luni, 8 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #51


Retete de Paste:

Sos de friptura

21 December 2011
Intr-un vas, toarnă zeama din tavă şi adaugă 600 ml supă de legume si 2 linguri bulion. Fierbe 2-3 minute ţi apoi strecoară prin sită fină. Pune din nou pe foc. Amestecă 1 lingură de unt cu 1 lingură făină si dizolvă în sos, pe foc, amestecând până când se îngroasă.    
Read more »

Minispirale

21 December 2011
MinispiraleO reteta delicioasa de minispirale din: faina, zahar, unt, oua, cacao, lapte, esenta de rom, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g zahar 300 g unt 2 oua 1 lingura cu varf de cacao 1 lingura cu lapte esenta de rom esenta de vanilie sare   Mod de preparare: Freacă untul…
Read more »

Escalop de porc cu vin alb si lamaie

21 December 2011
Escalop de porc cu vin alb si lamaieO reteta delicioasa de escalop de porc cu vin alb din: snitel de porc, suc de lamaie, vin alb, faina, rosii cherry, ceapa, usturoi, supa de legume, unt, salvie, sare si piper. Ingrediente: snitel porc feliat 800 g suc de lamâie 110 ml vin alb 60 ml faina 30 g rosii cherry 80 g ceapa…
Read more »

Fursecuri de Craciun

21 December 2011
Fursecuri de CraciunO reteta simpla si delicioasa de fursecuri de Craciun din: unt, zahar pudra, smantana, faina, zahar vanilat si esenta de vanilie. Ingrediente: 1 pachet de unt jumatate pahar cu zahar pudra 2 galbenusuri de ou 2 linguri de smantana 3 pahare de faina 1 plic zahar vanilat esenta de vanilie   Mod de preparare: Se…
Read more »

Gofre cu ciocolată şi chili

21 December 2011
Gofre cu ciocolată şi chiliO reteta delicioasa de gofre cu ciocolata si chili din: faina, unt, zahar pudra, lapte dulce, oua, ciocolata neagra, pudra de boia iute, sare, praf de copt si sos de ciocolata. Ingrediente: 250 g făină 80 g unt 50 g zahăr pudră 500 ml lapte dulce 3 ouă 200 g ciocolată neagră un sfert de…
Read more »

Curry cu carne de porc

21 December 2011
Curry cu carne de porcO reteta delicioasa de curry cu carne de porc din: pulpa de porc, ceapa, rosii, ardei gras, ananas, usturoi, ghimbir, ulei, curry, sare si piper. Ingrediente: pulpa de porc dezosata degresata 840 g ceapa 60 g rosii 80 g ardei gras 40 g ananas din conserva 120 g usturoi 3-4 catei ghimbir 10 g ulei…
Read more »

Patratele cu alune

21 December 2011
Patratele cu aluneO reteta de patratele cu alune din: ciocolata alba de menaj, ulei, zahar, faina, oua, bicarbonat, vanilie, scortisoara, cocos, nuci zdrobite, gem de caise, alune de padure, ciocolata alba, ciocolata neagra, lapte si unt. Ingrediente: 400 g ciocolata alba de menaj 150 ml ulei 2 cani zahar 2 cani faina 5 oua 1-1/2 lingurita bicarbonat…
Read more »

Retete traditionale de Craciun

21 December 2011
Retete traditionale de CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete traditionale de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete traditionale de Craciun. Cotlet de porc file cu vinete si chorizo O reteta delicioasa…
Read more »

Cozonac austriac

20 December 2011
Cozonac austriacO reteta delicioasa de cozonac austriac din: faina, zahar, drojdie de bere, lapte, unt, martipan, stafide, fructe uscate, nuca, rahat, nucsoara, sare, esenta de migdale, vanilie si zahar pudra. Ingrediente: 100 g faina 200 g zahar 100 g drojdie de bere 500 ml lapte cald 400 g unt 400 g martipan 200 g stafide 200…
Read more »

Bomboane cu alcool

20 December 2011
Bomboane cu alcoolO reteta simpla si delicioasa de bomboane cu alcool din: biscuiti, nuca, unt, zahar, cacao, esenta de rom, visine si nuca de cocos. Ingrediente: 250 g biscuiti simplu 100 g nuca macinata (ori alune nesarate) 50 g unt 100 g zahar 25 g cacao esenta de rom visine din visinata nuca de cocos   Mod…
Read more »

Cotlet de porc file cu vinete si chorizo

20 December 2011
Cotlet de porc file cu vinete si chorizoO reteta delicioasa de cotlet de porc file cu vinete si chorizo din: cotlet de porc, chorizo, vinete, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel verde, ulei de masline, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: cotlet întreg de porc 1100 g chorizo 120 g vinete 700 g ceapa 100 g usturoi 10 g rosii 120 g patrunjel verde 10…
Read more »

Retete de cozonaci pentru Craciun

20 December 2011
Retete de cozonaci pentru CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete de cozonaci pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete de cozonaci pentru Craciun. Cu nuca, stafide, scortisoara, rahat, mac sau ciocolata, cozonacul…
Read more »

Spaghete cu masline

20 December 2011
Spaghete cu maslineO reteta delicioasa de spaghete cu : rosii, ardei capia, capere, masline, busuioc verde, cimbru verde, sare, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 400 g spaghete 6 roşii 2-3 ardei capia 100g capere 300 g măsline busuioc verde cimbru verde şi uscat sare piper negru măcinat 2-3 căţei usturoi ulei de măsline Mod de preparare: Se…
Read more »

Tort cu portocale şi ciocolată

20 December 2011
Tort cu portocale şi ciocolatăO reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, unt, faina, nuca, portocala, zahra vanilat, sare, ciocolata, lichior, cafea, lapte. Ingrediente blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri unt 6 linguri făină 4 linguri nucă măcinată coajă de portocală un plic zahăr vanilat un praf sare Ingrediente crema: 300 g ciocolată cu lapte sau amăruie…
Read more »

Cotlet de porc pane cu roquefort

20 December 2011
Cotlet de porc pane cu roquefortO reteta delicioasa de Cotlet de porc pane cu roquefort din: cotlet de porc, faina, amidon, ulei, unt, mustar, branza roquefort, smantana, patrunjel verde, oregano, sare si piper. Ingrediente: cotlet porc cu os feliat 1200 g faina 250 g amidon 50 g ulei 40 ml unt 40 g mustar 80 g brânza Roquefort 200 g…
Read more »

Pastravi cu bere

20 December 2011
Pastravi cu bereO reteta delicioasa de pastravi cu bere din: pastravi, lamaie, ceapa, faina, foi de dafin, bere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 1 lamaie intreaga 2 cepe mijlocii (alba si rosie) faina 2 foi de dafin 1/2 l bere 2 linguri ulei piper sare   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli în apă…
Read more »

Cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar

20 December 2011
Cotlet de porc la tigaie cu sos de mustarO reteta delicioasa de cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar din: cotlet de porc, unt, smantana, fond de vita, mustar, sare si piper. Ingrediente: cotlet de porc fara os 800 g unt 50 g smântâna lichida 60 ml fond de vita 130 ml mustar 30 g sare si piper dupa gust  …
Read more »

Stelute de Craciun

20 December 2011
Stelute de CraciunO reteta delicioasa de stelute de Craciun din: faina, unt, zahar pudra, ou, nuca, nucsoara, zahar pudra, zeama de lamaie, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 100 g faina 200 g unt 150 g zahar pudra 1 ou 100 g nuca 1 lingura cu nucsoara pentru glazura: 170 g zahar pudra 2 linguri cu zeama…
Read more »

Vinete imbracate in aluat de clatite

20 December 2011
Vinete imbracate in aluat de clatiteO reteta delicioasa de vinete imbracate in aluat de clatite din: vinete, oua, lapte, apa minerala, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 vinete mai mari 2 oua 1 ceasca de lapte 1 ceasca de apa minerala faina sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli vinetele şi le tai în rondele groase…
Read more »

Spirale cu scortisoară

20 December 2011
Spirale cu scortisoarăO reteta delicioasa de spirale cu scortisoara din: lapte, drojdie, zahar, oua, ulei, praf de copt, faina, zahar, apa si scortisoara. Ingrediente: 300 ml lapte caldut 25 g drojdie 100 g zahar 2 oua 200 ml ulei 1 lingurita praf de copt faina cat e necesara pentru un aluat potrivit de tare (600-900g) siropul: 200…
Read more »

Cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata (video)

20 December 2011
Cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata (video)O reteta video despre cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata. Un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos din foarte putine ingrediente. Cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata
Read more »

Cotlet de porc cu pere si otet

20 December 2011
Cotlet de porc cu pere si otetO reteta delicioasa de cotlet de porc cu pere si otet din: cotlet de porc, slanina, sorici, pere, otet, unt, ulei, chimen, coriandru, sare si piper. Ingrediente: cotlet de porc cu os slanina si sorici 920 g pere din conserva 300 g otet 20 ml unt 15 g ulei 40 ml chimen, coriandru, sare si…
Read more »

Prajitura cu banane si frisca

20 December 2011
Prajitura cu banane si friscaO reteta delicioasa de prajitura cu banane din: oua, zahar, faina, zeama de lamaie, zahar vanilat, sare, mascarpone, frisca, banane si cacao. Ingrediente: 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lingura zeama de lamaie 1 lingurita zahar vanilat sare garnitura: 350 mascarpone 350 ml frisca 6 banane 3 linguri cacao   Mod de…
Read more »

Muşchi de porc cu portocale

20 December 2011
Muşchi de porc cu portocaleO reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, piper negre, usturoi, unt, ulei, vin alb dulce, portocale, cimbru uscat, oregano verde, patrunjel. Ingrediente: o bucată muşchi de porc sare grunjoasa piper negru şi măcinat 8-10 căţei usturoi 100 g unt 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui 200 ml vin alb dulce 4-6 portocale cimbru uscat…
Read more »

Coaste de porc in stil hawaian

20 December 2011
Coaste de porc in stil hawaianO reteta delicioasa de coaste de porc in stil hawaian din: coaste de porc, otet, ketchup, sos de soia, piure de ananas, zahar brun, amidon, sare si ghimbir. Ingrediente: coaste de porc 900 g otet 60 ml ketchup 125 g sos de soia 30 ml piure de ananas 120 g zahar brun 45 g amidon…
Read more »

Banuti aromati

20 December 2011
Banuti aromatiO reteta delicioasa de banuti aromati din: faina, miere, zahar pudra, oua, scortisoara, bicarbonat, suc de lamaie si cuisoare. Ingrediente: 500 g faina 9 linguri cu miere 200 g zahar pudra 2 oua 1 lingurita cu scortisoara 1 lingurita cu bicarbonat 1 lingurita cu suc de lamaie 1-2 cuisoare   Mod de preparare: Intr-un vas,…
Read more »

Ceafa la cuptor cu prune uscate si mere

20 December 2011
Ceafa la cuptor cu prune uscate si mereO reteta delicioasa de ceafa la cuptor cu prune uscate si mere din: ceapa de porc, prune afumate, vin alb, ulei de masline, unt, mere, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc 800 g prune afumate 200 g vin alb 200 ml ulei de masline 30ml unt 20 g mere 240 g sare si piper…
Read more »

Cocktail Orange Tropic

20 December 2011
Cocktail Orange TropicO reteta simpla de Cocktail Orange Tropic din: suc de portocale, zeama de lamaie, rom brun, sirop de grenadine, marachino, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl suc de portocale proaspat procesat 1 cl zeama proaspata de lamaie 2 cl rom brun 1 lingurita de siropd e grenadine 1 lingurita de Maraschino jumatate de felie de…
Read more »

Prăjitură vanilată

20 December 2011
Prăjitură vanilatăO reteta delicioasa de prajitura vanilata cu: oua, cacao, faina, zahar, lapte, amidon, unt, ciocolata alba. Ingrediente: 6 ouă 3 linguri cu cacao 230 g făina 230 g zahăr Ingrediente crema: 500 ml lapte 50 g amidon 125 g unt 2 linguri cu zahăr 75 g zahăr pudră 100 g ciocolată albă Mod de preparare:…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu carnati

20 December 2011
Reteta zilei: Cotlete de porc cu carnatiO reteta delicioasa de cotlete de porc cu carnati din: cotlete de porc, carnati oltenesti, apa, malai, vin alb, amidon, cuisor, zahar, faina, scortisoara, boia iute, maghiran, cimbru, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 carnati oltenesti 1 ceasca apa 1 cana malai 1 cana vin alb 1 lingurita amidon 1 cuisor…
Read more »

Fursecuri bicolore

20 December 2011
Fursecuri bicoloreO reteta delicioasa de fursecuri bicolore din: unt, zahar brun, zahar, praf de copt, bicarbonat, faina, oua, ciocolata, cacao, alune si esenta de vanilie. Ingrediente: 230 g unt 160 g zahar brun 150 g zahar 4 lingurite cu praf de copt 1 lingurita cu bicarbonat 420 g faina 2 oua 100 g ciocolata 2 linguri…
Read more »

10 Retete cu carne de porc pentru Craciun

20 December 2011
10 Retete cu carne de porc pentru CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de 10 Retete cu carne de porc pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate 10 Retete cu carne de porc pentru Craciun. Ceafa de porc…
Read more »

Unt cu verdeturi

20 December 2011
Unt cu verdeturiO reteta delicioasa de unt cu verdeturi, unt, usturoi, marar, patrunjel, piper. Ingrediente: 200 g unt 2 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel piper   Mod de preparare: Spală verdeaţa şi las-o să, se zvânte. Tai-o cât poţi de mărunt. Separat, freacă untul până scoţi Adaugă usturoiul zdro­bit, un praf…

Ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc

20 December 2011
Ceafa de porc cu fructe de padure si busuiocO reteta delicioasa de ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc din: ceafa de porc, fructe de padure, otet de mere, ulei de masline, ceapa, busuioc, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc fara os, feliata 720 g fructe de padure 120 g otet de mere 160 ml ulei de masline 40 ml…
Read more »

Guguluf cu piept de pui

20 December 2011
Guguluf cu piept de puiO reteta delicioasa de guguluf cu piept de pui, pulpa de porc, lapte, oua, gris, ceapa, usturoi, patrunjel, piper, sare, paine, sunca de praga. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g pulpă de porc 200 ml lapte 5 ouă 2 linguri cu griş 1 ceapă 4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel piper…
Read more »

Ruladă de pui

20 December 2011
Ruladă de puiO reteta delicioasa de rulada de pui, praz, ulei de masline, vin alb, capere, tom, piper, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 fir de praz 3 linguri cu ulei de măsline 150 ml vin alb 2 linguri cu capere 130 g ton în ulei piper sare   Mod de preparare: Taie pieptul de pui…
Read more »

Salata de cartofi in sos

20 December 2011
Salata de cartofi in sosO reteta delicioasa de slata de cartofi, telemea, marar, sare, piper negru, smantana, zeama de lamaie. Ingrediente: 8 cartofi cu coaja roşie 200 g telemea o legătură marar sare grunjoasă piper negru măcinat 200 g smântână zeama de la o lămâie Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă cu sare, apoi se scot şi…
Read more »

Prajitura de Anul Nou

20 December 2011
Prajitura de Anul NouO reteta delicioasa de prajitura de Anul Nou din: oua, zahar, faina, scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamon, migdale sau nuci, coaja de lamaie, coaja de portocale, ciocolata, esenta de vanilie, albus, zahar praf si zahar tos. Ingrediente: 3 oua 200 g zahar 125 g faina 1 lingurita scortisoara 1/4 lingurita cuisoare sfaramate 1/4 lingurita nucsoara rasa…
Read more »

Ceafa de porc cu sos de soia si salata de castraveti

20 December 2011
Ceafa de porc cu sos de soia si salata de castravetiO reteta delicioasa de ceafa de porc cu sos de soia si salata de castraveti din: ceafa de porc, zahar, sos de soia, castraveti, usturoi, ardei iute, alune, rosii cherry, ardei gras, ulei, suc de lamaie, sare, piper, anason si ulei de susan. Ingrediente: ceafa porc cu os, feliata 880 g zahar 80 g sos…
Read more »

Biscuiti cu anason

20 December 2011
Biscuiti cu anasonO reteta delicioasa de biscuiti cu anason din: faina, margarina, galbenusuri, zahar vanilat, anason si suc de lamaie. Ingrediente: 350 g faina 200 g margarina 2 galbenusuri mari (sau 3 mai mici) 1 pliculet cu zahar vanilat 75 g zahar pudra 1/2 lingurita cu anason praf pentru bezea: 2 albusuri (sau 3, daca ouale sunt…
Read more »

Carnati de porc in aluat

20 December 2011
Carnati de porc in aluatO reteta simpla si delicioasa de carnati de porc in aluat din: carnati de porc, mustar, ou si aluat foitaj. Ingrediente: carnati de porc 650 g mustar 80 g ou 1 buc. aluat foietaj 400g   Mod de preparare: Cârnatii se gatesc pe gratar pe toate partile timp de 2 minute Se lasa sa se…
Read more »

Briose cu sos de ciocolata

20 December 2011
Briose cu sos de ciocolataO reteta delicioasa de briose cu sos de ciocolata din: ou, unt, faina, praf de copt, zahar, ciocolata cu lapte, lapte batut, esenta de rom si frisca. Ingrediente: 1 ou 125 g unt 280 g faina 1 pliculet cu praf de copt 100 g zahar 100 g ciocolata cu lapte 250 ml lapte batut pentru…
Read more »

Retete din Carne de Porc pentru Craciun

20 December 2011
Retete din Carne de Porc pentru CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete din Carne de Porc pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete din Carne de Porc pentru Craciun. Carnati de porc la gratar…
Read more »

Negresă cu ghimbir

19 December 2011
Negresă cu ghimbirO reteta delicioasa de negresa cu ghimbir din: oua, unt, ghimbir uscat, ciocolata neagra, faina, praf de copt, zahar brun, cimbru, unt si smantana lichida. Ingrediente: 4 oua 250 g unt 4 lingurite cu ghimbir uscat 460 g ciocolata neagra 60% 80 g faina 1 lingurita cu praf de copt 300 g zahar brun 2…
Read more »

Carnati de porc la gratar in mat de oaie

19 December 2011
Carnati de porc la gratar in mat de oaieO reteta delicioasa de carnati de porc la gratar in mat de oaie din: carnati de porc, apa, malai de porumb, sare, unt, usturoi, ulei, sare si smantana. Ingrediente: carnati de porc 750 g apa 300 ml malai de porumb 180 g sare 10 g unt 30 g usturoi 6 g ulei 7 ml apa…
Read more »

Trufe de panettone şi nucă de cocos

19 December 2011
Trufe de panettone şi nucă de cocosO reteta delicioasa de trufe de pannettone si nuca de cocos din: pannettone, ciocolata menaj, nuca de cocos, lapte, migdale si coaja de portocala confiata. Ingrediente: 2 felii de panneone simplu (circa 200 g) 150 g ciocolată menaj 80 g fulgi de nucă de cocos 1 pahar lapte 2 linguri migdale 1 lingură coajă de…
Read more »

Ceafa de porc cu sos de cirese

19 December 2011
Ceafa de porc cu sos de cireseO reteta delicioasa de ceafa de porc cu sos de cirese din: ceafa de porc, sos, rozmarin, ulei, compot de cirese, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc 880 g sos demi-glace 150 ml rozmarin 5 g ulei 150 ml compot de cirese 800 g sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Ceafa…
Read more »

35 Cocktailuri pentru Craciun

19 December 2011
35 Cocktailuri pentru CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de 35 Cocktailuri pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate 35 Cocktailuri pentru Craciun. Cocktail Pandur O reteta simpla de Cocktail Pandur din: suc…
Read more »

Tort cu mac si frisca

19 December 2011
Tort cu mac si friscaO reteta delicioasa de tort cu mac si frisca din: oua, unt, zahar praf, mac, lamaie, lapte, faina, unt, frisca, seminte de mac si arahide prajite. Ingrediente: 6 oua 350 de unt 350 g zahar praf 3 linguri mac 2 lamai 120 ml lapte 350 g faina unt si faina pentru tava umplutura: 500 ml…
Read more »

Clătite cu legume şi carne

19 December 2011
Clătite cu legume şi carneO reteta delicioasa de clatite cu legume si carne din: faina, unt, lapte dulce, oua, morcov, patrunjel, piept de pui, spanac, telina, praf de copt, sare, piper, ulei de floarea soarelui si legume de sezon. Ingrediente: 250 g făină 50 g unt 400 ml lapte dulce două ouă un morcov o rădăcină de pătrunjel un…
Read more »

Ciocolată albă cu fistic şi nuci

19 December 2011
Ciocolată albă cu fistic şi nuciO reteta delicioasa de ciocolata alba cu fistic si nuci din: ciocolata alba, fistic, nuci si pastaie de vanilie. Ingrediente: 350 g ciocolată albă 60 g fistic 50 g nuci 1 păstaie de vanilie pentru decor: nuci fistic   Mod de preparare: Topeşte ciocolata la bain-marie, la foc foarte mic. Toacă mare, cu cuţitul, nucile…
Read more »

Frigarui din slaninuta

19 December 2011
Frigarui din slaninutaO reteta delicioasa de frigarui din slaninuta din: slaninuta impanata, caise deshidratate, porumb si ulei. Ingrediente: 250 g slăninuţă împănată 100 g caise deshidratate 1 cutie cu porumb tânăr ulei   Mod de preparare: Pregăteşte câteva beţe de vişin sau de frigăruie. Umezeşte-le bine cu apă şi unge-le cu ulei. Taie slăninuţă împănată în felii…
Read more »

Cartofi rumeniţi la cuptor

19 December 2011
Cartofi rumeniţi la cuptorO reteta delicioasa de cartofi rumeniti la cuptor din: cartofi, ulei de masline, foi de daifn, cimbru, oregano si zeama de lamaie. Ingrediente: 1,5 kg cartofi albi, bine spălaţi, necurăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi 100 ml ulei de măsline 2 foi dafin 1 linguriţă cimbru şi oregano zeama de la 1 lămâie   Mod…
Read more »

Muşchi de porc în foitaj

19 December 2011
Muşchi de porc în foitajO reteta delicioasa de muschi de porc in foitaj din: aluat, muschi de porc, ciuperci, ou, vin alb, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 500 muschi de porc 400 g ciuperci 1 ou 1/2 pahar cu vin alb 4 catei de usturoi 1 ceapa boia dulce ulei sare…
Read more »

Punguţe cu vanilie şi ciocolată

19 December 2011
Punguţe cu vanilie şi ciocolatăO reteta delicioasa de pungute cu vanilie si ciocolata din: placinta, galbenusuri, lapte, zahar, zahar vanilat, faina, ciocolata menaj, ulei de floarea soarelui, piersici si inghetata de vanilie. Ingrediente: pentru punguţe: 8 foi subţiri de plăcintă 4 gălbenuşuri 500 ml lapte 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 60 g faină albă 50 g ciocolată…
Read more »

Terina din picioare de porc

19 December 2011
Terina din picioare de porcO reteta delicioasa de terina din picioare de porc din: picioare de porc, morcovi, ceapa, foi de dafin, patrunjel, usturoi, gelatina, boabe de piper, sare si piper. Ingrediente: 2 picioare de porc 2 morcovi 2 cepe 3 foi de dafin 1 legatura de patrunjel 8 catei de usturoi 1 pliculet cu gelatina boabe de piper…
Read more »

Deserturi delicioase pentru Craciun

19 December 2011
Deserturi delicioase pentru CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Deserturi delicioase pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Deserturi delicioase pentru Craciun. Tartă cu ciocolată si cocos O reteta delicioasa de tarta cu…
Read more »

Supa greceasca de linte

19 December 2011
Supa greceasca de linteO reteta delicioasa de supa greceasca de linte din: linte, ceapa, usturoi, foi de dafin, ulei de masline, iaurt degresat, sare si otet. Ingrediente: 500 g linte 2 cepe potrivite 1 căţel de usturoi 2 foi de dafin 4 linguri ulei de măsline 1 iaurt degresat sare, oţet după gust   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Pulpa de porc cu sos de legume

19 December 2011
Pulpa de porc cu sos de legumeO reteta delicioasa de pulpa de porc in sos de legume din: pulpa porc, usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper, ceapa, morcov, telina, usturoi, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 5 catei de usturoi 2 foi de dafin cimbru sare piper pentru sos: 2 cepe…
Read more »

Cocktail Red Lady On Ice

19 December 2011
Cocktail Red Lady On IceO reteta simpla de Cocktail Red Lady On Ice din: portocale, ingehatata de lamaie, inghetata de zmeura sau capsuni, campari si vin spumant. Ingrediente: 2 portocale 250 ml inghetata de lamaie 250 ml inghetata de zmeura sau capsuni 8 cl Campari vin spumant sec   Mod de preparare: Impachetam portocalele in folie si le punem…
Read more »

Peşte cu grâu bulgur

19 December 2011
Peşte cu grâu bulgurO reteta delicioasa de peste cu grau bulgur din: cod, grau bulgur, morcovi, miere, otet de mere, scortisoara, sare, piper, ulei de floarea soarelui, cimbru, usturoi si ardei capia. Ingrediente: 4 trunchiuri de cod alb 200 g grâu bulgur doi morcovi o lingură cu miere o linguriţă cu oţet de mere un sfert de linguriţă…
Read more »

Tartă cu ciocolată si cocos

19 December 2011
Tartă cu ciocolată si cocosO reteta delicioasa de tarta cu ciocolata si cocos din: biscuiti amaretto sau de ovaz, unt, miez ras de cocos, crema mascarpone, oua, lapte, zahar, unt, coaja rasa de lamaie, ciocolata neagra si ciocolata alba. Ingrediente: 400 g biscuiti amaretto sau de ovaz 100 g unt umplutura: 250 g miez ras de cocos 250 g…
Read more »

Muschi dulce acrisor cu legume coapte

19 December 2011
Muschi dulce acrisor cu legume coapteO reteta delicioasa de muschi dulce acrisor cu legume coapte din: cotlet de porc, dovlecei, ardei grasi, ceapa miere, mustar, vin rosu, otet balsamic, rozmarin, coriandru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 2 dovlecei 3 ardei grasi 5 cepe mici 4 linguri cu miere 2 linguri cu mustar 2 linguri cu…
Read more »

Tarte cu brânză

19 December 2011
Tarte cu brânzăO reteta delicioasa de tarte cu branza din: apa, faina, drojdie, zahar tos, lapte, unt, miere, sare, branza de vaci, masline, ardei iute, seminte de susan, piper si cimbru. Ingrediente: 180 ml apă 700 g făină 25 g drojdie o lingură cu zahăr tos 360 ml lapte bătut 30 g unt o lingură cu miere…
Read more »

Clătite cu sos de portocale

19 December 2011
Clătite cu sos de portocaleO reteta delicioasa de clatite cu sos de portocale din: faina, zahar, oua, lapte, grand marnier, unt, sare, suc de portocla, suc de lamaie cognac si coji de portocale. Ingrediente: 120 g faina 30 g zahar 2 oua 250 ml lapte 60 ml apa 50 ml Grand Marnier 30 g unt sare sosul de portocale:…
Read more »

Cum se prepara Pui la Grill (video)

19 December 2011
Cum se prepara Pui la Grill (video)O reteta video despre cum se prepara pui la grill, un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 2 chicken halves, or 2 spatchcocked game hens 1 -2 tablespoons Calabrian crushed chilies 2 tbsp rosemary leaves 2 tsp orange zest 2 tbsp orange juice 1 anchovy filet 1 cup white wine (or plain) vinegar…

Pulpa de porc invelita in slanina

19 December 2011
Pulpa de porc invelita in slaninaO reteta delicioasa de pulpa de porc invelita in slanina din: pulpa de porc, slanina, vin alb, zeama de lamaie, sare, piper, cimbrisor si rozmarin. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 4-5 fasii groscioare de slanina 500 ml vin alb zeama de la o lamaie sare piper proaspat macinat 5-6 fire de cimbrisor proaspat tocat…
Read more »

Rulouri dulci

19 December 2011
Rulouri dulciO reteta delicioasa de rulouri dulci din: faina, ulei de floarea soarelui, lapte dulce, oua, smantana, drojdie, zahar tos, pudra de cacao, sare, menta si ciocolata neagra. Ingrediente: 500 g făină 125 ml ulei de floarea-soarelui 125 ml lapte dulce două ouă 50 g smântână 15 g drojdie 50 g zahăr tos o lingură cu…
Read more »

Varza de Bruxelles cu costiţa

19 December 2011
Varza de Bruxelles cu costiţaO reteta simpla si delicioasa de varza de bruxelles cu costita din: varza de bruxelles, costita, ceapa, cimbru si unt. Ingrediente: 600 g varză de Bruxelles, curăţate 100 g costiţă, tăiată cuburi 6 eşalote sau ceapă mică, tăiată bucăţi un praf de cimbru 25 g unt   Mod de preparare: Fierbe varza în apă cu…
Read more »

Untura

19 December 2011
UnturaO reteta delicioasa si simpla de untura din: slanina de porc si sare. Ingrediente: 1 kg slanina de porc sare   Mod de preparare: Spala slanina, las-o sa se zvante bine, indeparteaza soriciul. Taie slanina in cubulete potrivit de mari. Pune-o la topit intr-un ceaun. Amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi.…
Read more »

Sparanghel cu sos de portocale

19 December 2011
Sparanghel cu sos de portocaleO reteta delicioasa de sparanghel cu sos de portocale din: sparanghel, unt, galbenusuri, apa, suc de lamaie, suc si coaja de portocala, sare si piper. Ingrediente: 30 – 36 bucăţi sparanghel 175 g unt 3 gălbenuşuri 1 lingură apă rece 1 lingură suc proaspăt stors de lămâie sucul şi coaja rasă de la 1 portocală…
Read more »

Cocktail Bitter Egg

19 December 2011
Cocktail Bitter EggO reteta simpla de Cocktail Bitter Egg din: lichior de oua, fin, bitter lemon si lamaie. Ingrediente: 5 cl lichior de oua 2 cl gin 15 cl Bitter Lemon o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine in shaker lichiorul, ginul si Bitter Lemon-ul, apoi turnam bautura intr-un pahar de whisky. Asezam o…
Read more »

Piept de pui cu struguri

19 December 2011
Piept de pui cu struguriO reteta delicioasa de piept de pui cu struguri din: piept de pui, unt, ceapa, vin alb sec, supa de pui, smantana, struguri, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 4 bucati de piept de pui fara oase – cam 200 g bucata 50 g unt 2 cepe 125 ml vin alb sec 250 ml supa…
Read more »

Reteta zilei: Pomana porcului in aluat

19 December 2011
Reteta zilei: Pomana porcului in aluatO reteta delicioasa de pomana porcului in aluat din: fleica de porc, slaninuta, ciuperci, vin alb, ulei, sare, faina, lapte si drojdie. Ingrediente: 500 g fleica de porc 150 g slaninuta 1 cutie ciuperci 1 cana vin alb ulei sare pentru aluat: 500 g faina 1 cana lapte 1 cub drojdie sare   Mod de…
Read more »

Supe si ciorbe: Supa de ceapa gratinata

19 December 2011
Supe si ciorbe: Supa de ceapa gratinataO reteta delicioasa de supa de ceapa gratinata din: ceapa, unt, ulei de masline, usturoi, zahar, faina, cimbrisor, vin alb sec, supa de legume, branza si franzela. Ingrediente:  6 cepe mari 25 g unt 50 ml ulei de masline 4 catei de usturoi 1 lingurita zahar 1 linguri faina 2 fire cimbrisor 125 ml vin…
Read more »

Tartă cu kaiser

19 December 2011
Tartă cu kaiserO reteta delicioasa de tarta cu kaiser din: praz, cimbru, unt, branza de vaci, oua, smantana, kaiser, parmezan, aluat de foitaj, sare, piper si marar. Ingrediente: un fir de praz două fire de cimbru 50 g unt 200 g brânză de vaci 3 ouă 200 ml smântână 200 g kaiser 75 g parmezan un pachet…
Read more »

Cozonac cu mac pentru Craciun

18 December 2011
Cozonac cu mac pentru CraciunO retete delicioasa de cozonac cu mac pentru Craciun din: faina, lapate, ulei, oua, zahar, zahar vanilat, lamaie, rom, drojdie, mac, rom, unt si ou. Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte 200 ml ulei 4 oua 6 linguri zahar 1 lingurite zahar vanilat 1 lamaie 2 lingurite rom 50 g drojdie proaspata umplutura: 250…
Read more »

Gaina macedoneana

18 December 2011
Gaina macedoneanaO reteta delicioasa de gaina macedoneaza din: gaina, branza telemea, bacon, oua, lapte, faina, unt, busuioc, rosii, morcovi, ceapa usturoi, nucsoara si piper. Ingrediente: 1 gaina 250 g branza telemea 200 g bacon sau costita 4 oua 400 ml lapte 4 linguri faina 100 g unt 1 lingura de busuioc proaspat, tocat 4 rosii 3…
Read more »

Sarmale ardelenesti

18 December 2011
Sarmale ardelenestiO reteta delicioasa de sarmale ardelenesti din: carne tocata, ceapa, varza murata, orez, ciolan afumat, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 1 kg carne tocata (amestec vita/porc) 200 g slaninuta afumata impanata 2 cepe 1 kg varza murata 3-4 fire de cimbru uscat 150 g orez 500 g cioclan afumat sare piper ardei iuti  …
Read more »

Cum se prepara Clatite cu dovleac (video)

18 December 2011
Cum se prepara Clatite cu dovleac (video)O reteta video despre cum se prepara clatite cu dovleac, un preparat rapid, delicios si gustos. Ingrediente: 2 cups all-purpose flour 2 tablespoons brown sugar 1 tablespoon white sugar 2 teaspoons baking powder 1 teaspoon baking soda 1/2 teaspoon table salt Mix in another bowl: 1 cup pumpkin puree 1 teaspoon ground cinnamon 1/2 teaspoon…
Read more »

Supa delcioasa de ciuperci

18 December 2011
Supa delcioasa de ciuperciO reteta gustoasa de supa de ciuperci, morcov, telina, ceapa, cartof, patrunjel, ardei iute, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci pleurotus 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 4 cartofi 1 legătură de pătrunjel 1 ardei iute oregano sare piper Mod de preparare: Taie ceapa şi morcovii mărunt şi pune-i la fiert în apă cu…
Read more »

Tartelete pentru Crăciun

18 December 2011
O reteta de tartelete pentru Craciun din: faina, unt, oua, sare si zahar. Ingrediente: 200 g făină l00 g unt 3 ouă sare 100 g zahăr   Mod de preparare: Se face ca orice cocă nisipoasă. Cu ea se tapetează mici tartelete, se înţeapă fundul, apoi se umplu cu marmeladă de mere îndulcite, se adaugă…
Read more »

Plăcintă cu varză

18 December 2011
Plăcintă cu varzăO reteta delicioasa de placinta cu varza din: faina, apa, ulei de floarea soarelui, drojdie, ceapa verde, varza alba, zahar tos, sare, pasta de tomate, piper si marar. Ingrediente: 500 g făină 250 ml apă 100 ml ulei de floarea-soarelui 20 g drojdie două legături ceapă verde un kilogram varză albă o linguriţă cu zahăr…
Read more »

Brioşe cu două feluri de ciocolată

18 December 2011
Brioşe cu două feluri de ciocolatăO reteta delicioasa de briose cu doua feluri de ciocolata din: faina, lapte, unt, granule de ciocolata, cacao neagra, zahar tos, zahar brun, oua, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 200 g faină cu agent de creştere 150 ml lapte 125 g unt 60 g granule de ciocolată 15 g cacao neagră 90 g zahăr tos…
Read more »

Reteta zilei: Sarmale fierte in vin

18 December 2011
Reteta zilei: Sarmale fierte in vinO reteta delicioasa de sarmale fierte in vin din: varza murata, carne tocata, ciolan afumat, ceapa, bulion, orez, vin alb, patrunjel verde, cimbru, untura, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 varza murata mare 800 g carne tocata amestec 500 g ciolan afumat 2 cepe 4-5 linguri cu bulion 1 ceasca de orez 3-4 foi de…
Read more »

Cocktail cu lamaie

18 December 2011
Cocktail cu lamaieO reteta de Cocktail cu lamaie din: lamaie, zeama de lamaie, albusuri, zahar, vermut sec, fin, inghetata de maracuja si bitter lemon. Ingrediente: 1 lamaie 6 linguri zeama proaspat stroarsa de lamaie 2 albusuri 2 linguri zahar 8 cl vermut sec 4 cl gin 500 ml inghetata de maracuja bitter lemon pentru crusta de zahar:…
Read more »

Frigărui de porc cu unt de arahide

18 December 2011
Frigărui de porc cu unt de arahideO reteta delicioasa de frigarui de porc cu unt de arahide din: carne de porc file, sos chili, sos de soia, ulei, lapte de cocos, indulcitor, ceapa, usturoi si unt de arahide. Ingrediente: 500 g de carne de porc file 3 linguri de sos chili 3 linguri de sos de soia 4 linguri de suc…
Read more »

Tarte cu ciocolată şi migdale

18 December 2011
Tarte cu ciocolată şi migdaleO reteta delicioasa tarte cu ciocolata si migdale din: faina, ulei de porumb, malt, praf de copt, suc de mere, lapte de orez, migdale, cacao neagra, malt de grau si vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 3 linguri ulei de porumb 3 linguri malţ 1/2 plic praf de copt suc de mere pentru…
Read more »

Paste cu salată verde şi ciuperci

18 December 2011
Paste cu salată verde şi ciuperciO reteta delicioasa de paste cu salata verde si ciuperci din: paste, salata verde, ciuperci, ulei, otet de mere, usturoi, gogosar, patrunjel verde, pasta de tomate, miere, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 2 salate verzi 300 g ciuperci proaspete sau uscate 4 linguri ulei 2 lingurite otet de mere 3 catei…
Read more »

Muşchi în sos vânătoresc

18 December 2011
Muşchi în sos vânătorescO reteta delicioasa de muschi in sos vanatoresc din: muschi porc, sunculita afumata, ceapa, usturoi, foi de dafin, pasta de tomate, piper alb, piper negru, sare, paprica, ciuperci, vin rosu, ulei de masline si patrunjel. Ingredinete: 1 kg muschi porc 200 g sunculita afumata 2 cepe medii 1 capatana de usturoi 2-3 foi de dafin…
Read more »

Copanele umplute

17 December 2011
Copanele umpluteO reteta delicioasa de copanele umplute: ciocanele de pui, branza de vaci, pesmet, usturoi, piper, sare, mustar, bacon. Ingrediente: 8 ciocănele de pui 100 g brânză de vaci 2 linguri cu pesmet 2 căţei de usturoi piper sare 1 lingură cu muştar 8 felii de bacon Mod de preparare: Zdrobeşte usturoiul şi amestecă-l energic cu…
Read more »

Pui umplut cu branză

17 December 2011
Pui umplut cu branzăO reteta delicioasa de pui umplut cu branza feta, unt, dovlecei, morcov, boia dulce, sare. Ingrediente: 4 linguri cu unt 3 dovlecei 2 morcovi boia dulce sare 1 pui 150 g brânză feta Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă dovleceii şi brânza tăiată cubuleţe. Condimentează puiul cu sare şi boia şi unge-l cu două linguri…
Read more »

Gulii cu sos alb

17 December 2011
Gulii cu sos albO reteta gustoasa de gulii cu sos alb, ceapa, unt, faina, smantana, piper alb, usturoi, piper negru, marar, patrunjel, sare. Ingrediente: 4-5 gulii 3-4 cepe 100 g unt sau chiar untură 1-2 linguri cu făină 200 ml smântână de gătit piper alb măcinat 2-3 căţei de usturoi piper negru măcinat mărar verde tocat pătrunjel verde…
Read more »

Retete de post: Fasole picanta

17 December 2011
Retete de post: Fasole picantaO reteta delicioasa de fasole picanta cu ceapa, ardei iute, pasta de tomate, cimbru, ulei, sare, piper boabe. Ingrediente: 500 g fasole uscată 1 ceapă 1 ardei iute 2 linguri cu pastă de tomate cimbru ulei sare piper boabe   Mod de preparare: Pune fasolea la fiert după ce ai lăsat-o la înmuiat de seara…
Read more »

Retete de post: Orez cu ciuperci si masline

17 December 2011
Retete de post: Orez cu ciuperci si maslineO reteta gustoasa de orez cu ciuperci, masline, ceapa, ardei capia, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 1 cană cu orez 1 kg ciuperci 100 g măsline 1 ceapă 1 ardei capia 1 legătură de pătrunjel ulei sare Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit în ulei. Adaugă orezul şi amestecă bine, după care…
Read more »

Cum se prepara Somon Miso Maplel (video)

17 December 2011
Cum se prepara Somon Miso Maplel (video)O reteta video despre cum se prepara Somon Miso Maple, un preparat delicios si gustos, o combinatie a bucatariei japoneze cu cea canadiana foarte usora si rapida. Ingrediente: 1 part yellow miso paste 1 part seasoned rice vinegar 1 part real maple syrup hot sauce to taste *you should taste and adjust these proportions to…
Read more »

Retete de post: Supa de linte rosie

17 December 2011
Retete de post: Supa de linte rosieO reteta delicioasa de supa de linte rosie, morcov, telina, ceapa, foi de dafin, patrunjel verde, ulei de masline, boabe de coriandru, sare, piper. Ingrediente: 350-400 g linte roşie 1 morcov 1/2 ţelină 2 cepe 2 foi de dafin 1 legătură de pătrunjel verde 3 linguri cu ulei de măsline boabe de coriandru sare piper…
Read more »

Retete de post: Supa-crema de dovlecei

17 December 2011
Retete de post: Supa-crema de dovleceiO reteta delicioasa de supa-crema de dovlecei cu:dovlecei, cartofi, ceapa, margarina, smantana de soia, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 300 g cartofi 1 ceapă 2 linguri cu margarina 100 ml smântână de soia 2 linguri cu ulei de măsline sare Mod de preparare: Taie ceapa şi cartofii în cubuleţe şi pune-i la…
Read more »

Retete delicioase: Pasta de naut

17 December 2011
Retete delicioase: Pasta de nautO reteta gustoasa de pasta de naur, pasta de susan, ulei de masile, chimen, usturoi, boia iute, patrunjel, sare. Ingrediente: 400 g năut 1 lingură cu pastă de susan 2 linguri cu ulei de măsline 1/2 linguriţă cu chimen 2-3 căţei de usturoi 1linguriţă cu boia iute 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare:…

Friptura de vita cu sos de hrean

17 December 2011
Friptura de vita cu sos de hreanO reteta delicioasa de friptura de vita cu sos de hrean din: muschi de vita, hrean, smantana, branza cu mucegai, unt, vin alb, sare, piper alb si piper verde. Ingrediente: 500 g muschid e vita 3 bete de hrean rase 200 g smantana 100 g branza cu mucegai 100 g unt 2 pahare cu vin…
Read more »

Retete de post: Supă delicioasa de cartofi cu praz

17 December 2011
Retete de post: Supă delicioasa de cartofi cu prazO reteta delicioasa de supa de cartofi cu praz, suc de rosii, ceapa, telina, morcov, ardei gras, dovlecel, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 300-400 suc de roşii 1 kg cartofi 1 ceapă 1 fir de praz 1 ţelină 1 morcov 1 ardei gras 1 dovlecel 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Taie cartofii,…
Read more »

Retete de post: Cartofi cu sos acrişor

17 December 2011
Retete de post: Cartofi cu sos acrişorO reteta delicioasa de cartofi cu sos acrisor din: cartofi, castraveti murati, gogonele murate, ulei, faina, sare, piper si dafin. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 castraveti murati 4 gogonele murate 100 ml ulei 1 lingura faina sare piper dafin   Mod de preparare: Pentru sos, tăiaţi castraveciorii şi gogonelele în cubuleţe. Puneţi ulei aceasta începe…
Read more »

Frigărui cu pui şi cu ardei

17 December 2011
Frigărui cu pui şi cu ardeiO reteta delicioasa de frigarui cu pui si cu ardei din: ardei gras, praz, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, cuscus, supa si piept de pui. Ingrediente: 1/2de ardei gras galben 2 fire de praz 1 căţel de usturoi 1-1/2 lingură de ulei de măsli­ne 1 lingură de suc proaspăt de lămâie…
Read more »

Porc cu oţet balsamic şi năsturel

17 December 2011
Porc cu oţet balsamic şi năsturelO reteta delicioasa de porc cu otet balsamic si nasturel din: portocale, otet balsamic, miere, usturoi, mustar dijon, ulei de masline, cotlete de porc, nasturel si avocado. Ingrediente: 2 portocale 2 linguri de oţet balsamic 2 linguriţe de miere lichidă 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 linguriţă de muştar Dijon 2 linguri ulei de măsline…
Read more »

Cocktail Lemon Egg

17 December 2011
Cocktail Lemon EggO reteta simpla de Cocktail Lemon Egg  din: lichior de oua, limonada, limeta, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 8 cl lichior de oua limonada o felie de limeta sau lamaie pentru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar   Mod de preparare: Cufundam gura unui pahar pentru bauturi lungi mai intai in zeama de…
Read more »

Friptură de porc cu sos brun

17 December 2011
Friptură de porc cu sos brunO reteta delicioasa de friptura de porc cu sos brun din: cotlete, unt, ceapa, ciuperci, vin rosu, sos de soia, bulion si sare. Ingrediente: 10 cotlete 2 linguri unt 1 ceapa 200 g ciuperci 3 linguri vin rosu 2 linguri sos de soia 1 lingurita cu bulion sare   Mod de preparare: Spală cotletele şi…
Read more »

Fasole cu ceapă şi chimen

17 December 2011
Fasole cu ceapă şi chimenO reteta delicioasa de fasole cu ceapa si chimen din: fasole, ceapa, ulei, faina, malai, chimen, seminte de chimen, suc de rosii, marar, foaie de dafin, sare, piper si marar verde. Ingrediente: 800 g fasole alba 4 cepe albe mari 4 linguri ulei 1 lingura faina 1 lingura malai 1 lingurita chimen pisat 1 lingurita…
Read more »

Peste in sos acrisor

17 December 2011
Peste in sos acrisorO reteta delicioasa de peste in sos acrisor din: peste, ceapa, otet, iaurt, zahar, sare, piper, patrunjel si ulei. Ingrediente: 2 bucati de peste (de aproximativ 700 g fiecare) 3 cepe 1 lingura otet 200 ml iaurt 1,5 linguri de zahar sare piper patrunjel ulei   Mod de preparare: Cureti pestele si ii inlaturi capetele…
Read more »

Coaste de porc dulci-acrisoare

17 December 2011
Coaste de porc dulci-acrisoareO reteta delicioasa de coaste de porc dulci acrisoare din: coaste, miere, otet balsamic, usturoi, bulion si sare. Ingrediente: 1 kg coaste 4 linguri cu miere 4 linguri cu otet balsamic 2 catei de usturoi 1 lingura bulion sare   Mod de preparare: Spala coastele si da-le cu un praf de sare.Intr-un castron, amesteca mierea…
Read more »

Profiterol cu ciocolată şi cremă de zmeură

17 December 2011
Profiterol cu ciocolată şi cremă de zmeurăO reteta delicioasa de profiterol cu ciocolata si crema de zmeura din: gogosele, smantana, zmeura, zahar, ciocolata menaj, granule zahar si sos de zmeura. Ingrediente: pentru profiterol: 6 gogoşele (profiterol) 100 ml smântână dulce 100 g zmeură 30 g zahăr pentru glazură: 100 g ciocolată menaj 3 linguri smântână dulce 30 g granule de zahăr…
Read more »

Retete delicioase pentru masa de Craciun

17 December 2011
Retete delicioase pentru masa de CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete delicioase pentru masa de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete delicioase pentru masa de Craciun. Ropa vieja O reteta delicioasa de ropa…
Read more »

Retete de post: Linte cu telină si usturoi

17 December 2011
Retete de post: Linte cu telină si usturoiO reteta delicioasa de linte cu telina si usturoi din: linte, telina, usturoi, patrunjel verde, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 600 g linte 300 g telina 5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 2 linguri ulei 100 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi felina şi tăiaţi-o în cubulete.…
Read more »

30 Cocktailuri pentru Craciun

17 December 2011
30 Cocktailuri pentru CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de 30 Cocktailuri pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate 30 Cocktailuri pentru Craciun. Gin Fizz Cocktail Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin…
Read more »

Reteta zilei: Cubuleţe de curcan pe pat de varză şi orez

17 December 2011
Reteta zilei: Cubuleţe de curcan pe pat de varză şi orezO reteta delicioasa de cubulete de curcan pe pat de varza si orez din: piept de curcan, cuisoare, varza murata, orez, ceapa, supa de legume, ulei, boia de ardei dulce, cimbru, rosii, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de curcan 50 g cuisoare 500 g varza murata 200 g orez 1 ceapa…
Read more »

Brioşe de ciocolată şi dovleac

16 December 2011
Brioşe de ciocolată şi dovleacO reteta delicioasa de briose de ciocolata si dovleac din: faina, lapte, dovleac, fulgi de ciocolata, cacao neagra, unt, zahar brun, oua si zahar vanilat. Ingrediente: 100 g faină cu agent de creştere 750 ml lapte 100 g dovleac (pulpă) 30 g fulgi de ciocolată 10 g cacao neagră 60 g unt 15 g zahăr…
Read more »

Cocktail Pandur

16 December 2011
Cocktail PandurO reteta simpla de Cocktail Pandur din: suc ananas, zahar, zeama de lamaie, slibovita, oua, cirese si menta proaspata. Ingrediente: 1/4 l suc ananas 2 lingurite de zahar 1 lingurita de zeama de lamaie 2 linguri de slibovita 3 lichior de oua cirese menta proaspata   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine in shaker,…
Read more »

Carnati proaspeti

16 December 2011
Carnati proaspetiO reteta delicioasa din carnati proaspeti din: pulpa, slanina, ienibahar, cimbru, usturoi, mate si sare. Ingrediente: 3 kg pulpa 1 kg slanina 1 lingura cu ienibahar 1 lingura cu cimbru 1 capatana de usturoi mate sare   Mod de preparare: Spală maţele în apă cu sare şi lasă-le să stea în apă rece ca să…
Read more »

Gulas cu carne de vitel si struguri

16 December 2011
Gulas cu carne de vitel si struguriO reteta de gulas cu carne de vitel si struguri din: carne de vitel, ulei, ceapa verde, morcovi, patrunjel, boabe de struguri, faina, ou, zeama de lamaie si tarhon. Ingrediente: 400 g carne de vitel 3 linguri ulei 1 ceapa verde 100 g morcovi 100 g patrunjel 150 g boabe de struguri 60 g faina…
Read more »

Frigărui de creveţi în stil asiatic

16 December 2011
Frigărui de creveţi în stil asiaticO reteta delicioasa de frigarui de creveti in stil asiatic din: creveti decorticati, usturoi, lamai, ulei de chili, paste chinezesti, mazare tucara, unt, sos de soia si sare. Ingrediente: 24 de creveţi decorticaţi 1 căţel de usturoi 2 lămâi 2 linguri de ulei cu chili 250 g de paste chinezeşti 250 g de sfeclă 100…
Read more »

Panna cotta cu ciocolată şi cafea

16 December 2011
Panna cotta cu ciocolată şi cafeaO reteta delicioasa de panna cotta cu ciocolata si cafea din: lapte, smantana dulce, zahar, ciocolata menaj, espresso si folii de gelatina. Ingrediente: pentru panna cotta: 200 ml lapte 200 ml smântână dulce 30 g zahăr 200 g ciocolată menaj 1 ceşcuţă cu espresso îndulcit 2 folii de gelatină   Mod de preparare: Toarnă într-o…
Read more »

Marinata de peste

16 December 2011
Marinata de pesteO reteta delicioasa de marinata de peste din: peste, foi de dafin, boabe de piper, ceapa, masline, morcovi, ulei si otet. Ingrediente: 1 kg macrou, scrumbie si chiar oblet (curatat si taiat feliute de 2 degete) 3-4 foi de dafin boabe de piper 2 cepe taiate solzisori 100 g masline 2 morcovi ulei otet  …
Read more »

Carnati de porc semiuscati

16 December 2011
Carnati de porc semiuscatiO reteta delicioasa de carnati semiuscati din: carne de porc, slanina, kaizer afumat, ienibahar, cimbru, piper, coriandru, boia dulce, vin rosu dulce, usturoi, smate si sare. Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slanina 500 g kaizer afumat 1 lingurita cu ienibahar 1 lingurita cu cimbru 1 lingurita cu piper 1 lingurita cu coriandru…
Read more »

Muşchi de vită cu sos de afine şi cartofi copţi

16 December 2011
Muşchi de vită cu sos de afine şi cartofi copţiO reteta delicioasa de muschid e vita cu sos de afine si cartofi copti din: afine, muschid e vita, unt, faina, lapte, cimbru verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 150 g afine 700 g muschi de vita 50 g unt 2 linguri faina 500 ml lapte 2-3 fire cimbru verde 600 g cartofi mici sare…
Read more »

Spumă de cacao cu alune

16 December 2011
Spumă de cacao cu aluneO reteta delicioasa de spuma de cacao cu alune din: lapte, alune de padure, smantana, zahar, galbenusuri, cacao neagra, gelatina, zahar vanilat, rom si galbenusuri. Ingrediente: pentru spuma de cacao: 200 ml lapte 120 g alune de pădure 200 ml smântână dulce 80 g zahăr 2 gălbenuşuri 10 g cacao neagră 3 folii gelatină 1…
Read more »

Pulpă de porc cu lămâie

16 December 2011
Pulpă de porc cu lămâieO reteta delicioasa de pulpa de porc cu lamaie din: pulpa de porc, lamai, cartofi, ulei, cimbru, seminte de coriandru, supa de legume, sare, piper si cuisoare. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 3 lamai 600 g cartofi 50 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita seminte de coriandru macinat 500 ml…
Read more »

Retete pentru masa de Revelion

16 December 2011
Retete pentru masa de RevelionPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete  pentru masa de Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete pentru masa de Revelion. Pui marocan cu orez O reteta delicioasa de…
Read more »

Pui marocan cu orez

16 December 2011
Pui marocan cu orezO reteta delicioasa de pui marocan cu orez din: piept de pui, orez, varza murata, ceapa, gogosar murat, ulei de masline, ulei de susan, condimente, sos de rodie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de pui 200 g orez 300 g varza murata 1 ceapa 1 gogosar murat 50 ml+2 linguri ulei de…
Read more »

Caltabos pentru Craciun

16 December 2011
Caltabos pentru CraciunO reteta delicioasa de caltabos pentru Craciun din: splina, inima, plaman, slanina, sorici, orez, ceapa, sare, piper, ienibahar si mat gros. Ingrediente:  1 splina 1/2 inima 1.2 plaman 500 slanina de la gat 100 g sorici 150 g orez 3 cepe sare piper cuisoare ienibahar mat gros   Mod de preparare: Ca la orice caltabos,…
Read more »

Cocktail Happy Together

16 December 2011
Cocktail Happy TogetherO reteta simpla de Cocktail Happy Together din: aperol, cointreau, zeama de lamaie, suc de portocala si portocala. Ingrediente: 5 cl Aperol 3 cl Cointreau 4 cl zeama de lamaie 8 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-un…
Read more »

Pastramă de berbecuţ în aluat

16 December 2011
Pastramă de berbecuţ în aluatO reteta delicioasa de pastrama de berbecut in aluat din: pastrama de berbec, paine, ceapa rosie, vin rosu, ulei, oua, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 800g pastramă de berbecut 500g aluat de pâine 1 ceapă roşie 150ml vin roşu 50ml ulei 4 ouă 2 fire de rozmarin sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pastramaîn…
Read more »

Varza rosie cu mere si vin

16 December 2011
Varza rosie cu mere si vinO reteta delicioasa de varza rosie cu mere si vin din: unt, ceapa rosie, varza rosie, mere acre, zahar, otet de vin rosu si porto. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapa rosie, taiata julien 1 varza rosie, tocata 2 mere acre, taiate in doua, curatate de samburi 50 g zahar 3 linguri otet de vin…
Read more »

Clătite de cafea cu alune şi ciocolată

16 December 2011
Clătite de cafea cu alune şi ciocolatăO reteta delicioasa de clatite de cafea cu alune si ciocolata din: lapte, faina, cafea solubila, zahar, oua, unt, lapte, smantana, ciocolata menaj, galbenusuri, faina, alune de padure, ciocolata alba si lapte. Ingrediente: pentru clătite: 250 ml lapte 150 g faină albă 30 g cafea solubilă 30 g zahăr 2 ouă unt pentru spumă: 200…

Reteta zilei: Lebar ardelenesc

16 December 2011
Reteta zilei: Lebar ardelenescO reteta delicioasa de lebar ardelenes din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe d epiper, ulei, sare, boia dulce si maghiran. Ingrediente: 1 kg ficat de porc 4 rinichi 250 g slănină 1 ceapă maţe de porc 2 foi de dafin 2 cuişoare 1 lingură…
Read more »

Frigărui de curcan cu sparanghel

16 December 2011
Frigărui de curcan cu sparanghelO reteta delicioasa de frigarui de curcan cu sparanghel din: cartofi, sare, arpagic, smantana, suc de lamaie, piper, piept de curcan, ceapa, sparanghel verde, cimbru, ulei si miere. Ingrediente: 4 cartofi mari sare 1 legătură de arpagic 200 g de smântână fermentată sucul de la o lămâie piper 700 g de piept de curcan 10…
Read more »

Sarmale bucovinene

16 December 2011
Sarmale bucovineneO reteta delicioasa de sarmale bucovinene din: carne tocata, jumari, orez, pasta de tomate, ceapa, ardei gras, cimbru, boia de ardei, foi de vita, varza murata, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg carne tocata (amestec porc si vita) 250 g jumari 250 g orez 250 pasta de tomate 2 cepe 1 ardei gras 1 lingura…
Read more »

Retete delicioase: Portofele cu ciuperci

16 December 2011
Retete delicioase: Portofele cu ciuperciO reteta delicioasa de portofele cu ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, marar, faina, ulei de masline, apa. Ingrediente umplutura: 500 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură cu ulei sare piper mărar Ingrediente aluat: 225 g făină 80 ml ulei de măsline 80 ml apă caldă sare Mod de preparare: Pregăteşte aluatul din făină, un praf…
Read more »

Retete delicioase: Clatite mexicane

16 December 2011
Retete delicioase: Clatite mexicaneO reteta gustoasa de clatite mexicane cu: ceapa, piper, soia, sare, fasole uscata, ardei iute, ulei, porumb, apa minerala, faina. Ingrediente: 1 ceapă piper 150 g soia granule sare 1 cană cu fasole uscată 1 ardei iute ulei 3 linguri porumb Ingrediente aluat: 400 ml apa minerala 50 ml ulei sare 400g faina Mod de…
Read more »

Cum se prepara carnati si bacon cu crema de lapte si unt (video)

16 December 2011
Cum se prepara carnati si bacon cu crema de lapte si unt (video)O reteta video despre cum se prepara carnati si bacon cu crema de lapte si unt, un preparat delicios, gustos, rapid si cel mai des intalnit in regiunile de la tara. Ingrediente: 2 tbsp butter 8 oz breakfast sausage 4 strips bacon 1/2 cup chopped green onions 1/3 cup packed all-purpose flour salt and pepper…
Read more »

Plăcintă cu dovleac şi mere

16 December 2011
Plăcintă cu dovleac şi mereO reteta delicioasa de placinta cu dovleac, ulei, lapte, praf de copt, nuci, faina, miere, zahar brun, lamaie, scortisoara, gris, zahar vanilat, mere. Ingrediente aluat: 9 linguri de ulei 200 ml de lapte bătut 1 plic de praf de copt 200 g de nuci măcinate 250 g de făină 1 lingură de miere 1 lingură…
Read more »

Portocale cu sos de ciocolata

16 December 2011
Portocale cu sos de ciocolataO reteta delicioasa de portocale cu sos de ciocolata, zahar brun, cacao, ciocolata neagra, unt, lapte, alune, oua, esenta de rom. Ingrediente: 200g zahăr brun 150g cacao 100 g ciocolată neagră 80g unt 80 ml lapte 50 g alune nesărate 4 portocale 2 ouă 1 lingură de esenţă de rom Mod de preparare: Portocalele se…
Read more »

Mini bezele

16 December 2011
Mini bezeleO reteta delicioasa de mini bezele din: oua, zahar pudra, suc de lamaie. Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr pudră 1 vârf de linguriţă de suc de lămâie Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se pune sucul de lamaie. Albusurile se bat cel mai bine cu telul pana ce se obtine…
Read more »

Reteta zilei: Ghiveci de peste

16 December 2011
Reteta zilei: Ghiveci de pesteO reteta delicioasa de ghiveci de peste din: peste, morcov, telina, patrunjel, rosii, fasole verde, ceapa, masline si verdeata. Ingrediente: 1 peste de 800 g 1 morcov 1 radacine de telina 1 radacina patrunjel 7 rosii 1 ceapa 200 g fasole verde 18 masline verdeata   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl tai în…
Read more »

Salata cu calamar

16 December 2011
Salata cu calamarO reteta delicioasa de salata cu calamar, salata verde, sparanghel, morcov, rosii, lamaie, chimen, boia dulce, ulei de masline, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 500 g inele de calamar 500 g mix de salată verde, rucola şi iceberg 5 fire de sparanghel 1 morcov 2 roşii 1/2 lămăie (coajă rasă şi sucul) 1/4 linguriţă de…
Read more »

Pâine de Crăciun

16 December 2011
Fă plămădeală cu apă caldă din 400 g de drojdii ori cu jumătate de kg drojdii de casă şi un kg de faină şi o lasă să dospească. După ce va fi dospit, frământă cu ea aluat din două kg de făină, punând un kg de apă caldă, un pahar de vin de Madera, 2-3…
Read more »

Ruladă de Crăciun

16 December 2011
Ruladă de CrăciunO reteta delicioasa de rulada de craciun din: carne tocata, oua, morcovi, pasta de tomate, cimbru, patrunjel, ulei, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne tocata (amestec porc/vita) 3 oua fierte 1 ou 2 morcovi 1 pasta de toamate 200 g jambon crud (felii subtiri) 1 lingurita cimbru uscat 2 legaturi patrunjel 2 linguri…
Read more »

Fripturi pentru masa de Craciun

15 December 2011
Fripturi pentru masa de CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Fripturi pentru masa de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Fripturi pentru masa de Craciun. Friptură crocantă de porc, cu sos de muştar şi…
Read more »

Tort de lămâie

15 December 2011
Tort de lămâieO reteta delicioasa de tort de lamaie din: unt, zahar, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, sare, oua, branza dulce, apa minerala, faina, praf de copt, budinca de vanilie, branza dulce, fructe de padure, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: aluat:  120 g de unt moale 100 g de zahăr 1 pliculeţ de zahăr…
Read more »

25 de Cocktailuri pentru Craciun

15 December 2011
25 de Cocktailuri pentru CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de 25 Cocktailuri pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate 25 Cocktailuri pentru Craciun. Cocktail Green Island O reteta simpla de Cocktail Green Island…
Read more »

Prăjitură cu brânză si cu ciocolată

15 December 2011
Prăjitură cu brânză si cu ciocolatăO reteta delicioasa de prajitura cu branza si cu ciocolata din: faina, sare, unt, ou, cacao, zahar, oua, branza dulce, mascarpone, zahar vanilat, amidon, sare, faina, cacao, cafea instant si zahar pudra. Ingrediente: aluat:  150 g de făină sare 80 g de unt rece 1 ou 1 linguriţă de cacao 40 g de zahăr topping: …
Read more »

Retete video de Craciun

15 December 2011
Retete video de CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete video de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete video de Craciun. Cum se prepara Muschi de vita cu sos de ardei iuti…
Read more »

Dulciuri de Crăciun

15 December 2011
Dulciuri de CrăciunO retete delicioasa de dulciuri de Craciun din: faina, unt, zahar, zeama de portocale, apa, ulei de floarea soarelui, sare si zahar tos. Ingrediente: 600 g faină albă 100 g unt 1 lingură zahăr 5 linguri zeamă de portocale 3 linguri apă ulei de floarea-soarelui pentru prăjit 1 linguriţă sare pentru decor: zahăr tos  …
Read more »

Piept de pui în jambon

15 December 2011
Piept de pui în jambonO reteta delicioasa de piept de pui in jambon din: piept de pui, jambon, spanac, vin, ceapa, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 200 g jambon crud uscat 200 g spanac 200 ml vin 1 ceapa 1 ou 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o,…
Read more »

Retete traditionale: Sângerete

15 December 2011
Retete traditionale: SângereteO reteta traditionala de sangerete din: sange de porc, slanina, carne, ceapa, mate, ulei si sare. Ingrediente: 1 litru sange de porc 500 g slanina 1 kg carne 1 ceapa mate de umplut ulei sare   Mod de preparare: Curata bine matele cu dosul unui cutit, spala-le in apa cu otet ca sa le scoti…
Read more »

Budincă de ciocolată cu pere

15 December 2011
Budincă de ciocolată cu pereO reteta delicioasa de budinca de ciocolata cu pere din: ciocolata menaj, unt, zahar, oua, lapte, faina, pere, unt si ghimbir. Ingrediente: 120 g ciocolată menaj 100 g unt 100 g zahăr 3 ouă 500 ml lapte 30 g făină albă pentru decor: 550 g pere 50 g zahăr 40 g unt 30 g ghimbir…
Read more »

Tulpini de fenicul cu sardele

15 December 2011
Tulpini de fenicul cu sardeleO reteta delicioasa de tulpini de fenicul cu sardele din: tulpini de fenicul, stafide, sardele, zeama de lamaie, ulei de floarea soarelui, piper, sare si busuioc. Ingrediente: 6 tulpini de fenicul 1 lingura stafide 2 fileuri de sardele 3 linguri zeama de lamaie 3 linguri ulei de floarea soarelui piper macinat sare 1 legatura busuioc…
Read more »

Cocktail Green Island

15 December 2011
Cocktail Green IslandO reteta simpla de Cocktail Green Island din: lichior de oua, Curacao albastru, zeama de lamaie, suc de ananas si ananas. Ingrediente: 3 cl lichior de oua 2 cl Curacao albastru 1 cl zeama de lamaie 10 cl suc de ananas jumatate de o felie de ananas   Mod de preparare: Amestecam bine lichiorul rece…
Read more »

Rulouri de curcan

15 December 2011
Rulouri de curcanO reteta delicioasa de rulouri de curcan din: piept de curcan, sunca, cascaval, bacon, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 12 felii subtiri piept de curcan 12 felii subtiri sunca tip Praga 12 felii subtiri cascaval 24 felii subtiri bacon crud uscat 1 lingurita busuioc uscat maruntit 2 catei de usturoi 2-3…
Read more »

Slănină la saramură

15 December 2011
Slănină la saramurăO reteta simpla si delicioasa de slanina la saramura din: slanina, sorici, cimbru, usturoi, boabe de mustar, boabe de piper, foi de dafin si sare. Ingrediente: slănină cu puţină carne şi şorici 1 lingură cu cimbru 1 căpăţână de usturoi 1 linguriţă cu boabe de muştar 1 linguriţă cu boabe de piper 4 foi de…
Read more »

Tort Trufă

15 December 2011
Tort TrufăO reteta delicioasa de tort trufa din: zahar pudra, ciocolata menaj, biscuiti, esenta de rom, unt, esenta de vanilie, frisca, nuci, alune, stafide, fructe din compot si kiwi sau visine. Ingrediente: 14 linguri zahăr pudră 400-500 g ciocolată menaj pişcoturi sau biscuiţi fini (cam 500 g), cât să acoperi fundul unei cratiţe de 5 I…
Read more »

Pastarnac si morcov rumenit

15 December 2011
Pastarnac si morcov rumenitO reteta simpla si delicioasa de pastarnc si morcov rumenit din: unt, morcov, pastarnac, sirop de artar sau miere, vin sau concentrat de legume, mustar si nuci. Ingrediente: 50 g unt 500 g morcov, curatat si taiat in doua, pe lungime 500 g pastarnac, curatat si taiat in patru 2 linguri sirop de artar sau…
Read more »

Salată de curcan

15 December 2011
Salată de curcanO reteta delicioasa de salata de curcan din: branza mascarpone, smantana, sare, zeama de lamaie, piper alb, cartofi, morcovi, castraveti, mazare, piept de curcan si mustar. Ingrediente: 1 lingură brânză mascarpone 100 ml smântână sare zeama de la o lămâie piper alb măcinat 6 cartofi cu coaja roşie 3 morcovi 3-4 castraveţi muraţi 300 g…
Read more »

Carpaccio de vită

15 December 2011
Carpaccio de vităO reteta delicioasa de carpaccio de vita, muschi de vita, otet, vin alb, ulei de masline, paine neagra, sos de soia, sos worcestershire, rozmarin, busuioc,  usturoi, piper, sare. Ingrediente: 500 g muşchi de vită 100 ml oţet balsamic 100 ml vin alb 250 ml ulei de măsline felii de pâine neagră 5 linguri sos de…
Read more »

Sarmale în varză acră

15 December 2011
Sarmale în varză acrăO reteta delicioasa de sarmale din: carne de porc, carne de vita, costita de porc, orez, ceapa, varza murata, bulion, bors, patrunjel, cimbru, frunze de dafin, sare, piper. Ingrediente: 500 g de carne de porc 500 g de carne de vită 250 g de costiţă de porc afumată 150 g de orez 2 cepe 2…
Read more »

Reteta zilei: Piftie cu afumatura

15 December 2011
Reteta zilei: Piftie cu afumaturaO reteta delicioasa de piftie cu afumatura din: ureche de porc, carne macra, ciolan afumat de porc, genunchi de vita, sorici, picior de porc, ceapa, morcov, telina, foaie de dafin, usturoi, boabe de piper, coriandru si sare. Ingrediente: 1 ureche de porc 1 kg carne macra 1 ciolan afumat de porc 1 genunchi de vita…
Read more »

Spumă de ricotta cu cacao

15 December 2011
Spumă de ricotta cu cacaoO reteta delicioasa de spuma de ricotta cu cacao din: ricotta, smantana dulce, zahar pudra, cacao neagra, rom si frisca.   Ingrediente: 350 g ricotta 400 ml smântână dulce 50 g zahăr pudră 30 g cacao neagră 1 păhărel cu rom pentru decor: cacao friscă zmeura   Mod de preparare: Zdrobeşte ricotta într-un vas şi…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu