luni, 1 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #11


Retete de Paste:

Brioşe cu cremă si zmeură

20 June 2012
Brioşe cu cremă si zmeurăO reteta de briose cu crema si zmeura din: faina, praf de copt, sare, zahar, cacao, oua, unt, lapte, suc de zmeura, budinca de vanilie, frisca si zmeura. Ingrediente: aluat: 175 g faina 2 lingurite praf de copt 1 praf sare 80 g zahar 2 linguri cacao 2 oua 50 g unt 175 ml lapte…
Read more »

Placinta cu picioare de miel

20 June 2012
Placinta cu picioare de mielO reteta de placinta cu picioare de miel din: pasta de rosii, vin rosu, faina, ulei de masline, picioare de miel, sare de mare, piper, morcovi, ceapa, nap, praz, tulpini de telina, rozmarin, cimbru, aluat frantuzesc, faina, ou si lapte. Mâncarea e delicioasă, deoarece carnea înăbuşită merge foarte bine cu aluatul franţuzesc. Cel mai bine…
Read more »

Cocktail Blondie

20 June 2012
Cocktail BlondieO reteta simpla de Cocktail Blondie din: caise, piersici, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie, zer, lichior de piersici si inghetata de vanilie. Ingrediente: 150 g caise coapte (fara samburi) 300 g piersici coapte (fara samburi) 30 g zahar 1 plic de zahar vanilat zeama unei lamai 500 g zer 2 cl lichior de piersici…
Read more »

Porc cu morcov si tarhon

20 June 2012
Porc cu morcov si tarhonO reteta de porc cu morcovi si tarhon din: pulpa de porc, morcov, ceapa, tarhon, rom, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 300 g morcov 1 ceapa 1 legatura tarhon 50 ml rom 50 ml ulei de masline sare piper     Mod de preparare: Cureti carnea de pielite…
Read more »

Reteta zilei: Supa crema de avocado

20 June 2012
Reteta zilei: Supa crema de avocadoO reteta de supa crema de avocado din: avocado, smantana, lapte, sare, suc de lamaie, ulei de masline, praz, ardei, piper si usturoi. Ingrediente: 3 avocado coapte 1/2 ceasca smantana 1 cana de lapte sare suc de 1/2 lamaie ulei de măsline 1 praz 1 ardei piper 4 catei de usturoi   Mod de preparare:…
Read more »

Legume înăbuşite în stil bulgăresc

20 June 2012
Legume înăbuşite în stil bulgărescO reteta de Legume înăbuşite în stil bulgăresc din: ciuperci, ardei gras, ceapa rosie, masline, rosii, dovlecel, morcov, ulei de masline, cascaval, ivn alb, unt, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 10 ciuperci champignon 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie mare 10 masline 4 rosii mici sau 2 rosii mari 1 dovlecel 1 morcov ulei…
Read more »

Ciorbă cu găluşte din brânză

20 June 2012
Ciorbă cu găluşte din brânzăO reteta de ciorba cu galuste din branza din: ceapa, patrunjel, marar, stevie, loboda rosie, leustean, oua, faina, branza, sare, piper, apa, bors si smantana. Ingrediente: 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 5 frunze de stevie 10 bucati de loboda rosie 1 frunza de leustean 2 oua 1 pahar faina 50…
Read more »

Sos de fasole neagră

20 June 2012
Sos de fasole neagrăSe incinge 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie mare. Se adaugă 3 căţei de usturoi zdrobiţi şi se sotează un minut, amestecând încontinuu. Se adaugă 800g de fasole neagră din conservă, scursă. Se asezonează şi se ţine pe foc două minute. Folosind un zdrobitor de cartofi sau dosul unei linguri, se amestecă fasolea până…
Read more »

Croasant umplut

20 June 2012
Croasant umplutO reteta de croasant umplut din: faina, unt, drojdie, iaurt gras, cascaval, crenvursti, zahar, oua si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g unt 25 g drojdie 150 ml iaurt gras 300 g cascaval ras 10 crenvursti 1 lingurita cu zahar 2 oua sare   Mod de preparare: Dizolvă drojdia în 1-2 linguri cu apă.…
Read more »

Tarta delicioasa cu zmeura

20 June 2012
Tarta delicioasa cu zmeuraO reteta de tarta delicioasa cu zmeura din: faina, zahar, sare, unt, zmeura, zahar pudra, smantana dulce, branza de vaci si suc de lamaie. Ingrediente:  300 g faina 50 g zahar 1 varf de cutit sare 150 g unt 300 g zmeura 80 g zahar pudra 150 g smanata dulce 200 g branza de vaci…
Read more »

Legume sotate

20 June 2012
Legume sotateSe încing 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie mare. Se adaugă 3 cepe roşii feliate şi 3 ardei de culori diferite, feliaţi; se sotează, amestecând încontinuu, până când se înmoaie şi se rumenesc uşor. Se servesc într-un bol. Legume sotate Pofta buna!
Read more »

Porc chinezesc

20 June 2012
Porc chinezescO reteta de porc chinezesc din: pulpa de porc, orez, mix de legume, ulei de susan, sos de soia, amidon, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 100 g orez 300 g mix chinesc de legume (congelate) 100 ml ulei de susan 50 ml sos de soia 2 lingurite amidon sare piper  …
Read more »

Bors de telina cu taitei

20 June 2012
Bors de telina cu taiteiO reteta de bors de telina cu taitei din: telina, morcovi, ceapa, taitei, ulei, patrunjel, bors, sare si piper. Ingrediente: 2 teline potrivite 2 morcovi 1 ceapa mare 200 g taitei 50 ml ulei 1 legatura patrunjel bors sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, apoi tăiaţi ţelinaîn cubulete, morcovul în rondele,…
Read more »

Tarta cu blat crocant de parmezan

20 June 2012
Tarta cu blat crocant de parmezanO reteta de tarta cu blat crocant de parmezan din: faina, unt, parmezan, ardei grasi, ulei, bob, sare, ceapa, piper, branza de vaci, smantana, parmezan, cimbru, oua si nucsoara. Ingrediente: blat: 150 g faina 75 g unt 40 g parmezan ras umplutura: 2 ardei grasi rosii 3 linguri ulei 250 g bob sare 1 ceapa…
Read more »

Gem de capsune cu ardei chilli

20 June 2012
Gem de capsune cu ardei chilliO reteta de gem de capsune cu ardei chilli din: capsune, zahar gelifiant, ghimbir si piper negru. Ingrediente: 1 kg capsune 1 kg zahar gelifiant 1 ardei chilli mic uscat 1 lingurita cu ghimbir ras 1 lingurita cu piper negru   Mod de preparare: Spală şi curăţă de codiţe căpşunele, scurge-le de apă. Zdrobeşte cu…
Read more »

Cocktail cu bere – Michelada

20 June 2012
Cocktail cu bere – MicheladaSe pun 4 linguri sare de mare pe o farfurie. Se înmoaie gurile de la 4 pahare înalte în zeama de la 6 limes, apoi se trec prin sare. Se pun câteva cuburi de gheaţă în fiecare pahar, apoi se toarnă zeama de lime în mod egal în cele 4 pahare. Se toarnă în fiecare…
Read more »

Viţel cu legume în sos de vin

20 June 2012
Viţel cu legume în sos de vinO reteta de vitel cu legume in sos de vin din: muschi de vitel, usturoi, cartofi, morcovi, telina, vin rosu, unt, ulei, rozmarin, tahon verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 4 capatani de usturoi 200 g catofi 1 morcov 1 telina 500 ml vin rosu 4 linguri unt 500 ml…
Read more »

Curry de cartofi noi, conopidă, năut şi fasole verde

20 June 2012
Curry de cartofi noi, conopidă, năut şi fasole verdeO reteta de curry de cartofi noi, conopida, naut si fasole verde din: seminte de fenicul si coriandru, seminte de chimion, boabe de piper alb, cuisoare, cardamom, scortisoara, curcuma, ardei iuti, salote, ghimber, ardei iute, tulpini de lemongrass, coriandru, cartofi, ulei vegetal, conopida, lapte de cocos, fasole verde, naut, orez, castravete, ceapa verde, rosie si…
Read more »

Biscuiti cu chips de ciocolata

20 June 2012
Biscuiti cu chips de ciocolataO reteta de biscuiti cu chips de ciocolata din: faina, unt, zahar, praf de copt, ciocolata si inghetata de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 220 g unt 6 linguri cu zahar 1 lingurita cu praf de copt 50 g ciocolata inghetata de vanilie   Mod de preparare: Freacă untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul…
Read more »

Fasole verde cu carne de vaca

20 June 2012
Fasole verde cu carne de vacaO reteta de fasole verde cu carne de vaca din: carne de vaca, fasole verde, cepa, faina, pasta de rosii, usturoi, ulei, boia de ardei dulce, patrunjel verde, marar verde si sare. Ingrediente: 1 kg carne de vaca 1,5 kg fasole verde proaspata 200 g ceapa 50 g faina 50 g pasta de rosii proaspete…
Read more »

Bors de rosii cu ficatei de pui

20 June 2012
Bors de rosii cu ficatei de puiO reteta de bors de rosii cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ceapa, morcovi, rosii in bulion, patrunjel, bors, sare si piper. Roşiile atat de des consumate în toate bucătăriile sunt adevărate rezerve de minerale şi vitamine, hidraţi de carbon, fier, fosfor, sodiu, potasiu, magneziu, zinc, cupru, nichel, cobalt, brom, iod, vitamina A,…
Read more »

Pungute cu branza de vaci

19 June 2012
Pungute cu branza de vaciO reteta de pungute cu branza de vaci din: cascaval, branza de vaci, maioneza, usturoi, verdeata si sare. Ingrediente: 3oo g cascaval 200 g branza de vaci 4 linguri maioneza 2-3 catei de usturoi verdeata sare   Mod de preparare: într-un castron amesteci brân­za de vaci bine scursă, cu usturoiul pisat, verdeaţa tăia­tă mărunt, maioneza…
Read more »

Ce alimente trebuie să conţină cel mai sănătos meniu cu putinţă

19 June 2012
Ce alimente trebuie să conţină cel mai sănătos meniu cu putinţăOamenii de ştiinţă britanici au realizat cel mai sănătos meniu cu putinţă. Pentru obţinerea lui a fost nevoie de ani de zile în care cercetătorii de la Leatherhead Food Research, o organizaţie britanică independentă, au analizat 4.000 de reclame folosite de producători şi supermarket-uri pentru a-i tenta pe consumatori. Cei care se gândesc că este…
Read more »

Orez prăjit cu ouă

19 June 2012
Orez prăjit cu ouăOrezul prăjit cu ouă este doar unul dintre nenumăratele feluri de mâncare cu orez prăjit, atât de apreciate de clienţii restaurantelor chinezeşti. De obicei, ouale se prăjesc separat, apoi se amestecă cu orezul într-o tigaie sau într-un wok, până ce orezul împrumută culoarea galbenă a ouălor. Pentru asezonare, nu mai este nevoie decât de puţină…
Read more »

Nasi goreng

19 June 2012
Nasi gorengIndonezia este formată dintr-un lanţ de insule, unele mai mari, altele mai mici, aşezate între Oceanul Pacific şi Oceanul Indian. In această tară, la micul dejun se serveşte nasi goreng. Denumirea acestui fel de mâncare se traduce „orez prăjit”. De multe ori, pentru nasi goreng se foloseşte orez fiert rămas de la cina din ajun.…
Read more »

Chicken tortilla

19 June 2012
Chicken tortillaO reteta de Chicken tortilla din: file de piept de pui, ulei, sare, piper, ardei gras, ardei iute, ceapa rosie si tortillas. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 4 linguri ulei sare piper 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei iute roşu 2 cepe roşii 4 tortillas (refrigerate)   Mod…
Read more »

Rinichi de porc in vin

19 June 2012
Rinichi de porc in vinO reteta de rinichi de porc in vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii, usturoi, vin rosu sec, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, boia, sare si piper. Ingrediente: 500 g rinichi de porc 2 cepe 4-5 rosii decojite 5-6 catei de suturoi 300 m vin rosu sec 3 linguri cu ulei de masline…
Read more »

Ciorbă de peşte cu leuştean proaspăt

19 June 2012
Ciorbă de peşte cu leuştean proaspătO reteta de ciorba de peste cu leustean proaspat din: usturoi, ceapa, ardei gras, file de peste, unt, concentrat de legume, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 g file de crap (dezosat) 10 g unt sau margarina 1/2 l concentrat de…
Read more »

Cocktail de portocale cu iaurt

19 June 2012
Cocktail de portocale cu iaurtO reteta simpla de Cocktail de portocale cu iaurt din: iaurt, gem de portocale, lichior de porocale si coaja de portocale. Ingrediente: 150 g iaurt 2 lingurite de gem de portocale 2 cl lichior de portocale coaja de portocala   Mod de preparare: Mixam bine iaurtul, gemul si lichiorul, apoi turnam in paharul de cocktial…
Read more »

Retete culinare: Pui cu legume

19 June 2012
Retete culinare: Pui cu legumeO reteta de pui cu legume din: pui, broccoli, cartofi, morcovi, fasole verde, ulei, mazare, porumb boabe, ardei gras, ceapa, unt, scortisoara, sare, piper, mar, miere si busuioc. Ingrediente: 1 pui 500 g broccoli 500 g cartofi mici 2 morcovi 300 g fasole verde ulei 250 g mazare 150 g porumb boabe 1 ardei rgas…
Read more »

Retete culinare: Frigarui asortate

19 June 2012
Retete culinare: Frigarui asortateO reteta de frigarui asortate din: piept de pui, ceapa, ou, pesmet, frunze de menta, masline, rozmarin, penne, sos pesto, sare si piper. Ingrediente: 2   piepţi de pui 1 ceapă 1 ou 1 lingură cu pesmet 2-3 frunze de lămâiţă (sau mentă) 1 cană cu măsline negre 1 cană cu măsline verzi 8 fire de…
Read more »

Salata de cartofi cu fasole verde

19 June 2012
Salata de cartofi cu fasole verdeO reteta de salata de cartofi cu fasole verde din: cartofi, sare, fasole verde, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, capere, supa, rosii, masline negre, otet si piper. Ingrediente: 600 g cartofi noi sare 150 g fasole verde 1 legatura ceapa verde 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de masline 2 linguri capere 100…
Read more »

Piure cu leurdă, sparanghel la grătar şi linte

19 June 2012
Piure cu leurdă, sparanghel la grătar şi linteO reteta de Piure cu leurdă, sparanghel la grătar şi linte din: linte, cartofi, lapte, leurda, ulei de masline, salote, tarhon, unt, coaja si suc de lamaie, coaja si suc de portocala si sparanghel. Ingrediente: 50 g de linte Puy 1,2 kg de cartofi, taiati in bucati mari 150 ml de lapte 4 linguri de…

Ghiveci de vara

19 June 2012
Ghiveci de varaO reteta de ghiveci de vara din: ceapa, ceapa verde, vanata, dovlecei, cartofi noi, boabe de piper negru, sare, ulei, morcovi, bulion, mazare verde, patrunjel verde si marar verde. Inrgediente: 2 cepe potrivite 1 legatura de ceapa verde 1 vanata 2 dovlecei 1 kg cartofi noi 10 boabe de piper negru sare ulei 4-5 morcovi…
Read more »

Reteta zilei: Paste bolognese

19 June 2012
Reteta zilei: Paste bologneseO reteta de paste bolognese din: morcovi, telina, ceapa, rosii, pasta de tomate, carne tocata de vita, supa de vita, sare, piper, vin alb, nucsoara, lapte si cuisoare. Ingrediente: 4 morcovi 4 bucati telina 3 cepe roşii 1-2 linguri pasta de tomate carne tocata de vită 3 cani supa de vita sare piper 1 ceasca…
Read more »

Medalion de pasare cu sos de ou

19 June 2012
Medalion de pasare cu sos de ouO reteta de medalion de pasare cu sos de ou din: piept de pui, pesmet, lapte, oua, smantana, ulei, lamaie, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 50 g pesmet 50 ml lapte 2 oua 50 ml smantana 50 ml ulei 1 lamaie 30 g faina 15 g sare 2 g piper…
Read more »

Paine umpluta cu piept de curcan

19 June 2012
Paine umpluta cu piept de curcanO reteta de paine umpluta cu piept de curcan din: paine taraneasca, branza de vaci, piept de curcan, pasta de masline, ruccola si muraturi. Ingrediente: 1 pâine ţărănească rotundă 175 g brânză de vaci 300 g piept de curcan fiert şi tăiat cubuleţe 2 linguri pastă de măsline (de la borcan) 50 g ruccola 150…
Read more »

Cocktail cu gem de prune

19 June 2012
Cocktail cu gem de pruneO reteta simpla de Cocktail cu gem de prune din: lapte, cuisoare, apa minerala, lichior, gem de prune si lamaita. Inrgediente: 0,5 l lapte un varf de cutit de cuisoare macinate 1/4 l apa minerala 1 pahar de lichior cu gem de prune 12 frunze de lamaita   Mod de preparare: Lasam in apa prunele…
Read more »

Peşte în crustă

19 June 2012
Peşte în crustăO reteta de peste in crusta din: file de peste, pesmet, curry, parmezan, oua, faina, sare, piper alb si ulei de palmier. Ingrediente: 700 g file de peste (cod, crap, merluciu) 1 cana pesmet 1/2 lingurite cu curry 1 lingura cu parmezan ras 2 oua 2-3 linguri cu faina sare 1/2 lingurita cu piper alb…
Read more »

Friptură de miel cu budincă de cartofi si conopidă

19 June 2012
Friptură de miel cu budincă de cartofi si conopidăO reteta de friptura de miel cu budinca de cartofi si conopida din: smantana, lapte, usturoi, foi de dafin, nucsoara, sare de mare, piper, unt, cartofi, conopida, cimbru, parmezan, antricoate de miel, sare de mare, piper, ulei de masline si rozmarin. Antricotul de miel este întotdeauna delicios — se prepară uşor, arată bine şi se…
Read more »

Prăjitură cremoasa cu caise

19 June 2012
Prăjitură cremoasa cu caiseO reteta de prajitura cremoasa cu caise din: caise, zahar, scortisoara, fulgi de migdale, branza de vaci, oua, zahar, unt, gris, faina, zahar vanilat, praf de copt si sare. Ingrediente: 12 caise 400 ml apa 120 g zahar 1 baton de scortisoara 100 g fulgi de migdale pentru blat: 500 g branza de vaci 3…
Read more »

Copanele crocante cu sos verde

19 June 2012
Copanele crocante cu sos verdeO reteta de copanele crocante cu sos verde din: patrunjel, busuioc, menta, usturoi, mustar de dijon, capere, fileuri de sardele, otet, ulei de masline, sare, piper, ciocanele de pui si ulei de masline. Ingrediente: 2 legaturi patrunjel 2 fire de busuioc 2 fire de menta 1 catel de usturoi 1 lingura mustar de Dijon 1…
Read more »

MasterChef US – Episodul 2 – Sezonul 1 (video)

19 June 2012
MasterChef US – Episodul 2 – Sezonul 1 (video)MasterChef US – Episodul 2 – Sezonul 1 MasterChef US este un reality show american competitiv de gătit care permite concurentilor, atat bucatari amatori, cat si profesionisti sa aiba sansa de a primi titlul de MasterChef. Juriul este format din trei bucatari profesionisti care are sarcina de a urmari indeaproape toate miscarile concurentilor. De asemenea…
Read more »

Tartă aromată cu piersicuţe

19 June 2012
Tartă aromată cu piersicuţeO reteta de tarta aromata cu piersicute din: piersici, afina, faina, drojdie, unt, lapte, ou, zahar, zahar pudra si sare. Ingrediente: 1 kg piersici 100 g afine si merisoare 300 g faina 10 g drojdie uscata 50 g unt 120 ml lapte 1 ou 2 linguri cu zahar 50 g zahar pudra sare   Mod…
Read more »

Retete culinare: Chiftelute picante

19 June 2012
Retete culinare: Chiftelute picanteO reteta de chiftelute picante din: coriandru, ardei gras, usturoi, carne tocata mixta, ghimbir, ou, pesmet, sos de soia, piper de cayenne, lemongrass si ulei de masline. Ingrediente:  1/2 legatura coriandru 1 ardei gras rosu 1 catel de usturoi 600 g carne tocata mixta 1 varf de cutit ghimbir ras 1 ou circa 3 linguri…
Read more »

Jamie Oliver: Picioare de miel la cuptor

19 June 2012
Jamie Oliver: Picioare de miel la cuptorO reteta de picioare de miel la cuptor din: rozmarin, unt, frunze de salvie, cimbru, sare de mare, piper, picioare de miel, usturoi, mrocovi, ceapa, praz, ulei de masline si vin alb. Inrgediente: 6 fire de rozmarin proaspăt 150 g unt rece 15 frunze proaspete de salvie frunzele de la 2 fire de cimbru proaspăt…
Read more »

Budincă dulce

19 June 2012
Budincă dulceO reteta de budinca dulce din: paine toast, piersici, lapte, oua, zahar brun, scortisoara si unt. Ingrediente: 15 felii de pâine toast 6 piersici 500 ml lapte 3 ouă 3 linguri cu zahăr brun 1/4 linguriţă cu scorţişoară unt   Mod de preparare: Pentru început, îndepărtează coaja feliilor de pâine. N-o arunca, las-o să se…
Read more »

Paste scurte cu fasole verde şi piept de pui

19 June 2012
Paste scurte cu fasole verde şi piept de puiO reteta de paste scurte cu fasole verde si piept de pui din: fasole verde, sare, rosii, piept de pui, piper, ulei, cimbru si parmezan. Ingrediente: 500 g fasole verde sare 2 rosii mari (400 g) 400 g paste curste (penne) 300 g piept de pui piper 3 linguri de ulei 4-5 ramuri de cimbru…
Read more »

Cârnaţi cu chutney de roşii

19 June 2012
Cârnaţi cu chutney de roşiiO reteta de carnati cu chutney de rosii din: castane, tofu, salvie, rozmarin, cheddar, sos de soia, pudra de chilli, pesmet, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei rgasi, ardei iute, rosii, otet de vin alb, zahar brun, seminte de mustar, seminte de ceapa neagra, boia afumata si scortisoara. Ingrediente: 400 g de castane fierte, sub…
Read more »

Shake de lapte cu portocale

19 June 2012
Shake de lapte cu portocaleO reteta simpla de Shake de lapte cu portocale din: rom alb, suc de portocale, portocale, lichior de maraschino, inghetata de vanlie, zahar pudra, lapte si ciocolata rasa. Ingrediente: 4 cl rom alb 1/4 suc de portocale 1 1/2 portocale 2 cl lichior de Maraschio 4 globuri de inghetata de vanilie 2 linguri de zahar…
Read more »

Pulpe marinate de pui

19 June 2012
Pulpe marinate de puiO reteta de pulpe marinate de pui din: iaurt, ulei de masline, oregano, tarhon, boia, sos de soia, miere, bulion, rosii, mango, ceapa, pulpe de pui, patrunjel, suc de portocale, curry si maioneza. Ingrediente: 125 g iaurt 2 linguri ulei masline oregano tarhon boia 2 linguri sos soia 1 lingurita miere 6 linguri bulion 250…
Read more »

Salata cu salam

19 June 2012
Salata cu salamO reteta de salata cu salam din: salam, morcov, castraveciori murati, otet de vin alb, zeama de la castraveciori, ulei, zahar, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 500 g salam sau parizer 1 morcov 4 castraveciori murati 4 linguri otet de vin alb 2-3 linguri zeama de la castraveciori 3 linguri ulei 1 praf zahar…
Read more »

Nasi uduk

19 June 2012
Nasi udukJakarta, capitala Indoneziei, este locul de baştină al acestei mâncări surprinzătoare, care se face din orez fiert la abur. Ca şi în cazul nasi lemak, din Malaysia, şi aici orezul se amestecă cu lapte de cocos, nucşoară rasă, scorţişoară, iarbă de lămâie, galangal şi ghimbir. Toate ingredientele se pun împreună într-o cratiţă şi se dau…
Read more »

Budincă de fasole verde

19 June 2012
Budincă de fasole verdeO reteta de budinca de fasole verde din: fasole verde, rosii, oua, costita afumata, lapte dulce, faina, ceapa, verdeata si ulei. Ingrediente: 1 kg fasole verde 3-4 rosii 6 oua 50 g costita afumata 100 ml lapte dulce 1 lingura de faina 1 ceapa verdeata ulei   Mod de preparare: Speli bine fasolea şi o…
Read more »

Retete culinare: Salata cu avocado

19 June 2012
Retete culinare: Salata cu avocadoO reteta delicioasa de vara cu: avocado, andiva, piept de pui, ceapa, mazare, porumb, morcov, telina, ou, maioneza, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 1 andivă 1 piept de pui 1 ceapă 100 g mazăre fiartă 100 g porumb din conservă 1 morcov 1 ţelină 2 linguri cu smântână 100 g maioneză 2 ouă fierte…
Read more »

Retete usoare si sanatoase

18 June 2012
Retete usoare si sanatoaseRetete usoare si sanatoase: Cum se prepara legume prajite (video)   O reteta video delicioasa si usor de preparat despre cum se prepara legumele prajite. Un preparat ce poate fi servit fierbinte ca si garnitura sau ca fel principal pentru vegetarieni. Ingrediente: 1 small red pepper, sliced 1 small green pepper sliced 1 small yellow…
Read more »

Muşchi de vită la tigaie cu sos de vin

18 June 2012
Muşchi de vită la tigaie cu sos de vinO reteta de muschi de vita la tigaie cu sos de vin din: cartofi, sare de mare, piper, ulei de masline, parmezan, unt, muschi de vita, ulei de masline, ceapa rosie, cimbru, vin si creson. Este o reţetă simplă, dar cu rezultate excelente. Aveţi nevoie de puţin sos cu care să stropiţi carnea şi piureul.…
Read more »

Jeleu de căpşuni şi gin

18 June 2012
Jeleu de căpşuni şi ginO reteta de jeleu de capsuni si gin in: capsuni, zahar, gin, foi de gelatine, zeama de lamaie, frisca si biscuiti. Ingrediente: 750 g de capsuni coapte, plus extra pentru servit 50 g zahar, plus extra pentru servit (optional) 250-300 ml de gin 4 foi de gelatina zeama de lamaie (optional) frisca si buscuiti, pentru…
Read more »

Ruladă cu frişcă şi căpşuni

18 June 2012
Ruladă cu frişcă şi căpşuniO reteta de rulada cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, sare, ulei, frisca, ciocolata alba, zahar vanilat, intaritor pentru frisca si capsuni. Ingrediente: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 2 linguri apa fierbinte 1 praf sare ulei pentru uns tava pentru crema: 250 ml frisca lichida 100 g ciocolata alba…
Read more »

Orez pe frunze de bananier

18 June 2012
Orez pe frunze de bananierAceastă specialitate indiană de orez, foarte colorată, iute şi puternic condimentată, a devenit un acdevărat simbol al Malaysiei. Ea datează din perioada colonială, când mulţi indieni au mijgrat spre Malaysia pentru a munci pe plantaţiile de cauciuc. Mâncarea specifică sudului Indieti a devenit curând o parte a peisajului gasstronomic local. Orezul pe frunze de bananier…
Read more »

Salata Caesar cu pui

18 June 2012
Salata Caesar cu puiO reteta de salata caesar cu pui din: file de piept de pui, ulei de floarea soarelui, salata romana, paine toast, usturoi, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, mustar, ou, zahar, parmezan si pasta de ansoa. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 1 lingura ulei de floarea soarelui 4 capatani mici de…
Read more »

Diplomat cu fructe de vară

18 June 2012
Diplomat cu fructe de varăO reteta de diplomat cu fructe de vara din: piscoturi, frisca, iaurt, zahar, gelatina, capsuni si cirese. Ingrediente: 400 g piscoturi 1 l frisca lichida 1 cutie iaurt simplu, natural (380 ml) 3 linguri de zahar 3-4 plicuri de gelatina 1 kg capsuni 1 kg cirese   Mod de preparare: Pui gelatina la înmuiat în…
Read more »

Cocktail de lapte batut

18 June 2012
Cocktail de lapte batutO reteta de cocktail de lapte batut din: caise, zeama de lamaie, lapte batut, sampanie, seminte de coriandru si lamaita. Ingrediente: 1 cutie mica de caise zeama unei lamai 500 g lapte batut 1 sampanie piccolo 1/2 lingurite de seminte macinate de coriandru 2 fire de lamaita   Mod de preparare: Mixam bine piersica cu…
Read more »

Lipii umplute cu pui si legume

18 June 2012
Lipii umplute cu pui si legumeO reteta de lipii umplute cu pui si legume din: faina de grau, sare, drojdie, ulei de masline, zahar, seminte de susan negru, piept de pui, piper, rosii, ceapa, ardei gras, salata eisberg si muraturi. Ingrediente: 500 g faina de grau integrala sare 1 cub drojdie (50 g) 15 linguri ulei de masline 1 lingurita…
Read more »

Guguluf cu cirese

18 June 2012
Guguluf cu cireseO reteta de guguluf cu cirese din: cirese, branza de vaci, faina, lapte, zahar, ulei, praf de copt, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 400 g cireşe 350 g brânză de vaci 450 g făină 7 ouă 5 linguri cu lapte 10 linguri cu zahăr 10 linguri cu ulei 1 pliculeţ cu praf de copt 2…
Read more »

Salata de vara cu cartofi

18 June 2012
Salata de vara cu cartofiSe pun într-o crăticioară cu apă sărată 750g de cartofi noi şi se fierb 12 minute, până când sunt pătrunşi. Se scurg şi se răcesc. Se amestecă 75 ml de lapte bătut, 2 linguri de maioneză light, 1 lingură de muştar Dijon, 1 lingură de oţet din vin alb şi 1/2 linguriţă de zahăr fin…

Bautura racoritoare cu castravete

18 June 2012
Bautura racoritoare cu castraveteO reteta de bautura racoritoare cu castravete din: castrvete, lamaie, menta verde, ghimbir, miere, apa si gheata. Ingrediente: 12 felii subtiri de castarvete 4 felii lamaie menta verde putina radacina de ghimbir 2 linguri de miere 4-5 pahare de apa plata gheata   Mod de preparare: Intr-o carafă, pui apa, feliile de castravete trecute prin…
Read more »

Compot de capsuni cu miniclatite

18 June 2012
Compot de capsuni cu miniclatiteO reteta de compot de capsuni cu miniclatite din: capsuni, zahar fin, suc de lamaie, otet balsamic, unt, faina, sare, zahar fin, ou, extract de vanilie, lapte degresat si inghetata de vanilie. Ingrediente: 500 g capsuni foarte coapte, curatate 4 linguri de zahar fin 2 linguri suc de lamaie cativa stropi de otet balsamic (optional)…
Read more »

Paste cu somon, în sos de verdeaţă

18 June 2012
Paste cu somon, în sos de verdeaţăO reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi, spanac, file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa, smantana, supa de legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g spanac 400 g file de somon 250 g taitei lati 2…
Read more »

File de vită la grătar, cu fasole boabe şi praz

18 June 2012
File de vită la grătar, cu fasole boabe şi prazO reteta de file de vita la gratar, cu fasole boabe si praz din: praz, cimbru, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb, fasole boabe, patrunjel, smantana, ulei de masline, sare de mare, piper, file de vita si lamaie. Ingrediente: 4 fire de praz, spălate, curăţate şi tăiate felii subţiri frunzele de la o legătură…
Read more »

Tartă rustică

18 June 2012
Tartă rusticăO reteta de tarta rustica din: capsune, unt, faina, apa, zahar, galbenus si sare. Ingrediente: 500 g căpşune 150 g unt foarte rece 170 g făină 4-5 linguri cu apă foarte rece 2 linguri cu zahăr 1 gălbenuş sare   Mod de preparare: Amestecă făina cu un praf de sare şi zahărul. Adaugă untul tăiat…
Read more »

Retete culinare: Aripioare picante

18 June 2012
Retete culinare: Aripioare picanteO reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, fulgi de porumb, oua, faina, chilli, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g aripioare de pui 100 g fulgi de porumb 2 ouă 4 linguri cu făină 1 linguriţă cu chili 2 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Spală bine aripioarele, taie-leîn două…
Read more »

Retete culinare: Pui umplut

18 June 2012
Retete culinare: Pui umplutO reteta de pui umplut din: pui, unt, coaja de lamaie, cartofi, morcovi, ceapa verde, rozmarin, bacon, sare, piper, ulei si patrunjel verde. Ingrediente:  1 pui 3 linguri cu unt coaja rasa de la o lamaie 5-6 cartofi 2 morcovi 2 fire de ceapa verde 1 lingurita cu rozmarin 100 g bacon sau sunca sare…
Read more »

Prajitura cu capsuni

18 June 2012
Prajitura cu capsuniO reteta de prajitura cu capsuni din: oua, zahar, iaurt, praf de copt, zahar vanilat, capsuni si apa. Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 1 cana iaurt 1 lingurita praf de copt 1 cana faina 2 pachete zahar vanilat 300 g capsuni proaspete 5 linguri zahar 150 ml apa   Mod de preparare: Mixezi ouăle…
Read more »

MasterChef US – Episodul 1 – Sezonul 1 (video)

18 June 2012
MasterChef US – Episodul 1 – Sezonul 1 (video)MasterChef US Sezonul 1 Episodul 1 MasterChef US este un reality show american competitiv de gătit care permite concurentilor, atat bucatari amatori, cat si profesionisti sa aiba sansa de a primi titlul de MasterChef. Juriul este format din trei bucatari profesionisti care are sarcina de a urmari indeaproape toate miscarile concurentilor. De asemenea tot pe…
Read more »

Antricot de vită la cuptor, cu sfeclă şi hrean

18 June 2012
Antricot de vită la cuptor, cu sfeclă şi hreanO reteta de antricot de vita la cuptor, cu sfecla si hrean din: sfecla, sare de mare, piper, ulei de masline, antricot de vita, usturoi, cimbru, otet balsamic, maghiran, smantana, zeama de lamaie, hrean, rozmarin, usturoi, fileuri de ansoa si coaja de lamaie. Carnea de vită merge foarte bine cu sfeclă. Incercaţi să faceţi rost…
Read more »

Fasole la cuptor

18 June 2012
Fasole la cuptorO reteta de fasole la cuptor din: fasole, rosii, patrunjel, ardei grasi, ceapa, sare, piper, usturoi, oregano, ulei si morcov. Ingrediente: 1 kg fasole mare alba 3-4 rosii 1 legatura de patrunjel 2 ardei grasi rosii 3-4 cepe mai mari, taiate marunt sare piper 2-3 catei de usturoi oregano ulei morcov   Mod de preparare:…
Read more »

Reteta zilei: Salata de sfecla rosie cu morcov si zeama de lamaie

18 June 2012
Reteta zilei: Salata de sfecla rosie cu morcov si zeama de lamaieO reteta de salata de sfecla rosie cu morcov si zeama de lamaie din: sfecla rosie, morcovi, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: ½ sfecla rosie 2 morcovi Zeama de la 1 lamaie Sare Piper     Mod de preparare: Se curate si se spala bine sfecla si morcovii. Se dau prin razatoare. Se…
Read more »

Tarta cu nuci

18 June 2012
Tarta cu nuciO reteta de tarta cu nuci din: faina, ou, unt, zahar pudra, smantana, sare, nuci, unt, miere, zahar si frisca. Ingrediente: 150 g faina 1 ou 100 g unt 1 lingura cu zahar pudra 1 lingura cu smantana sare pentru umplutura: 500 g nuci 150 g unt 100 g miere 100 g zahar 100 ml…
Read more »

Mâncare de primăvară

18 June 2012
Mâncare de primăvarăO reteta de mancare de primavara din: ceapa verde, pastai, sare, rosii, ulei de soia, file de vita, sare, piper, coniac, smantana, intaritor de sos si frunze de cimbru. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 200 g pastai dulci sare 2 rosii descojite 4 lingurite ulei de soia 600 file de vita sare piper 2 linguri…
Read more »

Ou cu bacon si salata de nasturel

18 June 2012
Ou cu bacon si salata de nasturelO reteta de ou cu bacon si salata de nasturel din: oua, salota, otet de vin rosu, mustar cu boabe, ulei de rapita, chives, bacon, paine alba si nasturel. Ingrediente: 2 oua mari, la temperatura camerei 1 salota, feliata fin 1 lingurita de otet de vin rosu 1 lingurita cu varf de mustar cu boabe…
Read more »

Hamburger de curcan

18 June 2012
Hamburger de curcanO reteta de hamburger de curcan din: chifle, radicchio, salata, ceapa verde, carne de curcan, urda, marar, usturoi si sare. Ingrediente: 2 chifle 1/2 radicchio 3 frunze de salată 2 fire de ceapă verde 250 g carne de curcan 200 g urdă 1 legătură de mărar 1 căţel de usturoi sare Mod de preparare: Pune…
Read more »

Muşchi de vită în aluat

18 June 2012
Muşchi de vită în aluatO reteta de muschi de vita in aluat din: muschi de vita, foitaj, ciuperci, vin rosu, ceapa, masline, ulei, coriandru, cimbru si sare. Poţi face această reţetă cu orice tip de carne, dar trebuie s-o marinezi înainte, pentru a se coace frumos şi a prinde gust din aromele marinadei. Ingrediente: 2 kg muschi de vita…
Read more »

Supa dulce de conopida

18 June 2012
Supa dulce de conopidaO reteta de supa dulce de conopida din: smantana, mustar dulce, mustar pudra, cartofi, usturoi, ceapa rosie, unt, broccoli, supa de conopida, sare si piper. Ingrediente: 50 ml smantana pentru gatit – 30% grasime 1 lingurita mustar dulce 1/2 lingurita mustar pudra 1-2 cartofi 1-2 catei usturoi 1 ceapa rosie mare 50 gr unt 500…
Read more »

Sos de capere cu lamaie

18 June 2012
Sos de capere cu lamaieO reteta de sos de capere cu lamaie din: unt, capere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 50 g unt 2 lingurite capere, clatite in apa rece 2 lingurite zeama lamaie 1/2 coaja de lamaie proaspat rasa sare piper   Mod de preparare: Pune caperele la desarat, intr-un bol cu apa…
Read more »

Tarta cu sparanghel si ceapa verde

18 June 2012
Tarta cu sparanghel si ceapa verdeO reteta de tarta cu sparanghel si ceapa verde din: foitaj, sparanghel, ceapa verde, branza, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata foitaj 1 legatura sparanghel 1 legatura ceapa verde 1 bucata branza indulcita 2 oua 1 ceasca cu smantana sare piper   Mod de preparare: Coci foitajul pe jumătate în tavă, la foc…
Read more »

Rulada de cascaval

18 June 2012
Rulada de cascavalO reteta de rulada de cascaval din: cascaval afumat, crema de branza, unt, somon afumat, patrunjel si sare. Ingrediente: 250 g cascaval afumat 200 g crema de branza 150 g unt 100 g somon afumat 1 legatura de patrunjel sare   Mod de preparare: Ia caşcavalul, de preferat vidat, şi pune-l zece minute în apă…
Read more »

Tagliata de miel cu năsturel şi roşii

17 June 2012
Tagliata de miel cu năsturel şi roşiiO reteta de Tagliata de miel cu năsturel şi roşii din: rozmarin, ulei de masline extravirgin, steak de miel, rosii, jeleu de coacaze, otet balsamic, nasturel, feta si paine. Ingrediente: cateva crengute de rozmarin, frunzele tocate 2 linguri ulei de masline extravirgin 4 steakuri taiate din pulpa de miel sau berbecut (cam 450 g in…
Read more »

Musaca de dovlecei

17 June 2012
Musaca de dovleceiO reteta de musaca de dovlecei din: dovlecei, spanac, ceapa, sare, piper, unt, faina, lapte, oua si branza. Ingrediente: 300 g dovlecei fara coaja 1/2 kg spanac 2 cepe sare piper pentru sos: 50 g unt 50 g faina 1/2 l lapte 4 oua 100 g branza   Mod de preparare: Fierbi dovleceii şi spanacul…
Read more »

Lapte cu ciocolata si cu rom

17 June 2012
Lapte cu ciocolata si cu romO reteta simpla de Lapte cu ciocolata si cu rom din: lapte cu ciocolata si rom. Ingrediente: 0,2 l de lapte cu ciocolata 2 cl rom   Mod de preparare: Mixam bine laptele cu ciocolata rece cu rom, apoi turnam totul intr-un pahar mai inalt. Adaugam un pai.
Read more »

Mancare de pui cu legume

17 June 2012
Mancare de pui cu legumeO reteta de mancare de pui cu legume din: file de pui, ghimbir, ardei iute, ulei de soia, ardei, praz, sare, piper, germani de soia, porumb si boia de ardei dulce. Ingrediente: 500 g file de pui (cocos) 1 lingurita ghimbir proaspat razuit 2 ardei iuti rosii proaspat rasi 5 lingurite ulei de soia 1…
Read more »

Retete usoare si ilustrate

17 June 2012
Retete usoare si ilustrateRetete usoare si ilustrate: Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditalini   O reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal, usturoi, rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare, piper, scortisoara, apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan. Ingrediente: carne tocata 3 linguri de ulei vegetal…
Read more »

Pulpa de curcan cu masline

17 June 2012
Pulpa de curcan cu maslineO reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar, masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin, ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras galben 5 rosii amestec condimente…
Read more »

Mazăre scăzută

17 June 2012
Mazăre scăzutăO reteta de mazare scazuta din: mazare, morcov, ceapa, rosii, marar, bacon, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 1 morcov 2 cepe 4 rosii 1 legatura marar 300 g bacon ulei sare piper   Mod de preparare: Tai baconul în fâşii îi le rumeneşti în ulei. în grăsimea rămasă, că­leşti ceapa tocată,…
Read more »

Pizza de casa

17 June 2012
Pizza de casaO reteta de pizza de casa din: cascaval, salam crud uscat, ciuperci, masline, ardei gras, sos de rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de masline, zahar si sare. Ingrediente: 300 g cascaval 50 g salam crud uscat 2 ciuperci 50 g masline 1 ardei gras 50 ml sos de rosii pentru aluat: 400 g faina 25…
Read more »

Minitarte cu legume

17 June 2012
Minitarte cu legumeO reteta de minitarte cu legume din: faina, unt, iaurt gras, apa calduta, galbenus, sare, branza de vaci, usturoi, castraveti, dovlecel, ardei gras, vanata, rozmarin, unt si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 linguri cu iaurt gras 2 linguri cu apa calduta 1 galbenus sare pentru umplutura: 500 g branza de vaci…
Read more »

Mâncare mexicană de fasole

17 June 2012
Mâncare mexicană de fasoleO reteta de mancare maxican de fasole din: ceapa, carne tocata de vita, galbenus, sare, piper, sos worcestershire, ulei de soia, rosii, ceapa, fasole boabe, ardei iuti, praf de chilli, mustar si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata 375 g carne tocata de vita 1 galbenus sare piper putin sos worcestershire 3 lingurite ulei de…
Read more »

Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi

17 June 2012
Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoiO reteta de Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi din: cartofi, usturoi, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, ulei de masline, antricot de vita si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: cartofi la cuptor cu rozmarin 3 căţei de usturoi, cu coajă coaja rasă şi zeama de la o lămâie o legătură mică…
Read more »

Somon fiert cu salsa verde

17 June 2012
Somon fiert cu salsa verdeO reteta de somon fiert cu salsa verde din: boabe de piper, otet de vin rosu, bulb de fenicul, frunze de dafin, patrunjel, fileu de somon, lamaie, usturoi, fileuri de ansoa, coaja si suc de lamaie, busuioc, capere si ulei de rapita. Ingrediente: 1 lingurita boabe de piper 200 ml otet de vin rosu 1…

Supa de legume cu taitei

17 June 2012
Supa de legume cu taiteiO reteta de supa de legume cu taitei din: ou, morcovi, dovlecel, cartofi, faina, ulei, marar si sare. Supa devine mai aromata daca arunci in ea si 1-2 catei de usturoi zdrobiti. Ingrediente: 1 ou 3 morcovi 1 dovlecel 2 cartofi 100 g faina ulei marar verde sare   Mod de preparare: Căleşte legumele tăiate…
Read more »

Dovlecei scăzuţi

17 June 2012
Dovlecei scăzuţiO reteta de dovlecei scazuti din: dovlecei, ceapa, boia dulce de ardei, faina, smantana, piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 2 bucati de dovlecei mari 2 cepe 1 lingurita de boia dulce de ardei 2 linguri faina 200 ml smantana piper sare patrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi dai pe răzătoarea…
Read more »

Reteta zilei: Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango

17 June 2012
Reteta zilei: Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mangoO reteta de Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango din: citornella, supa de pui, carne de vita, sare, piper, chimion, nucosara, unt nesarat, ceapa, ardei, usturoi, vin alb, orez, parmezan, sare, avocado, mango, suc de lamaie, ceapa, ardei si coriandru. Ingrediente: 1 legatura de citronella 6 cesti supa de pui…
Read more »

Şaorma cu pui

17 June 2012
Şaorma cu puiO reteta de saorma de pui din: lipii, piept de pui afumat, salata, rosie, ceapa rosie, castravete, patrunjel, ulei, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 2 lipii 1 piept de pui afumat 1 salată 1 roşie 1 ceapă roşie 1 castravete 3 fire de pătrunjel 3 linguri cu ulei 1 linguriţă cu zeamă de lămâie…
Read more »

Oua cu sos de ton

17 June 2012
Oua cu sos de tonO reteta de oua cu sos de ton din: oua, ton, fileuri de ansoa, capere, ulei de masline, vin alb, boia de ardei iute, ceapa, castravecior si maioneza. Ingrediente: 8 oua fierte 200 g ton (conserva) 50 g fileuri de ansoa 1 lingura varf de capere 3-4 linguri cu ulei de masline 2 linguri cu…
Read more »

Cocktail Cocody

17 June 2012
Cocktail CocodyO retetaq de Cocktail Cocody din: nuca de cocos, lapte de cocos, zer, banana, zahar, zahar vanilat, rom alb si ananas. Ingrediente: 1 nuca de cocos 1/8 l lapte de cocos 250 g zer 1 banana mica 1 lingura zahar 1 plic de zahar vanilat 2 cl rom alb 1 felie de ananas   Mod…
Read more »

Supă de broccoli cu usturoi şi cartofi

17 June 2012
Supă de broccoli cu usturoi şi cartofiO reteta de supa de broccoli cu usturoi si cartofi din: ulei de masline, ceapa, usturoi, broccoli, cartof, supa de pui, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 lingură cu ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 3 căţei de usturoi, tocaţi 300 grame de broccoli 1 cartof, curăţat şi tocat 4 ceşti cu supă de…
Read more »

Retete de post: Paine cu masline

17 June 2012
Retete de post: Paine cu maslineO reteta de paine cu masline din: masline, faina, apa calda, drojdie, zahar, ulei de masline, sare si rozmarin. Ingrediente: 200 g masline verzi sau negre (fara samburi si taiate) 7 1/2 linguri cu faina 2 1/2 cani cu apa calda drojdie proaspata cat o nuca sau 2 lingurite cu drojdie uscata 1 lingura cu…
Read more »

Miniclatite din dovlecei

17 June 2012
Miniclatite din dovleceiO reteta de miniclatite din dovlecei din: dovlecei, oua, cascaval, usturoi, ceapa, faina, patrunjel, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 2 oua 100 g cascaval 1 catel de usturoi 1 ceapa 3 linguri cu faina patrunjel marar sare ulei piper   Mod de preparare: Curăţă dovleceii de coajă, dă-i pe răzătoarea mică, pune-i…
Read more »

Castraveţi muraţi cu mărar şi condimente

17 June 2012
Castraveţi muraţi cu mărar şi condimenteO reteta de castraveti murati cu marar si condimente din: castraveti, ceapa, sare grunjoasa, otet de cidru, zahar tos, seminte de coriandru, seminte de mustar galben, boabe de piper, curcuma si marar. Ingrediente: 3 castraveti de sera medii 1 ceapa mare, feliata subtire 85 g de sare grunjoasa 500 ml otet de cidru 250 g…
Read more »

Jeleu de roşii pe mozzarella

17 June 2012
Jeleu de roşii pe mozzarellaO reteta de jeleu de rosii pe mozzarella din: rosii, bulion, mozzarella, gelatina alba, gelatina rosie, otet balsamic, zahar, ulei, salata creata, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g rosii 1 lingura bulion 100 g mozzarella 4 foi gelatina alba 1 foaie gelatina rosie 50 ml otet balsamic 50 g zahar 20 ml ulei 1…
Read more »

Musaca de roşii cu spanac

17 June 2012
Musaca de roşii cu spanacO reteta de musaca de rosii cu spanac din: rosii, spanac, margarina, smantana, cascaval, pesmet alb, ghimbir, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 600 g rosii 600 g spanac 50 g margarina 2-3 dl smantana 200 g cascaval 30 g pesmet alb ghimbir sare piper nucsoara   Mod de preparare: Speli roşiile, le tai rondele şi…
Read more »

Smoothie cu fructe de pădure

17 June 2012
Smoothie cu fructe de pădureO reteta de Smoothie cu fructe de pădure din: fructe de padure, iaurt si miere. Ingrediente: 300 gr fructe de pădure (în perioada asta poţi folosi fructe proaspete) 250 ml iaurt 1 lingură de miere   Mod de preparare: Iaurtul, fructele şi mierea se pun în blender şi se mixează pentru 5 minute. Dacă vreţi…
Read more »

Tocăniţă delicioasă din picioare de vacă

17 June 2012
Tocăniţă delicioasă din picioare de vacăO reteta de tocanita din picioare de vaca din: ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, scortisoara, picior de vita, sare de mare, piper, faina, rosii si vin. Ingrediente: ulei de măsline 2   cepe roşii, curăţate şi tăiate mai mare 3   morcovi, curăţaţi şi tăiaţi mai mare 3  tulpini de…
Read more »

Tarte cu căpşuni

17 June 2012
Tarte cu căpşuniO reteta de tarta cu capsuni din: faina, margarina, zahar pudra, galbenus, praf de budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata amaruie, capsuni si gelatina rosie. Ingrediente: blat: 225 g faina 125 g margarina 50 g zahar pudra 1 galbenus in plus: 1/2 plic praf de budinca de vanilie 250 ml lapte 2 linguri zahar 75…
Read more »

Peşte cu sos de soia

17 June 2012
Peşte cu sos de soiaO reteta de peste cu sos de soia din: ceapa, usturoi, ulei sambal oelek, ghimbir, nucsoara, file de peste, sirop de tamarinde, sos de soia si miere. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 lingurita Sambal Oelek o lingurita ghimbir proaspat ras 1/2 lingurita piper negru macinat 2 varfuri de cutit…
Read more »

Retete pentru weekend #15

17 June 2012
Retete pentru weekend #15Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Turtite din dovlecei   O reteta de turtite din dovlecei din: dovlecei, faina, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 450 g dovlecei 75…
Read more »

Burger

17 June 2012
BurgerO reteta de burger din: carne tocata de vita, ceapa verde, morcov, usturoi, mustar dijon, tarhon, ou, chifle, ulei de rapita, nasturel, ardei, rosii cherry, zeama de lime, chives, ceapa rosie si fulgi de chilli. Ingrediente: 400 g carne slaba tocata de vita 5 fire de ceapa verde, tocate fin 140 g morcovi ras 2…
Read more »

Mâncare de vinete cu usturoi

17 June 2012
Mâncare de vinete cu usturoiO reteta de mancare de vinete cu usturoi din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, patrunjel si usturoi. Ingrediente: 4 vinete mici 2 cepe potrivite 1 ardei gras 4 rosii mici 1 legatura patrunjel usturoi   Mod de preparare: Cureţi vinetele în aşa fel încât să semene cu o zebră (o fâşie da, una nu). Tai…
Read more »

Hummus cu lamaie

17 June 2012
Hummus cu lamaieO reteta de hummus cu lamaie din: naut, usturoi, iaurt gras, pasta de susan, ulei de masline, lamaie, seminte de susan negre, coriandru si masline. Ingrediente: 200 g naut uscat 1 catel de usturoi 3 linguri cu iaurt gras 4 linguri cu paste de susan (tahini) 3 linguri cu ulei de masline 1 lamaie seminte…
Read more »

Şniţele din dovlecel cu sos de roşii

17 June 2012
Şniţele din dovlecel cu sos de roşiiO reteta de snitele din dovlecel cu sos de rosii din: dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, oua, sare, piper, patrunjel, faina si ulei. Ingrediente: 2 dovlecei curatati si spalati 1 catel de usturoi zeama de lamaie 2 oua sare piper patrunjel tocat 1/2 cana faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Tai dovlecelul în…
Read more »

Frigărui de miel şi salată grecească

16 June 2012
Frigărui de miel şi salată greceascăO reteta de figarui de miel si salata greceasca din: zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, carne de miel, rosii, castravete, branza feta, masline si menta. Ingrediente: zeama de la 1/2 lamaie 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi, zdrobit 600 g carne de miel (sau berbecut), preferabil pulpa, taiata cubulete pentru…
Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui in sos

16 June 2012
Reteta zilei: Aripioare de pui in sosO reteta de  Aripioare de pui in sos din: aripioare de pui, ulei, unt, sos siracha, sos cayenne, otet de cidru de mere, ketchup, sos de ponzu, sos hoisin, maioneza, smantana si branza albastra. Ingrediente: 10 aripi de pui 1/2 kg Ulei Pentru sosul Sriracha: 1/4 ceasca de unt topit 1/4 ceasca sos Sriracha 1/4…
Read more »

Plăcintă economică

16 June 2012
Plăcintă economicăO reteta de placinta economica din: faina, lapte, oua, drojdie, sunca, cascaval, unt, gris, sare si ulei. Ingrediente: 310 g faina 200 ml lapte 2 oua mari 15 g drojdie proaspata 5 g drojdie uscata 200 g mortadella sau sunca 200 g cascaval 10 g unt 2 lingurite cu gris 1/2 lingurita cu sare 80…
Read more »

Varză nouă cu carnati

16 June 2012
Varză nouă cu carnatiO reteta de varza noua cu carnati din: varza, kaiser, carnati, rosii, ulei, sare si verdeata. Ingrediente: 2 verze noi medii 200 g kaiser afumat 4-5 carnati semiafumati 5 rosii ulei sare verdeata   Mod de preparare: Tai kaiserul în fâşii şi carnaţii în bucăţi mai mari. Căleşti uşor în tigaie cu puţin ulei. Toci…
Read more »

Risotto cu mere, nuci şi gorgonzola

16 June 2012
Risotto cu mere, nuci şi gorgonzolaO reteta de risotto cu mere, nuci si gorgonzola din: risotto, supa de pui, unt, parmezan, branza gorgonzola, branza de capra, mere, maghiran, sare de mare, piper, nuci si ulei de masline. Ingrediente: risotto de bază 700 ml supă fierbinte de legume sau de pui 100 g unt 1-2 mâini de parmezan proaspăt ras, plus…
Read more »

Omleta la cuptor cu dovlecel

16 June 2012
Omleta la cuptor cu dovlecelO retea de omleta la cuptor cu dovlecel din: oua, dovlecel, ceapa, morcovi, ulei, sare de mare si piper. Adaugă în compoziţie busuioc proaspăt. Omleta va avea un gust delicios. Ingrediente: 10 oua 1 dovlecel 1 ceapa 1 morcov 2 linguri cu ulei sare de mare piper   Mod de preparare: Unge tava cu ulei…
Read more »

Ruladă de pandişpan cu căpşuni

16 June 2012
Ruladă de pandişpan cu căpşuniO reteta de rulada de pandispan cu capsuni din: oua, suc de lamaie, sare, zahar, faina, amidon, gelatina, capsuni, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 4 oua 2 linguri suc de lamaie 1 praf sare 110 g zahar 80 g faina 1 lingura amidon 5 foi gelatina 200 g capsuni 1 plic zahar vanilat 250 g…
Read more »

Cocktail cu lapte si lichior de visine

16 June 2012
Cocktail cu lapte si lichior de visineO reteta simpla de cocktail cu lapte si lichior de visine din: lapte, zahar, zahar vanilat, visine, lichior de visine, galbenus si biscuiti Amaretti. Ingrediente: 0,6 l de lapte 2 linguri de zahar 1 plic de zahar vanilat 250 g visine fara samburi 2 pahare de lichior cu lichior de visine 1 galbenus 4-6 biscuiti…
Read more »

Ciorba de dovlecei cu iaurt

16 June 2012
Ciorba de dovlecei cu iaurtO reteta de ciorba de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, ceapa verde, morcovi, patrunjel, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri de ceapa verde 1 legatura de morcovi 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 5 linguri ulei de masline 2 lamai (zeama) 250 ml…
Read more »

Orez cu unt şi ceapă

16 June 2012
Orez cu unt şi ceapăCu toate că bucătăria din Myanmar a fost influenţată de gastronomia chinezească, indiană şi thailandeză, ea îşi păstrează propriile arome, precum şi propriile tehnici de preparare a bucatelor. Mâncarea din această zonă include o varietate de feluri din carne, peşte şi legume, care se consumă împreună cu orez, fiert la aburi. Micul dejun poate consta,…
Read more »

Peste in sos rosu

16 June 2012
Peste in sos rosuO reteta de peste in sos rosu din: ceapa, ardei iute, rosii, ulei de soia, otet, sare, piper, costras si frunze de coriandru. Pentru această mâncare se potrivesc şi fileu- rile de peşte plat sau de batog. Dacă nu dis­puneţi de coriandru proaspăt, acesta se poa­te înlocui şi cu frunze proaspete de mentă. Ingrediente: 2…
Read more »

Tort de capsuni cu branza si blat crocant

16 June 2012
Tort de capsuni cu branza si blat crocantO reteta de tort de capsuni cu branza si blat crocant din: oua, zahar, faina, amidon, migdale, foi gelatina, capsuni, branza de vaci, iaurt natur, zahar, zahar vanilat, suc de lamaie, frisca si fistic. Ingrediente: blat: 4 oua 80 g zahar 80 g faina 20 g amidon 30 g migdale tocate crema si ornat: 10…

Retete de post: Salată caldă de legume

16 June 2012
Retete de post: Salată caldă de legumeO reteta de salata calda de legume din: ardei, mazare, ceapa rosie, morcovi, ulei, apa, sare, piper, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei portocaliu 400 g mazare 2 cepe rosii 2 morcovi 3 linguri cu ulei 140 ml apa sare piper rozmarin patrunjel   Mod de preparare: Taie în…
Read more »

Sos de fasole si porumb

16 June 2012
Sos de fasole si porumbO reteta de sos de fasole si porumb din: fasole boabe, porumb, ceapa rosie, ardei iute, coriandru, legume si chipsuri tortilla. Ingrediente: 400 g fasole boabe din conserva, scursa 400 g amestec de fasole boabe din conserva, scursa 300 g de porumb din conserva 1 ceapa rosie mica, tocata 1 ardei iute rosu, fara seminte,…
Read more »

Orecchiette cu perisoare de carne

16 June 2012
Orecchiette cu perisoare de carneO reteta de orecchiette cu perisoare de carne din: rosii, ardei gras, broccoli, ceapa, usturoi, ulei de masline, carnati, vin alb, orecchiette, sare, oregano si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 300 g broccoli 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 g carnati proaspeti…
Read more »

Rulou de vită

16 June 2012
Rulou de vităO reteta de rulou de vita din: carne de vita, oua, unt, faina, lapte, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita 3 oua 2 linguri unt 2 lingura faina 100 ml lapte 100 g smantana sare piper   Mod de preparare: Puneti carnea la fiert în apă cu sare. Lăsati-o la răcit…
Read more »

Bruschete cu cremă de brânză

16 June 2012
Bruschete cu cremă de brânzăO reteta de brucschete cu crema de branza din: baghete, branza dulce, samntana, usturoi, ardei copt si rozmarin. Ingrediente: 1 paine tip bagheta 100 g branza dulce 50 g smantana 1 catel de usturoi 1 ardei capia copt 1 fir rozmarin   Mod de preparare: Taie bagheta în felii şi rumeneşte-le în cuptor, pe ambele…
Read more »

Retete rapide

16 June 2012
Retete rapideRetete rapide:   Salată de pui fript şi porumb   O reteta de salata de pui fript cu porumb din: piept de pui, usturoi, boia, zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, salata si castravete. Ingrediente: 4 piepţi mici de pui 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură de boia zeama de la 1 lămâie…
Read more »

Pui cu telina

15 June 2012
Pui cu telinaO reteta de pui cu telina din: piept de pui, ulei, telina, pastarnac, ceapa, usturoi, vin alb, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 2 linguri ulei 200 g telina 100 g pastarnac 2 cepe 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 1 lingurita boia dulce sare piper   Mod…
Read more »

Salata de grepfruit, portocale si caise

15 June 2012
Salata de grepfruit, portocale si caiseO reteta de Salata de grepfruit, portocale si caise din: grepfruit, portocale, caise si miere. Ingrediente: 2 grepfruturi, decojite inclusiv de partea alba 4 portocale, decojite inclusiv de partea alba 4 caise, fara samburi si feliate 1 linguri de miere lichida   Mod de preparare: Se taie portocalele şi grepfruturile şi se pun într-un bol…
Read more »

Tortellini al forno cu ciuperci şi bacon

15 June 2012
Tortellini al forno cu ciuperci şi baconO reteta de Tortellini al forno cu ciuperci şi bacon din: tortellini, sare, ciuperci, bacon afumat, ceapa verde, ulei de masline, smantana, cascaval, oua, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g tortellini proaspete umplute cu branza (congelate) sare 150 g ciuperci Champignon 75 g bacon afumat 2 cepe verzi 2 linguri ulei de masline 300 g…
Read more »

Sufleu de ciuperci

15 June 2012
Sufleu de ciuperciO reteta de sufleu de ciuperci din: ciuperci, unt, ceapa, usturoi, marar, smantana, paine, lapte, faina, oua, cascaval, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci 100 g unt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 legatura marar 100 ml smantana 2 felii de paine alba 200 ml lapte 1 lingura faina 3 oua 100…
Read more »

Smoothie de zmeura

15 June 2012
Smoothie de zmeuraO reteta de smoothie de zmeura din: banane, zmeura, lapte de soia, frunze de menta si miere. Ingrediente: 2 banane foarte coapte 300 g de zmeura, proaspata sau congelata 1 l lapte de soia cu migdale cateva frunze de menta, pentru decor miere lichida, pentru stropit, optional   Mod de preparare: Se rup bananele bucăţele…
Read more »

Ardei la cuptor cu ciuperci si rosii

15 June 2012
Ardei la cuptor cu ciuperci si rosiiO reteta de ardei la cuptor cu ciuperci si rosii din: ulei de floarea soarelui, ciuperci, usturoi, rosii semiuscate in ulei, pesmet, nuci, patrunjel, fulgi de chilli, pesto si ardei. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 175 g de ciuperci proaspete, tocate 1 catel de usturoi, zdrobit 12 rosii semiuscate din ulei, scurse bine…
Read more »

Dovlecei la cuptor

15 June 2012
Dovlecei la cuptorO reteta de dovlecei la cuptor din: rosii, dovlecei, ulei de masline, unt, ceapa, amestec de ierburi aromate, smantana, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g rosii 500 g dovlecei 4 linguri ulei de masline 3 linguri unt 3 linguri ceapa taiata marunt 2 linguri amestec de ierburi aromate taiate marunt (tarhon, patrunjel, marar)…
Read more »

Spaghete cu somon in sos proaspăt de mărar

15 June 2012
Spaghete cu somon in sos proaspăt de mărarO reteta de spaghete cu somon in sos proaspat de marar din: broccoli, sare, file de somon, marar, spaghete, ulei de masline, vin alb, smantana si piper. Ingrediente: 300 g broccoli sare 300 g file de somon 1 legatura marar 400 g spaghete 2 linguri ulei de masline 50 ml vin alb 100 g smantana…
Read more »

Clătite de secară şi legume

15 June 2012
Clătite de secară şi legumeO reteta de clatite de secara si legume din: pasat de secara, oua, lapte, sare, praz, morcovi, ceapa, ulei de masline si piper. Clătitele din faină integrală au un gust deosebit. Pentru ca acestea să fie tot aşa de moi ca şi clătitele din altă faină, făina trebuie amestecată cu 1/3 mai multe lichide. In…
Read more »

Risotto cu resturi de tocănită

15 June 2012
Risotto cu resturi de tocănităO reteta de risotto cu resturi de tocanita din: risotto, tocana de carne, supa de pui, unt, parmezan, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin si frunze de cimbru. Unul dintre cele mai simple şi mai delicioase ingrediente pentru un risotto sunt resturile de la o tocană de carne. Este suficient să fărâmiţaţi carnea…
Read more »

Cocktail cu vin

15 June 2012
Cocktail cu vinO reteta de cocktail cu vin din: lapte, vin rosu, galbenusuri, zahar, struguri si lamaita. Ingrediente: 0,5 l lapte 0,4 l vin rosu 4 galbenusuri 2 linguri de zahar struguri lamaita Mod de preparare: Mixam bine laptele cu vinul rosu, cu galbenus si cu zahar, pana cand se dizolva. Impartim in patru pahare si decoram…
Read more »

Turtite din dovlecei

15 June 2012
Turtite din dovleceiO reteta de turtite din dovlecei din: dovlecei, faina, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 450 g dovlecei 75 g faina 1 ou 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Radeţi dovleceii, cu coajă cu tot, pe răzătoarea cu ochiuri mari. Săraţi şi amestecaţi, apoi lăsaţi 30 de minute la rece. între timp,…
Read more »

Salata Nicoise cu ton

15 June 2012
Salata Nicoise cu tonO reteta de salata Nicoise cu ton din: cartofi, oua, fasole verde, salata, rosii cherry, fileuri de ansoa, ton si maioneza. Ingrediente: 200 g cartofi noi, feliati mai gros 2 oua medii 100 g fasole verde 1 salata romana, cu frunzele separate si spalate 8 rosii cherry, taiate pe jumatate 6 fileuri de ansoa in…
Read more »

Reteta zilei: Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie

15 June 2012
Reteta zilei: Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvieO reteta de Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie din: spanac, ricotta, parmezan, faina, galbenusuri de ou, sare, piper, nucsoara, rosii cherry, unt, frunze de salvie si busuioc. Ingrediente: 300 g spanac proaspat 500 g Ricotta 80 g parmezan 75 g de făină 2 galbenusuri de…
Read more »

Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti

15 June 2012
Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amarettiO reteta de Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti din: scortisoara, ardei iute, sare de mare, piper, dovleac, ulei de masline, risotto, supa de pui, branza mascarpone, unt, parmezan, ulei de masline si salvie. Ingrediente: un baton de scorţişoară un ardei iute roşu uscat sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat un dovleac…
Read more »

Dovlecei pane cu sos

15 June 2012
Dovlecei pane cu sosO reteta de dovlecei pane cu sos din: dovlecei, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper, marar, usturoi verde, ulei, smantana si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 dovlecei 2 oua 3 linguri faina 2 linguri pesmet 4 linguri ulei sare piper sos: 2 legaturi marar 1 legatura usturoi verde 50 ml ulei 100 ml smantana sare grunjoasa…
Read more »

Penne cu ardei gras şi salsa verde

15 June 2012
Penne cu ardei gras şi salsa verdeO reteta de penne cu ardei rgas si salsa verde din: patrunjel, fileuri de ansoa, capere, ulei de masline, otet, sare, piper, paste penne, ardei rgasi, rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 2 fileuri de anşoa (de la borcan) 2 linguri capere 8 linguri ulei de măsline 1-2 linguriţe oţet sare piper 500…
Read more »

Cotlete de miel cu legume coapte

15 June 2012
Cotlete de miel cu legume coapteO reteta de cotlete de miel cu legume coapte din: ardei, cartof dulce, dovlecei, ceapa rosie, ulei de masline, cotlete de miel, cimbru si menta. Ingrediente: 2 ardei, de orice culoare, fara seminte si taiati in bucati 1 cartof dulce, decojit si taiat bucati 2 dovlecei, taiati in bucati 1 ceapa rosie, taiata in felii…
Read more »

Salată cu seminţe si fructe

15 June 2012
Salată cu seminţe si fructeO reteta de salata cu seminte si fructe din: seminte, migdale, capsune, ceapa rosie, salata verde, lamai, otet balsamic, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 100 g seminte decojite de floarea soarelui 50 g migdale 500 g capsune, corcoduse, agrise sau coacaze 1 ceapa rosie 1 salata verde mare sau 400 g rucola…
Read more »

Retete culinare: Ardei umpluti

15 June 2012
Retete culinare: Ardei umplutiO reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, morcovi, ceapa, usturoi verde, branza de vaci cu smantana, patrunjel verde, miere de albine, sare si piper. Spre deosebire de usturoiul uscat, cel verde conţine fitohormoni care au puternic efect detoxifiant asupra organismului. Fitohormonii sunt substanţe cu structură chimică similară hormonilor, care se găsesc în toate plantele…
Read more »

Tort de clătite cu spanac

15 June 2012
Tort de clătite cu spanacO reteta de tort de clatite cu spanac din: lapte, sare, praf de copt, faina integrala, spanac, pasat de secara, unt, oua, ceapa, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 750 ml lapte sare 2 lingurite praf de copt 200 g faina integrala de secara 600 g spanac 100 g pasat de secara 4 lingurite unt 4 oua…
Read more »

Desert

15 June 2012
DesertO reteta de desert din: capsune, nuci, hrisca, miere, crema de branza mascarpone, scortisoara si frunze de menta. Ingrediente: 400 g capsune sau coacaze 50 g nuci pisate 100 g hrisca 2 linguri miere 200 g crema de branza mascarpone 1 lingurita scortisoara frunze de menta   Mod de preparare: Spalati hrisca in mai multe…
Read more »

Pui cremos cu sparanghel şi tarhon

15 June 2012
Pui cremos cu sparanghel şi tarhonO reteta de pui cremos cu sparanghel si tarhon din: cartofi noi, piept de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de pui, tarhon, sparanghel si smantana. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati pe jumatate 4 piepti de pui, fara piele, fara os 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata 2…
Read more »

Crap marinat prajit

15 June 2012
Crap marinat prajitO reteta de crap marinat prajit din: ceapa, mrocov, usturoi, ulei, lamaie, boabe de coriandru, foid e dafin, faina, sare, crap, piper si boia. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 2 catei de usturoi 250 ml ulei 1 lamaie 1 lingurita boabe de coriandru 2 foi de dafin 100 g faina sare piper boia 2 -3…
Read more »

Mancare spaniola de legume

15 June 2012
Mancare spaniola de legumeO reteta de mancare spaniola de legume din: ceapa, usturoi, rosii, ardei verzi, vanata, zucchini, ulei de masline, sare, piper si supa de vita. In zilele fierbinţi de vară puteţi servi această mâncare şi rece. După gust puteţi adăuga în mâncare şi câteva măsline negre. Ingrediente: 1 ceapa mare 1 catel de usturoi 4 rosii…
Read more »

Toast cu feta şi bob

15 June 2012
Toast cu feta şi bobO reteta de toast cu feta si bob din: bob, branza feta, menta, ulei de masline extravirgin, salata mixta, rosii cherry, zeama de lamaie si bagheta. Ingrediente: 350 g bob, proaspat sau din conserva 100 g de branza feta 2 linguri de menta, tocata sau rupta 1 lingura ulei de masline extravirgin 50 g salata…
Read more »

Cocktail cu rom si zmeura

15 June 2012
Cocktail cu rom si zmeuraO reteta simpla de Cocktail cu rom si zmeura din: lapte batut cu frisca, zmeura, zahar pudra, rom alb si lamaita. Ingrediente: 600 g lapte batut cu frisca lichida 250 g zmeura congelata (fara indulcitori) 4 linguri zahar pudra 5 cl rom alb 3 linguri lamaita fin maruntita   Mod de preparare: Punem zmeura intr-un…

Cannelloni cu carne tocată şi sos de legume

15 June 2012
Cannelloni cu carne tocată şi sos de legumeO reteta de cannelloni cu carne tocata si sos de legume din: ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecel, fenicul, chifla, ulei de masline, rosii, oregano, sare, piper, carne tocata, ou, mustr, cannelloni, smantana si parmezan. Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 bulb mic de fenicul 1 chiflă veche…
Read more »

Risotto cu ciuperci

15 June 2012
Risotto cu ciuperciO reteta de risotto cu ciuperci din: risotto, unt, ciuperci salbatice, sare de mare, piper, frunze de cimbru, usturoi, supa de legume, parmezan, patrunjel, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: risotto de bază 100 g unt plus încă un cubuleţ 4 mâini mari de ciuperci sălbatice proaspete, curăţate sare de mare şi…
Read more »

Papricas de ciuperci

15 June 2012
Papricas de ciuperciO reteta de papricas de ciuperci din: ciuperci, ceapa, cartofi, ulei, faina, boia de ardei dulce, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de cultura 2 cepe 4 cartofi 100 ml ulei 1 lingurita faina 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita coriandru sare piper   Mod de preparare: Curatati ciupercile, spalati-le si…
Read more »

Salată de spanac cu bacon şi fasole albă

15 June 2012
Salată de spanac cu bacon şi fasole albăO reteta de Salată de spanac cu bacon şi fasole albă din: bacon, otet de xeres, ardei copti, fasole alba si spanac. Ingrediente: 12 felii de bacon 4 linguri otet de Xeres 500 g ardei copti din borcan, scursi si feliati 800 g de fasole alba din conserva, scursa si clatita 150 g de spanac…
Read more »

Farfalle cu smantana si ciuperci

15 June 2012
Farfalle cu smantana si ciuperciO reteta de farfalle cu smantana si ciuperci din: paste farfalle, sare, ciuperci, ceapa, tarhon, file de porc, ulei, piper, smantana, coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g farfalle sare 200 g ciuperci Champignon brune 4 cepe frantuzesti 4 fire tarhon 400 g file de porc 4 linguri ulei piper 300 g…
Read more »

Retete simple si rapide

15 June 2012
Retete simple si rapideRetete simple si rapide: Retete culinare: Salata nicoise   O reteta de salata nicoise din: cartofi, fasolica verde, rosii, patrunjel, fileuri de ansoa, masline, capere, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi 150 g fasolică verde 3 roşii coapte 1 legătură de pătrunjel 6 fileuri de anşoa, conservate în sare 100…
Read more »

Salată de pui fript şi porumb

14 June 2012
Salată de pui fript şi porumbO reteta de salata de pui fript cu porumb din: piept de pui, usturoi, boia, zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, salata si castravete. Ingrediente: 4 piepţi mici de pui 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură de boia zeama de la 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline 2 ştiuleţi de porumb 4…
Read more »

Cartofi cu bulion si usturoi

14 June 2012
Cartofi cu bulion si usturoiO reteta de Cartofi cu bulion si usturoi din: cartofi, ulei, bulion, mujdei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 linguri ulei 2-3 linguri bulion diluat cu apa 3-4 linguri mujdei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă în apă cu sare. Lăsaţi-i la răcit. Curăţaţi cartofii…
Read more »

Cocktail Chocolate Lady

14 June 2012
Cocktail Chocolate LadyO reteta de Cocktail Chocolata Lady din: lapte cu ciocolata si lichior de migdale. Ingrediente: 300 g lapte cu ciocolata 15 lichior de migdale   Mod de preparare: Mixam bine lapte cu ciocolata rece (cumparat gata preparat) si lichiorul de migdale, apoi turnam amestecul in pahare de lichior.
Read more »

Omleta spaniola

14 June 2012
Omleta spaniolaO reteta de omleta spaniola din: cartofi, ceapa, sare, ulei de masline si oua. Această omletă se poate prepara în mai multe feluri, de exemplu, în loc de cartofi puteţi pune un alt soi de legume sau puteţi pune şi peşte ton, sardele, ciuperci, brânză sau şuncă. Ingrediente: 4 cartofi mari 1 ceapa sare ulei…
Read more »

Aperitiv cu fructe

14 June 2012
Aperitiv cu fructeO reteta de aperitiv cu fructe din: capsuni, ulei de masline, otet balsamic, suc de portocale, salata verde, miere, boabe de piper verde si sare. Ingrediente: 300 g capsuni proaspete 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic 4 linguri suc de portocale 1 salata verde creata 1 lingura miere 2 lingurite boabe de…
Read more »

Inghetata de lamaie

14 June 2012
Inghetata de lamaieO reteta de inghetata de lamaie din: lamai, smantana, melasa, coaja de lime si menta. Este cel mai răcoros desert din timpul verii, dar si cel mai greu de obţinut. Aceasta deoarece zeama unei lămâi con­duce la adăugarea unei cantităţi foarte mari de zahăr, astfel încât să iasă un gust acceptabil. însă dacă nu abuzaţi…
Read more »

Biryani

14 June 2012
BiryaniBiryani este o mâncare indiană care conţine un amestec aromat si delicios de condimente, orez basmati, carne, legume şi iaurt. Printre condimentele folosite cu precădere pentru biryani se numără cuişoarele, cardamomul, scorţişoara, foile de dafin, coriandrul, menta, ceapa, usturoiul si ghimbirul. Un biryani excelent se obţine dacă orezul este colorat în auriu cu ajutorul câtorva…
Read more »

Salata de fasole, mazare si paste orzo

14 June 2012
Salata de fasole, mazare si paste orzoO reteta de salata de fasole, mazare si paste orzo din: paste orzo, mazare, bob, smantana, coaja de lamaie si zeama de lamaie, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 375 g de paste orzo sau alte paste mici 250 g mazare, proaspata sau decongelata 250 g de bob, din conserva 140 g smantana coaja rasa…
Read more »

Merluciu cu telina si rosii

14 June 2012
Merluciu cu telina si rosiiO reteta de merluciu cu telina si rosii din: merluciu, telina, rosii, pasta de tomate, ulei, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 buc trunchi de merluciu 500 g telina 4-5 rosii 1 lingura pasta de tomate 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingurita rsa cimbru uscat sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Sos de portocale cu Grand Marnier

14 June 2012
Sos de portocale cu Grand MarnierO reteta de sos de portocale cu grand Marnier din: suc de portocala, zahar, coaja de portocala, unt fara sare si Grand Marnier. Cu acest sos sofisticat si acrisor puteti orna clatitele sau inghetata. Ingrediente: 250 ml suc proaspăt de portocală 25 g zahăr o linguriţă de coajă rasă de portocală 200 g unt fără…
Read more »

Retete culinare: Chiftele de legume

14 June 2012
Retete culinare: Chiftele de legumeO reteta de chiftele de legume din: chifle, ceapa, unt, mazare, oua, mustar, sare de mare, piper, nucsoara, sos de soia, boabe verzi de piper, frunze de patrunjel, fulgi de ovaz, faina integrala, faina si ulei. Ingrediente:  2 chifle de o zi 1 ceapa 2 lingurite unt 500 g mazare proaspat fiarta 2 oua 1…
Read more »

Inghetata cu alune

14 June 2012
Inghetata cu aluneO reteta de inghetata cu alune din: fistic, cacao, sirop de artar si smantana. Ingrediente: 200 g de fistic sau alune de pădure 3 linguri de cacao sirop de arţar smântâna   Mod de preparare: Intr-un robot de bucătărie de putere mare, fisticul crud, nesărat, sau alunele de pădure de asemenea crude, nesărate, se toacă…
Read more »

Salata de orez salbatic si mix de fasole

14 June 2012
Salata de orez salbatic si mix de fasoleO reteta de salata de orez salbatic si mix de fasole din: orez salbatic, mix de fasole, porumb dulce, ceapa rosie, arde grasi, zeama si coaja de lime, miere, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 375 g orez salbatic (sau un amestec de orez basmati brun si orez salbatic) 800 g mix de fasole din conserva,…
Read more »

Risotto cu spanac şi brânză de capră

14 June 2012
Risotto cu spanac şi brânză de caprăO reteta de risotto cu spanac si branza de capra din: risotto, ulei de masline, usturoi, nucosara, spanac, sare de mare, piper, supa de legume, parmezan, lamaie, branza de capra si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: risotto de bază 125 g unt ulei de măsline un căţel de usturoi, curăţat şi tocat nucşoară pentru ras…
Read more »

Tort de ciocolată cu blat de biscuiti

14 June 2012
Tort de ciocolată cu blat de biscuitiO reteta de tort de ciocolata cu blat de biscuiti din: biscuiti digestivi, unt, ciocolata neagra, ciocoalta amaruie, oua, zahar, smantana si ciocolata rasa. Ingrediente: Blat de biscuit: 200 g de biscuiţi digestivi 60 g de unt puţin sărat, tăiat cubuleţe 60 g de ciocolată neagră de calitate, tocată Cremă de ciocolată: 180 g de…
Read more »

Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan

14 June 2012
Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezanO reteta de Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan din: taitei lati, sare, rosii, usturoi, ardei iute, bacon, ulei de masline, piper, patrunjel si parmezan. Inrgediente: 500 g taitei lati sare 6 rosii 2 catei de usturoi 1 ardei iute 100 g Pancetta sau bacon sau sunculita taraneasca 2 linguri ulei de masline piper…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos de afine

14 June 2012
Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos de afineO reteta de cotlete de miel cu sos de afine din: cotlete de miel, sare, piper, ceapa, vin rosu, afine, otet balsamic, unt si anason. Ingrediente: 2 cotlete de miel sare piper 1 ceapa 1/4 ceasca vin roşu 1/2 cana de afine proaspete 2 linguri otet balsamic 1 lingură unt 1 steluta anason   Mod…
Read more »

Inghetata cu cirese

14 June 2012
Inghetata cu cireseO reteta de inghetata cu cirese din: cirese, apa, sirop de agave si unt. Este desertul perfect în sezonul cireşelor. Iar dacă nu în­gheţaţi amestecul mult timp, vă luaţi din aceste fructe delicioase unul dintre cei mai puternici anti­oxidant din natură. Ingrediente: 500 g cireşe apă plată sirop de agave sau de arţar 100 c…
Read more »

Salata de varza rosie cu sfecla si mar

14 June 2012
Salata de varza rosie cu sfecla si marO reteta de salata de varza rosie cu sfecla si mar din: mere, varza rosie, sfecla cruda, otet de cidru, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, seminte de rodie si patrunjel. Ingrediente: 3 mere, fara cotor, feliate fin 650 g varza rosie, feliata fin 250 g de sfecla cruda, decojita si rasa fin 2…
Read more »

Plăcintă cu cireşe

14 June 2012
Plăcintă cu cireşeO reteta de placinta cu cirese din: unt, zahar tos, ou, faina, apa, cirese, zahar tos si malai. Acesta este un desert american clasic. La fel ca plăcinta cu mere, aceasta este preferată în localurile din întreaga ţară. Cel mai bine merge cu o cupă mare de îngheţată de vanilie. Ingrediente: aluat dulce: 125 g…
Read more »

Risotto cu roşii, busuioc si ricotta

14 June 2012
Risotto cu roşii, busuioc si ricottaO reteta de risotto cu rosii, busuioc si ricotta din: rosii coapte, otet de vin rosu, ulei, sare de mare, piper negru, risotto, branza ricotta, ulei de masline extravirgin, ardei iute, oregano, supa de pui, unt, parmezan si busuioc. Ingrediente: 4 mâini mari de roşii coapte, curăţate de seminţe şi tăiate bucăţi mai mari câteva…
Read more »

Salată picantă de conopidă cu năut şi seminţe de pin

14 June 2012
Salată picantă de conopidă cu năut şi seminţe de pinO reteta de salata picanta de conopida cu naut si seminte de pin din: conopida, usturoi, seminte de chimion si chimen, ulei de masline, naut, seminte de pin, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 conopida mare, taiata in buchetele 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 linguri seminte de chimion si de chimen 3 linguri ulei de…
Read more »

Inghetata cu mar si mango

14 June 2012
Inghetata cu mar si mangoO reteta de inghetata cu mar si mango din: iaurt, miere, menta, mango si coaja de lamaie. Gustul aces­tei îngheţate e dat de menta proaspătă şi de coaja de lămâie. Consistenta – de iaurtul gras. Iar definirea gustului – de fructul de mango. Ingrediente: iaurt gras miere mentă proaspătă 2 fructe mari de mango 1…
Read more »

Omleta cu vinete

14 June 2012
Omleta cu vineteO reteta de omleta cu vinete din: vinete, oua, ceapa, ulei, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 vinete mari 6 oua 2 cepe 150 ml ulei 500 g rosii 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spalati vinetele, taiati-le in cubulete de circa 2 cm, presarati-le cu sare si lasati-le 30 de…
Read more »

Salată mexicană cu crutoane de tortilla

14 June 2012
Salată mexicană cu crutoane de tortillaO reteta de salata mexicana cu crutoane de tortilla din: tortilla, ulei de masline, condimente, salata, fasole neagra, rosii cherry, avocado, zeama de lime si coriandru. Ingrediente: 3 lipii tortilla, taiate in bucati de dimensiunea crutoanelor 1 lingura ulei de masline 1 lingurita amestec de condimente cajun sau mexican 1 salata iceberg, rupta in bucati…
Read more »

Sos Coulis de fructe

14 June 2012
Sos Coulis de fructeO reteta de sos coulis de fructe din: zmeura, zahar tos, zeama de lamaie si lichior. Preparaţi acest sos fabulos de fructe utilizând orice fruct de sezon. Ideal pentru orice desert, îngheţată sau şerbet. Ingrediente: 250 g zmeură tare şi coaptă 125 g zahăr tos zeamă de la o jumătate de lămâie alcool sau lichior,…
Read more »

Prajitura cu crema

14 June 2012
Prajitura cu cremaO reteta de prajitura cu crema din: unt, faina alba, praf de copt, sare de mare, zahar tos, esenta de vanilie, oua, lapte integral, smantana, zahar tos, faina de porumb, esenta de rom, ciocolata neagra, unt, smantana si esenta de vanilie. umpluta cu crema de lapte, această prăitură divină, stratificată are deasupra o glazură de…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu