vineri, 3 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 77

Retete de  mancare gustoase si rapide

Salată de iarnă cu jumări

9 November 2010
  Ingrediente: 300 g jumări uscate 200 g şuncă presată 1-2 morcovi 2-3 cartofi 2 gogonele murate 1 ceapă 100 g măsline 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Poftă…
Read more »
 

Salată cu peşte şi sos de verdeaţă proaspătă

9 November 2010
Salată cu peşte şi sos de verdeaţă proaspătă
  Ingrediente: 2 roşii 2 ardei 200 g macrou con­servat în ulei 200 g caş de vacă 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură oţet…
Read more »

Aluat de pateuri si placinta

9 November 2010
  Ingrediente: 350 g făină 2 linguri untură 1 lingură ulei 1 lingură otet apă călduţă (cît cuprinde) sare   Mod de preparare: Punem făina pe masă şi facem la…
Read more »

Alivancă

9 November 2010
Alivancă
  Ingrediente: 500 g brânză de vaci 4 ouă 1 lingură făină 1 lingură cu vârf de mălai 3 linguri pesmet 100 g unt 3 lin­guri smântână 2-3 linguri zahăr…
Read more »

Pesmeti ardelenesti

9 November 2010
  Ingrediente: 400 g făină 80 g zahăr 165 g lapte rom 2 ouă 10 g drojdie 30 g anason 50 g unt topit   Mod de preparare: Facem un…
Read more »

Aluat oparit

9 November 2010
Tocanita de fasole cu carne de porc
Aluat oparit din: faina, unt, apa, oua, sare. Ingrediente: l 1/2 pahar făină 1 pahar unt topit 1 pahar apă 6-7 ouă 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Turnăm…
Read more »

Muschi de porc cu omletă

9 November 2010
  Ingrediente: 500 g carne de porc 5 ouă 2-3 felii de franzelă 2 cepe 1 cârnat de porc 1-2 linguri smântână 200 ml ulei verdeaţă sare piper puţin chimen…
Read more »

Suncă la saramură

9 November 2010
Sunca_la_saramura
Tai şunca felii şi le aşezi într-un borcan larg la gură astfel: un rând de şuncă, un rând de căţei de usturoi, piper boabe şi foi de dafin. După ce…
Read more »

Budincă rapidă

9 November 2010
  Ingrediente: 2 kg cartofi 1 legătură verdeaţă 150 g caşcaval 2 cutii de ciuperci 3-4 ouă 2 linguri smântână 100 g brânză telemea nu prea sărată 1/2 kg pipote…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Jungle Spice (video)

8 November 2010
Cum se prepara Cocktail Jungle Spice (video)
  Ingrediente: 50 ml white rum 25 ml guava juice 25 ml mandarin juice 15 ml lime juice 1 tsp grated nutmeg Crushed ice 1 shot measure 1 knife 1…
Read more »

Vinete înăbuşite în smîntînă

8 November 2010
Ingrediente: 3 vinete frumoase 2 linguri unt sau untură 1 lingură făină 1 pahar smîntînă 1 linguriţă mărar tocat sare   Mod de preparare: Se spală vinetele, se înlătură cotorul…
Read more »

Tăiţei cu nuci

8 November 2010
  Ingrediente: 5 mîini de tăiţei 4 linguri zahăr 5-6 linguri nuci pisate puţină vanilie sau scorţişoară pisată   Mod de preparare: Se fierb tăiţeii în apă puţin sărată. Se…
Read more »

Tort Punş

8 November 2010
Ingrediente: 8 ouă 210 g zahăr pudră 140 g făină zeama de la 1 lămîie şi 1 portocală 1 păhărel rom 40 g ciocolată 2-3 linguri marmeladă de caise unt…
Read more »

Blinele de cartofi

8 November 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar făină 25 g drojdie 2 linguri ulei sau untură 1/4 pahar lapte 1 lingură zahăr sare smîntînă   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi…
Read more »

Gogoşi din cartofi

8 November 2010
  Ingrediente: 4 cartofi mari 50 g drojdie 200 g smîntînă 3 gălbenuşuri sare făină cît cuprinde la frămîntat 1 pahar ulei pentru prăjit şuncă tocată brînză de oi  …
Read more »

Tort caramel

8 November 2010
Ingrediente blat: 1 pahar smîntînă 125 g unt vanilie făină cît cuprinde Ingrediente crema: 150 g zahăr ars, 1 pahar lapte, 150 g zahăr pudră, vanilie sau 1 păhărel de…
Read more »

Varză de Bruxelles la cuptor

8 November 2010
  Ingrediente: 750 g varză 2 linguri unt 2 linguri brînză 2 ouă 2-3 linguri lapte sare pesmet   Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici, se curăţă de frunzele…
Read more »

Budincă de fidea cu carnaţi

8 November 2010
Budincă de fidea cu carnaţi
  Ingrediente: 200 g fidea 1 ou 100 g smântână 2 linguri unt 3 cârnaţi afumaţi sare piper 50 g caşcaval   Mod de preparare: Pui fideaua la fiert în…
Read more »

Chifteluţe de vinete

8 November 2010
  Ingrediente: 2 vinete mari 2 linguri brînză 2 ouă 2 linguri făină ulei pentru prăjit sare salată verde   Mod de preparare: Se coc vinele, se curăţă fierbinţi şi…
Read more »

Prăjitură cu cacao şi cafea

8 November 2010
  Ingrediente blat: 5 gălbenuşuri 5 albuşuri 250g unt 250g zahăr 1 lin­guriţă cafea măcinată 4 linguriţe cacao 400g făina 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă esenţă de rom…
Read more »

Pilaf bulgăresc cu măruntaie de miel

8 November 2010
  Ingrediente: măruntaiele şi intestinele de la un miel potrivite de mare 2 linguri untură 11/2 pahar orez 2 cepe 3 pahare apă sare 1/2 lin­guriţă piper   Mod de…
Read more »

Colţunaşi cu brînză de vacă

8 November 2010
  Ingrediente: 350 g făină 1 ou 1/2 pahar apă sare 250 g brînză de vacă frămîntată cu 1 ou şi puţină sare 2 linguri unt 1 pahar smîntînă  …
Read more »

Bulgăraşi de ciocolată cu vişine din compot

8 November 2010
Bulgăraşi de ciocolată cu vişine din compot
  Ingrediente: 350 g ciocolată de menaj 175 g unt 2 linguri ulei 300 ml frişcă lichidă 1 sticluţă esenţă de rom 300 g biscuiţi simpli 200 g vişine din…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Long Island Iced Tea (video)

8 November 2010
Cum se prepara Cocktail Long Island Iced Tea (video)
  Ingrediente: 30 ml rum 30 ml vodka 30 ml Cointreau 30 ml tequila 30 ml gin 1 lemon 150 ml Coca-cola 1 lemon slice , to decorate 1 50/25ml…
Read more »

Fasole boabe preparată greceşte

8 November 2010
  Ingrediente: 350 g boabe de fasole verde 1 mînă de mărar 1 mînă de pătrunjel 1 mînă de leuştean 10-15 fire de ceapă verde 1 linguriţă bulion 4 linguri…
Read more »

Găluşte cu mălai

8 November 2010
Găluşte cu mălai
  Ingrediente: 2 pahare mălai 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 700 ml lapte 100 g unt 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Dai laptele la fiert şi…
Read more »

Papanaşi de cartofi

8 November 2010
Papanaşi de cartofi
  Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar făină 25 g drojdie 2 linguri ulei 1 ou sare smântână sau unt   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi…
Read more »

Tarte cu carne

8 November 2010
Tarte cu carne
  Ingrediente: 200 g făină + 1 lingură făină 100 g unt 6 ouă 500 g carne de porc 3-4 felii costiţă afumată 2 cepe 100 ml ulei 2-3 felii…
Read more »

Rulouri cu castraveţi acri, sos şi paste

8 November 2010
  Ingrediente: 500 g pulpă de porc 10 castraveţi muraţi 2 cepe 4 linguri bulion 1 lingură condi­ment tip Vegeta ulei piper sare 200 g paste   Mod de preparare:…
Read more »

Friptură cu legume murate şi ciuperci

8 November 2010
Friptură cu legume murate şi ciuperci
  Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 cutie de ciuperci 2 gogoşari muraţi 2 castraveţi muraţi 2 bucheţele de conopidă murată muştar 1 linguriţă oţet 1/2 linguriţă zahăr 1…
Read more »

Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci

8 November 2010
Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci
  Ingrediente aluat: 300 g făină 100 ml ulei 100 ml apă drojdie cât o nucă sare zahăr Ingrediente umplutură: 500 g ficăţei de pasăre 2-3 cepe 200 g ghebe…
Read more »

Tort fraged cu marmeladă

8 November 2010
Ingrediente: 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 20 g sare de amoniac bine pisat 1/2 pahar unt topit vanilie făină cît cuprinde marmeladă după gust cîteva nuci sau migdale tăiate…
Read more »

Şarlotă de alune

8 November 2010
Ingrediente: 300 g frişcă 1 kg lapte 6 ouă 6 foi de gelatină 200 g alune prăjite şi măcinate 350 g zahăr 1 păhărel rom puţi

Negrese cu nuci şi stafide

8 November 2010
  Ingrediente: 150g ciocolată menaj 100 g unt (margarină) 100g miez de nucă sfărâmat 100g stafide aurii 250 zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 3 ouă 150 g făină un vârf…
Read more »
 

Tort de caise

8 November 2010
Ingrediente: 350 g făină 100 g unt sau margarină 100 g smîntînă 1 ou 2 linguri zahăr 1 linguriţă oţet vanilie coajă de lămîie rasă zahăr pudră Ingrediente umplutura: 1…
Read more »

Negrese cu cioco­lată şi mentă

8 November 2010
    Ingrediente blat: 60g ciocolată amară 1/2 cană unt nesărat la tempera­tura camerei l cană zahăr 2 ouă mari 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 linguri făină 1 lingură…
Read more »

Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă

8 November 2010
Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă
  Ingrediente: 300 g făină 150 g margarină 1 gălbenuş 1 lingură zahăr 2 linguri lapte drojdie cât o nucă sare Ingrediente cremă: 200 ml lapte 2 linguri griş 2…
Read more »

Tocăniţă oletenească

8 November 2010
Tocăniţă oletenească
  Ingrediente: 800 carne de porc 100 g untură 2-3 cepe 500 g roşii (din conservă) sare piper 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi…
Read more »

Slană cu mujdei de usturoi

8 November 2010
  Tranşezi slana şi o laşi două-trei zile la sare. O pui apoi la fiert cu zeamă de varză, foi de dafin şi piper. După ce zeama de varză dă…
Read more »

Pogăcele de jumări cu susan

8 November 2010
Pogăcele de jumări cu susan
  Ingrediente: 500 g jumări de porc 5 ouă 1 ceaşcă de apă 800-850 g făină 50 g drojdie de bere sare susan   Mod de preparare: Treci jumările prin…
Read more »

Tort brun

8 November 2010
Ingrediente: 200 g migdale pisate 130 g zahăr pudră 200 g ciocolată casă 5 linguri rase făină fină 12 ouă unt cremă de unt frişcă   Mod de preparare: Se…
Read more »

Aperitiv in foi de napolitane

8 November 2010
  Ingrediente: 1/2 kg came tocată de pasăre 1 ceapă mică 1 cutie ciuperci 4 ouă pătrunjel piper sare 2 foi napolitane ulei făină   Mod de preparare: Cureţi ceapa,…
Read more »

Friptură sibiană

8 November 2010
Friptură sibiană
  Ingrediente: 1 kg carne de porc (cu grăsime şi şorici) 5-6 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Tai carnea de porc felii mai groase şi crestezi…
Read more »

Tocăniţă cu mălai

8 November 2010
Tocăniţă cu mălai
  Ingrediente:  bucăţi de carne sau costiţă afumată ulei terci de mămăligă sare   Mod de preparare: Pui carnea la prăjit în ulei. După ce s-a rumenit, torni cir de…
Read more »

Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel

8 November 2010
Prajitura_cu_piscoturi_si_crema_caramel
Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel din: piscoturi, ness, zahar, apa, nuci, frisca, galbenusuri, margarina. Poate te intereseaza si Prajitura cu nuci si coniac Ingrediente: 30 de pişcoturi de şampanie…
Read more »

Chifteluţe cu sos de castraveţi muraţi si hrean

8 November 2010
  Ingrediente: 2 cartofi 500 g carne tocată de porc (sau de vită) 1 ou 1 ceapă verdeaţă sare piper ulei pentru prăjit Ingrediente sos: 2 cepe 500 g castraveţi…
Read more »

Prăjitură cu miere şi cremă de nucă

8 November 2010
Prăjitură cu miere şi cremă de nucă
  Ingrediente foi: 3 ouă 3 linguri ulei 1/2 lin­guriţă bicarbonat 1/2 pahar miere de albine 3/4 pahar zahăr 500 g făină Ingrediente cremă: 700 g miez de nucă 400…
Read more »

Salată cu macaroane, murături si carnaţi

8 November 2010
  Ingrediente: 300 g castraveţi sau gogoşari muraţi 400 g cârnaţi 600 g macaroane 100 ml ulei 300 g telemea 200 g ciuperci din conservă 200 g mazăre de la…
Read more »

Tartă cu ficat de porc

8 November 2010
Tartă cu ficat de porc
  Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 lingură untură 50 ml apă sare 1 ou Ingrediente umplutură: 300 g ficat 3 ouă 60 g caşcaval 2 linguri unt…
Read more »

Ciorbă de oase afumate cu dragavei

8 November 2010
  Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2 linguri zarzavat de la borcan 1 conopidă (de la congelator) 3 oase afumate 100 g smântână 1 ou sare 1 mână dragavei (ştevie)…
Read more »

Paste cu afumatură si maioneză

8 November 2010
  Ingrediente: 400 g paste făinoase (foarte mărunte) 6-7 castraveţi acri 1-2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g kaizer ţărănesc 3-4 linguri pline cu vârf cu maioneză sare piper…
Read more »

Ciorbă de carnati afumaţi si varză acră

7 November 2010
Ciorbă de carnati afumaţi si varză acră din: carnati afumati, ceapa, varza acra, faina, ulei, bulion, smantana, zeama de varza. Ingrediente:  500 g câmaţi afumaţi 1 ceapă 1 varză mică…
Read more »

Tocăniţă din carne de viţel cu plăcinţele de cartofi

7 November 2010
Tocăniţă din carne de viţel cu plăcinţele de cartofi
  Ingrediente: 750 g muşchi de viţel 200 g ciuperci (din conservă sau proaspete) 1 ceapă 50 g unt sau margarină 2 linguri făină 250 ml supă 125 g smântână,…
Read more »

Tsureki-Colac impletit

7 November 2010
  Ingrediente: 1 kg de făină bună 1 cană de lapte călduţ 1 lingură drojdie 1 lingură amestecătură (nucşoară, cuişoare, piper, coajă de lămâie şi portocală) 1 linguriţă scorţişoară 1…
Read more »

Ardei umpluţi cu branză si cartofi

7 November 2010
Ardei umpluţi cu branză si cartofi
  Ingrediente: 10 ardei graşi (de la congelator) 6-7 cartofi mari 200 g brânză telemea 1 lin­gură pastă de ardei 1 pahar ulei sau grăsime sare piper   Mod de…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Barbed Wire (video)

7 November 2010
Cum se prepara Cocktail Barbed Wire (video)
  Ingrediente: 15 ml Campari 15 ml Triple sec 15 ml Kirsch liqueur 1 lime 2 tsp salt 1 teaspoon 1 shooter glass 1 knife 1 saucer 1 chopping board…
Read more »

Prepeliţe fripte vînătoreşte

7 November 2010
  Ingrediente: 6 prepeliţe 3 linguri unt sau untură sare   Mod de preparare: Se pune într-un ceaun de tuci o lingură de unturăşi se lasă să se înfierbînte bine…
Read more »

Sfeclă cu unt şi smîntînă

7 November 2010
  Ingrediente: 1 kg sfeclă 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1 lingură oţet 1/2 pahar smîntînă sare   Mod de preparare: Se alege sfeclă roşie, se fierbe sau se…
Read more »

Tort Richard

7 November 2010
Ingrediente: 250 g migdale sau nuci pisate 250 g zahăr pudră 10 albuşuri unt cremă de ciocolată glazură de ciocolată   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se amestecă…
Read more »

Morcovi cu unt

7 November 2010
  Ingrediente: 500 g morcovi tineri 11/2lingură unt 1 linguriţă zahăr (facul­tativ) sare   Mod de preparare: Se rad morcovii, se spală, se taie fie ca tăiţeii, fie cuburi, şi…
Read more »

Morcovi cu unt şi smîntînă

7 November 2010
  Ingrediente: 500 g morcovi 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1/2 pahar smîntînă 1/2 linguriţă de făină sare   Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se spală, se taie…
Read more »

Tort poveste

7 November 2010
Desert_5
Tort poveste din: nuci, oua, zahar pudra, cacao, vanilie, ulei, faina, fructe din dulceata, albusuri, zahar pudra, cacao, unt, frisca. Poate te intereseaza si: Tort de ciocolata Tort cu visine…
Read more »

Conopidă cu unt şi pesmet

7 November 2010
  Ingrediente: 1 conopidă mijlocie 3-4 linguri unt 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Conopida, curăţatăşi spălată, se pune la fiert în apă sărată. Cînd este fiartă, se…
Read more »

Varză dulce cu unt şi pesmet

7 November 2010
  Ingrediente: 1 varză mijlocie 3 linguri unt 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Se curăţă varza de primul rînd de foi, se taie în şase şi se…
Read more »

Pastă de heringi cu mere

7 November 2010
  Ingrediente: 1 hering mare 2 linguri unt 1 măr mare 1 ou răscopt salată verde   Mod de preparare: Se despică peştele pe burtăşi se ţine în apă călduţă…
Read more »

Gulaş de inimă

7 November 2010
Ingrediente: 750 g inimă de vacă 1/2 lingură făină 1 ceapă 2-3 linguri untură,unt sau ulei 1 lingură pastă de bulion un

Cremă de migdale

7 November 2010
  Ingrediente: 250g făină de migdale (se pisează migdale coapte) 250g zahăr 1 pahar mare de apă   Mod de preparare: Se leagă pe foc un sirop gros din zahăr…
Read more »
 

Ruladă de iarnă

7 November 2010
  Ingrediente: 1 kg carne macra 1ou 150 g slănină 5-6 boabe ienibaha 2-3 cuişoare 1/2 linguriţă cimbru 10 boabe piper verdeata 2 ceape paine alba pesmet 3 linguri zeamă…
Read more »

Miel în sos de iaurt

7 November 2010
  Ingrediente: 750 g carne de miel 500 g iaurt 1/2 lingură făină 2 linguri unt 1 lingură mărar tocat sare   Mod de preparare: Bucăţile de carne de miel…
Read more »

Pastă din carne de iepure

7 November 2010
  Ingrediente: 1 kg carne macră de iepure 250 g unt proaspăt 2 cepe 1 lingură untură 1 pahar lapte 2-3 boabe de ienibahar 20 boabe de piper pisat 1…
Read more »

Limbă în sos de smîntînă

7 November 2010
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 1 pahar smîntînă 1 lingură plină cu unt 1/2 lingură făină 1/2 pahar din…
Read more »

Ciuperci cu gelatină şi maioneză

7 November 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapă 1 linguriţă unt gelatină maioneză   Mod de preparare: Se spală, se curăţă şi se taie ciupercile felii subţiri ca tăiţeii. Se aşază într–o…
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi, lămâie şi nucă

7 November 2010
Prăjitură cu biscuiţi, lămâie şi nucă
  Ingrediente blat: 5 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 4 linguri ulei coaja de la 1 lămâie 1 cană de apă 2 linguri zahăr 1 esenţă…
Read more »

Sericaia

7 November 2010
  Ingrediente: jumătate litru lapte dulce 1 beţişor de scorţişoară 1 bastonaş de vanilie bucăţi de coajă de lămâie 5 ouă 200g zahăr 2 linguri făină sare suc de lămâie…
Read more »

Fasole cu sos alb si caşcaval

7 November 2010
Fasole cu sos alb si caşcaval
  Ingrediente: 800 g fasole verde (din conservă sau congelată) 3 linguri margarină sau ulei 2 linguri făină 1 ceaşcă lapte 1 ou 150 g smântână 50 g caşcaval 1…
Read more »

Pastă de parizer

7 November 2010
Ingrediente: 250 g parizer 2 ouă răscoapte muştar (după gust) sare piper salată verde ridichi   Mod de preparare: Se dă parizerul prin maşina de tocat împreună cu ouăle răscoapte.…
Read more »

Tort simplu

7 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 1 pahar zahăr pudră 1 pahar făină coaja rasă de la o lămîie marmeladă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul într-un castron de piatră.…
Read more »

Limbă de porc cu măsline

7 November 2010
Limbă de porc cu măsline
  Ingrediente: 750 g limbă de porc 150 g măsline 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe 100 bulion 100 ml vin alb 2 linguri făină sare piper ulei…
Read more »

Cotlete de porc pane

7 November 2010
  Ingrediente: 6 cotlete de porc 2 ouă 2 linguri untură 2 linguri făină piper sare pesmet   Mod de preparare: Se bat cotletele uşor cu ciocanul de lemn, se…
Read more »

Tort fraged

7 November 2010
Ingrediente: 600 g făină 400 g unt proaspăt 2 gălbenuşuri 1 ou întreg 3 linguri smîntînă vanilie fructe din dulceaţă   Mod de preparare: Se freacă untul cu două gălbenuşuri,…
Read more »

Prăjitură fondantă

7 November 2010
  Ingrediente: 300g ciocolată amară 1 pachet unt 5 ouă zahăr pudră: 2-3 lin­guri pentru cremă + 2 linguri pen­tru glazură praf scorţişoară 1 linguriţă făină sare   Mod de…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 6 (video)

7 November 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 6 (video)Read more »

Paine cu mălai dospit

7 November 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 1/2 kg mălai (făină de porumb) drojdie cât o nucă apă 1 linguriţă sare 1 ou   Mod de preparare: Din mălai faci o mămăliguţă…
Read more »

Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie

7 November 2010
Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie
  Ingrediente: 800 g cotlet de porc 1 kg varză roşie 1 cârnat de casă 1 ceapă roşie 100 ml ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă chimen sare piper 1/2…
Read more »

Găină cu măsline

7 November 2010
Ingrediente: 6 porţii carne 4 linguri ulei 200 g măsline 1 lingură bulion 1 linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică zahăr sare…
Read more »

Negrese

7 November 2010
  Ingrediente blat: 4 gălbenuşuri 150g margarina 200g zahăr 3 linguri cacao 250g iaurt 200g făină Ingrediente crema: 4 albuşuri ,250g zahăr Ingrediente glazura:200g zahăr,3 linguri apă,3 linguri cacao ,100g…
Read more »

Slanină marinata si afumată

7 November 2010
Slanină marinata si afumată
Faci mai întâi o saramură de apă fiartă (la 1 l de apă pun 200 g sare). Când apa a fiert o iei de pe foc şi adaugi foi de…
Read more »

Muşchi, costiţă, şuncă si slănină afumate

7 November 2010
Muşchi, costiţă, şuncă si slănină afumate
Cureţi de slănină muşchiuleţii şi costiţa, iar şuncile şi spata le laşi cu slănină şi şorici. Slănina cea mai bună pentru afumat este cea de pe burtă. Aşezi carnea şi…
Read more »

Lebervurst cu ghimbir

7 November 2010
  Ingrediente: 250 g ficat de porc 50 g slănină 400 g carne de porc (poate fi după fasonare sau de la căpăţână) 200 g inimă 50 g splină 50…
Read more »

Pateu de ficat cu ciuperci

7 November 2010
Ingrediente: 500 g ficat de viţel 500 g ciuperci 2 cepe 300 g unt sare piper 1 ou măsline pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie…
Read more »

Carne tocată la borcan

7 November 2010
Carne tocată la borcan
Căleşti 6-7 cepe tocate mărunt în ulei încins, apoi adaugi puţină apă, sare şi condiment tip Vegeta după gust. Adaugi 2 kg de carne tocată peste ceapă şi le căleşti…
Read more »

Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză

7 November 2010
  Ingrediente: măruntaiele unei gâşte 3 morcovi 3 cepe 3 cartofi 4-5 roşii din con­servă zeamă de varză 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1 ou 1 mână de fidea sare…
Read more »

Şarlotă de cafea

7 November 2010
  Ingrediente: 1 kg frişcă 11 foi gelatină 4 ceşcuţe cafea neagră rece zahăr după gust 1 ceşcuţă lapte dulceaţă de vişine    Mod de preparare: Se pune la foc…
Read more »

Prăjitură cu cacao si cremă de lapte cu nuci

7 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 80 g untură (sau unt) 2 ouă 1/2 l lapte dulce 1 praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat 6 linguriţe cacao   Mod de preparare:…
Read more »

Glazură de rom

7 November 2010
  Ingrediente: 420 g zahăr 1/2 pahar apă 2 linguri rom zeama de la o 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se pune la fiert zahărul cu apa; cînd s-a…
Read more »

Costiţă de porc cu miere si varză călită

7 November 2010
  Ingrediente: 8 bucăţi costiţă de porc 1 varză mică murată 1 ceapa mijlocie 2 linguri pastă de roşii 2 linguri miere 2 linguri ulei sare piper 2 linguri pastă…
Read more »

Mancare cu carne de porc, carnati afumati, creier si ciuperci

7 November 2010
  Ingrediente: 400 g carne de porc 200 g cârnaţi afumaţj 150 g creier 300 g ciuperci 1 linguriţă bulion 3-4 căţei de usturoi 150 ml ulei 2 legături verdeaţă…
Read more »

Ostropel cu carne de raţă

7 November 2010
  Ingrediente: 1 raţă 80 ml ulei 1/2 lingură făină 1 lingură pastă de roşii 3-4 căţei de usturoi 1 lingură oţet 700 ml apă 1 legătură pătrunjel sare şi…
Read more »

Chifteluţe din inimă de porc

7 November 2010
  Ingrediente: 500 g inimă de porc 1 felie de franzelă înmuiată în lapte şi presată bine 2 cepe 5-6 căţei de usturoi 3 ouă 1

Mâncare de carne de porc cu sos de smântână

7 November 2010
Mâncare de carne de porc cu sos de smântână
  Ingrediente: 750 g pulpă de porc 400 g smântână 2 ouă 2 linguri făină 1 lămâie 50 g unt 150 g orez 2 cepe 125 ml ulei sare  …
Read more »
 

Prepeliţe cu smîntînă

7 November 2010
  Ingrediente: 6 prepeliţe 1 lingură unt 1 ceaşcă smîntînă 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Prepeliţele, spălate, se taie pe jumătate în lungul trupului şi se prăjesc…
Read more »

Glazură de zahără

7 November 2010
  Ingrediente: 420 g zahăr 1 pahar apă cîteva picături zeamă de lămîie   Mod de preparare: Se fierbe bine zahărul pisat fin cu un pahar de apă pînă cînd…
Read more »

Brînză cu chimen

7 November 2010
Ingrediente: 250 g brînză sau caş de oaie 100 g unt 1 linguriţă chimen foarte fin pisat 1 linguriţă boia roşie de ardei sare ridichi   Mod de preparare: Se…
Read more »

Ciorbă de orez cu afumatură de porc

7 November 2010
Ciorbă de orez cu afumatură de porc
  Ingrediente: 1 os afumat de porc 250 g smântână 200 g orez 5-6 căţei usturoi 3 linguri făină 1 ceapă sare piper apă     Mod de preparare: Pui…
Read more »

Carnaţi de porc cu sos picant

7 November 2010
  Ingrediente: 2 cârnaţi 50 ml ulei 3 linguri unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 lingură muştar 100 g ciuperci din conservă scurse…
Read more »

Carnaţi cu sos de hrean si smantană

7 November 2010
  Ingrediente: 3-4 cârnaţi afumaţi mai lungi 2 bucăţi hrean 300 g smântână 2-3 linguri făină 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei condiment tip Vegeta  …
Read more »

Pastă de creier de porc cu măsline

7 November 2010
  Ingrediente: 1 creier de porc sare piper 1 lămâie 5 linguri ulei 1 pahar vin alb 1 salată verde măsline   Mod de preparare: Fierbi creierul foarte bine în…
Read more »

Spettekaka

7 November 2010
  Ingdrediente: 12 ouă 1 pahar zahăr 1,2 kg piure (fără pic de apă) de cartofi fierţi făină cât să se lege un aluat potrivit 500g zahăr 100g sirop gros…
Read more »

Rinichi cu smîntînă

7 November 2010
  Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc (cam 600 g) 1 ceapă mică 1 lingură unt 1 pahar smîntînă 1 linguriţă rasă făină…
Read more »

Iepure cu smîntînă si ienibahar

7 November 2010
  Ingrediente: 6 bucăţi (porţii) de carne de iepure 1 lingură untură 1 lingu­riţă făină 1 lingură unt proaspăt 1 pahar smîntînă 2-3 boabe ienibahar 1/2 ceapă tocată sare  …
Read more »

Borş de pasare cu legume

7 November 2010
Borş de pasare cu legume
  Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi 2 linguri pastă de ardei 2 rădăcini pătrunjel 8 cartofi 4 pulpe de pui 1 legătură pătrunjel verde borş sare   Mod de preparare:…
Read more »

Ghiveci cu carne de vacă

7 November 2010
Ingrediente: 750 g carne grasă 3 linguri untură 1 pătrunjel 1 morcov 2 ardei graşi 1 vînătă 1 dovlecel 1 mînă de bame 1 mînă de fasole verde 1 mînă…
Read more »

Supă dreasă cu cartofi

7 November 2010
Supă dreasă cu cartofi
  Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 1 fir de praz 1/2 l lapte 1 lămâie 100 g smântână sare 3-4 felii de pâine   Mod de preparare: Cureţi cartofii,…
Read more »

Friptură de raţă cu mere coapte

7 November 2010
  Ingrediente: 1 raţă 12 mere mari 1 lingură untură sare   Mod de preparare: În raţa curăţată, spălatăşi sărată dinainte, se introduc două mere mai mici. Se aşază în…
Read more »

Pasteis de Mata-Turtite

7 November 2010
  Ingrediente aluat: 500g făină 375g ulei,unt sau osânză 1 linguriţă sare apă câtă primeşte aluatul Ingrediente crema: 1 lingură de făină, jumătate litru apă,6 gălbenuşuri de ou,l albuş de…
Read more »

Şniţel din carne tocată

6 November 2010
  Ingrediente: 600 g carne macră 2 linguri unt sau untură 1/2 pahar pesmet pisat puţin piper sare   Mod de preparare: Carnea, spălată, se trece prin maşina de tocat…
Read more »

Ruladă de cartofi cu legume

6 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 1 pahar lapte 1linguriţă unt sare 500 g morcovi 2 linguri unt (umplutura) 1 linguriţă zahăr sare sos de smîntînă   Mod de preparare:…
Read more »

Ruladă de carne tocată umplută cu macaroane

6 November 2010
Ruladă de carne tocată umplută cu macaroane
Ruladă de carne tocată umplută cu macaroane din: carne macra, slanina, ceapa, paine, ou, sare, piper, verdeata, pesmet, macaroane, unt, piper, sfecla rosie, salata verde. Ingrediente: 1 kg carne macră…
Read more »

Pateu de ficat de pasăre, cu lapte

6 November 2010
  Ingrediente: 1 ficat de gîscă sau 2-3 de găină 2 cepe (facultativ) 150 g unt 2-3 linguri lapte sare gogoşari castraveciori ouă   Mod de preparare: Se taie cepele…
Read more »

Miel cu smîntînă

6 November 2010
Ingrediente: 750 g carne de miel 1 lingură untură 1 pahar smîntînă 1 lin­guriţă făină sare mărar tocat   Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi şi se…
Read more »

Biscuiţi Mokken

6 November 2010
  Ingrediente: 150g unt 100g zahăr 250g făină 1 vârf linguriţă drojdie 1 praf de scorţişoară 1linguriţă chimion   Mod de preparare: Zahărul şi untul se freacă cremă, se adaugă…
Read more »

Fasole verde cu unt şi pesmet

6 November 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 linguri unt 2 linguri pesmet alb sare   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se înfierbîntă într-o…
Read more »

Pui cu roşii

6 November 2010
  Ingrediente: 1 pui 1 lingură unt 1 ceapă linguriţă făină 750 g roşii 1/2 linguriţă boia de ardei sare un praf de zahăr   Mod de preparare: Bucăţile de…
Read more »

Ceafă de porc la cuptor

6 November 2010
  Ingrediente: 1 garf (cam 2 kg) 3-4 boabe ienibahar 1 căţel usturoi 1/2 linguriţă boia de ardei cîteva boabe coriandru sare puţină gră­sime   Mod de preparare: Carnea (fără…
Read more »

Limbă cu măsline si ienibahar

6 November 2010
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 200 g măsline 3-4 cepe 1 foaie de dafin 2-3 boabe de ienibahar 2…
Read more »

Ciuperci cu carne porc

6 November 2010
  Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri smîntînă 1 lingură untură sare piper făină   Mod de preparare: Se taie carnea în cuburi…
Read more »

Pastă de heringi cu nuci

6 November 2010
  Ingrediente: 1 hering 12 nuci curăţate şi pisate miez de franzelă muiat în apă cu oţet 1/2 ceapă rasă 1 linguriţă oţet 3 linguri ulei   Mod de preparare:…
Read more »

Cartofi cu carne de vacă

6 November 2010
  Ingrediente: 500 g carne 2 linguri untură 2-3 cepe 500 g cartofi 2 lin­guri bulion 1 linguriţă boia de ardei sare puţin cimbru (facultativ)   Mod de preparare: Carnea…
Read more »

Fasole verde cu unt

6 November 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 linguri unt sare crochete de griş   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se înfierbîntă într-o cratiţă…
Read more »

Makowiec

6 November 2010
    Ingrediente aluat: 500gfăină 125g unt 3 ouă 150g zahăr pudră 1 pacheţel cu zahăr vanilat 1 nucă de drojdie 1pahar de lapte sare 1 nucă unt pentru uns…
Read more »

Cornete de parizer umplute

6 November 2010
Ingrediente: 6 felii parizer tăiat subţire 12 măsline 2 cartofi fierţi 2–3 linguri maioneză piper salată verde   Mod de preparare: Feliile de parizer se curăţă de coajăşi se răsucesc…
Read more »

Limbă fiartă

6 November 2010
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) 2 cepe 1 pătrunjel 1 morcov 1 foaie de dafin 4-5 boabe d

Griş cu fructe în formă de şarlotă

6 November 2010
  Ingrediente: 750 g apă 500 g fructe (vişine sau zmeură, căpşuni, fragi, coacăze) 3-4 linguri zahăr 150 g griş 1 praf vanilie   Mod de preparare: Se pun la…
Read more »
 

Mazăre păstăi cu unt

6 November 2010
  Ingrediente: 1 kg mazăre păstăi 2 linguri unt un vîrf linguriţă zahăr (facultativ) 1 linguriţă mărar tocat sare friganele   Mod de preparare: Se curăţă mazărea păstăi de aţe,…
Read more »

Biftec rusesc

6 November 2010
Ingrediente: 600 g muşchi 3 cepe mari sare piper 2 linguri untură   Mod de preparare: Se taie muşchiul felii groase de un deget. Se bat uşor cu ciocanul de…
Read more »

Mîncare de somn cu roşii

6 November 2010
  Ingrediente: 1 kg somn 4 linguri ulei 2 linguri făină 1 ceapă mare roşii 1/2 linguriţă zahăr 3-4 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare   Mod de preparare:…
Read more »

Turtă dulce

6 November 2010
  Ingrediente: 1 pahar de lapte dulce călduţ 1 pahar miere 1 cană făină 1 linguriţă chimion 1 linguriţă drojdie coajă rasă de portocală unt   Mod de preparare: Mierea…
Read more »

Varză acră cu carne de vacă

6 November 2010
  Ingrediente: 500 g carne grasă 1 varză mijlocie 4 linguri untură 1/2 linguriţă boia de ardei 1 lingură bulion   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi potrivite…
Read more »

Pastă de ficat copt

6 November 2010
Ingrediente: 500 g ficat de vacă sau viţel 2 cepe 3 linguri ulei piper sare puţin oţet 1 ou salată verde   Mod de preparare: Se spală ficatul, se şterge…
Read more »

Calcan în vin roşu

6 November 2010
Ingrediente: 1 kg calcan 1 ceaşcă vin roşu 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 cuişoare 2-3 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare…
Read more »

Cornuri cu brînză

6 November 2010
Ingrediente: 200 g unt (în lipsă, margarină) 200 g brînză telemea 1/2 linguriţă chimen 12 cornuri drepte   Mod de preparare: Se freacă untul cu brînza, se adaugă chimen şi…
Read more »

Salată de fructe cu ciocolată

6 November 2010
  Ingrediente: 400g ciocolată 2-3 caise ceva fructe de pădure 1-2 pere 1 mână de coacăze boabe de stru­guri coarne agrişe 1-2 portocale l-2 banane 200g miez de nuci alune…
Read more »

Mazăre cu carne de vacă

6 November 2010
Mazăre cu carne de vacă
Ingrediente: 500 g carne 1 kg mazăre 1 ceapă 2 linguri untură 1/2 lin­guriţă făină 1/2 linguriţă zahăr sare mărar tocat 1 lingură smîntînă 1 pahar zeamă de carne sau…
Read more »

Roşii umplute cu zarzavat

6 November 2010
Ingrediente: 3 cartofi fierţi 2 morcovi 1 păstîrnac 1 ţelină 2–3 linguri mazăre 1 ceapă tocată maioneză roşii sare salată verde   Mod de preparare: Se fierbe tot zarzavatul. Se…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum (video)

6 November 2010
Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum (video)
Ingrediente: 25 ml dark rum 15 ml white rum 15 ml dark creme de cacao 15 ml white creme de menthe 2 tsp single cream ice cubes 1 shot measure…
Read more »

Cupe de parizer umplute cu legume

6 November 2010
Ingrediente:  200 g parizer tăiat în 6 felii 1/2 lingură untură 1 lingură unt 250 g mazăre 1 ou răscopt sare   Mod de preparare: Feliile de parizer cu coajă…
Read more »

Cremă – spumă de ciocolată

6 November 2010
  Ingrediente: 200g ciocolată neagră 1 pahar plin cu frişcă neindulcita 2 linguri de unt 5 ouă cât de proaspete 1 prăfuleţ de sare 1 lingură zahăr   Mod de…
Read more »

Rizoto cu rinichi

6 November 2010
  Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc, 1 pahar orez 2 pahare zeamă de carne sau apă, 3 linguri untură 3 cepe 2…
Read more »

Şalău cu orez în aluat

6 November 2010
Ingrediente aluat : 50 g drojdie 1 ou 1 pahar lapte 1/2 lingură zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 pahar unt topit untură sau ulei făină cît cuprinde Ingrediente umplutura:1 pahar…
Read more »

Pulpă de porc la tavă

6 November 2010
Pulpă de porc la tavă
  Ingrediente: 2 kg pulpă de porc fără os 1 căpăţână de usturoi 200 ml vin alb 300 ml ulei 200 ceapa 2-3 linguriţe condiment tip Delikat, 300 g pastă…
Read more »

Varză de Bruxelles cu unt

6 November 2010
  Ingrediente: 1 kg varză de Bruxelles 3 linguri unt 1 lingură pesmet sare   Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici, se curăţă de frunzuliţele galbene, se spală bine…
Read more »

Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce

6 November 2010
Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce
  Ingrediente: 300 g făină 100 g unt 1 lingură zahăr 2 linguri smântână 1 gălbenuş Pentru umplutură ai nevoie de: 1/2 kg brânză dulce 2-3 linguri smântână 100 g…
Read more »

Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon

6 November 2010
Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon
  Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2-3 bucheţele conopidă la congelator 2-3 cartofi 1 ceapă 2 linguri tarhon uscat 1 ou sare 100…
Read more »

Ficat de porc cu sos de unt şi lămâie

6 November 2010
Ficat de porc cu sos de unt şi lămâie
Ingrediente: 750 g ficat de porc 100 ml ulei 2-3 linguri de făină o tigaie pentru sos: 1/2 pachet de unt 50 ml zeamă de lămâie sare piper 1 legătură…
Read more »

Şalău polonez

6 November 2010
Ingrediente: 1 kg şalău 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2-3 boabe ienibahar 3-4 cartofi 2 ouă 1 lingură smîntînă unt 1 linguriţă făină pătrunjel tocat sare zeamă de lămîie…
Read more »

Mîncare de rinichi

6 November 2010
Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc 3 cepe 1 lingură untură 1 lingură bulion 1 linguriţă boia de ardei 1/2 lingu­riţă făină 2-3…
Read more »

Scrob cu şuncă

6 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 50 g şuncă slabă (parizer) 2 linguri lapte 1 1/2 linguriţă untură sare   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se amestecă cu laptele şi sarea.…
Read more »

Prăjitură de ciocolată

6 November 2010
  Ingrediente: 6 ouă 170g zahăr 180g făină cacao: 1 lingură pen­tru aluat + încă 1 lingură pentru prăfuit 1 lingură vărfuită unt    Mod de preparare: Ouăle şi zahărul…
Read more »

Pîine mozaic

6 November 2010
Ingrediente: 150 g unt 125 g sardele 150 g şuncă slabă 100 g şvaiţer (sau caşcaval) 10 măsline 1/2 gogoşar în oţet 1 franzeluţă cu lapte 1/2 ceşcuţă lapte  …
Read more »

Friptură înăbuşită cu usturoi

6 November 2010
  Ingrediente: 1,5 kg carne,pulpă 150 g slănină 1căpăţînă usturoi 2 linguri untură sare piper   Mod de preparare: Bucata întreagă de carne se freacă cu puţină sare şi se…
Read more »

Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă

6 November 2010
Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă
  Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cartofi 1 morcov 6 ouă 1 legătură mărar 2-3 linguri făină 1 legătură mărar 2 căţei de usturoi 600 g ceapă 300 ml…
Read more »

Prăjitură cu foi şi gem acrişor

6 November 2010
Prăjitură cu foi şi gem acrişor
  Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte dulce 200 ml ulei 200 g zahăr sare 1 linguriţă bicarbonat oţet 700 g făină 800 g gem acrişor 3 linguri zahăr pudră…
Read more »

Elemente care influenţează caracteristicile unui whisky

6 November 2010
Whisky8
Dintre elementele care influenţează ca­racteristicile unui whisky nu poate rămâne nemenţionată turba, chiar dacă este o caracteristică a pro­ducţiei scoţiene. Este vorba despre o sub­stanţă de origine organică formată în…
Read more »

Friptură de miel la tavă cu usturoi

6 November 2010
  Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpele) 1-2 linguri untură sare cîţiva căţei de usturoi   Mod de preparare: Se spală carnea, se şterge cu un şervet, se săreazăşi…
Read more »

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi

6 November 2010
Ciorbă rădăuţeană cu usturoi
  Ingrediente: 1 pui întreg şi 1 piept de pui zarzavat pentru supă (morcov, păstârnac, ţelină) 2 ouă 1 pahar mare cu iaurt 1 pahar

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu