sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Retete de top #15


Retete de top:

Cinci salate pentru masa de Pasti

13 April 2012
Cinci salate pentru masa de PastiCinci salate pentru masa de Pasti:   Salata Siciliana cu mere si ciuperci marinate   O reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate din: rosii, mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou, masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radacina de telina 100 g ciuperci marinate 4 linguri…
Read more »

Cozonac cu nuca si rahat

13 April 2012
Cozonac cu nuca si rahatO reteta de cozonac cu nuca si rahat din: faina, drojdie, unt, oua, zahar, ulei de floarea soarelui, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala, rahat, nuca, rom, cacao si ou. Ingrediente: un kg faina 50 g drojdie 200 g unt 6 oua 10 linguri zahar 400 ml lapte 50 ml ulei de floarea…
Read more »

Fripturi pentru masa de Paşti

13 April 2012
Fripturi pentru masa de PaştiFripturi pentru masa de Paşti: Friptură de ied cu rozmarin si cartofi   O reteta de friptura de ied cu rozmarin si cartofi din: pulpa de ied, otet de vin, rozmarin verde, usturoi, cimbru, piper, unt, mere, cartofi, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: o pulpă dezosată de ied 100 ml otet de vin…
Read more »

Coaste de porc cu varza rosie cu mere

13 April 2012
Coaste de porc cu varza rosie cu mereO reteta de coaste de porc cu varza rosie si mere din: coaste de post, varza rosie, mere golden, piper, cimbru, marar, unt, miere, sare si supa de legume. Ingrediente: 1,5 kg de coaste de porc o varza rosie potrivita patru mere golden sucul de la jumatate de portocala o lingurita de piper negru macinat…
Read more »

Noua deserturi pentru masa de Paşte

13 April 2012
Noua deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Noua deserturi pentru masa de Paşte: Sorbet de lamaie   O reteta de sorbet de lamaie din: apa, zeama de lamaie, zahar si coaja de lamaie. Ingrediente: 400 ml apa 200 ml zeama de lamaie 160 g zahar pentru decor: coaja de lamaie   Mod de preparare: Incălzeşte apa fără să dea în clocot,…
Read more »

Cartofi noi copţi în ulei de trufe

13 April 2012
Cartofi noi copţi în ulei de trufeO reteta de cartofi noi copti in ulei de trufe din: cartofi noi, usturoi, ulei de trufe, sare, piper, cimbru si rozmarin. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 4 catei de usturoi ulei de trufe sare piper cimbru rozmarin   Mod de preparare: Se spală bine cartofii şi se taie sferturi, fără a se curăţa de…
Read more »

Cocktail 2000

13 April 2012
Cocktail 2000O reteta simpla de Cocktail 2000 din: cointreau, suc de limeta, sampanie si agrise. Ingrediente: 4 cl Cointreau 4 linguri de suc de limeta sampanie bucati de agrise   Mod de preparare: Mixam Cointreau, zeama de limeta si cuburile de gheata intr-un pahar, apoi turnam bautura intr-o cupa de sampanie si completam cu sampanie. Decoran…
Read more »

Pască cu cremă de brânză dulce

13 April 2012
Pască cu cremă de brânză dulceO reteta de pasca cu crema de branza dulce din: oua, unt, zahar, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, drojdie, lapte, faina, unt, branza dulce, stafide, oua, esenta de vanilie, ciocolata si nuca de cocos. Ingrediente: pentru aluat: 3 ouă 100 g unt 6 linguri zahăr 25 ml ulei de floarea- soarelui un…
Read more »

Rulada de curcan cu prune si sos de migdale

13 April 2012
Rulada de curcan cu prune si sos de migdaleO reteta de rulada de curcan cu prune si sos de migdale din: pulpe de curcan, prune uscate, mustar, pesmet, albus, ceapa, verdeturi, morcovi, ulei, sare si piper. Ingrediente: trei pulpe superioare de curcan 20 prune uscate (eventual afumate) doua lingurite de mustar o lingura de pesmet un albus doua cepe mici verdeturi (cimbru, patrunjel)…
Read more »

Meniu pentru masa de Paşti

13 April 2012
Meniu pentru masa de PaştiSarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam un meniu pentru masa de Paşti: Ciorba de miel   O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1…
Read more »

Ruladă de miel cu verdeţuri

13 April 2012
Ruladă de miel cu verdeţuriO reteta de rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa, usturoi, pesmet, unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec, usturoi, rozmarin si ienibahar. Ingrediente: un kg carne de miel (pulpă de miel fără os) o legătură ceapă o legătură usturoi 1-2 linguri pesmet un cubuleţ unt 200 g spanac…
Read more »

Frappe de vanilie cu sirop de migdale

13 April 2012
Frappe de vanilie cu sirop de migdaleO reteta de Frappe de vanilie cu sirop de migdale din: smantana, sirop de migdale, inghetata de vanilie, sirop de rodie, amaretto, grand marnier, gheata si capsuni. Ingrediente: 100 ml smantana dulce 1/2 pahar sirop de migdale 100 g inghetata de vanilie 40 ml sirop de rodie 40 ml lichior Amaretto 40 ml lichior Grand…
Read more »

Friptură de ied cu rozmarin si cartofi

13 April 2012
Friptură de ied cu rozmarin si cartofiO reteta de friptura de ied cu rozmarin si cartofi din: pulpa de ied, otet de vin, rozmarin verde, usturoi, cimbru, piper, unt, mere, cartofi, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: o pulpă dezosată de ied 100 ml otet de vin rozmarin verde o legătură usturoi verde cimbru verde piper negru, boabe şi măcinat…
Read more »

Opt deserturi pentru masa de Paşte

13 April 2012
Opt deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Opt deserturi pentru masa de Paşte: Mieluşei cu marţipan   O reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt. Ingrediente: 100 g masă de marţipan 2 ouă 75 g unt moale 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilat…
Read more »

Friptură de iepure cu măsline

13 April 2012
Friptură de iepure cu măslineO reteta de friptura de iepure cu masline din: iepure, vin alb, sare grunjoasa, piper, foi de dafin, masline, ulei de masline, rosii, busuioc verde, cimbru, lamai si usturoi. Ingrediente: un kg carne de iepure (piept, pulpe) 500 ml vin alb dulce, dacă e iepure de casă sau 500 ml vin roşu, dacă e iepure…
Read more »

Bors de miel pentru masa de Paşti

13 April 2012
Bors de miel pentru masa de PaştiO reteta de bors de miel pentru masa de Paşti din: coaste si carne de miel, ceapa, morcovi, ardei, telina, leustean, bors, rosii, otet, piper si sare grunjoasa. Ingrediente: un kilogram coaste şi carne de miel 3 cepe 3 morcovi un ardei o ţelînă 2 legături leuştean un litru borş 2-3 roşii o linguriţă oţet…
Read more »

Frappe de banane si lapte de cocos

13 April 2012
Frappe de banane si lapte de cocosO reteta de frappe de banane si lapte de cocos din: suc de ananas, lapte de cocos, rom, smantana dulce, banana, gheata si ananas. Ingrediente: 200 ml suc de ananas 100 ml lapte de cocos 30-40 ml rom 75 ml smantana dulce 1 banana 5 cuburi de gheata pentru decor: 1 felie de ananas  …
Read more »

Drob de miel cu ou

13 April 2012
Drob de miel cu ouO reteta de drob de miel din: organe de miel, lapte, ulei de floarea soarelui, ienibahar, unt, oua, sare grunjoasa, piper si ceapa alba. Ingrediente: 2 kg organe de miel 500 ml lapte dulce 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui ienibahar 200 g unt 8 ouă sare grunjoasă piper negru măcinat 3 cepe albe   Mod…
Read more »

Cocktail Sea Of Love

13 April 2012
Cocktail Sea Of LoveO reteta simpla de Cocktail Sea Of Love din: champagne, rom alb, lichior de cocos, piure de capsuni si fructe. Ingrediente: 8 cl champagne 1 cl rom alb 2 cl lichior de cocos 2 cl piure de capsuni bucati de fructe   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita in mixer, apoi turam bautura…
Read more »

Coroniţă din carne de pui şi legume

13 April 2012
Coroniţă din carne de pui şi legumeO reteta de coronita din carne de pui si legume din: piept de pui, paine, lapte, oua, ceapa, unt, sare, ardei, piper, patrunjel, margarina, sare, iaurt, faina si smantana. Ingrediente: 800 g piept de pui 200 g miez pâine 200 ml lapte 4-5 ouă 2 legături ceapă 75 g unt sare 2 ardei piper negru…
Read more »

Retete de post: Salata cu crutoane

13 April 2012
Retete de post: Salata cu crutoaneO reteta de salata de crutoane din: sfecla rosie, morcov, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, paine neagra si patrunjel. Ingrediente: 1 sfecla rosie de dimensiune mijlocie 1 morcov 1 ceapa zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de susan 200 g paine neagra (veche…
Read more »

Tartă aperitiv cu brânză

13 April 2012
Tartă aperitiv cu brânzăO reteta de tarta aperitiv cu branza din: faina, ulei de floarea soarelui, sare, oua, branza mascarpone, telemea de vaca, smantana, sare, piper, ceapa, marar si patrunjel. Ingrediente: Pentru aluat:  225 ml apă 375 g făină 175 ml ulei de floarea-soarelui un praf sare 3 ouă Pentru umplutură:  100 g brânză mascarpone 150 g telemea…
Read more »

Mieluşei cu marţipan

13 April 2012
Mieluşei cu marţipanO reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt. Ingrediente: 100 g masă de marţipan 2 ouă 75 g unt moale 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare 5 picături ulei de migdale amare 80 g făină…
Read more »

Macrou cu legume

13 April 2012
Macrou cu legumeO reteta delicioasa de macrou cu: morcov, spanac, usturoi, frunza de dafin, rosii, limete, masline, ardei iute, ardei capia, ulei de masline, sare, piper, marar. Ingrediente: un kilogram macrou 500 g morcovi 500 g spanac verde 6 căţei de usturoi o frunză de dafin 4 roşii două limete 100 g măsline feliate un ardei iute…
Read more »

Ciorba de miel

13 April 2012
Ciorba de mielO reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 litri de apa 3 fire de praz tocat marunt 3 morcovi 2 cepe tocate 1 ceasca cu arpacas 2 catei de usturoi piper negru macinat 1/4 ceasca cu patrunjel…
Read more »

Iepuraşi din aluat pufos de cozonac

13 April 2012
Iepuraşi din aluat pufos de cozonacO reteta de iepurasi din aluat pufos de cozonac din: lapte, drojdie, faina, zahar, unt, sare, gabenus, stafide, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 300 g lapte 1/2 cub de drojdie 500 g faina 100 g zahar 75 g unt moale sare 1 galbenus circa 25 g stafide circa 25 g migdale rase eventual zahar pudra…
Read more »

Salata cu muschi de vita

13 April 2012
Salata cu muschi de vitaO reteta delicioasa de salata cu: muschi de vita, usturoi, rosii, salata, branza cu mucegai, otet balsamic, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 250 g de muşchi de vită 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 roşii 5 ceşti de salată romană tocată 3 ceşti de brînză cu mucegai albastru sfărîmată 4 linguri de oţet balsamic 1/2 ceaşcă…
Read more »

Cum se prepara tort cu fructe (video)

13 April 2012
Cum se prepara tort cu fructe (video)O reteta video despre cum se prepara tort cu fructe: Ingrediente: 220 g plain flour ¼ tsp salt ½ tsp mixed spice ½ tsp ground cinnamon 200 g butter 2 tbsp black treacle 1 tbsp marmalade ¼ tsp vanilla essence 4 medium eggs, lightly beaten 800 g mixed dried fruit 100 g chopped mixed peel…
Read more »

Retete de post: Supa de praz si cartofi

13 April 2012
Retete de post: Supa de praz si cartofiO reteta de supa de praz si cartofi din: marar, ulei de masline extravirgin, praz, cartofi, usturoi, supa de legume si sare. Ingrediente: 1 legatura de marar 9 linguri ulei de masline extravirgin 1.7 kg praz 2 cartofi mari, taiati 3 catei usturoi, maruntiti 8 cani supa de legume sare   Mod de preparare: Fa…
Read more »

Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă

13 April 2012
Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentăO reteta de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din: cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si parmezan. Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5 linguri ulei de măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2 linguri parmezan ras   Mod de…
Read more »

Panna cotta cu jeleu de portocale

13 April 2012
Panna cotta cu jeleu de portocaleO reteta de Panna cotta cu jeleu de portocale din: smantana, lapte, zahar pudra, zahar tos, suc de portocale, amidon, gelatina, ciocolata cu lapte, rom si baton de vanilie. Ingrediente: 250 ml smantana pentru frisca 250 g lapte caldut 100 g zahar pudra 3 linguri cu zahar tos 400 ml suc de portocale proaspat stors…
Read more »

Roastbeef clasic cu sos remoulade

13 April 2012
Roastbeef clasic cu sos remouladeO reteta Roastbeef clasic cu sos remoulade din: carne de vita, sare, piper, mustar de dijon, ceapa, oua, castravecior murat, patrunjel, maioneza si iaurt. Ingrediente: 1,5 kg carne de vita fasonata pentru roastbeef sare piper 6 linguri mustar de Dijon 3 cepe albe 4 oua fierte tari 3 cepe frantuzesti 1 castravecior murat 1 legatura…
Read more »

Cocktail Frou Frou

13 April 2012
Cocktail Frou FrouO reteta simpla de Cocktail Frou Frou din: lichior de fructe, lichior de capsuni, suc de grepfrut si champagne. Ingrediente: 3 cl Bols lichior de fructe de passiflora 3 cl lichior de capsuni 2 cl suc de grepfurt champagne   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia samp

Tiramisu cu coacăze roşii

13 April 2012
Tiramisu cu coacăze roşiiO reteta delicioasa de tiramisu cu: tiramisu, oua, zahar tos, ulei, lapte, cacao, faina, praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii, frisca, sirop de zahar, sare, limeta. Ingrediente: 2 ouă 350 g zahăr tos 125 ml ulei de floarea-soarelui 250 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 500 g făină praf de copt două pliculeţe…
Read more »

Patru salate pentru masa de Pasti

13 April 2012
Patru salate pentru masa de PastiPatru salate pentru masa de Pasti:   Salată caldă de raţă servită cu sos Merlot   O reteta delicioasa de salata cu: carne de rata, cartofi, andiva rosie, creson, sfecla rosie, vin rosu, hasma, supa de pui, ulei de masline. Ingrediente: 2 pulpe de raţă 2 cartofi, cu coajă 85g de bob verde (sau de…
Read more »

Friptură de porc cu lămâie si seminţe de fenicul

13 April 2012
Friptură de porc cu lămâie si seminţe de feniculO reteta de friptura d eporc cu lamaie si seminte de fenicul din: muschi de porc, rozmarin, cimbru, coaja de lamaie, seminte de fenicul, pesmet, parmezan, unt, ou, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1,2 kg muşchi de porc 2 lin­guri rozmarin tocat 2 linguri cimbru tocat 1 linguri­ţă coajă rasă de la o…
Read more »

Frappe cu iaurt

13 April 2012
Frappe cu iaurtO reteta de frappe cu iaurt din: smantana, iaurt, zahar, apa si frunze de menta. Ingrediente: 120 ml smantana dulce 160 g iaurt integral 50 g zahar 20 ml apa pentru decor: frunze de menta   Mod de preparare: Pune în vasul blenderului smântână, iaurtul, zahărul şi apa. Mixează-le circa 40 de secunde la putere…
Read more »

Muschiulet de miel in unt

13 April 2012
Muschiulet de miel in untO reteta de muschiulet de miel in unt din: usturoi, rozmarin, cimbru, muschiulet de miel, sare, piper, unt, patrunjel, coaja de lamaie, ceapa verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 fir de rozmarin 3 fire cimbru 4 bucati de muschiulet de miel (180 g) sare piper 80 g unt 1 legatura patrunjel…
Read more »

Fasole verde cu marar

13 April 2012
Fasole verde cu mararO reteta gustoasa de fasole verde cu: marar, praf de copt, unt, faina, supa de vita, sare, smantana, piper, otet. Ingrediente: 750 g fasole verde un vârf de cuţit de praf de copt o lingură de unt o lingură de făină 200 ml supă de vită sare 200 g smântână piper un strop de oţet…
Read more »

Rondele de hering cu spanac

13 April 2012
Rondele de hering cu spanacO reteta delicioasa de rondele cu: file de hering, spanac verde, alge, naut, boabe de porumb, fidea de orez, ulei de masline, usturoi, frunza de dafin, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g fileuri de hering 500 g spanac verde două foi de alge nori 200 g năut 150 g boabe de porumb 200 g fidea…
Read more »

Pizza cu praz şi nuci

13 April 2012
Pizza cu praz şi nuciO reteta delicioasa de pizza cu:faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, sos pesto, masline, ardei capia, praz, miez de nuca, cascaval, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 250 ml apă două linguri cu ulei de măsline o lin­guriţă cu zahăr tos două linguri cu sos pesto 100 g măsline…
Read more »

Friptură cu ceapă

13 April 2012
Friptură cu ceapăO reteta delicioasa de friptura cu: carne de vita, sare, piper, faina, unt, ceapa, ulei, supa de vita, fulgi de unt. Ingrediente: 4 felii dezosate de carne de vită sare piper făină două linguri de unt topit 250 g ceapă ulei supă de vită pentru marinat 2-3 fulgi de unt rece Mod de preparare: Se…
Read more »

Varza vieneza

13 April 2012
Varza vienezaO reteta delicioasa de varza cu: sare, bacon, unt, faina, supa de vita, usturoi, piper. Ingrediente: o varză de un kilogram sare 100 g bacon o lingură de unt o lingură de făină 250 ml supă de vită un căţel de usturoi piper Mod de preparare: Se curăţă varza de frunzele exterioare, se taie în…
Read more »

Polenta cu legume

13 April 2012
Polenta cu legumeO reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii, broccoli,  parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper. Ingrediente: 400 g mălai 1.500 ml apă o legătură ceapă verde 8 roşii 500 g broccoli 100 g parmezan 75 g unt 200 g brânză de burduf sare piper Mod de preparare: Broccoli se spală, se…
Read more »

Ştrudel cu mere si scortisoara

13 April 2012
Ştrudel cu mere si scortisoaraO reteta gustoasa de strudel cu: mere, faina, ulei, zeama de lamaie, rom, stafide, scortisoara, zahar vanilat, zahar, unt, pesmet, zahar pudra. Ingrediente aluat: 200 g făină două linguri de ulei Ingrediente umplutură: 1.5kg mere zeamă de lămâie două-trei linguri de rom două-trei linguri de stafide scorţişoară zahăr vanilat 120 g zahăr 80 g unt…
Read more »

Miel condimentat

12 April 2012
Miel condimentatO reteta de miel condimentat din: ulei de masline, spata de miel, ceapa, usturoi, scortisoara, seminte de chimion, chilli, rosii, supa de legume, melasa de rodie, caise, smochine si coriandru. Ingrediente: 1½ ulei de măsline 2 bucăţi spată de miel, cu os 3 cepe, foliate 4 căţei de usturoi, feliaţi ½ baton de scorţişoară 1…
Read more »

Retete pentru masa de Paşti

12 April 2012
Retete pentru masa de PaştiSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam o serie de retete pentru masa de Paşti: Pulpa de miel umpluta   O reteta de pulpa de miel umpluta din: pulpa de miel, ulei, chifle, ou, smantana, unt, urzici, migdale,…
Read more »

Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel

12 April 2012
Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţelO reteta de Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel din: chifla, ceapa, ulei, ceapa verde, patrunjel, carne de miel, organe de miel, ou, gris, sare si piper. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 2 cepe 3 linguri ulei 2 cepe verzi 1 legătură pătrunjel 400 g carne de miel tocată (sau…
Read more »

Muşchi de porc umplut cu gorgonzola

12 April 2012
Muşchi de porc umplut cu gorgonzolaO reteta de muschi de porc umplut cu gorgonzola din: muschi de porc, busuioc, banza gorgonzola, paine alba, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 bucată de muşchi de porc (cca 500 g) 1 legătură busuioc 150 g brânză gorgon­zola (sau alt sortiment de brânză cu mucegai albastru) 50 g pâine albă tăiată cuburi (fără coajă)…
Read more »

Miel pe pat de legume asortate

12 April 2012
Miel pe pat de legume asortateO reteta de miel pe pat de legume asortate din: carcasa de miel, piper, ceapa, patrunjel, cimbru, rozmarin, unt, ou, fasole verde, cimbrisor, mazare, dovlecei, praz, ulei, sare si mustar. Ingrediente: 1 carcasa de miel cu coaste (circa 800 g) piper 3 cepe frantuzesti 1 legatura patrunjel 1 legatura cimbru 1/2 legatura patrunjel 1 fir…
Read more »

Ruladă de curcan umplută cu brânză

12 April 2012
Ruladă de curcan umplută cu brânzăO reteta de rulada de curcan umpluta cu branza din: otet, ulei de floarea soarelui, sare, piper, boia dulce, piept de curcan, patrunjel, cimbru, ceapa, pesemt, branza de vaci, galbenus, supa, smantana, mustar si amidon. Ingrediente: 1 lingură oţet 4 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper boia dulce 1 kg piept de curcan (fasonat pentru…
Read more »

Drob de miel pane

12 April 2012
Drob de miel paneO reteta de drob de miel pane din: organe de miel, oua, verdeata, faina, pesmet si ou. Ingrediente: 500 g organe de miel 3 oua verdeata: o jumatate de legatura de marar, o jumatate de legatura de patrunjel, o legatura de ceapa 3 linguri de faina alba 3 linguri de pesmet 1 ou pentru batut…
Read more »

Cocktail Tangora

12 April 2012
Cocktail TangoraO reteta simpla de Cocktail Tangora din: rom brun, bols vanilla, zahar si champagne. Ingrediente: 3 cl rom brun 1 cl Bols Vanilla 1 cl zahar 5 cl champagne   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, si se serveste in pahar de whisky cu cuburi de gheata.  
Read more »

Pulpa de miel invelita

12 April 2012
Pulpa de miel invelitaO reteta de pulpa de miel invelita din: pulpa de miel, vin, ulei, aluat, boabe de piper, rosie, ou si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel fără os 2 căni cu vin 2-3 linguri cu ulei 5-6 boabe de piper negru 1 foaie aluat foitaj 1 roşie mare 1 ou sare   Mod de…
Read more »

Cum se prepara vinete umplute cu carne de miel si branza feta (video)

12 April 2012
Cum se prepara vinete umplute cu carne de miel si branza feta (video)O reteta video despre cum se prepara  vinete umplute cu carne de miel si branza feta, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 aubergines 60 ml olive oil 350 g minced lamb 1 onion, chopped 4 cloves garlic, minced 2 tomatoes, deseeded and diced 1 tbsp cumin 1 pinch cayenne…
Read more »

Sapte deserturi pentru masa de Paşte

12 April 2012
Sapte deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Sapte deserturi pentru masa de Paşte: Desert cald cu crema de ou   O reteta de desert cald cu crema de ou din: unt, cornuri, gem de caise, caise deshidratate, stafide, rom, oua, lapte, frisca, zahar, esenta de vanilie, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 50 g unt, inmuiat 6 cornuri (din aluat de…
Read more »

Reteta zilei: Miel in crusta de aluat

12 April 2012
Reteta zilei: Miel in crusta de aluatO reteta de miel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb. Ingrediente: 400-500 g pulpa de miel aluat patiserie 30 g pate de casa 1 galbenus de ou…
Read more »

Pui cu parmezan, spanac si fasole verde

12 April 2012
Pui cu parmezan, spanac si fasole verdeO reteta de pui cu parmezan, spanac si fasole verde din: albus, parmezan, piept de pui, cartofi, mazare, spanac, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 1 albus 50 grame parmezan ras 4 piepti de pui 400 grame cartofi noi taiati in cuburi 140 grame mazare 1 legatura spanac 5 ml otet balsamic 10 ml…
Read more »

Flori cu pătrunjel şi roşii uscate

12 April 2012
Flori cu pătrunjel şi roşii uscateO reteta delicioasa de flori cu: faina, parmezan, branza de vaci, oua, rosii uscate, patrunjel verde, ceapa verde, praf de copt, sare, piper, unt, sos de rosii picant, rosii. Ingrediente: 130 g făină 50 g parmezan 125 g brânză de vaci două ouă 100 g roşii uscate în ulei o lingură de pătrunjel verde tocat…
Read more »

Spumă de iaurt pe piersici marinate, cu coacăze

12 April 2012
Spumă de iaurt pe piersici marinate, cu coacăzeO reteta de spuma de iaurt pe piersici maeinate, cu coacaze din: inghetata de iaurt, lapte, gheata, piersica, zahar brun si coacaze. Ingrediente: 150 g inghetata de iaurt 100 ml lapte proaspat integral 2-3 cuburi de gheata 1 piersica bine coapte 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita zahar brun pentru decor: 2 ciorchini mici…
Read more »

Cotlete de miel cu vin

12 April 2012
Cotlete de miel cu vinO reteta de cotlete de miel cu vin din: cotlete de miel, ceapa, vin rosu, cimbru, rosii, usturoi, sare, ulei de masline si piper negru. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel (sau berbecuţ, că e mai sănătos) 4-5 cepe mari 300 ml vin roşu sec 2-3 rămurele de cimbru 1 cutie cu roşii tăiate 3-4…
Read more »

Tartă cu flori de soc

12 April 2012
Tartă cu flori de socO reteta delicioasa de tarta cu: branza de vaci, smantana, zahar tos, sare, oua, zahar vanilat, flori de soc, stafide, unt, gris, lamaie, dulceata de capsuni. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 200 ml smântână 100 g zahăr tos un vârf de linguriţă cu sare 4 ouă, două pliculeţe zahăr vanilat 3 linguri cu flori…
Read more »

Paste cu pui

12 April 2012
Paste cu puiO reteta delicioasa de paste cu: carne de pui, vanata, fenicul, dovlecel, usturoi, portocala, lamaie, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: două piepturi de pui o vânătă un fenicul un dovlecel 4 căţei de usturoi 300 g paste colorate o portocală o lămâie sare piper cimbru ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Vânătă şi dovlecelul…
Read more »

Ciorbă de peşte (macrou)

12 April 2012
Ciorbă de peşte (macrou)O reteta delicioasa de ciorba: macrou, telina, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5 roşii, un ardei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o lingură de pastă de tomate 300 ml borş…
Read more »

Papanaşi cu magiun de Topoloveni

12 April 2012
Papanaşi cu magiun de TopoloveniO reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, ulei, zahar tos, bicarbonat, gris, baton de vanilie, lamaie rasa, magiun de prune, smantana, ulei. Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 400 g făină 3 ouă 100 g zahăr tos 3 g bicar­bonat de sodiu 100 g griş un baton de vanilie coajă rasă de…
Read more »

Coaste de miel cu ierburi aromate

12 April 2012
Coaste de miel cu ierburi aromateO reteta de coaste de miel cu ierburi aromate din: coaste de miel, rozmarin, busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, ceapa si morcovi. Ingrediente: 2 kg coaste de miel rozmarin uscat busuioc uscat cimbru 1 lingură cu ulei de măsline 1 lingură cu oţet balsam

Trei salate pentru masa de Pasti

12 April 2012
Trei salate pentru masa de PastiTrei salate pentru masa de Pasti: Salata de ton cu sparanghel O reteta de ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry, busuioc, salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline extravirgin si suc de lamaie. Ingrediente: 120 g ton rosu 100 g sparanghel 80 g rosii cherry 10 g busuioc 50 g…
Read more »

Omletă cu spanac şi şuncă

12 April 2012
Omletă cu spanac şi şuncăO reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei, patrunjel, rosii, mustar picant. Ingrediente: 4 ouă 200 g spanac verde 200 g şuncă de porc 100 g arpagic o lingură cu seminţe de dovleac o lingură cu seminţe de floarea-soarelui sare piper…
Read more »

Pulpă de miel cu rozmarin

12 April 2012
Pulpă de miel cu rozmarinO reteta de pulpa de miel cu rozmarin din: pulpe de miel, suc de rosii, usturoi verde, usturoi, supa de carne, rozmarin verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de miel inferioare 100 ml suc de roşii 2 legături de usturoi verde 4 căţei de usturoi 2 căni cu supă de carne 1 crenguţă…
Read more »

Retete de post: Salata de orez, legume si condimente

12 April 2012
Retete de post: Salata de orez, legume si condimenteO reteta de salata de orez, legume si condimente din: orez, telina, mazare, ceapa verde, ardei gras, ridiche, usturoi, praf curry, nucsoara, miere, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente: 2 cani orez bob lung, fiert ¼ cana telina, taiata 1 cana mazare fiarta, taiata 1 lingura ceapa verde, taiata ¼ cana ardei gras verde, taiat…
Read more »

Rulada din carne de miel cu spanac

12 April 2012
Rulada din carne de miel cu spanacO reteta de rulada din carne de miel cu spanac din: carne tocata de miel, ficatei, orez, oua, ceapa, menta si piure de spanac. Ingrediente: 500 g carne tocată de miel 200 g ficăţei 100 g orez 4 ouă 1 ceapă mentă tocată 300 g piure de spanac   Mod de preparare: Fierbe orezul, căleşte…
Read more »

Tartine pentru masa de Pasti

12 April 2012
Tartine pentru masa de PastiO reteta de tartine pentru masa de Pasti din: franzela, unt, urda, branza de vaci, usturoi si verdeturi. Ingrediente: 8 felii de franzela 50 g unt 200 g urda sarata 50 branza proaspata de vaci 1 catel de usturoi verdeturi de sezon: ceapa verde, usturoi verde, chives, rucola papadie, untisor, leurda etc.   Mod de…
Read more »

Cocktail Feel Like Home

12 April 2012
Cocktail Feel Like HomeO reteta simpla de Cocktail Feel Like Home din|: votca, rachiu de zmeura si champagne. Ingrediente: 1 cl votca 1 cl rachiu de zmeura champagne   Mod de preparare: Mixam bine votca si rachiul de zmeura cu gheata intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail ingust. In final completam cu champagne.…
Read more »

Briose din carne de miel

12 April 2012
Briose din carne de mielO reteta de briose din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, pesmet, praf de copt, oua de prepelita, smantana si cascaval. Ingrediente: 500 g carne de miel 2-3 fire de ceapa verde 1 fir de usturoi verde 2 linguri cu pesmet praf de copt 6 oua de prepelita 30 ml…
Read more »

Burgeri cu bacon si cascaval

12 April 2012
Burgeri cu bacon si cascavalO reteta de burgeri cu bacon si cascaval din: carne tocata, condimente, ou, ceapa rosie, bacon, ulei de masline, cascaval, chifle, rosie, avocado si ketchup. Ingrediente: 400 grame carne tocata 40 grame condimente pentru carne 1 ou batut 1 ceapa rosie tocata 4 felii de bacon prajite ulei de masline 100 grame cascaval 4 chifle…
Read more »

Dorada umpluta cu masline

12 April 2012
Dorada umpluta cu maslineO reteta de dorada umpluta cu masline din: dorada, sare, piper, masline, usturoi, ceapa rosie, rosie, seminte de pin, ulei de masline si otet. Ingrediente: 4 bucati dorada sare piper 50 g rondele de masline negre 100 g masline verzi 2 catei de usturoi 1 ceapa rosie mica 1 rosie 2 linguri seminte de pin…
Read more »

Deliciu de mere

12 April 2012
Deliciu de mereO retete de deliciu de mere din; mar, para, unt, miere, inghetata de frisca, seminte de pin, scortisoara, gheata si stafide. Ingrediente: 1/2 mar Golden 1/2 para 30 g unt 1 lingura rasa de miere 100 g inghetata de frisca 1 lingura de seminte de pin 1 varf de cutit scortisoara (pulbere) 4 cuburi de…
Read more »

Retete de post: Ciorba de legume si zarzavat

12 April 2012
Retete de post: Ciorba de legume si zarzavatO reteta de ciorba de legume si zarzavat din: telina, supa de legume, dovlecel, ceapa, ardei gras, varza, usturoi, dafin si boabe de piper. Ingrediente: 1 legatura de telina, taiata 2 cuburi concentrat de supa de legume 1 dovlecel, taiat 6 cepe, taiate 1 ardei gras, verde, taiat 8 rosii, taiate 1 capatana medie de…
Read more »

Gustari pentru dimineata de Paşte

12 April 2012
Gustari pentru dimineata de PaşteO reteta de gustare pentru dimineata de Paşte din: castraveti, mozzarella, ridichi de luna, smantana, hrean, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti proaspeti, de sera 12 bucati mozzarella sau cas dulce 2 ridichi de luna 200 ml smantana 1 lingura hrean ras 1 ceapa sare piper   Mod de preparare: Spalati castravetii, stergeti-i si…
Read more »

Drob in aluat

12 April 2012
Drob in aluatO reteta de drob in aluat din: foaie de aluat, ficat de miel, limba de miel, carne de miel, oua, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac si mazare verde. Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 300 g ficat de miel 1 limbă de miel 300 g carne de miel 2 ouă 2 cepe 3 fire de…
Read more »

Inghetata de iaurt cu capsuni

11 April 2012
Inghetata de iaurt cu capsuniO reteta de inghetata de iaurt cu capsuni din: capsuni, miere, suc de lamaie, esenta de vanilie, iaurt si capsuni. Ingrediente: 450 g capsuni, curatate 4 linguri miere 1 lingurita suc de lamaie Cateva picaturi esenta de vanilie 500 g iaurt degresat Ornare: 4 capsuni   Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un storcator de…
Read more »

Retete de drob

11 April 2012
Retete de drobDrobul de miel sau de pui preparat in diferite feluri, este nelipsit de la masa de Paste. Drob de miel cu sparanghel si boia de ardei O reteta de drob de miel cu sparanghel si boia de ardei din: maruntaie de miel, oua, ulei, ceapa verde, ardei grasi, sparanghel, margarina, faina, boia de ardei, sare…
Read more »

Pastrav in sos de Riesling

11 April 2012
Pastrav in sos de RieslingO reteta de pastrav in sos Riesling din: pastravi, ceapa rosie, unt, riesling, ciuperci, smantana, faina, patrunjel, lamaie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 6 pastravi 4 cepe rosii 100 g unt 1/2 l Riesling 100 g ciuperci champignon mici 200 ml smantana 1 lingura faina sau amidon 1 legatura de patrunjel 1 lamaie sare piper…
Read more »

Sase deserturi pentru masa de Paşte

11 April 2012
Sase deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Sase deserturi pentru masa de Paşte: Negresa cu sos de ciocolata O reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar, faina, cacao, praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar. Ingrediente: Pentru blat: o cana de lapte o cana si jumatate de zahar o cana de faina 3…
Read more »

Piept de pui cu legume la tigaie

11 April 2012
Piept de pui cu legume la tigaieO reteta de piept de pui cu legume la tigaie din: piept de pui, ceapa rosie, ceapa verde, ardei gras, rosii cherry, morcovi, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 grame piept de pui tăiat 1 ceapă roşie cozile de la 3 cepe verzi 1 ardei gras roşu 10 roşii cherry suc de…
Read more »

Drob cu legume pentru masa de Paşti

11 April 2012
Drob cu legume pentru masa de PaştiO reteta de drob cu legume pentru masa de Pasti din: ficat de miel, limba de miel, carne de miel, oua, legume, patrunjel verde, bulion, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficat de miel 1 limbă de miel 300 g carne de miel 2 ouă 1 pungă cu legume congelate pentru supă 1 legătură…
Read more »

Zece retete cu carne de miel pentru Paşti

11 April 2012
Zece retete cu carne de miel pentru PaştiSarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Zece retete cu carne de miel pentru Paşti: Coaste de miel   O reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu e…
Read more »

Frappe de fistic cu cremă de lapte şi iaurt

11 April 2012
Frappe de fistic cu cremă de lapte şi iaurtO reteta de frappe de fistic cu crema de lapte si iaurt din: inghetata de fistic, lapte, gheata, smantana si iaurt. Ingrediente: 180 g inghetata de fistic 150 ml lapte intergral proaspat 5 cuburi de gheata 50 ml smantana dulce 50 g iaurt simplu   Mod de preparare: Pune în vasul blenderului îngheţata de fistic,…
Read more »

Coaste de miel

11 April 2012
Coaste de mielO reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu e masăde Paşti fără friptu ra clasică de miel. Chiar şi cei mai mofturoşi dintre invitaţi vorfi impresionaţi de designul modern al acestor coaste glazurate şi condimentate cu ierburi aromate. Ingrediente: 1 kg coaste de miel…
Read more »

Inghetata de agrise

11 April 2012
Inghetata de agriseO reteta de inghetata de agrise din: agrise, zahar pudra, vin si suc de lamaie. Ingrediente: 450 g agrise curatate 150 g zahar pudra 200 ml vin de desert 1 lingura suc de lamaie   Mod de preparare: Se pun agrisele intr-o cratita cu zaharul si 300 ml de apa. Se dau in clocot, apoi…
Read more »

Quiche cu ficat de miel si seminte de pin

11 April 2012
Quiche cu ficat de miel si seminte de pinO reteta de Quiche cu ficat de miel si seminte de pin din: oua, margarina, iaurt, faina, praf de copt, sare, ceapa, ficat de miel, ficat de pasare, cascaval, ulei, sare, piper si creson. Un înlocuitor modern al drobului, care, servit cald sau rece, la masa de Paşti va surprinde plăcut invitaţii. Ingrediente: 2 oua…
Read more »

Merluciu cu spanac

11 April 2012
Merluciu cu spanacO reteta de merluciu cu spanac din: merluciu, spanac, ceapa verde, parmezan, pesmet, lamaie, ulei, condimente si sare. Ingrediente: 2 bucati merluciu 300 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 2 linguri cu parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lamaie ulei condimente sare   Mod de preparare: Curata peştii. Stropeşte-i cu zeamă de lămâie, condimentează-i…
Read more »

Pinolata cu cremă de whisky

11 April 2012
Pinolata cu cremă de whiskyO reteta de pinolata cu crema de whisky din: inghetata de frisca, seminte de pin, gheata, lapte integral, crema de whisky si zahar vanilat. Ingrediente: 150 g inghetata de frisca 1 lingura seminte de pin 5-6 cuburi de gehata 100 ml lapte integral proaspat 2 linguri crema de whisky 1 plic zahar vanilat pentru decor:…
Read more »

Cum se prepara musaca de miel (video)

11 April 2012
Cum se prepara musaca de miel (video)O reteta video despre cum se prepara musaca de miel, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 450 g lean lamb mince 1 small onion, peeled and finely chopped 1 large garlic clove, peeled and finely chopped ¼ tsp ground cinnamon 100 g sweetcorn 400 g chopped tomatoes (can) 1 tbsp…
Read more »

Amestec de legume şi ouă în aspic

11 April 2012
Amestec de legume şi ouă în aspicO reteta de amestec de legume si oua in aspic din: morcovi, sare, amzare, ardei iute, sparanghel alb, supa de legume, oua, gelatina, ceapa verde, otet de vin alb, piper si coriandru. Ingrediente: 150 g morcovi sare 200 g mazare 1 ardei rosu iute 1 borcan de sparanghel alb 300 ml supa de legume 2…
Read more »

Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde

11 April 2012
Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verdeO reteta de tocanita de miel cu ceapa si fasole verde din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, rosii, cartofi, ceapa verde, sare de mare, piper, ulei, supa de miel si fasole verde. Ingrediente: 1,2 kg pulpa de miel fara os 300 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g rosii 600 g cartofi 1 legatura…
Read more »

Vită cu sos de soia şi ghimbir

11 April 2012
Vită cu sos de soia şi ghimbirO reteta de vita cu sos de soia si ghimbir din: carne de vita, sare de mare, piper, sos de soia, varza chinezeasca, ghimbir, ardei, usturoi, suc de lime si ulei de masline. Ingrediente: 2 bucăţi de carne de vită penru friptură (aproximativ 225 grame) sare de mare şi piper negru 8 linguri cu sos…
Read more »

Negresa cu sos de ciocolata

11 April 2012
Negresa cu sos de ciocolataO reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar, faina, cacao, praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar. Ingrediente: Pentru blat: o cana de lapte o cana si jumatate de zahar o cana de faina 3 linguri de cacao 1 praf de copt 3 oua unt o ceasca de…
Read more »

Retete de post: Mancare cu fasole

11 April 2012
Retete de post: Mancare cu fasoleO reteta de mancare cu fasole din: fasole, piure de rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, sofran, seminte de chimion, praf curry, suc de lamaie, ulei, sare, piper si menta. Ingrediente: 1 cana fasole rosie 1 cana fasole alb cu negru 2 linguri piure de rosii 350

Trei salate pentru masa de Pasti

12 April 2012
Trei salate pentru masa de PastiTrei salate pentru masa de Pasti: Salata de ton cu sparanghel O reteta de ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry, busuioc, salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline extravirgin si suc de lamaie. Ingrediente: 120 g ton rosu 100 g sparanghel 80 g rosii cherry 10 g busuioc 50 g…
Read more »

Omletă cu spanac şi şuncă

12 April 2012
Omletă cu spanac şi şuncăO reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei, patrunjel, rosii, mustar picant. Ingrediente: 4 ouă 200 g spanac verde 200 g şuncă de porc 100 g arpagic o lingură cu seminţe de dovleac o lingură cu seminţe de floarea-soarelui sare piper…
Read more »

Pulpă de miel cu rozmarin

12 April 2012
Pulpă de miel cu rozmarinO reteta de pulpa de miel cu rozmarin din: pulpe de miel, suc de rosii, usturoi verde, usturoi, supa de carne, rozmarin verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de miel inferioare 100 ml suc de roşii 2 legături de usturoi verde 4 căţei de usturoi 2 căni cu supă de carne 1 crenguţă…
Read more »

Retete de post: Salata de orez, legume si condimente

12 April 2012
Retete de post: Salata de orez, legume si condimenteO reteta de salata de orez, legume si condimente din: orez, telina, mazare, ceapa verde, ardei gras, ridiche, usturoi, praf curry, nucsoara, miere, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente: 2 cani orez bob lung, fiert ¼ cana telina, taiata 1 cana mazare fiarta, taiata 1 lingura ceapa verde, taiata ¼ cana ardei gras verde, taiat…
Read more »

Rulada din carne de miel cu spanac

12 April 2012
Rulada din carne de miel cu spanacO reteta de rulada din carne de miel cu spanac din: carne tocata de miel, ficatei, orez, oua, ceapa, menta si piure de spanac. Ingrediente: 500 g carne tocată de miel 200 g ficăţei 100 g orez 4 ouă 1 ceapă mentă tocată 300 g piure de spanac   Mod de preparare: Fierbe orezul, căleşte…
Read more »

Tartine pentru masa de Pasti

12 April 2012
Tartine pentru masa de PastiO reteta de tartine pentru masa de Pasti din: franzela, unt, urda, branza de vaci, usturoi si verdeturi. Ingrediente: 8 felii de franzela 50 g unt 200 g urda sarata 50 branza proaspata de vaci 1 catel de usturoi verdeturi de sezon: ceapa verde, usturoi verde, chives, rucola papadie, untisor, leurda etc.   Mod de…
Read more »

Cocktail Feel Like Home

12 April 2012
Cocktail Feel Like HomeO reteta simpla de Cocktail Feel Like Home din|: votca, rachiu de zmeura si champagne. Ingrediente: 1 cl votca 1 cl rachiu de zmeura champagne   Mod de preparare: Mixam bine votca si rachiul de zmeura cu gheata intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail ingust. In final completam cu champagne.…
Read more »

Briose din carne de miel

12 April 2012
Briose din carne de mielO reteta de briose din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, pesmet, praf de copt, oua de prepelita, smantana si cascaval. Ingrediente: 500 g carne de miel 2-3 fire de ceapa verde 1 fir de usturoi verde 2 linguri cu pesmet praf de copt 6 oua de prepelita 30 ml…
Read more »

Burgeri cu bacon si cascaval

12 April 2012
Burgeri cu bacon si cascavalO reteta de burgeri cu bacon si cascaval din: carne tocata, condimente, ou, ceapa rosie, bacon, ulei de masline, cascaval, chifle, rosie, avocado si ketchup. Ingrediente: 400 grame carne tocata 40 grame condimente pentru carne 1 ou batut 1 ceapa rosie tocata 4 felii de bacon prajite ulei de masline 100 grame cascaval 4 chifle…
Read more »

Dorada umpluta cu masline

12 April 2012
Dorada umpluta cu maslineO reteta de dorada umpluta cu masline din: dorada, sare, piper, masline, usturoi, ceapa rosie, rosie, seminte de pin, ulei de masline si otet. Ingrediente: 4 bucati dorada sare piper 50 g rondele de masline negre 100 g masline verzi 2 catei de usturoi 1 ceapa rosie mica 1 rosie 2 linguri seminte de pin…
Read more »

Deliciu de mere

12 April 2012
Deliciu de mereO retete de deliciu de mere din; mar, para, unt, miere, inghetata de frisca, seminte de pin, scortisoara, gheata si stafide. Ingrediente: 1/2 mar Golden 1/2 para 30 g unt 1 lingura rasa de miere 100 g inghetata de frisca 1 lingura de seminte de pin 1 varf de cutit scortisoara (pulbere) 4 cuburi de…
Read more »

Retete de post: Ciorba de legume si zarzavat

12 April 2012
Retete de post: Ciorba de legume si zarzavatO reteta de ciorba de legume si zarzavat din: telina, supa de legume, dovlecel, ceapa, ardei gras, varza, usturoi, dafin si boabe de piper. Ingrediente: 1 legatura de telina, taiata 2 cuburi concentrat de supa de legume 1 dovlecel, taiat 6 cepe, taiate 1 ardei gras, verde, taiat 8 rosii, taiate 1 capatana medie de…
Read more »

Gustari pentru dimineata de Paşte

12 April 2012
Gustari pentru dimineata de PaşteO reteta de gustare pentru dimineata de Paşte din: castraveti, mozzarella, ridichi de luna, smantana, hrean, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti proaspeti, de sera 12 bucati mozzarella sau cas dulce 2 ridichi de luna 200 ml smantana 1 lingura hrean ras 1 ceapa sare piper   Mod de preparare: Spalati castravetii, stergeti-i si…
Read more »

Drob in aluat

12 April 2012
Drob in aluatO reteta de drob in aluat din: foaie de aluat, ficat de miel, limba de miel, carne de miel, oua, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac si mazare verde. Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 300 g ficat de miel 1 limbă de miel 300 g carne de miel 2 ouă 2 cepe 3 fire de…
Read more »

Inghetata de iaurt cu capsuni

11 April 2012
Inghetata de iaurt cu capsuniO reteta de inghetata de iaurt cu capsuni din: capsuni, miere, suc de lamaie, esenta de vanilie, iaurt si capsuni. Ingrediente: 450 g capsuni, curatate 4 linguri miere 1 lingurita suc de lamaie Cateva picaturi esenta de vanilie 500 g iaurt degresat Ornare: 4 capsuni   Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un storcator de…
Read more »

Retete de drob

11 April 2012
Retete de drobDrobul de miel sau de pui preparat in diferite feluri, este nelipsit de la masa de Paste. Drob de miel cu sparanghel si boia de ardei O reteta de drob de miel cu sparanghel si boia de ardei din: maruntaie de miel, oua, ulei, ceapa verde, ardei grasi, sparanghel, margarina, faina, boia de ardei, sare…
Read more »

Pastrav in sos de Riesling

11 April 2012
Pastrav in sos de RieslingO reteta de pastrav in sos Riesling din: pastravi, ceapa rosie, unt, riesling, ciuperci, smantana, faina, patrunjel, lamaie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 6 pastravi 4 cepe rosii 100 g unt 1/2 l Riesling 100 g ciuperci champignon mici 200 ml smantana 1 lingura faina sau amidon 1 legatura de patrunjel 1 lamaie sare piper…
Read more »

Sase deserturi pentru masa de Paşte

11 April 2012
Sase deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Sase deserturi pentru masa de Paşte: Negresa cu sos de ciocolata O reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar, faina, cacao, praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar. Ingrediente: Pentru blat: o cana de lapte o cana si jumatate de zahar o cana de faina 3…
Read more »

Piept de pui cu legume la tigaie

11 April 2012
Piept de pui cu legume la tigaieO reteta de piept de pui cu legume la tigaie din: piept de pui, ceapa rosie, ceapa verde, ardei gras, rosii cherry, morcovi, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 grame piept de pui tăiat 1 ceapă roşie cozile de la 3 cepe verzi 1 ardei gras roşu 10 roşii cherry suc de…
Read more »

Drob cu legume pentru masa de Paşti

11 April 2012
Drob cu legume pentru masa de PaştiO reteta de drob cu legume pentru masa de Pasti din: ficat de miel, limba de miel, carne de miel, oua, legume, patrunjel verde, bulion, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficat de miel 1 limbă de miel 300 g carne de miel 2 ouă 1 pungă cu legume congelate pentru supă 1 legătură…
Read more »

Zece retete cu carne de miel pentru Paşti

11 April 2012
Zece retete cu carne de miel pentru PaştiSarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Zece retete cu carne de miel pentru Paşti: Coaste de miel   O reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu e…
Read more »

Frappe de fistic cu cremă de lapte şi iaurt

11 April 2012
Frappe de fistic cu cremă de lapte şi iaurtO reteta de frappe de fistic cu crema de lapte si iaurt din: inghetata de fistic, lapte, gheata, smantana si iaurt. Ingrediente: 180 g inghetata de fistic 150 ml lapte intergral proaspat 5 cuburi de gheata 50 ml smantana dulce 50 g iaurt simplu   Mod de preparare: Pune în vasul blenderului îngheţata de fistic,…
Read more »

Coaste de miel

11 April 2012
Coaste de mielO reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu e masăde Paşti fără friptu ra clasică de miel. Chiar şi cei mai mofturoşi dintre invitaţi vorfi impresionaţi de designul modern al acestor coaste glazurate şi condimentate cu ierburi aromate. Ingrediente: 1 kg coaste de miel…
Read more »

Inghetata de agrise

11 April 2012
Inghetata de agriseO reteta de inghetata de agrise din: agrise, zahar pudra, vin si suc de lamaie. Ingrediente: 450 g agrise curatate 150 g zahar pudra 200 ml vin de desert 1 lingura suc de lamaie   Mod de preparare: Se pun agrisele intr-o cratita cu zaharul si 300 ml de apa. Se dau in clocot, apoi…
Read more »

Quiche cu ficat de miel si seminte de pin

11 April 2012
Quiche cu ficat de miel si seminte de pinO reteta de Quiche cu ficat de miel si seminte de pin din: oua, margarina, iaurt, faina, praf de copt, sare, ceapa, ficat de miel, ficat de pasare, cascaval, ulei, sare, piper si creson. Un înlocuitor modern al drobului, care, servit cald sau rece, la masa de Paşti va surprinde plăcut invitaţii. Ingrediente: 2 oua…
Read more »

Merluciu cu spanac

11 April 2012
Merluciu cu spanacO reteta de merluciu cu spanac din: merluciu, spanac, ceapa verde, parmezan, pesmet, lamaie, ulei, condimente si sare. Ingrediente: 2 bucati merluciu 300 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 2 linguri cu parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lamaie ulei condimente sare   Mod de preparare: Curata peştii. Stropeşte-i cu zeamă de lămâie, condimentează-i…
Read more »

Pinolata cu cremă de whisky

11 April 2012
Pinolata cu cremă de whiskyO reteta de pinolata cu crema de whisky din: inghetata de frisca, seminte de pin, gheata, lapte integral, crema de whisky si zahar vanilat. Ingrediente: 150 g inghetata de frisca 1 lingura seminte de pin 5-6 cuburi de gehata 100 ml lapte integral proaspat 2 linguri crema de whisky 1 plic zahar vanilat pentru decor:…
Read more »

Cum se prepara musaca de miel (video)

11 April 2012
Cum se prepara musaca de miel (video)O reteta video despre cum se prepara musaca de miel, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 450 g lean lamb mince 1 small onion, peeled and finely chopped 1 large garlic clove, peeled and finely chopped ¼ tsp ground cinnamon 100 g sweetcorn 400 g chopped tomatoes (can) 1 tbsp…
Read more »

Amestec de legume şi ouă în aspic

11 April 2012
Amestec de legume şi ouă în aspicO reteta de amestec de legume si oua in aspic din: morcovi, sare, amzare, ardei iute, sparanghel alb, supa de legume, oua, gelatina, ceapa verde, otet de vin alb, piper si coriandru. Ingrediente: 150 g morcovi sare 200 g mazare 1 ardei rosu iute 1 borcan de sparanghel alb 300 ml supa de legume 2…
Read more »

Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde

11 April 2012
Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verdeO reteta de tocanita de miel cu ceapa si fasole verde din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, rosii, cartofi, ceapa verde, sare de mare, piper, ulei, supa de miel si fasole verde. Ingrediente: 1,2 kg pulpa de miel fara os 300 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g rosii 600 g cartofi 1 legatura…
Read more »

Vită cu sos de soia şi ghimbir

11 April 2012
Vită cu sos de soia şi ghimbirO reteta de vita cu sos de soia si ghimbir din: carne de vita, sare de mare, piper, sos de soia, varza chinezeasca, ghimbir, ardei, usturoi, suc de lime si ulei de masline. Ingrediente: 2 bucăţi de carne de vită penru friptură (aproximativ 225 grame) sare de mare şi piper negru 8 linguri cu sos…
Read more »

Negresa cu sos de ciocolata

11 April 2012
Negresa cu sos de ciocolataO reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar, faina, cacao, praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar. Ingrediente: Pentru blat: o cana de lapte o cana si jumatate de zahar o cana de faina 3 linguri de cacao 1 praf de copt 3 oua unt o ceasca de…
Read more »

Retete de post: Mancare cu fasole

11 April 2012
Retete de post: Mancare cu fasoleO reteta de mancare cu fasole din: fasole, piure de rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, sofran, seminte de chimion, praf curry, suc de lamaie, ulei, sare, piper si menta. Ingrediente: 1 cana fasole rosie 1 cana fasole alb cu negru 2 linguri piure de rosii 350

File de salau in sos de marar

11 April 2012
File de salau in sos de mararO reteta de file de salau in sos de marar din: file de salau, ceapa, marar, lamaie, faina, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de salau 1 ceapa 3 legaturi marar 1 lamaie 4 linguri faina 1 lingurita condimente 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Spalati fileul de salau,…
Read more »

Ciocanele de pui in crusta

11 April 2012
Ciocanele de pui in crustaO reteta de ciocanele de pui in crusta din: ciocanele de pui, lapte batut, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 200 ml lapte batut condimente ulei sare piper   Mod de preparare: Spala ciocanelele, presară-le cu condimente, sare, piper, trece-le prin lapte bătut. Aşază ciocănelele într-o tavă de copt şi bagă-le…
Read more »

Cocktail Pilot House Fizz

11 April 2012
Cocktail Pilot House FizzO reteta simpla de Cocktail Pilot House Fizz din: votca, curacao triple sec, suc de limeta si champagne. Ingrediente:  3 cl votca 2 cl Curacao Triple Sec 1 lingurita de suc de limeta champagne   Mod de preparare: Mixam bine, votca, lichiorul si sucul de limeta cu gheata in shaker si turnam bautura printr-o strecuratoare…
Read more »

Chiftele umplute cu ou

11 April 2012
Chiftele umplute cu ouO reteta de chiftelute umplute cu ou din: carne tocata de miel, carne tocata de porc, usturoi, ceapa, ulei de masline, vin rosu sec, cascaval de oaie, pesmet, patrunjel, suc de rosii, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de tocata de miel 500 g carne tocata de porc 4 catei de usturoi 1…
Read more »

Ficatei in sos de vin

11 April 2012
Ficatei in sos de vinO reteta de ficatei in sos de vin din: ficatei, ceapa, vin, unt, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficatei 2 cepe 300 ml vin 50 g unt 1 legatura cu marar piper sare   Mod de preparare: Curăţă ficăţeii de pieliţe, grăsime şi fiere (partea verde trebuie înlăturată, pentru că este amară). Clăteşte-i…
Read more »

Omletă cu cârnaţi şi cartofi

11 April 2012
Omletă cu cârnaţi şi cartofiO reteta de omelta cu carnati si cartofi din: cartofi, oua, carnaciori, rozmarin, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mici fierţi, decojiţi şi mărunţiţi 6 ouă 2 cârnăciori uscaţi rozmarin proapăt sau uscat 1 ceapă zeamă de la o lămâie ulei de măsline extravirgin sare piper…
Read more »

Pulpite de pui picante

11 April 2012
Pulpite de pui picanteO reteta de pulpite de pui picante din: pulpe de pui, rosii cherry, ceapa, morcov, ardei gras, ardei iute, ulei, boia iute si condimente. Ingrediente: 4 pulpite de pui dezosate 500 g rosii cherry 2 legaturi de ceapa 1 morcov 1 ardei gras 1 ardei iute ulei boia iute condimente   Mod de preparare: Condimenteaza…
Read more »

Retete de post: Chiftele de cartofi

11 April 2012
Retete de post: Chiftele de cartofiO reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, marar, patrunjel, faina, ulei, sare si piper. Ingediente: 500 gr cartofi 1 lingura marar 1 lingura patrunjel faina ulei sare si piper   Mod de preparare: Curata si spala bine cartofii, apoi da-i prin razatoare . Pune-i apoi intr-o sita si preseaza-i astfel incat sa scurgi apa.…
Read more »

Platou de Paşti cu ouă umplute

11 April 2012
Platou de Paşti cu ouă umpluteO reteta de platou de Paşti cu oua umplute din: oua, maioneza, mustar, sare, piper, caviar, rosie cherry, ridichi, carne de crab, marar, patrunjel si arpagic. Ingrediente: 5 oua fierte tari 4 linguri maioneza light 1 lingura mustar sare piper macinat 2 linguri caviar 1 rosie cherry 2 ridichi 2 linguri carne de crab marar…
Read more »

Portocale si banane inabusite

11 April 2012
Portocale si banane inabusiteO reteta de portocale si banane inabusite din: sirop, portocale, pesmet, faina, grasime vegetala, zahar pudra, banana, lapte degresat si crema de lapte cu oua. Ingrediente: 1 lingurita sirop auriu 2 portocale 75 g pesmet alb 150  faina de prajituri 25 g grasime vegetala light 75 g zahar pudra 1 banana 100 ml lapte degresat…
Read more »

Cotlet umplut cu ciuperci

11 April 2012
Cotlet umplut cu ciuperciO reteta de cotlet umplut cu ciuperci din: cotlet, ciuperci, ardei capia, mustar, usturoi, rozmarin, ulei, piper boabe si condimente. Ingrediente: 1 kg cotlet 6 ciuperci 1 ardei capia 3 linguri cu mustar 3 catei de usturoi rozmarin ulei piper boabe condimente   Mod de preparare: Spală şi curăţă ciupercile, taie picioruşele la nivelul pălăriei…
Read more »

Reteta zilei: Prajiturele delicioase

11 April 2012
Reteta zilei: Prajiturele delicioaseO reteta de prajiturele delicioase din: piscoturi, gelatina de portocale, lapte, smantana, apa si unt. Ingrediente: 12 piscoturi 70g gelatina de portocale 400g lapte 200g smantana 500ml apa 100g unt   Mod de preparare: Untul se topeste si se lasa sa se raceasca. Piscoturile se strivesc, se adauga untul topit la temperatura camerei si se…
Read more »

Serbet cu salata de fructe tropicale

11 April 2012
Serbet cu salata de fructe tropicaleO reteta de serbet cu salata de fructe tropicale din: zahar, suc de lamaie, mango, pasta de cocos, albusuri, papaya, banane, carambol ananas si lamaie verde. Ingrediente: 125 g zahar tos marunt 0.5 lamaie, sucul 500 g bucati de mango din compot, scurse 2 linguri pasta de cocos 2 albusuri pentru salata de fructe: 1…
Read more »

Drob de miel in bacon

11 April 2012
Drob de miel in baconO reteta de drob de miel in bacon din: carne de miel, organe de miel, bacon, oua, ceapa, unt si condimente. Ingrediente: 1 kg carne de miel 500 g organe de miel 200 g bacon feliat 8 oua 1 ceapa 50 g unt condimente   Mod de preparare: Pune la fiert organele împreună cu carnea.…
Read more »

Cocktail Flying

11 April 2012
Cocktail FlyingO reteta simpla de cocktail Flying din: gin, bold triple sec, zeama de lamaie, sampanie si cirese. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Bold Triple Sec 2 cl zeama de lamaie sampanie cirese   Mod de preparare: Ingredientele cu exceptia sampaniei, se mixeaza in shaker cu cuburi de gheata. Amestecul se toarna itnr-o cupa de…
Read more »

Noua retete cu carne de miel pentru Paşti

11 April 2012
Noua retete cu carne de miel pentru PaştiSarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Noua retete cu carne de miel pentru Paşti: Pulpă de miel cu varză si legume O retete delicioasa de pulpa de miel vu varza si cu legume din: pulpa de miel, rosii,…
Read more »

Păstrăv la grătar cu pătrunjel şi lămâie

11 April 2012
Păstrăv la grătar cu pătrunjel şi lămâieO reteta de pastrav la gratar cu patrunjel si lamaie din: pastravi, ulei de masline, sare de mare, piper, patrunjel, unt si lamaie. Ingrediente: 2 păstrăvi intregi, curăţaţi ulei de măsline sare de mare şi piper negru frunzele tocate de la o legătură mare de pătrunjel proaspăt bucăţele mici de unt 2 lămâi, una rasă…
Read more »

Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte

11 April 2012
Sase retete cu carne de vita pentru masa de PaşteVa prezentam Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Filet mignon O reteta de file mignon din: muschi de vita, ulei, cognac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi de vita 50 ml ulei 50 ml cognac 1 ceapa mica 100 g unt 5-6 fire patrunjel sare piper  …
Read more »

Pulpa de miel umpluta

10 April 2012
Pulpa de miel umplutaO reteta de pulpa de miel umpluta din: pulpa de miel, ulei, chifle, ou, smantana, unt, urzici, migdale, usturoi, ceapa, faina, rozmarin si sare. Ingrediente: 800 g pulpa de miel 1 lingura ulei 3 chifle 1 ou 50 ml smantana 1 lingura unt topit 2 linguri urzici tocate 50 g migdale 3 catei de usturoi…
Read more »

Frappe de ciocolata si ardei iute

10 April 2012
Frappe de ciocolata si ardei iuteO reteta de frappe de ciocolata si ardei iute din: inghetata de ciocolata, alune de padure, ardie iute si lapte. Ingrediente: 200 g inghetata de ciocolata 10 alune de padure curatate 1/2 ardei iute rosu proaspat 100 ml lapte integral proaspat pentru decor: alune de padure curatate   Mod de preparare: Incălzeşte jumătate din cantitatea…
Read more »

Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte

10 April 2012
Sase retete cu carne de vita pentru masa de PaşteVa prezentam Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Muschiulet de vita la cuptor cu budinca O reteta de muschiulet de vita la cuptor cu budinca din: carne de vita, ulei vegetal, sare, faina de grau, oua si lapte. Ingrediente: 1 kg carne de vita (muschiulet) 3 linguri ulei vegetal sare pentru…
Read more »

Retete de post: Bruschette cu rosii, busuioc si ceapa

10 April 2012
Retete de post: Bruschette cu rosii, busuioc si ceapaO reteta de bruschette cu rosii, busuioc si ceapa din: paine, rosii, ceapa verde, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 paine 2 rosii mari, coapte, tari 1 ceapa verde ½ lingurita usturoi tocat 2 lingurite busuioc proaspat ulei de masline sare si piper   Mod de preparare: Taie marunt rosiile si…
Read more »

Cinci deserturi pentru masa de Paşte

10 April 2012
Cinci deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Cinci deseturi pentru masa de Paşte: Tarta cu ciocolata si ananas O reteta de tarta cu ciocolata si ananas din: zahar, unt, oua, faina, coaja de portocala confiata, nuci, stafide, esenta de rom, ananas, capsune si frunze de menta. Ingrediente: 250 g zahar 200 g unt 6 oua 2 linguri cu faina 100…
Read more »

Salata de ton cu sparanghel

10 April 2012
Salata de ton cu sparanghelO reteta de ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry, busuioc, salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline extravirgin si suc de lamaie. Ingrediente: 120 g ton rosu 100 g sparanghel 80 g rosii cherry 10 g busuioc 50 g salata ruccola 40 g masline negre pentru dressing: sare piper ulei…
Read more »

Zece Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte

10 April 2012
Zece Cocktailuri savuroase pentru masa de PaşteVa prezentam Zece Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail Exotic Fruit Party   O reteta de Cocktail Exotic Fruit Party din: piure de kiwi, marc de cassis, piure de piersici, piure de rodie, piure de maracuja, sampanie si fructe. Ingrediente: Piure de kiwi Marc de Cassis Piure de piersici piure de rodie piure de…
Read more »

Drob cu fasole verde în aluat

10 April 2012
Drob cu fasole verde în aluatO reteta de drob de fasole verde in aluat din: carne tocata de miel, fasole verde, ceapa, usturoi, sare, piper, galbenus, lapte, faina, marar, patrunjel, menta, unt, lapte si sare. Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 250 g fasole verde congelata 2 cepe medii 2-3 catei de usturoi sare piper 1 galbenus 1 lingura…
Read more »

Opt retete cu carne de miel pentru Paşti

10 April 2012
Opt retete cu carne de miel pentru PaştiSarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Opt retete cu carne de miel pentru Paşti: Stufat de miel pentru masa de Paşti   O reteta de stufat de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa verde,…
Read more »

Pasca cu branza dulce

10 April 2012
Pasca cu branza dulceO reteta de pasca cu branza dulce din: faina, lapte, zahar, unt, drojdie, coaja de lamaie si portocala, branza de vaci, smantana, faina, oua, zahar, stafide, zahar vanilat si sare. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 60 ml lapte 200 g zahar 2 galbenusuri 200 g unt 25 g drojdie coaja de lamaie si portocala…
Read more »

Cinci retete cu carne de vita pentru masa de Paşte:

10 April 2012
Cinci retete cu carne de vita pentru masa de Paşte:Va prezentam Cinci retete cu carne de vita pentru masa de Paşte:   Friptura de vita picanta O reteta de friptura de vita picanta din: file de vita, boabe de piper, sos de soia, usturoi, zahar, sare si unt. Ingrediente: 300 gr file de vita 1 lingura boabe de piper 2 linguri sos de soia…
Read more »

Cappuccino Ice

10 April 2012
Cappuccino IceO reteta ed cappuccino ice din: espresso, inghetata, lapte integral, zahar, gheata, cafea instant, smantana si zahar vanilat. Ingrediente: 2 cescute espresso 50 g ingheatata de smantana 100 ml lapte integral 1 lingura zahar 5 cuburi gheata 1 lingurita cafea instant (pulbere) 50 ml smantana dulce 1 lingurita zahar vanilat pentru decor: cafea instant pulbere…
Read more »

Cocktail Exotic Fruit Party

10 April 2012
Cocktail Exotic Fruit PartyO reteta de Cocktail Exotic Fruit Party din: piure de kiwi, marc de cassis, piure de piersici, piure de rodie, piure de maracuja, sampanie si fructe. Ingrediente: Piure de kiwi Marc de Cassis Piure de piersici piure de rodie piure de maracuja sampanie fructe   Mod de preparare: Intr-un pahar de sampanie punem cate 1…
Read more »

Pui la cuptor în sos de lapte cu lămâie şi scorţişoară

10 April 2012
Pui la cuptor în sos de lapte cu lămâie şi scorţişoarăO reteta de pui la cuptor in sos de lapte cu lamaie si scortisoara din: pui, sare de mare, piper, unt, ulei de masline, scortisoara, coaja de lamaie, usturoi si lapte. Ingrediente: un pui de aproximativ 1 kg si jumătate sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 115 g sau o jumătate de pachet…
Read more »

Stufat de miel pentru masa de Paşti

10 April 2012
Stufat de miel pentru masa de PaştiO reteta de stufat de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, faina, bulion, otet, ulei, verdeata, sare si piper. Ingrediente: un kg carne de miel 30 fire ceapă verde 30 fire usturoi verde o lingură faină două linguri de bulion

File de cod în crustă de mac

10 April 2012
File de cod în crustă de macO reteta de file de cod in crusta de mac din: file de cod, faina, seminte de mac, coaja de lamaie, boia de ardei dulce, ulei, lamai, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de cod 100 g faina 4 linguri seminte de mac 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingurita boia de ardei…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu bere

10 April 2012
Reteta zilei: Cotlete de porc cu bereO reteta de cotlete de porc cu bere din: cotlete de porc, bere, unt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: cotlete de porc bere unt usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita puneti la topit putin unt, adaugati cativa catei de usturoi zdrobiti si prajiti putin. Adaugati apoi cotletele de porc, lasati cateve minute…
Read more »

Pui cu ciuperci şi arpagic

10 April 2012
Pui cu ciuperci şi arpagicO reteta de pui cu ciuperci si arpagic din: pui, apa, zarzavat, cimbru, patrunjel, foaie de dafin, unt, arpagic, ciuperci, faina, galbenus, smantana, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 l apă zarzavat de supă cimbru pătrunjel 1 foaie de dafin 2 linguri unt 150 g arpagic 150 g ciuperci 1…
Read more »

Oua in aspic

10 April 2012
Oua in aspicO reteta de oua in aspic din: oua, sunca de praga, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, gelatina, ardei iute si sare. Ingrediente: 4 oua 400 g sunca de Praga 2 morcovi 1 ceapa 1 telina 1 radacina de patrunjel 4 pliculete cu gelatina 1/2 ardei iute sare   Mod de preparare: Pune ouale la fiert in…
Read more »

Drob de miel pentru masa de Paşti

10 April 2012
Drob de miel pentru masa de PaştiO reteta de drob de miel pentru masa de Paşti din: organe, ceapa verde, usturoi verde, oua, patrunjel, marar, prapure, sare, piper si oua. Ingrediente: Organele mielului (splină, ficat, rinichi, inimă) 6-7 fire de ceapă verde 4 fire de usturoi verde 3-4 ouă o legătură de pătrunjel o legătură de mărar un prapure sare piper…
Read more »

Cum se prepara burgeri din carne de miel si branza feta (video)

10 April 2012
Cum se prepara burgeri din carne de miel si branza feta (video)O reteta video despre cum se prepara burgeri din carne de miel si branza feta, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 450 g lean lamb mince 1 medium garlic clove, peeled and chopped ¼ tsp ground paprika 1 tsp ground allspice ½ tsp cumin powder 4 tbsp fresh parsley or…
Read more »

Salată cu mere, nuci şi afine

10 April 2012
Salată cu mere, nuci şi afineO reteta de salata cu mere, nuci si afine din: nuci, afine, otet balsamic, ceapa rosie, zahar, mustar dijon, ulei, sare, piper, salata verde si mere. Ingrediente: 1/2 cană cu nuci tocate 1/4 cană cu afine 1/4 ceaşcă cu oţet balsamic 1 ceaşcă cu ceapă roşie, tocată 1 lingură cu zahăr 1 lingură cu muştar…
Read more »

Păstrăv cu sos de lamaie

10 April 2012
Păstrăv cu sos de lamaieO reteta de pastrav cu lamaie din: pastravi, lamai, zahar, ulei, seminte de coriandru, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi (circa 250 g bucata) 2 lamai 1 lingura zahar 3-4 linguri ulei 1 lingura seminte de coriandru macinate 200 ml supa de legume sare piper   Mod de preparare: Evisceraţi păstrăvii, curăţaţi-i…
Read more »

Pasta de branza cu verdeturi

10 April 2012
Pasta de branza cu verdeturiO reteta de pasta de branza cu verdeturi din: branza de vaci, telemea, smantana, ridichi, ceapa verde, usturoi, castravete, ardei gras, marar si sare. Ingrediente: 250 g branza de vaci 125 g telemea 1 lingura cu smantana 1 legatura de ridichi 2 fire de ceapa verde 1 catel de usturoi 1 castravete 1 ardei gras…
Read more »

Spumă de iaurt cu cireşe

10 April 2012
Spumă de iaurt cu cireşeO reteta de spuma de iaurt cu cirese din: iaurt integral, cirese, zahar pudra, gelatina, albus, smantana si vanilie. Ingrediente: 250 g iaurt integral 25 cirese mai si dulci 1 lingura zahar pudra vanilat 1 folie de gelatina 1 albus 3 linguri smantana dulce pentru decor: 2 pastai de vanilie   Mod de preparare: Pune…
Read more »

Peste impachetat

10 April 2012
Peste impachetatO reteta delicoasa de peste cu: macrou, slanina afumata, sunca afumata, cimbru, usturoi, ceapa. Ingrediente: 2 peşti(400 g – macrou sau caras) 200 g slănină afumată 200 g şuncă afumată 2 fire cimbru 1 ceapă mică 3-4 căţei de usturoi 2 bucăţi folie de aluminiu Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi îl presari…
Read more »

Patru deserturi pentru masa de Paşte

10 April 2012
Patru deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Patru deserturi pentru masa de Paşte:   Chec cu ciocolata alba si stafide O reteta delicioasa de chec cu : chec, oua, zahar, faina, ciocolata alba, stafide, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 10 ouă 2 căni zahăr 2 1/2 căni făină 12 linguri apă fiartă şi răcită 100 g ciocolată albă rasă 100…
Read more »

Paste cu broccoli şi roşii

10 April 2012
Paste cu broccoli şi roşiiO reteta de paste cu broccoli si rosii din: paste, rosii cherry, broccoli, usturoi, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si busuioc. Ingrediente: 1 cană de paste sub orice formă le doreşti 10 roşii cherry 4-5 florete de broccoli 4-5 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper pudră de ardei iute (opţional) frunze…
Read more »

Ciorbă de miel pentru masa de Paşti

10 April 2012
Ciorbă de miel pentru masa de PaştiO reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa verde, leustean, patrunjel, bors, orez si galbenus de ou. Ingrediente: un kg carne de miel 5 legături de ceapă verde o legătură de leuştean o legătură pătrunjel o jumătate de litru de borş o lingură de orez un gălbenuş de…
Read more »

Pastrav cu miez de nuci

10 April 2012
Pastrav cu miez de nuciO reteta de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, nuca, faina, rom, nt, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi de 250 gr. fiecare 50 gr. nuca faina 1/2 pahar rom 10 gr. unt sare piper   Mod de preparare: Curata pastravul, apoi clateste-l bine cu apa rece si usuca-l pe servete absorbante . Da…
Read more »

Cocktail Pineapple Champ

10 April 2012
Cocktail Pineapple ChampO reteta simpla de Cocktail Pineapple Champ din: champagne, vin alb si suc de ananas. Ingrediente: 6 cl champagne 6 cl vin alb sec 5 cl suc de ananas   Mod de preparare: Mixam usor ingredientele cu ghata in shaker, apoi turnam totul intr-un pahar decorativ.
Read more »

Aperitiv cu legume si salata

10 April 2012
Aperitiv cu legume si salataO reteta gustoasa de aperitiv cu: oua, unt, faina, masline, praf de copt, ardei rosu, ardei verede, ardei galben, branza de oaie, condimente. Ingrediente: 4 ouă 250 g unt 300 g făină 50 g măsline 1/2 plic praf de copt 3 ardei (1 galben, 1 roşu, 1 verde) 200 g brânză tare de oaie sau…
Read more »

Friptura rece de pui

10 April 2012
Friptura rece de puiO reteta gustoasa de friptura din: carne de pui, frisca lichida, ciuperci, ceapa, oua, faina, condimente, ulei de masline, unt, ulei, lamaie, foi de dafin, rozmarin, salvie, cimbru. Ingrediente: 8 buc. carne de pui 300 ml frişcă lichidă 300 g ciuperci 5 cepe mari 2 ouă 1 lingură făină 2 linguri condimente pentru friptura de…
Read more »

Peste la cuptor

10 April 2012
Peste la cuptorO reteta delicioasa de peste cu:cod alb, ulei, cartofi, ardei gras rosu, dovlecei, branza, cus-cus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb cod, merluciu) 3 linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust 1…
Read more »

Ingheţată de ciocolată cu serbet de mango

10 April 2012
Ingheţată de ciocolată cu serbet de mangoO reteta delicioasa de inghetata de ciocolata cu: zahar, apa, mango, suc de lamaie, frunza de menta. Ingrediente: 500 g îngheţată de ciocolată 7 linguriţe zahăr 300 g apă 4 mango 3 linguri de suc de lămaie 1 frunză de mentă Mod de preparare: Apa cu zahărul se lasă să fiarbă pî­nă cînd zahărul se…
Read more »

Pască fragedă cu brânza de vaci

10 April 2012
Pască fragedă cu brânza de vaciO reteta de Pască fragedă cu brânza de vaci din: margarina, faina, zahar, galbenusuri, branza de vaci, unt, smantana, zahar, stfide, faina, zahar vanilat, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 70 g de margarină 120 g de făină 70 g de zahăr 2 gălbenuşuri Umplutură: 1 kg de brânză de vaci 100 g de unt…
Read more »

Pulpă de miel la cuptor pentru masa de Paşte

10 April 2012
Pulpă de miel la cuptor pentru masa de PaşteO reteta de pulpa de miel la cuptor pentru masa de Paste din: pulpa de miel, vin, apa, piper, coriandru, ceapa, cimbru, sare, usturoi si rosii. Ingrediente: o pulpă de miel 300 ml de vin 300 ml de apă piper alb, negru coriandru ceapă cimbru sare două căpăţâni de usturoi două roşii   Mod de…
Read more »

Ciorba de vara

10 April 2012
Ciorba de varaO reteta gustoasa de ciorba din: carne de vita, ceapa, morcov, cartofi, rosii, radacina de patrunjel, telina, dovlecei, ardei, sos de rosii, leustean, zeama de lamaie, zare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită 1 ceapă albă potrivită 2 fire ceapă pentru servit 1 morcov 3 cartofi 2 roşii mari 1 rădăcină de pătrunjel 1/2…
Read more »

Budinca de peste cu smantana

10 April 2012
Budinca de peste cu smantanaO reteta delicioasa de budinca de peste, morcov, cartofi noi, ceapa, unt, smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 fileuri de peşte 1 morcov 600 g cartofi noi fierţi 1 ceapă 50 g unt 250 ml smântână 150 g caşcaval ras 25 ml suc de lămâie pătrunjel ulei sare piper  …
Read more »

Rulouri cu spanac

10 April 2012
Rulouri cu spanacO reteta delicioasa de rulouri din: piept de pui, vin alb, spanac, sare, piper, susan, pesmet. Ingrediente: 8 buc file de piept de pui 100 ml vin alb 500 g spanac sare piper 2-3 linguri susan 2-3 linguri pesmet Mod de preparare: Iei bucatile de piept de pui, le aşezi pe masa de lucru, le…
Read more »

Tarte cu bacon si oua

10 April 2012
Tarte cu bacon si ouaO reteta de tarte cu bacon si oua din: faina, unt, apa, ulei de masline, ceapa rosie, bacon, spanac, smantana, oua si galbenus. Ingrediente: 230 grame faina 125 grame unt 20 ml apa rece 10 ml ulei de masline 1 ceapa rosie 5 felii de bacon prajit 100 grame spanac 50 grame smantana 4 oua…
Read more »

Cotlet de porc cu piure de telina

10 April 2012
Cotlet de porc cu piure de telinaO reteta delicioasa de cotlet de porc cu: ceapa, morcov, ulei, radacina de telina, compot de caise, frisca, usturoi, unt, condimente, sos de soia, vin rosu, miere. Ingrediente: 600 g cotlet fara os 1 ceapa mare 1 morcov mare 2 linguri de ulei 1 kg radacina de telina compot de caise 100 ml frisca 6…
Read more »

Pasca delicioasa cu ciocolata

10 April 2012
Pasca delicioasa cu ciocolataO reteta de pasca delicioasa cu ciocolata din: aluat de cozonac, cacao, zahar, lapte, esenta de rom, lamaie, galbenusuri, ou, smantana, margarina si pesmet. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac 150 g de cacao 12 linguri de zahăr 3 linguri de lap­te 1 fiolă esenţă de rom 1 lămâie 11 gălbenuşuri 1 ou întreg 2-3…
Read more »

Chec cu ciocolata alba si stafide

10 April 2012
Chec cu ciocolata alba si stafideO reteta delicioasa de chec cu : chec, oua, zahar, faina, ciocolata alba, stafide, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 10 ouă 2 căni zahăr 2 1/2 căni făină 12 linguri apă fiartă şi răcită 100 g ciocolată albă rasă 100 g stafide 1 esenţă rom ulei pentru uns tava o mână de făină pentru Mod…
Read more »

Cozonac umplut cu nucă si cu cacao

9 April 2012
Cozonac umplut cu nucă si cu cacaoO reteta de cozonac umplut cu nuca si cu cacao din: faina, galbenusuri, zahar, coaja de lamaie, drojdie, lapte, ulei, ou, nuca, cacao, stafide, esenta de vanilie si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg de făină 5 gălbenuşuri 200 g de zahăr coajă rasă de lămâie 60 g de drojdie proaspătă 400 ml de lapte…
Read more »

Noua Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte

9 April 2012
Noua Cocktailuri savuroase pentru masa de PaşteVa prezentam Noua Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail Pina Colada O reteta simpla de Cocktail Pina Colada din: rom alb, lapte de cocos si suc de ananas. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – goblet Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă roşie şi paie…
Read more »

Taitei cu somon

9 April 2012
Taitei cu somonO reteta de taitei cu somon din: ulei de susan, pasta de curry, ceapa verde, cartof, supa de pui, lapte, file de somon, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 lingurita ulei susan 2 lingurite pasta de curry 2 cepe verzi tocate 1 cartof, taiat cubulete 200 ml. supa de pui 100 ml lapte degresat 2…
Read more »

Patru retete cu carne de vita pentru masa de Paşte

9 April 2012
Patru retete cu carne de vita pentru masa de PaşteVa prezentam Patru retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia O reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi,

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu