luni, 8 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #57


Retete de Paste:

Salata de ficatei si chorizo

12 November 2011
Salata de ficatei si chorizoO reteta delicioasa de salata de ficatei si chorizo din: chorizo, unt, ficatei de pui, miz de frunze de salata, patrunjel, miez de nuca, ulei de nuci si otet de vin alb. Ingrediente: 200 g chorizo proaspat sau alt carnat condimentat de porc, taiat in bucati mai mari 25 g unt 350 g ficatei de…
Read more »

Gulii umplute cu ciuperci

12 November 2011
Gulii umplute cu ciuperciO reteta simpla si delicioasa de gulii umplute cu ciuperci din: gulii, ciuperci, ceapa, usturoi, orez, bulion, lapte de soia, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 6 gulii de toamna 200 g ciuperci proaspete 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 150 g orez 1 lingurita bulion 150 ml lapte de soia 50 ml ulei…
Read more »

Bomboane argentiniene

12 November 2011
Bomboane argentinieneO reteta delicioasa de bomboane argentiniene din: arahide, ulei, zahar pudra, lapte praf, albusuri, galbenus, sare, zahar, faina, praf de copt si ciocolata neagra. Ingrediente: 150 g arahide prajite, fara sare 3 linguri ulei 50 g zahar pudra 3 linguri lapte praf pentru coaja: 2 albusuri 1 galbenus un praf de sare 1 lingurita zahar…
Read more »

Gratin cu bacon

12 November 2011
Gratin cu baconO reteta simpla si delicioasa de gratin cu bacon din: gulii, cartofi, ceapa, seminte de dovleac, bacon, smantana, cascaval, ulei, oua, faina, sare si piper. Ingrediente: 3 gulii 2 cartofi 1 ceapa 50 g seminte de dovleac 200 g bacon 400 g smantana 50 g cascaval 2 linguri ulei 3 oua 2 linguri faina sare…
Read more »

Pui fraged la ceaun

12 November 2011
Pui fraged la ceaunO reteta delicioasa de pui fraged la ceaun din: ulei de masline, ceapa, pulpe dezosate, cartofi, supa de legume, broccoli, verdeata, mazare, ceapa verde si sos pesto. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline o ceapă, mărunţită 500 g de pulpe dezosate, fără pieliţă 300 g de cartofi noi mici 425 ml de supă de legume…
Read more »

Orez cu prune uscate

12 November 2011
Orez cu prune uscateO reteta delicioasa de orez cu prune uscate din: orez, prune uscate, apa, lapte de soia, margarina, zahar, ghimbir si sare. Ingrediente: 500 g orez 800 g prune uscate 1 litru de apa lapte de soia 100 margarina sau ulei 80 g zahar 1 lingurita de ghimbir ras (optional) sare   Mod de preparare: Curatati…
Read more »

Votca cu prune si scortisoara

12 November 2011
Votca cu prune si scortisoaraO reteta de votca cu prune si scortisoara din: prune, zahar tos, scortisoara, zeama de lamaie si votca. Ingrediente: 450 prune foarte coapte, fara samburi 300 g zahar tos un baton de scortisoara de 10 cm zeama de la 1 lamaie si coaja curatata cu ajutorul cutitului 1 l votca   Mod de preparare: Intr-un…
Read more »

Salată cu frunze de spanac şi şuncă

12 November 2011
Salată cu frunze de spanac şi şuncăO reteta delicioasa de salata cu frunze de spanac si sunca din: fasole verde, ulei de floarea soarelui, sunca afumata, paine, ciuperci, frunze de spanac, avocado, usturoi, mustar boabe, otet de vin rosu si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 140 g de fasole verde fină 4 linguri ulei de floarea-soarelui 6 felii de şuncă afumată,…
Read more »

Taşcuţe cu varza

12 November 2011
Taşcuţe cu varzaO reteta delicioasa de tascute cu varza din: pulpa de vitel, varza murata, bacon murat, ceapa, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpa de vitel 400 g varza murata 150 g bacon murat 1 ceapa mare 100 ml ulei 1 lingurita rasa cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Curatati, spalati si…
Read more »

Sardine cu rosii

12 November 2011
Sardine cu rosiiO reteta delicioasa de sardine cu rosii din: fileuri de sardine, sare, piper, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, ulei de masline si seminte de fenicul. Ingrediente: 6 fileuri de sardne sare piper 1 ceapa 2 catei de usturoi 500 g rosii 1 legatura patrunjel 2 linguri ulei de masline 1/2 seminte de fenicul   Mod de…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura Opera

12 November 2011
Reteta zilei: Prajitura OperaO reteta delicioasa de Prajitura Opera din: lapte, zahar, galbenusuri, esenta de vanilie, gelatina, ciocolata amaruie, smantana, nes, unt, galbenusuri si smantana. Ingrediente: pentru crema bavareza: 240 ml lapte 90 g zahar 3 galbenusuri 1 fiola esenta de vanilie 5 g gelatina 70 g ciocolata amaruie 360 ml smantana pentru frisca crema de cafea: 250…
Read more »

Salata de ton

12 November 2011
Salata de tonO reteta simpla si delicioasa de salata de ton din: orez, ton, boabe de porumb, ceapa, ardei gras, masline negre, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:  150 g orez cu bobul lung 1 conserva de ton bucatiin ulei 3 linguri boabe de porumb dulce 1 ceapa potrivita 1 ardei gras…
Read more »

Placinta aromata

12 November 2011
Placinta aromataO reteta gustoasa de placinta cu spanac, faina, unt, oua, lapte, praf de copt, sare, ceapa verde, smantana, ulei, piper. Ingrediente aluat: 500 g făină 200 g unt 2 ouă 4 linguri lapte 1 praf de copt sare Ingrediente umplutura: 300 g spanac proaspăt 3 legături ceapă verde 3 ouă 4 linguri smântână 2 linguri…
Read more »

Rulada cu fructe de padure

12 November 2011
Rulada cu fructe de padureO reteta delicioasa de rulada cu fructe de padure, oua, zahar, faina, praf de copt, lapte, esenta de vanilie, oua, unt, frisca, afine, fulgi de migdale. Ingrediente blat: 4 ouă 120  zahăr 120 g făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente clemă: 300 ml lapte 100 a zahăr 1 esenţă de vanilie 3 ouă 250…
Read more »

Retete pentru weekend

12 November 2011
Retete pentru weekendBudincă de orez cu banane O reteta delicioasa de budinca de orez cu banane din: praf de custard, lapte degresat, zahar, banana, orez si scortisoara. Ingrediente: 1 lingura praf pentru custard 400 ml de lapte degresat 2 linguri zahar o banana mare, taiata felii subtiri 85 g de orez pentru budinci 1/4 lingurita de… Citeste…
Read more »

Cum se prepara biban de mare cu sos de piper – Gordon Ramsay (video)

12 November 2011
Cum se prepara biban de mare cu sos de piper – Gordon Ramsay (video)O reteta video despre cum se prepara biban de mare cu sos de piper, un preparat rapid si delicios. Ingrediente: Filet of Sea Bass Bell Pepper – 1 large red and 1 large yellow, or several of both Shallots – 3 Star Anise – 3 White Wine Vinegar – 1 1/2 Tbs Vermouth – 2…
Read more »

Retete delicioase: Ostropel de pui

12 November 2011
Retete delicioase: Ostropel de puiO reteta delicioasa de ostropel de pui,  pulpa de rosii, ulei, usturoi, vin alb, busuioc, ciuperci, sare, piper. Ingrediente : 2 bucăţi piept de pui 350 ml pulpă de roşii 3 linguri ulei 3 căţei de usturoi 200 ml vin alb sec 1 lingurita busuioc 100 g ciuperci din conserva sare piper Mod de preparare:…
Read more »

Gogosele aromate

12 November 2011
Gogosele aromateO reteta delicioasa de gogosele din: faina, lapte, unt, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, drojdie, ciocolata neagra, frisca, sare, ulei, zahar. pudra. Ingrediente: 600 făină 125 ml apă călduţă 125 ml lapte 60 g unt topit 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 esenţă de vanilie coala de la o lămâie 25 g…
Read more »

Supa de pui cu taitei

12 November 2011
Supa de pui cu taiteiO reteta delicioasa de supa de pui cu taitei, carne de pui, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, cartof, pastarnac, telina, broccoli, patrunjel verde, sare, piper, ou, faina. Ingrediente: 1 pui mare 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 cartof pastarnac telina 1 broccoli patrunjel verde sare piper Ingrediente taietei: 1 ou 1 praf…
Read more »

Pate cu vin

12 November 2011
Pate cu vinO reteta delicioasa de pate cu vin, ficat de pui, lapte dulce, ceapa, galbenus de ou, smantana, unt, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficătei de pui 500 m lapte dulce 1 ceapă 1 gălbenuş de ou fiert tare 1 lingură smântână 200 g unt 1 căţel de usturoi 50 ml vin alb sare piper…
Read more »

Stifado de vita

11 November 2011
Stifado de vitaO reteta delicioasa de stifado de vita din: usturoi, rozmarin, carne de vita, ulei, sare, piper, bulion, foi de dafin, scortisoara, chimen, otet de vin rosu, rosii, vin rosu, ceapa rosie, cartofi si rosii. Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 fire de rozmarin 800 g carne de vita 4 lingri ulei sare piper 2 linguri…
Read more »

Cocktail Blue Sunset

11 November 2011
Cocktail Blue SunsetO reteta simpla de Cocktail Blue Sunset din: rachiu, suc de ananas, canada dry, curacao albastru, ananas, cirese si menta. Ingrediente: 3 cl rachiu 3 cl suc de ananas 3 cl Canada Dry 1 cl Curacao albastru o felie de ananas cirese menta proaspata   Mod de preparare: Turnam gheata pe rachiu, sucul de fructe…
Read more »

Spata de miel la cuptor cu ansoa si rozmarin

11 November 2011
Spata de miel la cuptor cu ansoa si rozmarinO reteta delicioasa de spata de miel la cuptor cu ansoa si rozmarin din: frunze de rozmarin, usturoi, capere, fileuri de ansoa, ulei de masline, lamai, spata de miel, ceapa rosie si vin alb. In comparatie cu bucatile cele mai bune pentru copt, cum ar fi pulpa sau muschiul, spata este inca ieftina. Are mai…
Read more »

Retete delicioase: Mere umplute

11 November 2011
Retete delicioase: Mere umpluteO reteta delicioasa de mere umplute din: mere, cognac, morcovi, dovleac, teliona, coacaze, jambon, varza rosie, unt, ceapa, scortisoara, piper alb, sare si dafin. Ingrediente:  8 mere de marime mijlocie 8 lingurite de cognac 2 morcovi 200 g dovleac 2 tulpini de telina cu frunze 150 g coacaze, rosii sau negre 400 g jambon 1…
Read more »

Legume murate

11 November 2011
Legume murateO reteta delicioasa de legume murate din: conopida, ceapa, castravete, fasole verde, sare, otet de mere, usturoi, ghimbir, coriandru, zahar tos, mustar, mustar boabe, turmeric sau curry, ardei iute si amidon. Ingrediente: 1 conopida de circa 500 g, desfacuta buchete mici 2 cepe de apa, taiate sferturi 1 castravete mare, taiat in doua pe lungime,…
Read more »

Scones cu brânză

11 November 2011
Scones cu brânzăSe încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se răstoarnă într-un bol 225g de făină cu agent de creştere şi 2 linguriţe pudră de muştar. Se freacă totul cu 50g de unt tăiat cubuleţe, până arată ca pesmetul. Se adaugă în bol o mare parte din 50g de brânză dată prin râzătoare, apoi se toarnă…
Read more »

Retete delicioase: Gustare calda

11 November 2011
Retete delicioase: Gustare caldaO reteta gustoasa din: ficat de gasca, ulei, vin rosu, coniac, morcov, praz, telina, ciuperci, unt, sare. Ingrediente: 400 g ficat de gâscă sau de curcan 3 linguri ulei 75 ml vin roşu 100 ml coniac Ingrediente garnitura: 1 morcov mare 1 fir de praz 1 telină 5-6 ciuperci champignon 2 linguri unt sare Mod…
Read more »

Ficat la cuptor

11 November 2011
Ficat la cuptorO reteta gustoasa de ficat de vita la cuptor cu: lapte dulce, ceapa rosie, praz, ulei, vin alb, busuioc verde, menta uscata, sare. Ingrediente: 400 g ficat de vita sau de porc 500 ml lapte dulce 1 ceapă roşie 2 fire de praz (partea albă) 2 linguri ulei 3 căţei de usturoi 50 ml vin…
Read more »

Rulada cu ficatei si legume

11 November 2011
Rulada cu ficatei si legumeO reteta delicioasa de rulada cu ficatei, faina, unt, drojdie, apa, ou, sare, piept de pui, ceapa, bacon, oua, morcovi, radacina de patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente bat: 300 g făină 50 g unt 25 g drojdie 100 ml apă caldă l ou 1 praf de sare Ingrediente umplutura: 200 g ficătei 300 g piept…
Read more »

Piept de rata cu conopida pane si sos de rodii

11 November 2011
Piept de rata cu conopida pane si sos de rodiiO reteta de piept de rata cu conopida pane si sos de rodii din: piept de rata, conopida, faina, oua, pesmet, ulei, sos de rodie, marar, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de rata 600 g conopida 100 g faina 2 oua 150 g pesmet 300 ml ulei 100 g sos de rodie 1…
Read more »

Deserturi delicioase: Tiramisu

11 November 2011
Deserturi delicioase: TiramisuO reteta delicioasa de Tiramisu din: piscoturi de sampanie, cafea, lichior de cafea, branza dulce de vaca, zahar pudra, frisca, esenta de migdale, zahar vanilat, stafide si coniac. Ingrediente: 500 g pişcoturi de şampanie 300 ml cafea 70 ml lichior de cafea pentru cremă: 600 g brânză dulce de vacă 200 g zahăr pudră 300…
Read more »

Turtite din cartofi

11 November 2011
Turtite din cartofiO reteta delicioasa de turtite din cartofi din: cartofi, ceapa, oua, pipee, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 1 ceapa 1 ou un varf de lingurita piper macinat 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mică. Stoarceţi-i bine de zeama pe care…
Read more »

Spanac şi cannelloni cu brânză

11 November 2011
Spanac şi cannelloni cu brânzăO reteta delicioasa de spanac si cannelloni cu branza din: ulei de floarea soarelui, usturoi, zahar tos, oregano, rosii, spanac, branza de capra, nucsoara, canneloni si mozzarella. Ingrediente: pentru sosul de rosii: o lingura de ulei de floarea soarelui 3 catei de usturoi, feliati marunt un strop de zahar tos auriu o lingurita de oregano…

Cocktail Corail

11 November 2011
Cocktail CorailO reteta delicioasa de Cocktail Corail din: rachiu de pere, fructe de passiflora, suc de ananas, kiwi, zmeura si sirop de menta. Ingrediente 3 cl rachiu de pere 3 cl lichior din fructe de passiflora 4 cl suc de ananas o felie de kiwi bucati de zmeura pentru crusta de zahar: sirop de menta si…
Read more »

Rulada cu branza si ardei

11 November 2011
Rulada cu branza si ardeiO reteta delicioasa de rulada de branza, ardei, oua, smantana, faina, cascaval, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, ulei, salata. Ingrediente aluat: 6 oua 3 linguri smantana 2 linguri faina 100 g cascaval Ingrediente umplutura: 300 g branza de vaci 100 g cascaval 2 linguri smantana 1 leg. ceapa verde 1 ardei roşu 1 leg. patrunjel…
Read more »

Muschi de vitel cu mozzarella

11 November 2011
Muschi de vitel cu mozzarellaO reteta de muschi de vitel cu mozzarella din: muschi de vitel, ulei de masline, sare, piper, sunca de parma, mozzarella, usturoi, rozmarin, cimbru, frunze de salvie, unt, supa, vin alb si smantana. Ingrediente: 8 felii subţiri de muşchi de viţel (a cca 80 g) 3 linguri ulei de măsline sare piper 4 felii şuncă…
Read more »

Fleică de porc cu sfeclă roşie în sos dulce acrişor

11 November 2011
Fleică de porc cu sfeclă roşie în sos dulce acrişorO reteta delicioasa de fleica de porc cu sfecla rosie in sos dulce acrisor din: fleica de porc, sfecla rosie, unt, faina, lapte, miere, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g fleică de porc 500 g sfeclă roşie coaptă 50g unt 2 linguri făină 250 ml lapte 2 linguriţe miere 1 lămâie sare piper  …
Read more »

Cum se prepara banane picante – Gordon Ramsay (video)

11 November 2011
Cum se prepara banane picante – Gordon Ramsay (video)O reteta video despre cum se prepara banane picante, un desert delicios si usor de preparat. Ingrediente: Sugar – 1 cup Bananas Butter – 2 TBS Chili finely sliced – (1-2) Brown Rum – nice sized glug Coconut Milk – 1/4 cup Vanilla Ice Cream – several scoops Cum se prepara banane picante – Gordon…
Read more »

Minitarte cu sunca

11 November 2011
Minitarte cu suncaO reteta delicioasa de minitarte cu sunca, oua, paine, ciuperci, maioneza, piper, sare, castravete, masline, gogosar murat. Ingrediente: 100 g şuncă 4 ouă 8-10 bucăţi pâine feliată 100 g ciuperci din conservă 200 g maioneză piper sare 1 castravete pentru decor 50 g măsline fără sâmburi pentru decor 1 gogosar murat Mod de preparare: Feliile…
Read more »

Mere in budinca de orez

11 November 2011
Mere in budinca de orezO reteta gustoasa de mere in budinca de orez cu: unt, gem de coacaze, oua, zahar, esenta vanilie, sare. Ingrediente: 200 g orez 4 mere 2 linguri unt 100 g gem de coacăze 4 ouă 50 g zahăr 1 esenţă vanilie 1 praf sare Mod de preparare: Se spală orezul bine şi se fierbe în…
Read more »

Chec cu ciocolata

11 November 2011
Chec cu ciocolataO reteta delicioasa de chec cu ciocolata, oua, zahar, faina, cacao, ulei, praf de copt, sare. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 125 g făină 3 linguri cacao 50 ml ulei 100 g ciocolată menaj 1 plic praf de copt 1 praf sare Ingrediente decor: 150 g ciocolată 2 linguri ulei Mod de preparare: Se…
Read more »

Rulouri savuroase de peste

11 November 2011
Rulouri savuroase de pesteO reteta delicioasa de rulouri de peste din: macrou, morcov, orez, ciuperci, marar, patrunjel, branza, ulei, unt, usturoi, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 300 g file de peste alb (cod, macrou, merlucius) 1 morcov fiert 250 g orez cu bobul lung 150 g ciuperci champignon 5-6 ciuperci gălbiori 1lingură mărar verde tocat 1 lingură pătrunjel…
Read more »

Rulade de vinete umplute cu carne

10 November 2011
Rulade de vinete umplute cu carneO reteta delicioasa de rulade de vinete umplute cu carne din: vinete, sare, rosii uscate, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, mustar, ou, patrunjel, sare, piper, chimen, cimbru, ardei capia si suc de lamaie. Ingrediente: 3 vinete sare 4 roşii uscate conservate în ulei 1 ceapă 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de…
Read more »

Orez cu legume

10 November 2011
Orez cu legumeO reteta simpla si delicioasa de orez cu legume din: orez, frunze de salata verde, ardei gras, morcovi, ceapa verde, ciuperci, foaie de dafin, rosii, ulei de masline, frunze de telina, patrunjel verde, sare, piper si smantana, frunze de salvie si tarhon. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lunguiet 4-5 frunze salata verde 1 ardei…
Read more »

Papiote de pui cu ţelină si scortisoară

10 November 2011
Papiote de pui cu ţelină si scortisoarăO reteta delicioasa de papiote de pui cu telina si scortisoara din: piept de pui, telina, morcov, bacon, ulei, scortisoara, miere, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 500 g telina 1 morcov mare 200 g bacon taiat in felii subtiri 1 lingura scortisoara 150 ml ulei 3 linguri miere sare piper  …
Read more »

Cocktail Normandy

10 November 2011
Cocktail NormandyO reteta simpla de Cocktail Normandy din: calvados, creme de cacao, frisca lichida, galbenus si zahar pudra. Ingrediente: 2 cl Calvados 2 cl Creme de Cacao 1 lingura de frisca lichida proaspata 1 galbenus 1 lingurita de zahar pudra   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker, apoi turnam bautura in paharul de cocktail.…
Read more »

Scoici Bon Appetit

10 November 2011
Scoici Bon AppetitO reteta delicioasa de scoici bon appetit din: scoici, sparanghel, lamaie, marar, smantana, ciuperci, unt, usturoi, unt, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1/2 pungă scoici 1 conservă sparanghel 1 lămâie mărar 4 linguri smântână 1 cutie ciuperci 50 g unt 2 căţei usturoi 2 linguri coniac sare piper   Mod de preparare: Iei o pungă…
Read more »

Smoothie de banană cu caramel

10 November 2011
Smoothie de banană cu caramelSe cojeşte o banană mare, coaptă şi se pune într-un blender, împreună cu un pahar de 125 ml de budincă cu aromă de caramel şi 200 ml de lapte. Se mixează ingredientele până se omogenizează. Se împarte amestecul la două pahare şi se stropeşte cu 1/2 linguriţă de miere înainte de a servi. Smoothie de…
Read more »

Sufleu de carne cu banane (Bobotie)

10 November 2011
Sufleu de carne cu banane (Bobotie)O reteta delicioasa de sufleu de carne cu banane din: chifla, ceapa, usturoi, carne tocata, oua, stafide, chutney, sare, piper, praf de curry, suc de lamaie, foi de dafin, lapte, nucsoara, banane si fulgi de migdale. Ingrediente: chiflă veche de-o zi 2 cepe 5 căţei de usturoi 500 g carne tocată (de vită sau de…
Read more »

Peste cu legume gratinate

10 November 2011
Peste cu legume gratinateO reteta delicioasa de peste cu legume gratinate din: fileuri de peste alb, vanata, ardei gras, ciuperci, dovleac, capere, ou, faina, sare, piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 1 vanata mica 1 ardei gras 150 g ciuperci 1 dovleac mic 2 linguri capere 1 ou 2 linguri faina sare piper…
Read more »

Tarte cu afine

10 November 2011
Tarte cu afineSe frământă un aluat din 300 g făi­nă, 200 g unt, 100 g zahăr, 1 ou, 1 praf de sare; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se tapetează cu ea 8 forme mici (0 10 cm), unse…
Read more »

Burek cu carne

10 November 2011
Burek cu carneO reteta delicioasa de burek cu carne din: foi de placinta, carne tocata de vita, ceapa, ardei gras, ulei, morcov, ierburi aromate, sare, piper, boia, ou, smantana si apa minerala. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 600-700 g carne tocată de vită 3 cepe 1 ardei gras 2 linguri ulei 1 morcov ras ierburi aromate…
Read more »

Conserva de rosii

10 November 2011
Conserva de rosiiO reteta delicioasa de conserva de rosii (pentru iarna) din: ulei de floarea soarelui, ceapa, telina, usturoi, ardei iute, foi de dafin, boia iute, boia dulce, mere acrisoare, rosii deshidratate, zahar tos si otet de vin al sau vin rosu. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 3 cepe mari, tocate 4 codite de telina,…
Read more »

Briose cu ou, spanac si somon afumat

10 November 2011
Briose cu ou, spanac si somon afumatO reteta delicioasa de briose cu ou, spanac si somon afumat din: otet de vin alb, oua, spanac, unt, chifle, somon afumat, galbenusuri de ou, zeama de lamaie si piper cayenne. Ingrediente: o lingura de otet de vin alb 4 oua proaspete 300 g spanac 25 g unt, pentru prajit si uns 2 chifle, taiate…
Read more »

Cocktail Acapulco

10 November 2011
Cocktail AcapulcoO reteta simpla de Cocktail Acapulco din: tequila, escorial, suc de grepfrut, zeama de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 2 cl tequila 2 cl Escorial verde 2 cl suc de grepfrut 1 cl zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi…
Read more »

Batoane cu scorţişoară şi stafide

10 November 2011
Batoane cu scorţişoară şi stafideSe încinge cuptorul la 160° C/ gaz 4. Se pun într-o crăticioară, la foc mic, 140 g de unt, 140 g de zahăr fin, 2 linguri de miere şi 1 linguriţă de scorţişoară măcinată. După ce s-au topit, se răstoarnă 175 g de ovăz şi 75 g de stafide şi se amestecă până se omogenizează.…
Read more »

Năut picant

10 November 2011
Năut picantSe încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pun într-un bol 400g năut din conservă, scurs şi uscat, 1 linguriţă de ulei vegetal şi 1 lingură pudră de ardei iute. Se amestecă până ce năutul este acoperit în totalitate de pudra de ardei iute. Se pune năutul pe o tavă, apoi se coace 25…
Read more »

Cotlete în crustă de brânză Camembert cu varză roşie

10 November 2011
Cotlete în crustă de brânză Camembert cu varză roşieO reteta delicioasa de Cotlete în crustă de brânză Camembert cu varză roşie din: cotlete de porc, banza camembert, cascaval, ou, ulei, seminte de coriandru macinate, cimbru, mere, pesmet, frunze de salvie, sare si piper. Branza Camembert este cel mai cunoscut sortiment dintre brânzeturile franceze. Este preparată mai ales în Normandia, din lapte de vacă,…
Read more »

Ingheţată cu ghimbir şi sos de ciocolată cu ardei iute

10 November 2011
Ingheţată cu ghimbir şi sos de ciocolată cu ardei iuteO reteta delicioasa de inghetata cu ghimbir si sos de ciocolata din: ghimbir, sirop de ghimbir, inghetata de vanilie, ciocolata neagra, lapte integral, fulgi de ardei iute si zahar fin. Ingrediente: 75 g ghimbir confiat, tocat fin 3 linguri sirop de ghimbir (obtinut prin fierberea ghimbirului confiat intr-un pic de apa cu zahar) 1 litru…
Read more »

Ficatei cu ciuperci

10 November 2011
Ficatei cu ciuperciO reteta simpla si delicioasa de ficatei cu ciuperci din: ficat de pui, kaizer, ciuperci, ceapa verde, patrunjel verde, mustar, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg ficat de pui 300 g kaizer feliat 300 g ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 legătură pătrunjel verde 2-3 linguri muştar 2 linguri ulei sare piper cimbru…
Read more »

Lemon Custard

10 November 2011
Lemon CustardSe aşază într-un castron mare 2 ouă şi 2 gălbenuşuri. Se adaugă 100 g zahăr şi 1 linguriţă amidon: se ames­tecă. Se crestează pe lung 1 baton de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Se adaugă la compoziţia de ouă. Păstaia de vanilie şi coaja rasă de la 1 limettă se dau în…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Gimlet (video)

10 November 2011
Cum se prepara Cocktail Gimlet (video)O reteta video despre Cum se prepara Cocktail Gimlet, un cocktail usor de preparat din gin, lime, multa gheata si un pahar de Cocktail. Cum se prepara Cocktail Gimlet
Read more »

Porc la tavă cu praz şi sos de coacăze

9 November 2011
Porc la tavă cu praz şi sos de coacăzeO reteta delicioasa de porc la tava cu praz si sos de coacaze din: pulpa de porc, praz, oua, ulei, unt, faina, lapte, coacaze, boia de ardei dulce, cimbru uscat, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 1 kg praz 2 oua 50 ml ulei 50 unt 2 linguri faina…
Read more »

Conopida cu legume aromate

9 November 2011
Conopida cu legume aromateO reteta delicioasa de conopida cu legume aromata din: conopida, ardei capia, gogosari, ardei galbeni, morcovi, usturoi, chimen, boabe de coriandru, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 kg conopida 3 ardei capia 3 gogosari 3 ardei galbeni 3 morcovi 3 catei de usturoi 1 lingurita chimen cateva boabe de coriandru ulei de masline sare…
Read more »

Tocanita de curcan cu ciuperci

9 November 2011
Tocanita de curcan cu ciuperciO reteta delicioasa de tocanita de curcan cu ciuperci din: piept de curcan, ciuperci, bulion, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare si piper alb. Ingrediente: 800 g piept de curcan 800 g ciuperci 6 rosii sau cateva linguri de bulion concentrat 2 cepe 3-4 catei de usturoi 2-3 linguri ulei de masline sare piper alb…
Read more »

Conserva picanta cu mango

9 November 2011
Conserva picanta cu mangoO reteta delicioasa de conserva picanta cu mango din: fructe de mango, zahar brun, zahar tos, zeama si coaja de lamaie, otet de vin alb, seminte de cardamom, boabe de coriandru, ghimbir, chilli sau boia iute, usturoi si mac. Ingrediente: 6 fructe de mango, curatate de coaja si taiate cuburi 300 g zahar brun 400…

Chiftele grecesti (Soutzoukakia)

9 November 2011
Chiftele grecesti (Soutzoukakia)O reteta delicioasa de chiftele grecesti din: carne tocata, paine uscata, vin, usturoi, ulei, sare, piper, chimen, faina, rosii, ceapa, frunze de dafin, ardei iute, sare, piper si ulei. Inrgediente: 750 g carne tocata (vita, porc, oaie) 3 felii de paine uscata 1 cana cu vin 3 catei de usturoi ulei sare piper chimen 200…
Read more »

Vinete umplute cu ficăţei de pui si linte

9 November 2011
Vinete umplute cu ficăţei de pui si linteO reteta delicioasa de vinete umplute cu ficatei de pui si linte din: vinete, ficatei de pui, linte, ardei gras, ceapa, morcov, telina, pasta de tomate, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete potrivite 500 g ficatei de pui 300 g linte fiarta 1 ardei gras 1 ceapa 1 morcov 1 telina mica 2…
Read more »

Tartă cu fructe

9 November 2011
Tartă cu fructeO reteta delicioasa de tarta cu fructe din: amestec de fructe uscate, coaja si suc de portocala, foietaj, gem de caise si martipan. Ingrediente: 200 g amestec de fructe uscate (deshidratate) coaja si sucul de la o portocla mica un pachet de 375 g de foietaj 3 linguri de gem de caise 200 g martipan…
Read more »

Ruladă cu gogoşari şi ghimbir

9 November 2011
Ruladă cu gogoşari şi ghimbirO reteta delicioasa de rulada cu gogosari si ghimbir din: muschi file de porc, gogosari, ceapa, ghimbir, ou, pesmet, patrunjel, ulei, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 1,5 muschi file de porc (bucata intreaga) 2-3 gogosari 1 ceapa 100 g ghimbir 1 ou 2 linguri pesmet 1 leg. patrunjel 50 ml ulei 1 lingurita rasa…
Read more »

Tocanita de legume (pentru iarna)

9 November 2011
Tocanita de legume (pentru iarna)O reteta delicioasa de tocanita de legume (pentru iarna) din: rosii, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, vanata, morcovi, ulei de masline, otet, patrunjel, coriandru, busuioc, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 kg rosii bine coapte 5-6 ardei capia rosii 4 cepe rosii 4 catei de usturoi 1 vanata mare 2 morcovi 6-7…
Read more »

Cremă de nucă de cocos cu fructe

9 November 2011
Cremă de nucă de cocos cu fructeO reteta simpla de crema de nuca de cocos cu fructe din: crema de cocos, branza, zahar tos, extract de vanilie, kiwi si compot de ananas. Ingrediente: un pachet de 50g de cremă de cocos (substanţa solidă şi cea lichidă din cutie se separă, încorporaţi lichidul doar cât să obtineţi un amestec foarte cremos, aşezaţi…
Read more »

Vinete si ardei gras

9 November 2011
Vinete si ardei grasO reteta de conserva de legume (vinete si ardei gras) din: ulei de floarea soarelui, ceapa, vinete, ardei gras, usturoi, ardei iute, boabe de corandru, chimen, piper, otet de vin rosu, zahar si rosii. Poate fi servita atata cu curry, cat si cu cartofi rumeniti la cuptor. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 2…
Read more »

Pizza delicioasa de vinete

9 November 2011
Pizza delicioasa de vineteO reteta simpla si delicioasa de pizza delicioasa de vinete din: vinete, rosii cherry, usturoi, patrunjel, cascaval, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete mai mici 8 rosii cherry 3 catei de usturoi frunze de patrunjel 200 g cascaval sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Vinetele spălate le tai în…
Read more »

Ton şi paste cu sos pesto

9 November 2011
Ton şi paste cu sos pestoTon si paste cu sos pesto din: paste penne, ton in ulei, pesto cu busuioc, branza cheddar si rosii cherry. Ingrediente: 400 g paste pennet o conserva de 200 g ton in ulei un borcan de sos pesto cu busuioc 100 g branza rasa Cheddar o caserola de 250 g rosii cherry, injumatatite   Mod…
Read more »

Cremă de iaurt cu caise

9 November 2011
Cremă de iaurt cu caiseSe taie jumătăţi 400 g caise şi se golesc de sâmburi; pulpa se taie felii. Se amestecă 4 linguri lichior de portocale cu 2 linguri zahăr pudră; se toarnă peste caise şi se lasă să se marineze cca 30 min. Se amestecă 500 g iaurt cu 3 linguri zahăr pudră şi 4 linguri suc de…
Read more »

Cum se prepara salata de paste si sos pesto (video)

9 November 2011
Cum se prepara salata de paste si sos pesto (video)O reteta video despre cum se prepara Salata de paste si sos pesto, un preparat rapid, delicios, pentru care se folosesc foarte putine ingrediente. Cum se prepara salata de paste si sos pesto
Read more »

Budincă de orez cu banane

9 November 2011
Budincă de orez cu bananeO reteta delicioasa de budinca de orez cu banane din: praf de custard, lapte degresat, zahar, banana, orez si scortisoara. Ingrediente: 1 lingura praf pentru custard 400 ml de lapte degresat 2 linguri zahar o banana mare, taiata felii subtiri 85 g de orez pentru budinci 1/4 lingurita de scortisoara   Mod de preparare: Se…
Read more »

Gaspacho de ardei gras

9 November 2011
Gaspacho de ardei grasSe incinge cuptorul la 200C. Se taie jumatati 750 g ardei grasi galbeni si se aseaza pe tava, cu pielea in sus. Se coc 20 minute pana ce piele face basicute. Se taie cuburi 150 g paine alba si se stropesc cu 75 ml ulei de masline. Se presara 4 catei de usturoi pisati. Se…
Read more »

Reteta zilei: Gulaş la ceaun

9 November 2011
Reteta zilei: Gulaş la ceaunO reteta delicioasa de gulas la ceaun din: ciolan, ceapa, boia de ardei, bulion, cartofi, morcovi, patrunjel, sare, piper, chimen, foi de dafin, patrunjel, faina, gris si 1 ou. Ingrediente: 1 ciolan de 2,5 kg 8 cepe medii 1 lingura cu varg de boia de ardei dulce 2 linguri pasta de ardei rosu 1 bulion…
Read more »

Cocktail Crazy Wonder

9 November 2011
Cocktail Crazy WonderO reteta simpla de Cocktail Crazy Wonder  din: lichior de kiwi, suc de ananas, nuca de cocos si kiwi. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 2 cl suc de ananas 1 cl lichior de nuca de cocos o felie de kiwi   Mod de preparare: Mixam bine lichiorurile si sucul de fructe in shaker, apoi…
Read more »

Supă ţărănească

9 November 2011
Supă ţărăneascăO reteta simpla si delicioasa de supa taraneasca din: dovlecei, conopida, varza, morcovi, telina, oua, smantana, paine neagra, patrunjel, sare, piper, pastarnac si patrunjel. Ingrediente: 250 g dovlecei 100 g conopidă 150 g varză 150 g morcovi 100 g ţelină 2 ouă 100 g smântână 100 g pâine neagră 80 g unt 1 legătură de…
Read more »

Roşii conservate

9 November 2011
Roşii conservateO reteta delicioasa de rosii conservate din: rosii, seminte de mustar, ienibahar, vita de vie, frunza de visin, sare grunjoasa si apa. Ingrediente: 2 kg rosii bine coapte, dar tari, de marime potrivita seminte de mustar seminte de ienibahar frunze de vita de vita frunze de visin sare grunjoasa neiodata apa   Mod de preparare:…
Read more »

Orez cu creveti

9 November 2011
Orez cu crevetiO reteta delicioasa de orez cu creveti din: spanac, creveti, iaurt natural, ulei de masline, ceapa, usturoi, orez brun, pasta de curry, concentrat de legume, mazare, rosii cherry si oua. Ingrediente: 200 g spanac 300 g creveti iaurt natural, pentru servit 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 3 catei de usturoi, tocati…
Read more »

Pasta picanta de ardei

9 November 2011
Pasta picanta de ardeiO reteta delicioasa de pasta de ardei iute din: ardei capia, ardei iute uscat, boia dulce, rosii, seminte de coriandru, seminte de chimen, usturoi, coaja si zeama de lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg ardei capia 4-5 ardei iuţi uscaţi (sau 1 lingură pudră de chilii ori boia iute) 1 lingură boia dulce 4-5…
Read more »

Paste cu dovlecei

8 November 2011
Paste cu dovleceiO reteta delicioasa de paste cu dovlecei din: spaghetti, ulei, dovlecei, lamaie, smantana, crema de branza si ierburi aromatice. Ingrediente: 350 g spaghetti 1 lingura de ulei 3 dovlecel mici 1/2 lamaie rasa 100 gsmantana 50 g crema de branza 1 lingurita amestec de ierburi aromate uscate (busuioc, patrunjel, oregano)   Mod de preparare: Se…
Read more »

Castraveti murati in saramura

8 November 2011
Castraveti murati in saramuraO reteta delicioasa de castraveti murati in saramura din: castraveti cornison, marar uscat, frunze de visin, boabe de mustar, seminte de ienibahar, radacina de hrean, usturoi, foi de dafin si sare grunjoasa. Ingrediente: castraveti mici cornison seminte de marar uscat frunze de visin boabe de mustar seminte de ienibahar radacina de hrean usturoi foi de…
Read more »

Copanele cu orez, mazare si spanac

8 November 2011
Copanele cu orez, mazare si spanacPreincalzeste cuptorul la semnul 6/2000C. Amesteca 4 linguri ketchup dulce, 1 lingurita boia de ardei iute si 2 linguri ulei de floarea soarelui. Unge 12 copanele si aseaza-le pe o tava. Da la cuptor 25-30 de minute. Fierbe orezul în apă cu sare, conform indicaţiilor înscrise pe ambalaj, şi adaugă 300 g mazăre verde în…
Read more »

Paine de conopida

8 November 2011
Paine de conopidaO reteta delicioasa de paine de conopida din: conopida, jambon afumat, unt, faina, lapte, oua, cascaval, paine uscata, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 200 g jambon afumat 50 g unt 2 linguri faina 200 ml lapte 3 oua 50 g cascaval ras 1 bucata paine uscata sare piper   Mod de preparare: Fierbi înăbuşit…
Read more »

Burgeri cu somon

8 November 2011
Burgeri cu somonO reteta delicioasa de burgeri de somon din: file de somon, patrunjel, ceapa verde, creson, chifle, sfecla rosie, capere, coaja si zeama de lamaie, pesmet, albus, ulei de masline, zahar, rosii si frunze de salata verde. Ingrediente: 400 g file de somon 1 legatura patrunjel 1 legatura ceapa verde, doar partea verde o mana de…
Read more »

Tocană de pui cu păstârnac

8 November 2011
Tocană de pui cu păstârnacO reteta delicioasa de tocana de pui cu pastarnac din: pulpe de pui, pastarnac, ceapa, marar, ulei, piper, sare, foaie de dafin si faina. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 kg păstârnac (fraged) 500 g ceapă 1/2 legătură mărar 1 ceaşcă mică de ulei piper sare 1 foaie dafin 1 lingură făină   Mod de…
Read more »

Cocktail de pepene

8 November 2011
Cocktail de pepeneSe curăţă de seminţe 300 g pulpă de pepene verde şi 400 g pulpă de pepene galben.  Se scot bile de pulpă, cu ajutorul dis­pozitivului pentru porţionat îngheţata. Se spală 3 fire de mentă şi se rup frunzuliţele; se toacă. Se amestecă împreună cu 3 linguri oţet balsamic brun şi 2 linguri zahăr pudră. Bilele…
Read more »

Sos de roşii şi coriandru

8 November 2011
Sos de roşii şi coriandruO reteta delicioasa de sos de rosii cu coriandru din: passata de rosii, ghimbir, zahar, ardei iuti, chimion, iaurt grecesc, unt si coriandru. Acest sos se poate servi la carne de pui, dar pentru ca este pregatit separat si vegetarienii se pot bucura de el. Ingrediente: 700 ml passata de rosii 1 bucata mare de…
Read more »

Bărcute din vinete

8 November 2011
Bărcute din vineteO reteta delicioasa de barcute din vinete din: vinete, rosii, branza de vaci sau de capra, usturoi, masline, oua de prepelita, sare, piper, marar verde, condimente si ulei. Ingrediente: 3 vinete medii 2 roşii mari 150 g brânză de vaci sau de capră bine scursă 1 căţel de usturoi 50 g măsline negre sau verzi…
Read more »

Sfeclă roşie murată

8 November 2011
Sfeclă roşie muratăO reteta delicioasa de sfecla rosie murata din: bulbi de sfecla rosie, otet de vin alb, rradacini de hrean, boabe de mustar, boabe de piper, seminte de chimion, foi de dafin si sare grunjoasa. Ingrediente: 5 kg bulbi de sfeclă roşie 500 ml oţet de vin alb 3-4 rădăcini de hrean 1 lingură boabe de…
Read more »

Musaca cu paste

8 November 2011
Musaca cu pasteO reteta delicioasa de musaca cu paste din: vinete, macaroane, carne tocata de curcan, ceapa, morcov, usturoi, pasta de tomate, busuioc, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 300 macaroane scurte 500 g carne tocata de curcan (sau pui) 1 ceapa mare 1 morcov 3 catei de usturoi 2 linguri pasta de tomate oregano…
Read more »

Salata de fasole verde cu mozzarella

8 November 2011
Salata de fasole verde cu mozzarellaSe curăţă şi se spală 200 g fasole verde şi 200 g fasole fideluţă galbenă. Se curăţă şi se taie bucăţi 250 g morcovi mici. Legumele se opă­resc în apă clocotită cu sare, cca 10 min. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se curăţă 2 cepe roşii şi…
Read more »

Paste cu legume la cuptor

8 November 2011
Paste cu legume la cuptorO reteta delicioasa de paste cu legume la cuptor din: praz, cascaval, parmezan, ulei, mustar boabe, faina, lapte degresat, concentrat de legume, rosii, costita afumata si paste. Ingrediente: 3 fire de praz, taiate felii subtiri 100 g cascaval 400 g parmezan, razuit 3 linguri ulei 1 lingura mustar boabe 2 linguri faina 600 ml lapte…
Read more »

Lipii umplute cu carne tocata

8 November 2011
Lipii umplute cu carne tocataO reteta delicioasa de lipii umplute cu carne tocata din: ardei gras, carne tocata de vita, avocado, lipii, ulei, boia iute, usturoi, ceapa, condimente cajun, rosii cherry, zeama de lamaie si salata verde. Ingrediente: 2 bucati ardei gras taiat cuburi 300 g carne tocata de vita 2 bucati de avocado 12 lipii 1 lingura ulei…

Cocktail Guillaume

8 November 2011
Cocktail GuillaumeO reteta simpla de Cocktail Guillaume  din: grepfrut, suc de portocale, suc de mere, calvados si creme de cassis. Ingrediente: 3 cl suc de grepfrut 2 cl suc de portocale 3 cl suc de mere 1 cl Calvados putina Creme de Cassis   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker, apoi turnam intr-un pahar…
Read more »

Supe si ciorbe: Ciorbă rădăuteană

8 November 2011
Supe si ciorbe: Ciorbă rădăuteanăO reteta delicioasa de ciorba radauteana din: pui, telina, morcovi, patrunjel, smantana, galbenusuri, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare de casă 1 ţelină 3 morcovi 3 rădăcini de pătrunjel 1 kg smântână 3 gălbenuşuri 1 căpăţână de usturoi oţet după gust sare piper   Mod de preparare: Cureţi legumele şi puiul şi…
Read more »

Burgeri cu fasole mexicană, lămâie verde, iaurt şi sos salsa

8 November 2011
Burgeri cu fasole mexicană, lămâie verde, iaurt şi sos salsaO reteta delicioasa de Burgeri cu fasole mexicană, lămâie verde, iaurt şi sos salsa din: fasole boabe, paine, chili, coriandru, ou, salsa, iaurt degresat, faina integrala, avocado, ceapa rosie si frunze de salata. Ingrediente: 2 conserve a câte 400g de fasole boabe, spălată şi scursă de apă 100g de pâine fărâmiţată 2 linguriţe chili pisat…
Read more »

Mancare bielorusa

8 November 2011
Mancare bielorusaO reteta de mancare bielorusa din: vinete, carne de vita, ceapa, pasta de tomate, supa de carne, cascaval, rosii, usturoi, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete potrivite 500 g carne de vita 2 cepe 3 linguri pasta de tomate 400 ml supa de carne strecurata cascaval 2 rosii bine coapte 2-3 catei de…
Read more »

Salată crocantă de ridichi şi roşii

8 November 2011
Salată crocantă de ridichi şi roşiiO reteta delicioasa de salata corcanta de ridichi cu rosii din: rosii, ceapa rosie, castravete, ridichi, ulei vegetal, seminte de mustar, mustar dijon, zeama de lime, zahar fin, ardei iute si frunze de menta. Ingrediente: 350g de roşii, tocate 3 cepe roşii, tocate fin 1 castravete, curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe 200g de ridichi,…
Read more »

Tort de cafea

8 November 2011
Tort de cafeaO reteta delicioasa de tort de cafea din: unt, zahar, zahar vanilat, sare, cafea instant, lichior de cafea, oua, alune, faina, praf dde copt, glazura de ciocolata alba, boabe de cafea si fulgi de migdale. Ingrediente: 250 g unt moale 200 g zahar 1 pliculet zahar vanilat 2 prize sare 2 linguri cu varf de…
Read more »

Cum se prepara Cocktail de fasole coapta (video)

8 November 2011
Cum se prepara Cocktail de fasole coapta (video)O reteta video despre cum se prepara cocktail de fasole coapta, o bautura neobisnuita, dar foarte interesanta si deosebita. Cum se prepara Cocktail de fasole coapta
Read more »

Retete de salate

8 November 2011
Retete de salateSalata de castane cu verdeata Topeste 25 g unt intr-o tigaie, adauga 800 g varza (salata sau spanac), tocata marunt si 200 g castane fierte, taiate grosier. Adauga 5 linguri cidru si asezoneaza, apoi mareste flacara pana cand cidru se evapora. Salata de castane cu verdeata Pofta buna!   Citeste tot » Reteta zilei: Salata de…
Read more »

Retete traditionale: Rulada cu ciuperci

8 November 2011
Retete traditionale: Rulada cu ciuperciO reteta delicioasa de rulada cu ciuperci, faina, sare, unt, ou, apa, praf de copt, telemea, sunca, ceapa, usturoi, parmezan, ulei, ou, sare, piper. Ingnediente aluat: 200g făină 1 linguriţă sare 100 g unt rece 1 ou mare 1 lingură apă 1 vârf cutit praf de copt Ingrediente umputura: 200 g ciuperci 200 g telemea…
Read more »

Supe si ciorbe: Ciorbă de pui â la grec

8 November 2011
Supe si ciorbe: Ciorbă de pui â la grecO reteta delicioasa de ciorba de pui a la grec din: ceapa, morcovi, patrunjel, rosii, ardei, galbenusuri, piept de pui, smantana, zeama de lamaie si orez. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 roşii 1 ardei 2 gălbenuşuri 200 g smântână 300 g piept de pui zeama de la o lămâie 1…
Read more »

Prajitura

8 November 2011
PrajituraO reteta delicioasa de prajitura din: oua, zahar, faina, napolitana, nuca, albusuri, unt, galbenusuri, cacao si zahar. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina pentru umplutura: 2 foi napolitana 240 g zahar 150 g nuca 4 albusuri pentru crema: 300 g unt 6 linguri zahar 4 galbenusuri 2 linguri cacao pentru sirop: 2…
Read more »

Muschiulet la cuptor

8 November 2011
Muschiulet la cuptorO reteta delicioasa de muschi de vita la cuptor cu: mustar, ulei, supa de legume, bere, ciuperci, busuioc, usturoi, cimbru, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 5-6 linguri muştar 2-3 linguri ulei 100 ml supă de legume sau de carne 200ml bere 4 ciuperci mari 4 căţei usturoi cimbru busuioc…
Read more »

Muşchi de vită cu legume

8 November 2011
Muşchi de vită cu legumeO reteta delicioasa de muschi de vita cu legume din: muschid e vita, ardei grasi, ceapa, rosii, cartofi albi, unt, ulei de masline, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 1 muşchi de vită 3 ardei graşi (roşu, verde, galben) 2 cepe 1/2 kg roşii 1 kg cartofi albi 50 g unt 50 ml ulei de…
Read more »

Dulceaţă de struguri albi cu lămâie

8 November 2011
Dulceaţă de struguri albi cu lămâieO reteta delicioasa de dulceata de struguri albi cu lamaie din: boabe de struguri albi, lamai, zahar si apa. Ingrediente: 1 kg boabe de struguri albi 2 lamai 1 kg zahar 500 ml apa   Mod de preparare: Fierbi un sirop din 1 kg zahăr şi 500 ml apă, la foc mic, până când acesta…
Read more »

Ou la cuptor

8 November 2011
Ou la cuptorO reteta delicioasa de ou la cuptor din: ou, branza de vaca sau capra, rosie, ceapa verde, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 ou 50 g brânză de vacă sau capră 1 roşie mare 1 fir de ceapă verde sare şi piper 2 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Ungi un vas…
Read more »

Conopida picanta

8 November 2011
Conopida picantaO reteta simpla si delicioasa de conopida picanta din: ghimbir, ulei vegetal, fulgi de ardie iute, seminte de chimion, curcuma, conopida si coriandru. Ingrediente: 6 linguri de ulei vegetal 1 bucata mare de ghimbir, tocata fin 2 linguri fulgi de ardei iute 2 linguri seminte de chimion 2 lingurite de curcuma 1,25 kg de conopida…
Read more »

Retete delicioase: Pui Tandoori

8 November 2011
Retete delicioase: Pui TandooriO reteta delicioasa de pui Tandoori din: zeama de lamaie, boia dulce, ceapa rosie, copane de pui, ulei vegetal, iaurt, ghimbir, usturoi, garam masala, chimion, pudra de chili si curcuma. Ingrediente:  zeama de la 2 lamai 4 lingurite de boia dulce 2 cepe rosii, tocate fin 16 copane de pui fara piele ulei vegetal pentru…
Read more »

Cum se prepara Orecchiete cu Broccoli – Jamie Oliver (video)

7 November 2011
Cum se prepara Orecchiete cu Broccoli – Jamie Oliver (video)Jamie Oliver:
Read more »

Barcute cu pui si rosii

7 November 2011
Barcute cu pui si rosiiO reteta delicioasa de barcute cu pui si rosii din: vinete, piept de pui, rosii cherry, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume sau de pui, oregano, patrunjel verde, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete lunguiete 500 g piept de pui 8-10 rosii cherry 1 ceapa alba mare 3 catei de…
Read more »

Pilaf cu mazăre

7 November 2011
Pilaf cu mazăreO reteta delicioasa de pilaf cu mazare din: orez basmati, ulei vegetal, seminte de chimion, usturoi, ceapa, ardei iute, frunze de dafin, supa de legume si mazare. Ingrediente: 500g de orez basmati 6 linguri de ulei vegetal 2  linguriţe seminţe de chimion 8 căţei de usturoi 3  cepe, tocate 3 ardei iuţi verzi, secţionaţi pe…
Read more »

Frigărui de porc cu dovlecei

7 November 2011
Frigărui de porc cu dovleceiSe înmoaie în apă rece 8 ţepuşe de lemn. 600 g muşchi de porc se taie cuburi de cca 4 cm. Se curăţă 1 dovlecel italian verde şi 1 dovlecel italian galben: se taie felii groase de cca 1,5 cm. Se spală 250 g roşii cherry. Se curăţă de cotoare şi seminţe 1 ardei gras…
Read more »

Cum se prepara Frigarui de pui Satay – Jamie Oliver (video)

7 November 2011
Cum se prepara Frigarui de pui Satay – Jamie Oliver (video)In mai putin de 30 de minute, Jamie pregateste un meniu complet: frigarui de pui cu sos satay, salata de taitei cu alune caju caramelizate si seminte de susan si un platou cu fructe cu zahar mentolat facut in casa si iaurt de cocos.
Read more »

Buchetele pane

7 November 2011
Buchetele paneO reteta delicioasa de buchetele pane din: conopida, oua, faina, apa minerala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida alba si deasa 3 oua 200 g faina 1 pahar apa minerala ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Desfaci conopida bucheţe­le, le speli sub jet de apă rece şi le laşi în apă…
Read more »

Tarta de gutui

7 November 2011
Tarta de gutuiO reteta delicioasa de tarta de gutui din: gutui, zahar fin, coaja de lamaie, zeama de lamaie, scortisoara, amidon, unt, faina, migdale, oua, galbenus, fulgi de ovaz si unt. Ingrediente: 1 kg gutui, curatate de samburi si tocate grosier 175 g de zahar fin coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita de…
Read more »

Cocktail Crazy Wonder

7 November 2011
Cocktail Crazy WonderO reteta simpla de Cocktail Crazy Wonder  din: lichior de kiwi, suc de ananas, lichior de nuca de cocos si kiwi. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 2 cl suc de ananas 1 cl lichior de nuca de cocos o felie de kiwi   Mod de preparare: Mixam bine lichiorurile si sucul de fructe in…
Read more »

Brioşe cu cremă espresso

7 November 2011
Brioşe cu cremă espressoO reteta delicioasa de briose cu crema espresso din: oua, zahar, unt, zahar vanilat, praf de copt, faina, lichior de oua, ciocolata rasa, lapte, cafea, budinca de ciocolata si unt. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 150 g unt 1 plic zahăr vanilat 1/2 plic praf de copt 180 g făină 100 ml lichior de…
Read more »

Pui la cuptor cu verdeata si sare de mare

7 November 2011
Pui la cuptor cu verdeata si sare de mareSe încinge cuptorul la 200 °C. Se spală şi se şterg 2  pui (a cca 1,2 kg). Se rup frunzuliţele de la 1/2 legătură oregano; jumătate de cantitate se strecoară cu grijă sub pielea puiului. Se amestecă 4 linguri ulei cu sare, piper şi boia; se unge puiul cu acest amestec. Se spală 500 g…
Read more »

Tocanita de miel cu usturoi

7 November 2011
Tocanita de miel cu usturoiO reteta delicioasa de tocanita de miel cu usturoi din: cotlete de miel, oregano, ardei gras, cartofi, usturoi, ceapa, otet alb, ulei de masline, vin alb sau rosu, jeleu de coacaze rosii. Ingrediente: 4×150 cotlete de miel sau 800 g carne de miel taiata bucati 1 lingurita oregano 2 bucati ardei gras 1 kg cartofi,…
Read more »

Deserturi delicioase: Tort Tiramisu

7 November 2011
Deserturi delicioase: Tort TiramisuO reteta delicioasa de tort tiramisu din: oua, zahar, praf de copt, foi de gelatina, oua, zahar pudra, mascarpone, cafea, amaretto si cacao. Ingrediente:  5 oua 125 g zahar 1 lingurita praf de copt crema: 3 foi de gelatina 3 oua 80 g zahar pudra 250 g mascarpone 1 plic zahar vanilat 100 ml cafea…
Read more »

Mancare cu linte si crenvursti

7 November 2011
Mancare cu linte si crenvurstiO reteta de mancare de linte cu crenvursti din: linte, telina, morcovi, cartofi rosii, ceapa, foi de dafin, unt, faina, sare, piper, otet de vin alb si crenvursti. Ingrediente: 250 g linte cu bob mare 1 radacina de telina 2 morcovi 3 cartofi rosii 1 ceapa 2 foi de dafin 2 linguri unt 2 linguri…
Read more »

Cheesecake cu citrice

7 November 2011
Cheesecake cu citriceO reteta delicioasa de Cheesecake cu citrice din: unt, biscuiti, foi de gelatina, coaja de portocala, suc de portocale, coaja de lamaie, mascarpone, branza ricotta, zahar tos, portocale si lichior de portocale Ingrediente: 50 g unt 200 g biscuiti digestivi cu ciocolata, zdrobiti 4 foi de gelatina coaja rasa de la 1 portocala si 50…
Read more »

Reteta zilei: Oua umplute cu smantana

7 November 2011
Oua_umplute_cu_smantana_09O reteta simpla si delicioasa perfecta pentru un aperitiv delicios de oua umplute cu smantana din: oua, pateu, smantana, masline, ardei morcov, mustar, marar, sare si piper. Ingrediente: 8-10 oua o cutie pateu o cana smantana masline 1 ardei 1 morcov mustar o legatura de marar sare piper   Mod de preparare: Ouale se fierb…
Read more »

Icre din gris

7 November 2011
Icre din grisO reteta simpla si delicioasa de icre din gris din: gris, galbenus, ceapa, zeama de lamaie, masline, ulei, pasta de tomate si sare. Ingrediente: 100 g gris 1 galbenus 1 ceapa mare 2 lingurite zeama de lamaie 10 masline fara samburi 2 linguri ulei 1 varf de cutit pasta tomate sare   Mod de preparare:…

Salata de castane cu verdeata

7 November 2011
Salata de castane cu verdeataTopeste 25 g unt intr-o tigaie, adauga 800 g varza (salata sau spanac), tocata marunt si 200 g castane fierte, taiate grosier. Adauga 5 linguri cidru si asezoneaza, apoi mareste flacara pana cand cidru se evapora. Salata de castane cu verdeata Pofta buna!
Read more »

Tocanita de purcel cu masline

7 November 2011
Tocanita de purcel cu maslineO reteta delicioasa de tocanita de purcel cu masline din: muschi file de porc, ardei grasi, boabe de naut, masline negre, masline verzi, ulei, bulion, supa, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 400 muschi file de porc 2 ardei grasi rosii 1 conserva boabe de naut 100 g masline negre fara samburi 100 g masline…
Read more »

Cocktail Caribbean Blue

7 November 2011
Cocktail Caribbean BlueO reteta simpla de Cocktail Carribbean Blue din: curacao, distilat de grau, zeama de lamaie si suc de grepfrut. Ingrediente: 2 cl Curacao albastru 3 cl distilat de grau 1 cl zeama de lamaie suc de grepfrut   Mod de preparare: Se pun cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, se toarna deasupra Curacao-ul,…
Read more »

Retete delicioase: Rulada cu ciuperci

7 November 2011
Retete delicioase: Rulada cu ciuperciO reteta delicioasa de rulada de ciuperci, unt, cimbru, migdale, ou, pulpa de porc, ardei rosi, dovlecel, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci champignon 50 g unt 4 crenguţe cimbru 150 g migdale feliate 1ou 600 g pulpa de porc 2 ardei rosi 1 dovlecel 1 ceapa alba 1…
Read more »

Cum se prepara pui cu Curry (video)

7 November 2011
Cum se prepara pui cu Curry (video)O reteta video despre cum se prepara pui cu curry, un preparat Indian aromat,picant, rapid si delicios. Serviti-l cu orez si il veti gasi minunat. Ingrediente: Chicken – 2.5lb, washed and cut to bite size Masala for Grinding: Cinnamon – 1.5″ Cloves – 4 Green Cardamom – 3 Dry Red Chili – 7-8 or to…
Read more »

Piept de pui cu sos de cascaval

7 November 2011
Piept de pui cu sos de cascavalO reteta gustoasa de piept de pui cu sos de cascaval, lapte, amidon, unt, cascaval, nucsoara, ciuperci, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui mare Ingrediente sos: 500 ml lapte 2 linguri amidon alimentar 2 linguri unt 150 g caşcaval 1 praf nucşoară 150 g ciuperci de pădure conservate sare piper Mod de preparare: Pieptul…
Read more »

Ciorbe si borsuri: Bors de miel cu smantana

7 November 2011
Ciorbe si borsuri: Bors de miel cu smantanaO reteta gustoasa de bors de miel cu smantana, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa verde, rosii, leustean, sare, galbenusuri. Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1 telină 2 legături ceapă verde 200 fi roşii din conservă 500 ml borş 1 legătură leuştean sare 3 gălbenuşuri 200 g smântână Mod…
Read more »

Tort cu crema de caramel

7 November 2011
Tort cu crema de caramelO reteta delicioasa de tort cu crema de caramel, oua, zahar, faina, cacao, nuca, lapte, amidon, frisca, gelatina, esenta de migdale. Ingrediente blat: 8 oua 8 linguri de zahar 5 linguri faina 2 linguri cacao 2 linguri nuca macinata Ingrediente crema: 10 linguri zahăr 200 ml lapte 3 gălbenuşuri 2 linguri amidon 250 ml friscă…
Read more »

Fursecuri cu alune de padure

7 November 2011
Fursecuri cu alune de padureO reteta delicioasa de fursecuri cu alune de padure, faina, unt, ou, zahar pudra, praf de copt, zahar vanilat, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g făină 150 alune de pădure nesărate 100 g unt 1ou 100 g zahăr pudră 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat Ingrediente bezea: 1 albuş 1 lingură…
Read more »

Supa-Crema cu costita afumata

7 November 2011
Supa-Crema cu costita afumataO reteta delicioasa de supa- crema cu costita afumata, ceapa, ardei gras, telina, mazare, radacina de patrunjel, morcov, tarhon uscat, patrunjel verde, ulei, sare. Ingrediente: 200 g costită afumată 2 cepe 2 ardei graşi verzi 1 telină 100 g mazăre congelată 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 1 linguriţă tarhon uscat 1 lingură pătrunjel verde…
Read more »

Piept de pui in stil italian

7 November 2011
Piept de pui in stil italianO reteta gustoasa de piept de pui cu: ceapa, rosii, curry, zahar brun, ardei iute, usturoi, seminte de chimion, ulei, patrunjel, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 ceapa 8 roşii 2 linguriţe pulbere de curry 1 lingură zahăr brun 1 ardei iute tăiat mărunt 1 căţel de usturoi 1 linguriţă seminţe…
Read more »

Rulouri de macrou marinat

7 November 2011
Rulouri de macrou marinatO reteta delicioasa de rulouri de macrou marinat cu apa, ulei, otet, foi de dafin, piper boabe, usturoi, lamaie, sare, castraveti murati, galbiori, ceapa rosie, salvie, ceapa verde. Ingrediente: 1 kg macrou Ingrediente sos: 2 căni apă 100 ml ulei 1 cană otet foi de dafin piper boabe 3-4 căţei de usturoi 1 lămâie sare…
Read more »

Cod pane cu ceapa caramelizata

7 November 2011
Cod pane cu ceapa caramelizataO reteta delicioasa de cod pane cu ceapa caramelizata, ceapa, oua, bere, faina, zahar, ulei, sare. Ingrediente: 4 bucăti de cod 2 cepe 3 ouă 150 ml bere 4 linguri făină 1 lingură zahăr ulei pentru prăjit sare Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spa­lă, se pudrează cu pu­ţină sare şi piper şi se…
Read more »

Pastrav umplut cu legume

7 November 2011
Pastrav umplut cu legumeO reteta gustoasa de pastrav umplut cu orez, ceapa verde, usturoi, ulei, faina, sofran, sare, morcovi, pastarnac, ulei, lamaie, seminte de floarea soarelui decojite. Ingrediente: 2 pastravi 4 linguri orez 2 fire ceapă verde 3 căţei usturoi 2 linguri, ulei 2 linguri făină 1 vârf lingurita de sofran sare Ingrediente garnitura: 2 morcovi 2 rădăcini…
Read more »

Tarta cu portocale

7 November 2011
Tarta cu portocaleO reteta delicioasa de tarta cu portocale, faina, unt, ou, apa, sare,  mascarpone, zahar pudra, gelatina rosie. Ingrediente: 200 g faina 125 g unt 1 gălbenuş 2 linguri apă sare Ingrediente crema: 250 g mascarpone 6 portocale 6 linguri zahăr pudră 1 plic gelatină roşie Mod de preparare: Făina se pune într-un bol, se adaugă…
Read more »

Fond de miel

7 November 2011
Fond de mielCa bază pentru sosuri şi supe, se poate folosi aşa-numitul fond de miel, o supă concentrată preparată din oase de miel, legume, bulion, mirodenii şi vin roşu. Prin fierbere, fondul capătă o intensitate specială.
Read more »

Cum se prepară / Retete video

6 November 2011
Cum se prepară / Retete videoCum se prepara ciuperci toast O reteta video despre cum se prepara ciuperci toast. Un mic dejun sanatos, delicios si rapid din ciuperci,ceapa si ardei gras usor prajite care poate fi servit pe paine prajita. Cum se prepara Sos Mornay O reteta video usoara si rapida, deliciosa si gustoasa despre cum se prepara sosul mornay.…
Read more »

Ciocanele de pui cu cartofi

6 November 2011
Ciocanele de pui cu cartofiO reteta delicioasa de ciocanele de pui, lamaie, mere, ulei de masline, vin alb sec, cartofi, ceapa, paine, ou, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, menta, sare, piper. Ingrediente: 3 ciocănele de pui mari 1 lămâie 2 mere 4 linguri ulei de măsline 1 pahar de vin alb sec 2 cartofi mari 1 ceapă 2 felii…
Read more »

Deserturi delicioase: Prajitura cu fructe

6 November 2011
Deserturi delicioase: Prajitura cu fructeO reteta gustoasa de prajitura cu fructe din: oua, apa, zahar, faina, zahar vanilat, visine. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri apă caldă 300 g zahăr 350 g făină 1 pliculeţ zahăr vanilat 250 g vişine (congelate sau din compot) 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor Mod de preparare: Se bat albuşurile…
Read more »

Miel în sos de ceapă cu garnitura de dovlecei si cartofi

6 November 2011
Miel în sos de ceapă cu garnitura de dovlecei si cartofiO reteta delicioasa de miel in sos de ceapa cu garnitura de dovlecei si cartofi din: pulpe de miel, vin alb, ceapa verde, pasta de rosii, usturoi verde, sare, piper, dovlecei si cartofi.  Ingrediente: 2 pulpe de miel 200 ml vin alb 2 legaturi ceapa verde 125 g pasta pasta de rosii 2 legaturi de…
Read more »

Cartofi crocanţi cu chilii şi usturoi

6 November 2011
Cartofi crocanţi cu chilii şi usturoiIncinge cuptorul la 7/ 220 G. Fierbe 1,2 kg cartofi in apă clocotită, usor sărată, timp de 15 min, până se înmoaie. Scurge-i si pune-i pe o tavă de copt. Zdrobeste-i uţor cu o furculiţă, presară 1 ardei rosu iute si 2 căţei de usturoi, tăiaţi rondele, asezonează si stropeste cu 3 linguri ulei. Coace…
Read more »

Omletă cu de toate

6 November 2011
Omletă cu de toateO reteta delicioasa de omleta cu de toate din: oua, ardei rosu, ardei verde, masline, rosie, sare, piper, busuioc, plante aromatice, amstec picant, kaizer, carnacior, patrunjel verde, ulei de masline si branza. Ingrediente: 4 oua 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde cateva masline 1/2 rosie sare piper busuioc plante aromatice amestec picant 2 felii kaizer…
Read more »

Supe si ciorbe: Supă de peşte cu orez

6 November 2011
Supe si ciorbe: Supă de peşte cu orezO reteta simpla si delicioasa de supa de peste cu orez din: orez, file de peste, unt, rosie, zucchini, hasmatuchi, lamaie, zeama de peste, sare si piper. Ingrediente: 100 g orez 250 g file de peşte 25 g unt 1 roşie 1/2 zucchini de mărime mijlocie 3-4 frunze de hasmaţuchi 1 lămâie 1 l zeamă…
Read more »

Fazan copt in vas de lut

6 November 2011
Fazan copt in vas de lutO reteta delicioasa de fazan copt in vas de lut din: fazani, faina, sare, piper, ulei vegetal, kaizer afumat, salate, morcovi, pastarnac, usturoi, cimbru, maghiran, frunze de dafin, vin sau sherry, vin rosu, supa de pui si zahar. Ingrediente: 2 fazani, legati 1 lingura de faina normala, asezonata cu sare si piper 50 ml de…
Read more »

Cocktail Green Summer

6 November 2011
Cocktail Green SummerO reteta simpla de Cocktail Green Summer din: lichior de banane verzi, suc de ananas, bitter lomn, carambola si cirese. Ingrediente: 4 cl lichior de banane verzi 4 cl suc de ananas Bitter Lemon o felie de carambola cirese   Mod de preparare: Turnam lichiorul si sucul de fructe in paharul pentru bauturi lungi, peste…
Read more »

Reteta zilei: Tocanita de vitel

6 November 2011
Reteta zilei: Tocanita de vitelO reteta delicioasa de tocana de vitel din: ceafa de vitel, frunze de telina, ardei capia, ceapa, patrunjel, pastarnac, usturoi, patrunjel, boia dulce, foi de dafin, bulion si sare.  Ingrediente: 4 bucati ceafa de vitel frunze de telina 2 ardei capia 1 ardei galben 3 cepe 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac 1 capatana usturoi…
Read more »

Cum se prepara ciuperci toast (video)

6 November 2011
Cum se prepara ciuperci toast (video)O reteta video despre cum se prepara ciuperci toast. Un mic dejun sanatos, delicios si rapid din ciuperci,ceapa si ardei gras usor prajite care poate fi servit pe paine prajita. Ingrediente: Oil – 1 Tbsp Mustard Seeds – 1/2 tsp Curry Leaves – 1 sprig Onion – 1/2 medium, chopped Salt – to taste Mushrooms…
Read more »

Sos de paine

6 November 2011
Sos de paineO reteta simpla si delicioasa de sos de paine din: lapte integral, ceapa, boabe de piper, frunza de dafin, paine alba, unt sarat si nucsoara. Ingrediente: 600 ml lapte integral 1 ceapa curatata, intreaga, in care s-au infipt 3 cuisoare 6 boabe de piper 1 frunza de dafin 8 felii de paine alba veche, fara…
Read more »

Friptura de porc in crusta, cu sos de cidru

6 November 2011
Friptura de porc in crusta, cu sos de cidruO reteta delicioasa de friptura de porc in crusta cu sos de cidru din: burta de porc, boabe de piper, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare de mare, supa vegetala sau de porc, cidru si faina. Ingrediente: 1,8 kg burta de porc, crestata 2 lingurite boabe de piper, zdrobite 1 ceapa, taiata rondele 6 catei…
Read more »

Tocanita cu fasole boabe

6 November 2011
Tocanita cu fasole boabeO reteta delicioasa de tocanita cu fasole boabe din: conopida, morcovi, fasole boabe, naut, ceapa, patrunjel, telina, ulei de masline, supa de legume, zeama de lamaie, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida potrivita 2 morcovi mari 200 g fasole boabe alba fiarta separat (sau din conserva) 100 g naut din conserva 1 ceapa…
Read more »

Placinta cu verdeturi

6 November 2011
Placinta cu verdeturiO reteta delicioasa de placinta cu verdeturi din: unt, faina, praf de mustar, branza cheddar, cartofi, broccoli, conopida, mazare si ceapa. Ingrediente: 50 g unt 50 g faina 2 lingurite praf de mustar 600 ml lapte 200 g branza maturata Cheddar rasa 2 cartofi mari, taiati rondele inflorescentele de la o capatana de broccoli inflorescentele…
Read more »

Tort de ciocolata cu glazura

6 November 2011
Tort de ciocolata cu glazuraO reteta delicioasa de tort de ciocolata, faina, oua, zahar, miez de nuca, cacao, unt, zahar vanilat, sare, ciocolata neagra, smatana dulce, ness. Ingrediente blat: 200 g făină 6 ouă 150 g zahăr 150 g miez de nucă zdrobit 3 linguri pudră de cacao 50 g unt 1 pachetel zahăr vanilat 1 praf de sare…
Read more »

Cum se prepara Sos Mornay (video)

5 November 2011
Cum se prepara Sos Mornay (video)O reteta video usoara si rapida, deliciosa si gustoasa despre cum se prepara sosul mornay. Acest preparat il puteti pregati usor acasa si il puteti folosi mai multe zile daca il tineti la frigider. Cum se prepara Sos Mornay

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu