marți, 8 ianuarie 2013

Retete usoare #51


Retete usoare:

Tort cu rom si gem de afine

12 December 2012
Tort cu rom si gem de afine din: unt, zahar, oua, faina, amidon, praf de copt, gelatina, frisca, zahar, lapte, esenta de vanilie, rom, gem de afine si fructe uscate. Ingrediente: pentru blat: 125 g unt 200 g zahar 5 oua 150 g faina 50 g amidon 1 praf de copt pentru umplutura: 3 pliculete…
Read more »

Piept de porc la gratar cu cartofi dulci

12 December 2012
Piept de porc la gratar cu cartofi dulci din: piept de porc, cartofi, cimbru uscat, maghiran, coriandru, ulei, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 12 felii piept de porc fara os 4 cartofi dulci 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita rasa maghiran uscat 1 lingurita coriandru macinat 50 ml ulei 1 lingurita pudra de…
Read more »

Reteta zilei: Cocktail de sampanie cu votca si ghimbir confiat

12 December 2012
Cocktail de sampanie cu votka si ghimbir confiat din: sampanie, zahar, apa, votca, ghimbir si ghimbir. Ingrediente: șampanie 1/2 cana de zahăr 1/2 ceașca de apă 1/2 ceasca Votca 1/2 ghimbir proaspat, tocat Ghimbir confiat   Mod de preparare: Fierbeti la foc mic de apa, zaharul, ghimbirul intr-o tigaie pentru 7-10 minute, amestecand des. Dupa…
Read more »

Mic dejun cu cartofi, ceapa si oua

12 December 2012
Mic dejun cu cartofi, ceapa si oua din: cartofi, ulei de masline, ceapa verde, cimbru, bacon, rosii, piper, oua si paine. Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, taiati in cuburi cu latura de 1 cm 4 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit 6 cpe verzi, tocate fin 2 crengute de cimbru cu frunzele rupte…
Read more »

Chifteluţe de carne cu năut

12 December 2012
O reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de pui, naut, ceapa, usturoi, susan, chimen, curry, oua, sare, piper, ulei, patrunjel, salata verde, faina, rosii. Ingrediente: 500 g came de pui 200 g năut fiert o ceapă 3 căţei de usturoi 30 g seminţe de susan 5 g seminţe de chimen un sfert de linguriţă cu…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi ananas

12 December 2012
O reteta delicioasa de prajitura cu: foitaj, lapte, budinca de vanilie, zahar tos, unt, nuci, zahar pudra, sare, ananas, esenta de rom, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 400 ml lapte dulce un pachet budincă de vanilie 200 g zahăr tos 250 g unt 300 g nuci sau alune de pădure 150 g zahăr pudră…
Read more »

Ciuperci pleurotus cu sos alb

12 December 2012
O reteta delicioasa de ciuperci pleurotus cu: usturoi verde, masline, branza tofu, apa, vin alb demisec, ulei, nucsoara, sare, piper, patrunjel, parmezan, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus o legătură usturoi verde 200 g măsline feliate 200 g brânză tofu cu ardei 125 ml apă 100 ml vin alb demisec 100 ml ulei pudră de…
Read more »

Cartof cu hering şi creveţi

12 December 2012
O reteta delicioasa de cartofi cu: unt, smantana, ceapa verde, branza de vaci, usturoi, creveti, hering, mustar, oregano, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 50 g unt 100 ml smântână o legătură ceapă verde 100 g brânză de vaci 3 căţei de usturoi 500 g creveţi fierţi două fileuri heririg afumat o lingură cu muştar o…
Read more »

Pui cu piure de roşii uscate

12 December 2012
O reteta delicioasa de pui cu: malai, faina, cartofi, ardei iute, rosii uscate, migdale, capere, ricotta, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 4 pulpe de pui 75 g mălai 75 g făină 5 cartofi un ardei iute 200 g roşii uscate în ulei 100 g migdale o linguriţă cu capere 200 g ricotta doi…
Read more »

Salată cu somon si spanac

12 December 2012
O reteta delicioasa de somon cu: somon, spanac, paste, masline, busuioc, usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20 g muguri de pin 40 g parmezan 50…
Read more »

Ciorbă de ştevie cu carne

12 December 2012
O reteta delicioasa de ciorba cu: stevie, orez, fidea, ceapa rosie, morcov, patrunjel, telina, carne de porc, lamie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 250 g ştevie uscată 60 g orez două cuiburi de fidea două cepe roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o felie de ţelină 600 g carne de porc o…
Read more »

Desert: Prăjitură cu portocale

12 December 2012
O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra, frisca, portocale. Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr pudră 150 ml ulei 300 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g cacao 400 ml lapte un plic budincă de vanilie 200g unt…
Read more »

Plăcintă cu dovlecei şi fenicul

12 December 2012
O reteta delicioasa de placinta cu: faina, drojdie, smantana, unt, branza de vaci, dovlecei, oua, lapte, fenicul, mazare, stafide, marar, sare, piper, patrunjel, rosii, ardei  gras. Ingrediente: 450 g făină 15 g drojdie 100 g smântână 40 g unt 200 g brânză de vaci doi dovlecei 5 ouă 260 ml lapte dulce un fenicul 100…
Read more »

Retete pentru masa de Craciun

11 December 2012
Cu miros de scorţişoară, arome de vin fiert, colinde şi aripi de ninsori, Crăciunul vine întotdeauna cu fast, sărbătoare, bucurie şi aduce pe masă cele mai bune, cele mai reuşite, cele mai râvnite reţete: Costite de porc cu sos dulce acrisor Costite de porc cu sos dulce acrisor din: piept de porc, ceapa, morcovi, telina,…
Read more »

Cocktail cu ananas si miere

11 December 2012
Cocktail cu ananas si miere din: ananas, suc de ananas, miere, aroma de vanilie si apa minerala. Ingrediente: 4 felii de ananas 1 ceasca de suc de ananas 2 linguri de miere cateva picaturi de aroma de vanilie 1 sticla de apa minerala carbogazoasa sau plata   Mod de preparare: Mixam bine intr-un mixer feliile…
Read more »

Costite de porc cu sos dulce acrisor

11 December 2012
Costite de porc cu sos dulce acrisor din: piept de porc, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, pasta de tomate, ulei, cimbru, vin rosu, zahar brun, miere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc cu os (bucata intreaga) 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 800 g rosii in bulion 2 linguri…
Read more »

Briose ciocolatii

11 December 2012
Briose ciocolatii din: ciocolata amaruie, nuca, oua, lapte, ulei, cafea, faina, zahar brun, cacao, esenta de vanilie, praf de copt, bicarbonat si sare. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie 100 h nuca macinata mai mare 4 oua 240 ml lapte batut 180 ml ulei 120 ml cafea tare 390 g faina 210 g zahar brun 30…
Read more »

Carnaciori de curcan cu sparanghel in jambon

11 December 2012
Carnaciori de curcan cu sparanghel in jambon din: carnaciori de curcan, sparanghel, jambon, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g carnaciori de curcan 500 g sparanghel proaspat 200 g jambon (felii subtiri) 50 ml ulei de masline 2-3 linguri zeama de lamaie 1 catel de usturoi sare piper proaspat…
Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si menta

11 December 2012
Fursecuri cu ciocolata si menta din: ciocolata amaruie, unt, menta, oua, zahar, extract de vanilie, faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt si menta. Ingrediente: 280 gr ciocolata amaruie, tocata fin 3 linguri de unt nesarat 57 gr menta tocata 2 oua 1/3 ceasca zahar 1 lingurița de extract de vanilie 1/4 ceasca faina 1/4…
Read more »

Retete de post: Sarmalute de post cu nuci

11 December 2012
Sarmalute de post cu nuci din: varza acra, ceapa, orez, miez de nuca, morcov, suc de rosii, vin alb, ulei, mere, stafide, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra 3 cepe 200 g orez 300 g miez de nuca pisat 1 morcov mare 500 ml suc de rosii 200 ml vin alb sec 150…
Read more »

Caserola cu ciuperci si crusta crocanta de branza

11 December 2012
Caserola cu ciuperci si crusta crocanta de branza din: ulei de masline, ceapa, cartof, ciuperci, cimbru, foi de dafin, vin, supa de legume, ketchup, nucsoara, castane, unt, mere, cartofi, unt, pastarnac si cascaval. Ingrediente: 6 linguri ulei de masline 2 cepe mari, tocate 1 cartof mare, taiat cuburi de 2,5 cm 900 g ciuperci asortate…
Read more »

Cocktail La Floridita Daiquiri

11 December 2012
Cocktail La Floridita Daiquiri din: white rum, fresh lime juice, sugar syrup si maraschino liquer. Ingrediente: 80 ml white rum 25 ml fresh lime juice 15 ml sugar syrup 1 teaspoon maraschino liquer   Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele in blender, cu gheata. Se toarna continutul in paharul Martini racit.  
Read more »

Mancare de carnati afumati cu tarhane

11 December 2012
Mancare de carnati afumati cu tarhane din: faina, oua, ulei, carnati, ceapa, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 2 oua 4 linguri ulei 2 carnati mai mari sau 4 mici (se socoteste 15 cm de persoana) 1 ceapa 3 catei de usturoi 1 lingurita cimbru sare piper   Mod de preparare: Din…
Read more »

Retete gustoase: Linte cu telina si usturoi

11 December 2012
Linte cu telina si usturoi din: linte rosie, telina, usturoi, patrunjel verde, ulei, vin, sare si piper. Ingrediente: 600 g linte rosie 300 g telina 5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 4 linguri ulei 4 linguri vin alb sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ţelina şi tăiaţi-o în cubulete. Căliţi-o în ulei,…
Read more »

Terci savuros cu merisoare

11 December 2012
Terci savuros cu merisoare din: mere, merisoare, amestec de condimente, zahar, fulgi de ovaz, lapte si extract de vanilie. Ingrediente: 3 mere, curatate de coaja si cotor, taiate cuburi 200 g merisoare (proaspete sau congelate) 1 lingurita amestec de condimente pentru prajituri (scortisoara, nucsoara, cuisoare) 5 linguri de zahar 200 g fulgi de ovaz 1…
Read more »

Trufe cu whisky

11 December 2012
Trufe cu whisky din: ciocolata neagra, unt, smantana, whisky, visine si bomboane decorative. Ingrediente: 375 g ciocolata neagra 50 g unt 150 g smantana 2 linguri cu whisky visine din visinata bomboane decorative   Mod de preparare: Rupe ciocolata în bu­căţi mici şi topeşte-o la bain-marie. încorporează smântână şi amestecă uşor până obţii o com­poziţie…
Read more »

Turnedo de vita cu ciuperci si sos de rodii

11 December 2012
Turnedo de vita cu ciuperci si sos de rodii din: muschi de vita, ciuperci, bacon, cascaval, cimbru verde, chifla, sos de rodii, sare si piper. Ingrediente: 300 g muschi de vita 6 ciuperci 4 felii subtiri de bacon crud uscat 50 g cascaval 4 fire cimbru verde 1 chifla 4 linguri sos de rodii sare…
Read more »

Retete de post: Fasole cu legume

11 December 2012
Fasole cu legume din: fasole rosie, morcovi, pastarnac, telina, sfecla, patrunjel, praz, marar verde, boia iute, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole rosie 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 telina 1 sfecla mai mica 2 adacini de patrunjel 1 fir de praz 1 legatura marar verde 100 ml ulei 1 lingurita boia iute…
Read more »

Reteta zilei: Paine cu branza si condimente la cuptor

11 December 2012
Paine cu branza si condimente la cuptor din: paine, branza, unt, usturoi, condimente si ceapa verde. Ingrediente: 1 paine rotunda 2 cesti branza maruntita 1-1/2 bucati de unt nesarat 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita condimente italiene uscate frunze ceapa verde tocate   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200 C. Taiati painea cuburi,…
Read more »

Cocktail cu kiwi si ghimbir

11 December 2012
Cocktail cu kiwi si ghimbir din: kiwi, zeama de lamaie, inghetata de lamaie, zahar, ghimbir, scortisoara, apa minerala si kiwi. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi zeama unei lamai 4 globuri de inghetata de lamaie 1 lingura de zahar un varf de cutit de ghimbir un varf de cutit de scortisoara 3/4 l…
Read more »

Retete de post: Pasta de masline cu nuci

11 December 2012
Pasta de masline cu nuci din: masline, ceapa, nuci, ulei de masline, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline mari negre 100 g ceapa 100 g nuci macinate 3-4 linguri ulei de masline suc de lamaie condimente pentru gust   Mod de preparare: înţepaţi măslinele în 3 – 4 locuri şi lăsaţi-le 15…
Read more »

Retete de sarbatori: Piept de curcan umplut

11 December 2012
Piept de curcan umplut din: piept de curcan, morcov, pipote de pui, ficatei de pui, patrunjel, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 morcov mare 200 g pipote de pui 250 g inimi de pui 250 g ficatei de pui 1 legatura patrunjel 2 oua 2 linguri faina 1…
Read more »

Supa de dovleac cu chives, salvie si miere

11 December 2012
Supa de dovleac cu chives, salvie si miere din: ulei de masline, unt, ceapa, salvie, dovleac, miere, supa de legume, chives si piper negru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 lingura de unt 3 cepe, tocate 2 linguri de salvie tocata 1,4 d

Salata Copenhaga

11 December 2012
Salata Copenhaga din: mere, gulii, cartofi, telina, ceapa, castraveti murati, maioneza si marar verde. Ingrediente: 3 mere 2 gulii 4 cartofi 2 teline 1 ceapa 2 castraveti murati 100 ml maioneza 1 legatura marar verde   Mod de preparare: Fierbeţi în apă cu sare cartofii şi ţelină, în coajă. Lăsaţi-le la răcit şi curăţaţi-le, apoi…
Read more »

Clopotel de Craciun

11 December 2012
Clopotel de Craciun din: nuci, oua, zahar pudra, biscuiti, rom, visinata, stafide, fructe confiate, cacao, unt si ciocolata. Ingrediente: 250 g nuci macinate 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml visinata 100 g stafide 150 g fructe confiate 50 g cacao 200 g unt 100 g ciocolata  …
Read more »

Mix Grill cu muraturi asortate

11 December 2012
Mix Grill cu muraturi asortate din: ceafa de porc, ficat de porc, carnati afumat, pastrama de oaie, pulpe de oaie, muraturi asortate, cimbru, ceapa rosie, boia, coriandru, ulei din samburi de struguri, sare si piper. Ingrediente: 250 g ceafa de porc fara os 250 ficat de porc sau vita 250 g carnati afumati 250 g…
Read more »

Reteta zilei: Cartofi frantuzesti cu sofran

11 December 2012
O reteta simpla de Cartofi frantuzesti cu sofran din: cartofi, sofran, apa calda, unt, faina, lapte de cocos, lapte de migdale, sare, usturoi si boia. Ingrediente: 5 cartofi 1 vârf de cuțit șofran 2 linguri de apă caldă 2 linguri unt 2 1/2 linguri de faina 1 cutie lapte de cocos 1 cană lapte de…
Read more »

Muraturi: Legume murate umplute

11 December 2012
O reteta delicioasa de legume murate cu: ardei gras, varza alba, radacina de telina, rosii, morcovi, ardei gras rosu, usturoi, patrunjel, otet, sare, zahar. Ingrediente: 1.500 g ardei graşi verzi o varză medie albă o rădăcină de ţelină două roşii doi morcovi medii doi ardei graşi roşii 8 căţei de usturoi o legătură de pătrunjel…
Read more »

Retete savuroase: Hering cu paste şi sos de ceapă

11 December 2012
O reteta delicioasa de hering: paste verzi, morcovi, ardei capia, ardei iute, ceapa rosie, usturoi, vin alb sec, sare, piper, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 4 heringi 400 g paste verzi doi morcovi un ardei capia un ardei iute mic 3 cepe roşii doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec sare piper ulei…
Read more »

Retete culinare: Crevete cu dovlecei şi sos

11 December 2012
O reteta delicioasa de creveti cu: smantana, parmezan, maioneza, amidon, vin alb sec, otet, ulei de masline, lamaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 500g crevete 200ml smantana 50g parmezan 2 linguri cu maioneză o lingură cu amidon alimentar 100 ml vin alb sec două lin guri cu oţet 175 ml ulei de măsline o jumătate de…
Read more »

Ravioli cu roşii şi carne

11 December 2012
O reteta delicioasa de ravioli cu: faina, oua, carne de vita, dovlecel, ceapa, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, oregano. Ingrediente: 200 g făină două ouă 500 g carne de vită tocată un dovlecel o ceapă 4 căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui 5 roşii sare piper oregano Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul…
Read more »

Retete gustoase: Crochete de cod cu legume

11 December 2012
O retets delicioasa de crochete de cod cu: conopida, ardei capia, mazare, boabe de porumb, morcov, ciuperci, pesmet, oua, sos de rosii, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod o conopidă doi ardei capia 100 g mazăre 100 g boabe de porumb un morco 300 g ciuperci 100 g pesmet două ouă sos…
Read more »

Pui Shanghai cu piure

11 December 2012
O reteta delicioasa de pui shanghai cu: carne de pui, faina, seminte de susan, oua, dovlecei, cartofi, telina, lapte, usturoi, lamaie, rosii cherry, castraveti murati, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: două piepturi de pui 100 g făină 50 g seminţe de susan două ouă doi dovle­cei 4 cartofi o ţelină mică 200 ml lapte dulce…
Read more »

Aperitive: Tartine cu vinete

11 December 2012
O reteta delicioasa de tartine cu: vinete, rosii, usturoi, patrunjel, ulei de masline, otet de mere, paine, ceapa verde, ceapa uscata, sare, piper, oregano. Ingrediente: 500 g vinete două roşii 4 căţei de usturoi două linguri cu pătrunjel tocat 4 linguri cu ulei de măsline două linguri cu oţet de mere o pâine de casă…
Read more »

Deserturi: Prăjitură cu kiwi

11 December 2012
O reteta delicioasa de parajitura cu: oua, zahar tos, ulei, lapte, amoniac, sare, faina, cacao, zahar vanilat, gem de kiwi, fructe confiate, suc de limeta. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr tos 120 ml ulei 120 ml lapte dulce o linguriţă cu amo­niac sare 500 g făină 50 g cacao două pliculeţe zahăr vanilat un…
Read more »

Fasole verde cu mărar

11 December 2012
O reteta delicioasa de fasole verde cu: marar, ulei, faina, usturoi, apa, lamaie, sare, piper. Ingrediente: un kilogram fasole verde o legătură de mărar 50 ml ulei de floarea soarelui 50 g făină 5 căţei de usturoi 275 ml apă sucul de la o jumătate de lămâie sare piper Mod de preparare: Fasolea verde se…
Read more »

Masa de Craciun #1

10 December 2012
Retete de Craciun: Ciorba de varza cu costita  Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 crenguta cimbru uscat bors dupa gust 4 cartofi 1 legatura marar 4 l apa cateva lingura de condimente de legume   Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă şi puneţi-o la fiert, împreună…
Read more »

Cotlete de porc cu bere neagra la cuptor

10 December 2012
Cotlete de porc cu bere neagra la cuptor din: morcovi, patrunjel, piper negru, enibahar, foi de dafin, cotlete de porc, sare, bere neagra, zahar brun, cidru, chilli, ceapa, piper si verdeata asortata. Ingrediente: 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 8 boabe de piper negru 5 boabe de enibahar 2 foi de dafin 3 kg cotlete…
Read more »

Rulada de porc cu ciuperci

10 December 2012
Rulada de porc cu ciuperci din: muschi file de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, vin, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi file de porc, bucata intreaga 300 g ciuperci 1 ceapa 2 catei de usturoi 10 ml vin alb 20 g cascaval 40 g sunca de porc 20…
Read more »

Reteta zilei: Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel

10 December 2012
O reteta savuroasa de Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel din: sparanghel, muschi de vita, cimbru, oua, ulei de masline, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 5-6 bucati muschi de vita 2 lingurite cimbru uscat 2 oua ulei de masline sare și piper parmezan   Mod de preparare: Incalziti cuptorul…
Read more »

Friptură de porc crocantă cu mere pentru sarbatori

10 December 2012
Retete de sarbatori: Friptură de porc crocantă cu mere din: muschi de porc, ulei de masline, mere, ceapa, foi de dafin, cimbru, suc de mere, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg mușchi de porc 
(de pe spate, cu tot cu șorici) 2 linguri ulei de măsline 3 mere 3 cepe 3 foi…
Read more »

Antricot de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin

10 December 2012
Antricot de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin din: antricot de vitel, castravete, rosii, unt, coriandru, zahar, vin rosu, cuisoare, scortisoara, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de antricot de vitel 500 g castravete de sera 4 rosii 50 g unt 1 lingurita rasa coriandru macinat 4 linguri zahar 500 ml…
Read more »

Prajitura cu iaurt si ciocolata

10 December 2012
Prajitura cu iaurt si ciocolata din: oua, faina, zahar, iaurt, ciocolata, unt, praf de copt, cacao, esenta de rom si sare. Ingrediente: 4 oua 200 g faina 150 g zahar 200 ml iaurt 100 g ciocolata 150 g unt 1 pliculet cu praf de copt 2 linguri cu cacao 1 esenta de rom sare  …
Read more »

Salata Birmingham

10 December 2012
Salata Birmingham din: cartofi, ceapa, oua, castraveciori murati, sfecla, mustar dijon, salata verde, maioneza, patrunel verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 10 cartofi 1 ceapa rasa 2 oua fierte tari 6 castraveciori murati 3 sfecle mici fierte 100 g mustar Dijon 1 salata verde 100 g maioneza 1 legatura patrunjel verde sare piper boia  …
Read more »

Deliciu cu morcovi

10 December 2012
Deliciu cu morcovi din: nuci, morcovi, faina, zahar, oua, ulei, esenta de vanilie, praf de copt, sare, unt, crema de branza, esenta de vanilie si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 100 g nuci 350 g morcovi 280 g faina 300 g zahar 4 oua 200 ml ulei 2 lingurite esenta de vanilie 1 praf…
Read more »

Rulada de porc

10 December 2012
Rulada de porc din: pulpa de porc, carne tocata de vita, morcov, oua, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 400 g carne tocata de vita 1 morcov mare 2 oua fierte tare 1 lingurita cimbru uscat sfaramat 3-4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curatati, spalati…
Read more »

Placinte cu gem pentru sarbatori

10 December 2012
Placinte cu gem pentru sarbatori din: aluat, faina, gem, pandispan, migdale, zahar, unt, galbenus, coaja de citrice, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 375 g aluat de tarta dulce putina faina, pentru presarat 375 g gem (de care preferi) 50 g de pandispan 50 g migdale macinate 25 g de zahar 50 g de…
Read more »

Salată caldă de Islanda

10 December 2012
Salată caldă de Islanda din: salata verde, otet, vin, ulei, smantana, miez de nuca, sare si piper. Ingrediente: 4 salate verzi 2 linguri otet 100 ml vin alb aromat 4 linguri ulei 100 ml smantana 100 g miez de nuci zdrobite sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Curăţaţi salata, tăiaţi fiecare căpăţână în…
Read more »

Reteta zilei: Supa de varza creata cu carnati de pui

10 December 2012
O reteta delicioasa de Supa de varza creata cu carnati de pui din: ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, fulgi de ardei, carnati de pui, cartofi, rosie, supa de pui, frunze de varza creata, lapte, spanac, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 lingură de unt 1 ceapa, taiata julienne 2 caței…
Read more »

Cocktail Red Slip

10 December 2012
Cocktail Red Slip din: sirop de capsuni, suc de grepfrut, capsuni si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl sirop de capsuni 4 cl suc de grepfrut 10 cl Bitter Grepfrut capsuni un fir de menta   Mod de preparare: Mixam bine in shaker siropul si sucul de grepfrut, turnam amestecul intr-un pahar…
Read more »

Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi

10 December 2012
Retete de sarbaroi: Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi din: muschiuleti de porc, usturoi, ulei de masline, cimbru, boia de ardei, cognac, sare si piper. Ingrediente: 4 muschiuleti de porc 8 catei de usturoi 100 ml ulei de masline 5-6 fire de cimbru verde 2 linguri boia de ardei 50 ml cognac sare…
Read more »

Tort de ciocolata cu fistic si smochine

10 December 2012
Tort de ciocolata cu fistic si smochine din: faina, zahar pudra, praf de copt, cacao, unt, zahar vanilat, galbenus, oua, branza de vaci, ciocolata, smantana, smochine si fistic. Ingrediente: pentru blat: 100 g faina 80 g zahar pudra 1 lingurita praf de copt 50 g cacao 100 g unt 1 pachet zahar vanilat 1 galbenus…
Read more »

Pui picant cu ananas

10 December 2012
Pui picant cu ananas din: piept de pui, ananas, ardei iute, cimbru verde, vin alb, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 2 bucati de ananas proaspat 1-2 ardei iuti 3-4 fire de cimbru verde 200 ml vin alb sec 1 lamaie 50 ml ulei de masline sare piper…
Read more »

Paste cu dovlecei si broccoli

10 December 2012
Paste cu dovlecei si broccoli din: dovlecei, broccoli, coaja si zeama de lamaie, paste fainoase, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de floarea soarelui si parmezan. Ingrediente: 2 dovlecei mari, rasi pe razatoarea mare 350 g broccoli, rupt in buchetele mici coaja si zeama de la 1/2 lamaie 350 g paste fainoase (spaghete, linguini)…
Read more »

Somon cu capere

10 December 2012
Somon cu capere din: file de somon, capere murate, boabe de porumb, marar, lamaie, vin, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de somon proaspat 200 g capere murate 150 g boabe de porumb, congelat sau conservat 1 legatura marar 1 lamaie 200 ml vin alb sec 50 ml ulei de…
Read more »

Somon cu ananas şi migdale preparate

10 December 2012
O reteta delicioasa de somon cu: ananas, porumb baby, capere, migdale, miez de nuca, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o conservă de ananas un borcan cu porumb baby murat o lingură cu capere 100 g migdale 100

Retete gustoase: Salată cocktail

10 December 2012
O reteta delicioasa de salata cu: ciuperci, hrisca, orez, ardei capia, ceapa, usturoi, masline, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci 100 g hrişcă 50 g orez doi ardei capia o ceapă trei căţei de usturoi 100 g măsline feliate 200 g roşii cherry roşii 75 ml ulei…
Read more »

Supă cu clătite şi crevete

10 December 2012
O reteta delicioasa de supa cu: fasole rosie, creveti, cepa, morcov, telina, radacina de patrunjel, lamaie, lapte dulce, oua, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: conservă fasole roşie 500 g crevete decorticate o ceapă roşie un mor­cov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel o lămâie 400 ml lapte dulce 3 ouă 100 g făină…
Read more »

Tarte cu jeleu de vişine

10 December 2012
O reteta de tarta gustoasa cu: faina, unt, zahar tos, oua, visine, apa, amidon, gelatina, sare, zahar vanilat, ananas. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr tos două ouă 300 g vişine 250 ml apă 3 linguri cu amidon alimentar 10 g gelatină alimentară un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe…
Read more »

Borş de sfeclă roşie

10 December 2012
O reteta delicioasa de bors cu: sfecla, cartofi, morcov, oua, smantana, verdeata, sare, usturoi, castraveti, apa, bors. Ingrediente: un kilogram şi jumătate de sfeclă 400 g cartofi doi morcovi două ouă 150 g smântână o legătură de verdeaţă sare usturoi castraveţi doi litri de apă un litru de borş Mod de preparare: Secla se curăţă,…
Read more »

Reteta zilei: Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba

10 December 2012
O reteta delicioasa de Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba din: lamai, zahar si ciocolata alba. Ingrediente: 4 lămâi 3 1/4 cani de zahar 1 ciocolata alba   Mod de preparare: Taiati lămâile în sferturi pe lungime. Cojiti sferturile si puneti deoparte miezul.cojile taiati-le subtiri. Puneti cojile într-o cratiță și acopereti cu…
Read more »

Rulouri de bacon

10 December 2012
O reteta delicioasa de rulouri de bacon cu: carnati, legume de sezon, ienupar, rozmarin. Ingrediente: 4-5 felii de bacon cârnaţi fructe sau legume de sezon ienupar rozmarin   Mod de preparare: Feliile de bacon se călesc puţin, după care se rulează în ele diferite umpluturi. In sezonul rece, feliile de bacon se umplu cu cârnaţi,…
Read more »

Rulou cu pui şi alune

10 December 2012
O reteta delicioasa de rulouri din: piept de pui, faina, praf de copt, oua, alune, salata verde, lapte, parmezan, ulei de masline, ardei iute, ceapa, usturoi, piper, sare, otet balsamic. Ingrediente: un piept de pui 250 g făină un pliculeţ praf de copt 4 ouă 100 g alune o salată verde 125 ml lapte dulce…
Read more »

Fursecuri cu sos de vişine

10 December 2012
O reteta delicioasa de fursecuri cu: unt, ou, zahar, alune, faina, praf de copt, sare, visine, vin rosu dulce, baton scortisoara, amidon, ciocolata neagra. Ingrediente: 125 g unt un ou 275 g zahăr tos 60 g alune 250 g făină un vârf de lingura praf de copt un vârf de linguriţă cu 100 ml vin…
Read more »

Salată de legume cu oregano

10 December 2012
O reteta delicioasa de salata cu: rosii cherry, castraveti, ceapa rosie, masline, ardei gras, ardei iute, ardei capia, salata rucola, branza de capra, oregano uscat, ulei de masline, otet  balsamic, sare, piper. Ingrediente: 250 g roşii cherry 3 castraveţi o ceapă roşie 100 g măsline feliate un ardei gras un ardei iute mic un ardei…
Read more »

Macrou cu sos de legume

10 December 2012
O reteta delicioasa de macrou cu: fenicul, ceapa rosie, dovlecel, rosii, mustar cu boabe, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: 4 trunchiuri de macrou un fenicul două cepe roşii un dovlecel 3 roşii două linguri cu muştar cu boabe sare piper ulei de floarea-soarelui mărar Mod de preparare: Trunchiurile de macrou se spală, se şterg cu…
Read more »

Orez cu pui şi ardei iute

10 December 2012
O reteta delicioasa de orez cu: ceapa, ardei iute, fasole rosie, piept de pui, oua, faina, sofran, cascaval, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 150 g orez două cepe un ardei iute o conservă fasole roşie 300 g fasole verde două piepturi de pui două ouă 200 g făină un vârf de linguriţă cu şofran 200…
Read more »

Ciorbă delicioasa cu legume

10 December 2012
O reteta delicioasa de ciorba de legume cu:bors, mazare, ardei capia, morcov, praz, ceapa, linte, rosii, ardei iute, ulei, masline, sare, piper, leustean, santana. Ingrediente: 200 g mazăre doi ardei capia 100 g morcovi un fir de praz o ceapă 100 g linte 4 roşii un ardei iute 100 ml ulei de floarea-soarelui 500 rnl…
Read more »

Retete de sarbatori: Ciorbă de burtă

10 December 2012
O reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan vitel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, otet, oua, smantana, usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet două gălbenuşuri…
Read more »

Reteta zilei: Sandwich cu bacon, branza brie si mar

9 December 2012
Sandwich cu bacon, branza brie si mar din: paine, mar, bacon, branza brie si sirop de artar. Ingrediente: 1 paine feliata 1 mar, tăiat felii subțiri 8 felii de bacon 200 g branza brie câteva lingurițe de sirop de arțar   Mod de preparare: Într-o tigaie prajiti bacon-ul cateva minute. Scoateti pe prosoape de hartie…
Read more »

Vin fiert cu cidru si scortisoara

9 December 2012
Vin fiert cu cidru si scortisoara din: vin, cidru, sirop de soc, coaja de lamaie, scortisoarre, pastaie de vanilie si zahar. Ingrediente: 2 sticle de vin alb demisec 500 ml de cidru 150 ml sirop de soc coaja de la 2 lamaie, taiata fasii 2 batoane de scortisoara 1 pastaie de vanilie, crestata pe lung…
Read more »

Budincă de Crăciun

9 December 2012
Budincă de Crăciun din: curmale, stafide, lapte, coniac, unt, zahar brun, oua, faina, praf de copt, condimente pentru prajituri si coaja de portocala. Ingrediente: 250 g curmale, tocate 100 g de stafide 150 ml de lapte 150 ml de coniac (rom) 140 g unt, plus extra pentru uns 50 g zahar brun 2 oua 175…
Read more »

Varza de Bruxelles cu bacon si castane

9 December 2012
Garnituri: Varza de Bruxelles cu bacon si castane din: varza de bruxelles, castane, bacon afumat si ulei. Ingrediente: 1,5 kg varza de Bruxelles, curatata 200 g castane coapte, taiate pe jumatate 200 g fasii de bacon afumat 1 lingurita de ulei   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220°C/gaz 7. Pune apă la fiert într-o…
Read more »

Spuma de ciocolata cu rodii si mandarine

9 December 2012
Spuma de ciocolata cu rodii si mandarine din: ciocolata amaruie, unt, cointreau, ou, galbenusuri, zahar tos, frisca, cacao, zahar tos, mandarine, scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie cu 70% cacao 125 g unt, taiat cuburi 3 linguri Cointreau sau whisky sau coniac 1 ou si 2 galbenusuri 75 g zahar tos 175 l…
Read more »

Cocktail Perfect Manhattan

9 December 2012
Cocktail Perfect Manhattan din: bourbon, dry vermouth, red vermouth si angostura bitters. Ingrediente: 60 ml bourbon 10 ml dry vermouth 10 ml red vermouth 2 dashes angostura bitters   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele in paharul boston, stirring, se strecoara dublu in paharul martini racit.
Read more »

Reteta zilei: Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde

9 December 2012
Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde din: coaste de porc, ceapa, usturoi, frunze de dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de vin si miere. Ingrediente: 2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5 catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin, rupte în jumatați 5 crengute proaspete de cimbru 1 lingurita…
Read more »

Legume cu cuscus si mirodenii

9 December 2012
Legume cu cuscus si mirodenii din: dovleac, gulie, rosii, portocala, patrunjel, menta, rodie, ulei de masline, ceapa, condimente, scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus si fulgi de migdale. Ingrediente: 600 g dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat cuburi de circa 4 cm 1 gulie de circa 500 g., curatata si taiata cuburi de 3…
Read more »

Snitel din piept de pui cu mango

9 December 2012
Snitel din piept de pui cu mango din: piept de pui, mango, ulei, margarina, cascaval, boia, curry, patrunjel, marar, frunze de telina, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 6 fileuri de piept de pui (cca 150 g fiecare) 2 fructe de mango 3 linguri ulei 2 linguri margarina 150 g cascaval 1 praf de boia dulce…
Read more »

Salata de andive Berna

9 December 2012
Salata de andive Berna din: andive, cartofi, heringi, otet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g andive 500 g cartofi 3 cepe 2 heringi uscati si afumati 100 ml oet 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curatati andivele de primul strat de frunze si oparitile 5 minute in apa clocotita cu sare.…
Read more »

Legume cu miere si mustar

9 December 2012
Legume cu miere si mustar din: ulei de masline extravirgin, mustar, miere, otet de cidru, praz, fasole verde, broccoli si mazare. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingurita de mustar cu boabe 1/2 lingurita de miere 1 lingura otet de cidru (sau aotet de mere) 2 fire de praz, curatate si taiate in…
Read more »

Supa de fasole si porumb

9 December 2012
Supa de fasole si porumb din: ardei, patrunjel, iaurt semidegresat, ulei de masline, ceapa, seminte de chimen, boia de ardei iute, rosii, fasole boabe, concentrat vegetal si boabe de porumb. Ingrediente: 1 ardei rosu, cuatat de seminte si taiat cuburi 1 legatura de patrunjel, tocata 150 g iaurt semidegresat 1 lingura ulei de masline 1…
Read more »

Friptura de vita la gratar cu ciuperci

9 December 2012
Friptura de vita la gratar cu ciuperci din: muschi de vita, sare, piper, ulei de masline, ciuperci, unt, ceapa, vin rosu si rozmarin. Ingrediente: 1 kg muschi de vita sare piper ulei de masline 1 kg ciuperci 20 grame unt 3 cepe tocate 200 ml vin rosu rozmarin   Mod de preparare: Intr-o cratita incinsa…
Read more »

Sos Veloute

9 December 2012
Sos Veloute din: unt, faina, zeama de oase de vitel, buchet garni, ciuperci, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 60 g faina 1 1/2 litru zeama de oase de vitel un buchet garni (patrunjel, dafin, tarhon, marar) 2 ciuperci 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Topiti untul, adaugati…
Read more »

Cocktail Carmen

9 December 2012
Cocktail Carmen din: suc de mere, suc de struguri, sirop de zahar, frunze de menta, apa minerala si o felie de mar. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de mere 4 cl suc de strugurideschis la culoare 1 cl sirop de zahar 3-4 frunze proaspete de menta apa minerala carbogazoasa o felie…
Read more »

Reteta zilei: Budinca cu spanac si mozzarella

9 December 2012
Budinca cu spanac si mozzarella din: spanac, ulei de masline, mozzarella, ceapa verde, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspat 1-2 lingurite ulei de măsline 1 1/2 cani mozzarella 1/3 ceasca felii subtiri ceapa verde 8 oua, batute sare si piper negru dupa gust   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 190C. Se…
Read more »

Gnocchi la cuptor cu praz, broccoli si branza

9 December 2012
Gnocchi la cuptor cu praz, broccoli si branza din: unt, praz, faina, pudra de mustar, lapte, nucsoara, broccoli, sunca, gnocchi si branza. Ingrediente: 60 g unt 2 fire de praz, taiate rondele 3 linguri faina alba 1 lingurita pudra de mustar 600 ml lapte un praf de nucsoara macinata 300 g broccoli, rupt in buchetele…
Read more »

Crema Parmentier

9 December 2012
Crema Parmentier din: cartofi, praz, supa de pui, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g cartofi 300 g praz 500 ml supa de pui 100 ml smantana 70 g unt sare piper   Mod de preparare: Curatati si spalati prazul, apoi tocati-l marunt si caliti-l 10 minute in 50 g unt, pana cand se…
Read more »

Morcovi cu seminte de pin

9 December 2012
Morcovi cu seminte de pin din: morcovi, unt, seminte de pin, stafide, zahar si patrunjel. Ingrediente: 800 g morcovi, taiati pe jumatate si apoi pe diagonala, in bucati de  cm 1 cub mare de unt 50 g seminte de pin 50 g de stafide 1 praf de zahar 1 mana de patrunjel, tocat   Mod…
Read more »

Prajitura cu branza si caramel

9 December 2012
Prajitura cu branza si caramel din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, branza, smantana, zahar vanilat, lapte, nuci si alune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 100 g unt 75 g zahar 2 oua 1 praf de copt pentru crema de branza: 30

Coq au vin (Cocos in vin)

9 December 2012
Cocos in vin din: cocos, vin rosu, piept de porc, untura, ciuperci, ceapa, arpagic, telina, morcovi, patrunjel, usturoi, cimbru, foi de dafin, cognac, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 cocos 700 ml vin rosu 400 g piept de porc crud uscat 2 linguri untura 300 g ciuperci mici 2 cepe 200 g arpagic 2-3 fire…
Read more »

Pui cu smantana si spanac

9 December 2012
Pui cu smantana si spanac din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi, vin, concentrat de pui, mustar de dijon, carne de pui, smantana, spanac, pesmet, parmezan si nuci. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g cartofi, taiati felii subtiri 1 ceapa, taiata rondele 3 catei de usturoi, tocati 300 ml vin alb 200 ml…
Read more »

Rulada cu piept de curcan

9 December 2012
Rulada cu piept de curcan din: piept de curcan, ciuperci, ceapa, cascaval, ardei gras, nuci, miere, mustar, hrean, ulei, vin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 300 g ciuperci 1 ceapa 100 g cascaval 1 ardei gras verde 100 g nuci zdobite 1 lingurita miere 1 lingurita mustar 1/2 lingurita hrean 3…
Read more »

Reteta zilei: Paste cu spanac si mozzarella

9 December 2012
Paste cu spanac si mozzarella din: paste, sos de rosii, sos pesto, smantana, frunze de spanac, anghinare si mozzarella. Ingrediente: 450 grame paste 1 borcan sos de rosii 1/4 ceasca sos pesto 3/4 ceasca smantana 240 grame frunze de spanac 340 grame anghinare 113 grame mozzarella maruntita   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180…
Read more »

Cocktail Kamikaze cu vodca

9 December 2012
Cocktail Kamikaze cu vodca din: vodca, triple sec si frsh lime juice. Ingrediente: 60 ml vodca 15 ml triple sec 25 ml fresh lime juice   Mod de preparare: Se amesteca puternic ingredientele in boston shaker, se strecoara dublu continutul in paharul martini racit in prealabil.
Read more »

Meniu de Craciun #2

9 December 2012
Retete de Craciun: Supa cu ceapa, parmezan si cimbru  Ingrediente: 40 g unt 1 kg ceapa, taiata julien 250 g esalote, taiate julien un praf sare de telina 2 linguri zahar brun 2 linguri aina 175 ml vin alb sec 750 ml supa limpede de legume 700 ml lapte 2 foi de dafin, cateva crengute…
Read more »

Piure de morcovi si cartofi

9 December 2012
Piure de morcovi si cartofi din: cartofi, morcovi, smantana, nucsoara, scortisoara, pesmet si ulei de masline. Ingrediente: 800 g cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in bucati de 2,5 cm 500 g morcovi, taiati precum cartofii 6 linguri de smantana pentru gatit 1 praf de nucsara rasa 1 praf de scortisoara 1 mana mare…
Read more »

Cartofi crocanti cu sos de avocado

9 December 2012
Cartofi crocanti cu sos de avocado
Cartofi crocanti cu sos de avocado din: cartofi, condiment, ulei de masline, tortilla chips, paprika, sos de chilli, avocado, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mari, fiecare taiat in 4-6 sferturi 2 lingurite condiment fajita sau Cajun 11⁄2 lingura ulei de masline 100 g tortilla chips 1 lingurita paprika dulce 2 linguri sos…
Read more »

Escalop de vitel

9 December 2012
Escalop de vitel din: nuca de vitel, unt, faina, zarzavat, pasta de rosii, vin madera, sos spaniol, sare si piper. Ingrediente: 800 g nuca de vitel (mijlocul pulpei, fara zgarciuri si tendoane) 250 g unt 30 g faina 100 g zarzavat 25 g pasta de rosii 200 ml vin Madera 400 g sos spaniol sare…
Read more »

Terina cu telina

9 December 2012
Terina cu telina din: cartofi, telina, telemea de oaie, oua, faina, ulei, cimbru, busuioc, salvie, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi mari albi 1 telina mare 200 g telemea de oi 4 oua plus 1 ou pentru uns terina 1 lingura faina 2 linguri ulei cimbru busuioc salvie sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »

Porumb copt cu usturoi

9 December 2012
Porumb copt cu usturoi din: unt, paprika afumata, usturoi, patrunjel, ardei iute si porumb. Ingrediente: 75 g unt 1⁄2 lingurita paprika afumata 1 catel de usturoi 2 linguri patrunjel, tocat marunt 1⁄2 -1 ardei iute, tocat marunt 4 stiuleti de porumb   Mod de preparare: Amesteca 75 g unt, inmuiat, 1⁄2 lingurita paprika afumata, 1…
Read more »

Vol-au-vent cu piept de curcan

9 December 2012
Vol-au-vent cu piept de curcan din: aluat, piept de curcan, branza gorgonzola, unt, vin, faina, lapte, galbenusuri, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 400 g piept de curcan 200 g branza gorgonzola 100 g unt 100 ml vin 1 lingura faina 200 ml lapte 2 galbenusuri 2 catei de usturoi sare…
Read more »

Quesadillas cu pui

9 December 2012
Quesadillas cu pui din: ulei de floarea soarelui, ardei, dovlecel, ceapa verde, porumb, condiment, piept de pui, patrunjel, branza cedar si tortilla. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui cate 1⁄2 de ardei rosu, galben si verde, taiate fasii subtiri 1 dovlecel mediu, taiat rondele 6 cepe verzi, taiate rondele 200 g porumb dulce din…
Read more »

Reteta zilei: Salata cu rucola, struguri rosii si migdale

8 December 2012
O reteta savuroasa de Salata cu rucola, struguri rosii si migdale din: rucola, struguri rosii, branza, migdale, ceapa rosie, otet balsamic, nectar de agave si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 250 g rucola 2 cani struguri roșii, tăiati în jumatati 2-3 linguri branza Manchego 2-3 linguri migdale feliate, prăjite Ingrediente dressing: 10 Struguri tocati 1…
Read more »

Cocktail Rose Campari Soda

8 December 2012
Cocktail Rose Campari Soda din: campari, rose syruo, grapefruit bitters, top up soda. Pahar: old fashioned Decor: lemon peel Ingrediente: 45 ml Campari 15 ml rose syrup 3 dashes grapefruit bitters (optional) Top up soda   Mod de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in paharul old fashioned plin cu gheata cuburi, se amesteca usor…
Read more »

Frigarui de creveti cu sos de iaurt

8 December 2012
Frigarui de creveti cu sos de iaurt din: creveti, pasta de ardei iute, ulei de masline, coaja de lamaie verde, suc de lamaie verde si tequilla. Ingrediente: 200 g creveti, curatati 11⁄2 lingurita pasta de ardei iute 1⁄2 lingura ulei de masline coaja de la 2 lamai verzi (chitre) 6 linguri iaurt gras sucul de…
Read more »

Wiener Schnitzel (Şniţel vienez)

8 December 2012
Snitel vienez din: carne de vitel, oua, faina, pesmet, ulei, unt, sare si piper. In Austria, Wiener Schnitzel este în mod tradiţional servit cu o felie de lămâie, cu cartofi natur presăraţi cu pătrunjel tocat şi cubuleţe de unt. Denumirea de Wiener Schnitzel este protejată de lege în Austria şi reţeta, se prepară, în varianta…
Read more »

Orez cu ciuperci si legume

8 December 2012
Orez cu ciuperci si legume din: ulei de floarea soarelui, ciuperci, varza, ulei de susan, orez, oua, creveti, ceapa verde, mazare, sos de soia si alune. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 250 g ciuperci, taiate felii 150 g varza, taiata fasii 2 linguri ulei de susan 4 oua, batute usor 250 g orez,…
Read more »

Tacos cu fasole si smantana

8 December 2012
Tacos cu fasole si smantana din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei, paprika, rosii, fasole, tacos, coaja si suc de lamaie, patrunjel, telemea si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 ardei rosu iute, tocat marunt 1⁄2lingurita paprika afumata 3 rosii mari,…
Read more »

Muschi de vita Wellington cu ciuperci

8 December 2012
Muschi de vita Wellington cu ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, aluat, ulei, ceapa, patrunjel, oua, sare si piper. Ingrediente:  600 g muschi de vita (bucata intreaga) 400 g ciuperci proaspete 300 g aluat frantuzesc (foitaj) 100 ml ulei 1 ceapa mare 1 legatura patrunjel 2 oua sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi muşchiul…
Read more »

Varză de Bruxelles cu ghimbir şi susan

8 December 2012
Garnituri: Varză de Bruxelles cu ghimbir şi susan din: varza de bruxelles, ulei de susan, ghimbir si seminte de susan. Ingrediente: 800 g varza de Bruxelles, curatata si taiata in jumatati 1 lingura ulei de susan 1 bucata de ghimbir, ras 4 linguri seminte de susan prajite.   Mod de preparare: Opareste varza in apa…
Read more »

Cocktail Sangria cu portocale si ananas

8 December 2012
Cocktail Sangria cu portocale si ananas din: vin rosu, portocala si ananas. Ingrediente: vin rosu dulce 1 portocala 1 felie de ananas   Mod de preparare: Curata portocala si anansul, taie portocala si ananasul cubulete. Pune fructele intr-un tumbler mare si toarna vinul peste ele. Decoreaza cu o felie de portocala si tine la frigider…
Read more »

Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii

8 December 2012
Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii din: ulei de masline, bacon, ceapa, boia iute, legume, rosii, pasta de tomate, mirodenii, paste rigatoni, branza si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g bacon, taiat fasii 1 ceapa mare, tocata 1 lingurita boia iute 700 g legume, tocate (2 dovlecei si…
Read more »

Chiftelute delicioase cu fasole si tortilla

8 December 2012
Chiftelute delicioase cu fasole si tortilla din: carne tocata de vita, usturoi, boia iute, chimen, ulei de masline, ceapa, bacon, pasta de tomate, fasole, sos worcestershire, mozzarella, branza cedar si ardei iute. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 catei de usturoi, zdrobiti 3⁄4 lingurita boia iute 1⁄2 lingurita chimen macinat 1⁄2 lingura ulei…
Read more »

Reteta zilei: Conopida gratinata cu sunca

8 December 2012
O reteta savuroasa de Conopida gratinata cu sunca din: conopida, sare, sunca, crema de branza, iaurt, parmezan, ceapa verde, piper si branza degresata. Ingrediente: 1/2 conopida, buchetele mici 1/2 lingurita sare 2 cani cuburi șuncă slabă 250 crema de branza, 3/4 ceasca iaurt 2 linguri parmezan ras 1/4 ceasca felii subtiri ceapa verde piper negru…
Read more »

Bors de legume cu orez sau paste

8 December 2012
Bors de legume cu orez sau paste din: ceapa verde, morcovi, ardei grasi, telina, patrunjel, rosii, ciuperci, ardei iute, orez, paste, bors, ulei si sare. Ingrediente: doua legaturi de ceapa verde doi morcovi doi ardei grasi o telina o radacina de patrunjel doua rosii mari cateva ciuperci un ardei iute o ceasca de orez sau…
Read more »

Friptura de porc la tava cu sos de struguri

8 December 2012
Friptura de porc la tava cu sos de struguri din: cotlet de porc, ceapa, stafide, vin, unt, seminte de chimen, zahar brun, cimbru, sare si piper. Ingrediente: un cotlet de porc dezosat sau doi muschiuleti intregi 20 cepe mici (arpagic) doua linguri de stafide sau o cana mare de boabe de struguri 150 ml vin…
Read more »

Friptura crocanta de rata

8 December 2012
Friptura crocanta de rata din: rata, apa fiarta, sare kosher si piper negru. Ingrediente: 1 rata 2 cani apa fiarta 1 lingura sare kosher 1 lingurita piper negru   Mod de preparare: Curata bine rata, inlaturand excesul de grasime. Spala bine rata pe interior si exterior. Inteapa peste tot rata cu o furculita. Aseaza rata…
Read more »

Fajitas cu vită

8 December 2012
Fajitas cu vită din: muschi de vita, ceapa, ardei, condimente, piper, sare, ulei si tortilla. Această reţetă este formată din carne la grătar, servită în tortilla şi asezonată cu ardei gras şi ceapă. Ingrediente: 350 gr muşchiuleţ de vită 1 ceapă 2 ardei 2 linguri condiment mexican 1/2 linguriţă piper sare 4 linguri ulei 3…
Read more »

Pui cu rosii cherry si rozmarin la cuptor

8 December 2012
Pui cu rosii cherry si rozmarin la cuptor din: pulpe de pui, rosii cherry, ulei de masline, usturoi, sare, piper, rozmarin si maghiran. Ingrediente: 4 pulpe de pui sau un piept mare 300 g rosii cherry 50 ml ulei de masline cativa catei de usturoi sare piper macinat rozmarin si maghiran proaspat   Mod de…
Read more »

Bors gustos de perisoare

8 December 2012
Bors gustos de perisoare din: carne tocata, orez, ceapa, telina, morcovi, patrunjel, ardei gras, bors, patrunjel, leustean, smantana, sare si piper. Ingrediente:  300 g carne tocata amestec porc zi vita 100 g orez o ceapa mare o telina doi morcovi o radacina patrunjel un ardei gras bors dupa gust patrunjel si leustean verde smantana sare…
Read more »

Pui Diavola

8 December 2012
Pui Diavola din: ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, cimbru, piper, chilli, pui, supa de pui, zeama de la ardei murati si sos de rosii. Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline extravirgin 1 lingura de sare grunjoasa 6 crengute de cimbru proaspat piper dupa gust chilli dupa gust 1 pui intreg (1-2 kg), despicat…
Read more »

Reteta zilei: Mancarica de curcan cu cartofi dulci si pere

8 December 2012
Mancarica de curcan cu cartofi dulci si pere din: cartofi, otet de cidru de mere, suc de mere, sirop de artar, mustar dijon, pere, ulei de masline, faina, cimbru, usturoi, curcan, sare si piper.   Ingrediente: 4 cani de apa 2 cartofi dulci mari, dec

Salată de spanac cu creveţi si dressing de bacon

8 December 2012
Salată de spanac cu creveţi si dressing de bacon din: bacon, ceapa rosie, ciuperci, creveti, sare, piper, muguri de pin, otet de vin rosu, mustar dijon, ulei de masline, spanac baby si oua. Ingrediente: 6 fasii de bacon, taiate in bucati mici 1 ceapa rosie, feliata 1 cana de ciuperci feliate 225 g de creveti,…
Read more »

Clatite cu pui si ciuperci

8 December 2012
Clatite cu pui si ciuperci din: lapte, faina, oua, portocala, sare, cimbru, unt, ulei, piept de pui, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, smantana, portocala si patrunjel verde. Ingrediente: 380 ml lapte 150 g faina 3 oua 1 portocala sare cimbru 50 g unt topit ulei pentru prajit umplutura: 2 linguri ulei 400 g piept de…
Read more »

Vita in sos de cidru

8 December 2012
Vita in sos de cidru din: ulei, vrabioara, costita, ceapa, usturoi, foi de dafin, cidru, mustar de dijon, jeleu de merisoare si coacaze, ciuperci si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei 1,2 kg vrabioara, taiata bucati 300 g costita, taiata cuburi 3 cepe mari, tocate 4 catei de usturoi, taiat felii 2 foi de dafin 600…
Read more »

Rape al ajillo

8 December 2012
Numele acestei reţete spaniole se traduce pur şi simplu „peşte-undiţar cu usturoi”. Pentru prepararea ei se foloseşte peştele-undiţar, numit în limba engleză şi „peştele-calugar”. Modul tradiţional de a prepara acest fel de mâncare este următorul: cumpăraţi o bucată mare de coadă de peşte-undiţar şi prăjiţi-o întreagă la cuptor, într-o tavă mare. De-a curmezişul peştelui se…
Read more »

Reteta zilei: Pui cu rozmarin, legume si porumb copt

8 December 2012
O reteta savuroasa de Pui cu rozmarin, legume si porumb copt din: pui, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, porumb, busuioc si unt. Ingrediente: 1 pui Sare și piper 2 linguri de rozmarin proaspat, tocat ulei de măsline 4 morcovi, tocati 4 cepe, tocate 1 capatana usturoi 4 stiuleți de porumb proaspăt,…
Read more »

Tarta savuroasa cu ceapa si cimbru

8 December 2012
Tarta savuroasa cu ceapa si cimbru din: aluat, ulei, ceapa, cimbru, otet de mere, patrunjel, branza, oua si lapte. Ingrediente: 230 g aluat fraged gata preparat 2 linguri ulei 4 cepe 2 lingurite cimbru 1 lingura otet de mere 2 linguri patrunjel tocat 250 g branza 3 oua 4 linguri lapte   Mod de preparare:…
Read more »

Cocktail Fresh Up Exotic

8 December 2012
Cocktail Fresh Up Exotic din: ananas, zeama de portocala, sirop de grenadine, apa minerala, kiwi si cirese. Ingrediente: 2 felii proaspete de ananas zeama unei portocale 2 cl sirop de grenadine apa minerala carbogazoasa sau plata 1 felie de kiwi 2 cirese de cocktail     Mod de preparare: Taiem kiwi-ul in doua si punem…
Read more »

Cartofi cu sare si ierburi

8 December 2012
Cartofi cu sare si ierburi din: cartofi, ulei de floarea soarelui, malai, rozmarin, cimbru, salvie si sare de mare. Ingrediente: 1, 25 kg de cartofi, taiati in cuburi de 2,5 cm 3 linguri ulei de floarea soarelui sau de rapita 2 linguri de malai pentru sare cu ierburi: 6 crengute de rozmarin 6 crengute de…
Read more »

Parjoale apetisante

8 December 2012
Parjoale apetisante din: carne tocata, ardei gras, morcov, ceapa, boabe de mazare, usturoi, paine, oua, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne tocata (de vita, porc sau de pui) 1 ardei gras rosu 1 morcov 1 ceapa 2 linguri boabe de mazare 2 catei de usturoi 2 felii de paine 2 oua cimbru sare…
Read more »

Cannelloni cu sos si branza

8 December 2012
Cannelloni cu sos si branza din: pasta de tomate, oregano, vin, spanac, seminte de floarea soarelui, urda, branza brie, ou, nucsoara, cannelloni si branza cedar. Ingrediente: 700 g pasta de tomate 1 1⁄2lingurita oregano 150 ml vin alb sec sau supa concentrata de legume 250 g spanac 50 g seminte de floarea soarelui 250 g…
Read more »

Buşeuri cu tocană de ciuperci

8 December 2012
Buşeuri cu tocană de ciuperci din: aluat, ou, ulei, ciuperci, lamaie, sare, cimbru, unt, faina, supa, piper, nucsoara, smantana, ardei gras si patrunjel. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj 1 ou 50 ml ulei 300 g ciuperci 1 lamaie sare 1/2 lingurita cimbru 50 g unt 50 g faina 150 ml supa piper alb nucsoara…
Read more »

Chiftelute cu ochiuri

8 December 2012
Chiftelute cu ochiuri din: cartofi, frunze de cimbru, oua, salata verde, legume, umplutura de carnati, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 350 g cartofi fainosi, fierti, scursi si facuti piure 2 lingurite frunze de cimbru 4 oua frunze de salata verde pentru servit 300 g legume fierte ramase de la garnitura (mazare, morcov, varza,…
Read more »

Cocktail Marisa

7 December 2012
Cocktail Marisa din: sirop de maracuja, bautura de mango, suc de portocale, zer, apa minerala, fructe si menta. Ingrediente: 1 cl sirop de maracuja 1 cl bautura de mango 4 cl suc de portocale 4 cl zer apa minerala carbogazoasa fructe proaspete menta proaspata   Mod de preparare: Mixam bine in shaker siropul, sucurile de…
Read more »

Perisoare in sos picant

7 December 2012
Perisoare in sos picant din: carne tocata de vita, ceapa, paine, marar, sare, piper, faina, suc de rosii, smantana, otet, zahar, unt, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne tocata de vita 1 ceapa 1 ou 1 felie de paine alba 1 lingura marar tocat sare piper faina pentru sos: 150 ml suc…
Read more »

Meniu de Craciun #1

7 December 2012
Retete de Craciun: Ciorba radauteana Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua 300 g smantana 2-3 linguri otet de mere sau zeama de la o lamaie verdeata pentru ornat   Mod de rpeparare: Se spala pieptul de pui…
Read more »

Chiftele – aperitiv

7 December 2012
Chiftele aperitiv din: amestec de carne, franzela, cartof, ou, usturoi, ceapa, patrunjel verde, morcov, sare, piper, ulei si faina. Ingrediente: 500 g carne (amestec vita cu porc) 2 felii de franzela 1 cartof fiert 1 ou 2 catei de usturoi 1 ceapa 1 legatura de patrunjel verde 1 morcov ras (optional) sare piper ulei pentru…
Read more »

Paste cu smantana si mazare

7 December 2012
Paste cu smantana si mazare din: smantana, coaja si suc de lamaie, menta, spaghete, mazare si peste afumat. Ingrediente: 200 g smantana (eventual, cu continut scazut de grasime) coaja si sucul de la 1 lamaie, plus cateva felii pentru servit o legatura de menta, tocata (doar frunzele) 300 g spaghete 250 g mazare congelata 200…
Read more »

Cartofi savurosi crocanti

7 December 2012
Cartofi savurosi crocanti din: cartofi, supa, turmeric, frunze de dafin, ulei de floarea soarelui, grasime de rata si faina. Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, taiati bucati mari 2 cuburi concentrate de supa 1 lingurita de turmeric 3 frunze de dafin 6 linguri de ulei de floarea soarelui sau de rapita 2 linguri grasime de rata…
Read more »

Reteta zilei: Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing de mustar Dijon

7 December 2012
O reteta delicioasa de Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing de mustar Dijon din: snitele de curcan, mustar dijon, sos de soia, vin alb, ulei de masline, usturoi, oregano, sare, piper, gulii, ardei gras, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 3 snitele de curcan, proaspete 1 lingura mustar Dijon 1 lingura sos…
Read more »

Chiftelute de pui cu sos de cascaval si capere

7 December 2012
Chiftelute de pui cu sos de cascaval si capere din: piept de pui, ceapa, paine, lapte, oua, usturoi, sare, piper, faina, ulei, cascaval, lapte, oua, unt, nucsoara, capere si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 ceapa 3 felii paine 1 pahar lapte 2 oua 3 catei de usturoi sare piper faina…
Read more »

Cupe cu inghetata

7 December 2012
Cupe cu inghetata din: popcorn, inghetata de caramel si vanilie, caramele, sos de caramel si frisca. Ingrediente: 60 g popcorn 8 cupe de inghetata de caramel si vanilie 25 g caramele moi 8 linguri sos de caramel 150 ml frisca, usor batuta   Mod de preparare: In 4 cupe de desert, asaza alternativ straturi de…
Read more »

Legume calite cu paste si sos picant

7 December 2012
Legume calite cu paste si sos picant din: zeama si coaja de lamaie verde, ardei iute, patrunjel, ardei, andive, ceapa verde, ulei de susan, sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, friptura de curcan si spaghete. Ingrediente: zeama si coaja de la 2 lamai verzi (chitre) 1 ardei iute rosu, tocat marunt 1 legatura…
Read more »

Cocktail Tropical Cooler

7 December 2012
Cocktail Tropical Cooler din: sirop de maracuja, suc de maracuja, zeama de lamaie, tropical bitter, carambola si cirese. Ingrediente: 2 cl sirop de maracuja 4 cl suc de maracuja 2 cl zeama de lamaie 10 cl Tropical Bitter o felie de carambola cirese   Mod de preparare: Mixam bine in shaker siropul si sucul de…
Read more »

Omleta cu jambon si ciuperci

7 December 2012
Omleta cu jambon si ciuperci din: oua, ceapa verde, ciuperci, mustar, unt, jambon si branza cedar. Ingrediente: 12 oua o legatura de ceapa verde, tocata marunt 250 g ciuperci de crescatorie, taiate bucati mari si prajite pana sunt bine rumenite 2 linguri mustar cu bobul intreg 40 g unt 250 g jambon, taiat felii subtiri,…
Read more »

Crochete de peste cu mazare

7 December 2012
Crochete de peste cu mazare din: patrunjel, fileuri de peste alb, ou, ceapa verde, menta, pesmet, ulei de floarea soarelui, unt, usturoi, mazare si capere. Ingrediente: o legatura de patrunjel, tocat 600 g fileuri de peste alb, fara oase si piele, portionate in 8 bucati (fish fingers) 1 ou, batut 1⁄2 legatura de ceapa verde,…
Read more »

Paste cu varză şi ciuperci

7 December 2012
O reteta savuroasa de Paste cu varză şi ciuperci din: ciuperci, varza, paste, usturoi, lamaie, ulei, apa, supa de legume, amidon, sos de soia dulce, sos de chilli, zahar pudra, sare, piper si arpagic. Ingrediente: 250 g ciuperci 300 g varza alba 150 g paste mici 2 catei de usturoi 1 lamaie 4 linguri de…
Read more »

Budinca savuroasa de briose si pere

7 December 2012
Budinca savuroasa de briose si pere din: briose, ciocolata neagra, pere in compot, oua, smantana, lapte, zahar pudra, esenta de vanilie si zahar brun. Ingrediente: 200 g briose, rupte bucati 100 g ciocolata neagra, rupta bucati mari 1 borcan cu 400 g pere in compot, scurse si taiate felii 3 oua 400 ml smantana 75…
Read more »

Gratin de cartofi cu ierburi aromate

7 December 2012
Gratin de cartofi cu ierburi aromate din: cartofi, unt, ulei de masline, cimbru, rozmarin si frunze de dafin. Ingrediente: 1 kg cartofi medii 50 g unt, topit, plus extra pentru uns 3 linguri ulei de masline cate 2 linguri de cimbru si rozmarin, tocate fin 3-4 frunze de dafin   Mod de preparare: Unge cu…
Read more »

Friptura de rata cu masline

7 December 2012
Friptura de rata cu masline din: supa de pui, piure de rosii, fenicul, dafin, masline verzi, rata si sare. Ingrediente: 2 cani supa de pui 1 lingura piure de rosii fenicul dafin 2/3 cana masline verzi , fara samburi 1 rata, bucati sare.   Mod de preparare: Freaca bine cu sare bucatile de rata, apoi…
Read more »

Sote de fasole verde cu ceapa

7 December 2012
Incinge 1 lingura ulei de masline si 20 g unt intr-un vas larg si adauga 500 g fasole verde, curatata si oparita 1 minut; adauga 150 g cepe mici, tocate.. prajeste 5 minute, amestecand pana cand se patrund. Adauga sare, piper si coaja rasa de la 1 lamaie. Sote de fasole verde cu ceapa Pofta…
Read more »

Piure cu branza de capra

7 December 2012
Fierbe 1,4 kg cartofi curatati de coaja si taiati bucati, cu 2 foi de dafin in apa cu sare 10-15 minute. Scurge lichidul si indeparteaza dafinul. intre timp, intr-un vas pe foc pune 250 ml lapte, 2 catei de usturoi, zdrobiti, adauga sare, piper si un praf de nucsoara; cand clocoteste opreste flacara si lasa…
Read more »

Supă savuroasa de ciuperci

7 December 2012
Supă savuroasa de ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, hrisca, sare, piper, curcuma, boia, oregano, patrunjel verde si ceapa verde. Ingrediente:  400 g ciuperci proaspete 1/2 ceapa 1-2 catei de usturoi 30 g ulei 60 g hreisca sare piper macinat 1/4 lingurita curcuma 1/2 lingurita boia oregano patrunjel verde ceapa verde   Mod de preparare:…
Read more »

Cartofi frantuzesti cu fenicul si parmezan

7 December 2012
Cartofi frantuzesti cu fenicul si parmezan din: unt, usturoi, fenicul, cartofi, smantana, lapte si parmezan. Ingrediente: 50 g unt 3 catei de usturoi 2 bulbi de fenicul 1 kg cartofi 500 ml smantana 100 ml lapte integral 50 g parmezan  

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu