O
reteta de cartofi noi prajiti cu usturoi din: ulei de masline, usturoi,
ghimbir, seminte de fenicul, cumin, curcuma, cartofi si zeama de
lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 catei mari de usturoi
necuratati de coaja 3 felii mari de ghimbir necuratate de coaja 2
lingurite seminte de fenicul 2 lingurite cumin 2…
21 May 2012

O
reteta de mazare cu mere si ghimbir din: ulei de masline, ghimbir,
usturoi, mazare si mere rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2
linguri ghimbir proaspat taiat in fasii 3 catei de usturoi tocati fin
450 g mazare mangetout, curatata de ate 2 mere rosii de desert mai tari
necuratate de coaja si…
Read more »
20 May 2012

Aroma
acestui sos gros, care se amestecă cu nişte penne de formă tubulară, nu
este deloc uşoară sau delicată. Cuvântul arrabbiata înseamnă în
italiană „mânios”, sugerând perfect iuţeala ingredientelor folosite în
prepararea mâncării. Iniţial, penne all’arrabbiata era o mâncare romană,
dar astăzi pe tot cuprinsul Italiei există o mulţime de reţete diferite
pentru prepararea sosului.…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de Spanakopita din: ulei de masline, ceapa, sare de mare, piper,
frunze de spanac, nucsoara, branza feta, oua, smantana, muguri de pin,
unt si foi de placinta. Aceasta placinta cu spanac si branza feta este
probabil cea mai cunoscută plăcintă grecească, preparată aproape zilnic
în Grecia şi consumată de obicei ca aperitiv consistent.…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de piersici umplute cu inghetata din: piersici, lapte, zahar
pudra, zahar vanilat, galbenusuri, frisca, dulceata de visine, miez de
nuca si lichior de visine. Ingrediente: 6 piersici mari 1 l lapte 200 g
zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 8 galbenusuri 150 g frisca 4 linguri
dulceata de visine miezul de la 10…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de cotlete de miel cu sos avgolemono din: cotlete de miel, ulei
de masline, otet de vin rosu, oregano, usturoi, sare de mare, piper,
supa de pui, galbenusuri, zeama de lamaie si oregano. Daca marinati
cotletele intr-o vinegreta cu oregano şi usturoi înainte de a le pune pe
grătar, acestea capătă un gust…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de crema englezeasca cu alune de padure din: lapte, galbenusuri,
zahar, crema de alune de padure, sare si alune de padure. Ingrediente:
500 ml lapte integral 4 galbenusuri 120 g zahar 1 lingurita crema de
alune de padure sare 50 g alune de padure curate Mod de preparare:
Incălzeşte laptele, pune crema…
Read more »
20 May 2012

O
retete de Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci
sălbatice cu mazăre din: piept de rata, boabe de piper, bacon afumat,
ciuperci, vin , mazare, supa de pui, cartofi, smantana, pastaia de
vanilie si unt. Ingrediente: 2 piepti de rata 1 lingura de piper boabe,
usor zdrobit 85 g de bacon…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de raita de verdeturi mixte din: rosii, castraveti, ridichi,
arpagic verde, iaurt, curry, piper, patrunjel si sare. Raita sunt salate
pe bază de legume (castravete, ceapă, morcov) sau fructe (ananas,
papaia) cu iaurt şi mirodenii (coriandru, chimen, piper de Cayenne).
Originare din India, ele sunt proaspete şi răcoroase, bune de îmbinat cu
feluri…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de Inimioare de gauffre cu îngheţată din: unt, zahar, oua,
faina, sare, smantana, grasime, inghetata, coaja de portocale, lichior
de portocale si capsuni. Ingrediente: pentru gauffre: 50 g unt moale 30 g
zahar 2 oua (medii) 125 g faina 1 varf de cutit de sare 125 ml smantana
grasime pentru aparatul de gauffre…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de morcovi cu glazura de portocale din: morcovi, suc de
portocale, coriandru, unt si menta. Ingrediente: 900 g morcovi taiati in
doua pe lungime si apoi in bucati de 5 cm lungime 175 ml suc concentrat
de portocale, proaspat sau congelat si dezghetat in prealabil 2
lingurite coriandru macinat 175 ml apa 15…
Read more »
20 May 2012

Cocktailuri
simple: Reteta zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni O reteta de cocktail
bacardi cu capsuni din: bacardi, capsuni, zahar, zeama de lamaie si
gheata. Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3 linguri zahar zeama
de lamaie gheata macinata Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un
blender cu gheata. Se adauga Bacardi, zaharul si cateva picaturi…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de crema de lapte cu busuioc din: lapte, galbenusuri, zahar,
amidon si busuioc. Ingrediente: 500 g ml lapte integral 50 ml lapte
condensat 2 galbenusuri 1 lingura zahar 25 g amidon 6 frunze de busuioc
Mod de preparare: Încălzeşte laptele, pune frunzele de busuioc bine
spăla¬te în prealabil şi lasă-le să se…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de salata nicoise din: cartofi, fasolica verde, rosii,
patrunjel, fileuri de ansoa, masline, capere, otet, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi 150 g fasolică verde 3
roşii coapte 1 legătură de pătrunjel 6 fileuri de anşoa, conservate în
sare 100 g măsline negre 2 linguri de capere în sare…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de Cheese cake cu cireşe din: unt, biscuiti, zahar, compot de
cirese, amidon, zahar, scortisoara, cuisoare, foi gelatina, branza de
vaci, zahar, suc de lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 75 g unt 300 g
biscuiti integrali 50 g zahar glazura de cirese: 425 ml compot de cirese
1 lingura amidon 30 g zahar…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de Taitei Yakisoba din: taitei, usturoi, varza, morcovi,
ciuperci, creveti si piept de pui. Ingrediente: 1 pachet taitei usturoi
varza alba morcovi ciuperci shiitake creveti piept de pui Mod de
preparare: Se taie ciupercile in felii subtiri, la fel morcovii si varza
alba. Se încinge intr-o tigaie nişte ulei şi pune usturoiul tocat.…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de creveti cu chilli, lamaie si patrunjel din: ulei de masline
extravirgin, creveti, usturoi, fulgi de chilli, coaja si zeama de lamaie
si patrunjel. Ingrediente: 2 linguriulei de masline extravirgin 300 g
creveti mari, cruzi 2 catei de usturoi, tocati fin 1 lingurita fulgi de
chilli coaja rasa si zeama de la 1…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de tarta de capsuni, menta si lime din: capsuni, lime, zahar
brun si frunze de menta. Ingrediente: 10 capsuni 2 lime 2 linguri zahar
brun 5-6 frunze de menta Mod de preparare: Spală căpşunile foarte bine
sub jet de apă rece şi curăţă-le de codiţe. Usucă-le cu hârtie
absorbantă şi taie-le cubuleţe…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de musaca de vinete din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carne
de miel, pasta de tomate, sare de mare, piper, rosii, scortisoara,
mirodenii picante, vin, oregano, vinete, unt, faina, lapte, branza
cheddar si oua. Ingrediente: 3-4 linguri de ulei de măsline, plus o
cantitate suplimentară pentru uns 3 cepe mari, curăţate şi tocate…
Read more »
20 May 2012

O
reteta video despre cum se prepara pui cu sos barbeque, un preparat
foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara pui cu sos
barbeque Pofta buna!
Read more »
20 May 2012

O
reteta de tortilla cu ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de masline,
cartofi si oua. Ingrediente: 2 cepe mari, taiate pe jumatate si feliate 5
linguri ulei de masline 800 g de cartofi, decojiti si taiati in felii
cu grosimea de 2,5 cm 6 oua mari Mod de preparare: Se încinge cuptorul
la 200°…
Read more »
20 May 2012

Când
vine vorba de amestecul delicat de busuioc proaspăt, ulei de măsline şi
usturoi care formează sosul pesto, amatorii de paste devin de-a dreptul
poetici. Busuiocul creşte din abundenţă în toate grădinile şi pe toate
câmpurile de pe dealurile din provincia Liguria, aflată în nordul
Italiei. Cu savoarea lui uşoară, el se potriveşte cu o…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de frigarui de pui condimentate din: pulpe de pui, ulei de
masline, seminte de fenicul, chimion, boia afumata, usturoi, otet de vin
rosu si aioli. Ingrediente: 6 pulpe superioare de pui, dezosate, fara
piele (aproximativ 500 g) 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte
de fenicul, zdroite 1 lingurita de chimion macinat…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de desert cu inghetata si piscoturi din: piscoturi, inghetata,
capsune, lichior si frisca. Ingrediente: 200 g piscoturi pentru sampanie
1 cutie (600 ml) inghetata din comert 300 g capsune sau zmeura 150 ml
lichior sau coniac 200 ml frisca lichida Mod de preparare: Speli
fructele în strecurătoare, iar după ce s-au scurs,…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de salata de fasole si mere din: mere, fasole, ceapa, iaurt,
curcuma, scortisoara, chimen, cuisoare, zahar, coriandru, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 mere roşii 250 g
fasole mare albă 1 ceapă 2 borcănele de iaurt natural gras 1/2 linguriţă
de curcuma 1/2 linguriţă de praf de scorţişoară 1/2 linguriţă…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de sos picant de ciocolata din: lapte, smantana, ciocolata,
zahar, ardei iute, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: 100 ml lapte
100 ml smantana dulce 100 g ciocolata menaj 100 lingura zahar 1 ardei
iute rosu uscat 1 baton de scortisoara 1 cuisor Mod de preparare:
Incălzeşte laptele puţin şi adaugă zahărul, un cuişor,…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de calmar umplut cu orez, rosii si verdeturi din: calmari, ulei
de masline, ceapa rosie, usturoi, vin alb, orez, rosii, zahar tos, sare
de mare, piper, menta si patrunjel. Ingrediente: 10 calmari tineri,
curăţaţi; tentaculele puse deoparte ulei de măsline, pentru asezonat
Umplutură de orez: 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de piure taranesc de cartofi din: cartofi, sunca de curcan,
ceapa rosie, cimbru verde, lapte, unt, piper si ceapa verde. Este o
garnitură delicioasa. Ingrediente: 675 g cartofi parfumati curatati de
coaja si taiati 4 bucati de sunca de curcan taiate in bucati mai mari 1
ceapa mica rosie tocata 1 lingurita cimbru…
Read more »
20 May 2012

O
reteta simpla de Cocktail Batavia din: rom alb, curacao triple sec, suc
de ananas, suc de pere, suc de mere si bitter lemon. Ingrediente: 4 cl
rom alb 4 cl Curacao Triple Sec 10 cl suc de ananas 10 cl suc de pere 10
cl suc de mere 1 l Bitter Lemon Mod…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de scones cu fructe din: faina, sare, praf de copt, unt, zahar
fin, lapte, capsuni, gem de capsuni, bezele si smantana. Ingrediente:
400 g de faina cu agent de creste, plus extra pentru pudrat 1/4
lingurita de sare 1 lingurita praf de copt 100 g unt, taiat cuburi 3
linguri de zahar fin,…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de prajitura la tava cu visine si glazura de smantana din:
faina, drojdie, zahar, sare, coaja de lamaie, lapte, unt, ou, visine,
smantana si zahar. Ingrediente: blat de cozonac: 375 g faina 1 plic
drojdie uscata 50 g zahar 1 praf sare coaja rasa de la o lamaie 175 ml
lapte 75 g…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de salata de morcovi si grepfrut din: grepfrut, morcovi,
arahide, ulei de arahide, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2
grepfrut 3 morcovi 1/2 pahar de arahide prajite 1 lingura ulei de
arahide 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
şi spălaţi morcovii, feliaţi-i julien şi puneţi-i deoparte. Spălaţi şi…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de sparanghel cu vinegreta din: sparanghel, ardei, ceapa verde,
cimbru, supa de pui, otet de vin alb si piper. Sparanghelul proaspăt se
găsea pe vremuri doar primăvara, dar acum se poate cumpăra pe tot
parcursul anului. Aroma unică, dulceagă a sparanghelului e si mai
plăcută când se combină cu o vinegretă uşoară Ingrediente:…
Read more »
20 May 2012

O
reteta de casata de banane din: banane, pepene galben, ananas, nuca,
branza de vaci, zeama de lamaie si frisca. Ingrediente: 2 banane 1/4
pepene galben 150 g ananas din compot 3 linguri nuca macinata 150 g
branza de vaci 1 lingurita zeama de lamaie 100 ml frisca lichida Mod
de preparare: Scurgi bine…
20 May 2012

O
reteta de sos de zmeura si vanilie din: zmeura, pastaie de vanilie, apa
si zahar. Ingrediente: 250 g zmeura 1 pastaie de vanilie 100 ml apa 2
linguri zahar Mod de preparare: Pune apa, zahărul şi păstaia de
vanilie într-o crăticioară şi fierbe-le, la foc mic, timp de 5 minute
din momentul în…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de chiftelute de pui la cuptor din: paine, lapte, bacon, ceapa,
usturoi, ulei extravirgin de masline, ou, carne de pui, pasta de tomate
si frunze de patrunjel. Ingrediente: 3 felii de pâine rupta în bucăţi
mici 1/3 cana lapte 3 felii de pancetta/bacon 1 ceapa mica, tocata fin 1
căţel de usturoi mic,…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de sardine la gratar cu tzatziki din: sardine, ulei de masline,
sare de mare, piper, castravete, usturoi, iaurt, zeama de lamaie si
frunze de menta. Ingrediente: 12 sardine foarte proaspete, curăţate de
solzi şi eviscerate ulei de măsline, pentru asezonat sare de mare şi
piper negru Tzatziki: 1 castravete 2 căţei de usturoi,…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de Minicocteiluri cu creveţi din: smantana, ketchup, salata
verde, ridichi, mazare, creveti si lamaie. Ingrediente: 140 g smantana
50 g ketchup 2 inimi de salata verde, rupte in fasii 140 g ridichi,
taiate fin 140 g de mazare, decongelata 200 g de creveti mici,
decorticati, decongelati 1 lamaie, taiata in 12 felii fine…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de salata de paste cu salsa de castraveti din: paste, patrunjel,
menta, ceapa verde, tarhon verde, roii, piper, iaurt, avocado, telina,
ardei, castravete, nasturel si mar. Ingrediente: 225 g paste in forma de
scoici sau alte paste concave 4 linguri patrunjel tocat 4 linguri menta
verde tocata 4 linguri codite de ceapa verde…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de sos de branza de vaci si sofran din: lapte, smantana, branza
de vaci, sofran, vanilie si zahar. Ingrediente: 150 ml lapte 500 ml
smantana dulce 120 g branza de vaci 1 varf de cutit sofran 1/2 pastaie
de vanilie 2 linguri zahar Mod de preparare: Pune laptele la încălzit.
Despică păstaia…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de supa de fasole alba si legume din: fasole alba, ulei de
masline, morcovi, ceapa, telina, usturoi, sare de mare, piper, rosii,
pasta de tomate, oregano, patrunjel si branza feta. Este foarte simplu
de preparat – trebuie doar să nu uitaţi să puneţi fasolea la înmuiat cu o
noapte înainte şi să o…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de tiramisu de fructe cu inghetata din: afine, glazura rosie,
suc de afine, zahar, coaja de lamaie rasa, rom, piscoturi si inghetata.
Ingrediente: 250 g afine (daca nu ai proaspete, poti folosi si
congelate) 1 plic glazura rosie pentru tort 250 ml suc de afine sau de
coacaze negre 2 linguri zahar coaja…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de salata cu mere si curmale din: alune, mere, curmale, ardei
gras, telina, struguri, andive, iaurt, maioneza, suc de lamaie, zahar
tos, sare si piper. Ingrediente: 55 g alune tocate 2 mere de desert cu
coaja verde curatate si tocate grosier 170 g curmale proaspete curatate
de samburi si tocate grosier 1 ardei…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de fondue valdostan din: emmentaler, lapte, galbenusuri, unt,
sare si piper alb. Ingrediente: 400 g Emmentaler 200 ml lapte 4
galbensuri 35 g unt sare si piper alb Mod de preparare: Taie brânza
cubuleţe foarte mici şi ţine-o în lapte circa 3 ore ca să se înmoaie,
apoi strecoar-o, păstrând şi laptele.…
Read more »
19 May 2012

Cu
contrastul său minunat de gusturi si texturi, această salată sătioasă
se serveşte ca fel principal, fără a conţine prea multe grăsimi
saturate. Este reţeta perfectă pentru resturile de friptură de curcan.
Ingrediente: 225 g paste fusilli 150 g iaurt degresat 3 linguri maioneza
cu continut redus de grasimi 1 lingurita otet de vin alb…
Read more »
19 May 2012

O
reteta simpla de Punch Amaretto din: vin rose, amaretto, zeama de
lamaie, suc de portocale, sirop candel si coacaze. Ingrediente: 1 sticla
vin rose 8 cl Amaretto 9 cm zeama de lamaie 6 cl suc de portocale 6 cl
sirop candel 50 g coacaze Mod de preparare: Turnam intr-o cana de
Sangire ingredientele…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de cupa cu avocado si creveti din: cartofi, ulei de floarea
soarelui, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, boabe de coriandru, seminte
de cumin, avocado, creveti, lamaie verde, piper, iaurt, coriandru si
frunze de salata. Ingrediente: 450 g cartofi noi cu coaja rasa si taiati
cubulete 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ceapa mica…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de ochiuri romanesti cu hasmatuchi si sos acrisor din: ceapa
verde, ulei, supa, otet de mere, castraveciori acri, mustar, capere,
sare, piper, zahar, creson, otet si oua. Ingrediente: 1 legatura ceapa
verde 6 linguri ulei 125 ml supa 3-4 linguri otet de mere 60 g
castraveciori acri 1 lingurita mustar 1 lingura capere…
Read more »
19 May 2012

Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Salată cu
brânză de vaci şi piersici O reteta de salata cu branza de vaci si
piersici din: fasole, fasole verde, untisor,…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de salata de radicchio cu mere si pere din: galbenus de oua,
ulei de seminte de struguri, ceapa, lamai, smantana, lapte batut, mere,
pere, radicchio, menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 de
gălbenuş de ou 1/2 cana plus 2 linguri de ulei de seminte de struguri 2
linguri de ceapa tocata marunt…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de supa de creson din: cartofi, fenicul, usturoi, unt, supa,
creson, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g cartofi
albi 1 bulb de fenicul 1 căţel de usturoi 1 lingură unt cca 750 ml supă 2
mâini de creson 100 g smântână sare piper nucşoară rasă Mod de
preparare: Se decojesc…
Read more »
19 May 2012

O
reteta video despre cum se prepara somon in aluat, un preparat deosebit
de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara somon in
aluat Pofta buna!
Read more »
19 May 2012

O
reteta de salata de legume de primavara din: morcovi, fasole verde,
sparanghel, mazare, soia, varza creata, unt si zahar. Ingrediente: 200 g
de morcovi cu frunze, curatati 200 g fasole verde 200 g sparanghel,
fara partea lemnoasa 200 g de mazare, proaspata sau decongelata 200 g
bob sau soia verde 200 g de varza…
Read more »
19 May 2012

O
reteta sinpla de Cocktail de trandafir din: petale de trandafir, zahar,
vin si sampanie. Ingrediente: 20 g petale de trandafir 1 cl zahar 1
sticla de riesling sec 1 sticla de sampanie Mod de preparare: Lasam o
ora la temperatura camerei petalele de trandafir amestecate cu zaharul
si cu o jumatate de sticla…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de tort cu nuci, visine si cacao din: unt, zahar pudra, cacao,
galbenusuri, visine, coaja de portocala confiata, miez de nuca si
frisca. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahar pudra 3 linguri cacao 4
galbenusuri 100 g visine proaspete congelate sau din visinata 1 lingura
coaja de portocala confiata 50 g miez…
Read more »
19 May 2012

Mâncăruri
delicioase se prepară în toate ţările, dar italienii se mândresc cu
faptul că au atins perfecţiunea prin intermediul unui preparat culinar:
supă de fasole. Pentru a prepara această mâncare consistentă, cu
nenumărate variante regionale, se foloseşte în mod tradiţional fasolea
cannellini sau fasolea albă. Majoritatea mâncărurilor italiene sunt
simple, dar bine făcute. In această…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de sos bolognez din: rosii, pulpa de porc, pulpa de vita,
kaizer, supa de legume, unt, morcov, ceapa, telina, vin rosu, pasta
concentrata de rosii, sare si piper. Ingrediente: 250 g rosii 100 g
pulpa de porc 100 g pulpa de vita 80 g kaizer 400 ml supa concentrata de
legume 50 g…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de haloumi la gratar cu salata de vinete din: vanata, sare de
mare, piper, rosii, masline, menta, ulei de masline haloumi, faina, otet
de vin rosu, oregano si ulei de arahide. Ingrediente: 1 vânătă mare
sare de mare şi piper negru 6 roşii-prunişoară, coapte 40 g de măsline
Kalamata, fără sâmburi 1 legătură…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de Miniclătite Yorkshire din: lapte, oua, faina si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 450 ml de lapte 4 oua 250 g de faina 2
linguri ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Intr-un robot de
bucatarie se amesteca ouăle, laptele, făina şi două linguriţe de sare,
cu trei-patru ore înainte de a…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de salata cu porumb dulce si cereale integrale din: cereale,
apa, frunza de dafin, porumb, ulei de floarea soarelui, ardei, nuci,
ciuperci, castravete, menta, ou, mustar de dijon, coaja de portocale,
suc de portocale, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca si piper.
Cerealele integrale au o dulceaţă distinctă şi o consistentă uşor…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel din: boabe de piper,
seminte de susan, file de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, cuscus,
scortisoara, boia, curcuma, piper de cayenne, supa, stafide, sare, otet
de mere, piper, rosii, castravete si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri
boabe de piper negru 2 linguri seminţe de susan…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de cartofi si pastarnac copti, cu mustar si miere din: cartofi,
pastarnac, unt, faina, lapte, mustar cu boabe, miere, otet din vin alb,
paine si parmezan. Ingrediente: 800 g de cartofi, taiati in cuburi de
2,5 cm 800 g de pastarnac, taiat in cuburi de 2,5 cm 85 g de unt 85 g…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de spaghete cu pesto pe baza de patrunjel din: spaghete, sare,
usturoi, samburi de pin, patrunjel, ulei de masline, parmezn si suc de
lamaie. Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 căţei de usturoi 2 linguri
sâmburi de pin 1 legătură pătrunjel cca 120 ml ulei de măsline 30 g
parmezan ras suc de…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de creveti cu sos de marar din: orez, coaja si zeama de lamaie
verde, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, sos de soia, piper,
broccoli, fasole verde, creveti, ardei, ceapa verde si marar.
Ingrediente: 250 g orez Basmati amestecat cu orez salbatic coaja taiata
in fasii subtiri si zeama de la 1…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de tort de inghetata cu piscoturi din: galbenusuri, zahar,
lapte, frisca, zmeura, ciocolata, lamaie si piscoturi. Ingrediente: 3
galbenusuri 4 linguri zahar 200 ml lapte 400 ml frisca lichida 200 g
zmeura 200 g ciocolata 1 lamaie 400 g piscoturi pentru sampanie Mod de
preparare: Freci la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul şi…
Read more »
19 May 2012

O
reteta de ketchup din: rosii, ceapa, telina, morcov, usturoi, ulei de
masline extravirgin, otet, mustar, scortisoara, coniac, foi de dafin,
sare si piper. Ingrediente: 350 g rosii 1 ceapa 1 tija de telina 1
morcov 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 pahar
otet 1 lingurita mustar 1 lingurita scortisoara…
Read more »
19 May 2012

O
reteta simpla de Cocktail Cofee Egg Nogg din: lichior de cafea, coniac,
oua, zahar, lapte, frisca si nucsoara. Ingrediente: 12 cl lichior de
cafea 8 cl coniac 4 oua 4 cl zahar 0,5 l de lapte 0,3 de frisca lichida
nucsoara Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita in
mixerul la viteza…
19 May 2012

O
reteta de Quiche cu branza din: unt, faina, lapte, branza de vaci, praf
de copt, mustar, oua, crema de branza, cascaval, parmezan, ceapa verde,
bacon si rosii cherry. Ingrediente: 50 grame unt 50 grame faina 150 ml
lapte 200 grame branza de vaci 5 grame praf de copt 5 grame mustar 5 oua
120…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de friptura de vita cu sos de ceapa din: boabe, pudra de mustar,
cimbru, semitne de telina, ulei, pulpa de vita, faina, concentrat de
vita, chutney de ceapa si marmite. Ingrediente: 1 lingura boabe de piper
negru 1 lingura pudra de mustar 1 lingura de cimbru uscat 1 lingurita
seminte de telina 1…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de salata cu branza de vaci si piersici din: fasole, fasole
verde, untisor, pierisici, branza de vaci, fulgi de migdale, praf de
ardei iute, marar, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, mustar de
dijon, miere si piper. Ingrediente: 250 g fasole lata congelata 175 g
fasole verde rupta in doua 115…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de sos pesto genovez din: frunze de busuioc, usturoi, branza
afumata, parmezan, ulei de masline extravirgin si sare grunjoasa.
Ingrediente: 25-40 frunze de busuioc 3-4 catei de usturoi 2 linguri
branza afumata 2 linguri parmezan ras 8 linguri ulei de masline
extravirgin sare grunoasa Mod de preparare: Zdrobeşte în mojar
frunzele de…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de tort de inghetata din: biscuiti, esenta de rom, oua, unt,
zahar, frisca, coaja si suc de lamaie, zahar vanilat, zahar, frisca,
glazura de ciocolata si capsune. Ingrediente: pentru blat iti trebuie:
500 g biscuiti mari 1 fiola esenta de rom 2 oua 200 g unt 100 g zahar
pentru crema iti trebuie:…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară din:
faina, oua, unt, lapte, sare, piper, ulei, branza de vaci, ceapa verde,
hasmatuchi, macris, friptura de porc, ulei, ceapa si masline negre.
Ingrediente: 100 g făină 2 ouă 50 g unt topit 125 ml lapte sare piper 2
linguri ulei 300 g…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de salata thai de morcovi si ridichi din: sos dulce de chilli,
coaja si suc de lime, sos de peste, salata verde, morcovi, ridichi,
ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 4 linguri sos dulce de chilli
coaja rasa de la 1 lime si 2 linguri de zeama 1 lingurita sos de peste 1
salata…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de tarta cu busuioc din: tarate de grau, faina de grau, sare,
ou, unt, busuioc, oua, smantana, parmezan, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 100 g tarate de grau 100 g faina integrala de grau 1 praf
sare 1 ou 130 g unt in plus: 2 legatura busuioc 5 oua 325 g smantana 40…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de salata cu bucati de friptura din: ardei rosii, file de vita,
usturoi, fasole verde, piper, otet balsamic, ulei de masline
extravirgin, usturoi, esalota, frunze de salata. Ingrediente: 4 ardei
rosii medii 280 g file de vita curatat de orice pielite 1 catel de
usturoi 450 g fasole verde piper dupa gust pentru…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de prajitura cu mere din: mere, scortisoara, zahar, faina, praf
de copt, sare, ulei vegetal, zahar, suc de portocale, vanilie si oua.
Ingrediente pentru umplutura: 6 mere 1 lingură de scorţişoară 5 linguri
de zahăr Ingrediente pentru aluat: 2, 3/4 cani faina, cernută 1 lingura
praf de copt 1 lingurita de sare 1…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de salata tarama cu pita de casa din: paine alba, lapte, icre de
cod afumate, zeama de lamaie, sare de mare, piper, ulei de masline si
drojdie. Ingrediente: 2 1/2 felii groase de paine alba, fara coaja 100
ml lapte integral 200 g icre de cod afumate 1 catel de usturoi, curatat
si…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de crema de rubaba, trandafir si petale din: rubarba, zahar fin,
suc de lamaie, smantana, apa de trandafir, smantana, pastaie de
vanilie, galbenusuri, albus, petale de trandafir si zahar fin. Toate
petalele de trandafir sunt comestibile, dar ai grijă să le alegi pe cale
care n-au fost stropite cu pesticide sau alte chimicale.…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de cod la cuptor cu verdeata din: capere, patrunjel, cimbru,
busuioc, mustar, migdale, pesmet, ulei de masline, sare, piper, fileuri
de cod, rosii, ceapa, usturoi, miere si otet balsamic. Ingrediente: 1
lingura capere 1 lingura patrunjel tocat 1 lingura cimbru tocat 2
linguri busuioc tocat 1 lingura mustar iute 3 linguri migdale tocate…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de punch de ceai din: votca, ceai negru, suc de portocale, zeama
de lamaie, portocale si zahar. Ingrediente: 8 cl votca 0,5 l ceai negru
2 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie 4 felii de portocale zahar
Mod de preparare: Mixam ingredientele racite intr-un pahar de bar si
indulcim…
Read more »
18 May 2012

Trufele
albe, tuber magnatum, sunt printre cele mai scumpe alimente din lume,
fiind un adevărat simbol al luxului, alături de caviar, şampanie şi foie
gras. Aroma lor puternică a fost comparată de-a lungul timpului cu cea
de pământ, de usturoi, de brânză maturată, de ceapă şi de varză. Trufele
nu par foarte apetisante, cu toate…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de supa de crustacee din: creveti, telina, morcovi, ceapa,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, ulei de masline extravirgin, vin
alb, rosie, piper si sare. Ingrediente: 300 g capete si carapace de
creveti (sau alte crustacee) 2 tije de telina 2 morcovi 1 ceapa cateva
fire de patrunjel 3 linguri ulei de masline extravirgin…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de tort de inghetata, cu visine si ciocolata din: blat de
pandispan, oua, lapte, smantana, zahar, ciocolata amaruie si visine.
Ingrediente: 1 blat de pandispan din comert 5 oua 500 ml lapte 200 g
smantana 150 g zahar 200 g ciocolata amaruie 500 g visine Mod de
preparare: Speli vişinele. Păstrezi…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de salata dulce acrisoara cu carne de rata din: orez, piept de
rata, ulei de masline, nasturel, boabe de struguri, ceapa verde, telina,
nectarine, frunze de radicchio, seminte de dovleac, ghimbir, usturoi,
gemd e caise, otet de zmeura, ulei de alune si piper. Ingrediente: 250 g
orez Basmati amestecat cu orez sălbatic 450…
Read more »
18 May 2012

O
reteta de siropd e soc, lamaie si vanilie din: zahar, coaja de lamaie,
pastaie de vanilie, acid citric si soc. Ingrediente: 1 kg zahar fin 2
lamai, plus o fasie de coaja de lamaie 1 pastaie de vanilie, sectionata
pe lungime, semintele pastrate separat 1 lingura de acid citric pudra
sau vitamina C pudra…
Read more »
17 May 2012

Chow
mein (tăiţeii prăjiţi) reprezintă una dintre cele mai populare
specialităţi chinezeşti din restaurantele europene şi mai ales
americane, în China, chow mein este obligatoriu în meniurile
ceainăriilor, fiind rapid de preparat şi reconfortant, mai ales in
lunile de iarnă. în chow mein se poate pune aproape orice. Foarte des se
foloseşte carnea de pui,…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de tort cu ciocolata si amaretto din: unt, ciocolata, amaretto,
oua, biscuiti, zahar tos si pudra de cacao. Este un desert ideal pentru
petreceri, deoarece îl puteţi pregăti din timp şi lăsa la rece – nu
uitaţi totuşi să îl scoateţi din frigider cu aproximativ 30 de minute
înainte de servire, pentru a…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de Costite de miel cu linte si sos de leurda din: ulei de
rapita, morcov, ceapa, telina, cimbru, frunze de dafin, linte, supa de
pui, costite de miel, unt, mustar, leurda, ulei de masline si suc de
lime. Ingrediente: 1 lingura ulei de rapita sau ulei vegetal 1 morcov,
tocat marunt 1 ceapa,…
Read more »
17 May 2012

O
reteta simpla de Cocktail Cumquat Drink din: cumquat, zahar, lichior de
portocale, zeama de lamaie, vin alb si vin spumant. Ingrediente: 2
cumquat 1 lingurita de zahar 1 cl lichior de portocale 2 picaturi de
zeama de lamaie vin alb sec vin spumant sec Mod de preparare: Punem
intr-un pahar fructele de cumquat…
Read more »
17 May 2012

Există
zeci de feluri de mâncare cu tăiţei în Singapore, care se pot servi
peste tot, la tarabele de pe stradă sau în restaurantele cele mai
elegante. Tăiţeii numiţi „Singapore” nu se numără printre cei mai
celebri. Ca şi brioşele „englezeşti” sau fursecurile „daneze”, tăiţeii
Singapore – un amestec de tăiţei de orez subţiri, cu…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de smochine rumenite din: unt, smochine, vin de marsala, zahar
brun, coaja si zeama de portocala, fistic, galbenusuri si coaja de
lamaie. Smochinele coapte si zemoase se transformă, cu ajutorul acestei
reţete simple, într-un desert rafinat. Ele capătă un plus de dulceaţă şi
o aromă sofisticată datorită vinului de Marsala. Ingrediente: unt
moale,…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de supa de urzici din: ulei de masline, ceapa, morcov, praz,
cartofi, supa de legume, unt si smantana. Urzicile (Urtica dioica) – Se
găsesc în abundenţă primăvara şi sunt bune de mâncat până la sfârşitul
lui mai, când înfloresc. Poartă mănuşi ca să eviţi înţepăturile. Cele
mai lungi îţi protejează şi braţele, dacă…
Read more »
17 May 2012

O
reteta simpla de Cocktail High Hat din: brandy, suc de grepfrut, zahar
si limeta. Ingrediente: 12 cl brandy 1 l suc de grepfrut zahar limeta
Mod de preparare: Punem multa gheata intr-o cana turnam peste ea
brandy-ul si completam cu suc de grepfrut rece. Servim in pahar de
whisky cu crusta de zagar…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de mancare cu fructe de mare din: calamari, midii, creveti,
ceapa, morcovi, ardei iute, sos de rosii, vin alb, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: calamari midii creveţi ceapă morcovi ardei iuti
Sos de roşii Vin alb ulei de masline Sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Se taie legumele…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de sos pentru paste din: ciuperci, sepie, scoici, midii, cozi de
creveti, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, unt,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci mixte 1 sepie
medie 10 scoici 10 midii 6-8 cozi de creveti 3 linguri ulei de masline
extravirgin 2 catei de usturoi 1/2 ardei iute…
Read more »
17 May 2012

Gustul
foarte iute, specific preparatelor culinare din Sichuan este dat de
boabele de piper din această provincie chineză. Aceste boabe mici,
uscate, de culoare maro-roşcat, au un gust diferit fata de cel al
ardeilor iuţi sau al piperului negru obişnuit. De asemenea, tehnicile de
pregătire a alimentelor sunt diferite de cele din alte provincii ale…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de piersici caramelizate in vin din: zahar granulat, apa, batond
e vanilie, vin, unt, piersici si inghetata de vanilie. Ingrediente: 100
g de zahăr granulat sau tos 3 linguri de apă 1 baton de vanilie
despicat 100 ml de vin 50 g de unt nesărat, moale 8 piersici tari, dar
coapte, fără sâmburi…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de risotto primavera din: sparanghel, ulei de masline, ceapa
verde, mazare, bob, busuioc, menta, coaja de lamaie, supa de legume,
salote, usturoi, orez, vin alb, parmezan si rucola. Ingrediente: 350 g
de sparanghel 2 linguri ulei de masline 9 fire de ceapa verde, curatata
si tocata 175 g de mazare, decongelata sau proaspata…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de salata de anghinare si crab din: anghinare, lamai, zeama de
lamaie, ulei de masline, piper, patrunjel, ceapa verde, iaurt, maioneza,
coaja de lamaie, zeama de lamaie, crab si salata pentru ornat. Această
salată este cea mai potrivită alegere pentru perioada în care se găsesc
anghinare. Nu se vor folosi frunzele din exterior…
17 May 2012

O
reteta de Smoothy de zmeură cu îngheţată din: zmeura, inghetata, lapte
batut, coaja de lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 300 g zmeura 1
cutie de inghetata 250 ml lapte batut, bine racit 1 lingurita coaja de
lamaie rasa frunze de menta Mod de preparare: Speli bine zmeura. Pui
câteva fructe deoparte, pentru…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de slanina cu sparanghel si sofran din: slanina, sparanghel,
sofran, ceapa, unt, ulei de masline extravirgin, supa de legume, amidon
de cartofi, sare si piper. Ingrediente: 60 g slanina 6-7 fire de
sparanghel 1 varf cutit sofran 1 ceapa mica 30 g unt 2 linguri ulei de
masline extravirgin supa concentrata de legume…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale din: carne de
vitel, faina, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin
alb, cimbru, rozmarin, frunza de dafin, pasta de tomate, supa de pui,
frunze de patrunjel, dovleac, ulei de masline, usturoi, malai, unt,
parmezan, mascarpone si zeama de lamaie. Acest…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de curry de spanac si naut din: pasta de curry, ceapa, rosii,
naut, spanac, zeama de lamaie si orez. Ingrediente: 2 linguri pasta de
curry 1 ceapa, tocata 400 g de rosii din conserva 800 g naut din
conserva, scurs si calit 250 g spanac tanar 1 strop zeama de lamaie orez
basmati,…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de parfe de capsune cu fistic din: zahar, fistic, apa, ulei,
capsune, zahar pudra, frisca, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente:
100 g zahar tos 100 ml apa 50 g fistic decojit si prajit 1 lingura ulei
500 g capsune 100 g zahar pudra 400 ml frisca lichida 5 galbenusuri 1
plic zahar vanilat…
Read more »
17 May 2012

Turiştii
din Bangkok se înghesuie la numeroasele tarabe ce umplu străzile,
pentru a încerca diferitele variante ale acestei veritabile mâncări
naţionale. Pad thai înseamnă „prăjit în stil thailandez”. Atunci când
este bine făcută, Pad thai este uscată şi uşoară, având o aromă complexă
şi bine echilibrată. Deşi este o mâncare simplă, prepararea ei cere o…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de salata de curcan cu varza rosie din: alune, seminte de
chimion, friptura de curcan, varza rosie, telina, morcovi, stafide, sos
de coacaze, ulei de masline extravirgin, ulei de nuca, vin rosu, sare si
piper. Ingrediente: 55 g alune pecan tocate grosier 0.5 lingurita
seminte de chimion 300 g friptura de curcan rece,…
Read more »
17 May 2012

O
reteta simpla de Punch de zmeura si caise din: caise, lichior de
piersici, vin rose, sirop de zmeura, zeama de limeta si vin spumant.
Ingrediente: 4 cl caise 4 cl lichior de piersici 1 sticla de vin rose 4
cl sirop de zmeura 5 cl zeama de limeta 1 sticla de vin spumant sec…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de salata de linte aromata cu lamaie si legume din: linte verde,
usturoi, cumin, lamaie, ceapa rosie, caise, ardei, broccoli, branza de
capra, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie, ulei de masline,
coriandru si piper. Ingrediente: 250 g linte verde spalata 1 catel de
usturoi curatat un varf de cutit de cumin…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de paste cu ragu de iepure din: ulei de masline, iepure,
usturoi, ceapa, fenicul, morcovi, pancetta, ienibahar, rozmarin, cimbru,
vin rosu, pasta de tomate, supa de pui, mustar, pappardelle, patrunjel
si parmezan. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline 1 iepure de
casă, tăiat în 8 bucăţi sare de mare şi piper negru…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla din: carnati
de porc, otet balsamic, zahar brun, seminte de chimion, fructe uscate,
varza rosie, sfecla, mustar si paine. Ingrediente: 8 carnati de porc 100
ml de otet balsamic 100 g zahar brun 1 lingura seminte de chimion 140 g
amestec de fructe…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de crema de lapte din: lapte, unt, faina, dovlecei, sunca, ulei
de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 ml
lapte 50 g unt 40 g faina alba 2 dovlecei (zucchini) 100 g sunca feliata
1 lingura ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi sare piper
Mod de preparare: Incălzeşte…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de salata tropicala cu carne de vita si orez din: steak de vita,
orez, papaya, ceapa verde, frunze de salata, seminte de susan, sare,
piper, otet balsamic, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir,
portocala, zahar brun, suc de portocale, otet de vin rosu, miere,
ghimbir si ardei. Ghimbirul, mierea, portocala si ardeiul iute…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de parfe de capsune cu sos de portocale din: capsune, zahar,
galbenusuri, frisca, portocale si amidon. Ingrediente: 500 g capsune 200
g zahar 4 galbenusuri 400 ml frisca lichida 2 portocale 1 lingura rasa
amidon Mod de preparare: Baţi frişca şi o păstrezi în frigider. Speli
fructele, le cureţi, le pasezi şi…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de toast integral cu banane si miere din: toast, banane, miere
si suc de portocale. Ingrediente: 4 felii de toast integral 4 banane,
feliate miere lichida, pentru servit 500 ml suc de portocale proaspat,
pentru servit Mod de preparare: Se prăjesc feliile de toast, până
devin crocante. Se aşază peste ele feliile…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de Sandwich cu oua si spanac din: unt, oua, lapte, spanac,
parmezan, sare, piper si chifla. Ingrediente: 10 grame unt 2 oua batute
20 ml lapte 30 grame spanac fiert 20 grame parmezan ras sare piper 1
chifla Mod de preparare: Intr-o tigaie topeste untul. Adauga ouale,
laptele si spanacul. Amesteca apoi…
Read more »
17 May 2012

O
reteta de supa marocana cu naut din: ulei de masline, ceapa, telina,
curcuma, supa de legume, rosii, naut, zeama si coaja de lamaie si
coriandru. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mica, tocata
2 tulpini telina 2 lingurite curcuma 600 ml supa de legume (apa) 400 g
rosii tocate 200 g naut…
Read more »
17 May 2012

Istoria
seculară a supei pho a început pe străduţele lăturalnice ale oraşului
Hanoi. Pho este o supă iute din carne de vită aromatizată cu anason
stelat, care se toarnă peste nişte taiţei albi, opaci, aranjaţi sub
forma unui mic cuib pe fundul unor boluri largi. La acest amestec se
adaugă şi câteva bucăţele subţiri şi…
Read more »
16 May 2012

Retete
culinare savuroase: Cartofi noi copţi cu barbun umplut O reteta de
cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline, fileuri de
ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper,
cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni eviscerati,
fiecare de aproximativ 500 g 200 g de masline negre fara…
Read more »
16 May 2012

O
reteta de cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline,
fileuri de ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare,
piper, cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni
eviscerati, fiecare de aproximativ 500 g 200 g de masline negre fara
samburi 4 fileuri de ansoa scurse de ulei 60 g…
Read more »
16 May 2012

Cei
care doresc sâ încerce o mâncare tradiţională malaysiană trebuie sa
guste mee goreng. In Malaysia se găseşte pretutindeni la orice tarabă
mamak, iar în Singapore la tarabele numite hawker. Este un fel de
mâncare foarte popular în rândul tinerilor, cărora le place să se adune
în pieţe şi să ia masa împreună, savurând o…
Read more »
16 May 2012

O
reteta de Tabbouleh cu brânză de capră din: bulgur, ardei, rosii
cherry, castravete, morcov, patrunjel, coriandru, menta, ardei iute,
piper, frunze de salata, branza de capra, ridichi, cumin, usturoi, zeama
de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 280 g bulgur 1 ardei galben
curatat de seminte si tocat 200 g rosii Cherry taiate in…
Read more »
16 May 2012

O
reteta de parfe de zmeura cu bezele din: albusuri, zmeura, zahar,
frisca, bezele si biscuiti glazurati. Ingrediente: 6 albusuri 1 cana
zmeura 300 g zahar 500 ml frisca lichida 5-6 bezele cativa biscuiti
glazurati si tigarete pentru decor Mod de preparare: Dacă foloseşti
zmeură congelată, o laşi să se dezgheţe, apoi o scurgi…
Read more »
16 May 2012

O
reteta simple de Punch de ananas si mere din: suc de mere, suc de
ananas, rom brun, ananas si frunze de menta. Ingrediente: 0,7 l suc de
mere 10 cl suc de ananas 10 cl rom brun 100 g ananas proaspat frunze de
menta Mod de preparare: Mixam intr-o cana sucurile de fructe…
Read more »
16 May 2012

O
reteta de Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper din: carne de porc,
branza de vaci, mascarpone si piper. Ingrediente: 1 carnat afumat de
porc, picant 150 g branza proaspata de vaci 1 lingura mascarpone piper
negru Mod de preparare: Crestează cârnatul, curăţă-1 de membrană şi
pune umplutura într-un castron. Adaugă mascarpone şi…
Read more »
16 May 2012

O
reteta de dovleac copt cu pesto si mozzarella din: dovleac, ulei de
masline, ardei iuti, ceapa rosie, ardei grasi, rucola, zeama de lamaie,
mozzarella si pesto. Ingrediente: 1 dovleac placintar mic, taiat pe
jumatate si in cubulete cu latura de 2 cm 3 lingurite ulei de masline 1
lingurita de ardei iuti uscati si…
Read more »
16 May 2012

O
reteta de pizza calzone din: faina, praf de copt, apa, ulei de masline,
sare, sos de rosii, salam, mozzarella, masline, oregano si piper.
Ingrediente pentru blat: 230 de grame de făină 1 varf de cutit de praf
de copt 230 ml de apă caldă 1 lingura de ulei de măsline 1 lingurita de
sare…
Read more »
16 May 2012

Yakisoba
sunt nişte taiţei japonezi care se prăjesc în puţin ulei, amestecând
mereu. Ei îşi au originea în mâncarea chinezească chow mein. In
japoneză, yaki înseamnă „prăjit”, iar soba se referă la nişte tâiţei din
făină de grau. Ingredientul principal al acestui preparat este sosul.
Yakisoba este varianta japoneză a unui hot dog. De fapt,…
Read more »
16 May 2012

O
reteta simpla de Cocktail de capsuni si portocale din: capsuni,
portocale, limeta, sampanie, zeama de lamaie si bitter orange.
Ingrediente: 400 g capsuni 8 felii de portocale 8 felii de limeta 1
sticla de sampanie 4 cl zeama de lamaie 0,5 cl de Bitter Orange Mod de
preparare: Lasam o ora in frigider…
Read more »
16 May 2012

O
reteta de sos gucamole din: avocado, lamaie, ceapa verde, usturoi,
rosie, tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado mare 1 lamaie
zemoasa 2 fire de ceapa verde 1/2 catel de usturoi 1 rosie 3 picaturi de
tabasco sare piper Mod de preparare: Infige cuţitul până la sâmbure
şi roteşte fructul de avocado în…
Read more »
16 May 2012

O
reteta de supa thailandeza de peste si verdeturi din: taitei de orez,
supa de pui, pasta de curry, frunze de lime, sos de peste, fileu de cod,
creveti, pak choi si frunze de coriandru. Ingrediente: 100 g taitei de
orez brun 500 ml supa de pui sau de peste 1 lingura pasta de curry…
Read more »
16 May 2012

O
reteta de risotto cu fructe de mare din: midii, vin alb, supa de peste,
sofran, ulei de masline, unt, fenicul, ceapa rosie, usturoi, orez,
creveti, caracatita, coaja de lamaie, sare de mare si frunze de
patrunjel. Ingrediente: 300 g de midii vii, curatate si fara barbi 200
ml de apa 300 ml de vin…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu