marți, 21 iunie 2016

Retete usoare si rapide # 6

Retete usoare si rapide 

Tort cu miere

Tort economic si sanatos

Tort economic si sanatos din: oua, zahar, unt, lapte, faina, marmelada, nuci, esenta de rom, vanilie. Ingrediente: Pentru blat: 3 ouă 1 pahar zahăr (5 linguri) 1 lingură unt proaspăt (50 g) 1 pahar cu lapte (100 ml) 1 pahar cu făină (5 linguri) 3 linguri marmeladă Pentru crema de nuci: 200 g nuci 50g […]
Legume cu muschiulet de porc la cuptor

Legume cu muschiulet de porc la cuptor

Legume cu muschiulet de porc la cuptor din: muschiulet de porc, cartofi, ciuperci, ceapa, ardei, rosii, broccoli, sare, piper, maghiran. Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ de porc (solomillo) 4-5 cartofi potriviţi 250 g ciuperci proaspete 1 ceapă roşie 2 cepe albe 1 ardei roşu 1 ardei verde 100 groşii cherry 300 g broccoli sare piper majoran […]
 
Mucenici de casa, cu zeama

Mucenici de casa, cu zeama

Mucenici de casa, cu zeama din: faina, apa, sare, zahar, nuca, miere, zahar vanilat, esenta de rom, portocala, lamaie, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină de grâu 150 ml apă 1/2 linguriţă sare Pentru adaos: 300 g zahăr tos 200 g nucă zdrobită 50 g miere sare 3 pliculeţe zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă […]
Negresa_cu_ciocolata_amaruie

Negresa cu ciocolata amaruie

Negresa cu ciocolata amaruie din: ciocolata, faina, zahar, praf de copt, margarina, sare, nuca, apa. Ingrediente: 200 g ciocolată amăruie de post 125 g făină 150 g zahăr pudră o linguriţă praf de copt un praf sare 50 g margarina 50 g nucă 100 ml apă sau lapte de soia   Mod de preparare: Se […]
 
Ciorba de vitel cu fasole

Ciorba de vitel cu fasole

Ciorba de vitel cu fasole din: carne cu os, apa, ceapa, morcov, patrunjel, telina, fasole pastai, cartofi, rosii, marar, patrunjel, leustean, ardei, sare. Ingrediente: 1 kg carne cu os 4 I apă 1 I borş 2 cepe 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 mână de fasole păstăi 3 cartofi 2 roşii proaspete […]
Retete de Florii

Retete de Florii

Retete de Florii: Reteta zilei: Peste la gratar cu vinegreta de lamaie Peste la gratar cu vinegreta de lamaie din: suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, coaja de lamaie, busuioc, capere, peste alb. Poate te intereseaza si: Peste la gratar cu sos iute Cum se prepara Peste la gratar in stil traditional italian Peste […]
 
Curry_cu_tofu

Curry cu tofu

Curry cu tofu din: tofu, usturoi, ulei, cartofi, rosii, ceapa, mazare, ardei, broccoli, ciuperci, curry, sare, piper. Ingrediente: 250 g brânză tofu 2 căţei usturoi 2 linguri ulei 500 g cartofi 400 g roşii în bulion o ceapă 100 ml supă de legume 150 g mazăre congelată un ardei 150 g broccoli 4-5 ciuperci proaspete […]
Tort cu nuca si cafea

Tort cu nuca si cafea

Tort cu nuca si cafea din: oua, zahar, faina, nuci, cafea, unt, rom, visine. Ingrediente: Pentru blat: 8 albuşuri 200 g zahăr 7 linguri făină 300 g nuci tăiate mărunt Pentru cremă: 8 gălbenuşuri 8 linguri zahăr 2 linguri cafea solubilă 200 g unt esenţă de rom vişine   Mod de preparare: Se bat albuşurile […]
 
Reteta_chiftele_de_naut

Reteta chiftele de naut

Reteta chiftele de naut din: naut, ceapa, usturoi, patrungel, chimen, ulei, sare, piper, lipie, salata. Ingrediente: 400 g năut conservat, gata fiert o ceapă mare 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel o linguriţă chimen măcinat ulei pentru prăjit sare piper Pentru servit: lipie maioneză de post salată verde   Mod de preparare: In bolul robotului […]
Reteta_prajitura_cu_firimituri

Reteta prajitura cu firimituri

Reteta prajitura cu firimituri din: gem, faina, praf de copt, margarina, zahar, banana, iaurt, sare, nuci. Ingrediente: 200 g gem de merişoare 200 g făină o linguriţă praf de copt 60 g margarină moale 200 g zahăr un pliculeţ zahăr vanilinat 1/2 banană 150 ml iaurt de soia plus o lingură lapte de soia sare […]
 
Retete cu Peste pentru masa de Florii

Retete cu Peste pentru masa de Florii

Retete cu Peste pentru masa de Florii: Reteta zilei: Peste pe pat de spanac sote cu napi copti Peste pe pat de spanac sote cu napi copti din: napi, cimbru, unt, ulei de masline, cod, usturoi, spanac, lamaie, sare, piper. Ingrediente:  5 napi, cuburi 1 lingurita de frunze de cimbru 1 lingură unt 2 linguri […]
Sfecla umpluta cu salata

Sfecla coapta cu gem de portocale

Sfecla coapta cu gem de portocale din: sfecle, gem de portocale, ulei, usturoi, otet, piper. Ingrediente: 4 sfecle proaspete (cu tot cu frunze) 3 linguri gem de portocale 1 lingură ulei de măsline 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 lingură oţet de vin alb piper negru măcinat proaspăt   Mod de preparare: Speli bine sfecla […]
 
Reteta_cornulete_vanilate

Reteta cornulete vanilate

Reteta cornulete vanilate din: margarina, faina, zahar, gem, nuca. Ingrediente: 100 g margarină 140 g făină 50 g făină de migdale 40 g zahăr zahăr pudră pentru servit Pentru umplutură: gem 50 g nucă   Mod de preparare: Făina se amestecă bine cu făina de migdale şi zahărul. Se adaugă margarina moale, tăiată cuburi, şi se […]
Prajitura_gustoasa_cu_gris

Prajitura gustoasa cu gris

Prajitura gustoasa cu gris din: scortisoara, zahar, placinta, unt, lapte, faina, gris, oua, vanilie. Ingrediente: 1 linguriţă scorţişoară 4 linguri zahăr 8 foi de plăcintă 1/3 cană unt topit Pentru umplutură: 6 căni lapte 1/3 cană făină 1/2 cană gris 1 1/2 cană zahăr 5 ouă bătute 1/3 cană unt topit 2 linguriţe vanilie Pentru glazură: […]
 
Paste_vegetariene_cu_soia

Paste vegetariene cu soia

Paste vegetariene cu soia din: snitele, rosii, maioneza, paste, verdeata, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 bucăţi şniţele de soia 4 roşii un cub concentrat legume 4 linguri maioneză de post o pungă paste fără ou verdeaţă o lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Şniţelele de soia se pun la fiert în apă cu […]
Retete delicioase de Paste

Retete de Pasti (2016)

Retete de Pasti: Frigarui din carne de miel marinata Frigarui din carne de miel marinata din: carne de miel, ulei, cimbru, oregano, rozmarin, dafin, vin, lamaie, usturoi, rosii, ardei iute, vanata, dafin, piper, oregano, frigarui din lemn. Ingrediente: 500 g carne de miel (de la umăr) 50 ml ulei de măsline 1 vârf de cuţit […]
 
Vinete_umplute_cu_tofu

Vinete umplute cu tofu

Vinete umplute cu tofu din: branza tofu, vinete, dovlecei, ardei, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 250 g brânză tofu afumată 2 vinete mari un dovlecei un ardei gras 2 linguri ulei 2-3 crenguţe cimbru sare piper   Mod de preparare: Vinetele se taie în două pe lung şi cu o linguriţă se golesc de miez. Dovlecelul […]
Gogosele_insiropate

Gogosele insiropate

Gogosele insiropate din: faina, zahar, lapte, unt, praf de copt, cardamom, ulei. Ingrediente: 3 linguri de făină cu vârf 200 g zahăr 125 g lapte praf 5 linguri unt topit un vârf de cuţit praf de copt 1/2 linguriţă cardamom ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se pune laptele într-un bol, se adaugă untul topit […]
 
Tocana_cu_soia

Tocana cu soia

Tocana cu soia din: soia, ceapa, ardei, rosii, cartofi, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pungă granule de soia 2 cepe 2 arde graşi 5 roşii în bulio 4 cartofi o linguriţă boia 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Granulele de soia se pun la hidratat o oră, în apă clocotită. In […]
Savarina_cu_capsuni

Savarina cu capsuni

Savarina cu capsuni din: drojdie, zahar, faina, apa, oua, smantana, unt, sare, vanilie, vin, lichior. Ingrediente: Pentru aluat: 10 g drojdie uscata 50 g zahar 185 g faina 80 ml apa 2 oua 2 linguri smantana 115 g unt coaja rasa de la o portocala un praf de sare Pentru sirop: o pastaie vanilie 170 […]
 
Aperitive pentru masa de Paşti

Pentru Masa de Pasti

Pentru Masa de Pasti: Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara din: cap de berbec, ceafă de berbec, boabe de ienibahar, boabe de piper, nucşoară, ceapa, morcov, cartofi, sare, frunze de pătrunjel, leustean. Ingrediente: 1 cap de berbec 1/2 kg ceafă de berbec 10 boabe de ienibahar 5 boabe de piper 1 vârf de […]
Reteta_cataif_cu_fistic

Reteta cataif cu fistic

Reteta cataif cu fistic din: fidea, unt, nuci, fistic, migdale, zahar, scortisoara. Ingrediente: 300 g fidea 150 g unt topit Pentru umplutura: 100 g nuci 100 g fistic 125 g migdale 50 g zahar o lingura scortisoara Pentru sirop: 300 g zahar 200 ml apa apa de flori de portocal   Mod de preparare: Se […]
 
Carnati cu piure de pastarnac si telina

Carnati cu piure de pastarnac si telina

Carnati cu piure de pastarnac si telina din: telina, pastarnac, carnati de porc, ulei, ceapa, varza, otet, supa de vita sau de legume, broccoli, smantana. Ingrediente: 500 g ţelină, curăţată şi tăiată în cuburi 2 păstârnaci (175 g) 8 cârnaţi de porc 2 linguri cu ulei de măsline 2 cepe roşii, feliate 1/2 varză roşie, […]
Paste cu carne de iepure

Paste cu carne de iepure

Paste cu carne de iepure din: pulpe si piept de iepure, ceapa, morcovi, ulei, usturoi, bulion, apa, sare, concentrat de legume, spaghete. Ingrediente: 2 pulpe şi 1 piept de iepure 2 cepe 2 morcovi 200 ml ulei 3 căţei de usturoi 5 linguri pastă de bulion 500 ml apă sare concentrat de legume 500 g […]
 
Paste_de_orez_cu_pasta_picanta_06

Reteta zilei: Paste de orez cu pasta picanta

Paste de orez cu pasta picanta din: paste de orez, muguri de fasole, arpagic, ulei, ceapa, usturoi, boabe de soia, ardei iute, creveti, supa de pui, condimente pentru pui, pasta de tamarind, zahar, sare, piper alb, sos de peste, lamaie verde, ceapa prajita. Ingrediente:  170 g paste de orez, inmuiate în apă fierbinte timp de […]
Crochete delicioase de curcan

Crochete delicioase de curcan

Crochete delicioase de curcan din: carne de curcan, morcov, cartofi, telina, patrunjel, ciuperci, franzela, lapte, oua, sare, piper, malar, ulei. Ingrediente: 500 g carne de curcan, de pe aripi 1 morcov 2 cartofi potriviţi 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel 100 g ciuperci 3 felii franzelă 1 ceaşcă lapte 2 ouă sare piper mărar […]
 
Supa_de_morcovi_si_ghimbir

Supa de morcovi si ghimbir

Supa de morcovi si ghimbir din: ceapa, usturoi, morcovi, telina, ghimbir, ulei, coriandru, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 3 morcovi 1 tijă de ţelină verde (apio) 1,5 cm rădăcină de ghimbir 2 linguri de ulei de măsline 1 l supă de legume 1/2 de legătură de coriandru sare piper 2 […]
Tagliatelle_cu_creveti_si_ardei

Tagliatelle cu creveti si ardei

Tagliatelle cu creveti si ardei din: ardei, ceapa, usturoi, unt, vin, sare, piper, boia, creveti, ulei, tagliatelle, oregano. Ingrediente: 200 g ardei gras roşu 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură de unt 75 ml vin alb 200 ml fond de homar sare piper boia 2 linguri de creme fraîche 200 g creveţi decorticaţi […]
 
Supa_de_verdeturi

Supa de verdeturi

Supa de verdeturi din: salota, macris, frunze de spanac si de telina, nasturel, hasmatuchi, patrunjel, cartofi, castravete, unt, piper. Ingrediente: 1 şalotă 150 g măcriş 100 g frunze de spanac 1 legătură de frunze de ţelină 1 legătură de năsturel 1 legătură de hasmaţuchi 1 legătură de pătrunjel 1 kg cartofi făinoşi 1 1/2 castravete […]
Pastrav cu unt

Peste in stil japonez

Peste in stil japonez din: spanac, dashi, sake, zahar, mirin, shoyu, peste. Ingrediente: 100 g komatsuna (spanac japonez) 200 ml dashi 2 linguri de sake 3 1/2 linguri de zahăr 3 1/2 linguri de mirin 4 linguri de shoyu 4 fileuri de peşte (a 100 g) Mod de preparare: Spanacul japonez se opăreşte în apă […]
 
Urzici

Urzica – aliment şi medicament

Primăvara este sezonul verdețurilor, cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Una dintre acestea este urzica, tonifiantul general, considerat atât aliment cât şi plantă medicinală, de ale cărei proprietăţi diuretice şi antialergice ar trebui să profiţi cât mai mult. Frunzele conţin substanţe proteice şi glucidice, steroli, ulei volatil, acid acetic, acid formic, vitaminele A, B2, […]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Smoothie_de_portocale_cu_afine_03

Reteta zilei: Smoothie de portocale cu afine

Smoothie de portocale cu afine din: portocale, afine, suc de afine, esenta de vanilie. Poate iti place si: Smoothie cu fructe de cactus Smoothie cu spanac Smoothie cu banane, miere si capsuni Ingrediente:  4 portocale, decojite 1 cană de afine 300ml suc de afine 1 lingurita esenta de vanilie         Mod de […]
Pui_cu_rosii_si_rozmarin

Pui cu rosii si rozmarin

Pui cu rosii si rozmarin din: pulpe de pui, usturoi, rosii, vin, ceapa, bulion, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe întregi de pui 4 căţei usturoi 6 roşii 200 ml vin alb 2 cepe o linguriţă bulion 1/2 linguriţă rozmarin uscat 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: In ulei încins se […]
 
Desert_tiramisu_la_pahar

Desert: tiramisu la pahar

Desert: tiramisu la pahar din: cafea, zahar, piscoturi, oua, mascarpone, cacao. Ingrediente: 500 ml cafea tare 100 g zahăr pudră un pachet pişcoturi 3 ouă 250 g mascarpone 50 g zahăr, pentru cafea 3 linguri cacao   Mod de preparare: Cafeaua călduţă se pune într-un vas şi i se adaugă cele 50 g zahăr. Se trec […]
Placinta cu legume si branza

Placinta cu legume si branza

Placinta cu legume si branza din: faina, margarina, ou, apa, sare, piper, masline, branza, bacon, ceapa, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 150 g margarina un ou 4 linguri apă rece sare Pentru umplutură: 5 linguri ciuperci feliate 200 g brânză 200 g bacon 100 g măsline fără sâmburi o ceapă roşie un gălbenuş […]
 
Macrou_la_cuptor_cu_vin

Macrou la cuptor cu vin

Macrou la cuptor cu vin din: macrou, cartofi, ceapa, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi macrou 6 cartofi o ceapă 150 ml vin alb 2 linguri ulei 2 foi dafin sare piper   Mod de preparare: Cartofii se taie cuburi si se pun la fiert 10 minute în apă clocotită. Intre timp, pestele se […]
Reteta bors de fasole

Reteta bors de fasole

Reteta bors de fasole din: fasole, ceapa, morcov, urzici, bors, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 1 conservă mare fasole gata fiartă o ceapă un morcov o rădăcină ţelină 4 grămăjoare urzici 500 ml borş 2 litri supă de legume 5 roşii în bulion cu tot cu suc o linguriţă ulei sare   Mod de preparare: In […]
 
Reteta de risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci proaspete

Risotto cu ciuperci proaspete din: ciuperci, orez, unt, ulei, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 275 g orez cu bob rotund, special pentru risotto 75 g unt un litru supă de legume sucul de la 1/2 de lămâie 2 linguri ulei o ceapă mică sare piper   Mod de preparare: Se taie ciupercile […]
Cartofi_la_cuptor_cu_cimbru

Cartofi la cuptor cu cimbru

Cartofi la cuptor cu cimbru din: cartofi, faina, cimbru, ulei, smantana, usturoi, rosii, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi o lingură făină o linguriţă cimbru 2 linguri ulei fulgi de ardei iute sare piper 200 ml smintână 2-3 căţei usturoi 2-3 roşii   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi mari se pun la fiert […]
 
Friptura_de_porc_cu_linte

Friptura de porc cu linte

Friptura de porc cu linte din: spata de porc, morcovi, ceapa, pastarnac, linte, ceapa, cimbru, usturoi, ulei, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 800 g spată de porc 5 morcovi 3 rădăcini păstârnac 2 cepe 150 g linte o crenguţă cimbru 4 căţei usturoi 2 linguri ulei sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Carnea se presară […]
Tort Duethe chocolate

Tort cu bulgarasi

Tort cu bulgarasi din: ricotta, zahar, fulgi de cocos, amidon, vanilie, oua, unt, smantana, praf de copt, cacao, faina, ciocolata, frisca. Ingrediente: Pentru bulgarasi: 250 g brânză ricotta 50 g zahăr pudră 150 g fulgi de cocos un gălbenuş 20 g amidon esenţă de vanilie Pentru blat: 100 g zahăr pudră 3 ouă 100 g […]
 
Tomate crocante

Tomate crocante

Tomate crocante din: rosii, unt, slanina, ceapa, paine, parmezan, fulgi de unt, oregano, sare, piper. Ingrediente: 8 roşii unt 150 g slănină 1 ceapă 4 felii pâine 2 linguri parmezan fulgi de unt oregano sare piper   Mod de preparare: Tai capacul de la roşii, le scoţi miezul cu o lingură şi le pui într-un […]
Tochitura moldoveneasca cu vin

Tochitura moldoveneasca cu vin

Tochitura moldoveneasca cu vin din: pulpa de porc, carnati afumati, kaizer, slanina, untura, vin, usturoi, bulion, sare, piper, boia, apa, mamaliga, branza, ou. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 500 g cârnaţi afumaţi 400 g kaizer sau slănină afumată 5 linguri untură 2 pahare vin alb sec 10 căţei usturoi 2 linguri bulion sare piper […]
 
 
Gogosi traditionale

Gogosi traditionale

Gogosi traditionale din: faina, drojdie, sare, oua, zahar, ulei, zahar pudra vanilat, lapte. Ingrediente: 1/2 kg făină 1 cub de drojdie proaspătă (50 g) un vârf de cuţit de sare 3 ouă proaspete 3 linguri zahăr 2 linguri ulei zahăr pudră vanilat (1 pliculeţ) 100 ml lapte   Mod de preparare: Intr-un vas pui făina, […]
Supa de rosii cu razalai

Supa de rosii cu sos Tabasco

Supa de rosii cu sos Tabasco din: rosii, ceapa, telina, ulei, sos, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii 1 ceapă 2 tije de ţelină verde (apio) 3 linguri de ulei 1 foaie de dafin 150 ml supă de legume sare piper sos Tabasco 2 linguri de busuioc proaspăt tocat   Mod de preparare: Roşiile […]
 
Budinca de legume cu paste

Budinca de legume cu paste (varianta)

Budinca de legume cu paste din: paste, sare, carne tocata, ceapa, ulei, usturoi, oua, oregano, piper, ardei, rosii, porumb, cascaval, unt. Ingrediente: 250 g paste melcişori sare 500 g carne tocată, de curcan 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi 2 ouă 1 linguriţă oregano uscat piper măcinat piper Cayenne 1 […]
Supa de praz cu verdeata si iaurt

Supa rece cu praz

Supa rece cu praz din: cartofi, unt, praz, smantana, lapte, sare, piper, nucsoara, chives. Ingrediente: 500 g cartofi 40 g unt 500 g praz (numai partea albă) 1 l fond de pasăre 200 ml smântână 150 g creme fraîche 250 ml lapte sare piper nucşoară proaspăt rasă 1 legătură de chives (tăiat rondele)   Mod […]
 
Pateuri cu pui

Pateuri cu pui

Pateuri cu pui din: aluat foitaj, carne de pui, cascaval, patrunjel, ardei gras, masline, lapte, oua. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 300 g carne de pui fiartă 100 g caşcaval pătrunjel 1 ardei gras roşu 10 măsline fără sâmburi 2 linguri lapte 2 ouă   Mod de preparare: Din aluat tai pătrate de 10 cm. […]
Burgeri de casa

Burgeri de casa

Burgeri de casa din: carne amestec, oua, sare, piper, cimbru, oregano, ceapa, ardei, usturoi, drojdie, sare, zahar, apa, iaurt, ulei, seminte, iaurt, bulion, gogosar. Ingrediente: 1 kg carne amestec (porc şi vită) tocată 2 ouă sare piper cimbru oregano 2 cepe 1 ardei roşu 3 căţei de usturoi Pentru chifle: 1 cub drojdie 1 linguriţă […]
 
Vita_marocana_cu_linte

Vita marocana cu linte

Vita marocana cu linte din: carne de vita, linte, rosii, ceapa, usturoi, ghimbir, boia, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500-600 g carne de vită 300 g linte verde  3 roşii 2 cepe 3-4 căţei de usturoi 1 linguriţă de ghimbir ras 1 lingură de boia dulce 2 foi de dafin 1 legătură […]
Creveti_cu_busuioc

Creveti cu busuioc

Creveti cu busuioc din: creveti, otet, usturoi, salote, ardei, ulei, pasta, boia, rosii, fond de homar, busuioc. Ingrediente: 1,5 kg creveţi uriaşi nedecorticaţi 3 linguri de oţet 6 căţei de usturoi 8 şalote câte 2 ardei iuţi roşii şi verzi 4 linguri de ghee sau de ulei de unt 3 linguri de pastă Vindaloo (gata preparată) 1 […]
 
Retete delicioase de Paste

Retete de Pasti – Ce gatim de Paste?

Retete de Pasti – Ce gatim de Paste? Frigarui picante de miel Frigarui picante de miel din: file de miel, usturoi, limeta, ceapa, mango, sare, unt. Ingrediente: 500 g file de miel 2 căţei de usturoi coaja rasă şi zeama de la o limetă 2 linguri de pastă 8 cepe verzi 1/2 mango sare 2 linguri […]
Chiftelute cu sos de cascaval

Chiftelute cu sos de cascaval

Chiftelute cu sos de cascaval din: piept de pui, ou, morcov, ceapa, patrunjel, sare, piper, lapte, cascaval, unt, faina, chimen, cartofi. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ou 1 morcov mic 1 ceapă mică 1 lingură pătrunjel verde tocat sare piper Pentru sos: 1 cană lapte 100 g caşcaval 1 linguriţă unt 1 linguriţă făină 1/2 […]
 
Teriyaki de dorada

Teriyaki de dorada

Teriyaki de dorada din: sake, mirin, shoyu, zahar, dorada, daikon, ghimbir, lamaie. Ingrediente: 50 ml sake 100 ml mirin 100 ml shoyu 1 lingură de zahăr 4 fileuri de doradă cu cap auriu (a 120 g) mirin pentru glasat 150 g daikon proaspăt ras 3 linguri de ghimbir proaspăt ras 1/2 de lămâie Mod de […]
Cotlete picante de porc

Cotlete picante de porc

Cotlete picante de porc din: cotlete de porc, condimente tandoori, ulei, unt, usturoi, ghimbir, ardei iute, pasta de tomate, coriandru, smantana, zahar brun. Ingrediente: 4×250 g cotlete de porc fără os 10 g condimente tandoori câte 15 ml ulei şi unt 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 1 bucăţică de ghimbir proaspăt, curăţat de coajă şi […]
 
Pui libanez cu miere de albine

Pui libanez cu miere de albine

Pui libanez cu miere de albine din: pulpe de pui, miere, boia, usturoi, ceapa, lamaie, ulei de susan, portocala, scortisoara, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe dezosate de pui 4 linguri cu miere de albine 2 linguriţe cu boia iute 2 căţei de usturoi ceapă 2 linguriţe cu zeamă de lămâie 3 linguri cu ulei […]
Sugestii pentru masa de Paste

Pentru Masa de Paste

Pentru Masa de Paste: Mancarica de berbec cu cartofi si telina Mancarica de berbec cu cartofi si telina din: carne de berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne, sare, piper. Ingrediente: 750 g carne de berbec 2 ţeline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeamă de carne sare piper         Mod de preparare: Alegi carne […]
 
Andive cu salata de peste

Andive cu salata de peste

Andive cu salata de peste din: oua, castravete, rosii, masline, ton, surimi, ciuperci, somon, iaurt, ulei de masline, patrunjel, lamaie, sare, andive. Ingrediente: 2 ouă 1 castravete 2 roşii 6-8 măsline 1 conservă de ton 4 surimi 6 ciuperci proaspete 2 fileuri de somon afumat 200 ml iaurt gras 2 linguri cu ulei de măsline […]
Perfect evening

Perfect evening

Perfect evening din: tequila, lichior de mere, sirop de violete. Poate iti place si: Cocktail Banana Cow Banana Daiquiri Banana Kahlua cocktail   Ingrediente: 40 ml tequila silver 20 ml lichior de mere 10 ml sirop de violete       Mod de preparare: Toană toate ingredientele (inclusiv gheaţa)într-un pahar de amestec şi amestecă cu […]
 
Bauturi Racoritoare de Vara

Bauturi Racoritoare de Vara (2016)

Bauturi Racoritoare de Vara: Reteta zilei: Sirop de pepene Sirop de pepene din: suc de lamaie, suc de portocale, pepene verde, zahar. Ingrediente:  sucul de la 2 lamai sucul de la 2 portocale 750 g pepene verde 300 g de zahăr Mod de preparare: Se taie pepenele în bucăți și se amestecă cu sucurile de […]
Somon_cu_sparanghel_la_cuptor_04

Reteta zilei: Somon cu sparanghel la cuptor

Somon cu sparanghel la cuptor din: miere, mustar dijon, sos de soia, usturoi, somon, sparanghel, lamaie. Poate te intereseaza si: Sparanghel cu somon fume Paste cu somon si sparanghel Medalion de somon cu sparanghel si muguri de mazare   Ingrediente :  2 linguri de miere 2 linguri de muștar Dijon 1 lingura sos de soia […]
 
Briose cu mere si nuci

Briose cu mere si nuci

Briose cu mere si nuci din: mere, ulei, zahar, apa, faina, gem de mere, nuci, praf de copt, rom, bicarbonat, cacao. Ingrediente: 2 mere 1/2 cană cu ulei 1/2 cană cu zahăr 2 căni cu apă 3 căni cu făină 3 linguri cu gem de mere 1/2 cană cu nuci pisate 1 praf de copt […]
Rulade_de_porc_in_praz

Rulade de porc in praz

Rulade de porc in praz din: felii de porc, usturoi, sare, piper, crema de branza, mustar, praz, unt, smantana, curry. Ingrediente: 4 felii subţiri filă de porc (cca. 500 g) sare piper alb 1 căţel de usturoi 4 linguri cremă de brânză cu verdeaţă 2 linguriţe muştar 2 fire praz 50 g unt 6 linguri […]
 
Rulouri cu praz si branza feta

Rulouri cu praz si branza feta

Rulouri cu praz si branza feta din: foi de placinta, praz, oua, lapte, unt, branza feta, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 1 kg praz 4 ouă 1 cană cu lapte 1 pachet cu unt 200 g brânză feta 1 lingură cu pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Curăţă şi […]
Tort fin

Desert: tort cu ciocolata

Desert: tort cu ciocolata din: ciocolata, gelatina, oua, zahar, frisca. Ingrediente: 100 g ciocolată cu lapte 100 g ciocolată amăruie Pentru cremă: 5 foi gelatină 4 ouă 80 g zahăr sucul şi coaja rasă de la 4 lămâi 200 ml frişcă   Mod de preparare: Se rup bucăţi cele două feluri de ciocolată şi se […]
 
Ghiveci clasic cu legume

Ghiveci de iarna cu carne de porc

Ghiveci de iarna cu carne de porc din: carne de porc, cartofi, bacon, ceapa, morcovi, ardei, dafin, usturoi, ciuperci, boia, sare, piper, ulei, verdeata. Ingrediente: 500 g carne de porc 2-3 cartofi mari 200 g bacon (slăninuţă) 3 cepe 2 morcovi 1 ardei gras roşu 2 ardei graşi verzi 1-2 frunze de dafin 3-4 căţei […]
 
 
 
 
How to make Corn Dogs with Cheese

How to make Corn Dogs with Cheese (VIDEO)

Corn Dogs with Cheese                 How to make Corn Dogs with Cheese   Pofta buna!
 
 
 
 
 
 
 
Desert_rece_cu_fructe_uscate_06

Reteta zilei: Desert rece cu fructe uscate

Desert rece cu fructe uscate din: curmale, fulgi de ovaz, nuca de cocos, seminte de chia, coaja de lamaie, suc de lamaie, esenta de vanilie, ghimbir, sare de mare. Poate te intereseaza si: Desert grecesc Desert cu capsuni si zmeura Desert cu capsuni si inghetata Desert cu fructe si scortisoara   Ingrediente:  2 cani curmale […]
 
Tocanita de pui cu broccoli

Tocanita de pui cu broccoli (varianta)

Tocanita de pui cu broccoli din: piept de pui, orez, ceapa, ardei gras, broccoli, praz, piper, ulei, curry, supa, sos de soia, patrunjel. Ingrediente: 2 fileuri piept de pui 150 g orez 1 ceapă 1 ardei gras roşu 150 g broccoli 1 fir de praz piper 1 linguri ulei de măsline 1 lingură praf de […]
Smoothie cu fructe de cactus

Smoothie cu fructe de cactus

Smoothie cu fructe de cactus din: fructe de cactus, apa plata, miere. Ingrediente: 5 fructe de cactus apă plată miere sau alt îndulcitor   Mod de preparare: Fructele de cactus spălate le cureţi şi le tai bucăţi potrivite. Le trans­feri în bleder, adaugi apa plată, îndulcitorul şi amesteci. Laşi smoothie-ul câteva minute la rece, apoi îl […]
 
Tortellini_cu_creveti

Tortellini cu creveti

Tortellini cu creveti din: faina, oua, ulei, sare, ceapa, ghimbir, usturoi, creveti, sos de soia, ardei, ulei de susan. Ingrediente: 300 g făină 4 ouă 1 lingură de ulei sare 1 legătură de ceapă verde 1 bucată de ghimbir (de cca 3 cm) 2 căţei de usturoi 350 g creveţi decorticaţi fierţi 1 lingură de […]
Tort fin

Tort fin

Tort fin din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, iaurt, frisca, branza topita, zahar pudra, zahar vanilat. Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă 8 liriguri zahăr 7 linguri făină 2 linguri cacao 1 plic praf de copt Pentru cremă: 3 iaurturi cremoase 500 ml frişcă lichidă 1 baton brânză topită cu smântână 250 g zahăr pudră […]
 
Sparanghel cu limba de mare

Sparanghel cu limba de mare

Sparanghel cu limba de mare din: sparanghel, sare, zahar, unt, limba de mare, zeama de lamaie, piper, vin, mustar, marar. Ingrediente: 1,25 kg sparanghel sare zahăr 150 g unt 8 fileuri de limbă de mare 4 linguriţe de zeamă de lămâie piper 4 gălbenuşuri 3 linguri de vin alb 2 linguriţe de muştar de iuţeală […]
Peste_cu_salsa

Peste cu salsa

Peste cu salsa din: peste, salsa, branza cheddar, chipsuri de tortilla, avocado, smantana. Ingrediente: 800 g file de peşte 250 ml salsa după gust (picantă sau dulce) 125 g brânză Cheddar proaspăt rasă 50 g chipsuri de tortilla de porumb (natur) 1 avocado 100 g smântână grăsime pentru uns forma Mod de preparare: Se preîncinge […]
 
Eglefin_cu_fenicul

Eglefin cu fenicul

Eglefin cu fenicul din: fenicul, ceapa, ulei, unt, sare, piper, masline, coriandru, eglefin. Ingrediente: 3 bulbi de fenicul cu frunze 1 ceapă 4 linguri de ulei de măsline 2 linguri de unt sare piper 60 g măsline negre fără sâmburi 1/2 legătură de coriandru 4 fileuri de eglefin (a cate 200 g) Mod de preparare: […]
Salata_de_boeuf_cu_vita

Salata de boeuf cu vita

Salata de boeuf cu vita din: rasol de vita, cartofi, morcovi, telina, pastarnac, mazare, castraveti, gogosari, maioneza, ceapa, mustar, curry. Ingrediente: 600 g rasol de vită 4-5 cartofi mari roşii 5 morcovi medii 1 ţelină medie 2 rădăcini păstârnac 250 g mazăre din conservă 150 g castraveţi muraţi 125 g gogoşari muraţi 200 g maioneză […]
 
Sarmale cu legume

Sarmale cu legume

Sarmale cu legume din: varza murata, ceapa, morcovi, praz, telina, ulei, ardei gras, bulion, orez, vin, ulei, sare. Ingrediente:   frunzele de la o varză murată 3 cepe 4 morcovi fir de praz 1 tijă de ţelină olandeză 1 ceaşcă de ulei 1 ardei gras roşu 1 linguriţă cu bulion 4 linguri cu orez 1 […]
Supa de curcan

Supa de curcan cu ciuperci

Supa de curcan din: carcase de curcan, supa de pui, ceapa, verdeata, sare, piper, ciuperci, lapte. Ingrediente: carcase de curcan 300 ml supă de pui 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt 2 linguri cu mix de verdeaţă, tăiată mărunt sare şi piper negru măcinat 250 g ciuperci, feliate 300 ml lapte   Mod de preparare: […]
 
Buchetiera indiana

Buchetiera indiana

Buchetiera indiana din: conopida, morcovi, ceapa, usturoi, sfecla, ulei, patrunjel, cimbru, dafin, masline verzi, migdale, curry, sare, piper, lapte. Ingrediente: 1 conopidă 4 morcovi 2 cepe 2 căpăţâni de usturoi 1 sfeclă roşie 3 linguri ulei pătrunjel cimbru 1 foaie de dafin 12 măsline verzi, fără sâmburi 1/2 lingură migdale feliate 1 linguriţă pudră de […]
Reteta de gulas de vita

Reteta de gulas de vita

Reteta de gulas de vita din: gulas de vita, ardei iute, morcov, cartofi, ceapa, usturoi, telina, suc de rosii, frunze de telina, sare, piper, boia, ulei. Ingrediente: 500 g gulaş de vită (carne de vită pentru gătit) 2 ardei iuţi 2 morcovi 4-5 cartofi 2 cepe roşii 4 căţei de usturoi 1 ţelină 500 ml […]
 
Ciorba_de_potroace_de_curcan

Ciorba de potroace de curcan

Ciorba de potroace de curcan din: maruntaie curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ardei, telina, rosii, bulion, orez, patrunjel, leustean, zeama de varza, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg potroace curcan (măruntaie) 2 cepe 1 morcov  1 păstârnac 1 ţelină mică sau tulpini verzi de ţelină  1 ardei gras 2-3 roşii  200 ml bulion 3 linguri de […]
Supa de peste cu vin

Supa de peste cu vin

Supa de peste cu vin din: crap, peste mic, ardei, apa, rosii, ceapa, vin, paprika, sare, ulei. Ingrediente: 1,5 kg crap 500 g peşte mic 1 ardei gras verde 1 00 ml vin roşu sec 2 l apă 2 roşii 2 cepe mari 2 linguriţe cu paprika sare (după gust) ulei   Mod de preparare: […]
 
Cele mai bune remedii naturale pentru arsurile solare

10 alimente pentru oase puternice

O dietă bogată în calciu şi vitamina D este secretul pentru a avea oase sănătose şi puternice, potrivit health.com. Calciul fortifică oasele şi dantura, în timp ce vitamina D îmbunătăţeşte absorbţia calciului şi creşterea oaselor. Aceşti nutrienţi sunt importanţi atât în copilărie, cât şi la bătrâneţe. O cantitate mare de calciu şi vitamina D în […]
Tort_cu_frisca_si_fructe_confiate

Tort cu frisca si fructe confiate

Tort cu frisca si fructe confiate din: unt, zahar, oua, sare, faina, amidon, praf de copt, gelatina, ricotta, lichior, fructe, ciocolata, lapte, migdale, frisca. Ingrediente: 30 g unt 50 g zahăr 2 ouă 1 plic zahăr vanilinat 1 praf sare 50 g făină 30 g amidon 1/2 plic praf de copt 1 foaie gelatină 250 […]
 
Friptura_de_porc_cu_usturoi

Friptura de porc cu usturoi

Friptura de porc cu usturoi din: carne de porc, patrunjel, sunca, ulei, usturoi, smantana, lapte, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc fără os sare piper 2 legături pătrunjel 150 g şuncă 3 linguri ulei 3 căpăţâni de usturoi 300 g smântână 125 ml lapte   Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 200 […]
Supa de curcan cu nuci pecan

Supa de curcan cu nuci pecan

Supa de curcan cu nuci pecan din: ulei de masline, ceapa, telina, faina, salvie, piper, sare, curcan, supa de pui, friptura de curcan, morcov, fasole, cartofi, patrunjel, nuci pecan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă curăţată şi tocată 1 tijă de ţelină, curăţată şi tăiată felii 2 linguri rase făină 1/2 linguriţă rasă […]
 
Cordon_bleu_cu_peste

Cordon bleu cu peste

Cordon bleu cu peste din: hasmatuchi, ceapa, unt, somon, suc de lamaie, faina, calcan, oua, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 legătură hasmaţuchi 2 cepe 2 linguri unt 100 g somon afumat sare piper sucul de la 1/2 lămâie 2 calcani 4 linguri făină 2 ouă 4 linguri pesmet 1 lingură ulei   Mod de […]
Retete_de_Paste

Meniu de Paste. Ce gatim de Pasti?

Meniu de Paste. Ce gatim de Pasti? Miel cu vin Miel cu vin din: pulpe de miel, ulei de masline, pasta de rosii, rosii, vin, supa, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe inferioare de miel ulei de măsline 1 cutie de 500 g de pasta de rosii 1 conservă de 400 g roşii decojite 400 ml […]
 
 
Canapele_de_paste_cu_salam

Canapele de paste cu salam

Canapele de paste cu salam din: fidea, ou, smantana, unt, rosii, busuioc, mozzarella, salam, sare, piper. Ingrediente: 200 g fidea sare  1 ou 2 linguri smântână piper 4 linguri unt 3 roşii 1/2 legătură busuioc 300 g mozzarella 200 g salam feliat   Mod de preparare: Se fierb pastele într-o cantitate mare de apă cu […]
Reteta_chiftelute_cu_sos

Reteta chiftelute cu sos

Reteta chiftelute cu sos din: ceapa, ansoa, ulei, patrunjel, carne de vita, pesmet, coniac, unt, sos, sare, piper, maioneza, smantana, capere. Ingrediente: Pentru chiftelute: 1 ceapă 3 fileuri ansoa 1 lingură ulei 1 legătură pătrunjel tocat 600 g carne de vită tocată 3 linguri pesmet 2 linguri coniac 1 lingură unt sare piper 1 linguriţă […]
 
Tort delicios cu banane

Tort delicios cu banane

Tort delicios cu banane din: oua, zahar, faina, praf de copt, banane, lamaie, ciocolata, gelatina, frisca, iaurt. Ingrediente: Pentru blat: 3 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 linguriţă praf de copt Pentru umplutura 1: 5 banane 1 lămâie 3 iaurturi cu aromă de banană 200 g ciocolată cu lapte 10 g gelatină 100 […]
Reteta_ciorba_ardeleneasca_de_porc

Reteta ciorba ardeleneasca de porc

Reteta ciorba ardeleneasca de porc din: carne de porc, smantana, oua, morcov, ceapa, ardei, orez, tarhon, bors, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de porc 150 g smântână 2 ouă 1 morcov 2 cepe 1 ardei gras 2 linguri orez tarhon sare piper 1 l borş 2 linguri ulei de măsline   Mod de […]
 
Sugestii pentru masa de Pasti

10 Retete pentru Pasti

Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Creveti in sos de patrunjel Creveti in sos de patrunjel din: creveti, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, coaja de lamaie. Poate te intereseaza si: Creveti cu harissa Creveti in sos de ardei Creveti in sos Romesco Reteta zilei: Salata Fattoush Salata Fattoush din: lipii, ulei de masline, salata […]
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Spaghete cu carne din: spaghete, ceapa, usturoi, carne tocata, pasta de rosii, morcov, ardei gras, patrunjel, ulei. Ingrediente: 1 pachet cu spaghete 2 cepe 5 căţei de usturoi 500 g carne tocată de vită sau porc 2-3 linguri cu pastă de roşii 1 morcov 2 ardei graşi 1 legătură de pătrunjel ulei   Mod de […]
 
Biban de mare la tava

Biban de mare la tava

Biban de mare la tava din: fenel, sos pesto, unt, bibani de mare, ulei, rosii, masline, busuioc. Ingrediente: 2 bulbi de fenel, feliaţi 1 -2 linguriţe cu sos pesto verde 75 g unt, moale 4 bibani de mare, evisceraţi ulei de măsline 150-200 g roşii cherry, cu codiţe 75-100 g măsline negre fără sâmburi frunze […]
Frigarui de pui cu sos de arahide

Frigarui de pui cu sos de arahide

Frigarui de pui cu sos de arahide din: ulei, pasta de curry, pasta de chilli, pulpe de pui dezosate, sos de arahide, lamaie, coriandru. Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu pastă de curry 1 linguriţă cu pastă de chilii 6 pulpe de pui dezosate Pentru sos: 4 linguri cu sos de […]
 
Paine_cu_ardei_iute_06

Reteta zilei: Paine cu ardei iute

Paine cu ardei iute din: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ou lapte, ulei, ardei iute, nuci. Ingrediente:  3 căni de făină 1 cană zahar 1 lingură + 1 linguriță praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita sare 1 ou 1 1/2 cani lapte 2 linguri de ulei 2 […]
Chec din biscuiti, cu lichior si ciocolata

Chec din biscuiti, cu lichior si ciocolata

Chec din biscuiti, cu lichior si ciocolata din: frisca lichida, ciocolata de menaj, unt, lichior crema de whisky, biscuiti cu migdale, zmeura, frunza de menta. Ingrediente: 280 ml frişca lichidă 200 g ciocolată de menaj 60 g unt 4 linguri cu lichior cremă de whisky 150 g biscuiţi cu migdale sau amaretti, zdrobiţi zmeură şi […]
 
Rotite de ciocolata si portocale

Rotite de ciocolata si portocale

Rotite de ciocolata si portocale din: faina, unt, zahar pudra, portocala,cacao, zahar pudra, ou. Ingrediente: 150 g făină 100 g unt nesărat, rece 4 linguri cu zahăr pudră coaja rasă fin de la 1 portocală plus 2 linguri cu suc de portocale Pentru aluatul de ciocolata: 150 g făină 100 g unt nesărat, rece 20 […]
Sarmalute_de_gasca

Sarmalute de gasca

Sarmalute de gasca din: carne de porc, carne de gasca, orez, boia, cimbru, suc de rosii, morcov, untura, slanina, ceapa, varza, piept de porc, vin. Ingrediente: 400 g carne de porc 800 g carne le gâscă (pulpă şi piept)  1 ceaşcă orez  1 lingură boia dulce 1 lingură cimbru uscat 1 ceaşcă suc de roşii […]
 
Melci_dulci

Melci dulci

Melci dulci din: miere, unt, bicarbonat, faina, cuisoare, scortisoara, nuci, zahar, apa de trandafiri, migdale, suc de portocale. Ingrediente: Pentru aluat: 150 g miere  100 g unt 1 linguriţă bicarbonat 275 g făină 1 lingurifă coajă de portocală rasă 1/2 cuişoare măcinate 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată Pentru umplutură: 200 g nuci măcinate 175 g […]
Ciorba_de_varza_murata_cu_mere

Ciorba de varza murata cu mere

Ciorba de varza murata cu mere din: varza, ceapa, slaninuta, ulei, apa, sare, piper, chimen, zahar, mar, patrunjel. Ingrediente: 500 g varză murată 2 cepe 50 g slăninuţă împănată 1 lingură ulei 2 cuburi concentrat cu gust de came de pasăre (instant) 1 l apă clocotită sare piper 1/2 linguriţă chimen 1 praf de zahăr 1 […]
 
Retete_peste_Paste

MENIU DE PAŞTE. Trei retete simple cu carne de MIEL

MENIU DE PAŞTE. Trei retete simple cu carne de MIEL: Miel picant la tigaie: Miel picant la tigaie din: carne de miel, pasta de ghimbir cu usturoi, praf de ardei iute, coriandru, garam masala, piper, fenicul, curcuma, ulei, sare, ceapa, ardei iute, dafin, seminte fenicul, apa. Ingrediente pentru marinada: 450gr carne de miel 1 lingura […]
 
 
 
Cura cu verdeţuri de primăvară

Cura cu verdeţuri de primăvară

Prin com­poziţia lor bogată în fibre vegetale, vita­mine, en­zime, minerale şi principii fito­te­ra­peu­tice, verde­ţu­rile de primăvară sunt necesare şi ce­rute de orga­nism, pentru a-şi regăsi ener­­gia pierdută în perioada de iarnă. Folosiţi-le acum, cât sunt proaspete, înainte de-a înflori. Urzica (Urtica Dioica) Există două soiuri: urzică ma­re, cea care este comercia­li­zată în ge­neral prin trustul […]
 
 
 
Retete_peste_Paste

Retete simple pentru Paste

Retete simple pentru Paste: Drob de miel cu urzici Drob de miel cu urzici din: maruntaie de miel, carne tocata, urzici, ceapa, oua, sare, faina, piper, unt. Ingrediente: măruntaiele de la un miel 5-6 linguri carne tocată mai grasă 1/2 kg urzici 2 legături ceapă verde sau 2-3 cepe uscate, de dimensiune medie 8 ouă […]
 
Cât sunt de nocive cremele solare

VINDECĂ peste 100 de BOLI și previne mai multe forme de CANCER

Această plantă lila ce ne învăluie cu parfumul său extrem de puternic este folosită intens în industria cosmetică, însă devine din ce în ce mai apreciată și ca plantă medicinală. În compoziţia plantei au fost identificate peste 40 de componente care nu pot fi obţinute pe cale de sinteză în laborator. Printre substanţele active se […]
 
How to make Buffalo wings

How to make Buffalo wings (VIDEO)

Buffalo wings                 How to make Buffalo wings   Pofta buna!
 
5 beneficii dovedite ale uleiului de cocos

5 beneficii dovedite ale uleiului de cocos

Este ideal pentru îngrijirea pielii şi pentru a-l folosi în bucătărie, însă mai are o mulţime de avantaje pentru corpul. Alege întotdeauna uleiul de cocos presat la rece, deoarece te vei bucura din plin de toate beneficiile aduse de el pentru corp. Fie că-l foloseşti pentru a-ţi îngriji tenul, pielea sau părul, fie îl incluzi […]
 
Aperitive simple pentru Paste

Aperitive simple pentru Paste

Aperitive simple pentru Paste: Aperitive cu rosii Aperitive cu rosii din: rosii, ton, castravete, masline, marar, lamaie, crutoane. Ingrediente: 8 roşii potrivite 300 g ton un castravete proaspăt 150g măsline o legătură mărar proaspăt zeama de la o lămâie crutoane   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă roşiile. Se scoate miezul cu o […]
 
 
 
Mere_umplute_cu_caramel_06

Reteta zilei: Mere umplute cu caramel

Mere umplute cu caramel din: mere, caramele, apa, smantana lichida, inghetata de vanilie, nuci, chips-uri de ciocolata, lapte condensat, esenta de vanilie, apa, unt. Ingrediente:  4 mere 1 punga caramele 2 linguri de apă ¼ cana smantana lichida inghetata de vanilie nuci tocate 1 cana chips-uri de ciocolata 1 cutie lapte condensat 1 lingurita esenta […]
Friptura Stroganoff

Friptura Stroganoff

Friptura Stroganoff din: carne de vita, smantana, ceapa, ciuperci, vin, mustar, faina, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 300 g smântână 2-3 cepe potrivite 700 g ciuperci proaspete 200-300 ml vin alb sec 2 linguriţe cu muştar de Dijon 2 linguri cu făină ulei 1 lingură cu unt sare piper   […]
 
Salata de paste cu ardei copti si ton

Salata de paste cu ardei copti si ton

Salata de paste cu ardei copti si ton din: vin,n masline, usturoi, ulei de masline, paste, ton, nuca, ardei, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 200 ml iaurt cu 4% grăsime 2 linguri cu vin alb sec 150 g măsline negre fără sâmburi 2 căţei de usturoi 1 lingură cu ulei de măsline 300 g paste […]
Pateuri picante

Pateuri picante

Pateuri picante din: friptura Stroganoff, pesmet, unt, piper, faina, apa, sare, ulei. Ingrediente: friptură Stroganoff gata preparată pesmet unt piper Pentru aluat: 800 g făină 450 ml apă călduţă 1/2 linguriţă cu sare 3-4 linguri cu ulei   Mod de preparare: Incinge o lingură cu unt şi aureşte pesmetul (cantitatea de pesmet o stabileşti în […]
 
Cozonac

Cozonac umplut cu rahat

Cozonac umplut cu rahat din: coniac, apa de portocale, zahar, frojdie, faina, unt, nuci, cacao, scortisoara, oua, rahat. Ingrediente: Pentru aluat: 1 lingură coniac  1 lingură apă de portocale 100 g zahar coaja rasă 1 la 1/2 lămâie şi de la 1/2 portocală 20 g drojdie 500 g făină 200 g unt Pentru umplutură: 500 g […]
Racituri cu usturoi

Racituri cu usturoi

Racituri cu usturoi din: picioare de porc, sorici, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ienibahar, usturoi, sare. Ingrediente: 1 1/2 kg picioare sau cap de porc sorici de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 păstâmac 1 ţelină 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 3-4 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: […]
 
Savarina_cu_fulgi_de_cocos

Savarina cu fulgi de cocos

Savarina cu fulgi de cocos din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, fulgi de cocos, sare, oua, rom, suc de lamaie, mango, carambol, mandarine. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 250 ml lapte  4 linguri zahăr  1 cub drojdie  150 g unt 100 g fulgi de cocos sare  5 ouă Pentru cremă şi decor: 150 g […]
Sarmale_in_varza_rosie

Sarmale in varza rosie

Sarmale in varza rosie din: varza rosie, fila de porc, untura, sunca, oua, pesmet, sherry, unt, vin, smantana, piper. Ingrediente: 1 varză roşie 350 g filă de porc  1 lingură untură 125 g şuncă 1 ou 1 gălbenuş 2 linguri pesmet 2 linguri Sherry sec 1 1/2 lingură unt 250 ml vin roşu 125 ml […]
 
Stelute_cu_peltea

Stelute cu peltea

Stelute cu peltea din: faina, zahar, praf de copt, unt, alune, peltea. Ingrediente: Pentru aluat: 375 g făină 1 linguriţă praf de copt  200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 250 g unt 1 albuş 125 g alune măcinate Pentru umplutură: 100 g zahăr pudră zahăr cristal 150 g peltea de gutui   Mod de […]
Cotlete_de_porc_cu_salsa_verde

Cotlete de porc cu salsa verde

Cotlete de porc cu salsa verde din: cotlete de porc, ardei, dovlecei, conopida, ulei de masline, patrunjel, busuioc, lamaie. Ingrediente: cotlete de porc cu os ardei capia dovlecei conopidă pătrunjel busuioc proaspăt ulei de măsline lămâie   Mod de preparare: Mai întâi pune câte un vârf de sare pe ambele părţi ale cotletului şi aşteaptă […]
 
Musuroi de furnici

Musuroi de furnici

Musuroi de furnici din: faina, zahar, lapte, unt, cacao, praf de copt, ou, banane, ciocolata, smantana, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 250 g zahăr 250 ml lapte 1/2 pachet cu unt 3 linguri cu cacao 1 pliculeţ cu praf de copt 1 ou Pentru umplutura: 3 banane 50 g ciocolată 300 ml smântână dulce […]
Carne tocata cu morcovi la cuptor

Carne tocata cu morcovi la cuptor

Carne tocata cu morcovi la cuptor din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, carne tocata de vita, unt, porumb, sare, piper, pasta de tomate, patrunjel, supa de carne. Ingrediente: 400 g cartofi (nu de fiert) 300 g ţelină 1 ceapă 500 g morcovi tineri 2 căţei de usturoi 1 lingură ulei 400 g carne tocată, […]
 
Chec cu dragoste

Chec cu dragoste

Chec cu dragoste din: unt, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, praf de copt, sare, lapte, colorant, zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: (faci 2 aluaturi) 20 g unt la temperatura camerei 250 g zahăr 5 ml esenţă de vanilie 2 ouă mari 500 g (2 căni) făină 10 g praf de copt 1g sare 125 ml […]
Salata colorata de varza

Salata colorata de varza

Salata colorata de varza din: ulei de masline, ceapa, fenicul, varza rosie, varza alba, morcov, seminte de dovleac, patrunjel, mustar, zahar brun, otet balsamic. Ingrediente: 1 lingură cu ulei de măsline 1 ceapă roşie, feliată 1 bulb de fenicul, feliat, opţional 1/2 varză roşie tăiată mărunt 1/2 varză albă, tăiată mărunt 1 morcov mediu, curăţat […]
 
Cuib cu mandarine

Cuib cu mandarine

Cuib cu mandarine din: ricotta, crema de branza, mascarpone, oua, zahar, zahar vanilat, stafide, fulgi de migdale, mandarine, sirop de zmeura, sirop caramel. Ingrediente: 250 g ricotta 200 g cremă de brânză 100 g mascarpone 4 ouă 50 g zahăr 4 pliculeţe cu zahăr vanilat 50 g stafide 100 g migdale zeama de la 4 mandarine […]
Aperitive simple

Aperitive simple

Aperitive simple: Aperitive cu somon, icre negre si piersica Aperitive cu somon, icre negre si piersica din: baghetă franţu­zească, somon afumat, unt sau marga­rină tartinabilă, icre negre sau roşii, busuioc sau de rozmarin, pancetta sau kaizer, piersici decojite din compot, mentă verde sau alte verdeţuri proaspete, frunze verzi de arpagic. Ingrediente: 1 baghetă franţu­zească de 200 g 1 file de somon afumat 50 […]
 
Salata de cartofi cu macrou afumat

Salata de cartofi cu macrou afumat

Salata de cartofi cu macrou afumat din: cartofi, broccoli, otet de cidru, boabe de mustar, ulei de masline, sfecla, macrou afumat. Ingrediente: 300 g cartofi albi (sau cartofi noi), tăiaţi în felii 150 g broccoli rupt în bucheţele 2 linguri cu oţet de cidru sau oţet de vin 1-2 linguri cu boabe de muştar 4-6 […]
Mousse savuros de ciocolata

Mousse savuros de ciocolata

Mousse savuros de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, Cointreau, frisca lichida, cupe din ciocolata neagra, coacaze. Ingrediente: 300 g ciocolată cu lapte 50 g unt nesărat 5 ouă medii, separate 2 linguri cu Cointreau (sau lichior de portocale) 15 ml frişcă lichidă 6-8 cupe din ciocolată neagră sau forme ramekin coacăze roşii, pentru decor   Mod […]
 
Salata calda de cartofi cu usturoi

Salata calda de cartofi cu usturoi

Salata calda de cartofi cu usturoi din: cartofi, ceapa, usturoi, patrunjel  sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 5 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, curăţă-i de coajă şi […]
Salata_cu_pui_si_portocala

Salata cu pui si portocala

Salata cu pui si portocala din: piept de pui, usturoi, dovlecel, rosie, portocala, busuioc, salata verde, ulei, piper, boia, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 căţel de usturoi 1/2 dovlecel 1 roşie mare 1 portocală frunze de busuioc 2 frunze de salată verde 1 lingură de ulei 1 lingură de zeamă de lămâie 1/2 […]
 
Prajitura aromata cu branza de vaci

Prajitura aromata cu branza de vaci

Prajitura aromata cu branza de vaci din: oua, zahar, faina, praf de copt, smantana, branza de vaci, foi de gelatina, esenta de lamaie. Ingrediente: Pentru aluat: 5 ouă 125 g zahăr 4 linguri cu făină 1 pliculeţ cu praf de copt Pentru crema: 200 ml smântână dulce 500 g brânză de vaci 150 gzahăr 2 […]
Salata de varza cu ceapa coapta

Salata de varza cu ceapa coapta

Salata de varza cu ceapa coapta din: ceapa, ulei, usturoi, varza, coriandru, castravete, tzatziki. Ingrediente: 2 cepe roşii ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1/2 varză 1 mână plină cu frunze de coriandru 1 castravete 1-2 ceşti cu tzatziki coaja şi zeama de la 1 lămâie   Mod de preparare: Stropeşte cepele necurăţate de […]
 
Ficat cu praz si ridiche neagra

Ficat cu praz si ridiche neagra

Ficat cu praz si ridiche neagra din: ficat de porc, ridiche neagra, praz, masline, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficat de porc 1 ridiche neagră 1 fir de praz 100 g măsline fără sâmburi ulei sare piper   Mod de preparare: Taie ficatul în felii şi înăbuşă-l în ulei cu puţină apă. Dă ridichea […]
Salata cu pui si taitei de orez

Salata cu pui si taitei de orez

Salata cu pui si taitei de orez din: taitei de orez Thai, morcov, castravete, salata verde, menta, carne de pui, seminte de susan, ghimbir, ardei iuti, otet, sos de soia, ulei vegetal, ulei de susan. Ingrediente: 150 g tăiţei de orez Thai 1 morcov mare sau 2 mai mici, curăţaţi 1/2 castravete, feliat 1 salată […]
 
Fish finger

Fish finger

Fish finger din: sos tartar, salata verde, fish fingers, castravete murat. Ingrediente: 1 tortilla 1-2 linguri cu sos tartar salată verde 3-4 fish fingers 1 castravete murat   Mod de preparare: Incălzeşte tortilla în cuptorul cu microunde, apoi presară deasupra 1-2 linguri cu sos tartar. Aranjează câteva frunze de salată verde, apoi adaugă 3-4 bucăţi […]
Retete_de_Pasti_08

7 Retete pentru Pasti

Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Pui cu cartofi dulci si piersici Pui cu cartofi dulci si piersici din: ulei de masline, ceapa, pui, ghimbir, usturoi, chimen, boia, scortisoara, fulgi de ardei iute, sare, piper, piersici, cartof dulce, rosii, apa, supa de pui, masline, stafide, nuci de pin Reteta zilei: Oua umplute cu pasta tartinabila cu […]
 
Salata cu legume si macrou afumat

Salata cu legume si macrou afumat

Salata cu legume si macrou afumat din: macrou afumat, ceapa, morcovi, cartofi, oua, sfecla, maioneza. Ingrediente: 1 macrou afumat 1 ceapă roşie mică 2 morcovi mari 2 cartofi medii 2 ouă 1 sfeclă roşie mică 4-5 linguri cu maioneză   Mod de preparare: Curăţă macroul de piele şi oase şi amestecă-l cu ceapa roşie tăiată […]
Hamburger de vitel

Hamburger de vitel

Hamburger de vitel din: carne de vitel, ceapa, oua, lapte, mustar, sos de hrean, sare, piper, pesmet, ketchup. Ingrediente: 500 g carne de viţel tocată 2 cepe 2 albuşuri de ou 2 linguri cu lapte 1 lingurita cu muştar Dijon 1 linguriţă cu sos de hrean 1/4 linguriţă cu sare 1/4 linguriţă cu piper 1 ceaşcă […]
 
Pulpe de pui cu cartofi dulci si sos

Pulpe de pui cu cartofi dulci si sos

Pulpe de pui cu cartofi dulci si sos din: sos de soia, lime, usturoi, pulpu de pui, cartofi, ulei, fulgi de chilli, ceapa, ardei iute, otet, patrunjel, coriandru. Ingrediente: 2 linguri cu sos de soia sucul de la 3-4 lime (6 linguri) 1 căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit 8 pulpe de pui 4 cartofi […]
Salata_cu_dressing_aromat_de_portocale_04

Reteta zilei: Salata cu dressing aromat de portocale

Salata cu dressing aromat de portocale din: usturoi, mustar dijon, ulei de masline, suc de portocale, otet, miere, sare piper,portocale, ceapa rosie, branza, salata verde, migdale, busuioc. Poate te intereseaza si: Salata de cuscus cu ardei Salata de varza murata cu nuca Salata de legume fierte   Ingrediente dressing:  coaja de la 1 portocala 2 […]
 
Budinca quattro formaggi

Budinca quattro formaggi

Budinca quattro formaggi din: malai, apa, sare, gorgonzola, mozzarella, cascaval, parmezan, smantana, ulei, pasta de tomate, nucsoara. Ingrediente: 300 g mălai 1,5 l apă 1/4 linguriţă cu sare 100 g gorgonzola 100 g mozzarella 50 g caşcaval Emmenthaler 50 g parmezan 250 ml smântână 1 lingură cu ulei de măsline 1-2 linguri cu pastă de […]
Saltimbocca

Saltimbocca (pui cu salvie)

Saltimbocca (pui cu salvie) din: piept de pui, bacon, salvie, unt, cin, supa de pui, faina, sare, piper. Ingrediente: 4 fjleuri de piept de pui 4 felii de bacon 8 frunze de salvie 2 linguri cu unt linguri cu vin alb 125 ml supă |e pui 1 linguriţă cu făină sare piper   Mod de […]
 
Pizza "in doi"

Pizza “in doi”

Pizza “in doi” din: aluaturi pentru pizza, mozzarella, salam, ketchup, sos de rosii, boia iute, parmezan, busuioc, piper. Ingrediente: 2 aluaturi pentru pizza, din comerţ 125 g mozzarella 10 felii de salam semiuscat şi picant 50 g ketchup 4 linguri cu sos de rosii 1 vârf de cuţit cu boia iute 100 g parmfezan câteva […]
Cartofi_in_vin

Cartofi in vin

Cartofi in vin din: cartofi, ceapa, ulei, vin, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 3 linguri de ulei de unt 200 ml vin alb 250 ml supă de legume 1 foaie de dafin sare piper 1/2 de legătură de pătrunjel tocat   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se spală şi se […]
 
Rosbif_cu_legume

Rosbif cu legume

Rosbif cu legume din: rosbif, cartofi, ceapa verde, ulei, oregano, smantana, sare, piper. Ingrediente: 500 g rosbif prăjit 6 cartofi sare  piper 1/2 de legătură de ceapă verde 3 linguri de ulei 1 linguriţă de oregano uscat 150 ml smântână pentru gătit   Mod de preparare: Rosbiful se taie felii şi se toacă foarte mărunt. […]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
How_to_make_Baked_Mushroom_Risotto

How to make Baked Mushroom Risotto (VIDEO)

Baked Mushroom Risotto                     How to make Baked Mushroom Risotto     Pofta buna!
 
 
 
 
 
Cele mai bune remedii naturale pentru arsurile solare

Topul celor mai eficiente alimente în lupta cu celulita

Broccoli este unul dintre aliaţii de nădejde, deoarece are în compoziţia lui o substanţă care stimulează producerea colagenului. Efectul este vizibil! Evitarea alcoolului, a fast-food-ului, a dulciurilor şi respectarea unui program regulat de sport sunt regulile de bază pentru a scăpa de aspectul inestetic a celulitei, tonifiind foarte bine pielea. Pe lângă aceste reguli care […]
 
 
 
 
 
De ce nu trebuie să mai folosiţi pasta de dinţi cu fluor

5 alimente pentru o sănătate de fier

Alimentaţia sănătoasă şi exerciţiile fizice reprezintă elementele principale ale unui stil de viaţă sănătos. Este important să alegem alimentele potrivite pentru corpul nostru şi pentru ritmul zilnic, cu toate că există câteva produse care au beneficii fantastice pentru oricine le introduce în meniul obişnuit. 1. Fructele: în topul listei nutriţioniştilor şi medicilor se află fructele. […]
 
 
Ce beneficii aduc căpșunele organismului nostru

Ce beneficii aduc căpșunele organismului nostru

Ideale în curele de detoxifiere, căpşunile pot fi considerate un adevărat simbol al sănătăţii. “Căpşunile reprezintă pentru mulţi dintre noi gustul şi mirosul copilăriei , cu toate amintirile ei plăcute. Este unul dintre fructele apărute mai tarziu în alimentaţia diversificată a copilului (după vârsta de 1 se recomandă introducerea lor datorită posibilelor efecte alergizante ) […]
 
 
 
 
Inghetata_delicioasa_de_piersici_03

Reteta zilei: Inghetata delicioasa de piersici

Inghetata delicioasa de piersici din: piersici, lapte, miere, suc de lamaie. Poate te intereseaza si: Inghetata cu bezea, piersici si topping de zmeura Inghetata de busuioc cu piersici Inghetata cu piure de piersici   Ingrediente:  2 cani piersici congelate ⅔ cana lapte 2 linguri de miere 1 lingurita suc de lămâie     Mod de […]
Cartofi_in_folie_cu_unt

Cartofi in folie cu unt

Cartofi in folie cu unt din: cartofi, usturoi, ardei, busuioc, unt, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mari pentru fiert 1 căţel de usturoi 1 ardei iute mic roşu 4 fire de busuioc 100 g unt moale lingură de pastă de tomate sare piper   Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 220° […]
 
Tartar_de_sparanghel

Tartar de sparanghel

Tartar de sparanghel din: sparanghel, cimbru, lamaie, ulei, ceapa, unt, faina, vin, capere, sare, piper. Ingrediente: 500 g sparanghel alb sare zahăr 1 legătură de cimbru de lămâie zeama de la 1/2 lămâie 2 linguri de ulei din sâmburi de struguri 2 fire de ceapă verde 2 linguri de unt 1 lingură de făină 50 […]
Frittata de curcan

Frittata de curcan

Frittata de curcan din: unt, ulei de masline, rosii, ceapa, piept de curcan, smantan, oua, sare, piper, chilli, brie, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri cu unt 2 linguri cu ulei de măsline 250 g roşii cherry 6 cepe verzi, feliate 200 g piept de curcan afumat, tocat 1/2 ceaşcă cu smântână 6 ouă, bătute sare şi […]
 
Carpaccio_cu_sparanghel

Carpaccio cu sparanghel

Carpaccio cu sparanghel din: sparanghel, zeama de lamaie, portocale, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g sparanghel alb 3 linguri de zeamă de lămâie 2 portocale 2 linguri de creme fraîche 2 linguri de smântână 2 linguri de oţet cu tarhon 3 linguri de ulei din sâmburi de struguri sare piper   Mod de preparare: […]
Reteta_creveti_inabusiti

Reteta creveti inabusiti

Reteta creveti inabusiti din: creveti, pasta de surimi, albus, sare, mazare. Ingrediente: 12 creveţi uriaşi 50 g pastă de surimi 1 albuş sare circa 25 g mazăre   Mod de preparare: Cu ajutorul unui beţigaş de bambus se scot intestinele creveţilor. Aceştia se spală apoi bine şi se fierb circa 10 minute în apă cu […]
 
Galuste_fine_de_cartofi

Galuste fine de cartofi

Galuste fine de cartofi din: cartofi, sare, faina, amidon, lapte, oua, nucsoara, maghiran. Ingrediente: 750 g cartofi sare 80 g făină 80 g amidon alimentar 2 linguri de lapte 2 ouă nucşoară măcinată 1/2 de linguriţă de maghiran uscat   Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se fierb în apă cu sare aproximativ 20 […]
Rulada_de_varza_cu_pui

Rulada de varza cu pui

Rulada de varza cu pui din: varza, morcovi, carne de pui, sake, sos de soia, otet, mustar. Ingrediente: 4 frunze de varză 2 morcovi 300 g carne tocată de pui 1 lingură de sake 3 linguri de sos de soia (deschis la culoare) 1 1/2 linguri de oţet de orez 1 linguriţă de muştar picant […]
 
Tarta_cu_hribi_si_cartofi

Tarta cu hribi si cartofi

Tarta cu hribi si cartofi din: cartofi, sare, branza de vaci, lapte, ulei, oua, faina, praf de copt, hribi, ceapa, unt, piper, nucsoara, coriandru. Ingrediente: 300 g cartofi sare 125 g brânză de vaci slabă 3 linguri de lapte 4 linguri de ulei 5 ouă 200 g făină 1/2 de linguriţă de praf de copt […]
Cartofi_copti_umpluti_cu_sparanghel

Cartofi copti umpluti cu sparanghel

Cartofi copti umpluti cu sparanghel din: cartofi, sare, sparanghel, supa, ulei, tarhon, vin, paine, branza. Ingrediente: 8 cartofi mari pentru fiert sare 1 kg sparanghel verde 750 ml supă de legume 3 linguri de ulei de unt 1 legătură de tarhon 2 cl vin de Madeira 2 felii de pâine de secară integrală  2 linguri […]
 
Tarte_rustice_de_cartofi

Tarte rustice de cartofi

Tarte rustice de cartofi din: cartofi, unt, slanina, sare, piper, ierburi, mozzarella. Ingrediente: 200 g cartofi 30 g unt 75 g creme fraîche 50 g şlănină sare piper proaspăt măcinat ierburi aromatice de Provence 250 g mozzarella   Mod de preparare: Cartofii se spală şi se fierb în coajă circa 20 de minute. După aceea, […]
Sos_cald_de_branza_05

Reteta zilei: Sos cald de branza

Sos cald de branza din: branza, cascaval, ardei iute, ceapa rosie, uli, coriandru, rosie, lapte, chips-uri tortilla. Ingrediente:  500gr branza rasa 240gr cascaval ras 1 ardei iute, fara semințe și tocat ½ cana ceapa rosie, tocata 1 lingura ulei ¼ cana coriandru proaspat, tocat 1 rosie proaspata, fara seminte si taiata cuburi 1½- 2 cani […]
 
Salata_de_cuscus_cu_ardei

Salata de cuscus cu ardei

Salata de cuscus cu ardei din: cuscus, piept de curcan, morcov, ceapa, vanata, ardei, gogosar, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 cană de cuşcuş 200 g piept de curcan 1 morcov 1 ceapa 1/2 vânătă 1/2 ardei gras galben 1/2 gogoşar 1 lingură de zeamă de lămâie 1 lingură de ulei 1/2 linguriţă de piper alb […]
Tort_aperitiv_cu_cartofi

Tort aperitiv cu cartofi

Tort aperitiv cu cartofi din: cartofi, aluat, branza, ceapa, sunca, amidon, lapte, oua, ulei, chimen, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g aluat pentru pâine gata preparat (de la brutărie) 250 g brânză de vaci slabă 3 cepe 250 g şuncă afumată 1 lingură de amidon alimentar 50 ml lapte 2 ouă 150 ml […]
 
Sufleu_de_cartofi_cu_nucsoara

Sufleu de cartofi cu nucsoara

Sufleu de cartofi cu nucsoara din: cartofi, ceapa, unt, faina, lapte, sare, nucsoara, unt, patrunjel. Ingrediente: 800 g cartofi 2 cepe 40 g unt 40 g făină 250 ml supă de legume 250 ml lapte sare nucşoară unt pentru uns forma de copt pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Cartofii se spalâ, se curăţă […]
Pulpe de pui la cuptor cu mandarine

Pulpe de pui la cuptor cu mandarine

Pulpe de pui la cuptor cu mandarine din: chutney de caise, unt, boabe de mustar, ceapa, coapse de pui, mandarine, sare, piper. Ingrediente: 1 ceaşcă cu chutney de caise 1/2 ceaşcă cu unt topit 1 lingură cu boabe de muştar 2 cepe, tăiate în sferturi 8 coapse de pui 3 mandarine, tăiate în jumătate sare piper […]
 
Lasagna de peste

Lasagna de peste

Lasagna de peste din: foi de lasagna, somon afumat, ardei, mozzarella, unt, patrunjel, sare, lapte, faina, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet cu foi de lasagna 500 g somon afumat 1 ardei gras 200 g mozzarella 1 lingură cu unt pătrunjel sare Pentru sos: 50 g unt 300 ml lapte 1 lingură cu făină nucşoară […]
Vita cu legume si vin de orez

Vita cu legume si vin de orez

Vita cu legume si vin de orez din: carne de vita, vin de orez, piper de Sichuan, sos de stridii, sos de soia, zahar, supa de pui, suc de rosii, sare, piper, usturoi, ardei gras, ardei iute, ulei. Ingrediente: 250 g carne de vită 2 linguri cu vin de orez 1/2 linguriţă cu piper de Sichuan […]
 
Ceafa de mistret la cuptor

Ceafa de mistret la cuptor

Ceafa de mistret la cuptor din: ceafa de mistret, slanina afumata, usturoi, morcovi, ceapa, vin, supa de carne, unt, piper, dafin, untura, sare. Ingrediente:   1,5 kg ceafă de mistreţ 400 g slănină afumată 1 căpăţână de usturoi 3-4 morcovi 3-4 cepe 500 ml vin alb 1 l supă de carne 50 g unt boabe […]
Retete gustoase pentru Meniul de Florii

Salata calda cu peste si legume

Salata calda cu peste si legume din: file de peste, cartofi, morcov, broccoli, mazare, porumb, fasole, unt, spanac, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 300 g file de peşte alb 2 cartofi potriviţi 1 morcov 150 g broccoli 2 linguri de mazăre 2 linguri de porumb fiert 1 mână de fasole verde frunze de baby spanac […]
 
Bruschete_cu_pui_si_mozzarella_03

Reteta zilei: Bruschete cu pui si mozzarella

Bruschete cu pui si mozzarella din: paine, usturoi, mozzarella, pui, bacon, rosii, arpagic. Poate te intereseaza si: Bruschete cu ton, patrunjel si ardei iute Cum se prepara Bruschete cu coacaze si mascarpone (VIDEO) Bruschete cu pesto   Ingrediente:  1 paine, taiata pe lungime usturoi 1½ cana mozzarella, rasă 1 cana pui gatit, cuburi 3-4 linguri […]
Iepure cu sos de citrice

Iepure cu sos de citrice

Iepure cu sos de citrice din: carne de iepure, portocale, ceapa, sos de soia, miere, ghimbir, lamaie, ulei de masline sau de susan, usturoi, cimbru, rozmarin, sare. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 2 portocale 1 ceapă 4 linguri cu sos de soia (sau stridii) 1 linguriţă cu miere ghimbir 1 lămâie 4 linguri cu […]
 
Curcan cu lamaie si usturoi

Curcan cu lamaie si usturoi

Curcan cu lamaie si usturoi din: curcan, lamai, usturoi, unt, cimbru, pesmet, patrunjel, sare, piper, oua, supa de pui, muselina. Ingrediente: Pentru curcan: 1 curcan de 3,5-4,5 kg 2 lămâi feliate (foloseşte coaja pentru umplutură) 1 căpăţână de usturoi, tăiată în jumătate 150 g unt topit câteva crenguţe de cimbru Pentru garnitura din tava: 2 […]
Cosulete_aperitiv

Cosulete aperitiv

Cosulete aperitiv din: branza, oua, mascarpone, cascaval, parmezan, telemea, sare, nucsoara, unt, lapte, faina. Ingrediente: 100 g brânză dulce 8 ouă 350 g mascarpone 200 g caşcaval ras 100 g caşcaval afumat ras 100 g parmezan 50 g telemea sare piper nucsoara 200 g făină, amestecată cu 4 g praf de copt Pentru sosul bechamel: 50 g […]
 
Budinca_de_pui_cu_legume

Budinca de pui cu legume

Budinca de pui cu legume din: carne de porc, faina, cartofi, smantana, tarhon, lamai, apa, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne afumată de porc 1 lingură făină 3-4 cartofi 2 linguri smântână 1 lingură tarhon conservat în oţet sau 1 linguriţă tarhon uscat mărunţit zeamă de la 1-2 lămâi Pentru […]
Cotlete_cu_pesto

Cotlete cu pesto

Cotlete cu pesto din: cotlete de porc, taitei, busuioc, usturoi, pesmet, sare, ulei de masline. Ingrediente: 4 cotlete de porc de circa 100 g fiecare, groase de 1 cm 175 g tăiţei lungi, fără ou 85 g frunze de busuioc verde 3 căţei de usturoi piper 2 linguriţe pesmet 4 linguriţe ulei de măsline   […]
 
Sugestii pentru masa de Paste

5 retete pentru Pasti

Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Salata de somon cu oua fierte si parmezan Salata de somon cu oua fierte si parmezan din: paste, salata verde, somon, oua fierte, parmezan, sos. Poate te intereseaza si: Salata cu somon, castraveti murati si cartofi Salata cu somon la gratar Cum se prepara Salata cu somon (video) Salata cu […]
Bauturi Racoritoare

Bauturi Racoritoare (2016)

Bauturi Racoritoare: Reteta zilei: Suc de fructe cu morcovi Suc de fructe cu morcovi din: portocale, mure, afine, morcovi.   Ingrediente: 5 portocale 1 ceasca mure 1 ceasca de afine 1 ceasca morcovi     Mod de preparare: Dati la blender toate ingredientele impreuna, adaugati in pahare si serviti. Se poate pastra la rece cateva […]
 
Vitel_cu_fasole_verde

Vitel cu fasole verde

Vitel cu fasole verde din: carne de vitel, untdelemn, fasole, ceapa, faina, suc de rosii, patrunjel, marar, boia, sare. Ingrediente: 400 g carne macră de viţel 4 linguri untdelemn 1 kg fasole verde sau fasole galbenă lată 1 ceapă mijlocie 20 g făină 250 ml suc de roşii sau 1 lingură pastă de tomate câte 1 […]
Ghiveci_cu_seminte

Ghiveci cu seminte

Ghiveci cu seminte din: cartofi, vanata, morcovi, gulioare, conopida, ceapa, unt, seminte, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi 1 vânătă 350 g morcovi 2-3 gulioare 1 conopidă mijlocie 1 ceapă mare 50 g unt sau 50 ml untdelemn 2 l supă de legume sau de pasăre 30 g seminţe decojite de dovleac 2 linguri seminţe […]
 
Friptura de manzat

Friptura de manzat

Friptura de manzat din: pulpa de manzat, cimbru, praf de usturoi, busuioc, patrunjel, usturoi, piper, sare, rosii, salata. Ingrediente: o bucată pulpă de mânzat 2 linguriţe cimbru 2 linguriţe praf de usturoi 2 linguriţe busuioc uscat o linguriţă pătrunjel uscat 3 căţei usturoi piper sare Pentru garnitură: 2-3 roşii salată verde   Mod de preparare: […]
Cartofi_dulce-sarati_copti _04

Reteta zilei: Cartofi dulce-sarati copti

Cartofi dulce-sarati copti din: cartofi dulci, sare, apa calda. Poate te intereseaza si: Cartofi copti cu rozmarin si usturoi Cartofi copti cu mustar Cartofi copti la cuptor cu usturoi   Ingrediente:  4 cartofi dulci 1 ceasca sare 8 cani apă caldă       Mod de preparare: Se combină apa cu sare într-un castron mare […]
 
Ciorba de peste cu lamaie

Ciorba de peste cu lamaie

Ciorba de peste cu lamaie din: crap, ardei, cartof, ceapa, morcov, pastarnac, telina, rosii in bulion, marar, sare. Ingrediente: capul şi coada unui crap 2 ardei graşi un cartof 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac 2 felii dintr-o rădăcină de ţelină 2 roşii în bulion sucul a două lămâi marar sare   Mod de […]
Tocanita_ungureasca_de_porc

Tocanita ungureasca de porc

Tocanita ungureasca de porc din: carne de porc, unima si ficat de pui, mazare, ciuperci, ceapa, usturoi, ardei, smantana, sare, piper, boia, tarhon. Ingrediente: 400 g carne de porc 230 g inimă şi ficat de pui 250 g mazăre 250 g ciuperci 2 fire de ceapă verde 1 fir de usturoi verde 1 ardei gras […]
 
Carbonara

Carbonara

Carbonara din: paste, bacon, ulei, usturoi, oua, ceapa, smantana, parmezan, sare, piper. Ingrediente: o pungă paste 6 felii bacon 2 linguri ulei 2 căţei usturoi 4 ouă 3 fire ceapă verde 300 ml smântână de gătit 100 g parmezan sare piper   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert în apă cu sare, conform […]
Cotlete_marinate_pe_pat_de_legume

Cotlete marinate pe pat de legume

Cotlete marinate pe pat de legume din: cotlete de porc, morcovi, cartofi, ceapa, ardei, ciuperci, piper, ulei, sos de soia, musatr, cimbru, vin, usturoi. Ingrediente: 8 bucati cotlete de porc 2 morcovi 3 cartofi 1 ceapă 2 ardei 5 ciuperci mari sare piper negru măcinat 1 lingură ulei pentru uns tava Pentru marinadâ: 4 linguri […]
 
Cele mai bune remedii naturale pentru arsurile solare

Ce este menoragia, boala de care suferă milioane de femei. De ce apare, consecinţe şi cum se tratează

Durerile constante în abdomenul inferior şi scurgerile abundente sunt doar două dintre simptomele menoragiei, afecţiune cunoscută şi că o menstruaţie puternică şi prelungită, care poate să întrerupă activitatea normală a unei femei şi le afectează, la nivel global, pe mai mult de 20% dintre ele. Consecinţă a acestei dereglări menstruale este anemia, pe care o […]
Ciuperci gratinate cu verdeata

Ciuperci gratinate cu verdeata

Ciuperci gratinate cu verdeata din: ciuperci, ceapa, praz, usturoi, unt, faina, lapte, cascaval, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci feliate, conservate o ceapă partea albă a unui praz 2 căţei usturoi 50 g unt 2 linguri făină 500 ml lapte 100 g caşcaval câteva fire pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se […]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
How to make colored sugar

How to make colored sugar (VIDEO)

Colored sugar                   How to make colored sugar   Pofta buna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cacao_si_lapte_cu_gheata_03

Reteta zilei: Cacao si lapte cu gheata

Cacao si lapte cu gheata din: lapte, cacao, gheata, frisca, sirop de ciocolata. Poate iti place si: Sos de cacao Prajitura cu nuca si cacao Tort cu nuca si cacao   Ingrediente:  240gr lapte 3-4 lingurite cacao 1 ½- 2 cani gheață frisca si sirop de ciocolata pentru servire         Mod de […]
 
Chiftelute_dietetice_din_pui_si_linte

Chiftelute dietetice din pui si linte

Chiftelute dietetice din pui si linte din: piept de pui, linte, oua, marar, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui file 500 g linte roşie 3 ouă 1 legătură mărar 1 ceapă 3 căţei de usturoi sare piper negru măcinat 2 linguri ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o […]
Cartofi_umpluti_cu_telemea_de_oaie

Cartofi umpluti cu telemea de oaie

Cartofi umpluti cu telemea de oaie din: carne de curcan, ulei, sare, piper, cartofi, telemea, chimen, cascaval. Ingrediente: 200-250 g carne de curcan sau de pasăre 4 linguri ulei sare piper 15 cartofi lungi 250 g telemea veche de oi 1 linguriţă chimen pisat 50-60 g caşcaval ras   Mod de preparare: Tai carnea în […]
 
Mancare de ceapa cu peste

Rasol din peste oceanic

Rasol din peste oceanic din: peste, morcov, telina, ceapa, patrunjel, marar, unt, oua, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte oceanic 1 morcov 1 felie ţelină 1 ceapă câte 1/2 legătură pătrunjel verde şi mărar 100 g unt sare piper 4 ouă 1 lămâie   Mod de preparare: Cureţi peştele de cap, intestine, coadă şi aripioare […]
Salata de cartofi cu peste si usturoi

Salata de cartofi cu peste si usturoi

Salata de cartofi cu peste si usturoi din: cartofi, ansoa, patrunjel sare, vin. Ingrediente: cartofi 10-12 fileuri de ansoa 150 ml vin alb 3 căţei usturoi 2-3 fire pătrunjel un praf sare   Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine si se pun la fiert în coajă, cu un praf de sare. Intre timp, […]
 
Pizza de casa cu mozzarella si salam

Pizza de casa cu mozzarella si salam

Pizza de casa cu mozzarella si salam din: faina, ulei, zahar, drojdie, sare, suc de rosii, mozzarella, salam, ceapa, ardei. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 3 linguri ulei o lingură zahăr un pliculeţ drojdie uscată un praf sare Pentru garnitură: 2 linguri suc de roşii 150 g mozzarella 150 g salam o ceapă roşie […]
Spaghete cu carnati

Spaghete cu carnati

Spaghete cu carnati din: ceapa, carnati, ulei, ciuperci, bulion, sare, piper, spaghete. Ingrediente: 1 ceapă 4 cârnaţi cabanos 2 linguri ulei 2 cutii ciupercă bulion sare piper 1/2 pachet spaghete   Mod de preparare: Tai ceapa solzişori şi o pui la rumenit în ulei cu carnaţii cabanos tăiaţi rondele. După ce s-au rumenit, adaugi ciupercile […]
 

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 



 
 
 
 
 
How_to_make_delicious_eggs

How to make delicious eggs (VIDEO)

Delicious eggs                         How to make delicious eggs     Pofta buna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu