miercuri, 3 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #19


Retete de Paste:

Crevete crocant

3 May 2012
Crevete crocantO reteta de creveti crocanti din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 lingurita curcuma 1/2 lingurita chili 1 catel de usturoi 450 g creveti 1 ceasca fulgi de porumb ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se amestecă, într-un cas­tron mare, mirodeniile şi ustu­roiul pisat. Se adaugă oul şi se…
Read more »

Punch cu pepene galben

3 May 2012
Punch cu pepene galbenO reteta de punch cu pepene galben din: pepene galben, votca, zeama de lamaie, vin alb sec, sampanie si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 pepene galben 10 cl votca 1 cl zeama de lamaie 3 sticle de vin alb sec 1 sticla sampanie alba, seaca spirala din coaja de lamaie   Mod de preparare: Scoatem…
Read more »

Aperitiv cald cu brânză şi legume

3 May 2012
Aperitiv cald cu brânză şi legumeO reteta de aperitiv cald cu branza si legume din: telemea de capra, rosii, busuioc, ceapa, pasta de masline verzi, ulei de masline si piper. Ingrediente: 800 g telemea de capra 8 rosii prunisoare busuioc verde 1-2 cepe 1-2 linguri pasta de masline verzi ulei de masline piper negru   Mod de preparare: Se taie…
Read more »

Pachetele din vinete

3 May 2012
Pachetele din vineteO reteta de pachetele din vinete din: mozzarella, vanata, ardei iute, usturoi, ulei de masline, rozmarin, ceapa verde si sare. Ingrediente: 300 g mozzarella 1 vânătă 1 ardei iute 5 căţei de usturoi 500 ml ulei de măsline rozmarin câteva fide de ceapă verde sare   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă uleiul cu rozmarin…
Read more »

Frigărui crocante

3 May 2012
Frigărui crocanteO reteta de frigarui crocante din: mozzarella, carne tocata de vita, usturoi, ou, ceapa, vin alb, paine, pesmet, boia dulce, sare, piper si marar. Ingrediente: 200 g biluţe de mozzarella 400 g carne tocată de vită 3 căţei de usturoi 1 ou 1/2 ceapă 1 lingură cu vin alb 2 felii de pâine 100 g…
Read more »

Reteta zilei: Panzanella

3 May 2012
Reteta zilei: PanzanellaO reteta de salata panzanella din: ulei de masline, usturoi, paine, parmezan, sare, piper, ceapa rosie, suc de lamaie, otet de vin alb, mustar de dijon, praz, sparanghel si fasole. Ingrediente: Pentru crutoane: 1/4 ceasca ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati fin 1 paine feliata taiata cubulete, dar inlaturata coaja 6 linguri de…
Read more »

Shabu-shabu

3 May 2012
Shabu-shabuMancarea japoneză shabu-shabu seamănă cu un fondue franţuzesc; şi aici, mesenii sunt invitaţi să îşi prepare singuri mancarea. Acesta nu este doar un obicei sănătos, ci şi o experienţă culinară inedită şi foarte amuzantă. Shabu-shabu, cunoscut şi sub denumirea de oală clocotind, se aseamănă cu sukiyaki, cu excepţia faptului că aici bucăţelele de carne şi…
Read more »

Fulgi de cereale cu miere

3 May 2012
Fulgi de cereale cu miereO reteta de fulgi de cereale cu miere din: ulei de floarea soarelui, miere, sirop de artar, scortisoara, nuci, alune, cajun, fulgi de cereale si stafide. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri miere 4 linguri sirop de artar 1 lingurita scortisoara 200 g nuci, alune, cajun, zdrobite 300 g fulgi de cereale…
Read more »

Cartofi cu conopida si spanac

3 May 2012
Cartofi cu conopida si spanacFierbe 500 g cartofi, curatati de coaja si taiati in cuburi de 2 cm, in apa cu sare 8-10 minute, pana cand se patrund. In ultimele 5 minute, adauga 500 g conopida desfacuta in buchete mici. Scurge de apa. Intre timp unge un vas cu ulei, si prajeste 5 minute 1 ceapa, tocata marunt, cateva…
Read more »

Coroniţă din cotlete de miel cu spanac

3 May 2012
Coroniţă din cotlete de miel cu spanacO retete coronita din cotlete de miel cu spanac din: cotlet de miel, spanac, ceapa, morcovi, telina, vin alb, ulei, zahar brun, scortisoara, foi de dafin, pudra de ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel cu os (bucata intreaga) 1 kg spanac proaspat 2 cepe mari 2 morcovi 1 telina mica 200…
Read more »

Punch cu coacaze rosii

3 May 2012
Punch cu coacaze rosiiO reteta de punch cu coacaze rosii din: pepene verde, lamaie, vin rose, lichior de coacaze, sherry cream, coacaze rosii, sampanie rose si lamaita. Ingrediente: 1 pepene verde (aproximativ 1 kg de miez) 1 lamaie 2 sticle de vin rose 8 linguri de lichior de coacaze 6 linguri de Sherry Cream 250 g coacaze rosii…
Read more »

Musaca de rosii

3 May 2012
Musaca de rosiiO reteta de musaca de rosii din: mozzarella, piept de pui, rosii, usturoi, ou, smantana, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g mozzarella 600 g piept de pui 4-5 roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ou 2 linguri cu smântână 1 linguriţă cu unt 2 linguri cu pesmet ulei sare piper…
Read more »

Minitarte cu mandarine

3 May 2012
Minitarte cu mandarineO reteta de minitarte cu mandarine din: mandarine, smantana, unt, zahar pudra, galbenusuri, faina, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 4 mandarine 125 ml smântână dulce pentru aluat: 125 g unt 100 g zahăr pudră 2 linguri cu smântână 2 gălbenuşuri 250 g făină coajă de lămâie sare   Mod de preparare: Mixează untul cu…
Read more »

Clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli

3 May 2012
Clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilliO reteta de clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli din: faina, oua, lapte de cocos, turmeric, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, sparanghel, oua, miere, sos de soia, suc de lime, ardei iute, usturoi, alune, castravete si menta. Ingrediente: 4 linguri cu varf de faina 3 oua, batute 100 ml lapte de cocos…
Read more »

Pilaf cu cocos

3 May 2012
Pilaf cu cocosIncinge un vas larg, cu capac, şi unge-l cu ulei. Prăjeşte 5 minute 1 ceapă mare, tocată mărunt, un praf de chilii, 1 baton de scorţişoară de 5 cm, 10 boabe de cardamom, 1/2 linguriţă chimen, 1/2 linguriţă fenicul. Adaugă 300 g orez Basmati, clătit in apă rece,si 40 g fulgi de cocos; ţine pe…
Read more »

Salata cu spanac si muguri de pin

3 May 2012
Salata cu spanac si muguri de pinO reteta de salata cu spanac si muguri de pin din: spanac, aceto balsamico, ulei de masline extravirgin, parmezan, rosii cherry, usturoi, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 200 g spanac tanar 2 linguri aceto balsamico 4 linguri ulei de masline extravirgin 10 rosii cherry 1 bucata mica de parmezan usturoi o mana de…
Read more »

Ciuperci cu migdale in pergament

3 May 2012
Ciuperci cu migdale in pergamentO reteta de ciuperci cu migdale in pergament din: ciuperci, usturoi, ceapa, seminte de anason, rosii cherry, masline, migdale, oregano si ulei de masline. Ingrediente: 600 g ciuperci albe de cultura (champignon) 2 catei de usturoi 2 cepe mici 2 lingurita seminte de anason 10 rosii cherry 10 masline fara samburi 30 g migdale decojite…
Read more »

Aspic asortat cu 3 umpluturi

3 May 2012
Aspic asortat cu 3 umpluturiO reteta de aspic asortat cu 3 umpluturi din: praz, paine neagra, branza de vaci, boia dulce, boia iute, sare, smantana, gelatina, branza topita, unt, piper, ceapa verde si usturoi. Ingrediente: 1 fir praz 6-8 felii de paine neagra umpkutura 1: branza de vaci 2 lingurite boia dulce 1 praf de boia iute sare 1…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Kahlua (video)

3 May 2012
Cum se prepara Cocktail Kahlua (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Kahlua, o bautura deosebit de delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara Cocktail Kahlua
Read more »

Placinta moldoveneasca cu branza

3 May 2012
Placinta moldoveneasca cu branzaO reteta de placinta moldoveneasca cu branza din: foi de placinta, branza de vaci, telemea de oaie, zahar, oua si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcinta 300 g brânză de vaci 300 g telemea de oaie 100 g zahăr 5 ouă 50 ml ulei de floarea soarelui   Mod de preparare:…
Read more »

Medalion in bacon

3 May 2012
Medalion in baconO reteta de medalion in bacon din: muschi de vitel, bacon, rozmarin, boabe de mustar macinate, unt, hrean, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi de vitel 200 g bacon (taiat in felii subtiri) 2 fire de rozmarin 1 lingurita rasa boabe de mustar macinate 50 g unt 1 lingura hrean proaspat ras sare piper…
Read more »

Peste cu sos de ceapa si menta

3 May 2012
Peste cu sos de ceapa si mentaO reteta de peste cu sos de ceapa si menta din: piper, ulei de masline, fileuri de pangasius, castravete verde, menta, sos de ceapa, sare si suc de lamaie. Ingrediente: piper 2 lingurite ulei de masline 2 fileuri pangasius 1 bucata castravete verde 1 legatura menta 4 linguri sos de ceapa sare suc de lamaie…
Read more »

Rulouri de şalău în foitaj

3 May 2012
Rulouri de şalău în foitajO reteta de rulouri de salau in foitaj din: file de salau, alaut de foitaj, jambon, lamaie, mac, ou, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de salau 500 g aluat de foitaj 150 g jambon crud-uscat 1 lamaie 50 g mac 1 ou 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »

Bezele cu spumă de căpşune

3 May 2012
Bezele cu spumă de căpşuneO reteta de bezele cu spuma de capsune din: albusuri, zahar pudra, otet, amidon, capsune, albusuri, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 5 albuşuri 5 linguri cu zahăr pudră 1 linguriţă cu oţet 1 linguriţă cu amidon pentru spuma: 200 g căpşune 2 albuşuri 200 g zahăr 1 linguriţă cu zeamă de lămâie   Mod…
Read more »

Cheesecake vanilat

3 May 2012
Cheesecake vanilatO reteta de cheesecake vanilat din: ou, faina, zahar pudra, ulei, lapte, praf de copt, sare, branza de vaci, smantana, galbenusuri, zahar si foi de gelatina. Ingrediente: pentru foi: 1 ou 125 g făină 30 g zahăr pudră 2 linguri cu ulei 1 lingură cu lapte 1/2 linguriţă cu praf de copt sare pentru crema:…
Read more »

Pere in vin cu susan

3 May 2012
Pere in vin cu susanO reteta de pere in vin cu susan din: vin dulce rosu, coaja si suc de portocala, scortisoara, coniac, zahar brun, anason, cardamom, ghimbir, seminte de susan, ulei, branza mascarpone, zahar pudra si coaja de portocala. Ingrediente: pentru sosul de vin: 3 cani cu vin dulce rosu coaja si sucul de la o portocala 1…
Read more »

Placinta dobrogeana cu branza

3 May 2012
Placinta dobrogeana cu branzaO reetta de placinta dobrogeana cu branza din: foi de placinta, unt, telemea de vaca, zahar, oua si lapte. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 100 g unt 500 g telemea de vaca 150 g zahar 6 oua 150 ml lapte   Mod de preparare: Se topeşte untul. Apoi se pun într-o tavă unsă 3-4…
Read more »

Psarosoupa

3 May 2012
PsarosoupaMajoritatea supelor de peşte specifice bazinului mediteraneean necesită mult timp pentru preparare; fără a mai pune la socoteală şi cât de costisitoare sunt. Psarosoupa este deosebit de simplă, căci nu mai este nevoie să umplem oala cu peşte, crustacee şi scoici, ca la celelalte supe. Dimpotrivă, este o mâncare foarte modestă, pentru prepararea ei fiind…
Read more »

Piept de pui cu pastarnac

3 May 2012
Piept de pui cu pastarnacO reteta de piept de pui cu pastarnac din: piept de pui, pastarnac, bacon, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 grame piept de pui 8 bucati de pastarnac 200 grame bacon 50 ml ulei 400 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Taie pieptul de pui in felii subtiri si bate…
Read more »

Supă cremă de broccoli

3 May 2012
Supă cremă de broccoliO reteta de supa crema de broccoli din: telina, broccoli, ceapa, pastarnaci, supa de legume, sare, piper, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 ţelină, tocată 1 broccoli, doar florile, tocat 1 ceapă, tocată 2 păstârnaci, tăiaţi felii 4 ceşti cu supă de legume sare şi piper după gust 2-3 linguriţe cu suc de lămâie…
Read more »

Păstrăv la grătar cu caju şi unt cu usturoi

3 May 2012
Păstrăv la grătar cu caju şi unt cu usturoiO reteta de pastrav la gratar cu caju si unt cu usturoi din: pastravi, ulei vegetal, cimbru, unt, caju, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 2 păstrăvi, curăţaţi ulei vegetal, pentru uns 2 linguriţe de cimbru 60g de unt 60g de caju, crud 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt sucul de la 1 lămâie  …
Read more »

Placinta cu mere si scortisoara

2 May 2012
Placinta cu mere si scortisoaraO reteta de placinta cu mere si scortisoara din: unt, zahar pudra, ou, praf de copt, smantana, faina, mere, zahar si scortisoara. Ingrediente: pentru aluat 250 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 10 g praf de copt 15 g smântână 500 g făină pentru umplu­tură: 1 kg mere rase (curătate de coajă şi…
Read more »

Retete simple si usoare

2 May 2012
Retete simple si usoareRetete simple si usoare: Punch cu visine O reteta de punch cu visine din: zahar, apa, visine, vin alb bordeaux, vin rose, sampanie si frunze de menta. Ingrediente: 5 linguri de zahar 5 linguri de apa 500 g visine fara samburi (proaspete sau congelate) 1/8 l vin alb Bordeaux 2 sticle de vin rose 1…

Tarta cu dovlcei

2 May 2012
Tarta cu dovlceiO reteta de tarta cu dovlecei din: dovlecei, faina, unt, bulgur, patrunjel, ardei iute, miez de paine, usturoi, boia de ardei dulce, ou, smantana, parmezan, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g dovlecei mici 150 g faina 70 g unt 40 g grau bulur zdrobit 1 legatura patrunjel 1 ardei iute 50 g migdale prajite…
Read more »

Ciuperci la cuptor cu piure şi sos de cimbru

2 May 2012
Ciuperci la cuptor cu piure şi sos de cimbruO reteta de ciuperci la cuptor cu piure si sos de cimbru din: cartofi, unt, ciuperci, ulei de masline, ceapa, faina, bere, branza cheddar, mustar, oua, ulei extravirgin de rapita, frunze de cimbru, faina, vin alb, supa de legume si marimite. Ingrediente: pentru piure: 1 kg de cartofi, taiati in bucati mari 25  de unt…
Read more »

Kiwi Smoothie

2 May 2012
Kiwi SmoothieO reteta de kiwi smoothie din: kiwi, mango, compot mango, iaurt gras, gheata si frunze de menta. Ingrediente: 2 fructe kiwi 1/2 cana cubulete mango (din compot) 1/2 cana compot mango 1/2 cana iaurt gras 4 cuburi gheata frunze de menta   Mod de preparare: Cureţi fructele de kiwi de coajă şi le tai cubuleţe.…
Read more »

Prajitura cu cocos si pere

2 May 2012
Prajitura cu cocos si pereO reteta de prajitura cu cocos si pere din: faina, zahar, cocos pudra, oua, ulei, drojdie, aroma de vanilie, sare si iaurt. Ingrediente: 150 g faina 150 g zahar 50 g cocos pudra 2 oua 40 g ulei 1 plic drojdie aroma vanilie sare 1 iaurt   Mod de preparare: Se mixează ouăle împreună cu…
Read more »

Galuste cu gem

2 May 2012
Galuste cu gemO reteta de galuste cu gem din: cartofi, ulei, oua, faina, sare, fructe, unt, seminte de mac si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 600 g cartofi albi fainosi 4 linguri ulei 2 oua 200 g faina 1 praf de sare pentru umplutura: gem de fructe (sau fructe) pentru crusta: 50 g unt seminte de mac…
Read more »

Cum se prepara Coktail Japonez (video)

2 May 2012
Cum se prepara Coktail Japonez (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Japonez, o bautura delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara Coktail Japonez
Read more »

Salată condimentată de cartofi

2 May 2012
Salată condimentată de cartofiO reteta salata condimentata de cartofi din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, ghimbir, cartofi, ardei iute, boabe de mustar, chimion, turmeric si frunze de spanac. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata fin 2 catei de usturoi, tocati 1 linguri de ghimbir, tocat 500 g de cartofi, taiati in cubulete cu…
Read more »

Cuburi cu cacao si fructe

2 May 2012
Cuburi cu cacao si fructeO reteta de cuburi cu cacao si fructe din: foi de gelatina, foaie de pandispan, gem de capsuni, frisca, zahar pudra, smantana, praf de gelatina, capsuni, ricotta si cacao. Ingrediente: 4 foi de gelatina 1 foaie de pandispan (22×22 cm) 2 linguri gem de capsuni 250 ml frisca 100 g zahar pudra 100 ml smantana…
Read more »

Vitel cu mere

2 May 2012
Vitel cu mereO reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt, mere, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g vrabioara de vitel (4 bucati) 50 g unt 2 mere 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingura pasta de tomate marar sare piper   Mod…
Read more »

Cartofi cu macaroane la cuptor

2 May 2012
Cartofi cu macaroane la cuptorO reteta de cartofi cu macaroane la cuptor din: cartofi, macaroane, branza, unt, sos de rosii, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 200 g macaroane 2 linguri brânză rasă 2 linguri unt 500 ml sos de roşii bacon sare piper   Mod de preparare: Se unge cu unt o tavă pentru cuptor. Se rumeneste…
Read more »

Suc de morcovi

2 May 2012
Suc de morcoviO reteta simpla de suc de morcovi din: frunze de menta, morcovi si lamaie. Ingrediente: 2 frunze de menta 5 bucati de morcov 1 lamaie   Mod de preparare: Morcovii se spala si se curata de coaja, apoi se pun in storcator impreuna cu doua frunze de menta. La sfarsit se adauga zeama de lamaie…
Read more »

Reteta zilei: Orez cu lapte

2 May 2012
Reteta zilei: Orez cu lapteO reteta de orez cu lapte din: lapte, orez, zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara. Ingrediente: lapte orez zahăr Coaja de lamaie esenta de vanilie scortisoara   Mod de preparare: Se pune laptele la fiert intr-o cratita potrivita, se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.Cand incepe sa fiarba adaugam orezul…
Read more »

Punch de struguri

2 May 2012
Punch de struguriO reteta de punch de struguri din: struguri, zahar, zeama de lamaie, rachiu, vin alb si apa minerala. Ingrediente: 500 g struguri deschisi la culoare 2 lingurite de zahar zeama unei lamai 2 linguri de rachiu (Weinbrand) 1 sticla de vin alb demisec 2 sticle de apa minerala carbogazoasa sau plata   Mod de preparare:…
Read more »

Supa Pozole

2 May 2012
Supa PozolePozole este o supă tradiţională, originară din statul mexican Jalisco şi se face din carne de porc, uruială de porumb şi ardei iuţi. Popularitatea acestui fel de mâncare se întinde din America Centrală până în partea de sud-vest a Statelor Unite. Ingredientul principal îl constituie uruiala de porumb, care se face din boabe uscate de…
Read more »

Şarlotă cu afine

2 May 2012
Şarlotă cu afineO reteta de sarlota cu afine din: gelatina, piscoturi, suc de afine, afine, zahar pudra, mascarpone si frisca. Ingrediente: 1 plic de gelatina 100 ml apa 28 de piscoturi 50 ml suc de afine 100 g afine decongelate 4 linguri zahar pudra 300 g mascarpone 200 ml frisca pentru ornat: 4 linguri frisca 3 linguri…
Read more »

Costite de porc cu legume la cuptor

2 May 2012
Costite de porc cu legume la cuptorO reteta de costite de porc cu legume la cuptor din: piept de porc cu coaste, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, rosii, cimbru verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste (bucata intreaga) 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4-5 rosii 5-6 fire de cimbru verde…
Read more »

Salată de morcovi thailandeză

2 May 2012
Salată de morcovi thailandezăSe amestecă 4 morcovi daţi pe răzătoarea mare, 1 ardei gras roşu curăţat şi tocat fin, 1 ceapă roşie mică tocată fin şi 100 g germeni de fasole. Se toacă fin 1 ardei iute roşu mic şi se amestecă cu 3 linguri sos de peşte, 3 linguri zeamă de lime şi 2 linguriţe de zahăr…
Read more »

Timbale de somon

2 May 2012
Timbale de somonO reteta de timbale de somon din: praf de gelatina, apa, branza de vaci, unt cu hrean, iaurt, sare, piper, marar si somon afumat. Ingrediente: 1 lingurita praf de gelatina 5 linguri apa 100 g branza de vaci 200 g unt cu hrean 150 g iaurt sare piper 2 fire marar 150 g somon afumat…
Read more »

Frigarui de crevete

2 May 2012
Frigarui de creveteAmesteca 300 g crevete curatate de cochilie, 2 linguri pasta de rosii, 2 linguri iaurt integral, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita condiment garam masala, 1 lingurita chimen macinat, 2 lingurite coriandru zdrobit si lasa la marinat 2 ore sau peste noapte, la rece. Lasa la inmuiat in apa tepusele din lemn 30 de minute…
Read more »

Ceafă de porc cu sos de roşii

2 May 2012
Ceafă de porc cu sos de roşiiO reteta de ceafa de porc cu sos de rosii din: ceafa de porc, rosii in bulion, unt, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 300 g rosii in bulion 50 g unt 1 lingura faina 100 ml smantana de gatit (nefermentata) 2 linguri ulei cimbru uscat sare…
Read more »

Tocanita de legume picante

2 May 2012
Tocanita de legume picanteO reteta de tocanita de legume picante din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, garam masala, turmeric, legume, mazare, supa de legume, iaurt si patrunjel. Ingrediente: ulei de masline, pentru uns 1 ceapa mare, tocata 3 catei de usturoi, taiati felii 20 g ghimbir, razuit 1 ardei iute, tocat 2 linguri condiment garam…
Read more »

Crumble cu pere, rubarbă şi alune de pădure

2 May 2012
Crumble cu pere, rubarbă şi alune de pădureO reteta de crumble cu pere, rubarba si alune de padure din: unt, pere, rubarba, zahar brun, scortisoara, cuisoare, inghetata de vanilie, alune de padure si faina. Ingrediente: 25 g unt 3 pere, fara seminte si taiate pe jumatate 500 g rubarba, taiate in bucatele 2 linguri de zahar brun 1/2 lingurita de scortisoara 1/4…
Read more »

Pui cu dovlecei

2 May 2012
Pui cu dovleceiO reteta de pui cu dovlecei din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline, usturoi verde, pasta de rosii, vin alb, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Coriandrul este bogat în calciu, magneziu, fosfor, vitaminele K şi C, dar şi în provitamina A. Datorită compoziţiei sale chi­mice şi a proprietăţilor pe care le are,…
Read more »

Tunel de sunca cu umplutura picanta

2 May 2012
Tunel de sunca cu umplutura picantaO reteta de tunel de sunca cu umplutura picanta din: branza de vaci, unt cu hrean, urda, sare, piper, gelatina, sunca, castraveti, gogosari murati, branza cheddar si patrunjel. Ingrediente: 400 g branza de vaci 250 g unt cu hrean 200 g urda sare piper 5 linguri gelatina dizolvata 10 felii sunca 4 castraveti 4 linguri…
Read more »

Salată de cartofi cu muştar

2 May 2012
Salată de cartofi cu muştarO reteta de salata de cartofi cu mustar din: cartofi noi, maioneza, mustar de dijon, salote si chives. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi mici, tăiaţi pe jumătate dacă e nevoie 4 linguri de maioneză 2 linguri muştar de Dijon 4 şalote, tocate mărunt 1 legătură mică de chives, tocat mărunt   Mod de preparare:…
Read more »

Rulouri de vitel in sos rece de iaurt

2 May 2012
Rulouri de vitel in sos rece de iaurtO reteta de rulouri de vitel in sos rece de iaurt din: vrabioara de vitel, iaurt, sos de rosii, seminte de coriandru, unt, usturoi verde, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 200 g iaurt 2 linguri sos de rosii 1 lingurita rasa seminte de coriandru 100 g unt 2 fire de…
Read more »

Supă regală de vânat

2 May 2012
Supă regală de vânatToată lumea este de acord că în Scoţia poţi găsi mâncăruri din vânat excepţionale. Din acest motiv, vânatul a devenit o parte integrantă a gastronomiei specifice acestei regiuni. Pe lângă fripturi şi tocăniţe, vânatul se regăseşte adeseori şi în aşa-numita supă regală. Ca multe alte mâncăruri scoţiene, supa regală de vânat este foarte consistentă, fiind…
Read more »

Punch cu vin si sampanie

2 May 2012
Punch cu vin si sampanieO reteta de punch cu vin si sampanie din: vin alb, sampanie si lamaie. Ingrediente: 2 sticle de vin alb 1-2 sticle de sampanie 1 lamaie   Mod de preparare: Curatam de coaja lamaie in forma de spirala si o asezam intr-un vas pentru bol. Turnam foarte incet vinul alb si lasam sa stea aproximativ…
Read more »

Bizarre Foods – Korea 3

2 May 2012
Bizarre Foods – Korea 3Bizarre Foods
Read more »

Cartofi cu şuncă

2 May 2012
Cartofi cu şuncăO reteta de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, cascaval, vin alb, sare, piper si ulei. Ingrediente: 6-7 cartofi mijlocii 6-7 felii de sunca, bacon sau kaizer 100 g cascaval 1 pahar vin alb sare piper 2 linguri ulei pentru vas   Mod de preparare: Se taie cartofii rondele si se pun la fiert in…
Read more »

Ciuperci învelite în kaiser

2 May 2012
Ciuperci învelite în kaiserO reteta de ciuperci invelite in kaiser din: ciuperci, bacon, nasturel si frigarui de lemn. Ingrediente: 12 pălării de ciuperci 12 felii de bacon năsturel (sau altă salată), pentru servit frigărui de lemn înmuiate în apă 20 de minute   Mod de preparare: Se înveleşte în bacon fiecare pălărie de ciupercă şi se prinde cu…
Read more »

Supă-cremă de morcovi şi ghimbir

2 May 2012
Supă-cremă de morcovi şi ghimbirO reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir din: morcovi, cartofi, ulei de masline, ceapa, ghimbir, sare, piper si iaurt. Ingrediente: 5 morcovi un cartof 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă 1 lingură de ghimbir proaspăt răzuit sare piper apă (în funcţie de consistenţa dorită) iaurt sau smântână slabă (opţional)   Mod de…
Read more »

Sos de usturoi cu nuca

2 May 2012
Sos de usturoi cu nucaO reteta de sos de usturoi cu nuca din: usturoi, nuca, ulei si sare. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 200 g nuca macinata 3 linguri cu ulei sare   Mod de preparare: Curata si piseaza usturoiul. Freaca-l cu ulei pana se albeste, adauga sare si nuca macinata. Adauga apa peste pasta obtinuta pana cand ajunge…

Banane caramel şi iaurt cu biscuiţi amaretti

30 April 2012
Banane caramel şi iaurt cu biscuiţi amarettiO reteta delicioasa de desert din: banane, zahar tos, suc de lamaie, miere, smantana, iaurt, biscuiti. Ingrediente: 5 banane mari 2 linguri de zahăr tos sucul de la o lămâie 2 linguri de miere lichidă, plus extra pentru stropit 200ml de smântână slabă 200ml de iaurt natural o mână de biscuiţi amaretti, uşor zdrobiţi Mod…
Read more »

Salată de vară cu sos de anşoa

30 April 2012
Salată de vară cu sos de anşoaO reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, cartofi, oua, masline negre, rosii, salata verde, ansoa, otet de vin rosu, ulei de masline. Ingrediente: 140g de fasole verde 300g de cartofi noi, feliaţi 4 ouă o mână de măsline negre, curăţate de sâmburi 225g de roşii cireaşă, înjumătăţite frunzele de la 2 salate verzi fragede…
Read more »

Pastă de somon afumat cu lipii crocante

30 April 2012
Pastă de somon afumat cu lipii crocanteO reteta delicioasa de pasta de somon afumat cu: fasole alba, iaurt grecesc, marar, suc de lamaie, lipii, ulei de masline, ridighii. Ingrediente: 400g de fasole albă boabe la conserva,clătită şi scursă 200g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras) 225g de somon afumat la pachet, gata porţionat 1 lingură de mărar proaspăt, tocat 1…
Read more »

Risotto de vară cu dovlecei

30 April 2012
Risotto de vară cu dovleceiO reteta delicioasa de risotto cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, camaroli, rozmarin, supa de legume, dovlrcei, mazare, busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1ceapă, tocată fin 2 căţei de usturoi, tocaţi fin 3 roşii coapte, tocate grosier 350g de camaroli sau alt tip de orez 1 linguriţă de rozmarin tocat 1,51 de…
Read more »

Ardei umpluţi cu orez si branza de capra

30 April 2012
Ardei umpluţi cu orez si branza de capraO reteta delicioasa de ardei umpluti cu: ardei gras rosu, orez, sare, piper, rosii, sos pesto, masline, branza de capra. Ingrediente: 4 ardei graşi roşii 500g de orez fiert sare piper 2 roşii mărunţite 2 linguri de sos pesto o mână de măsline negre, curăţate de sâmburi şi tocate 200g de brâncă de capră Mod…
Read more »

Ardei umpluti cu telemea

29 April 2012
Ardei umpluti cu telemeaO reteta de ardei umpluti cu telemea din: ardei grasi, telemea, branza de vaci, ulei de masline, usturoi, sare, piper, suc de lamaie si frunzulite de cimbru. Ingrediente: 8 ardei grasi 300 g telemea 200 g branza de vaci 4 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi sare piper 1 lingura suc de lamaie…
Read more »

Paste de primăvară

29 April 2012
Paste de primăvarăO reteta delicioasa de paste cu: tagliatelle, dovlecei, mazare, lamaie, menta, branza ricotta. Ingrediente: 350g de tagliatelle 500g de dovlecei 190g de mazăre proaspătă sau congelată coaja şi sucul de la 1 lămâie necerată o mână frunze de mentă 250g de brânză ricotta   Mod de preparare: Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre…
Read more »

Salată cu radicchio şi brânză de capră

29 April 2012
Salată cu radicchio şi brânză de caprăO reteta de salata cu radicchio si branza de capra din: radicchio, ceapa rosie, fasole verde, branza de capra, stafide, coriandru, zahar de trestie, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 inimă de radicchio 4 cepe roşii 200 g fasoilcă verde 200 g brânză proaspătă de capră 1 lingură…
Read more »

Cum se prepara supa de dovleac (video)

29 April 2012
O reteta video despre Cum se prepara supa de dovleac, un preparat bsolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Butternut-ul seamana foarte bine la gust cu dovleacul. Cum se prepara supa de butternut
Read more »

Frittata rapidă cu brânză proaspătă şi legume

29 April 2012
Frittata rapidă cu brânză proaspătă şi legumeO reteta delicioasa de frittata cu: sunca, ulei de masline, dovlecel, porumb, spanac, oua, branza. Ingrediente: 100g cubuleţe de şuncă sau de bacon 1 lingură ulei de măsline 2 dovlecei mari, tăiaţi bucăţi 350g de porumb dulce, congelat 400g de spanac congelat, dezgheţat şi scurs 8 ouă 150g de brânză proaspătă cu usturoi şi ierburi…
Read more »

Placinta crocanta in stil grecesc

29 April 2012
Placinta crocanta in stil grecescO reteta delicioasa de placinta cu: spanac, rosii uscate, feta, oua, foi de placinta. Ingrediente: 200g frunze de spanac 175g de roşii uscate la soare în ulei la borcan 100g de feta, bucăţele 2 ouă jumătate de pachet de 250g de foi pentru plăcintă   Mod de preparare: Aşezaţi spanacul într-o cratiţă mare. Adăugaţi câteva…
Read more »

Salată caldă cu sos dulce-acrisor

29 April 2012
Salată caldă cu sos dulce-acrisorO reteta de salata calda cu sos dulce acrisor din: tofu, telina, morcov, alune, ulei, usturoi, ardei iute, ghimbir, miere, otet balsamic, sos de soia, ulei de nuca si ulei de masline. Ingrediente: 150 g tofu 1 ţelină apio 1 morcov 100 g alune 1 lingură cu ulei pentru sos: 4 căţei de usturoi 1…
Read more »

Sendviş cu anşoa şi caşcaval

29 April 2012
Sendviş cu anşoa şi caşcavalO reteta delicioasa de sendvis cu: ansoa, cascaval, spanac, ceapa rosie, drojdie uscata, faina, lapte dulce, unt, sare, piper, ou, marar. Ingrediente: un borcănel fileuri de anşoa în ulei 300 g caşcaval feliat 200 g spanac baby o ceapă roşie 8 g drojdie uscată 500 g făină 240 ml lapte dulce 100 g unt sare…
Read more »

Nachos, salsa şi guacamole

29 April 2012
Nachos, salsa şi guacamoleO reteta delicioasa de nachos cu: sos salsa, guacamole. Ingrediente: nachos sos salsa guacamole Mod de preparare: Se face nachos din felii de tortillia prăjite într-o baie de ulei. Din avo­cado, spălat şi curăţat, se prepară gua­camole cu ceapă, ulei şi usturoi. Sosul salsa se face din roşii, ardei gras, ceapă, coriandru, piper, ardei chili…
Read more »

Paine de mălai

29 April 2012
Paine de mălaiO reteta delicioasa de paine din: faina, malai, praf de copt, sare, oua, lapte, ulei de masline, patrunjel tocat, boia de ardei dulce, piper, unt. Ingrediente: 200 g făină 340 g mălai un pliculeţ praf de copt o lin­guriţă de sare 3 ouă 400 ml lapte dulce 70 ml ulei de măsline două linguri de…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Diablo (video)

28 April 2012
Cum se prepara Cocktail Diablo (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Diablo, o bautura deosebit de delicioasa, savuroasa si usor de preparat. Cum se prepara Cocktail Diablo Vezi mai multe video din blog
Read more »

Beef Wellington

28 April 2012
Beef WellingtonO reteta de beef Wellington din: muschi file de vita, ulei de rapita, hribi, salote, usturoi, ciuperci, patrunjel, tarhon, nasturel, spanac, rucola, foi de placinta, faina, vin rosu, supa de pui si mustar dijon. Ingrediente: 1 kg muschi file de vita 3 linguri ulei de rapita 1 mana de hribi uscati 2 salote, tocate fin…
Read more »

Toast cu avocado şi curcan

28 April 2012
Toast cu avocado şi curcanSe taie pe jumătate 1 avocado şi se îndepărtează sâmburele, apoi se scoate pulpa într-un castron. Se stoarce deasupra sucul de la 1/2 lime, se asezonează şi se pasează cu o furculiţă. Se pun la toaster 2-3 felii mici de ciabatta, se întinde pe fiecare piure de avocado, apoi se aşază deasupra 100g felii de…
Read more »

Sos de branza

28 April 2012
Sos de branzaO reteta de sos de branza din: ardei gras, ardei iute, usturoi, cascaval, lapte, amidon, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei iute verde 2-3 catei de usturoi 2 cani cascaval ras 2 cani lapte 4-5 linguri amidon alimentar sare piper   Mod de preparare: Tai ardeiul gras, căţeii de usturoi şi…
Read more »

Salată de cod

28 April 2012
Salată de codO reteta de salata de cod din: fileuri de cod, dovlecel, morcovi, cartofi, fasole verde, ciuperci, ardei gras, portocala, unt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 fileuri cod 1 dovlecel 2 morcovi 2 cartofi 100 g fasole verde 2 ciuperci champignon 1 ardei gras rosu 2 felii portocala pentru decor 50 g unt sare piper…
Read more »

Super-smoothie

28 April 2012
Super-smoothieSe toarnă 250ml suc de struguri într-un blender şi se adaugă 1 banană, 150g bucăţi de mango, 200g bucăţi de ananas, sucul şi seminţele de la 2 fructe ale pasiunii şi sucul de la 1 lime. Se mixează şi se toarnă în pahare. Se serveşte imediat.
Read more »

Risotto din quinoa cu sofran

28 April 2012
Risotto din quinoa cu sofranO reteta de risotto din quinoa cu sofran din: quinoa, ceapa, ulei de masline, vin alb, supa de legume, sofran, rosii cherry, tarhon, mascarpone si parmezan. Quinoa este o cereala din America de Sud. Nu contine gluten, in schimb are un continut foarte mare de proteine si este foarte usor digerabile. In plus, este si…
Read more »

Supă cu usturoi şi conopidă

28 April 2012
Supă cu usturoi şi conopidăO reteta de supa cu usturoi si conopida din: praz, usturoi, conopida, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, supa de legume, frunze de dafin, lapte, busuioc si apa fierbinte. Ingrediente: 2 bucăţi de praz (doar partea albă), tăiate felii o jumătate de căţel de usturoi o conopidă 1-2 linguriţe cu ulei de măsline 1/4 linguriţă…
Read more »

Smochine in vin rosu

28 April 2012
Smochine in vin rosuO reteta de smochine in vin rosu din: vin rosu, zahar, baton de scortisoara, cuisoare, suc de lamaie, smochine si portocale. Ingrediente: 1 l vin rosu 250 g zahar 1 baton de scortisoara 4-5 cuisoare sucul stors de la 1 lamaie 12 smochine proaspete 1 portocala   Mod de preparare: Se dă în fiert vinul…
Read more »

Pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla

28 April 2012
Pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfeclaO reteta de pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla din: fenicul, mar, ceapa verde, sfecla in oet, fileuri de pastrav, marar, iaurt si sos de hrean. Ingrediente: 1/2 fenicul, curatat si feliat fin 1 mar verde, fara samburi, feliat 4 cepe verzi, taiate pe diagonala 100 g sfecla in otet, scursa si…
Read more »

Punch de caise si pepene

28 April 2012
Punch de caise si pepeneO reteta de Punch de caise si pepene din: caise, pepene verde, sirop de grenadine, zeama de lamaie, zeama de portocale, vin alb si sampanie. Ingrediente: 250 g caise 1 pepene verde 2 cl sirop de grenadine zeama unei lamai zeama a 2 portocale 2 sticle de vin alb demidulce 1 sticla de sampanie  …
Read more »

Orez mexican cu usturoi şi sos de roşii

28 April 2012
Orez mexican cu usturoi şi sos de roşiiO reteta de orez mexican cu usturoi si sos de rosii din: rosii, apa, orez cu bob lung, ulei, seminte de chimen, usturoi, ceapa si supa de pui. Ingrediente: 1 conservă de roşii decojite 3 căni şi jumătate de apă (se cumulează apa de la robinet cu sucul de roşii rămas în conservă) 1 cană…
Read more »

Purcel de lapte în manta de miere

28 April 2012
Purcel de lapte în manta de miereO reteta de purcel de lapte in manta de miere din: spinare de porc, mere, banane, lamaie, merisoare, foi de placinta, supa de carne, ulei de samburi de struguri, ulei de masline, miere, zahar, rinichi, pesmet, piper verde, patrunjel, curry, chimen, scortisoara, coriandru, ghimbir si supa. Ingrediente: 3 kg spinare de porc 2 mere 1…
Read more »

Peşte fript cu bucăţi de avocado şi salsa

28 April 2012
Peşte fript cu bucăţi de avocado şi salsaO reteta delicioasa de peste cu: cod, avocado, rosii, ceapa rosie, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru frunze. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1ceapă roşie mică, feliată fin 3 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o jumătate de lămâie sau  de…
Read more »

Paste cu roşii picante şi spanac

28 April 2012
Paste cu roşii picante şi spanacO reteta de paste cu rosii picante si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi fulgi de chilli, paste penne integrale, rosii, vin rosu, oregano, spanac si parmezan. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa, taiata fin 2 catei de usturoi, zdrobiti 1/2 lingurita fulgi de chilli 200 g de paste penne integrale 400…
Read more »

Cum se prepara mancare de porumbel (video)

28 April 2012
O reteta video despre cum se prepara mancare de porumbel, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara mancare de porumbel
Read more »

Omletă-sufleu de vară

28 April 2012
Omletă-sufleu de varăO reteta delicioasa de omleta cu: oua, parmezan, busuioc, ulei de masline, branza de capra, rosii. Ingrediente: 4 ouă 1 lingură de parmezan ras o mână frunze de busuioc, tocate fin 1 lingură ulei de măsline 50g de brânză moale de capră, bucăţele 4 roşii-cireaşă, înjumătăţite Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la putere maximă. Spargeţi…
Read more »

Păstrăv pe pat de legume

28 April 2012
Păstrăv pe pat de legumeO reteta de pastrav pe pat de legume din: pastravi, rosii, dovlecel, morcov, lamai, rozmarin, ceapa rosie, sparanghel, vin alb, cartofi, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 pastravi 4 rosii mari 1 dovlecel 1 morcov mare 2 lamai cateva fire de rozmarin 1 ceapa rosie 2 fire de sparanghel 100 ml vin alb…

Taitei Singapore

28 April 2012
Taitei SingaporeO reteta de taitei Singapore din: sos teriyaki, mix chinezesc de cinci condimente, pudra de curry, muschi de porc, taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, amestec de legume si creveti. Ingrediente: 3 linguri sos teriyaki 1/2 lingurita mix chinezesc de cinci condimente 2 lingurite pudra de curry 300 g muschi de porc, fara grasime…
Read more »

Cocktail Palmyra

28 April 2012
Cocktail PalmyraO reteta simpla de cocktail palmyra din: votca, sirop de menta, suc de lime, frunze de menta, lime si gheata. Ingrediente: 70 ml votca 28 ml sirop de menta 28 ml suc de lime frunze de menta felie de lime gheata   Mod de preparare: Pune intr-un shaker votca, siropul si sucul de lime. Adauga…
Read more »

Ceai de afine si scortisoara

28 April 2012
Ceai de afine si scortisoaraO reteta de ceai de afine si scortisoara din: afine, apa, miere, lamaie, cuisoare si scortisoara. Ingrediente: 1 cana mare afine proaspete 8 cani de apa 2 linguri miere 1 lamaie stoarsa 10 cuisoare intregi 1 bat de scortisoara   Mod de preparare: Pune afinele si apa intr-o oala si lasa la fiert. Dupa ce da in…
Read more »

Clătite cu magiun de Topoloveni

28 April 2012
Clătite cu magiun de TopoloveniO reteta delicioasa de clatite cu: faina, ou, lapte, ulei, magiun de prune, bicarbonat, sare, coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g făină un ou 200 ml lapte dulce 60 ml ulei de floarea-soarelui un borcan magiun de prune Topoloveni un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu un vârf de cuţit cu sare coajă rasă…
Read more »

Salată de paste cu nuci

28 April 2012
Salată de paste cu nuciO reteta delicioasa de salata cu: tagliatelle, mozzarella, ardei gras galben, ardei capia, ceapa rosie, nuca, portocale, smantana, iaurt, salata verde, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle colorate 300 g brânză mozzarella biluţe un ardei gras galben un ardei gras roşu un ardei capia o ceapă roşie 200 g miez de nucă două portocale…
Read more »

Tartă cu banane si migdale

28 April 2012
Tartă cu banane si migdaleO reteta delicioasa de tarta cu: zahar tos, zahar vanilat, banane, faina, unt, oua, migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 225 g zahăr tos 3 pliculeţe zahăr vanilat 5 banane 250 g făină 125 g unt 3 ouă 100 g migdale un vârf de linguriţă cu sare zahăr pudră   Mod de preparare: Untul moale se…
Read more »

Salata cu somon

28 April 2012
Salata cu somonO reteta de salata cu somon din: somon afumat, cartofi, ceapa verde, rucola, capere, sare, boia dulce, iaurt, usturoi, ulei de masline, coriandru si sare. Ingrediente  50 g somon afumat 500 g cartofi 2 fire de ceapă verde 50 g rucola 1 lingură cu capere sare boia dulce pentru sos: 250 g iaurt 2 căţei…
Read more »

Gogoşi cu gem de rubarbă

28 April 2012
Gogoşi cu gem de rubarbăO reteta delicioasa de gogosi cu: faina, drojdie, zahar pudra, zahar vanilat, oua, unt, lapte, sare, bacon, zahar pudra, scortisoara, ulei. Ingrediente: 550 g făină 25 g drojdie 100 g zahăr pudră două pliculeţe zahăr vanilat 3 ouă 50 g unt 200 ml lapte dulce un sfert de linguriţă de sare in borcan cu gem…
Read more »

Salată de avocado cu creveţi

28 April 2012
Salată de avocado cu creveţiO reteta delicioasa de salata cu: avocado, creveti tigru, fasole neagra, porumb, coriandru verde, rosii, piper boabe, salata iceberg, ardei gras, ulei de masline, limete, oregano. Ingrediente: avocado creveţi tigru fasole neagră porumb coriandru verde roşii piper boabe salată iceberg ardei gras ulei de măsline limete oregano Mod de preparare: Creveţii se macerează timp de…
Read more »

Tarte de mălai cu şuncă

28 April 2012
Tarte de mălai cu şuncăO reteta delicioasa de tarte cu: faina, malai, lapte, oua, zahar tos, unt, sunca, branza cu mucegai, spanac, praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 115 g făină 100 g mălai 250 ml lapte dulce două ouă 50 g zahăr tos 125 g unt 200 g şuncă 100 g brânză cu mucegai 200 g spanac baby…
Read more »

Salată de vinete cu rubarbă

28 April 2012
Salată de vinete cu rubarbăO reteta delicioasa de salata cu: vinete, usturoi, ulei de masline, lamaie, otet de vin, zahar tos, otet de mere, rubarba, ceapa, chimen macinat, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 5 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline o lămâie o lingură de oţet de vin 180 g zahăr tos 80 ml oţet…
Read more »

Cod cu sos de mustar

27 April 2012
Cod cu sos de mustarO reteta de cos cu sos de mustar din: fileuri de cod, morcovi, usturoi, unt, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boabe de mustar zdrobite, iaurt, mustar Dijon, smantana, ou si arpagic. Ingrediente: 2 fileuri mari de cod 300 g morcovi 1 catel de usturoi 50 g unt 3-4 fire de patrunjel ulei de masline…
Read more »

Pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut

27 April 2012
Pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si nautO reteta de pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut din: piept de pui, chimion, ulei de masline, ceapa, rosii cherry, pasta harissa, miere, dovlecei si naut. Ingrediente: 4 piepti de pui, fara piele 1 lingurita de chimion macinat 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata fin 400 g rosii cherry din conserva…
Read more »

Cod cu bacon, salată verde şi mazăre

27 April 2012
Cod cu bacon, salată verde şi mazăreO reteta de cod cu bacon, salata verde si mazare din: ulei de floarea soarelui, bacon, salota, usturoi, fileuri de cod, mazare, supa de pui, salata verde, smantana si paine integrala. Ingrediente: 2 lingurite ulei de floarea soarelui 2 felii de bacon sau costita afumata, fara os, taiate bucatele 1 salota mare sau 1 ceapa…
Read more »

Supă de conopidă cu brânză

27 April 2012
Supă de conopidă cu brânzăO reteta de supa de conopida cu branza din: conopida, unt, ceapa, lapte, parmezan, patrunjel si iaurt. Ingrediente: 1 conopidă mare 3 linguri de unt 1 ceapă mare tăiată mărunt 3 ceşti de lapte brânză/parmezan pătrunjel o ceaşcă de iaurt   Mod de preparare: Conopida se desface in bucheţele şi se fierbe in apă cu…
Read more »

Retete pentru gratar: Frigărui turceşti

27 April 2012
Retete pentru gratar: Frigărui turceştiO reteta de frigarui turcesti din: ceapa, rosii, carne de berbecut, oua, cimbru, sare cu aroma de usturoi, suc de ceapa, piper alb si ulei de lamaie. Ingrediente: 8 cepe mici 8 rosii 1 kg carne de berbecut (pulpa fara os) 2 oua 1/4 lingurita cimbru tocat 2 linguri sare cu aroma de usturoi sucul…
Read more »

Somon cu soia, ghimbir şi tăieţei

27 April 2012
Somon cu soia, ghimbir şi tăieţeiO reteta de somon cu soia, ghimbir si taitei din: ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de vin de orez, somon, taitei, boabe de soia, porumb baby si fasole mangetout. Ingrediente: 1 bucata de ghimbir de marimea degetului mare, curatat si tocat fin 1 catel de usturoi, tocat fin 6 linguri sos de soia 4…
Read more »

Frigarui de creveti marinati

27 April 2012
Frigarui de creveti marinatiO reteta de frigarui de creveti marinati din: usturoi, ulei de masline, sos de rosii, otet de vin rosu, busuioc, sare, piper de cayenne si creveti. Ingrediente: 3 catei de usturoi tocati 3 linguri ulei de masline 100 ml sos de rosii 2 linguri otet de vin rosu 2 linguri busuioc tocat 1/2 lingurita de…
Read more »

Punch cu mere

27 April 2012
Punch cu mereO reteta simpla de Punch cu mere din: mere acrisoare, zahar, calvados, zeama de lamaie, vin de mere, apa minerala, suc de mere si lamaita. Ingrediente: 6 mere acrisoare zahar 8 cl Calvados zeama a 2 lamai 1 sticla de vin de mere 2 sticle de apa minerala carbogazoasa 1 sticla suc de mere lamaita…
Read more »

Rulouri de vitel in sos de miere

27 April 2012
Rulouri de vitel in sos de miereO reteta de rulouri de vitel in sos de miere din: pulpa de manzat, msutar, sare, piper, maghiran, frunze de rozmarin, castraveciori murati, ceapa, kaizer, ciuperci, smantana si miere. Ingrediente: 800 g pulpa de manzat 5 linguri mustar sare piper 1 lingurita maghiran uscat 1 lingurita frunze de rozmarin (uscate sau proaspete) 8 castraveciori mici…
Read more »

Reteta zilei: Biscuiti

27 April 2012
Reteta zilei: BiscuitiO reteta de biscuiti din: faina, praf de copt, migdale, nuci, zahar, suc de portocala, ou, esenta de vanilie si pesmet. Ingrediente: 150 g făină 5 g praf de copt 100 g migdale si nuci 90 g de zahăr sucul de o jumătate de portocala 1 ou esenta vanilie 30 g de pesmet   Mod…
Read more »

Supă thai de dovleac

27 April 2012
Supă thai de dovleacO reteta de supa thai de dovleac din: ceapa, tulpina de lemongrass, ardei iute, dovleac, suc de lime, lapte de cocos si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 tulpina de lemongrass, zdrobita si taiata in fasii 1-2 ardei iuti rosii, tocati grosier 1 kg de dovleac, curatat si taiat cubulete sucul de la…
Read more »

Dorada cu chili la cuptor

27 April 2012
Dorada cu chili la cuptorO reteta de dorada cu chili la cuptor din: dorada, chili, ceapa rosie, rosii, sare grunjoasa, cimbru, piper, lamai, frunze de dafin, vin alb dulce si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 peşti dorada 6-8 cartofi 3-4 chili 2 cepe rosii 2 rosii sare grunjoasă cimbru proaspăt piper boabe si măcinat 1-2 lămâi 2-3 frunze…
Read more »

Cum se prepara Nuggets cu pui (video)

27 April 2012
Cum se prepara Nuggets cu pui (video)O reteta video despre cum se prepara  Nuggets cu pui, un preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si foarte sanatos.   Cum se prepara Nuggets cu pui Pofta buna!
Read more »

Legume fripte la grătar

27 April 2012
Legume fripte la grătarO reteta de legume fripte la gratar din: ardei grasi, rosii, rozmarin, zucchini, ceapa rosie, vinete si cartofi. Ingrediente: 6 ardei grasi asortati (rosii, galben, verzi) 400 g rosii 4 fire de rozmarin 4 zucchini 1 ceapa rosie 2 vinete 4 cartofi   Mod de preparare: Se curăţă legumele. Ardeii graşi se taie sferturi pe…
Read more »

Sote de ciuperci cu sos de usturoi şi smântână

27 April 2012
Sote de ciuperci cu sos de usturoi şi smântânăO reteta de sote de ciuperci cu sos de usturoi si smantana din: ciuperci, ulei, usturoi, smantana si sare. Ingrediente: 1 kilogram de ciuperci (orice tip) 3 linguri cu ulei 5 căţei de usturoi 150 g smântână sare   Mod de preparare: Spală ciupercile, rupe-le codiţele şi taie-le în felii potrivite. Dacă sunt mici pot…
Read more »

Frigărui de vitel cu verdeaţă

27 April 2012
Frigărui de vitel cu verdeaţăO reteta de frigarui de vitel cu verdeata din: vin alb sec, ulei de masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper, sare si galuste de cartofi. Ingrediente: 5 linguri vin alb sec 5 linguri ulei de masline 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 600 g carne de vitel (pulpa) 3 cepe mici piper sare…
Read more »

Tartine cu ouă

27 April 2012
Tartine cu ouăO reteta de tartine cu oua din: oua, paine toast, rosii, unt, anchois, masline umplute cu ardei si ruccola. Ingrediente: 3 oua 12 felii paine toast 2-3 rosii 3-4 linguri unt 1 borcanel anchois 3 linguri masline umplute cu ardei 1 legatura ruccola   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari 9 min. Se trec…
Read more »

Salata cu mere şi pere

27 April 2012
Salata cu mere şi pereO reteta de salata cu mere si pere din: laptuca, salata lollo rossa, mar, para, stafide, bagheta, lamaie, branza camembert, boabe de fistic, otet de mere, gin, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 lăptucă 1 salată lollo rossa 1 măr roşu 1 măr verde 1   pară galbenă 1 lingură de stafide 1…
Read more »

Tropical Punch

27 April 2012
Tropical PunchO reteta simpla de Tropical Punch din: rom alb, rom brun, suc de ananas, suc de portocale, suc de grepfrut, suc de visine, sirop de grenadine, angostura , portocala si cirese. Ingrediente: 0,7 rom alb 0,7 rom brun 1,4 l suc de ananas 0,7 suc de portocale 0,7 suc de grepfrut 0,5 l de suc…
Read more »

Fulgi de ovăz cu lapte, mere şi stafide

27 April 2012
Fulgi de ovăz cu lapte, mere şi stafideO reteta de fulgi de orav cu lapte, mere si stafide din: fulgi de ovaz, lapte dregresat, stafide si zahar brun. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 500 ml de lapte degresat 4 mere, fara cotor, taiate cubulete 100 g stafide 1 lingura de zahar brun, pentru servit   Mod de preparare: Se pun ovăzul…
Read more »

Lasagna uşoară

27 April 2012
Lasagna uşoarăO reteta de lasagna usoara din: mozzarella, foi de lasagna, parmezan, frunze de busuioc, sos de rosii, vin rosu, unt, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 125 g de mozzarella, scursa de apa si data prin razatoare 9-10 foi de lasagna 40 g de parmezan, ras frunze de busuioc, pentru decor pentru sosul de carne: 2…
Read more »

Tartine cu şunca

27 April 2012
Tartine cu şuncaO reteta de tartine cu sunca din: paine toast, unt, sunca de pui, boabe de struguri si branza albastra. Ingrediente: 8 felii paine toast 2 linguri unt 8 felii sunca de pui 200 g boabe de struguri fara samburi 160 g branza albastra   Mod de preparare: Se prăjesc feliile de pâine şi se ung…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu