vineri, 5 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #33


Retete de Paste:

Mille – Feuilles cu fructe exotice

10 March 2012
Mille – Feuilles cu fructe exoticeO reteta de mille feuilles cu fructe exotice din: blaturi, branza mascarpone, zahar pudra, praf de ghimbir, mango, kiwi, litchi si rondele de ananas. Ingrediente: 18 blaturi pentru mille-feuilles 250 g brânză mascarpone 50 g zahăr pudră pentru glasat 1 praf de ghimbir 1 mango 2 kiwi 6 litchi 4 rondele de ananas (la cutie,…
Read more »

Snitel cu salvie şi curry

10 March 2012
Snitel cu salvie şi curryO reteta de snitel cu salvie si curry din: rondele de ananas, sunca, snitele de curcan, sare, piper, curry, unt, salvie si branza gouda. Ingrediente: 1 cutie rondele de ananas (234 g) 4 felii şuncă 8 şniţele de curcan (a 80 g) sare piper curry 1 lingură unt topit 1 lingură salvie tocată 100 g…
Read more »

Retete de post: Turta de verdeturi

10 March 2012
Retete de post: Turta de verdeturiO reteta de turta de verdeturi din: ierburi, cascaval vegetal, ceapa, ulei, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 500 g ierburi de primavara: leurda, macris, untisor, papadie, loboda etc. 150 cascaval vegetal 1 ceapa 3 linguri ulei un varf de lingurita seminte de coriandru macinate sare piper   Mod de preparare: Curatati, spalati si…
Read more »

Supa de pui

10 March 2012
Supa de puiO reteta de supa de pui din: pui, telina cu frunze, ceapa, foaie de dafin, smantana, patrunjel verde, rozmarin, praz, apa, unt, cartofi, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 telina cu frunze 1 ceapa 1 foaie de dafin 250 ml smantana 1 leg patrunjel verde 2 ramurele de rozmarin 3 fire de…
Read more »

Crespelli cu porc si ciuperci

10 March 2012
Crespelli cu porc si ciuperciO reteta de crespelli cu porc si ciuperci din: carne macra de porc, praz, ciuperci, praf de chilli, salvie uscata, ulei vegetal, amidon de porumb, praf de mustar, lapte degresat, sare, piper, ou, rosii, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 350 g carne macra de porc, tocata 125 g praz, taiat fin 125 g ciuperci, tocate un…
Read more »

Cocktail Dizzy Lizzie

10 March 2012
Cocktail Dizzy LizzieO reteta simpla de Cocktail Dizzy Lizzie din: jambosala, rachiu de pere, zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin spumant, portocla, cirese si menta. Ingrediente: 4 cl Jambosala 1 cl rachiu de pere 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita de sirop de grenadine vin spumant jumatate de felie de portocala cirese menta proaspata  …
Read more »

Cum se prepara supa de porumb si crab (video)

10 March 2012
Cum se prepara supa de porumb si crab (video)O reteta video despre cum se prepara supa de porumb si crab, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 2 tablespoon melted butter 1/2 cup diced onion 1/2 cup diced bell pepper, or jalapeno, or combination of any sweet/hot peppers 1/2 cup diced celery salt and pepper to taste 1/4 teaspoon…
Read more »

Orez cu ciuperci si ceapa

10 March 2012
Orez cu ciuperci si ceapaO reteta de orez cu ciuperci si ceapa din: orez, ciuperci, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Spalati orezul in 2-3 ape si puneti-l la fiert impreuna cu jumatate de ceapa si 1 lingurita rasa de sare.…
Read more »

Retetele saptamanii #5

10 March 2012
Retetele saptamanii #5Retetele saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc   O reteta de friptura de…
Read more »

Retete pentru weekend #6

10 March 2012
Retete pentru weekend #6Retete pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai   O reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă…
Read more »

Saşe retete pentru post

9 March 2012
Saşe retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Saşe retete pentru post: Retete de post: Rosii umplute cu orez O reteta de rosii umplute cu orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt, stevie, patrunjel verde, ulei si sare. Retete de post: Orez cu fasole verde si caju O reteta de orez…
Read more »

Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai

9 March 2012
Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegaiO reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai din: fasole verde, sare, ceapa, unt, vin rosu, miere, otet din vin rosu, snitele de curcan, piper, oregano si sunca afumata. Ingediente: 500 g fasole verde sare 1 ceapa 1 lingura unt 200 ml vin rosu 1 lingura miere 2 linguri otet…
Read more »

Tort de alune si coacăze roşii

9 March 2012
Tort de alune si coacăze roşiiO reteta de tort cu alune si coacaze rosii din: oua, zahar, sare, faina, praf de copt, alune, gelatina, galbenusuri, zahar, lichior de oua, iaurt, frisca, coacaze rosii si frisca. Ingrediente: blat: 4 oua 150 g zahar sare 150 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g alune/arahide crema: 8 foite de gelatina 3…
Read more »

Supă cu fidea

9 March 2012
Supă cu fideaO reteta delicioasa de supa cu: fasole verde, morcov, ceapa, telina, radacina de patrunjel, ulei, usturoi, marar, sare, piper, smantana, fidea. Ingrediente: 450 g fasole verde 1 morcov 2 cepe un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel 3 rotocoale de fidea 75 ml ulei de floarea-soarelui 2 căţei de usturoi mărar sare piper smântână…
Read more »

Tarta cu porumb si morcovi

9 March 2012
Tarta cu porumb si morcoviO reteta gustoasa de tarta cu :aluat, morcovi, porumb, branza de vaci, branza telemea, oua, faina, seminte de in, sare, piper, patrunjel, legume de sezon. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj doi morcovi 100 g boabe de porumb 100 g porumb baby 250 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 3 ouă o lingură…
Read more »

Peste cu legume si usturoi

9 March 2012
Peste cu legume si usturoiO reteta delicioasa de peste cu legume, lamaie, usturoi, rosii, dovlecei, ceapa, ulei. Ingrediente: 3-4 peşti macrou 1 lămâie 10 căţei de usturoi 500 g roşii 1 dovlecel 1 ceapă ulei   Mod de preparare: Spală bine peştii, după care stropeşte-i cu puţină zeamă de lămâie. Condimentează-i cu sare şi frea- că-i bine cu usturoi,…
Read more »

Porc cu mirodenii in aluat

9 March 2012
Porc cu mirodenii in aluatO reteta de porc cu mirodenii in aluat din: aluat de foitaj, pulpa de porc, pipet de porc, ficat de porc, ceapa, ulei, nucsoara, enibahar, cuisoare si marar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g pulpa de porc 200 g piept de porc 200 g ficat de porc 1 ceapa mari mare 100 ml…
Read more »

Cocktail Red Royal

9 March 2012
Cocktail Red RoyalO reteta simpla de Cocktail Red Royal din: red orange liquer, vin spumat si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o felie de portocala.
Read more »

Salată clasică de verdeţuri

9 March 2012
Salată clasică de verdeţuriAceastă salată verde simplă, făcută din frunze fragede, proaspăt culese, cu un sos vinegretă perfect echilibrat, constituie una dintre marile plăceri culinare ale vieţii. Secretul salatei constă în alegerea combinaţiei potrivite de verdeţuri, în funcţie de culoare, de aromă şi de textură. Salata verde creaţă conferă consistenţă, salata peppery rocket şi cresonul dau savoare, în…
Read more »

Supa crema de legume cu lapte de soia

9 March 2012
Supa crema de legume cu lapte de soiaO reteta de supa crema de legume cu lapte de soia din: cartofi, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, lapte de soia, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1/2 telina 1 ceapa 250 ml lapte de soia sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile şi radeţi-le pe răzătoarea cu ochiuri…
Read more »

Clatite cu praz si cartofi

9 March 2012
Clatite cu praz si cartofiO reteta de clatite cu praz si cartofi din: faina, oua, lapte, unt, cartofi, smantana, cimbru, lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 6 oua 400 ml lapte 100 g unt 5 fire de praz 2 cartofi mari 400 ml smantana 5 ramurele de cimbru proaspat sau 1 lingurita cimbru uscat…
Read more »

Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

9 March 2012
O reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi  de dafin, boia dulce, maghiran si smantana. Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2 linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita chimen 3 foi de dafin 2-3…
Read more »

Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin

9 March 2012
Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pinO reteta de Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin din: varza de bruxelles, paine neagra, rozmarin, muguri de pin, unt, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 1 kg varza de bruxelles 4 felii de paine neagra 3 ramurele de rozmarin 100 g muguri de pin 60 g unt 1 lingurita boia…
Read more »

Grapefruit confiat si sorbet

9 March 2012
Grapefruit confiat si sorbetO reteta de grapefruit confiat si sorbet din: grapefruit, sorbet de cacao, cacao amara, campari si zahar. Ingrediente: 2-3 frcute de grapefuit 200 ml sorbet de cacao 2 linguri cacao amara 4 linguri Campari 100 g zahar   Mod de preparare: Curăţaţi de pieliţe feliile de grepfrut (cu grijă, să rămână întregi). Turnaţi într-o cratiţă…
Read more »

Tarta cu broccoli si ciuperci

9 March 2012
Tarta cu broccoli si ciuperciO reteta de tarta cu broccoli si ciuperci din: faina, unt, apa, lapte, cascaval, boia, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, dovleac, praz, patrunjel si marar. Ingrediente: 600 g faina 300 g unt.margarina.untura 2-3 linguri apa rece sos: 60 g unt 60 g faina 1 l lapte 50 g cascaval 1 lingurita sofran/boia umplutura: conopida broccoli ciuperci…
Read more »

Orez cu fructe de mare

9 March 2012
Orez cu fructe de mareO reteta de orez cu fructe de mare din: orez, fructe de mare, morcov, porumb, mazare, vin alb sec, rosie, lamaie, sos de soia, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana orez 150 g fructe de mare 1 morcov 2 linguri cu porumb 2 linguri cu mazare 1 pahar vin alb sec 1 rosie 1 lamaie…
Read more »

Retete de post: Pasta de urzici cu hrean

9 March 2012
Retete de post: Pasta de urzici cu hreanO reteta de paste de urzici cu hrean din: urzici, lapte de soia, usturoi, gris, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 300 ml lapte de soia 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 3 linguri gris 1 lingura hrean ras sare piper   Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă cu sare…
Read more »

Capucino cu ciocolata, cafea si whisky

9 March 2012
Capucino cu ciocolata, cafea si whiskyO reteta de Capucino cu ciocolata, cafea si whisky din: cafea espresso, ciocolata neagra, whisky, coaja de portocala, oua, zahar pudra, smantana si unt. Ingrediente: 250 ml cafea espresso calda 200 g ciocolata neagra 6 linguri whisky (pur malt, de preferinta) 1 lingurita coaja de portocala, rasa marunt 2 oua 70 g zahar pudra 100…
Read more »

Ficatei cu verdeturi in foitaj

9 March 2012
Ficatei cu verdeturi in foitajO reteta de ficatei cu verdeturi in foitaj din: ficatei de pui, verdeturi, aluat de foitaj, ceapa, ulei, morcov, oua si smantana. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 500 g lerda, urzici, macris, papadie, alte verdeturi de sezon 500 g aluat de foitaj 1 ceapa 3 linguri ulei 1 morcov 2 oua 2 linguri smantana…
Read more »

Cocktail cu sampanie si tequilla

9 March 2012
Cocktail cu sampanie si tequillaO reteta simpla de cocktail cu sampanie si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl sirop de mandarina sampanie   Mod de preparare: Turnam tequilla si siropul intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »

Mucenici

9 March 2012
Mucenici9 martie: Sfintii 40 mucenici Mucenici moldoveneşti O reteta delicioasa de mucenici moldovenesti din: faina, apa minera, ulei, drojdie, miere, nuca, sare, zahar si apa. Ingrediente: 1 kg faină 1 cană apă minerală sau sifon 1/2 cană ulei 1 cub drojdie 1 cană miere 1/2 kg nucă 1/2 lingură sare pentru sirop: 1 cană zahăr…
Read more »

Reteta zilei: Tort din napolitane

9 March 2012
Reteta zilei: Tort din napolitaneO reteta de tort din napolitcane din: foi de napolitane, crema caramel, unt si suc de lamaie. Tortul din napolitane va fi cel mai simplu tort pe care l-ati facut vreodata. Atat de simplu incat puteti sa-l faceti doar vizualizand pozele. Odata ce ati cumparat napolitanele nu va mai ramane de facut decat sa le …
Read more »

Aperitiv cu gulie si fasole boabe

9 March 2012
Aperitiv cu gulie si fasole boabeO reteta de aperitiv cu gulie si fasole boabe din: ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper, fasole boabe alba, usturoi, sunca, boia iute, vin alb sec, gulie si bagheta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 linguri otet balsamic 1/4 lingurita de sare si piper 1 cutie de fasole boabe, alba, scursa…

Ciorba taraneasca cu carne de porc

9 March 2012
Ciorba taraneasca cu carne de porcO reteta gustoasa de ciorba taraneasca cu: bors, carne de porc, ceapa, telina, radacina de patrunjel, morcov, usturoi, ardei gras, ardei iute, pasta de tomate, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de porc mai împănată 2 cepe 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 3 căţei de usturoi 1 ardei gras 1 ardei…
Read more »

Tagine de miel picant cu cuscus

9 March 2012
Tagine de miel picant cu cuscusO reteta tagine de miel picant cu cuscus din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, praf de chilli, baton de scortisoara, ghimbir, boia, sofran, caise, sare, piper, morcov, dovlecei, rosii, coriandru, patrunjel, cuscus si coriandru. Ingrediente: 800 g pulpa de miel, macra 125 g ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 0.5 lingurita praf de chilli…
Read more »

Mancare de ciuperci cu carne de pui

9 March 2012
Mancare de ciuperci cu carne de puiO reteta delicioasa de mancare de ciuperci cu: ciuperci, carne de pui, ceapa, morcovi, suc de rosii, ardei iute, vin, faina, boia iute, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente:  400 g carne de pui 1 ceapă 1 morcov 500 g ciuperci 250 ml suc de roşii 1 ardei iute 3-4 linguri cu vin 1 linguriţă cu făină…
Read more »

Cum se prepara mere crocante (video)

9 March 2012
Cum se prepara mere crocante (video)O reteta video despre cum se prepara mere crocante, un desert absolut delicios si gustos, foarte rapid si nu in ultimul rand sanatos. Ingrediente: For the topping: 1/2 cup melted butter 1/2 cup all-purpose flour 1/2 cup oatmeal (rolled oats) 1/2 cup Grape Nuts 1/4 cup brown sugar 1/4 cup white sugar For the filling:…
Read more »

Buturugi cu vanilie

9 March 2012
Buturugi cu vanilieO reteta delicioasa de buturugi din: biscuiti, nuci, lapte, zahar, faina, oua, batom de vanilie, sare. Ingrediente: 500 g biscuiţi rotunzi 200 g nuci măcinate Ingrediente cremă: 11 lapte 100 g făină 100 g zahăr 2 ouă 1 baton de vanilie sare Mod de preparare: Fierbe 750 ml de lapte cu sare şi batonul de…
Read more »

Rulada cu somon si peste alb

9 March 2012
Rulada cu somon si peste alb  O reteta delicioasa de rulada cu: foi de placinta, peste alb, somon afumat, somon proaspat, fenicul, dovlecel, ardei gras, ceapa verde, oua, pesmet, sare, piper, patrunjel,  ulei de masline. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă un fileu peşte alb 400 g somon proaspăt 175 g somon afumat 1 fenicul 1 dovlecel 2 ardei graşi…
Read more »

Rizoto cu pui si legume

9 March 2012
Rizoto cu pui si legumeO retete de rizoto cu pui si legume din: orez, piept de pui, dovlecel, morcov, ciuperci, ardei grasi, unt si sare. Ingrediente: 1 cana orez 1 piept de pui 1 dovlecel 1 morcov 4 ciuperci 3 ardei grasi in trei culori 30 g unt sare   Mod de preparare: Frige pe plită puiul şi apoi…
Read more »

Rulouri de porc cu ardei iute si raita

9 March 2012
Rulouri de porc cu ardei iute si raitaO reteta de rulouri de porc cu ardei iute si raita din: snitele de porc, ardei iute, esalota, coriandru, suc de mere, sos de soia light, castravete, sare, iaurt degresat, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente: 4 snitele de porc, de aproximativ 100 g fiecare 1 ardei iute, fara seminte, tocat mare 1 esalota sau…
Read more »

Rulada de curcan cu verdeturi

9 March 2012
Rulada de curcan cu verdeturiO reteta de rulada de curcan cu verdeturi din: piept de curcan, leurda, patrunjel verde, ceapa verde, busuioc verde, marar verde, ulei de masline, telemea, muguri de pin, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 1 legatura leurda 1 legatura patrunjel verde 1 legatura frunze de busuioc verde 1 legatura frunze de…
Read more »

Supa de fasole cu perisoare

9 March 2012
Supa de fasole cu perisoareSe căleşte 1 ceapă roşie tocată într-o lingură ulei de măsline 5 minute, până se înmoaie. Se adună ceapa într-o parte a tigăii, se modelează carnea din 4 cârnaţi în perişoare mici şi se aşază în locul liber, unde se ţin 5 minute, până prind o culoare aurie. Se adaugă 800g de roşii tocate din…
Read more »

Rizoto cu cascaval afumat

9 March 2012
Rizoto cu cascaval afumatO reteta de rizoto cu cascaval afumat din: orez, vin alb sec, ceapa, varza rosie, cascaval afumat, parmezan, unt, patrunjel, piper si ulei. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 pahar cu vin alb sec 1 ceapa 1/4 varza rosie 100 g cascaval afumat 1 lingura cu parmezan 20 g unt patrunjel piper ulei   Mod…
Read more »

Rulouri de pui si legume

8 March 2012
Rulouri de pui si legumeO reteta de rulouri de pui si legume din: piept de pui, morcov, telina, ardei gras, maioneza, lipii si patrunjel. Ingrediente: 250 g piept de pui 1 morcov mare 1 telina mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 100 g maioneza 4 lipii arabesti 2 legaturi de patrunjel   Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »

Retete de post: Orez cu fasole verde si caju

8 March 2012
Retete de post: Orez cu fasole verde si cajuO reteta de orez cu fasole verde si caju din: orez, ceapa, fasole verde, nuci caju, cartofi, boia, foaie de dafin, concentrat de legume, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 ceapa 100 g fasole verde din conserva 50 g nuci caju 2 cartofi boia foaie de dafin 1 lingurita cu concentrat de…
Read more »

Porc cu alune si orez

8 March 2012
Porc cu alune si orezO reteta delicioasa de porc cu: amidon, faina, morcovi, telina, fenicul, zahar tos, ulei de masline, sos  de soia, ananas, orez, alune, apa, sare, piper. Ingrediente: 20 g amidon 50 g făină 500 g carne de porc un morcov o ţelină mică un fenicul 110 g zahăr tos 75 ml ulei de măsline sos de…
Read more »

Reteta zilei: Tort crocant de covrigei cu zmeura

8 March 2012
Reteta zilei: Tort crocant de covrigei cu zmeuraO reteta de tort crocant de covrigei cu zmeura din: covrigei, zahar, unt, zemura, frisca, zahar, gelatina si suc de fructe. Tortul crocant de covrigei cu zmeura este un amestec uimitor de arome.  Gustul sarat combinat cu cel dulce si putin acrisor va da gata si pe cei mai pretentiosi consumatori de dulciuri. Ingrediente: 3…
Read more »

Spuma inghetata cu fructul pasiunii

8 March 2012
Spuma inghetata cu fructul pasiuniiO reteta de spuma inghetata cu fructul pasiunii din: fructul pasiunii, smantana, foi de gelatina, zahar si dropsuri. Ingrediente: 8 bucati fructul pasiunii 250 ml smantana lichida, foarte rece 2 foi de gelatina 60 g zahar 4 dropsuri   Mod de preparare: Tăiaţi fructele în două. Cu ajutorul unei linguriţe, adunaţi pulpa şi sucul şi…
Read more »

Pui umplut cu verdeţuri

8 March 2012
Pui umplut cu verdeţuriO reteta de pui umplut cu verdeturi din: pui, verdeturi, ceapa verde, ardei capia, orez, oua, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie, etc) 200 ficatei de pui 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia 50 g orez 2 oua 50 ml ulei 1…
Read more »

Tortilla cu porc şi ardei iute

8 March 2012
Tortilla cu porc şi ardei iuteO reteta de tortilla cu porc si ardei iute din: file de porc, coriandru, ardei iute, suc de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, ceapa, fasole boabe rosie, rosii, sare, piper, tortilla, iaurt si menta. Ingrediente: 450 g file de porc sau pulpa 1 lingurita coriandru macinat 1 ardei iute, mic, verde, fara seminte, tocat…
Read more »

Retete de post: Rosii umplute cu orez

8 March 2012
Retete de post: Rosii umplute cu orezO reteta de rosii umplute cu orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt, stevie, patrunjel verde, ulei si sare. Ingrediente: 8 rosii 1 ceasca de orez bob cu bob 2 cepe 1 linguri cu parmezan 100 g unt 1 legatura de stevie patrunjel verde ulei sare   Mod de preparare: Curăţă o ceapă, pune-o la…
Read more »

Cocktail Golden Star

8 March 2012
Cocktail Golden StarO reteta simpla de Cocktail Golden Star din: lichior de portocale, angostura, sampanie, carambola si frunze de menta. Ingrediente: 4 cl lichior de portocale 10 picaturi de Angostura amaruie sampanie o felie de carambola frunze de menta   Mod de preparare: Turnam lichiorul de portocale in cupa de sampanie impreuna cu Angostura si completam bautura…
Read more »

Ficat de porc cu urzici

8 March 2012
Ficat de porc cu urziciO reteta de ficat de porc cu urzici din: ficat de porc, urzici, ceapa, usturoi verde, leustean, malai, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de porc 1 kg urzici 1 ceapa 1 legatura usturoi verde (sau 3-4 catei) 3-4 fire de leustean 4 linguri malai 100 ml ulei sare piper   Mod de…
Read more »

Prajitura cu ciocolata si crema de castane

8 March 2012
Prajitura cu ciocolata si crema de castaneO reteta delicioasa de prajitura si crema de castane: bezele, ciocolata neagra, unt, crema de castane, oua, zahar pudra, faina si smantana. Ingrediente: circa 70 g bezele 200 g ciocolata neagra 200 g + 20 g unt pentru forma 200 g crema de castane 5 oua 50 g zahar pudra 2 lingura faina pentru glasat:…
Read more »

Peste alb cu legume la bain marie

8 March 2012
Peste alb cu legume la bain marieO reteta de peste alb cu legume la bain marie din: peste alb, broccoli, conopida si vlastari de soia. Ingrediente: peste alb broccoli conopida vlastari de soia   Mod de preparare: Pune pestele pe grill, apoi introdu-l la cuptor, timp de 20 de minute. Intre timp, pregateste legumele. Dupa ce le-ai lasat in apa cu…
Read more »

Frigarui cu sos tzatziki

8 March 2012
Frigarui cu sos tzatzikiO reteta de frigarui cu sos tzatziki din: pulpa de miel, ardei grasi, sare, piper, oregano, ulei de masline, castravete, iaurt, otet si usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa de miel (fara os) 3 ardei grasi mici sare piper 1 lingurita oregano uscat 10 linguri ulei de masline 1 castravete 600 g iaurt 2 linguri otet…
Read more »

Supă de creveţi cu paste

8 March 2012
Supă de creveţi cu pasteO reteta delicioasa de supa cu: paste de casa, mazare, ardei verde, ceapa, capa rosie, morcovi, usturoi, sos  de soia, ulei de masline, marar, sare, piper, limeta, creveti. Ingrediente: 200 g paste de casă 500 g creveti 200 g mazăre un ardei gras verde o ceapă albă o ceapă roşie 100 g morcovi baby doi…
Read more »

Reteta zilei: Mousse de palmier

8 March 2012
Reteta zilei: Mousse de palmierO reteta de mousse de palmier din: palmier, crema de branza, apa de palmier, maioneza, gelatina, ardei copt, sare si piper. Ingrediente: 400g palmier 150g crema de branza 150ml apa de palmier 5 linguri maioneza 10g gelatina ardei copt sare piper   Mod de preparare: Intr-un blender se marunteste palmierul, se adauga putina apa daca…
Read more »

Pui umplut cu orez

8 March 2012
Pui umplut cu orezO reteta de pui umplut cu orez din: pui, orez, morcov, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, boia dulce si curry. Ingrediente: 1 pui 150 g orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei rgas 2 linguri cu pasta de tomate 1 legatura de patrunjel sare piper pentru marinata: 2 linguri cu ulei…
Read more »

Cocktail Caribbean Royal

8 March 2012
Cocktail Caribbean RoyalO reteta simpla de Cocktail Caribbean Royal din: suc de portocale, suc de ananas, nectar de mango, apricot brandy, sampanie, ananas si cirese. Ingrediente: 1 cl suc de protocale 1 cl suc de ananas 1 cl nectar de mango – lamaie 1 cl Apricot Brandy sampanie o bucata de ananas cirese   Mod de preparare:…
Read more »

Supă albă sau roşie de scoici

8 March 2012
Supă albă sau roşie de scoiciApele reci ale Atlanticului de nord găzduiesc o specie de scoici cu gust dulceag, care, timp de peste un secol, constituie ingredientul principal al unei supe tipic americane. Aceasta se prepară în două variante, una roşie, făcută cu tomate şi cealaltă albă, cu smântână. Cum este firesc, şi consumatorii se împart în suporteri ai variantei…
Read more »

Pâine cu mălai şi verdeaţă

8 March 2012
Pâine cu mălai şi verdeaţăO reteta delicioasa de paine cu: malai, faina, praf de copt, zahar pudra, oua, iaurt, lapte dulce, ulei de masline, ceapa verde, usturoi verde, seminte de floarea soarelui, sare, piper, marar. Ingrediente: 125 g mălai 125 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g zahăr pudră 3 ouă 400 ml iaurt 190 ml lapte…
Read more »

Legume cu salata de sfecla

8 March 2012
Legume cu salata de sfeclaO reteta delicioasa cu: morcovi, cartofi, sfecla, untisor, pudra de curry, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, piper, ulei de masline, otet de vin, busuioc uscat. Ingrediente: 2 morcovi doi cartofi dulci două sfecle roşii două legături untişor pudră de curry o lingură de seminţe de dovleac o lingură de seminţe de susan sare…
Read more »

Salată de pui cu verdeţuri

8 March 2012
Salată de pui cu verdeţuriO reteta de salata de pui cu verdeturi din: cous cous, ardei gras, lamaie, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, foaie de dafin, piept de pui, leurda, frunze de papadie, sare si piper. Ingrediente: 600 g cous-cous 1 ardei gras rosu 1 lamaie 2 cepe 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde…
Read more »

Snitele de orez si linte

8 March 2012
Snitele de orez si linteO reteta de snitele de orez si linte din: orez, linte, ardei gras, cascaval, ou, paine, biscuiti cu cacao, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cana orez 1/2 cana cu linte 1 ardei gras rosu 100 g cascaval 1 ou 2 felii de paine 2 biscuiti cu cacao 2 linguri cu pesmet ulei sare…

Retete traditionale: Supa de legume

8 March 2012
Retete traditionale: Supa de legumePrimăvara aduce o abundenţă de supe verzi. Italia, de pildă, are minestrone verdissima, în Franţa se face potage printaniere, iar în meniurile multor restaurante occidentale se poate găsi şi o supă de sparanghel. Bucătarii libanezi profită şi ei de anotimpul verdeţurilor pentru a pregăti o supă verde. Acest fel de mâncare se prepară din legume…
Read more »

Salata de cruditati si piept de pui

8 March 2012
Salata de cruditati si piept de puiO reteta de salata de cruditati si piept de pui din: piept de pui, morcov, telina, mere, maioneza, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 grame piept de pui fiert 1 morcov mare 1/2 telina 2 mere 4 linguri maioneza 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Taie pieptul de pui fiert si racit, in…
Read more »

Budinca de orez cu lapte

8 March 2012
Budinca de orez cu lapteO reteta de budinca de orez cu lapte din: orez, lapte, stafide, zahar vanilat, zahar, galbenusuri, scortisoara, esenta de rom, coaja de lamaie si ulei. Ingrediente: 1 cana orez 3 cani cu lapte 2 linguri cu stafide 2 plicuri cu zahar vanilat 2 linguri cu zahar 3 galbenusuri scortisoara esenta de rom coaja de lamaie…
Read more »

Peşte cu portocale

8 March 2012
Peşte cu portocaleO reteta de peste cu portocale din: portocale, dorada, sare, ulei de masline si frunze de masline. Ingrediente: 2 portocale 4 peşti dorada (a 350 g) sare 3 linguri ulei de măsline 12-16 frunze de busuioc Mod de preparare: Spălaţi portocalele cu apă fierbinte. Tăiaţi una dintre portocale felii rotunde. Curăţaţi coaja celeilalte por­tocale cu…
Read more »

Chec insiropat

8 March 2012
Chec insiropatO reteta de chec insiropat din: oua, zahar, ciocolata, crema de ciocolata, faina, praf, unt si esenta de rom. Ingrediente: 6 oua 400 g zahar 300 g ciocolata 150 g crema de ciocolata 400 g faina 2 plicuri cu praf unt esenta de rom   Mod de preparare: Bate ouăle cu zahărul până se omogenizează…
Read more »

Rata pe varza

8 March 2012
Rata pe varzaO reteta de rata pe varza din: varza, rata, vin alb sec, bulion, foi de dafin, coriandru, ienibahar, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 varza 1 rata 500 ml vin alb sec 1 lingura cu bulion foi de dafin coriandru ienibahar cimbru ulei sare   Mod de preparare: Curăţă raţa, pârleşte-o şi apoi taie copanele, …
Read more »

Pulpa umpluta

8 March 2012
Pulpa umplutaO reteta de pulpa umpluta din: pulpa de porc, morcovi, telina, ceapa verde, patrunjel, stevie, coriandru, cimbru, cascaval, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc (fara os) 2 morcovi 1 telina mica 2 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 2 legatura stevie 1 legatura coriandru 4-5 fire de cimbru 100 g…
Read more »

Supă de legume şi ghimbir

8 March 2012
Supă de legume şi ghimbirSe călesc 1 ceapă tocată şi 1 bucată de ghimbir cât degetul, dată prin râzătoare, într-o lingură ulei de măsline 5 minute, până se înmoaie. Se adaugă 1 kg amestec de legume congelate (morcov, nap, păstârnac, praz, gulie etc.) şi câteva fire de rozmarin. Se acoperă cu 2 l supă de legume, se aduce la…
Read more »

Cârnăciori în bacon

8 March 2012
Cârnăciori în baconO reteta de carnaciori in bacon din: bacon, mustar si carnaciori. Ingrediente: 8 felii bacon 2-3 linguri muştar clasic 4 cârnăciori   Mod de preparare: Aşezaţi feliile de bacon una lângă cealaltă pe o suprafaţă de lucru, apoi ungeţi-le cu muştar pe o parte. Aşezaţi câte un cârnăcior pe fiecare felie de bacon şi rulaţi-le.…
Read more »

Compot de cartofi dulci cu sirop aromat

8 March 2012
Compot de cartofi dulci cu sirop aromatO reteta de compot de cartofi dulci cu sirop aromat din: cartofi dulci, lamaie, miere, migdale, baton de scortisoara, anason stelat, cuisor si piper. Ingrediente: 800 g cartofi dulci 1 lamaie 5 linguri miere (de portocale) 100 g migdale taiate feliute 1 batond e scortisoara 1 cuisor 1 praf de anason stelat piper macinat proaspat…
Read more »

Friptură de porc în stil chinezesc

8 March 2012
Friptură de porc în stil chinezescO reteta de fritura de porc in stil chinezesc din: fileuri de porc, praf de 5 arome, usturoi, zahar, sos hoisin, sos de soia si vin de orez. Ingrediente: 2 fileuri de porc, de aproximativ 350 g fiecare 1 lingurita praf de 5 arome 2 catei de usturoi, zdrobiti 75 g zahar 125 ml sos…
Read more »

Cinci retete pentru post

8 March 2012
Cinci retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Cinci retete pentru post: Retete de post: Pachetele cu varza O reteta de pachetele cu varza din: varza murata, ceapa, ulei, sare, piper, faina, apa, drojdie, ulei, zahar si sare. Retete de post: Sărmăluţe cu ciuperci O reteta de sarmalute cu ciuperci din:…
Read more »

Rulouri cu bacon

7 March 2012
Rulouri cu baconO reteta de rulouri cu bacon din: bacon, crema de branza, maioneza, paine, ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: bacon 100 grame crema de branza 10 grame maioneza 25 felii de paine taiate pe jumatate 25 felii de bacon taiate pe jumatate ceapa verde patrunjel   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca crema de branza cu…
Read more »

Pricomigdale cu zmeura

7 March 2012
Pricomigdale cu zmeuraO reteta de pricomigdale cu zmeura din: pricomigdale, branza mascarpone, zmeura, suc concentrat de zmeura, ingheatata de nuci, lichior de coacaze negre si colorant alimentar. Ingrediente: 6 pricomigdale mari, zmeurii 250 g branza mascarpone 500 g zmeura congelata 300 ml suc concentrat de zmeura (congelat) 500 g inghetata de nuci 9 linguri lichior de coacaze…
Read more »

Aripioare de pui la cuptor

7 March 2012
Aripioare de pui la cuptorO reteta de aripioare de pui la cuptor din: aripioare de pui, verdeturi, pastarnac, cimbru, coriandru, boia dulce, lamaie, usturoi, ulei de masline, patrunjel, mustar, sare si piper. Ingrediente: 20 aripioare de pui 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie, etc) 500 g pastarnac 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita coriandru uscat…
Read more »

Cotlete cu papadie

7 March 2012
Cotlete cu papadieO reteta de cotlete cu papadie din: cotlete de porc, frunze de papadie, ulei de masline, otet balsamic, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 legaturi frunze de papadie 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet balsamic 100 g parmezan 1 lingurita seminte de chimen sare piper   Mod…
Read more »

Rulouri cu varza

7 March 2012
Rulouri cu varzaO reteta de rulouri cu varza din: foi de varza, branza de vaci, telemea de vaca, morcovi, ceapa, unt, chimen si sare. Ingrediente: 5-6 foi de varza 300 g branza de vaci 100 g telemea de vaca 5-6 morcovi 1 ceapa 1 lingura cu unt 2 lingurite cu chimen sare   Mod de preparare: Pune…
Read more »

Frigăruie de pui

7 March 2012
Frigăruie de puiO reteta de frigarui de pui din: piept de pui file, creveti, rozmarin, ardei iute, sos teriyaki, ulei de masline, ceapa verde, iuart, paste de ardei si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui file 200 3 creveţi decorticaţi 4 crenguţe de rozmarin 1 ardei iute roşu 6 linguri sos Teriyaki 1 lingură ulei de…
Read more »

Boluri cu crema de violete si de trandafir

7 March 2012
Boluri cu crema de violete si de trandafirO reteta de boluri cu crema de violete si de trandafir din: lapte, smantana, galbenusuri, zahar, sirop de trandafir, sirop de violete, colorant si perle de zahar. Ingrediente: 500 ml lapte 200 ml smantana lichida 7 galbenusuri 140 g zahar 2 linguri sirop de trandafir 2 linguri sirop de violete colorant alimentar rosu cateva perle…
Read more »

Porc cu cocos si citronella

7 March 2012
Porc cu cocos si citronellaO reteta de porc cu cocos si citronella din: cotlet de porc, nuca de cocos, citronella, sare, ardei iute, coriandru, iaurt, ceapa, praf de chilli, garam masala, usturoi, piure de ghimbir si curcuma. Inrgediente: 600 g cotlet de porc 40 g lapte praf de nuca de cocos, sau 250 ml lapte de nuca de cocos…
Read more »

Buseuri cu pui si marar

7 March 2012
Buseuri cu pui si mararO reteta de buseuri de pui cu marar din: piept de pui, unt, faina, oua, apa, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g unt 200 g faina 4 oua 200 ml apa 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde sare   Mod de preparare: Fierbeţi pieptul de pui în…
Read more »

Crutoane cu crevete si cu branza Cedar

7 March 2012
Crutoane cu crevete si cu branza CedarO reteta de crutoane cu crevete si cu branza Cedar din: bagheta, branza Cedar, crevete, smantana, mustar, unt si sos worcestershire. Ingrediente: o bagheta proaspata 200 g Branza Cedar 250 g crevete fierte si curatate 250 ml smantana cu grasime 30% 2 lingurite mustar 50 g unt sos Worcestershire   Mod de preparare: Se sectioneaza…
Read more »

Reteta zilei: Somon cu tagliatelle

7 March 2012
O reteta de somon cu tagliatelle din: somon, smantana, tagliatelle, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, verdeturi, sare si piper. Somon cu tagliatelle este o reteta minunata, care se potriveste pentru orice ocazie. Inrgediente: 500g somon 400g smantana 500g tagliatelle 1 lingura ulei masline sare piper patrunjel pentru…
Read more »

Varza calita cu fenicul

7 March 2012
Varza calita cu feniculO reteta de varza calita cu fenicul din: varza murata, kaizer, morcov, ceapa, fenicul, supa de legume, marar si boabe de piper. Ingrediente: 2 verze murate 300 g kaizer 1 morcov 2 cepe 1/2 fenicul 100 ml supa de legume 1 legatura de marar boabe de piper   Mod de preparare: Taie ceapa marunt si…
Read more »

Stiuca in stil in englez

7 March 2012
Stiuca in stil in englezO reteta de stiuca in stil englez din: file de stiuca, unt, faina de grau, pesmete, piper, sare, galbenusuri, unt, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 450 g file de stiuca 20 g unt 2 linguri faina de grau 3-4 linguri pesmete frunzulite de marar si patrunjel piper negru macinat sare pentru sos: 3 galbenusuri…
Read more »

La potee

7 March 2012
La poteeDacă vizitaţi o fermă din Franţa în timpul iernii, veţi vedea cu siguranţă o oală zdravănă cu potee fierbând încet pe sobă. Cu această supă rustică, în a cărei compoziţie intră o cantitate mare de carne de porc şi o mulţime de legume delicioase, îi puteţi sătura până şi pe cei mai lihniţi mancăi. Supa…
Read more »

Retete de post: Pachetele cu varza

7 March 2012
Retete de post: Pachetele cu varzaO reteta de pachetele cu varza din: varza murata, ceapa, ulei, sare, piper, faina, apa, drojdie, ulei, zahar si sare. Ingrediente:  500 g varza murata 2 cepe ulei sare piper pentru aluat: 500 g faina 1 cana de apa 25 g drojdie 100 ml ulei 1 lingura cu zahar sare   Mod de preparare: Cerne…
Read more »

Ciorba de varza cu carne de porc

7 March 2012
Ciorba de varza cu carne de porcO reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc impanata 1 varza murata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 250 ml suc de rosii 2…
Read more »

Cocktail Peach Royal

7 March 2012
Cocktail Peach RoyalO reteta simpla de Cocktail Peach Royal din: lichior de piersica, suc de portocala si sampanie. Ingrediente: 3 cl lichior de piersica 5 cl suc proaspat de portocale sampanie   Mod de preparare: Mixam bine in cupa de sampanie lichioruld e piersici rece cu sucul de portocale si completam cu sampanie rece.
Read more »

Reteta zilei: Tiramisu rusesc

7 March 2012
O reteta delicioasa de tiramisu rusesc din: oua, faina, zahar, esenta de vanilie, smantana, crema de branza si cafea. In mod evident, Tiramisu este un desert italian. La tiramisu rusesc  se foloseste pentru blat, in loc de piscoturi, o reteta de tort biskvit. O  alta deosebire consta in faptul ca la tiramisu rusesc nu se…
Read more »

Vinete umplute cu carne de miel şi orez

7 March 2012
Vinete umplute cu carne de miel şi orezO reteta de vinete umplute cu carne de miel si orez din: vinete, carne macra de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, coriandru, orez, cumin, bulion, sare, piper, menta, marar si patrunjel. Ingrediente: 650 g vinete potrivite 250 g carne macra de miel, tocata 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 150…
Read more »

Profiterol cu ciocolata

7 March 2012
Profiterol cu ciocolataO reteta de profiterol cu ciocolata din: inghetata de vanilie, ciocolata neagra, smantana, unt, migdale, faina, oua, unt, zahar pudra si sare. Ingrediente: 750 ml îngheţată de vanilie 200 g ciocolată neagră, amară 150 ml smântână lichidă 10 g unt 75 g migdale tocate pentru aluatul de gogoşele: 150 g făină 4 ouă 75 g…
Read more »

Retete de post: Sărmăluţe cu ciuperci

7 March 2012
Retete de post: Sărmăluţe cu ciuperciO reteta de sarmalute cu ciuperci din: varza murata, ceapa, orez, ciuperci, rosii, morcovi, foi de dafin, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 2 verze murate 3 cepe 250 g orez 2 cutii cu ciuperci sau 0,5 kg ciuperci proaspete 1 cutie cu rosii decojite 1 morcov 4 foi de dafin cimbru ulei sare   Mod…

Mancare de varză cu prune uscate

7 March 2012
Mancare de varză cu prune uscateO reteta de mancare de varza cu prune uscate din: varza murata, ceapa, prune, ciolan afumat, carnati afumati, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 verze murate 2 cepe 100 g prune uscate 1 ciolan afumat 2 carnati afumati 2 foi de dafin ulei sare piper   Mod de preparare: Spală bine ciolanul…
Read more »

Foitaj cu pere fierte in vin

7 March 2012
Foitaj cu pere fierte in vinO reteta de foitaj cu pere fierte in vin din: vin roze, zahar tos, pere, foi de placinta, unt, zahar tos, frisca si branza de vaci. Ingrediente: 350 ml vin roze 100 g zahar tos 4 pere tari, curatate de coaja si seminte si taiate sferturi 3 foi de placinta 30 g unt, topit 1…
Read more »

Coktail Golden Fire

7 March 2012
Coktail Golden FireO reteta simpla de Cocktail Golden Fire din: rahiu de ienupar, zeama de grepfrut, zeama de portocale, sampanie, menta si portocala. Ingrediente: 4 cl rachiu de ienupar zeama unui grepfrut zeama unei portocale sampanie menta proaspata o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam rachiu de ienupar in 2 pahare pentru bauturi lungi. Adaugam…
Read more »

Jambon fiert in cidru

7 March 2012
Jambon fiert in cidruO reteta delicioasa de jambon fiert in cidru din: jambon, cidru, cuisoare, ceapa, bouquet garni, morcovi, telina, boabe de ienupar si boabe de piper negru. Ingrediente: 1 kg jambon 1 litru cidru 4 cuisoare 1 ceapa potrivita, taiata in jumatate 1 bouquet garni 75 g morcovi, tocati 1 tija de telina, taiata felii 6 boabe…
Read more »

Retete traditionale: Bouillabaisse

7 March 2012
Retete traditionale: BouillabaisseOriginară din Marsilia, această fiertură de peşte şi-a câştigat o reputaţie binemeritată. Ca în cazul tuturor mâncărurilor clasice franţuzeşti, reţeta unui bouillabaisse autentic se dispută încă. Se taie în fâşii câţiva peşti din specii cu carnea mai tare, precum racasse sau monkfish. Baza o formează supa obţinută prin fierberea oaselor rămase în urma îndepărtării fileului.…
Read more »

Placinta cu varza acra

7 March 2012
Placinta cu varza acraO reteta de placinta cu varza acra din: varza, branza de vaci, ulei, faina, drojdie, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 500 g varza acra 200 g branza de vaci ulei pentru aluat: 500 g faina 20 g drojdie 1 lingurita cu zahar 100 ml ulei 100 ml apa sare   Mod de preparare: Dizolvă drojdia…
Read more »

Ananas în caramel

7 March 2012
Ananas în caramelO reteta ananas in caramel din: zahar, samburi de pin si fistic Ingrediente: 4 linguri zahăr cate 2 linguri sâmburi de pin şi fistic 75 g fructe de merişoare uscate 1 ananas 2-3 linguri alune caramelizate Mod de preparare: încingeţi zahărul cu 2 linguri de apă, tocaţi sâmburii de pin, fisticul şi merişoarele, apoi amestecaţi-le…
Read more »

Miel Rogan Josh

7 March 2012
Miel Rogan JoshO reteta de miel rogan josh din: iaurt, praf de chilli, coriandru, usturoi, ghimbir, boia, curcuma, carne de miel, ceapa, piure de rosii, sare, unt, frunze de dafin, cardamom, baton de scortisoara, cuisoare, menta si coriandru. Carnea macră de miel îşi lasă sucul pe parcursul gătirii lente într-un curry aromat cu condimente prăjite. Ingrediente: 75…
Read more »

Retete de post: Bagheta umpluta

7 March 2012
Retete de post: Bagheta umplutaO reteta de bagheta umpluta din: varza murata, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar si sare. Ingrediente: 1 varza murata 1 ceapa 3 morcovi 1 legatura de patrunjel ulei sare piper pentru aluat: 300 g faina 1 cub de drojdie 1 lingurita cu zahar 100 ml apa 50 ml ulei sare  …
Read more »

Saltimbocca

7 March 2012
SaltimboccaO reteta de saltimbocca din: snitele de porc, salvie, sunca de praga, iarba de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 şniţele de porc (a 160 g) 3 crenguţe salvie 8 felii şuncă de Praga 8 crenguţe iarbă de lămâie sare piper Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bu­cătărie, apoi tăiaţi-o în…
Read more »

Ardei capia umpluţi

7 March 2012
Ardei capia umpluţiO reteta de ardei capia umpluti din: ardei, sare, piper, branza de vaci, lapte si menta. Ingrediente: 4 ardei graşi lungi sare piper 200 g brânză dulce de vaci (sau capră) 2 linguri lapte 2 crenguţe de mentă   Mod de preparare: Tăiaţi ardeii cu un cuţit lung în jumătate şi pregătiţi-i. Condimentaţi-i cu sare…
Read more »

Chiftelute cu pui si usturoi

7 March 2012
Chiftelute cu pui si usturoiO reteta de chiftelute cu pui si usturoi din: piept de pui, ulei de masline, usturoi, pesmet si piper. Ingrediente: 500 grame piept de pui 100 ml ulei de masline 4 catei de usturoi 100 grame pesmet piper   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca uleiul de masline cu usturoiul tocat si piperul. Taie pieptul…
Read more »

Deserturi savuroase

7 March 2012
Deserturi savuroaseVa prezentam o serie de Deserturi savuroase astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste Deserturi savuroase si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre! Prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit O reteta de prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit din: unt, faina, zahar, nuci pecan, ou, lapte, baotoane…
Read more »

Varza cu sos alb

6 March 2012
Varza cu sos albO reteta de varza cu sos alb din: varza, galbenusuri, parmezan, ciuperci, sare, chimen, faina, galbenusuri, unt, lapte si sare. Ingrediente: 1 varza dulce 2 galbenusuri 75 g parmezan cateva ciuperci din conserva sare chimen pentru sos: 3 linguri faina 2 galbenusuri 1 lingura cu unt 1 cana cu lapte sare   Mod de preparare:…
Read more »

Salata din mere cu nuci

6 March 2012
Salata din mere cu nuciO reteta de salata din mere cu nuci din: mere, miez de nuca, fulgi de ovaz, stafide, smantana si unt. Ingrediente: 2 mere 50 g miez de nuca 2 linguri fulgi de ovaz 40 g stafide fara seminte 2 linguri smantana o lingura de unt   Mod de preparare: Stafidele se spala si se lasa…
Read more »

Somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei

6 March 2012
Somon cu sos dulce de lamaie si cu dovleceiO reteta de somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei din: file de somon, zahar, piper alb, sare de mare, coaja de lamaie, dovlecei, lamai, lulei de masline, unt, zahar inflorescenta de anason si menta. Ingrediente: 500 g file proaspat de somon 0 lingurita zahar o lingurita piper alb boabe un varf de…
Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata

6 March 2012
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolataO reteta de prajiturele cu ciocolata din: unt, zahar tos, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, bicarbonat, sare si chipsuri de ciocolata. Ingrediente: 250g unt 3/4 cana zahar tos 3/4 cana zahar brun 2 oua mari 2 lingurite esenta de vanilie 2 1/4 cani faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita sare 2 cani chipsuri…
Read more »

Retete de post: Salata cu varza, telina si morcovi

6 March 2012
Retete de post: Salata cu varza, telina si morcoviO reteta de salata cu varza, telina si morcovi din: varza alba, telina, morcovi, ceapa verde, maioneza fara ou si sare. Ingrediente: 1 varza alba 1 telina 2 morcovi 1 legatura ceapa verde 3 linguri cu maioneza fara ou sare   Mod de preparare: Taie varza fideluta, freac-o bine cu sare si las-o cateva minute…
Read more »

Steaks cu Martini

6 March 2012
Steaks cu MartiniO reteta de steaks cu martini din: usturoi, busuioc, ulei de rapita, martini, sare, piper si carne de vita. Ingrediente: 1 caţel de usturoi 3 crenguţe de busuioc 6 linguri ulei de rapiţă 2 linguri martini sec sare piper 4 buc. de carne de vită (a 150 g) Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, apoi tocaţi-l.…
Read more »

Medalion de porc cu mere coapte

6 March 2012
Medalion de porc cu mere coapteO reteta de medalion de porc cu mere coapte din: file de porc, desert, rozmarin, zahar, usturoi, coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 4 mere de desert 4 crengute de rozmarin 4 lingurite zahar, optional pentru marinata: 1 crenguta de rozmarin 1 catel de usturoi, zdrobit coaja rasa de…
Read more »

Batoane crocante cu mozzarella

6 March 2012
Batoane crocante cu mozzarellaO reteta batoane crocante cu mozzarella din: faina, pesmet, oua, lapte, mozzarella si ulei. Ingrediente: 50 grame faina 200 grame pesmet 2 oua 10 ml lapte 450 grame mozzarellla taiata in fasii groase 200 ml ulei   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca ouale si laptele. In boluri separate pune faina si pesmetul. Tavaleste batoanele…
Read more »

Prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit

6 March 2012
Prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuitO reteta de prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit din: unt, faina, zahar, nuci pecan, ou, lapte, baotoane de vanilie, oua, zahar, zeamil si foi de gelatina. Ingrediente: pentru biscuit: 125 g + unt cat o nuca 160 g faina 125 g zhar 60 g nuci pecan (sau obisnuite) 1 ou pentru crema:…
Read more »

Cartofi la grătar

6 March 2012
Cartofi la grătarO reteta de cartofi la gratar din: cartofi, sare, chili, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 4 cartofi dulci (cca. 300 g) sare 1 chili roşu 2 crenguţe de pătrunjel 3 linguri ulei piper   Mod de preparare: Spălaţi cartofii, periaţi-i bine cu o perie sau un burete aspru, apoi fierbeţi-i în apă cu sare cca.…
Read more »

Crema de migdale cu visine

6 March 2012
Crema de migdale cu visineO reteta de crema de migdale cu visine din: visine, branza mascarpone, pudra de migdale, zahar, ou, biscuiti, unt si zahar pudra. Ingrediente: 300 g visine decongelate 250 g branza mascarpone 80 g pudra de migdale 50 g zahar 1 ou 6-8 biscuiti cu unt, rotunzi 15 g unt 30 g zahar pudra, foarte fin…
Read more »

Legume la gratar

6 March 2012
Legume la gratarO reteta de legume la gratar din: ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecel, vanata, rozmarin, cimbru, ulei de masline, otet aromat, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 4 catei de usturoi cate 1 ardei gras rosu si galben 1 dovlecel mediu 1 vanata mica cate 2 crengute de rozmarin si cimbru 8 linguri ulei de masline…
Read more »

Bezea cu portocale

6 March 2012
Bezea cu portocaleO reteta de bezea cu portocale din: bezea, portocale, zahar pudra, foi de gelatina, galbenusuri, baton de vanilie, lapte, zeamil, smantana si grand marnier. Ingrediente: 1 cochilie din bezea 2 porto­cale 400 g zahăr pudră 6 foi de gelatină (6 x 2 g) 6 gălbe­nuşuri 1 baton de vanilie 500 ml lapte 40 g zeamil…
Read more »

Friptura de porc cu smochine

6 March 2012
Friptura de porc cu smochineO reteta de friptura de porc cu smochine din: friptura de porc, smochine, msutar boabe si ulei de masline. Ingrediente: 4 fripturi de porc (a circa 180g) 2 smochine coapte 1 lingurita mustar boabe 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, acoperiţi-o cu folie alimentară…
Read more »

Tort cu vanilie si afine

6 March 2012
Tort cu vanilie si afineO reteta de tort cu vanilie si afine din: budinca de vanilie, zahar, lapte, esenta de vanilie, unt, zahar, migdale, praf de copt, lapte, mar, afine si gem. Ingrediente: umplutura:  1 pachet budincă de vanilie 2 linguri zahăr 250 ml lapte 1 linguriţă esenţă de vanilie 20 g unt aluat: 130 g unt 150 g…
Read more »

Miel la cuptor in stil indian

6 March 2012
Miel la cuptor in stil indianO reteta de miel la cuptor in stil indian din: carne de miel, lipii, castravete, rosie, ceapa rosie, branza, boia, frunze de menta, iaurt, ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, curcuma, sare, cumin si garam masala. O versiune a clatitelor umplute cu carne de miel tocata si marinata intr-un tentant amestec de verdeturi si condimente Ingrediente:…
Read more »

Crema englezeasca de zahar ars

6 March 2012
Crema englezeasca de zahar arsO reteta de crema englezeasca de zahar ars din: oua, galbenusuri, zahar pudra, extract de vanilie, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 2 oua 2 galbenusuri 2 lingurite zahar pudra 1/2 lingurite extract de vanilie 300 ml lapte sare pentru zaharul caramelizat: 3,5 linguri zahar o lingurita suc de lamaie   Mod de preparare:…
Read more »

Soupe au pistou

6 March 2012
Soupe au pistouIn dialectul provensal, pistou înseamnă zdrobit. De asemenea, acesta este numele unui sos foarte aromat care conţine busuioc, roşii, usturoi şi ulei de mâsliine, toate zdrobite bine într-un mojar, formând o variantă franţuzească a sosului pesto genovez.. Amestecat cu parmezan ras, pistou se poate unge pe pâine sau se poate amesteca cu paste, dar cel…
Read more »

Cum se prepara sos Tempura (video)

6 March 2012
O reteta video despre cum se prepara sos tempura, un preparat japonez deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos Tempura Pofta buna!
Read more »

Cocktail cu piersica

6 March 2012
Cocktail cu piersicaO reteta delicioasa de cocktail cu piersica din: piersica si sampanie. Ingrediente: 1 piersica mai mica si coapta sampanie   Mod de preparare: Intepam piersica cu furculita, o punem intr-un pahar de sampanie sau un tip balon si turnam deasupra sampanie rece. Datorita bulele care iau nastere la suprafata, piersica se va misca.

Budinca dulce de orez

6 March 2012
Budinca dulce de orezO reteta de budinca dulce de orez din: orez, lapte, zahar, oua, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 2 cani de orez 2 cani de lapte 1/2 cana cu zahar 2 oua 1/4 lingurita cu sare 4 pliculete cu zahar vanilat   Mod de preparare: Pune intr-un castron orezul (ales, daca este cazul) spalat. Adauga laptele,…
Read more »

Tartă crocantă

6 March 2012
Tartă crocantăO reteta de tarta crocanta din: alaut, lapte, budinca de vanilie, zahar, afine, pesmet si galbenus. Ingrediente: 300 g aluat congelat 300 ml lapte 1 pachet budinca de vanilie 3 linguri zahar 600 g afine 3 linguri pesmet 1 galbenus   Mod de preparare: Luaţi aluatul din pachet şi lăsaţi foile să se dezgheţe una…
Read more »

Remoulade de telina

6 March 2012
Remoulade de telinaRădăcina de ţelina nu este chiar cea mai populară dintre leguminoase, însă tăiată în felii subţiri şi amestecată cu un sos picant de maioneză, este perfectă pentru a face remoulade – o mancare clasică servită în bistrourile franţuzeşti. După ce curăţaţi ţelina de stratul cioturos de la suprafaţă, iese la iveală miezul ei alb, cu…
Read more »

Reteta zilei: Ceafa de vitel cu ciuperci la cuptor

6 March 2012
Reteta zilei: Ceafa de vitel cu ciuperci la cuptorO reteta de ceafa e vitel cu ciuperci la cuptor din: ceafa vitel, sare, piper, usturoi, suc de rosii si ciuperci. Ingrediente: 6 bucati ceafa vitel Sare Piper Usturoi Suc de rosii 8 ciuperci intregi   Mod de preparare: Se spala bine carnea de vitel, se sareaza si se pipereaza. Se adauga usturoi zdrobit si…
Read more »

Cazuela

6 March 2012
CazuelaIn limba spaniolă cazuela înseamnă musaca sau tocăniţă de carne. In America de Sud acesta este un fel de mâncare foarte cunoscut şi iubit, ce include tot felul de ingrediente. Cazuela diferă foarte mult de la o tară la alta. în Argentina, de exemplu, se face cazuela de cordero, în care se pune carne de…
Read more »

Cocktail cu bere

6 March 2012
Cocktail cu bereO reteta simpla de cocktail cu bere din: bere blonda, sampanie si lamaie. Ingrediente: 1 sticla bere blonda 1 sampanie o felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam in acelasi timp sampanie rece si berea in doua pahare mari si adaugam in fiecare cate o felie de lamaie.  
Read more »

Mancare de cartofi cu oua

6 March 2012
Mancare de cartofi cu ouaO reteta de mancare de cartofi cu oua din: cartofi, ulei de masline, chorizo, ardei iute, patrunjel verde, sare si oua. Ingrediente: 300 gr. cartofi noi, taiati in bucati mari ulei de masline 40 gr. chorizo, taiat in fasii 1 ardei iute rosu, taiat fin 1/2 legatura patrunjel verde sare 2 oua fierte moi  …
Read more »

Prajitura cu afine si lamaie

6 March 2012
Prajitura cu afine si lamaieO reteta de prajitura cu afine si lamaie din: coaja de lamaie, zahar pudra, zahar vanilinat, sare, unt, faina, galbenusuri, amidon, baton de vanilie, suc de lamaie, vin alb, afine, frunze de menta si zahar candel. Ingrediente: coaja rasa de la o lamaie 170 g zahar pudra 1 pachetel zahar vanilinat sare 200 g unt…
Read more »

Budinca dulce de dovleac

6 March 2012
Budinca dulce de dovleacO reteta de budinca dulce de dovleac din: dovleac, mascarpone, crema de branza, oua, zahar, pemset, unt, scortisoara, zahar vanilat, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g dovleac 200 g mascarpone 100 g crema de branza 4 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura cu unt 1/2 lingurita cu scortisoara 2 pliculete…
Read more »

Retete de post: Salata cu varza rosie si sfecla

6 March 2012
Retete de post: Salata cu varza rosie si sfeclaO reteta de salata cu varza rosie si sfecla din: varza rosie, sfecla rosie, hrean, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 1 varza rosie 1 sfecla rosie 1 lingurita cu hrean ras 3 linguri cu ulei de masline 1 lingura cu otet sare   Mod de preparare: Spala sfecla, inveleste-o in folie de aluminiu…
Read more »

Rosii umplute cu cascaval si ceapa

6 March 2012
Rosii umplute cu cascaval si ceapaO reteta de rosii umplute cu cascaval si ceapa din: rosii, branza, cascaval, busuioc, ceapa, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 5 rosii medii 1/2 canuta branza alba 5 linguri cascaval ras 1 lingurita busuioc proaspat 1 ceapa taiata 2 cepe verzi mici, taiate 1/2 cana ulei de masline   Mod de preparare: Taie…
Read more »

Tarta cu pere si castane

6 March 2012
Tarta cu pere si castaneO reteta de tarta cu pere si castane din: aluat, foi de placinta, pere, castane, piure de castane, crema de castane, smantana, zahar pudra, oua, whisky, lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 3 foi de plăcintă foarte subţiri 4 pere bi­ne coapte 180 g castane la conservă 60 g piure de…
Read more »

Tocana de dovlecei cu pui

6 March 2012
Tocana de dovlecei cu puiO reteta de tocana de dovlecei cu pui din: dovlecei, piept de pui, cascaval si sare. Ingrediente: 8 dovlecei 1 piept de pui 200 g cascaval ras sare   Mod de preparare: Tai dovleceii felii si ii pui intr-o oala, in care, in prealabil, ai pus ulei si un pahar cu apa. Tai pieptul de…
Read more »

Retete de post: Salata cu varza alba, adinva si sos alb

6 March 2012
Retete de post: Salata cu varza alba, adinva si sos albO reteta de salata de varza alba, andica si sos alb din: varza alba, andiva, morcov, frunze de salata verde, frunze de varza rosie, mustar, miere, ulei de masline, maioneza fara ou, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 varza alba 1 andiva 1 morcov cateva frunze de salata verde cateva frunze de varza rosie…
Read more »

Supă de pui cu kreplach

5 March 2012
Supă de pui cu kreplachSupa de pasăre, cu nenumăratele ei variante, este un fel de bază în gastronomia evreiască. Ea se serveşte la cina de Shabbat, dar se consumă şi la alte sărbători. Datorită proprietăţilor curative, este cunoscută drept penicilina evreiască. Intr-o bucătărie evreiască, în supa de pui pot pluti tot felul de ingrediente, de la pufoasele găluşte de…
Read more »

Bavareza cu caramel si turta dulce

5 March 2012
Bavareza cu caramel si turta dulceO reteta de bavareza cu caramel si turta dulce din: zahar, lapte integral, galbenusuri, foi de gelatina, turta dulce si smantana. Ingrediente: 200 g de zahăr 1 l de lapte inte­gral 10 gălbenuşuri 8 foi de gelatină (8 x 2 g) 6 bucăţi de turtă dulce 300 ml de smân­tână lichidă, foarte rece   Mod…
Read more »

Legume in straturi

5 March 2012
Legume in straturiO reteta de legume in straturi din: oua, smantana, paine uscata, ardei gras, ceapa, dovlecel, ciuperci, bacon, sare, piper, oregano, patrunjel, unt si pesmet. Ingrediente: 6 oua 300 g smantana 300 g de paine uscata 1 ardei gras 1 ceapa potrivita 1 dovlecel 2-3 ciuperci proaspete 150 g bacon/sunca sare piper oregano patrunjel unt pesmet…
Read more »

Vinete in lapte

5 March 2012
Vinete in lapteO reteta de vinete in lapte din: vinete, lapte, unt, sare, piper si zahar. Ingrediente: 4-5 vinete 1/2 l lapte 35 g unt sare piper 1 lingurita zahar   Mod de preparare: Coci vinetele şi le cureţi de coajă. Fierbi laptele şi, când dă în clocot, introduci vinete­le tocate şi laşi să fiarbă împreună. Amesteci…
Read more »

Pui in stil englez

5 March 2012
Pui in stil englezO reteta de pui in stil englez din: carne de pui, unt, ciuperci, ceapa, ardei, lapte, amidon si sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui 100 g unt 200 g ciuperci proaspete 60 g ceapa 60 g ardei bulgaresc 500 g lapte 10 g amidon sare   Mod de preparare: Se spala carnea de pui,…
Read more »

Reteta zilei: Ciorba de gaina

5 March 2012
O reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii patrunjel sare smantana (optional)   Mod…
Read more »

Cocktail Rondo

5 March 2012
Cocktail RondoO reteta simpla de Cocktail Rondo din: lichior de piersici, votca, piersica si vin spumant. Ingrediente: 3 cl lichior de piersici 1 cl votca piersica vin spumant sec   Mod de preparare: Intepam cu o furculita piersica si o asezam intr-un pahar mare tip balon. Adaugam votca si lichior si apoi turnam deasupra vin spumant…
Read more »

Cum se prepara supa de pastarnac (video)

5 March 2012
O reteta video despre cum se prepara supa de pastarnac, un preparat vegetarian absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara supa de pastarnac
Read more »

Salata Piccadilly

5 March 2012
Salata PiccadillyO reteta de salata piccadilli din: cartofi, scrumbii sarate, ceapa, porumb, ulei vegetal, mustar, patrunjel si sare. Ingrediente: 6 cartofi fierti fileul de la 2 scrumbii sarate 2 cepe 100 g porumb conservat 4 linguri ulei vegetal o lingurita mustar de masa frunze de patrunjel sare   Mod de preparare: Fileul de scrumbie se taie…
Read more »

Sparanghel cu parmezan si lamaie

5 March 2012
Sparanghel cu parmezan si lamaieO reteta de sparagnhel cu parmezan si lamaie din: sparanghel, ulei de masline extravirgin, parmezan, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 450 gr sparanghel 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 linguri parmezan ras 1 lingurita zeama de lamaie sare si piper negru macinat   Mod de preparare: Spala si curata bine sparanghelul, eliminand…
Read more »

Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras

5 March 2012
Escalopuri vieneze de curcan cu foie grasO reteta de escalopuri vieneze de curcan cu foie gras din: curcan, foie gras, oua, faina, pudra de migdale, pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de curcan, mari si subtiri 4 felii de foie gras crud, decongelat 2 oua 50 g faina 30 g pudra de migdale 30 g pesmet 70 g unt…
Read more »

Profiterol cu gem de rubarba şi crema de ou

5 March 2012
Profiterol cu gem de rubarba şi crema de ouO reteta de profiterol cu gem de rubarba si crema de ou din: unt, faina, oua, lapte integral, zahar tos, amidon, esenta de vanilie, frisca, rubarba, gem de rubarba si ciocolata alba. Ingrediente: 85 g unt 100 g faina, cernute 3 oua, plus 3 galbenusuri 300 ml lapte integral 75 g zahar tos 4 linguri…
Read more »

Mix de legume umplute

5 March 2012
Mix de legume umpluteO reteta de mix de legume umplute din: ardei verzi, gulii, frunze de tei, dovlecel, ciuperci, orez, sare, piper, cimbru, boia, marar, patrunjel, bulion, oua si ceapa. Ingrediente: 6 ardei verzi 4 gulii 10 frunze de tei 1 dovlecel 300 g ciuperci 250 g orez sare piper cimbru boia marar patrunjel tocat bulion 2 oua…
Read more »

Paste cu portocale şi chiftele

5 March 2012
Paste cu portocale şi chifteleO reteta de paste cu portocale si chiftele din: portocala, maghiran, ceapa, ou, carne tocata de vita, pemset, sare, piper, ulei de masline, paste, seminte de dovleac si unt. Ingrediente: 1 portocala 6 crengute maghiran 1 ceapa 1 ou 500 g carne tocata de vita 3 linguri pesmet sare piper 2 linguri ulei de masline…
Read more »

Tort de trufe

5 March 2012
Tort de trufeO reteta de tort de trufe din: oua, zahar pudra, faina de grau, praf de cacao, frisca, ciocolata neagra, coaja de portocala, lichior de portocala, seminte de vanilie, zahar pudra si ciocolata. Ingrediente: 8 oua 225 g zahar pudra 200 g faina de grau 25 g praf de cacao 1,2 l frisca (cu continut minim…
Read more »

Budinca de carne de Yorkshir

5 March 2012
Budinca de carne de YorkshirO reteta de budinca de yorkshir din: carnaciori, faina de grau, lapte, oua, ceapa, usturoi, unt, ulei vegetal, rozmarin, magheran, piper si sare. Ingrediente: 8 carnaciori 120 g faina de grau 300 ml lapte 3 oua 2 cepe 3 catei de usturoi 50 g unt ulei vegetal 2-3 fire de rozmarin magheran piper negru macinat…
Read more »

Ruladă de miel cu smochine şi kumquat

5 March 2012
Ruladă de miel cu smochine şi kumquatO reteta de rulada de miel cu smochine si kumaquat din: usturoi, busuioc, patrunjel, sare, piper, ceafa de miel, nucsoara, rozmarin, ulei de masline, smochine, portocale, samburi, vin alb sec si bulion de pui. Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 linguri busuioc proaspat, tocat 2 linguri patrunjel proaspat, tocat Sare si piper negru 1 kg…
Read more »

Canneloni la cuptor

5 March 2012
Canneloni la cuptorO reteta de canneloni la cuptor din: usturoi, morcov, praz, ulei de masline, rosii uscate, sare, piper, canneloni, ceapa, margarina, faina, lapte, smantana, nucsoara si branza. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 1 morcov 1 fir de praz 1 lingură ulei de măsline roşii uscate sare piper 12 canneloni 1 ceapă 30 g margarină 30 g…
Read more »

Supa Ajiaco

5 March 2012
Supa AjiacoMâncarea naţională columbiană este o supă de pui consistentă, numită ajiaco. Ea este foarte populară în întreaga tară, dar varianta sa cea mai bine cunoscută este cea care se prepară în capitala ţării, în oraşul Bogota. Pentru a prepara Ajiaco bogotano se fierb la foc mic bucăţile de pui într-o zeamă aromatizată cu ceapă, usturoi…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu