luni, 1 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #12


Retete de Paste:

Prajitura cu crema

14 June 2012
Prajitura cu cremaO reteta de prajitura cu crema din: unt, faina alba, praf de copt, sare de mare, zahar tos, esenta de vanilie, oua, lapte integral, smantana, zahar tos, faina de porumb, esenta de rom, ciocolata neagra, unt, smantana si esenta de vanilie. umpluta cu crema de lapte, această prăitură divină, stratificată are deasupra o glazură de…
Read more »

Bors cu verdeturi

14 June 2012
Bors cu verdeturiO reteta de bors cu verdeturi din: spanac, loboda, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ardie grasi, cartofi, rosii, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g spanac, loboda 1 morcov mare 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 2 cepe 50 ml ulei 2 ardei grasi 2 catofi 4 rosii 1 l bors 1 legatura…
Read more »

Cafea cu lapte si lichior

14 June 2012
Cafea cu lapte si lichiorO reteta de cafea cu lapte si lichior din: cafea cu lapte si lichior. Ingrediente: 300 g cafea cu lapte 15 cl lichior de cafea   Mod de preparare: Mixam bine cafeaua cu lapte rece si lichiorul, apoi servim in pahare de lichior.
Read more »

Risotto cu sparanghel, mentă şi lămâie

14 June 2012
Risotto cu sparanghel, mentă şi lămâieO reteta de risotto cu sparanghel, menta si lamaie din: sparanghel, risotto, supa de pui, unt, parmezan, menta, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, piper si ulei de masline extravirgin. Este un risotto simplu şi delicios. Ingrediente: 2 legături de sparanghel, curăţate de capetele lemnoase risotto de bază 700 ml supă fierbinte de…
Read more »

Retete simple si ieftine

13 June 2012
Retete simple si ieftineRetete gustoase si ieftine: Prăjitură cu mac şi fructe   O reteta de prajitura cu mac si fructe din: unt, zahar, oua, faina, lapte, seminte de mac, praf de copt, unt, faina, suc de lamaie, oua, unt si fructe de sezon. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 4 oua 200 g faina 3 linguri…
Read more »

File de cod cu legume

13 June 2012
File de cod cu legumeO reteta de file de cod cu legume din: file de cod, morcovi, conopida, broccoli, ulei, oregano, vin alb sec, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de cod 2 morcovi 300 g conopida 200 g broccoli 50 ml ulei 1 lingurita oregano uscat 100 ml vin alb sec 1 lamaie sare piper  …
Read more »

Cafea instant inghetata

13 June 2012
Cafea instant inghetataO reteta de cafea instant inghetata din: cafea instant naturala, miere de albine, smantana, fructe si scortisoara. In primul rând, înainte de orice înghetată făcută în casă uitaţi de ou, indiferent că vorbim de gălbenuş sau albuş. Se folosea în reţetele vechi. Oul crud poate fi o bombă pentru sănătate, deci îl excludem. Ingrediente: cafea…
Read more »

Salată de dovlecei, feta şi mentă

13 June 2012
Salată de dovlecei, feta şi mentăO reteta de salata de dovlecei, feta si menta din: dovlecei, rucola, branza feta si menta. Ingrediente: 2 dovlecei 100 g rucola 200 g de branza feta, sfaramata frunzele de la 1 legatura de menta   Mod de preparare: Se taie dovleceii în fâşii subţiri, folosind cuţitul econom (cojitorul de cartofi). Se aşază împreună cu…
Read more »

Creveti cu orez

13 June 2012
Creveti cu orezO reteta de creveti cu orez din: creveti decorticati, orez, ulei de masline, pasta de tomate, sofran, lamaie, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 150 g orez 50 ml ulei de masline 1 lingurita pasta de tomate un varf cutit de sofran 1 lamaie 1 catel de usturoi 1 legatra marar…
Read more »

Cupe cu fructe in sirop vanilat

13 June 2012
Cupe cu fructe in sirop vanilatO reteta de cupa cu fructe in sirop vanilat din: zahar, prune, esenta de vanilie, frisca, vin, coaja de portocala si zeama de portocala. Ingrediente: 100 g zahar 400 g prune, taiate sferturi, fara samburi 2 linguri esenta de vanilie 300 ml frisca lichida 3 linguri apa de flori sau vin alb, dulce si parfumat…
Read more »

Omletă cu Brie şi bacon cu salată

13 June 2012
Omletă cu Brie şi bacon cu salatăO reteta de omleta cu brie si bacon cu salata din: ulei de masline, bacon afumat, oua, chives, branza brie, otet de vin rosu, mustar dijon, castravete si ridichi. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g de bacon afumat 6 oua, batute usor 1 legatura mica de chives, tocata 100 g de branza Brie,…
Read more »

Porc cu masline

13 June 2012
Porc cu maslineO reteta de porc cu masline din: muschi de porc, ulei de masline, masline, boia de ardei dulce, supa de carne, usturoi, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii muschi de porc 100 ml ulei de masline 200 g masline fara samburi 1 lingura boia de ardei dulce 200 ml supa de carne…
Read more »

Paste la cuptor, cu sos si legume

13 June 2012
Paste la cuptor, cu sos si legumeO reteta de paste la cuptor, cu sos si legume din: cascaval, ciuperci, dovlecei, ardei gras, rosii in suc, usturoi, patrunjel, paste, unt, faina, mustar, lapte, ulei de masline si oregano. Ingrediente: 150 g cascaval, razuit 250 g ciuperci, taiate felii 2 dovlecei, taiate bucati 1 ardei gras, taiat felii 1 conserva de 400 g…
Read more »

Bors de rosii

13 June 2012
Bors de rosiiO reteta de bors de rosii din: ceapa verde, morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina paturnjel 2 cartofi 800 g rosii proaspete sau in bulion 50 ml ulei 500 ml bors 1 legatura patrunjel, leustean sare piper  …
Read more »

Sos caramel

13 June 2012
Sos caramelO reteta de sos caramel din: betisor de vanilie, smantana si zahar tos.Un sos plin de savoare, ideal ca topping fierbinte la îngheţată. Se asociază minunat şi cu gaufre de Liege Ingrediente: un betisor de vanilie, taiat in lungime 450 ml smantana 200 g zahar tos   Mod de preparare: Curăţaţi seminţele de vanilie şi…
Read more »

Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de afine si miere

13 June 2012
Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de afine si miereO reteta de cotlet de porc cu sos de afine si miere din: cotlete de porc, scortisoara, chimion, coriandru, ardei rosu, cuisoare, sare, piper, ulei de masline, afine, ceapa, usturoi, suc de lamaie, suc de portocale, miere, coriandru si oregano. Ingrediente: 4 cotlete de porc scorţişoară chimion coriandru ardei roşu cuişoare sare piper ulei de…
Read more »

Risotto cu pangrattato picant

13 June 2012
Risotto cu pangrattato picantO reteta de Risotto cu pangrattato picant din: coaja rasa de lamaie, ardei iuti, usturoi, fileuri de ansoa, paine cioabatta, ulei de masline, risotto, supa de legume, unt, parmezan, sare de mare si piper negru. Ingrediente: coaja rasă de la o lămâie 3 ardei iuţi uscaţi 4 căţei de usturoi, curăţaţi 6 fileuri de anşoa…
Read more »

Salata de taitei si creveti aromati

13 June 2012
Salata de taitei si creveti aromatiO reteta de salata de taitei si creveti aromati din: taitei cu ou, ulei de susan, ulei de arahide, ceapa verde, germeni de fasole, usturoi, ardei iute, creveti, zahar brun si sos de soia. Ingrediente: 250 g taitei cu ou 1 lingura ulei de susan, plus extra pentru servit 1 lingura ulei de arahide  legatura…
Read more »

Placinta Mojito cu menta, branza si covrigei

13 June 2012
Placinta Mojito cu menta, branza si covrigeiO reteta de placinta Mojita cu menta, branza si covrigei din: covrigei, unt, crema de branza, zahar, limete, frunze de menta si frisca. Ingrediente: 250 g pesmet din covrigei sarati pisati 5 linguri unt 250 g crema de branza 100 g zahar 2 lamai verzi (limete) 3 linguri frunze de menta tocate marunt 400 ml…
Read more »

Costite la grătar cu salata coleslaw

13 June 2012
Costite la grătar cu salata coleslawO reteta de Costite la grătar cu salata coleslaw din: costite de porc, pasta de tomate, ceapa, usturoi, boabe de piper, cuisoare, ardei rosii uscate, sare de mare, piper, melasa, ceapa, miere, sos worcestershire, pasta de tomate, mustar, otet de cidru, tabasco, zeama de lamaie, varza, morcovi, maioneza si zahar tos. Costitele sunt o alegere…
Read more »

Salată grecească de pui şi quinoa

13 June 2012
Salată grecească de pui şi quinoaO reteta de salata greceasca de pui si quinoa din: quinoa, unt, ardei rosu, usturoi, fileuri de pui, ulei de masline extravirgin, rosii, masline, ceapa rosie, branza feta, menta, zeama si coaja de lamaie. Ingrediente: 225 g de quinoa 25 g unt 1 ardei iute rosu, fara seminte si tocat fin 1 catel de usturoi,…
Read more »

Risotto — retetă de bază

13 June 2012
Risotto — retetă de bazăO reteta de risotto din: supa de legume sau de pui, ulei de masline, unt, ceapa, telina, orez si vin alb. Ingrediente: un litru de supă de legume sau de pui 2 linguri ulei de măsline o lingură unt o ceapă mare, curăţată şi tocată mărunt 4-5 tulpini de ţelină, curăţate şi tocate mărunt 600…
Read more »

Paella rapida

13 June 2012
Paella rapidaO reteta de paella rapida din: ceapa, ardei gras, usturoi, orez, crevete, ulei de masline, boia iute, boia dulce, concentrat de peste si mazare. Ingrediente: 1 ceapa mica tocata 2 bucati ardei gras, taiati felii subtiri 2 catei de usturoi, zdrobiti 250 g orez pentru paella (cu bobul rotund) 300 g crevete 2 linguri ulei…
Read more »

5 feluri de a prepara friptura

13 June 2012
5 feluri de a prepara fripturaFriptură tartar clasică Tăiaţi cubuleţe 400 g de file de porc. într-un bol, bateţi 2 gălbenuşuri cu 1 lingură de sos Worcestershire şi cu puţin piper de Cayenne. Adăugaţi carnea cu 2 castraveciori tocaţi mărunt, 1 ceapă verde tocată, 1 linguriţă de muştar de Dijon, 2 fileuri de anşoa tăiate mărunt şi 1 mână de…
Read more »

Burgeri cu vinete şi halloumi

13 June 2012
Burgeri cu vinete şi halloumiO reteta de burgeri cu vinete si halloumi din: ulei de masline, ceapa, vanata, zahar brun, ardei copt, pasta harissa, ciabatta si humus. Ingrediente: 2 1/2 linguri ulei de masline 2 cepe, feliate foarte fin 1/2 vanata, taiata in 8 felii rotunde 1 lingura de zahar brun 1 ardei copt, din borcan, tocat 2 lingurita…
Read more »

Prăjitură cu mac şi fructe

13 June 2012
Prăjitură cu mac şi fructeO reteta de prajitura cu mac si fructe din: unt, zahar, oua, faina, lapte, seminte de mac, praf de copt, unt, faina, suc de lamaie, oua, unt si fructe de sezon. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 4 oua 200 g faina 3 linguri lapte 3 linguri seminte de mac 1 lingurita praf de…
Read more »

Shake de rubarba

13 June 2012
Shake de rubarbaO reteta simpla de Shake de rubarba din: lapte, rubarba, zahar pudra, frisca, zahar vanilat, sirop de zmeura, rachiu de zmeura, migdale si scortisoara. Ingrediente: 0,7 l lapte 500 g rubarba 150 g zahar pudra 100 ml frisca lichida 2 plicuri de zahar vanilat 5 linguri de sirop de zmeura 4 cl rachiu de zmeura…
Read more »

Caneloni din clatite

13 June 2012
Caneloni din clatiteO reteta de Caneloni din clatite din: carne tocta de vita, ceapa, usturoi, rosii in suc, clatite, chilli, supa de vita si bulion. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ceapa mare, tocata marunt 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 conserva de 400 g rosii in suc, taiate bucati 8 clatite – cumparate de-a…
Read more »

Despre Risotto

13 June 2012
Despre RisottoDacă aţi mai gătit risotto, ştiţi că fierberea durează circa 40 de minute; şi-atunci cum se face că la restaurant ţi-l aduc în zece minute după ce ai dat comanda? E foarte simplu. De obicei se pune o cantitate mai mare la fiert, iar când e pe jumătate gata se ia de pe foc şi…
Read more »

Paste carbonara cu broccoli si carnati

13 June 2012
Paste carbonara cu broccoli si carnatiO reteta de paste carbonara cu borccoli si carnati din: ulei de masline, carne de porc, oua, parmezan, spaghete, broccoli si usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline carnea scoasa din 8 carnati de porc, facuta chiftelute 3 oua 50 g de parmezan, ras, plus extra pentru servire 300 g de spaghete 1 capatana de…
Read more »

Prajitura cu bezea

13 June 2012
Prajitura cu bezeaO reteta de prajitura cu bezea din: faina, unt, glbenusuri, zahar pudra, smantana, praf de copt, zeama de lamaie, zahar vanilat, nuci, gem de caise, albusuri, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 250 g unt (cat mai gras) 4 galbenusuri 100 g zahar pudra 2 linguri smantana 1 lingurita praf de copt 1…
Read more »

Burgeri cu brânză cu mucegai albastru

13 June 2012
Burgeri cu brânză cu mucegai albastruO reteta de burgeri cu branza cu mucegai albastru din: carne slaba de vita, ceapa rosie, branza de mucegai albastru, arpagic, sos tabasco, sos worcestershire, mustar, sare de mare, piper, ulei de masline, chiflte, frunze de salata, rosii, avocado si maioneza. Branza cu mucegai albastru dă un plus de savoare acestor delicioşi burgeri preparaţi în…
Read more »

Sos de ciocolată

13 June 2012
Sos de ciocolatăO reteta de sos de ciocolata din: zahar tos, ciocolata neagra si pudra de cacao. O garnitură încântătoare la multe deserturi şi fructe, cum sunt perele coapte şi îngheţata de vanilie. Ingrediente: 225 gzahăr tos 100 g ciocolată neagră, tăiată 25 g pudră de cacao, de bună calitate, cernută   Mod de preparare: Puneţi 300…

Plăcintă de pui la oală

13 June 2012
Plăcintă de pui la oalăO reteta de placinta de pui la oala din: unt, ceapa, telina, morcovi, faina, supa de pui, smantana, sare de mare, piper, piept de pui, foitaj si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 ceapa mare, curatata si tocata 3 tulpini de telina, curate si taiate cubulete 1 morcov mare, curatat si taiat cubulete 50 g…
Read more »

Negresa cu menta

13 June 2012
Negresa cu mentaO reteta de negresa cu menta din: ciocolata neagra, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, esenta de menta, sare, faina, biscuiti, frisca si frunze de menta. Ingrediente: 125 g ciocolata neagra 100 g unt 125 g zahar 3 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de menta 1/4 lingurita sare 125 g…
Read more »

Retete culinare: Piept de pui umplut

13 June 2012
Retete culinare: Piept de pui umplutO reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, feta, costita, vin alb, cartofi noi, patrunjel, fasole verde, mustar cu boabe intregi, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente:  4 bucati mici de piept de pui, fara pielita, dezosat 140 g feta, taiata cuburi 8 felii costita 100 ml vin alb, sec 500…
Read more »

Supă rece de roşii şi avocado

13 June 2012
Supă rece de roşii şi avocadoO reteta de supa rece de rosii si avocado din: rosie, avocado, ceapa, ardei gras, suc de lamaie, suc de rosii, iaurt, arpagic, sare si piper. Ingrediente: 1 roşie coaptă bine, curăţată de coajă şi tăiată felii 2 fructe de avocado, curăţate de coajă şi tăiate felii 1 ceapă tăiată felii 1 ardei gras, tocat…
Read more »

Gnocchi cu coada de bou

13 June 2012
Gnocchi cu coada de bouO reteta de gnocchi cu coada de bou din: aluat de gnocchi, ulei de masline, coada de bou, telina, ceapa, morcovi, praz, vin alb, seminte de fenciul, boabe de ienupar, scortisoara, ardei iute, sare de mare, piper negru, pasta de rosii, oregano, salvie, unt si parmezan. Ingrediente: aluat de gnocchi ulei de măsline o coadă…
Read more »

Retete gustoase si simple

12 June 2012
Retete gustoase si simpleRetete gustoase si simple: Prajitura cu inghetata de cirese   O reteta de prajitura cu inghetata de cirese din: frisca, unt, fulgi de ciocolata alba, esenta de vanilie, cirese, pesmet si inghetata de vanilie. Ingrediente:  100 ml frisca batuta din smantana 2 linguri unt 350 g fulgi de ciocolata alba 1 lingurita esenta de vanilie…
Read more »

Kedgeree

12 June 2012
KedgereeIn secolele XIX si XX, această mâncare, o adevărată chintesenţă a bucătăriei englezeşti, constituia piesa de rezistenţă a micului dejun servit în zonele rurale. Denumirea ei provine din India, care pe atunci era o colonie a Imperiului Britanic. Cuvântul kedgeree este derivat din termenul khichri, care denumeşte o mâncare făcută din orez, linte şi ouă…
Read more »

Chiftele de somon

12 June 2012
Chiftele de somonO reteta de chiftele de somon din: cartofi fainosi, somon, ketchup, mustar, coaja rasa de lamaie, patrunjel, marar, faina, oua, pesmet si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450g de cartofi făinoşi, tăiaţi în bucăţi 350g de somon (3 fileuri) 2 linguriţe de ketchup 1 linguriţă de muştar coaja rasă de la 1/2 lămâie, plus felii…
Read more »

Gumbo de Louisiana cu fructe de mare

12 June 2012
Gumbo de Louisiana cu fructe de mareO reteta de Gumbo de Louisiana cu fructe de mare din: ulei vegetal, faina alba, ceapa telina, ardei rosii, usturoi, carnati chorizo, supa de peste, carne de crab, ceapa verde, piper de cayenne, sare de mare, piper, stridii si frunze de patrunjel. Ingrediente: 6 linguri de ulei vegetal 5 linguri de făină albă 2 cepe…
Read more »

Pilaf cu chorizo

12 June 2012
Pilaf cu chorizoO reteta de pilaf cu chorizo din: ulei de masline, ceapa, carnati chorizo, usturoi, boia afumata, rosii, orez basmati, supa de legume, lamaie, frunze de dafin si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mare, feliată fin 250g de cârnaţi chorizo 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 linguriţă de boia afumată 400 g…
Read more »

Tort cu crema de lamaie

12 June 2012
Tort cu crema de lamaieO reteta de tort cu crema de lamaie din: faina integrala, unt, zahar pudra, oua, frisca, zahar tos, coaja si zeama de lamaie, coaja si zeama de portocale. Coaja de portocala va intensifica gustul absolut delicios. Ingrediente: 250 g faina integrale 150 unt sarat, rece, taiat cuburi 50 g zahar pudra, plus pentru presarat 4…
Read more »

Gnocchi cu rucola si sos de unt

12 June 2012
Gnocchi cu rucola si sos de untO reteta de Gnocchi cu rucola si sos de unt din: rucola, gnocchi, sare de mare, piper, unt, supa de legume, coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: o legătură de rucola aluat de gnocchi sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 125 g unt un polonic de apă sau supă de legume coaja rasă…
Read more »

Doradă cu salsa de mango şi lime

12 June 2012
Doradă cu salsa de mango şi limeO reteta de dorada cu salsa de mango si lime din: dorada, condimente cajun, coaja si zeama de lime, ulei, mango, orez ardei chilli, avocado, ceapa verde, coriandru si fasole verde. Ingrediente: 4 dorade, curăţate 2 linguri de condimente cajun coaja rasă şi zeama de la 1 lime 1 lingură de ulei 1 mango copt,…
Read more »

Pavlova cu alune, piersici si zmeura

12 June 2012
Pavlova cu alune, piersici si zmeuraO reteta de pavlova cu alune, piersici si zmeura din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de mere, alune, baton de vanilie, frisca, piersici si zahar pudra. Ingrediente: 4 albusuri 225 g zahar tos 2 lingurite amidon 2 lingurite otet de mere 50 g alune, rumenite si tocate 1 baton de vanilie 300 ml frisca lichida…
Read more »

Aripi de pui cu sos de smântână şi arpagic

12 June 2012
Aripi de pui cu sos de smântână şi arpagicO reteta de aripi de pui cu sos de smantana si arpagic din: faina, boia de ardei, piper de cayenne, sare de mare, aripi de pui, unt, sos iute, piper negru, usturoi, ulei vegetal, lamaie, smantana, maioneza, arpagic si zeama de lamaie. Ingrediente: 3-4 linguri de făină albă 1 linguriţă de boia de ardei puţin…
Read more »

Tort de ciocolată, cafea şi fistic

12 June 2012
Tort de ciocolată, cafea şi fisticO reteta de tort de ciocolata, cafea si fistic din: oua, zahar tos, migdale, zahar pudra, unt, faina integrala, cacao, cafea espress, fistic, unt, esenta de vanilie, gem de cirese si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 albusuri si 3 oua 200 g zahar tos 100 g migdale, macinate 100 g zahar pudra 50 g unt, topit…
Read more »

Gnocchi cu ciuperci şi salvie

12 June 2012
Gnocchi cu ciuperci şi salvieO reteta de Gnocchi cu ciuperci şi salvie din: gnocchi, ulei de masline, ciuperci, ardei iute, usturoi, sare de mare, unt, supa de legume, frunze de patrunjel si parmezan. Ingrediente: aluat de gnocchi ulei de măsline 150 g ciuperci sălbatice de diverse tipuri, curăţate şi rupte bucăţele 1/2 ardei iute roşu proaspăt, curăţat de seminţe…
Read more »

Sosuri: Cremă englezească

12 June 2012
Sosuri: Cremă englezeascăO reteta de crema englezeasca din: lapte, betisor de vanilie, galbenusuri si zahar tos. Un sos cremos, cu o consistenţă uşoară, care se aromează tradiţional cu vanilie. Serviţi-l fierbinte sau rece, ca garnitură la orice tip de desert, precum piersicile. Ingrediente: 250 ml lapte un beţişor de vanilie, tăiat în lungime 3 gălbenuşuri 30 g…
Read more »

Muri

12 June 2012
MuriIn multe regiuni din India şi Bangladesh se găteşte deseori orez expandat sau muri (cunoscut in unele părţi şi ca mur sau mure, iar în dialectul indian Tulu sub denumirea de churmuri sau kurlu). Acesta se obţine încălzind boabele de orez într-un cuptor umplut cu nisip. Orezul expandat obţinut prin acest procedeu este mai puţin…
Read more »

Cocktail cu lapte de migdale si inghetata

12 June 2012
Cocktail cu lapte de migdale si inghetataO reteta simpla de Cocktail cu lapte de migdale si inghetata din: lapte, migdale, zahar, pastai de vanilie, lichior de oua, inghetata de caramel, inghetata de ciocolata si ciocolata. Ingrediente: 3/4 l lapte 50 g migdale maruntite fin 40 g zahar miezul unei pastai de vanilie 2 linguri de lichior de oua 250 ml inghetata…
Read more »

Gnocchi cu brânză gorgonzola dulce

12 June 2012
Gnocchi cu brânză gorgonzola dulceO reteta de gnocchi cu branza gorgonzola dulce din: aluat de gnocchi, sare de mare, piper negru, branza gorgonzola dulce, unt, smatana, maghiran si parmezan. Ingrediente: aluat de gnocchi sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 2   linguri de brânză gorgonzola dulce 3  linguri de unt 6 linguri de smântână groasă frunzele de la…
Read more »

Legume coapte cu dressing de tahini

12 June 2012
Legume coapte cu dressing de tahiniO reteta de legume coapte cu dressing de tahini din: dovlecei, ardei grasi, vanata, ceapa verde, ulei de masline, harissa, tahini, zeama de lamaie, iaurt grecesc, menta, cuscus si paine pita. Ingrediente: 2  dovlecei, tăiaţi în bucăţi 3  ardei graşi roşii, fără seminţe şi tăiaţi în bucăţi 1  vânătă mare, tăiată în bucăţi 8 fire…
Read more »

Paste cu ricotta şi dovlecei

12 June 2012
Paste cu ricotta şi dovleceiO reteta de paste cu ricotta si dovlecei din: ulei de masline, salota, dovlecei, usturoi, paste, buduioc, coaja rasa de lamaie, parmezan, seminte de pin si ricotta. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 şalotă, tocată fin 4 dovlecei, tăiaţi pe jumătate şi feliaţi fin 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 300g din pastele preferate…
Read more »

Parfe din spuma de ciocolata

12 June 2012
Parfe din spuma de ciocolataO reteta de parfe din spuma de ciocolata din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, ciocolata alba, oua, zahar tos si foite de ciocolata. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, 70% cacao 100 g ciocolata cu lapte 100 g ciocolata alba 9 oua separate 3 linguri zahar tos foite de ciocolata pentru ornat   Mod de preparare:…
Read more »

Reţetă de bază pentru gnocchi cu cartofi

12 June 2012
Reţetă de bază pentru gnocchi cu cartofiReţetă de bază pentru gnocchi cu cartofi din: cartofi, ulei de masline, nucsoara, sare de mare, piper, galbenus de ou si faina. Ingrediente: 6 cartofi mijlocii ulei de masline 1/2 nucsoara rasa sare de mare si piper negru proaspat macinat un galbenus de la un ou mare 1-2 maini de faina simpla faina semolina  …
Read more »

Supă-cremă de scoici

12 June 2012
Supă-cremă de scoiciO reteta de supa crema de scoici din: scoici, ulei de masline, bacon, ceapa, telina, cartofi, usturoi, unt, faina, supa de pui, smantana, frunze de telina, frunza de dafin, sare de mare, piper si patrunjel. Considerata drepta une dintre cele mai gustoase supa americane, această reţetă este consistentă şi cremoasă, cu o aromă deosebită, dată…
Read more »

15 retete culinare

12 June 2012
15 retete culinare15 retete culinare:   Jambalaya Originară din sudul Statelor Unite, această mâncare cu nume exotic îmbină influentele culinare europene, africane şi americane de la sfârşitul secolului XVII. In mod tradiţional, jambalaya se făcea într-o singură cratiţă,, în care se puneau laolaltă diverse feluri de carne, legume şi orez. Restul il gasiti aici.   Ciuperci cu…
Read more »

Prajitura cu inghetata de cirese

12 June 2012
Prajitura cu inghetata de cireseO reteta de prajitura cu inghetata de cirese din: frisca, unt, fulgi de ciocolata alba, esenta de vanilie, cirese, pesmet si inghetata de vanilie. Ingrediente:  100 ml frisca batuta din smantana 2 linguri unt 350 g fulgi de ciocolata alba 1 lingurita esenta de vanilie 1 kg cirese 300 g pesmet din biscuiti de ovaz…
Read more »

Gnocchi

12 June 2012
GnocchiIn italiană, gnocchi înseamnă „cocoloaşe” şi se pot face în mai multe moduri. In Toscana, se prepară cu ricotta şi condimente. La Roma, pentru a prepara gnocchi alia romana, se decupează bucăţi de aluat din făină semiluna, care se acoperă apoi cu brânză şi se prăjesc sau se frig pe grătar. Dar cele mai cunoscute…
Read more »

Blue Moon

12 June 2012
Blue MoonO reteta simpla de Cocktail Blue Moon din: rom alb, curacao albastru, inghetata de vanilie, frisca, lapte si menta proaspata. Ingrediente:  4 cl rom alb 2 cl Curacao albastru 1 glog de inghetata de vanilie 2 cl frisca lichida 10 cl lapte menta proaspata   Mod de preparare: Mixam romul, Curacao, frisca, laptele si inghetata…
Read more »

Orez Pilau

12 June 2012
Orez PilauExistă nenumărate variante ale acestei reţete internaţionale, după cum există şi nenumărate denumiri care i se dau: pillaw, pilaf, pulau sau plov. Pilau provine din Uzbekistan, unde se crede câ este una dintre cele mai vechi metode de preparare a orezului, datând din secolul XVII. Oricare ar fi numele sub care este cunoscută, mâncarea se…
Read more »

Lipie de legume

12 June 2012
Lipie de legumeO reteta de lipie de legume din: faina, lapte, oua, sare, ulei de masline, ciuperci, rosii, mazare, boabe de porumb, piper, oregano, ulei de plante, mozzarella si usturoi verde. Ingrediente: 100 g faina integala 125 ml lapte 4 oua sare 1 lingurita ulei de masline 125 g ciuperci Champignon 2 rosii 150 g mazare 300…
Read more »

Inghetata de fructe cu branza

12 June 2012
Inghetata de fructe cu branzaO reteta de inghetata de fructe cu branza din: zahar, oua, frisca, esenta de vanilie, crema de branza, suc de lamaie, coaja de lamaie si fructe. Ingrediente: 500 g zahar 4 oua 200 ml frisca batuta din smantana 2 lingurite esenta de vanilie 250 g crema de branza, mascarpone 2 linguri suc de lamaie 1…

Friptură de vită cu sos chimichurri

12 June 2012
Friptură de vită cu sos chimichurriO reteta de friptura de vita cu sos chimichurri din: patrunjel, oregano, usturoi, salota, fulgi de chilli, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de vin rosu, steak de vita, cartofi prajiti si salata. Ingrediente: 1 legatura mica de patrunjel, tocat grosier 1/2 lingurita de oregano, proaspat sau uscat 2 catei de usturoi 1 salota,…
Read more »

Raviolini cu telină si cimbru

12 June 2012
Raviolini cu telină si cimbruO reteta de raviolini cu telina si cimbru din: faina, piure de spanac, oua, ulei de masline, telina, cimbru, sare de mare, piper negru, usturoi, ardei iute, unt, parmezan si trufa. Ingrediente: 600 g făină 50 ml piure de spanac 5 ouă ecologice mari ulei de măsline o rădăcină mare de ţelină, curăţată şi tăiată…
Read more »

Chiftelute de crab

12 June 2012
Chiftelute de crabO reteta de chiftelute de crab din: carne de crab alb, ceapa, telina, mustar de dijon, maioneza, sos worcestershire, patrunjel, mirodenii, ulei vegetal, maioneza, lamaie si frunze de salata. Ingrediente: 500 g de carne de crab albă 1 ceapă mică, curăţată şi tocată mărunt 1 tulpină de ţelină, curăţată şi tocată mărunt 1 lingură de…
Read more »

Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru

12 June 2012
Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbruO reteta de Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru din: pui, telina, morcovi, praz, fenicl, cimbru, foi de dafin, aluat de paste, sare de mare, piper, branza gorgonzola, patrunjel, zeama de lamaie, parmezan si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un pui de 1,5 kg, preferabil ecologic 5 tulpini de ţelină, curăţate…
Read more »

Mini tarte cu crema de lamaie si bezea

12 June 2012
Mini tarte cu crema de lamaie si bezeaO reteta de mini tarte cu crema de lamaie si bezea din: mini tarte, crema de lamaie, coaja rasa de lamaie, albusuri si zahar tos. Ingrediente: 8 mini tarte – preparate dinainte 350 g crema de lamaie – de cumparat 2 lamai, coaja rasa 3 albusuri 175 g zahar tos   Mod de preparare: Preincalzeste…
Read more »

Sos de mărar

12 June 2012
Sos de mărarO reteta de sos de marar din: mustar integral, mustar de dijon, zahar, ulei de arahide, otet de vin alb si marar. Acest sos uşor dulce este garnitura cea mai răspândită la somonul marinat scandinav din imagine, sau la orice alt peşte afumat. Ingrediente: o lingură cu vârf de muştar integral o lingură cu vârf…
Read more »

Orez cu sofran

11 June 2012
Orez cu sofranŞofranul este cel mai scump condiment din lume, o uncie de şofran costând mai mult decât una de aur. Şofranul este obţinut din pistilurile galben-portocalii ale micii brânduşe purpurii (Crocus sativus). De la fiecare floare se obţin doar trei pistiluri, care se culeg cu mâna şi apoi sunt lăsate să se usuce. însă, pentru fiecare…
Read more »

Desert cu sos de lamaie si fructe

11 June 2012
Desert cu sos de lamaie si fructeO reteta de desert cu sos de lamaie si fructe din: biscuiti de ovaz, capsune, frisca, zahar, oua, suc de lamaie, coaja de lamaie si unt. Ingrediente: 200 g biscuiti de ovaz sau 4 felii de cozonac sau de pandispan 250 g capsune sau alte fructe de sezon 400 ml frisca batuta din smantana sosul…
Read more »

Dovleac gratinat cu parmezan

11 June 2012
Dovleac gratinat cu parmezanO reteta de dovleac gratinat cu parmezan din: dovleac, cartofi, ceapa rosie, parmezan, smantana, supa de pui, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1 dovleac, curatat si taiat felii 500 g cartofi noi, taiati felii 2 cepe mici rosii, curatate si taiate felii 50 g parmezan razuit 300 ml smantana 150 ml supa limpede de pui 2…
Read more »

Paste ravioli cremoase cu ou

11 June 2012
Paste ravioli cremoase cu ouO reteta de paste ravioli cremoase cu ou din: aluat pentru paste, branza ricott, nucsoare, sare de mare, piper, trufa neagra, oua, unt si parmezan. Această mâncare stârneşte întotdeauna exclamaţii de apreciere, deoarece gălbenuşurile sunt încă moi atunci când băgaţi furculiţa în ravioli — arată superb. Ingrediente: aluat pentru paste 250 g brânză ricotta de…
Read more »

Prajitura cu branza si fructe

11 June 2012
Prajitura cu branza si fructeO reteta de prajitura cu branza si fructe din: biscuiti de ovaz, unt, zahar, branza de vaci dulce, zahar, zeama de lamaie, zahar vanilat, sare, faina, oua, smantana, fructe si jeleu de coacaze. Ingrediente: 350 g biscuiti de ovaz sau amaretto pisati 150 g unt 100 g zahar umplutura: 750 g de branza de vaci…
Read more »

Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie

11 June 2012
Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâieO reteta de Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie din: cartofi, fasole verde, masline, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline, fileuri de cod, pancetta si tarhon. Ingrediente: 300 g de cartofi noi 100 g de fasole verde 1 mana de masline kalamata coaja rasa si zeama de la 1 lamaie…
Read more »

Dressing de brânză cu mucegai

11 June 2012
Dressing de brânză cu mucegaiO reteta de dressing de branza cu mucegai din: branza cu mucegai, vin alb, ulei light de masline si patrunjel. Foarte versatil, acest dressing fără egal poate fi servit cu legume, pere sau avocado, ca in cazul de faţă. Ingrediente: 80 g brânză cu mucegai fărâmicioasă (brânzele Roquefort sau Stilton sunt ideale) 80 ml oţet…
Read more »

Burgeri din pui cu ghimbir

11 June 2012
Burgeri din pui cu ghimbirO reteta de burgeri din pui cu ghimbir din: usturoi, ghimbir, ceapa verde, pui, coriandru, sos de peste, ulei de floarea soarelui, taitei cu ou, legume, sos de soia si sos dulce de chilli. Ingrediente: 1  căţei de usturoi, tocaţi grosier 1  bucată de ghimbir cât degetul mare, tocat 2  fire de ceapă verde, tocate…
Read more »

Frappe de ciocolata

11 June 2012
Frappe de ciocolataO reteta de frappe de ciocolata din: cacao, rachiu, frisca, inghetata de vanilie si praf de cacao. Ingrediente: 3/4 l cacao rece 1 paharel de rachiu (Weinbrand) 3 linguri de frisca lichida dulce 4 globuri de inghetata de vanilie praf de cacao   Mod de preparare: Cufundam marginea paharelor in apa si apoi le trecem…
Read more »

Reteta zilei: Focaccia

11 June 2012
Reteta zilei: FocacciaO reteta de focaccia din: drojdie, zahar, faina, sare, apa calda, ulei de masline si rozmarin. Ingrediente: 1 pachet drojdie uscată 1 lingura zahăr 4 căni făină 1 1/2 lingura sare 1 1/4 cani de apa calda ulei de măsline rozmarin tocat   Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în 1/4 cana de apa şi…
Read more »

La pignolata siciliana

11 June 2012
La pignolata sicilianaO reteta de La pignolata siciliana din: faina, zahar, miere, oua, ulei, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 450 g faina 200 g zahar 120 g miere 5 oua 200 ml ulei (pentru prajit) 1 lingurita coaja de lamaie rasa un varf de cutit sare   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron făina cu ouăle,…
Read more »

Tocăniţă delicioasă cu cartofi şi perniţe umplute cu rucola

11 June 2012
Tocăniţă delicioasă cu cartofi şi perniţe umplute cu rucolaO reteta de tocanita delicioasa cu cartofi si pernite umplute cu rucola din: carne de vitel, ulei de masline, sare de mare, piper, morcovi, ceapa rosie, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, faina, vin alb, rosii, paste, ulei de masline extravirgin, cartofi, nucsoara, parmezan, unt, rucola si zeama si coaja rasa de la o lamaie. O cină…
Read more »

Halva cu morcovi si nucă de cocos

11 June 2012
Halva cu morcovi si nucă de cocosO reteta de halva cu morcovi si nuca de cocos din: morcovi, lapte praf, zahar granulat, pastai de cardamom, fistic, migdale si nuca de cocos. Ingrediente: 2 kg de morcovi, curăţaţi 500 ml de lapte praf 500 g de zahăr granulat 50 g de unt nesărat seminţele de la 2 păstăi de cardamon, măcinate fin…
Read more »

Minestrone cu legume de vară

11 June 2012
Minestrone cu legume de varăO reteta de minestrone cu legume de vara din: ulei de masline, praz, telina, dovlecei, usturoi, supa de legume, sparanghel, mazare, fasole verde, busuioc si paine crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 2 fire de praz, tocate fin 2 tulpini de ţelină, tocate fin 2 dovlecei, tăiaţi în sferturi pe lungime, apoi tocaţi 4…
Read more »

Ravioli cu pecorino, cartofi şi mentă

11 June 2012
Ravioli cu pecorino, cartofi şi mentăO reteta de ravioli cu pecorino, cartofi si menta din: aluat de paste, cartofi, sare de mare, piper, unt, pecorino, nucsoara, coaja rasa de lamaie si menta. Ingrediente: aluat de paste 500 g cartofi sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 100 g unt, plus 2 cubuleţe 1-2 mâini de brânză pecorino (brânză tare…
Read more »

Hotdogs cu sos dulce de chilii

11 June 2012
Hotdogs cu sos dulce de chiliiO reteta de Hotdogs cu sos dulce de chilii din: carnati, ceapa, sos dulce de chilli si chifle. Ingrediente: 4 carnati grosi (picanti, daca iti plac) 2 cepe – rosii, albe sau una din fiecare 4 linguri sos dulce de chilli 2 linguri pasta de tomate 4 chifle pentru hotdogs   Mod de preparare: Se…
Read more »

Parjoale de ovaz cu salata de porumb

11 June 2012
Parjoale de ovaz cu salata de porumbO reteta de parjoale de ovaz cu salata de porumb din: ceapa, praz, unt, supa de legume, sare de mare, cimbru, maghiran, fulgi de ovaz, oua, mustar, boabe verzi de piper, usturoi verde, pesmet, ulei de masline, ceapa, ardei rosu, boabe de porumb, unt, smantana, praf de curry, boia de ardei dulce, tabasco si zahar.…
Read more »

Vinegretă â l’ancienne

11 June 2012
Vinegretă â l’ancienneO reteta de Vinegretă â l’ancienne din: mustar, otet de vin alb si ulei. Numele acestui dressing provine de la muştand cu seminţe integrale utilizat, cunoscut ca moutard â l’ancienne. Este prezentat aici alături de o salată de cartofi cu arpagic. Ingrediente: o lingură de muştar cu seminţe întregi 50 ml oţet de vin alb…
Read more »

Paste cu ricotta, busuioc si masline negre

11 June 2012
Paste cu ricotta, busuioc si masline negreO reteta de paste cu ricotta, busuioc si masline negre din: aluat de paste, busuioc, ricotta de bivolita, nucsoara, masline negre, parmezan, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii si otet balsamic. Ingrediente: aluat de paste o legătură mare de busuioc proaspăt 250 g ricotta de bivoliţă 1/4 nucşoară rasă o mână…
Read more »

Kulfi cu scortisoară

11 June 2012
Kulfi cu scortisoarăO reteta de kufli cu scortisoara din: lapte intergal, batoane de scortisoara si zahar granulat. Avand in compozitie doar trei ingrediente – lapte cu un conţinut scăzut de lactoză, zahăr şi aromă naturală sub formă de scorţişoară -, aceasta este o reţetă de kulfi (îngheţată indiană) uimitor de simplă. Imi place să congelez compoziţia în…
Read more »

Coaste de porc şi sos de chives

11 June 2012
Coaste de porc şi sos de chivesO reteta de Coaste de porc şi sos de chives din: coaste de porc, cola, seminte de susan, ketchup, zahar, sos de soia, sos warcestershire, sos dulce de chilli, boia, smantana, maioneza, chives si ceapa verde. Ingrediente: 2 şiruri coaste de porc 2 cutii de cola 2 linguriţe seminţe de susan (opţional) pentru sos: 8…
Read more »

Jambalaya

10 June 2012
JambalayaOriginară din sudul Statelor Unite, această mâncare cu nume exotic îmbină influentele culinare europene, africane şi americane de la sfârşitul secolului XVII. In mod tradiţional, jambalaya se făcea într-o singură cratiţă,, în care se puneau laolaltă diverse feluri de carne, legume şi orez. Modul de preparare — orezul se adaugă în mâncare în timpul fierberiii…
Read more »

Ciuperci cu ceapa verde şi usturoi

10 June 2012
Ciuperci cu ceapa verde şi usturoiO reteta de ciuperci cu ceapa verde si usturoi din: mazare, ciuperci, ulei de masline, feta, usturoi, patrunjel, coaja si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g mazare boabe 6 palarii de ciuperci mari 3 linguri ulei de masline 40 g feta, sfaramata 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingura patrunjel proaspat, tocat coaja rasa de…
Read more »

Cocktail cu suc de maracuja si lichior de piersici

10 June 2012
Cocktail cu suc de maracuja si lichior de piersiciO reteta simpla de Cocktail cu suc de maracuja si lichior de piersici din: lapte, suc de maracuja, zeama de lamaie, lichior de piersici, sorbet de lamaie, carambola si lamaita. Ingrediente: 3/8 l lapte 1/8 l suc de maracuja zeama unei jumatati de lamaie 1 paharel de lichior de piersici 250 ml sorbet de lamaie…
Read more »

Morzello catanzarese

10 June 2012
Morzello catanzareseO reteta de morzello catanzarese din: burta, ficat de vita, plaman de vita, rinichi de vita, ardei iute, foi de dafin, oregano, pasta de tomate, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g burta prefiarta 200 g ficat de vita 200 g plaman de vita 1 rinichi de vita 1 ardei…
Read more »

Dhal

10 June 2012
DhalO reteta de dhal din: linte, apa, frunze de curry, rosii, curcuma, boia de ardei iute, sare de mare, unt, panch phoran si ardei iute. Mancare de linte picanta sau dhal este un preparat indian comun şi se corsumă de obicei ca garnitură, cu orez sau pâine. Boabele şi mirodeniile alese variază de a o…
Read more »

Conopida cu branza si patrunjel

10 June 2012
Conopida cu branza si patrunjelOpareste 1 conopida, desfacuta buchete, pana cand se patrunde. Intr-un vas mic, pune pe foc 300 ml lapte, 25 g unt si 25 g faina. Amesteca si lasa sa fiarba pana cand sosul se ingroasa. Adauga 1 nucsoara razuita si 50 g cascaval razuit, amesteca si tine pe foc pana cand cascavalul se topeste. Adauga…

Biryani cu miel

10 June 2012
Biryani cu mielO reteta de biryani cu miel din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, radacina de ghimbir, fulgi de migdale, ulei vegetal, sare de mare, piper, apa, seminte de chimion, seminte de coriandru, scortisoara, seminte de cardamom, boabe de piper, orez basmati, unt, curcuma, frunza de dafin, cuisoare si anason stelat. Biryani este un preparat compus din…
Read more »

Fasole verde cu unt si migdale

10 June 2012
Fasole verde cu unt si migdaleFierbe in apa cu sare 400 g fasole verde, curatata de codite 5-6 minute, pana cand se patrunde. Intre timp, intr-un cas incinge 30 g unt si adauga 1 catel de usturoi zdrobit, si 25 g fulgi de migdale. Scurge fasolea de lichid si adauga in vas.Amesteca pentru a se unge uniform si serveste. Fasole…
Read more »

Reteta zilei: Cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza

10 June 2012
Reteta zilei: Cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branzaO reteta de cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza din: malai, lapte, apa, frunza de dafin, rozmarin, parmezan, sare, piper, spanac, ulei de masline, ceapa, branza si oua. Ingrediente: 1 cana malai 2 cani de lapte 1 1/2 cani de apa 1 frunza de dafin rozmarin tocat 1/2 cana parmezan sare, piper…
Read more »

Vinegretă de citrice

10 June 2012
Vinegretă de citriceO reteta de vinegreta de citrice din: zeama si coaja de portocala, zeama si coaja de lamaie, zeama si coaja de grepefruit si ulei. Acest dressing este ideal pentru salatele ce însoţesc carnea de gâscă, porc sau raţă chinezească. Ingrediente: zeama şi coaja rasă fin de la o portocală zeama şi coaja rasă fin de…
Read more »

Zuppa sarda di pane

10 June 2012
Zuppa sarda di paneO reteta de zuppa sarda di pane din: paine veche, supa de legume, suc de rosii, ulei de masline, ceapa, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paine veche 500 ml supa de legume 800 g suc de rosii 50 ml ulei de masline 1 ceapa 4-5 frunze de busuioc 50 g…
Read more »

Lasagne cu dovleac prăjit

10 June 2012
Lasagne cu dovleac prăjitO reteta de lasagne cu dovleac prajit din: foi de lasagne, seminte de coriandru, ardei iute, seminte de fenicul, scortisoara, dovleac, ulei de masline, sare de mare, piper, ierburi, zeama de legume, unt, parmezan si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: paste sau foi de lasagne o linguriţă seminţe de coriandru 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi…
Read more »

Supă rece cu morcovi şi ghimbir

10 June 2012
Supă rece cu morcovi şi ghimbirO reteta de supa rece cu morcovi si ghimbir din: ceapa, ghimbir, morcovi, supa de pui, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 1 ceapă mică, tocată fin o bucată de 4 centimetri de ghimbir cojit şi dat pe răzătoare 6 morcovi mari, tăiaţi în jumătate pe lungime şi apoi în bucăţi de 1 centimetru 3…
Read more »

Cocktail cu ceai de fructe si rachiu de zmeura

10 June 2012
Cocktail cu ceai de fructe si rachiu de zmeuraO reteta simpla de Cocktail cu ceai de fructe si rachiu de zmeura din: ceai de fructe, apa, indulcitor, rachiu de zmeura, zmeura si caise. Ingrediente: 3 plicuri de ceai de fructe 3/4 l apa indulcitor 8 cl rachiu de zmeura 1 ceasca de zmeura 4 caise   Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe…
Read more »

Costine alla nonna

10 June 2012
Costine alla nonnaO reteta de costine alla nonna din: coaste de porc, usturoi, fire de rozmarin, vin rose, suc de rosii, pasta de tomate si lamaie. Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc 4 catei de usturoi 2 fire de rozmarin 500 ml vin rose 500 ml suc de rosii 2 linguri pasta de tomate 1 lamaie  …
Read more »

Arroz a la tumbada

10 June 2012
Arroz a la tumbadaGastronomia de pe coastele Golfului Mexic, unde îşi are originea această mâncare, este evident influenţată de vecinătatea mării. Cel mai vechi şi mai mare oraş din Mexic, Veracruz, este renumit pentru mâncărurile pe bază de fructe de mare. Arroz a la tumpada seamănă cu paella sau cu risotto, incluzând diferite fructe de mare (creveţi, moluşte,…
Read more »

Vinegretă de castravete

10 June 2012
Vinegretă de castraveteO reteta de vinegreta de castravete din: castravete, otet de vin alb, mustar de dijon si ulei light. O variaţiune interesantă la vinegretă clasică. Delicioasă la păstrăv afumat. Ingrediente: o jumătate de castravete, circa 100 g 3 linguriţe de oţet de vin alb 3 linguriţe de muştar de Dijon 100 ml ulei light pentru salată,…
Read more »

Pita cu dovlecei si urda

10 June 2012
Pita cu dovlecei si urdaO reteta de pita cu dovlecei si urda din: faina, ou, urda, unt, smantana, dovlecei, marar, sare, piper si chimen. Ingrediente: 250 g faina 1 ou 200 g urda 2 linguri unt 200 ml smantana 4 dovlecei 1 legatura marar sare piper chimen   Mod de preparare: Faceti un aluat idn faina, unt, urda si…
Read more »

Pui Madras

10 June 2012
Pui MadrasO reteta de pui madras din: piept de pui, ulei vegetal, ceapa, radacina de ghimbir, usturoi, ardei iute, chimion, coriandru, curcuma, boia de ardie iute, frunze de ardei iute, sare de mare, piper, rosii, garam masala si frunze de coriandru. Acesta este omniprezentul curry din meniurile restaurantelor din India. De obicei, este un curry foarte…
Read more »

Cartofi si ceapa rumenita cu glazura de mustar si miere

10 June 2012
Cartofi si ceapa rumenita cu glazura de mustar si mierePreincălzeşte cuptorul la semnul 6/200C. In tava de copt, aşază 1,2 kg de cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi sferturi, împreună cu 2 cepe mici, curăţate de coajă şi tăiate sferturi, şi 4 căţei de usturoi intregi. Stropeşte cu 4 linguri ulei de floarea soarelui şi amestecă pentru a se unge uniform. Presară sare şi…
Read more »

Turte prajite

10 June 2012
Turte prajiteO reteta de turte prajite din: lapte, apa, unt, branza de burduf, urda, malai si sare. Ingrediente: 1,5 l lapte 1 l apa 200 g unt sau untura 250 g branza de burduf 50 g urda sarata 500 g malai sare   Mod de preparare: Puneti la fiert laptele ames­tecat cu apa şi adăugaţi 1…
Read more »

Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran

10 June 2012
Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiranO reteta de Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran din: cimbru, usturoi, ulei de masline, coaja de lamaie, iepure, ulei de masline, unt, sare de mare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, vin alb, paste, masline, maghiran si parmezan. Ingrediente: o legătură mică de cimbru proaspăt 6 căţei de usturoi, cu tot cu coajă, zdrobiţi ulei…
Read more »

Retete pentru weekend #14

9 June 2012
Retete pentru weekend #14Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Hominy grits   Un mic dejun respectabil trebuie să conţină hominy grits – un terci de mălai cremos şi crccrocant, făcut din boabe…
Read more »

Tilapia la cuptor

9 June 2012
Tilapia la cuptorO reteta de tilapia la cuptor din: fileuri de tilapia, sare de mare, piper, ulei vegetal, ardei iute, usturoi, radacina de ghimbir, boia de ardei iute, coriandru, rosii, zeama de lamaie, coriandru si lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de tilapia, fiecare de aproximativ 130-150 g sare de mare şi piper negru 2 linguri de ulei vegetal…
Read more »

Retete internationale: Arroz con pollo

9 June 2012
Retete internationale: Arroz con polloOrice masă la care se serveşte această mâncare cubaneză populară se poate transforma într-un adevărat festin. Dacă se foloseşte orezul de tip Valencia, cu bobul scurt (un bun înlocuitor al acestuia fiind orezul italian arborio), mâncarea va semăna foarte mult cu paella spaniolă. Spre deosebire de paella, însa, care se găteşte în cuptor şi are…
Read more »

Pui rumenit la cuptor

9 June 2012
Pui rumenit la cuptorO reteta de pui rumenit la cuptor din: ceapa, telina, lamai, pui, ulei de masline, cimbru, vin alb, faina si supa de pui. Ingrediente: 1 ceapa mina, taiata julien 3 codite de telina, taiate bucati 2 lamai, una curatat de coaja si coaja rasa de la una 1 pui circa 1,4 kg 1 lingura ulei…
Read more »

Sos gribiche

9 June 2012
Sos gribicheO reteta de sos gribiche din: vinegreta, castraveti, capere, ceapa verde si ou. Bun în special la însufleţirea mâncărurilor necondimentate. încercaţi să serviţi acest sos la anghinare sau sparanghel alb. Ingrediente: 250 ml vinegretă clasică o jumătate de lingură castraveţi mărunţiţi o jumătate de lingură capere mărunţite o jumătate de lingură ceapă verde mărunţită o…
Read more »

Ceai cu sampanie

9 June 2012
Ceai cu sampanieO reteta de ceai cu sampanie din: ceai negru, apa, cuburi de zahar, lamai si sampanie. Ingrediente: 4 linguri de ceai negru 1/4 l apa 12 bucati cuburi de zahar 2 lamai 2 sticle de sampanie   Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceai, adaugam cubul de zahar si lasam 5 minute. Racim cu…
Read more »

Placinte cu telemea proaspata

9 June 2012
Placinte cu telemea proaspataO reteta de placinte cu telemea proaspata din: faina, telemea, oua, lapte acru, untura de porc si sare. Ingrediente: 1 kg faina 500 g telemea proaspata putin sarata 10 oua 150 ml lapte acru 150 g untura de porc sare   Mod de preparare: Amestecaţi făina cu apă şi puţină sare, ca să obţineţi un…
Read more »

Pappardelle cu tocăniţă de chifteluţe

9 June 2012
Pappardelle cu tocăniţă de chifteluţeO reteta de pappardelle cu tocanita de chiftelute din: pappardelle, unt, parmezan, carne tocata, ardei iute, cortisoara, nucsoara, usturoi, sare de mare, ou, parmezan, coaja de lamaie, usturoi, busuioc, rosii si otet de vin rosu. Ingrediente: 600 g pappardelle uscate de calitate bună un cubuleţ de unt o mână de parmezan proaspăt ras Pentru chifteluţe:…
Read more »

Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti

9 June 2012
Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castravetiO reteta de Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti din: cartofi, sare de mare, piper, ulei vegeal, spanac, seminte de mustar negru, seminte de chimion, piper cayenne, faina, iaurt, castravete si zahar tos. Ingrediente: 2  cartofi medii, aproximativ 500 g, curăţaţi sare demare şi piper negru 3  linguri de ulei vegetal, plus…
Read more »

Mancare de ceapă cu smantana

9 June 2012
Mancare de ceapă cu smantanaO reteta de mancare de ceapa cu smantana din: ceapa, smantana, ulei, lapte, vin alb, nuci, paine neagra, marar verde, sare si piper. Consumul zilnic de ceapă crudă scade glicemia, prevenind şi chiar tratând diabetul. Din acest motiv, ceapa nu trebuie să lipsească din dietele diabeticilor, dar şi ale celor care vor să ajungă centenari.…
Read more »

Cocktail Wild Flowers

9 June 2012
Cocktail Wild FlowersO reteta simpla de Cocktail Wild Florwers din: lapte, gem de macese, iaurt si sampanie. Ingrediente: 0,5 l lapte 150 g gem de macese 1 cutie de iaurt natur 1 sampanie piccolo   Mod de preparare: Mixam  laptele, gemul si iaurtul. Indulcim dupa gust. Impartim in pahare si completam cu sampanie. Punem deasupra cate o…
Read more »

10 retete culinare

9 June 2012
10 retete culinare10 retete culinare:   Paste fusilli cu cârnati O reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel. Restul il gasiti aici.   Pui cu măsline şi cartofi O reteta…
Read more »

Vinegretă de zmeură

9 June 2012
Vinegretă de zmeurăO reteta de vinegreta de zmeura din: zmeura, otet de vin alb, zahar si ulei de porumb. Ingrediente: 100 g zmeura, proaspata sau congelata 50 ml otet de vin alb o lingura de zahar, sau zahar dupa gust 200 ml ulei de porumb sau ulei de salata de buna calitate   Mod de preparare: Amestecaţi…
Read more »

Cotlete de porc cu miere si fructe

9 June 2012
Cotlete de porc cu miere si fructeO reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc, ananas, miere, suc de anans si mustar. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 cescuta cu bucatele de ananas 1/2 cescuta cu miere 1/4 cescuta cu suc de ananas 1 lingura mustar   Mod de preparare: Intai pregatim carnea: in fiecare cotlet…
Read more »

Gnocchi alla sorrentina

9 June 2012
Gnocchi alla sorrentinaO reteta de Gnocchi alla sorrentina din: gnocchi, mozzarella, suc de rosii, parmezan, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg gnocchi de cartofi 200 g mozzarella 700 ml suc de rosii 100 g parmezan 3-4 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Taiati mozzarella in cubulete si presarati-le cu piper proaspat…
Read more »

Arroz con coco

9 June 2012
Arroz con cocoArroz con coco este o budincă dulce din orez cu multă nucă de cocos rasă. Este o mâncare obişbisnuita pe coasta caraibiana a Columbiei şi Venenezuelei; de asemenea, este foarte populară in Porto Rico şi în Cuba. In în mod tradiţional, din nuca de cocos se scocoate miezul, care este dat pe râzătoare şi presresat…
Read more »

Paste cu carne de raţă

9 June 2012
Paste cu carne de raţăO reteta de paste cu carne de rata din: rata, ulei de masline, sare de mare, piper, portocala, paste, unt, parmezan, patrunjel, coaja si zeama de portocala, otet de vin rosu, ulei de masline, pancetta, ceapa rosie, morcovi, tulpini de telina, rozmarin, baton de scortisoara, usturoi, vin rosu fructat, stafide si seminte de pin. Ingrediente:…

Rulouri cu ciocolata alba si caise

9 June 2012
Rulouri cu ciocolata alba si caiseIntr-un bol mic, stropeşte 250 g caise deshidratate cu 3 linguri lichior de portocale incălzit. Amestecă şi lasă să se imbibe peste noapte in vasul acoperit. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Intinde foile de plăcintă pe suprafaţa de lucru şi taie-le in câte 3 fâşii. Intr-un bol mic, topeşte 50 g unt şi unge…
Read more »

Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri

9 June 2012
Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuriO reteta de Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri din: ceapa, sare de mare, coriandru, seminte de chimion, frunze de curry, faina de naut, apa, ulei vegetal, frunze de menta, frunze de coriandru, usturoi, ardei iute, sare de mare, zahar tos, zeama de lamaie si apa. Pentru acest preparat cu ceapa, usor condimentat,…
Read more »

Lasagne cu peşte

9 June 2012
Lasagne cu peşteO reteta de lasagne cu peste din: unt, ceapa, morcovi, telina, fenicul, patrunjel, fir de dafin, vin alb, creveti, lapte, faina, sare de mare, piper, nucsoare, file de peste, rosii cherry, parmezan, foi de lasagna, rucola, pesmet si coaja de lamaie. Este o mâncare de peşte la cuptor în stil veneţian, cu totul deosebită. Seamănă…
Read more »

Omletă cu cimbru

9 June 2012
Omletă cu cimbruO reteta de omleta cu cimbru din: oua, smantana, cimbru, frunze de patrunjel, sare, piper, rosii, unt si masline. Ingrediente: 8 oua 4 lingurite smantana 2 lingurite cimbru taiat marunt 4 lingurite frunze de patrunjel taiat marunt sare piper negru macinat 4 rosii rascoapte 6 lingurite unt 8-12 masline negre   Mod de preparare: Se…
Read more »

Reteta zilei: Sos de ciuperci

9 June 2012
Reteta zilei: Sos de ciuperciO reteta de sos de ciuperci din: morcov, ceapa, ulei de masline, ciuperci, unt, faina, apa, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov ras fin 1/4 cana ceapa tocata marunt 3 linguri ulei de masline 300g ciuperci taiate in felii subtiri 4 linguri unt 3 1/2 linguri faina 1 1/2 cana apa 1 1/2 cana…
Read more »

Ceai de maracuja cu inghetata

9 June 2012
Ceai de maracuja cu inghetataO reteta simpla de Ceai de maracuja cu inghetata din: ceai de maracuja, apa, lichior de rodie si inghetata de maracuja. Ingrediente: 10 linguri de ceai de maracuja 3/4 l apa 8 linguri de lichior de rodie 250 g inghetata de maracuja   Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceaiul de maracuja, lasam 5…
Read more »

Chiftele de cartofi

9 June 2012
Chiftele de cartofiO reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, zarzavat, flori de nucsoara, sare, piper, ulei si oregano. Folosiţi cartofi fainoşi. Aceştia au un conţi­nut mare de amidon şi se poate face un aluat bine legat. Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii 4 lingurite zarzavaturi proaspete taiate marunt (usturoi verde, frunza de patrunjel, hasmatuchi, cimbru, busuioc, rozmairn) 2…
Read more »

Tagliatelle alla carbonara

9 June 2012
Tagliatelle alla carbonaraO reteta de Tagliatelle alla carbonara din: tagliatelle, galbenusuri, cascaval de oaie, piept de porc, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 5 galbenusuri 1 ou 150 g cascaval de oaie 250 g piept de porc crud uscat 50 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Taiati pieptul de…
Read more »

Sos pesto pentru paste

9 June 2012
Sos pesto pentru pasteO retetea de sos pesto pentru paste din: busuioc, rucola, patrunjel verde, nuci, ulei de masline, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, sare, piper si apa. Ingrediente: 50 g busuioc 100 g rucola 2 legatura patrunjel verde 50 g nuci 1-2 linguri ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie putina ceapa si putin usturoi…
Read more »

Chiftelute cu sos picant

9 June 2012
Chiftelute cu sos picantCombină 500 g carne tocată de porc, 25 g pesmet proaspăt, 3 linguri de ardei iute, tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt, sare şi piper negru. Modelează 12-15 chifteluţe de aceeaşi mărime şi lasă deoparte. Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi rumeneşte chifteluţele, pe rând. Apoi rumeneşte în acelaşi vas 125 g salam picant-…
Read more »

Samosa cu năut şi curry

9 June 2012
Samosa cu năut şi curryO reteta de samosa cu naut si curry din: faina, sare de mare, unt, ulei vegetal, boia de ardei iute, garam masala, chimion, curcuma, ceapa, usturoi, ghimbir, naut, mazare si zeama de lamaie. Consumate in mod traditionale ca gustari în India, pateurile samosa se servesc acum adesea şi la restaurant, ca aperitive. De obicei, sunt…
Read more »

Tagliatelle all-arrabbiata

9 June 2012
Tagliatelle all-arrabbiataO reteta de tagliatelle all arrabbiata din: tagliatelle, ardie iute, usturoi, rosii in bulion, parmezan, busuioc, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 1 ardei iute 2 catei de usturoi 800 g rosii decojite in bulion 100 g parmezan 5-6 fire de busuioc 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Incingeţi uleiul…
Read more »

Cuşcuş

9 June 2012
CuşcuşCuşcuş este un aliment de bază în bucătăria nord-africană, fiind considerat mâncarea naţională a Marocului. El constă din mici granule de grâu dur, care se acoperă cu un strat fin de făină şi se fierb la abur. Pentru a forma aceste granule, grâul dur şi făina se stropesc cu puţină apâ sărată, apoi se freacă…
Read more »

Vinegretă clasică

9 June 2012
Vinegretă clasicăO reteta de vinegreta clasica din: mustar de dijon, otet de vin alb si ulei de masline. Vinegretă clasică poate fi utilizată pentru a acri orice tip de salată şi legumă. Aici este prezentată cu un amestec de salate. Ingrediente: 2 linguri mustar de Dijon 50 ml otet de vin alb 200 ml ulei de…
Read more »

Tagliatelle cu sos pesto

9 June 2012
Tagliatelle cu sos pestoO reteta de tagliatelle cu sos pesto din: tagliatelle, busuioc, ulei de masline, parmezan, usturoi, muguri de pin, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 5-6 fire de busuioc 50 ml ulei de masline 100 g parmezan 2 catei de usturoi 50 g muguri de pin 1 lingurita rasa sare grunojasa piper proaspat macinat…
Read more »

Cartofi noi în coajă cu ceapă verde

9 June 2012
Cartofi noi în coajă cu ceapă verdeO reteta de cartofi noi in coaja cu ceapa verde din: cartofi noi, ceapa verde, unt, apa si sare. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi o legătură de ceapă verde 1 lingură cu unt 1 ceaşcă cu apă sare   Mod de preparare: Se spală bine cartofii şi se opăresc cinci minute în apă clocotită…
Read more »

Tagliatelle bolognese

8 June 2012
Tagliatelle bologneseO reteta de tagliatelle bolognese din: tagliatelle, carne tocata, bacon, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, usturoi, supa de zarzavat, foi de dafin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 400 g carne tocata (amestec vita-porc) 100 g bacon afumat 50 ml ulei de masline 1 ceapa 1 morcov 1 telina…
Read more »

Cocktail racoritor cu votca

8 June 2012
Cocktail racoritor cu votcaIngrediente pahar amesteca 25 ml votca cu limonada proaspata preparata in casa, adauca cuburi de gheata si zeama de grepfrut rosu.
Read more »

Aripioare picante

8 June 2012
Aripioare picanteIntr-un bol, combină 3 linguri unt topit, 4 linguri sos picant de roşii, 1 lingură boia, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper negruşi 1 linguriţă de miere. Adaugă 1 kg aripioare – circa 12 bucăţi – amestecă şi lasă la marinat cel puţin 1 oră. Aşază aripioarele în tava de copt şi dă la grilul…
Read more »

Paste cannelloni

8 June 2012
Paste cannelloniO reteta de paste cannelloni din: sare de mare, piper, parmezan, paste canneloni, ulei de masline, ciuperci porcini uscate, ulei de masline, morcovi, telina, ceapa rosie, praz, usturoi, ciuperci portobello, rosii, busuioc, spanac, nucsoara, smantana, fileuri de ansoa si parmezan. Ingrediente: sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat parmezan pentru ras deasupra 500 g…
Read more »

Mancare de conopida – broccoli

8 June 2012
Mancare de conopida – broccoliO reteta de mancare de conopida din: conopida, broccoli, sare, seminte de mustar, ceapa, usturoi, ulei de soia, limeta, ardei iute uscat, ketchup de rosii, zahar si hasmatuchi. Ingrediente: 750 g conopida 500 g broccoli sare 1 lingurita seminte de mustar 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 lingurite ulei de soia 1 limeta nestoarsa…
Read more »

Salata de vara cu cus-cus

8 June 2012
Salata de vara cu cus-cusO reteta de salata de vara cu cus-cus din: cus-cus, rosii, frunze de rucola, ardei gras, ceapa, morcov, masline, telemea de capra, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g cus-cus 3 rosii mari 1 legatura frunze de rucola, spanac tanar, macris, etc. 1 ardei gras rosu 2 cepe 1 morcov…
Read more »

Cum se prepara samosa

8 June 2012
Cum se prepara samosaFormaţi câte o minge din fiecare foaie de aluat de samosa, apoi rulaţi-o pe o suprafaţă tapetată uşor cu făină, până obţineţi un cerc cu diametrul de 12-15 cm. Tăiaţi fiecare cerc pe jumătate, în câte două semicercuri. Lucrând cu câte unul odată, umeziţi marginile cu puţină apă, apoi îndoiţi semicercul şi uniţi marginile tăiate…
Read more »

Paste linguine delicioase cu crab

8 June 2012
Paste linguine delicioase cu crabO reteta de paste linguine cu crab din: seminte de fenicul, arde iute, coaja si zeama de lamaie, fenicul, ulei de masline extravirgin, carne de crab, sare de mare, piper, sparanghel si paste. Ingrediente: o linguriţă cu vârf seminţe de fenicul 2-3 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi foarte mărunt coaja rasă…
Read more »

Cum se prepara Prajitura de ciocolata cu zmeura (video)

8 June 2012
O reteta video despre cum se prepara prajitura de ciocolata cu zmeura din: faina, zahar, cacao, praf de copt, unt, oua, lapte, zmeura, nuci si coaja de portocala. Ingrediente: 350 g faina alba 255 g zahar extrafin 55 g cacao 3 lingurite praf de copt 85 g unt 2 oua 175 ml lapte 155 g…
Read more »

Creveti tandoori

8 June 2012
Creveti tandooriO reteta de creveti tandoori din: creveti, zeama de lamaie, sare de mare, ulei vegetal, unt, lamaie, iaurt, usturoi, ghimbir, boia de ardei iute, garam masala si seminte de chimion indian. Un tandoor este un cupotr de lut folosit în India pentru a găti mâncarea la temperaturi foarte mari. Desigur că nu face parte din…
Read more »

Paste fusilli cu cârnati

8 June 2012
Paste fusilli cu cârnatiO reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 2 linguriţe cu vârf de seminţe de fenicul 2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi ulei de măsline 600 g…
Read more »

Chiftelute vegetale cu harissa

8 June 2012
Chiftelute vegetale cu harissaIntr-un vas larg, încinge 1 lingură ulei de floarea soarelui şi prăjeşte 1 ceapă tocată şi 2 linguriţe chimen zdrobit, la foc mic, 5 minute. Mărunţeşte în tocătorul electric împreună cu 400 g năut fiert,  1-2 linguriţe pastă harissa,3 linguri pastă de susan (tahini), 50 g pesmet şi câteva frunze de pătrunjel proaspăt, tocat. Modelează…
Read more »

Pui si dovlecei marinati la gratar

8 June 2012
Pui si dovlecei marinati la gratarO reteta de pui si dovlecei marinati la gratar din: piept de pui, dovlecei, ulei, vin alb, ceapa, telina, usturoi, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 700 g piept de pui 4 dovlecei potrivit 50 ml ulei 50 ml vin alb sec 1 ceapa 1 telina mica 2 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat un…
Read more »

Paste linguine delicioase cu calamar

8 June 2012
Paste linguine delicioase cu calamarO reteta de paste linguine cu calamr din: calamar, usturoi, coaja si zeama de lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper, linguine, mazare, vin alb si frunze de menta. Ingrediente: 400 g calamar, curăţat, desfăcut, crestat şi tăiat felii subţiri de 0,5 cm 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi…
Read more »

Sosuri: Sos Remoulade

8 June 2012
Sosuri: Sos RemouladeO reteta de sos remoulade din: maioneza, mustar de dijon, capere si castraveti murati. Acest sos, o garnitură tradiţională a ţelinei la grătar, este delicios şi la preparate reci din carne, precum jambonul, curcanul şi carnea de vită. Ingrediente: 3 fileuri de ansoa 60 ml lapte 250 g maioneza de casa, sau maioneza cumparata, de…
Read more »

Costite de miel cu sos picant

8 June 2012
Costite de miel cu sos picantO reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare, piper, rosii, miere, usturoi, ardei iute, piper boabe si sare. Ingrediente: 1 kg costite de miel sare piper sosul: 4 rosii mari 1 lingura miere 2 catei de usturoi 1 ardei iute piper boabe sare   Mod de preparare: Tăiaţi costiţele…
Read more »

Cocktail Lemon Tea

8 June 2012
Cocktail Lemon TeaO reteta simpla de Cocktail Lemon Tea din: ceai, apa, lamai, zahar si rachiu. Ingrediente: 5 lingurite de ceai englezesc 3/4 l apa 5 lamai 150 g zahar 2 pahare de rachiu (Weinbrand)   Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceai si facem infuzie 3-5 minute. Spalam si curatam lamaile, punem coaja in ceai,…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu