miercuri, 10 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #75


Retete de Paste:

Supa rece de ardei gras si sfecla

9 August 2011
Supa rece de ardei gras si sfeclaO reteta de supa rece de ardei gras si sfecla din: ardei gras, ceapa, apa, supa clara de pui sau de legume, zeama de lamaie, branza de capra, sare, piper si felii de lamaie. Ingrediente: trei ardei grasi rosii doua sfecle rosii medii doua cepe medii o lingura de ulei de masline o cana de…
Read more »

Tartă de castane şi ciocolată

9 August 2011
Tartă de castane şi ciocolatăO reteta de tarta de castane si ciocolata din: ou, zahar, faina, unt, zahar vanilat, castane, lapte, ciocolata de menaj si mascarpone. Ingrediente: 1 ou 150 g zahăr 350 g faină albă 80 g unt 1 plic zahăr vanilat pentru umplutură: 800 g castane 100 g zahăr 300 ml lapte 250 g ciocolată de menaj…
Read more »

Suc de pere si menta

9 August 2011
Suc de pere si mentaO reteta simpla si delicioasa de suc de pere si menta din: pere, menta si miere. Ingrediente: pere menta miere   Mod de preparare: Pui in storcator trei pere mari. Adaugi menta si mierea si rezultatul este delicios.
Read more »

Dovleceii – beneficii pentru sănătate

9 August 2011
Dovleceii – beneficii pentru sănătateSunt o sursă excelentă de vitamina A şi C, luteină, acid folic şi potasiu, toate atât de necesare bunei funcţionări a organismului. Totodată, un dovlecel mediu are doar 25 de calorii şi nu conţine deloc colesterol sau grăsimi saturate, ca e o opţiune perfectă pentru cei care ţin cură de slăbire.
Read more »

Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor cu salata de rosii si castraveti

9 August 2011
Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor cu salata de rosii si castravetiO reteta de pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, usturoi, sare, piper, chili, bulion, rosii si castraveti. Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc aproximativ 2 kg 1 capatana usturoi sare piper chili bulion 3 rosii 4 castraveti Mod de preparare: Se cresteaza pulpa de porc, se sarea si pipereaza e ambele parti,…
Read more »

Rulou de viţel cu sparanghel

8 August 2011
Rulou de viţel cu sparanghelO reteta delicioasa de rulou de vitel cu sparanghel din: pulpa de vitel, prosciutto, sparanghel, mozzarella, paine toast, ulei de masline extravirgin, amidon, vin alb, usturoi, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de viţel (o felie întreagă) 80 g prosciutto (şuncă, kaiser) 500 g sparanghel 125 g mozzarella 30 g pâine toast…
Read more »

Chec de dovlecei cu nuci si stafide

8 August 2011
Chec de dovlecei cu nuci si stafideO reteta simpla de chec de dovlecei cu nuci si stafide din: unt, zahar, oua, dovlecei, mar, faina, sare, praf de copt, scortisoara, nuci, alune si stafide. Ingrediente: 200g de unt moale 200g de zahăr 2 ouă 150 g de dovlecei (doi dovlecei mici sau unul mare) 1 măr mic 200 g de făină 1…
Read more »

Cocktail Guiliana Crust

8 August 2011
Cocktail Guiliana CrustO reteta simpla de Cocktail Guiliana Crust din: whisky scotian, drambuie, vermut sec si suc de portocale. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 1 cl Drambuie 1 cl vermut sec 2 cl suc de portocale   Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi strecuram bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Ficăţei de pui cu cartofi si ou la cuptor

8 August 2011
Ficăţei de pui cu cartofi si ou la cuptorO reteta de ficatei de pui cu cartofi si ou la cuptor din: ficatei de pui, ceapa, cartofi, oua, faina, lapte, patrunjel si ulei. Ingrediente: 350 g ficăţei de pui 1 ceapă 5-6 cartofi 3 ouă 1 lingură cu făină 5 linguri cu lapte 1 legătură de pătrunjel 50 ml ulei   Mod de preparare:…
Read more »

Tartă cu cremă de mere

8 August 2011
Tartă cu cremă de mereO reteta de tarta cu crema de mere din: faina, unt, zahar, albus, lamaie, sare, mere, zahar, scortisoara, drojdie si ou. Ingrediente: 330 g faină albă 200 g unt 100 g zahăr 1 albuş 1/2 lămâie un praf de sare pentru umplutură: 5 mere 100 ml apă 100 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară pulbere 1/2…
Read more »

Curry delicios de pui

8 August 2011
Curry delicios de puiO reteta delicioasa de curry de pui din: piept de pui, bulion, fulgi de migdale, stafide, iaurt, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, seminte de chimen, praf de chili, cardamon, scortisoara, busuioc verde, ardei iute, ulei de masline, sare si piper. O reţetă tradiţională indiană. Ingrediente: 500 g de piept de pui, tăiat bucăţi loo g de…
Read more »

Farfait cu fructe de vară

8 August 2011
Farfait cu fructe de varăO reteta delicioasa de farfait cu fructe de vara din: smantana, zahar, biscuiti, capsune, mure si miere. Ingrediente: 300 ml de smântână dulce 100 g de zahăr 12 biscuiţi 400 g de căpşune 300 g de mure 4 linguri de miere   Mod de preparare: Smântână şi zahărul se bat până când se obţine o…
Read more »

Salată în coajă de avocado

8 August 2011
Salată în coajă de avocadoO reteta de salata in coaja de avocado din: rosii cherry, avocado, lamai, ceapa verde, otet balsamic, ulei de masline, busuioc, salata verde, creveti jumbo, sare si piper. Ingrediente:  200 g de roşii cherry 2 avocado 2 lămâi 1 ceapă verde 1 lingură de oţet balsamic 2 linguri de ulei de măsline frunze de busuioc…
Read more »

Tort de ciocolată cu boia iute şi must

8 August 2011
Tort de ciocolată cu boia iute şi mustO reteta de tort de ciocolata cu boia iute si must din: ciocolata de menaj, unt, zahar, oua, must, boia iute si cacao amara. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 125 g unt 150 g zahăr 6 ouă 6 linguri must 1/2 linguriţă boia iute pentru decor: cacao amară   Mod de preparare: Topeşte la…
Read more »

Salată caldă cu farfalle si piept de pui

8 August 2011
Salată caldă cu farfalle si piept de puiO reteta simpla de salata calda cu farfalle si piept de pui din: piept de pui, paste farfalle, rosii cherry, rucola, dovlecel, ciuperci, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 250 g paste farfalle (fundiţe) 8-10 roşii cherry 1 mână de rucola 1 dovlecel 1 conservă cu ciuperci feliate 1…
Read more »

Cocktail de creveţi în stil mexican

8 August 2011
Cocktail de creveţi în stil mexicanO reteta simpla de Cocktail de creveţi în stil mexican din: creveti decorticati, ulei de masline, rosii, avocado, lamai verzi, ardei iute, leustean, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g de creveţi decorticaţi 50 ml de ulei de măsline 8 roşii 1 avocado 4 lămâi verzi 1-2 ardei iuţi 1 legătură de leuştean 2 linguri…
Read more »

Dovlecei la cuptor cu cuşcuş

8 August 2011
Dovlecei la cuptor cu cuşcuşO reteta de dovlecei la cuptor cu cuscus din: dovlecei, cuscus, stafide, nuci, alune de padure, nuci caju, migdale, supa de legume, sare si smantana. Ingrediente: 3 dovlecei 100 g cuscus 1 mana de stafide 1 mana amestec de nuci, alune de padure, nuci caju si migdale decojite 200 ml supa din legume sare smantana…
Read more »

Pui cu legume si busuioc

8 August 2011
Pui cu legume si busuiocO reteta delicioasa de pui cu legume si busuioc din: piept de pui, ceapa, rosii, praz, usturoi, morcov, ardei gras, suc de rosii, sare, piper, ulei si busuioc. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă 2-3 roşii 1 fir de praz 3- 4 căţei de usturoi 1 morcov 1 ardei gras 1 ceaşcă de suc…
Read more »

Cocktail Between The Border

8 August 2011
Cocktail Between The BorderO reteta simpla de Cocktail Between The Border din: votca si southern comfort. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl Southern Comfort   Mod de preparare: Mixam lung ingredientele cu gheata in shaker si servem cu gehata in pahar de cocktail, racit.
Read more »

Budincă de orez cu şuncă şi dovlecei

8 August 2011
Budincă de orez cu şuncă şi dovleceiO reteta de budinca de orez cu sunca si dovlecei din: orez, dovlecei, unt, sunca, parmezan, pesmet, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 300 g orez 400 g dovlecei (zucchini) 50 g unt 120 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto) 120 g parmezan ras 3 linguri pesmet 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel usturoi…
Read more »

Suc de caise cu zmeură

8 August 2011
Suc de caise cu zmeurăO reteta simpla de suc de caise cu zmeura din: caise, zmeura si zahar brun. Ingrediente: 500 g caise 500 g zmeura zahar brun Mod de preparare: Storc 500 de grame de caise zemoase şi încă 500 de zmeură. Adaugi un pic de zahăr brun si iese un suc delicios.
Read more »

Vinete cu piept de pui

8 August 2011
Vinete cu piept de puiO reteta simpla de vinete cu piept de pui din: vanata, piept de pui, cascaval, sunca, sos de rosii, ulei de masline, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă 300 g piept pui 100 g caşcaval 100 g şuncă 1 ceşcuţă cu sos de roşii ulei de măsline oregano sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Tort Mimoza

8 August 2011
Tort MimozaO reteta delicioasa de tort Mimoza din: blat, capsuni, kiwi, banane, compot de ananas, lichior de migdale, galbenusuri, lapte, zahar, faina, coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 1 blat rotund din pandişpan 250 g căpşuni 2 kiwi 2 banane 250 g compot de ananas 1 pahar lichior de migdale 200…
Read more »

Salata de dovlecei în trei culori

8 August 2011
Salata de dovlecei în trei culoriO reteta simpla si delicioasa de salata de dovlecei in trei culori din: dovlecei, dovlecei zuchini galbeni si versi, iaurt, marar, sare si piper. Dovlecelul are un conţinut ridicat de substanţe nutritive şi puţine calorii. Aşa că o salată de dovlecei la care foloseşti un dressing de iaurt este uşoară şi sănătoasă Ingrediente: 2 dovlecei…
Read more »

Cocktail Golden Nail

8 August 2011
Cocktail Golden NailO reteta simpla de Cocktail Golden Nail din: bourbon whiskey, southern comfort si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl Southern Comfort spirala din coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecam intr-un pahar de bar whiskey-ul si Southern Comfort-ul cu gehata. Servim intr-un pahar de whisky, cu multa gheata. Decoram cu…
Read more »

Reteta zilei: Portofele surpriza

8 August 2011
Reteta zilei: Portofele surprizaO reteta simpla si delicioasa de portofele surpriza din: piept de pui, sunca, branza telemea, unt, cimbrisor si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 400 g sunca 150 g branza telemea 100 g unt 1 crenguta cimbrisor piper   Mod de preparare: Intr-un castron, pune brânza telemea, untul, usturoiul, cimbrişorul şi un praf de piper.…
Read more »

Somon înnăbuşit în sos de legume

8 August 2011
Somon înnăbuşit în sos de legumeO reteta delicioasa de somon innabusit in sos de legume din: somon file, ulei de masline, unt, vin alb, conopida, busuioc, marar, ceapa verde, lamai, scortisoara, sare si piper. Somonul este un peşte extrem de sănătos, datfiind conţinutul său bogat în omega 6. De aceea, se recomandă consumattottimpul anului, cel puţin o dată pe săptămână.…
Read more »

Risotto cu anghinare, lămâie şi şofran

8 August 2011
Risotto cu anghinare, lămâie şi şofranO reteta de risotto cu anghinare, lamaie si sofran din: orez, anghinare, ulei de masline extravirgin, unt, ceapa, lamaie, sofran, concentrat de legume, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 4 bucăţi anghinare 2 linguri ulei de măsline extravirgin 30 g unt 1 ceapă mică 1 lămâie 1 plic şofran 1 1 supă concentrată…
Read more »

Tort cu nuci si ciocolata

8 August 2011
Tort cu nuci si ciocolataO reteta simpla si delicioasa de tort cu nuci si ciocolata din: miez de nuca, ciocolata de menaj, zahar, oua, zahar vanilat, zahar pudra si sare. Ingrediente: 40 g miez de nucă 140 g ciocolată de menaj 165 g zahăr 4 ouă 1/2 plic zahăr vanilat zahăr pudră un praf de sare   Mod de…
Read more »

Suc de pepene roşu şi mere

8 August 2011
Suc de pepene roşu şi mereO reteta simpla si gustoasa de suc de pepene rosu si mere din: pepene rosu, mere si miere. Ingrediente: pepene rosu mere miere   Mod de preparare: Pun în storcător 400 de grame de pepene roşu şi două mere. Mai adaugi o lingură de miere şi obti o bautura delicioasa si gustoasa.
Read more »

Chili

8 August 2011
ChiliSunt din familia numită Capsicum, ardeii iuţi, sub denumirea lor iniţială de Chili, sunt de mai multe specii şi dimensiuni. CristoforColumb, se pare, a fost cel care i-a supranumit ardei după asemănarea la culoare şi formă cu ardeii capia. Chili se consumă proaspeţi sau uscaţi, iar utilizările lor culinare sunt nenumărate. Conţinutul lor nutritiv este…
Read more »

Ingrediente proaspete

8 August 2011
Ingrediente proaspeteDovleceii – Indiferent că sunt albi, galbeni sau verzi, numiţi de italieni şi zuc- chini, dovleceii fac parte dintre acele legume care merită toată atenţia noastră. Aduşi în spaţiul european acum câteva sute de ani, dovleceii au o mulţime de proprietăţi nutritive şi terapeu­tice. Bogaţi în hidraţi de carbon, potasiu, magneziu şi vitamine, dar săraci…
Read more »

Mancare de căprioară cu fructe de pădure

8 August 2011
Mancare de căprioară cu fructe de pădureO reteta de mancare de caprioara cu fructe de padure din: carne de caprioara, fructe de padure, afine, telina, morcov, ceapa rosie, foi de dafin, vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de căprioară 200 g fructe de pădure 200 g afine 1 tijă de ţelină 1/2 morcov 1/2…

Gem de zmeura

8 August 2011
Gem de zmeuraO reteta de gem de zmeura din: zmeura, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 kg zmeură 2 kg zahăr zeama de la o lămâie mare   Mod de preparare: Se alege zmeura bine coaptă, proaspătă, se curăţă de frunzuliţe, apoi se spală într-o strecură­toare, sub jet de apă, de praf şi de nisip. Fructele…
Read more »

Compot de coacaze rosii

8 August 2011
Compot de coacaze rosiiO reteta de compot de coacaze rosii din: coacaze, sirop si sare de lamaie. Ingrediente: 1 kg de coacăze 1,5 kg de sirop 1 g sare de lămâie Mod de preparare: Se spală fructele şi se lasă să se usuce. Se pun într-o cratiţă, se toarnă siropul (preparat în prealabil din 700 g zahăr la…
Read more »

Reteta zilei: Cod în sos de lămâie si menta

7 August 2011
Reteta zilei: Cod în sos de lămâie si mentaO reteta simpla si delicioasa de cod in sos de lamaie si menta din: fileuri de cod, ulei de masline, lamaie, amidon, apa, menta, faina, sare si piper rosu marinat. Ingrediente: 300 g fileuri de cod 3-4 linguri cu ulei de măsline 1 lămâie 1 linguriţă rasă cu amidon 50 ml apă 2 crenguţe de…
Read more »

Salată de arpacaş

7 August 2011
Salată de arpacaşO reteta simpla de salata de arpacas din: arpacas, rosii cherry, crema de branza, ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc si menta. Ingrediente: 300 g arpacaş 600 g roşii cherry 150 g fasole verde 200 g cremă de brânză (sau brânză de vaci) 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 6 frunze…
Read more »

Visine confiate

7 August 2011
Visine confiateO reteta simpla si delicioasa de visine confiate din: visine si zahar. Ingrediente: 1 kg vişine 150 g zahăr   Mod de preparare: Fructele se spală şi se curăţă de sâm­buri, se pun într-un vas şi se presară cu zahăr. Se fierb pentru sterilizare, până lasă suc, cât să le cuprindă, ca la compot. Pentru…
Read more »

Tort de vin cu sos englezesc

7 August 2011
Tort de vin cu sos englezescO reteta de vin cu sos englezesc din: unt, zahar, faina, oua, zahar vanilat, cacao, drojdie, scortisoara, vin rosu, sare, lapte integral, zahar, galbenusuri si vanilie. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 250 g faină albă 4 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă cacao 1 plic drojdie 1 linguriţă scorţişoară pudră 1 pahar…
Read more »

Salata cu oua de prepelita si piept de pui

7 August 2011
Salata cu oua de prepelita si piept de puiO reteta de salata cu oua de prepelita si piept de pui din: oua de prepelita, piept de pui, paine toast, rosii, sare, piper, cimbru, frunze de salata verde, iaurt, ulei, sare, piper, zeama de lamaie si seminte de susan. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă fierte 1 piept de pui 4 felii toast prăjite 4…
Read more »

Croissant cu topping de inghetata

7 August 2011
Croissant cu topping de inghetataO reteta simpla si delicioasa de Croissant cu topping de inghetata din: croissant, ciocolata si ingheatata, Ingrediente: 1 pateu, un croissant sau felii de chec o ciocolata alba topita sau cateva lingurite de ciocolata inghetata   Mod de preparare: Incalzeste pateul, croissantul sau feliile de chec pentru cateva minute. Taie pateul sau croissantul pe jumatate,…
Read more »

Cocktail Drambuie Special

7 August 2011
Cocktail Drambuie SpecialO reteta simpla de Cocktail Drambuie Special din: drambuie, angostura, ginger ale si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl Drambuie 2 stropi de Angostura Ginger Ale spirala de coaja de lamaie   Mod de preparare: Asezam trei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, turnam deasupra Drambuie si Angostura, apoi completam cu ginger Ale…
Read more »

Shake delicios cu fructe de padure

7 August 2011
Shake delicios cu fructe de padureO reteta simpla de Shake delicios cu fructe de padure din: ingheatata de fructe de padure, ingheatata de vanilie, lapte, lichior de mure si fructe de padure. Ingrediente: 50 g inghetata de fructe de padure 50 g inghetata de vanilie 150 ml lapte 50 ml lichior de mure 50 g fructe de padure congelate  …
Read more »

Copanele de pui cu fulgi de porumb

7 August 2011
Copanele de pui cu fulgi de porumbO reteta simpla de copanele de pui cu fulgi de porumb din: copanelem oua, fulgi de porumb, ulei, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 8 copănele cu os 2 ouă 1 pungă cu fulgi de porumb ulei pentru prăjit sare piper busuioc   Mod de preparare: Spală copănelele şi şterge-le cu un şervet absorbant. Sărează-le, pipe-…
Read more »

Tartă cu pere şi caise

7 August 2011
Tartă cu pere şi caiseO reteta simpla si delicioasa de tarta cu pere si caise din: faina, zahar, unt, oua, drojdie, portocala sau lamaie, pere, seminte de pin, dulceata de caise si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faină albă  250 g zahăr 250 g unt 2 ouă drojdie pentru prăjituri 1 portocală sau 1 lămâie pentru umplutură: 3 pere…
Read more »

Risotto cu ierburi aromatice

7 August 2011
Risotto cu ierburi aromaticeO reteta simpla de risotto cu ierburi aromatice din: orez, cartof, morcovi, tija de telina, ceapa, praz, unt, parmezan, vin alb, patrunjel si salvie cu ierburi aromatice. Ingrediente 320 g orez 1 cartof 2 morcovi 1 tijă de ţelină 1 ceapă 1 fir de praz 40 g unt 4 linguri parmezan ras 1 pahar vin…
Read more »

Mix de condimente pentru carnea de pui

7 August 2011
Mix de condimente pentru carnea de puiPentru o savoare deosebită, poţi face un amestec de condi­mente foarte potrivit pentru carnea de pui la grătar ori făcu­tă pe plită. Amestecă: 1/2 ceşcuţă cu paprica -2 linguriţe cu oregano, 2 linguriţe cu chili, 1 linguriţă cu praf de ustu­roi, 1 linguriţă cu piper negru, 1/2 linguriţă cu muştar. Iar cu acest amestec, unge…
Read more »

Sufleu cu migdale

7 August 2011
Sufleu cu migdaleO reteta simpla si delicioasa de sufleu cu migdale din: lapte, faina alba, unt, migdale, zahar, galbenusuri, albusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 200 ml lapte 80 g faină albă  40 g unt 80 g migdale 40 g zahăr 4 gălbenuşuri 6 albuşuri 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Pune la fiert într-o cratiţă…
Read more »

Salata de pui cu merisoare

7 August 2011
Salata de pui cu merisoareO reteta simpla si delicioasa de salata de pui cu mere din: miez de nuca, frunze de rucola, ulei de masline, merisoare, telemea, sare, piper, cimbru, busuioc, faina, zahar, praf de mustar, vin alb sec, smantana si unt. Ingrediente: 1 pumn de miez de nucă 1 caserolă cu frunze de rucola 2 linguri cu ulei…
Read more »

Mâncărică muntenească din carne marinată de căprioară

7 August 2011
Mâncărică muntenească din carne marinată de căprioarăO reteta de mancarica munteneasca din carne marinata de caprioara din: pulpa de caprioara, slanina, ficat de porc, fileurid e ansoa, unt, ulei de masline extravirgin, vin rosu, telina, morcovi, ceapa, frunze de salvie, cimbru, maghiran, cuisoare, boabe de piper, sare grunjoasa si scortisoara. Ingrediente: 1 kg pulpă de căprioară 50 g slănină 100 g…
Read more »

Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţi

7 August 2011
Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţiO reteta de Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţi din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ciuperci, mozzarella, masline, cozi de creveti, rucola, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…
Read more »

Dieta cu pepene rosu

7 August 2011
Dieta cu pepene rosu  Micul dejun: in fiecare zi: o felie de pepene rosu 50 g (2 felii) de paine prajita o cana de ceai sau de cafea, neindulcite Prima zi: pranz: 100 g de carne fiarta de vaca 100 g de orez cu sos de rosii si o felie de pepene rosu cina: 50 g branza de…
Read more »

Cocktail Dusty Martin

7 August 2011
Cocktail Dusty MartinO reteta simpla de Cocktail Dusty Martin din: whisky scotian si gin. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl gin   Mod de preparare: Amestecam whisky-ul si ginul cu gheata intr-un pahar de vin, apoi turnam in paharul de cocktail si adaugam in final o maslina.
Read more »

Cheesecake cu migdale si caise

6 August 2011
Cheesecake cu migdale si caiseO reteta delicioasa de Cheesecake cu migdale si caise din: faina, drojdie, lapte, zahar sau miere, oua, unt, branza de vaci, budinca de vanilie, coaja de lamaie, caise si fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g făină 1 pachet de drojdie uscată 250 ml lapte 80 g zahăr sau miere 3 ouă 100 g unt topit…
Read more »

Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară

6 August 2011
Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de varăO reteta delicioasa de tortulet cu spume de iaurt si fructe de vara din: blaturi din pandispan, iaurt, smantana, foid e gelatina, zahar, pula de mango, banana, piersici, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 2 blaturi din pandişpan pentru spuma de iaurt: 250 g iaurt integral 250 ml smântână dulce 3 foi de gelatină (4…
Read more »

Supa crema de ciuperci champignion

6 August 2011
Supa crema de ciuperci champignionO reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci din: ciuperci champignon, supa de carne, zahar, ulei de floarea soarelui, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 kg ciuperci champignion 500ml supa de carne (sau legume) ¼ lingurita zahar 4-5 linguri ulei de floarea-soarelui 4 linguri smantana patrunjel tocat ½  lingurita sare ½  lingurita…
Read more »

Mere umplute cu nuci si caise

6 August 2011
Mere umplute cu nuci si caiseO reteta de Mere umplute cu nuci si caise din: mere golden, caise, miez de nuca, scortisoara si miere. Ingrediente 8 mere golden 8 caise bine coapte 50g miez de nuca 20g scortisoara 50g miere Mod de preparare: Spalam merele si scoatem casuta semintelor, folosind un cutit special. Asezam merele intr-o tava, cu scobitura in…
Read more »

Carpaccio de vită cu dovlecei

6 August 2011
Carpaccio de vită cu dovleceiO reteta de carpaccio de vita cu dovlecei din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, frunze de menta, sare si piper alb. Ingrediente: 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei mici (zucchini) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb sec câteva frunze de mentă…
Read more »

Terină de orez cu ardei gras

6 August 2011
Terină de orez cu ardei grasO reteta de terina de orez cu ardei gras din: orez, ardei gras, ceapa, supa concentrata de legume, unt, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 260 g orez 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 1 ceapă albă mică 2 1 supă concentrată de legume 50 g…
Read more »

Friptură de viţel cu arome de vară

6 August 2011
Friptură de viţel cu arome de varăO reteta de friptura de vitel cu arome de vara din: muschi de vitel, pepene galben, marsala, unt, sare, piper, parmezan si frunze de creson. Ingrediente: 4 felii de muschi de vitel (cate 150 g fiecare) 1 pepene galben 1/2 pahar Marsala unt sare si piper pentru cruste: 7 linguri parmezan ras pentru decor: 30…
Read more »

Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti

6 August 2011
Crema de mascarpone, kiwi şi amarettiO reteta de Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti din: mascarpone, frisca, marsala, zahar vanilat, kiwi, amaretti si ciocolata amara. Ingrediente: pentru crema de mascarpone: 250 g mascarpone 200 g frişca 3 linguri cu vin Marsala 3 linguri cu zahăr vanilat piure kiwi: 7 kiwi 3 linguri cu zahăr vanilat 10 biscuiţi amaretti 50 g…
Read more »

Ciorba de cartofi cu perisoare

6 August 2011
Ciorba de cartofi cu perisoareO reteta deliciaosa de ciorba de cartofi cu perisoare din: carne tocata, ceapa, orez, patrunjel verde, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, ardei rgas, bors, ulei si sare. Ingrediente perisoarele: 500g carne tocata 1 ceapa 1 lingura orez patrunjel verde sare piper ciorba: 1 ceapa 2 morcovi 1 telina 1 ardei gras 300g cartofi ½ litru…
Read more »

Muşchi de porc în crustă de paine

6 August 2011
Muşchi de porc în crustă de paineO reteta de muschi de porc in crusta de paine din: muschi file de porc, mere, ulei de masline extravirgin, vin, galbenusuri, sare, piper, supa, faina, drojdie, sare, zahar si frunze de salata. Inrgediente: 1 kg muşchi file de porc 1 kg mere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 100 ml vin 2 gălbenuşuri sare…
Read more »

Mancare din pastrama de oaie cu pastai

6 August 2011
Mancare din pastrama de oaie cu pastaiO reteta de mancare din pastrama de oaie cu pastai din: pastrama de oaie, pasta de fasole galbena, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper si oregano. Ingrediente: 800 g pastrama de oaie 700 g pastai de fasole galbena 4 rosii 3 ardei grasi 2 ceapa 1 ardei iute 100ml…
Read more »

Mici de oaie

6 August 2011
O reteta de mici de oaie din: carne grasa de vita, carne de oaie, usturoi, bicarbonat, ulei, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 300 g carne grasa de vita 300 g carne de oaie 3-4 catei de usturoi 1 varf de cutit bicarbonat sau 1/2 pahar apa minerala 2 linguri ulei cimbru si piper dupa gust…
Read more »

Placinta de ciuperci

5 August 2011
Placinta de ciuperci  O reteta delicioasa de placinta cu ciuperci, carne de porc, ardei gras, patrunjel, piper, oua. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 600 g carne de porc 500 g ciuperci 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel piper sare 4 ouă fierte 3 ouă crude Mod de preparare: Laşi aluatul să se decongeleze şi prepari umplutura. Dai…

Placinta de ciuperci

5 August 2011
Placinta de ciuperci  O reteta delicioasa de placinta cu ciuperci, carne de porc, ardei gras, patrunjel, piper, oua. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 600 g carne de porc 500 g ciuperci 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel piper sare 4 ouă fierte 3 ouă crude Mod de preparare: Laşi aluatul să se decongeleze şi prepari umplutura. Dai…
Read more »

Placinta cu babic

5 August 2011
Placinta cu babic  O reteta gustoasa de placinta cu babic, foi de placinta, oua, telemea, ulei. Ingrediente:  300 g babic 1 pachet foi de plăcintă 3 ouă 500 g telemea ulei Mod de preparare: Razi telemeaua şi tai babicul cât mai mărunt. Le amesteci, adaugi două ouă şi obţii umplutura, într-o tavă unsă cu puţin ulei, întinzi…
Read more »

Turte ţărăneşti

5 August 2011
Turte ţărăneşti  O reteta gustoasa de turte taranesti din: faina, drojdie, apa. Ingrediente: 1/2 kg făină drojdie cât un­ghia de la degetul mare 1 lingură zahăr apă călduţă Mod de preparare: Desfaci drojdia cu un pic de apă călduţă şi apoi o adaugi în făina cernută, adaugi sare, zahărul şi apă călduţă. Frămânţi un aluat potrivit…
Read more »

Cupcakes cu lămâie

5 August 2011
Cupcakes cu lămâieO reteta de cupcakes cu lamaie din: unt, zahar fin, coaja de lamaie, oua, faina, zahar pudra, suc de lamaie si bombone. Ingrediente: 140 g unt fara sare 100 g de zahar fin coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 oua mari, batute usor 140 g faina pentru glazura: 85 g unt, moale 175 g…
Read more »

Coroniţe de orz cu sos pesto

5 August 2011
Coroniţe de orz cu sos pestoO reteta delicioasa de coronite de orz cu sos pesto din: orz, mozzarella, supa concentrata de legume, unt, parmezan, ulei de masline extravirgin, ardei gras, coriandru, sare, piper, rucola, usturoi si frunze de cimbru. Ingrediente: 150 g orz (sau arpacaş) 70 g mozzarella 800 ml supă concentrată de legume 2 fire mai mari de ceapă…
Read more »

Salată de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde

5 August 2011
Salată de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verdeO reteta de salata de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde din: vinete, dovlecel, maioneza, piper, sare, rosii cherry si ceapa verde. Ingrediente: 2-3 vinete (sau o pungă de 400g de vinete congelate, semipreparate) 1 dovlecel mic, decojit, tăiat cubuleţe 2 linguri de maioneză piper sare rosii cherry ceapa verde   Mod de preparare:…
Read more »

Inghetata de piersici cu zeama de lamaie

5 August 2011
Inghetata de piersici cu zeama de lamaieO reteta simpla de inghetata de piersici cu zeama de lamaie din: piure de piersici, zahar pudra, frisca si zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2 piure de piersici foarte coapte 100 g zahar pudra 250 g frisca 1 lingurita zeama de lamaie   Mod de preparare: Cojeşte fructele şi scufun- dă-le cîteva minute într-un vas cu…
Read more »

Pizza Diavola

5 August 2011
Pizza DiavolaO reteta de pizza diavola din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, suc de rosii, mozzarella, salam picant, ulei de masline extravirgin, oregano si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping:…
Read more »

Cocktail Scottish Surprise

5 August 2011
Cocktail Scottish SurpriseO reteta de Cocktail Scottish Surprise din: whisky scotian, nectar de maracuja, zeama de lamaie, sirop de grenadine, lamaie si cirese. Ingrediente: 6 cl whisky scotian 6 cl nectar de maracuja cl zeama de lamaie 1 cl sirop de grenadine o felie de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu cuburi de…
Read more »

Bors de babic

5 August 2011
Bors de babic  O reteta delicioasa de ciorba de babic, ceapa rosie, telina, morcov, ardei capia, slanina afumata, orez, cartofi, patrujel, leustean, bors. Ingrediente: 2 cepe roşii 1 ţelină mică 1 morcov mediu 1 ardei capia 100 g slăninuţă afumată 150 g babic 100 g orez 2 cartofi 11 borş pătrunjel şi leuştean sare Mod de preparare:…
Read more »

Prajitura de casa cu caise

5 August 2011
Prajitura de casa cu caiseO reteta de prajitura de casa cu caise din: caise, oua, zahar tos, apa, ulei, faina si margarina. Ingrediente: 800 g caise (dacă le preferi mici, ia un 1 kg) 4 ouă 1 cană de zahăr tos 5 linguri de apă 5 linguri de ulei 1- 1/2 cană de făină 1 pachet de margarină de…
Read more »

Risotto cu sparanghel în coşuleţe de parmezan

5 August 2011
Risotto cu sparanghel în coşuleţe de parmezanO reteta de risotto cu sparangel cin cosulete de parmezan din: orez, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, apa, vin alb, concentrat de legume, parmezan, sare, piper si rosie. Ingrediente: 120 g orez 700 g sparanghel 1/2 ceapă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 1 apă 1/2 pahar vin alb 1/2 cub concentrat de…
Read more »

Salată mediteraneeană

5 August 2011
Salată mediteraneeanăSe fierb 200g de grâu bulgur conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când este gata, se adaugă în cratiţă 1 ceapă roşie tăiată felii, se amestecă şi se ia de pe foc, apoi se scurge şi se clăteşte până se răceşte. Se răstoarnă într-un bol mare. Se combină 1 castravete tăiat cubuleţe, 1 mână de măsline…
Read more »

Tartă cu fructe clasică

5 August 2011
Tartă cu fructe clasicăO reteta de tarta cu fructe clasica din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenus, lamaie, lapte integral, zahar vanilat, zahar si fructe. Ingrediente: 250 g faină albă 125 g zahăr 135 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1 lămâie Pentru cremă: 4 gălbenuşuri 500 ml lapte integral 1 plic zahăr vanilat 120 g zahăr 50…
Read more »

Pui cu caise confiate si cardamom

5 August 2011
Pui cu caise confiate si cardamomO reteta de pui cu caise confiate si cardamom din: piept de pui, supa de vacuta, amidon, caise confiate, zeama de portocala, ceapa, curry, cardamom, ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui (patru bucăţi) 500 ml supă de văcuţă 2 lin­guri de amidon 12 caise confia­te 30 de stafide zeama de la o portocală…
Read more »

Supă de orez şi cartofi

5 August 2011
Supă de orez şi cartofiO reteta de supa de orez cu cartofi si parmezan din: orez, cartofi, apa, usturoi, salvie, concentrat de carne, ulei de masline extravirgin, parmezan si sos de rosii. Ingrediente: 150 g orez 2 cartofi 1 1 apă 2 căţei de usturoi 2 frunze de salvie 1 cub concentrat de carne 1 lingură ulei de măsline…
Read more »

Conuri cu iaurt si capsuni

5 August 2011
Conuri cu iaurt si capsuniO reteta de conuri cu iaurt si capsuni din: capsuni, iaurt degresat, conuri si bomboane colorate sau musli. Ingrediente: o ceaşcă de căpşuni proaspete o ceaşcă de iaurt degresat simplu sau cu aromă de vanilie ori lămâie 4 conuri wafă bombonele colorate sau musli, după preferinţă, pentru decor   Mod de preparare: Căpşunile se spală,…
Read more »

Muşchi de căprioară cu vin roşu

5 August 2011
Muşchi de căprioară cu vin roşuO reteta de muschid e caprioara cu vin rosu din: muschi de caprioara, telina, morcovi, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare, piper, vin rosu, telina, morcov, ceapa, malai si seminte de fenicul. Ingrediente: 600 g muşchi de căprioară 50 g ţelină 50 g morcovi 50 g ceapă 3 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Caipirinha cu kiwi

5 August 2011
Caipirinha cu kiwiO reteta de caipirinha cu kiwi din: kiwi, lime, zahar, cachaca, gheata si apa minerala cu suc de lime. Ingrediente: 4 kiwi 4 felii de lime 3 linguriţe de zahăr 1/2 ceaşcă de Cachaca (rom brazilian din trestie de zahăr) 2 ceşti de gheată zdrobită 1-1/2  ceşti apă minerală cu suc de lime   Mod…
Read more »

Salată de rucola cu vită

5 August 2011
Salată de rucola cu vităSe amestecă 1 lingură de muştar cu 2 linguri oţet de vin alb şi 1 lingură ulei de măsline. Se pun 100 g frunze de rucola pe o farfurie mare, se presară 1 ceapă roşie tăiată inele, 3 linguri de castraveciori (scurşi), 1 ceapă mică murată şi 2 roşii medii, feliate. Se pune deasupra o…
Read more »

Ciorbe: Ciorba de peste

5 August 2011
Ciorbe: Ciorba de peste  O reteta gustoasa de ciorba de peste, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, telina, ardei gras, rosii, orez, bors, ulei, leustean, sare. Ingrediente: un peşte de 1 kg  (crap sau ce doriţi) 1 morcov 2 rădăcini pătrunjel 2 cepe mici 100 g ţelină 2 ardei graşi roşii 4 roşii mari 2 linguriţe orez 1/21 borş…
Read more »

Prăjitură simpla cu miere

5 August 2011
Prăjitură simpla cu miereO reteta de prajitura simpla cu miere din: unt, faina alba, faina integrala, lapte, miere, drojdie, ou, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 40 g unt 150 g faină albă 50 g faină integrală 8-9 linguri lapte 6 linguri miere 1 linguriţă drojdie 1 ou 1 lămâie pentru decor: zahăr pudră   Mod de preparare: Pune…
Read more »

Pizza cu bacon, mozzarella şi cartofi

5 August 2011
Pizza cu bacon, mozzarella şi cartofiO reteta delicioasa de pizza cu bacon, mozzarella si cartofi din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, mozzarella, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 3 cartofi mari…
Read more »

Serbet cu merisoare

5 August 2011
Serbet cu merisoareO reteta simpla de serbet cu merisoare din: merisoare, suc de merisoare, zahar pudra si o portocala. Ingrediente: 50 g merişoare uscate 400 ml suc proaspăt din merişoare 75 g zahăr pudră o portocală   Mod de preparare: Merişoarele uscate se amestecă cu zahărul şi sucul proaspăt la foc mic. Când zahărul s-a topit, se…
Read more »

Budincă de parmezan cu rucola şi sos de roşii

5 August 2011
Budincă de parmezan cu rucola şi sos de roşiiO reteta de budinca de parmezan cu rucola si sos de rosii din: parmezan, oua, smantana, lapte, unt, nucsoara, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, sare, piper, rucola si fulgi de parmezan. Ingrediente: 100 g parmezan ras 2 ouă 125 ml smântână dulce 125 ml lapte unt nucşoară sare pentru sos: 4 roşii (circa 250…
Read more »

Carne de căprioară cu legume si mamaliga

5 August 2011
Carne de căprioară cu legume si mamaligaO reteta de carne de caprioara cu legume si mamaliga din: file de caprioara, pulpa de dovleac, usturoi, conopida, morcovi, fenicul, praz, nap, vin alb, ulei de masline extravirgin, seminte de fenicul, scortisoara, sare, piper si malai. Ingrediente: 400 g file de căprioară 200 g pulpă de dovleac 1 căţel de usturoi conopidă mică morcovi…
Read more »

Cuşcuş cald cu harissa şi dovleac prăjit

5 August 2011
Cuşcuş cald cu harissa şi dovleac prăjitSe încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se  amestecă 1 dovleac pentru plăcintă tăiat cubuleţe şi 2 cepe roşii tăiate felii  groase cu 2 linguri de harissa, sare şi piper. Se dau ia cuptor 30 de minute  până se înmoaie şi prind o culoare  maronie. Intre timp, se fierb 200g de  cuşcuş mare conform instrucţiunilor…
Read more »

Smoothie delicios de capsuni

5 August 2011
Smoothie delicios de capsuniO reteta de smoothie delicios de capsuni din: capsuni, texturat proteic de soia, apa si gheata. Ingrediente: 1/2 ceaşcă de căpşuni congelate 2 linguriţe de texturat proteic de soia sub formă de pudră 2 linguriţe de apă 1/2 ceaşcă de gheaţă zdrobită   Mod de preparare: Lăsaţi căpşunile la decongelat într-un bol. După ce au…
Read more »

Paste picante cu gogosari

5 August 2011
Paste picante cu gogosari  O reteta gustoasa de paste picante cu gogosari, costita afumata, ulei, usturoi, ceapa, telina, zeama de lamaie, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 200 g costiţă afumată 2 gogoşari proaspeţi 300 g paste tagliatelle 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 1 ceapă tije de ţelină 1 lingură zeamă de lămâie cimbru proaspăt sare piper  …
Read more »

Ghiveci delicios de toamna

5 August 2011
Ghiveci  delicios de toamna  O reteta delicioasa de ghiveci de iarna din: vinete, gogosari, cartofi, ceapa, ardei gras, masline verzi, telina, rosii, ulei, patrunjel verde, zahar, sare, piper. Ingrediente:   2 vinete 2 gogoşari 1 cartof potrivit 1 ceapă mare 1 ardei gras verde 10 măsline verzi  fără sâmburi 1 ţelinămică 2 roşii 3 lingiri ulei pătrunjel verde 50…
Read more »

Ciorbă de legume cu perisoare

5 August 2011
Ciorbă de legume cu perisoare  O reteta delicioasa de ciorba de legume cu perisoare : morcovi, carne de porc, telina, patrunjel, oua, ceapa, leustean, paine, zeama de varza, ulei, piper, sare. Ingrediente: 600g carne de porc tocată 1 morcov 1 ţeliriă mica l legatura pătrunjel 2 cepe 2 ouă 3-4 frunze de leustean 1 felie pâine 11 zeamă de…
Read more »

Fructe cu sos de ciocolata

5 August 2011
Fructe cu sos de ciocolataO reteta de fructe cu sos de ciocolata din: banana, kiwi, ananas, capsune, ciocolata si lapte. Ingrediente: 1 banana taiata rondele 2 fructe kiwi rondele 1 ananas decojit taiat cubulete 200g capsune taiate jumatati betisoare pentru frigarui 300g ciocolata rasa 100ml lapte Mod de preparare: Amestecam laptele cu ciocolata rasa si punem pe foc pana…
Read more »

Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşe

4 August 2011
Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşeO reteta de tortulet de ciocolata umplut cu cirese din: ciocolata de menaj, unt, zahar, faina, oua, ciocolata cu lapte, smantana, dulceata de cirese, cirese si frunze de menta. Ingrediente: 100 g ciocolată de menaj 80 g unt 70 g zahăr 20 g faină albă 2 ouă pentru umplutură: 50 g ciocolată cu lapte 1…

Orez cu mere si surimi

4 August 2011
Orez cu mere si surimiO reteta de orez cu mere si surimi din: orez, ceapa, surimi, mar, sofran, vin alb, supa concentrata de legume, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Inrgediente: 350 g orez prefiert 1 ceapă 10 bastonaşe surimi 1 măr 1 plic şofran 1 pahar vin alb 1/2 l supă concentrată de legume 1 legătură…
Read more »

Pizza cu rucola, mozzarella şi roşii cherry

4 August 2011
Pizza cu rucola, mozzarella şi roşii cherryO reteta deliciaosa de pizza cu rucolla, mozzarella si rosii cherry din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, rosii cherry, rucola, parmezan si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 300 g…
Read more »

Salata de paste cu creveţi, mărar şi castraveţi

4 August 2011
Salata de paste cu creveţi, mărar şi castraveţiSe fierb 300g de paste, se scurg şi se răcesc sub jet de apă rece. Se pun într-un bol şi se adaugă 1 legătură mică de mărar, sucul de la 1/2 lămâie, 5 linguri de smântână slabă, 300 g de creveţi fierţi, 1 castravete tăiat cubuleţe şi 1 bulb de fenicul tăiat subţire. Se potriveşte…
Read more »

Cocktail Caledonian

4 August 2011
Cocktail CaledonianO reteta simpla de Cocktail Caledonian din: whisky scotian, suc de portocala, zeama de lamaie, bitter lemon si frcute. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 4 cl suc de portocala 1 cl zeama de lamaie Bitter Lemon bucati de fructe   Mod de preparare: Cu exceptia Bitter Lemon-ului, toate ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de…
Read more »

Cas marinat

4 August 2011
Cas marinatO reteta simpla de cas marinat din: cas, sare, cimbru, usturoi verde si ulei de masline. Ingrediente: 300 g cas proaspat sare cimbru 2-3 fire de usturoi verde 150 ml ulei de măsline   Mod de preparare: Caşul se taie în cubuleţe care se pun într-un vas de porţelan sau de sticlă. Puneţi deasupra, cimbru…
Read more »

File de căprioară cu ienupăr si pere

4 August 2011
File de căprioară cu ienupăr si pereO reteta delicioasa de file de caprioara cu ienupar din: fileuri de caprioara, ienupar, ulei de masline extravirgin, pere, vin rosu, frunze de varza, scortisoara, piper, prune, boabe de cafea, ciocolata de menaj, supa concentrata de carne, lapte, gris, unt si parmezan. Ingrediente: 2 fileuri de căprioară 10 bobite de ienupăr 4 linguri ulei de…
Read more »

Salată Caesar dietetică

4 August 2011
Salată Caesar dieteticăSe încinge cuptorul la 220° c/gaz 7. Se taie coaja de la 2 felii de pâine integrală şi se rupe în bucăţele. Se combină cu 1 lingură ulei de măsline, sare şi piper, apoi se împrăştie pe o tavă şi se dau la cuptor 10-12 minute până devin aurii şi crocante. Se lasă la răcit.…
Read more »

Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădure

4 August 2011
Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădureO reteta de tarta umpluta cu mascarpone si fructe de padure din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenus, lamaie, mascarpone, smantana, fructe de padure si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă  125 g zahăr 135 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1 lămâie pentru umplutură: 120 g mascarpone 80 ml smântână dulce 200 g…
Read more »

Cocktail Whisky Lemon

4 August 2011
Cocktail Whisky LemonO reteta simpla de Cocktail Whisky Lemon din: whisky scotian, sirop de limeta, suc de grapefruit, zeama de lamaie, sampanie si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl sirop de limeta 6 cl suc de grapefruit 1 lingurita de zeama de lamaie sampanie cirese   Mod de preparare: Cu exceptia sampaniei, toate ingredientele se…
Read more »

Telemea aromata

4 August 2011
Telemea aromataO reteta simpla de telemea aromata din: telemea de oi, ceapa, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, otet, verdeata, usturoi, sare si piper boabe. Ingrediente: 500g telemea de oi 300g ceapă 100g ulei de măsline 100g ulei de floarea soarelui 30 ml oţet 2 linguri verdeaţă uscată (cimbru, maghiran, rozmarin, salvie) 3-4 căţei de…
Read more »

Cuşcuş cu peşte mediteraneean

4 August 2011
Cuşcuş cu peşte mediteraneeanO reteta de cuscus cu peste mediteraneean din: fileuri de peste alb, lamai, ardei iute, busuioc, rosii cherry, cuscus, otet balsamic, castravete si masline. Ingrediente: 2 x 125g fileuri de peşte alb 2 lămâi (coaja rasă şi sucul de la una, cealaltă tăiată în felii) 1 ardei iute roşu, jumătate feliat, jumătate tocat fin 1…
Read more »

Orez cu ton proaspăt

4 August 2011
Orez cu ton proaspătO reteta de orez cu ton proaspat din: orez, apa, ton, dovlecei, ulei de masline, sare, hrean, sos de soia, hasmatuchi, lamaie, ulei de masline extravirgin si flori de dovlecel. Ingrediente: 200 g orez 750 ml apă 500 g ton proaspăt 4 dovlecei mici (zucchini) 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru marinată: 2…
Read more »

Pizza cu ton şi ceapă

4 August 2011
Pizza cu ton şi ceapăO reteta de pizza cu ton si ceapa din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ceapa, ton in ulei, sos de rosii, masline negre, oregano si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare…
Read more »

Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligă

4 August 2011
Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligăO reteta de prepelite cu frunze de sfecla si mamaliga din: prepelite, usturoi, ulei de masline, carnat, frunze de sfecla, sare, piper si malai. Ingrediente: 4 prepeliţe 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 cârnat 8-10 frunze de sfeclă (sau ştevie) sare şi piper pentru mămăligă: 800 ml apă 200 g…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura la minut

4 August 2011
Reteta zilei: Prajitura la minutO reteta de prajitura la minut din: foi de blat de pandispan, foi de napolitana, praf pentru crema de vanilie, praf pentru crema de ciocolata, ciocolata alba, ciocolata bicolora, lapte, zahar si coaja de portocala glasata. Ingrediente: 2 foi de blat de pandispan 2 foi de napolitana 1 plic cu praf pentru crema de vanilie…
Read more »

Telemea marinata

4 August 2011
Telemea marinataO reteta simpla de telemea marinata din: telemea, usturoi, foaie de dafin, boabe de piper si coriandru, cimbru, busuioc, oregano si ulei de masline. Ingrediente: 500 g de telemea 3 căţei de usturoi 1 foaie de dafin boabe de piper şi de coriandru cimbru, busuioc, oregano uscate ulei de măsline   Mod de preparare: Se…
Read more »

Pere fierte în vin roşu cu portocale

4 August 2011
Pere fierte în vin roşu cu portocaleO reteta de pere fierte in vin rosu cu portocale din: pere, vin rosu, coaja si zeama unei portocale, zahar, scortisoara si vanilie. Ingrediente: 4 pere cu pulpa ferma 1/2 l vin rosu coaja si zeama unei portocale 100-150 g zahar, in functie de gust 1 baton scortisoara 1/2 baton de vanilie   Mod de…
Read more »

Orez cu sos de afine

4 August 2011
Orez cu sos de afineO reteta de orez cu sos de afine din: orez, branza de vaci, telemea de vaca, afine, ceapa, unt, ulei de masline extrabirgin, vin alb, supa concentrata de legume, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 240 g orez 100 g brânză proaspătă de vaci (mai grasă) 100 g telemea de vacă puţin sărată 250 g afine…
Read more »

Prajitura cu cirese si crema

4 August 2011
Prajitura cu cirese si cremaO reteta simpla de prajitura cu cirese si crema din: cirese, faina, margarina, unt, galbenusuri, lapte, gris sau pesmet, faina, zahar pudra, lapte, smantana, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 1,5 kg cireşe 350 g făină 150 g margarină 120 g unt 2 gălbenuşuri 6 linguri lapte 2  linguri cu griş sau pesmet pentru crema: 100…
Read more »

Mousse de lămâie cu brânză de vaci

4 August 2011
Mousse de lămâie cu brânză de vaciO reteta simpla si delicioasa de Mousse de lămâie cu brânză de vaci din: branza de vaci, faina, budinca de vanilie, smantana, oua, zahar, coaja rasa de lamaie, esenta de lamaie si de vanilie. Ingrediente: 650 g brânză de vaci 6 linguri cu făină 1 plic cu praf de budincă de vanilie 200 ml smântână…
Read more »

Pizza cu cicoare şi parmezan

4 August 2011
Pizza cu cicoare şi parmezanO reteta de pizza cu cicoare si parmezan din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cicoare rosie, parmezan, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 400 g…
Read more »

Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură

4 August 2011
Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeurăO reteta de tort de ricotta cu capsuni si zmeura din: biscuiti, unt, cacao, zahar pudra, ricotta, gem de zmeura, foi de gelatina, frisca, zmeura, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 120 g biscuiţi uscaţi 100 g unt 2 linguri cacao 1 lingură zahăr pudră pentru crema de ricotta: 300 g ricotta proaspătă 120 g…
Read more »

Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamic

4 August 2011
Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamicO reteta de salata calda de rata salbatica, cu masline si otet balsamic din: pulpe de rata salbatica, rucola, cicoare rosie, morcovi, ceapa, telina, otet balsamic, vin alb, concentrat de supa de carne, masline, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe de raţă sălbatică 500 g rucola 1 cicoare roşie…
Read more »

Muşchiuleţ de căprioară cu boabe de ienupăr

4 August 2011
Muşchiuleţ de căprioară cu boabe de ienupărO reteta de muschiulet de caprioara cu boabe de ienupar din: muschiulet de caprioara, oase, telina, ceapa, morcov, bobite de ienupar, ulei de masline extravirgin, gin, faina alba, supa, slanina, foi de dafin, sare si piper alb. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de căprioară 200 g oase rămase de la dezosarea codetului 1 tijă de ţelină 1/2…
Read more »

Mamaliga cu branza de capra si masline negre

4 August 2011
Mamaliga cu branza de capra si masline negreO reteta de mamaliga cu branza de capra si masline negre din: apa, malai, sare, unt, rosii, masline negre, spanac, telemea de capra, smantana si piper. Ingrediente: 500ml apa 150g malai 1 lingurita sare 5 g unt topping: 4 rosii 100g masline negre fara samburi 500g spanac proaspat 200g telemea rasa de capra 100ml smantana…
Read more »

Telemea sau cas marinat

4 August 2011
Telemea sau cas marinatO reteta de telemea sau cas marinat din: telemea sau cas, rosie, usturoi, cimbru, foi de dafin, enibahar, boabe de piper si otet de mere. Ingrediente: 500g telemea sau caş dulce de vaci, oaie, capră 1 roşie mare 2 căţei de usturoi un varf de linguriţă cimbru 2 foi de dafin cateva boabe de enibahar…
Read more »

Pasta de peste alb

4 August 2011
O reteta simpla de peste alb din: peste alb, unt, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g peste alb fiert 200 g unt 1 lingura de zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Pestele alb se fierbe, se curata de oase si de piele, se trece o singura data prin masina…
Read more »

Salata răcoritoare

4 August 2011
Salata răcoritoareO reteta simpla si delicioasa de salata racoritoare din: iaurt degresat, castraveciori, seminte de chimen, frunze de tarhon, ridichi, ghimbir, gheata, sare si piper. Ingrediente: 200 g iaurt degresat 4 castraveciori 1 lingurita seminte de chimen 1 legatura frunze de tarhon 1 legatura ridichi rosii 1 lingurita ghimbir proaspat ras 4-5 cuburi de gheata sare…
Read more »

Vinuri: Soiuri de struguri albi 2

4 August 2011
Vinuri: Soiuri de struguri albi 2Citeste si Vinuri: Soiuri de struguri albi 1 Abarino – Acest soi cu gust uşor de piersică produce vinuri albe de bună calitate. Vinurile din Spania tind să aibă mai multă savoare şi intensitate decât cele din Portugalia. Chasselas – Cultivat în Franţa şi Germania, dar mai preţuit în Elveţia, unde este sec, proaspăt şi…
Read more »

Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarella

3 August 2011
Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarellaO reteta de pizza cu cascaval afumat, sunca si mozzarella din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval afumat, sunca, mozzarella si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 250 g caşcaval afumat…
Read more »

Risotto cu dovleac şi midii

3 August 2011
Risotto cu dovleac şi midiiO reteta de risotto cu dovleac cu midii din: apa, orez, dovleac, midii, patrunjel verde, ceapa, concentrat supa de legume si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 l apă 300 g orez 400 g dovleac 150 g midii (congelate sau con­servate la borcan) 3 linguri pătrunjel verde tocat 1 ceapă 2 cuburi concentrat supă de…
Read more »

Salată cu pere si ardei

3 August 2011
Salată cu pere si ardeiO reteta de salata cu pere si ardei din: pere, cascaval afumat, ardei gras, smantana, vin alb, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 pere 400 g cascaval afumat 4 ardei grasi rosii 2 linguri smantana 2 linguri vin alb aromat 1 lingurita ghimbir ras fin 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »

Supă-cremă de cartofi albi

3 August 2011
Supă-cremă de cartofi albiO reteta simpla de supa crema de cartofi albi din: cartofi, smantana, orez, parmezan, ulei de masline extravirgin, praz, ceapa, faina, patrunjel, concentrat de supa de legume si sare. Ingrediente: 450 g cartofi albi 250 g smântână (sau lapte integral) 100 g orez 4 linguri parmezan ras 1 1 apă 3 linguri ulei de măsline…

Cocktail Frisco Sour

3 August 2011
Cocktail Frisco SourO reteta simpla de Cocktail Frisco Sour din: bourbon whiskey, zeama de lamaie, benedictine, zahar pudra, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 cl Benedictine 1 lingurita de zahar pudra 1/8 de portocala cirese   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata in shaker, apoi se…
Read more »

Clatite umplute cu varza murata

3 August 2011
Clatite umplute cu varza murataO reteta simpla de clatite umplute cu varza murata din: galbenusuri, faina, lapte, sare, smantana, ulei, varza alba, ceapa verde, dovlecel, ardei gras, boia iute si piper. Ingrediente: clatite: 3 galbenusuri 150g faina 300ml lapte 1/2 lingurita sare 100ml smantana 15 ml ulei umplutura: 300g varza alba murata 1 legatura ceapa verde 1 dovlecel 1…
Read more »

Chec cu zucchini

3 August 2011
Chec cu zucchiniO reteta de chec cu zucchini din: zucchini, ulei, zahar, faina, galbenusuri, stafide, rom, sare si esenta de vanilie. Ingrediente: 2 zucchini medii daţi pe râzătoare 100 ml ulei 250 g zahăr 350 g făină 4 albuşuri 2 gălbenuşuri 1 mână cu stafide 1 lingură cu rom 1/2 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu esenţă…
Read more »

Prepeliţă cu spanac în sos dulce-acrişor

3 August 2011
Prepeliţă cu spanac în sos dulce-acrişorO reteta delicioasa de prepelita cu spanac in sos dulce acrisor din: prepelite, sare cu ierburi aromatice, frunze de spanac, ulei de masline extravirgin, vin rosu, stafide, seminte de pin, otet alb, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 prepeliţe 1/2 lingură sare cu ierburi aroma­tice (pentru carne) pentru spanac: 500 g frunze de spanac…
Read more »

Plăcintă de ciuperci, spanac şi cartofi

3 August 2011
Plăcintă de ciuperci, spanac şi cartofiO reteta de placinta de ciuperci, spanac si cartofi din: spanac, ulei de masline, ciuperci, usturoi, supa de vita, cartofi, mustar cu boabe, nucsoara, smantana si foi de placinta. Ingrediente: 400 g de spanac tânăr 1 lingură ulei de măsline 500 g de ciuperci, cum ar fi champignon sau shiitake 2 căţei de usturoi, zdrobiţi…
Read more »

Chec delicios cu cirese

3 August 2011
Chec delicios cu cireseO reteta de chec delicios cu cirese din: cirese, faina, zahar, lapte, albusuri, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 5 kg de cireşe 1 pahar cu făină 1 ceaşcă de zahăr 1 ceaşcă de lapte 3 albuşuri 1 gălbenuş 1 vârf de sare 2 linguri cu unt înmuiat 1 linguriţă cu esenţă de vanilie…
Read more »

Salată cu ierburi si urdă sărata

3 August 2011
Salată cu ierburi si urdă sărataO reteta delicioasa de salata cu ierburi si urda sarata din: rosii, salata verde, frunze de rucola, ceapa verde, usturoi, mustar de dijon, urda sarata, marar, tarhon, semint de floarea soarelui, ulei de masline, lamai, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 salata verde 1 legatura frunze de rucola 1 legatura ceapa verde 1 legatura…
Read more »

Cotlet de căprioară în sos de coacăze roşii

3 August 2011
Cotlet de căprioară în sos de coacăze roşiiO reteta delicioasa de cotlet de caprioara in sos de coacaze rosii din: cotlet de caprioara, condimente, ulei de masline extravirgin, galbenus, dulceata de coacaze, supa concentrata de legume, unt, ceapa, morcov, telina ci ciuperci. Ingrediente: 800 g cotlet dezosat de căprioară condimente (boabe de piper negru, de ienupăr, cimbru, dafin) 4 linguri ulei de…
Read more »

Fursecuri de ciocolată

3 August 2011
Fursecuri de ciocolatăO reteta simpla de fursecuri de ciocolata din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 115 g unt 100 g zahăr alb 100 g zahăr brun 1 ou 1 esenţă de vanilie 175 g făină 150 g fulgi de ciocolată   Mod de preparare:   Freacă untul cu…
Read more »

Reteta zilei: Biscuiti fragezi cu anason

3 August 2011
Reteta zilei: Biscuiti fragezi cu anasonO reteta simpla si delcioasa de bisuciti fragezi cu anason din: zahar, unt, faina, amidon si anason. Ingrediente: 125 g zahăr 250 g unt 250 g făină 125 g amidon 1 anason   Mod de preparare: Intr-un castron, pune zahărul şi untul. Freacă energic cu o lingură de lemn până se topeşte zahărul. Separat, cerne…
Read more »

Frigarui de pui cu salsa de mango

3 August 2011
Frigarui de pui cu salsa de mangoO reteta de frigarui de pui cu salsa de mango de: mix de condimente pentru pui, ulei de masline, suc de lime, piept de pui, ardei, rucola, miez de mango, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente pentru carne de pui 1 lingura ulei de masline suc de la 1 lime…
Read more »

Supa rece de castraveti, menta si busuioc

3 August 2011
Supa rece de castraveti, menta si busuiocO reteta de supa rece de castraveti, menta si busuioc din: iaurt natural, apa, busuioc, menta, castravete, ceapa verde, zeama de lamaie, sos iute si sare. Ingrediente: 400 ml iaurt natural o cana de apa o legatura de busuioc o legatura de menta un castravete mare doua fire de ceapa verde o lingura de zeama…
Read more »

Bibilică umplută

3 August 2011
Bibilică umplutăO reteta de bibilica umpluta din: bibilica, telina, morcov, rozmarin, patrunjel, ulei de masline extravirgin, usturoi, prapur de porc, vin alb, salvie, unt, sunca, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilică (circa 1,2 kg) 1 tijă de ţelină 1 morcov 1 crenguţă de rozmarin 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei de măsline extra­virgin 1 căţel de…
Read more »

Salată acrisoara

3 August 2011
Salată acrisoaraO reteta de salata acrioasa din: boabe de struguri, cascaval afumat, radacina de ghimbir, ulei de masline, zahar, otet balsamic, vin alb aromat, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe necoapte de struguri 200 g cascaval afumat 2 catei de usturoi 1/2 lingurita radacina de ghimbir 4 linguri de ulei de masline 1 lingura zahar…
Read more »

Supa mexicana de pui cu orez salbatic

3 August 2011
Supa mexicana de pui cu orez salbaticO reteta delicioasa de supa mexicana de pui cu orez salbatic din: ulei de masline, ceapa, ardei, porumb, pasta de ardei iute, amestec de orez, fasole neagra, supa de pui, piept de pui, coriandru, smantana si sos guacamole. Ingrediente: 1 linguriţă ulei de măsline 1 ceapă, tocată fin 1 ardei verde, tăiat cubuleţe 200 g…
Read more »

Panna Cotta

3 August 2011
Panna CottaO reteta simpla si delicioasa de panna cotta din: frisca, lapte, zahar, gelatina, cacao, cafea si esenta de vanilie. Ingrediente: 275 frisca lichida 150 ml lapte 3 lingurite cu zahar 15 g gelatina 20 g cacao 1 lingura cafea solubila esenta de vanilie   Mod de preparare: Fiecare strat îl vom face separat, astfel că…
Read more »

Pizza cu ton şi cartofi

3 August 2011
Pizza cu ton şi cartofiO reteta delicioasa de pizza cu ton si cartofi din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, ton in ulei, capere si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 4 cartofi medii 220…
Read more »

Chec cu merişoare

3 August 2011
Chec cu merişoareO reteta de chec cu merisoare din: miez de nuca, merisoare, faina, sare, coaja de portocala, unt, albusuri, suc de portocala si esenta de vanilie. Ingrediente: 1/2 cană cu miez de nucă tocată 1 cană cu merişoare 2  căni cu făină 1 cană cu zahăr 1/2 linguriţă cu sare 1  lingură cu coajă rasă de…
Read more »

Salata Horiatiki

3 August 2011
Salata HoriatikiO reteta simpla si delicioasa de salata horiatiki din: rosii, castravete, ceapa, ardei gras, salata verde, feta, otet de vin, masline, capere, piper, maghiran, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 14 rosii tari 1 castravete 1 ceapa 1 ardei gras 1 salata verde 1 felie potrivita de feta sau de telemea 1 paharel de ulei de masline…
Read more »

Prajitura cu jeleu de visine

3 August 2011
Prajitura cu jeleu de visineO reteta de prajitura cu jeleu de visine din: galbenusuri, zahar, amidon, nuca macinata, lapte, zahar vanilat, esenta de vanilie, unt, visine, gelatina, ciocolata alba, smantana si ciocolata cu lapte. Ingrediente: 9 albuşuri 300 g zahăr 2  linguri cu amidon 300 g nucă măcinată pentru crema: 500 ml lapte 5 linguri cu amidon 3  plicuri…
Read more »

Jambon cu ananas

3 August 2011
Jambon cu ananasO reteta delicioasa de jambon cu ananas din: jambon, ghimbir, ananas, cuisoare si zahar. Ingrediente: 1 jambon fiert, fară sorici (circa 2 kg) 30 g ghimbir pudră 100 g feliuţe de ghimbir 2 cutii de ananas în sirop (rondele) cuişoare 2 linguri zahăr   Mod de preparare: Curăţă jambonul de partea din exterior, care este…
Read more »

Ruladă cu mere

3 August 2011
Ruladă cu mereO reteta delicioasa de rulada cu mere din: faina, lapte, margarina, zahar, mere si scortisoara. Ingrediente: 350 g făină 100 ml lapte 100 g margarină 50 g zahăr pentru umplutura: 1 kg mere 200 g zahăr 1 linguriţă cu scorţişoară   Mod de preparare: Frământă un aluat din făină, lapte, margarină şi zahăr. Acoperă-l şi…
Read more »

Plăcintă cu carne tocata de miel

3 August 2011
Plăcintă cu carne tocata de mielO reteta de placinta cu carne tocata de miel din: carne tocata de miel, ceapa, oua, unt, lapte, faina alba, sare, piper, scortisoara, bucati de miel si smantana. Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 750 g ceapa 7 oua 100 g unt 1 cescuta de lapte 2 linguri faina alba sare piper scortisoara oase,…
Read more »

Icre tarama – reteta greceasca

3 August 2011
Se pun icrele curăţate de vinişoare la înmuiat în lapte, adunate într-o pânză sau într-o sită. Se ţin la rece una sau două zile, dar se schimbă laptele în fiecare zi cu alt lapte proaspăt. Apoi se scurg de lapte şi se freacă bine cu o lingură de lemn. Se adaugă ulei de măsline, pus…
Read more »

Crema de castraveti cu feta si lipii

3 August 2011
Crema de castraveti cu feta si lipiiO reteta simpla de crema de castraveti cu feta si lipii din: castraveti, usturoi, apa plata, marar, sare si piper. Ingrediente:  2 castraveti lungi 2 catei de usturoi 300ml apa plata marar proaspat sare piper Mod de preparare: Spalam castravetii, ii decojim si ii taiem cuburi. Curatam usturoiul si il pisam. Tocam mararul spalat. Punem…
Read more »

Pizza cu broccoli şi anşoa

2 August 2011
Pizza cu broccoli şi anşoaO reteta simpla de pizza cu broccoli si ansoa din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, broccoli, ansoa in ulei, usturoi, seminte de pin, ulei de masline cu ardei iute. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Salată vietnameză cu fructe de mare

2 August 2011
Salată vietnameză cu fructe de mareO reteta de salata vitnameza cu fructe de mare din: amesteca de fructe de mare, taitei de orez, germeni de soia, morcovi, ceapa verde, menta, coriandru, otet din vin de orez, zahar fin, ardei iute, lemongrass si sos de soia. Ingrediente: 400 g amestec de fructe de mare, fierte 300 g tăiţei de orez, fierţi…
Read more »

Orz cu hribi

2 August 2011
Orz cu hribiO reteta simpla de orz cu hribi din: orz, hribi, carnat, ceapa, supa concentrata de legume, unt, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g orz (sau arpacaş) 400 g hribi (sau ciuperci) 1 cârnat proaspăt 1 ceapă 1 1 supă concentrată de legume 30 g unt 2 linguri…
Read more »

Supă delicioasa minestrone

2 August 2011
Supă delicioasa minestroneO reteta de supa minestrone din: usturoi, ceapa, tulpina de telina, morcovi, cartofi, fasole verde, dovlecei, unt, ulei de masline, pasta fainoase, busuioc, rosii, bulion, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 3 căţel de usturoi 3 cepe medii 2 tulpini de ţelină 2 morcovi medii 2 cartofi 300g de fasole verde 2 dovlecei sau zucchini medii…
Read more »

Cocktail Mojito – Cocktailuri celebre

2 August 2011
Cocktail Mojito – Cocktailuri celebreO reteta simpla de Cocktail Mojito din: rom alb, frunze de menta, lamaie verde, zahar fin, apa minerala si gheata. Ingrediente: 50 ml rom alb 4 frunze de mentă 1 lămâie verde 1 linguriţă cu zahăr fin apă minerală rece 1 ceşcuţă cu gheaţă   Mod de preparare: Intr-o ceaşcă, amestecă zahărul cu zeama de…
Read more »

Spanakopita delicioasa

2 August 2011
Spanakopita delicioasaO reteta de spanakopita din: spanac, cascaval, ceapa, unt, oua, patrunjel, faina, lapte, unt, sare, nucsoara, untdelemn de masline, Ingrediente: 1 kg spanac 250 g cascaval ras 1 ceapa 2 linguri unt 2 oua 1 patrunjel sos: 5 linguri faina 1 pahar lapte rece 5 linguri unt 1 pahar lapte cald un praf de sare…
Read more »

Risotto cu nuci şi pere

2 August 2011
Risotto cu nuci şi pereO reteta de risotto cu nuci si pere din: orez, miez de nuca, pere, unt, lichior de pere, zahar pudra, supa concentrata de legume, ceapa, ulei de masline extravirgin, sare, piper, zahar, apa, glucoza si parmezan. Ingrediente: 320 g orez 50 g miez de nucă 600 g pere 100 g unt 40 ml lichior de…
Read more »

Cremă de pepene galben cu vanilie

2 August 2011
Cremă de pepene galben cu vanilieO reteta de crema de pepene galben cu vanilie din: pulpa de pepene galben, lapte, zahar, amidon, galbenusuri, ou, baton de vanilie, frisca, zahar granulat si pepene galben. Ingrediente: 400 g pulpă pepene galben 100 ml lapte 150 g zahăr 30 g amidon 125 g frişcă 3 gălbenuşuri 1 ou 1 baton vanilie  decor: 100…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu