sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Retete de top #5


Retete de top:

Gnocchi cu brânză gorgonzola dulce

12 June 2012
Gnocchi cu brânză gorgonzola dulceO reteta de gnocchi cu branza gorgonzola dulce din: aluat de gnocchi, sare de mare, piper negru, branza gorgonzola dulce, unt, smatana, maghiran si parmezan. Ingrediente: aluat de gnocchi sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 2   linguri de brânză gorgonzola dulce 3  linguri de unt 6 linguri de smântână groasă frunzele de la…
Read more »

Legume coapte cu dressing de tahini

12 June 2012
Legume coapte cu dressing de tahiniO reteta de legume coapte cu dressing de tahini din: dovlecei, ardei grasi, vanata, ceapa verde, ulei de masline, harissa, tahini, zeama de lamaie, iaurt grecesc, menta, cuscus si paine pita. Ingrediente: 2  dovlecei, tăiaţi în bucăţi 3  ardei graşi roşii, fără seminţe şi tăiaţi în bucăţi 1  vânătă mare, tăiată în bucăţi 8 fire…
Read more »

Paste cu ricotta şi dovlecei

12 June 2012
Paste cu ricotta şi dovleceiO reteta de paste cu ricotta si dovlecei din: ulei de masline, salota, dovlecei, usturoi, paste, buduioc, coaja rasa de lamaie, parmezan, seminte de pin si ricotta. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 şalotă, tocată fin 4 dovlecei, tăiaţi pe jumătate şi feliaţi fin 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 300g din pastele preferate…
Read more »

Parfe din spuma de ciocolata

12 June 2012
Parfe din spuma de ciocolataO reteta de parfe din spuma de ciocolata din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, ciocolata alba, oua, zahar tos si foite de ciocolata. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, 70% cacao 100 g ciocolata cu lapte 100 g ciocolata alba 9 oua separate 3 linguri zahar tos foite de ciocolata pentru ornat   Mod de preparare:…
Read more »

Reţetă de bază pentru gnocchi cu cartofi

12 June 2012
Reţetă de bază pentru gnocchi cu cartofiReţetă de bază pentru gnocchi cu cartofi din: cartofi, ulei de masline, nucsoara, sare de mare, piper, galbenus de ou si faina. Ingrediente: 6 cartofi mijlocii ulei de masline 1/2 nucsoara rasa sare de mare si piper negru proaspat macinat un galbenus de la un ou mare 1-2 maini de faina simpla faina semolina  …
Read more »

Supă-cremă de scoici

12 June 2012
Supă-cremă de scoiciO reteta de supa crema de scoici din: scoici, ulei de masline, bacon, ceapa, telina, cartofi, usturoi, unt, faina, supa de pui, smantana, frunze de telina, frunza de dafin, sare de mare, piper si patrunjel. Considerata drepta une dintre cele mai gustoase supa americane, această reţetă este consistentă şi cremoasă, cu o aromă deosebită, dată…
Read more »

15 retete culinare

12 June 2012
15 retete culinare15 retete culinare:   Jambalaya Originară din sudul Statelor Unite, această mâncare cu nume exotic îmbină influentele culinare europene, africane şi americane de la sfârşitul secolului XVII. In mod tradiţional, jambalaya se făcea într-o singură cratiţă,, în care se puneau laolaltă diverse feluri de carne, legume şi orez. Restul il gasiti aici.   Ciuperci cu…
Read more »

Prajitura cu inghetata de cirese

12 June 2012
Prajitura cu inghetata de cireseO reteta de prajitura cu inghetata de cirese din: frisca, unt, fulgi de ciocolata alba, esenta de vanilie, cirese, pesmet si inghetata de vanilie. Ingrediente:  100 ml frisca batuta din smantana 2 linguri unt 350 g fulgi de ciocolata alba 1 lingurita esenta de vanilie 1 kg cirese 300 g pesmet din biscuiti de ovaz…
Read more »

Gnocchi

12 June 2012
GnocchiIn italiană, gnocchi înseamnă „cocoloaşe” şi se pot face în mai multe moduri. In Toscana, se prepară cu ricotta şi condimente. La Roma, pentru a prepara gnocchi alia romana, se decupează bucăţi de aluat din făină semiluna, care se acoperă apoi cu brânză şi se prăjesc sau se frig pe grătar. Dar cele mai cunoscute…
Read more »

Blue Moon

12 June 2012
Blue MoonO reteta simpla de Cocktail Blue Moon din: rom alb, curacao albastru, inghetata de vanilie, frisca, lapte si menta proaspata. Ingrediente:  4 cl rom alb 2 cl Curacao albastru 1 glog de inghetata de vanilie 2 cl frisca lichida 10 cl lapte menta proaspata   Mod de preparare: Mixam romul, Curacao, frisca, laptele si inghetata…
Read more »

Orez Pilau

12 June 2012
Orez PilauExistă nenumărate variante ale acestei reţete internaţionale, după cum există şi nenumărate denumiri care i se dau: pillaw, pilaf, pulau sau plov. Pilau provine din Uzbekistan, unde se crede câ este una dintre cele mai vechi metode de preparare a orezului, datând din secolul XVII. Oricare ar fi numele sub care este cunoscută, mâncarea se…
Read more »

Lipie de legume

12 June 2012
Lipie de legumeO reteta de lipie de legume din: faina, lapte, oua, sare, ulei de masline, ciuperci, rosii, mazare, boabe de porumb, piper, oregano, ulei de plante, mozzarella si usturoi verde. Ingrediente: 100 g faina integala 125 ml lapte 4 oua sare 1 lingurita ulei de masline 125 g ciuperci Champignon 2 rosii 150 g mazare 300…
Read more »

Inghetata de fructe cu branza

12 June 2012
Inghetata de fructe cu branzaO reteta de inghetata de fructe cu branza din: zahar, oua, frisca, esenta de vanilie, crema de branza, suc de lamaie, coaja de lamaie si fructe. Ingrediente: 500 g zahar 4 oua 200 ml frisca batuta din smantana 2 lingurite esenta de vanilie 250 g crema de branza, mascarpone 2 linguri suc de lamaie 1…
Read more »

Friptură de vită cu sos chimichurri

12 June 2012
Friptură de vită cu sos chimichurriO reteta de friptura de vita cu sos chimichurri din: patrunjel, oregano, usturoi, salota, fulgi de chilli, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de vin rosu, steak de vita, cartofi prajiti si salata. Ingrediente: 1 legatura mica de patrunjel, tocat grosier 1/2 lingurita de oregano, proaspat sau uscat 2 catei de usturoi 1 salota,…
Read more »

Raviolini cu telină si cimbru

12 June 2012
Raviolini cu telină si cimbruO reteta de raviolini cu telina si cimbru din: faina, piure de spanac, oua, ulei de masline, telina, cimbru, sare de mare, piper negru, usturoi, ardei iute, unt, parmezan si trufa. Ingrediente: 600 g făină 50 ml piure de spanac 5 ouă ecologice mari ulei de măsline o rădăcină mare de ţelină, curăţată şi tăiată…
Read more »

Chiftelute de crab

12 June 2012
Chiftelute de crabO reteta de chiftelute de crab din: carne de crab alb, ceapa, telina, mustar de dijon, maioneza, sos worcestershire, patrunjel, mirodenii, ulei vegetal, maioneza, lamaie si frunze de salata. Ingrediente: 500 g de carne de crab albă 1 ceapă mică, curăţată şi tocată mărunt 1 tulpină de ţelină, curăţată şi tocată mărunt 1 lingură de…
Read more »

Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru

12 June 2012
Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbruO reteta de Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru din: pui, telina, morcovi, praz, fenicl, cimbru, foi de dafin, aluat de paste, sare de mare, piper, branza gorgonzola, patrunjel, zeama de lamaie, parmezan si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un pui de 1,5 kg, preferabil ecologic 5 tulpini de ţelină, curăţate…
Read more »

Mini tarte cu crema de lamaie si bezea

12 June 2012
Mini tarte cu crema de lamaie si bezeaO reteta de mini tarte cu crema de lamaie si bezea din: mini tarte, crema de lamaie, coaja rasa de lamaie, albusuri si zahar tos. Ingrediente: 8 mini tarte – preparate dinainte 350 g crema de lamaie – de cumparat 2 lamai, coaja rasa 3 albusuri 175 g zahar tos   Mod de preparare: Preincalzeste…
Read more »

Sos de mărar

12 June 2012
Sos de mărarO reteta de sos de marar din: mustar integral, mustar de dijon, zahar, ulei de arahide, otet de vin alb si marar. Acest sos uşor dulce este garnitura cea mai răspândită la somonul marinat scandinav din imagine, sau la orice alt peşte afumat. Ingrediente: o lingură cu vârf de muştar integral o lingură cu vârf…
Read more »

Orez cu sofran

11 June 2012
Orez cu sofranŞofranul este cel mai scump condiment din lume, o uncie de şofran costând mai mult decât una de aur. Şofranul este obţinut din pistilurile galben-portocalii ale micii brânduşe purpurii (Crocus sativus). De la fiecare floare se obţin doar trei pistiluri, care se culeg cu mâna şi apoi sunt lăsate să se usuce. însă, pentru fiecare…
Read more »

Desert cu sos de lamaie si fructe

11 June 2012
Desert cu sos de lamaie si fructeO reteta de desert cu sos de lamaie si fructe din: biscuiti de ovaz, capsune, frisca, zahar, oua, suc de lamaie, coaja de lamaie si unt. Ingrediente: 200 g biscuiti de ovaz sau 4 felii de cozonac sau de pandispan 250 g capsune sau alte fructe de sezon 400 ml frisca batuta din smantana sosul…
Read more »

Dovleac gratinat cu parmezan

11 June 2012
Dovleac gratinat cu parmezanO reteta de dovleac gratinat cu parmezan din: dovleac, cartofi, ceapa rosie, parmezan, smantana, supa de pui, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1 dovleac, curatat si taiat felii 500 g cartofi noi, taiati felii 2 cepe mici rosii, curatate si taiate felii 50 g parmezan razuit 300 ml smantana 150 ml supa limpede de pui 2…
Read more »

Paste ravioli cremoase cu ou

11 June 2012
Paste ravioli cremoase cu ouO reteta de paste ravioli cremoase cu ou din: aluat pentru paste, branza ricott, nucsoare, sare de mare, piper, trufa neagra, oua, unt si parmezan. Această mâncare stârneşte întotdeauna exclamaţii de apreciere, deoarece gălbenuşurile sunt încă moi atunci când băgaţi furculiţa în ravioli — arată superb. Ingrediente: aluat pentru paste 250 g brânză ricotta de…
Read more »

Prajitura cu branza si fructe

11 June 2012
Prajitura cu branza si fructeO reteta de prajitura cu branza si fructe din: biscuiti de ovaz, unt, zahar, branza de vaci dulce, zahar, zeama de lamaie, zahar vanilat, sare, faina, oua, smantana, fructe si jeleu de coacaze. Ingrediente: 350 g biscuiti de ovaz sau amaretto pisati 150 g unt 100 g zahar umplutura: 750 g de branza de vaci…
Read more »

Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie

11 June 2012
Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâieO reteta de Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie din: cartofi, fasole verde, masline, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline, fileuri de cod, pancetta si tarhon. Ingrediente: 300 g de cartofi noi 100 g de fasole verde 1 mana de masline kalamata coaja rasa si zeama de la 1 lamaie…
Read more »

Dressing de brânză cu mucegai

11 June 2012
Dressing de brânză cu mucegaiO reteta de dressing de branza cu mucegai din: branza cu mucegai, vin alb, ulei light de masline si patrunjel. Foarte versatil, acest dressing fără egal poate fi servit cu legume, pere sau avocado, ca in cazul de faţă. Ingrediente: 80 g brânză cu mucegai fărâmicioasă (brânzele Roquefort sau Stilton sunt ideale) 80 ml oţet…
Read more »

Burgeri din pui cu ghimbir

11 June 2012
Burgeri din pui cu ghimbirO reteta de burgeri din pui cu ghimbir din: usturoi, ghimbir, ceapa verde, pui, coriandru, sos de peste, ulei de floarea soarelui, taitei cu ou, legume, sos de soia si sos dulce de chilli. Ingrediente: 1  căţei de usturoi, tocaţi grosier 1  bucată de ghimbir cât degetul mare, tocat 2  fire de ceapă verde, tocate…
Read more »

Frappe de ciocolata

11 June 2012
Frappe de ciocolataO reteta de frappe de ciocolata din: cacao, rachiu, frisca, inghetata de vanilie si praf de cacao. Ingrediente: 3/4 l cacao rece 1 paharel de rachiu (Weinbrand) 3 linguri de frisca lichida dulce 4 globuri de inghetata de vanilie praf de cacao   Mod de preparare: Cufundam marginea paharelor in apa si apoi le trecem…
Read more »

Reteta zilei: Focaccia

11 June 2012
Reteta zilei: FocacciaO reteta de focaccia din: drojdie, zahar, faina, sare, apa calda, ulei de masline si rozmarin. Ingrediente: 1 pachet drojdie uscată 1 lingura zahăr 4 căni făină 1 1/2 lingura sare 1 1/4 cani de apa calda ulei de măsline rozmarin tocat   Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în 1/4 cana de apa şi…
Read more »

La pignolata siciliana

11 June 2012
La pignolata sicilianaO reteta de La pignolata siciliana din: faina, zahar, miere, oua, ulei, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 450 g faina 200 g zahar 120 g miere 5 oua 200 ml ulei (pentru prajit) 1 lingurita coaja de lamaie rasa un varf de cutit sare   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron făina cu ouăle,…
Read more »

Tocăniţă delicioasă cu cartofi şi perniţe umplute cu rucola

11 June 2012
Tocăniţă delicioasă cu cartofi şi perniţe umplute cu rucolaO reteta de tocanita delicioasa cu cartofi si pernite umplute cu rucola din: carne de vitel, ulei de masline, sare de mare, piper, morcovi, ceapa rosie, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, faina, vin alb, rosii, paste, ulei de masline extravirgin, cartofi, nucsoara, parmezan, unt, rucola si zeama si coaja rasa de la o lamaie. O cină…
Read more »

Halva cu morcovi si nucă de cocos

11 June 2012
Halva cu morcovi si nucă de cocosO reteta de halva cu morcovi si nuca de cocos din: morcovi, lapte praf, zahar granulat, pastai de cardamom, fistic, migdale si nuca de cocos. Ingrediente: 2 kg de morcovi, curăţaţi 500 ml de lapte praf 500 g de zahăr granulat 50 g de unt nesărat seminţele de la 2 păstăi de cardamon, măcinate fin…
Read more »

Minestrone cu legume de vară

11 June 2012
Minestrone cu legume de varăO reteta de minestrone cu legume de vara din: ulei de masline, praz, telina, dovlecei, usturoi, supa de legume, sparanghel, mazare, fasole verde, busuioc si paine crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 2 fire de praz, tocate fin 2 tulpini de ţelină, tocate fin 2 dovlecei

Ravioli cu pecorino, cartofi şi mentă

11 June 2012
Ravioli cu pecorino, cartofi şi mentăO reteta de ravioli cu pecorino, cartofi si menta din: aluat de paste, cartofi, sare de mare, piper, unt, pecorino, nucsoara, coaja rasa de lamaie si menta. Ingrediente: aluat de paste 500 g cartofi sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 100 g unt, plus 2 cubuleţe 1-2 mâini de brânză pecorino (brânză tare…
Read more »

Hotdogs cu sos dulce de chilii

11 June 2012
Hotdogs cu sos dulce de chiliiO reteta de Hotdogs cu sos dulce de chilii din: carnati, ceapa, sos dulce de chilli si chifle. Ingrediente: 4 carnati grosi (picanti, daca iti plac) 2 cepe – rosii, albe sau una din fiecare 4 linguri sos dulce de chilli 2 linguri pasta de tomate 4 chifle pentru hotdogs   Mod de preparare: Se…
Read more »

Parjoale de ovaz cu salata de porumb

11 June 2012
Parjoale de ovaz cu salata de porumbO reteta de parjoale de ovaz cu salata de porumb din: ceapa, praz, unt, supa de legume, sare de mare, cimbru, maghiran, fulgi de ovaz, oua, mustar, boabe verzi de piper, usturoi verde, pesmet, ulei de masline, ceapa, ardei rosu, boabe de porumb, unt, smantana, praf de curry, boia de ardei dulce, tabasco si zahar.…
Read more »

Vinegretă â l’ancienne

11 June 2012
Vinegretă â l’ancienneO reteta de Vinegretă â l’ancienne din: mustar, otet de vin alb si ulei. Numele acestui dressing provine de la muştand cu seminţe integrale utilizat, cunoscut ca moutard â l’ancienne. Este prezentat aici alături de o salată de cartofi cu arpagic. Ingrediente: o lingură de muştar cu seminţe întregi 50 ml oţet de vin alb…
Read more »

Paste cu ricotta, busuioc si masline negre

11 June 2012
Paste cu ricotta, busuioc si masline negreO reteta de paste cu ricotta, busuioc si masline negre din: aluat de paste, busuioc, ricotta de bivolita, nucsoara, masline negre, parmezan, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii si otet balsamic. Ingrediente: aluat de paste o legătură mare de busuioc proaspăt 250 g ricotta de bivoliţă 1/4 nucşoară rasă o mână…
Read more »

Kulfi cu scortisoară

11 June 2012
Kulfi cu scortisoarăO reteta de kufli cu scortisoara din: lapte intergal, batoane de scortisoara si zahar granulat. Avand in compozitie doar trei ingrediente – lapte cu un conţinut scăzut de lactoză, zahăr şi aromă naturală sub formă de scorţişoară -, aceasta este o reţetă de kulfi (îngheţată indiană) uimitor de simplă. Imi place să congelez compoziţia în…
Read more »

Coaste de porc şi sos de chives

11 June 2012
Coaste de porc şi sos de chivesO reteta de Coaste de porc şi sos de chives din: coaste de porc, cola, seminte de susan, ketchup, zahar, sos de soia, sos warcestershire, sos dulce de chilli, boia, smantana, maioneza, chives si ceapa verde. Ingrediente: 2 şiruri coaste de porc 2 cutii de cola 2 linguriţe seminţe de susan (opţional) pentru sos: 8…
Read more »

Jambalaya

10 June 2012
JambalayaOriginară din sudul Statelor Unite, această mâncare cu nume exotic îmbină influentele culinare europene, africane şi americane de la sfârşitul secolului XVII. In mod tradiţional, jambalaya se făcea într-o singură cratiţă,, în care se puneau laolaltă diverse feluri de carne, legume şi orez. Modul de preparare — orezul se adaugă în mâncare în timpul fierberiii…
Read more »

Ciuperci cu ceapa verde şi usturoi

10 June 2012
Ciuperci cu ceapa verde şi usturoiO reteta de ciuperci cu ceapa verde si usturoi din: mazare, ciuperci, ulei de masline, feta, usturoi, patrunjel, coaja si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g mazare boabe 6 palarii de ciuperci mari 3 linguri ulei de masline 40 g feta, sfaramata 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingura patrunjel proaspat, tocat coaja rasa de…
Read more »

Cocktail cu suc de maracuja si lichior de piersici

10 June 2012
Cocktail cu suc de maracuja si lichior de piersiciO reteta simpla de Cocktail cu suc de maracuja si lichior de piersici din: lapte, suc de maracuja, zeama de lamaie, lichior de piersici, sorbet de lamaie, carambola si lamaita. Ingrediente: 3/8 l lapte 1/8 l suc de maracuja zeama unei jumatati de lamaie 1 paharel de lichior de piersici 250 ml sorbet de lamaie…
Read more »

Morzello catanzarese

10 June 2012
Morzello catanzareseO reteta de morzello catanzarese din: burta, ficat de vita, plaman de vita, rinichi de vita, ardei iute, foi de dafin, oregano, pasta de tomate, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g burta prefiarta 200 g ficat de vita 200 g plaman de vita 1 rinichi de vita 1 ardei…
Read more »

Dhal

10 June 2012
DhalO reteta de dhal din: linte, apa, frunze de curry, rosii, curcuma, boia de ardei iute, sare de mare, unt, panch phoran si ardei iute. Mancare de linte picanta sau dhal este un preparat indian comun şi se corsumă de obicei ca garnitură, cu orez sau pâine. Boabele şi mirodeniile alese variază de a o…
Read more »

Conopida cu branza si patrunjel

10 June 2012
Conopida cu branza si patrunjelOpareste 1 conopida, desfacuta buchete, pana cand se patrunde. Intr-un vas mic, pune pe foc 300 ml lapte, 25 g unt si 25 g faina. Amesteca si lasa sa fiarba pana cand sosul se ingroasa. Adauga 1 nucsoara razuita si 50 g cascaval razuit, amesteca si tine pe foc pana cand cascavalul se topeste. Adauga…
Read more »

Biryani cu miel

10 June 2012
Biryani cu mielO reteta de biryani cu miel din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, radacina de ghimbir, fulgi de migdale, ulei vegetal, sare de mare, piper, apa, seminte de chimion, seminte de coriandru, scortisoara, seminte de cardamom, boabe de piper, orez basmati, unt, curcuma, frunza de dafin, cuisoare si anason stelat. Biryani este un preparat compus din…
Read more »

Fasole verde cu unt si migdale

10 June 2012
Fasole verde cu unt si migdaleFierbe in apa cu sare 400 g fasole verde, curatata de codite 5-6 minute, pana cand se patrunde. Intre timp, intr-un cas incinge 30 g unt si adauga 1 catel de usturoi zdrobit, si 25 g fulgi de migdale. Scurge fasolea de lichid si adauga in vas.Amesteca pentru a se unge uniform si serveste. Fasole…
Read more »

Reteta zilei: Cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza

10 June 2012
Reteta zilei: Cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branzaO reteta de cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza din: malai, lapte, apa, frunza de dafin, rozmarin, parmezan, sare, piper, spanac, ulei de masline, ceapa, branza si oua. Ingrediente: 1 cana malai 2 cani de lapte 1 1/2 cani de apa 1 frunza de dafin rozmarin tocat 1/2 cana parmezan sare, piper…
Read more »

Vinegretă de citrice

10 June 2012
Vinegretă de citriceO reteta de vinegreta de citrice din: zeama si coaja de portocala, zeama si coaja de lamaie, zeama si coaja de grepefruit si ulei. Acest dressing este ideal pentru salatele ce însoţesc carnea de gâscă, porc sau raţă chinezească. Ingrediente: zeama şi coaja rasă fin de la o portocală zeama şi coaja rasă fin de…
Read more »

Zuppa sarda di pane

10 June 2012
Zuppa sarda di paneO reteta de zuppa sarda di pane din: paine veche, supa de legume, suc de rosii, ulei de masline, ceapa, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paine veche 500 ml supa de legume 800 g suc de rosii 50 ml ulei de masline 1 ceapa 4-5 frunze de busuioc 50 g…
Read more »

Lasagne cu dovleac prăjit

10 June 2012
Lasagne cu dovleac prăjitO reteta de lasagne cu dovleac prajit din: foi de lasagne, seminte de coriandru, ardei iute, seminte de fenicul, scortisoara, dovleac, ulei de masline, sare de mare, piper, ierburi, zeama de legume, unt, parmezan si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: paste sau foi de lasagne o linguriţă seminţe de coriandru 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi…
Read more »

Supă rece cu morcovi şi ghimbir

10 June 2012
Supă rece cu morcovi şi ghimbirO reteta de supa rece cu morcovi si ghimbir din: ceapa, ghimbir, morcovi, supa de pui, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 1 ceapă mică, tocată fin o bucată de 4 centimetri de ghimbir cojit şi dat pe răzătoare 6 morcovi mari, tăiaţi în jumătate pe lungime şi apoi în bucăţi de 1 centimetru 3…
Read more »

Cocktail cu ceai de fructe si rachiu de zmeura

10 June 2012
Cocktail cu ceai de fructe si rachiu de zmeuraO reteta simpla de Cocktail cu ceai de fructe si rachiu de zmeura din: ceai de fructe, apa, indulcitor, rachiu de zmeura, zmeura si caise. Ingrediente: 3 plicuri de ceai de fructe 3/4 l apa indulcitor 8 cl rachiu de zmeura 1 ceasca de zmeura 4 caise   Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe…
Read more »

Costine alla nonna

10 June 2012
Costine alla nonnaO reteta de costine alla nonna din: coaste de porc, usturoi, fire de rozmarin, vin rose, suc de rosii, pasta de tomate si lamaie. Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc 4 catei de usturoi 2 fire de rozmarin 500 ml vin rose 500 ml suc de rosii 2 linguri pasta de tomate 1 lamaie  …
Read more »

Arroz a la tumbada

10 June 2012
Arroz a la tumbadaGastronomia de pe coastele Golfului Mexic, unde îşi are originea această mâncare, este evident influenţată de vecinătatea mării. Cel mai vechi şi mai mare oraş din Mexic, Veracruz, este renumit pentru mâncărurile pe bază de fructe de mare. Arroz a la tumpada seamănă cu paella sau cu risotto, incluzând diferite fructe de mare (creveţi, moluşte,…
Read more »

Vinegretă de castravete

10 June 2012
Vinegretă de castraveteO reteta de vinegreta de castravete din: castravete, otet de vin alb, mustar de dijon si ulei light. O variaţiune interesantă la vinegretă clasică. Delicioasă la păstrăv afumat. Ingrediente: o jumătate de castravete, circa 100 g 3 linguriţe de oţet de vin alb 3 linguriţe de muştar de Dijon 100 ml ulei light pentru salată,…
Read more »

Pita cu dovlecei si urda

10 June 2012
Pita cu dovlecei si urdaO reteta de pita cu dovlecei si urda din: faina, ou, urda, unt, smantana, dovlecei, marar, sare, piper si chimen. Ingrediente: 250 g faina 1 ou 200 g urda 2 linguri unt 200 ml smantana 4 dovlecei 1 legatura marar sare piper chimen   Mod de preparare: Faceti un aluat idn faina, unt, urda si…
Read more »

Pui Madras

10 June 2012
Pui MadrasO reteta de pui madras din: piept de pui, ulei vegetal, ceapa, radacina de ghimbir, usturoi, ardei iute, chimion, coriandru, curcuma, boia de ardie iute, frunze de ardei iute, sare de mare, piper, rosii, garam masala si frunze de coriandru. Acesta este omniprezentul curry din meniurile restaurantelor din India. De obicei, este un curry foarte…
Read more »

Cartofi si ceapa rumenita cu glazura de mustar si miere

10 June 2012
Cartofi si ceapa rumenita cu glazura de mustar si mierePreincălzeşte cuptorul la semnul 6/200C. In tava de copt, aşază 1,2 kg de cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi sferturi, împreună cu 2 cepe mici, curăţate de coajă şi tăiate sferturi, şi 4 căţei de usturoi intregi. Stropeşte cu 4 linguri ulei de floarea soarelui şi amestecă pentru a se unge uniform. Presară sare şi…
Read more »

Turte prajite

10 June 2012
Turte prajiteO reteta de turte prajite din: lapte, apa, unt, branza de burduf, urda, malai si sare. Ingrediente: 1,5 l lapte 1 l apa 200 g unt sau untura 250 g branza de burduf 50 g urda sarata 500 g malai sare   Mod de preparare: Puneti la fiert laptele ames­tecat cu apa şi adăugaţi 1…
Read more »

Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran

10 June 2012
Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiranO reteta de Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran din: cimbru, usturoi, ulei de masline, coaja de lamaie, iepure, ulei de masline, unt, sare de mare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, vin alb, paste, masline, maghiran si parmezan. Ingrediente: o legătură mică de cimbru proaspăt 6 căţei de usturoi, cu tot cu coajă, zdrobiţi ulei…
Read more »

Retete pentru weekend #14

9 June 2012
Retete pentru weekend #14Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Hominy grits   Un mic dejun respectabil trebuie să conţină hominy grits – un terci de mălai cremos şi crccrocant, făcut din boabe…
Read more »

Tilapia la cuptor

9 June 2012
Tilapia la cuptorO reteta de tilapia la cuptor din: fileuri de tilapia, sare de mare, piper, ulei vegetal, ardei iute, usturoi, radacina de ghimbir, boia de ardei iute, coriandru, rosii, zeama de lamaie, coriandru si lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de tilapia, fiecare de aproximativ 130-150 g sare de mare şi piper negru 2 linguri de ulei vegetal…
Read more »

Retete internationale: Arroz con pollo

9 June 2012
Retete internationale: Arroz con polloOrice masă la care se serveşte această mâncare cubaneză populară se poate transforma într-un adevărat festin. Dacă se foloseşte orezul de tip Valencia, cu bobul scurt (un bun înlocuitor al acestuia fiind orezul italian arborio), mâncarea va semăna foarte mult cu paella spaniolă. Spre deosebire de paella, însa, care se găteşte în cuptor şi are…
Read more »

Pui rumenit la cuptor

9 June 2012
Pui rumenit la cuptorO reteta de pui rumenit la cuptor din: ceapa, telina, lamai, pui, ulei de masline, cimbru, vin alb, faina si supa de pui. Ingrediente: 1 ceapa mina, taiata julien 3 codite de telina, taiate bucati 2 lamai, una curatat de coaja si coaja rasa de la una 1 pui circa 1,4 kg 1 lingura ulei…

Sos gribiche

9 June 2012
Sos gribicheO reteta de sos gribiche din: vinegreta, castraveti, capere, ceapa verde si ou. Bun în special la însufleţirea mâncărurilor necondimentate. încercaţi să serviţi acest sos la anghinare sau sparanghel alb. Ingrediente: 250 ml vinegretă clasică o jumătate de lingură castraveţi mărunţiţi o jumătate de lingură capere mărunţite o jumătate de lingură ceapă verde mărunţită o…
Read more »

Ceai cu sampanie

9 June 2012
Ceai cu sampanieO reteta de ceai cu sampanie din: ceai negru, apa, cuburi de zahar, lamai si sampanie. Ingrediente: 4 linguri de ceai negru 1/4 l apa 12 bucati cuburi de zahar 2 lamai 2 sticle de sampanie   Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceai, adaugam cubul de zahar si lasam 5 minute. Racim cu…
Read more »

Placinte cu telemea proaspata

9 June 2012
Placinte cu telemea proaspataO reteta de placinte cu telemea proaspata din: faina, telemea, oua, lapte acru, untura de porc si sare. Ingrediente: 1 kg faina 500 g telemea proaspata putin sarata 10 oua 150 ml lapte acru 150 g untura de porc sare   Mod de preparare: Amestecaţi făina cu apă şi puţină sare, ca să obţineţi un…
Read more »

Pappardelle cu tocăniţă de chifteluţe

9 June 2012
Pappardelle cu tocăniţă de chifteluţeO reteta de pappardelle cu tocanita de chiftelute din: pappardelle, unt, parmezan, carne tocata, ardei iute, cortisoara, nucsoara, usturoi, sare de mare, ou, parmezan, coaja de lamaie, usturoi, busuioc, rosii si otet de vin rosu. Ingrediente: 600 g pappardelle uscate de calitate bună un cubuleţ de unt o mână de parmezan proaspăt ras Pentru chifteluţe:…
Read more »

Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti

9 June 2012
Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castravetiO reteta de Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti din: cartofi, sare de mare, piper, ulei vegeal, spanac, seminte de mustar negru, seminte de chimion, piper cayenne, faina, iaurt, castravete si zahar tos. Ingrediente: 2  cartofi medii, aproximativ 500 g, curăţaţi sare demare şi piper negru 3  linguri de ulei vegetal, plus…
Read more »

Mancare de ceapă cu smantana

9 June 2012
Mancare de ceapă cu smantanaO reteta de mancare de ceapa cu smantana din: ceapa, smantana, ulei, lapte, vin alb, nuci, paine neagra, marar verde, sare si piper. Consumul zilnic de ceapă crudă scade glicemia, prevenind şi chiar tratând diabetul. Din acest motiv, ceapa nu trebuie să lipsească din dietele diabeticilor, dar şi ale celor care vor să ajungă centenari.…
Read more »

Cocktail Wild Flowers

9 June 2012
Cocktail Wild FlowersO reteta simpla de Cocktail Wild Florwers din: lapte, gem de macese, iaurt si sampanie. Ingrediente: 0,5 l lapte 150 g gem de macese 1 cutie de iaurt natur 1 sampanie piccolo   Mod de preparare: Mixam  laptele, gemul si iaurtul. Indulcim dupa gust. Impartim in pahare si completam cu sampanie. Punem deasupra cate o…
Read more »

10 retete culinare

9 June 2012
10 retete culinare10 retete culinare:   Paste fusilli cu cârnati O reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel. Restul il gasiti aici.   Pui cu măsline şi cartofi O reteta…
Read more »

Vinegretă de zmeură

9 June 2012
Vinegretă de zmeurăO reteta de vinegreta de zmeura din: zmeura, otet de vin alb, zahar si ulei de porumb. Ingrediente: 100 g zmeura, proaspata sau congelata 50 ml otet de vin alb o lingura de zahar, sau zahar dupa gust 200 ml ulei de porumb sau ulei de salata de buna calitate   Mod de preparare: Amestecaţi…
Read more »

Cotlete de porc cu miere si fructe

9 June 2012
Cotlete de porc cu miere si fructeO reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc, ananas, miere, suc de anans si mustar. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 cescuta cu bucatele de ananas 1/2 cescuta cu miere 1/4 cescuta cu suc de ananas 1 lingura mustar   Mod de preparare: Intai pregatim carnea: in fiecare cotlet…
Read more »

Gnocchi alla sorrentina

9 June 2012
Gnocchi alla sorrentinaO reteta de Gnocchi alla sorrentina din: gnocchi, mozzarella, suc de rosii, parmezan, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg gnocchi de cartofi 200 g mozzarella 700 ml suc de rosii 100 g parmezan 3-4 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Taiati mozzarella in cubulete si presarati-le cu piper proaspat…
Read more »

Arroz con coco

9 June 2012
Arroz con cocoArroz con coco este o budincă dulce din orez cu multă nucă de cocos rasă. Este o mâncare obişbisnuita pe coasta caraibiana a Columbiei şi Venenezuelei; de asemenea, este foarte populară in Porto Rico şi în Cuba. In în mod tradiţional, din nuca de cocos se scocoate miezul, care este dat pe râzătoare şi presresat…
Read more »

Paste cu carne de raţă

9 June 2012
Paste cu carne de raţăO reteta de paste cu carne de rata din: rata, ulei de masline, sare de mare, piper, portocala, paste, unt, parmezan, patrunjel, coaja si zeama de portocala, otet de vin rosu, ulei de masline, pancetta, ceapa rosie, morcovi, tulpini de telina, rozmarin, baton de scortisoara, usturoi, vin rosu fructat, stafide si seminte de pin. Ingrediente:…
Read more »

Rulouri cu ciocolata alba si caise

9 June 2012
Rulouri cu ciocolata alba si caiseIntr-un bol mic, stropeşte 250 g caise deshidratate cu 3 linguri lichior de portocale incălzit. Amestecă şi lasă să se imbibe peste noapte in vasul acoperit. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Intinde foile de plăcintă pe suprafaţa de lucru şi taie-le in câte 3 fâşii. Intr-un bol mic, topeşte 50 g unt şi unge…
Read more »

Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri

9 June 2012
Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuriO reteta de Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri din: ceapa, sare de mare, coriandru, seminte de chimion, frunze de curry, faina de naut, apa, ulei vegetal, frunze de menta, frunze de coriandru, usturoi, ardei iute, sare de mare, zahar tos, zeama de lamaie si apa. Pentru acest preparat cu ceapa, usor condimentat,…
Read more »

Lasagne cu peşte

9 June 2012
Lasagne cu peşteO reteta de lasagne cu peste din: unt, ceapa, morcovi, telina, fenicul, patrunjel, fir de dafin, vin alb, creveti, lapte, faina, sare de mare, piper, nucsoare, file de peste, rosii cherry, parmezan, foi de lasagna, rucola, pesmet si coaja de lamaie. Este o mâncare de peşte la cuptor în stil veneţian, cu totul deosebită. Seamănă…
Read more »

Omletă cu cimbru

9 June 2012
Omletă cu cimbruO reteta de omleta cu cimbru din: oua, smantana, cimbru, frunze de patrunjel, sare, piper, rosii, unt si masline. Ingrediente: 8 oua 4 lingurite smantana 2 lingurite cimbru taiat marunt 4 lingurite frunze de patrunjel taiat marunt sare piper negru macinat 4 rosii rascoapte 6 lingurite unt 8-12 masline negre   Mod de preparare: Se…
Read more »

Reteta zilei: Sos de ciuperci

9 June 2012
Reteta zilei: Sos de ciuperciO reteta de sos de ciuperci din: morcov, ceapa, ulei de masline, ciuperci, unt, faina, apa, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov ras fin 1/4 cana ceapa tocata marunt 3 linguri ulei de masline 300g ciuperci taiate in felii subtiri 4 linguri unt 3 1/2 linguri faina 1 1/2 cana apa 1 1/2 cana…
Read more »

Ceai de maracuja cu inghetata

9 June 2012
Ceai de maracuja cu inghetataO reteta simpla de Ceai de maracuja cu inghetata din: ceai de maracuja, apa, lichior de rodie si inghetata de maracuja. Ingrediente: 10 linguri de ceai de maracuja 3/4 l apa 8 linguri de lichior de rodie 250 g inghetata de maracuja   Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceaiul de maracuja, lasam 5…
Read more »

Chiftele de cartofi

9 June 2012
Chiftele de cartofiO reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, zarzavat, flori de nucsoara, sare, piper, ulei si oregano. Folosiţi cartofi fainoşi. Aceştia au un conţi­nut mare de amidon şi se poate face un aluat bine legat. Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii 4 lingurite zarzavaturi proaspete taiate marunt (usturoi verde, frunza de patrunjel, hasmatuchi, cimbru, busuioc, rozmairn) 2…
Read more »

Tagliatelle alla carbonara

9 June 2012
Tagliatelle alla carbonaraO reteta de Tagliatelle alla carbonara din: tagliatelle, galbenusuri, cascaval de oaie, piept de porc, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 5 galbenusuri 1 ou 150 g cascaval de oaie 250 g piept de porc crud uscat 50 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Taiati pieptul de…
Read more »

Sos pesto pentru paste

9 June 2012
Sos pesto pentru pasteO retetea de sos pesto pentru paste din: busuioc, rucola, patrunjel verde, nuci, ulei de masline, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, sare, piper si apa. Ingrediente: 50 g busuioc 100 g rucola 2 legatura patrunjel verde 50 g nuci 1-2 linguri ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie putina ceapa si putin usturoi…
Read more »

Chiftelute cu sos picant

9 June 2012
Chiftelute cu sos picantCombină 500 g carne tocată de porc, 25 g pesmet proaspăt, 3 linguri de ardei iute, tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt, sare şi piper negru. Modelează 12-15 chifteluţe de aceeaşi mărime şi lasă deoparte. Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi rumeneşte chifteluţele, pe rând. Apoi rumeneşte în acelaşi vas 125 g salam picant-…
Read more »

Samosa cu năut şi curry

9 June 2012
Samosa cu năut şi curryO reteta de samosa cu naut si curry din: faina, sare de mare, unt, ulei vegetal, boia de ardei iute, garam masala, chimion, curcuma, ceapa, usturoi, ghimbir, naut, mazare si zeama de lamaie. Consumate in mod traditionale ca gustari în India, pateurile samosa se servesc acum adesea şi la restaurant, ca aperitive. De obicei, sunt…
Read more »

Tagliatelle all-arrabbiata

9 June 2012
Tagliatelle all-arrabbiataO reteta de tagliatelle all arrabbiata din: tagliatelle, ardie iute, usturoi, rosii in bulion, parmezan, busuioc, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 1 ardei iute 2 catei de usturoi 800 g rosii decojite in bulion 100 g parmezan 5-6 fire de busuioc 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Incingeţi uleiul…
Read more »

Cuşcuş

9 June 2012
CuşcuşCuşcuş este un aliment de bază în bucătăria nord-africană, fiind considerat mâncarea naţională a Marocului. El constă din mici granule de grâu dur, care se acoperă cu un strat fin de făină şi se fierb la abur. Pentru a forma aceste granule, grâul dur şi făina se stropesc cu puţină apâ sărată, apoi se freacă…
Read more »

Vinegretă clasică

9 June 2012
Vinegretă clasicăO reteta de vinegreta clasica din: mustar de dijon, otet de vin alb si ulei de masline. Vinegretă clasică poate fi utilizată pentru a acri orice tip de salată şi legumă. Aici este prezentată cu un amestec de salate. Ingrediente: 2 linguri mustar de Dijon 50 ml otet de vin alb 200 ml ulei de…
Read more »

Tagliatelle cu sos pesto

9 June 2012
Tagliatelle cu sos pestoO reteta de tagliatelle cu sos pesto din: tagliatelle, busuioc, ulei de masline, parmezan, usturoi, muguri de pin, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 5-6 fire de busuioc 50 ml ulei de masline 100 g parmezan 2 catei de usturoi 50 g muguri de pin 1 lingurita rasa sare grunojasa piper proaspat macinat…
Read more »

Cartofi noi în coajă cu ceapă verde

9 June 2012
Cartofi noi în coajă cu ceapă verdeO reteta de cartofi noi in coaja cu ceapa verde din: cartofi noi, ceapa verde, unt, apa si sare. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi o legătură de ceapă verde 1 lingură cu unt 1 ceaşcă cu apă sare   Mod de preparare: Se spală bine cartofii şi se opăresc cinci minute în apă clocotită…
Read more »

Tagliatelle bolognese

8 June 2012
Tagliatelle bologneseO reteta de tagliatelle bolognese din: tagliatelle, carne tocata, bacon, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, usturoi, supa de zarzavat, foi de dafin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 400 g carne tocata (amestec vita-porc) 100 g bacon afumat 50 ml ulei de masline 1 ceapa 1 morcov 1 telina…
Read more »

Cocktail racoritor cu votca

8 June 2012
Cocktail racoritor cu votcaIngrediente pahar amesteca 25 ml votca cu limonada proaspata preparata in casa, adauca cuburi de gheata si zeama de grepfrut rosu.
Read more »

Aripioare picante

8 June 2012
Aripioare picanteIntr-un bol, combină 3 linguri unt topit, 4 linguri sos picant de roşii, 1 lingură boia, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper negruşi 1 linguriţă de miere. Adaugă 1 kg aripioare – circa 12 bucăţi – amestecă şi lasă la marinat cel puţin 1 oră. Aşază aripioarele în tava de copt şi dă la grilul…
Read more »

Paste cannelloni

8 June 2012
Paste cannelloniO reteta de paste cannelloni din: sare de mare, piper, parmezan, paste canneloni, ulei de masline, ciuperci porcini uscate, ulei de masline, morcovi, telina, ceapa rosie, praz, usturoi, ciuperci portobello, rosii, busuioc, spanac, nucsoara, smantana, fileuri de ansoa si parmezan. Ingrediente: s

Mancare de conopida – broccoli

8 June 2012
Mancare de conopida – broccoliO reteta de mancare de conopida din: conopida, broccoli, sare, seminte de mustar, ceapa, usturoi, ulei de soia, limeta, ardei iute uscat, ketchup de rosii, zahar si hasmatuchi. Ingrediente: 750 g conopida 500 g broccoli sare 1 lingurita seminte de mustar 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 lingurite ulei de soia 1 limeta nestoarsa…
Read more »

Salata de vara cu cus-cus

8 June 2012
Salata de vara cu cus-cusO reteta de salata de vara cu cus-cus din: cus-cus, rosii, frunze de rucola, ardei gras, ceapa, morcov, masline, telemea de capra, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g cus-cus 3 rosii mari 1 legatura frunze de rucola, spanac tanar, macris, etc. 1 ardei gras rosu 2 cepe 1 morcov…
Read more »

Cum se prepara samosa

8 June 2012
Cum se prepara samosaFormaţi câte o minge din fiecare foaie de aluat de samosa, apoi rulaţi-o pe o suprafaţă tapetată uşor cu făină, până obţineţi un cerc cu diametrul de 12-15 cm. Tăiaţi fiecare cerc pe jumătate, în câte două semicercuri. Lucrând cu câte unul odată, umeziţi marginile cu puţină apă, apoi îndoiţi semicercul şi uniţi marginile tăiate…
Read more »

Paste linguine delicioase cu crab

8 June 2012
Paste linguine delicioase cu crabO reteta de paste linguine cu crab din: seminte de fenicul, arde iute, coaja si zeama de lamaie, fenicul, ulei de masline extravirgin, carne de crab, sare de mare, piper, sparanghel si paste. Ingrediente: o linguriţă cu vârf seminţe de fenicul 2-3 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi foarte mărunt coaja rasă…
Read more »

Cum se prepara Prajitura de ciocolata cu zmeura (video)

8 June 2012
O reteta video despre cum se prepara prajitura de ciocolata cu zmeura din: faina, zahar, cacao, praf de copt, unt, oua, lapte, zmeura, nuci si coaja de portocala. Ingrediente: 350 g faina alba 255 g zahar extrafin 55 g cacao 3 lingurite praf de copt 85 g unt 2 oua 175 ml lapte 155 g…
Read more »

Creveti tandoori

8 June 2012
Creveti tandooriO reteta de creveti tandoori din: creveti, zeama de lamaie, sare de mare, ulei vegetal, unt, lamaie, iaurt, usturoi, ghimbir, boia de ardei iute, garam masala si seminte de chimion indian. Un tandoor este un cupotr de lut folosit în India pentru a găti mâncarea la temperaturi foarte mari. Desigur că nu face parte din…
Read more »

Paste fusilli cu cârnati

8 June 2012
Paste fusilli cu cârnatiO reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 2 linguriţe cu vârf de seminţe de fenicul 2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi ulei de măsline 600 g…
Read more »

Chiftelute vegetale cu harissa

8 June 2012
Chiftelute vegetale cu harissaIntr-un vas larg, încinge 1 lingură ulei de floarea soarelui şi prăjeşte 1 ceapă tocată şi 2 linguriţe chimen zdrobit, la foc mic, 5 minute. Mărunţeşte în tocătorul electric împreună cu 400 g năut fiert,  1-2 linguriţe pastă harissa,3 linguri pastă de susan (tahini), 50 g pesmet şi câteva frunze de pătrunjel proaspăt, tocat. Modelează…
Read more »

Pui si dovlecei marinati la gratar

8 June 2012
Pui si dovlecei marinati la gratarO reteta de pui si dovlecei marinati la gratar din: piept de pui, dovlecei, ulei, vin alb, ceapa, telina, usturoi, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 700 g piept de pui 4 dovlecei potrivit 50 ml ulei 50 ml vin alb sec 1 ceapa 1 telina mica 2 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat un…
Read more »

Paste linguine delicioase cu calamar

8 June 2012
Paste linguine delicioase cu calamarO reteta de paste linguine cu calamr din: calamar, usturoi, coaja si zeama de lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper, linguine, mazare, vin alb si frunze de menta. Ingrediente: 400 g calamar, curăţat, desfăcut, crestat şi tăiat felii subţiri de 0,5 cm 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi…
Read more »

Sosuri: Sos Remoulade

8 June 2012
Sosuri: Sos RemouladeO reteta de sos remoulade din: maioneza, mustar de dijon, capere si castraveti murati. Acest sos, o garnitură tradiţională a ţelinei la grătar, este delicios şi la preparate reci din carne, precum jambonul, curcanul şi carnea de vită. Ingrediente: 3 fileuri de ansoa 60 ml lapte 250 g maioneza de casa, sau maioneza cumparata, de…
Read more »

Costite de miel cu sos picant

8 June 2012
Costite de miel cu sos picantO reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare, piper, rosii, miere, usturoi, ardei iute, piper boabe si sare. Ingrediente: 1 kg costite de miel sare piper sosul: 4 rosii mari 1 lingura miere 2 catei de usturoi 1 ardei iute piper boabe sare   Mod de preparare: Tăiaţi costiţele…
Read more »

Cocktail Lemon Tea

8 June 2012
Cocktail Lemon TeaO reteta simpla de Cocktail Lemon Tea din: ceai, apa, lamai, zahar si rachiu. Ingrediente: 5 lingurite de ceai englezesc 3/4 l apa 5 lamai 150 g zahar 2 pahare de rachiu (Weinbrand)   Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceai si facem infuzie 3-5 minute. Spalam si curatam lamaile, punem coaja in ceai,…
Read more »

Tagliarini de vară

8 June 2012
Tagliarini de varăO reteta de Tagliarini de vară din: seminte de pin, zeama si coaja rasa de lamaie, patrunjel, ulei de masline extravirgin, parmezan, branza pecorino, sare de mare, piper si tagliarini. Mâncarea se prepară incredibil de repede, e nemaipomenită într-o zi de vară şi cei mai mulţi o adoră. Oricine ar trebui s-o încerce măcar o…
Read more »

Budincă de orez cu mango, lămâie verde si nucă de cocos

8 June 2012
Budincă de orez cu mango, lămâie verde si nucă de cocosO reteta de budinca de orez cu mango, lamaie verde si nuca de cocos din: orez cu iasomie, lapte de nuca de cocos, zahar tos, batond e vanilie, pudra de nuca de cocos, mango, smantana, fistic si coaja de lamaie verde. Ingrediente: 250 g de orez cu iasomie 400 ml de lapte de nucă de…
Read more »

Mixed grill cu dovlecel

8 June 2012
Mixed grill cu dovlecelO reteta de mixed grill cu dovlecel din: pulpe de pui, muschi de porc, dovlecel, ceapa, rosii cherry, paine, usturoi, patrunjel verde, ardei gras, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 felii muschi de porc 1 dovlecel 2 cepe 2 ciorchini rosii cherry sau 4 rosii obisnuite 4 felii de…
Read more »

Inele de calamar cu sare şi piper

8 June 2012
Inele de calamar cu sare şi piperIncinge 500 ml ulei de floarea soarelui intr-un vas. într-un bol, pune 3 linguri făină, 6 linguri mălai, 1 linguriţă sare, 2 linguriţe boia iute şi 1/2 linguriţă chili. Unge 500 g inele de calamar cu 1 ou bătut şi apoi tăvăleşte inelele in amestecul de făină. Prajeste in uleiul bine incins 2 minute, pe…
Read more »

9 retete culinare

8 June 2012
9 retete culinare9 retete culinare: Retete traditionale: Bouillabaisse Originară din Marsilia, această fiertură de peşte şi-a câştigat o reputaţie binemeritată. Ca în cazul tuturor mâncărurilor clasice franţuzeşti, reţeta unui bouillabaisse autentic se dispută încă. Se taie în fâşii câţiva peşti din specii cu carnea mai tare, precum racasse sau monkfish. Restul il gasiti aici.   Prune in…
Read more »

Gogosele cu banane si seminţe de susan

7 June 2012
Gogosele cu banane si seminţe de susanO reteta de gogosele cu banane si seminte de susan din: banane, ulei vegetal, zahar tos, praf de nuca de cocos, faina de orez, faina de porumb, seminte de susan, sare de mare si apa. Pentru a vă bucura din plin de ele, trebuie să le consumaţi imediat după preparare, când sunt crocante. Ingrediente: 5-6…
Read more »

Cartofi rumeniţi, cu salsa picantă

7 June 2012
Cartofi rumeniţi, cu salsa picantăPreîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200C. Curăţă de coajă şi taie cuburi de 2-3 cm 900 g cartofi cu coaja roşie. Stropeşte-i cu 2 linguri ulei şi amestecă-i cu 1 linguriţă muştar picant. Presară sare şi piper şi dă la cuptor 40-45 de minute, întorcând din când în când, până când se rumenesc. Intre timp, prepară…
Read more »

Retete culinare: Macaroane cu brânză (varianta)

7 June 2012
Retete culinare: Macaroane cu brânză (varianta)O reteta de macaroane cu branza din: macaroane, sare de mare, piper, unt, maghiran, parmezan, branza, mascarpone, nucsoara si mozzarella de bivolita. Ingrediente: 500 g macaroane de bună calitate sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat un cubuleţ de unt frunzele de la o legătură mică de maghiran sau oregano proaspăt 100 g parmezan…
Read more »

Pad Thai cu creveti

7 June 2012
Pad Thai cu crevetiO reteta de pad thai cu creveti din: taitei de orez, zahar tos, sos de peste, apsta de tamarin, ulei vegetal, ceapa rosie, usturoi, ardei rosu, creveti, oua, muguri de fasole, ceapa verde, arahide si lamaie verde. Ingrediente: 125 g de tăieţei de orez uscaţi, subţiri sau medii 1 1/2 linguri de zahăr tos 2 …
Read more »

Sosuri: Sos andaluz

7 June 2012
Sosuri: Sos andaluzO reteta de sos andaluz din: ardei capia, maioneza si sos de rosii. Un strop de dulceaţă şi cidoare pentru produsele marine, precum peştele fript cu bulbi de fenicul înăbuşiţi. Ingrediente: 30 g ardei capia din borcan sau conservă 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de foarte bună calitate 80 g sos de…
Read more »

Mâncare de molură cu germeni de grâu

7 June 2012
Mâncare de molură cu germeni de grâuO reteta de mancare de molura cu germeni de grau din: supa de legume, germeni de grau, molura, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, masline, sare, piper alb, frunze de patrunjel si cascaval. Ingrediente: 200 ml supa de legume (plic) 125 g germeni de secara, grau 4 capatani mijlocii de molura 2…
Read more »

Pulpe de pui cu salata de ardei si rosii coapte

7 June 2012
Pulpe de pui cu salata de ardei si rosii coapteO reteta de Pulpe de pui cu salata de ardei si rosii coapte din: pulpe de pui, ardei grasi, rosii, ceapa verde, ulei, cimbru, miere, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii 1 legatura ceapa verde 2 castraveti 50 ml ulei 1…
Read more »

Supă cremă de spanac

7 June 2012
Supă cremă de spanacO reteta de Supă cremă de spanac din: spanac, telina, morcov, cartofi, smantana, lapte, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g spanac 1 ţelină mică 1 morcov 2 cartofi 200 g smântână 200 – 250 ml lapte sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Se fierbe spanacul în apa cu sare…
Read more »

Platou dulce-picant cu tofu

7 June 2012
Platou dulce-picant cu tofuIncinge 2 linguri ulei de măsline la foc mic şi prăjeşte 1 ardei gras galben şi 1 ardei gras roşu, tăiaţi felii subţiri, 4 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri şi 1 ceapă roşie, tăiată julien, 10 minute, până când se înmoaie. Adaugă 3 linguri sos de chili dulce şi 4 linguri de apă şi…
Read more »

Friptura de vita in stil mediteranean

7 June 2012
Friptura de vita in stil mediteraneanO reteta de friptura de vita in stil mediteranean din: vrabioara de vita, piper, ceapa rosie, rosii cherry, paine, ulei de masline, otet balsamic, frunze de rucola si parmezan. Ingrediente: 650-700 g vrabioara, taiata felii de 2 cm 2 lingurite piper rosu, zdrobit 3 cepe rosii, curatate si taiate inele de 1,5 cm 700 g…
Read more »

Paste cu ton si scortisoara

7 June 2012
Paste cu ton si scortisoaraO reteta de paste cu ton si scortisoara din: ulei de masline, ceapa rosie, ardei iute, scortisoara, busuioc, rosii, ton in ulei, sare de mare, piper, paste, zeama si coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: ulei de măsline o ceapă roşie, curăţată şi tocată mărunt 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi…
Read more »

Legume picante la foc iute

7 June 2012
Legume picante la foc iuteO reteta de legume picante la foc iute din: ceapa, morcov, usturoi, ghimbir, ciuperci, ardei, broccoli, ceapa verde, ulei vegetal, supa de legume, sos de peste, sos de soia light, zeama de lamaie, miere, faina de porumb si fulgi de ardei iute. Ingrediente: 1 ceapă mare, curăţată şi feliată 1 morcov mediu, curăţat şi feliat…
Read more »

Pulpa de miel in marinata de lamaie si bere

7 June 2012
Pulpa de miel in marinata de lamaie si bereO reteta de pulpa de miel in marinata de lamaie si bere din: pulpa de miel, ulei din samburi de struguri, ceapa, telina, seminte de coriandru, rozmarin, usturoi, lamai, bere, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel fara os 50 ml ulei din samburi de struguri 1 ceapa 1 telina mica 1 lingurita…
Read more »

Tofu la tigaie cu ardei

7 June 2012
Tofu la tigaie cu ardeiO reteta de tofu la tigaie cu ardei din: limenta, ardei rosu, piper, sos de soia, tofu, ardei, ulei de soia, ceapa, faina si limeta. Ingrediente: 1 limeta nestoarsa 1 ardei rosu dulce 1/2 linguita piper macinat mare 3 lingurite sos de soia 400 g tofu care un ardei rosu si unul verde 1 ceapa…
Read more »

Pachetele de legume rumenite la gratar, cu brânza

7 June 2012
Pachetele de legume rumenite la gratar, cu brânzaO reteta de pachetele de legume rumenite la gratar, cu branza din: vinete, dovlecei, ardei gras, ulei de masline, rozmarin, cas, nuci de pin, vermut, rosii cherry si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 vinete, taiate felii de 7 mm 2 dovlecei, taiati felii, oblic 2 bucati

Hamburger la gratar

7 June 2012
Hamburger la gratarO reteta de hamburger la gratar din: carne tocata de vita, marar, usturoi, ceapa, oua, sare, piper, boia, porumb, frunze de salata, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline si chifle. Ingrediente: 400 g carne tocata de vita 1 legatura marar 4 catei de usturoi 1 ceapa 2 oua sare piper boia garnitura: 100 g porumb…
Read more »

Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc

7 June 2012
Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuiocO reteta de Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc din: busuioc, fileuri de ansoa, sare de mare, piper negru, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, spaghete, midii, vin alb si ardei iute. Midiile preparate în acest mod au o aromă autentică şi merg foarte bine cu puţin ulei…
Read more »

Salată de raţă

7 June 2012
Salată de raţăO reteta de salata de rata din: rata, sare de mare, piper negru, scortisoara, rozmarin, mandarina, rosii, lamai, patrunjel, menta, ulei de masline extravirgin, migdale, fistic, visine si fetica. Carnea de raţă este consistentă, iar atunci când este rumenită cu multe condimente poate fi destul de greu de digerat. Aici vă ofer o reţetă de…
Read more »

Hoppin’ John

7 June 2012
Hoppin’ JohnSe considera că Hoppin’ John a fost una dintre mâncărurile sclavilor din timpul Războiului de Secesiune din Statele Unite. Se prepară dintr-un soi de mazăre uscată, numită „mazăre cu ochi negri”, care trebuie lăsată la înmuiat în apă, şi din orez aromat cu şuncă şi condimente picante. In sudul Statelor Unite se serveşte de Anul…
Read more »

Sosuri: Sos tartar

7 June 2012
Sosuri: Sos tartarO reteta de sos tarta din: capere, castraveti, maioneza si patrunjel. Adăugaţi la maioneză capere şi castraveţi muraţi, pentru a obţine un sos care însoţeşte perfect peştele pane. Ingrediente: 25 g capere, scurse şi tăiate fin 50 g castraveţi muraţi, scurşi, tăiaţi mărunt 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate o…
Read more »

Pui la foc iute cu alune caju

7 June 2012
Pui la foc iute cu alune cajuO reteta de pui la foc iute cu alune caju din: piept de pui, sare de mare, piper negru, ulei vegetal, alune caju, ceapa, usturoi, ardei iute, ceapa verde, sos de peste, sos de soia, zahar tos si ardei iute. Preparatele thailandeze la foc iute contin adesea alune, la fel ca numeroase feluri de mâncare…
Read more »

Reteta zilei: Cocktail Bullrito

7 June 2012
Reteta zilei: Cocktail BullritoO reteta simpla de Cocktail Bullrito din: red bull, bacardi, suc de lamaie, zahar si gheata. Ingrediente: Red Bull (sau alt energizat) Bacardi menta suc de lamaie zahar gheata   Mod de preparare: Se pun frunze de menta intr-un pahar, se adauga Bacardi si se piseaza menta cu o lingura. Se asteapta cateva minute, dupa…
Read more »

Salată pentru micul dejun

7 June 2012
Salată pentru micul dejunO reteta de salata pentru micul dejun din: andiva, creson, ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, mustar, sare de mare, piper, ulei de masline, bacon, paine, sangerete, oua si ceapa verde. Ingrediente: o andivă creaţă mică, fără frunzele exterioare 2 legături de creson tocat 8 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri oţet…
Read more »

Ton prajit cu susan

7 June 2012
Ton prajit cu susanO reteta de ton prajit cu susan din: sos de soia, ulei de susan, suc de lamaie, ardei iute, fileuri de ton, seminte de susan, ceapa verde, frunze de coriandru si castravete. Ingrediente: 2 linguri sos de soia 1 lingurita ulei de susan sucul de la 1 lamaie 1 ardei iute, tocat marunt 2 fileuri…
Read more »

Curry verde aromat cu carne de vită

7 June 2012
Curry verde aromat cu carne de vităO reteta de curry verde aromat cu carne de vita din: ardei iute, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, coriandru, iarba de lamaie, lamaie verde, ulei vegetal, coriandru, chimion, boabe de piper negru, sare de mare, pasta de creveti, file de vita, vinete, ulei vegetal, ardei, sos de peste, zahar brun si busuioc. Pentru acest preparat, puteti…
Read more »

Sos Marie Rose

7 June 2012
Sos Marie RoseO reteta de sos Marie Rose din: maioneza, sos de rosii, sos warcestershirer, sos tabasco si coniac. Modificaţi după gust aromele acestui sos şi serviţi-l la fructele de mare preferate, ca de pildă la creveţii şi scoici. Ingrediente: 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate 80 g sos de roşii sos…
Read more »

Hominy grits

7 June 2012
Hominy gritsUn mic dejun respectabil trebuie să conţină hominy grits – un terci de mălai cremos şi crccrocant, făcut din boabe de porumb măcinate şi apoi fierte. Cuvântul grits vine de la termenul din engleza veche grytta, care înseamnă păsat, în în timp ce hominy înseamnă porumb boabe. în In America, primii colonişti englezi nu cunoşteau…
Read more »

Cum se prepara supa crema de ciuperci (video)

7 June 2012
Cum se prepara supa crema de ciuperci (video)O reteta video despre cum se prepara supa crema de ciuperci, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1/4 cup unsalted butter 2 pounds white or brown button mushrooms, sliced 1 yellow onion, diced 1 rounded tbsp flour 6 sprigs fresh thyme, tied into a bundle with kitchen string, plus…
Read more »

Salata de legume cu friptura de porc

7 June 2012
Salata de legume cu friptura de porcO reteta de Salata de legume cu friptura de porc din: cotlet de porc, sos hoisin, piper rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi, morcovi, coaja si zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan si sos de soia. Ingrediente: 800 g cotlet de porc, taiat in 6 felii 6 linguri sos hoisin…
Read more »

Cocktail de ceai

7 June 2012
Cocktail de ceaiO reteta simpla de cocktail de ceai din: litchi, vermut alb, ceai negru, candel si suc de portocale. Ingrediente: 1 cutie mica de loquat sau litchi 1/8 l vermut alb 1/2 l apa 5 lingurite de ceai negru sau 3-4 plicuri 50 g candel 1/4 suc de portocale   Mod de preparare: Lasam sa se…
Read more »

Curry de pui

7 June 2012
Curry de puiO reteta de curry de pui din: file de piept de pui, sare, piper, cimbru, ceapa verde, banana, ulei de masline, cirese, faina, praf de curry, supa de pui, smantana, otet de vin alb, miere si usturoi verde. Ingrediente: 300 g file de piept de pui sare piper negru macinat 1 lingurita cimbru uscat 1…
Read more »

Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos de brânză de capră

6 June 2012
Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos de brânză de caprăO reteta de Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos de brânză de capră din: branza de capra, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, ulei de nuci, parmezan, piersici, piersici, salata, parmezan si menta. Ingrediente: 70 g brânză de capră fărâmicioasă sare de mare şi piper…
Read more »

Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde

6 June 2012
Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verdeO reteta de Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde din: fileuri de red snapper, sare de mare, piper negru, ulei vegetal, frunze de spanac, ulei de arahide, ardei rosii, usturoi, ceapa verde, zeama de lamaie, pasta de tamarin, sos de soia, sos de peste, zahar de palmier si apa. Un…
Read more »

Sos verde cu usturoi si maioneza

6 June 2012
Sos verde cu usturoi si maionezaO reteta de sos verde cu usturoi si maioneza din: spanac, tarhon, arpagic, patrunjel, nasturel, usturoi si maioneza. Acest sos plin de culoare, pe bază de maioneză, completează cu succes mâncăruri ca fileul de somon înăbuşit. Ingrediente: 50 g frunze de spanac englezesc 50 g tarhon proaspăt o linguriţă de arpagic proaspăt, mărunţit 50 g…
Read more »

Cotlete de berbecuţ cu legume la grătar

6 June 2012
Cotlete de berbecuţ cu legume la grătarO reteta de cotlete de berbecut cu legume la gratar din: cotlete de berbecut, coaja si zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, oregano, praf de chilli, cartofi, masline, anghinare si sparanghel. Ingrediente: 8 cotlete de berbecuţ coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat 1 linguriţă…
Read more »

Tocana de caltabos

6 June 2012
Tocana de caltabosO reteta de tocana de caltabos din: caltabos, ceapa, ardei rosii, ciuperci, unt, sfecla rosie, sos de friptura, maghiran, zahar, otet si usturoi. Ingrediente: 400g caltabos 2 cepe 2 ardei rosii 200g ciuperci amestecate 4 linguri unt 850g sfecla rosie (din borcan) ½ l sos de friptura sare 2 lingurite maghiran uscat zahar cateva picaturi…
Read more »

Reteta zilei: Lasagna cu ciuperci

6 June 2012
Reteta zilei: Lasagna cu ciuperciO reteta de lasagna cu ciuperci din: ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, ciuperci, sare, piper, cimbru, branza, parmezan, foi de lasagna, unt, faina si lapte. Lasagna este un preparat italienesc clasic, care consta din foi suprapuse de paste, branza si sos, la care se pot adauga si alte ingrediente. Ingrediente: 1 ceapa mare (sau…
Read more »

Pui la gratar cu paste

6 June 2012
Pui la gratar cu pasteO reteta de pui la gratar cu paste din: piept de pui, oregano, usturoi, coaja si zeama de lamaie, ardie gras, paste, fasole alba, fasole verde, telemea, ulei de masline, patrunjel si frunze de menta. Ingrediente: 4 buc. piept de pui, fără pieliţă, dezosat 1 linguriţă oregano 3 căţei de usturoi, zdrobiţi coaja rasă şi…
Read more »

Biscuiti cu alune de padure

6 June 2012
Biscuiti cu alune de padureO reteta de biscuiti cu alune de padure din: zahar, faina, esenta de vanilie, albusuri, alune, ciocolata cu lapte, esenta de rom si unt. Ingrediente: 250 g zahăr 2 linguri făină 2-3 picături esenţă de vanilie 5 albuşuri 350 g alune zdrobite Pentru glazură: 300 g ciocolată cu lapte o lingură esenţă de rom 15…
Read more »

Salată caldă cu bacon

6 June 2012
Salată caldă cu baconO reteta de salata calda cu bacon din: cartofi, sare de mare, piper, salata radicchio, salata verde, patrunjel, ulei de masline extravirgin, bacon afumat, ceapa rosie si otet balsamic. Gustul afumat al baconului merge foarte bine cu aroma de cartofi, ciuperci şi usturoi. Dacă însă nu găsiţi topinamburi, puteţi folosi cartofi noi. Nu uitaţi că,…
Read more »

Satay de porc cu sos de arahide

6 June 2012
Satay de porc cu sos de arahideO reteta de satay de porc cu sos de arahide din: file de porc, lapte de nuca de cocos, ghimbir, iarba de lamaie, curcuma, coriandru, chimion, sare de mare, piper, zahar, ulei de arahide, arahide, pasta thailandeza, zahar brun si pasta de tamarin. Ingrediente: 500 g de spată sau file de porc 125 g de…
Read more »

Biscuiti cu portocale confiate

6 June 2012
Biscuiti cu portocale confiateO reteta de biscuiti cu portocale confiate din: unt, sare, galbenusuri, zahar pudra, zahar vanilat, faina, ciocolata alba si portocale confiate. Ingrediente: 250 g unt un praf sare 4 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră un plic zahăr vanilat 175 g făină Pentru glazură: 300 ml ciocolată albă portocale confiate   Mod de preparare: Se amestecă…
Read more »

Pulpa de porc cu legume

6 June 2012
Pulpa de porc cu legumeO reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, sare grunjoasa, miere, piper, vin alb, usturoi, rozmarin, cartofi, morcovi si ulei de masline. Ingrediente: un kg pulpă de porc sare grunjoasă o lingură miere piper negru boabe şi măcinat 200 ml vin alb dulce 4 căţei usturoi rozmarin proaspăt 8 cartofi noi…
Read more »

Raci

6 June 2012
RaciO reteta de raci din: cozi de raci, zeama de lamaie, vin alb, sos de soia, miere, sare, piper sichuan, ceapa verde, morcovi, ulei de susan, usturoi, condimente si amidon. Ingrediente: 16-20 cozi de garnele uriase (raci) zeama de la 1 lamaie 150 ml vin alb sec 1 lingurite sos de soia 2 lingurite miere…
Read more »

Cocktail cu cafea si coniac

6 June 2012
Cocktail cu cafea si coniacO reteta simpla de Cocktail cu cafea si coniac din: cafea, galbenus, zahar, coniac si lapte pasteurizat. Ingrediente: 1 ceasca cafea tare 1 galbenus 1-2 lingurite de zahar 2 linguri de coniac 2 linguri de lapte pasteurizat   Mod de preparare: Mixam galbenusul cu zahar, coniacul si laptele pasteurizat si turnam in shaker pe 2-3…
Read more »

Supa cu tortellini

6 June 2012
Supa cu tortelliniO reteta de supa cu tortellini din: tortellini, mazare, morcovi, fasole verde, ceapa rosie, suc de rosii, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, frunze de telina si cascaval. Ingrediente: 300 g tortellini cu carne de vită 150 g mazăre 2 morcovi 150 g fasole verde fideluţă o ceapă roşie un litru suc de roşii sare…
Read more »

Salata verde creata cu pepene galben si feta

6 June 2012
Salata verde creata cu pepene galben si fetaO reteta de Salata verde creata cu pepene galben si feta din: salata verde creata, pepene galben, branza feta, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 1 salata verde creata 1/2 pepene galben 100 g branza feta ulei de masline otet balsamic   Mod de preparare: Spala salata, sterge-o prin tamponare cu un servetel de…
Read more »

Varză dulce cu costite afumate

6 June 2012
O reteta de varza dulce cu costite afumate din: costite, varza, vin rosu, cimbru verde, ulei de masline, apsta de ardei, pasta de rosii, boia dulce, boia iute, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 costiţe afumate 2 verze 50 ml vin roşu

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu