luni, 12 decembrie 2011

Retete culinare de Craciun

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete culinare de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete culinare de Craciun.

Retete culinare de Craciun

Terină de raţă şi porc cu merişoare şi fistic

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de terina de rata ci porc cu merisoare si fistic din: piept de rata, bacon, spata de porc, paine, lapte, hasme, usturoi, ficat de pui sau de rata, boabe de piper negru, seminte de coriandru, cuisoare, scortisoara, coniac, oua, fistic si merisoare. Ingrediente: 2 piepţi de raţă de aproximativ 300g fiecare,…Read more »

Gulaş de porc cu cartofi şi varză

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de gulas de porc cu cartofi si varza din: ulei de masline extravirgin, pulpa de porc, ceapa, boia de ardei, ardei iute, seminte de chimen, rosii, cartofi, varza si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 bucată de 1,5 kg-2 kg pulpă de porc, dezosată şi rulată 2 cepe,…Read more »

Friptură crocantă de porc, cu sos de muştar şi miere

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de friptura crocanta de porc, cu sos de mustar si miere din: antricot de porc, ulei de masline extravirgin, supa de pui, mustar cu boabe, miere si frunze de cimbru. Ingrediente: 2 kg antricot de porc (crestează stratul de grăsime cu un cuţit, din loc în loc) 1 lingură ulei de…Read more »

Cum se prepara Friptura de Porc cu Sos de Unt (video)

Retete culinare de CraciunO reteta video delicioasa si foarte gustoasa despre cum se prepara Friptura de Porc cu Sos de Unt, un preparat deosebit si rapid. Cum se prepara Friptura de Porc cu Sos de UntRead more »

Cotlete apetisante, irezistibile pentru Craciun

Retete culinare de CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Cotlete apetisante, irezistibile pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Cotlete apetisante, irezistibile pentru Craciun. Cotlete de viţel cu garnitura de cartofi…Read more »

Tocăniţă de porc cu morcovi şi chimion

Retete culinare de CraciunO reteta simpla si delicioasa de tocanita de porc cu morcovi si chimion din: ulei de masline extravirgin, file de porc, ceapa, morcovi, chimion, scortisoara, pasta de tomate, stafide, seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline extravirgin 450g file de porc, curăţat de orice grăsime vizibilă şi tăiat în cuburi…Read more »

Friptură de porc cu fructe

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de friptura de porc cu frcute din: migdale, usturoi, caise usturoi, file de porc, sare, piper, ulei, fire de praz, supa si caise. Ingrediente: 4 linguri de migdale 2 căţei de usturoi 100 g de caise uscate 1 kg de file de porc sare piper 2 linguri de ulei 2 legături…Read more »

Cotlete de porc cu mere şi stafide

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de cotlete de porc cu mere si stafide din: cotlete de porc, mere, unt, ulei, sare, piper, curry, faina, stafide, boabe de mustar si supa. Ingrediente: 4 cotlete de porc, fără os 4 mere mici, dulci-acrişoare 1 lingură de unt 1 lingură de ulei sare piper curry 1-2 linguri de făină…Read more »

Cotlete de porc, umplute

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de cotlete de porc, umplute din: cotlete de porc, praz, ciuperci champignon, sunca afumata, sare, piper, crema de branza, oua, patrunjel, faina, pesmet si ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc (a 180g) 3 fire de praz 200 g de ciuperci champig non 50 g de cubuleţe de şuncă afumată sare piper…Read more »

Cotlete de porc cu muştar şi rozmarin

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de cotlete de porc cu mustar si rozmarin din: mustar, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sherry sau otet balsamic si coaste de porc. Ingrediente: 2 linguri de muştar uşor 3 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi mari, feliaţi subţire 2 bucheţele de rozmarin, frunzele 1 lingură de sherry sau…Read more »

Friptură de porc cu garnitură de fasole bătută cu usturoi

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de friptura de porc cu garnitura de fasole batuta cu usturoi din: carne de porc, ulei de masline, ceapa, usturoi, fasole boabe, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 1 bucată de carne de porc pentru friptură, fără grăsime 1 lingură de ulei de măsline o ceapă mică sau o haşmă, tocată…Read more »

Piept de porc la cuptor

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de piept de porc la cuptor din: seminte de fenicul, boabe de piper negru, cimbru, usturoi, ulei de masline, piept de porc si lamai. Ingrediente: 2 linguri seminţe de fenicul 1 lingură boabe de piper negru 1 legătură mică de cimbru (doar frunzele) 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei de…Read more »

5 retete cu carne de porc pentru Craciun

Retete culinare de CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de 5 retete cu carne de porc pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate 5 retete cu carne de porc pentru Craciun. …Read more »

Retete delicioase pentru Craciun

Retete culinare de CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete delicioase pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete delicioase pentru Craciun. Cum se prepara Cotlete de porc marinate in melasa…Read more »

Retete delicioase pentru Revelion

Retete culinare de CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete delicioase pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete delicioase pentru Revelion. Piept de pui umplut O reteta de piept de…Read more »

Cotlete de porc cu piure cu asmăţui

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de cotlete de porc cu piure cu asmatui din: cartofi, sare, morcovi, asmatui, smantana, piper, nucsoara, cotlete de porc si unt. Ingrediente: 1 kg de cartofi făinoşi sare 250 g de morcovi 1 legătură de asmăţui 100 ml de smântână piper 1 vârf de cuţit de nucşoară rasă 4 cotlete de…Read more »

Porc înăbuşit cu chorizo

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de porc inabusit cu chorizo din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, usturoi, otet de sherry, chorizo, seminte de fenicul, pasta de tomate, rosii, paine, coaja de lamaie si patrunjel. Ingrediente: ulei de măsline 1kg spată de porc, fără piele şi fără grăsime, tăiată în cuburi de 5cm 1 ceapă…Read more »

Porc copt cu fenicul şi piper negru

5 December 2011

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de porc copt cu fenicul si piper negru din: spata de porc, usturoi, seminte de fenicul, boabe de piper, rozmarin, frunze de dafin si vin alb sec. Ingrediente: 2 kg spată de porc, fără os 3 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt 1 lingură seminţe de fenicul, zdrobite 1 lingură boabe de…Read more »

Cum se prepara Porc dulce acrisor in chifla (video)

Retete culinare de Craciun O reteta video despre cum se prepara porc dulce acriosr in chifla: Cum se prepara Porc dulce acrisor in chiflaRead more »

Fasole cu carne afumată de porc

Retete culinare de CraciunO reteta simpla de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, fasole boabe, ceapa, usturoi, untura, ardei gras, supa, rosii, varza alba si sare. Ingrediente: 1 kg carne afumată de porc 300 g fasole boabe 3 cepe 3 căţei usturoi 3 linguri untură 5 ardei graşi 2 l supă 500…Read more »

Castron bosniac cu trei feluri de carne

O reteta simpla si delicioasa de castron bosniac cu trei feluri de carne din: carne de porc, carne de vita, carne de miel, morcovi, ardei verzi, cartofi, fasole verde, gulie, ceapa, patrunjel, telina, sare, piper, cuisoare, foaie de dafin si boia iute. Ingrediente: 1/2 kg came de porc 1/2 kg carne de vită 1/2…

Read more »

Ghiveci de Teleorman

Retete culinare de Craciun O reteta de ghiveci din: carne de porc, ulei, ceapa, orez, ardei gras, rosii, ardei iute, rosii, ardei iute, patrunjel, usturoi, piper, unt si sare. Ingrediente: 750 g carne de porc 100 ml ulei 4-5 cepe 100 g orez 2-3 ardei graşi 2 roşii 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel şi mărar 5…Read more »

Carne de porc cu ardei

Retete culinare de CraciunO reteta simpla si gustoasa de carne de porc cu ardei din: carne de porc, usturoi, ardei iute, ardei verzi, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 600 – 700 gr carne de porc (de pe burtă) 3 căţei de usturoi zdrobiţi 1 ardei iute mic 3 – 4 ardei verzi şi mari (tăiaţi…Read more »

Chilli cu carne

Retete culinare de CraciunO reteta simpla de chilli cu carne din: carne de porc, usturoi, ardei iute, rosii, sare, piper, maghiran, chilli, chimen, telina, zahar, untdelemn si faina. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 usturoi zdrobiţi 5 – 8 ardei mari iuţi 1 kg roşii curăţate de coajă şi tăiate sare piper maghiran chilli măcinat chimen…Read more »

Tavă tiroleză

O reteta delicioasa de tavă tiroleză din: carne de vita fiaarta, carne de vita uscata, slanina, ceapa, cartofi, grasime de porc, sare, piper, chimen si magheran. Ingrediente: 150 gr carne de vită fiartă 150 gr carne fiartă uscată 150 gr slănină 1 ceapă mare 1 kg cartofi fierţi 2 linguri de grăsime de porc…

Read more »

Pui umplut cu sarmalute in foi de vita

Retete culinare de Craciun O reteta delicioasa de pui umplut cu sarmale in foi de vita din: carne de vita, carne de porc, ceapa, orez, sare, piper, marar si ulei. Ingrediente: 1 pui de1-1,5 kg 200 g carne de vită 200 g carne de porc 50 g ceapă 50 g orez 200 g foi de viţă sau…Read more »

Cum se prepara Muschi de porc in bacon si cartofi cu rozmarin (video)

Retete culinare de CraciunO reteta video despre cum se prepara muschi de porc in bacon si cartofi cu rozmarin din: muschi de porc, bacon, cartofi, carnati, salvie, uleid e masline, salata, lamaie, rosii cherry, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: muschi de porc bacon cartofi carnati salvie ulei de masline salata lamaie rosii cherry usturoi rozmarin…Read more »

Sarmale – (Rulouri) de varză

O reteta delicioasa de sarmale – rulouri de varza din: varza, varza acra, carne de vitel, carne de porc, carne de vita, sunca, costite de porc, slanina afumata, orez, patrunjel, ceapa si salvie. Ingrediente: 1 varză 1 /2 kg varză acră 1/2 kg carne de viţel 1 /2 kg carne de porc 1/2 kg…

Read more »

Ospăţ ţărănesc

O reteta de ospat taranesc din: spata de porc, varza acra, antricoate de porc, carnaciori, galusti de paine, ceapa, sare, chimen si piper. Ingrediente: 250 gr spată de porc uscată 750 gr varză acră 250 gr antricoate de porc 4 cârnăciori 4 – 8 găluşti de pâine 1 ceapă sare chimen piper Mod…

Read more »

Ruladă de varză

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de rulada de varza din: varza, carne de vita sau vitel, carne de porc, ceapa, orez, ou, sare, piper, patrunjel, marar si vin alb. Ingrediente: 1 kg de varză 300 gr carne de vită sau de viţel 250 gr carne de porc 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 1 ou sare…Read more »

Fasole cu macaroane

Retete culinare de CraciunO reteta simpla de fasole cu macaroane din: fasole, macaroane, slanina afumata, carne de porc afumata, ceapa, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole 250 g macaroane 50 g slănină afumată 800-1000 g carne de porc afumată 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Fasolea o înmuiem…Read more »

Picior de porc

6 April 2011

Curăţă un picior de porc punându-l în apă fierbinte, spre a-i rade părul. După aceea, cu un cuţit, taie-l în lungime şi fiecare bucată înveleşte-o într-o bucată de pânză pe care o legi strâns cu aţă la fiecare capăt. Pune bucăţile într-o cratiţă şi ţintuieşte-le la fund, apăsându-le cu o scândurică. Umple cratiţa cu…

Read more »

Pizza iute cu salam

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de pizza iute cu salam din: blaturi de pizza, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, mozzarella, salam iute, salam de porc, carnati picanti, ardei iute si piper. Ingrediente: 4 blaturi de pizza sos: 500 gr roşii în bulion 10 gr zahăr 2 gr oregano 2 gr busuioc 30…Read more »

Pasteta din carne de porc si cartofi

Retete culinare de Craciun O reteta gustoasa de pasteta din carne de porc, cartofi, ceapa, patrunjel, cimbru, foi de dafin, vin alb sec, sare, piper, faina, oua si unt. Ingrediente: 500 g carne de porc 700 g cartofi 2 cepe 1 legătură pătrunjel verde cimbru 1 foaie de dafin 250 ml vin alb sec 2 linguri unt…Read more »

Friptura cu ghiveci bulgaresc si rosii umplute

O reteta delicioasa de friptura cu ghiveci, rosii unmplute, morcovi, frunze de telina, lamaie, sare, orez, ulei, ceapa, boia dulce, piper macinat si vin alb. Ingrediente: 1/2 kg carne porc 200 g orez 1 borcan ghiveci 500 ml supă de oase 4 linguri ulei 4-5 cepe 1 linguriţă de boia dulce piper măcinat…

Read more »

Coaste de porc caramelizate

O reteta simpla si delicoasa de coaste de porc caramelizate din: coaste de porc, untdelemn, zahar brun, amestec de condimente, boia de ardei dulce, miere, sare, vin rosu sec, otet, miere si sare. Ingrediente: 700 g coaste de porc o linguriţă de untdelemn 12 linguriţe de zahăr (brun) două linguriţe de amestec de condimente…

Read more »

Ciorbă măcelărească dreasa cu smantana

Retete culinare de CraciunO reteta de ciorba macelareasca dreasa cu smantana din: carne ficat, ceapa, untura, boia, zeama de castraveti murati si smantana. Ingrediente: 150 g carne de porc 50 gficat şi o ceapă de fiecare persoană untură boia zeamă de castraveţi muraţi în saramură smântână Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în puţină untură,…Read more »

Muşchiuleţ umplut cu amestec de carne

Retete culinare de CraciunO reteta delicioasa de muschiulet umplut cu amestec de carne din: muschiulet de porc, amestec de carne si condimente pentru carnati, prapur de porc, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: doi muşchiuleţi de porc amestec de carne şi condimente pentru cârnaţi prapur de porc sare piper frunze de pătrunjel Mod de preparare:…Read more »

Piftie din carne de porc

O reteta simpla de piftie din carne de porc din: carne de porc, bucati din cap si picioare, sare, ceapa, piper boabe si usturoi. Ingrediente: carne de porc bucăţi din cap şi picioare sare ceapă piper boabe usturoi Mod de preparare: Carnea spălată, capul şi picioarele curăţate bine se pun la fiert în…

Read more »

File de porc fiert in lapte

O reteta foarte simpla de file de porc fiert in lapte cu: file de porc, lapte unt, usturoi, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1,5 kg file de porc 1,5 l lapte 2 linguri unt 1 căpăţână de usturoi sare piper cimbru Mod de preparare: Presezi fileul cu sare, piper şi cimbru, îl aşezi…

Read more »

Cotlet de porc la cuptor cu rosii

O reteta foarte simpla de cotlet de porc la cuptor cu frunze de busuioc, rosii, frunze de oregano, sare, piper, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 cotlet de porc feliat, fiert la temperatură joasă 6-7 roşii, frunze de busuioc frunze de oregano sare piper ulei de masline vin alb Mod de…

Read more »

Piept de porc pane

O reteta de piept de porc pane cu zeama de varza, telina, pipe boabe, cimbru, faina, oua, pesemt, ulei si sare. Ingrediente: 600 g piept porc 50 ml zeamă varză 1 ţelină 1 linguriţă boabe piper negru 1 linguriţă cimbru 1 lingură făină 2 ouă 100 g pesmet 250 ml ulei sare piper …

Read more »

Şniţele ca la Covasna

O reteta foarte simpla de snitele din carne de vitel sau carne de porc fara os, oua, ciuperci, cascaval ras, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de vitel sau de porc fara os 7 oua 150 g ciuperci putin cascaval ras putina faina sare piper Mod de preparare: Tai carnea ca pentru…

Read more »

Ciorbă de dovlecei cu carne

Retete culinare de CraciunO reteta de ciorba de dovlecei cu carne de porc si morcovi, cartofi, pasta de tomate, rosii, spanac, bors, ceapa, oua, ardei gras, sare, piper, patrunjel si ardei iute murat. Ingrediente: 4 dovlecei rotunzi doi morcovi doi cartofi 3 roşii o lingură de pastă de tomate 300 g spanac 800 g carne de porc…Read more »

Mini-snitele colorate

Retete culinare de CraciunO reteta de snitele de curcan sau porc cu ananas, sunca, rosii, mozzarella, sare, piper, rosii cherry, broccoli, porumb, ardei iute, ardei gras si salam. Ingrediente: 100 g ananas (cutie) 75 g şuncă fiartă 2 roşii 2 mozarella (a 125 g) 12 şniţele mici de curcan sau porc (a 50 g) sare piper 8…Read more »

File de porc gratinat

Retete culinare de CraciunO reteta de file de porc gratinat cu arpagic, cimbru, rosii uscate, samburi de pin, branza gouda, ulei, sare, piper, supa, vin rosu si amidon. Ingrediente: 500 g file de porc 400 g arpagic 4 crenguţe cimbru 6 roşii uscate (în ulei) 20 g sâmburi de pin 40 g brânză gouda rasă 2 linguri…Read more »

Kebab de porc şi ciuperci cu orez prăjit

Retete culinare de CraciunO reteta de kebab cu file sclab de porc, pasta curyy thai, zahar, iaurt natural degresat, ulei de floarea soarelui, orez basmati, porumb dulce, champignon, magetout, boia de ardei dulce si lime sau lamaie. Ingrediente: 1 linguriţă pastă curry Thai 1 linguriţă zahăr muscovado 2 x 125 g cutii iaurt natural degresat 400 g…Read more »

Budinca cu carne tocata de porc

Retete culinare de CraciunO reteta foarte simpla de budinca cu carne tocata de porc, paste integrale de porc, ceapa, oua, cascaval, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 1, 1.5 kg carne tocata porc 1-2 cepe 5 oua cascaval sare piper alte condimente smantana Mod de preparare: Se spala si se toaca carnea de…Read more »

Tarte cu dovlecel şi carne tocată

Retete culinare de CraciunO reteta de tarte cu dovlecel, carne tocatade porc, faina, drojdie, lapte, ou, sare, galbenus de ou, zahar, morcov, ceapa, usturoi, unt, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 220 g faina 10 g drojdie 70 ml lapte 1 ou 1 varf de sare 1 galbenus de ou 1 varf de zahar umplutura: 1 dovlecel mic…Read more »

Supă cu perişoare si sos de peste

Retete culinare de CraciunO reteta de supa de perisoare cu orez, usturoi, ulei, ceapa verde, sos de rosii, carne de porc tocata, sare, piper, supa de pui, sos de peste si patrunjel tocat. Ingrediente: 100 g orez fiert 1 căţel de us­turoi 4 linguri de ulei 2 cepe verzi 100 g sos de roşii 150 g carne…Read more »

Platou cald

Retete culinare de CraciunO reteta de platou cald cu ceafa de porc, cartofi, dovlecei, vinete, ciuperci, sare, piper, cimbru, uleid e masline si 2-3 fire de rozmarin. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 6 cartofi un dovlecel o vanata o ceapa 200 g ciuperci sare piper cimbru ulei de masline 2-3 fire de rozmarin Mod de…Read more »

Cannelloni cu legume şi carne

Retete culinare de CraciunO reteta de cannelloni cu amestec de carne tocata, ardeo rosii, rosii, porumb, suc de rosii, piper alb si negru, ulei de masline, cascaval, unt, cimbru si pesmet Ingrediente: 400 g carne tocata (amestec vita si porc) 4 ardei rosii 3 rosii o cutie de porumb 200 ml suc de rosii piper alb si…Read more »

Frigarui din carne de vita si carne macra de porc

O reteta de frigarui din carne de vita, carne macra de porc, ficat, rinichi de porc, sare, ulei si piper. Ingrediente: 300 g carne macră de porc 200 g ficat 300 g carne de vită 200 g rinichi de porc sare ulei piper Mod de preparare: Se cu­răţă carnea, se spală, se taie…

Read more »

Perişoare cu smântână şi mărar

Retete culinare de CraciunO reteta de perisoare cu smatana, marar, carne de vitel, oua, paine alba, faina, unt, carne slaba de porc, lapte, ceapa, sare, piper si praf de ciuperci uscate. Ingrediente: 500 g carne de viţel 300 g miez pâine albă două ouă 3 legături de mărar făină 100 g unt 500 g carne slabă de…Read more »

Muşchi de porc la grătar

Ingrediente: un kg de muşchi de porc o felie de slănină o lingură de sare o lingură de cimbrişor amestecat cu chimion (măcinate împreună) Mod de preparare: Se curăţă muşchiul de porc şi se taie în felii mai groase (aproximativ cât un deget). Se pregăteşte jarul (din lemn de esenţă tare,…

Read more »

Purcel umplut

Retete culinare de CraciunO reteta de purcel umplu cu maruntaie de purcel, miez de nuca, oua, condimente, ciuperci, unt, untura, vin si boia. Ingrediente: un purcel de 10-12 kg măruntaiele de la purcel miez de nucă ceapă două ouă condimentele ciuperci unt untură vin boia Mod de preparare: Purcelul se pârleşte, se şterge cu un burete…Read more »

Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc

Retete culinare de CraciunO reteta de ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc si morcovi baby, telina, ceapa, usturoi, rosii, frunze de dafin, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 200 g fasole roşie boabe 200 g fasole albă boabe 200 g morcovi baby un sfert de telină o ceapă doi…Read more »

Cotlet de porc cu ficatei

O reteta de cotlet de porc cu ficatei si salam uscat, cas, pastai, carofi, ciuperci, morcovi, gogosari, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 100 g salam uscat, feliat subţire 100 g caş 400 g ficăţei 300 g păstăi 4 cartofi 300 g ciuperci 400 g morcovi 100 g gogoşari roşii…

Read more »

Mancare cu ardei capia

Retete culinare de CraciunO reteta de mancare cu ardei capia, pulpa de porc, ulei, ceapa rosie, rosii in bulion, paprika, busuioc, cimbru, zahar, patrunjel verde si 2-4 catei de usturoi. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 2-3 linguri ulei 3-4 ardei capia 2-3 cepe rosii un borcan rosii in bulion 4 lingurite paprika picant busuioc cimbru o…Read more »

Mazăre cu rinichi de porc

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 500 g rinichi de porc 100 g unt o ceapă doi căţei de usturoi 450 g mazăre un ardei gras roşu 50 g alune o lingură de miere pătrunjel sare piper o jumătate de lămîie 200 ml vin alb sec 100 ml ulei de floarea-soarelui vin roşu Mod de preparare: Ceapa…Read more »

Sote de ficat de porc

Ingrediente: un kg ficat de porc 5 cepe două linguri de bulion o lingură de pastă de ardei gras 200 ml ulei o lingură de făină 100 ml vin sare şi piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o peştişori. Căliţi-o în jumătate din cantitatea de ulei, iar când devine sticloasă…

Read more »

Cartofi scazuti cu costita

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 costita de porc 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 gulie mică 1 linguriţă Delikat 2 foi de dafin 1 linguriţă pastă de gogoşari (sau de ardei) boia (dulce sau iute, după gust) 1 lingură bulion Mod de preparare: Cureti ceapa si radacinoasele,…Read more »

Coasta de porc la cuptor

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 1,5 coastă de porc 200 ml vin roşu 1/2 I borş 1 lingură Delikat căpăţână usturoi ulei pătrunjel Mod de preparare: In borş amestecat cu o cană de apă şi Delikat pentru pui la fiert coastele. Le laşi să fiarbă circa 30 de minu­te. Intre timp, cureţi usturoiul, îl pisezi şi…Read more »

Arancini cu mazăre şi carne

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 400 g orez 100 g unt 4 ouă 3 roşii 150 g carne de porc tocată 100 g mazăre 50 g alune tocate pesmet ulei de floarea-soarelui busuioc verde sare piper roşii cherry Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, avînd grijă să rămînă un pic tare, căci…Read more »

Muşchi de porc cu sfeclă

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă roşie 4 mor­covi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate de lămîie sare piper cimbru pudră de nucşoară ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Intr-o cratiţă se încing patru lin­guri cu ulei, se adaugă ceapa curăţată…Read more »

Mici de casa

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 1/2 kg carne vită 1/2 kg carne porc cu grăsime 1/2 linguriţă de bicarbonat delikat 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Treci carnea de două ori prin maşină împreună cu usturoiul şi apoi o amesteci cu bicarbonatul şi Delikat. Adaugi o lin­gură de apă şi frămânţi foarte bine carnea. Cu…Read more »

Clătite picante umplute cu ficat

Ingrediente: 200 g friptură de porc 200 g ficat de pasăre două linguri de pătrunjel tocat un ou sare piper mă­cinat 6-8 clătite pregătite din: un ou, o cană de făină, o cană de lapte, sare, ulei (unt) Mod de preparare: Se taie mărunt carnea cu un cuţit şi se amestecă împreună…

Read more »

Bărcuţe de vinete cu chiftele

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 4 vinete 200 g carne de porc 200 g carne de vită două cepe doi ardei graşi 200 g ciuperci, 4 căţei de usturoi o lingură de pesmet ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel smântână usturoi Mod de preparare: Cepele se curăţă şi se toacă mărunt. Carnea de vită şi cea…Read more »

Chiftelute pane

Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 2 căţei de usturoi 6 ouă 1 cană făină 1 ceapă 1 cartof mare 1 felie pâine 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Fierbi cartoful în coajă şi când e gata, îl cureţi şi-l pasezi. Cureţi apoi usturoiul şi ceapa, pisezi usturoiul şi tai…

Read more »

Ciorbă din Tara Moţilor

Retete culinare de CraciunIngrediente: 1 varză mică 500 g carne de porc afumată 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 2 linguri făină 1 legătură mărar 0,5 I lapte acru sare ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert cu apă rece. Speli varza, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le căleşti împreună. în…Read more »

Ciolan de porc in aspic cu muraturi

Retete culinare de Craciun Ingrediente: un ciolan de porc afumat 45 g gelatină 50 ml oţet de mere un vârf de linguriţă de sare piper praf şi boabe două foi de dafin 4-5 morcovi acri s 8 castraveciori acri 2 ardei verzi pătrunjel pentru decor Mod de preparare: Se spala ciolanul de porc si se pune…Read more »

Ciorbă din Tara Oaşului

Retete culinare de CraciunIngrediente: 500 g carne de porc 2 cepe mari 1 gogoşar 2 ardei graşi coloraţi 1 roşie 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 200 g fasole verde 200 g varză dulce 1 dovlecel mic 2 cartofi mari 2 linguri orez 1 legătură verdeaţă (leuştean, pătrunjel, frunze de ţelină) 2 căni borş sare…Read more »

Carne de porc cu sos de ierburi – Nam prik ong

Retete culinare de Craciun Preparat specific thailandez Ingrediente: 4 bucăţi de galangal, tăiate fin 8 ardei iuţi uscaţi, fără seminţe şi înmuiaţi în apă caldă 5 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi o ceapă eşalotă tăiată fin 1/2 linguriţă sare o linguriţă de pas­tă de crevete 15 roşii cherry, tăiate jumătăţi două lin­guri de ulei vege­tal 300…Read more »

Cimbrul

Retete culinare de Craciun Înca din antichitate cimbrul a fost cultivat în zona mediteraneeana. Mai întâi au fost descoperite si apreciate virtutile medicale ale plantei si abia apoi aceasta a fost folosita în gastronomie ca planta aromata, condimentara. Soiuri de cimbru: Cimbrul comun, de câmp (Thymus vulgaris) are frunze mai lungi, cu marginile rasucite, pe fata inferioara,…Read more »

Snitele cu mac, susan si pesmet

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 6 felii came de porc 50 g susan 50 g mac 50 g pesmet sare piper 100 ml ulei de prăjit 1 cană făină 3 ouă Mod de preparare: Baţi bine camea cu ciocanul pentru şniţele, păstrezi 3 felii întregi, iar pe 3 le tai în 2 pe lăţime şi astfel…Read more »

Sărmăluţă din varză acră

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 800 g carne tocată amestec (vacă şi porc) o ceaşcă orez 4 cepe piper sare foi de varză (pentru circa 40 buc. sarmale medii) foi de dafin două linguri ulei Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în puţin ulei. După ce se răceşte se amestecă împreună cu…Read more »

Tobă de porc cu ienibahar

Ingrediente: capul de porc stomacul bine spălat şi curăţat limba rinichii inimă şorici 3 boabe de ienibahar două foi de dafin sare piper Mod de preparare: Carnea se spală foarte bine. Capul se taie în bucăţi mici; inima, şoriciul, limba şi rinichii se pun la fiert cu foile de dafin şi sare….

Read more »

Carnati proaspeti de porc

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g grăsime 200 g carne de vită usturoi piper un vârf cuţit mirodenii pentru cârnaţi sare Mod de preparare: Carnea şi grăsimea se spală şi se taie în bucăţi. Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare, adăugându-se puţină apă. Carnea şi grăsimea se trec…Read more »

Ficat cu costita

Ingrediente: 800 g ficat de porc sau de vită costiţă afumată 1 legătură pătrunjel margarină piper Mod de preparare: Speli ficatul şi îl tai în bucăţi de circa 2-3 cm. Costiţa o tai felii subţiri. Fiecare felie de costiţă o piperezi. Pui o frunză de pătrunjel peste fiecare bucată de ficat, apoi o…

Read more »

Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slănină

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 1 bucata de pulpa de porc fara os 1-1.5 kg ½ kg carne tocata porc 1 morcov 1 bucata telina 3 oua fierte tari sare piper condimente usturoi cateva felii kaizer cateva felii slanina 2 cepe rosii 2 cartofi 2 pahare de vin rosu 2 pahare de apa Mod de preparare: Se…Read more »

Ruladă de porc cu legume

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc piper boabe si praf 1 ou 2 cepe sare 50 g de unt 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu sare, piper şi se lasă câteva minute la frigider. Cât timp stă carnea la rece se…Read more »

Oua umplute cu pateu de porc

Retete culinare de CraciunO reteta simpla de oua umplut cu pateu de porc din: pateu de porc, marar, oua, sare, piper, smantana, unt, mustar si galbenusuri. Ingrediente: o cutie pateu de porc o legatura de marar 6 oua sare piper macinat o lingura smantana 10 g unt 2 linguri mustar 6 galbenusuri Mod de preparare: Se…Read more »

Friptura in stil asiatic

Retete culinare de CraciunIngrediente: 125 g orez sare 2 fripturi de porc piper 1 ardei gras mic, roşu 1 ardei gras verde 1/2 cutie ananas felii (117 g) 1 lingură ulei 1 borcan (400 ml) sos chinezesc dulce acrişor Mod de preparare: Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe amba­laj. Spălaţi carnea cu…Read more »

Frigarui thailandeze

27 December 2010

Ingrediente: 125 g şniţel de porc un praf mix de condimente pentru friptură 1/4 lingurriţă praf de curry o linguriţă ulei de arahide o linguriţă arahhide sărate o linguriţă unt de ara­hide o linguriţă zahăr suc de lămâie sare pătrunjel verde, după gust Mod de preparare: Carnea se taiie pe lung, în…

Read more »

Friptura cu sos de ghimbir

Retete culinare de Craciun Ingrediente : 600 g cartofi sare 4 linguri ulei 750 g ceafă de porc 4 cm ghimbir proaspăt 75 ml vin alb sec 75 ml sos soia Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i pe lung, felioare. Amestecaţi 1 linguriţă sare şi 2 linguri ulei. Daţi cartofii…Read more »

File în foitaj

Retete culinare de CraciunIngrediente: 450 g foitaj congelat 6 ardei graşi roşii 600 g file de viţel sare piper 500 g frunze de spanac 1 kg file de porc 2 linguri unt topit 100 g bacon (kaizer afu­mat) 1 gălbenuş Mod de preparare: Aşezaţi foile de aluat una lângă cealaltă şi lăsaţi-le la dezgheţat. Pregătiţi ardeiul,…Read more »

Rulada cu morcovi si pulpa de porc

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură unt sare Mod de preparare: Taie carnea şi bate-o ca pentru şniţele. Bate ouăle, pune-le sare şi verdeaţă şi prăjeşte o omletă pe ambele părţi. Fierbe morcovii câteva minute,…Read more »

Frigarui asortate

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 400 g muşchiuleţ de porc 3-4 cârnaţi de porc de casă 100 şunculiţă de porc muştar salată verde castraveţi acrii şi gogoşari beţişoare pentru frigărui Mod de preparare: Se pregătesc bucăţile de carne, se taie cubuleţe, se con­dimentează cu sare, piper, boia de ardei dulce şi iute, 1-2 fire de rozmarin,…Read more »

Friptură spaniolă de porc cu orez

Retete culinare de CraciunIngrediente: 2 linguri ulei de măsline 800 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi o ceapă mare, tăiată rondele 2 căţei de usturoi o lingură făină 450 gr roşii, decojite şi tăiate cuburi 175 ml vin roşu o lingură busuioc proaspăt, tocat fin un ardei gras verde, tăiat fâşii subţiri 50 gr măsline umplute…Read more »

Muschi umplut

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 1 kg de muşchi de porc 4-5 cârnaţi de porc 4-5 morcovi 2 fire de praz sare piper Mod de preparare: Pui la fiert carnaţii, morcovii întregi şi firele de praz curăţate. împărţi muşchiul de porc în două bucăţi pe lung. Baţi muşchiul bine, ca pentru şniţel, presari sare şi piper…Read more »

Carnati

Ingrediente: 4 kg carne de porc 1 kg carne de vită 10 foi de dafin usturoi după gust boia dulce busuioc maghiran cimbru sare Mod de preparare: Toci carnea, pisezi usturoiul, le amesteci până se omogenizează. Fierbi 10 foi de dafin în puţină apă, apoi o strecori şi o pui în compoziţie. Condimentezi…

Read more »

Ghiveci cu ciolan de porc

Retete culinare de CraciunIngrediente: 1-2 ciolane de porc un morcov o ceapă un păstârnac o ţelină 1-2 vinete o conopidă mazăre păstăi de fasole verde suc sau pastă de roşii Mod de preparare: Pui ciolanele la rumenit şi adaugi o ceapă tăiată mărunt şi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit. Separat căleşti morcovul, păstârnacul şi…Read more »

Plăcintă cu carne si bere

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 6 ouă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată de vită şi de porc 2 cepe 172 l bere ulei sare piper Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat gălbenuşurile şi berea şi pui sare şi piper după gust. Cureţi apoi ceapa şi usturoiul,…Read more »

Gulaş de carne cu cartofi si chimen

Retete culinare de CraciunIngrediente : 600 g carne de porc 1 kg cartofi 2 cepe 180 g untură 1 lingură bulion 1 legătură verdeaţă sare piper boia 1 linguriţă chimen Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, o sărezi, o piperezi şi o prăjeşti într-o cratiţă cu grăsime. După ce s-a rumenit carnea, o scoţi într-un vas,…Read more »

Paste cu carne de porc şi parmezan

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 500 g paste 800 g carne de porc 200 ml ulei de floarea-soarelui două linguri de pastă de tomate 4 roşii două cepe 4 căţei de usturoi un ardei capia un vârf de linguriţă de pudră de ienibahar sare piper mărar parmezan Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se…Read more »

Cotlete umplute cu branza proaspata

Retete culinare de CraciunIngrediente: 4 cotlete de porc 125 g brânză proaspătă 4-5 linguri smântână 3-4 linguri unt 125 ml vin alb 1 ceapă verdeaţa sare piper boia de ardei dulce Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai fin, apoi o amesteci cu brânza, 1 lingură de smântână şi verdeaţa tocată fin. Tai apoi în…Read more »

Ciorba de porc cu smantana si usturoi

Retete culinare de CraciunIngrediente: 1 rasol şi 2 picioare de porc fleică (1 kg de carne) 10 ouă 1 kg smântână 1 morcov oţet sare 2- 3 căţei de usturoi Mod de preparare: Fierbi carnea ca pentru piftie. Strecori zeama, scoţi carnea şi o tai feli- uţe. Dai zeama într-un clocot şi adaugi carnea taiata.Separat baţi…Read more »

Snitel cu sos de smantana

Retete culinare de Craciun Ingrediente: 1 kg carne de porc slabă 100 ml ulei 100 ml suc de roşii sare piper 1 linguriţă făină 3 linguri smântână Mod de preparare: Tai carnea macră în felii subţiri, pe care le baţi pe ambele părţi. Tăvăleşti şniţelele prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. Pe măsură ce…Read more »

Mâncare de arpacaş cu carne

Retete culinare de CraciunIngrediente: 500 g carne de porc 250 g arpacaş 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 ml ulei sare piper pătrunjel uscat Mod de preparare: Alegi arpacaşul, îl speli, îl pui în 2 I de apă clocotită şi-l laşi astfel de seara până dimineaţa, când îl pui la fiert pentru 1 oră….Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu