O
reteta de sos de usturoi din: usturoi, lapte, ulei de masline
extravirgin si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 catei de usturoi 200 ml
lapte 5 linguri ulei de masline extravirgin sare grunjoasa Mod de
preparare: Curata căţeii de usturoi şi scoate-le germenele. Incălzeşte
laptele, pune usturoiul şi fierbe-le împreună circa 10 minute. Scoate
usturoiul,…
8 May 2012

O
reteta de Punch cu corcoduse din: corcoduse, sirop de grenadine, zeama
de portocale, vin alb si sampanie. Ingrediente: 750 g corcoduse 1-2
linguri de sirop de grenadine zeama a 4 portocale 2 sticle de vin alb
sec 1 sticla de sampanie Mod de preparare: Spalam corcodusele, le
scoatem samburii si le taiem in…
Read more »
8 May 2012

O
reteta de tocana de pui cu sos pesto si galuste cu branza din: ulei de
masline, pulpe de pui, bacon, ceapa, telina, praz, faina, vin alb, supa
de pui, frunze de dafin, mazare, rosii, pesto, busuioc, unt, faina,
parmezan si seminte de pin. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 12-15
pulpe de pui, fara…
Read more »
8 May 2012

O
reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, ceapa, morcov, cartofi,
rosii, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper,
leustean, smantana. Ingrediente: un pui 2 cepe 5 cartofi 4 roşii un
morcov o rădăcină de pătrunjel o lingură cu pastă de tomate 500 ml borş
100 ml ulei de floarea-soarelui sare…
Read more »
8 May 2012

Regiunea
Andaluzia, din sudul Spaniei, este renumită pentru supele ei reci: ajo
blanco, salmorejo şi marea vedetă internaţională, supa gazpacho. Acestea
sunt foarte răcoritoare în timpul verii, dar când vremea se răceşte,
andaluzii se grăbesc să treacă la sopa de picadillo. Sopa de picadillo
înseamnă supă de mărunţişuri şi, în fond, din asta şi este…
Read more »
8 May 2012

O
reteta de mousse cu capsune din: ciocolata, alune de padure, miere,
frisca si capsune. Ingrediente: 200 g ciocolata 60 g alune de padure
macinate 1 lingura miere 250 ml frisca lichida 200 g capsune Mod de
preparare: Bateţi frişca într-un castron până când se întăreşte apoi
acoperiţi castronul cu folie de plastic şi…
Read more »
8 May 2012

O
reteta de blintzer din: oua, faina, ulei, lapte, unt, sare, ciuperci,
grasime de gasca, ceapa, usturoi, ardei gras, faina, lapte, mozzarella,
busuioc verde, sare si piper. Ingrediente: aluat: 2 oua 250 g faina 2-3
linguri ulei 250 ml lapte 125 g unt sare umplutura: 800 g ciuperci 3-4
linguri grasime de gasca 1 ceapa…
Read more »
8 May 2012

O
reteta de vinete cu branza la cuptor din: vinete, oua, usturoi, rosii,
branza de oaie, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 4 vinete 4 ouă 3 căţei de usturoi 2 roşii 150 g de brânză
grasă de oaie 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel verde
sare şi piper…
Read more »
8 May 2012

O
reteta de somon cu salata de telina din: telina, maioneza, mustar,
somon, piper, lamaie, vin, sare si ulei. Ingrediente: 1 ţelină mare 200
grame de maioneză 1 linguriţă de muştar 4 felii de somon proaspăt piper
boabe roşu şi pudră alb/negru 1 lămâie 1 pahar de vin alb sare ulei
Mod de preparare:…
Read more »
8 May 2012

O
reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si salvie din: unt, ceapa,
ciuperci, patrunjel, vin alb, smantana, salvie, ulei de masline, piept
de pui, sare si piper. Ingrediente: 30 grame unt 3 cepe tocate 300 grame
ciuperci feliate patrunjel tocat 200 ml vin alb sec 130 grame smantana
30 grame salvie tocata…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de creveti la cuptor cu sos de tomate si feta din: ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, marar, creveti, feta, sare si
piper. Ingrediente: 10 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de
usturoi 600 grame rosii tocate 1 legatura patrunjel tocat marar tocat
500 grame creveti 150 grame feta…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de salata cu sparanghel si cartofi din: cartofi, sparanghel,
maioneza, suc de lamaie, ceapa verde, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 1 kilogram de cartofi, curăţati de coajă şi tăiaţi pe
jumătate 2 buchete de sparanghel 1/2 ceaşcă (1450 de grame) cu maioneză 2
linguri cu suc de lămâie 2 cepe verzi, tocate mărunt…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de supa crema de cartofi cu sunca din: cartofi, telina, ceapa,
patrunjel, lapte, branza, sunca, sare si piper. Ingrediente: 3, 4
cartofi tăiaţi mărunt 100 g ţelină tocată o ceapă mare tocată 1
linguriţă de pătrunjel uscat 400 g cani de lapte 250 g brânză rasă 200 g
şuncă tăiată în cubuleţe sare…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de spirala cu branza din: oua, zahar tos, faina, cacao, praf de
copt, lapte, budinca de vanilie si branza de vaci. Ingrediente: blat: 6
oua 6 linguri zahar tos 3 linguri faina 3 linguri cacao 1 lingurita praf
de copt crema: 350 ml lapte 1 plic praf de budinca de vanilie 3
linguri…
Read more »
7 May 2012

O
reteta simpla de Punch Burgund din: lamaie, portocale, lichior de
portocale si sampanie roz. Ingrediente: 1 lamaie 1 portocala 8 cl
lichior de portocale 1 sticla de sampanie roz Mod de preparare:
Curatam de coaja lamaie si portocala in forma de spirala. Punem coaja
lor in bol si adaugam zeama fructelor si lichiorul…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de calcan prajit cu capere si crevete din: unt, capere,
patrunjel, fileuri de calcan, faina, piper rosu, crevete, piper alb,
lamaie si cartofi fierti. Ingrediente: 50 g unt, plus pentru prajit 2
linguri capere, tocate 1 lingura patrunjel, tocat 4 fileuri de calcan 2
linguri faina un praf piper rosu 50 g crevete…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de studel cu piersici din: drojdie, zahar, faina, lapte, unt,
galbenus, coaja de lamaie, sare, zahar pudra, piersici, zahar vanilinat,
migdale, biscuiti si lapte. Ingrediente: aluat: 20 g drojdie 60 g zahar
400 g faina 200 ml lapte caldut 80 g unt topit 1 galbenus coaja de
lamaie rasa 1 praf sare zahar…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de Shakshuka din: rosii, ceapa, oua, ardei iute, grasime de
gasca, chimen, busuioc, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii
300 g ceapa 4 oua 1 ardei iute 2 linguri grasime de gasca 1 lingurita
chimen frunze de busuioc si de cimbru proaspete sare piper Mod de
preparare: Tocaţi ceapa julienne…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de pateuri cu fructe din: aluat de foi, faina, ou, pesmet, mure,
dulceata de zmeura, zahar brun, biscuiti si zahar pudra. Ingrediente:
450 g aluat de foi faina pentru planseta 1 ou 3 linguri pesmet 150 g
mure congelate 2 lingurite dulceata de zmeura 4 linguri zahar brun 20 g
biscuiti mici si…
Read more »
7 May 2012

Ciorba
scoţiană este chintesenţa unei mâncări scoţiene tradiţionale. Este o
fiertură fără pretenţii, dar gustoasă, consistentă şi ieftină. Spre
deosebire de rău-famatul haggis, ciorba scoţiană este apreciată în
întreaga lume. Intâi se pune la fiert carnea; cândva, se folosea numai
carne de miel sau berbec; astăzi se preferă carnea de vită. Carnea
trebuie să fie…
Read more »
7 May 2012

O
reteta simpla de Punch Costa Rica din: mandarine, cafea, zahar, rachiu,
sampanie si inghetata de vanilie. Ingrediente: 3 cutii de mandarine
curatate 1 l cafea rece 100 g zahar 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 sticla de
sampanie 500 g inghetata de vanilie Mod de preparare: Punem mandarina
in bol si turnam deasupra rachiul.…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de supa crema de morcovi si fasole boabe din: ulei de floarea
soarelui, ceapa, turmeric, ghimbir, pudra de curry, morcovi, fasole
boabe, supa de legume, lapte si chives. Ingrediente: 1 lingurita ulei de
floarea soarelui 2 cepe, tocate 1 lingurita de turmeric 1 lingurita de
ghimbir pudra 1 lingura pudra de curry 1,25…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de pere in aluat cu fulgi de scortisoara din: aluat de foi,
pere, smantana, ou, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: 1 foaie
intinsa din 400 g aluat de foi 2 pere 4 linguri smantana 1 ou 1
lingurita scortisoara 2 linguri zahar 1 lingura unt Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de kugel cu mere din: orez, apa, unt, oua, zahar, stafide si
mere acrisoare. Ingrediente: 400 g orez 1,2 l apa 50 g unt 5 oua 150 g
zahar 100 g stafide 300 g mere acrisoare Mod de preparare: Puneţi la
fiert orezul spălat, în apă cu puţină sare. Curăţaţi merele şi…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de traistute cu gem din: branza de vaci, faina, unt, gem de
capsuni, ou, unt, zahar si faina. Ingrediente: 100 g branza de vaci 100 g
faina 100 g unt 150 g gem de capsuni 1 ou crusta de aluat: 50 g unt 50 g
zahar 50 g faina Mod de preparare:…
Read more »
7 May 2012

O
reteta gustoasa de rulada cu: faina, oua, unt, drojdie, lapte dulce,
laboda, broccoli, branza feta, ardei capia, ardei iute, ceapa verde,
sare, piper, marar. Ingrediente: 420 g făină două ouă 80 g unt 7 g
drojdie uscată 150 ml lapte dulce două legături de lobodă 500 g broccoli
400 g brânză feta un ardei…
Read more »
7 May 2012

O
reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahra tos, oua, faina, sare, zahar
vanilat, esenta de migdale, bicarbonat de sodiu, gem de caise, compot de
caise. Ingrediente: 250 g unt 300 g zahăr tos două ouă 650 g făină un
sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu
esenţă de migdale…
Read more »
7 May 2012

O
reteta delicioasa de piept de pui cu: ardei capia, dovlecei, morcovi,
rosii, conopida, ulei de masline, faina, vin alb demisec, sare, piper,
patrunjel, smantana, usturoi. Ingrediente: 2 buc. piept de pui doi ardei
capia doi dovlecei doi morcovi 4 roşii o conopidă mică 200 ml ulei de
măsline 100 g făină 200 ml vin…
Read more »
7 May 2012

O
reteta gustoasa de placinta cu: oua, unt, drojdie, zahar tos, lapte
dulce, faina, sare, cacao, zahar vanilat, ciocolata neagra, nuca, branza
dulce. Ingrediente: 4 ouă 100 g unt 50 g drojdie 130 g zahăr tos 400 ml
lapte dulce 680 g făină un sfert de linguriţă de sare 100 g cacao două
pliculeţe zahăr…
Read more »
7 May 2012

O
reteta delicioasa de somon marinat cu: zahar, sare, piper alb boabe,
gin, cetina de brad, mustar, otet, ulei, marar. Ingrediente: 1,2 kg
somon 50 g zahăr sare după gust 15 boabe de piper alb 20 ml gin cetină
de brad Ingrediente sos: 10 g muştar 50 g zahăr două linguri de oţet 200
ml…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin,
ceapa, orez basmati, supa de pui si sare. Ingrediente: 2 fire de sofran 1
lingura de ulei de măsline extravirgin 1 ceapa mica galbena, tocata
(aproximativ 1/2 ceasca) 2 cesti de orez basmati alb 3, 3/4 cani supa de
pui 1 linguriţă de…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de prajitura cu branza de vaci si piersici din: faina, zahar,
praf de copt, cacao, unt, galbenusuri, coaja rasa de lamaie, albus,
lapte, branza de vaci, zahar pudra, budinca de canilie, lapte, ou si
piersici. Ingrediente: 600 g faina 200 g zahar 3/4 plic praf de copt 2
linguri cacao 250 g unt…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de lekah din: miere, iaurt, zahar, oua, faina, bicarbonat si
otet. Ingrediente: 150 ml miere 250 ml iaurt 250 ml zahar 3 oua 3-4 cani
de faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita otet Mod de preparare:
Frecaţi ouăle cu zahărul până obţineţi o compoziţie spumoasă, apoi
adăugaţi mierea, iaurtul, bicarbonatul şi oţetul.…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de punch cu vin rosu si rachiu din: zahar, lamai, vin rosu,
rachiu, ceai si sampanie rose. Ingrediente: 500 g zahar 2 lamai 3 sticle
de vin rosu 1 sticla de vin alb 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 l ceai tare 2
sticle de sampanie rose Mod de preparare: Punem intr-un vas…
7 May 2012

O
reteta de midii in stil italian din: ulei de masline, fileuri de ansoa,
masline, usturoi, foi de dafin, rosii, vin alb, midii si paine
crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de ansoa 3
linguri de masline, fara samburi, taiate felii 7 catei de usturoi,
taiati marunt 2 foi de dafin 6…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de tort spaniol de portocale din: portocala, oua, unt, zahar
tos, faina, praf de copt, lichior de portocale, ciocolata neagra, unt,
coaja de portocale si portocale. Ingrediente: pentru blat: 1 portocala 3
oua 70 g unt 150 g zahar tos 150 g faina 1/2 plic praf de copt 2
linguri lichior de portocale…
Read more »
7 May 2012

O
reteta delicioasa de supa cu: somon fume, nap, morcov, ceapa, supa de
legume, supa de peste, marar, sare, piper, alb, piper rosu, ulei de
masline. Ingrediente: 600 g somon fume un nap 3 morcovi două cepe un
litru de supă de legume un litru de supă de peşte o legătură de mărar
sare piper…
Read more »
7 May 2012

O
reteta delicioasa de briosa cu: ou, unt, zahar, crema de cafea,
migdale pudra, prajitura uscata, faina, drojdie de bere, zahar pudra,
suc de lamaie, zmeura. Ingrediente: un ou 150 g zahăr 100 ml cremă de
cafea 80 grame pudră de migdale 150 grame prăjitură uscată fărâmiţată un
cubuleţ de unt 500 g făină o…
Read more »
7 May 2012

O
reteta delicioasa de ciorba din: morcovi, radacina patrunjel, telina,
mazare, rosii, ardei gras, ceapa, suc de rosii, paste, ulei, sare,
piper, patrunjel, santana. Ingrediente: 200 g morcovi baby o rădăcină de
pătrunjel un sfert de ţelină 200 g mazăre 5 roşii doi ardei graşi două
cepe 200 ml suc de roşii 200 g paste…
Read more »
7 May 2012

O
reteta delicioasa de paste cu: penne, sardine, fasole, capere, seminte
susan, nuca, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, usturoi, ulei de
masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g paste penne 400 g
sardine o conservă fasole o lingură cu capere 30 g seminţe de susan 100 g
miez de nucă 500 g roşii doi…
Read more »
7 May 2012

O
reteta de tarte de bezea cu migdale si capsuni din: migdale, coaja de
lamaie, zahar, albusuri, capsuni, frisca, ciocolata alba si frunze de
lamaita. Ingrediente: blat: 100 g migdale fin macinate coaja rasa de la 1
lamaie 150 g zahar 3 albusuri umplutura: 400 g capsuni 500 ml frisca
100 g ciocolata alba frunze…
Read more »
7 May 2012

Ardeiul
iute ar fi o armă eficientă împotriva colesterolului şi un atu pentru
îmbunătăţirea sănătăţii inimii, arată un recent studiu realizat de
cercetători chinezi. Rezultate bune au fost obţinute pe şoareci şi
urmează să fie validate la om, relatează maxisciences.com, citata de
Agerpres. Specialiştii recomandă în general ca hrana să nu fie prea
condimentată, însă…
Read more »
7 May 2012

O
reteta delicioasa de aperitive cu: branza telemea, masline feliate,
rosii, sunca, faina, oua, lapte, sare, piper, mustar, suc de rosii,
marar, ulei. Ingrediente: 300 g brânză telemea 200 g măsline feliate 4
roşii 300 g şuncă feliată 280 g făină 3 ouă 500 ml lapte dulce un vârf
de linguriţă cu sare piper 100…
Read more »
7 May 2012

O
reteta delicioasa de sparanghel cu: unt, otet balsamic, capere, paine,
parmezan. Ingrediente: o legătură de sparanghel (aproximativ 250 g),
fără tulpinile lemnoase 1 cub de unt o lingură oţet balsamic o lingură
capere 4 felii prăjite de pâine puţin parmezan ras Mod de preparare:
Fierbe sparanghelul circa 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugă cubul…
Read more »
7 May 2012

O
reteta delicioasa de tarte cu: hering, faina, drojdie, zahar tos, oua,
unt, morcov, ardei capia, porumb, mango, mere, otet de mere, sare,
piper, usturoi. Ingrediente: 360 g făină 10 g drojdie uscată 150 g zahăr
tos 4 ouă 170 g unt 400 g fileuri de hering marinate un morcov 4 ardei
capia copţi boabe…
Read more »
7 May 2012

O
reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline,
otet de vin alb, vin alb, ceapa, capere. Ingrediente: 500 g cartofi 25 g
unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4 fileuri peşte de mare
fără solzi ulei de măsline Ingrediente sos unt: o lingură oţet de vin
alb 3 linguri vin…
Read more »
6 May 2012

O
reteta de Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon din: cartofi,
ulei de masline, somon afumat, mazare, ceapa verde, otet de vin alb si
menta. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati in jumatati 2 lingurite
ulei de masline 150 g fasii de somon afumat 1 fileu de somon, fara
piele, de aprooximativ 700…
Read more »
6 May 2012

O
reteta de tort de capsuni cu iaurt si mac din: unt, zahar pudra,
galbenus, faina, coaja de portocala, zahar vanilat, gem de capsuni,
gelatina, galbenusuri, zahar, lapte, suc de lamaie, iaurt, mac, frisca
si capsuni. Ingrediente: 120 g unt rece 60 g zahar pudra 1 galbenus 180 g
faina 1 lingura coaja de portocala…
Read more »
6 May 2012

O
reteta de Fettucine cu broccoli din: fettucine, apa, ulei de masline,
unt, faina, lapte, smantana, parmezan, branza de vaci, piper si
broccoli. Ingrediente: 200 g fettucine (taitei italienesti refriferati) 2
cani de apa 1 lingura ulei de masline 1/2 linguri unt 1 lingura faina
750 ml lapte 1 lingura smantana 200 g parmezan ras…
Read more »
5 May 2012

O
reteta de Sangria Rose din: vin rose, portocala, lamai, ananas,
cointreau si apa minerala. Ingrediente: 1 l vin rose 1 portocala 2 lamai
1 ananas copt 1 strop de Cointreau 1 sticla de apa minerala
carbogazoasa sau plata Mod de preparare: Curatam portocala in forma de
spirala. Curatam si stratul alb si feliem…
Read more »
5 May 2012

O
reteta de urda cu verdeturi din: verdeturi, urda, unt, smantana, oua,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg verdeturi: leurda, spanac, macris,
stevie, frunze de ceapa verde, loboda verde, usturoi verde etc) 300 g
urda 2 linguri unt sau ulei 150 ml smantana sau iaurt 4 oua sare piper
Mod de preparare: Fierbeti verdeturile…
Read more »
5 May 2012

O
reteta de tort de capsuni cu blat de nuci crocant din: nuci, nuga de
nuci, foi de gelatina, capsuni, iaurt, branza de vaci, suc si coaja de
lamaie, zahar, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 600 g nuci prajite si
tocate 500 g nuga de nuci 10 foi de gelatina 500 g capsuni 400 g…
Read more »
5 May 2012

O
reteta de prajeala de cartofi din: cartofi, branza de vaci, telemea,
cimbru, oua ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 100 g branza de
vaci sau urda sarata 150 g telemea 1 legatura cimbru verde 2 oua 4
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţati cartofii, tăiaţi-i
în rondele subţiri sau radeţi-i…
Read more »
5 May 2012

O
reteta de briose cu fructe de padure din: faina cu praf de copt, pudra
de cacao, scortisoara, zahar brun, fructe de padure, iaurt, lapte, ulei
de floarea soarelui, ou, zahar si frisca. Ingrediente: 250 g faina
amesteca cu 2 lingurite de praf de copt 1 lingurita pudra de cacao 1
lingurita de scortisoara 85…
Read more »
5 May 2012

O
reteta de lasagna cu spanac si ricotta din: sos de paste marinara,
busuioc, spanac, oregano, usturoi, foid e lasagna, branza ricotta, ou,
branza cheddar si mozzarella. Ingrediente: 700 ml sos de paste marinara
sau napoletana (de cumparat) 1 mana de busuioc tocat 300 g spanac
proaspat curatat 1 lingurita oregano uscat 1 catel de…
Read more »
5 May 2012

O
reteta de tocanita din muschi de porc in sos de smantana din: muschi
file de porc, piper, boia dulce, ceapa, ciuperci, ulei, unt, vin,
smantana, sare, patrunjel si coaja de lamaie. Ingrediente: 600 g muschi
file de porc piper 1 lingurita boia dulce 2 cepe 500 g ciuperci
Champignon 4 linguri ulei 1 lingura…
Read more »
5 May 2012

O
reteta de taitei cu somon din: somon, taitei, sare, spanac, ulei,
smantana, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g somon congelat 500 g
taitei lati sare 300 g spanac congelat 3 linguri de ulei 250 g smantana
piper 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Se lasă să se
decongeleze somonul.…
Read more »
5 May 2012

Aripioarele
de rechin se numără printre cele mai costisitoare ingrediente din
bucătăria chinezească. Ca şi din cuiburile de pasăre, din ele se prepară
o supă foarte scumpă. Aripioarele pot fi atât cele dorsale, cât şi cele
pectorale sau coada de rechin, care se găsesc gata uscate în magazine.
Inainte de a se transforma într-o adevărată…
Read more »
5 May 2012

O
reteta de ciorba olteneasca de loboda din: loboda, morcov, ceapa,
usturoi, ou, faina, bors, leustean, smantana, sare si piper. Loboda
conţine cantităţi mari de vitamina A, K si C: există 120-140mg de
vitamina C la 100 g plantă. Este de aproape 2 ori mai concentrată decât
kiwi şi lămâia în această vitamină. Pentru a…
Read more »
4 May 2012

Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Somon
rasol, cu sos olandez cu verdeata O reteta de somon rasol, cu sos
olandez cu verdeata din: foi de dafin, vin…
Read more »
4 May 2012

Mâncărurile
care au dus faima bucătăriei indiene în lume sunt carnea făcută la
cuptor şi sosurile curry foarte iuţi, dar supele nu se numără printre
specialităţile indienilor. O excepţie o constituie o supă de linte
foarte condimentată, numită rasam. După cum se ştie, lintea joacă un rol
foarte important in bucătăria indiană, in special în…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofi din:
ciuperci, bacon, oua, verdeata, sare, piper, ulei si galuste de cartofi.
Ingrediente: 500 g Champignon 100 g bacon afumat imparat 4 oua 2
linguri verdeata asortata, tocata sare piper nucsoara rasa 2 linguri
ulei 500 g galuste de cartofi congelate Mod…
Read more »
4 May 2012

Salate
gustoase si savuroase Salată de avocado cu creveţi O reteta delicioasa
de salata cu: avocado, creveti tigru, fasole neagra, porumb, coriandru
verde, rosii, piper boabe, salata iceberg, ardei gras, ulei de masline,
limete, oregano. Ingrediente: avocado creveţi tigru fasole neagră porumb
coriandru verde roşii piper boabe salată iceberg ardei gras ulei de
măsline limete…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de macrou la cuptor umplut cu ceapa din: cartofi, macrouri,
hrean, ceapa rosie, zeama si coaja de lamaie, sfecla rosie, ulei de
masline si ceapa verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 4 macrouri mici,
eviscerante 3 linguri hrean razuit sau sos de hrean 4 cepe rosii mari,
taiate julien zeama si coaja razuita…
Read more »
4 May 2012

O
reteta friptura de porc condimentata din: cimbru, usturoi, fulgi
uscati, boia afumata, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si spata
de porc. Ingrediente: 5 fire de cimbru, frunzele indepartate si tocate
2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite fulgi de chilli uscati 1
lingurita de boia afumata coaja rasa si zeama de…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de medalioane de porc in sos picant de smantana cu ciuperci din:
ceapa, ciuperci, patrunjel, muschi file de porc, ulei, sare, piper, vin
alb, supa si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 300 g ciuperci Champignon 1
legătură pătrunjel 600 g muşchi file de porc 4 linguri ulei sare piper
100 ml vin alb sec…
Read more »
4 May 2012

După
cum arată şi numele, salata este originară din oraşul francez Nisa,
aflat în regiunea Provence. Reţeta iniţială includea miez de anghinare,
ardei, roşii, măsline şi hamsii, toate amestecate cu un sos vinegretă
aromatizat cu diferite plante. Astăzi, salata Nicoise este mult mai
consistentă, având în compoziţie şi cartofi fierţi, fasole verde, ouă
fierte tari…
4 May 2012

O
reteta de punch de mure si coacaze din: coacaze rosii, mure, limeta,
zahar pudra, coacaze rosii, lichior de mure, vin rose, sampanie si
lamaita. Ingrediente: 500 g coacaze rosii 250 g mure 2 limeta 1 lingura
de zahar pudra 1/4 suc de coacaze rosii 4 cl lichior de mure 2 sticle de
vin rose…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de cotlete cu galuste de spanac din: spanac, branza de vaci,
pesmet, oua, faina, nucsoara, sare, unt, cotlete de porc, faina, ulei,
unt, ciuperci si rozmarin. Ingrediente: galuste: 400 g spanac proaspat
200 g branza de vaci 150 g pesmet 2 oua 3 linguri faina 1 praf nucsoara
sare 1 bucatica unt friptura:…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de tortilla de cartofi din: cartofi, sare, ardei grasi, ceapa,
usturoi, oua, smantana, lapte, parmezan, piper, nucsoara, ulei de
masline si verdeata. Ingrediente: 700 g cartofi roşii sare 2 ardei graşi
roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 6 ouă 100 g smântână 200 ml lapte 75 g
parmezan ras piper nucşoară rasă…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de supa de chimen cu mei din: chimen, faina, ceapa, smantana,
mei, ulei, frunze de telina, parmezan, sare, boia si piper. Ingrediente:
1 lingura chimen 1 lingura faina 1 ceapa 100 ml smantana 50 g mei 2
linguri ulei 1 legatura frunze de telina 50 g parmezan sau cascaval mai
tare sare piper…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de spaghetti cu creveti din: spaghetti, creveti, rosii cherry,
usturoi, ulei de masline, patrunjel, busuioc, peperoncino, sare si
piper. Ingrediente: 120 g spaghetti 80 g creveţi Blue Tiger 60 g creveţi
decorticaţi 100 g roşii cherry 10 g usturoi 15 ml ulei de măsline 15 g
pătrunjel 10 g busuioc peperoncino sare piper…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de biban crocant din: file de biban, malai, ulei de floarea
soarelui, ulei de susan, ghimbir, ardei iute, ceapa verde, usturoi,
salata, sos de marinata teryke, lamaie si orez. Ingrediente: 4×175 g
file de biban malai pentru tavalit 2 linguri ulei de floarea soarelui 1
legatura ulei de susan 30 g ghimbir, taiat…
Read more »
4 May 2012

Ramen
reprezintă pentru japonezi un adevărat mit culinar. Este o supă cu
tăiţei, din care s-au inspirat atât de apreciatele mâncăruri despre care
este vorba în cunoscutul film Tampopo, o poveste amuzantă despre un
şofer de camion care ajută o tânără văduvă să-şi pună pe picioare micul
restaurant. Supa ramen instant a uzurpat de fapt…
Read more »
4 May 2012

Se
prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul,
pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau
deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de
stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry de legume în
sos de stridii Pofta buna!
Read more »
4 May 2012

O
reteta de clatite cu soia din: lapte de soia, sare, zahar, oua, faina,
ulei si gem. Ingrediente: 400 ml lapte de soia 1 praf de sare 1
lingurita zahar 2 oua 300 g faina ulei gem Mod de preparare: Se separă
ouăle. într-un castron se toarnă laptele de soia şi se sărează; se…
Read more »
4 May 2012

O
reteta simpla de Cocktail Bordeaux din: vin Bordeaux, rom, zeama de
lamaie, zahar pudra si apa minerala. Ingrediente: 1/8 l vin Bordeaux 2-3
cl rom zeama unei jumatati de lamaie 50 g zahar pudra 3/8 l apa
minerala sau plata Mod de preparare: Mixam vinul, romul si zeama de
lamaie intr-o cana, adaugam…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata din:
lapte, faina de naut, sare, oua, ulei, frunze de spanac, ceapa verde,
salvie, usturoi, ulei de masline, sare si nucsoara. Ingrediente: aluat
de clatite: circa 275 ml lapte 150 g faina de naut 1 praf sare 2 oua in
plus: 2 linguri…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de baclava cu nuca si fistic din: faina, ou, unt, sare, vin alb,
nuca, coaja de lamaie, miere, zeama de lamaie si fistic. Ingrediente:
Pentru aluat: 500 g făină albă un ou o lingură unt un praf sare 125 ml
apă 50 ml vin alb dulce Pentru umplutură: 400 g nucă măcinată coaja…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de salata cu spanac, mozzarella si muguri de pin din: otet de
vin rosu, mustar de dijon, ulei de masline, spanac, sfecla rosie,
mozzarella si muguri de pin. Ingrediente: 2 linguri otet de vin rosu 1
lingura mustar de Dijon 4 linguri ulei de masline 200 g spanac tanar,
proaspat 4 radacini de…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de somon rasol, cu sos olandez cu verdeata din: foi de dafin,
vin alb, supa de legume, lamaie, piper, file de somon, sparanghel,
galbenusuri, zeama si coaja de lamaie, piper alb si patrunjel.
Ingrediente: 2 foi de dafin 200 ml vin alb sec sau vermut alb 1 litru
supa limpede de legume, fierbinte…
Read more »
4 May 2012

O
reteta video despre cum se prepara salata de spanac cu mandarine, un
preparat indian foarte delicios si gustos, rapid si nemaipomenit de
sanatos. Ingrediente: Olive Oil – 2 Tbsp Red Wine Vinegar – 1 Tbsp Apple
Sauce – 3 Tbsp Onion – 1 Tbsp, minced Garlic Powder – 1/2 tsp Dry
Mustard Powder –…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de covrigei cu stafide si nuci din: stafide, suc de mere, zahar,
nuci, sirop de artar, unt, foitaj si ou. Ingrediente: 100 g stafide 3
linguri suc de mere 2 linguri zahar 75 g nuci 3 linguri sirop de artar
50 g unt inmuiat la temperatura camerei 400 g foitaj 1 ou, batut…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de Peperonata cu vrabioara de vitel din: ardei grasi, ardei
capia, vrabioara de vitel, unt, rosii in bulion, ceapa, ulei de masline,
usturoi, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grasi
verzi 3 ardei capia rosii 300 g vrabioara de vitel 50 g unt 250 g rosii
in bulion 2 cepe 30…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de mini tarte cu mere si migdale din: unt, miere, sare, coaja de
lamaie, lapte batut, faina, mere, zahar vanilat, fulgi de migdale si
scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 2 linguri miere un
praf sare 2 gălbenuşuri coaja de la o lămâie 100 ml lapte bătut 350 g
făină pentru umplutură:…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru din: limes,
pui, usturoi, ardei iute, ghimbir, coriandru, zahar brun, sos de peste,
castravete si ceapa. Ingrediente: 4 limes, taiate in jumatati 1 pui de 2
kg 8 catei de usturoi, 4 taiati si 4 intregi 1 ardei iute, curatat de
seminte si tocat…
Read more »
4 May 2012

Se
amestecă 2 limes tăiate, 1 bucată de 2 cm de ghimbir, tocată, 1 şalotă
tăiată fin, 1/2 ardei iute tocat, 1 lingură frunze de coriandru şi 2
linguri de alune. Se adaugă puţin sos de peşte şi se presară puţin
zahăr. Se pun 8-12 frunze de spanac pe un platou. Se aşază câte o…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie din: pui,
ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, faina, ulei de
masline, samburi de pin si vin alb. Ingrediente: 1 pui (cca 1,4 kg) 200 g
ciuperci Champignon 4 roşii 1 ceapă franţuzească 2 căţei de usturoi
1/2 legătură pătrunjel sare piper 2…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de ineluse cu miere din: oua, lapte, ulei, unt, miere, coaja de
lamaie, zahar vanilat, sare, faina, drojdie, miere si ulei. Ingrediente:
2 ouă 275 ml lapte 3 linguri ulei 30 g unt topit 2 linguri miere coaja
de la 2 lămâi un plic zahăr vanilat un praf sare 500 g făină 50…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de supa de pui cu taitei din: piept de pui, morcovi, ceapa
verde, usturoi, ardei verde, ardei capia, patrunjel, pastarnac,
patrunjel, unt si taitei. Ingrediente: 300 g piept de pui 3 morcovi o
legătură ceapă verde 2 fire usturoi un ardei verde un ardei capia o
ţelină rădăcină o rădăcină pătrunjel un păstârnac…
Read more »
4 May 2012

Salata
rusească a fost inventată la Moscova in jurul anului 1860 de maestrul
bucătar Lucien Olivier, de la renumitul restaurant Hermitage şi continuă
să fie extrem de populară în întreaga Europă. Reţeta originală era o
combinaţie elegantă: carne de vânat, limbă, raci, caviar, murături şi
ouă, legate cu un sos a cărui reţetă era secretă.…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de punch cu fructe din: litchi, curmale, mango, stafide, zahar,
rachiu, ceai negru, ceai de mango, ceai de portocala si angostura.
Ingrediente: 1 cutie litchi 1 cutie curmale 1 cutie de mango 250 g
stafide 20 g zahar candel alb 1 sticla de rachiu (Weinbrand) sau coniac 3
l apa 4 l de…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de frigarui de pui cu sos iute din: carne de pui, sare, piper,
ceapa rosie, cimbru, piure de ardei, sos de chilii, suc de rosii, ulei
de masline, vin alb si zahar. Ingrediente: 800 g carne de pui sare piper
o ceapă mare roşie cimbru verde Pentru sos: 200 ml piure de ardei…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de paste cu sos de branza din: paste, broccoli, morcovi,
cascaval, sare grunjoasa, piper, crema de branza, oua, unt si parmezan.
Ingrediente: 400 g paste 400 g broccoli 2 morcovi 100 g caşcaval sare
grunjoasă piper negru măcinat 100 g cremă de brânză 3-4 ouă 50 g unt 2
linguri parmezan Mod…
Read more »
4 May 2012

O
reteta de musaca de varza din: varza, carne tocata de vita, cascaval,
rosii, busuioc verde, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei
capia, piure de rosii, cimbru, busuioc, sare de mare, foi de dafin,
piper si vin rose. Ingrediente: o varza mare 300 g carne tocata de vita
100 g cascaval 2…
Read more »
4 May 2012

O
retete de somon cu sos alb si spanac din: fileuri de soomon, sare,
piper, cimbru, unt, faina, nucsoara, lapte, ceapa verde, zeama de
lamaie, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 8 fileuri de somon sare
piper cimbru verde Pentru sos: 100g unt 3 linguri făină nucşoară 400 ml
lapte o legătură ceapă verde un…
Read more »
3 May 2012

O
reteta de limba de vita cu legume din: limba de vita, sare, otet,
piper, ceapa, rosii, fasole verde, ardei, ulei de masline, cartofi,
usturoi si frunze de salvie. Ingrediente: un kg limbă de vită sare oţet
piper negru măcinat o legătură ceapă 4 roşii 400 g fasole verde fideluţă
2 ardei 3 linguri ulei…
Read more »
3 May 2012

O
reteta de placinta cu carne de vita din: faina, unt, ulei de masline,
sare, otet, iaurt, carne de vita, ceapa verde, vin rosu, sare, piper,
pasta de masline, ulei de masline, pesmet, cimbru, oua si galbenus.
Ingrediente: 500 g faina 250 g unt 2-3 linguri ulei de masline un praf
sare 2 linguri otet…
Read more »
3 May 2012

O
reteta de chiftelute cu creveti si porumb din: faina, praf de copt,
oua, lapte, pasta de curry, porumb, ceapa verde, frunze de coriandru,
creveti, ulei si sos dulce de chilli. Ingrediente: 140 g faina 1
lingurita praf de copt 2 oua 125 ml de lapte 2 linguri pasta de curry
rosu thailandez 140 g…
Read more »
3 May 2012

O
reteta de creveti crocanti din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi
de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 lingurita curcuma 1/2 lingurita
chili 1 catel de usturoi 450 g creveti 1 ceasca fulgi de porumb ulei
pentru prajit Mod de preparare: Se amestecă, într-un castron mare,
mirodeniile şi usturoiul pisat. Se adaugă oul şi se…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu