O
reteat delicioasa de placinta cu:mere, oua, zahar, iaurt, unt de
arahide, faina, praf de copt, suc de lamaie, alune, zahar vanilat
Ingrediente: 4 ouă 4 albuşuri de ou 350 g zahăr 300 g iaurt 100 g unt de
arahide 400 g făină 1 pachet praf de copt 2 kg mere 1/2 lămâie suc 5…
10 April 2013

O
reteta delicioasa de ciorba de peste cu:praz, morcovi, radacina de
telina, supa instant, sofran, sare, piper, patrunjel, pastrav, lamaie,
faina, unt. Ingrediente: 200 g praz 2 morcovi 150 g rădăcină de ţelină
600 ml supă instant de legume 1 vârf de şofran sare piper măcinat 1
lingură pătrunjel tocat 350 g file de păstrăv…
Read more »
9 April 2013

Budinca
de ciocolata cu sos de zmeura din: unt nesarat, zahar pudra, faina,
pudra de cacao, esenta de vanilie, oua, praf de copt, fulgi de
ciocolata, apa, sos de ciocolata si sos de zmeura. Ingrediente: 110g
unt nesarat 110g zahar pudra 110g de faina 55g pudra de cacao 2
lingurite esenta de vanilie 2…
Read more »
9 April 2013

Peşte
pane cu cimbru şi cartofi din: peste, morcov, cartofi, cimbru, masline,
ghimbir, boai iute, oua, faina, bere blonda, ulei, sare, piper, varza
rosie, varza alba si nuci. Ingrediente: 600 g peste un morcov 500 g
cartofi o lingurita cu cimbru 100 g masline feliate o lingurita cu
ghimbir o jumatate de lingurita cu boia…
Read more »
9 April 2013

Mămăligă
cu legume din: apa, sare grunjoasa, malai, ciuperci, masline, pasta de
tomate, pasta de ardei, rosii, dovlecel, ulei, unt, sare, piper, cimbru
si ardei iute. Ingrediente: 3,5 litri apa o lingura cu sare grunjoasa un
kilogram malai 300 g ciuperci 100 g masline feliate o lingura cu pasta
de tomate o lingura cu pasta…
Read more »
9 April 2013

Tarte
tatin cu banane din: aluat, banane, lamaie, portocala, miez de nuca,
migdale, cuisoare, zahar tos, apa, unt, zahar vanilat, frisca,
inghetata, sos de lamaie. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 5
banane o lamaie o portocala 50 g miez de nuca 50 g migdale doua cuisoare
150 g zahar tos 50 ml apa 30…
Read more »
9 April 2013

Carne
de vită cu vin roşu din: unt, ceapa, morcov, telina, usturoi,s alvie,
frunza de dafin, pasta de tomate, vin rosu sec, carne de vita, ardei
capia, apa, oregano si cartofi. Ingrediente: 50 g unt o ceapa un morcov o
felie de telina doi catei de usturoi o lingura cu salvie uscata o
frunza de…
Read more »
9 April 2013

Friptura
de miel cu rozmarin verde din: pulpa de miel, ulei de masline, rozmarin
verde, usturoi, vin, miere, sare, piper, zeama de lamaie, pudra de
ghimbir, vin, piper, usturoi, sos de soia, sare si zahar brun.
Ingrediente: 1 pulpa de miel cu os (din spate) 4 linguri ulei de masline
2-3 crengtue de rozmarin verde…
Read more »
9 April 2013

Goleste
pătlăgeaua roşie, presară înăuntru sare şi piper. Apoi adaugă un
amestec de: 175 g de ton în untdelemn, ceapă, pătrunjel, tarhon, ouă
răscoapte şi tocate, două sardele (anchois) pisate în piuliţă. Amestecă
bine totul cu două linguri de sos maioneză. Să fie bine piperat. Se
serveşte foarte rece. Tomate umplute cu peste Pofta buna!…
Read more »
9 April 2013

Drob
de miel cu legume din: maruntaie de miel, dovlecel, ciuperci
champignon, morcov, ardei gras, oua, ulei de masline, unt, paine,
smantana, verdeata, ceapa verde, pasta de rosii, sare si piper.
Ingrediente: 500 g maruntaie de miel (inima, plamani, ficat) 1 dovlecel
mic 4 ciuperci champignon 1 morcov 1 ardei gras rosu 2 oua 2…
Read more »
9 April 2013

Pasta
de zahar (figurine pentru Paste) din: gelatina, apa, miere, zahar pudra
si unt. Ingrediente: 10 g gelatina granule sau 6 foite 60 ml apa
(pentru hidratat gelatina) 2 linguri miere sau energizant (inlocuitor de
miere) 800-850 g de zahar pudra (ambalat), cernut de 2-3 ori putin unt,
cam cat o aluna pentru a-i da…
Read more »
9 April 2013

Tort
de clatite din: lapte, oua, faina, ficatei de pui, usturoi, sare, ulei,
ceapa, morcovi, maioneza, smantana, piper, oua, rosii si patrunjel.
Ingrediente: pentru clatite: 100 ml lapte 2 oua 150 g faina 500 g
ficatei de pui 2 catei de usturoi sare uleiul pentru prajit pentru
umplutura: 2 linguri ulei 1 ceapa 800 g…
Read more »
9 April 2013

Aperitiv
cu paine din: drojdie, zahar, faina, lapte, sare, ulei, maioneza,
branza de vaci, mustar, sare, piper, hering, ceapa, castraveciori
murati, oua si marar verde. Ingrediente: pentru paine: 30 g drojdie 1
lingurita zahar 500 g faina 250 ml lapte 1 varf cutit de sare 3 linguri
ulei pentru umplutura si decor: 250 g maioneza…
Read more »
9 April 2013

Hamburgeri
vegetarieni din: fasole boabe, ceapa rosie, ciuperci, usturoi, faina,
ulei, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: o conserva mare
fasole boabe 2 cepe rosii 200 g ciuperci un catel usturoi 2 linguri
faina 4 linguri ulei cateva frunze de menta sare piper Mod de
preparare: Ceapa se pune în mixerul robotului, se…
Read more »
9 April 2013

Paste
cu sos de rosii si topping de branza feta din: usturoi, ceapa, ardei
gras, ardei iute, rosii, ulei de masline, sare, piper negru, coriandru,
unt, paste, branza feta, coriandru, limeta si paine cu usturoi.
Ingrediente pentru paste: 5 catei de usturoi ½ ceasca cepa tocata ½
ceasca ardei gras verde tocat 1 ardei…
Read more »
9 April 2013

O
reteta delicioasa de file de cod cu:cartofi, mazare, file de cod,
piper, faina, unt, lapte, hrean, marar. Ingrediente: 600 g cartofi sare
300 g mazăre 600 g file de cod piper măcinat 2 linguri făină 4 linguri
unt 200 ml lapte cald 2 linguriţe de hrean proaspăt mărar Mod de
preparare: Cartofii se…
Read more »
9 April 2013

Reteta
de post: Pilaf cu urzici din: orez, urzici, ciuperci, ardei, morcovi,
ceapa, sare si piper. Ingrediente: 400 g orez 500 g urzici 150 g
ciuperci un ardei doi morcovi o ceapa sare piper Mod de preparare: Se
curata si se spala urzicile dupa care se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa…
Read more »
9 April 2013

O
reteta delicioasa de bulete de cod cu: file de cod, cartofi, usturoi,
ulei, ardei, bulion, ceapa, cimbru, sare. Ingrediente: 500 g file de cod
4 cartofi mari 2 căţei de usturoi 4 linguri de ulei 2 ardei 2 linguri
bulion 2 cepe 3 crenguţe de cimbru proaspăt sare Mod de preparare: Se
pun…
Read more »
9 April 2013

Prăjitură
cu mere şi mentă din: iaurt, oua, zahar tos, praf de copt, kumquats,
gem de visine, sare, menta, unt, frisca, mere caramelizate si
scortisoara. Ingrediente: 260 ml iaurt 6 oua 150 g zahar tos 375 g faina
un pachetele praf de copt 70 ml ulei 4 mere 100 g kumquat in sirop un
borcan…
Read more »
9 April 2013

Taie
câteva cepe în felii şi pune-le să fiarbă în zeamă de pasăre sau în
zeamă de carne, adăugând bucăţele de pasăre sau carne de vacă. Adaugi
sare, ardei roşu pisat. Mai adaugi pătlăgele roşii, când sunt, sau prune
verzi necoapte, morcovi, frunză de ţelină, leuştean, toate tăiate
mărunt. In timpul fiertului, spumezi mereu. Când…
Read more »
9 April 2013

Tort
cu cafea si ciocolata din: ciocolata cu cafea, unt, zahar, oua, zahar
vanilinat, cafea solubila, faina, praf de copt, cacao, ciocolata cu
cafea, frisca, intaritor de frisca, zahar pudra, lapte praf, cafea,
cacao si ciocolata. Ingrediente: blat: 150 g ciocolata cu cafea 150 g
unt moale 125 g zahar 5 oua 1 plic zahar…
Read more »
9 April 2013

Manicotti
umplute cu carne tocata din: ulei de masline, usturoi, sos de rosii,
busuioc, oregano, piper, fulgi de ardei rosu, sare, branza de vaci,
branza ricotta, spanac, ceapa verde, patrunjel, parmezan, branza
mozzarella, carne, tuburi manicotti, mozzarella si parmezan.
Ingrediente sos: 1 lingura de ulei de masline 2 catei de usturoi 2 cutii
sos…
Read more »
9 April 2013

Salata
de leurda cu ceapa verde si ardei din: leurda, ceapa verde, ardei,
lamaie, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: o legatira de
leurda o legatura de ceapa verde un ardei o lamaie o lingura ulei de
masline piper sare Mod de preparare: Leurda, ceapa, ardeiul se taie
marunt. Intr-un alt vas se…
Read more »
9 April 2013

Supa
de ridichi cu smantana din: ridichi, unt, ceapa, cartofi, supa de
legume, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 legături ridichi 50 g
unt 1 ceapă 3 cartofi mari 1 l supă de legume 200 ml smântâna sare piper
Mod de preparare: Ceapa se decojește și se toacă. Se spală cartofii,
se decojesc și…
Read more »
9 April 2013

Pasca
umpluta cu nuci si ciocolata din: lapte, faina, drojdie, oua, zahar,
zahar vanilinat, margarina, sare, ou, crema de ciocolata cu arahide,
cacao, miez de nuca, ou, esenta de vanilie, smantana, amidon, zahar
pudra, albusuri si scortisoara. Ingrediente: pentru blat: 220 ml lapte
500 g faina 1 plic (7g) drojdie uscata 2 oua 125 g…
Read more »
9 April 2013

Rulouri
de şalău cu paste din: fileuri de salau, frunze de salvie, morcovi,
mazare, paste, mozzarella, lamaie, pesto de busuioc, ulei de floarea
soarelui, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 8
frunze de salvie doi morcovi 200 g mazare 400 g paste 200 g mozzarella o
lamaie o lingura de pesto de…
Read more »
9 April 2013

Prajiturele
cu ciocolata si fructe din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar tos,
faina, praf de copt, cacao, lapte si piersici. Ingrediente: pentru
blaturi: 100 g ciocolata amaruie 375 g unt moale 3 oua 350 g zahar tos
250 g faina 1 lingurita praf de copt 80 g cacao 180 ml lapte la
temperatura camerei topping:…
Read more »
9 April 2013

Tortilla
cu fasole neagra si legume din: branza cheddar, varza, rosii, ceapa
verde, coriandru, avocado, smantana, sos de rosii, fasole neagra,
chimen, praf de ceapa, piper, tortilla de porumb si ulei. Ingrediente:
1 ½ ceasca branza Cheddar rasa 2 cesti varza tocata rosii tocate 2 cepe
verzi, tocate ¼ ceasca coriandru tocat 1 avocado,…
Read more »
9 April 2013

Pilaf
cu dovlecei şi cimbru din: orez, dovlecel, morcov, ceapa, usturoi,
pesto, ulei de floarea soarelui, parmezan, sare, piper, cimbru si vin.
Ingrediente: 150 g orez un dovlecel un morcov o ceapa doi catei de
usturoi o lingura cu pesto 200 ml ulei de floarea soarelui 100 g
parmezan sare piper cimbru vin alb demisec…
Read more »
9 April 2013

Brioşe
cu ciocolată si iepurasi de martipan din: faina, praf de copt,
bicarbonat de sodiu, sare, oua, zahar, zahar vanilat, ulei, lapte batut,
cacao, ciocolata, maripan si iepurasi de partipan. Ingrediente: 250 g
faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 praf
de sare 2 oua 125 g zahar 1 plic…
Read more »
9 April 2013

Chefal
în crustă de caşcaval din: fileuri de chefal, miez de nuca, ceapa, ou,
ulei de masline, mustar dulce, branza telemea, cascaval, broccoli, sare,
piper, lamaie, patrunjel, smantana si sos de rosii picant. Ingrediente:
4 fileuri de chefal 100 g miez de nuca o ceapa un ou 50 ml ulei de
masline o lingura cu…
Read more »
9 April 2013

O
reteta delicioasa de arpacas cu:dovleac, ulei de masline, sare, piper,
ceapa rosie, dovlecel, usturoi, ciuperci, busuioc, menta, patrunjel.
Ingrediente: 200 g arpacaş 250 g dovleac 3 linguri ulei de măsline sare
piper 1 ceapă roşie medie 1 dovlecel mediu 3 căţei de usturoi 150 g
ciuperci proaspete busuioc mentă pătrunjel (proaspete sau uscate) …
Read more »
9 April 2013

O
reteta delicioasa de pilaf cu:ulei de masline, ceapa verde, morcov,
telina, usturoi, arpacas, cimbru, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1
lingură ulei de măsline 3 cepe verzi 2 morcovi 1 ţelină mică 1 căţel
usturoi 225 g arpacaş cimbru coaja şi sucul de la 1 lămâie sare piper
Mod de preparare: Se curăţă şi…
Read more »
9 April 2013

O
reteta delicioasa de supa cu:arpacas, linte, fasole verde, ceapa,
usturoi, telina, cimbru, oregano, salvie, vegeta, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 300 g arpacaş 150 g linte 250 g fasole verde 1 ceapă mare 3
căţei usturoi 1 ţelină mică 1/2 linguriţă cimbru 1/2 linguriţă oregano 5
frunze salvie vegeta 2 linguri ulei sare piper …
9 April 2013

O
reteta delicioasa de budinca cu:lapte, sare, zahar, baton de vanilie,
mandarine, oua, frisca, amidon, unt. Ingrediente: 600 ml lapte un praf
de sare 150 g zahăr un baton vanilie coaja rasă de la 2 mandarine 4
galbenusuri 250 ml frişca 4 linguriţe amidon 2 mandarine curăţate un
cubulet de unt Mod de preparare:…
Read more »
9 April 2013

O
reteta delicioasa de clatite cu:hrisca, smatana, somon, piper rosu
boabe, piper rosu macinat, boia, suc de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 6 clătite din hrişcă 200 g smântână 12 felii mari de somon
fume 1 linguriţă de piper roşu boabe 1 linguriţă de piper roşu măcinat 1
linguriţă de boia câteva picături de suc de…
Read more »
8 April 2013

Micul
dejun este cea mai importanta masa a zilei, asa ca oferiti-va
dumneavoastra si celor dragi un inceput de zi sanatos si gustos.
Strangeti toata familia dimineata in jurul mesei si savurati impreuna
aceasta reteta simpla si rapida de paine prajita cu ou fiert si sunca.
Ingrediente: 1 good quality free-range egg 1 slice…
Read more »
8 April 2013

Mousse
cu ciocolata neagra din: galbenusuri de ou, oua, ciocolata neagra,
zahar pudra, sirop de zahar, smantana si unt. Ingrediente: 2
galbenusuri de ou 4 oua 200g ciocolata neagra 60g zahar pudra 1
lingurita de sirop de zahar 120ml smantana 25g unt nesarat Mod de
preparare: Intr-o cratita la bain-marie puneti ciocolata, siropul…
Read more »
8 April 2013

Salată
de ţelină cu pui din: piept de pui, morcovi, telina, mere, usturoi,
miere, boia dulce, ceapa, foaie de dafin, masline, otet, vin alb,
patrunjel, sare, piper, ulei si varza alba. Ingrediente: 3 piepti de pui
doi morcovi o telina doua mere 4 catei de usturoi o lingura cu miere o
lingurita cu boia dulce…
Read more »
8 April 2013

Bors
de urzici din: urzici, ceapa verde, usturoi verde, morcov, telina,
leustean, ulei, orez, bors, smantana si sare. Ingrediente: 500 g urzici 1
legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 morcov 1/2 telina 1
legatura leustean 2 linguri ulei 2 linguri orez 500 ml bors 100 ml
smantana sare Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »
8 April 2013

Tortilla
cu piept de pui din: mango, suc de lamaie, patrunjel, miere, file de
piept de pui, ulei, sare, fulgi de ardei iute uscat, tortillas, crema de
branza, nuci de caju si coriandru. Tortillas sunt clătite din făină de
porumb. Simple sau cu verdeaţă, ele se găsesc în supermarketuri, gata de
umplut. In reţetă, ele…
Read more »
8 April 2013

Drob
de miel in aluat din: organe de miel, oua, paine, unt, marar,
patrunjel, ceapa, sare, piper, ou, faina, unt. Ingrediente: 700 g organe
miel 4 oua 2 felii de paine 200 g unt 1 legatura marar 1 legatura
patrunjel 2 legaturi ceapa sare piper Pentru aluat: 1 ou 150 g faina 1
lingura unt…
Read more »
8 April 2013

Salată
caldă cu legume şi sos din: paste, morcovi, dovlecel, dovleac, ricotta,
mustar dulce, smantana, seminte de dovleac, sare, piper, cimbru, ulei
de masline, miez de nuca si alune. Ingrediente: 400 g paste doi morcovi
un dovlecel 500 g dovleac pentru placinta 200 g ricotta o lingura cu
mustar dulce 100 ml smantana 50 g…
Read more »
8 April 2013

Cornuri
cu sos din: oua, lapte, sare, faina, zahar tos, drojdie, ciocolata
neagra, coarne, unt, scortisoara, miere, zahar vanilinat si coaja de
lamaie. Ingrediente: doua oua 200 ml lapte dulce o lingurita cu sare 550
g faina 275 g zahar tos 20 g drojdie 100 g ciocolata neagra 500 g
coarne 50 g unt un…
Read more »
8 April 2013

Salata
de orez cu legume din: orez, mazare, fasole rosie, mustar, suc de
portocala, ulei de masline si sare. Ingrediente: 300 g orez 150 g mazare
congelata o conserva mica fasole rosie boabe pentru sos: 2 linguri
mustar iute 6 linguri suc de portocala 3 linguri ulei de masline sare
Mod de preparare: Orezul…
Read more »
8 April 2013

Coaste
de miel cu sos de rosii din: ceapa, ulei, rosii, vin alb, sare, piper,
coaste de miel, coniac si marar. Ingrediente: 1 buc. ceapa 50 ml ulei de
floarea soarelui 5 buc. rosii 20 ml vin alb 1 varf sare,piper 1 buc.
coaste miel 10 ml coniac 1 legatura marar Mod de preparare:…
Read more »
8 April 2013

Piept
de pui cu vinete pane din: piept de pui, vinete, oua, faina, pudra de
curry, lapte de cocos, ardei iute, ardei capia copt, menta, usturoi,
sare, piper si sos de smantana. Inrgediente: 3 piepti de pui doua vinete
doua oua 200 g faina doua lingurite cu pudra de curry 300 ml lapte de
cocos…
Read more »
8 April 2013

Farfalle
cu pui si legume din: farfalle, broccoli, ulei de masline, piept de
pui, praf de usturoi, piper, praf de ceapa, patrunjel, sare, lapte, unt,
sos picant, parmezan, mozzarella si ardei gras. Ingrediente: 2 cani
farfalle 2 cesti broccoli 1 lingura de ulei de masline 2 bucati piept de
pui dezosat ½ lingurita praf…
Read more »
8 April 2013

Frigarui
de legume din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, oregano, rozmarin,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi de culori
diferite 4 fire ceapa 24 rosii mici o lingurita oregano o lingurita
rozmarin ulei de masline sare Mod de preparare: Se curăţă toate
legumele şi se taie cuburi, rondele sau…
Read more »
8 April 2013

Supa
picanta cu carnati din: ceapa, carnati afumati, ardei gras, boia, ulei,
sare, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 2 carnati afumati un
ardei gras 4-5 cartofi o lingurita boia dulce sau iute, dupa gust o
lingura ulei sare 2 ardei iuti o legatura patrunjel Mod de preparare:
In ulei încins, se pun…
Read more »
8 April 2013

Tarta
cu zmeura, afine si coacaze din: faina, unt, zahar pudra, sare, frisca,
galbenusuri, gelatina, lapte, coaja de lamaie, branza de vaci, zmeura,
compot de piersici, mure, afine si coacaze. Ingrediente: blat si crema:
300 g faina 200 g unt 250 g zahar pudra sare 500 ml frisca 5 galbenusuri
15 g gelatina 125 ml…
Read more »
8 April 2013

Cartofi
cu ceapa din: cartofi, cimbru, sare grunjoasa, ceapa rosie, ulei, piper
si rozmarin. Ingrediente: 8 cartofi albi o lingurita cimbru uscat o
lingurita sare grunjoasa 2 cepe rosii 2 linguri ulei piper rozmarin
Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în
apă, în oala acoperită cu un…
Read more »
8 April 2013

Salata
Fatus din: salata, rosii, frunze de menta, castravete, ceapa, ardei
grasi, usturoi, ulei, sare, menta, condimente sumac, otet din vin, lipie
si patrunjel. Ingrediente: o salata mare 200 g rosii cateva frunze
proaspete de menta 1/2 castravete de sera 2 cepe mari 2 ardei grasi 3
catei de usturoi 50 ml ulei o lingurita…
Read more »
8 April 2013

Pulpa
de porc cu prune si ceapa verde din: pulpa de porc, vin de orez, sos de
soia, ghimbir, usturoi, ardei iute, ulei vegetal, ceapa verde, anason,
cinci condimente, scortisoara, zahar, pasta de tomate, supa de pui si
prune. Ingrediente: aproximativ 1,6kg pulpă de porc 5 linguri de vin din
orez 5 linguri sos de…
Read more »
8 April 2013

Chiftele
falafel din: naut, ceapa, usturoi, coriandru, patrunjel, sare, piper,
chimen, ulei si boia dulce. Ingrediente: 300 g naut o ceapa un catel
usturoi cateva fire coriandru patrunjel sare piper 2 lingurite chimen
macinat ulei pentru prajit o lingurita boia dulce Mod de preparare: Cu
o seară înainte de a pregăti chiftelele se pune…
Read more »
8 April 2013

Salata
de quinoa cu rozmarin si cimbru din: apa, boabe de quinoa, sare de
mare, ulei de masline extravirgin, usturoi, patrunjel, rozmarin, cimbru,
piper si frunze de busuioc. Ingrediente: 480 ml apă 200 g boabe de
quinoa 1 linguriță sare de mare 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
cățel de usturoi tocat 2 lingurițe…
Read more »
8 April 2013

Miel
cu migdale din: carne de miel, ulei, ras el hanout, usturoi, stafide,
migdale, miere, apa si sare. Ingrediente: 2 kg carne de miel 150 ml ulei
o lingura condimente ras el hanout 6 catei usturoi 300 g stafide 200 g
migdale curatate si prajite 200 g miere un litru apa sare Mod de…
Read more »
8 April 2013

Pui
cu lamaie si cuscus din: pui, ceapa, lamaie, suc de lamaie, usturoi,
patrunjel, ghimbir, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, sofran,
curcuma, sare, piper si apa. Ingrediente: un pui de 1,5 kg o ceapa o
lamaie sucul unei lamai 4 catei de usturoi 2 linguri patrunjel o
lingurita ghimbir ras 50 ml ulei…
Read more »
8 April 2013

O
reteta delicioasa de peste afumat cu:orez, porumb, mazare, ardei gras,
ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri
peşte afumat 100 g orez 100 g porumb din conservă 100 g mazăre un
morcov un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi 75 ml ulei de
floarea-soarelui pătrunjel sare piper Mod de preparare:…
Read more »
8 April 2013

O
reteta delicioasa de salata cu:fasole rosie boabe, fasole alba boabe,
naut, porumb, ciuperci, ceapa alba, usturoi, oregano, ulei de masline,
sare, piper, suc de lamaie, arpacas. Ingrediente: 100 g fasole roşie
boabe 100 g fasole albă boabe 100 g năut 100 g porumb din conservă 200 g
ciuperci mici o ceapă albă doi căţei…
Read more »
8 April 2013

Tocana
de vita cu legume in sos de vin rosu din: morcovi, telina, fasole
verde, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, cartofi, supa de vita, vin
rosu, ulei de masline, carne de vita, oregano, piper, patrunjel, frunze
de dafin, sare si parmezan. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 1 telina 1
cutie fasole verde 1 ceapa 2…
Read more »
8 April 2013

O
reteta delicioasa de peste cu: linte, rosii cherry, ceapa verde,
usturoi, ardei capia, ulei de masline, sare, piper, oregano uscat.
Ingrediente: 4 fileuri de macrou afumat 250 g linte 200 g roşii cherry
două legături ceapă verde doi căţei de usturoi un ardei capia 75 ml
ulei de măsline sare piper oregano uscat …
Read more »
8 April 2013

O
reteta delicioasa de cartofi cu:dovlecel, cardei capia, ceapa, usturoi,
rosii, pasta de tomate, oua, patrunjel, sare, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 500 g cartofi un dovlecel un ardei capia două cepe doi
căţei de usturoi 3 roşii o lingură cu pastă de tomate 4 ouă o legătură
de pătrunjel sare piper ulei de floarea soarelui…
Read more »
8 April 2013

Un
mic dejun din: paine neagra, cartofi, broccoli, morcov, ardei capia,
porumb, mazare, cas de vaca, rosii cherry, salata verde, sare, piper,
cimbru, nuca, usturoi. Ingrediente: o pâine neagră 400 g cartofi 300 g
broccoli un morcov un ardei capia 100 g porumb din conservă 100 g mazăre
200 g caş de vacă 200 g…
Read more »
8 April 2013

O
reteta delicioasa de spirale cu:faina, zahar tos, sare, unt, oua,
drojdie, branza telemea, busuioc verde, piper, usturoi, smantana, lapte
dulce. Ingrediente: 500 g făină o linguriţă cu zahăr tos o linguriţă cu
sare 225 g unt două ouă 20 g drojdie 300 g brânză telemea 50 g busuioc
verde un vârf de linguriţă cu…
Read more »
8 April 2013

O
reteta delicioasa de clatite:oua, faina, lapte, sare, apa minerala,
crema de branza, zahar, stafide, lamaie. Ingrediente clătite: 2 ouă 2
căni cu făină 2 căni cu lapte 1 praf de sare 4 ceaşcă apă minerală
Ingrediente umplutura1: 100 g cremă de brânză 2 linguri cu zahăr 2 ouă 1
mână de stafide coaja rasă…
Read more »
8 April 2013

Drob
de miel cu usturoi verde din: oua, patrunjel verde, sare, piper, ficat
de miel, marar verde, usturoi verde, rinichi de miel, spina de miel,
organe de miel. Ingrediente: 6 oua 4 legatura patrunjel verde 1 lingura
sare si piper macinat 2 buc. ficat de miel 4 legaturi de marar verde 3
legaturi usturoi verde…
8 April 2013

Frigarui
de porc cu paine si tzatziki din: file de porc, usturoi, ulei de
masline, vin rosu, oregano, suc de lamaie, sare si piper. Inrgediente:
600 g filé de porc 2–3 căței de usturoi 100 ml ulei de măsline cca 50 ml
vin roșu sec 2 linguri oregano sucul de la 2 lămâi sare piper…
Read more »
8 April 2013

O
reteta delicioasa de ciuperci umplute cu: branza telemea, branza de
vaci, marar, ceapa verde, smantana, usturoi, sare, piper. Ingrediente:
500 g ciuperci 100 g brânză telemea 100 g brânză de vaci două fire de
mărar două fire de ceapă verde 200 ml smântână 3 căţei de ustroi sare
piper Mod de preparare: Picioruşele…
Read more »
8 April 2013

O
reteta delicioasa de cuscus cu: cuscus, fasole verde, rosii uscate,
ton, menta, apa,lamaie, ulei de masline, sare, piper, alune, nuca,
patrunjel. Ingrediente: 200g cuşcuş 200 g fasole verde 100 g roşii
uscate în ulei două cutii ton în ulei o lingură cu mentă 400 ml apă o
lămâie 75 ml ulei de măsline 100…
Read more »
7 April 2013

Fondant
de ciocolata din: galbenus de ou, oua, zahar pudra, unt, ciocolata
neagra, faina, cacao si inghetata de vanilie. Ingrediente: 1 galbenus de
ou 2 oua 40g zahar pudra 65g unt nesarat 65g ciocolata neagra 15g faina
7g cacao Inghetata de vanilie pentru servire Mod de preparare: Puneti
oualele, galbenusul de ou, zaharul, faina…
Read more »
7 April 2013

Peşte
cu broccoli şi roşii din: broccoli, fileuri de peste, rosii, ardei
grasi, masline, oregano, arpagic, cascaval, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, smantana si iaurt. Ingrediente: 500 g broccoli 500 g
fileuri de peste 5 rosii doi ardei grasi 100 g masline feliate o
lingurita cu oregano 100 g arpagic 200 g cascaval 100…
Read more »
7 April 2013

Supa
de cartofi cu nucsoara si smantana din: cartofi, morcovi, maghiran,
chimen, nucsoara si smantana. Ingrediente: 2 cartofi mari 2 morcovi mici
1 lingurita maghiran chimen nucsoara rasa 2 linguri smantana Mod de
preparare: Se spala cartofii si se taie cuburi (cu tot cu coaja). Se
curata mrocovii, se spala si se taie felii…
Read more »
7 April 2013

Legume
in sos de brânză din: morcovi, dovlecel, masline, broccoli, branza cu
mucegai, curry, faina, sare, piper, ulei de floarea soarelui si
patrunjel. Ingrediente: 500 g morcovi un dovlecel 100 g masline 500 g
broccoli 150 g branza cu mucegai 100 g mozzarella 400 ml lapte dulce o
lingurita cu mustar o lingurita cu curry…
Read more »
7 April 2013

Paste
picante cu somon in sos de smantana din: ceapa, usturoi, ardei iute,
taitei, sare, piper, unt, vin alb, supa, smantana, emmentaler, file de
somon, suc de lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de
usturoi 1 ardei iute rosu 400 g taitei subtiri sare piper 2 linguri unt
100 ml vin alb…
Read more »
7 April 2013

Piept
de pui cu prune din: piept de pui, prune uscate, ulei de masline, unt,
ceai, nuci, marar si sare. Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 12 prune
uscate 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt 250 ml ceai 12 nuci 1
legatura marar sare Mod de preparare: Puneţi prunele spălate la…
Read more »
7 April 2013

Bezele
cu sos de pere si fructe din: albusuri, zahar tos, pere, suc de lamaie,
zahar vanilinat, ulei din seminte de struguri, sare, fulgi de banane si
rodii. Ingrediente: doua albusuri 130 g zahar tos doua pere doua
lingurite cu suc de lamaie doua pliculete zahar vanilinat doua lingurita
cu ulei din seminte de struguri…
Read more »
7 April 2013

Risotto
cu dovleac din: ceapa, ulei, pulpa de dovleac, sare, piper, curry
dulce, orez, vin, concentrat, mazare si parmezan. Ingrediente: 1/2 ceapa
1/2 lingura ulei 125 g pulpa de dovleac sare piper 1/2 lingurita curry
dulce 125 g orez risotto 50 ml vin alb 1/2 cub concentrat pentru supa de
legume 50 g mazare parmezan…
Read more »
7 April 2013

Fenicul
in sos din: bulb de fenicul, ulei de masline, vin, supa de legume,
mustar si alune. Ingrediente: 1 bulb mare de fenicul 1 lingura ulei de
masline 30 ml vin alb 30 ml supa de legume 1 lingura mustar 20 g alune
tocate Mod de preparare: Se rup frunzuliţele de fenicul şi se…
Read more »
7 April 2013

Gutui
cu pui şi sos din: piept de pui, lamaie, frunza de dafin, ceapa,
rozmarin, usturoi, gutui, smochine, cimbru, smantana, maioneza, sare,
piper, ulei de masline si bacon. Ingrediente: doi piepti de pui o lamaie
o frunza de dafin o ceapa doua crengute de rozmarin doi catei de
usturoi 3 gutui 4 smochine o lingurita…
Read more »
7 April 2013

Miel
cu migdale si caise uscate din: ceapa, usturoi, radacina de ghimbir,
ulei de masline, fileuri de miel, scortisoara, cuisoare, cardamom,
sofran, foi de dafin, coriandru, migdale, supa de vita si caise uscate.
Ingrediente: 2 cepe mari, tocate mărunt 4 căţei de usturoi, tăiaţi felii
5cm rădăcină proaspătă de ghimbir, tăiată în felii subţiri 2…
Read more »
7 April 2013

Ravioli
cu fructe de padure din: faina, ulei de masline, oua, sare, apa, mere,
lamaie, zahar tos, unt, fructe de padure, scortisoara, frisca si
inghetata de vanilie. Ingrediente: 500 g faina o lingura cu ulei de
masline 4 oua o jumatate de lingurita cu sare 50 ml apa 4 mere o
jumatate de lamaie 300…
Read more »
7 April 2013

Omleta
cu urzici din: oua, cascaval, telemea, ceapa verde, urzici, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 4 linguri cascaval ras 300 g
telemea 1 legatura ceapa verde 250 g urzici 4 linguri ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Alegeţi urzicile, spălaţi-le şi
fierbeţi-le 15 minute, apoi scurgeţi-le de apă…
Read more »
7 April 2013

Salata
de legume si peste din: oua, mustar dulce, maioneza, smantana, mar,
cartofi, creveti, fileuri de peste, telina, rosii uscate, castraveti
verzi, morcov, ulei, sare, piper si marar. Ingrediente: 5 oua o lingura
mustar dulce 4 linguri cu maioneza 3 linguri cu smantana un mar 4
cartofi 400 g creveti 300 g fileuri de peste…
Read more »
7 April 2013

Sufleu
de conopidă şi cartofi din: conopida, cartofi, smantana, cascaval, oua,
pesmet, usturoi, miez de nuca, ceapa, cimbru, unt, sare, piper,
stafide, morcovi si mazare. Ingrediente: un kilogram conopida 4 cartofi
200 ml smantana 400 g cascaval 4 oua 3 linguri cu pesmet 3 catei de
usturoi 100 g miez de nuca o ceapa o…
Read more »
7 April 2013

Tort
de ciocolata cu migdale din: ciocolata amaruie, oua, unt, zahar, faina,
praf de copt, migdale, frisca. Ingrediente: blat: 70 g ciocolata
amaruie 2 oua 75 g unt 75 g zahar 35 g faina 1/2 lingurita praf de copt
40 g migdale macinate crema: 250 g ciocolata amaruie 200 g frisca 90 g
unt …
Read more »
7 April 2013

Pui
cu fasole neagra din: piept de pui, ulei de masline, chimen, praf de
usturoi, fulgi de ardei rosu, sare, fasole neagra, ardei jalapeno, praf
de ceapa, chimen, branza, rosii, ceapa rosie si limeta. Ingrediente
pentru pui: 2 bucati piept de pui 3 lingurite de ulei de masline ¼
lingurita de chimen ½ lingurita…
Read more »
7 April 2013

Supă
asiatică cu pui şi ceapă din: piept de pui, ceapa verde, boabe porumb,
apa, lapte dulce, ardei iute, usturoi, suc de lamaie, ulei, paine, unt,
sare, piper si busuioc. Ingrediente: doi piepti de pui o legatura de
ceapa verde 300 g boabe porumb un litru apa 400 ml lapte dulce un ardei
iute doi…
Read more »
7 April 2013

Salata
de vinete cu ardei gras si castravete din: rosii, ardei gras,
castravete, ceapa verde, suc de lamaie, miere, ulei, usturoi, radacina
de ghimbir, menta, sare, vinete si ulei. Ingrediente: 2 rosii 1/2 ardei
gras galben 50 g castravete 1/2 ceapa verde 1 lingura suc de lamaie 1/4
lingurita miere 1 lingura ulei 1 catel…
Read more »
7 April 2013

Somon
cu spanac din: cotlete de somon, spanac, pudra de curry, lapte dulce,
faina, unt, ulei de masline, lamaie, ceapa, usturoi, sare, piper,
patrunjel si miez de nuca. Ingrediente: 4 cotlete de somon mai mari 600 g
spanac congelat o lingurita cu pudra de curry 100 ml lapte dulce o
lingura cu faina 50 g…
Read more »
7 April 2013

Tort
Pavlova din bezea crocanta din: albusuri, suc de lamaie, praf de cacao,
zahar pudra, oua, faina, amidon, praf de copt, praf de cacao, gelatina,
ciocolata amaruie, lapte si frisca. Ingrediente: bezea: 2 albusuri 1
lingurita suc de lamaie 1 lingurita praf de cacao 125 g zahar pudra
pandispan: 3 oua 120 g zahar 60…
Read more »
7 April 2013

Fileuri
de iepure cu bacon si masline din: bacon, ceapa, fileuri de iepure,
sare, piper, ulei de masline, usturoi, capere, otet de vin, supa de pui,
zahar, salvie si masline verzi. Ingrediente: 100 g bacon 1 ceapă 500 g
filéuri de iepure sare piper 2 linguri ulei de măsline 1 cățel de
usturoi 2 linguri…
Read more »
7 April 2013

Foetaj
cu sparanghel şi sos din: aluat, ceapa, praz, sparanghel, oua, branza
telemea, smantana, ulei de masline, lamaie, amidon, sare, piper,
patrunjel, miez de nuca si alune. Ingrediente: un aluat foetaj o ceapa
un fir de praz 300 g sparanghel 3 oua 200 g branza telemea rasa 180 ml
smantana 75 ml ulei de masline…
Read more »
7 April 2013

Penne
bolognese cu oregano din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, unt, ulei,
carne de vita, sare, piper, coaja de lamaie, oregano, vin rosu, rosii si
paste penne. Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 cepe 2 morcovi 2 fire de
telina 1 lingura unt 1 lingura ulei 400 g carne de vita tocata sare
piper 1 lingurita…
Read more »
7 April 2013

Tarta
cu afine si smantana din: faina, zahar, sare, scortisoara, drojdie,
lapte, unt, ou, smantana, budinca de vanilie, zahar, lamaie, afine si
zahar pudra. Ingrediente: blat: 200 g faina 50 g zahar 1 praf sare 1/2
lingurita scortisoara 20 g drojdie 75 ml lapte 30 g unt 1 ou umplutura:
400 g smantana 3 oua…
Read more »
7 April 2013

Lasagna
cu bacon, busuioc si rosii din: ceapa, ulei de masline, oregano, bacon,
rosii, frunze de busuioc, foi de lasagna, lapte, unt, faina, nucsoara
si parmezan. Ingrediente: 3 cepe mari, tăiate în jumătate, apoi în felii
subţiri 3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de oregano uscat 300g de
bacon fără grăsime, tăiat bucăţi 2…
Read more »
7 April 2013

Fusilli
cu carnati afumati si legume din: paste fusilli, carnati afumati,
zucchini, dovleac, ardei gras, ulei de masline, piper negru, oregano,
patrunjel, lapte, parmezan, lamaie, capere si sare. Ingrediente: 1
cana paste fusilli carnati afumati ½ zucchini ½ dovleac ½ ceasca
broccoli ½ ardei gras verde ½ ardei gras rosu 1 lingura de ulei…
Read more »
7 April 2013

Crema
de leurda cu cartofi din: leurda, ceapa verde, morcov, ulei, cartofi,
patrunjel, seminte de dovleac, sare si piper. Ingrediente: 4 legaturi
mari de leurda 2 legaturi de ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 6 cartofi 1
legatura patrunjel 2-3 linguri seminte de dovleac sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i…
Read more »
7 April 2013

Gofre
cu castane din: faina, zahar tos, oua, unt, sare, lapte, zahar
vanilinat, castane, scortisoara, sos caramel si frisca. Ingrediente: 250
g faina 225 g zahar tos doua oua 50 g unt un sfert de lingurita cu sare
75 ml lapte dulce doua pliculete zahar vanilinat 200 g castane fierte o
lingura cu menta tocata…
Read more »
7 April 2013

Ravioli
cu caşcaval din: faina, oua, ulei de masline, sare, albus, ceapa, unt,
menta, cascaval, galbenus, gris, coaja de portocala, sare, piper, albus,
ulei de masline, rosii decojite si busuioc. Ingrediente: aluat: 400 g
faina 4 oua 1 lingura ulei de masline 1 lingurita sare 1 albus
umplutura: 1 ceapa 1 lingura unt 1 legatura…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu