joi, 11 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #76


Retete de Paste:

Cremă de pepene galben cu vanilie

2 August 2011
Cremă de pepene galben cu vanilieO reteta de crema de pepene galben cu vanilie din: pulpa de pepene galben, lapte, zahar, amidon, galbenusuri, ou, baton de vanilie, frisca, zahar granulat si pepene galben. Ingrediente: 400 g pulpă pepene galben 100 ml lapte 150 g zahăr 30 g amidon 125 g frişcă 3 gălbenuşuri 1 ou 1 baton vanilie  decor: 100…
Read more »

Orez pescăresc cu scoici si calamari

2 August 2011
Orez pescăresc cu scoici si calamariO reteta simpla de orez pescaresc cu scoici si calamari din: orez, creveti, scoici, calamari, rosii, ceapa, ulei, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 400g orez cu bob lung 250g creveţi 250g cărniţă de scoici 2 calmari tăiaţi ineluşe 2-3 roşii cojite şi sfărâmate mare 2 cepe, tăiate felii 100 ml ulei 1 I…
Read more »

Prajitura Noire

2 August 2011
O reteta simpla si delicioasa de prajitura noire din: ciocolata cu lapte, margarina, frisca, cacao, zahar pudra vanilat, gelatina, lichior de ciocaolata si ciocolata. Ingrediente: 200 g ciocolată cu lapte 150 g margarină 150 g biscuiţi cu ciocolată 250 ml frişcă lichidă 2 linguri de cacao 1 lingură cu zahăr pudră vanilat 20 g gelatină…
Read more »

Coroană de orez cu broccoli şi miere

2 August 2011
Coroană de orez cu broccoli şi miereO reteta de coroana de orez cu broccoli si miere din: orez, broccoli, branza de capra, praz, supa concentrata de carne, vin alb, unt, ulei de masline, pesmet, sare, piper, miere si broccoli. Ingrediente: 500 g orez 300 g broccoli 150 g brânză de capră 1 fir de praz 1 l supă concentrată de carne…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu caise

2 August 2011
Reteta zilei: Prajitura cu caiseO reteta de prajitura cu caise din: oua, unt, faina, nectar de caise, zahar, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, caise, mascarpone si frunze de menta. Ingrediente: 4 oua 250 g unt 450 faina 200 ml nectar de caise 300 g zahar 4 linguri cacao 1 lingurita praf de copt 1…
Read more »

Cremă de orez cu piure de piersici

2 August 2011
Cremă de orez cu piure de piersiciO reteta delicioasa de crema de orez cu piure de piersici din: lapte, faina de orez, baton de vanilie, frisca, zahar, piersica, miere, amidon, apa si migdale. Ingrediente: pentru crema de orez: 500 ml lapte 100 g făină de orez 1 baton de vanilie 150 g frişcă 75 g zahăr pentru piure de piersici: 275…
Read more »

Borsuri si ciorbe

2 August 2011
Borsuri si ciorbeVa prezentam o serie de 3 retete: ciorba cu varza alba si pui, ciorba taraneasca cu zeama de lamaie si bors de curcan. Ciorba cu varza alba si pui O reteta delicioasa de ciorba de varza alba si pui din: varza alba, piept de pui, rosii, telina, morcov, ardei gras, pasta de tomate, ceapa, orez,…
Read more »

Chiftele de pui cu legume

2 August 2011
Chiftele de pui cu legumeO reteta de chiftele de pui cu legume din: ceapa, usturoi, pasta de rosii, ulei de masline, ou, carne tocata de pui, ardei gras, morcov, ceapa rosie, usturoi, marar, patrunjel, cartof, sare si piper. Ingrediente: sosul de rosii: 1 ceapa 1 catel de usturoi 100ml pasta de rosii ulei de masline chiftelute: 1 ou 500g…
Read more »

Pizza cu gorgonzola, mozzarella şi pere

2 August 2011
Pizza cu gorgonzola, mozzarella şi pereO reteta de pizza cu gorgonzola, mozzarella si pere din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, gorgonzola, mozzarella, pere, sare si piper. Ingrediente 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 250 g gorgonzola (sau…
Read more »

Supă de legume cu costiţă şi crutoane

2 August 2011
Supă de legume cu costiţă şi crutoaneO reteta de supa de legume cu costita si crutoane din: mazare, dovlecei, costita, supa concentrata de legume, smantana, unt, faina alba, sare, piper si crutoane. Ingrediente: 400 g mazăre din conservă (sau congelată) 400 g dovlecei (zucchini) 80 g costiţă 600 ml supă concentrată de legume 100 g smântână 25 g unt 2 linguri…
Read more »

Frittata primavera

2 August 2011
Frittata primaveraO reteta delicioasa de frittata primavera din: faina, oua, smantana, patrunjel, sare, ardei rgas, ciuperci, masline, rosii, ceapa, smantana, pesmet, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cascaval si sare. Ingrediente: aluatul: 200g faina 4 oua 100g smantana 1 lingura patrunjel tocat ½ lingurita sare umplutura 1 ardei gras 6 ciuperci champignion 50g masline rondele 2 rosii…
Read more »

Carpaccio de manzat cu legume

2 August 2011
Carpaccio de manzat cu legumeO reteta de carpaccio de manzat cu legume din: carpaccio de manzat, morcovi, telina, napi, patrunjel, rozmarin, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carpaccio de mânzat 150 g morcovi 100 g ţelină 150 g napi 1 legătură pătrunjel 1 legătură rozmarin 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare…
Read more »

Icre negre

2 August 2011
Icre negreIcrele negre se tin in permanenta in frigider, altfel se altereaza si pot si foarte daunatoare sanatatii. Se servesc ca tartine, pe felii de franzela taiate subtiri si unse cu unt proaspat, iar pe margine se orneaza cu unt cu ajutorul unui cornet confectionat din celofan sau pergament, cu varful ascutit din care se taie…
Read more »

Muşchi file de porc cu prune

2 August 2011
Muşchi file de porc cu pruneO reteta de muschi file de porc cu prune din: muschi file de porc, foaie de dafin, ienupar, usturoi, cuisoare, ulei de masline extravirgin, prune, zahar, vin alb, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 700 g muşchi file de porc 1 foaie de dafin 5-6 bobite de ienupăr 1 căţel de usturoi 2 cuişoare 3 linguri…
Read more »

Plachie de peşte

2 August 2011
Plachie de peşteO reteta simpal si delicioasa de plache de peste din: peste, ceapa, vin alb, usturoi, foi de dafin, suc de rosii, ulei de masline, patrunjel si sare de mare. Ingrediente: 1 kg peşte 4 cepe 1 pahar cu vin alb 6 căţei de usturoi 2 foi de dafin 1 cană cu suc de roşii 2…
Read more »

Supa gulas cu carne de oaie

2 August 2011
Supa gulas cu carne de oaieO reteta de supa gulas cu carne de oaie din: carne de oaie, cartofi, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ardei gras, ceapa, sare, piper si un ardei iute. Ingrediente: 600 gr carne de oaie 450 gr cartofi un morcov mare o rădăcină de pătrunjel o rădăcină păstârnac o rădăcină de ţelină un ardei gras o ceapă…
Read more »

Budinca de gris cu piersici si fistic

2 August 2011
Budinca de gris cu piersici si fisticO reteta de budinca de gris cu piersici si fistic din: oua, zahar, gris, zahar vanilat, piersici, fistic si sare. Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 100 g gris 1 plic zahar vanilat piersici din compot fistic tocat ¼ lingurita sare Mod de preparare: Batem bine albusurile. Adaugam zaharul si continuam sa batem. Punem galbenusurile pe…
Read more »

Maioneză de casă

2 August 2011
Freacă un gălbenuş de ou crud cu sare, piper şi jumă­tate de linguriţă de muştar. Adaugă 100 ml ulei puţin câte puţin, amestecând continuu, până la omogeniza­re. La sfârşit, adaugă zeama de la jumătate de lămâie.    
Read more »

Cosulete cu inghetata

2 August 2011
Cosulete cu inghetataO reteta de cosulete cu ingheatata din: margarina, faina, ulei, otet, apa rece si ingheatata. Ingrediente: 1 pachet cu margarină sau unt 2 linguri cu făină 3 linguri cu ulei 1 lingură cu oţet 1 ceşcuţă cu apă rece îngheţată   Mod de preparare: Freacă margarina cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia obţinută în…
Read more »

Clatite cu dulceata de cirese

2 August 2011
Clatite cu dulceata de cireseO reteta delicioasa de clatite cu dulceata de cirese din: oua, faina, lapte, esenta de rom, ulei, dulceata de cirese si sare. Ingrediente: 2 oua 120 g faina 300 ml lapte 1 lingura esenta de rom ulei pentru prajit dulceata de cirese ¼ lingurita sare Mod de preparare: Amestecam foarte bine toate ingredientele intr-un castron,…
Read more »

Orz cu piure de roşii şi rozmarin

2 August 2011
Orz cu piure de roşii şi rozmarinO reteta de orz cu piure de rosii si rozmarin din: orz, carnati, morcovi, dovlecei, ceapa, unt, pesmet, supa concentrata de legume, vin alb, parmezan, frunza de dafin, sare, rosii, rozmarin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 150 g orz decorticat (sau arpacaş) 150 g cârnaţi 100 g morcovi 150 g dovlecei (zucchini) 1 ceapă mare…
Read more »

Terină de portocale cu cremă de Grand Marnier

2 August 2011
Terină de portocale cu cremă de Grand MarnierO reteta de terina de portocale cu crema de grand marnier din: portocale, zahar pudra, gelatina, lichior grand marnier, galbenusuri, zahar, amidon, lapte, migdale, frunze de menta si coacaze. Ingrediente: 8 portocale 50 g zahăr pudră 30 g gelatină (granule) 1/2 pahar lichior Grand Marnier pentru cremă: 6 gălbenuşuri 1/4 păstaie de vanilie 80 g…
Read more »

Mancare de spanac cu pastramă de oaie

2 August 2011
O reteta de mancare de spanac cu pastramă de oaie din: pastrama de oaie, spanac, rosii tocate, orez, ceapa si ulei de masline. Ingrediente: 300 gr pastramă de oaie 1 kg spanac 1 cutie rosii tocate 1 cana suc de rosii 4 linguri orez 4 cepe 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Se pune…
Read more »

Muşchi de porc în sos de ceapă roşie

2 August 2011
Muşchi de porc în sos de ceapă roşieO reteta delicioasa de muschi de porc in sos de ceapa rosie din: muschi file de porc, rachiu, sare, piper, ceapa rosie, foaie de dafin, cuisoare, faina alba, ulei de masline extravirgin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg muşchi file de porc 50 ml rachiu de vin sare şi piper proaspăt râşnit pentru sos: 3 cepe…
Read more »

Escalop de ciuperci din carne de oaie

2 August 2011
Escalop de ciuperci din carne de oaieO reteta de excalopd e ciuperci din carne de oaie din: carne de oaie, sare, faina, unt, ulei, paine, mere, masline, vin alb, coniac, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie fara os 50 g sare 75 g faina 250 ml ulei 50 g unt 500 g paine alba 600 g mere 100…
Read more »

Aperitive din peste: Icre

2 August 2011
O reteta de icre din: icre, ulei si sare de lamaie sau zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g icre 300 – 350 ml ulei sare de lamaie sau zeama de lamaie dupa gust   Mod de preparare: Icrele proaspete, scoase din peste se trec imediat printr-o sita rara, pentru a inlatura pielitele. Se sareaza potrivit,…
Read more »

Inghetata din suc de zmeura

1 August 2011
Inghetata din suc de zmeuraO reteta de ingheatata din suc de zmeura din: suc proaspat de zmeura, oua, zahar, frisca, coniac, ingheatata, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 500 ml suc proaspat stros de zmeura 3 oua 200 g zahar 200 ml frisca batuta din smantana 1 lingura coniac 800 g ingetata ornare: zmeura frisca frunze de menta  …
Read more »

Cocktail Old Nick

1 August 2011
Cocktail Old NickO reteta simpla de Cocktail Old Nick din: whisky scotian, drambuie, zeama de lamaie, suc de portocale si angostura. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl Drambuie 2 cl zeama de lamaie 2 cl suc de portocale 2 stropi de Angostura   Mod de preparare: Amestecam bine ingredientele cu cuburi de gehata in shaker, apoi…
Read more »

Inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaie

1 August 2011
Inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaieO reteta de inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaie din: lapte de capra, zahar, ou, baton de vanilie, rom sau cognac, coaja rasa de lamaie si caise. Ingrediente: 500 m lapte de capra sau un alt lapte mai gras 150 g zahar 3 oua 1 baton de vanilie, taiat in doua 1 lingura…
Read more »

Pizza cu anşoa şi capere

1 August 2011
Pizza cu anşoa şi capereO reteta de pizza cu ansoa si capere din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, capere si ansoa in ulei. Ingrediente: 400 g făină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 2 linguri capere (conservă) 10-12 fileuri…
Read more »

Reteta zilei: Piersici calde cu inghetata

1 August 2011
Reteta zilei: Piersici calde cu inghetataO reteta delicioasa de piersici calde cu inghetata din: piersici, unt, miere, portocala si busuioc. Ingrediente: 3-4 piersici 1 lingură cu unt 2 linguriţe cu miere 1 portocală busuioc   Mod de preparare: Spală piersicile, taie-le pe jumătate, îndepăr­tează sâmburele şi feliază-le. Pune-le peste untul topit. Adaugă mierea şi lasă-le la foc mic să se…
Read more »

Prăjitură cu mere şi scorţişoară

1 August 2011
Prăjitură cu mere şi scorţişoarăO reteta de prajitura cu mere si scortisoara din: faina, margarina, zahar vanilat, otet de mere, apa, mere, zahar, scortisoara, gris, si gem de mere. Ingrediente: 600 g făină 350 g margarină 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 linguriţă cu oţet de mere 50 ml apă pentru umplutura: 1 kg mere 5 linguri cu zahar…
Read more »

Muşchi de mânzat în crustă de cartofi

1 August 2011
Muşchi de mânzat în crustă de cartofiO reteta de muschi de manzat in crusta de cartofi din: muschi de manzat, frunze de salvie, rozmarin, kaiser, unt, marsala, faina alba, sare, piper, ulei de masline extravirgin, cartofi si buchetele de broccoli. Ingrediente: 4 felii de muşchi de mânzat (a câte 150 g fiecare) 4 frunze de salvie 1 crenguţă de rozmarin 40…

Pizza delicioasa cu somon afumat

1 August 2011
Pizza delicioasa cu somon afumatO reteta de pizza delicioasa cu somn afumat din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, somon afumat, branza de vaci, frunze de spanac, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g făină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…
Read more »

Pui glasat

1 August 2011
Pui glasatO reteta simpla de pui glasat din: ciocanele de pui, lapte, ceapa verde, miere, supa de pui sau de legume, piper, ulei si scortisoara. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 1 cana cu lapte 2 lingurite cu ceapa verde 2 lingurite cu miere 2 linguri cu supa de pui sau de legume 6 boabe de piper…
Read more »

Pilaf de orz cu arome marine

1 August 2011
Pilaf de orz cu arome marineO reteta delicioasa de pilaf de orz cu arome marine din: orz, ulei de masline extravirgin, sare, piper, cozi de creveti, caracatite, spii, calamari, peste, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper, ardei gras, otet de vin alb si zahar. Ingrediente: 150 g orz (sau arpacaş) 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi…
Read more »

Bavareză cu vin dulce

1 August 2011
Bavareză cu vin dulceO reteta delicioasa de bavareza cu vin dulce din: lapte, vin rosu, smantana, zahar, ciocolata menaj, galbenusuri, foi de gelatina, pastaie de vanilie, flori, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 ml lapte 150 ml vin roşu foarte dulce 300 ml smântână dulce 125 g zahăr 50 g ciocolată menaj 4 gălbenuşuri 3 foi de…
Read more »

Cocktail Amaretto Stinger

1 August 2011
Cocktail Amaretto StingerO reteta simpla de Cocktail Amaretto Stinger din: whisky, amaretto si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky 3 cl Amaretto 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata zdrobita in shaker, apoi se toarna bautura in paharul de cocktail.
Read more »

Pastrama de oaie cu mamaliguta

1 August 2011
O reteta de pastrama de oaie cu mamaliguta din: pastrama, ulei, faina, apa si sare. Ingrediente 1 kg de pastrama gata preparata 3 linguri ulei 300 g faina de malai 1 litru de apa sare Mod de preparare: Se taie pastrama in bucati si se pune intr-o cratita cu ulei impreuna cu 1 cana de…
Read more »

Broccoli cu legume

1 August 2011
Broccoli cu legumeO reteta simpla de broccoli cu legume din: broccoli, morcov, cartofi, porumb si unt. Ingrediente: 1 broccoli 1 morcov 2-3 cartofi 2 linguri cu porumb 2 linguri cu unt   Mod de preparare: Desfa broccoli in buchetele si opareste-l in apa cu praf de sare. Separat, fierbe carto­fii în coajă, după care curăţă-i şi taie-i…
Read more »

Paste cu mozzarella şi sos bechamel

1 August 2011
Paste cu mozzarella şi sos bechamelO reteta de paste cu mozzarella si sos bechamel din: paste, sunca, mozzarella, cicoare rosie, ulei de masline extravirgin, ceapa, unt, sare, lapte, un, faina alba si sare. Ingrediente: 300 g paste scurte 100 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto) 50 g mozzarella 2 căpăţâni cicoare roşie (radicchio) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ceapă…
Read more »

Tocana simpla de legume

1 August 2011
Tocana simpla de legumeO reteta de tocana simpla de legume din: dovlecei, rosii, ardei gras, vanata, usturoi, vin rosu, ulei, chimen, patrunjel, busuioc si sare de mare. Ingrediente: 2 dovlecei 5 roşii 1 ardei gras 1 vânătă 1 fir de praz 3 căţei de usturoi 100 ml vin roşu 1 lămâie ulei chimen pătrunjel busuioc sare de mare…
Read more »

Terină de ficat cu struguri albi

1 August 2011
Terină de ficat cu struguri albiO reteta delicioasa de terina de ficat cu struguri albi din: ficat de porc, unt, ceapa, ardei iute, usturoi, coniac si struguri. Ingrediente: 300 g ficat de porc 100 g unt 3 cepe albe 1 ardei iute foarte picant 3-4 căţei de usturoi 1 pahar coniac 1 ciorchine de struguri albi   Mod de preparare:…
Read more »

Vinete umplute cu ardei gras

1 August 2011
Vinete umplute cu ardei grasO reteta simpla si delicioasa de vinete umplute cu ardei gras din: vinete, ardei gras, albus, piept de pui marinat, ceapa, branza de vaci si vin alb. Ingrediente: 4 vinete mici sau una măricică 4 ardei graşi de diferite culori, 1 albuş 1 piept de pui marinat 300 g iaurt, 1 ceapă 200 g brânză…
Read more »

Risotto cu creveţi marinaţi, aromat cu lămâie

1 August 2011
Risotto cu creveţi marinaţi, aromat cu lămâieO reteta de risotto cu creveti amrinati, aromati cu lamaie din: orez, creveti, unt, ulei de masline, supa concentrata de legume, ceapa, zeama de lamaie, civeta, ierburi aromatice, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 320 g orez 12 creveţi de mărime medie 20 g unt 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1,5 1 supă concentrată de…
Read more »

Cremă de ricotta cu cireşe şi miere

1 August 2011
Cremă de ricotta cu cireşe şi miereO reteta delicioasa de crema de ricotta cu cirese si miere din: ricotta, frisca, lapte, miere, zahar, amidon si scortisoara. Ingrediente: pentru crema ricotta: 250 g ricotta /urdă de vacă 200 g frişca 2 linguri cu lapte 2 linguri cu miere pentru crema de cireşe: 300 g cireşe 100 g zahăr 10 g amidon 1…
Read more »

Risotto cu scoici

1 August 2011
Risotto cu scoiciO reteta de risotta cu scoici din: orez, scoici, ardei gras, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, usturoi, patrunjel si boia iute. Ingrediente: 400 g orez 500 g scoici 1 ardei gras verde 1 1 supă concentrară de legume (sau de peşte) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1…
Read more »

Prăjitură cu coacăze si cafea

1 August 2011
Prăjitură cu coacăze si cafeaO reteta dulce de prajitura cu coacaze si cafea din: oua, ciocolata alba de menaj, unt, zahar, zahar vanilat, faina, miez de cocos, bocarbonat, cafea, cacao, frunze de menta, coacaze si zahar praf. Ingrediente: 10 oua 300 g ciocolata alba de menaj 300 g unt 250 g zahar 50 g zahar vanilat 350 faina 100…
Read more »

Cotlet de porc cu piure de ceapă roşie

1 August 2011
Cotlet de porc cu piure de ceapă roşieO reteta simpla de cotlet de porc cu piure de ceapa rosie din: cotlet de dezosat de porc, ceapa rosie, cartofi, lapte, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g cotlet dezosat de porc 3 cepe roşii 4 cartofi 50 ml lapte 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă cimbru sare…
Read more »

Cocktail Brown Fox

1 August 2011
Cocktail Brown FoxO reteta simpla de Cocktail Brown Fox din: whisky si benedictine. Ingrediente: 4 cl whisky 2 cl Benedictine   Mod de preparare: Amestecam lichiorul si whisky-ul cu gheata intr-un pahar de whisky.
Read more »

Pizza de cartofi cu hribi şi branză de capra

1 August 2011
Pizza de cartofi cu hribi şi branză de capraO reteta simpla de pizza de cartofi cu hribi si branza de capra din: faina alba, cartofi, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, hribi, branza de capra, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g faină albă  200 g cartofi făinoşi 200 ml apă 25 g drojdie de bere 2 linguri ulei de măsline…
Read more »

Sos vinegreta pentru salata de pui

1 August 2011
Sos vinegreta pentru salata de puiAmestecă o lingură de ulei de măsline cu o lingură de oţet de mere şi un praf de sare fină, Mai există şi varianta de sos cu ou, preparat din cinci linguri de ulei, şapte linguri de zeamă de lămâie (sau poţi folosi tot oţet de mere), trei ouă fierte tari, un castravete mic (cornichon),…
Read more »

Pilaf de orz cu miel şi legume

1 August 2011
Pilaf de orz cu miel şi legumeO reteta delicioasa de pilaf de orz cu miel si legume din: orz, pulpa de miel, mazare, unt, supa de legume, morcov, dovlecel, nap, praz, parmezan, patrunjel verde, ulei de masline extravirgin, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 400 g orz (sau arpacaş) 500 g pulpă de miel 100 g mazăre proaspătă 30 g unt…
Read more »

Sos de mustar cu iaurt

1 August 2011
Sos de mustar cu iaurtFreacă trei linguriţe de boabe de muştar cu 100 ml de ulei. Adaugă o linguriţă de zeamă de lămâie, sare, piper, un vârf de cuţit de zahăr pudră, două linguri de iaurt (natural, nu de băut, adică din cel mai gros) şi o lingură de apă. Bate bine ingredientele până obţii o cremă. Merge super…
Read more »

Supă de ananas cu mango şi sorbet de mere verzi

1 August 2011
Supă de ananas cu mango şi sorbet de mere verziO reteta delicioasa de supa de anans cu mango si sorbet din mere vezi din: ananas, mango, apa, zahar, mere, si lamaie. Ingrediente: 1 ananas mic pentru mango: 200 g mango 100 ml apă 100 g zahăr pentru sorbet: 5 mere verzi 500 ml apă 250 g zahăr 1/2 lămâie   Mod de preparare: Curăţă…
Read more »

Pilaf oriental cu carne de oaie

1 August 2011
Pilaf oriental cu carne de oaieO reteta de pilaf oriental cu carne de oaie din: carne de oaie, ulei, bulion, ceapa, rosii, ardei gras, usturoi, cimbru, vin alb, orez, unt, sare, condimente si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie fara os 200 ml ulei 100 g bulion 400 g ceapa 1 kg rosii proaspete 250 g ardei gras proaspat…
Read more »

Ardei pe grill cu salata de branza de capra

1 August 2011
Ardei pe grill cu salata de branza de capraO reteta delicioasa de ardei pe grill cu salata de branza de capra din: ardei grasi, ulei de masline extravirgin, frunze de salata verde, branza de capra, sare si piper. Ingrediente: doi ardei grasi mari rosii; doua linguri de ulei de masline extravirgin; cateva frunze de salata verde; 170 grame de branza de capra; sare,…
Read more »

Cocktail Torpedo

1 August 2011
Cocktail TorpedoO reteta simpla de Cocktail Torpedo din: souther comfort, matl whisky si ginger ale. Ingrediente: 5 cl Southern Comfort 3 cl Malt Whisky Ginger Ale   Mod de preparare: Turnam ingredientele alcoolice intr-un pahar de whisky, peste trei cuburi de gehata, amestecam si in final completam cu ginger Ale.
Read more »

Cotlete de oaie la grătar cu garnitură

1 August 2011
Cotlete de oaie la grătar cu garniturăO reteta de cotlete de oaie la gratar cu garnitura din: cotlete de oaie, rosii, rinichi de oaie, slanina afumata, ciuperci, unt, usturoi, cartofi, sos de rosii, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente 5 cotlete de oaie 5 roşii 5 rinichi de oaie 5 felii de slănină afumată 5 ciuperci 2 linguri de unt 1…
Read more »

Lasagna verde cu ciuperci

1 August 2011
Lasagna verde cu ciuperciO reteta de lasagna verde cu ciuperci din: faina alba, spanac, oua, ulei de masline, sare, ciuperci champignon, sunca, emmentaler, hribi, parmezan, usturoi, unt, patrunjel, frunza de dafin, lapte, unt si nucsoara. Ingrediente: 200 g faină albă 50 g spanac proaspăt 2 ouă 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin 1/2linguriţă de sare pentru umplutură: 250…
Read more »

Piept de bibilică cu salată de mere

1 August 2011
Piept de bibilică cu salată de mereO retetqa delicioasa de piept de bibilica cu salata de mere din: piept de bibilica, frunze de salvie, frunze de rozmarin, unt, sare, piper, vin dulce, otet de vin rosu, lamaie, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, mar, stafide, migdale, telina si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 piepţi de bibilică 1 ceapă 4 frunze salvie…
Read more »

Pastrama de oaie

1 August 2011
O reteta de pastrama de oaie din: pulpa de miel sau oaie, usturoi, sare, piper, boia, cimbru si vin alb. Ingrediente: 2 felii pulpa de miel sau oaie frageda 1 capatana de usturoi 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita boia 1/2 lingurita cimbru 2 linguri vin alb Mod de preparare: Spalam si zvantam…
Read more »

Casată de castane cu alune

31 July 2011
Casată de castane cu aluneO reteta de casata de castane cu alune din: piure de castane, frisca, oua, zahar, miere, lapte, zahar vanilat, rom si alune de padure neprajite. Ingrediente: 400 g piure de castane 500 ml frisca batuta din smantana 3 oua 150 g zahar 1 lingura miere 250 ml lapte fiert 1 lingura zahar vanilat 1 lingura…
Read more »

Sos de iaurt cu castraveti

31 July 2011
Sos de iaurt cu castravetiO reteta delicioasa de sos de iaurt cu castraveti din: iaurt gras, castraveti, usturoi, marar, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 400 g iaurt gras 5 castraveti 3-4 catei de usturoi 1 legatura marar 2 fire de ceapa verde ulei de masline   Mod de preparare: Curata castravetii si taie-i in cuburi mici. Pune-i…
Read more »

Muşchi de manzat în crustă de aluat

31 July 2011
Muşchi de manzat în crustă de aluatO reteta delicioasa de muschi de manzat in aluat din: foitaj, muschi de manzat, pate din ficat de gasca, kaiser, ou, brandy, sare, piper negru si salata asortata. Ingrediente: 400 g foitaj congelat 800 g muşchi de mânzat (bucată întreagă) 200 g pate din ficat de gâscă 8 felii de kaiser (prosciutto) 1 ou 2…
Read more »

Gulas de oaie

31 July 2011
O reteta delicioasa de gulas de oaie din: carne de oaie, untura, ceapa, cartofi, rosii, ardei gras, paprika, sare, piper, foi de dafin si chimen. Ingrediente 1 kg carne de oaie 50 g untura 300 g ceapa 1 kg cartofi 50 g rosii 150 g ardei gras boia de ardei (paprika) sare piper foi de…

Miel Boulangere

31 July 2011
O retea delicioasa de Miel Boulangere din: cartofi, ceapa, zeama de legume, usturoi, menta, rozmarin, unt, pulpa de miel, ardei gras, ceapa rosie, suc de lamaie, capere si ulei de masline. Ingrediente: 1.8 kg cartofi, taiati fin 1 ceapa taiata pestisori 600 ml zeama de legume 5 catei usturoi zdrobit 3 linguri menta tocata fin…
Read more »

Curry de miel cu spanac si iaurt

31 July 2011
Curry de miel cu spanac si iaurtO reteta delicioasa de curry de miel cu spanac si iaurt din: carne de miel, spanac, ceapa, usturoi, ginger, mirodenii, ulei, iaurt, apa si unt. Ingrediente 1kg carne de miel (pulpa sau muschiulet, taiat cubulete 2-3 pungi de spanac congelat de 400g 4 cepe tocate marunt 4 catei de usturoi pisat 8 cm de ginger,…
Read more »

Reteta zilei: Chiftele cu mentă şi susan

30 July 2011
Reteta zilei: Chiftele cu mentă şi susanO reteta simpla si delicioasa de chiftele cu menta si susan din: carne tocata de pui, ficatei de pui, ceapa verde, susan, pesmet, ghimbir si menta. Inrgediente: 500 g carne tocată de pui 2 ficăţei de pui 1 legătură de ceapă verde 2 linguri cu susan 1 lingură cu pesmet 1/4 linguriţă cu ghimbir ras…
Read more »

Ruladă delicioasa cu îngheţată

30 July 2011
Ruladă delicioasa cu îngheţatăO reteta de rulada delicioasa cu ingheatata din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, crema mascarpone, fulgi de cocos, frisca, zemura si frunze verzi de menta. Ingrediente: 5 oua 120 g zahar 1 lingura zahar praf vanilat 150 g faina 1/2 lingurita praf de copt 200 g crema mascarpone 250 fulgi de cocos…
Read more »

Ciolan de porc cu cimbru, ananas şi praz

30 July 2011
Ciolan de porc cu cimbru, ananas şi prazO reteta de ciolan de porc cu cimbru, ananas si praz din: ciolan de porc, ceapa alba, usturoi, cimbru, ienupar, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, faina, sare, piper, ananas si praz. Ingrediente: 2 ciolane de porc (circa 1,5 kg) 60 g ceapă albă 2 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de cimbru proaspăt 4-5…
Read more »

Cocktail Union Club

30 July 2011
Cocktail Union ClubO reteta simpla de Cocktail Union Club din: bourbon whiskey, curacao triple sec, zeama de lamaie, jumatatea de albus si zahar. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl Curacao Triple Sec 2 cl zeama de lamaie jumatate de albus zahar   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker. Servim in pahar de cocktail cu…
Read more »

Pizza umplută cu anşoa şi roşii

30 July 2011
Pizza umplută cu anşoa şi roşiiO reteta de pizza umpluta cu ansoa si rosii din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii cherry, cascaval de oaie, ceapa, fileuri de ansoa si patrunjel. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping:…
Read more »

Sos de merişoare

30 July 2011
Sos de merişoareO reteta simpla de sos de merisoare din: merisoare, zahar, portocala si scortisoara. Ingrediente: 350 g merişoare 150 g zahăr 1 portocală scorţişoară   Mod de preparare: Pune într-un vas merişoarele, zahărul, coaja de la o jumătate de portoca­lă, sucul de la portocala întreagă şi un praf de scorţişoară. Lasă pe foc mic aproximativ 20-…
Read more »

Piept crocant de raţă cu Marsala şi piper roşu

30 July 2011
Piept crocant de raţă cu Marsala şi piper roşuO reteta de piept crocant de rata cu marsala si piper rosu din: piept de rata, faina, usturoi, ulei de masline, boabe de piper rosu, frunze de salvie, supa concentrata de legume, marsala, rozmarin, sare, piper, rosii cherry, morcovi si salata mixta. Ingrediente: 2 piepţi de raţă 20 g faină albă 1 căţel de usturoi…
Read more »

Bavareză siciliană

30 July 2011
Bavareză sicilianăO reteta delicioasa de bavareza siciliana din: ricotta, zahar pudra, migdale, coaja de portocala zaharisita, smantana dulce, foi de gelatina, galbenusuri, cointreau si napolitane. Ingrediente: 500 g ricotta 200 g zahăr pudră vanilat 100 g migdale prăjite 300 g coajă de portocală zaharisită 600 ml smântână dulce 6 foi de gelatină 4 gălbenuşuri 1 păhărel…
Read more »

Costite de miel in sos de vin alb

30 July 2011
Costite de miel in sos de vin albO retete de costite de miel in sos de vin alb din: costita de miel, ierburi provance, salvie, boia dulce, piper alb, piper verde, piper negru, usturoi, miere, vin alb, ulei din samburi de strugure, sare, amidon, cartofi si sare. Ingrediente 2 buc costita de miel(1,5 kg) 2 lgt ierburi provance 1 legatura salvie 1…
Read more »

Cum se pastreaza pestele

30 July 2011
In timp ce carnea peştelui poate fi sterilă sau puţin poluată, pielea şi branhiile conţin o canti­tate crescută de germeni, direct proporţională cu poluarea apelor, lată de ce peştele este un produs care trebuie conservat şi folosit cu grija cuvenită. Curăţaţi peştele imediat ce l-aţi cum­părat, înainte de a-l pune din nou în frigider. Ţineţi-I…
Read more »

Plăcintă cu carne de miel

30 July 2011
Plăcintă cu carne de mielO reteta de placinta cu carne de miel din: faina, sare, condimente, unt, galbenusuri, unt, chifla veche, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, smantana, patrunjel, sare, piper, boia, coaja de lamaie, vin rosu, branza si ciuperci. Ingrediente: aluat: 300 g făină 1 linguriţă de sare 1 linguriţă de condimente pentru carnea de miel 100 g…
Read more »

Piept de raţă cu portocale şi martini

29 July 2011
Piept de raţă cu portocale şi martiniO reteta de piept de rata cu portocale si martini din: piept de rata, portocala, vin alb, rozmarin, sare, piper, portocale, martini sec, unt, foi de dafin, amidon, boabe de ienupar si boabe de piper negru. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 portocală 50 ml vin alb cu aromă de fructe 1/2 linguriţă rozmarin sare…
Read more »

Ruladă de porc umplută cu hribi

29 July 2011
Ruladă de porc umplută cu hribiO reteta delicioasa de rulada de porc umpluta cu hribi din: file de porc, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, usturoi, ardei iute, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 500 g file de porc 1/2 pahar vin alb 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru umplutură: 250 g hribi 4…
Read more »

Tartă delicioasa cu cireşe

29 July 2011
Tartă delicioasa cu cireşeO reteta dulce de tarta delicioasa cu cirese din: faina, unt, zahar, smantana, ou, zahar vanilat, sare, cirese, albusuri, nuci macinate, rom si coaja de citrice. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 2 linguri de zahar 500 ml smantana 1 ou 2 galbenusuri 1 lingurita zahar vanilat 1/2 lingurita sare umplutura: 800 g cirese…
Read more »

Cocktail Sweet N’Sour

29 July 2011
Cocktail Sweet N’SourO reteta de Cocktail Sweet N’Sour din: southern comfort, bourbon whiskey, zeama de lamaie, zahar si sifon. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 2 cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 cl zahar sifon   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, mixam toate ingredientele in shaker, apoi turnam bautura in paharul tip balon si…
Read more »

Vită Bourguignon

29 July 2011
Vită BourguignonO reteta de vita bourguignon din: carne de vitel, supa de vita sau pui, ceapa, morcovi, usturoi, coniac, vin rosu sec, ciuperci, foaie de dafin, zahar brun, pasta de tomate, unt, faina, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 00 g carne de viţel 4 căni cu supă de vită sau pui 2 cepe 2 morcovi 6…
Read more »

Prăjiturele cu caise

29 July 2011
Prăjiturele cu caiseO reteta dulce de prajiturele cu caise din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, unt, caise si frunze de menta. Ingrediente: 8 oua 200 g zahar 1 lingura zahar vanilat 250 g faina 200 g unt 12 caise pentru ornare: frunze verzi de menta   Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahărul şi zahărul vanilat până…
Read more »

Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor

29 July 2011
Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptorO reteta  de chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor din: carne tocata de vita, ceapa, oua, patrunjel, marar, gris, cartofi, ceapa, suc de rosii, lapte, zeama de carne, faina si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 2 cepe mici 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 1…
Read more »

Pizza cu mozzarella, creveti si rucola

29 July 2011
Pizza cu mozzarella, creveti si rucolaO reteta de pizza cu mozzarella, creveti si rucola din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ciuperci champignon, mozzarella, masline negre, creveti, rucola, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare…
Read more »

Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscă

29 July 2011
Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscăO reteta de piept de bibilica umplut cu pate din ficat de gasca din: piept de bibilica, pate din ficat de gasca, unt, sunca, parmezan, brandy, vin rosu, supa de carne, hribi, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de bibilică 300 g pate din ficat de gâscă 100 g unt 400 g…
Read more »

Reteta zilei: Musaca de berbecuţ

29 July 2011
Reteta zilei: Musaca de berbecuţO reteta delicioasa de musaca de berbecut din: carne tocata de berbecut, cartofi fierti, iaurt, branza, ceapa, oua, usturoi, pasta de tomate, pesmet, nucsoara, busuioc si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de berbecuţ 6 cartofi fierţi 200 g iaurt 1 lingură cu brânză rasă 1 ceapă 2 ouă 2 căţei de usturoi 2 linguri…
Read more »

Cocktail Southern Sunset

29 July 2011
Cocktail Southern SunsetO reteta simpla de Cocktail Southern Sunset din: southern comfort, cointreau, rom jamaica si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 2 cl Cointreau 2 cl rom Jamaica 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-o cupa de cocktail.  …
Read more »

Piept de pui cu legume la grătar

29 July 2011
Piept de pui cu legume la grătarO reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu legume la gratar din: piept de pui, morcovi, pastarnaci, ceapa verde, cartofi, ardei gras, vanata, rosii, ketchup, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de pui – 200 g bucata 2 morcovi 2 pastarnaci 1 legatura ceapa verde cartofi 1 ardei gras…
Read more »

Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură

29 July 2011
Panna cotta de lămâie cu sos de zmeurăO reteta simpla si delicioasa de Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură din: smantana dulce, zahar, foi de gelatina, pastaie de vanilie, lamaie, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 500 g smântână dulce 80 g zahăr 3 foi de gelatină 1 păstaie de vanilie 1 lămâie pentru sosul de zmeură: 200 g zmeură…
Read more »

Chiftelute de oaie

29 July 2011
Chiftelute de oaieO reteta simpla de chiftelute de oaie din: carne tocata de oaie, frunze de telina, patrunjel, ceapa, praf de curcuma, sare, piper, ceapa si usturoi. Ingrediente : 500 g carne tocata de oaie 2 linguri frunze de telina tocate marunt 2 linguri patrunjel tocat marunt 2 cepe medii tocate marunt 1 lingurita praf de curcuma…
Read more »

Raţă cu vin alb şi rozmarin

29 July 2011
Raţă cu vin alb şi rozmarinO reteta de rata cu vin alb si rozmarin din: rata, rozmarin, usturoi, apa, sare, vin alb sec si ulei de masline. Ingrediente: 1 raţă (circa 1,5 kg) 2-3 crenguţe de rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 pahar apă 100 ml vin alb sec 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare   Mod de preparare:…
Read more »

Pizza cu ciuperci, mozzarella şi carnati

29 July 2011
Pizza cu ciuperci, mozzarella şi carnatiO reteta simpla de pizza cu ciuperci, mozzarella si carnati din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella, carnati, ciuperci champignon, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 180…
Read more »

Tocana cu carne de oaie

29 July 2011
Tocana cu carne de oaieO reteta simpla de tocana cu carne de oaie cu carne de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi, untura, ardei gras, rosii, vin rosu, cimbru, patrunjel verde, boia de ardei dulce, piper si sare. Ingrediente carne de oaie (berbec) cu os-750 g ceapa-250 g cartofi-750 g untura-75 g ardei gras-300 g rosii proaspete-300 g…
Read more »

Salata de orez si creveti

29 July 2011
Salata de orez si crevetiO reteta de salata de orez si creveti din: orez cu bob lung, ulei de masline, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 grame orez cu bob lung doua linguri ulei masline un catel de usturoi 200 grame creveti o legatura de patrunjel o lingura zeama de lamaie sare si piper Mod…
Read more »

Despre Şalău

29 July 2011
Şalăul este un peşte răpitor care trăieşte în apele curgătoare cu un curs domol, sau în lacuri. Prefe­ră apele adânci, tulburi, peştele poate atinge 40 cm -1,30 m lun­gime, o greutate până la 19 kg, şi o vârstă de 10 – 20 ani. Depune icrele pe fundul apei, pri- măvaradin mai pânăîn iunie când temperatura…
Read more »

Ciorba de oaie

29 July 2011
Ciorba de oaieO reteta delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie, morcov, patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce, bors, marar, cimbru, tarhon, piper si sare. Ingrediente: 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime morcov patrunjel 1 ceapa de marime mijlocie 2 ardei grasi 250 g rosii 2 cartofi…

Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii

29 July 2011
Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodeniiO reteta simpla de Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii din: muschi de purcel, untura de rata, boia dulce, unt, spanac, sare si piper. Ingrediente: 1 muşchi de purcel (circa 500 g) untură de raţă (sau de gâscă) 100 g boia dulce 15 g unt 100 g spanac sare şi piper   Mod…
Read more »

Sorbet cu lămâie şi busuioc

29 July 2011
Sorbet cu lămâie şi busuiocO reteta delicioasa de sorbet cu lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca, frunze de busuioc si albusuri. Ingrediente: 200 g zahăr 300 ml apă 3 lămâi 1 păhărel de votcă 6 frunze de busuioc 2 albuşuri pentru decor: frunze de busuioc   Mod de preparare: Fierbe 1 minut apa cu zahărul şi coaja…
Read more »

Mancare cu zaft şi salată

29 July 2011
Mancare cu zaft şi salatăo reteta delicioasa de mancare cu zaft si salata din: ceapa, carne de porc, bere, sare, piper, slanina, usturoi, iaurt si salata verde. Ingrediente: 1 kg ceapa 1-1,5 kg carne de porc grasa 500 ml bere sare piper pentru salata: 200 g slanina 4 catei de usturoi 400 ml iaurt 3 capatani de salata verde…
Read more »

Covrigi cu branza

29 July 2011
Covrigi cu branzaO reteta simpla de covrigi cu branza din: faina, lapte, drojdie, zahar, unt, zahar vanilat, sare, branza de vaci, ou, faina, galbenus si lapte. Ingrediente: 800 g făină 500 ml lapte 50 g drojdie proaspătă 150 g zahăr 150 g unt 3 pliculeţe cu zahăr vanilat sare pentru umplutura: 200 g brânză de vaci 1…
Read more »

Uleiuri aromate – Cum sa iti prepari singur

28 July 2011
Uleiuri aromate – Cum sa iti prepari singurPentru a prepara uleiuri aromate puteţi folosi ulei de măsline, de floarea soarelui, din seminţe de struguri, din seminţe de dovleac.Dacă folosiţi uleiurile fierte, prepara­tul final se păstrează mai mult timp. Păstrarea uleiurilor aromate se face în sticle închise ermetic, la frigider. Unele uleiuri se opacizează la tem­peratură joasă şi se solidifică, de aceea se…
Read more »

Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar

28 July 2011
Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştarO reteta delicioasa de Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar din: piept de rata, salata verde, pulpa de dovleac, ulei de masline extravirgin, mustar iute, otet de vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă salată verde 200 g pulpă de dovleac 200 ml ulei de măsline…
Read more »

Cocktail Southern Colada

28 July 2011
Cocktail Southern ColadaO reteta simpla de Cocktail Southern Colada din: southern comfort, sirop de cocos, suc de maracuja, suc de ananas si frisca lichida. Ingrediente: 4 cl Southern Comfort 5 cl sirop de cocos 4 cl suc de maracuja 4 cl suc de ananas 5 cl frisca lichida   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu…
Read more »

Vinete cu usturoi si ardei iute

28 July 2011
Vinete cu usturoi si ardei iuteO reteta simpla de vinete cu usturoi si ardei iute din: vinete, usturoi, ardei capia, ardei iute, sare, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4 vinete mari lunguiete 1 capatana usturoi 2 ardei capia mari 1 ardei iute rosii 4-5 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în două, pe…
Read more »

Gulas de pui cu iaurt

28 July 2011
Gulas de pui cu iaurtO reteta simpla de gulas de pui cu iaurt din: pui, ceapa, usturoi, untura, patrunjel verde, ardei iute, sare, piper, boia, dafin, pasta de tomate, faina, iaurt, oua si bicarbonat. Ingrediente: 1 pui 4-5 cepe 5 catei de usturoi 50 g untura 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute sare piper boia dafin 2 linguri…
Read more »

Melci cu scortisoara

28 July 2011
Melci cu scortisoaraO reteta simpla si delicioasa de melci cu scortisoara din: faina, oua, lapte, zahar, unt, drojdie, sare, unt, zahar brun, scortisoara, faina, crema de branza, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 250 ml lapte călduţ 100 g zahăr 80 g unt 1 pliculeţ cu drojdie uscată sare pentru umplutura: 100…
Read more »

File de porc cu aromă de cafea

28 July 2011
File de porc cu aromă de cafeaO reteta de file de porc cu aroma de cafea din: file de porc, zahar brun, cafea, bobite de ienupar, unt, sare, zahar, otet de vin rosu, rozmarin, ulei de masline extravirgin, ceapa, morcovi, smantana, unt, faina, lapte, otet balsamic, galbenusuri, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g file de porc 40 g zahăr…
Read more »

Sarlota cu mure

28 July 2011
Sarlota cu mureO reteta delicioasa de sarlota cu mure din: branza de vaci, mure, foi de gelatina, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilat si albusuri. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 500 g mure (sau oricare alte fructe) 3 foi de gelatină 3 linguri cu zahăr tos 150 g zahăr pudră 1-2 pliculeţe cu zahăr vanilat 4…
Read more »

Placinta sarata

28 July 2011
Placinta sarataO reteta simpla de placinta sarata din: foi de placinta, branza sarata, oua, smantana, apa minerala si ulei. Ingrediente: 1 pachet cu foi de plăcintă 1 kg brânză sărată 6 ouă 300 g smântână 100 ml apă minerală ulei   Mod de preparare: Rade brânza într-un castron. Adaugă cinci ouă şi 200 g de smântână…
Read more »

Terina cu legume si branza

28 July 2011
Terina cu legume si branzaO reteta simpla de terina cu legume si branza din: dovlecei, ardei capia, branza de capra, branza de vaci, unt, marar, patrunjel si piper. Ingrediente: 3-4 dovlecei 3-4 ardei capia 250 g branza de capra 250 g branza de vaci 1 lingura cu unt marar patrunjel piper in patru culori   Mod de preparare: Coace…
Read more »

Fasole de vară

28 July 2011
Fasole de varăO reteta simpla de fasole de vara din: fasole, ceapa verde, usturoi verde, ulei de dovleac, otet de mere, patrunjel verde, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole de fasole alba noua 1 ceapa verde 1 legatura de usturoi verde 4-5 linguri ulei de dovleac 1-2 linguri otet de mere 1 legatura marar…
Read more »

Ceapa umpluta cu ricotta

28 July 2011
Ceapa umpluta cu ricottaO reteta delicioasa de ceapa umpluta cu ricotta din: ceapa, ricotta, parmezan, oua, nucsoara, sare, piper, paine si ulei. Inrgediente: 2 kg ceapă (6-7) 250 g brânză ricotta 2 linguri cu parmezan 2 ouă mari nucşoară sare piper firimituri de pâine ulei   Mod de preparare: Curăţă cepele de prima foiţă, clăteşte-le în multă apă…
Read more »

Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic

28 July 2011
Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamicO reteta simpla si delicioasa de Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic din: foie gras, pere, unt, zahar, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800-900 g foie gras (ficat) de raţă 4 pere 20 g unt 50 g zahăr 5 linguri oţet balsamic sare şi piper  …
Read more »

Bărcuţe de legume cu şalău

28 July 2011
Bărcuţe de legume cu şalăuO reteta delicioasa de barcute de legume cu salau din: vinete, file de salau, ceapa verde, ardei gras verde, ardei gras rosu, ulei de masline, coriandru pisat, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete – egale ca dimensiune 500 g file de salau 2 cepe verzi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4-5 linguri…
Read more »

Inimioară dulce din griş cu şofran

28 July 2011
Inimioară dulce din griş cu şofranO reteta dulce de inimioara dulce din gris cu sofran din: lapte, gris, zahar, oua, sofran si pastaie de vanilie. Ingrediente: 750 ml lapte 120 g griş 150 g zahăr 2 ouă 1 linguriţă şofran 1 păstaie de vanilie   Mod de preparare: Pune la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată în două…
Read more »

Pizza cu rucola şi brânză proaspătă

28 July 2011
Pizza cu rucola şi brânză proaspătăO reteta delicioasa de pizza cu rucola si branza proaspata din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, mozzarella, branza proaspata si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 100 mozzarella…
Read more »

Supa de branza

28 July 2011
Supa de branzaO reteta delicioasa de supa de branza din: branza cheddar, ceapa, telina, morcov, supa de pasare, faina, boabe de mustar, sos worcestershire, bere, unt si sos tabasco. Ingrediente: 225 g brânză Cheddar rasă 1 cană cu ceapă tocată 1 cană cu ţelină tocată 1 cană cu morcov tocat 6 căni cu supă de pasăre 1/2…
Read more »

Cocktail Flying Scotsman

28 July 2011
Cocktail Flying ScotsmanO reteta simpla de Cocktail Flying Scotsman din: whisky scotian, vermut sec, angostura, cirese si limeta Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 2 stropi de Angostura cirese o felie de limeta   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ingredientele alcoolice. Servim in cupa de cocktail. Imbogatim cu o felie de limeta…
Read more »

Paste simple gratinate

28 July 2011
Paste simple gratinateO reteta delicioasa de paste simple gratinate din: paste, parmezan, sunca, unt, sare, piper, unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 400 g paste (fundiţe, spirale) 4 linguri cu parmezan 2 felii de şuncă 100 g unt sare piper pentru sos bechamel:  50 g unt 2 linguri cu făină 400 ml lapte sare   Mod de…
Read more »

Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie

28 July 2011
Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşieO reteta de rulouri de salau cu salata de ceapa rosie din: file de salau, jambon, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de salau 300 g jambon (taiat in felii cat mai subtiri) 600 g ceapa rosie 1 legatura patrunjel 50 ml ulei de…
Read more »

Friptură de porc tradiţională

28 July 2011
Friptură de porc tradiţionalăO reteta simpla si delicioasa de friptura de porc traditionala din: medalioane din file de porc, carnaciori, unt, foi de varza, ceapa, malai, rosii, gusa de porc, ulei de masline extravirgin, lapte, vin alb sec, foaie de dafin, rozmarin, ghimbir, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 medalioane din file de porc 4 cârnăciori 15 g…
Read more »

Papricas de oaie

28 July 2011
Papricas de oaieO reteta de papricas de oaie din carne de oaie, ceapa, boia dulce, ardei gras, rosie, otet, pasta de rosii si cartofi. Ingrediente 1 kg carne de oaie 4-5 cepe putina boia dulce 1 ardei gras o rosie otet diluat pasta de rosii 2-3 cartofi (se poate si fara) Preparare Carnea curatata de grasime si…
Read more »

Miel inabusit

28 July 2011
Miel inabusitO reteta de miel inabusit din: ulei de masline, carne de miel, sare, faina, ceapa, morcov, telina, usturoi, frunze de dafin, cimbru, vin rosu, cartofi si frunze de patrunjel. Ingrediente: 225 ml ulei de măsline 600 g carne de miel sare dupa gust 8 linguri faina 2 cepe mari 1 morcov 200 g telina 2…
Read more »

Friptura de oaie

28 July 2011
Friptura de oaieO reteta delicioasa de friptura de oaie din: pulpa de oaie, slanina afumata, sare, piper boabe, vin alb, suturoi, boia dulce, ulei si supa de zarzavat. Ingrediente 1 pulpa de oaie 200 g slanina afumata sare piper boabe 1 cana vin alb usturoi 1 lingurita boia dulce 1 cana ulei 1 cana supa de zarzavat…
Read more »

Costite de oaie fripte

28 July 2011
O reteta simpla de costite de oaie fripte din: coaste de oaie, apa, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg coaste de oaie 1 kg apa 100 ml vin alb sare si piper Mod de preparare: Coastele de oaie se spala, se taie portii si se pun la fiert in oala sub presiune. Dupa…
Read more »

Quiche Lorraine

27 July 2011
Quiche LorraineO reteta delicioasa de Quiche Lorraine din: faina, unt, ou, apa rece, sare, oua, bacon, branza emmentaler, smantana, nucsoara si piper alb. Inrgediente: 250 g făină 125 g unt rece 1 ou 1-2 linguri cu apă rece sare pentru umplutura: 4 ouă 250 g bacon 150 g brânză Emmentaler (sau Gruyere) 250 g smântână nucşoară…
Read more »

Sufleu de cascaval cu nucsoara

27 July 2011
Sufleu de cascaval cu nucsoaraO reteta de sufleu de cascaval cu nucsoara din: cascaval, oua, lapte, faina, amidon, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 200 g cascaval ras 6 oua 500 ml lapte 3 linguri faina 2 linguri amidon 60 g unt topit sare piper nucsoara   Mod de preparare: Pune laptele cu amidonul la foc mic si amesteca…
Read more »

Cocktail Southern Banger

27 July 2011
Cocktail Southern BangerO reteta simpla de Cocktail Southern Banger din: southern comfort, votca, suc de portocala si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 3 cl votca suc de portocala o felie de portocala   Mod de preparare: Se pun trei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, se toarna deasupra Southern Comfort si…
Read more »

Sardine în crustă de alune cu fructe

27 July 2011
Sardine în crustă de alune cu fructeO reteta de sardine in crusta de alune cu fructe din: sardine, alune de padure neprajite, oua, faina, caise, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g sardine 200 g alune de pădure neprăjite 2 ouă 4 linguri făină 400 g caise, piersici sau nectarine 3 lămâi 5 linguri ulei de măsline sare…

Cupe cu iaurt şi prune

27 July 2011
Cupe cu iaurt şi pruneO reteta de cupe de iaurt si prune din: iaurt, prune coapte, zahar pudra vanilat, frunze de menta, foi de gelatina si lichior de fructe. Ingrediente: 500 g iaurt slab prune coapte 2 linguri zahăr pudră vanilat frunze de mentă 2 foi de gelatină 2 linguri lichior de fructe (cremă de banane) pentru decor: frunze…
Read more »

Mingiute de orez cu branza brie

27 July 2011
Mingiute de orez cu branza brieO reteta de mingiute de orez cu branza brie din: orez, supa, ceapa rosie, usturoi, oua, parmezan, branza brie, faina, pesmet, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g orez 1 l supă 1 ceapă roşie 1-2 căţei de usturoi 4 ouă 50 g parmezan 125 g brânză brie (mozzarella) făină pesmet sare piper ulei  …
Read more »

Cotlet de miel cu pesmet aromat

27 July 2011
Cotlet de miel cu pesmet aromatO reteta de cotlet de miel cu pesmet aromat din: carne de miel, pesmet, patrunjel, cimbru, lamaie, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, unt, rozmarin, sare, piper, ardei gras, cimbru si migdale. Ingrediente: 500 g carne de miel (cotlet) 50 g pesmet 1 legătură de pătrunjel 4-5 crenguţe de cimbru 1 lămâie 2 linguri parmezan…
Read more »

Ruladă de peşte cu fructe de mare

27 July 2011
Ruladă de peşte cu fructe de mareO reteta de rulada de peste cu fructe de mare din: file de peste, cocktail de fructe de mare, spanac, ulei, felii de jambon, oua, faina, pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste 200 g cocktail de fructe de mare congelate 300 g spanac proaspat 3 linguri ulei 8 felii de…
Read more »

Cocktail Don Jose II

27 July 2011
Cocktail Don Jose IIO reteta simpla de Cocktail Don Jose din: bourbon whiskey, vermut rosu si galliano. Ingrediente: 2 cl Bourbon Whiskey 2 cl vermut rosu 1 cl Galliano   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura in paharul de cocktail.
Read more »

Crochete sarate

27 July 2011
Crochete sarateO reteta de crochete sarate din: branza telemea, cartofi, ou, faina, pesmet, chimen, boia, sare, ulei, ceapa, zahar si lapte. Ingrediente: 200 g brânză telemea 4 cartofi 1 ou mare 3 linguri cu făină pesmet 1/2 linguriţă cu chimen 1/2 linguriţă cu boia sare ulei pentru inele de ceapa: 2 cepe 4-5 linguri cu făină…
Read more »

Tocana de oaie

27 July 2011
Tocana de oaieO reteta gustoasa de tocana de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi rosii, supa de carne, unt, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie (sau miel) 4 cepe 1,5 kg de cartofi rosii 500 ml supa de carne 50 grame de unt 3 linguri de cimbru 3 fire de patrunjel sare,…
Read more »

Bavareză de iaurt cu sos de căpşuni

27 July 2011
Bavareză de iaurt cu sos de căpşuniO reteta dulce de bavareza de iaurt cu sos de capsuni din: lapte integral, iaurt integral, smantana, zahar, foi de gelatina, capsuni, zahar si frunze de menta. Inrgediente: 250 ml lapte integral 250 g iaurt integral 250 ml smântână dulce 1 lingură zahăr 3 foi de gelatină pentru sos: 300 g căpşuni 100 g zahăr…
Read more »

Pizza cu caracatiţă marinată şi roşii

27 July 2011
Pizza cu caracatiţă marinată şi roşiiO reteta de pizza cu caracatita marinata si rosii din: faina alba, apa, drojdie de mere, ulei de masline extravirgin, zahar, caracatita, rosii, tije de telina, ceapa, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping:…
Read more »

Iepure cu sos pesto

27 July 2011
Iepure cu sos pestoO reteta delicioasa de iepure cu sos pesto din: pulpe de iepure, ceapa, usturoi, frunze de salvie, sos pesto, ulei de masline extravirgin, bacon, unt, vin alb, supa de pui, faina, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 3 cepe mici 5 căţei de usturoi 4 frunze de salvie 2 linguri sos pesto 4…
Read more »

Creveţi cu orez şi legume

27 July 2011
Creveţi cu orez şi legumeO reteta de creveti cu orez si legume din: creveti decorticati, orez cu bobul lung, supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, ardei gras, dovlecel, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600g creveţi decorţicaţi 250 g orez cu bobul lung 700 ml supă de legume 100 ml ulei de măsline 2 cepe 1 morcov…
Read more »

Cocktail Royal Turkey

27 July 2011
Cocktail Royal TurkeyO reteta simpla de Cocktail Royal Turkey din: bourbon whiskey, apricot brandy, gin, suc de ananas si limonada. Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 2 cl Apricot Brandy 2 cl gin 2 cl suc de ananas limonada   Mod de preparare: Cu exceptia limonadei, toate ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna…
Read more »

Rulouri cu sfecla

27 July 2011
Rulouri cu sfeclaO reteta simpla de rulouri cu sfecla din: sfecla coapta, lapte, faina, ou, crema de branza, praf de copt, ceapa verde, ulei de masline, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 250 g sfeclă coaptă 200 ml lapte 200 g făină 2 ouă 400 g cremă de brânză 1 vârf de cuţit de praf de copt…
Read more »

Sepie cu mazăre si ceapa rosie

27 July 2011
Sepie cu mazăre si ceapa rosieO reteta delicioasa de sepie cu mazare si ceapa rosie din: sepie, rosii, ulei, mazare, marar, ceapa rosie, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 250 g sepie curăţată si oparita 3 roşii bine coapte 50 ml ulei 300 g mazăre boabe 1 leg. mărar 1 ceapă roşie sare piper 1 leg. ceapă verde Mod de…
Read more »

Cocktail Lumberjack

27 July 2011
Cocktail LumberjackO reteta simpla de Cocktail Lumberjack din: whisky scotian, calvados, gin si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 1 cl Calvados 1 cl gin coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecam bine ingedientele cu gheata in paharul de mixare, apoi turnam bautura in paharul de whisky, peste gheata proaspata. Adaugam coaja de…
Read more »

Rulada de spanac cu branza

27 July 2011
Rulada de spanac cu branzaO reteta delicioasa de rulada de spana cu branza din: spanac, ou, cascaval, branza de vaci, branza ricotta, sunca de Praga, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac fiert 1 ou mare 200 g caşcaval ras 200 g brânză de vaci 200 g brânză ricotta 200 g şuncă de Praga 1 căţel de usturoi…
Read more »

Friptura greceasca de miel

27 July 2011
Friptura greceasca de mielO reteta de friptura greceasca de miel din: miel, usturoi, ceapa, suc de lamaie, vin alb sec, apa, ulei, unt, sare, piper si rozmarin. Ingrediente un picior de miel de aproximativ 2 kg 2 catei de usturoi, taiati pe jumatate 1 ceapa tocata marunt sucul de la jumatate de lamaie 3 felii de lamaie taiate…
Read more »

Pacheţele aromate

27 July 2011
Pacheţele aromateO reteta de pachetele aromate din: piept de pui, broccoli, branza de burduf, bacon, ardei gras, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 3-4 bucheţele broccoli 200 g brânză de burduf 200 g bacon fâşii 1/2 ardei gras roşu mărar sare piper   Mod de preparare: Porţionează pieptul de pui ca pentru şniţele,…
Read more »

Caracatită marinată la grătar

27 July 2011
Caracatită marinată la grătarO reteta delicioasa de caracatita marinata la gratar din: caracatita, ulei de masline, ulei de seminte de struguri, ceapa, usturoi, boabe de piper, otet de vin, foi de dafin, boabe enibahar, seminte de coriandru, cimbru uscat, oregano uscat, sare si piper. Ingrediente: 1 caracatita (cirac 1,5 kg) 50 ml ulei de masline 50 ulei de…
Read more »

Pateuri cu mascarpone si sparanghel

27 July 2011
Pateuri cu mascarpone si sparanghelO reteta de pateuri cu mascarpone si sparanghel din: aluat foitaj, sparanghel, mascarpnoe, oua, si branza de capra. Ingrediente: 500 gr aluat foietaj 12 tulpini de sparanghel 250 gr branza mascarpone 4 oua 100 gr branza de capra, faramitata   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se ruleaza aluatul pe o suprafata presarata…
Read more »

Friptura miel cu levantica

27 July 2011
Friptura miel cu levanticaO reteta simpla si delicioasa din carne de miel, pesmet, sare cu aroma de usturoi, amestec de provence, piper, usturoi, flori uscae de levantica, ulei de masline, unt, vin rosu si mustar de dijon. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare cu aroma de usturoi 1 lingura amestec de provence…
Read more »

Cocktail Drambuie Punch

27 July 2011
Cocktail Drambuie PunchO reteta simpla de Cocktail Drambuie Punch din: drambuie, zeama de lamaie, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl Drambuie 3 stropi de zeama de lamaie suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam lichiorul de whisky si zeama de lamaie in paharul de whisky, in care…
Read more »

Pui parizian cu budincă de griş

27 July 2011
Pui parizian cu budincă de grişO reteta simpla si delicioasa de pui aprizian cu budinca de gris din: piept de pui, ciuperci, unt, vin alb, ceapa, concentrat de carne, faina alba, sare, piper, gris, parmezan, unt, pesmet, galbenusuri si sare. Ingrediente: 1 kg fileuri de piept de pui 300 g ciuperci champignon congelate 50 g unt 15 g ciuperci uscate…
Read more »

Salată de pui cu struguri şi caşcaval afumat

27 July 2011
Salată de pui cu struguri şi caşcaval afumatO reteta delicioasa de salata de pui cu struguri si cascaval afumat din: piept de pui, cascaval afumat, bacon afumat, ulei de masline extravirgin, otet alb, telina, salata verde, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui (2 bucăţi) 120 g caşcaval afumat 100 g struguri 80 g bacon afumat 4 linguri…
Read more »

Spaghette cu amestec de fructe de mare

27 July 2011
Spaghette cu amestec de fructe de mareO reteta de spaghette cu fructe de mare din: spaghette, amestec de fructe de mare, rosii, usturoi, ceapa verde, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 220 g spaghette 250 g amestec de fructe de mare 3 roşii mari bine coapte 2 căţei de usturoi 50 ml ulei de măsline 3 fire de ceapă verde 1…
Read more »

Foie gras pane cu brioşe de ceapă

27 July 2011
Foie gras pane cu brioşe de ceapăO reteta de foie gras pane cu briose de ceapa din: foie gras, ceapa, unt, faina alba, albus, cimbru, sare, piper, zahar, otet de mere, apa si smantana dulce. Ingrediente: 600 g foie gras (ficat) de gâscă sau de raţă pentru brioşe: 500 g ceapă albă 30 g unt 3 linguri faină albă  1 albuş…
Read more »

Crap in sos de roşii cu caşcaval

27 July 2011
Crap in sos de roşii cu caşcavalO reteta de crap in sos de rosii cu cascaval din: crap, vin indulcit, ulei, otet, rosii, smantana, cascaval, unt, ceapa, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 crap (circa 2kg) 100 ml vin îndulcit cu puţin zahăr 1 pahar ulei  2 linguri oţet 1 kg roşii 1 pahar smântână 200 g caşcaval 50…
Read more »

Carne de berbec in sos chili

27 July 2011
Carne de berbec in sos chiliO reteta simpla de carne de berbec in sos chili din: ardei ciles, ceapa, usturoi, rosii, ardei chili, ulei de masline, sare, scortisoara, cuisoare, masline verzi si migdale. Ingrediente: 4 ardei chiles, uscati 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 rosii 2-3 ardei chili uscati 1 kg carne de berbec (miel-pulpa) 2-3 lingura ulei de…
Read more »

Tortilla de casa

27 July 2011
Tortilla de casaO reteta de tortilla de casa din: faina, praf de copt, untura, ulei, sare, castravete, somon afumat, frunze de salata, branza de vaci, iaurt si piper. Ingrediente: 500 g făină 1/2 linguriţă cu praf de copt 100 g untură 120 ml ulei sare pentru umplutura: 1 castravete 200 g somon afumat (sau alt peşte) 1-2…
Read more »

Dieta vegetariană previne tulburările intestinale

27 July 2011
Dieta vegetariană previne tulburările intestinalePersoanele care adoptă o dietă vegetariană sunt de trei ori mai puţin predispuse să sufere de tulburări intestinale, cunoscute sub numele de boala diverticulară, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford. Această afecţiune este cauzată de consumul a prea puţine fibre şi se manifestă prin apariţia crampelor musculare, a stării de balonare, a gazelor…
Read more »

Tocăniţă de pui cu piure de dovlecei

26 July 2011
Tocăniţă de pui cu piure de dovleceiO reteta de tocanita de pui cu piure de dovlecei din: piept de pui, ciuperci champignon,  ceapa, vin alb, supa concentrata, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare, piper, dovlecei, cartofi, parmezan, smantana si usturoi. Ingrediente: 500 g piept de pui 200 g ciuperci champignon 1 ceapă mică 1/2 pahar vin alb 200 ml…
Read more »

Rulouri de macrou

26 July 2011
Rulouri de macrouO reteta delicioasa de rulouri de macrou din: fileuri de macrou, ceapa verde, portocale, orez, masline fara samburi, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 4 fire de ceapă verde portocale 1 lingură orez 50 g măsline fără sâmburi (verzi şi negre) 1 lămâie 150 ml ulei 1 leg. pătrunjel sare…
Read more »

Lasagnetta de kiwi cu ricotta

26 July 2011
Lasagnetta de kiwi cu ricottaO reteta delicioasa de lasagneta de kiwi cu ricotta din: kiwi, ricotta, orez glasat cu ciocolata, zahar, zahar vanilat, lamaie, frunze de menta, alune prajite si lamaie. Ingrediente: 3 kiwi 250 g ricotta proaspătă 3 linguri orez glasat cu ciocolată 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 4-5 frunze de mentă pentru decor:…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu