duminică, 26 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 42

Retete culinare cu poze 

Ardei umpluţi cu legume, carne si mozarella

Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1 bulb de fenicul 1/2 vânătă 1 legătură ceapă verde câte 2 ardei graşi galbeni şi roşii 2 linguri ulei 400 g amestec de carne tocată sare piper 125 g mozarella 3 ouă 200 ml smântână nucşoară rasă 125 ml supă Mod de preparare: Pregătiţi legumele. Tăiaţi ceapa în cubuleţe, […]
 

Omleta cu sos de smantana

Ingrediente: 6 oua 400 g smantana 1 lingura faina verdeata Mod de preparare: Este o reţetă foarte rapidă. Din 6 ouă şi verdeaţă se face o omletă care se taie bucăţi. Se pun bucăţile la fiert într-un sos obţinut din 400 g smântână şi o lingură de făină. Se poate consuma rece sau caldă ca […]
 
 

Gem de mere

Ingrediente: 5 kg mere (curăţate de coajă şi sâmburi) 1,5-2 kg zahăr (după gust) 1 plic conservant 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Merele curăţate de coajă şi sâmburi se dau prin răzătoarea mare, se storc de zeamă şi se călesc în ulei. Când merele s-au topit puţin se pune zahărul şi conservantul. Se fierbe […]
rp_Mamaliga-cu-ciuperci.jpg

Mamaliga cu ciuperci

Ingrediente: 250 g mălai 250 g ciuperci o ceapă 3-4 căţei de usturoi ulei o lingură pastă de tomate 1/2 pahar de vin busuioc pătrunjel sare piper Mod de preparare: Ciupercile se taie felii, se toacă ceapa, usturoiul, se călesc 5 minute, se sting cu vinul şi 1/2 pahar de apă (supă de zarzavat). Se […]
 

Dulceata de grapefruit

Ingrediente: 1 kg grepfruit 1 kg zahăr 1-2 lămâi Mod de preparare: Se spală foarte bine fructele. Se rad pe toată suprafaţa lucioasă. Se pune apă la fiert. Când clocoteşte, se pun fructele întregi şi se lasă să fiarbă câteva minute (se încearcă cu furculiţa să fie puţin moi). Apoi se scot, se pun în […]

Cascaval pane

Ingrediente: 500 g caşcaval 2 ouă 40 g făină 125 g pesmet 150 ml ulei Mod de preparare: Caşcavalul curăţat de coajă se taie în bucăţi. Acestea se trec prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Se servesc imediat. Cascaval pane Pofta buna!
 
 

Mix cu dovlecei, rosii si file de somon

Ingrediente: 4 file de somon (a 160 g) sare piper 8 felii pâine integrală prăjită sucul de la 1 lămâie 60 g sâmburi de pin 4 linguri ulei 400 g roşii cherry 2 dovlecei 150 ml supă Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la 180°C. Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet, săraţi-l şi piperaţi-l. Fărâmiţaţi pâinea […]
 

Dulceata de portocale

Ingrediente: 1 kg zahăr 800 g portocale (cântărite după ce au fost fierte) 3 linguri zeamă de lămâie 3 pahare zeamă în care au fiert portocalele Mod de preparare: Se aleg portocale coapte şi tari, cu coaja groasă. Se spală foarte bine şi se rade coaja subţire. Se pun la fiert acoperite în apă clocotită. […]
 
 

Cum se prepara Challah (video)

Ingrediente: 2 1/5 cups flour 40 g sugar 1 tbsp honey 1 egg 25 g instant yeast 200 ml lukewarm water 60 g butter, room temperature 7 g salt 1 egg beaten with 1 tbsp of milk some sesame seeds , or poppy seeds a little flour for dusting 1 large bowl 1 knife 1 […]
 

Dovlecei umpluti cu amestec

Ingrediente: 750 g cartofi sare 4 dovlecei 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 ardei iute 2 linguri ulei de măsline 2 felii toast 500 g roşii bucăţi cu verdeaţă (pachet) 250 g carne tocată, de vită 2 ouă 2 linguri brânză rasă piper Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i în apă cu sare […]
 
 

Dulceata de kiwi

Ingrediente: 1 kg kiwi 1 kg zahăr 1 lămâie rom Mod de preparare: Fructele de kiwi se opăresc, apoi se decojesc şi se taie în bucăţi. Se pun într-un castron cu zahărul. Lămâia spălată şi fără coajă se stoarce. Coaja şi sucul se pun peste fructe. Se amestecă şi se lasă la macerat 3 ore. […]
 

Pulpe de pui cu ardei si bacon

Ingrediente: 4 cepe câte 2 ardei roşii şi galbeni 60 g bacon (kaizer afumat) 4 pulpe de pui (a 200 g) sare piper 1/2 linguriţă cimbru 1/2 pachet pastă de roşii (250 g) Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o inele. Pregătiţi ardeiul şi tăiaţi-l mărunt, iar baconul tăiaţi-l fâşii. Spălaţi pulpele de pui şi […]
 
 

Dulceata de ceapa

Ingrediente pentru 2 borcane: 2 kg ceapă 700 g zahăr 40 ml vin alb sec 40 ml oţet 2 căţei de usturoi mari 5 cuişoare 300 ml apă Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie în rondele fine. Se curăţă usturoiul şi se taie fin. Se pun într-o cratiţă vinul alb, oţetul, zahărul, […]
Pateuri_cu_osanza_de_porc

Pateuri cu osanza de porc

Pateuri cu osanza de porc din: ou, untura, drojdie, apa calduta, otet, sare, faina, osanza. Poate te intereseaza si Pateuri cu carne de porc Ingrediente: 1 ou 1 lingură untură închegată drojdie (proaspătă) cât o nucă 1 cană apă călduţă (250 ml) 3 linguri oţet 1 linguriţă sare 600-700 g făină 500 g osânză trecută […]
 
 

Frigărui cu legume şi chiftele cu porumb

Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 1 căţel de ustu­roi 1 ceapă 1/2 legătură cimbru 100 g boabe de po­rumb 500 g amestec de carne tocată 1 ou sare 4 roşii cherry 4 linguri ulei de măsli­ne 400 g dovleac Hokkaido sau morcovi 2 dovlecei Mod de preparare: Inmuiaţi chifla într-u castron cu apă. […]

Mancare de ciuperci cu smantana

Ingrediente: 1 cu­tie cu ciuperci sau 0,5 kg ciuperci proaspete 1 ceapă mijlocie boia pastă de gogoşari de la borcan zeamă de supă sau apă 2 căţei de usturoi 2 linguri făină sare piper condimente 150 g smântână 1 legătură frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Dacă avem ciuperci din cutie, tot conţinutul cutiei […]
 

Salată cu porumb, ciuperci şi brânză

Ingrediente: Pentru sa­lată: 3 roşii mari 2 ardei graşi 2 cepe 1 cutie porumb 1 cutie de ciuperci 100 g brânză sărată Ingrediente pentru sos: 1 lin­gură de muştar fin 2 linguri ulei 3-4 linguri oţet puţină apă 1-2 linguriţe zahăr 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se curăţă roşiile, ardeii şi ceapa, se taie […]

Varza cu carne si smantana

Ingrediente: 2 kg varză acră 700 g carne de porc 2 cepe sare piper după gust 2 linguri untură 2 rămurele cimbru o legătură mărar 100 g smântână 2 linguri bulion de roşii   Mod de preparare: Carnea se spală bine, se taie bucjţele potrivite care se pun în grăsimea încinsă. Se rumeneşte uşor împreuna […]
 
 

Cum se prepara Cocktail Caribbean Breeze (video)

Ingrediente: 30 ml light rum 30 ml coconut rum 180 ml pineapple juice 1 splash grenadine Ice cubes 1 maraschino cherry 1 slice pineapple 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1 strainer (or sieve) 1 chopping board 1 sharp knife 1 collins glass Cum se prepara un Cocktail Caribbean Breeze

Tocanita cu picioruse de porc

Ingrediente: 2 picioruşe porc 4 cepe 1 ţelină 1 lingură condimente cimbru tarhon 3 linguri bulion 3 linguri ulei 2 linguri făină sare   Mod de preparare Picioruşele spălate şi tăiate în două pe lung se pun la fiert în apă rece. După spumare se sărează uşor. Ceapa se taie solzişori, iar ţelina se rade […]
 
 

Legume în stil italian şi cotlete de porc

O reteta de legume in stil italian si cotlete de porc din: cimbru si patrunjel, vinete, ulei de masline, sare, piper, rosii, cotlete de porc si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: câte 1/2 legătură cimbru şi pătunjel 500 g vinete 4 linguri ulei de măsline sare, piper 250 g roşii bucăţi (cutie) 4 cotlete de […]
 

Biscuiţi de casă

O reteta de biscuiti de casa din: oua, unt, faina, zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 4 ouă 125 g unt proaspăt 210 g făină 250 g zahăr pudră coaja rasă de la o lămâie 3 plicuri zahăr vanilat puţină sare Mod de preparare: Pentru înce­put, se pre­găteşte tava, se tapetează […]
 

Capatana de porc cu varza murata

Ingrediente: 1/2 căpăţână de porc (poate fi şi afumată) 2 verze mici murate 2 frunze de dafin, 2 linguri bulion cimbru 1 lingură ulei sare Mod de preparare: Varza stoarsă de zeamă se toacă mărunt, se amestecă cu cimbru, bulion, condimente şi ulei şi se pune într-o cratiţă. S e adaugă o ceaşcă de apă. […]
 

Salată de roşii cu brânză Capresse

Ingrediente: 6 roşii mari 150 g de mozzarella sau caşcaval cimbru (uscat sau verde ) busuioc piper sare 3-4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Se taie roşiile şi mozzarella în bucăţi sau rondele. Pe două farfurii întinse, se aşază alternativ câte o felie de roşie şi una de mozzarella sau caşcaval. Busuiocul şi […]
 

Rasol fiert in zeama de varza

Ingredinete: 1/2 căpăţână de porc (poate fi şi afumată) 2 căni zeamă de varză strecurată (poate fi zeamă de murături) 3 frunze de dafin 1 linguriţă boabe piper 1 căpăţână usturoi 1 crenguţă tarhon sare Mod de preparare: Căpăţână se fierbe pe jumătate (se sărează după spumare). Se scurge zeama şi se adaugă peste căpăţână […]
 

Rulouri cu carne tocată

Ingrediente: 600 g carne tocată (pui sau pulpă de porc ) 2 cepe roşii mijlocii 12-14 foi de lasagna 5 linguri de ulei de măsline 3 rosii sare piper 100 g de masline 50 g de unt cimbru rozmarin Mod de preparare: Pentru început, se fierb foile de lasagna, conform instrucţiunilor de pe cutie. După […]
 
 

Cum se prepara Supa de Pui marocana (video)

O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara supa de pui marocana.   Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 chicken drumsticks 4 chicken thighs 4 carrots chopped 4 leeks 1 small pumpkin cubed 2 courgettes chopped 2 ltr chicken stock 400 g chopped tinned tomatoes 1 zest of lemon a handful of fresh […]
 

Cotlete umplute picante şi suculente

Ingrediente: 300 g morcovi 300 g telină 1 legătură de ceapă verde 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare piper 2 ouă 4 cotlete de porc ( a 180 de gr) 1 lingură unt Mod de preparare: Tocati marunt morcovii si telina si taiati ceapa verde inele fine. Caliti totul in ulei. Curatati patrunjelul, tocati-l […]
 

Dovlecei umpluţi pe un pat de roşii

Ingrediente: 1 ceapă verde 1 căţel de usturoi 3 crenguţe pătrunjel 1 crenguţă cimbru 1 linguriţă capere 100 g carne tocată 2 linguriţe pesmet sare piper cayenne 1 dovlecel mare 1 lingură parmezan ras 125 g roşii cherry piper 50 ml supă 1 linguriţă oţet balsamic Mod de preparare: Pregătiţi ceapa verde şi tăiaţi-o inele […]

Picioruse de porc cu smantana picanta

Ingrediente: 2 picioruşe de porc 1 căpăţână de usturoi 1/2 lămâie (zeamă) 100 g smântână (sau 200 g iaurt bătut) sare piper 2 frunze dafin verdeaţă tocată Mod de preparare: Picioruşele curăţate şi spălate se teie în două pe lung şi se pun la fiert în apă clocotită cu puţină sare, piper şi dafin. Se […]
 

Bors cu ciolan afumat de porc

Ingrediente: un ciolan afumat morcov ceapă ţelină fidea sau orez borş verdeaţă Mod de preparare: Spălăm ciolanul, îl opărim şl-l fierbem apoi cu zarzavatul tăiat. Când a fiert, adăugăm borşul fiert separat. Orezul se pune când carnea e aproape fiartă. Se folosesc tăiţei preparaţi în casă. Punem apoi verdeaţă şi mai lăsăm puţin pe foc. […]
 

Prăjitură cu vişine si unt de cocos

Ingrediente: Pentru aluat: 2 borcane vişine (a 720 ml) 250 g unt 200 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 6 ouă 350 g făină 1 linguriţă praf de copt 3 linguri lapte Şi: 5 foiţe de gelatină 1 pachet bu­dincă de vanilie 500 ml lapte 3 linguri zahăr 100 g zahăr pudră 4 picături ulei […]

Vinete greceşti

Ingrediente: 4 vinete (a circa. 250 g) 2 lin­guri zeamă de lămâie 1 cea­pă 500 g carne tocată de vită 2 linguri pesmet 2 ouă sare piper 500 g roşii 2 crenguţe oregeno 50 g măsline negre (fără sâmburi) 250 ml supă 2 căţei de us­turoi 2 linguri ulei 500 g roşii bucăţi piper cayenne […]

Ciorba de picioruse de porc

O reteta de ciorba de picioruse de porc cu condimente, morcov, ceapa, usturoi, otet, sare, lamaie si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 picioruşe de porc bine curăţate (pot fi şi afumate) 2 linguri condimente 1 morcov 1 ceapă 5-6 căţei de usturoi 200 ml smântână oţet după gust sare 2 linguri ulei 1 felie lămâie pătrunjel […]
 
 

Ciuperci cu umplutură de legume

Ingrediente: 300 g roşii cherry 2 dovle­cei mici 12 ciuperci mari 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei 250 g mozza­rella sare piper cate 1/2 le­gătură busuioc şi cimbru 800 ml lapte 150 g mălai instant 2 linguri mascarpone nucşoară rasă Mod de preparare: Tăiaţi roşiile în patru, iar dovleceii bucăţi. Curăţaţi ciupercile, […]
 
 

Carnati fierti cu hrean ras

Fierbem carnaţii în apă rece, descoperiţi. Sunt mai gustoşi cei afumaţi, fierţi în zeamă de varză. Ii înţepăm cu acul – să nu crape la fiert. Ii servim cu hrean ras, amestecat cu sare, oţet de mere şi o linguriţă de miere sau muştar. Carnati fierti cu hrean ras Pofta buna!
 

Cartofi copţi cu brânză

Ingrediente : 4 cartofi 1 legătură pătrunjel 4 roşii uscate, în ulei sare piper 200 g cremă de brânză 100 g gorgonzola Mod de preparare: Incingeţi cupto­rul la 180°C. Spălaţi cartofii, uscaţi-i pe un şervet de bu­cătărie, înfăşuraţi-i în folie de aluminiu şi înţepaţi-i de mai multe ori cu o furculiţă.  In­tre timp spălaţi verdeaţa […]
 
Tocana ardeleneasca cu mamaliga

Tocana ardeleneasca cu mamaliga

Tocana ardeleneasca cu mamaliga din: carne de porc, carnati afumati, smantana, usturoi, sare, patrunjel verde, morcovi. Poate te intereseaza si: Tocana secuiasca cu berbecut si smantana Tocana de ciuperci cu masline si carne de porc Tocana de cartofi cu peste   Ingrediente: 500 g carne de porc şi cârnaţi afumaţi 200 g smântână sau 500 […]
 

Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murate

Ingrediente: 1/4 kg fasole 3-4 gogonele murate 1/2 l zeamă de gogonele leuştean 1 lingură de ulei 1 morcov 1 ceapă sare cimbru Mod de preparare: Se spală fasolea, se lasă câteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot şi se aruncă apa. Se umple oala cu apă rece şi se pune fasolea […]
 
 

Miniprăjitură cu cocos

Ingrediente: 125 g ciocolată cu mentă 75 g glazură amăruie 150 g cremă de cocos 175 g unt 250 g zahăr 5 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 100 g migdale măcinate 50-75 ml lapte 100 g fulgi cocos 3 linguri lichior cocos 1 -2 linguri dulceaţă gutui Mod de preparare: Ţineţi […]

Somon răscopt în papiotă

Ingrediente: 1 somon de circa 1,2 kg (sau 1 crap eviscerat şi fără cap) 1 portocală 2 lămâi 150 ml oţet balsamic Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C sau încinge grătarul la temperatura maximă. Taie porto­cala şi 1 lămâie felii; separat, taie o lămâie bucăţi Aşază peştele eviscerat şi cură­ţat de solzi […]
 

Cuşcuş cu ardei iute, dovlecei şi untişor

Ingrediente: 400 g cuşcuş  1 ardei iute mic  2 dovlecei mici 2 linguri ui  2 linguri ulei   Mod de preparare: Intr-un bol pune cuşcuşul şi toarnă apă fierbinte conform indi­caţiilor înscrise pe ambalaj, Incinge uleiul şi soteaza ardeiul iute, tocat mărunt şi adaugă dovleceii tăiaţi cuburi mici. Sotează timp de 5 mi­nute, până când […]
 

Cum se prepara Tangy Creamed Spinach (video)

Ingrediente: 500 g washed spinach 1 large bowl iced water 3 tbsp butter 1 tbsp cream 1 tbsp lime pickle salt 1 saucepan 1 large pot 1 colander 1 spoon 1 slotted spoon Un preparat delicios si usor de preparat Cum se prepara Tangy Creamed Spinach
 
 

Ghiveci oriental

Ingrediente: 1 cutie mazăre (mică) 1 cutie ciuperci 6 cartofi potriviţi, tăiaţi cubuleţe 4 cepe 1/2 borcan zacusca 200 ml ulei 1 morcov (mai mare) tăiat rondele sare piper 2 linguri bulion (paste tomate) Mod de preparare: Intr-o cratiţă călim ceapa tăiată mărunt cu uleiul, adăugăm cartofii, morcovul, mazărea şi ciupercile. Acoperim cu apă şi […]
 

Legume înăbuşite la tigaie

Ingrediente: 500 g cartofi roşii, fierţi 1 gulie 4 morcovi 2 cepe 200 g fasole verde (din conservă sau opărită) 2-3 linguri unt sare şi piper negru, proaspăt măcinat 2 linguri praz, tăiat rondele Mod de preparare: Se foloseste un vas adânc, neaderent, la foc mic şi acoperit cu capac de mărime porivită. Curăţă cartofii […]
 
 

Tartine rumenite, cu telemea

Ingrediente: 1 ciabatta 2 linguri ulei de măsline 8 roşii 400 g telemea de oi 1 legătură pătrunjel 2 căţei de usturoi zeama de la jumatate de lamaie sare piper alb proaspat macinat Mod de preparare: Taie 1 ciabatta de circa 500 g în două, pe lungime, si apoi în 6 felii. Stropeşte cu 2 […]
 

Friptura de porc cu sos de castraveti

Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 3 castraveciori muraţi 250 ml vin 150 ml suc de roşii 100 g smântână 150 g unt 1 lingură muştar sare piper Mod de preparare: Se taie carnea în felii groase şi se rumeneşte în unt. Se căleşte ceapa, se pune peste carne, se adaugă castraveciorii tăiaţi fideluţă, muştarul, […]

Cod la cuptor cu lămâie si cimbru

Ingrediente: 4 fileuri de cod a câte circa 180 g 16 cartofi noi 4 fire ceapă verde 400 g roşii 1 rămurică de cimbru 2 căţei de usturoi 1 lămâie 100 ml vin alb sec 200 ml concentrat de pui 2 linguri ulei de măsline D sare piper negru, proaspăt măcinat Mod de preparare: Spală […]
 
 

Salată de roşii cu ceapă şi busuioc proaspăt

Ingrediente: 1 ceapă (de preferat eşalotă sau ceapă roşie) 600 g roşii bine coapte frunze proaspete de busuioc 1 lingura otet balsamic 3 linguri ulei de măsline o jumatate linguriţă zahăr 1 linguriţă sare o jumatate linguriţă piper, proaspăt măcinat Mod de preparare: Intr-un bol mic, prepară vinegreta din oţet balsamic, ulei, zahăr, sare si […]

Friptura de porc cu sos tomat

Ingrediente: muşchi de porc usturoi piper sare 3 linguri ulei zahăr vin cimbru   Mod de preparare: Muşchiul se împănează cu usturoi, se presară sare şi piper, cimbru . Se pune în tavă cu 3 linguri ulei şi se introduce la cuptor la foc potrivit până devine uşor auriu. Cât timp stă la cuptor, se […]
 
 

Găină rumenită cu lamaie şi cimbru

Ingrediente: 1 găină de 1,4 kg 250 ml supă clară 3 lămâi 150g unt 1 lingură cimbru mărunţit sare şi piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare: Amestecă untul cu coaja rasă de lămâie, un praf de sare şi piper negru proaspăt măcinat. Dezlipeşte pielea, de la gât spre piept, şi unge carnea, prin acest […]

Ciorba de jumari

Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 11 borş 1 lingură bulion 50 ml ulei 300 g jumări de porc sare piper 10 g oţet verdeaţă 300 g cartofi   Mod de preparare: Punem la fiert ceapa şi morcovul ras. Când sunt aproape fierte, adăugăm cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Inainte de a fi fierţi cartofii, punem […]
 

Pepene galben cu jambon afumat rosii si masline

Ingrediente: 1 pepene galben 12 felii subţiri jambon de Parma 12 măsline verzi, fără sâmburi 12 rosii-cireaşă Mod de preparare: Taie pepenele felii mari şi îndepărtează sâmburii; apoi taie feliile cuburi, de mărimea unei înghiţituri. Taie feliile de jambon în două şi rulează-le în jurul bucăţilor de pepene. Taie în două roşiile-cireaşă, cu codite cu […]
 

Prajitura cu crema de capsuni

Pentru blatul de la bază: 4 ouă 80 g zahăr 2 plicuri de zahăr vanilat 100 g făină 100 g amidon alimentar 1 pachet praf de copt Pentru blatul de ciocolată: 100 g ciocolată rasă 4 ouă 125 g zahăr 3-4 linguri de apă fierbinte 100 g făină 100 g amidon 1 lingură de cacao […]

Salată cu carnati si ardei iute

Ingrediente: 800 g cârnati 1 ardei gras galben 1/2 legătură ridichi 6 castraveţi muraţi 3 cepe 75 ml supă 3 linguri muştar 1 ardei iute tocat sare piper 3 linguri ulei Mod de preparare: Tăiaţi carnaţii, castraveţii şi legumele rondele sau fâşii. Tăiaţi ceapa inele. Amestecaţi oţetul, muştarul, supa, ceapa, 100 ml zeamă de la […]
 

Chiftelute de dovlecei cu sos de iaurt

Chiftelute de dovlecei cu sos de iaurt din: dovlecei, ceapa, usturoi, faina, sare, piper, patrunjel, oua, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei (circa 600 g) 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi tocat 3 linguri faina sare piper proaspat macinat 2 linguri patrunjel si marar proaspat tocat 2 oua, ulei pentru prajit   Mod de preparare: Curata […]
 

Cartofi noi cu trei feluri de sosuri

Spala 1 kg cartofi si fierbe-i la foc mic, in apa cu sare, timp de 25 de minute, sau la abur. Sos de ardei Spala 1 ardei gras rosu si1 ardei gras galben, curata-i de nervuri si de seminte si toaca-i marunt. Toaca 1 esalota si 2 linguri ceapa verde. Intr-un bol, amesteca legumele, 300 […]
 

Salata la borcan

Ingrediente: 2 dovlecei 4 tulpini de telina 2 ardei grasi galbeni 2 legaturi ridichi 1 legatura rucola 6 linguri otet din vin alb 8 linguri ulei de masline sare piper eventual putin zahar Mod de preparare: Taiati legumele rondele, respectiv bucati. Spalati si curatati rucola. Amestecati otetul, uleiul, sarea si piperul si putin zahar. Turnati […]
 

Cotlete de porc cu ceapă, cartofi şi verdeaţă la cuptor

Ingrediente: 4 cotlete de porc de circa 150 g fiecare 800 g cartofi mici 400 g eşalote sau ceapă mică 2 linguri cimbru şi rozmarin 3 linguri ulei de măsline Sare şi piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare: Intr-un bol mic, amestecă uleiul de măsline cu sarea, piperul şi verdeaţa tocată. Unge carnea cu […]
 

Pastrav pane cu orez

Ingrediente: 3 linguri zeama de lamaie 1 lingura sos Worcestershire 4 fileuri de pastrav a circa 150 g fiecare 2  linguri faina sare □ piper proaspat macinat ulei vegetal pentru prajit Mod de preparare: Intr-un bol mic, amesteca zea­ma de lamaie cu sosul Worces­tershire. Asaza fileurile proaspete intr-un vas adancit si toarna dea­supra marinata, acopera […]

Salata mexicana de porumb

Ingrediente: o conservă boabe de porumb (500 g) 10 ridichi potrivite 350 g caşcaval două linguri oţet 3 linguri sos iute chilii sare piper ulei pătrunjel tocat Mod de preparare: Se taie ridichile, se rade mare caşcavalul. Se scurge porumbul de zeamă. într-un castron mare se amestecă ingredientele: oţet, sare, piper, ulei, sosul iute (sau […]

Sufleu cu ton

Ingrediente: Aluat: 250 g faina 125 g unt rece putina sare 1 ou Toping: cate 75 g mazare, morcovi, praz sare 2 cepe 2 cutii ton in suc propriu 5 oua 200 ml smantana 100 g branza rasa piper Mod de preparare: Framantati ingredientele pentru aluat, infasurati-l in folie si dati-l 20 min. la rece.  […]
 

Tort de capsune cu blat de ciocolata si crema de branza

Ingrediente: 2 oua 60 g zahar 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie 40 g faina 10 g amidon 1 lingurita praf de copt 15 g praf de cacao 20 g unt moale Pentru crema: 50 g capsune 4 linguri lichior de portocale 7 foite de gelatina 300 g crema de branza 300 g iaurt 100 […]
 
 

Cum se prepara Moroccan BBQ Barbecue Salmon cu Paprika Tomatoes

Ingrediente: 2 x 200g salmon fillets 1 tbsp paprika ¼ tsp cayenne pepper 1 tbsp coriander , chopped ½ tsp salt 1 tbsp olive oil coriander , to garnish for the tomatoes: 500 g tinned tomatoes 1 dried chilli 3 garlic cloves , sliced 1 tbsp paprika salt 80 ml olive oil 1 saucepan 1 […]
 

Supa rece de legume

Ingrediente: 500 g rosii carnoase 1 tulpina de telina 1 castravete 2 ardei grasi rosii si 1 galben 1 ceapa 6 linguri pesmet sare piper piper cayenne 2 catei de usturoi 2 linguri sue de portocale 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Pregatiti legu­mele si taiati rosiile in opt. Taiati telina felioare rotunde. […]
 

Tort de biscuiti

Ingrediente: 250 g biscuiţi 200 g unt 100 g zahăr 2 ouă 2 pahare cu cafea 2 linguri rom 250 g frişca 1 linguriţă nescafe Mod de preparare: Se bat albuşurile până se fac spumă, se freacă untul cu zahărul, aproximativ 10 minute, se adaugă gălbenuşurile, apoi se încorporează albuşurile spumă. Se îmbibă biscuiţii în […]
 

Salata cu ardei in stil spaniol

Ingrediente: 1 kg rosii cherry 75 g masline negre 3 ardei grasi rosii 1 ceapa rosie 9 linguri ulei de masline 4 linguri otet sucul de la 1/2 lamaie sare piper 2 catei de usturoi tocati 3 linguri capere 2 linguri busuioc tocat Mod de preparare: Taiati rosiile sferturi, maslinele jumatati, ardeiul fasii. Tocati ceapa. […]
 

Chifle gustoase cu salata

Ingrediente: 350 g fasole alba (conserva) 11/2 conserva ton in suc propriu 150 g rosii cherry 1/2 legatura arpagic 60 g capere 6 chifle 150 ml sos Chili Mod de preparare: Scurgeti fasolea. Scurgeti pestele. Taiati rosiile in patru, iar arpagicul inele. Amestecati totul cu caperele. Taiati chiflele si intindeti salata de fasole cu ton […]

Briose cu mere si migdale

Ingrediente: 250 g faina 40 g migdale macinate 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat sare 1 ou 250 ml lapte batut 80 ml ulei 170 g zahar coaja rasa de lamaie vanilie 1 mar Mod de preparare: Amestecati faina, migdalele, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Bateti oul, laptele batut, uleiul, zaharul, coaja […]
 
 

Cum se prepara placinta cu carne si ceapa

Ingrediente: 600 g sirloin steak, diced 120 g seasoned flour 2 onions, peeled and chopped 1 tbsp fresh parsley, chopped half tbsp tomato puree 150 ml beef stock 1 packet pre-rolled puff pastry 1 egg, beaten salt and pepper 6 tbsp vegetable oil 1 medium saucepan with lid 1 ovenproof dish 1 knife 1 spoon […]

Supa de cartofi si crabi

O retete de supa de cartofi cu carne de crab si morcov, praz, telina, ceapa, cimbru, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1/4 praz 100 g telina 200 g cartofi fainosi 1 ceapa mica 1 crenguta cimbru 1/2 lingurita ulei 250 ml supa 1 lingura smantana dulce sare piper 25 g carne de […]
 

Vinete umplute cu carne tocată, roşii si mozzarellla

Ingrediente: 2 vinete mari Sare 4 roşii 2 fileuri de sardine (din conservă, scurse de lichid) 400 g amestec de carne tocată 2 linguri pastă de roşii 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pătrunjel verde, tocat 1 linguriţă rozmarin şi cimbru, tocate 100 ml vin roşu, sec 125 g mozzarella Mod de preparare: Spală […]

Chifle cu snitel

Ingrediente: 2 oua 3 bucati carne de porc pentru friptura sare piper 3 linguri faina 60 g pesmet 2 linguri ulei 2 jumatati de piersica 75 g maioneza 75 g iaurt 1 lingurita curry salata 6 chifle Mod de preparare: Bateti ouale. Taiati carnea in doua, bateti-o, condimentati-o. Dati-o prin faina, ou si pesmet. Incingeti […]
 
 

Plăcintă cu carne tocată şi dovlecei

Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 500 g carne tocată de vită sau în amestec cu porc 4 căţei de usturoi, tocat 4 roşii, tocate cubuleţe 2 dovlecei mici, tăiaţi felii 2 linguri pastă de roşii Un vârf de cuţit chimen şi nucşoară Sare şi piper negru proaspăt măcinat Ulei vegetal pentru uns foile Mod […]

Salata de oua

Ingrediente: 6 oua 200 g sunca fiarta 175 g germeni de soia verdeata crutoane cu nuci si seminte de soia sos de iaurt cu verdeata Mod de preparare: Fierbeti ouale tari, curatati-le si taiati-le in doua. Taiati sunca. Spalati germenii si scurgeti-i. Taiati verdeata si asezati-o intr-un vas alaturi de germeni. Adaugati toate ingredientele si […]
 

Chilli con carne

Ingrediente: 500 g carne slabă de vită tocată 3 ardei iuţi două cepe 4 căţei de usturoi o lingură oregano un vârf de cuţit praf de chimen 3 roşii opărite fără pieliţă tăiate cubuleţe două linguri bulion 200 g fasole boabe fiartă 100 ml supă de legume sare piper ulei Mod de preparare: Ceapa tocată […]

Tort cu zmeura

Ingrediente: 2 oua 160 g zahar 50 g faina 1 baton de vanilie 8 forte de gelatina 1/2 lamaie 250 g branza de vaci 130 ml lichiordeoua 2 albusuri 500 ml frisca 250 g zmeura Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180°C. Separati ouale. Bateti cele 2 albusuri cu 60 g zahar. Incor­porati si galbenusurile. […]
 
 

Supa de chilli verde

Ingredeinte: o ceapă mare 4 căţei de usturoi două rădăcini de ţelină 3 bucăţi de ardei chili fiert două linguri ulei măsline un cartof roşu tăiat felii o cană de roşii tocate 7 ceşcuţe de supă de pui sare şi piper Mod de preparare: Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul chili (ca să fie […]

Friptura de porc rece

Ingrediente: 800 g file de porc sare piper 3 linguri ulei 1 ceapa 1 catel de usturoi 75 g spanac 100 ml vin alb 150 ml smantana 1 legatura patrunjel 3 linguri smantana dulce nucsoara rasa Mod de preparare: Sarati carnea, piperati-o si prajiti-o in 2 linguri de ulei 18 minute.  Tocati ceapa si usturoiul […]
 
 

Supa cu morcovi, mar si crema de branza

Ingrediente: 1 bucata ghimbir de marimea unei nuci 500 g morcovi 11 supa 200 g crema de branza sare si piper 1 mar Mod de preparare: Curatati ghim­birul si taiati-l in jumatate. Curatati morcovii si taiati-i cubulete. Fierbeti-i impreuna cu ghimbirul circa 20 de mi­nute in supa, apoi indepartati ghimbirul. Pasati morcovii in supa. Adaugati […]
 

Cum se prepara Cheese Enchiladas

Retete video: Ingrediente: 4 Corn Tortillas 340 g Shredded Cheddar Cheese ½ cups (120ml) Chopped Onions 2 cups (500ml) Enchilada Sauce ¼ cups (60ml) Chopped Green Onions 3 tbsp Chili Powder 3 tbsp Flour 1 tsp Cocoa Powder ½ tsp Chopped Garlic 1 tsp Oregano 3 cups (750ml) Water 1 Can Tomato Sauce Green Onion […]
 
 

Crema cu fructe

Ingrediente: 30 g amidon 80 g zahar 3 galbenusuri 250 ml lapte 1 pachet zahar vanilinat 125 ml frisca 500 g amestec de fructe Mod de preparare: Amestecati amidonul, 40 g zahar, galbenusurile si 125 ml lapte rece. Fierbeti restul de lapte, zahar si zaharul vanilinat si legati-l cu amidon. Lasati-l sa se raceasca si […]
 

Salata iute cu penne

Ingrediente: 750 g penne sare 300 g mazare 3 ardei grasi rosii 6 linguri ulei de masline 3 linguri otet din vin alb 3 lingurite sue de lamaie 2 linguri patrunjel tocat 1 lingura tartion tocat piper Mod de preparare: Fierbeti pastele in apa cu sare, adaugati si mazarea in ultimele 3 minute, apoi scurgeti […]
 

Sufleu cu sunca

Ingrediente: 800 g cartofi 200 g cubulete de sunca 2 linguri verdeata tocata (busuioc, rozmarin, cimbru) 4 galbenusuri 2 linguri ulei de masline 100 g branza rasa sare piper nucsoara rasa Mod de preparare: Curatati cartofii, radeti-i si stoarceti-i. Adaugati sunca, verdeata, galbenusurile, uleiul, branza, sarea, piperul si nucsoara si framantati bine. Tapetati cu hartie […]

Frijoles Refritos – bucatarie mexicana

Ingrediente: 500 g fasole uscată 3 litri apă o ceapă uscată două linguri ulei vegetal sare caşcaval (opţional) Mod de preparare: Intr-o oală cu presiune se fierbe fasolea, apoi se scurge şi se pune deoparte. Se încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă ceapa şi se rumeneşte până devine sticloasă, apoi se […]
 
 

Tort cu piersici si maracuja

Ingrediente: Pentru blat: 150 g unt moale 170 g zahar 180 g faina 1 varf de cutit praf de copt Pentru crema: 1 kg piersici 5 foite de gelatina 350 g branza de vaci 350 ml frisca 3 pachete zahar vanilinat Pentru oglinda de fructe: 11/25 pachet glazura pentru tort transparent 380 ml suc de […]
 

Burrito

Ingrediente: 600 g carne de vită 12 plăcinte tortilla 2 căţei de usturoi o ceapă mică puţin suc de lămâie o lingură oregano 1/2 linguriţă de sare 1/4 linguriţă piper proaspăt măcinat o lingură de ulei Preparare: Carnea se spală şi se freacă împreună cu un amestec (trecut prin mixer) de usturoi, suc de lămâie, […]
 
 

Supa de mazare si creveti

Ingrediente: 450 g ma­zare congelata 1 l supa 8 creveti decorticati condimente 50 g smantana dulce sare piper Mod de preparare: Curatati ceapa si tocati-o marunt. Crestati ardeiul iute pe lung, indepartati-i semintele, spalati-l si tocati-l de asemenea ma­runt. Incingeti intr-un vas 2 linguri de margarina si caliti acolo ceapa. Presarati 1 lingurita zahar si […]
 

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente: 3 ouă 250 zahăr pudră 180 g unt 280 g ciocolată 40 g făină apă   Mod de preparare: Se bat bine gălbenuşurile împreună cu 200 g zahăr pudră, se adaugă făina şi câteva picături de apă, amestecând bine. Se opăresc două tablete de ciocolată, pentru glazură, iar restul se pune la topit cu […]
 

Oua picante cu afumatura

Ingrediente: 4 ouă 150 g carne afumată un castravecior acru o lingură maioneză zeamă de lămâie boia.   Mod de preparare: Ouăle fierte tari se taie jumătăţi. Carnea şi castravetele se taie cubuleţe, se amestecă împreună cu maioneza, sarea, piperul şi zeama de lămâie. Compoziţia rezultată se toarna peste oua. Pofta buna!
 

Clatite umplute cu creveti

Ingrediente: 4 oua 150 ml lapte 2 lingurite praf de curry sare 150 g faina 100 g mazare tucara 2 morcovi 6 lingurite ulei 2 linguri maioneza sucul si coaja unei lamai 150 g iaurt piper 1 lingura patrunjel tocat 12 creveti fierti Mod de preparare: Bateti ouale, laptele, praful de curry, un varf de […]
 
 

Chiftelute picante cu ridichii

Ingrediente: 250 g cartofi 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri patrunjel tocat 400 g amestec de carne tocata 250 g carne tocata de porc  3 oua 2 lingurite mustar putin iute sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare:  Fierbeti cartofii in coaja circa 25 de minute, apoi curatati-i si pasati-i. Tocati ceapa […]
 

Budinca de mandarina cu frisca

Ingrediente: 4 oua 400 ml lapte 150 g de zahar pudra 1/4 baton de vanilie 25 g de gelatina 3 portocale mici sau mandarine 3-4 linguri apa rece 250 g de frisca   Mod de preparare: Pentru inceput se prepara gelatina. Se tine in apa rece timp de 30 de minute si se dizolva in […]

Cum se prepara un Cocktail Moscow Mule

Ingrediente: 50 ml vodka 20 ml lime juice 2 dashes angostura bitters 2 slices of fresh ginger ginger beer ice cubes cocktail shaker cocktail strainer muddler chopping board knife serving glass measuring spoons   Cum se prepara un Cocktail Moscow Mule
 

Pui umplut cu ciuperci

Ingrediente: 1 kg de ciuperci 3 cepe mijlocii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 100 g pesmet 150 g de cascaval 2,3 morcovi 2 ardei 2 cartofi 1 pui intreg sare piper asortat 50 ml de ulei de masline 50 g unt 4,5 linguri de vin   Mod de preparare: Pentru inceput se […]
 
 

Salata de rosii cu branza

Ingrediente: 6 rosii mari 1 ceapa rosie de marime mijlocie 100 g branza feta sau branza cu mucegai sare piper negru ulei de masline otet balsamic 1 lingurita de zahar 20 g de seminte de susan 2-3 frunze de busuioc Mod de preparare: Se spala rosiile se taie felii potrivite si nu foarte subtiri. Se […]
 

Budinca de ciocolata

Ingrediente: 4 galbenusuri 100g zahar 400 ml lapte 100 g ciocolata amaruie 1/4 paharapS rece 25 g gelatinS un praf de sare 2 pahare frisca nebatuta Mod de preparare: Se inmoaie gelatina in apa rece timp de 30 de minute si apoi se dizolva totul in 100 ml lapte clocotit. Se tine la cald pana […]
 
 

Ciorba de fasole verde cu pui

Ingrediente: 400 g de carne de pui 1 kg de fasole verde 1 ceapa mare 1 l suc de rosii 50 ml de untdelemn sau unt patrunjel cimbru 2-3 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Se taie si se spala carnea, se scurge de apa si se taie bucatele. Apoi, impreuna cu ceapa, […]
 

Orez sarbesc cu pui

Ingrediente: 400 g carne de pui 200 g de orez cu bobul lung 100 g unt 50 ml ulei 2 morcovi mijlocii 2 ardei 1 ceapa o radacina de patrunjel sare piper Mod de preparare: Se spala orezul in doua-trei ape si se pune apoi la calit, intr-o cratita cu putin ulei, impreuna cu ceapa […]
 
 

Salata orientala cu porumb

Ingredinete: 500 g de cartofi cu coaja rosie 2 cepe rosii zeama de la o lamaie 3 oua 150 ml ulei 250 g de boabe de porumb 200 g de masline salata verde pentru ornat sare piper Mod de preparare: Se spala cartofii bine si se pun la fiert cu sare si cu coaja intr-o […]
 

Pui cu farfale

Ingrediente: 500 g piept de pui fara os 300 g de paste (farfale) 50 ml ulei 50 g unt sare piper cimbru Mod de preparare: Pentru inceput se pun pastele la fiert intr-un vas, cu 1l de apa, sare si se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe cutie. Separat, se pregateste pieptul de pui. […]
 

Salata de pui cu porumb si alune

Ingrediente: 300 g piept de pui 250 g de boabe de porumb 1 salata verde 50 g de alune prajite sare piper alb 50 g de cascaval zeama de la o lamaie 2 linguri de ulei de masline 1-2 castraveti Mod de preparare: Se curata, se spala si se pune la fiert pieptul de pui […]
 

Conopida cu orez

Ingrediente: 3 ceşti de orez basmati o conopidă 3 cartofi o linguriţă pastă de ghimbir şi una de usturoi 4 ardei picanţi verzi tocaţi 1/4 ceaşcă de ulei vegetal o linguriţă de praf cucurmina 3 cepe tocate 3 tomate tocate sare Preparare: Se frige încet orezul în uleiul vegetal, se fierbe apoi în oala minune. […]

Supa de miel cu tarhon

O reteta delicioasa de supa de miel cu tarhon si morcovi, smantana, otet de tarhon, patrunjel, frisca, usturoi, ou, ceapa rosie, patrunjel verde, lamaie, faina, ulei si piper alb macinat. Ingrediente: 300 g carne de miel fără os frunze de tarhon oţet de tarhon 2 morcovi 100 ml smântână două rădăcini de pătrunjel 100 ml […]
 
 

Mancare de ardei cu carne de porc

Ingrediente: 1 kg ardei (rosii, verzi si galbeni) 3 cepe 2 catei de usturoi 500 g de rosii 300 g de carne, pulpa sau muschi 50 g ml de ulei sare piper Mod de preparare: Pentru inceput se aleg ardeii, se curata de seminte, se spala bine si se taie suvite. Se pune intr-o cratita […]

Rulouri de vinete

Ingrediente: 500 g de carne tocata din piept de curcan sau de pui 3 vinete medii 2 legaturi de patrunjel 4 rosii 1 ou sare piper 100 ml de ulei 1 salata verde pentru ornat Mod de preparare: Se pune carnea tocata intr-o cratita cu putin ulei si se caleste impreuna cu ceapa taiata foarte […]
 
 

Salata greceasca – Tzatiki

Salata greceasca din: castraveti, iaurt, ulei de masline, usturoi, sare, marar. Poate te intereseaza si: Sos tzatziki, de casa Frigarui de miel cu sos tzatziki Sos tzatziki cu marar si lamaie Gyros de curcan cu tzatziki Tzatziki (dupa reteta originala)   Ingrediente: 8-10 castraveti 1 kg de iaurt gros 2-3 linguri ulei de mSsline 6 […]
 

Pizza vegetariana

Ingrediente: 4 rosii 4 ardei grasi 1 cutie cu ciuperci 150 g mozzarella 20 g pasta de tomate ulei oregano 10 g drojdie uscata 3/4 cescuta cu apa faina cat cuprinde sare Mod de preparare: Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga sare si faina si framanta un aluat. Intinde o foaie subtire si asaz-o intr-o […]
 
 

Cartofi umpluti cu branzeturi

Ingrediente: 8 cartofi 400 g branza proaspata de vaci 100 g cascaval 3 linguri cu smantana 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2 ardei grasi ulei de masline sare Mod de preparare: Fierbe cartofii, in coaja, in apa cu sare. Amesteca branza, smantana, ceapa si verdeata, tocate ma­runt. Cand sunt aproape […]

Legume la cuptor cu smantana

Legume la cuptor Ingrediente: 2 vinete 3 dovlecei 6 rosii 5 ardei grasi 4 cepe ulei de masline sare 100 g unt 75 g faina 250 ml lapte 125 g smantana Mod de preparare: Taie legumele cubulete. Unge o tava cu ulei si asaza apoi legumele grupate. Condimenteaza si stropeste cu ulei. Lasa la cuptor […]
 
 

Ostropel de pui cu orez

Ingrediente: 1 kg ciocanele de pui 1 capatana de usturoi 2 cepe 150 ml vin alb 50 g pasta de tomate 2 ardei grasi 1 cescuta cu orez ulei sare piper Mod de preparare: Spala ciocanelele, condimenteaza-le, dupa care rumeneste-le in ulei, la foc mic. Spre final, adauga o ceapa tocata si ardeii taiati cubulete. […]
 
 

Cozonac tras in ciocolata

Ingrediente: 375 g faina 125 ml lapte caldut 60 gr unt moale 1 cubulet de drojdie 3 oua 100 gr zahar estenta de vanilie 125 gr ciocolata 2 linguri cu cafea concentrata 25 gr risca batuta Mod de preparare: Bate albusurile spuma. Adauga zaharul si bate din nou. Pune galbenusurile, esenta de vanilie, laptele, untul, […]

Pateuri cu carne si ciuperci

Ingrediente: 400 g aluat de foietaj 350 g ciuperci proaspete 300 g amestec de carne tocata 2 linguri cu pasta de tomate 2 oua 1 ceapa ulei sare piper Mod de preparare: Taie aluatul in fasii late de 5-6 cm. Intre timp, taie ceapa marunt si caleste-o in ulei. Adauga amestecul de carne tocata si […]
 
 

Rulada de porc cu castraveti

Ingrediente: 1 kg carne macra de porc 150 g slanina 2 cepe 1 felie de paine alba 2 oua crude 4 oua fierte tari 2 morcovi 200 g masline fara samburi ulei 5 castraveti murati sare piper Mod de preparare: Trece prin masina de tocat carnea impreuna cu cea­pa, miezul de paine inmuiat in apa […]
 

Linguine cu sos de rosii

Ingrediente: 100 g linguine (paste subţiri) sare 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 200 g roşii coapte 3 crenguţe busuioc 1 linguriţă ulei de măsline 2 linguri smântână piper puţin zahăr Preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le […]
 
 

Costite cu legume la gratar

Ingrediente: 2 ardei iuti 30 g ghimbir 2 catei de usturoi 50 g zahar brun 150 ml bere blonda 100 ml ketchup 100 ml sos soia piper 1/2 legatura coriandru 1,5 kg costite de pore 1 vanata 500 g ardei gras rosu si galben sare Preparare: Crestati ardeiul iute, indepartati-i semintele, spalati-l si tocati-l marunt. […]

Steak in sos de salsa

Ingrediente: Pentru steak: 6 rosii cherry 1 ardei iute rosu 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura de ulei cate 1 lingura de cimbru si rozmarin tocat 100 ml supa sare piper 4 bucati ceafa de porc Pentru salsa de rosii: 1 arpagic 1 lin­gura ulei 1 lingurita miere 100 ml supa 2 rosii […]
 

Frigaruie cu ciuperci

Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 400 g iaurt 5 linguri ulei de masline sare piper 500 g ardei gras rosu si galben 3 cepe verzi 500 g ciuperci mari 200 g branza feta 2 linguri suc de lamaie 1 lingurita miere Preparare: Curatati usturoiul, spalati patrunjelul si tocati-le marunt pe amandoua. Amestecati-le […]
 

Sardine pe gratar

Ingrediente: 500 g sardine eviscerate cate 1 ardei gras rosu, galben si verde 2 catei de usturoi 5 linguri de ulei de masline sare piper 1 lingura cimbru tocat 2 linguri otet balsamic Preparare: Spalati pestele si uscati-l pe un servet de buca­tarie. Pregatiti ardeii, indepartati-le semintele si taiati-i felioare mai mari. Curatati usturoiul, tocati-l […]
 

Frigaruie de carnati

Ingrediente: cate 1 ardei gras rosu si verde 1 kg carnati 100 ml bere blonda Preparare: Pregatiti ardeiul gras si taiati-l bucati de circa 2-3 cm. Lasati cativa carnati intregi si taiati-i pe restul bucati de circa 4 cm lungime. Crestati carnatii intregi cu cutitul, avand grija sa nu-i taiati prea adanc. Infigeti cate un […]

Brandy Rose Cocktail

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu, old fashioned Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – o felie de piersică pe marginea paharului Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g brandy 50-60 g îngheţată de piersici sau frişca o jumătate de piersică bine coaptă sau două jumătăţi de piersici […]
 

Rulouri de porc umplute

Ingrediente: cate 1/2 legatura patrunjel, busuioc, arpagic 800 g fleica de porc 3 linguri mustar sare piper Preparare: Spalati verdeata, apoi tocati-o marunt, iar arpagicul taiati-l inele. Spalati carnea de porc, uscati-o pe un servet de bucatarie si asezati-o cu soriciul in jos pe o suprafata de lucru. Ungeti-o cu mustar, presarati-o cu verdeata, sare […]
 

Supă italienească de roşii

Ingrediente: 125 g tortellni cu umplutură de carne sare 2 cepe 1 căţel de usturoi 1 kg roşii coapte 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de tomate 750 ml supă câte 1/2 linguriţă oregano şi busuioc, ambele uscate sos soia piper 4 linguri sos pesto (borcan) Preparare: Fierbeţi tortellini în apă cu sare […]

Cotlete de miel cu legume

O reteta delicioasa de cotlete de miel cu legume din: dovlecei galbeni, ardei grasi, ceapa, frunze de cimbru, sare, piper, unt, cotlete de miel si usturoi. Ingrediente: cate 2 dovlecei galbeni si verzi cate 2 ardei grasi rosii si verzi 1 ceapa 1 lingurita frunze de cimbru tocate sa­re piper 1 lingura unt 12 cotlete […]
 

Aripioare picante cu sos de mango

Ingrediente: putin sos Tabasco 4 linguri ulei 1 lingura miere 1 lingura ketchup 2 linguri sos de chilli 1 lingura otet 1 lingura rozmarin sare, piper 16 aripioare de pui 1 mango copt 1 lingura mustar dulce Preparare: Pentru marinata, amestecati sosul „Tabasco“, uleiul, mierea, ketchupul, sosul de chilli, otetul si rozmarinul. Condimentati amestecul obtinut […]
 
 

Frigaruie cu legume şi file de vita

O reteta delicioasa de frigarui cu legume si file de vita din: file de vita sau porc, ardei, ceapa, porumb, frunze de salvie, cimbru, ulei de masline, sare si pipr. Ingrediente: 500 g file de vita sau porc cate 1 ardei rosu si verde 2 cepe 2 stiuleti de porumb 4 frunze de salvie 3 […]
 

Prajitura spumoasa cu agrise si strat de bezea

Ingrediente: Pentru aluat 150 g faina 100 g margarina moale 50 g zahar 1 galbenus 1 pachet zahar vanilat Pentru crema: 600 g agrise 3 linguri dulceata de agrise 200 g zahar 1 lingura sue de lamaie 3 linguri amidon 3 albusuri Mod de preparare: Framantati faina, margari­na, zaharul, galbenusul si zaharul vanilat. Lasati aluatul […]
 
 

Tort de capsuni si mango

Ingrediente: 50 g margarina 3 oua 200 g zahar pudra sare 75 g faina 25 g amidon alimentar 8 foi gelatina 2 mango 300 ml sue portocale dupa gust 4 linguri de vodca 350 g capsuni 2 linguri sue de lamaie 500 ml frisca 1 plic gelatina transparent pentru torturi Mod de preparare: Incalzitj cuptorul […]
 

Rulada cu patrunjel si branza

Ingrediente: 300 g branza grasa fermentata, cu verdeturi 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 albus sare piper 1 kg rulada din carne de curcan 3 linguri ulei de rapita 600 ml supa 2 morcovi Mod de preparare: Radeti branza. Taiati ceapa rondele, puneti 1 lingura deoparte. Tocati marunt patrunjelul. Ameste­cati totul cu albusul, […]
 

Cum se prepara Crepes cu Ricotta si Sos de Portocale

Ingrediente: 90 g plain flour 1 egg , lightly beaten 250 ml milk 20 g melted butter 1 pinch of salt Some butter , for greasing the pan 2 tbsp milk 2 tbsp sultanas 250 g ricotta cheese 1 tsp lemon zest 2 tsp icing sugar ½ tsp vanilla extract 80 g orange marmalade 60 […]
 

Tarta cu fructe si smantana

Ingrediente: 400 g faina 25 g drojdie proaspata 200 ml lapte 100 g margarina moale 4 galbenusuri coaja rasa de la 1 lamaie 160 g zahar sare 1 cutie caise (850 ml) 600 g coacaze rosii 400 g smantana 3 linguri amidon 1 lingura sue de lamaie 30 g fulgi de migdale 150 g dulceata […]
 
 

Fileu italian de porc

Preparare: 1 tulpina de patrunjel busuioc, cimbru 1 lingura migdale macinate 1 lingura de ceapa tocata 2 linguri rase cu pesmet 1 lingura unt topit sare, piper 150 g fileu de porc 1 lingura ulei de masline 125 g rosii mici 1 lingura otet balsamic Mod de preparare: Tocati verdeata marunt. Amestecati cu migdalele, ceapa, […]
 

Cod cu verdeturi la cuptor

Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 500 g rosii taiate sare, pi­per 4 fiieuri de cod sau de somon (a 150 g) 2 linguri de capere 1 legatura de patrun­jel 1 lingura de mustar Mod de prepaprare: Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si inabusiti-le in ulei incins. Adaugati […]
 

Sufleu multicolor cu taitiei si branza

Ingrediente: 200 g maccaroni sare 100 g sunca fiarta 300 g praz 300 g rosii cherry 100 g branza topita 1 legatura patrunjel tocat 3 oua 200 ml lapte slab 200 g smantana dulce piper Mod de preparare: Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet in multa apa cu sare. Taiati sunca fasii. Pregatiti legumele. […]
 

Roşii la cuptor

Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung sare 16 roşii mici piper 1 legătură arpagic 50 g f eta 150 g brânză rasă 6 linguri pesmet 100 ml supă Preparare: Fierbeţi orezul în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi scurgeţi-l. Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi roşiile, tăiaţi-le în jumătate, săraţi-le uşor, şi […]
 
 

Tort fin cu crema de coacaze

Tort fin cu crema de coacaze din: margarina, sare, zahar pudra, ou, faina, migdale, scortisoara, coacaze rosii, suc de lamaie, amidon, zahar. Poate te intereseaza si Tort cu gem de capsuni Ingrediente: 125 g margarina sare 100 g zahar pudra 1 ou 200 g faina 200 g migdale macinate 1 lingurita scortisoara macinata 600 g […]
 

Shake de fructe

Ingrediente: 400 ml lapte rece 2 mere 2 banane 4 piersici 2 kiwi 1 felie de pepene galben 1 felie de pepene rosu Mod de preparare: Curata de coaja fructele si taie-le in bucati potrivite. Trece-le apoi printr-o sita deasa sau paseaza-le cu un blender. Adauga treptat laptele fiert separat si racit. Amesteca totul pana […]
 
 

Tocanita de manzat

Ingrediente: 700 g carne de manzat 1 ceapa 2 ardei grasi 3 cartofi 5 rosii 500 ml supa de legume 1 legatura de patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Spala bine carnea, tai-o cubulete si pune-o la fiert in apa cu un praf de sare. Cand carnea este aproape fiarta, caleste ceapa, taiata mai […]
 

Briose aperitiv

Ingrediente: 500 g faina 150 g unt 8 oua 300 ml lapte 100 g smantana 200 g sunca de Praga 1 ardei gras 1 rosie 1 legatura de patrunjel 130 g drojdie sare Mod de preparare: Dizolva drojdia in lapte. Adauga putina faina si sare si lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a […]
 

Supa cu galuste din paine

Ingrediente: 4 cepe 200 g miez de paine cubulete 300 g faina 120 g unt 8 linguri cu lapte 2 galbenusuri 1 l supa de legume sare nucsoara patrunjel verde Mod de preparare: Rumeneste in putin unt cubuletele de paine. Adauga ceapa taiata marunt si restul de unt. Lasa pe foc pana cand ceapa devine […]
 
 

Pahare surpriza

Ingrediente: 500 g rosii 4 cepe 400 g kaizer 1 ardei gras 500 g fasole fiarta 200 ml lapte ulei sare Mod de preparare: Trece fasolea fiarta prin masina de tocat sau paseaz-o bine. Amestec-o energic cu 3 linguri cu ulei de masline si putin lapte, pana obtii un piure mai moale. Repartizeaza-l apoi in […]
 

Ciorba de rosii

Ingrediente: 1 kg rosii 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 100 g orez sare ulei Preparare: Caleste ceapa tocata marunt in putin ulei. Spala rosiile, taie-le marunt, dupa care adauga-le peste ceapa calita. Acopera oala si lasa sa fiarba, la foc mic. Cand s-au inmuiat, adauga morcovul si radacina de patrunjel, taiate marunt, […]
 
 

Mini-prăjitură cu fructe de pădure

Ingrediente: Pentru blat 100 g migdale tăiate 100 g unt 100 g zahăr pudră 50 g făină 2 linguri frişca în plus: 300 g fructe de pădure (afine, mure, zmeură, coacăze) 50 g glazură de ciocolată albă 250 ml frişca 1 pachet zahăr vanilinat 1 lingură suc de lămâie 1 pachet glazură roşie 2 linguri […]

Turnulet cu rosii

Ingrediente: 4 rosii potrivite 200 g branzica de casa 2 linguri cu smantana 1 ingurita cu unt 100 g cas frunze de menta sare Preparare: Freaca untul cu smantana. Adauga casul zdrobit si branzica de casa. Parfumeaza cu menta tocata fin si potriveste gustul de sare. Spala rosiile, sterge-le bine, dupa care taie-le in felii […]
 

Rosii coapte umplute

Ingrediente: 8 rosii de marime medie 1 cana cu orez 1 ceapa 1 ardei gras 1 dovlecel 1 lamaie 2 foi de dafin patrunjel maghiran verde busuioc imbrisor sare ulei de masline Preparare: Spala bine rosiile. Taie deasupra un capacel cu ajutorul unei lingurite scoate-le pulpa. Asaza-le cu gura in jos sa se scurga. Separat, […]

Ucenicul lui Jamie

De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie III Ucenicul lui Jamie
 
 

Prăjitură cu afine

Ingrediente: Pentru blat 60 g unt 400 g făină 1 pachet drojdie uscată 100 g zahăr 1 vârf de sare 1 pachet zahăr vanilinat 150 ml lapte călduţ 1 ou 1 gălbenuş Pentru topping: 750 g afine 300 g smântână fermentată 3 gălbenuşuri 1 pachet zahăr vanilinat 75gzahăr 1 lingură suc de lămâie 2 linguriţe […]

Tarta cu peste

Ingrediente: 400 g aluat de foietaj 800 g somn 1 lingura cu unt 1 dovlecel 1 marar 3 oua 100 g smantana curry cimbru sare piper Preparare: Intinde aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt. Inteapa-l din loc in loc cu furculita si coace-l 10 minute. Taie somnul cubulete si asaza-le in forma de […]
 
Paste_cu_legume_si_pui

Paste cu legume şi pui

Paste cu legume şi pui din: file din piept de pui, ulei de masline, unt, sare, piper, mazare, rosii cherry, tagliatelle. Ingrediente: 600 g file din piept de pui 2 linguri ulei de măsline 1 lingură unt sare piper 200 g mazăre ţucără 400 g roşii cherry 350 g tagliatelle   Preparare: Spălaţi pieptul de […]

Brandy Egg Nog Cocktail

Calitate – puţin alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mare Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă Se serveste la distanţă mare de timp de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 4/10 brandy 5/10 lapte 1/10 sirop de zahăr un galbenus de ou Apărut în lumea satelor din Alabama. ca […]
 
 

Ardei umpluti cu pasta de peste

Ingrediente: 500 g salau 6-8 ardei iuti sau capia 1 ceapa 3 linguri cu ulei de masline 50 g unt 1 lingurita cu mustar marar sare piper Preparare: Curata pestele si pune-l la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a racit indeparteaza pielea si, pe cat posibil, toate oasele. Trece apoi carnea de peste […]
 

Salata cu farfalle si feta

Ingrediente: 350 g farfalle sare 200 g roşii uscate (în ulei) 300 g feta 1/2 legătură busuioc 2 linguri oţet 4 linguri ulei de măsline piper 1/2 linguriţă boia de ardei dulce Preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Turnaţi apă rece peste ele, scurgeţi-le în strecurătoare şi lăsaţi-le să […]
 
 

Prăjitură cu mere şi afine cu cremă de marţipan

Ingrediente: Pentru aluat: 20 g drojdie 125 ml lapte 250 g făină 40 g zahăr sare 1 gălbenuş 30 g unt moale Pentru cremă: 200 g marţipan 500 ml lapte 1 pachet budincă de migdale 2 linguri zahăr 3 gălbenuşuri Pentru topping: 1,5 kg mere 4 linguri suc de lămâie 3 linguri fulgi de migdale […]
 

Plachie de crap

Ingrediente: 1 crap ulei 5 cepe 50 g bulion 8 catei de usturoi 3 rosii 1 ardei gras 50 ml vin 1 lamaie 250 ml supa de peste foi de dafin   Preparare: Taie pestele in bucati. Condimenteaza-le si rumeneste-le. In grasimea ramasa, caleste ceapa. Adauga usturoiul tocat, bulionul, foile de dafin si supa de […]

Caras la cuptor

O reteta de caras la cuptor din: caras, ceapa, telina, morcov, usturoi, cartofi, vin alb sec, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 caras mai maricel 2 cepe 1 telina 1 morcov 8 catei de usturoi 4 cartofi 1 pahar vin alb sec 1 legatura de patrunjel ulei sare piper Preparare: Curata pestele de solzi […]

Cum se prepara Spaghete Crayfish

Ingrediente: 1 Onion diced 1 Chili diced (seeds optional) 1 Garlic clove sliced 1 zest of lemon 50 gm(s) capers in brine 150 gm(s) crayfish tails (cooked) 200 ml(s) passata 25 gm(s) chopped parsley 1 tbsp(s) sugar 150 gm(s) pasta (uncooked weight)   Spaghete Crayfish –un preparat delicios la care folositi ingrediente precum chilli, ceapa, […]
 
 

Paste cu piept de curcan

Ingrediente: 3 căţei de usturoi 2 cepe 1 crenguţă de rozmarin 6 crenguţe de cimbru 500 g piept de curcan 2 linguri făină 4 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de roşii 100 ml vin roşu (sau supă) 1 cutie roşii (425 ml) 300 g paste late sare piper Preparare: Tăiaţi ceapa şi usturoiul […]
 

Musaca de vinete

Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 ml de ulei de masline 500 g de carne tocata (vita sau pore) o cutie mare de rosii decojite 4-5 rosii taiate cubulefe 600 g de vinete 800 g de cartofi 200g branza cascaval de oaie 50 g unt 500 ml lapte 40 g de faina boia […]
 
 

Paste cu somon şi smântână

Ingrediente: 1 castravete mare 1 ceapă 400 g paste late sare 400 g file de somon 2 linguri unt piper 5 linguri vin alb 250 ml supă 200 ml smântână 1-2 linguri muştar 1 lingură mărar tocat Preparare: Curăţaţi castravetele, tăiaţi-l pe lung, îndepărtaţi-i seminţele şi tocaţi-l bucăţi. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o. Fierbeţi pastele în […]
 

Tortelloni cu verdeaţă

Ingrediente: 300 g făină 2 ouă sare 1 chiflă veche de 1 zi 100 g brânză telemea rasă câte 1 legătură mare de busuioc şi pătrunjel 200 ml smântână piper nucşoară rasă 750 g roşii pasate (borcan) Preparare: Frământaţi făina cu ouăle, 4 linguri de apă şi 1/2 linguriţă sare, apoi lăsaţi aluatul să se […]
 
 

Paste late cu ardei

Ingrediente: 4 ardei graşi roşii 250 g varză albă 3 cepe 1 căţel de usturoi 7 linguri ulei 1 lingură boia de ardei iute 400 ml supă sare 400 g paste late 100 g şuncă afumată 1 legătură arpagic 1-2 linguri hrean (borcan) Preparare: Pregătiţi ardeiul şi tăiaţi-l în patru. Aşezaţi bucăţile pe o tavă […]
 

Supă cu paste

Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 100 g frunze de ţelină 1/2 tulpină de praz 1 dovlecel mic 1 anason 1 cartof 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1 bucată şorici 4 roşii 11 supă 1 foaie de dafin câte 1 crenguţă de cimbru şi pătrunjel coaja rasă de la 1 lămâie 125 […]
 
 

Felii de morun cu amestec de legume

Ingrediente: 6 felii de morun 150 g mazăre păstăi 150 g mazăre boabe 2 legături de morcovi noi 200 ml smântână lichidă 1 linguriţă de piper măcinat 1 linguriţă de coajă rasă de lămâie sare ulei de măsline Preparare: Se curăţă păstăile de mazăre şi morcovii. Se pune apă la fiert îintr-o oală, iar când […]

Cum se prepara Crab Masala

Ingrediente: 3 tbsp Oil 3 Cinnamon Sticks A sprinkling of Cloves A sprinkling of Cardamom Pods 2 medium Onions 1 ½ tbsp Ginger-garlic paste 1 tsp Turmeric powder 1 tsp Red chilli powder 1 ½ tbsp Coriander powder 3 tbsp Cumin powder 3 Tomatoes A pinch or two of salt 800 g Crab (with shell) […]
 

Paste prăjite cu şuncă

Ingrediente: 1 dovlecel 1 ceapă 2 felii bacon 250 g paste subţiri sare 5 linguri parmezan ras 1 lingură pătrunjei tocat 8 linguri ulei de măsline 4 ouă piper Preparare: Tăiaţi cubuleţe dovlecelul şi ceapa, iar şunca fâşii. Fierbeţi pastele în apă cu sare, scurgeţi-le şi presăraţi-le cu 3 linguri de parmezan. Adăugaţi dovlecelul, ceapa, […]
 

File de peste cu salata de cartofi si lamaie

Ingrediente: 2 bucăţi de file de peşte la alegere, de cca 180 g (de exemplu şalău sau biban) 4 linguri ulei de măsline zeama de la o lămâie 100 ml supă de zarzavat 4 fire de ceapă verde 500 g cartofi fierţi sare piper măcinat Garnitură: mărar 2 linguri pătrunjel tocat zeamă de lămâie Preparare: […]
 
 

Spaghetti alla putaneasca

Cu gust iute, picant Ingrediente: 500 g roşii 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 6 file de sardine în ulei 2 linguri ulei de măsline 100 ml vin roşu sec (sau supă) 400 g spaghete • sare 2 linguri capere 2 linguri măsline negre piper 2 fire pătrunjel Preparare: Opăriţi roşiile câteva secunde, […]
 

Sardine gratinate

Ingrediente: 18 sardine mari 6 linguri de pesmet 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 1 lămâie 3 linguri de ulei 1 linguriţă de seminţe de coriandru sare, piper Preparare: Se curăţă sardinele. Se taie longitudinal, fără a separa complet cele două bucăţi de file. Se încălzeşte cuptorul. Se curăţă şi se taie cepele şi […]
 
 

Peşte la cuptor şi frigărui din creveti

Ingrediente: 4 bucăţi de macrou de cea 350 g (pregătit pentru gătit) sare piper negru Pentru marinată: 6 căţei de usturoi 1 linguriţă rozmarin mărunţit 1 linguriţă cimbru mărunţit 6 linguri ulei de măsline 4 linguri zeamă de lămâie în plus: ulei pentru uns Preparare: Macroul se spală, se usucă şi şi se taie pe […]
 

Budinca de cartofi cu perisoare

Ingrediente: 500 g carne tocată de vită şi de porc 1 ceapă mică 20-25 g unt 1 felie de franzelă 2-3 linguri de lapte 1 ou 1 linguriţă de muştar 2-3 linguri de ulei sare, piper Pentru piureul de cartofi: 1 ardei gras roşu Preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă […]
 
 

Supa de manzat cu crutoane

Ingredinte 500g rasol de manzat 1 ceapa 2 morcov 1/2 telina 1 pastarnac 2,5 l apa 1 galbenus 1 ceasca de smantana 2-3 felii de franzela 1 lingura de ulei de masline sare piper patrunjel Preparare: Se spală carnea şi se pune la apă rece. Se schimbă apa de câteva ori şi se pune la […]
 

Cum se prepara Texas Skirt Steak Fajitas (video)

O reteta video despre cum se prepara Texas Skirt Steak Fajitas Preparare: 500 g skirt steak 1 green pepper , sliced 1 red pepper , sliced 1 onion , sliced 6 tbsp olive oil some salt for the marinade: 45 ml red wine vinegar the juice from 2 limes 2 tbsp olive oil 1 tbsp […]
 
 

Salata de peste cu legume

Ingrediente: 250g peste afumat 2 cepe 4 cartofi mijlocii 200 ml maioneza 1 legatura de ridichi 1/2 legatura de patrunjel verde 4 rosii sare piper Preparare: Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare jumătate de oră. Se curăţă de coajă cât încă mai sunt calzi şi se taie cubuleţe. Se pun apoi […]
 

Macaroane bolognese

Ingrediente: 500g carne tocata de porc si de vita 300g de rosii decojite in suc de rosii 1 ceapa mare sau 2 cepe mici 500g macaroane 100-150 ml vin alb 2 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi 2 linguri parmezan ras sre , piper patrunjel verde, busuioc Preparare: Ceapa se toacă mărunt şi […]
 
 

Rulouri din piept de pui cu ciuperci

Ingrediente: 1 piept de pui mare 2-3 catei de usturoi 150 g ciuperci 200g telemea 1 ou 2-3 linguri de ulei 1/2 legatura de patrunjel 1 lingurita de oregano sare si piper Preparare: Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie felii subţiri de maximum 1 cm, care să se poată […]

Mancare de cartofi noi

Ingrediente: 600 g cartofi noi 250 g muşchiuleţ afumat 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 1/2 linguriţă de boia de ardei 2 ardei graşi 1-2 linguri de ulei 20-25 g unt sare, piper proaspăt măcinat 1 ardei iute Preparare: Cartofii se spală şi se curăţă. Se pun la fiert un sfert de oră, se curăţă […]
 
 

Salata de cartofi noi

Ingrediente: 500 g cartofi noi 200 g bacon 50 g măsline verzi feliate 1 legătură de ceapă verde 1/2 legătură de mărar 1/2legătură de pătrunjel verde 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de oţet sare, piper Preparare: Se aleg cartofi mai mici, se spală şi se pun la fiert în apă cu un […]
 

Salata de spanac cu tortelini

Ingrediente: 500g tortelini cu branza 1 legatura de ceapa verde 200g spanac proaspat 150g cascaval 150g costita afumata 4-5 linguri de ulei 4 linguri de otet de vin sare, piper proaspat macinat, 2-3 felii de paine neagra smantana sau suc de rosii (optional) verdeata Preparare Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu un […]
 

Budinca de malai

Ingrediente: un litru de lapte 4 ouă 4 linguri unt un kg brânză de oi sare un kg mălai 100 g caşcaval Preparare: Se prepară o mămăliguţă cu lapte, care se lasă să se răcească. Untul frecat spumă se amestecă bine cu gălbenuşurile, mămăliguţă răcită şi brânza sfărâmată cu lingura de lemn. La sfârşit se […]
 

Mamaliga cu ochiuri

Ingrediente: 300 g mălai 5 ouă 3/41 lapte două linguri unt două linguri smântână sare Preparare: Se prepară din lapte şi mălai o mămăligă moale. Când este fiartă şi bine amestecată, se adaugă o lingură cu unt, una cu smântână şi se toarnă într-un vas termorezistent. Se fac apoi adâncituri în mămăligă şi în fiecare […]
 
 

Clatite cu spanac

Ingrediente: 500g spanac proaspat 275g faina 3 oua 500 ml lapte 100 ml apa minerala sare 2 linguri de rom 2 linguri ulei 200g branza dulce 200 g smantana Preparare: Spanacul curăţat şi bine spălat se opăreşte 10 minute cu un vârf de linguriţă de sare. Se lasă apoi la scurs şi se toacă la […]

Balmus

Ingrediente: 400 g mălai 1/4 I lapte îndoit cu apă 200 g brânză de burduf sare smântână Preparare: Se pun la fiert laptele cu apa, sarea şi mălaiul. Se face o mămăligă mai moale. Când este gata se adaugă brânza şi se amestecă bine. Se răstoarnă şi se stropeşte cu smântână. Pofta buna!
 
 

Tort de crema de zahar ars

Ingrediente: 1 borcan cu dulceata de cirese 100g nuci5 oua 5 linguri cu zahar pudra 5 linguri cu faina Pentru crema de zahar ars: 8 oua 8 linguri cu zahar 250 g zahar pentru caramel 1 l de lapte esenta de vanilie sare Preparare: Intr-o cratiţă înaltă caramelizează cele 250 g zahăr. Mişcă cratiţa până […]

Cum se prepara salata de rata Thai

Ingrediente: 1 medium duck breast some salt and pepper 2 small fresh green chillies, chopped 1 garlic clove, chopped 1 2cm piece ginger root, peeled and chopped 1 medium lime, juiced 3 tbsp soy sauce 2 tbsp olive oil 2 tbsp soft brown sugar A handful of watercress A handful of red lettuce A handful […]
 
 

Găluşte cu capşuni

Ingrediente: 300 g brânză proaspătă de vaci 150 g făină 1 ou 1 praf de sare 500 g căpşuni 25 g unt zahăr pudră nuci măcinate şi scorţişoară pisată pentru ornat Preparare: Căpşunile se spală, se curăţă de codiţe şi se lasă la scurs pe un grătar. Pentru aluat, se pune brânza proaspătă într-un castron, […]

Tarte cu mascarpone si capsuni

Ingrediente: Pentru aluat: 4 ouă 130gzahăr 1 pachet zahăr vanilat 150 g Făină 1 pachet cu praf de copt sare unt pentru uns formele Pentru umplutură: 500 g căpşuni 250 g mascarpone 5 linguri de lapte 75 g zahăr pudră vanilat 2 linguri de zahăr pudră pentru ornat Preparare: Pentru aluat, se bat spumă albuşurile […]

Rată înăbuşită

Ingrediente: 6 pulpe de raţă 1 kg de morcovi 2 cepe 6 felii subţiri de piept afumat 50 g de slăninuţă 500 ml vin alb 3 frunze de dafin 1 bouquet garni (amestec de plante aromatice) 3 linguri de ulei 25 g unt sare, piper Preparare: Inţeapă pulpele de raţă cu o ţeapă de frigăruie […]
 

Spumă de portocale

Ingrediente: 6 portocale sucul de la 3 portocale 3 linguriţe coajă de portocală 240 g brânză albă moale 6 ouă 300 g zahăr 3 foi de gelatină mentă proaspătă Preparare: Topeşte gelatina într-un bol de apă rece. Pune la încălzit sucul de portocală şi adaugă gelatina topită după ce iei de pe foc, amestecând continuu. […]
 
rp_Tuslama.jpg

Tuslama

Ingrediente: 1 kg burtă 1 picior de viţel 6-7 căţei de usturoi 2-3 linguri cu ulei sare Preparare: Curăţă burta, spal-o în mai multe ape reci, după care pune-o la fiert în apă cu un praf de sare. Separat, fierbe piciorul de viţel, tot în apă cu sare. Pentru un gust mai bun poţi adăuga […]
 

Carnati cu branza de burduf si mamaliguta

Ingrediente: 500 g cârnaţi de casă afumaţi 300 g brânză de burduf mălai două ouă 100 g smântână ulei sare Preparare: Se face o mămăligă potrivită din mălai, apă şi sare. Carnaţii se taie felii şi se prăjesc într-o formă unsă cu grăsime, până se rumenesc, apoi se taie în felii groase. Se pune jumătate […]
 
 

Pizza pe blat de mamaliga

Ingrediente: 250 g mălai 50 g caşcaval ras 20 ml ulei de măsline o ceapă roşie tăiată julien doi căţei de usturoi tocaţi un castravete tăiat fâşii 100 g ciuperci Champignon tocate 4 roşii coapte tăiate felii 100 g Mozzarella tăiată felii subţiri 10 ml sos Pesto o salată verde sare piper Preparare: Se fierbe […]

Cum se prepara Cocktail Zeta

Ingrediente: 1 cucumber 1 tsp lemon juice 1 tsp Sugar Syrup , also known as monin gomme 2 Coriander leaves 50 ml Gin some cubed ice 1 knife 1 chopping board 1 blender 1 cocktail shaker 1 fine cocktail strainer 1 martini glass 1 25ml shot measure 1 50ml shot measure 1 5ml bar spoon […]
 

Chiftele de leurda

Chiftele de leurda din: leurda, paine, oua, ceapa, morcov, ulei, faina, sare, piper. Poate te intereseaza si: Piure de urzici cu leurda Supa de leurda Crap cu sos de leurda Salata de leurda cu branza si oua fierte Supa crema cu leurda   Ingrediente: 3 legături leurdă două felii de pâine două ouă o ceapă […]
 

Musaca din pulpe de pui cu legume

Ingrediente: 300 g pulpe de pui dezosate 3 cartofi două cepe potrivite 4 roşii doi morcovi piper boabe sare pătrunjel foi de dafin Preparare: Se taie cartofii, roşiile, ceapa şi morcovul rondele, apoi se aşază într-o tavă un strat de cartofi, peste care se pun roşii, ceapă, morcov, piper boabe, sare şi foi de dafin. […]
 
 

Tagliatele cu somon afumat

Ingrediente: 300 g tagliatele fierte 2 linguri de ulei de măsline un somon afumat 5 căţei de usturoi o cutie de smântână dulce pentru gătit sare piper alb. Preparare: Se fierb pastele făinoase, separat se căleşte usturoiul în puţin ulei de măsline, se adaugă somonul tăiat fâşii, smântână, sare, piper alb. Se ţine circa cinci […]
Supă de gaină cu zdrenţe de ouă

Ciorba de stevie cu orez

Ciorba de stevie cu orez din: stevie, orez, ceapa, ulei, morcov, radacina de patrunjel, bors, sare, patrunjel. Poate te intereseaza si: Ciorbă de ştevie cu carne Ciorba de stevie Ciorba de stevie cu smantana Ciorba de stevie cu orez si zeama de varza Ciorba de urzici cu stevie si loboda   Ingrediente: 6 legături de […]
 
 

Prajitura cu fructe

Ingrediente: 5 oua 1 cana cu zahar 1 cana cu faina 5 linguri cu ulei cateva capsuni, boabe de struguri, rondele de ananas, kiwi 2-3 linguri cu sos caramel 1 plic cu gelatina pentru blat: 300g faina 200g unt 100g zahar 3 galbenusuri sare Preparare: Pentru blat, frământă făina cu zahărul, sare şi untul topit […]
 

Portocale in caramel

Ingrediente: 4 portocale Pentru sos caramel: 100 g zahăr 1 lingură cu unt 250 g frişca bătută Preparare: Curăţă cu grijă portocalele şi taie-le apoi pe jumătate. Intr-o crăticioară caramelizează zahărul. Adaugă apoi untul şi lasă să se topească, amestecând continuu. La sfârşit adaugă frişca bătută şi amestecă până se încorporează bine. Lasă să se […]
 

Deliciu cu cireşe

Ingrediente: 500 g cireşe sirop de cireşe 500 g brânză de vaci 250 g mascarpone 100 ml frişca 5 ouă 80 g zahăr 50 g amidon 300 g făină 25 g cacao 200 g unt 100 g zahăr Preparare: Frământă făina cu cacaua, zahărul, untul şi un ou. Lasă la rece. Amestecă brânza cu mascarpone […]
 

Budinca de gris cu cirese

Ingrediente: 300 g cireşe 300 griş 5 ouă 200 g zahăr 1,200 I tapte pliculeţe cu zahăr vanilat 50 g unt 50 g pesmet Preparare: Pune laptele la fiert. Când începe să clocotească adaugă grisul. Când s-a încorporat bine, adaugă zahărul şi zahărul vanilat, după care lasă să se răcească. Pune apoi gălbenuşurile şi albuşurile […]
 
 

Atenţie la berea care are în compoziţie aditivi!

În România se comercializează, în ultima vreme, bere cu aditivi, care are în compoziţie acid malic, caramel amoniacal şi diverse arome, care pot fi periculoase pentru sănătate, avertizează reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România. „Acest sortiment induce în eroare consumatorii pentru că berea este în conştiinţa lor un produs sută la sută natural. Astfel […]

Cum se prepara Pan Gravy

Ingrediente: 1 carrot quarter of a large onion 2 stalks of celery 250 ml beef or veal stock 50 ml Madeira, Marsala or red wine 1 knob of butter salt and pepper 1 sieve or chinois 1 saucepan 1 cutting board 1 knife 1 roasting tin (which the meat was cooked in) Cum se prepara […]
 
 

Banana split

Ingrediente: 2 banane 1 lingură cu unt 100 g ciocolată 200 g frişca 200 g îngheţată de vanilie câteva căpşuni Preparare: Curăţă bananele, taie-le pe jumătate şi lasă-le câteva minute, în unt topit, la foc mic. Ai grijă să nu se prăjească. Aşază apoi jumătăţile de banane pe 2 farfurii. în mijloc pune câteva linguri […]
 

Portofele cu dovlecei

Ingrediente: 2 piepţi de pui 2 ouă 1 dovlecel 1 lămâie 50 g susan sare Preparare: Taie piepţii de pui în două, după care crestează pe lateral fiecare bucată în aşa fel încât să obţii un portofel. Condimentează cu sare şi umple portofelul cu rondele de dovlecel. Pentru a nu se desface prinde cu scobitori. […]
 
 

Canapele din vinete

Ingrediente: 1 vânătă 2 roşii 150 g caşcaval 1 legătură de mărar ulei sare Preparare: Spală vânata, după care şterge-o şi nu o curăţa de coajă. Tai-o rondele mai groase şi presară pe fiecare puţină sare. Lasă-le să se scurgă câteva minute, apoi tamponează-le cu şerveţele. Prăjeşte-le în ulei pe fiecare parte. Aşază-le apoi pe […]
 

Ruladă din carne de porc

Ingrediente: 600 g carne de porc 100 g piept de pui 60 g ciuperci de pădure 2 ouă 1 ardei iute roşu 1 legătura de ceapa verde 4 felii de bacon 4-5 linguri de ulei sare,piper condimente pentru gril Preparare: Muşchiul se spală şi se tapetează cu un şervet să se usuce. Se taie într-o […]
 

Rulouri din piept de pui

Ingrediente: 12 felii din piept de pui (600-700 g) 6 felii de şuncă de Praga 150 g telemea de vacă 250 g f icăţei de pasăre 2-3 linguri de unt 1 ceapă mică 3-4 căţei de usturoi 150 ml supă de legume 250 ml smântână 100 g caşcaval sare piper pătrunjel verde Preparare: Pieptul de […]

Salata de orez cu legume si pui

Ingrediente: 200g orez 250g legume(morcovi, fasole verde, mazare) 1 lingurita ule de masline 1 ceapa sau 1 legatura de ceapa verde 500g pipt de pui 2-3 linguri ulei sare, piper, boia de ardei 1/2 legaturi de marar 100-150 ml suc de rosii Preparare: Orezul se curăţă, se spală şi se pune la fiert într-un litru […]
 
 

Chiftelute cu soia si ciuperci

Chiftelute cu soia si ciuperci din: granule de soia, ciuperci, usturoi, cartofi, morcovi, pesmet, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200g granule de soia 300g ciuperci 2-3 catei usturoi 2 cartofi fierti 2 morcovi fierti 1 lingura pesmet 1 legatura patrunjel ulei pentru prajit sare, piper Preparare: Granulele de soia se fierb conform indicaţiilor înscrise pe […]
 
 

Supa Minestrone

Ingrediente: 1 l de apa 150g fasole uscata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mica 1 cana cu fasole verde 2 cartofi mici 1 dovlecel 50 g macaroane 2 rosii decojite in suc de rosii 150 g telemea 1-2 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi sare, oregano Preparare: Se pune fasolea […]
 

Snitel umplut

Ingrediente: 600g pulpa de vitel 400g lapte pentru sos 80g faina pentru sos 70g sunca 10g ciuperci uscate 30g parmezan ras sare, piper alb, oregano 3 oua 200g pesmet 100g faina ulei pentru prajit Preparare: Untul se topeşte la foc mic într-o crăticioară. Se adaugă făina şi se căleşte foarte puţin, apoi se stinge cu […]
 
Tocanita_de_miel

Tocanita de miel

O reteta simpla si delicioasa de tocanita de miel din: carne de miel, ceapa, ardei iute, vin rosu, seminte de mustar, rosii, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 4 cepe 1 ardei iute Pentru marinată: 1 pahar cu vin roşu 3 linguri cu seminţe de muştar măcinate 1 cutie cu roşii decojite […]
 

Cozonac Piticot

Ingrediente: 1 kg făină 50 g drojdie 280 g zahăr 260 g unt 3 ouă 5 gălbenuşuri 200 g smântână 150 g lapte 50 ml coniac 1 lamaie sare Preprare: Dizolvă drojdia în puţin lapte cu zahăr şi puţină făină. Acoperă maiaua şi las-o la crescut, la loc călduţ După ce a crescut, adaugă restul […]
 

Drob de miel in 2 straturi

O reteta de drob  de miel in 2 straturi din: maruntaie de miel, carne de miel, oua, pesmet, ulei, coniac, usturoi, ceapa, aptrunjel, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g măruntaie de miel (plămân, ficat, inima, rinichi) 500 g carne de miel 3 ouă 30 g pesmet 25 g smântână 30 ml ulei 50 ml […]

Coaste de miel cu rosii

O reteta delicioasa de coaste de miel cu rosii din: coaste de miel, mustar, unt, usturoi, rozmarin, rosii, ardei iute, seminte de fenicul, cimbru, zahar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 kg coaste de miel 1 lingură cu muştar 150 g unt 6 căţei de usturoi 3 fire de rozmarin 4 roşii 1 […]
 
 

Terminologia folosită la degustarea vinurilor

EXAMINAREA VIZUALA LIMPIDITATEA Limpiditatea unui vin este definită prin absenţa tulburelii, adică a particulelor în suspensie în lichid sau a opalescenţei. Aprecierea limpidităţii se face prin privirea vinului din pahar către o sursă de lumină, pe următoarea scară tehnică de evaluare de la negativ la pozitiv: voalată, destul de limpede, limpede, cristalină şi strălucitoare. Voalată. […]
 

Salata cu sos a la grec

Ingrediente: 100 g fasole verde pastai 2 cepe de apa 2 rosii pentru sos: 4 linguri ulei de masline 1 lamaie 1 pahar apa minerala 1 legatura de patrunjel sare Preparare: Fierbe fasolea păstăi în apă cu un praf de sare. Intre timp, pregăteşte sosul. Bate bine cu telul uleiul până începe să se tulbure. […

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu