sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Retete de top #7


Retete de top:

Salată de fructe orientale

30 May 2012
Salată de fructe orientaleO reteta de salata de fructe orientale din: lychi in sirop, tulpina de ghimbir, lamaie verde, portocale, struguri negri, mar si coaja de lamaie verde. Ingrediente: 425 g lychi in sirop (sau lychee – de la raioanele de mancare asiatica sau vegetariana din supermarketuri) 3 bucati tulpina de ghimbir taiate fasiute subtiri, plus 2 linguri…
Read more »

Tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeţuri

30 May 2012
Tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeţuriO reteta de tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeturi din: pulpa de miel, faina alba, sare de mare, piper, ceapa, usturoi, radacini de ghimbir, ras el hanout, pasta de tomate, supa de miel, caise uscate, miere, cuscus, frunze de patrunjel, frunze de menta, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ulei de…
Read more »

Tort de îngheţată în 3 culori

30 May 2012
Tort de îngheţată în 3 culoriO reteta simpla de tort de inghetata in 3 culori din: oua, zahar, zahar vanilat, frisca, cacao alune, nuci, ciocolata si esenta de vanilie. Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 500 g frisca 2 linguri de cacao alune nuci ciocolata 1 esenta de vanilie   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă…
Read more »

Barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator

30 May 2012
Barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos taratorO reteta ed barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator din: fileuri de barbun, chimion, ghimbir, scortisoara, sare, de mare, piper, ulei de masline, ceapa, orez, supa de pui, sofran, muguri de pin, frunze de patrunjel, tahini, zeama de lamaie, usturoi si piper cayenne. Ingrediente: 4 fileuri de barbun cu piele, fiecare…
Read more »

Corăbioare cu fructe glasate

30 May 2012
Corăbioare cu fructe glasateO reteta de corabioare cu fructe glasate din: pepene, capsuni, afine, zmeura, kiwi, otet balsamic, coaja de portocala, suc de portocale si zahar brun. Ingrediente: 1 pepene mare dulce 350 g capsuni curatate de codite si taiate in sferturi 150 g afine 125 g zmeura 2 kiwi descojite taiate in doua si apoi in felii…
Read more »

Retete internationale: Ravioli

30 May 2012
Retete internationale: RavioliCel mai adesea, ravioli sunt de formă pătrată sau rotunda, asemenea unor mici discuri, făcute din două straturi subţiri de aluat şi umplute cu carne sau brânză. Cuvântul vine de la ravvolgere, care înseanamna „a înfăşură”. In trecut se folosea pentru umlutură carnea rămasă de la mesele festive; în familiile celor mai înstăriţi, în perioadele…
Read more »

Salată cu piept de curcan si sos de muştar

30 May 2012
Salată cu piept de curcan si sos de muştarO reteta de salata cu piept de rucan si sos de mustar din: piept de curcan, gulie, frunze de salata, porumb, stafide, mustar, ulei de masline si otet. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 gulie 2 frunze de salată 1 ardei gras 1 lingură cu porumb 1 lingură cu stafide pentru sos: 2 linguri cu…
Read more »

Budincă de griş

30 May 2012
Budincă de grişO reteta de budinca de gris din: lapte de soia, baton de vanilie, zahar brun, sare, gris, zmeura si scortisoara. Ingrediente: 1 l lapte de soia sau de orez 1 baton de vanilie 4 linguri zahar brun 1 praf de sare 100 g gris 200 g zmeura proaspata 1/2 lingurita scortisoara   Mod de preparare:…
Read more »

Tabouleh

30 May 2012
TaboulehO reteta de tabouleh din: bulgur, rosii, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper, ceapa verde, patrunjel, menta si seminte de rodie. O minunata salata de bulgur, plină de verdeţuri proaspete, tocate, ceapă verde şi roşii. Reţetele tradiţionale de tabouleh conţin bulgur măcinat fin, disponibil în magazinele de delicatese speciale. Ideal…
Read more »

Sos Rouille

30 May 2012
Sos RouilleO reteta de sos Rouille din: cartofi, ardei gras, galbenus, pasta de tomate, usturoi, ulei de masline si piper cayenne. Deliciosul sos rouille este garnitura tradiţională a supei de peşte. Ingrediente: un cartof făinos de mărime medie un ardei gras roşu un gălbenuş o linguriţă de pastă de tomate un căţel de usturoi, curăţat 120…
Read more »

Ciorbă de legume cu lapte bătut

30 May 2012
Ciorbă de legume cu lapte bătutO reteta de ciorba de legume cu lapte batut din: apa, fasole verde, mazare, morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, rosii, lapte batut, marar, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 l apa 200 g fasole verde congelata 200 g mazare congelata 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 cepe 4 cartofi 200 g rosii 1 l lapte batut…
Read more »

Tocanita de porc cu legume

30 May 2012
Tocanita de porc cu legumeO reteta de tocanita de porc cu legume din: carne de porc, concentrat de vita, faina, ceapa, ulei de floarea soarelui, ardei gras, morcovi, foaie de dafin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc, fara os, taiat cubulete 400 ml concentrat de vita 5 linguri de faina 1 ceapa, taiata rondele…
Read more »

Reteta zilei: Briose cu afine

30 May 2012
Reteta zilei: Briose cu afineO reteta de briose cu afine din: unt nesarat, zahar, oua, extract de vanilie, smantana, lapte, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare si afine. Ingrediente unt nesărat, la temperatura camerei 1 1/2 cani de zahar 3 oua 1.5 lingurita de extract de vanilie 1 ceasca de smantana 1/4 ceasca de lapte 2 1/2…
Read more »

Cocktail nealcoolic cu roşii si citrice

30 May 2012
Cocktail nealcoolic cu roşii si citriceO reteta de Cockteil nealcoolic cu roşii si citrice din: mango, rosii, pepene verde, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie verde, gheta, portocala si lamaie verde. Această băutură dulce-acrişoară reprezintă o alternativă excelentă non-alcoolică la un cockteil servit înainte de prânz saj de cină. Dacă folosiţi roşii foarte coapte, de grădină…
Read more »

Baba ganoush

30 May 2012
Baba ganoushO reteta de baba ganoush din: vinete, ulei, zeama de lamaie, pasta tahini, iaurt, usturoi, cimbru, sare de mare, piper, ulei extravirgin de masline si patrunjel tocat. Din Levant si pana in Turcia si Egipt, acest minunat sos de vinete este faimos în întregul Orient Mijlociu. Desigur, există uşoare variaţiuni în privinţa mirodeniilor şi a…
Read more »

Salată cu parmezan şi prosciutto

30 May 2012
Salată cu parmezan şi prosciuttoO reteta de salata cu parmezan si prosciutto din: salata verde, castraveti, rosii cherry, parmezan, prosciutto, unt, marar, paine, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: câteva frunze de salată verde 2 cas­traveţi 3-4 roşii cherry 75 g parmezan 50 g prosciutto 1 lingură cu unt 2 fire de mărar 3 felii de pâine 1 căţel…
Read more »

Cocktail Cafe Bon

30 May 2012
Cocktail Cafe BonO reteta simpla de Cocktail Cafe Bon din: suc de portocale, cafea, cola, lichior de oua si portocala. Ingrediente: 1/4 l suc proaspat de portocale 1/4 l cafea tare 1/8 l cola 2 cl lichior de oua o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine sucul de portocale cu cafea rece, cu zaharul…
Read more »

Retete culinare: Pizza

30 May 2012
Retete culinare: PizzaO reteta de pizza din: aluat de pizza, unt, slanina afumata, usturoi, ceapa, rosii, oregano, piper, condiment vegetal, ardei gras, salam, ton, ciuperci, ardei murati, cascaval si ceapa verde. Ingrediente: un aluat de pizza clasic 2 linguri de unt 100 g slanina afumatata cu carne 2 catei de usturoi 1 ceapa 1 conserva de rosii…
Read more »

Salata Roastbeef

30 May 2012
Salata RoastbeefO reteta de Salata Roastbeef din: cartofi, ceapa rosie, ulei de masline, otet de vin, mustar, roastbeef, baby spanac, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapa rosie 60 ml ulei de masline 1 lingura otet de vin 1 lingura mustar 400 g roastbeef 200 g baby spanac sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Covrigi

30 May 2012
CovrigiO reteta de covrigi din: faina, sare, zahar, apa, drojdie, margarina, bicarbonat de sodiu, sare mare si susan. Ingrediente: 500 g faina 2 lingurite sare 1 lingurita zahar 250 ml apa calduta 40 g drojdie proaspata (sau un plic de granule) 40 g margarina/unt topit 50 g bicarbonat de sodiu 1200 ml apa sare mare…
Read more »

Retete culinare: Frigarui de pui cu salata de morcovi

30 May 2012
Retete culinare: Frigarui de pui cu salata de morcoviO reteta de frigarui de pui cu salata de morcovi din: piept de pui, rosii, ciuperci, praf de chilli, ulei de masline, suc de lamaie, morcovi, mar, iaurt, zahar, mustar si otet de mere. Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati 10 rosii cherry 10 ciuperci Champignon 1/4 lingurita praf de chilli 4 linguri ulei de…
Read more »

Sos de pâine

30 May 2012
Sos de pâineO reteta de sos de paine din: lapte, cuisoare, ceapa, frunze de dafin si miez de paine.Acest sos cu aromă delicată este favoritul englezilor, fiind o garnitură clasică la pui prăjit, curcan sau vânat. Vi-l prezentăm aici acompaniat de o friptură de curcan cu legume. Ingrediente: 400 ml lapte 8 cuişoare o ceapă mică sau…
Read more »

5 retete culinare

30 May 2012
5 retete culinare5 retete culinare:   Lasagne Intr-un document roman din secolul I există o referire la nişte paste făinoase lungi, aşezate în straturi alternative cu carne şi peşte. Lui Horaţiu şi lui Cicero, de exemplu, le plăceau lasagne. In Evul Mediu, lasagne se făceau cu un sos cremos şi dulce, straturile de paste alternând cu cele…
Read more »

Fizz de mango, piersici şi caise

29 May 2012
Fizz de mango, piersici şi caiseO reteta de fizz de mango, piersici si caise din: mango, piersica, caise, bere de ghimbir si menta. Ingrediente: 1 mango copt 1 piersica coapta 2 caise coapte 500 ml bere de ghimbir frunze proaspete de menta sau de roinita, pentru ornat (optional)   Mod de preparare: Se curata mango si se decupeaza miezul de…
Read more »

Maultaschen

29 May 2012
MaultaschenMaultaschen, o specialitate din regiunea Schwaben, sunt un fel de ravioli germane, ceva mai mari decât pastele italieneşti. Patru Maultaschen constituie o porţie suficientă pentru o persoană. Sunt nişte colţunaşi umpluţi cu spanac şi carne tocată (de viţel, porc, vită, dar şi costiţă afumată sau cârnaţi), împreună cu pătrunjel. Denumirea lor s-ar traduce: „punguliţe de…
Read more »

Slush din ananas şi fructe de pădure

29 May 2012
Slush din ananas şi fructe de pădureO reteta de slush din ananas si fructe de padure din: gheata, capsuni, ananas, suc de ananas, lapte praf degresat, zahar vanilat si menta. Ingrediente: 8 cuburi de gheata 250 g capsuni curatate, congelate 250 g bucati de ananas proaspat sau congelat 120 ml suc de ananas 2 linguri lapte praf degresat 1 lingura zahar…
Read more »

Aripioare crocante, coapte în cuptor

29 May 2012
Aripioare crocante, coapte în cuptorO reteta de aripioare crocante, coapte in cuptor din: aripioare de pui, lapte batut, pesmet, boia, seminte de susan, cimbru si ulei. Ingrediente: 12 aripioare de pui 200 ml lapte batut 100 g pesmet 1 lingurita boia 2 linguri seminte de susan 1 lingurita cimbru uscat 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Potriveşti cuptorul…
Read more »

Mâncare picantă de fasole

29 May 2012
Mâncare picantă de fasoleO reteta de manare picanta de fasole din: ulei de masline, ceapa, ardei iute, rosii, sos de chilli, ketchup, supa de pui, patrunjel, oreganno, piper, fasole, boabe de porumb, crema de branza, ceapa verde si oregano. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare taiata in doua si apoi solziosri 1 ardei iute proaspat,…
Read more »

Pastrav picant la gratar

29 May 2012
Pastrav picant la gratarO reteta de pastrav picant la gratar din: pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper si verdeata. Ingrediente: 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati 1 lingurita chimen macinat 3 linguri de ulei masline 2 linguri suc de lamaie 2-3 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita piper 1 crenguta de verdeata…
Read more »

Portofele cu smantana, fructe si muguri de pin

29 May 2012
Portofele cu smantana, fructe si muguri de pinO reteta de portofele cu smantana, fructe si muguri de pin din: faina, praf de copt, oua, zahar fin, ulei, smantana, muguri de pin si mandarine. Ingrediente: 3 cani faina 4 lingurite praf de copt 2 oua 1 1/2 cana zahar fin 200 ml ulei 400 ml smantana 5 linguri muguri de pin sau 4…
Read more »

Sos Coulis de ardei graşi roşii

29 May 2012
Sos Coulis de ardei graşi roşiiO reteta de sos coulis de ardei grasi rosii din: ardei grasi, unt fara sare, hasme, usturoi si supa de pui. Utilizaţi acest coulis la fel ca pe cel de tomate, când aveţi nevoie de altă aromă. Vă prezentăm acest sos alături de kebab de pui la grătar. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 20 g…
Read more »

Sărmăluţe în foi de vită (dolmades)

29 May 2012
Sărmăluţe în foi de vită (dolmades)O reteta de sarmalute in foi de vita din: frunze de vita de vie, ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, muguri de pin, stafide, amestec de mirodenii, scortisoara, zahar tos, rosii, rosii, frunze de patrunjel, frunze de menta, sare de mare, piper, supa de legume, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 230…
Read more »

Galuste cu mac

29 May 2012
Galuste cu macO reteta de galuste cu mac din: fructe, zahar pudra, smantana galuste de cartofi si mac. Ingrediente: 400 g fructe rosii congelate (capsuni, coacaze, amestec de fructe de padure) 100 g zahar pudra 300 ml smantana 1 plic praf de galuste de cartofi 3 linguri mac macinat   Mod de prepar

Tajine cu legume în stil marocan

29 May 2012
Tajine cu legume în stil marocanO reteta de tajine cu legume in stil marocan din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, dovleac, scortisoara, nucsoara verde, frunze de dafin, rosii, morcovi, supa de pui, stafide, ardei, naut, fulgi de migdale si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare rosie tocata 4 catei de usturoi taiati marunt 1…
Read more »

Desert cu budincă de vanilie şi căpşuni

29 May 2012
Desert cu budincă de vanilie şi căpşuniO reteta desert cu budinca de vanilie si capsuni din: budinca de vanilie, lapte, piscoturi, banane, capsuni si frisca. Ingrediente: 1 pachet de budincă de vanilie instant 3 căni cu lapte rece 4 pişcoturi sfărâmate în bucăţele 3 banane tăiate felii 500 de grame de căpşuni proaspete 1 pachet de frişcă instant   Mod de…
Read more »

Falafel cu sos tahini

29 May 2012
Falafel cu sos tahiniO reteta de falafel cu sos tahini din: naut, sare de mare, menta, chimion, coriandru, bicarbonat de sodiu, coaja de lamaie, usturoi, ceapa, frunze de coriandru, ulei de arahide, tahini, iaurt, zeama de lamaie si miere. Falafelul este relativ simplu de preparat şi mult mai gustos decât ciudatele versiuni gata preparate din supermarketuri sau fast-fooduri.…
Read more »

Pui cu legume in sos de smantana

29 May 2012
Pui cu legume in sos de smantanaO reteta de pui cu legume in sos de smantana din: piept de pui, ulei, sare, piper, vin alb, ceapa, ardei grasi, usturoi, curcuma, smantana si patrunjel. Ingrediente:  500 g piept de pui 3 linguri ulei sare piper 80 ml vin alb 1 ceapa 2 ardei grasi rosii taiati fasii 1 catel de usturoi 2…
Read more »

Sos Coulis de roşii

29 May 2012
Sos Coulis de roşiiO reteta de sos coulis de rosii din: rosii, hasme, ulei de masline, otet balsamic si pasta de tomate. Sos proaspăt, care nu necesită fierbere, perfect pentru vară, la legume coapte pe grătarul cu cărbune, precum dovleceii, vinetele şi ardeii graşi, sau la carne în aspic. Ingrediente: 1  kg roşii foarte coapte 2   haşme, tocate…
Read more »

Pui pe sare

29 May 2012
Pui pe sareO reteta de pui pe sare din: pui, sare grunjoasa, ulei de masline, miez de paine, ceapa, ciuperci, patrunjel verde, ficat si pipota. Ingrediente: 1 pui sare grunjoasa ulei de masline 1 felie miez de paine 1 ceapa 3-4 ciuperci patrunjel verde 1 ficat 1 pipota   Mod de preparare: Cureţi puiul, apoi îl speli…
Read more »

Reteta zilei: Sos de legume cu tofu pe pat de orez basmati

29 May 2012
Reteta zilei: Sos de legume cu tofu pe pat de orez basmatiO reteta de sos de legume cu tofu pe pat de orez basmati din: usturoi, ghimbir, cardamom, coriandru, chimen, praf de mustar, ardei iute, scortisoara, turmeric, ulei de masline, tofu, sare, piper, ceapa, morcovi, ardei gras, suc de rosii, mazare, apa si orez basmanti. Este o reteta delicioasa care combina intr-un mod placut aromele. Ingrediente:…
Read more »

Supă de năut cu sparanghel

29 May 2012
Supă de năut cu sparanghelO reteta de supa de naut cu spranghel din: naut, ceapa, usturoi, bulion de pui, sparanghel, paste, sare, piper, coaja de lamaie, patrunjel si lamaie. Ingrediente: 400 g naut 1 ceapa tocata mare 2 catei de usturoi tocati 1 litru bulion de pui sau de legume 150 g sparanghel curatat si taiat bucatele 170 g…
Read more »

Lasagne

29 May 2012
LasagneIntr-un document roman din secolul I există o referire la nişte paste făinoase lungi, aşezate în straturi alternative cu carne şi peşte. Lui Horaţiu şi lui Cicero, de exemplu, le plăceau lasagne. In Evul Mediu, lasagne se făceau cu un sos cremos şi dulce, straturile de paste alternând cu cele de brânză; această mâncare se…
Read more »

Salată de cartofi cu smântână

29 May 2012
Salată de cartofi cu smântânăO reteta de salata de cartofi cu smantana din: suc de lamaie, zahar brun, mustar, ulei, smantana, sare, piper, cartofi, mazare, fetica, oua si germeni de lucerna. Ingrediente: 1 lingurita suc de lamaie 1 lingurita zahar brun 2 1/2 lingurite mustar 1 lingura ulei 150 g smantana sare piper salata: 800 g cartofi fierti in…
Read more »

Cocktail Mazagran

29 May 2012
Cocktail MazagranO reteta simpla de Cocktail Mazagran din: cafea, lichior de maraschino, lichior cu coniac, angostura, zahar si cuisoare. Ingrediente: o jumatate de ceasca de cafea tare 1 paharel de lichior cu Maraschino 1 paharel de lichior cu coniac 1 strop de Angostura zahar cuisoare macinate   Mod de preparare: Presaram cafeaua, apoi o lasam sa…
Read more »

Rulouri cu spanac si brânză feta

29 May 2012
Rulouri cu spanac si brânză fetaO reteta de rulouri cu spanac si branza feta din: ulei de masline, frunze de spanac, branza feta, ou, verdeturi, sare de mare, piper, aluat frantuzesc si unt nesarat. In Maroc, acestea se prepara cu o foaie de aluat warka şi cu o umplutură simplă de brânză, însă aici am folosit foi de aluat franţuzesc,…
Read more »

Retete culinare: Placinta cu legume

29 May 2012
Retete culinare: Placinta cu legumeO reteta de placinta cu legume din: faina, oua, bere, ulei, morcovi, ceapa, usturoi, supa de pui, conopida, broccoli, sare, piper, boia de ardei, amidon, concentrat de legume si patrunjel. Ingrediente:  250 g faina 2 oua circa 100 ml bere 1+2 linguri ulei 150 g morcovi 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 dl supa…
Read more »

Cum se prepara Penne (video)

29 May 2012
Cum se prepara Penne (video)O reteta video despre cum se prepara Penne, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara Penne Pofta buna!
Read more »

Supa crema de rosii cu smantana si busuioc

29 May 2012
Supa crema de rosii cu smantana si busuiocO reteta de supa crema de rosii cu smatana si busuioc din: ceapa, ulei de masline, usturoi, sare, piper, rosii, supa de legume, sos tabasco, smantana, rosii cherry si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 1 cateld e usturoi sare piper 1 kg rosii decojite si taiate cuburi 100 ml…
Read more »

Chiftelute cu legume asortate (Dizme kebabi)

29 May 2012
Chiftelute cu legume asortate (Dizme kebabi)O reteta de chiftelute cu legume asortate din: carne de vita, cartofi, ardei, rosii, ceapa, patrunjel, pasta de tomate, ulei, sare si piper rosu. Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata 7-8 cartofi albi 2 ardei verzi 2 rosii 2 cepe 1 legatura patrunjel pasta de tomate ulei sare piper rosu   Mod de preparare:…
Read more »

Inghetata de scortisoara

29 May 2012
Inghetata de scortisoaraO reteta de inghetata de scortisoara din: inghetata de vanilie, scortisoara, piscoturi si nuci caramelizate. Ingrediente: 1 inghetata de vanilie 2 lingurite scortisoara 100 g piscoturi zdrobite 50 g nuci caramelizate si tocate   Mod de preparare: Se scoate inghetata din frigider si se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei circa 10 minute. Se…
Read more »

Sos de mere

29 May 2012
Sos de mereO reteta de sos de mere din: mere, scortisoara si zahar tos. Gustul astringent al acestui sos însoţeşte perfect carnea de porc prăjită, dar şi carne mai grasă, ca cea de raţă sau gâscă. Ingrediente: 4 mere pentru copt, medii spre mari, curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi mici un vârf de cuţit de scorţişoară…
Read more »

Supă de linte cu roşii

29 May 2012
Supă de linte cu roşiiO reteta de supa de linte cu rosii din: ciuperci, apa, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, ghimbir, tarhon si linte. Ingrediente: 25 g ciuperci porcini uscate 225 ml apa fierbinte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare tocata fin 3 catei de usturoi tocati fin 1 conserva (aproximativ 400 g) rosii taiate fara…
Read more »

5 combinaţii alimentare periculoase. Când sunt lactatele cancerigene

29 May 2012
5 combinaţii alimentare periculoase. Când sunt lactatele cancerigeneNu amestecaţi carnea sau mezelurile cu lactatele, dar nici soia cu proteine animale (lapte, ouă, carne). Nu este indicat nici să puneţi lapte în cafea. Când alimentele “incompatibile” sunt consumate împreună, există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect. Mai mult, din această combinaţie pot să rezulte substanţe care provoacă diaree, toxiinfecţii şi…
Read more »

Cocktail Cafe Chocolat Flip

29 May 2012
Cocktail Cafe Chocolat FlipO reteta simpla de Cocktail Cafe Chocolat Flip din: cafea instant, cacao instant, ou, maraschino, lichior de portocale, zahar pudra, cirese si frisca. Ingrediente: 3-4 varfuri de cutit de cafea instant 2 linguri de cacao instant 1 ou 1 paharele de Maraschino 2 paharele de lichior de portocale sau lamaie 2 lingurite de zahar pudra…
Read more »

Paste cu dovlecel prăjit şi parmezan

29 May 2012
Paste cu dovlecel prăjit şi parmezanO reteta de paste cu dovlecel prajit si parmezan din: paste, dovlecel, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 cană de paste 1 dovlecel 3-4 roşii cherry ulei de măsline sare piper parmezan răzuit frunze proaspete de busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele. Dovlecelul se taie…
Read more »

Supa de ciuperci si arpacas

29 May 2012
Supa de ciuperci si arpacasO reteta de supa de ciuperci si arpacas din: carne slaba de vita, ceapa, ciuperci, morcovi, arpacas, supa de vita, vin rosu, piper, mazare si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g carne slaba de vita pentru supa, taiata in cuburi de 2,5 cm 3 cepe medii tocate mai mare 280 g ciuperci taiate in fasii…
Read more »

Retete internationale: Macaroane cu branza

28 May 2012
Retete internationale: Macaroane cu branzaGrecii şi romanii au fost probabil primii care au combinat aceste două alimente foarte gustoase, în perioada medievală, reţetele de paste făinoase includeau întotdeauna nişte brânză rasă, precum şi condimente. Ulterior, acest fel de mâncare a trecut dincolo de graniţele Italiei, ajungând în secolul XIV până la curtea regelui englez Richard II, după cum dovedeşte…
Read more »

Crema de vanilie cu zmeura

28 May 2012
Crema de vanilie cu zmeuraO reteta de crema de vanilie cu zmeura din: lapte, pastaie de vanilie, amidon, zahar, galbenusuri, unt, biscuiti si zmeura. Ingrediente: 600 ml lapte 1 pastaie de vanilie 50 g amidon 100 g zahar 6 galbenusuri 3 linguri unt 200 g biscuiti 200 g zmeura   Mod de preparare: Se toarnă laptele într-o oală cu…
Read more »

Friptură portugheză

28 May 2012
Friptură portughezăO reteta de friptura portugheza din: carne de vita, usturoi, ulei de masline, sare, piper, lapte, zeama de lamaie, mustar, amidon, patrunjel si cartofi. Ingrediente: 4 felii de carne de vita 2 catei de usturoi 1 lingura ulei de masline sare piper lapte zeama de lamaie 1 lingurita mustar 1 lingurita amidon alimentar 1 legatura…
Read more »

Minestrone cu perişoare

28 May 2012
Minestrone cu perişoareO reteta de minestrone cu perisoare din: ulei de masline, ceapa, usturoi, piept de curcan, fulgi de ovaz, lapte semidegresat, parmezan, busuioc verde, supa de pui, rosii, apa, fafallini, varza si dovlecel. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mica tocata fin 3 catei de usturoi tocati fin 225 g piept de curcan fara…
Read more »

Chiftelute cu dovlecei, feta şi verdeţuri

28 May 2012
Chiftelute cu dovlecei, feta şi verdeţuriO reteta de chiftelute cu dovlecei, feta si verdeturi din: dovlecei, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, oua, branza feta, frunze de menta, marar, muguri de pin, faina, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 3 dovlecei medii sau 2 dovlecei  mari, de aproximativ 500 g sare de mare şi piper negru 2  linguri de ulei…
Read more »

Portofele din piept de pui cu sos de mango

28 May 2012
Portofele din piept de pui cu sos de mangoO reteta de Portofele din piept de pui cu sos de mango din: piept de pui, branza camembert, ulei, sare, piper, mustar, mango, rosie, ardei iute si marmelada de caise. Ingrediente: 4 bucati piept de pui (de circa 150 g fiecare) 200 g branza tip Camembert 4 linguri ulei sare piper 2 linguri mustar tip…
Read more »

Cupă de vară cu fructe

28 May 2012
Cupă de vară cu fructeO reteta de cupa de vara cu fructe din: praf de budinca, lapte, zahar, biscuiti caramelizati, kiwi, capsuni, iaurt si ciocolata alba simpla. Ingrediente: 1 plic praf de budinca de vanilie 250 ml lapte 3 linguri zahar 12 biscuiti caramelizati 2 kiwi 250 g capsuni 200 g iaurt cu vanilie 200 g iaurt simplu 2…
Read more »

Tartine cu ardei gras

28 May 2012
Tartine cu ardei grasO reteta de tartine cu ardei gras din: ardei gras, branza de vaci, ulei de masline, crema de unt, branza, castraveti, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 250 g branza de vaci 2 linguri ulei de masline 50 g crema de unt si branza 10 g castraveti 1 catel de usturoi piper…
Read more »

4 retete culinare

28 May 2012
4 retete culinare4 retete culinare: Spaghetti marinara Spaghetele sunt nişte paste subţiri, ca nişte fire, foarte cunoscute în întreaga lume. Se servesc în mod frecvent cu un sos de roşii, care poate conţine o mulţime de plante aromatice, printre care oregano şi busuioc. Spaghetele fierte se pot presăra cu mai multe feluri de brânză tare, precum Pecorino…
Read more »

Cocktail cu cafea

28 May 2012
Cocktail cu cafeaO reteta de cocktail cu cafea din: cafea instant, apa, zahar, galbenusuri, lichior cu Marsala si fistic. Ingrediente: 6 lingurite de cafea instant 1/2 l apa 5-7 lingurite de zahar 4 galbenusuri 1 paharel de lichior cu Marsala fistic nesarat   Mod de preparare: Dizolvam cafeaua intr-o jumatate

Tartine cu surimi

28 May 2012
Tartine cu surimiO reteta de tarte cu surimi din: telina, coaja de lamaie, unt, sare, piper, suc de lamaie, baghete, surimi de crab, ceapa verde, maioneza si smantana. Ingrediente: 100 g telina 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 4 linguri unt moale sare piper 1 lingurita suc de lamaie 4 baghete mici 200 g surimi de crab…
Read more »

Mâncărică de vită cu ciuperci

28 May 2012
Mâncărică de vită cu ciuperciO reteta de mancarica de vita cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, unt, faina, vin, apa, pasta de tomate, ceapa si sare. Ingrediente: 750 g carne de vita sau vitel 400 g ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 păhărel vin 1 ceaşcă cu apă 1 linguriţă pastă de tomate 1 ceapă mică…
Read more »

Supă de legume verzi şi verdeţuri

28 May 2012
Supă de legume verzi şi verdeţuriO reteta de supa de legume verzi si verdeturi din: ulei de masline, praz, ceapa, morcovi, patrunjel, sunca, frunze de sfecla sau spanac, rosii si supa de pui. Consistentă dar nu foarte grea, aceasta este o supă grozavă pentru vară-toamnă, când majoritatea legumelor sunt în plin sezon. Puteţi să folosiţi toate soiurile – trebuie doar…
Read more »

Pui sirian

28 May 2012
Pui sirianO reteta de pui sirian din: carne de pasare, ulei, arpagic, faina, usturoi, rosii, ciuperci, vin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de pasare 200 ml ulei 100 g arpagic 2-3 linguri faina 4 catei usturoi 3-4 rosii sau un pahar suc de rosii 250 g ciuperci 100 ml vin patrunjel verde…
Read more »

Crema de mazare

28 May 2012
Crema de mazareO reteta de crema de mazare din: ceapa, ulei, mazare verde, branza de vaci, smantana, sare, piper, branza de burduf si paine prajita. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 250 g mazare verde 2000 g branza de vaci 1 lingura smantana dulce sare piper 120 g branza de burduf paine prajita   Mod de preparare:…
Read more »

Sos de roşii

28 May 2012
Sos de roşiiO reteta de sos de rosii din: rosii, ulei de masline, pasta de masline, morcovi, ceapa, bacon, cimbru, frunze de dafin si piper cayenne. Ingrediente: 2 kg roşii coapte, sau 4 conserve de roşii a câte 425 g, scurse şi tăiate în bucăţi mari 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de tomate 100…
Read more »

Desert cu rubarbă

28 May 2012
Desert cu rubarbăO reteta de desert cu rubarba din: rubarba, zahar brun, coaja si zeama de portocala, baton de vanilie, lapte, smantanq, zahar tos si galbenusuri. Ingrediente: 500 g de rubarbă 75 g de zahăr brun coaja rasă fin şi zeama de la 1 portocală 1 baton de vanilie, desfăcut în bucăţi Cremă custard: 150 ml de…
Read more »

Supa de scoici cu sunca de curcan

28 May 2012
Supa de scoici cu sunca de curcanO reteta de supa de scoci cu sunca de curcan din: scoici, apa, sunca de curcan, ceapa, cartofi, lapte semidegresat, frunze de cimbru verde, frunze de dafin, ardei iute si patrunjel verde. Ingrediente: 900 g scoici curatate de nisip 450 ml apa 4 feliute de sunca de curcan taiate in bucati de 1 cm 1…
Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole

28 May 2012
Reteta zilei: Mancare de fasoleO retete de mancare de fasole cu paine din faina de porumb din: fasole, ceapa, usturoi, frunze de dafin, piper, ardei rosu si zahar alb. Ingrediente: fasole 1 ceapa tocata 3 catei de usturoi (fie zdrobiti sau tocati) 3 frunze de dafin 2 linguri de piper negru 2 linguri (sau dupa gust) ardei rosu zdrobit…
Read more »

Polenta alla Boscaiola

28 May 2012
Polenta alla BoscaiolaO reteta de Polenta alla Boscaiola din: mamaliga, carnati, ciuperci, suc de rosii, ceapa, usturoi, cascaval, sare si piper. Este un preparat din regiunea Toscana, Italia. Ingrediente: 1 mamaliga maricica 400 g carnati proaspeti 500 g ciuperci 150 ml suc de rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g cascaval sare piper   Mod…
Read more »

Salată cu roşii cherry şi brânză feta

28 May 2012
Salată cu roşii cherry şi brânză fetaO reteta de Salată cu roşii cherry şi brânză feta din: rosii cherry, castraveti, branza feta, frunze de menta, oregano, suc de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2-3 ceşti cu roşii cherry tăiate pe jumătate 1 ceaşcă cu castraveţi decojiţi şi tăiaţi felii 1/4 ceaşcă cu brânză feta, sfărmată 1…
Read more »

Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune

28 May 2012
Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşuneO reteta de Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune din: faina, faina de orez, sare de mare, unt nesarat, zahar tos, ou, smantana, baton  de vanilie si capsune. Ingrediente: Biscuiţi din aluat fraged: 150 g de făină albă, plus o cantitate suplimentară pentru pudrat 100 g de făină de orez 1/2 de linguriţă…
Read more »

Supă tradiţională de pui cu tăiţei

28 May 2012
Supă tradiţională de pui cu tăiţeiO reteta de supa traditionala de pui cu taitei din: pui, ceapa, morcovi, telina, bouquet garni, boabe de piper, paste, linguine, broccoli, boabe de porumb, patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: pentru bulionul de carne: 1 pui cam de 1,35 kg curatat de piele si transat sau 4 bucati de carne de pui fara piele 2…
Read more »

Somon cu citrice

28 May 2012
Somon cu citriceO reteta de somon cu citrice din: sare, zahar, suc de portocale, menta, lamaie, limetta, portocala, file de somon, menta, ridichi si coriandru verde. Ingrediente: 1/2 ceasca de sare 1/2 ceasca de zahar 100 ml suc de portocale 1 legatura menta 1 lamaie 1 limetta 1 portocala 400 g file de somon cu piele 1…
Read more »

Cocktail African Queen

28 May 2012
Cocktail African QueenO reteta simpla de Cocktail African Queen din: suc de mango, vermut, cafea, nucsoara, apa minerala, mango si curmala. Ingrediente: 1 pahar mic de suc de mango 1 pahar mic de vermut rosu 1 ceasca de cafea tare (mokka) putine nucsoara macinata apa minerala 1 mango 1 curmala   Mod de preparare: Mixam bine sucul…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Sea Breeze (video)

28 May 2012
Cum se prepara Cocktail Sea Breeze (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Sea Breeze, o bautura deosebit de delicioasa si gustoasa Cum se prepara Cocktail Sea Breeze
Read more »

Sosuri: Sos olandez

28 May 2012
Sosuri: Sos olandezO reteta de sos olandez din: unt, galbenusuri, piper cayenne si zeama de lamaie. Acest sos fin, pe bază de unt, este renumit pentru asocierea lui cu sparanghel. Ingrediente: 200 g unt decantat 3 gălbenuşuri la temperatura camerei un vârf de cuţit de piper cayenne o linguriţă de zeamă de lămâie Mod de preparare: Umpleţi…
Read more »

Tartar de somon

27 May 2012
Tartar de somonO reteta de tarta de somon din: file de somon, sare, piper, ulei de masline, lamaie, ceapa verde, smantana, ceapa rosie si spanac. Ingrediente: 200 g file de somon fara piele sare piper 1 lingura ulei de masline 1 lamaie 1 legatura ceapa verde 200 g smantana 1 ceapa rosie 1 mana spanac proaspat  …
Read more »

Supă de broccoli cu brânză Cheddar

27 May 2012
Supă de broccoli cu brânză CheddarO reteta de supa de broccoli cu branza cheddar din: broccoli, ulei de masline, ceapa, telina, faina, supa de pui, lapte condensat, branza cheddar, nucsoara si piper. Ingrediente: 450 g broccoli 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata 1 coada de telina tocata 2 linguri faina 400 ml supa de pui cu continut redus…
Read more »

Salată a la Capri, cu pesto de fistic

27 May 2012
Salată a la Capri, cu pesto de fisticO reteta de salata a la capri, cu pesto de fistic din: busuioc, usturoi, fistic, suc de lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, aprmezan, rosii si mozzarella. Ingrediente: 1 legătură busuioc 1 căţel de usturoi 2 linguri fistic proaspăt, nesărat 1 linguriţă suc de lămâ­ie 3 linguri de ulei de măsline 3…
Read more »

Pui cu sos de mango

27 May 2012
Pui cu sos de mangoO reteta de pui cu sos de mango din: otet de orez, ardei iute, mango, coriandru, sare, faina de orez, ulei de palmier, ardei gras, piept de pui, zahar brun, sos de soia, lime, usturoi si sofran. Ingrediente: 1 lingurita otet de orez 1 ardei iute 2 buc mango bine copt 2 lingurite coriandru proaspat,…
Read more »

Baccala

27 May 2012
BaccalaO reteta de baccala din: file de peste, ardei gras, orez, sare, piper, busuioc, patrunjel verde si unt. Ingrediente: 600-800 g file de peşte (după preferinţă) 400 g ciuperci proaspete 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras roşu 300 g orez sare piper busuioc 2-3 căni cu apă plată 2-3 fire pătrunjel verde 50 g…
Read more »

Sos bearnez

27 May 2012
Sos bearnezO reteta de sos bearnez din: unt decantat, tarhon, astmatui, boabe de piper, otet de vin alb, galbenusuri si pieper cayenne. Ingrediente: 260 unt decantat 2 linguri tarhon proaspăt, tocat mare 2 linguri asmăţui proaspăt, tocat mare o haşmă, tocată fm 4 boabe de piper, zdrobite 100 ml oţet de vin alb 6 gălbenuşuri un…
Read more »

Prajitura cu inghetata

27 May 2012
Prajitura cu inghetataO reteta de prajitura cu inghetata din: oua, zahar, coaja de lamaie, vin de porto, lapte, ulei, praf de copt, faina, ulei, zahar, zahar pudra, inghetata de vanilie, cirese confiate si migdale. Ingrediente: 2 oua 100 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 praf de sare 2 linguri vin dulce de Porto 3-4…
Read more »

Cannelloni

27 May 2012
CannelloniCannelloni sunt nişte paste de formă pătrată sau tubulară. Aluatul tăiat în pătrate se fierbe, apoi în aceste pătrate se pune umplutură, se ruleza şi se dau la copt într-un sos bechamel sau într-un sos de brânză. Cannelloni sunt cunoscute şi sub denumirea de pasta pipiera, sau „ţevi mari”. In Statele Unite, aceste paste se…
Read more »

Supă mediteraneeană cu legume călite

27 May 2012
Supă mediteraneeană cu legume căliteO reteta de Supă mediteraneeană cu legume călite din: ulei de masline, usturoi, cartofi, ardei, rozmarin, dovlecel, ceapa rosie, suc de morcovi, rosii, tarhon verde si apa. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 5 catei de usturoi curatati 350 g cartofi descojiti taiati in cubulete de 1 cm 1 ardei (1 verde si 1 galben)…
Read more »

Budincă de marmeladă la abur

27 May 2012
Budincă de marmeladă la aburO reteta de budinca de marmelada la abur din: unt, marmelada, siropd e zahar, coaja de portocala, zahar tos, oua, faina, praf de copt si lapte integral. Serviţi-o cu un strop de smântână sau cu cremă de lapte cu ou ori – pentru a vă răsfăţa şi mai mult – cu smântână groasă aromată cu…
Read more »

Supă rusească de vită (Zharkoye)

27 May 2012
Supă rusească de vită (Zharkoye)O reteta de supa ruseasca de vita din: carne de vita, cartofi, radacina de patrunjel, usturoi, smantana, supa de vita, marar verde, ceapa alba, unt, morcov, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 300 g carne de vita 5 cartofi potrivit 1 radacina de patrunjel 3 catei de usturoi 1 lingura de smantana 1 cana supa de…
Read more »

Cocktail Ice Cofee

27 May 2012
Cocktail Ice CofeeO reteta de cocktail Ice Cofee din: pepene galben, banana, zahar, rachiu de cirese, cafea, inghetata de vanilie, migdale, curmale si flori din zahar. Ingrediente: 100 g pepene galben 1 banana mica 2 linguri de zahar 5 cl rachiu de cirese 2 cesti de cafea 2 globuri de inghetata de vanilie bucati de migdale 2…
Read more »

Sos mousseline

27 May 2012
Sos mousselineO reteta de Sos mousseline din: unt, galbenusuri, piper cayenne, zeama de lamaie si smantana. Un sos simplu, dar delicios, prezentat aici cu fasole verde la aburi şi file de peşte alb înăbuşit. Ingrediente: 200 g unt decantat 3 gălbenuşuri un vârf de cuţit de piper cayenne zeama de la o jumătate de lămâie 30…
Read more »

Supă cremă de praz şi cartofi

26 May 2012
Supă cremă de praz şi cartofiO reteta de supa crema de praz si cartofi din: ulei de masline, praz, ceapa, supa de pui, cartofi, piper alb, crema de branza si ceapa verde. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 225 g praz, doar partea alba, taiata in bucati mari 1 ceapa mare tocata mai mare 900 ml supa de pui cu…
Read more »

3 retete culinare

26 May 2012
3 retete culinare3 retete culinare: Mee goreng Cei care doresc sâ încerce o mâncare tradiţională malaysiană trebuie sa guste mee goreng. In Malaysia se găseşte pretutindeni la orice tarabă mamak, iar în Singapore la tarabele numite hawker. Este un fel de mâncare foarte popular în rândul tinerilor, cărora le place să se adune în pieţe şi să…
Read more »

Retete culinare: Andive umplute

26 May 2012
Retete culinare: Andive umpluteO reteta de andive umplute din: andive, crema de branza de vaci, urda dulce, unt, sare, piper, sunca uscata, patrunjel, ceapa verde, suc de lamaie, aluat de foi, ou si seminte de susan. Ingrediente:  3 andive 230g crema de branza de vaci 150 g urda dulce 50 g unt

Budincă de ciuperci şi ardei gras

26 May 2012
Budincă de ciuperci şi ardei grasO reteta de budinca de ciuperci si ardei gras din: ciuperci, ardei grasi, rosii, faina integrala, branza de vaci, galbenus, unt, iaurt si sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 3 ardei grasi (1 rosu, 1 galben, 1 verde) 2 rosii 50 ml lapte 2 lingurite de faina integrala 100 g branza de vaci 1 galbenus 300…
Read more »

Rulade de curcan cu fasole verde

26 May 2012
Rulade de curcan cu fasole verdeO reteta de rulade de curcan cu fasole verde din: piept de curcan, pastai de fasole verde, bacon, ulei, ceapa, sare, piper, usturoi, supa de pasare si unt. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (de circa 120 g fiecare) 20 pastai de fasole verde 12-16 felii de bacon 3 linguri ulei 1 ceapa sare…
Read more »

Supă de piersici cu migdale

26 May 2012
Supă de piersici cu migdaleO reteta de supa de piersici cu migdale din: piersici, apa, coaja de lamaie, zahar, lapte batut, nucsoara, nectar de piersici si fulgi de migdale. Ingrediente: 675 g piersici proaspete 225 ml apa coaja de la 1 lamaie descojita foarte subtire si taiata in fasii late 2 linguri zahar 450 ml lapte batut sau lapte…
Read more »

5 feluri de a prepara sparanghelul

26 May 2012
5 feluri de a prepara sparanghelulSparanghel cu lămâie şi sos de tarhon olandez Pentru sosul de tarhon olandez, tăiaţi cubuleţe 100 g de unt nesărat, rece. Bateţi două gălbenuşuri mari cu puţină zeamă de lămâie, un cub de unt, sare şi piper şi fierbeţi-le în bain-marie până când obţineţi o compoziţie foarte groasă şi cremoasă. Adăugaţi restul de unt, câte…
Read more »

Cocktail Cofee Cobbler Bourbon

26 May 2012
Cocktail Cofee Cobbler BourbonO reteta simpla de Cocktail Cofee Cobbler Bourbon din: cafea, bourbon si lichior de cafea. Ingrediente: 1 ceasca de cafea tare 1 paharel de Bourbon 1 paharel de lichior de cafea   Mod de preparare: Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca. Punem gheata zdrobita intr-un pahar inalt si ingust, turnam deasupra whiskey-ul si…
Read more »

Friptura de vitel sub crusta crocanta

26 May 2012
Friptura de vitel sub crusta crocantaO reteta de friptura de vitel sub crusta crocanta din: pulpa de vitel, sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel sare piper 25 g unt 200 ml supa 1 chifla veche de-o zi 50 g migdale 1 catel de usturoi 1 fir de rozmarin 1…
Read more »

Şuncă afumată cu budincă de mazăre si sos de pătrunjel

26 May 2012
Şuncă afumată cu budincă de mazăre si sos de pătrunjelO reteta de sunca afumata cu budinca de mazare si sos de patrunjel din: sunca, ceapa, morcov, telina, frunze de dafin, cimbru, piper boabe, mazare galbena, ceapa, morcov, otet de malt, sare de mare, unt, ceapa rosie, mustar, patrunjel, lapte, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 kg de şuncă afumată fără os, desărată 1…
Read more »

Penne cu urzici

26 May 2012
Penne cu urziciO reteta de penne cu urzici din: urzici, penne, ceapa, usturoi, bulion, ulei, busuioc verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 500 g penne sau alte paste fainoase 2 cepe 2 catei de usturoi 2-3 linguri de bulion sau ketchup 2 linguri ulei busuioc verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli…
Read more »

Cum se prepara pui cu sos de lamaie si piper (video)

26 May 2012
Cum se prepara pui cu sos de lamaie si piper (video)O reteta video despre cum se prepara pui cu sos de lamaie si piper, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara pui cu sos de lamaie si piper Pofta buna!
Read more »

Chifle cu umplutura de carne tocata

26 May 2012
Chifle cu umplutura de carne tocataO reteta de chifle cu umplutura de carne tocata din: drojdie, faina, zahar, lapte, ou, unt, usturoi, ceapa, ulei, carne de porc, boia chimen, maghiran, vin rosu, bulion, supa, ou si pesmet. Ingrediente: 40 g drojdie 800 g faina 1 lingurita zahar 400 ml lapte caldut 1 ou 150 g unt topit umplutura: 3 catei…
Read more »

Sos Beurre Blanc

26 May 2012
Sos Beurre BlancO reteta de sos beurre blanc din: hasme, otet de vin alb, vin alb si unt fara sare. Un sos clasic, excelent, condimentat cu haşme, ideal de servit la peşte, cum este rasolul de somon Ingrediente: 2 haşme mari, tocate foarte fin 100 ml oţet de vin alb 100 ml vin alb sec 200 g…
Read more »

Reteta zilei: Noodles cu piept de pui

26 May 2012
Reteta zilei: Noodles cu piept de puiO reteta de noodles cu piept de pui din: piept de pui, ceapa verde, usturoi verde, rosii in bulion, sare, piper, noodles si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 cutie rosii in bulion 3-4 linguri bulion Sare Piper 1 pachet noodles ulei masline  …
Read more »

Supă rece de afine

26 May 2012
Supă rece de afineO reteta de supa rece de afine din: zahar, coaja de lamaie, piper, afine, iaurt, apa si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 linguri zahar 1 lingurita coaja rasa de lamaie un varf de cutit de pimento (piper de diferite soiuri, cuisoare, scortisoara, nucsoara), macinat 225 ml apa 550 g afine proaspete sau congelate 300 g…
Read more »

Salată de varză cu arahide

26 May 2012
Salată de varză cu arahideO reteta de salata de varza cu arahide din: varza alba, morcov, stafide, ceapa verde, maioneza, iaurt, piper, ridichi, arahide si patrunjel. Ingrediente: 200 g varza alba tocata fin 1 morcov mare dat pe razatoarea mare 50 g sultanine (stafide mari) 4 fire de ceapa verde tocate fin, partea cu frunze separat si partea alba…
Read more »

Salată orientală cu germeni

26 May 2012
Salată orientală cu germeniO reteta de salata orientala cu germeni din: morcovi, telina, mar, germeni de fasole mung, germeni de seminte de floarea soarelui, germeni de lucerna, suc de lamaie verde, coriandru, ulei de susan, sos de soia, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1 tija de telina 1 mar germeni de fasole mung germeni de seminte…
Read more »

Supă cremă de dovlecei

26 May 2012
Supă cremă de dovleceiO reteta de supa crema de dovlecei din: ulei de masline, ceapa, supa de legume, cartofi, dovlecei, frunze de patrunjel, lapte semidegresat, piper si iaurt. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata mare 900 ml supa de legume cu continut redus de sodiu 225 g cartofi curatati de coaja si taiati in…
Read more »

Fazan la tavă cu legume de iarnă si colcannon

26 May 2012
Fazan la tavă cu legume de iarnă si colcannonO reteta delicioasa de faza la tava cu legume de iarna si colcanon din: fazani, faina, sare de mare, piper, bacon, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, miere, vin rosu, cimbru, supa de pui, cartofi, varza, unt si smantana. Acest preparat rustic este si mai gustos a doua zi după preparare. Asiguraţi-vă însă că îl încălziţi la…
Read more »

Salată de avocado cu zmeură

26 May 2012
Salată de avocado cu zmeurăO reteta de salata de avocado cu zmeura din: avocado, frunze de salata, zmeura, menta, ulei de masline, otet de zmeura, smantana, coaja de portocala, suc de portocala, zahar pudra si piper. Ingrediente: 2 fructe de avocado 175 g frunze asortate de salata 100 g zmeura crengute de menta verde pentru ornat Pentru vinegreta: 2…
Read more »

Salată fierbinte de varză cu struguri

26 May 2012
Salată fierbinte de varză cu struguriO reteta de salata fierbinte de varza cu struguri din: frunze de salata, verdeturi, ulei de nuca, ulei de masline, telina, zeama de lamaie, para, esalote, varza alba, otet de vin rosu boabe de struguri si nuci. Această salată conţine varză albă călită foarte puţin, care merge foarte bine cu fructe zemoase, nuci şi verdeţuri.…
Read more »

Frigărui de curcan în sos de arahide

26 May 2012
Frigărui de curcan în sos de arahideO reteta de frigarui de curcan in sos de arahide din: usturoi, ceapa verde, coriandru, suc de lamaie, zahar, sare, ulei de floarea soarelui, piept de curcan, arahide, ulei de masline, suc de limetta si smantana. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 2 cepe verzi 1 linguriţă coriandru măcinat 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă…
Read more »

Coaste de miel cu salicornia

26 May 2012
Coaste de miel cu salicorniaO reteta de coaste de miel cu salicornia din: coaste de miel, sare de mare, piper, ulei de masline, salicornia, unt, fileuri de ansoa, coaja si zeama de lamaie si alune. Mielul in saramura si salicornia merg de minune într-o zi de vară. Brânca are un sezon scurt, luna iulie. Salicornia se găseşte la negustorii…
Read more »

Farfalle cu ciuperci

26 May 2012
Farfalle cu ciuperciO reteta de farfalle cu ciuperci din: paste farfalle, ciuperci, ulei de masline, bacon, ceapa rosie, vin alb, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: • 500 g paste farfalle 250 g ciuperci Champignon 4 linguri ulei de măsline 180 g bacon feliat 2 cepe roşii mici 2 linguri vin alb 1 legătură pătrunjel, curăţat şi…
Read more »

Sos Beurre fondue

26 May 2012
Sos Beurre fondueO retete de sos beurre fondue din: apa, vin alb, unt fara sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 50 ml apă vin alb sec sau supă de pui 200 g unt fără sare, tăiat cuburi mici şi răcit zeamă de lămâie, după gust Mod de preparare: Turnaţi lichidul de bază (apă, vin alb sec sau…
Read more »

Minipizza cu spanac

26 May 2012
Minipizza cu spanacO reteta de minipizza cu spanac din: aluat de foi, baby spanac, sunca de praga, usturoi, sare, piper, mozzarella si faina. Ingrediente: 500 g aluat de foi 150 g baby spanac 6 fleii mari de sunca de Praga 2 catei de usturoi 2 linguri apa sare piper 250 g mozzarella faina   Mod de preparare:…
Read more »

Supă de sparanghel şi mazăre

26 May 2012
Supă de sparanghel şi mazăreO reteta de supa de sparanghel si mazare din: ulei de floarea soarelui, cartofi, praz, sparanghel, mazare, supa simpla, iaurt, sare, piper si frunze de chives. Această versiune verde a supei franţuzeşti clasice vichyssoise este îmbogăţită cu iaurt în loc de smântână. In mod tradiţional se serveşte rece, dar se poate servi şi fierbinte, mai…
Read more »

Sarmale cu urdă

26 May 2012
Sarmale cu urdăO reteta de sarmale cu urda din: urda, ceapa verde, orez, orez, ou, marar, bors, pasta de tomate, concentrat de legume, faina, ulei, piper, sare si frunze de stevie. Ingrediente: 500 g urda 3 legaturi ceapa verde 1 ceasca orez 1 ou 1 legatura marar 1 ceasca bors 2 linguri pasta tomate concentrat de legume…
Read more »

Salata crocanta cu rucola si rodie

26 May 2012
Salata crocanta cu rucola si rodieO reteta de salata crocanta cu rucola si rodie din: ulei de masline, otet balsamic, migdale, rodie, rucola, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 4 linguri otet balsamic 50 gr migdale fulgi 1 rodie 200 gr rucola sare piper   Mod de preparare: Spala bine rucola. Curata rodia si separa samburii zemosi.…
Read more »

Sosuri

25 May 2012
SosuriCateva retete de sosuri pentru a innobila si adauga savoare oricarei mancari! Este fantastic efectul pe care un simplu sos il poate avea asupra unei mancari! O poate transforma sau innobila pentru o simfonie de arome incredibila! Incearca cele mai simple si uimitoare retete de sosuri pentru orice fel de mancare iti doresti! Sos de…
Read more »

Bors de ouă cu stevie

25 May 2012
Bors de ouă cu stevieO reteta de bors de oua cu stevie din: oua, taitei, cartofi, morcovi, ardei gras, pastarnac, telina, rosii, bors, ulei, sare, piper si stevie. Ingrediente: 8 oua 100 g taitei 4 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 pastarnac 100 g telina 2 rosii 500 ml bors 100 ml ulei sare piper 1 legatura stevie…
Read more »

Plăcintă de peste cu praz şi creveţi

25 May 2012
Plăcintă de peste cu praz şi creveţiO reteta de placinta de peste cu praz si creti din: ceapa, frunza de dafin, smantana, lapte, file de peste alba, file de eglefin, unt, praz, patrunjel, galbenusuri, creveti, cartofi, unt si branza cheddar. O placinta de peste rumenite, cu un strat de cartofi deasupra, este întotdeauna o alegere perfectă, mai ales în lunile reci.…
Read more »

Tortellini cu prosciutto

25 May 2012
Tortellini cu prosciuttoAceste paste umplute, de forma unor ineluşe, ca si cele mai mari, numite tortellini, îşi au originea în regiunea italiană Emilia, în special în zona din jurul oraşelor Bologna şi Modena. Umplutura din tortellini constă de obicei în brânzeturile şi mezelurile specifice regiunii respective – prosciutto în Parma, salam mortadella rotund în Bologna, carne tocată…
Read more »

Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picant

25 May 2012
Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picantO reteta de varza de bruxelles si cartofi in sos picant din: cartofi, varza de bruxelles, mar, telina, ceapa verde, otet de mere, faina, mustar, hrean, ulei de masline si seminte de chimen. Ingrediente: 225 g cartofi rosii mici taiati in sferturi 280 g verzisoare de Bruxelles taiate in sferturi 1 mar rosu de desert…
Read more »

Crochete de caşcaval cu salată asortată

25 May 2012
Crochete de caşcaval cu salată asortatăO reteta de crochete de cascaval cu salata asortata din: lapte, gris, ou, cascaval, sare, piper, pesmet, ulei, ridichi, rosii cherry, salata verde, salata eisberg, sare, piper, ulei de masline, mustar de dijon, zahar, otet balsamic si verdeata. Ingrediente: pentru

Cartofi umpluţi copţi în coajă

25 May 2012
Cartofi umpluţi copţi în coajăO reteta de cartofi umpluti copti in coaja din: cartofi, ulei, ciuperci, dovlecel, otet de vin rosu, mustar de dijon, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi medii 2 linguri ulei 225 ciuperci mici cu palaria intinsa, fara picioruse 1 dovlecel mare taiat felii 1 lingurita otet de vin rosu 1 lingurita mustar de Dijon piper…
Read more »

Creveti in sos de portocale

25 May 2012
Creveti in sos de portocaleO reteta de creveti in sos de portocale din: hrean, suc de lamaie, suc de portocale, coaja de portocala, sos de rosii, creveti si sos tabasco. Ingrediente: 3 lingurite hrean proaspat ras 1 lingurita suc de lamaie 150 ml suc de portocale 1/2 lingurita coaja de portocala rasa 200 ml sos de rosii (sau ketchup…
Read more »

Cocktail Cafe Acapulco

25 May 2012
Cocktail Cafe AcapulcoO reteta simpla de Cocktail Cafe Acapulco din: apa, cafea instant, zahar pudra, rom, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 1/4 l apa 1 lingurita plina de cafea instant 40 g zahar pudra 1 paharel (de lichior) cu rom zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Dizolvam cafeaua instant si zaharul…
Read more »

Supa de stevie cu ou

25 May 2012
Supa de stevie cu ouO reteta de supa de stevie cu ou din: stevie, spanac, ceapa verde, leustean, patrunjel, faina, unt, salata verde, macris, smantana, ou si sare. Ingrediente: 250 g stevie 500 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel 1/2 kg faina 100 g unt 1 bucata salata verde 500 g macris…
Read more »

Spaghetti alla carbonara

25 May 2012
Spaghetti alla carbonaraAcest sos se poate prepara foarte rapid şi uşor. Numele lui derivă din cuvântul carbone, care înseamnă „cărbune”, ceea ce sugerează că la început această mâncare era consumată îndeosebi de cei care lucrau în minele de cărbune. O altă explicaţie ar fi şi faptul că bucăţelele de piper negru, măcinat destul de mare, care se…
Read more »

Oua coapte cu ciuperci de padure

25 May 2012
Oua coapte cu ciuperci de padureO reteta de oua coapte cu ciuperci de padure din: unt, ciuperci de padure, ceapa rosie, cimbru, sare de mare, piper, oua, smantana si branza cheddar. Ingrediente: 20 g de unt, plus o cantitate suplimentară pentru uns 400 g de ciuperci de pădure, curăţate şi feliate 2 cepe roşii mari, curăţate şi tocate mărunt câteva…
Read more »

Sos de capere

25 May 2012
Sos de capereO reteta de sos de capere din: unt fara sare, faina, supa de miel, galbenusuri, smantana si capere. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml supă fierbinte de miel 2 gălbenuşuri 50 ml smântână grasă 60 g capere, scurse şi tăiate Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul…
Read more »

Somon afumat la cald cu salată de untisor

25 May 2012
Somon afumat la cald cu salată de untisorO reteta de somon afumat la cald cu salata de untisor din: cartofi, sare de mare, somon, ceapa rosie, marar, untisor, whisky, otet de vin alb, miere, mustar, ulei de arahide, ulei de masline si piper. Dacă doriţi, înlocuiţi somonul afumat la cald cu păstrăv afumat sau chiar cu macrou picant afumat. Când este sezonul…
Read more »

Omleta cu capsuni

25 May 2012
Omleta cu capsuniO reteta de omleta cu capsuni din: capsuni, menta, otet balsamic, zahar brun, oua, vanilie si unt. Ingrediente: 8 căni de căpşuni o linguriţă de mentă proaspătă, tocată o linguriţă de otet balsamic 2 linguriţe de zahăr brun 2 ouă mari un sfert de linguriţă de vanilie naturală 2 linguri de unt   Mod de…
Read more »

Ciorbă de urzici ca în Ardeal

25 May 2012
Ciorbă de urzici ca în ArdealO reteta de ciorba de urzici ca in Ardel din: urzici, sunca afumata, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, faina, zer, smantana, lapte batut, apa, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg urzici 100 g sunca afumata 2 cepe mari 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri faina 1 litru zer dulce (sau bors)…
Read more »

Ficăţei de pui la capac

25 May 2012
Ficăţei de pui la capacO reteta de ficatei de pui la capac din: ficatei de pui, ceapa, ulei, vin alb, supa de pasare, otet balsamic, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui toaletati 400 g ceapa 4 linguri ulei 80 ml vin alb 125 ml supa de pasare 1 lingura otet balsamic alb 1 lingurita…
Read more »

Peste la cuptor in crusta de susan

25 May 2012
Peste la cuptor in crusta de susanO reteta de peste la cuptor in cruste de susan din: file de peste, sare, iaurt, pesmet, seminte de susan, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 550 g file de peste oceanic sare 4 linguri iaurt 100 g pesmet 3 linguri seminte de susan asortate (albe si negre) 2 linguri ulei de masline 1 lamaie…
Read more »

Sos Supreme

25 May 2012
Sos SupremeO reteta de sos supreme din: unt fara sare, supa de pui, faina si smantana. Acest sos alb, cremos, este o garnitură perfectă la puiul înăbuşit clasic. Este delicios şi cu pieptul de pui la grătar. Ingrediente: 40 g unt fără sare 40 g făină simplă 450 ml supă de pui fierbinte 400 ml smântână…
Read more »

Tarta cu sparaghel si blat de foi

25 May 2012
Tarta cu sparaghel si blat de foiO reteta de tarta cu sparanghel si blat de foi din: sparanghel verde, aluat de foi, oua, smantana, cascaval, piper si sare. Ingrediente: 300 g sparanghel verde 400 g aluat de foi 2 oua 150 ml smantana 300 g cascaval piper sare   Mod de preparare: Se decupeaza capetele vestejite sau tari ale tijelor de…
Read more »

Varză înăbuşită cu mere si chimen

25 May 2012
Varză înăbuşită cu mere si chimenO reteta de varza inabusite cu mere si chimen din: ulei vegetal, ceapa, chimen, varza alba, otet de mere, mere rosii, miere si nuci. Ingrediente: 2 lingurite ulei vegetal 1 ceapa mica tocata fin 1 lingurita chimen 450 g varza alba fara cotor si tocata marunt 1 lingura otet de mere 2 mere rosii tari,…
Read more »

Branza Brie in tarte cu cirese

25 May 2012
Branza Brie in tarte cu cireseO reteta de branza brie in tarte cu cirese din: foi de placinta, branza brie, cirese si sos dulce de chili. Ingrediente: foi de plăcintă 125 g brânză brie 250 g cireşe 30 ml sos dulce de chili   Mod de preparare: Fiecare foaie de plăcintă se taie în pătrăţele de 5 centimetri. Se pun…
Read more »

Tort cu ciocolată albă

25 May 2012
Tort cu ciocolată albăO reteta de tort cu ciocolata alba din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, praf de copt, sare, frisca, ciocolata alba si fructe. Ingrediente: 9 oua 9 linguri de zahar 9 linguri de faina 1 esenta de vanilie 1 praf de copt 1 praf de sare pentru sirop: 200 g zahar 500-600 ml apa pentru…
Read more »

Retete culinare: Gulii umplute

25 May 2012
Retete culinare: Gulii umpluteO reteta de gulii umplute din: gulii, ceapa, ulei, carne tocata, supa de legume, ou, chimen, orez si cascaval. Ingrediente:  8 gulioare 1 ceapa 2 linguri ulei 500 g carne tocata 1 l supa de legume 1 ou 1 lingura chimen 180 g orez fiert 4 linguri cascaval   Mod de preparare: Se spala gulioarele,…
Read more »

Sirop caramel cu portocale

25 May 2012
Sirop caramel cu portocalePuneţi zahărul nerafinat într-o tigaie uscată antiaderentă, cu fundul gros, şi daţi-l la foc mare. învârtiţi tigaia, pentru a vă asigura că zahărul se topeşte uniform. Când s-a topit tot şi a format un caramel maroniu-auriu, turnaţi cu grijă sucul de portocale – fiţi atenţi, amestecul va împroşca. Nu vă îngrijoraţi dacă acest caramel fierbinte…
Read more »

Bame cu cartofi

25 May 2012
Bame cu cartofiO reteta de bame cu cartofi din: ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, seminte de mustar negru, boabe de coriandru, chimen, curcuma, supa de legume, rosii, bame, cartofi, ardei gras, stafide, coriandru, frunze de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata in sferturi 4 catei de usturoi, descojiti 1 bucata de radacina proaspata de…
Read more »

Retete culinare: Papricaş de pui

25 May 2012
Retete culinare: Papricaş de puiO reteta de paprica de pui din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, usturoi, bulion, ou, sare, faina, foi de dafin, piper, cimbru, marar si patrunjel. Ingrediente:  200 g piept de pui 3 cepe mari 2 ardei grasi (1 ardei rosu, 1 ardei galben) 3 catei de usturoi 2 linguri bulion 1 ou sare 2…
Read more »

Costite aromate cu glazura de portocale

25 May 2012
Costite aromate cu glazura de portocaleO reteta de costite aromate cu glazura de portocale din: bulion, ghimbir, suc de portocale, bourbon, zahar brun, dulceata de portocale, costite de porc, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 5 linguri bulion 1 felie groasa ghimbir rasa 100 ml suc proaspat de portocale 150 ml bourbon 2 linguri zahar brun 150 gr dulceata…
Read more »

Sos Mornay

25 May 2012
Sos MornayO reteta de sos Mornay din: unt fara sare, faina, lapte, galbenusuri, branza gruyere si nucosara. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml lapte 2 gălbenuşuri 100 g brânză gruyere, rasă un vârf de cuţit de nucşoară măcinată   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, la…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu ananas

25 May 2012
Reteta zilei: Tarta cu ananasO reteta de Tarta cu ananas din: ananas, albusuri, apa, fructoza, praf de copt, esenta de vanilie, faina si hartie de copt. Ingrediente: 1 ananas potrivit 3 albusuri ½ cana cu apa 3-4 linguri fructoza 1 praf de copt Esenta de vanilie 7-8 lg faina Hartie de copt   Mod de preparare: Se amesteca albusurile…
Read more »

Cocktail French Martini

25 May 2012
Cocktail French MartiniO reteta simpla de Cocktail French Martini din: absolut raspberry, vodca si sweet and sour. Ingrediente: 20 ml Absolut Raspberry 20 ml Vodca 40 ml Sweet and Sour   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele prin metoda shake and strain si se toarna intr-un pahar Martini, racit inainte.
Read more »

Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă

25 May 2012
Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţăO reteta de Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă din: urzici, ceapa, faina, pasta de rosii, usturoi si sare. Ingrediente: 7-8 gramajoare de urzici 3-4 cepe potrivite 2 linguri rase cu faina 1 borcan (400 g) pasta de rosii sau bulion 1 capatana de usturoi sare   Mod de preparare: Cureţi urzicile de codiţe, le…
Read more »

Salata cu portocale si masline

25 May 2012
Salata cu portocale si maslineO reteta de salata cu portocale si masline din: sare, busuioc, coriandru, ulei de masline, usturoi, masline negre, menta si portocale. Ingrediente: sare busuioc coriandru proaspat, tocat 2 linguri ulei de masline 1 catel usturoi feliat 2 linguri masline negre, feliate 2 linguri menta proaspata, tocata 4 portocale zemoase, de marime medie   Mod de…
Read more »

Saltimbocca de pui cu salata de roşii

25 May 2012
Saltimbocca de pui cu salata de roşiiO reteta de Saltimbocca de pui cu salati de roşii din: piept de pui, sare, piper, frunze de salvie, sunca de parma, faina, unt, vin alb, rosii, ulei de masline, otet balsamic si busuioc. Ingrediente: saltimbocca: 4 piepti de pui sare piper 12 frunze de salvie 6 felii sunca de Parma (crud-uscata) 2 linguri faina…
Read more »

Retete culinare gustoase

25 May 2012
Retete culinare gustoaseRetete culinare gustoase: Fasole cu ardei dulci   O reteta de fasole cu ardei dulci din: ulei de masline, sunca de curcan, ceapa, usturoi, fasole, orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos tabasco. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 3 sunca de curcan taiate fasii 1 ceapa potrivita tocata fin Adaugare la lista…
Read more »

Dulceaţă de cireşe cu lichior

24 May 2012
Dulceaţă de cireşe cu lichiorO reteta de dulceata de cirese cu lichior din: cirese, zahar, zeama de lamaie si lichior de cirese. Ingrediente: 1,25 kg cirese 750 g zahar zeama de la 3 lamai 4 linguri lichior de cirese   Mod de preparare: Scoate sâmburii cireşelor cu ajutorul unui dispozitiv special. Pune cireşele fără sâmburi într-o cratiţă din oţel…
Read more »

Spaghetti all’aglio e olio

24 May 2012
Spaghetti all’aglio e olioAceasta este o mâncare perfectă pentru cei dependenţi de usturoi. Mai întâi, se fierb nişte spaghete. Apoi, se încălzeşte într-o tigaie nişte ulei de măsline, în care se adaugă usturoi tocat foarte mărunt. Pe urmă acest ulei cu gust de usturoi se amestecă cu pastele deja fierte şi bine scurse de apă. Pe deasupra se…
Read more »

Supă de telină cu brânză Stilton şi pâine prăjită

24 May 2012
Supă de telină cu brânză Stilton şi pâine prăjităO reteta de supa de telina cu branza stilton si paine prajita din: unt, ulei de masline, telina, sare de mare, piper, supa de legume, branza stilton, smantana, patrunjel si paine neagra. Ingrediente: 15 g de unt 1 lingură de ulei de măsline 2 ţeline, aproximativ 700 g, curăţate şi tăiate sare de mare şi…
Read more »

Sparanghel cu sos

24 May 2012
Sparanghel cu sosO reteta de sparanghel cu sos din: sparanghel verde, oua, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 4 oua fierte tari 100 g unt 1 lamaie 4 fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se decupează capetele veştede sau tari ale sparanghelului şi se decojesc tijele

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu