sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Retete de top #11


Retete de top:

Pui cu legume si sos

7 May 2012
Pui cu legume si sosO reteta delicioasa de piept de pui cu: ardei capia, dovlecei, morcovi, rosii, conopida, ulei de masline, faina, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel, smantana, usturoi. Ingrediente: 2 buc. piept de pui doi ardei capia doi dovlecei doi morcovi 4 roşii o conopidă mică 200 ml ulei de măsline 100 g făină 200 ml vin…
Read more »

Plăcintă cu ciocolată

7 May 2012
Plăcintă cu ciocolatăO reteta gustoasa de placinta cu: oua, unt, drojdie, zahar tos, lapte dulce, faina, sare, cacao, zahar vanilat, ciocolata neagra, nuca, branza dulce. Ingrediente: 4 ouă 100 g unt 50 g drojdie 130 g zahăr tos 400 ml lapte dulce 680 g făină un sfert de linguriţă de sare 100 g cacao două pliculeţe zahăr…
Read more »

Somon marinat in cetină de brad cu sos de muştar

7 May 2012
Somon marinat in cetină de brad cu sos de muştarO reteta delicioasa de somon marinat cu: zahar, sare, piper alb boabe, gin, cetina de brad, mustar, otet, ulei, marar. Ingrediente: 1,2 kg somon 50 g zahăr sare după gust 15 boabe de piper alb 20 ml gin cetină de brad Ingrediente sos: 10 g muştar 50 g zahăr două linguri de oţet 200 ml…
Read more »

Reteta zilei: Orez cu sofran

7 May 2012
Reteta zilei: Orez cu sofranO reteta de orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin, ceapa, orez basmati, supa de pui si sare. Ingrediente: 2 fire de sofran 1 lingura de ulei de măsline extravirgin 1 ceapa mica galbena, tocata (aproximativ 1/2 ceasca) 2 cesti de orez basmati alb 3, 3/4 cani supa de pui 1 linguriţă de…
Read more »

Prajitura cu branza de vaci si piersici

7 May 2012
Prajitura cu branza de vaci si piersiciO reteta de prajitura cu branza de vaci si piersici din: faina, zahar, praf de copt, cacao, unt, galbenusuri, coaja rasa de lamaie, albus, lapte, branza de vaci, zahar pudra, budinca de canilie, lapte, ou si piersici. Ingrediente: 600 g faina 200 g zahar 3/4 plic praf de copt 2 linguri cacao 250 g unt…
Read more »

Lekah

7 May 2012
LekahO reteta de lekah din: miere, iaurt, zahar, oua, faina, bicarbonat si otet. Ingrediente: 150 ml miere 250 ml iaurt 250 ml zahar 3 oua 3-4 cani de faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita otet   Mod de preparare: Frecaţi ouăle cu zahărul până obţineţi o compoziţie spumoasă, apoi adăugaţi mierea, iaurtul, bicarbonatul şi oţetul.…
Read more »

Punch cu vin rosu si rachiu

7 May 2012
Punch cu vin rosu si rachiuO reteta de punch cu vin rosu si rachiu din: zahar, lamai, vin rosu, rachiu, ceai si sampanie rose. Ingrediente: 500 g zahar 2 lamai 3 sticle de vin rosu 1 sticla de vin alb 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 l ceai tare 2 sticle de sampanie rose   Mod de preparare: Punem intr-un vas…
Read more »

Midii in stil italian

7 May 2012
Midii in stil italianO reteta de midii in stil italian din: ulei de masline, fileuri de ansoa, masline, usturoi, foi de dafin, rosii, vin alb, midii si paine crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de ansoa 3 linguri de masline, fara samburi, taiate felii 7 catei de usturoi, taiati marunt 2 foi de dafin 6…
Read more »

Tort spaniol cu portocale

7 May 2012
Tort spaniol cu portocaleO reteta de tort spaniol de portocale din: portocala, oua, unt, zahar tos, faina, praf de copt, lichior de portocale, ciocolata neagra, unt, coaja de portocale si portocale. Ingrediente: pentru blat: 1 portocala 3 oua 70 g unt 150 g zahar tos 150 g faina 1/2 plic praf de copt 2 linguri lichior de portocale…
Read more »

Supă de somon fume

7 May 2012
Supă de somon fumeO reteta delicioasa de supa cu: somon fume, nap, morcov, ceapa, supa de legume, supa de peste, marar, sare, piper, alb, piper rosu, ulei de masline. Ingrediente: 600 g somon fume un nap 3 morcovi două cepe un litru de supă de legume un litru de supă de peşte o legătură de mărar sare piper…
Read more »

Briosa cu crema de cafea

7 May 2012
Briosa cu crema de cafeaO reteta delicioasa de briosa  cu: ou, unt, zahar, crema de cafea, migdale pudra, prajitura uscata, faina, drojdie de bere, zahar pudra, suc de lamaie, zmeura. Ingrediente: un ou 150 g zahăr 100 ml cremă de cafea 80 grame pudră de migdale 150 grame prăjitură uscată fărâmiţată un cubuleţ de unt 500 g făină o…
Read more »

Ciorba de vara

7 May 2012
Ciorba de varaO reteta delicioasa de ciorba din: morcovi, radacina patrunjel, telina, mazare, rosii, ardei gras, ceapa, suc de rosii, paste, ulei, sare, piper, patrunjel, santana. Ingrediente: 200 g morcovi baby o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină 200 g mazăre 5 roşii doi ardei graşi două cepe 200 ml suc de roşii 200 g paste…
Read more »

Paste cu sardine

7 May 2012
Paste cu sardineO reteta delicioasa de paste cu: penne, sardine, fasole, capere, seminte susan, nuca, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g paste penne 400 g sardine o conservă fasole o lingură cu capere 30 g seminţe de susan 100 g miez de nucă 500 g roşii doi…
Read more »

Tarte de bezea cu migdale şi căpşuni

7 May 2012
Tarte de bezea cu migdale şi căpşuniO reteta de tarte de bezea cu migdale si capsuni din: migdale, coaja de lamaie, zahar, albusuri, capsuni, frisca, ciocolata alba si frunze de lamaita. Ingrediente: blat: 100 g migdale fin macinate coaja rasa de la 1 lamaie 150 g zahar 3 albusuri umplutura: 400 g capsuni 500 ml frisca 100 g ciocolata alba frunze…
Read more »

Ardeiul iute ar putea fi un atu împotriva colesterolului

7 May 2012
Ardeiul iute ar putea fi un atu împotriva colesteroluluiArdeiul iute ar fi o armă eficientă împotriva colesterolului şi un atu pentru îmbunătăţirea sănătăţii inimii, arată un recent studiu realizat de cercetători chinezi. Rezultate bune au fost obţinute pe şoareci şi urmează să fie validate la om, relatează maxisciences.com, citata de Agerpres. Specialiştii recomandă în general ca hrana să nu fie prea condimentată, însă…
Read more »

Aperitive cu şuncă

7 May 2012
Aperitive cu şuncăO reteta delicioasa de aperitive cu: branza telemea, masline feliate, rosii, sunca, faina, oua, lapte, sare, piper, mustar, suc de  rosii, marar, ulei. Ingrediente: 300 g brânză telemea 200 g măsline feliate 4 roşii 300 g şuncă feliată 280 g făină 3 ouă 500 ml lapte dulce un vârf de linguriţă cu sare piper 100…
Read more »

Sparanghel cu unt, oţet balsamic şi capere

7 May 2012
Sparanghel cu unt, oţet balsamic şi capereO reteta delicioasa de sparanghel cu: unt, otet balsamic, capere, paine, parmezan. Ingrediente: o legătură de sparanghel (aproximativ 250 g), fără tulpinile lemnoase 1 cub de unt o lingură oţet balsamic o lingură capere 4 felii prăjite de pâine puţin parmezan ras Mod de  preparare: Fierbe sparanghelul circa 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugă cubul…
Read more »

Tarte cu hering

7 May 2012
Tarte cu heringO reteta delicioasa de tarte cu: hering, faina, drojdie, zahar tos, oua, unt, morcov, ardei capia, porumb, mango, mere, otet de mere, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 360 g făină 10 g drojdie uscată 150 g zahăr tos 4 ouă 170 g unt 400 g fileuri de hering marinate un morcov 4 ardei capia copţi boabe…
Read more »

Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi

7 May 2012
Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţiO reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline, otet de vin alb, vin alb, ceapa, capere. Ingrediente: 500 g cartofi 25 g unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4 fileuri peşte de mare fără solzi ulei de măsline Ingrediente sos unt: o lingură oţet de vin alb 3 linguri vin…
Read more »

Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon

6 May 2012
Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi baconO reteta de Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon din: cartofi, ulei de masline, somon afumat, mazare, ceapa verde, otet de vin alb si menta. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati in jumatati 2 lingurite ulei de masline 150 g fasii de somon afumat 1 fileu de somon, fara piele, de aprooximativ 700…
Read more »

Tort de capsuni cu iaurt si mac

6 May 2012
Tort de capsuni cu iaurt si macO reteta de tort de capsuni cu iaurt si mac din: unt, zahar pudra, galbenus, faina, coaja de portocala, zahar vanilat, gem de capsuni, gelatina, galbenusuri, zahar, lapte, suc de lamaie, iaurt, mac, frisca si capsuni. Ingrediente: 120 g unt rece 60 g zahar pudra 1 galbenus 180 g faina 1 lingura coaja de portocala…
Read more »

Fettucine cu broccoli

6 May 2012
Fettucine cu broccoliO reteta de Fettucine cu broccoli din: fettucine, apa, ulei de masline, unt, faina, lapte, smantana, parmezan, branza de vaci, piper si broccoli. Ingrediente: 200 g fettucine (taitei italienesti refriferati) 2 cani de apa 1 lingura ulei de masline 1/2 linguri unt 1 lingura faina 750 ml lapte 1 lingura smantana 200 g parmezan ras…
Read more »

Sangria Rose

5 May 2012
Sangria RoseO reteta de Sangria Rose din: vin rose, portocala, lamai, ananas, cointreau si apa minerala. Ingrediente: 1 l vin rose 1 portocala 2 lamai 1 ananas copt 1 strop de Cointreau 1 sticla de apa minerala carbogazoasa sau plata   Mod de preparare: Curatam portocala in forma de spirala. Curatam si stratul alb si feliem…
Read more »

Urda cu verdeturi

5 May 2012
Urda cu verdeturiO reteta de urda cu verdeturi din: verdeturi, urda, unt, smantana, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 kg verdeturi: leurda, spanac, macris, stevie, frunze de ceapa verde, loboda verde, usturoi verde etc) 300 g urda 2 linguri unt sau ulei 150 ml smantana sau iaurt 4 oua sare piper   Mod de preparare: Fierbeti verdeturile…
Read more »

Tort de căpşuni cu blat de nuci crocant

5 May 2012
Tort de căpşuni cu blat de nuci crocantO reteta de tort de capsuni cu blat de nuci crocant din: nuci, nuga de nuci, foi de gelatina, capsuni, iaurt, branza de vaci, suc si coaja de lamaie, zahar, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 600 g nuci prajite si tocate 500 g nuga de nuci 10 foi de gelatina 500 g capsuni 400 g…
Read more »

Prăjeală de cartofi

5 May 2012
Prăjeală de cartofiO reteta de prajeala de cartofi din: cartofi, branza de vaci, telemea, cimbru, oua ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 100 g branza de vaci sau urda sarata 150 g telemea 1 legatura cimbru verde 2 oua 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţati cartofii, tăiaţi-i în rondele subţiri sau radeţi-i…
Read more »

Brioşe cu fructe de pădure

5 May 2012
Brioşe cu fructe de pădureO reteta de briose cu fructe de padure din: faina cu praf de copt, pudra de cacao, scortisoara, zahar brun, fructe de padure, iaurt, lapte, ulei de floarea soarelui, ou, zahar si frisca. Ingrediente: 250 g faina amesteca cu 2 lingurite de praf de copt 1 lingurita pudra de cacao 1 lingurita de scortisoara 85…
Read more »

Lasagna cu spanac şi ricotta

5 May 2012
Lasagna cu spanac şi ricottaO reteta de lasagna cu spanac si ricotta din: sos de paste marinara, busuioc, spanac, oregano, usturoi, foid e lasagna, branza ricotta, ou, branza cheddar si mozzarella. Ingrediente: 700 ml sos de paste marinara sau napoletana (de cumparat) 1 mana de busuioc tocat 300 g spanac proaspat curatat 1 lingurita oregano uscat 1 catel de…
Read more »

Tocanita din muschi de porc in sos de smantana

5 May 2012
Tocanita din muschi de porc in sos de smantanaO reteta de tocanita din muschi de porc in sos de smantana din: muschi file de porc, piper, boia dulce, ceapa, ciuperci, ulei, unt, vin, smantana, sare, patrunjel si coaja de lamaie. Ingrediente: 600 g muschi file de porc piper 1 lingurita boia dulce 2 cepe 500 g ciuperci Champignon 4 linguri ulei 1 lingura…
Read more »

Taitei cu somon

5 May 2012
Taitei cu somonO reteta de taitei cu somon din: somon, taitei, sare, spanac, ulei, smantana, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g somon congelat 500 g taitei lati sare 300 g spanac congelat 3 linguri de ulei 250 g smantana piper 2 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze somonul.…
Read more »

Supă din aripioare de rechin

5 May 2012
Supă din aripioare de rechinAripioarele de rechin se numără printre cele mai costisitoare ingrediente din bucătăria chinezească. Ca şi din cuiburile de pasăre, din ele se prepară o supă foarte scumpă. Aripioarele pot fi atât cele dorsale, cât şi cele pectorale sau coada de rechin, care se găsesc gata uscate în magazine. Inainte de a se transforma într-o adevărată…
Read more »

Ciorba olteneasca de loboda

5 May 2012
Ciorba olteneasca de lobodaO reteta de ciorba olteneasca de loboda din: loboda, morcov, ceapa, usturoi, ou, faina, bors, leustean, smantana, sare si piper. Loboda conţine cantităţi mari de vitamina A, K si C: există 120-140mg de vitamina C la 100 g plantă. Este de aproape 2 ori mai concentrată decât kiwi şi lămâia în această vitamină. Pentru a…
Read more »

Retete pentru weekend #11

4 May 2012
Retete pentru weekend #11Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Somon rasol, cu sos olandez cu verdeata   O reteta de somon ras

Supa Rasam

4 May 2012
Supa RasamMâncărurile care au dus faima bucătăriei indiene în lume sunt carnea făcută la cuptor şi sosurile curry foarte iuţi, dar supele nu se numără printre specialităţile indienilor. O excepţie o constituie o supă de linte foarte condimentată, numită rasam. După cum se ştie, lintea joacă un rol foarte important in bucătăria indiană, in special în…
Read more »

Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofi

4 May 2012
Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofiO reteta de Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofi din: ciuperci, bacon, oua, verdeata, sare, piper, ulei si galuste de cartofi. Ingrediente: 500 g Champignon 100 g bacon afumat imparat 4 oua 2 linguri verdeata asortata, tocata sare piper nucsoara rasa 2 linguri ulei 500 g galuste de cartofi congelate   Mod…
Read more »

Salate gustoase si savuroase

4 May 2012
Salate gustoase si savuroaseSalate gustoase si savuroase Salată de avocado cu creveţi O reteta delicioasa de salata cu: avocado, creveti tigru, fasole neagra, porumb, coriandru verde, rosii, piper boabe, salata iceberg, ardei gras, ulei de masline, limete, oregano. Ingrediente: avocado creveţi tigru fasole neagră porumb coriandru verde roşii piper boabe salată iceberg ardei gras ulei de măsline limete…
Read more »

Macrou la cuptor umplut cu ceapa

4 May 2012
Macrou la cuptor umplut cu ceapaO reteta de macrou la cuptor umplut cu ceapa din: cartofi, macrouri, hrean, ceapa rosie, zeama si coaja de lamaie, sfecla rosie, ulei de masline si ceapa verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 4 macrouri mici, eviscerante 3 linguri hrean razuit sau sos de hrean 4 cepe rosii mari, taiate julien zeama si coaja razuita…
Read more »

Friptură de porc condimentată

4 May 2012
Friptură de porc condimentatăO reteta friptura de porc condimentata din: cimbru, usturoi, fulgi uscati, boia afumata, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si spata de porc. Ingrediente:  5 fire de cimbru, frunzele indepartate si tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite fulgi de chilli uscati 1 lingurita de boia afumata coaja rasa si zeama de…
Read more »

Medalioane de porc în sos picant de smântână cu ciuperci

4 May 2012
Medalioane de porc în sos picant de smântână cu ciuperciO reteta de medalioane de porc in sos picant de smantana cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, patrunjel, muschi file de porc, ulei, sare, piper, vin alb, supa si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 300 g ciuperci Champignon 1 legătură pătrunjel 600 g muşchi file de porc 4 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb sec…
Read more »

Retete internationale: Salata Nicoise

4 May 2012
Retete internationale: Salata NicoiseDupă cum arată şi numele, salata este originară din oraşul francez Nisa, aflat în regiunea Provence. Reţeta iniţială includea miez de anghinare, ardei, roşii, măsline şi hamsii, toate amestecate cu un sos vinegretă aromatizat cu diferite plante. Astăzi, salata Nicoise este mult mai consistentă, având în compoziţie şi cartofi fierţi, fasole verde, ouă fierte tari…
Read more »

Punch de mure si coacaze

4 May 2012
Punch de mure si coacazeO reteta de punch de mure si coacaze din: coacaze rosii, mure, limeta, zahar pudra, coacaze rosii, lichior de mure, vin rose, sampanie si lamaita. Ingrediente: 500 g coacaze rosii 250 g mure 2 limeta 1 lingura de zahar pudra 1/4 suc de coacaze rosii 4 cl lichior de mure 2 sticle de vin rose…
Read more »

Cotlete cu găluşte de spanac

4 May 2012
Cotlete cu găluşte de spanacO reteta de cotlete cu galuste de spanac din: spanac, branza de vaci, pesmet, oua, faina, nucsoara, sare, unt, cotlete de porc, faina, ulei, unt, ciuperci si rozmarin. Ingrediente: galuste: 400 g spanac proaspat 200 g branza de vaci 150 g pesmet 2 oua 3 linguri faina 1 praf nucsoara sare 1 bucatica unt friptura:…
Read more »

Tortilla de cartofi

4 May 2012
Tortilla de cartofiO reteta de tortilla de cartofi din: cartofi, sare, ardei grasi, ceapa, usturoi, oua, smantana, lapte, parmezan, piper, nucsoara, ulei de masline si verdeata. Ingrediente: 700 g cartofi roşii sare 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 6 ouă 100 g smântână 200 ml lapte 75 g parmezan ras piper nucşoară rasă…
Read more »

Supă de chimen cu mei

4 May 2012
Supă de chimen cu meiO reteta de supa de chimen cu mei din: chimen, faina, ceapa, smantana, mei, ulei, frunze de telina, parmezan, sare, boia si piper. Ingrediente: 1 lingura chimen 1 lingura faina 1 ceapa 100 ml smantana 50 g mei 2 linguri ulei 1 legatura frunze de telina 50 g parmezan sau cascaval mai tare sare piper…
Read more »

Spaghetti cu creveţi

4 May 2012
Spaghetti cu creveţiO reteta de spaghetti cu creveti din: spaghetti, creveti, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, patrunjel, busuioc, peperoncino, sare si piper. Ingrediente: 120 g spaghetti 80 g creveţi Blue Tiger 60 g creveţi decorticaţi 100 g roşii cherry 10 g us­turoi 15 ml ulei de măsline 15 g pătrunjel 10 g busuioc peperoncino sare piper…
Read more »

Biban crocant

4 May 2012
Biban crocantO reteta de biban crocant din: file de biban, malai, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, ghimbir, ardei iute, ceapa verde, usturoi, salata, sos de marinata teryke, lamaie si orez. Ingrediente: 4×175 g file de biban malai pentru tavalit 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 legatura ulei de susan 30 g ghimbir, taiat…
Read more »

Supa Ramen

4 May 2012
Supa RamenRamen reprezintă pentru japonezi un adevărat mit culinar. Este o supă cu tăiţei, din care s-au inspirat atât de apreciatele mâncăruri despre care este vorba în cunoscutul film Tampopo, o poveste amuzantă despre un şofer de camion care ajută o tânără văduvă să-şi pună pe picioare micul restaurant. Supa ramen instant a uzurpat de fapt…
Read more »

Stir-fry de legume în sos de stridii

4 May 2012
Stir-fry de legume în sos de stridiiSe prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul, pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry de legume în sos de stridii Pofta buna!
Read more »

Clătite cu soia

4 May 2012
Clătite cu soiaO reteta de clatite cu soia din: lapte de soia, sare, zahar, oua, faina, ulei si gem. Ingrediente: 400 ml lapte de soia 1 praf de sare 1 lingurita zahar 2 oua 300 g faina ulei gem   Mod de preparare: Se separă ouăle. într-un cas­tron se toarnă laptele de soia şi se sărează; se…
Read more »

Cocktail Bordeaux

4 May 2012
Cocktail BordeauxO reteta simpla de Cocktail Bordeaux din: vin Bordeaux, rom, zeama de lamaie, zahar pudra si apa minerala. Ingrediente: 1/8 l vin Bordeaux 2-3 cl rom zeama unei jumatati de lamaie 50 g zahar pudra 3/8 l apa minerala sau plata   Mod de preparare: Mixam vinul, romul si zeama de lamaie intr-o cana, adaugam…
Read more »

Clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata

4 May 2012
Clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeataO reteta de clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata din: lapte, faina de naut, sare, oua, ulei, frunze de spanac, ceapa verde, salvie, usturoi, ulei de masline, sare si nucsoara. Ingrediente: aluat de clatite: circa 275 ml lapte 150 g faina de naut 1 praf sare 2 oua in plus: 2 linguri…
Read more »

Baclava cu nucă si fistic

4 May 2012
Baclava cu nucă si fisticO reteta de baclava cu nuca si fistic din: faina, ou, unt, sare, vin alb, nuca, coaja de lamaie, miere, zeama de lamaie si fistic. Ingrediente: Pentru aluat:  500 g făină albă un ou o lingură unt un praf sare 125 ml apă 50 ml vin alb dulce Pentru umplutură: 400 g nucă măcinată coaja…
Read more »

Salata cu spanac, mozzarella si muguri de pin

4 May 2012
Salata cu spanac, mozzarella si muguri de pinO reteta de salata cu spanac, mozzarella si muguri de pin din: otet de vin rosu, mustar de dijon, ulei de masline, spanac, sfecla rosie, mozzarella si muguri de pin. Ingrediente: 2 linguri otet de vin rosu 1 lingura mustar de Dijon 4 linguri ulei de masline 200 g spanac tanar, proaspat 4 radacini de…
Read more »

Somon rasol, cu sos olandez cu verdeata

4 May 2012
Somon rasol, cu sos olandez cu verdeataO reteta de somon rasol, cu sos olandez cu verdeata din: foi de dafin, vin alb, supa de legume, lamaie, piper, file de somon, sparanghel, galbenusuri, zeama si coaja de lamaie, piper alb si patrunjel. Ingrediente: 2 foi de dafin 200 ml vin alb sec sau vermut alb 1 litru supa limpede de legume, fierbinte…
Read more »

Cum se prepara salata de spanac cu mandarine (video)

4 May 2012
Cum se prepara salata de spanac cu mandarine (video)O reteta video despre cum se prepara salata de spanac cu mandarine, un preparat indian foarte delicios si gustos, rapid si nemaipomenit de sanatos. Ingrediente: Olive Oil – 2 Tbsp Red Wine Vinegar – 1 Tbsp Apple Sauce – 3 Tbsp Onion – 1 Tbsp, minced Garlic Powder – 1/2 tsp Dry Mustard Powder –…
Read more »

Covrigei cu stafide si nuci

4 May 2012
Covrigei cu stafide si nuciO reteta de covrigei cu stafide si nuci din: stafide, suc de mere, zahar, nuci, sirop de artar, unt, foitaj si ou. Ingrediente: 100 g stafide 3 linguri suc de mere 2 linguri zahar 75 g nuci 3 linguri sirop de artar 50 g unt inmuiat la temperatura camerei 400 g foitaj 1 ou, batut…
Read more »

Reteta zilei: Peperonata cu vrabioara de vitel

4 May 2012
Reteta zilei: Peperonata cu vrabioara de vitelO reteta de Peperonata cu vrabioara de vitel din: ardei grasi, ardei capia, vrabioara de vitel, unt, rosii in bulion, ceapa, ulei de masline, usturoi, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grasi verzi 3 ardei capia rosii 300 g vrabioara de vitel 50 g unt 250 g rosii in bulion 2 cepe 30…
Read more »

Mini-tarte cu mere şi migdale

4 May 2012
Mini-tarte cu mere şi migdaleO reteta de mini tarte cu mere si migdale din: unt, miere, sare, coaja de lamaie, lapte batut, faina, mere, zahar vanilat, fulgi de migdale si scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 2 linguri miere un praf sare 2 gălbenuşuri coaja de la o lămâie 100 ml lapte bătut 350 g făină pentru umplutură:…
Read more »

Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru

4 May 2012
Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandruO reteta de Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru din: limes, pui, usturoi, ardei iute, ghimbir, coriandru, zahar brun, sos de peste, castravete si ceapa. Ingrediente: 4 limes, taiate in jumatati 1 pui de 2 kg 8 catei de usturoi, 4 taiati si 4 intregi 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…
Read more »

Gustări thailandeze cu spanac

4 May 2012
Gustări thailandeze cu spanacSe amestecă 2 limes tăiate, 1 bucată de 2 cm de ghimbir, tocată, 1 şalotă tăiată fin, 1/2 ardei iute tocat, 1 lingură frunze de coriandru şi 2 linguri de alune. Se adaugă puţin sos de peşte şi se presară puţin zahăr. Se pun 8-12 frunze de spanac pe un platou. Se aşază câte o…
Read more »

Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie

4 May 2012
Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaieO reteta de Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie din: pui, ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, faina, ulei de masline, samburi de pin si vin alb. Ingrediente: 1 pui (cca 1,4 kg) 200 g ciuperci Champignon 4 roşii 1 ceapă franţuzeas­că 2 căţei de usturoi 1/2 legătură pătrunjel sare piper 2…
Read more »

Ineluse cu miere

4 May 2012
Ineluse cu miereO reteta de ineluse cu miere din: oua, lapte, ulei, unt, miere, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare, faina, drojdie, miere si ulei. Ingrediente: 2 ouă 275 ml lapte 3 linguri ulei 30 g unt topit 2 linguri miere coaja de la 2 lămâi un plic zahăr vanilat un praf sare 500 g făină 50…
Read more »

Supa de pui cu taitei

4 May 2012
Supa de pui cu taiteiO reteta de supa de pui cu taitei din: piept de pui, morcovi, ceapa verde, usturoi, ardei verde, ardei capia, patrunjel, pastarnac, patrunjel, unt si taitei. Ingrediente: 300 g piept de pui 3 morcovi o legătură ceapă verde 2 fire usturoi un ardei verde un ardei capia o ţelină rădăcină o rădăcină pătrunjel un păstârnac…
Read more »

Retete internationale: Salată rusească

4 May 2012
Retete internationale: Salată ruseascăSalata rusească a fost inventată la Moscova in jurul anului 1860 de maestrul bucătar Lucien Olivier, de la renumitul restaurant Hermitage şi continuă să fie extrem de populară în întreaga Europă. Reţeta originală era o combinaţie elegantă: carne de vânat, limbă, raci, caviar, murături şi ouă, legate cu un sos a cărui reţetă era secretă.…
Read more »

Punch cu fructe

4 May 2012
Punch cu fructeO reteta de punch cu fructe din: litchi, curmale, mango, stafide, zahar, rachiu, ceai negru, ceai de mango, ceai de portocala si angostura. Ingrediente: 1 cutie litchi 1 cutie curmale 1 cutie de mango 250 g stafide 20 g zahar candel alb 1 sticla de rachiu (Weinbrand) sau coniac 3 l apa 4 l de…
Read more »

Frigarui de pui cu sos iute

4 May 2012
Frigarui de pui cu sos iuteO reteta de frigarui de pui cu sos iute din: carne de pui, sare, piper, ceapa rosie, cimbru, piure de ardei, sos de chilii, suc de rosii, ulei de masline, vin alb si zahar. Ingrediente: 800 g carne de pui sare piper o ceapă mare roşie cimbru verde Pentru sos: 200 ml piu

Paste cu sos de branza

4 May 2012
Paste cu sos de branzaO reteta de paste cu sos de branza din: paste, broccoli, morcovi, cascaval, sare grunjoasa, piper, crema de branza, oua, unt si parmezan. Ingrediente: 400 g paste 400 g broccoli 2 morcovi 100 g caşcaval sare grunjoasă piper negru măcinat 100 g cremă de brânză 3-4 ouă 50 g unt 2 linguri parmezan   Mod…
Read more »

Musaca de varză

4 May 2012
Musaca de varzăO reteta de musaca de varza din: varza, carne tocata de vita, cascaval, rosii, busuioc verde, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei capia, piure de rosii, cimbru, busuioc, sare de mare, foi de dafin, piper si vin rose. Ingrediente: o varza mare 300 g carne tocata de vita 100 g cascaval 2…
Read more »

Somon cu sos alb si spanac

4 May 2012
Somon cu sos alb si spanacO retete de somon cu sos alb si spanac din: fileuri de soomon, sare, piper, cimbru, unt, faina, nucsoara, lapte, ceapa verde, zeama de lamaie, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 8 fileuri de somon sare piper cimbru verde Pentru sos: 100g unt 3 linguri făină nucşoară 400 ml lapte o legătură ceapă verde un…
Read more »

Limba de vita cu legume

3 May 2012
Limba de vita cu legumeO reteta de limba de vita cu legume din: limba de vita, sare, otet, piper, ceapa, rosii, fasole verde, ardei, ulei de masline, cartofi, usturoi si frunze de salvie. Ingrediente: un kg limbă de vită sare oţet piper negru măcinat o legătură ceapă 4 roşii 400 g fasole verde fideluţă 2 ardei 3 linguri ulei…
Read more »

Plăcintă cu carne

3 May 2012
Plăcintă cu carneO reteta de placinta cu carne de vita din: faina, unt, ulei de masline, sare, otet, iaurt, carne de vita, ceapa verde, vin rosu, sare, piper, pasta de masline, ulei de masline, pesmet, cimbru, oua si galbenus. Ingrediente: 500 g faina 250 g unt 2-3 linguri ulei de masline un praf sare 2 linguri otet…
Read more »

Chifteluţe cu creveţi şi porumb

3 May 2012
Chifteluţe cu creveţi şi porumbO reteta de chiftelute cu creveti si porumb din: faina, praf de copt, oua, lapte, pasta de curry, porumb, ceapa verde, frunze de coriandru, creveti, ulei si sos dulce de chilli. Ingrediente: 140 g faina 1 lingurita praf de copt 2 oua 125 ml de lapte 2 linguri pasta de curry rosu thailandez 140 g…
Read more »

Crevete crocant

3 May 2012
Crevete crocantO reteta de creveti crocanti din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 lingurita curcuma 1/2 lingurita chili 1 catel de usturoi 450 g creveti 1 ceasca fulgi de porumb ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se amestecă, într-un cas­tron mare, mirodeniile şi ustu­roiul pisat. Se adaugă oul şi se…
Read more »

Punch cu pepene galben

3 May 2012
Punch cu pepene galbenO reteta de punch cu pepene galben din: pepene galben, votca, zeama de lamaie, vin alb sec, sampanie si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 pepene galben 10 cl votca 1 cl zeama de lamaie 3 sticle de vin alb sec 1 sticla sampanie alba, seaca spirala din coaja de lamaie   Mod de preparare: Scoatem…
Read more »

Aperitiv cald cu brânză şi legume

3 May 2012
Aperitiv cald cu brânză şi legumeO reteta de aperitiv cald cu branza si legume din: telemea de capra, rosii, busuioc, ceapa, pasta de masline verzi, ulei de masline si piper. Ingrediente: 800 g telemea de capra 8 rosii prunisoare busuioc verde 1-2 cepe 1-2 linguri pasta de masline verzi ulei de masline piper negru   Mod de preparare: Se taie…
Read more »

Pachetele din vinete

3 May 2012
Pachetele din vineteO reteta de pachetele din vinete din: mozzarella, vanata, ardei iute, usturoi, ulei de masline, rozmarin, ceapa verde si sare. Ingrediente: 300 g mozzarella 1 vânătă 1 ardei iute 5 căţei de usturoi 500 ml ulei de măsline rozmarin câteva fide de ceapă verde sare   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă uleiul cu rozmarin…
Read more »

Frigărui crocante

3 May 2012
Frigărui crocanteO reteta de frigarui crocante din: mozzarella, carne tocata de vita, usturoi, ou, ceapa, vin alb, paine, pesmet, boia dulce, sare, piper si marar. Ingrediente: 200 g biluţe de mozzarella 400 g carne tocată de vită 3 căţei de usturoi 1 ou 1/2 ceapă 1 lingură cu vin alb 2 felii de pâine 100 g…
Read more »

Reteta zilei: Panzanella

3 May 2012
Reteta zilei: PanzanellaO reteta de salata panzanella din: ulei de masline, usturoi, paine, parmezan, sare, piper, ceapa rosie, suc de lamaie, otet de vin alb, mustar de dijon, praz, sparanghel si fasole. Ingrediente: Pentru crutoane: 1/4 ceasca ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati fin 1 paine feliata taiata cubulete, dar inlaturata coaja 6 linguri de…
Read more »

Shabu-shabu

3 May 2012
Shabu-shabuMancarea japoneză shabu-shabu seamănă cu un fondue franţuzesc; şi aici, mesenii sunt invitaţi să îşi prepare singuri mancarea. Acesta nu este doar un obicei sănătos, ci şi o experienţă culinară inedită şi foarte amuzantă. Shabu-shabu, cunoscut şi sub denumirea de oală clocotind, se aseamănă cu sukiyaki, cu excepţia faptului că aici bucăţelele de carne şi…
Read more »

Fulgi de cereale cu miere

3 May 2012
Fulgi de cereale cu miereO reteta de fulgi de cereale cu miere din: ulei de floarea soarelui, miere, sirop de artar, scortisoara, nuci, alune, cajun, fulgi de cereale si stafide. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri miere 4 linguri sirop de artar 1 lingurita scortisoara 200 g nuci, alune, cajun, zdrobite 300 g fulgi de cereale…
Read more »

Cartofi cu conopida si spanac

3 May 2012
Cartofi cu conopida si spanacFierbe 500 g cartofi, curatati de coaja si taiati in cuburi de 2 cm, in apa cu sare 8-10 minute, pana cand se patrund. In ultimele 5 minute, adauga 500 g conopida desfacuta in buchete mici. Scurge de apa. Intre timp unge un vas cu ulei, si prajeste 5 minute 1 ceapa, tocata marunt, cateva…
Read more »

Coroniţă din cotlete de miel cu spanac

3 May 2012
Coroniţă din cotlete de miel cu spanacO retete coronita din cotlete de miel cu spanac din: cotlet de miel, spanac, ceapa, morcovi, telina, vin alb, ulei, zahar brun, scortisoara, foi de dafin, pudra de ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel cu os (bucata intreaga) 1 kg spanac proaspat 2 cepe mari 2 morcovi 1 telina mica 200…
Read more »

Punch cu coacaze rosii

3 May 2012
Punch cu coacaze rosiiO reteta de punch cu coacaze rosii din: pepene verde, lamaie, vin rose, lichior de coacaze, sherry cream, coacaze rosii, sampanie rose si lamaita. Ingrediente: 1 pepene verde (aproximativ 1 kg de miez) 1 lamaie 2 sticle de vin rose 8 linguri de lichior de coacaze 6 linguri de Sherry Cream 250 g coacaze rosii…
Read more »

Musaca de rosii

3 May 2012
Musaca de rosiiO reteta de musaca de rosii din: mozzarella, piept de pui, rosii, usturoi, ou, smantana, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g mozzarella 600 g piept de pui 4-5 roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ou 2 linguri cu smântână 1 linguriţă cu unt 2 linguri cu pesmet ulei sare piper…
Read more »

Minitarte cu mandarine

3 May 2012
Minitarte cu mandarineO reteta de minitarte cu mandarine din: mandarine, smantana, unt, zahar pudra, galbenusuri, faina, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 4 mandarine 125 ml smântână dulce pentru aluat: 125 g unt 100 g zahăr pudră 2 linguri cu smântână 2 gălbenuşuri 250 g făină coajă de lămâie sare   Mod de preparare: Mixează untul cu…
Read more »

Clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli

3 May 2012
Clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilliO reteta de clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli din: faina, oua, lapte de cocos, turmeric, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, sparanghel, oua, miere, sos de soia, suc de lime, ardei iute, usturoi, alune, castravete si menta. Ingrediente: 4 linguri cu varf de faina 3 oua, batute 100 ml lapte de cocos…
Read more »

Pilaf cu cocos

3 May 2012
Pilaf cu cocosIncinge un vas larg, cu capac, şi unge-l cu ulei. Prăjeşte 5 minute 1 ceapă mare, tocată mărunt, un praf de chilii, 1 baton de scorţişoară de 5 cm, 10 boabe de cardamom, 1/2 linguriţă chimen, 1/2 linguriţă fenicul. Adaugă 300 g orez Basmati, clătit in apă rece,si 40 g fulgi de cocos; ţine pe…
Read more »

Salata cu spanac si muguri de pin

3 May 2012
Salata cu spanac si muguri de pinO reteta de salata cu spanac si muguri de pin din: spanac, aceto balsamico, ulei de masline extravirgin, parmezan, rosii cherry, usturoi, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 200 g spanac tanar 2 linguri aceto balsamico 4 linguri ulei de masline extravirgin 10 rosii cherry 1 bucata mica de parmezan usturoi o mana de…
Read more »

Ciuperci cu migdale in pergament

3 May 2012
Ciuperci cu migdale in pergamentO reteta de ciuperci cu migdale in pergament din: ciuperci, usturoi, ceapa, seminte de anason, rosii cherry, masline, migdale, oregano si ulei de masline. Ingrediente: 600 g ciuperci albe de cultura (champignon) 2 catei de usturoi 2 cepe mici 2 lingurita seminte de anason 10 rosii cherry 10 masline fara samburi 30 g migdale decojite…
Read more »

Aspic asortat cu 3 umpluturi

3 May 2012
Aspic asortat cu 3 umpluturiO reteta de aspic asortat cu 3 umpluturi din: praz, paine neagra, branza de vaci, boia dulce, boia iute, sare, smantana, gelatina, branza topita, unt, piper, ceapa verde si usturoi. Ingrediente: 1 fir praz 6-8 felii de paine neagra umpkutura 1: branza de vaci 2 lingurite boia dulce 1 praf de boia iute sare 1…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Kahlua (video)

3 May 2012
Cum se prepara Cocktail Kahlua (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Kahlua, o bautura deosebit de delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara Cocktail Kahlua
Read more »

Placinta moldoveneasca cu branza

3 May 2012
Placinta moldoveneasca cu branzaO reteta de placinta moldoveneasca cu branza din: foi de placinta, branza de vaci, telemea de oaie, zahar, oua si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcinta 300 g brânză de vaci 300 g telemea de oaie 100 g zahăr 5 ouă 50 ml ulei de floarea soarelui   Mod de preparare:…
Read more »

Medalion in bacon

3 May 2012
Medalion in baconO reteta de medalion in bacon din: muschi de vitel, bacon, rozmarin, boabe de mustar macinate, unt, hrean, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi de vitel 200 g bacon (taiat in felii subtiri) 2 fire de rozmarin 1 lingurita rasa boabe de mustar macinate 50 g unt 1 lingura hrean proaspat ras sare piper…
Read more »

Peste cu sos de ceapa si menta

3 May 2012
Peste cu sos de ceapa si mentaO reteta de peste cu sos de ceapa si menta din: piper, ulei de masline, fileuri de pangasius, castravete verde, menta, sos de ceapa, sare si suc de lamaie. Ingrediente: piper 2 lingurite ulei de masline 2 fileuri pangasius 1 bucata castravete verde 1 legatura menta 4 linguri sos de ceapa sare suc de lamaie…
Read more »

Rulouri de şalău în foitaj

3 May 2012
Rulouri de şalău în foitajO reteta de rulouri de salau in foitaj din: file de salau, alaut de foitaj, jambon, lamaie, mac, ou, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de salau 500 g aluat de foitaj 150 g jambon crud-uscat 1 lamaie 50 g mac 1 ou 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »

Bezele cu spumă de căpşune

3 May 2012
Bezele cu spumă de căpşuneO reteta de bezele cu spuma de capsune din: albusuri, zahar pudra, otet, amidon, capsune, albusuri, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 5 albuşuri 5 linguri cu zahăr pudră 1 linguriţă cu oţet 1 linguriţă cu amidon pentru spuma: 200 g căpşune 2 albuşuri 200 g zahăr 1 linguriţă cu zeamă de lămâie   Mod…
Read more »

Cheesecake vanilat

3 May 2012
Cheesecake vanilatO reteta de cheesecake vanilat din: ou, faina, zahar pudra, ulei, lapte, praf de copt, sare, branza de vaci, smantana, galbenusuri, zahar si foi de gelatina. Ingrediente: pentru foi: 1 ou 125 g făină 30 g zahăr pudră 2 linguri cu ulei 1 lingură cu lapte 1/2 linguriţă cu praf de copt sare pentru crema:…
Read more »

Pere in vin cu susan

3 May 2012
Pere in vin cu susanO reteta de pere in vin cu susan din: vin dulce rosu, coaja si suc de portocala, scortisoara, coniac, zahar brun, anason, cardamom, ghimbir, seminte de susan, ulei, branza mascarpone, zahar pudra si coaja de portocala. Ingrediente: pentru sosul de vin: 3 cani cu vin dulce rosu coaja si sucul de la o portocala 1…
Read more »

Placinta dobrogeana cu branza

3 May 2012
Placinta dobrogeana cu branzaO reetta de placinta dobrogeana cu branza din: foi de placinta, unt, telemea de vaca, zahar, oua si lapte. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 100 g unt 500 g telemea de vaca 150 g zahar 6 oua 150 ml lapte   Mod de preparare: Se topeşte untul. Apoi se

Psarosoupa

3 May 2012
PsarosoupaMajoritatea supelor de peşte specifice bazinului mediteraneean necesită mult timp pentru preparare; fără a mai pune la socoteală şi cât de costisitoare sunt. Psarosoupa este deosebit de simplă, căci nu mai este nevoie să umplem oala cu peşte, crustacee şi scoici, ca la celelalte supe. Dimpotrivă, este o mâncare foarte modestă, pentru prepararea ei fiind…
Read more »

Piept de pui cu pastarnac

3 May 2012
Piept de pui cu pastarnacO reteta de piept de pui cu pastarnac din: piept de pui, pastarnac, bacon, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 grame piept de pui 8 bucati de pastarnac 200 grame bacon 50 ml ulei 400 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Taie pieptul de pui in felii subtiri si bate…
Read more »

Supă cremă de broccoli

3 May 2012
Supă cremă de broccoliO reteta de supa crema de broccoli din: telina, broccoli, ceapa, pastarnaci, supa de legume, sare, piper, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 ţelină, tocată 1 broccoli, doar florile, tocat 1 ceapă, tocată 2 păstârnaci, tăiaţi felii 4 ceşti cu supă de legume sare şi piper după gust 2-3 linguriţe cu suc de lămâie…
Read more »

Păstrăv la grătar cu caju şi unt cu usturoi

3 May 2012
Păstrăv la grătar cu caju şi unt cu usturoiO reteta de pastrav la gratar cu caju si unt cu usturoi din: pastravi, ulei vegetal, cimbru, unt, caju, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 2 păstrăvi, curăţaţi ulei vegetal, pentru uns 2 linguriţe de cimbru 60g de unt 60g de caju, crud 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt sucul de la 1 lămâie  …
Read more »

Placinta cu mere si scortisoara

2 May 2012
Placinta cu mere si scortisoaraO reteta de placinta cu mere si scortisoara din: unt, zahar pudra, ou, praf de copt, smantana, faina, mere, zahar si scortisoara. Ingrediente: pentru aluat 250 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 10 g praf de copt 15 g smântână 500 g făină pentru umplu­tură: 1 kg mere rase (curătate de coajă şi…
Read more »

Retete simple si usoare

2 May 2012
Retete simple si usoareRetete simple si usoare: Punch cu visine O reteta de punch cu visine din: zahar, apa, visine, vin alb bordeaux, vin rose, sampanie si frunze de menta. Ingrediente: 5 linguri de zahar 5 linguri de apa 500 g visine fara samburi (proaspete sau congelate) 1/8 l vin alb Bordeaux 2 sticle de vin rose 1…
Read more »

Tarta cu dovlcei

2 May 2012
Tarta cu dovlceiO reteta de tarta cu dovlecei din: dovlecei, faina, unt, bulgur, patrunjel, ardei iute, miez de paine, usturoi, boia de ardei dulce, ou, smantana, parmezan, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g dovlecei mici 150 g faina 70 g unt 40 g grau bulur zdrobit 1 legatura patrunjel 1 ardei iute 50 g migdale prajite…
Read more »

Ciuperci la cuptor cu piure şi sos de cimbru

2 May 2012
Ciuperci la cuptor cu piure şi sos de cimbruO reteta de ciuperci la cuptor cu piure si sos de cimbru din: cartofi, unt, ciuperci, ulei de masline, ceapa, faina, bere, branza cheddar, mustar, oua, ulei extravirgin de rapita, frunze de cimbru, faina, vin alb, supa de legume si marimite. Ingrediente: pentru piure: 1 kg de cartofi, taiati in bucati mari 25  de unt…
Read more »

Kiwi Smoothie

2 May 2012
Kiwi SmoothieO reteta de kiwi smoothie din: kiwi, mango, compot mango, iaurt gras, gheata si frunze de menta. Ingrediente: 2 fructe kiwi 1/2 cana cubulete mango (din compot) 1/2 cana compot mango 1/2 cana iaurt gras 4 cuburi gheata frunze de menta   Mod de preparare: Cureţi fructele de kiwi de coajă şi le tai cubuleţe.…
Read more »

Prajitura cu cocos si pere

2 May 2012
Prajitura cu cocos si pereO reteta de prajitura cu cocos si pere din: faina, zahar, cocos pudra, oua, ulei, drojdie, aroma de vanilie, sare si iaurt. Ingrediente: 150 g faina 150 g zahar 50 g cocos pudra 2 oua 40 g ulei 1 plic drojdie aroma vanilie sare 1 iaurt   Mod de preparare: Se mixează ouăle împreună cu…
Read more »

Galuste cu gem

2 May 2012
Galuste cu gemO reteta de galuste cu gem din: cartofi, ulei, oua, faina, sare, fructe, unt, seminte de mac si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 600 g cartofi albi fainosi 4 linguri ulei 2 oua 200 g faina 1 praf de sare pentru umplutura: gem de fructe (sau fructe) pentru crusta: 50 g unt seminte de mac…
Read more »

Cum se prepara Coktail Japonez (video)

2 May 2012
Cum se prepara Coktail Japonez (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Japonez, o bautura delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara Coktail Japonez
Read more »

Salată condimentată de cartofi

2 May 2012
Salată condimentată de cartofiO reteta salata condimentata de cartofi din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, ghimbir, cartofi, ardei iute, boabe de mustar, chimion, turmeric si frunze de spanac. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata fin 2 catei de usturoi, tocati 1 linguri de ghimbir, tocat 500 g de cartofi, taiati in cubulete cu…
Read more »

Cuburi cu cacao si fructe

2 May 2012
Cuburi cu cacao si fructeO reteta de cuburi cu cacao si fructe din: foi de gelatina, foaie de pandispan, gem de capsuni, frisca, zahar pudra, smantana, praf de gelatina, capsuni, ricotta si cacao. Ingrediente: 4 foi de gelatina 1 foaie de pandispan (22×22 cm) 2 linguri gem de capsuni 250 ml frisca 100 g zahar pudra 100 ml smantana…
Read more »

Vitel cu mere

2 May 2012
Vitel cu mereO reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt, mere, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g vrabioara de vitel (4 bucati) 50 g unt 2 mere 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingura pasta de tomate marar sare piper   Mod…
Read more »

Cartofi cu macaroane la cuptor

2 May 2012
Cartofi cu macaroane la cuptorO reteta de cartofi cu macaroane la cuptor din: cartofi, macaroane, branza, unt, sos de rosii, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 200 g macaroane 2 linguri brânză rasă 2 linguri unt 500 ml sos de roşii bacon sare piper   Mod de preparare: Se unge cu unt o tavă pentru cuptor. Se rumeneste…
Read more »

Suc de morcovi

2 May 2012
Suc de morcoviO reteta simpla de suc de morcovi din: frunze de menta, morcovi si lamaie. Ingrediente: 2 frunze de menta 5 bucati de morcov 1 lamaie   Mod de preparare: Morcovii se spala si se curata de coaja, apoi se pun in storcator impreuna cu doua frunze de menta. La sfarsit se adauga zeama de lamaie…
Read more »

Reteta zilei: Orez cu lapte

2 May 2012
Reteta zilei: Orez cu lapteO reteta de orez cu lapte din: lapte, orez, zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara. Ingrediente: lapte orez zahăr Coaja de lamaie esenta de vanilie scortisoara   Mod de preparare: Se pune laptele la fiert intr-o cratita potrivita, se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.Cand incepe sa fiarba adaugam orezul…
Read more »

Punch de struguri

2 May 2012
Punch de struguriO reteta de punch de struguri din: struguri, zahar, zeama de lamaie, rachiu, vin alb si apa minerala. Ingrediente: 500 g struguri deschisi la culoare 2 lingurite de zahar zeama unei lamai 2 linguri de rachiu (Weinbrand) 1 sticla de vin alb demisec 2 sticle de apa minerala carbogazoasa sau plata   Mod de preparare:…
Read more »

Supa Pozole

2 May 2012
Supa PozolePozole este o supă tradiţională, originară din statul mexican Jalisco şi se face din carne de porc, uruială de porumb şi ardei iuţi. Popularitatea acestui fel de mâncare se întinde din America Centrală până în partea de sud-vest a Statelor Unite. Ingredientul principal îl constituie uruiala de porumb, care se face din boabe uscate de…
Read more »

Şarlotă cu afine

2 May 2012
Şarlotă cu afineO reteta de sarlota cu afine din: gelatina, piscoturi, suc de afine, afine, zahar pudra, mascarpone si frisca. Ingrediente: 1 plic de gelatina 100 ml apa 28 de piscoturi 50 ml suc de afine 100 g afine decongelate 4 linguri zahar pudra 300 g mascarpone 200 ml frisca pentru ornat: 4 linguri frisca 3 linguri…
Read more »

Costite de porc cu legume la cuptor

2 May 2012
Costite de porc cu legume la cuptorO reteta de costite de porc cu legume la cuptor din: piept de porc cu coaste, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, rosii, cimbru verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste (bucata intreaga) 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4-5 rosii 5-6 fire de cimbru verde…
Read more »

Salată de morcovi thailandeză

2 May 2012
Salată de morcovi thailandezăSe amestecă 4 morcovi daţi pe răzătoarea mare, 1 ardei gras roşu curăţat şi tocat fin, 1 ceapă roşie mică tocată fin şi 100 g germeni de fasole. Se toacă fin 1 ardei iute roşu mic şi se amestecă cu 3 linguri sos de peşte, 3 linguri zeamă de lime şi 2 linguriţe de zahăr…
Read more »

Timbale de somon

2 May 2012
Timbale de somonO reteta de timbale de somon din: praf de gelatina, apa, branza de vaci, unt cu hrean, iaurt, sare, piper, marar si somon afumat. Ingrediente: 1 lingurita praf de gelatina 5 linguri apa 100 g branza de vaci 200 g unt cu hrean 150 g iaurt sare piper 2 fire marar 150 g somon afumat…
Read more »

Frigarui de crevete

2 May 2012
Frigarui de creveteAmesteca 300 g crevete curatate de cochilie, 2 linguri pasta de rosii, 2 linguri iaurt integral, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita condiment garam masala, 1 lingurita chimen macinat, 2 lingurite coriandru zdrobit si lasa la marinat 2 ore sau peste noapte, la rece. Lasa la inmuiat in apa tepusele din lemn 30 de minute…
Read more »

Ceafă de porc cu sos de roşii

2 May 2012
Ceafă de porc cu sos de roşiiO reteta de ceafa de porc cu sos de rosii din: ceafa de porc, rosii in bulion, unt, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 300 g rosii in bulion 50 g unt 1 lingura faina 100 ml smantana de gatit (nefermentata) 2 linguri ulei cimbru uscat sare…
Read more »

Tocanita de legume picante

2 May 2012
Tocanita de legume picanteO reteta de tocanita de legume picante din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, garam masala, turmeric, legume, mazare, supa de legume, iaurt si patrunjel. Ingrediente: ulei de masline, pentru uns 1 ceapa mare, tocata 3 catei de usturoi, taiati felii 20 g ghimbir, razuit 1 ardei iute, tocat 2 linguri condiment garam…
Read more »

Crumble cu pere, rubarbă şi alune de pădure

2 May 2012
Crumble cu pere, rubarbă şi alune de pădureO reteta de crumble cu pere, rubarba si alune de padure din: unt, pere, rubarba, zahar brun, scortisoara, cuisoare, inghetata de vanilie, alune de padure si faina. Ingrediente: 25 g unt 3 pere, fara seminte si taiate pe jumatate 500 g rubarba, taiate in bucatele 2 linguri de zahar brun 1/2 lingurita de scortisoara 1/4…
Read more »

Pui cu dovlecei

2 May 2012
Pui cu dovleceiO reteta de pui cu dovlecei din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline, usturoi verde, pasta de rosii, vin alb, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Coriandrul este bogat în calciu, magneziu, fosfor, vitaminele K şi C, dar şi în provitamina A. Datorită compoziţiei sale chi­mice şi a proprietăţilor pe care le are,…
Read more »

Tunel de sunca cu umplutura picanta

2 May 2012
Tunel de sunca cu umplutura picantaO reteta de tunel de sunca cu umplutura picanta din: branza de vaci, unt cu hrean, urda, sare, piper, gelatina, sunca, castraveti, gogosari murati, branza cheddar si patrunjel. Ingrediente: 400 g branza de vaci 250 g unt cu hrean 200 g urda sare piper 5 linguri gelatina dizolvata 10 felii sunca 4 castraveti 4 linguri…
Read more »

Salată de cartofi cu muştar

2 May 2012
Salată de cartofi cu muştarO reteta de salata de cartofi cu mustar din: cartofi noi, maioneza, mustar de dijon, salote si chives. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi mici, tăiaţi pe jumătate dacă e nevoie 4 linguri de maioneză 2 linguri muştar de Dijon 4 şalote, tocate mărunt 1 legătură mică de chives, tocat mărunt   Mod de preparare:…
Read more »

Rulouri de vitel in sos rece de iaurt

2 May 2012
Rulouri de vitel in sos rece de iaurtO reteta de rulouri de vitel in sos rece de iaurt din: vrabioara de vitel, iaurt, sos de rosii, seminte de coriandru, unt, usturoi verde, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 200 g iaurt 2 linguri sos de rosii 1 lingurita rasa seminte de coriandru 100 g unt 2 fire de…
Read more »

Supă regală de vânat

2 May 2012
Supă regală de vânatToată lumea este de acord că în Scoţia poţi găsi mâncăruri din vânat excepţionale. Din acest motiv, vânatul a devenit o parte integrantă a gastronomiei specifice acestei regiuni. Pe lângă fripturi şi tocăniţe, vânatul se regăseşte adeseori şi în aşa-numita supă regală. C

Punch cu vin si sampanie

2 May 2012
Punch cu vin si sampanieO reteta de punch cu vin si sampanie din: vin alb, sampanie si lamaie. Ingrediente: 2 sticle de vin alb 1-2 sticle de sampanie 1 lamaie   Mod de preparare: Curatam de coaja lamaie in forma de spirala si o asezam intr-un vas pentru bol. Turnam foarte incet vinul alb si lasam sa stea aproximativ…
Read more »

Bizarre Foods – Korea 3

2 May 2012
Bizarre Foods – Korea 3Bizarre Foods
Read more »

Cartofi cu şuncă

2 May 2012
Cartofi cu şuncăO reteta de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, cascaval, vin alb, sare, piper si ulei. Ingrediente: 6-7 cartofi mijlocii 6-7 felii de sunca, bacon sau kaizer 100 g cascaval 1 pahar vin alb sare piper 2 linguri ulei pentru vas   Mod de preparare: Se taie cartofii rondele si se pun la fiert in…
Read more »

Ciuperci învelite în kaiser

2 May 2012
Ciuperci învelite în kaiserO reteta de ciuperci invelite in kaiser din: ciuperci, bacon, nasturel si frigarui de lemn. Ingrediente: 12 pălării de ciuperci 12 felii de bacon năsturel (sau altă salată), pentru servit frigărui de lemn înmuiate în apă 20 de minute   Mod de preparare: Se înveleşte în bacon fiecare pălărie de ciupercă şi se prinde cu…
Read more »

Supă-cremă de morcovi şi ghimbir

2 May 2012
Supă-cremă de morcovi şi ghimbirO reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir din: morcovi, cartofi, ulei de masline, ceapa, ghimbir, sare, piper si iaurt. Ingrediente: 5 morcovi un cartof 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă 1 lingură de ghimbir proaspăt răzuit sare piper apă (în funcţie de consistenţa dorită) iaurt sau smântână slabă (opţional)   Mod de…
Read more »

Sos de usturoi cu nuca

2 May 2012
Sos de usturoi cu nucaO reteta de sos de usturoi cu nuca din: usturoi, nuca, ulei si sare. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 200 g nuca macinata 3 linguri cu ulei sare   Mod de preparare: Curata si piseaza usturoiul. Freaca-l cu ulei pana se albeste, adauga sare si nuca macinata. Adauga apa peste pasta obtinuta pana cand ajunge…
Read more »

Punch cu visine

1 May 2012
Punch cu visineO reteta de punch cu visine din: zahar, apa, visine, vin alb bordeaux, vin rose, sampanie si frunze de menta. Ingrediente: 5 linguri de zahar 5 linguri de apa 500 g visine fara samburi (proaspete sau congelate) 1/8 l vin alb Bordeaux 2 sticle de vin rose 1 sticla de sampanie frunze de menta  …
Read more »

Budinca de cartofi si conopida

1 May 2012
Budinca de cartofi si conopidaO reteta de budinca de cartofi si conopida din: cartofi, conopida, oua, unt, smantana, cas, pesmet si sare. Ingrediente: 12 cartofi 1 conopida (circa 70 g) 8-9 oua 75 g unt 200 ml smantana 200 g cas 4 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Se fierb 6 ou tari. Se spala cartofii si se…
Read more »

Desert cu rubarba si ghimbir

1 May 2012
Desert cu rubarba si ghimbirO reteta de desert cu rubarba si ghimbir din: rubarba, ghimbir, zahar tos, vin alb, mascarpone, smantana, zahar pudra si ghimbir confiat. Ingrediente: 400 g rubarba, taiata cubulete mici 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, decojita si tocata fin 75 g de zahar tos 100 ml de vin alb 100 g mascarpone 300 ml…
Read more »

Salata orientala cu crenvursti

1 May 2012
Salata orientala cu crenvurstiO reteta de salata orientala cu crenvursti din: cartofi, morcovi, oua, mazare, boabe de porumb, gogosar murat, castraveti murat, masline negre, crenvursti, ceapa, ulei, otet si mustar. Ingrediente: 5-6 cartofi 2-3 morcovi 3 oua 200 g mazare (conserva) 200 g boabe de porumb (coserva) 1 gogosar murat 2 castraveti murati 20-25 masline negre 3 crenvursti…
Read more »

Somon uşor afumat cu portocale

1 May 2012
Somon uşor afumat cu portocaleO reteta de somon usor afumat cu portocale din: boabe de ienupar, boabe de piper, fileuri de somon, ulei de masline, rubarba, nasturel si ulei de masline. Ingrediente: 1 lingura boabe de ienupar 1 lingura boabe de piper negr 2 fileuri de somon usor afumate 2 lingurite ulei de masline pentru salata: 1 portocaa 2…
Read more »

Pui cu sos condimentat

1 May 2012
Pui cu sos condimentatO reteta de pui cu sos condimentat din: pulpe, zeama de lamaie, boia dulce, chimen, ghimbir, usturoi, ceapa, iaurt, garam masala, ceapa rosie, iaurt, ulei de masline, pasta de rosii, ghimbir, zahar, supa de pui, smantana si patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpe dezosate, taiate bucati mari zeama de la 1 lamaie 1/2 lingurita boia dulce…
Read more »

Cartofi cu somon si marar

1 May 2012
Cartofi cu somon si mararO reteta de cartofi cu somon si marar din: cartofi, ulei de masline, unt, file de somon afumat, suc de lamaie, cas de vaca, capere, marar, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi 20 ml ulei de masline 25 g unt 125 g file de somon afumat 1 lingura suc de lamaie 150 g cas de…
Read more »

Punch cu fructe exotice

1 May 2012
Punch cu fructe exoticeO reteta de Punch cu fructe exotice din; kiwi, ananas, mango, papaya, zahar, zahar vanilat, suc de portocala, vin alb, apa minerala si lamaita. Ingrediente: 4 kiwi 1 ananas mai mic 1 mango 1 papaya 200 g zahar 2 pliculete de zahar vanilat 1 sticla de suc de portocale 2 sticle de vin alb 1…
Read more »

Tocanita de miel cu mirodenii

1 May 2012
Tocanita de miel cu mirodeniiO reteta de tocanita de miel din: ulei de masline, pulpa de miel, ceapa, scortisoara, cardamom, chimen, boabe de coriandru, ghimbir, ardei iute, rosii, pasta de rosii si zahar. Ingediente: 1 lingura ulei de masline 1 kg pulpa de miel dezosata si taiata cuburi de 4 cm 250 g ceapa sau esalote, tocata marunt 1/2…
Read more »

Ceafa de porc la gratar cu mirodenii

1 May 2012
Ceafa de porc la gratar cu mirodeniiO reteta de Ceafa de porc la gratar cu mirodenii din: otet balsamic, ulei de masline, usturoi, carne de porc, mirodenii indiene, sare si piper. Ingrediente: 60 ml otet balsamic 120 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel usturoi uscat carne de porc 2 linguri mirodenii indiene sare piper   Mod de preparare: Patrunjelul se…
Read more »

Salată cu busuioc şi fasole verde

1 May 2012
Salată cu busuioc şi fasole verdeO reteta de salata cu busuioc si fasole verde din: ulei de masline, fasole verde, ardei rosu, fasole si busuioc. Ingrediente: 1 1/2 linguri cu ulei de măsline 200 grame de fasole verde 1 ardei roşu, mare, tăiat felii 1 conservă de 420 grame cu fasole 1/4 ceaşcă cu frunze proaspete de busuioc   Mod…
Read more »

Ciuperci umplute la cuptor

1 May 2012
Ciuperci umplute la cuptorO reteta de ciuperci umplute la cuptor din: ciuperci champignon, carote, praz, ulei de masline, curcuma, sare, piper, patrunjel verde, bulgur si cascaval. Ingrediente: 12 ciuperci Champignon de marime mijlocie 120 g carote (morcovi tineri) 1/2 praz (cu tot cu partea verde) 2 linguri ulei de masline 2 linguri curcuma sare piper 1 lingura patrunjel…
Read more »

Spaghete cu pui şi ciuperci, scăldate în vin alb

1 May 2012
Spaghete cu pui şi ciuperci, scăldate în vin albO reteta de spaghete cu pui si ciuperci, scaldate in vin alb din: ulei de masline, pulpe de pui, sare de mare, piper, usturoi, ciuperci, vin alb, spaghete, sos alb, parmezan si busuioc. Ingrediente: ulei de măsline 4 pulpe de pui, dezosate, fără piele, care se taie în bucăţi mici sare de mare şi piper…
Read more »

Peşte la grătar în stil indian

1 May 2012
Peşte la grătar în stil indianO reteta de peste la gratar in stil indian din: ghimbir, usturoi, dorada, ton, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de chilli si seminte de chimion. Ingrediente: 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspătă, rasă fin 4 căţei de usturoi, daţi pe răzătoare sau zdrobiţi 2 dorade (în jur de 900g fiecare) sau 6 bucăţi (steakuri)…
Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu prosciutto si rucola

1 May 2012
Reteta zilei: Bruschete cu prosciutto si rucolaO reteta de Bruschete cu prosciutto si rucola din: paine, prosciutto, rucola, usturoi, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: pâine prosciutto rucola usturoi Parmezan ras Ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita punem ulei de masline la incins apoi prajim paine pe ambele parti. Freaca painea cu cate un catel de usturoi…
Read more »

Salată cu telemea marinată

1 May 2012
Salată cu telemea marinatăO reteta de salata cu telemea marinata din: telemea, otet de vin alb, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, rosii cherry, castravete, ceapa rosie si masline. Ingrediente: 200 g telelmea 1,5 linguri otet de vin alb 6 linguri ulei de masline 2 fire de rozmarin sare piper 200 g rosii cherry 1 castravete lung 1…
Read more »

Rosii umplute cu omleta de ciuperci

1 May 2012
Rosii umplute cu omleta de ciuperciO reteta de rosii umplute cu omleta de ciuperci din: rosii, oua, ciuperci, ardei grasi, ceapa rosie, sare, piper, frunze de salata, maioneza si zeama de lamaie. Ingrediente: 10 rosii 5 oua 150 g ciuperci 2 ardei grasi (rau, galben sau verde) 1 ceapa mare rosie 2-3 linguri ulei sare piper cateva frunze de salata…
Read more »

Salată cu mazăre, ridichi şi carne de vită

1 May 2012
Salată cu mazăre, ridichi şi carne de vităO reteta delicioasa de salata cu: mazare, ulei de masline, carne de vita, salata verde, ridichi, menta, smantana, mustar, crema de hrean. Ingrediente: ulei de măsline 1 antricot de muşchi de vită fără grăsime, aproximativ 350 g o căpăţână mică şi fragedă de salată verde 200 g ridichi, tăiate felii 200 g mazăre verde o…
Read more »

Prajitura cu mango, lamaie verde si mure

1 May 2012
Prajitura cu mango, lamaie verde si mureO reteta delicioasa de prajitura cu: mango, mure, lamie verde, zahar pudra, smantana dulce, biscuiti. Ingrediente: 400g de mure 250g de zahăr pudră 2 conserve a câte 425g de mango în sirop, siropul se păstrează coaja rasă şi sucul de la 4 lămâi verzi 420 ml de smântână dulce 2 biscuiţi crocanţi, zdrobiţi, pentru servit…
Read more »

Tort cu piersici

1 May 2012
Tort cu piersiciO reteta de tort cu piersici din: oua, zahar, faina, nuci, praf de copt, sare, branza de vaci, frisca, galbenusuri, zahar, vanilie, comport de piersici, gelatina si cereale. Ingrediente: 7 oua 7 linguri de zahar 6 linguri de faina 150 g nuci macinate 1 plic praf de copt 1 praf de sare pentru crema: 500…
Read more »

Supă cu sparanghel şi brânză

1 May 2012
Supă cu sparanghel şi brânzăO reteta de supa cu sparanghel si branza din: ceapa, ulei, faina, sparanghel, lapte, supa de pui, cartofi, usturoi, branza cedar si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 4 linguriţe cu ulei 3 linguri cu făină 2 ceşti cu sparanghel, tăiat bucăţi micicups 2 ceşti cu lapte 2 ceşti cu supă de pui 2 cartofi tăiaţi cubuleţe…
Read more »

Salsa verde

1 May 2012
Salsa verdeO reteta de sos salsa verde din: patrunjel, menta, tarhon, usturoi, ulei de masline si piper. Ingrediente: 2 legaturi de patrunjel 1 mana de menta proaspata 1 legatura de tarhon sau coriandru 1 catel de usturoi, zdrobit 4 linguri ulei de masline piper negru, proaspat macinat   Mod de preparare: Introdu ingredientele intr-un blender si…
Read more »

Prăjitură tiramisu cu îngheţată

1 May 2012
Prăjitură tiramisu cu îngheţatăO reteta delicioasa de prajitura tiramisu cu: mascarpone, zahar tos, vin, ciocolata neagra, smantana dulce, cafea, coniac, piscoturi, cacao, smantana dulce, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 500g de mascarpone 115g de zahar tos 6 linguri de vin Marsala  50g de ciocolată neagră, bucăţi 142ml de smântână dulce, bătută până se obţine o frişcă neîndulcită 5 linguri…
Read more »

Cod cu sos de scoici

1 May 2012
Cod cu sos de scoiciO reteta delicioasa de cod cu: unt, salota, vin alb, cartof rosu, scoici, porumb dulce, smantana, ulei, chives Ingrediente: 1 cub de unt 1 şalotă sau o ceapă mică, tocată fin 50g bacon sau costiţă afumată, tăiată fâşii 100ml de vin alb 1 cartof roşu mare, tăiat în cubuleţe 100g de scoici 100g de porumb…
Read more »

Muschi de porc marinat la gratar

1 May 2012
Muschi de porc marinat la gratarO retete de muschi de porc marinat la gratar din: muschi de porc, ghimbir, usturoi, sos de soia, ulei de susan, mustar, chilli si arpagic. Muschiul de porc la gratar este perfect pentru un picnic intre prieteni. Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 lingurita ghimbir 1 catel de usturoi uscat 25 ml sos de…
Read more »

Plăcintă cu urdă

1 May 2012
Plăcintă cu urdăO reteta delicioasa de placinta cu: urda, faina, oua, zahar smantana, untura, praf de copt, sare, zahar vanilat, stafide, marar. Ingrediente foi: 400g de făină 4 ouă 150g de zahăr 50g de smântână 150g de untură 1 plic praf de copt 5g sare Ingrediente compozitie: 1 kg de urdă 300g de zahăr 3 plicuri de…
Read more »

Salată de vară cu sparaghel şi anghinare calde

1 May 2012
Salată de vară cu sparaghel şi anghinare caldeO reteta delicioasa de salata cu: sparanghel, anghinare, lamai, ulei de masline, seminte se coriandru, anason, cimbru, otet din vin alb, salata verde, ceapa rosie, chives, otet balsamic. Ingrediente salata: 4 anghinare, curăţate 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1 lingură seminţe de coriandru 1 anason stelat o rămurică mare de cimbru 4…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu