miercuri, 2 martie 2016

Retete De Mancare gustoase # 5 (2016)

Retete De Mancare

Minifajitas de pui

Minifajitas de pui

Minifajitas de pui din: ulei, piept de pui, ardei, chimion, coriandru, pudra de ardei iute, rosii, pasta de ardei iute, ceapa verde, coriandru, tortilla, mozzarella, avocado, lime, usturoi, bete de cocktail. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea-soareiui 2 bucăţi de piept de pui, pielea îndepărtată, tăiate în cuburi de 1,5cm 1 ardei roşu mare, seminţele […]
Somon_in_crusta_de_susan

Somon in crusta de susan

Somon in crusta de susan din: file de somon, susan, ulei, sare, piper, piure de sfecla, piure de morcov, dovlecel, salata, usturoi. Ingrediente: 2 fileuri de somon 20 g susan alb 10 g susan negru 2 linguri ulei sare piper 100 g piure de sfeclă 50 g piure de morcov 1 dovlecel mix salată Pentru […]
 
Reteta chec cu iaurt

Reteta chec cu iaurt

Reteta chec cu iaurt din: unt, iaurt, zahar, faina, praf de copt, lamaie, oua. Ingrediente: 170 g unt 120 g iaurt 170 g zahăr 200 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 1 lămâie, zeamă şi coajă 3 ouă Pentru ornat: 150 g zahăr pudră zeama de la 3 lămâi   Mod de preparare: Pentru […]
Spaghete cu rosii si capere

Spaghete cu rosii si capere

Spaghete cu rosii si capere din: rosii, usturoi, capere, busuioc, sare, piper, ulei, spaghete. Ingrediente: 1 kg roşii 4-5 căţei de usturoi 3 linguri capere busuioc sare piper ulei 1 pachet spaghete   Mod de preparare: Speli roşiile şi le opăreşti căteva minute. Le cureţi de pieliţă şi le treci prin sită, ca să obţii […]
 
Retete Musaca

Retete Musaca

Retete Musaca: Reteta zilei: Musaca de cartofi cu carne tocata de porc   Musaca de cartofi cu carne tocata de porc din: cartofi fierti, carne de porc, ceapa, branza, smantana, morcov.   Ingrediente: 1 – 1,5 kg de cartofi fierti 500 gr de carne toccata de porc 3 cepe 2 oua 200 gr de branza […]
Pui_cu_garam_masala_pe_pat_de_orez_basmati_07

Reteta zilei: Pui cu garam masala pe pat de orez basmati

Pui cu garam masala pe pat de orez basmati din: piept de pui, iaurt, lamaie, unt, ghimbir, usturoi, garam masala, turmeric, chimen, coriandru, ardei iute, sare, piure de rosii, zahar, orez basmati, lapte de cocos, coriandru, lipii. Ingrediente:  2 piepti de pui, cuburi 180gr iaurt zeama de la 1/2 de lamaie 2 lingurite unt 1 […]
 
Tort delicios cu crema caramel

Tort delicios cu crema caramel

Tort delicios cu crema caramel din: zahar, faina, oua, zahar vanilat, lapte, unt. Ingrediente: Pentru blat: 1 pahar zahăr 1 pahar făină 4 ouă 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă: 300 g zahăr 2 linguriţe făină 200 ml lapte 2 gălbenuşuri 300 g unt   Mod de preparare: Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi […]
Salata de legume cu patrunjel

Salata de legume cu patrunjel

Salata de legume cu patrunjel din: orez, supa de legume, morcov, fasole, telina, ceapa, unt, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 700 ml supă de legume 1 morcov 4-5 linguri fasole roşie (din conservă) 1 tijă de ţelină 1 ceapă 40 g unt ulei 1 legătură pătrunjel Pentru dressing: ulei zeama de la […]
 
Tarta cu branza si piersici

Tarta cu branza si piersici

Tarta cu branza si piersici din: faina, unt, oua, sare, gem de piersici sau de gutui, branza de vaci, oua, faina, zahar, smantana, lamaie, zahar vanilat, zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 100 g unt 1 gălbenuş 1 praf de sare Pentru umplutură: 100 g gem de piersici sau de gutui 400 g […]
 
Reteta_chiftelute_de_orez

Reteta chiftelute de orez

Reteta chiftelute de orez din: orez, dovlecel, ciuperci, ardei, ceapa, cartof, morcov, oua, pesmet, praf de copt, sare, piper, faina, ulei. Ingrediente: 4-5 linguri orez 1/2 dovlecel 2 ciuperci 1/2 ardei capia 2 fire ceapă verde 1 cartof 1 morcov 2 ouă 3 linguri pesmet 1/2 praf de copt sare piper 1 lingură făină ulei, […]
 
How_to_make_Berry_Daiquiri

How to make Berry Daiquiri (VIDEO)

Berry Daiquiri: How to make Berry Daiquiri: Berry Daiquiri: Poate te intereseaza si: Cocktail Daiquiri cu cirese Cocktail La Floridita Daiquiri  
Obiceiuri care te predispun la diabet

Obiceiuri care te predispun la diabet

Multe dintre obiceiurile care-ți fac plăcere sau care-ți ușurează existența îți fac mai mult rău și te pot aduce în situația de a suferi de diabet. Încălzești la microunde, în recipiente din plastic Fă-ți ceva timp să încălzești pe aragaz mâncarea sau în cuptorul obișnuit. Dacă nu dispui de așa ceva, la locul de muncă […]
 
 
 
Shake_de_ciocolata_cu_banane_si_frisca_04

Reteta zilei: Shake de ciocolata cu banane si frisca

Shake de ciocolata cu banane si frisca din: lapte, sirop de ciocolata, banana, inghetata de vanilie, gheata, frisca. Ingrediente:  2/3 cana lapte 1/2 cana sirop de ciocolată 1 banana feliata 2 cupe inghetata de vanilie 2 cesti de gheață Ingrediente pentru servire: frisca sirop de ciocolată felii de banane proaspete Mod de preparare: Adăugați lapte, […]
Tacos cu carne de porc

Tacos cu carne de porc

Tacos cu carne de porc din: spata de porc, ceapa, usturoi, sos de ardei iute, pasta de tomate, portocale, lime, otet, oregano, ienibahar, chimion, nucsoara, cuisoare, tacos, salate, smantana, crema de branza. Ingrediente: 1,5kg spată de porc fără os, tăiată în 6 bucăţi mari 1 ceapă mare, tocată grosier Pentru marinada: 2 căţei de usturoi, […]
 
Sarlota_cu_fructe_si_piscoturi

Sarlota cu fructe si piscoturi

Sarlota cu fructe si piscoturi din: oua, zahar, lapte, cacao, gelatina, smantana, rom, piscoturi, fructe. Ingrediente: 8 ouă 100 g zahăr 200 ml lapte 20 g cacao 3 foi gelatină 40 g zahăr pudră 100 g smântână pentru frişca rom pişcoturi fructe proaspete fructe confiate   Mod de preparare: Hidratezi gelatina conform informaţiilor de pe ambalaj. […]
Ceapa rosie murata

Reteta rapida: Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata din: ceapa, otet, zahar. Ingrediente: ceapa otet zahar     Mod de preparare: Feliaza subţire 2 cepe roşii şi pune-le într-un bol termorezistent. Acoperă-le cu apă fierbinte şi lasă-le deoparte 10 minute. Scurge-le bine, apoi adaugă 2 linguri de oţet de vin alb sau oţet de mere şi 2 linguri de zahăr. […]
 
Bautura calda cu vin rosu

Bautura calda cu vin rosu

Bautura calda cu vin rosu din: vin, apa, zahar brun, scortisoara, lamaie. Ingrediente: 1l vin roşu 500 ml apă 200 g zahăr brun scorţişoară, opţional 6 feliuţe de lămâie   Mod de preparare: Aşezi pe foc un vas cu apă şi cu zahăr. Dacă vrei, adaugi, după gust, o bucăţică de scorţişoară. Cand începe să […]
Pizza cu rosii si branza de capra

Pizza cu rosii si branza de capra

Pizza cu rosii si branza de capra din: faina, sare, drojdie, ulei, ceapa, vanata, rosie, sos de rosii, branza de capra, fulgi de ardei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină sare 1/4 linguriţă drojdie uscată ulei 200 ml apă caldă Pentru topping: 1 ceapă roşie 1 vânătă 1 roşie 3-4 linguri sos […]
 
Salata de piersici si nectarine

Salata de piersici si nectarine

Salata de piersici si nectarine din: piersici, nectarine, lamaie, zahar, cimbru, fistic. Ingrediente: 3 piersici 3 nectarine 1/2 lămâie 25 g zahăr cimbru 1 lingură fistic 200 ml apă   Mod de preparare: Pui la fiert apă şi opăreşti câteva secunde piersicile. Le laşi să se răcească, le descojeşti şi le tai felii suficient de […]
Reteta_bors_de_cartofi

Reteta bors de cartofi

Reteta bors de cartofi din: cartofi, ceapa, morcov, telina, ardei, usturoi, rosii, bors, ulei, sare, leustean. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 ardei gras 3 căţei de usturoi 2 roşii 1 l borş ulei sare leustean   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai cubuleţe cartofii şi îi fierbi, 15 […]
 
Marquise_au_chocolat

Marquise au chocolat

Marquise au chocolat din: ciocolata, unt, oua, vanilie, zahar, lapte. Ingrediente: 250 g ciocolată amăruie (80% cacao) 125 g unt 4 ouă miezul unei păstăi de vanilie 2 gălbenuşuri 50 g zahăr 250 ml lapte   Mod de preparare: Pentru marquise au chocolat se mărunţeşte ciocolata şi se topeşte încet la bain-marie, apoi se lasă […]
Chiftelute de pui

Chiftelute de pui

Chiftelute de pui: Reteta chiftele de pui cu sos picant   Reteta chiftele de pui cu sos picant din: piept de pui, paine, lapte, usturoi, ceapa, patrunjel, oua, sare, piper, ulei, faina, rosii, ulei, mustar, otet, zahar, boia, busuioc. Ingrediente: 500 g piept de pui 4 felii de pâine 200 ml lapte 5 căţei de […]
 
Reteta salata

Reteta salata

Reteta salata din: morcovi, dovlecel, mix de salata, rosii, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 dovlecel 1 pachet mix de salată 3-4 roşii sare piper ulei zeama de la 1 lămâie   Mod de preparare: Pui mixul de salată într-un bol. Speli bine morcovii şi dovlecelul şi-i tai fâşii cu cuţitul […]
dulceata de caise cu lamaie

Reteta dulceata de caise

Reteta dulceata de caise din: caise, zahar, zeama de lamaie, gelfix. Ingrediente: 2 kg caise  2 kg zahăr  50 ml zeamă de lămâie  2 plicuri Gelfix Clasic   Mod de preparare: Speli şi cureţi caisele de sâmburi, după care le tai bucăţele. Le cântăreşti ca să ai 2 kg. Le pui într-o oală cu zeama […]
 
bomaboane de ciocolata cu migdale

Bomboane de ciocolata cu migdale (varinta)

Bomboane de ciocolata cu migdale din: ciocolata, migdale, stafide, rom. Ingrediente: 430 g ciocolată neagră 250 g migdale batoane 100 g stafide 150 ml rom   Mod de preparare: Pui, peste noapte, stafidele în rom, le scoţi şi le usuci bine. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o dai deoparte şi o amesteci cu o […]
Mancare de linte cu ciuperci

Mancare de linte cu patrunjel

Mancare de linte cu patrunjel din: linte, piept de pui, rosii, bulion, ceapa, morcov, ardei, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pachet linte 1 piept de pui 500 g roşii cuburi 2 linguri bulion 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Speli lintea în mai […]
Tort cu portocale si cacao

Tort cu portocale si cacao

Tort cu portocale si cacao din:  oua, zahar, faina, cacao, ulei, portocala, lapte, budinca de vanilie, unt, lichior, ciocolata, fistic, smantana. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 140 g zahăr pudră 150 g făină 50 g cacao 4 linguri ulei 1 lingură coajă de portocale Pentru umplutură: 300 ml lapte 100 g zahăr pudră 1 plic […]
 
Friptura de porc cu vin

Friptura de porc cu vin

Friptura de porc cu vin din: ceafa de porc, cartofi, ardei, ceapa, usturoi, busuioc, cimbru, chilli, vin, zeama de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2-3 cefe de porc dezosate 3-4 cartofi 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ceapă 4-5 căţei usturoi 1 linguriţă busuioc 1 linguriţă cimbru 1 linguriţă fulgi de chilli […]
Turta dulce cu miere

Turta dulce cu miere

Turta dulce cu miere din: faina, zahar, apa, miere, unt, bicarbonat, praf de copt, scortisoara, ghimbir, anason, albus. Ingrediente: 700 g făină 200 g zahăr 125 ml apă 4 linguri miere 140 g unt 1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă praf de copt 2 linguriţe scorţişoară 1 linguriţă praf de ghimbir 1/2 linguriţă praf de anason […]
 
Reteta_dulceata_de_mure

Reteta dulceata de mure

Reteta dulceata de mure din: mure, zeama de lamaie, zahar, gelfix. Ingrediente: 2 kg mure  zeama de la o jumătate de lămâie  700 g zahăr  2 plicuri Gelfix Super   Mod de preparare: Speli bine murele, le cureţi de codite şi le pui la scurs. Aşezi în cratima de dulceaţă straturi de mure şi zahăr […]
Ciorba de legume cu zeama de varza

Ciorba de curcan cu legume

Ciorba de curcan cu legume din: aripi de curcan, ceapa, morcovi, ardei, telina, albitura, suc de rosii, cartofi, fidea, leustean, dovlecel, rosii, zeama de varza, sare. Ingrediente: 2 aripi de curcan 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei graşi 1 ţelină 1 albitură 200 ml suc de roşii 2 cartofi 1-2 mâini de fidea 1 legătură […]
 
Frigarui de fructe cu mousse de ciocolata

Frigarui de fructe cu mousse de ciocolata

Frigarui de fructe cu mousse de ciocolata din: gelartina, ciocolata, frisca, brandy de cirese, oua, capsuni, afine, kiwi, roinita. Ingrediente: 2 foi de gelatină albă 100 g ciocolată albă 200 ml frişca 2 linguri de brandy de cireşe 2 albuşuri 250 g căpşuni 100 g afine 1 kiwi roinită   Mod de preparare: Gelatina se […]
 
Reteta_salata_cu_somon_afumat

Reteta salata cu somon afumat

Reteta salata cu somon afumat din: cartofi, somon, ardei, ceapa, morcov, busuioc, lamaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi 1 file de somon afumat 1 ardei gras galben 1 legătură ceapă verde 1 morcov busuioc 1 lămâie 2 fire de mărar sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi cartofii şi morcovul, îi tai […]
Pateuri_cu_branza_de_capra

Pateuri cu branza de capra

Pateuri cu branza de capra din: aluat foitaj, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, sare, piper, branza de capra, smantana, ou. Ingrediente: 2 foi aluat foitaj 1 kg ciuperci 2 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel verde 40 g unt sare piper 500 g brânză capră 120 g smântână 1 ou   Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi […]
 
Tarta_cu_rosii_si_broccoli

Tarta cu rosii si broccoli

Tarta cu rosii si broccoli din: broccoli, aluat foitaj, masline, rosii cherry, smantana, oua, sare, piper, telemea, faina. Ingrediente: 250 g bucheţele de broccoli 2 foi aluat foitaj 100 g măsline fără sâmburi câteva roşii cherry 200 g smântână 2 ouă 1 gălbenuş sare piper 150 g brânză telemea 1 lingură făină   Mod de preparare: Intinzi […]
Tort_cu_branza_si_nuci

Tort cu branza si nuci

Tort cu branza si nuci din: biscuiti, unt, branza de vaci, sare, dovlecel, nuci, patrunjel, ceapa, porumb, telemea, alune, marar, fulgi de piper rosu. Ingrediente: Pentru blat: 400 g biscuiţi săraţi 300 g unt Pentru umplutură: 1 kg brânză de vaci sare 1 dovlecel 100 g nuci 1 legătură pătrunjel 2-3 fire ceapă verde 100 […]
 
Chiftelute de porc

Chiftelute de porc

Chiftelute de porc:   Chiftele de porc cu sos tzatziki   Chiftele de porc cu sos tzatziki din: carne slaba de porc, pesmet, ceapa rosie, usturoi, coaja de lamaie, frunze de oregano, ou, ulei de masline, iaurt, marar, ridichi, usturoi si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g carne slaba de porc, tocata 1 mana de […]
Supa_crema_de_mazare_cu_ciolan_afumat_09

Reteta zilei: Supa crema de mazare cu ciolan afumat

Supa crema de mazare cu ciolan afumat din: unt, ceapa, morcov, telina, cimbru, ciolan afumat, mazare, apa, sare, piper. Ingrediente:  3 linguri unt nesărat 2 cani ceapă tocata 2/3 cana de morcov cuburi 1/2 cana telina cubulete 4 crengute de cimbru proaspat 2 ciolane afumate 2 mazăre 8 cesti apa sare 1/4 linguriță de piper […]
 
Rulouri_cu_sunca_si_somon_afumat

Rulouri cu sunca si somon afumat

Rulouri cu sunca si somon afumat din: crema de branza, rosii, ardei, sunca, masline, file de somon, marar, busuioc, piper. Ingrediente: 200 g cremă de brânză 4-5 roşii deshidratate 1/2 ardei gras felii de şuncă măsline fără sâmburi 1 file de somon afumat 1 legătură mărar câteva frunze de busuioc piper   Mod de preparare: […]
Piftie_de_curcan_cu_mazare

Piftie de curcan cu mazare

Piftie de curcan cu mazare din: aripi de curcan, mazare, ceapa, pulpa de curcan, morcovi, usturoi, sare, apa. Ingrediente: 2 aripi de curcan 1 cană mazăre, scursă 1 pulpă inferioară curcan 1 ceapă mare 2 morcovi 2 căpăţâni de usturoi 7 l apă sare   Mod de preparare: Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa […]
 
Tarte_cu_salata_de_legume

Tarte cu salata de legume

Tarte cu salata de legume din: unt, faina, ou, sare, morcovi, ciuperci, maioneza, porumb, castravete. Ingrediente: Pentru tarte: 100 g unt 200 g făină 1 ou 6 linguri apă 1 praf de sare Pentru umplutură: 2 morcovi 200 g ciuperci 3 linguri maioneză 1 cutie porumb 1 castravete murat 1 praf de sare   Mod […]
Salata de peste cu gris

Cum se prepara Salata de icre tarama (VIDEO)

Salata de icre tarama: Ingrediente: 150 g icre tarama 200 ml ulei (de porumb sau de floarea soarelui) 2 felii groase de franzelă 2 cepe mici sucul de la 1/2 lămâie 4 linguri apă minerală Cum se prepara Salata de icre tarama: Pofta buna!  
 
Carnati_in_foitaj

Carnati in foitaj

Carnati in foitaj din: carnati, aluat, ou, mac sau chimen. Ingrediente: 4 cârnaţi uscaţi, cabanoşi sau olteneşti aluat foitaj 1 ou mac sau chimen, pentru decor   Mod de preparare: Impărţi carnaţii în trei bucăţi. Tai aluatul fâşii de 15 cm, cu 1 cm lăţime şi le înfăşori spiralat în jurul acestora. Ungi porţiunile de foitaj […]
 
 
Murăturile: indicații și contraindicații

Murăturile: indicații și contraindicații

Murăturile conțin fibre, vitamine, minerale şi alte substanţe benefice pentru sănătate Mai mult, ptin fermentare, murăturile se „îmbogățesc” cu probiotice, care îmbunătățesc digestia. Totuși, ele trebuei consumate cu moderație de cei cu hipertensiune sau boli renale. Cele mai sănătoase murături sunt cele preparate în casă, din apă și sare neiodată, păstrate în vase de sticlă. […]
 
 
 
Orez_cu_carne_si_legume_prajite_04

Reteta zilei: Orez cu carne si legume prajite

Orez cu carne si legume prajite din: ulei de susan, ceapa, mazare, usturoi, oua, friptura, sos de soia, ghimbir, sriracha, orez, ceapa verde. Ingrediente:  2 linguri ulei de susan 1 cană de ceapă cuburi 2 cesti mazăre 2 catei de usturoi tocat 2 oua 1 bucata friptură, taiata felii ½ cana sos de soia 1 […]
 
Hummus de mazare

Hummus de mazare

Hummus de mazare din: mazare, fasole, usturoi, tahini, zeama de lamaie, ulei de masline, morcov, lipie. Ingrediente: 200 g mazăre fiartă 1 lingură fasole albă din conservă 3 căţei de usturoi 1 lingură tahini (pastă de susan) puţină zeamă de lămâie ulei de măsline 1 morcov, tăiat bastonaşe 1 lipie prăjită   Mod de preparare: […]
Paine de casa cu ceapa

Paine de casa cu ceapa

Paine de casa cu ceapa din: faina, drojdie, apa minerala, sare, ceapa, ulei, busuioc. Ingrediente: 1 kg făină 1 cubuleţ drojdie 500 ml apă minerală sare 2 cepe 1 ceaşcă ulei busuioc   Mod de preparare: Speli şi cureţi cepele, le tai mărunt şi le căleşti în puţin ulei. Cerni făina într-un vas, adaugi drojdia înmuiată, […]
Tort cu prune uscate si migdale

Tort cu prune uscate si migdale

Tort cu prune uscate si migdale din: prune uscate, vin, ciocolata, unt, oua, zahar, faina, praf de copt, migdale. Ingrediente: 200 g prune uscate, fără sâmburi 100 ml vin 300 g ciocolată neagră 200 g unt 4 ouă 150 g zahăr 150 g făină 1 linguriţă praf de copt 200 g migdale   Mod de […]
Salata orientala cu naut

Salata orientala cu naut

Salata orientala cu naut din: vinete, naut, chimen, boia, miere, ulei, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 400 g năut din conservă 1 ceapă 1 linguriţă chimen 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă miere ulei coriandru zeama de la 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Scurgi năutul şi-l treci printr-un jet de apă. Speli […]
 
Conopida_in_aluat

Conopida in aluat

Conopida in aluat din: conopida, usturoi, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1 conopidă mică 4-6 căţei de usturoi 4 linguri făină sare 1 cană ulei   Mod de preparare: Desfaci în bucheţele mici conopida şi o speli sub jet de apă rece. O pui la fiert în apă clocotită şi adaugi un vârf de sare. Intre […]
Tocanita de ciuperci cu vin alb

Tocanita de ciuperci cu vin

Tocanita de ciuperci cu vin din: ciuperci, ceapa, rosii, vin, usturoi, smantana, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 750 g ciuperci 4 cepe 4 roşii 100 ml vin alb 5-6 căţei de usturoi 2 linguri smântână 1 legătură pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Speli ciupercile şi le tai fâşii. Cureţi şi tai cepele, […]
 
Chec dietetic cu alune si cacao

Chec dietetic cu alune si cacao

Chec dietetic cu alune si cacao din: alune, unt, indulcitor, ciocolata fara zahar, sare, cacao, coniac, faina, praf de copt, vanilie, cafea. Ingrediente: 200 g alune crude 250 g unt 200 g îndulcitor Sly 4 ouă 100 g ciocolată amăruie Sweet&Safe, fără zahăr, cu stevia 1 praf de sare 2 linguri pudră de cacao 3 […]
Gulas de vita cu carnati

Gulas de vita cu carnati

Gulas de vita cu carnati din: rosii, boia, carne de vita, carnati, ulei, ceapa, cartofi, morcovi, ardei, bulion, zahar, seminte de chimen, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g roşii cuburi boia dulce boia iute 500 g carne de vită 200 ml supă de legume 200 g cârnaţi ulei 1 ceapă 6 cartofi 2 morcovi 1 […]
 
Chiftele de porc

Chiftele de porc

Chiftele de porc: Reteta zilei: Chiftele de porc cu sos de chili   Chiftele de porc cu sos de chili din: orez, frunze de limeta, carne de porc, ghimbir, lemongrass, coriandru, ceapa, fulgi de chili, sos de peste, sos de soia, suc de lamaie, zahar, ulei. Ingrediente:  5 linguri orez 2 frunze de limeta 450 […]
Reteta tarta cu capsuni

Reteta tarta cu capsuni

Reteta tarta cu capsuni din: unt, faina, malai, zahar, oua, sare, capsuni, amidon, gem de capsuni. Ingrediente: Pentru aluat: 140 g unt 220 g făină 30 g mălai sau griş 2 linguri zahăr 2 ouă 1 praf de sare Pentru umplutură: 600 g căpşuni congelate 2 linguriţe amidon 2 linguriţe zahăr 2-3 linguri gem de […]
 
Reteta_dulceata_de_agrise

Reteta dulceata de agrise

Reteta dulceata de agrise din: agrise, gelifiant cu fructoza. Ingrediente: 1 kg agrişe 1 pachet Gelifiant cu fructoză     Mod de preparare: Cureţi agrişele de codiţe, le speli bine, le scurgi şi le cântăreşti. Le tai mărunt şi le pui într-o oală, la foc mic, împreună cu Gelifiantul cu fructoză Dietetic. Din momentul în care fierbe […]
Carnati cu fasole picanta

Carnati cu fasole picanta

Carnati cu fasole picanta din: carnati, ceapa, usturoi, fasole, pasta de ardei, telina, otet, ulei, patrunjel. Ingrediente: 4 cârnaţi de vită 1 ceapă roşie 3-4 căţei de usturoi 1 conservă de fasole albă 2 linguri pastă de ardei 1/2 tijă ţelină 1 lingură oţet 1 linguriţă zahăr ulei 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: […]
 
Reteta cornulete cu bors

Reteta cornulete cu bors

Reteta cornulete cu bors din: faina, drojdie, ulei, bors, gem, zahar. Ingrediente: 750 g făină 30 g drojdie 1 pahar ulei 1/2 pahar borş gem zahăr pudră   Mod de preparare: Faci o cocă din ulei, borş, drojdie şi făină şi frămânţi bine. Din aluatul obţinut, întinzi o foaie, nu foarte groasă, pe care o […]
 
Placinta_cu_branza_si_sunca

Placinta cu branza si sunca

Placinta cu branza si sunca din: faina, unt, sare, branza de vaci, feta, oua, spanac, pesmet, sunca, fulgi de migdale. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 200 g unt 1 praf sare 250 g brânză de vaci Pentru umplutură: 100 g brânză feta 2 ouă 200 g spanac 2-3 linguri pesmet 200 g şuncă felitată […]
Prajitura in stil italian

Prajitura in stil italian

Prajitura in stil italian din: zahar, miere, migdale, alune, nuci, fructe uscate, faina, praf de copt, cacao, scortisoara, ghimbir, nucsoara, zahar pudra. Ingrediente: 200 g zahăr 1 pahar miere lichidă 250 g amestec de migdale, alune şi nuci 100 g fructe uscate 180 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 2 linguri cacao 1 linguriţă scorţişoară […]
 
Salata_cu_maioneza

Salata cu maioneza

Salata cu maioneza din: cartofi, mazare, ciuperci, morcovi, castraveti, mar, mustar, ulei, sare. Ingrediente: 6 cartofi fierţi în coajă 1/2 cană mazăre din conservă 500 g ciuperci tăiate 3 morcovi fierţi în coajă 2 castraveţi acri 1 măr Pentru maioneză: 1 gălbenuş fiert 1 linguriţă muştar 100 ml ulei sare zeamă de lămâie   Mod […]
Salata de vara cu tarhon

Salata de vara cu tarhon

Salata de vara cu tarhon din: ardei grasi, mazare, orez, ulei, otet sau zeama de lamaie, mustar, oua, rosii, tarhon, sare. Ingrediente: 5 ardei graşi 200 g mazăre 2 linguri orez 3 linguri ulei 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1 linguriţă muştar 2 ouă fierte tari 4 roşii tarhon sare   Mod de […]
 
Reteta de placinta cu mere

Reteta de placinta cu mere

Reteta de placinta cu mere din: faina, unt, smantana, oua, praf de sare, praf de copt, esenta de vanilie, mere, zahar, scortisoara, gris, zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 650 g făină 200 g unt 4 linguri smântână 3 gălbenuşuri 1 praf de sare 1 lingură praf de copt esenţă de vanilie Pentru umplutură: 2 kg […]
File_de_caprioara_cu_mere

File de caprioara cu mere

File de caprioara cu mere din: file de caprioara, ienibahar, scortisoara, ulei, mere, unt, zahar, calvados, sare, piper. Ingrediente: 1 kg file de căprioară 3 boabe de ienibahar 1 linguriţă de scorţişoară 1/2 linguri de ulei 2 mere 160 g unt 1 lingură de zahăr brun 3 linguri de calvados sare piper 250 ml fond […]
 
Supa_de_vita_cu_ciuperci

Supa de vita cu ciuperci

Supa de vita cu ciuperci din: carne de vita, verdeata, sare, boabe de piper, nucsoara, cartofi, vin, salote, usturoi, ciuperci, unt, pasta de tomate. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1 legătură de verdeaţă pentru supă sare 1 linguriţă de boabe de piper negru 1 frunză de dafin nucşoară 4 cartofi 300 ml supă cremă […]
 
Cozonac nemtesc

Cozonac nemtesc cu migdale

Cozonac nemtesc cu migdale din: stafide, afine, migdale, rom, lapte, faina, drojdie, zahar, unt, zahar vanilat, lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 175 g stafide 100 g afine uscate 100 g migdale 100 ml rom 100 ml lapte 500 g făină 5 g drojdie uscată 100 g zahăr 200 g unt 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă coajă […]
Retete Crap

File de crap cu rosii

File de crap cu rosii din: file de crap, sare, piper, salote, ulei, telina, vin, busuioc, usturoi, rosii, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de crap fără piele 1 lingură de zeamă de lămâie sare piper 4 şalote 2 linguri de ulei de rapiţă 250 g tije de ţelină (apio) 250 ml vin alb 1 legătură de busuioc […]
 
Prajitura fina cu smantana

Prajitura fina cu smantana

Prajitura fina cu smantana din: faina, zahar, bicarbonat, oua, smantana, caju. Ingrediente: Pentru blat: 500 g făină 200 g unt 250 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat 2 ouă 500 g smântână Pentru cremă: 1 kg smântână cu 30% grăsime 150 g zahăr 200 g caju sfărâmat   Mod de preparare: Pentru blat, mixezi ouăle cu […]
Retete Chiftelute

Retete Chiftelute (2016)

Retete Chiftelute: Reteta zilei: Chiftele de pui cu ou si paine prajita   Chiftele de pui cu ou si paine prajita din: carne tocata de pui, ceapa, mere, ou, salvie, sirop de artar, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei de masline, ou, paine prajita, fresh de portocale. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui 1 ceapa, […]
 
Piure_de_cartofi_cu_verdeata_05

Reteta zilei: Piure de cartofi cu verdeata

Piure de cartofi cu verdeata din: usturoi, ulei de masline, cartofi, lapte de soia, sare de mare, salata verde, piper, ceapa verde. Ingrediente:  6 catei de usturoi 3 lingurițe de ulei de măsline 2 kg cartofi, cuburi 4 căni de lapte de soia 2 lingurițe de sare de mare 4 căni salata verde tocata 1 […]
Canapeuri cu stridii afumate

Canapeuri cu stridii afumate

Canapeuri cu stridii afumate din: stridii afumate, paine de secara, smantana, sare, piper, tarhon. Ingrediente: 20 de stridii afumate din borcan 7 felii subţiri de pâine de secară 150 g smântână sare piper negru proaspăt măcinat 20 de frunzuliţe de tarhon   Mod de preparare: Se lasă stridiile la scurs într-o sită, apoi se usucă […]
 
Frigarui de fructe cu zabaione

Frigarui de fructe cu zabaione

Frigarui de fructe cu zabaione din: zahar brun, unt, mar, ananas, oua, zahar, Campari, ulei, hartie de copt. Ingrediente: 2 linguri de zahăr brun 1 linguriţă de unt 1 măr cca 1/4 ananas proaspăt 4 gălbenuşuri 4 linguri de zahăr 4 linguri de Campari ulei hârtie de copt   Mod de preparare: Zahărul brun se […]
Cotlet de miel la cuptor cu zucchini

Cotlet de miel la cuptor cu zucchini

Cotlet de miel la cuptor cu zucchini din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, ceapa, rosii, zucchini, maghiran, ulei, pesmet. Ingrediente: 12 cotlete de miel s cca 75 g sare piper 3 căţei de usturoi 1 ceapă 4 roşii 2 zucchini mici 1-2 linguri de maghiran tocat 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de […]
 
Rasol_cu_sos

Rasol cu sos

Rasol cu sos din: sare, rasol, morcovi, praz, telina, patrunje, ceapa, oua, otet, ulei, zahar, verdeturi. Ingrediente: sare 800 g rasol 2 morcovi mari 1 praz 175 g ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 10 ouă 2 linguri de oţet de vin 250 ml ulei de rapiţă zahăr mix de verdeţuri (mărar, creson, pătrunjel, […]
 
How_to_Make_Classic_Chicken_Noodle_Soup

How to Make Classic Chicken Noodle Soup (VIDEO)

Chicken Noodle Soup: How to Make Classic Chicken Noodle Soup: Pofta buna!
http://www.restaurantedelux.ro/category/sanatate

SLĂNINA DE PORC E SĂNĂTATE CURATĂ!

Acuzată ani la rând că e un adevărat pericol pentru inimă și pentru cei care au probleme cu colesterolul, slănina de porc e pe cale să recâștige inimile românilor, mari amatori de șunculiță, mai ales în perioada de Sărbători și mai ales în zona rurală. Celebra nutriţionistă Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari […]
 
 
 
 
Greşeli pe care le facem în timpul antrenamentelor

Arsuri ale pielii

Alifie din sunatoare Alifia sau uleiul de sunatoare, aplicate local, sunt utile in special pentru vindecarea arsurilor si a terminatiilor nervoase afectate. Este folosita in multiple scopuri: iritatii, taieturi etc. Prepararea alifiei : 1 parte sunatoare( frunze si flori) 1 parte frunze de tataneasa 1 parte flori de galbenele Mod de utilizare: se aplica pe zona afectata […]
 
 
Smoothie_de_fructe_de_padure_03

Reteta zilei: Smoothie de fructe de padure

Smoothie de fructe de padure din: iaurt, apa cu nuca de cocos, banane, afine, capsuni, esenta de vanilie, spanac. Ingrediente:  1 cana iaurt 2 cani de apa cu nucă de cocos, rece 2 banane 2 cesti afine congelate 2 cani căpșuni 1 lingura esenta de vanilie 2 cani spanac Mod de preparare: Se pun ingredientele […]
Chec italian cu crema de branza

Chec italian cu crema de branza

Chec italian cu crema de branza din: fructe uscate, nuci, unt, zahar, oua, faina, bicarbonat, ghimbir, crema de branza, alccol sau compot. Ingrediente: 400 g fructe uscate, după dorinţă  250 g nuci sfărâmate 500 g unt 500 g zahăr 8 ouă 620 g făină 1/2 linguriţă bicarbonat 2 linguriţe de ghimbir ras 500 g cremă de […]
 
Reteta_bors

Reteta bors

Reteta bors din: ceapa, patrunjel, morcovi, untura, varza, pasta de tomate, sfecla, zahar, sare, piper. Ingrediente: 3 cepe 1/2 de rădăcină de pătrunjel 2 morcovi 25 g untură 250 g varză albă 600 ml supă de vită 2 linguri de pastă de tomate 1 borcan de sfeclă roşie 1 linguriţă de zahăr 3 linguri de […]
Pricomigdale umplute

Pricomigdale umplute

Pricomigdale umplute din: migdale, zahar pudra, oua, zahar, cacao, lapte, ciocolata neagra, unt. Ingrediente: 130 g migdale măcinate 200 g zahăr pudră 4 albuşuri 50 g zahăr 1 lingură pudră de cacao Pentru umplutură: 75 ml lapte 100 g ciocolată neagră 50 g unt   Mod de preparare: Pentru umplutură, torni laptele fiert peste ciocolata sfărâmată […]
 
Mini-cosulete umplute

Mini-cosulete umplute

Mini-cosulete umplute din: lapte, unt, faina, oua, branza picanta, mango, pere, lamaie, merisoare sau coacaze, zahar, otet, ulei, sare, piper, ardei. Ingrediente: 100 ml lapte 75 g unt 125 g făină 4-5 ouă 150 g brânză picantă 1/2 de mango 2 pere 2 linguri de zeamă de lămâie 50 g merişoare sau coacăze (congelate) 1 […]
Frigarui cu cirese si pepene

Frigarui cu cirese si pepene

Frigarui cu cirese si pepene din: inghetata, cirese, piersica, pepene galben, kiwi, frisca, rom, nuca. Ingrediente: 500 g îngheţată de ciocolată 125 g cireşe 1 piersică 1/2 de pepene galben mic 1 kiwi 125 ml frişca 2-4 linguri de rom cca 100 g miez de nucă   Mod de preparare: Ingheţata se iasă la înmuiat. […]
 
Terina_cu_legume

Terina cu legume

Terina cu legume din: morcovi, branza de vaci, iaurt, oua, patrunjel, sare, piper, zucchini, broccoli. Ingrediente: 1 morcov 250 g brânză de vaci 150 g iaurt 150 g creme fraiche 4 ouă 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt sare piper 200 g felii de morcov opărite 200 g felii de zucchini opărite 200 g bucheţele de […]
Reteta_cheesecake

Reteta cheesecake

Reteta cheesecake din: paine, zahar, unt, crema de branza, lamaie, oua, unt. Ingrediente: 9 felii de pâine prăjită albă uscată 140 g zahăr 50 g unt 500 g cremă de brânză 1 linguriţă de coajă rasă de lămâie 1 lingură de zeamă de lămâie 5 ouă unt pentru formă zahăr pudră   Mod de preparare: […]
 
Coaste_de_porc_cu_sos_tabasco

Coaste de porc cu sos tabasco

Coaste de porc cu sos tabasco din: coaste de porc, zahar, otet, mustar, ketchup, usturoi, sos tabasco, sare, piper. Ingrediente: 1,75 kg coaste de porc 2 linguri de zahăr brun 4 linguri de otet balsamic 4 linguri de muştar cu seminţe 250 ml ketchup 3 căţei de usturoi sos Tabasco sare piper   Mod de preparare: […]
Retete Chiftelute

Retete Chiftelute

Retete Chiftelute: Reteta zilei: Chiftele cu carne de vita si legume   Chiftele cu carne de vita si legume din: spanac, unt, ceapa, ciuperci, lapte, telina, patrunjel, carne de vita, faina, usturoi, usturoi, sare, piper, nucsoara, oua, ulei de cocos, sos de rosii.   Ingrediente: 1 kg spanac, tocat 1 lingura unt 1/2 cana ceapa, […]
 
Salata_de_peste_cu_maioneza

Salata de peste cu maioneza

Salata de peste cu maioneza din: ceapa, telina, ardei, morcov, peste, iaurt, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 ceapă 1/2 ţelină 1 ardei gras 1 morcov 1 file de peşte alb marinat 2-3 linguri iaurt sare piper zeama de la 1 lămâie   Mod de preparare: Tai ceapa şi ardeiul gras, dai prin râzătoare ţelina şi […]
Tort_cu_orez_expandat

Tort cu orez expandat

Tort cu orez expandat din: orez, cicolata, galbenus, zahar, frisca, branza de vaci, esenta de vanilie, visine. Ingrediente: Pentru blat: 70 g orez expandat  100 g ciocolată Pentru umplutură: 4 gălbenuşuri  100 g zahăr 200 ml frişca lichidă 250 g brânza de vaci cremoasă 1 esenţă de vanilie 200 g vişine   Mod de preparare: […]
 
Supa_crema_de_ciuperci_cu_conopida

Supa crema de ciuperci cu conopida

Supa crema de ciuperci cu conopida din: conopida, ciuperci, ceapa, cartofi, pastarnac, usturoi, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/4 conopida 15-20 ciuperci 1 ceapă 2-3 cartofi potriviţi 1 păstârnac 4-5 căţei de usturoi 150 g smântână sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli bine conopida, după ce ai desfăcut-o în bucheţele, o […]
Salata de bob

Cum se prepara Salata verde cu carne de pui (VIDEO)

Salata verde cu carne de pui: Ingrediente: 300 g piept de pui frunze de salată verde 1 ardei gras roşu 1 ceapă roşie 1 cană frunze de pătrunjel 1 lingură capere scurse 1 căţel de usturoi 1 lingură muştar de Dijon 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet 2 linguri vin Cum se prepara […]
 
Mini-cosulete cu branza

Mini-cosulete cu branza

Mini-cosulete cu branza din: lapte, unt, faina, oua, branza picanta. Ingrediente: 100 ml lapte 75 g unt 125 g făină 4-5 ouă 125 g brânză picantă proaspăt rasă   Mod de preparare: Laptele se amestecă cu 75 ml de apă şi cu untul. Se adaugă deodată toată făina şi se amestecă până când se formează […]
Crostini cu patrav afumat

Crostini cu pastrav somonat

Crostini cu pastrav somonat din: fileuri de pastrav somonat, salota, marar, lamaie, praz, morcvo, telina, fenicul, ienibahar, piper, boabe de mustar, paine, unt, creme fraiche, hrean. Ingrediente: 2 fileuri de păstrăv somonat 1 şalotă 5 beţe de mărar zeama şi coaja rasă de la 1/2 de lămâie netratată 2 linguri de praz tăiat fin cate 1 lingură […]
 
Frigarui chinezesti de pui cu sos

Frigarui chinezesti de pui cu sos

Frigarui chinezesti de pui cu sos din: piept de pui, sos de soia, sherry, ulei de susan, zahar, piper, alune, ulei vegetal, salote, usturoi, ardei iute, sare, pasta de crab, lamaie, zahar brun, tahir, ajvar, zahar. Ingrediente: 400g file de piept de pui 4 linguri de sos de soia 2 linguri de sherry 2 linguri […]
Paine prajita cu scoici Saint-Jacques

Paine prajita cu scoici Saint-Jacques

Paine prajita cu scoici Saint-Jacques din: bagheta, ulei, ciuperci, salote, rosii uscate, scoici, faina, patrunjel, vin, ardei rosu. Ingrediente:   1 baghetă mică 4-5 linguri de ulei de măsline 2 ciuperci champignon 2 şalote 5-7 roşii uscate în ulei 250 g scoici Saint-Jacques din conservă 2 linguriţe de făină 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt […]
 
Rapsodie de primavara

Rapsodie de primavara

Rapsodie de primavara din: piept de pui, pasta de masline, orez, spanac, rosii, ardei, morcovi, telina, parmezan, unt, usturoi, ule, sare, piper, sticksuri din spanac, otet, spaghete. Ingrediente: 100 g de piept de pui 50 g de pastă  de măsline 100 g de orez 100 g de spanac 4 roşii cherry 100 g ardei 100 […]
Frigarui exotice cu fructe

Frigarui exotice cu fructe

Frigarui exotice cu fructe din: stafide, portocale, ghimbir, mar, para, banana, struguri, frisca, cardamom, anason, ghimbir confiat. Ingrediente: 50 g stafide mari 1 lingură de suc de portocale 1 bucăţică de cca 0,5 cm de ghimbir proaspăt 1 măr dulce 1 pară 1 banană 150 g struguri 200 ml frişcă 1 vârf de cuţit de cardamom […]
Salata_cu_legume_si_banane

Salata cu legume si banane

Salata cu legume si banane din: sparanghel, cartofi, telina, banane, rosii, maioneza, iaurt, smantana, lamaie, sare, piper, zahar, patrunjel. Ingrediente: 300 g vârfuri de sparanghel fierte 250 g cartofi fierţi în coajă 100 g ţelină fiartă 2 banane 4 roşii 60 g maioneză 150 g iaurt natural 125 ml smântână pentru gătit zeama de la 1/2 […]
 
Tort_de_spuma_cu_mure

Tort de spuma cu mure

Tort de spuma cu mure din: glazura, bezele, mure, zahar, smantana, migdale. Ingrediente: 150 g glazură uşor amăruie 8 bezele (congelate) 750 g mure coaja şi sucul de la o portocală netratată 200 g zahăr 200 ml smântână pentru gătit 1 lingură de migdale tocate mărunt   Mod de preparare: Glazura mărunţită se topeşte la […]
Terina_cu_sparanghel

Terina cu sparanghel

Terina cu sparanghel din: morcovi, sparanghel, oua, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 200 g morcovi subţiri curăţaţi 500 g sparanghel alb curăţat 500 g sparanghel verde curătat 2 ouă 2 gălbenuşuri 100 g caşcaval 2 linguri de creme double sare piper   Mod de preparare: Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. Morcovii şi sparanghelul se fierb […]
 
Prajituri_ravas

Prajituri-ravas

Prajituri-ravas din: faina, migdale, sare, albus, zahar, unt, ulei de migdale. Ingrediente: 150 g făină 50 g migdale măcinate 1 priză de sare 3 albuşuri 250 g zahăr 100 g unt 3 picături de ulei de migdale zahăr pudră   Mod de preparare: Se scriu urări pe bileţele mici de hârtie. Cuptorul se preîncalzeşte la […]
Aripioare_de_pui_cu_sos_tabasco

Aripioare de pui cu sos tabasco

Aripioare de pui cu sos tabasco din: aripioare de pui, sos tabasco, sare, piper, faina, ketchup, boia, usturoi, patrunjel, salvie. Ingrediente: 20 de aripioare de pui 75 ml sos Tabasco 2 linguriţe de sare 2 linguriţe de piper mărunţit 1 vârf de cuţit de piper 3 linguri de făină 2 linguri de ketchup 2 linguriţe […]
 
Retete Chiftele

Retete Chiftele (2016)

Retete Chiftele: Reteta zilei: Chiftele de curcan cu sos de soia   Chiftele de curcan cu sos de soia din: carne tocata de curcan, ou, ceapa verde, patrunjel, coriandru, sos de soia, ulei de susan, zahar brun,apa, vin de orez, ghimbir. Ingrediente chiftele: 1 1/2 kg carne tocata de curcan 1 ou 4-5 fire de […]
Sufleu_de_branza_cu_piure_de_cartofi_06

Reteta zilei: Sufleu de branza cu piure de cartofi

Sufleu de branza cu piure de cartofi din: piure de cartofi, ceapa verde, ou, lapte, branza albastra, paine, patrunjel, unt. Ingrediente:  3 cesti piure de cartofi 2 cepe verzi, tocate 1 ou 1/3 cana lapte 240 gr brânză albastră, fărâmițata 2 felii de pâine 1/4 cana patrunjel proaspat 1 lingura unt, tăiat în cuburi mici […]
 
Peste_cu_ciuperci_si_ceapa_verde

Peste cu ciuperci si ceapa verde

Peste cu ciuperci si ceapa verde din: crap, ciuperci, ulei, ceapa, apa, usturoi, lamaie. Ingrediente: 4 medalioane de crap 300 g ciuperci 4 linguri ulei 1 ceapă verde 100 ml apă 4-5 căţei de usturoi lămâie   Mod de preparare: Prăjeşti uşor, în ulei, medalioanele câte 2-3 minute pe fiecare parte, le scoţi şi aşezi […]
Reteta_budinca_de_peste

Reteta budinca de peste

Reteta budinca de peste din: file de peste, cartofi, smantana, unt, cascaval, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 4 cartofi 200 g smântână 50 g unt 150 g caşcaval sare piper 3 linguri ulei 3 linguri zeamă de lămâie   Mod de preparare: Tai fileurile de peşte bucăţi şi le […]
 
Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi din: conopida, cartofi, ceapa, telina, usturoi, morcov, sare, piper, cascaval, crutoane, ulei. Ingrediente: 1 conopidă 2 cartofi 1 ceapă 1 ţelină 2 căţei usturoi 1 morcov sare frunze de ţelină piper ulei 200 g caşcaval crutoane   Mod de preparare: Desfaci în bucheţele conopida şi o speli sub jet, […]
 
Briose_sarate

Briose sarate

Briose sarate din: faina, lapte, ulei, oua, drojdie, cascaval, costita, ou, rosie, sare. Ingrediente: 370 g făină 270 ml lapte 70 ml ulei 2-3 ouă 40 g drojdie 80 g caşcaval 150 g costiţă afumată 1 ou, pentru uns 1 roşie sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în laptele călduţ (păstrezi o lingură din el), […]
 
Ce trebuie să știi înainte să mergi la sală

Ce trebuie să știi înainte să mergi la sală

Dacă ești un „virgin“ într-ale mersului la sală, află că fitnessul nu se face după ureche și este cu atât mai eficient atunci când respectă niște reguli. Pe multe le știi, unele sunt de bun simț, iar altele chiar își protejează sănătatea. Sedentar? Încălzește-ți șoldurile! Ei bine, da, oricât ai fi de fit, și cu […]
 
 
Cât de des e recomandat să ne spălăm pe cap

Cât de des e recomandat să ne spălăm pe cap

“De câte ori e bine să ne spălăm pe cap?” – o întrebare destul de frecvent dezbătută, care nu pare să aibă un răspuns concludent. Din fericire, medicii specialiști Curtis Schwartz și Janet Windisch au câteva răspunsuri referitor la această problemă de îngrijire personală, precum și la produsele pe care ar trebui să le folosim […]
 
 
 
Noodles_cu_usturoi_05

Reteta zilei: Noodles cu usturoi

Noodles cu usturoi din: noodles, usturoi, ceapa verde, unt, sos de soia, zahar brun, ulei de susan, sos de stridii. Ingrediente:  240gr noodles 4 catei de usturoi ½ legatura de ceapa verde 4 linguri de unt 2 lingurițe de sos de soia 2 linguri de zahăr brun 1 linguriță ulei de susan 2 linguri sos […]
 
Piept_de_rata_cu_marinada_de_portocale

Piept de rata cu marinada de portocale

Piept de rata cu marinada de portocale din: ghimbir, ardei, cardamom, piper, suc de portocale, sos de soia, ulei, pipet de rata, sare, coniac. Ingrediente: 1 bucată de ghimbir proaspăt de circa 1 cm 2 ardei iuţi 1 priză de cardamom măcinat piper 100 ml suc de portocale proaspăt stoarse 1 linguriţă de sos de […]
Fructe_de_padure_cu_inghetata

Fructe de padure cu inghetata

Fructe de padure cu inghetata din: zmeura, mure, coacaze, capsuni, inghetata, galbenus, zeama de lamaie, zahar, vin spumant. Ingrediente: 200 g zmeură 200 g mure 200 g coacăze roşii 200 g căpşuni 500 ml îngheţată de vanilie 3 gălbenuşuri 1 lingură de zeamă de lămâie 3-4 linguri de zahăr 175 ml de vin spumant sec […]
 
Aripioare_de _pui_cu_miere

Aripioare de pui cu miere

Aripioare de pui cu miere din: lamai, miere, sos de chilli, usturoi, sare, piper, ardei, aripioare de pui. Ingrediente: 2 lămâi 1/2 linguri de miere 250 ml sos chilli 3 căţei de usturoi 3-4 ardei iuţi sare piper 20 de aripioare de pui   Mod de preparare: Lămâile se storc, iar zeama se amestecă cu mierea […]
Cartofi_wedges_cu_sos

Cartofi wedges cu sos

Cartofi wedges cu sos din: cartofi, sare, piper, unt, salote, ulei, muraturi, maioneza, iaurt, mustar, hrean. Ingrediente: 20 de cartofi sare 2 linguri de unt 3 şalote 2 linguri de ulei 1 borcan de murături asortate (cca 360 g) 200 g maioneză 150 g iaurt natural 1 lingură de muştar 1 linguriţă de hrean proaspăt ras, […]
 
Salata_indiana

Salata indiana

Salata indiana din: cartofi, rosii, ananas, banane, zeama de lamaie, porumb, otet, ulei, mustar, sare, piper, boia, zahar, smantana. Ingrediente: 500 g cartofi fierţi în coajă 300 g roşii cărnoase 1 ananas proaspăt 2 banane zeama de la 2 lămâi 1 conservă mică de porumb 2 linguri de oţet de vin 3 linguri de ulei […]
Reteta_bomboane

Reteta bomboane

Reteta bomboane din: zahar, praf efervescent cu aromă de fructe. Ingrediente: 6 linguri de zahăr 6 linguri de praf efervescent cu aromă de fructe     Mod de preparare: Zahărul şi praful efervescent se amestecă cu grijă şi se încălzesc încet într-o tigaie mică cu fund dublu. Se amestecă continuu, cu mişcări lente. Când masa a devenit […]
Carnati_in_aluat

Carnati in aluat

Carnati in aluat din:  foietaj, carnaciori, faina, galbenus, ketchup, ardei. Ingrediente: 300 g foietaj congelat 8 cârnăciori făină pentru suprafaţa de lucru 1 gălbenuş pentru uns aluatul 125 ml ketchup 1/2 ardei gras verde   Mod de preparare: Foietajul se dezgheaţă. Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. Cârnăciorii se taie oblic în jumătăţi. Aluatul se […]
Prajitura_de_dovleac_cu_seminte_de_pin

Prajitura de dovleac cu seminte de pin

Prajitura de dovleac cu seminte de pin din: unt, pulpa de dovleac, oua, zahar, sare, faina, praf de copt, seminte de pin. Ingrediente: 150 g unt 300 g pulpă de dovleac 4 ouă 200 g zahăr 1 pachet de zahăr vanilat sare 300 g făină 1 pachet de praf de copt 100 g seminţe de […]
 
Retete de Chiftelute

Retete de Chiftelute (2016)

Retete de Chiftelute: Reteta zilei: Chiftele de cartofi cu ceapa verde si coriandru   Chiftele de cartofi cu ceapa verde si coriandru din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, nuca, ceapa verde, coriandru, piper alb, sare, zahar, condimente pentru pui, ou, ulei. Ingrediente:  2 cartofi curatati si taiati cuburi mici 1 cățel de usturoi 2 cepe rosii […]
Peste_pane_in_pesmet

Peste pane in pesmet

Peste pane in pesmet din: file de peste, lamaie, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 1 lămâie 2 ouă 100 g făină 100 g pesmet sare piper ulei, pentru prăjit   Mod de preparare: Tai fileurile de peşte şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Baţi ouăle, adaugi sare şi piper […]
 
Budinca de cirese

Budinca de cirese (varianta)

Budinca de cirese din: cirese, franzela, oua, unt, zahar, pesmet, sare. Ingrediente: 1 kg cireşe 500 g franzelă 4 ouă 2 linguri unt 200 g zahăr 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Speli cireşele şi le cureţi de codiţe şi sâmburi. Cureţi franzela de coajă o înmoi în apă rece, o storci şi […]
Ciorba_de_peste_cu_praz

Ciorba de peste cu praz

Ciorba de peste cu praz din: peste, telina, morcovi, ceapa, praz, ardei, orez, lamaie, sare, patrunjel, mazare, cartofi. Ingrediente: 1 kg peşte 1 ţelină 2 morcovi 1 ceapă 1 tijă praz 1 ardei gras 2-3 linguri orez zeamă de lămâie sare 1 legătură pătrunjel 50 g mazăre 2 cartofi   Mod de preparare: Speli şi […]
 
Reteta_ardei_umpluti_cu_crema_de_branza

Reteta ardei umpluti cu crema de branza

Reteta ardei umpluti cu crema de branza din: ardei, crema de branza, rozmarin, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei capia 250 g cremă de brânză 1 vârf rozmarin 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Amesteci crema de brânză cu rozmarinul şi mărarul tocat, sărezi şi piperezi după gust. Speli ardeii, le tai […]
 
Biscuiti sfaramiciosi

Biscuiti sfaramiciosi

Biscuiti sfaramiciosi din: ou, zahar, untura, praf de copt, faina, zahar pudra, nuca, lamaie. Ingrediente: 1 ou 100 g zahăr 5 linguri untură 1/2 linguriţă praf de copt 320 g făină 100 g zahăr pudră 50 g nucă măcinată 1 lingură zeanţă de lămâie   Mod de preparare: Baţi oul cu zahărul, adaugi untura la […]
Clatite_cu_dovleac

Clatite cu dovleac

Clatite cu dovleac din: dovleac, rosii, ceapa, usturoi, mustar, sare, piper, scortisoara, zahar, otet, faina, lapte, oua, unt, ulei. Ingrediente: 400 g pulpă de dovleac 300 g roşii cărnoase 3 cepe mari 2 căţei de usturoi 1 linguriţă de praf de muştar sare 1 linguriţă de piper negru 1 baton de scorţişoară 200 g zahăr […]
 
Salată de varză roşie cu pastramă de pui

Varza rosie la cuptor cu anason si scortisoara

Varza rosie la cuptor cu anason si scortisoara din: anason, scortisoara, cadamom, varza rosie, usturoi, ceapa, mar, zahar, vin, unt. Ingrediente: 1 stea de anason 1 baton de scorţişoară 5 păstăi de cardamom 1 varză roşie mică (circa 900g) 1 căţel de usturoi 2 cepe mari, tocate 1 măr verde, coaja şi cotorul îndepărtate, tocat […]
Melcisori_parfumati

Melcisori parfumati

Melcisori parfumati din: faina, lapte, ulei, drojdie, zahar, otet, visine, scortisoara, oua. Ingrediente: 500 g făină 100 ml lapte  100 ml ulei  25 g drojdie 1 esenţă de vanilie  150 g zahăr 1 lingură oţet Pentru umplutură: 400 g vişine  100 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 2 ouă   Mod de preparare: Pui peste făină […]
 
Cartofi la cuptor cu usturoi si cimbru

Cartofi la cuptor cu usturoi si cimbru

Cartofi la cuptor cu usturoi si cimbru din: cartofi, usturoi, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: 2 kg de cartofi 5 căţei de usturoi 3 crenguţe de cimbru 3 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180°C. Decojeşte cartofii şi taie-i în cuburi. Pune usturoiul, cimbrul şi uleiul într-o tavă mare şi […]
Varza de Bruxelles glazurata cu ceapa caramelizata

Varza de Bruxelles glazurata cu ceapa caramelizata

Varza de Bruxelles glazurata cu ceapa caramelizata din: unt, ceapa, varza de Bruxelles, zahar, vin. Ingrediente: 25g de unt 2 cepe roşii, tăiate în semiluni 700g varză de Bruxelles 1 lingură de zahăr 2 linguriţe de vin roşu   Mod de preparare: Incinge untul într-o tigaie mare cu fundul gros, apoi adaugă ceapa. Căleşte-le la […]
 
Cum_se_prepara_Parfe_de_cafea

Cum se prepara Parfe de cafea (VIDEO)

Parfe de cafea: Ingrediente: 8 gălbenuşuri 180 g zahăr 110 ml apă 200 ml frişcă lichidă 1 lingură cafea solubilăPentru servire: fructe ciocolată frişcă Cum se prepara Parfe de cafea: Pofta buna!  
Chiftele cu bacon si portocale

Chiftele cu bacon si portocale

Chiftele cu bacon si portocale din: bacon sau pancetta, unt, ceapa, usturoi, portocala, pesmet, salvie, alune de padure, ou. Ingrediente: 150g de bacon sau pancetta, gata tăiat în cuburi 75g de unt 2 cepe, tocate fin 1 căţel de usturoi, zdrobit coaja rasă de la 1 portocală 200g de pesmet proaspăt (sau firimituri de pâine […]
 
Radacinoase si mere la cuptor

Radacinoase si mere la cuptor

Radacinoase si mere la cuptor din: pastarnac, morcov, ulei, miere, coriandru, mere. Ingrediente: 12 păstârnaci mici, coaja îndepărtată, tăiaţi în jumătate pe lungime 600g de morcovi mici 3 linguri ulei de măsline 2 linguri de miere 2 linguri seminţe de coriandru, zdrobite 4 mere roşii, cotorul îndepărtat, tăiate în sferturi   Mod de preparare: Incinge […]
Quiche cu ceapa caramelizata, Cheddar si bacon

Quiche cu ceapa caramelizata, Cheddar si bacon

Quiche cu ceapa caramelizata, Cheddar si bacon din: unt, ceapa, cimbru, aluat de tarta, bacon, smantana, lapte, oua, nucsoara, Cheddar. Ingrediente: 25g de unt 2 cepe mari, tăiate pe jumătate şi feliate subţire 1 lingură frunze de cimbru, plus câteva crenguţe 350g aluat de tartă din comerţ făină, pentru presărat 200g de bacon afumat, tăiat […]
 
Parfait de ciocolata si castane

Parfait de ciocolata si castane

Parfait de ciocolata si castane din: ciocolata, piure de castane, biscuiti, potocale, smantana. Ingrediente: 200g de ciocolată cu lapte, topită şi răcita 500g de piure de castane îndulcit 100g de biscuiţi amaretti, fărâmiţaţi grosier 2 portocale, decojite, membranele îndepărtate, tocate grosier, plus coaja de la 1 portocală 450ml de smântână pentru frişcă, bătuta până obţii […]
Crostini cu friptura de vita

Crostini cu friptura de vita

Crostini cu friptura de vita din: file de vita, ulei de masline, mustar, crema de branza, chives, sos de hran, branza cu mucegai, rucola, bagheta. Ingrediente: 750g file de vită 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă de muştar pudră 300g cremă de brânză 2 linguri de chives, tocate fin 1 lingură cu vârf sos […]
 
Sos_cu_branza_cheddar_06

Reteta zilei: Sos cu branza cheddar

Sos cu branza cheddar din: unt, faina, lapte, cheddar, sare, praf de chili. Ingrediente:  2 linguri unt 2 linguri de făină 1 cană lapte 180 gr cheddar, mărunțită ¼ linguriță de sare ¼ linguriță praf de chili Mod de preparare: Se adauga untul si faina intr-o cratita de sos, amestecati bine impreuna timp de 30 […]
Retete

15 Retete de Sandwich-uri

Retete de Sandwich-uri Reteta zilei: Sandwich-uri cu bacon, rosii si avocado   Sandwich-uri cu bacon, rosii si avocado din: bacon, chifle, rosie, avocado, branza albastra, maioneza, piper.   Ingrediente: 8 felii de bacon 4 chifle 1 rosie, feliata 1 avocado, feliat 4 linguri branza albastra, maruntita 2 linguri de maioneza ½ lingurita piper     […]
 
Carnati inveliti in bacon si salvie

Carnati inveliti in bacon si salvie

Carnati inveliti in bacon si salvie din: bacon sau pancetta, salvie, carnati de porc. Ingrediente: 16 felii subţiri de bacon sau pancetta 16 frunze de salvie 16 cârnaţi proaspeţi groşi de porc   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 190°C. Pune o felie de bacon pe un tocător şi aşază deasupra o frunză de salvie, […]
Sos de clementine, merisoare si Porto

Sos de clementine, merisoare si Porto

Sos de clementine, merisoare si Porto din: merisoare, clementine, vin Porto, scortisoara, cardamom, zahar. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Sos Alioli Cum se prepara sos Alfredo Sos de iaurt Ingrediente: 450g de merişoare, dezgheţate coaja rasă şi zeama de la 2 clementine 2 linguri de vin Porto 1 baton de scorţişoară 3 păstăi […]
 
Hummus cu chipsuri si tortilla

Hummus cu chipsuri si tortilla

Hummus cu chipsuri si tortilla din: naut, tahini, usturoi, chimion, ulei, lamaie, patrunjel, menta, sumac, muguri de pin, rodie, branza feta, tortilla. Ingrediente: Pentru hummus: 2 conserve de 250g de năut, boabele scurse şi clătite 4 linguri de tahini 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguriţe pudră de chimion 5 linguri ulei de măsline extravirgin […]
 
 
Retete pentru ingrijirea parului

Muzica, ajutor prețios în tratarea bolii Alzheimer

Muzica, fie interpretată, fie numai ascultată, este benefică pentru pacienții cu demență, în stadiile inițiale ale bolii, scrie passionsante.be, pe baza unui articol apărut în Journal of Alzheimer’s Disease. Mai multe studii realizate în ultimul timp au ajuns la această concluzie: muzica poate contribui la menținerea capacităților cognitive, emoționale sau sociale a persoanelor care suferă […]
 
How_to_make_Crisp_Water_Crackers

How to make Thin and Crisp Water Crackers (VIDEO)

Thin and Crisp Water Crackers: How to make Thin and Crisp Water Crackers:   Pofta buna!
Ce trebuie să știi înainte să mergi la sală

Care este cea mai mare greşeală în îngrijirea tenului

Curăţarea tenului înainte de culcare este un pas esenţial în rutină de îngrijire a pielii, mai ales în cazul în care am purtat machiaj peste zi. Aşa cum o noapte pierdută se recuperează în zece de somn, la fel se întâmplă şi în cazul tenului agresat de produsele de machiaj, praf, impurităţi, sebum, atunci când […]
 
 
 
 
Tratamente naturiste pentru par

Tratamente naturiste pentru par

Contra caderii parului 2 linguri ulei de masline + 1 galbenus de ou + cateva picaturi de lamaie (o fiola de vitamina C care intareste parul); apoi, omogenizate se aplica pe parul curat, se acopera cu o casca de baie si se sta 45 de minute, dupa care se spala cu sampon. Contra caderii parului […]
 
Cotlete_de_porc_in_crusta_de_pesmet_aromat_06

Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de pesmet aromat

Cotlete de porc in crusta de pesmet aromat din: cotlete de porc, lapte batut, pesmet, sare, patrunjel, praf de usturoi, marar, piper, ulei. Ingrediente:  4 cotlete de porc fără os ½ cana lapte bătut 1 cană de pesmet 1 linguriță de sare 1 linguriță pătrunjel uscat ¼ linguriță praf de usturoi ¼ linguriță mărar uscat […]
 
Chilli de vita

Chilli de vita

Chilli de vita din: ardei iuti uscati, usturoi, ulei, otet, chimion, oregano, pulpa sau rasol de vita, rosii, rosii tocate, scortisoara, ardei, ciocolata amaruie, zahar, fasole. Ingrediente: 50g de ardei iuţi uscaţi, lăsaţi la înmuiat în apă clocotită 1-2 ore 4 căţei de usturoi, tocaţi grosier 3 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet de […]
Barcute de salata cu creveti

Barcute de salata cu creveti

Barcute de salata cu creveti din: maioneza, ketchup, sos Worchestershire, lamaie, pudra de ardei iute, rosii, ceapa, sos Tabasco, salata, creveti, carne de crab, chives Ingrediente: Pentru sosul Marie Rose: 4 linguri de maioneză 3 linguri de Ketchup 2 linguriţe de sos Worchestershire coaja şi zeama de la 1 lămâie un praf pudră de ardei […]
 
Lasagna cu vinete si trei tipuri de branza

Lasagna cu vinete si trei tipuri de branza

Lasagna cu vinete si trei tipuri de branza din: foi de lasagna, ulei, vinete, ceapa, usturoi, conserve de rosii, pasta de tomat, zahar, ardei iute, busuioc, sos de soia, ricotta, parmezan, oua, nucsoara, lapte, faina, unt, branza maturata, mustar. Ingrediente: 12-16 foi proaspete de lasaqna Pentru sosul de rosii si vinete: 4 linguri ulei de […]
Chifle umplute cu ceapa si branza Guyere

Chifle umplute cu ceapa si branza Guyere

Chifle umplute cu ceapa si branza Guyere din: faina, drojdie, zahar, ulei, unt, ceapa, branza Gruyere, cimbru. Ingrediente: 500g de făină, plus extra pentru presărat 1 plic de 7g de drojdie uscată un praf de zahăr 2 linguri ulei de măsline 2 linguriţe un cub de unt 2 cepe, feliate subţire 140g de brânză Gruyere, […]
 
Tarta impletita cu fructe

Tarta impletita cu fructe

Tarta impletita cu fructe din: faina, aluat foitaj, mere, merisoare, scortisoara, condimente pentru prajituri, zahar, lamaie, fructe confiate, ou. Ingrediente: făină, pentru presărat 500g de aluat foitaj 2 mere verzi, coaja şi cotorul îndepărtate, tăiate în cuburi mici 140g de merişoare (decongelează-le înainte de a le folosi) 1/2 linguriţă de scorţişoară 1/2 linguriţă amestec de […]
Wedges picanti de cartofi dulci

Wedges picanti de cartofi dulci

Wedges picanti de cartofi dulci din: chimiopn, ardei iute, sumac, cimbru, rozmarin, usturoi, lamaie, ulei de masline, cartofi dulci. Ingrediente: câte 2 linguriţe de chimion pudră, fulgi de ardei iute şi sumac 2 linguri frunze de cimbru, tocate grosier 2 linguri frunze de rozmarin, tocate grosier 3 căţei de usturoi coaja şi zeama de la […]
 
Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice

Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice

Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice din: curcan, unt, lamaie, cimbru, patrunjel, usturoi, alune de padure, portocale. Ingrediente: 1 curcan de 4,5kg, pregătit pentru gătit (preferabil organic) 100g de unt, moale coaja de la 1 lămâie, rasă 1 lingură de cimbru, tocat 2 linguri de pătrunjel, tocat 1 căţel de usturoi, tocat fin […]
Retete Chiftele

Retete Chiftele

Retete Chiftele: Reteta zilei: Chiftele de cartofi   Chiftele de cartofi din: cartofi, faina, praf de usturoi, pudra de ceapa, oregano, marar, sare, piper, ulei, patrunjel. Poate te intereseaza si: Chiftele de peste cu cartofi Chiftele de cartofi cu boia dulce Chiftele de cartofi cu marar si patrunjel   Ingrediente: 2 kg cartofi, decojiti 1 […]
 
Mancare de spanac

Placinta de spanac cu urda si marar

Placinta de spanac cu urda si marar din: faina, apa, margarina, otet, oua, sare, spanac, marar, urda, oua, smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 200 ml apă 100 g margarină 1 lingură oţet 2 gălbenuşuri sare Pentru umplutură: 1 kg spanac 1 legătură mărar 500 g urdă 2 ouă 50 g smântână   Mod […]
Sos de paine cu ciabatta si mascarpone

Sos de paine cu ciabatta si mascarpone

Sos de paine cu ciabatta si mascarpone din: ceapa, cuisoare, dafin, piper, lapte integral, ciabatta, unt, mascarpone, nucsoara. Ingrediente: 1 ceapă, tăiată pe jumătate 3 cuişoare 1 foaie de dafin 5 boabe de piper negru 1 litru de lapte integral 1 ciabatta (circa 270g) 25g de unt 2 linguri de brânză mascarpone un praf de […]
 
Placinta cu gem de gutui

Placinta cu gem de gutui

Placinta cu gem de gutui din: ulei, zahar, lapte, ou, praf, faina, gris, gem de gutui. Ingrediente: 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 10 linguri lapte 1 ou mare 1 plic praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat făină cât cuprinde 2 linguri griş gem de gutui proaspăt făcut zahăr pudră, pentru ornat   Mod […]
 
Somon in crusta de ierburi

Somon in crusta de ierburi

Somon in crusta de ierburi din: file de somon, ierburi, lamaie, mazare, lapte, smantana, unt, cartof, scortisoara, muguri de pin, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 plic de ierburi de Provence 1 lămâie 200 g mazăre 1 ceapă mică 200 ml lapte 200 ml smântână lichidă 50 g unt 1 cartof dulce 1/4 […]
Reteta tort cu crema de zahar ars

Reteta tort cu crema de zahar ars

Reteta tort cu crema de zahar ars din: oua, zahar, faina, ulei, lapte, smantana, sare, coaja de lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 1 cană zahăr pudră 1 cană făina 4 linguri ulei sare Pentru crema de zahăr ars: 1 l lapte 8 ouă 13 linguri zahăr coajă rasă de lămâie Pentru decor: 200 g […]
 
Carnati cu ceapa

Carnati cu ceapa

Carnati cu ceapa din: pulpa de porc, slanina, piper, cimbru, ceapa, mate de porc, sare, piper. Ingrediente: 10 kg pulpă de porc 2 kg slănină tare 50 g piper 50 g cimbru uscat 15 cepe albe potrivite sare boia maţe de porc   Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat pulpa de porc, slănina […]
Prajitura cu frisca si cirese

Prajitura cu frisca si cirese

Prajitura cu frisca si cirese din: foitaj, faina, compot de cirese, amidon, zahar pudra, frisca, zahar vanilat, intaritor de fructe. Ingrediente: 300 g foitaj făină 600 g compot de cireşe 2 linguri amidon alimentar 2 linguri zahăr pudră 500 ml frişcă 2 plicuri zahăr vanilat 1 plic întăritor de fructe   Mod de preparare: Intinzi […]
 
Placinta cu gem de capsuni

Placinta cu gem de capsuni

Placinta cu gem de capsuni din: faina, osanza, galbenus, zahar, sare, otet, apa minerala, gem de capsuni. Ingrediente: 1 1/2 kg făină 300 g osânză 3 gălbenuşuri 3 linguri zahăr 1 praf de sare 1 lingură zahăr 2 linguri oţet apă minerală Pentru umplutură: gem de căpşuni zahăr pudră   Mod de preparare: Din osânză […]
Sos pentru friptura de curcan

Sos pentru friptura de curcan

Sos pentru friptura de curcan din: faina, supa, vin Marsala. Ingrediente: 2 linguri de făină cuburi pentru 700ml supă de găină sau supă de curcan preparată in casă 2 linguri de vin Marsala (opţional)   Mod de preparare: Indepărtează aproape toată grăsimea de curcan din tava în care a fost copt, cu excepţia a circa […]
 
Prajitura cu ness si cacao

Prajitura cu ness si cacao

Prajitura cu ness si cacao din: oua, zahar, ulei, cacao, ness, esenta de vanilie, faina, lapte, unt. Ingrediente: Pentru blat: 7 ouă 2 căni zahăr 1/2 cană ulei 1 linguriţă cacao 1 linguriţă ness esenţă de vanilie 1 1/2 cană făină Pentru cremă: 500 ml lapte 3 linguriţe ness 3 linguri făină 250 g unt […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

Sursa:www.restaurantedelux.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu