Salata
cu prosciutto si cascaval din: salata verde, rosii, prosciutto,
cascaval, ulei de masline, otet balsamic, bagheta, usturoi, unt, busuioc
verde si parmezan. Ingrediente: 1 bucata salată verde 6 bucata roşii
200 g prosciuto 175 g caşcaval 1 linguri ulei de măsline oţet balsamic
1 bucata baghetă 3 felie usturoi 3 linguri unt busuioc verde parmezan
pentru ornat Mod de preparare: Se…
9 May 2013

O
reteta delicioasa de varza acra cu: coasta de porc, cimbru, marar,
usturoi, suc de rosii, afumatura, smantana. Ingrediente: coaste de porc
varză acră cimbru mărar usturoi suc de roşii afumătură opţional,
smântână Mod de preparare: Am stins cu vin roşu şi am lăsat să
bolborosească sub capac pentru cinci-şase minute. Am pus într-o…
Read more »
9 May 2013

O
reteta delicioasa de bors cu: peste, crap, ceapa, morcov, ardei gras,
orez, paine, ou, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de crap 2 cepe 2 morcovi 2 ardei graşi 3
linguri de orez 2 felii de franzelă 1 ou 2 lingură pastă de tomate ulei
sare piper patrunjel…
Read more »
9 May 2013

Cheese
cake cu caramel din: biscuiti cu cacao, unt, crema de branza, lapte
condensat, zahar, zeama de lamaie, oua, ciocolara neagra, smantana,
zahar. Ingrediente: blatul: 300 g biscuiti cu cacao fara crema 100 g unt
topit umplutura: 600 g crema de branza 400 ml lapte condensat 50 g
zahar 5 linguri zeama de lamaie 3…
Read more »
8 May 2013

Tort
cu bezea si glazura de ciocolata din: ciocolata neagra, cafea, zahar,
faina, pudra de cacao, bicarbonat, praf de copt, sare, oua, lapte batut,
esenta de vanilie, albusuri de ou, zahar, sirop de porumb, esenta de
vanilie, sare, smantana, ciocolata si unt. Ingrediente blat: 3 buc
ciocolata neagra 1 ½ cesti de cafea fierbinte…
Read more »
8 May 2013

Salata
de broccoli cu morcov din: broccoli, morcovi, ulei de masline, otet de
mere si sare. Ingrediente: 300 gr broccoli 1 morcov 10 ml ulei masline o
linguta otet de mere sare Mod de preparare: Broccoli se tine in apa
cu sare 10 min, se adauga in apa fierbinte si se lasa sa fiarba.…
Read more »
8 May 2013

O
reteta delicioasa de cartofi cu: bacon, oua, smantana, branza, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 300g bacon 1-2 oua 3 linguri smantana
branza sare piper Mod de preparare: Am uns o tavă cu ulei şi am aşezat
în ea un strat de rondele de cartofi fierţi (în coajă, în apă cu sare).
Peste…
Read more »
8 May 2013

O
reteta delicioasa de pane cu: piept de pui, seminte de mac, seminte de
susan, oua, faina, ardei gras, ceapa, rosii, pasta de tomate, masline,
sare, piper. Ingrediente: 600g piept de pui 2 linguri seminţe de mac 2
linguri seminţe de susan 2 ouă 1 lingură făină 2 ardei graşi 1 ceapa 4
roşii mări…
Read more »
8 May 2013

Pasca
altfel din: faina, unt, drojdie, ou, lapte, zahar, sare, branza grasa
de vaci, smantana, gris, zahar, stafide, ou, coaja de lamaie, sare,
ciocolata neagra, ciocolata alba, frisca si coaja de portocala.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 50 g unt 20 g drojdie proaspata
un ou 4 linguri lapte caldut 50 g zahar un…
Read more »
8 May 2013

O
reteta delicioasa de cotlete de porc cu:seminte pin, cotlet de porc,
ulei de masline, sare, piper, nectarine, otet balsamic, miere, ceapa
rosie. Ingrediente: un pumn de seminţe de pin 4 felii de cotlet de porc
puţin ulei de măsline sare piper 4 nectarine tari,tăiate felii 2 linguri
de oţet balsamic o lingură de miere…
Read more »
8 May 2013

O
reteta delicioasa de salau cu: portocala, suc de portocala, vin alb
sec, unt, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri subţiri de şalău o
portocală curăţată 2 linguri de suc de portocală 2 linguri de vin alb
sec 2 linguri de unt topit o linguriţă de coajă rasă de lămâie sare
piper Mod de…
Read more »
8 May 2013

O
reteta delicioasa de papanasi cu : branza de vaci, faina, zahar,
bicarbonat, coaja de lamaie, gris, ulei, margarina, smantana, zahar
pudra, dulceata de coacaze, sare. Ingrediente: 1 kg branza de vaci 400 g
faina 200g zahar un varf de cuţit bicarbonat 1 linguriţă coajă de
lămâie rasă 100 g gris 100ml ulei 100g margarina…
Read more »
8 May 2013

O
reteta delicioasa de bors cu:hribi, ceapa, ulei, faina, orez, leustean,
sare, piper. Ingrediente: 200g hribi uscaţi 2 cepe 100 ml ulei 1
lingură făină 4 linguri orez 1 I borş 1 leg. leustean sare piper Mod de
preparare: Puneţi hribii la înmuiat pentru 2-3 ore, apoi tăiaţi-i în
felii şi puneţi-i la fiert în…
Read more »
8 May 2013

Cozonac
pufos din: faina, zahar, oua, lapte, drojdie, unt, coaja de citrice,
esenta de rom, esenta de vanilie, sare, cacao, miez de nuca, galbenus,
unt, faina si zahar pudra. Ingrediente: un kg faina 250 g zahar 7 oua
250 ml lapte 50 g drojdie proaspata 200 g unt coaja de citrice esenta de
rom si…
Read more »
8 May 2013

Raţă
la cuptor din: rata, clementine, portocala, concentrat de gaina, vin
rosu, ceapa, unt, usturoi, zahar, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: o
rata 5 clementine o portocala un cub concentrat de gaina 50 ml vin rosu
2 cepe 50 g unt un catel usturoi o lingura zahar 2 ramurele rozmarin
sare piper Mod de…
Read more »
8 May 2013

Salata
asortata de cruditati din: varza alba, varza rosie, morcovi, ceapa
verde, otet de orez, maioneza, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4
cani varza alba, tocata 1 ceasca de varza rosie, tocata ½ ceasca morcovi
tocati 2 fire ceapa verde tocata 2 linguri de otet de orez ½ ceasca
maioneza 2 lingurite de zahar…
Read more »
8 May 2013

Suc
dulce acrisor din: grapefruit, radacina de ghimbir, morcov si pere.
Ingrediente: 1 grapefruit 1 bucatica radacina de ghimbir cat o nuca 1
morcov 2 pere Mod de preparare: Toate se trec prin storcătorul de
fructe – pentru o consistenţă cremoasă, se stoarce totul în afară de
pere. Perele vor fi curăţate de coajă…
Read more »
8 May 2013

Aspic
cu pui, mazare si porumb din: piept de pui, mazare, boabe de porumb,
gelatina, morcovi si marar. Ingrediente: un piept de pui 250 g mazare
conservata 250 g boabe de porumb conservate 3 pliculete gelatina granule
sau 18 foi 2 morcovi cateva fire marar Mod de preparare: Intr-un vas,
se pun la fiert…
Read more »
8 May 2013

Trigoane
cu branza feta si parmezan din: branza feta, parmezan, oua, foi de
placinta, unt, oregano, sare si piper. Ingrediente: 250 g branza feta
125 g de parmezan ras 3 oua 500 g foi de palcinta 75 g unt 1 lingura de
oregano uscat maruntit sare piper Mod de preparare: Puneţi într-un
castron brânza…
Read more »
8 May 2013

Tartine
cu rosii confiate si parmezan din: usturoi, paine cu cereale, parmezan,
frunze de busuioc, sare grunjoasa, piper, rosii, foi de dafin, uleid e
masline. Ingrediente: 1 catel de usturoi 6 felii de paine cu cereale 60 g
parmezan cateva frunze de busuioc sare grunjoasa si piper macinat
pentru rosiile confiate: 3 rosii lunguiete de…
Read more »
8 May 2013

Pui
cu masline Kalamata din: pui, lamai, masline kalamata, ulei de masline,
dovlecei, ardei grasi, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
pui 2 lamai 2 cepe 250 g masline Kalamata 50 ml ulei de masline 2
dovlecei 2 ardei grasi (rosu, galben) 6 catei de usturoi 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de…
Read more »
8 May 2013

Salata
de hering cu mere din: hering marinat, mere ionatane, oua, ceapa,
lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 250 g hering marinat 4
mere ionatane 6 oua 2 legaturi ceapa o lamaie 2 linguri ulei de masline
sare Mod de preparare: Pestele se scurge de oţetul în care a stat
conservat, se trece…
Read more »
8 May 2013

Paine
de casa din: apa, sare, zahar, drojdie, faina, faina de secara, ulei si
unt. Ingrediente: 2 ¼ cani apa calduta ½ lingura de sare 1 ½ lingura
de zahar 2 lingurite drojdie uscata ¾ cana faina de grau integral ¾ cana
faina de secara ¾ cana faina plus 2 ½ cani faina 2…
Read more »
8 May 2013

Bors
de miel cu legume si orez din: miel, ceapa, patrunjel, telina, morcovi,
ardei gras, bors de tarate, sare, piper, orez si leustean. Ingrediente:
un kg bucati miel 2 cepe o raacina patrunjel 1/2 raacina telina un
morcov un ardei gras un litru bors de tarate sare piper 4 linguri orez
cateva fire leustean …
Read more »
8 May 2013

Iepure
la tava din: pulpe de iepure, bacon neafumat, vin alb, ceapa, foi de
dafin, unt, ulei, faina, cimbru, mustar, sare si piper. Ingrediente: 4
pulpe iepure 100 g bacon neafumat 300 ml vin alb semidulce 2 cepe 2 foi
dafin un cub concentrat pui 25 g unt 2 linguri ulei 2 linguri faina 2-3…
Read more »
8 May 2013

Salata
de creveti cu castraveti si varza rosie din: creveti, unt, salata
verde, usturoi verde, castraveti, patrunjel, varza rosie, zeama de
lamaie, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg creveţi
decorticaţi 50 g unt 2 bucati salată verde 1 legatura usturoi verde
4 bucati castraveţi 1 legatura pătrunjel 1 bucata varza roşie zeamă de
la o lămâie sare piper 3 linguri…
Read more »
8 May 2013

Pulpa
de miel cu mustar din: pulpa de miel, mustar, ulei, cimbru, sare, piper
si rozmarin. Ingrediente: o bucata pulpa de miel 1,5 kg 3 linguri
mustar 15 ml ulei 2 lingurite cimbru sare piper rozmarin Mod de
preparare: Pe un suport de lemn, se pune carnea spălată şi bine scursă
şi se unge…
Read more »
8 May 2013

Ciorba
de peste cu legume din: peste, apa, orez, telina, patrunjel, ceapa,
ardei dulce, rosii, bors, usturoi, foi de dafin, sare, piper, leustean
si verdeata. Ingrediente: peşte 600-800 g – crap 6 pahare apă 3 linguri
de orez ½ rădăcina ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 3 cepe 1 ardei dulce 4
roşii 2 pahare de…
Read more »
8 May 2013

Biftec
corsican din: muschi de vaca, sare, ulei, otet, usturoi si verdeata.
Ingrediente: 6 felii muschi de vaca sare 1 ceasca de ulei 1 lingurita
otet usturoi verdeata Mod de preparare: Speli carnea, o ştergi cu un
prosop curat şi o tai felii. Le ungi cu ulei şi puţin muştar, le aşezi
unele peste…
Read more »
8 May 2013

Drob
de miel cu verdeata si oua din: organe de miel, oua, ceapa, marar,
usturoi verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un kg organe de
miel 4 oua crude 4 oua fierte tari 2 legaturi ceapa o legatura marar
usturoi verde o legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Organele (inima, ficatul, plămânii, rinichii)…
Read more »
8 May 2013

Salata
greceasca cu rosii, ceapa si branza feta din: rosii, ceapa rosie,
castravete, ardei gras, branza feta, masline, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 6 rosii mari, bine coapte 1
ceapa rosie mare 1 castravete mare de sera 2 ardei grasi verzi 500 g
branza feta 200 g masline Kalamata 100 ml ulei…
Read more »
8 May 2013

Negrese
cu fructe uscate si glazura de banane din: prune uscate, cirese uscate,
nuci, fistic, alune, unt de nuca de cocos, cacao, esenta de vanilie,
banane, unt de arahide, siropt de artar, pudra de cacao. Ingrediente
negrese: 1 cana de prune uscate fara samburi 1 cana de cireșe uscate sau
afine uscate 1 cana…
Read more »
8 May 2013

Plăcintă
cu nuci din: faina, zahar pudra, zahar vanilat, praf de copt,
margarina, galbenusuri, vin, oua, zahar pudra, nuci. Ingrediente: pentru
aluat: 300 g faina 50 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1/2 plic praf
de copt 150 g margarina 2 galbenusuri 3 linguri vin alb pentru
umplutura: 4 oua 70 g zahar pudra…
Read more »
8 May 2013

Cocktail
de morcovi cu portocale din: morcovi, suc de lamaie, ghimbir, suc de
portocale si miere. Ingrediente: 3 morcovi sucul de la 1/2 lamaie 1/2
lingurita ghimbir decojit si ras 100 ml suc de portocale 1-2 lingurite
miere Mod de preparare: Se curăţă morcovul, se taie mărunt şi se
stoarce la robotul de bucătărie,…
8 May 2013

Crochete
cu crema de telemea si leurda din: unt, telemea de oaie, boia dulce,
leurda, aluat de foi, ou, chimen si sare grunjoasa. Ingrediente: 200 g
unt 250 g telemea de oaie 1 praf boia dulce 1 legatura leurda 400 g
aluat de foi congelat 1 ou chimen sare grunjoasa Mod de preparare: Se…
Read more »
8 May 2013

Supa
de verdeata din: verdeturi proaspete, flori de paralute, ceapa, unt,
gris, smantana, sare, piper si supa de legume instant. Ingrediente: 1
mana verdeturi proaspete (patrunjel, ceapa verde, hasmatuchi) cateva
flori de paralute 150 g morcov 1 ceapa 40 g unt 50 g gris 200 ml
smantana sare piper supa de legume instant Mod…
Read more »
8 May 2013

Cuscus
cu ciuperci si ceapa din: ciuperci, ceapa, cuscus, ulei si condiment.
Ingrediente: 1/2 ciuperci 4 cepe 200 g cuscus 100 ml ulei 1 1/2
condiment pentru gulas unguresc Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
solzişori şi o căleşti 8 minute. Cureţi ciupercile şi le tai feliuţe
subţiri, apoi le pui peste ceapă…
Read more »
7 May 2013

Briose
cu quinoa si caise proaspete din: faina quinoa, nuci, praf de copt,
scortisoara, curmale, zahar, caise, piure de banane, esenta de vanilie,
oua, lapte de cocos, ulei de masline, fulgi de quinoa si seminte de
dovleac. Ingrediente: 1 + ½ cani de faina quinoa 1/3 ceasca nuci
maruntite 3 lingurite praf de copt…
Read more »
7 May 2013

Meringue
cu lamaie din: ou, albusuri, amidon, otet, zahar, faina, unt,
galbenusuri, unt, lapte, zeama de lamaie. Ingrediente: aluatul: 1 ou 4
albusuri 2 lingurite amidon 1 lingurita otet 150 g zahar 100 g faina 50 g
unt crema: 4 galbenusuri 2 linguri de lapte 200 g zahar 200 g unt zeama
de la o…
Read more »
7 May 2013

Salata
cu porumb, ceapa rosie si fasole rosie din: fasole rosie, rosii, porumb
dulce, ceapa rosie, busuioc, ulei de porumb, otet aromati, sare
grunjoasa, piper si bagheta. Ingrediente: 400 g fasole roşie 4 bucati
roşii 300 g porumb boabe 2 legatura pătrunjel 1 bucata ceapă roşie
4 felie busuioc 3 lingurite ulei de porumb oţet aromatic sare grunjoasă
piper roşu măcinat 1 bucata…
Read more »
7 May 2013

Miel
cu mămăligută din: pulpa de miel, ceapa, morcov, radacina de patrunjel,
unt, sare, piper, malai, sare, unt si telemea de oaie. Ingrediente: 1
pulpa de miel 1 ceapa tocata marunt 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2
linguri unt sau ulei sare piper pentru garnitura: 400 g malai 1
lingurita de sare 25 g…
Read more »
7 May 2013

Supa
de varza acra cu grau din: varza acra, morcov, ceapa, marar, grau,
cartofi, ulei, sare, piper, boia si smantana. Ingrediente: 1 varza acra 1
morcov 1 ceapa 1 legatura marar 100 g grau 2 cartofi 3 linguri ulei
sare piper boia smantana (optional) Mod de preparare: Curăţati ceapa,
cartofii şi morcovul, tăiaţi-le în…
Read more »
7 May 2013

Brioşe
cu cafea din: zahar, apa, ulei, faina, cacao, cafea, praf de copt, sare
si boabe de cafea. Ingrediente: 1 cana cu zahar 1 cana cu apa 1/2 cana
cu ulei 2 cani cu faina 2 linguri cu cacao 1 lingura cu cafea 1 praf de
copt 1 praf de sare boabe de cafea …
Read more »
7 May 2013

Malai
dulce cu cirese din: malai, lapte, apa, oua, zahar, cirese, sare si
ulei. Ingrediente: 200 g malai sau pasat 500 ml lapte 500 ml apa 3 oua 3
linguri zahar 200 g cirese sau visine fara samburi 1/2 lingura sare 1
lingura ulei Mod de preparare: Fierbeţi apa cu laptele, zahărul, sarea
şi…
Read more »
7 May 2013

Spaghete
cu usturoi si ulei de masline din: spaghete, ulei de masline
extravirgin, usturoi, frunze de patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
pachet spaghete 100 ml ulei de masline extravirgin 3-4 catei de usturoi
1 legatura frunze proaspete de patrunjel sare piper Mod de preparare:
In 2 l de apa pui al fiert pastele,…
Read more »
7 May 2013

Risotto
dulce cu căpşuni din: unt, zahar, orez, sampanie, lapte, capsuni,
migdale si nuca de cocos. Ingrediente: 2 linguri unt 40 g zahar 250 g
orez risotto 100 ml sampanie sau vin alb 800 ml lapte fierbinte 250 g
caspuni 2 linguri migdale tocate 1 lingura nuca de cocos rasa Mod de
preparare: Se…
Read more »
7 May 2013

Mămăliguţă
cu mâncărică de fasole boabe din: malai, sare, apa, untura, ulei,
fasole boabe, ceapa, morcov, patrunjel, pasta de rosii, sare, piper,
cimbru, foi de dafin, verdeata si ulei. Ingrediente: pentru mamaliguta:
300 g malai 1 praf de sare 1 cana apa 1 lingura untura ulei pentru
mancarica: 250 g fasole boabe radacinoase: ceapa, morcov,…
Read more »
7 May 2013

Supa
crema de linte din: linte verde, ceapa, morcovi, usturoi, rosii, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 500 g linte verde 2 cepe 2 morcovi 1 catel
de usturoi 4 rosii 3 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Pune
lintea la fiert în apă cât s-o acopere. Las-o să fiarbă la foc mediu…
Read more »
7 May 2013

Salata
cu pui, migdale si struguri din: migdale, pui, telina, ceapa verde,
struguri rosii, mustar dijon, maioneza, marar, piper, suc de caise, sare
si paine. Ingrediente: ½ ceasca migdale crude 1 ½ cani bucati de pui
gatit ¾ cana telina tocata 2 cepe verzi, tocate ½ ceasca de struguri
rosii, taiati in jumatati 2…
Read more »
7 May 2013

Salata
cu piept de curcan si gogosari in otet din: piept de curcan, cartofi,
morcovi, castraveti in otet, gogosari in otet, oua, ulei, mustar, sare,
piper si maioneza. Ingrediente: 1 bucata piept de curcan 7 bucati
cartofi 6 bucati morcovi 7 bucati castraveţi în oţet 3 bucati gogoşari
în oţet 6 bucati ouă 200 ml ulei muştar sare, piper 2 bucati gogoşari
în…
Read more »
7 May 2013

Chiftele
de soia din: soia granule, faina, usturoi, ulei, seminte de susan, sare
si piper. Ingrediente: 300 g soia granule 5-6 linguri cu faina 2-3
catei de usturoi 1 cana cu ulei 1 punguta cu seminte de susan sare piper
Mod de preparare: Pune granulele de soia în apă cu sare şi lasă- e…
Read more »
7 May 2013

Drob
de usturoi şi ceapă verde din: ceapa verde, usturoi, verde, oua, fucat
de pui, smantana, sare, piper, busuioc, patrunjel, marar si ulei.
Ingrediente: 5 legaturi de ceapa verde 3-4 legaturi de usturoi verde 5
oua 400 g ficat de pui 100 g smantana sare piper busuioc foarte multa
verdeata (patrunjel si marar, circa 3…
Read more »
7 May 2013

Pastrav
cu verdeata la cuptor din: pastravi, sare de mare, piper, patrunjel,
salvie, ceapa verde, cimbru, usturoi verde, lamaie si ulei. Ingrediente:
4 pastravi mici curatati sare de mare grunjoasa piper 8 linguri
verdeata tocata (patrunjel, salvie, ceapa verde, cimbru, usturoi verde) 2
lamai ulei Mod de preparare: Se spala pestii si se sterg…
Read more »
7 May 2013

Salata
de bulgur cu verdeata din: ulei de masline, usturoi, bulgur, supa de
legume, fasole verde, sare, suc de lamaie, menta, patrunjel si marar.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi 200 g bulgur
600 ml supa de legume 150 g fasole verde sare dressing: 4 linguri ulei
de masline sucul de…
Read more »
7 May 2013

Mancare
de naut cu rosii din: naut, rosii, ceapa, ulei, sare si patrunjel.
Ingrediente: 1 cutie de naut (400 g) 1/2 kg rosii (sau 1 cutie de rosii)
1 ceapa 4 linguri cu ulei sare patrunjel Mod de preparare: Toacă
mărunt ceapa şi căleşte-o până ce devine sticloasă. Adaugă roşiile
decojite şi tăiate în…
Read more »
7 May 2013

Batoane
energizante cu afine si seminte de chia din: migdale, curmale, unt de
nuca, seminte de chia, esenta de vanilie, sirop de artar si afine
uscate. Ingrediente: 1 cupa migdale crude ceasca sau orice alte nuci
de alegere 1/2 cana curmale uscate, fara samburi, inmuiate in apa
clocotita timp de 2 minute sau cirese…
Read more »
7 May 2013

Turtite
cu mac din: franzela, oua, lapte, faina, praf de copt, rom, sare, apa,
mac, galbenusuri, zahar, miere, lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: 1
franzela mai tare aluatul: 4 oua 200 ml lapte 250 g faina 1 lingurita
praf de copt sau bicarbonat 50 ml rachiu, rom sau cognac sare umplutura:
150 ml apa 200…
Read more »
7 May 2013

Paste
cu spanac si branzica de casa din: paste scoici, spanac, ulei de
masline, branzica de casa, sare, piper, usturoi si parmezan.
Ingrediente: 300 g paste scoici mari 400 g spanac proaspat ulei de
masline 400 g branzica de casa sare piper 3 catei de usturoi 1 lingura
parmezan Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
7 May 2013

Pateuri
cu pastă de măsline din: foitaj fara ou, masline negre, rosii cherry,
muguri de pin, ulei de masline, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 pachet
foitaj fara ou 200 g masline negre 300 g rosii cherry 150 g muguri de
pin ulei de masline sare patrunjel Mod de preparare: Lasă foitaj ul să
se…
Read more »
7 May 2013

Ciorba
de pui cu porumb si omleta din: apa, stiulete de porumb, oua, unt, pui,
morcovi, radacina de patrunjel, verdeata, ceapa, sare si piper.
Ingrediente: 8 pahare apă 1-2 știulete de porumb sau 1-2 pahare de
porumb fiert sau conservat 2 ouă 2-3 linguri de unt ½ pui 1 morcov ½
rădăcină pătrunjel 1 lingură…
Read more »
7 May 2013

Ardei
cu legume din: ardei grasi, telina, morcovi, ceapa, orez, ulei, sare,
piper, marar. Ingrediente: 4 ardei grasi (2 rosii, 2 galbeni) 1 telina 2
morcovi 1 ceapa 100 g orez cu bob rotund ulei sare piper marar (pentru
decor) Mod de preparare: Toaca mărunt ceapa. Dă pe răzătoarea mare
ţelina şi morcovii. Incinge…
Read more »
7 May 2013

Crap
cu capere din: crap, ceapa uscata, ardei capia, fileuri de ansoa, rosii
in bulion, vin, lamaie, usturoi, capere, rosie, piper, ulei, sare si
patrunjel verde. Ingrediente: 1 crap (2-3 kg) 4-5 cepe uscate 2 ardei
capia 2 fileuri de ansoa 1 cutie mare cu rosii in bulion 200 ml vin alb
sec 1 lamaie…
Read more »
7 May 2013

File
de vaca cu fasole din: fileuri de vita, cartofi, fasole verde, supa
instant, rosii, suc de portocale, margarina, sos de soia, usturoi,
cimbru. Ingrediente: 4 fileuri de vita 600 g cartofi 500 g faole verde
250 ml supa instant 250 g rosii mici 100 ml suc de portocale 50 g
margarina 1 lingura sos…
Read more »
7 May 2013

Mamaliga
cu ciuperci si parmezan din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, vin, supa
de legume, smantana, sare, piper, pesto, supa de legume, malai, sare,
pesto si parmezan. Ingrediente: pentru sos: 500 g ciuperci Champignon 1
ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 75 ml vin alb 75 ml supa de
legume 300 ml smantana sare…
Read more »
7 May 2013

Supa
de legume din: ceapa, morcovi, praz, telina, broccoli, cartofi, supa de
legume, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 70g
ceapa 100g morcovi 100g praz 100g telina 60g broccoli 200g cartofi 1
litru de pui sau supa de legume 2 linguri de ulei de masline sare si
piper patrunjel proaspat tocat …
Read more »
7 May 2013

Croasant
simplu din: faina, margarina, oua, lapte, sare, zahar, drojdie, zahar
vanilat. Ingrediente: 500 g faina de patiserie 100 g margarina 2 oua 200
ml lapte 1 varf cutit de sare 50 g zahar 40 g drojdie 1 plic cu zahar
vanilat Mod de preparare: Cerne făina de două ori într-un castron
mare. Fă…
Read more »
7 May 2013

Cocktail
de castraveti din: castraveti, lapte batut, iaurt, ridichi si marar.
Ingrediente: 120 g castraveti 100 ml lapte batut 100 g iaurt 4 ridichi 1
lingurita marar tocat Mod de preparare: Se spala castravetii, se taie
cuburi, (cu tot cu coaja); se paseaza cu lapte, iaurt si ridichi. Se
adauga marar, apoi sare si…
7 May 2013

Ciorba
cu carne de porc si fasole din: apa, carne de porc, fasole alba,
cartofi, ceapa, morcovi, radacina patrunjel, radacina de telina, rosii,
ulei, bors, foi de dafin, sare, piper, leustean si verdeata.
Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne de porc 1 pahar fasole albe 4
cartofi 1 ceapă 1 morcov ½ rădăcină pătrunjel…
Read more »
7 May 2013

Supa
de morcovi cu coriandru verde din: unt, ceapa, usturoi, morcovi, supa
de legume, coriandru verde, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1
lingura unt 1 ceapa 1 catel de usturoi 6 morcovi 500 ml supa de legume 1
legatura coriandru verde sare piper smantana Mod de preparare: Se
curata si se taie marunt ceapa…
Read more »
7 May 2013

Salata
de andive cu branza si nuca din: andive, mar, branza cu mucegai, miez
de nuca, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3
andive 1 mar 200g branza cu mucegai 50g miez de nuca 20ml ulei de
masline suc de lamaie sare piper Mod de preparare: Indepartam foile
exterioare ale…
Read more »
6 May 2013

Panna
Cotta cu miere si nuca din: ulei de canola, apa, gelatina, iaurt,
smantana, zahar, suc de lamaie, miere si nuci. Ingrediente: 3-4
linguri ulei canola 4 linguri de apa 2 1/2 lingurite gelatina 2 cesti
iaurt 2 cani de lapte sau smantana 1/4-1/2 ceasca zahar 2 linguri suc de
lamaie Ingrediente pentru servire:…
Read more »
6 May 2013

Cocktail
picant de rosii din: rosii, suc de rosii, suc de lamaie, otet, usturoi
si chilli. Ingrediente: 2 rosii decojite 150 ml suc de rosii 1 lingurita
suc de lamaie 1 lingurita otet 1 varf de cutit usturoi ras 1 praf
chilli Mod de preparare: Se taie felii rosiile si se curata de
seminte;…
Read more »
6 May 2013

Pui
cu ciuperci si mamaliguta din: malai, unt, piept de pui, ciuperci,
usturoi, faina, rosii, supa sos worcester si patrunjel. Ingrediente: 200
g malai instant 30 g unt 4 piepti de pui 200 g ciuperci 2 catei de
usturoi 1 lingura faina 400 g rosii cuburi (proaspete sau din conserva)
600 ml supa cateva picaturi…
Read more »
6 May 2013

Piure
de fructe din: mere si dovleac de placinta. Ingrediente: 2 mere 4 felii
de dovleac de placinta Mod de preparare: Spalam bine merele si
dovleacul. Le punem pe o tava si le coacem in cuptor, la foc moderat.
Merele vor fi coapte in 10-15 minute, dar dovleacul in 60 de minute.
Scoatem miezul…
Read more »
6 May 2013

Salata
cu spanac, porumb si migdale din: lamai, spanac, ulei de masline,
mazare, porumb, boabe de fasole rosie, migdale, frunze de menta, sare si
piper. Ingrediente: 2 lamai 2 legaturi spanac proaspat 4 linguri ulei
masline 200g mazare 200g porumb (din conserva) 100g boabe de fasole
rosie (din conserva) 10g migdale prajite frunze de menta…
Read more »
6 May 2013

Sufleu
de anghinare din: inimi de anghinare, piper, spanac, cimbru, usturoi,
patrunjel, boabe de fasole, parmezan si crema de iaurt. Ingrediente: 2
conserve mici inimi de anghinare 1 lingurita piper 300 g spanac congelat
tocat 1 lingurita cimbru tocat 2 catei de usturoi tocati 1 lingura
patrunjel tocat 1 conserva mica de boabe de fasole…
Read more »
6 May 2013

Bors
de porc cu verdeata si smantana din: apa, carne grasa de porc, varza,
ceapa, bors acru, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper
negru boabe si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de
porc ½ căpăţînă de varză 2 cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de
roşii…
Read more »
6 May 2013

Tocanita
de miel cu gutui din: pulpa de miel, gutui, vin, ulei vegetal, unt,
sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 2 gutui 1 pahar de vin
alb 2 linguri de ulei vegetal 100 g de unt sare praf de piper negru
Mod de preparare: Carnea pregătită se taie cuburi, se adaugă…
Read more »
6 May 2013

Cocktail
de morcovi cu mere din: morcov, telina cu frunze, suc de morcovi, miere
si iaurt. Ingrediente: 1 morcov 1 telina cu frunze 1 lingura suc de
morcovi 1 lingurita miere 1 lingura iaurt Mod de preparare: Se curata
morcovul, se taie marunt si se stoarce la robotul de bucatarie, cu suc
de lamaie…
Read more »
6 May 2013

Salata
de creveti cu branza feta din: creveti, ceapa, ulei de masline, ceapa
verde, usturoi, rosii, vin, patrunjel, oregano si branza feta.
Ingrediente: 500 g creveti mari nefierti 1 cepe tocata 2 linguri ulei de
masline 1 legatura ceapa verde, tocata 2 catei de usturoi pisati 2
rosii taiate cuburi 150 ml vin alb sec…
Read more »
6 May 2013

Tocanita
de vita cu legume si verdeata din: ceapa, ardei gras, morcovi, pulpa de
vita, suc de rosii, patrunjel, cimbru, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 2 cepe 1 ardei gras 3 morcovi 400g pulpă de vită 150ml suc
de roșii pătrunjel cimbru ulei sare piper Mod de preparare: Incingem 4
linguri de ulei si…
Read more »
6 May 2013

Salata
de rosii, patrunjel si ceapa din: rosii, sare, ceapa rosie, ulei de
masline si patrunjel. Ingrediente: 3 rosii 1 ½ lingurite de sare 1
ceapa rosie 6 linguri de ulei de masline 2 linguri patrunjel proaspat
tocat Mod de preparare: Se taie rosiile felii. Se aseaza pe un platou
mare si se…
Read more »
6 May 2013

Somon
marinat la gratar din: file de somon, ardei gras, lamaie, capere,
salata rucola, patrunjel, sare, piper. Somonul se încadrează în
categoria peşte gras. Peştii graşi nu abundă în grăsimi saturate, au
volum redus de colesterol şi sunt o bună sursă de acizi graşi omega 3.
Peştii graşi constituie o sursă excelentă de proteine şi…
Read more »
6 May 2013

Salata
de calamar cu legume din: morcov, rosii, tulpini de telina, ardei gras,
lamaie, inele de calamar, unt, frunze de salata, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 1 morcov 2 rosii 2 tulpini de telina 1 ardei gras
1 lamaie 200 g inele de calamar 50 g unt frunze de salata ulei de
masline…
Read more »
6 May 2013

Supa
crema de ruccola cu ochiuri romanesti din: ceapa, usturoi, unt,
cartofi, supa de pasare, lapte, ruccola, suc de lamaie, sare, piper,
nucsoara, oua, otet. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 40 g unt
200 g cartofi 500 ml supa de pasare 400 ml lapte sau smantana 300 g
ruccola 1 lingurita suc de…
Read more »
6 May 2013

Salată
de penne cu broccoli din: usturoi, sare, piper, suc de lamaie, ulei de
masline, paste scurte, sare, broccoli, gulii, ridichi, cascaval,
patrunjel, busuioc. Ingrediente: dressing: 2 catei de usturoi sare piper
suc de la 1/2 lamaie 4 linguri ulei de masline salata: 500 g paste
scurte (penne) sare 200 g broccoli 2 gulii albe…
Read more »
6 May 2013

Suc
de mure cu scortisoara din: mure, zahar, scortisoara, cuisoare, lamaie.
Ingrediente: 2 kg mure 250 g zahăr 1 baton scortişoară 4 cuişoare 0.5
lămâie netratată Mod de preparare: Se spală murele şi se pun într-o
crăticioară, fără apă. Se încălzesc la foc mic până când lasă zeamă, dar
nu se lasă să fiarbă.…
Read more »
6 May 2013

Supa
crema de pui cu marar si muguri de pin din: piept de pui, morcovi,
telina, cartof, dovlecel, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 1
piept de pui 2 morcovi 1 țelină 1 cartof 1 dovlecel muguri de pin mărar
sare piper Mod de preparare: Punem pieptul de pui la fiert în apă…
Read more »
6 May 2013

Pui
cu sparanghel si sos de lamaie din: piept de pui, sparanghel, lamaie,
vin, smantana, ceapa, amidon de porumb, rozmarin, cimbru, usturoi, sare,
piper, paste si parmezan. Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat 1
buchet sparanghel, clatit 1 lamaie 1 cana vin alb ½ cana supa de pui 3
linguri smantana 1 ceapa,…
Read more »
6 May 2013

Tagliatelle
cu legume din: dovlecel, ardei gras, usturoi, tagliatelle, cimbru, sare
si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras 4 catei de usturoi 300 g
tagliatelle cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Punem la fiert
apă cu sare. Adăugăm pastele. Fierbem conform instrucţiunilor de pe
pachet. După ce s-au fiert le trecem prin…
Read more »
6 May 2013

Salata
de paste scurte cu file de peste si ceapa rosie din: fusilli, sare,
piper, file de peste, faina, ulei, ceapa rosie, ceapa verde, ardei iute,
otet, ruccola. Ingrediente: 400 g paste scurte (fusilli) sare piper 320
g file de peste 1 lingura faina 5 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie
2 cepe verzi…
Read more »
6 May 2013

Farfalle
cu sos bolognez din: usturoi, farfalle, carne tocata de vita, suc de
rosii, ulei de masline, busuioc verde si sare. Ingrediente: 4 catei de
usturoi 300 g farfalle 200 g carne tocata – vita 100 g suc de rosii 100
ml ulei de masline busuioc verde sare Mod de preparare: Fierbem
pastele în…
Read more »
6 May 2013

Pavlova
cu mure, afine si mandarine din: albusuri, zahar, esenta de vanilie,
zeama de lamaie, mure, afine, mandarine si frunze de menta. Ingrediente:
4 albusuri 300 g zahar esenta de vanilie zeama de lamaie mure afine
mandarine, zahar pudra frunze de menta Mod de preparare: Batem
albusurile spuma. Adaugam zahar sio continuam sa batem.…
Read more »
6 May 2013

Salata
de paste cu varza rosie din: otet de vin rosu, zahar, mustar, sare
grunjoasa, taitei lati, sare, varza rosie, ceapa, sunca, oregano, frunze
de salata, ulei, smantana si nuci. Ingrediente: dressing: 2 linguri
otet de vin rosu 1 lingura zahar 1 lingura mustar 2 linguri sare
grunjoasa salata: 400 g taitei lati sare 300…
Read more »
6 May 2013

Supa
cu cartofi, urzici si inele de ardei iute din: cartofi, ceapa, unt,
ulei de masline, supa de legume, urzici, ardei iute, cartofi, sare si
piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 1 lingura unt 3 linguri ulei de
masline 1 l supa de legume 100 g urzici sau leurda 1 ardei iute rosu
250…
Read more »
6 May 2013

Cochilii
cu legume din: rosii, ardei gras, ceapa verde, patrunjel verde, paste,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 1 ardei gras 2 fire de ceapa
verde 1 legatura patrunjel verde 300 g paste – cochilii mari 100 ml ulei
sare piper Mod de preparare: Punem la fiert în apă cu sare şi
pastele.…
Read more »
6 May 2013

Ruladă
de curcan cu spanac si nucsoara din: spanac, ulei de masline, ceapa,
supa clara de legume, piept de curcan, pesmet, ulei, sare, piper si
nucsoara. Ingrediente: 300 g spanac putin ulei de masline 1 ceapa mica
putina supa clara de legume 600 g piept de curcan (bucata intreaga) 2
linguri pesmet 2 linguri ulei…
Read more »
6 May 2013

Desert
rece cu unt de migdale si nuci pecan din: ulei de nuca de cocos, sos de
mere, unt de migdale, nuci pecan si sirop de artar. Ingrediente: 1/2
ceasca de ulei de nuca de cocos 1/2 ceasca sos de mere neindulcit 1/2
cana de unt de migdale 1/3 cana nuci pecan 2 linguri sirop…
Read more »
6 May 2013

Spaghete
cu mazare si calamar din: rosii, spaghete, inele de calamar, unt,
mazare, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 300 g spaghete
200 g inele de calamar 100 g unt 50 g mazare boabe 50 ml suc de rosii
sare piper Mod de preparare: Fierbem pastele în apă cu sare, le…
Read more »
6 May 2013

Carne
de miel cu verdeata, legume si sos din: miel, vin, verdeata, bulion,
papirca, usturoi, foi de dafin, sare, piper, morcov, ceapa, telina,
ulei. Ingrediente: 1 miel (2,5-3 kg), 1 sticlă vin alb de masă, 1
lingură verdeaţă tăiată, 1 l bulion. Pentru marinare: ½ pahar vin alb de
consum curent, 1 linguriţă paprica, 5-6…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu