marți, 29 ianuarie 2013

Retete de top #31


Retete de top:

Fenicul gratinat cu cremă de brânză Brie şi şuncă

28 January 2012
Fenicul gratinat cu cremă de brânză Brie şi şuncăO reteta delicioasa de fenicul gratinat cu crema de branza brie si sunca din: fenicul, lamaie, lapte, unt, faina, branza brie, sare si prosciutto. Ingrediente: 1 kg fenicul 1/2 lămâie pentru crema de brânză Brie: 300 ml lapte 30 g unt 20 g faină albă 180 g brânză Brie sare pentru gratinare: 100 g şuncă…
Read more »

Cocktail Tequilla Picanta

28 January 2012
Cocktail Tequilla PicantaO reteta simpla de Cocktail Tequilla Picanta din: teqilla, sangrita, lamaie si sare. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl Sangrita lamaie sare   Mod de preparare: Mai intai bem bautura picanta, apoi musca sfertul de lamaie, gustam putina sare si in final bem tequila. Ambele bauturi vor fi servite rece.
Read more »

Orez cu fistic

28 January 2012
Orez cu fisticO reteta de orez cu fistic din: orez, fistic, vin alb sec, supa de legume, seminte de coriandru, cascaval, patrunjel verde, unt, ulei de masline, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 350 g orez 40 g fistic 100 ml vin alb sec 1 l supa de legume 1 lingura seminte de coriandru 2 linguri cascaval ras…
Read more »

Retetele lunii ianuarie (Reteta zilei)

28 January 2012
Retetele lunii ianuarie (Reteta zilei)Va prezentam retetele lunii ianuarie, o retrospectiva a retetelor lunii ianuarie cu ajutorul carora sa gatiti mereu simplu, rapid si eficient. Bucurati-va de retetele lunii ianuarie! Reteta zilei: Creme Brulee O reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, zahar alb, sare, extract de vanilie si galbenusuri de ou. Ingrediente: 2 cani de smantana 1/4 ceasca…
Read more »

Supa consistenta de creveti cu porumb

28 January 2012
Supa consistenta de creveti cu porumbO reteta de supa consistenta de creveti cu porumb din: supa de peste, fasole verde, creveti, ceapa verde, smantana, unt, ceapa, cartofi, malai si porumb. Ingrediente: 500 ml supa limpede de peste 300 g fasole verde, taiata segmente 300 g creveti prefierti, curatati 1 legatura ceapa verde, tocata 150 ml smantana 20 g unt 1…
Read more »

Tarte cu pere si ciocolată

28 January 2012
Tarte cu pere si ciocolatăO reteta delicioasa de tarta cu pere si ciocolata din: oua, ciocolata amaruie, unt, zahar, migdale, pere si suc de lamaie. Ingrediente: 3 oua 150 g ciocolata amaruie 50 g unt 40 g zahar 60 g migdale macinate 3 pere 2 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180 °C.…
Read more »

Cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda (video)

28 January 2012
Cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda (video)O reteta video despre cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda; un preparat foarte rapid,deosebit de gustos si delicios pentru care nu sunt necesare decat foarte putine ingrediente. Cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda Pofta buna!
Read more »

Salata libaneza de vinete

28 January 2012
Salata libaneza de vineteO reteta delicioasa de salata libaneza de vinete cu: rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi verde, catei de usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, masline. Ingrediente: 3 vinete coapte 2 roşii mari 1 legătură pătrunjel 1 ceapă verde 1 usturoi verde 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt ulei de măsline zeamă de lămâie…
Read more »

Desert aromat

28 January 2012
Desert aromatO reteta delicioasa de desert aromat din: biscuiti din ovaz, unt, mascarpone, portocala, nuci, boabe de ienupar, frunze de rozmarin, cocos, miere si frisca. Ingrediente: 250 g biscuiti din ovaz sau amaretto 100 g unt 200 g mascarpone sau crema de branza 1 portocala 100 g nuci zdrobite mai mare 1 lingurita boabe de ienupar…
Read more »

Rulou de legume cu piure de dovleac

28 January 2012
Rulou de legume cu piure de dovleacO reteta de rulou de legume cu piure de dovleac din: spanac, morcov, telina, ceapa, parmezan, ou, ulei de masline extravirgin, pesmet, sare, piper, ricotta, ou, nucsoara, dovleac si smantana dulce. Ingrediente: 350 g spanac proaspăt 70 g morcov 50 g ţelină 30 g ceapă 6 linguri parmezan ras 1 ou 3 linguri ulei de…
Read more »

Parmigiana de vinete

28 January 2012
Parmigiana de vineteO reteta delicioasa de parmigiana de vinete cu:rosii, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare, ardei rosu, zahar, vinete, mozzarella, parmezan, cascaval afumat, ulei. Ingrediente sos: 400 g roşii decojite 1 căţel usturoi 3 linguri ulei măsline 4 fire busuioc proaspăt sare ardei roşu zahăr Ingrediente parmigiana: 600 g vinete 250 g mozzarella 60 g parmezan…
Read more »

Piept de curcan picant cu orez si curry

28 January 2012
Piept de curcan picant cu orez si curryO reteta delicioasa de piept de curcan picant cu: orez, ulei de masline, ardei gras, ardei iute, curry, praz, supa. Ingrediente: 150 g orez integral 500 g piept de curcan 3 linguri ulei de măsline 2 ardei graşi (1 roşu, 1 galben) un ardei iute 2 linguriţe curry un fir de praz 200 ml supă…
Read more »

Salata cu mere si pepene

28 January 2012
Salata cu mere si pepeneO reteta delicioasa de salata din: mere, pere, pepene galben, portocale, banana, zahar, rom, ananas, vin alb, struguri, frunze de menta. Ingrediente: 2 mere 2 pere nu prea moi 1/2 pepene galben 2 portocale (4 mandarine) 1 banană 3 linguri de zahăr o ceşcuţă de rom 3-4 felii de com­pot de ananas vin alb 10…
Read more »

Mancare de linte cu orez salbatic

28 January 2012
Mancare de linte cu orez salbaticO reteta delicioasa de mancare de linte cu orez salbatic din: linte, usturoi, ceapa, ulei de masline extravirgin, pulpa de rosii, sare, piper, patrunjel, orez, orez salbatic si mozzarella. Ingrediente: 150 g linte 1 căţel de usturoi 1 ceapă mică 3 linguri ulei de măsline extravirgin 200 g pulpă de roşii sare şi piper 2…
Read more »

Supa de iarna

28 January 2012
Supa de iarnaO reteta de supa de iarna din: zeama de varza acra, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei gras, praz, ulei de masline, tarate de grau, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 2 litri zeama de varza acra sau bors 2 morcovi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 ceapa 1 ardei gras sau 1 lingura pasta de…
Read more »

Tarta cu miere si fistic

28 January 2012
Tarta cu miere si fisticO reteta delicioasa de tarta cu miere si fistic din: aluat de tarta, sirop, miere, zeama si coaja de portocala, oua, fistic, migdale, pesemt, apa de flori si iaurt integral. Ingrediente: 200 g aluat de tarta 200 ml sirop bine legat 100 g miere poliflora 3 lingura zeama si coaja rasa de la 1 portocala…
Read more »

Cocktail Jagertonic

28 January 2012
Cocktail JagertonicO reteta simpla de Cocktail Jagertonic din: jagermaister, tonic si portocala. Ingrediente: 4 cl Jagermaister tonic o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Jagermaister intr-un pahar pentru bauturi lungi pe 3 cuburi de gheata, completam cu tonic si decoram cu o felie de portocala.
Read more »

Păstrăv cu legume

28 January 2012
Păstrăv cu legumeO reteta de pastrav cu legume din: pastrav, conopida, varza de bruxelles, ardei rosu, usturoi, portocale, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si sos de soia. Ingrediente: 1 kg păstrăv 250 g conopidă 200 g varză de Bruxelles 1 ardei roşu 2 cepe câţiva căţei de usturoi 2 portocale sare piper 60 ml ulei de…
Read more »

Retete pentru weekend #1

28 January 2012
Retete pentru weekend #1Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Cordon bleu din vinete   O reteta delicioasa de cordon bleu din: vinete, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1…
Read more »

Cordon bleu din vinete

28 January 2012
Cordon bleu din vineteO reteta delicioasa de cordon bleu din: vinete, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 vânătă medie 100 g caşcaval 100 g bacon 2 ouă făină pesmet ulei sare piper Mod de preparare: Se spală vânătă, se taie în felii subţiri şi se sărează. După ce se scurg bine, se aşază pe…
Read more »

Prune calde cu miere şi nuci

28 January 2012
Prune calde cu miere şi nuciO reteta delicioasa de prune cu: zeama de portocale, unt, miere, zahar brun, fulgi de ovaz, nuci. Ingrediente: 1 kg prune, fără sâmburi zeama de la 2 portocale 100 g unt 200 g miere 50 g zahăr brun 50 g fulgi de ovăz 100 g nuci măcinate Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent (yena), uns…
Read more »

Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţă

28 January 2012
Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţăO reteta delicioasa de sarmalute in foi de vita cu: carne de vita, carne de porc, orez, ceapa, piper, sare, cimbru, marar, boia dulce, bulion, suc de rosii. Ingrediente: 1 kg carne mixtă tocată (vită, porc) 75 g orez 1 ceapă mare piper sare cimbru mărar 1/2 linguriţă de boia dulce 2 linguri de bulion…
Read more »

Betisoare iuti

27 January 2012
Betisoare iutiO reteta delicioasa de betisoara iuti din: nuci, ghimbir, miere, gem de caise, stafide, curmale, smochine si pesmet. Ingrediente: 200g miez ras de nuci 2 linguri ghimbir ras cât mai mărunt 4 linguri miere 4 linguri gem de caise 2 linguri stafide 50g curmale uscate 50g smochine uscate 100 g pesmet dulce sau nuci măcinate…
Read more »

Şalău cu ciuperci

27 January 2012
Şalău cu ciuperciO reteta delicioasa de salau cu ciuperci din: fileuri de salau, ciuperci, unt, faina, lapte, vin alb sec, smantana dulce, nucsoara, foi de dafin, ceapa, patrunjel, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 400 g ciuperci proaspete 50 g unt 2-3 linguri de faina 300 ml lapte 150 ml vin alb sec…
Read more »

Perişoare cu sos de roşii

27 January 2012
Perişoare cu sos de roşiiO reteta delicioasa de perisoare cu sos de rosii din: piept de pasare, ceapa, marar, pesmet, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 250 g file de piept de pasăre 1 legătură ceapă 1 legătură mărar sau pătrunjel 2 linguri pesmet 250 ml suc de roşii 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »

Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie

27 January 2012
Tartă de broccoli cu fondue de brânză BrieO reteta delicioasa de Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie din: lapte, unt, faina, sare, broccoli, mozzarella, parmezan, galbenusuri, albusuri, seminte de fenicul, banza brie, lapte, amidon de cartofi si galbenus. Ingrediente: pentru sosul bechamel: 300 ml lapte 30 g unt 30 g faină albă sare pentru tartă: 220 g broccoli 120 g…
Read more »

Desert crocant cu caramel

27 January 2012
Desert crocant cu caramelO reteta de desert crocant cu caramel din: unt, mere, zahar brun, scortisoara, mure, miere, alune si fulgi de ovaz. Ingrediente: 20 g unt 4 mere, curatate de coaja si seminte, taiate felii 50 g zahar brun un praf de scortisoara sau cuisoare 200 g mure sau alte fructe pentru topping: 75 g unt 100…
Read more »

Macrou cu salata de telina

27 January 2012
Macrou cu salata de telinaO reteta delicioasa de macrou cu salata de telina din: macrou, faina, telina, morcov, patrunjel, iaurt gras, ceapa, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 50 g faina 1 telina mica 1 morcov 1 legatura patrunjel 250 g iaurt gras 1 ceapa mica 1 lamaie 100 ml ulei sare piper   Mod…
Read more »

Cocktail Apricot Sour

27 January 2012
Cocktail Apricot SourO reteta simpla de Cocktail Apricot Sour din: apricot brandy, zeama de portocale, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Apricot brandy 2 cl zeama de lamaie 2 cl suc de portocale o felie de portocala cirese de cocktail   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine in shaker cu cuburi de gheata…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu orz

27 January 2012
Dovlecei umpluţi cu orzO reteta simpla de dovlecei umpluti cu orz din: dovlecei, usturoi, orz, ardei gras, cimbru, ulei de masline extravirgin, emmentaler, sare si piper. Ingrediente: 450 g dovlecei (zucchini) 1 căţel de usturoi 140 g orz (sau arpacaş) 70 g ardei gras roşu 5-6 crenguţe de cimbru 4 linguri ulei de măsline extravirgin 60 g Emmentaler…
Read more »

Dim Sum: Shiu mai

27 January 2012
Dim Sum: Shiu maiShiu mai se prepara dintr-un aluat simplu, din faina si apa, mai delicat decat cel folosit pentru coltunasii lipiciosi. Diferenta este ca acesti coltunasi se fierb in aburi, nu se prajesc, iar in partea superioara raman deschisi, astfel incat se vede umplutura. De aceea sunt si mai usor de preparat decat, de exemplu, xiao long…
Read more »

Pudding de paine si unt

27 January 2012
Pudding de paine si untO reteta delicioasa de pudding de paine si unt din: unt de alune, lapte, felii de toast, crema de ciocolata, oua, zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente: 125 g unt de alune cu bucati intregi 500 ml lapte 10 felii de toast, marginile decupate 125 crema de ciocolata 4 oua 1 plic zahar vanilat 2…
Read more »

Salată de sfeclă aromată cu boabe de soia

27 January 2012
Salată de sfeclă aromată cu boabe de soiaO reteta delicioasa de salata de sfecla rosie cu: ulei de masline, coaja rasa de portocala, soia, cimbru, otet, hasma. Ingrediente: 250g de sfeclă roşie 5 linguri ulei de măsline extravirgin coaja rasă de la o portocală 1 kg de boabe de soia congelate

Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei

27 January 2012
Vinete la grătar cu mozzarella şi dovleceiO reteta delicioasa de vinete la gratar cu mozzarella si dovlecei din: vinete, mozzarella, dovlecei, rosii, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: pentru legume: 300 g vinete 350 g mozzarella 200 g dovlecei (zucchini) 300 g roşii 8 frunze de busuioc 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi…
Read more »

Perişoare de vită cu sos de smântână

27 January 2012
Perişoare de vită cu sos de smântânăO reteta delicioasa de perisoare de vita cu sos de smantana din: carne de vita, paine, faina, lapte, smantana, unt, patrunjel si sare. Ingrediente: 1,200 kg carne de vită 80 g pâine albă 80 g făină 800 ml lapte 70 g smântână 50 g unt câteva fire de pătrunjel sare   Mod de preparare: Puneţi…
Read more »

Reteta zilei: Creme Brulee

27 January 2012
Reteta zilei: Creme BruleeO reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, zahar alb, sare, extract de vanilie si galbenusuri de ou. Ingrediente: 2 cani de smantana 1/4 ceasca de zahar alb 1 vârf de cuţit de sare 1 lingurita extract de vanilie 3 gălbenuşuri de ou 4 linguri de zahăr alb Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 150…
Read more »

Piure de usturoi copt

27 January 2012
Piure de usturoi coptO reteta delicioasa de piure cu: usturoi, cartofi, unt, sare, lapte. Ingrediente: 3 căţei mari de usturoi in coajă 400g de cartofi făinoşi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţele 85g de unt sare după gust 3 linguri de lapte Mod de preparare: Se încinge cuptorul Ia 160°C. Se aşază căţeii de usturoi într-o tavă nu…
Read more »

Friptură de vacă cu garnitură de măcriş şi sos pesto cu chili şi alune

27 January 2012
Friptură de vacă cu garnitură de măcriş şi sos pesto cu chili şi aluneO reteta delicioasa de friptura de vaca cu:alune de padure, chili rosu, macris, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 50g de alune de pădure 1 chili roşu, curăţat de seminţe şi tăiat 85g măcriş de baltă 11/2 lingură ulei de măsline, plus extra pentru grătar 3 lingurite de oţet balsamic 2 fleici, în jur de…
Read more »

Pandispan in sos de lamaie

27 January 2012
Pandispan in sos de lamaieO reteta delicioasa de pandispan in sos de lamaie din: zahar, suc de portocale, lamaie, portocala, faina, oua, albusuri, zahar praf, esenta de rom si unt. Ingrediente: 300 g zahar 120 ml suc de portocale 1 lamaie 1 portocala 120 g faina 6 oua 3 albusuri 50 g zahar praf 1 lingurita esenta de rom…
Read more »

Pâine prăjită cu usturoi

27 January 2012
Pâine prăjită cu usturoiO reteta delicioasa de paine prajita cu: usturoi, unt, parmezan. Ingrediente: 2 pâini dabatta 140g de unt moale 4-6 căţei de usturoi, zdrobiţi o mână de pătrunjel, tocat 2 linguri de parmezan ras fin   Mod de preparare: Se taie pâinea pe jumătate, în lung. Se prăjeşte pe partea cu coajă două minute, până se…
Read more »

Crap cu bere

27 January 2012
Crap cu bereO reteta de crap cu bere din: crap, bere blonda, unt, ceapa, morcovi, foi de dafin, cuisoare, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 crap de circa 2 kg 800 ml bere blonda 50 g unt 1 ceapa mare 1 morcov mare 2 foi de dafin 4-5 cuisoare 100 g ghimbir 2 lamai sare piper…
Read more »

Pui la cuptor cu lamaie si legume

27 January 2012
Pui la cuptor cu lamaie si legumeO reteta delicioasa de pui cu: usturoi, cimbru, unt, lamaie, sunca afumata, arpagic, mazare, dovlecei, salata verde, morcovi, praz, ridichii. Ingrediente: 2 pui mici pregătiţi pentru dat la cuptor 2 căţei de usturoi, zdrobiţi dar lăsaţi întregi 1 legătură de cimbru 1 lămâie, înjumătăţită (folosiţi coaja rasă la prepararea legumelor de primăvară) 25g de unt,…
Read more »

Tort de bezea cu cireşe

27 January 2012
Tort de bezea cu cireşe  O reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar tos, faina de porumb, otet, cacao, ciocolata neagra, frisca lichida, zahar pudra, cirese. Ingrediente: 6 albuşuri mari 300g de zahăr tos 1 lingură făină de porumb 2 linguriţe oţet din vin alb 25g pudră de cacao 50g de ciocolată neagră (de menaj), mărunţita 284ml de frişcă…
Read more »

Salată de cartofi cu peşte afumat

27 January 2012
Salată de cartofi cu peşte afumatO reteta delicioasa de salata de cartofi cu peste afumat din: cartofi, peste afumat, ceapa, mar, smantana, vin alb, otet de mere, ulei, piper si sare. Ingrediente: 5–6 cartofi 3 peşti afumaţi 1 ceapă uscată 1 măr mijlociu 200 g smântână 50 ml vin alb 3 linguri oţet de mere 3 linguri ulei piper sare…
Read more »

Prajitura cu cacao si crema de nuci

27 January 2012
Prajitura cu cacao si crema de nuciO reteta delicioasa de prajitura cu cacao si crema de nuci din: margarina, zahar, faina, oua, cacao, praf de copt, lapte, ciocolata neagra, nuci si zahar. Ingrediente: blat: 250 g margarina sau unt 350 g zahar 350 g faina 4 oua 50 g cacao 1 plic praf de copt 250 ml lapte 100 g ciocolata…
Read more »

Cocktail Grand Marnier Sour

27 January 2012
Cocktail Grand Marnier SourO reteta simpla de Cocktail Grand Marnier Sour  din: grand marnier, zeama de lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 2 cl zeama de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier-ul si zeama de lamaie impreuna cu cuburi de gheata in shaker. Turnam bautura pe urma intr-un pahar de whisky si…
Read more »

Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged (video)

27 January 2012
Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged (video)O reteta video despre cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged; un preparat clasic englez, foarte rapid, deosebit de delicios care este ideal pentru cafeaua de dimineata sau pentru ceaiul de dupa amiaza. Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged Pofta buna!
Read more »

Prosciutto cu mazăre si mozzarella

27 January 2012
Prosciutto cu mazăre si mozzarellaO reteta delicioasa de prosciutto cu: mazare, mozzarella, suc de portocala, ulei de masline, frunze de menta. Ingrediente: 4 felii de prosciutto 100g de mazăre, proaspătă sau congelată 1 bucată de mozzarella de bivoliţă(125g), ruptă în bucăţi mari Ingrediente vinegreta: sucul de la o jumătate de portocală 1 lingură ulei de măsline o mână frunze…
Read more »

Budincă verde cu sos de brânză

27 January 2012
Budincă verde cu sos de brânzăO reteta de budinca verde cu sos de branza din: salata verde, galbenusuri, albusuri, sos bechamel, sare, telemea de vaca, cas afumat, lapte, sare, piper alb, unt si pesmet. Ingrediente: 150 g salată verde 3 gălbenuşuri 3 albuşuri 250 g sos bechamel 1 lingură parmezan ras sare pentru sos: 200 g telemea proaspătă de vacă…
Read more »

Prajitura Somloi Galuska

27 January 2012
Prajitura Somloi GaluskaO reteta de Prajitura Somloi Galuska din: oua, faina, zahar, nuca macinata, faina, cacao, lapte, pastaie de vanilie, zahar, amidon de porumn, stafide, rom si frisca. Ingrediente: pandispan galben: 2 oua 2 linguri faina 2 linguri zahar pandispan cu nuca: 2 oua 2 linguri zahar 2 linguri faina 1 lingura nuca macinata pandispan cu cacao:…
Read more »

Creveţi în stil thailandez

27 January 2012
Creveţi în stil thailandezO reteta deliciosa de creveti in stil thailandez cu: creveti, iarba de linon, chili rosu, ulei de masline, sos thailandez, usturoi, ghimbir, chimion. Ingrediente: 600g de creveţi gigant 4 bucheţele iarbă de limon, măcinată Ingrediente marinada: 1 chili roşu, mare, curăţat de seminţe şi tăiat fin 1 lingură ulei de măsline 2 linguriţe sos thailandez…
Read more »

Supă cu seminţe de dovleac

27 January 2012
Supă cu seminţe de dovleacO reteta delicioasa de supa cu seminte de dovleac din: seminte de dovleac, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, germeni de porumb, fidea si sare. Ingrediente: 250 g seminţe de dovleac crude 5 morcovi mari 500 g pătrunjel rădăcină 1 ţelină mare 1 ceapă 1 lingură ulei de germeni de porumb 40 g fidea sare   Mod…
Read more »

Prajitura cu banane

27 January 2012
Prajitura cu bananeO reteta delicioasa de prajitura cu banane din: biscuiti, zahar, scortisoara, nuci, ciocolata alba, fulgi de ciocolata, unt, lapte, extract de vanilie, amidon de porumb, ou, banane, sos caramel si ciocolata alba. Ingrediente: 12 biscuiti graham, amaretto sau de ovaz 1/3 ceasca zahar 1/2 lingurita scortisoara 1/3 cana nuci 1/2 cana ciocolata alba, tocata 1.4…
Read more »

Există şi aditivi buni! Top zece cele mai sănătoase "E-uri"

27 January 2012
Există şi aditivi buni! Top zece cele mai sănătoase "E-uri"Vitaminele de sinteză B2, C şi E sunt aditivi benefici, iar licopenul sau luteina sunt coloranţi alimentari naturali, care nu dereglează organismul şi nu sunt cancerigeni. Nu toate E-urile sunt dăunătoare sănătăţii. Sub aceeaşi denumire sunt ascunse şi substanţe inofensive pentru organism, dintre care unele pot avea chiar beneficii: vitamine de sinteză, care au proprietăţi…
Read more »

Prăjitură cu cremă de căpşuni

27 January 2012
Prăjitură cu cremă de căpşuniO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, vanilie, faina, sare, margarina, lichior de zmeura, zahar pudra, capsuni. Ingrediente: 6 ouă 150gde zahăr tos 1 linguriţă extract de vanilie 125g de făină, cernută sare 1 linguri de margarina, topită într-un ibric pe foc 2-3 linguri lichior de zmeură sau de căpşuni Ingrediente crema: 125g de…
Read more »

Minişarlote cu pere

26 January 2012
Minişarlote cu pereO reteta delicioasa de minisarlote cu pere din: foi de gelatina, pere, frisca, zahar si piscoturi. Ingrediente: 6 foi gelatina 8 jumatati de pere inabusite (proaspete sau din conserva) 200 ml frisca 40 g zahar circa 28 piscoturi Mod de preparare: Se înmoaie gelatina. Se taie cuburi perele şi se pasează jumătate din cantitate. Intr-o…
Read more »

Anghinare cu crema de branza

26 January 2012
Anghinare cu crema de branzaO reteta delicioasa de anghinare cu crema de branza din: anghinare, sare, cimbru, ulei de masline extravirgin, smantana, branza brie, galbenus, parmezan si migdale. Ingrediente: pentru anghinare: 8 anghinare (circa 800 g) sare pentru crema de brânză: 5-6 crenguţe de cimbru 2 linguri ulei de măsline extravirgin 50 ml smântână dulce 100 g brânză Brie…
Read more »

Tort de pere îngheţat

26 January 2012
Tort de pere îngheţatO reteta delicioasa de tort de pere inghetat din: pere, suc de lamaie, baton de vanilie, zahar, rom, frisca si fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g pere 3 linguri suc de lamaie 1 baton de vanilie 150 g zahar 2 linguri rom 400 ml frisca 30 g fulgi de migdale   Mod de preparare: Se…
Read more »

Timbale de cartofi cu sos de curry

26 January 2012
Timbale de cartofi cu sos de curryO reteta delicioasa de timbale de cartofi cu sos de curry din: cartofi, smantana, bacon, parmezan, unt, oua, sare, piper, smantana, faina, curry, ceapa, ulei de masline extravirgin si patrunjel. Ingrediente: pentru timbale: 5 cartofi 100 ml smântână dulce 4 linguri parmezan ras 40 g bacon (sau kaiser) 30 g unt 2 ouă sare şi…
Read more »

Prăjitură cu lămâie si mac

26 January 2012
Prăjitură cu lămâie si macO reteta delicioasa de prajitura cu lamaie si mac din: unt, zahar praf, mac, lamai, gem de caise, oua, lapte, faina, mascarpone si coaja de lamaie. Ingrediente: 350 g unt 350 g zahar praf 3 linguri cu varf de mac 2 lamai 70 g gem de caise 6 oua 120 ml lapte 350 g faina…
Read more »

Salată de cartofi cu mazăre

26 January 2012
Salată de cartofi cu mazăreO reteta de salata de cartofi cu mazare din: cartofi, mazare, dovlecei, masline, rosii, zeama de lamaie, otet, capere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 300 g mazăre fină din conservă 2 dovlecei 1 ceapă 100 g măsline 500 g roşii zeama de la 1 lămâie 2 linguri oţet de 9º 30 g…
Read more »

Rulouri de vinete cu stafide şi seminţe de pin

26 January 2012
Rulouri de vinete cu stafide şi seminţe de pinO reteta delicioasa de rulouri de vinete cu stafide si seminte de pin din: vinete, dovlecei, ardei gras, stafide, seminte de pin, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g vinete 150 g dovlecei (zucchini) 80 g ardei gras roşu 80 g ardei gras galben 80 g ardei gras verde…
Read more »

Cocktail Band C

26 January 2012
Cocktail Band CO reteta simpla de Cocktail Band C din: benedictine, calvados si rom brun. Ingredinete: 3 cl Benedictine 3 cl Calvados 1 cl rom brun   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in shaker si se toarna intr-o cupa de cocktail.
Read more »

Prajitura cu pere

26 January 2012
Prajitura cu pereO reteta delicioasa de prajitura cu pere din: unt, zahar, oua, faina, pesmet, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, pere, stafide, lapte, fulgi de migdale, ciocolata si miez de cocos. Ingrediente: 125 g unt 125 g zahar 2 oua 125 g faina 50 g pesmet 1 lingurita praf de copt 1 lingurita mirodenii amestecate: scortisoara,…
Read more »

Retete delicioase: Penne cu sos de ton

26 January 2012
Retete delicioase: Penne cu sos de tonO reteta delicioasa de penne cu sos de ton din: penne, ardei gras, usturoi, ulei de masline, ton in suc de tomate, piper, busuioc si sare. Ingrediente: 400 g penne 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline 1 conservă de ton în suc de…
Read more »

Pere în aluat

26 January 2012
Pere în aluatO reteta de pere in aluat din: pere, suc de lamaie, martipan, aluat, zahar pudra, faina, galbenusuri si ciocolata amaruie. Ingrediente: 6 pere tari de tot cu codita 3 linguri suc de lamaie 80 g masa de martipan 450 g aluat de foi 3 linguri zahar pudra faina 2 linguri zahar 2 galbenusuri 100 g…

Salată de dovleac si năut

26 January 2012
Salată de dovleac si năutO reteta delicioasa de salata de dovleac si naut din: naut, ardei iute, pulpa de dovleac, ulei de masline, suc de lamaie, feta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g naut(conserva) 1 ardei iute 500 g pulpa de dovleac 3 linguri ulei de masline 3 linguri suc de lamaie 100 g feta 1/2 legatura patrunjel…
Read more »

Reteta zilei: Budinca de branza si broccoli

26 January 2012
Reteta zilei: Budinca de branza si broccoliO reteta delicioasa de budinca de banza si broccoli din: crema de banza, faina, ou, apa, sare, broccoli, oua, branza, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g crema de branza 350 g faina 1 ou 50 ml apa sare pentru umplere: 1 broccoli fiert 2 oua 50 g branza rasa 150g smantana sare…
Read more »

Briose cu ciocolata calda

26 January 2012
Briose cu ciocolata caldaO reteta delicioasa de briose cu ciocolata calda din: ciocolata de menaj, unt, zahar, galbenusuri, albusuri, faina si unt. Ingrediente: 350 g ciocolata de menaj 300 g unt 150 g zahar 12 galbenusuri 6 albusuri 150 g faina unt si faina pentru forme   Mod de preparare: Topiţi ciocolata împreună cu untul la foc mic.…
Read more »

Supă cu orez

26 January 2012
Supă cu orezO reteta delicioasa de supa cu orez din: rosii, morcov, patrunjel, telina, ceapa alba, ardei gras, zahar, orez, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg roşii bine coapte 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 bulb de ţelină 1 ceapă albă 1 ardei gras 1 linguriţă de zahăr 2 linguri orez 2 linguri ulei 1 legătură…
Read more »

Snitel de pui in crusta de porumb

26 January 2012
Snitel de pui in crusta de porumbO reteta delicioasa de snitel de pui in custa de porumb din: cartofi, rozmarin, ulei, piept de pui, sare, piper, fulgi de porumb, oua, faina si ulei. Ingrediente: 800 g cartofi 2 fire de rozmarin 3 linguri ulei 4 fileuri de piept de pui sare piper 100 g fulgi de porumb 3 oua 5 linguri…
Read more »

Budinca aromata

26 January 2012
Budinca aromataO reteta delicioasa de budinca aromata din: unt, zahar, oua, cuisoare, scortisoara, ciocolata de menaj, coaja de lamaie, migdale, nuci, frisca si sirop de zmeura. Ingrediente: 150 g unt 220 g zahar praf 6 oua intregi+5 galbenusuri 5 cuisoare 1 lingurita scortisoara 150 g ciocolata neagra de menaj coaja rasa de la 1 lamaie 200…
Read more »

Dim Sum: Xiao Long Bao

26 January 2012
Dim Sum: Xiao Long BaoAcesti coltunasi, sppecifici zonei Shanghai, arata mai degraba ca niste pungute, aluatul fiind strans in partea superioara. Se fierb in aburi intr-un vas de bambus, pana ce invelisul lor devine aproape transparent. Denumirea lor chinezeasca s-ar traduce prin „chifle-cosulet“, aluzie la forma lor si la faptul ca se fierb in aburi in cosul de bambus.…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu şuncă

26 January 2012
Dovlecei umpluţi cu şuncăO reteta de dovlecei umpluti cu sunca din: dovlecei, sunca, mortadella, mozzarella, pulpa de rosii, oua, parmezan, patrunjel, usturoi, unt, sare, piper, ulei de masline extravirgin, morcov si sfecla. Ingrediente: 5 dovlecei (zucchini) 200 g şuncă presată 100 g mortadella 100 g pesmet 100 g mozzarella 300 g pulpă de roşii 2 ouă 5 linguri…
Read more »

Pulpe de pui cu cartofi si ardei gras

26 January 2012
Pulpe de pui cu cartofi si ardei grasO reteta delicioasa de pulpe de pui cu cartofi si ardei gras din: rozmarin, cartofi, ardei grasi, sare, piper, ulei de masline, pulpe de pui si boia. Ingrediente: 2 fire de rozmarin 600 g cartofi 2 ardei grasi rosii sare piper 4 linguri ulei de masline 4 pulpe de pui (a circa 200 g) boia…
Read more »

Prajitura cu crema de lamaie

26 January 2012
Prajitura cu crema de lamaieO reteta delicioasa de prajitura cu crema de lamaie din: zahar, faina, oua, lapte, praf de copt, coaja rasa de lamaie, lapte gris, unt, zahar praf, lamai si biscuiti. Ingrediente: blatul: 200 g zahar 200 g faina 6 oua 1 lingura lapte 1 plic praf de copt 1 lingura coaja rasa de lamaie crema: 250…
Read more »

Păstrăv cu lămâie

26 January 2012
Păstrăv cu lămâieO reteta de pastrav cu lamaie din: pastravi, morcovi, ulei, zeama de lamaie, sare si verdeata. Ingrediente: 2 păstrăvi mici 2–3 morcovi 5 ml ulei 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sare verdeaţă   Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvii, îi spălaţi şi îi fierbeţi cu morcovul 10 – 15 minute, la foc încet. Când sunt gata,…
Read more »

Cocktail Pitu Cola

26 January 2012
Cocktail Pitu ColaO reteta simpla de Cocktail Pitu Cola din: pitu cachaca, cola si limeta. Ingrediente: 4 cl Pitu Cachaca cola o felie de limeta   Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam Pitu Cachaca si completam cu cola rece. Adaugam o jumatate de felie de limeta.
Read more »

Plăcintă cu carne (Kulebiak)

26 January 2012
Plăcintă cu carne (Kulebiak)O reteta delicioasa de placinta cu carne din: faina, lapte, drojdie, zahar, oua, unt, carne tocata, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 350 g faina 100 ml lapte 20 g drojdie proaspata 1 lingurita rasa zahar 3 oua 100 g unt 500 g carne tocata 1 ceapa sare piper   Mod de preparare: Faceţi un aluat…
Read more »

Vitel Orloff

26 January 2012
Vitel OrloffO reteta delicioasa de vitel orloff din: pulpa de vitel, ceapa, morcov, tulpini de telina, ciuperci, faina, lapte, unt, nucsoara, supa de pui, vin alb, foi de dafin, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vitel 1 ceapa 1 morcov 2 tulpini de telina 600 g ciuperci proaspete 3 linguri faina 700…
Read more »

Paste cu piept de pui şi legume

26 January 2012
Paste cu piept de pui şi legumeO reteta de paste cu piept de pui si legume din: piept de pui, paste, ardei rosii, ceapa verde, rosii, usturoi, oregano si sare. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1 pungă paste 2 ardei roşii 2 cepe verzi 4 roşii bine coapte puţin usturoi oregano sare   Mod de preparare: Spălaţi bine pieptul de…
Read more »

Pane de aripioare

26 January 2012
Pane de aripioareO reteta delicioasa de pane de aripioare din: aripioare, malai, oua, cascaval, ulei, sare, piper, boia, cimbru, rozmarin, kaizer, ansoa, ciuperci, masline si legume. Ingrediente: 10 aripioare mai măricele 1 cană cu mălai 2-3 ouă 50 g caşcaval 2-3 linguri cu ulei sare piper boia, cimbru, rozmarin pentru umplutură: bucăţi de kaiser anşoa ciupercuţe măsline…
Read more »

Salată de cartofi şi sfeclă roşie cu peşte (Shuba)

26 January 2012
Salată de cartofi şi sfeclă roşie cu peşte (Shuba)O reteta de salata de cartofi si sfecla rosie cu peste din: file de peste marinat, cartofi, morcovi, oua, sfecla rosie, ceapa rosie, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 300 g file de peste marinat 4 cartofi mari fierti in coaja 2 morcovi fierti 2 oua fierte tari 400 g sfecla rosie coapte 1 ceapa rosie…
Read more »

Ruladă cu legume in foi de varza

26 January 2012
Ruladă cu legume in foi de varzaO reteta delicioasa de rulada cu legume in foi de varza din: varza, cartofi, unt, parmezan, ou, spanac, nucsoara, morcov, sare, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de varza si morcovi. Ingrediente: 1 varză mică creaţă 4 cartofi mari 50 g unt 8 linguri parmezan 1 ou 250 g spanac congelat 1 morcov nucşoară sare…
Read more »

Paste cu nuci şi soia

26 January 2012
Paste cu nuci şi soiaO reteta delicioasa de paste cu nuci si soia din: paste, soia, miez de nuca, ceapa, gogosari, ciuperci, suc de rosii, ulei de masline, piper, nucsoara si sare. Ingrediente: 400 g paste 100 g soia granule 100 g miez de nucă 2–3 cepe mari 2–3 gogoşari 2–3 ciuperci mari 500 ml suc de roşii 2–3…
Read more »

Quiche cu brocoli

26 January 2012
Quiche cu brocoliO reteta delicioasa de Quiche cu brocoli din: faina, branza dulce de vaci, ou, ulei, drojdie de bere, sare, broccoli, rosii cherry, ciuperci, branza emmentaler, smantana, ou, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente: aluatul: 250 g faina 125 g branza dulce de vaci 1 ou 5 linguri ulei 10 g drojdie de bere sare…
Read more »

Papricaş de vită

26 January 2012
Papricaş de vităO reteta delicioasa de papricas de vita din: carne de vita, ardei grasi, usturoi, ceapa, rosii, foi de dafin, cartofi, boia dulce, seminte de chimen, ulei, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne de vită fără os 2 ardei graşi roşii 3 căţei de usturoi 1 ceapă 3 roşii 1–2 foi de dafin 3…
Read more »

Gris pargalit cu prune uscate

26 January 2012
Gris pargalit cu prune uscateO reteta delicioasa de gris pargalit cu prune uscate din: lapte, zahar, gris, oua, unt, branza de vaci, scortisoara, prune uscate si sare. Ingrediente: 250 ml lapte 100 g zahar 100 g gris 3 oua 1 lingura unt/margarina 200 g branza de vaci 1 lingura scortisoara 200 g prune uscate un varf de cutit de…
Read more »

Chifteluţe de vită cu ceapă şi smântână (Bitoci)

25 January 2012
Chifteluţe de vită cu ceapă şi smântână (Bitoci)O reteta delicioasa de chiftelute de vita cu ceapa si smantana din: muschi de vita, unt, ceapa, smantana, oua, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g muschi de vita 150 g unt 3 cepe 150 ml smantana 2 oua 2 linguri faina 30 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de…
Read more »

Ochiuri în pârjoale

25 January 2012
Ochiuri în pârjoaleO reteta de ochiuri in parjoale din: carne tocata, paine, galbenus, usturoi, maghiran, ulei, unt, oua, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne tocată 2 felii pâine înmuiată în lapte 1 gălbenuş crud 5-6 căţei de usturoi 1 vârf cuţit de măghiran pesmet 50 ml ulei 50 g unt sau margarină 6 ouă piper…
Read more »

Budincă de legume în crustă de cartofi

25 January 2012
Budincă de legume în crustă de cartofiO reteta delicioasa de budinca de legume in crusta de cartofi din: fasole verde, mazare, conopida, dovlecei, ceapa, cartofi, mozzarella, kaizer afumat, ulei de masline extravirgin, unt, lapte, faina, parmezan, ou si sare. Ingrediente: 300 g fasole verde 300 g mazăre 200 g conopidă 3 dovlecei mici 1 ceapă 5-6 cartofi 100 g mozzarella 100…
Read more »

Reteta zilei: Bulgarasi minune

25 January 2012
Reteta zilei: Bulgarasi minuneO reteta delicioasa de bulgarasi minune din: carne tocata, branza, ou, orez, ardei, ceapa, oregano, sare si boia. Ingrediente: 250g carne tocata 50g branza rasa 1 ou 1 cana orez fiert 1/2 ardei 1/2 ceapa oregano sare boia iute/dulce pentru umplutura: crema de branza sau un ou   Mod de preparare: Intr-un castron se pune…
Read more »

Sparanghel cu ouă moi

25 January 2012
Sparanghel cu ouă moiO reteta delicioasa de sparanghel cu: ulei de masline, pesmet, chilli, oua, paprika. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 50g de pesmet fin un vârf de cuţit din chilli si paprika, 16-20 tulpini de sparanghel 4 ouă Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă pesmetul şi se prăjeşte până devine auriu. Se…
Read more »

Coşuleţe cu legume şi sos de parmezan

25 January 2012
Coşuleţe cu legume şi sos de parmezanO reteta de cosulete cu legume si sos de parmezan din: parmezan, ou, galbenusuri, parmezan, smantana, lapte, unt, ulei de masline extravirgin, sare, piper, anghinare, sparanghel, ceapa, ulei de floarea soarelui, fasole si mazare. Ingrediente: 200 g parmezan ras pentru sosul de parmezan: 1 ou 2 gălbenuşuri 4 linguri parmezan ras 50 ml smântână 50…
Read more »

Supă cu figurine de ou

25 January 2012
Supă cu figurine de ouO reteta delicioasa de supa cu figurine de ou din: lapte, oua, sare, ficat de pui, ceapa, unt, cascaval, supa de vita, paine, piper si frunze de salata. Ingrediente: 250 ml lapte 4 ouă sare 150 g ficat de pui 1 ceapă 1 lingură unt 4 linguri caşcaval ras 750 ml supă de vită 4…
Read more »

Djuveci

25 January 2012
DjuveciO reteta de djuveci din: rosii in bulion, ardei, ceapa rosie, orez, sunca afumata de porc, untura, smantana, sare si piper. Ingrediente: 750 g rosii in bulion 500 g ardei 1 ceapa rosie 200 g orez 4 felii sunca afumata de porc 1 lingura untura 400 g smantana sare piper   Mod de preparare: Ungeţi…
Read more »

Salată de andive cu portocale

25 January 2012
Salată de andive cu portocaleO reteta delicioasa de salata de andive cu portocale din: andive, portocale, ulei de masline, lamaie, iaurt degresat, sare si piper. Ingrediente: 500 g andive 2 portocale 50 ml ulei de măsline 1 lămâie 100 g iaurt degresat sare piper   Mod de preparare: Desfaceţi andivele în foi, pe care le spălaţi şi le tăiaţi…
Read more »

Cocktail Acapulco Toddy

25 January 2012
Cocktail Acapulco ToddyO reteta simpla de Cocktail Acapulco Toddy din: creme de cassis, tequila, zahar si pepene verde. Ingrediente: 2 cl Creme de Cassis 4 cl tequila 2 cl zahar 1/4 pepene verde   Mod de preparare: Pepenele verde maruntit, impreuna cu celelalte ingrediente si cu 3 linguri de gheata zdrobita, se amesteca in mixerul electric. Apoi…
Read more »

Mamaliga cu afumatura

25 January 2012
Mamaliga cu afumaturaO reteta de mamaliga cu afumatura din: malai, branza, slanina, apa, smantana si sare. Ingrediente: 250 g malai 300 g branza de burduf sau dulce de vaci 200 g slaninuta afumata, sunca sau carnati 1 l apa 200 ml smantana sare   Mod de preparare: Puneţi la fiert apa cu sare şi când în­cepe să…

Pudding de ciocolata

25 January 2012
Pudding de ciocolataO reteta delicioasa de pudding de ciocolata din: cacao, nuci, prune, unt, zahar tos, oua, faina, ciocolata amaruie si inghetata de vanilie. Ingrediente: cacao pentru tapetat 50 g nuci, rumenite 125 prune deshidratate, tocate si rehidratate cu 75 ml apa, la microunde 100 g unt la temperatura camerei 140 g zahar tos 2 oua 175…
Read more »

Medalioane de porc cu salata de linte

25 January 2012
Medalioane de porc cu salata de linteO reteta delicioasa de medalioane de porc cu salata de linte din: linte, mere, telina verde, otet de vin, sare, piper si medlioane de porc. Ingrediente: 250 g linte 3 mere 3 fire telina verde 6 linguri otet de vin sare piper 800 g medelioane de porc   Mod de preparare: Se spală lintea în…
Read more »

Mancare de cartofi, afumatura si aluat

25 January 2012
Mancare de cartofi, afumatura si aluatO reteta delicioasa de mancare de cartofi, afumatura si aluat din: oua, faina, apa, carne afumata de porc, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 2 oua faina 2 linguri apa 800 g carne afumata de porc sau carnati, conservate in untura 1 kg cartofi sare piper   Mod de preparare: Din făină, ouă bătute şi 2…
Read more »

Tartă de ricotta şi cartofi cu sos de cicoare roşie

25 January 2012
Tartă de ricotta şi cartofi cu sos de cicoare roşieO reteta de Tartă de ricotta şi cartofi cu sos de cicoare roşie din: cartofi, ricotta, oua, albusuri, nucsoara, sare, piper, ciocoare rosie, ulei de masline extravirgin, faina si supa de legume. Ingrediente: pentru tarte: 200 g cartofi 300 g ricotta 2 ouă 2 albuşuri 30 g unt pesmet nucşoară sare şi piper pentru sos:…
Read more »

Cum se prepara Bhindi Masala (video)

25 January 2012
Cum se prepara Bhindi Masala (video)O reteta video despre cum se prepara Bhindi Masala; un preparat specific indian, deosebit de sanatos si gustos, rapid si foarte delicios. Cum se prepara Bhindi Masala Pofta buna!
Read more »

Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare

25 January 2012
Supa de linte cu slanina si carnati in painisoareO reteta delicioasa de supa de linte cu slanina si carnati in painisoare din: linte, carnati, bacon, zarzavat, ardei gras, faina de grau, ulei, zahar, drojdie, sare, ceapa, praz, usturoi, ulei, frunze de dafin si otet de mere. Ingrediente: 200 g linte maro 200 g carnaciori afumati 100 g bacon, slaninuta 200 g zarzavat pentru…
Read more »

Paste cu sparanghel la cuptor, pancetta şi roşii cherry

25 January 2012
Paste cu sparanghel la cuptor, pancetta şi roşii cherryO reteta delicioasa de paste cu: penne, sparanghel, ulei de masline, pancetta, rosii cherry, busuioc, parmezan. Ingrediente: 400g de paste penne 500g tulpini de sparanghel, curăţateţi tăiate în diagonală 2 linguri ulei de măsline 6 felii de pancetta, tăiate bucăţele 200g de rosii cherry, înjumătăţite 1 mână bună frunze de busuioc parmezan ras, pentru servit…
Read more »

Cuscus cu tocanita de porc

25 January 2012
Cuscus cu tocanita de porcO reteta delicioasa de cuscus cu tocanita de porc din: praz, ardei gras, ceapa, ulei sa masline, sare, piper, zahar, cuscus, muschi de porc si parmezan. Ingrediente: 1 fir praz 1 ardei gras rosu 1 ardei gras portocaliu 1 ceapa 4 linguri ulei de masline sare piper zahar 300 g cuscus (instant) 5-6 felii de…
Read more »

Cockteil Brandy Daisy

25 January 2012
Cockteil Brandy DaisyO reteta simpla de Cocktail Brandy Daisy din: brandy, capsune, lamaie, zahar, nectar, apa tonica, cuburi de gheata, menta si fricte proaspete. Ingrediente: 40 ml brandy sau coniac 3 căpşune ½ lămâie 1 lingurită zahăr 1 lingurită nectar sau zeamă de rodii 100 ml apă tonică câteva cuburi de gheată câteva frunzulite de mentă si…
Read more »

Budincă de fasole cu vafe din parmezan

25 January 2012
Budincă de fasole cu vafe din parmezanO reteta de Budincă de fasole cu vafe din parmezan din: fasole alba, ou, ceapa, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, supa de legume, ceapa verde, sare, morcovi, cartofi, sare, praz si parmezan. Ingrediente: 120 g fasole albă cu bobul mic 1 ou 1 ceapă mică 2 foi de dafin 1 lingură ulei de…
Read more »

Puding de orez

25 January 2012
Puding de orezO reteta delicioasa de puding de orez din: orez, lapte de cocos, lapte dulce, nuca de cocos, zahar tos, unt, ananas, mango, zeama si coaja de lamaie, zahar brun si rom. Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund 2×400 ml conserve lapte de cocos 600 ml lapte dulce 50 g nuca de cocos 100-123 g…
Read more »

Pâine cu sparanghel şi roşii uscate

25 January 2012
Pâine cu sparanghel şi roşii uscateO reteta delicioasa de paine cu: ulei, sparanghel, faina, praf de copt, sare, cimbru, oua, lapte, masline negre, rosii uscate, branza. Ingrediente: 100ml ulei de măsline 250g tulpini de sparanghel, fiecare tăiată 200g de făină 2 linguriţă (11,2g) praf de copt 1 linguriţă  sare 1 linguriţă de frunze de cimbru ouă mari, bătute uşor 100ml…
Read more »

Vinete îmbrăcate în aluat de clătite

25 January 2012
Vinete îmbrăcate în aluat de clătiteO reteta delicioasa de vinete imbracate in aluat de clatite din: vinete, oua, lapte, apa minerala, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 vinete mai mari 2 ouă 1 ceaşcă de lapte 1 ceaşcă de apă minerală făină sare piper ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Spălaţi vinetele şi le tăiaţi în rondele groase…
Read more »

Tagliatelle cu broccoli

25 January 2012
Tagliatelle cu broccoliO reteta delicioasa de tagliatelle cu broccoli din: broccoli, rosii cherry, ciuperci, paste, margarina, smantana, parmezan, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 broccoli 12 rosii cherry 100 g ciuperci champignon 500 g paste tagliatelle 2 linguri margarina 125 ml smantana degresata 4 linguri parmezan ras nucsoara sare piper   Mod de preparare: Se despart bucheţelele…
Read more »

Retete clasice: Consome

25 January 2012
Retete clasice: ConsomeO reteta clasica de condome din: oase de vita, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, sare, piper, carne de vita, telina, boabe de piper si albusuri de ou. Ingrediente: 2,5 – 3 kg oase de vita cu maduva 2 morcovi mari 1 radacina de patrunjel 1 radacina pastarnac 1 telina mica 2 cepe mari sare piper…
Read more »

Omletă cu sparanghel şi şuncă

25 January 2012
Omletă cu sparanghel şi şuncăO reteta delicioasa de omleta cu sparanghel si sunca din: oua, parmezan, sunca, nucsoara, emmentaler, ceapa verde, sparanghel, unt, sare si piper. Ingrediente: 6 ouă 8 linguri parmezan ras 120 g şuncă presată 1/2 linguriţă nucşoară rasă 50 g Emmentaler 10 fire civetă (sau ceapă verde) 300 g sparanghel 30 g unt sare şi piper…
Read more »

Osso bucco milanesse

25 January 2012
Osso bucco milanesseO reteta delicioasa de osso bucco milanesse din: rasol de vitel, morcovi, telina, ceapa, frunze de dafin, scortisoara, lamaie, patrunjel, usturoi, supa de legume, pasta de tomate, unt, sare si piper.OSSO BUCCO este un fel de mâncare principal, cald, de origine italiană (specific regiunii Lombardia, Milano). Acesta constă într-o felie mai mare de carne cu…
Read more »

Tort vegetarian de conopidă

25 January 2012
Tort vegetarian de conopidăO reteta delicioasa de tort vegetarian de conopida din: faina, margarina, boia dulce, cimbru, sare, conopida, broccoli, ceapa, margarina, lapte, supa de legume, cascaval,  sare si piper. Ingrediente: 175 g făină albă 75 g margarină 1/2 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă cimbru uscat 3 linguri apă sare pentru umplutură: 1 conopidă mică 1 broccoli mic…
Read more »

Cocktail Peach Fizz

25 January 2012
Cocktail Peach FizzO reteta simpla de Cocktail Peach Fizz din: lichior de banane, lichior de piersici, brandy, suc de piersici si sifon. Ingrediente: 3 cl lichior de banane 3 cl lichior de piersici 4 cl brandy 10 cl suc de piersici sifon   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sifonului, se agita bine cu gheata in shaker,…
Read more »

Burgeri din carne de pui

25 January 2012
Burgeri din carne de puiO reteta delicioasa de burgeri cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ovaz, carne de pui, caise, morcovi, ou. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 85g fulgi de ovăz 450g came tocată de pui 100g caise deshidratate, mărunţite 1 morcov mare, ras 1 ou,…
Read more »

Tortillas cu pui thailandez

25 January 2012
Tortillas cu pui thailandezO reteta delicioasa de tortillas cu: carne de pui, ulei vegetal, ardei gras galben, ardei gras rosu, ceapa, pasta de curry, coriandru. Ingrediente: 4 pulpe de pui, cu piele 1 lingură de ulei vegetal 1 ardei gras galben, curăţat de seminţe şi tăiat fâşii subţiri 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat fâşii…
Read more »

Un platou cu tăiţei şi legume

25 January 2012
Un platou cu tăiţei şi legumeO reteta delicioasa de taitei cu: piept de pui, ou, pesmet, ulei de masline, ceapa verde, castravete, morcov, sos de prune, sos de chili. Ingrediente: 2 piepti de pui curăţaţi de pieliţă, tăiaţi în fâşii de lungimea degetului 1 ou, bătut 50g de pesmet 200g de tăiţei din făină de orez cu ou, de lungime…
Read more »

Rulouri de vinete

24 January 2012
Rulouri de vineteO reteta simpla si delicioasa de rulouri de vinete din: vinete, carne tocata, ou, parmezan, chifla, patrunjel, ulei de masline, pasta de rosii, cascaval, ulei de floarea soarelui si frunze de busuioc. Ingrediente: pentru rulouri: 2 vinete medii 300 g carne tocată 1 ou 2 linguri parmezan ras 1 chiflă mai veche 1 legătură de…
Read more »

Cocktail Apres Ski

24 January 2012
Cocktail Apres SkiO reteta simpla de Cocktail Apres Ski din: campari si red bull. Ingrediente: 4 cl Campari Red Bull   Mod de preparare: Punem mutla gheata intr-un pahar si turnam deasupra Campari-ul. Completam cu Red Bull.
Read more »

Boeuf â la mode

24 January 2012
Boeuf â la modeO reteta delicioasa de boeuf e la mode din: rasol de vita, rasol de porc, vita, morcov, ceapa, sos brun, cuisoare, chimen, foi de dafin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g rasol de vita 500 g rasol de porc 1 kg piept de vita 1 kg morcov 2 cepe potrivite 1 l sos brun…
Read more »

Supă-cremă de vinete

24 January 2012
Supă-cremă de vineteO reteta delicioasa de supa crema de vinete din: vinete, ceapa, usturoi, ulei, faina, frisca vegetala, patrunjel, supa de legume, sare, piper si crutoane. Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 lingură rasă făină 200 ml frişcă vegetală lichidă ½ legătură pătrunjel 500 ml supă de legume sare…
Read more »

Salata Walldorf

24 January 2012
Salata WalldorfO reteta de salata walldorf din: miez de nuca, telina, stafide, vin alb, mere, salata, maioneza, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 150 g miez de nuca 200 g telina 100 g stafide 50 ml vin alb 2 mere 1 salata mare 100 g maioneza 1 lingura zeama de lamaie sare piper   Mod…
Read more »

Escalop vienez

24 January 2012
Escalop vienezO reteta delicioasa de escalop vienez din: pulpa de vitel, faina, ulei, vin alb demisec, mustar, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 700 g pulpa de vitel 100 g faina 100 ml ulei 250 ml vin alb demisec 1 lingura mustar sare piper patrunjel   Mod de preparare: Taiati carnea in felii de circa 5-6 mm,…
Read more »

Legume picante cu salată de arpacaş şi suc de lămâie

24 January 2012
Legume picante cu salată de arpacaş şi suc de lămâieO reteta delicioasa de legume picante cu: ulei, arpacas, suc de lamaie, miere, harissa, vinete, ardei gras rosu, bulgur, frunze de menta, iaurt. Ingrediente: 2 linguri de ulei vegetal 2 linguri de miere 2 linguriţe de harissa 2 vinete mici, tăiate felii 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat bucăţele 140g de bulgur…
Read more »

Pui Marengo cu ciuperci si creveti

24 January 2012
Pui Marengo cu ciuperci si crevetiO reteta delicioasa de pui marengo cu ciuperci si creveti din: pui, faina, ciuperci, creveti, rosii in bulion, vin alb demisec, usturoi, masline, unt, sare si piper. Ingediente: 1 pui 100 g faina 500 g ciuperci proaspete 400 creveti decorticati 400 g rosii in bulion 50 ml vin alb demisec 2 catei de usturoi 200…
Read more »

Rulada cu dulceata de visine

24 January 2012
Rulada cu dulceata de visineO reteta de rulada cu dulceata de visine din: faina, praf de copt, unt, zahar, ciocolata alba, lapte, vanilie, dulceata de visine, amidon, visinata si frisca. Ingrediente: 150 g faina 1 praf de copt 75 g unt inghetat 50 g zahar, plus 25 g pentru sirop 50 g ciocolata alba, razuita 75 ml lapte 1…
Read more »

Gazpacho rece

24 January 2012
Gazpacho receO reteta de gazpacho rece din: ardei gras, castraveti, ceapa rosie, rosii, usturoi, suc de rosii, otet de vin, lamaie, ulei de masline, busuioc, crutoane de paine, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei gras verde 2-3 castraveti 1 ceapa rosie 4-5 rosii bine coapte 2-3 catei de usturoi 1 l suc de…
Read more »

Filet mignon

24 January 2012
Filet mignonO reteta de file mignon din: muschi de vita, ulei, cognac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi de vita 50 ml ulei 50 ml cognac 1 ceapa mica 100 g unt 5-6 fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pielite şi ten­doane, spălaţi-o şi ştergeţi-o cu şerveţele.…

Caramele simple

24 January 2012
Caramele simpleO reteta de caramele simple din: zahar tos, zahar brun, frisca, zahar vanilat si unt. Ingrediente: 250 g zahăr tos 250 g zahăr brun 400 g frişcă/smântână grasă 3 plicuri cu zahăr vanilat 300 g unt/margarină   Mod de preparare: Topeşte untul într-o crăticioară, adaugă zahărul şi lasă pe foc mic, amestecand continuu, pana se…
Read more »

Salată arăbească de pâine cu telemea de vacă

24 January 2012
Salată arăbească de pâine cu telemea de vacă  O reteta delicioasa de salata arabeasca cu: lipii, usturoi, rosii cherry, castravete, ridichii, ceapa rosie, frunze de menta, patrunjel, laptuca, salata verde, rucola, branza telemea. Ingrediente: 2 lipii 1 căţel de usturoi sucul de la o lămâie 8 roşii cherry 3 roşii prunişoare tăiate bucăţele 1/2 de castravete, tăiat bucăţele 6 ridichi, feliate o…
Read more »

Cocktail Campari Negroini

24 January 2012
Cocktail Campari NegroiniO reteta simpla de Cocktail Campari Negroini din: campari, vermut rosu, gin si portocala. Ingrediente: 2 cl Campari 1 cl vermut rosu 1 cl gin o felie de portocala   Mod de preparare: Ingredientele alcoolice le amestecam cu gheata intr-un pahar de bar, apoi turnam totul intr-un pahar de whisky si decoram cu o felie…
Read more »

Bomboane cu nuci pralinate

24 January 2012
Bomboane cu nuci pralinateO reteta delicioasa de bomboane cu nuci pralinate din: nuci, zahar, coaja de protocala glasata, stafide si ciocolata de menaj. Ingrediente: 300 g nuci 100 g zhar 100 g coaja de portocala glasata 1 mana stafide 300 g ciocolata neagra menaj   Mod de preparare: Caramelizează pe foc 100 g de nuci în zahăr, amestecând…
Read more »

Salată de ton, sparanghel şi fasole albă

24 January 2012
Salată de ton, sparanghel şi fasole albăO reteta delicioasa de salata de ton cu: sparanghel, file de ton, fasole alba, ceapa, capere, ulei de masline, otet de vin rosu, tarhon. Ingrediente: 1 buchet mare de sparanghel 2 x 200g file de ton în apă (din conservă), scurs 2 x 400g de fasole albă în apă (din conservă), scursă 1 ceapă raţie,…
Read more »

Sparanghel în foi de plăcintă cu ouă

24 January 2012
Sparanghel în foi de plăcintă cu ouăO reteta delicioasa de sparanghel in foi de placinta cu oua din: sparanghel, placinta, oua, seminte de mac, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 20 fire mari de sparanghel 3 foi subţiri de plăcintă 3 ouă 1 linguriţă seminţe de mac 20 g unt 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi…
Read more »

Reteta zilei: Copane de pui cu sos de soya

24 January 2012
Reteta zilei: Copane de pui cu sos de soyaO reteta simple si delicioasa de copane de pui cu sos de soya din: copane de pui, sos soya, arpagic, usturoi si piper. Ingrediente: Copane de pui Sos soya Arpagic Usturoi Piper Mod de preparare: Se pun copanele in tigaie, se adauga sosul de soya, usturoiul si arpagicul. Se intorc din cand in cand pana…
Read more »

Cum se prepara aripioare de pui picante cu unt de arahide (video)

24 January 2012
Cum se prepara aripioare de pui picante cu unt de arahide (video)O reteta video despre cum se prepara aripioare de pui picante cu unt de arahide; un preparat foarte gustos si delicios, rapid si sanatos. Ingrediente: For the wings: 5 pounds chicken wing sections, thawed, patted very dry toss with… 2 tbsp vegetable oil 1 tbsp kosher salt 1 tsp black pepper cayenne to taste 1/4…
Read more »

Chec cu fructe

24 January 2012
Chec cu fructeO reteta delicioasa de chec cu fructe din: oua, zahar, unt, lapte, ulei, faina, praf de copt, zeama de lamaie, stafide, nuci, rahat, portocala glasata si rom. Ingrediente: 4 oua 500 g zahar pudra 200 g unt 200 ml lapte 180 ml ulei 600 g faina 2 pliculete cu praf de copt 4 lingurite cu…
Read more »

Terină de cartofi si ciuperci

24 January 2012
Terină de cartofi si ciuperciO reteta delicioasa de terina de cartofi si ciuperci din: cartofi, lapte, branza, unt, parmezan, ciuperci, bere, usturoi, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 400 ml lapte 180 g brânză pentru topit (mozzarella, caşcaval) 50 g unt 5 linguri parmezan ras 50 g ciuperci uscate 125 ml bere 1 căţel de…
Read more »

Pui thailandez

24 January 2012
Pui thailandezO reteta delicioasa de pui thailandez cu: carne de pui, hasme, iarba de limon, ulei vegetal, pasta de curry, sos de peste, zahar, lapte de cocos, coriandru. Ingrediente: 2 haşme sau o ceapă mică 1 legătură de iarbă de limon 1 lingură de ulei vegetal 3-4 linguriţe pastă de curry thailandeză 4 buc. piept de…
Read more »

Supă thailandeză cu pui şi ciuperci

24 January 2012
Supă thailandeză cu pui şi ciuperciO reteta delicioasa de supa thailandeza cu: carne de pui, sos de chili, sos de peste, zahar, lamai verzi, ciuperci, ceapa verde. Ingrediente: l l de supă de pui fierbinte 2 linguri de sos de chili 1 lingură de sos de peşte de preferinţă nuoc mam 1 linguriţe de zahăr coaja şi sucul de la…
Read more »

Guotie

24 January 2012
GuotieGuotie, numite si jiaozi. un fel de coltunasi care se servesc in meniurile dim sum, este termenul mandarin folosit pentru a denumi un fel de mancare absolut delicios. Numele s-ar traduce prin coltunasi lipiti. Atunci cand se prepara coltunasii, secretul consta in faptul ca acestia nu trebuie sa se lipeasca de vas. De fapt, incercarea…
Read more »

Cocktail Red Lime

24 January 2012
Cocktail Red LimeO reteta simpla de Cocktail Red Lime din: lime juice, campari si portocala. Ingrediente: 1 cl Lime Juice 5 cl Campari o felie de portocala   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de cocktail. In final se adauga o jumatate de felie de portocala.
Read more »

Deserturi delicioase: Tort de ciocolata

24 January 2012
Deserturi delicioase: Tort de ciocolataO reteta de tort de ciocolata din: zahar, unt, oua, faina si cacao. Ingrediente: 250 g zahar 250 g unt 8 oua 2 linguri cu faina 100 g cacao   Mod de preparare: Intr-un castron, frea­că gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă untul tăiat cubuleţe şi cacaua. Amestecă energic toate aces­te ingrediente până obţii…
Read more »

Mâncărică de mărar cu carne de porc

24 January 2012
Mâncărică de mărar cu carne de porcO reteta delicioasa de mancarica de marar cu carne de porc din: marar, ceapa, cartofi, carne de porc, lamaie, faina, bulion, ulei, sare si piper. Ingrediente: 5 legături de mărar 3 cepe potrivite 3 cartofi 500 g carne de porc 1 lămâie cojită 2 linguriţe făină 3 linguri bulion ulei sare piper   Mod de…
Read more »

Carne de vită cu ciuperci şi legume

24 January 2012
Carne de vită cu ciuperci şi legumeO reteta delicioasa de carne de vita cu: sos de stridii, sos de soia, ulei vegetal, varza, ciuperci. Ingrediente: 4 linguri sos de stridii 2 linguri sos de soia 1-2 linguri de ulei vegetal 400g pulpă de vacă, tăiată de-a latul ghimbir 300 g varza savoy 150g ciuperci feliate Mod de preparare: Se amesteca sosurile…
Read more »

Pui umplut cu sos pesto cremos şi roşii coapte

24 January 2012
Pui umplut cu sos pesto cremos şi roşii coapteO reteta delicioasa de pui umplut cu:, ulei de masline, pesmet, rosii, seminte de pin, frunze de busuioc, sos de pesto, mascarpone. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 4 buc.piept de pui 100g de pesmet, preferabil preparat din pâine veche de o zi 175g de rosii  o mână de seminţe de pin o mână frunze…
Read more »

Musaca de roşii cu şniţele de porc

24 January 2012
Musaca de roşii cu şniţele de porcO reteta gustoasa de musaca de rosii cu snitel de porc, rosii, ceapa verde, rosmarin, ardei gras, pasta de ardei, vin alb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 şniţele de porc 500 g roşii 1 legătură ceapă verde 1 fir rozmarin 3 ardei graşi 3 linguri pastă de ardei 150 ml vin alb 100 ml ulei…
Read more »

Roşii umplute cu ciuperci

24 January 2012
Roşii umplute cu ciuperciO reteta delicioasa de rosii umplute cu: ciuperci, ceapa, orez, sare, piper, smantana, patrunjel. Ingrediente: 7-8 roşii 1/2 kg ciuperci 1 ceapă mijlocie 1 lingură orez sare piper 150 g smântână pătrunjel tocat Mod de preparare: Alegi roşii mijlocii rotunde şi de aceeaşi mări­me. Tai căpăcele în partea dinspre codiţe, fără să le desprinzi de…
Read more »

Clătite din legume umplute cu ceafă afumată

24 January 2012
Clătite din legume umplute cu ceafă afumatăO reteta delicioasa de clatite din legume: cartofi, ceapa, usturoi, oua, faina, lapte, unt, sare, ceafa de porc afumata, varza alba. Ingrediente: 700-800 g cartofi albi 2-3 cepe 2-3 căţei de usturoi 2 ouă 1 ceaşcă de făină 1 ceaşcă de lapte unt sau margarină sare 300 g ceafă de porc afumată 300-400 g salată…
Read more »

Mâncare macedoneană

24 January 2012
Mâncare macedoneanăO reteta de mancare macedoneana din: cartofi, ciuperci, conopida, sfecla rosie, castraveciori murati, masline, oua, mustar, ulei, oua, salam, sare, galbenusuri si mustar. Ingrediente: 3 cartofi 100 g ciuperci 1 conopidă 1 sfeclă roşie 2–3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă fierte tari 1 lingură de muştar 1 ceaşcă mare de ulei 2 ouă…
Read more »

Mâncare de vinete cu pui

23 January 2012
Mâncare de vinete cu puiO reteta delicioasa de mancare de vinete cu pui din: vinete, piept de pui, usturoi, ardei grasi, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg vinete 2 bucăţi de piept de pui dezosat 2 căpăţâni de usturoi 2 ardei graşi 5–6 roşii ulei sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi ardeiul mărunt, ca la ciorbă,…
Read more »

Budincă din fructe uscate

23 January 2012
Budincă din fructe uscateO reteta delicioasa de budinca din fructe uscate din: paine, amestec de fructe, coaja de lamaie si portocala, lapte, oua, zahar tos, unt si zahar pudra. Ingrediente: 12 felii de paine mai veche 500 g amestec de fructe uscate (stafide albe si negre, caise si smochine) coaja de lamaie si de portocala 600 ml lapte…
Read more »

Mâncare de ciuperci cu ardei copţi

23 January 2012
Mâncare de ciuperci cu ardei copţiO reteta de mancare de ciuperci cu ardei copti din: ciuperci, ardei grasi, rosii, ceapa, foaie de dafin, cimbru, ulei, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci 6 ardei graşi 5 roşii 3 cepe 1 foaie de dafin 1 linguriţă cimbru uscat 2 linguri ulei sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Coaceţi ardeii…
Read more »

Cocktail Triple Sec Orange

23 January 2012
Cocktail Triple Sec OrangeO reteta simpla de Cocktail Triple Sec Orange din: bols triple sec, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 4 cl Bols Triple Sec 12 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam Bols triple Sec si completam cu suc de…
Read more »

Tarta cu dulceata

23 January 2012
Tarta cu dulceataO reteta delicioasa de tarta cu dulceata din: paine, smantana, oua, zahar, portocala, unt si gem. Ingrediente: 10 felii de paine alba 150 ml smantana dulce 2 oua 6 linguri cu zahar coaja de la 1/2 portocala 50 g unt 400 g gem de gutui/capsuni/visine   Mod de preparare: IBate gălbenuşurile cu trei linguri cu…
Read more »

Ruladă de legume

23 January 2012
Ruladă de legumeO reteta de rulada de legume din: dovlecei, morcovi, mazare, lapte, paine, oua, pesmet, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 6-7 dovlecei (zucchini) 2 morcovi 200 g mazăre congelată 1 pahar cu lapte 200 g pâine toast 2 ouă 2 linguri pesmet 200 g parmezan ras sare şi piper   Mod de preparare: Taie dovleceii rondele,…
Read more »

Placinta delicioasa

23 January 2012
Placinta delicioasaO reteta delicioasa de placinta delicioasa din: foi de placinta, branza de vaci, oua, zahar, stafide, smantana, apa minerala si zahar vanilat. Ingediente: 1 pachet cu foi de placinta 1-1/2 kg branza de vaci 8 oua 300 g zahar 100 g stafide 1 cana cu smantana dulce 1 cana cu apa minerala 2 pliculete cu…
Read more »

Supa de dovleac

23 January 2012
Supa de dovleacO reteta delicioasa de supa de dovleac din: pulpa de dovleac, sare, piper, morcov, telina, praz, unt, vin, supa de legume, smantana si patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpă de dovleac sare piper 1 morcov 50 g ţelină 1 fir praz 50 g unt 100 ml vin alb 600 ml supă de legume 200 ml smântână…
Read more »

Anghinare pane cu curry

23 January 2012
Anghinare pane cu curryO reteta delicioasa de anghinare pane cu curry din: anghinare, faina alba, faina de orez, curry, apa minerala, sare si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 8 anghinare 100 g faină albă 50 g faină de orez 1 linguriţă curry apă minerală sare ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Curăţă anghinarele eliminând frunzele din exterior,…
Read more »

Praz cu costita

23 January 2012
Praz cu costitaO reteta delicioasa de praz cu costita din: praz, costita, unt, seminte de marar si sare. Ingrediente: 2 fire de praz 200 g costita 75 g unt seminte de marar uscat sare   Mod de preparare: Taie costiţa în felii nu foarte groase. Curăţă prazul, taie partea verde rondele, iar cea albă, în bucăţi de…
Read more »

Lasagna cu vinete, dovlecei şi ciuperci

23 January 2012
Lasagna cu vinete, dovlecei şi ciuperciO reteta delicioasa de lasagna cu vinete, dovlecei si ciuperci din: foi de lasagna, dovlecei, faina, ciuperci, ardei rosu, ulei de masline, usturoi, rosii, oregano, busuioc si cas de vaca. Ingrediente: 300 g foi pentru lasagna 1 vânătă 2 dovlecei mici 2 linguri făină 200 g ciuperci din conservă 1 ardei roşu 2 linguri ulei…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu