO reteta de tocanita cu fasole alba si carne de porc din: fasole alba, carne de porc, ceapa, morcovi, praz, usturoi, sos de rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 500 g carne de porc mai impanata 2 cepe 2 morcovi 1 fir de praz 3 catei de usturoi 200 ml sos…
Read more »

Salată de pui

1 March 2012
Salată de puiO reteta de salata de pui din: spanac, mango, castravete, alune, ardei iute, file d epui, unt, sare, suc de lamaie, otet si ulei de masline. Ingrediente: 150 g spanac 1 mango copt 1/2 castravete 50 g alune tăiate 1/2 linguriţă ardei iute uscat sau 1 vârf de cuţit piper cayenne 600 g file de…
Read more »

Vită Stroganoff

1 March 2012
Vită StroganoffO reteta de vita stroganoff din: antricot, sare, piper, ceapa, ciuperci, bulion de vita, sos worcestershire, usturoi, smantana si patrunjel. Ingrediente: 300 g felii de antricot Sare si piper negru 150 g ceapa, fin tocata 125 g ciuperci, taiate fin 100 ml bulion de vita sau sherry 1 lingura sos Worcestershire 1 lingura coniac, optional…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu smochine

1 March 2012
Reteta zilei: Prajitura cu smochineO reteta de prajitura cu smochine din: orez, apa, lapte de cocos, zahar brun, oua si smochine. Ingrediente: 1 ceasca orez cu bobul scurt 1 cana apa 1 cana lapte de cocos 1/3 cana zahar brun 6 oua mari 20 smochine mici   Mod de preparare: Intr-o cratita mare se fierbe orezul cu apa si…
Read more »

Escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn

1 March 2012
Escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemnO reteta de escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn din: escalop de vitel, faina alba, ulei vegetal, ghimbir, ciuperci, sos de soia si sake. Ingrediente: 400 g bucati macre de escalop de vitel 2 linguri faina alba, asezonata cu sare si piper 2 linguri ulei vegetal 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingurita…
Read more »

Salata cu snitel si mazare tucara

1 March 2012
Salata cu snitel si mazare tucaraO reteta de salata cu snitel si mazare tucara din: snitele de pui sau porc, piper, suc de lamaie, sare, salata iceberg, ridichi, castravete, rosii cherry, ulei de germeni de grau si verdeata. Ingrediente: 4 snitele de pui sau porc (a 80 g) piper 1 lingura suc de lamaie 150 g mazare tucara sare 1/2…
Read more »

Supă de morcovi cu coriandru

1 March 2012
Supă de morcovi cu coriandruO supă fărără morcovi este aproape de neconceput. Această legumă modestă se potriveşte aproape peste tot  ea conferă dulceaţă supei de pasăre, se adaugă în minestrone pentru culoare ş.a.m.d. Supa de morcovi e:este o supă-cremă ca un piure dulceag si catifelat. In combinaţie cu aroma puternică de citrice a coriandrului proaspăt, devine ceva sublim. Ceapa…
Read more »

Clapon cu crema de portocale

1 March 2012
Clapon cu crema de portocaleO reteta de clapon cu crema de portocale din: clapon, portocale, stafide, pasta de tomate, grand marnier, zeama de lamaie, zahar, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 clapon 4 portocale 100 g stafide 2 linguri pasta de tomate 150 ml grand Marnier zeama de la o lamaie 1 lingura zahar 200 ml smantana lichida…
Read more »

Mancare de fasole picanta

1 March 2012
Mancare de fasole picantaO reteta de mancare de fasole picanta din: carne tocata de vita, fasole neagra, ardei gras, rosii, ceapa, ardei iute, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 cutie cu fasole neagra 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 1 cutie cu rosii decojite 1 ceapa 1 ardei iute…
Read more »

Somon cu sos de verdeaţă

1 March 2012
Somon cu sos de verdeaţăO reteta de somon cu sos de verdeata din: unt, ceapa rosie, foaie de dafin, seminte fenicul, vermut sec, somon, avocado, zeama de lamaie, ridichi, salata, zeama de lamaie, otet de vin alb, ulei de seminte de struguri si ceapa verde. Ingrediente: 75 g unt 2 cepe rosii lunguiete, tocate marunt 1 foaie de dafin,…
Read more »

Cocktail Movie Star

1 March 2012
Cocktail Movie StarO reteta simpla de Cocktail Movie Star din: lichior de kiwi, suc de mango, suc de grepfrut si sampanie. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 6 cl suc de mango 2 cl suc de grepfrut sampanie   Mod de preparare: Mixam bine lichiorul si sucurile de fructe cu gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, apoi…
Read more »

Retete traditionale: Salată Caesar

1 March 2012
Retete traditionale: Salată CaesarSalata Caesar se găseşte în toate localurile americane, de la cele mai mici până la marile restaurante. Dacă ar fi sa judecăm numai după gama extrem de diversă de sosuri speciale pentru salată Caesar care se comercializează, după seturile de tacamuri pentru salată şi după nenumăratele feluri de crutoane care se găsesc în magazine şi…
Read more »

Tocanita de vita si legume in stil provensal

1 March 2012
Tocanita de vita si legume in stil provensalO reteta de tocanita de vita si legume in stil provensal din: carne de vita, bacon, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, telina, usturoi, frunze de dafin, coaja de portocale, rozmarin, cimbru, piure de rosii, bulion de vita, vin rosu, ansoa, ciuperci, malsine, patrunjel si piper negru. Ingrediente: 600 g carne de vita, fiarta inabusit 125…
Read more »

Spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin

1 March 2012
Spinari de iepure cu mirodenii si crema de vinO reteta de spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin din: spinari de iepure, mere, castane, vin alb, ienupar, coriandru, piper rosu, zahar, supa de pasare, zeama de lamaie, cimbru, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 spinari de iepure 3 mere 400 g castane la borcan 150 ml vin alb 2 linguri…

Reteta zilei: Salata de peste afumat, cartofi si maioneza

1 March 2012
Reteta zilei: Salata de peste afumat, cartofi si maionezaO reteta de salata de peste afumat, cartofi si maioneza din: peste afumat, cartofi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 2 pesti afumati 5-6 cartofi fierti Maioneza Sare Piper   Mod de preparare: Se dezoseaza pestii si se toaca marunt. Cartofii se fierb in coaja, se cuarata si se toaca de asemenea marunt. Intr-un castron potrivit…
Read more »

Calcan cu vanilie si rizoto

1 March 2012
Calcan cu vanilie si rizotoO reteta de calcan cu vanilie si rizoto din: calcan, lapte, batoane de vanilie, foaie de dafin, orez, zbarciogi, concentrat de supa de pasare, vin alb, ceapa, unt, sofran, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de calcan, fara piele 1 l lapte 2 batoane de vanilie 1 foaie de dafin rizoto: 300 g orez…
Read more »

Cocktail Hastings

1 March 2012
Cocktail HastingsO reteta simpla de Cocktail Hastings din: calvados, suc de mere, lichior de zmeura, champagne, zmeura, mar si menta. Ingrediente: 1 cl Calvados 1 cl suc de mere 1 cl lichior de zmeura champagne zmeura o felie de mar menta   Mod de preparare: Calvados-ul, sucul de mere si lichiorul se mixeaza bine in cupa…
Read more »

Somon cu unt aromat

1 March 2012
Somon cu unt aromatO reteta de somon cu unt aromat din: boabe de piper negru, coriandru, sare de mare grunjoasa, unt, cartofi, sare, somon, suc de lamaie, morcovi, praz, supa, ulei si piper. Ingrediente: 4 boabe de piper negru putin coriandru 1/4 lingurita sare de mare grunjoasa 40 g unt 750 g cartofi sare 4 bucati somon (a…
Read more »

Budincă de orez cu lămâie şi vanilie

1 March 2012
Budincă de orez cu lămâie şi vanilieO reteta de budinca de orez cu lamaie si vanilie din: lapte, smantana dulce, coaja de lamaie, pasta de vanilie, zahar fin, orez si unt. Ingrediente: 600 ml lapte 450 ml de smantana dulce pentru gatit coaja rasa de la 1 lamaie 1 pastaie de vanilie, taiata in doua pe lungime 25 g zahar fin…
Read more »

Cum se prepara paine de casa cu bere (video)

1 March 2012
Cum se prepara paine de casa cu bere (video)O reteta video despre cum se prepara paine de casa cu bere; un preparat delicios si gustos, sanatos pentru care ai nevoie de foarte putine ingrediente. Ingrediente: 1 1/2 teaspoon dry active yeast 1/2 cup AP flour 1/2 cup warm water (about 100 degrees) Then: 2 oz bottled beer 18 ounces AP flour (about 4…
Read more »

Rulouri picante de peste cu sunca

1 March 2012
Rulouri picante de peste cu suncaO reteta de rulouri picante de peste cu sunca din: file de salau, suc de lamaie cartofi, sare, piper, marar, hrean, sunca, arpagic, unt, supa, smantana si amidon. Ingrediente: 2 bucati file de salau 1 lingura suc de lamaie 200 g cartofi sare piper 1 crenguta marar 1/2 lingurita hrean 25 g sunca taiata cubulete…
Read more »

Supă de broccoli şi Stilton

1 March 2012
Supă de broccoli şi StiltonBroccoli este o legumă pe care mulţi copii nu o pot suferi şi pe care de obicei refuză sâ o mănânce, deşi ea merită toată consideraţia. Insă sub forma unei supe groase, de culoare verde, aromatizată cu nişte brânză cu mucegai Stilton, ar putea câştiga ceva mai mult respect. Este o supă tradiţională britanică, pentru…
Read more »

Fasole cu carne tocată

1 March 2012
Fasole cu carne tocatăO reteta de fasole cu carne tocata din: fasole uscata, ceapa rosie, usturoi, carne tocata de vita, rosii, bulion, supa de legume, ardei iute, condimente, sare, piper, ulei, oregano, chimen si patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole uscata 3 cepe rosii (una pentru decor) 4 catei de usturoi 500 g carne tocata de vita 3 rosii…
Read more »

Friptură de vită cu bob şi ciuperci

1 March 2012
Friptură de vită cu bob şi ciuperciO reteta de friptura de vita cu bob si ciuperci din: friptura de vita, bob, ciuperci, sherry, bulion de vita, sare si piper. Ingrediente: 750 g bucata de friptura de vita, cam 750 g 250 g bob, curatat, decongelat daca a fost congelat 250 g diverse tipuri de ciuperci, cum ar fi galbiori, rascovi sau…
Read more »

Crochete de fasole si cartofi

1 March 2012
Crochete de fasole si cartofiO reteta de crochete de fasole si cartofi din: cartofi, oua, unt, branza de vaci, fasole pestrita, pesmet, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 oua 1 lingura cu unt 1 lingura cu branza de vaci 1 cutie cu fasole pestrita 2 linguri cu faina 1 lingura cu pesmet 1 legatura de…
Read more »

Salată cu ton si sos pesto

1 March 2012
Salată cu ton si sos pestoO reteta de salata cu ton si sos pesto din: dovlecel, sare, castravete, telina, rosii cherry, ceapa, otet, ulei de rapita, piper, zahar, capere, bagheta, ton, usturoi, samburi de pin, ulei de masline, parmezan, frunze de busuioc si suc de lamaie. Ingrediente: 1 dovlecel mic sare 1/2 castravete 2 tulpini telina 250 g rosii cherry…
Read more »

Penne cu peste afumat

1 March 2012
Penne cu peste afumatO reteta de penne cu peste afumat din: smantana, crema de branza, gorgonzola, sare, piper, suc de lamaie, penne, somon afumat si marar. Ingrediente: 200 ml smantana 75 g crema de branza 150 g gorgonzola sare piper suc de lamaie 400 g penne 180 g somon afumat marar   Mod de preparare: Amestecaţi smântână şi…
Read more »

Dressing cu lămâie, miere şi muştar

1 March 2012
Se combină 3 linguri zeamă de lămâie, 6 linguri ulei de măsline extravirgin, 1 lingură de miere, 2 linguriţe de muştar Dijon, sare şi piper. Se foloseşte la condimentarea salatelor sau legumelor fierte, precum broccoli sau morcovi. Pofta buna!
Read more »

Retete de post: Fasole batuta cu boia

1 March 2012
Retete de post: Fasole batuta cu boiaO reteta de fasole batuta cu boia din: fasole boabe, ceapa, morcov, usturoi, sare, piper, ulei si boia. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 3 catei de usturoi sare piper 3-4 linguri cu ulei boia (dulce sau iute)   Mod de preparare: Pune la inmuiat fasolea de seara pana dimineata. Pune-o la…
Read more »

Placinta taraneasca in stil american

1 March 2012
Placinta taraneasca in stil americanO reteta de Placinta taraneasca in stil american din: carne de vita, ceapa, bulion de vita, fasole boabe in sos de rosii, sos worcestershire, sirop de artar, cartofi, branza si crengute de cimbru. Două feluri preferate – fasole gătită şi tradiţionala plăcintă ţărănească – se combină pentru a oferi o copioasă şi hrănitoare mâncare pentru…
Read more »

Ciorba de fasole in test

1 March 2012
Ciorba de fasole in testO reteta de ciorba de fasole in test din: fasole boabe, costita afumata, morcovi, ceapa, sos de rosii, leustean, paine, sare, piper, boia si menta. Ingrediente: 1 kg fasole boabe 1 kg costita afumata 3 morcovi 2 cepe 250 ml sos de rosii 1 legatura de leustean 1 paine rotunda sare piper boia menta  …
Read more »

Peste la tigaie in stil frantuzesc

29 February 2012
Peste la tigaie in stil frantuzescO reteta de peste la tigaie in stil frantuzesc din: file de peste, suc de lamaie, sare, ceapa verde, supa, linte rosie, smantana, amidon, mustar si piper. Ingrediente: 250 g file de peste (crap sau tilapia) 1 lingura suc de lamaie sare 3 cepe verzi 2 lingurite supa (instant) 40 g linte rosie 50 ml…
Read more »

Clatite cu mere

29 February 2012
Clatite cu mereO reteta de clatite cu mere din: faina, lapte de soia, mere, praf de copt, zahar vanilat, ulei de floarea soarelui, zahar pudra si sare. Ingrediente: 200 g faina 400 ml lapte de soia 2 mere 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 3 linguri ulei de floarea soareli 1 lingurita zahar pudra…
Read more »

Reteta zilei: Rulada de porc la cuptor

29 February 2012
Reteta zilei: Rulada de porc la cuptorO reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina, chimichurri, amestec provensal, sare si piper. Ingrediente: 1 spata de porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec provensal sare piper   Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este  unsa cu…
Read more »

Retete de post: Ciorba de fasole cu rosii

29 February 2012
Retete de post: Ciorba de fasole cu rosiiO reteta de ciorba de fasole cu rosii din: fasole boabe uscata, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, rosii, suc de rosii, fasole verde, condimente, piper, patrunjel si otet. Ingrediente: 500 g fasole boabe uscata 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 100 g telina 2 ardei grasi 1 litru suc de rosii 1…
Read more »

Briose picante cu morcovi rumeniti

29 February 2012
Briose picante cu morcovi rumenitiO reteta de briose picante din: fasole, ceapa, ou, morcovi, faina, ulei, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 500 g fasole 2 cepe 1 ou 2 morcovi 2 linguri cu faina ulei sare piper boia iute   Mod de preparare: Pune fasolea la fiert în apă cu un praf de sare. Ai grijă să schimbi…
Read more »

Marmeladă de lămâie

29 February 2012
Marmeladă de lămâieO reteta de marmelada de lamaie din: lamaie si zahar granulat. Ingrediente: 1 kg de lamai necerate 2 kg de zahar granulat   Mod de preparare: Se răceşte o farfurioară la frigider pentru a se verifica punctul de stabilizare al gemului. Se spală lămâile şi se îndepărtează năsturelul din partea de sus, prin care s-au…
Read more »

Placinta cu spanac si branza feta

29 February 2012
Placinta cu spanac si branza fetaO reteta de placinta cu spanac si branza feta din: spanac, ulei, ceapa, oua, branza feta, piper, sare, aluat, unt si frunze de spanac. Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 3 linguri ulei 2 cepe 3 oua 250 g branza feta piper negru sare 1 pachet aluat din congelator de patiserie (400 g) 100 g unt…
Read more »

Mancare cu linte in stil oriental

29 February 2012
Mancare cu linte in stil orientalO reteta de mancare cu linte in stil oriental din: cartofi, morcovi, mango, ceapa, usturoi, margarina, pasta de curry, lapte de cocos, supa, linte rosie, naut, patrunjel, menta, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 1 cartof 600 g de morcovi 1 mango 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri de margarina pentru prajit 2…
Read more »

Clătite cu 2 tipuri de dulceaţă

29 February 2012
Clătite cu 2 tipuri de dulceaţăO reteta de clatite cu 2 tipuri de dulceata din: lapte, oua, zahar, faina, dulceata de afine, dulceata de zmeura, sare si ulei. Ingrediente: 500 ml lapte 2 oua 4 linguri zahar 8 linguri faina 100 g dulceata de afine 100 g dulceata de zmeura sare ulei   Mod de preparare: Bateţi ouăle cu laptele…
Read more »

Supă din cuib de pasăre

29 February 2012
Supă din cuib de pasăreIn China supa făcută din cuib de pasăre este foarte preţuită pentru bogatul ei conţinut nutritiv şi pentru efectele ei pozitive asupra sănătăţii. Această supă rară se face din cuiburile unei anumite specii de lăstun-mare. Este una dintre cele mai scumpe delicatese ale bucătăriei chinezeşti. Cuiburile sunt făcute de păsări cu salivă şi se găsesc…
Read more »

Piersici amaretto

29 February 2012
Piersici amarettoO reteta de piersici amaretto din: piersici, biscuiti, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 6 piersici tari 80 g biscuiti 50 g unt moale 1 lingura de ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Tăiaţi piersicile în două şi îndepărtaţi-le sâm­burii. Zdrobiţi-i biscuiţii. Amestecaţi-i cu untul moale. Aşe­zaţi două bucăţi de folie de…
Read more »

Chicago Cocktail

29 February 2012
Chicago CocktailO reteta simpla de Chicago Cocktail din: coniac, curacao orange, angostura si champagne. Ingrediente: 2 cl coniac 1 lingurita de Curacao Orange o picatura de Angostura champagne   Mod de preparare: Coniacul, Angostura su Curacao-ul se mixeaza in paharul de mixare cu gheata si se toarna intr-o cupa de sampanie. Se completeaza cu champagne. In…
Read more »

Aripioare picante de pui

29 February 2012
Aripioare picante de puiO reteta de aripioare picante de pui din: aripioare de pui, sos de soia, otet, ulei de masline, coriandru, cardamom, chimen, menta, patrunjel, ceapa verde, usturoi, suc de lamaie si ardei iute uscat. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 3 linguri sos de soia 3 linguri oţet 3 linguri ulei de măsline 2 linguriţe coriandru…
Read more »

Reteta zilei: Fursecuri dulci

29 February 2012
Reteta zilei: Fursecuri dulciO reteta de fursecuri dulci din: faina, zahar brun, oua, unt, praf de copt, cacao si esenta de vanilie. Ingrediente: 350g faina 150g zahar brun 3 oua 100g unt 2 lingurite praf de copt 2 lingurite cacao 1 lingurita esenta de vanilie   Mod de preparare: Ouale se amesteca bine cu zaharul, untul, esenta de…
Read more »

Placinta taraneasca cu carne de caprioara

29 February 2012
Placinta taraneasca cu carne de caprioaraO reteta de Placinta taraneasca cu carne de caprioara din: cartofi, lapte, nucsoara, sare, piper, bacon, carne de caprioara, morcovi, telina, praz, ciuperci, porumb, verdeturi, faina integrala, bulion, sos de soia, sos worcestershire si pesmet. Ingrediente: 1000 g cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete 100 ml lapte semidegresat nucsoara proaspat macinata, dupa gust sare si…
Read more »

Retete traditionale: Borş

29 February 2012
Retete traditionale: BorşCu greu s-ar putea găsi un fel de mâncare mai popular în bucătăria est-europeană decât borşul. Există un număr infinit de variante, dar conţin sfeclă roşie, care le conferă nuanţa specifică roşie-purpurie. Cum sfecla este o legumă foarte uşor de cultivat, care se păstrează bine în pivniţe, borşul se poate consuma tot timpul anului. In…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu