marți, 27 decembrie 2011

Retete pentru masa de Revelion

Retete pentru masa de Revelion

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete pentru masa de Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete pentru masa de Revelion.

Retete pentru masa de Revelion

Sulfeu de ciocolata cu rom

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de sulfeu de ciocolata cu rom din: lapte, unt, faina, zahar, ciocolata menaj, oua, rom si unt. Ingrediente: pentru sufleu: 300 ml lapte 50 g unt 60 g faină albă 100 g zahăr 70 g ciocolată menaj 4 ouă 30 g rom pentru forme: 30 g zahăr 50 g unt …

Read more »

Mille feuille cu capsuni

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de mille feuille cu capsuni din: suc de portocale, suc de lamaie, zahar, faina, unt, amidon, suc de lamaie verde, ou si capsuni. Ingrediente: tuille de portocale: suc de portocale 100 ml suc de lamâie 25 m zahar 250 g faina 75 g unt 125 g ingrediente crema de citrice: suc…

Read more »

Supă cu legume

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa si simpla de supa cu legume din: ceapa rosie, ceapa alba, patrunjel, morcov, oua, gris, ulei de floarea soarelui, bicarbnat de sodiu, sare, piper, ardei iute, marar si patrunjel. Ingrediente: o ceapă roşie o ceapă albă o rădăcină de pătrunjel un morcov două ouă 150 g griş 50 ml ulei de…

Read more »

Cocktail Tampico

Retete pentru masa de RevelionO reteta simpla de Cocktail Tampico din: tequila, sirop de ananas, angostura, sifon si ananas. Ingrediente: 6 cl tequila 2 cl sirop de ananas 1 strop de Angostura amaruie sifon bucati de ananas Mod de preparare: Mixam bine tequila, siropul si Angostura cu gheata in shaker, apoi turnam bautura in paharul pentru bauturi…

Read more »

Orez cu mazăre şi carne de porc

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de orez cu mazare si carne de porc din: orez, carne de porc, rosii, pasta de tomate, ardei grasi, ceapa, mazare, ulei de floarea soarelui, morcov, sare, piper si ardei capia. Ingrediente: 150 g orez 600 g carne de porc 4 roşii o lingură de pastă de tomate doi ardei graşi…

Read more »

Reteta zilei: Tort cu dulceata de gutui si frisca

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de tort cu dulceata de gutui si frisca din: oua, zahar, faina, esenta de portocale, dulceata de gutui, budinca de vanilie, frisca, portocale si kiwi. Ingrediente: blat: 10 oua 10linguri zahar 10linguri faina esenta de portocale umplutura: 300gr dulceata de gutui 1 pachet budinca vanilie 500 ml frisca 2 portocale kiwi…

Read more »

Reteta zilei: Sarmale

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de sarmale din: varza murata, carne de porc tocata, ceapa, orez, sare, piper si bulion. Ingrediente: 5 verze murate 3.5 kg carne porc tocata 2 cepe 1 cana orez sare piper bulion Mod de preparare: Se desface varza foaie cu foaie si se lasa in apa la desarat. Intre…

Read more »

Friptura de vita in sos de vin

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura de vita in sos de vin din: ceapa, telina, morcov, cimbu, vin rosu, otet, boabe de piper, foi de dafin, file de vitel, ulei, paine de secara, ceapa, slaninuta, unt, vin rosu, supa de vita, ienibahar, cuisoare, stafide si sare. Ingrediente: 1 ceapă 100 g ţelină 1 morcov 1…

Read more »

Mousse de lamaie verde

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de Mousse de lamaie verde din: suc de lamaie verde, lamaie, verde, ciocolata alba, vodca, foaie de blat, jeleu, colorant, gelatina, albus de ou, zahar, fructe de padure si frisca. Ingrediente: suc de lamaie verde 155 ml lamaie verde (coaja) 60 g ciocolata alba 70 g vodca sau limoncello 5 ml…

Read more »

Terina de porc taraneasca

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de terina de porc taraneasca din: carne de porc, ficat de porc, grasime de porc, patrunjel, usturoi, ceapa alba, cognac, oua, sare si piper. Ingrediente: carne de porc 700g ficat de porc 150 g grasime de porc 100 g patrunjel tocat 10 g usturoi tocat 2 g ceapa alba tocata 60…

Read more »

Cum se prepara placinta cu ciocolata si nuci pecan (video)

Retete pentru masa de RevelionO reteta video despre cum se prepara placinta cu ciocolata si nuci pecan. Un preparat rapid, gustos, sanatos si delicios. Ingrediente: 1 9-inch pie shell 2 eggs 1 cup light brown sugar 1/4 cup white sugar 1/2 cup butter 1 tablespoon all-purpose flour (I didn’t add in this recipe, but suggest you do. Add…

Read more »

Pui cu sfeclă, mere şi ceapă

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui cu sfecla, mere si ceapa din: piept de pui, sfecla, mere, ceapa, migdale, stafide, seminte de chimen, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 4 sfecle mici 4 mere 4 cepe 4 linguri migdale 4 linguri stafide 1 lingurita seminte de chimen 4 linguri unt sare…

Read more »

Macrou cu sos de muştar

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de macrou cu sos de mustar din: macrou, mustar cu boabe, praz, usturoi, cartofi, miere, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 4 linguri de muştar cu boabe un fir de praz o căpăţână de usturoi 4 cartofi o lingură de miere ulei de floarea soarelui…

Read more »

Biscuiţi cu cremă de ciocolată şi cafea

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de biscuiti cu crema de ciocolata si cafea din: ciocolata menaj, smantana, unt, cafea, faina, unt, zahar pudra, oua, lamaie si zahar vanilat. Ingerdiente: pentru cremă: 200 g ciocolată menaj 200 ml smântână dulce 60 g unt 1 ceşcuţă cu cafea pentru aluat: 400 g faină albă 300 g unt 150…

Read more »

Cotlet de porc cu sos de merisoare

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de cotlet de porc cu sos de merisoare din: cotlet de porc, coriandru, chimen, ulei de masline, ardei iute, pasta de rosii, usturoi, zahar, otet, vin, boabe de piper,portocala, ghimbir si merisoare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 1 lingurita de coriandru 1/2 lingurita de chimen ulei de masline 2 ardei…

Read more »

Friptură crocantă în crustă pane

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura crocanta in crusta pane din: friptura de vitel, sare, piper, oua, ulei, pesmet si faina. Ingrediente: 1 kg friptura de vitel sare piper 5 oua circa 100 ml ulei 300 g pesmet 150 g faina Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 140°C. Se spală carnea, se şterge,…

Read more »

Piept de rata cu sos de coacaze

Retete pentru masa de RevelionO reteta de piept de rata cu sos de coacaze din: piept de rata, unt, otet balsamic, vin rosu, coniac, miere, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de rata 2 linguri cu unt 100 ml otet balsamic 200 ml vin rosu 50 g coniac 60 ml siropd e coacaze 1 lingura miere sare piper…

Read more »

Roastbeef în crustă

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de Roastbeef în crustă din: oua, galbenus, unt, fulgi de cartofi, patrunjel, sare, piper, muschi de vita, ulei, pastarnac, morcovi, vin rosu, supa de vita, smantana si sos de soia. Ingrediente: 2 oua 1 galbenus 250 g unt moale 250 g fulgi de cartofi 1/2 legatura patrunjel tocat sare piper 2…

Read more »

Spata de porc la cuptor cu sos de piper

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de spata de porc la cuptor cu sos de piper din: spata, sare, piper, unt, ceapa, smantana, fond de vita, piper verde murat si sare. Ingrediente: spata întreaga 900 g sare si piper dupa gust unt 60 g ceapa 30 g smântâna lichida 80 ml fond de vita 60 ml cognac…

Read more »

Reteta zilei: Piftie

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de piftie din: picioare porc, rasol porc, carne de porc, usturoi si sare. Ingrediente: 3 picioare porc 1 rasol porc 1 bucata de carne porc potrivita 3 capatani usturoi sare Mod de preparare: Se spala foarte bine picioarele de porc, se indeparteaza resturile de par de pe sorici, se…

Read more »

Prăjitură Lamington

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de prajitura lamington din: zahar pudra cu aroma de vanilie, zahar tos, cacao neagra, faina, amidon, lapte, oua, unt, fulgi de nuca de cocos si ciocolata menaj. Ingrediente: 500 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 125 g zahăr tos 75 g cacao neagră 125 g faină cu agent de creştere…

Read more »

Muschi de porc aromat

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de muschi de porc aromat din: muschi de porc, usturoi, salvie, patrunjel, sare, piper, cimbru uscat si ulei. Ingrediente: 750 g muschi de porc 2 catei de usturoi 1 lingurita cu salvie tocata marunt cateva frunze de salvie intregi pentru ornat 3 lingurite cu patrunjel tocat marunt sare piper cimbru uscat…

Read more »

Scaricica de porc la gratar cu ierburi

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de scaricica de porc la gratar cu ierburi din: scaricica de porc, ulei de masline, suc de lamaie, chilli, curry, paprika si sare. Ingrediente: scaricica de porc 1000 g ulei de masline 200 ml suc de lamâie 60 ml chilli curry paprika sare dupa gust Mod de preparare: Prin amestecul…

Read more »

Piept de curcan umplut cu smochine, caise si curmale

O reteta delicioasa de piept de curcan umplut cu smochine, caise si curmale din: curmale, caise, smochine, vin alb, supa, scortisoara, ienibahar, sare, piept de curcan, piper, bacon, ulei, supa de pasare, foi de dafin, ceapa rosie, ardei gras si cartofi. Ingrediente: 150 g curmale uscate 100 g caise uscate 150 g smochine uscate…

Read more »

Cum se prepara Prajiturele cu migdale (video)

Retete pentru masa de RevelionO reteta video despre cum se prepara Prajiturele cu Migdale, un preparat delicios, gustos si sanatos, ideal pentru cei mici. Cum se prepara Prajiturele cu migdale

Read more »

Sufleu de ciocolată si banane

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de sufleu de ciocolata si banane din: ciocolata menaj, zahar, unt, oua, banana si zahar pudra. Ingrediente: pentru sufleu: 200 g ciocolată menaj 100 g zahăr 30 g unt 4 ouă 1 banană pentru decor: zahar pudra Mod de preparare: Topeşte la bain-marie ciocolata mărunţită împreună cu untul, amestecând frecvent….

Read more »

Rulada de porc cu carnat picant si sos de paprika

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa delicioasa de rulada de porc cu carnat picant si sos de paprika din: piept de porc, carnati picanti, ulei, sare, piper, boia, usturoi, cimbru, smantana, ceapa, faina si supa de oase. Ingrediente: piept de porc 1 kg cârnati picanti 400 g ulei 10 ml sare, piper, boia dupa gust usturoi 10…

Read more »

Salată cu spanac şi ciuperci

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa cu spanac si ciuperci din: spanac verde, ciuperci, ceapa rosie, fasole alba boabe, alune de padure, ardei capia, ardei gras, leurda, ulei de masline, otet balsamic, sos de soia, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 300 g spanac verde 200 g ciuperci o ceapă roşie 100 g fasole albă boabe 50 g…

Read more »

Rinichi de porc cu sos de porto si ciuperci

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de Rinichi de porc cu sos de porto si ciuperci din: rinichi de porc, ciuperci, vin de porto, ceapa alba, sare si piper. Ingrediente: rinichi de porc 720g ciuperci champignion 250g vin de porto alb 250g ceapa alba 70 g sare si piper dupa gust Mod de preparare: Rinichiul de porc…

Read more »

Curcan cu mandarine si sos

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de curcan cu mandarine si sos din: piept de curcan, mandarine, lamai, ulei de masline, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 mandarine 2 lamai 4 linguri ulei de masline sare piper nucsoara Mod de preparare: Tăiaţi carnea în fâşii cu grosimea de 1cm. Curăţaţi mandarinele…

Read more »

Trufe de ciocolată şi cafea

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de trufe de ciocolata si cafea din: ciocolata menaj, smantana dulce, unt, galbenusuri, lichior de cafea, ciocolata alba, fulgi de nuca de cocos, cafea solubila si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g ciocolată menaj 50 ml smântână dulce 30 g unt 2 gălbenuşuri 1 lingură lichior de cafea 2 linguri cafea solubilă…

Read more »

Muschi de porc umplut cu mere si praz

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de muschi de porc umplut cu mere si praz din: praz, mere acrisoare, unt, sare, piper, muschi de porc, rozmarin, ulei, supa si miez de nuca. Ingrediente: 2 fire praz 2 mere acrisoare 3 linguri unt sare piper 1 kg muschi de porc 4 fire de rozmarin 2 linguri ulei 400…

Read more »

Muşchi de vitel in cuptor

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de muschi de vitel in cuptor din: muschi de vitel, telina, morcovi, lamaie, prune, ulei, miere, scortisoara, vin alb sau rose, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel – bucata intreaga 1 telina mare 4 morcovi 1 lamaie 500 g prune proaspete sau uscate, rehidratate 4 linguri ulei 1…

Read more »

Rasol de porc cu linte

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de rasol de porc cu linte din: rasol de porc, cabanos, bacon, ceapa, praz, usturoi, morcov, linte rosie, patrunjel verde, telina verde, cuisoare, bouquet grani, sare si piper. Ingrediente: rasol de porc 1500 g cabanos 100 g bacon 80 g ceapa 80 g praz 50 g usturoi 30 g morcov 80…

Read more »

Briose cu fructe de padure si ciocolata

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de briose cu fructe de padure si ciocolata din: faina, zahar, unt, fructe de padure, oua, sare, drojdie, ciocolata menaj, smantana dulce, vanilie, cafea si zahar pudra. Ingrediente: pentru brioşe: 150 g faină albă 225 zahăr 190gunt 125 g fructe de pădure (zmeură, afine, fragi) 2 ouă 5 g drojdie sare…

Read more »

Rasol de porc cu ienibahar si mamaliga

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de rasol de porc cu ienibahar si mamaliga din: rasol de porc, morcov, telina, unt, ulei, fond de vita, malai, lapte, vin de porto, cimbru, foi de dafin, bouquet garni, salvie, sare si piper. Ingrediente: rasol de porc 1500 g morcov 150 g telina 150 g unt 50 g ulei 50…

Read more »

Vită chinezească înăbuşită cu ghimbir

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de vita chinezeasca inabusita cu ghimbir din: ulei de floarea soarelui, piept de vita, ceapa, ghimbir, usturoi, coriandru, amestec chinezesc de cinci condimente, anason stelat, piper negru, zahar brun, sos de soia, pasta de tomate, supa de vita si orez. Ingrediente: 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui sau vegetal 1,25…

Read more »

Muşchi de vită cu sos brun

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de muschi de vita cu: boabe de mustar, rozmarin, cimbru, morcov, dovlecel, broccoli, smantana dulce, unt, vin rosu, sos worchestershire, zahar brun, ulei de masline, coniac, sare, piper. Ingrediente: 500g muşchi de vită 1 linguriţă boabe de muştar 1/2 linguriţă rozmarin uscat 14/2 linguriţă cimbru 1 morcov 1/2 dovlecel 2-3 bucheţele…

Read more »

Friptură de vită cu vin roşu

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura de vita cu vin rosu din: usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, friptura de vita, vin rosu, morcovi, ceapa, sunca afumata, faina, coniac, supa, rosii, patrunjel si foi de dafin. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măs­line sare piper 1 linguriţă de cimbru uscat…

Read more »

Salată de legume cu paste şi friptură

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de salata de legume cu paste si friptura din: morcovi, varza rosie, ceapa rosie, ardei iute, ananas, taitei, sare, ulei, steak de vita, piper, seminte de susan, sos worcester, ulei de masline, zahar si sos de soia. Ingrediente: 2 morcovi 150 g varză roşie 2 cepe roşii 1 ardei iute roşu…

Read more »

Salata in stil asiatic

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de salata in stil asiatic din: muschi de vita, sos de peste, suc de lamaie, zahar tos, ceapa, ardei iute, frunze de menta, salata verde, busuioc, ulei de masline, rosii si usturoi verde. Ingrediente: 500 g muschi de vita, taiat in felii groase, de 2,5 cm 2 linguri sos de peste…

Read more »

Friptura marinata de vita

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura marinata de vita din: pulpa de vita, usturoi, pasta de rosii, ulei, rozmarin, apa, vin alb, otet de vin, morcovi, ceapa, usturoi si telina. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 3 căţei de usturoi 1 lingură cu pastă de roşii ulei rozmarin pentru marinată 1,5 l apă 50 ml…

Read more »

Friptura de porc cu umplutură de salvie şi ceapă şi cu sos

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura de porc cu umplutura de salvie si ceapa si cu sos din: ulei de masline, ceapa, frunze de salvie, pesmet, carne de carnati, cotlet de porc, faina, supa de pui sau de vita si cidru. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă tocată fin câteva frunze de salvie…

Read more »

Steak cu salată de roşii rumenite

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de steak cu salata de rosii rumenite din: coaja de lamaie, usturoi, boabe de piper negru, oregano uscat, piper de cayenne, sare grunjoasa, vrabioara macra de vita, rosii, coriandru, menta, ceapa rosie, ardei iute, ulei de masline, zeama de lamaie si salata. Ingrediente: coaja rasa de la 1 lamaie 2 catei…

Read more »

Friptură de vită în marinată picantă

Retete pentru masa de RevelionO reteta de friptura de vita in marinata picanta din: boabe de piper, nucsoara, cuisoare, ghimbir, coniac, vin rosu, pulpa de vita, zarzavat de supa, ulei, cimbru, supa, ceapa, unt, morcovi, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 linguriţă boabe de piper 1/2 lin­guriţă nucşoară măcinată 1/2 linguriţă cuişoare măcinate 1/2 linguriţă ghimbir măcinat 50…

Read more »

Chiftele in sos de iaurt

Retete pentru masa de RevelionO reteta de chiftele in sos de iaurt din: bulgur, sare, castraveti, menta, iaurt, usturoi, piper, ceapa, patrunjel, carne de vita, bulion, fulgi de ardei, scrotisoara, chimen, ienibahar si ulei de masline. Ingrediente: 220 g bulgur instant sare 2 castraveţi 1 legătură mentă 500 g iaurt 5 căţei de usturoi piper 2 cepe 1…

Read more »

Tocană dulce sau picantă

Retete pentru masa de RevelionO reteta de tocana dulce sau picanta din: ceapa, ardei, carne de porc, carne de vita, carnati, untura de porc, smantana si boia dulce sau iute. Ingrediente: 3 cepe 2 ardei 400 g carne de porc 300 g carne de vită 200 g cârnaţi 200 g untură de porc 300 g smântână 1 plic…

Read more »

Antricot de vită cu anghinare şi caşcaval

Retete pentru masa de RevelionO reteta de antricot de vita cu anghinare si cascaval din: antricoate de vita, anghinare, cascaval, ulei de masline extravirgin, usturoi, rozmarin, frunze de salvie, patrunjel, cimbru, sare si piper. Inrgediente: 4 antricoate de vită (circa 900 g) 500 g anghinare 1 50 g caşcaval (sau mozzarella) 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1…

Read more »

Reteta zilei: Supă de carne cu fasole verde

Retete pentru masa de RevelionO reteta de supa de carne cu fasole verde din: piept de vaca, fasole verde, patrunjel, morcov, ceapa, faina, smantana si verdeata. Inrgediente: 750 g piept gras de vaca 500 g fasole verde tânără 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1 lingură făină 100 ml smântână verdeaţă (pătrunjel, mărar) Mod de preparare:…

Read more »

Lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume din: faina, drojdie, zahar, ulei de masline, sare, file de vita, sare, piper, crema de branza de vaci cu verdeata, branza de vaci, lapte, usturoi, verdeata, rucola, salata si rosii cherry. Ingrediente: aluat: 250 g faina 20 g drojdie 1…

Read more »

Friptură de vită cu unt

Retete pentru masa de RevelionO reteta simpla si delicioasa de friptura de vita cu unt din: usturoi, rucola, unt, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, boia dulce si file de muschi de vita. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 g rucola 80 g unt moale 1 lingură suc de lămâie sare piper 5 linguri ulei de…

Read more »

Platou picant

Retete pentru masa de RevelionO reteta de platou picant din: pulpe de pui, piept de pui, muschi de vita, muschi de porc, usturoi, cimbru, piper, ulei de masline, dovlecel, fenicul, ardei capia, ceapa rosie, sare si rosii cherry. Ingrediente: 2 pulpe de pui 2 fileuri de piept de pui 2 felii de muşchi de vită pentru steak 2…

Read more »

Reteta zilei: Bulete din orez cu carne de vita

Retete pentru masa de RevelionO reteta de bulete din orez cu carne de vita din: orez, ceapa, ciuperci, sunca, carne de vita, pasta de tomate, patrunjel verde, ulei de masline, oua, galbenusuri, ulei de floarea soarelui, faina, pesmet si sare. Ingrediente: 2 căni orez 2 cepe 200 g ciuperci 150 g şuncă 500 g carne de vită tocată…

Read more »

Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşii

Retete pentru masa de RevelionO reteta de rulada rece cu salsa de ardei si rosii din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, ceapa, oua, pesmet, oregano, cimbru, usturoi, rozmarin, ulei de masline, frunze de rucola, ardei rosii, ardei gralbeni, ardei iute, rosii, otet balsamic, zahar fin si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g carne tocată de…

Read more »

Rulouri cu carne de viţel în frunze de viţă

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de rulouri cu carne de vitel in frunze de vita din: carne tocata de vitel, vita de vie, ceapa, pesmet, ulei de masline extravirgin, patrunjel, menta, ou, supa concentrata de carne, vin rosu, concentrat de rosii, marsala, castravete, iaurt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne tocată de viţel 40…

Read more »

Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)

Retete pentru masa de RevelionO reteta de Saltimbocca alla romana din: pulpa de vita, cascaval, prosciutto crudo, ulei, salvie, faina, unt, zahar, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 5oo g de pulpă de vită 300 g de caşcaval feliat 300 g de prosciutto crudo feliat 100 ml ulei 1 crenguţă de salvie proaspătă 2-3 linguri de făină…

Read more »

Lasagna traditioanala

Retete pentru masa de RevelionO reteta de lasagna traditionala din: foi de lasagna, sos de rosii, lapte, carne tocata de vita, spanac, mozzarella, parmezan, oua, ceapa rosie, ulei, usturoi, faina, unt, smantana, oregano si busuioc. Ingrediente: 500 g foi de lasagna 400 g sos de roşii 400 ml de lapte 500 g de carne tocată de vită 500…

Read more »

Sepie cu mazăre şi pastramă de vită

Retete pentru masa de RevelionO reteta de sepie cu mazare si pastrama de vita din: boabe de mazare, sepii, pastrama de vita, usturoi, ceapa, ardei iute, supa de legume, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Sepia este una dintre moluştele care su­portă foarte bine congelarea. Pentru a prepara sepie este necesar, înainte de toate, să i…

Read more »

Frigărui colorate

Retete pentru masa de RevelionO reteta de frigarui colorate din: muschi de vita, ardei grasi, ardei capia, dovlecel, ridichi, rosii cherry, cepe rosii, ulei, otet balsamic, sos worchesterhire, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 750 g de muschi de vita 2 ardei grasi 2 ardei capia 1 dovlecel 4 ridichi 10 rosii cherry 2 cepe rosii pentru marinare: 2…

Read more »

Carpaccio de vită cu dovlecei

Retete pentru masa de RevelionO reteta de carpaccio de vita cu dovlecei din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, frunze de menta, sare si piper alb. Ingrediente: 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei mici (zucchini) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb sec câteva frunze de…

Read more »

Mici de oaie

O reteta de mici de oaie din: carne grasa de vita, carne de oaie, usturoi, bicarbonat, ulei, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 300 g carne grasa de vita 300 g carne de oaie 3-4 catei de usturoi 1 varf de cutit bicarbonat sau 1/2 pahar apa minerala 2 linguri ulei cimbru si piper dupa…

Read more »

Salată de rucola cu vită

Retete pentru masa de RevelionSe amestecă 1 lingură de muştar cu 2 linguri oţet de vin alb şi 1 lingură ulei de măsline. Se pun 100 g frunze de rucola pe o farfurie mare, se presară 1 ceapă roşie tăiată inele, 3 linguri de castraveciori (scurşi), 1 ceapă mică murată şi 2 roşii medii, feliate. Se pune deasupra…

Read more »

Vită Bourguignon

Retete pentru masa de RevelionO reteta de vita bourguignon din: carne de vitel, supa de vita sau pui, ceapa, morcovi, usturoi, coniac, vin rosu sec, ciuperci, foaie de dafin, zahar brun, pasta de tomate, unt, faina, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 00 g carne de viţel 4 căni cu supă de vită sau pui 2 cepe 2 morcovi…

Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu