luni, 1 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #15


Retete de Paste:

Reteta zilei: Noodles cu piept de pui

26 May 2012
Reteta zilei: Noodles cu piept de puiO reteta de noodles cu piept de pui din: piept de pui, ceapa verde, usturoi verde, rosii in bulion, sare, piper, noodles si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 cutie rosii in bulion 3-4 linguri bulion Sare Piper 1 pachet noodles ulei masline  …
Read more »

Supă rece de afine

26 May 2012
Supă rece de afineO reteta de supa rece de afine din: zahar, coaja de lamaie, piper, afine, iaurt, apa si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 linguri zahar 1 lingurita coaja rasa de lamaie un varf de cutit de pimento (piper de diferite soiuri, cuisoare, scortisoara, nucsoara), macinat 225 ml apa 550 g afine proaspete sau congelate 300 g…
Read more »

Salată de varză cu arahide

26 May 2012
Salată de varză cu arahideO reteta de salata de varza cu arahide din: varza alba, morcov, stafide, ceapa verde, maioneza, iaurt, piper, ridichi, arahide si patrunjel. Ingrediente: 200 g varza alba tocata fin 1 morcov mare dat pe razatoarea mare 50 g sultanine (stafide mari) 4 fire de ceapa verde tocate fin, partea cu frunze separat si partea alba…
Read more »

Salată orientală cu germeni

26 May 2012
Salată orientală cu germeniO reteta de salata orientala cu germeni din: morcovi, telina, mar, germeni de fasole mung, germeni de seminte de floarea soarelui, germeni de lucerna, suc de lamaie verde, coriandru, ulei de susan, sos de soia, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1 tija de telina 1 mar germeni de fasole mung germeni de seminte…
Read more »

Supă cremă de dovlecei

26 May 2012
Supă cremă de dovleceiO reteta de supa crema de dovlecei din: ulei de masline, ceapa, supa de legume, cartofi, dovlecei, frunze de patrunjel, lapte semidegresat, piper si iaurt. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata mare 900 ml supa de legume cu continut redus de sodiu 225 g cartofi curatati de coaja si taiati in…
Read more »

Fazan la tavă cu legume de iarnă si colcannon

26 May 2012
Fazan la tavă cu legume de iarnă si colcannonO reteta delicioasa de faza la tava cu legume de iarna si colcanon din: fazani, faina, sare de mare, piper, bacon, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, miere, vin rosu, cimbru, supa de pui, cartofi, varza, unt si smantana. Acest preparat rustic este si mai gustos a doua zi după preparare. Asiguraţi-vă însă că îl încălziţi la…
Read more »

Salată de avocado cu zmeură

26 May 2012
Salată de avocado cu zmeurăO reteta de salata de avocado cu zmeura din: avocado, frunze de salata, zmeura, menta, ulei de masline, otet de zmeura, smantana, coaja de portocala, suc de portocala, zahar pudra si piper. Ingrediente: 2 fructe de avocado 175 g frunze asortate de salata 100 g zmeura crengute de menta verde pentru ornat Pentru vinegreta: 2…
Read more »

Salată fierbinte de varză cu struguri

26 May 2012
Salată fierbinte de varză cu struguriO reteta de salata fierbinte de varza cu struguri din: frunze de salata, verdeturi, ulei de nuca, ulei de masline, telina, zeama de lamaie, para, esalote, varza alba, otet de vin rosu boabe de struguri si nuci. Această salată conţine varză albă călită foarte puţin, care merge foarte bine cu fructe zemoase, nuci şi verdeţuri.…
Read more »

Frigărui de curcan în sos de arahide

26 May 2012
Frigărui de curcan în sos de arahideO reteta de frigarui de curcan in sos de arahide din: usturoi, ceapa verde, coriandru, suc de lamaie, zahar, sare, ulei de floarea soarelui, piept de curcan, arahide, ulei de masline, suc de limetta si smantana. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 2 cepe verzi 1 linguriţă coriandru măcinat 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă…
Read more »

Coaste de miel cu salicornia

26 May 2012
Coaste de miel cu salicorniaO reteta de coaste de miel cu salicornia din: coaste de miel, sare de mare, piper, ulei de masline, salicornia, unt, fileuri de ansoa, coaja si zeama de lamaie si alune. Mielul in saramura si salicornia merg de minune într-o zi de vară. Brânca are un sezon scurt, luna iulie. Salicornia se găseşte la negustorii…
Read more »

Farfalle cu ciuperci

26 May 2012
Farfalle cu ciuperciO reteta de farfalle cu ciuperci din: paste farfalle, ciuperci, ulei de masline, bacon, ceapa rosie, vin alb, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: • 500 g paste farfalle 250 g ciuperci Champignon 4 linguri ulei de măsline 180 g bacon feliat 2 cepe roşii mici 2 linguri vin alb 1 legătură pătrunjel, curăţat şi…
Read more »

Sos Beurre fondue

26 May 2012
Sos Beurre fondueO retete de sos beurre fondue din: apa, vin alb, unt fara sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 50 ml apă vin alb sec sau supă de pui 200 g unt fără sare, tăiat cuburi mici şi răcit zeamă de lămâie, după gust Mod de preparare: Turnaţi lichidul de bază (apă, vin alb sec sau…
Read more »

Minipizza cu spanac

26 May 2012
Minipizza cu spanacO reteta de minipizza cu spanac din: aluat de foi, baby spanac, sunca de praga, usturoi, sare, piper, mozzarella si faina. Ingrediente: 500 g aluat de foi 150 g baby spanac 6 fleii mari de sunca de Praga 2 catei de usturoi 2 linguri apa sare piper 250 g mozzarella faina   Mod de preparare:…
Read more »

Supă de sparanghel şi mazăre

26 May 2012
Supă de sparanghel şi mazăreO reteta de supa de sparanghel si mazare din: ulei de floarea soarelui, cartofi, praz, sparanghel, mazare, supa simpla, iaurt, sare, piper si frunze de chives. Această versiune verde a supei franţuzeşti clasice vichyssoise este îmbogăţită cu iaurt în loc de smântână. In mod tradiţional se serveşte rece, dar se poate servi şi fierbinte, mai…
Read more »

Sarmale cu urdă

26 May 2012
Sarmale cu urdăO reteta de sarmale cu urda din: urda, ceapa verde, orez, orez, ou, marar, bors, pasta de tomate, concentrat de legume, faina, ulei, piper, sare si frunze de stevie. Ingrediente: 500 g urda 3 legaturi ceapa verde 1 ceasca orez 1 ou 1 legatura marar 1 ceasca bors 2 linguri pasta tomate concentrat de legume…
Read more »

Salata crocanta cu rucola si rodie

26 May 2012
Salata crocanta cu rucola si rodieO reteta de salata crocanta cu rucola si rodie din: ulei de masline, otet balsamic, migdale, rodie, rucola, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 4 linguri otet balsamic 50 gr migdale fulgi 1 rodie 200 gr rucola sare piper   Mod de preparare: Spala bine rucola. Curata rodia si separa samburii zemosi.…
Read more »

Sosuri

25 May 2012
SosuriCateva retete de sosuri pentru a innobila si adauga savoare oricarei mancari! Este fantastic efectul pe care un simplu sos il poate avea asupra unei mancari! O poate transforma sau innobila pentru o simfonie de arome incredibila! Incearca cele mai simple si uimitoare retete de sosuri pentru orice fel de mancare iti doresti! Sos de…
Read more »

Bors de ouă cu stevie

25 May 2012
Bors de ouă cu stevieO reteta de bors de oua cu stevie din: oua, taitei, cartofi, morcovi, ardei gras, pastarnac, telina, rosii, bors, ulei, sare, piper si stevie. Ingrediente: 8 oua 100 g taitei 4 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 pastarnac 100 g telina 2 rosii 500 ml bors 100 ml ulei sare piper 1 legatura stevie…
Read more »

Plăcintă de peste cu praz şi creveţi

25 May 2012
Plăcintă de peste cu praz şi creveţiO reteta de placinta de peste cu praz si creti din: ceapa, frunza de dafin, smantana, lapte, file de peste alba, file de eglefin, unt, praz, patrunjel, galbenusuri, creveti, cartofi, unt si branza cheddar. O placinta de peste rumenite, cu un strat de cartofi deasupra, este întotdeauna o alegere perfectă, mai ales în lunile reci.…
Read more »

Tortellini cu prosciutto

25 May 2012
Tortellini cu prosciuttoAceste paste umplute, de forma unor ineluşe, ca si cele mai mari, numite tortellini, îşi au originea în regiunea italiană Emilia, în special în zona din jurul oraşelor Bologna şi Modena. Umplutura din tortellini constă de obicei în brânzeturile şi mezelurile specifice regiunii respective – prosciutto în Parma, salam mortadella rotund în Bologna, carne tocată…
Read more »

Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picant

25 May 2012
Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picantO reteta de varza de bruxelles si cartofi in sos picant din: cartofi, varza de bruxelles, mar, telina, ceapa verde, otet de mere, faina, mustar, hrean, ulei de masline si seminte de chimen. Ingrediente: 225 g cartofi rosii mici taiati in sferturi 280 g verzisoare de Bruxelles taiate in sferturi 1 mar rosu de desert…
Read more »

Crochete de caşcaval cu salată asortată

25 May 2012
Crochete de caşcaval cu salată asortatăO reteta de crochete de cascaval cu salata asortata din: lapte, gris, ou, cascaval, sare, piper, pesmet, ulei, ridichi, rosii cherry, salata verde, salata eisberg, sare, piper, ulei de masline, mustar de dijon, zahar, otet balsamic si verdeata. Ingrediente: pentru crochete: 500 ml lapte 100 g gris 1 ou 100 g cascaval ras sare piper…
Read more »

Cartofi umpluţi copţi în coajă

25 May 2012
Cartofi umpluţi copţi în coajăO reteta de cartofi umpluti copti in coaja din: cartofi, ulei, ciuperci, dovlecel, otet de vin rosu, mustar de dijon, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi medii 2 linguri ulei 225 ciuperci mici cu palaria intinsa, fara picioruse 1 dovlecel mare taiat felii 1 lingurita otet de vin rosu 1 lingurita mustar de Dijon piper…
Read more »

Creveti in sos de portocale

25 May 2012
Creveti in sos de portocaleO reteta de creveti in sos de portocale din: hrean, suc de lamaie, suc de portocale, coaja de portocala, sos de rosii, creveti si sos tabasco. Ingrediente: 3 lingurite hrean proaspat ras 1 lingurita suc de lamaie 150 ml suc de portocale 1/2 lingurita coaja de portocala rasa 200 ml sos de rosii (sau ketchup…
Read more »

Cocktail Cafe Acapulco

25 May 2012
Cocktail Cafe AcapulcoO reteta simpla de Cocktail Cafe Acapulco din: apa, cafea instant, zahar pudra, rom, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 1/4 l apa 1 lingurita plina de cafea instant 40 g zahar pudra 1 paharel (de lichior) cu rom zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Dizolvam cafeaua instant si zaharul…
Read more »

Supa de stevie cu ou

25 May 2012
Supa de stevie cu ouO reteta de supa de stevie cu ou din: stevie, spanac, ceapa verde, leustean, patrunjel, faina, unt, salata verde, macris, smantana, ou si sare. Ingrediente: 250 g stevie 500 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel 1/2 kg faina 100 g unt 1 bucata salata verde 500 g macris…
Read more »

Spaghetti alla carbonara

25 May 2012
Spaghetti alla carbonaraAcest sos se poate prepara foarte rapid şi uşor. Numele lui derivă din cuvântul carbone, care înseamnă „cărbune”, ceea ce sugerează că la început această mâncare era consumată îndeosebi de cei care lucrau în minele de cărbune. O altă explicaţie ar fi şi faptul că bucăţelele de piper negru, măcinat destul de mare, care se…
Read more »

Oua coapte cu ciuperci de padure

25 May 2012
Oua coapte cu ciuperci de padureO reteta de oua coapte cu ciuperci de padure din: unt, ciuperci de padure, ceapa rosie, cimbru, sare de mare, piper, oua, smantana si branza cheddar. Ingrediente: 20 g de unt, plus o cantitate suplimentară pentru uns 400 g de ciuperci de pădure, curăţate şi feliate 2 cepe roşii mari, curăţate şi tocate mărunt câteva…
Read more »

Sos de capere

25 May 2012
Sos de capereO reteta de sos de capere din: unt fara sare, faina, supa de miel, galbenusuri, smantana si capere. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml supă fierbinte de miel 2 gălbenuşuri 50 ml smântână grasă 60 g capere, scurse şi tăiate Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul…
Read more »

Somon afumat la cald cu salată de untisor

25 May 2012
Somon afumat la cald cu salată de untisorO reteta de somon afumat la cald cu salata de untisor din: cartofi, sare de mare, somon, ceapa rosie, marar, untisor, whisky, otet de vin alb, miere, mustar, ulei de arahide, ulei de masline si piper. Dacă doriţi, înlocuiţi somonul afumat la cald cu păstrăv afumat sau chiar cu macrou picant afumat. Când este sezonul…
Read more »

Omleta cu capsuni

25 May 2012
Omleta cu capsuniO reteta de omleta cu capsuni din: capsuni, menta, otet balsamic, zahar brun, oua, vanilie si unt. Ingrediente: 8 căni de căpşuni o linguriţă de mentă proaspătă, tocată o linguriţă de otet balsamic 2 linguriţe de zahăr brun 2 ouă mari un sfert de linguriţă de vanilie naturală 2 linguri de unt   Mod de…
Read more »

Ciorbă de urzici ca în Ardeal

25 May 2012
Ciorbă de urzici ca în ArdealO reteta de ciorba de urzici ca in Ardel din: urzici, sunca afumata, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, faina, zer, smantana, lapte batut, apa, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg urzici 100 g sunca afumata 2 cepe mari 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri faina 1 litru zer dulce (sau bors)…
Read more »

Ficăţei de pui la capac

25 May 2012
Ficăţei de pui la capacO reteta de ficatei de pui la capac din: ficatei de pui, ceapa, ulei, vin alb, supa de pasare, otet balsamic, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui toaletati 400 g ceapa 4 linguri ulei 80 ml vin alb 125 ml supa de pasare 1 lingura otet balsamic alb 1 lingurita…

Peste la cuptor in crusta de susan

25 May 2012
Peste la cuptor in crusta de susanO reteta de peste la cuptor in cruste de susan din: file de peste, sare, iaurt, pesmet, seminte de susan, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 550 g file de peste oceanic sare 4 linguri iaurt 100 g pesmet 3 linguri seminte de susan asortate (albe si negre) 2 linguri ulei de masline 1 lamaie…
Read more »

Sos Supreme

25 May 2012
Sos SupremeO reteta de sos supreme din: unt fara sare, supa de pui, faina si smantana. Acest sos alb, cremos, este o garnitură perfectă la puiul înăbuşit clasic. Este delicios şi cu pieptul de pui la grătar. Ingrediente: 40 g unt fără sare 40 g făină simplă 450 ml supă de pui fierbinte 400 ml smântână…
Read more »

Tarta cu sparaghel si blat de foi

25 May 2012
Tarta cu sparaghel si blat de foiO reteta de tarta cu sparanghel si blat de foi din: sparanghel verde, aluat de foi, oua, smantana, cascaval, piper si sare. Ingrediente: 300 g sparanghel verde 400 g aluat de foi 2 oua 150 ml smantana 300 g cascaval piper sare   Mod de preparare: Se decupeaza capetele vestejite sau tari ale tijelor de…
Read more »

Varză înăbuşită cu mere si chimen

25 May 2012
Varză înăbuşită cu mere si chimenO reteta de varza inabusite cu mere si chimen din: ulei vegetal, ceapa, chimen, varza alba, otet de mere, mere rosii, miere si nuci. Ingrediente: 2 lingurite ulei vegetal 1 ceapa mica tocata fin 1 lingurita chimen 450 g varza alba fara cotor si tocata marunt 1 lingura otet de mere 2 mere rosii tari,…
Read more »

Branza Brie in tarte cu cirese

25 May 2012
Branza Brie in tarte cu cireseO reteta de branza brie in tarte cu cirese din: foi de placinta, branza brie, cirese si sos dulce de chili. Ingrediente: foi de plăcintă 125 g brânză brie 250 g cireşe 30 ml sos dulce de chili   Mod de preparare: Fiecare foaie de plăcintă se taie în pătrăţele de 5 centimetri. Se pun…
Read more »

Tort cu ciocolată albă

25 May 2012
Tort cu ciocolată albăO reteta de tort cu ciocolata alba din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, praf de copt, sare, frisca, ciocolata alba si fructe. Ingrediente: 9 oua 9 linguri de zahar 9 linguri de faina 1 esenta de vanilie 1 praf de copt 1 praf de sare pentru sirop: 200 g zahar 500-600 ml apa pentru…
Read more »

Retete culinare: Gulii umplute

25 May 2012
Retete culinare: Gulii umpluteO reteta de gulii umplute din: gulii, ceapa, ulei, carne tocata, supa de legume, ou, chimen, orez si cascaval. Ingrediente:  8 gulioare 1 ceapa 2 linguri ulei 500 g carne tocata 1 l supa de legume 1 ou 1 lingura chimen 180 g orez fiert 4 linguri cascaval   Mod de preparare: Se spala gulioarele,…
Read more »

Sirop caramel cu portocale

25 May 2012
Sirop caramel cu portocalePuneţi zahărul nerafinat într-o tigaie uscată antiaderentă, cu fundul gros, şi daţi-l la foc mare. învârtiţi tigaia, pentru a vă asigura că zahărul se topeşte uniform. Când s-a topit tot şi a format un caramel maroniu-auriu, turnaţi cu grijă sucul de portocale – fiţi atenţi, amestecul va împroşca. Nu vă îngrijoraţi dacă acest caramel fierbinte…
Read more »

Bame cu cartofi

25 May 2012
Bame cu cartofiO reteta de bame cu cartofi din: ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, seminte de mustar negru, boabe de coriandru, chimen, curcuma, supa de legume, rosii, bame, cartofi, ardei gras, stafide, coriandru, frunze de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata in sferturi 4 catei de usturoi, descojiti 1 bucata de radacina proaspata de…
Read more »

Retete culinare: Papricaş de pui

25 May 2012
Retete culinare: Papricaş de puiO reteta de paprica de pui din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, usturoi, bulion, ou, sare, faina, foi de dafin, piper, cimbru, marar si patrunjel. Ingrediente:  200 g piept de pui 3 cepe mari 2 ardei grasi (1 ardei rosu, 1 ardei galben) 3 catei de usturoi 2 linguri bulion 1 ou sare 2…
Read more »

Costite aromate cu glazura de portocale

25 May 2012
Costite aromate cu glazura de portocaleO reteta de costite aromate cu glazura de portocale din: bulion, ghimbir, suc de portocale, bourbon, zahar brun, dulceata de portocale, costite de porc, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 5 linguri bulion 1 felie groasa ghimbir rasa 100 ml suc proaspat de portocale 150 ml bourbon 2 linguri zahar brun 150 gr dulceata…
Read more »

Sos Mornay

25 May 2012
Sos MornayO reteta de sos Mornay din: unt fara sare, faina, lapte, galbenusuri, branza gruyere si nucosara. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml lapte 2 gălbenuşuri 100 g brânză gruyere, rasă un vârf de cuţit de nucşoară măcinată   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, la…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu ananas

25 May 2012
Reteta zilei: Tarta cu ananasO reteta de Tarta cu ananas din: ananas, albusuri, apa, fructoza, praf de copt, esenta de vanilie, faina si hartie de copt. Ingrediente: 1 ananas potrivit 3 albusuri ½ cana cu apa 3-4 linguri fructoza 1 praf de copt Esenta de vanilie 7-8 lg faina Hartie de copt   Mod de preparare: Se amesteca albusurile…
Read more »

Cocktail French Martini

25 May 2012
Cocktail French MartiniO reteta simpla de Cocktail French Martini din: absolut raspberry, vodca si sweet and sour. Ingrediente: 20 ml Absolut Raspberry 20 ml Vodca 40 ml Sweet and Sour   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele prin metoda shake and strain si se toarna intr-un pahar Martini, racit inainte.
Read more »

Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă

25 May 2012
Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţăO reteta de Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă din: urzici, ceapa, faina, pasta de rosii, usturoi si sare. Ingrediente: 7-8 gramajoare de urzici 3-4 cepe potrivite 2 linguri rase cu faina 1 borcan (400 g) pasta de rosii sau bulion 1 capatana de usturoi sare   Mod de preparare: Cureţi urzicile de codiţe, le…
Read more »

Salata cu portocale si masline

25 May 2012
Salata cu portocale si maslineO reteta de salata cu portocale si masline din: sare, busuioc, coriandru, ulei de masline, usturoi, masline negre, menta si portocale. Ingrediente: sare busuioc coriandru proaspat, tocat 2 linguri ulei de masline 1 catel usturoi feliat 2 linguri masline negre, feliate 2 linguri menta proaspata, tocata 4 portocale zemoase, de marime medie   Mod de…
Read more »

Saltimbocca de pui cu salata de roşii

25 May 2012
Saltimbocca de pui cu salata de roşiiO reteta de Saltimbocca de pui cu salati de roşii din: piept de pui, sare, piper, frunze de salvie, sunca de parma, faina, unt, vin alb, rosii, ulei de masline, otet balsamic si busuioc. Ingrediente: saltimbocca: 4 piepti de pui sare piper 12 frunze de salvie 6 felii sunca de Parma (crud-uscata) 2 linguri faina…
Read more »

Retete culinare gustoase

25 May 2012
Retete culinare gustoaseRetete culinare gustoase: Fasole cu ardei dulci   O reteta de fasole cu ardei dulci din: ulei de masline, sunca de curcan, ceapa, usturoi, fasole, orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos tabasco. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 3 sunca de curcan taiate fasii 1 ceapa potrivita tocata fin Adaugare la lista…
Read more »

Dulceaţă de cireşe cu lichior

24 May 2012
Dulceaţă de cireşe cu lichiorO reteta de dulceata de cirese cu lichior din: cirese, zahar, zeama de lamaie si lichior de cirese. Ingrediente: 1,25 kg cirese 750 g zahar zeama de la 3 lamai 4 linguri lichior de cirese   Mod de preparare: Scoate sâmburii cireşelor cu ajutorul unui dispozitiv special. Pune cireşele fără sâmburi într-o cratiţă din oţel…
Read more »

Spaghetti all’aglio e olio

24 May 2012
Spaghetti all’aglio e olioAceasta este o mâncare perfectă pentru cei dependenţi de usturoi. Mai întâi, se fierb nişte spaghete. Apoi, se încălzeşte într-o tigaie nişte ulei de măsline, în care se adaugă usturoi tocat foarte mărunt. Pe urmă acest ulei cu gust de usturoi se amestecă cu pastele deja fierte şi bine scurse de apă. Pe deasupra se…
Read more »

Supă de telină cu brânză Stilton şi pâine prăjită

24 May 2012
Supă de telină cu brânză Stilton şi pâine prăjităO reteta de supa de telina cu branza stilton si paine prajita din: unt, ulei de masline, telina, sare de mare, piper, supa de legume, branza stilton, smantana, patrunjel si paine neagra. Ingrediente: 15 g de unt 1 lingură de ulei de măsline 2 ţeline, aproximativ 700 g, curăţate şi tăiate sare de mare şi…
Read more »

Sparanghel cu sos

24 May 2012
Sparanghel cu sosO reteta de sparanghel cu sos din: sparanghel verde, oua, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 4 oua fierte tari 100 g unt 1 lamaie 4 fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se decupează capetele veştede sau tari ale sparanghelului şi se decojesc tijele în dreptul treimii inferioare,…
Read more »

Retete culinare: Prăjitură cu morcovi

24 May 2012
Retete culinare: Prăjitură cu morcoviO reteta de prajitura cu morcovi din: oua, zahar tos, faina, zahar vanilat, morcovi, praf de copt cu sofran, ulei, mascarpone, galbenusuri, frisca, gelatina si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 150 g zahar tos 200 g faina 1 plic zahar vanilat 120 g morcov ras 1 plic praf de copt cu sofran…
Read more »

Dulceaţă de piersici şi lămâie

24 May 2012
Dulceaţă de piersici şi lămâieO reteta de dulceata de piersici si lamaie din: piersici, zahar, scortisoara, brandy, lamaie si apa. Ingrediente: 1 kg piersici 700 g zahar 1 baton scortisoara 1 paharel brandy 1 lamaie 2-3 linguri apa   Mod de preparare: Decojeşte piersicile, încercând să cureţi doar pieliţa sub­ţire de la suprafaţa fructelor. Scoate-le sâmburii şi taie pulpa…
Read more »

Salata de cirese cu pancetta

24 May 2012
Salata de cirese cu pancettaO reteta de salata de cirese cu pancetta din: otet balsamic, ulei extravirgin de masline, apa, menta, sare de mare, piper, pancetta, cirese, fenicul, branza de capra si nuci. Ingrediente: 2 linguriţe de otet balsamic 3 linguriţe de ulei extravirgin de măsline o linguriţă de apă 3 fire de mentă proaspătă, tocată fin sare de…
Read more »

Punch de cirese

24 May 2012
Punch de cireseO reteta simpla de Punch de cirese din: cirese, suc de portocale, vin rosu, suc de cirese, zeama de lamaie si portocale. Ingrediente: 100 g cirese 0,5 l de suc de portocale 1 sticla de vin rosu 0,5 l de suc de cirese 3 picaturi de zeama de lamaie bucata de portocala   Mod de…
Read more »

Supa de portocale si morcov

24 May 2012
Supa de portocale si morcovO reteta de supa de portocale si morcov din: piper, tarhon, sare, patrunjel, ghimbir, supa de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa, portocale, morcovi si smantana. Ingrediente: piper tarhon uscat sare patrunjel 1 felie groasa ghimbir proaspat 1 litru supa de pui 3 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa medie 1-2 portocale bine coapte…
Read more »

Pacheţele picante de varză roşie

24 May 2012
Pacheţele picante de varză roşieO reteta de pachetele picante de varza rosie din: orez, apa, varza rosie, ulei de floarea soarelui, ceapa, seminte de cumin, coriandru, scortisoara, chutney de mango, alune, linte, patrunjel, piper si suc de rosii. In această variantă actualizată a pacheţelelor umplute, frunzele dulci de varză roşie sunt umplute cu un amestec consistent de carne de…
Read more »

Retete internationale: Crema catalana

24 May 2012
Retete internationale: Crema catalanaO reteta de crema catalana din: galbenusuri, zahar tos, faina de porumb, coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara, lapte, smantana si zahar nerafinat. Ingrediente: 4 gălbenuşuri mari 70 g de zahăr tos 2 linguri de făină de porumb, cernută coaja rasă fin de la 1 lămâie coaja rasă fin de la 1 portocală 1…
Read more »

Salata de castraveti si capsuni

24 May 2012
Salata de castraveti si capsuniO reteta de salata de castraveti si capsuni din: otet de orez, marar, menta, boia dulce, sare, zahar brun, ulei de masline, capsuni, castravete, ceapa, ridichi si patrunjel. Aveţi astfel o salată potrivită în orice dietă deoarece vă aduce fibre în cantitate mare, vitamina A, C şi K, toate indispensabile aparatului cardiovascular. Ingrediente: 3 linguriţe…
Read more »

Budincă de cartofi şi pui

24 May 2012
O reteta de budinca de cartofi si pui din: carne tocata de pui, branza dulce, cascaval, cartofi, unt si marar verde. Ingrediente: 300 g carne tocata de pui 150 g branza dulce 150 g cascaval 5 cartofi 2 linguri de unt 5 fire de marar verde   Mod de preparare: Pui cartofii la fiert ca…
Read more »

Gulii călite

24 May 2012
Gulii căliteO reteta de gulii calite din: gulii, ceapa, zahar chimen, zahar, chimen, apa si otet de vin. O garnitura minunata pentru fripturile inabusite. Ingrediente: 600 g gulii 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingura zahăr chimen 100 ml apă ferbinte 1 lingură oţet de vin   Mod de preparare: Se decojesc guliile şse îndepărtează eventualele…
Read more »

Jeleu de mere

24 May 2012
Jeleu de mereO reteta de jeleu de mere din: mere, zahar, gelfix, apa de trandafiri si lamaie. Ingrediente: 1,7 l apa 1 kg mere ionatane 400 g zahar 1 plic gelfix 1 linguri apa de trandafiri 1 lamaie   Mod de preparare: Există numeroase varietăţi de mere, pentru această re­ţetă fiind indicate cele cu pulpa mai tare.…

Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditalini

24 May 2012
Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditaliniO reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal, usturoi, rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare, piper, scortisoara, apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan. Ingrediente: carne tocata 3 linguri de ulei vegetal 3 cepe rosii, tocate marunt 3 catei de usturoi, tocati 1/2 lingurita de…
Read more »

Croissant cu sos de cirese proaspete

24 May 2012
Croissant cu sos de cirese proaspeteO reteta de croissant cu sos de cirese proaspete din: marmelada de portocale, cirese, croissant, lapte, frisca, ulei de nuci si sos de ciocolata. Ingrediente: jumătate de ceaşcă de marmeladă de portocale 2 căni de cireşe proaspete, fără sâmburi 4 croissante 3 ouă, jumătate de ceaşcă de lapte 2 ceşti de frişca o linguriţă ulei…
Read more »

Cum se prepara chiftelute de cartofi (video)

24 May 2012
Cum se prepara chiftelute de cartofi (video)O reteta video despre cum se prepara chiftelute de cartofi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatois. Cum se prepara chiftelute de cartofi Pofta buna!
Read more »

Supă de gulii cu crutoane

24 May 2012
Supă de gulii cu crutoaneO reteta de supa de gulii cu crutoane din: unt, faina, gulii, curcuma, supa de legume, sare, smantana, paine, ulei de masline si sare cu aroma de usturoi. Ingrediente: 20 g unt 2 linguri faina 400 g gulioare 2 lingurite curcuma 800 ml supa de legume sare 200 m smantana 4 felii paine 1 lingura…
Read more »

Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară

24 May 2012
Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoarăO reteta de Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară din: pere, otet din vin rosu, zahar, miere, piper negru boabe, cuisoare, foi de dafin, scortisoara si lamai. Ingrediente: 1 kg pere mici 1,2 otet din vin rosu 500 g zahar 150 g miere 1 lingura piper negru boabe 1 lingurita cuisoare 2 foi de dafin…
Read more »

Spaghetti marinara

24 May 2012
Spaghetti marinaraSpaghetele sunt nişte paste subţiri, ca nişte fire, foarte cunoscute în întreaga lume. Se servesc în mod frecvent cu un sos de roşii, care poate conţine o mulţime de plante aromatice, printre care oregano şi busuioc. Spaghetele fierte se pot presăra cu mai multe feluri de brânză tare, precum Pecorino Romano sau Parmigiano Reggiano. Unele…
Read more »

Retete culinare: Rata cu portocale

24 May 2012
Retete culinare: Rata cu portocaleO reteta de rata cu portocale din: unt, busuioc, lichior de portocale, zahar, otet balsamic, apa, supa, suc de portocale, piept de rata, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 lingurita unt 1 lingurita busuioc 1 lingurita lichior portocale 1/2 lingurita zahar otet balsamic 1/2 cana apa 1/2 cana supa 1 cana suc proaspat de portocale…
Read more »

Salată crocantă cu gulii

24 May 2012
Salată crocantă cu guliiO reteta de salata crocanta cu gulii din: salata verde, gulii, ridichi, ardei grasi, suc de lamaie, ulei de masline, apa rece, zahar, sare si piper. Ingrediente: 3 căpăţâni salată verde 2 gulii 1 legătură ridichi 2 ardei graşi roşii sucul de la 1/2 lămâie 3 linguri ulei de măsline 1 lingură apă rece 1…
Read more »

Desert cu gem de afine

24 May 2012
Desert cu gem de afineO reteta de desert cu gem de afine din: faina, lapte, unt, zahar, oua, coaja de lamaie, sare, praf de copt si gem de afine. Ingrediente: 200 g faina 200 ml lapte dulce 200 g unt 150 g zahar 4 oua coaja rasa de lamaie 1 praf de sare 1 praf de copt gem de…
Read more »

Salată de pui cu brânză de capră şi fructe

24 May 2012
Salată de pui cu brânză de capră şi fructeO reteta de salata de pui cu branza de capra si fructe din: sunca de pui, boabe de struguri, pere, branza de capra, fistic, salata creata rosie, ulei, otet de mere, nectar de pere, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g sunca de pui 200 g boabe de struguri albi si negri 2 pere 200…
Read more »

Punch Bombay

24 May 2012
Punch BombayO reteta simpla de Punch Bombay din: rom brun, lichior de porotcale, suc de portocale, suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin alb si lamaie. Ingrediente: 12 cl rom brun 4 cl lichior de portocale 10 cl suc de portocale 10 cl suc de ananas 5 cl zeama de lamaie 4 cl…
Read more »

Legume în wok cu chifteluţe şi orez

24 May 2012
Legume în wok cu chifteluţe şi orezO reteta de legume in wok cu chiftelute si orez din: orez, sare, ceapa verde, morcovi, dovlecei, pastai de mazare verde, sfecla, muguri de soia, carne de vita, sos de soia, chili si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g orez basmati sare 1 legătură de ceapă verde 3 morcovi (cca. 275 g) 1 dovlecel…
Read more »

Friptură de primăvară

24 May 2012
Friptură de primăvarăO reteta de friptura de primavara din: cartofi, carne de porc, ardei gras, rosii, smantana, lapte, sare si untura. Ingrediente: 1,5 – 2 kg de cartofi 8-10 felii de carne de porc 1 ardei gras 2-3 rosii 500 ml smantana 400 ml lapte sare untura sau unt pentru uns tava   Mod de preparare: Baţi…
Read more »

Portocale în caramel cu cremă de sherry

24 May 2012
Portocale în caramel cu cremă de sherryO reteta de portocale in caramel cu crema de sherry din: portocale, zahar, suc de portocale, coaja de portocale, zahar tos, smantana, sherry si menta. Ingrediente: 6 portocale 75 g de zahăr nerafinat 100 ml de suc de portocale Coji de portocale glasate: coaja tăiată felii subţiri de la 3 dintre portocalele de mai sus…
Read more »

Legume prăjite cu sos iute de usturoi

24 May 2012
Legume prăjite cu sos iute de usturoiO reteta de legume prajite cu sos iute de usturoi din: ulei, usturoi, ghimbir, broccoli, porumb, ardei, castane si semine de susan. Ingrediente: 2 lingurite ulei vegetal sau de arahide 2 catei de usturoi, zdrobiti 3 linguri ghimbir tocat foarte fin 200 g buchetele de broccoli 300 g stiuleti de porumb pitic 1 ardei mare…
Read more »

Prajitura cu gem acrisor

24 May 2012
Prajitura cu gem acrisorO reteta de prajitura cu gem acrisor din: oua, zahar, ulei, faina, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praf de copt, gem acrisor, frisca si fructe uscate. Ingrediente: 5 oua 200 g zahar 200 ml ulei 300 g faina coaja rasa de la o lamaie esenta de vanilie 1 praf de copt 800 g gem…
Read more »

Piure de spanac cu smântână

24 May 2012
Piure de spanac cu smântânăO reteta de piure de spanac cu smantana din: spanac, unt, faina, lapte, sare, smantana, zeama de lamaie si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 75 g unt 50 g faina 1/4 l lapte sare 100 g smantana 1 lingurita zeama de lamaie putin piper   Mod de preparare: Cureti spanacul, îl speli în mai multe…
Read more »

Capsuni in ciocolata si fistic

24 May 2012
Capsuni in ciocolata si fisticO reteta de capsuni in ciocolata si fistic din: capsuni, ciocolata neagra, fistic, zahar brun si frisca. Cel mai bun sfat ca să vă bucuraţi de un gust divin este să alegeţi o ciocolată neagră, cu cel puţin 70% masă de cacao. In felul acesta, veti savura aroma adevărată prove­nită de la boabele de cacao,…
Read more »

Dieta de slabit cu 12 reguli

24 May 2012
Dieta de slabit cu 12 reguliObezitatea şi supraponderabilitatea sunt două dintre cele mai grave probleme la nivel mondial. Dacă în trecut vorbeam despre lipsa conştientizării acestei probleme globale, în prezent o mare parte dintre persoanele supraponderale şi obeze urmează diferite regimuri pentru a pierde în greutate. Cu toate acestea, rezultatele vizibile întârzie să apară deoarecele majoritatea persoanelor cu probleme de…
Read more »

Fasole cu ardei dulci

23 May 2012
Fasole cu ardei dulciO reteta de fasole cu ardei dulci din: ulei de masline, sunca de curcan, ceapa, usturoi, fasole, orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos tabasco. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 3 sunca de curcan taiate fasii 1 ceapa potrivita tocata fin Adaugare la lista de cumparaturi 2 ardei grasi colorati diferit (rosu,…
Read more »

Cartofi noi gratinaţi cu legume

23 May 2012
Cartofi noi gratinaţi cu legumeO reteta de cartofi noi gratinati cu legume din: cartofi, smantana, fasole verde, supa instant, rosii, ceapa, ardei capia, nucsoara, oregano, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 700 g cartofi noi 300 ml smantana 400 g fasole verde 150 ml supa instant 500 g rosii 1 ceapa 2 ardei capia 50 ml ulei nucsoara macinata 1…
Read more »

Dulceaţă de caise şi migdale

23 May 2012
Dulceaţă de caise şi migdaleO reteta de dulceata de caise si migdale din: caise, zahar, migdale, zeama de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 1, 25 kg caise 1 kg zahar 100 g migdale 300 ml apa 1 lamaie (zeama) 1 bucatica de ghimbir proaspat (circa 2 cm)   Mod de preparare: Pentru prepararea acestei dulceţi, ai grijă să alegi fructe…
Read more »

Chiftelute in sos de rosii

23 May 2012
Chiftelute in sos de rosiiO reteta de chiftelute in sos de rosii din: carne de vita, ceapa, usturoi, pesmet, branza, patrunjel, sare de mare, piper, ou, ulei de masline, vin alb si zahar tos. Ele pot alcătui şi un delicios fel principal – servite cu orez preparat la aburi sau consumate cu pâine ţărănească înmuiată în sos. Ingrediente: 500…
Read more »

Ştevie scăzută cu ciuperci

23 May 2012
Ştevie scăzută cu ciuperciO reteta de stevie scazuta cu ciuperci din: stevie, orez, ciuperci, concentrat de legume, ceapa verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg stevie 1 cescuta orez cu bob lung 100 g ciuperci 2-3 lingurite concentrat de legume 3 fire ceapa verde 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureti si speli legumele…
Read more »

Retete culinare: Fasole gatita

23 May 2012
Retete culinare: Fasole gatitaO reteta de fasole gatita din: fasole uscata, sunca de curcan, ceapa, zahar brun, ketchup, melasa, praf de mustar si piper. Ingrediente: 225 g fasole uscata spalata, scursa si aleasa 2 felii de sunca de curcan taiate in doua pe diagonala 1 ceapa mare tocata 4 linguri zahar brun 4 linguri ketchup fara adaos de…
Read more »

Borş cu perişoare din dovlecei

23 May 2012
Borş cu perişoare din dovleceiO reteta de bors cu perisoare din dovlecei din: morcovi, radacina de patrunjel, ardei, ceapa, bors, patrunjel, dovlecel, oua, branza dulce, gris, marar si sare. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 radacina de patrunjel sau pastarnac 1 ardei 1 ceapa 3 rosii 400 ml bors 1 legatura patrunjel pentru perisoare: 1 dovlecel mic 2 oua 200 g…
Read more »

Cod cu sos romesco

23 May 2012
Cod cu sos romescoO reteta de cod cu sos romesco din: fileuri de cod, ulei de masline, migdale, usturoi, ceapa, boia, rosii, frunze de dafin, sare de mare, piper, paine alba, patrunjel si otet sherry. Romesco este un preparat specific Cataloniei, unde este servit frecvent ca sos. Se pregateste fileul de cod la cuptor cu un strat generos…
Read more »

Cireşe in vin

23 May 2012
Cireşe in vinO reteta de cirese in vin din: cirese, vin rosu, apa, zahar, scortisoara si lichior de cirese. Ingrediente: 20 cirese mari, dulci 1 pahar vin rosu 2 pahare apa 5 linguri zahar 1 baton de scortisoara lichior de cirese (facultativ)   Mod de preparare: Pune la fiert apa şi zahărul într-o cratiţă. Când începe să…
Read more »

Desert cu gem

23 May 2012
Desert cu gemO reteta de desert cu gem din: lapte, drojdie, faina, zahar pudra, sare, oua, galbenus, unt, smantana, gem de capsuni, rom zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente: 150 ml lapte 20 g drojdie 500 g faina 50 g zahar pudra 1 praf de sare 2 oua 1 galbenus 50 g unt 3 linguri smantana grasa…
Read more »

Ciorbă de lobodă

23 May 2012
Ciorbă de lobodăO reteta delicioasa de ciorba de loboda din: ceapa, morcov, telina, ulei, loboda, orez, oua, otet, tarhon, patrunjel, sare, piper si faina. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 linguri ulei 8 legaturi loboda 2 linguri orez 3 oua 2 linguri otet 1 legatura tarhon 1 legatura patrunjel sare piper faina   Mod de…
Read more »

Varză dulce-acrisoară

23 May 2012
Varză dulce-acrisoarăO reteta de varza dulce acrisoara din: ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, ardei, varza, zahar brun, piper, salvie si otet de orez. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mare rosie taiata bucatele 2 morcovi, taiati betigase 1 ardei rosu taiat bucatele 1 varza mica alba tocata fin 2 linguri zahar brun piper…
Read more »

Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir

23 May 2012
Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbirO reteta de dulceata de fructe uscate cu ghimbir din: fructe uscate, zahar brun, ghimbir si lamaie. Ingrediente: 450 g fructe uscate mixte (caise, prue, smochine, curmale) 300 g zahar brun 100 g ghimbir proaspat 1,2 l apa 1 lamaie   Mod de preparare: Pune fructele uscate într-un vas cu apă şi lasă-le la înmu­iat…
Read more »

Pandişpan cu capşune

23 May 2012
Pandişpan cu capşuneO reteta de pandispan cu capsune din: oua, unt, zahar pudra, esenta de vanilie, faina si capsune. Ingrediente: 5 oua 200 g unt 175 g zahar pudra o lingurita esenta de vanilie 100 g faina 500 g capsune   Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul pudra. Se adauga un praf de sare si…

Sos bolognese cu carne

23 May 2012
Sos bolognese cu carneSosul clasic pentru spaghete, cunoscut în întrega lume, nu este de fapt decât o versiune simplificată a adevăratului sos bolognese. Desigur, acest sos cu carne a suferit multe modificări, dar din fericire Accademia Italiana della Cucina a stabilit anumite reguli în ce priveşte modul său de preparare. Conform Academiei, un sos bolognese autentic se face…
Read more »

Merluciu cu cartofi

23 May 2012
Merluciu cu cartofiO reteta de merluciu cu cartofi din: file de merluciu, usturoi, ulei de masline, boia dulce, vin alb, ceapa, cartofi, sare de mare, piper si mazare. Ingrediente: 750 g de file de merluciu 4 căţei de usturoi, curăţaţi 5 linguri de ulei de măsline 1 lingură de boia dulce 125 ml de vin alb sec…
Read more »

Cocktail Old City

23 May 2012
Cocktail Old CityO reteta simpla de Cocktail Old City din: hiptotiq, absolut citron si sweer and sour. Ingrediente: 40 ml Hipnotiq 20 ml Absolut Citron Sweer and Sour   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele prin metoda shake & strian si se toarna intr-un pahar Martini, racit inainte. Se foloseste garnish de lamaie verde.
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu cirese si zmeura

23 May 2012
Reteta zilei: Tarta cu cirese si zmeuraO reteta de tartacu cirese si zmeura din: cirese, zmeura, zahar vanilat, scortisoara, amidon de porumb, suc de lamaie, ou, faina, unt, galbenus de ou, zahar, sare si apa rece. Ingrediente pentru umplutura: Cirese fără sâmburi Zmeură 1/4 ceasca de zahar vanilat 1/4 lingurita de scortisoara 1 lingurita de amidon de porumb sucul de 1/2…
Read more »

Tortilla cu legume la grătar şi feta

23 May 2012
Tortilla cu legume la grătar şi fetaO reteta de tortilla cu legume la gratar si feta din: legume la gratar, amestec mexican, avocado, suc de lime, rosii cherry, tortilla, rucola si branza feta. Ingrediente: 325 g de legume la gratar congelate 1 lingurita amestec mexican de condimente sau (boia dulce, chilli, usturoi, ceapa si chimion) 1 avocado mic, curatat si tocat…
Read more »

Ghiveci de dovleac si vinete

23 May 2012
Ghiveci de dovleac si vineteO reteta de ghiveci de dovleac si vinete din: ulei de masline, ceapa, stiuleti de porumb, dovleac, vanata, ardei rosu, vin alb, supa de legume, piper, migdale, usturoi, coaja rasa de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare taiata in 8 12 stiuleti de porumb pitic 1/2 dovleac placintar mare…
Read more »

Terci de ovaz cu banane si capsuni

23 May 2012
Terci de ovaz cu banane si capsuniO reteta de terci de ovaz cu banane si capsuni din: fulgi de ovaz, scortisoara, zahar, lapte, banane, capsuni si iaurt. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 1/2 lingurita de scortisoara, plus extra pentru servit 4 lingurite de zahar 450 ml de lapte degresat 3 banane, feliate 400 g capsuni, taiate pe jumatate 150 g…
Read more »

Chifteluţe de porumb

23 May 2012
Chifteluţe de porumbO reteta de chiftelute de porumb din: faina, praf de copt, oua, boabe de porumb, ceapa verde, ardei iute, coriandru, piper, ulei de floarea soarelui, nasturel, iaurt, ceapa verde, menta verde, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Aceste chifteluţe se prepară din boabe de porumb fragede amestecate cu aluat gros, aromat cu coriandru proaspăt.…
Read more »

Punch Claret

23 May 2012
Punch ClaretO reteta simpla de Punch Claret din: bordeaux alb, zeama de lamaie si sirop de grenadine. Ingrediente: 1 sticla de bordeaux alb 3 cl zeama de lamaie 8 cl sirop de grenadine   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu ghata intr-o cana, apoi turnam in pahare de punch, umplute la jumatate cu gheata.
Read more »

Ardei iuţi umpluţi

23 May 2012
Ardei iuţi umpluţiO reteta de ardei iuti umpluti din: ardei iuti, fileuri de ansoa, usturoi, ton in ulei, capere, ulei de masline, oregano, sare, piper si otet. Ingrediente: 12 ardei iuti rosii, rotunzi (proaspeti) 5 fileuri de ansoa in ulei (conserva) 1 catel de usturoi 180 g ton in ulei (conserva) 5-6 capere desarate 200 ml ulei…
Read more »

Paella cu pui si chorizo

23 May 2012
Paella cu pui si chorizoO reteta de paella cu pui si chorizo din: orez, pulpe de pui, sare de mare, piper, carnati chorizo, ulei de masline, ardei, usturoi, vin alb, supa de pui, sofran, boia de ardei, mazare, rosii, frunze de patrunjel si lamaie. Desi isi are originale in Valencia, paella se prepară acum în fiecare regiune din Spania.…
Read more »

Budincă de porumb în stil tex mex

23 May 2012
Budincă de porumb în stil tex mexO reteta de budinca de porumb in stil tex mex din: lapte praf, faina, lapte semidegresat, praf de chilli, zahar, cumin, ou, albus, boabe de porumb si ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri lapte praf degresat 2 linguri faina 225 ml lapte semidegresat 55 g ardei rosu taiat in cubulete 1 lingura praf de chilli nu…
Read more »

Bot de viţel cu castraveţi, ţelină şi fasole

23 May 2012
Bot de viţel cu castraveţi, ţelină şi fasoleO reteta de bot de vitel cu castraveti, telina si fasole din: bot de vitel, telina, morcov, ceapa, castravete, fasole uscata, frunze de menta, oett, lamaie, rosie, patrunjel, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 400 g bot de vitel tânăr 4 tulpini de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 castravete mare 80 g fasole…
Read more »

Conopidă crocantă cu parmezan şi migdale

23 May 2012
Conopidă crocantă cu parmezan şi migdaleO reteta de conopida crocanta cu parmezan si migdale din: conopida, stafide, pesmet, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 675 g conopida mare rupta in buchetele 75 g stafide 5 linguri pesmet fin 2 linguri parmezan proaspat ras 1 lingura fulgi de migdale 2 lingurite ulei de masline 2…
Read more »

Salată de păstrăv brun şi pancetta crocantă

23 May 2012
Salată de păstrăv brun şi pancetta crocantăO reteta de salata de pastrav brun si pancetta crocanta din: pastrav brun, ameste de salate, cartofi, morcovi, rosii cherry, raci, ou, usturoi, patrunjel, capere, fileuri de ansoa, cimbrisor, miez de paine, pancetta, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 păstrăvi bruni de 200-250 g fiecare 200 g amestec de salate şi flori…
Read more »

Rasol in sos cu rozmarin

23 May 2012
Rasol in sos cu rozmarinO reteta de rasol in sos cu rozmarin din: rasol de vita, unt, vin rosu, ciuperci, rozmarin, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, pasta de ardei iute, usturoi, pasta de tomate si paine. Ingrediente: 800 g rasol de vită alb fără os 100 g unt 200 ml vin roşu 400 g ciu­perci 1-2 crenguţe rozmarin…
Read more »

Amestec de arome picante

23 May 2012
Amestec de arome picanteO reteta de amestec de arome picante din: morcovi, telina, ceapa, praz, ardei iute, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 tije de telina 1 ceapa alba mare 1 bucata de praz 1 ardei iute rosu 20 ml ulei de masline extravirgin sare piper   Mod de preparare: Curăţă morcovii, ceapa…
Read more »

Dulceaţă de dovleac cu cardamom

23 May 2012
Dulceaţă de dovleac cu cardamomO reteta de dulceata de dovleac si cardamom din: dovleac, zahar, lamaie, seminte de cardamom si apa. Ingrediente: 1 kg dovleac curatat, fara coaja 800 g zahar 1 lamaie 5-6 seminte de cardamom 2 pahare de apa   Mod de preparare: Pune-le într-o cratiţă împreună cu 2 pahare de apă şi o bucată de coajă…
Read more »

Tortilla

22 May 2012
TortillaO reteta de tortilla din: cartofi, ulei de masline, ceapa, sare de mare, piper si oua. Renumita Tortilla si-a castigat titlul de mâncare naţională – tortilla espanola. Pe teritoriul Spaniei, există o mulţime de reţete diferite de tortilla – în Valencia, aceasta este preparată îndeosebi cu orez şi cu şuncă, în timp ce în Granada,…
Read more »

Fettuccine Alfredo

22 May 2012
Fettuccine AlfredoIn Italia, dar nu numai puteţi cumpăra paste făinoase proaspete, cum ar fi tagliatelle, fettuccine, tortellini sau ravioli, de la orice supermarket local, pentru a le prepara acasă, în Roma, pastele fettuccine cu ouă, făcute în casă, sunt considerate o specialitate, mai ales atunci când sunt combinate cu bogatul sos Alfredo, care este foarte cremos.…
Read more »

Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galben

22 May 2012
Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galbenO reteta de salata de ton cu rosii confiate si pepene galben din: file de ton, zahar de trestie, zahar tos, ierburi aromatice, rosii, pepene galben, ulei extravirgin de masline, sare de mare si rucola. Ingrediente: 250 g file de ton, bucată întreagă 40 g zahăr de trestie 20 g zahăr tos 1 legătură de…
Read more »

Brânză în ulei

22 May 2012
Brânză în uleiO reteta de branza in ulei din: telemea maturata, ulei de masline extravirgin, capere, boabe de piper rosu si oregano. Ingrediente: 400 g telemea maturata 200 ml ulei de masline extravirgin 1 lingura capere desarate 1 lingurita boabe de piper rosu oregano   Mod de preparare: Incălzeşte puţin uleiul împreună cu boabele de piper roşu…
Read more »

Cocktail Orange Egg Nogg

22 May 2012
Cocktail Orange Egg NoggO reteta simpla de Cocktail Orange Egg Nogg din: cointreau, oua, lapte, sirop de portocale, frisca, scortisoara si coaja de portocala. Ingrediente: 12 cl Cointreau 4 oua 12 cl alpte 12 cl sirop de portocale 8 cl frisca lichida scortisoara coaja de portocale razuita   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu 4 linguri de gheata…
Read more »

Bobi cu Jamon Iberico

22 May 2012
Bobi cu Jamon IbericoO reteta de Bobi cu Jamon Iberico din: bob, sare de mare, piper, ulei de masline, jamon iberico, ceapa, usturoi si patrunjel. Acesta este un amestec spaniol clasic şi unul dintre aperitivele tapas cel mai simplu de preparat. Vă recomand să folosiţi Jamon Iberico, datorită gustului său deosebit de nuci – o puteţi găsi în…
Read more »

Pastrav cu ciuperci sotate

22 May 2012
Pastrav cu ciuperci sotateO reteta de pastrav cu ciuperci sotate din: pastravi, vin alb dulce, ciuperci, unt, rosii cherry, sare grunjoasa, piper, usturoi, capere, zeama de lamaie, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi 250 ml vin alb dulce 800 g ciuperci 100 g unt 300 g roşii cherry sare grunjoasă piper negru măcinat o legătură usturoi…
Read more »

Reteta zilei: Paste cu carnati picanti

22 May 2012
Reteta zilei: Paste cu carnati picantiO reteta de paste cu carnati picanti din: paste, sos de paste, carnati picanti, unt, ceapa, ardei gras si rosii in bulion. Ingrediente: paste sos de paste carnati picanti unt ceapa ardei gras 1 cutie rosii in bulion   Mod de preparare: Se taie carnatii felii subtiri si se prajesc in unt topit cateva minute.…
Read more »

Frigărui de fructe cu sos de fructul pasiunii şi limes

22 May 2012
Frigărui de fructe cu sos de fructul pasiunii şi limesO reteta de Frigărui de fructe cu sos de fructul pasiunii şi limes din: caspuni, struguri, mango, pepene galben, kiwi, ananas, suc de limes, fructul pasiunii si zahar fin. Ingrediente: 100 g de capsuni, taiate in jumatate 8 boabe de struguri fara seminte 100 g bucati de mango 100 g bucati de pepene galben 2…
Read more »

Piure cu rucola si ricotta

22 May 2012
Piure cu rucola si ricottaO reteta de piure cu rucola si ricotta din: cartofi, unt, sare grunojasa, rucola si ricotta. Ingrediente: un kg cartofi noi 75 g unt sare grunjoasă 300 g rucola 200 g ricotta   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă clocotită cu o linguriţă de sare. După ce au…
Read more »

Salată de roşii cu arpagic şi măcriş

22 May 2012
Salată de roşii cu arpagic şi măcrişO reteta de salata de rosii cu arpagic si macris din: rosii, spanac, macris, arpagic verde, hasma, ierburi aromatice, supa de legume, ulei extravirgin de masline, zahar, sare, piper, ulei de arahide, otet de vin alb, otet de vin rosu si zahar. Ingrediente: 16 roşii cherry, coapte 16 roşii cherry, verzi 4 roşii de mărime…
Read more »

Curry de ciuperci, mazăre şi cartofi

22 May 2012
Curry de ciuperci, mazăre şi cartofiO reteta de curry de ciuperci, mazare si cartofi din: ceapa, usturoi, ghimbir, ulei de masline, ciuperci, condiment de curry, cartofi, boabe de mazare si iaurt. Ingrediente: 1 ceapa mica taiata bucati 3 catei de usturoi curatati 2 linguri ghimbir proaspat taiat feliute 3 linguri apa plus 225 ml apa 2 lingurite ulei de masline…
Read more »

Varza rosie in ulei

22 May 2012
Varza rosie in uleiO reteta de varza rosie in ulei din: varza rosie, vin alb, apa, foi de dafin, boabe de piper, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 2 kg varza rosie 1 sticla vin alb sec (750 ml) 1 pahar apa 4 foi de dafin 5 boabe de piper ulei de masline extravirgin sare   Mod…
Read more »

Creveti cu usturoi

22 May 2012
Creveti cu usturoiO reteta de creveti cu usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, ardei rosii, sare de mare, piper, patrunjel si felii de lamaie. Folosiţi creveţi foarte proaspeţi, pentru a fi siguri că veţi obţine un preparat dulce şi suculent. Mâncaţi-i cu mâna şi nu uitaţi să puneţi la îndemână un castron pentru cochiliile goale şi…
Read more »

Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki

22 May 2012
Salată din peşte crud şi spumă de tzatzikiO reteta de salata din peste crud si spuma de tzatziki din: ton, somon afumat, file de sola, arpagic, amestec de salate, rosie, iaurt, smantana, usturoi, marar, sos de soia alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 100 g ton proaspăt 100 g somon afumat 100 g file de solă 6 fire de…

Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki

22 May 2012
Salată din peşte crud şi spumă de tzatzikiO reteta de salata din peste crud si spuma de tzatziki din: ton, somon afumat, file de sola, arpagic, amestec de salate, rosie, iaurt, smantana, usturoi, marar, sos de soia alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 100 g ton proaspăt 100 g somon afumat 100 g file de solă 6 fire de…
Read more »

Cartofi cu smântână si somon

22 May 2012
Cartofi cu smântână si somonO reteta de cartofi cu smantana si somon din: cartofi, unt, ulei de masline, sare grunjoasa, usturoi, somon file afumat, smantana, mascarpone, zeama de lamaie si marar. Ingrediente: un kg cartofi noi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline sare grunjoasă 4 căţei usturoi în coajă 300 g somon file afumat 300 ml smântână…
Read more »

Supă rece cu migdale, usturoi şi struguri

22 May 2012
Supă rece cu migdale, usturoi şi struguriO reteta de supa rece cu migdale, usturoi si struguri din: paine, migdale, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet sherry, fulgi de migdale si gheata. Ingrediente: 200 g de pâine albă, ţărănească 150 g de migdale 1 căţel de usturoi mare, curăţat şi tocat mare 200 ml de ulei de măsline extravirgin, plus încă puţin…
Read more »

Omleta cu ardei, sunca si rosii

22 May 2012
Omleta cu ardei, sunca si rosiiO reteta de omleta cu ardei, sunca si rosii din: oua, albusuri, ulei de masline, ardei, ceapa verde, sunca, branza cheddar si toast. Pentru că se folosesc mal puţine gălbenuşuri, conţinutul de grăsimi e mai mic. In schimb, albuşurile sunt bogate în proteine şi furnizează lecitină, care inhibă absorbţia colesterolului. Ingrediente: 2 oua si 3…
Read more »

Iepure în ulei

22 May 2012
Iepure în uleiO reteta de iepure in ulei din: iepure, masline, rozmarin, telina, morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, vin alb, boabe de piper, ulei de masline extravirgin, otet alb, sare si piper. Ingrediente: 1/2 iepure de casa 10 masline negre fara samburi 2 crengute de rozmarin 2 tije de telina 1 morcov 1 ceapa 2 foi…
Read more »

Punch Jamaica

22 May 2012
Punch JamaicaO reteta simpla de Punch jamaica din: rom alb, rom jamaica, siropd e grenadine, suc de ananas, zeama de lamaie si fructe. Ingrediente: 8 cl rom alb 8 cl rom jamaica 4 cl sirop de grenadine 8 cl suc de ananas 4 cl zeama de lamaie bucati de fructe diferite   Mod de preparare: Punem…
Read more »

Salată de mazăre cu lămâie

22 May 2012
Salată de mazăre cu lămâieO reteta de salata de mazare cu lamaie din: mazare, ulei de masline, esalote, usturoi si coaja de lamaie. Ingrediente: 675 g mazare dulce verde 2 lingurite ulei de masline 2 esalote taiate solzisori (sau jumatate cantitate ceapa de apa) 1 catel de usturoi tocat fin 1 lingura coaja de lamaie rasa   Mod de…
Read more »

Rulouri cu branza

22 May 2012
Rulouri cu branzaO reteta de rulouri cu branza din: faina, unt, boia, lapte si branza cheddar. Ingrediente: 200 g faina, amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 50 g unt, moale 1 lingurita de boia 100-125 ml de lapte 50 g de branza Cheddar maturata, rasa   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7.…
Read more »

Cartofi noi pane

22 May 2012
Cartofi noi paneO reteta de cartofi noi pane din: cartofi, oua, unt, lapte, sare grunjoasa, cascaval, muschi afumat de porc, unt, usturoi, faina si pesmet. Ingrediente: un kg cartofi noi 3 ouă 50 g unt 150 ml lapte dulce sare grunjoasă Pentru umplutură: 200 g caşcaval 250 g muşchi afumat de porc 50 g unt 2-3 căţei…
Read more »

Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate

22 May 2012
Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizateO reteta de Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate din: pepene verde, ulei de masline, zahar pudra, iaurt, unt, miere si nuci. Ingrediente: 1 pepene verde mic sau jumatate de pepne verde mediu putin ulei de masline zahar pudra, pentru a presara pe deasupra 400-500 g de iaurt grecesc nuci caramelizate: 15…
Read more »

Ardei gras si ceapa in otet

22 May 2012
Ardei gras si ceapa in otetO reteta de ardei gras si ceapa in otet din: ceapa, zahar, otet alb, ardei grasi, cimbru, boabe de piper, cuisoare, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1 kg ceapa 50 h zahar 1 l otet alb 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1 crenguta cimbru 5-6 boabe de piper 2-3 cuisoare 2…
Read more »

Cum se prepara Cocktail cu capsuni (video)

22 May 2012
Cum se prepara Cocktail cu capsuni (video)O reteta video despre cum se prepara cocktail cu capsuni, o bautura deosebit de delicioasa si gustoasa, rapida si sanatoasa. Cum se prepara Cocktail cu capsuni
Read more »

Buccatini all’amatriciana

22 May 2012
Buccatini all’amatricianaAceasta mancare clasică, făcută din paste fainosase, îşi are originea în Amatrice, un orăşel din nord-estul Romei. Buccatini all’amatriciana se face din nişte paste asemănătoare cu spaghetele, dar mai groase şi găurite, care se numeiesc for buco, adică „găurite”. Sosul amatriciana clasic cuprinde pancetta sau guanaciale (o şuncă neafumată) şi roşii. Bucatatini all’amatriciana Ingrediente: 300 ml…
Read more »

Punch de primavara

22 May 2012
Punch de primavaraO reteta simpla de Punch de primavara din: rom alb, suc de limeta, salatica si suc de grepfrut. Ingrediente: 8 cl rom alb 8 cl suc de limeta salatica 0,7 l suc de grepfrut   Mod de preparare: Lasam ingredientele cu gheata in bol 15 minute, apoi servim in pahare pentru bauturi lungi.
Read more »

Salată de cartofi cu capere

22 May 2012
Salată de cartofi cu capereO reteta de salata de cartofi cu capere din: cartofi, capere in otet, oua, ardei grasi in otet, ansoa, telina, busuioc, patrunjel, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 30 g capere in otet 2 oua 2 ardei grasi in otet 4 ansoa conservate in sare 1 tulpina de telina…
Read more »

Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezan

22 May 2012
Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezanO reteta de rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan din: rosii, paine integrala, parmezan, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun si apa. Ingrediente: 900 g rosii mari 55 g paine integrala 3 linguri parmezan proaspat ras 1 lingurita ulei de masline Pentru glazura: 5 linguri otet balsamic 2 linguri zahar brun 2 linguri…
Read more »

Biscuiţi cu cereale

22 May 2012
Biscuiţi cu cerealeO reteta de biscuiti cu cereale din: unt, lapte condensat, miere, fulgi de porumb, fulgi de ovaz, faina, amestec pentru budinca de canilie si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 1 pahet de unt de 250 g 200 g de lapte condensat 175 g miere 175 g fulgi de porumb, plus cativa extra 175 g fulgi de…
Read more »

Tigaie asortată de cartofi cu bacon

22 May 2012
Tigaie asortată de cartofi cu baconO reteta de tigaie asortata de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, bacon, cimbru, boia, sare grunjoasa, ardei capia, pasta de chilli, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, patrunjel si varza murata. Ingrediente: 600 g cartofi noi mai mari o ceapă mare 200 g bacon cimbru verde boia iute şi dulce sare grunjoasă 2…
Read more »

Sos de ananas cu portocale şi scorţişoară

22 May 2012
Sos de ananas cu portocale şi scorţişoarăO reteta de sos de ananas cu portocale si scortisoara din: ananas, portocale, scortisoara, zahar si lichior. Ingrediente: 1/2 ananas 2 portocale zemoase 2 batoane de scortisoara 2 linguri zahar 30 ml lichior Grand Marnier   Mod de preparare: Stoarce portocalele şi strecoară zeama, toarn-o într-o crăticioară şi adaugă zahărul. Pune vasul pe foc şi…
Read more »

Reteta zilei: Orez cu pui

21 May 2012
Reteta zilei: Orez cu puiO reteta de orez cu pui din: orez, rosii, usturoi, ceapa, ulei vegetal, praf de chilli, morcovi, porumb, mazare, sare, pui si coriandru. Ingrediente: 2 cesti de orez alb 3-4 rosii 1 căţel de usturoi 1/2 ceapa medie 2 linguri de ulei vegetal 1/2 lingurita praf de chili 1/2 cana morcovi cuburi 1/2 ceasca de…
Read more »

Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate

21 May 2012
Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscateO reteta de Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate din: manatarci, mere, zeama de lamaie, seminte de pin, fistic, alune, tuica de pere, busuioc rosu, ulei extravirgin de masline si sare de mare. Ingrediente: 350 g mânătărci curăţate 300 g mere Golden Delicious 1 măr Granny Smith 1 linguriţă de zeamă de lămâie…
Read more »

Sparanghel şi mazăre călite cu susan

21 May 2012
Sparanghel şi mazăre călite cu susanO reteta de Sparanghel şi mazăre călite cu susan din: seminte de susan, sparanghel, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi si mazare. Ingrediente: 2 lingurite seminte de susan 550 g sparanghel 1 lingurita ulei de masline 115 g ceapa rosie tocata fin 1 catel de usturoi taiat in felii 140 g mazare congelata   Mod…
Read more »

Sos de piersici cu votcă

21 May 2012
Sos de piersici cu votcăO reteta de sos de piersici cu votca din: piersici, votca, lamaie, zahar brun si frunze de menta. Ingrediente: 3 pierisici 2 linguri votca 1 lamaie 2 linguri zahar brun 4-5 frunze mici de menta   Mod de preparare: Curăţă piersicile de sâmburi şi de coajă şi taie-le bucăţi. Pune-le într-un castron cu zahărul brun…
Read more »

Punch de portocale si grepfrut

21 May 2012
Punch de portocale si grepfrutO reteta de Punch de portocale si grepfrut din: portocale, grepfrut, limeta, zahar, lichior de portocale, grenadine, vin rose si sampanie. Ingrediente: 3 portocale 3 grepfruturi 1 limeta 50 g zahar 4 cl lichior de portocale 3 cl sirop de grenadine 1 sticla de vin rose 1 sticla de sampanie   Mod de preparare: Curatam…
Read more »

Tort cu nuca si sirop de mirodenii

21 May 2012
Tort cu nuca si sirop de mirodeniiO reteta de tort cu nuca si sirop de mirodenii din: unt, oua, coniac, coaja si zeama de portocala, zahar tos, scortisoara, cuisoare, faina, praf de copt, crutoane si miez de nuca. Ingrediente: unt topit, pentru uns 5 ouă mari, gălbenuşurile separate de albuşuri 2 linguri de coniac coaja rasă şi zeama de la 1…
Read more »

Fusilli cu pesto şi chifteluţe de ton

21 May 2012
Fusilli cu pesto şi chifteluţe de tonO reteta de fusilli cu pesto si chiftelute de ton din: fusilli, busuioc, ulei de masline extravirgin, usturoi, fistic, nuci, parmezan, smantana, ton, ceapa verde, pesmet, patrunjel, seminte de pin si ou. Ingrediente: 500 g fusilli 1 punga busuioc proaspat 4 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 2 linguri de fistic crud,…
Read more »

Clafoutis de cireşe

21 May 2012
Clafoutis de cireşeO reteta de clafoutis de cirese din: cirese, oua, zahar, zahar vanilat, sare, lapte, rom si faina. Ingrediente: 500 g cirese 4 oua 80 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 praf sare 380 ml lapte eventual 1 lingura de rom 140 g faina   Mod de preparare: Se unge o formă rotundă, mică, de…
Read more »

Salată de fileuri de solă şi sparanghel

21 May 2012
Salată de fileuri de solă şi sparanghelO reteta de Salată de fileuri de solă şi sparanghel din: fileuri de sola, icra de somon, sparanghel, smantana, votca, lamaie, zahar, zmeura, otet balsamic, otet de vin alb, untisor, arpagic verde, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de solă 40 g icre de somon 8 bucăţi de sparanghel de mărime…
Read more »

Cum se prepara Cocktail June Bug (video)

21 May 2012
Cum se prepara Cocktail June Bug (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail June Bug, o bautura foarte delicioasa si gustoasa. Cum se prepara Cocktail June Bug
Read more »

Tarte cu migdale si mandarine

21 May 2012
Tarte cu migdale si mandarineO reteta de tarta cu migdale si mandarine din: faina, migdale, zahar, unt, galbenus, unt, marmelada si inghetata. Ingrediente: 150 g faina 100 g migdale macinate 100 g zahar 150 g unt rece 1 galbenus (mediu) faina pentru suprafata de lucru unt si faina pentru formele de tarta iti mai trebuie: 2 linguri marmelada sau…
Read more »

Salata cu sos de smantana

21 May 2012
Salata cu sos de smantanaO reteta de salata cu sos de smantana din: rosii, ananas, banane, salata verde, smantana, portocale, lamaie, zahar si sare. Ingrediente: 4 roşii cu pulpă tare 1 ananas 2  banane 1/2 inimă de salată verde 2 dl smântână lichidă 2 portocale întregi 1 lămâie zahăr sare   Mod de preparare: Spălaţi inima de salată verde,…
Read more »

Sos de mere verzi, banane şi rom

21 May 2012
Sos de mere verzi, banane şi romO reteta de sos de mere verzi, banane si rom din: mar verde, crema de iaurt, banane, rom alb, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 mar verde 150 g crema de iaurt dulce 1/2 banane (nu foarte dulce) 3 linguri rom alb 1 lingura zahar 1/2 zeama de lamaie   Mod de preparare: Spală…
Read more »

Cartofi noi prăjiţi cu usturoi

21 May 2012
Cartofi noi prăjiţi cu usturoiO reteta de cartofi noi prajiti cu usturoi din: ulei de masline, usturoi, ghimbir, seminte de fenicul, cumin, curcuma, cartofi si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 catei mari de usturoi necuratati de coaja 3 felii mari de ghimbir necuratate de coaja 2 lingurite seminte de fenicul 2 lingurite cumin 2…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu