miercuri, 3 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #18


Retete de Paste:

Salată de fructe şi verdeţuri

10 May 2012
Salată de fructe şi verdeţuriO reteta de salata de fructe si verdeturi din: laptuca, papadie, arpagic, busuioc, porumb, morcov, telina, castravete, avocado, pulpa de manzat, patrunjel, cepsoara, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 inimă de lăptucă 1 legătură de păpădie 15 fire de arpagic verde 10 frunze de busuioc 50 g porumb…
Read more »

Bizarre Foods – Korea 4

10 May 2012
Bizarre Foods – Korea 4Bizarre Foods
Read more »

Muschi de vita cu piper

10 May 2012
Muschi de vita cu piperO reteta de muschi de vita cu piper din: muschi de vita, piper, miere, sare, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 kg muschi de vita 2 linguri piper rosu si negru 2 linguri miere sare 3 linguri ulei de masline 200 ml vin alb sec   Mod de preparare: Zdrobesti boabele de piper…
Read more »

Punch de banane

10 May 2012
Punch de bananeO reteta de punch de banane din: rachiu, lichior de banane, suc de banane si sifon. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl lichior de banane 10 cl suc de banane sifon   Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele alcoolice cu suc de banane si cu multa gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar…
Read more »

Placinta cu peste (merluciu)

10 May 2012
Placinta cu peste (merluciu)O reteta de placinta cu peste din: merluciu, usturoi verde, marar, unt, ulei, ceapa, telina, cartofi, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 kg merluciu 1 legatura usturoi verde 1 legatura marar verde 2 linguri unt 4 linguri ulei 2 cepe 1 telina 800 g cartofi 1 ou sare piper   Mod de preparare: Curăţati cartofii,…
Read more »

Pizza cu somon afumat

10 May 2012
Pizza cu somon afumatO reteta de pizza cu somon afumat din: blat de pizza, ulei de masline, somon afumat, anghinare marinata, rosii uscate si mozzarella. Ingrediente: 1 blat mare pentru pizza (făcut în casă sau cumpărat), gata copt 1 lingură cu ulei de măsline 1 cană cu somon afumat, tăiat în fâşii de câţiva centrimetri o jumătate de…
Read more »

Retete culinare

9 May 2012
Retete culinareRetete culinare: Stir-fry de legume în sos de stridii Se prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul, pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry de…
Read more »

Rulada din cartofi cu oua si verdeturi

9 May 2012
Rulada din cartofi cu oua si verdeturiO reteta de rulada din cartofi cu oua si verdeturi din: cartofi, oua, faina, telemea, unt, morcovi, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 4 linguri faina 100 g telemea 150 g unt 2 morcovi 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura marar verde…
Read more »

Salată cu legume şi brânză afumată

9 May 2012
Salată cu legume şi brânză afumatăO reteta de salata cu legume si branza afumata din: vanata, ardei gras, dovlecel, cas afumat, salata creata, rosii uscate, usturoi, ienupar, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă lungă 1 ardei gras galben 2 dovlecel 1 formă rotundă de caş afumat 1 inimă de salată creaţă 4 roşii uscate 1 căţel…
Read more »

Clatite cu verdeturi

9 May 2012
Clatite cu verdeturiO reteta de clatite cu verdeturi din: faina, oua, lapte, sifon, ulei, sare, piper, branza de vaci, telemea de capra, ridichi de luna, frunze de ceapa, marar, chimen, smantana si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 125 g faina 2 oua 120 ml lapte 120 ml apa minerala/sifon 2 linguri ulei ulei pentru prajit sare piper umplutura:…
Read more »

Sos de ton

9 May 2012
Sos de tonO reteta de sos de ton din: ton in ulei, maioneza, lamaie si piper alb. Ingrediente: 180 g ton in ulei 4 linguri maioneza light 1 lamaie piper alb   Mod de preparare: Scurge bine tonul de uleiul din conservă şi pune-l în vasul mixerului împreună cu maioneza. Freacă-le bine până când obţii o cremă…
Read more »

Ciuperci cu usturoi şi smântână

9 May 2012
Ciuperci cu usturoi şi smântânăO reteta de ciuperci cu usturoi si smantana din: ciuperci, smantana, iaurt, usturoi, marar verde si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g ciuperci albe de cultura, mai mici 250 ml smantana 150 ml iaurt sau sana 5 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi…
Read more »

Salată cu scrumbie

9 May 2012
Salată cu scrumbieO reteta de salata cu scrumbie din: salata verde, castravete, ardei gras, file de scrumbie, masline, lamaie, zahar, patrunjel, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare fina, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 300 g salată verde 1 castravete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 600 g file de scrumbie 80 g măsline, fără…
Read more »

Caramel cu migdale si fistic

9 May 2012
Caramel cu migdale si fisticO reteta de caramel cu migdale si fistic din: zahar, unt, frisca, sare, migdale, fistic, esenta de vanilie si hartie de copt. Ingrediente: 500 g zahăr 350 g unt 100 ml frişcă lichidă sau 125 ml lapte un praf sare 300 g migdale 150 g fistic 1-2 picături esenţă de vanilie hârtie de copt  …
Read more »

Punch Millenium

9 May 2012
Punch MilleniumO reteta simple de Punch Millenium din: vermut, frunze de menta, masline si sampanie. Ingrediente: 10 cl vermut sec frunze de menta 4 masline sampanie   Mod de preparare: Mixam intr-un pahar de bar vermutul, frunzele de menta si maslinele impreuna cu multa gheata. Lasam 30 de minute sa stea, apoi turnam in 4 pahare…
Read more »

Gulioare cu rosii si usturoi

9 May 2012
Gulioare cu rosii si usturoiO reteta de gulioare cu rosii si usturoi din: gulioare, rosii, usturoi, marar, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si sare grunjoasa. Ingrediente: 3 gulioare 3 rosii mai mari 2 legaturi usturoi verde 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde sau cateva frunze de busuioc 3 linguri ulei de masline 2 linguri seminte…
Read more »

Desert la cupă

9 May 2012
Desert la cupăO reteta de desert la cupa din: piersici, zeama de lamaie, coniac, esenta de vanilie, branza mascarpone, frisca, zahar, unt, lapte si alune de padure. Ingrediente: 8 piersici zemoase zeama de la 2 lămâi 2 linguri coniac sau lichior de piersici o linguriţă esenţă de vanilie 300 g brânză mascarpone 150 ml frişcă lichidă Pentru…
Read more »

Supa de legume cu taitei

9 May 2012
Supa de legume cu taiteiO reteta de supa de legume cu taitei din: morcovi, ceapa verde, dovlecel, telina, patrunjel, rosii, ardei, marar, ulei, sare, piper si taitei. Ingrediente: 2 morcovi • o legătură ceapă verde un dovlecel o rădăcină ţelină mică + frunze o rădăcină pătrunjel 2 roşii mari 2 ardei o legătură mărar 2-3 linguriţe ulei sare piper…
Read more »

Aperitiv cu rosii

9 May 2012
Aperitiv cu rosiiO reteta de aperitiv cu rosii din: rosii, telina, cascaval afumat, mozzarella, sare, zeama de lamaie, ulei de masline, piper, gulie si patrunjel. Ingrediente: 8 roşii o ţelină medie 100 g caşcaval afumat 100 g mozzarella sare zeama de la 1-2 lămâi 2 linguri ulei de măsline piper negru măcinat o gulie 1-2 legături pătrunjel…
Read more »

Sandviş cu friptură si sos de brânza

9 May 2012
Sandviş cu friptură si sos de brânzaO reteta de sandivs cu friptura si sos de branza din: muschi de vita, ulei, paine, salata rucola, branza cu mucegai, otet de vin alb si smantana. Ingrediente: 300 g muschi de vita, taiat felii de circa 2 cm, la temperatura camerei 1 lingura ulei 4 felii de paine crocanta sau ciabatta 2 maine de…
Read more »

Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei rosu

9 May 2012
Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei rosuO reteta de salata de fasole verde cu ardei rosu din: fasole verde, ardei gras, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras rosu prajit, fara seminte 1/4 ceasca ulei de măsline extravirgin 1/4 ceasca alb oţet balsamic 1/2 lingurita piper (sau mai mult la…
Read more »

Antricot de vita cu sos alb

9 May 2012
Antricot de vita cu sos albO reteta de antricot de vita cu sos alb din: antricot de vita, sare, piper, unt, cascaval, ulei de masline, ciuperci, otet, miere, lapte, vin rosu, smantana, faina si ceapa verde. Ingrediente: 4 bucăţi antricot vită  sare piper 100g unt 50 g caşcaval 3-4 linguri ulei de măsline 300 g ciuperci 2 linguri oţet o…
Read more »

Aripi de curcan cu legume

9 May 2012
Aripi de curcan cu legumeO reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz, usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un fir praz 2-3 fire usturoi  2 cepe o ţelină mică sare grunjoasă piper negru şi verde măcinat busuioc…
Read more »

Gulioare cu smantana

9 May 2012
Gulioare cu smantanaO reteta de gulioare cu smantana din: gulioare, smantana, nuci, marar verde si chimen. Ingrediente: 2 gulioare 250 ml smantana 100 g nuci pisate 1 legatura marar verde 1 lingurita chimen   Mod de preparare: Curatati gulioarele si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiati-le in rondele foarte, foarte subtiri. Puneti-le intr-un castron mai…
Read more »

Sos picant cu cârnaţi

9 May 2012
Sos picant cu cârnaţiO reteta de sos picant cu carnati din: carnat picant de porc, pulpa de rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, busuioc, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 carnat picant de porc proaspat (circa 150 g) 200 g pulpa de rosii 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu 3 linguri ulei de masline…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Blue Lagoon (video)

9 May 2012
Cum se prepara Cocktail Blue Lagoon (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Blue Lagoon, o bautura deosebit de delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara Cocktail Blue Lagoon
Read more »

Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga

9 May 2012
Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nugaO reteta de Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga din: unt, zahar, oua, ciocolata neagra, smantana, nuga si fistic. Ingrediente: unt, pentru uns tava 75 g de zahar fin 4 oua medii 250 g de ciocolata neagra, tocata marunt 450 ml de smantana dulce pentru frisca 140 g de nuga tare, taiata in bucati de…
Read more »

Supă de măcriş şi spanac

9 May 2012
Supă de măcriş şi spanacCănd în grădini încep să răsară primele frunze dee măcriş, toti europenii ştiu că a sosit primavara. Iar dacă afară este încă frig, o farfurie de supă acrişoară de măcriş reprezintă modul iddeal de a întâmpina acest anotimp. Mâcrişul este puţin amărui şi are o aromă acra specifică, aducând puţin cu lamaia, dalatorata acidului oxalic.…
Read more »

Punch Baltimore Egg Nogg

9 May 2012
Punch Baltimore Egg NoggO reteta simpla de Punch Baltimore Egg Nogg din: madeira, coniac, rom jamaica, oua, lapte, zahar, frisca si nucsoara. Ingrediente: 0,2 l Madeira 8 cl coniac 6 cl rom jamaica 4 oua 0,5 l lapte 4 cl zahar 4 lingurite de frisca lichida nucsoara   Mod de preparare: Batem ingredientele la viteza medie, cu gheata…
Read more »

Sprot pane

9 May 2012
Sprot paneO reteta de sprot pane din: sprot, faina, pesmet, oua, parmezan, boia de ardei, ulei, sare, sare si piper. Ingrediente: 400 g sprot 100 g faina 100 g pesmet 2 oua 50 g parmezan 1 lingurita boia de ardei 300 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curatati pestele, spalati-l, scurgeti-l bine…
Read more »

Mazare cu ciuperci

9 May 2012
Mazare cu ciuperciO reteta de mazare cu ciuperci din: mazare, zahar, morcovi, ciuperci, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, unt, sare grunjoasa, piper, pesmet si patrunjel. Ingrediente: 500 g mazare noua o lingurita zahar o legatura morcovi 300 g ciuperci 2 cepe rosii 4 linguri ulei de floarea soarelui 75 g unt sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »

Ecleruri cu multă ciocolată

9 May 2012
Ecleruri cu multă ciocolatăO retete de ecleruri cu multa ciocolata din: lapte, extract de vanilie, zahar, amidon, ciocolata neagra, unt, faina, oua, smantana, zahar brun, extract de vanilie si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 350 ml de lapte 1 lingurita extract de vanilie 4 galbenusuri de dimensiune medie 50 g de zahar fin 1 lingura de amidon 75 g…
Read more »

Cremă cu ciuperci

9 May 2012
Cremă cu ciuperciO reteta de crema cu ciuperci din: ciuperci, lapte, faina, ulei de masline extravirgin, unt si sare. Ingrediente: 4 ciuperci champignon (sau hribi) 200 ml lapte 15 g faina alba 1 lingura ulei de masline extravirgin 20 g unt sare   Mod de preparare: Curăţă ciupercile cu o perie umezită uşor, apoi taie-le lamele şi…

Ciorba de loboda cu ceapa verde

9 May 2012
Ciorba de loboda cu ceapa verdeO reteta de ciorba de loboda cu ceapa verde din: apa, bors, loboda, ceapa verde, morcovi, patrunjel, orez, marar, leustean, ulei, sare, piper si ou. Ingrediente: 1 ½ apa 500ml bors 5 legaturi de loboda 1 legatura de ceapa verde(cam 4 fire) 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri de orez ½ legatura de…
Read more »

Burgeri vegetarieni

9 May 2012
Burgeri vegetarieniO reteta de burgeri vegetarieni din: cartofi, condimente, paine, linte, usturoi, ou, parmezan, sfecla rosie, ulei de floarea soarelui, cascaval, chifle, zacusca, salata si rosii. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati pentru prajit 2 lingurite amestec de condimente pentru friptura 100 g paine alba 1 conserva de 400 g linte, scursa de lichid 1 catel de…
Read more »

Supa Stracciatella

9 May 2012
Supa StracciatellaCând se simt slăbiţi, italienii mănâncă o farfurie de stracciatella. Este o specialitate romană, iar pentru a o prepara, trebuie sa fierbeţi la foc mic o supa de pui. Bateţi un ou cu puţin gris, adăugaţi parmezan ras şi un strop de nucşoară. Când supa clocoteşte, turnaţi compoziţia amestecând cu o lingură, astfel încat ouale…
Read more »

Chefal cu legume la cuptor

9 May 2012
Chefal cu legume la cuptorO reteta de chefal de legume la cuptor din: chefal, cartofi, morcovi, fasole verde, ardei gras, dovlecel, vanata, ulei, patrunjel, sare si piper. Chefalul este un peşte marin, mi­grator foarte apreciat. In sezonul cald stă mai mult pe lângă tărm, intră chiar în gurile fluviilor care se varsă în mare, dar cum se răceşte vremea,…
Read more »

Gulii umplute cu mazăre

9 May 2012
Gulii umplute cu mazăreO reteta de gulii umplute cu mazare din: gulii, mazare, sofran, miere, unt, ceapa, sare grunjoasa, marar, pesmet, mozzarella si ulei de masline. Ingrediente: 8 gulii 500 g mazare un praf sofran 2 linguri miere 100 g unt 2 cepe sare grunjoasa o legatura marar 2-3 linguri pesmet 250 g cascaval sau mozzarella 2-3 linguri…
Read more »

Vinegretă cu oţet balsamic

9 May 2012
Vinegretă cu oţet balsamicO reteta de Vinegretă cu oţet balsamic din: otet balsamic, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Vinegretă îşi are originea în Franţa, unde era preparată din sare, ulei şi oţet din vin roşu. In reţeta de faţă se folo­seşte un oţet balsamic tradiţional, maturat puţin, pentru a obţine o emulsie mai catifelată şi mai…
Read more »

Punch de cidru de mere

9 May 2012
Punch de cidru de mereO reteta de Punch de cidru de mere din: cidru, calvados, suc de mere, zeama de lamaie si lichior de menta. Ingrediente: 1 sticla de cidru 8 cl Calvados 10 cl suc de mere 4 cl zeama de lamaie 2 cl lichior de menta   Mod de preparare: Punem ingredientele intr-o cana mare, mixam cu…
Read more »

Somon cu rozmarin

8 May 2012
Somon cu rozmarinO reteta de somon cu rozmarin din: file de somon, patrunjel, marar, lamaie, rozmarin, ulei, piper si sare grunjoasa. Ingrediente: 2 bucati file de somon(aprox. 1kg) 2 legaturi de patrunjel 2 legaturi de marar 1 lamaie 4 crengute de rozmarin 1 lingura de ulei piper sare grunjoasa   Mod de preparare: Verdeata se spala si…
Read more »

Retete simple si gustoase

8 May 2012
Retete simple si gustoaseRetete simple si gustoase: Mâncare de bame cu pui O reteta delicioasa de mancare cu: bame, carne de pui, ceapa, rosii, ardei capia, cartofi, pasta de tomate, ulei de masline, otet, sare, piper, patrunjel, orez, paste de orz. Ingrediente: 500 g bame două piepturi de pui două cepe 4 roşii doi ardei capia doi cartofi…
Read more »

Supa Snert

8 May 2012
Supa SnertSnert nu e greu de făcut, dar prepararea ei ia destul de mult timp. Mai întâi, mazărea uscată se pune într-un vas cu apă, împreună cu o bucată de carne afumată cu os şi unul sau două picioare de porc. Se lasă sâ fiarbă împreună la foc mic. Intre timp bucătarul toacă ceapă, morcovi, tulpini…
Read more »

Hot Dogs cu ceapa prajita

8 May 2012
Hot Dogs cu ceapa prajitaO reteta de hod dogs cu ceapa prajita din: telina, ceapa, ulei de masline, rosii in suc, praf de chilli, zahar, sos worchershire, votca, carnaciori de porc, ceapa, sare grunjoasa, boia dulce, faina, baghete si ulei. Ingrediente: 1 codita de telina, tocata 1 ceapa, tocata 1 lingura ulei de masline 1 conserva de 400 g…
Read more »

Hering cu sos de ardei

8 May 2012
Hering cu sos de ardeiO reteta de hering cu sos de ardei din: fileuri de hering, ardei capia, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 8 fileuri de hering 3 ardei capia rosii 1 lingura boia de ardei dulce un varf de lingurita boia de ardei iute 50…
Read more »

Supă-cremă de măzăre

8 May 2012
Supă-cremă de măzăreO reteta de supa crema de mazare din: mazare, telina, ceapa, patrunjel, zahar, sare, ulei de masline, piper verde, unt si crutoane. Ingrediente: 500 g mazăre nouă o ţelină mică o legătură ceapă o legătură pătrunjel o rădăcină pătrunjel o lingură zahăr sau o lingură miere sare o lingură ulei de măsline piper verde măcinat…
Read more »

Punch de mere si kiwi

8 May 2012
Punch de mere si kiwiO reteta de Punch de mere si kiwi din: mar verde, kiwi, menta, zahar pudra, zeama de limette, vin alb si sampanie. Ingrediente: 1 mar verde mare 2 kiwi 1 buchet de menta 2 linguri de zahar pudra zeama unei limette 2 sticle de vin alb demidulce 1  sticla sampanie   Mod de preparare: Spalam…
Read more »

Mazare cu pui si legume

8 May 2012
Mazare cu pui si legumeO reteta de mazare cu pui si legume din: carne de pui, mazare, ceapa verde, sare, piper, ceapa rosie, orez, gogosari si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g carne de pui 1 kg de mazare noua 4 fire de ceapa verde sare piper o ceapa mare rosie 200 g orez 2-3 gogosari ulei de…
Read more »

Tort de pere ornat cu figurine din marţipan

8 May 2012
Tort de pere ornat cu figurine din marţipanO reteta de tort de pere ornat cu figurine din martipan din: faina, cacao, praf de copt, zahar pudra, oua, unt, iaurt, pere, amidon, suc de pere, rachiu de pere, frisca, zahar vanilat, intaritor de frisca si figurine de martipan. Ingrediente: blat:  230 g făină 35 g cacao 3 linguriţe praf de copt 160 g…
Read more »

Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi

8 May 2012
Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofiO reteta de Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi din: cartofi, ulei de floarea soarelui, faina, bicarbonat, bere, otet de mere, fileuri de merluciu si mazare. Ingrediente: 1,5 kf cartofi, curatati de coaja 2 litri ulei de floarea soarelui 100 g faina integrala, plus 2 linguri 1/2 lingurita bicarbonat 200 ml bere 1…
Read more »

Prajitura cu gem de macese

8 May 2012
Prajitura cu gem de maceseO reteta de prajitura cu gem de macese din: zahar, oua, lapte, miere, faina, unt, bicarbonat, zahar praf, gris, lamaie, gem de macese, zeama de lamaie si ciocolata amaruie. Ingrediente: 250 g zahar 2 oua 100 ml lapte 100 ml miere 850 g faina 100 g unt sau 60 g untura 1 lingurita bicarbonat crema:…
Read more »

Piure de cartofi şi măsline negre

8 May 2012
Piure de cartofi şi măsline negreO reteta de piure de cartofi si masline negre din: cartofi, unt, praz, supa de legume, masline, sare, piper, patrunjel si rosie. Ingrediente: 350 g cartofi albi 40 g unt 1 bucata praz 500 ml supa concentrata de legume 8-10 masline negre in ulei sare piper patrunjel tocat 1 rosie   Mod de preparare: Curăţă…
Read more »

Tort cu brânză şi lămâie

8 May 2012
Tort cu brânză şi lămâieO reteta de tort cu branza si lamaie din: oua, branza de vaci, praf de budinca de lamaie, zahar, zahar vanilat, sare si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 oua 1 kg branza de vaci 1 plic praf de budinca de lamaie (pentru 500 ml lichid) 150 g zahar 1 plic zahar vanilat sare coaja de…
Read more »

Sos mediteraneean

8 May 2012
Sos mediteraneeanO reteta de sos mediteraneean din: rosii, busuioc, capere, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 1 legatura de busuioc 5-6 capere din conserva 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Spală roşiile, înţeapă-le în câteva locuri şi opăreşte-le 20 de secunde…
Read more »

Reteta zilei: Tort de bezea cu coacaze

8 May 2012
Reteta zilei: Tort de bezea cu coacazeO reteta de tort de bezea cu coacaze din: unt, zahar, zahar vanilinat, oua, faina, praf de copt, lapte, sare, zahar pudra, ciocolata, gelatina, mascarpone, iaurt, limetta, coacaze si frisca. Ingrediente: blat: 125 g unt moale 125 g zahar 1 plic zaha vanilinat 4 oua 150 g faina 1 lingurita praf de copt 4 linguri…
Read more »

Chec Zebra

8 May 2012
Chec ZebraO reteta de chec zebra din: oua, zahar praf, lapte, ulei, faina, zahar vanilat, praf de copt si cacao. Ingrediente: 4 oua 250 g zahar praf 250 ml lapte 200 ml ulei 300 g faina 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita praf de copt 2 linguri cacao   Mod de preparare: Bateţi ouăle cu zahărul…
Read more »

Jeleu de rodii

8 May 2012
Jeleu de rodiiO reteta delicioasa de jeleu din: rodii, limeta, zahar tos, gelatina, scortisoara, cuisoare, anason, zahar vanilat, menta, frisca. Ingrediente: 8 rodii o limetă 800 g zahăr tos 30 g gelatină alimentară un baton scorţişoară două cuişoare o steluţă de anason două pliculeţe zahăr vanilat menta frişca Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat cu…
Read more »

Minitarte cu vinete şi roşii

8 May 2012
Minitarte cu vinete şi roşiiO reteta delicioasa de minitarte din: vinete, rosii cherry, faina, smantana, unt, ou, salata verde, ulei, sare, piper, patrunjel, seminte de chimen, seminte de susan, masline. Ingrediente: 500 g făină 150 ml smântână 250 g unt un ou o vânătă o salată verde 250 g roşii cherry 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel…
Read more »

Melci cu banane si capsuni

8 May 2012
Melci cu banane si capsuniO reteta delicioasa de melci cu: banane, faina, capsuni, oua, sare, ulei de masline, branza de vaci, banane deshidratate, zahar tos, seminte de mac. Ingrediente: 400 g făină două ouă un sfert de linguriţă cu sare două linguri cu ulei de măsline 200 g brânză de vaci două banane 400 g căpşuni 200 g banane…
Read more »

Paste cu nuci

8 May 2012
Paste cu nuciO reteta delicioasa de paste cu: nuci, linte,  ceapa, ardei iute, ulei de masline, usturoi, frunza de dafin, seminte coriandru, sare, piper, oregano, rosii cherry, patrunjel. Ingrediente: 500 g paste colorate 200 g linte o ceapă un ardei iute verde 100 g miez de nucă 100 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi o…
Read more »

Macrou pe pat de legume

8 May 2012
Macrou pe pat de legumeO reteta delicioasa de macrou cu:usturoi, napi, ardei gras, salata verde, rosii, ceapa rosie, faina, otet balsamic, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: un kilogram napi 4 căţei de usturoi 4 trunchiuri de macrou doi ardei graşi o salată verde 4 roşii o ceapă roşie 100 g făină 50 ml oţet balsamic sare piper pătrunjel ulei…
Read more »

Piure de dovleac

8 May 2012
Piure de dovleacO reteta de piure de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, ulei de masline extravirgin, supa de legume, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g dovleac 1 ceapă albă mică 30 g unt 1 lingură ulei de măsline extravirgin 500 ml supă concentrată de legume cimbru sare piper negru   Mod de preparare: Curăţă dovleacul de…
Read more »

Mâncare de bame cu pui

8 May 2012
Mâncare de bame cu puiO reteta delicioasa de mancare cu: bame, carne de pui, ceapa, rosii, ardei capia, cartofi, pasta de tomate, ulei de masline, otet, sare, piper, patrunjel, orez, paste de orz. Ingrediente: 500 g bame două piepturi de pui două cepe 4 roşii doi ardei capia doi cartofi mai mari o lingură cu pastă de tomate 100…
Read more »

Mechouia

8 May 2012
MechouiaO reteta delicioasa de mechouia cu: ardei gras, ardei chili, ansoa, vinete, usturoi, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, capere, menta, chimen. Ingrediente: 700 g ardei graşi 3 ardei chili 25 g anşoa marinate 450 g vinete doi căţei de usturoi 60 ml ulei de măsline sare piper suc de lămâie o linguriţă…
Read more »

Dieta in 10 Pasi

8 May 2012
Dieta in 10 PasiDieta in 10 pasi este o cura de slabire construita pe principiul dietelor disociate, in cadrul careia in fiecare zi se consuma exclusiv tipul de alimente inclus in program. Spre exemplu, daca in a doua si a treia zi este prevazut sa mancam orez fiert, atunci singurul aliment va fi intr-adevar orezul fiert, fara alte…
Read more »

Sos de usturoi (aioli)

8 May 2012
Sos de usturoi (aioli)O reteta de sos de usturoi din: usturoi, lapte, ulei de masline extravirgin si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 catei de usturoi 200 ml lapte 5 linguri ulei de masline extravirgin sare grunjoasa   Mod de preparare: Curata căţeii de usturoi şi scoate-le germenele. Incălzeşte laptele, pune usturoiul şi fierbe-le împre­ună circa 10 minute. Scoate usturoiul,…

Punch cu corcoduse

8 May 2012
Punch cu corcoduseO reteta de Punch cu corcoduse din: corcoduse, sirop de grenadine, zeama de portocale, vin alb si sampanie. Ingrediente: 750 g corcoduse 1-2 linguri de sirop de grenadine zeama a 4 portocale 2 sticle de vin alb sec 1 sticla de sampanie   Mod de preparare: Spalam corcodusele, le scoatem samburii si le taiem in…
Read more »

Tocană de pui cu sos pesto şi găluşte cu brânză

8 May 2012
Tocană de pui cu sos pesto şi găluşte cu brânzăO reteta de tocana de pui cu sos pesto si galuste cu branza din: ulei de masline, pulpe de pui, bacon, ceapa, telina, praz, faina, vin alb, supa de pui, frunze de dafin, mazare, rosii, pesto, busuioc, unt, faina, parmezan si seminte de pin. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 12-15 pulpe de pui, fara…
Read more »

Ciorbă de cartofi cu pui

8 May 2012
Ciorbă de cartofi cu puiO reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, ceapa, morcov, cartofi, rosii, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper, leustean, smantana. Ingrediente: un pui 2 cepe 5 cartofi 4 roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o lingură cu pastă de tomate 500 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare…
Read more »

Sopa de picadillo

8 May 2012
Sopa de picadilloRegiunea Andaluzia, din sudul Spaniei, este renumită pentru supele ei reci: ajo blanco, salmorejo şi marea vedetă internaţională, supa gazpacho. Acestea sunt foarte răcoritoare în timpul verii, dar când vremea se răceşte, andaluzii se grăbesc să treacă la sopa de picadillo. Sopa de picadillo înseamnă supă de mărunţişuri şi, în fond, din asta şi este…
Read more »

Mousse cu capsune

8 May 2012
Mousse cu capsuneO reteta de mousse cu capsune din: ciocolata, alune de padure, miere, frisca si capsune. Ingrediente: 200 g ciocolata 60 g alune de padure macinate 1 lingura miere 250 ml frisca lichida 200 g capsune   Mod de preparare: Bateţi frişca într-un castron până când se întăreşte apoi acoperiţi castronul cu folie de plastic şi…
Read more »

Blintzer

8 May 2012
BlintzerO reteta de blintzer din: oua, faina, ulei, lapte, unt, sare, ciuperci, grasime de gasca, ceapa, usturoi, ardei gras, faina, lapte, mozzarella, busuioc verde, sare si piper. Ingrediente: aluat: 2 oua 250 g faina 2-3 linguri ulei 250 ml lapte 125 g unt sare umplutura: 800 g ciuperci 3-4 linguri grasime de gasca 1 ceapa…
Read more »

Vinete cu brânză la cuptor

8 May 2012
Vinete cu brânză la cuptorO reteta de vinete cu branza la cuptor din: vinete, oua, usturoi, rosii, branza de oaie, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 vinete 4 ouă 3 căţei de usturoi 2 roşii 150 g de brânză grasă de oaie 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel verde sare şi piper…
Read more »

Somon cu salată de ţelină

8 May 2012
Somon cu salată de ţelinăO reteta de somon cu salata de telina din: telina, maioneza, mustar, somon, piper, lamaie, vin, sare si ulei. Ingrediente: 1 ţelină mare 200 grame de maioneză 1 linguriţă de muştar 4 felii de somon proaspăt piper boabe roşu şi pudră alb/negru 1 lămâie 1 pahar de vin alb sare ulei   Mod de preparare:…
Read more »

Piept de pui cu sos de ciuperci si salvie

8 May 2012
Piept de pui cu sos de ciuperci si salvieO reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si salvie din: unt, ceapa, ciuperci, patrunjel, vin alb, smantana, salvie, ulei de masline, piept de pui, sare si piper. Ingrediente: 30 grame unt 3 cepe tocate 300 grame ciuperci feliate patrunjel tocat 200 ml vin alb sec 130 grame smantana 30 grame salvie tocata…
Read more »

Creveti la cuptor cu sos de tomate si feta

7 May 2012
Creveti la cuptor cu sos de tomate si fetaO reteta de creveti la cuptor cu sos de tomate si feta din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, marar, creveti, feta, sare si piper. Ingrediente: 10 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi 600 grame rosii tocate 1 legatura patrunjel tocat marar tocat 500 grame creveti 150 grame feta…
Read more »

Salată cu sparanghel şi cartofi

7 May 2012
Salată cu sparanghel şi cartofiO reteta de salata cu sparanghel si cartofi din: cartofi, sparanghel, maioneza, suc de lamaie, ceapa verde, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kilogram de cartofi, curăţati de coajă şi tăiaţi pe jumătate 2 buchete de sparanghel 1/2 ceaşcă (1450 de grame) cu maioneză 2 linguri cu suc de lămâie 2 cepe verzi, tocate mărunt…
Read more »

Supă cremă de cartofi cu şuncă

7 May 2012
Supă cremă de cartofi cu şuncăO reteta de supa crema de cartofi cu sunca din: cartofi, telina, ceapa, patrunjel, lapte, branza, sunca, sare si piper. Ingrediente: 3, 4 cartofi tăiaţi mărunt 100 g ţelină tocată o ceapă mare tocată 1 linguriţă de pătrunjel uscat 400 g cani de lapte 250 g brânză rasă 200 g şuncă tăiată în cubuleţe sare…
Read more »

Spirală cu brânză

7 May 2012
Spirală cu brânzăO reteta de spirala cu branza din: oua, zahar tos, faina, cacao, praf de copt, lapte, budinca de vanilie si branza de vaci. Ingrediente: blat: 6 oua 6 linguri zahar tos 3 linguri faina 3 linguri cacao 1 lingurita praf de copt crema: 350 ml lapte 1 plic praf de budinca de vanilie 3 linguri…
Read more »

Punch Burgund

7 May 2012
Punch BurgundO reteta simpla de Punch Burgund din: lamaie, portocale, lichior de portocale si sampanie roz. Ingrediente: 1 lamaie 1 portocala 8 cl lichior de portocale 1 sticla de sampanie roz   Mod de preparare: Curatam de coaja lamaie si portocala in forma de spirala. Punem coaja lor in bol si adaugam zeama fructelor si lichiorul…
Read more »

Calcan prajit cu capere si crevete

7 May 2012
Calcan prajit cu capere si creveteO reteta de calcan prajit cu capere si crevete din: unt, capere, patrunjel, fileuri de calcan, faina, piper rosu, crevete, piper alb, lamaie si cartofi fierti. Ingrediente: 50 g unt, plus pentru prajit 2 linguri capere, tocate 1 lingura patrunjel, tocat 4 fileuri de calcan 2 linguri faina un praf piper rosu 50 g crevete…
Read more »

Strudel cu piersici

7 May 2012
Strudel cu piersiciO reteta de studel cu piersici din: drojdie, zahar, faina, lapte, unt, galbenus, coaja de lamaie, sare, zahar pudra, piersici, zahar vanilinat, migdale, biscuiti si lapte. Ingrediente: aluat: 20 g drojdie 60 g zahar 400 g faina 200 ml lapte caldut 80 g unt topit 1 galbenus coaja de lamaie rasa 1 praf sare zahar…
Read more »

Shakshuka

7 May 2012
ShakshukaO reteta de Shakshuka din: rosii, ceapa, oua, ardei iute, grasime de gasca, chimen, busuioc, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 300 g ceapa 4 oua 1 ardei iute 2 linguri grasime de gasca 1 lingurita chimen frunze de busuioc si de cimbru proaspete sare piper   Mod de preparare: Tocaţi ceapa julienne…
Read more »

Pateuri cu fructe

7 May 2012
Pateuri cu fructeO reteta de pateuri cu fructe din: aluat de foi, faina, ou, pesmet, mure, dulceata de zmeura, zahar brun, biscuiti si zahar pudra. Ingrediente: 450 g aluat de foi faina pentru planseta 1 ou 3 linguri pesmet 150 g mure congelate 2 lingurite dulceata de zmeura 4 linguri zahar brun 20 g biscuiti mici si…
Read more »

Ciorbă scoţiană

7 May 2012
Ciorbă scoţianăCiorba scoţiană este chintesenţa unei mâncări scoţiene tradiţionale. Este o fiertură fără pretenţii, dar gustoasă, consistentă şi ieftină. Spre deosebire de rău-famatul haggis, ciorba scoţiană este apreciată în întreaga lume. Intâi se pune la fiert carnea; cândva, se folosea numai carne de miel sau berbec; astăzi se preferă carnea de vită. Carnea trebuie să fie…
Read more »

Punch Costa Rica

7 May 2012
Punch Costa RicaO reteta simpla de Punch Costa Rica din: mandarine, cafea, zahar, rachiu, sampanie si inghetata de vanilie. Ingrediente: 3 cutii de mandarine curatate 1 l cafea rece 100 g zahar 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 sticla de sampanie 500 g inghetata de vanilie   Mod de preparare: Punem mandarina in bol si turnam deasupra rachiul.…
Read more »

Supa crema de morcovi si fasole boabe

7 May 2012
Supa crema de morcovi si fasole boabeO reteta de supa crema de morcovi si fasole boabe din: ulei de floarea soarelui, ceapa, turmeric, ghimbir, pudra de curry, morcovi, fasole boabe, supa de legume, lapte si chives. Ingrediente: 1 lingurita ulei de floarea soarelui 2 cepe, tocate 1 lingurita de turmeric 1 lingurita de ghimbir pudra 1 lingura pudra de curry 1,25…
Read more »

Pere în aluat cu fulgi de scorţişoară

7 May 2012
Pere în aluat cu fulgi de scorţişoarăO reteta de pere in aluat cu fulgi de scortisoara din: aluat de foi, pere, smantana, ou, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: 1 foaie intinsa din 400 g aluat de foi 2 pere 4 linguri smantana 1 ou 1 lingurita scortisoara 2 linguri zahar 1 lingura unt   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la…
Read more »

Kugel cu mere

7 May 2012
Kugel cu mereO reteta de kugel cu mere din: orez, apa, unt, oua, zahar, stafide si mere acrisoare. Ingrediente: 400 g orez 1,2 l apa 50 g unt 5 oua 150 g zahar 100 g stafide 300 g mere acrisoare   Mod de preparare: Puneţi la fiert orezul spălat, în apă cu puţină sare. Curăţaţi merele şi…
Read more »

Traistute cu gem

7 May 2012
Traistute cu gemO reteta de traistute cu gem din: branza de vaci, faina, unt, gem de capsuni, ou, unt, zahar si faina. Ingrediente: 100 g branza de vaci 100 g faina 100 g unt 150 g gem de capsuni 1 ou crusta de aluat: 50 g unt 50 g zahar 50 g faina   Mod de preparare:…
Read more »

Ruladă cu legume şi feta

7 May 2012
Ruladă cu legume şi fetaO reteta gustoasa de rulada cu: faina, oua, unt, drojdie, lapte dulce, laboda, broccoli, branza feta, ardei capia, ardei iute, ceapa verde, sare, piper, marar. Ingrediente: 420 g făină două ouă 80 g unt 7 g drojdie uscată 150 ml lapte dulce două legături de lobodă 500 g broccoli 400 g brânză feta un ardei…
Read more »

Tarte cu caise

7 May 2012
Tarte cu caiseO reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahra tos, oua, faina, sare, zahar vanilat, esenta de migdale, bicarbonat de sodiu, gem de caise, compot de caise. Ingrediente: 250 g unt 300 g zahăr tos două ouă 650 g făină un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu esenţă de migdale…
Read more »

Pui cu legume si sos

7 May 2012
Pui cu legume si sosO reteta delicioasa de piept de pui cu: ardei capia, dovlecei, morcovi, rosii, conopida, ulei de masline, faina, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel, smantana, usturoi. Ingrediente: 2 buc. piept de pui doi ardei capia doi dovlecei doi morcovi 4 roşii o conopidă mică 200 ml ulei de măsline 100 g făină 200 ml vin…
Read more »

Plăcintă cu ciocolată

7 May 2012
Plăcintă cu ciocolatăO reteta gustoasa de placinta cu: oua, unt, drojdie, zahar tos, lapte dulce, faina, sare, cacao, zahar vanilat, ciocolata neagra, nuca, branza dulce. Ingrediente: 4 ouă 100 g unt 50 g drojdie 130 g zahăr tos 400 ml lapte dulce 680 g făină un sfert de linguriţă de sare 100 g cacao două pliculeţe zahăr…
Read more »

Somon marinat in cetină de brad cu sos de muştar

7 May 2012
Somon marinat in cetină de brad cu sos de muştarO reteta delicioasa de somon marinat cu: zahar, sare, piper alb boabe, gin, cetina de brad, mustar, otet, ulei, marar. Ingrediente: 1,2 kg somon 50 g zahăr sare după gust 15 boabe de piper alb 20 ml gin cetină de brad Ingrediente sos: 10 g muştar 50 g zahăr două linguri de oţet 200 ml…
Read more »

Reteta zilei: Orez cu sofran

7 May 2012
Reteta zilei: Orez cu sofranO reteta de orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin, ceapa, orez basmati, supa de pui si sare. Ingrediente: 2 fire de sofran 1 lingura de ulei de măsline extravirgin 1 ceapa mica galbena, tocata (aproximativ 1/2 ceasca) 2 cesti de orez basmati alb 3, 3/4 cani supa de pui 1 linguriţă de…
Read more »

Prajitura cu branza de vaci si piersici

7 May 2012
Prajitura cu branza de vaci si piersiciO reteta de prajitura cu branza de vaci si piersici din: faina, zahar, praf de copt, cacao, unt, galbenusuri, coaja rasa de lamaie, albus, lapte, branza de vaci, zahar pudra, budinca de canilie, lapte, ou si piersici. Ingrediente: 600 g faina 200 g zahar 3/4 plic praf de copt 2 linguri cacao 250 g unt…
Read more »

Lekah

7 May 2012
LekahO reteta de lekah din: miere, iaurt, zahar, oua, faina, bicarbonat si otet. Ingrediente: 150 ml miere 250 ml iaurt 250 ml zahar 3 oua 3-4 cani de faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita otet   Mod de preparare: Frecaţi ouăle cu zahărul până obţineţi o compoziţie spumoasă, apoi adăugaţi mierea, iaurtul, bicarbonatul şi oţetul.…
Read more »

Punch cu vin rosu si rachiu

7 May 2012
Punch cu vin rosu si rachiuO reteta de punch cu vin rosu si rachiu din: zahar, lamai, vin rosu, rachiu, ceai si sampanie rose. Ingrediente: 500 g zahar 2 lamai 3 sticle de vin rosu 1 sticla de vin alb 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 l ceai tare 2 sticle de sampanie rose   Mod de preparare: Punem intr-un vas…

Midii in stil italian

7 May 2012
Midii in stil italianO reteta de midii in stil italian din: ulei de masline, fileuri de ansoa, masline, usturoi, foi de dafin, rosii, vin alb, midii si paine crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de ansoa 3 linguri de masline, fara samburi, taiate felii 7 catei de usturoi, taiati marunt 2 foi de dafin 6…
Read more »

Tort spaniol cu portocale

7 May 2012
Tort spaniol cu portocaleO reteta de tort spaniol de portocale din: portocala, oua, unt, zahar tos, faina, praf de copt, lichior de portocale, ciocolata neagra, unt, coaja de portocale si portocale. Ingrediente: pentru blat: 1 portocala 3 oua 70 g unt 150 g zahar tos 150 g faina 1/2 plic praf de copt 2 linguri lichior de portocale…
Read more »

Supă de somon fume

7 May 2012
Supă de somon fumeO reteta delicioasa de supa cu: somon fume, nap, morcov, ceapa, supa de legume, supa de peste, marar, sare, piper, alb, piper rosu, ulei de masline. Ingrediente: 600 g somon fume un nap 3 morcovi două cepe un litru de supă de legume un litru de supă de peşte o legătură de mărar sare piper…
Read more »

Briosa cu crema de cafea

7 May 2012
Briosa cu crema de cafeaO reteta delicioasa de briosa  cu: ou, unt, zahar, crema de cafea, migdale pudra, prajitura uscata, faina, drojdie de bere, zahar pudra, suc de lamaie, zmeura. Ingrediente: un ou 150 g zahăr 100 ml cremă de cafea 80 grame pudră de migdale 150 grame prăjitură uscată fărâmiţată un cubuleţ de unt 500 g făină o…
Read more »

Ciorba de vara

7 May 2012
Ciorba de varaO reteta delicioasa de ciorba din: morcovi, radacina patrunjel, telina, mazare, rosii, ardei gras, ceapa, suc de rosii, paste, ulei, sare, piper, patrunjel, santana. Ingrediente: 200 g morcovi baby o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină 200 g mazăre 5 roşii doi ardei graşi două cepe 200 ml suc de roşii 200 g paste…
Read more »

Paste cu sardine

7 May 2012
Paste cu sardineO reteta delicioasa de paste cu: penne, sardine, fasole, capere, seminte susan, nuca, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g paste penne 400 g sardine o conservă fasole o lingură cu capere 30 g seminţe de susan 100 g miez de nucă 500 g roşii doi…
Read more »

Tarte de bezea cu migdale şi căpşuni

7 May 2012
Tarte de bezea cu migdale şi căpşuniO reteta de tarte de bezea cu migdale si capsuni din: migdale, coaja de lamaie, zahar, albusuri, capsuni, frisca, ciocolata alba si frunze de lamaita. Ingrediente: blat: 100 g migdale fin macinate coaja rasa de la 1 lamaie 150 g zahar 3 albusuri umplutura: 400 g capsuni 500 ml frisca 100 g ciocolata alba frunze…
Read more »

Ardeiul iute ar putea fi un atu împotriva colesterolului

7 May 2012
Ardeiul iute ar putea fi un atu împotriva colesteroluluiArdeiul iute ar fi o armă eficientă împotriva colesterolului şi un atu pentru îmbunătăţirea sănătăţii inimii, arată un recent studiu realizat de cercetători chinezi. Rezultate bune au fost obţinute pe şoareci şi urmează să fie validate la om, relatează maxisciences.com, citata de Agerpres. Specialiştii recomandă în general ca hrana să nu fie prea condimentată, însă…
Read more »

Aperitive cu şuncă

7 May 2012
Aperitive cu şuncăO reteta delicioasa de aperitive cu: branza telemea, masline feliate, rosii, sunca, faina, oua, lapte, sare, piper, mustar, suc de  rosii, marar, ulei. Ingrediente: 300 g brânză telemea 200 g măsline feliate 4 roşii 300 g şuncă feliată 280 g făină 3 ouă 500 ml lapte dulce un vârf de linguriţă cu sare piper 100…
Read more »

Sparanghel cu unt, oţet balsamic şi capere

7 May 2012
Sparanghel cu unt, oţet balsamic şi capereO reteta delicioasa de sparanghel cu: unt, otet balsamic, capere, paine, parmezan. Ingrediente: o legătură de sparanghel (aproximativ 250 g), fără tulpinile lemnoase 1 cub de unt o lingură oţet balsamic o lingură capere 4 felii prăjite de pâine puţin parmezan ras Mod de  preparare: Fierbe sparanghelul circa 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugă cubul…
Read more »

Tarte cu hering

7 May 2012
Tarte cu heringO reteta delicioasa de tarte cu: hering, faina, drojdie, zahar tos, oua, unt, morcov, ardei capia, porumb, mango, mere, otet de mere, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 360 g făină 10 g drojdie uscată 150 g zahăr tos 4 ouă 170 g unt 400 g fileuri de hering marinate un morcov 4 ardei capia copţi boabe…
Read more »

Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi

7 May 2012
Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţiO reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline, otet de vin alb, vin alb, ceapa, capere. Ingrediente: 500 g cartofi 25 g unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4 fileuri peşte de mare fără solzi ulei de măsline Ingrediente sos unt: o lingură oţet de vin alb 3 linguri vin…
Read more »

Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon

6 May 2012
Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi baconO reteta de Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon din: cartofi, ulei de masline, somon afumat, mazare, ceapa verde, otet de vin alb si menta. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati in jumatati 2 lingurite ulei de masline 150 g fasii de somon afumat 1 fileu de somon, fara piele, de aprooximativ 700…
Read more »

Tort de capsuni cu iaurt si mac

6 May 2012
Tort de capsuni cu iaurt si macO reteta de tort de capsuni cu iaurt si mac din: unt, zahar pudra, galbenus, faina, coaja de portocala, zahar vanilat, gem de capsuni, gelatina, galbenusuri, zahar, lapte, suc de lamaie, iaurt, mac, frisca si capsuni. Ingrediente: 120 g unt rece 60 g zahar pudra 1 galbenus 180 g faina 1 lingura coaja de portocala…
Read more »

Fettucine cu broccoli

6 May 2012
Fettucine cu broccoliO reteta de Fettucine cu broccoli din: fettucine, apa, ulei de masline, unt, faina, lapte, smantana, parmezan, branza de vaci, piper si broccoli. Ingrediente: 200 g fettucine (taitei italienesti refriferati) 2 cani de apa 1 lingura ulei de masline 1/2 linguri unt 1 lingura faina 750 ml lapte 1 lingura smantana 200 g parmezan ras…
Read more »

Sangria Rose

5 May 2012
Sangria RoseO reteta de Sangria Rose din: vin rose, portocala, lamai, ananas, cointreau si apa minerala. Ingrediente: 1 l vin rose 1 portocala 2 lamai 1 ananas copt 1 strop de Cointreau 1 sticla de apa minerala carbogazoasa sau plata   Mod de preparare: Curatam portocala in forma de spirala. Curatam si stratul alb si feliem…
Read more »

Urda cu verdeturi

5 May 2012
Urda cu verdeturiO reteta de urda cu verdeturi din: verdeturi, urda, unt, smantana, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 kg verdeturi: leurda, spanac, macris, stevie, frunze de ceapa verde, loboda verde, usturoi verde etc) 300 g urda 2 linguri unt sau ulei 150 ml smantana sau iaurt 4 oua sare piper   Mod de preparare: Fierbeti verdeturile…
Read more »

Tort de căpşuni cu blat de nuci crocant

5 May 2012
Tort de căpşuni cu blat de nuci crocantO reteta de tort de capsuni cu blat de nuci crocant din: nuci, nuga de nuci, foi de gelatina, capsuni, iaurt, branza de vaci, suc si coaja de lamaie, zahar, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 600 g nuci prajite si tocate 500 g nuga de nuci 10 foi de gelatina 500 g capsuni 400 g…
Read more »

Prăjeală de cartofi

5 May 2012
Prăjeală de cartofiO reteta de prajeala de cartofi din: cartofi, branza de vaci, telemea, cimbru, oua ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 100 g branza de vaci sau urda sarata 150 g telemea 1 legatura cimbru verde 2 oua 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţati cartofii, tăiaţi-i în rondele subţiri sau radeţi-i…
Read more »

Brioşe cu fructe de pădure

5 May 2012
Brioşe cu fructe de pădureO reteta de briose cu fructe de padure din: faina cu praf de copt, pudra de cacao, scortisoara, zahar brun, fructe de padure, iaurt, lapte, ulei de floarea soarelui, ou, zahar si frisca. Ingrediente: 250 g faina amesteca cu 2 lingurite de praf de copt 1 lingurita pudra de cacao 1 lingurita de scortisoara 85…
Read more »

Lasagna cu spanac şi ricotta

5 May 2012
Lasagna cu spanac şi ricottaO reteta de lasagna cu spanac si ricotta din: sos de paste marinara, busuioc, spanac, oregano, usturoi, foid e lasagna, branza ricotta, ou, branza cheddar si mozzarella. Ingrediente: 700 ml sos de paste marinara sau napoletana (de cumparat) 1 mana de busuioc tocat 300 g spanac proaspat curatat 1 lingurita oregano uscat 1 catel de…
Read more »

Tocanita din muschi de porc in sos de smantana

5 May 2012
Tocanita din muschi de porc in sos de smantanaO reteta de tocanita din muschi de porc in sos de smantana din: muschi file de porc, piper, boia dulce, ceapa, ciuperci, ulei, unt, vin, smantana, sare, patrunjel si coaja de lamaie. Ingrediente: 600 g muschi file de porc piper 1 lingurita boia dulce 2 cepe 500 g ciuperci Champignon 4 linguri ulei 1 lingura…
Read more »

Taitei cu somon

5 May 2012
Taitei cu somonO reteta de taitei cu somon din: somon, taitei, sare, spanac, ulei, smantana, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g somon congelat 500 g taitei lati sare 300 g spanac congelat 3 linguri de ulei 250 g smantana piper 2 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze somonul.…
Read more »

Supă din aripioare de rechin

5 May 2012
Supă din aripioare de rechinAripioarele de rechin se numără printre cele mai costisitoare ingrediente din bucătăria chinezească. Ca şi din cuiburile de pasăre, din ele se prepară o supă foarte scumpă. Aripioarele pot fi atât cele dorsale, cât şi cele pectorale sau coada de rechin, care se găsesc gata uscate în magazine. Inainte de a se transforma într-o adevărată…
Read more »

Ciorba olteneasca de loboda

5 May 2012
Ciorba olteneasca de lobodaO reteta de ciorba olteneasca de loboda din: loboda, morcov, ceapa, usturoi, ou, faina, bors, leustean, smantana, sare si piper. Loboda conţine cantităţi mari de vitamina A, K si C: există 120-140mg de vitamina C la 100 g plantă. Este de aproape 2 ori mai concentrată decât kiwi şi lămâia în această vitamină. Pentru a…
Read more »

Retete pentru weekend #11

4 May 2012
Retete pentru weekend #11Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Somon rasol, cu sos olandez cu verdeata   O reteta de somon rasol, cu sos olandez cu verdeata din: foi de dafin, vin…
Read more »

Supa Rasam

4 May 2012
Supa RasamMâncărurile care au dus faima bucătăriei indiene în lume sunt carnea făcută la cuptor şi sosurile curry foarte iuţi, dar supele nu se numără printre specialităţile indienilor. O excepţie o constituie o supă de linte foarte condimentată, numită rasam. După cum se ştie, lintea joacă un rol foarte important in bucătăria indiană, in special în…
Read more »

Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofi

4 May 2012
Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofiO reteta de Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofi din: ciuperci, bacon, oua, verdeata, sare, piper, ulei si galuste de cartofi. Ingrediente: 500 g Champignon 100 g bacon afumat imparat 4 oua 2 linguri verdeata asortata, tocata sare piper nucsoara rasa 2 linguri ulei 500 g galuste de cartofi congelate   Mod…
Read more »

Salate gustoase si savuroase

4 May 2012
Salate gustoase si savuroaseSalate gustoase si savuroase Salată de avocado cu creveţi O reteta delicioasa de salata cu: avocado, creveti tigru, fasole neagra, porumb, coriandru verde, rosii, piper boabe, salata iceberg, ardei gras, ulei de masline, limete, oregano. Ingrediente: avocado creveţi tigru fasole neagră porumb coriandru verde roşii piper boabe salată iceberg ardei gras ulei de măsline limete…
Read more »

Macrou la cuptor umplut cu ceapa

4 May 2012
Macrou la cuptor umplut cu ceapaO reteta de macrou la cuptor umplut cu ceapa din: cartofi, macrouri, hrean, ceapa rosie, zeama si coaja de lamaie, sfecla rosie, ulei de masline si ceapa verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 4 macrouri mici, eviscerante 3 linguri hrean razuit sau sos de hrean 4 cepe rosii mari, taiate julien zeama si coaja razuita…
Read more »

Friptură de porc condimentată

4 May 2012
Friptură de porc condimentatăO reteta friptura de porc condimentata din: cimbru, usturoi, fulgi uscati, boia afumata, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si spata de porc. Ingrediente:  5 fire de cimbru, frunzele indepartate si tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite fulgi de chilli uscati 1 lingurita de boia afumata coaja rasa si zeama de…
Read more »

Medalioane de porc în sos picant de smântână cu ciuperci

4 May 2012
Medalioane de porc în sos picant de smântână cu ciuperciO reteta de medalioane de porc in sos picant de smantana cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, patrunjel, muschi file de porc, ulei, sare, piper, vin alb, supa si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 300 g ciuperci Champignon 1 legătură pătrunjel 600 g muşchi file de porc 4 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb sec…
Read more »

Retete internationale: Salata Nicoise

4 May 2012
Retete internationale: Salata NicoiseDupă cum arată şi numele, salata este originară din oraşul francez Nisa, aflat în regiunea Provence. Reţeta iniţială includea miez de anghinare, ardei, roşii, măsline şi hamsii, toate amestecate cu un sos vinegretă aromatizat cu diferite plante. Astăzi, salata Nicoise este mult mai consistentă, având în compoziţie şi cartofi fierţi, fasole verde, ouă fierte tari…

Punch de mure si coacaze

4 May 2012
Punch de mure si coacazeO reteta de punch de mure si coacaze din: coacaze rosii, mure, limeta, zahar pudra, coacaze rosii, lichior de mure, vin rose, sampanie si lamaita. Ingrediente: 500 g coacaze rosii 250 g mure 2 limeta 1 lingura de zahar pudra 1/4 suc de coacaze rosii 4 cl lichior de mure 2 sticle de vin rose…
Read more »

Cotlete cu găluşte de spanac

4 May 2012
Cotlete cu găluşte de spanacO reteta de cotlete cu galuste de spanac din: spanac, branza de vaci, pesmet, oua, faina, nucsoara, sare, unt, cotlete de porc, faina, ulei, unt, ciuperci si rozmarin. Ingrediente: galuste: 400 g spanac proaspat 200 g branza de vaci 150 g pesmet 2 oua 3 linguri faina 1 praf nucsoara sare 1 bucatica unt friptura:…
Read more »

Tortilla de cartofi

4 May 2012
Tortilla de cartofiO reteta de tortilla de cartofi din: cartofi, sare, ardei grasi, ceapa, usturoi, oua, smantana, lapte, parmezan, piper, nucsoara, ulei de masline si verdeata. Ingrediente: 700 g cartofi roşii sare 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 6 ouă 100 g smântână 200 ml lapte 75 g parmezan ras piper nucşoară rasă…
Read more »

Supă de chimen cu mei

4 May 2012
Supă de chimen cu meiO reteta de supa de chimen cu mei din: chimen, faina, ceapa, smantana, mei, ulei, frunze de telina, parmezan, sare, boia si piper. Ingrediente: 1 lingura chimen 1 lingura faina 1 ceapa 100 ml smantana 50 g mei 2 linguri ulei 1 legatura frunze de telina 50 g parmezan sau cascaval mai tare sare piper…
Read more »

Spaghetti cu creveţi

4 May 2012
Spaghetti cu creveţiO reteta de spaghetti cu creveti din: spaghetti, creveti, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, patrunjel, busuioc, peperoncino, sare si piper. Ingrediente: 120 g spaghetti 80 g creveţi Blue Tiger 60 g creveţi decorticaţi 100 g roşii cherry 10 g us­turoi 15 ml ulei de măsline 15 g pătrunjel 10 g busuioc peperoncino sare piper…
Read more »

Biban crocant

4 May 2012
Biban crocantO reteta de biban crocant din: file de biban, malai, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, ghimbir, ardei iute, ceapa verde, usturoi, salata, sos de marinata teryke, lamaie si orez. Ingrediente: 4×175 g file de biban malai pentru tavalit 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 legatura ulei de susan 30 g ghimbir, taiat…
Read more »

Supa Ramen

4 May 2012
Supa RamenRamen reprezintă pentru japonezi un adevărat mit culinar. Este o supă cu tăiţei, din care s-au inspirat atât de apreciatele mâncăruri despre care este vorba în cunoscutul film Tampopo, o poveste amuzantă despre un şofer de camion care ajută o tânără văduvă să-şi pună pe picioare micul restaurant. Supa ramen instant a uzurpat de fapt…
Read more »

Stir-fry de legume în sos de stridii

4 May 2012
Stir-fry de legume în sos de stridiiSe prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul, pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry de legume în sos de stridii Pofta buna!
Read more »

Clătite cu soia

4 May 2012
Clătite cu soiaO reteta de clatite cu soia din: lapte de soia, sare, zahar, oua, faina, ulei si gem. Ingrediente: 400 ml lapte de soia 1 praf de sare 1 lingurita zahar 2 oua 300 g faina ulei gem   Mod de preparare: Se separă ouăle. într-un cas­tron se toarnă laptele de soia şi se sărează; se…
Read more »

Cocktail Bordeaux

4 May 2012
Cocktail BordeauxO reteta simpla de Cocktail Bordeaux din: vin Bordeaux, rom, zeama de lamaie, zahar pudra si apa minerala. Ingrediente: 1/8 l vin Bordeaux 2-3 cl rom zeama unei jumatati de lamaie 50 g zahar pudra 3/8 l apa minerala sau plata   Mod de preparare: Mixam vinul, romul si zeama de lamaie intr-o cana, adaugam…
Read more »

Clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata

4 May 2012
Clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeataO reteta de clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata din: lapte, faina de naut, sare, oua, ulei, frunze de spanac, ceapa verde, salvie, usturoi, ulei de masline, sare si nucsoara. Ingrediente: aluat de clatite: circa 275 ml lapte 150 g faina de naut 1 praf sare 2 oua in plus: 2 linguri…
Read more »

Baclava cu nucă si fistic

4 May 2012
Baclava cu nucă si fisticO reteta de baclava cu nuca si fistic din: faina, ou, unt, sare, vin alb, nuca, coaja de lamaie, miere, zeama de lamaie si fistic. Ingrediente: Pentru aluat:  500 g făină albă un ou o lingură unt un praf sare 125 ml apă 50 ml vin alb dulce Pentru umplutură: 400 g nucă măcinată coaja…
Read more »

Salata cu spanac, mozzarella si muguri de pin

4 May 2012
Salata cu spanac, mozzarella si muguri de pinO reteta de salata cu spanac, mozzarella si muguri de pin din: otet de vin rosu, mustar de dijon, ulei de masline, spanac, sfecla rosie, mozzarella si muguri de pin. Ingrediente: 2 linguri otet de vin rosu 1 lingura mustar de Dijon 4 linguri ulei de masline 200 g spanac tanar, proaspat 4 radacini de…
Read more »

Somon rasol, cu sos olandez cu verdeata

4 May 2012
Somon rasol, cu sos olandez cu verdeataO reteta de somon rasol, cu sos olandez cu verdeata din: foi de dafin, vin alb, supa de legume, lamaie, piper, file de somon, sparanghel, galbenusuri, zeama si coaja de lamaie, piper alb si patrunjel. Ingrediente: 2 foi de dafin 200 ml vin alb sec sau vermut alb 1 litru supa limpede de legume, fierbinte…
Read more »

Cum se prepara salata de spanac cu mandarine (video)

4 May 2012
Cum se prepara salata de spanac cu mandarine (video)O reteta video despre cum se prepara salata de spanac cu mandarine, un preparat indian foarte delicios si gustos, rapid si nemaipomenit de sanatos. Ingrediente: Olive Oil – 2 Tbsp Red Wine Vinegar – 1 Tbsp Apple Sauce – 3 Tbsp Onion – 1 Tbsp, minced Garlic Powder – 1/2 tsp Dry Mustard Powder –…
Read more »

Covrigei cu stafide si nuci

4 May 2012
Covrigei cu stafide si nuciO reteta de covrigei cu stafide si nuci din: stafide, suc de mere, zahar, nuci, sirop de artar, unt, foitaj si ou. Ingrediente: 100 g stafide 3 linguri suc de mere 2 linguri zahar 75 g nuci 3 linguri sirop de artar 50 g unt inmuiat la temperatura camerei 400 g foitaj 1 ou, batut…
Read more »

Reteta zilei: Peperonata cu vrabioara de vitel

4 May 2012
Reteta zilei: Peperonata cu vrabioara de vitelO reteta de Peperonata cu vrabioara de vitel din: ardei grasi, ardei capia, vrabioara de vitel, unt, rosii in bulion, ceapa, ulei de masline, usturoi, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grasi verzi 3 ardei capia rosii 300 g vrabioara de vitel 50 g unt 250 g rosii in bulion 2 cepe 30…
Read more »

Mini-tarte cu mere şi migdale

4 May 2012
Mini-tarte cu mere şi migdaleO reteta de mini tarte cu mere si migdale din: unt, miere, sare, coaja de lamaie, lapte batut, faina, mere, zahar vanilat, fulgi de migdale si scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 2 linguri miere un praf sare 2 gălbenuşuri coaja de la o lămâie 100 ml lapte bătut 350 g făină pentru umplutură:…
Read more »

Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru

4 May 2012
Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandruO reteta de Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru din: limes, pui, usturoi, ardei iute, ghimbir, coriandru, zahar brun, sos de peste, castravete si ceapa. Ingrediente: 4 limes, taiate in jumatati 1 pui de 2 kg 8 catei de usturoi, 4 taiati si 4 intregi 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…
Read more »

Gustări thailandeze cu spanac

4 May 2012
Gustări thailandeze cu spanacSe amestecă 2 limes tăiate, 1 bucată de 2 cm de ghimbir, tocată, 1 şalotă tăiată fin, 1/2 ardei iute tocat, 1 lingură frunze de coriandru şi 2 linguri de alune. Se adaugă puţin sos de peşte şi se presară puţin zahăr. Se pun 8-12 frunze de spanac pe un platou. Se aşază câte o…
Read more »

Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie

4 May 2012
Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaieO reteta de Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie din: pui, ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, faina, ulei de masline, samburi de pin si vin alb. Ingrediente: 1 pui (cca 1,4 kg) 200 g ciuperci Champignon 4 roşii 1 ceapă franţuzeas­că 2 căţei de usturoi 1/2 legătură pătrunjel sare piper 2…
Read more »

Ineluse cu miere

4 May 2012
Ineluse cu miereO reteta de ineluse cu miere din: oua, lapte, ulei, unt, miere, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare, faina, drojdie, miere si ulei. Ingrediente: 2 ouă 275 ml lapte 3 linguri ulei 30 g unt topit 2 linguri miere coaja de la 2 lămâi un plic zahăr vanilat un praf sare 500 g făină 50…
Read more »

Supa de pui cu taitei

4 May 2012
Supa de pui cu taiteiO reteta de supa de pui cu taitei din: piept de pui, morcovi, ceapa verde, usturoi, ardei verde, ardei capia, patrunjel, pastarnac, patrunjel, unt si taitei. Ingrediente: 300 g piept de pui 3 morcovi o legătură ceapă verde 2 fire usturoi un ardei verde un ardei capia o ţelină rădăcină o rădăcină pătrunjel un păstârnac…
Read more »

Retete internationale: Salată rusească

4 May 2012
Retete internationale: Salată ruseascăSalata rusească a fost inventată la Moscova in jurul anului 1860 de maestrul bucătar Lucien Olivier, de la renumitul restaurant Hermitage şi continuă să fie extrem de populară în întreaga Europă. Reţeta originală era o combinaţie elegantă: carne de vânat, limbă, raci, caviar, murături şi ouă, legate cu un sos a cărui reţetă era secretă.…
Read more »

Punch cu fructe

4 May 2012
Punch cu fructeO reteta de punch cu fructe din: litchi, curmale, mango, stafide, zahar, rachiu, ceai negru, ceai de mango, ceai de portocala si angostura. Ingrediente: 1 cutie litchi 1 cutie curmale 1 cutie de mango 250 g stafide 20 g zahar candel alb 1 sticla de rachiu (Weinbrand) sau coniac 3 l apa 4 l de…
Read more »

Frigarui de pui cu sos iute

4 May 2012
Frigarui de pui cu sos iuteO reteta de frigarui de pui cu sos iute din: carne de pui, sare, piper, ceapa rosie, cimbru, piure de ardei, sos de chilii, suc de rosii, ulei de masline, vin alb si zahar. Ingrediente: 800 g carne de pui sare piper o ceapă mare roşie cimbru verde Pentru sos: 200 ml piure de ardei…
Read more »

Paste cu sos de branza

4 May 2012
Paste cu sos de branzaO reteta de paste cu sos de branza din: paste, broccoli, morcovi, cascaval, sare grunjoasa, piper, crema de branza, oua, unt si parmezan. Ingrediente: 400 g paste 400 g broccoli 2 morcovi 100 g caşcaval sare grunjoasă piper negru măcinat 100 g cremă de brânză 3-4 ouă 50 g unt 2 linguri parmezan   Mod…
Read more »

Musaca de varză

4 May 2012
Musaca de varzăO reteta de musaca de varza din: varza, carne tocata de vita, cascaval, rosii, busuioc verde, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei capia, piure de rosii, cimbru, busuioc, sare de mare, foi de dafin, piper si vin rose. Ingrediente: o varza mare 300 g carne tocata de vita 100 g cascaval 2…
Read more »

Somon cu sos alb si spanac

4 May 2012
Somon cu sos alb si spanacO retete de somon cu sos alb si spanac din: fileuri de soomon, sare, piper, cimbru, unt, faina, nucsoara, lapte, ceapa verde, zeama de lamaie, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 8 fileuri de somon sare piper cimbru verde Pentru sos: 100g unt 3 linguri făină nucşoară 400 ml lapte o legătură ceapă verde un…
Read more »

Limba de vita cu legume

3 May 2012
Limba de vita cu legumeO reteta de limba de vita cu legume din: limba de vita, sare, otet, piper, ceapa, rosii, fasole verde, ardei, ulei de masline, cartofi, usturoi si frunze de salvie. Ingrediente: un kg limbă de vită sare oţet piper negru măcinat o legătură ceapă 4 roşii 400 g fasole verde fideluţă 2 ardei 3 linguri ulei…
Read more »

Plăcintă cu carne

3 May 2012
Plăcintă cu carneO reteta de placinta cu carne de vita din: faina, unt, ulei de masline, sare, otet, iaurt, carne de vita, ceapa verde, vin rosu, sare, piper, pasta de masline, ulei de masline, pesmet, cimbru, oua si galbenus. Ingrediente: 500 g faina 250 g unt 2-3 linguri ulei de masline un praf sare 2 linguri otet…
Read more »

Chifteluţe cu creveţi şi porumb

3 May 2012
Chifteluţe cu creveţi şi porumbO reteta de chiftelute cu creveti si porumb din: faina, praf de copt, oua, lapte, pasta de curry, porumb, ceapa verde, frunze de coriandru, creveti, ulei si sos dulce de chilli. Ingrediente: 140 g faina 1 lingurita praf de copt 2 oua 125 ml de lapte 2 linguri pasta de curry rosu thailandez 140 g…
Read more »

Crevete crocant

3 May 2012
Crevete crocantO reteta de creveti crocanti din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 lingurita curcuma 1/2 lingurita chili 1 catel de usturoi 450 g creveti 1 ceasca fulgi de porumb ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se amestecă, într-un cas­tron mare, mirodeniile şi ustu­roiul pisat. Se adaugă oul şi se…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu