vineri, 12 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #84


Retete de Paste:

Briose cu cireşe si ovăz

10 June 2011
Briose cu cireşe si ovăzO reteta gustoasa de briose cu cirese si ovaz din: fulgi de ovaz, faina alba, faina integrala, germeni de grau, praf de copt, zahar pudra, bicarbonat de sodiu, ulei de masline, coaja rasa de portocala si cirese uscate. Aceste brioşe sunt o sursă bogată în fibre, deci merită să fie servite la micul dejun. Utilizând…
Read more »

Cocktail Tropical Sun

10 June 2011
Cocktail Tropical SunO reteta simpla de Cocktail Tropical Sun din: rom alb, zeama de lamaie, sirop de grenadine, zahar, scewppes tropical bitter si felii de limeta. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de grenadine zahar 2 cl Scweppes Tropical Bitter felii de limeta   Mod de preparare: Mixam bine cu…
Read more »

Supă cremă de morcovi cu măr galben

10 June 2011
Supă cremă de morcovi cu măr galbenO reteta delicioasa de supa crema de morcovi cu mar galben din: morcovi, ceapa, ghimbir, mar, iaurt, zeama de lamaie, patrunjel, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 8 morcovi mari 1 ceapă mică albă 1 lingură de ghimbir ras 1 măr galben sau verde 8 linguri de iaurt natural dens 1…
Read more »

Miel marinat cu mentă şi ghimbir

10 June 2011
Miel marinat cu mentă şi ghimbirO reteta delicioasa de miel marinat cu menta si ghimbir din: coaste de miel, frunze de menta, ghimbir, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ghimbirul este o plantă erbacee originară din regiunile tropicale ale Asiei. In bucătărie se foloseşte doar partea subterană, rizomul, cu forme neregulate şi cu coaja alb-gălbuie. Pulpa…
Read more »

Toast cu sunca si ochiuri romanesti

10 June 2011
Toast cu sunca si ochiuri romanestiO reteta simpla de toasta cu sunca si ochiuri romanesti din: oua, paine toast, sunca, cascaval, sare, piper, otet vin alb, masline si ochiuri romanesti. Ingrediente: 8 oua 8 felii pâine toast 8 felii şuncă 8 felii caşcaval sare piper 6 linguri oţet vin alb 16 măsline negre fără sâmburi ochiuri româneşti Mod de preparare:…
Read more »

Drob de miel in aluat 3

10 June 2011
O reteta de drob de miel din: maruntaie de miel, prapure, oua, paine, smantana, verdeata, ceapa verde, sare, piper, untura, oua, faina, untura si sare. Ingrediente: Pentru tocatura : 500g. maruntaie de miel (inima, ficat, plamani) 1 prapure 2 oua 1 felie de paine 1 lingura smantana 1 lingura verdeata tocata 2 fire de ceapa…
Read more »

Tăitei lati cu sos carbonara

10 June 2011
Tăitei lati cu sos carbonaraO reteta simpla de taitei lati cu sos carbonara din: taitei, patrunjel, parmezan, usturoi, ulei de masline, bacon, piper si carbonara. Ingrediente: 400 g tăiţei laţi proaspeţi (refrigeraţi) 1/2 legătură pătrunjel 100 g parmezan 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline 100 g bacon piper carbonara   Mod de preparare: Se fierb pastele…
Read more »

Drob de miel 5

10 June 2011
O reteta simpla si delicioasa din: maruntaie de miel, ou, sare, piper, ceapa, marar, patrunjel, unt si salata verde. Ingrediente maruntaiele de la un miel (inima, ficatul, bojocii) si praporul 1 ou sare piper ceapa marar patrunjel 1 lingura unt salata verde Mod de Preparare Se fierb maruntaiele si apoi se toaca marunt. Se adauga…
Read more »

Bulete delicioase de caşcaval

9 June 2011
Bulete delicioase de caşcavalO reteta foarte simpla si rapida, dar foarte gustoasa din: cascaval, oua, faina si un varf de cutit de praf de copt. Ingrediente: cascaval- 500 g doua oua doua linguri de faina un varf de cutit de praf de copt   Mod de preparare: Se rade cascavalul, se amesteca apoi cu cele doua oua. Faina…
Read more »

Pui fiert înăbuşit cu sos de lămâie şi ciuperci

9 June 2011
Pui fiert înăbuşit cu sos de lămâie şi ciuperciO reteta de pui fiert inabusit cu sos de lamaie si ciuperci din: ulei de floarea soarelui, piepti de pui, sare, piper negru, suc de lamaie, ciuperci, bulion de pui,m cimbru sau maghiran si fire de ceapa verde. Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea-soarelui 4 piepţi de pui, dezosaţi şi curăţaţi de piele, de aproximativ…
Read more »

Brioşe cu afine şi glazură de lămâie

9 June 2011
Brioşe cu afine şi glazură de lămâieO reteta delicioasa de briose cu afine si glazura de lamaie din: faina cu praf de copt, zahar pudra, lapte semidegresat, oua, branza proaspata, esenta de vanilie, afine, zahar si coaja rasa de lamaie. Afinele sunt unele dintre fructele cele mai bogate în antioxidanti de calitate. De fapt, chiar pigmenţii care dau culoare afinelor –…
Read more »

Cocktail San Juan

9 June 2011
Cocktail San JuanO reteta simpla de Cocktail San Juan din: rom alb, sirop de grenadine si ananas. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl sirop de grenadine 8 cl ananas   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata intr-un pahar de mixare si prin strecuratoare de bar se toarna bautura in paharul de cocktail.
Read more »

Ingheţată de banane cu coaja rasă de lămaie

9 June 2011
Ingheţată de banane cu coaja rasă de lămaieO reteta de ingheatata de banane cu coaja rasa de lamaie din: banane, galbenusuri, zahar, lamaie verde si zahar vanilat. Ingrediente: 3 banane 3 gălbenuşuri 150 g zahăr 1/2 lămâie verde 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Cureţi şi pasezi fin o banană şi jumătate. în piureul de banane, încorporezi pe rând 1…
Read more »

Chermoula de pui şi cuşcuş cu fructe

9 June 2011
Chermoula de pui şi cuşcuş cu fructeO reteta de chermoula de pui si cuscus de fructe din: piepti de pui, ulei de masline extravirgin, praf de chilli, coriandru, cumin, usturoi, suc de lamaie, boie, patrunjel, sare, piper negru, cuscus, piersici uscate, stafide si rosii. Chermoula este un amestec nord-african de condimente care dă o aromă caldă acestui pui servit pe un…
Read more »

Friptură de vită cu salată mixtă

9 June 2011
Friptură de vită cu salată mixtăO reteta de friptura de vita cu salata mixta din: antricot de vita, sare grunjoasa, salata verde, cicoare si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 bucată antricot de vită groasă de 4 cm sare grunjoasă pentru salată: 1 salată verde 1 cicoare roşie (radicchio) 4 linguri ulei de măsline extravirgin   Mod de preparare: Dacă…
Read more »

Gogoşele cu parmezan şi ceapă verde

9 June 2011
Gogoşele cu parmezan şi ceapă verdeO reteta delicioasa de gogosele cu parmezan si ceapa verde din: faina, parmezan, piper, oua, albus, lapte semidegresat, unt si ceapa verde. Folosind o brânză foarte aromată în cantităţi mici, gustul rămâne la fel de plăcut, conţinutul de grăsimi şi sodiu va fi în schimb minim. Ceapa verde, la fel ca mulţi alţi componenţi ai…
Read more »

Broccoli cu spumă de şuncă

9 June 2011
Broccoli cu spumă de şuncăO reteta simpla de broccoli cu spuma de sunca din: cartofi, broccoli, sunca, smantana, ulei de masline extravirgin, sare, piper si pasta de masline negre Ingrediente: 500 g cartofi 300 g broccoli 250 g şuncă fiartă 100 ml smântână proaspătă 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper Pentru decor: 2 linguri pastă de…
Read more »

Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi roşii

9 June 2011
Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi roşiiO reteta simpla si delicioasa de Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi roşii din: fasole alba uscata, rosii, cepsoare, usturoi, busuioc, paine de tara, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g fasole albă uscată, mare 6 roşii lunguieţe, bine coapte 2 cepşoare 2 căţei de usturoi 1 legătură de busuioc cu frunze mici…
Read more »

Risotto traditional cu rosii

9 June 2011
Risotto traditional cu rosiiIngrediente: 1 ceapă 4 roşii 3 linguri ulei de măsline 250 g orez pentru risotto (cu bob rotund) 1lingură bulion 200 ml vin alb 1/2 linguriţă cimbru uscat 750 ml supă de legume fierbinte 100 g parmezan 50 g roşii uscate în ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se toacă ceapa. Se…
Read more »

Cuburi de paste cu şuncă coapte la cuptor

9 June 2011
Cuburi de paste cu şuncă coapte la cuptorIngrediente: 500 g paste (penne, macaroane sau sedani rigati) sare piper 200 g bacon feliat 2 căţei de usturoi 3 ouă 350 ml smântână 50 g parmezan ras 1 linguriţă cimbru uscat nucşoară rasă 1lingură unt   Mod de preparare: Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe am­balaj.…
Read more »

Pâine cu portocale, stafide şi nucă

9 June 2011
Pâine cu portocale, stafide şi nucăO reteta de paine cu portocale, stafide si nuca din: faina alba, zahar pudra, drojdie, sare, lapte semidegresat, unt, ou, nuci, stafide, coaja rasa de portocala, zahar si suc de portocale. Deoarece aceste pâini cu fructe sunt preparate în casă, cantitătile de grăsimi, sare sau zahăr pot fi controlate. Metoda aceasta de a găti doar…
Read more »

Prăjitură delicioasă cu afine

9 June 2011
Prăjitură delicioasă cu afineO reteta de prajitura delicioasa cu afine din: afine, zahar brun, scortisoara, unt, zahar pudra, ou, albus, coaja rasa de lamaie, faina de grau si lapte semidegresat. Afinele conţin foarte puţine calorii şi multă vitamină C. De asemenea, au calităţi foarte bune de antioxidanţi. Ingrediente: 375 g afine proaspete sau congelate 70 g zahăr brun…
Read more »

Pui la gratar cu broccoli si paste gratinate

9 June 2011
Pui la gratar cu broccoli si paste gratinateO reteta delicioasa de pui la gratar cu broccoli si paste gratinate din: paste, sare, piper negru, broccoli, supa de rosii, lapte degresat, pui, pesmet si verdeturi de Provence. Ingrediente: 175 g paste (fusilli) sare piper negru 225 buchetele de broccoli 300 g supa de rosii cu continut redus de grasime lapte degresat 350 g…
Read more »

Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovlecei

9 June 2011
Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovleceiO reteta delicioasa de Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovlecei din: carne tocata de vita, mozzarella, paine toast, dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 4 felii de mozzarella 4 felii de pâine toast 2 dovlecei mari (zucchini) 2 linguri ulei de măsline…
Read more »

Chifteluţe cu sos picant şi garnitură de legume

9 June 2011
Chifteluţe cu sos picant şi garnitură de legume  Ingrediente: 600 g carne tocată de porc 2 ouă 1 linguriţă muştar 2 ardei iuţi tocaţi 2 linguriţe maghiran uscat 1 linguriţă boia sare 1 morcov  1 dovlecel 1 fir de praz 100 ml sos de soia 2 linguri miere   Mod de preparare: Chifla se înmoaie în apă rece. Se toacă ceapa şi…
Read more »

Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb

9 June 2011
Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumbO reteta delicioasa de costite de porc cu sos tabasco si porumb aromat cu ierburi din: costite de porc, sos tabasco, ulei de masline, vin rosu, rozmarin, porumb dulce, unt sarat, ierburi aromatice si piper. Ingrediente: pentru costite: 16 costiţe de porc 1 lingură sos tabasco 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă de…
Read more »

Piepţi de pui cu sos de struguri

9 June 2011
O reteta delicioasa de piepti de pui cu sos de struguri din: struguri, coaja si suc de lamaie, piepti de pui, sare, piper negru, usturoi, esalote, faina si patrunjel. Ingrediente: 1 kg struguri albi mari coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie 4 piepţi de pui, dezosaţi, curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g fiecare…
Read more »

Cocktail Pontresina

9 June 2011
Cocktail PontresinaO reteta simpla de Cocktail Pontresina din: rom alb, campari, vermut alb, gin si suc de limeta. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl Campari 2 cl vermut alb 1 cl gin 1 cl suc de limeta   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar…
Read more »

Sos Tabasco

9 June 2011
Sos TabascoTabasco este un sos preparat din ardei iute, oţet, sare, zahăr şi arome? Se comercializează îmbuteliat în sticle, din el folosindu-se doar câteva picături pentru condimentarea mâncărurilor, a cărnii şi,a anumitor tipuri de cocktailuri.
Read more »

Cremă de andive cu ceapă nouă

9 June 2011
Cremă de andive cu ceapă nouăO reteta delicioasa de crema de andive cu ceapa noua din: andive, cepsoare, cartof, lapte, unt, arpagic verde, nucsoara, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 400 g andive 6 cepşoare noi 1 cartof mare, făinos 0,750 lapte 40 g unt 2 linguri de arpagic verde, tăiat mărunt nucşoară crutoane sare piper negru   Mod de preparare:…
Read more »

Ingheţată de banane cu miere

9 June 2011
Ingheţată de banane cu miereO reteta delicioasa de inghetata de banane cu miere din: banane, miere, nuca de cocos, zeama de lamaie, zahar vanilat, smantana, muschi si kiwi sau nuca de cocos. Ingrediente: 500 g banane 150 g miere de salcâm 50 g nucă de cocos 1 lingură zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 250 g smântână 100…
Read more »

Gofre cu cereale si sos de mere si zmeură

9 June 2011
Gofre cu cereale si sos de mere si zmeurăO reteta de gofre cu cereala si sos de mere si zmeura din: seminte de in, faina integrala, faina de hrisca, faina alba, zahar brun, praf de copt, ou, lapte batut, albusuri, suc de mere, mere, esenta de vanilie si zmeura. Uleiul din seminţe de in este o sursă importantă de acizi graşi Omega-3, care…
Read more »

Macaroane cu brânză

9 June 2011
Macaroane cu brânzăIngrediente: 250 g macaroane sare 200 g roşii cherry 1 ceapă 2 linguri ulei 5 ouă 250 ml sos de roşii de la borcan piper 100 g caşcaval ras   Mod de preparare: Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indi­caţiilor de pe ambalaj. Se spală roşiile şi se taie jumătăţi.…

Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute

9 June 2011
Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iuteO reteta delicioasa de friptura de vita la gratar cu ardei, capere si ardei iute din: antricot de vita, ulei de masline, ardei grasi, ardei iuti, capere, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 1 antricot de vită, cu grosimea de 4-5 cm 4 linguri ulei de măsline extravirgin 200 g ardei graşi galbeni şi roşii 150…
Read more »

Risotto cu spanac

9 June 2011
Risotto cu spanac  Ingrediente: 400 g sganac verde 2 cepe 2 căţei  usturoi 5 linguri margarină 250 g orez risotto 2 linguri oţet balsamic alb 2 linguri bulion piper sare 750 ml supă de legume fierbinte nucşoară   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală spanacul. Se curăţă ceapa şi usturoiul; se toacă mărunt. Se încinge…
Read more »

Cocktail Rum Screw Driver

9 June 2011
Cocktail Rum Screw DriverO reteta simpla de Cocktail Rum Screw Driver din: rom alb, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl rom alb 15 cl suc de proaspat de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam sucul de portocale in paharul pentru bauturi lungi peste cuburi de gehata. Adaugam romul si…
Read more »

Drob de miel 4

9 June 2011
Drob de miel 4O reteta simpla de drob de miel din: maruntaie de miel, prapure, paine, ceava pverde, smantana, verdeata, sare, piper si untura. Ingrediente: 500g. maruntaie de miel (inima, ficat, plamani) 1 prapure 3 oua 1 felie de paine 3 fire de ceapa verde 2 lingura smantana 1 lingura verdeata tocata sare, piper 1 lingura untura Mod…
Read more »

Sufleu de somon cu spanac

9 June 2011
Sufleu de somon cu spanac  Ingrediente: 500 g cartofi roşii 1 mână spanac sare 2 căţei de usturoi 2 cepe roşii 2 linguri unt 2 linguri făină 100 ml vin alb 400 ml supă de legume 150 g brânză de vaci 4 linguri parmezan ras 2 linguri smântână piper nucşoară suc de lămâie 600 g file de somon (fără…
Read more »

Cordon-bleu cu spanac si mozzarella

9 June 2011
Cordon-bleu cu spanac si mozzarella  Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 180 g) 500 g spanac 100g mozzarella 2 căţei de usturoi sare piper 1 ou 8 linguri pesmet 2 linguri ulei Mod de preparare: Se spală şi se şterg bucăţile de carne şi i se face fiecăreia câte un buzunar. Se curăţă spanacul şi se…
Read more »

Cartofi noi la cuptor cu pulpe de pui

8 June 2011
Cartofi noi la cuptor cu pulpe de puiSe încinge cuptorul la 180 °C. Se ung 8 pulpe de pui (cca 125 g) cu un amestec din 1 lingură miere, 1 lingură oţet balsamic, 1 lingură boia, sare, piper şi 4 linguri ulei de măsline. Se aşază într-o formă de sufleu. Se spală şi se taie jumătăţi 800 g cartofi noi şi se…
Read more »

Salată de heringi cu ruccola

8 June 2011
Salată de heringi cu ruccolaSe opăresc 300 g roşii cherry şi se decojesc. Se decojeşte 1 fruct de mango, pulpa se taie în felii de pe sâmbure şi apoi se taie fâşii. Se rup fâşii 120 g ruccola. Se încinge grilul cuptorului, se taie felii 200 g pâine ciabatta, se unge cu 3 linguri ulei şi se frige pe…
Read more »

Pui la grătar cu sos balsamic

8 June 2011
Pui la grătar cu sos balsamicO reteta de pui la gratar cu sos balsamic din: piept de pui, unt, usturoi, sare, piper, miere, suc de lamaie si otet balsamic Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi şi curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g fiecare 1 lingură unt, topit 1 căţel de usturoi, zdrobit sare şi piper negru 2 linguri miere…
Read more »

Cremă de sparanghel cu creson

8 June 2011
Cremă de sparanghel cu cresonO reteta delicioasa de crema de sparanghel cu creson din: sparanghel, creson, ceapa, supa de legume, smantana, unt, crutoane de paine, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg sparanghel subţire 1 legătură de creson 1 ceapă albă mică 0,75 1 supă de legume 250 ml smântână lichidă 30 g unt crutoane de pâine sare piper…
Read more »

Salată de fructe exotice cu îngheţată

8 June 2011
Salată de fructe exotice cu îngheţatăO reteta de salata de fructe exotice cu ingheatata din: kiwi, ananas, physalis, limeta, zahar pudra, zahar vanilat si ingehatata. Ingrediente: 2 kiwi 1/2 ananas 150 g physalis 1 limetă (lămâie verde) 1 linguriţă zahăr pudră 1/2 plic de zahăr vanilat 1 cutie de îngheţată   Mod de preparare: Cureţi şi tai kiwi felii. Cureţi…
Read more »

Pui fiert cu legume de primăvară

8 June 2011
Pui fiert cu legume de primăvarăO reteta simpla si delicioasa de pui fiert cu legume de primavara din: piept de pui, bulion de pui, sherry sec sau vin alb sec, bouqet garni, legume si patrunjel. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g fiecare 900 ml bulion de pui 3 linguri sherry sec sau vin…
Read more »

Foie gras cu spumă din lichior de ouă

8 June 2011
Foie gras cu spumă din lichior de ouăO reteta de foaie gras cu spuma din lichior de oua din: foie gras, otet balsamic, ghimbir, zahar, lichior de oua, albusuri si otet balsamic. Ingrediente: 4 felii de foie gras de gâscă (câte 90 g fiecare) 1/2 linguriţă oţet balsamic 50 g ghimbir 20 g zahăr pentru spumă: 200 ml lichior de ouă 4…
Read more »

Cocktail Sombrero Cooler II

8 June 2011
Cocktail Sombrero Cooler IIO reteta simpla de Cocktail Sombrero Cooler II din: rom alb, suc de ananas, suc de grapefruit, portocala si lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb 6 cl suc de ananas 6 cl suc de grapefruit o felie de portocala o felie de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se toarna in paharul pentru bauturi lungi,…
Read more »

Drob de miel 3

8 June 2011
O reteta simpla de drob de miel din: prapur, maruntaie de la mie, ceapa verde, marar, patrunjel verde, paine alba, galbenusuri, ou, sare, piper, late si grasime Ingrediente 1 prapur, maruntaie de la un miel 3 fire ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel verde putin miez de paine alba muiat in lapte 3…
Read more »

Supă de sfecla cu branză de vaci

8 June 2011
Supă de sfecla cu branză de vaciO reteta de supa de sfecla cu branza de vaci din: branza de vaci, sfecla, supa de carne, ceapa, telina, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g brânză de vaci foarte proaspătă 500 g sfeclă 1 l supă de carne 1 tulpină de ţelină 1 ceapă albă 80 g parmezan ras…
Read more »

Gofre cu parmezan

8 June 2011
Am plecat de la reteta asta. Se scot din compoziţie scorţişoara, zahărul si nucile pecan. în făina se adaugă un vârf de cuţit de piper negru si de boia foarte iute si sare după gust. Se adaugă 2 linguri de parmezan proaspăt ras, înaint» de a se amesteca cu albuşul. Se renunţă şi la sosul…
Read more »

Ingheţată Banana split

7 June 2011
Ingheţată Banana splitO reteta de inghetata banana split din: banane, inghetata, coniac si topping de caramel. Ingrediente: 2 banane 150 g îngheţată 50 ml coniac 50 g topping de caramel   Mod de preparare: Decojeşti bananele şi le tai în fâşii, pe lungul acestora. într-o tigaie, pui coniacul şi bananele. Laşi bananele foarte puţin în această compoziţie,…
Read more »

Terină de găină cu oţet balsamic

7 June 2011
Terină de găină cu oţet balsamicO reteta delicioasa de terina de gaina cu otet balsamic din: gaina, galbenusuri, smantana, ulei de masline extravirgin, cartof, morcov, tija de telina, rosie, ceapa, foi de gelatina, otet balsamic, seminte de mac si seminte de susan. Ingrediente: 1 găină (circa 2 kg) 2 gălbenuşuri 150 ml smântână 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »

Pui rece cu sos de roşii şi verdeaţă

7 June 2011
Pui rece cu sos de roşii şi verdeaţăO reteta delicioasa de pui rece cu sos de rosii si verdeata din: piept de pui, lamaie, frunza de dafin, piper, vin alb sec, sherry, verdeturi, pasta de rosii, iaurt, sare, piper, hasmatuchi si salata. Ingrediente: 4 piepţi de pui, fără piele, dezosaţi, de aproximativ 125 g fiecare 1 lămâie 1 frunză de dafin, fărâmiţată…
Read more »

Supă picantă de ciuperci

7 June 2011
Supă picantă de ciuperciO reteta delicioasa de supa picanta de ciuperci din: ciuperci, morcov, telina, ceapa, usturoi, ardei iute, pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, cimbrisor, paine de tara, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g ciuperci de diferite soiuri 1 morcov 1 telină mică 1 ceapă albă 1 căţel de usturoi 2 ardei iuţi…
Read more »

Cocktail Orange Malibu

7 June 2011
Cocktail Orange MalibuO reteta simpla de Cocktail Orange Malibu din: rom brun, malibu, sirop de zmeura, zeama de lamaie, suc de portocale si suc de maracuja. Ingrediente: 2 cl rom brun 3 cl Malibu 2 cl sirop de zmeura zeama de lamaie 6 cl suc de portocale 6 cl suc de maracuja   Mod de preparare: Turnam…
Read more »

Tartelete cu prosciutto şi andive

7 June 2011
Tartelete cu prosciutto şi andiveO reteta delicioasa de tartelete cu prosciutto si andive din: faina alba, unt, sare, apa, andive, ou, lapte, usturoi, unt, sare, piper si prosciutto crudo. Ingrediente: pentru tartelete: 125 g făină albă 85 g unt 2 linguri apă 1 praf de sare pentru umplutură: 2 andive 2 ouă 1 pahar lapte 1 lingură amidon 1/2…
Read more »

Ingheţată cu brânză dulce şi căpşune

7 June 2011
Ingheţată cu brânză dulce şi căpşuneO reteta de ingheatata cu branza dulce si capsune din: branza dulce, smantana, zahar si capsune. Ingrediente: 250 g brânză dulce 150 g smântână 150 g zahăr 400 g căpşune   Mod de preparare: Speli şi cureţi căpşunele. Păstrezi 100 g căpşune pentru decor, iar restul le pasezi prin sită sau în blender. Baţi smântână…
Read more »

Miniştrudel cu pere şi parmezan

7 June 2011
Miniştrudel cu pere şi parmezanO reteta delicioasa de ministrudel cu pere si parmezan din: foi de placinta, bacon, miez de nuca, parmezan, pere, ulei de masline extravirgin, seminte de fenicul, sare si piper. Ingrediente: 250 g foi subţiri de plăcintă 150 g bacon feliat 50 g miez de nucă 60 g parmezan 2 pere tari 2 linguri ulei de…
Read more »

Puişori umpluţi cu legume şi fructe picante

7 June 2011
Puişori umpluţi cu legume şi fructe picanteO reteta delicioasa de puisori umpluti cu legume si fructe picante din: puisori, unt, praf de curry, piure de ghimbir, piure de usturoi, iaurt, piper negru, sare, seminte de mac, seminte de susan, unt, ardei iute, ceapa, fulgi de orez, caise uscate, stafide, porumb, coriandru, branza si ciuperci. Ingrediente: 2 puişori, curăţaţi, de aproximativ 400…
Read more »

Supă de miez de dovleac, cartofi si praz

7 June 2011
Supă de miez de dovleac, cartofi si prazO reteta delicioasa de supa de miez de dovleac, cartofi si praz din: miez de dovleac, cartofi, praz, speck, usturoi, patrunjel, paine de tara, branza groviera, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g miez de dovleac 300 g cartofi 200 g praz 60 g speck, într-o singură bucată 2…
Read more »

Pui fiert înăbuşit în iaurt şi nucă de cocos

7 June 2011
Pui fiert înăbuşit în iaurt şi nucă de cocosO reteta de Pui fiert înăbuşit în iaurt şi nucă de cocos din: pulpe d epui, ceapa, piure de usturoi, piure de ghimbir, curcuma, iaurt degresat, ardei iute, scortisoara, sare, praf de nuca de cocos, ulei de floarea soarelui, usturoi, ardei iute, coriandru si suc de lamaie. Ingrediente: 8 pulpe de pui, fără piele, cam…
Read more »

Cocktail Bahia Frape

7 June 2011
Cocktail Bahia FrapeO reteta simpla de Cocktail Bahia Frape din: rom, suc de ananas si crema de ananas. Ingrediente: 6 cl rom 6 cl suc de ananas 2 lingurite de crema de ananas   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata zdrobita in mixer, apoi bautura se serveste intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Gofre cu nuci şi sos de arţar, pere şi mure

7 June 2011
Gofre cu nuci şi sos de arţar, pere şi mureO reteta gustoasa de gofre cu nuci si sos de artar, pere si mure din: faina alba, scortisoara, praf de copt, zahar pudra, ou, lapte degresat, unt, nuci pecan, para, sirop de artar si afine. Ingrediente: 125 faina alba 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita scortisoara macinata 1 lingura zahar pudra 1 ou mare…
Read more »

Ingheţată cu rom

7 June 2011
Ingheţată cu romO reteta delicioasa de ingheatata cu rom din: frisca lichida sau smantana, zahar pudra, ceai negru, galbenusuri, rom, fructe proaspete si rulouri de napolitana. Ingrediente: 500 ml frişca lichidă sau 500 g smântână 150 g zahăr pudră 1 pliculeţ ceai negru 5 gălbenuşuri 50 ml rom câteva fructe proaspete şi rulouri de napolitană cu cremă,…
Read more »

Supă de trufandale

7 June 2011
Supă de trufandaleO reteta simpla si delicioasa de supa de trufandale din: fasole verde, morcovi, cepsoare, cartofi, rosii cherrym ierburi aromatice, busuioc, menta, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper.  Alegerea ierburilor aromatice, în afară de mentă şi de busuioc, necesare pentru a parfuma această supă de primăvară, depinde de gustul fiecăruia: puteţi alege…
Read more »

Piept de gâscă cu napi şi sfeclă roşie

7 June 2011
Piept de gâscă cu napi şi sfeclă roşieO reteta delicioasa de piept de gasesc cu napi si sfecla rosie din: piept de gasca, verdeturi, gin, foaie de dafin, ienupar, sare, piper, zahar din trestie de zahar, otet, napi, ceapa, usturoi, otet de merel, ulei de masline extravirgin, sfecla, mustar, dulceata de fructe, otet balsamic si otet de mere. Ingrediente: pentru marinată: 1…

Puişori prăjiţi cu lămâie şi boia

6 June 2011
Puişori prăjiţi cu lămâie şi boiaO reteta simpla de puisori prajiti cu lamaie si boia din: puisori, lamai, usturoi, ulei de masline, boia, sare si piper. Ingrediente: 4 puişori curăţaţi, de aproximativ 400 g fiecare 2 lămâi, tăiate în jumătăţi 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 linguri ulei de măsline 2 linguriţe boia sare şi piper negru   Mod de…
Read more »

Pui la grătar cu salsa de mango

6 June 2011
Pui la grătar cu salsa de mangoO reteta delicioasa de pui la gratar cu salsa de mango din: piept de pui, ulei vegetal, mango, suc de lamaie verde, ardei iute, coriandru, ghimbir, sare, piper, frunze de coriandru si fire de chives. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără piele, de aproximativ 125 g fiecare puţin ulei vegetal pentru uns pentru salsa:…
Read more »

Drob cu branza de oaie

6 June 2011
O reteta gustoasa de drob de miel cu branza de oaie din, organe de miel, pipote si inimi de pui, pateu ficat de rata, ceapa verde, usturoi verde, oua, marar, sare, piper, alune, ulei de masline, ardei gras, pesmet si branza de oaie. Ingrediente: organele de la 1 miel (ficat, rinichi, plamani, splina, inima) sau…
Read more »

Rulouri din clătite cu pate şi salată de hribi

5 June 2011
Rulouri din clătite cu pate şi salată de hribiO reteta delicioasa de rulouri din clatite cu pate si salata de hribi din: faina alba, ou, lapte, sare, carne dezosata, unt, lapte, supa de legume, ceapa, plante aromatice, sare, piper, vermut rosu, unt, foaie de dafin si pasta de macese. Ingrediente: pentru clătite: 125 g faină albă 1 ou 250 ml lapte sare pentru…
Read more »

Supă de cartofi şi ceapă aromată cu salvie

5 June 2011
Supă de cartofi şi ceapă aromată cu salvieO reteta delicioasa de supa de cartofi si ceqapa aromata cu salvie din: ceapa, cartofi, frunze de salvie, unt, paine de tara, supa de legume, maghiran si sare. Ingrediente: 6 cepe albe 3 cartofi mari albi 12 frunze de salvie 40 g unt 3 felii de pâine de ţară 0,51 supă de legume 1 linguriţă…
Read more »

Pui cu sparanghel în sos de vin alb

5 June 2011
Pui cu sparanghel în sos de vin albO reteta delicioasa de pui cu sparanghel in sos de vin alb din: piepti de pui, frunza de dafin, esalote, bulion de pui, vin alb sec, sparanghel, amidon de porumb, lapte degresat, sare, piper negru si patrunjel proaspat. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără piele, de aproximativ 125 g fiecare 1 frunză de dafin…
Read more »

Clătite cu cereale, fructe si iaurt

5 June 2011
Clătite cu cereale, fructe si iaurtO reteta simpla de clatite cu cereale, fructe si iaurt din: faina integrala, fulgi de ovaz, germeni de grau, zahar brun, praf de copt, lapte semidegresat, iaurt demidegresat, albusuri si zmeura sau afine. Germeni de grâu, fulgi de ovăz şi făină integrală pentru a prepara aceste clătite delicioase, bogate în fibre, precum şi în fier…
Read more »

Salată de căpşune cu îngheţată

5 June 2011
Salată de căpşune cu îngheţatăO reteta de salata de capsune cu ingheatat din: fistic, zahar, capsune, limeta, zahar vanilat, piper, ingheatat si frunze de menta. Ingrediente: 40 g fistic crud decojit 2 linguri de zahăr 500 g căpşune 1 limetă (lămâie verde) 1/2 pacheţel de zahăr vanilat (sau baton de vanilie) puţin piper măcinat mare 1 cutie de îngheţată…
Read more »

Fructe de mare cu legume şi şofran

5 June 2011
Fructe de mare cu legume şi şofranO reteta de fructe de mare cu legume si sofran din: ulei de masline, morcovi, tije de telina, ceapa, usturoi, cartofi noi, bulion de legume sau de peste, sofran, peste, fasole verde, vin alb sec, amidon, creveti, sare, piper si verdeata proaspata. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 150 g morcovi, tăiaţi rondele subţiri 1…
Read more »

Salată de ridichi si fenicul

5 June 2011
Salată de ridichi si feniculO reteta simpla si delicioasa de salata de ridichi si fenicul din: ridichi, fenicul, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 grame ridichi proaspete si tari un bulb de fenicul ulei de masline suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Se spala bine ridichiile si se taie felii subtiri.…
Read more »

Supă de cartofi cu parmezan si crutoane

5 June 2011
Supă de cartofi cu parmezan si crutoaneO reteta simpla de supa de cartofi cu parmezan si crutoane din: cartofi, ceapa, morcov, tulpina de telina, praz, pancetta, supa de legume, maghiran, crutoane, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi 1 ceapă mare 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 praz 100 g pancetta, într-o singură felie 11…
Read more »

Foie gras cu mandarine caramelizate

5 June 2011
Foie gras cu mandarine caramelizateO reteta delicioasa de foie gras cu mandarine caramelizate din: foie gras, bacon, mandarina, zahar, ulei de arahide, ceapa rosie, ulei de arahide si paine toast alba. Ingrediente: pentru foie gras: 200 g foie gras 2 felii subţiri de bacon pentru mandarine: 10 felii de mandarină 2 linguri zahăr 20 g unt ulei de arahide…
Read more »

Cocktail Blue Hawaian

5 June 2011
Cocktail Blue HawaianO reteta simpla de Cocktail Blue Hawaian din: rom alb, curacao albastru, creme de coconut, zeama de lamaie si suc de ananas. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl Curacao albastru 2 cl Creme de Coconut (lichior de cocos) 1 cl zeama de lamaie 6 cl suc de ananas   Mod de preparare: Ingredientele se…
Read more »

Burgeri pentru micul dejun

5 June 2011
Burgeri pentru micul dejunO reteta simpla de burgeri pentru micul dejun din: piept de curcan, orez, piure de prune uscate, mustar Dijon, salvie si rozmarin.  Trebuie neapărat să pregătiti aceşti burgeri pentru a avea o gustare perfectă. Deoarece smt din carne de curcan şi alte câteva ingrediente secrete, conţinutul de grăsimi este mai mic de un gram pe…
Read more »

Cupe Paradis

5 June 2011
Cupe ParadisO reteta delicioasa de cupe paradis din: fructe de padure, zahar vanilinat, lapte, gris, zahar, galbenusuri si glazura de gelatine rosie. Ingrediente: 300 g fructe de pădure congelate 2 plicuri zahăr vanilinat 500 ml lapte 60 g griş 80 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 plic glazură de gelatină roşie   Mod de preparare: Se decongelează…
Read more »

Foietaj cu hribi, piept de porc şi usturoi

5 June 2011
Foietaj cu hribi, piept de porc şi usturoiO reteta delicioasa de foietaj cu hribi, piept de porc si usturoi din: faina alba, apa, margarina, sare, piept de porc, hribi, ceapa, usturoi, sos bechamel, ulei de masline extravirgin, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 160 g faină albă 80 ml apă 200 g margarină sare pentru foietaj: 16 felii piept…
Read more »

Ouă crocante

5 June 2011
Ouă crocanteO reteta simpla si delicioasa de oua crocante din: oua, zahar, faina, ciocolata alba, frisca, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 5 ouă 300 g zahăr 125 g făină 200 g ciocolată albă 300 ml frişcă 3 linguri zahăr pudră suc de lămâie decor de zahăr   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la…
Read more »

Cremă de ricotta cu ghimbir şi civetă

5 June 2011
O reteta simpla de crema de ricotta cu ghimbir si civeta din: ricotta, civeta, ghimbir, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 200 g ricotta foarte proaspătă civetă proaspătă (sau frunze de ceapă verde) 20 g ghimbir proaspăt 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare şi piper   Mod de preparare: Pasează ricotta prin…
Read more »

Păstrăv la cuptor cu mere şi cidru

5 June 2011
Păstrăv la cuptor cu mere şi cidruO reteta delicioasa de pastrav la cuptor cu mere si cidru din: fenicul, praz, mere, pastravi, sare, piper, cidru sec, smantana, patrunjel, hasmatuchi si felii de lamaie verde. Ingrediente: 150 g fenicul, tocat mărunt 125 g praz, tocat mărunt 2 mere pentru desert, curăţate de coajă şi cotor, tăiate cubuleţe 4 păstrăvi curcubeu, de aproximativ…
Read more »

Supă de pesmet prăjit

5 June 2011
Supă de pesmet prăjitO reteta simpla de supa de pesmet prajit din: pesmet, parmezan, oua, unt, supa de carne, sare si piper negru. Pregătit din pâine uscată zdrobită sau măci­nată, pesmetul era obţinut în trecut din res­turile de pâine care se dădeau pe râzătoare şi se uscau în cuptor. Există două feluri de pesmet: alb şi brun, primul…
Read more »

Pască modernă cu mere

5 June 2011
Pască modernă cu mereO reteta delicioasa de pasca moderna cu mere din: mere acrisoare, unt, zahar, oua, coaja de lamaie, branza de vaci, faina, amidon, praf de copt, migdale, lapte, zahar pudra si hartie de copt. Ingrediente: 400 g mere acrişoare 200 g unt moale 200 g zahăr 3 ouă 1/2 linguriţă coajă rasă de la o lămâie…
Read more »

Sorbet de limette

5 June 2011
Sorbet de limetteO reteta gustoasa de sorbet de limette din: zahar, suc de limette, coaja de limette, vin alb sec si sampanie. Ingrediente: 150 g zahăr 300 ml suc de limette coaja rasă de la 2 limette 500 ml vin alb sec 400 ml şampanie   Mod de preparare: Se pun la fiert 150 ml de apă…
Read more »

Cocktail Scorpion

5 June 2011
Cocktail ScorpionO reteta simpla de Cocktail Scorpion din: rom alb, apricot brandy, suc de ananas, sirop de grenadine, zeama de lamaie si menta proaspata. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl Apricot brandy 1 cl sirop de grenadine suc de ananas zeama de lamaie menta proaspata   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata…
Read more »

Drob delicios de miel in aluat

5 June 2011
O reteta de drob delicioas de miel in alut din: maruntaie de miel, smantana, oua, lapte, paine, marar, patrunjel, ceapa verde, sare, piper, faina, ou si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 1/2 kg maruntaie de miel 1 lingura smantana 2 oua putin lapte 1 felie de paine marar, patrunjel 1 legatura de ceapa verde sare piper…
Read more »

Somon pane cu sos de limette

5 June 2011
Somon pane cu sos de limetteO reteta delicioasa de somon pane cu sos de limette din: cartofi, sare, fileuri de somon, piper, oua, faina, ulei, pesmet, limette, zahar, lapte si smantana. Ingrediente: 800 g cartofi sare 4 fileuri de somon (a cca 150 g) piper 2 ouă 3 linguri făină 80 g pesmet 3 linguri ulei 2 limette 1 lingură…
Read more »

Supă de fructe de mare cu sălăţică

5 June 2011
Supă de fructe de mare cu sălăţicăO reteta de supa de fructe de mare cu salatica din: scoici de mare, creveti, salatica, ceapa, usturoi, morcov, telina, ardei, vin alb, vermut, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 700 g scoici de mare 400 g creveţi 300 g sălăţică 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 morcov 1 tulpină de ţelină…
Read more »

Pască rusească

5 June 2011
Pască ruseascăO reteta de pasca ruseasca din: branza de vaci, unt, extract de vanilie, smantana, galbenusuri, zahar, migdale, amesteca de coaja de portocala si lamaie confiate si sare. Ingrediente: 1,3 kg brânză de vaci 115 g unt la temperatura camerei 1/2 linguriţă extract de vanilie 300 ml smântână dulce 4 gălbenuşuri 175 g zahăr 50 g…
Read more »

Ingheţată cu lapte si kiwi

5 June 2011
Ingheţată cu lapte si kiwiO reteta de inghetata de lapte si kiwi din: oua, zahar, faina, lapte, unt, baton de vanilie, coaja de lamaie verde si fistic. Ingrediente: 6 oua 400 g zahar 4 linguri faina 1 l lapte 100 g unt 1/2 baton de vanilie 3-4 kiwi coaja rasa de la 1 lamaie verde 50 g fistic prajit…
Read more »

Curry de pui indian

5 June 2011
Curry de pui indianO reteta de curry de pui indian din: fileuri de piept de pui, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, ulei, curry, chimen, supa de pui, lapte de cocos, coaja de limetta, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) 3 cepe 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 1…
Read more »

Cocktail Hurricane

5 June 2011
Cocktail HurricaneO reteta simpla de Cocktail Hurricane din: rom brun, rom alb, zeama de limeta, suc de portocale, suc de ananas, sirop de maracuja si fructe. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl rom alb 2 cl zeama de limeta 2 cl suc de portocale 2 cl suc de ananas 1 cl sirop de maracuja fructe…
Read more »

Drob de miel (varianta)

5 June 2011
O reteta de drob de miel din: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, patrunjel, marar, smantana, paine, lapte, sare, piper, si pesmet sai prapur de miel. Ingrediente: maruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi) 6 oua 3 legaturi de ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 2 linguri smantana 2 felii de paine 1 ceasca lapte…
Read more »

Lavrac gătit în vin cu fenicul

5 June 2011
Lavrac gătit în vin cu feniculO reteta delicioasa de lavrac gatit in vin cu fenicul din: fenicul, esalote, fileuri de lavrac, sare, piper, lamaie verde, capere, usturoi, masline negre, boia si vin alb sec. Ingrediente: 125 g fenicul 2 eşalote, tocate mărunt 4 fileuri de lavrac, fără piele, de aproximativ 125 g fiecare sare şi piper negru 1 lămâie verde…
Read more »

Ghiveci asiatic

4 June 2011
Ghiveci asiaticO reteta de ghiveci asiatic din: ardei grasi, ceapa verde, morcovi, dovlecel, pulpa de ananas, usturoi, germeni de soia, carne de porc, ulei, miere si sos de soia. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 4 cepe verzi 2 morcovi 1 dovlecel 400 g pulpă de ananas 2 căţei de usturoi 100 g germeni de soia 500…

Cod cu cartofi si mărar

4 June 2011
Cod cu cartofi si mărarO reteta simpla si delicioasa de cod cu cartofi si mărar din: castraveti, cartofi, ceapa, unt, supa de legume, fileuri de cod, sare, piper, branza de vaci, mustar, suc de lamaie si marar. Ingredinete: 600 g castraveţi 600 g cartofi 1 ceapă 1 lingură unt 350 ml supă de legume 4 fileuri de cod (a…
Read more »

Supă de peşte cu ciuperci şi lămâie

3 June 2011
Supă de peşte cu ciuperci şi lămâieO reteta simpla de supa de peste cu ciuperci si lamaie din: peste, ciuperci, ceala, hasma, morcovi, telina, ou, smantana, lamaie, arpagic, patrunjel, bagheta, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g peşte de mare, tranşat 300 g ciuperci champignon 1 ceapă albă mică 1 haşmă 2 morcovi 1 ţelină 1 ou 2 dl smântână 1…
Read more »

Sos de hrean cu nuci sau migdale pentru carne de miel

3 June 2011
O reteta delicioasa de sos de hrean cu nuci sau migdale pentru carne de miel din: lapte, faina, nuci sau migdale, hrean, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 ml lapte 2 linguri faina 50g nuci/migdale 1 lingura hrean 1 lingurita zahar sare piper Mod de preparare Fierbeti laptele si turnati-l fierbinte peste faina. Amestecati pentru…
Read more »

Drob de miel 1

3 June 2011
O reteta de drob de miel din: carne macra de miel, ficat, rinichi, plamani, inima, oua, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper, prapure de miel si ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne macra de miel 1 ficat 2 rinichi 2 plamani inima 3 oua 4 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de patrunjel verde tocat sare,…
Read more »

Quiche de sparanghel cu branză Cheddar

2 June 2011
Quiche de sparanghel cu branză CheddarO reteta simpla si gustoasa de Quiche de sparanghel cu brânză Cheddar din: pesmet, cartofi, sparanghel, branza cheddar, ceapa verde, lapte praf, oua si praf de mustar. Cum se poate obţine savoarea unui quiche clasic fără a folosi prea multă grăsime? O variantă este să se taie cartofii în felii foarte subţiri. In acest mod…
Read more »

Pui picant cu salată

2 June 2011
Pui picant cu salatăO reteta delicioasa de pui picant cu salată din: ardei iute, coaja si suc de lamaie, oua, fileuri de piept de pui, sare, piper, faina, pesmet, ulei, salata verde, iaurt din soia, miere si otet. Ingrediente: 1 ardei iute roşu coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie 2 ouă 4 fileuri de piept de…
Read more »

Despre Linte

2 June 2011
Despre LinteLintea e o leguminoasă cultivată din vechime, în lumea întreagă; este bogată în proteine şi minerale şi săracă în grăsimi. Lintea constituie un excelent substitut pentru carne (100 g linte gătită conţin aceeaşi cantitate de proteine ca 134 g de carne de vită), şi conţine carbohidraţi cu indice glicemic scăzut, calciu, fosfor, fier, acid folic,…
Read more »

Paste cu mazăre si mentă

2 June 2011
Paste cu mazăre si mentăO reteta simpla de paste cu mazare si menta din: taitei, sare, piper, praz, usturoi, ulei de masline, mazare, supa de legume, suc de lamaie si menta sau busuioc. Ingrediente: 400 g tăiţei subţiri sare, piper 2 fire de praz 2 căţei de ustu­roi 3 linguri ulei de măsline 250 g mazăre congelată 150 ml…
Read more »

Pară cu tei

2 June 2011
Pară cu teiSe prepară o infuzie de 20 cl de tei cu apă fiartă. Se curăţă 2 pere mici şi coapte, se taie în patru bucăţi fiecare şi se scoate coto­rul. Se taie felii mari. Se pun într-o cratiţă mică şi se toarnă infuzia. Se lasă 2 ore la frigider. Se aşază perele într-o tigaie şi se…
Read more »

Veloute de andive

2 June 2011
Se curăţă 1 andivă mare, se spală şi S3 taie pe lung în patru. Se curăţă şi se spală 1 cartof şi se taie cubuleţe. Se pun legu­mele într-o cratiţă cu 11 de apă rece, câteva picături de suc de lămâie  să se păstreze andiva albă şi 1 cub de zahăr. Se fierbe 1 oră…
Read more »

Ingheţată de zmeură

2 June 2011
Ingheţată de zmeurăO reteta delicioasa de ingheatata de zmeura din: zmeura, zahar pudra, lapte, zeama de lamaie si sos de zmeura. Ingrediente: 250 g zmeură 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură zeamă de lămâie sos de zmeură   Mod de preparare: Speli zmeura, opreşti câteva fructe pentru decor, iar restul de zmeură o…
Read more »

Supă de bob, mazăre, anghinare şi salată

2 June 2011
Supă de bob, mazăre, anghinare şi salatăO reeta de supa de bob, mazare, anghinare si salata din: bob uscat, mazare, anghinare, salata verde, ceapa, lamaie, ulei extravirgin de masline, ardei iute si sare. Ingrediente: 150 g bob uscat 100 g mazăre uscată 2 anghinare 1 salată verde mică 1 ceapă 1 lămâie 6 linguri de ulei extravirgin de măsline ardei iute…
Read more »

Cocktail Golden Gate Sling

2 June 2011
Cocktail Golden Gate SlingO reteta simpla de Cocktail Golden Gate Sling din: bols triple sec, rom jamaica, zeama de lamaie, sirop de grenadine, bitter lemon si o felie de lamaie. Ingrediente: 3 cl Bols Triple sec 2 cl rom Jamaica 3 cl zeama de lamaie 2 stropi de sirop de grenadine Bitter Lemon o felie de lamaie  …
Read more »

Marinata pentru miel

2 June 2011
Marinata pentru mielO reteta simpla de marinata pentru miel din: apa, otet de vin, ceapa, frunze de dafin, boabe de piper si usturoi. Ingrediente(1kg): 1 pahar de apa 2/3 pahar de otet de vin sau 1/2 pahar de vin rosu sec, eventual cu 1/2 pahar de otet de vin si 1/2 sticla de bere 2 cepe 3…
Read more »

Salată de piept de curcan cu arahide si castraveţi

2 June 2011
Salată de piept de curcan cu arahide si castraveţiO reteta delicioasa de salata de piept de curcan cu arahide si castraveti din: file de piept de curcan, limette, varza chinezeasca, morcovi, castraveti proaspeti, castraveciori murati, ceapa, usturoi, ardei iute, arahide nesarate si sare. Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 limette 250 g varză chinezească 2 morcovi 200 g castraveţi proaspeţi…
Read more »

Peşte in stil mediteraneean

2 June 2011
Peşte in stil mediteraneeanO reteta delicioasa de peste in stil mediteraneean din: ulei de masline, vin alb, telina, usturoi, ceapa rosie, rosii, piure de rosii, zahar, carne de peste, rozmarin, oregano, sare, piper si crengute de rozmarin Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 1 lingură vin alb sec sau bulion 2 tije de ţelină, tocate fin 1 căţel…
Read more »

Supă de năut cu ciuperci

2 June 2011
Supă de năut cu ciuperciO reteta de supa de naut cu ciuperci din: naut uscat, manatarci, pancetta, rosii, usturoi, ceapa alba, telina, rozmarin, maghiran, cimbrisor, patrunjel, vin alb sec, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 300 g năut uscat 300 g mânătărci proaspete 50 g pancetta 4 roşii lunguieţe 2 căţei de usturoi…
Read more »

Sos chimichurri pentru carne de miel

2 June 2011
O reteta de sos chimichurri din: patrunjel verde, usturoi, ulei de masline, otet de vin rosu, suc de lamaie, ceapa rosie, oregano, piper, si sare. Ingrediente: 4 legaturi patrunjel verde 2 capatini de usturoi 150 ml ulei de masline 50 ml otet de vin rosu sucul de la 1 lamaie 2 cepe rosii 1 lingura…
Read more »

Creveti cu gnocchi

2 June 2011
Creveti cu gnocchiO reteta delicioasa de creveti cu gnocchi din: creveti black tiger, gnocchi, coaja de lamaie, ghimbir, ulei de masline, supa calda, rosii cherry, frunze de menta, busuioc, smantana, sare si piper. Ingrediente: 4 creveti Black Tiger (16-20 bucati/kg) 180 gnocchi 20 g coaja de lamaie 10 g ghimbir 15 ml ulei de masline 1/2 polonic…
Read more »

Ingheţată cu iaurt si fructe

2 June 2011
Ingheţată cu iaurt si fructeO reteta de ingheatata cu iaurt si fructe din: iaurt, fructe de sezon, miere, zeama de lamaie, smantana si frisca. Ingrediente: 250 g iaurt 500 g fructe de sezon 2 linguri miere zeama de la 1 lămâie 200 g smântână 100 g frişcă   Mod de preparare: Speli fructele şi le laşi să se scurgă.…
Read more »

File de pui cu susan si ananas

2 June 2011
File de pui cu susan si ananasO reteta de file de pui cu susan si ananas din: ananas, ceapa verde, ardei gras, ardei iute, ceapa, usturoi, orez basmati, fileuri de pui, piper, sare, ou, susan, ulei, zahar brun, sos de peste si sos de stridii. Ingrediente: 1 ananas 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 5…
Read more »

Supă de fasole verde cu creveţi

2 June 2011
Supă de fasole verde cu creveţiO reteta delicioasa de supa de fasole verde cu creveti din: supa de pui, fasole verde, ceapa, morcov, cimbru, patrunjel, foi de dafin, ciuperci, unt, smantana, creveti, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 880 ml supă de pui 250 g fasole verde (lăsată în apă peste noapte) 1 ceapă mică decojită 1 morcov curăţat…
Read more »

Pui cu banane

2 June 2011
Pui cu bananeSe spală 1 banană coaptă şi se lasă să fiarbă în coajă 10 minute în cuptorul încins la 200 °C sau la aburi. Intre timp, se prăjesc 30 g file de pui şi se toacă. După ce banana a fiert, se curăţă de coajă şi pulpa se amestecă pe o farfu­rie cu 1 linguriţă de…
Read more »

Supă cremă de păstârnac, ţelină şi mere

2 June 2011
O reteta simpla de supa crema de pastarnac, telina si mere: unt, pastarnac, telina, pudra de curry, salvie, mar, castane, supa de legume, ulei de masline, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 50g unt 2 bucăţi păstârnac mediu( decojit şi ras) 2 tulpini de ţelină (tocată) 1 linguriţă pudră de curry salvie 1 măr…
Read more »

Sos cu verdeturi

1 June 2011
Sos cu verdeturiO reteta de sos cu verdeturi din: galbenus, mustar, ulei, zeama de lamaie, cartof, verdeata, ceapa verde, smantana, sare si piper. Ingrediente: un galbenus crud 2 linguri mustar 2 linguri ulei zeama de la 1 lamaie 1 cartof fiert 1 legatura verdeata (hasmatuchi, patrunjel) 1 legatura ceapa verde 1 lingura smantana sare, piper Preparare: Se…
Read more »

Ingheţată de alune cu ciocolată

1 June 2011
Ingheţată de alune cu ciocolatăO reteta delicioasa de ingheatata de alune cu ciocolata din: zahar tos, lapte, oua, alune, ciocolata ed menaj, zmeura si sos de cocos. Ingrediente: 150 g zahăr tos 500 ml lapte 3 ouă 100 g alune nesărate 100 g ciocolată de menaj o mână de zmeură pentru decor sos de ciocolata   Mod de preparare:…
Read more »

Sufleu de pui cu broccoli asezonat cu sos cremos

1 June 2011
Sufleu de pui cu broccoli asezonat cu sos cremosO reteta delicioasa de pui cu broccoli asezonat cu sos cremos din: ceapa, broccoli, fileuri de piept de pui, piper, sare, cimbru uscat, bacon, faina, vin alb, supa de pasare, smantana, bulion, zahar si cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 500 g broccoli 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) piper sare 1/2 linguriţă…
Read more »

Cocktail Caipirissima

1 June 2011
Cocktail CaipirissimaO reteta simpla de Cocktail Caipirissima din: limeta, zahar brun, rom alb si brandy. Ingrediente: o limeta 2 linguri de zahar brun 4 cl rom alb 2 cl brandy   Mod de preparare: Taiem in patru bucati limeta si asezam bucatile intr-un pahar de whisky. Adaugam zaharul si le presam cu o lingura. Adaugam romul…
Read more »

Paste capellini cu carne de pui

1 June 2011
Paste capellini cu carne de puiO reteta simpla si gustoasa de paste capellini cu carne de pui din: file de piept de pui, rosii uscate, ulei, rozmarin, supa de pui, mustar, paste capellini, sare, piper, smantana si parmezan. Ingrediente: 300 g file de piept de pui 6 roşii uscate conservate în ulei 2 linguri ulei 2 linguriţe rozmarin tocat 150…
Read more »

Supă Ribollita

1 June 2011
Supă RibollitaO reteta simpla de supa Ribollita din: fasole uscata, ceapa, rosii, morcovi, tulpina de telina, sfecla, cartofi, varza, pane de tara, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g fasole mare albă, uscată 2 cepe mici albe 2 roşioare lunguieţe, coapte 2 morcovi mici 1 tulpină de telină 400 g sfeclă 400 g…
Read more »

Piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci

1 June 2011
Piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulciO reteta de piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci din: cartofi dulci, ceapa verde, oua, ghimbir, sare, piper, unt si piept de curcan. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci 1 legătură ceapă verde 2 ouă 1 lingură ghimbir proaspăt ras sare piper 2 linguri unt 600 g piept de curcan   Mod de preparare:…
Read more »

Cod în crustă de hrean

1 June 2011
Cod în crustă de hreanO reteta simpla si delicioasa de cod in crusta de hrean din: lamaie, pesmet, hrean, patrunjel, ceapa verde, sare, piper negru, fileuri de cod si boia. Aceste fileuri puternic aromate sunt preparate la cuptor pe un pat de lamaie si se potrivesc bine cu o garnitura de sparanghel. Ingrediente: 2 lămâi 75 g pesmet 2…
Read more »

Ingheţată cu fulgi de cereale

1 June 2011
Ingheţată cu fulgi de cerealeO reteta gustoasa de ingheatata cu fulgi de cereale din: fulgi de cereala, miez de nuca, unt, oua, ciocolata, esenta de vanilie, biscuiti si fructe confiate. Ingrediente: 200 g fulgi de cereale 100 g miez de nucă 100 g unt 4 ouă 100 g ciocolată 1 fiolă esenţă de vanilie câţiva biscuiţi şi fructe confiate…

Supă de ardei bicoloră cu mentă

1 June 2011
Supă de ardei bicoloră cu mentăîncinge grillul cuptorului la 250 °C. Se curăţă 4 ardei graşi roşii şi 4 ardei graşi galbeni de cotoare şi seminţe. Se aşază cu partea tăiată în jos pe o tavă şi se frig pe grill cca 10 min., până ce pielea face băşici. Se scot ardeii din cuptor şi se pun într-o pungă de…
Read more »

Cocktail Blue Moon

1 June 2011
Cocktail Blue MoonO reteta simpla de Cocktail Blue Moon din: rom alb, galliano, frisca, curacao albastru si menta proaspata. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Galliano 1 cl Curacao albastru 4 cl frisca lichida menta proaspata   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker. Bautura se toarna prin strecuratoare de bar intr-un…
Read more »

Smochine proaspete în vin roşu

1 June 2011
Smochine proaspete în vin roşuSe dă în fiert 1 l vin roşu cu 250 g zahăr, 1 baton de scorţişoară, 4-5 cuişoare şi sucul de la 2 lămâi; se lasă să fiarbă 10 min. In această zeamă se aşază 12 smochine proaspete şi se lasă să fiarbă la foc moale 10 min. Se scot apoi smochinele din zeamă şi…
Read more »

Frittata cu fenicul şi dovle­cei

1 June 2011
Frittata cu fenicul şi dovle­ceiAm plecat de la reteta asta. Se înlocuiesc ardeiul, ceapa şi boabele de porumb cu un bulb de fenicul tăiat în felii subţiri; 85 g ciuperci tăiate în felii subţiri; 1 dovlecel tăiat în două pe lungime şi apoi de-a latul în felii subţiri. Se călesc aceste legume în ulei încins timp de 3 minute,…
Read more »

Consomme de legume cu gogoşele

1 June 2011
Consomme de legume cu gogoşeleO reteta delicioasa de consomme de legume cu gogosele din: supa de carne, morcovi, praz, telina, salata verde, unt, faina, oua, parmezan si sare. Ingrediente: 21 supă limpede de carne 2 morcovi 2 fire de praz 2 tulpini de ţelină 5 frunze de salată verde 50 g unt 150 g făină, cernută 3 ouă 50…
Read more »

Sos de menta pentru carne de miel

1 June 2011
Sos de menta pentru carne de mielO reteta simpla de sos de menta pentru carne de miel din: frunze de menta, frunze de patrunjel verde, coniac, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 200 g frunza verzi de menta 1 lingurita frunza de patrunjel verde 150 gr coniac 150 ml smantina 50 gr unt sare/piper   Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele…
Read more »

File de cod

1 June 2011
File de codSe crestează 8 fileuri de cod pe partea cu pielea; se sărea­ză şi se piperează. Se prăjesc pe ambele feţe, în 2 linguriţe ulei de su­san. Peştele nu trebuie să se usuce prea mult; dacă dă semne de uscare, se mai unge cu puţin ulei. Se taie cubuleţe (5 mm) 1 ardei gras roşu, 1…
Read more »

Smoothie de morcovi cu crochete

1 June 2011
Smoothie de morcovi cu crocheteSe prepară crochetele: se amestecă într-un castron 150 g făină, 3 linguri caşcaval ras, 1 foaie de dafin şi sare; se adaugă 100 g unt rece tăiat cuburi şi se fră­mântă un aluat sfărâmicios. Se face o gropiţă la mijloc şi se pun înăuntru 3 linguri seminţe de floarea-soarelui tocate, 2 gălbenuşuri şi  1-2 linguri…
Read more »

Ingheţată cu ananas caramelizat

1 June 2011
Ingheţată cu ananas caramelizatO reteta de ingheatat cu ananas caramelizat din: ananas, zahar si ingheatata. Ingrediente: 1 ananas 8 linguriţe zahăr 1 cutie de îngheţată   Mod de preparare: Cureţi ananasul şi îl tai în bucăţi subţiri. încingi o tigaie de teflon, adaugi o parte dintre bucăţelele de ananas şi le pudrezi cu zahăr. Caramelizezi rapid bucăţelele de…
Read more »

Frigărui de ton cu marinată de lămâie verde

1 June 2011
Frigărui de ton cu marinată de lămâie verdeO reteta delicioasa de frigarui de ton cu marinata de lamaie verde din: felii de ton, coriandru, coaja si suc de lamaie verde, ulei de masline, sare, piper si zahar brun. Ingrediente: 500 g felii de ton pentru marinată: 1 linguriţă coriandru proaspăt, tocat fin coaja rasă şi sucul de la 2 lămâi verzi 4…
Read more »

Cocktail Best Wishes

1 June 2011
Cocktail Best WishesO reteta simpla de Cocktail Best Wishes din: rom alb, cachaca, suc de grapefruit, zahar, sirop de grenadine si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl Cachaca 8 cl suc de grapefruit 1 cl sirop de zahar 1 cl sirop de grenadine o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam…
Read more »

Sos de tarhon cu lamaie pentru carne de miel

1 June 2011
Sos de tarhon cu lamaie pentru carne de mielO reteta de sos de tarhon cu lamaie pentru carne de miel din: supa de pui sau zarzavat, zeama de lamaie, miere, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 500 ml supa de pui sau de zarzavat zeama stoarsa de la o lamiie 3 linguri miere 1 leg tarhon verde sare/piper   Mod de preparare: Rupeti frunzele…
Read more »

Cum se prepara Biban cu legume la cuptor (video)

1 June 2011
Cum se prepara Biban cu legume la cuptor (video)O reteta video despre cum se prepara biban cu legume la cuptor din: file de biban, ciuperci, dovlecei, usturoi, lamaie, marar, cimbru, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: file de biban ciuperci dovlecei usturoi lamaie marar cimbru ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se intind fileurile de biban pe un platou mare,…
Read more »

Fructe de mare în clătite cu chives

1 June 2011
Fructe de mare în clătite cu chivesO reteta de fructe de mare in clatite cu chives din: faina alba, albus, lapte, chiver, sare, piper, ulei, ceapa, bulion de peste, peste calugar, scoici, faina de porumb, creveti, mustar cu boabe, nucsoara si fire de chives. Ingrediente: 125 g faină albă 1 albuş 300 ml lapte degresat 2 linguri chives, tocate sare şi…
Read more »

Frittata cu cartofi, porumb şi ardei

1 June 2011
Frittata cu cartofi, porumb şi ardeiO reteta de Frittata cu cartofi, porumb şi ardei din: cartofi, ardei gras, ulei de masline, ceapa, boabe de porumb, oua, patrunjel verde si piper. Cunoscută în Italia ca frittata sau în Spania ca tortilla, această omletă se poate mânca fierbinte sau la temperatura camerei. Tăiată în bucăţele potrivite, înlocuieşte cu succes snack-urile sărate şi…
Read more »

Ingheţată de mentă cu frişcă

1 June 2011
Ingheţată de mentă cu frişcăSe toacă 200 g frunze de mentă; se dau în fiert cu 500 ml smântâ­nă dulce. Se ia de pe foc şi se strecoară. Se bat 4 gălbenuşuri cu 50 g zahăr şi se înglobează compoziţia de frişcă, tur­nând în fir subţire. Se toarnă în oală şi se bate continuu cu telul la foc moale,…
Read more »

Supă deasă de legume şi orz

1 June 2011
Supă deasă de legume şi orzO reteta simpla de supa deasa de legume si orz din: orz, ceapa, mazare, bob, fasolica verde, cartofi rosii, portocala, fenicul, seminte de fenicul, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 150 g orz perlat 4 cepe 300 g mazăre decorticată 300 g bob 200 g fasolică verde 10 morcovi mititel 2…
Read more »

Ştrudel de peşte cu spanac

1 June 2011
Ştrudel de peşte cu spanacSe lasă să se decongeleze 300 g spanac congelat. Se curăţă 150 g morcovi şi 150 g ceapă. Se taie fâşii morcovii. Se toacă ceapa şi se căleşte într-o crăticioară, în 2 linguri unt topit, cu morcovii, timp de cca 5 min. Se ia de pe foc şi se adaugă spanac, 2 ouă, 100 ml…
Read more »

Somon la grătar cu sos de anşoa

1 June 2011
Somon la grătar cu sos de anşoaO reteta delicioasa de somon la gratar cu sos de ansoa din: fileuri de somon, ulei de masline, fileuri de ansoa, usturoi, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei extravirgin de masline si frunze de patrunjel. Aroma subtilă a somonului este potenţată de sosul sărat de anşoa. Se adaugă lămâie, pătrunjel proaspăt…
Read more »

Purcel în manta de miere

1 June 2011
Purcel în manta de miereSe prepară umplutura: se amestecă 1 rinichi de porc tăiat cuburi, cu 50 g pesmet, 10 g piper verde, 100 g pătrunjel verde tocat. Se desface o bucată de 3 kg muşchi de porc şi se unge cu această umplutură, se rulează şi se leagă. Se coace 45 min. la cuptorul încins la 220 °C,…
Read more »

Sos de ceapa cu vin pentru carne de miel

1 June 2011
O reteta simpla de sos de ceapa cu vin pentru carne de miel din: ulei, ceapa, faina, otet, apa, vin negru, zahar, galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: 100 ml ulei 5 cepe date pe razatoarea mica 2 linguri faina 1 lingura otet 2 linguri apa 200-300 ml vin negru 1/2 lingurita zahar 3 galbenusuri fierte…
Read more »

Supă clară de carne, în cană

1 June 2011
Supă clară de carne, în canăO reteta de supa clara de carne, in cana din: pulpa de vita, gaina, ceapa, morcov, telina, rosie, nucsoara si sare. Ingrediente: 400 g pulpă de vită 1/4 găină 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină, tulpină şi frunze 1 roşie mică nucşoară sare   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi zarzavaturile şi puneţi-le întregi într-o…
Read more »

Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolată

31 May 2011
Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolatăO reteta delicioasa de ingheatata cu frisca, nuci si ciocolata din: smantana, zahar, miez de nuca, ciocolata de menaj sau amaruie si esenta de vanilie. Ingrediente: 1 kg smântână 250 g zahăr 200 g miez de nucă 100 g ciocolată de menaj sau amăruie 1/2 fiolă esenţă de vanilie   Mod de preparare: Intr-un vas…
Read more »

Fasole uscată cu scăricica de porc afumată

31 May 2011
Fasole uscată cu scăricica de porc afumatăO reteta delicioasa de fasole uscată cu scăricică de porc afumată din: fasole uscata, scaricica de porc afumata, ceapa, pastarnac, bulion si sare. Ingrediente: 1 kg fasole uscata scaricica de porc afumata 2 cepe 1 pastarnac 2-3 linguri bulion sare Mod de preparare: Se allege si se spala fasolea bine. Se pune la fiert pe…
Read more »

Supă deasă de orz şi sfeclă

31 May 2011
Supă deasă de orz şi sfeclăO reteta simpla de supa deasa de orz si sfecla din: orz, sfecla, unt, panceta, supa de legume, praz, cartofi, pasta de rosii, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 200 g orz perlat 350 g sfeclă 30 g unt 50 g pancetta afumată, într-o singură felie 1,21 supă de legume 1…
Read more »

Fajita de creveţi cu salsa de roşii

31 May 2011
Fajita de creveţi cu salsa de roşiiO reteta delicioasa de fajita de creveti cu salsa de rosii din: ulei de floarea soarelui, ardei iute, seminte de cumin, ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, dovlecei, foi de tortilla, stiuleti de porumb, corinadru, sare, piper, iaurt degresat, rosii, ceapa, coriandru, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea-soarelui 1-2 ardei iuţi…
Read more »

Ingheţată delicioasă de vanilie

31 May 2011
Ingheţată delicioasă de vanilieO reteta gustoasa de ingheatata delicioasa de vanilie din: galbenusuri, zahar tos, baton vanilie, lapte, frisca si sos de caramel. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 180 g zahăr tos 1 baton vanilie 250 ml lapte 400 ml frişcă lichidă sos de caramel   Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent de 1,5 – 2 litri, freci gălbenuşurile cu…
Read more »

Cocktail 3 Beauties

31 May 2011
Cocktail 3 BeautiesO reteta simpla de Cocktail 3 Beauties din: rom brun, vermut sec si calvados. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl vermut sec 2,5 cl Calvados   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shaker, se toarna bautura intr-un pahar de coniac si se completeaza cu Calvados.
Read more »

Peşte în supă orientală

31 May 2011
Peşte în supă orientalăO reteta simpla de peste in supa orientala din: fileuri de cod, eglefin sau cambula, broccoli, salata chinezeasca, morcovi, ulei de suna, bulion de pui, vin de orez sau sherry sec, sos de soia, ghimbir si lamaie. Ingrediente: 500 g fileuri de cod, eglefin sau cambulă 100 g broccoli, rupt în bucheţele 4 cepe verzi,…
Read more »

Creveţi cu maioneză

31 May 2011
Creveţi cu maionezăSe bat 2 gălbenuşuri cu 1 linguriţă muştar, 1 lingură suc de lănâie şi sare. Se înglobează cu telul 200 ml ulei şi se ajaugă 1 lingură ceapă ver­de tocată, 1 lingură mărar tocat, 1 lingură suc de lă­mâie, sare şi piper. Se amestecă 800 g creveţi curăţaţi cu 1 ardei iute tocat, 1 căţel…
Read more »

Supă deasă de grâu dur şi cartofi

31 May 2011
Supă deasă de grâu dur şi cartofiO reteta gustoasa de supa deasa de grau dur si cartofi din: grau dur, cartofi albi, ceapa, dovlecei, patrunjel, spanac, usturoi, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g grâu dur 3 cartofi albi mari 1 ceapă albă mică 2 dovlecei 2 linguri de pătrunjel tocat 1 legătură mică de…
Read more »

Deliciu cu căpşuni la pahar

31 May 2011
Deliciu cu căpşuni la paharSe taie cubuleţe 400 g căpşuni şi se amestecă împreună cu 2 linguri lichior de portocale şi 2 linguri suc de lămâie. Se pasează 3 linguri din această compoziţie. Pentru cremă, se ames­tecă 200 g mascarpone cu 2 linguriţe zahăr şi 1 vârf de cuţit coajă de lămâie rasă. Se înglobează 100 g frişcă bătută.…
Read more »

Muschi de porc umplut cu mazăre si ouă

31 May 2011
Muschi de porc umplut cu mazăre si ouăSe lasa sa se decongeleze 100 g mazare congelata. Se fierb tari 4 ou, se trec prin jet de apa rece si se decojesc. Se sterge o bucata de 1 kg muschi de porc si pe latura lunga se cresteaza cu un cutit ascutit un buzunar adanc. Aici se introduc mazare si oauale si eventual…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu