luni, 5 decembrie 2011

Retete de Revelion

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete pentru Revelion.

Salată de legume pentru iarna

Retete de RevelionO reteta delicioasa de salata de legume pentru airna din: ardei gras sau capia, morcovi, ceapa rosie, boabe de mustar, foi ded afin, zahar, otet si sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg ardei gras sau capia (roşii) 1 kg morcovi 1 kg ceapă roşie 2 linguriţe boabe de muştar 4…
Citeste tot »

Nachos

Retete de RevelionO reteta delicioasa de nachos din: tortillas, ulei de floarea soarelui, branza edamer, fasole pestrita, ceapa, ulei de masline extravirgin si masline negre. Ingrediente: 10 tortillas din faină de grâu 6 linguri ulei de floarea-soarelui 200 g brânză tip Edamer (caşcaval) 200 g fasole pestriţă fiartă 1 ceapă mică…
Citeste tot »

Cocktail Marninique

Retete de RevelionO reteta delicioasa de Cocktail Marninique din: grand marnier, rom alb, zeama de lamaie, lime juice, suc de ananaas, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 3 cl rom alb 1 strop de zeama de lamaie 2 cl Lime Juice 6 cl suc de ananas 2…
Citeste tot »

Sos aromat de rosii

Retete de RevelionO reteta delicioasa de sos aromat de rosii din: rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei, otet, patrunjel verde, seminte de coriandru, busuioc, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 kg rosii bine coapte 1 kg ardei grasi rosii 4 cepe 4 catei de usturoi 6-7 linguri ulei…
Citeste tot »

File de porc în stil chinezesc, cu orez prăjit

Retete de RevelionO reteta de file de porc chinezesc cu orez prajit din: file de porc, sos de soia, amestec chinezesc din 5 condimente, miere, amidon, ou, orez, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 420 file de porc, curatat si taiat in medalione 1 lingura sos de soia 1 lingura amestec chinezesc…
Citeste tot »

Tostadas de pui

Retete de RevelionO reteta de tostadas de pui din: tortillas din faina de porumb, file de piept de pui, rosii, supa concentrata de pui, cascaval, salata rosie, salata aisberg, smantana, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, coriandru, masline negre, sare si piper. Ingrediente: 8 tortillas din faină de porumb 400…
Citeste tot »

Buzunare cu falafel din dovleac

Retete de RevelionO reteta delicioas ade buzunare cu falafel din dovleac din: dovleac, naut, usturoi, fulgi de chilli, chimion, patrunjel, paine alba, morcovi, ceapa rosie, branza feta si paine pitta. Ingrediente: 1kg de dovleac plăcintar, fără seminţe şi tăiat în felii 400g de năut din conservă, scurs, clătit şi uscat 1…
Citeste tot »

Strudel de dovleac

Retete de RevelionO reteta delicioasa de strudel de dovleac din: dovleac, zahar, unt, ou, foi de placinta si scortisoara. Ingrediente: 600g de dovleac ras 50g de zahăr (sau după gust) 50g de unt 1 ou câteva foi de plăcintă scorţişoară Mod de preparare: Se pune dovleacul ras la călit în jumătate…
Citeste tot »

Placinta cu struguri

Retete de RevelionO reteta delicioasa de placinta cu struguri din: faina, margarina, oua, zahar, zahar vanilat, sare, margarina, smantana, galbenusuri, stuguri si nuci. Ingrediente: 600 g făină 400 g margarină 2 ouă 200 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat sare puţină făină şi margarină pentru uns tava pentru umplutură: 300 g…
Citeste tot »

Salata proaspata cu ton si masline

Retete de RevelionO reteta simpla si delicioasa de salata proaspata cu ton si masline din: ton, salata verde, rosii cherry, ceapa, masline verzi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton 200 g de salată verde 300 g de roşii cherry 1 ceapă 30 g de…
Citeste tot »

Prăjitură cu cremă de fructe

Retete de RevelionO reteta delicioasa de prajitura cu crema de fructe din: unt, coaja rasa de lamai, praf de copt, oua, zahar, sare, smantana, branza de vaci, iaurt, smantana, suc de lamaie, zahar vanilat, capsuni, foi de gelatina, lichior de portocale si zahar pudra. Ingrediente: 80 g unt coaja rasă de…
Citeste tot »

Tortillas din făină de porumb

Retete de RevelionO reteta delicioasa de tortillas din faina de porumb din: faina de porumb si apa. Ingrediente: 300 g faină de porumb deshidratată 345 ml apă Mod de preparare: Pune faină într-un castron şi toarnă câte puţină apă, amestecând continuu până când obţii un aluat destul de moale. Acoperă…
Citeste tot »

Pui rece marinat cu boabe de ienupăr

Retete de RevelionO reteta delicioasa de pui rece marinat cu boabe de ienupar din: pui, supa concentrata de pui, boabe de ienupar, foi de dafin, ceapa verde, ghimbir, ulei de masline extravirgin si piper boabe. Ingrediente: 1 pui mediu 1 cub supă concentrată de pui 2 linguri boabe de ienupăr 2…
Citeste tot »

Păstrăv salmonat cu ierburi aromatice

Retete de RevelionO reteta delicioasa de pastrav salmonat cu ierburi aromatice din: fileuri de pastrav salmonat, dovlecei, ierburi aromatice, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 5 fileuri de păstrăv salmonat 4 dovlecei 2 vinete 3 linguri ierburi aromatice mixte (pătrunjel, cimbru) 100 g unt sărat 5 linguri ulei…
Citeste tot »

Reteta zilei: Pepene galben murat

Retete de RevelionO reteta delicioasa de pepene galben murat din: otet, apa, pepene galben, scortisoara, cuisoare, piper si zahar. Ingrediente: 300 ml oţet 600 ml apă 1 pepene galben 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată 6-7 cuişoare întregi un vârf cuţit de piper 100 g zahăr Mod de preparare: Amesteci oţetul cu…
Citeste tot »

Pere fierte cu îngheţată de mascarpone

Retete de RevelionSe aşază 4 gălbenuşuri, 500g de mascarpone, 150g de smântână dulce pentru frişcă, 125g de zahăr pudră, 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată, un praf de nucşoară rasă într-un castron mare şi, cu ajutorul unui blender de mână, se mixează aproximativ 1 minut, până când compoziţia este moale şi cremoasă….
Citeste tot »

Cum se prepara Salata de legume (video)

Retete de RevelionO reteta video delicioasa, usor de preparat si deosebit de gustoasa de salata de legume din vinete proaspete si crocante, dovlecei, cartofi, rosii si ardei cu dressing din suc de lamaie si plante aromate. Ingrediente: 2 aubergines diced 3 courgettes sliced into 1cm rounds 3 peppers, red, green and…
Citeste tot »

Placinta cu praz si branza

Retete de RevelionO reteta delicioasa de placinta cu praz si branza din: faina, margarina, apa, sare, praz, telemea, oua, marar, ulei si condimente. Ingrediente: 500 g faina 275 g margarina 250 ml apa 1 lingurita rasa cu sare pentru umplutura: 3-4 fire de praz 500 g telemea 2 oua 1 legatura…
Citeste tot »

Berbecut cu usturoi

Retete de RevelionIntr-o cratiţă de mărime medie, se pune la fiert 1 litru de apă. După ce dă în clocot, se adaugă 250g carne de berbec tăiată în cuburi de 2-3 cm şi o căpăţână mare de usturoi, se acoperă şi se lasă pe foc mic, timp de o oră şi…
Citeste tot »

Gogosi cu cirese si coniac

Retete de RevelionO reteta de gogosi cu cirese si coniac din: cirese, faina, unt, apa, zahar, galbenusuri, coniac, drojdie de bere, zahar pudra, ulei de floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 400 g cireşe 250 g făină albă 20 g unt 300 ml apă 40 g zahăr 2 gălbenuşuri 2 albuşuri…
Citeste tot »

Creier crocant cu ciupercuţe aromate

Retete de RevelionO reteta delicioasa de creier crocant cu ciupercute aromate din: creier de porc, oua, pesmet, seminte de in, seminte de susan, sare, ierburi aromatice de provence, piper, ulei, ciuperci, ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ulei de masline, aluat de foitaj si ou. Ingrediente: 750 g creier de porc…
Citeste tot »

Sos chutney cu piersici şi ardei gras

Retete de RevelionO reteta delicioasa de sos chutney cu piersici si ardei gras din: piersici, ardei gras, ceapa, stafide, zahar brun, ghimbir, nucsoara, sare de mare si piper. Ingrediente: 3 piersici decojite, tăiate în cubuleţe 1 ar­dei gras verde sau galben, tăiat 1 ceapă tocată mărunt 1 lingură stafide 1 cană…
Citeste tot »

Retete delicioase: Conopidă gratinată

Retete de RevelionO reteta delicioasa de conopida gratinata din: conopida, unt, faina, lapte, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mai mare 2 linguri unt 1 lingura faina 300 ml lapte 300 g cascaval ras sare piper proaspat macinat Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele şi opăriţi-le timp de…
Citeste tot »

Paste cu crutoane

Retete de RevelionO reteta delicioasa de paste cu crutoane din: paste, cascaval, ciuperci, unt, ulei aromat cu usturoi, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 150 g cascaval 150 g ciuperci 50 g unt 4 linguri ulei aromat cu usturoi 250 g crutoane sare piper Mod de preparare:…
Citeste tot »

Mere in foitaj

Retete de RevelionO reteta delicioasa de mere in foitaj din: foitaj, mere, stafide, zahar, brandy, lamaie, ou, scortisoara, dulceata de piersici si zahar pudra. Ingrediente: 250 g foitaj 250 g mere Golden 50 g stafide 60 g zahăr 1 păhărel brandy 1/2 lămâie 1 ou 1 linguriţă scorţişoară 4 linguri dulceaţă…
Citeste tot »

Berbecut aromat

Retete de RevelionO reteta delicioasa de berbecut aromat din: ciuperci, malai, vin alb, sos de soia, carne de berbec, cartof, ulei, ceapa, ghimbir si ulei de susan. Ingrediente: 2 linguri de ciuperci urechi-de-lemn 1 lingu­ră mălai 2 linguri vin alb, sec 1 lingură sos de soia 250 g carne de berbec…
Citeste tot »

Papanaşi parfumaţi

Retete de RevelionO reteta delicioasa de papanasi parfumati din: gris, lapte, zahar, zahar vanilat, rom, stafide, drojdie uscata, faina, oua, galbenus, ricotta, ulei de arahide, lamaie, sare si zahar pudra. Ingrediente: 150 ggriş 600 ml lapte 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 păhărel rom 100 g stafide 50 g…
Citeste tot »

Snitele din telina si cascaval

Retete de RevelionO reteta delicioasa de snitele din telina si cascaval din: telina, cascaval, oua, pesmet, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mari 400 g cascaval 2 oua 100 g pesmet 2 linguri faina sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ţelinele şi tăiaţi-le în rondele subţiri. Opăriţi rondelele cu…
Citeste tot »

Porc chinezesc cu ardei si ghimbir

Retete de RevelionO reteta delicioasa de porc chinezesc cu ardei si ghimbir din: spata de porc, praz, usturoi, ceapa verde, ardei iuti, ardei gras, ghimbir, ulei de masline, porumb, germeni de fasole, amidon, sare, piper si sos de soia. Ingrediente: 600 g spata de porc 1 praz 1 catel de usturoi…
Citeste tot »

Tartă

Retete de RevelionO reteta delicioasa de tarta din: aluat, creveti sau carne de pui, ardei, branza cheddar, emmentaler, galbenusuri, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet de aluat foitaj pentru compozitie: 8 creveţi decojiţi sau 150 g carne de pui fiartă 4 linguri de ardei roşu şi galben, tăiat cubuleţe 8…
Citeste tot »

Ciorba de legume cu carne de miel

Retete de RevelionO reteta delicioasa de ciorba de legume cu carne de miel din: apa, bors, pulpa de miel, morcovi, radacina de patrunjel, telina, unt, patrunjel verde, sare, faina, smantana, galbenus si suc de lamaie. Ingrediente: 1 l apă 500 ml borş acru 400 g pulpă de miel 100 g morcovi…
Citeste tot »

Rasol de vită cu sos de mere si hrean

Retete de RevelionO reteta de rasol de vita cu sos de mere si hrean din: rasol de vita, mere, hrean, zahar sau miere, otet, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati rasol de vita 5 mere 1 linguri hrean ras 2 linguri zahar praf sau miere 2 linguri otet sare piper …
Citeste tot »

Vinete glazurate cu miso

Retete de RevelionO reteta delicioasa de vinete glazurate cu miso din: vinete, ulei de rapita, piper, miso, miere, otet de orez si sos de soia. Ingrediente: 2 vinete, taiate pe lungime in felii de 1 cm grosime ulei de rapita, pentru uns piper proaspat 2 linguri miso 1 linguri de miere…
Citeste tot »

Tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui

Retete de RevelionO reteta delicioasa de tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui din: cartofi, morcovi, piept de pui, ceapa, pasta de tomate, vin alb, orez, usturoi, foi de dafin, curry, sare, piper, ulei si supa de legume. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 morcovi 400 g piept de pui…
Citeste tot »

Orez cu ardei copti

Retete de RevelionO reteta delicioasa de orez cu ardei copti din: orez, ardei kapia, morcovi, oua, telina, seminte de chimen, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g orez 10 ardei kapia 2 morcovi 3 oua 1 telina 1 lingurita seminte de chimen 2 linguri unt 2 linguri ulei…
Citeste tot »

Bors de praz

Retete de RevelionO reteta delicioasa de bors de praz din: praz, morcovi, telina, cartofi, orez, bors, leustean, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg praz 2 morcovi 1 telina 2 cartofi 2 linguri cu orez bors dupa gust 1 legatura leustean ulei sare piper Mod de preparare: curata prazul, taie-l…
Citeste tot »

Tort mousse în două culori

Retete de RevelionO reteta delicioasa de tort mousse in doua culori din: biscuiti, unt, smantana, intaritor pentru frisca, cafea instant, ciocolata neagra, ciocolata alba, miez de nuca si sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g de biscuiţi 100 g de unt mousse-uri: 1 l de smântână pentru frişcă 1 pliculeţ de întăritor…
Citeste tot »

Pulpă de miel cu legume

Retete de RevelionO reteta de pulpa de miel cu legume din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru, rozmarin, busuioc, oregano, usturoi, cartofi, ceapa, morcovi, vin alb si ulei de masline. Ingrediente: pulpă de miel de cca 2 kg sare piper 1/2 linguriţă cimbru 1/2 linguriţă rozmarin busuioc oregano 3 căţei de…
Citeste tot »

Pui copt cu piure de telină si usturoi

Retete de RevelionO reteta delicioasa de pui copt cu piure de telina si usturoi din: pui, telina, usturoi, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 4 teline potrivite 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 2 linguri unt sare piper Mod de preparare: Curatati puiul, spalati-l si taiati-l in…
Citeste tot »

Dovleac copt cu sos de nuci

Retete de RevelionO reteta delicioasa de dovleac copt cu sos de nuci din: dovleac, nuci, zahar sau miere, unt, ulei, lapte, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 felii mai mari de dovleac 200 g nuci macinate 2 linguri zahar sau miere 2 linguri unt 2 linguri ulei 200 ml lpate sare…
Citeste tot »

Tocanita de cartofi cu manzat

Retete de RevelionO reteta delicioasa de tocanita de cartofi cu manzat din: carne de manzat, cartofi, ceapa, rosii, porumb, morcovi, fasole pastai, supa de legume, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de mânzat 700 g cartofi 1 ceapă 5 roşii 2 linguri cu porumb 2 morcovi 1 cutie…
Citeste tot »

Ouă umplute pe strat de pătrunjel

Retete de RevelionO reteta delicioasa de oua umplute pe strat de patrunjel din: oua, smantana, sare, piper, busuioc, suc de lamaie, ulei, rosie, pasta de rosii, ketchup de rosii, mustar, pudra de curry, arpagic si patrunjel. Ingrediente: 6 ouă fierte tari 150 g smântână sare piper proaspăt măcinat pentru umplutura: 1…
Citeste tot »

Pastă de varză murată şi hrean

Retete de RevelionO reteta de pasta de varza murata si hrean din: fasole alba, ceapa, unt, varza murata, vegeta, paprika, chimen, nucsoara, branza de vaci, otet de fructe si hrean. Ingrediente: 150 g fasole alba, din conserva o ceapa o lingura de unt 150 g varza acra (murata) 1/4 lingurita vegeta…
Citeste tot »

Bors de fasole cu ciolan

Retete de RevelionO reteta de bors de fasole cu ciolan din: ciolan afumat, fasole, cartofi, morcovi, albitura, telina, ceapa, pasta de tomate, ulei si sare. Ingrediente: 1 ciolan afumat 500 g fasole uscata 3 cartofi 2 morcovi 1 albitura 1 telina 1 ceapa 2 linguri cu pasta de tomate bors dupa…
Citeste tot »

Tartă cu struguri

Retete de RevelionO reteta de tarta cu struguri din: oua, faina, zahar tos, struguri verzi, praf de copt, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 8ouă 18 linguri de făină 18 linguri de zahăr tos 1 kg de struguri verzi, fără sâmburi 2 plicuri de praf de copt un praf de sare…
Citeste tot »

Crap cu legume la grătar

Retete de RevelionO reteta delicioasa de crap cu legume la gratar din: file de crap, ulei, morcovi, dovlecel, conopida, gulie, ardei gras, cimbru, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de crap 50 ml ulei 2 morcovi 1 dovlecel 1 conopida mica 1 gulie 1 ardei gras…
Citeste tot »

Pasta de măsline cu busuioc

Retete de RevelionO reteta de pasta de masline cu busuioc din: cartofi, ulei de masline, usturoi, masline negre, sos pesto, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 40 g masline negre 1-2 linguri sos pesto (busuioc, usturoi si ulei de masline) sare…
Citeste tot »

Caise cu portocale

Retete de RevelionO reteta delicioasa de caise cu portocale din: caise uscate, suc de portocale, praf de vanilie, scortisoara, coaja de portocala, migdale, coniac, portocala si frunze de menta. Ingrediente: 200 g caise uscate 400 ml suc de portocala 1/4 lingurita praf de vanilie un varf de scortisoara 1/2 lingurita de…
Citeste tot »

Tocanita de cartofi cu carne de porc

Retete de RevelionO reteta delicioasa de tocanita de cartofi cu carne de porc din: pulpa de porc, cartofi, morcov, ceapa, ardei grasi, rosii in bulion, untura, boabe de ienibahar, zahar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de porc mai împănată 500 g cartofi 1 morcov 2-3 cepe 2 ardei…
Citeste tot »

Prajitura cu castane

Retete de RevelionO reteta delicioasa de prajitura cu castane din: castane, unt, biscuiti, zahar, branza de vaci, zahar, gelatina, ou si smantana. Ingrediente: 10 castane pentru blat: 200 g unt 250 g biscuiţi 20 g zahăr pentru crema: 500 g brânză de vaci 150 g zahăr 20 g gelatină 3 ouă…
Citeste tot »

Ciorba de fasole

Retete de RevelionO reteta delicioasa de ciorba de fasole din: fasole uscata, kaizer, cartofi, rosii cherry, morcov, telina, ceapa, pasta de tomate, bors, leustean, cimbru si ulei. Ingrediente: 500 g fasole uscata 200 g kaizer 2 cartofi 200 g rosii cherry 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 2 linguri…
Citeste tot »

Cum se prepara Taitei cu homar (video)

Retete de RevelionO reteta video despre cum se prepara taitei cu homar: Ingrediente: 650g homar viu 2 linguri ulei de arahide 5 catei de usturoi, zdrobiti bucata de 2.5cm ghimbir proaspat, taiat marunt 4 linguri sos de fasole verde 4 linguri sos de soia light 2 linguri vin de orez…
Citeste tot »

Prajitura cu dovleac si migdale

Retete de RevelionO reteta delicioasa de prajitura cu migdale din: dovleac, migdale, zahar brun, oua, faina, praf de copt, scortisoara, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 400 g dovleac plăcintar ras 100 g migdale 350 g zahăr brun 4 ouă 300 g făină 2 linguri cu praf de copt 1…
Citeste tot »

Crap in crusta de malai cu legume

Retete de RevelionO reteta delicioasa de crap in crusta de malai cu legume din: crap, malai, ulei, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 crapi mici (circa 500 g/buc) 100 g malai 150 ml ulei 2 morcovi 1 ceapa 2 ardei grasi (rosu, verde) 2 rosii mari…
Citeste tot »

Prajitura cu nuci

Retete de RevelionO reteta simpla si delicioasa de prajitura cu nuci din: nuca, faina, zahar, oua, mere, unt, pesmet, praf de copt si sare. Ingrediente: 200 g nucă 150 g făină 200 g zahăr 3 ouă 4 mere 10 g unt 1 lingură cu pesmet 1 pliculeţ cu praf de copt…
Citeste tot »

Mancare de fasole cu carnati

Retete de RevelionO reteta delicioasa de mancare de fasole cu carnati din: fasole boabe, carnati, kaizer, ardei grasi, ceapa, rosii cherry, pasta de tomate, faina, foi de dafin, patrunjel, ulei si condimente. Ingrediente: 1 kg fasole boabe amestecate 5 carnati de casa 200 g kaizer 2 ardei grasi 3 cepe 2…
Citeste tot »

Prajitura cu alune

Retete de RevelionO reteta delicioasa de prajitura cu alune din: alune, ciocolata, unt, zahar pudra, lapte, zahar vanilat, ulei, faina, oua, zahar si sare. Ingrediente: 100 g alune 100 g ciocolată pentru crema: 200 g unt 200 g zahăr pudră 200 g alune 50 ml lapte 1 pliculeţ cu zahăr vanilat…
Citeste tot »

Ciorbă de urzici

Retete de RevelionO reteta delicioasa de ciorba de urzici din: urzici, ceapa, untdelemn, galbenus, smantana sau iaurt, usturoi, bors, sare de lamaie, sare, leustean, oase si orez. Ingrediente: 1/2 kg urzici două cepe 30 ml unt­delemn sau slănină afumată un gălbenuş 100 ml smântână sau iaurt 3-4 căţei de usturoi 1/2…
Citeste tot »

Tocăniţă de vită cu bere neagră

Retete de RevelionO reteta delicioasa de tocanita de vita cu bere neagra din: pasta de tomate, morcovi, usturoi, ceapa, cascaval, carne de vita, ulei de masline si bere neagra. Ingrediente: 3 linguri de pastă tomate 2-3 morcovi 3 căţei de usturoi 2 cepe 100 g de caşcaval 700 g de carne…
Citeste tot »

Roşii umplute cu măsline şi cuşcuş

Retete de RevelionO reteta de rosii umplute cu masline si cuscus din: rosii, menta, ceapa verde, masline, ulei de masline, fulgi de migdale, supa de legume, cuscus, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 8 roşii mari 2 linguri de mentă proaspătă, tocată 2-3 fire de ceape verde 150 g de măsline fără…
Citeste tot »

Reteta zilei: Carnaciori in cuib

Retete de RevelionO reteta delicioasa de carnaciori in cuib din: carnaciori de porc, supa de carne, lapte, ceapa, faina, ou, cimbru, zahar, mustar iute, ulei, piper si sare. Ingrediente: 8 cârnăciori de porc 500 ml supă de carne 300 ml lapte 2 cepe 100 g făină + 1 lingură cu făină…
Citeste tot »

Galuste de mere

Retete de RevelionO reteta delicioasa de galuste de mere din: mere, oua, lapte, sare, faina, zahar, scortisoara si miere. Ingrediente: 500 g mere 2 oua 2 linguri lapte sare 50 g faina sau mai mult, in functie de cat sunt de suculente merele 1 lingura zahar scortisoara macinata 1 lingura miere…
Citeste tot »

Rosii marinate si paste cu mozzarella

Retete de RevelionO reteta delicioasa de rosii marinate si paste cu mozzarella din: rosii cherry, mozzarella, frunze de busuioc, otet de vin rosu, ulei de masline extravirgin, paste rigatoni si piept de pui. Ingrediente: 450 g de rosii cherry, injumatatite 115 g de bocconcini (cam 12 bile mici de mozzarella), taiate…
Citeste tot »

Salata de rulouri de hering cu ceapa, oua si castraveti murati

Retete de RevelionO reteta delicioasa de salata de rulouri de hering cu ceapa, oua si castraveti murati din: fileuri de hering, castraveti murati, oua, ceapa, marar, ulei de masline si piper. Ingrediente: 10 fileuri de hering marinat 10 castraveti murati 5 oua 2 cepe 1 legatura de marar 50 ml de…
Citeste tot »

Pui caramelizat cu foi de dafin şi nucşoară

Retete de RevelionO reteta delicioasa de pui caramelizat cu foi de dafin si nucsoara din: pui, miere, foi de dafin, ulei de masline, nucsoara, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 pui grill 3 linguri de miere 20 g de foi de dafin 50 ml de ulei de masline nucsoara usturoi sare…
Citeste tot »

Placinta de conopida

Retete de RevelionO reteta delicioasa de placinta de conopida din: foi de placinta, conopida, telemea, oua, smantana, cascaval, margarina, seminte de mac si condimente. Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 1 conopida 300 g telemea 3 oua 300 g smantana 50 g cascaval 1 lingura cu margarina seminte de mac…
Citeste tot »

Peşte halibut cu roşii si măsline

Retete de RevelionO reteta delicioasa de peste halibut cu rosii si masline din: usturoi, ulei de masline, rosii, masline, fileuri de halibut, crutoane si maghiran. Ingrediente: 2 catei de usturoi, pisati 2 linguri de ulei de masline 700 g de rosii, taiate in sferturi 3 linguri de masline fara samburi 4…
Citeste tot »

Dovlecei pane cu sos Aioli

Retete de RevelionO reteta delicioasa de dovlecei pane cu sos aioli din: dovlecei, ou, ceapa verde, lamaie, usturoi, faina, ulei de masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 ou 1 legatura ceapa verde 1 lamaie 2-3 catei de usturoi 200 g faina 100 ml ulei masline 100 ml de…
Citeste tot »

Prăjitură cu dovleac si nuci

Retete de RevelionO reteta de prajitura cu dovleac si nuci din: oua, miez de dovleac, zahar, scortisoara, ghimbir, faina, oua, unt, nuci, miez de nuca si frisca. Ingrediente: 6 ouă 600 g miez ras de dovleac 350 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 lingură ghimbir ras 400g făină 6 ouă…
Citeste tot »

Calzone cu conopida

Retete de RevelionO reteta delicioasa de calzone cu conopida din: faina, drojdie, apa calduta, ulei, sare, zahar, conopida, margarina, usturoi, boia si condimente. Ingrediente: 375 g faina 20 g drojdie 150 ml apa calduta 2 linguri cu ulei 1 lingurita cu sare 1 lingurita cu zahar 1 conopida 1 lingura cu…
Citeste tot »

Cotlete de porc cu porumb şi roşii

Retete de RevelionO reteta delicioasa de cotlete de porc cu porumb si rosii din: ulei de masline, bacon, boabe de porumb, boabe de soia, ardei grasi, ceapa, rosii prunisoare, frunze de arpagic si cotlete de porc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 felii de bacon, taiate 2 cani de boabe…
Citeste tot »

Cum se prepara Pui Mu Shu (video)

Retete de RevelionO reteta video despre cum se prepara Pui Mu Shu: Ingrediente: Pui Mu Shu: 4 linguri ulei de arahide 2 oua, batute usor 1 catel de usturoi, pisat marunt 1 lingura ghimbir ras 250g file piept de pui taiat in bucati marunte 1 lingura vin de orez 1 morcov…
Citeste tot »

Paella de pui

Retete de RevelionO reteta delicioasa de pella de pui din: ceapa, usturoi, ardei gras, pulpe de pui, sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de masline, sunca afumata, mazare, orez, praf de sofran, vin alb sec si supa. Ingrediente: 4 cepe 3 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 4 pulpe…
Citeste tot »

Ciulama de loboda verde

Retete de Revelion10 legaturi de loboda verde se fierb in apa cu sare, se strecoara si se bat cu mixerul. Se incalzeste o lingura de unt, se adauga 2-3 linguri de faina, apoi laptele fierbinte. Se adauga loboda, sare si mararul. Ciulama de loboda verde Pofta buna!
Citeste tot »

Tort cu brânză

Retete de RevelionO reteta de tort de branza din: zahar, faina, amidon, praf de copt, lapte, coaja de lamaie, zhar, galbenusuri, foite de gelatine, frisca, branza dulce, suc de lamaie si caise. Ingrediente: 125 g de zahăr 75 g de făină 75 g de amidon 1 linguriţă de praf de copt…
Citeste tot »

Supa de castraveti cu branza feta

Retete de RevelionO reteta simpla si delicioasa de supa de castraveti cu branza feta din: castraveti, branza feta, menta, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3 castraveţi 120 g de brânză feta 1 legătură mentă proaspătă 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline sare, piper Mod de preparare:…
Citeste tot »

Ciorba de gaina

Retete de RevelionO reteta delicioasa de ciorba de gaina din: gaina, ceapa, ardei grasi, cartofi, rosii, pasta de tomate, patrunjel, leustean, bors si sare. Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 4 ardei grasi 2 morcovi 2 cartofi 4 rosii 2 linguri cu pasta de tomate 1 legatura de patrunjel 1 legatura de…
Citeste tot »

Tort cu frişcă şi cu ananas

Retete de RevelionO reteta de tort cu frisca si cu ananas din: oua, miere, faina integrala de grau, miez de nuca, praf de copt, ulei, ananas, frisca, intaritor de frisca, miere si gelfix. Ingrediente: 6 ouă 200 g de miere 200 g de făină integrală de grâu 50 g de miez…
Citeste tot »

Tortilla cu ardei şi cartofi

Retete de RevelionO reteta delicioasa tortilla cu ardei si cartofi din: usturoi, ardei gras, cartofi, ulei, sunca, oua, arpagic, oua, arpagic, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 400 g de ardei gras de diferite culori 500 g de cartofi 1 lingură de ulei 100 g de şuncă tăiată…
Citeste tot »

Chutney din ceapă cu lămâie

Retete de RevelionO reteta delicioasa Chutney din ceapă cu lămâie din: lamaie, zahar, stafide, struguri, ceapa, sare, ardei iute, frunze de menta si otet de mere. Ingrediente: 450 g lămâie 450 g zahăr 125 g stafide 125 g struguri 4 cepe mari 50 g sare 25 g ardei iute câteva frunze…
Citeste tot »

Salată Sashimi de roşii si avocado

Retete de RevelionO reteta simpla si delicioasa de salata sashimi de rosii si avocado din: rosii, avocado, zeama de lime, ulei de masline extravirgin si frunze de coriandru. Ingrediente: 700 g de roşii, feliate subţire 1 avocado, feliat subţire 1 lingură de zeamă de lime proaspătă 1 lingură de ulei de…
Citeste tot »

Roşii umplute cu orez şi creveţi

Retete de RevelionO reteta de rosii umplute cu orez si creveti din: rosii, salota, unt, orez, vin rosu sec, supa de pui, creveti si patrunjel. Ingrediente: 5 rosii mari 1 salota mica, maruntita 1-1/2 lingura de unt 1 cana de orez cu bobul scurt 1 cana vin rosu sec 3 cani…
Citeste tot »

Tigaie indiană cu muschi de vita

Retete de RevelionO reteta delicioasa de tigaie indiana cu muschi de vita din: muschi de vita, ceapa, rosii, ardei iute, ulei, chimen, coriandru, curcuma, sos warcester, sare si piper. Ingrediente: 750 g de muşchi de vită 3 cepe 3 roşii 3 ardei iuţi verzi 2 linguri de ulei câte 1/2 de…
Citeste tot »

Salata de spanac cu parmezan

Retete de Revelion300 g spanac se spala bine si se taie. Se pune spanacul intr-un bol si se adauga 2 rosii taiete, ardei gras, ceapa verde, sare, ulei de masline, otet balsamic. Se adauga 2 lingurite de parmezan. Salata de spanac cu parmezan Pofta buna!
Citeste tot »

Tartă cu roşii

Retete de RevelionO reteta delicioasa de tarta cu rosii din: foaie de placinta, branza ricotta, branza de capra, sos pesto, rosii si 1 ou. Ingrediente: 1 foaie de placinta congelata 1/2 cana de branza ricotta semidegresata 1/4 cana de branza de capra, tinuta la temperatura camerei 2 linguri sos pesto 350…
Citeste tot »

Cum se prepara Ciocolata cu lapte (video)

Retete de RevelionO reteta video foarte usor de preparat despre cum se prepara ciocolata cu lapte. O bautura preferata de toata lumea care poate fi preparata in numai 2 minute. Cum se prepara Ciocolata cu lapte
Citeste tot »

Gogoşari mici umpluţi cu cuşcuş

Retete de RevelionClăteşte şi scurge 800 g de gogoşari (cam 20 bucăţi). Fierbe într-o oală 1/3 cană de cuşcuş integral. în timpul fierberii, adaugă 2 linguri de brânză de capră şi 2 linguriţe de ulei de măsline extravirgin. Răceşte cuşcuşul la temperatura camerei. Amestecă 1/4 cană de pătrunjel proaspăt mărunţit, 2…
Citeste tot »

Ciorba de conopida cu cartofi

Retete de RevelionO reteta delicioasa de ciorba de conopida cu cartofi din: conopida, cartofi, morcov, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, ceapa, bors, patrunjel, sare si ulei. Ingrediente: 1 conopida 500 g cartofi 1 morcov 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 dovlecel 2 cepe bors dupa gust patrunjel sare ulei Mod…
Citeste tot »

Cocktail Reve Tropical

Retete de RevelionO reteta simpal de Cocktail Reve Tropical din: grand marnier, suc de portocale, suc de ananas, ananas, cirese si menta. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 4 cl suc de portocale 4 cl suc de ananas o felie de ananas cirese menta Mod de preparare: Se mixeaza bine cu…
Citeste tot »

Reteta zilei: Ficatei de pui cu dovlecel pane

Retete de RevelionO reteta delicioasa de ficatei de pui cu dovlecel pane din: ficatei de pui, dovlecei, faina, branza topita, masline, sare si piper. Ingrediente: 500gr ficatei pui 2 dovlecei 2 oua 2 linguri faina branza topita masline fara samburi sare piper Mod de preparare: Dovleceii se curata de coaja, se…
Citeste tot »

Cum se prepara salata Caesar (video)

Retete de RevelionO reteta video foarte usor de preparat, delicioasa si gustoasa. Pentru doua portii ai nevoie de 1 bucata de piept de pui de aproximativ 200 gr, salata verde, ancsoa, un pic de usturoi, lamaie, otet, crutoane si parmezan; pentru dressing ai nevoie de 4 linguri de maioneza, 1 lingurita…
Citeste tot »

Supa de ciuperci

Retete de RevelionO reteta delicioasa de supa de ciuperci, ceapa, patrunjel, ulei de masline, supa de pasare, supa de vita, smantana lichida, sare, piper, cimbrisor, oregano, salvie. Ingrediente: 200 g de ciuperci proaspete 2 cepe 1 legătură de pătrunjel 10 ml ulei de măsline 500 ml de supă de pasăre 200…
Citeste tot »

Pui condimentat şi legume la grătar

Retete de RevelionO reteta simpla si delicioasa de Pui condimentat şi legume la grătar din: patrunjel, usturoi, paprica dulce, ulei de masline, chimion, scortisoara, piepr de pui, dovlecei si vinete. Ingrediente: 3 linguri de pătrunjel proaspăt 1 lingură de usturoi pisat 1 lingură de paprica dulce 2 linguriţe de ulei de…
Citeste tot »

Reteta zilei: Rulada de cartofi

Retete de RevelionO reteta delicioasa de rulada de cartofi din: cartofi, unt, pesmet, oua, sare, salam, cimbru, busuioc si oua. Ingrediente: un kilogram cartofi 70 g unt 3-4 linguri pesmet (sau 2-3 linguri făină) 3 ouă sare 300 g salam foarte uscat cimbru şi busuioc uscat 2 ouă pentru uns …
Citeste tot »

Clătite evreieşti (Blintz)

Retete de RevelionO reteta de clatite evreiesti din: oua, lapte, amidon de porumb, sare, unt sau margarina, branza ricotta, branza, zahar, extract de migdale, capsuni, zahar, Ingrediente: 3 ouă 11/4 pahare lapte 1 pahar faină 1 lingură amidon de porumb 1/2 linguriţă sare 1/2 pahar unt sau margarină 430 g brânză…
Citeste tot »

Supa-crema de dovleac

Retete de RevelionO reteta gustoasa de supa-crema de dovleac, morcov, ardei gras, telina, patrunjel alb, sare, ulei, smantana. Ingrediente: 500 g miez de dovleac 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 1 ţelină mică 1 pă­trunjel alb sare ulei smântână Mod de preparare: Tai legumele şi le căleşti în ulei până…
Citeste tot »

Sarmale in dovleac

Retete de Revelion O reteta gustoasa de sarmale in dovleac, varza murata, carne de vita, ceapa, patrunjel, bacon, pasta de tomate, orez, piper. Ingrediente: 1 varză murată 500 g carne de vită 1 ceapă mare pătrunjel 200 g bacon afu­mat o cutie pastă de tomate 50 g orez piper Mod de…
Citeste tot »

Friptură de gâscă cu mere, pere şi scorţişoară

Retete de RevelionO reteta delicioasa de friptura de gasca cu mere, pere si scortisoara din: gasca, mere, pere, vin alb sec, ceapa verde, ulei, scortisoara, stelute de anason, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 4 mere pere 200 ml vin alb sec 4 cepe verzi 2 linguri de ulei 2 batoane…
Citeste tot »

Supă egipteană de fasole

Retete de RevelionO reteta de supa egipteana de fasole din: ceapa alba, ulei de masline, usturoi, chimen, rosii, apa, paprika dulce, piper cayenne, frunze de dafin, sare, piper, patrunjel, suc de lamaie, fasole boabe, morcovi si frunze de menta. Ingrediente: 1 ceapa alba (tocata) 2 linguri de ulei masline 1 ceasca…
Citeste tot »

Retete delicioase: Vinete umplute cu carne tocata de vita

Retete de RevelionO reteta delicioasa de vinete umplute cu carne tocata de vita din: vinete, carne tocata de vita, paine, lapte, oua, foi de dafin, patrunjel, condimente, sos de rosii, vin alb, ceapa si ulei. Ingrediente: 4 vinete potrivit de mari 600 g carne tocata de vita 2 felii de paine…
Citeste tot »

Prajitura cu foi de napolitana

Retete de RevelionO reteta delicioasa de parajitura cu foi de napolitana,miere, zahar, nuci, cacao, unt, margarina. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitană 200 g miere polifloră 200 g zahăr 200 g nuci tocate 2 linguri cacao 100 g unt 100 g margarina Mod de preparare: Se introduc foile de napolitană pu­ţin…
Citeste tot »

Retete delicioase: Vinete evantai

Retete de RevelionO reteta simpla de vinete evantai din: vinete, ardei capia, parmezan, ulei de masline, usturoi, marar si condimente. Ingrediente: 2 vinete 2-3 ardei capia 100 g parmezan 4 lingurite cu ulei de masline 4 cate de usturoi marar condimente Mod de preparare: Taie vinetele in felii subtiri, pe…
Citeste tot »

Prajitura cu cartofi

Retete de RevelionO reteta delicioasa de prajitura cu cartofi din: cartofi, unt, oua, zahar, pemset, faina, nuci, smantana, praf de copt, coaja rasa de lamaie si sare. Ingrediente: 5-6 cartofi mari (500 g) 4 linguri mari unt 4 oua 6 linguri zahar 4 linguri pesmet 2 linguri faina 3 linguri nuci…
Citeste tot »

Musaca de legume

Retete de RevelionO reteta simpla si delicioasa de musaca de legume din: vanata, ceapa, rosii, dovlecel, usturoi, patrunjel, ulei, condimente si piper. Ingrediente: 1 vanata 2 cepe 3-4 rosii 1 dovlecel 1 capatana de usturoi patrunjel ulei condimente piper Mod de preparare: Spala vanata, tai-o in felii potrivite, pune un…
Citeste tot »

Pachetele cu varza

Retete de RevelionO reteta de pachetele de varza din: varza, cimbru, condimente, piper, ulei, faina, ulei, chimen si sare. Ingrediente: 1 varza cimbru condimente piper ulei pentru aluat: 300 g faina 1/2 cescuta cu ulei 1/2 cescuta cu apa chimen sare Mod de preparare: Intr-un castron, framanta faina cu un…
Citeste tot »

Fantezie cu ciocolată si lichior

Retete de RevelionO reteta de fantezie cu ciocolata si lichior din: oua, zahar vanilat, zahar pudra, lichior de oua, faina, praf de copt, ciocolata de menaj, glazeura alba, glazura de ciocolata, jeleu colorat, unt si faina. Ingrediente: aluat: 5 ouă 1 pachet zahăr vanilat 250 g zahăr pudră 250 ml lichior…
Citeste tot »

Cocktail Flamingo

Retete de RevelionO reteta simpla de Cocktail Flamingo din: lichior de mure, rom alb, suc de portocala si o felie de portocala. Ingrediente: 2 cl lichior de mure 2 cl rom alb suc de portocale o felie de portocala Mod de preparare: Mixam in shaker romul si lichiorul, apoi turnam…
Citeste tot »

Bors de varza

Retete de RevelionO reteta delicioasa de bors de varza din: varza, ceapa, morcov, telina, rosii, ciuperci, ulei, bors, marar verde, cimbru si sare. Ingrediente: 1 varza 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 rosii 3 ciuperci 5 linguri cu ulei bors dupa gust 1 legatura de marar verde cimbru sare …
Citeste tot »

Spanac cu sos bechamel

Retete de Revelion500 g spanac fiert si tocat se adauga peste un sos bechamel. Acesta se prepara din 50 g unt (sau ulei), 1 lingura cu varf de faina alba, 300 ml lapte, 2-3 catei de usturoi si 3 linguri de smantana, sare care se fierbe la foc mic. Spanac cu…
Citeste tot »

Penne cu sos bolognez

Retete de RevelionO reteta delicioasa de penne cu sos bolognez, carne de porc, ceapa, bulion, sare, piper, busuioc, patrunjel, ardei gras, rosii, ulei de masline. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 2 cepe mari 200 ml bulion de roşii un pachet de paste penne sare piper busuioc pătrunjel 1 ardei…
Citeste tot »

Corabioare cu ardei

Retete de RevelionO reteta simpla si delicioasa de corabioare cu ardei din: ardei grasi, cabanosi, cartofi, cascaval, ceapa, condimente si ulei. Ingrediente: 4 ardei grasi diferite culori 2-3 cabanosi 3 cartofi 150 g cascaval 1 ceapa condimente ulei Mod de preparare: Fierbe cartofii in coaja, in apa cu condimente. Taie…
Citeste tot »

Pancakes cu afine si ricotta

Retete de RevelionO reteta delicioasa de pancakes cu afine si ricotta din: faina, parf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar, oua, lapte batut, unt, vanilie, afina si branza ricotta. Ingrediente: 220 g făină 2 linguriţe rase praf de copt 1 linguriţă de bi­carbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 3 linguri…
Citeste tot »

Felii de somon cu sparanghel

Retete de RevelionO reteta delicioasa de felii de somon cu sparanghel din; file de somon, sparanghel, marar, piper rosu, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 bucăţi de file de somon fără pieliţă (600 g fiecare) 2 crenguţe de sparanghel verde 2 fire de mărar 1 linguriţă de piper roşu măcinat…
Citeste tot »

Fusilli cu rosii cherry

Retete de RevelionO reteta delicioasa de fusili cu rosii cherry din: fusilli, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 350 g de fusilli 20 roşii cherry 2 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet balsamic fulgi de parmezan (facultativ) sare piper Mod de preparare: Pune…
Citeste tot »

Sarmale false

Retete de RevelionO reteta delicioasa de sarmale fasole din: foi de placinta, varza, ceapa, iaurt, branza de vaci, oua, cimbru, condimente si ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 varza 2 cepe 400 iaurt 200 g branza de vaci 3 oua cimbru condimente ulei Mod de preparare: Caleste in…
Citeste tot »

Crema cu arome de portocale

Retete de RevelionO reteta delicioasa de crema cu arome de portocale din: lapte, oua, vanilie si zahar. Ingrediente: 500 ml lapte 4 oua vanilie 4 linguri zahar 5 linguri zahar (pentru imbracat forma) Mod de preparare: Se pun într-o cradţă laptele, vanilia şi zahărul. Se ţine la început pe mar¬ginea…
Citeste tot »

Prajitura cu lamaie si morcov

Retete de RevelionPrajitura cu lamaie si morcov din: unt, zahar, morcov, oua, miez de nuca, semine de mac, coaja si zeama de lamaie, faina si praf de copt. Ingrediente: 100 g unt 150 g zahar 1 morcov mare 5 oua 100 g miez de nuca 2 linguri seminte de mac coaja…
Citeste tot »

Chutney din sfeclă, ceapă şi mere

Retete de RevelionO reteta delicioasa de chutney din sfecla, ceapa si mere din: sfecle, lamaie, ceapa, apa, seminte de marar, zahar, mere, mustar de dijon, otet de vin rosu, seminte de chimen si sare. Ingrediente: 6 sfecle mai mici 1 lămâie 3 cepe mari 300ml apă 2 linguri seminţe de mărar…
Citeste tot »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu