marți, 8 ianuarie 2013

Retete usoare #48


Retete usoare:

Retete de sarbatori: Caltabos

22 December 2012
Caltabos din: piept de porc, caltabos, ceapa, orez, slaninuta, foi de dafin, ienibahar si boabe de piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc mat (gros) de caltabos 2 cepe 1 pahar orez 2 linguri cu slaninuta tocata marunt foi de dafin ienibahar boabe de piper negru pentru fiert   Mod de preparare: Lasă maţul în…
Read more »

Morcovi cu cimbru, unt si miere

22 December 2012
Incinge cuptorul la 5/190C. Intr-o tava de copt, amesteca 500 g morcovi, taiati rondele groase, cateva ramurele de cimbru, doar frunzele, 50 g unt si 2 linguri miere, apoi asezoneaza. Coace 50 de minute – 1 ora, intorcand din cand in cand, pana se inmoaie si se rumenesc. Pofta buna!
Read more »

Curcan cu smochine

22 December 2012
Curcan cu smochine din: curcan, unt, smochine, castane, miere, frunze de dafin, cimbru, lamaie, ceapa, gutuie, supa de carne, vin, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1 curcan (aproximativ 3-4 kg) 200 g unt 100 g smochine uscate 100 g castane 3 linguri miere 2 frunze de dafin 1 crengute de cimbru 1 lamaie 2 cepe…
Read more »

Sapte cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012
Sapte cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Private Lover O reteta simpla de Cocktail Private Lover din: rachiu, nectar de piersici, suc de grapefruit, carambola si capsuni. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl nectar de piersici 2 cl suc de grepfruit o felie de carambola capsuni   Mod de preparare: Mixam rachiul si sucurile de fructe…
Read more »

Opt retete pentru Craciun

21 December 2012
Opt retete pentru Craciun: Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru din: dovleac, sare, piper, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, chimen, fasole neagra, ardei gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri tortilla. Ingrediente: 1 dovleac…
Read more »

Sase cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012
Sase cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Batida de Maracuja (Passion fruit) O reteta simpla de Cocktail Batida de Maracuja din: cachaca, suc de ananas, suc de lime, sirop de zahar si maracuja. Face parte din categoria Batidas, categorie de cocktailuri derivate din Caipis, destinate perioadei de vara. Pot fi consumate pe tot parcursul anului. Maracuja are…
Read more »

Sapte retete pentru Craciun

21 December 2012
Sapte retete pentru Craciun: Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru din: dovleac, sare, piper, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, chimen, fasole neagra, ardei gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri tortilla. Ingrediente: 1 dovleac…
Read more »

Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru

21 December 2012
Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru din: dovleac, sare, piper, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, chimen, fasole neagra, ardei gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri tortilla. Ingrediente: 1 dovleac mare (de aproximativ 1,5 kg.) sare si piper negru proaspat 2 lingurite ulei de masline 2 cesti…
Read more »

Pui în stil asiatic

21 December 2012
Pui în stil asiatic din: praz, ceapa verde, usturoi, piept de pui, ulei de masline, ghimbir, miere, supa de pui si sherry. Ingrediente: 1 fir de praz 1 legatura ceapa verde 1 catel de usturoi 600 g file de piept de pui 3 linguri ulei de masline 1 lingurita ghimbir ras 2 linguri miere 200…
Read more »

Sarmale cu afumatura si pasta de tomate

21 December 2012
Sarmale cu afumatura si pasta de tomate din: carne de porc, ceapa, orez, pasta de tomate, cimbru, varza murata, costita afumata, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru 2-3 kg varza murata 200-300 g costita afumata…
Read more »

Cornulete cu morcovi

21 December 2012
Cornulete cu morcovi din: faina, margarina, morcovi, coaja de portocala, scortisoara, fructoza si migdale. Ingrediente: 200 g faina 100 g margarina 100 g morcovi rasi 1 lingurita coaja de portocala rasa 1 praf scortisoara macinata 1 lingura rasa fructoza 150 g migdale curatate si macinata   Mod de preparare: Se stoarce sucul de mor­covi. Se…
Read more »

Retete de sarbatori: Carnati de casa

21 December 2012
Carnati de casa din: carne de porc, carne de vita, usturoi, cimbru, boia dulce, boia iute, piper, sare grunjoasa si intestine de porc. Ingrediente: 3 kg carne de porc mai grasa 1,5 carne de vita 3 capatani de usturoi potrivite 1 lingura cimbru uscat 2 linguri boia dulce 1 lingura boia iute 1 lingurita piper…
Read more »

Flori de nea

21 December 2012
Flori de nea din: faina, branza de vaci, praf de ou, sare, margarina, merisoare, gem de visine si zahar pudra. Ingrediente: 150 g faina integrala 200 g branza de vacidegresata 100 g margarina 10 g praf substituit de ou+20 ml apa sare 30 g merisoare uscate 50-70 g gem de visine zahar pudra   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si migdale

21 December 2012
Fursecuri cu ciocolata si migdale din: indulcitor, cacao, sare de mare, ciocolata amaruie, migdale, nuca de cocos si albusuri de ou. Ingrediente: 3 cupe indulcitor 3/4 ceasca de cacao pudra 1/2 lingurita sare de mare 3/4 ceasca ciocolata amaruie 1 cana de migdale, prajite și tocate 3/4 ceasca de nuca de cocos neindulcita 4 albușuri…
Read more »

Cinci cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012
Cinci cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Jagertonic O reteta simpla de Cocktail Jagertonic din: jagermaister, tonic si portocala. Ingrediente: 4 cl Jagermaister tonic o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Jagermaister intr-un pahar pentru bauturi lungi pe 3 cuburi de gheata, completam cu tonic si decoram cu o felie de portocala. Read more »…
Read more »

Sase retete pentru Craciun

21 December 2012
Sase retete pentru Craciun: Ciorba acra de porc Ciorba acra de porc din: oase de porc afumat, morcov, telina, ardei gras, ceapa, rosii, zeama de varza, patrunjel, leustean, ulei, sare, piper, ou si faina. Ingrediente: 300 de grame de oase de porc afumate un morcov o telina un ardei gras verde o ceapa doua rosii…
Read more »

Fenicul la cuptor, cu smantana si sunca

21 December 2012
Fenicul la cuptor, cu smantana si sunca din: bulbi de fenicul, usturoi, ulei de masline, sunca si smantana. Ingrediente: 3 bulbi de fenicul 2 catei de usturoi 1 lingura ulei de masline 100 g sunca 125 ml smantana   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 5/190°C. Aranjeaza 3 bulbi de fenicul, taiati felii groase, intr-un…
Read more »

Sunculiţă fiartă în bere

21 December 2012
Sunculiţă fiartă în bere din: piept de porc, usturoi, lamaie, bere, ceapa, sare, piper si boia iute. Ingrediente:  kg piept de porc 3-4 catei de usturoi 1 lamaie 1 doza de bere 1 ceapa sare piper boia iute   Mod de preparare: Fasonează şunca, freac-o cu puţină sare, apoi împăneaz-o ici-colo cu feliuţe de usturoi.…
Read more »

Chec cu pui

21 December 2012
Chec cu pui din: carne de pui, paine, lapte, piept de pui, rosii uscate, ceapa, oua, usturoi, rozmarin, unt, sare, piper, faina si patrunjel verde. Ingrediente:  750 g carne de pui tocata 3 felii paine 100 ml lapte 300 g piept de pui 100 g rosii uscate 1 ceapa mare 4 oua 2 catei usturoi…
Read more »

Ochiuri cu spanac si ciuperci

21 December 2012
Ochiuri cu spanac si ciuperci din: unt, ciuperci, spanac, vin rosu, nucsoara, smantana, oua si ceapa verde. Ingrediente: 40 g unt 300 g ciuperci, taiate felii sau sferturi 200 g spanac, bine spalat 3 linguri vin rosu un praf de nucsoara macinata 6 linguri smantana 6 oua, mari 1lingura ceapa verde, tocata   Mod de…
Read more »

Patru cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012
Patru cocktailuri pentru Craciun: Cocktail South Of The Border O reteta simpla de Cocktail South Of The Border din: tequilla, tia maria si limeta. Ingrediente: 3 cl tequilla 2 cl Tia Maria limeta   Mod de preparare: Intr-un pahar mai mic stoarcem zeama de la o limeta, adaugam cuburi de gheata si turnam deasupra ingredientele…
Read more »

Turtite cu hrisca

21 December 2012
Turtite cu hrisca din: praf de bautura cu soia, faina de hrisca, apa, coaja de portocala confiata, fulgi de migdale, nuci, stafide, cirese confiate, scortisoara si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 linguri praf de bautura cu soia 50 g faina de hrisca 50 ml apa 40 g coaja de portocala confiata 30 g fulgi de migdale…
Read more »

Budinca de orez negru cu fructe

21 December 2012
Budinca de orez negru cu fructe din: orez negru, orez cu bobul rotund, zahar, lapte de cocos, sare, mango, carambol si limeta. Ingrediente: 1 ceasca de orez negru cleios 1/2 ceasca orez cu bob rotund, alb 1/2 ceasca zahar 300 ml lapte de cocos 1 praf de sare 1 mango 1 carambol 1 limeta  …
Read more »

Cinci retete pentru Craciun

21 December 2012
Cinci retete pentru Craciun: Friptură de porc cu ananas si rozmarin Friptură de porc cu ananas si rozmarin din: pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpă de porc 2 căni cu apă 3 căței de usturoi 2 cepe 100 g unt ananas 2…
Read more »

Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi

21 December 2012
Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi din: pulpa de miel, ceapa, pesmet, seminte de floarea soarelui, rozmarin, cimbru, ulei de masline, usturoi si coaja de lamaie. Ingrediente: o pulpa de miel de 1,8 kg pentru umplutura: 2 cepe, curatate si tocate 30 g pesmet proaspat 20 g seminte de floarea soarelui, prajite 2…
Read more »

Gado gado

21 December 2012
Gado gado din: fasole verde, morcovi, germeni de soia, varza chinezeasca, arahide, ulei, usturoi, pasta sambal oelek, zahar brun, suc de limette si lapte de cocos. Ingrediente: 300 g fasole verde 3 morcovi 200 g germeni de soia 200 g varza chinezeasca sos: 100 g arahide 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri ulei…
Read more »

Rulada cu caramel si portocale

21 December 2012
Rulada cu caramel si portocale din: oua, zahar tos, faina, fulgi de migdale, praf de copt, coaja de portocala, frisca, ciocolata, cointreau, esenta de vanilie, sos caramel si portocale. Ingrediente: 3 oua 100 g zahar tos 50 gfaina alba 50 g fulgi de migdale 1⁄2 lingurita praf de copt coaja de la 2 portocale pentru…
Read more »

Muschi de porc umplut

21 December 2012
Muschi de porc umplut din: muschi de porc, carne macra, ou, usturoi, vin alb, supa de carne, foi de dafin, ulei de masline, rozmarin, maghiran, cimbru, sare, piper, mere si ierburi aromate. Ingrediente:  1 kg muschi de porc 250 g carne macra tocata 1 ou 3 catei de usturoi 150 ml vin alb sec 200…
Read more »

Trei cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012
Trei cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Banana Lemon O reteta simpla de Cocktail Banana Lemon din: lichior de banane verzi, bitter lemon si lamaie. Ingrediente: 6 cl lichior de banane verzi Bitter lemon o felie de lamaie   Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si turnam in pahar lichiorul…
Read more »

Cotlet de porc cu sos chimion

21 December 2012
Cotlet de porc cu sos chimion din: cotlet de porc, ulei, oase de porc, morcov, praz, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, foaie de dafin, chimion si rosii. Ingrediente: 1 cotlet de porc ulei pentru prajit sos de chimion: 1 kg oase de porc 1 morcov 1/2 praz 1 fir de telina 1 catel de usturoi 1…
Read more »

Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de mustar Dijon si hrean

21 December 2012
Friptura de vita cu sos de mustar Dijon si hrean din: carne de vita, usturoi, rozmarin, cimbru, patrunjel, condimente, sare de mare, piper, ulei de masline, hrean, smantana si mustar dijon. Ingrediente: 7-8 bucati carne de vita 4 catei de usturoi 2 linguri de frunze proaspete de rozmarin, tocat fin 2 linguri de frunze proaspete…
Read more »

Usturoi copt

21 December 2012
Usturoi copt din: usturoi, ulei de masline, paine si unt. Ingrediente: 4 capatani de usturoi 1,5 linguri ulei de masline 1 paine bagheta feliata unt   Mod de preparare: De la fiecare căpăţână de usturoi se taie câte un căpăcel astfel încât să se vadă toţi căţeii; apoi se aşază pe folie de aluminiu. Se…
Read more »

Spuma de fructe cu ciocolata

21 December 2012
Spuma de fructe cu ciocolata din: blat de tort, zmeura, fructe de padure, zahar tos, gelatina, albusuri si frisca. Ingrediente: un blat de tort gata preparat 4 linguri zmeura sau coacaze (optional) 250 g fructe de padurecongelate,

Patru retete pentru Craciun

21 December 2012
Patru retete pentru Craciun: Retete de sarbatori: Kaizer Kaizer din: piept de porc cu sorici, sare, zahar, foi de dafin, boia dulce, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui si vin. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc cu sorici cu tot 250 g sare 1 lingurita cu zahar 2 foi de dafin 2 linguri cu boia…
Read more »

Retete de sarbatori: Carnati proaspeti

21 December 2012
Carnati proaspeti din: carne grasa, usturoi, sare, piper, ienibahar, cimbru si mate. Ingrediente: 3 kg carne grasa (piept, scaricica, fleica) 2 capatani de usturoi sare piper 1 lingura cu ienibahar pisat 1 lingura cu cimbru pisat mate   Mod de preparare: Dă toată carnea prin maşina de tocat (toac-o mai mare, ca să nu se…
Read more »

Iepure în crustă de nuci

21 December 2012
Iepure în crustă de nuci din: patrunjel, unt, sare, carne de iepure, oua, piper, faina, pesmet, nuci si ulei de masline. Ingrediente: 4 fire patrunjel 2 linguri unt sare 4 fileuri de carne de iepure (pulpe superioara) 2 oua piper 80 g faina 100 g pesmet 50 g nuci macinate ulei de masline   Mod…
Read more »

Tort aperitiv cu somon

21 December 2012
Tort aperitiv cu somon din: somon afumat, branza de vaci, smantana, gelatina, marar verde, busuioc verde, paine, unt, icre de manciuria, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon afumat 750 g branza de vaci cremoasa 5 linguri smantanagroasa 2 pliculete gelatina marar verde frunze de busuioc verde 1 paine integrala 100 g unt 2…
Read more »

Cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012
Cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Olympic Drink Cocktail Olympic Drink din: suc de struguri rosii, suc de struguri, zeama de lamaie, siropd e zahar, galbenus, sifon, lamaie, struguri si lamaita. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de struguri deschis la culoare 1 cl zeama de lamaie 1…
Read more »

Snitel de vită marinat

21 December 2012
Snitel de vită marinat din: muschi de vita, ulei de masline, suc de lamaie, sos worcester, zahar brun, sare, piper, malai si ulei pentru prajit. Ingrediente: 600 g file de muschi de vita 2 linguri ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1 lingurita sos Worcester 1 linguar zahar brun sare piper 100 g…
Read more »

Trei retete pentru Craciun

20 December 2012
Trei retete pentru Craciun: Reteta zilei: Paste cu sos pesto si broccoli Paste cu sos pesto si broccoli din: paste, broccoli, sos pesto, ulei de masline extravirgin, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste 1 buchet broccoli 3/4 ceasca sos pesto 3 linguri ulei de masline extravirgin parmezan ras sare dupa gust   Mod de…
Read more »

Retete de Craciun si Revelion

20 December 2012
Retete de Craciun si Revelion: Cocktail Carom Cocktail Carom din: struguri rosii, suc de grepfrut, sirop de maracuja, zeama de lamaie, frisca, ananas, cirese si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl suc de grepfrut 4 cl sirop de maracuja 1 cl zeama de lamaie 2 cl…
Read more »

Cartofi copti cu creson si sos de usturoi

20 December 2012
Cartofi copti cu creson si sos de usturoi din: cartofi, ulei de masline, usturoi, creson, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si suc de lamaie. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 150 g creson 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 25 g seminte de…
Read more »

Snitel vienez de vitel

20 December 2012
Snitel vienez de vitel din: carne de vitel, piper, sare, oua, smantana, pesmet, faina, unt si lamaie. Ingrediente: 600 g carne de vitel piper sare 2 oua 1 lingura smantana 150 g pesmet 100 g faina unt clarificat 1 lamaie   Mod de preparare: Carnea se taie felii groase de cea 4 cm şi fiecare…
Read more »

Budinca cu rom

20 December 2012
Budina cu rom din: rulada de ciocolata, rom, unt, ananas, papaya, mango, frisca, lapte de cocos, galbenusuri, malai, frisca, zahar tos, coaja de lamaie verde, zeama de lamaie verde, scortisoara si nucsoara. Ingrediente: 250 g rulada de ciocolata, felii 4 linguri rom 15 g unt 1ananas mediu, curatat si taiat cubulete 2 linguri zahar brun…
Read more »

Reteta zilei: Salata cu mere si mandarine

20 December 2012
Salata cu mere si mandarine din: salata verde, mere, mandarine, ceapa rosie, nuci, afine, branza feta, zahar, ulei de masline extravirgin, sare si otet balsamic. Ingrediente: 1 salata verde 1-2 mere medii 3-4 mandarine 1/2 ceapa rosie, fin tocata ½ cana nuci ¼ ceasca afine uscate ¼ ceasca branza feta maruntita (opțional) Ingrediente vinegreta: ½…
Read more »

Cocktail Olympic Drink

20 December 2012
Cocktail Olympic Drink din: suc de struguri rosii, suc de struguri, zeama de lamaie, siropd e zahar, galbenus, sifon, lamaie, struguri si lamaita. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de struguri deschis la culoare 1 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar 1 galbenus…
Read more »

Retete de sarbatori: Kaizer

20 December 2012
Kaizer din: piept de porc cu sorici, sare, zahar, foi de dafin, boia dulce, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui si vin. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc cu sorici cu tot 250 g sare 1 lingurita cu zahar 2 foi de dafin 2 linguri cu boia dulce 2 catei de usturoi 2 linguri cu…
Read more »

Rulada de ciocolata cu lichior

20 December 2012
Rulada de ciocolata cu lichior din: unt, biscuiti, ciocolata amaruie, frisca, oua, lichior si ciocolata alba. Ingrediente: 75 g unt 200 g biscuiti digestivi cu ciocolata, zdrobiti 200 g ciocolata amaruie 200 ml frisca 2 oua, separate 4 linguri lichior Cointreau 50 g ciocolata alba   Mod de preparare: Topeste untul intr-o tigaie, ia-o de…
Read more »

File de porc în crustă de legume

20 December 2012
File de porc în crustă de legume din: chifle, verdeturi, parmezan, ulei de masline, oua, sare, piper, file de porc, ulei de floarea soarelui si pesmet. Ingrediente: 2 chifle 4 linguri verdeturi tocate (cimbru, rozmarin, maghiran, salvie) 40 g parmezan ras 1 lingura ulei de masline 2 oua sare piper 600 g file de porc…
Read more »

Gratin de peşte cu legume

20 December 2012
Gratin de peşte cu legume din: spanac, ceapa, usturoi, morcov, ardei grasi, file de peste, nucsoara, sare, piper, unt, faina, lamai, smantana, cascaval, galbenusuri si pesmet. Ingrediente: 1 1/2 spanac congelat 2 cepe 3 catei de usturoi 1 morcov 3 catei de usturoi 1 morcov 2 ardei grasi asortati 1 kg file de peste nucsoara…
Read more »

Quiche cu broccoli

20 December 2012
Quiche cu broccoli din: faina, unt, broccoli, oua, smantana, branza de vaci, usturoi, cimbru, nucsoara, rosii uscate si seminte de pin. Ingrediente: aluat: 250 g faina 125 g unt rece umplutura: 400 g broccoli 3 oua 200 ml smantana 350 g branza de vaci 1 catel de usturoi cimbru nucsoara 50 g rosii uscate conservate…
Read more »

Prajitura Tiramisu pentru Sarbatori

20 December 2012
Prajitura Tiramisu din: zahar tos, cafea, lichior amaretto, piscoturi, frisca, zahar pudra, ciocolata neagra, cacao si bomboane de ciocolata. Ingrediente: 2 linguri zahar tos 100 ml cafea tare sau espresso 8 linguri lichior amaretto 400 g piscoturi 500 g crema mascarpone 150 ml frisca 4 linguri zahar pudra 200 g ciocolata neagra, topita cacao, pentru…
Read more »

Tăitei cu mac

20 December 2012
Tăitei cu mac din: taitei, sare, unt, mac si zahar pudra. Ingrediente: 350 g taitei lati sare 125 g unt 130 g mac 120 g zahar pudra   Mod de preparare: Se fierb lăiţeii în apă cu sare, coiform indica­ţiilor de pe ambalaj. Intre timp se taie untul bucăţi şi se topeşte la foc mijlociu…
Read more »

Retete de post: Fasole batuta cu masline

20 December 2012
Fasole batuta cu masline din: fasole boabe, ceapa, morcov, ulei, masline, usturoi, castraveti murati, cimbru, busuioc si sare. Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei 50 g masline 2-3 catei de usturoi 2-3 castraveti murati 1 fir cimbru busuioc sare   Mod de preparare: In seara dinaintea prreparării, se pune…
Read more »

Pui cu legume si curry

20 December 2012
Pui cu legume si curry din: ulei de nuca, piept de pui, ceapa, pasta de curry, lapte de cocos, condimente, zahar brun, fasole verde, dovlecei, coaja si suc de lamaie verde si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de nuca 6 bucati de piept de pui, taiat cuburi 2 cepe mici, taiate rondele 2-3 linguri pasta…
Read more »

Reteta zilei: Paste cu sos pesto si broccoli

20 December 2012
Paste cu sos pesto si broccoli din: paste, broccoli, sos pesto, ulei de masline extravirgin, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste 1 buchet broccoli 3/4 ceasca sos pesto 3 linguri ulei de masline extravirgin parmezan ras sare dupa gust   Mod de preparare: Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Opariti broccoli intre timp…
Read more »

Retete de sarbatori: Jambon

20 December 2012
Jambon din: ciolan de porc, sare, piper, ienibahar, foi de dafin, usturoi, rozmarin si vin alb. Ingrediente: 1 ciolan (pulpa din spate) 2 linguri cu sare 10 boabe de piper 4 boabe de ienibahar 3 foi de dafin 5 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1 l de vin alb sec   Mod de…
Read more »

Tăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor

20 December 2012
Tăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor din: creveti, otet de orez, zahar, ulei, ceapa, ardei iute, sos de soia, rosii, zahar brun, sare de mare, carne de miel, ceapa, usturoi, coaja de limetam coriandru, sos de peste, albus si taitei de orez. Ingrediente: pasta de crevete: 100 g creveti decorticat ifierti 1 lingura…
Read more »

Produse traditionale si decoratiuni handmade pentru Craciun

20 December 2012
Cauti ceva deosebit pentru zilele de Craciun, pentru cei dragi? Iti propunem sa vizitezi “Targul de Craciun” organizat in curtea interioara a Muzeului Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3, unde va asteptam de vineri dimineata pana duminica seara, cu multe bunatati si cadouri. Pentru domniile voastre mesteri populari si artisti hand made va vor incanta…
Read more »

Retete de post: Sărmăluţe în foi de vită

20 December 2012
Sărmăluţe în foi de vită din: orez, rosie, bulion, ceapa, foi de vita, ulei de masline, lamaie, menta, piper, sare, zahar, scortisoara si enibahar. Ingrediente: 2 cesti orez 1 rosie decojita si taiata cuburi 1 lingura bulion 2 cepe tocate 200 g foi de vita de la saramura 150 ml ulei de masline 1 lamaie…
Read more »

Tocana de pui cu creveti

20 December 2012
Tocana de pui cu creveti din: ulei de masline, piept de pui, ceapa, telina, boia de ardei iute, vin, rosii, sofran, creveti si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 bucati de piept de pui, taiat cuburi 1 ceapa, taiata rondele 2 tulpini de telina, tocate marunt 3 catei de usturoi, tocati marunt 1…
Read more »

Cocktail Carom

20 December 2012
Cocktail Carom din: struguri rosii, suc de grepfrut, sirop de maracuja, zeama de lamaie, frisca, ananas, cirese si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl suc de grepfrut 4 cl sirop de maracuja 1 cl zeama de lamaie 2 cl frisca lichida pentru cafea o felie de…
Read more »

Retete de sarbatori: Sangerete

20 December 2012
Sangerete din: mate de caltabos, sange de porc, carne grasa, sorici, orez, sare, piper, cimbru si ienibahar. Ingrediente: 2-3 mate groase de caltabos 1 l sange de porc 1,5 kg carne grasa (piept, fleica) 2-3 fasii de sorici (300 g) 500 g orez sare piper cimbru ienibahar   Mod de preparare: Spală maţele cu multă…
Read more »

Brioşe cu ciocolată şi cremă de whisky

20 December 2012
Brioşe cu ciocolată şi cremă de whisky din: crema de whisky, ciocolata alba, unt, ciocolata neagra, cafea instant, extract de vanilie, cacao, bicarbonat de sodiu, zahar brun, oua si smantana. Ingrediente: 100 ml crema de whisky 200 g ciocolata alba, rupta in bucati pentru pandispan: 100 g unt, plus extra pentru uns 50 g ciocolata…
Read more »

Retete de post: Ardei umpluţi cu fasole

20 December 2012
Ardei umpluţi cu fasole din: ardei grasi, fasole boabe, ceapa, faina, ulei, boia dulce, patrunjel, frunze de telina, usturoi, tarhon, rosie, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 10 ardei grasi 400 g fasole boabe 4 cepe 4 linguri faina 6 linguri ulei 1 lingura boia dulce 1 legatura patrunjel 1 legatura frunze de telina 3…
Read more »

Rizotto cremos cu branza

20 December 2012
Rizotto cremos cu branza din: ceapa, ulei de masline, orez, cimbru, vin, concentrat, branza de burduf, parmezan, spanac si branza de capra. Ingrediente: 1 ceapa, tocata marunt 1-2 linguri ulei de masline 300 g orez cu bobul lung cateva ramurele de cimbru 200 ml vin alb 1 l concentrat vegetal fierbinte 150 g branza de…

Reteta zilei: Clatite cu afine

20 December 2012
Clatite cu afine din: faina, malai, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte, unt, ou si afine. Ingrediente: 1 ceasca faina 1/2 cana malai 1/4 ceasca + 2 lingurite de zahar 1 1/4 lingurite praf de copt 1 lingurita de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/4 ceasca lapte 3 linguri unt 1 ou…
Read more »

Curcan la cuptor

20 December 2012
Curcan la cuptor din: curcan, ulei, sare, supa de pasare, maghiran, coniac, piper, rozmarin, salvie, mar, telina, miere, ceapa si unt. Ingrediente: 1 curcan de 3-4 kg 20 ml ulei sare 100 ml supa de pasare maghiran uscat 25 ml coniac piper rozmarin uscat salvie uscata 1 mar taiat in sferturi 1 tulpina de telina…
Read more »

Cosulete cu ciocolata

20 December 2012
Cosulete cu ciocolata din: ciocolata, unt, frunze de menta, fructe si crema. Ingrediente: 2 tablete de ciocolata neagra 50 g unt cateva frunze de menta sau lamaita fructe uscate pentru decor orice crema mai tare (de lamaie, de vanilie)   Mod de preparare: Ia opt păhărele de lichior sau ţuică (un pic mai late la…
Read more »

Chifteluţe clasice cu ceapă, usturoi şi verdeaţă

20 December 2012
Chifteluţe clasice cu ceapă, usturoi şi verdeaţă din: chifla, supa, patrunjel, ceapa verde, usturoi, carne tocata de vaca, ou, mustar, sare, piper, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 chifla integrala veche de 1 zi 250 ml supa cate 1/2 legatura patrunjel si ceapa verde 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g carne…
Read more »

Cocktail cu suc de mere si cola

20 December 2012
Cocktail cu suc de mere si cola din: suc de mere, cola si lamaie. Ingrediente: 5 cl suc de mere 5 cl cola o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam sucul de mere cu gheata zdrobita intr-un pahar, apoi completam cu cola. Adaugam felia de lamaie, sau o asezam pe marginea paharului si…
Read more »

Retete de post: Sarmale cu stafide si nuci

20 December 2012
Sarmale cu stafide si nuci din: varza murata, pasta de tomate, stafide, miez de nuca, orez, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg varza murata 4 linguri pasta de tomate 100 g stafide 100 g miez de nuca 75 g orez 1 ceapa ulei sare   Mod de preparare: Se înmoaie stafidele în apă rece,…
Read more »

Supă cu varza de Bruxelles

20 December 2012
Supă cu varza de Bruxelles din: ceapa, morcov, patrunjel, ulei, cub de legume, varza de bruxelles, mazare, porumb, fulgi de mei, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 lingura ulei 1 cub concentrat de legume 6 verzisoare de Bruxelles 5 linguri mazare congelata 2 linguri porumb 3 linguri fulgi…
Read more »

Friptură de porc cu ananas si rozmarin

20 December 2012
Friptură de porc cu ananas si rozmarin din: pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpă de porc 2 căni cu apă 3 căței de usturoi 2 cepe 100 g unt ananas 2 foi de dafin rozmarin sare piper   Mod de preparare: Pregătește…
Read more »

Tocana cu legume si carnati

20 December 2012
Tocana cu legume si carnati din: carnati, ceapa rosie, ardei, oregano, vin, pasta de tomate, concentrat vegetal, frunza de dafin, bagheta, branza si patrunjel. Ingrediente: 250 g carnati chorizo, taiati rondele 12 carnati, taiati rondele 1 ceapa rosie, taiata rondele 1 ardei rosu si 1 verde, taiati fasii 1 lingurita oregano, uscat 200 ml vin…
Read more »

Retete de sarbatori: Toba

19 December 2012
Toba din: stomac de porc, picioare de porc, limba, ficat, splina, inima, ureche, sorici, sare, usturoi, carne, foi de dafin si piper. Ingrediente: 1 stomac de porc (curatat) 2 picioare de porc 1 limba 500 g ficat 1 splina 1 inima 1 ureche (partea de sus) 2-3 fasii de sorici (300 g) 1 lingura cu…
Read more »

Prajituri si dulciuri de Craciun

19 December 2012
Prajituri si dulciuri de Craciun: Pavlova cu ciocolata si visine Pavlova cu ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata amaruie, amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior amaretto si gem de visine. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar tos 1 lingura de malai 100 g ciocolata amaruie, topita si usor…
Read more »

Reteta zilei: File de somon cu sos cremos de marar

19 December 2012
File de somon cu sos cremos de marar din: fileuri de somon, ulei de masline, sare, piper, marar, maioneza, smantna, hrean, suc de lamaie si usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de somon dezosate 3 linguri ulei de masline Sare și piper Crengute proaspete de marar pentru ornat Ingrediente sos: 1/3 ceasca maioneza 1/3 ceasca smantana 1…
Read more »

Şalău pane cu salată de cartofi

19 December 2012
Şalău pane cu salată de cartofi din: cartofi, ceapa rosie, mar, ulei de masline, otet de mere, zahar, sare, piper, fileuri de salau, unt, labusuri, paine toast, nuci, chilli si coaja de lamaie. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 1 ceapa rosie 1 mar rosu 3 linguri ulei de masline  1/2 lingura otet de mere 1…
Read more »

Pavlova cu ciocolata si visine

19 December 2012
Pavlova cu ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata amaruie, amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior amaretto si gem de visine. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar tos 1 lingura de malai 100 g ciocolata amaruie, topita si usor racita pentru umplutura: 2 lingurite amidon alimentar 2 linguri zahar…
Read more »

Carne de vita cu ciuperci si legume

19 December 2012
Carne de vita cu ciuperci si legume din: ulei de masline, carne de vita, ceapa, telina, bureti, supa de vita, vin rosu, frunze de dafin, nucsoara si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 kg carne de vita, taiata cuburi mari 3 cepe mari, taiate rondele 2 teline mici, taiate cubulete 30 g bureti…
Read more »

Sarmale in foi de varza acra cu carne de porc

19 December 2012
Sarmale in foi de varza acra cu carne de porc din: carne de porc, carne de vita, ceapa, orez, bulion de rosii, marar, varza acra, piper, foi de dafin, cimbru si slanina afumata. Ingrediente: 400 gr de carne de porc tocata 300 gr de carne de vita tocata 2 cepe 2 pumni de orez 3…
Read more »

Crap cu ciuperci si arpagic

19 December 2012
Crap cu ciuperci si arpagic din: crap, unt, arpagic, foid e dafin, sare, vin rosu, faina, ciuperci, cimbru si piper. Ingrediente: 1 1/2 kg crap 125 g unt 300 g arpagic 2-3 foi de dafin sare 30 ml vin rosu 40 g faina 400 g ciuperci 3 g cimbru 2 g piper   Mod de…
Read more »

Fasole verde in unt

19 December 2012
Garnituri: Fasole verde in unt din: unt, usturoi, patrunjel, marar, fasole verde si salata verde. Ingrediente: 50 g unt, la temperatura camerei 1 catel de usturoi, tocat marunt 2-3 linguri de parunjel si marat, tocat 400 g fasole verde, din conserva sau congelata 1 salata verde   Mod de preparare: Amesteca untul cu usturoi si…
Read more »

Ciuperci cu arpacaş

19 December 2012
Ciuperci cu arpacaş din: ciuperci uscate, arpacas, chimen, usturoi, maghiran, sare, piper si ulei.  Ingrediente: 3 maini de ciuperci uscate 400 g arpacas chimen macinat 2-3 catei de usturoi maghiran sare piper 3 linguri ulei   Mod de preparare: Se înmoaie ciupercile în 250 ml apă rece, timp de cea 2 ore. Se condimentează apoi…
Read more »

Prajitura de Craciun

19 December 2012
Prajitura de Craciun din: oua, suc de lamaie, apa fierbinte, coaja de lamaie, rom, zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, cacao, fructe confiate si frisca. Ingrediente: 3 oua cateva picaturi suc de lamaie 3 linguri apa fierbinte 1 priza coaja de lamaie rasa 50 ml rom 100 g zahar pudra 60 g faina 40…
Read more »

Dorada cu mustar la cuptor

19 December 2012
Dorada cu mustar la cuptor din: dorada, lamai, usturoi, mustar, ulei de masline, iaurt, marar, ketchup, sare si piper alb. Ingrediente: 2 dorade mici 2 lamai 4 catei de usturoi 4 linguri mustar 2 linguri ulei de masline 100 g iaurt marar 1 lingura ketchup sare piper alb macinat   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »

Parfe de mere

19 December 2012
Parfe de mere din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, cuisoare, ienibahar, unt, zahar brun, melasa, ou, iaurt, smantana, mere, zahar brun si frisca. Ingrediente: pentru blat: 315 g faina 1 1/4 lingurita cu praf de copt 1/2 lingurita cu sare 1/2 lingurita cu scortisoara 1/3 lingurita de cuisoare 1/2 lingurita cu ienibahar 115 g…
Read more »

Reteta zilei: Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala

19 December 2012
Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala din: bere, portocala, miere, cuisoare, scortisoara si ghimbir. Ingrediente: 500 ml de bere 1 portocala 3 linguri de miere 1 lingurita de cuisoare 1/4 lingurita de scortisoara 1/4 lingurița de ghimbir proaspat   Mod de preparare: Se spală și se taie portocala felii potrivite. Se toarna berea intr-o oala.…
Read more »

Legume gratinate la cuptor

19 December 2012
Legume gratinate la cuptor din: smantana, lapte, usturoi, frunza de dafin, gulioare, telina, cartofi si branza de burduf. Ingrediente: 300 ml smantana 350 ml lapte integral 3 catei de usturoi, taiati rondele 1 frunza de dafin 500 g gulioare, curatate si taiate rondele subtiri 500 g telina, curatate si taiate rondele subtiri 600 g cartofi,…
Read more »

Aperitive pentru Craciun: Placinta cu peste

19 December 2012
Placinta cu peste din: unt, faina, sare, galbenusuri, morcov, broccoli, somon, file de crap, smantana, albusuri, marar si sare. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 380 g faina 1/2 lingurita de sare 2 galbenusuri pentru umplutura: 1 morcov mare 150 g broccoli 400 g somon 200 g file de crap 200 ml smantana (12% grasime)…
Read more »

Calamar cu orez şi ciuperci

19 December 2012
Calamar cu orez şi ciuperci din: inele de calamar, ciuperci, orez, vin alb, usturoi, unt, ulei si branza cheddar. Ingrediente: 250 g inele de calamar congelate 150 g ciuperci 150 g orez cu bobul lung 50 ml vin alb 5 catei de usturoi 25 g unt 3 linguri ulei 50 g branza Cheddar   Mod…
Read more »

Rulouri din carne de porc

19 December 2012
Rulouri din carne de porc din: pulpa de porc, bacon, oregano, rozmarin, sare, piper si vin alb. Ingrediente: 1/2 kg pulpa porc 6 felii bacon oregano rozmarin sare piper 200 ml vin alb   Mod de preparare: Desfacem pulpa de porc in doua si batem cu ciocanul de snitele condimentam cu sare si piper si…
Read more »

Jeleu de vin

19 December 2012
Jeleu de vin din: vin rosu, zahar, gelatina, scortisoara, cuisoare, suc de portocale si frunza de dafin. Ingrediente: 750 ml vin rosu 225 g zahar 8 foi de gelatina 1 baton de scortisoara 6 cuisoare 100 ml suc de portocale 1 frunza de dafin   Mod de preparare: Pune vinul, zahărul, scorţişoara, cuişoarele, sucul de…
Read more »

Retete de sarbatori: Budinca de peste

19 December 2012
Budinca de peste din: file de peste, foi de dafin, ulei, ceapa, rosii, ardei grasi, zahar, patrunjel, marar, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 800 g file de peste 2 foi de dafin 3-4 linguri ulei 6 cepe 500 g rosii proaspete sau in bulion 2 ardei rgasi 1/2 lingurita zahar 1 lingurita patrunjel 1 lingrita…
Read more »

Cocos umplut

19 December 2012
Cocos umplut din: cocos, lebar, ananas, piure de castane, paine, unt, patrunjel, coaja de lamaie, oua, brandy, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 cocoș mare 200 g lebăr 5 felii de ananas 200 g piure de castane neîndulcit 200 g pâine albă 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel 2 linguri coajă rasă de lămâie 3…
Read more »

Tarte cu ton şi icre de Manciuria

19 December 2012
Tarte cu ton şi icre de Manciuria din: ulei de floarea soarelui, ou, faina, sare, ton, macrou afumat, unt, capere, suc de lamaie, coriandru, piper, sare, maioneza, icre de maciuria si marar. Ingrediente: aluat: 3 linguri de apa 3 linguri de ulei de floarea soarelui 1 ou 200 g faina sare umplutura: 200 g ton…
Read more »

Cocktail Caipirinha cu fructe

19 December 2012
Cocktail Caipirinha cu fructe din: lamaie verde, zahar brun, fructe de padure, gheata, vodca si apa minerala. Ingrediente: 1⁄2 lamaie verde 1 lingurita zahar brun fructe de padure gheata pisata 50 ml vodca apa minerala   Mod de preparare: ne 1⁄2 lamaie verde, taiata sferturi, si 1 lingurita zahar brun intr-un shaker. Adauga cateva fructe…
Read more »

Branza cu andive si sos de miere

19 December 2012
Branza cu andive si sos de miere din: andive, telina, miez de nuca, telemea de oaie, ulei de masline, miere, otet de vin rosu si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 andive, spalate si cu frunzele separate 2 tulpini de telina, taiate rondele 10

Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si ardei iute Jalapeno

19 December 2012
Rulouri de bacon cu carnati si ardei iute Jalapeno din: ardei iute, bacon, crema de branza, carnato, branza cheddar si praf de usturoi. Ingrediente: 12 ardei iuti 12 felii de bacon crema de branza carnati branza Cheddar maruntita 1/4 lingurita de praf de usturoi   Mod de preparare: Se taie ardeii iuti in jumatati si…
Read more »

Somon cu cartofi picanţi

19 December 2012
O reteta delicioasa de somon cu: cartofi, usturoi, unt, lamaie, rozmarin, cimbru, ardei iute, pudra de curry, ulei de masline, sare, piper, salata verde, legume de sezon. Ingrediente: 4 fileuri de somon 500 g cartofi o căpăţănă de usturoi 50 g unt o lămâie o linguriţă cu rozmarin tocat o linguriţă cu cimbru un ardei…
Read more »

Ciorbă cu carne de vită si linte

19 December 2012
O reteta delicioasa de ciorba: bors, carne de vita, morcov, telina, ardei capia, ceapa, linte, paste, ulei, dovlecel, frunze de dafina, rosii, pasta de tomate, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 800 g carne de vită un morcov o felie de ţelină un ardei capia două cepe o conservă linte 500 ml borş 200 g paste…
Read more »

Prăjitură cu magiun

19 December 2012
O reteta delicioasa de prajitura cu: otet, faina, oua, unt, bicarbonat, nuci, zahar tos, magiun de prune, zahar vanilat, apa, suc de lamaie. Ingrediente: 15 ml oţet 500 g făină două ouă 200 g unt o linguriţă cu bicarbonat de sodiu 200 g nuci măcinate 200 g zahăr tos un borcan cu magiun de prune…
Read more »

Tartă de mălai cu sos

19 December 2012
O reteta delicioasa de tarta cu: faina, malai, bicarbonat de sodiu, lapte batut, oua, ulei de masline, parmezan, sparanghel, rosii uscate, busuioc, sare, piper, unt. Ingrediente: 250 g făină 250 g mălai două linguriţe cu bicarbonat de sodiu 250 ml lapte bătut 3 ouă 125 ml ulei de măsline 100 g parmezan 400 g sparanghel…
Read more »

Creveţi cu sos şi orez

19 December 2012
O reteta delicioasa de creveti cu: vin alb, orez, vanata, mazare, ceapa, apa, smantana dulce, amidon, sofran, sare, piper, ulei de masline, marar. Ingrediente 500 g creveţi 200 ml vin alb sec 150 g orez o vânătă 200 g mazăre o ceapă 500 ml apă 100 ml smântână dulce o lingură cu amidon alimentar un…
Read more »

Minichecuri cu ciocolată

19 December 2012
O reteta delicioasa de minichecuri cu: faina, unt, ciocolata neagra, zahar tos, oua, praf de copt, zahar vanilat, ceai de menta, menta, lapte, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 150 g făină 100 g unt 160 g ciocolată neagră 250 g zahăr tos 5 ouă o lin­guriţă cu praf de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 4…
Read more »

Pilaf cu prune uscate şi lămai

19 December 2012
O reteta delicioasa de pilaf cu: prune uscate, orez, zahar tos, lamaie, menta, cepa, telina, radacina de patrunjel, ulei de floarea soarelui, sare, piper, prune proaspete. Ingrediente: 500 g prune uscate 250 g orez o lingură cu zahăr tos o lămâie o lingură cu mentă tocată o ceapă o felie de ţelină o rădăcină de…
Read more »

Sardine cu orez

19 December 2012
O reteta delicioasa de sardine cu: orez, rosii, morcov, telina, lamaie, ulei de masline, usturoi, vin alb, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un kilogram sardine 130 g orez 3 cepe roşii un morcov o felie de ţelină o lămâie 200 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi 250 ml vin alb sec sare piper pătrunjel…
Read more »

Mancare de orez cu miel

19 December 2012
O reteta gustoasa de mancare de orez cu: carne de miel, ceapa, usturoi, rosii, pasta de ardei dulce, ardei iute, linte, menta, ulei, sare, piper, ardei gras, morcov. Ingrediente: 500 g carne tocată de miel două cepe 4 căţei de usturoi 500 g roşii o lin­gură cu pastă de ardei dulce un ardei iute 150…
Read more »

Retete savuroase: Mancare de ciuperci cu pui

19 December 2012
O reteta delicioasa de mancare cu: carne de pui, ciuperci, rosii, ceapa, morcov, ardei capia, usturoi, faina, pasta de tomate, sare, piper, ulei, cimbru, mamaliga. Ingrediente: un pui 500 g ciuperci 4 roşii două cepe un morcov doi ardei capia 5 căţei de usturoi o lingură cu făină o lingură cu pastă de tomate sare…
Read more »

Frigarui de porc cu ciuperci la cuptor

18 December 2012
Frigarui de porc cu ciuperci la cuptor din: pulpa de porc, ciuperci, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 1/2 kg pulpa porc 1/2 kg ciuperci sare piper rozmarin   Mod de preparare: Taiem carnea de porc cubulete potrivite ca marime. Curatam ciupercile si pe bete de frigarui, alternand o bucata de carne, o ciuperca si tot…
Read more »

Retete savuroase: Peste cu sos de măsline

18 December 2012
Peste cu sos de măsline din: pastravi, zeama de lamaie, patrunjel, faina, unt, pesmet, ceapa, ulei de masline, bulion, foaie de dafin, rosii, otet, sunca, masline, sare si piper. Ingrediente: 2 păstrăvi sau crapi mici 2 linguri zeamă de lămâie 1 ½ legătură pătrunjel 3 linguri făină 4 linguri unt 4 linguri pesmet 1 ceapă…
Read more »

Reteta zilei: Somon cu topping de branza si sote de legume

18 December 2012
Somon cu topping de branza si sote de legume din: file de somon, sare, piper, lamaie, parmezan, unt, faina, lapte, branza, sare si zahar. Ingrediente: 1800 g file de somon sare si piper 1 lamaie 2-3 linguri parmezan ras Ingrediente pentru topping: 2 linguri de unt 3 linguri de faina 1 cana de lapte 1…
Read more »

Meniuri si retete culinare de Craciun

18 December 2012
Meniuri si retete culinare de Craciun Vita cu prune uscate Vita cu prune uscate din: pulpa de vita, prune uscate, ceapa, usturoi, vin rosu, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 20 g prune uscate 1 ceapa 2 catei de usturoi 200 ml vin rosu rozmarin ulei sare   Mod de preparare:…
Read more »

Budinca de ciocolata cu lichior si frisca

18 December 2012
Budinca de ciocolata cu lichior si frisca din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, smantana, oua, zahar tos, rulada de ciocolata lichior kahlua si frisca. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao, plus inca putin pentru ornat 50 g ciocolata cu lapte 40 ml smantana 3 oua, separate 25 g zahar tos 500 g rulada…
Read more »

Rulada de peste cu crema de branza

18 December 2012
Rulada de peste cu crema de branza din: somon, branza, marar, suc si zeama de lamaie, bagheta si ulei de masline. Ingrediente: 200 g somon sau macrou afumat 150 g branza tartinabila 1 legatura marar proaspat, tocat sucul si coaja de la 1⁄2 lamaie o bagheta, taiata rondele subtiri 2 linguri ulei de masline  …
Read more »

Tartă cu bezea, merişoare şi portocale

18 December 2012
Tartă cu bezea, merişoare şi portocale din: unt, faina, zahar pudra, galbenusuri, merisoare, amidon, zeama de lamaie si zeama de portocale. Ingrediente: pentru aluat: 140 g unt rece, taiat cuburi 250 g faina, plus extra pentru presarat 100 g zahar pudra 2 galbenusuri pentru umplutura: 250 g de merisoare proaspete sau congelate 3 linguri de…
Read more »

Trăistuţe de varză umplute cu carne tocata

18 December 2012
Trăistuţe de varză umplute cu carne tocata din: varza alba, sare, usturoi, chifla, amestec de carne tocata, ou, piper cayenne si unt. Ingrediente: 8 frunze de varza alba sare 2 catei de usturoi 1 chifla veche de 1 zi 750 g amestec de carne tocata 1 ou piper Cayenne 4 linguri unt lichid   Mod…
Read more »

Cocktail Matchball

18 December 2012
Cocktail Matchball din: mango, bautura din fructe tropicale, tonic si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g mango din conserva 0,2 l bautura din fructe tropicale 0,1 l tonic 2 linguri de zeama de lamaie   Mod de preparare: Mixam mango-ul si amestecam cu bautura din fructe tropicale. Turnam in pahare inalte si completam cu tonic,…
Read more »

Pateu de macrou cu paine prajita

18 December 2012
Pateu de macrou cu paine prajita din: macrou afumat, branza, coaja si suc de lamaie, patrunjel si paine. Ingrediente: 300 g macrou afumat, fara oase si piele 300 g branza tartinabila coaja si sucul de la 1 lamaie mica, plus cateva sferturi de lamaie pentru servit 1 legatura de patrunjel, tocat 4 felii de paine…
Read more »

Budincă de varză cu bacon

18 December 2012
Budincă de varză cu bacon din: varza, ceapa, bacon, patrunjel, leustean, cartofi, lapte, smantana, ulei, ou, piper, bulion, boia dulce si sare. Ingrediente: 750 g varza alba 1 ceapa 1 legatura ceapa 100 g bacon 1 legatura patrunjel 1/4 legatura leustean 500 g cartofi 200 ml lapte 100 ml smantana 100 ml ulei 1 ou…
Read more »

Andive cu creveti

18 December 2012
Andive cu creveti din: creveti, mango, ardei iute, zeama de lamaie si andive. Ingrediente: 400 g creveti in conserva 1⁄2 mango, taiat cuburi mici 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 1 legatura patrunjel, tocat zeama de la 1 lamaie 3 andive   Mod de preparare: Amesteca crevetii cu mango, ardeiul iute, patrunjelul…
Read more »

Spaghetti bolognese – clasic si delicios

18 December 2012
Spaghetti bolognese din: morcov, telina, ceapa, usturoi, sunca afumata, ulei de masline, carne tocata, pasta de rosii, vin rosu, supa, sare, piper, rosii, spaghetti si patrunjel. Ingrediente: 1 morcov 100 g telina 1 ceapa 1 catel de usturoi 50 g sunca afumata cubulete 2 linguri ulei de masline 500 g carne tocata 1 lingura pasta…
Read more »

Retete de sarbatori: Tort de ciocolata

18 December 2012
Tort de ciocolata din: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat, oua, lapte, ulei, vanilie, apa, ciocolata si smantana. Ingrediente: 225 g faina 350 g zahar 85 g cacao 1 1/2 lingurite cu praf de copt 1 1/2 lingurite cu bicarbonat 2 oua 250 ml lapte 125 ml ulei 2 lingurite cu vanilie 250 ml…
Read more »

Curcan umplut cu varza calita

18 December 2012
Curcan umplut cu varza calita din: curcan, unt, varza, kaizer, ulei, foi de dafin, boabe de piper, cimbru, ceapa, suc de rosii, marar, vin alb, sare, piper si ienibahar. Ingrediente: 1 curcan (3 kg) 200 g unt 800 g varza 100 g kaizer 100 ml uei 2 foi de dafin 10 boabe de piper 1…
Read more »

Friptura de gasca

18 December 2012
Friptura de gasca din: gasca, chimen, sare, mere si ceapa. Ingrediente: 1 gasca tanara 1 lingura chimen sare 2 mere 1 ceapa   Mod de preparare: Se taie aripile gâştei, apoi se spală, se şterge şi se sărează în interior şi în exterior. Se umple pasărea cu mere decojite şi tăiate bucăţi, precum şi cu…
Read more »

Pateuri Vol-au-vents

18 December 2012
Pateuri Vol-au-vents din: aluat, unt, ulei de masline, ciuperci, usturoi, sos pesto, urda, parmezan si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 300 g aluat fraged, gata preparat 25 g unt 1 lingurita ulei de masline 250 g ciuperci feliate 2 catei de usturoi, maruntiti 2 linguri sos pesto, gata preparat 250 g urda 25 g Parmezan,…
Read more »

Gustari: Felii de pepene galben cu sunca

18 December 2012
Felii de pepene galben cu sunca din: pepene galben si prosciutto. Ingrediente: pepenele galben felii sunca prosciutto   Mod de preparare: Doar taie pepenele felii si infasoara-le in felii foarte subtiri de sunca prosciutto (ai nevoie de 10 felii).
Read more »

Muschi la cuptor cu garnitura de mere

18 December 2012
Muschi la cuptor cu garnitura de mere din: sirop de artar, mustar, zahar brun, pulpa de porc, mere, ceapa, cidru si supa de pasare. Ingrediente: 1/4 ceasca de sirop de artar 2 linguri mustar 2 linguri zahar brun 1,5 pulpa de de porc cu piele 3 mere mari 1 ceapa 250 ml cidru 1 dl…
Read more »

Gazpacho (supa rece de rosii)

18 December 2012
Gazpacho din: rosii, sare cu aroma de telina, ardei iute, patrunjel, piper, vodca si sucul de lamaie. Ingrediente: 500 g rosii 1⁄2 lingurita sare cu aroma de telina 1⁄2 ardei rosu iute, maruntit patrunjel tocat piper macinat 50 ml vodca sucul de la 1⁄2 lamaie   Mod de preparare: Amesteca intr-un robot 500 g rosii…
Read more »

Reteta zilei: Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati

18 December 2012
Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati din: carne de carnati, bagheta, crema, parmezan si ceapa verde. Ingrediente: carnea de la 4-5 carnati 1 Bagheta crema de branza 1/4 ceasca parmezan proaspat ras 3 linguri ceapa verde tocata   Mod de preparare: Puneti carnea de carnati intr-un castron pe prosoape de hartie pentru a fi…
Read more »

Cod la cuptor cu legume provensale

18 December 2012
Cod la cuptor cu legume provensale din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin, rosii, masline, busuioc, cod, oregano, boia, usturoi, busuioc, patrunjel, coaja de lamaie si foccacia. Ingrediente: 2 buc ardei gras roşu, taiat bucati 2 buc ardei galben, taiat bucati 3 cepe rosii, taiate sferturi 3 dovlecei, taiati felii 1…

Pui cu orez in stil indian

18 December 2012
Pui cu orez in stil indian din: ulei de floarea soarelui, capane de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, turmeric, coriandru, chimen, fenicul, smanana, supa de pui, nuci cajun, orez basmati, scortisoara, chilli, seminte de chilli, castravete si fulgi de migdale. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui 1,2 copane de pui, dezosate si fara pielita,…
Read more »

Spata de porc rumenita

18 December 2012
Spata de porc rumenita din: condimente cajun, zahar tos, zeama si coaja de lamaie, spata de porc, ardei gras, rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, dovlecei, porumb, ardei gras si lipii. Ingrediente: 3 linguri condiment Cajun 2 linguri zahar tos zeama si coaja rasa de la 3 lamai 2 kg spata de porc dezosata pentru…
Read more »

Cartofi cu ierburi aromate

18 December 2012
Cartofi cu ierburi aromate din: cartofi, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, frunze de dafin, coaja de lamaie si supa de pui. Ingrediente: 1,5 cartofi fainosi, curatati 4 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, zdrobiti 3 fire de cimbru 2 crengute de rozmarin 3 frunze de dafin coaja de la 1 lamaie, taiata…
Read more »

Pizza cu legume şi carne tocata

18 December 2012
Pizza cu legume şi carne tocata din: chifla, rosii, ardei gras, ceapa rosie, sare, piper, usturoi, mozzarella, carne tocata, oua, cimbru si oregano. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 4 rosii cate un ardei gras rosu, verde, galben 2 cepe rosii 2 linguri ulei de masline sare piper 2 catei de usturoi 100 g…
Read more »

Chifteluţe în sos de capere

18 December 2012
Chifteluţe în sos de capere din: ceapa, ansoa, unt, paine, coaja de lamaie, ou, sare, piper, nucsoara, carne tocata, faina, supa, smantana, galbenus, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 2 cepe 4 ansoa marinate 4 linguri unt 60 g paine alba coaja razuita de la 1/2 lamaie 1 ou sare piper nucsoara rasa 500 g…
Read more »

Rulouri de hering marinat

18 December 2012
Rulouri de hering marinat din: hering marinat, varza, morcovi, ardei, ceapa rosie, sare, piper, chimen, ulei de masline, otet balsamic, foi de dafin si salata verde. Ingrediente: o cutie hering marinat o varza mica alba 1-2 morcovi un ardei verde o ceapa rosie sare piper negru macinat 30 g chimen 3-4 lingurite ulei de masline…
Read more »

Ciorba acra de porc

18 December 2012
Ciorba acra de porc din: oase de porc afumat, morcov, telina, ardei gras, ceapa, rosii, zeama de varza, patrunjel, leustean, ulei, sare, piper, ou si faina. Ingrediente: 300 de grame de oase de porc afumate un morcov o telina un ardei gras verde o ceapa doua rosii 200 ml zeama de varza o legatura de…
Read more »

Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune

18 December 2012
Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune din: oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, gelatina, ciocolata alba, branza de vaci, suc de lamaie, frisca, crema de alune, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: blat: 3 oua 90 g zahar fin 80 g faina 1 lingurita praf de copt 3 linguri cacao umplutura: 3…
Read more »

Reteta zilei: Milkshake cu turta dulce si scortisoara

18 December 2012
Milkshake cu turta dulce si scortisoara din: inghetata de vanilie, lapte cu ciocolata, cuisoare, nucsoara, sirop de scortisoara, turta dulce, scortisoara si zahar. Ingrediente milkshake: 1-2 cupe inghetata de vanilie 250 ml de lapte cu ciocolată 1/4 lingurita cuișoare 1/4 lingurita nucsoara 1 lingura de sirop de scortisoara simplu turta dulce faramitata Scortisoara Ingrediente sirop…
Read more »

Chec din carne cu varza si sunca

18 December 2012
Chec din carne cu varza si sunca din: chifla, ceapa, unt, oua, maghiran, amestec carne tocata, chimen, sare, piper, foi de varza si sunca. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 1 lingura unt 2 oua 1 lingurita maghiran 800 g amestec carne tocata circa 2 linguri pesmet chimen macinat sare piper 6…
Read more »

Retete de sarbatori: Filet mignon

18 December 2012
Filet mignon din: muschi de vita sau de vitel, ulei, cognac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g muschi de vita sau vitel 30 ml ulei 30 ml cognac 1 ceapa 50 g unt 3 fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Incepeti prin a curata carnea de tendoane si pielite, apoi…
Read more »

Cozonac nemtesc

18 December 2012
Cozonac nemtesc din: faina, praf de copt, sare, lamaie, oua, esenta de vanilie, unt, lapte, fructe uscate, migdale, martipan, rom, zahar, drojdie si zahar pudra. Ingrediente: 580 g faina 2 lingurite cu praf de copt 1/4 lingurita cu sare 1 lamaie 2 oua mari 1 lingurita cu esenta de vanilie 100 g unt topit 225…
Read more »

Racitura de curcan

18 December 2012
Racitura de curcan din: sunca de curcan, gelatina, ceapa, morcovi, pastarnac, mazare, usturoi, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 300 g sunca de curcan 10 g gelatina 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina de pastarnac 2 linguri mazare din conserva 1 catel de usturoi patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Speli, cureti legumele,…
Read more »

Piept de pui dulce picant cu ananas

18 December 2012
Piept de pui dulce picant cu ananas din: piept de pui, rondele de ananas, pastai de mazare, ceapa rosie, porumb, ulei de susan, sos sweet chilli si sos de soia. Ingrediente: 1 piept de pui 2 rondele de ananas 4-5 pastai de mazare 1 ceapa rosie 2-3 bucati porumb tanar 2 linguri ulei de susan…
Read more »

Caracatita cu legume

18 December 2012
Caracatita cu legume din: caracatita, ceapa verde, usturoi, ardei capia, rosii cherry, patrunel verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: doua caracatite de jumatate de kilogram fiecare doua fire de ceapa verde un catel de usturoi doi ardei capia patru rosii cherry o legatura de patrunjel verde ulei de masline extravirgin sare si…
Read more »

Deliciu cu crema de ciocolata si alune

17 December 2012
Deliciu cu crema de ciocolata si alune din: oua, zahar, arahide, migdale, faina, scortisoara, ciocolata, crema de alune, gelatina, frisca si rom. Ingrediente: aluat: 4 oua 80 g zahar 75 g arahide macinate 75 g migdale macinate 40 g faina 1 varf de cutit scortisoara crema: 200 g ciocolata menaj neagra 175 g crema de…
Read more »

Retete culinare de Craciun (2012)

17 December 2012
Retete de Craciun: Ciorba de vita cu perisoare Ciorba de vita cu perisoare din: piept de vita, carne tocata de vita, orez, ou, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei capia, leustean, rosii in bulion si vita. Ingrediente: 700 g piept de vita cu os 300 g carne tocata de vita 50 g orez 1 ou 2…
Read more »

Budinca de branza cu mere si merisoare

17 December 2012
Budinca de branza cu mere si merisoare din: mere, merisoare, suc de portocale, oua, nectar de pere, branza de vaci, coaja de lamaie, sare, gris si praf de copt. Ingrediente: 4 mere (circa 500 g) 4 linguri merisoare uscate 75 ml suc de portocale 4 oua 100 g nectar de pere 500 g branza dulce…
Read more »

Cocktail Black Star

17 December 2012
Cocktail Black Star din: rum, sambuca black, caribbean rum si strong cold espresso. Ingrediente: 30 ml aged rum 30 ml Sambuca black 30 ml carribbean rum 25 ml strong cold espresso   Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele in Boston shaker, se strecoara continutul in snifter plin trei sferturi cu gheata cuburi.
Read more »

Rata in sos de coniac

17 December 2012
Rata in sos de coniac din: rata, ceapa, portocale, coniac, sos de soia, unt si sare. Ingrediente: 1 rata 6 cepe mici 3 portocale 50 ml coniac 3 linguri cu sos de soia 1 lingura cu unt sare   Mod de preparare: Taie pasarea: scoate bucatile de piept de pe os fara sa tai pielea…
Read more »

Sufleu de pateuri şi cremă de vanilie

17 December 2012
Sufleu de pateuri şi cremă de vanilie din: budinca de vanilie, lapte, zahar pudra, scortisoara, mere, pateuri si menta. Ingrediente: 1 pachet budinca de vanilie 750 ml lapte 4 linguri zahar pudra 1 lingurita scortisoara macinata 2 mere dulci acrisoare 6 pateuri din foitaj menta pentru ornat   Mod de preparare: Se amestecă şi se…
Read more »

Vita cu prune uscate

17 December 2012
Vita cu prune uscate din: pulpa de vita, prune uscate, ceapa, usturoi, vin rosu, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 20 g prune uscate 1 ceapa 2 catei de usturoi 200 ml vin rosu rozmarin ulei sare   Mod de preparare: Taie pulpa in bucati lungi si subtiri. Bate bucatile de…
Read more »

Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha

17 December 2012
Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha din: bacon, carnati, castane, sos de visine, sos sriracha, sos teriyaki, apa si unt. Ingrediente: 1 pachet de Bacon 1 pachet carnati 1 cutie castane de apa Ingrediente glazura: 1/4 ceasca de conserva de sos visine 2 linguri de Sriracha 2 linguri de sos teriyaki…
Read more »

Aperitiv cu branza

17 December 2012
Aperitiv cu branza din: sunca de praga, ficat de pui, unt, ceapa, telemea, branza de burduf, alune de padure, ceapa verde, branza topita, sare, piper, cimbru, rozmarin si gelatina. Ingrediente: 8 felii sunca de Praga 500 g ficat de pui 100 g unt 2 cepe 250 g telemea grasa 200 g branza de burduf 100…
Read more »

Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic

17 December 2012
Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic din: lapte de soia, sare, gris, zahar, zahar vanilat, oua, piersici, margarina si fistic. Ingrediente: 1 l lapte soia sare 250 g gris 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 1 cutie(850 ml) piersici 2 linguri margarina 2 linguri fistic taiat marunt   Mod de preparare:…
Read more »

Pui la tavă cu rosii si sos

17 December 2012
Pui la tavă cu rosii si sos din: pulpe de pui, sare, piper, ceapa, usturoi, cartofi, rozmarin, ulei de masline, supa, usturoi verde si sos de rosii cu branza. Ingrediente: 2 pulpe de pui sare piper 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g cartofi 2 fire de rozmarin 2 linguri ulei de masline 200…
Read more »

Fasole verde cu usturoi

17 December 2012
Garnituri: Fasole verde cu usturoi din: fasole verde, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 300 g fasole verde, decongelata 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Firbe fasolea in apa clocotita timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Apoi scurge-o si las-o putin deoparte. Intre timp, tumeneste usor usturoiul…
Read more »

Retete de sarbatori: Pastrav umplut

17 December 2012
Pastrav umplut din: pastrav, masline, usturoi, apa, rosie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: doua bucati de pastrav 100 grame de masline verzi si negre doi catei de usturoi o ceapa de apa o rosie ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curatati pestele de solzi, indepartati branhiile de la nivelul capului…
Read more »

Pui cu ciuperci învelit în felii de şuncă

17 December 2012
Pui cu ciuperci învelit în felii de şuncă din: file din piept de pui, ciuperci, salvie, ceapa, ulei, crema de branza, ou, pesmet, sare, piper, sunca afumata, supa si smantana. Ingrediente: 4 bucati file din piept de pui (a 160 g) 500 g ciuperci champignon 5 fire salvie 2 cepe 2 linguri ulei 2 linguri…
Read more »

Friptura de vita cu cimbru si sos

17 December 2012
Friptura de vita cu cimbru si sos din: piper, boabe de mustar, seminte de fenicul, muschi de vita, ulei de masline, mustar cu boabe, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, amidon, supa de vita, jeleu de coacaze si vin rosu. Ingrediente: 2 linguri boabe mixte de piper 2 linguri boabe de mustar 2 lingurite seminte…
Read more »

Cocktail Tiebreaker

17 December 2012
Cocktail Tiebreaker din: banana, bautura din fructe tropicale si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 banana 1 sticla de bautura din fructe tropicale 1 lingura zeama de lamaie   Mod de preparare: Facem piure din banana si mixam bine cu bautura din fructe tropicale si cu zeama de lamaie.  
Read more »

Salata de hering si cartofi

17 December 2012
Salata de hering si cartofi din: hering marinat, cartofi, ceapa, oua, grepfrut, maioneza, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 250 g hering marinat 3 cartofi fierti in coaja 1 ceapa 2 oua fierte tari 1/2 grepfrut 2 linguri maioneza 1 praf de nucsoara macinata sare piper   Mod de preparare: Cureţi de coajă cartofii fierţi, îi…
Read more »

Reteta zilei: Cocktail cu castravete si votca

17 December 2012
Cocktail cu castravete si votca din: votca, castravete, sirop de porumb, apa, gheata si castraveti. Ingrediente: 1 cana votca 1 castravete, feliat 1/3 ceasca de sirop de porumb 2 cutii de apa gazoasa 2 cesti de gheata zdrobita Bastoane castraveti, pentru ornat   Mod de preparare: Se înmoaie feliile de castravete in votca timp de…

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu