sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Retete de top #14


Retete de top:

Migas

19 April 2012
MigasCuvântul migas înseamnă bucăţele de pâine, în cazul nostru el se referă la o salată în care se pun şi crutoane prăjite. Ea este una dintre cele mai vechi mâncăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau pâinea mai veche în grăsime de oaie, pregâtindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi în…
Read more »

Salată de primăvară cu ouă

19 April 2012
Salată de primăvară cu ouăO reteta de salata de primavara cu oua din: oua, cartofi, fasole verde, ridichi, ceapa, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, sare si patrunjel. Ingrediente: 6 ouă 4 cartofi 400 g fasole verde fideluţă o legătură ridichi o ceapă albă sare grunjoasă piper negru măcinat 2-3 linguriţe ulei de măsline…
Read more »

Chiftelute de orez

19 April 2012
Chiftelute de orezO reteta de chiftelute de orez din: orez basmati, mei, apa, branza de vaci, ceapa verde, verdeturi aromate, sare, piper, praf de curry si chimen. Ingrediente: 1 ceasca orez basmati 1 ceasca mei 3 cesti apa 1 ou (sau 3 linguri branza de vaci) 1 ceapa verde 1 legatura verdeturi aromate sare piper praf de…
Read more »

Cocktail Sweet and Bitter

19 April 2012
Cocktail Sweet and BitterO reteta simpla de Cocktail Sweet and Bitter din: viala sweet, lichior de portocale, angostura, sampanie, carambola si menta. Ingrediente: 6 cl Viala Sweet 2 cl lichior de portocale 10 picaturi de Angostura sampanie carambola menta   Mod de preparare: Turnam Viala Sweet-ul, lichiorul de portocale si Angostura in cupa de sampanie, apoi completam cu…
Read more »

Clătite umplute cu friptură de miel

19 April 2012
Clătite umplute cu friptură de mielO reteta de clatite umplute cu friptura de miel din: oua, lapte, unt, apa minerala, praf de copt, sare, ulei, friptura de miel, urda, vin alb, masline si patrunjel. Ingrediente: 3 ouă 300 ml lapte 3 linguri unt topit 100 ml apă minerală 300 g făin un vârf linguriţă praf de copt o linguriţă sare…
Read more »

Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperci

19 April 2012
Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperciO reteta de Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperci din: cartofi, salam de Sibiu, ciuperci, branza telemea, smantana, oua si verdeturi. Ingrediente: 6 cartofi 200 g salam de Sibiu o cutie de ciuperci 300 g brânză de telemea 200 g smântână 2 ouă verdeţuri (oregano sau rozmarin)   Mod de preparare: Se…
Read more »

Granita de cocos şi lapte de migdale

19 April 2012
Granita de cocos şi lapte de migdaleO reteta de granita de cocos si lapte de migdale din: lapte de migdale, lapte de cocos, nuca de cocos si zahar. Ingrediente: 200 ml lapte de migdale 100 ml lapte de cocos 100 g nuca de cocos proaspata 2 linguri zahar   Mod de preparare Dizolvă zahărul şi adaugă nuca de cocos tăiată mărunt.…
Read more »

Chec cu vişine

19 April 2012
Chec cu vişineO reteta de chec cu visine din: visine, iaurt, ulei, indulcitor, lapte, oua, faina, praf de copt si dulceata de caise. Ingrediente: 130 g visine congelate 125 ml iaurt 1/2 ceasca ulei 2 linguri indulcitor fluid (adecvat pentru copt) 1/2 lapte 3 oua 1 ceasca plus 6 linguri faina 1/2 plic praf de copt 60…
Read more »

Clătite cu pere coapte şi smochine

19 April 2012
Clătite cu pere coapte şi smochineO reteta de clatite cu pere coapte si smochine din: lapte, ou, faina, zahar pudra, sare, ulei de floarea soarelui, unt, pere, smochine, scortisoara, coaja de portocala, zahar brun, smantana si sirop de artar. Ingrediente: 300 ml lapte degresat 1 ou 100 g faina simpla sau faina integrala, sau amestec 1 lingura zahar pudra Sare…
Read more »

Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiata

19 April 2012
Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiataO reteta de Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiata din: escalop foie gras, rubarba, portocala, zahar, unt, sos de rata si grand marnier. Ingrediente: Escalop foie gras 4 buc. a câte 50 g Rubarbă 200 g Portocală 1 buc. Zahăr 100 g Unt 100 g Sos (fond) de raţă 2 dl Grand…
Read more »

Salata cu ciuperci si struguri negri

19 April 2012
Salata cu ciuperci si struguri negriO reteta de salata cu ciuperci si struguri negri din: ciuperci, mar, struguri negri, tarhon, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon 1 mar verde 300 g struguri negri 2 fire tarhon 1 lamaie 4 linguri de ulei extravirgin de masline sare piper negru   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »

Cocktail Cornucopia

19 April 2012
Cocktail CornucopiaO reteta simpla de Cocktail Cornucopia din: votca, sampanie, campari si suc de coacaze. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl sampanie 2 cl Campari 4 linguri de suc de coacaze   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita si servim in cupa de cocktail.  
Read more »

Supă de crabi de Maryland

18 April 2012
Supă de crabi de MarylandGolful Chesapeake este renumit pentru crabii săi albaştri cu carne dulceagă. In statul Maryland, din aceste crustacee suculente se fac delicioasele fursecuri de crab, precum şi această supă puternic condimentată. Deşi unii bucătari ţin cu tot dinadinsul să adauge o notă personală, există o reţetă de bază pentru prepararea supei de crabi, care trebuie respectată.…
Read more »

Peşte spadă cu roşii şi capere

18 April 2012
Peşte spadă cu roşii şi capereO reteta de peste spada cu rosii si capere din: file de peste spada, rosii cherry, capere, masline, vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de peste spada 300 g rosii cherry 500 g capere 200 g masline 100 ml vin alb ulei de masline suc de…
Read more »

Granita de grepfrut şi Campari

18 April 2012
Granita de grepfrut şi CampariO reteta de granita de grepfrut si campari din: zahar, apa, zeama de grepfrut si campari. Ingrediente: 250 g zahar 800 ml apa 350 ml zeama de grepfrut 60 ml Campari   Mod de preparare: Amestecă siropul, zeama de grepfrut şi Campari, toarnă lichidul într-o tavă şi pune-o în congelator pentru 2 ore, amestecând din…
Read more »

Rulouri cu ciuperci

18 April 2012
Rulouri cu ciuperciO reteta de Rulouri cu ciuperci din: pulpa de vitel, ciuperci, sunca de pui, cascaval, ceapa, patrunjel verde, unt, pasta de tomate, supa de vita, condimente. piper, nucsoara si coriandru. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel 150 g ciuperci 50 g sunca de pui 100 g cascaval 2 cepe 1/2 legatura patrunjel verde 2 linguri…
Read more »

Budincă de tapioca

18 April 2012
Budincă de tapiocaO reteta de budinca de tapioca din: perle tapioca, lapte, miere, ghimbir, sare de mare, esenta de vanilie, fructe, pudra de cacao si apa. Ingrediente: 1/2 cană perle tapioca 3 căni de lapte de vacă sau lapte vegetal zahăr brut sau miere de albine, după gust 1/4 linguriţă de ghimbir răzuit 1/4 lingurita sare de…
Read more »

Cocktail Something Sassy

18 April 2012
Cocktail Something SassyO reteta de Cocktail Something Sassy din: champagne, lichior de ciocolata si lichior de capsuni. Ingrediente: 8 cl champagne 3 cl lichior de ciocolata 3 cl lichior de capsuni   Mod de preparare: Mixam bine lichiorul de ciocolata si cel de capsuni cu gheata in shaker si turnam apoi bautura in paharul de sampanie. Completam…
Read more »

Stir-fry cu porc

18 April 2012
Stir-fry cu porcO reteta e stir fry cu porc din: taitei de orez, carne de porc, ceapa verde, morcovi, sos de soia, zahar fin, otet din orez, suc de lime si frunze de menta. Ingrediente: 200g de tăieţei de orez subţiri 400g carne de porc slabă, tocată 1 legătură de ceapă verde, feliată în bucăţi mari 2…
Read more »

Sardine malteze

18 April 2012
Sardine maltezeO reteta de sardine malteze din: sardine, rosii, ardei grasi, ardei iute, usturoi, morcovi, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg sardine din conserva 5 rosii 2 ardei grasi 1 ardei iute 6 catei de usturoi 3 morcovi 100 ml vin alb patrunjel verde sare piper ulei   Mod de preparare:…
Read more »

Rulada picanta de porc

18 April 2012
Rulada picanta de porcO reteta de rulada picanta de porc din: piept de porc, carne macra tocata, ulei, ceapa, ciuperci, usturoi, castraveti murati, cimbru, oregano, salvie, boie iute, sare, piper, supa de carne si vin alb sec. Ingrediente: 800 g piept de porc cu tot cu sorici 400 g carne macra tocata 2 linguri ulei 1 ceapa mare…
Read more »

Reteta zilei: Omleta cu ciuperci

18 April 2012
Reteta zilei: Omleta cu ciuperciO reteta de omleta cu ciuperci din: oua, ciuperci, ulei de masline, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 50 g ciuperci ulei de masline patrunjel unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile si se prajesc in unt. Odată ce acestea încep să se înmoaie, se adaugă o crenguta de patrunjel si…
Read more »

Pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoane

18 April 2012
Pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoaneO reteta de pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoane din: pui, cartofi, morcovi, usturoi, paine toast, mustar, pasta de rosii, vin alb, sare, piper, busuioc si ulei. Ingrediente: 1 pui fiert 6 cartofi noi 3 morcovi 6 catei de usturoi 3 felii de paine toast 50 g mustar 50 g pasta de rosii…
Read more »

Piure de mazare cu smantana

18 April 2012
Piure de mazare cu smantanaO reteta de piure de mazare cu smantana din: boabe de mazare, unt, smantana, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe de mazare din conserva, gata fiarta 100 g unt 200 g smantana menta proaspata sare piper   Mod de preparare: Se scurge mazărea de zeama din conservă. Se ţine în apă fiartă pentru…
Read more »

Risotto cu ciuperci de padure

18 April 2012
Risotto cu ciuperci de padureO reteta de risotto cu ciuperci de padure din: orez, supa de pui, ceapa, ciuperci de padure, usturoi, ulei de masline, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g orez cu bob lung 800 ml supă de pui 2 cepe 300 g ciuperci de pădure congelate 5 căţei usturoi 4 linguri ulei de măsline 1…
Read more »

Jeleu cu struguri

18 April 2012
Jeleu cu struguriO reteta de jeleu cu struguri din: boabe de struguri, portocala, vin rosu, ananson, zahar pudra, gelatina, suc de struguri, iaurt si nucsoara. Ingrediente: 225 g boabe de struguri fara samburi, rosii sau negri 1/2 portocala mica 250 ml vin rosu de Bordeaux sau alt vin rosu nobil 2 fructe de anason in forma de…
Read more »

File de vita in foitaj

18 April 2012
File de vita in foitajO reteta de file de vita in foitaj din: faina, apa calduta, ulei, otet, sare, pulpa de vita, carne tocata de porc, ceapa, ulei, piper, oregano, cimbru, sare, busuioc, patrunjel verde, ou, vin rosu, piper, mustar si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa calduta 3 linguri ulei 1 lingura otet 1/2 lingurita sare…
Read more »

Salata cu sunca de Praga

18 April 2012
Salata cu sunca de PragaO reteta de salata cu sunca de praga din: andive, radicchio, laptuca, castravete, ridichi, sunca de praga, ementhal, parmezan, mustar dulce, maioneza, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Lăptucile se diferenţiază ca formă, culoare şi dispoziţie a frunzelor, în afară de aspectul căpăţânii. Există varietăţi de iarnă, lăptuci cu glugă, şi…
Read more »

Granita de cafea

18 April 2012
Granita de cafeaO reteta de granita de cafea din: cafea, sirop de zahar, smantana si gheata. Ingrediente: 2 cesti cafea 4 lingurite sirop de zahar 2 linguri smantana dulce 6 cuburi de gheata sfaramate   Mod de preparare: Pune jumătate din cantitatea de gheaţă într-un vas pen­tru mixer. Adaugă cafeaua şi siropul de zahăr şi mixează-le cu…
Read more »

Îngheţată cu fructe de pădure

18 April 2012
Îngheţată cu fructe de pădureO reteta de inghetata cu fructe de padure din: fructe de padure, afine, miere, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame fructe de pădure congelate 150 grame de afine proaspete 3-4 linguri de miere de albine 500 grame de iaurt simplu câteva frunze proaspete de mentă   Mod de preparare: Aşază pe fundul cupelor…
Read more »

Cum se prepara orez pentru sushi (video)

18 April 2012
Cum se prepara orez pentru sushi (video)O reteta video despre cum se prepara orez pentru sushi, un preparat japonez deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 3 cups (750ml) sushi rice 3 1⁄3 cups (830ml) water ½ cups (120ml) rice vinegar ¼ cups (60ml) sugar ½ tsp salt 1 tbsp dashi- concentrated or powdered fish stock 1 small saucepan…
Read more »

Budinca cu şunca

18 April 2012
Budinca cu şuncaO reteta de budinca cu sunca din: orez, supa de pui, morcovi, sunca, piept de pui, unt, pesmet, oua, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g orez 1,5 l supă de pui 2 morcovi potriviţi fierţi 250 g şuncă 150 g piept de pui fiert 1 lingură unt 2 linguri pesmet 5 ouă 150…
Read more »

Tartine cu brânză

18 April 2012
Tartine cu brânzăO reteta de tartine cu branza din: branza de vaci, iaurt, branza topita, chimen, curry, ceapa, sare, piper si boia. Ingrediente: 100 g branza de vaci degresata 4 linguri iaurt degresat 80 g branza topita chimen macinat 1 praf de curry 1 ceapa sare piper boia   Mod de preparare: Se amestecă brânza d

Porc la tavă

18 April 2012
Porc la tavăO reteta de porc la tava din: muschi de porc, ulei, usturoi, boia dulce si iute, supa de carne, vin alb sec, unt, ardei grasi, rosii, foi de dafin, chimen, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau pulpa de porc 3-4 linguri ulei 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute 200 ml…
Read more »

Salată de ton cu vinegreta

18 April 2012
Salată de ton cu vinegretaO reteta de salata de ton cu vinegreta din: oua, castraveti, rosii cherry, sare, piper, ceapa verde, salata, ton, suc de lamaie, mustar de dijion, seminte de susan, zahar brun, ulei de masline si apa. Ingrediente: 1 ou 70 g castraveti 50 g rosii cherry sare piper 1 ceapa verde 4 frunze salata 80 g…
Read more »

Reteta zilei: Inghetata de avocado

18 April 2012
Reteta zilei: Inghetata de avocadoO reteta de inghetata de avocado din: avocado, zahar, smantana, suc de lamaie si sare de mare. Ingrediente: 3 avocado 3/4 ceasca de zahar 1 ceasca smantana suc de lămâie 1 vârf de cuţit de sare de mare   Mod de preparare: Se deschide avocado, se elimina samburii şi se scot pulpa. Se combina toate…
Read more »

Supă cu găluşte de matzo

18 April 2012
Supă cu găluşte de matzoConsumată doar din plăcere sau pentru a sărbători Pastele, în inima fiecărui evreu supa cu găluşte de matzo ocupă un loc cu totul special. Deşi este doar o supă cu găluşte, atunci când este preparată cu drag ea poate deveni o mâncare foarte elegantă. Supa de pui trebuie făcută în casă, din oase de pui,…
Read more »

Frigarui de fructe

18 April 2012
Frigarui de fructeO reteta de frigarui de fructe din: coaja si suc de lamaie, cointreau, miere, bitter, ananas, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: coaja rasa de la 1/2 de lamaie si sucul de la 1 lamaie 4 linguri Cointreau sau coniac 2-3 linguri miere sau zahar brun 1 lingura de bitter, optional 1 ananas descojit si curatat…
Read more »

Suc revigorant

18 April 2012
Suc revigorantO reteta de Suc revigorant din: capsune si mure. Ingrediente: 200 g capsune 2 bucati mure   Mod de preparare: Se trec toate fructele prin storcator, se amesteca bine. Se recomanda a se cosuma imediat ce l-ati preparat.
Read more »

Cocktail Ouverture

18 April 2012
Cocktail OuvertureO reteta simpla de Cocktail Ouverture din: lichior de portocale, sampanie, bitter orange si capsuni. Ingrediente: 2 cl lichior de portocale sampanie 4 picaturi de Bitter Orange capsuni   Mod de preparare: Lichiorul si Bitter Orange-ul se toarna in pahar, se completeaza cu sampanie si se decoreaza cu o capsuna.
Read more »

Pui cu vin si mere

18 April 2012
Pui cu vin si mereO reteta de pui cu vin si mere din: pui, vin alb, mere acrisoare, ulei de masline, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 pui 150 ml vin alb 4 mere acrisoare 2 linguri ulei de masline sare piper nucsoara rasa   Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si lasati-o la scurs. Condimentati-o…
Read more »

Granita de citrice

18 April 2012
Granita de citriceO reteta de granita de citrice din: portocala, lamaie, grepfrut, lamaie, apa minerala, zahar si frunze de lamaita. Ingrediente: 1 portocala 1 lamaie 1 grepfrut 1 chitra (sau lamaie cu coaja groasa) 200 ml apa minerala 50 g zahar 4 frunze de lamaita   Mod de preparare: Pune apa minerală şi zahărul într-o crăticioară şi…
Read more »

Pui cu lapte de cocos şi orez

18 April 2012
Pui cu lapte de cocos şi orezO reteta de pui cu lapte de cocos si orez din: piept de pui, curry, lapte de cocos, sos de soia, orez, fulgi de cocos, sare, piper si limette. Ingrediente: 1 piept de pui tăiat cuburi 2 linguriţe de curry 250 ml lapte de cocos 2 linguri de sos soia 200 grame orez în două culori 1 plic de fulgi din…
Read more »

Ruladă de ciocolată cu cremă de zmeură

18 April 2012
Ruladă de ciocolată cu cremă de zmeurăO reteta de rulada de ciocolata cu crema de zmeura din: oua, zahar tos, faina alba, pudra de cacao, zahar pudra, zmeura, crema de branza si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 75 g zahar tos marunt 50 g faina alba 25 g pudra de cacao 1 lingurita zahar pudra pentru umplutura: 125 g zmeura proaspata…
Read more »

Pastravi cu fasole verde

18 April 2012
Pastravi cu fasole verdeO reteta de pastravi cu fasole verde din: pastravi, ceapa verde, usturoi verde, fasole verde, vin alb, cimbru verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi mai mari 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 500 g fasole verde 250 ml vin alb 1 legatura cimbru verde 6 linguri ulei de masline…
Read more »

Sos picant pentru barbecue

18 April 2012
Sos picant pentru barbecueO reteta de sos picant pentru barbecue din: piper, sare, oregano, usturoi, piper alb, boai iute, bacon, ceapa, supa de pui, sos de rosii, nuci, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie, unt si praf de curry. Ingrediente: 1 1/2 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu sare 1 lingurita cu…
Read more »

Dieta de detoxifiere cu sucuri naturale

17 April 2012
Dieta de detoxifiere cu sucuri naturaleVezi care sunt cele mai bune metode e curăţare a organismului Fie că doriţi să aveţi un corp mai suplu şi mai sănătos sau să vă încărcaţi cu energie, o săptămână cu sucuri detoxifiante şi proaspete este o metodă sigură şi rapidă de a vedea rezultatele. „Sucurile proaspete conţin multă apă care ajută la hidratarea…
Read more »

Suc hranitor de banane

17 April 2012
Suc hranitor de bananeO reteta de suc hranitor de banane din: banane, lapte si miere. Ingrediente: banane lapte miere   Mod de preparare: Bananele se curata de coaja si se pun in mixer cu putina apa sau lapte. La sfarsit se poate adauga si miere, dupa gust.
Read more »

Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă

17 April 2012
Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcăO reteta de Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă din: grepfrut, zahar, glucoza, votca, zeama lime, apa tonica, zahar, apa minerala, gelatina, zmeura si coacaze rosii. Ingrediente: 1 grepfrut rosu 1 lingura zahar 1 lingurita glucoza pentru aspic: 2 linguri votca 1/2 zeama lime 2 linguri apa tonica 1 lingurita zahar 4 linguri…
Read more »

Piersici umplute cu budincă de ciocolată

17 April 2012
Piersici umplute cu budincă de ciocolatăO reteta de piersici umplute cu budinca de ciocolata din: budinca, zahar, lapte, piersici si smantana. Ingrediente: 1 plic de budincă instant 2 linguri de zahăr 400 ml lapte 8 jumătăţi de piersici (din conservă) 150 g smântână   Mod de preparare: Pudra de budincă se amestecă cu laptele cald şi, după ce capătă consistenţa…
Read more »

Cocktail Singapore Fizz

17 April 2012
Cocktail Singapore FizzO reteta simpla de Cocktail Singapore Fizz din: gin, cherry brandy, zeama de lamaie, zahar, sampanie si limeta. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Cherry Brandy 1 cl zeama de lamaie 0,5 cl zahar sampanie limeta   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker. Apoi se…
Read more »

Pudding cu banane si orez

17 April 2012
Pudding cu banane si orezO reteta de pudding cu banane si orez din: orez, lapte, miere, vanilie, banane, lamaie, albusuri si nucsoara. Ingrediente: 60 g orez cu bobul rotund 600 ml lapte semidegresat 3 linguri miere 1 baton vanilie 2 banane coapte 0.5 lamaie, coaja rasa fin 2 albusuri un varf de cutit de nucsoara, proaspat macinata   Mod…
Read more »

Salata cu capsune

17 April 2012
Salata cu capsuneO reteta de salata cu capsune din: salata creata, castraveti, capsune, iaurt, frunze de menta, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g salata creata 2 castraveti 150 g capsune foarte proaspete un paharel iaurt fara multa grasime 10-15 frunzulite de menta 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Spălaţi şi scurgeţi bine salata, rupeţi-o…
Read more »

Pulpa in crusta de sorici

17 April 2012
Pulpa in crusta de soriciO reteta de pulpa in crusta de sorici din: pulpa de porc, sorici, sare grunojasa, otet balsamic, ulei, miere, apa calda, coriandru, usturoi, piper alb, sare, zahar si vin alb. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc dezosată 1 bucată de şorici de dimensiunea bucăţii de carne 2 linguriţe sare grunjoasă 4 linguri oţet balsamic 2…
Read more »

Cocktail Martini cu suc de rodie

17 April 2012
Cocktail Martini cu  suc de rodieO reteta de cocktail martini cu suc de rodie din: martini, suc de rodie, vodca si gheata. Ingrediente: martini suc de rodie vodca gheata Mod de preparare: Se combina toate ingredientele intr-un shaker pana se omogenizeaza. se toarna apoi intr-un pahar cu picior si se savureaza.
Read more »

Plăcintă cu brânză si stafide

17 April 2012
Plăcintă cu brânză si stafideO reteta de placinta cu branza si stafide din: aluat, oua, branza de vaci, smantana, zahar, stafide, zahar vanilat si esenta de rom. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 4 oua 800 g branza de vaci 150 g smantana 200 g zahar 20 g stafide zahar vanilat esenta rom   Mod de preparare: Se spală stafidele…
Read more »

Pangasius cu andive

17 April 2012
Pangasius cu andiveO reteta de pangasisu cu andive din: fileuri de pangasius, andive, ulei de masline, marar verde, patrunjel verde, vin alb, lamai, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de pangasius 8 andive 6 linguri ulei de masline 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 100 ml vin alb 2 lamai 2 linguri…
Read more »

Supa Pho bo Tai

17 April 2012
Supa Pho bo TaiO reteta de supa pho bo tai din: oase de vaca, ghimbir, ceapa, sos de peste, zahar, stelute de anason, scortisoara, cuisoare, frunza de dafin, sare, muschid e vita, taitei de orez, piper, coriandru, frunze de busuioc, chilli, ceapa verde, lamaie verde si menta. Ingrediente: 2 kg oase de vacă cu măduvă 2 bucăţi de…
Read more »

Tartă cu salată de vinete, roşii si brânză

17 April 2012
Tartă cu salată de vinete, roşii si brânzăO reteta de tarta cu salata de vinete, rosii si branza din: salata de vinete, branza telemea, branza de vaci, rosii, ceapa, busuioc, sare, piper, unt, iaurt, faina, ou si praf de copt. Ingrediente: 500 g salata de vinete 100 g branza telemea 150 g branza de vaci 4 rosii 2 cepe 1 crenguta busuioc…
Read more »

Costite umplute

17 April 2012
Costite umpluteO reteta de costite umplute din: costite de porc, vin alb, ulei, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, carne tocata, ficatei de pui, ulei, ceapa, telina, cartofi, morcov, mar, oua, patrunjel, marar, sare, piper, carnati afumat, vin, supa de carne si cimbru. Ingrediente: 1 bucata costite de porc netaiate pentru sosul marinat: 1 pahar vin alb…
Read more »

Curcan cu broccoli

17 April 2012
Curcan cu broccoliO reteta de curcan cu broccoli din: piept de curcan, broccoli, cimbru verde, ulei de masline, miere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 1 capatana mare de broccoli 1 legatura cimbru verde 6 linguri ulei de masline 2 linguri miere 150 ml vin alb sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Parfait cu stafide

17 April 2012
Parfait cu stafideO reteta de parfait cu stafide din: parfait, lapte, smantana, stafide si esenta de rom. Ingrediente: 1 cutie Parfait instant 100 ml lapte rece 100 ml smântână dulce pentru frişcă rece 30 grame stafide 1 linguriţă esenţă de rom   Mod de preparare: Înainte de toate, stafidele se pun la înmuiat în rom, unde trebuie…
Read more »

Taitei cu ou si piept de pui

17 April 2012
Taitei cu ou si piept de puiO reteta de taitei cu ou si piept de pui din: taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, broccoli, ardei rosu, porumb, usturoi, ardei iute, ghimbir, piept de pui, creveti, pasta de curry, sos de soia, germeni de fasole, coriandru, ceapa verde si lime. Ingrediente: 3 cuiburi de tăieţei cu ou 2 linguri ulei de…
Read more »

Reteta zilei: Salata de mango

17 April 2012
Reteta zilei: Salata de mangoO reteta de salata de mango din: mango, coriandru, ulei de susan si sare. Ingrediente: 3 fructe de mango verzi frunze de corinadru proaspat ulei de susan sare Mod de preparare: Se curata fructele de mango de coaja, apoi se taie felii foarte subtiri. Se adauga 1/2 lingurita de sare si se lasa pentru 10-15…
Read more »

Rulou de peste cu oua

17 April 2012
Rulou de peste cu ouaO reteta de rulou de peste cu oua din: file de cod, oua, faina, pesmet, oua, mustar, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de cod (sau alt peste, dupa preferinta) 3 oua 100 g faina pesmet 4 oua fierte 2-3 lingurite mustar 1 legatura patrunjel ulei pentru prajit sare piper   Mod…
Read more »

Pui cu vin alb şi rozmarin

17 April 2012
Pui cu vin alb şi rozmarinO reteta de pulpa cu vin alb si rozmarin din: pulpe de pui, usturoi, tarhon, rosii cherry, vin alb, rozmarin, boia de ardei dulce, sare, piper si ulei. Ingrediente: 8 pulpe de pui, fierte sau la gratar 8 catei de usturoi 1 legatura tarhon proaspat 10 rosii cherry 100 ml vin alb rozmarin p

Sparanghel cu sos de lămâie

17 April 2012
Sparanghel cu sos de lămâieO reteta de sparanghel cu sos de lamaie din: sparanghel, amidon, zahar, galbenusuri, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 800 g sparanghel 1 lingura amidon 2 lingurite zahar 2 galbensuri suc de la 2 lamai sare   Mod de preparare: Legaţi tulpinile de sparanghel (întregi) cu o sfoară, pentru a le tine la un loc.…
Read more »

Sarmale cu afumatura

17 April 2012
Sarmale cu afumaturaO reteta de sarmale cu afumatura din: carne de porc, ceapa, orez, pasta de tomate, cimbru, varza afumata, piper, costita afumata, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru 2-3 kg varza murata piper 300 g costita afumata…
Read more »

Budincă de iepure

17 April 2012
Budincă de iepureO reteta de budinca de iepure din: ceapa rosie, chifle, lapte, carne de iepure, cascaval, oua, sare, piper, oregano si ulei. Ingrediente: 1 ceapă roşie 50 g chiflă fără gluten 5 linguri lapte 400 g carne de iepure 5 linguri caşcaval ras 1 ou sare piper 1 linguriţă oregano tocat ulei   Mod de preparare:…
Read more »

Cocktail Pale Crystal

17 April 2012
Cocktail Pale CrystalO reteta simpla de Cocktail Pale Crystal din: benedictine, gin, bitter orange, champagne si coaja de portocala. Ingrediente: 2 cl Benedictine 1 cl gin 2 picaturi de Bitter Orange champagne coaja de portocala   Mod de preparare: Mixam in paharul de mixare Benedictine, ginul si Bitter Orange-ul cu cuburi de gheata, apoi turnam bautura in…
Read more »

Budinca cu mazare

17 April 2012
O reteta de budinca cu mazare din: cartofi, mazare, costita afumata, ardei gras, telemea de oaie, oua, faina, smantana, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 5 cartofi mai mari 300 g mazare din conserva 200 g costita afumata 1/2 ardei gras rosu 200 g telemea de oi 3 oua 1 lingura faina 4 lingura smantana…
Read more »

Salată cu portocale

17 April 2012
Salată cu portocaleO reteta de salata de portocale din: portocale, untisor, creson, ceapa, tarhon, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper Cayenne. Ingrediente: 4 portocale netratate 200 g untisor 1 legatura de creson 1 ceapa alba mica 1 lingurita de tarhon proaspat 2 linguri de suc de lamaie 4 linguri ulei extravirgin de masline…
Read more »

Cum se prepara frisca de casa (video)

17 April 2012
Cum se prepara frisca de casa (video)O reteta video despre cum se prepara frisca de casa, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si delicios. Cum se prepara frisca de casa
Read more »

Bisque de homar

17 April 2012
Bisque de homarBisque de homar, o supă groasă cu smântână, parfumată cu coniac, întruchipează însuşi sf spiritul decadent francez. Iniţial, termenul bisque se folosea pentru a a denumi supa făcută din carne de păsăre sălbatică, dar acum el se referă aproape exclusiv la la această supa-crema de culoare roz, preparată din creveţi, crab, raci şi homari. Bisque…
Read more »

Salata cu linte galbena

17 April 2012
Salata cu linte galbenaO reteta de salata cu linte galbena din: linte galbena, fasole verde, ardei copti, ceapa rosie, boabe de fasole alba, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si telemea. Ingrediente: 250 g linte galbena 300 g fasole verde din conserva 2 ardei copti 1 ceapa rosie 4 linguri boabe de fasole alba…
Read more »

Sandvis cu muschi de vita afumat

17 April 2012
Sandvis cu muschi de vita afumatO reteta de Sandvis cu muschi de vita afumat din: paine toast, oua, muschi de vita afumat, cascaval, rucola si chipsuri. Ingrediente: 6 felii toast 2 oua 4 felii muschi de vita afumat 4 felii cascaval 10-12 frunze de rucola chipsuri   Mod de preparare: Se fierb ouăle 5 minute. Se decojesc şi se taie…
Read more »

Carnaciori cu sos iute

17 April 2012
Carnaciori cu sos iuteO reteta de carnaciori cu sos iute din: carnati de casa afumati, bacon, ulei, ceapa, ulei, pasta de tomate, vin rosu, ardei iute, mustar, otet, frunze de dafin, otet, sare si piper. Ingrediente: 5 carnati de casa afumati 10 felii bacon taiate subtire ulei pentru prajit pentru sos: 1 ceapa potrivita1 morcov potrivit 50 ml…
Read more »

Cocktail Prince Of Wales

17 April 2012
Cocktail Prince Of WalesO reteta simpla de Cocktail Prince Of Wales din: coniac, benedictine, angostura, champagne si zahar cubic. Ingrediente: 2 cl coniac 1 cl Benedictine 2 picaturi de Angostura champagne 1 zahar cubic   Mod de preparare: Punem zaharul cubic in shaker si-l stropim cu Angostura. Adaugam cuburi de gheata, turnam deasupra coniacul si benedictine, apoi mixam…
Read more »

Plăcintă cu macaroane şi carne

17 April 2012
Plăcintă cu macaroane şi carneO reteta de placinta cu macaroane si carne din: macaroane, foi de placinta, oua, branza, unt, lapte, carne si ceapa. Ingrediente: 250 grame macaroane foi de plăcintă 2 ouă 2 linguri brânză 3 linguri unt 1/2 ceaşcă lapte 250 grame carne 1 ceapă   Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă cu sare, se…
Read more »

Salată cu brânză Roquefort

17 April 2012
Salată cu brânză RoquefortO reteta de salata cu branza Roquefort din: branza Roquefort, radicchio, scarola, fenicul, telina, fistic, miez de nuca, mustar dulce, otet de mere, porto, suc de portocala, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 100 g branza Roquefort 1 radicchio 1 scarola (salata cu frunze crete si miez aproape alb) 1 fenicl 1 tulpina de…
Read more »

Pui Satay cu salată de mentă şi ridichi

17 April 2012
Pui Satay cu salată de mentă şi ridichiO reteta de pui satay cu salata de menta si ridichi din: salote, coriandru, chimion, turmeric, sos de peste, unt de arahide, pulpe de pui, lipii, castravete, suc de lamaie, zahar brun, ardei iute, ridichi si menta. Ingrediente: 4 şalote (sau cepe mici), tocate mărunt ½ linguriţă de coriandru măcinat ½ linguriţă de chimion, măcinat…
Read more »

Supă cu paste, verdeţuri si năut

17 April 2012
Supă cu paste, verdeţuri si năutO reteta de supa cu paste, verdeturi si naut din: naut, ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, rosii in bulion, paste, parmezan, verdeturi, sare si piper. Ingrediente: 400 g naut inmuiat: 12 ore in apa cu sare 1 ceapa 2 morcovi 1/2 telina 2 linguri ulei de masline 400 ml rosii in bulion 100 g…
Read more »

Ruladă aromată

17 April 2012
Ruladă aromatăO reteta de rulada aromata din: carne tocata, morcovi, ceapa, oua, paine, miez de nuca, unt, ulei, usturoi, ierburi aromate, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata (amestec vita cu porc) 2 morcovi fierti 2 cepe 3 oua 3 felii paine inmuiata 100 g miez de nuca 50 g unt 1 lingura ulei…
Read more »

Legume la tigaie cu sos de stridii şi soia

17 April 2012
Legume la tigaie cu sos de stridii şi soiaO reteta de legume la tigaie cu sos de stridii si soia din: amestec de legume, ulei de nuci, ulei de susan, ghimbir, ceapa verde, sos de stridii, sos de soia, zahar, zeama de lime, sare si piper. Ingrediente: 400 de grame de amestec de legume şi verdeţuri chinezeşti (bok choy, brocoli chinezesc, spanac pitic)…
Read more »

Cartofi cu pesmet şi leurdă

16 April 2012
Cartofi cu pesmet şi leurdăO reteta de cartofi cu pesmet si leurda din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, pesmet, patrunjel, verdeturi, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 1 capatana de usturoi 4 cepe rosii 150 ml ulei de masline 100 g pesmet 2 linguri patrunjel taiat marunt 2-3 legatura verdeturi: leurda, urzici, macris, rucola, untisor etc.…
Read more »

Pui cu mango şi pilaf picant

16 April 2012
Pui cu mango şi pilaf picantO reteta de pui cu mango si pilaf picant din: piept de pui, chutney de mango, praf de curry, chimion, ulei de floarea soarelui, ceapa, frunze de dafin, scortisoara, orez, coriandru si lime. Ingrediente: 4 piept de pui fără piele şi fără oase 4 linguri chutney de mango 1 lingură praf de curry, mediu picant…
Read more »

Cartofi la cuptor cu brânză şi cârnăciori

16 April 2012
Cartofi la cuptor cu brânză şi cârnăcioriO reteta de cartofi la cuptor cu branza si carnaciori din: cartofi, branza, carnaciori, oua, iaurt, sare, piper, oregano si marar. Ingrediente: 6-7 cartofi potriviţi ca marime o jumătate de kilogram de brânză 5-6 cârnăciori proaspeţi (uşor afumaţi) 2 ouă 100 grame iaurt sau smântână sare piper oregano mărar proaspăt   Mod de preparare: Cartofii…
Read more »

Supa crema de sparanghel cu dovlecel

16 April 2012
Supa crema de sparanghel cu dovlecelO reteta de supa crema de sparanghel cu dovlecel din: sparanghel, patrunjel, dovlecel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 fire de sparanghel 1 patrunjel radacina 1 dovlecel sare piper ulei   Mod de preparare: Se spala sparanghelul si se taie bucatele. Patrunjelul si dovlecelul se decojesc si se taie rondele. Se pun toate legumele la…
Read more »

Carnaciori cu legume

16 April 2012
Carnaciori cu legumeO reteta de carnaciori cu legume din: carnaciori, ardei gras, ceapa rosie, ulei, bere, ketchup si sare. Ingrediente: 8 carnaciori 1 ardei gras 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie mare 2 linguri ulei 500 ml bere 100 ml ketchup sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi ardeii şi cea¬pa, după care le tai…
Read more »

Curry de pui şi cartofi dulci

16 April 2012
Curry de pui şi cartofi dulciO reteta de curry de pui si cartofi dulci din: cartofi, ulei de masline, pulpe de pui, ceapa rosie, pasta curry, rosii si spanac. Ingrediente: 500 g de cartofi dulci, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe mici 1 lingură ulei de măsline 4 pulpe de pui dezosate, fără piele, tăiate în bucăţi mari 1…
Read more »

Salată dulce-acrişoară

16 April 2012
Salată dulce-acrişoarăO reteta de salata dulce acrisoara din: fenicul, cicoare, portocale, pere, maioneza, lamaie, smantana, zahar si ghimbir. Ingrediente: 2 feniculi 1 legatura de cicoare 2 portocale 2 pere tari 3 linguri maioneza 1 lamaie 1 lingura smantana 1 lingurita de zahar 1 lingurita de ghimbir ras   Mod de preparare: Spălaţi bine perele şi, fără…
Read more »

Reteta zilei: Supa de fasole rosie cu bulete de orez

16 April 2012
Reteta zilei: Supa de fasole rosie cu bulete de orezO reteta de supa de fasole rosie cu bulete de orez din: faina de orez, apa, fasole rosie, si zahar. Ingrediente pt buletele de orez: 1 cana de faina de orez 1/3 cana de apa Ingrediente pt supa: 1 cana de fasole rosie uscate 4 cani de apa 3/4 ceasca de zahar Mod de preparare:…
Read more »

Carpaccio de somon cu untişor şi fernicul

16 April 2012
Carpaccio de somon cu untişor şi ferniculO reteta de carpaccio de somon cu untusor si fenicul din: somon, untisor, fenicul, marar, arpagic verde, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon foarte proaspat 150 g untisor 2 feniculi 2 fire de marar 10 fire de arpagic verde sucul de la 1 lamaie 4 linguri de…
Read more »

Cum se prepara prajiturele Nan Khatai (video)

16 April 2012
Cum se prepara prajiturele Nan Khatai (video)O reteta video despre cum se prepara prajiturele nan khatai, un preparat indian deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: Unsalted Butter – 1 stick (1/2 cup, 4 oz) at room temperature Powdered Sugar – 1/2 cup Nutmeg Powder – 1/4 tsp Cardamom Powder – 1/4 tsp All Purpose Flour (Maida) – 1…
Read more »

Cremă de păstârnac

16 April 2012
Cremă de păstârnacO reteta de crema de pastarnac din: pastarnac, mar, telina, morcov, ceapa, iaurt degresat, smantana, pudra din seminte de dovleac, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g pastarnac 1 mar acrisor 1 telina (200 g) 1 morcov 1 ceapa 250 ml iaurt degresat natural 150 ml smantana 2 linguri pudra din seminte de…
Read more »

Tarta cu legume

16 April 2012
Tarta cu legumeO reteta de tarta cu legume din: dovlecel, ciuperci, ceapa, ardei grasi, rosii, oua, mazare, cascaval, patrunjel verde, marar verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 8 ciuperci 1 ceapa 2 ardei grasi 2 rosii 3 oua 100 g mazare conserva 300 g cascaval patrunjel verde marar verde ulei sare piper   Mod de…
Read more »

Păstrăv în fulgi de porumb

16 April 2012
Păstrăv în fulgi de porumbO reteta de pastrav cu fulgi de porumb din: pastravi, iaurt, pesmet, fulgi de porumb, rosii, lamaie, usturoi, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 2 păstrăvi curăţaţi şi spălaţi 200 g iaurt 100 g pesmet 200 g fulgi de porumb fără adaosuri de zahăr 2 roşii 1 lămâie 3 căţei de usturoi sare piper boia…
Read more »

Tăieţei thai cu somon

16 April 2012
Tăieţei thai cu somonO reteta taitei thai cu somon din: taitei, ulei, pasta de curry, ceapa verde, cartofi, supa de legume, lapte, somon si coriandru. Ingrediente: 200g de tăieţei cu ou sau de orez 1 linguriţă de ulei 2-3 linguriţe de pastă de curry Thai 2 cepe verzi, tocate 1 cartof, tăiat cubuleţe 200ml supă de legume sau…
Read more »

Trigoane cu nuci

16 April 2012
Trigoane cu nuciO reteta de trigoane cu nuci din: foi de placinta, miere, zahar, nuca, pesmet si scortisoara. Ingrediente: 1/2 pachet foi pentru placinta 1 lingura mare de miere 200 g zahar 200 g nuca macinata 200 g pesmet 1 lingura scortisoara   Mod de preparare: Se prepară un sirop: se pun la fiert 200

Cocktail Cosmopolitan

16 April 2012
Cocktail CosmopolitanO reteta simpla de Cocktail Cosmopolitan din: vodca, suc de lamaie, suc de afine si triple sec. Ingrediente: 40 ml vodca 20 ml suc de lamaie 20 ml suc de afine 20 ml triple sec   Mod de preparare: Se amesteca vodca, triplu sec, sucul de lamaie si concentratul de afine intr-un shaker cu gheata.…
Read more »

Pui copt cu sos cremos de nuci

16 April 2012
Pui copt cu sos cremos de nuciO reteta de pui copt cu sos cremos de nuci din: pulpe de pui, chimion, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, pitta, supa de pui, ceapa, usturoi, smantana, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 8 pulpe de pui, cu piele şi os 1 linguriţă de chimion ½ linguriţă boia de ardei 2 linguri ulei…
Read more »

Supa crema de gulioare

16 April 2012
Supa crema de gulioareO reteta de supa crema de gulioare din: seminte de floarea soarelui, gulioare, rosii in bulion, marar verde, faina de hrisca si ulei de masline. Ingrediente: 200 ml seminte de floarea soarelui macinate 4 gulioare 400 ml rosii in bulion 1 legatura marar verde 2 linguri faina de hrisca 4 linguri ulei de masline  …
Read more »

Granita cu menta

16 April 2012
Granita cu mentaO reteta de granita cu menta din: apa, frunze de menta si zahar. Ingrediente: 250 ml apa 200 g frunze de menta 150 g zahar pentru decor: frunze de menta   Mod de preparare: Fierbe într-o crăticioară apa cu zahărul până când acesta se dizolvă complet. Amestecă bine, adaugă frunzele de mentă proaspătă şi lasă-le…
Read more »

Supă de curcan asiatică

15 April 2012
Supă de curcan asiaticăO reteta de supa de curcan asiatica din: ardei iute, ceapa, supa de pui, otet de orez, sos de soia, ceapa verde, pipet de curcan, coriandru si fidea de orez. Ingrediente: 1 ardei roşu iute 2 cepe mici, curăţate şi tăiate în patru 500ml supă de pui 2 linguri oţet de orez sau de mere…
Read more »

Plăcintă cu mere si morcovi

15 April 2012
Plăcintă cu mere si morcoviO reteta de palcinta cu mere si morcovi din: margarina, apa, otet, sare, faina, mere, morcovi, zahar, zahar vanilinat, scortisoara si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura otet 1 praf de sare 2 cani ( de 250 ml ) cu faina pentru umplutura si…
Read more »

Risotto cu creveţi, rucola şi sos de mazăre

15 April 2012
Risotto cu creveţi, rucola şi sos de mazăreO reteta de risotto cu creveti, rucola si sos de mazare din: piper, sare, morcov, mazare, parmezan, rucola, caise uscate creveti black tiger, vin alb, peste, orez, usturoi, telina, ceapa, unt si ulei de masline. Ingrediente: piper roşu sare 2 bucăţi morcov 200 grame mazăre boabe 50 grame parmezan 50 grame rucola 6 caise uscate…
Read more »

Tartă cu roşii cherry galbene

15 April 2012
Tartă cu roşii cherry galbeneO reteta de Tartă cu roşii cherry galbene din: oua, iaurt, unt, faina, sare, praf de copt, rosii cherry galbene, ceapa verde, cascaval si smantana. Ingrediente: 1 ou 150 g iaurt 100 g unt 300 g faina sare praf de copt umplutura: 20 g rosii cherry galbene 4 fire ceapa verde 200 g cascaval 100…
Read more »

Pudding de orez

15 April 2012
Pudding de orezO reteta de pudding de orez din: orez, lapte, zahar de palmier, crema de cocos, lamaie verde, suc de lamaie verde, esenta de flori de portocale si mango. Ingrediente: 250 g orez negru 750 ml lapte degresat 3 linguri zahar de palmier, zahar brun cu continut mic de melasa sau miere 90 ml crema de…
Read more »

Pui prăjit cu seminţe de susan

15 April 2012
Pui prăjit cu seminţe de susanO reteta de pui prajit cu seminte de susan din: taitei, ulei de floarea soarelui, piept de pui, miere, zeama de lamaie, seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 2 cuiburi de tăiţei dintr-un pachet de 375g 1 linguriţă de ulei de floarea soarelui 2 bucăţi de piept de pui, tăiat în fâşii 3 morcovi mari,…
Read more »

Cocktail Black Velvet

15 April 2012
Cocktail Black VelvetO reteta simpla de Cocktail Black Velvet din: bere si sampanie Ingrediente: bere neagra sampanie   Mod de preparare: Umpleti pe jumatate cu bere un pahar cu picior. Completati apoi cu sampanie
Read more »

Drob cu carne de porc si vita

15 April 2012
Drob cu carne de porc si vitaO reteta de drob cu carne de porc si vita din: ceapa verde, oua, ceapa, carne tocata, organe, prapur, boia, sare si piper. Ingrediente: 6-7 legaturi de ceapa verde 7 oua 2 cepe potrivite 750 g de carne tocata (porc si vita) 750 g ogane (400 g ficat de porc, 200 g inima porc, 200…
Read more »

Supa rece de lapte praf si caise

15 April 2012
Supa rece de lapte praf si caiseO reteta de supa rece de lapte praf si caise din: caise, zahar, lapte praf, faina, unt, zahar vanilat si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 caise 1 lingura zahar 100 g lapte praf 1 lingura faina 30 g unt 1 plic zahar vanilat zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare: Speli caisele si…
Read more »

Cum se prepara Croissants (video)

15 April 2012
Cum se prepara Croissants (video)O reteta video despre cum se prepara croissants, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos, potrivit pentru micul dejun. Cum se prepara Croissants Pofta buna!
Read more »

Ardei umpluţi cu legume

15 April 2012
Ardei umpluţi cu legumeO reteta delicioasa de ardei umpluti cu: ciuperci, orez, ceapa, bulion, sare, piper, ulei, patrunjel verde. Ingrediente: 8 ardei graşi 100 g ciuperci 50 g orez o ceapă o cutie de roşii în bulion sau 3 linguri de bulion sare piper ulei pătrunjel verde Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei,…
Read more »

Cartofi copti cu migdale si busuioc

15 April 2012
Cartofi copti cu migdale si busuiocO reteta delicioasa de cartofi cu: sare, chimen, ulei, migdale, busuioc, smantana, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi sare chimen 4 linguri de ulei 60 g fulgi de migdale câteva frunze de busuioc   Sosul cu verdeţuri: 2 cutii de smântână (150 ml fiecare) sare piper 1 legatura busuioc Mod de preparare: Se folosesc cartofii de…
Read more »

Sfeclă roşie umplută

15 April 2012
Sfeclă roşie umplutăO reteta delicioasa de sfecla umpluta cu: ceapa, carne de porc, orez, smantana, sare, piper, tarhon, unt. Ingrediente: 4 sfecle roşii 1 ceapă mică 200 g carne de porc tocată 4 linguri orez fiert 200 ml smântână sare piper tarhon 50 g unt Mod de preparare: Se spală bine sfeclele, se pun într-o tigaie şi…
Read more »

Prăjitură cu sos de căpşuni

15 April 2012
Prăjitură cu sos de căpşuniO reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, sare, gris, ou, zahar, zahar vanilat, lamaie, unt, capsuni, gem de capsuni, amidon. Ingrediente aluat:  500 ml lapte sare 120 g griş 1 ou 50 g zahăr 2 pachete zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie 1 lingură suc de lămâie unt şi pesmet pentru tavă Ingrediente sos…
Read more »

Oua cu maioneza si smantana

15 April 2012
Oua cu maioneza si smantanaO reteta de oua cu maioneza si smantana din: oua, maioneza, smantana, sare, piper alb, masline verzi, rosie, castravete si marar. Ingrediente: opt oua fierte sase linguri de maioneza trei linguri de smantana sare piper alb cateva masline verzi o rosie un castravete marar   Mod de preparare: Ouăle fierte tari se taie în două,…
Read more »

Supa de porc picanta

15 April 2012
Supa de porc picantaO reteta delicioasa de supa cu: supa de porc, praz, ou, ardei gras murat, pasta de chilii, ghimbir, usturoi, amidon, sos de soia, condimente de soia, sare. Ingrediente: 1,5 l de supă de porc 2 linguri de praz tocat 1 ou 1 ardei gras murat 1 lingură de pastă de chilii 1 lingură de ghimbir…
Read more »

File de somon la cuptor cu sirop de arţar şi usturoi

15 April 2012
File de somon la cuptor cu sirop de arţar şi usturoiO reteta de file de somon la cuptor cu sirop de artar si usturoi din: file de somon, usturoi, sirop de artar, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: file de somon 1 kg 2, 3 căţei de usturoi 3 linguri de sirop de arţar 1 lingură sos de soia sare şi piper   Mod…
Read more »

Rosii cu ton

15 April 2012
Rosii cu tonO reteta de rosii cu ton din: rosii, ton in ulei, sare, piper, otet, maioneza, unt, zeama de lamaie, mustar si menta. Ingrediente: rosii ton in ulei sare piper otet doua linguri de maioneza o lingura de unt o lingurita de zeama de lamaie pentru ornat: mustar frunze de menta   Mod de preparare: Se…
Read more »

Budincă din cartofi si carne tocata

15 April 2012
Budincă din cartofi si carne tocataO reteta delicioasa de budinca din: salvie, cartofi, usturoi, dovlecel, ulei de masline, carne tocata, piper, vin alb, lapte. Ingrediente: 1 praz câteva frunze de salvie 2 căţei de usturoi 1 dovlecel 3 roşii ulei de măsline 500 g carne tocată sare piper 100 ml vin alb 400 g cartofi 200 ml lapte Mod de…
Read more »

Bruschete cu vinete şi mentă

15 April 2012
Bruschete cu vinete şi mentăO reteta de bruschete cu vinete si menta din: vinete, ulei de masline, otet din vin, patrunjel, menta, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete tăiate felii subţiri ulei de măsline oţet din vin pătrunjel tocat mentă proaspătă tocată 1 căţel de usturoi tocat fin sare şi piper   Mod de preparare: Încălzeşte o tigaie…
Read more »

Granita de pepene verde şi mentă

15 April 2012
Granita de pepene verde şi mentăO reteta de pepene verde si menta din: pepene verde, frunze de menta si zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g pepene verde bine copt 10 frunze de menta 1/2 zeama de lamaie pentru decor: frunze de menta   Mod de preparare: Curata pepenele de sâmburi şi taie-l bucăţi mici, pune-le într-o tavă şi congelează-le. Când…
Read more »

Tarte cu ansoa

15 April 2012
Tarte cu ansoaO reteta delicioasa de tarte cu: ansoa, faina, unt, ou, sare, branza de capra, avocado, usturoi, limeta, patrunjel, piper. Ingrediente: 300 g făină 125 g unt un ou un sfert de linguriţă de sare 300 g brânză de capră un borcănel fileuri de anşoa un avocado 5 căţei de usturoi o limetă pătrunjel piper Mod…
Read more »

Prajitura cu caise si frisca

15 April 2012
Prajitura cu caise si friscaO reteta delicioasa de prajitura cu: zahar tos, oua, faina, ulei, frisca, gelatina, cacao, esenta de rom, praf de copt, compot caise, scortisoara, sare, unt. Ingrediente: 300 g zahăr tos 5 oua 100 g făină 30ml ulei de floarea-soarelui 500 ml frişcă 5 g gelatină 5 linguri de cacao o lingurita de esenţă de rom…
Read more »

Bărcute de andive cu vinete

15 April 2012
Bărcute de andive cu vineteO reteta delicioasa de barcute cu: andive, vinete, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosie, masline, ardei capia, otet, sare, piper, oregano. Ingrediente: 4 andive 3 vinete 125 ml ulei de măsline o ceapă doi căţei de usturoi o roşie 100 g măsline feliate un ardei capia o lingură cu oţet sare piper oregano Mod de…
Read more »

Aperitive pentru masa de Paşti

14 April 2012
Aperitive pentru masa de PaştiMasa de Pasti trebuie sa inceapa cu aperitivele. Ca aperitive, se servesc in primul rand ouale rosii, cu ceapa verde, ridichi sau oua umplute . Va propunem o serie de aperitive pentru masa de Paşti. Gustari pentru dimineata de Paşte   O reteta de gustare pentru dimineata de Paşte din: castraveti, mozzarella, ridichi de luna,…
Read more »

Miel cu verdeata si legume

14 April 2012
Miel cu verdeata si legumeO reteta de miel cu verdeata si legume din: carne de miel, usturoi verde, ceapa, pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei si ulei rosu. Ingrediente: 1500 kg carne de miel 2 legaturi usturoi verde 1 legatura ceapa 2 linguri pesmet 2-3 ardei verzi 2-3 ardei rosii sare piper cimbru rozmarin 2-3 linguri ulei vin…
Read more »

Salata cu peste prajit

14 April 2012
Salata cu peste prajitO reteta de salata cu peste prajit din: salata verde, file de cod, ceapa, usturoi, sos iute, lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: o salată verde două bucăţi de file de cod o ceapă uscată 3-4 căţei de us­turoi sos iute o jumătate de lămâie două linguri de ulei de măsline sare   Mod…
Read more »

Miel invelit in prosciutto la cuptor

14 April 2012
Miel invelit in prosciutto la cuptorO reteta de miel invelit in prosciutto la cuptor din: muschi de miel, spanac, pesto de busuioc, rosii uscate si prosciutto. Ingrediente: 1 kg muschi de miel 300 grame spanac 50 grame pesto de busuioc 50 grame rosii uscate tocate 200 grame prosciutto   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge o…
Read more »

Ragout de pui

14 April 2012
Ragout de puiO reteta de ragout de pui din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie, rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru si sos olandez. Ingrediente: 800 g piept de pui 1 praz 250 g mer

Coaste de miel cu miere

14 April 2012
Coaste de miel cu miereO reteta de coaste de miel cu miere din: coaste de miel, ceapa, vin alb, suc de lamaie, sos de soia, ulei de masline, usturoi si miere. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe tocate 50 ml vin alb 50 ml suc de lamaie 20 ml sos de soia 30 ml ulei de masline…
Read more »

Sase salate pentru masa de Pasti

14 April 2012
Sase salate pentru masa de PastiVa prezentam Sase salate pentru masa de Pasti: Salata de radicchio, rucola si grana padano   O reteta de Salata de radicchio, rucola si grana padano din: radicchio, rucola, grana padano, sare, crutoane, piper, lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 radicchio 300 g rucola 200 g grana padano crutoane sare piper lamaie ulei de…
Read more »

Stufat de miel pentru masa de Paşte

14 April 2012
Stufat de miel pentru masa de PaşteO reteta de stufat de miel pentru masa de pasti din: carne de miel, ceapa verde, usturoi, bors, pasta de tomate, ulei, vegeta si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de miel 10 legă­turi de ceapă verde 10 legături de ustu­roi verde o cană mare de borş o lingură de paste de tomate ulei vegeta…
Read more »

Pasca cu ciocolata

14 April 2012
Pasca cu ciocolataO reteta de pasca cu ciocolata din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte dulce, zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte, zahar vanilat si unt. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 8 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie 500 ml lapte dulce 300 g zahar 200 g unt pentru umplutura: 100 g…
Read more »

Curcan umplut cu stafide

14 April 2012
Curcan umplut cu stafideO reteta de rucan umplut cu stafide din: curcan, grasime de gasca, bacon, ficat de curcan, paine, amestec de carnati, ou, unt, stafide, vin, cartofi copti, patrunjel si cirese. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg 40 g de grasime de gasca 8 felii de bacon umplutura: ficat de curcan o jumatate de paine bagheta 500…
Read more »

Cocktail Strawberry Mimosa

14 April 2012
Cocktail Strawberry MimosaO reteta simpla de Cocktail Strwberry Mimosa din: champagne, suc de portocale, piure de capsuni si capsuni. Ingrediente: 10 cl Champagne 3 cl suc de portocale 3 cl piure de capsuni capsuni   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu putina gheaa zdrobita. Servim bautura intr-o cupa de cocktail si decoram cu capsuni.  
Read more »

Cotlet de miel cu linte şi salată feta

14 April 2012
Cotlet de miel cu linte şi salată fetaO reteta de cotlet de miel cu linte si salata feta din: mazare, linte verde, otet de vin, zahar brun, menta, branza feta, cotlete de miel si ulei de masline. Ingrediente: 300g de mazăre congelată 800g linte verde din conservă, clătită şi scursă bine 4 linguri oţet de vin 2 linguri de zahăr brun 1…
Read more »

Drob de pui cu masline verzi

14 April 2012
Drob de pui cu masline verziO reteta de drob de miel cu masline verzi din: ficatei de pui, piept de pui, masline verzi, ceapa, oua, foi de placinta, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 500 g ficatei de pui un piept de pui dezosat 200 g masline verzi fara samburi doua cepe patru oua un pachet de foi de placinta…
Read more »

Retete de post: Orez cu ardei si mazare

14 April 2012
Retete de post: Orez cu ardei si mazareO reetta de orez cu ardei si mazare din: ceapa verde, orez, mazare, ardei, suc de lamaie, otet, ulei, mustar, patrunjel verde si condimente. Ingrediente: 4 fire ceapa verde + 1 ceapa uscata 250 g orez 200 g mazare verde 1 ardei rosu 1 lingura suc de lamaie 1 lingura otet ulei 1 lingurita mustar…
Read more »

Pască cu smântână

14 April 2012
Pască cu smântânăO reteta de pasca cu smantana din: aluat de cozonac, smantana, galbenusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: aluat de cozonac 1 kg smantana 5 galbenusuri 3 albusuri 2-3 linguri faina 250 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat coaja de lamaie sare   Mod de preparare: Pui o foaie…
Read more »

Ciorbă de perişoare a la grec

14 April 2012
Ciorbă de perişoare a la grecO reteta de ciorba de perisoare a la grec din: carne tocata de porc, orez, ou, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, smantana, galbenus de ou, marar si sare. Ingrediente: 500 grame de carne tocată de porc o ceaşcă de orez un ou întreg pentru perişoare 2 morcovi o ţelină 2 cepe un ardei gras roşu…
Read more »

Piure de spanac

14 April 2012
Piure de spanacO reteta de piure de spanac din: spanac, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 1 ceapa 3 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se spală bine spanacul şi se fierbe 10 minute tn apă cu sare. Se scoate intr-o strecurătoare, după care se pasează. Ceapa şi usturoiul se toacă…
Read more »

Drob de miel pentru masa de Paşti

14 April 2012
Drob de miel pentru masa de PaştiO reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel, prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: organele de miel prapu 2-3 legături de ceapă două ouă 1-2 felii de pâine o lingură smântână verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Spală bine organele, apoi pune-le la fiert…
Read more »

Retete de post: Conopidă picantă

14 April 2012
Retete de post: Conopidă picantăO reteta de conopida picanta din: conopida, broccoli, morcov, ceapa, stafide, ardei gras, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g conopida 300 g broccoli 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1 ardei gras rosu 1 varf de cutit de turmeric sau curry 30 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Conopida şi…
Read more »

Miel umplut pentru masa de Paşti

14 April 2012
Miel umplut pentru masa de PaştiO reteta de miel umplut pentru masa de Paşti din: miel, organe de miel, oua, patrunjel, usturoi, sare, piper, ceapa, morcovi, vin si untura. Ingrediente: 1 bucata coasta de miel cu pulpa din spate 300 g organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi) 3 oua fierte 1 ou crud patrunjel verde 2 catei de usturoi…
Read more »

Zece deserturi pentru masa de Paşte

14 April 2012
Zece deserturi pentru masa de PaşteVa prezentam Zece deserturi pentru masa de Paşte: Tort cu marmeladă si crema   O reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus, zahar, otet din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar vanilat si marmelada de prune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 1 galbenus 5 linguri zahar 2…
Read more »

Pastrav cu garnitura de cartofi

14 April 2012
Pastrav cu garnitura de cartofiO reteta de pastrav cu garnitura de cartofi din: pastravi, rosii, cartofi, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 rosii 400 g cartofi 100 g unt patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine interiorul fiecăruia se pune de unt şi se presară sare şi împachetează…
Read more »

Tocana de ied

14 April 2012
Tocana de iedO reteta de tocana de ied din: ied, rosii, ceapa, ardei, telina, morcovi, patrunjel, hrean, tuica, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ied 1 kg rosii proaspete 200 g ceapa 20 g ardei 1 capatana telina 200 g morcovi 3 legaturi patrunjel 1 radacina hrean 200 ml tuica 1 litru ulei sare piper   Mod…
Read more »

Salata de radicchio, rucola si grana padano

14 April 2012
Salata de radicchio, rucola si grana padanoO reteta de Salata de radicchio, rucola si grana padano din: radicchio, rucola, grana padano, sare, crutoane, piper, lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 radicchio 300 g rucola 200 g grana padano crutoane sare piper lamaie ulei de masline   Mod de preparare: Se spalăfrunzele de radicchio şi de rucola. Se stropesc cu zeamă…
Read more »

Aperitive cu carne de miel

14 April 2012
Aperitive cu carne de mielO reteta de aperitive cu carne de miel din: maruntaie de miel, ceapa verde, marar verde, ceapa, sare, piper, busuioc, aluat si smantana. Ingrediente: maruntaie de la un miel 1 legatura ceapa verde 1 legatura marar verde 2 cepe uscate sare piper busuioc aluat pentru clatite gata preparat smantana   Mod de preparare: Faci 10-20…
Read more »

Bors de peste

14 April 2012
Bors de pesteO reteta de bors de peste din: somn, crap, biban, rosioara, morcovi, telina, rosii, ceapa, patrunjel, leustean, ulei, orez, ardei gras, bors, sare si piper. Ingrediente: capul şi coada de la un somn şi de la un crap patru bucăţi de biban şalău sau roşioară cinci morcovi o ţelină două cutii de roşii decojite trei…
Read more »

Granita cu afine, lime si Cointreau

14 April 2012
Granita cu afine, lime si CointreauO retete de granita cu afine, lime si cointreau din: votca aromata cu lamaie, lichior cointreau, zeama de lime, suc de afine, apa si zahar. Ingrediente: 50 ml votca aromata cu lamaie 50 ml lichior Cointreau 5 linguri zeama de lime 8 linguri suc de afine 100 ml apa 1 lingura zahar   Mod de…
Read more »

Pasca de branza

14 April 2012
Pasca de branzaO reteta de pasca de branza din: aluat, branza de vaci, zahar, faina, sare, stafide, unt, smantana, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g de aluat de cozonac greu de framantat 300 g branza de vaci jumatate de pahar de zahar (sau dupa gust) o lingura de faina…
Read more »

Cozonac cu nuca si stafide

14 April 2012
Cozonac cu nuca si stafideO reteta de cozonac cu nuca si stafide din: faina, untura, unt, oua, zahar pudra, lapte, smantana, drojdie, sare, zahar, nuca si stafide. Ingrediente: 300 g faina + extra pentru tapetat tava 75 g untura 75 g unt moale+o lingura de unt 4 oua o lingura de zahar pudra un pahar de lapte caldut o…
Read more »

Cum se prepara miel si couscous (video)

14 April 2012
Cum se prepara miel si couscous (video)O reteta video despre cum se prepara miel si couscous, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 250 g Couscous Lamb 1 Stock Cube 400 ml Boiling Water Butter Salt Olive Oil   Cum se prepara miel si couscous Pofta buna!
Read more »

Rulada cu carne de miel si spanac

14 April 2012
Rulada cu carne de miel si spanacO reteta de rulada cu carne de miel si spanac din: pulpa de miel, spanac, cascaval, ou, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel fara os 250 g spanac fiert 100 g cascaval ras 1 ou 50 ml vin alb 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi…
Read more »

Salată de cartofi roşii

14 April 2012
Salată de cartofi roşiiO reteta de salata de cartofi rosii din: ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, smantana, cartofi noi, cartofi rosii, sare de mare, piper, ridichi, menta si arpagic. Ingrediente: 6 linguri cu ulei de măsline extravirgin sucul de la 1-2 lămâi 250 grame de smântână sau brânză proaspătă 500 grame de cartofi noi 500 grame…
Read more »

Tartă de primăvară

14 April 2012
Tartă de primăvarăO reteta de tarta de primavara din: faina, margarina, cascaval, verdeturi, patrunjel, marar, pesemt, ceapa, ulei, sare, piper si chimen. Ingrediente: 200 g faina 150 g margarina 50 ml apa 40 g cascaval 500 g amestec de verdeturi: leurda, urzici, loboda, coji de ceapa verde sau de usturoi 1 legatua de patrunjel 1 legatura marar…
Read more »

Ciorba de pui cu legume si paste

14 April 2012
Ciorba de pui cu legume si pasteO reteta de ciorba de pui cu legume si paste din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, paste fainoase, piept de pui, ulei, leustean, patrunjel, sare, bulion si ulei. Ingrediente: doi morcovi o rădăci­nă de pătrunjel o jumătate de ră­dăcină de ţelină două cepe o mâană de paste făinoase un piept de pui 2-3 linguri de ulei…
Read more »

Cocktail Gold Fever

14 April 2012
Cocktail Gold FeverO reteta simpal de Cocktail Gold Fever din: apricot brandy, bordeaux, bitter orange si sampanie. Ingrediente: 1 cl Apricot Brandy 1 cl vin alb Bordeaux o picatura de Bitter Orange sampanie   Mod de preparare: Apricotul Brandy-ul, vinul si Bitter Orange-ul se mixeaza cu cuburi de gheata intr-un pahar mai mare. Turnam bautura intr-o cupa…
Read more »

Salata de spanac

14 April 2012
Salata de spanacO reteta de salata de spanac din: usturoi, frunze de spanac, parmezan, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si lime. Ingrediente: 4 catei de usturoi 500 g frunze de spanac 20 g parmezan ulei de masline sare piper rosii cherry 1 lime pentru decor   Mod de preparare: Se spală bine frunzele de spanac…
Read more »

Friptura de miel cu hribi

13 April 2012
Friptura de miel cu hribiO reteta de friptura de miel cu hribi din: pulpe de miel, hribi, piper, boia, cimbru, usturoi, patrunjel, condimente pentru miel, ulei, vin alb si foi de dafin. Ingrediente: 2 pulpe de miel 500 g hribi o lingurita piper o lingura boia o lingurita cimbru uscat 2 lingurite usturoi o lingurita patrunjel tocat 3 lingurite…
Read more »

Cinci salate pentru masa de Pasti

13 April 2012
Cinci salate pentru masa de PastiCinci salate pentru masa de Pasti:   Salata Siciliana cu mere si ciuperci marinate   O reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate din: rosii, mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou, masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radac

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu