duminică, 27 ianuarie 2013

Retete de top #19


Retete de top:

Tortellini cu struguri

27 March 2012
Tortellini cu struguriO reteta de tortellini cu struguri din: faina de grau, oua, unt, bere, struguri albi, ulei vegetal, zahar, zahar pudra si sare. Ingrediente: 200 g faina de grau 2 oua 50 g unt topit 250 g bere 2 ciorchini de struguri albi 1 l ulei vegetal 50 g zahar zahar pudra sare   Mod de…
Read more »

Cocktail Sweet Almond

27 March 2012
Cocktail Sweet AlmondO reteta simpla de Cocktail Sweet Almond din: amaretto si asti spumante. Ingrediente: 2 cl Amaretto Asti Spumante   Mod de preparare: Turnam Amaretto-ul in paharul de sampanie si completam cu Asti Spumante rece.  
Read more »

Legume pe pat de orez

27 March 2012
Legume pe pat de orezO reteta de legume pe pat de orez din: orez, praz, sare, piper alb, dovlecei, ceapa verde, ardei gras, telina, unt, ulei de masline si nucsoara. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 200 g praz sare piper alb măcinat 300 g dovlecei 200 g ceapă verde 200 g ardei gras roşu 200 g ardei…
Read more »

Supa Ajo Blanco

27 March 2012
Supa Ajo BlancoAjo blanco înseamnă în traducere usturoi alb şi este o supă rece din provincia spaniolă Malaga. Cunoscută şi sub denumirea de supă gazpacho albă, ajo blanco este cu sute de ani mai veche decât varianta cu roşii. Prima ajo blanco datează din perioada pre-romanâ, când se prepara zdrobind bine şi amestecând laolaltă într-un mojar pâine,…
Read more »

Trei retete cu carne de miel pentru Paşte

27 March 2012
Trei retete cu carne de miel pentru PaşteTrei retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel cu rozmarin O reteta de miel cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 20 grame rozmarin 1 pulpa de miel de 4 kg 10 grame amidon 50 ml supa de vita sare piper…
Read more »

Muşchi de vacă în cuib de spanac

27 March 2012
Muşchi de vacă în cuib de spanacO reteta de muschi de vaca in cuib de spanac din: muschi de vaca, ulei, ou, unt, sare, zeama de lamaie si spanac. Ingrediente: 200 g muschi de vaca 1 lingurita de ulei 1 ou 20 g unt sare 1 lingura de zeama de lamaie 400 g spanac   Mod de preparare: Fierbi muşchiul în…
Read more »

Risotto cu sunca

27 March 2012
Risotto cu suncaO reteta de risotto cu sunca din: zeama de pui, ulei de masline, ceapa verde, vin alb, orez, sunca, rosii, cascaval, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1,2 l zeama din carne de pui 2 linguri ulei de masline un fir de ceapa verde 150 g vin alb 400 g orez fiert 250 g sunca 4…
Read more »

Taitei cu pui

27 March 2012
Taitei cu puiO reteta delicioasa de taitei cu: carne de pui, amidon de porumb, sos de soia, zahar, ulei, ardei rosu, usturoi, ceapa verde, boia de ardei iute, mazare, busuioc. Ingrediente: 1 linguriţă amidon de porumb 1 lingură sos de soia 1 linguriţă de zahăr un pachet de tăiţei o linguriţă ulei de floarea-soarelui un ardei roşu…
Read more »

Salată de sfeclă cu ouă răscoapte

27 March 2012
Salată de sfeclă cu ouă răscoapteO reteta de salata de sfecla cu oua rascoapte din: sfecla, oua, smantana, lamaie, mustar, hrean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg sfecla 2 oua 3 linguri smantana 1 lamaie 1 lingura mustar 1 lingurita hrean ras sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi sfecla, apoi o pui la fiert în apă rece…
Read more »

Tarta de legume coapte

27 March 2012
Tarta de legume coapteO reteta de tarta de legume coapte din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa rosie, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, foi de foitaj si mozzarella. Ingrediente: 400 g vinete 400 g dovlecei 1 ardei rosu, taiat bucati mari 1 ardei galben, taiat bucati mari 150 g ceapa rosie, taiata bucati mari 1 catel de usturoi,…
Read more »

Miel cu rozmarin

27 March 2012
Miel cu rozmarinO reteta de miel cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 20 grame rozmarin 1 pulpa de miel de 4 kg 10 grame amidon 50 ml supa de vita sare piper   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca usturoiul cu rozmarinul, sarea…
Read more »

Supă simpla de legume

27 March 2012
Supă simpla de legumeO reteta de supa simpla de legume din: morcovi, telina, ceapa, cartofi, patrunjel, pastarnac, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g morcovi 250 g ţelină 200 g ceapă uscată 200 g cartofi 150 g pătrunjel rădăcină 100 g păstârnac o legătură pătrunjel 500 ml suc de roşii o linguriţă ulei…
Read more »

Tartă cu citrice

27 March 2012
Tartă cu citriceO reteta de tarta cu citrice din: biscuiti, fulgi de porumb, unt, zahar fin, ou, lapte condensat, suc si coaja de lamaie, suc si coaja de portocale, mascarpone, iaurt si zahar pudra. Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi 100 g fulgi de porumb 90 g de unt, topit 140 g de zahar fin pentru umplutura: 1…
Read more »

Cocktail Blue Baltic

27 March 2012
Cocktail Blue BalticO reteta simpla de Cocktail Blue Baltic din: votca, curacao albastru, vin spumant si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Curacao albastru 15 cl vin spumant sec 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata intr-un pahar de bar, apoi servim intr-un pahar tip balon, cu muta…
Read more »

Cremă de brânză cu pui

27 March 2012
Cremă de brânză cu puiO reteta de crema de branza cu pui din: piept de pui, branza de vaci, iaurt, unt, ceapa rosie, oua, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1 piept de pui 150 g branza de vaci degresata 2 linguri iaurt slab 25 g unt 1 ceapa rosie 2 oua sare piper 1 lingura smantana   Mod de…
Read more »

Aripioare de pui cu salată de roşii si rucola

27 March 2012
Aripioare de pui cu salată de roşii si rucolaO reteta de aripioare de pui cu salata de rosii si rucola din: aripioare de pui, rosii cherry, rucola, condimente, ulei de masline, chimen, lamaie, sare, piper, otet balsamic si miere. Ingrediente: 200 g aripioare de pui 100 g rosii cherry 100 g rucola condimente din frunze uscate ulei de masline o lingurita de chimen…
Read more »

Tăiţei prăjiţi

27 March 2012
Tăiţei prăjiţiO reteta delicioasa de taitei prajiti cu: creveti, alune, ridichi murate, branza tofu, esalota, oua, ulei, muguri fasole, zahar, sos de rosii, sos de chili, otet, tamarind, zahar de palmier. Ingrediente: un kg tăiţei din orez 300 g crevete 200 g alune prăjite 100 g ridichi murate o cană de brânză tofu un sfert de…
Read more »

Orez dulce cu mango

27 March 2012
Orez dulce cu mangoO reteta delicioasa de orez cu: crema de cocos, sare, zahar, mango, frunze de pandan. Ingrediente: un kg orez thailandez două căni şi jumătate de cremă de cocos două linguri de sare două căni de zahăr fructe de mango 3 frunze de pandan Mod de preparare: Orezul se lasă la înmuiat timp de două ore.…
Read more »

Curry verde cu pui

27 March 2012
Curry verde cu puiO reteta delicioasa de curry verde cu:piept de pui, curry, sos de peste, vinete, frunze de lamai, kaffir, chili verzi, crema de cocos, lapte de cocos, zahar de palmier, frunze de busuioc, lemongrass, coriandru, esalota, usturoi, sare, galangal. Ingrediente: un kg piept de pui sos de peşte 200 g vinete 5 frunze de lămâi kaffir…
Read more »

Tortellini cu pesto şi broccoli

27 March 2012
Tortellini cu pesto şi broccoliO reteta delicioasa de tortellini cu: broccoli, pesto, samburi de pin, otet balsamic, rosii cherry. Ingrediente: 70g bucheţele de broccoli, tăiate pe lungime 125g paste tortellini proaspete (cele umplute cu şuncă şi brânză sunt perfecte) o lingură şi jumătate de pesto 1 lingură sâmburi de pin prăjiţi o linguriţă de oţet balsamic 4 roşii cherry,…
Read more »

Rulouri de primavara

27 March 2012
Rulouri de primavaraO reteta delicioasa de rulouri de primavara cu: foi, carne de porc, ou, varza, muguri de fasole, , piper, sos de soia, boabe de fasole, ulei, usturoi, otet, zahar, ardei chili, sare, tapioca. Ingrediente: 300 g foi pentru rulouri 100 g carne tocată de porc un ou 100 g varză 50 g muguri de fasole…
Read more »

Sos de mentă uşor

27 March 2012
Sos de mentă uşorSe mixează în robotul de bucătărie 50g de zahăr, 150ml de oţet şi frunzele de la 1 legătură mare de mentă. Se răstoarnă într-un castronel şi se lasă deoparte 10 minute pentru ca zahărul să se dizolve complet. Sos de mentă uşor Pofta buna!
Read more »

Trei idei pentru post

26 March 2012
Trei idei pentru postTrei idei pentru post Retete de post: Rulada cu gem si nuca   O reteta de rulada cu gem si nuca din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala, coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca, esenta de vanilie, dulceata de fructe de padure, cacao, zahar pudra si coacaze. Ingrediente: pentru blat: 125 g margarina 2…
Read more »

Opt Cocktailuri simple

26 March 2012
Opt Cocktailuri simpleOpt Cocktailuri simple: Cocktail B 52   O reteta simpla de Cocktail B 52 din: kahlua, bailey’s si grand marnier. Calitate – alcoolic Pahar – pousse cafe sau cupă mică Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveşste seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 Kahlua 1/3 Bailey’s 1/3 Grand Marnier Apărut în Statele Unite,…
Read more »

Patru retete pentru masa de Paşte

26 March 2012
Patru retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun patru retete pentru masa de Paşte: Tocana de miel cu cartofi   O reteta de tocana de miel cu cartofi din: pulpa de miel, grasime de miel, vin rosu, faina, cimbru,…
Read more »

Somon cu broccoli şi roşii cherry

26 March 2012
Somon cu broccoli şi roşii cherryO reteta de somon cu broccoli si rosii cherry din: somon, rosii cherry, broccoli, ghimbir, lamaie, portocala, vin alb, suc alb, capere, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 200 g somon 3-4 rosii cherry 250 g de broccoli ghimbir felii de lamaie si portocala un pahar de vin alb suc de lamaie capere verdeata sare piper…
Read more »

Pui la tava cu cartofi

26 March 2012
Pui la tava cu cartofiO reteta de pui la tava cu cartofi din: pui, cartofi, amestec, ulei de masline, lime si usturoi. Ingrediente: 1 pui intreg (cam 2 kg) 1 kg de cartofi noi, taiati pe jumatate 1-1/2 linguri de amestec de condimente pentru pui, fara sare 2 linguri de ulei de masline 2 lime, taiate in patru 1…
Read more »

Ciorba de perisoare si carne bucati

26 March 2012
Ciorba de perisoare si carne bucatiO reteta de ciorba de perisoare si carne bucati din: carne tocata, carne de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei, smantana, tarhon, ulei, orez, galbenusuri, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocata 250 g carne de porc 3 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 gulie 1 ceapa 1 lingura pasta…
Read more »

Vinete cu mere la cuptor

26 March 2012
Vinete cu mere la cuptorO reteta de vinete cu mere la cuptor din: vinete, sare, piper, mere, usturoi, ulei de masline, patrunjel, cimbru, piure de rosii, rosii si verdeturi. Inrgediente: 500 g vinete, taiate rondele de 1 cm Sare si piper negru 300 g mere de masa sau de desert, curatate de samburi si taiate rondele de 5 mm…
Read more »

Tocăniţă de viţel ardelenească

26 March 2012
Tocăniţă de viţel ardeleneascăO reteta de tocana de vitel ardeleneasca din: carne de vitel, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ciuperci, usturoi, suc de soia, sos de soia, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si boia. Ingrediente: 800 g carne de vitel 4 cepe (2 rosii si 2 albe) 4 morcovi 1…
Read more »

Trei retete de deserturi pentru Paşte

26 March 2012
Trei retete de deserturi pentru PaşteDe la o masa copioasa de sarbatori nu pot lipsi prajiturile! Apreciate atat de micutii care sigur vor fi prezenti in casa ta, cat si de catre cei mari, dulciurile ne ajuta sa intram mai usor in atmosfera de vacanta si de relaxare. Trei retete de deserturi pentru Paşte Deliciu cu capsune si topping din…
Read more »

Tocana de miel cu cartofi

26 March 2012
Tocana de miel cu cartofiO reteta de tocana de miel cu cartofi din: pulpa de miel, grasime de miel, vin rosu, faina, cimbru, piper, supa de pui, cartofi, ceapa alba, morcovi, gulie, mazare, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata, taiata in cubulete mari, cu aproape toata grasimea indepartata 4 linguri de grasime de miel sau ulei…
Read more »

Pui piccata

26 March 2012
Pui piccataO reteta de pui piccata din: faina, piept de pui, ulei de masline, capere, ceapa, vin alb sec, supa de pui, zeama de lamaie si spanac. Ingrediente: 1/2 cana cu faina 600 g de piept de pu

Ciorba de sira de porc

26 March 2012
Ciorba de sira de porcO reteta de ciorba de sira de porc din: sira de porc, ceapa, morcov, suc de rosii, ardei verde, varza acra si zeama de varza. Ingrediente: 8 bucati sira de porc proaspata 1 ceapa 1 morcov suc de rosii ardei verde 6 l apa 10 foi de varza acra zeama de varza   Mod de…
Read more »

Cartofi copţi cu lămâie

26 March 2012
Cartofi copţi cu lămâieO reteta de cartofi copti cu lamaie din: cartofi, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie si amestec de ierburi aromate uscate. Ingrediente: 3 kg de cartofi mici 5 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 2 linguri amestec de ierburi aromate uscate   Mod de preparare: Se încălzeşte…
Read more »

Gutui umplute

26 March 2012
Gutui umpluteO reteta de gutui umplute din: gutui, ceapa, unt, paine, carne de vita, patrunjel, piper, sare, zahar, faina si ulei. Ingrediente: 6 gutui 2 cepe 100 g unt 2 felii de paine 500 g carne tocata de vita 1/2 legatura patrunjel piper sare pentru sos: 100 g zahar 2 linguri faina 50 ml ulei  …
Read more »

Cocktail Grand Champagne

26 March 2012
Cocktail Grand ChampagneO reteta simpla de Cocktail Grand Champagne din: grand marnier, suc de portocale, zeama de lamaie, angostura si champagne. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 2 cl suc de portocale o picaturi de zeama de lamaie o picatura de Angostura champagne   Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnierul, sucurile de fructe si Angostura cu cuburi…
Read more »

Chiftele cu sfeclă roşie

26 March 2012
Chiftele cu sfeclă roşieO reteta de chiftele cu sfecla rosie din: carne tocata, sfecla rosie, hrean, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, pesmet, ulei, frisca, sare, piper si rosii. Ingrediente: 400 g carne tocata 200 g sfecla rosie 60 g hrean ras 2 oua 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 frunza de patrunjel tocat 3 linguri pesmet ulei pentru…
Read more »

Cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza si usturoi (video)

26 March 2012
Cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza si usturoi (video)O reteta video despre cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza si usturoi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 300 g lamb leg or shoulder, without the bone 6 tbsp olive oil 1 tbsp thyme, chopped 1 crusty baguette 1 bunch of watercress 1 tomato, sliced ½ an…
Read more »

Supa de pui cu ardei iute

26 March 2012
Supa de pui cu ardei iuteO reteta de supa de pui cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei chili, usturoi, pudra de chili, chimion, pulpe de pui, supa de pui, boabe de fasole, malai si coriandru. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 cepe, tocate 2 ardei chili mai mari, proaspeti fara seminte si tocati 4 catei…
Read more »

Fasole cu telina, ceapa si ardei gras

26 March 2012
Fasole cu telina, ceapa si ardei grasO reteta de fasole cu telina, ceapa si ardei gras din: fasole boabe, ulei de masline, bulion de legume, ardei iute, usturoi, telina, ardei gras, praf de chilli, frunza de dafin, rosii, sare si piper. Ingrediente: 150 g fasole boabe pestrita sau alba 1 lingurita ulei de masline 200 ml bulion de legume 1 ardei…
Read more »

Ciorbă din aripi de curcan cu zdrenţe şi spanac

26 March 2012
Ciorbă din aripi de curcan cu zdrenţe şi spanacO reteta de ciorba din aripi de curcan cu zdrente si spanac din: aripa de curcan, morcovi, ceapa, pastarnac, cartofi, ardei gras, rosie, concentrat de pui, bors, orez, ulei, zahar, spanac, oua, faina, smantana, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 aripa de curcan 2 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 cartofi 1 ardei gras…
Read more »

Pui picant la cuptor

26 March 2012
Pui picant la cuptorO reteta de pui picant la cuptor din: copane de pui, mustar dijon, pesmet, parpica afumata, chili si salata. Ingrediente: 8 copanele de pui/pulpele de pui ori un mix intre cele doua (cam 1-1/2 kg in total), fara piele 2-1/2 linguri de mustar Dijon 2 cani de pesmet din paine integrala 1 lingurita de paprica…
Read more »

Placinta moloveneasca

26 March 2012
Placinta moloveneascaO reteta de placinta moloveneasca din: faina, apa, drojdie, sare, branza de vaci, telemea de oua si oua. Ingrediente: 1-1,5 kg faina 500 ml apa calduta 1 cub drojdie sare pentru umplutura: 500 g branza de vaci 400 g telemea de oaie 3 oua   Mod de preparare: Pui jumătate din cantitatea făinii într-un vas…
Read more »

Morcovi cu miere şi cimbru

26 March 2012
Morcovi cu miere şi cimbruO reteta de morcovi cu miere si cimbru din: morcovi, unt, miere si cimbru. Ingrediente: 1 kg morcovi 25 g de unt 2 linguri de miere 5 fire de cimbru   Mod de preparare: Se pun morcovii într-o cratiţă largă, cu pereţi nu foarte înalţi. Se adaugă untul, mierea şi aproximativ 500ml de apă, frunzele…
Read more »

Deliciu cu capsune si topping din iaurt

26 March 2012
Deliciu cu capsune si topping din iaurtDeliciu cu caspune si topping din iaurt din: capsune, zahar, iaurt, faina alba, faina integrala, praf de copt, icarbonat de sodiu, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 500 g capsune feliate 1/4 ceasca+3 linguri de zahar 350 g iaurt degresat 1 ceasca+2 linguri de faina alba 1/4 ceasca+2 linguri de faina integrala 2-1/4 lingurite…
Read more »

Fasole verde cu sos de soia

26 March 2012
Fasole verde cu sos de soiaO reteta de fasole verde cu sos de soia din: fasole verde, sare, usturoi, ghimbir, sos de soia si zahar. Ingrediente: 500 g fasole verde Sare 2 catei de usturoi, tocati fin 1/2 lingurita de ghimbir, maruntit 2 linguri sos de soia 1/2 lingurita zahar   Mod de preparare: Se ia cate o mana de…
Read more »

Reteta zilei: Salata de rucola si prosciutto

26 March 2012
Reteta zilei: Salata de rucola si prosciuttoO reteta de  Salata de rucola si prosciutto din: rucola, prosciutto, parmezan, ulei de masline, nuci si sare. Ingrediente: rucola prosciuto parmezan ulei de masline nuci sare Mod de preparare: Se taie rucola si prosciutto in bucati mari. Se adauga putin ulei de masline si un praf de sare, apoi cateva bucatele de parmezan si…
Read more »

Ciorbă ţărănească cu iaurt

26 March 2012
Ciorbă ţărănească cu iaurtO reteta de ciorba taraneasca cu iaurt din: apa, zer, mazare, fasole verde, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, rosii, marar si sare. Ingrediente: 2 l apa 1 l zer sau 500 g iaurt diluat cu apa 1 mana de mazare 1 mana de fasole verde 2 cartofi 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 2-3 rosii 1…
Read more »

Fenicul înăbuşit

26 March 2012
Fenicul înăbuşitO reteta de fenicul inabusit din: fenicul, unt, vin alb sec, frunze de dafin, usturoi, cimbru, bulion de legume, sare, piper, marar si cimbru. Ingrediente: 900 g fenicul 1 lingura unt 150 ml vin alb sec 2 frunze de dafin, optional 1 catel de usturoi, zdrobit 4 crengute de cimbru proaspat 300 ml bulion de…
Read more »

Tort cu marmeladă si crema

26 March 2012
Tort cu marmeladă si cremaO reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus, zahar, otet din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar vanilat si marmelada de prune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 1 galbenus 5 linguri zahar 2 linguri otet din vin 2 linguri ulei 1 lingura untura 4 linguri lapte 1…
Read more »

Friptura de miel cu sos de vin

26 March 2012
Friptura de miel cu sos de vinO reteta de friptura de miel cu sos de vin din: carne de miel, usturoi, rozmarin, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata carne de miel 4 catei de usturoi, taiati 5 crengute rozmarin 1 cana vin rosu sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Cresteaza carnea de miel si impaneaza-o cu…
Read more »

Cocktail cu lichior si sampanie

26 March 2012
Cocktail cu lichior si sampanieO reeta simpla de Cocktail cu lichior si sampanie din: rachiu de pere, lichior de portocale, sampanie, sirop de grenadine si cirese. Ingrediente: 2 cl rachiu de pere 1 cl lichior de portocale sampanie 1/2 cl sirop de grenadine cirese   Mod de preparare: Turnam in cupa de sampanie rachiul de pete si lichiorul, completam…
Read more »

Bogracs

26 March 2012
BogracsO reteta de bogracs din: ceapa, morcovi, ardei, boia, costita afumata, pulpa de porc, piept de pui, rosii, cartofi, oua, faina, sare, piper, patrunjel si ulei. Ingrediente: 2 cepe mari 3 morcovi 4 ardei mai rosii, verzi, galbeni boia dulce 8 bucati costita afumata 1 kg pulpa de porc 1/2 kg piept de pui 4…
Read more »

Verdeţuri de primăvară cu dressing de lămâie

26 March 2012
Verdeţuri de primăvară cu dressing de lămâieO reteta de verdeturi de primavara cu dressing de lamaie din: broccoli, verdeturi, usturoi, coaja si zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 250 g broccoli, buchetele mai groase taiate pe jumatate 400 g verdeturi de primavara, tocate si cu tulpinile mai groase indepartate pentru dressing: 2 catei de usturoi, zdrobiti coaja rasa si…
Read more »

Ruladă pufoasă

26 March 2012
Ruladă pufoasăO reteta de rulada pufoasa din: sparanghel, branza de vaci, branza telemea, smantana, oua, cascaval, rozmarin si sare. Ingrediente: 10 fire de sparangel 250 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 3 linguri cu smântână pentru omleta: 6 ouă 200 ml smântână dulce 100 g caşcaval rozmarin sare   Mod de preparare: Bate ouăle…
Read more »

Cafea cu ciocolata si scortisoara

26 March 2012
Cafea cu ciocolata si scortisoaraO reteta simpla de cafea cu ciocolata si scortisoara din: ness, praf ciocolata, lapte, scortisoara si frisca. Ingrediente: 1 cana ness 2 cani praf ciocolata instant (cu lapte) 3 cani lapte praf 4 – 1/2 linguri scortisoara ( optional ) frisca (optional)   Mod de preparare: Amesteca scortisoara, laptele praf, cafeaua instant si ciocolata intr-un…
Read more »

Supă de chimen cu fidelută din omletă

26 March 2012
Supă de chimen cu fidelută din omletăO reteta de supa de chimen cu fideluta din omleta din: oua, ceapa, chimen, usturoi, faina, boia, sare, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 5 oua 1/2 ceapa 2 lingurite chimen 2 catei de usturoi 2 linguri faina boia sare putin ulei patrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai mărunt, o căleşti…
Read more »

Franzelă cu mălai

26 March 2012
Franzelă cu mălaiO reteta de franzela cu malai din: drojdie, zahar, lapte, sare, ulei, faina de porumb si faina alba. Ingrediente: 1 cub drojdie proaspata (25 g) 1 lingura zahar 200-300 ml lapte sau apa 1 lingurita sare 2 linguri ulei 100 g faina de porumb (malai) 400 g faina alba   Mod de preparare: Frămânţi ingredientele…
Read more »

Cincisprezece Retete cu carne de miel

25 March 2012
Cincisprezece Retete cu carne de mielSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Cincisprezece Retete cu carne de miel: Miel cu legume   Ingrediente: un kilogram came de miel 800 g fasole verde 8 ardei capia 250 g arpagic sare piper ulei de floarea-soarelui o linguriţă…
Read more »

Sos aromat cu fructe de padure

25 March 2012
Sos aromat cu fructe de padureO reteta de sos aromat cu fructe de padure din: suc de lamaie, zahar, fructe de padure, burbon si apa. Ingrediente: 1 lingurita de suc proaspat de lamaie 2 lingurite de zahar o cana cu fructe de padure o lingura de bourbon 5 linguri de apa   Mod de preparare: Zdrobeste fructele de padure cu…
Read more »

Trei idei de retete pentru masa de Paste

25 March 2012
Trei idei de retete pentru masa de PasteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun trei retete pentru masa de Paşte: Friptură de miel cu pesmet aromat O reteta de friptura de miel cu pesmet aromat din: paine alba, usturoi, coaja de lamaie, frunze de dimbru,…
Read more »

Varza de Bruxelles cu mustar

25 March 2012
Varza de Bruxelles cu mustarO reteta de varza de bruxelles cu mustar din: varza de bruxelles, ulei de floarea soarelui, seminte de mustar nrgeu, seminte de cumin, usturoi, praf de chilli, sare, piper si faina de naut. Ingrediente: 500 g verzisoare de Bruxelles 1 lingura ulei de floarea-soarelui 1/2 lingurita seminte de mustar negru 1/2 lingurita seminte de cumin…
Read more »

Şapte Cocktailuri simple:

25 March 2012
Şapte Cocktailuri simple:Şapte Cocktailuri simple: Cocktail Red Moon   O reteta simpla de Cocktail Red Moon din: bourbon, vin bordeaux, siropd e grenadine, champagne si capsuni. Ingrediente: 2 cl bourbon 2 cl vin Bordeaux 0,5 cl sirop de grenadine champagne capsuni   Mod de preparare: Whysky-ul, vinul si siropul de grenadine se mixeaza bine cu gheata in shaker,…
Read more »

Legume coapte cu sos de hrean

25 March 2012
Legume coapte cu sos de hreanO reteta delicioasa legume coapte cu sos de hrean din: sfecla, morcov, pastarnac, cartofi, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, paine, lapte degresat, pasta de hrean, sare, piper si cimbru verde. Ingrediente: 250 g sfecla cruda 250 g morcov 250 g pastarnac 400 g cartofi 1 capatana intreaga de usturoi 2 crengute de rozmarin proaspat…
Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu branza brie

25 March 2012
Reteta zilei: Bruschete cu branza brieO reteta de bruchete cu branza brie din: paine de tara, branza brie, rucola, prosciutto, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, unt, nuci, sare si piper. Ingrediente: paine de tara branza brie rucola prosciutto ciuperci patrunjel ulei de masline unt nuci sare piper

Friptură de miel cu pesmet aromat

25 March 2012
Friptură de miel cu pesmet aromatO reteta de friptura de miel cu pesmet aromat din: paine alba, usturoi, coaja de lamaie, frunze de dimbru, patrunjel, fileuri de ansoa, morcovi, ceapa, frunze de dafin, rozmarin, ulei de masline, pulpa de miel, usturoi, faina, vin alb si supa de miel. Ingrediente: pentru pesmetul aromat: 100 g paine alba de calitate 2 catei…
Read more »

Retete de post: Rulada cu gem si nuca

25 March 2012
Retete de post: Rulada cu gem si nucaO reteta de rulada cu gem si nuca din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala, coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca, esenta de vanilie, dulceata de fructe de padure, cacao, zahar pudra si coacaze. Ingrediente: pentru blat: 125 g margarina 2 linguriţe oţet un praf sare 300 g făină 125 ml apă minerală pentru…
Read more »

Conopida cu carne

25 March 2012
Conopida cu carneO reteta de conopida cu carne din: conopida, carne de porc, ulei, suc de rosii, ceapa, faina si sare. Ingrediente: 1 kg conopida 400 g carne de porc fara grasime 3 linguri ulei sau 50 g untura 200 ml suc de rosii 1 ceapa mica 20 g faina alba sare   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Cocktail Red Moon

25 March 2012
Cocktail Red MoonO reteta simpla de Cocktail Red Moon din: bourbon, vin bordeaux, siropd e grenadine, champagne si capsuni. Ingrediente: 2 cl bourbon 2 cl vin Bordeaux 0,5 cl sirop de grenadine champagne capsuni   Mod de preparare: Whysky-ul, vinul si siropul de grenadine se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-o cupa de…
Read more »

Ciorba de potroace

25 March 2012
Ciorba de potroaceO reteta de ciorba de potroace din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou si orez. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1-1/2 lingura orez   Mod de preparare: carnea ciu apă rece, o pui la fiert şi după câteva clocote iei oala de…
Read more »

Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturel

25 March 2012
Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturelO reteta de Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturel din: cartofi, macrou afumat, oua de prepelita, unt, lapte, faina, oua, pesmet, ulei de masline, nastarel, zeama de lamaie si maioneza. Ingrediente: 16 bucati de sparanghel, curatate pentru gustarile de oua: 400 g cartofi, taiati in bucati mari 400 g macrou…
Read more »

Mancare de linte cu carne afumata

25 March 2012
Mancare de linte cu carne afumataO reteta de mancare de linte cu carne afumata din: afumatura, linte, foi de dafin, smantana, usturoi si otet. Ingrediente: 400 g afumatura (ceafa, costita, kaiser) 300 g linte 2 foi de dafin 1 lingura dafin 2-3 linguri smantana 3-4 catei de usturoi otet   Mod de preparare: Lintea, aleasă şi spălată, o laşi până…
Read more »

Salată de morcovi şi conopidă crocantă

25 March 2012
Salată de morcovi şi conopidă crocantăSe taie 1 conopidă în bucheţele. Se adaugă 2 morcovi raşi, 1 ceapă roşie tăiată fin, 2 linguriţe de capere şi 1 legătură mică de pătrunjel tocat. Se amestecă 1 lingură oţet de vin alb, 1 linguriţă de muştar Dijon, 2 linguri ulei de măsline şi 1 lingură de maioneză. Se asezonează, se toarnă peste…
Read more »

Placinta cu dovleac si castane

25 March 2012
Placinta cu dovleac si castaneO reteta de placinta cu dovleac si castane din: dovleac, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, ceapa, ciuperci, castane, patrunjel, salvie, mascarpone, parmezan, nucsoara, aluat si ou. Ingrediente:  1 dovleac placintar, taiat in bucati 4 catei de usturoi, necuratati 1 crenguta de rozmarin cin care se folosesc doar frunzele, tocate frunzele de la cateva fire…
Read more »

Cum se prepara prajitura cu lapte (video)

25 March 2012
Cum se prepara prajitura cu lapte (video)O reteta video despre cum se prepara prajitura cu lapte, un desert absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: Ricotta Cheese – 15oz / 425gm Semolina/Suji – 1/4 cup Sugar – 1/2 cup Golden Raisins – 1 tbsp Dried Cranberries – 1 tbsp Cashews – 1 tbsp, broken Cum se prepara prajitura cu…
Read more »

Raţă cu ciuperci

25 March 2012
Raţă cu ciuperciO reteta de rata cu ciuperci din: slanina afumata, ceapa, usturoi, ciuperci, rata, sare, piper alb, ulei, frunze de dafin, cimbrisor, vin rosu, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g slanina afumata 2 cepe mari rosii 2 catei mari usturoi 2 catei de usturoi 500 g ciuperci champignon 1,5 kg de rata sare piper…
Read more »

Risotto in vin

25 March 2012
Risotto in vinO reteta din risotto in vin din: orez, unt, ciuperci, ardei gras, stafide, nuci, alune, fileuri de ansoa, vin alb, sare, piper, smantana si salata. Ingrediente: 2 cani de orez bob cu bob 1 lingura cu unt 300 g ciuperci 1 ardei gras 1 lingura stafide 1 lingura de nuci pisate 1 lingura de alune…
Read more »

Mancare de pui sub capac de paine

25 March 2012
Mancare de pui sub capac de paineO reteta de mancarica de pui sub capac de paine din: pulpe de pui, rosii, masline, usturoi, vin alb, ciuperci, rosii deshidratate, ardei iute uscat, patrunjel verde, frunze de dafin, faina, drojdie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 kg de pulpe de pui 400 g rosii 100 g masline 1 catel de usturoi 1…
Read more »

Sote de legume de primăvară

25 March 2012
Sote de legume de primăvarăO reteta de sote de legume de primavara din: unt, usturoi, praz, fasole verde, mazare, bulion de legume, frunze de andive, chives, menta, hasmatuchi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 25 g unt (sau cateva linguri ulei de masline, pentru o reteta de post) 1 catel de usturoi, zdrobit 300 g praz, tocat 225…
Read more »

Paste cu pesto, ciuperci şi castane coapte

25 March 2012
Paste cu pesto, ciuperci şi castane coapteO reteta de paste cu pesto, ciuperci si castane coapte din: castane, patrunjel, parmezan, ulei de rapita, paste, ulei de masline si ciuperci. Ingrediente: 100 g castane coapte 1 mana de patrunjel, una de busuioc si una de menta, doar frunzele 50 g parmezan, ras, plus extra pentru servit 2 catei de usturoi 150 ml…
Read more »

Aspic fantezie cu sparanghel

25 March 2012
Aspic fantezie cu sparanghelO reteta de aspic fantezie cu sparanghel din: sparanghel, oua, supa de legume, gelatina si sare. Ingrediente: 10 fire sparanghel 5 oua fierte 500 ml supa de legume 20 g gelatina sare   Mod de preparare: Curăţă sparanghelul, taie-l, iar partea lem­noasă pune-o la fiert în apă cu sare. Când este aproape fiert, adaugă vârfurile,…
Read more »

Supa cu figurine de ou

25 March 2012
Supa cu figurine de ouO reteta de supa cu figurine de ou din: lapte, oua, sare, frunze de salata, ficat de pui, ceapa, unt, cascaval, piper, supa de vita si paine. Ingredinete: 250 ml lapte 4 oua sare frunze de salata 150 g ficat de pui 1 ceapa 1 lingura unt 4 linguri cascaval ras piper 750 ml supa…
Read more »

Mini tarte cu fructe

25 March 2012
Mini tarte cu fructeO reteta de mini tarte cu fructe din: faina, unt, zahar, oua, sare, budinca de vanilie, lapte, kiwi, portocale si ananas. Ingrediente: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 2 oua un praf de sare pentru umplutura: 2 plicuri budinca de vanilie 400 ml lapte 3 kiwi 2 portocale 1 cutie compot ananas…
Read more »

Placinta indiana cu cartofi

25 March 2012
Placinta indiana cu cartofiO reteta de placinta indiana cu cartofi din: cartofi, ceapa, ulei de masline, seminte de chimion, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimion, coriandru, garam masala, fulgi de chilli, mazare, zeama de lamaie, coriandru, unt, foi de placinta si seminte de mac. Ingrediente: 700 g cartofi, feliati 400 g cartofi dulci, feliati 1 ceapa, tocata 1 lingura…
Read more »

Pulpe de pui umplute

25 March 2012
Pulpe de pui umpluteO reteta de pulpe de pui umplute din: pulpe de pui, vin alb, rozmarin, salvie, ulei de masline, usturoi, sunca, kaiser, paine, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lapte, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 50 ml vin alb 1 crenguta de rozmarin 2 frunze salvie 2 linguri ulei de masline 1 catel…
Read more »

Rulada cu crema de lamaie si stafide

25 March 2012
Rulada cu crema de lamaie si stafideO reteta de rulada cu crema de lamaie si stafide din: oua, esenta de vanilie, coaja de lamaie, zahar, faina, sare, stafide, coniac, unt, zeama de lamaie, lapte, faina si zahar. Ingrediente: 3 oua 4 picaturi esenta de vanilie coaja de la o lamaie 3 linguri zahar 2 linguri faina un praf sare 200 g…
Read more »

Salată de legume la grătar

25 March 2012
Salată de legume la grătarO reteta de salata de legume la gratar din: vinete, dovlecei, sare, piper, ardei, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, otet de sherry si patrunjel. Ingrediente: 350 g vinete 700 g dovlecei Sare si piper negru 1 ardei rosu mare, taiat in patru 2 linguri ulei de masline Pentru sos: Un varf de cutit…
Read more »

Cocktail cu gin, castravete şi coriandru

25 March 2012
Cocktail cu gin, castravete şi coriandruO reteta de cocktail cu gin, castravete si coriandru din: gin, gheata, coriandru, castravete si apa tonica. Ingrediente: 2 linguri de gin câteva cuburi de gheaţă câteva fire de coriandru un bastonaş tăiat dintr-un castravete apă tonică   Mod de preparare: Se pun 2 linguri de gin, câteva cuburi de gheaţă şi câteva fire de…
Read more »

Tocăniţă cu ciuperci şi vită

25 March 2012
Tocăniţă cu ciuperci şi vităO reteta de tocanita cu ciuperci si vita din: rasol de vita, ciuperci, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, piper, condimente, pasta de rosii, pasta de ardei, patrunjel si vin rosu. Ingrediente: 600 g rasol de vita un kg ciuperci 4 ardei capia 2 legaturi ceapa o capatana de usturoi 20 ml ulei…
Read more »

Reteta zilei: Supa crema de ciuperci cu legume si pui

25 March 2012
Reteta zilei: Supa crema de ciuperci cu legume si puiO reteta de supa crema de ciuperci cu legume si pui din: ciuperci, pulpe de pui, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, usturoi, sare, piper si crutoane. Ingrediente: ½ kg ciuperci proaspete 2 pulpe de pui ½ telina 1 radacina patrunjel 2 radacini pastarnac 3 cepe 3-4 catei usturoi Sare si piper Crutoane din paine de secara…
Read more »

Rulada cu branza

25 March 2012
Rulada cu branzaO reteta de rulada cu branza din: oua, zahar pudra, miere, gris, praf de copt, unt, faina, branza de vaci, oua, stafide si zahar. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 100 g zahar pudra 100 g miere 160 g gris 1 praf de copt pentru uns tava: 1 lingura cu unt 2 linguri cu faina pentru…
Read more »

Şase Cocktailuri simple

24 March 2012
Şase Cocktailuri simpleŞase Cocktailuri simple: Cocktail Golden Star O reteta simpla de Cocktail Golden Star din: lichior de portocale, angostura, sampanie, carambola si frunze de menta. Cocktail cu sampanie si tequilla O reteta simpla de cocktail cu sampanie si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Cocktail Red Royal O reteta simpla de Cocktail Red Royal…
Read more »

Retetele saptamanii #7

24 March 2012
Retetele saptamanii #7Retetele saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Coltunasi cu cartofi si zazharka O reteta de Coltunasi cu cartofi si zazharka din:…
Read more »

Douazeci si cinci de retete pentru post

24 March 2012
Douazeci si cinci de retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Douazeci si cinci de retete pentru post: Retete de post: Salata de orez salbatic   O reteta delicioasa de salata de orez salbatic din: orez salbatic, sparanghel, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, masline verzi, otet, ulei de masline, sare, piper, sos picant…
Read more »

Cafea cu lapte, frisca si gheata

24 March 2012
Cafea cu lapte, frisca si gheataO reteta de cafea cu lapte, frisca si gheta din: cafea, lapte, frisca, zahar alb, extract de vanilie si crema de cacao. Ingrediente: 2 litri de cafea preparata 1 cana de lapte 1 cana de frisca 1/3 cana zahar alb 1 lingurita extract de vanilie 2 linguri crema de cacao   Mod de preparare: Cafeaua…
Read more »

Zece Retete cu carne de miel

24 March 2012
Zece Retete cu carne de mielZece Retete cu carne de miel Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun (video)   O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar…
Read more »

Cocktailuri de weekend #7

24 March 2012
Cocktailuri de weekend #7Cocktailuri de weekend Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cockteil cu ouzo şi suc de portocale   O reteta de Cockteil cu ouzo şi suc de portocale din: suc…
Read more »

Dovleac copt cu eşalote

24 March 2012
Dovleac copt cu eşaloteO reteta de dovleac copt cu esalote din: dovleac, esalote, cimbru, ulei de masline, miere, sare si piper. Ingrediente: 900 g dovleac pentru placinta 8 esalote cateva crengute de cimbru verde 1 lingurita ulei de masline 2 linguri sirop de artar sau miere limpede sa

Retete pentru weekend #8

24 March 2012
Retete pentru weekend #8Retete pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi   O reteta de piept de pasare cu bacon din:…
Read more »

Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi

24 March 2012
Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofiO reteta de piept de pasare cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras, rosii, piept de pui si condiment. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 1 ardei gras verde 2 rosii 1 piept de pui 1 lingurita condiment vegetal   Mod de preparare: Pui la prăjit baconul tăiat mărunt, apoi pui ceapa tocată, ardeiul tă­iat…
Read more »

Ciorbă de cârnaţi cu tarhon

24 March 2012
Ciorbă de cârnaţi cu tarhonO reteta de ciorba de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei. Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura orez…
Read more »

Tartă cu brânză

24 March 2012
Tartă cu brânzăO reteta de tarta cu branza din: unt, zahar, zahar vanilat, sare, oua, struguri, caise confiate, lamai, branza, lapte, gris, grasime, pesmet, zahar pudra si frunzulite de menta. Ingrediente: 125 g unt sau ulei vegetal 150 g zahar 1 zahar vanilat sare 4 oua 50 g struguri 100 g caise confiate 2 lamai 1 kg…
Read more »

Tocăniţă cu pui şi curry

24 March 2012
Tocăniţă cu pui şi curryO reteta de tocanita cu pui si curry din: piept de pui, ceapa, supa de legume, smantana, faina, praf de curry, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 250 ml supa de legume 3 linguri cu smantana 1 lingura cu faina 1 lingurita cu praf de curry sare piper alb…
Read more »

Ruladă de ciocolată cu cremă de vanilie

24 March 2012
Ruladă de ciocolată cu cremă de vanilieO reteta de rulada de ciocolata cu crema de vanilie din: oua, unt, zahar, ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar vanilat, sare, unt, esenta de vanilie, galbenusuri, lapte, zahar si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 125 g unt 4 linguri zahar 250 g ciocolata amaruie 2 linguri cacao 3 linguri faina un plic zahar vanilat un…
Read more »

Spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoane

24 March 2012
Spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoaneO reteta de spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoane din: spanac, lamaie, ciuperci, sos de soia, ceapa verde, piper negru, paine integrala, usturoi si sos tabasco. Ingrediente: 400 g spanac 1/2 lamaie 200 g ciuperci pleurotus (sau rascovi), taiate felii subtiri 2 lingurite sos de soia 3 cepe verzi, taiate fin Piper negru Pentru…
Read more »

Specialitate cu orez

24 March 2012
Specialitate cu orezO reteta de specialitate cu orez din: orez, muschi afumat, rosii, telemea, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 300 g muschi afumat 300 g rosii 50 g telemea 3 oua 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Fierbi orezul. Separat, tai muşchiul afumat în cubuleţe pe care…
Read more »

Supa de miel

24 March 2012
Supa de mielO reteta de supa de miel din: costita de miel, paste, frunza de dafin, cimbru, ceapa, usturoi, patrunjel, pasta de tomate, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de costita de miel 200 g paste (fidea) o frunza de dafin 3 crengute de cimbru o ceapa alba medie 4 catei de usturoi o…
Read more »

Tocană de legume cu găluşte

24 March 2012
Tocană de legume cu găluşteO retete de tocana de legume cu galuste din: ulei de masline, salote, praz, nap, pastarnaci, morcovi, orz, vin alb, supa de legume, frunza de dafin, cimbru, patrunjel, faina, unt, cheddar, rozmarin si frunze de cimbru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 350 g salote (sau ceapa rosie, mica) 2 fire de praz, tocate grosier…
Read more »

Ruladă de vitel cu sos de verdeţuri

24 March 2012
Ruladă de vitel cu sos de verdeţuriO reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel, sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina, smantana, ou si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare 1 catel de usturoi 1 lingurita suc de lamaie 4 linguri de verdeturi tocate – busuioc, cimbru patrunjel 1…
Read more »

Prăjitură cu ghimbir

24 March 2012
Prăjitură cu ghimbirO reteta delicioasa de prajitura cu ghimbir din: ciocolata, smantana dulce, frisca, coniac, ciocolata amaruie, ghimbir, oua, unt, faina, zahar, praf de copt, ulei si sare. Ingrediente: 250 g ciocolata 100 ml smantana dulce 200 ml frisca 25 ml coniac pentru blat: 200 g ciocolata amaruie 50 g ghimbir 2 oua 60 g unt 100…
Read more »

Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun (video)

24 March 2012
Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun (video)O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun Pofta buna!
Read more »

Supă de bere

24 March 2012
Supă de bereBerea este cunoscută ca o băutură numai bună de stins setea pe timpul verii, însă ea constituie şi ingredientul principal al aşa-numitei supe de bere. Pe vremuri, când nu apăruseră încă în Europa nici cafeaua, nici ceaiul, mulţi oameni îşi începeau ziua cu o supă de bere fierbinte. In Germania, Biersuppe se face din bere,…
Read more »

Budincă de vită cu bere şi păstârnac

24 March 2012
Budincă de vită cu bere şi păstârnacO reteta de budinca de vita cu bere si pastarnac din: ceapa, bacon, carne de vita, faina, pastarnac, bere bruna, supa de vita, gem de merisoare, cimbru, sare, unt, faina, mustar si unt. Ingrediente: 1 ceapa mare, tocata 100 g bacon sau costita afumata, fara os, taiat bucatele 2 linguri ulei de masline 500 g…
Read more »

Tocăniţă cu fasole si cartofi

24 March 2012
Tocăniţă cu fasole si cartofiO reteta de tocanita cu fasole si cartofi din: cotlet de porc, cartofi, fasole alba, ceapa alba, morcovi, patrunjel, cimbru, condimente, piper negru, ulei de floarea soarelui si vin alb dulce. Ingrediente: 500 g cotlet de porc 6 cartofi 300 g fasole alba uscata 2 cepe albe 4 morcovi 0 legatura patrunjel cimbru uscat si…
Read more »

Pateuri cu brânză cu mucegai

24 March 2012
Pateuri cu brânză cu mucegaiO reteta de pateuri cu branza cu mucegai din: aluat, branza de vaci, branza cu mucegai, arpagic, piper si ardei gras. Ingrediente: 1 pachet aluat (400 g) 300 g brânză de vaci 200 g brânză cu mucegai arpagic proaspăt piper măcinat 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde   Mod de preparare: Se întinde…
Read more »

Sos de branza feta cu spanac

24 March 2012
Sos de branza feta cu spanacO reteta de sos de branza feta cu spanac din: frunze de spanac, unt, faina, lapte, branza feta, sare si piper. Ingrediente: 20 frunze de spanac 2 lingurita de unt 2 lingurite de faina 1 cana de lapte caldut (nedegresat) 200 grame de branza feta maruntita sare si piper dupa gust   Mod de preparare:…
Read more »

Chiftele în sos de scorţişoară

24 March 2012
Chiftele în sos de scorţişoarăO reteta de chiftele in sos de scortisoara din: carne tocata de vita, ou, ceapa, usturoi, paine, lapte, faina, ulei, sare, vin rosu sec, scortisoara, coaja de portocala, foaie de daifn, boabe de piper si cimbru. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ou 1 ceapa 4 catei de usturoi 2 felii de paine…
Read more »

Tocanita de conopida si bacon

24 March 2012
Tocanita de conopida si baconO reteta de tocanita cu conopida si bacon din: conopida, fasole verde, ceapa rosie, ceapa verde, rosii, ciuperci, costita afumata de porc, sare, piper, cimbru, ulei de masline si marar. Ingrediente: o conopida media 300 g fasole verde pastai o ceapa rosie 2 legaturi ceapa verde 4 rosii 200 g ciuperci 350 g costita afumata…
Read more »

Tagliatele cu creveti

24 March 2012
Tagliatele cu crevetiO reteta de tagliatele cu creveti din: paste, rosii cherry, creveti, fructe de mare, usturoi, ulei de masline, sare si busuioc. Ingrediente: 250 g paste lungi 200 gr rosii cherry 200 gr creveti si alte fructe de mare la alegere usturoi ulei de masline sare busuioc proaspat   Mod de preparare: Se fierb pastele în…
Read more »

Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni

24 March 2012
Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuniO reteta simpla de Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni din: busuioc, apa, aperol, limonada si capsuni. Ingrediente: o legătură mică de busuioc 500ml apă 500ml de Aperol 1,5 litri de limonadă 200g de căpşuni   Mod de preparare: Cu o noapte înainte, se mixează în robotul de bucătărie frunzele unei legături mici de busuioc…
Read more »

Orez basmati cu chiftele

24 March 2012
Orez basmati cu chifteleO reteta de orez basmati cu chiftele din: paine alba, lapte degresat, carne de miel, ardei iute, coriandru, garam masala, usturoi, ghimbir, menta, sare, ceapa, unt, orez basmati, ulei de floarea soarelui, zahar, cardamon verde, scortisoara, cuisoare, rosii cherry si coriandru. Ingrediente: Pentru chiftele: 1 felie mare de paine alba, fara coaja 150 ml lapte…
Read more »

Coltunasi cu carne de pui si sos alb

24 March 2012
Coltunasi cu carne de pui si sos albO reteta de coltunasi cu carne de pui si sos alb din: oua, faina, sare, carne de pui, ciuperci, ardei gras, ceapa, telina, patrunjel, ulei, piper, sare, faina, lapte si busuioc verde. Ingrediente: 3 oua 400 g faina un praf de sare pentru umplutura: 350 g carne tocata de pui 200 g ciuperci champignon 1…
Read more »

Linguine cu varza si ansoa

24 March 2012
Linguine cu varza si ansoaO reteta de linguine cu varza si ansoa din: linguine, varza, ulei de masline, usturoi, ansoa in ulei, fulgi de chilli, pesmet, patrunjel si pecorino. Ingrediente: 400 g linguine sau spaghete 1 varza creata mica (savoy), taiata in felii groase de 1 cm 4 linguri ulei de masline 5 catei de usturoi, feliati gros 1…
Read more »

Reteta zilei: Coltunasi cu cartofi si zazharka

24 March 2012
Reteta zilei: Coltunasi cu cartofi si zazharkaO reteta de Coltunasi cu cartofi si zazharka din: ou, smantana, apa, lapte, faina, cartofi, mozzarella, crema de branza, kaizer, ceapa si unt. Ingrediente: pentru aluatul de coltunasi: 1 ou mare 2 linguri smantana 3/4 cana apa 1 1/4 cana lapte 5 cani faina plus faina pentru framantat pentru umplutura: 10 cartofi medii 3/4 cana…
Read more »

Supă de varză acră

24 March 2012
Supă de varză acrăO reteta de supa de varza acra din: apa, varza murata, ceapa, untura, faina, morcov, cartofi, supa de legume, usturoi, otet, cuisoare, zahar, piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1,5 I apă 350 g varză murată 1 ceapă mare 2 linguri untură 2 linguri făină 1 morcov 2 car­tofi 1 cub supă de legume 1…
Read more »

Piept de curcan cu capere

24 March 2012
Piept de curcan cu capereO reteta de ppiept de curcan cu capere din: piept de curcan, capere, supa de pui, faina, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan 2 linguri cu capere 400 ml supa de pui 75 g faina 50 g unt 1 lamaie 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de…
Read more »

Supa Assam laksa

24 March 2012
Supa Assam laksaCea mai celebră mâncare malaysiană este o supă iute cu tăitei, numită laksa. Majoritatea reţetelor conţin şi lapte de cocos, care îmbogăţeşte supa. In insula Penang, laksa se face dintr-o supă de peşte concentrată, aromată cu pulpă de tamarind. Intrucât assam este cuvântul care, în limba malay, denumeşte fructul tamarind, acest fel de mâncare se…
Read more »

Cockteil cu ouzo şi suc de portocale

24 March 2012
Cockteil cu ouzo şi suc de portocaleO reteta de Cockteil cu ouzo şi suc de portocale din: suc de portocale si ouzo. Ingrediente: 1,5 l suc portocale 300 ml ouzo   Mod de preparare: Se amestecă 1,5l suc de portocale cu 300ml de ouzo. Se pune totul la frigider până în momentul în care se serveşte. Se toarnă în pahare şi…
Read more »

Cotlete de miel cu parmezan

24 March 2012
Cotlete de miel cu parmezanO reteta de cotlete de miel cu parmezan din: cotlete de miel, cimbru, parmesan, ulei de masline si piper. Ingrediente: 12 cotlete de miel bucatele de cimbru proaspat 150 grame parmezan 4 linguri ulei de masline piper macinat   Mod de preparare: Intr-un castron de marime medie se amesteca bine cimbrul si parmezanul. Bucatile de…
Read more »

Pilaf cu curcan marinat

24 March 2012
Pilaf cu curcan marinatO reteta de pilaf cu curcan marinat din: copan de curcan, usturoi, ghimbir, curcuma, iaurt degresat, orez basmati, ardei iute uscat, seminte de coriandru, seminte de cumin, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, caramon verde, scotisoara, cuisoare, ceapa, sare, ou, boia si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g copan de curcan, fara piele si dezosat…
Read more »

Noua Retete cu carne de miel

23 March 2012
Noua Retete cu carne de mielNoua Retete cu carne de miel Ciorba de miel cu praz si morcovi O reteta de ciorba de miel cu praz si morcovi din: arpacas, carne de miel sau oaie, praz, morcovi, ceapa, telina, nap, plante aromatice, sare, piper si patrunjel. Frigarui de miel la gratar O reteta de fri

Cinci cocktailuri simple

23 March 2012
Cinci cocktailuri simpleCinci Cocktailuri simple: Punch tropical cu ananas si ghimbir O reteta de punch tropical cu ananas si ghimbir din: ananas, mango, fructe stea, suc de guave si bere de ghimbir. Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură O reteta de Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură din: frunze de menta, suc de lamaie, zahar fin, rom…
Read more »

Douazeci de retete pentru post

23 March 2012
Douazeci de retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Douazeci retete pentru post: Retete de post: Salata de broccoli si conopida O reteta delicioasa de salata de broccoli si conopida din: broccoli, conopida, migdale, ceapa, suc de lamaie, mazare si miere. Ingrediente: 4 buchete de broccoli 4 buchetele de conopida 2 linguri…
Read more »

Plăcintă cu mere caramelizate

23 March 2012
Plăcintă cu mere caramelizateO reteta de placinta cu mere caramelizate din: unt, mere, zahar brun, coniac, aluat si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 kg mere acrisoare, curatate de coaja si seminte si taiate felii groase 50 g zahar brun, plus 1 lingura 3 linguri coniac sau tuica de mere 300 g aluat fraged 1 ou, batut  …
Read more »

Chiftelute condimentate de nap

23 March 2012
Chiftelute condimentate de napO reteta de chiftelute condimentate de nap din: nap, faina, creme fraiche, ou, ardei iute, ceapa rosie, ardei cayenne, garam masala, turmeric, coriandru, ulei de floarea soarelui si chutney de mango. Ingrediente: 1 nap (aproximativ 650g), cojit si taiat cubulete 75 g de faina 100 ml de creme fraiche sau smantana 1 ou, batut 1…
Read more »

Canneloni cu crab si crevete

23 March 2012
Canneloni cu crab si creveteO reteta de canneloni cu crab si crevete din: urda, sare de telina, zeama de lamaie, marar, piper rosu, crevete, rucola, carne de crab, lazane, cascaval, suc de rosii, vin alb sec, ulei de masline, patrunjel si zahar. Ingrediente: 500 g urda sau branza de vaci proaspata un praf de sare de telina zeama de…
Read more »

Cozonac cu fructe uscate si confiate

23 March 2012
Cozonac cu fructe uscate si confiateO reteta de cozonac cu fructe uscate si confiate din: stafide, coacaze, rom, drojdie, lapte, zahar, faina, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, nucsoara, unt, migdale, unt si zahar pudra. Ingrediente: 500 g stafide 300 g coacăze 40 ml rom 80 g drojdie 1/4 l lapte 150 g zahăr 1 kg făină 1 linguriţă…
Read more »

Risotto primavera

23 March 2012
Risotto primaveraO reteta de risotto primavera din: bulion de legume, sofran, ulei de masline, morcovi, usturoi, praz, orez, sparanghel, fasole verde, mazare, verdeturi si parmezan. Ingrediente: 1,2 litri bulion de legume 10-12 stigme de sofran 2 linguri ulei de masline 175 g morcovi, taiati cubulete 2 catei de usturoi, zdrobiti 200 g praz, taiat in doua…
Read more »

Turnuleţe de şuncă umplute

23 March 2012
Turnuleţe de şuncă umpluteO reteta de turnulete de sunca umplute din: oua, lapte, faina, ulei, sare, rosii, unt, faina, usturoi, ceapa, branza, sunca, legume, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml lapte 100 g faina 5 linguri ulei sare dupa gust pentru umplutura: 300 g rosii 100 g unt 100 g faina 2 catei de…
Read more »

Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură

23 March 2012
Cocktail Mojito cu mentă şi zmeurăO reteta de Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură din: frunze de menta, suc de lamaie, zahar fin, rom alb, apa minerala si zmeura. Ingrediente: câteva frunze de mentă 15 ml suc de lămâie 1 linguriţă de zahăr fin 60ml de rom alb (sau cachaça) 90ml de apă minerală câteva bucăţi de zmeură   Mod…
Read more »

Clătite cu brânză de vaci si fructe

23 March 2012
Clătite cu brânză de vaci si fructeO reteta de clatite cu branza de vaci si fructe din: oua, lapte, sare, ulei, branza de vaci, compot, ananas, smantana, stafide, esenta de rom si scortisoara. Ingrediente: 2 oua 1 cana lapte putina sare ulei pentru umplutura: 500 g branza de vaci 1 borcan mare de compot de piersici, caise, ananas (dupa gust) 1…
Read more »

Piept de porc la cuptor cu piure de ţelină şi pere

23 March 2012
Piept de porc la cuptor cu piure de ţelină şi pereO reteta de piept de porc la cuptor cu piure de telina si pere din: piept de porc dezosat, rozmarin, sare grunjoasa, boabe de piper, telina, broccoli, cartof, pere, smantana si unt. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc dezosat, cu pielea crestata din loc in loc 3 fire de rozmarin, cu frunzele smulse 2 lingurite…
Read more »

Orez cu cardamon

23 March 2012
Orez cu cardamonO reteta de orez cu cardamom din:  orez basmati, ulei de floarea soarelui, cardamon verde, cumin negru si sare. Ingrediente: 225 g orez basmati 2 linguri ulei de floarea-soarelui 6 teci de cardamon verde, despicate 1 lingurita cumin negru Sare   Mod de preparare: Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu…
Read more »

Fusilli cu ciuperci si cârnăciori

23 March 2012
Fusilli cu ciuperci si cârnăcioriO reteta de fusili cu ciuperci si carnaciori din: paste fusili, ciuperci, carnaciori si branza. Ingrediente: 1 pachet paste fusili 1/2 kg ciuperci 4-5 carnaciori de preferat semiafumati 200 g branza   Mod de preparare: Fierbi pastele şi tai ciupercile şi cârnăciorii bucăţele. După ce pastele sunt gata, le pui într-o tavă, căleşti ciupercile şi…
Read more »

Supa cu peste si curry

23 March 2012
Supa cu peste si curryO reteta delicioasa de supa cu: file de peste, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, ulei de  alune, lapte de cocos, fidea de orez, pudra de curry, limete, sare, piper, patrunjel, lapte de vaca. Ingrediente: 750 g fileuri de peşte o ceapă 3 căţei de usturoi un ardei iute o lingură ghimbir ras o lingură de…
Read more »

Cum se prepara cotlete de miel in varianta marocana (video)

23 March 2012
Cum se prepara cotlete de miel in varianta marocana (video)O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel in varianta marocana, un preparat marocan absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 4 medium lamb loin chops 1 tsp ground cumin 1 tsp ground cinnamon 1 tsp mild chilli powder 1 small Onion 230 g tin of chopped tomatoes 1 tbsp tomato…
Read more »

Tartă cu praz, ricotta şi Gruyere

23 March 2012
Tartă cu praz, ricotta şi GruyereO reteta de tarta cu praz, ricotta si gruyere din: aluat, unt, praz, ricotta, smantana, oua, tarhon si branza gruyere. Ingrediente: 500 g de aluat pentru tarta 1 cub de unt 2 fire de praz, feliate 250 g ricotta 100 ml de smantana dulce pentru frisca 2 oua 2 linguri de tarhon, tocat 100 g…
Read more »

Supă de raţă

23 March 2012
Supă de raţăCu toate ca puiul este carnea de pasăre cel mai des folosită, si din carnea de raţă se pot prepara multe supe foarte gustoase. Unii bucătari chinezi mai economi gătesc supă de raţă folosind carcasa rămasă după prepararea unei raţe Pekin la grătar. Oasele ratei fripte conferă supei o dulceaţă aparte şi un uşor iz…
Read more »

Salată cu ridichi şi capere

23 March 2012
Salată cu ridichi şi capereO reteta delicioasa de salata cu: ridichii, capere, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic, ghimbir ras, usturoi, miere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: două legături de ridichi o lingură de capere doi morcovi doi cartofi o ră­dăcină de pătrunjel o legătură ceapă verde 50 ml ulei de măsline oţet balsa­mic…
Read more »

Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie

23 March 2012
Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodieO reteta de morcovi copti cu branza de capra si rodie din: morcovi, ulei de masline, seminte de chimion, coaja si suc de portocala, naut, branza de capra, oregano, menta, seminte de rodie si lipii. Ingrediente: 750 g de morcovi, taiati bucati mari 2 linguri ulei de masline 2 lingurite seminte de chimion coaja rasa…
Read more »

Cozonac cu nucă si mac

23 March 2012
Cozonac cu nucă si macO reteta de cozonac cu nuca si mac din: faina, drojdie, sare, zahar, apa calduta, ou, unt, seminte de mac, lapte, unt, scortisoara, coaja de lamaie, stafide, nuci, zahar pudra si rom. Ingrediente: aluat:  500 g făină 42 g drojdie proaspătă 1 vârf de sare 70 g zahăr 250 ml apă călduţă 1 ou 150…
Read more »

Carne de vită cu sos de ciuperci

23 March 2012
Carne de vită cu sos de ciuperciO reteta de carne de vita cu sos de ciuperci din: bacon, carne de vita, ulei, unt, faina, smantana, ciuperci murate, sare, otet si zahar. Ingrediente: 80 g bacon 600 g carne de vită 50 ml ulei 2 linguri de unt 2 linguri făină 250 ml smântână 250 g ciuperci murate în saramură sare 2…
Read more »

Tartă de ciocolată cu rodie

23 March 2012
Tartă de ciocolată cu rodieO reteta delicioasa de tarta cu:ciocolata, praf de copt, zahar tos, faina, lapte, unt, oua, sare, esenta de rom, rodii. Ingrediente: 125 g ciocolată un pliculeţ praf de copt 90 g zahăr tos 50 g făină 150 nr lapte dulce 90 g unt 3 ouă un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de esenţă…
Read more »

Pacheţele cu carne de vită

23 March 2012
Pacheţele cu carne de vităO reteta delicioasa de pachetele cu: oua, faina, rosii, carne de vita, cepa, usturoi, salvie, sare, piper, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 5 roşii 500 g carne de vită tocată o ceapă doi căţei de usturoi o crenguţă salvie proaspătă sare piper ulei de măsline parmezan Mod de preparare: Ceapa…
Read more »

Prajitura cu sirop de lamaie

23 March 2012
Prajitura cu sirop de lamaieO reteta de prajitura cu sirop de lamaie din: ulei de rapita, faina, praf de copt, migdale, malai, coaja de lamaie, zahar tos, oua, iaurt si suc de lamaie. Ingrediente: 75 ml ulei de rapita, plus extra pentru uns 175 g faina 1-1/2 lingurita praf de copt 50 g migdale macinate 50 g malai coaja…
Read more »

Punch tropical cu ananas si ghimbir

23 March 2012
Punch tropical cu ananas si ghimbirO reteta de punch tropical cu ananas si ghimbir din: ananas, mango, fructe stea, suc de guave si bere de ghimbir. Ingrediente: ½ ananas proaspăt, tăiat cuburi 2 mango, curăţate şi tăiate cuburi 2 fructe stea, feliate 150ml suc de guave (sau orice alt suc de fructe tropicale) 50ml bere de ghimbir   Mod de…
Read more »

Tocăniţă din măruntaie de pasăre

23 March 2012
Tocăniţă din măruntaie de pasăreO reteta de tocanita din maruntaie de pasare din: maruntaie de pasare, ceapa, ardei grasi, gogosar, rosii, vanata, untura de pasare, unt, zeama de carne, sare si verdeata. Ingrediente: circa 400 g de maruntaie de pasare 2 cepe 2 ardei grasi 1 gogosar 3-4 rosii 1 vanata mica 100 g untura de pasare unt sau…
Read more »

Pizza cu humus pe lipie

23 March 2012
Pizza cu humus pe lipieO reteta de pizza cu humus pe lipie din: naut, zeama de lamaie, usturoi, lipii, branza feta, marar, rucola, seminte de rodie, ceapa rosie si ulei de masline. Ingrediente: 400 g naut din conserva, scurs si calit zeama de la 1 lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit 5 lipii proaspete 75 g de banza feta,…
Read more »

Cod la cuptor cu legume in stil provensal

23 March 2012
Cod la cuptor cu legume in stil provensalO reteta de cod la cuptor cu legume in stil provensal din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin alb sec, rosii, masline, busuioc, oregano, boia dulce, ulei de masline, patrunjel, coaja de lamaie si bagheta de paine. Ingrediente: 2 bucati ardei gras rosu, taiat bucati 2 bucati ardei gras galben, taiat…
Read more »

Raita de castraveti

23 March 2012
Raita de castravetiAmatorii de de mâncare indiană nu pot concepe un curry foarte iute fără un sos raita cu castraveţi alături. Această salată răcoritoare reprezintă o garnitură perfectă pentru multe dintre condimentatele mâncăruri indiene. Pentru a prepara o raita bună aveţi nevoie de un iaurt integral, aromat. Castraveţii se curăţă de regulă, dar pot fi lăsaţi şi…
Read more »

Tocanita de linte

23 March 2012
Tocanita de linteO reteta de tocanita de linte din: linte rosie, rosii, morcovi, ulei, usturoi, ardei capia, ceapa rosie, foaie de dafin, cimbru, patrunjel, coriandru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 250 g linte rosie 2 rosii 2 morcovi 50 ml ulei 2 catei de usturoi 1 ardei capia 1 ceapa rosie 1 foaie de dafin 1 crenguta…
Read more »

Tartine cu piure de fasole

23 March 2012
Tartine cu piure de fasoleO reteta delicioasa de tartine cu: faina, apa, fasole alba boabe, usturoi, ardei capia, ovaz, boia dulce, sare, zahar tos, ulei de masline, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 300 g fasole albă boabe 4 căţei usturoi doi ardei capia 50 g fulgi de ovăz o linguriţă de boia dulce…
Read more »

Frigarui de miel la gratar

23 March 2012
Frigarui de miel la gratarO reteta de frigarui de miel la gratar din: muschiulet de miel, carnati, rosii, ceapa alba, ardei rgas, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente: 400 g de muschiulet de miel 2 carnati 2 rosii 4 cepe medii albe 1 ardei gras Sare, piper Cimbru Ulei tepuse   Mod de preparare: Taie carnea de miel in…
Read more »

Prajitura cu castane si migdale

23 March 2012
Prajitura cu castane si migdaleO reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, unt, faina, zahar tos, drojdie, ou, sare, piure de castane, castane, zahar vanilat, migdale, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml lapte dulce 50 g unt 400 g făină 60 g zahăr tos 7 g drojdie uscata un ou un vârf de linguriţă de sare 200 g

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu