sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Retete de top #13


Retete de top:

Terina cu urda

24 April 2012
Terina cu urdaO reteta de terina cu urda din: spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline, lapte, urda, telemea de vaca, oua, sare, piper si rosii cherry. Ingrediente: 500 g spanac 1 ceapa 3 catei de usturoi (sau 1 manunchi de leurda verde) 2 linguri ulei de masline 200 ml lapte dulce 300 g urda 300 g telemea…
Read more »

Salata de gorgonzola si struguri cu nuci caramelizate

24 April 2012
Salata de gorgonzola si struguri cu nuci caramelizateO reteta de salata de gorgonzola si struguri cu nuci caramelizate din: unt, zahar, nuci, otet balsamic, ulei de masline, andive, rucola, struguri si gorgonzola. Ingrediente: 1 cub de unt 2 linguri de zahar 50 g nuci pecan sau nuci 1 lingura de otet balsamic 2 linguri ulei de masline 2 andive 100 g de…
Read more »

Cârnaţi înăbuşiţi cu legume şi pâine cu usturoi

24 April 2012
Cârnaţi înăbuşiţi cu legume şi pâine cu usturoiO reteta de carnati inabusiti cu legume si paine cu usturoi din: ulei de masline,c arnati, ceapa, morcovi, telina, rosii, fasole, concentrat pentru supa de vita, cimbru, usturoi si paine ciabatta. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline, plus extra pentru stropit 4 carnati grosi 1 ceapa, feliata 2 morcovi, tocati fin 2 tulipini de telina…
Read more »

Ciorba cu ciuperci si legume

24 April 2012
Ciorba cu ciuperci si legumeO reteta de ciuperci si legume din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, vin rosu, frunze de dafin, boia, sos de soia, sare de mare si piper. Acest amestec de ciuperci si legume poate sta alaturi de taitei subtiri sau orez. Se obtin 6 cani. Ingrediente: 60 g ciuperci…
Read more »

Reteta zilei: Cartofi copti

24 April 2012
Reteta zilei: Cartofi coptiO reteta simpla de cartofi copti din: cartofi, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: cartofi sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Se curata si se spala bine cartofii si se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime. Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt si se adauga ulei…
Read more »

Punci cu mere

24 April 2012
Punci cu mereO reteta de punci cu mere din: suc de mere, scortisoara, cuisoare, mere, vin de rachiu, miere, sampanie roze, capsuni si menta. Ingrediente: 2 l suc de mere 2 batoane de scortisoara (3 cm apriximativ) 2 cuisoare 2 mere 1 pahar de vin de rachiu (Weinbrand) 1 lingura de miere deschisa la culoare 1 sticla…
Read more »

Frittata cu pesto şi brânză de capră

24 April 2012
Frittata cu pesto şi brânză de caprăO reteta de Frittata cu pesto şi brânză de capră din: cartofi, usturoi, oua, ulei de masline, branza de capra, pesto, rucola, rosii si busuioc. Ingrediente: 4 cartofi medii (aproximativ 600 g), taiati in felii subtiri 1 catel de usturoi, tocat fin 8 oua, batute usor 1 lingura ulei de masline 100 g rulou de…
Read more »

Placinta cu spanac si branza telemea

24 April 2012
Placinta cu spanac si branza telemeaO reteta de placinta cu spanac si branza telemea din: faina, ulei, lapte, drojdie, sare, spanac, ceapa verde, unt, branza telemea de oi, cascaval, smantana, oua, gris, busuioc, cimbru, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 1 lingura ulei 150 ml lapte 10 g drojdie uscata 1 praf sare pentru umplutura: spanac 1 legatura…
Read more »

Salau de Nil cu legume

24 April 2012
Salau de Nil cu legumeO reteta de salau de Nil cu legume din: salau de Nil, suc de lamaie, morcovi, fasole verde, ulei, unt, sare, piper, faina, ulei de masline, patrunjel, busuioc si frunze de oregano. Ingrediente: 4 fileuri de salau de Nil fara piele sucul de la o lamaie 600 g legume tinere (morcovi, fasole verde) 3 linguri…
Read more »

File de porc cu ceapă verde caramelizată

24 April 2012
File de porc cu ceapă verde caramelizatăO reteta de file de porc cu ceapa verde caramelizata din: file de porc, ulei de masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, otet de vin alb, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3 linguri ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de ardei…
Read more »

Chilli con carne rapid

24 April 2012
Chilli con carne rapidO reteta de chilli con carne din: pasta de ardei iute, carne slaba de vita, chimion, concentrat de vita, ardei grasi, fasole alba boabe, coriandru, lipii, avocado, ceapa rosie si maioneza. Ingrediente:  1 lingura pasta de ardei iute 450 g carne slaba de vita, tocata 2 lingurite de chimion macinat 1 cub concentrat de vita…
Read more »

Caprese îmbogăţită

24 April 2012
Caprese îmbogăţităO reteta de salata caprese imbogatita din: mozzarella, rosii cherry, oua, untisor, telina, otet de vin alb, tarhon, mustar de dijon, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g mozzarella 15 roşii cherry 4 ouă 150 g untişor 1 tulpină de telină 1 lingură de oţet de vin alb 1 lingură de tarhon tocat…
Read more »

Paine de tara cu fulgi de ovaz

24 April 2012
Paine de tara cu fulgi de ovazO reteta de paine de tara cu fulgi de ovaz din: faina, praf de copt, sare, fulgi de ovaz, unt, lapte degresat si gem de fructe. Ingrediente: 225 g faina pentru prajituri, plus faina pentru presarat 0.5 lingurita praf de copt 0.5 lingurita sare 25 g fulgi de ovaz, plus 1 lingura pentru ornat 30…
Read more »

Tort cu ciocolata si zahar ars

24 April 2012
Tort cu ciocolata si zahar arsO reteta de tort cu ciocolata si zahar ars din: nuca de cocos, faina, albusuri, zahar, praf de copt, zahar vanilat, ulei, mascarpone, frisca, zahar faina si ciocolata. Ingrediente: blatul: 400 g nuca de cocos 200 g faina 6 albusuri 150 g zahar praf de copt 1 pliculet zahar vanilat 10 linguri ulei crema: 400…
Read more »

Ciabatta cu ceapă verde

24 April 2012
Ciabatta cu ceapă verdeO reteta de Ciabatta cu ceapă verde din: faina de grau, sare, drojdie, ulei de masline, apa, ceapa verde, busuioc si patrunjel. Inrgediente: 200 g faina de grau alba 200 g faina de grau neagra 2 lingurite sare 20 g drojdie 4 lingurite ulei de masline 200-250 ml apa calduta 1 ceapa verde 2 linguri…
Read more »

Cafea cu ciocolata si anason

24 April 2012
Cafea cu ciocolata si anasonO reteta de cafea cu ciocolata si anason din: cafea, zahar, sirop de ciocolata, extract de anason, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: 8 cani cafea proaspat preparata 1/3 cana zahar ¼ cana sirop de ciocolata ½ lingurite extract de anason 4 bete scortisoara 1 ½ cuisoare intregi   Mod de preparare: Pune intr-o oala cafeaua, zaharul,…
Read more »

Ciorba de pepene

24 April 2012
Ciorba de pepeneO reteta de ciorba de pepene din: coaja de pepene, ceapa, morcov, patrunjel si marar, sare, ulei, corcoduse si smantana. Ingrediente: 1 farfurie adanca cu coaja alba de pepene verde 2 cepe 1 morcov 1 legatura patrunjel verde si marar sare 50 ml ulei 200 g corcoduse 200 g smantana sau iaurt   Mod de…
Read more »

Cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu chutney (video)

24 April 2012
Cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu chutney (video)O reteta video despre cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu chutney, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Chutney este un ingredient al bucatariei indiene, mai exact un condiment picant. Cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu chutney Pofa buna!
Read more »

Sos de ceapa

24 April 2012
Sos de ceapaO reteta de sos de ceapa din: smantana, praf de ceapa, praf de usturoi si sare. Ingrediente: 450 gr smantana 1 1/2 lingurita praf de ceapa 1 lingurita praf de usturoi 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Amesteca praful de ceapa cu cel de usturoi si adauga smantana. Amesteca din nou, apoi asezoneaza cu…
Read more »

Clătite cu omletă şi şuncă

24 April 2012
Clătite cu omletă şi şuncăO reteta de clatite cu omleta si sunca din: oua, apa minerala, lapte, faina, coaja de lamaie, ulei, sare, telemea de vaca, marar, ardei gras si sunca de praga. Ingrediente: pentru aluatul de clătite: 2 ouă 200 ml apă minerală 300 ml lapte 300 g făină coaja de la o lămâie 50 ml ulei sare…
Read more »

Punci cu fructe

24 April 2012
Punci cu fructeO reteta de punci cu fructe din: portocale, grepfrut, zahar, amaretto, vin alb, zeama de lamaie, vin spumant, lamaita si lamaie. Ingrediente: 4 potocale 4 grepfruturi 4 linguri de zahar 10 cl Amaretto 1 l vin alb zeama unei jumatati de lamaie 0,75 cl vin spumant sec 1-2 fire de lamaita felii de portocale si…
Read more »

Radicchio cu somon

24 April 2012
Radicchio cu somonO reteta de radicchio cu somon din: radicchio, ceapa, rosie, somon, crutoane, arpagic verde, iaurt, ardei iute, ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 3 radicchio roşii 1 ceapă roşie lunguiaţă şi dulce 130 g somon, feliat 80 g crutoane gata făcute 10 fire de arpagic verde 1 borcănel de iaurt natural sucul de la 1 lămâie…
Read more »

Chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanac

24 April 2012
Chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanacO reteta chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanac din: faina, sare, ulei de floarea soarelui, ardei iute, praf de chilli, usturoi, mujdei de usturoi, ghimbir, frunze de spanac. Ingrediente: 425 g faina speciala pentru chapatti (sau faina integrala), plus pentru presarat 1 lingurita sare 2 linguri ulei de floarea-soarelui Pentru chapatti cu ardei…
Read more »

Bulete de peşte

24 April 2012
Bulete de peşteO reteta de bulete de peste din: file de peste, amestec de mirodenii, paine, supa de legume, ceapa verde, patrunjel, ou, suc de limette, faina, unt, usturoi, praf de chilli, sare, piper, suc de lamaie si iaurt cremos. Ingrediente: pentru bulete: 350 g file de peşte oceanic 1 linguriţă amestec de mirodenii pentru peşte 2…
Read more »

Chiftele la cuptor

23 April 2012
Chiftele la cuptorO reteta de chiftele la cuptor din: amestec de carne tocata, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, paine, oua, faina, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne amestec tocata 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa uscata 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 3 felii paine 3 oua faina sare piper  …
Read more »

Pizza Margherita foarte simpla

23 April 2012
Pizza Margherita foarte simplaO reteta pizza margherita foarte simpla din: ulei de masline, faina, drojdie, zahar, passata, mozzarela, parmezan si busuioc. Ingrediente: ulei de măsline, pentru uns tava 200 g de făină simplă 1 pliculeţ de drojdie uscată 1 linguriţă de zahăr 125ml de apă călduţă 85 ml de passata 100 g de mozzarella, jumătate rasă, jumătate tocată…
Read more »

Supă din coadă de vită

23 April 2012
Supă din coadă de vităCoada de vită este tare, grasă şi plină de oase, însă este o delicatesă dacă este fiartă la foc mic, pentru a face din ea o supă sau o tocăniţă. Supa din coadă de vită se prepară în toate regiunile Chinei; aici, amatorii de plăceri culinare mai deosebite o apreciază pentru faptul că este puţin…
Read more »

Paste cremoase cu sparanghel şi mazăre

23 April 2012
Paste cremoase cu sparanghel şi mazăreO reteta de pastecremoasa cu sparanghel si mazare din: fusilli, sparanghel, mazare, coaja si zeama de lamaie si crema de branza cu verdeturi. Ingrediente: 250g de fusilli sau pastele tale preferate 300 g tulpini de sparanghel, cu partea lemnoasă îndepărtată, tăiate bucăţi 175 g de mazăre, decongelată coaja rasă şi zeama de la 1/2 lămâie…
Read more »

Sos pesto facut in casa

23 April 2012
Sos pesto facut in casaIntr-un robot mic de bucătărie, se mixează 1 mână mare frunze de busuioc (aproximativ 40g), 25g seminţe de pin prăjite, 25g de parmezan ras fin, 1 căţel de usturoi tocat şi 3 linguri ulei de măsline. Se poate ţine în frigider 1-2 zile sau chiar 3-4 zile, dacă îl acoperi cu un strat de ulei.…
Read more »

Minisufleuri cu şuncă şi ceapă verde

23 April 2012
Minisufleuri cu şuncă şi ceapă verdeO reteta de minisufleuri cu sunca si ceapa verde din: ceapa verde, unt, sunca, sare, piper, oua, smantana, cascaval, unt si pesmet. Ingrediente: 2 cepe verzi 1 lingură unt 10 felii şuncă sare piper 4 ouă 150 ml smântână 4 linguri caşcaval ras unt şi pesmet pentru formă   Mod de preparare: Se toacă ceapa…
Read more »

Panzanella

23 April 2012
PanzanellaO reteta de panzanella din: paine uscata, rosii, ceapa rosii, ridichi, salata verde, busuioc, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g pâine uscată de ţară 4 roşii coapte şi tari 3 cepe roşii dulci 6 ridichi 1 inimă de salată verde 1 legătură de busuioc 2 linguri de…
Read more »

Chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea-soarelui

23 April 2012
Chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea-soareluiO retete chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea soarelui: drojdie, faina, sare, ulei de floarea soarelui, masline si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscat cu 1/2 lingurita zahar pudra sau 1 pliculet drojdie proaspata 500 g faina integrala, plus pentru presarat 250 g faina alba simpla 2 lingurite sare…
Read more »

Pui umplut cu cremă de branza si pesto

23 April 2012
Pui umplut cu cremă de branza si pestoO reteta de pui umplut cu crema ed branza si pesto din: piept de pui, crema de branza cu ceapa, pesto, pesmet, busuioc, ulei de masline, rosii cherry si seminte de pin. Ingrediente: 6 piepti de pui, fara piele, dezosati 120 g crema de branza cu ceapa 4

Ruladă de spanac, cu ouă de prepeliţă

23 April 2012
Ruladă de spanac, cu ouă de prepeliţăSe încinge cuptorul la 190 °C. Se fierb tari 12 ouă de prepeliţă şi se lasă să se răcească. Se separă 4 ouă de găină, iar gălbenuşurile se bat cu 400 g frunze de spanac tocate şi 3 linguri de smân­tână. Se adaugă 5 linguri de făină şi 1 linguriţă de sare. Se adaugă albuşurile,…
Read more »

Reteta zilei: Tocana de linte cu carne de porc si vita

23 April 2012
Reteta zilei: Tocana de linte cu carne de porc si vitaO reteta de tocana de linte cu carne de porc si vita din: linte, ulei de masline, ceapa, usturoi, bacon, carnati de porc, carne de porc, carne de vita, sos de rosii, sare, piper, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg de linte Ulei de măsline 2 cepe mari 3-4 catei de usturoi tăiat în…
Read more »

Tocanita picanta cu tofu

23 April 2012
Tocanita picanta cu tofuO reteta de tocanita picanta cu tofu din: tofu, amestec de carne tocata, suc de rosii, ceapa, ardei iute, usturoi, ghimbir, ulei de masline si sare. Ingrediente: 200 g tofu 500 g amestec de carne tocată 200 ml suc de roşii 1 ceapă 1 ardei iute 3 căţei de usturoi 1 linguriţă cu ghimbir ras…
Read more »

Salata cu spanac, oua si masline

23 April 2012
Salata cu spanac, oua si maslineO reteta de Salata cu spanac, oua si masline din: spanac, oua, ridichi, ardei gras, rucola, sare, lamaie si ulei. Ingrediente: 300 g spanac 2 ouă 1 legătură de ridichi 100 g măsline 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras roşu 50 g rucola sare pentru dressing: 1 lămâie 2 linguri cu ulei sare  …
Read more »

Pachetele cu salau si legume

23 April 2012
Pachetele cu salau si legumeO reteta de pachetele cu salau si legume din: file de salau, mango, rosii cherry, ceapa rosie, sare grunjoasa, ulei de masline, busuioc verde, piper alb si menta. Ingrediente: 8 bucati file de salau un fruct de mango 2 ardei galbeni 8-10 rosii cherry 2 cepe rosii sare grunjoasa 2 linguri ulei de masline busuioc…
Read more »

Ruladă cu castane

23 April 2012
Ruladă cu castaneO reteta de rulada cu castane din: galbenusuri, zahar, albusuri, faina, amidon, cacao, whisky, lapte si piure de castane. Ingrediente: blat de pandişpan: 8 gălbenuşuri 100 g zahăr 4 albuşuri 80 g făină 20 g amidon 20 g cacao 4 linguri whisky în plus:  500 ml lapte 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 40 g amidon…
Read more »

Salata cu pui

23 April 2012
Salata cu puiO reteta de salata cu pui din: salata verde, piept de pui, castravete, rosii cherry, ceapa rosie, ardei gras, masline, sare, piper, ulei de masline si otet. Ingrediente: 1/2 salata verde 300 g piept de pui 1 castravete 100 g rosii cherry 1/2 ceapa rosie 1/2 ardei gras 100 g masline sare piper pentru dressing:…
Read more »

Milkshake cu banane si ciocolata

23 April 2012
Milkshake cu banane si ciocolataO reteta de milkshake cu banane si ciocolata din: lapte, topping de ciocolata, esenta de vanilie si banane. Ingrediente: 2 cani de lapte 2 linguri topping de ciocolata 1 lingurita esenta de vanilie 2 banane coapte   Mod de preparare: Pune laptele si toppingul de ciocolata intr-un blender, apoi mixeaza totul la viteza mica, pana…
Read more »

Cum se prepara snitel de porc (video)

23 April 2012
Cum se prepara snitel de porc (video)O reteta video despre cum se prepara snitel de porc, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara snitel de porc
Read more »

Nachos con pollo

23 April 2012
Nachos con polloO reteta delicioasa de nachos cu: piept de pui, ardei gras rosu, ardei gras verde, ceapa verde, jalapenos, coriandru verde, chili uscat, coaja de lamaie, sos de smantana, sos de mustar, ulei de masline. Ingrediente: piept de pui dezosat ardei gras roşu şi verde ceapă verde jalapenos (un sortiment de ardei extrem de iute, folosit…
Read more »

Paella de porc şi scoici

23 April 2012
Paella de porc şi scoiciO reteta de paella de porc si scoici din: ulei de masline, pulpa de porc, ceapa, usturoi, carnati chorizo, orez, paprika afumata, rosii cherry supa de legume, spanac si scoici. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 400g pulpă de porc, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată mărunt 2 căţei de usturoi, feliaţi 200g cârnat chorizo, tăiat…
Read more »

Orez cu friptură de porc

23 April 2012
Orez cu friptură de porcO reteta delicioasa de orez salbatic cu: carne de porc, dovlecei, ardei gras, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, ardei iute, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: 4 bucăţi carne de porc doi dovlecei 200 g orez sălbatic doi ardei graşi două linguri cu pastă de tomate o lingură cu pastă de ardei dulce un…
Read more »

Ruladă Tiramisu

23 April 2012
Ruladă TiramisuO reteta de rulada Tiramisu din: oua, sare, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilat, branza de vaci, mascarpone, cacao, cafea solubila, zahar, frisca si praf de cacao. Ingrediente: blat:  4 ouă 1 praf sare 80 g zahăr 125  g făină 1/2 linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat în plus:  150 g brânză…
Read more »

Salata de cartofi cu spanac

23 April 2012
Salata de cartofi cu spanacO reteta de salata de cartofi cu spanac din: cartofi, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, ardei iute, mustar, spanac, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 kg cartofi fierti 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 1 lingurita ghimbir ras 1 ardei iute rosu 1/2 lingurita mustar 250 g spanac proaspat sare piper 2 lingurite…
Read more »

Somon marinat la grătar şi salată cu roşii cherry

23 April 2012
Somon marinat la grătar şi salată cu roşii cherryO reteta de somon marinat la gratar si salata cu rosii cherry din: somon, lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, salata verde, rucola, rosii chrry, castravete si ardei gras. Ingrediente: 1 medalion de somon 1 lămâie 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 mână de salată verde 1 mână de salată…
Read more »

Rulada cu zmeura si migdale

23 April 2012
Rulada cu zmeura si migdaleO reteta de rulada cu zmeura si migdale din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza de vaci, zahar, frisca, zahar vanilat si migdale. Ingrediente: blat de pandişpan:  5 ouă 125 g zahăr 100 g făină 25 g amidon 1 vârf de cuţit praf de copt cremă de brânză de vaci:  3…
Read more »

Burritos

23 April 2012
BurritosO reteta delicioasa de burritos cu:piept de pui, ardei gras, ceapa, jalapenos, branza cheddar, teguila, chimion, chili, cascaval, coriandru verde. Ingrediente: piept de pui ardei gras ceapă jalapenos brânză cheddar tequila chimion chili caşcaval coriandru verde Mod de preparare: Pieptul de pui se căleşte împreună cu ceapa şi ardeiul gras (spălate, curăţate şi tocate) şi…
Read more »

Aquacate molcajete

23 April 2012
Aquacate molcajeteO reteta delicioasa de avocado cu: ceapa, usturoi, rosii, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 buc. avocado 1 ceapă 2-3 catei usturoi 1 roşie zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Avocado se curăţă de coajă şi se taie mărunt. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie fin. Se curăţă usturoiul şi…
Read more »

Pui grecesc

23 April 2012
Pui grecescO reteta de pui grecesc din: piept de pui, ghimbir, usturoi, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 500 gr piept de pui o linguriţă rasă de ghimbir 6 căţei de usturoi zdrobiţi zeama de la o lămâie 3 linguri de ulei de măsline   Mod de preparare: Pieptul de pui se lasă în…
Read more »

Rulada cu branza de vaci si banane

23 April 2012
Rulada cu branza de vaci si bananeO reteta de rulada cu branza de vaci si banane din: oua, sare, zahar, aroma de vanilie, faina, branza de vaci, frisca, intaritor, banane, suc de lamaie, drajeuri de ciocolata si zahar ars. Ingrediente: 6 oua 1 praf sare 200 g zahar 4 linguri pudra de aroma de vanilie 150 g faina 500 g branza…
Read more »

Sos de prune

23 April 2012
Sos de pruneO reteta de sos de prune din: gem de prune, otet, zahar brun, ceapa, fulgi de ardei iute, usturoi si ghimbir. Ingrediente: 450 gr gem de prune 2 linguri otet 1 lingura zahar brun 1 lingura ceapa uscata, taiata 1 lingurita fulgi de ardei iute, rosu 1 catel usturoi, tocat 1/2 lingurita ghimbir macinat  …
Read more »

Sangria

23 April 2012
SangriaO reteta simpla de sangria din: vin rosu, suc de portocala, pepene verde si portocale. Cand pregatim bauturi nationala a spaniolilor, sangria, sa lasam fantezia sa zboare. In loc de pepene verde puteti folosi si alte fructe, de exemplu caise sau piersici, sau lamaie si zeama de lamaie. Putem adauga si putin Cointreau, coniac, Maraschino…
Read more »

Espeto mixto

23 April 2012
Espeto mixtoO reteta simpla si delicioasa de frigarui cu: carne de curcan, carne de vita, ceapa, ardei gras verde, ardei gras rosu, ardei gras galben, porumb, ulei. Ingrediente: 100 g carne de curcan 100 g carne de vită ceapă ardei gras verde, roşu şi galben porumb ulei aromat Mod de preparare: Se taie carnea pentru frigă­rui,…
Read more »

Xinxim da celia

23 April 2012
Xinxim da celiaO reteta delicioasa de piept de pasare cu: ceapa, ardei gras, creveti, suc de rosii, sare, piper, lapte de cocos, coriandru. Ingrediente: piept de găină ceapă ardei gras roşu verde şi galben creveţi suc de roşii sare piper lapte de cocos coriandru Mod de preparare: Pieptul de găină se curăţă, se spală şi se trage…
Read more »

Cinci Cocktailuri

23 April 2012
Cinci CocktailuriVa prezentam cinci coktailuri: Monte Carlo Imperial Cocktail O reteta simpla de Cocktail Monte Carlo Imperial din: gin, zeama de lamaie, creme de menthe si champagne. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie 1 cl Creme de Menthe champagne   Mod de preparare: Lichiorul, ginul si zeama de lamaie se mixeaza bine cu…
Read more »

Salata frantuzeasca cu anghinare, ardei grasi si dressing de mustar

22 April 2012
Salata frantuzeasca cu anghinare, ardei grasi si dressing de mustarO reteta de salata frantuzeasca cu anghinare, ardei grasi si dressing de mustar din: salata, salata raddicchio, fetica, ardei grasi, anghinare, ceapa rosie, telina, otet de vin alb, mustar cu boabe, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 salată creaţă 1 căpăţână mică de salată raddicchio 80 g fetică 150 g ardei graşi…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu branza si afine

22 April 2012
Reteta zilei: Tarta cu branza si afineO reteta de tarta cu branza si afine din: biscuiti, unt, crema de branza, oua, zahar, amidon de porumb, lapte, gem de afine si afine. Ingrediente: 100g biscuiti digestivi 60 g unt 500 g crema de branza proaspata 3 oua 10 linguri zahar 1 lingurita amidon de porumb 1/2 cana lapte gem de afine afine…
Read more »

Salată în straturi cu ou, şuncă şi ananas

22 April 2012
Salată în straturi cu ou, şuncă şi ananasO reteta de salata in straturi cu ou, sunca si ananas din: salata eisberg, oua, emmentaler, boabe de porumb, boabe de mazare, salata de telina, ceapa verde, ardei gras, compot de ananas, maioneza, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 1 căpăţână mică salată eisberg 3 ouă fierte tari 50 g emmentaler ras 100 g boabe de…
Read more »

Briose glasate cu bezea si lamaie

22 April 2012
Briose glasate cu bezea si lamaieO reteta de briose glasate cu bezea si lamaie din: zahar, suc de lamaie, oua, unt, baton de vanilie, oua, faina, coaja de lamaie confiata, glazura de lamaie, albusuri de ou, zahar si zahar pudra. Ingrediente: glazura de lamaie: 175 g zahar nerafinat sucul de la 2 lamai 2 oua 110 g unt nesarat, taiat…
Read more »

Cartofi umpluţi în coajă

22 April 2012
Cartofi umpluţi în coajăO reteta de cartofi umpluti in coaja din: cartofi, unt, galbenusuri, branza si kaizer. Ingrediente: 12 cartofi mijlocii 1 lingură unt 2 gălbenuşuri 1 lingură brânză rasă 100 g kaiser   Mod de preparare: Se aleg cartofii netezi şi la fel de mari, se spală şi se coc la cuptor. Se taie la capăt un…
Read more »

Frigarui din tofu prajit

22 April 2012
Frigarui din tofu prajitO reteta de frigarui din tofu prajit din: tofu, pesmet, ulei, sos de soia si mirin. Mirinul este un vin dulce, preparat din orez, care conţine zahăr în proporţie de 40-50%. Se spune că era folosit încă de acum 400 de ani. Ingrediente: 250 g tofu 100 g pesmet ulei pentru sos: 3 linguri cu…
Read more »

Tort de ciocolată cu fructe

22 April 2012
Tort de ciocolată cu fructeO reteta de tort de ciocolata cu fructe din: oua, zahar, sare, faina, cacao, praf de copt, pere, vin alb, miere, suc de lamaie, merisoare, glazura de gelatina rosie, frisca si intaritor. Ingrediente: blat de pandispan: 5 oua 125 g zahar 1 praf sare 125 g faina 3 linguri cacao 1/2 lingurita praf de copt…
Read more »

Salata cu ridichi

22 April 2012
Salata cu ridichiO reteta de salata cu ridichi din: cartofi, ridichi, ceapa verde, spanac, galbenusuri, ulei, zeama de lamaie, mustar, smantana si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 2 legaturi de ridichi 2 fire de ceapa verde 150 g spanac pentru sos: 2 galbenusuri 6 linguri cu ulei 3 linguri cu zeama de lamaie 1 lingurita

Supă de stridii

22 April 2012
Supă de stridiiCrude sau fierte la abur, la grătar sau prăjite, stridiile rămân o mâncare delicioasă. In special in Statele Unite, ele constituie ingredientul de bază al unei game de supe delicioase. In statul Louisiana, scoicile sărate formează, împreună cu anghinare, smântână şi plante aromatice, un aperitiv foarte elegant. De asemenea, scoicile se pot combina cu carnea…
Read more »

Punci cu vin rose si lichior de visine

22 April 2012
Punci cu vin rose si lichior de visineO reteta de punci vu vin rose si lichior de visine din: visine, pere, portocala, lichior de visine, zeama de portocala, zahar, scortisoara, vin rosie si sampanie. Ingredinete: 500 g visine proaspete pere coapte 1 portocala 4 cl lichior de visine zeama unei portocale 1 lingura de zahar un betisor de scortisoara 2 sticle de…
Read more »

Tort de ciocolata cu visine

22 April 2012
Tort de ciocolata cu visineO reteta de tort de ciocolata cu visine din: alune, ciocolata, oua, zahar, faina, praf de copt, visine, ciocolata, migdale, foi gelatina, oua, visinata, frisca si gem de prune. Ingrediente: blat de pandispan: 30 g alune tocate 40 g ciocolata amaruie 4 oua 120 g zahar 100 g faina 1 lingurita praf de copt in…
Read more »

Salată de ruccola cu brânză de capră şi măsline

22 April 2012
Salată de ruccola cu brânză de capră şi măslineO reteta de salata de ruccola cu branza de capra si masline din: branza de capra, sare, piper, ulei de masline, ruccola, salata, rosii, capere, masline negre, otet balsamic alb si zahar. Ingrediente: 1 bucată de brânză de capră (cca 200 g) sare piper 6 linguri ulei de măsline 1 legătură ruccola 1 căpăţână salată…
Read more »

Muştar făcut în casă

22 April 2012
Muştar făcut în casăO reteta de mustar facut in casa din: boabe de mustar, otet de mere, apa, miere, sare si turmeric. Ingrediente: 1 cană boabe de muştar 1/2 cană oţet de mere 1/4 cană apă 1 lingură miere de albine 1/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă turmeric   Mod de preparare: Amestecă apa cu oţetul de mere şi…
Read more »

Bulete vegetale

22 April 2012
Bulete vegetaleO reteta vegetala din: linte, oua, faina integrala, paine, ulei de masline, ceapa,verdeata, piper si sare iodata. Ingrediente: 500 g linte 3 ouă 100 g făină integrală 250 g pâine (de preferat baghetă sau franzelă) 200 ml ulei de măsline sau de porumb 300 g ceapă 1 legatura verdeaţă 1/2 lingurita piper măcinat 1 lingura…
Read more »

Painici in ghivece

22 April 2012
Painici in ghiveceO reteta de painici in ghivece din: drojdie, faina, sare, plante aromatice, ulei vegetal si lapte degresat. Ingrediente: 2 cubulete drojdie proaspata 1000 g faina alba simpla 1 lingura sare 6 linguri plante aromatice proaspete, tocate marunt, de exemplu coriandru, marar, oregano, patrunjel, rozmarin si cimbru ulei vegetal pentru uns 2 linguri lapte degresat, pentru…
Read more »

Salata tarcata

21 April 2012
Salata tarcataO reteta de salata tarcata din: untisor, rucola, fenicul, morcovi, ardei gras, ridichi, arpagic verde, otet de mere, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 50 g untişor 1 legătură de rucola 1 fenicul 1 morcov 1 ardei gras galben 6 ridichi 10 fire de arpagic verde 2 linguri de oţet de mere 4…
Read more »

Caracatita coapta cu usturoi

21 April 2012
Caracatita coapta cu usturoiO reteta de caracatita coapta cu usturoi din: caracatita, usturoi, lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, cartofi, patrunjel, usturoi, parmezan, alune, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg de caracatita 1 bulb intreg de usturoi 1 lamaie rasa (cu tot cu suc) ardei iute 3 linguri de patrunjel 4 linguri ulei de…
Read more »

Calcan pe salată

21 April 2012
Calcan pe salatăO reteta de calcan pe salata din: cartofi, sare, chimen, ridichi, creson, ceapa, ulei, supa, marar, mustar, piper, otet de vin alb, fileuri de calcan, condimente, oua, parmezan, boia dulce si faina. Ingrediente: 700 g cartofi noi sare 1 lin­guriţă chimen 1 legătură ridichi 1 mână de creson 3 cepe 10 linguri ulei 250 ml…
Read more »

Somon la cuptor pe pat de fenicul

21 April 2012
Somon la cuptor pe pat de feniculO reteta de somon la cuptor pe pat de fenicul din: bulbi de fenicul, grasime, vin alb, frisca, sare, piper, mustar, seminte de mustar, patrunjel, piper si fileuri de somon. Ingrediente: 1 kg bulbi de fenicul 1 legatura de ceapa verde grasime pentru forma 100 ml vin alb 200 g frisca sare iodata piper macinat…
Read more »

Supă de cartofi cu ridichi

21 April 2012
Supă de cartofi cu ridichiO reteta de supa de cartofi cu ridichi din: cartofi, ulei, supa de pui, smantana, sare, ridichi, unt si naturel. Ingrediente: 500 g cartofi 3 linguri ulei 1 l supa de pui sau de legume 200 ml smantana sare 2 legaturi ridichi 40 g unt 2 linguri nasturel pentru decor   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Ceafa de porc cu branza si orez cu legume

21 April 2012
Ceafa de porc cu branza si orez cu legumeO reteta de ceafa de porc cu branza si orez cu legume din: ceafa de porc, branza topita, orez, otet, vin alb, unt, rozmarin, usturoi, sare, piper, zucchini, ardei gras, morcov si ceapa. Ingrediente: 4 felii de ceafa de porc 8 felii de branza topita 240 g orez basmati 10 ml otet 100 ml vin…
Read more »

Sufleu de paste cu somon

21 April 2012
Sufleu de paste cu somonO reteta de sufleu de paste cu somon din: broccoli, sare, paste, file de somon, rosii conservate in ulei, oua, smantana, lapte, cascaval, capere si piper. Ingrediente: 500 g broccoli sare 400 g paste scurte 400 g file de somon 50 g rosii conservate in ulei 4 oua 300 g smantana 200 ml lapte degresat…
Read more »

Salată cu şuncă si dressing de muştar

21 April 2012
Salată cu şuncă si dressing de muştarO reteta de salata cu sunca si dressing de mustar din: miez de nuca, otet balsamic alb, sare, piper, mustar, miere, ulei de floarea soarelui, ceapa, salata verde, fetica, portocala si sunca de parma. Ingrediente: 50 g miez de nucă 4 linguri oţet balsamic alb sare piper 1 lin­gură muştar de Dijon cu miere 1…
Read more »

Punci cu banane si fructe de padure

21 April 2012
Punci cu banane si fructe de padureO reteta de punci cu banane si fructe de padure din: fructe de padure, zahar, rachiu, vin alb demisec, sampanie si lamaita. Ingrediente: 300 g fructe de padure 100 g zahar 1/8 l rachiu (Weinbrand) 0,7 vin alb demisec 0,7 sampanie demiseca lamaita   Mod de preparare: Spalam si stergem fructele de padure. Curatam banana…
Read more »

Terina de ficat de rata cu piure de nuci

21 April 2012
Terina de ficat de rata cu piure de nuciO reteta de Terina de ficat de rata cu piure de nuci din: ficat de rata, coniac, lapte, sare, piper, nucsoara, nuci, sare, smochine, zahar, vanilie si lamaie. Ingrediente: 450 g ficat de rata 20 ml coniac fin 1 l lapte sare piper nucsoara pentru piureul de nuci: 250 g nuci 500 ml apa sare…
Read more »

Plăcintă haiducească

21 April 2012
Plăcintă haiduceascăO reteta de placinta haiduceasca din: aluat, ficat, lapte, sare, carne de vita, piper, salvie, pesmet, usturoi, ulei de floarea soarelui si ou. Ingrediente: 500 g aluat de plăcinte 200 g ficat de vită sau de porc 300 ml lapte dulce sare 200 g carne de vită salvie uscată piper măcinat 2-3 linguri pesmet 2…
Read more »

Sandvis de inghetata

21 April 2012
Sandvis de inghetataO reteta de Sandvis de inghetata din: oua, faina, zahar farin, unt, cacao, vanilie, caramele si bomboane de ciocolata. Ingrediente: 2 oua 100 g faina 100 g zahar farin 100 g unt 20 g cacao vanilie umplutura: 500 ml inghetata caramele – tocate bucatele bombonele de ciocolata   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă.…
Read more »

Supa Osumashi

21 April 2012
Supa OsumashiUn bol de supă miso puteţi găsi în orice restaurant japonez, însă dacă doriţi o mâncare japoneză mai deosebită, căutaţi supa osumashi. Spre deosebire de miso, osumashi este perfect limpede, oferindu-le bucătarilor japonezi prilejul de a-şi dovedi simţul artistic. Se porneşte de la aceeaşi zeamă numită dashi. După ce supa a fost luată de pe…
Read more »

Salată de creveti cu mango, ceapă şi roşii

21 April 2012
Salată de creveti cu mango, ceapă şi roşiiO reteta salata de creveti cu mango, ceapa si rosii din: mango, rosii, ceapa rosie, verdeturi, creveti decorticati, coriandru, patrunjel, ulei de masline, otet de vin alb, suc de lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 fructe de mango coapte 4 roşii 1 ceapă roşie 150 g verdeţuri asortate 400 g creveţi decorticaţi, curăţaţi şi…
Read more »

Bizarre Foods – Korea 2 (video)

21 April 2012
Bizarre Foods – Korea 2 (video)Bizarre Foods
Read more »

Supă de paste cu cocos

21 April 2012
Supă de paste cu cocosO reteta de supa de paste cu cocos din: ceapa, usturoi, morcovi, telina, patrunjel, praz, ceapa verde, foi de dafin, boabe de piper, sare, pipet de pui, ardei iute, spaghete, lapte de cocos si suc de lamaie verde. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 morcovi 50 g ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 1…
Read more »

Salată de pui cu sos de portocale

21 April 2012
Salată de pui cu sos de portocaleO reteta de salata de pui cu sos de portocale din: file de piept de pui, ulei de masline, sare, piper, salata verde, ceapa verde, ardei grasi, fulgi de migdale si suc de portocale. Ingrediente: 700 g file de piept de pui 4 linguri ulei de masline sare piper 300 g salata verde asortata 3…
Read more »

Punci Fisher House

21 April 2012
Punci Fisher HouseO reteta simpla de Punci Fisher House din: rom alb, jamaica, sirop de zahar, zeama de lamaie, zeama de portocale, lichior de piersici si portocala. Ingrediente: 0,7 cl rom alb 0,35 rom Jamaica 6-8 linguri de sirop de zahar zeama de la 8 lamai zeama de la 6 portocale 15 ml lichior de piersici felii…
Read more »

Paste cu ricotta

21 April 2012
Paste cu ricottaO reteta de paste cu ricotta din: oua, penne, branza ricotta, smantana, parmezan, sare si unt. Ingrediente: 2 oua 200 g penne 300 g branza ricotta 200 ml smantana 100 g parmezan ras sare unt   Mod de preparare: Se fierb pasteleîn apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece şi selasălascurs. Ricotta…
Read more »

Blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin

21 April 2012
Blat de pizza cu ardei iute sau rozmarinO reteta de blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin din: drojdie, zahar pudra, faina, sare, lapte, ulei de masline, sare grunjoasa de mare si boia. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscata cu 1/2 lingurita zahar pudra sau 1 pliculet drojdie proaspata 750 g faina alba simpla 1 1/2 lingurita sare 200 ml lapte 1…
Read more »

Mini tarte aromate

21 April 2012
Mini tarte aromateO reteta de mini tarte aromate din: unt, faina, sare, smantana, coaja de lamaie, oua, lapte, faina, zahar, vanilie, sare, unt, coaja de lamaie verde, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat:  200 g unt 350 g făina un praf sare 4 linguri smântână lichidă coaja de la o lămâie pentru cremă:  4…
Read more »

Salată rustică

21 April 2012
Salată rusticăO reteta de salata rustica din: sunca de praga, speck, branza, cicoare, creson, papadie, sos worcestershire, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g şuncă de Praga, într-o singură felie 100 g speck, într-o singură felie 100 g brânză grasă, tăiată felii subţiri 300 g sălăteie de câmp (cicoare sălbatică, creson, păpădie) 1…
Read more »

Paste cu carne de porc

21 April 2012
Paste cu carne de porcO reteta de paste cu carne de porc din: file de porc, sare, piper, bacon, rozmarin, taitei, ulei, bulion, vin rosu, rosii, sare cu usturoi, boia, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 600 g file de porc sare piper 8 felii bacon 4 fire rozmarin 300 g tăiţei laţi 1 lingură ulei 1 lingură bulion…
Read more »

Briose cu brânză

21 April 2012
Briose cu brânzăO reteta de briose cu branza din: unt, branza de vaci, esenta de vanilie, zahar tos, ou, faina, praf de copt, sare, zahar pudra si cirese confiate. Ingrediente: 125 g unt 100 g branza de vaci esenta de vanilie 150 g zahar tos 1 ou 250 g faina 1 plic praf de copt 1 praf…
Read more »

Carne de porc cu rozmarin

21 April 2012
Carne de porc cu rozmarinO reteta de carne de porc cu rozmarin din: carne de porc, rozmarin, usturoi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin alb demisec, miere si boia iute. Ingrediente: un kg carne de porc 1-2 crenguţe rozmarin o căpăţână usturoi sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe ulei de măsline 125 ml vin alb demisec o…
Read more »

Calcan la grătar cu sos de unt şi ardei copt roşu

21 April 2012
Calcan la grătar cu sos de unt şi ardei copt roşuO reteta de calcan la gratar cu sos de unt si ardei copt rosu din: calcan, unt, ardei rosu, rosii uscate, ulei de masline, ardei chilli, unt si patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi calcan a 350-450 g fiecare 15g unt, topit 1 ardei roşu mic 2 roşii uscate ulei de

Coşuleţe din ouă

21 April 2012
Coşuleţe din ouăO reteta de cosulete din oua din: oua, sunca de pui, morcovi, mustar, crema mascarpone, zeama de lamaie, patrunjel, smantana, sare si piper. Ingrediente: 6 ouă 4 felii şuncă de pui 2 morcovi 2 lingurite muştar 2 linguri cremă mascarpone zeama de la o lămâie 3-4 fire pătrunjel smântână sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Negresa cu ciocolata si nuci

21 April 2012
Negresa cu ciocolata si nuciO reteta de negresa cu ciocolata si nuci din: faina, caca pudra, unt, ciocolata neara, nuca, zahar, oua, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 1 cana făină 3/4 cani cacao pudră 6 linguri unt 300 g ciocolată neagră 1 cana bucăţi ciocolată neagră 1 cana bucăţi nucă 1 cana zahăr 4 ouă 3/4 lingurita esenţă…
Read more »

Rulouri de vinete şi dovlecei la cuptor

21 April 2012
Rulouri de vinete şi dovlecei la cuptorO reteta de rulouri de vinete si dovlecei la cuptor din: vanata, dovlecel, rosii uscate, crema de branza, galbenusuri, usturoi, otet din orez, ulei cu aroma de rozmarin, sare, piper si masline. Ingrediente: 1 vânătă mai mare (cca 350 g) 1 dovlecel (cca 250 g) 2 roşii uscate conservate în ulei 500 g cremă de…
Read more »

Tort Pavlova cu zmeura

21 April 2012
Tort Pavlova cu zmeuraO reteta de tort pavlova cu zmeura din: albusuri, zahar tos, otet de zmeura, praf de copt cu lamaie, fructe de padure, crema de branza si frunze de menta. Ingrediente: 6 albusuri 350 g zahar tos marunt 1 lingura otet de zmeura Un strop de praf de copt cu lamaie 300-400 g zmeura si alte…
Read more »

Salată mixtă cu stafide

21 April 2012
Salată mixtă cu stafideO reteta de salata mixta cu stafide din: papadie, rucola, andive, stafide, otet de vin alb, maioneza, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Rucola, sau ruchetta, e o plantă erbacee anuală, cu frunzele unite la bază într-o rozetă, – cu tije ascendente. Se dezvoltă în orice tip de teren; cu cât acesta este mai…
Read more »

Prăjitură cu cremă de brânză si lămâie

21 April 2012
Prăjitură cu cremă de brânză si lămâieO reteta de prajitura cu crema de branza si lamaie din: oua, zahar, faina, nuca, sare, zahar vanilat, limoncello, lamai verzi, galbenusuri, lapte, gelatina, frisca, coaja de lamaie, branza ricotta si zahar. Ingrediente: pentru blat: 3 ouă 3 linguri zahăr o lingură făină 2 linguri nucă măcinată un praf sare un plic zahăr vanilat pentru…
Read more »

Cocktail cu struguri si vin

21 April 2012
Cocktail cu struguri si vinO reteta simpla de Cocktail cu struguri si vin din: suc de struguri albi, vin alb, struguri albi si sampanie. Ingrediente: 1 l suc de struguri albi 1 l vin alb 200 g struguri albi 1 sticla de sampanie   Mod de preparare: Scoatem samburii din struguri, ii curatam de coaja si ii taiem in…
Read more »

Bizarre Foods – Korea 1 (video)

20 April 2012
Bizarre Foods – Korea 1 (video)Bizarre Foods
Read more »

Retete pentru weekend #10

20 April 2012
Retete pentru weekend #10Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Sos de mango   O reteta de sos de mango din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ceapa verde, coriandru, mango, suc de lamaie,…
Read more »

Sos de mango

20 April 2012
Sos de mangoO reteta de sos de mango din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ceapa verde, coriandru, mango, suc de lamaie, sos picant si sare. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa taiata fin 2 lingurite usturoi, taiat fin + 1 lingurita 3 cepe verzi (frunzele), taiate 2 lingurite ghimbir proaspat 1/4 lingura coriandru taiat 1…
Read more »

Retetele saptamanii #9

20 April 2012
Retetele saptamanii #9Retetele saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi.   Reteta zilei: Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta O reteta de…
Read more »

Salată cu varza si mere verzi

20 April 2012
Salată cu varza si mere verziO reteta de salata cu varza si mere verzi din: varza alba, mere verzi, stafide, seminte de pin, rodie, seminte de chimen, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 căpăţână de varză albă, mică 2 mere verzi 3 linguri de stafide 30 g seminţe de pin 1 rodie 1 linguriţă…
Read more »

Chiftelute de peste cu stevie

20 April 2012
Chiftelute de peste cu stevieO reteta de chiftelute de peste cu stevie din: fileuri de peste, stevie, ceapa verde, ardei capia, usturoi, paine, sare, piper, faina, parmezan, oua, pesmet, ulei, lamaie si sos picant. Ingrediente: 400 g fileuri de peşte 2 legături ştevie o legătură ceapă verde un ardei capia un fir usturoi miez de pâine înmuiat în lapte…
Read more »

Kedgery cu avocado şi roşii cherry

20 April 2012
Kedgery cu avocado şi roşii cherryO reteta de Kedgery cu avocado şi roşii cherry din: ceapa, ulei de floarea soarelui, orez basmati, chimen, cardamom, foaie dafin, avocado, coriandru, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ceapa alba tocata 20 ml ulei de floarea soarelui 150 g orez basmati prefiert 100 g linte verde 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita cardamom…
Read more »

Cheesecake cu dovleac copt

20 April 2012
Cheesecake cu dovleac coptO reteta de Cheesecake cu dovleac copt din: biscuiti, unt, ghimbir, miere, piure de dovleac, unt, crema de branza, esenta de vanilie, scortisoara, ghimbir, sare de mare si zahar pudra. Ingrediente: Pentru crustă: 1 cană biscuiţi digestivi mărunţiţi 4 limguri de unt 1/4 linguriţă de ghimbir răzuit 1 linguriţă miere de albine (opţional) Pentru cremă:…
Read more »

Pasta Carbonara cu sos

20 April 2012
Pasta Carbonara cu sosO reteta de paste carbonara cu sos din: taitei, sare, kaizer, ulei de masline, oua, piper, boia, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 400 g taitei subtiri sare 200 g kaizer impanat afumat feliat 3 linguri ulei de masline 4 oua piper boia nucsoara rasa 75 g parmezan ras   Mod de preparare: Se fierb pastele al…
Read more »

Humus cu lipie

20 April 2012
Humus cu lipieO reteta de humus cu lipie din: naut, usturoi, coaja si suc de lamaie, pasta de susan, ulei de masline, lipii, sare si piper. Ingrediente: 150 g naut 2 catei de usturoi coaja rasa si sucul de la 1 lime 3 linguri pasta de susan (tahini) 120 ml ulei de masline 4 lipii sare piper…
Read more »

Supa Miso

20 April 2012
Supa MisoNu se poate imagina o masă japoneză fără miso. Această supă are menirea de a stimula apetitul. Cele două componente de bază sunt dashi şi miso. Dashi este o zeamă care se obţine fierbând kombu (adică algele numite vareh kelp), împreună cu katsoubushi (ton afumat şi uscat). A doua componentă, miso. este o pastă sărată…
Read more »

Piept de pui umplut

20 April 2012
Piept de pui umplutO reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, ulei de masline, unt, ceapa verde, usturoi, sare grunjoasa, paine prajita, sare, piper alb, cimbru si broccoli. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 2 linguri ulei de măsline 150 g unt 2-3 fire ceapă verde un fir usturoi sare grunjoasă 8 felii pâine prăjită…
Read more »

Curry de vinete

20 April 2012
Curry de vineteO reteta de curry de vinete din: ulei de arahide, vinete, lapte de nuca de cocos, supa de legume, curcuma, coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, lemn grass, ardei iute, coriandru si chimion. Ingrediente: ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 3 vinete mici, tăiate sferturi pe lung, apoi pe jumătate 400ml lapte de nucă de cocos 300ml…
Read more »

Monte Carlo Imperial Cocktail

20 April 2012
Monte Carlo Imperial CocktailO reteta simpla de Cocktail Monte Carlo Imperial din: gin, zeama de lamaie, creme de menthe si champagne. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie 1 cl Creme de Menthe champagne   Mod de preparare: Lichiorul, ginul si zeama de lamaie se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, apoi se toarna…
Read more »

Reteta zilei: Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta

20 April 2012
Reteta zilei: Somon la gratar cu sos de mustar, miere si mentaO reteta de somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta din: mustar dijon, cereale, miere, hrean, menta, sare, piper, file de somon, ulei de canola, salata verde, ceapa rosie, otet de sherry si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: ingrediente pt sos: 1/4 ceasca de muştar Dijon 2 linguri de cereale integrale de…
Read more »

Salată de ton cu laptucă si portocală rosie

20 April 2012
Salată de ton cu laptucă si portocală rosieO reteta de Salată de ton cu laptucă si portocală rosie din: ton, laptuca, castravete, ridichi, portocala rosie, arpagic, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si boabe de piper rosu. Ingrediente: 400 g ton în suc propriu 1 lăptucă sălbatică 1 castravete 1 legătură de ridichi 1 portocală roşie 1 legătură de arpagic verde 1…
Read more »

Placinta cu mango

20 April 2012
Placinta cu mangoO reteta de placinta cu mango din: ulei, biscuiti, unt, lapte, sofran, iaurt, zahar pudra, coaja de lamaie verde, gelatina, mango, zahar, nucsoara si gelatina. Ingrediente: Ulei pentru uns 125 g biscuiti dietetici 60 g unt Pentru umplutura: 75 ml lapte semidegresat 10-12 stigme de sofran, pisate 500 g iaurt degresat 50-60 g zahar pudra…
Read more »

Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata

20 April 2012
Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeataO reteta de Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata din: ciuperci, rosii cherry, ardei iute, cimbru, patrunjel, file de piept de pui, tagliatelle, sare, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci (galbiori) 250 g rosii cherry 1 ardei iute rosu 4 fire cimbru 4 fire patrunjel 250 g…
Read more »

Colţunaşi cu spanac

20 April 2012
Colţunaşi cu spanacO reteta de coltunasi cu spanac din: spanac, unt, lapte, faina de secara, faina, oua, sare, ceapa, usturoi, ulei, urda, parmezan, piper, nucsoara si ceapa verde. Ingrediente: 225 g spanac congelat 150 g unt 100 ml lapte 125 g faina de secara 150 g faina 2 oua sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 2…
Read more »

Ciorba de legume cu paste

20 April 2012
Ciorba de legume cu pasteO reteta de ciorba de legume cu paste din: dovlecei, ardei gras, praz, morcovi, ceapa, usturoi, telina, frunze de telina, paste, sare grunjoasa, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 dovlecei un ardei gras galben un ardei gras roşu un fir praz 2 morcovi o ceapă 2 căţei usturoi o ţelină rădăcină frunze de ţelină…
Read more »

Salata cu carnati

20 April 2012
Salata cu carnatiO reteta de salata cu carnati din: orez, carnati, ardei, telina, fasole, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic si zahar. Ingrediente: 300 g orez prefiert cu bobul lung 4 carnati de casă 2 ardei o ţelină cu frunze 150 g fasole cu bobul roşu sare piper ulei de măsline otet balsamic o linguriţă zahăr…
Read more »

Ciulama de cartofi

20 April 2012
Ciulama de cartofiO reteta de ciulama de cartofi din: cartofi, unt, faina, branza si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură unt 2 linguri făină 1 lingură brânză rasă sare   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie feli rotunde mai grosuţe şi se fierb în apă cu sare, fără să se sfărâme. Separat se face…
Read more »

Kebap de pui

20 April 2012
Kebap de puiO reteta de kebap de pui din: piept de pui, iaurt, ulei de masline, usturoi, boia de ardei, ardei grasi, sare, piper, ulei, castravete, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui (sau pulpe dezosate) 150 g iaurt natur 3 linguri ulei de măsline 1 căţel de us­turoi 1 praf boia…
Read more »

Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi (video)

20 April 2012
Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi (video)O reteta video despre cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi
Read more »

Cocktail Pink Peach

20 April 2012
Cocktail Pink PeachO reteta simpla de Cocktail Pink Peach din: lichior de piersici, bitter orange, sampanie rose si lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior de piersici 2 picaturi de Bitter Orange sampanie rose o felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam lichiorul de piersici intr-o cupa de sampanie, adaugam Bitter Orange-ul si completam cu sampanie rose rece.…
Read more »

Detoxifierea după Paşte, fără INFOMETARE

20 April 2012
Detoxifierea după Paşte, fără INFOMETAREChiar dacă ai mâncat mult de sărbători există câteva trucuri pentru a te simţi din nou energică. Unul dintre acestea este să începi o dietă de detoxifiere! Poţi urma dieta formată în totalitate din lichide, ceaiuri de plante, sucuri de legume, sucuri de fructe,

Sos de rosii pentru paste

20 April 2012
Sos de rosii pentru pasteO reteta de sos de rosii pentru paste din: rosii, unt, ceapa alba, sare, parmezan si piper. Ingrediente: 30 gr rosii la conserva, decojite, simple 5 linguri unt nesarat 1 ceapa alba, decojita, taiata in jumatate sare parmezan ras piper negru macinat   Mod de preparare: Pune rosiile intr-o tigaie, cu untul, ceapa si putina…
Read more »

Pulpă de porc îndopată

20 April 2012
Pulpă de porc îndopatăO reteta de pulpa de porc indopata din: pulpa de porc, slaninuta, usturoi, ceapa, vin, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 100 g slăninuţă 5 căţei de usturoi 2 cepe 1 cană cu vin 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Spală bine pulpa de porc…
Read more »

Peste in sos spaniol

20 April 2012
Peste in sos spaniolO reteta de peste in sos spaniol din: peste, ulei, de masline, usturoi, boia iute, ceapa, chimen, rosii in bulion, masline verzi, sare si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 kg peste (fileuri sau burta) 4 linguri cu ulei de masline 6 catei de usturoi 4 lingurite cu boia iute 2 cepe tocate marunt 2 lingurite…
Read more »

Falafel cu cuscus

20 April 2012
Falafel cu cuscusO reteta de falafel cu cuscus din: boabe de naut, frunze de spanac, branza feta, chimen, faina, lei, cuscus, menta, lamaie, ceapa verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: pentru falafel: 400 g boabe de năut din conservă 200 g frunze de spanac 100 g brânză feta 2 linguriţe chimen 100 g făină ulei…
Read more »

Somon cu avocado

20 April 2012
Somon cu avocadoO reteta de somon cu avocado din: somon, avocado, rosii, limeta, dovlecei, sare, piper si suc de limetta. Ingrediente: 400 g somon congelat (felii gata preparate) 2 fructe avocado 4 rosii 1 limetta 2 dovlecei sare piper sucul de a 2 limette   Mod de preparare: Se curăţă de coajă fructele de avocado; se taie…
Read more »

Salată de untişor, fenicul şi avocado

20 April 2012
Salată de untişor, fenicul şi avocadoO reteta de salata de untisor, fenicul si avocado din: untisor, fenicul, avocado, semine de pin, bagheta, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 300 g untişor 2 feniculi mici şi fragezi 1 avocado 30 g seminţe de pin 1 baghetă 3 linguri de suc de lămâie 6 linguri de ulei…
Read more »

Raţă cu sos de prune în aluat

20 April 2012
Raţă cu sos de prune în aluatO reteta de rata cu sos de prune in aluat din: radacina de ghimbir, sos de soia, sos de prune, ulei de arahide, pulpe de rata, miere, ceapa verde, aluat, faina si ou. Ingrediente:  o jumătate de rădăcină de ghimbir proaspăt, de un deget, rasă 3 linguri de sos de soia uşor 3 linguri de…
Read more »

Chec cu crema de miere

20 April 2012
Chec cu crema de miereO reteta de chec cu crema de miere din: faina, cacao, ghimbir, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, unt, zahar brun, melasa, ou, miere, smantana, nuca, esenta de rom, ciocolata de menaj, lapte, alune si bombonele decorative. Ingrediente: pentru blat: 2-1/2 cani faina 3 linguri cacao 1 lingura ghimbir macinat 2 lingurite praf de copt 1…
Read more »

Cartofi umpluti cu carne

20 April 2012
Cartofi umpluti cu carneO reteta de cartofi umpluti cu carne din: cartofi, carne tocata, ceapa, usturoi, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, ulei de masline, unt, patrunjel si cascaval. Ingrediente: 8 cartofi 300 g carne tocată 2 cepe 4 căţei usturoi 2 linguri pastă de tomate sare piper negru măcinat cimbru verde 3 linguriţe ulei de măsline 50…
Read more »

Spaghete cu piept de curcan si sos de roşii

20 April 2012
Spaghete cu piept de curcan si sos de roşiiO reteta de spaghete cu piept de curcan si sos de rosii din: piept de curcan, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, busuioc, masline, ulei de masline, sare, piper si spaghete. Ingrediente: 350 g piept de curcan 1 ardei gras roşu 5 roşii 1 cea­pă medie 1 căţel de usturoi 1/2 legă­tură pătrunjel 1/2 legătură…
Read more »

Lipii desert cu banane

20 April 2012
Lipii desert cu bananeO reteta de lipii desert cu banane din: branza de vaci, scortisoara, caramom, zahar, banane, lipii, coaja de limetta, zahar pudra si fulgi de migdale. Ingrediente: 450 g brânză de vaci 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată cardamom măcinat 2 linguri zahăr 4 banane 4 lipii coaja rasă de la 1 limettă 2 linguri zahăr pudră 2…
Read more »

Sos Salsa

19 April 2012
Sos SalsaO reteta de sos salsa din: rosii, ceapa, frunze de coriandru, usturoi, zeama de lamaie, ardie iute si sare. Ingrediente: 4 roşii mari, tocate mărunt 1 ceapă, tocată mărunt 1/2 ceaşcă frunze de coriandru tocate 3 căţei de usturoi pisaţi 1 lingură zeamă de lămâie 1 ardei iute sare după gust   Mod de preparare:…
Read more »

Retete internationale: Minestrone

19 April 2012
Retete internationale: MinestroneMinestrone este străbunica tuturor supelor cu legume. Această mâncare foarte reconfortantă este italienească la origine, insă a fost adoptată în toată lumea. Reţeta ei se poate modifica de la un anotimp la altul, însă aproape întotdeauna va conţine si ceva leguminoase uscate. Supa se poate prepara cu carne sau numai cu legume. Minestrone verde, de…
Read more »

Pulpă de curcan în crustă de chili

19 April 2012
Pulpă de curcan în crustă de chiliO reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan, ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 500 ml supa de pui strecurata 700…
Read more »

Curry de pui indian cu roşii

19 April 2012
Curry de pui indian cu roşiiO reteta de curry de pui indian cu rosii din: ceapa, usturoi, pudra de curry, cartof, piept de pui, lapte de cocos, rosii cherry si coriandru. Ingrediente: 1 ceapă mare, tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguri pudră de curry 1 cartof dulce mare, curăţat şi tăiat în bucăţi mici 4 piepţi de pui…
Read more »

Bame cu creveţi

19 April 2012
Bame cu creveţiO reteta delicioasa de bame cu: creveti, sunca, ceapa, usturoi, pasta de tomate, orez, sare, patrunjel, cimbru, piper, grasime, apa. Ingrediente: două felii de şuncă 600 g bame feliate 900 g creveţi 300 g ceapă doi căţei de usturoi o conservă cu pastă de tomate 600 g orez fiert sare piper o linguriţă de pătrunjel…
Read more »

Salată cu grepfrut

19 April 2012
Salată cu grepfrutO reteta de salata cu grepfrut din: cicoare, rucola, sparanghel, grapfrut, pecorino, suc de grepfrut, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 100 g cicoare de câmp 50 g rucola 8 inimi de sparanghel în ulei 4 grepfrut roz 60 g pecorino (brânză veche de oaie şi de capră) tăiat felii extrem de subtiri…
Read more »

Cocktail Pomme D’Amour

19 April 2012
Cocktail Pomme D’AmourO reteta simpla de Cocktail Pomme D’Amour din: calvados, sirop de caspuni, cointrau si champagne. Ingrediente: 2 cl Calvados 1 cl sirop de capsuni 1 cl Cointreau champagne   Mod de preparare: Mixam bine Calvadosul si Cointreau impreuna cu siropul de capsuni si cu cuburile de gheata in shaker, dupa care turnam bautura in paharul…
Read more »

Rulada cu carne de porc si nuci

19 April 2012
Rulada cu carne de porc si nuciO reteta de rulada cu carne de porc si nuci din: carne de porc, portocale, nuci, alune de padure, morcov, radacina de patrunjel, telina, gelatina, supa de carne, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1kg carne de porc 3 portocale mari 100 g nuci 100 g alune de padure 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1…
Read more »

Carne de vitel cu legume

19 April 2012
Carne de vitel cu legumeO reteta de carne de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, ulei, suc de rosii, orez, condimente, rozmarin, piper, soia si ghimbir. Ingrediente: 400 g carne de vitel 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi (rosu si galben) 1 broccoli mic 5-6…
Read more »

Ciocanele de pui in bacon

19 April 2012
Ciocanele de pui in baconO reteta de ciocanele de pui in bacon din: ciocanele de pui, usturoi, morcov, boia dulce, bacon, unt, rozmarin, cimbru, ceapa rosie, ardei, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 4 catei de usturoi 1 morcov potrivit 1 lingura boia dulce 300 g bacon feliat 50 g unt 1 crenguta de rozmarin verde sau…
Read more »

Pere în vin roşu cu mirodenii

19 April 2012
Pere în vin roşu cu mirodeniiO reteta de pere in vin rosu cu mirodenii din: pere, suc de mere, vin rosu, scortisoara, cuisoare, boabe de piper, anason si smantana. Ingrediente: 4 pere coapte, mari, dintr-un soi tare, cu codite Pentru sirop: 1 litru suc de mere limpede 300 ml vin rosu 1 baton de scortisoara rupt in doua 2 cuisoare…
Read more »

Nuga glasata in miere cu fructe confiate

19 April 2012
Nuga glasata in miere cu fructe confiateO reteta delicioasa de nuga cu: miere, oua, zahar, fructe confiate, stafide, smantana, nougatine, cointreau. Ingrediente: 200g miere 10 albusuri de ou 200g zahăr 200g fructe confiate 200 g stafide uscate 1 l smantana 200 g nougatine 3 cl cointreau Se prepară o bezea a l’italienne, se dă la rece, se adaugă fructele, nougatina şi…
Read more »

Reteta zilei: Spaghete cu carnati si sos de rosii

19 April 2012
Reteta zilei: Spaghete cu carnati si sos de rosiiO reteta de spaghete cu carnati si sos de rosii din: carnati, spaghete, oua, galbenusuri de ou, coaja de lamaie, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ceapa, varza chinezeasca, rosii si parmezan. Ingrediente: 3 carnati 500 g spaghete 2 oua 2 galbenusuri de ou Coaja rasa de lamaie medie 1 lingurita de sare 1/2 lingurita…
Read more »

Supă Mulligatawny

19 April 2012
Supă MulligatawnySupa Mulligatawny a fost inventată în India în timpul ocupaţiei britanice. Supele nu joacă un rol foarte important în bucătăria indiană, astfel încât Mulligatawny a apărut din nostalgia coloniştilor britanici după o supă bună ca la mama acasă. Denumirea ciudată a supei derivă din cuvintele milagu thanni, care înseamnă apă piperată. Iniţial ea reprezenta un…
Read more »

Alimente minune anti-îmbătrânire

19 April 2012
Alimente minune anti-îmbătrânireCele mai bune produse pentru sănătate sunt cuprinse în câteva grupe alimentare care încetinesc efectele trecerii timpului. Sănătatea se menţine cu o combinaţie de alimente, nu doar cu proteine sau crudităţi. Aflaţi ce nu ar trebui să vă lipsească din dietă pentru a trăi mult şi bine. Bazaţi-vă pe legume şi fructe cât mai colorate…
Read more »

Cum se prepara sos de sofran (video)

19 April 2012
Cum se prepara sos de sofran (video)O reteta video despre cum se prepara sos de sofran, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si sanatos care poate fi servit cu orice fel de peste sau cu scoici. Cum se prepara sos de sofran Pofta buna!
Read more »

Haddock gratinat cu branza si cartofi

19 April 2012
Haddock gratinat cu branza si cartofiO reteta delicioasa de haddock gratinat cu: cartofi, dovlecei, icre de somon, peste, branza. Ingrediente: 400 g haddock fume 150 g branza maroilles 500 g cartofi vitelottes 200 g dovlecei 50 g icre de somon Mod de preparare: Se prepară 250 ml de sos bechamel, in care se adaugă brânza Maroilles tăiată bucăţele mici. Se…
Read more »

Placinta cu piersici

19 April 2012
Placinta cu piersiciO reteta gustoasa de placinta cu: piersici, suc de lamaie, faina, sare, ou, zahar, unt. Ingrediente: 500 g piersici tăiate felii o lingură de suc de lămâie 130 g făină o jumătate de linguriţă de sare un ou bătut 200 g zahăr 6 linguri de unt topit Mod de preparare: Intr-o formă rotundă se aşază…
Read more »

Homari Newburg

19 April 2012
Homari NewburgO reteta delicioasa de homari cu:unt, paprika, sherry, smantana, galbenusuri, coniac. Ingrediente: 3 homari 4 linguri de unt o jumătate de linguriţă de paprika 120 ml sherry 200 g smântână 4 gălbenuşuri o lingură de coniac Mod de preparare: Homarii se fierb în apă timp de 20 de minute, apoi se scoate carnea şi se…
Read more »

Banane prajite

19 April 2012
Banane prajiteO reteta delicioasa de banane prajite cu: oua, faina, untura. Ingrediente: 6 banane coapte două ouă 130 g făină 4 linguri de untură Mod de preparare: Se taie bananele în feliuţe de 2,5 centimetri şi se trec mai întâi prin ou bătut, apoi prin făină. Intr-o tigaie se încinge untura şi se prăjesc bananele până…
Read more »

Granita de cafea şi vanilie

19 April 2012
Granita de cafea şi vanilieO reteta de granita de cafea si vanilie din: cafea, apa, zahar si pastaie de vanilie. Ingrediente: 4 cesti de cafea 200 ml apa 3 linguri zahar 1 pastaie de vanilie   Mod de preparare: Prepară un sirop fierbând apa cu zahărul şi cu păstaia de vanilie. Lasă-l să se răcească şi scoate vanilia. Toarnă…
Read more »

Boeuf Bourguignon cu garnitura de ciuperci, bacon si crutoane

19 April 2012
Boeuf Bourguignon cu garnitura de ciuperci, bacon si crutoaneO reteta delicioasa de carne de vita cu: vin rosu, morcov, ceapa rosie, ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina frunze, pasta de tomate, ciuperci, bacon, paine toast. Ingrediente: 180g carne de vită 100ml vin roşu 50g morcov 30g ceapă roşie

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu