marți, 21 iunie 2016

Retete usoare si rapide # 9

Retete usoare si rapide 

Rulouri_cu_ciuperci_si_carne

Rulouri cu ciuperci si carne

Rulouri cu ciuperci si carne din: ciuperci, ulei, sare, piper, coaste de porc, carnati, pesto, galbenus. Ingrediente: 8 ciuperci champignon 15 ml ulei de măsline sare şi piper negru măcinat 6-8 coaste de porc prăjite, cu carnea scoasă de pe oase 2 cârnaţi de porc prăjiţi, tăiaţi în bucăţi 2 pachete de aluat foietaj (400 g), dezgheţat […]
Somon_in_hartie

Somon in hartie

Somon in hartie din: somon, lamaie, marar, ceapa, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de somon 2 felii de lămâie câteva crenguţe de mărar 3-4 cepe verzi, feliate ulei de măsline sare şi piper negru măcinat   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Taie 2 pătrate din hârtie de copt şi pune fileurile în mijlocul […]
 
Supa frantuzeasca de ceapa

Retete dietetice: Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa din: ceapa, unt, faina, praz, vin, parmezan, bagheta, sare, piper. Ingrediente: 3 cepe mari 100 g unt 2 linguri de făină un fir de praz 100 ml vin alb 100 g parmezan o felie de baghetă sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, pune la încins untul, după care căleşte […]
File de miel cu sos de portocale

File de miel cu sos de portocale (varianta)

File de miel cu sos de portocale din: muschiulet de miel, ulei de masline, unt, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin, portocale, smantana, coniac. Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ de miel 2 linguri ulei de măsline 30 g unt sare piper 2 buc. rozmarin 3 buc. usturoi tocat mărunt 1200 ml vin alb sec 2 portocale puţină […]
 
Pastele _aliment_esential

Pastele – aliment esential

Pastele promit viaţă lungă şi aduc fericirea. Aşa spune un vechi proverb chinezesc, cunoscut pretutindeni în Asia. Pastele sunt în bucătăria asiatică la fel de îndrăgite ca şi orezul. In anumite ţinuturi ele reprezintă alimentul de bază. Desigur că nu ar putea înlocui total orezul, şi în parte se obţin din făină de orez. Fideaua, […]
Gratin de conopida, broccoli si branza maturata

Gratin de conopida, broccoli si branza maturata

Gratin de conopida, broccoli si branza maturata din: broccoli, conopida, smantana, branza, chives, legume. Mod de preparare: Se fierb 250g bucheţele de broccoli şi 250g bucheţele de conopidă până devin fragede, cam 5-6 minute. Se amestecă 100g de smântână, 50g de brânză maturată dată prin râzătoare şi 1 grămăjoară de chives tocate, apoi se combină […]
 
Salata de dovlecei marinati cu seminte de pin si parmezan

Salata de dovlecei marinati cu seminte de pin si parmezan

Salata de dovlecei marinati cu seminte de pin si parmezan din: dovlecei, seminte de pin, salote, ardei iute, ulei de masline, lamaie, busuioc, parmezan. Mod de preparare: Se taie în fâşii 4 dovlecei cu un curăţător de legume şi se prăjesc 4 linguri seminţe de pin. Se prepară dressingul amestecând două şalote tocate mărunt cu 1 […]
Cartofi dulci wedges

Cartofi dulci wedges

Cartofi dulci wedges din: cartofi dulci, ulei de masline, sare, boia. Ingrediente: 4 cartofi dulci mari cu coajă, tăiaţi în felii lungi ulei de măsline 3 linguriţe de sare grunjoasă 3 linguriţe de boia   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Feliile de cartofi se dau prin ulei şi se aranjează […]
 
Salata_de_quinoa_cu_vinegreta_de_lamaie_05

Reteta zilei: Salata de quinoa cu vinegreta de lamaie

Salata de quinoa cu vinegreta de lamaie din: quinoa, apa, edamame, ridichi, ceapa verde, patrunjel, menta, ceapa rosie, lamaie, usturoi, otet, sare, piper. Ingrediente:  1 cană quinoa 2 cani apa 1 ceasca edamame 1/2 ceașcă ridichi tăiate în felii subțiri 4 fire ceapa verde, tăiata în felii subțiri 1/3 cană pătrunjel tocat 2 linguri de […]
Inele de calamar cu sos chaud-froid

Inele de calamar prajite

Inele de calamar prajite din: amidon, faina, piper, ulei, inele de calamar, lamaie, sare, sos. Ingrediente: 100 g amidon de porumb 100 g făină 1 lingură cu boabe de piper zdrobite ulei pentru prăjit 500 g inele de calamar 1 albuş de ou mediu felii de lămâie sare sos chilii dulce, pentru a servi   Mod de preparare: Amestecă făina cu amidonul, […]
 
Pachetele cu branza feta si rosii coapte

Pachetele cu branza feta si rosii coapte

Pachetele cu branza feta si rosii coapte din: rosii, feta, rozmarin, ulei, otet. Ingrediente: 500g de roşii cherry întregi 200g de brânză feta, sfărâmată câteva fire de rozmarin ulei de măsline oţet balsamic   Mod de preparare: Se fac şase pachete din folie de aluminiu dublă punându-se câte două pătrate de folie unul deasupra celuilalt. […]
Ciuperci invelite in kaizer

Ciuperci invelite in kaizer

Ciuperci invelite in kaizer din: cciuperci, bacon, nasturel, frigarui de lemn. Ingrediente: 12 pălării de ciuperci 12 felii de bacon năsturel (sau altă salată), pentru servit frigărui de lemn înmuiate în apă 20 de minute   Mod de preparare: Se înveleşte în bacon fiecare pălărie de ciupercă şi se prinde cu un băţ de frigăruie. […]
 
Reteta_prajitura_cu_mac_si_lamaie

Reteta prajitura cu mac si lamaie

Reteta prajitura cu mac si lamaie din: oua, suc de lamaie, zahar, apa, faina, praf de copt, amidon, seminte de mac. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă mari coaja şi sucul de la 1 lămâie 150 g zahăr pudră 3 linguri cu apă 100 g făină 10 g praf de copt 40 g amidon 2 linguri […]
Deliciu_parizian

Deliciu parizian

Deliciu parizian din: unt, zahar, migdale, ciocolata. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr pudră 125 g migdale 100 g ciocolată amăruie   Mod de preparare: Decojeşte migdalele şi zdrobeşte-le cu sucitorul. Bate untul cu zahărul până devine cremos. Adaugă apoi migdalele zdrobite şi ciocolata topită la bain-marie, după care amestecă energic. Compoziţia astfel obţinută toarn-o […]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prajiturele_cu_ciocolata_si_vanilie_09

Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata si vanilie

Prajiturele cu ciocolata si vanilie din: ciocolata, unt, zahar, oua, vanilie, faina, cacao, praf de copt, sare, zahar pudra. Ingrediente:  60 gr ciocolata 200gr unt 2 căni de zahăr 3 ouă 1 lingura esenta de vanilie 2 1/4 cani de faina 1 1/4 cană de cacao 1 lingurita praf de copt 1/2 linguriță sare zahăr […]
Chiftelute_din_cartofi_cu_verdeata

Chiftelute din cartofi cu verdeata

Chiftelute din cartofi cu verdeata din: cartofi, oua, ceapa, sare, piper, nucsoara, ulei, patrunjel, bacon, salata verde. Ingrediente: 6 cartofi fierţi, curăţaţi de coajă 2 ouă, bătute 6 cepe verzi, tăiate mărunt sare şi piper negru măcinat un strop de nucşoară 30 ml ulei 20 g pătrunjel tăiat mărunt 6-8 felii de bacon o mână […]
Salata cu rodie si branza la gratar

Salata cu rodie si branza la gratar

Salata cu rodie si branza la gratar din: branza grill, salata verde, ciuperci, rodie, rosii, ardei gras, chives, ulei, lamaie. Ingrediente: 250g de Brânză Grill Akadia, scursă bine, tăiată în felii subţiri 1 salată verde mică, ruptă în bucăţi 1 mână de ciuperci champignon mici, curăţăte bine s2 roţii 1/2 rodie 1/2 ardei gras roşu […]
Budinca_de_varza_murata

Budinca de varza murata

Budinca de varza murata din: varza, cotlet de porc, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 varză murată 500 g cotlet de porc 1 ardei gras 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi 2 căni cu supă de legume pătrunjel cimbru piper sare ulei   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în […]
 
Tarta cu legume

Tarta gustoasa cu legume

Tarta gustoasa cu legume din: paine, unt, legume, oua, lapte, sare, piper, mazare. Ingrediente: 8-10 felii de pâine 30 g unt topit 1 kg legume fierte (cartofi dulci, dovleac, morcovi, arde, ciuperci, ceapă, usturoi) 4 ouă 2 gălbenuşuri 250 ml lapte gras sau smântână 5 g sare piper negru proaspăt măcinat 100 g mazăre fiartă […]
Ciorba_de_potroace_cu_zarzavat

Ciorba de potroace cu zarzavat

Ciorba de potroace cu zarzavat din: maruntaie, carne, zarzavat, zeama de varza, ceapa, orez, leustean, sare. Ingrediente: 300 g măruntaie de pasăre 300 g carne cu os de pasăre 400 g zarzavat (morcov, păstârnac, ţelină) 1 l zeamă de varză 2 cepe albe, medii 2 linguri cu orez cu bobul mediu leuştean verde sare   […]
 
Pui aromat la gratar

Pui aromat la gratar

Pui aromat la gratar din: piept de pui, sare, piper, lime. Mod de preparare: Se presară 4 bucăţi piept de pui cu sare grunjoasă, piper şi coajă rasă de la 1 lime. Se încălzeşte grătarul timp de 10 minute, apoi se aşază puiul pe grătar şi se ţine timp de 30-45 de minute. Dacă vrei […]
Paine cu mozzarella si busuioc

Paine cu mozzarella si busuioc

Paine cu mozzarella si busuioc din: unt, mozzarella, usturoi, busuioc, baghete. Ingrediente: 150g de unt foarte moale 250g de mozzarella, tăiată în bucăţi 2 căţei de usturoi pisaţi mână mică de busuioc tocat baghete     Mod de preparare: Se amestecă untul, mozzarella, usturoful şi busuiocul şi se potriveşte de sare şi piper. Se fac […]
 
Friptura_de_porc_cu_broccoli

Friptura de porc cu broccoli

Friptura de porc cu broccoli din: cotlet de porc, broccoli, morcovi, arpagic, vin alb, piper, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os câteva bucheţele de broccoli 1 legătură de carote (morcovi tineri) 6-7 bucăţi de arpagic 1 cană cu vin alb 1 linguriţă cu rozmarin 1/2 linguriţă cu piper negru măcinat 3 […]
Rulouri_cu_prune_uscate

Rulouri cu prune uscate

Rulouri cu prune uscate din: bacon, prune. Ingrediente: 300 g bacon feliat 200 g prune uscate afumate     Mod de preparare: Spală bine fructele sub câteva jeturi cu apă caldă şi pune-le apoi la înmuiat pentru 3-4 ore. Scoate-le sâmburii şi lasă-le să se scurgă. Incinge o tigaie teflonată şi perpeleşte la foo domol feliile […]
 
Cotlet_la_cuptor_cu_sos

Cotlet la cuptor cu sos

Cotlet la cuptor cu sos din: cotlet de porc, coniac, unt, mustar, ceapa, cartofi, usturoi, cimbru, legume, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 200 ml coniac 150 g unt 300 ml supă de legume 3-4 linguri cu muştar 2-3 cepe 2-3 cartofi 1 usturoi cimbru legume asortate sare piper   Mod de preparare: […]
Salata de cartofi cu castraveti murati

Salata de cartofi cu castraveti murati

Salata de cartofi cu castraveti murati din: cartofi, castraveti murati, sunca sau parizer, sare, piper, oua, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 4-5 castraveţi muraţi 4-5 felii de şuncă de Praga sau parizer sare piper 2 gălbenuşuri 150 ml ulei   Mod de preparare: Din gălbenuşuri şi ulei faci o maioneză. Fierbi cartofii în coajă, îi […]
 
Reteta_frigarui_asortate

Reteta frigarui asortate

Reteta frigarui asortate din: carne, slanina, ardei, rosii, ciuperci, ceapa, boia, sare piper, ulei de masline, vin. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de vită 500 g carne de pui 200 g slănină afumată sau kaizer 4 ardei graşi 30 roşii cherry 20 ciuperci proaspete 4 cepe sare boia piper ulei de […]
Costite dulci-iuti

Costite dulci-iuti

Costite dulci-iuti din: costite de porc, sos de soia, zahar brun, vin de orez, ghimbir, ketchup, usturoi, mustar iute. Ingrediente: 2kg şiruri de costiţe de porc, tăiate în bucăţi de câte 4 50ml sos de soia Pentru marinada: 100g de zahăr brun 100ml vin de orez sau Sherry 100g de ghimbir, cojit şi ras fin 200ml […]
 
Tocanita_aromata_de_miel

Tocanita aromata de miel

Tocanita aromata de miel din: ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, cotlete de berbec, busuioc, rosii, fasole, masline, patrunjel. Ingrediente: 15 ml ulei de măsline 1 ceapă, tăiată 1 căţel de usturoi, zdrobit sare şi piper negru măcinat 6-8 cotlete de berbec, prăjite sau fripte pe grătar 250 g busuioc proaspăt 1 conservă (410 […]
Meniu pentru Duminica Floriilor

Peste la gratar in stil indian

Peste la gratar in stil indian din: ghimbir, usturoi, dorade, steak de peste, iaurt, ulei de masline, turmeric, chilli, chimion. Ingrediente: 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspătă, rasă fin 4 căţei de usturoi, daţi pe râzătoare sau zdrobiţi 2 dorade (în jur de 900g fiecare) sau 6 bucăţi (steakuri) de peşte (cum ar fi tonul) […]
 
Creveti cu sos de zmeura

Creveti cu sos de zmeura

Creveti cu sos de zmeura din: creveti, lime, coriandru, chilli, sos Worcestershire, otet de orez, zahar brun, zmeura, ardei gras. Ingrediente: 500g de creveţi decorticaţi Pentru marinada: sucul şi coaja rasă de la 1 lime 1 linguriţă de coriandru, măcinat 1 praf fulgi de chilii (sau 1-2 chilii mici, pisaţi în mojar) sos Worcestershire Pentru […]
Stelute_delicioase

Stelute delicioase

Stelute delicioase din: faina, unt, zahar, lamaie, sare, scortisoara, ou. Ingrediente: Pentru blat: 260 g făină 170 g unt 100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 1 linguriţă cu scorţişoară 1/2 lămâie sare Pentru glazura: 1 albuş 150-200 g zahăr 15 ml zeamă de lămâie   Mod de preparare: Freacă untul cu zahărul, adaugă scorţişoara, coaja […]
 
Supa de rosii cu razalai

Supa de rosii cu razalai

Supa de rosii cu razalai din: bulion, morcov, ulei, ceapa, dafin, apa, pasta de ardei, usturoi, busuioc, sare, zahar, oua, gris, faina. Ingrediente: Pentru supă: 500 ml bulion de casă 1 morcov 2 linguri ulei 1 ceapă foi de dafin 1 cană apă 1 lingură pastă de ardei 2 căţei de usturoi busuioc tocat sare […]
Tartine_cu_trei_paste

Tartine cu trei paste

Tartine cu trei paste din: paine, ardei, ulei, tofu, migdale, nucsoara, sare, piper, ton, pate, vinete, usturoi, ulei, marar. Ingrediente: 200 g felii de toast cu secară Pentru pasta 1: 1 ardei 1 lingură ulei 100 g tofu 2 linguri zeamă de lămâie 2-3 linguri migdale fin măcinate 1 praf de nucşoară sau coriandru măcinat […]
 
Pate_cu_seminte

Pate cu seminte

Pate cu seminte din: seminte, miez de nuca, alune, ceapa, branza, smantana, telina, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 1 lingură seminţe de susan 1 lingură seminţe de dovleac decojite 1 lingură seminte de floarea-soarelui decojite miezul de la 3 nuci 1 lingură alune măcinate 1 ceapă mică 1 lingură brânză dulce 1 lingură smântână 1 […]
Ciorba deasa cu fasole boabe

Ciorba de fasole verde cu smantana

Ciorba de fasole verde cu smantana din: fasole verde, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, ulei de masline, sare, piper, lamaie, smantana. Ingrediente: 500 g fasole verde 2 cepe mijlocii 2 morcovi un păstârnac o bucată de ţelină ulei de măsline sare piper lămâie 2 linguri de smântână   Mod de preparare: In uleiul încins căleşte toate […]
 
Pui umplut cu ciuperci si sunca

Pui umplut cu ciuperci si sunca

Pui umplut cu ciuperci si sunca din: pui, ceapa, ciuperci, unt, chifle, patrunjel, carne de porc, sunca, lapte, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 pui 1 ceapă 300 g ciuperci 100g unt 4 chifle (200 g) 1 mână de pătrunjel 80 gcarne de porc 100g şuncă 2 ouă 100 ml lapte sare piper negru proaspăt măcinat […]
Ciorba bulgareasca de linte

Ciorba dietetica de linte

Ciorba dietetica de linte din: linte rosie, ceapa, ulei de masline, usturoi, lamaie, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte roşie 1 ceapă 50 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi zeamă de lămâie o linguriţă de cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Alege bine lintea şi pune-o la fiert. Separat, într-o […]
 
Cum_se_prepara_sosul_de_ciocolata

Cum se prepara sosul de ciocolata

Cum se prepara sosul de ciocolata din: cacao, zahar, apa, ciocolata. Ingrediente: 70 g cacao 200 g zahăr 300 ml apă 50 g ciocolată amăruie   Mod de preparare: Toate ingredientele, mai puţin ciocolata, se pun să fiarbă la bain-marie, amestecând continuu, iar când începe să dea în clocot, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele. Se […]
File de porc in sos dulce-acrisor

File de porc in sos dulce-acrisor

File de porc in sos dulce-acrisor din: file de porc, lapte de cocos, supa de peste, ardei iute, ghimbir, chimen, frunze de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600g muşchi file de porc 150ml lapte de cocos 3 linguri supă de peşte 2 ardei iuţi, proaspeţi 1 bucăţică rădăcină de ghimbir proaspăt, cam de 4cm 1 […]
 
Sandvici deschis cu friptura si salote

Sandvici deschis cu friptura si salote

Sandvici deschis cu friptura si salote din: ulei de masline, salote, otet balsamic, file de vita, smantana, crema de hrean, paine taraneasca, rucola. Ingrediente: ulei de măsline 8 şalote (sau cepe mici), feliate mărunt 2 linguri de oţet balsamic 2 fileuri de vită pentru friptură, fiecare de aproximativ 100g, curăţate de grăsimea în exces 1 […]
Pui toscan fript sub caramida incinsa

Pui toscan fript sub caramida incinsa

Pui toscan fript sub caramida incinsa din: pui, ulei, cimbru, rozmarin, oregano, usturoi, sare, lamaie, piper, caramizi, folie de aluminiu. Ingrediente: pui întreg 1/2 cană ulei de măsline linguri de cimbru verde, tocat mărunt 2 linguri de rozmarin sau oregano proaspăt, tocat mărunt 2 căţei de usturoi pisat 2 linguriţe de sare marină 2 liguriţe coajă […]
 
Piept_de_pui_aromat_la_gratar_06

Reteta zilei: Piept de pui aromat la gratar

Piept de pui aromat la gratar din: rozmarin, oregano, cimbru, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare piper, piept de pui. Poate iti place si: Piept de pui la gratar cu salata Piept de pui la gratar cu ardei iute si usturoi Piept de pui la gratar cu salata de rosii cherry   Ingrediente:  […]
Salata de linte Puy cu rosii coapte

Salata de linte Puy cu rosii coapte

Salata de linte Puy cu rosii coapte din: rosii, ulei de masline, linte Puy, lamaie, usturoi, sare, piper, ceapa, franzela. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pun pe o tavă 4 roşii tăiate pe jumătate, cu partea tăiată în sus. Se stropesc cu ulei de măsline, se asezonează. Se coc […]
 
Frittata cu cartofi, ceapa verde, marar si branza

Frittata cu cartofi, ceapa verde, marar si branza

Frittata cu cartofi, ceapa verde, marar si branza din: ulei de masline, cartofi noi, oua, ceapa, marar, sare, piper, branza Cheddar. Mod de preparare: Se încing 2 linguri ulei de măsline la foc mediu într-o tigaie de teflon. Se adaugă 400g de cartofi noi fierţi şi feliaţi şi se prăjesc până încep să devină crocanţi. […]
Curry de vinete cu rosii proaspete si coriandru

Curry de vinete cu rosii proaspete si coriandru

Curry de vinete cu rosii proaspete si coriandru din: ceapa, ulei, vinete, turmeric, coriandru, chimion, seminte de nigella, ceapa, rosii cherry, sare, frunze de coriandru, paine naan, iaurt. Mod de preparare: Se căleşte 1 ceapă tocată în ulei până se înmoaie, apoi se răstoarnă pe o farfurie. Se mai adaugă ulei în tigaie şi se […]
 
Chile spaniol

Branza halloumi cu fasole si anghinare

Branza halloumi cu fasole si anghinare din: ulei, ceapa, fasole, mazare, anghinare, lamaie, apa, menta, halloumi, paine, cuscus. Mod de preparare: Se încinge un pic de ulei într-o tigaie largă şi se căleşte 1/2 ceapă tocată mărunt până se înmoaie, dar nu prinde culoare. Se adaugă 350g de fasole (flageolot sau altă fasole uscată, din […]
Afine_in_crusta_de_zahar_04

Reteta zilei: Afine in crusta de zahar

Afine in crusta de zahar din: zahar si afine. Poate te intereseaza si: Biscuiti cu afine uscate Cum se prepara Inghetata cu afine si mascarpone (VIDEO) Rulada cu capsuni si afine   Ingrediente:  2 cani de zahar 350 gr afine           Mod de preparare: Se combină 1/2 cană de zahăr și […]
Salata cu rodie si branza la gratar

Salata cu rodie si branza la gratar

Salata cu rodie si branza la gratar din: branza grill, salata verde, ciuperci, rodie, rosii, ardei gras, chives, ulei, lamaie. Ingrediente: 250g de Brânză Grill Akadia, scursă bine, tăiată în felii subţiri 1 salată verde mică, ruptă în bucăţi 1 mână de ciuperci champignon mici, curăţăte bine s2 roţii 1/2 rodie 1/2 ardei gras roşu […]
Budinca_de_varza_murata

Budinca de varza murata

Budinca de varza murata din: varza, cotlet de porc, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 varză murată 500 g cotlet de porc 1 ardei gras 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi 2 căni cu supă de legume pătrunjel cimbru piper sare ulei   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în […]
 
Tarta cu legume

Tarta gustoasa cu legume

Tarta gustoasa cu legume din: paine, unt, legume, oua, lapte, sare, piper, mazare. Ingrediente: 8-10 felii de pâine 30 g unt topit 1 kg legume fierte (cartofi dulci, dovleac, morcovi, arde, ciuperci, ceapă, usturoi) 4 ouă 2 gălbenuşuri 250 ml lapte gras sau smântână 5 g sare piper negru proaspăt măcinat 100 g mazăre fiartă […]
Ciorba_de_potroace_cu_zarzavat

Ciorba de potroace cu zarzavat

Ciorba de potroace cu zarzavat din: maruntaie, carne, zarzavat, zeama de varza, ceapa, orez, leustean, sare. Ingrediente: 300 g măruntaie de pasăre 300 g carne cu os de pasăre 400 g zarzavat (morcov, păstârnac, ţelină) 1 l zeamă de varză 2 cepe albe, medii 2 linguri cu orez cu bobul mediu leuştean verde sare   […]
 
Pui aromat la gratar

Pui aromat la gratar

Pui aromat la gratar din: piept de pui, sare, piper, lime. Mod de preparare: Se presară 4 bucăţi piept de pui cu sare grunjoasă, piper şi coajă rasă de la 1 lime. Se încălzeşte grătarul timp de 10 minute, apoi se aşază puiul pe grătar şi se ţine timp de 30-45 de minute. Dacă vrei […]
Paine cu mozzarella si busuioc

Paine cu mozzarella si busuioc

Paine cu mozzarella si busuioc din: unt, mozzarella, usturoi, busuioc, baghete. Ingrediente: 150g de unt foarte moale 250g de mozzarella, tăiată în bucăţi 2 căţei de usturoi pisaţi mână mică de busuioc tocat baghete     Mod de preparare: Se amestecă untul, mozzarella, usturoful şi busuiocul şi se potriveşte de sare şi piper. Se fac […]
 
Friptura_de_porc_cu_broccoli

Friptura de porc cu broccoli

Friptura de porc cu broccoli din: cotlet de porc, broccoli, morcovi, arpagic, vin alb, piper, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os câteva bucheţele de broccoli 1 legătură de carote (morcovi tineri) 6-7 bucăţi de arpagic 1 cană cu vin alb 1 linguriţă cu rozmarin 1/2 linguriţă cu piper negru măcinat 3 […]
Rulouri_cu_prune_uscate

Rulouri cu prune uscate

Rulouri cu prune uscate din: bacon, prune. Ingrediente: 300 g bacon feliat 200 g prune uscate afumate     Mod de preparare: Spală bine fructele sub câteva jeturi cu apă caldă şi pune-le apoi la înmuiat pentru 3-4 ore. Scoate-le sâmburii şi lasă-le să se scurgă. Incinge o tigaie teflonată şi perpeleşte la foo domol feliile […]
 
Cotlet_la_cuptor_cu_sos

Cotlet la cuptor cu sos

Cotlet la cuptor cu sos din: cotlet de porc, coniac, unt, mustar, ceapa, cartofi, usturoi, cimbru, legume, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 200 ml coniac 150 g unt 300 ml supă de legume 3-4 linguri cu muştar 2-3 cepe 2-3 cartofi 1 usturoi cimbru legume asortate sare piper   Mod de preparare: […]
Salata de cartofi cu castraveti murati

Salata de cartofi cu castraveti murati

Salata de cartofi cu castraveti murati din: cartofi, castraveti murati, sunca sau parizer, sare, piper, oua, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 4-5 castraveţi muraţi 4-5 felii de şuncă de Praga sau parizer sare piper 2 gălbenuşuri 150 ml ulei   Mod de preparare: Din gălbenuşuri şi ulei faci o maioneză. Fierbi cartofii în coajă, îi […]
 
Reteta_frigarui_asortate

Reteta frigarui asortate

Reteta frigarui asortate din: carne, slanina, ardei, rosii, ciuperci, ceapa, boia, sare piper, ulei de masline, vin. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de vită 500 g carne de pui 200 g slănină afumată sau kaizer 4 ardei graşi 30 roşii cherry 20 ciuperci proaspete 4 cepe sare boia piper ulei de […]
Costite dulci-iuti

Costite dulci-iuti

Costite dulci-iuti din: costite de porc, sos de soia, zahar brun, vin de orez, ghimbir, ketchup, usturoi, mustar iute. Ingrediente: 2kg şiruri de costiţe de porc, tăiate în bucăţi de câte 4 50ml sos de soia Pentru marinada: 100g de zahăr brun 100ml vin de orez sau Sherry 100g de ghimbir, cojit şi ras fin 200ml […]
 
Tocanita_aromata_de_miel

Tocanita aromata de miel

Tocanita aromata de miel din: ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, cotlete de berbec, busuioc, rosii, fasole, masline, patrunjel. Ingrediente: 15 ml ulei de măsline 1 ceapă, tăiată 1 căţel de usturoi, zdrobit sare şi piper negru măcinat 6-8 cotlete de berbec, prăjite sau fripte pe grătar 250 g busuioc proaspăt 1 conservă (410 […]
Meniu pentru Duminica Floriilor

Peste la gratar in stil indian

Peste la gratar in stil indian din: ghimbir, usturoi, dorade, steak de peste, iaurt, ulei de masline, turmeric, chilli, chimion. Ingrediente: 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspătă, rasă fin 4 căţei de usturoi, daţi pe râzătoare sau zdrobiţi 2 dorade (în jur de 900g fiecare) sau 6 bucăţi (steakuri) de peşte (cum ar fi tonul) […]
 
Creveti cu sos de zmeura

Creveti cu sos de zmeura

Creveti cu sos de zmeura din: creveti, lime, coriandru, chilli, sos Worcestershire, otet de orez, zahar brun, zmeura, ardei gras. Ingrediente: 500g de creveţi decorticaţi Pentru marinada: sucul şi coaja rasă de la 1 lime 1 linguriţă de coriandru, măcinat 1 praf fulgi de chilii (sau 1-2 chilii mici, pisaţi în mojar) sos Worcestershire Pentru […]
Stelute_delicioase

Stelute delicioase

Stelute delicioase din: faina, unt, zahar, lamaie, sare, scortisoara, ou. Ingrediente: Pentru blat: 260 g făină 170 g unt 100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 1 linguriţă cu scorţişoară 1/2 lămâie sare Pentru glazura: 1 albuş 150-200 g zahăr 15 ml zeamă de lămâie   Mod de preparare: Freacă untul cu zahărul, adaugă scorţişoara, coaja […]
 
Supa de rosii cu razalai

Supa de rosii cu razalai

Supa de rosii cu razalai din: bulion, morcov, ulei, ceapa, dafin, apa, pasta de ardei, usturoi, busuioc, sare, zahar, oua, gris, faina. Ingrediente: Pentru supă: 500 ml bulion de casă 1 morcov 2 linguri ulei 1 ceapă foi de dafin 1 cană apă 1 lingură pastă de ardei 2 căţei de usturoi busuioc tocat sare […]
Tartine_cu_trei_paste

Tartine cu trei paste

Tartine cu trei paste din: paine, ardei, ulei, tofu, migdale, nucsoara, sare, piper, ton, pate, vinete, usturoi, ulei, marar. Ingrediente: 200 g felii de toast cu secară Pentru pasta 1: 1 ardei 1 lingură ulei 100 g tofu 2 linguri zeamă de lămâie 2-3 linguri migdale fin măcinate 1 praf de nucşoară sau coriandru măcinat […]
 
Pate_cu_seminte

Pate cu seminte

Pate cu seminte din: seminte, miez de nuca, alune, ceapa, branza, smantana, telina, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 1 lingură seminţe de susan 1 lingură seminţe de dovleac decojite 1 lingură seminte de floarea-soarelui decojite miezul de la 3 nuci 1 lingură alune măcinate 1 ceapă mică 1 lingură brânză dulce 1 lingură smântână 1 […]
Ciorba deasa cu fasole boabe

Ciorba de fasole verde cu smantana

Ciorba de fasole verde cu smantana din: fasole verde, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, ulei de masline, sare, piper, lamaie, smantana. Ingrediente: 500 g fasole verde 2 cepe mijlocii 2 morcovi un păstârnac o bucată de ţelină ulei de măsline sare piper lămâie 2 linguri de smântână   Mod de preparare: In uleiul încins căleşte toate […]
 
Pui umplut cu ciuperci si sunca

Pui umplut cu ciuperci si sunca

Pui umplut cu ciuperci si sunca din: pui, ceapa, ciuperci, unt, chifle, patrunjel, carne de porc, sunca, lapte, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 pui 1 ceapă 300 g ciuperci 100g unt 4 chifle (200 g) 1 mână de pătrunjel 80 gcarne de porc 100g şuncă 2 ouă 100 ml lapte sare piper negru proaspăt măcinat […]
Ciorba bulgareasca de linte

Ciorba dietetica de linte

Ciorba dietetica de linte din: linte rosie, ceapa, ulei de masline, usturoi, lamaie, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte roşie 1 ceapă 50 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi zeamă de lămâie o linguriţă de cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Alege bine lintea şi pune-o la fiert. Separat, într-o […]
 
Cum_se_prepara_sosul_de_ciocolata

Cum se prepara sosul de ciocolata

Cum se prepara sosul de ciocolata din: cacao, zahar, apa, ciocolata. Ingrediente: 70 g cacao 200 g zahăr 300 ml apă 50 g ciocolată amăruie   Mod de preparare: Toate ingredientele, mai puţin ciocolata, se pun să fiarbă la bain-marie, amestecând continuu, iar când începe să dea în clocot, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele. Se […]
File de porc in sos dulce-acrisor

File de porc in sos dulce-acrisor

File de porc in sos dulce-acrisor din: file de porc, lapte de cocos, supa de peste, ardei iute, ghimbir, chimen, frunze de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600g muşchi file de porc 150ml lapte de cocos 3 linguri supă de peşte 2 ardei iuţi, proaspeţi 1 bucăţică rădăcină de ghimbir proaspăt, cam de 4cm 1 […]
 
Sandvici deschis cu friptura si salote

Sandvici deschis cu friptura si salote

Sandvici deschis cu friptura si salote din: ulei de masline, salote, otet balsamic, file de vita, smantana, crema de hrean, paine taraneasca, rucola. Ingrediente: ulei de măsline 8 şalote (sau cepe mici), feliate mărunt 2 linguri de oţet balsamic 2 fileuri de vită pentru friptură, fiecare de aproximativ 100g, curăţate de grăsimea în exces 1 […]
Pui toscan fript sub caramida incinsa

Pui toscan fript sub caramida incinsa

Pui toscan fript sub caramida incinsa din: pui, ulei, cimbru, rozmarin, oregano, usturoi, sare, lamaie, piper, caramizi, folie de aluminiu. Ingrediente: pui întreg 1/2 cană ulei de măsline linguri de cimbru verde, tocat mărunt 2 linguri de rozmarin sau oregano proaspăt, tocat mărunt 2 căţei de usturoi pisat 2 linguriţe de sare marină 2 liguriţe coajă […]
 
Piept_de_pui_aromat_la_gratar_06

Reteta zilei: Piept de pui aromat la gratar

Piept de pui aromat la gratar din: rozmarin, oregano, cimbru, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare piper, piept de pui. Poate iti place si: Piept de pui la gratar cu salata Piept de pui la gratar cu ardei iute si usturoi Piept de pui la gratar cu salata de rosii cherry   Ingrediente:  […]
Salata de linte Puy cu rosii coapte

Salata de linte Puy cu rosii coapte

Salata de linte Puy cu rosii coapte din: rosii, ulei de masline, linte Puy, lamaie, usturoi, sare, piper, ceapa, franzela. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pun pe o tavă 4 roşii tăiate pe jumătate, cu partea tăiată în sus. Se stropesc cu ulei de măsline, se asezonează. Se coc […]
 
Frittata cu cartofi, ceapa verde, marar si branza

Frittata cu cartofi, ceapa verde, marar si branza

Frittata cu cartofi, ceapa verde, marar si branza din: ulei de masline, cartofi noi, oua, ceapa, marar, sare, piper, branza Cheddar. Mod de preparare: Se încing 2 linguri ulei de măsline la foc mediu într-o tigaie de teflon. Se adaugă 400g de cartofi noi fierţi şi feliaţi şi se prăjesc până încep să devină crocanţi. […]
Curry de vinete cu rosii proaspete si coriandru

Curry de vinete cu rosii proaspete si coriandru

Curry de vinete cu rosii proaspete si coriandru din: ceapa, ulei, vinete, turmeric, coriandru, chimion, seminte de nigella, ceapa, rosii cherry, sare, frunze de coriandru, paine naan, iaurt. Mod de preparare: Se căleşte 1 ceapă tocată în ulei până se înmoaie, apoi se răstoarnă pe o farfurie. Se mai adaugă ulei în tigaie şi se […]
 
Chile spaniol

Branza halloumi cu fasole si anghinare

Branza halloumi cu fasole si anghinare din: ulei, ceapa, fasole, mazare, anghinare, lamaie, apa, menta, halloumi, paine, cuscus. Mod de preparare: Se încinge un pic de ulei într-o tigaie largă şi se căleşte 1/2 ceapă tocată mărunt până se înmoaie, dar nu prinde culoare. Se adaugă 350g de fasole (flageolot sau altă fasole uscată, din […]
Afine_in_crusta_de_zahar_04

Reteta zilei: Afine in crusta de zahar

Afine in crusta de zahar din: zahar si afine. Poate te intereseaza si: Biscuiti cu afine uscate Cum se prepara Inghetata cu afine si mascarpone (VIDEO) Rulada cu capsuni si afine   Ingrediente:  2 cani de zahar 350 gr afine           Mod de preparare: Se combină 1/2 cană de zahăr și […]
Chec_cu_rosii_masline_si_branza

Chec cu masline si carnati

Chec cu masline si carnati din: oua, carnati, cascaval, rosie, masline, ulei, vin, faina, praf de copt, ierburi, sare, piper. Ingrediente:  4 ouă 150 g cârnaţi semiafumaţi 150 g caşcaval 1 roşie 150 g măsline fără sâmburi 4-5 linguri ulei 100 ml vin 240 g făină 1 plic praf de copt ierburi uscate (cimbru, coriandru […]
Retete delicioase pentru Meniul de Florii

Peste alb cu legume

Peste alb cu legume din: peste, ceapa, rosie, ardei, vin, lamai, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g peşte alb 2 cepe roşii 1 roşie 1 ardei gras roşu 1 pahar cu vin alb 2 lămâi 1 legătură de pătrunjel ulei de măsline sare piper unt pentru uns tava   Mod de preparare: Condimentează fileurile […]
 
Salata de primavara

Salata de primavara (varianta)

Salata de primavara din: branza grill, lamaie, rucola, ulei, fulgi de chilli, otet. Ingrediente: 125g de Brânză Grill Akadia, scursă bine, tăiată în felii subţiri 1/2 lămâie 1 mână mare de rucola Pentru sosul vinegreta: 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 vârf de cuţit fulgi de chilii (sau boia) 1 linguriţă de oţet din […]
Rulada_cu_nuca_si_ciocolata

Rulada cu nuca si ciocolata

Rulada cu nuca si ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, sare, lapte, ciocolata, unt, amidon, nuca. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri cu zahăr 6 linguri cu făină 1 lingură cu cacao sare Pentru crema: 500 ml lapte 100 g zahăr 4 gălbenuşuri 200 g ciocolată 1 lingură cu unt 1 linguriţă cu amidon 3 plicuri […]
 
Salata_calda_de_fasole

Salata calda de fasole

Salata calda de fasole din: fasole, piept de porc, ceapa, rosii, porumb, vin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 cutie cu fasole boabe 300 g piept de porc 1 ceapă 1-2 roşii 2 linguri cu boabe de porumb 1 ceşcuţă cu supă de legume 3 linguri cu vin sare piper ulei   Mod de preparare: Taie […]
Budinca_de_broccoli_cu_branza_albastra

Budinca de broccoli cu branza albastra

Budinca de broccoli cu branza albastra din: broccoli, smantana, branza, unt, pesmet, oua, sare. Ingrediente: 1/2 kg broccoli 1/2 kg smântână 100 g brânză albastră 1 lingură cu unt 1 lingură cu pesmet 4 ouă sare   Mod de preparare: Desfă broccoli în bucheţele mai mici şi fierbe-le în apă cu sare. Când sunt gata, […]
 
Ciorba_cu_afumatura_si_varza

Ciorba cu afumatura si varza

Ciorba cu afumatura si varza din: varza, zeama de varza, carnati, ulei, faina, ceapa, smantana, boia, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varză mică acră 2 căni cu zeamă de varză 4 cârnaţi afumaţi 2 linguri cu ulei 1 lingură cu făină 2 cepe potrivite 3-4 linguri cu smântână boia de ardei sare piper 1,5 l apă   […]
Budinca_de_peste_si_mazare

Budinca de peste si mazare

Budinca de peste si mazare din: peste, morcovi, telina, mazare, fasole, conopida, pesmet, smantana, oua, unt, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1 kg file de peşte alb 3 morcovi 3-4 cozi de ţelină 2 mâini de mazăre verde (congelată) 2 mâini de fasole verde (congelată sau din conservă) 1 conopidă mică (congelată) 1 ţelină 2 linguri […]
 
Cartofi indieni picanti

Cartofi indieni picanti

Cartofi indieni picanti din: cartofi dulci, ardei iute, ulei de masline, chimion, garam masala, ceapa, lime, zahar, lipii sau tortillas, iaurt, coriandru. Ingrediente: 4 cartofi dulci, tăiaţi în felii groase 1 ardei iute roşu, tocat fin 2 linguri ulei de măsline 2 linguriţe seminţe de chimion 1 lingură de garam masala 1 ceapă roşie, feiiată […]
Bomboane_cu_alcool_si_nuca_de_cocos

Bomboane cu alcool si nuca de cocos

Bomboane cu alcool si nuca de cocos din: biscuiti, nuca, unt, zahar, cacao, rom, visine, nuca de cocos. Ingrediente: 250 g biscuiţi simpli 100 g nucă măcinată (ori alune nesărate) 50 g unt 100 g zahăr 25 g cacao esenţă de rom vişine din vişinată nucă de cocos   Mod de preparare: Pune biscuiţii într-o […]
 
Carne de vita, pregatita ca in Grecia

Carne de vita, pregatita ca in Grecia

Carne de vita, pregatita ca in Grecia din: carne slaba de vita, vin, unt, rosii, pasta de tomate, ulei de masline, branza feta, apa, ceapa, usturoi, scortisoara, oregano, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne slabă de vită (viţel) 1 ceaşcă vin roşu 20 g unt 100 g roşii tăiate cubuleţe 2 linguriţe pastă de […]
Budinca de gris cu portocale

Budinca de gris la cuptor

Budinca de gris la cuptor din: gris, lapte, zahar, margarina, oua. Ingrediente: 40 g gris 200 ml lapte dulce pasteurizat 60 g zahăr 20 g margarină sau unt 2 ouă 1 plic zahăr vanilinat   Mod de preparare: Pui laptele la fiert, iar când clocoteşte, torni grişul sub formă de ploaie. Laşi să fiarbă 5-10 […]
 
Paine_indiana_naan

Paine indiana naan

Paine indiana naan din: faina, lapte, zahar, drojdie, praf de copt, ulei, iaurt, ou, sare, piper. Ingrediente: 500 g făină 150 ml lapte 50 g zahăr brun 1 linguriţă drojdie uscată 1 lingurită praf de copt 2 linguri ulei 150 ml iaurt gras 1 ou piper negru sare   Mod de preparare: Din laptele călduţ, […]
Pasta_mozaic_cu_hrisca

Pasta mozaic cu hrisca

Pasta mozaic cu hrisca din: hrisca, masline, ceapa, ardei, sare, patrunjel. Ingrediente: 100 g hrişcă 100 g măsline naturale 2 cepe 2 ardei graşi diferit coloraţi sare frunze de pătrunjel pentru decor   Mod de preparare: Pui hrişca să se înmoaie de seara, în 300 ml apă călduţă. A doua zi, o scurgi bine, în […]
 
Salata de paste orzo cu castraveti, marar si somon

Salata de paste orzo cu castraveti, marar si somon

Salata de paste orzo cu castraveti, marar si somon din: fileuri de somon, ceapa verde, marar, lamaie, paste orzo, ulei de masline, maioneza, castravete. Ingrediente: 2 fileuri de somon fără piele 5 cepe verzi, 3 întregi, 2 feliate mărunt 1 legătură mică de mărar, jumătate tocată 1 lămâie, jumătate stoarsă, jumătate feliată 125g de paste […]
5 Retete de frigarui

Frigarui din pui cu harissa si fattoush

Frigarui din pui cu harissa si fattoush din: lipie, piept de pui, harissa, ulei de masline, lamaie, usturoi, sumac, ridichi, castravete, salata verde, menta. Ingrediente: lipie tăiată pe jumătate piepţi de pui fără piele, tăiaţi în bucăţi mari 1 lingură de harissa ulei de măsline sucul de la o jumătate de lămâie 1 căţel de […]
 
Chiftele picante de porc cu supa cu taietei

Chiftele picante de porc cu supa cu taietei

Chiftele picante de porc cu supa cu taietei din: carne tocata de porc, usturoi, ceapa, ardei iute, ulei, supa de pui, sos de stridii, ciuperci, varza chinezeasca, taietei. Ingrediente: 400g carne tocată de porc 2 căţei de usturoi pisaţi 6 cepe verzi, 3 tocate mărunt, 3 feliate pentru ornare 2 ardei iuţi roşii, unul tocat […]
Reteta chec din albusuri

Reteta chec din albusuri

Reteta chec din albusuri din: albus, ulei, stafide, zahar, sare, faina. Ingrediente: 350 g albuşuri 100 ml ulei 100 g stafide puse la înmuiat într-o lingură rom coajă rasă de la o portocală 200 g zahăr 1 plic de zahăr vanilat 1 vârf de cuţit de sare 200 g făină   Mod de preparare: Incălzeşti […]
 
Friganele din morcov, chimion si branza feta cu iaurt

Friganele din morcov, chimion si branza feta cu iaurt

Friganele din morcov, chimion si branza feta cu iaurt din: iaurt, coriandru, faina, chimion, morcov, ceapa, branza feta, ulei vegetal, lipii, salata. Ingrediente: 4 linguri de iaurt cu 0% grăsime 2 linguri de coriandru tocat 4 linguri de făină cu agent de creştere 1 linguriţă de chimion măcinat 1 ou mediu 125g de morcov dat […]
Salata de paste cu sos de mozzarella, menta si rosii proaspete

Salata de paste cu sos de mozzarella, menta si rosii proaspete

Salata de paste cu sos de mozzarella, menta si rosii proaspete din: lamaie, ceapa, sare, piper, penne, ulei, capere, ardei iute, zahar, condimente, rosii, mennta, chives, mozzarella. Mod de preparare: Intr-un castron mare se pun sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie, 1 ceapă roşie tocată mărunt, sare şi piper. Se lasă 10 minute […]
 
Franzela umpluta italieneste

Franzela umpluta italieneste

Franzela umpluta italieneste din: ciabatta, ulei de masline, otet, usturoi, rucola, mozzarella, ceapa, ardei capia, salam, sare, piper. Mod de preparare: Se taie 1 ciabatta sau 1 franzelă cu coaja crocantă în două pe orizontală. Se amestecă 2 linguri ulei de măsline, 2 linguriţe de oţet din vin roşu şi 1/2 căţel de usturoi pisat […]
Reteta de ravioli

Reteta de ravioli

Reteta de ravioli din: faina, oua, amestec de carne de vita si porc, ceapa, cartofi, ulei, sare, piper, patrunjel, rosii, parmezan. Ingrediente: Pentru aluatul de paste: 400g de făină 4 ouă mari de ţară Pentru umplutura: 500g amestec carne de vită şi porc 2 ceape 2 cartofi ulei de măsline sare piper pătrunjel proaspăt Pentru […]
 
Chec_gustos_cu_pere

Chec gustos cu pere

Chec gustos cu pere din: pere, vin, apa, zahar, scortisoara, faina, zahar, cacao, unt, oua, praf de copt, bicarbonat, lapte, ciocolata. Ingrediente: 2 pere 75 ml vin alb sec 75 ml apă 1 lingură cu zahăr 1 baton de scorţişoară Pentru chec: 200 g făină 100 g zahăr 2 linguri cu cacao 2 linguriţe cu […]
Piept de pui pe pat de praz

Piept de pui pe pat de praz

Piept de pui pe pat de praz din: piept de pui, sare, piper, boia, praz, marar, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat sare piper boia dulce 4-5 fire praz 1-2 legături mărar 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi de pieliţe pieptul de pui şi-l feliezi. îl dai cu sare, piper şi boia, […]
 
Tarta cu legume

Tarta cu legume si masline

Tarta cu legume si masline din: faina, oua, unt, sare, ardei, morcovi, dovlecel, vanata, ceapa, masline, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 1 gălbenuş 125 g unt sare apă Pentru umplutură: 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1-2 morcovi 1 dovlecel 1/2 vânătă 1 ceapă 10-15 măsline ulei sare piper […]
Pateuri_umplute_cu_soia_si_tofu

Pateuri umplute cu soia si tofu

Pateuri umplute cu soia si tofu din: foi de placinta, soia, branza tofu, ulei, suc de rosii, zahar, condiment, piper. Ingrediente: 1 pachet foi pentru plăcintă 200 g soia granule 200 brânză tofu 4 linguri ulei 1 ceaşcă suc de roşii 2 linguriţe zahăr condiment din legume uscate piper   Mod de preparare: Fierbi soia timp […]
 
Pizza_cu_pui_ mozzarella_si_ceapa_rosie_05

Reteta zilei: Pizza cu pui, mozzarella si ceapa rosie

Pizza cu pui, mozzarella si ceapa rosie din: aluat de pizza, piept de pui, sos de pizza, mozzarella, ceapa rosie, coriandru, ceapa verde. Poate te intereseaza si: Pizza calzone cu chiftele Pizza cu salata de porumb si dovlecei Pizza cu blat de mamaliga   Ingrediente:  400gr aluat de pizza 1 piept de pui, fara os, […]
Tocana cu carne de berbecut

Tocana cu carne de berbecut

Tocana cu carne de berbecut din:pulpa de berbecut, ceapa, rosii, rozmarin, boia, vin, patrunjel, ulei, sare, piper, unt, cartofi. Ingrediente: 1 pulpă de berbecuţ 1 kg ceapă uscată 1 kg roşii mici, cherry 1 crenguţă de rozmarin 1 linguriţă de boia dulce 300 ml vin roşu, sec câteva fire de pătrunjel 3 linguri ulei  sare […]
 
Sandvici cu pui

Sandvici cu pui

Sandvici cu pui din: castravete, salata aisberg, menta, ceapa, lipii, pui, iaurt. Mod de preparare: Se amestecă 1/4 castravete tocat grosier, 1/4 salată aisberg 1 mână frunze de mentă rupte în bucăţi şi 2 cepe verzi tăiate felii. Se umplu 4 lipii mici (tăiate în jumătăţi) cu salata şi 130g de pui copt, rupt în […]
Pogacele_sarate_cu_cas

Pogacele sarate cu cas

Pogacele sarate cu cas din: faina, unt, cas, drojdie, ou, sare, seminte. Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 250 g caş de oaie 1 plic drojdie uscată 1 ou sare seminte de mac sau de chimen negru 1 lingură ulei sau altă grăsime pentru uns tava   Mod de preparare: Laşi untul să se […]
 
Fursecuri glazurate cu ciocolata si capsuni

Fursecuri glazurate cu ciocolata si capsuni

Fursecuri glazurate cu ciocolata si capsuni din: margarina, zahar, miere, oua, scortisoara, faina, amidon, cacao, sare, zahar vanilat, nuca, capsuni, ciocolata de menaj. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g margarină 100 g zahăr brun 2 linguri cu miere lichidă 1 ou 2 gălbenuşuri 1/2 linguriţă de scortisoară 250 g făină 150 g amidon de porumb 1 […]
Prajitura cu suc de portocale si crema de branza

Prajitura cu suc de portocale si crema de branza

Prajitura cu suc de portocale si crema de branza din: oua, cacao, faina, zahar, ulei, praf de copt, otet, branza de vaci, stafide, esenta de lamaie, coaja de lamaie, unt, zahar, budinca de vanilie, suc de portocale. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 2 linguri de cacao 4 linguri de făină 6 linguri de zahăr 1 […]
http://www.restaurantedelux.ro/category/sanatate

Sfaturi care te scapă de burtă

Exercițiile pe care le facem săptămânal au un rol important dacă vrem să avem un abdomen plat la plajă, însă în cele din urmă tot rutina zilnică și obiceiurile din bucătărie sunt mai importante. n program susținut de exerciții fizice res­pectat săptămânal vă va modela corpul în timp prin creșterea masei musculare, însă rezultatele vor […]
 
Bauturi Racoritoare

Bauturi Racoritoare

Bauturi Racoritoare: Bautura racoritoare cu grapefruit rosu si struguri O reteta simpla si delicioasa de bautura racoritoare cu grapefruit rosu si struguri din: grapefruit rosu, struguri negri, suc de struguri si iaurt natural. Un suc acidulat, cu bucăţi de struguri şi grapefruit proaspăt, poate constitui cel mai bun început pentru o zi. Il puteţi consuma […]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
How to make Pasta Primavera

How to make Cheesy Pasta Primavera (VIDEO)

Cheesy Pasta Primavera                   How to make Cheesy Pasta Primavera   Pofta buna!
 
 
 
 
Prajitura_de_bezea_cu_crema_de_mascarpone_si_capsuni_09

Reteta zilei: Prajitura de bezea cu crema de mascarpone si capsuni

Prajitura de bezea cu crema de mascarpone si capsuni din: albus de ou, zahar pudra, sare, cacao, otet, ciocolata amaruie, mascarpone, smantana, vanilie, capsuni. Ingrediente bezea:  3 albușuri de ou ¾ cana + 1 lingura zahar pudră 1 vârf de cuțit de sare 1.5 linguri de pudră de cacao ½ linguriță oțet 28 g ciocolată […]
 
Fasole verde cu salote

Fasole verde cu salote

Fasole verde cu salote din: fasole verde, unt, salote. Ingrediente: 400g de fasole verde 25g de unt 3 şalote, tocate mărunt   Mod de preparare: Se fierbe fasolea verde în apă clocotită cu sare timp de 3-4 minute până devine fragedă. Se scurge şi se răceşte sub jet de apă. Aceasta se poate face cu […]
Retete de Mancaruri cu Carne

Retete Culinare pentru Weekend

Retete Culinare pentru Weekend: Reteta zilei: Noodles cu carne si sos Noodles cu carne si sos din: noodles, varza, carne, ulei, ketchup, sos worcestershire, sos de stridii. Poate te intereseaza si: Noodles de dovlecei cu sos de ardei copt Somon cu noodles Noodles cu pui si legume   Ingrediente:  300 g noodles ½ varza, tocata […]
 
Rulada_de_porc_cu_slaninuta_si_patrunjel

Rulada de porc cu slaninuta si patrunjel

Rulada de porc cu slaninuta si patrunjel din: pulpa de porc, slaninuta, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 200 g slăninuţă 3 căţei de usturoi 1 cană cu supă de legume 1 legătură de pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Taie slăninuţă mărunt şi amestec-o bine cu usturoiul zdrobit şi […]
Aspic_de_fructe_de_mare

Aspic de fructe de mare

Aspic de fructe de mare din: fructe de mare, rechin, gelatina, portocala, mandarina, limeta, unt, verdeata, piper, sare. Ingrediente: 200 g cockteil de fructe de mare congelate 4 cotlete de rechin 1 plic cu gelatină 1 portocală 1 mandarină 1 limetă 1 lingură cu unt verdeaţă pentru decor piper negru boabe piper roşu boabe 1 […]
 
Ceafa_baituita

Ceafa baituita

Ceafa baituita din: ceafa de porc, carnati, slaninuta, cimbru, rozmarin, boia, vin, praz, morcov, telina, usturoi, cuisoare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 kg ceafă 400 g cârnaţi afumaţi 200 g slăninuţă afumată cimbru uscat rozmarin boia iute sau dulce Pentru bait: 500 ml vin roşu sec 1 praz 1 morcov 1 ţelină mică 4 căţei de […]
Miile feuille cu note fructate

Miile feuille cu note fructate

Miile feuille cu note fructate din: foitaj, ou, zahar, frisca, zahar pudra, capsuni, busuioc, lamaie, ciocolata alba, vanilie, lichior de vanilie. Ingrediente: 400g de foitaj congelat (nu este greu de făcut în casă, dar procesul consumă destul de mult timp) ou 100g de zahăr tos 500ml de frişcă lichidă cu 30% grăsime 250g de zahăr […]
 
Reteta placinta cu carne de miel

Reteta placinta cu carne de miel

Reteta placinta cu carne de miel din: faina, margarina, apa, otet, sare, carne de miel, oua, ciuperci, smantana, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 350 g făină 250 g margarină 7 linguri cu apă 1 lingură cu oţet sare Pentru umplutura: 400 g carne de miel 4 ouă 1/2 cutie cu ciuperci 200 ml smântână 1 […]
Pate_in_crusta

Pate in crusta

Pate in crusta din: pulpe de pui, carne de rata, muschi de porc, file de curcan, foie gras, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, stafide, ciuperci, sare, piper, nucsoara, oua, zahar, coniac, vin, gelatina, amidon, unt. Ingrediente: 1 kg pulpe de pui 1 kg carne de raţă feliată 500 g muşchi de porc 500 g file de […]
 
Ceafa_de_porc_cu_branza_cu_mucegai

Ceafa de porc cu branza cu mucegai

Ceafa de porc cu branza cu mucegai din: ceafa de porc, rozmarin, salvie, cimbru, usturoi, crema de branza, branza, ceai, vin, pere, mere, amidon. Ingrediente: 3 kg ceafă de porc, fără os rozmarin, salvie şi crenguţe de cimbru usturoi, tăiat în fâşii 1 tub de cremă de brânză 50 g brânză cu mucegai 500 ml […]
Beneficiile consumului de nuci

Beneficiile consumului de nuci

Nucile sunt, probabil, unele dintre cele mai vechi alimente cultivate pe planetă. Acestea sunt cunoscute și apreciate de mai bine de 7.000 de ani î.Hr. Chiar dacă sunt bogate în calorii, conțin foarte multe substanțe nutritive, necesare pentru buna funcționarea a organismului. Ce beneficii au după ce le consumi Consumul regulat de nuci reduce riscul […]
 
Bautura_racoritoare_cu_limeta

Bautura racoritoare cu limeta

Bautura racoritoare cu limeta din: limeta, kiwi, suc de grepfrut, limonada. Poate te intereseaza si: Bautura racoritoare cu piersici, pepene si caise Bautura racoritoare cu rosii, mango si citrice Bautura racoritoare cu castravete   Ingrediente: coaja şi sucul de la 2 limete 4 kiwi, curăţate şi mărunţite 400 ml suc din grepfrut alb, pere şi […]
Salata de cartofi si mustar

Salata de cartofi si mustar

Salata de cartofi si mustar din: cartofi, maioneza, mustar, salote, chives. Ingrediente: 1kg de cartofi noi mici, tăiaţi pe jumătate dacă e nevoie 4 linguri de maioneză 2 linguri muştar de Dijon 4 şalote, tocate mărunt 1 legătură mică de chives, tocat mărunt   Mod de preparare: Se fierb cartofii până devin fragezi, 10-15 minute. Se […]
 
Piept de rata in sos de ardei

Piept de rata in sos de ardei

Piept de rata in sos de ardei din: piept de rata, physalis, ardei, iute, ulei de masline, coniac, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi piept de raţă 300 g physalis 200 g ardei iute, verde 50 ml ulei de măsline 50 ml coniac 100 ml vin alb, demisec sare piper   Mod de preparare: Presari pieptul […]
Salata de rosii, castravete si coriandru

Salata de rosii, castravete si coriandru

Salata de rosii, castravete si coriandru din: rosii, castravete, ceapa, coriandru. Ingrediente: 6 roşii coapte, fără sâmburi şi tăiate 1 castravete mic, tăiat în cuburi 1 ceapă roşie, tăiată foarte fin 6 linguriţă de coriandru, tocat   Mod de preparare: Se amestecă roşiile, castravetele, ceapa şi coriandrul. Se asezonează exact înainte de a servi.   […]
 
Cartofi insiropati cu cidru

Cartofi insiropati cu cidru

Cartofi insiropati cu cidru din: cartofi, ulei de masline, usturoi, cimbru, cidru, supa de pui. Ingrediente: 6 cartofi făinoşi medii 25g de unt 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi striviţi câteva fire de cimbru 300ml de cidru 300ml supă de pui   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie un […]
Broccoli si conopida cu sos de branza

Broccoli si conopida cu sos de branza

Broccoli si conopida cu sos de branza din: conopida, broccoli, unt, faina, praf de mustar, lapte, branza cheddar, chives. Ingrediente: 1 conopidă mică, desfăcută în bucheţele 1 căpăţână mică de broccoli, desfăcută în bucheţele Pentru sosul de branza: 50g de unt 50g de făină 1 linguriţă praf de muştar 500ml de lapte 100g de brânză […]
 
Omleta pufoasa cu porumb

Omleta pufoasa cu porumb

Omleta pufoasa cu porumb din: oua, porumb, unt, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 150g boabe de porumb din conservă linguri de unt fire de ceapă verde sare şi piper   Mod de preparare: Untul se pune la topit într-o tigaie. Boabele de porumb se scurg şi se prăjesc în untul încins timp de […]
Prajituri intoarse de cocos si ananas

Prajituri intoarse de cocos si ananas

Prajituri intoarse de cocos si ananas din: unt, zahar brun, rom, ananas, cirese glasate, zahar, oua, faina, praf de copt, cocos, lapte, crema de vanilie. Ingrediente: Pentru topping: 50g de unt, plus extra pentru uns 50g de zahăr brun 2 linguri rom (opţional) 6 rondele de ananas de la conservă 6 cireşe glasate Pentru blat: […]
 
Piept_de_rata_afumat

Piept de rata afumat

Piept de rata afumat din: piept de pui, piper, sare, lamaie, orez, zahar, scortisoara, sos, taitei, fasole verde. Ingrediente: 4 piepţi de pui 1 lingură cu piper negru boabe 2 linguriţe cu fulgi de sare de mare coaja rasă de la 1 lămâie 1 25 g orez basmati sau orice fel de orez 50 g […]
Briose_cu_sunca_si_praz

Briose cu sunca si praz

Briose cu sunca si praz din: sunca, praz, oua, ulei, sare, piper, nucsoara, crema de branza, zara, faina, praf de copt, bicarbonat. Ingrediente: 4 felii de şuncă fiartă 2 fire de praz 2 ouă 80 ml ulei de rapiţă sare piper negru 1 priză de nucşoară 100 g cremă de brânză proaspătă cu verdeaţă 100 […]
 
Tort_cu_ricotta_si_lamaie

Tort cu ricotta si lamaie

Tort cu ricotta si lamaie din: oua, zahar, faina, praf de copt, lapte, lamaie, ricotta, frisca, alune, smochine. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă mari, separate 190 g zahăr pudră seminţele de la 1 păstaie de vanilie 150 g făină 20 g praf de copt Pentru crema: 500 ml lapte coaja întreagă de la 1 lămâie […]
Mini frittate cu prosciutto si sparanghel

Mini frittate cu prosciutto si sparanghel

Mini frittate cu prosciutto si sparanghel din: prosciutto, ulei, ceapa, sparanghel, oua, lapte, parmezan. Ingrediente: 12 felii de prosciutto 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă tocată 125g vârfuri de sparanghel 6 ouă 100ml de lapte 85g de parmezan, dat prin râzătoare   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4. Se unge […]
Salata de taietei cu alune

Salata de taietei cu alune

Salata de taietei cu alune din: taietei, fasole, ardei rosu, ridichi, castravete, ceapa verde, unt de arahide, sos de chilli, sos de soia, ulei de susan. Ingrediente: 300g de tăieţei cu ou 100g de fasole mangetout, opărită şi tăiată în jumătate pe lungime 1 ardei roşu, feliat 1 legătură mică de ridichi, feliate 1/2 castravete, […]
Reteta_vin_fiert

Reteta vin fiert

Reteta vin fiert din: vin, zahar, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: vin fiert 500 ml vin roşu zahăr scorţişoară cuişoare   Mod de preparare: Pune vinul într-o cratiţă şi adaugă zahărul, scorţişoara şi cuişoarele. Acoperă cu un capac şi lasă pe foc mic până când dă în clocot. Strecoară băutura, toarn-o în căni şi serveşte-o fierbinte. Reteta […]
 
Salata_cu_rosii_si_sparanghel

Salata cu rosii si sparanghel

Salata cu rosii si sparanghel din: rosii, ceapa, ierburi, sare, piper, ulei, sparanghel, bacon, lamaie. Ingrediente: 1 kg roşii de diferite mărimi şi culori 8 cepe verzi, tăiate mărunt o mână de ierburi proaspete (busuioc, pătrunjel şi asmăţui) sare şi piper negru proaspăt măcinat 90 ml ulei de măsline de bună calitate 500 g suliţe […]
Aperitiv din fructe

Aperitiv din fructe

Aperitiv din fructe din: ananas, kiwi, banane, capsuni, pomelo, oua, zahar, faina, lapte, frisca, brandy. Ingrediente: 1 ananas 4 kiwi 4 banane 600 g căpşuni 1 pomelo Pentru cremă: 2 gălbenuşuri 80 g zahăr 20 g făină 4 dl lapte 2 dl friscă 1/2 pahar brandy   Mod de preparare: Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi […]
 
Tocana_cu_fasole_boabe

Tocana cu fasole boabe

Tocana cu fasole boabe din: fasole, carne tocata, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe 300 g carne tocată (vită, porc, etc.) 2 legături de ceapă verde 3 morcovi 1 cutie de roşii în bulion 1 lingură de ulei sare piper   Mod de preparare: Fasolea aleasă şi spălată se pune […]
Reteta cheesecake cu zmeura

Reteta cheesecake cu zmeura

Reteta cheesecake cu zmeura din: zahar, oua, zmeura, unt, ciocolata, crema de branza, vanilie. Ingrediente: 125 g de făină 250 g de zahăr pudră 180 g de unt, tăiat cubuleţe 180 g de ciocolată, tocată 1 mână de zmeură 420 g cremă de brânză 1 linguriţă extract de vanilie 5 ouă   Mod de preparare: […]
 
Fritatta_cu_carnati_si_cartof_dulce_06

Reteta zilei: Fritatta cu carnati si cartof dulce

Fritatta cu carnati si cartof dulce din: ulei de masline, ceapa, carnati, cartof dulce, oua, branza, coriandru. Ingrediente:  2 linguri de ulei de masline 1/2 ceasca ceapa tocata 3-4 carnati, taiati felii 1 cartof dulce, ras 6 oua 1/2 ceasca branza rasa 2 linguri coriandru tocat Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C. Într-o […]
Minitarte_picante

Minitarte picante

Minitarte picante din: faina, oua, ulei, lapte, cascaval, ardei, marar, praf de copt, sare, unt, pate de ficat, smantana, patrunjel. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 2 ouă 50 ml ulei 100 ml lapte 100 g cascaval 1 ardei iute 1 legătură mărar 1 vărf de cuţit praf de copt 1/2 linguriţă de sare 1 […]
 
Cherry_chocolate

Cherry chocolate

Cherry chocolate din: liichior cirese, ciocolata, frisca, cireasa. Ingrediente: 40 ml lichior cireşe ciocolată caldă puţină frişcă o cireaşă   Mod de preparare: Se preîncălzeşte o cană înaltă, apoi se toarnă în aceasta ingredientele. Se completează cu frişcă (instant), se aşază o cireaşă în vârf şi se serveşte cu un pai gros.   Pofta buna!
Inghetata_cu_cirese_amare

Inghetata cu cirese amare

Inghetata cu cirese amare din: zeama de cirese amare, apa, gheata. Ingrediente: 500 ml zeamă de cireşe amare 500 ml de apă 500 g de zahăr     Mod de preparare: Se aleg cireşe amare bine coapte şi se curăţă de sâmburi. Se pasează prin sită sau mixer, iar sucul rezultat se pune într-un vas […]
 
Clafoutis_de_cirese

Clafoutis de cirese

Clafoutis de cirese din: cirese, oua, zahar, lapte, smantana, faina, praf de copt, sare. Ingrediente: 500 g cireşe 3 ouă 50 g zahăr pudră 100 ml lapte 200 ml smântână pentru frişca 100 g făină 1/2 linguriţă praf de copt un praf de sare   Mod de preparare: Cireşele se spală şi se curăţă de […]
Sponj-chec

Sponj-chec

Sponj-chec din: zahar, oua, faina, scortisoara, praf de copt, sare, apa calda, coaja de lamaie, unt. Ingrediente: 1 ceaşcă de zahăr 4 ouă 1 1/4 cească de făină 1 vârf linguriţă scortişoară 2 vârfuri linguriţă praf de copt 1 praf de sare 2 linguri de apă caldă coajă de lărnăie puţin unt pentru uns tava […]
 
Tort "Louise"

Tort “Louise”

Tort “Louise” din: ciocolata, oua, unt, zahar, zahar vanilat, sare, migdale, praf de copt, budinca de cacao, lapte, smantana. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 5 ouă 330 g unt 130 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 priză de sare 20 g migdale măcinate 2 linguriţe praf de copt 1 plic praf de budincă de […]
 
 
 
 
 
 
 
 
Desert_cu_seminte_de_chia_si_fructe_06

Reteta zilei: Desert cu seminte de chia si fructe

Desert cu seminte de chia si fructe din: sirop de artar, ulei de cocos, miere, esenta de vanilie, sare, ovaz, nuca de cocos, seminte de dovleac, seminte de chia, faina de in, albus, fructe, lapte, iaurt. Poate te intereseaza si: Deserturi Simple si Rapide Deserturi cu ciocolata Deserturi cu fructe Deserturi cu frisca   Ingrediente:  […]
Pastrav_umplut_aromat

Pastrav umplut aromat

Pastrav umplut aromat din: pastrav, ulei, lamaie, unt, ceapa, orez, condimente, scortisoara, migdale, alune. Ingrediente: 1 păstrăv de aprox. 1 kg 12 frunze de viţă-de-vie mari, spălate 30 ml ulei 1 lămâie şi 1 limetă, feliate, pentru a servi Pentru umplutura: câte 15 ml ulei de măsline şi unt 1 ceapă, mărunţită 200 ml orez […]
 
Cotlete_de_porc_si_carnati_oltenesti

Cotlete de porc si carnati oltenesti

Cotlete de porc si carnati oltenesti din: cotlet de porc, carnati, apa, malai, vin, amidon, cuisoare, zahar, faina, scortisoara, boia, maghiran, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 cârnaţi olteneşti 1 ceaşcă cu apă 1 cană cu mălai 1 cană cu vin alb 1 linguriţă cu amidon 1 cuişor 1 linguriţă cu […]
Briose cu seminte, stafide si banane

Briose cu seminte, stafide si banane

Briose cu seminte, stafide si banane din: faina integrala, faina alba, praf de copt, zahar brun, banane, oua, ulei, stafide, seminte de in, seminte de floarea-soarelui. Ingrediente: 125g de făină integrală 125g de făină albă linguriţă praf de copt 100g de zahăr brun 3 banane coapte ouă 100ml ulei de floarea-soarelui 1 mână de stafide […]
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu